Κονάνου ιερέως και ρήτορος, γλυκανάλατα φληναφήματα

[Η τέχνη να «συμβουλεύεις» τους αφελείς, χωρίς να αγγίζεις τα κοινωνικά προβλήματα»]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Ασχολούμαι με τον κ.Κονάνο, γιατί είναι ένας παπάς με μεγαλύτερη του συνήθους επιρροή στην κοινωνία. Μέσα από το fb του και από τους μηχανισμούς της Εκκλησίας, πουλάει κοπανιστό αέρα στα συνήθη εκκλησιαστικά ακροατήρια, από ότι αντιλαμβάνομαι κυρίως σε χαζοχαρούμενα γυναικάρια και ανασφαλείς νέους, αφού ο κλασσικός κύκλος των ηλικιωμένων, πλην των γηραλέων ενοριτών που έχουν άμεση επαφή μαζί του, δεν διαθέτει πρόσβαση στα social media. Ο κ.Κονάνος είναι αρχιμανδρίτης, δηλαδή παρθένος και άγαμος δια βίου άνδρας, αλλά νιώθει ειδικός ακόμη και ως σύμβουλος γάμου. Το σχετικόν προφορικόν πόνημά του κυκλοφορεί διαδικτυακώς: «Γάμος: Ό,τι καλύτερο σου έχει συμβεί!»-Εφημερίδα Λεμεσός Apr 11, 2019). Ειλικρινά απορώ γιατί δεν παντρεύτηκε να βρει αυτό το καλύτερο.

Αλλού πάλι (όλα όσα εκτίθενται εδώ βρίσκονται εύκολα με απλό «γκουγκλάρισμα») διαβάζουμε: «Ο ιερέας υπόδειγμα γράφει για όσους ντρέπονται να βγουν στην παραλία. Στις 12 Ιουλίου ο πατήρ Κονάνος έγραψε ένα κείμενο στην προσωπική του σελίδα, για όλους όσοι ντρέπονται να βγουν στην παραλία επειδή δεν έχουν τέλειο σώμα». Διερωτώμαι πάντως αν ο ίδιος εμφανίζεται με μαγιό, αφού οι ιερείς δεν το συνηθίζουν, λες και ντρέπονται για το σώμα τους.

Ως νέος Αριστοτέλης, ασχολείται και με τη φιλία: «Να’ χεις δυο τρεις καλούς φίλους, το τέλειο! Που να μπορείς να τους βλέπεις, να τα λέτε, να μοιράζεστε πράγματα, να τρώτε, να βλέπετε ταινίες, να ανοίγεστε όσο περισσότερο γίνεται, να μιλάτε χωρίς φίλτρα και υπεκφυγές». Πέρα από την ευτελή χρήση της έννοιας της τελειότητας, δίκην χαρούμενου εφήβου, έχω δυο ερωτήματα επί του προηγουμένου: Γατί οι ιερείς δεν πηγαίνουν, σχεδόν όλοι τους, στον Κινηματογράφο και πόσο άνετα, εννοεί ο κ. σύμβουλος της νεότητος, πως πρέπει να μιλούν οι νέοι μεταξύ τους; Όπως ας πούμε οι μητροπολίτες στην Ιερά Σύνοδο; («Αγίων» μ π ι ν ε λ ι κ ί ω ν Απάνθισμα») : «Ακούστε πώς στόλιζαν τους εν Χριστώ αδελφούς τους: «Αρσενική πόρνη, πουστόγερος, .. έκφυλος, κίναιδος, αρχικίναιδος, πισωγλέντης, γυναικωτός, λούστρος, .. πόρνος, μιζαδόρος, … τρέμων από τα οπίσθια, πορνικό στοιχείο, …κλέφτης χηρών και ορφανών, κλέφτης των παγκαριών, … θαμών δυσόσμων νεανικών δωματίων, .. πόρνη αδερφή, … γυνή που γυρίζει μονίμως τα οπίσθια, βιτσιόζος, ..αδελφάτο… «Γανυμήδης», μαύρος ως πίθηκος, ανίκανος και ανώμαλος, τσαρλατάνος, …. βοθρώδης, δαιμονοκρατούμενος, …. σατανικό καρκίνωμα της Εκκλησίας, …φουκαριάρης που έγινε πάμπλουτος, … πρώην περιπτεριούχος, μούτσος ηλεκτρολόγος ξενοδοχοκαμαριέρης που φόρεσε το ράσο, » («Ποντίκι»-22/3/07).

Για τον κ.Κονάνο δεν υπάρχουν κοινωνικά προβλήματα και συγκεκριμένες ενέργειες-καθήκοντα τν πιστών του, για να λυθούν ή να βελτιωθούν. Όλα λύνονται με χαμόγελα, με νηστείες, με εκκλησιασμούς, με εξομολογήσεις και με προσευχές ή με ανώδυνες, ανόητες και κούφιες συνταγές του τύπου «Μην χαλιέσαι με τίποτα» (κυκλοφορεί ως ηχητικό κήρυγμα στο διαδίκτυο). Πρόσφυγες (ειδικά αυτοί), άστεγοι, τυφλοί, πεινασμένοι, μοναχικοί, ΑΜΕΑ, φυλακισμένοι, άνεργοι είναι ανύπαρκτοι, το πολύ να ξεμπλέκει μαζί τους με ευχές («Ας πούμε μια ευχή για τους άνεργους των ημερών μας»), δηλαδή εκείνοι που ο Χριστός ονόμασε επίσημα αδέλφια του και ζήτησε να τους φερόμαστε όπως θα φερόμασταν σε αυτόν, είναι πιο αόρατοι κι από τα Χερουβείμ. Το μέγα πρόβλημα των ημερών είναι κούφιες οδηγίες ευτυχίας, συνύπαρξης, επικοινωνίας προς αντρόγυνα, φίλους, δύστροπους, μελαγχολικούς κλπ, που λες και δεν μπορούν από μόνοι τους να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα και χρειάζονται τις οδηγίες του μαιτρ Κονάνου.

Προς επίρρωσιν των ισχυρισμών μου, παραθέτω αποσπάσματα από τα (κοινωνιολογικά) άσφαιρα Άπαντα της σαπουνόφουσκας («Βάλε τα λόγια του Χριστού σφραγίδα στην καρδιά σου») του κ.Κονάνου, που είναι λεκτικά μνημεία αφόρητων κοινοτοπιών, αοριστολογιών, γενικοτήτων, που μόνο Κατηχητόπουλα του Δημοτικού ή νοικοκυρές στα πρόθυρα υστερίας θα τα έπαιρναν στα σοβαρά:

Α. «Μη σχολιάσεις κανέναν αρνητικά (σημ.Λασκ. ούτε τους ιερείς που ευλογούν τα γραφεία της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χ.Α. εκφωνώντας και συγχαρητήριους λόγους;), μην κουτσομπολεύεις (σημ.2: ούτε τους ομοφυλόφιλους μητροπολίτες που κάνουν ομοφοβικά ρατσιστικά κηρύγματα;), μην κατακρίνεις (σημ.3: ούτε τους παιδεραστές ρασοφόρους;). Μόνο καλά να μιλάς για όλους (και για τον Κασιδιάρη;) Εξασκήσου σ’ αυτό το δύσκολο. Για να μπορείς να κοινωνάς…..Νήστεψε όσο μπορείς από φαγητά, κι απ’ το χρόνο της τηλεόρασης. Αντί γι’ αυτό, διάβασε αρκετά βιβλία, κάνε προσευχή, πήγαινε Εκκλησία». Ωραία προτροπή λοιπόν, άσε το Κακό να δρα ακατάκριτο.
Β. «Αυτή τη Σαρακοστή μη χαζογελάς. Να χαμογελάς όμως!.. Κι αυτό το χαμόγελο, να βγαίνει με αγάπη, από καρδιά αθώα. Δε χρωστούν τίποτα οι διπλανοί σου να σε βλέπουν μες στη μελαγχολία και να ψυχοπλακώνονται, επειδή είναι Σαρακοστή. Είναι όμως μεγάλη ιεραποστολή να έχεις νόημα στη ζωή! Αυτή τη Σαρακοστή, φτιάξε ένα μυστικό κήπο στην ψυχή σου. Να ‘χεις κάποια πράματα που θα τα ξέρεις μόνο εσύ κι ο Θεός. Μυστικά. Μυστικά δάκρυα ευγνωμοσύνης, μετάνοιας ή χαράς, μυστικές προσευχές, μυστικές ελεημοσύνες, μυστική καλοσύνη. Για να ακούσεις το μπράβο, μόνο απ’ το Θεό και τους Αγγέλους Του. Για να μην ξέρουν οι άνθρωποι ότι προοδεύεις, για να μη ξεχωρίζεις εγωιστικά» (εκτός αν είσαι φιλόδοξο πουλέν της επιρροής του πρύτανη των Μακεδονομάχων Αντώνη Σαμαρά και σε προμοτάρει ο Εξομολόγος σου («Αντιδράσεις για την «προεκλογική» ανάρτηση»).

Γ. «O στόχος μας πρέπει να είναι η κορυφή! Μέσα σ’ αυτό το κέντρο, στην ψυχή σου, δεν υπάρχουν φοβίες. Mόνο απόλυτη χαρά. Ανάπαυση. Ικανοποίηση. Ευτυχία. Ευλογία. Η χάρη του Βαπτίσματος. Όλα τα καλά. Έτσι μπορείς να καταλάβεις τι εννοεί ο Χριστός μας όταν λέει: «Μη φοβάστε τους ανθρώπους που μπορούν να σας πειράξουν μόνο στο σώμα, μα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα στο βάθος σας, στην ψυχή σας. Ακριβώς σ’ αυτό το βάθος προσπαθούμε να φτάσουμε, όταν κάνουμε προσευχή. Για λίγη ώρα πάμε να προσεγγίσουμε αυτή τη σταθερή χαρά. Αν το ’χεις, είσαι μακάριος και μακάρια. Κι είναι σίγουρο ότι με τέτοια δυνατή ψυχή θ’ αντέξεις τη ζωή. Ακόμα ένα καλό που φέρνει αυτή η κατάσταση: Ζεις πολλά χρόνια. Δηλαδή, μακροζωία και μακροημέρευση. Απλή λογική: Οι θλίψεις μάς τσακίζουν, μας λυγίζουν και μας κλονίζουν. Και πού οδηγούν τελικά; Σε χτυποκάρδια! Η πίεση και το ζάχαρο ανεβαίνουν, η ψυχολογία χάλια. Πρόκειται για φθορά. Η υγεία, τα νεύρα, οι αρτηρίες, το κορμί ολόκληρο. Τα πάντα υποφέρουν. Και σε λίγο, να οι άσπρες τρίχες, οι ρυτίδες, τα μαλλιά που πέφτουν, οι βασανιστικές αϋπνίες που δεν σ’ αφήνουν να ξεκουραστείς. Αν, όμως, είχες τη γαλήνη του Χριστού, όλα θα ήταν αλλιώς. Ζήτα το. Κάνε βασικό αίτημα της ψυχής σου αυτήν τη γαλήνη. Να γίνει προσευχή και πόθος σου».

Δ. «Δεν πας μπροστά με τη μουρμούρα. Το λέει κι ο τοίχος! (σημ. φωτ. μαντρότοιχου όπισθεν του ιερέως, με το σύνθημα-εντολή «να χαμογελάς») Χαμογέλα. Όλα στη ζωή είναι ωραία, διότι γίνονται στην ώρα τους, την κατάλληλη στιγμή. Έτσι πρέπει, έτσι γίνεται, ό, τι γίνεται. Όλα είναι ωφέλιμα, αν και όχι ευχάριστα πάντα. Το ότι πονάς, δεν σημαίνει ότι δεν προχωράς. Ο πόνος είναι που σε κάνει να ανθίζεις, να καρπίζεις να ομορφαίνεις. Χαμογέλα, και θα δεις ότι θα σου χαμογελά κι ο Θεός. Δεν πας μπροστά με τη μουρμούρα. Κι αν δυσκολεύεσαι, πάλι χαμογέλα. Η γκρίνια και το παράπονο, δεν θα σε προχωρήσουν. Το χαμόγελο, σα μαγνήτης, φέρνει νέα δώρα. Ο Χριστός ευλογεί αυτούς που απλά χαίρονται, με τα λίγα ή τα πολλά, δεν έχει σημασία. Όσοι άγιοι είδαν τον Χριστό, Τον είδαν Ιλαρό, Φωτεινό, Ήρεμο, Γαλήνιο, να χαμογελά. Διότι Αυτός, ξέρει!! Ότι όλα πάνε καλά!!!».

Ο ψευτομοντερνισμός, η κολακεία του νεανικού ακροατηρίου με κλοπή του λεξιλογίου του («Αν το ‘χεις», «μη χαλιέσαι» κλπ), οι εννοιολογικά ταυτολογικές επαναλήψεις με διαφορετικά λόγια, έρχονται να εμπλουτίσουν την πάγια τιποτολογία, του κηρυγματικού οπλοστασίου της τάχα μου «λόγιας» παπαδοσύνης, που δεν διστάζει να κηρύττει (φωτ.), στο πλευρό ανθρώπων («Ιστορίες Ιερής ατιμώρητης Ληστείας και Φοροκλοπής»), σαν τον σφετεριστή («Οι 200 στολές του πολυφορεμένου μοιχεπιβάτου») Ιγνάτιο της Λάρισας, του αγιασμού των γραφείων της Χ.Α., των ΜΑΤ (Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ), των σκανδαλοποιών ιερωμένων των παγκαριών των Τεμπών («Η εισαγγελέας και το παγκάρι») και άρπαγα απαγορευμένων από την Εκκλησία μοσχευμάτων ζωτικών οργάνων («72χρονος μητροπολίτης αρπάζει ζωτικό όργανο», «Το σκάνδαλο της απόπειρας μεταμόσχευσης»), αναπτύσσων το θέμα «Οι λογισμοί του κόσμου και η γαλήνη του Χριστού.». «…να προσευχόμασθε (sic, βλ. «Αρχιμανδρίτης») ούτως ώστε οι λογισμοί να είναι φωτεινοί όπως το καθαρό κερί που προσφέρουμε στον Χριστό μας».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Ένας Θεολόγος (π.α. ανδριόπουλος-2 Ιουλίου 2019):
ΤΟ «ΕΙΔΩΛΟ ΚΟΝΑΝΟΣ» ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ
«Απογοητεύτηκε», λέει ο «λαός» του κληρικού Ανδρέα Κονάνου, γιατί …πλάσαρε υποψήφιο κόμματος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο fb. Ο «λαός» του π. Κονάνου εξανέστη……Γιατί τους το ‘κανε αυτό ο «γέροντας», …. Ο κληρικός Ανδρέας Κονάνος είναι ίσως ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του εκκλησιαστικού λαϊκισμού. Λιγωτικός συναισθηματισμός, κολακεία των μαζών, θεολογία της ατάκας, χριστιανισμός «του χαμόγελου» τα κύρια χαρακτηριστικά του. Ως αναθρεμμένος στις χριστιανικές οργανώσεις δεν μπορεί να ξεφύγει από την νοοτροπία τους. …… Το point είναι το ίδιο: Η χειραγώγηση του κοσμάκη, …».

This entry was posted in IERES_ATAXIES, Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

27 Responses to Κονάνου ιερέως και ρήτορος, γλυκανάλατα φληναφήματα

 1. Ο/Η του κώλου λέει:

  Τι να μένεις στο σαλόνι του παπά Κονάνου τι να μένεις στο δρόμο. Χαμογέλα η ευτυχία είναι παντού

  http://www.e-motions.gr/p-andreas-konanos-vrisko-ton-theo-pantou-ki-afto-einai-yperocho/

  Π. Ανδρέας Κονάνος: Βρίσκω τον Θεό παντού κι αυτό είναι υπέροχο!
  Posted by emotions | ΣΥΝΕΛΕΞΕΙΣ | 0

  Ο πατήρ Ανδρέας Κονάνος είναι ένας ιερέας από εκείνους που εύχεσαι να βρεθούν στον δρόμο σου. Να τον συναντήσεις, για να εισπράξεις από εκείνον ό,τι πραγματικά χρειάζεται ο άνθρωπος. Αγάπη και κατανόηση. Τίποτα άλλο! Και τα δύο βρίσκονται σε αφθονία στον πατήρ Ανδρέα και οι απαντήσεις του στις «συνελέξεις» θα σας το αποδείξουν.

  (…)

  Όσοι όμως δεν έχετε γίνει μέλη της σελίδας του στο facebook ή δεν έχετε έστω ένα από τα βιβλία του στη βιβλιοθήκη σας για ν’ ανατρέχετε σε αυτό στις δύσκολες ή μοναχικές ώρες, δε θα ήταν υπερβολή να πω πως «χάνετε». Οι λέξεις, αγαπούν πολύ τον πατήρ Ανδρέα κι εμείς αγαπάμε πολύ τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο τις χειρίζεται…

  O Π. Ανδρέας Κονάνος διάλεξε 20 από τις 50 λέξεις μας και μοιράζεται τα συναισθήματά του μαζί μας

  Ακούω με χαρά νέες απόψεις, φρέσκες ιδέες, καινούργια πράγματα, που με πάνε μπροστά και με βγάζουν απ’ το βόλεμά μου. Πιστεύω ότι γι’ αυτό ζω: για να προχωρώ και να πλουτίζω. Κι όλο αυτό, θέλει να είσαι έτοιμος και να αντέχεις το ξεβόλεμα.

  Ενεργώ με αφέλεια και παιδικότητα, γι’ αυτό κι οι γκάφες μου ως τώρα είναι πολλές. Το μόνο καλό, ότι προσπαθώ να βάζω μυαλό απ’ τα πολλά μου λάθη, που μοιάζουν με αλυσίδα τελικά.

  Προσφέρω την αλήθεια του είναι μου, τουλάχιστον στην παρέα μου, χωρίς προσποίηση, θέατρο ή υποκρισία. Δεν μπορώ να το κάνω σ’ όλους. Μα όπου το ζω έτσι, το χαιρόμαστε όλοι. Στους άλλους είμαι κυρίως ο ρόλος μου. Κι είναι δύσκολο, διότι αφήνει κομμάτια στη σκιά μονίμως.

  Ζηλεύω όσους ζουν με τρέλα, με ρίσκο και τόλμη, κάνοντας ακόμα και λάθη. Αξίζει να κάνεις βήματα μπροστά, έστω και λαθεύοντας. Το άλλο, λέγεται βάλτος, στασιμότητα, και μούχλα.

  Διαβάζω βιβλία που με κάνουν να ζωντανεύω, να αγαπώ τη ζωή, να ονειρεύομαι, να ερωτεύομαι, να κλαίω, να γελάω, να κοιμάμαι σαν παιδί. Διαβάζω τα πάντα, όχι μόνο θρησκευτικά βιβλία. Αυτά τα διάβαζα συνέχεια παλιά. Τώρα ήρθε η ώρα και για νέα πράγματα, κι είναι μεγάλη τέχνη να βρίσκω το Θεό παντού. Κι είναι υπέροχο.

  Νοσταλγώ τις μέρες που όλα ήταν σαν καινούργια, και έβλεπα τον κόσμο σαν μια έκπληξη, με έκσταση και χαρά και δεν είχα μάθει τι θα πει ρουτίνα, συνήθεια, κρυσταλλωμένη σκέψη, παγιωμένος λογισμός. Παιδική ηλικία ήτανε.

  Μεθώ με σόδα ή ανθρακούχο, αρκεί να έχω δίπλα μου ωραίους ανθρώπους που θα πούμε αλήθειες και μόνο αλήθειες, κυρίως ψιθυρίζοντας. Πράγματα που ανοίγουν τις καρδιές και βγαίνουν μόνο αλήθειες, χωρίς τυπικότητες, και δήθεν φέρσιμο.

  Σκέφτομαι τρόπους να σταματήσω τη σκέψη μου να δουλεύει τρελά, ώστε να φτάσω σ’ ένα σημείο ησυχίας, ηρεμίας και γαλήνης. Στο βάθος του είναι μου, που οι λέξεις δεν χρειάζονται. Η γλώσσα του μέλλοντος αιώνος, η σιωπή. (αββάς Ισαάκ ο Σύρος)

  Πληγώνομαι όταν νιώσω ότι δεν μ’ αγαπάς γι’ αυτό που είμαι, μα για όσα έχω, χαρίσματα, ικανότητες, λεφτά κλπ. Και δε με θες για μένα, μα για σένα, μόνο για να κάνεις τη δουλειά σου.
  Βασανίζομαι από ανεκπλήρωτες επιθυμίες που ζητούν επιτακτικά κάτι να κάνω, κι όταν τις ταΐζω, πάλι δεν μ’ αφήνουν σε ησυχία, μα όλο μου λένε «θέλω κι άλλο» και ποτέ δεν νιώθουν κορεσμό. Ένα κενό, που δεν γεμίζει.

  Φοβάμαι που μερικές φορές δεν σκέφτομαι πριν μιλήσω, πριν ενεργήσω, πριν προχωρήσω. Και κάνω λάθη, λέω βλακείες, χαλάω σχέσεις. Λόγω παρορμητισμού. Με φοβίζει αυτή η επανάληψη.
  Εμπνέομαι από τα πάντα. Ένα σύνθημα στον τοίχο, μια φράση ενός παιδιού, το χαμόγελο μιας γιαγιάς στο δρόμο, η συμβουλή ενός ταξιτζή, ένα ζευγάρι που φιλιέται, ένας περίπατος στην Αρεοπαγίτου, η μονότονη διαδρομή του μετρό στα έγκατα της γης, που μου θυμίζει τη ζωή μου.
  Κουράζομαι όταν δεν είμαι ο εαυτός μου, όταν με πιέζουν να γελώ χωρίς να θέλω, όταν κάνω παρέα με άτομα που πρέπει να φέρομαι τυπικά, όταν κάνω αγγαρείες, όταν κατεβαίνω στο κέντρο για δουλειές βαρετές, κι όχι για βιβλιοπωλεία και χαλαρά ψώνια.

  Προτείνω σ ‘όλους να ζούνε το Θεό με το δικό τους τρόπο, χωρίς να μπαίνουν σε καλούπια, χωρίς να αντιγράφουν, χωρίς να πνίγονται. Και στους νέους, μετά τα 26 τους, να φεύγουν απ’ το σπίτι και να μένουν μόνοι, για να αρχίζουν να στρώνουν μόνοι το κρεβάτι τους, και να πατούν στα πόδια τους. Και να πηγαίνουν Εκκλησία και … γυμναστήριο.

  Αμφιβάλλω αν υπάρχει ο Θεός με τον τρόπο που Τον πιστεύω, διότι συνήθως δεν πιστεύω στο Θεό της Αγάπης και της Αλήθειας, μα σε δικές μου προβολές και είδωλα που φτιάχνω γι’ Αυτόν. Ένα Θεό φοβικό, ενοχικό, απειλητικό, τιμωρό κι ηθικιστή. Καμία σχέση.

  Απογοητεύομαι όταν βλέπω στην Εκκλησία άτομα που αντί να γίνονται καλά απ’ το Χριστό, γεμίζουν εμμονές, ενοχές, νοσηρή πνευματικότητα που δεν βγάζει οξυγόνο, μα κάτι που απωθεί, τρομάζει και σε γερνάει πριν την ώρα σου.

  Σοκάρομαι όταν με προδίδει ένας φίλος. Όταν μου φέρεται μ’ αχαριστία κάποιος που ευεργέτησα, όταν δεν μ’ ακούει ο Θεός. Το ξέρω, παιδικά όλα αυτά και αφέλειες. Ο ώριμος τα περιμένει όλα αυτά, με ψυχραιμία, χωρίς να ταράζεται.

  Ευγνωμονώ τη ζωή για όλα, το Θεό που μου δίνει το σήμερα με τις τόσες ευκαιρίες, ευγνωμονώ τα λάθη που μου έμαθαν πολλά, όσους με πόνεσαν και μ’ έκαναν να προχωρήσω, έστω με το ζόρι. Η ευγνωμοσύνη αυτή βέβαια, δεν αναβλύζει την ώρα του πόνου, μα αρκετά πιο μετά. Όταν πονώ, δεν ευγνωμονώ, μα νευριάζω και τρελαίνομαι.

  Νιώθω πολύ όμορφα όταν κάθε μία ώρα, σταματώ για 3 λεπτά και κάνω μια μικρή προσευχή για όλους και για όλα. Και μπολιάζω το χρόνο μου με αγάπη, δύναμη, ελπίδα και φως απ’ το Χριστό. Κάθε μια ώρα, τρία λεπτά προσευχή. Είναι μια τέλεια αίσθηση. Κι είναι εύκολο.

  Ανυπομονώ να δω πιο καθαρά το μυστήριο της ζωής, να έρθει η ώρα που η χαρά μου θα κρατά πιο πολύ απ’ τη λύπη, που δεν θα με νοιάζει τι λένε οι άλλοι για μένα, που δεν θα φοβάμαι τίποτα, που θα δω το θάνατο και θα του σκάσω ένα χαμόγελο, που θα κάνω μόνο αυτά που θέλω, μόνο από ευχαρίστηση και χαρά. Μάλλον θέλω να πάω στον Παράδεισο.

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Οταν είδα την φώτο με τον παπά και πίσω του τον τοίχο να γράφει «Να χαμογελάς» δεν αρκέστηκα σε ένα χαμόγελο, αλλά έβαλα τα γέλια. Θυμήθηκα όταν ήμουν έφηβος και είχα αλληλογραφία με κοπέλες πέραν του Ελλαδιστάν – ήταν του συρμού – προκειμένου να τις στείλω φωτογραφία μου, πήγαινα σε ένα φωτογράφο ο οποίος πριν με βγάλει φώτογραφία, άπλωνε πίσω μου μια τεράστια φώτο με κάποιο φυσικό τοπίο.
   Ένα απ’ αυτά που κυριαρχεί στις ρηχές συμβουλές του είναι η προτροπή «να χαμογελάς και θα σου χαμογελάσει κι ο Θεός». Υποψιάζομαι πως κάποιοι έχουν αντίρρηση. Είναι όλοι αυτοί οι Αγιοι, καθώς ακόμη η Παναγία και ο Χριστός. Μάταια, θα αναζητήσεις στις εικόνες που τους αναπαριστούν μια έστω υποψία χαμόγελου. Σοβαροί, στρυφνοί, απειλητικοί.
   Ο παπά Κονάνος, υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει την μοντέρνα πλευρά της Ορθοδοξίας, που δεν θεωρεί τις καθημερινές έγνοιες και ασχολίες των πιστών της σαν δυνάμει αμαρτίες, αλλά τις κατανοεί και μάλιστα αν κάποιος το ψάξει καλλίτερα, θα ανακαλύψει ότι αυτές ήδη είναι ενσωματωμένες στην Ορθοδοξία σαν τρόπο ζωής (μεγάλο ψέμα).
   Γιατί όμως οι ρηχές του συμβουλές, βρίσκουν οπαδούς; Γιατί η ίδια η Ορθοδοξία φροντίζει να εξασφαλίζει οι πιστοί της να είναι άνθρωποι που καθώς τα περιμένουν όλα από τον Θεό, γίνονται ανασφαλείς, φοβισμένοι, αγχωτικοί, ανεύθυνοι και ανίκανοι να παίρνουν πρωτοβουλίες, περιμένοντας από τον ποιμένα ( ιερέα) να τους υποδείξει πώς θα ζούν την καθημερινότητα τους.
   Δηλαδή, ακολουθεί την μέθοδο που λέει ότι πρώτα προξενώ πληγές στην συνείδηση του ανθρώπου και κατόπιν του προσφέρω τις πνευματικές μου συμβουλές για να τον ανακουφίσω. Βέβαια η ανακούφιση γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε η παρουσία του ιερέα να είναι αναγκαία εσαεί: βλάπτω, ανακουφίζω – μολύνω και πάλι από την αρχή.
   Δεν χρειάζεται να προσέξει κάποιος ιδιαίτερα, για να καταλάβει πως οι συμβουλές του π. Κονάνος κινούνται στο επίπεδο ενός αστρολόγου ή μέντιουμ..

   • Ο/Η Σούλα Καραμπουζουκσίδη λέει:


    ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΑΝΟΣ
    343.209 προβολές• 26 Νοε 2011

    balanthsberoia
    Ομιλία του π.Αντρέα Κονάνου.
    121 σχόλια

    Athene Athene
    Πριν από 2 χρόνια
    Δεν υπάρχει πιο θαυματουργό πράγμα από την προσευχή. Αν μπορούσα να σας κάνω να δείτε, μέσα από τα μάτια μου, τα θαύματα που έχω δει να συμβαίνουν κατόπιν προσευχής ευλαβών ανθρώπων, θα λέγατε «αδύνατον» ή «σύμπτωση» ή «λάθος διάγνωση των ιατρών» κ.λ.π. Τα θαύματα γίνονται κάθε μέρα. Όσο πιο κοντά στην πρώτη γραμμή του πυρός παλεύεις, τόσο πιο βέβαιος είσαι για την ύπαρξη, τη δύναμη και την απέραντη αγάπη του Θεού.

    Theo
    Πριν από 2 χρόνια
    Πολύ σωστά οι σκέψεις οι συνεχείς σκέψεις σε αρρωσταινουν και μιλάω εξ ιδίας…Έχω κατάθλιψη κρίσεις πανικού και ιδεοληψια.Ειναι απίστευτο συναίσθημα φρικιαστική.Πολυ κακό πράγμα να μην ελέγχεις το μυαλό σου.Δεν είμαι το παιδί της εκκλησίας κάνω την προσευχή μου κι ως εκεί.Τωρα προσπαθώ να έρθω πιο κοντά στο θεό….Μόνο αυτό πιστεύω μετά από χρόνια θεραπείας και φαρμάκων. Σας ευχαριστώ πολύ πατέρα.

    Asterios M
    Πριν από 2 χρόνια
    Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον ημάς!!!

    Eleni K
    Πριν από 2 χρόνια
    Μακάρι ,να γαληνεψει η ψυχή μας με την ευχή του Ιησού

    evie
    Πριν από 5 χρόνια
    προσευχη! η μοναδικη λυση στα προβληματα μας!

    Antreas
    Πριν από 5 χρόνια
    Πολύ ωραια λογια λογια που μιλάνε στην ψυχή μας

    jj
    Πριν από 5 χρόνια
    Χρυσα λογια, ο Θεος να τον εχει καλα.

    Sofia
    Πριν από 1 χρόνο
    Ποσό μας βοηθάτε με τα βίντεο να είστε παντα καλα! Σας ευχαριστουμε για ολα!!!

    Stavroula
    Πριν από 5 χρόνια
    Μετανοια αγαπητοι μου ας εχουμε ας ειμαστε ετοιμοι ανα πασα στιγμη!!!

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ Β
    Πριν από 1 χρόνο
    μπορεί να σε ηρεμήσει όταν το ακούς 🤗😇

    EΛΕΝΑ Ψ
    Πριν από 4 χρόνια
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡ ΑΝΤΡΕΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΤΕ ΠΟΤΕ….ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ..!!

    Caribo Lavar
    Πριν από 7 χρόνια
    Θείο χάρισμα ομιλίας έχει ο πάτερ Κονάνος. Ευτυχώς που μας τον έστειλε ο Θεός…

 2. Ο/Η Left λέει:

  https://www.imerodromos.gr/o-kyranakis-anarotietai-ti-ratsistiko-eiche-i-epistoli-tis-onned-pentelis/

  Ο Κυρανάκης αναρωτιέται τι ρατσιστικό είχε η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης

  ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 15 Οκτωβρίου 2019

  «Δεν παραπέμπεις στο πειθαρχικό μια κοπέλα, η οποία ως νέα μητέρα, εκφράζει κάποιες ανησυχίες, τις οποίες τις ακούμε όλοι στις τοπικές κοινωνίες. Σίγουρα ο τρόπος που γράφτηκε αυτή η επιστολή θα μπορούσε να είναι πολιτικά καλύτερος», υποστήριξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, κατά τη διάρκεια παρουσίας του σε εκπομπή της ΕΡΤ1 . Με αυτόν τον τρόπο εμφανώς διαφώνησε με την απόφαση της ΟΝΝΕΔ, για την (πρώην πλέον αφού παραιτήθηκε) πρόεδρο την επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης.

  Ο Κ. Κυρανάκης έδειξε να υιοθετεί τα «ερωτήματα» και τις «ανησυχίες» της επιστολής. «Το να λέμε ότι τα ερωτήματα και η ανησυχία είναι ρατσισμός είναι κάτι πολύ χοντρό». Αναρωτήθηκε, μάλιστα, τι ρατσιστικό είχε η επιστολή… (δείτε το σχετικό βίντεο – μετά το 7.10 εδώ).

  Ας θυμηθούμε ορισμένα αποσπάσματα από την επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης και ας… αναζητήσουμε αν υπάρχει κάτι ρατσιστικό (ολόκληρη η επιστολή και η εξέλιξη του θέματος εδώ)!

  «Όλοι γνωρίζουν ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δηλώνουν ψεύτικες ηλικίες ώστε να τύχουν των ευνοϊκότερων ρυθμίσεων ανηλίκων»
  «Ακόμη όμως και ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει ακόμη στην πραγματικότητα ψυχή ανηλίκου; Και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα;».
  «Αν όντως οι μελλοντικοί τρόφιμοι μετανάστες είναι ανήλικοι, θα χρειαστεί να πάνε σχολείο (…) αν είναι παραπάνω ανά τάξη, τότε και τα υπόλοιπα παιδιά είναι καταδικασμένα να μη μάθουν γράμματα. Τα δικά μας παιδιά».
  «Πως θα αντιμετωπίσουμε τα σεξουαλικά πειράγματα των νεαρών μουσουλμάνων έναντι των Ελληνίδων μαθητριών μας που για τα πρότυπα τους τις θεωρούν χαλαρών ηθών λόγω διαφορετικού ντυσίματος»
  «Δε θα δεχτούμε την αλλοίωση του πατρογονικού μας πολιτισμού».

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Εις μάτην τα χρόνια στο λύκειο. Κακός μαθητής. Δε χαμογέλασε ούτε στιγμή, μάλιστα σε κάποιο σημείο της συνέντευξης τα «παίρνει ελαφρώς στο κρανίο». Να επέμβει ο π. Κονάνος (με χαμόγελο εννοείται), να τον επαναφέρει στη τάξη 🙂

   • https://www.efsyn.gr/node/200990

    24.06.2019, 21:41
    Κυρανάκης… «μόνο για Έλληνες»
    efsyn.gr

    Στη γνωστή εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται αναφέρθηκε ο «γαλάζιος» υποψήφιος βουλευτής, Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος του κόμματος της Πειραιώς, σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσει την εξαγγελία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προχώρησε σε μια απολύτως ρατσιστική τοποθέτηση.

    Αναρτώντας στο Twitter τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Reader.gr αναφέρθηκε σε «επίδομα 2000 ευρώ για κάθε ελληνόπουλο» για να λάβει, το εξής ρατσιστικό σχόλιο: «Το πρώτο (σ.σ. την αναφορά στο επίδομα) σβήστε το. Είναι κίνητρο να γεννούν οι γύφτοι (…)».

    kyranakis
    @kyranakis
    ✅Επίδομα 2.000€ για κάθε Ελληνόπουλο ✅Βρεφικά είδη & είδη πρώτης ανάγκης για τη μητέρα με ΦΠΑ 11% ✅Αύξηση αφορολόγητου για κάθε παιδί κατά 1.000€
    🇬🇷Στηρίζουμε τα νέα ζευγάρια να κάνουν τη δική τους οικογένεια στην Ελλάδα. https://bit.ly/2X34tZ5 #Εκλογες_2019

    Κυρανάκης στο Reader.gr: Η κυβέρνηση της ΝΔ θα στηρίξει τις νέες μητέρες
    Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στο Reader.gr.

    Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., απαντώντας στην ρατσιστική λογική του ανώνυμου χρήστη με το ψευδώνυμο «δροσερή πατάτα» έγραψε ότι «το επίδομα θα δίνεται σε ελληνόπουλα».

    Το Twitter του νεαρού πολιτικού γέμισε από σχόλια πολλά από αυτά επικριτικά. Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ «που έδωσε ‘’γραμμή’’ να τον αποκαλούν ρατσιστή» αναρτώντας δημοσίευμα του left.gr με το σχόλιο «πιάσατε πάτο σύντροφοι».

    kyranakis
    @kyranakis
    Έδωσε γραμμή ο ΣΥΡΙΖΑ να με αποκαλούν «ρατσιστή» επειδή θα στηρίξουμε Ελληνόπουλα και Έλληνες γονείς στην πολιτική μας για το δημογραφικό.

    Πιάσατε πάτο σύντροφοι. #Εκλογες_2019

    Οι χορηγοί

 3. Ο/Η Psycho λέει:

  Όξω οι ψυχαναλητές και οι ψυχίατροι.
  Η προσευχή τα λύνει όλα
  Εξομολογηθειτε και προσευχηθείτε
  Όχι στο εξώγαμο σεξ δεν είναι λύση
  Όχι στους ιερείς επιστήμονες ψυχαναλυτές

  https://www.orthros.eu/%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1/2010-10-04-06-27-36/133-psixanalkaileitempl.html

  Ψυχανάλυση καί λειτουργικές ἐμπλοκές

  Πρωτοπρεσβυτέρου Ἰωάννου……
  (….)

  Μέ τό μερίδιο λοιπόν τῆς ψυχῆς πού ἐκχωροῦμε πρός θεραπεία στούς ψυχαναλυτές ὄχι μόνο δέν ἐπιτυγχάνουμε ἴαση ἀλλά ὁδηγοῦμε τούς χριστιανούς σέ μιά πνευματική σχιζοφρένεια ἀφοῦ, μαζί μέ μᾶς, κι ἐκεῖνοι μπερδεύουν τούς ρόλους ἱερέως – ψυχοθεραπευτοῦ καί σταδιακά ἐναλλάσσουν τήν προσελευσή τους πότε ἐδῶ καί πότε ἐκεῖ γιά νά βοηθηθοῦν στά ψυχολογικά τους χωρίς τίποτα νά καταφέρνουν. Καί τί νά ἐπιτύχουν; Ὁ μακαριστός π. Ἀντώνιος Ἀλεβιζόπουλος δόκτωρ φιλοσοφίας καί θεολογίας ἔλεγε ὃτι οἰ ψυχολόγοι γενικά σάν πρότυπο ψυχικῶς ὑγιοῦς ἔχουν τό πεπτωκότα ἄνθρωπο ὄχι τόν ἀγαπῶντα παθόντα καί ἀναστάντα Θεάνθρωπο. Μέ βάση λοιπόν αὐτόν τόν ἄνθρωπο τῆς πτώσεως “κανακεύουν” τή φιλαυτία τῶν ἀναλυομένων κι ὃλα τά πάθη τους. Ἀπό τήν ἐξομολογητική μας πεῖρα γνωρίζουμε ὂτι οἱ περισσότεροι ψυχοεπαγγελματίες παραπέμπουν κάθε ἄνθρωπο μέ προβλήματα σέ σεξουαλική ἐκτόνωση. Τούς ἀγάμους στήν πορνεία, τούς ἐγγάμους στή μοιχεία δείχνοντας ἐτσι τήν ἐξάρτησή τους ἀπό τή φροϋδική θεωρία τῆς λίμπιντο. Τούς παρακινοῦν σέ διαζύγια καί βέβαια παρέχουν τή βοήθεια τους ἀντί παχυλῶν ἀμοιβῶν.
  (….)

  Ἐπειδή ὃμως οἱ ἱερεῖς ἀντιστέκονται σ᾿ αὐτή τή λογική, ὄχι γιά συντεχνιακούς λόγους, ὂπως ὐπονοοῦν μερικοί, ἀλλά γιά νά μήν προδώσουν τήν παρακαταθήκη τῆς ἱερωσύνης τους κι ἐπειδή ἐχουν ἀντίθετη ἐμπειρία, μεθοδεύεται ἡ ὑποταγή τους μέ διάφορους τρόπους :

  α) μέ διαρκῆ ὑποτίμηση τοῦ ἠθους καί τῆς μορφώσεως τους. ἔτσι ὁ π. Φιλόθεος Φάρος γράφει: “ὁ κληρικός συνήθως κατέχεται ἀπό ἓνα σύμπλεγμα κατωτερότητας, θεωρεῖ τόν ἑαυτό του σάν κάποιο πού βρίσκεται στό χαμηλώτερο σκαλοπάτι τῆς καθιερωμένης ἐπαγγελματικῆς ἱεραρχίας”.[10] “Εἶναι ἓνα ἐπαγγελματίας προσευχητής”, “ἐξυπακούεται ὃτι (οἱ κληρικοί) δέν προσεύχονται ὃταν κάνουν τά πέντε εὐχέλαια, τούς δέκα γάμους, τίς δέκα βαπτίσεις, τούς εἴκοσι ἁγιασμούς, τά πενῆντα τρισάγια στό νεκροταφεῖο πηδῶντας ἀπό τάφο σέ τάφο”. “Σ᾿ αὐτή τήν περίπτωση ὁ κληρικός κάνει τά ἐξωτερικά τῆς προσευχῆς, ὂπως οἱ ἱερόδουλες κάνουν τά ἐξωτερικά τοῦ ἔρωτα”[11]ἐνιῶ ὁ π. Βασίλειος Θερμός γράφει : “οἱ ἄνθρωποι αἰσθάνονται πρός τούς κληρικούς ὃ.τι καί πρός τά νεκροταφεῖα. Εἶναι ἱερά, προκαλοῦν φόβο καί βρίσκονται ἔξω ἀπό τή ζωή”[12] κι ἀλλοῦ “χειροτονοῦμε περιφερόμενα ἀνέκδοτα γιά νά ποιμανουν ψυχές.[13]

  (….)

  Π ε ρ ί λ η ψ η

  Ἡ προσπάθεια εἰσβολῆς τῆς Ψυχανάλυσης-Ψυχοθεραπείας στό χῶρο τῆς Ἐκκλησίας ἐντάσσεται στήν κίνηση γιά Λειτουργική ἀνανέωση.Ἡ ἀποδοχή τῶν ψυχαναλυτικῶν μεθόδων εἶναι, ὑποτίθεται, οἰκείωση τοῦ “επιστημονικοῦ μόχθου”, μέ σκοπό τήν ἀπόκτηση “ψυχικῆς ὑγείας” παράλληλα μέ τήν ἐξομολόγηση, μέθοδος ἐρμηνείας καί βελτιώσεως τῶν ἐκκλησιαστικῶν πραγμάτων.

  Σέ τρία ἐπίπεδα φαίνεται νά γίνεται ἡ ἀπόπειρα ἐμπλοκῆς τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας μας στόν ψυχαναλυτικό ὁλοκληρωτισμό.

  (…..)
  Γι αὐτό πρέπει ἡ Ἐκκλησία μας νά ἀποσείσει μέ γενναῖες ἀποφάσεις τόν ὁσημέραι αὐξανόμενο, ἐπικίνδυνο ἐναγκαλισμό της ἀπό τήν ψυχανάλυση. Νά καταστήσει σαφές ὂτι ἡ ἐπηρμένη ψευδογνώση τῆς ψυχαναλύσεως, ὡς “ψυχική, δαιμονιώδης”(Ἰακ.3,15) “μωρία παρά τιῶ Θειῶ ἐστίν”(Α Κορ.3,19), ὃτι ἡ ἐλπίδα θεραπείας τῆς ψυχῆς ἀπό τήν ψυχανάλυση εἶναι ἀσυμβίβαστη μέ τήν Ὀρθόδοξη πίστη καί νά τονίσει ὁτι μόνο διά τῆς Χάριτος ἐν τῇ Ἐκκλησία, τῇ συνεργείᾳ τῆς ἐν Χριστῷ ἀσκήσεως μπορεῖ νά γνωρίσει κανείς καί νά θεραπεύσει τήν ψυχή του.

 4. Ο/Η Εκ των έσω λέει:

  https://www.public-cyprus.com.cy/product/books/greek-books/anthropology-social-sciences/religion/papadosynis-morfi-kai-paramorfosi/prod620360pp/

  Φάρος Φιλόθεος
  Παπαδοσύνης μορφή και παραμόρφωση

  Πραγματεία επί της διαλεκτικής μεταξύ της κρισιμότητος και της κατάντιας του λειτουργήματος του κληρικού, προς χρήσιν, ουχί προς αδολεσχίαν

  Φάρος, Φιλόθεος (Συγγραφέας)

  Ο π. Φιλόθεος Φάρος γεννήθηκε το 1930 στον Πειραιά. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, νομικά και θεολογία. Έγινε κληρικός το 1962 και συνέχισε σπουδές στην ποιμαντική ψυχολογία και την ποιμαντική συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις ΗΠΑ. Δίδαξε ποιμαντική ψυχολογία στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη και εργάσθηκε ως Pastoral Counselor και Family Therapy Supervisor στην πρότυπη ψυχιατρική θεραπευτική κοινότητα Human Resource Institute της Βοστώνης, όπου απέκτησε μια σημαντική ψυχοθεραπευτική εμπειρία κάνοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία και κυρίως εργαζόμενος με οικογένειες και ζευγάρια. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα επεχείρησε να θέσει στην υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος την εμπειρία του, οργανώνοντας ένα πρόγραμμα ποιμαντικής κλινικής εξασκήσεως για κληρικούς σ΄ ένα νοσοκομείο της Αθήνας. Ταυτόχρονα οργάνωσε ένα κέντρο νεότητος για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου καλλιεργείται και προάγεται η κοινοτική ζωή. Έχει γράψει πολλά άρθρα, μελέτες και δεκατρία βιβλία που διαπραγματεύονται άμεσα και καίρια για τη ζωή του ανθρώπου θέματα, όπως είναι το πένθος, ο γάμος, η ανατροφή των παιδιών, ο έρωτας κτλ.

  http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/06/blog-post_03.html

  Ο Π.Αντώνιος Αλεβιζόπουλος Και Ο Π.Φιλόθεος Φάρος…

  (Ευχαριστούμε πολύ τους αδελφούς μας του «Αντιαιρετικού εγκολπίου » για το άρθρο που μας έστειλαν και που η αναδημοσίευσή του ίσως βοηθήσει αρκετούς να αντιληφθούν ότι και εντός της Εκκλησίας μας δυστυχώς κυκλοφορούν κάμποσοι «προβατόσχημοι » λύκοι έτοιμοι να κατασπαράξουν τον ακατήχητο ή τον ανυποψίαστο χριστιανό.)

  Το 1978 που ήλθε ο αείμνηστος Πατριάρχης Δημήτριος στην Αθήνα συνέβη το εξής χαρακτη­ριστικό στιγμιότυπο, το οποίο διηγήθηκε σε συ­νεργάτρια της Π.Ε.Γ., γνωστός μας ιερέας. Βρι­σκόμουνα, είπε ο ιερέας στο ιερό του Μη­τροπολιτικού Ναού Αθηνών. Ο π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος ήλθε στο ιερό να χαιρετήσει τον Πατριάρχη που εκείνη τη στιγμή καθόταν. Όταν έσκυψε να φιλήσει το χέρι του, ο Δημήτριος ση­κώθηκε όρθιος και του είπε: Εγώ να σκύψω να φιλήσω το χέρι Σας. Εγώ μπορεί να μη σώσω καμμία ψυχή, εσείς όμως σώζετε πολλούς.

  Μοναδική, ναι, μοναδική εξαίρεση αποτε­λούν οι δηλώσεις του ιερέα π. Φιλοθέου Φάρου στο περιοδικό Μετρό. Γράφει ο συντάκτης του άρθρου μεταξύ άλλων:

  Του περιοδικού Διάλο­γος, λέει ο πατέρας Φιλόθεος Φάρος που … εκπλήσσει με το λόγο του, ηγείτο ο πατέρας Αλεβιζόπουλος, σαλεμένος άνθρωπος με έμμονες ιδέες καταδίωξης. Παντού ανακάλυπτε μαύρες δυνάμεις. Αυτοί οι άνθρωποι και αυτό το κλίμα εξυπηρετεί όλες τις εξουσίες.

  https://roides.wordpress.com/2010/04/20/20apr10/

  Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών [2-Α]

  Ο Αντώνης Αλεβιζόπουλος, ήταν συγγραφέας του γελοίου και χαφιεδίστικου «Εγχειρίδιου αιρέσεων και παραχριστιανικών ομάδων». Το 1993 αποδείχθηκε ότι ο ίδιος περίπου κατάλογος είχε συνταχθεί και από την ΕΥΠ. Το επίσημο εκκλησιαστικό αντιαιρετικό περιοδικό «Διάλογος», καταδίκαζε στους μονολόγους του τη γιόγκα, τον βελονισμό, την ομοιοπαθητική, τον διαλογισμό, τα κέντρα ψυχικής υγιεινής κ.λ.π. Ο πρωτοπρεσβύτερος Αλεβιζόπουλος, υπήρξε η ενσάρκωση του ιεροεξεταστικού πνεύματος της Ορθοδοξίας, μια αρσενική μαντάμ Ντεφάρζ, που έπλεκε καταλόγους προγραμμένων αιρέσεων.

  Ο καλός παπα-Φιλόθεος Φάρος, τον χαρακτηρίζει «σαλεμένο άνθρωπο με έμμονες ιδέες καταδίωξης. Παντού ανακάλυπτε μαύρες δυνάμεις. Αυτοί οι άνθρωποι και αυτό το κλίμα εξυπηρετεί όλες τις εξουσίες» (Περ. «Μετρό», τ.68, Ιούλιος 2001-Ν.Παπανικολάου)

  . Η υπηρεσία της οποίας προϊστατο συνεργαζόταν με την Κ.Υ.Π., που παρακολουθούσε τις νόμιμες δραστηριότητες των «αιρετικών» πολιτών, καταχωρίζοντάς τες σε μνημειώδους βλακείας φακέλους. Ο Π.Μπουκάλας της «Καθημερινής», παρατηρεί σχετικά (17-10-’99): «Αν κρίνει κανείς από τα κείμενα του τεύχους (17), ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο εχθρούς, παγίδες, πλεκτάνες και συνωμοσίες, γεμάτο ανθέλληνες και θεομάχους……η ελληνικότητα…απειλείται από…αρχαιολάτρες…κοσμικούς κου(!)μουνιστές (πενήντα φορές αναγράφεται η λέξη…) .. από κάποιον…Σάτυα Σάϊ Μπάμπα…και από την παιδική εφημεριδούλα των «Ερευνητών» (σημ.Λασκ. της «Καθημερινής»!!!)……που φροντίζει να προσηλυτίσει τα παιδιά μας στην αρχαιολατρεία…». Οι καταγγελίες αυτές δεν ήταν ανώδυνες αφού μετά η σκυτάλη περνούσε στην ΕΥΠ, η οποία θεωρούσε (θεωρεί;) τους ετερόδοξους ως ύποπτους Έλληνες, με τις ανάλογες επιπτώσεις στην στρατιωτική τους υπηρεσία. Ενδεικτικά μπορεί να δει κανείς καταγγελίες των Ελλήνων Ευαγγελικών, βασισμένες και σε δημοσίευμα του οργάνου της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδας «Καθολική» (16.11.1993):

  «Το φθινόπωρο του 1993 ο Αθηναϊκός τύπος ανέφερε την ύπαρξη μιας απόρρητης έρευνας για ετερόδοξους Έλληνες που είχε αναληφθεί από την ΕΥΠ. Αυτή περιλάμβανε ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα και πληροφορίες προσωπικών οικονομικών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών των ποιμένων τους, που όπως φαίνεται ήταν κάτω από παρακολούθηση ρουτίνας».

 5. Ο/Η Εκ των έσω λέει:

  https://www.vice.com/gr/article/wj3qgb/mia-nostalgikh-matia-sthn-prwth-fora-poy-to-kratos-ta-ebale-me-thn-ekklhsia?utm_source=stylizedembed_vice.com&utm_campaign=gy4kby&site=vice

  Μια Νοσταλγική Ματιά στην Πρώτη Φορά που το Κράτος τα Έβαλε με την Εκκλησία
  Αναμνήσεις από την εποχή που η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες ήταν πρώτο θέμα.

  Κείμενο Αντώνης Κωνσταντάρας
  07 Νοέμβριος 2018, 1:19pm

  Μάλιστα, μέσα σε λίγους μήνες η Εκκλησία κατάφερε να συλλέξει, μέσω των ενοριών της, περισσότερες από 3.000.000 υπογραφές με αίτημα τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την αναγραφή -ή όχι- του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Αυτές θέλησε να παραδώσει ο Χριστόδουλος στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, ο οποίος δεν τις έκανε δεκτές ζητώντας από όλες τις πλευρές να συμμορφωθούν με τους νόμους. Αξίζει να αναφέρουμε πως ούτε η προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος έγινε αποδεκτή.

  Μπορεί μέσα σε περίπου έναν χρόνο να μίλησαν εκατοντάδες άνθρωποι σχετικά με το θέμα σε δελτία ειδήσεων και εκπομπές, όμως λίγοι ήταν αυτοί που είδαν το θέμα με ψυχραιμία. Ένας από αυτούς ήταν ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Σταθόπουλος, τον οποίο ακούμε να δηλώνει στο βίντεο τα εξής: «Σε λίγα χρόνια θα έχει ξεχαστεί εντελώς το θέμα, χωρίς να αλλάξει η θρησκεία και η ιστορία μας. Θα μείνει μόνο η αναστάτωση που προκάλεσε η μία πλευρά». Όντως, λίγους μήνες αργότερα το θρήσκευμα αφαιρείται από τα δελτία ταυτοτήτων, με την Εκκλησία να δέχεται μια από τις πρώτες, μεγάλες ήττες της. Σήμερα, όντως, σχεδόν κανείς κάτω των 30 δεν γνωρίζει πως κάποτε αναγραφόταν το θρήσκευμα στις ταυτότητες και το μόνο που έχει μείνει για να μας το θυμίζει, είναι τα σχετικά βίντεο που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, αλλά και τα αφιερώματα που γίνονται κατά καιρούς στο εν λόγω θέμα.

 6. Ο/Η Frixos λέει:

  Το να δινει καποιος αυτεπαγγελτως (με την ιδιοτητα του ιερωμενου) συμβουλες στον αλλον, σε ζητηματα που -εκτος των αλλων- απτονται της διαχειριση της γενετησιας ορμης του και -ας μου επιτραπει η γενική- των παραφερναλειων της, π.χ. πως να συμπεριφερεται στη γυναικα του, ειναι ενας συγκαλημενος και ασφαλης τροπος για να υπεισερχεσαι στις ζωες των αλλων ή να τις λαθροκοιταζεις απο τις γρυλιες του εξωμολογιτηριου, χωρις να κινδυνευεις να σε τσακωσουν και να σε σπασουν στο ξυλο ή να περασεις αυτοφορο ως ηδονοβλεψιας.

  Και βεβαια αυτο το κανουν οσοι δεν εχουν δικη τους ζωη.
  Και οι ιερωμενοι δεν εχουν, ή οφειλουν να μην εχουν δικη τους ζωη, συμφωνα με την κανονικοτητα της εκκλησιας.
  Τι να συμβουλεψει ο αγαμος στον νυμφιο ή ο παρθενος στον γαμηκουλα;;;

  Το προβλημα αυτό ειναι ευρυτερο καθως στους κολπους της εκκλησιας δεν ειναι λιγοι αυτοι που χρησιμοποιουν το κυρος που τους προσδιδει το ιερατικο σχημα και παιζουν με το μυαλο των πιστων προκειμενου να εξαγουν …σεξουαλικη υπεραξια (οπως λεγανε και οι παλιοι αριστεροι).

  Προκειται για την ασκηση μιας πνευματικη ηγεμονια (εξουσια είναι ο ορθοτερος ορος) πανω στους πιστους, οι οποιοι -το λεει και η λεξη- είναι ατομα παραδομενα στην πιστη τους, αρα βαθειά ιδεοληπτικα.
  Προκειται για το αγαπημενο παιχνιδι εξουσιας της κάθε ειδους εκκλησιας.

  \Επειδη όμως το μυαλο ενός ιδεοληπτικου ατομου λειτουργει σαν ποντικοπαγιδα, τα αποτελεσματα μπορει να είναι τραγικα:

  Κλασικη παρομοια περιπτωση αποτελει η δολοφονια με 8 σφαιρες του αρχιμανδριτη Ανθιμου Ελευθεριαδη απο την ερωμενη του Κατια Γιαννακοπουλου
  https://www.mixanitouxronou.gr/to-egklima-pathous-pou-sigklonise-tin-ellada-i-dolofonia-tou-archimandriti-apo-tin-katia-giannakopoulou-i-psichologiki-tis-katarrefsi-meta-to-chorismo-tous-ke-i-apofasi-na-skotosi-ton-epigio-t/

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγαπητέ Φρίξο,
   να μου επιτρέψετε να συμπληρώσω το σύντομον επιστημονικόν σας σχόλιον με ένα από τα συναφή παλαιότερα δημοσιεύματά μου

   https://roides.wordpress.com/2017/01/18/18jan17/
   Στέφανος της Αρσινόης, ο επί της κλίνης «εξομολόγος» γυναικών
   18/01/2017

   [Ιστορίες από το επισκοπικό μπουντουάρ των μοναστηριών του αλεξανδρινού πατριαρχείου]

   ………………….

   Ο Νίκος Παπαχαραλάμπους (1916), ξεκίνησε χωριατόπουλο γιός και εγγόνι παπά, από τη Ζάτουνα της Γορτυνίας, τόπο εξορίας του Μ.Θεοδωράκη και άλλων επί δικτατορίας και από ανήλικος (17χρονών ανέφερε στον επικήδειό του ο αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Πετρόπουλος), πήγε στο Άγιο Όρος, προτού προφανώς προλάβει να τελειώσει το σχολειό του, πράγμα που προκύπτει και από το γεγονός πως πουθενά δεν γίνεται σαφής αναφορά στις σπουδές του, από τους ευλαβείς «βιογράφους» μιας καταφανώς παρασιτικής και ύποπτης ζωής.
   …………….

   Τότε λοιπόν, το Συνοδικό Δικαστήριο, που περιλάμβανε στη σύνθεσή του (σε αυτό που τον είχε καταδικάσει συμμετείχε και ο περιβόητος Πρεβέζης!), και τον Τριφυλίας Στέφανο, που κατηγορήθηκε αργότερα από την «Αυριανή» για παιδεραστία (7 και 8/2/2005: «…Η γυναίκα ξεκίνησε 12χρονη στην αυλή του δεσπότη, που συνεννοείται με «νταβατζήδες να του στέλνουν πόρνες…αλλοδαπές…σε μοναστήρια», φυλακισμένη και η ίδια σε μονή γίνεται για 30 χρόνια «πάσα σε άλλους ιεράρχες και ανώμαλους…»), χωρίς να εκδικαστεί ποτέ αυτή η υπόθεση και τον Παντελεήμονα της Λήμνου που κυνηγήθηκε (1988) κακήν κακώς από τους κατοίκους του νησιού μαζί με το πνευματικό του τέκνον Γιοσάκη, αθώωσε τον Παπαχαραλάμπους, «επειδή π.χ. ‘η κατηγορία ότι εξομολόγει επί της κλίνης του γυναίκας δεν είναι βάσιμος διότι δεν έφερεν επιτραχήλιον’…». Ο Σπ. Καρατζαφέρης που απαθανάτισε στην «Ελευθεροτυπία» αρχικά και στο βιβλίο του μετά το σκεπτικό της αστείας αθώωσης και πολλά ακόμη, παρατηρεί, επικαλούμενος και άλλα περιστατικά, πως δεν αθωώνουν τα εκκλησιαστικά δικαστήρια, αλλά ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος με κριτήριο την φιλία με τον δικαζόμενο κληρικό.
   ……………………..

   • https://parallaximag.gr/life/antidraseis-gia-tin-proeklogiki-anartisi-tou-p-andrea-konanou-sto-facebook

    Αντιδράσεις για την «προεκλογική» ανάρτηση του π. Ανδρέα Κονάνου στο Faceb

    Από parallaxi – July 1, 2019

    Ο πατήρ Ανδρέας Κονάνος είναι εξαιρετικά δημοφιλής ανάμεσα στις τάξεις των Ελλήνων χριστιανών, που τον ακολουθούν όχι μόνο στις ομιλίες του αλλά και στα social media. Διατηρεί ένα επίσημο page στο Facebook με πάνω από 200.000 θαυμαστές και κάθε του ανάρτηση δέχεται πλήθος likes. Ωστόσο, το τελευταίο post που έκανε χθες προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα των ακολούθων του.

    Ο ιερωμένος ανέβασε μια φωτογραφία μαζί με τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, γράφοντας παράλληλα θερμά λόγια για τον μαθητή του, «που τον εξομολογεί και βγαίνει βόλτες μαζί του». Πολλοί ήταν οι χρήστες του Facebook που θεώρησαν άστοχη την εν λόγω ανάρτηση τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια εβδομάδα πριν τις εθνικές εκλογές, καθώς ο π. Κονάνος φαίνεται να δημιουργεί κλίμα και να παίρνει πολιτική θέση.

    Επιπλέον, ο κ. Κυρανάκης ήταν αυτός που πριν από λίγο καιρό μίλησε για επιδόματα μόνο σε Ελληνόπουλα (δείτε εδώ: Τα ανώτερα ελληνόπουλα, οι λαθρομετανάστες, οι τρανς και άλλοι εχθροί…)

    Ενδεικτικά ορισμένα αποδοκιμαστικά σχόλια: «Πατέρα, επιτρέψτε μου με πολλή αγάπη να εκφράσω την απογοήτευσή μου για την παρούσα “δημοσίευσή” σας. Και εξηγούμαι: ως εκπαιδευτικός κατανοώ την αγάπη και το καμάρι σας για τον μαθητή σας, δεν αμφιβάλλω ότι στα μάτια σας είναι ένα άξιο παιδί που πρέπει να φωτίσει τα σκοτάδια της πολιτικής (μακάρι να είναι έτσι και να πάει πολύ ψηλά) αλλά θα προτιμούσα να αναφερόσασταν στον μαθητή και φίλο σας μετεκλογικά… για να μην χρωματίζεται ο λόγος σας πολιτικά και να μην λογίζεται ως προεκλογική διαφήμιση. Με κάθε σεβασμό σας γράφω αυτά τα λόγια. Την ευλογία σας» «Η προβολή τέτοιες ώρες, έχει άλλες επιπτώσεις….Μη μου πείτε ότι γνωρίζετε άξιους μόνο από ένα κόμμα;.. Μεγάλο το έργο σας, αλλά μεγάλη και η ευθύνη…»

    «Πάτερ, σας σέβομαι και σας εκτιμώ αλλά δεδομένου του timing της ανάρτησής σας θα προτιμούσα να μην κάνετε πολιτική προπαγάνδα σε μια σελίδα που οι πιστοί περιμένουν από σας κάτι άλλο» «Το ότι εκφράζει με τόση άνεση τον ρατσισμό του δεν σας ενοχλεί;ο Κύριος μας δίδαξε αγάπη για όλους και όχι επιλεκτική, πολύ κρίμα τέτοιες ώρες η δήθεν φιλία σας με αυτόν τον απερίγραπτο τύπο..» «Σας παρακολουθώ με ενδιαφέρον και σας εκτιμώ ιδιαιτέρως. Με σεβασμό πάτερ, σας ερωτώ: δεν κρύβει καμία σκοπιμότητα αυτή η ανάρτηση σας λίγο πριν τις εκλογές; ως πνευματικό σας τέκνο εσείς τον καθοδηγείτε στον ρατσισμό, τον κοινωνικό διχασμό, την εκδικητική στάση απέναντι στους πολίτες που στηρίζουν τις άλλες παρατάξεις; Όπως θα καταλάβατε από τα πολλά σχόλια το πνευματικό σας τέκνο έχει χαρακτηριστεί ως κάθε άλλο παρά “καλός χριστιανός”. Λυπάμαι που χάσατε με αυτή την κίνηση σας τόσους ανθρώπους που σας άκουγαν με αγάπη»

    «Θλιβερή ανάρτηση από έναν πατέρα που λατρεύω. Από έναν πατέρα που λατρεύω για το λόγο ότι μιλάει για το Χριστό μας, για την αγάπη Του, για τον τρόπο που θέλει ν’ αντιμετωπίζουμε τη ζωή. Η διαφήμιση σ’ έναν πολιτικό (όσο και να προσπαθείτε, πάτερ Ανδρέα, να το παρουσιάσετε ως ύμνο εις την φιλίαν) μια εβδομάδα πριν τις εκλογές πιστεύω πως δεν τιμά το πρόσωπό σας. Πόσο, μάλλον, έναν πολιτικό που δε νομίζω να πρεσβεύει τις αξίες της χριστιανοσύνης όπως, για παράδειγμα, το “αγαπάτε αλλήλους”»

    Read more at: https://parallaximag.gr/life/antidraseis-gia-tin-proeklogiki-anartisi-tou-p-andrea-konanou-sto-facebook

 7. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Τεράστια η κοινωνική εισφορά του ιερού κλήρου

  http://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%9f-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%ac%cf%82-%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80/

  20|10|2019 20:07/PATRIOT /1 ΣΧΟΛΙΟ/1496 VIEWS
  Ο παπάς – αστυνομικός που φυλάει σκοπιά με… όπλο στα Τρίκαλα! (ΦΩΤΟ)

  Και όμως γίνεται…

  Ο 33χρονος ιερέας Αριστείδης Τσιότρας, πατέρας τριών παιδιών, είναι αστυνομικός, όμως συγχρόνως διακονεί κανονικά στην ενορία του Λιόπρασου Τρικάλων!

  Ο παπάς – αστυνομικός, χειροτονήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο διάκονος και στη συνέχεια πρεσβύτερος στην Αθήνα και ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, όπου με μεγάλη χαρά υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ο οποίος προσπαθεί να καλύψει όλες τις ενορίες των Τρικάλων να μη μένουν χωρίς ιερέα.

  Στη φωτογραφία, βλέπετε τον π. Αριστείδη να φυλάει σκοπιά, κρατώντας το όπλο του και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων…

 8. Ο/Η Frixos λέει:

  Αγαπητε Λασκαρατε
  Για να ειμαστε δικαιοι, ενωπιον θεου και ανθρωπων, ομολογω ότι στο σχολιο σας των 7:21 πμ, η φωτογραφια της ημιγονυκλινούς αδελφης αναδυει μια αυθεντικα κτηνωδη γενετησια ορμη που αναβιωνει μνημες απο τα ενδοξα νειατα μου, καθως στις μερες μας τα διαφορα Bodyline, Prinos κλπ την εχουν εξαφανισει από τη φαντασια των νεων μας με τα διαφορα fitness προτυπα που προβαλουν, ή όπως επισημαινει και ο ποιητης Νικος Φωκας

  «. . . Καθηλωμένη την κρατώ μαλακωμένη τέλεια —
  πώς μαλακώνει απ’ του φιδιού το δάγκαμα το θύμα!
  μαλακωμένος τράχηλος, μαλακωμένοι αγκώνες
  καθώς δουλεύει μέσα της μονότονη μια λίμα!

  — Κάποτε που θα ξεχαστεί στον κόσμο τί ’ναι η λίμα
  θα χάσει την αξία της πια και τούτη η εικόνα τότε
  μ’ όλο τον κόσμο μας μαζί• μ’ ακόμα γεια χαρά σας
  όλες που σαν την Εύη μου στον κόσμο μας την τρώτε! . . .»

  Και ναι μεν εδω δεν ισχυει το «μαλακωμενη», αλλα η παρατηρηση τη λιμα δεικνυσι, οσο δε για το «μ’ ακόμα γεια χαρά σας» του ποιητη, πολύ φοβουμαι ότι, δυστυχως, είναι πλεον αργα να το αναφωνησωμε.

  Θα πρεπει επισης να επισημανθει το αγγελικον του προσωπου της καταφθανομένης (κατ΄αντιδιαστολη προς τη φαρδια λεκανη με τα γερα νεφρα και τους ατασθάλως σαρκωδεις γλοτους), ενω η αναρτηση του συμβολου της πιστεως επι του τραχυλου της συμβολιζει με τον πλεον εμφαντικο τροπο την υπερβαση της κοκκινης γραμμης που διαχωριζει την αγιοτητα από την αμαρτια.

  Και αυτή ακριβως η αμαρτια, συνοδευομενη από την ενοχη, είναι που λειτουργουν ως πολαπλασιαστης ισχυος της ερωτικης επιθυμιας και οδηγουν στην αναζητηση της εξιλεωσης μεσω του κολασμού, το επιχειρησιακο σκελος της οποιας οι ψυχιατροι ονομαζουν μαζοχισμο.

  Όμως ο ισχυροτερος συμβολισμος του πινακα, για το ασυγκρατητο της ερωτικης επιθυμιας, εγκειται εις την υπαρξη διαχωριστικου κικλιδωματος, αποτρεπτικης ικανοτητος μεν δια τους κοντοψωληδες, όχι όμως και για τον αγιο πατερα που ομοιαζει να περιβαλεται από ένα φωτοστεφανο αυτοπεποιθησης ωσαν καμενο λαστιχο.
  Εξ ου και η ιερά ευχη: «Ο θεος να σε φυλαει από τα πισινα του μουλαριου και τα μπροστινα του καλογερου»!

  Συμφωνα με τη συγχρονη ψυχιατρικη η απαγορευσεις μπορουν να συμπιεσουν τη λιμπιντο σε τετοιο βαθμο που όταν μια θεουσα εκρηγνυται το αποτελεσμα είναι εφαμιλο του μπιγκ μπαγκ.

  Προκειται για το ιδιο φαινομενο που παρατηρειται με την σεισμικη ενεργεια, η οποια, όταν δεν εκτονωνεται σε τακτα διαστηματα με ήπιους ρυθμους, αποτελει τον φοβο και τον τρομο της συμπαθους ταξης των σεισμολογων.

  Από αυτή την αποψη οφειλουμε παραδεχτουμε τη συμβολη του θρησκευτικου συναισθηματος, μεσω της ηθικης συστολης και των απαγορευσεων, στην επανενεργοποιηση της λιμπιντο και …να δώκωμε τα άθλα τοις ιερεις.
  Διοτι με βαση τα παμπερς και τις κρεμουλες μπεμπελακ, με τις οποιες η συγχρονη κοινωνια γαλουχει τα τεκνα της, αλλα και την ελευθεριοτητα που παρεχεται απλοχερα υπο μορφην κοινωνικου μερισματος, οδευουμε ολοταχως προς μια ασεξουαλικη κοινωνια αμοιβαδων.
  Αμην!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγαπητέ αδελφέ Φρίξο (-ν Ήλιε επί τω ακούσματι ή τω αναγνώσματι).
   Ο Εμμανουήλ Ροϊδης, εις την προς την Ιεράν Σύνοδον (ασεβήν) απόκρισίν του, επικαλείται ασεβέστατον τινά, Γάλλον νομίζω, διανοητήν, όστις ισχυρίζεται πως η περί παρθενίας διατριβή του Μεγάλου Βασιλείου συνεγράφη, καθημένης εις την αγκάλην του αγίου πατρός παρθενευομένης τινός νεάνιδος.

   Φρονώ ωσαύτως πως το ως άνω βορβορώδες σχόλιόν σας, ενεπνεύσθητε εις παρομοίαν μετα του ρηθέντος πατρός ευρεθείς κατάστασιν, διο αυτοδικαίως το πονημάτιον κατατάσσει αυτομάτως υμάς εις την χορείαν των εκκλησιαστικών πατέρων, δεινώς πορνογραφούντων και πορνευομένων εν ώραις προσευχής, ασκήσεων πνευματικών ή νηστείας.
   Κατόπιν αυτών, προσκυνώ αιτούμενος την ευλογίαν σας.

 9. Ο/Η Frixos λέει:

  Ενας σημαντικος φιλοσοφος λεει οτι «Η ψυχη μας ειναι η λίμπιντό μας», αν ειναι ετσι φοβουμαι πως δεν φταιει η συμβια μου αλλα το γεγονος οτι εχω χασει την ψυχη μου, σε αντιθεση με τους αγιους πατερες που ειναι …ψυχωμενοι.

  Συνεπως δεν εχω την ευλογια να κατατασομαι στην χορεια των πατερων της εκκλησιας, πολλω δε μαλλον να την εκχωρω, ειδικα σε θεματα που απτονται του γενετησιας διεργασιας.

  Εξ ου και ο τιτλος «Πατερες» (καθοτι ολοι γνωριζουμε τη διαδικασια για να γινει καποιος πατερας), αλλιως θα τους αποκαλουσαν αγιους «εξαδελφους» ή «μπατζανακηδες».

  Περαιτερω δε το γεγονος οτι λογω της δουλειας τους (τιμητες της ηθικης) ειναι υποχρεωμενοι να καταγγελουν και να καταδικαζουν ενωπιον της κοινωνιας καθε ειδους εναλλακτικης (sic) ερωτοτροπιας ως κουσουρι και να στηλιτευουν τους ερωτοτροπουντες ως ανωμαλους, ειχε ως αποτελεσμα να τους οδηγησει στην απομονωση και την εσωστρεφεια, σε σημειο που η εκκλησια να εχει κλειστει (σεξουαλικα μιλαμε) στον εαυτο της.

  Ετσι, με εξαιρεση την ιερη παιδεραστια, το βασικο προβλημα της εκκλησιας ειναι η σεξουαλικη …αυτοαναφορικότητα, καθως αυτη η τεραστια λιμπιτικη ενεργεια που -λογω απαγορευσεων- υπαρχει σωρερευμενη στους κολπους της, δεν βρισκει την διεξοδο προς τα εξω, αλλα προσπαθει να εκτονονεται με ιερες αλλαξοκωλιες μεταξυ των αγιων πατερων.

  Με αλλα λογια, το ασυμβιβαστο της εργασιας τους ηταν αυτό που τους αναγκασε να αυτοεξαιρεθουν από την γκεη κοινοτητα και να απομονωθουν απο την κοινωνια.
  Αλλα επειδη … «ουδεν κακον αμοιγες καλου», ταυτοχρονα τους ωθησε να επιτυχουν το στοχο της σεξουαλικης αυταρκειας.

  Αυτος είναι ο λογος που το επονομασθεν και ως κουσουρι στους κολπους της ιερας κοινοτητας, παρουσιαζει ασυγκριτως πιο ηυξημενα ποσοστα σε σχεση με την υπολοιπη κοινωνια.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Έχω καταθέσει επιστημονική πρόταση για τη σεξουαλική απελευθέρωση της σεπτής Ιεραρχίας

   https://roides.wordpress.com/2017/10/05/5oct17/

   Επιτέλους να πάρουν φανερά, όσοι μητροπολίτες θέλουν, τα γυναικεία τους ονόματα

   …………………….

   Ο μακαρίτης αρχιμανδρίτης Χριστόφορος Καλύβας, ένας πραγματικά πολύ αυστηρών ηθών ασκητικός ιερωμένος, που είχε αρχικά συνεργαστεί και με το ΕΑΜ, περιέγραψε πως «Οι τοιούτοι που παρ’ελπίδα έγιναν Επίσκοποι, φροντίζουν διά την τακτοποίησιν της γενειάδος, το στίλβωμα των υποδημάτων, την ποιότητα του ράσου, την φαντασίαν των αμφίων, την ποικιλίαν των σταυρών και των εγκολπίων, το μέγεθος και το πάχος του δεσποτικού μπαστουνιού, την αλλαγήν της φωνής κατά την λειτουργίαν και τον εσμόν των κολάκων» («Έτσι σπουδάζουν οι φτωχοί», 1954. Αναδημοσίευση στο «Ρασοφόροι – Συμφορά του Έθνους» – ‘Scribd’, του Γ.Καρανικόλα, σελ.187, μπορείτε να βρείτε και τις 303 σελίδες του στον σύνδεσμο).
   ……………………………

 10. Ο/Η Νεωκόρος λέει:

  Ο εκκλησιαστικός χώρος στεγάζει κυρίως πέντε κατηγορίες ανθρώπων, ψυχασθενείς, κουτούς, υποκριτές, εκμεταλλευτές, αδιάφορους που αυτό έμαθαν κι αυτό κάνουν.
  Αν διαβάστε τον παρακάτω διάλογο θα αντιληφθείτε πολλά για τους εξομολόγους και για τους πελάτες τους

  https://proskynitis.blogspot.com/2013/10/blog-post_2601.html
  Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013
  Παράπονα για ιερείς – π. Ανδρέας Κονάνος

  4 σχόλια:
  Ανώνυμος είπε…
  Δεν θα κατακρινω τους ιερεις γιατι εγω ειμαι ο χειροτερος ανθρωπος του κοσμου.Εχω ενα παραπονο ομως.Ειχα εναν πνευματικο κι οποτε πηγαινα ηταν βιαστικος και μου ελεγε μην λεω τα ιδια και τα ιδια αν τυχαινε και επεφτα στα ιδια λαθη.Αποτελεσμα;Να φοβαμαι να παω να εξομολογηθω και να πεσω σε χειροτερα σφαλματα.Αλιμονο και θα χασω τη ψυχη μου.Κλαιω την ωρα που σας γραφω αυτα.
  Ελισσαβετ
  22 Οκτωβρίου 2013 – 10:42 π.μ.

  π. Γεώργιος είπε…
  Ελισάβετ μου είναι απλό.Μη στενοχωριέσαι.Αφου δεν σε αναπαύει ο συγκεκριμένος πνευματικός βρες άλλον
  22 Οκτωβρίου 2013 – 11:07 π.μ.

  Ανώνυμος είπε…
  Φοβαμαι μην μου ξανασυμβει το ιδιο!Στεναχωριεμαι μην βρω παλι πνευματικο παρομοιο.
  Ελισσαβετ
  22 Οκτωβρίου 2013 – 12:26 μ.μ.

  Ανώνυμος είπε…
  Καλή μας Ελισάβετ δεν άκουσες προσεκτικά το βίντεο. Θα κάνεις προσευχή με όλη σου την καρδιά για τους ιερείς ,θα κάνεις παρακλήσεις ,θα δοξολογείς, και αφού τα κάνεις αυτά, χαρωπά χαρωπά ,……λες και αυτά που πρέπει στα διάφορα στραβόξυλα ,και όλα καλά. Τουλάχιστον να έχεις και λόγο να κλαις. Καλή δύναμη, μην τα παίρνεις κατάκαρδα και το πιο βασικό ,να λες ότι έχεις να πεις και μετά αν θες….. κλαις.
  22 Οκτωβρίου 2013 – 5:19 μ.μ.

 11. Παράθεμα: Ο εξομολόγος Κυρανάκη, να πει δημόσια τη γνώμη του για τις γουρουνίσιες εκδηλώσεις του | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 12. Ο/Η Χμ λέει:

  https://simeiakairwn.wordpress.com/2019/01/21/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%80-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81/

  Και ο π. Ανδρέας Κονάνος στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία – Τι είπε
  21
  Δευτέρα
  Ιαν. 2019
  Posted by ssatsok in ΓΕΡΟΝΤΕΣ-ΠΑΤΕΡΕΣ, ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

  Τo παρών έδωσε χθες στο Σύνταγμα και ο π. Ανδρέας Κονάνος για το Συλλαλητήριο τη Μακεδονίας.

  Ο π. Ανδρέας σχολίασε με τον δικό του μοναδικό τρόπο τα τεκταινόμενα στην πλατεία Συντάγματος γράφοντας στο προφίλ του στο facebook.

  ΕΒΡΕΞΕ ΑΠΟΨΕ
  Στην αρχή δάκρυσα
  απ’ τις πολλές
  σημαίες
  που σκέπαζαν
  τα πάντα.

  Μετά,
  απ’ τα χημικά.

  Μετά έπεσε η βροχή.
  Να δούμε
  τι θα ανθίσει!

 13. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  • Ο/Η Γαμολόγος λέει:

   https://www.ethnos.gr/ellada/83019_fthiotida-pantreytike-pethameno-me-ti-synainesi-toy-ierea
   Φθιώτιδα: Παντρεύτηκε πεθαμένο με τη συναίνεση του ιερέαΕΛΛΑΔΑ
   16.01.2020 12:02

   Ο παπάς εξέδωσε κατόπιν αιτήματος του αδερφού της «χήρας» πιστοποιητικό γάμου ότι είχε τελέσει νόμιμο γάμο στις 10-3-1978 με ήδη θανόντα
   Μια υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία σε χωριό της Φθιώτιδας και στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας αναβίωσε και ξύπνησε μνήμες, καθώς εκδικάστηκε ξανά. Γυναίκα σε χωριό της Δυτικής Φθιώτιδας είχε παντρευτεί έναν πεθαμένο για να καταφέρει να ανοίξει οικογενειακή μερίδα στον δήμο. Συνένοχος στο «έγκλημα» ήταν κι ο παπάς, ο οποίος καθ’ υπόδειξη του αδερφού της χήρας είχε πλαστογραφήσει έγγραφο.

   Αργότερα ωστόσο, ο ιερέας είχε στείλει έγγραφο προς τον ληξίαρχο Σπερχειάδας, ότι το χαρτί που κατέθεσε εκεί ο αδερφός της «χήρας» ήταν πλαστό με αποτέλεσμα να δικαστεί και για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης από τον αδερφό. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας που εκδίκασε την τελευταία υπόθεση δε δέχτηκε ούτε εκείνο τους ισχυρισμούς του πρώην ιερέα, ότι δεν συνέταξε δηλαδή εκείνος το επίμαχο χαρτί και τον καταδίκασε σε 14 μήνες ποινή φυλάκισης με 3ετη αναστολή.

  • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη, άγαμη και παρθένα σύμβουλος γάμου λέει:

   Μιλάει ο ειδικός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.