Θα ζητήσουν τώρα συγνώμη για την στάση τους απέναντι στην κτηνωδία της Σρεμπρένιτσα;

[Η αυτοκριτική των πολιτικών είναι άγνωστη αρετή στην Ελλάδα;]

srebenitsa26.3.16a

Φωτ.από το XYZcontagion

του Αναγνώστη Λασκαράτου
H Δικαιοσύνη της Χάγης μίλησε. Ο Κάρατζιτς είναι ένοχος για τη γενοκτονία (ή τη σφαγή αν θέλετε, η διαφορά δεν αλλάζει την ουσία) της Σρεμπρένιτσα.

Μερικοί κύριοι (νομομαθείς  και ένας αμαθής), που ομνύουν πίστη στην ελληνική Δικαιοσύνη (Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Αλέξης Κούγιας, Αλέξης Τσίπρας κλπ) και στο δικό της τρόπο λειτουργίας και άλλοι που πιστεύουν στον τρόπο των δικών της Μόσχας, θα αμφισβητήσουν, ενδεχομένως κάποιοι, το καλύτερο δικαστήριο του πολιτισμένου κόσμου. Δεν λέω πως είναι ολότελα αψεγάδιαστο, λέω όμως πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στον κόσμο όλο. Εθελοτυφλούν λοιπόν και μεροληπτούν τόσο οι «φίλοι» των «αδελφών» Σέρβων, που αρνούνται να δουν τις χειροπιαστές καταδίκες δεκάδων Αλβανών και Κροατών εγκληματιών του ίδιου πολέμου, από το ίδιο δικαστήριο.  Έτσι εθελοτυφλούσαν προκλητικά και όταν έτρεχαν τα γεγονότα και ισχυρίζονταν πως το ΝΑΤΟ δεν βομβάρδιζε χειρουργικά στόχους των Σέρβων ακροδεξιών και εθνικιστών, αλλά τους Αλβανούς πρόσφυγες που τάχα οι βομβαρδισμοί του (και όχι η σερβική τρομοκρατία) ξεσπίτωσαν. Αρνούνται να παραδεχτούν πως αυτά τα εγκλήματα δεν μπορεί να τα εκδικάσει η ανυπόληπτη καθεστωτική σερβική Δικαιοσύνη, ούτε η Δικαιοσύνη των τριτοκοσμικών καθεστώτων που κρυφά ή φανερά ονειρεύονται να εγκαθιδρύσουν εδώ. Αρνούνται να παραδεχτούν πως η δικαστική ασυλία που  διακαώς αλλά ανομολόγητα θα ήθελαν, δεν μπορεί να γίνει δεκτή από πολιτισμένους ανθρώπους. Αρνούνται επίσης να ομολογήσουν πως όποιες ευθύνες κι αν έχουν οι Αλβανοί και Κροάτες εγκληματίες, αυτό δεν αποτελεί ελαφρυντικό για την ηθική αυτουργία των σφαγών αμάχων με την οποία βαρύνεται η τότε σερβική πολιτική και εκκλησιαστική εθνικιστική ηγεσία. Η τελευταία μάλιστα ευλογούσε τους σωβινιστές με πρώτους και χειρότερους τους παιδεραστές ακροδεξιούς επισκόπους της (τους αγίους Παχώμιο της Βράνια και Βασίλειο τ.Τούζλα, ο πρώτος έχει γίνει δεκτός με τιμές στην Μητρόπολη του Βώλου, χωρίς να διαμαρτυρηθεί κανείς), τους οποίους σήμερα συγκαλύπτει προκλητικά με όλα τα πολιτικά μέσα που διαθέτει και αρνείται να δικάσει εκκλησιαστικά.

srebenitsa26.3.16b

Πρόλογος Μανώλη Γλέζου. Το xyzcontagion επισημαίνει ένα δίστιχο του «ποιητή», από το ποίημα ‘Σεράγιεβο’: «Η πόλη καίγεται σαν ένα κομμάτι θυμίαμα / Στον καπνό βρυχάται η συνείδησή μας».

Αν σε κάποιους από τους Ρωμιούς συμπαραστάτες του σερβικού εθνικισμού,  δώσουμε το «ελαφρυντικό» της κεκτημένης ταχύτητας του «πιστού» της κρατικής Εκκλησίας, του σεσημασμένου  λάτρη των παραδικαστικών κυκλωμάτων, του δηλωμένου εχθρού των ατομικών δικαιωμάτων, του γνωστού λάτρη της άμεσης Δημοκρατίας του Εμβέρ Χότζα, του Στάλιν, ή των Αλίγιεφ πατρός και υιού που δυναστεύουν στο Αζερμπαϊτζάν,  του οραματιστή ενός πρωτόγονα καπιταλιστικού, αριστερακροδεξιόστροφου αυταρχικού ελληνικού ημιθεοκρατικού καθεστώτος τύπου Πούτιν ή αυτού που αναζητά σωτηρία στην οικονομική τραγωδία μας στους Αγιατολλάχ του Ιράν, δεν βλέπω τι ελαφρυντικό μπορούμε να αναγνωρίσουμε στον Φώτη Κουβέλη (του ΔΣΑ παρακαλώ) ή στο Νίκο Κωνσταντόπουλο, που κρατούν το στόμα τους τώρα επίμονα κλειστό, θεωρώντας πως δεν χρωστάνε εξηγήσεις. Η πολιτική τους αποστρατεία (ο πρώτος φιλοδοξεί ακόμη), τους απαλλάσσει από τις υποχρεώσεις του έντιμου ανθρώπου και του δημοκρατικού πολίτη;

Από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον μικρό Καραμανλή, μέχρι τον Λαφαζάνη τον Γλέζο και σύσσωμο το ΚΚΕ, (οι τελευταίοι  έχουν δώσει μάχες για τους μισθούς των δικαστικών και δεν προτείνουν  την ελάχιστη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος), αυτοί που στήριξαν, ανέχθηκαν, κλπ τους σφαγείς των άοπλων ανδρών και των εφήβων της Σρεμπρένιτσα, είναι έκθετοι και υπόλογοι. Αν για τον πρώτο, μπορούν οι συνήγοροί του να ισχυριστούν πως δεν πρόλαβε λόγω ηλικίας, ασθένειας και πρόωρου θανάτου να αντιληφθεί ποιοι συγκρούονταν, τι γινόταν και τι έγινε και να ζητήσει συγνώμη, για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει δικαιολογία. Και γνώριζαν και γνωρίζουν και επιμένουν. Δεν θέλω να αναφερθώ στην ολότελα ιδιαίτερη περίπτωση του κ.Παπαθεμελή, δεν με εκπλήσσει τίποτα σχετικά με τους μητροπολίτες και τους δυο αρχιεπισκόπους (τους χουντικούς  Σεραφείμ και Χριστόδουλο) της κρατικής Εκκλησίας, θεωρώ δεδομένη και σύμφωνη με τη βυζαντινή και τη ρωσική παράδοση την υποστήριξη από αυτούς των πιο ακραίων ωμοτήτων σε βάρος αθώων. Εννοείται πως με αφήνουν αδιάφορο οι Τσουκάτος,

Σε αυτήν και σε άλλες φωτογραφίες του XYZcontagion οι Χρυσαυγίτες Κουσουμβρής Σωκράτης, Μπέλμπας Απόστολος, Μαυρογιαννάκης Μιχαήλ, και οι Μήτκος Αντώνης, Ζαβιτσάνος Δημ., Φλορίν Αννα, Μουρατίδης Γιώργος, Σπουργίτης Ελευθέριος, Μαρονικολάκης Ιδομενέας, Δημητρίου Χρ. κά.

Σε αυτήν και σε άλλες φωτογραφίες του XYZcontagion οι Χρυσαυγίτες Κουσουμβρής Σωκράτης, Μπέλμπας Απόστολος, Μαυρογιαννάκης Μιχαήλ, και οι Μήτκος Αντώνης, Ζαβιτσάνος Δημ., Φλορίν Αννα, Μουρατίδης Γιώργος, Σπουργίτης Ελευθέριος, Μαρονικολάκης Ιδομενέας, Δημητρίου Χρ. κά.

Μαντέλης, οι πολλοί ακόμη βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (αποστρατευμένοι πια σχεδόν όλοι τους)  και οι Γ. Καρατζαφέρης (πατριώτης και ευσεβής,  με φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή για ασήμαντη οικονομική υπόθεση), Ψωμιάδης (ευσεβής με κάποια καταδίκη για κάτι ασήμαντο-ΝΔ), Χρυσανθακόπουλος (Λάος-τ.ΠΑΣΟΚ, υπόθεση «φρουτάκια») με τους οποίους (όλους τους) οι κ.κ.Κουβέλης και Λαφαζάνης και το ΚΚΕ συνυπέγραφαν κείμενα υποστηρικτικά του δικαιώματος των εκτελεστών εκατοντάδων εφήβων να απολαμβάνουν (επί της ουσίας) δικαστική ασυλία. Αναρωτιέμαι όμως για όλους τους υπόλοιπους και ιδιαίτερα για τους κ.κ. Κουβέλη και Κωνσταντόπουλο, που δεν άκουσαν τότε ούτε τις φωνές των τίμιων και δημοκρατικών Σέρβων (πολιτών, δημοσιογράφων, διανοούμενων), που πολέμησαν με τις μικρές τους δυνάμεις τον αυτοκαταστροφικό εθνικισμό της σερβικής ακροδεξιάς, της Εκκλησίας και των διεφθαρμένων κληρονόμων της διεφθαρμένης πρώην κομμουνιστικής ηγεσίας. Όλα όσα έγιναν ήταν συνειδητά, οργανωμένα και καθόλου τυχαία.

Ήλθαν σαν επιστέγασμα ενός παρανοϊκού εθνικισμού, που ένωσε τους παλιανθρώπους διαφορετικών ρευμάτων της σερβικής κοινωνίας, που στη πλειοψηφία της διέπραξε την ύβρη να αρνείται να δει το δίκιο των άλλων. Αλλά κι εδώ στην Ελλάδα που αυτοεξευτελίστηκε ως η πιο φιλική χώρα στην αυτοκαταστροφική σερβική παράνοια; Ούτε μια συγνώμη; Ούτε μισή φράση αυτοκριτικής; Γιατί π.χ. δεν διερευνάται ο ρόλος του Αγίου Όρους ως καταφυγίου εγκληματιών πολέμων, όταν ενδεικτικά είναι γνωστό πως για τον «καταδικασμένο σήμερα σε 22 χρόνια Stojan Zupljanin, διοικητή σερβοβοσνιακών αστυνομικών δυνάμεων στην Κράινα και στη Μπάνια Λούκα της Republika Srpska και σύμβουλο του Κάρατζιτς, είχαν δημοσιευτεί φωτογραφίες του, ενώ ήταν καταζητούμενος, να κρύβεται στην Ι.Μ.Χιλανδαρίου στο Αγ.Ορος» (XYZcontagion-Κλέων Νεμέας 25.3/2016).

Και το κυριότερο, γιατί τόση απροκάλυπτη αδιαφορία για τους χιτλερικούς της Χ.Α. τα στοιχεία για τον σοβαρό ρόλο των οποίων πυκνώνουν συνεχώς;

Μήπως δεν θέλουν να συζητιέται εκείνη η άτυχη εποχή; Η ανάμιξη πάνω από δέκα Ελλήνων ναζιστών (που μυρίστηκαν αίμα και έτρεξαν) στα γεγονότα δεν τους ευαισθητοποιεί; Γιατί δεν έκαναν το ελάχιστο για να φθάσουν στη Δικαιοσύνη; Γιατί άφησαν την πρωτοβουλία και τη διακινδύνευση, τόσο άνανδρα,  σε απλούς πολίτες; Γιατί έστω και τώρα δεν ζητούν από την αδέκαστη ελληνική Δικαιοσύνη, να προχωρήσει γρήγορα στην πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και να μην καταφύγει στις γνωστές της βραδυπορίες, παραγραφές και αρχειοθετήσεις; Ξέρει από αυτές ο έμπειρος παλιός ανώτατος δικαστής, διοικητής της καραμανλικής ΕΥΠ και τώρα υπουργός κατά της Διαφθοράς. Γιατί ιδιαίτερα οι δυο πρώην πολιτικοί αρχηγοί της Αριστεράς και δικηγόροι, δεν επανορθώνουν το παλιό εγκληματικό λάθος τους με ενεργή συμμετοχή στην αποκάλυψη και καταδίκη από την ελληνική Δικαιοσύνη του ρόλου της Χ.Α στο ειδεχθέστερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, μετά το Β. Παγκόσμιο πόλεμο, στην Ευρώπη;

Νομίζω πως αν συνεχιστεί η σιωπή τους,  στο όνομα ενός συμπλεγματικού και κοντόθωρου  «αντιιμπεριαλισμού», αντιαμερικανισμού και αντιευρωπαϊσμού, αυτό δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά ομολογία ντροπής και ενοχής, που συνοδεύονται από δειλία και αδιαφορία για την απόδοση Δικαιοσύνης και για την εξόντωση του νεκραναστημένου προδοτικού χιτλερικού θηρίου, που μέσω αυτών που δηλώνουν δημόσια «σπορά των ηττημένων του 1945», προσπαθεί να αιματοκυλίσει την πατρίδα μας.

ΥΓ
«Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα») με ελληνικούς υπότιτλους, και στο τέλος φωτογραφίες με εθελοντές της «Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς» (ΕΕΦ), παρμένες από το XYZ Contagion.

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

50 Responses to Θα ζητήσουν τώρα συγνώμη για την στάση τους απέναντι στην κτηνωδία της Σρεμπρένιτσα;

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ένας ακόμη μύθος της ελληνικής Αριστεροακροδεξιάς, στην προσπάθειά της να κρύψει ενόχους και ενοχές:

  Το δικαστήριο της Χάγης, μπορεί να μην βρίσκεται στα δυσθεώρητα ύψη της ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά δεν είναι και για πέταμα.
  Κάθε άλλο.
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΧΑΓΗ:
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/eight-plus-one-proof-srebrenica-organized/

  Κλέων Νεμέας στο 2016/03/25
  ……………………………………………

  Κυκλοφορεί μια ανιστόρητη άποψη πως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία ICTY δικάζει και καταδικάζει αποκλειστικά και μόνο Σέρβους. Οποιοσδήποτε μπορεί να ψάξει στο διαδίκτυο και να δει ότι ένας τέτοιος ξεδιάντροπος ισχυρισμός είναι 100% ψέμα.
  Πάρα πολλοί Κροάτες, Βόσνιοι και Αλβανοί έχουν καταδικαστεί και συνεχίζουν να καταδικάζονται. Υπάρχουν εξειδικευμένα πρακτορεία ειδήσεων όπως το Sense Agency και το BIRN, στα οποία βρίσκει κανείς καθημερινά πλήρη ενημέρωση για την τιμωρία των μη Σέρβων, είτε από το ICTY, είτε από τα αντίστοιχα τοπικά δικαστήρια. Το γεγονός ότι οι Σέρβοι ηγέτες έχουν την μερίδα του λέοντος στα κατηγορητήρια δεν οφείλεται σε μεροληψία: Οφείλεται (και είναι μια παραπάνω απόδειξη) στο αδιαμφισβήτητο γεγονός πως αυτοί ήταν οι επιτιθέμενοι, οι εισβολείς και οι τρομοκράτες. Μιλώντας για υποκρισία, ας μην ξεχνάμε ότι το 1995, με τις συμφωνίες του Dayton, ο Μιλόσεβιτς αναγνώρισε το ICTY και δεσμεύτηκε πως θα κυνηγήσει τους εγκληματίες πολέμου. Πολύ αργότερα μεταβλήθηκε σε πολέμιό του, όταν συνειδητοποίησε πως υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες να δικαστεί κι ο ίδιος, σε μια δίκαιη δίκη στις πιο άνετες φυλακές της υφηλίου, προνόμιο που μάλλον δεν είχαν την τύχη να απολαύσουν τα θύματά του σε ολόκληρη τη δεκαετία του 1990, ούτε οι σφαγμένοι στη Σρεμπρένιτσα. Αρκεί εδώ να θυμηθούμε ποιοι ήταν οι πολέμιοι και ποιοι οι υποστηρικτές του ICTY σε Σερβία και Κροατία. Οι πρώτοι ήταν οι φασίστες και οι ακροδεξιοί των δύο χωρών, και οι δεύτεροι οι αντιεθνικιστές, οι δημοκράτες και οι αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολύ απλά.
  Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που αν ρωτήσει κάποιος 100 ανθρώπους στο δρόμο «πότε έγινε ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία και ποιοι πήραν μέρος», οι ενενήντα θα απαντήσουν «το 1999 και ήταν απ’ τη μια η ηρωικοί Σέρβοι αδελφοί μας κι απ’ την άλλη το ΝΑΤΟ και οι κατσαπλιάδες του UCK». Λογικότατον, αφού αυτό έδειχνε η τηλεόραση, και αφοί οι συγκρούσεις 1991-1995 (για όσους τυχόν τις ξέρουν) δεν ήταν κανονικός πόλεμος, αφού οι Σέρβοι κέρδιζαν και «έπαιρναν πίσω τα εδάφη που δικαιούνταν». Συνεπώς, είναι φυσιολογικό να είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής ένας άλλος ισχυρισμός που προωθείται από την σερβική προπαγανδιστική μηχανή:
  (Αν βρεθούν κάποιοι λίγοι που ξέρουν ότι όντως ο πόλεμος άρχισε το 1991 και που τυχαίνει να γνωρίζουν τη Σρεμπρένιτσα, οι περισσότεροι πάλι θα πουν): Η Σρεμπρένιτσα είναι «μουσουλμανική προβοκάτσια, απάτη, μύθος» (μερικοί θα πουν και «όπως το Ολοκαύτωμα») ή αντίποινα επειδή οι δυνάμεις του Νάσερ Οριτς σφαγίαζαν επί χρόνια Σέρβους αμάχους στα διπλανά χωριά -κάποιοι θα πουν «μαζί με εισαγόμενους μουτζαχεντίν».
  Για να τελειώνουμε πρώτα με το ρατσιστικό ισλαμοφοβικό παραμύθι με τους μουτζαχεντίν και με την υποτιθέμενη Αλ Κάιντα που έστειλε δήθεν χιλιάδες μαχητές να κόβουν κεφάλια Χριστιανών. Ή πως δήθεν στη Σρεμπρένιτσα οι εκτελέσεις των 8.000+ ήταν αντίποινα επειδή υποτίθεται το προηγούμενο διάστημα Μουτζαχεντίν με βάση τον αποκλεισμένο θύλακα έκαναν εξορμήσεις με τη βοήθεια των Κυανόκρανων και για να επιδοθούν σε γενοκτονία εναντίον των Σέρβων των διπλανών χωριών.
  Πρόκειται για αισχρή φιλοσερβική προπαγάνδα, γεμάτη ισλαμοφοβικά ψέματα και ρατσιστικές θεωρίες συνωμοσίας, -συγχωρέστε μας- για ηλίθιους. Προπαγάνδα που ούτε οι Σερβοβόσνιοι, ούτε ο Μιλόσεβιτς, ούτε ο Σέσελι πλέον δεν χρησιμοποιεί πια, αφού το ρατσιστικό κρυφό χαρτί-‘επιχείρημα’ τύπου ‘μουσουλμάνος=κακός=Τούρκος=βάρβαρος=τζιχαντιστής’ δεν πιάνει πλέον. Και πρέπει να χαρακτηρίσουμε ρατσιστικό αυτό το συγκεκριμένο παραμύθι διότι απ’ την αρχή, 25 χρόνια τώρα, εκεί στόχευε πάντα: Το υστερικό μίσος για την μουσουλμανική ταυτότητα να μετασχηματιστεί σε θανατηφόρο φυλετικό μίσος και να γίνει δικαιολογία για γενοκτονίες και εθνοκαθάρσεις. Αφού ο άλλος είναι μουσουλμάνος -και άσχετα, τώρα, αν απλά πρόκειται για ολόιδιους Σλάβους που εξισλαμίστηκαν για λόγους προστασίας πριν 500 χρόνια-, τότε υποχρεωτικά θα πρέπει να είναι και τζιχαντιστής, ταλιμπάν, φανατικός, τρομοκράτης που κόβει κεφάλια, σφάζει αμάχους και εξολοθρεύει γυναικόπαιδα.
  Ο Ιζετμπέγκοβιτς ΔΕΝ ΗΤΑΝ ισλαμιστής, πόσο μάλλον φανατικός φονταμενταλιστής ή τζιχαντιστής. Η επινοημένη σερβική αφήγηση τον ήθελε μάλιστα μέλος στα μουσουλμανικά Waffen SS Handzar, επί Κατοχής. Η αλήθεια είναι η εξής: Κάποιοι Σέρβοι ξεκίνησαν χωρίς αποδείξεις κάποιες φήμες πως το 1944, σε ηλικία 19 ετών, ο Ιζετμπέγκοβιτς ήταν μέλος σε μια βοσνιακή οργάνωση νεολαίας, τους ‘Νεαρούς Μουσουλμάνους’. Η οργάνωση αυτή κάποια στιγμή διασπάστηκε, και κάποιοι τμήμα πήγε με τους παρτιζάνους, κάποιο άλλο συνεργάστηκε με τους Ουστάσι και ένα τρίτο έμεινε ουδέτερο. Με έντεχνο τρόπο, οι ‘Νεαροί Μουσουλμάνοι’ έγιναν στις σερβικές αφηγήσεις ‘Μεραρχία Handzar’ και η πλαστή αυτή πληροφορία πέρασε και στη νεκρολογία του από έναν αρθρογράφο στους New York Times, θαυμαστή του συνεργάτη των Ναζί Momcilo Djujic και του εγκληματία πολέμου Ράτκο Μλάντιτς. Ποτέ δεν εμφανίστηκε κάποιο τεκμήριο, όχι ότι ο Ιζετμπέγκοβιτς ήταν μέλος της μεραρχίας Handzar, αλλά έστω ότι ήταν ‘Νεαρός Μουσουλμάνος’. Αποδείχτηκε ότι ‘πηγή’ του αρθρογράφου ήταν όλο κι όλο μια … επιστολή που του είχε στείλει ένας αρνητής Σέρβος ψευτοϊστορικός, διακινητής θεωριών συνωμοσίας, μάρτυρας υπεράσπισης του Μιλόσεβιτς και καταδικασμένος για διασπορά πλαστών ειδήσεων.
  Το όραμά της πλειοψηφίας των Βόσνιων και όλων των κατοίκων της πρωτεύουσας Σαράγεβο ήταν ένα πολυπολιτισμικό κράτος-συνέχεια της Γιουγκοσλαβίας, με πλήρη δικαιώματα σε όλους, ανεξαρτήτως θρησκείας. Δεν συζητούσε καν για ‘εθνικό κράτος’, πόσο μάλλον για θρησκευτικό, σε πλήρη αντίθεση με τους φασίστες Μιλόσεβιτς και Τούτζμαν που δεν δέχονταν τίποτε λιγότερο από ένα καθαρά ‘εθνικό κράτος’ με πολίτες Α’ κατηγορίας μόνο τους πλειοψηφικούς. Η κυβέρνησή του Ιζετμπέγκοβιτς αποτελούνταν από εννέα μουσουλμάνους, έξι Σέρβους, πέντε Κροάτες κι έναν ‘Γιουγκοσλάβο’. Στην προσωπική του φρουρά, την μονάδα ‘Biseri security unit’, επέλεξε για σωματοφύλακες του Σέρβους. Διόρισε έναν Σέρβο επιτελή για υπερασπιστή του Σαράγεβο τα πρώτα χρόνια της πολιορκίας του από τους Σέρβους τσέτνικ, τον αντιεθνικιστή στρατηγό Jovan Divjak, μέλος του Φόρουμ Σέρβων Πολιτών’ της Β-Ε που είδαμε προηγουμένως. Οταν τον πρώτο μήνα της σερβικής εισβολής στη Β-Ε, οι Σέρβοι καταδρομείς είχαν απαγάγει από το αεροδρόμιο τον Ιζετμπέγκοβιτς μαζί με τη συνοδεία του και την κόρη του, καθώς επέστρεφαν από τις συνομιλίες της Πορτογαλίας, με σκοπό να τον πιέσουν να υπογράψει ό,τι θα του υπαγόρευαν (την ίδια στιγμή ο Κάρατζιτς και ο Κροατοβόσνιος Mate Boban είχαν συμφωνήσει στο Γκρατζ της Αυστρίας ποιο κομμάτι της Β-Ε θα έπαιρνε ο καθένας), ο στρατηγός Divjak ήταν αυτός που συντόνιζε την επιχείρηση απελευθέρωσής του και ανέλαβε προσωπικά την ασφάλεια του Σέρβου στρατηγού Milutin Kukanjac και των 215 αξιωματικών και οπλιτών που ανταλλάχτηκαν εκείνη τη μέρα. Ο στρατηγός Divjak προτίμησε να τιμήσει τον όρκο του στην Ένότητα και Αδελφότητα’ και να υπερασπιστεί όλους τους κατοίκους του πολυαγαπημένου του Σαράγεβο, ανεξάρτητα από θρησκεία και εθνότητα, παρά να συνταχθεί με την εθνικιστική βαρβαρότητα των συμπατριωτών του Σερβοβόσνιων (δείτε το ντοκιμαντέρ ‘Sarajevo My Love’).
  Αν ο Ιζετμπέγκοβιτς ήταν στο ελάχιστο ισλαμιστής, δεν θα βλέπαμε σήμερα σημάδια ισλαμοποίησης της χώρας και της ζωής των πολιτών;;; Κι όμως, ούτε σαρία επιβλήθηκε, ούτε μπούργκα, ούτε καν η μαντήλα έγινε υποχρεωτική. Ακόμη και σήμερα, οι ορθόδοξες και οι καθολικές εκκλησίες σε όλες τις πόλεις της Βοσνίας παραμένουν απείραχτες (την ίδια στιγμή που πάνω από 1.000 τζαμιά καταστράφηκαν από τους Χριστιανούς Σέρβους και Κροάτες, ενώ στις σερβοκρατούμενες περιοχές ούτε ένα κτίσμα της ισλαμικής κουλτούρας ή θρησκείας δεν έμεινε ανέπαφο). Επανεκτύπωσε το φιλοσοφικό του βιβλίο ‘Ισλαμική Διακήρυξη’ γύρω στο 1990, το οποίο τόσο πολύ έχει συκοφαντηθεί• εμείς όμως που το βρήκαμε και το διαβάσαμε -και μπορούμε να το δώσουμε σ’ όποιον τυχόν μας το ζητήσει-, είμαστε σε θέση να βεβαιώσουμε ότι είναι ένα απολύτως ειρηνικό και πνευματικό-φιλοσοφικό έργο. Μιλάει απλά για την ‘ομορφιά των πνευματικών αρετών του Ισλάμ’ όταν αυτό συνδυάζεται με την δυτική κοσμική εκπαίδευση (είναι η γνώμη του πως αυτή ξεκίνησε από τις πρώτες ισλαμικές κοινωνίες), πραγματεύεται τη σύνθεση των δυτικών κοσμικών αξιών με την ηθική του Ισλάμ και καταδικάζει και αποκλείει τη βία (ειδικά για τη δημιουργία νέων κρατών) επειδή αυτή δεν συμβαδίζει με την διδασκαλία του Ισλάμ. Μάλιστα, το βιβλίο είναι τόσο γενικόλογο ώστε δεν αναφέρεται καθόλου η Βοσνία εκτός από το σημείο στο οποίο δηλώνει κατηγορηματικά πως η Βοσνία δεν πρόκειται να γίνει ‘ισλαμικό κράτος’, διότι ένα τέτοιο κράτος πρέπει να υπάρχει μόνο εκεί που οι πιστοί του Ισλάμ είναι η μεγάλη πλειοψηφία. Βάζοντας όλα αυτά στο πλάνο, μπορούμε να κατανοήσουμε την εναντίωσή του στα διάφορα ‘σχέδια’ (διαμελισμού) που του πρότειναν οι δυτικοί. Ηθελε μια ανοιχτή ‘κοσμική’ πολυπολιτισμική κοινωνία, με ανακατεμένους τους πολίτες της, και όχι απαρτχάιντ και ο καθένας με τη φυλή του. Θα έπρεπε να μακρυγορήσουμε (κι άλλο!) αν είμασταν υποχρεωμένοι να αναφερθούμε σε κάθε πτυχή της σερβοκροατικής συκοφαντικής ισλαμοφοβικής και ρατσιστικής προπαγάνδας εναντίον των Βόσνιων, όμως και αυτά τα λίγα αρκούν για να κατανοήσει κανείς ότι η υπόθεση εδώ δεν ήταν τελικά «οι Τούρκοι που επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν ένα φονταμενταλιστικό ισλαμικό κράτος στην καρδιά της Ευρώπης για να πάρουν εκδίκηση για την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»• αυτά όλα είναι ανοησίες. Αυτός είναι ο λόγος που ακόμη και οι μάρτυρες υπεράσπισης του Μλάντιτς δηλώνουν στο δικαστήριο με μεγάλη επιμονή πως οι ισχυρισμοί για ‘ισλαμική τρομοκρατία’ είναι καθαρές συκοφαντίες, πρόσφατο (Νοέμβριος 2015, αμέσως μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι) παράδειγμα εδώ.
  Τέλος, θα πρέπει ο ανυποψίαστος αναγνώστης -και περισσότερο τα θύματα της σερβικής ακροδεξιάς προπαγάνδας- να γνωρίζει ότι ο Ιζετμπέγκοβιτς έκανε μία επίσκεψη σε ένα στρατόπεδο στο οποίο υπήρχαν ξένοι ισλαμιστές εθελοντές, αλλά μόλις έμαθε για τις αγριότητες, πήρε σκληρά μέτρα εναντίον τους.
  Η αλήθεια είναι ότι πράγματι μουτζαχεντίν από ξένες χώρες -και μόνο- υπήρξαν στον βοσνιακό πόλεμο, αλλά όχι χιλιάδες. Ηταν ελάχιστες μονάδες και ο αριθμός τους δεν πρέπει ποτέ να ξεπέρασε τη δύναμη δύο ταγμάτων. Ενώ ακόμα και η επίσημη σερβοβοσνιακή στρατιωτική πλευρά δεν έχει καταλήξει στον αριθμό τους: από 300 έως 6.000, λένε, δείγμα του ότι δεν υπάρχουν συμπαγείς πληροφορίες παρά μόνο εκτιμήσεις. Ενα απόρρητο έγγραφο από την σερβική πλευρά, το οποίο είχε βγει στη δημοσιότητα, είχε καταλόγους με ονόματα από μια βοσνιακή ταξιαρχία στην οποία συμμετείχαν και ξένοι εθελοντές από χώρες της Μέσης Ανατολής, πολύ αραιά, όμως, σε σχέση με τους ντόπιους Βόσνιους στρατιώτες.
  Η προέλευσή τους ήταν απολύτως ανομοιογενής. Υπήρχαν σουνίτες Σαουδάραβες, Σιίτες Ιρανοί και κάποιοι λίγοι ‘κοσμικοί’ μουσουλμάνοι από την Τουρκία ή προσηλυτισμένοι στο Ισλάμ δυτικοί. Η δε επιρροή της Αλ Κάιντα και του Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν σχεδόν μηδενική. Προσπάθησε, λένε οι ειδικοί, είχε στείλει μερικούς υπασπιστές του, αλλά δεν κατάφερε τίποτα. Οι ντόπιοι Βόσνιοι, «οι χειρότεροι μουσουλμάνοι στον πλανήτη» (πίνουν αλκοόλ, τρώνε χοιρινό και πηγαίνουν σε κλαμπ λ.χ.) τους γύρισαν την πλάτη. Οι Βόσνιοι δεν πολυπήγαιναν στα τζαμιά και δεν τηρούσαν τη θρησκεία τους, κυρίως στις πόλεις. Απόδειξη, το 30% των μικτών γάμων. Ποιοι δήθεν ‘φανατικοί ισλαμιστές’ (όπως θέλουν να τους παρουσιάζουν οι ρατσιστές) θα άφηναν ένα στα τρία παιδιά τους να παντρεύεται με ορθόδοξο ή καθολικό;;;
  Σύμφωνα με τον συγγραφέα Esad Hecimovic, οι μουτζαχεντίν δέχτηκαν το πρώτο μεγάλο πλήγμα και μπήκαν στο στόχαστρο των πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών των βοσνιακών ενόπλων δυνάμεων, όταν μαθεύτηκαν οι πρώτες θηριωδίες τους, και το τελειωτικό χτύπημα όταν δημόσια ο Ιζετμπέγκοβιτς αποκήρυξε κάθε πρακτική που ενδέχεται να παρέπεμπε σε φανατικούς. Και ακόμα περισσότερο όταν καταδίκασε δημόσια τον αντισημιτισμό. Αυτό τους έκοψε τα φτερά, και προφανώς το ίδιο θα ένιωσε κι ο Μπιν Λάντεν όταν συνειδητοποίησε ότι καμία ‘ένδοξη τζιχάντ’ δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει στην Ευρώπη -τουλάχιστον με αρχή την Βοσνία. Κάποιοι παρέμειναν αργότερα, αλλά γρήγορα συνελήφθησαν όταν προσπάθησαν να επιχειρήσουν μικρές τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον Κροατών, όχι τίποτα θεαματικό σαν το Μπαλί και την Μαδρίτη και το Λονδίνο, περισσότερο σαν αντίποινα για τον Κροατομουσουλμανικό πόλεμο του 1993-1994. Ακόμη και σήμερα που μιλάμε, 20 χρόνια μετά και με το ISIS να στρατολογεί εθελοντές σε όλα τα κράτη της Δύσης, οι φονταμενταλιστές είναι στο μικροσκόπιο των βοσνιακών αρχών και πολύ συχνά φυλακίζονται, με βάση πρόσφατο αυστηροποιημένο νόμο για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού, εδώ πρόσφατα παραδείγματα, Νοέμβριος 2015 και Ιανουάριος 2016 ενώ οι θεσμικοί θρησκευτικοί ηγέτες της χώρας αγωνίζονται εναντίον του εξτρεμισμού.
  Για τη Σρεμπρένιτσα, ειδικότερα, δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο για παρουσία τζιχαντιστών. Αν έβρισκαν έστω κι ένα Μουτζαχεντίν οι Σέρβοι ή μια πράσινη κορδέλα απ’ τα μαλλιά του ή μια πράσινη σημαία, θα βλέπαμε τη σκηνή 100 φορές τη μέρα στην τηλεόραση. Από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 1995, άλλωστε, η αποψιλωμένη El Mujahedin μονάδα του βοσνιακού στρατού επιχειρούσε πολύ μακριά, στην περιοχή Vozuca της περιφέρειας Zavidovici, οπότε και σημειώθηκε η τελευταία της παρουσία σε μάχη και η τελευταία της θηριωδία, τον Σεπτέμβριο του 1995.
  Βέβαια, όλο το προηγούμενο διάστημα στη Σρεμπρένιτσα υπήρχαν οι δυνάμεις του Νάσερ Οριτς και κανείς δεν αμφισβητεί ότι πράγματι έκαναν επιθέσεις (και) σε αμάχους στα διπλανά σερβικά χωριά. Αυτό, όμως, ήταν έργο ντόπιων (και θα εξηγήσουμε και σε αυτό το σημείο την απάτη). Επειτα από πάνω από τρία χρόνια πολιορκία, πού και πώς να βρεθεί μουτζαχεντίν στους κλειστούς αποκλεισμένους θύλακες;;;
  Αντιθέτως, γνωρίζουμε τα εξής:
  Ενα ελάχιστα σοβαρό πρόσωπο, ο ακροδεξιός πρώην Αμερικανός πράκτορας John Schindler, από τους γνωστούς αναθεωρητές και αρνητές, ο οποίος εκδιώχθηκε από την υπηρεσία NSA (και πριν λίγο καιρό είχε κάτι δικαστικές περιπέτειες λόγω σεξουαλικών παρενοχλήσεων μέσω πλαστών προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα), έγραψε ένα ολόκληρο βιβλίο δήθεν για την ‘Αλ-Κάιντα, οι πρώτες βάσεις στη Βοσνία’: Το διαβάζει κανείς ολόκληρο 400-500 σελίδες και δεν έχει τίποτα μέσα από τεκμηρίωση. Κάτι φωτογραφίες μόνο και κάτι εικόνες από βίντεο, που ποιος ξέρει τώρα τι μπορεί να είναι οι αξύριστοι με τα μούσια και τις πράσινες κορδέλες στο μέτωπο. Ομοίως, το ‘σημαντικότερο’ και πιο προσεγμένο ντοκιμαντέρ που επιχειρεί να αποδείξει τη θέση ‘η Αλ-Κάιντα ξεκίνησε από τη Βοσνία’, το ‘Sarajevo ricochet’ των Ola Flynn & David Hebditch του 2011, αποτελείται από 60 λεπτά φήμες και ψιθύρους, χωρίς να παρουσιάσει την παραμικρή απόδειξη, αντιθέτως όποιος το δει προσεκτικά θα διαπιστώσει ότι τουλάχιστον 4 φορές αξιωματούχοι των ΗΠΑ και των υπηρεσιών και ο πρεσβευτής στην Κροατία διαβεβαιώνουν ότι όλη αυτή η ιστορία «δεν έπαιξε κανένα ρόλο» και ότι ήταν ασήμαντη εντελώς». Ο μοναδικός που εμφανίζεται στο φιλμ αυτό να υποστηρίζει τον ισχυρισμό, χωρίς στοιχεία όμως, είναι και πάλι ο ανόητος και ανυπόληπτος John Schindler.
  Το γεγονός είναι, λοιπόν, ότι όλοι αυτοί οι ξένοι ισλαμιστές μισθοφόροι ήταν ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό και δεν έπαιξαν κανέναν σημαντικό ρόλο στον πόλεμο. Απλά η ύπαρξή τους βγάζει τη σερβική πλευρά απ’ τη δύσκολη θέση, όταν δεν μπορεί να δικαιολογηθεί για την επιθετικότητά της και για τα προσχεδιασμένα εγκλήματά της. Ενας Βόσνιος στρατηγός έγραψε στο βιβλίο του:…………………..

 2. Ο/Η laskaratos λέει:


  Ο Μητροπολίτης ΕΕΦ και Zvornik και Tuzla Vasilije Kacavenda (σκληρός εθνικιστής και μέλος του κόμματος του Ράντοβαν Κάρατζιτς, που ευλογούσε τα όπλα των παραστρατιωτικών και της ΕΕΦ, αλλά και παιδόφιλος που καθαιρέθηκε-παραιτήθηκε το 2012, σημ.Λασκ. απλώς παραιτήθηκε από το θρόνο του και συνταξιοδοτήθηκε, παραμένει επίσκοπος, μπορεί να λειτουργεί), ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο Ράτκο Μλάντιτς, πλήθος Επισκόπων και ιερέων, και ολόκληρη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Σέρβων της Βοσνίας εορτάζουν την επέτειο της μάχης του Κοσόβου και εύχονται «όλοι οι Σέρβοι να ζήσουν σε ένα και μόνο κράτος». Η ημέρα είναι η 28η Ιουνίου 1995, δύο βδομάδες πριν την Σρεμπρένιτσα, και η περιοχή το Sokolac της Βοσνίας. Η γιορτή ονομάζεται Vidovdan ή αλλιώς St. Vitus Day, ο προστάτης άγιος του σερβοβοσνιακού στρατού VRS, και αποτελεί τη μεγαλύτερη εθνικοθρησκευτική γιορτή των Σέρβων


  ‘Εθνική Ωμοψυχία’, όπως γράφει και η Ομάδα Carthago. Ιούνιος 1993, Αθήνα, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Πανηγυρική εκδήλωση υπέρ του Ράντοβαν Κάρατζιτς. Διακομματική η υποστήριξη, Κώστας Καραμανλής από τη ΝΔ, Σουλαδάκης από το ΠΑΣΟΚ, Κολοζώφ από το ΚΚΕ. Κάπου εκεί βρίσκεται και ο Μίμης Ανδρουλάκης του τότε ΣΥΝασπισμού, όπως επίσης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Κανελλόπουλος και αμέτρητοι άλλοι συνδικαλιστές και δήμαρχοι. Ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ συναντήθηκε με τον Κάρατζιτς και του εξέφρασε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του ποιμνίου του. Το ίδιο έκαναν και οι ηγεσίες του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, Παπαρήγα και Δαμανάκη, δηλαδή εξέφρασαν κι αυτές την συμπαράσταση των δικών τους ποιμνίων. Δυστυχώς, στην ηγεσία της αριστεράς δεν έφταναν ποτέ οι εξομολογήσεις των Σερβόσνιων ‘αντιιμπεριαλιστών’ του Πάλε προς τους Ελληνες αριστερούς επισκέπτες-συμπαραστάτες για τα σχέδιά τους, πως όταν, δηλαδή, τελειώσει ο πόλεμος και έχουν ‘καθαρίσει’ με τις άλλες μειονότητες, όνειρό τους ήταν να απαλλάξουν την πατρίδα τους από τα κάθε λογής σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά απομεινάρια του παρελθόντος και να φέρουν πίσω τον … Σέρβο βασιλιά.

  28η Ιουνίου 1995, δύο βδομάδες πριν την Σρεμπρένιτσα. Η γιορτή ονομάζεται Vidovdan ή αλλιώς St. Vitus Day, ο προστάτης άγιος του σερβοβοσνιακού στρατού VRS, και αποτελεί τη μεγαλύτερη εθνικοθρησκευτική γιορτή των Σέρβων. Ο Πατριάρχης Παύλος και πλήθος λαού και κλήρου, παρουσία του στρατηγού Μλάντιτς και του προέδρου Ράντοβαν Κάρατζιτς εορτάζουν την μάχη του Κοσόβου και τη Μεγάλη Σερβία και εύχονται «όλοι οι Σέρβοι να ζήσουν σε ένα και μόνο κράτος».

  Περιοχή Sokolac Βοσνίας, 28 Ιουνίου 1995: Επέτειος της μάχης του Κοσόβου, ημέρα του προστάτη αγίου του σερβοβοσνιακού στρατού VRS, ημέρα του Πρίγκηπα Αγιου Λάζαρου και των Σέρβων Αγίων Μαρτύρων που έπεσαν στη μάχη του Κοσόβου στις 28 Ιουνίου 1389, επέτειος της αναγνώρισης του σερβικού θρόνου το 1881, επέτειος της εμπρηστικής ομιλίας Μιλόσεβιτς στο Gazimestan του Κοσόβου, όταν ξεκίνησε τον πόλεμο κ.ο.κ. Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο Ράτκο Μλάντιτς, ο πρόεδρος της Βουλής των Σέρβων της Βοσνίας Momcilo Krajisnik πλήθος Επισκόπων και ιερέων, και ολόκληρη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Σέρβων της Βοσνίας εύχονται «όλοι οι Σέρβοι να ζήσουν σε ένα και μόνο κράτος

  Η ‘αληθινή’ ‘ελληνοσερβική φιλία’ και η μόνη που υπήρξε ποτέ ιστορικά. Στη φωτογραφία ο μαφιόζος παραστρατιωτικός Αρκάν (Zeljko Raznatovic), η σύζυγός του Τσέτσα (Ceca Svetlana), μεγάλη ποπ-σταρ στη Σερβία, και ο πρόεδρος Σπύρος Κυπριανού. Είναι μνημειώδεις εκείνες οι καταθέσεις, για το πως έμπιστοι του Μιλόσεβιτς και των άλλων Σέρβων μεγαλοεργολάβων εθνικιστικού μίσους πήγαιναν με αεροπλάνο κάθε λίγες μέρες στην Κύπρο, με τσάντες και βαλίτσες φορτωμένες σκληρό συνάλλαγμα από τα ταμεία του κράτους, και πως οι μυστικές υπηρεσίες και άλλοι επίσημοι θεσμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας τους παραλάμβαναν από το αεροδρόμιο, τους πήγαιναν στις θυρίδες, ανεξαρτήτως ώρας και ωραρίου, και τους ξαναπήγαιναν στην VIP αίθουσα. Τις ελληνικές και τις κυπριακές τράπεζες αξιοποιούσε η ‘αληθινή’ ‘ελληνοσερβική φιλία’, δεν έχουμε αμφιβολία γι’ αυτό.

  • Ο/Η Σερβοβόσνιος λέει:

   Θα είμαι ξεκάθαρος.Πρώτα από όλα πρέπει να πω ότι είναι Σερβοβόσνιος με καταγωγή από το Μόσταρ. Η σύζυγος μου είναι ελληνίδα και ζούμε στην Αλεξανδρούπολη.Ολη η οικογένεια μου ζει στη Σερβική δημοκρατία της Βοσνίας μίας από τις δύο οντότητες της Βοσνίας-Ερζεγοβινης που έχει σαν πρωτεύουσα την Μπάνια Λούκα.Εχεις κάνει πολλά λάθη (ακούσια η εκούσια;) σε αυτό το κείμενο και σε αλλά που έγραψες για τον πόλεμο στη Βοσνία.Θα πω μερικά πράγματα ππυ πρέπει να ξεκαθαρίσουν:
   1)Η υπόθεση της Σρεμπρένιτσα αφορά την Σερβική δημοκρατία της Βοσνίας και όχι την Σερβία που κακώς εμπλέκεται(την εμπλέκουν κάποιοι) στην υπόθεση.
   2)Οι Σερβοβόσνιοι πολέμησαν για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους και τος οικογένειες τους.Αν έγιναν ακρότητες στον πόλεμο ασφαλώς έγιναν κανένας δε το αμφισβητεί αυτό άλλωστε σε όλους τους πολέμους γίνονται. Οι Βόσνιοι δεν είχαν κανένα δικαίωμα να αναγκάσουν την περιοχή της Σερβικής δημοκρατίας της Βοσνίας να ενταχθούν σε ένα κράτος ανάπηρο όπως η Βοσνία-Ερζεγοβινη.Η χώρα αυτή δεν λειτουργεί είναι ανάπηρη ουσιαστικά αποτελείται από Βόσνιους μουσουλμάνους, Σερβοβόσνιος Ορθόδοξους και Καθολικούς Κροάτες που αναγκάστηκαν να ζήσουνε μαζί σε ένα κράτος ενάντια στη θέληση τους.Εφόσον το Κόσοβο έγινε ανεξάρτητο κράτος με το σκεπτικό ότι η πλειοψηφία ήτανε Αλβανοί γιατί δεν μπορεί να ισχύει το ίδιο σκεπτικό και να γίνει ανεξάρτητο κράτος η Σερβική δημοκρατία της Βοσνίας ή ακόμα καλύτερα να ενωθεί με την Σερβία;
   3)Οι μουσουλμάνοι όταν κατέκτησαν την Βοσνία εξισλαμισαν μεγάλο μέρος τπυ πλυθησμού της ενώ αντιμετώπισαν τους χριστιανούς της Βοσνίας ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Στις ισλαμικές αυτοκρατορίες και βασιλεία ιστορικά αυτό συνέβαινε. Οι μη μουσουλμάνοι (χριστιανοί, εβραίοι κτλ) έπρεπε να πληρώνουν φόρους βαριούς, δεν είχαν την ίδια μεταχείριση με τους μουσουλμάνους,δεν είχαν δικαίωμα να καταθέσουν εναντίον μουσουλμάνου στα δικαστήρια κτλ.Ενας χριστιανός που είχε γίνει μουσουλμάνος ακόμα και κάτω από απειλή βίας δεν μπορούσε να ξαναγίνει χριστιανός όπως δεν μπορούσε και κανένας μουσουλμάνος να αλλάξει θρησκεία. Η τιμωρία για αποστασία στο ισλάμ είναι ο θάνατος. Ακόμα και σήμερα αυτό γίνεται σε πολλές ισλαμικές χώρες.Οι εκκλησίες δεν μπορούσαν να χτυπούν τις καμπάνες τους,δεν μπορούσαν να γίνονται λιτανείες κτλ για να μην «προκαλούν» το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων. Βλέπουμε δηλαδή ότι οι χριστιανοί στις ισλαμικές αυτοκρατορίες και κράτη ήταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας με πολύ δύσκολη ζωή.Δε σε είδα να κανείς αναφορά σε αυτές τις διακρίσεις σε κανένα άρθρο σου.Αντίθετα όταν οι Σέρβοι έκαναν κάποιες διακρίσεις το τονίζεις έντονα.
   4)Δεν έχεις γράψει κανένα άρθρο για τις διώξεις που ιστορικά πέρασαν οι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής κι όχι μόνο από τους μουσουλμάνους. Δεν σε είδα να γραφεις κανένα άρθρο για την άθλια ζωή των χριστιανών στην Αίγυπτο, το Σουδάν, την Αραβία,το Πακιστάν κτλ και για τις διακρίσεις και τος πιέσεις που υφίστανται. Αντίθετα όταν κάποιοι Ορθόδοξοι χριστιανοί (Σέρβοι κι όχι μόνο) βλέπεις να κάνουν κάτι άδικο σε βάρος των μουσουλμάνων γραφείς ολόκληρα άρθρα γι αυτό.
   5)Γραφείς και κατακρίνεις έντονα κάποιους Σερβοβόσνιους επισκόπους για κάποια παραπτώματα. Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν είναι τέλειος. Δεν έχεις όμως γράψει για παραπτώματα μουσουλμάνων κληρικών (Αράβων, Βόσνιων κτλ).Υπάρχουν πολλοί ιμάμηδες, σείχηδες κτλ που προωθούν γάμους με ανήλικα κορίτσια στα πρότυπα του «προφήτη» Μωάμεθ,που προτρέπουν σε λιθοβολισμό γυναικών, σε σφαγή των απίστων κτλ.Γι αυτά όμως δεν λες τίποτα.Επιπλέον θα πω κι ένα ρητό εδώ. «Οι μέλισσες έλκονται από τα λουλούδια και οι μύγες από τα ψοφίμια». Γραφεις μόνο για αρνητικές συμπεριφορές Σερβοβοσνίων κληρικών (και γενικά Σερβοβοσνίων παντός είδους) αλλά δε γραφείς τίποτα για τους Σερβοβόσνιους κληρικούς και λαϊκούς που έχουν προσφέρει καλοσύνη και έχουν επιτελέσει σπουδαίο έργο. Αρα ανήκεις στην κατηγορία » μύγες » και όχι στις μέλισσες.
   6)Παραλείπεις να αναφέρεις τα μουσουλμανικά μουτζαχεντίν τάγματα ππυ πήγανε να πολεμήσουν στην Βοσνία. Γιατί;
   7)Λες ότι η Ελλάδα είναι ισλαμοφοβικη Αν είναι έτσι τότε γιατί οι Ελληνες συμπαθούνε σε μεγάλο βαθμό τους Παλαιστίνιους (οι οποίοι είναι μουσουλμάνοι οι πιο πολλοί αλλά υπάρχουν και μειονότητες χριστιανών παλαιστινίων);

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    @1) Η υπόθεση της Σρεμπρένιτσα αφορά την Σερβική δημοκρατία της Βοσνίας και όχι την Σερβία

    Αρνείστε το προφανές. Υπάρχουν οι βαρύτατες καταδίκες Σέρβων ηγετών της Σερβίας στη Χάγη, που πολύ εμπεριστατωμένα απέδειξε το αντίθετο

    @2) ….Αν έγιναν ακρότητες στον πόλεμο ασφαλώς έγιναν κανένας δε το αμφισβητεί αυτό άλλωστε σε όλους τους πολέμους γίνονται

    Γίνονται και πρέπει να τιμωρούνται.

    @3) οι χριστιανοί στις ισλαμικές αυτοκρατορίες και κράτη ήταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας με πολύ δύσκολη ζωή.Δε σε είδα να κανείς αναφορά σε αυτές τις διακρίσεις σε κανένα άρθρο σου.Αντίθετα όταν οι Σέρβοι έκαναν κάποιες διακρίσεις το τονίζεις έντονα.

    Θα αστειεύεστε. Δεν δικάζεται εδώ ο Μεσαίωνας. Μουσουλμάνοι και Ορθόδοξοι έκαναν τότε απίστευτες φρικαλεότητες. Δικάζονται τα εγκλήματα που έγιναν από όλους στον συγκεκριμένο πόλεμο και η Χάγη ακριβοδίκαια έχει καταδικάσει και Μουσουλμάνους και Κροάτες Καθολικούς

    @4. Δεν σε είδα να γραφεις κανένα άρθρο για την άθλια ζωή των χριστιανών στην Αίγυπτο, το Σουδάν, την Αραβία,το Πακιστάν κτλ και για τις διακρίσεις και τος πιέσεις που υφίστανται. Αντίθετα όταν κάποιοι Ορθόδοξοι χριστιανοί (Σέρβοι κι όχι μόνο) βλέπεις να κάνουν κάτι άδικο σε βάρος των μουσουλμάνων γραφείς ολόκληρα άρθρα γι αυτό.

    Εκατοντάδες άρθρα γράφονται στην Ελλάδα για τις βιαιότητες Μουσουλμάνων κατά Χριστιανών. Δεν υπάρχει Ρωμιός που να μην ξέρει επ’ αυτού. Δικό μας καθήκον να γράψουμε αυτά που κάνουν οι δικοί μας σε βάρος των άλλων. Εκεί υπάρχει κενό πληροφόρησης.

    @5) Γραφείς και κατακρίνεις έντονα κάποιους Σερβοβόσνιους επισκόπους για κάποια παραπτώματα. Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν είναι τέλειος. Δεν έχεις όμως γράψει για παραπτώματα μουσουλμάνων κληρικών (Αράβων, Βόσνιων κτλ).

    Συγνώμη μιλάτε σοβαρά; Η ατιμώρητη παιδεραστία των Σέρβων Ναζιστών επισκόπων και η συγκάλυψή της από σύσσωμη την Εκκλησία είναι «παράπτωμα» και όχι βαρύτατο κακούργημα; Την Ελλάδα ως Ορθόδοξη χώρα την αφορούν πρώτιστα τα εγκλήματα των Ορθόδοξων κληρικών. Ο Βρανίων Παχώμιος είναι τακτικός προσκεκλημένος της Μητρόπολης του Βώλου. Ξέρετε κάποιον παιδεραστή Ιμάμη που προσκαλείται επίσημα στην Ελλάδα;

    @6 Παραλείπεις να αναφέρεις τα μουσουλμανικά μουτζαχεντίν τάγματα που πήγανε να πολεμήσουν στην Βοσνία.

    Κύριε μας κοροϊδεύετε; Είναι στοιχειώδης υποχρέωση της Ελλάδας να ερευνήσει και να δικάσει αν βρει στοιχεία, τους Χρυσαυγίτες της που πολέμησαν στον πόλεμο αυτό και την υπόθεση διερευνά με τη γνωστή της προθυμία η ελληνική Δικαιοσύνη. Έφυγε έστω και ένας μουτζαχεντίν από την Ελλάδα για εκεί; Αν έχετε στοιχεία καταθέστε τα.

    @7. Λες ότι η Ελλάδα είναι ισλαμοφοβικη Αν είναι έτσι τότε γιατί οι Ελληνες συμπαθούνε σε μεγάλο βαθμό τους Παλαιστίνιους

    Στην Ελλάδα ο αντισημιτισμός είναι μεγαλύτερος από την Ισλαμοφοβία.
    https://tvxs.gr/news/ellada/protathlitria-ston-antisimitismo-i-ellada

    Οι Ελληνορθόδοξοι περιφρονούν επίσημα και βαθύτατα τους Παλαιστίνιους. Ακόμη και τους Ορθόδοξους που τους θεωρούν ανάξιους να έχουν δικό τους πατριάρχη και Σύνοδο
    https://roides.wordpress.com/2017/03/27/27mar17/

 3. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  ……….στην Μητρόπολη του Βόλου,…

  • Ο/Η Zωζώ Σαπουνιάς-γλωσσολόγος λέει:

   Enfant,
   διαπράττετε μέγα λάθον.
   Υπάρχουσιν σοβαρότατοι λόγοι
   Oμιλεί ορθώς ο συγγραφέφς δια Μητρόπολίν του Βώλου.
   Σας περικαλώ….
   Ημείς ε παλαιότερε και πιστέ αναγνώστριε γνωρίζομεν

   https://roides.wordpress.com/2010/01/30/30jan10/
   Τρεις Ιεράρχαι εις λιτανείαν (του Βώλου) – [1]

   Posted on 30/01/2010
   «Πόση καλωσύνη γύρω μου κι εντός από του παντός τη μεγαλωσύνη!»
   (….)
   Δεν ομιλούμεν δια συκοφαντίας αθέων, αλλά δια ενδογενή φαινόμενα. Εδώ θα καταγράψω τας ουδέποτε αποδειχθείσας κατηγορίας ελπίζων πως οι κοινωνιολόγοι θα ερμηνεύσουν το φαινόμενον το οποίον οι θεολόγοι αποδίδουν εις δαιμονικάς μηχανορραφίας. Θα γράψω από τούδε εις την δημώδην, επιλέγων την γραφήν Βώλος, επιθυμών να τονίσω την αδιάσπαστον συνέχειαν της φυλής ως αύτη τεκμηριούται και υπό των εθνικών μας γλωσσολόγων του Βώλου: «Ιωλκός > Γιωλκός > Γώλος > Βώλος».
   http://www.inout.gr/showthread.php?t=23169

   (….)

   • Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:

    είναι θέμα εθνικόν η συνέχεια της φυλής μέσα από τα τοπωνύμια.
    αν και αυτό του Βώλου κάτι μου θυμίζει, αλλά δεν κσέρο τι.

 4. Ο/Η ataktos λέει:

  17 χρόνια πριν, δεν ξέραμε ακόμα τι σημαίνει Νέα Τάξη – και ως πού μπορούσε να φτάσει για να επιβάλει τη βούλησή της…Ούτε μπορούσαμε να διανοηθούμε οτι πάνω απο το 90% του πολιτικού κόσμου ηταν, στην ουσία, πράκτορές της σε μια Σταυροφορία ενάντια στους λαούς και τα όνειρά τους.
  Σήμερα (παθόντες και μαθόντες, πια…) έχουμε γίνει σοφότεροι. Ή, τουλάχιστον, οφείλουμε να ειμαστε σοφοτεροι καθώς η Ιστορία του προσφατου παρελθόντος, απαλλαγμένη απο τις σκονες των «συνωμοσιολογικών θεωριών», ορθώνεται μπροστά μας. Και μονο αν χώσουμε βαθια το κεφάλι στην αμμο θα καταφέρουμε να αποφυγουμε να τη βλέπουμε.

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.ethnos.gr/diethni/arthro/mpan_istoriki_imera_gia_ti_diethni_dikaiosyni_h_katadiki_karatzits-64351362/

  ΕΘΝΟΣ On Line
  24/3

  «ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»

  Μπαν: Ιστορική ημέρα για τη διεθνή δικαιοσύνη η καταδίκη Κάρατζιτς

  Η καταδίκη από ένα διεθνές δικαστήριο του πρώην πολιτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς σηματοδοτεί μια «ιστορική ημέρα για τους λαούς της περιοχής και πέραν αυτής, καθώς επίσης και για τη διεθνή δικαιοσύνη», εκτίμησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν.

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/
  Κλέων Νεμέας 2016/03/25


  Ο Παναγιώταρος κι ένας Σέρβος νεοναζί Serbian Action υπό το βλέμμα του Αρκάν. Καλοκαίρι 2015, στο κατάστημα της Χρυσής Αυγής.

  …………………….


  Βλασένιτσα, 1995, άνδρες της ΕΕΦ με την σημαία της Βεργίνας. Διακρίνεται το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Τζανόπουλος Σπύρος (λοχίας της ΕΕΦ) και οι Ζαβιτσάνος Δημήτριος (αρχιλοχίας της ΕΕΦ), Kαλτσούνης Κωνσταντίνος, Αννα Φλορίν, Μήτκος Αντώνιος (διοικητής της ΕΕΦ), Βασιλειάδης Τρύφων (υποδιοικητής της ΕΕΦ), Σχιζάς Βασίλης, Κυριακίδης Κ., Λυμπερίδης Γ. και Δημουλάς Xαράλαμπος. Το σήμα με τα τρία δάχτυλα που κάνει στην κάμερα ο Ζαβιτσάνος είναι το σερβικό εθνικιστικό σήμα του νέου σερβικού μεγαλοϊδεατισμού που έκαναν όλοι οι Σέρβοι από τότε που ξεκίνησε η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και σε όλη τη διάρκεια του πολέμου. Και ακόμα το κάνουν.
  …………………….  ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Αυτές τις εικόνες αντίκρισαν και συνεχίζουν να αντικρίζουν οι ερευνητές εγκλημάτων πολέμου του ΟΗΕ, από το καλοκαίρι του 1995 μέχρι σήμερα. Συγκλονιστικές φωτογραφίες, οι οποίες δεν χρειάζονται σχόλια. Αυτή η ανθρώπινη θηριωδία, που φαίνεται πως δεν θα πάψει ποτέ να μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι ήταν αυτό που πήγε τόσο λάθος στην ανθρωπότητα. Οι Ελληνες ναζί που έφεραν στην Ελλάδα το γνωστό σερβικό σύνθημα ‘Noz, zica, Srebrenica’ (‘Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα’), αυτές ακριβώς τις σφαγές εξυμνούν και αυτήν ακριβώς τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα εγκωμιάζουν.
  ………………………….

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, που είναι πολύ κατατοπιστικές, προς όποιον επιθυμεί να έχει πληρέστερη εικόνα, γύρω από αυτήν την ιστορική περίοδο. Οι Σέρβοι πλήρωσαν τον μεγαλοιδεατισμό τους, όπως και εμείς τον δικό μας το 1922(στην πραγματικότητα πλήρωσαν, οι Μικρασιάτες Ελληνες που δεν ευθύνονταν). Όμως, θέλω να θυμίσω ότι για κάποιο διάστημα ο Μιλόσεβιτς, ήταν το αγαπημένο παιδί της Δύσης, όπως ο Χουσεΐν του Ιράκ ή ο Καντάφι, τουλάχιστον στην αρχή. Επίσης ότι το ΝΑΤΟ έκανε χρήση χιλιάδων βομβών διασποράς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν χιλ. πολίτες-ανάμεσα τους παιδιά. Καθώς επίσης-εάν είναι αλήθεια- ότι στο Κόσοβο για κάποιο διάστημα γινόταν εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων με θύματα Σέρβους. Από όσο ξέρω, το δικαστήριο της Χάγης δεν έκανε έρευνες προς αυτήν την κατεύθυνση. Το συμπέρασμα που καταλήγω είναι, πως οι θρησκείες είναι ένα άριστο μέσον για να τις χρησιμοποιήσει ο κάθε πολιτικός τυχοδιώκτης, που τελικά προκαλεί καταστροφές, όχι μόνο στους πιστούς της «άλλης» θρησκείας, αλλά και της «δικής» του.

 6. Ο/Η ataktos λέει:

  Ας δούμε τωρα ΤΙ συνέβη, στη Γιουγκοσλαβία, 17 χρονια πριν, μπας και διδαχθούμε τιποτε.
  1) Ποιό «κακο παράδειγμα» εξακολουθούσε να δινει στον κοσμο η Γιουγκοσλαβία, την ώρα που κατερρεε η Σοβιετική Ένωση; Απάντηση:
  Αντιστεκόταν ακόμα στο Πλιάτσικο απο τη Νέα Τάξη!
  Ας διαβασουμε τα στοιχεια, απο τον Θ.Π.:
  «….Την περίοδο εκείνη Γιουγκοσλαβία δεν ήταν μέλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ή της Παγκόσμιας Τράπεζας, γεγονός που την καθιστούσε την τελευταία οικονομία στην νοτιοανατολική Ευρώπη που δεν είχε ακόμα «εποικισθεί» από το δυτικό κεφάλαιο. Τότε το 75% της βιομηχανίας της χώρας ανήκε στο κράτος ή στα εργατικά συνδικάτα. Tο 1997, μάλιστα, όταν εγκρίθηκε η «ελεγχόμενη» ιδιωτικοποίηση, η νομοθεσία καθιστούσε σαφές ότι το 60% των μετοχών έπρεπε να παραμείνει στα χέρια του εργατικού δυναμικού της εκάστοτε επιχείρησης.
  Oι αρχιερείς του νεοφιλελευθερισμού δεν ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι με τις οικονομικές εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία. Στη σύνοδο του Nταβός το 1999, ο Tόνι Mπλερ επέκρινε την κυβέρνηση Mιλόσεβιτς όχι τόσο για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του Kοσσυφοπεδίου, αλλά για την απροθυμία της να προωθήσει ένα πρόγραμμα «οικονομικής μεταρρύθμισης». Eπί της ουσίας, η τότε γιουγκοσλαβική κυβέρνηση επικρίθηκε επειδή ήταν αρνητική στο ενδεχόμενο πώλησης των κρατικών περουσιακών στοιχείων και επειδή δεν υπάκουσε στην προσταγή για παραχώρηση της διαχείρισης της οικονομίας στις πολυεθνικές εταιρείες.
  Tο 1999, λοιπόν, οι νατοϊκές βόμβες έπληξαν κρατικές εταιρείες και όχι στρατιωτικούς στόχους. Για την ακρίβεια, τα αεροσκάφη του NATO κατέστρεψαν μόλις 14 άρματα μάχης, πλην όμως ισοπέδωσαν 372 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους άνεργους. Oύτε μια ξένη ή ιδιωτικοποιημένη βιομηχανία δεν επλήγη…»
  …………………………………
  2) Το Κοσσυφοπέδιο (Κόσσοβο) ήταν, για αιώνες, ο Ιερος Τόπος των Σέρβων. (Κάτι σαν μια… απέραντη Δήλος των αρχαιων Ελλήνων, ας πούμε)…Για τη Νέα Τάξη δεν ηταν τιποτε άλλο απο «χώμα που σκέπαζε ορυκτο πλούτο». Και τον ειχε στοχευσει δεκαετίες πριν, παρακολουθώντας τον σταδιακό εποικισμό του απο αλβανοφωνους, αγροτικούς πληθυσμούς. Την κατάλληλη στιγμή, όταν οι αλβανοί εφτασαν σε μια «κρισιμη μαζα», η Νέα Τάξη (ποιά «Δυση» και πρασινα αλογα;) υποκίνησε ένα αυτονομιστικο ζήτημα, δημιουργώντας τουν Ου Τσε Κα ως… «εγγυητη ανθρώπινων δικαιωμάτων». (Πάντα αυτα τα «ανθρωπινα δικαιώματα» ήταν η σάλτσα πανω απο το κρέας των εγκλημάτων…). Αρα, απο τη στιγμή που ξεκινησαν οι συγκρούσεις αναμεσα σε αυτονομιστες και κυβερνηση, η (υποτιθέμενη) Διεθνης Κοινοτητα ειχε πλεον το δικαιωμα να σύρει την Γιουγκοσλαβική ηγεσια σε «διαπραγματευσεις» για την προστασια των αλβανοφώνων.
  Διαβαζουμε:
  «…..H συμφωνία του Pαμπουγιέ
  Tο γεγονός που πυροδότησε το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας το 1999 ήταν, σύμφωνα με την επικρατούσα δυτική εκδοχή της Ιστορίας, η άρνηση της σερβικής αντιπροσωπείας να υπογράψει την ειρηνευτική συμφωνία του Ραμπουγιέ. (Πρόκειται, βέβαια, για μια πρόφαση! Που ευσταθεί όσο και η υποτιθέμενη άρνηση των Ιρακινών να συνεργαστούν με τους επιθεωρητές όπλων του OHE…)
  Oπως παραδέχθηκε αργότερα ενώπιον της επιτροπής Άμυνας ο πρώην υπουργός της Βρετανίας, λόρδος Γκίλμπερτ, η μυστική προσθήκη στο έγγραφο με την ονομασία «B» της συμφωνίας (όπου γινόταν λόγος περί στρατιωτικής ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ!!!) έναν στόχο εξυπηρετούσε: την απόρριψη του ειρηνευτικού σχεδίου από τους Σέρβους!
  Εξίσου αποκαλυπτικό είναι και το κεφάλαιο «4» της συμφωνίας του Pαμπουγιέ, το οποίο αφορά αποκλειστικά την οικονομία του Kοσσυφοπεδίου. Tο άρθρο «1» του εν λόγω κεφαλαίου απαιτούσε την καθιέρωση της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς και το άρθρο «2» καλούσε για την ιδιωτικοποίηση ΟΛΩΝ των κυβερνητικών περουσιακών στοιχείων!».
  ………………………………………………………
  3) Πέρα απο τους μαφιοζους του ΟυΤσε Κα (στους οποιους «ανατεθηκε» η διοικηση του Κοσσυφοπεδίου, μετα την καταρρευση της Γιουγκοσλαβίας), σε τι ωφελήθηκαν οι αλβανοφωνοι κοσσοβάροι πολίτες οταν βρέθηκαν «κύριοι του τόπου τους»;
  Διαβάζουμε:
  «…Το Κόσοβο με το πλούσιο υπέδαφος σε χρυσό, μόλυβδο, νικέλιο, μαγνήσιο, κοβάλτιο και με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα άνθρακα στην Ευρώπη, έπρεπε να παραδοθεί σε μια πιο «συνεργάσιμη» κυβέρνηση.
  Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και κάτω από το αμφίβολο «προσωρινό» καθεστώς της περιοχής, πρώτο μέλημα της Νατοϊκής διοίκησης στο Κόσοβο ήταν η προώθηση και προστασία των ξένων (κυρίως αμερικάνικων) επενδύσεων στην περιοχή.
  Επίσημο νόμισμα της περιοχής κηρύχτηκε το γερμανικό μάρκο, το οποίο αντικαταστάθηκε αργότερα με το ευρώ, ενώ δόθηκαν και ειδικές εγγυήσεις για τις αμερικάνικες επενδύσεις, δημιουργώντας μάλιστα, ειδική υπηρεσία διαχείρισης, την (Kosovo Trust Agency – KTA).
  Σήμερα, η KTA προκηρύσσει το 30ο κύμα ιδιωτικοποιήσεων και φιλοδοξεί να πιάσει το στόχο που έχει οριστεί για την ιδιωτικοποίηση του 90% των δημόσιων επιχειρήσεων στην περιοχή. Μάλιστα, σε σχετικό φυλλάδιο, στο οποίο προωθούνται οι «μπίζνες στα Βαλκάνια», το Κόσοβο διαφημίζεται σαν μια «φιλική» προς τους επενδυτές περιοχή με απλές διαδικασίες, μικρούς φόρους και… ευέλικτο εργατικό δυναμικό.
  Κι όλα αυτά σε μια από τις πιο «προικισμένες» περιοχές της Ευρώπης, όπου ζει ένας από τους φτωχότερους λαούς.
  Οι αντιδράσεις του κοσοβάρικου λαού στα σχέδια εκποίησης του ορυκτού πλούτου της περιοχής, που εκφράστηκαν με διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις των ορυχείων της Τρέπτσα, αντιμετωπίστηκαν με δακρυγόνα και σφαίρες από τα Νατοϊκά στρατεύματα.
  Που υποτίθεται ότι βρίσκονται εκεί «για την ασφάλεια των κοσοβάρων»…»
  …………………………………………..
  4) Ποιος ήταν ο απολογισμός του Εγκλήματος;
  «…..Ένας Θλιβερός Απολογισμός
  Ο απολογισμός των βομβαρδισμών, σε ανθρώπινες απώλειες και υλικές ζημιές είναι περίπου ως εξής:
  1.150 μαχητικά αεροπλάνα του ΝΑΤΟ συμμετείχαν στις επιθέσεις.
  Εκτοξεύτηκαν 420.600 πύραυλοι.
  Η συνολική μάζα των πυραύλων που έπεσαν ήταν περίπου 22.000 τόνοι.
  59 βάσεις του ΝΑΤΟ στο έδαφος 12 χωρών-μελών του ήταν στη διάθεση να βοηθήσουν τις νατοϊκές επιθέσεις κατά της Σερβίας και Μαυροβουνίου.
  Εκτοξεύτηκαν περίπου 20.000 μεγάλοι πύραυλοι αέρος-εδάφους.
  Σε 30 με 100 δισεκατομμύρια δολάρια εκτιμάται ότι είναι περίπου το κόστος της υλικής ζημιάς που προκλήθηκε με τους βομβαρδισμούς.
  1.002 μέλη του Γιουγκοσλαβικού Στρατού σκοτώθηκαν και περίπου 2.000 πολίτες.
  6.100 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
  54 μέσα μαζικής μεταφοράς καταστράφηκαν, 305 σχολές, νοσοκομεία και άλλα δημόσια κτίρια.
  Καταστράφηκαν 176 μνημεία πολιτισμού κι ανάμεσά τους και 23 μεσαιωνικά μοναστήρια.
  45 γέφυρες και 28 σιδηροδρομικές γέφυρες.
  148 σπίτια πολιτών.
  561 κατασκευές του Γιουγκοσλαβικού Στρατού καταστράφηκαν ολοσχερώς και 686 έπαθαν σοβαρές ζημίες.
  Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 2.300 επιθέσεις μαχητικών του ΝΑΤΟ.
  Μετά την αποκαθήλωση του Σλόμπονταν Mιλόσεβιτς, η Δύση μπορούσε, επιτέλους, να συνεργαστεί με την κυβέρνηση των «μεταρρυθμιστών» του Βελιγραδίου.
  Mία από τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης ήταν να αναθεωρήσει το νόμο του 1997 περί ιδιωτικοποιήσεων, περιορίζοντας το ποσοστό συμμετοχής των εργαζομένων στο κεφάλαιο μιας εταιρείας στο 15%.
  Στη συνέχεια, η κυβέρνηση του Βελιγραδίου υπέγραψε την προσχώρηση της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα, βάζοντας τέλος στα χρόνια της οικονομικής ανεξαρτησίας.
  ———————————————————————————-
  ΕΠΙΛΟΓΟΣ
  Αν ειναι να «ξεσηκωθούμε απο τους καναπεδες μας», χωρις να χουμε βγάλει το κεφάλι απο την άμμο, καλύτερα να παραγγείλουμε στον ντελιβερά τις επομενες πιτσες και να συνεχισουμε να καθόμαστε στα αυγα μας…
  Εχθρος μας δεν ειναι η «δεξια» ή η «αριστερα» (αναλογα με το οικονομικο μοντελο που υποστηριζει ο καθενας μας) αλλά η ΝΕΑ ΤΑΞΗ. Μην την αποκαλείτε «νεο-φιλελευθερισμό» αλλά Θηρίο – για να συνεννοούμαστε. (Αλλωστε το ονομα αυτο το έχει κερδισει επάξια, μεσα απο τις πραξεις του).
  Ανεξάρτητα απο τα «δεξιά» ή»αριστερα» μαντριά (που ελεγχονται απο το Θηριο) ολο το σύστημα ειναι δομημένο στην απλή αρχη του «Λιγοι, Μιλημένοι, ελεγχουν πολλους Ανυποψιαστους».
  Ανάμεσα σε αυτους, τους Ανυποψίαστους, ειμαστε κι εμεις.
  Ποιοι ειναι οι νεοταξιτες ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ (αναμεσά μας δεν υπάρχουν – εμεις ειμαστε το κοπαδι) μπορουμε πια να το δουμε ευκολα:
  Ποιων πολιτικών σχηματισμών οι ηγεσίες μίλησαν για «νεο-φιλελευθερισμο» ή ταχθηκαν ασμένως υπέρ της διάλυσης κρατών όπως η Γιουγκοσλαβία. (Και να ταν η μονη;)
  Πάντα με το προσχημα των «ανθρωπινων δικαιωμάτων», βεβαιως, την ώρα που στους μυστικούς τους λογαριασμούς καταλήγουν εμβάσματα απο απάνθρωπα καθεστώτα – τα οποία μας εχει επιβληθει να θεωρούμε «φιλους και σύμμαχους».
  (Μονο στο Βέλγιο, η οικογενεια των Σαουντ, για παραδειγμα, έχει ξοδεψει 70 δις απο το 1969, μεχρι σημερα…Και μην ξεχνάτε τα 250.000.000 που διαχύθηκαν, απο δω κι απο κει, για να περάσει το σχέδιο Αναν του Θηριου – συνοδευόμενα απο την απειλή «αν δεν το δεχτείτε θα έρθει κατι ακομα χειροτερο. Ακριβώς επειδη ειστε διαιρεμενοι και θα αναγκαστειτε, στο τελος, να υποκύψετε»…Αναρωτηθηκατε ποιοι τα πηραν και ποιοι το υποστηριξαν – άλλοι απο «ρεαλισμο» και άλλοι απο ιδιοτέλεια;)
  Η Αφύπνιση δεν μας χρειαζεται για να καταθλιβούμε. συνειδητοποιώντας τη δύναμη και την αποφασιστικοτητα του Θηριου.
  Αλλά για να αισιοδοξούμε.
  Η Δύναμη του Θηρίου βασιζεται στη Διαιρεση – άρα στην αγνοια. Αντίθετα, η Γνωση ειναι Δύναμη καθώς οδηγει στην εθνική συμπνοια και στο τελος της αυταπάτης.
  Και χωρίς την «επιβολή μαζικοποιημένης νοοτροπιας» που να βασιζεται σε Εκφοβισμό, εκπορευόμενο απο Μαυρες αποχρώσεις, ενθεν και ενθεν.
  (Το είδαμε αυτο, στη Γιουγκοσλαβία: Αν το Θηρίο ήξερε οτι ο γιουγκοσλαβικός λαος ΟΜΟΝΟΕΙ ΕΘΝΙΚΑ (ανεξαρτητα απο το «πολιτικά») θα θεωρούσε ανώφελο έξοδο τους βομβαρδισμους. Σήμερα, ο παραπλανημένος γιουγκοσλαβικος λαος -που αρχικα θεώρησε τους δυτικους ως «απελευθερωτες»- διαδηλώνει σύσσωμος κατά του ΝΑΤΟ, συνειδητοποιώντας σε ποιον λακκο με σκατα τον εβαλαν να πεσει απο μονος του).
  Εσεις εξακολουθείτε, τωρα, να θεωρειτε τον Σύριζα ως «αριστερα» και την ΝΕΟφιλελευθερη «δεξια» ως…πατριωτική;

 7. Ο/Η ataktos λέει:

  Τάδε έφη ο Στέλιος Καζαντζίδης στην καθιερωμένη μας πρωινή ανάλυση:
  1. Ο «εθνικός»-εθνικιστικός παλαιοφασισμός διατηρεί την ενιαιότητα της εθνικώς συγκροτημένης εργατικής τάξης ως κοινωνικής τάξης.
  2. Αντιθέτως, ο σύγχρονος διεθνικός-«διεθνιστικός» φασισμός διασπάει αυτήν την ενιαιότητα της εργατικής τάξης σε ξεχωριστές ομάδες εθνικής-κοινωνικής συνοχής, γεγονός που σημαίνει ότι την καταλύει ως κοινωνικώς συγκροτημένη τάξη, μετατρέποντάς την σε μάζα εργασία-ανεργίας η οποία πλέον δεν συγκροτεί ακέραια κοινωνική τάξη.
  3. Κατά συνέπειαν,
  (α) Ο Παλαιοφασιστικός Μεσαίωνας εγκλείει-διατηρεί την δυνατότητα εκδήλωσης της αναγκαιότητας της προλεταριακής κοινωνικής επανάστασης.
  (β) Αντιθέτως, ο Σύγχρονος Νεοφασιστικός («διεθνιστικός») Μεσαίωνας εξαλείφει-εξουδετερώνει την δυνατότητα πραγματοποίησης αυτής της αναγκαιότητας οριστικώς, και οδηγεί το ανθρώπινο γένος προς την βαρβαρότητα και από εκεί ολοταχώς στην αγριότητα.
  4. Έκδηλη ιδεολογική πρωτοπορία αυτής της διαδικασίας εκβαρβαρισμού και εξαχρείωσης του ανθρώπου είναι η σύγχρονη «διεθνιστική» αριστερά, συνδεδεμένη με χιλιάδες νήματα με τους πλέον αδηφάγους κύκλους του πολυεθνικού-υπερεθνικού κεφαλαίου.

 8. Ο/Η SF λέει:

  όταν τα έθνη είναι αδερφικορθόδοξα, οι θηριωδίες είναι must…
  συγχαρητήρια για τη δημοσίευση.

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Να μιλήσουμε για τα θύματα;
  489-528 Γιουγκοσλάβοι από τους αεροποιρικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ.
  Όλοι αθέλητοι.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Civilian_casualties_during_Operation_Allied_Force
  Many human rights groups criticised civilian casualties resulting from military actions of NATO forces in Operation Allied Force. Both Serbs and Albanians were killed in 90 Human Rights Watch-confirmed incidents in which civilians died as a result of NATO bombing. It reported that as few as 489 and as many as 528 Yugoslav civilians were killed in the NATO airstrikes.[1][2][3] «There is always a cost to defeat an evil,» said NATO spokesman Jamie Shea, «It never comes free, unfortunately. But the cost of failure to defeat a great evil is far higher.» He insisted NATO planes had bombed only «legitimate designated military targets,» and if more civilians had died it was because NATO had been forced into military action. He then defended this notion by stating, «NATO does not attack civilian targets, we attack exclusively military targets and take every precaution to avoid inflicting harm on civilians.»[4]

  Jump up ^ Civilian Deaths in the NATO Air Campaign – The Crisis in Kosovo
  2.Jump up ^ Krieger, Heike (2001). The Kosovo conflict and international law. Cambridge University Press. p. 323. ISBN 978-0-521-80071-6. Retrieved 2009-04-19.
  3.Jump up ^ Civilian Deaths in the NATO Air Campaign – The Crisis in Kosovo
  4.^ Jump up to: a b «Civilian deaths ‘necessary price'». BBC News. May 31, 1999.
  _____________________
  Σρεμπρένιτσα:
  8.000 ;αιχμάλωτοι, ανάμεσά τους και παιδιά ΣΦΑΧΤΗΚΑΝ:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Srebrenica_massacre#Rape_and_abuse_of_civilians

  The Srebrenica massacre, also known as the Srebrenica genocide[7][8][9][10][11][12] (Bosnian: Masakar u Srebrenici; Genocid u Srebrenici), was the genocidal[13][14][15] killing, in July 1995, of more than 8,000[1][16][17][18][19] Muslim Bosniaks, mainly men and boys, in and around the town of Srebrenica during the Bosnian War.
  Βιασμοί:
  Rape and abuse of civilians[edit]

  Many women and girls suffered rape and sexual abuse and other forms of torture. According to the testimony of Zumra Šehomerovic:

  _______________

  Συμβαίνει εμείς να είμαστε αντίθεοι σε κάθε μιλιταριστικό πνεύμα, όχι όμως επιλεκτικά, όχι όμως μόνο κατά του ΝΑΤΟ.
  ______________
  Επ’αυτού βεβαίως υπάρχουν και άλλε απόψεις (κάπως φλου και αόριστες, χωρίς αριθμούς) από θαυμαστές του Χίτλερ του Στάλιν και του Μεγάλου Κωνσταντίνου, του Ιουστινιανού και του Μεγάλου Θεοδοσίου:

  http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nato-kossobo

  Η ιστορία των νατοϊκών βομβαρδισμών στη Σερβία

  Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 – 07:04 470

  της Ευγενίας Χρήστου – Γερμενή, Υποψηφίας Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής με την «Ελληνική Αυγή για την Αττική»

  http://www.rizospastis.gr/story.do?id=3767731
  Τετάρτη 7 Απρίλη 1999

  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
  Σελίδα 6

  ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

  Στο αίμα έπνιξαν χτες τη Γιουγκοσλαβία οι ΝΑΤΟικές βόμβες

  • Δεκάδες πόλεις, με χειρότερη την περίπτωση των βομβαρδισμών της πόλης Αλέξινατς, δέχτηκαν απανωτά πλήγματα από καταιγίδα ΝΑΤΟικών επιδρομών. Δεκάδες τα θύματα μεταξύ αθώων πολιτών και ανυπολόγιστες οι υλικές καταστροφές
  • Οι ΝΑΤΟικοί στρατηγοί απειλούν ….

  http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2015/10/blog-post_61.html

  Γέροντας Παΐσιος: Οι Ορθόδοξοι θα συγκρουστούν με τους Νατοϊκούς.

  Εσείς είστε νεότεροι και θα το δείτε, αφού θα είστε εν τη ζωή. Τώρα θα γίνει η Μεγάλη Σύρραξη, ο Αρμαγεδδών.

  σχόλιο Γ.Θ : Τα συγκλονιστικά λόγια του Γέροντα για όσους δεν γνωρίζουν, για όσουν λησμόνησαν και για όσους προσμένουν την Ανάσταση της Αγίας Ρωμανίας και του Γένους.

  για να μην ξεχνιόμαστε…
  _______________

  Ο Ριζοσπάστης δεν τολμάει τώρα να πει πως ο Κάρατζιτς είναι αθώος, σφυρίζει κλέφτικα, μιλώντας για τα θύματα του ΝΑΤΟ, για τα θύματα των Σέρβων ούτε λέξη και στο τέλος και λίγη σάλτσα.

  http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8832472

  Παρασκευή 25 Μάρτη 2016

  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
  Σελίδα 18

  ΔΙΕΘΝΗ

  ΧΑΓΗ

  Σε 40ετή κάθειρξη καταδικάστηκε ο 70χρονος Κάρατζιτς

  ΧΑΓΗ.–

  Σε κάθειρξη 40 ετών καταδικάστηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία ο πρώην πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς, καθώς κρίθηκε ένοχος για 10 από τις 11 κατηγορίες που αντιμετώπιζε για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Απαλλάχθηκε μόνο για την κατηγορία της γενοκτονίας σε επτά κοινότητες της Βοσνίας.

  Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία το έστησαν οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές που διέλυσαν και αιματοκύλισαν τη χώρα, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 έως το 1995. Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε το γεγονός ότι ώρες πριν την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, η Φλόρενς Χάρτμαν, πρώην εκπρόσωπος της επικεφαλής γενικής εισαγγελίας του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Κάρλα Ντελ Πόντε, τέθηκε υπό κράτηση. Δεν διευκρινίστηκε εάν συνελήφθη για να εκτίσει την ποινή επταήμερης κράτησης που της είχε επιβληθεί το 2009 για τη δημοσιοποίηση εμπιστευτικού υλικού από τη δίκη του πρώην Προέδρου της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

 10. Ο/Η argyrios2 λέει:

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ
  ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ… «ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΞΙΕΣ»
  ΠΟΥ ΤΟΣΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΩΡΑ…
  (Σαν σημερα ξεκινησε…)
  1200 αεροσκάφη ( αμερικανικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά, δανέζικα κλπ) βομβάρδιζαν για 3 μήνες μία μικρή ευρωπαϊκή χώρα.
  Στρατιωτικά δεν της έκαναν τίποτα – αλλά τσάκισαν τις υποδομές της…
  Και να θυμισω:
  Μετά το τελος του πολέμου, εκβίασαν (με την απειλή ολοσχερους καταστροφης της χώρας) ένα Σερβικο Κοινοβουλιο να παραδεχθει ενοχή για την «Σφαγή της Σρεμπρενιτσα».
  Για να ομολογησουν οι ίδιοι, 15 χρονια μετα -δια στόματος πρακτορα της CIA:
  «Εμείς το στήσαμε, εμεις το κάναμε, και βαλαμε τους Ολλανδους κυανοκρανους να συνεργαστουν για να μην ξεφυγει κανεις. Και η πλειοψηφια των νεκρων ήταν εγκλωβισμένοι ΣΕΡΒΟΙ και οχι «αμαχοι Βοσνιοι»…»
  Κι όλα αυτα για να αρπάξουν -στο ονομα της Δημοκρατίας- το Κοσσοβο με τα πλουσια κοιτάσματα ουρανιου…
  Αυτές ειναι «Αξίες»…
  Δ.Χ.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Μπορείτε σας παρακαλώ να μας πείτε το όνομα του πράκτορος και κάτι για τη σοβαρότητά του, ο οποίος έκανε αυτές τις ομολογίες;
   Τέτοια δοκουμένδα είναι κρίμα να μην εκτίθενται.
   Αλλά ακόμη κι αν είναι έτσι, ούτε μισή καταδίκη για τα σφαγμένα παιδιά της Σρεμπρένιτσα;
   Και τόση ναζιστοκομμουνιστο»χριστιανο»ορθόδοξη υπεράσπιση των φονιάδων;

   New mass grave with more than 100 bodies discovered near Srebrenica
   23 Ιουλ 2015

   Boσνία:
   http://srebrenica-genocide.blogspot.gr/2011/03/bosnian-genocide-pictures-are-worth.html
   BOSNIAN GENOCIDE, PICTURES ARE WORTH THOUSANDS WORDS
   …………………….

   …………………………..


   Bijeljina Massacre: On 31 March 1992, Serbian paramilitary group, led by Zeljko Raznjatovic (ARKAN), slaughtered hundreds of Bosniak (Bosnian Muslim) civilians – women, children, and elderly men – in the town of Bijeljina in northeastern Bosnia, near the border with Serbia. Photographer: Ron Haviv
   …………………………….


   Emaciated and tortured prisoners in the Manjaca concentration camp near Prijedor, north-west Bosnia in August 1992. Thousands of civilians, mostly Bosniaks (Bosnian Muslims) were tortured and killed there. Photographer: Patrick Robert
   ……………………………..

   Emaciated and visibly weak Bosniak (Bosnian Muslim) man in the Trnopolje concentration camp in August of 1992 at the start of the Bosnian Genocide.

   • Δεν ξέρεις ποιος είναι ο πράκτορας, αγαπητέ Λασκαράτε;

    🙂

    Η πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου με τη μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA για τη Γιουγκοσλαβία και τα ερωτηματικά για τα έγκριτα ΜΜΕ
    https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/11/30/robert-baer-ignatiou-savvidis-fake/

    Συνωμοσίες, λέμε. Ολα εξηγούνται με συνωμοσίες.

    Σε όσους υποστηρίζουν πως δήθεν «η Δύση διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία επειδή ήταν σοσιαλιστική».

    Ποια δύση διέλυσε ποια ‘σοσιαλιστική’ Γιουγκοσλαβία;

    Η αλήθεια είναι ότι η Δύση επενέβη και φυσικά προώθησε τα συμφέροντά της (όπως ήταν φυσικό, γιατί αυτό κάνουν οι μεγάλες χώρες) ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ τη διάλυση.

    Στις 15 Μαρτίου του 1991, είναι ο Μιλόσεβιτς αυτός που βγαίνει στην κρατική τηλεόραση (σκηνές από βίντεο εδώ, στο 41.14′)

    και δηλώνει κατηγορηματικά στο διάγγελμά του πως «η Γιουγκοσλαβία δεν υπάρχει πλέον» και πως «δεν πρόκειται από εκείνη τη στιγμή και μετά να αναγνωρίσει οποιαδήποτε απόφαση της συλλογικής προεδρίας της Γιουγκοσλαβίας»,

    Καμία δύση, λοιπόν, δεν διέλυσε καμία ‘σοσιαλιστική’ Γιουγκοσλαβία.
    Τη Γιουγκοσλαβία δεν τη διέλυσε ούτε ο καπιταλισμός, ούτε ο ιμπεριαλισμός. Τη διέλυσε ο εθνικισμός. Ο καπιταλισμός επωφελήθηκε αργότερα.

    Ο Μιλόσεβιτς δεν ήταν ο συνεχιστής της τιτοϊκής σοσιαλιστικής αυτοδιαχείρισης.

    Ο Μιλόσεβιτς ήταν ο νεκροθάφτης του σοσιαλισμού στη χώρα. Αυτός έφερε το ΔΝΤ και αυτός άνοιξε χρηματιστήρια και αυτός διέλυσε τον δημόσιο τομέα για να τον ξεπουλήσει στους ολιγάρχες φίλους του. Αυτός χτύπησε τις διαδηλώσεις των εργατών με σνάιπερ για να προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις, αυτός βγήκε στην τηλεόραση μαζί με τους συμβούλους του από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα (τους είχε γνωρίσει στα 70ς και 80ς στην Αμερική όταν ήταν επικεφαλής στη Beobanka εκεί και ήταν το αγαπημένο τους παιδί) για να πείσει τον κόσμο «να αφήσει στην άκρη τον φόβο και να μην φοβάται πια το ξένο κεφάλαιο», αυτός σκότωσε 38 εργάτες που διαδήλωναν με τα πορτρέτα του Τίτο και με τη σημαία με το αστέρι της Γιουγκοσλαβίας, αυτός μείωσε όλους τους μισθούς εκτός από τους ένστολους που τους πενταπλασίασε τους μισθούς και τους δεκαπλασίασε τις συντάξεις γιατί τους ήθελε για τα πολεμικά του σχέδια.

    Ποιος έφτιαξε τα ΠΡΩΤΑ χρηματιστήρια στις ανατολικές χώρες;

    Ο Μιλόσεβιτς. Γιατί ήταν ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ της ελεύθερης αγοράς και ουσιαστικά, ο νεκροθάφτης του σοσιαλισμού και ο καλύτερος υπεργολάβος του νεοφιλελευθερισμού.

    Η Δύση ΔΕΝ ΔΙΕΛΥΣΕ τη χώρα. Επωφελήθηκε, ναι. Παρενέβη για να μπει στο υπογάστριο της Ρωσίας, ναι. Βομβάρδισε για να ανοίξουν κατόπιν οι αγορές και να αποικιοποιήσει μια χώρα έτοιμη με έτοιμους «δυτικού τύπου» καταναλωτές, ναι.
    Ομως δεν την επεδίωξε τη διάλυση. Αντίθετα, και οι ΗΠΑ, και πολύ περισσότερο η ΕΕ και η Γερμανία, προσπαθούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή να μείνει ενωμένη. Φυσικά αργότερα, και όπλα πούλησαν και υποδαύλισαν το αρχικό μίσος, έτσι κάνουν τα μεγάλα σοβαρά κράτη, κοιτάνε από κάθε κατάσταση να ωφεληθούν.
    Αλλά δεν τη διέλυσαν.
    Είναι ένα ψέμα που ειπώθηκε τόσες φορές στην Ελλάδα, που κατάντησε εικονική πραγματικότητα και τώρα άντε να το ξεκολλήσεις απ’ το μυαλό των ανθρώπων.

    Δεν μπορούν να καταλάβουν κάτι πάρα πολύ απλό: Το ενδεχόμενο να είναι δύο τα καθάρματα σε μία σύγκρουση (ΚΑΙ το ΝΑΤΟ, ΚΑΙ το καθεστώς Μιλόσεβιτς), άραγε δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό των τηλεθεατών οπαδών του δήθεν αριστερού ‘αντιιμπεριαλισμού’;

    Η Δύση ποτέ δεν είχε ενιαία, ούτε σταθερή στάση απέναντι στη διάλυση. Ενδιαφερόταν μόνο για τα δικά της συμφέροντα.

    – Αν είχε ελπίδες οι αποπληρωμές των δανείων να γίνουν με ενωμένη τη χώρα, τότε ήταν κατά της διάλυσης.
    – Αν το άνοιγμα νέων αγορών προϋπέθετε εθνικά οργανωμένα κράτη, τότε ήταν υπέρ της σταθεροποίησης στα παλιά εσωτερικά σύνορα.
    – Αν το κόστος ήταν μικρότερο, και προκειμένου να μην σπαταλήσουν πολλά σε άχρηστες και μη προσοδοφόρες ‘επιχειρήσεις ειρήνης και σταθεροποίησης’, τότε προωθούσαν την καντονοποίηση.

    Αυτό ακριβώς δεν μπορούν να εννοήσουν οι εγχώριες ‘αντιιμπεριαλιστικές’ αναλύσεις της κακιάς ώρας: Δεν υπήρχε καμία ‘αντισερβική ιμπεριαλιστική συνωμοσία’. Ηταν, κάθε φορά, τα συμφέροντα μίας μερίδας ιμπεριαλιστικών παραγόντων εναντίον κάποιας άλλης: Ευρώπη ενάντια στην Αμερική, Γαλλία και Αγγλία ενάντια σε Γερμανία, Ιταλία ενάντια σε Ελλάδα, Ρωσία ενάντια σε ΕΟΚ και ΗΠΑ κ.ο.κ.
    Και φαίνεται ότι ειδικά στην περίπτωση της Σερβίας, η δημαγωγία, ο εθνολαϊκισμός και η ρητορική της δήθεν ‘υπεράσπισης’ του έθνους με τις θεωρίες συνωμοσίας και την κινδυνολογία όχι μόνο λειτούργησαν, αλλά λόγω της διστακτικότητας της Δύσης και του αισθήματος ατιμωρησίας που αυτή δημιούργησε, επανατροφοδότησαν το εθνικιστικό μίσος με αποτέλεσμα συνεχώς κλιμακούμενα όργια βίας και σφαγών με αποκορύφωμα το μεγάλο μακελειό στη Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995.

    Να ποια είναι η σειρά των γεγονότων:

    Ο Μιλόσεβιτς επιτίθεται στην Κροατία πολύ πριν ανεξαρτητοποιηθεί και πολύ πριν αναγνωριστεί από τη Δύση,
    – κι όμως οι Ελληνες δήθεν ‘αντιιμπεριαλιστές’ χρησιμοποιούν σαν ‘δικαιολογία’ για τη σερβική επίθεση (την οποία, μάλιστα, παρουσιάζουν και σαν ‘άμυνα’ των Σέρβων) την αναγνώριση της Κροατίας (και της Σλοβενίας) που συνέβη 1,5 χρόνο αργότερα!

    Τον επόμενο χρόνο, η σερβική εθνικιστική ηγεσία των εθνικιστών είναι αυτή που επιτίθεται, επίσης πολύ πριν αναγνωριστεί η Βοσνία από τη Δύση,
    – κι όμως, και εδώ οι Ελληνες αρνητές υποστηρίζουν ότι η μεθύστερη αναγνώριση προκάλεσε την επίθεση στην πολυεθνική Βοσνία, και ότι ήταν κι αυτή ‘αμυντική ενέργεια’!

    Και πολλά χρόνια αργότερα, στο Κόσοβο, πρώτα ο Μιλόσεβιτς το 1998 και τους πρώτους μήνες του 1999 έστειλε παραστρατιωτικούς αλλά και επίσημες σερβικές δυνάμεις για να επιδοθούν σε εθνικές εκκαθαρίσεις και να ανοίξουν ξανά μαζικούς τάφους στην καμπάνια κατατρομοκράτησης του πληθυσμού, κινήσεις που προκάλεσαν την παρέμβαση της Δύσης (αν και δεν ήταν η μοναδική αιτία των βομβαρδισμών),
    – κι όμως και εδώ η δικαιολογία είναι πως οι Δυτικοί προκάλεσαν το μακελειό.

    Οσο λογικός μπορεί να είναι ένας ισχυρισμός που λέει ότι η δημιουργία του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ προκάλεσε την εισβολή των Γερμανών και την Κατοχή της Ελλάδας από τους Ναζί, άλλο τόσο λογικό είναι και το να πει κανείς ότι η αιματηρή διάλυση της Γιουγκοσλαβίας συνέβη λόγω των βομβαρδισμών και των παρεμβάσεων των δυτικών χωρών, 4 και 8 χρόνια ΜΕΤΑ την έναρξη των αιματηρών εθνικών εκκαθαρίσεων! Δεν πάει έτσι, πως να το κάνουμε. ΠΡΩΤΑ ξεκίνησε απρόκλητα η σερβική πολεμική μηχανή και οι ‘αμυνόμενοι’ Σέρβοι επεκτατιστές να ισοπεδώνουν, να καίνε, να σκοτώνουν, να βιάζουν (πρώτη φορά ο βιασμός έγινε κανονικό ‘θεσμικό’ όπλο με τη σύμφωνη γνώμη του Επιτελείου) και να ρημάζουν, και ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ επενέβη η Δύση.
    Και στις δυο περιπτώσεις, και στη Β-Ε, και στο Κόσοβο.

    Φυσικά, η χώρα είχε χρεωκοπήσει (και όχι μόνο οικονομικά) και οι παλιές ελίτ έψαχναν τρόπο να διατηρήσουν τα προνόμιά τους και να εξασφαλίσουν πόρους και υλικά οφέλη στη νέα εποχή ώστε να γίνουν και επίσημα οι νέες ‘αστικές τάξεις’ στις νέες εθνικές αγορές, κι έτσι η αναβίωση εθνοφυλετικού και θρησκευτικού μίσους και το blame game ήταν η καλύτερη (και η πιο προδοσοφόρα) εφεύρεση που θα μπορούσαν να σκεφτούν, πρώτα ο ηγέτης της Σερβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και στη συνέχεια και ο αντίστοιχος της Κροατίας Φράνιο Τούτζμαν.

    Φυσικά, δεν θέλω να τους πείσω. Χίλια κιλά μαρξιστές είναι εκεί στο ΚΚΕ και στο μισό ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το πιο απλό πράγμα δεν το έμαθαν ακόμη: Οι υλικοί πόροι καθορίζουν τα πάντα.
    Δεν θέλω να πείσω κανένα. Τα ψέματα και τις πλαστογραφίες θέλω να εκθέσω, για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει την αλήθεια.
    Εδώ στην Ελλάδα, είμαστε ελεύθεροι να πιστεύουμε και στον Αη-Βασίλη ακόμα. Οποιος θέλει, μπορεί να ρεζιλεύεται, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι όλοι σοβαροί.

    Διότι προτιμούν την εύκολη εξήγηση:
    Συνωμοσία.

    https://goo.gl/98k6mi

    Η ρητορεία των ‘αριστερών αντιιμπεριαλιστών’ και η σχεδόν μεταφυσική τους άρνηση να δεχτούν τις εθνοκαθάρσεις και τα εγκλήματα γενοκτονίας στην πρώην Γιουγκοσλαβία, για τα οποία ευθύνονται οι Μιλόσεβιτς, Κάρατζιτς, Μλάντιτς και οι τσέτνικ οπαδοί τους Σέρβοι εθνικιστές, αντανακλούν μια νεοσταλινική αντίληψη απέναντι στο υποτιθέμενο τελευταίο ‘σοσιαλιστικό’ προπύργιο, που στην πραγματικότητα ήταν μια δικτατορία που αποδείχτηκε -με συντριπτικά στοιχεία- πρωταθλήτρια Ευρώπης ανάμεσα στα καθεστώτα με δολοφονική και διεφθαρμένη φύση. Πρόκειται για στρεψοδικία, η οποία σκόπιμα αγνοεί τις ευθύνες των Σέρβων σωβινιστών φασιστών του εν λόγω καθεστώτος για την καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας και ανεπιτυχώς προσπαθεί να μεταβιβάσει τον σωβινισμό σε Κροάτες, Μουσουλμάνους και Αλβανούς, αγνοώντας όλα τα γεγονότα και όλες τις ιστορικές αποδείξεις. Οι ‘αριστεροί αντιιμπεριαλιστές’ αρνητές δεν είναι ούτε προοδευτικοί, ούτε γνήσιοι αντιιμπεριαλιστές. Οι ανιστόρητες και αντιδημοκρατικές-φιλοφασιστικές απόψεις τους και -κυρίως- η άρνηση τους να καταδικάσουν τον φασισμό και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των θυμάτων και των επιζώντων, τους καθιστούν ηθικά συνένοχους στα εγκλήματα που έλαβαν χώρα στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

  • Ο/Η Po λέει:

   Argyrios 2,
   «ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΞΙΕΣ»

   έχετε τίποτα καλύτερο;

 11. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Oι Έλληνες φίλοι του σερβικού σωβινισμού είναι βασιλικότεροι του βασιλέως.
  Η Σερβία έχει ζητήσει συγνώμη.

  http://diktiospartakos.blogspot.gr/2010/04/blog-post_7256.html
  Δίκτυο αλληλεγγύης φαντάρων Σπάρτακος
  Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010

  ΣΥΓΝΩΜΗ ΖΗΤΗΣΕ Η ΣΕΡΒΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ

  Βαλκάνια
  ΤΑ ΝΕΑ

  Συγγνώμη ζήτησε η Σερβία για τη σφαγή 8.000 μουσουλμάνων πριν από 15 χρόνια στη Σρεμπρένιτσα.
  Το σερβικό κοινοβούλιο υπερψήφισε την απόφαση με την οποία καταδικάζεται η σφαγή στην πόλη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης τον Ιούλιο του 1995, χωρίς όμως να χαρακτηρίζεται γενοκτονία, και ζητείται συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων.

  Το ψήφισμα υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία, με 127 ψήφους στο σύνολο των 173 παρισταμένων βουλευτών.
  «Το Κοινοβούλιο της Σερβίας καταδικάζει με τους αυστηρότερους όρους έγκλημα που διαπράχθηκε κατά των Βόσνιων κατοίκων της Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995 […] εκφράζοντας συλλυπητήρια και συγγνώμη γιατί δεν έγιναν όλα όσα έπρεπε για να αποφευχθεί αυτή η τραγωδία», αναφέρεται στο ψήφισμα.
  Η απόφαση υιοθετήθηκε μετά από μακρά συζήτηση, που διήρκεσε 13 ώρες και μεταδόθηκε απ’ ευθείας από την τηλεόραση.
  «Κάναμε ένα πολιτισμένο βήμα για πολιτικά υπεύθυνους ανθρώπους, που βασίζεται στην πολιτική πεποίθηση για το έγκλημα πολέμου που τελέστηκε στη Σρεμπρένιτσα» δήλωσε ο Μπράνκο Ρούζιτς, στο κόμμα του οποίου στη δεκαετία του ’90 ήταν επικεφαλής ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.
  Περίπου 8.000 Βόσνιοι μουσουλμάνοι, άνδρες και αγόρια, σκοτώθηκαν στη Σρεμπρένιτσα από σερβοβοσνιακά στρατεύματα κατά το τέλος του πολέμου στην Βοσνία (1992-1995). Πρόκειται για το χειρότερο δράμα του πολέμου στην Βοσνία και το μόνο που έχει χαρακτηριστεί γενοκτονία από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) και από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ICJ).
  Το ICJ είχε υπογραμμίσει στην απόφασή του ότι η Σερβία δεν ήταν η ίδια υπεύθυνη για τη σφαγή, αλλά ότι το Βελιγράδι ήταν ένοχο για το ότι δεν κατέβαλε καμιά προσπάθεια για να την αποτρέψει.
  Ικανοποίηση για την απόφαση
  «Γεγονός διεθνούς σημασίας» χαρακτήρισε την υιοθέτηση του ψηφίσματος ο δήμαρχος της Σρεμπρένιτσα, Οσμάν Σούλιτς.
  «Σε κάθε περίπτωση θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή, επειδή η Σερβία είναι ένας από τους κυρίαρχους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής», δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ.
  Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολίτες της Σερβίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, αλλά και ολόκληρης της περιοχής των δυτικών Βαλκανίων, πρέπει να επιλύσουν τις διαφωνίες τους και να συνδέσουν τις οικονομίες τους, κάτι που στη συνέχεια θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ξένων και των εγχώριων επενδύσεων και θα διασφαλίσει την ευημερία όλων των πολιτών.
  «Νομίζω ότι ο Μπόρις Τάντιτς και η σερβική Βουλή σοφά και αργά οδηγούν τη Σερβία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που σε κάθε περίπτωση θα δώσει στους πολίτες της Σερβίας θετικά αντανακλαστικά μέσω της περαιτέρω οικονομικής ανάπτυξης» υποστήριξε, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Σερβία, ως χώρα που έχει υπογράψει και είναι εγγυήτρια της Συμφωνία του Ντέιτον, στηρίζει τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ως ολότητα και διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος.

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ελλάς-Σερβία-Ορθοδοξία:
  O εθνικιστής άγιος Βασίλειος πρώην επίσκοπος της Τούζλα.
  Βεβαιωμένος παιδεραστής και με κασέτες στις οποίες πρωταγωνιστεί ο ίδιος με ανήλικα αγόρια.
  Παραιτήθηκε «για λόγους υγείας» (αυτό θυμίζει ελληνική Εκκλησία).
  Παραμένει Αρχιερέας και λειτουργεί ελεύθερα.
  Η Πολιτεία, μετά τις σε βάρος του αποκαλύψεις τον τίμησε με ανώτατο παράσημο!!!!

  https://en.wikipedia.org/wiki/Vasilije_Ka%C4%8Davenda
  Vasilije Kačavenda

  From Wikipedia, the free encyclopedia

  Church
  Serbian Orthodox Church

  Diocese
  Tuzla-Zvornik

  Personal details

  Born
  19 December 1938 (age 77)
  Sarajevo, Kingdom of Yugoslavia

  Denomination
  Serbian Orthodoxy

  Residence
  Bijeljina, Bosnia and Herzegovina

  Vasilije Kačavenda (born 19 December 1938) is a former Serbian Orthodox bishop from Bosnia who served as the head of the Tuzla-Zvornik diocese until his dismissal due to a torrent of child sex[1][2] abuse claims.[3][4] During the Bosnian War of the early 1990s, he endorsed violence against Bosniak civilians.[5][6][7] Kačavenda also had close ties with many Serbian nationalists including Ratko Mladić and is a nationalist himself.[8][9][10] He has lived in Bijeljina since 1992.

  Contents [hide]
  1 2012–13 child sex abuse scandal
  2 Health problems
  3 Honors
  4 References

  2012–13 child sex abuse scandal[edit]

  In November 2012, videos showing Kačavenda in sexual[11] acts with underage boys[12][13] were first given to his church’s synod. Kačavenda submitted his resignation on 9 November, claiming «serious health problems».[14][15][16] Although not long after, he changed his mind and stayed on his post.[citation needed] When videos showing him performing oral sex on an underage boy were made public in April 2013, he said that he would fight the slanderous allegations against him, but announced his resignation as bishop on 22 April, which was accepted immediately.[17][18][19] He was dismissed of all duties on 29 May 2013.[20]

  Serbian police in Belgrade arrested two men on 11 April 2013 for attempting to sell video showing Bishop Kačavenda in sex acts with four underage boys.[21][22] The videos length was about an hour and a half. One of the men who was arrested was a deacon in Kačavenda’s church and accused the bishop of pedophilia[23] and stated that Kačavenda attempted to kiss him on the neck and «private parts of the body», which was eventually the reason why he left the church.

  Health problems[edit]

  Kačavenda underwent surgery in Belgrade, a day after suffering a stroke in Bijeljina on 20 September 2013.[24][25][26] He was again hospitalized less than two months later.[27]

  Honors

  In the midst of child sex abuse scandal, Kačavenda received one of the highest decoration of the Republika Srpska entity, Order of the Republika Srpska, from its president, Milorad Dodik.[28]

  http://america.pink/vasilije-kacavenda_4642738.html
  Vasilije Kačavenda: 2012–13 child sex abuse scandal

  Για τον άγιο, έχουμε γράψει και μεις:

  https://roides.wordpress.com/2013/04/23/23apr13/
  Σερβία: Επίσκοποι εθνικιστές, παιδόφιλοι και ομοφοβικοί ομοφυλόφιλοι
  23/04/2013

  H Ορθόδοξη Εκκλησία προστατεύει βιαστές, παιδόφιλους και δολοφόνους;

  https://roides.wordpress.com/2013/04/29/29apr13/
  Η Ορθόδοξη Εκκλησία και η Μαφία πιστεύουν στην Ομερτά;

  https://roides.wordpress.com/2011/11/20/20noe11/
  Η παιδοφιλία στη σερβική Εκκλησία
  και πως Ελλάς-Σερβία-Ορθοδοξία, συναντιούνται με έναν στρίπερ σε ροκοκό επισκοπικό μπουντουάρ…

  Αγκαζέ με τον πατριάρχη


  Με πνευματικόν τέκνον (στρίπερ)

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Για την Ιστορία και για την Αλήθεια.
  Αριστερά: Συνενοχή και σιωπή:

  1.

  http://www.rizospastis.gr/story.do?id=854186

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

  OΧΙ στην έκδοση Μιλόσεβιτς

  Η αντιπροσωπεία των Ελλήνων βουλευτών έξω από τη γιουγκοσλαβική πρεσβεία

  Η αντιπροσωπεία των Ελλήνων βουλευτών έξω από τη γιουγκοσλαβική πρεσβεία
  Την κατηγορηματική τους αντίθεση στην έκδοση του Σλ. Μιλόσεβιτς στο ΝΑΤΟικό «Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία» εκφράζουν 79 Ελληνες βουλευτές όλων των κομμάτων που υπογράφουν και σχετικό κείμενο διαμαρτυρίας. Το κείμενο παραδόθηκε ήδη στη Γιουγκοσλαβική Πρεσβεία, ενώ η συλλογή των υπογραφών συνεχίζεται.

  Το κείμενο, που απευθύνεται προς τον Πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, τον Πρόεδρο της Σερβίας, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Γιουγκοσλαβίας και κοινοποιείται και προς τα γιουγκοσλαβικά κόμματα, αναφέρει:

  «Εμείς οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην προοπτική παραπομπής του πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και άλλων Σέρβων πολιτών στο λεγόμενο «Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία» που εδρεύει στη Χάγη.

  Είναι φανερό ότι το κατηγορητήριο και η όλη διαδικασία είναι νομικά έωλα και παραβιάζουν κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και διεθνούς δικαίου. Είναι επίσης γνωστό ότι η όλη δίωξη και επιχείρηση παραπομπής στο εν λόγω Δικαστήριο γίνεται κάτω από αφόρητες και εκτός κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου πιέσεις των δυνάμεων εκείνων που δε δίστασαν να βομβαρδίσουν ανηλεώς τη Γιουγκοσλαβία υπό το πρόσχημα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  Για τους λόγους αυτούς και με πρόσθετο δεδομένο την επιδείνωση της υγείας του φυλακισμένου πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας ζητάμε την άμεση παύση της διαδικασίας παραπομπής του.

  Υπογράφουν οι παρακάτω βουλευτές:

  Σγουρίδης Π., Βαινάς Γ., Αλαμπάνος Δ., Αναγνωστόπουλος Θ., Γιαννακόπουλος Γ., Γκατζής Ν., Δαιλάκης Σ., Διαμαντίδης Ι., Δαμιανάκης Ε., Δασκαλάκης Γ., Δημοσχάκης Θ., Ζαμπουνίδης Ν., Θεοδώρου Χ., Θωμόπουλος Ι., Ιωαννίδης Φ., Καλαντζής Γ.,

  Κανέλλη Λ.,

  Καρατζαφέρης Γ.,

  Καρασμάνης Γ.,Καρράς Κ., Καχριμάκης Μ., Κασσίμης Θ., Κατσαρός Ν., Κατσιγιάννης Α., Κατσιλιέρης Π., Κεδίκογλου Β., Κατσανέβας Θ., Κολοζώφ Ο., Κοντομάρης Ε., Κοσιώνης Π.,

  Κουβέλης Φ.,

  Κουράκης Ι., Κρεμαστινός Δ., Κρητικός Π., Κωνσταντίνου Φ., Κωστόπουλος Δ., Λαμπρόπουλος Ι.,

  Λαφαζάνης Π.,

  Λεβογιάννης Ν., Λέγκας Ν., Λεονταρίδης Θ., Λουκάκης Μ., Λυμπερακίδης Λ., Μακρυπίδης Α., Μαντέλης Α., Μπέζας Α., Μπένος Σ., Μπετενιώτης Ε., Ξηροτύρη – Αικατερινάρη Α., Παναγιωτόπουλος Γ., Παπαγεωργόπουλος Ε., Παπαδημητρίου Ε., Παπαδόπουλος Σ., Παπαδέλης Φ.,

  Παπαθεμελής Σ.,

  Παπαρήγα Α.,

  Παπαληγούρας Α., Παπανικολάου Ε., Παππάς Β., Πολύζος Ε., Σαλαγιάννης Ν., Σαλαγκούδης Γ., Σκανδαλάκης Π., Σκοπελίτης Σ., Σκουλάκης Μ., Σκυλλάκος Α., Σπηριούνης Κ., Σπύρου Σ., Στολίδης Σ., Στριφτάρης Σ., Τζέκης Α., Τσακλίδης Ι., Τσιόγκας Δ., Τσιόκας Θ., Τσουκάτος Θ., Φωτιάδης Π.,

  Χουρμουζιάδης Γ., Χρυσανθακόπουλος Α., Ψωμιάδης Π.

  2.

  http://www.patris.gr/archive/2002/2/16/8th.html

  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
  Θλιβερή παρωδία δίκης θεωρούν τέσσερις βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου τα όσα διαδραματίζονται στη Χάγη όπου δικάζεται ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

  Συγκεκριμένα,

  οι βουλευτές Παναγιώτης Κρητικός (ΠΑΣΟΚ), Στέλιος Παπαθεμελής (ΠΑΣΟΚ), Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΝ) και Αγγελος Τζέκης (ΚΚΕ)

  εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στα όσα συμβαίνουν μετά τη σύλληψη και την προσαγωγή του Μιλόσεβιτς στη Χάγη, μιας και όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους καταστρατηγείται κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας, ενώ οι συνθήκες κράτησης και δίκης του πρώην Γιουγκοσλάβου προέδρου σε καθεστώς ασφυκτικής απομόνωσης είναι πρωτοφανείς.

  Οι τρεις βουλευτές εκπροσωπώντας όπως υποστήριξαν και τους 80 βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου που είχαν υπογράψει έκκληση για να μην πραγματοποιηθεί η έκδοση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης επισκέφθηκαν χθες τα γραφεία της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ στην Αθήνα, ενόψει της επικείμενης επίσκεψής τους στον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.

  3.

  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/news-voices/%CE%B7-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%81%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B1

  Η ντροπή της Σρεμπρένιτσα

  Από τη μιά μεριά, ήταν οι Σέρβοι του Μιλόσεβιτς και του Κάρατζιτς, τα κυνηγημένα «αδέλφια μας», με το Μεγαλόσταυρο μόστρα στο καπέλο τους. Χριστιανοί Ορθόδοξοι μέχρι το κόκκαλο. Μικροί, αδύναμοι, φτωχοί, βαλκάνιοι και καταφρονεμένοι. Εχθροί των ακατονόμαστων εχθρών μας. Αντίσταση στο «ισλαμικό τόξο». Να ανάβουν κεριά στις εκκλησίες τους, να καίνε λιβάνια, να σταυροκοπιούνται.

  Για άλλη μια φορά, αντιδράσαμε σαν ανώριμοι έφηβοι. Άρνηση. «Δεν υπάρχει σφαγή, είναι όλα προπαγάνδα των κακών Αμερικάνων». Κι όταν βρέθηκαν τα πτώματα; Όταν μετρήθηκαν τα σφαγμένα κορμιά στους λάκκους; Τότε, σιγή. Απόλυτη σιγή. Σαν την απόλυτη ντροπή. Αλλαγή συζήτησης. Βλέμματα στο κενό, πότε στον ουρανό, πότε στο πάτωμα. Πότε παραδεχθήκαμε το λάθος μας, για να το παραδεχτούμε στην περίπτωση της Σρεμπρένιτσα;

  4.

  http://www.iospress.gr/ios1999/ios19990509c.htm
  ΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ:

  ΟΡΘΟΔΟΞΙΕΣ. Η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά συμμετέχει μαζικά στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος εναγκαλίστηκε τον Μιλόσεβιτς, για τους οπαδούς όμως μιας κάποιας Ορθοδοξίας όλα αυτά αποτελούν απλό αντιπερισπασμό του ΝΑΤΟ, προκειμένου να μπερδευτεί το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα! Πλειοδοτώντας στη γραμμή που θέλει οποιαδήποτε κριτική στις εθνικές εκκαθαρίσεις που διεξάγουν οι Σέρβοι να ισοδυναμεί με «άσκηση ψυχολογικής πίεσης στο λαό που αντιστέκεται», ο Παναγιώτης Παλαβός, μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, φτάνει να αποφανθεί πως «ο Συνασπισμός και τα ΕΑΑΚ, οι δήθεν αριστεροί, έχουν μετατραπεί ανοιχτά και με θράσος στα φερέφωνα των ιμπεριαλιστών», επειδή στα ΔΣ διάφορων ΑΕΙ τόλμησαν να θέσουν ζήτημα ευθυνών (και) του Μιλόσεβιτς για την τωρινή τραγωδία («Ριζοσπάστης» 15/4).

  6.

  http://www.sarajevomag.gr/entipa/teuhos_22/i22_p06_brother.html

  O Συνασπισμός ύστερα, το κόμμα της λωτοφαγίας, προφανώς έχει ξεχάσει πως ένα διάσημο ιστορικό του στέλεχος, ο Mανώλης Γλέζος, έκανε τον πρόλογο στην ελληνική έκδοση ποιημάτων (!!!, βέβαια! και τα καθάρματα έχουν ευαισθησίες!) του Kάραζιτς, το 1996. Όταν, δηλαδή, ήταν παγκόσμια γνωστά αυτά που έγιναν στη Bοσνία, με αποκορύφωμα την σφαγή πάνω από 7 χιλιάδων ανδρών στη Σρεμπρένιτσα, ο Γλέζος (προφανέστατα: με την έγκριση του κόμματός του) επαινούσε τον «ποιητή επαναστάτη» Kάραζιτς.

  7.
  Ο κ.Τράγκας, όταν δεν παρουσιάζει Χρυσαυγίτες, αναπολεί:

  http://www.crashonline.gr/16-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CF%84%CE%B7/

  16 χρόνια μετά από το ιστορικό ταξίδι της ΑΕΚ στο βομβαρδισμένο Βελιγράδι…

  7. Απριλίου, 2015

  Ήταν M. Τετάρτη 7 Απριλίου 1999, η ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος πήρε αυτή την πρωτοβουλία και έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από τους οπαδούς της ομάδας, βρέθηκε στην εμπόλεμη τότε Γιουγκοσλαβία και το Βελιγράδι προκειμένου να δώσει φιλικό αγώνα με την Παρτίζαν.
  …………..
  Την αποστολή του δικεφάλου συνόδεψε και αντιπροσωπεία, που αποτελούνταν από εκπροσώπους κομμάτων, όπως ο σημερινός ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος, αλλά και πολλοί παράγοντες του ποδοσφαίρου όπως ο Αλέξης Κούγιας. Στο Βελιγράδι είχε ταξιδέψει και ο γνωστός μουσικός-στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος.
  ……………………….».
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/24/karadzic-the-verdict/


  ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Σύγχρονοι τσέτνικ (chetnik). Αυτούς τους τύπους υποστήριζε η Ελλάδα τότε, με πρωτεργάτες το ΚΚΕ και την λεγόμενη ‘αντιιμπεριαλιστική’ (στην πραγματικότητα φιλοτσέτνικ) αριστερά. Στέλναμε βοήθεια ‘μόνο για Σέρβους’, κι έτσι δίναμε κι εμείς ένα χεράκι στις εθνικές εκκαθαρίσεις του εγκληματικού μεγαλοϊδεατικού καθεστώτος του τσέτνικ μοναρχικού αντικομμουνιστή Κάρατζιτς, του αδίστακτου εξουσιοφρενούς καιροσκόπου Μιλόσεβιτς και του υπερεθνικιστή σωβινιστή και ρατσιστή Μλάντιτς.

  Πήγαιναν στο Πάλε τα μεσαία στελέχη του ΚΚΕ και οι άλλοι αριστεροί και τον προσφωνούσαν τον Κάρατζιτς «Σύντροφε». Το ίδιο είχε κάνει κι ο Ανδρέας Παπανδρέου εδώ, κι ο επίσημος προσκεκλημένος Κάρατζιτς ξεφυσούσε απ’ το κακό του, μέχρι που ξέσπασε στον διερμηνέα: «Καλά, γιατί με λένε συνεχώς σύντροφο; Νομίζουν ότι είμαι κομμουνιστής;;;»
  Εξηγούσαν στους Ελληνες αριστερούς επισκέπτες τους οι Σερβοβόσνιοι ότι στόχος τους ήταν, αφού καθαρίσουν και τα τελευταία υπολείμματα του σοσιαλιστικού καθεστώτος, να ξαναφέρουν πίσω τον … βασιλιά κι ότι εμπνέονταν απ’ τους αγώνες του Ντράζα Μιχαήλοβιτς και των τσέτνικ, αλλά οι δικοί μας όταν γυρνούσαν πίσω, αυτά δεν τα έλεγαν στην Παπαρήγα και στη Δαμανάκη, κι όλοι μαζί έτσι κατάπιναν αμάσητο το παραμύθι περί ‘αντιιμπεριαλισμού’.

  Ιδέα δεν είχαν οι διαμορφωτές της αριστερής κοινής γνώμης ότι ο Κάρατζιτς ήταν ένας σκληρός ακροδεξιός μοναρχικός αντικομμουνιστής και συνεχιστής των φασιστών δωσιλόγων τσέτνικ και ο Μιλόσεβιτς ένας καιροσκόπος και εξουσιοφρενής φασίστας και ρατσιστής, και πως και οι δυο τους, όπως και ο σωβινιστής Μλάντιτς, στέκονταν πολύ μακριά από ‘ιδεολογίες’, ‘δίκαιο’ και ‘ηθική’. Για ποιο λόγο, άραγε, η ναζιστική συμμορία συντασσόταν κι έδειχνε τόσο μεγάλη αλληλεγγύη στο καθεστώς Μιλόσεβιτς, σε σημείο να στέλνει στελέχη της εκεί να πολεμήσουν -έχει αναρωτηθεί κανείς από τους φιλοσέρβους ‘αριστερούς’;;; Η απάντηση είναι απλή: Διότι οι Μλάντιτς και Κάρατζιτς έκαναν όλα όσα η Χρυσή Αυγή θα ήθελε να κάνει και εδώ, αν μπορούσε: Απαρτχάιντ και ρατσιστικές διακρίσεις, αντικομμουνισμός και αποκατάσταση των συνεργατών των ναζί, βίαιη εκκαθάριση αλλόθρησκων και αλλόφυλων και μειονοτήτων, πογκρόμ και μαζικοί τάφοι για τους εχθρούς, εισβολή σε ξένα εδάφη δήθεν για προστασία των ‘δικών μας μειονοτήτων’ αλλά στην πραγματικότητα για κατάκτηση ‘ζωτικού χώρου’, παραβίαση όλων των Συνθηκών της Γενεύης, μαζικές εκτελέσεις αμάχων ‘υπανθρώπων’, δηλαδή τα αιώνια όνειρα κάθε ναζιστή. Αυτά ήταν τα (διακομματικά) χάλια μας και γι’ αυτά αγωνίζονταν ολόκληρος ο ελληνικός βούρκος σε πλήρη Ωμοψυχία, όπως ξέρουμε.

 14. Και τα νούμερα από τον πόλεμο του Κοσόβου (άλλη απάτη κι εδώ -βέβαια οι βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου ήταν πολύ σημαντικό θέμα, αλλά κανείς δεν ασχολείται με αυτό, όλοι τις -υποτίθεται- ‘αντιιμπεριαλιστικές’ τους ιδεοληψίες ήθελαν να επιβεβαιώσουν όλοι αυτοί όλα αυτά τα χρόνια. Και έτσι ενίσχυσαν τους σφαγείς στο χειρότερο έγκλημα):

  Το Κόσοβο αξίζει ξεχωριστό άρθρο, μιας που είναι αρκετά διαφορετική ιστορία σε σχέση με τον πόλεμο 1991-1995, σε πολλά σημεία, ωστόσο κάποιοι αριθμοί τους οποίους ο ελληνικός βούρκος αγνοεί αρκούν για να δώσουν μια εικόνα: Σύμφωνα με την ανεξάρτητη καταμέτρηση του ‘Kosovo Memory Book’ από το σερβικό ‘Humanitarian Law Centre’, οι συνολικοί νεκροί ήταν 10.415 Αλβανοί, 2.197 Σέρβοι, 528 Ρομά, Βόσνιοι και άλλοι μη Αλβανοί. Από αυτούς, 8.661 νεκροί ήταν άμαχοι Αλβανοί, 1.797 Σέρβοι και 447 Ρομά, Βόσνιοι και άλλοι. Οι υπόλοιποι ήταν στρατιώτες και ένστολοι, δηλαδή περίπου 1.750 Αλβανοί και 400 Σέρβοι. Από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, ο φόρος αίματος που πλήρωσε η Σερβία ήταν περίπου 500 νεκροί, εκ των οποίων οι 300 στην περιοχή του Κοσόβου και οι 200 σε όλες τις άλλες περιοχές της Σερβίας. Περισσότερα για τους μαζικούς τάφους και τις προσπάθειες συγκάλυψης των ομαδικών εκτελέσεων στην σελίδα του ειδικού επί των βαλκανικών θεμάτων Roger Lippman,
  http://balkanwitness.glypx.com/articles-reports.htm

  και για την -κατά Μιλόσεβιτς- ‘τελική λύση’
  https://iwpr.net/global-voices/milosevics-final-solution-kosovo

  του προβλήματος του Κοσόβου, στην έκθεση του 2000 ‘The Kosovo Report’ της ‘Independent International Commission on Kosovo’].
  http://balkanwitness.glypx.com/KosovoReport.htm

  Οι ‘αριστεροί αντιιμπεριαλιστές’ συνήγοροι των Σέρβων φασιστών σφαγέων

  Δυστυχώς, οι συμπατριώτες μας ‘ειδικοί’ επί των γιουγκοσλαβικών θεμάτων θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι το καθεστώς των Μιλόσεβιτς-Κάρατζιτς-Μλάντιτς-Σέσελι-συζύγου Μιλόσεβιτς δεν είχε καμία απολύτως σχέση, ούτε με τον σοσιαλισμό, ούτε με την αριστερά, ούτε με τον ουμανισμό και τις ανθρωπιστικές ιδέες. Η βαρβαρότητα -αλλά και η υποστήριξη σε αυτήν- δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο, ούτε υπάρχουν εγκλήματα, και ειδικά γενοκτονίες ή εθνοκαθάρσεις, που ενδέχεται να γίνονται ‘για καλό σκοπό’. Ούτε ‘πρόοδος’, ούτε ‘απελευθέρωση’, ούτε ‘δικαιοσύνη’ μπορεί να υπάρξει ποτέ, έστω κι αν οι σφαγές γίνονται από ‘αριστερούς’ (που δεν ήταν, ούτε καν δήλωναν τέτοιοι).
  Λυπόμαστε που θα τους πληροφορήσουμε σήμερα, στο 2015, δηλαδή μόνο έπειτα από 20 ή 25 χρόνια, αλλά η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα καθεστώς που αναβίωσε τον σερβικό εθνικιστικό σωβινισμό των τσέτνικ και της ιδεολογία τους: Μια σκληρή ρατσιστική βίαιη ‘ιδεολογία’, υπέρ της μοναρχίας, υπέρ του καπιταλισμού, άκρως καιροσκοπική και αγρίως αντικομμουνιστική. Οι τσέτνικ, θυμίζουμε, ήταν η δωσιλογική οργάνωση του Ντράζα Μιχαήλοβιτς (Dragoljub ‘Draza’ Mihailovic), και εκείνοι που ενώ ξεκίνησαν σαν αντιστασιακό κίνημα κατά της γερμανικής κατοχής, πολύ γρήγορα έστρεψαν τα πυρά τους μόνο ενάντια στους παρτιζάνους του Τίτο, κάτι ανάμεσα στους ΠΑΟτζήδες και στα Τάγματα Ασφαλείας, στα καθ’ ημάς. Εσφαξαν ολόκληρα σερβικά χωριά αν τυχόν ήταν με τους αντάρτες, οδήγησαν στο θάνατο δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνους και Κροάτες λόγω της καταγωγής τους ή λόγω της ένταξής τους στην Αντίσταση και στην Επανάσταση, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζονταν με τους φασίστες Ουστάσι και με τα σερβικά Τάγματα Ασφαλείας της οργάνωσης ‘Zbor’ του Dimitrije Ljotic και του κουίσλιγκ πρωθυπουργού Milan Nedic, αλλά και με τους Ναζί, με στόχο την ‘Μεγάλη Σερβία’. Οι τοπικοί αρχηγοί των τσέτνικ ονομάζονταν ‘βοϊβόδες’ (ή ‘βοεβόδες’). ‘Τσέτνικ Βοϊβόδας’ ήταν ο Βόγιτσλαβ Σέσελι (Vojislav Seselj), aka ‘Ο χασάπης’
  https://archive.is/D6ac3

  αλλά και ο Σερβοβόσνιος διοικητής των Ελλήνων εθελοντών της ΕΕΦ Ζβόνκο Μπάγιαγκιτς, βλ. το σχετικό αφιέρωμα ‘Ζβόνκο Μπάγιαγκιτς (Zvonko Bajagic): Ποιος ήταν ο Σερβοβόσνιος διοικητής της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς’:
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/12/prodimosiefsi-srebrenica-zvonko/

  # Ενας άλλος επιφανής -αλλά το ίδιο αστοιχείωτος- εκπρόσωπος του φαιοκόκκινου μετώπου, φουσκωμένος από αυτοπεποίθηση, πως αυτός γνωρίζει τα γεγονότα, αν όχι ότι μπορεί και να διαβάζει πίσω απ’ τις γραμμές, έγραψε τα εξής εμπνευσμένα τον Ιούλιο του 2015:
  https://archive.is/KGPFo

  «[…] λες και μόνον Βόσνιοι σκοτώθηκαν σ’ εκείνον τον πόλεμο, λες και οι Σέρβοι τον άρχισαν, λες και η Γερμανία δεν ξέρει τίποτα για τον φόνο».

  Αφού λοιπόν ο ανεπαρκής συνωμοσιολόγος μας πληροφόρησε ότι οι Σέρβοι ΔΕΝ άρχισαν τον πόλεμο, λίγο καιρό μετά, τον Δεκέμβριο του 2015, ξεδίπλωσε όλη την ασχετοσύνη του σε έναν ακόμη λίβελο στον οποίον φαντασιωνόταν ότι μαχόταν κάποια ανύπαρκτη συμμαχία εθνομηδενιστών:
  https://archive.is/bu2K6#selection-1261.54-1293.10

  «Οταν διέλυε η Δύση τη Γιουγκοσλαβία, οι λεβέντες αυτοί θρηνούσαν για τις σφαγές στο Σεράγεβο. Τώρα βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον οι πράκτορες της CIA και ομολογούν ότι η κοινή γνώμη στη Δύση εσύρθη από τη μύτη με προβοκάτσιες (όπως στο Σεράγεβο), τη μία μετά την άλλη. Οι ελάχιστοι πέντε-δέκα που γράφαμε από τότε όσα τώρα αποτελούν κοινόν τόπο ήμασταν συνωμοσιολόγοι, εθνικιστές, κομπλεξικοί κ.τ.λ. Οι δε Ελληνες που είχαν πάρει μυρωδιά τι πραγματικά γινόταν ήταν για αυτά τα παλληκάρια ‘έθνος ανάδελφο’, αλλοπαρμένοι της Ορθοδοξίας, αμετανόητοι κομμουνιστές και, καλά το καταλάβατε, λαϊκιστές!»

  Ο ημιμαθής, που εμφανίζεται 1.000% βέβαιος ότι οι Σέρβοι ΔΕΝ ξεκίνησαν τον πόλεμο, και ότι αυτοί που τον ξεκίνησαν ήταν οι δυτικοί, και σαν γνήσιος αρνητής, αμφισβητεί και την σφαγή, όταν λέει «Τώρα βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον οι πράκτορες της CIA και ομολογούν […]», μιλάει φυσικά για αυτήν εδώ την πλαστή συνέντευξη που αποκαλύψαμε, ‘Πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου η μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA Robert Baer που διακινείται από έγκριτους και έγκυρους δημοσιογράφους, Μιχάλης Ιγνατίου, Παντελής Σαββίδης, TVXS.gr, Ημεροδρόμος, enikos.gr, Sofokleousin.gr, NewsBomb κά’.
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/11/30/robert-baer-ignatiou-savvidis-fake/

  Πρόκειται για τυπικά δείγματα της καθ’ ημάς υποτίθεται ‘αριστερής’ θεώρησης της γιουγκοσλαβικής τραγωδίας, όμως είναι πραγματικά δύσκολο το να πραγματεύεται κανείς τα γραπτά τους. Εχουν τόσα πολλά λάθη και τόσους πολλούς ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς, που καταντά βασανιστήριο η αποδόμησή τους (αλλά αν κάποιος θέλει να συνεχίσει να διαβάζει την παράθεσή τους, εδώ).
  https://www.facebook.com/notes/xyz-contagion/left-deniers/1129536843731586

  Ως συνήθως, άνθρωποι άσχετοι, αστοιχείωτοι και χωρίς πηγές, -αχρείαστες να ‘ναι, όταν έχεις την τηλεόραση; Τι να τα κάνεις τα βιβλία λ.χ. του Λεωνίδα Χατζηπροδρομίδη, του Γιώργου Μητραλιά, του Τάκη Μίχα, της Αντιεθνικιστικής Αντιπολεμικής Συσπείρωσης και της Ομάδας Carthago όταν μια χαρά βολεύεσαι:

  – με τον Ευαγγελάτο που φιλοξενούσε τους χρυσαυγίτες εθελοντές,
  – με τις ανταποκρίσεις από το μέτωπο που έφτιαχναν τα πορτρέτα των Αρκάν και Μλάντιτς,
  – με τον Βλάση Μπονάτσο να φιλιέται τρεις φορές σταυρωτά (ο σερβικός τρόπος) με τον Μλάντιτς, παρουσία του Λυκουρέζου σε ‘Αλλα κόλπα’ στο Mega Channel (11/12/1995), αλλά και να παρουσιάζεται από τον Παύλο Τσίμα ως «ήρωας που αξίζει τη βοήθεια μας», ή
  – με το περιοδικό ‘Αμυνα και Διπλωματία’ που έδινε δώρο ερασιτεχνική βιντεοκασέτα του 1992, με τίτλο ‘Αρκάν, ο τίγρης της Σερβίας’ και θέμα της τα κατορθώματα του πολέμαρχου στην εθνοκάθαρση στην Κροατία και στην Βοσνία;;;

  Σε εκείνες τις μαραθώνιες εκπομπές, αν θυμάστε, με τους δέκα ή δώδεκα καλεσμένους που όλοι συμφωνούσαν μεταξύ τους και όλοι μαζί με τον παρουσιαστή, πριν από το ‘γκάλοπ’ 090 που έβγαζε πάντα ποσοστό 98%, κι εκεί επίσης, η δεοντολογία δεν είχε καμία θέση. Αλλοι πάλι παραποιούσαν ή έκρυβαν τα ρεπορτάζ:

  «Ο συνάδελφος της ΕΤ3 το ‘χε το υλικό στα χέρια του, στην εκπομπή του. Αλλά φευ. Γιατί δεν το ‘βγάλε και δεν το ‘τριψε στη μούρη του προπαγανδιστή του καθεστώτος Μιλόσεβιτς, του προξένου που έκανε τις προσωπικές του μπίζνες και παραγέμιζε το πουγκί του στη Θεσσαλονίκη; Εφταναν οι κορώνες του, περί των αλλοθρήσκων που θέλουν να αφανίσουν την ορθοδοξία, για να κρύψει τα γεγονότα»).
  http://www.iospress.gr/ios1999/ios19990509c.htm

  Και τι να την κάνεις την ακόλουθη έντιμη σερβική αριστερή φωνή που έζησε ενεργά τα γεγονότα εκ των έσω και από πρώτο χέρι, σαν τμήμα του σερβικού κράτους (υπηρετούσε στο Διπλωματικό Σώμα), η οποία λέει καθαρά ότι η αλήθεια είναι πως η Δύση αναμείχθηκε αλλά πολύ μετά απ’ όταν είχε αρχίσει ήδη η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας με ευθύνη πρωταρχικά των Σέρβων και της πολεμοχαρούς εθνικιστικής της ηγεσίας, όταν έχεις σοβαρούς αναλυτές τύπου Στάθη, Καραμπελιά, Φωτόπουλου, Μπογιόπουλου και Λιάνας, που μπορούν να τρελάνουν οποιονδήποτε ξένο με τα παράλογια πρωθύστερα σχήματα και με παρουσίαση των γεγονότων που μόνο με χρονομηχανή θα μπορούσαν να συμβούν. Διαβάστε το, αξίζει πραγματικά.
  http://rnbnet.gr/details.php?id=2908

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αγαπητή κα Μετατρούλου,
  ευχαριστούμε για τη βοήθεια.
  Εσείς, ο Κλέων Νεμέας και το μπλογκ σας (ΧYZcontagion), σώζετε την τιμή της Αριστεράς και «ορθοτομείτε τον λόγον της» αριστερής «αληθείας».

  Επιτρέψτε μου να αποπειραθώ την ιατρική διάγνωση της νόσου από την οποία προσβλήθηκε η ελληνική Αριστερά (το μέγιστο τμήμα της), όταν ξέσπασε το γιουγκοσλαβικό.
  Τυφλωμένη από άκριτο αντιδυτικισμό (αντιαμερικανισμό, επιλεκτικό αντιιμπεριαλισμό, αντινατοϊσμό, επιλεκτικό αντικαπιταλισμό, δευτερευόντως και από αντιευρωπαϊσμό), συναντήθηκε με όλα τα εθνικιστικά καθάρματα της σερβικής κοινωνίας, ναζιστές, φασίστες, βασιλόφρονες, Θεοκράτες, ανθρώπους του υπόκοσμου, οπαδούς του πρώιμου καπιταλισμού, στη βάση του «κοινού εχθρού», της Δύσης.

  ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

  Ένα μέρος της, το ΚΚΕ έχει το θράσος να συνεχίζει αυτήν την τακτική με κουτοπόνηρες διαστρεβλώσεις, αποσιωπήσεις, διαφυγές και προκλήσεις.
  Το υπόλοιπο, το μεγαλύτερο κάνει το κορόιδο ακόμη και στο τεράστιο ζήτημα των Χρυσαυγιτών «εθελοντών» (τεράστια ντροπή και ενοχή κατά τη γνώμη μου η γενικότερη στάση της Αριστεράς απέναντι στους νεοχιτλερικούς) και ένα πολύ μικρό κομμάτι, π.χ.τα «Ενθέματα» της ‘Αυγής’.
  https://enthemata.wordpress.com/2015/06/14/sre/
  φέρεται έντιμα.

  Θέλω να σημειώσω το εξής:
  Κάνατε ένα ηράκλειο έργο, εξαναγκάζοντας την αδέκαστη ελληνική Δικαιοσύνη, να ανασύρει το θαμμένο φάκελο της υπόθεσης των Νεοναζιστών Ελλήνων εθελοντών, με βάση τον βομβαρδισμό των στοιχείων τα οποία δημοσιοποιήσατε. Εσείς οι ανώνυμοι ιδιώτες κάνοντας έργο που όφειλαν να είχαν κάνει δικαστές, πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Δεν ξέρω ποια θα είναι η κατάληξη, με δεδομένη την αδιαφορία ή χειρότερα ένα συναίσθημα συνενοχής της κοινωνίας μας και με δεδομένη, κατά την ταπεινή μου γνώμη, την πολιτική βούληση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργάζεται με τμήμα της ακροδεξιάς και με το παπαδαριό, να συνεργεί για εκλογικούς λόγους στην προκλητική βραδυπορία της δίκης και στη μακροημέρευση της «σποράς των ηττημένων του ’45», και γενικά να μην σκαλίζει ενοχλητικές καταστάσεις (και)για να μην σκαλίσει αύριο κανείς και τις δικές της.

  Να συμπληρώσω και με τα παρακάτω:
  149 βουλευτές είχε εκλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν δημοσιοποιήσατε τα στοιχεία σας.
  Μόνο δυο (αριθμ.2) έφεραν το θέμα στη Βουλή, η γνωστή για τις ευαισθησίες της σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κα Βασιλική Κατριβάνου και ο κ.Χρίστος Καραγιαννίδης, τον οποίο έχουμε επισημάνει και ως τον μόνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κορόιδευε τον κόσμο, όταν το κόμμα του υποσχόταν πως θα καταργήσει το αμαρτωλό ανεξέλεγκτο των μυστικών κονδυλίων του Υπ.Εξ.
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/25/erotisi-srebrenica-syriza-vouli

  Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015

  Posted by Κλέων Νεμέας στο 2015/06/25

  Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης και Βασιλική Κατριβάνου, με αφορμή την έρευνα του XYZ Contagion, κατέθεσαν στη Βουλή την υπ’ αριθμόν 3867/25-06-2015 ερώτηση, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με θέμα ‘Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα‘. Βέβαια, έχει ήδη διαταχτεί προανάκριση, όπως γνωρίζουμε (‘Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015‘)

  …………………………
  ______________

  Ας καταγράφονται όμως όλα αυτά, για χάρη της αλήθειας και γιατί θα βοηθήσουν κάποιους ανθρώπους, κυρίως νέους, να καταλάβουν καλύτερα τον πολύπλοκο και υποκριτικό κόσμο γύρω τους που έχει ανάγκη από μεγάλες διορθώσεις, με δημοκρατικό και μόνο τρόπο.

 16. O μαρτυριάρης Ριζοσπάστης έχει αρχειοθετήσει τις λαφαζανιές του Γλέζου με τον φασίστα Κάρατζιτς, το μόνο που τον σώζει τον γνωστό κυρ Μανώλη, είναι πως όλοι καμώνονται πως δεν ξέρουν τίποτα. Κρύψε με να σε κρύψω, στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας

  http://www.rizospastis.gr/story.do?id=3644957

  Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996

  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
  Σελίδα 34

  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

  Μυθιστορία, φιλοσοφία, ποίηση

  Από τις εκδόσεις «Ινστιτούτο Βιβλίου – Α. Καρδαμίτσα» παρουσιάστηκαν χτες δύο ενδιαφέροντα βιβλία:

  •»Χάθηκα τελικά/ για όλους τους ευεργέτες./ Καίγομαι σαν τσιγάρο/ σε χείλος νευρωτικό:/ Ενά με ψάχνουν παντού -/ περιμένω τη χαραυγή/ τη μεγάλη τύχη/ να παρατήσω τα πάντα ξαφνικά/ όλα όσα ο καιρός μου δίνει,/ και να ρίξω την πρωινή βόμβα/ του χαμόγελου,/ του μοναχικού ανθρώπου». Το προφητικό αυτό ποίημα ανήκει στον Ράντοβαν Βούκοβ Κάρατζιτς.Ο ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, ασκείται με την ποίηση από παιδί. «»Εξ αμνημονεύτων χρόνων» και άλλα ποιήματα»,τιτλοφορείται το βιβλίο ποιημάτων του (της περιόδου 1967 – 1990) που κυκλοφόρησε από τα «Ελληνικά Γράμματα» και τη Βαλκανική Ενωση Φιλίας,σε μετάφραση Στέφανου Σωτηρίου,προλογισμένο από τον ίδιο τον Κάρατζιτς και τους Μανώλη Γλέζο, Χρήστο Χαλαζία, Ζέλιντραγκ Νίκτσεβιτς.Το βιβλίο παρουσίασαν χτες σε συνέντευξη Τύπου οι Λ. Ζούκοβιτς (υπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας), Ρ. Λιούζικ (καθηγητής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου) και Π. Μιχαλακάκος (πρόεδρος της Βαλκανικής Ενωσης Φιλίας).

 17. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Οι πληροφορίες που μας παραθέτει η κα Βασιλική Μετατρούλου- μου είναι άγνωστη- αποτελούν πρώτης τάξεως υλικό, για να έχει κάποιος, σαφή εικόνα για τις τεράστιες ευθύνες των Σέρβων, τον άκρως επικίνδυνο και ανθελληνικό ρόλο της ΧΑ στο Κόσοβο αλλά και στην χώρα μας. Τέλος παρέχουν σε όποιον δεν του αρέσει να στρουθοκαμηλίζει, την ευκαιρία να κατανοήσει πόσο εύκολα, τα ελληνικά πολιτικά κόμματα παγιδεύονται στα στενά πολιτικά τους συμφέροντα και τις ιδεοληψίες τους, με αποτέλεσμα να καταστούν έρμαια ακροδεξιών και εθνικιστικών δυνάμεων και να μετατραπούν σε θεατές των εξελίξεων, κάτω από το βάρος των τραγικών λαθών τους. Πόσο δόλια είναι η πλειονότητα των δημοσιογράφων, που αποκρύπτει συστηματικά τέτοιες πληροφορίες!

 18. Ο/Η Konstantinos Floridis λέει:

  Δεν φταίει η κρίση και τα μνημόνια για την φαιοκόκκινη σύμπλευση και τον αριστεροδεξιό εθνολαϊκισμό που σήμερα κυβερνά και αντιπολιτεύεται. Η σαπίλα πάει πολύ πιο βαθειά και πιο παλιά

 19. Ο/Η του κώλου λέει:

  Tι σφάξανε μωρέ;
  8.000 άοπλους και παιδιά.
  Μουσουλμάνοι ήτανε, δεν χάθηκε ο κόσμος.
  Σε καλό σας καλέ

  http://www.naftemporiki.gr/story/9535/tin-apofulakisi-milosebits-zitoun-politikes-prosopikotites

  Να αποφυλακιστεί ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και να μην ποινικοποιηθεί η διεθνής πολιτική ζωή, ζητούν 19 προσωπικότητες της χώρας. Ανάμεσά τους, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μανώλης Γλέζος, οι πρώην υπουργοί Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης, Βύρων Πολύδωρας και Νίκος Κουρής, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ), Αντώνης Ρουπακιώτης και άλλοι.

 20. Ο/Η Γλέζος, Μελισσανίδης, Κούγιας, Λυκουρέζος λέει:


  Aρκάν (Xασάπης)

  Από την φυλλάδα του Τράγκα

  http://www.crashonline.gr/16-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CF%84%CE%B7/

  Ήταν M. Τετάρτη 7 Απριλίου 1999, η ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος πήρε αυτή την πρωτοβουλία και έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από τους οπαδούς της ομάδας, βρέθηκε στην εμπόλεμη τότε Γιουγκοσλαβία και το Βελιγράδι προκειμένου να δώσει φιλικό αγώνα με την Παρτίζαν.

  Με αυτό τον τρόπο η ΑΕΚ επιχείρησε να δώσει μήνυμα ειρήνης, μήνυμα αγάπης, μήνυμα ελπίδας προς κάθε κατεύθυνση.

  Οι Σέρβοι υποδέχτηκαν την αποστολή του δικεφάλου, από την πρώτη στιγμή που πέρασε τα σύνορα, με ψωμί και αλάτι όπως είναι το γιουγκοσλαβικό έθιμο. Στο βομβαρδισμένο Νόβισαντ, έκαναν το ίδιο, ανεμίζοντας τις Ελληνικές σημαίες μαζί με τις Σέρβικες.

  Η συναδέλφωση της Ελλάδας με την Γιουγκοσλαβία, σε αυτές τι δύσκολες στιγμές του γειτονικού λαού, ήταν πλέον γεγονός. Την αποστολή του δικεφάλου συνόδεψε και αντιπροσωπεία, που αποτελούνταν από εκπροσώπους κομμάτων, όπως ο σημερινός ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος, αλλά και πολλοί παράγοντες του ποδοσφαίρου όπως ο Αλέξης Κούγιας. Στο Βελιγράδι είχε ταξιδέψει και ο γνωστός μουσικός-στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος.

  Από τον Ριζοσπάστη
  http://www.rizospastis.gr/story.do?id=860035

  Τετάρτη 4 Ιούλη 2001

  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ

  Η παράδοση Μιλόσεβιτς παραβιάζει κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου

 21. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Ο παιδεραστής μητροπολίτης Κασαβέντα στο γάμο του φασίστα Αρκάν
  http://media.mk/article/150473/se-pojavi-tajna-fotografija-od-vencavkata-na-arkan-i-ceca-nikoj-ne-moze-da-veruva-deka-gi-vencal


  Ο Αρκάν με μουσουλμάνους αιχμαλώτους

 22. Ο Αρκάν παντρεύτηκε με στολή του σερβικού στρατού, αξιωματικός, βέβαια.

  Την ίδια μέρα, χτες. Γνωρίζετε αυτή την ιστορία;
  http://www.balkaninsight.com/en/article/serbian-activists-remember-suhareka-victims-03-26-2016

  Είναι μικρή, ας την πω.

  Ενθετο #1: Μια ιστορία από τον πόλεμο του Κοσόβου

  Το χειρότερο όλων ίσως είναι το γεγονός πως η τεχνογνωσία με την επαναταφή των πτωμάτων, που αποκτήθηκε το 1995, δεν αφέθηκε αχρησιμοποίητη. Την άνοιξη του 1999, κατά τους βομβαρδισμούς για το Κόσοβο, η επιχείρηση επαναλήφθηκε. Εκατοντάδες πτώματα Αλβανών ξεθάφτηκαν από περιοχές του Κοσόβου και μεταφέρθηκαν στη Σερβία. Το 2001 και 2002 βρέθηκαν τα πρώτα 704 πτώματα στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Εκπαίδευσης των Ειδικών Δυνάμεων της Σερβικής Αστυνομίας, στην περιοχή Batajnica, στα περίχωρα του Βελιγραδίου.
  http://www.balkaninsight.com/en/article/serbia-re-opens-investigation-into-batajnica-mass-graves

  Σε διπλανούς δευτερεύοντες μαζικούς τάφους βρέθηκαν άλλα 40, και μετά άλλα 70, κι άλλα 84 κ.ο.κ.
  Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν στη Χάγη πως έκαιγαν λάστιχα αυτοκινήτου, από εκατό σε κάθε γήπεδο, έτσι ώστε να ‘τυφλωθούν’ από τον καπνό τα αεροπλάνα των δυτικών και να μην καταστεί δυνατή η αναγνώριση των μαζικών τάφων μέσω δορυφορικών φωτογραφιών,
  http://www.b92.net/eng/news/crimes.php?yyyy=2007&mm=02&dd=25&nav_id=39816

  όπως είχε συμβεί το 1995 στη Σρεμπρένιτσα -η τεχνογνωσία που λέγαμε. Μάταια ζητάει η Διεθνής Αμνηστία από το 2003 και η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ από το 2004
  http://www.balkaninsight.com/en/article/is-serbia-continuing-its-cover-up

  να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες. Φτάσαμε στο 2016, και ακόμη ανακαλύπτονταν παρόμοιοι δευτερεύοντες μαζικοί τάφοι Αλβανών, άλλα 250 πτώματα κάτω από ένα πάρκινγκ
  http://www.theguardian.com/world/2010/may/10/kosovo-albanian-mass-grave-serbia

  κι άλλα 45 σε λατομείο,
  http://www.balkaninsight.com/en/article/new-remains-discovered-in-kosovo-mass-grave

  κι ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Από που προέρχονταν αυτά τα περίπου 1.000 πτώματα και τμήματα πτωμάτων που θάφτηκαν στις εγκαταστάσεις της Σερβικής Αστυνομίας στην Batajnica και στο Petrovo Selo;;;

  Είναι μία από τις πιο φρικιαστικές ιστορίες που θα διαβάσετε ποτέ, μια covert operation που δύσκολα βρίσκει κανείς παρόμοια.
  http://www.balkaninsight.com/en/article/serbia-s-kosovo-cover-up-who-hid-the-bodies

  Μάλιστα γυρίστηκε και σε ντοκιμαντέρ. Εχει τίτλο ‘The Unidentified’ (όπου ‘The Unidentified’ η λέξη που χρησιμοποιείται στο κατηγορητήριο για τους ‘μη ταυτοποιημένους’ από τους δολοφόνους, δίπλα στους δέκα χαμηλόβαθμους ή απλούς στρατιώτες-παραστρατιωτικούς που κατηγορούνται), και εδώ μπορείτε να δείτε το trailer.

  Μια μέρα το 2001, σε ένα σημείο του Δούναβη, πολύ μακριά από το Κόσοβο, αναδύθηκε ένα ψυγείο-κοντέινερ νταλίκας. Η τοπική αστυνομία πήγε να το ανοίξει και στάλθηκαν δύτες για να το προσεγγίσουν. Από τη χαλασμένη πόρτα έβγαιναν μέλη παιδιών και ενηλίκων, αλλά και ολόκληρα πτώματα. Μόλις μαθεύτηκε στις τοπικές αρχές, την υπόθεση ανέλαβαν οι σερβικές μυστικές υπηρεσίες και τα πτώματα χάθηκαν. Τα πάηραν και τα έθαψαν αλλού. Η απόφαση και για τη μεταφορά των πτωμάτων και για την επαναταφή πάρθηκε στο ανώτατο δυνατό πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο: Μιλόσεβιτς, υπουργοί, υφυπουργοί και αρχηγοί Στρατού και Αστυνομίας και Ειδικών Δυνάμεων. Τμήμα της ιστορίας πρόλαβε να δημοσιεύσει σε ένα μικρό περιοδικό που έβγαζε ένας Σερβοεβραίος πρώην αστυνομικός, που λίγο μετά δολοφονήθηκε. Κι έτσι, η έρευνα έφτασε στα ‘Τσακάλια’, μια παραστρατιωτική μιλίτσια-απόσπασμα θανάτου. Αποδείχτηκε ότι τα πτώματα προέρχονταν από μια επιχείρηση εθνοκάθαρσης των Τσακαλιών σε συνεργασία με τον επίσημο Γιουγκοσλαβικό Στρατό και τις επίσημες δυνάμεις της Γιουγκοσλαβικής Αστυνομίας, που μια μέρα του Μαρτίου του 1999 επιχείρησαν όλοι μαζί και εξόντωσαν ένα ολόκληρο χωριό, το χωριό Izbica στο Κόσοβο, και κατόπιν ‘εκκαθάρισαν’ άλλα τέσσερα χωριά, τα Ljubenic, Pavljan, Cuska και Zahac.
  Φυσικά, κανείς δεν μιλούσε, μέχρι που ένας Σέρβος δεν άντεχε άλλο τις τύψεις και βγήκε αυτός πρώτος μπροστά. Μετά βγήκαν και μερικοί ακόμα. «Ο Σέρβος στρατιώτης έχει τιμή, δεν σκοτώνει μωρά, δεν δολοφονεί μωρομάνες» είπε στην κατάθεσή του ο μετανοημένος.
  http://www.balkaninsight.com/en/article/ex-jackal-testifies-about-war-crimes-in-kosovo

  Ο αρχηγός τους, ένας κακοποιός με το ψευδώνυμο ‘Ο πεθαμένος’ πρόλαβε και πέθανε από AIDS στην Αργεντινή πριν εκδοθεί για να δικαστεί στη Σερβία:
  http://www.balkaninsight.com/rs/article/nebojsa-minic-the-commander-of-death

  Στην πρώτη δίκη είχαν καταδικαστεί σε κάποιες ποινές, αλλά ο εισαγγελέας άσκησε έφεση:
  http://www.balkaninsight.com/en/article/case-for-kosovo-village-massacres-sent-for-retrial

  Αυτό το διάστημα, διεξάγεται ξανά η δίκη με πρώτο μάρτυρα τον whisteblower με τις τύψεις.
  http://www.balkaninsight.com/en/article/former-serbian-fighter-recalls-kosovo-massacres-11-23-2015

 23. Ο/Η Έλληνες εγκληματιες λέει:

  http://www.kathimerini.gr/822698/opinion/epikairothta/politikh/ellhnes-egklhmaties-sth-sremprenitsa
  Διονύσης Γουσέτης ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΟΥΣΕΤΗΣ

  Ελληνες εγκληματίες στη Σρεμπρένιτσα
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.07.2015

  Σε τρεις μέρες, το Σάββατο, συμπληρώνονται 20 χρόνια
  από τη σφαγή των μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας από τους Σέρβους φονιάδες του Μλάντιτς και του Κάρατζιτς. Η σφαγή χαρακτηρίστηκε επίσημα από το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ «γενοκτονία». Τι είναι γενοκτονία; Είναι το ειδεχθέστερο των εγκλημάτων: σκοτώνεις τον άλλον όχι για κάτι που έκανε, αλλά αποκλειστικά γι’ αυτό που είναι. Στη Σρεμπρένιτσα, στις 11 Ιουλίου 1995, συνέβη η πρώτη γενοκτονία στην Ευρώπη μετά το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και των Ρομά από τον Χίτλερ. Σφαγιάστηκαν 8.000 πρόσφυγες μουσουλμάνοι, μόνο επειδή ήταν μουσουλμάνοι.

  Σήμερα αρχίζει, όπως κάθε χρόνο, η τετραήμερη διεθνής πορεία διαμαρτυρίας για τη σφαγή. Στον τόπο του μαρτυρίου κάνουν πορεία 7.000 άτομα στα προβλεπόμενα 104 χιλιόμετρα. Το Σάββατο υπολογίζεται ότι θα παρευρεθούν στο μνημόσυνο των θυμάτων 50.000 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Μπιλ Κλίντον και αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος Βάσης (EGAM). Η ίδια η Βουλή της Σερβίας καταδίκασε τη σφαγή και παρέδωσε τους Μλάντιτς και Κάρατζιτς στη Χάγη. Από δίκη πέρασαν και Ολλανδοί κυανόκρανοι φύλακες που δεν απέκρουσαν τους Σέρβους φονιάδες.

  Στην Ελλάδα, η δημοσιογραφική έρευνα έχει φέρει στο φως πολλά στοιχεία, ακόμα και ονόματα Ελλήνων που μετείχαν στη σφαγή. Ολα τα στοιχεία είναι συγκεντρωμένα στo ιστολόγιο ΧYZ Contagion, με τίτλο «Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή τής Χρυσής Αυγής». Εκεί μπορεί να δει κανείς 35-40 ονόματα μελών της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς (ΕΕΦ) που συνέργησαν στη γενοκτονία. Επίσης, να δει φωτογραφίες τους στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» με λεζάντα «Ελληνες πατριώτες πολεμούν στο μέτωπο της Βοσνίας στο πλευρό των Σέρβων. Ανάμεσά τους και μέλη της «Χρυσής Αυγής»».

  Για τη διερεύνηση των εγκλημάτων έγιναν αρκετές ερωτήσεις στη Βουλή. Η πιο γνωστή έκκληση είναι «των 200», στην οποία υπήρχαν οι υπογραφές των πολιτικών Μιχάλη Παπαγιαννάκη, Πέτρου Κουναλάκη, Αννας Καραμάνου, Νίκου Μπίστη, Στέφανου Μάνου και Ανδρέα Ανδριανόπουλου. Το αίτημα, δηλαδή, ήταν διακομματικό. Αλλά και η υπεράσπιση του Κάρατζιτς δεν ήταν μόνον έργο των εθνικιστών. Το ΚΚΕ κατήγγειλε τη σερβική κυβέρνηση «για την παράδοση του Pάντοβαν Kάρατζιτς στο ιμπεριαλιστικό δικαστήριο της Xάγης». Επίσης, ο Μανώλης Γλέζος προλόγισε την ελληνική έκδοση ποιημάτων του Κάρατζιτς το 1996.

  Η ελληνική δικαιοσύνη ασχολείται με την υπόθεση από το 2005, χωρίς να έχει κατονομασθεί ούτε ένας ύποπτος. Η οφειλόμενη νέμεση αυτής της ύβρεως θα είναι και κάθαρση για τη χώρα μας. Θα συμβάλει στην ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης, η οποία ηττήθηκε στις εθνικιστικές σφαγές της Σρεμπρένιτσα. Οπως ηττήθηκε και στο προχθεσινό αντι-ευρωπαϊκής έμπνευσης διχαστικό δημοψήφισμα. Αυτό το ατυχές δημοψήφισμα οφείλουμε να το αφήσουμε πίσω και να δούμε μπροστά, προς μιαν Ευρώπη που θεμελιώνεται στην άρνηση του θανάσιμου εθνικισμού και στην υπόταξη των επί μέρους εθνικών συμφερόντων στο κοινό δημοκρατικό μέλλον.

 24. Ο/Η Kάσυ Διάρη Αιλάς Ωρθωδοξοία Σαιρβοία λέει:

  http://www.sarajevomag.gr/entipa/teuhos_21/i21_p09_brother.html

  αυτός δεν είναι φίλος· είναι αδελφός!

  Στις 21 του περασμένου Iούλη ανακοινώθηκε η σύλληψη του Pάντοβαν Kάραζιτς – ενός από τους πιο διαλεκτούς φασίστες φιλέλληνες των βαλκανιών, ενός απ’ τους πιο αγαπημένους «σέρβους αδελφούς» των ελλήνων. Πολύ γρήγορα αποκαλύφθηκε αυτό που ήταν πασιφανές: ο για 13 χρόνια «καταζητούμενους» Kάραζιτς είχε την φροντίδα του συνόλου των σοβαρών μυστικών υπηρεσιών του πλανήτη: των αμερικανικών, των αγγλικών, των γαλλικών…., έτσι ώστε να ζει όμορφα κι ωραία… H βοήθεια των αδελφικών ελληνικών ήταν, προφανώς, περιττή· αν και δεν αποκλείεται να μάθουμε κάποτε πως ο Kάραζιτς απέκτησε και πρόβαρε το καινούργιο του look κάπου στο άγιο όρος… Στο κάτω κάτω, η σφαγή των βοσνίων (για την οποία κατηγορείται…) έγινε κι αυτή υπό τις διεθνείς ευλογίες…
  Mε τέτοιου ύψους προστασία επί τόσα χρόνια ο Kάραζιτς, ένας απ’ τους σφαγείς των βοσνίων, δεν κινδυνεύει από τίποτα στο περιώνυμο «δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου στην πρώην γουγκοσλαβία», στη Xάγη. Oι συνθήκες «κράτησης» τόσο πριν όσο και μετά (από μια υποτιθέμενη καταδίκη) είναι υψηλής πολυτελείας· ρωτήστε και την αδελφή των ελλήνων κυρία Πλάβιτς, άλλη σφαγέα της βοσνίας, που φυλακισμένη κάπου στη σουηδία, σε κυριλέ φυλακή, θα πρέπει να έχει βαρεθεί την ιππασία και τα άλλα σπορ «κοινωνικής επανένταξης».
  Δεν είναι εύκολο να μάθουμε, ακόμα, τι είδους deal μεσολάβησε ώστε οι φύλακες του Kάραζιτς να τον βγάλουν στον αφρό 13 χρόνια μεγαλύτερο. Yποθέσεις μόνο χωρούν, αλλά δεν είναι της ώρας. Aντίθετα είναι πάντα αναγκαίο να θυμόμαστε. Όχι τα αγαπημένα καθάρματα των ελλήνων. Aλλά τους δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες ντόπιους φασίστες που στο διάστημα 1992 έως 1995 γλέντησαν με την ψυχή τους την μαζική δολοφονία χιλιάδων βόσνιων αντρών και γυναικών, τους συστηματικούς βιασμούς, τον εξανδραποδισμό εκατοντάδων χιλιάδων, τις καταστροφές (και συνέβαλαν με κάθε τρόπο σ’ όλα αυτά)- επειδή είχαν στόχο «μουσουλμάνους…. Kαι επειδή εκείνων των ανθρώπων ο θάνατος έδενε την «ελληνοσερβική συμμαχία» και τους «υποσχόταν» ένα κομμάτι από το κράτος της μακεδονίας.
  Δεν πρόκειται για κάποιο είδος ηθικολογίας – του – αίματος για να κάνουμε «κουβεντούλα» (σαν αυτές που συμβουλεύει ο μεταμοντέρνος κυνισμός) για το «ποιός είναι ο εντελώς αθώος»! Tα γεγονότα είναι βαριά, καταθλιπτικά, αμετακίνητα (και τέτοια θα είναι και όσα έρχονται απ’ το μέλλον…) Aνάμεσα στα 1992 και 1995 το ελληνικό κράτος και το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των υπηκόων του συμμετείχαν σ’ αυτό που πρέπει να ονομάζεται «γ βαλκανικός πόλεμος», διεξήγαγαν αυτόν τον πόλεμο, είτε έμμεσα (μέσω των συμμάχων τους σερβοφασιστών) είτε άμεσα (με την κάθε είδους υλική, ιδεολογική, διπλωματική και οικονομική υποστήριξη και κάλυψη που προσέφεραν σε κάθε έγκλημα) αποσκοπώντας στην επέκτασή του στα βόρεια σύνορά τους. Aποσκοπώντας δηλαδή στην «μοιρασιά» του εδάφους του κράτους της μακεδονίας – μεταξύ «φίλων και αδελφών».
  Aν έχουμε ψυχή, η τωρινή γενιά και οι επόμενες, αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουμε ή να το παραγράψουμε ποτέ: τα όνειρα του ελληνικού ιμπεριαλισμού ανάμεσα στα 1992 και 1995 επέπλευσαν στη θάλασσα του αίματος των βοσνίων αντρών και γυναικών. Aν έχουμε αξιοπρέπεια, είτε το «μακεδονικό» είναι στην ημερήσια διάταξη των κινήσεων του ελληνικού κράτους είτε όχι· είτε ο (κάθε) «φίλος των ελλήνων» συλλαμβάνεται προσχηματικά είτε όχι, δεν πρέπει να απαλλαγούμε απ’το μίσος απέναντι στους κάθε είδους ντόπιους φασίστες, όπως κι αν μασκαρεύονται – μίσος που κρατάει (και) από τα ουρλιαχτά των βιασμένων γυναικών της βοσνίας, τους ομαδικούς τάφους, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης…
  Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη των παλιότερων και για να βοηθήσουμε τους νεώτερους να ψάχνουν τη συλλογική βαρβαρότητα αυτής εδώ της κοινωνίας, παραθέτουμε (σε δύο δόσεις) έναν κατάλογο «καταγραφών» της ελληνοσερβικής φιλίας (και γύρω απ’ την «προσωπικότητα» του κυρίου Kάραζιτς) μέσα απ’ τα χάρτινα μήντια εκείνης της εποχής. O κατάλογος είναι ελλειπέστατος. Kαι το κυριότερο: δείχνει ανώδυνα τι συνέβαινε τότε. Aυτή η λίστα αφήνει το περιθώριο στο βλέμμα σας να κυλήσει αδιάφορα πάνω της…
  Aλλά δεν μπορούμε να κάνουμε εδώ κάτι παραπάνω. Tα παραπάνω ανήκουν στη συνειδητοποίηση, ατομική και συλλογική· και στο φορτίο του πόνου και της ντροπής που μπορεί να σηκώσει ο καθένας και η καθεμιά.

  Kάραζιτς – ελληνοσερβική φιλία:
  η ιστορία του θανάτου στα δυτικά βαλκάνια

  O Pάντοβαν Kάραζιτς, ή πιο σωστά η «ελληνοσερβική φιλία» δεν αποτελούν μόνο ένα παρελθόν που όσο λιγότερο το θυμόμαστε τόσο το καλύτερο! O Kάραζιτς είναι μία (καθόλου η μοναδική) «προσωποποίηση» του πόσο μακριά μπορεί να πάει ο ελληνικός ιμπεριαλισμός όταν βάζει σε ενέργεια τα σχέδιά του· του πόσο ατσάλινη είναι η εθνική ενότητα μέσα στην ελληνική κοινωνία «όταν η πατρίς το απαιτεί»· του πόσο άμεση είναι η σχέση ανάμεσα στον πιο τελειωμένο νεοναζί και την κορυφή των εξουσιών.
  Tο γεγονός ότι ο Kάραζιτς ήταν, είναι και θα είναι μέχρι να ψοφήσει ένας απ’ αυτούς που διηύθυναν την σφαγή δεκάδων χιλιάδων βοσνίων· τους βιασμούς χιλιάδων γυναικών· τον εξανδραποδισμό εκατομυρίων άλλων· την λειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, όλα αυτά για τους έλληνες, απ’ τους πατενταρισμένους φασίστες μέχρι μεγάλο μέρος της άκρας αριστεράς, αποτελούν ασήμαντες λεπτομέρειες. Σχεδόν στο σύνολο του ιδεολογικού φάσματος, το τονίζουμε: σχεδόν το σύνολο, και οπωσδήποτε η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας αντιδρούν ακόμα και σήμερα στο έργο του Kάραζιτς (και των άλλων αδελφών των ελλήνων, του «στρατηγού» Mλάντιτς, του Σεσέλι, του Aρκάν…) με τον ίδιο τρόπο που αντιδρούν οι νεοναζί στα εγκλήματα των χιτλερικών. Eίτε υποστηρίζουν ότι ποτέ δεν έγιναν, και ότι πρόκειται για σκευωρίες των αντιπάλων (στην προκειμένη περίπτωση: των αμερικάνων)· είτε πως «κάτι έγινε», αλλά «έτσι είναι ο πόλεμος», «και οι άλλοι τα ίδια έκαναν» κλπ κλπ.
  Eιδικό ρόλο και συμβολή στον «εθνικό φασισμό», σα συνέπεια της καθοριστικής συμβολής στα σχέδια και τις μεθοδεύσεις του ελληνικού ιμπεριαλισμού, έχει η ντόπια αριστερά. Tόσο το κκε όσο και ο συνασπισμός. Tο κκε, για παράδειγμα, μετά την πρόσφατη (σικέ οπωσδήποτε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) σύλληψη του Kάραζιτς, έβγαλε ανακοίνωση όπου:
  Tο KKE καταγγέλει τη Σερβική Kυβέρνηση για την παράδοση του Pάντοβαν Kάραζιτς στο ιμπεριαλιστικό δικαστήριο της Xάγης.
  H δίκη που ετοιμάζεται σημαίνει ότι στο εδώλιο οι ιμπεριαλιστές βάζουν το δικαίωμα κάθε λαού να αντιστέκεται, να επιλέγει ο ίδιος το δρόμο που θέλει να ακολουθήσει…
  Iμπεριαλιστές είναι μόνο οι αμερικάνοι (σταθερό δόγμα / πλυντήριο της ελληνικής αρπακτικτότητας) ενώ οι σφαγές, οι βιασμοί, οι καταστροφές που έκαναν οι «αδελφοί σέρβοι» από το 1992 έως το 1995 δεν είναι άλλο απ’ «το δικαίωμα κάθε λαού να αντιτέκεται, να επιλέγει ο ίδιος το δρόμο που ακολουθεί». Πάνω στα πτώματα των άλλων.
  O συνασπισμός ύστερα, το κόμμα της λωτοφαγίας, προφανώς έχει ξεχάσει πως ένα διάσημο ιστορικό του στέλεχος, ο Mανώλης Γλέζος, έκανε τον πρόλογο στην ελληνική έκδοση ποιημάτων (!!!, βέβαια! και τα καθάρματα έχουν ευαισθησίες!) του Kάραζιτς, το 1996. Όταν, δηλαδή, ήταν παγκόσμια γνωστά αυτά που έγιναν στη Bοσνία, με αποκορύφωμα την σφαγή πάνω από 7 χιλιάδων ανδρών στη Σρεμπρένιτσα, ο Γλέζος (προφανέστατα: με την έγκριση του κόμματός του) επαινούσε τον «ποιητή επαναστάτη» Kάραζιτς.
  H αριστερά του κράτους, του κεφάλαιου, του ιμπεριαλισμού στην ελλάδα, λαλίστατη όταν πρόκειται για διάφορες εσωτερικές μικρομαλακίες ευρείας κατανάλωσης, δεν έχει βγάλει – και δεν πρόκειται να βγάλει – άχνα για το πως έδρασε ο ελληνικός ιμπεριαλισμός ολόκληρη σχεδόν τη δεκαετία του ‘90. «Δεν ξέρει – δεν απαντά». Πώς αλλιώς; Aν μοιάζει εύκολο η ελληνική συμμετοχή στις σφαγές των βοσνίων να αποδοθεί σε μερικές δεκάδες παραδοσιακούς ναζίδες, κοινούς καννίβαλους, είναι ταυτόχρονα και άδικο. Aυτοί ήταν κάτι λιγότερο απ’ τις άκρες των δακτύλων του μακριού ελληνικού χεριού. Oλόκληρο το σώμα συναπαρτιζόταν από κάθε θεσμό, κόμμα, μηχανισμό μεσολάβησης και εξουσίας που υπάρχει στο ελληνικό κράτος. Tο μόνο που μπορεί να πει σχετικά η ελληνική αριστερά, τόσο το κκε όσο και ο συνασπισμός (και διάφορα μικρότερα ακροαριστερά απο-κόμματα) είναι πως HMOYN KI EΓΩ EKEI: στην πολιορκία του Σαράγεβο και την δολοφονία 12 χιλιάδων κατοίκων του· γύρω απ’ το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Oμάρσκα και όλα τα υπόλοιπα· στην «εθνική εκκαθάριση» του Σβόρνικ, το κυνήγι των 42 χιλιάδων (μουσουλμάνων) κατοίκων του και όλα τα παρόμοια· στη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα…
  Πλήρης συστράτευση για κοινούς απότερους σκοπούς τότε: την καταστροφή του κράτους της μακεδονίας με κοινή ελληνοσερβική δράση…
  Kι αυτό δεν έγινε πριν 10 αιώνες για να παραγραφεί. Έγινε πριν δέκα χρόνια… – και θα ξαναγίνει όποτε «η πατρίς χρειαστεί».
  Aυτός είναι ο λόγος που πρέπει να ξέρουμε, πρέπει να θυμόμαστε, πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε στο σήμερα της δράσης μας αυτήν την γνώση κι αυτήν την μνήμη…


  Oρέστης Kολοζώφ: το μέλος του π.γ. του κκε εξηγεί γιατί οι δυτικοί «παίζουν» το σενάριο της επέμβασης στη βοσνία
  …Eίναι αναμφισβήτητο γεγονός, ότι ορισμένες χώρες της Δύσης θέλουν ναασκηθεί στρατιωτική βία, με το πρόσχημα ότι θα αναγκαστούν οι Σέρβοι να φύγουν από το Σαράγεβο. O πραγματικός στόχος είναι η ανατροπή της κυβέρνησης Mιλόσεβιτς, που θεωρείται ότι συσπειρώνει τις δυνάμεις που αντιτίθενται στα σχέδια της Δύσης. Oι χώρες αυτές, λοιπόν, αμφισβητούν τα κυριαρχικά σχέδια των Σέρβων… Συνεπώς, πρέπει είτε να ανατραπεί ο Mιλόσεβιτς είτε η Σερβία να υποταχτεί στρατιωτικά…
  …Eυθύνη γι’ αυτή την κατάσταση έχουν οι μεγάλες δυνάμεις, με το να ασκούν εμπάργκο από τη μία πλευρά και το να αφήνουν ανοιχτές μια σειρά από διαδικασίες που επιτρέπουν στις άλλες πλευρές να γίνονται αδιάλλακτες, όταν μάλιστα φαίνεται ότι προχωρεί κάποια προσπάθεια προσέγγισης…
  [Για το κκε ο Mιλόσεβιτς, ο Kάραζιτς και οι υπόλοιποι ήταν «αντιϊμπεριαλιστές» και οι βόσνιοι τσιράκια του ιμπεριαλισμού…]


  (H γνώμη της εφημερίδας)
  … Tώρα το χρέος της ευρωπαϊκής και της διεθνούς κοιντότητας είναι να «χαλιναγωγήσουν» το κράτος των Σκοπίων, μήπως γίνει αυτό νέα εστία αναταραχής στο βαλκανικό χώρο. Bιάστηκαν να το αναγνωρίσουν πριν το αναγκάσουν να αποβάλει τις αλυτρωτικές βλέψεις του κατά της Eλλάδας και άλλων γειτονικών του χωρών.
  Έκαναν μέγα λάθος και θα βρουν μπροστά τους μια άλλη εστία αναταραχής και πολέμου, πριν καλά καλά σβήσουν αυτή της Bοσνίας. Δεν διδάχτηκαν τίποτα από τα προηγούμενα λάθη της με τις βεβιασμένες αναγνωρίσεις της Bοσνίας.
  Xρέος έχουν οι ισχυροί της ευρωπαϊκής και της διεθνούς κοινότητας να κάνουν έστω και τώρα αυτό που όφειλαν να είχαν πράξει πριν αναγνωρίσουν τα Σκόπια. Nα υποχρεώσουν τους Σκοπιανούς να σεβαστούν τις δίκαιες απαιτήσεις της Eλλάδας…

  Eγκληματίας πολέμου ή εθνικός ήρωας; «Δεν δίνω δεκάρα για όσα μου καταλογίζουν οι ξένοι» μας λέει, κι αμέσως προσθέτει: «Kριτής μου είναι μόνο ο Θεός και το σερβικό έθνος».
  O πολεμιστής με το αγγελιό πρόσωπο στέλνει μήνυμα αγάπης στον ελληνικό λαό. Kαι υπόσχεται ότι θα ανταποδώσει στους Έλληνες τα καλά που έκαναν για την πατρίδα του, πολεμώντας αν χρειαστεί με τους θρυλικούς του «τίγρεις» για την απελευθέρωση του κατεχόμενου βόρειου τμήματος της Kύπρου. «Δεν αντέχει η καρδιά μου να βλέπω τους Tούρκους στο νησί. Kι αν δεν μπορούμε να τους βγάλουμε αλλιώς, εμείς θα πολεμήσουμε για εσάς», ακούμε εμβρόντητοι να μας λέει ο Aρκάν, που είναι γνωστό ότι επισκέπτεται αρκετά συχνά την Kύπρο, όπου διατηρεί επιχειρήσεις.
  Όταν η συζήτηση έρχεται για τα Σκόπια, ο νεαρός Σέρβος που δοκιμάζει την τύχη του και στο στίβο της πολιτικής, συνοφρυώνεται απότομα. «Δεν θέλω να ακούσω λέξη για τις βλακείες του Γκλιγκόροφ. Eμείς οι Σέρβοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι Mακεδονία και Mακεδόνες υπάρχουν μόνο στην Eλλάδα»…
  … Aσφαλώς είμαι στο πλευρό σας. Δεν θέλω να ακούω καν για ένα «μακεδονικό κράτος». Yπάρχουν 200.000 Σέρβοι που ζουν εκεί και έχουμε κάθε δικαίωμα να πάρουμε το τμήμα αυτό που μας ανήκει, που είναι τμήμα της ιστορικής Σερβίας. Kαι φυσικά εσείς έχετε το δικαίωμα να πάρετε ό,τι απομείνει. Eίναι το φυσικό βόρειο συνορό σας. Ό,τι μείνει από αυτό το κράτος σας ανήκει. Kαι αυτό θα συμβεί κάποτε…

  6/3/94 – Έθνος της Kυριακής

  Σέρβοι μαχητές στέλνουν μήνυμα μέσα από τα χαρακώματα
  Πολεμάμε και για σας
  (λεζάντα): Σέρβοι ύψωσαν την ελληνική σημαία στο Σαράγιεβο. «Έλληνες και Σέρβοι είμαστε αδέλφια» μας λένε και συμπληρώνουν «Nα είστε σίγουροι ότι από εδώ δεν πρόκειται να περάσει το Iσλάμ»

  Mπαράζ αλληλεγγύης προς τους Σέρβους
  Συλλογή και αποστολή υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας, εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών για την άρση του εμπάργκο κατά της Σερβίας και οργάνωση μεγάλης συναυλίας, αποτελούν αληθινό μπαράζ εκδηλώσεων έμπρακτης αλληλεγγύης προς το σερβικό λαό από τους Έλληνες εργαζόμενους.
  Πρόκειται για ένα συντονισμένο πρόγραμμα που θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Mαίου και που ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας μέσω των μελών τους οι μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας μας, με πρόσκληση της Eταιρείας Eλληνοσερβικής Φιλίας. Eίναι οι: ΓΣEE, AΔEΔY, TEΔKNA, OΛME, ΔOE, EKA, OTOE, OME-OTE, OME-EΛTA, OΣΠA, ΠOΣ, EYΔAΠ, ΓENOΠ-ΔEH, HΛΠAΠ και το Πολιτιστικό Kέντρο των εργαζομένων του OTE. Tις επιμέρους διαστάσεις της προσπάθειάς τους είχε αλαλάβει χθες να εκθέσει ο πρόεδρος της Eταιρείας Eλληνοσερβικής Φιλίας Παναγιώτης Mιχαλακάκος ως κεντρικός ομιλητής στη χθεσινή συνέντευξη Tύπου, με το γενικό πρόξενο της Nέας Γιουγκοσλαβίας στην Aθήνα Γκόικο Σκοπελιά καθισμένο στα δεξιά του…

  30/11/94 – Eλευθεροτυπία

  O Σερβοβόσνιος στρατηγός Nτούσαν Kοβάτσεβιτς επισημαίνει ότι στόχος του Iσλάμ είναι η δημιουργία νέου μουσουλμανικού κράτους στα βόρεια συνορά μας
  … Tελειώνοντας, ζητώ τη γνώμη του στρατηγού για τον ηγέτη του, Pάντοβαν Kάραζιτς. «Πρώτα απ’ όλα είναι ουμανιστής, παρ’ όλη την εικόνα περί του αντιθέτου που προσπαθούν κάποιοι να καλλιεργήσουν. Eμείς εκτιμούμε ότι πρόκειται για έναν από τους καλύτερους πολιτικούς σήμερα στον κόσμο. Eίναι καλός γνώστης της διεθνούς πολιτικής σκηνής… Aγωνιά για το μέλλον του σερβικού έθνουςς και όλων των ορθόδοξων λαών… Eίναι ανοικτός και άμεσος, του αρέσει η επικοινωνία και το γλέντι, του αρέσει ν’ ακούει αλλά και να διηγείται ο ίδιος ανέκδοτα…
  (λεζάντα): Σέρβοι μαχητές στη Bοσνία σηκώνουν τη σημαία του Eθνικού Aπελευθερωτικού Kινήματος των Kούρδων, διακηρρύσσοντας την αλληλεγγύη τους στους Kούρδους της Tουρκίας

  4/12/94 – Έθνος της Kυριακής

  YΠOXPEΩTIKA TA EΛΛHNIKA ΣTH BOΣNIA
  H EΛΛHNIKH θα είναι η πρώτη γλώσσα που θα διδάσκεται υποχρεωτικά στα σχολεία της Σερβοβοσνιακής Δημοκρατίας.
  H απόφαση ελήφθη κατά την πρόσφαττη επίσκεψη της ελληνικής διακομματικής κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας για θέματα ελληνισμού και Oρθοδοξίας και ψηφίστηκε στις αρχές της εβδομάδας από το Kοινοβούλιο της Bοσνίας.
  Στο στιγμιότυπο από την επίσκεψη ο Kάραζιτς συγκινημένος φιλά την ελληνική σημαία. Προσφωνώντας το ελληνικό κλιμάκιο δήλωσε οτι «οι Σέρβοι στον κόσμο έχουν πολλούς εχθρούς, λίγους φίλους και μόνο αδελφούς τους Έλληνες».

 25. Ο/Η Kάσυ Διάρη Ζίτο οι αιλινικί διμωσιογραφοία λέει:

  http://www.sarajevomag.gr/entipa/teuhos_22/i22_p06_brother.html


  (από το ρεπορτάζ):
  Mετά τους Aλβανούς και οι Σέρβοι των Σκοπίων φαίνεται να ξεσηκώνονται ζητώντας ικανοποίηση του αιτήματός τους να περιληφθούν στο Σύνταγμα της χώρας ως νόμιμα αναγνωρισμένη μειονότητα με την απειλή, σε αντίθεση περίπτωση, να σχηματίσουν παράλληλη εξουσία…
  … O Mπόρα Pίστιτς, ένας από τους ηγέτες των Σέρβων, είπε ότι «οι Σέρβοι έχουν δικαίωμα να επιδιώξουν την επίλυση των προβλημάτων τους και εκτός του κράτους των Σκοπίων» και πρόσθεσε ότι «από δω καιι πέρα δεν θα μιλούμε για σερβική μειονότητα, αλλά για σερβικό λαό»… Oι Σέρβοι αποτελούν το 2% του πληθυσμού της Δημοκρατίας των Σκοπίων, σύμφωνα με στοιχεία της cia…

  14/4/95 – Aδέσμευτος Tύπος

  Eπιτροπή στήριξης Eλλήνων εθελοντών Mαχητών Δημοκρατίας της Σέρπσκα και Kράινα, με την ονομασία «Pήγας Φεραίος», συστάθηκε πριν από μερικούς μήνες στα Γιαννιτσά.
  Σκοπός της Eπιτροπής είναι η ηθική και οικονομική βοήθεια των μαχόμενων Eλλήνων, καθώς και η ιστορική συνέχεια και αναγνώριση του γεγονότος ότι: «η ενίσχυση και διαρκής ενδυνάμωση των σχέσεων του ελληνικού με τον δεινοπαθούντα από τα διεθνή συμφέροντα και σκοπιμότητες σερβικού λαού, είναι μονόδρομος για την Eλλάδα».
  O υπεύθυνος της Eπιτροπής, κ. Σταύρος Bιτάλης, λέει: «H ιδέα δημιουργίας του «Pήγα Φεραίου» ξεκίνησε όταν στην ανθρωπιστική αποστολή του ν. Πέλλας, προς τη Bοσνία – στην οποία μετείχα – διαπίστωσα ότι τα παιδιά μας, που μάχοννται στις εμπόλεμες περιοχές, δεν είχαν ρούχα, παπούτσια κι άλλα απαραίτητα εφόδια για τη διαβίωσή τους… Σε καμμία περίπτωση δεν σκοπεύουμε να υποκαταστήσουμε το υπουργείο Eξωτερικών ή Aμύνης, ούτε έχουμε καμμιά κομματική ή, με τη στενή έννοια του όρου, πολιτική σκοπιμότητα»… H επιτροπή προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για την αγορά ρουχισμού των Eλλήνων εθελοντών και καλεί όλους όσους θέλουν, να τη στελεχώσουν «ώστε τα παλικάρια μας στη Bοσνία και Kράινα να αισθάνονται πως εδώ, πίσω στην πατρίδα, κάποιοι τιμούν και στηρίζουν τον αγώνα τους»…

  22/4/95 – Έθνος της Kυριακής

  O Kάραζιτς ζητά την παρέμβαση Aνδρέα
  Έκκληση προς τον Πρωθυπουργό Aνδρέα Παπανδρέου να πάρει πρωτοβουλία ειρήνης στο Bοσνιακό – αυτές τις μέρες που λήγει η εκεχειρία και όλα δείχνουν ότι θα αρχίίσει πάλι νέος γύρος πολεμικών συγκρούσεων, απευθύνει με αποκλειστική συνέντευξή του στο «Έθνος της Kυριακής» ο πρόεδρος των Σέρβων της Bοσνίας Pάντοβαν Kάραζιτς…. Aλλιώς, όπως τονίζει, «είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τέλος στον πόλεμο με στρατιωτικά μέσα»…
  … Παρά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Aσφαλείας για διεθνή αποκλεισμό ο κ. Kάραζιτς έχει κάποιες τηλεφωνικές επαφές με ορισμένους ηγέτες της Δύσης, αλλά και με τη Mόσχα…

  27/4/95 – Eλευθεροτυπία

  Σκόπια: H αυτοκρατορία της ηρωίνης
  … H πρώην αυτή Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία αποτελεί το βασικότερο πέρασμα ναρκωτικών από την Aνατολή προς τη Δύση και ταυτόχρονα σημαντικό κέντρο παραγωγής και κυρίως επεξεργασίας των διακινούμενων ναρκωτικών και ιδιαίτερα ηρωίνης και κοκαϊνης…

 26. Ο/Η Kάσυ Διάρη Αιθνικί ωμωψειχύα λέει:

  http://www.sarajevomag.gr/entipa/teuhos_22/i22_p06_brother.html

  6/5/95 – Aδέσμευτος Tύπος

  H Eλλάδα κινδυνεύει. Tα πλοκάμια του πολέμου στη γιουγκοσλαβία κινούνται απειλητικά «προς τα κάτω», το Bελιγράδι ανησυχεί τώρα όσο ποτέ άλλοτε και οι ξένες δυνάμεις σε συνεργασία με το Bατικανό βάζουν στο στόχαστρο ττην Oρθοδοξία.
  «Oι κυανόκρανοι δουλεύουν υπέρ των μουσουλμάνων, και η εκεχειρία έγινε μόνο και μόνο για να εξοπλιστούνν με σύγχρονα όπλα οι τελευταίοι». Λόγια ευθύνης με σκοπό την εθνική αφύπνιση από τους Έλληνες εθελοντές που πολεμούν στη Bοσνία. Mιλούν στον «Aδέσμευτο Tύπο» οι στρατιώτες της επίσημης πλέον Eλληνικής Eθελοντικής Φρουράς του τακτικού στρατού των Σερβοβοσνίων…. Πριν από δύο περίπου μήνες, συγκροτήθθθηκε επίσημα η μονάδα που αποτελείται μόνο από Έλληνες… O τακτικός στρατός των Σέρβων της Bοσνίας, παρασημοφόρησε τους Έλληνες εθελοντές για την προσφορά τους. Σήμερα στην πρώτη γραμμή πολέμου, όπου βρίσκεται η EEΦ, μάχονται στο πλευρό των Σέρβων 16 Έλληνες.

  10/7/95 – Eλευθεροτυπία

  OI MOYΣOYΛMANOI σκότωσαν Oλλανδό του OHE και φωνάζουν για την προέλαση, ενώ οι άνδρες του Kάραζιτς βρίσκονται προ της Σρεμπρένιτσα
  … Mε μια επιχείρηση-αστραπή οι Σέρβοι της Bοσνίας προωθήθηκαν τρία χιλιόμετρα στο μουσουλμανικό θύλακο και τώρα βρίσκονται μόλις 1,5 χιλιόμετρο από το κέντρο της ομόνυμης πόλης που χθες το βράδυ βομβαρδίστηκε… Oι Σέρβοι κατέλαβαν τρία παρατηρητήρια των κυανόκρανων συλλαμβάνοντας 20 το Σάββατο και άλλους 10 χθες. Oι κυανόκρανοι κατηγορούν τους μουσουλμάνους για το θάνατο ενός Oλλανδού στρατιώτη σε τεθωρακισμένο των Hνωμένων Eθνών…
  [σ.σ.: στο αριστερό μέρος της σελίδας κάποια που τότε ήταν απλά τόπ μόντελ: η ιταλίδα Kάρλα Mπρούνι… Σημειώστε των συνδυασμό των θεμάτων στην ίδια σελίδα της εφημερίδας…]

  13/7/95 – Eλευθεροτυπία

  OHE: Kάντε χρήση όλων των μέσων
  Tο Συμβούλιο Aσφαλείας του OHE κάλεσε χθες το γενικό γραμματέα Mπούτρος Γκάλι «να κάνει χρήση όλων των μέσων που έχει στη διάθεσή του», προκειμένου να αποκατασταθεί το καθεστώς της ασφαλούς περιοχής στην πόλη της Σρεμπρένιτσα. Nωρίτερα, ο ηγέτης των Σέρβων της Bοσνίας Pάντοβαν Kάραζιτς είχε δηλώσει ότι κάθε προσπάθεια επιστροφής στο προηγούμενο καθεστώς, «θα σημάνει πόλεμο».
  …Aμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο εκπρόσωπος της Pωσίας Bασίλι Σιντόροφ έσπευεσε να διευκρινίσει ότι ν αναφορά σε «όλα τα διαθέσιμα μέσα» δεν περιλαμβάνει τη χρήση βίας, που, κατά την άποψη του, θα ήταν πέραν των αρμοδιοτήτων της Δύναμης Προστασίας του OHE…. Tη θέση ότι τα Hνωμένα Έθνη θα πρέπει να επιτύχουν την επιτροφή στο προηγούμενο καθεστώς της ασφαλούς περιοχής, μάλλον με διπλωματικά μέσα, τόνισε και ο εκπρόσωπος Tύπου του Λευκού Oίκου Mάικλ MακKέρι. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχουν πολλά στρατιωτικά μέσα διαθέσιμα για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος» είπε ο MακKέρι, «άρα μάλλον θα πρέπει να είναι διπλωματικά»…

  13/7/95 – Έθνος

  Ύψωσαν την ελληνική σημαία στην Σρεμπρένιτσα
  Tέσσερεις σημαίες υψώθηκαν προχθές το βράδυ στα ερείπια της ορθόδοξης εκκλησίας στη Σρεμπρένιτσα. H σερβική, η ελληνική, η σημαία της Bεργίνας και του Bυζαντίου.
  Kυματίζουν μαζί, δίπλα δίπλα, και είναι η απόδειξη της αλληλεγγύης των δύο λαών, της ευγνωμοσύνης των Σέρβων στρατιωτών για τη βοήθηεια των Eλλήνων εθελοντών που πολεμούν κοντά τους.
  Στο πλευρό των Σέρβων στο μέτωπο της Σρεμπρένιτσα βρέθηκαν απ’ την πρώτη στιγμή δέκα απ’ τους έλληνες που πολεμούν στη Σερβία: O Aντώνης Mίτκος, ο Tρ. Bασιλειάδης, ο Σπ. Tζανόπουλος, ο Γ. Λυμπερίδης, ο K. Kυριακίδης, ο X. Δημουλάς, ο B. Σχίζα, ο K. Kαλτσούνης και ο Eλληνορουμάνος Άννα Φλορίν.
  Προχθές τη νύχτα πανηγύρισαν μαζί με τους Σέρβους φαντάρους την υποχώρηση των κυανόκρανων από τη Σρεμπράνιτσα, που σήμανε τον πλήρη έλεγχο της πόλης από τους Σέρβους, ενώ αμέσως μετά τη νίκη, ύψωσαν τις σημαίες και τραγούδησαν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους τους εθνικούς ύμνους και των δύο χωρών…
  (λεζάντα): Oι Έλληνες εθελοντές που πολεμούν στη Bοσνία ύψωσαν και την ελληνική σημαία στη Σρεμπρένιτσα (Φωτογραφία αρχείου: Oι Έλληνες εθελοντές με τον P. Kάραζιτς)

  Mέσα Iουλίου ‘95 – Nέα
  Όπα, ο Χρύσανθος


  του Xρύσανθου Λαζαρίδη
  … Στο πολιτικό επίπεδο πολλοί ήταν εκείνοι που προεξοφλούσαν ότι οι Σέρβοι της Bοσνίας θα συντριβούν σρτατιωτικά, το Bελιγράδι θα «γονατίζει» και ανάμεσα στο Bελιγράδι και το Πάλε θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος. Πιο θεαματική διάψευση προβλέψεων δεν μπορούσε να υπάρξει! Oι Σέρβοι νίκησαν στη Bοσνία, τη νίκη τους την έχει ήδη αναγνωρίσει και ο γραμματέας του NATO Bίλι Kλάες, και νατί να διασπαστούν οι Σέρβοι έχουν διασπατεί οι δυτικές δυνάμεις, που επενέβησαν στην κρίση της Bοσνίας.
  Tέλος, στο ιδεολογικό επίπεδο πολλοί προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η ενστικτώδης αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τους Σέρβους ήταν ένδειξη «βαλκανικού σωβινισμού». Tελικώς αποδείχθηκε ότι αληθινά σωβινιστές ήταν όσοι καλλιεργούσαν αντισερβική υστερία στην Eλλάδα και ανθελληνική υσερία στη Σερβία. Aποδείχθηκε, ακόμα, ότι οι μεν τροφοδοτούν τους δε και ότι αμφότεροι εξυπηρετούν γεωπολιτικά συμφέροντα και σκοπιμότητες έξω από την Eλλάδα, έξω από τη Σερβία – συμφέροντα και σκοπιμότητες που στρέφονται ενάντια και στην Eλλάδα και στη Σερβία.

  17/7/95 – Eλευθεροτυπία

  (από το ρεπορτάζ):
  O ηγέτης των Σέρβων της Bοσνίας δήλωσε ότι οι μουσουλμανικοί θύλακες πρέπει να εξαφανιστούν. Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα Eλ Παϊς, ο Pάντοβαν Kάραζιτς δήλωσε ότι οι θύλακες ήταν κακή ιδέα. «Eίχαμε αυτή τη γη επί αιώνες. Γιατί πρέπει να δεχτούμε θυλάκους, αν έχουν ένα τελείως καλοσχηματισμένο κράτος;» δήλωσε ο Kάραζιτς και κατέληξε: «Oι μουσουλμανικοί θύλακες δεν είναι βιώσιμοι και πρέπει να εξαφανιστούν ή θα το κάνουμε εμείς με τη βία»…

  19/7/95 – Eλευθεροτυπία

  Aδύνατη η υπεράσπιση των θυλάκων
  Tο αμερικανικό Πεντάγωνο θεωρεί ως πρακτικά αδύνατη τη στρατιωτική υπεράσπιση των μουσουλμανικών θυλάκων στην Aνατολική Bοσνία και κάθε προσπάθεια – άνευ σοβαρής και μαζικής δυτικής εμπλοκής που, ωστόσο, δεν είναι στα χαρτιά – πιστεύεται ότι είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.
  H έλλειψη συλλογικής πολιτικής βούλησης και οι έντονες διαφωνίες μεταξύ των τριών δυνάμεων HΠA, Γαλλίας και Aγγλίας, δεν επιτρέπουν πολλά περιθώρια ελιγμών και συνεπώς οι νέες διαβουλεύσεις αυτή την εβδομάδα στην Eυρώπη, πέραν από το χρόνο που δίνουν στους συμμάχους να μην κάνουν τίποτα, εκτιμάται ότι ίσως οδηγήσουν σε νέες εκκλήσεις προς τις αντιμαχόμενες πλευρές για την αναζήτηση λύσης μέσα απο πολιτικές και διπλωματικές συνομιλίες…

  30/7/95 – Eλευθεροτυπία

  (από το ρεπορτάζ):
  …Tους τελευταίους μήνες, η «ομάδα επαφής» μελετά σιωπηρά την τροποποίηση του χάρτη αυτού ώστε να είναι πιο ρεαλιστικός με βάση την κατάσταση που, καλώς ή κακώς, έχει δημιουργηθεί στα εδάφη της Bοσνίας. Mετά την κατάληψη των δύο από τους τρεις θυλάκους, της Σρεμπρένιτσα την προηγούμενη και της Zέπα αυτή την εβδομάδα… η τροποποίηση του χάρτη του και του ειρηνευτικού σχεδίου της «ομάδας επαφής» πρέπει να θεωρείται βέβαιη.
  Aυξάνονται έτσι θεαματικά οι πιθανότητες αποδοχής του ειρηνευτικού σχεδίου εκ μέρους των Σέρβων και η πρόβλεψη του προέδρου της Σερβίας Σλόμπονταν Mιλόσεβιτς ότι μέσα στους επόμενους έξι μήνες μπορεί να υπάρξει ειρήνευση στην περιοχή δεν μοιάζει καθόλου ξεκάρφωτη.
  Aπέναντι στους «μακάριους» ως «κατέχοντες» Σέρβους βρίσκονται οι μουσουλμάνοι, που βλέπουν συνεχώς την δική τους θέση να επιδεινώνεται…

  9/8/95 – Eλευθεροτυπία

  (από το ρεπορτάζ):
  H Eλληνική κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι η τιμωρία των εγγκληματιών πολέμου στη Bοσνία θα πρέπει να αποτελεί έναν από τους πρωτεύοντες στόχους της διεθνούς κοινότητας. Eπίσης συνδέει έμμεσα την εκπλήρωση των υποχρεώσεων τις οποίες έχει αναλάβει έναντι του Συμβουλίου Aσφαλείας σχετικά με τη μεταχείριση των εγκληματιών πολέμου (Σέρβων, Kροατών, Bοσνίων και – πιθανώς – Eλλήνων) με την εφαρμογή ανάλογων διατάξεων στο Kυπριακό…

 27. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Θα ήθελα κ.Λασκαράτε κ.λποί να ζητήσετε κι από τους μουσουλμάνους να ζητήσουν συγνώμη από τους Σέρβους για τις ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ,που ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ εναντίον ΚΥΡΙΩΣ των αιχμαλώτων,που τους ΣΟΥΒΛΙΖΑΝ,γιατί έτσι ευχαριστιόνταν, κι έβαζαν το μικρόφωνο στα στόματά τους,για να τους ακούνε απέναντι οι δικοί τους!!!!Ή μήπως ΔΕΝ τα ξέρετε και δεν τα έχετε ακούσει αυτά!!Ή μήπως δεν έχετε ακούσει για τις ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ των ελλήνων κατά των αντιπάλων τους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα!!!Σε έναν εμφύλιο ΟΛΑ συμβαίνουν,γιατί κι εδώ σέρβοι ΕΣΦΑΖΑΝ σέρβους με διαχω
  ριστική γραμμή τη θρησκεία!!!Αυτά προς το παρόν!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κύριε Κάππα,
   η φωνή μου δεν φτάνει τόσο βόρεια, γι’ αυτό και δεν ζητώ ούτε από τους Σέρβους εθνικιστές να ζητήσουν συγνώμη.
   Περιοριζόμαστε στα όριά μας, προσπαθούμε να φτιάξουμε το σπίτι μας.

 28. Ο/Η Κλέων Ι. λέει:

  Μία ολόκληρη εβδομάδα μετά, άκρα του τάφου σιωπή. Ενα μόνο άρθρο (κριτικό, επί της ουσίας, και όχι η ξερή αναφορά της είδησης, δηλαδή), σε μία μόνο εφημερίδα, την ΕφΣυντακτών.
  Τίποτε άλλο, ούτε τα λαλίστατα ΜΜΕ, ούτε στο με άπειρο χώρο ίντερνετ.
  Ασφαλώς, δεν είναι αρκετό, αλλά υπό μία έννοια είναι αρκετό, αφού θίγει ακριβώς τα θέματα που ειπώθηκαν εδώ, εστιάζει στην σιωπή των άλλων, και τους παραδίδει στη χλεύη.

  Από τον έντιμο και συνεπή στο ενδιαφέρον του Κ. Παπαϊωάννου:

  Η είδηση δεν προκάλεσε στην Ελλάδα τον αντίχτυπο που θα περίμενε κανείς. Σε μια χώρα που συνδέθηκε τόσο πολύ με τους τότε ηγέτες των Σέρβων, η σημερινή καταδίκη τους για τέτοια εγκλήματα θα έπρεπε να προκαλέσει σεισμό. Θα ήταν λογικό να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις. Ακόμα και εκδηλώσεις συμπαράστασης στους διωκόμενους συμμάχους θα μπορούσε να περιμένει κανείς. Όμως η σημερινή σιωπή δείχνει πως η καταδίκη Κάρατζιτς μοιάζει να μη μας αφορά. Και μοιάζει κυρίως να μην αφορά εκείνους που έδεσαν τη μοίρα τους με τη δική του. Εκείνους που χάρισαν στον εγκληματία πολέμου τη συμπαράσταση μιας χώρας, και μάλιστα μόνης σχεδόν αυτής της χώρας ως εξαίρεσης από τη διεθνή κοινότητα που αντιλαμβανόταν το μέγεθος του συντελούμενου εγκλήματος.

  Αυτή η αποστασιοποίηση των ταγών της τότε «ελληνοσερβικής φιλίας» δεν αρκεί για να καλύψει μια πολύ μαύρη σελίδα της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Αναφέρομαι στον εναγκαλισμό της πολιτικής μας τάξης, της εκκλησίας, πολλών θεσμών και μεγάλου μέρους του λαού με τον μεγαλοσερβικό εθνικισμό. Το «ορθόδοξο τόξο» επέλεξε να (συγ)καλύψει το μεγαλύτερο μεταπολεμικό έγκλημα στην Ευρώπη. Οι Κάρατζιτς, Μλάντιτς και Μιλόσεβιτς αγκαλιάστηκαν σφιχτά με ιεράρχες, πολιτικούς ηγέτες (καμιάς δυστυχώς παράταξης εξαιρουμένης) και «πνευματικούς» ανθρώπους.

  Στα στάδια η ελληνική ψυχή δονήθηκε στον παλμό του σερβικού μεγαλοϊδεατισμού. Σε μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις αυτού του κλίματος, ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ απηύθυνε πρόσκληση σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας προς τιμήν του Κάρατζιτς τον Ιούνιο του 1993. Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδας με συνδιοργανωτές τη ΓΣΕΕ, την ΠΑΣΕΓΕΣ, την ΑΔΕΔΥ. Από μικροφώνου ο –επισήμως πια- εγκληματίας πολέμου φώναξε «Όχι, δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε μαζί μας το Θεό και τους Έλληνες.»

  Τον καιρό εκείνο, Έλληνες παραστρατιωτικοί «εθελοντές» έφευγαν για τον τόπο της σφαγής και τους ξεπροβόδιζαν σαν ήρωες. «Όταν το πυροβολικό σταμάτησε τους βομβαρδισμούς, μπήκαμε και καθαρίσαμε!», δήλωνε αργότερα με φωνή που παλλόταν ένας από αυτούς. Ίσως η μετέπειτα πορεία τους υπήρξε λαμπρή στον χώρο του νεοναζιστικού ποινικού περιθωρίου.

  Πέρασαν πάνω από 20 χρόνια. Ίσως δεν έχει πια νόημα η αναλυτική καταγραφή των πολιτικών προσώπων που έσπευδαν να δηλώσουν σεβασμό και στήριξη στον Κάρατζιτς και τους λοιπούς εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας. Όποιος ενδιαφέρεται εύκολα μπορεί να τους αναζητήσει, να θυμηθεί και να εκπλαγεί από την πανστρατιά της εθελοτυφλίας. Μπορεί επίσης κανείς να αναλογιστεί αυτά τα 20 χρόνια και να κατανοήσει πολλά για την μετέπειτα εξέλιξη του εθνολαϊκισμού και της Ακροδεξιάς στη χώρα. Η ελληνοσερβική φιλία υπήρξε σημαντική φάση της οριζόντιας διάχυσης των ιδεών αυτών και των συνδρόμων του αναδελφισμού στο πολιτικό φάσμα. Δεν ευδοκίμησαν βέβαια οι ιδέες αυτές στον ίδιο βαθμό σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Αλλά από την άλλη, και ποιοι πολιτικοί χώροι έμειναν αμόλυντοι;

  Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική σημαία που υψώθηκε στη Σρεμπρένιτσα μετά τη σφαγή θα μένει για πάντα συλλογικό μας στίγμα. Συμβολίζει το δικό μας μερίδιο ηθικής ευθύνης για τους χιλιάδες νεκρούς.

  https://antiphono.wordpress.com/2016/03/30/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B9%CF%84%CF%82/

  Κατά τ’ άλλα, όλοι έχασαν και τη φωνή τους, και τη μνήμη τους. Εκπληκτικό, δε συμφωνείτε; (Οχι ότι δεν το περιμέναμε)

 29. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αυτή είναι η Ελλάδα, που θα έλεγε κάποιος παλιότερος πρωθυπουργός.

 30. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Όχι κ.Λασκαράτε,ΚΑΝΕΝΑ σπίτι δε θέλετε να φτιάξετε,γιατί ΔΕΝ μπορείτε άλλωστε!!Απλά ΜΙΣΕΙΤΕ θανάσιμα κάποιες ιδέες και το ορθόδοξο δόγμα,ψάχνετε τα ΣΤΡΑΒΑ του,που είναι ΠΑΜΠΟΛΛΑ και χτυπάτε!!Δηλαδή τη συγνώμη τη ζητάτε από τους ορθοδόξους,ενώ οι ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ των άλλων είναι αμελητέες!!Λυπάμαι,αλλά, ενώ σε μερικά είσαι ΣΩΣΤΟΣ,γενικά είσαι εμπαθής και δη de pro foundis!!!

 31. Ο/Η Κλέων Ι. λέει:

  Μου επιτρέπεται, υποθέτω, να ενημερώσω εδώ τους φίλους και επισκέπτες περί αυτού:

  Μια νέα σειρά δημοσιεύσεων, μόνο για όσους ενδιαφέρονται πραγματικά να μάθουν τι συνέβη στη Γιουγκοσλαβία στα χρόνια της δεκαετίας του 1990, από τη νέα μας έρευνα με τίτλο ‘Οι ελληνικοί μύθοι για την γιουγκοσλαβική τραγωδία 1991-1995 και οι αλήθειες που δεν ακούστηκαν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ: Οταν ο θύτης παριστάνει το θύμα’ …
  … η οποία απαντά -πιστεύουμε- εις βάθος σε όλες τις πιθανές απορίες και αποδομεί όλα τα ψέματα και τις πλαστογραφίες των ελληνικών ΜΜΕ, των ακροδεξιών θυτών και των απολογητών τους, από δεξιά κι αριστερά.

  Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #01: Πρόλογος: Οταν ο θύτης παριστάνει το θύμα
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/04/01/yugo-01/

  Απόσπασμα:

  Οχι, οι Σέρβοι δεν ήταν σε άμυνα, ούτε αντιμετώπισαν ποτέ κάποια ‘συνωμοσία’ από κάποιο ‘τόξο’ ή κάποιο ‘σχέδιο από το εξωτερικό’. Το εγκληματικό επεκτατικό καθεστώς του Μιλόσεβιτς και των τσέτνικ, το οποίο είναι υπεύθυνο για τέσσερις πολέμους (κατά της Σλοβενίας, της Κροατίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και του Κοσόβου), προετοίμαζε από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 την εγκληματική πολιτική του που κατέληξε σε θηριωδίες. Οι Σέρβοι ήταν αποφασισμένοι, προετοιμασμένοι και έδρασαν ταχύτατα. Τελικά, η υπόθεση γύρισε μπούμερανγκ στον απλό Σέρβο και κατέληξε τραγωδία για όλους. Θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για την κατάληξη αυτή, ειδικά εκείνοι που ενίσχυσαν τους σφαγείς στο έγκλημα των εγκλημάτων, στην κρατικά σχεδιασμένη ρατσιστική βία εναντίον ολόκληρων κοινοτήτων εκατομμυρίων αθώων αμάχων:
  […]
  Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να μας ενδιαφέρει αυτή η ιστορία της δεκαετίας του 1990 είναι προφανής. Μας αφορά, και όχι μόνο γιατί όλα αυτά συνέβησαν στην αυλή μας. Ούτε επειδή είδαμε να συμβαίνουν γεγονότα που έφερναν στο νου τις θηριωδίες του Β’ΠΠ, μόλις πενήντα χρόνια μετά, και μάλιστα σε ευρωπαϊκό έδαφος, ενώ η διεθνής κοινότητα στάθηκε ανίκανη να τηρήσει εκείνο το ‘Ποτέ ξανά’.
  Θέλουμε να αποκλείσουμε την περίπτωση να πει πάλι κάποιος «Δεν ήξερα».
  Ηξερες.
  Εμείς κάναμε μια πρώτη προσπάθεια να τελειώσει η εποχή που μόνο η μία πλευρά μονοπωλούσε την πληροφόρηση και μας φόρτωνε ψέματα και προπαγάνδα, και να βοηθήσουμε εκείνους που ψάχνουν την επιμελώς κρυμμένη αλήθεια να την πλησιάσουν επιτέλους, έπειτα από 25 χρόνια ελληνικών φαντασιώσεων και φιλοφασιστικής πλαστογράφησης της Ιστορίας, από δεξιά κι από αριστερά, βλ. ‘Η πέμπτη μεγάλη έρευνα: Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής’.
  https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica/

  Η υπόθεση του άξονα Αθηνών-Βελιγραδίου είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση των δυνατοτήτων του ελληνικού βαθέος κράτους, και μάλιστα σε ζητήματα έξω από τα σύνορα. Επρόκειτο για την αγαστή συνεργασία …

  • Ο/Η Antifa2 λέει:

   https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/04/01/yugo-01/

   Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #01: Πρόλογος: Οταν ο θύτης παριστάνει το θύμα

   Posted by Κλέων Ι. στο 2016/04/01
   ………….

   Οι ελληνικοί μύθοι για την γιουγκοσλαβική τραγωδία 1991-1995 και οι αλήθειες που δεν ακούστηκαν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ
   ………………

   Η επινοημένη αφήγηση του εθνικιστικού καθεστώτος των Μιλόσεβιτς-Κάρατζιτς-Μλάντιτς-Σέσελι-συζύγου Μιλόσεβιτς για τη δεκαετία του 1990, πως δήθεν «η κακιά δύση επιτέθηκε στους καλούς και αμυνόμενους Σέρβους και διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία» κ.ο.κ., ήταν ένας προπαγανδιστικός μύθος, που όμοιός του μάλλον δεν υπήρξε άλλος στο τέλος του 20ού αιώνα. Είχε στόχο να δικαιολογηθούν οι Σέρβοι θύτες:

   για την προμελετημένη δολοφονία πάνω από 8.000 Βόσνιων Μουσουλμάνων ανδρών και αγοριών της Σρεμπρένιτσα, μέσω οργανωμένων και προσχεδιασμένων μαζικών εκτελέσεων.
   – για τις εθνοκαθάρσεις, στις οποίες οι Σέρβοι εθνικιστές είναι υπεύθυνοι για το θάνατο πάνω από 100.000 ανθρώπους και για την προσφυγοποίηση πάνω από 3.000.000 αμάχων (ενώ αντίθετα, οι απώλειες των επιτιθέμενων και υπεροπλισμένων Σέρβων ήταν ελάχιστες χιλιάδες, οι περισσότεροι στην πρώτη γραμμή, εκ των οποίων μόλις και μετά βίας ο αριθμός των αμάχων Σέρβων έφτανε σε τετραψήφιο αριθμό),
   – για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την αιχμαλωσία δεκάδων χιλιάδων Βόσνιων Μουσουλμάνων και Κροατών της Βοσνίας, σε συνθήκες διαβίωσης που αποσκοπούσαν στη φυσική τους εξόντωσή,
   – για την εισβολή και ισοπέδωση και αντικατάσταση πληθυσμού ολόκληρων χωριών, συστηματικά και ένα προς ένα, μέσω της τρομοκρατίας (πολιορκία, περικύκλωση, κατάληψη, κατοχή και εξόντωση),
   – για τις πολιορκίες στο Σαράγεβο και άλλες πόλεις μεταξύ Απριλίου 1992 και Νοεμβρίου 1995, επί 3 ή 4 χρόνια,
   – για τις δολοφονίες αμάχων και αθώων πολιτών, πράξεις που αποτελούσαν τμήμα της εκστρατείας τρομοκράτησης, μέσω ελεύθερων σκοπευτών και χρήσης βαρέων πυροβόλων,
   – για τους νοικιασμένους σνάιπερ που έριχναν σε παιδιά (1.601 παιδιά νεκρά μόνο στο Σαράγεβο),
   – για τον βομβαρδισμό σχολείων και νοσοκομείων,
   – για το πλιάτσικο που ακολουθούσε πάντα τις σφαγές αμάχων από τους ‘γενναίους’ Σέρβους,
   – για την εκβιαστική ομηρία Κυανόκρανων και αξιωματούχων του ΟΗΕ,
   με λίγα λόγια για την επεκτατική επιθετικότητα και τον εξοντωτικό ρατσισμό στη χειρότερη μορφή του.

 32. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/04/09/yugo-09/

  « Τα ρατσιστικά ψέματα της σερβικής προπαγανδιστικής μηχανής (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #08)

  Η Κράινα, η πρόβα τζενεράλε του Μλάντιτς, η παράνομη κατοχή (κατά τον ΟΗΕ) και η εκδίωξη των Σέρβων – Η τελευταία πράξη του δράματος (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #09)

  Posted by Κλέων Ι. στο 2016/04/09
  …………………………………………

  Αν λοιπόν κάποιος θέλει να λέγεται έντιμος άνθρωπος, δεν δικαιολογείται να μιλάει για ‘εθνοκάθαρση στην Κράινα’, χωρίς προηγουμένως να αναφέρει, αν όχι όλα τα παραπάνω, έστω κάποια απ’ αυτά -ή έστω το γεγονός πως τέσσερα χρόνια πριν οι εθνικιστές μεγαλοϊδεατιστές επεκτατιστές Σέρβοι είχαν διώξει και είχαν δολοφονήσει χιλιάδες αθώους και αμάχους και παιδιά, για να δημιουργήσουν την ‘καθαρή εθνικά’ Republika Srpska Krajina μέσα στο έδαφος της Κροατίας. Αν ήθελαν, θα μπορούσαν να έρθουν σε συνεννοήσεις με την κυβέρνησή τους και με τη διεθνή μεσολάβηση να λάβουν καθεστώς ισότιμης μειονότητας, όπως τους προσφέρθηκε ξανά και ξανά, μέχρι την τελευταία στιγμή. Ακόμη και την προηγούμενη μέρα, το Z-4 Plan ήταν επάνω στο τραπέζι, στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη. Αλλά ο διάλογος ποτέ δεν ήταν η πρώτη επιλογή της σερβικής εγκληματικής επιχείρησης, χώρια που και ακόμα όταν τύχαινε καμιά φορά να συμφωνήσουν, αμέσως μετά και πριν στεγνώσει το μελάνι, προχωρούσαν σε παραβίαση των συμφωνιών, λ.χ. στις ανακωχές όλες, οι Σέρβοι ήταν οι μόνοι που προωθούσαν κρυφά τις θέσεις τους.

  Επειτα από όλα αυτά τα στοιχεία και τα γεγονότα, ένα συμπέρασμα είναι απολύτως βέβαιο: Το Διεθνές Δικαστήριο στην ετυμηγορία του για την Σρεμπρένιτσα είπε πως απ’ όλες τις θηριωδίες απ’ την πλευρά των Σέρβων, η Σρεμπρένιτσα ήταν μια ξεχωριστή πράξη γενοκτονίας. Αν δεν ήταν η -αμυντική και προληπτική νέων γενοκτονιών- επιχείρηση ‘Καταιγίδα’ στην Κράινα και η βοήθεια της Δύσης σε αυτήν, τώρα οι Σέρβοι θα θεωρούνταν υπεύθυνοι για δύο γενοκτονίες, όχι μία.

  Φαντάζεται κανείς, οι Ελληνες φίλοι των τσέτνικ και των καιροσκόπων φασιστών του Μιλόσεβιτς, έτσι όπως δικαιολογούν τους στασιαστές αποσχιστές της Κράινα, θα δικαιολογούσαν το ίδιο τους μειονοτικούς της Θράκη αν έπαιρναν τα όπλα για να ενωθούν με την Τουρκία; Κι αυτοί μειοψηφία είναι και ζει αιώνες στην περιοχή. Και τι θα έλεγαν αν ήταν πλειοψηφία; Δικαιολόγησαν μήπως τους Αλβανούς του Κοσόβου; [Σ.Σ.: Με την ευκαιρία, θυμάται κανείς πως ονομάζονταν από τα ελληνικά ΜΜΕ οι Αλβανοί κάτοικοι του Κοσόβου πολίτες της πρώην Γιουγκοσλαβίας; Ισως δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστική λέξη, που να συμπυκνώνει σε λίγα μόλις γράμματα ολόκληρη την ‘σερβοφιλία’ της δεκαετίας του 1990, που ήταν στην πραγματικότητα η εκπαίδευση του ελληνικού βούρκου στον αντιδυτικό εθνικοσοσιαλισμό. Τους ονόμαζαν ‘αλβανόφωνους’ του Κοσσυφοπεδίου. Οχι Αλβανούς, ‘αλβανόφωνους’, σαν να επρόκειτο για Σέρβους που έτυχε λόγω ιστορικών συγκυριών να μιλάνε άλλη γλώσσα]Μήπως τους Βόσνιους που στο κάτω-κάτω ήταν και η δική τους χώρα; Οχι, βέβαια, αλλιώς δεν θα μιλούσαμε για διπλά κριτήρια και για άλλα μέτρα και σταθμά.  ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Απόρρητες φωτογραφίες από δορυφόρο. Εδωσαν τα πρώτα στοιχεία για τους μαζικούς τάφους στη Nova Kasaba, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1995. Οι εφτά πρώτες (‘The Bosnian War Cables’) δείχνουν διαδοχικά όλη τη σειρά των γεγονότων ‘before and after’. Κρατούμενοι συγκεντρωμένοι σε γήπεδα, φορτηγά και λεωφορεία να πηγαινοέρχονται, κατόπιν πτώματα στη σειρά και στο τέλος φρεσκοσκαμμένο έδαφος, δηλαδή άνοιγμα μαζικών τάφων και βιαστικό παράχωμα.
  …………………………………

 33. Ο/Η Antifa2 λέει:

  http://www.tribune.gr/history/news/article/242422/fili-ke-simmachi-servi-choris-makigiaz-vinteo.html

  Οι «φίλοι και σύμμαχοι» Σέρβοι χωρίς μακιγιάζ (2 βίντεο)

  5 Μαΐου 2016,

  Σαν σήμερα, 603 άμαχοι, κυρίως γυναικόπαιδα, εκτελέστηκαν στο Bratunac. Όσοι ήταν τα θύματα των Σέρβων από την περίφημη και απολύτως φανταστική ‘εθνοκάθαρση των Σέρβων στην Κράινα‘ τον Αύγουστο 1995, ήταν τα θύματα των Βόσνιων ενός μόνο χωριού, σε μία μόνο μέρα.

  Με τη διαφορά πως οι Σέρβοι κήδεψαν αμέσως τους νεκρούς τους, ενώ οι Βόσνιοι τους κηδεύουν σε δόσεις, από λίγους κάθε χρόνο, και εάν και εφόσον ανακαλύπτονται στους μαζικούς τάφους ένα κόκκαλο εδώ και δύο υπολείμματα εκεί.

  Και φυσικά, δεν ήταν ο μοναδικός φόρος αίματος που θα πλήρωνε το Bratunac. Τρία χρόνια μετά, άλλοι 3.000 άμαχοι σφαγιάστηκαν από τις ίδιες δυνάμεις, ενώ για 1.200 αγνοούμενους δεν υπάρχει μέχρι στιγμής η παραμικρή ελπίδα να μαθευτεί τι έγινε.

  Για την αλήθεια σε σχέση με την Κράινα δείτε εδώ
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/04/09/yugo-09/
  – Φίλοι λαοί δεν υπάρχουν αλλά μόνο συμφέροντα και όποιος δεν το πιστεύει ας θυμηθεί τη στάση της Σερβίας ενάντια στην Ελλάδα στο πρόσφατο κλείσιμο των συνόρων. Καλό θα είναι κάποτε στην Ελλάδα να πάψουμε να έχουμε φαντασιώσεις πριν να είναι αργά.

 34. Ο/Η laskaratos λέει:

  Παραλήρημα:

  https://archive.is/mujIG

  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ‘ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ’ / Σύντροφοι και συντρόφισσες από Ξάνθη

  Όλοι οι Έλληνες πρέπει να παρακολουθήσουν το οπτικοακουστικό υλικό της ομιλίας του εξαιρετικού Έλληνα Κυριάκου Καθάριου, ο οποίος σε μία πολύ εμπεριστατωμένη ομιλία διαλύει τα ψεύδη γύρω από την ‘σφαγή’. Για πρώτη φορά αποκαλύπτεται ότι οι Μουτζαχεντίν, οι ιδεολογικοί προπομποί των περιβόητων τζιχαντιστών βρίσκονταν-βρίσκονται όπως γνωρίζει ο καθένας πια, σε άμεση συνενόηση με διάφορους σκοτεινούς μηχανισμούς που εδρεύουν στις ΗΠΑ, ώστε να υπάρξει μουσουλμανική διείσδυση στην Βαλκανική και την Ευρώπη. Και κανείς δεν είναι αφελής, να πιστέψει ότι όλα αυτά γίνονται για να εδραιωθούν οι μουσουλμάνοι και να αποκτήσουν δύναμη. Αποτελούν κρέας για τα κανόνια, και όπως αποκαλύπτει ο Καθάριος, οι Μουτζαχεντίν δεν δίστασαν να εξοντώσουν τα αδέλφια τους για να πετύχουν μία πολιτική νίκη, ικανοποιώντας τα προσυμφωνηθέντα με τους Αμερικανούς. Οι μουσουλμάνοι αποτελούν έναν στρατό κατοχής που διοικείται από τους σιωνιστές. Οι Σιωνιστές τους χρησιμοποιούν, ανέκαθεν οι σιωνιστές θέτουν ως εμπροσθοφυλακή άλλους για λογαριασμό τους, για να επιβληθούν στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, ενισχύοντας τον αστυνομικό ρόλο του κράτους, προωθώντας τον απόλυτο έλεγχο των πολιτών. Και όπως αναφέρεται στα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’, όταν πια θα έχουν πετύχει τους σκοπούς τους, οι λαοί θα ξυπνήσουν στον κόσμο της Σιών. Ό,τι συμβαίνει στις μέρες μας, οι αλλαγές έρχονται αργά και σταθερά, δίχως οι λαοί να αντιλαμβάνονται προς τα που οδεύουν. Όπως έλεγε ο αναρχοκομμουνιστής Κροπότκιν, οι μικρές εξεγέρσεις υποσκάπτουν λίγο-λίγο τα θεμέλια του κράτους. Αυτή είναι η εβραϊκή συλλογιστική εν γένει. Μικρές και αθόρυβες μεταβολές στην ζωή των λαών. Οι απότομες μεταβολές προκαλούν ανάλογες αντιδράσεις από μέρους των λαών.

  Ιδιαίτερα σημαντική η αναφορά του ομιλητή στις ‘αντιφασιστικές-
  αντιρατσιστικές’ κουστωδίες που χρηματοδοτούνται από τον George Soros, οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια διεξάγουν μία βρώμικη προπαγάνδα σε βάρος τόσο των Ελλήνων εθελοντών, όσο και των Σέρβων που δαιμονοποιήθηκαν όσο λίγοι για τα υποτιθέμενα εγκλήματά τους. Όπως συνέβη με την περίπτωση Σιμόν Βίζενταλ, ο διάσημος διώκτης των Εθνικοσοσιαλιστών στην μεταπολεμική εποχή, επιχειρείται στήσιμο λαϊκών δικαστηρίων και στοχοποίηση ανθρώπων. Στην Ελλάδα, ορισμένα από τα διασημότερα καθίκια που ‘ξέθαψαν’ το όλο ζήτημα, δεν είναι άλλοι από τους λασπολόγους συντάκτες του Ιου, οι οποίοι μεταπήδησαν από την ‘Ελευθεροτυπία’ στην ‘Εφημερίδα των Συντακτών’ και κρύβονται πίσω από την ‘ερευνητική ομάδα’ που διαχειρίζεται το ιστολόγιο ‘XYZ Contagion’. Η πρακτόρευση σε όλο της το μεγαλείο, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του πως πολλά από τα στοιχεία προέρχονται από κατ’ ιδίαν συνομιλίες με αποσκιρτήσαντες από τον ‘εθνικιστικό χώρο’, τους οποίους, όλως τυχαίως, τους προσέγγισε η ομαδούλα. Αυτή η συμμοριούλα αριστερών καθικιών που διατηρεί ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας με διάφορες αντιφασιστικές ομαδούλες, ανταλλάσσοντας στοιχεία και ρουφιανιές σε τακτική βάση (υπό την αιγίδα του Υπ.Εξ της Γερμανίας και συνεπώς υπό την επιτήρηση και αρωγή των μυστικών υπηρεσιών της), δεν έχει κληθεί ΟΥΤΕ 1 ΦΟΡΑ, από μία εισαγγελική αρχή για να λογοδοτήσουν για την προέλευση των στοιχείων κατηγορίας που οδηγούν σε αξιόποινες εγκληματικές πράξεις, δεδομένου ότι αποτελούν προϊόντα υποκλοπής, όπως υποκίνηση σε μίσος και βιαιοπραγίες κατά πολιτών κατόπιν των δημοσιεύσεών τους, και πολλές άλλες κατηγορίες που προκύπτουν εύκολα από μία αξιολόγηση του υλικού που διαδίδουν τόσο στον τύπο όσο στο διαδίκτυο. Ας μην κοιμούνται ήσυχοι, λοιπόν, διότι και εμείς διατηρούμε το αρχείο μας, συγκεντρώνουμε στοιχεία για τα έργα τους, τα οποία θα αξιοποιηθούν με τον πρέποντα τρόπο στο μέλλον. Και όπως πολλάκις έχει συμβεί στην ιστορία, σε διαφορετικές εποχές και με διαφορετικούς όρους, οι κατήγοροι βρίσκονται κατηγορούμενοι και αποκαθίσταται η δικαιοσύνη. Κάποιοι που σήμερα ενορχηστρώνουν σκευωρίες, θα φυγαδευτούν στη Γερμανία, αποδεικνύοντας περίτρανα πως είναι το ίδιο προστατευόμενοι με τον Χριστοφοράκο της Siemens, όπως οι ρουβικώνιοι που εισβάλλουν με χαρακτηριστική ευκολία στα γραφεία της Siemens, επειδή πολύ απλά κάποιοι τους άνοιξαν την πόρτα. Ας προσέχουν όλοι…διότι κανείς δεν θέλει το κακό τους…

  Το Κοσσυφοπέδιο ανήκει στη Σερβία και η Μακεδονία είναι Ελληνική! Οι γενοκτονίες και τα ολοκαυτώματα ορίζονται από τους νικητές, δεν γίνονται αποδεκτά επί του συνόλου από την ιστορία. Η ιστορία γράφεται από τους νικητές και για εμάς τίποτα δεν τέλειωσε, ώστε να θεωρηθεί τετελεσμένο για τον ιστορικό του μέλλοντος. Αντιθέτως, πολλά θα γραφτούν και θα ξαναγραφτούν από την αρχή.

  ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕΦ!

  ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΚΟΣΤΟΣ!

  ΥΓ: Πολλοί εκ των Ελλήνων εθελοντών προέρχονταν από την Θράκη. Αντιλαμβανόμενοι πρόωρα το μέλλον για τον ιδιαίτερο τόπο τους, έδρασαν καταλλήλως. Η Θράκη εδώ και αιώνες βγάζει παλικάρια!
  Σύντροφοι και συντρόφισσες από Ξάνθη

 35. Ο/Η Κλέων Ι. λέει:

  Καθάριος: Εγγύηση αλήθειας και αντικειμενικότητας, και κυρίως αλήθειας, πάλι:

  Από
  Οι ιδεολόγοι της αθλιότητας και η αθλιότητα της ιδεολογίας τους: Μια σημείωση για τους αρνητές, υπερασπιστές και απολογητές των εγκληματιών πολέμου, δεξιούς κι αριστερούς
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/04/11/yugo-11/

  Οι Ελληνες αρνητές και απολογητές των εγκλημάτων του σερβικού μεγαλοϊδεατισμού δεν φαίνεται να έχουν τέτοια προβλήματα, πάντως. Είναι -κατά τεκμήριο τόσο- αστοιχείωτοι, και διακρίνονται όλοι τους τόσο πολύ για την από πρώτο χέρι … άγνοιά τους και για την σχεδόν απόλυτη ασχετοσύνη τους, ώστε σχεδόν πάντα να μιλάνε για το Κόσοβο, όταν κάποιος τους ρωτάει για τη Βοσνία. Μπορούν, βέβαια, κι αυτοί να συνεχίσουν να πιστεύουν και να διαδίδουν όλα τα μυθεύματα κι όλες τις διαστρεβλώσεις που διακινεί η σερβική προπαγάνδα. Και δεν εννοούμε εδώ μόνο το χαρακτηριστικό παράδειγμα, τον … βετεράνο (!) Καθάριο που γράφει και ποιήματα για την τρομακτική σε ένταση πολεμική του εμπειρία, ανάμεσα σε δυο παρτίδες τάβλι (την μοναδική φορά που οι Σέρβοι τους πήγαν καμιά 500ριά μέτρα από τις γραμμές της μάχης και τους διέταξαν να καλυφθούν πρηνηδόν, ανάμεσα στα πεσμένα φύλλα ενός δάσους, οι Ελληνες Ράμπο … αποκοιμήθηκαν για έξι ώρες!).

  Διαβάστε τον εδώ:
  https://archive.is/hYF4T#selection-77.0-127.96
  __________

  Φυσικά, όλα όσα λέει ο τρομερός μαχητής Καθάριος είναι ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ. Είναι είτε χοντροκομμένα ΨΕΜΑΤΑ, είτε αδίστακτη πλαστογράφηση της πραγματικότητας
  Κάνω Copy/Paste

  – Μια Απάντηση σε βίντεο ΚΑΘΑΡΙΟΣ ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ

  Μαζί με τα φασιστικά εγκλήματα, μαζί με τον ναζισμό, μαζί με τις πρακτικές εθνοκάθαρσης πάει και η άρνηση όλων αυτών. Διαχρονικά. Στην πραγματικότητα, η άρνηση είναι τμήμα, και μάλιστα πολύ σημαντικό των ίδιων των εγκλημάτων, είναι έγκλημα η ίδια. Φαινόμενο που το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά: Οπως ακριβώς με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, όπως με τη δράση των Ταγμάτων Ασφαλείας και των δωσιλόγων στην Ελλάδα της Κατοχής, όπως με τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, έτσι και με τα γεγονότα της Σρεμπρένιτσα δεν άργησαν να εμφανιστούν ‘αρνητές’ και ‘αναθεωρητές’, που αμφισβητούν εκθέσεις, στοιχεία, forensics, αποφάσεις δικαστηρίων, μαρτυρίες, φωτογραφίες και βίντεο, την ανακάλυψη των μαζικών τάφων, τις ομολογίες των ίδιων των Σέρβων για τα εγκλήματά τους, και όλα όσα συνθέτουν μια σαφή και κρυστάλλινη εικόνα, ορατή για όλον τον κόσμο εκτός από εκείνους που εθελοτυφλούν. Αυτή η αρνητική και απορριπτική της πραγματικότητας μη ρεαλιστική στάση έχει κίνητρα, ασφαλώς, ‘ιδεολογικά’ και δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Ετσι γίνεται πάντοτε.

  Τα επιχειρήματά των αρνητών και του ομιλητή είναι αλλοπρόσαλλα. Εκτείνονται από ένα ευρύ φάσμα αναθεωρητικών παραφιλολογιών: Αλλοτε αμφισβητείται η σφαγή. Αλλοτε δεν αμφισβητείται η σφαγή αλλά καλώς έγινε. Αλλοτε δεν αμφισβητείται η σφαγή αλλά ήταν έργο των ίδιων των μουσουλμάνων (αυτοπροβοκάτσια). Αλλοτε δεν αμφισβητείται η σφαγή αλλά «κι οι μουσουλμάνοι έσφαζαν». Αλλοτε δεν αμφισβητείται η σφαγή αλλά οι νεκροί δεν ήταν τόσοι πολλοί. Αλλοτε δεν αμφισβητείται η σφαγή αλλά οι νεκροί ήταν πολλοί μόνο που ήταν νεκροί στρατιώτες από προηγούμενες μάχες. Αλλοτε δεν αμφισβητείται η σφαγή αλλά την έκαναν Σέρβοι πουλημένοι στις μυστικές υπηρεσίες άλλων κρατών. Αλλοτε δεν αμφισβητείται η σφαγή και οι μουσουλμάνοι «ήθελαν να φύγουν απ’ την Ανατολική Βοσνία με την θέλησή τους». Αλλοτε δεν αμφισβητείται η σφαγή αλλά οι εκτελέσεις των αμάχων και των αιχμαλώτων ήταν μια αυθόρμητη αντίδραση απ’ την πλευρά των Σέρβων για όσα είχαν τραβήξει στα χέρια των μουσουλμάνων.
  Κι άλλοτε, ίσως το πλέον αποκρουστικό, εγκωμιάζεται η σφαγή.

  Ο ομιλητής, που είχε φύγει απ’ τη Βοσνία τέσσερις μήνες πριν, λέει αλλοπρόσαλλα πράγματα και δεν έχει ιδέα από το χρονικό των επιχειρήσεων και από την εξέλιξη των γεγονότων.

  Οσοι βρίσκονται στο βίντεο, και φυσικά και ο ομιλητής, έχουν αποφασίσει από πριν ότι οι Σέρβοι ήταν οι καλοί και ότι σφαγή αμάχων δεν έγινε, κι έτσι ό,τι επιχείρημα και να πει κανείς, δεν πρόκειται να πειστούν.
  Δεν θα πειστούν από το βίντεο με τις εκτελέσεις στο Trnovo στα πλαίσια των εθνικών εκκαθαρίσεων, ένα ντοκουμέντο για τις αδιανόητες αγριότητες, με τους Σέρβους Σκόρπιονς, αμέσως μετά την πτώση της Σρεμπρένιτσα, να μεταφέρουν, να βασανίζουν, να εφαρμόζουν επάνω τους τακτικές εικονικών εκτελέσεων, και στο τέλος γελώντας και καπνίζοντας να εκτελούν τους έξι νεαρούς Βόσνιους και να πηγαίνουν να ψήνουν ένα αρνί για επινίκια
  [Σ.Σ.: Προειδοποιούμε, περιέχει πολύ σκληρές εικόνες, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν και δύο 16χρονοι]:

  http://www.bosniafacts.info/video-holder/trnovo-execution-video-srebrenica

  Οποιος αντέχει, μπορεί να αναζητήσει σκηνές με τις λέξεις ‘Trnovo +Execution’ στις μηχανές αναζήτησης
  https://www.google.gr/search?q=Trnovo+Execution&tbm=vid

  Δεν θα πειστούν από το βίντεο με τα πτώματα του Σέρβου δημοσιογράφου Zoran Petrovic στην αποθήκη στην Kravica.

  Δεν θα πειστούν ούτε από τις φωτογραφίες με τα πτώματα που ανακαλύπτονται με δεμένα τα χέρια πίσω.

  Ούτε από τις μαρτυρίες κυανόκρανων και Γιατρών χωρίς Σύνορα, οι οποίοι, για να το πούμε απλά, όπου και να έριχναν το βλέμμα τους, το μόνο που έβλεπαν ήταν πτώματα, εκτελέσεις, προετοιμασία εκτελέσεων ή ταφές και μεταφορά των πτωμάτων.πτώματα, εκτελέσεις, προετοιμασία εκτελέσεων ή ταφές και μεταφορά των πτωμάτων.

  Ομως, μην γίνεστε και ψεύτες.

  Ο φίλος του ο Μίλαν, ο Σέρβος δήθεν ‘αυτόπτης μάρτυρας’ των γεγονότων στη Σρεμπρένιτσα πρέπει να είναι μεγάλος και ξεδιάντροπος ψεύτης. Μόνο αυτός είδε μουσουλμανικό στράτευμα να έχει τοποθετήσει ‘περιμετρικά’ σαν ασπίδα προστασίας τους αμάχους.
  Μόνο αυτός είδε να γίνεται … μάχη στο Potocari.
  Μόνο αυτός είδε Μουτζαχεντίν από ασιατικές χώρες να συγκρούονται με τους Σερβοβόσνιους όχι ότι δεν υπήρχαν αλλού στα μέτωπα της Βοσνίας, αλλά για τα συγκεκριμένα γεγονότα δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο. Επικαλείται τον αρνητή της γενοκτονίας Ολλανδό Κυανόκρανο Marco Van Hees, ο οποίος είχε φύγει έξι μήνες πριν, χώρια που αυτή του τη δραστηριότητα την έχουν καταδικάσει οι άλλοι παρόντες κυανόκρανοι.
  https://srebrenicamassacre1995.wordpress.com/tag/marco-van-hees/

  Συνεχίζει λέγοντας ότι ο Μλάντιτς έστειλε 50 ή 70 μουσουλμάνους για να κάνουν διαπραγματεύσεις και για να πείσουν τους δικούς τους να παραδοθούν, κι αυτοί οπλίστηκαν κι οι ίδιοι τους. Ψέματα, οι μοναδικές ‘διαπραγματευτές’ που με τα χίλια ζόρια βρήκε ο Karremans ήταν τη μια μέρα ένας τυχαίος νεαρός δάσκαλος, και την επομένη μια ηλικιωμένη οικονομολόγος κι ένας ηλικιωμένος γυμνασιάρχης, μαζί κι ο δάσκαλος.
  Δεν βρέθηκε, λέει, κανένας αυτόπτης μάρτυρας φρικαλεοτήτων. Μόνο 104 μαρτυρίες εκδόθηκαν σε βιβλίο από τον ΟΗΕ.
  http://srebrenica-genocide.blogspot.gr/2008/05/united-nations-on-srebrenicas-pillar-of.html

  Δεν σκοτώθηκε, λέει, κανένας άμαχος.

  Δεν συνεχίζουμε άλλο, σε γενικές γραμμές, ολόκληρη η αλλοπρόσαλλη διήγησή του είναι απολύτως αναντίστοιχη με τα πραγματικά γεγονότα, ακόμα και το βίντεο στο ξενοδοχείο Fontana με τις διαπραγματεύσεις Μλάντιτς-Karremans, είναι πολύ αμφίβολο αν κατανόησε αυτά που άκουγε, παρότι υπάρχουν αγγλικοί υπότιτλοι.
  https://www.youtube.com/results?search_query=fontana+mladic+karremans

  Θα πρέπει ν’ αποφασίσει τελικά: Υπήρχαν νεκροί ή όχι;;; Αν δεν υπήρχαν, ήταν μηδέν ή 2.000 ή 5.000 ή 7.000 αλλά τα πτώματα ήταν από προηγούμενες μάχες;;; Μήπως ήταν Μουτζαχεντίν που τους θυσίασε η βοσνιακή ηγεσία για να προκαλέσει την επέμβαση του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την πρόταση Κλίντον προς Ιζετμπέκοβιτς;;; Μήπως οι νεκροί οφείλονται σε καμιά αυθόρμητη αντίδραση απ’ την πλευρά των Σέρβων, επειδή προηγουμένως είχαν κι αυτοί θύματα;;; Ή μήπως δεν υπήρξε κανένας νεκρός;;; Είναι θλιβερές αυτές οι αντιφάσεις.

  Ο ομιλητής έχει όμως και προσωπική ευθύνη για την πλάνη του αυτή, αφού αναζητά να διαβάσει μόνα όσα διευκολύνουν την συνείδησή του, όπως ομολογεί στην αρχή του βίντεο.

  Ισως μια καλή συμβουλή θα ήταν η εξής: Τα λέει που τα λέει εντελώς διαστρεβλωμένα, τουλάχιστον ας χρησιμοποιήσει την *σωστή* (την *ορίτζιναλ*) διαστρέβλωση, και όχι την *λάθος* (την *διαστρεβλωμένη*) διαστρέβλωση του φίλου του του ‘αυτόπτη’ Μίλαν:
  http://www.slobodan-milosevic.org/news/srebrenica071114.htm

  Ή έστω, ας ακούσει τον ομοϊδεάτη του Σέσελι, που επίσημα κατέθεσε ότι μαζικές εκτελέσεις έγιναν αλλά γι’ αυτές είναι υπεύθυνες κάποιες λίγες μονάδες, όπως οι παραστρατιωτικοί του 10ου Αποσπάσματος Σαμποτάζ.

 36. Ο/Η laskaratos λέει:


  Παπαρρήγα (τεθλίμμένη συγγενής στην κηδεία Χουντόδουλου) και Παφίλης στον τάφο του Μιλόσεβιτς

  Οργίασε το ρωμέικο ακροδεξιό διαδίκτυο, από την olympia των ΣΥΡΙΖΕΛ, μέχρι τη Χ.Α. για δήθεν μεταθανάτια αθώωση Μιλόσεβιτς, διαμαρτυρόμενο διότι ο διεθνής Τύπος δήθεν το απέκρυψε!!!

  Αθώος ο Μιλόσεβιτς! – Zougla.gr
  http://www.zougla.gr/kosmos/article/a8os-o-milosevits
  Πριν από 6 ημέρες – Η αθώωση του Μιλόσεβιτς από το αποκαλούμενο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία, που εδρεύει στη …
  Η αθώωση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς από το Δικαστήριο της Χάγης …
  http://www.ertopen.com/…/40143-h-athwwsh-toy-slompontan-milosebits-apo-to-dikasthrio-...
  10 Αυγ 2016 – Πώς ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς που χαρακτηρίστηκε «χασάπης των Βαλκανίων» και δικαιώθηκε στη Χάγη έγινε θύμα της δυτικής …
  ΑΘΩΟΣ μετά θάνατον ο Μιλόσεβιτς! Ποιος θα δικάσει την αλητεία των …
  http://www.militaire.gr › Breaking News

  Πριν από 3 ημέρες – Όσο για το δικαστήριο; Πρέπει να εξηγήσει γιατί απέκρυψε την αθώωση του Μιλόσεβιτς, θεωρώντας ότι το 2.500 σελίδων σκεπτικό της απόφασης …
  Αθωώθηκε ο Μιλόσεβιτς-Ο Βομβαρδισμός του … – olympia.gr
  https://olympia.gr/2016/08/11/αθωώθηκε-ο-μιλόσεβιτς-ο-βομβαρδισμός/

  Πριν από 6 ημέρες – Αθωώθηκε ο Μιλόσεβιτς-Ο Βομβαρδισμός του εργοστάσιου της Zastava. Ο Γερμανοί κλείνουν τον ανταγωνισμό. Posted by netakias.com στο …
  Μετά θάνατον αθώωση για τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς: Τα εγκλήματα …
  http://www.xryshaygh.com/…/meta-thanaton-athwwsh-gia-ton-slompontan-milosebits-ta-eg...

  9 Αυγ 2016 – Άλλη μία σκοτεινή σελίδα της ιστορίας του ΝΑΤΟ κλείνει με τον πλέον αηδιαστικό τρόπο για το ποιόν της «δυτικής συμμαχίας». Η επέμβαση και ο …
  Η αθώωση δεν έγινε ούτε ένα μονόστηλο | δημοκρατία
  http://www.dimokratianews.gr/content/65423/i-athoosi-den-egine-oyte-ena-monostilo
  9 Αυγ 2016 – Πώς ο Σλ. Μιλόσεβιτς που χαρακτηρίστηκε «χασάπης των Βαλκανίων» και δικαιώθηκε στη Χάγη έγινε θύμα της δυτικής προπαγάνδας.
  Αποσιώπησαν τα διαπλεκόμενα «μένουμεευρώπη» ελληνικά ΜΜΕ την …
  https://seisaxthia.wordpress.com/2016/08/10/αποσιώπησαν-τα-διαπλεκόμενα-μένουμε/
  10 Αυγ 2016 – Για όσους χάφτουν αμάσητη την δυτική προπαγάνδα, ιδού ο κόλαφος: Ο «χασάπης των Βαλκανίων» Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς αθωώθηκε …
  ___________________

  Όμως ο δημόσιος κατήγορος τους αποστομώνει, μιλώντας για ρωσική ή σερβική προπαγανδιστική ενορχήστρωση:

  http://www.b92.net/eng/news/crimes.php?yyyy=2016&mm=08&dd=17&nav_id=98927

  Ex-Hague prosecutor upset over «rehabilitation» of Milosevic
  Geoffrey Nice, once a deputy prosecutor at the Hague trial of Slobodan Milosevic, sees disgraceful and unfounded attempts to rehabilitate the former president.

  SOURCE: TANJUG WEDNESDAY, AUGUST 17, 2016 | 12:17

  The British jurist believes that such allegations made by British journalist Neil Clark are «probably a part of a campaign orchestrated from Serbia – or, possibly, from Russia.»

  Nice claims that, although all sides committed war crimes, it is «a simple and irrefutable fact» that it was «Serbia» that committed by far the most crimes during the conflicts of the 1990’s – «both by number and severity» – and that they «lead to Milosevic.»

  According to him, this is something that was also concluded by the trial chamber at the end of the presentation of the prosecution’s evidence – «but Milosevic’s death prevented a verdict.»
  ………………………

  • Ο/Η Κλέων Ι. λέει:

   Αγαπητέ Λασκαράτε, βάλε και την απάντηση στα ελληνικά, να καταλάβει ο κόσμος πλήρως σε όλες τις πτυχές του το ζήτημα:

   Για τη δήθεν ‘αθώωση Μιλόσεβιτς’ που διακινείται από ψευτοαριστερούς ψευτοαντιιμπεριαλιστές
   https://www.facebook.com/note.php?note_id=1229869253698344

   Το ψέμα με λίγα λόγια:

   Κανένα δικαστήριο ΔΕΝ ΑΘΩΩΣΕ κανένα Μιλόσεβιτς.
   Κάποιος μπορεί να αθωωθεί ή να καταδικαστεί μόνο στη δική του δίκη.
   ΟΧΙ στις δίκες άλλων.
   Ποτέ κανείς δεν μπορεί να συζητήσει για ‘αθωότητα’ ή ‘ενοχή’ ενός προσώπου Α στη δίκη ενός προσώπου Β.
   Αυτά δε γίνονται σε κανένα νομικό σύμπαν, όσο κι αν το επιθυμούν στρεψοδίκες και διαστρεβλωτές, από δεξιά κι αριστερά.
   Αν κατηγορηθώ για κάτι και συνταχθεί εναντίον μου κατηγορητήριο, και γίνει παραπομπή, και εισαχθεί η υπόθεσή μου στο ακροατήριο, και για κάποιο λόγο αργότερα σταματήσει η δίκη, δεν είμαι περισσότερο ή λιγότερο ένοχος ή αθώος από ό,τι ήμουν πριν αρχίσει η δίκη.
   Η δίκη του Μιλόσεβιτς δεν τελείωσε ποτέ, συνεπώς, ούτε αθώος μπορεί να λεχθεί, ούτε ένοχος.

   Οι λεπτομέρειες:

   Η συνέχεια εδώ, και προτιμότερο να διαβάσετε και τα σχόλια που ακολουθούν:
   https://www.facebook.com/note.php?note_id=1229869253698344

 37. Ο/Η Κλέων Ι. λέει:

  Για το εμετικό πανό που σήκωσαν ανεγκέφαλοι οπαδοί στο Καραϊσκάκη και το σύνθημα «Noz, zica, Srebrenica»:

  – Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»):
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

  – Η είδηση εδώ
  Οργή στη Βοσνία για πανό Ελλήνων με την σφαγή της Σρεμπρένιτσα
  http://www.stokokkino.gr/article/1000000000048163/Orgi-sti-Bosnia-gia-pano-Ellinon-me-tin-sfagi-tis-Sremprenitsa

  Για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα διαβάστε:
  – Ολη η αλήθεια για τη Σρεμπρένιτσα: Οι οκτώ συν μία αποδείξεις για το προσχεδιασμένο της οργανωμένης σφαγής
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/eight-plus-one-proof-srebrenica-organized/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.