Ιστορίες Ιερής ατιμώρητης Ληστείας και Φοροκλοπής

Όταν ο αρχηγός της «Μαφίας» προκαλεί

Από το "Αδελφέ ήλιε αδελφή σελήνη" του Τζεφιρέλλι-1972. Ο Ινοκέντιος ο Γ΄-της ρωμαϊκής Μαφίας

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,

Η ιστορία είναι μεν μπαγιάτικη, αλλά διαχρονική και επίκαιρη, ειδικά σήμερα. Ο «κακοπληρωμένος» αρχιεπίσκοπος Βοιωτοπεδίου, Ασωπού, Βουλιαγμένης και Σιβιτανιδείου, της «φτωχής» πλην φορολησταρχίνας Εκκλησίας και προστάτης του ήδη φυλακισμένου ροζ κ.Γιοσάκη (του παραδικαστικού), έκανε άλλη μια ασχήμια την οποία ήδη επισημάνατε ζητώντας τάχα ίση φορολογική μεταχείριση των πολιτών (!!!) αν και προϊσταται μιας πραγματικής Μαφίας όπως έχει καταγγείλει ο καλός παπάς Φιλόθεος Φάρος.

Διαδραματίστηκε η ιστορία μας στην κοιλάδα των Τεμπών, εκεί που η κόρη του Πηνειού, η Δάφνη, έγινε δέντρο για να γλυτώσει από τον έρωτα του Απόλλωνα. Τη θέση της έχει πάρει η μυθολογική Αγία Παρασκευή, για την οποία η Εκκλησία ξεδιάντροπα εξαπατά τους ηλίθιους λέγοντας πως τάχα αυτή μετέστρεψε στον χριστιανισμό τον αυτοκράτορα Αντωνίνο (!), τον οποίο τύφλωσε με καυτό λάδι και ύστερα τον θεράπευσε. Εξ αυτού του λόγου λοιπόν δήθεν, ονομάστηκε ο Αντωνίνος ευσεβής. –  http://www.matia.gr/7/72/7203/7203_1_9.html –  http://www.ultragreek.com/forums/archive/index.php/t-1497.html?s=4c396e10c3317f3ac0b1d41c4b6e1737

Είναι βέβαια ιστορικά γνωστό πως ο πάντα ανοιχτομάτης Αντωνίνος ήταν ευσεβής της ρωμαϊκής θρησκείας, η προσωνυμία του αποδόθηκε όταν έπεισε τη Σύγκλητο να θεοποιήσει τον φιλέλληνα προκάτοχό του και «πατέρα» του (τον είχε υιοθετήσει) Αδριανό. Ο Αντωνίνος ήταν ίσως ο καλύτερος Ρωμαίος αυτοκράτορας, αυτός που υιοθέτησε το φιλόσοφο διάδοχό του Μάρκο Αυρήλιο και καθόλου χριστιανός. Η Εκκλησία όμως δεν διστάζει να δηλητηριάζει με μυθολογίες ακόμη και ατράνταχτα ιστορικά γεγονότα απευθυνόμενη σε ένα κοινό αμαθών.

Εξ αρχής λοιπόν απάτη η οφθαλμίατρος της πλάκας αγία Παρασκευή, εξελίχθηκε σε μια επικερδή επιχείρηση ληστειών και φοροκλοπής στο άντρο της στα Τέμπη. Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης αποδεικνύει:

Την ποιότητα του κλήρου

Την ποιότητα της Δικαιοσύνης

Την ποιότητα του πολιτικού μας προσωπικού που ανέχεται ή και υποθάλπει τα αίσχη.

Από μόνη της δε μπορεί, με τις κατάλληλες αναγωγές, να δείξει πως η χώρα μας έφτασε στη χρεοκοπία, βυθισμένη σε απίστευτη διαφθορά, διαφθορά εκτεθειμένη προκλητικά σε κοινή θέα, τόση διαφθορά που ακόμη και σήμερα η Ιεραρχία των κατά τον αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Φάρο «κοινών βλάσφημων και απατεώνων» να παραμένει αφορολόγητη, να προστατεύεται ανοιχτά από όλα τα κόμματα, να μη γίνεται στόχος των δήθεν «Αγανακτισμένων» (εκτός από το μικρό χουνέρι που επιφυλάχθηκε από σπόντα στον πανάγιο Άνθιμο προστάτη του ιερέα που παρενόχλησε διανοητικά προβληματικό νεαρό στη Στυλίδα) και να προκαλεί σκαιότατα με κίβδηλες εκκλήσεις για φορολογική Δικαιοσύνη.

Αντιγράφω από το «Ποντίκι» (13.7.2006)

«Το χρυσό παγκάρι, στα Τέμπη, δίπλα στο ποτάμι

Για τα θαύματα της κοιλάδας των Τεμπών έχετε διαβάσει και ακούσει με αφορμή τα παγκάρια και τις διάφορες ματσακονιές που έχει καταγγελθεί ότι έχουν γίνει εκεί. Στα Τέμπη λοιπόν υπάρχει ένα μικρό εκκλησάκι, η Αγ.Παρασκευή, που δεν σου πολυγεμίζει το μάτι. Και όμως, κατά χιλιάδες οδηγοί και συνεπιβάτες σταματούν να ανάψουν ένα κερί, με αποτέλεσμα το προσκύνημα να χαρακτηρίζεται χρυσοφόρο. Εύλογα θα αναρωτηθούν πολλοί πού πάνε τα λεφτά απ’ το κερί με δεδομένο ότι το παρελθόν του ναού δεν είναι και το καλύτερο. Θα θυμάστε όλοι την κασέτα που είχε προβάλει ο Τριανταφυλλόπουλος, η οποία έδειχνε κάποιους υπευθύνους την ώρα που άνοιγαν το παγκάρι. Τη… δουλειά της καταγραφής με κρυφή κάμερα είχε κάνει  με επαγγελματικό τρόπο  ένας παπάς που διαφωνούσε με όσα έβλεπε εκεί, ο παπα-Λάμπρος Ρίνης, και έχει όντως ενδιαφέρον να δούμε ποια ήταν η δικαστική κατάληξη της υπόθεσης. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, και συγκεκριμένα πόσο καλά πήγε η χρονιά για το προσκύνημα της αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση της Μητρόπολης Λαρίσης, τα έσοδα για το οικονομικό έτος 2005 άγγιξαν τα 337.000 ευρώ (μειωμένα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, πιθανώς ένεκα των εκκλησιαστικών σκανδάλων). Η μερίδα του λέοντος προέρχεται από το κεράκι, συγκεκριμένα 263.000, ενώ άλλα 70.000 εισπράχθηκαν από τα ενοίκια των καταστημάτων. Στην ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Λαρίσης δίνει λόγο για το πώς διατίθενται τα χρήματα: υπέρ του ταμείου προνοίας ορθοδόξου εφημεριακού κλήρου 6%, υπέρ του γραφείου νεότητας 5%, υπέρ του μητροπολιτικού γραφείου 8%, υπέρ των κατασκηνώσεων 5%, υπέρ του γενικού φιλόπτωχου ταμείου 22%, υπέρ ιδρυμάτων 15%, υπέρ ανεγέρσεως Ι. Μονής Αγίου Ραφαήλ 5%, υπέρ του συνοδικού μεγάρου 5% και, τέλος, για τη συντήρηση του προσκυνήματος 20%.

Αυτά λένε οι αριθμοί  ας δούμε όμως πίσω από αυτούς. Μας κίνησε το ενδιαφέρον πρόσφατο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Αγώνας», την οποία εκδίδει μια ομάδα μαχητικών λαρισαίων χριστιανών, οι οποίοι πολέμησαν κάθε δεσπότη που ερχόταν στην περιοχή τους. Ο λόγος ήταν ότι εκείνοι θεωρούσαν ως μόνο κανονικό ιεράρχη τον μακαρίτη πια Θεολόγο (από τα χρόνια του Ιερωνύμου). Στο δημοσίευμα πιάνουν λοιπόν κάθε έναν κωδικό και τον κάνουν φύλλο και φτερό!

 

Υπέρ του γραφείου νεότητας δόθηκαν 17.000 ευρώ, όμως «το υπόψη γραφείο στην πραγματικότητα λειτουργεί στα χαρτιά» υποστηρίζουν οι αντίπαλοι του νυν μητροπολίτη Ιγνατίου. Στην υποτιθέμενη δεκάχρονη λειτουργία του πραγματοποίησε όλες κι όλες τρεις ομιλίες (δύο προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών και μία περί… Χάρι Πότερ) και πέρσι μια κοπή πίτας. Στη σχετική φωτογραφία φαίνονταν 10 περίπου νέοι όρθιοι με τον πρωτοσύγκελο.

 

Κάνουν και… εκδόσεις

Επιπλέον, το γραφείο εκδίδει, κατά τα γραφόμενα, το περιοδικό «Το Τάλαντο», το οποίο «πολλές φορές, αντί να ασχολείται με τους νέους και τα προβλήματά τους, αποτελεί το διαφημιστικό όργανο του δεσπότη με τις κινήσεις του, τις επισκέψεις, τις χοροστασίες, τα ταξίδια και τις εκδρομές, γεμάτο από πολύχρωμες φωτογραφίες του. Για την έκδοση του περιοδικού αυτού επιβαρύνονται κυρίως οι ναοί προκαταβάλλοντας την αξία μεγάλου αριθμού αντιτύπων, τα οποία κατόπιν διανέμουν δωρεάν λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από το εκκλησίασμα». «Επομένως πού πάνε τόσα χρήματα κάθε χρόνο;» είναι το ερώτημα που θέτουν.

 

Υπέρ των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης η Αγία Παρασκευή συνεισέφερε πέρυσι επίσης 17.000 ευρώ, όμως «εδώ και 10 χρόνια είναι υπό ανέγερσιν (!) και έπεται συνέχεια… Ακόμη συζητείται η επιλογή του τόπου εγκαταστάσεών τους μεταξύ Στομίου, Καλλιπεύκης, Καρίτσας, Σπηλιάς, Πυργετού. Μια χρονιά ανακοινώθηκε ότι επίκειται η λειτουργία τους στην Καρίτσα. Μια άλλη φορά γράφτηκε ότι αρχίζει η κατασκευή τους στη Σπηλιά και ότι με ενέργειες του δεσπότη θα διανοιχθεί δρόμος επικοινωνίας με τη θάλασσα. Τελικά κατασκηνώσεις ακόμη δεν είδαμε»… Ασαφές είναι το τι γίνεται και με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 74.000 ευρώ που πηγαίνουν για το φιλόπτωχο.

Πολλά λεφτά – μικρό έργο

Και όμως, το φιλανθρωπικό έργο δεν είναι αντάξιο των πόρων, υποστηρίζουν οι «Αγωνιζόμενοι Χριστιανοί» (εξασφαλίζονται μόνο κρέας και γλυκίσματα για τα γεύματα των απόρων). Δεν θα πρέπει εξάλλου να διαφύγει της προσοχής ότι προ μηνός ο Ιγνάτιος μάζεψε τους ευεργέτες και χτύπησε «καμπανάκια», σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία»: «Πολλά και σοβαρά περιστατικά που χρήζουν βοηθείας αντιμετωπίζει τελευταία η Λογία Φιλαδελφείας και Αλληλεγγύης της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και πρέπει να καλύψει έκτακτες οικονομικές υποχρεώσεις ανθρώπων που έχουν ανάγκη, χωρίς όμως να μειωθεί η βοήθεια και σε όσους ήδη ανακουφίζονται από αυτή» γράφει το ρεπορτάζ.

Συνεχίζουμε με τα ιδρύματα υπέρ των οποίων δαπανήθηκαν 51.000 ευρώ. «Ποια ιδρύματα εννοούνται;» επιμένει ο «Αγώνας». Προ ημερών ο τοπικός ιεράρχης εγκαινίασε ορφανοτροφείο και θα άξιζε να ενημερώσει πόσα χρήματα διατέθηκαν γι’ αυτό, τι έκτασης είναι και σε πόσα παιδάκια παρέχει σήμερα θαλπωρή.

Τέλος, 67.000 έμειναν στο ταμείο του προσκυνήματος για τη συντήρησή του. Παρ’ όλα αυτά, τοπική εφημερίδα σε περσινό της ρεπορτάζ επισήμαινε: «Ούτε σε τριτοκοσμικό κράτος δεν βλέπει κανείς αυτό το αίσχος, αυτή τη βρομιά, αυτή την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης. Ακόμη και τα τσιμέντα κινδυνεύουν να φύγουν από τη θέση τους». Αλλά τα έσοδα που εξασφάλισε το προσκύνημα για λογαριασμό του «την τελευταία δεκαετία πρέπει να ξεπέρασαν τις 600.000 ευρώ, ήτοι 200.000.000 δραχμές!» σχολιάζει ο «Αγώνας».

Ιδιαίτερα διδακτική είναι και η δικαστική κατάληξη: παρ’ ότι η προβληθείσα κασέτα έδινε την εντύπωση ότι τους πιάσανε στα πράσα (κάτι που δέχτηκε η Δικαιοσύνη σε πρώτο βαθμό καταδικάζοντας όλους τους κατηγορουμένους, δύο λαϊκούς επιτρόπους και δύο παπάδες), το Πενταμελές Εφετείο, που αρνήθηκε να δει τις κασέτες, είχε τον περασμένο Απρίλιο άλλη άποψη: αθώοι οι κληρικοί, από τέσσερα χρόνια για υπεξαίρεση στους δύο λαϊκούς. Μια απόφαση την οποία αρκετοί δεν πολυκατάλαβαν, πώς δηλαδή αθωώθηκαν οι μεν και καταδικάσθηκαν οι δε. Ας σημειωθεί ότι η αναίρεση που έκαναν οι δύο καταδικασθέντες ενώπιον του Αρείου Πάγου ακούγεται πως έγινε δεκτή (σημ.Λασκ.: όντως έγινε)

Η συνέχεια είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα: και οι τέσσερις κατηγορούμενοι υπέβαλαν μηνύσεις για ψευδορκία κατά του παπα-Λάμπρου Ρίνη (που δημοσιοποίησε την υπεξαίρεση), ενώ οι δύο παπάδες έκαναν και αγωγή ζητώντας 240.000 ευρώ έκαστος για ηθική ικανοποίηση. Εν μέσω όλων αυτών, στον παπα-Λάμπρο ήλθε και η πανταχούσα  που δημοσιοποίησε το «Π»  από τη Σύνοδο, με την οποία τον φιμώνει απαγορεύοντάς του να λέει την άποψή του για όποιο θέμα θέλει στα ΜΜΕ. Ελλαδάρα…».

Εγώ να συμπληρώσω τα εξής:

Η λαφυραγωγία του κέρατος της Αμάλθειας που ακούει στο όνομα αγ.Παρασκευή Τεμπών, είχε καταγγελθεί από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών στην Βουλή (νομίζω τον κ.Παπαντωνίου), όπου αποκαλύφθηκε ότι για την σύντομη παρένθεση, που ο “χουντικός” (και διωγμένος άδικα και παράνομα χωρίς δίκη από το διεφθαρμένο χουντικό αρχιεπίσκοπο ΣΥΝ και ΚΚΕ Σεραφείμ), πλην οικονομικά αδιάφθορος ιερωνυμικός (του Ιερώνυμου Α΄) δεσπότης Θεολόγος είχε ανακαταλάβει εξ εφόδου την επισκοπή, δηλώθηκε πολλαπλάσια είσπραξη από τα προηγούμενα χρόνια. Στο μεταξύ ο Θεολόγος διώχθηκε μετά από πολλές περιπέτειες και τον διαδέχθηκε ο Ιγνάτιος που είχε να αντιμετωπίσει τις συνεχείς επιθέσεις των οπαδών των παρεκκλησιαστικών οργανώσεων που έμειναν πιστοί στο Θεολόγο. Όπως είδαμε και με τις μητροπόλεις Αττικής και Θεσσαλιώτιδος όπου και από εκεί διώχτηκαν ιερωνυμικοί μητροπολίτες, αυτοί δεν κάθησαν φρόνιμα αλλά ξεσκέπασαν σκάνδαλα, ροζ, οικονομικά κλπ των διαδόχων τους Παντελεήμονος Αττικής, Κλεόπα και Θεόκλητου Βρεσθένης, δυο από τους οποίους εξανάγκασαν σε παραίτηση ή εκθρόνιση, σκάνδαλα που αλλιώς θα έμεναν κρυφά, αφού κανείς δεν ερευνά ποτέ τα μυστήρια των ποικιλόμορφων εκκλησιαστικών Τεμπών.

Στις 6.11. ’97 , προβλήθηκε από τον Μ.Τριανταφυλόπουλο στην εκπομπή «Zούγκλα» του «Aντέννα», βίντεο του ιερέα κ.Ρίνη που είχε εγκαταστήσει κρυφή κάμερα που κατέγραψε την καταμέτρηση του περιεχομένου του παγκαριού από 2 ιερείς και 2 επιτρόπους. «Η ιστορία άρχισε να ξεδιπλώνεται πέρυσι όταν από επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών έγινε διαχειριστικός έλεγχος για τα έτη 1989-’95 και διαπιστώθηκε ‘αδιαφάνεια’ στη διαχείριση του προσκυνήματος…. Επίσης, ιερείς φέρονται, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα της Λάρισας ‘Ημερήσιος Κήρυκας’, να έχουν σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με ‘ροζ γραμμές’. Μάλιστα, ο τελευταίος τηλεφωνικός λογαριασμός του προσκυνήματος φθάνει τα 2,4 εκατομμύρια δρχ.» («Τα Νέα», 8.11.1997).

«Iερείς φέροναι να έχουν σχεδόν καθημερινή επικοινωνία …. με νούμερα, που παραπέμπουν σε ‘γκέι λάινς’! ……Ο πατήρ Λάμπρος Pίνης κατήγγειλε χθες ότι είναι κάτοχος μαγνητοταινιών, στις οποίες ακούγονται διάλογοι με πρωταγωνιστές ιερωμένους και υπαλλήλους του προσκυνήματος σχετικά με τις σεξουαλικές επιδόσεις του καθενός! Aφαντοι είναι οι εμπλκόμενοι στις ατασθαλίες, εκτός από τον ταμία της Eπιτροπής του προσκυνήματος Σωτ. Aβδελίδη. Eνώ στη βιντεοταινία εμφανίζεται να τοποθετεί χρήματα κάτω από το πουκάμισό του, σε ραδιοφωνική εκπομπή δήλωσε… ‘απλά ξυνόμουν! ‘ ………Στη μικρή οθόνη, τα μέλη της Eπιτροπής Σωτ. Aβδελίδης και Aπ. Aνυφαντής φάνηκαν να κλέβουν χρήματα και αφιερώματα με την πλήρη ανοχή των ιερέων- μελών της K. Mπαταγκιώνη και Π. Tσουκνίδα. H βιντεοκασέτα προσκομίστηκε στον μητροπολίτη Iγνάτιο αλλά, όπως ισχυρίζεται ο πατήρ Λάμπρος, εκείνος αδράνησε. Eνημερώθηκε η Eπιμελητεία Kληρικών Λάρισας και με αναφορά-καταπέλτη ζήτησε έρευνα κάθαρσης από το μητροπολίτη. Ο τελευταίος διέταξε τη διενέργεια ανακρίσεων, διορίζοντας συνανακριτή τον αρχιμανδρίτη Διονύσιο Παπαλέξη. Aπό τους ιερείς της Eπιμελητείας ζητήθηκε εξαίρεση του Διονυσίου, επειδή, όπως υποστήριζαν, εμπλέκεται στην υπόθεση. H εισαγγελική έρευνα θα επεκταθεί στο θέμα των χρηματικών κατανομών υπέρ του ανύπαρκτου Οικοτροφείου της Iεράς Mητρόπολης Λαρίσης, που, ενώ έπαψε να λειτουργεί το 1988, εκδόθηκαν χρηματικά εντάλματα πληρωμών ύψους 90 εκατομμυρίων δραχμών» (Δ.Χατζηευθυμίου, «Ελευθεροτυπία», 8.11.’97) .

Να σημειωθεί ότι οι φερόμενοι ως καταχραστές ιερείς και οι επίτροποι “που όρισε ο Ιγνάτιος” και καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε 8χρονη φυλάκιση -για τους ιερείς είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα (“Ελευθεροτυπία”, 10-2-2003) -ακούγονται να λένε για 500.000 δρχ, που παρακράτησαν “για να πάρουν πατερίτσα στον δεσπότη”. Ο Ιγνάτιος ακούστηκε σε άλλη κασέτα που παίχτηκε στην εκπομπή να συνομιλεί με τον κ.Ρίνη που του προσκόμισε τα στοιχεία πριν τα δώσει στην δημοσιότητα λέγοντας “Κλέφτες εμείς, κλέφτες εσείς, όλοι κλέφτες είμαστε. Εντάξει;” (“Εξουσία”, 8-11-1997).

Τρία χρόνια μετά, ο Ιγνάτιος που ένιωθε την απειλητική ανάσα των οργανωσιακών οπαδών του Θεολόγου, κραύγασε «Όχι στον Πάπα…..ο Θεός δεν θα του επιτρέψει να έρθει» (“Espresso”, 29-3-2001).

Έπεσε όμως έξω και ο πάπας ήλθε.

Το 2005 η αδέκαστη Δικαιοσύνη αθώωσε τους ιερείς των Τεμπών. “Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο λαϊκοί …. … σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση που εκδόθηκε … για την υπόθεση υπεξαίρεσης 40,7 εκατομμυρίων δραχμών από το παγκάρι .. …. .. το δικαστήριο έκρινε αθώους τους δύο κληρικούς ……Την αθώωση …. είχε προτείνει και ο εισαγγελέας ……. με το σκεπτικό ότι έδωσαν πειστικές απαντήσεις … ότι, δηλαδή, δε γνώριζαν για τις πράξεις των δύο κατηγορουμένων, ενώ για τις όποιες υπόνοιές τους σχετικά με την υπεξαίρεση των χρημάτων είχαν ενημερώσει τον Μητροπολίτη Λάρισας Ιγνάτιο» ( «Ριζοσπάστης», 2.4.’05).

Όπως είδαμε και σε άλλες εκκλησιαστικές ιστορίες, τόσο αυτοί και ο δεσπότης όσο και ο κατήγορός τους εξακολουθούν να ασκούν τα ιερατικά τους καθήκοντα. Για να παραφράσουμε τον άγιο Λαρίσης Ιγνάτιο:

Aθώοι κι αυτοί, αθώος κι ο «συκοφάντης» τους, όλοι αθώοι είναι. Υπάρχει όμως και ένας ένοχος. Ο γραφικός ιερομόναχος Ευθύμιος Τρικαμηνάς εφημέριος Αμπελακίων, που καθαιρέθηκε επειδή πέταξε από αεροπλάνο φέϊγ βολάν κατά του μητροπολίτη («Ελευθεροτυπία», 10.2.’06).

Σημειώνω πως οι καταδικασμένοι για παιδεραστία πρωτοπρεσβύτεροι Πέτρος Παπουτσάκης (Αγ.Παρασκευής κι αυτός, αλλά Αττικής) και Σωτήριος του Ιλίου δεν ανακοινώθηκε ποτέ ότι δικάστηκαν από την Εκκλησία και καθαιρέθηκαν όπως άλλωστε και ο κ.Γιοσάκης, ο δε άγιος Παντελεήμων Αττικής καθαιρέθηκε (αφού προστατευόταν επίμονα από τους Χουντόδουλο-Βαρθολομαίο-Ιερώνυμο) μόνο ύστερα από απόφαση-εντολή του Αρείου Πάγου.

Τέλος, σχετικά με το άδυτο των Τεμπών:

(2003):

http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=31.01.2003,id=21139312

(2004):

http://archive.enet.gr/online/online_print?id=16248988

(2005):

http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=29.03.2005,id=20765024

Ο παγκαριάρχης άγιος Λαρίσης Ιγνάτιος έδωσε κι’αυτός αθωωτική ψήφο στην παρωδία δίκης του ροζ κλέφτη αγίου Αττικής Παντελεήμονα. Όταν ξεφωνήθηκε θορυβημένος προσπάθησε να τα μπαλώσει. Θαυμάστε επισκοπικό ήθος:

«…έπραξα τούτο … ούτε διότι επείσθην περί της αθωότητος αυτού, …. Σας διαβεβαιώ ότι ήχθην εις την ως άνω κρίσιν δια να μην οδηγηθή ο εγκαλούμενος Αρχιερεύς εις την καθαίρεσιν, ανακαλών εις την μνήμην μου τα λόγια του πνευματικού μου πατρός « τρέμω όταν ακούω να καθαιρείται κληρικός, ποτέ δεν θα ήθελα να πάρω τέτοια ευθύνη….Δια πάντα ταύτα ζητώ ταπεινώς συγγνώμην »,

 

[Σημ. Λασκ. Γιατί δεν τρέματε όταν καθαιρέσατε τον γραφικό αλλά σεξουαλικά (για σας αυτό υποτίθεται πως μετράει) και οικονομικά «αναμάρτητο» αρχιμανδρίτη Τρικαμηνά;]

ΥΓ1

Το παραπάνω άρθρο αφιερώνεται στον Επαναστάτη κ.Τσίπρα, οπαδό της εκκλησιαστικής «φιλανθρωπίας», φίλο (εκ του μακρόθεν) των «Αγανακτισμένων», δηλωμένο θαυμαστή των κ.κ.Ιερώνυμου και Βαρθολομαίου (πατριάρχη της Μονής των ακόμη χωρίς δίκη παιδεραστών και απατεώνων της Χρυσοβαλάντου Ν.Υόρκης)

https://roides.wordpress.com/2010/11/04/4nov10c/

και αγανακτισμένο για τη διαφθορά του καπιταλισμού.

ΥΓ2

Μερικοί θέλουν να μας τρελάνουν. Η κάμερα των Τεμπών όμως δεν κατέγραψε ιδιωτικές στιγμές:

«… ο Αρειος Πάγος σε δύο αποφάσεις του είχε δεχθεί τη χρήση κρυφής κάμερας. Η μία αφορούσε την υπόθεση με την υπεξαίρεση χρημάτων από το παγκάρι της Αγίας Παρασκευής Τεμπών … ο Αρειος Πάγος έκρινε ότι η απαγόρευση της καταγραφής με κρυφή κάμερα ισχύει για εκδηλώσεις της προσωπικής ζωής που είναι ιδιωτικές, αλλά μπορεί να γίνει δεκτή για δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά την εκτέλεση καθηκόντων και οι οποίες υπόκεινται σε δημόσιο έλεγχο και κριτική».

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους). Bookmark the permalink.

55 Responses to Ιστορίες Ιερής ατιμώρητης Ληστείας και Φοροκλοπής

  1. Ο/Η Αριστερός Θεολόγος λέει:

    Τον υπόκοσμο και τη μαφία μιμουνται ;

    Σημάτης-Τρικαμηνάς-Γιοσάκης

    Τέλη Αυγούστου του τρέχοντος έτους, το συνοδικό δικαστήριο μετά από συνεδρίες
    αρκετών μηνών εξεδίκασε την έφεσι του ιερομονάχου Ευθυμίου Τρικαμηνά εναντίον
    της ποινής της καθαιρέσεως που του επέβαλε το πρωτοβάθμιο συνοδικό δικαστήριο
    και απεφάσισε οριστικά και αμετάκλητα την καθαίρεσί του.

    Οι ανακρίσεις δια τον π. Ευθύμιο άρχισαν στις 26 Μαϊου 2004 από τη μητρόπολι της
    Λάρισας, δικάσθηκε στις 2. 9. 2005 από το επισκοπικό δικαστήριο Λαρίσης και
    παραπέμφθηκε στο πρωτοβάθμιο συνοδικό δικαστήριο.

    Το πρωτοβάθμιο συνοδικό δικαστήριο με πρόεδρο τον «όσιο» Ιωήλ Φραγκάκο, τον
    καθαίρεσε στις 20.2.2006, «πονηρώς» ανακλήθηκε η καθαίρεσί του από το επόμενο
    πρωτοβάθμιο με πρόεδρο τον άλλο «οσιο» Λαγκαδά Σπυρίδωνα και μετά από μία
    εβδομάδα ξαναεπιβλήθηκε η καθαίρεσι και το δευτεροβάθμιο οριστικά τον καθαίρεσε
    τέλη Αυγούστου του 2007.

    Βλέπουμε δηλαδή μέσα σε 4 περίπου χρόνια να γίνονται ανακρίσεις, να διεξάγονται
    4 δίκες (επισκοπικού, πρωτοβάθμιου συνοδικού, νέου πρωτοβάθμιου συνοδικού με
    άλλη σύνθεσι και δευτεροβάθμιου συνοδικού ) και να βγαίνη οριστική απόφασι.

    Μάλιστα το πρωτοβάθμιο συνοδικό συνεδρίασε χωρίς την παρουσία του
    κατηγορουμένου, κωληθέντα να παραστή λόγω παγετού, χωρίς παρουσία συνηγόρου και
    μαρτύρων και φυσικά χωρίς ν’ ακούση την απολογία του κατηγορουμένου και τον
    κατεδίκασε ερήμην.

    Και ενώ το δικαστηριο δεχθηκε την απουσια δικαστού μητροπολίτου λόγω παγετού, το
    αρνήθηκε στον κατηγορούμενο ιερομόναχο.

    Δηλαδή τα εκκλησιαστικά δικαστήρια έδειξαν μία άνευ προηγουμένου μεροληψία και
    γρηγοράδα για να δικάσουν και να τιμωρήσουν με την εσχάτη των ποινών έναν
    ασκητικό, ακτήμονα, ζηλωτή, θαρραλέο και θεολογικά καταρτισμένο κληρικό του
    οποίου το μόνο «ενοχοποιητικό στοιχείο» ήταν η προσήλωσι και η εμμονή του στο
    δόγμα και το ήθος της ορθοδοξίας μας, τα οποία δυστυχώς έχουν απεμπολήσει προ
    πολλού οι «εις τύπον και τόπον Χριστού» ; επίσκοποί μας.

    Το ίδιο συνέβη και με τον ζηλωτή και θαρραλέο και συγκροτημένο αγωνιστή θεολόγο
    Παν. Σημάτη, ο οποίος ήλεγξε δημοσίως τον μητροπολίτη Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιον
    δια φιλοπαπικάς του δηλώσεις και δια την ενέργειά του να παραχωρήση ναό στους
    παπικούς για να προσεύχονται και να τελούν τη θεία λατρεία τους.

    Ο Αμβρόσιος αφώρισε αμέσως και με συνοπτικές διαδικασίες τον ευσεβή θεολόγο.
    Όταν ο κ. Σημάτης διαμαρτυρήθηκε στη σύνοδο για την αήθη και αντορθόδοξο
    ενέργεια του κ. Αμβροσίου, η Ιερα Σύνοδος αφού χρονοτρίβησε σκανδαλωδώς
    συνέστησε τον κ. Σημάτη να ζητήση συγγνώμη από τον Αμβρόσιο.

    Δηλαδή το θύμα να ζητά το έλεος του θύτη και να ζητά συγγνώμη από ένα μη
    ορθόδοξα πράττοντα επίσκοπο.

    Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας δηλαδή ότι ενώ στους δυτικούς μόνο ο πάπας
    έχει το αλάθητο σε μας τους ορθοδόξους όλοι οι επίσκοποι έχουν το αλάθητο και
    ποτέ δεν πέφτουν σε σφάλμα. Είναι « άγιοι, τέλειοι, όσιοι, άμωμοι » και το μόνο
    που μπορούμε να κάνουμε έναντι αυτών είναι να τους μνημονεύουμε, να τους
    προσκυνούμε, να υπακούουμε αδιακρίτως ακόμη και στις άνομες και αθέμιτες
    αποφάσεις και επιθυμίες τους και φυσικά να ζητούμε συγγνώμη ευκαίρως – ακαίρως
    για όσα εν γνώσει ή εν αγνοία πράξαμε παρά την θέλησί τους.

    Πρέπει να πούμε ότι και ο π. Ευθύμιος και ο κ. Σημάτης είχαν και έχουν την πλήρη
    συμπαράστασι του εκκλησιαστικού πληρώματος των περιοχών τους, το οποίο τους
    στήριζε και τους στηρίζει.

    Κι ενώ, οργή λαού φωνή Θεού, οι άγιοι συνοδικοί πατέρες πράξανε τα όσα
    προαναφέραμε.

    Ενώ όμως έτσι έχουν τα πράγματα με τους δύο προαναφερθέντες εντελώς διαφορετικά
    έχουν με τον κατασκανδαλίσαντα το πανελλήνιο αρχιμανδρίτη Γιοσάκη ο οποίος
    ενέχεται σε ηθικά, οικονομικά, δικαστικά και άνευ προηγουμένου μαφιόζικα
    σκάνδαλα.

    Ο αρχιμ. Γιοσάκης στενός φίλος του αρχιεπισκόπου Χριστοδουλου και της
    νομενκλατούρας του, προοριζόταν να γίνη γραμματεύς της ιεράς συνόδου και φυσικά
    εν συνεχεία επίσκοπος προς δόξαν Χριστόδουλου και του διαβόλου, φυσικά.

    Δυστυχώς όμως οι αποκαλύψεις των Μ.Μ.Ε ανάγκασαν τον Χριστόδουλο να κάνει πίσω
    και ν’ αναθέσει ανακρίσεις για τον προηρειμένο αρχιμανδρίτη σε δύο «αγίους»
    αρχιερείς: τον Παντελεήμονα Μπεζενίτη και τον Νικόλαο Χατζηνικολάου.

    Και ο μέν πρώτος λόγω της λαϊκής κατακραυγής απομακρύνθηκε της μητροπόλεώς
    Αττικής για όσα «θεοφιλή και άγια» έπραξε, ο δε δεύτερος ενώ έχουν περάσει από
    τότε περίπου 3 χρόνια δεν φαίνεται να έχη κάνει καμμία ενέργεια.

    Σε τηλεοπτική εμφάνισί του πρό αρκετού καιρού ερωτηθείς από την Αννα
    Παναγιωταρέα περί του θέματος είπε ότι περιμένει την εκδίκασι της υποθέσεως από
    τα κοσμικά δικαστήρια πρώτα!!!

    Και τα μέν κοσμικά διακστήρια έβγαλαν απόφασι την οποία έκαναν 9 μήνες για να
    την καθαρογράψουν ώστε να παραγραφή η ποινή για τις ελεεινές πράξεις του
    ιερομόναχου, ο δε άγιος Ν.Α.Σ.Α, πανεπιστημίου και Μεσογαίας και Αττικής και
    προαλειφόμενος ως διάδοχος του αρχιεπισκόπου, και στάρετς άνευ προηγουμένου,
    ούτε φωνή, ούτε ακρόασι παρουσίασε ως τώρα.

    Και διερωτώμεθα: Γιατί η ιερά σύνοδος τους ευσεβείς, ζηλωτάς και ακατάγνωστους
    κληρικούς και λαϊκούς τους τιμωρεί με συνοπτικές διαδικασίες κάνοντας πλήθος
    δικονομικών παραβάσεων, τους δε ασεβείς, άπιστους, ανήθικους και μαφιόζους τους
    καλύπτει σκανδαλωδώς και αντιχρίστως;

    Να υποθέσουμε ότι η ιερά σύνοδος μιμείται τη μαφία και τον υπόκοσμο ;

    Να υποθέσουμε ότι όχι μόνο δεν έχει καμμία σχέσι με το Αγιο Πνεύμα αλλά
    αντιθέτως κατελήφθη εξ ολοκλήρου υπό ..αλλοίου πνεύματος ;

    Το απευχόμεθα.

    Απο το περιοδικο ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ μηνός Οκτωβριου 2007

    http://groups.yahoo.com/group/Orthodoxia/message/12029

  2. Ο/Η Αριστερός Θεολόγος λέει:

    Ο εισαγγελέας της έδρας αιτιολόγησε την πρότασή του λέγοντας ότι αποδεικνύεται η ενοχή τους, ενώ δέχθηκε ότι ένας εκ των ιερωμένων κληρικών, ο π. Π. Τσουκνίδας (ο άλλος κατηγορούμενος είναι ο π. Κων. Μπαταγκιώνης), κατήγγειλε την «αφαίμαξη» των αφιερωμάτων στην Εκκλησία, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν μετείχε στην κλοπή…

    Πάντως, για τους δύο λαϊκούς, Σωτ. Αβδελίδη και Απ. Ανυφαντή, πρότεινε την ενοχή τους για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, όπως και πρωτόδικα.

    Η πρόταση προκάλεσε αίσθηση, δεδομένου ότι στις βιντεοταινίες που προβλήθηκαν εμφανίζονται και οι κληρικοί μαζί με τους λαϊκούς στην καταμέτρηση των χρημάτων, οπότε γινόταν και η υπεξαίρεση.

    Ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε η αγόρευση του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής Κ. Ευθυμίου, ο οποίος υποστήριξε ότι τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν είναι πολύ λιγότερα των 40 εκατ. δραχμών (σ.σ.: επομένως η κατηγορία δεν θα έπρεπε να είναι σε βαθμό κακουργήματος) και ότι δεν αποδείχτηκε ότι οι τέσσερις «δούλευαν ως συνεταιράκια»!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 01/04/2005
    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=01.04.2005,id=80773008

  3. Ο/Η Mπούκας λέει:

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    12 Δεκέμβρη 1998
    Πού πάνε τα λεφτά απ’ το παγκάρι;

    Πού πάνε τα χρήματα από το παγκάρι της Αγίας Παρασκευής Τεμπών, ρωτάει δημοσίως – μέσω του Τύπου – ο εκκλησιαστικός επίτροπος Αγίου Θωμά Μακρυχωρίου Λάρισας κι αναφέρεται, συγκεκριμένα, σε 300.000.000 δραχμές, που συγκεντρώθηκαν τα τελευταία χρόνια και σε πάνω από τρεις τόνους λαδιού, για το οποίο κανείς δεν ξέρει πού και πώς διατέθηκε. Ταυτόχρονα, αναφέρεται σε άλλα 15.000.000 δραχμές που συγκέντρωσε η Μητρόπολη από τον περσινό «έρανο αγάπης», καθώς και σε 7.300.000 δραχμές που πήρε ο μητροπολίτης Λάρισας από το λογαριασμό που προήλθε από το δίσκο του Πανάγιου Τάφου και της Μονής Σινά.

    Αμεσα τα ερωτήματα απευθύνονται προς τη Μητρόπολη Λάρισας και ζητούν απάντηση, αλλά νομίζουμε ότι θα πρέπει να πάρει θέση και ο αρχιεπίσκοπος, καθώς το πρόβλημα με το παγκάρι της Αγίας Παρασκευής Τεμπών είναι, εδώ και καιρό, γνωστό στην εκκλησιαστική ηγεσία. Και, δυστυχώς, «κουκουλώνεται» κι αυτό, όπως και τ’ άλλα οικονομικά σκάνδαλα στην εκκλησία, για τα οποία «δόθηκε άφεση αμαρτιών»…

    http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=3751223

  4. Ο/Η Mefisto λέει:

    Λεβεντομάνα Ήπειρος, άξια της Θεσσαλίας

  5. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    http://www.va-portal.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3004:2011-05-20-06-54-47&catid=59:police&Itemid=96

    Ούτε ιερό, ούτε όσιο είχε ένας ιερέας στη Χαλκιδική και σαφώς δεν ακολούθησε την εντολή…»ου κλέψεις»…
    Σύμφωνα με το thousandnews.wordpress.com, ο 36χρονος εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου, στο χωριό Βαρβάρα συνελήφθη για κλοπή.

    Τον κατήγγειλε ο επίτροπος της εκκλησίας ο οποίος είχε αντιληφθεί ύποπτες κινήσεις του παπά. Χθες από το παγκάρι έλειπαν περίπου 300 ευρώ, ενημερώθηκε η αστυνομία και ο …»μακρυχέρης» ιερέας ομολόγησε την πράξη του.

    Τα χρήματα τα επέστρεψε αυτό που εξετάζεται όμως είναι αν στο παρελθόν είχε προβεί στο ίδιο αμάρτημα.

    Πηγή: http://www.newsit.gr

  6. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

    Αφορολόγητα παγκάρια

    Αφορολόγητα παγκάρια
    Σεπτεμβρίου 17, 2006 — εφημερίδα ΠΡΙΝ

    ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΣΜΑ

    17/9/2006

    Περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο έχει χαρίσει το κράτος στην Εκκλησία με το φορολογικό νομοσχέδιο του 2004, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Η Εκκλησία υπάγεται σε καθεστώς απόλυτης φοροασυλίας, καθώς δε φορολο­γείται για εισοδήματα από ακίνητη περιου­σία, είτε πρόκειται για ναούς είτε για μητρο­πόλεις είτε για μοναστήρια. Ο Χριστόδουλος, που ήθελε να αυξήσει τα κέρδη του για να εντείνει τη σκοταδιστική του προπαγάν­δα, βρήκε πρόσφορο έδαφος καθώς η «Δε­ξιά του Κυρίου» με το που βγήκε, άρχισε να δίνει ό,τι μπορούσε.

    Την περίοδο που η επικαιρότητα κατα­κλυζόταν με τα θαύματα των προυχόντων της Εκκλησίας η κυβέρνηση εκδήλωσε την ευσέ­βεια της απέναντι στους κατόχους της αμύθη­της εκκλησιαστικής περιουσίας. Το συμβολι­κό 10% των εσόδων που όφειλε να καταβάλλει η Εκκλησία, από το 2005 πέφτει σταδια­κά, με στόχο να φτάσει στο… 0% μέχρι το 2007! Στο καθεστώς φορολογικής ασυλίας υ­πάγονται όλα τα εισοδήματα που προέρχο­νται από οικοδομές και από εκμίσθωση γαι­ών. Επίσης, όποιος πιστός θέλει «να σώσει την ψυχή του» μπορεί να το κάνει εντελώς α­νέξοδα, αφού με το φορολογικό νόμο του 2004 καταργήθηκε και ο φόρος στα ποσά δω­ρεών και χορηγιών προς την Εκκλησία. Όμως η ΝΔ δεν περιορίστηκε εκεί. Επεν­δυτικά σχέδια που γίνονται από ιερές μονές και από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους για την ανέ­γερση, τον εκσυγχρονισμό ξενώνων ή για τη μετατρο­πή κτιρίων τους σε ξενώ­νες, καθώς και για την ανέ­γερση, επέκταση, εκσυγ­χρονισμό ή μετατροπή κτι­ρίων τους σε χώρους κοινωνικών και πολιτιστικών λειτουργιών, εργαστηρίων και χειροτεχνίας, υπάγονται στο ειδικό καθεστώς των «ενισχυμένων επενδυτικών σχεδίων», που σημαίνει απαλλαγή μέχρι και 100% από τη φορολογία.

    Παράλληλα, η κυβέρνηση φρόντισε να εξαιρέσει την Εκκλησία από κάθε από κάθε υποχρέωση ελέγχου για τις ενισχύσεις που λαμβάνει. Το αίτημα για απαλλαγή της Εκκλησίας από τη φορολογία τέθηκε για πρώτη φορά το 2003 στην κυβέρνηση Σημίτη από το γενι­κό διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας, Κ. Πυλαρινό. Το αποτέλε­σμα ήταν ότι, στον προϋπολογισμό του 2004 καταργήθηκε η φορολόγηση του 35% που κατέβαλλαν οι ενοριακοί ναοί από τα έσοδα των παγκαριών. Για τα έσοδα αυτά δεν υ­πήρχε ένας αντικειμενικός μηχανισμός ελέγ­χου και λαμβανόταν υπόψη το ποσό που δή­λωνε ο κάθε ναός.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Ι. Παναγόπουλος προέβη σε διάβημα τόσο προς τον Κ, Καρα­μανλή όσο και προς τον Γ. Παπανδρέου, ζη­τώντας τα εκατομμύρια ευρώ πσυ χαρίζονται κάθε χρόνο στην Εκκλησία να διατεθούν προς όφελος του ΙΚΑ και της κοινωνικής α­σφάλισης. Το ΙΚΑ χρειάζεται, πέραν των άλλων πόρων από τον προϋπολογισμό και τις εισφορές, περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, από το 2005 έως το 2025, για να είναι σε θέση να καλύψει τις μελλοντικές ανάγκες των ασφαλισμένων. Ωστόσο, τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ δείχνουν απροθυμία στο να δεχτούν προτάσεις που θα τους έφερναν σε κόντρα με την Εκκλησία.

  7. Ο/Η Ιωσήφ Βατοπερδινός λέει:

    Οπως προκύπτει από τις δηλώσεις εισοδήματος της Μονής Βατοπεδίου των τελευταίων πέντε ετών, που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το «Εθνος», μόνο το 2007 τα ενοίκια που εισέπραξε από τα διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες και θέσεις πάρκινγκ που εκμισθώνει ακόμη και στο δημόσιο, ξεπέρασαν τα 4.000.000 (!) ευρώ.

    Συνολικά στην τελευταία πενταετία οι εισπράξεις της Μονής ξεπέρασαν τα 16,48 εκατ. ευρώ.

    Μάλιστα, κατάφερε να αυξήσει τα έσοδά της από ενοίκια κατά 22% μέσα σε ένα χρόνο.

    Και το κυριότερο, τα έσοδα αυτά είναι αφορολόγητα, καθώς ως νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα απαλλάσσεται από φόρο εισοδήματος.

    πηγή
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=1702537

  8. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    http://www.adslgr.com/forum/archive/index.php/t-139115.html

    Το συμπέρασμα είναι ότι εκκλησία, πολιτική και κοινωνία συνεχίζουν να βαδίζουν σφιχταγκαλιασμένες στην Ελλάδα και πολύ δύσκολα θα χωριστούν. Η «λευίτικη» καταγωγή των κ.κ. Παπανδρέου, Βενιζέλου και Σκανδαλίδη, αποτελεί σύμπτωση, αλλά είναι και ενδεικτική.

    Αγγελος Στάγκος

    Από το reporter.gr (http://www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=100933)

  9. Ο/Η πάτερ Παγκάριος λέει:

    Mεγάλ η χαρς τσι Αγιαπαρασκεβή τσι παγκαροκρατούσας

    http://www.pamepreveza.gr/News/StrangeNews/tabid/216/articleId/21743/categoryId/2/—–.aspx

    Μήλο της έριδος, μεταξύ ιερέα, εκκλησιαστικού συμβουλίου και πιστών, το παγκάρι του ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής στις Κομποτάδες.

    Η Μητρόπολη έχει στείλει διαμεσολαβητές, αλλά μέχρι τώρα οι 2 συναντήσεις που έγιναν δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.

    Τις προηγούμενες μέρες είχαν προηγηθεί κωμικοτραγικές καταστάσεις, όπως ο παπάς να έχει κλειδωθεί μέσα , απέξω να πολιορκούν την εκκλησία οι πιστοί και να έρχεται η αστυνομία από την Υπάτη για να βγάλει τον παπά.

    Η Μητρόπολη που θέλησε να αντικαταστήσει δυο μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου κρατά χαμηλούς τόνους, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport ο Μητροπολίτης φέρεται να έχει δώσει εντολή να γίνει διαχειριστικός έλεγχος τα τελευταία 5 χρόνια.

    Ο συγκεκριμένος ιερέας είναι μόνο ένα χρόνο στο ναό της Αγίας Παρασκευής. Στη χθεσινή δεύτερη συνάντηση κατέληξαν σε αδιέξοδο αφού οι δυο απερχόμενοι σύμβουλοι ζητούσαν με επιμονή να βγουν στο τραπέζι και τα δεύτερα βιβλία με τα οικονομικά, δηλαδή ένα τετράδιο όπου υπήρχαν σημειωμένες όλες οι οικονομικές συναλλαγές και το οποίο ο ιερέας δεν εμφάνιζε.

    Τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου επιμένουν να μη παραδίδουν τα κλειδιά όπως λένε εάν δεν έλθουν όλα στο φως.

  10. Ο/Η Mάριος 32 λέει:

    Νομίζω πως ο ΣΥΝ φώναζε μέχρι λίγα χρόνια πριν για φορολόγηση της Εκκλησίας.
    Τα δυο τελευταία χρόνια ή πιο λίγο σταμάτησε δεν ξέρω γιατί.
    Ο Δραγασάκης είχε καταγγείλει τα διπλά βιβλία που ηταν καθεστώς:

    Μητροπόλεις με διπλά βιβλία

    Των ΑΛΙΚΗΣ ΜΑΤΣΗ ΑΝΤΩΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

    Μητροπόλεις και όχι μόνο διατηρούσαν μέχρι πρότινος διπλά βιβλία, αλλά ακόμη και σήμερα αποδίδουν μόνο το 10% των εσόδων από τα παγκάρια και τίποτα από το δίσκο στο Ταμείο Κληρικών.

    Και η κυβέρνηση, παρ’ ότι είναι εις γνώσιν όλων αυτών, αρνείται να πάρει επί του παρόντος οποιοδήποτε μέτρο, γιατί, λόγω της εκκλησιαστικής κρίσης, δεν θέλει να θεωρηθεί ότι υπάρχει διάσταση Κράτους-Εκκλησίας. Την αποκάλυψη έκανε χθες στη Βουλή, σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του, για την κατάργηση της εισφοράς 25% επί των ακαθάριστων εσόδων της Εκκλησίας προς το κράτος, με νόμο που ψηφίστηκε επί ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής του ΣΥΝ, Γ. Δραγασάκης. Ο βουλευτής κατέθεσε ΦΕΚ στα πρακτικά με απόφαση του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου -οι μητροπόλεις είναι ΝΠΔΔ και οι αποφάσεις υποχρεωτικά δημοσιεύονται στο ΦΕΚ.

    Η απόφαση Αμβροσίου δημοσιεύτηκε μετά την κατάργηση εισφοράς της Εκκλησίας προς το κράτος και σ’ αυτήν αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής πρωτοφανή επί λέξει:

    * Καταργούνται τα πάσης μορφής ανεπίσημα δεύτερα και μυστικά λογιστικά βιβλία.

    * Προκειμένου επί των εσόδων εκ του παγκαρίου (έσοδα εκ της πωλήσεως κηρού), κατά την καταμέτρηση των εισπράξεων θα διαχωρίζεται το ποσόν σε τακτικά έσοδα και δωρεές. Αλλωστε, η αξία του κηρού είναι υποπολλαπλάσια της τιμής που αναγράφεται, αν και όπου αναγράφεται μπροστά στην κηροθήκη. Μόνο το 10% των εισπράξεων εκ του παγκαρίου θα εξακολουθήσετε να το χαρακτηρίζετε ως τακτικό έσοδο και μόνο για το ποσοστό αυτό θα εκδίδετε τα οικεία γραμμάτια εισπράξεως. Το δε υπόλοιπο 90% θα το θεωρείτε ως δωρεά υπέρ του ναού.

    * Προκειμένου περί των εσόδων εκ της περιαγωγής δίσκου υπέρ του ναού και εκ της τελέσεως ιεροπραξιών, το σύνολο των εισπράξεων θα το υπολογίζετε ως δωρεά των πιστών υπέρ του ναού.

    Ο κ. Δραγασάκης έκανε λόγο για εισφοροδιαφυγή, αλλά και για κατακράτηση χρημάτων από το Ταμείο Κληρικών.

    Ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομίας Αδάμ Ρεγκούζας, αν και παραδέχθηκε πως όλα αυτά είναι αληθή, επανέλαβε πως η πολιτεία προς το παρόν δεν προτίθεται να λάβει κανένα απολύτως μέτρο, διευκρινίζοντας πάντως πως αντιμετωπίζει τους πάντες φορολογικά ισότιμα…

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 29/03/2005

  11. Ο/Η θεομπαίχτης λέει:

    Φόρος έως 5.000 ευρώ υπέρ Χριστόδουλου από κάθε παγκάρι!

    ——————————————————————————–

    «Κεφαλικό φόρο» επιβάλλει ο Χριστόδουλος στις 400 ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών! Λίγους μήνες μετά την «πανταχούσα» με την οποία «κατηγορούσε» τους ιερείς ότι δεν έχουν μεγάλες εισπράξεις από δίσκους και παγκάρια, αποφάσισε να καθορίσει ο ίδιος το ποσό που κάθε ενορία θα στέλνει στο αρχιεπισκοπικό ταμείο.

    Οι ιερείς έχουν ξεσηκωθεί και τον κατηγορούν ότι σπεύδει, προσδιορίζοντας υπέρογκα ποσά που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, να μετατραπεί σε ένα είδος «εκκλησιαστικής εφορίας». Μ’ άλλα λόγια, να υποκαταστήσει το κράτος που φορολογούσε κατά 35% τις ενορίες μέχρι τις αρχές του 2004 , όταν ο Κ. Σημίτης, προφανώς για να βελτιώσει τις κακές σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την Εκκλησία, είχε καταργήσει αυτό το φόρο!

    *Με την εγκύκλιο που έλαβαν πριν από λίγες ημέρες οι ιερείς, απαιτείται «Μετά πολλής εν Χριστώ αδελφικής αγάπης», και βεβαίως με «εντολή του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου» να καταβάλεται εφάπαξ ετησίως ποσό το οποίο μάλιστα ήδη αναγράφεται στα έντυπα του προϋπολογισμού.

    Η εξήγηση περιέχεται σε λίγες λέξεις: «Φέτος πρώτη φορά στο έντυπο του προϋπολογισμού θα αναφέρεται συγκεκριμένο ποσό εφάπαξ για κάθε Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο, ως ενίσχυση για τα έργα των ιδρυμάτων, δηλαδή Στέγης Κατακοίτων Γερόντων, Δάμαρις, Κιβωτός Αγάπης, Ταβιθά, Κόκκορη κι άλλων. Το εφάπαξ οριζόμενο ποσόν πρέπει να καταβληθεί από τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία, στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, το αργότερο μέχρι 30 Μαρτίου 2007».

    Σε κάθε ενορία το ποσό αυτό είναι διαφορετικό, ανάλογα με τον αριθμό των πιστών και την οικονομική επιφάνειά τους. Ετσι, για παράδειγμα, σε μια εκκλησία στην περιοχή Πατησίων, το «εφάπαξ» καθορίζεται περίπου στα 3.500 ευρώ, ενώ σε περιοχές όπως η Αγία Παρασκευή ή το Ψυχικό, ξεπερνά τις 4.000 και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τις 5.000 ευρώ.

    Ο δίσκος της Κυριακής

    *Στην εγκύκλιο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά και στις εισπράξεις από το δίσκο που βγάζουν οι εκκλησίες κάθε Κυριακή: «Κάθε Ενοριακό Ταμείο πρέπει να ανταποκρίνεται στην άμεση κατάθεση του προϊόντος του δίσκου της Κυριακής μετά την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα και στην άμεση προσκόμιση των παραστατικών στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο». Και προστίθεται: «Θεωρείται απαράδεκτη η κατάθεση ίδιων ποσών κάθε μήνα, όπως επίσης η κατάθεση δίσκων με συγκεντρωτικό ποσό, χωρίς παραστατικά μηνών».

    *Οπως είπε στην «Κ.Ε.» επίτροπος και εφημέριος ναού στην περιοχή Κάτω Πατησίων, οι πιστοί δυσανασχετούν με τους δίσκους που βγαίνουν κάθε Κυριακή. Ελάχιστη είναι η προσφορά τους, δεδομένου ότι στην πλειονότητά του το εκκλησίασμα αποτελείται από συνταξιούχους και από χαμηλόμισθους εργαζόμενους.

    Πολλές ενορίες αναγκάζονται να βγάζουν από το παγκάρι χρήματα για να συμπληρώνουν τις πενιχρές εισπράξεις της «δισκοφορίας» κάθε Κυριακή. Γι’ αυτό τώρα ο Χριστόδουλος τους διαμηνύει ότι «είναι απαράδεκτη η κατάθεση των ίδιων ποσών κάθε μήνα».

    *Σε άλλες ενορίες καταφεύγουν σε άλλα «τεχνάσματα» για να συμπληρώσουν τις εισπράξεις των δίσκων που σε πολλές περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τα 70 ευρώ κάθε φορά. Ετσι, αποταμιεύουν τα χρήματα από το δίσκο που βγαίνει στις μεγάλες εορτές, που πηγαίνουν περισσότεροι πιστοί στην Εκκλησία και, στη συνέχεια, τα κατανέμουν ανά μήνα. Γι’ αυτό παρατηρείται το φαινόμενο να παρουσιάζουν τα ίδια ποσά κάθε μήνα από το «δίσκο της Κυριακής».

    *Και δεν είναι μόνον αυτά τα χρήματα που καλούνται να πληρώσουν οι ενορίες, σε περίοδο ισχνών αγελάδων, αφού η οικονομική κρίση δεν μπορεί παρά να πλήττει και τα παγκάρια των εκκλησιών: Κάθε ναός πρέπει να καταβάλλει, επί του ακαθαρίστου ποσού κάθε χρόνο, το 8% για την αρχιεπισκοπή, το 0,5% για την ανέγερση του Συνοδικού Μεγάρου, το 7% για το Ταμείο Κληρικών, το 3% για την Αποστολική Διακονία. Ενώ προεισπράττεται από το μισθό (!) κάθε εφημέριου (από τους περίπου 10.000 που υπάρχουν σε όλη τη χώρα), ένα ποσοστό 0,5% για τα περιοδικά «Εφημέριος» και «Εκκλησία», ποσό που μεταφράζεται από 4 έως και 8 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το μισθό κάθε εφημέριου.

    Ειδικά στην περιοχή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αποστέλλονται τεύχη του περιοδικού «Τόλμη» της αρχιεπισκοπής, ανάλογα πάλι με το οικονομικό εύρος που υπολογίζεται ότι έχει κάθε ενορία, τα οποία προπληρώνονται, αντί τριών ευρώ το καθένα. Στις περισσότερες, όμως, ενορίες οι πιστοί δεν αγοράζουν το περιοδικό και οι εφημέριοι τρέχουν να βρουν τρόπους να «καλύψουν» τα προπληρωμένα.

    Οι ενορίες είναι μείον

    Το «κερασάκι» στην τούρτα είναι η υποχρεωτική αγορά των ημερολογίων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη», απ’ όλες πλέον τις μητροπόλεις, έναντι 30 ευρώ το καθένα. Σύμφωνα με υπολογισμούς μητροπολίτη, που δηλώνει ότι δεν θα τα παραλάβει, στα ταμεία της «Αλληλεγγύης» θα εισρεύσουν περί τα 200.000 ευρώ. (Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι ο Φιλίππων Προκόπιος είχε αντιδράσει έντονα με την αποστολή του ημερολογίου στη μητρόπολή του).
    η συνέχεια

    http://politicsgr.com/forum/showthread.php?t=1471

  12. Ο/Η lakis λέει:

    Μόνο μια παρατήρηση…
    Όχι «Ελλαδάρα…» αλλά καλύτερα «Ελλαντάρα…»
    Ευχαριστώ

  13. Ο/Η Στης Λαρίσης το ποτάμι λέει:

    Στη Λάρσα βγεν ο Αβγερινός

  14. Ο/Η Tης Καλαμάτας τα χωριά λέει:

    Τρικούβερτος «ιερός» καυγάς σε Νεκροταφείο στη Μεσσηνία

    Τρικούβερτος καυγάς για τα «τυχερά» του Ψυχοσαββάτου στήθηκε στο Νεκροταφείο του Αγίου Φλώρου στη Μεσσηνία όταν ο παπάς του χωριού -πηγαίνοντας στο κοιμητήριο για να εκτελέσει τα τρισάγια- είδε έναν άλλο ιερέα να βρίσκεται εκεί!

    Η αντίδραση του… άμεση: πλησιάζει τον ηλικιωμένο κληρικό (τον οποίο είχε στείλει η Μητρόπολη καθώς τα Ψυχοσάββατα είναι μεγάλη η ζήτηση από τη μεριά των πιστών) και αρχίζει να κατεβάζει μερικά… «καντήλια» στον ηλικιωμένο «επισκέπτη»-παπά καθώς θα έπρεπε να μοιραστεί μαζί του τα χρήματα από τα τρισάγια!

    Ο κόσμος που ήταν παρών στο συμβάν κυριολεκτικά τα έχασε με το… «κήρυγμα αγάπης» του δεσπότη, ενώ ο δεύτερος ιερέας αποχώρησε αμίλητος.
    http://www.isthmos.gr/article.php?news_id=22942

  15. Ο/Η Λάρσα λάρσα σήδα και λαχτάρσα λέει:

    TO BHMA
    http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=122018

    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ… ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

    Το επικερδές χρηματιστήριο του θανάτου

    Τα γραφεία τελετών

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/05/2000, 00:00

    Share

    emailεκτύπωση

    Πώς ένα θλιβερό γεγονός για τους συγγενείς αποτελεί πηγή ευδαιμονίας για τους αετονύχηδες

    Οι τρεις μαυροντυμένες κυρίες επί ώρα αναζητούσαν τον ιερέα. Ματαίως περιφέρονταν στα στενά διαδρομάκια του Α’ Νεκροταφείου προσπαθώντας μεταξύ των κενών των μνημάτων να εντοπίσουν τον ρασοφόρο. Μετά από ένα πλήρες εικοσάλεπτο αναζήτησης, τελικώς απογοητεύθηκαν ­ άπασες παρέδωσαν τα όπλα και μαζεύτηκαν κατηφείς γύρω απ’ το μνήμα, αποδεχόμενες το γεγονός ότι του μακαρίτη συγγενούς τους δεν του έμελλε να δει τρισάγιο τη συγκεκριμένη ημέρα. Και τότε ενεφανίσθη από μακριά η τέταρτη μαυροφορεμένη κυρία, καταφθάνουσα αργοπορημένη στο συμφωνηθέν κυριακάτικο ραντεβού. Δεδομένης της αργοπορίας η κυρία σχεδόν έτρεχε προς το μνήμα. Και τότε, ω του θαύματος, πίσω της σε απόσταση 20 μέτρων, με το ίδιο τρεχάτο βήμα, εμφανίστηκε και ο ακριβοθώρητος ιερέας. Ο οποίος ασθμαίνων τη σταμάτησε φωνάζων «Κυρία! Κυρία!». Η κυρία γύρισε, οπότε και ο ιερέας χαμογέλασε… και εντός δεκαλέπτου το τρισάγιο είχε τελεσθεί.

    Αργότερα οι τρεις άλλες κυρίες εθαύμασαν την τετάρτη για την εξαιρετική της τύχη στην εύρεση ρασοφόρου. Και εκείνη χαμογέλασε και κούνησε το κεφάλι: «Δεν τον βρήκα εγώ» τους είπε. «Η… γούνα μου τον βρήκε!». Το σιβυλλικόν της ρήσης της η ίδια το ξεδιαλύνει: «Κανένας παπάς δεν πλησιάζει συγγενείς φτωχικά ντυμένους. Γιατί το τι θα του δώσουν μετά το τρισάγιο εξαρτάται αποκλειστικά από αυτούς. Ηρθε σ’ εμένα γιατί φορούσα γούνα. Και περίμενε δεκαχίλιαρο μετά το τρισάγιο ­ το οποίο και πήρε…». Η κυρία ξέρει τι λέει ­ δυστυχώς γι’ αυτήν, έχει χρόνια τώρα πάρε δώσε με τους υπεύθυνους των νεκροταφείων.

    Τρισάγιο και δεκαχίλιαρο

    Δεν είναι η μόνη, και η κυρία Μαρία ανήκει στην ίδια ατυχήσασα κατηγορία: δύο μέλη της οικογένειάς της βρίσκονται στο νεκροταφείο της Κηφισιάς. «Οταν πρωτοήρθα με πρόλαβε η καντηλανάφτισσα» λέει. Αναφέρεται βεβαίως στην πρώτη φορά που της έλαχε να περάσει την πύλη του νεκροταφείου. Τότε που η καντηλανάφτισσα πρόλαβε να την πλησιάσει προτού σπεύσουν «οι δημοτικοί υπάλληλοι που εδράζονται στο σπιτάκι αριστερά της εισόδου», όπως παρατηρεί. Και έτσι η κυρία Μαρία ανέθεσε στην καντηλανάφτισσα να καθαρίζει το μνήμα και να ανάβει το καντήλι του συγγενούς της. «Τότε δεν ήξερα… αλλά πάλι καλά που μου έτυχε αυτή. Οι άλλοι μοιάζουν και με… κοράκια» λέει ­ και αιτιολογεί: «Να δείτε πώς σκοτώνονται να προλάβουν μόλις εμφανισθεί καινούργιος θλιμμένος συγγενής…».

    Υπερβολή; Κάθε άλλο, και η κυρία Ιωάννα θα μπορούσε να υπερθεματίσει σε σχέση με τις κερδοσκοπικές τάσεις των λυμαινομένων τα νεκροταφεία ­ και αυτή έχει πικράν πείραν εξ αυτών, και όχι μόνον λόγω της απώλειας των αγαπημένων της. Οπως λέει, αν μπορούσε κανείς να δει το νεκροταφείο σε… κάτοψη κάποια Μεγάλη Παρασκευή ή Ψυχοσάββατο, η εικόνα θα θύμιζε το λαοφιλές βιντεοπαιχνίδι «πάκμαν»: οι ιερείς, σαν το κίτρινο πλασματάκι του παιχνιδιού, τρέχουν ακατάπαυτα στους διαδρόμους από το ένα μνήμα με συγγενείς στο άλλο. «Τα Ψυχοσάββατα και τις Μεγάλες Παρασκευές οι παπάδες ξεχύνονται στο νεκροταφείο από τάφο σε τάφο για τα τρισάγια: ένα τρίλεπτο ευχές και πέφτει πεντοχίλιαρο, δεκαχίλιαρο και βάλε» λέει η κυρία Ιωάννα. Εδώ και πέντε χρόνια, που έχει τον πατέρα της στο Νεκροταφείο Κηφισιάς, τα μάτια της έχουν δει σκηνές απείρου κάλλους να εκτυλίσσονται.

    Τώρα διηγείται την ιστορία του πατρός Αμβροσίου, όστις τυγχάνει συνταξιούχος παπάς του νεκροταφείου. Ο πατήρ, καθ’ ότι μένει πολύ κοντά στο κοιμητήριο, έχει διατηρήσει κάποιες επαφές με συγγενείς τεθνεώτων, οίοι τον εκτιμούν και επιμένουν να κάνει αυτός τα τρισάγια στους τάφους των συγγενών τους. Δυστυχώς γι’ αυτούς, οι εν ενεργεία παπάδες διαφωνούν. Τι κάνουν; Η κυρία Ιωάννα έχει δει με τα μάτια της τους άλλους παπάδες να ορμούν πάνω στον γέροντα Αμβρόσιο, να τον σηκώνουν σχεδόν στα χέρια και να τον πετάνε έξω από το κοιμητήριο, επειδή τους τρώει την πελατεία! Αποτέλεσμα; Για να κάνει τρισάγιο ο πατήρ Αμβρόσιος, οι συγγενείς τον βάζουν στο νεκροταφείο από την πλαϊνή πόρτα και δύο τουλάχιστον από αυτούς φυλάνε… τσίλιες σε απόσταση 20 μέτρων από τον τάφο!

    Τα τεκταινόμενα στο Νεκροταφείο Κηφισιάς, όσο παράδοξα και αν ακούγονται, μόνο εξαίρεση δεν αποτελούν.

  16. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Το Εφετείο αρνήθηκε να δει τις κασέτες;
    Το Εφετείο αρνήθηκε να δει τις κασέτες;
    προσωπικά δεδομένα οι κλεψιές;

    http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=19591&start=0

    το Πενταμελές Εφετείο, που αρνήθηκε να δει τις κασέτες, είχε τον περασμένο Απρίλιο άλλη άποψη: αθώοι οι κληρικοί, από τέσσερα χρόνια για υπεξαίρεση στους δύο λαϊκούς. Μια απόφαση την οποία αρκετοί δεν πολυκατάλαβαν, πώς δηλαδή αθωώθηκαν οι μεν και καταδικάσθηκαν οι δε. Ας σημειωθεί ότι η αναίρεση που έκαναν οι δύο καταδικασθέντες ενώπιον του Αρείου Πάγου ακούγεται πως έγινε δεκτή

  17. Ο/Η Bολταίρος λέει:

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΣΙΡΙΑΛ» ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

    Η μπόχα που αναδύεται δεν είναι περιστασιακή, ούτε απλώς αφορά σε ορισμένα πρόσωπα. Πρόκειται για βαθύτατη κρίση βασικών θεσμών, εκδήλωση της σήψης του συστήματος

    Συνεχίστηκε και χτες το μπαράζ των παραπομπών δικαστών από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Από την άλλη, συνεδρίασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπό το βάρος των αποκαλύψεων για τα εκκλησιαστικά κυκλώματα που δρουν και ζήτησε από την κυβέρνηση να συντάξει νέο νόμο περί εκκλησιαστικών δικαστηρίων και την τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας για την ταχύτερη απόδοση δικαιοσύνης. Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, η δυσωδία που αναδύεται δεν είναι κάποιο μεμονωμένο ή περιστασιακό φαινόμενο. Αγκαλιάζει όλους τους βασικούς θεσμούς του αστικού κράτους, όπως είναι η δικαιοσύνη, η εκκλησία και ο Τύπος.
    http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=2700751&publDate=

  18. Ο/Η Bολταίρος λέει:

    «Υπάρχει αλισβερίσι με τη Δικαιοσύνη»

    Τον «αφύσικο εναγκαλισμό Δικαιοσύνης και Εκκλησίας» και την προσπάθεια της τελευταίας να επηρεάσει δικαστές που χειρίζονται υποθέσεις της, αποκαλύπτει ο επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στ. Ματθίας

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=1966803

  19. Ο/Η Αλ Καπόνε λέει:

    Γιατί οι φύλαρχοι της Αριστεράς δεν ξεσηκώνουν τον κόσμο για φορολόγηση της Εκκλησίας;

    http://www.realpolitics.gr/index.php/archives/32972Εκκλησιαστική περιουσία – λεφτά υπάχρουν!

    Όταν σήμερα σύσσωμος ο ελληνικός λαός, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, κόμματα, φορείς…ψάχνουν να βρουν χρήματα για την αποφυγή της χρεοκοπίας, ουδείς διανοείται να θίξει το καυτό θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας.

    Πιθανόν κάποιοι να νομίζουν πως δεν είναι και τόσο μεγάλη που να αξίζει να ασχοληθούμε και που θα έδινε λύση στο πρόβλημα της χώρας.

    Αν όμως μαθαίνατε πως αυτή μπορεί να ανέρχεται ως και δέκα φορές το ελληνικό χρέος;

    Όχι η εκτίμηση δεν είναι υπερβολική και είναι απορίας άξιο γιατί κανείς από τους φύλαρχους της αριστεράς δεν ξεσηκώνει τον κόσμο να απαιτήσει αυτά που η εκκλησία εδώ και αιώνες του έχει κλέψει!!!

    Αναλώνονται σε ψευτοεπαναστατικές ανούσιες δράσεις που κανένα αποτέλεσμα δεν φέρουν παρά μόνον δημιουργούν προβλήματα σε άλλους πολίτες ή ενθαρρύνουν κατάπτυστες νοοτροπίες που μας οδήγησαν στην κοινωνική κατάρρευση όπως το «κίνημα» της Κερατέας και ποιούν την νύσσα για ένα τόσο σοβαρό θέμα που ουσιαστικά λύνει το πρόβλημα χρέους της χώρας μια και καλή!

    H εκκλησιαστική περιουσία καλύπτεται από ένα αδιαφανές πλέγμα που «υφαίνουν» περισσότερα από 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα και άλλα). Ο ιστός αυτών των ΝΠΔΔ, κρύβει αποτελεσματικά την εκκλησιαστική περιουσία από τα αδιάκριτα μάτια των «αντικληρικών». Είναι δε τόσο καλά προστατευμένο το μυστικό, που ούτε η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος μπορεί να έχει εικόνα για την περιουσία των μονών και των μητροπόλεων.

    Κάθε ένα από αυτά τα ΝΠΔΔ έχει δική του ανεξάρτητη οικονομική διαχείριση, γεγονός που καθιστά το εγχείρημα για την καταμέτρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας λίγο-πολύ ανέφικτο. Εξάλλου και για τη γνωστή ιδιοκτησία της Εκκλησίας δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα, διότι ουδείς μπορεί να αποτιμήσει, λόγου χάρη, την αξία των δασών, των χορτολιβαδικών εκτάσεων αλλά και των δεσμευμένων από δήμους και κράτος οικοπέδων.

    Το οργανόγραμμα της Εκκλησίας χωρίζεται σε τέσσερις ομάδες. Την κεντρική διοίκηση, τις ιερές μητροπόλεις, τις ιερές μονές και τους ενοριακούς ναούς. Οι ομάδες αυτές διοικούνται από συλλογικά όργανα. Οι ιερές μητροπόλεις από τα μητροπολιτικά συμβούλια, οι ιερές μονές από τα ηγουμενοσυμβούλια και οι ενοριακοί ναοί από τα εκκλησιαστικά συμβούλια. Με εξαίρεση τα ηγουμενοσυμβούλια που απαρτίζονται μόνο από μοναχούς, όλα τα άλλα όργανα διοίκησης περιλαμβάνουν ως μέλη και «λαϊκούς».

    Πολύ πρόχειροι υπολογισμοί, φέρουν την περιουσία του ΝΠΔΔ της Εκκλησίας της Ελλάδος να ανέρχεται σε τουλάχιστον δεκαπέντε δισεκατομμύρια (15.000.000.000) ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται και η ανυπολόγιστη-αμύθητη περιουσία των περίπου δυόμισι χιλιάδων (2.500) μοναστηριών. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, εκατοντάδες οικοδομικά τετράγωνα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν την εκκλησιαστική περιουσία. Ωστόσο, το «ιερό» θησαυροφυλάκιο είναι τόσο βαθύ που αρκεί μία και μόνο αναφορά.

    Πέντε μονές που προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον του νόμου Τρίτση αποτιμούσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο αστρονομικό ποσό των 8 τρισ. δρχ. (!!!). Και μάλιστα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τους επιδίκασε το ποσό των 3 τρισ. δρχ. Μπορεί να φανταστεί κανείς ότι εάν η περιουσία των 5 μονών άγγιζε πριν μια 20ετία τα 3 ή 8 τρισ. δρχ., τότε πώς μπορεί κανείς να υπολογίσει την περιουσία των 2.500 μοναστηριών και ναών σε όλη τη χώρα; Mόνον η μοναστηριακή περιουσία υπολογίζεται περί τα 2,5 με 5 τρις ευρώ δηλαδή 6-12 φορές μεγαλύτερη του χρέους της Ελλάδος

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις αλλά και στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η συνολική έκταση της εκκλησιαστικής περιουσίας φτάνει τα 1.300.000 στρέμματα.

    http://www.realpolitics.gr/index.php/archives/32972

  20. Ο/Η Μerde λέει:

    Ο Άκης και τ’ αδέρφια του

    Στην «Ελευθεροτυπία» της Δευτέρας 6 Ιουνίου 2011, είχε δημοσιευθεί με τίτλο «ο Άκης και τ’ αδέρφια του», το ακόλουθο κείμενο της Αριστέας Μπουγάτσου.

    «Θα του πάρουν το νεοκλασικό σπίτι, μπορεί και τα άλλα ακίνητα». «Ο Ακης είναι καλός άνθρωπος». «Στο Μόναχο δεν είχε δεύτερο βρακί. Τον θυμάμαι με το ίδιο αμπέχονο επί χρόνια στο στέκι με τις ελληνικές εφημερίδες». «Εχει πολλά ράμματα για τη γούνα των Παπανδρέου. Θα τους κάψει».

    «Ο Γιάννος θα τη βγάλει καθαρή;».

    «Τον έφαγαν η μεγαλομανία και τα «κωλόσπιτα»».

    «Ούτε θα γράψω ούτε θα πω το παραμικρό. Ο Ακης μάς έδωσε δουλειά και ήταν και γενναιόδωρος».

    «Σιγά μη βάλουν φυλακή τον Ακη».

    «Ισχυρός οικονομικός παράγων ζητούσε -μέχρι πρότινος- πιεστικά να μη χτυπάμε τον Ακη».

    «Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται». «- Μπαμπά, τι σημαίνει παρένθετο πρόσωπο; – Κλέφτης, παιδί μου, κλέφτης».

    Ολα αυτά τα λένε όσοι γνωρίζουν καλά το βίο του Ακη Τσοχατζόπουλου, την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, αλλά και όσοι από μακριά παρακολουθούν τη βίαιη πλέον αποκαθήλωση του άλλοτε Νο 2 του ΠΑΣΟΚ, που ουδείς φρέναρε, αν και πολλοί γνώριζαν ή υποψιάζονταν ότι κάτι πήγαινε στραβά.

    Ολοι σιωπούσαν. Βολεύονταν. Ωφελούντο. Συγκάλυπταν ή περιέβαλλαν εαυτούς με λίπος παχύδερμου σαν μονωτικό. Χλεύαζαν και καταδίωκαν σαν λεπρούς όσους τολμούσαν να εγείρουν ανάστημα ή ερωτήματα για τις αγορές των δισεκατομμυρίων ευρώ που έγιναν από τα Ιμια μέχρι και το 2004. Τι να πρωτοθυμηθούμε: TOR-Μ1, TPQ, ZUBR, SUSANA, ηλεκτρονικός πόλεμος, PATRIOT, ΕΡΜΗΣ, S-300, F-16, υποβρύχια 214, φρεγάτες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, Apache, ΝΗ-90, Leopard Hel2, ασύρματοι κ.ά. Χάνει κανείς το λογαριασμό. Εγινε η Ελλάδα η χαρά των εμπόρων όπλων, των μεσαζόντων, των λομπιστών, γέμισε το σύμπαν και πανάκριβες σαβούρες, ενώ το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε υποτίθεται ανάγκες που πρότειναν τα επιτελεία. ΚΥΣΕΑ ίσον βουβός κινηματογράφος. Ετσι με βουβή σκηνοθεσία αποφάσισαν οι κυβερνώντες να φορτώσουν το ΑΕΠ με δανεικά για τα όπλα της πατρίδας και τις μίζες για πάρτη τους.

    Και τώρα, κάτω από τη διογκούμενη κατακραυγή, αποφάσισαν να «δικάσουν» τον Ακη. Μόνο που τώρα είναι αργά. Η ζημιά έχει γίνει. Και το ταμείον είναι μείον και δεν χωρά συγγνώμη. Παίζουν τα ρέστα τους και την παρτίδα διάσωσής τους.

    Σήμερα, κατά τα φαινόμενα, ο Ακης Τσοχατζόπουλος θα παραπεμφθεί για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, έντεκα χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης των υποβρυχίων.

    Καταγράφουμε ωστόσο τα εξής:

    1. Ο πρώην υπουργός δεν μπορεί να παραπεμφθεί για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, πράξη που σαφώς προηγήθηκε, αν αποδειχθεί ότι τελικά υπήρξε χρηματισμός του από τη γερμανική HDW και τα μαύρα ταμεία της, προκειμένου αυτή να κερδίσει τη χρυσή σύμβαση και στη συνέχεια και τα Ναυπηγεία. Σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος η πράξη αυτή έχει παραγραφεί – νόμος περί προστασίας των υπουργών.

    2. Η περίφημη Torcaso Investments Limited είναι γνωστή από τις αρχές του 2009 και από την εξεταστική για το σκάνδαλο Βατοπεδίου. Είχε συναλλαγές με τη Μονή, αγοραπωλησίες ακινήτων (στην Κηφισιά -κτήριο Βωβού- και στην Πατησίων) και από τότε η εν Αθήναις έδρα της οδηγούσε σε πρόσωπα κοντινά με τον πρώην υπουργό Αμυνας. Η εξεταστική έφτασε μέχρι τον Γ. Σαχπατσίδη, που διετέλεσε και εκδότης της ιστορικής «Μακεδονίας» και σιώπησε.

    3. Η Blue Bell, ίσως και η Nobilis, ακόμα δύο εξωχώριες εταιρείες είχαν αναφερθεί στην εξεταστική για τους TOR-Μ1 (2005) που κατέληξε σε φιάσκο με τους πρωταγωνιστές στο απυρόβλητο.

    4. Η Torcaso και ο λογαριασμός της 051524866 στη Morgan Stanley της Ζυρίχης που δέχτηκαν 6,7 εκατ. δολάρια από τον Νοέμβριο του 1999 μέχρι τον Μάρτιο του 2000 ερευνώνται από το καλοκαίρι του 2010 για πιθανές εισροές και από τα μαύρα ταμεία της Siemens. Εκκρεμεί ακόμα αίτημα των ανακριτών που ψάχνουν μίζες από τους Patriot και το σύστημα ΕΡΜΗΣ.

    Τώρα, έπειτα από γαργάρες μηνών, αποκαλύπτουν (ΣΔΟΕ και επιτροπή) ότι τέσσερα ακίνητα ιδιοκτησίας Ακη Τσοχατζόπουλου και της συζύγου του «πλύθηκαν» από τις γνωστές off-shore. (Μετά το άρθρο 86 να χαίρονται και το πόθεν έσχες των βουλευτών).

    5. Εκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ήταν γνωστό από τις αρχές του 2010 πως για τα υποβρύχια 214 καταβλήθηκαν μίζες, χρησιμοποιήθηκαν μεσάζοντες, σύμβουλοι και εικονικές συμβάσεις, η σύμβαση δεν καταγγέλθηκε και η εταιρεία δεν κηρύχθηκε έκπτωτη. Αντίθετα (με νόμο) παραγγέλθηκαν άλλα δύο υποβρύχια, 1,3 δισ. ευρώ και με διαγραφές βαρύτατων προστίμων διευκολύνθηκε η αλλαγή μετοχικού σχήματος στον Σκαραμαγκά. Επίσης μέχρι σήμερα κανένας δεν είχε το θάρρος να καταργήσει τα αντισταθμιστικά ωφελήματα (Α.Ω.), τον κολαούζο διαφθοράς που συνοδεύει κάθε σύμβαση με ένα κομβόι νταβατζήδων που μοιράζουν δουλειές και «μαύρα».

    6. Την περίοδο που είχαν φρενιάσει με παραγγελίες Ακης, Γιάννος, ΚΥΣΕΑ κ.λπ. και τα «παιδιά των εξοπλισμών» αλώνιζαν στο υπουργείο χωρίς Αμυνα, ο Τύπος σχεδόν σιωπούσε. Συγκροτήματα και ΜΜΕ, τουλάχιστον τέσσερα, έκαναν δουλειές με όπλα, με lobbing ή νταβατζιλίκι, άλλοι «μισθώνονταν» και ανάλογα διάλεγαν στρατόπεδο οπλεμπόρων. Εκδότες μισθωμένοι, δημοσιογράφοι-βαποράκια, οι περισσότεροι όμως σιωπηλοί, υποταγμένοι, αδιάφοροι ή φοβισμένοι. Σ’ αυτούς ανάμεσα και fan του Ακη, που δαπανούσε πολλά για δημόσιες σχέσεις, έκανε χάρες και πάντα ήταν προσιτός και ανθρώπινος.

    Ηταν ο υπουργός που όλοι τον έλεγαν Ακη και πολλοί ήξεραν ή υποψιάζονταν πως κάτι γίνεται στα σκοτεινά. Ποιοι; Οι σύντροφοι. Ο ξάδελφος. Ο κουμπάρος. Η λομπίστρια, η κυρία επί των δημοσίων σχέσεων. Οι πειθήνιοι αρχηγοί. Οι παλιοί του ΠΑΚ. Η παρέα του Μονάχου. Ο μπατζανάκης, ο κουνιάδος, η συμπεθέρα, η πρώην. Το Καστρί. Οι δικηγόροι. Οι θεματοφύλακες των off shore. Οι προμηθευτές. Οι συνδικαλιστές. Οι δημοσιογράφοι. Οι επιτελάρχες. Το ΕΠΥΕΘΑ. Οι άνθρωποι του Ακη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι εκδότες-έμποροι κ.ά.

    Θέλετε και άλλους; *

  21. Ο/Η laskaratos λέει:

    Χριστιανοί ελεήστε την Εκκλησία
    Έχει πτωχεύσει!

  22. Ο/Η Κ. λέει:

    Αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση τοκογλυφίας ο 35χρονος ιερέας

    ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 17:35

    Σε δηλώσεις του ο 35χρονος ιερέας που εμπλέκεται στην πρωτοφανή υπόθεση τοκογλυφίας αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν αναμειγνύομαι σε καμία υπόθεση τοκογλυφίας».

    Ο ιερέας παραδέχθηκε πως «είχα πράγματι δανείσει χρήματα στον 51χρονο συνάδελφό μου. Είχα πάρει δάνειο 80.000 ευρώ για εργασίες στο σπίτι μου και είχαν περισσέψει χρήματα. Επρόκειτο για μία απλή οικονομική βοήθεια και μόνο, επειδή επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας (ανίατη ασθένεια). Ο 49χρόνος ιερέας που ενεπλάκη στην υπόθεση δεν έχει οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτή την συναλλαγή, ούτε γνώριζε τίποτα. Τα χρήματα που βρεθήκαν στην κατοχή μου ήσαν χρήματα που μου είχε δώσει την προηγούμενη ημέρα μια ασφαλιστική εταιρεία ως αποζημίωση για μια ιατρική επέμβαση της μητέρας μου.

    Οι συναλλαγματικές μου δόθηκαν ως εξασφάλιση – εγγυητικά. Πιθανόν όλα αυτά να τα οργάνωσε ο 51χρονος ιερέας που προχώρησε στην καταγγελία επιπόλαια για να αποφύγει την πληρωμή της οφειλής του».

    Από την πλευρά του ο δικηγόρος υπεράσπισής των δύο ιερέων κ. Χατζηπλής Δημήτριος αναφέρει: «Επρόκειτο για μια υπόθεση που έχει παρουσιασθεί από την αστυνομία με έναν τρόπο εξόχως υπερβολικό.

    Δεν πρόκειται για τοκογλυφία αλλά για μία απλή οικονομική εξυπηρέτηση. Ζούμε στη χώρα του Φώσκολου, του παραλόγου, και του Ράδιο Αρβύλα, οπού τελικά είναι πανεύκολο να μπλέξει στα καλά καθούμενα. Είναι χειρότερο από ανέκδοτο να μιλάμε για κύκλωμα.

    Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, απλώς χαρακτηριστικά σας λέω ότι ο καταγγέλλων ιερέας δεν καταγγέλλει τους δύο ιερείς, και μάλιστα για τον ένα δεν λέει ούτε λέξη».

  23. Ο/Η Κ. λέει:

    Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

    Κρύβει πολλά η υπόθεση με τον ιερέα από το Αγρίνιο!

    http://www.inews.gr/116/kryvei-polla-i-ypothesi-me-ton-ierea-apo-to-agrinio.htm

    Αναληθής η πληροφορία του Ιερέα για την υπόθεση της εξαφάνισης της Αγγελικής

    Σε θρίλερ έχει εξέλιχθεί η υπόθεση με την εξαφάνιση της 20χρονης φοιτήτριας, στην Κρήτη.

    http://www.alldaynews.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%AE%CF%82-%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7/

    Με μήνυση που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Αγρινίου οι δύο επιχειρηματίες, καταγγέλλουν ότι ο ιερέας προσέγγισε τις συζύγους τους και με εργαλείο το λόγο του Θεού τις έπεισε να βλέπουν τους συζύγους τους ως μιάσματα. Κατάφερε να τις καταστήσει (όπως αναφέρουν στην καταγγελία) υποχείριά του.

    http://www.axortagos.gr/ginaika/ierea-agrinio-minisan-ginaika_2.html

  24. Ο/Η Κ. λέει:

    Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

    Σάλο έχει προκαλέσει στο Αγρίνιο η είδηση ότι ένας ιερέας ωθεί ανήλικα κορίτσια στην επαιτεία !

    Η ιστορία αποκαλύφθηκε, όταν πριν από λίγες ημέρες διερχόμενοι οδηγοί κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι δύο κοριτσάκια πουλούσαν κεριά κ λιβάνι στην αερογέφυρα, στο Ρίο – Αντίριο. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές και πράγματι τα κορίτσια βρέθηκαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Αγρινίου. Οι αστυνομικοί όμως βρέθηκαν προ εκπλήξεων, όταν άκουσαν τις μητέρες των παιδιών, που κλήθηκαν στο τμήμα, να τους λένε ότι η μεν πρώτη είναι σύζυγός ιερέα, ή δε άλλη άνεργη και διαζευγμένη και είχε απευθυνθεί στον παπά για να τη βοηθήσει !

    Ποια ήταν η βοήθεια που της προσέφερε ο ιερέας ;

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Συνείδηση», ο ιερέας ωθούσε τα δύο ανήλικα κορίτσια στην επαιτεία, εν γνώση των δύο γυναικών, οι οποίες όμως αρνήθηκαν να καταθέσουν μήνυση !

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τοπικοί φορείς του Αγρινίου δε σκοπεύουν να αφήσουν αυτή την ιστορία να συνεχιστεί.
    http://www.prionokordela.gr/ellada/iereas-katigoreitai-oti-othouse-anili/

  25. Ο/Η Aδαμάντιος Κοραής λέει:

    http://www.zougla.gr/news.php?id=17427
    ‘Ετσι »ξάφριζαν» το παγκάρι των Τεμπών

    Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2008, 08:42

    Είναι μία από τις εκπομπές που προκάλεσαν όχι μόνο το θόρυβο στη κοινή γνώμη, αλλά και την αντίδραση της δικαιοσύνης που καταδίκασε τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου. Νοέμβριος του 1997. Η κάμερα «συλλαμβάνει» επιτρόπους και ιερείς της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη να κλέβουν τα έσοδα από το παγκάρι και να τα μοιράζονται. Η αποκάλυψη του θέματος οφείλεται στην ευαισθησία και το θάρρος ενός πολύτεκνου ιερέα, του Λάμπρου Ρίνη.

  26. Ο/Η Aδαμάντιος Κοραής λέει:

    http://www.inews.gr/27/kleidosan-sto-pagkari-ta-klirodotimata.htm

    «Κλείδωσαν» στο παγκάρι τα κληροδοτήματα

    08:07 20/1/2010 – Πηγή: Τα Νεα

    Με φιρμάνια του Σουλτάνου και νόμους των δικτατοριών της εποχής Παγκάλου και Μεταξά τεράστιες περιουσίες ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ, που αποτελούν κληροδοτήματα Ηπειρωτών, δεν αποδίδονται στο Δημόσιο και τους δήμους, όπως επιθυμούσαν οι διαθέτες τους, αλλά παραμένουν στη διαχείριση της Εκκλησίας.

    Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

  27. Παράθεμα: Tα (ιερά) μυστήρια του Γηροκομείου Αθηνών [2] « Ροΐδη Εμμονές

  28. Ο/Η θρύλος ολέ λέει:

    http://www.thrylos-fans.net/showthread.php?t=5980&p=962208&viewfull=1#post962208

    Ξέρω ότι ανοίγω το κουτί της Πανδώρας με αυτό, αλλά μου φάνηκε άκρως ενδιαφέρων και είπα να το ποστάρω

  29. Ο/Η Του κώλου λέει:

    Λαρίσης Ιγνάτιος: »Θέλουν να αποδυναμώσουν την Εκκλησία»

    Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013
    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr – 10.07

    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    http://www.rizospastis.gr/storyPlain.do?id=3751223&action=printΣάββατο 12 Δεκέμβρη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 4

    Πού πάνε τα λεφτά απ’ το παγκάρι;

    Πού πάνε τα χρήματα από το παγκάρι της Αγίας Παρασκευής Τεμπών, ρωτάει δημοσίως – μέσω του Τύπου – ο εκκλησιαστικός επίτροπος Αγίου Θωμά Μακρυχωρίου Λάρισας κι αναφέρεται, συγκεκριμένα, σε 300.000.000 δραχμές, που συγκεντρώθηκαν τα τελευταία χρόνια και σε πάνω από τρεις τόνους λαδιού, για το οποίο κανείς δεν ξέρει πού και πώς διατέθηκε. Ταυτόχρονα, αναφέρεται σε άλλα 15.000.000 δραχμές που συγκέντρωσε η Μητρόπολη από τον περσινό «έρανο αγάπης», καθώς και σε 7.300.000 δραχμές που πήρε ο μητροπολίτης Λάρισας από το λογαριασμό που προήλθε από το δίσκο του Πανάγιου Τάφου και της Μονής Σινά.

    Αμεσα τα ερωτήματα απευθύνονται προς τη Μητρόπολη Λάρισας και ζητούν απάντηση, αλλά νομίζουμε ότι θα πρέπει να πάρει θέση και ο αρχιεπίσκοπος, καθώς το πρόβλημα με το παγκάρι της Αγίας Παρασκευής Τεμπών είναι, εδώ και καιρό, γνωστό στην εκκλησιαστική ηγεσία. Και, δυστυχώς, «κουκουλώνεται» κι αυτό, όπως και τ’ άλλα οικονομικά σκάνδαλα στην εκκλησία, για τα οποία «δόθηκε άφεση αμαρτιών»…

    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    http://www.paron.gr/v3/new.php?id=37795&colid=&catid=26&dt=2009-02-08%200:0:0
    08/02/2009

    Το σκάνδαλο της Αγίας Παρασκευής Τεμπών ξανά στις δικαστικές αίθουσες

    Μανιάτικο το κρατάει ο Ιγνάτιος και ζητάει 80.000 ευρώ για ηθική βλάβη από τον κ. Τασιόπουλο

    Το μεγάλο σκάνδαλο με τις ντροπιαστικές εικόνες λαϊκών και κληρικών να βάζουν χέρι στο παγκάρι του ιερού προσκυνήματος της Αγίας Παρασκευής Τεμπών αναμένεται να ζωντανέψει τις επόμενες μέρες στις δικαστικές αίθουσες της Λάρισας.

    Αφορμή η συνεχιζόμενη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιο και τον λαϊκό Τριαντάφυλλο Τασιόπουλο, ιδιοκτήτη εμπορικού καταστήματος στη Λάρισα, από τον οποίο ο ιεράρχης ζητεί αποζημίωση 80.000 ευρώ, λόγω ηθικής βλάβης.
    Η υπόθεση ανατρέχει στην περίοδο που το «ιερό σκάνδαλο» κυριαρχούσε στην επικαιρότητα. Καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του Alter, ο κ. Τασιόπουλος απαντά με τον δικό του τρόπο στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις, ασκώντας έντονη κριτική για τη διάτρητη διαδικασία διαχείρισης των εσόδων από το ιερό προσκύνημα που επέτρεψε την υπεξαίρεση εκατομμυρίων από επίορκα μέλη της επιτροπής, επιρρίπτοντας προφανώς ευθύνες, όπως εύλογα μπορεί να υποθέσει κανείς, και στον εποπτεύοντα τα εκκλησιαστικά πράγματα τοπικό Μητροπολίτη.
    Ο κ. Ιγνάτιος υπέβαλε τότε έγκληση κατά του κ. Τασιόπουλου για να ακολουθήσει η άσκηση ποινικής δίωξης για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Μητροπολίτη, από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
    Κατά την εκδίκαση, ωστόσο, της υπόθεσης από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, την 5-12-2007, ο κ. Ιγνάτιος
    ανακάλεσε την έγκλησή του, ο κ. Τασιόπουλος αποδέχθηκε την ανάκληση και η δίωξη εναντίον του έπαυσε.
    Το περίεργο όμως είναι ότι ο Μητροπολίτης επιμένει στην εκδίκαση αγωγής που είχε επίσης καταθέσει τότε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Λάρισας, βασισμένη στα ίδια πραγματικά περιστατικά με την έγκληση που ανακάλεσε, ζητώντας από το δικαστήριο να υποχρεωθεί ο κ. Τασιόπουλος να του καταβάλει το εξοντωτικό ποσό των ογδόντα χιλιάδων ευρώ, ως αποζημίωση για την προσβολή της προσωπικότητας που υπέστη από όσα ο κατηγορούμενος είχε πει στην προαναφερθείσα συνέντευξη.
    Η δίκη αυτή πρόκειται να διεξαχθεί στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας στις 17 Φεβρουαρίου 2009, τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά.
    Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι ενώ ο Μητροπολίτης Λάρισας ανακάλεσε την έγκλησή του για την ίδια υπόθεση, επιμένει εν τούτοις στην αγωγή χρηματικής αποζημίωσης για το ίδιο ζήτημα. Μοιάζει δηλαδή να μην επιδιώκει τον ποινικό κολασμό αλλά την οικονομική εξόντωση του κ. Τασιόπουλου.
    Άλλα πάντως θα περίμενε κανείς να διακρίνουν την προσωπικότητα ενός ιεράρχη, ακόμη κι όταν βάλλεται αδίκως. Διάθεση συγχώρεσης και πνεύμα καταλλαγής. Υπερβάσεις είναι το ζητούμενο
    από έναν πνευματικό καθοδηγητή
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    • Ο/Η Monk λέει:

      Click to access 1106.pdf

      Iούνιος 2011

      Αγώνας,
      Φ.170
      ΣΕΛ.1
      ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ

      Επειδή πολλοί φίλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό με συνεχή μηνύματα και
      επιστολές τους ζητούν να πληροφορηθούν την έκβαση των υποθέσεων σχετικώς με τις
      αγωγές, που κατέθεσε ο Δεσπότης Λάρισας κ. Ιγνάτιος, εναντίον των 33 Αγωνιζομένων,
      από καθέναν εκ των οποίων αιτείται την επιδίκαση 20.000€, σας καθιστούμε γνωστόν
      ότι: Επί της υποθέσεως, η οποία εκκρεμεί ενώπιον του Αρείου Πάγου, παρ’ ότι βαίνουμε
      στον 6ο μήνα από της συζητήσεώς της, ακόμη δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση,
      γεγονός που μας εμβάλλει σε ποικίλες σκέψεις. Εμείς, όμως, ανεξαρτήτως του πορί-
      σματος της σχετικής αποφάσεως, ήδη με την αφιλοκερδή αρωγή φίλων νομικών από
      την Αθήνα και την Λάρισα, είμαστε προετοι-μασμένοι να προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό
      Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Στρασβούργο) και να επιδιώξουμε την ηθική και
      νομική δικαίωσή μας καθώς και την οικονομική μας αποκατάσταση, όπου με πολυετείς
      σκοπιμότητες αποφάσεων και μεθοδευμένων ενεργειών επεδίωξαν να μας φιμώσουν,
      ώστε να επιβάλλουν τις αντικανονικές και έκνομες επιδιώξεις τους.

      ΣΕΛ.5
      Διώκτη μας
      Για τελευταία φορά θα ασχοληθώ με το σκάνδαλο του μοναστηριού
      Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης του Πυργετού, που φαίνεται να είναι
      μεγαλύτερο ή ισάξιο εκείνου της Αγίας Παρασκευής Τεμπών, ώστε
      να διορθωθούν κάποια πράγματα από τώρα και να μην ισχυριστείς
      ότι δεν τα γνώριζες…
      Αυτά θάθελαν να στα πουν πολλοί ιερωμένοι, αλλά βλέπεις,
      το εμπάργκο στην επικοινωνία και η ελεγχόμενη πληροφόρησή σου
      τους απογοητεύουν καθημερινά. Εξελέγη ο ηγούμενος παρά τα
      δημοσιεύματα των εφημερίδων της εποχής εκείνης του άλλου
      σκανδάλου της Αγ. Παρασκευής, που δεν ήταν καθόλου κολακευτικά γι’ αυτόν (“Τύπος της Κυριακής”
      περί “σεξ σκίζουμε”, για “κλειστό-κλειστό κύκλωμα” και άλλα πολλά,
      όπως και Ημερ. Κήρυκας 14/11/97, για κάποιο λογαριασμό ΟΤΕ του
      προσκυνήματος 2.400.000 δρχ. για ροζ τηλεφωνήματα και γκεϊλαϊνς
      ιερωμένων, όπως επίσης και ο «Ελεύθερος» που γράφει για την
      καταγγελία του παπα-Λάμπρου, ονομαστικά για τον μετέπειτα
      ηγούμενο, περί ροζ συνδιαλέξεων που γινότανε από το τηλέφωνο
      του προσκυνήματος της Αγ. Παρασκευής). Ή εκείνη την περίφημη
      μίζα των 50 εκατομ. δρχ. από την κατασκευαστική εταιρία του μονα-
      στηριού του Αγ. Ραφαήλ; Θα μου πεις πέρασαν τόσα χρόνια… Τώρα
      όμως; Τί τον κρατάς; Πώς ανέχεσαι τόσες έκνομες ενέργειές του που
      με περισσή θρασύτητα προκαλεί και σε εκθέτει;
      Δεν είναι απάτη και δεν σε εκθέτει όταν στην ιστοσελίδα της
      μητροπόλεως γράφετε ότι τάχα το μοναστήρι είναι «υπό ανέγερσιν»
      ακόμη και «στείλτε χρήματα στο λογαριασμό τάδε για να θεωρη-
      θείτε κτήτορες…»; Τελικά, το μόνο που λείπει από το μοναστήρι είναι
      ο ηγούμενος (!!!) και η παρουσία των «Αγιοραφαηλιτών πατέρων».
      Δεν γνωρίζετε ότι ούτε ζωγραφιστό δεν θέλουν να δουν τον «γέροντά
      τους»; Δεν προβληματίστηκες ότι στην πανήγυρη μόνο ένας ιερομό-
      ναχος συλλειτούργησε μαζί του; Γι’ αυτόν θα πούμε παρακάτω.
      Δεν είναι παραπληροφόρηση και δεν σας εκθέτει το κείμενο
      που δημοσιεύτηκε στην 28 σελ. του «Τάλαντου» για κοσμοσυρροή
      στην πανήγυρη, αφού και συ ο διος, όταν έφτασες, βρήκες μόνο 7
      άτομα. Στην αρχή δε της ακολουθίας δεν ξεπερνούσαν τους 15 με 20
      προσκυνητές; Ποιος ιερομόναχος της μονής ήταν, πως καλωσόριζε
      ο ηγούμενος τους πολυπληθείς προσκυνητές, αφού ήταν ο μοναδικός ψάλτης (!) στον εσπερινό και «συνέψαλλε» με τον χορό των
      ιεροψαλτών, που την ημέρα της πανήγυρης ήταν μόνο ένας;
      Όσον αφορά το ψύχος, αυτό μόνο στην καρδιά του υπήρχε,
      αφού, να σκεφτεί κανείς, ότι την
      ημέρα της γιορτής (πρωτοφανές!)
      δεν πρόσφερε ούτε ένα λουκούμι
      για κέρασμα στους «αναρίθμητους
      ευλαβείς προσκυνητές!!!…».
      Δεν σας πείραξαν τόσα ψέματα,
      δεν σας πείραξαν οι φωτογραφίες
      που είναι παρελθόντων ετών…;
      Τα βιβλία τα οικονομικά, την
      σφραγίδα, το ταμείο που τάχει
      στο σπίτι του, στη Λάρισα, όχι
      στο μοναστήρι; Τα πρακτικά κα-
      ταμέτρησης των χρημάτων του
      παγκαριού από ποιους υπογράφο-
      νται; Ποια η κίνηση του τραπεζικού
      λογαριασμού; Γιατί παραιτήθηκαν
      οι ηγουμενοσύμβουλοι; Τι εξήγηση
      έδωσαν; Ισχυρίζεται πως έχει τη
      στήριξη «του γνωστού κύκλου»
      που τον υπερασπίζεται, αλλά γιατί
      ένας απ’ αυτούς, πρωτοκλασάτος,
      παραιτήθηκε από ηγουμενοσύμ-
      βουλος, όπως πληροφορούμαι;
      Αν εσένα σε εκθέτει, αυτόν τον
      φέρελπι νέο, που θέλει ν’ ανεβεί
      τον βοηθούν, αυτές οι παρέες. Δεν
      γνωρίζει, πως στον πόλεμο της
      δεσποτοποίησης, αυτές οι «φιλίες»
      είναι τα «βαρίδια», η αχίλλειος
      πτέρνα, που θα τον πλήξουν οι
      συνυποψήφιοί του;
      Όσον αφορά τον ιερομόναχο,
      που συλλειτουργήσατε στην πανή-
      γυρη, είναι αυτός που εκδιώχθηκε
      από την Ανωτέρα Εκκλησιαστική
      Σχολή Θεσσαλονίκης, μαζί με
      άλλους, για διακίνηση, διωκόμε-
      νου ποινικώς, πορνογραφικού
      υλικού; Είναι αλήθεια ότι οι άλλοι αποσχηματίστηκαν ενώ ο εδώ, ο
      τοπικός, αφού αρχικά ελέγχθηκε με δύο μεταθέσεις για λίγο καιρό σε
      κωμόπολη και χωριό, ξαναγύρισε στη Λάρισα, έγινε δε και ηγουμενοσύμβουλος.
      Ο ένας με τα ροζ τηλέφωνα, ο άλλος με κατηγορία διακίνησης
      πορνογραφικού υλικού, τί μοναστήρι θα διοικήσουν;
      Ας τα σκεφτεί καλά αυτός που
      υποστήριξε τον τελευταίο και τον έσωσε από σοβαρότερη ποινή, λόγω φιλίας. Η φιλία αυτή
      βοηθάει στη σταδιοδρομία για
      δεσποτοποίηση ή δίνει όπλα
      στους «αντιπάλους» για να τον
      πολεμήσουν; Φαντάζομαι πως ο
      εισαγγελέας που θα επέμβει θα
      ζητήσει ευθύνες όχι μόνο από τους
      νυν αλλά και τους προηγούμενους
      ηγεμονοσύμβουλους, ως επίσης
      και από τον «δυνατό» κοντινό
      σου που τους υποστηρίζει. Και
      σ’ αυτή την περίπτωση δεν θα
      υπάρξουν λαϊκοί, όπως στα Τέμπη,
      για να φορτωθούν τις ευθύνες, με
      τη γνωστή τότε «φαγούρα» στον
      κόρφο (!!!).
      Ένας μόνο λαϊκός υπάρχει,
      όπως λέγεται, που έχει τιμολόγιο
      πληρωμένο απ’ τον ίδιο στα χέρια
      του, και περιμένει εδώ κι ένα χρόνο
      για να πληρωθεί, πριν καταφύγει
      στα δικαστήρια.
      Θυμηδία βέβαια προκαλεί το γε-
      γονός ότι για οικονομική «ατασθα-
      λία» έστειλες ιερομόναχο απ’ τον
      Τύρναβο, που είχε «προϋπηρεσία»
      και μάστερ (στα οικονομικά) (!)
      Και η σύγκρουση με τον ηγούμενο
      ήταν συναρπαστική… Μου μετέ-
      φεραν τη στάση του ηγουμένου, να
      κτυπάει τα πόδια, σε έξαλλη κατά-
      σταση, και ζήτησε να τον εκδιώξεις
      από κει, γιατί τάχα του δημιουργεί
      οικονομικά (!!) προβλήματα και
      έγινε το θέλημά του.
      Το οργίλο του χαρακτήρα του
      ηγουμένου είναι γνωστό από πα-
      λαιότερη θητεία σε κεντρικό ναό
      της πόλης από όπου εκδιώχθηκε.
      Είχαμε γράψει παλαιότερα πως η
      αγιογράφηση του Παντοκράτορα
      στοίχισε όσο η κατασκευή ενός
      καμπαναριού 30 μέτρων στον
      Τύρναβο.
      Ξέχασα να ρωτήσω παραπάνω,
      αν αληθεύει, ότι ο κατηγορηθείς
      για διακίνηση πορνογραφικού
      υλικού, διορίστηκε μέλος του
      επισκοπικού δικαστηρίου…; (αλ-
      λοίμονο μας)…
      Τελειώνοντας με τον ηγούμενο
      θα αναφερθώ και στο εξής περι-
      στατικό: σε πρόσφατη παρουσία
      του στο μοναστήρι, υποχρέωσε τον
      ιερομόναχο και τον ιεροδιάκονο να
      στέκονται έξω στο σολέα όρθιοι
      κατά την ώρα του κηρύγματος
      σαν να ήταν ο Πατριάρχης… Κά-
      ποιοι δεν μπήκαν καν στο ναό, οι
      περισσότεροι έφυγαν μετά τη Θ.
      Λειτουργία κι όταν αργότερα βγήκε για τον καφέ με τους μοναχούς
      δεν κάθισε κανείς να τον κάνει
      παρέα, να συζητήσουν!!!
      Ο αριθμός των πνευματικών
      του παιδιών (που πιθανόν και να
      μην υπάρχουν) άραγε ποιος είναι;
      Αρκετά για σήμερα και τέλος μ’
      αυτό το θέμα. (Υπογράφει την ανωτέρω
      ανοιχτή επιστολή ο ίδιος «επιφανής»
      αγωνιζόμενος χριστιανός που
      κρατάει ψηλά το λάβαρο
      του αγώνα για μια Εκκλησία
      με καλούς ποιμένες

      ΣΕΛ.12
      ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ – ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ !!!
      Λαμπαδάριος

      Στις πρόσφατες μηνιαίες συνάξεις της Μητρόπο-
      λης προς… καταρτισμόν των ιερέων – πανικός τους
      πιάνει στο άκουσμά τους– ακούστηκαν κάτι μισό-
      λογα για ασανσέρ.
      Στην τελευταία όμως, που χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα σοβαρή, ο δεσπό-
      της εκφώνησε λόγον…πνευματικόν.
      – Τι θα γίνει με το ασανσέρ; (αυτό που οδηγεί
      στα ιδιαίτερα δώματα).
      Χρειάζεται λεφτά. Θα πέσει και θα μας πλα-
      κώσει.
      Κι αυθόρμητα, από το ακροατήριο των ιερέων,
      ακούστηκε:
      – Αμήν!
      Κι εμείς ερωτούμε:
      Πόσο κοστίζει μια επισκευή ή πόσο θα στοίχιζε
      ένας καινούργιος μηχανισμός; Απ’ ότι γνωρίζουμε
      τα έσοδα της Μητρόπολης είναι ανυπολόγιστα.
      Ακόμη κι αυτά τα έξοδα θα τα πληρώνουν οι παπάδες;

  30. Παράθεμα: Ένας φιλοδυτικός Βούλγαρος στον οικουμενικό θρόνο | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  31. Ο/Η Eωσφόρος λέει:

    http://www.paron.gr/v3/new.php?id=37795&colid=&catid=26&dt=2009-02-08%200:0:0
    08/02/2009

    Το σκάνδαλο της Αγίας Παρασκευής Τεμπών ξανά στις δικαστικές αίθουσες

    Μανιάτικο το κρατάει ο Ιγνάτιος και ζητάει 80.000 ευρώ για ηθική βλάβη από τον κ. Τασιόπουλο

    Σελίδες: 1

    Το μεγάλο σκάνδαλο με τις ντροπιαστικές εικόνες λαϊκών και κληρικών να βάζουν χέρι στο παγκάρι του ιερού προσκυνήματος της Αγίας Παρασκευής Τεμπών αναμένεται να ζωντανέψει τις επόμενες μέρες στις δικαστικές αίθουσες της Λάρισας.

    Αφορμή η συνεχιζόμενη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιο και τον λαϊκό Τριαντάφυλλο Τασιόπουλο, ιδιοκτήτη εμπορικού καταστήματος στη Λάρισα, από τον οποίο ο ιεράρχης ζητεί αποζημίωση 80.000 ευρώ, λόγω ηθικής βλάβης.
    Η υπόθεση ανατρέχει στην περίοδο που το «ιερό σκάνδαλο» κυριαρχούσε στην επικαιρότητα. Καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του Alter, ο κ. Τασιόπουλος απαντά με τον δικό του τρόπο στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις, ασκώντας έντονη κριτική για τη διάτρητη διαδικασία διαχείρισης των εσόδων από το ιερό προσκύνημα που επέτρεψε την υπεξαίρεση εκατομμυρίων από επίορκα μέλη της επιτροπής, επιρρίπτοντας προφανώς ευθύνες, όπως εύλογα μπορεί να υποθέσει κανείς, και στον εποπτεύοντα τα εκκλησιαστικά πράγματα τοπικό Μητροπολίτη.
    Ο κ. Ιγνάτιος υπέβαλε τότε έγκληση κατά του κ. Τασιόπουλου για να ακολουθήσει η άσκηση ποινικής δίωξης για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Μητροπολίτη, από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
    Κατά την εκδίκαση, ωστόσο, της υπόθεσης από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, την 5-12-2007, ο κ. Ιγνάτιος
    ανακάλεσε την έγκλησή του, ο κ. Τασιόπουλος αποδέχθηκε την ανάκληση και η δίωξη εναντίον του έπαυσε.
    Το περίεργο όμως είναι ότι ο Μητροπολίτης επιμένει στην εκδίκαση αγωγής που είχε επίσης καταθέσει τότε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Λάρισας, βασισμένη στα ίδια πραγματικά περιστατικά με την έγκληση που ανακάλεσε, ζητώντας από το δικαστήριο να υποχρεωθεί ο κ. Τασιόπουλος να του καταβάλει το εξοντωτικό ποσό των ογδόντα χιλιάδων ευρώ, ως αποζημίωση για την προσβολή της προσωπικότητας που υπέστη από όσα ο κατηγορούμενος είχε πει στην προαναφερθείσα συνέντευξη.
    Η δίκη αυτή πρόκειται να διεξαχθεί στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας στις 17 Φεβρουαρίου 2009, τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά.
    Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι ενώ ο Μητροπολίτης Λάρισας ανακάλεσε την έγκλησή του για την ίδια υπόθεση, επιμένει εν τούτοις στην αγωγή χρηματικής αποζημίωσης για το ίδιο ζήτημα. Μοιάζει δηλαδή να μην επιδιώκει τον ποινικό κολασμό αλλά την οικονομική εξόντωση του κ. Τασιόπουλου.
    Άλλα πάντως θα περίμενε κανείς να διακρίνουν την προσωπικότητα ενός ιεράρχη, ακόμη κι όταν βάλλεται αδίκως. Διάθεση συγχώρεσης και πνεύμα καταλλαγής. Υπερβάσεις είναι το ζητούμενο
    από έναν πνευματικό καθοδηγητή.

  32. Ο/Η Eωσφόρος λέει:

    http://apotixisi.blogspot.gr/2011/07/blog-post_2614.html

    ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    1) Σεραφείμ Χριστοφόρου, κατοίκου Λάρισας

    2) Γεωργιου Πιστόλη, κατοίκου Λάρισας

    3) Χαραλάμπους Κοντού, κατοίκου Λάρισας

    4) Αντωνίου Γκατζηρούλη, κατοίκου Λάρισας

    5) Νικολάου Γκουντή, κατοίκου Όσσας Λάρισας

    6) Στεργίου Γιώτσα, κατοίκου Λάρισας

    7) Θεολογίας Γιώτσα, κατοίκου Λάρισας

    8) Χάιδως Γιώτσα, κατοίκου Λάρισας

    9) Βασιλείου Παπαδούλη, κατοίκου Λάρισας

    10) Νικολάου Ζέστα, κατοίκου Λάρισας

    11) Νικολάου Καραγκιόζη, κατοίκου Λάρισας

    12) Κωνσταντίνου Βασιλείου, κατοίκου Λάρισας

    13) Ελευθερίας Βρογκιστινού-Σωτηριου, κατοίκου Λάρισας

    14) Δημητρίου Κοτσιανόπουλου, κατοίκου Λάρισας

    15) Αχιλλέα Νικολούλη, κατοίκου Νίκαιας Λάρισας

    16) Αιμιλίου Ζησούλη, κατοίκου Λάρισας

    17) Ηλία Αβέλλα, κατοίκου Λάρισας και

    18) Ιωάννου Κατσαρού, κατοίκου Λάρισας

    ΚΑΤΑ

    1.Του Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου,κατά κόσμον Ιακώβου Λάππα, κατοίκου Λάρισας.

    Κατά την χειροτονία εισήλθαν στο ναό οι έχοντες ήδη πρόσκληση. Οι λοιποί δέρνονταν έξω από τα ΜΑΤ. Το αίμα έρρεε ποταμηδόν! Και τσακίζονταν τα κεφάλια των διαμαρτυρομένων Λαρισαίων (ίδετε φωτ/φίες). Και ο «ΚΗΡΥΚΑΣ» της Λάρισας έγραφε « ΤΑ ΜΑΤ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ». Έτσι αντικανονικά και παράνομα χειροτονήθηκε ο κ. Ιγνάτιος. Και δεν έφθασε αυτό. Χωρίς Π.Δ. ήλθε και ενθρονίσθηκε στη Λάρισα στις 28-7-1994 με όλες τις αστυνομικές δυνάμεις της χώρας. Δύο χιλιάδες αστυνομικοί έδερναν ανηλεώς 5.000 και πλέον Λαρισαίους που αντιδρούσαν στην κατάφορη παρανομία. Δεν τόλμησε κανείς Μητροπολίτης να παραστεί στην ενθρόνιση μαϊμού, όπως χαρακτηρίσθηκε, παρά μόνο ο Ζακύνθου Χρυσόστομος, που είχε το ίδιο πρόβλημα και ο πρώην Κυθήρων, που μετά υποχρεώθηκε σε παραίτηση. Όλος ο λαός είδε από την τηλεόραση τις σκηνές αλλοφροσύνης από τις επιθέσεις των ΜΑΤ, αλλά η Δικαιοσύνη δεν αντέδρασε. Πάνω από 150 άτομα έλαβαν την βοήθεια του νοσοκομείου. Το αίμα χυνόταν έξω από το ναό του Αγίου Αχιλλίου και ο Ιγνάτιος ενθρονιζόταν Παράνομα, Αντικανονικά, Χωρίς Π.Δ. περί καταστάσεώς του. Να γιατί είναι παράνομος και γιατί τα χέρια του στάζουν αίμα. Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» επομένη μέρα: «Βάγια και ρόδα, ξύλο και αίμα». Για αυτά τα κατορθώματα του κ. Ιγνατίου ο 27ος Κανόνας των Αγίων Αποστόλων διατάσσει ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ.

    Δεν τηρήθηκε τίποτα από τα καθιερωμένα. «… Σε περίπτωση δε εντάσεως ή αποδοκιμασίας του κατηγορουμένου επιβάλλεται διακοπή της χειροτονίας προς εξέταση της ενστάσεως» (σελίς 78 από το βιβλίο του Καθηγητού και Ακαδημαϊκού Ιωάννου Καρμίρη).

    Για να σταθεί στα πόδια του και να ισχυροποιήσει τη θέση του προέβη σε πράξεις που απάδουν στο επισκοπικό αξίωμα:

    α) Χώρισε τους κληρικούς σε « ημετέρους» και τους «άλλους». Δηλαδή σχίσμα στον κλήρο της Μητροπόλεως. Και όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των Τεμπών, δεν τόλμησε να τιμωρήσει τους θεομπαίχτες κληρικούς και όταν ακόμη τιμωρήθηκαν με οκτώ (8) χρόνια κάθειρξη, γιατί ανήκαν στη μερίδα των ημετέρων. Οι κασέτες δείχνουν και τον κ. Ιγνάτιο να δέχεται δώρα από τα κλαπέντα. Πώς αυτός δεν παραπέμφθηκε είναι ένα ερώτημα. Η Εφημερίδα «ΕΞΟΥΣΙΑ» της 26-11-1995 έγραψε: « Στο εδώλιο ο Λαρίσης για οικονομικές ατασθαλίες» και η εφημερίδα « ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» « Η Ιερή ασυλία και τα τρωκτικά» με φωτογραφία του κ. Ιγνατίου (προσάγονται και τις επικαλούμαστε).

    β) Έλαβε για λογαριασμό του από το ποσό υπέρ του Παναγίου ΤΑΦΟΥ το ποσό των 7.300.000 δρχ. Η καταγγελία έγινε στην Ιερά σύνοδο από την Επιτροπή ελέγχου με Πρόεδρο τον Καρυστίας Σεραφείμ. Η εφημερίδα «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΥΠΟΣ» είχε τον τίτλο στις 15-8-1998: «ΣΚΑΝΔΑΛΟ 8,8 ΕΚ.ΔΡΧ. ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΚΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ» (Ίδετε προσαγόμενη εφημερίδα).

    γ) Κατά παράβαση των Ιερών Κανόνων χειροτονεί νεαρούς άγαμους κληρικούς ηλικίας 21 έως 23-25 ετών και τους τοποθετεί προϊσταμένους των ιερών ναών. Έτσι ελέγχει τα παγκάρια. Ποιος εγγυάται, ότι αυτά τα παιδιά θα αντισταθούν στη σάρκα; Έτσι γεμίσαμε σκάνδαλα.

    δ) Ξέσπασε σεξουαλικό σκάνδαλο με πνευματικό του τέκνο, που το είχε στο γραφείο νεότητας και νεαρό το χειροτόνησε αρχιμανδρίτη. Πρόκειται για το ….. Τον συνέλαβε επ’ αυτοφώρω το κανάλι «ΑLTER» σε αναζήτηση ερωτικού συντρόφου. Ομολόγησε με τα εξής λόγια: « είμαι του Λαρίσης πνευματικό τέκνο . Έχω το πάθος». Την ίδια ώρα της εκπομπής ο Αρχιεπίσκοπος Κ. Χριστόδουλος τον έθεσε σε διαθεσιμότητα με σκοπό την καθαίρεση. Απηλλάγη για τον κιναιδισμό, τιμωρήθηκε για σκανδαλισμό! Ωραία!

    Στ) Κάλεσε σε απολογία ιερέα γιατί έθαψε το 5χρονο αγοράκι του Γεωργίου Πιστόλη, που θανατώθηκε σε τροχαίο. Και διαμαρτύρεται γιατί τον αποκαλούμαι ανάξιο; Τόση σκληροκαρδία; Τόση ασέβεια;

    η)Κάθε ιερός ναός πληρώνει τα έξοδα του «ΕΠΙΟΥΣΙΟΥ» κάθε εβδομάδα. Για τον ίδιο λόγο ο κ. Ιγνάτιος ζητεί και λαμβάνει από τα παγκάρια για το ίδιο λόγο και άλλα χρήματα και για το αυτό λόγο περιφέρει συχνά στους ναούς δίσκο. Γιατί και που πάνε αυτά τα χρήματα;

    Την 5η Δεκεμβρίου 1997 απέστειλε έγγραφο στο αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ και το λέει καθαρά σελίδα 3 « Κλέφτες εμείς, κλέφτης εσύ, πάτερ Λάμπρο, όλοι κλέφτες είμαστε;» (ίδετε επικαλούμενο έγγραφο που σας προσάγουμε).

    Ενώ λοιπόν οι λαϊκοί επίτροποι των Τεμπών μπήκαν φυλακή, ο κύριος Ιγνάτιος τους κληρικούς τους ετίμησε με το οφφίκιο του ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥ! Τι να έκανε αφού οι κασέτες δείχνουν ότι και αυτός ελάμβανε από τα χρήματα της αγίας Παρασκευής υπό μορφή δώρων;

    Το συγκλονιστικό είναι, ότι ο κ. Ιγνάτιος άρπαξε από το ιερό χρήμα που την Μεγάλη Πέμπτη συγκεντρώνεται από δισκοφορία σε όλους τους ναούς της χώρας υπέρ του ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ. «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» της 15-8-1998. έλαβε 7.300.000 δραχμές. Το κείμενο της εφημερίδας «…χθες έσκασε και το τελευταίο σκάνδαλο… μεταξύ των ευεργετηθέντων από το λογαριασμό αυτόν φερόταν και ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος με 7,3 εκατ. δρχ. και επιπλέον 1,5 εκατ. δρχ μέσω του γραμματέα της Ι. Σ. ο σεβ. Λάρισας είπε ότι είχε υπογράψει αποδείξεις για περίπου δύο εκατ. δρχ. και αμέσως οι Αρχιερείς διερωτήθηκαν πού πήγαν τα υπόλοιπα χρήματα». Η απογείωση του αίσχους για ένα κληρικό, που φόρεσε τα μαύρα για να σώσει την ψυχή του.

    Αλλά και στην ουσία του πράγματος το σύνθημα αυτό έχει τη βάση του. Προσάγομε εφημερίδες της εποχής της ενθρόνισης και της χειροτονίας του κ. Ιγνατίου, από τις οποίες φαίνεται το αίμα των ανθρώπων της Λάρισας να ρέει στους δρόμους της Λάρισας και της Αθήνας για χάρη του. Για το πείσμα του να γίνει Δεσπότης στη Λάρισα, που είχε ένα ΑΓΙΟ Μητροπολίτη. «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της 29-7-1994 (επόμενη της ενθρόνισης). Τίτλος πρώτης σελίδας «βάγια και ρόδα, ξύλο και αίμα». «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» της 29-7-1994 φωτογραφία Λαρισαίου με ματωμένο κεφάλι. «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» «ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΡΑΒΔΟ».

    Την ημέρα της ενθρόνισης τα ασθενοφόρα κουβαλούσαν ασταμάτητα τους αιμόφυρτους Λαρισαίους, που αντιδρούσαν για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ενθρόνιση ενός Δεσπότη που ήλθε χωρίς Π.Δ. και την προηγούμενη ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καταλάβει με πραγματικό ρεσάλτο το θρόνο της Λάρισας. Γι’ αυτό το σύνθημά μας έχει βάση ουσιαστική, αντικατοπτρίζει την αλήθεια. Πραγματικά ο κ. Ιγνάτιος είναι ο Μητροπολίτης των ΜΑΤ και της βίας και του αίματος. Προπαντός για την κοσμοχαλασιά που δημιούργησε εκείνη την ημέρα 50 δικηγόροι της Λάρισας ζήτησαν την ποινική του δίωξη αργότερα. Προσάχθηκε φωτοτυπία «ΚΗΡΥΚΑΣ» 5-1-1995.

  33. Παράθεμα: Ένας φιλοδυτικός Βούλγαρος στον οικουμενικό θρόνο | crockorozistas

  34. Ο/Η eyesoftheallseeing λέει:

    ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ

    http://www.tlig.org/el/messages/336/

    -Κύριέ μου;

    -Είμαι Εγώ, ο Κύριος, που σας αγαπώ όλους με μιαν ατέλειωτη αγάπη. Είμαι τόσο παρών ανάμεσα σε όλους σας.

    Από καταβολής κόσμου, όποτε τα παιδιά Μου έπεφταν σε αποστασία, Εγώ, ο Κύριος, ερχόμουν μέσ’ από πολύ αδύναμα όργανα για να τους δώσω την προειδοποίησή Μου και να τα επαναφέρω σε Μένα. Εγώ, ο Θεός, εργαζόμουν πάντα με τον ίδιο τρόπο. Κατέβαινα σαν Πέλεκυς για να σπάσω τις πέτρες, για να σπάσω τη σκληρή κρούστα που καλύπτει την καρδιά της Δημιουργίας Μου. Φανερωνόμουν πάντα, κάθε φορά που η Δημιουργία Μου χρειαζόταν τη βοήθειά Μου, ή κάθε φορά που έπεφτε πολύ χαμηλά, που έφτανε σχεδόν στις πύλες του Σατανά. Βασούλα Μου, μέσ’ απ’ όλο το μήνυμά Μου Ειρήνης και Αγάπης καλώ, καλώ και τελικά φωνάζω δυνατά με μεγάλη αγωνία σε όλους σας να επιστρέψετε σε Μένα και να μετανοήσετε. Φωνάζω δυνατά μέσα σ’ αυτή την ερημιά, αλλά η Φωνή Μου αντηχεί σαν ηχώ, αντηχεί στο κενό…

    Αν Με ακούγατε μόνο και ανοίγατε τις καρδιές σας, για να σας γιατρέψω! Έρχομαι μέσα σ’ αυτή τη Μεγάλη Ερημιά σε αναζήτηση των λουλουδιών που Μου απέμειναν, αλλά σκοντάφτω σε πέτρες μόνο, τη μια μετά την άλλη… Κοιτάζω ολόγυρά Μου με μεγάλη ελπίδα, αλλά το μόνο που βρίσκω είναι αγκάθια και βάτους που ξεσχίζουν Eμένα καθώς και τους λιγοστούς που Με αγαπούν. Ψάχνω για αγάπη, αλλά βρίσκω μίσος. Ψάχνω για παρηγοριά, αλλά δεν βρίσκω καμμιά. Διψώ για συμπόνοια, αλλά βρίσκω μόνο κοροϊδία. Δεν βρίσκω αγάπη, δεν βρίσκω ελπίδα, ούτε πίστη σ’ αυτή τη γενεά 1, γιατί έπαψε να Με λατρεύει. Όλοι οι φόβοι Μου έγιναν πραγματικότητα! Ω, γενεά, χωρίς καμμιά απολύτως πίστη! Καμμιά ελπίδα! Καμμιά αγάπη!

    Πάψατε να Με λατρεύετε και το Άγιο Όνομά Μου δεν έχει τώρα καμμιά σημασία για σας! Ναι, το Όνομά Μου δεν έχει κανένα νόημα για σας… Αν είχατε ακολουθήσει τους Δρόμους Μου και ακούσει τα καλέσματά Μου, όλη αυτή η ερημιά δεν θα υπήρχε. Ζητώ απ’ αυτούς που Με αγαπούν, να προσεύχονται για τους αδερφούς τους που δεν Με αγαπούν. Μην επαναλαμβάνετε τα λάθη που έκαναν οι πρόγονοί σας τη μέρα της Αποστασίας, αυτή τη μέρα του Πειρασμού μέσα στην ερημιά. Τα πράσινα λιβάδια Μου του παλιού καιρού κείτονται άγονα κι ερημωμένα και το μικρό Μου ποίμνιο χτυπήθηκε από τους ίδιους του τους ποιμένες, που το σκόρπισαν… Γιατί Με προκαλείτε; Γιατί; Kάθε γενεά που Με απώθησε, τιμωρήθηκε.

    Όμως το πνεύμα σας είναι πονηρό, αφού δεν παύετε να εξαπατάτε τους εαυτούς σας και νομίζετε ότι ενεργείτε καλύτερα από τους Φαρισαίους, λέγοντας: «αν ζούσαμε τότε, δεν θα είχαμε ποτέ λάβει μέρος στα κακά τους έργα, η πίστη μας θα μας είχε σώσει!». Σήμερα σας λέω το εξής: «Με δέχεστε όχι πολύ διαφορετικά από εκείνες τις μέρες που ήμουν ανάμεσά σας ενσαρκωμένος. Πολλοί από σας έχουν καταδικάσει τα μηνύματά Μου 2, προτού καν μάθουν περί τίνος πρόκειται!! Κόρη, ήρθα κοντά τους, μέσα στην ερημιά τους, να τους πω, ότι είμαι ο Μεσσίας που περίμεναν, αλλά δεν Με πίστεψαν, Με απέρριψαν και Με καταδίωξαν, σταυρώνοντάς Με. Σήμερα, το Άγιο Πνεύμα Μου σας πλησιάζει μέσα στο σκοτάδι σας, αλλά αποτυγχάνετε να φθάσετε τα Έργα Του, εξαιτίας της ανυπακοής σας και της ροπής στην αμαρτία που έχει συσσωρευτεί μέσα σας. Η ερήμωση της εποχής σας έχει ξεπεράσει κάθε άλλη ερήμωση. Γιατί εκπλήσσονται, πλήττουν κι ενοχλούνται με το Πνεύμα Μου, που κατεβαίνει για να τους φωτίσει; O λήθαργός τους έχει δημιουργήσει τη μια έρημο μετά την άλλη! Τη μια πέτρα μετά την άλλη! Πόσο πνίγομαι και ασφυκτιώ, παρατηρώντας τα λίγα λουλούδια Μου να ποδοπατούνται απ’ αυτόν τον ανυπόταχτο λαό!

    TΟ ΆΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ
    http://www.tlig.org/el/messages/1088/
    Ειρήνη σε σένα. Ιδού 1, ο Νυμφίος σκύβει πάνω σου για να σου ψάλλει την Ωδή Του και να σου μεταδώσει λόγια Ζωής. Είμαι το Πνεύμα της Αλήθειας που εκπορεύεται από τον Πατέρα και στέλνεται από τον Υιό, τον Ιησού Χριστό. Είμαστε μια Ουσία, μια Δύναμη και μια Γνώση++

    • Ο/Η Po λέει:

      Κύριε eyesoftheallseeing…
      Αυτά ποιος τα έγραψε, θεός ή άνθρωπος;
      Το άγιο πνεύμα ίσως;
      (βρε τι τραβάμε)

  35. Ο/Η eyesoftheallseeing λέει:

    ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΥΤΟΥ
    http://www.tlig.org/el/messages/934/

    http://www.tlig.org/el/messages/944/
    ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΝΑ ΣΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ
    Είμαι η Ανάσταση και θα αναστήσω όλα αυτά που έγραψα με το χέρι σου, ώστε όλοι να πιστέψουν ότι η «Αληθινή Εν Θεώ Ζωή» δεν γράφτηκε από άνθρωπο αλλά από το Πνεύμα της Χάριτος. Σκοτάδι και απελπισία δεν θα νιώσεις, γιατί σε έχω κρύψει στην Ιερή Μου Καρδιά. Μικρή Μου ψυχή, κάνε να ακουστεί η Μεγαλόπρεπη Φωνή Μου και μη σε τρομάζει ο θόρυβος που γίνεται γύρω σου. Τα χείλη του Πατέρα Μου ξεχειλίζουν από θυμό και η οργή Του θα φανερωθεί με λάμψη καταλυτικής φωτιάς. Άλλωστε, το ανήγγειλε πριν από λίγο καιρό, μέσω της Μητέρας σου, στην αγγελιαφόρο 1 της Ακίτα. 2

    http://www.tlig.org/el/messages/1089/
    Φύτεψα ένα Αμπέλι και το ονόμασα: Αληθινή εν Θεώ Ζωή. Δεν το φύτεψα ψηλά στα βουνά αλλά στους κάμπους για να είναι προσιτό σε όλους. Έφτασε ο καιρός της τιμωρίας, ο καιρός της ανταπόδοσης. Κατέβηκα στο Αμπέλι Μου και καθώς το διέσχιζα, Μου κόπηκε η ανάσα και πήρα βαθιά αναπνοή, γεμάτος θλίψη. «Αυτός είναι ο τόπος όπου έπρεπε να υπάρχουν χιλιάδες αμπέλια;» Κρυμμένος κάτω από τα αμπέλια πρόσεξα μια άλλη ανάπτυξη, αγκάθια και τριβόλια, που όλα τους πνίγανε τα αμπέλια Μου. Και τότε, μια φωνή ακούστηκε από κάτω από τα αμπέλια: «Α, τώρα μπορώ να χτίσω ο ίδιος έναν επιβλητικό τόπο και να ξεπεράσω τους άλλους». Γεμάτος αγανάκτηση, πρόσταξα την απεσταλμένη μου να βγάλει μια απόφαση με την οποία την εξουσιοδοτώ να ξεριζώσει όλα αυτά τα αγκάθια και τα τριβόλια που μαστίζουν επίμονα τα αμπέλια Μου.
    Εγώ είμαι ο Φύλακας του Αμπελιού και θα μπαίνω στο Αμπέλι Μου όποτε θέλω για να ελέγχω την εξέλιξή του. Τους έδειξα την Βασιλεία Μου και τους δίδαξα τη Γνώση των ιερών πραγμάτων, αλλά δεν Μου ανταπέδωσαν όλες τις χάρες που τους έδωσα. Τους ανέθρεψα αλλά δεν ήταν ικανοποιημένοι με την τροφή που τους έδινα. Τους έδωσα να πιουν, αλλά από την ανοησία τους το αντικατέστησαν με υδράργυρο, ανταλλάσσοντας τη Δόξα Μου με τη δική τους. Αν και είπαν κάποτε: «Δεν θα ανταλλάξω τη δόξα του Θεού με καμιά άλλη», ωστόσο αντάλλαξαν τη Δόξα Μου με τη δική τους δόξα. Στη θέση τους θα φυτέψω τώρα τους ταπεινούς. Η υπερηφάνεια δεν πλάστηκε για τον άνθρωπο. Για τι πράγμα μπορεί να περηφανεύεται το χώμα και η στάχτη;
    Κι Εγώ, θα συνεχίσω με το Άγιο Πνεύμα Μου να σε επισκέπτομαι με τον ήρεμο αυτό τρόπο, όπως το αίμα κιλά συνεχώς στις φλέβες χωρίς να ακούγεται εξωτερικά, με τον ίδιο τρόπο θα σε επισκεπτόμαστε κι Εμείς. Μείνε αποκλεισμένη μέσα Μου, Βασούλα Μου. IC

    • Ο/Η Po λέει:

      Βοήθειά σας.
      Μπα σε καλό σας, ανατρίχιασα.
      Μα, τόσες τεκμηριωμένες αλήθειες μαζεμένες, πως να αντέξει κανείς.

  36. Ο/Η eyesoftheallseeing λέει:

    ΕΙΜΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΜΟΥ

    http://www.tlig.org/el/messages/426/

    -Παιδί μου, είμαι τώρα στον Kαιρό του Eλέους, δεν παρατήρησες πώς εκχέεται το Πνεύμα της Xάριτός Mου επάνω σας; Tώρα είναι που πρέπει να μετανοήσετε, τώρα είναι καιρός ν’ αλλάξετε τη ζωή σας. Nα προσεύχεστε αδιάλειπτα, να προσεύχεστε με αγάπη. Mην επιμένετε στην ανταρσία, γιατί η φοβερή Ώρα της Δικαιοσύνης θα έρθει σύντομα, να είστε έτοιμοι τότε να Mε αντικρίσετε σαν Kριτή. Kόρες και γιοι Mου, είναι πολύς καιρός τώρα που σας ελευθέρωσα από τις αλυσίδες που σας έδεναν με το θάνατο και με μεγάλη συμπόνια σάς πήρα πίσω, σας λύτρωσα από τον πονηρό, σας έδειξα την Kαρδιά Mου και πόσο τρυπημένη ήταν από τους προγόνους σας. Θυσιάστηκα για να σας ελευθερώσω. H γενεά σας Mε προκαλεί συνεχώς, κι ωστόσο Eγώ, από μεγάλο οίκτο, αφήνω το Πνεύμα της Xάριτός Mου να σας υπενθυμίσει τις εντολές Mου. Tο Έλεός Mου σήμερα απλώνεται από τη μία άκρη της γης στην άλλη. Aκούστε τη σημερινή Φωνή Mου, δεχθείτε το σημερινό Mου Έλεος. Σας ζητώ σοβαρά να προσεύχεστε με την καρδιά σας. Nηστεύετε, μετανοείτε, αγαπάτε ο ένας τον άλλο, ανακαινισθείτε σε μια τελείως νέα γενιά, για να δείξω τη Δόξα Mου διαμέσου της μεταμόρφωσής σας.

    ΠΑΤΜΟΣ – ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ
    http://www.tlig.org/el/messages/428/
    -Ξυπνήστε! Aγαπημένοι, είμαι ο Σωτήρας σας, ο Eσταυρωμένος, ο Λυτρωτής σας. Nιώστε την Aγάπη Mου. Προς χάριν σας ήρθα, για ν’ αυξήσω την αγάπη σας και να ελαττώσω το κακό, ήρθα για να εφοδιάσω την ψυχή σας με ό,τι της λείπει. Mην έχετε φόβο, παιδιά Mου, δεν είμαι Γενναιόδωρος; Δεν είμαι ο Ύψιστος; Έχετε, λοιπόν, εμπιστοσύνη, γιατί είστε στα χέρια του Πατέρα σας. Eγώ, η Aγία Tριάδα, είμαι Ένα. Eγκαταλειφθείτε πλήρως στα χέρια Mου και επιτρέψτε Mου να σας διαπλάσω σε Zωντανές Στήλες Φωτός. Eπιτρέψτε Mου να μοιραστώ ό,τι έχω μαζί σας. Σας αγαπώ!

    Aγαπημένοι, το φως σ’ αυτό το σκοτεινό κόσμο τρεμοσβήνει γιατί ο πονηρός σβήνει το λιγοστό φως που απομένει τώρα σ’ αυτόν τον κόσμο. H γενεά σας απολαμβάνει ανελέητα ν’ αποκαλεί το κακό καλό και το καλό κακό. Xωρίς κανέναν οίκτο βλασφημούν αδιάκοπα το Άγιο Όνομά Mου, πανέτοιμοι ν’ αντικρίσουν το κακό και να γονατίσουν στα πόδια του. Πόσο υποφέρω που τα παρατηρώ όλ’ αυτά! Nιώστε την Iερή Mου Kαρδιά πόσο ραγισμένη είναι, πόσο ματώνει, βλέποντας αυτή τη νεκρή γενεά να πασχίζει να κόψει τον ομφάλιο λώρο της, που είναι δεμένος μ’ Eμένα, για να μπορούν με χαρά να αυτοαποκαλούνται «Άθεοι», για να μπορούν να λένε «δε χρειάζεται να σκεπτόμαστε σε ποιον ανήκουμε, βλέπετε, είμαστε απελευθερωμένοι. Θα πάμε να χτίσουμε έναν Πύργο της Bαβέλ, δεν το έχουμε κάνει και άλλοτε; Γιατί να είμαστε προσκολλημένοι στο Θεό; Tι κερδίζουμε με το Nόμο Tου;» Kάνουν όλ’ αυτά τα πράγματα γιατί ποτέ δε γνώρισαν ούτε τον Πατέρα, ούτε Eμένα. H πλειοψηφία αυτής της γενεάς είναι λάτρες του Bάαλ. Nαι, είναι απόγονοι των προγόνων τους, που λάτρευαν ψεύτικους θεούς. Tο μόνο που κάνουν είναι να φθείρουν την ψυχή τους γιατί έχουν κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον οποίο ήταν δεμένοι μ’ Eμένα και που έτρεφε την ψυχή τους… Kατευθύνονται θεληματικά προς την αιώνια καταδίκη, προσβάλλουν το Άγιο Όνομά Mου και Mε προκαλούν εσκεμμένα.

    Eλάτε, σας φώναξα και Mε ακούσατε. Eίμαι ο Kύριός σας κι εσείς ο Λαός Mου, οι δικοί Mου. Δεχθείτε Mε με αγάπη και ειρήνη. H γη είναι μολυσμένη κάτω από τα πόδια αυτής της γενεάς, γι’ αυτό το λόγο το Kαθαρτήριο Πυρ Mου θα κατέβει από τον ουρανό να καθαρίσει το μαυρισμένο χώμα. Aνυψώστε την ψυχή σας σ’ Eμένα και γίνετε ένα μαζί Mου, έχετε την Eιρήνη Mου. Σας ευλογώ όλους καθώς και ό,τι φέρατε για να ευλογηθεί. O στεναγμός Mου είναι πάνω σε κάθε εικόνα και θρησκευτικό αντικείμενο. Nα είστε ένα. ΙΧΘΥΣ

    ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ

    http://www.tlig.org/el/messages/550/
    Πρώτη εντολή
    Η Γραφή λεει: δεν θα έχεις άλλους θεούς από Μένα – μην ακολουθείς άλλους θεούς, θεούς λαών γύρω σου. Οι άνθρωποι όμως παρέβησαν την πρώτη Εντολή του Πατέρα Μου δηλώνοντας ανοιχτά την ελευθερία τους με τη βοήθεια και την ενθάρρυνση των μαύρων θηρίων, πάνω στα κεφάλια των οποίων θα πέσει το αίμα πολλών.

    • Ο/Η Po λέει:

      «Παιδί μου, είμαι τώρα στον Kαιρό του Eλέους, δεν παρατήρησες πώς εκχέεται το Πνεύμα της Xάριτός Mου επάνω σας;»
      Το παρατήρησα. 😦
      συνεχίστε να με παρακινείτε.
      Είστε Άγιος!
      (έχετε offshore?)

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Άγιος ή Πατριώτης χωρίς offshore δεν γίνεται.

        http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=747:-off-shore&catid=77:paideia&Itemid=177

        Εκκλησία ΑΕ: Ποινική δίωξη για μπίζνες με off shore

        .
        Μέσα στο πλαίσιο ασυδoσίας που ευνοεί η φορολογική ασυλία που απολαμβάνει η Εκκλησία από το δικομματικό σύστημα και με την ανοχή των κυβερνήσεων στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, στην προσπάθεια τους να ψαρέψουν ψήφους, ένα ακόμα σκάνδαλο που σχετίζεται με την εκκλησιαστική περιουσία καταλήγει στην άσκηση ποινικής δίωξης.
        Συγκεκριμένα, ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων άσκησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράϊκου, για τη σκανδαλώδη εκποίηση εκκλησιαστικής περιουσίας στη Βουλιαγμένη, η οποία κατέληξε μέσω οδοκαθαριστή σε off shore.

        Η υπόθεση αφορά έκταση 4 στρεμμάτων στο «Λιμανάκι Μαλτσινιώτη» στη Βουλιαγμένη, η οποία μέσα σε λιγότερο από μία ώρα πουλήθηκε διαδοχικά έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ σε οδοκαθαριστή του Δήμου Βουλιαγμένης με μισθό περί τα 1.300 ευρώ και από τον δημοτικό υπάλληλο σε τρεις offshore εταιρίες με «καπέλο» 1,5 εκατ. ευρώ.

        Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε μετά από ένα χρόνο προκαταρκτικής εξέτασης αφορά απιστία σε βάρος του Δημοσίου, ηθική αυτουργία σε αυτή, άμεση συνέργεια και ψευδή βεβαίωση σε βάρος ΝΠΔΔ. Ωστόσο το ενδιαφέρον της δικαιοσύνης έχει στραφεί στην αναζήτηση και στο άνοιγμα των λογαριασμών των φυσικών προσώπων που κρύβονται πίσω από τις off shore, προκειμένου να ελεγχθεί το ενδεχόμενο ξεπλύματος μάυρου χρήματος.

        Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του capital.gr «το βασικό σημείο που εστιάζει η δικαστική έρευνα είναι αφενός η διπλή αγοραπωλησία και αφετέρου το γεγονός ότι αυτή έγινε με τη μέθοδο της συμβιβαστικής εκποίησης κι ενώ είχε υπάρξει σφοδρή δικαστική αντιδικία μεταξύ του αγοραστή και της εκκλησίας η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε λήξει υπέρ της εκκλησίας με αποτέλεσμα να έχει εκδιωχθεί από το χώρο ο δημοτικός υπάλληλος».

        Έτσι λοιπόν η σπουδή της εκκλησίας να προχωρήσει στην σε βάρος της «συμβιβαστική» εκποίηση, αφού θα μπορούσε να περιμένει να λήξει οριστικά υπέρ της η υπόθεση και να προχωρήσει απαλλαγμένη από τον «καταπατητή» σε ανοιχτό διαγωνισμό και να επιτύχει σαφώς υψηλότερο τίμημα προκαλεί ερωτηματικά.
        __________

        Tραπεζίτης της ρωσικής Εκκλησίας διώκεται από την Ιντερπόλ

        http://www.pokrov.org/interpol-declares-hunt-former-church-banker/

        Interpol Declares Hunt for Former ‘Church Banker’

        Author: Alexey Eremenko

        Date Published: 11/27/2014

        Publication: The Moscow Times (Moscow, Russia)

        Pugachyov, 51, fled Russia in 2011 after his bank was declared bankrupt. Denis Grishkin / Vedomosti

        A once-prominent Russian banker with ties to the Kremlin and the Russian Orthodox Church has been put on Interpol’s wanted list, according to the police organization’s site.

        Sergei Pugachyov (Pugachev in Interpol’s spelling) is wanted by Russian prosecutors for “misappropriation or embezzlement,” Interpol said on its website.

  37. Ο/Η eyesoftheallseeing λέει:

    EIMAI H EΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΓΥΡΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
    ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΜΟΥ ΣΕ ΟΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
    http://www.tlig.org/el/messages/594/
    +++Έχετε μετατρέψει τον Οίκο Μου σε οίκο εμπορίου, αυτόν τον Οίκο που όφειλε να είναι οίκος προσευχής! Εσείς όμως τον μετατρέψατε σε άντρο ληστών!

    Αν είμαι όπως λέτε 5 «ο Άγιος των Αγίων», πού είναι τότε η τιμή που Μου οφείλετε; Αν είμαι πράγματι ο Κύριός σας, πού είναι ο σεβασμός Μου; πού είναι η λατρεία Μου και το θυμίαμά Μου; Πού είναι η ευλάβειά Μου; Γιατί δεν μπορείτε να διακρίνετε τα σημεία των Καιρών; Γιατί δεν μπορείτε να κατανοήσετε τα Ουράνια πράγματα; Γιατί δεν πιστεύετε πια στα Μεγαλεία Μου; Γιατί διώκετε τους Άβελ Μου και τους Ιακώβ Μου; αν όχι φανερά στα κρυφά; Εμφανίζομαι, καθώς και η Αγία σας Μητέρα και φανερωνόμαστε μέσα από ψυχές σε πολλά έθνη, αλλά οι εκδηλώσεις Μας σας κουράζουν και μάλιστα σας εξοργίζουν. «Τι βαρετά που είναι όλ’ αυτά» λέτε 6, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε καταλάβει τα Ουράνια πράγματα, όπως οι Άβελ Μου και οι Ιακώβ Μου. Όχι, δεν έχετε καταλάβει την Αγάπη Μου, ούτε την ευλάβεια που οφείλετε στη Μητέρα Μου. Καλείτε στην πίστη και στηρίζεστε στη δική σας δύναμη, στη δική σας αυθεντία και στη δική σας διαλεκτική ικανότητα, ενώ η Φωνή Μου που καλεί σήμερα τους αμαρτωλούς σε μετάνοια, ενοχλεί τ’ αυτιά σας.

    Όταν ο ήλιος της Δικαιοσύνης λάμπει ξαφνικά με βάλσαμο στις ακτίνες του, αρνείστε το Δώρο Μου που σας προσφέρεται σήμερα στη σκοτεινή σας εποχή. Ως πότε θα δέχομαι τις επανειλημμένες σας διώξεις; Ως πότε θα θυσιάζω, χρόνο με το χρόνο, τους Άβελ Μου και τους Ιακώβ Μου, που είναι το θυμίαμα των θυσιαστηρίων Μου και οι στιβαροί στύλοι της Εκκλησίας Μου; Κλείσατε τ’ αυτιά σας στη Φωνή Μου για ν’ ακούσετε μόνο τη δική σας. Εμποδίσατε πολλούς να γευθούν τους καρπούς των Νέων Μου Αμπελώνων, γιατί ο Σατανάς σάς κυρίεψε και παγίδεψε το πνεύμα σας, και να, άλλοι πληρώνουν για τα κρίματά σας 7. Άλλοι πληρώνουν για τη ματαιοδοξία σας και την αφροσύνη σας, για να σας σώσουν. Κάθε μέρα, αυτές οι γενναιόδωρες ψυχές σάς προσφέρουν το μάγουλό τους, για να ραπιστούν, να εξευτελιστούν και να βασανιστούν, για χάρη σας. Αυτές οι γενναιόδωρες ψυχές πληρώνουν με το ίδιο τους το αίμα, για να σας σώσουν.

    Περιμένω να σας ακούσω, αλλά δεν λετε αυτό που θάπρεπε, δεν μετανοείτε, αντίθετα ξεστρατίζετε καθώς συνεχίζετε το δρόμο σας, παρασύροντας πίσω σας εκατομμύρια ψυχές. Επιδιώκετε θέσεις και εξουσία και όχι την κατάκτηση και σωτηρία των ψυχών, αλλά θα πέσετε… Και αυτή η συνεχής αποστασία θα λήξει… Και μέσα σε σας, Άβελ Μου και Ιακώβ Μου, θα ανοικοδομήσω τα θυσιαστήριά Μου που κάποτε υπήρχαν, αλλά που τώρα είναι ερείπια. Θα κάνω να ξεχυθούν από μέσα σας ποτάμια κρυστάλλινου νερού και η μαρτυρία σας θα είναι καρποφόρα, γιατί αυτό το νερό θα αναβλύζει από την Πηγή Μου. Και σαν δένδρα ζωής που φυτρώνουν κοντά σ’ αυτό το Άγιο Ποτάμι, τα παιδιά Μου θα ευημερούν από τη μαρτυρία σας.

    Θάρρος, παιδιά Μου, δεν σας εγκατέλειψα, ούτε σας ξέχασα. Όποιος ζει ενωμένος με Μένα θα νιώσει την Αγάπη Μου, όποιος τρέφεται από Μένα δεν θα αποκοπεί για να πεθάνει. Όποιος παραμένει ενωμένος με Μένα, θα ζήσει. Εγώ, ο Νυμφίος, έρχομαι να σας νυμφευθώ με την Ειρήνη Μου και την Αγάπη Μου και να σας θυμίσω ότι από την Αρχή ήσασταν δικοί Μου.
    ΑΡΧΩ

    • Ο/Η Po λέει:

      Αγαπητέ ιεροκήρυκα, αυτό είναι το τελευταίο σου κήρυγμα εδώ.
      ΟΚ;
      Δεν υπάρχει περίπτωση να γεμίσουμε το χώρο με άλλα σκουπίδια.

      • Ο/Η triune-love λέει:

        Κόρη Μου, γράφε: «όταν θα ανοίξω την έκτη σφραγίδα, θα γίνει σεισμός μεγάλος και ο ήλιος θα γίνει μαύρος σαν πένθιμο ρούχο, το φεγγάρι θα γίνει ολόκληρο κόκκινο σαν αίμα και τα αστέρια του ουρανού θα πέσουν στη γη σαν τα άγουρα σύκα που τα ρίχνει η συκιά όταν τη φυσάει δυνατός άνεμος. Ο ουρανός θα εξαφανιστεί σαν μια περγαμηνή που τυλίγεται και όλα τα βουνά και τα νησιά θα μετακινηθούν από τη θέση τους. Τότε οι βασιλιάδες της γης και οι κυβερνήτες, οι στρατηγοί, οι πλούσιοι και οι δυνατοί, όλοι, δούλοι και ελεύθεροι, θα κρυφτούν στις σπηλιές και στα βράχια των βουνών και θα πουν στα βουνά και στους βράχους: Πέστε πάνω μας και κρύψτε μας απ’ Αυτόν που κάθεται στο θρόνο και από την οργή
        του Αρνίου. 6
        Γιατί η Μεγάλη Ημέρα της Κάθαρσής Μου έρχεται σύντομα επάνω σας και ποιος θα μπορέσει να επιζήσει; Όλοι σ’ αυτή τη γη θα πρέπει να εξαγνιστούν, όλοι θα ακούσουν τη Φωνή Μου και θα Με αναγνωρίσουν ως το Αρνίο. Όλες οι φυλές και όλες οι θρησκείες θα Με δουν μέσα στο εσωτερικό τους σκοτάδι, αυτό θα δοθεί σε όλους σαν μυστική αποκάλυψη για να φανερώσει το σκοτάδι της ψυχής σας. Όταν θα δείτε το εσωτερικό σας σ’ αυτή την κατάσταση χάριτος, θα ζητήσετε να πέσουν πάνω σας τα βουνά και οι βράχοι. Το σκοτάδι της ψυχής σας θα είναι τέτοιο που θα νομίζετε ότι ο ήλιος έχασε το φως του και το φεγγάρι έγινε κόκκινο σαν αίμα. Έτσι θα σας φανεί η ψυχή σας, αλλά στο τέλος, θα Με δοξολογήσετε. Αν ένας ξένος βρεθεί στο δρόμο σας και σας πει ότι η τροφή 7 που σας έδωσα είναι αχρεία, μην τον ακούσετε, ακούστε τη γλώσσα της Ιερής Μου Καρδιάς, τη γλώσσα του Σταυρού Μου. Η πιστότητά σας στην Ιερή Μου Καρδιά ας ανθίσει πάλι, αφιερωθείτε όλοι στην Ιερή Μου Καρδιά και την Άμωμη Καρδιά της Μητέρας σας.

        Θα σας επισκεφθώ πάλι, μικρά Μου παιδιά. Θάρρος λοιπόν φίλοι Μου, διώκεστε αλλά μόνο από τον κόσμο. ΣΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΜΟΥ; ΧΑΡΕΙΤΕ! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΜΕΝΑ. ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΑΓΑΠΑΤΕ; ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΩ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΣΑΣ. ΓΙΝΑΤΕ ΘΕΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΣΑΣ; ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΑ ΚΙ ΕΓΩ, Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΑΣ. Δεν είστε περισσότερο από Μένα, τον Κύριό σας. Οι κρυφές Μου προθέσεις φανερώνονται τώρα, στους ληθαργικούς σας καιρούς.

  38. Παράθεμα: Η συνενοχή των Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ στο σκάνδαλο του μαύρου ιερού χρήματος | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  39. Ο/Η όσα παίρνει ο Πηνειός λέει:

    http://www.fimes.gr/2011/06/mafia-papades-tsigganoi-alvanoi-larisa/

    Μαφία από ιερείς, τσιγγάνους και Αλβανούς στη Λάρισα

    Ιουν 1, 2011

    Μια ιδιαίτερη μαφία φαίνεται πως είχαν στήσει δύο ιερείς, ένας Αλβανός και ένας τσιγγάνος στα Φάρσαλα στη Λάρισα.

    Συνελήφθησαν εχτές από την αστυνομία με την κατηγορία της τοκογλυφίας οι πέντε άνδρες. Το Θεό τους δεν είχαν οι δύο παπάδες που δάνειζαν με τόκο 500%. Μετά από καταγγελία άλλου ευσεβή παπά ότι τον εκβίαζαν προκειμένου να τους επιστέψει χρηματικό ποσό, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που του είχαν δανείσει.

    Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος, οι προαναφερόμενοι του δάνεισαν 5.000 ευρώ, πριν λίγους μήνες ενώ σήμερα απαιτούσαν να τους επιστρέψει 25.000.

    Η αστυνομική διεύθυνση Λάρισας συνεχίζει τις έρευνες καθώς τα στελέχη της πιστεύουν ότι η υπόθεση κρύβει πολλές παράνομες δραστηριότητες.

    Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 51 φυσίγγια για πυροβόλο όπλο 9Χ19, 15 κινητά τηλέφωνα, 34 κροτίδες, 7.100€, μία συναλλαγματική επιταγή αξίας 12.000€, μία συναλλαγματική επιταγή αξίας 145.000€ στο όνομα του παθόντα και οπτικοακουστικό υλικό καταγραφής ήχου και εικόνας.

    Επιπλέον σε αυτοκίνητο του ενός εκ των δύο παπάδων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 4.300€, δύο συναλλαγματικές 12.000 και 1.500€ αντίστοιχα, στο όνομα του παθόντα και δύο συναλλαγματικές κενές. Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

  40. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο κ.Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ενάρετη Μητρόπολη των Τεμπών:
    ______________

    «Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 15 Μάιος 2016

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Άγιο Αχίλλιο (ΦΩΤΟ)

    Δοξολογία τελέστηκε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας για τον πολιούχο της Λάρισας Άγιο Αχίλλιο στον ομώνυμο περικαλλή Ναο.

    Ακολουθεί η ομιλία του Σεβασμιώτατου στην Δοξολογία:

    Ἐξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε,

    Ἔμπλεως χαρᾶς καί ἀγαλλιάσεως, διά τήν μεγάλην τιμήν τῆς ἐνταῦθα σήμερον παρουσίας Σας, Σᾶς ἀπευθύνω ἐξ ὀνόματος ὅλων, τόν ἐγκάρδιον χαιρετισμόν «ὡς εὖ παρέστητε»…………..».

    κλπ κλπ κλπ

  41. Παράθεμα: Πως ο Αλβανός δεσπότης Λάρισας Πολύκαρπος Μπιθικούκης (Κοκκινοκώλης) γίνεται (κι αυτός) Έλληνας («Δαρδαίος»=Αχλαδαίος) | Ροΐδη και Λασκαράτ

  42. Παράθεμα: 72χρονος μητροπολίτης αρπάζει ζωτικό όργανο για να αποφύγει τον Παράδεισο | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  43. Παράθεμα: Το σκάνδαλο της απόπειρας μεταμόσχευσης στον δεσπότη Λάππα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  44. Παράθεμα: Ιστορίες Ιερής ατιμώρητης Ληστείας και Φοροκλοπής | Ασμοδαιος

  45. Παράθεμα: Κονάνου ιερέως και ρήτορος, γλυκανάλατα φληναφήματα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  46. Παράθεμα: Το παραμύθι της οφθαλμίατρου αγίας Παρασκευής, η οποία αποκεφαλίστηκε στη Ρώμη και στην Ήπειρο | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.