Ο Ιερώνυμος μιλά για τα «δεινά των Ελλήνων» (Πάτερ Άγιε Ευλόγησον)

«Οι Έλληνες έχουν φτάσει στα όριά τους»

Ζητάει ίση φορολογική μεταχείριση των πολιτών, με επιστολή του προς Βενιζέλο και Προβόπουλο

Δράση για την ανακούφιση των χειμαζόμενων από την κρίση πολιτών εισηγείται ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μιλώντας για τα «δεινά των Ελλήνων», ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας υπογραμμίζει ότι «πολλοί άνθρωποι έχουν φτάσει στα όριά τους και οιαδήποτε περαιτέρω πίεση μπορεί να προκαλέσει πολλά δεινά». Κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους νέους, λέγοντας ότι η πολιτεία δεν μπορεί να αδιαφορεί όταν προβληματίζονται και βιώνουν την αβεβαιότητα, την προδοσία και την αγανάκτηση.

Προτείνει την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τις Ελληνικές Τράπεζες,την ενίσχυση των μέτρων για ανάπτυξη και βιώσιμη επιχειρηματικότητα καιτην επανεξέταση του αυστηρού φορολογικού πλαισίου με γνώμονα την ίση συμμετοχή στην απόσβεση του εθνικού χρέους.

[πηγή]

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων. Bookmark the permalink.

16 Responses to Ο Ιερώνυμος μιλά για τα «δεινά των Ελλήνων» (Πάτερ Άγιε Ευλόγησον)

 1. Ο/Η Ιωάννης λέει:

  μας έπεισε ο Λιάπης…. κάτι πονηρό έχει κατά νου….. ενίσχυση μέτρων και βιώσημη επιχειρηματικότητα???? Μήπως επειδή επεικειται χωρισμός κράτους εκκλησίας, αποβλέπει σε επιχειρήσεις που θα αγοράσει η εκκλησία?????

 2. Ο/Η Μefisto λέει:

  Έχει και το θράσος τα όριά του,
  άκου ΙΣΗ φορολογική μεταχείρηση.
  Δηλαδή να μην πληρώνει φόρο κανείς όπως η Εκκλησία;

 3. Ο/Η Conko λέει:

  Τι ίση φορολογική μεταχείριση και πράσινα άλογα;;;;
  Μεγαλομέτοχος σε Τράπεζες εκτεθειμένες σε πολλά, πάάάάάρα πολλά ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου είναι; Ποιος τον αγγίζει;
  Από ποια πλευρά του ποταμού λέτε να είναι;

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Mια μικρή παλιά εύγλωτη ιστορία από αυτές που ουτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει ποτέ στη Βουλή και για την οποία οι Αγανακτισμένοι δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ.
  Τι φόρους πλήρωνε το χρυσό παγκάρι;
  Από το 2004 πάντως τίποτα γιατί ο κ.Σημίτης για να αγορασει ψήφους προεκλογικά κατάργησε τον φόρο των παγκαριών.
  Τον κάλεσε ποτέ κάποιο κόμμα ή οι Αγανακτισμένοι να λογοδοτήσει;

  Ποντίκι, 13.7.2006

  Το χρυσό παγκάρι, στα Τέμπη, δίπλα στο ποτάμι

  Για τα� θαύματα της κοιλάδας των Τεμπών έχετε διαβάσει και ακούσει με αφορμή τα παγκάρια και τις διάφορες ματσακονιές που έχει καταγγελθεί ότι έχουν γίνει εκεί. Στα Τέμπη λοιπόν υπάρχει ένα μικρό εκκλησάκι, η Αγία Παρασκευή, που δεν σου πολυγεμίζει το μάτι. Και όμως, κατά χιλιάδες οδηγοί και συνεπιβάτες σταματούν να ανάψουν ένα κερί, με αποτέλεσμα το προσκύνημα να χαρακτηρίζεται χρυσοφόρο.

  Εύλογα θα αναρωτηθούν πολλοί πού πάνε τα λεφτά απ� το κερί με δεδομένο ότι το παρελθόν του ναού δεν είναι και το καλύτερο. Θα θυμάστε όλοι την κασέτα που είχε προβάλει ο Τριανταφυλλόπουλος, η οποία έδειχνε κάποιους υπευθύνους την ώρα που άνοιγαν το παγκάρι. Τη… δουλειά της καταγραφής με κρυφή κάμερα είχε κάνει � με επαγγελματικό τρόπο � ένας παπάς που διαφωνούσε με όσα έβλεπε εκεί, ο παπα-Λάμπρος Ρίνης, και έχει όντως ενδιαφέρον να δούμε ποια ήταν η δικαστική κατάληξη της υπόθεσης.

  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, και συγκεκριμένα πόσο καλά πήγε η χρονιά για το προσκύνημα της αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση της Μητρόπολης Λαρίσης, τα έσοδα για το οικονομικό έτος 2005 άγγιξαν τα 337.000 ευρώ (μειωμένα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, πιθανώς ένεκα των εκκλησιαστικών σκανδάλων). Η μερίδα του λέοντος προέρχεται από το κεράκι, συγκεκριμένα 263.000, ενώ άλλα 70.000 εισπράχθηκαν από τα ενοίκια των καταστημάτων.

  Στην ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Λαρίσης δίνει λόγο για το πώς διατίθενται τα χρήματα: υπέρ του ταμείου προνοίας ορθοδόξου εφημεριακού κλήρου 6%, υπέρ του γραφείου νεότητας 5%, υπέρ του μητροπολιτικού γραφείου 8%, υπέρ των κατασκηνώσεων 5%, υπέρ του γενικού φιλόπτωχου ταμείου 22%, υπέρ ιδρυμάτων 15%, υπέρ ανεγέρσεως Ι. Μονής Αγίου Ραφαήλ 5%, υπέρ του συνοδικού μεγάρου 5% και, τέλος, για τη συντήρηση του προσκυνήματος 20%.

  Αυτά λένε οι αριθμοί � ας δούμε όμως πίσω από αυτούς. Μας κίνησε το ενδιαφέρον πρόσφατο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Αγώνας», την οποία εκδίδει μια ομάδα μαχητικών λαρισαίων χριστιανών, οι οποίοι πολέμησαν κάθε δεσπότη που ερχόταν στην περιοχή τους. Ο λόγος ήταν ότι εκείνοι θεωρούσαν ως μόνο κανονικό ιεράρχη τον μακαρίτη πια Θεολόγο (από τα χρόνια του Ιερωνύμου). Στο δημοσίευμα πιάνουν λοιπόν κάθε έναν κωδικό και τον κάνουν φύλλο και φτερό!

  Υπέρ του γραφείου νεότητας δόθηκαν 17.000 ευρώ, όμως «το υπόψη γραφείο στην πραγματικότητα λειτουργεί στα �χαρτιά�» υποστηρίζουν οι αντίπαλοι του νυν μητροπολίτη Ιγνατίου. Στην υποτιθέμενη δεκάχρονη λειτουργία του πραγματοποίησε όλες κι όλες τρεις ομιλίες (δύο προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών και μία περί… Χάρι Πότερ) και πέρσι μια κοπή πίτας. Στη σχετική φωτογραφία φαίνονταν 10 περίπου νέοι όρθιοι με τον πρωτοσύγκελο.

  Κάνουν και… εκδόσεις

  Επιπλέον, το γραφείο εκδίδει, κατά τα γραφόμενα, το περιοδικό «Το Τάλαντο», το οποίο «πολλές φορές, αντί να ασχολείται με τους νέους και τα προβλήματά τους, αποτελεί το διαφημιστικό όργανο του δεσπότη με τις κινήσεις του, τις επισκέψεις, τις χοροστασίες, τα ταξίδια και τις εκδρομές, γεμάτο από πολύχρωμες φωτογραφίες του. Για την έκδοση του περιοδικού αυτού επιβαρύνονται κυρίως οι ναοί προκαταβάλλοντας την αξία μεγάλου αριθμού αντιτύπων, τα οποία κατόπιν διανέμουν δωρεάν λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από το εκκλησίασμα». «Επομένως πού πάνε τόσα χρήματα κάθε χρόνο;» είναι το ερώτημα που θέτουν.

  Υπέρ των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης η Αγία Παρασκευή συνεισέφερε πέρυσι επίσης 17.000 ευρώ, όμως «εδώ και 10 χρόνια είναι �υπό ανέγερσιν� (!) και έπεται συνέχεια… Ακόμη συζητείται η επιλογή του τόπου εγκαταστάσεών τους μεταξύ Στομίου, Καλλιπεύκης, Καρίτσας, Σπηλιάς, Πυργετού. Μια χρονιά ανακοινώθηκε ότι επίκειται η λειτουργία τους στην Καρίτσα. Μια άλλη φορά γράφτηκε ότι αρχίζει η κατασκευή τους στη Σπηλιά και ότι με ενέργειες του δεσπότη θα διανοιχθεί δρόμος επικοινωνίας με τη θάλασσα. Τελικά κατασκηνώσεις ακόμη δεν είδαμε»…

  Ασαφές είναι το τι γίνεται και με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 74.000 ευρώ που πηγαίνουν για το φιλόπτωχο.

  Πολλά λεφτά – μικρό έργο

  Και όμως, το φιλανθρωπικό έργο δεν είναι αντάξιο των πόρων, υποστηρίζουν οι «Αγωνιζόμενοι Χριστιανοί» (εξασφαλίζονται μόνο κρέας και γλυκίσματα για τα γεύματα των απόρων). Δεν θα πρέπει εξάλλου να διαφύγει της προσοχής ότι προ μηνός ο Ιγνάτιος μάζεψε τους ευεργέτες και χτύπησε «καμπανάκια», σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία»: «Πολλά και σοβαρά περιστατικά που χρήζουν βοηθείας αντιμετωπίζει τελευταία η Λογία Φιλαδελφείας και Αλληλεγγύης της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και πρέπει να καλύψει έκτακτες οικονομικές υποχρεώσεις ανθρώπων που έχουν ανάγκη, χωρίς όμως να μειωθεί η βοήθεια και σε όσους ήδη ανακουφίζονται από αυτή» γράφει το ρεπορτάζ.

  Συνεχίζουμε με τα ιδρύματα υπέρ των οποίων δαπανήθηκαν 51.000 ευρώ. «Ποια ιδρύματα εννοούνται;» επιμένει ο «Αγώνας». Προ ημερών ο τοπικός ιεράρχης εγκαινίασε ορφανοτροφείο και θα άξιζε να ενημερώσει πόσα χρήματα διατέθηκαν γι� αυτό, τι έκτασης είναι και σε πόσα παιδάκια παρέχει σήμερα θαλπωρή.

  Τέλος, 67.000 έμειναν στο ταμείο του προσκυνήματος για τη συντήρησή του. Παρ� όλα αυτά, τοπική εφημερίδα σε περσινό της ρεπορτάζ επισήμαινε: «Ούτε σε τριτοκοσμικό κράτος δεν βλέπει κανείς αυτό το αίσχος, αυτή τη βρομιά, αυτή την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης. Ακόμη και τα τσιμέντα κινδυνεύουν να φύγουν από τη θέση τους». Αλλά τα έσοδα που εξασφάλισε το προσκύνημα για λογαριασμό του «την τελευταία δεκαετία πρέπει να ξεπέρασαν τις 600.000 ευρώ, ήτοι 200.000.000 δραχμές!» σχολιάζει ο «Αγώνας».

  Ιδιαίτερα διδακτική είναι και η δικαστική κατάληξη: παρ� ότι η προβληθείσα κασέτα έδινε την εντύπωση ότι τους πιάσανε στα πράσα (κάτι που δέχτηκε η Δικαιοσύνη σε πρώτο βαθμό καταδικάζοντας όλους τους κατηγορουμένους, δύο λαϊκούς επιτρόπους και δύο παπάδες), το Πενταμελές Εφετείο, που αρνήθηκε να δει τις κασέτες, είχε τον περασμένο Απρίλιο άλλη άποψη: αθώοι οι κληρικοί, από τέσσερα χρόνια για υπεξαίρεση στους δύο λαϊκούς. Μια απόφαση την οποία αρκετοί δεν πολυκατάλαβαν, πώς δηλαδή αθωώθηκαν οι μεν και καταδικάσθηκαν οι δε.

  Ας σημειωθεί ότι η αναίρεση που έκαναν οι δύο καταδικασθέντες ενώπιον του Αρείου Πάγου ακούγεται πως έγινε δεκτή…

  Η συνέχεια είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα: και οι τέσσερις κατηγορούμενοι υπέβαλαν μηνύσεις για ψευδορκία κατά του παπα-Λάμπρου Ρίνη (που δημοσιοποίησε την υπεξαίρεση), ενώ οι δύο παπάδες έκαναν και αγωγή ζητώντας 240.000 ευρώ έκαστος για ηθική ικανοποίηση. Εν μέσω όλων αυτών, στον παπα-Λάμπρο ήλθε και η πανταχούσα � που δημοσιοποίησε το «Π» � από τη Σύνοδο, με την οποία τον φιμώνει απαγορεύοντάς του να λέει την άποψή του για όποιο θέμα θέλει στα ΜΜΕ. Ελλαδάρα…

  http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=19591&start=0

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ιδού λοιπόν ο αρχηγός της φοροκλέφτρας και αρχιλησταρχίνας Εκκλησίας, ο κ.Ιερώνυμος ο Βοιωτοπεδινός μπορεί να κοροϊδεύει και να προκαλεί.
   Τα κόμματα και τα ΜΜΕ τον καλύπτουν.

   Λίγα δικά μου τώρα για τα Ιερά Τέμπη, συμπληρωματικά με αυτά του Ποντικιού, που έγραψα παραπάνω:

   Η λαφυραγωγία του κέρατος της Αμάλθειας που ακούει στο όνομα αγ.Παρασκευή Τεμπών, είχε καταγγελθεί από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών στην Βουλή (νομίζω τον κ.Παπαντωνίου), όπου αποκαλύφθηκε ότι για την σύντομη παρένθεση, που ο «χουντικός» πλην οικονομικα αδιάφθορος δεσπότης Θεολόγος είχε ανακαταλάβει εξ εφόδου την επισκοπή, δηλώθηκε πολλαπλάσια είσπραξη από τα προηγούμενα χρόνια. Στο μεταξύ ο Θεολόγος διώχθηκε μετά από πολλές περιπέτειες και τον διαδέχθηκε ο Ιγνάτιος που είχε να αντιμετωπίσει τις συνεχείς επιθέσεις των οπαδών των παρεκκλησιαστικών οργανώσεων που έμειναν πιστοί στον Θεολόγο. Όπως είδαμε και με τις μητροπόλεις Αττικής και Θεσσαλιώτιδος όπου και από εκεί διώχτηκαν Ιερωνυμικοί μητροπολίτες, αυτοί δεν κάθησαν φρόνιμα αλλά ξεσκέπασαν σκάνδαλα, ροζ, οικονομικά κλπ των διαδόχων τους, τους οποίους εξανάγκασαν σε παραίτηση, σκάνδαλα που αλλιώς θα έμεναν κρυφά, αφού κανείς δεν ερευνά τα μυστήρια των εκκλησιαστικών Τεμπών.
   Στις 6.11. ’97 , προβλήθηκε από τον Μ.Τριανταφυλόπουλο στην εκπομπή «Zούγκλα» του «Aντέννα», βίντεο του ιερέα κ.Ρίνη που είχε εγκαταστήσει κρυφή κάμερα που κατέγραψε την καταμέτρηση του περιεχομένου του παγκαριού από 2 ιερείς και 2 επιτρόπους. «Η ιστορία άρχισε να ξεδιπλώνεται πέρυσι όταν από επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών έγινε διαχειριστικός έλεγχος για τα έτη 1989-’95 και διαπιστώθηκε ‘αδιαφάνεια’ στη διαχείριση του προσκυνήματος…. Επίσης, ιερείς φέρονται, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα της Λάρισας ‘Ημερήσιος Κήρυκας’, να έχουν σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με ‘ροζ γραμμές’. Μάλιστα, ο τελευταίος τηλεφωνικός λογαριασμός του προσκυνήματος φθάνει τα 2,4 εκατομμύρια δρχ.»(«Τα Νέα», 8.11.1997).
   «Iερείς φέροναι να έχουν σχεδόν καθημερινή επικοινωνία …. με νούμερα, που παραπέμπουν σε ‘γκέι λάινς’! ……Ο πατήρ Λάμπρος Pίνης κατήγγειλε χθες ότι είναι κάτοχος μαγνητοταινιών, στις οποίες ακούγονται διάλογοι με πρωταγωνιστές ιερωμένους και υπαλλήλους του προσκυνήματος σχετικά με τις σεξουαλικές επιδόσεις του καθενός! Aφαντοι είναι οι εμπλκόμενοι στις ατασθαλίες, εκτός από τον ταμία της Eπιτροπής του προσκυνήματος Σωτ. Aβδελίδη. Eνώ στη βιντεοταινία εμφανίζεται να τοποθετεί χρήματα κάτω από το πουκάμισό του, σε ραδιοφωνική εκπομπή δήλωσε… ‘απλά ξυνόμουν! ‘ ………Στη μικρή οθόνη, τα μέλη της Eπιτροπής Σωτ. Aβδελίδης και Aπ. Aνυφαντής φάνηκαν να κλέβουν χρήματα και αφιερώματα με την πλήρη ανοχή των ιερέων- μελών της K. Mπαταγκιώνη και Π. Tσουκνίδα. H βιντεοκασέτα προσκομίστηκε στον μητροπολίτη Iγνάτιο αλλά, όπως ισχυρίζεται ο πατήρ Λάμπρος, εκείνος αδράνησε. Eνημερώθηκε η Eπιμελητεία Kληρικών Λάρισας και με αναφορά-καταπέλτη ζήτησε έρευνα κάθαρσης από το μητροπολίτη. Ο τελευταίος διέταξε τη διενέργεια ανακρίσεων, διορίζοντας συνανακριτή τον αρχιμανδρίτη Διονύσιο Παπαλέξη. Aπό τους ιερείς της Eπιμελητείας ζητήθηκε εξαίρεση του Διονυσίου, επειδή, όπως υποστήριζαν, εμπλέκεται στην υπόθεση. H εισαγγελική έρευνα θα επεκταθεί στο θέμα των χρηματικών κατανομών υπέρ του ανύπαρκτου Οικοτροφείου της Iεράς Mητρόπολης Λαρίσης, που, ενώ έπαψε να λειτουργεί το 1988, εκδόθηκαν χρηματικά εντάλματα πληρωμών ύψους 90 εκατομμυρίων δραχμών» (Δ.Χατζηευθυμίου, «Ελευθεροτυπία», 8.11.’97) .
   Να σημειωθεί ότι οι φερόμενοι ως καταχραστές ιερείς και οι επίτροποι «που όρισε ο Ιγνάτιος» και καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε 8χρονη φυλάκιση -για τους ιερείς είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα («Ελευθεροτυπία», 10-2-2003) -ακούγονται να λένε για 500.000δρχ, που παρακράτησαν «για να πάρουν πατερίτσα στον δεσπότη». Ο Ιγνάτιος ακούστηκε σε άλλη κασέτα που παίχτηκε στην εκπομπή να συνομιλεί με τον κ.Ρίνη που του προσκόμισε τα στοιχεία πριν τα δώσει στην δημοσιότητα λέγοντας «Κλέφτες εμείς, κλέφτες εσείς, όλοι κλέφτες είμαστε. Εντάξει;» («Εξουσία», 8-11-1997).
   Τρία χρόνια μετά, ο Ιγνάτιος που ένιωθε την απειλητική ανάσα των οργανωσιακών οπαδών του Θεολόγου, κραύγασε «Όχι στον Πάπα…..ο Θεός δεν θα του επιτρέψει να έρθει» («Espresso», 29-3-2001).
   Έπεσε όμως έξω και ο πάπας ήλθε.

   Το 2005 η Δικαιοσύνη αθώωσε τους ιερείς των Τεμπών. “Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο λαϊκοί …. … σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση που εκδόθηκε … για την υπόθεση υπεξαίρεσης 40,7 εκατομμυρίων δραχμών από το παγκάρι .. …. .. το δικαστήριο έκρινε αθώους τους δύο κληρικούς ……Την αθώωση …. είχε προτείνει και ο εισαγγελέας ……. με το σκεπτικό ότι έδωσαν πειστικές απαντήσεις … ότι, δηλαδή, δε γνώριζαν για τις πράξεις των δύο κατηγορουμένων, ενώ για τις όποιες υπόνοιές τους σχετικά με την υπεξαίρεση των χρημάτων είχαν ενημερώσει τον Μητροπολίτη Λάρισας Ιγνάτιο» ( «Ριζοσπάστης», 2.4.’05).
   Όπως είδαμε και σε άλλες εκκλησιαστικές ιστορίες, τόσο αυτοί και ο δεσπότης όσο και ο κατήγορός τους εξακολουθούν να ασκούν τα ιερατικά τους καθήκοντα. Για να παραφράσουμε τον τότε άγιο Λαρίσης Ιγνάτιο:
   Aθώοι κι αυτοί, αθώος κι ο συκοφάντης τους, όλοι αθώοι είναι. Υπάρχει όμως και ένας ένοχος. Ο ιερομόναχος Ευθύμιος Τρικαμηνάς εφημέριος Αμπελακίων, που καθαιρέθηκε επειδή πέταξε από αεροπλάνο φέϊγ βολάν κατά του μητροπολίτη («Ελευθεροτυπία», 10.2.’06).

   Και λίγο μελό με ιερατικά δάκρυα, για δικαστική απόφαση (2003) πριν να τελεσιδικήσει το θέμα (2005) και να αθωωθούν οι δυο πάλλευκοι αιδεσιμότατοι και τόσο συκοφαντημένοι παπάδες του βίντεο.:

   http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=31.01.2003,id=21139312

   8 ΧΡΟΝΙΑ σε 4: στο κελί οι δύο, ελεύθεροι με 3.000 ευρώ οι 2 ιερείς

   Καμπάνα για το παγκάρι

   ΛΑΡΙΣΑ

   Βαρύς έπεσε χθες το μεσημέρι ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τους δύο λαϊκούς και τους δύο ιερείς του προσκυνήματος της Αγίας Παρασκευής Τεμπών, αλλά η επιβολή των αυστηρών ποινών στάθηκε επιλεκτική υπέρ των παπάδων από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας.

   Οκτώ χρόνια κάθειρξης επιβλήθηκαν και στους τέσσερις, μόνο που οι λαϊκοί Σωτήρης Αβδελίδης, απόστρατος αξιωματικός, και Κωνσταντίνος Ανυφαντής, συνταξιούχος σιδηροδρομικός, οδηγήθηκαν στις φυλακές, ενώ οι ιερείς Παύλος Τσουκνίδας και Κωνσταντίνος Μπαταγκιώνης κατέβαλαν ποσό εγγύησης 3.000 ευρώ και αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού η έφεσή τους είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.

   Η απόφαση ανακοινώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι και άφησε βουβό όλο το ακροατήριο. Ο Κωνσταντίνος Ανυφαντής ξέσπασε σε κλάματα και συγκλονισμένος ήταν και ο ιερέας Λάμπρος Ρίνης.

   Το ακροατήριο άκουσε βουβό την απόφαση, σημειώνοντας ότι τους συγκίνησε το ράσο (ένας εκ των εφετών μειοψήφησε και ζήτησε την αθωότητα των ιερέων).

   Ο βασικός κατήγορος πατέρας Λάμπρος Ρίνης ξέσπασε κι εκείνος σε δάκρυα, για το μέγεθος της ποινής που επιβλήθηκε.

   Οπως εξήγησε, δεν είχε καμία πρόθεση (κρατούσε κρυφή κάμερα που έδειχνε την υπεξαίρεση των χρημάτων) να φτάσει το θέμα στα άκρα, εξ ου και είχε απευθυνθεί προς το μητροπολίτη ζητώντας να γίνει κάθαρση.

   Οι συνήγοροι των καταδικασθέντων έκαναν λόγο για ιδιαίτερα αυστηρή ποινή και την απέδωσαν στο κλίμα που δημιουργήθηκε από τις τηλεοπτικές εκπομπές.

   Δ. ΧΑΤΖΗΕΥΘΥΜΙΟΥ

   ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 31/01/2003

 5. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Καλα ο Ιερονυμος δεν ακουσε ουτε διαβασε πουθενα, εκεινο το ο εχων δυο χιτωνας;
  Εκτος αν ο χριστος το ειπε για μας και οχι για αυτους.
  Οσο για την δικαστικη αποφαση,
  οι μεν παπαδες αθωωθηκαν με την ευχη της παναγιας ,την οποια υπηρετουν, και αφου ζητησαν συγνωμη απο το θεο,
  οι δε λαϊκοι καταδικαστηκαν επιδη τολμησαν να κλεβουν τους ληστες, οποτε δεν υπαρχει ελεος
  ετσι εγω την καταλαβα.

 6. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Ο »χουντικος» πλην οικονομικα αδιαφθορος δεσποτης.
  Οπου αλλου αν το διαβαζα θα κρατουσα πισινη.
  Αφου το διαβαζω εδω λεω , ισως η εξαιρεση του κανονα, αλλα δεν ξερω για πια αλλη ρουφιανια εγεινε δεσποτης.
  Τα σεβη μου στην καθαροτητα σου Λασκαρατε και ας μη σε γνωριζω.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ναι, κοίταξε (ο Λαρίσης Θεολόγος) ήταν ένας πολύ συντηρητικός άνθρωπος, εκλεκτός των θρησκευτικών οργανώσεων, χουντικός όπως σχεδόν όλοι οι δεσποτάδες, αλλά λιτός στην ιδιωτική του ζωή χωρίς σκάνδαλα και κλεψιές.
   Διώχθηκε παράνομα και αντικανονικά χωρίς δίκη από τον χουντικό Σεραφείμ με την κατηγορία πως ήταν χουντικός!!!
   Βασικά αυτοί οι 12 δεσποτάδες που διωχτηκαν τότε, διώχτηκαν επειδή δεν ήταν-φανερά τουλάχιστον- αμαυρωμένοι με οικονομικά και ροζ σκάνδαλα και αυτό μαζί με το γεγονός πως ήταν μέλη παρεκκλησιαστικών οργανώσεων οι οποίες εκβίαζαν και απειλούσαν κατά καιρούς τους ενεχόμενους σε σκάνδαλα δεσποτάδες, ενοχλούσε ιδιαίτερα τους υπόλοιπους και ιδιαίτερα τον Σεραφείμ.
   Ήταν αντιδραστικοί αλλά όχι διεφθαρμένοι.
   Όταν επανήλθε ο Θεολόγος στη μητρόπολη με νόμο Παλαιοκρασά που όμως τελικά δεν ίσχυσε για πολύ, τα δηλούμενα στην Εφορία έσοδα των Τεμπών πολλαπλασιαστηκαν απίστευτα.
   Άρα ;
   Η αλήθεια να λέγεται.

 7. Ο/Η Comte de Toulouse λέει:

  Θελετε τα λεφτα μας,
  ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

 8. Παράθεμα: Ιστορίες Ιερής ατιμώρητης Ληστείας και Φοροκλοπής « Ροΐδη Εμμονές

 9. Παράθεμα: Η Εκκλησία ΕΙΝΑΙ Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) « Ροΐδη Εμμονές

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μα καλά, αυτοί οι αρχιεπίσκοποι της αφορολόγητης Εκκλησίας του Δικέφαλου Αετού, τρέχουν για θεραπεία στην αιρετική Δύση;
  Χάθηκε το είδωλο της Τήνου ή ο σκελετός του Εφραίμ Ν.Μάκρης;
  Σε καιρούς λιτότητας ένας γέρος αρχιεπίσκοπος να ξοδεύει λεφτά που θα μπορούσαν να δοθούν για τη θεραπεία κάποιου φτωχού παιδιού;
  Τόσος φόβος για τον Παράδεισο;

  Στη Γερμανία για ιατρικές εξετάσεις ο Ιερώνυμος

  Στο λακωνικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε σημειώνεται ότι «ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μεταβαίνει σήμερα στο Γκίσεν της Γερμανίας για ιατρικές εξετάσεις».

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιεπίσκοπος εδώ και καιρό ταλαιπωρείται από ουρολοίμωξη και πυρετό, που δεν υποχωρεί.

  Γι αυτό κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί και πάλι σε εξετάσεις

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Tυχερός άνθρωπος ο Αρχιεπίσκοπος.
   Τον αγαπά ο Θεός:

   http://psigmataorthodoxias1.wordpress.com/2011/01/27/%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%8D/

   Η ασθένεια είναι μία επίσκεψη του Θεού προς τον άνθρωπο. Είναι μία εκδήλωση της αγάπης Του, που έχει ως σκοπό την θεραπεία της ψυχής μας από την αρρώστια της αμαρτίας. «Ο Θεός δίνει τις αρρώστιες για την υγεία της ψυχής», λένε οι άγιοι Πατέρες.

   Ο ιερός Χρυσόστομος μιλώντας για τον παράλυτο, που επί τριάντα οκτώ χρόνια περίμενε την θεραπεία του, λέγει ότι η αρρώστια του «έδειξε την φιλανθρωπία του Θεού. Διότι πραγματικά, το να τον παραδώσει ο Θεός σε τέτοια αρρώστια, και το να παρατείνει την αρρώστια τόσο πολύ καιρό, είναι απόδειξη πολύ μεγάλης φροντίδος.

   ……

   ……

   Η πνευματική ωφέλεια που προξενεί η σωματική ασθένεια είναι μία πραγματικότητα που βίωσαν όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας. Γι’ αυτό ακριβώς, όταν ο Κύριος τους επισκεπτόταν με την ασθένεια, δεν ζητούσαν να απαλλαγούν από αυτήν, αλλά να τους δώσει δύναμη να υπομείνουν.
   ……..

   Όσο ωφελήθηκα από την αρρώστια δεν ωφελήθηκα από όλη την άσκηση που είχα κάνει μέχρι τότε». «Μεγάλο πράγμα η υγεία, άλλα και το καλό που προσφέρει η αρρώστια, η υγεία δεν μπορεί να το δώσει! Πνευματικό καλό! Είναι πολύ μεγάλη ευεργεσία, πολύ μεγάλη! Καθαρίζει τον άνθρωπο από την αμαρτία, και μερικές φορές του εξασφαλίζει και μισθό. Η ψυχή του ανθρώπου είναι σαν το χρυσάφι και η αρρώστια είναι σαν την φωτιά που την καθαρίζει.

   ……

   «Η καρδιά μου αγαπούσε δυνατά τον Πλαστουργό της. Αυτός ήταν ο πλούτος και η τροφή μου! Αλλά αν όλα τα χρόνια ήμουν κάτω από την προστασία και την αγάπη Του, το 1980… βρέθηκα σε καταιγισμό αγάπης!… Από το κεφάλι μέχρι τα δάκτυλα των ποδιών μου ήμουν ακίνητη… Τα μάτια δεν άνοιγαν για να δουν, αλλά και όταν άνοιγαν τα έβλεπα ή θαμπά ή διπλά. Δεν μπορούσα να μιλήσω καθόλου,… τα πνευμόνια δεν λειτουργούσαν από μόνα τους. Είχα πάντα οξυγόνο, μερικές φορές και αναπνευστήρα…

   Είχα για 3 συνεχή χρόνια ορό χωρίς να παίρνω από το στόμα ούτε μια κουταλιά γάλα. Έτσι δοκίμασα στον τέλειο βαθμό της την πείνα και την δίψα… Η δόση των καθημερινών μου φαρμάκων έφθανε τα 60-70 χάπια με άδειο τελείως στομάχι. Πολλές φορές πλησίασα την γεύση του θανάτου.

   »Όλα αυτά φαίνονταν σαν ταλαιπωρίες, όμως η πραγματικότητα ήταν άλλη. Ποτέ δεν θα μπορέσω να περιγράψω την γλυκύτητα και την εσωτερική ανάπαυση και χαρά… Βυθίζομαι σε ωκεανούς χαράς και ευτυχίας. Και αιτία αυτών η μακροχρόνια ασθένεια μου».

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=920299

  «Ο θεός ξέρει τι κάνει»…

  Ο γνωστός ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης, συζητώντας, σε μια συνέντευξή του, με τον δημοσιογράφο παρουσιαστή, έκανε, μεταξύ άλλων, την περιγραφή κάποιας παλιότερης συνάντησής του με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

  Ο Χριστόδουλος, λοιπόν, είπε ο καταξιωμένος ηθοποιός, που ήξερε το πρόβλημά μου με τον καρκίνο, μου λέει σε κάποια στιγμή: «Ο Κύριος σε αγαπάει πολύ και γι’ αυτό σου έδωσε τον καρκίνο. Ο θεός, όποιον αγαπάει, παιδεύει». Και ο Καρακατσάνης, με τη γνωστή θυμοσοφία και το χιουμοριστικό ύφος του, αναρωτήθηκε: «Καλά, εμένα, περισσότερο απ’ το Χριστόδουλο μ’ αγαπάει ο Θεός, και μου έδωσε τον καρκίνο; Γιατί δεν τον έδωσε σ’ εκείνον, που είναι και αρχιεπίσκοπος, άρα θα τον αγαπάει πιο πολύ από εμένα;..».

  Προκαλούν θλιβερές σκέψεις, αλλά και οργή δικαιολογημένη, περιστατικά σαν το παραπάνω, που δεν είναι, βέβαια, και το μοναδικό. Για οποιοδήποτε κακό μας συμβεί (σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί, πόλεμοι, επιδημίες θανατηφόρες και όποιες άλλες «πληγές του Φαραώ»), οι ιθύνοντες της «Αγίας μας Εκκλησίας» έχουν έτοιμη στη γλώσσα τους την εξήγηση: « Ο θεός…». Μας αγαπάει και γι’ αυτό μας δοκιμάζει……………

 12. Ο/Η ria λέει:

  ΑΥΤΟΙ…
  »ιερείς Παύλος Τσουκνίδας και Κωνσταντίνος Μπαταγκιώνης»
  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ?ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ?Η ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ?

  • Ο/Η Στη Λάρσα βγεν ου αυγερινός λέει:

   Ο πατήρ Τσουκνίδας έχει υπογράψει και το κείμενο της υπεράσπισης της Ορθοδοξίας κατά του πάπα:

   Google

   Κληρικοί – μοναχοί (11/12/2011)
   http://www.scribd.com/…/Κληρικοί-μοναχοί-11-... – Προσωρινά αποθηκευμένη

   Αποκλεισμός όλων των αποτελεσμάτων από τον ιστότοπο http://www.scribd.com

   28 Δεκ. 2011 – … ΠΑΥΛΟΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΠΕΡΡΟΣ (ΑΓΙΟΝΙΚΟΔΗΜΙΤΗΣ) …. ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΤΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΙΕΡΕΑΣ ..

   O δε πατήρ Μπαταγκιώνης απευθύνει παραινέσεις στη μαθητιώσα νεολαία

   Google

   Απογευματινή Αδέσμευτη Εφημερίδα – Ελευθεροτυπία

   archive.enet.gr/online/online_print?id=21139312
   Αποκλεισμός όλων των αποτελεσμάτων από τον ιστότοπο archive.enet.gr

   31 Ιαν. 2003 – … συνταξιούχος σιδηροδρομικός, οδηγήθηκαν στις φυλακές, ενώ οι ιερείς Παύλος Τσουκνίδας και Κωνσταντίνος Μπαταγκιώνης κατέβαλαν ποσό …

   Γυμνάσιο Αρμενίου ν. Λάρισας: Ιανουάριος 2009
   gym-armen.blogspot.com/2009_01_01_ar… – Προσωρινά αποθηκευμένη
   13 Ιαν. 2009 – Κωνσταντίνος Μπαταγκιώνης, εκφράζοντας και τις ευχές του για υγεία και καλή πρόοδο στους μαθητές και καλή δύναμη στους καθηγητές ώστε …

   Φωτογραφία εδώ
   http://gym-armen.blogspot.com/2009_01_01_archive.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.