«ΤΟ ΒΗΜΑ»: Υπόδειγμα ιερής Δημοσιογραφίας

Επιλεκτική ειδησεογραφία υψηλού επιπέδου



Η Παναγιά του Κόσσοβο, κλαίει απαρηγόρητα, γιατί πολλές Αλβανές γλύτωσαν οι ίδιες από βιασμό και τα παιδιά τους από τη σφαγή των ορθόδοξων φουσάτων του (κατηγορούμενου για παιδεραστία) μητροπολίτη Βρανίων Παχώμιου και του πατριάρχη Παύλου (που τον κάλυψε).

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Θα θυμόσαστε πως ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε αναγορεύσει την “Αυριανή” σε υπόδειγμα Δημοσιογραφίας. Δεν διαθέτω ούτε απειροελάχιστο της εντιμότητας, της ειλικρίνειας και της δημοφιλίας αυτού του πολιτικού, του οποίου η σύζυγος (αλλά και ο ίδιος) έγινε αργότερα στόχος αυτής της Δημοσιογραφίας, παρ’όλ’αυτά παίρνω το θάρρος να απονείμω στο έγκριτο ΒΗΜΑ το βραβείο της υποδειγματικής εκκλησιαστικής Δημοσιογραφίας, με αφορμή τις κωμικοτραγικές υποθέσεις σεξουαλικών σκανδάλων και παιδεραστίας, που καταγγέλονται στο θαυματουργό πατριαρχικό υποκαταστήμα της Χρυσοβαλάντου-Αστόρια Limited Liability Company, ιδρυθέν παρά των Αγίων Τυάνων Παϊσιου και Απαμείας Βικέντιου. Το ΒΗΜΑ για να είμαστε δίκαιοι δεν έκλεισε ολότελα τα μάτια, όπως έκαναν άλλες εφημερίδες και ΜΜΕ, απλά επέλεξε να παραλείψει κάποια στοιχεία για λόγους που εκείνο γνωρίζει. Διαβάστε παρακαλώ τα δυο ρεπορτάζ της εφημερίδας του πανεπιστημιακού (σε άγνωστο Πανεπιστήμιο) τ.Διοικητού του Αγ.Όρους (επί ΠΑΣΟΚ Σημίτη): (“Σκιές παιδεραστίας….”) – (Σε καραντίνα οι Παϊσιος Βικέντιος….)

Την υπόθεση αυτή φοβάμαι πως θα την πληρώσει στο τέλος ο Έλληνας φορολογούμενος (δεν έχει ο Θεός;) αφού το πατριαρχείο της Ισταμπούλ χρηματοδοτείται με τα μυστικά κονδύλια του Υπ.Εξ.

[εικόνα 2:Στο ορθόδοξο φόρουμ που σας παραπέμπω στο ΥΓ1, κάποιος φυσιολογικός άνθρωπος, αμύητος στο μεγαλείο των άταφων αφορολόγητων κερδοφόρων λειψάνων της Ορθοδοξίας, ρωτάει αηδιασμένος από το σάψαλο της φωτογραφίας: “I would really like to know what this is. That poor man, his hands look awful, like talons. Is it leprosy?”, (μήπως αυτός ο φτωχός έχει λέπρα;). Ας ρωτήσει τους Έλληνες Εισαγγελείς και τους ευσεβείς κ.κ. Βουλγαράκη-Πελέκη να τον ενημερώσουν για τα μυστήρια της Ορθοδοξίας όπως ο άταφος αφορολόγητος χρυσοτόκος σκελετός του Εφραίμ Ν.Μάκρης].

των κ.κ.Σαμαρά-Γ.Α.Π. και έχουν εκφραστεί βάσιμοι φόβοι πως τα λεφτά αυτά ξοδεύονται και γι’αυτόν τον ιερό σκοπό, το κουκούλωμα δηλαδή των διαστροφικών κληρικών του κ.Βαρθολομαίου που δεν ξέρουν να κρυφτούν όπως κάποιοι άλλοι.

Θέλω να διευκρινίσω πως πιστεύω ακράδαντα στην αθωότητα του ιερού Παϊσιου, όπως και στην αθωότητα του αγίου Χουντόδουλου που είχε κι αυτός συκοφαντηθεί για παρόμοιο ζήτημα, αλλά απέφυγε να απαντήσει. (Δημοσίευμα Αυγής 1970: Ο κ. Χριστόδουλος εδώ και 37 χρόνια σιωπά)

Στα δυο αυτά δημοσιεύματα του ΒΗΜΑΤΟΣ (Θα ζητήσω συγνώμη αν υπάρχει κάποιο τρίτο που μου διαφεύγει και με διαψεύδει ) δεν θα βρείτε λέξη για τα παρακάτω συναφή γεγονότα και εύλογα ερωτήματα:

1. Για το θαυματουργό ακρωτηριασμένο χέρι της Αγίας, κάποιο κομμάτι κόκκαλο δηλαδή, άγνωστης προέλευσης, που εμπορεύεται η παλαιοημερολογίτικη πατριαρχική Σταυροπηγιακή Μονή.

2. Για το ποιά είναι η ιστορική βάση της ύπαρξης κάποιας μοναχής Χρυσοβαλάντου, πως επιβεβαιώνεται πως το βδελυρό χέρι είναι δικό της και πως αυτό άραξε στις ΗΠΑ. Η σχετική αναφορά της Μητρ. Καισαριανής στο βίο της Αγίας, με τους Αγίους Βασίλη και Αναστασία να πετάνε στον αέρα για να συναντήσουν την Χρυσοβαλάντου, απευθύνεται μόνο σε αποβλακωμένες γριές.

3. Για τα θαυματουργά δάκρυα της εικόνας της που χύθηκαν στον πόλεμο του κόλπου αποφέροντας τεράστιο οικονομικό όφελος..

4. Για τις κατηγορίες που είχαν απευθύνει εναντίον της Μονής οι πατριαρχικοί κληρικοί, των ΗΠΑ πριν την ενσωματώσουν στο πατριαρχείο της Ισταμπούλ και οι οποίες δημοσιεύτηκαν στους N.York Times αλλά η δημοσιογράφος του ΒΗΜΑΤΟΣ τώρα τις θεώρησε άσχετες με την νέα υποτροπή και ανάξιες μνείας…

5. Για την περίεργη ανεξιχνίαστη “απαγωγή” από οπλισμένους μασκοφόρους της εικόνας.

6. Για την περίεργη επιστροφή της εικόνας ταχυδρομικά, χωρίς τα τιμαλφή της (τάματα).

7. Για τη δικαστική διαμάχη της Μονής με την ασφαλιστική εταιρεία η οποία αρνιόταν πως υπήρξε απαγωγή, πράγμα το οποίο αμφισβητούσε και η επίσημη ελληνική Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ (από φθόνο σύμφωνα με τον ιερό Βικέντιο, επειδή η Μονή λειτουργούσε τότε ως ανταγωνιστική επιχείρηση προς την πολυεθνική “Πατριαρχείον εθνικιστικόν αλλά και οικουμενικόν του Γένους των Ελλήνων ΕΠΕ) .

8. Για τον εργαζόμενο σε πορνείο κληρικό της Ι.Μονής, πανοσιότατο Ιερώνυμο Κατσέα που υπήρξε μάρτυς της “απαγωγής” και στη συνέχεια όταν αποκαλύφθηκε η προϋπηρεσία του, απολύθηκε και άνοιξε δική του ορθόδοξη φάμπρικα δακρυσμένων εικόνων στο Τορόντο του Καναδά.

DO YOU WANT SOUVLAKI WITH THIS?

9. Για τον καταδικασμένο για παιδεραστία πανοσιότατο αρχιμανδρίτη της μονής Konon Lasky.

10. Για το περίεργο ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής με μοναδικά μέλη τους 2 ηγούμενους επισκόπους, οι οποίοι διαχειρίζονταν τα κέρδη της.

11. Για τη σχέση της Μονής με τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη Γιοσάκη που εργαζόταν στο υποκατάστημα του Αγίου Αθανασίου Σικάγο της Μονής, όπου ίδρυσε με τον Τούρκο φίλο του τσακούζι στο υπόγειο του ναού και από όπου φυγαδεύθηκε από την αμερικανική αστυνομία που τον κυνηγούσε για οικονομικές ατασθαλίες, με τη βοήθεια του Πανιερότατου μητροπολίτη Μεξικού Αθηναγόρα, όπως κατήγγειλε ο πανιερότατος Τυάνων Παϊσιος, χωρίς ο πατριάρχης να τιμωρήσει κανέναν τους για τη φυγαδευση ή για τη συκοφαντία.

12. Για την πρόσφατη περίεργη καθαίρεση του αρχιμανδρίτη του υποκαταστήματος Φλώριδας κ.Λεμονάκη.

13. Για τους όρους (τουτέστιν το ποσό που πλήρωσαν γιατί γράφτηκε και ξαναγράφτηκε πως έδωσαν 6-8 εκατ.δολλάρια και ακίνητα) με τους οποίους προσχώρησαν στο πατριαρχείο οι δυο επίσκοποι.

14. Για την περίεργη και ολότελα αντικανονική επαναχειροτονία τους (διεξήλθαν δίκην βυζαντινού παλατιανού πατριάρχη μέσα σε 7 ημέρες και τους 3 βθμούς της ιερωσύνης) τη στιγμή που είχαν χειροτονηθεί από τη ρωσική Εκκλησία της Διασποράς.

15. Για την απουσία κάποιας εξήγησης για την τύχη των μυστηρίων (βαφτίσια, γάμοι) τα οποία είχαν τελέσει προηγουμένως.

16. Για κάποιο ποινικό παρελθόν του Παϊσιου στην Ελλάδα το οποίο ο ιερός Βικέντιος απέδωσε όπως γράφουν οι N.Y.Times στο “δικτατορικό στρατιωτικό καθεστώς” (!!!) του Καραμανλή του Α΄.

17. Για το περίεργο γεγονός πατριαρχικός επίσκοπος (ο ιερός Βικέντιος)να μη διαθέτει πανεπιστημιακό πτυχίο.

18. Για την ιστορική διαδρομή αυτών των δυο ιερών ανδρών από τον Πειραιά και την Ελλάδα στις ΗΠΑ.

Λεπτομέρειες, είναι αυτά, θα μου πείτε. Προέχει το κουκούλωμα του εθνικού μας πατριάρχη που ειδικεύεται, όπως και ο πάπας, στην προστασία των παιδεραστών, μόνο που στο παράρτημα ΗΠΑ του πατριαρχείου, τους πληρώνουμε εμείς αφού η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ βάζει άγρια πρόστιμα και δεν διαθέτει τη γενναιοψυχία της σερβικής ορθόδοξης Δικαιοσύνης, ή την αναβλητικότητα της ελληνικής.

Υ.Γ. 1.
Επισκεφθείτε την γκαλερί θαυμάτων της Ορθόδοξης Ντίσνεϋλαντ.

ΥΓ.2
Τελευταία νέα από το μέτωπο των ορθόδοξων παιδεραστιών
Α. Κατηγορίες για ιερή παιδεραστία και περιφορά ιερής νεκροκεφαλής κατά του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σεραφείμ.

Β. Η σερβική Εκκλησία κατηγορείται για συγκάλυψη των παιδεραστιών του εθνικιστή Πανιερότατου Μητροπολίτη Βράνιας Παχώμιου και του Πανοσιότατου ηγούμενου Ιλλαρίωνα της Ιερότατης Μονής Χόποβο στη Βοιβοντίνα.

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους). Bookmark the permalink.

56 Responses to «ΤΟ ΒΗΜΑ»: Υπόδειγμα ιερής Δημοσιογραφίας

  1. Ο/Η globek λέει:

    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artId=365881&dt=09/11/2010…μετα από τέτοια υποδείξει ..προτείνω εναν πανελλαδικό έρανο για το «παιδί»

  2. Ο/Η Μούτρο λέει:

    Σοβαρά; Σοβαρά κ. Λασκαράτε περιμένατε ότι μια εφημερίδα που διευθύνεται από έναν τ. διοικητή του Άθω, θα έδινε αντικειμενική πληροφόρηση για τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα;

  3. Ο/Η Κωλοσούζας λέει:

    Η Μοναχή Χριστονύμφη αποκάλυψε στην Αστυνομία τα πάντα για Χρυσοβαλάντου και Παϊσιο

    Eθνικός Κήρυκας Νέας Υόρκης National Herald
    Του Θεόδωρου Καλμούκου

    http://www.ekirikas.com/category/Community-Church

    ΒΟΣΤΩΝΗ.

    Η μοναχή Χριστονύμφη Φιτζπάτρικ από την Πατριαρχική Μονή Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αποσχηματίσθηκε (έβγαλε τα ράσα) πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα 114 της Αστόριας και αποκάλυψε όλα όσα γίνονταν επί μακρά σειρά ετών στη Μονή με πρωτουργό τον ηγούμενό της, Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιο. Στην κατάθεσή της, σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες, αναφέρθηκε λεπτομερώς και με ονόματα σε διαμειβόμενα εντός της Μονής τα οποία είχαν να κάνουν και με πράξεις ακολασίας, με συμμετοχή ατόμων αμφοτέρων των φύλων, μερικά εκ των οποίων στην αρχή ήταν ανήλικα. Επίσης, η μοναχή παρέδωσε στην Αστυνομία βαλίτσα η οποία περιείχε ρευστό χρήμα ύψους περί το μισό εκατομμύριο δολάρια. Αυτή τη στιγμή, η μοναχή καθ’ υπόδειξη των αστυνομικών Αρχών βρίσκεται σε άγνωστο μέρος για λόγους προστασίας και ασφαλείας.

    Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Μητροπολίτη Παϊσιο και σε ερώτηση αν έχει κάποιο σχόλιο για την κατάθεση της μοναχής Χριστονύμφης στην Αστυνομία, απάντησε «όχι, όχι». Στην ερώτηση ποιου ήταν τα χρήματα που παρέδωσε η Χριστονύμφη στην Αστυνομία, είπε ότι «είναι για τον τρίτο όροφο που θέλαμε να χτίσουμε». Σχετικά με το ποσό των χρημάτων, ανέφερε ότι «πρέπει να ήταν 285 χιλιάδες, κάτι τέτοιο», ενώ όταν τον ρωτήσαμε γιατί τα κρατούσε σε ρευστό, είπε «διότι δεν θέλαμε να χρησιμοποιηθούν». Αναφορικά με το αν γνώριζε για την κατάθεση στην Αστυνομία τη νύχτα του Σαββάτου, είπε «όχι, δεν γνωρίζω, δεν γνωρίζω».

    Η μοναχή Χριστονύμφη κατέθεσε στην Αστυνομία για πάνω από επτά ώρες το βράδυ του Σαββάτου από τις 6:30 εσπέρας μέχρι τις 2 το πρωί της Κυριακής.

    Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο δημοσίευμα του «Εθνικού Κήρυκα», το οποίο αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική του έκδοση νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου 2010, με τίτλο «Επώνυμες καταγγελίες σε FBI και Αστυνομία για Παϊσιο» – το εσπέρας της ίδιας ημέρας κυκλοφόρησε και στην έντυπη έκδοσή μας-, ανάμεσα στα άλλα αναγράφονταν και τα εξής:

    «Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις υποθέσεις τις οποίες ερευνά το FBI και η Αστυνομία εμπλέκονται ενήλικοι σήμερα νέοι και νέες που εκκλησιάζονταν στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου από μικρά παιδιά, εξομολογούντο στον Μητροπολίτη Παϊσιο και είχαν εγγύτητα με τη Μονή. Επίσης, λέγεται ότι εμπλέκονται και μέλη της Μοναστικής Αδελφότητας της Μονής Χρυσοβαλάντου τα οποία εντάχθηκαν στο τάγμα του Μητροπολίτη Παϊσίου όταν ήταν ανήλικα».

    Η μοναχή Χριστονύμφη κατά κόσμον Κατερίνα Φιτζπάτρικ, μπήκε στη Μονή Χρυσοβαλάντου από την ηλικία των 14 ετών και εκάρη Μοναχή δύο χρόνια αργότερα από τον Μητροπολίτη Παϊσιο και πήρε το όνομα Χριστονύμφη. Είναι το δεύτερο από τα δώδεκα παιδιά του ιερέα Ιακώβου Φιτζπάτρικ, ο οποίος Λειτουργεί στο ναό της Οσίας Ειρήνης στην Αστόρια και εκ περιτροπής και σε Μετόχια.

    Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με τον Επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο είπε, ότι «το θέμα αφορά τον Αγιο καθηγούμενο, ουδέν σχόλιο από εμένα».

    Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε τις καταγγελίες σε FΒΙ και Αστυνομία (βλέπε «Ε.Κ.» της 29ης Οκτωβρίου 2010) επικοινωνήσαμε με τις συναρμόδιες αρχές. Η Εισαγγελία του Κουίνς επεσήμανε ότι «είναι απαγορευμένο να δώσουν πληροφορίες πριν την έκδοση εντάλματος συλλήψεως» και ότι «πληροφορίες μπορεί να δοθούν μόνο μετά την απαγγελία κατηγοριών ενώπιον του Δικαστηρίου».

    Παράλληλα, τόνισε ότι στις έρευνες εμπλέκεται το FBI και άλλες ομοσπονδιακές αρχές και η υπόθεση παραπέμπεται στην Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για την Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, Μπομπ Μεντόζα, απαντώντας σε ηλεκτρονικό μήνυμα του «Ε.Κ.» τόνισε ότι «δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ή να αρνηθούμε ότι διεξάγεται έρευνα και δεν θα προβούμε σε περαιτέρω σχολιασμό».

    Αν και οι εκπρόσωποι των δύο Εισαγγελιών μάς παρέπεμψαν στην Αστυνομία και στο FBI όπου έγιναν οι καταγγελίες, εν τούτοις τόνισαν ότι «όταν οι υποθέσεις αφορούν θρησκευτικές κοινότητες οι αρμόδιες αρχές είναι πολύ επιφυλακτικές και δεν διαρρέουν πληροφορίες πριν παραπέμψουν την υπόθεση στη Δικαιοσύνη».

    Οι προσπάθειες του «Ε.Κ.» να επιβεβαιώσει τις εν λόγω πληροφορίες τόσο δια της αστυνομικής οδού όσο και διά του FBI μέχρι και αυτή την ώρα παρέμεναν άκαρπες.

    Μήνυμα του «Ε.Κ.» στον πατέρα της Χριστονύμφης, π. Ιάκωβο Φιτζπάτρικ παρέμεινε αναπάντητο μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε η παρούσα έκδοση.

    Σε επικοινωνία με το ναό της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου Δημήτρης Δημητρίου μας είπε ότι «ο Μητροπολίτης Παϊσιος και ο Επίσκοπος Βικέντιος είναι στην Ελλάδα αλλά εμείς επειδή δεν ανακατευόμαστε στα διοικητικά δεν έχουμε τα τηλέφωνά τους εκεί».

    Ζητήσαμε να μιλήσουμε στον Αρχιμανδρίτη Ελευθέριο Σταυρακαρίδη αλλά μας είπε, ότι «ο π. Ελευθέριος είναι μόνος του αυτή τη στιγμή και κάνει την Προσκομιδή».

    Στην ερώτηση αν είναι η μοναχή Χριστονύμφη εκεί, είπε «όχι για την ώρα δεν είναι», ενώ στην ερώτηση πού είναι, απάντησε «ούτε εγώ ξέρω».

    Ο κ. Δημητρίου μας είπε ακόμα ότι «ο κ. Κωτσαρίδης δεν είναι εδώ, θα είναι τη Δευτέρα στο Γραφείο».

    Υπογραμμίζεται ότι όταν ενημερώθηκε ο πατέρας της, π. Ιάκωβος Φιτζπάτρικ, ότι η κόρη του η μοναχή Χριστονύμφη είχε αποσχηματιστεί και ήδη βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα και κατέθετε, μετέβη με άλλη του κόρη στο Αστυνομικό Τμήμα και ανέμεναν στον προθάλαμο μέχρι τις 2 το πρωί που τελείωσε την κατάθεσή της για να της παράσχει ηθική και γονική στήριξη.

    Η μοναχή Χριστονύμφη είναι σήμερα 26 ετών, έχει σπουδάσει Παιδαγωγικά με πτυχίο Μάστερ και ήταν η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου στη Μονή Χρυσοβαλάντου.

    Αποκλειστικές πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι η μοναχή Χριστονύμφη φιλοξενείτο τις τελευταίες τρεις ή τέσσερις μέρες σε φιλική της οικογένεια στην πολιτεία της Νέας Ιερσέης, ώσπου κάποια στιγμή το απόγευμα του Σαββάτου «έσπασε» και αποφάσισε να μεταβεί στην Αστυνομία και να καταθέσει. Η απόφαση της μοναχής και μέρος των πληροφοριών για τα όσα γίνονταν στη Μονή είχαν γίνει γνωστά στον Αρχιμανδρίτη Ελευθέριο Σταυρακαρίδη, ο οποίος υπηρετεί αυτή την εποχή στη Μονή Χρυσοβαλάντου ευρισκόμενος με απόσπαση από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ο Αρχιμανδρίτης Ελευθέριος είχε μεταβεί και αυτός στο Αστυνομικό Τμήμα, αλλά δεν είναι γνωστό εάν έδωσε και αυτός κατάθεση ή αν ήταν παρών όταν η μοναχή Χριστονύμφη έδινε την κατάθεσή της. Ο π. Ελευθέριος βρισκόταν κι αυτός στο Αστυνομικό Τμήμα μέχρι στις 2 το πρωί, κι αυτός μάλιστα ήταν ο λόγος που δεν ήταν παρών να τελέσει τον Εσπερινό στο ναό της Αγίας Ειρήνης το Σάββατο το εσπέρας, ενώ ενημέρωσε σχετικά και τον Αρχιγραμματέα της Μονής Δρ. Ιωάννη Κωτσαρίδη για τις εξελίξεις.

    Η μοναχή Χριστονύμφη, η οποία διατύπωσε φόβους και γι’ αυτή ακόμα τη ζωή της, μεταφέρθηκε σε άγνωστο ασφαλές μέρος, ενώ προτίθεται να καταθέσει επίσης και στην Πατριαρχική Εξαρχία, που αναμένεται να αφιχθεί στη Νέα Υόρκη σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου.

    http://greekamericannewsagency.blogspot.

  4. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    H παλιοημερολογιακή Eικόνα που έκλαιγε στον Πόλεμο του Κόλπου ήταν μεγάλη απάτη, όλοι το ξέρανε το έλεγε και η αρχιεπισκοπή του πατριαρχείου. Μαζεύτηκε χρήμα με ουρά από χιλιάδες προσκυνητές. Ψοφάει ο κοσμος για θαύματα.
    Το πατριαρχείο όταν τους προσεταιρίστηκε ήξερε ποιους κληρικούς δεχόταν στο κλίμα του αλλά δεν κώλωσε γιατί κουβαλούσαν μαζί τους τεράστια περιουσία, μετρητά, ναούς και την θαυματουργή εικόνα με το ψευτοχέρι της Χρυσοβαλάντης.
    Υπάρχει ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τον παπά που είδε την απαγωγή της εικόνας από ληστές που τις κλέψανε τα 800.000 $ κοσμήματα και ύστερα τη γυρίσανε πίσω με τα ταχυδρομεία.

    Ο παπας Κατσέας που δούλευε πρώτα σε μπορντέλλο αρνιόταν να δώσει δείγμα των δακρύων για εξέταση. Μετά όπως λέτε και σεις άνοιξε στο Τορόντο δικό του θαυματομάγαζο με εικόνα της Παναγίας που έτρεχε μαύρο δάκρυ, όποτε ο Κατσέας ήθελε να μαζέψει χρήμα.

    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1439

  5. Ο/Η Robin Hood λέει:

    Archbishop steps down amid abuse claims
    Career took him to Winnipeg, Saskatoon, London, Edmonton

    Last Updated: Wednesday, October 6, 2010 | 4:04 PM CT

    CBC News

    Archbishop Seraphim Storheim has stepped aside as head of the Canadian diocese of the Orthodox Church in America. (Archdiocese of Canada)An archbishop who has held positions in a number of Canadian communities has stepped down amid allegations of sexual abuse involving pre-teen boys.

    In a statement released on the website of the Orthodox Church in America (OCA), church officials said Archbishop Seraphim Storheim, 66, of Ottawa is on a leave of absence as police in Canada investigate abuse claims.

    Read more: http://www.cbc.ca/canada/manitoba/story/2010/10/05/man-archbishop-steps-aside.html#ixzz14tQ9Pu2f

  6. Ο/Η Κουσούρι λέει:

    Εργα και ημέρες του κ. Καλλίνικου

    Οι ψίθυροι, οι αντιπαλότητες και οι συμπάθειες του Μητροπολίτη Πειραιώς

    ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ | Κυριακή 13 Μαρτίου 2005

    «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος.

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=164776&ct=75&dt=13/03/2005#ixzz14tSIWtEg

  7. Ο/Η Περαστικός λέει:

    Ένας Ρώσος πιανίστας πολύ διάσημος, πολύ αγαπητός και πολύ πλούσιος συνελήφθη στην Ταιλάνδη για παιδοφιλία πλήρωσε εγγύηση και έφυγε.

    Ο όρθοδοξος αρχιμανδρίτης της Ταιλάνδης father Oleg τον υποστήριξε. Aφού η ταιλανδική Δικαιοσύνη τον άφησε να γυρίσει στη Μόσχα λέει ο παπάς, οι αποδείξεις των κατηγοριών δεν είναι τόσο στέρεες.

    Russian Church official in Thailand urges not to ”relish” accusations against Pletnev

    According to the Archimandrite, who is living in Thailand for a long time and knows how the Thai legal system works, release on bail and permission to leave the country given to the pianist in the court especially under the accusations incriminated to him ”give reason to think that the evidence base for these accusations is not so solid and univocal as journalist present it.”

    http://pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1335

    Eλεύθερος και ωραίος ο πιανίστας επικεφαλής της Εθνικής Ορχήστρας Ρωσίας δίνει ρεσιτάλ στη Μόσχα περιμένοντας την ταιλανδική δικαιοσύνη να τον δικάσει.
    Βάζω στοίχημα με όποιον θέλει πως θα αθωωθεί.
    Τόχω προαίσθημα.

    Mikhail Pletnev, the leader of the Russian National Orchestra who is accused in Thailand of sexually abusing a minor, will open the second RNO Festival in Moscow on Monday, an RNO spokeswoman said on Sunday.

    The festival runs through September 12 at the Tchaikovsky Concert Hall.

    http://en.rian.ru/russia/20100905/160475368.html

    H εκκλησία μένει ουδέτερη στην υπόθεση
    Russian Church Remain Impartial over Pletnev Case

    http://www.pattayadailynews.com/en/2010/07/09/russian-orthodox-church-remain-impartial-over-pletnev-case/

  8. Ο/Η $ δολ ΔΟΛ δις ΔΙΣ $ λέει:

    Παρντόν είστε τρελλός Λασκαράτε;
    Ζητάτε από το ΒΗΜΑ να βγάλει τα μάτια του;

    Have a look please:

    φόρουμ Αγιου Όρους

    Στο Οφφίκιο του Αρχοντος πρωτονοταρίου της Αγίας του Χριστού Μ.Εκκλησίας χειρροθέτησε τον τέως πολιτικό διοικητή του Αγίου Ορους και πρόεδρο του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος.

    Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στον πατριαρχιοκό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.Ο Πατριάρχης απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα και στο νεο αρχοντα είπε:
    Ἡ Ἐκκλησία ἑορτάζει σήμερον τρεῖς μεγάλας ἐκκλησιαστικὰς μορφάς.
    $ $ $ $ $ $ $
    τα πολλά λόγια είναι του κώλου τα εννιάμερα

  9. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

    Θού Κύριε φυλακήν τώ στόματί μου

    http://www.kalami.net/2010/omogeneia/fib_irene.html

  10. Ο/Η Μαιευτήρ λέει:

    ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ ΜΗΛΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

    Στο μοναστήρι της Αγίας της Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου αλλά και σε ολες σχεδόν τις εκκλησίες που εορτάζουν,γίνεται και η Ευλόγηση των Μήλων, «εις ανάμνησιν των τριών μήλων που δόθηκαν από τον Παράδεισο προερχόμενα, στην Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου»,«Λιτανεύονται τα μήλα μέσα στο ναό και κατόπιν τοποθετούνται μπροστά στη θαυματουργό εικόνα στο ιερό θρονί της Αγίας Ειρήνης, διαβάζεται η ειδική ευχή και αγιάζονται. Η χάρη του Θεού τα μεταβάλλει σε άγια μήλα,τα οποία αν καταναλωθούν με΄τα απο τριήμερη νηστεία και με πίστη,μπορούν να βοηθήσουν σε προβλήματα ατεκνίας,αλλα και σε άλλα προβλήματα υγείας.Υπάρχει καταγεγραμένο πλήθος τεκνοποιήσεων αλλα και κάθε είδος θαυματων!

    Προσοχή τα μήλα να τρώγονται χωρίς προφυλακτικό!

  11. Ο/Η 666 λέει:

    Καλά για το πατριαρχείο το Βήμα κρύβει λόγια. Για τον Χρυσόδουλο όμως δεν κράτησε το στόμα του και τόσο κλειστό.
    Του τα ριξε χοντρά, πολύ χοντρά, τον ξεφτέλισε.

    BΗΜΑ – 6/3/2007, Πανδώρα

    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=59&artid=194158&dt=06/03/2007

    Πολύ κακό για το τίποτε η φασαρία για την διήμερη διαμονή του Αρχιεπισκόπου Χριστοδουλου στο αγαπημένο του « four seasons» του Μιλάνου.
    Το συνολικό κόστος των 3.537 ευρω ασφαλώς δεν είναι ευκαταφρόνητο, όμως ο κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος οφείλει να αναγνωρίσει στον Μακαριότατο ότι υπήρξε συνετός ως προς το οικονομικό ζήτημα.
    Λόγου χάρη άλλος στην θέση του ίσως είχε βολέψει τον συνοδό του σε άλλο δωμάτιο φθηνότερο.
    Όχι όμως ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος ούτε μείωσε τον συνοδό του, ούτε επιβάρυνε το ταμείο της Αρχιεπισκοπής ( η τέλος πάντων του ευγενούς και γαλαντόμου χορηγού του )με το κόστος ενός ακόμα δωματίου, αλλά μοιράστηκε την δική του σουίτα με τον συνοδό του. Προφανώς δε μοιράστηκε και το κρεβάτι του διότι βάσει της ίδιας λογικής θα ήταν μάλλον αντιχριστιανικό αν κρατούσε για τον εαυτό του ένα υπερδιπλο κρεβάτι και έστελνε τον συνοδό του στον καναπέ.

    Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να υπάρχει τίποτε επιλήψιμο στην περίπτωση δυο καλόγερων που μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι. Αν επρόκειτο για δυο λαϊκούς ίσως ετίθετο ένα ζήτημα, όχι όμως για δυο ανθρώπους που έχουν πάρει όρκο αγαμίας ενώπιον του Θεού. Και εν πάση περιπτώσει, ας μην μας διαφεύγει ότι, στην κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου που λατρεύουν οι σχεδιαστές μόδας και τα μοντέλα, η περίπτωση δυο ανδρών που μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο δεν προξενεί εντυπώσεις.

    Αν μάλιστα συνοδός του Μακαριότατου ήταν ο παχύς διάκος που έχουμε συνηθίσει πια να τον βλέπουμε στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου εδώ και αρκετούς μήνες, τότε η Εκκλησία θα πρέπει να μένει υποχρεωμένη έναντι του « four seasons»του Μιλάνου, διότι θα μπορούσε να τους έχει χρεώσει έως και τρία άτομα.

    Μαθαίνω πάντως ότι οι χειμερινές διακοπές του Αρχιεπισκόπου δεν περιορίστηκαν στο διήμερο του Μιλάνου. Ο Μακαριότατος και η παρέα του έφθασαν εκεί κατευθείαν από την Ελβετία, όπου είχαν περάσει τέσσερις ημέρες. Στην συντροφιά του περιλαμβάνονταν ο υπέργηρος τέως Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος ( που έχει αποκτήσει και νέο προσωνύμιο στους κύκλους της Ιεραρχίας ) ο Δημητριάδος Ιγνάτιος και ο Δημήτρης Φουρλεμαδης της «Αλληλεγγύης»

  12. Ο/Η Κρητικός ορθόδοξος λέει:

    Ου να μου χαθείτε αθειστές και ανθέλληνες.
    Σας τα ψέλνουν αλλά δεν χαμπαριάζετε.

    ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕΣ» ΡΟΪΔΗΣ, ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

    Ξενιτεμένος Κρητικός

    χρόνια στη Γερμανία

    είπα να προστεθώ κι εγώ

    σ’ αυτή την κομπανία

    Με το Ροΐδη το σοφό

    και με το Λασκαράτο

    όπου σε κάθε Χριστιανό

    του σκάβουνε το λάκκο

    Ξετάζουνε τσι Χριστιανούς

    σ’ όλης τσι γης τους τόπους

    γιατ’ είναι οι αναμάρτητοι

    ανάμεσα στσι αθρώπους

    Τους φταίει ο Ιερώνυμος

    τους φταίει η Εκκλησία

    και γράφουν άρθρα πύρινα

    πού ’ ναι πολύ αστεία.

    Το δεκαπέντε τα εκατό

    λένε πως είναι τάχα

    θέλουν με τέτοιο ποσοστό

    να κάνουνε κουμάντα

    ν’ αποφασίσουνε μαθές

    για την πλειοψηφία

    και να χωρίσουνε οι δυο

    κράτος από Εκκλησία.

    Μα δε βαριέστε αδερφοί

    αυτά τα παν κι άλλοι

    πριχού το Ρόδι ή τον Λάσκαρο

    τσ’ γης τ’ αμαρτωλό το χάλι

    Οι υπερηφάνειες οι πολλές

    τρώνε τσ’ αφέντες

    από τ’ διάολο πρότονε

    μέχρι και τσ’ λεβέντες

    Μην κλαίτε τον ύπνο τους,

    ο Κύριος έρχεται ως ο κλέφτης

    το πρωί στο ξύπνιο τους

    θα έχουν το μισθό τους.

  13. Ο/Η Κορίτσια ο Μπάρκουλης λέει:

  14. Ο/Η Greek from Chicago λέει:

    Η βρώμικη ιστορία Χρυσοβαλάντου-Γιοσάκη-μητροπολίτη Μεξικού-πατριάρχη-ελλαδικής Εκκλησίας

    http://www.archbishop-spyridon-efiles.comyr.com/spyridon_2005/OCL_Priest-Laundering.htm

    Then, how was it that Archbishop Athenagoras of Central America was involved? He is said to have helped Giosakis obtain his position in Chicago, accepted a $3000 donation from him and consulted with the police about his troubles. Why would the archbishop from Central America be involved? Was Giosakis also “loaned” to him for supervision? If so, who authorized that? The article also says that Patriarch Bartholomew criticized the Archbishop for his role in this case, (But, apparently he didn’t criticize the autocephalous Church of Greece.)

  15. Ο/Η Greek from Chicago λέει:

    Pos thn kopanhse o Giosakis apo edo to metoxi Xrisovalantou agios Athanasios Chicago?
    Poios ton fygadeyse?
    Posa lefta efage?

    Chicago Tribune, Sunday February 20, 2005

    Fr Giosakis Left Church of St Athanasios Adrift

    Before finding himself at the center of a growing scandal involving sex, drugs, trial-fixing and trafficking in precious icons, Giosakis served Sts. Athanasios and John Church in Chicago for about two years. He fled the country days after Chicago police seized a computer, church financial records and personal documents in a raid of the apartment where he lived as the guest of an elderly parishioner.

    ##################

    Personal money problems seemed to dog the priest in Chicago. On two occasions, Mantas said, Giosakis claimed sums of at least $10,000 had been stolen from him. Parishioners made up for the money.
    Another time, a bishop visited from New York, and the church held a fundraising dinner and dance, selling 300 tickets for $100 apiece. But the receipts came in somewhere between $4,000-$6,000 short, Mantas said.

    In April 2001, Giosakis called for a $240,000 remodeling project at the church, Mantas said. He proposed using fine oak to refurbish the interior and extending a fountain out in front. And he wanted to add a Jacuzzi in a basement under the altar. This struck Mantas as odd, but he shrugged it off. “I have a Jacuzzi in my house,” Mantas said. “I said, `What the hell.’”

    In addition, five members of the church agreed to put up $12,000 apiece to guarantee $60,000 the church borrowed. The money was placed in a construction checking account at Plaza Bank, said Mantas, who was among the five.

    ###########

    Funds were transferred to his personal account, and Giosakis allegedly wrote out several checks for “cash.” Within one week in May he withdrew a total of $18,500 in two transactions, Mantas said.

    #############

    The question of how Giosakis fled and found a new ecclesiastical position in Greece has become a point of contention in the church. Patriarch Bartholomew, the supreme leader of all Orthodox Christians, chastised Athenagoras, the Central American archbishop, for helping Giosakis land his assignment in Chicago. In a 2002 letter from the patriarch to Athenagoras, Bartholomew also criticized the archbishop for accepting funds from Giosakis, defending the cleric before Chicago police and helping him flee Chicago.

    But Athenagoras insists he did not hear from Giosakis until he was in Greece again. Athenagoras acknowledged traveling to Chicago to discuss the case with police, but he said he accepted only a single $3,000 donation from the priest while he was his bishop.

    In the wake of the scandal, the monastery has sought to distance itself from Giosakis. Then he was in Chicago he was also on loan to us,” said John Kotsaridis, secretary and administrator of St. Irene Chrysovalantou. “He wasn’t a priest of the monastery.”

    http://articles.chicagotribune.com/2005-02-20/news/0502200101_1_greek-orthodox-metropolitan-athenagoras-church-construction

    pap1303_2

  16. Ο/Η Βόρειος Aνθέλλην λέει:

    http://amfipolis.blogspot.com/2010/11/blog-post_4907.html

    Τα μεγάλα θαύματα της μονής χρυσοβαλάντου, μεγάλωσαν και δε χωράνε μέσα στη μονή …
    Οι παλαιοημερολογήτες του νέου ημερολογίου συνεχίζουν τα θαύματα τους.

    Τα όργια, οι παιδεραστίες, τα παράνομα εκατομμύρια δολλάρια, οι νύμφες του χριστού που γίναν νύμφες πολλών ανέραστων καλογήρων, και οι παρθένες που είναι έγκυες, είναι μερικά από τα κεφάλαια που πρέπει να προστεθούν ως πρόσφατες ανδραγαθείες στη βίβλο των πράξεων των αποστόλων, παϊσίων, χρυσοβαλάντιων και λοιπων γνωστών και αγνώστων συνεχιστών της ορθοδόξου παραδόσεως του ανθρώπου στις διαβολικές τέχνες.

    <>

    Η Μοναχή Χριστονύμφη αποκάλυψε στην Αστυνομία τα πάντα για Χρυσοβαλάντου και Παϊσιο

    Ανοίγουμε τον σκοτεινό φάκελο της αληθινής αιτίας και διαμάχης των Επισκόπων Βικέντιου και Παίσιου.

  17. Ο/Η Νew Yorker λέει:

    Υπαίτιοι οι δικοί μας νανο-Πολιτικοί

    Δεν τίθεται θέμα άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του Μητροπολίτη Παϊσιου
    November 10, 2010 by Greek News
    Filed under Community, Featured, Ομογένεια
    Leave a Comment
    Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη

    Οι καταγγελίες που έχουν γίνει στην Αστυνομία της Νέας Υόρκης σε βάρος του Ηγουμένου της Μονής Χρυσοβαλάντου, Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου, δεν μπορούν να αποτελέσουν αιτία να κηρυχθεί σε βάρος του ποινική δίωξη, καθώς τα υποτιθέμενα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Αυτό σύμφωνα με άριστα ενημερωμένη πηγή είναι το συμπέρασμα από την διάρκειας μιάμιση ώρας συνομιλία που είχαν το απόγευμα της Τρίτης με αξιωματούχους του 114ου Αστυνομικού Τμήματος, τα μέλη της τριμελούς Εξαρχίας που απέστειλε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου στη Νέα Υόρκη, για να διερευνήσουν όλες τις πτυχές της κρίσης της Χρυσοβαλάντου κι ο νομικός τους σύμβουλος, ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος Αναστάσιος Σαρίκας.

    ________________________________________———————————————-____________________________________

    Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της εφημερίδας μας, σε βάρος του Μητροπολίτη Παϊσίου έγιναν 3 καταγγελίες στο 114ο αστυνομικό τμήμα, όλες τις τελευταίες ημέρες και καμία από τις οποίες δεν αναφέρεται σε βιασμό.

    Η πρώτη καταγγελία αφορούσε σε 48χρονο, που μιλούσε για εμπλοκή του σε σεξουαλικές πράξεις. Η καταγγελία είχε ξαναγίνει και προ 8ετίας περίπου στις αρχές, αλλά και τότε – όπως και τώρα – πριν εξετάσουν καν την ουσία των καταγγελιών οι αρχές την έβαλαν στο αρχείο, αφού τα υποτιθέμενα αδικήματα είχαν παραγραφεί.

    Η δεύτερη καταγγελία αφορούσε σε ενήλικο ο οποίος ενέπλεξε το μητροπολίτη σε πράξη που σχετίζεται με ανήλικο (τότε και σήμερα). Οι αρχές κάλεσαν το παιδί το οποίο και ενώπιον της μητέρας του και μόνο του, αρνήθηκε ότι ο μητροπολίτης του έκανε κάτι άσεμνο.

    Η τρίτη καταγγελία ήταν αυτή της 26χρονης σήμερα πρώην μοναχής η οποία παρέδωσε στις αρχές βαλίτσα με 260.000 δολάρια σε μετρητά και 30 χρυσά νομίσματα. Και στην περίπτωση αυτή τα υποτιθέμενα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

    Να σημειωθεί ότι επειδή γράφηκε περί καταγγελιών προς το FBI για την υπόθεση αυτή, μας ελέχθη υπευθύνως ότι ακόμη κι αν έχουν γίνει, η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία δεν έχει δικαιοδοσία να ασχοληθεί μαζί τους. Θα μπορούσε μόνο αν αφορούσε σε διακίνηση μεταξύ δύο ή περισσοτέρων πολιτειών, ή αν υπήρχε περίπτωση συγκάλυψης της υπόθεσης από τις πολιτειακές αρχές

  18. Ο/Η Лев Толстой λέει:

  19. Ο/Η Лев Толстой λέει:

  20. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    Το Βατοπέδι γουστάρει λογοκρισία.
    Ουστ ρε χουντάρες

    ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ με τη νέα ελληνική σειρά κινουμένων σχεδίων του MEGA που διακωμωδούν την πίστη μας και τα φρονήματά μας.

    11 Νοεμβρίου, 2010 — VatopaidiFriend
    Προσβλητικότατη η νέα σειρά κινουμένων σχεδίων του MEGA με όνομα «ΟΥΚ».

    Όπως αναφέρει το κανάλι «…είναι η πιο ακομπλεξάριστη, προκλητική, ποπ σάτιρα της τηλεόρασης και η πρώτη ελληνική σειρά animation για μεγάλα και ολίγον παρμένα παιδιά.»

    Όμως παρακολουθώντας την κανείς, βρίσκεται μπροστά σε φιγούρες που διακωμωδούν την ορθόδοξη πίστη μας και τα ιερά μας σύμβολα. Εξοργίζεται κανείς βλέποντας ακόμα και τον Ιησού Χριστό επάνω στο σταυρό, να συμπεριφέρεται και να ομιλεί σαν ηθοποιός σε διαλόγους με κάποια φιγούρα της αρχαίας Ελλάδας.

    Μια σειρά που παρουσιάζει πραγματικά ανούσιες ιστορίες με έναν αχταρμά χαρακτήρων που προέρχονται τόσο από την αρχαία ελληνική ιστορία, όσο και από την χριστιανική πίστη , και που το τελικό αποτέλεσμα μόνο εμετικό μπορεί να χαρακτηριστεί.

    Τι άλλο θα κάνουν ακόμα αυτά τα ΜΜΕ, που χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα, μας βομβαρδίζουν με αίσχη στο όνομα της τέχνης και της ελευθερίας της έκφρασης.

    Τι μας προσέφερε αυτή η «υπερπαραγωγή» του MEGA; Το απόλυτο «τίποτα».

    Η μήπως νόμιζαν ότι επειδή έβγαλαν μια πιο ποιοτική σειρά όπως είναι «Το νησί», νομιμοποιούνται να μας πασάρουν ταυτόχρονα και σκουπίδια . Ως πότε θα προσβάλλουν τα πιστεύω μας?

    Ο ΑΝΤ1 έβγαλε το σταυρό από την σημαία μας, το βράδυ των εκλογών, το MEGA παρουσιάζει εμετικές ιστορίες δολοπλόκων αρχαίων Ελλήνων και αγίων της Εκκλησίας μας…… άραγε τι έχει σειρά?

    Δείτε το σχετικό βίντεο στο http://www.megatv.com/oyk/default.asp?catid=21116&subid=2&pubid=17390777

  21. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

    To Αlter για τον άγιο δέσποτα Παίσιο

  22. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

    Χαμός μεταξύ των ελληνοαμερικανικών media που διχάζονται ανάλογα με τις σχέσεις που έχουν με την Εκκλησία.

    Νέα στοιχεία γράφονται εδώ

    http://www.greekamericannewsagency.com/main/index.php?option=com_content&view=article&id=9741:2010-11-11-15-51-54&catid=20:editorial&Itemid=146

  23. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.paneliakos.com/2010/11/blog-post_468.html

    ΠAΝΗΛΕΙΑΚΟΣ Σύλλογος, Βοστώνη, ΗΠΑ

    Κύριε βάλε το χέρι σου

    Σάββατο, 13 Νοεμβρίου,

    Το έλα να δεις εξελίσσετε τον τελευταίο καιρό στους κόλπους της Ελληνο-Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η Μονή Χρυσοβαλάντου στη Νέα Υόρκη και τα τεκταινόμενα γύρο από την υπόθεση αργά-αργά έρχονται στην επιφάνεια, όσα έρχονται.
    Αρκετά μηνύματα που παίρνουμε από τη Νέα Υόρκη και αλλαχού είναι μηνύματα που σκανδαλίζουν και προκαλούν. Βάση της ιστοσελίδας μας είναι να μην ασχολούμεθα με τα της Θρησκείας γιατί πρώτο δεν είμαστε εμείς οι ειδικοί δεύτερον γιατί σεβόμαστε τους καλούς και άξιους ιερωμένους. Αυτούς που κάνουν λειτούργημα και παράγουν έργο για τον Ελληνισμό και την κοινωνία εν γένει. Όταν κάθε τόσο παρουσιάζονται κάποιοι που εκμεταλλεύονται την Πίστη του Έλληνα προσπαθούμε να το προσπεράσουμε γιατί ουδείς αλάνθαστος. Όταν όμως αυτό γίνεται κατ’ εξακολούθηση και υπάρχει εκμετάλλευση τους καλή τη πίστη τότε δεν μπορούμε να κάνουμε στραβά μάτια.
    Γεγονός είναι ότι κάτι ασυνήθιστο γινόταν στην Ελληνική Εκκλησία γι αυτό και οι Μητροπολίτες Παϊσιος και Βικέντιος προσκλήθηκαν στο Πατριαρχείο. Δεν είναι συνηθισμένο να παίρνει μία μοναχή μία τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια και να καταθέτει επί 7 ώρες στην αστυνομία της Νέας Υόρκης. Βέβαια το Πατριαρχείο έστειλε επιτροπή να ελέγξει τα καθέκαστα σε βάθος και να κάνει την αναφορά της. Όμως παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες έρευνα κάνει και η αστυνομία και το FBI ενώ παράλληλα άρχισαν να ενδιαφέρονται και τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης καθώς και οι Οικονομικές Υπηρεσίες της Κοινοπολιτείας της Νέας Υόρκης και της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και κοντός ψαλμός αλληλούια Το θέμα έχει αρχίαει να ξεφεύγει και η απομώνοση των λαϊκών στις αποφάσεις θα γίνει μπουμερανγκ για την ίδια την δομή της εκκλησίας
    Είναι όμως οι Παϊσιος και ο Βικέντιος οι μόνοι υψηλά ιστάμενοι κληρικοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα; Μήπως υπάρχουν και άλλοι;
    Δεν γνωρίζουμε από πρώτο χέρι. Μαθαίνουμε όμως πολλά, πάρα πολλά.
    Καλό θα είναι οι ακριβές μερσεντές, τα ακριβά άμφια, διακοπές τα κινητά και ακίνητα, τα ακριβά ξενοδοχεία και resorts… οι μετοχές… να μείνουν στην άκρη και να πλησιάσουν τον πιστό τον άνθρωπο, τον συνάνθρωπο γιατί η κοινωνία περνάει μία πολύ δύσκολη στιγμή και η οικονομική κρίση διαλύει οικογένειες κοινωνίες.
    Σήμερα οι θρησκευτικοί ηγέτες και όχι μόνο, πρέπει να πλησιάσουν το λαό γιατί χωρίς το λαό δεν θα υπάρχουν ηγέτες.

    Η Σύνταξη

    Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

    Η σοβαρότητα της υπόθεσης Χρυσοβαλάντου

    Αν κάτι σηματοδοτεί ο καταιγισμός των εξελίξεων για τη Μονή Χρυσοβαλάντου και της ηγεσίας της, είναι ακριβώς η σοβαρότητα της όλης υπόθεσης. Το θέμα δεν είναι μόνο κοινωνικό ή νομικό, αλλά και εξόχως εκκλησιαστικό και εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Εκκλησιολογίας και της Κανονικότητας. Ο αποσχηματισμός της μοναχής Χριστονύμφης αποτελεί από μόνος του ένα μείζονος εκκλησιαστικής σημασίας γεγονός, το οποίο αναπόφευκτα εγείρει το ερώτημα της κουράς της σε μοναχή σε εξαιρετικά νεαρή ηλικία, εφηβική θα έλεγα, πράγμα το οποίο απάδει στη μακραίωνη ιστορία της Εκκλησίας και του Κανονικού της Δικαίου.
    Αλήθεια τι μπορούσε να ξέρει ένα έφηβο κορίτσι από Μοναχισμό, το οποίο μάλιστα μετεστράφη στην Ορθοδοξία και ήταν «νεόφυτο» στην πίστη; Κι ακόμα κάτω από ποιες συνθήκες και από ποιους πνευματικούς πατέρες έγινε το λεγόμενο στάδιο της πνευματικής δοκιμασίας και της μύησης στην πνευματική ζωή και τον νηπτικό τρόπο βιωτής και σκέψης;
    Αλλωστε, η Μονή Χρυσοβαλάντου είχε και μία πρωτόγνωρη δομή και συγκρότηση. Χρησιμοποιώ αόριστο διότι θεωρώ πως έχει ήδη τελειώσει με τη δομή που λειτουργούσε μέχρι τώρα. Μ’ άλλα λόγια, είχε ηγούμενο έναν τιτουλάριο Μητροπολίτη, τον Τυάνων Παϊσιο, αναπληρωτή ηγούμενο έναν Επίσκοπο, τον Απαμείας Βικέντιο ο οποίος θεσμικά μάλιστα ήταν βοηθός Επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και δύο Μοναχές, μία προχωρημένης ηλικίας την Χριστοδούλη και μία νεαρής ηλικίας την Χριστονύμφη.
    Ηταν δηλαδή ένα περίεργο μείγμα Μονής με άνδρες ηγούμενο και αναπληρωτή ηγούμενο, αλλά με Μοναστική Αδελφότητα δύο μοναχές, ενώ τα Μετόχιά της λειτουργούσαν ως ενορίες – κοινότητες με όλα όσα συνεπάγεται μία ενορία, συμπεριλαμβανομένης και της τέλεσης Μυστηρίων, δηλαδή βαπτίσεων, γάμων κ.λπ., τη στιγμή, που κατά κανόνα, στα Μοναστήρια δεν τελούνται μυστήρια.
    Η διοικητική δομή της ήταν φωναχτά ελλιπής αφού το Ηγουμενοσυμβούλιο το συγκροτούσαν δύο μόνο άνθρωποι, ο ηγούμενος και ο αναπληρωτής ηγούμενος, ενώ ο γραμματέας της Μονής ο οποίος ήταν λαϊκός κρατούσε τα πρακτικά, οπότε ανθρώπινο και επόμενο ήταν ο ένας να λέγει λάδι και ο άλλος ξύδι, οπότε οι διαφωνίες εξελίσσονταν σε συγκρουσιακές καταστάσεις. Βέβαια μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό έχει και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο επέτρεψε αυτή τη διοικητική δόμηση της Μονής ή εν πάση περιπτώσει αυτής της «περίεργης» εκκλησιαστικής οντότητας επί δωδεκαετία, χωρίς να την θέσει πάνω σε σωστές και υγιείς εκκλησιαστικές βάσεις.
    Ούτε πάλι ήταν ορθό να φιλοξενούνται στη Μονή διάφοροι επισκέπτες αμφοτέρων των φύλων και μάλιστα για μεγάλα χρονικά διάστημα από τρεις μήνες μέχρι τρία και δέκα τρία ακόμα χρόνια. Τέτοιες καταστάσεις δεν ήταν ούτε σωστές από εκκλησιαστικής και μοναστικής πλευράς, ούτε ομαλές από κοινωνικής πλευράς, διότι εξυπακούεται ότι η Μονή δεν ήταν ξενώνας, αλλά όφειλε να ήταν τόπος ιερός, ησυχίας, αναχώρησης και αδιάλειπτης προσευχής. Ναι μεν τα Μοναστήρια συμπεριλαμβανομένου και του Αγίου Ορους δέχονται επισκέπτες και φιλοξενούμενους, αλλά για μερικές μόνο μέρες ή κατ’ οικονομία για λίγες εβδομάδες.
    Αναφορικά με τη μοναχή Χριστονύμφη το γεγονός ότι μαθήτευσε την ελληνική γλώσσα, έμαθε την ψαλτική τέχνη, σπούδασε Παιδαγωγικά και έγινε διευθύντρια του Νηπιαγωγείου είναι σίγουρα στοιχεία άξια επαίνου.
    Η μετάβασή της στο Αστυνομικό Τμήμα 114 της Αστόριας και η κατάθεσή της για ζητήματα αφορώντα τη Μονή και την ηγεσία της, κομίζοντας τσάντα γεμάτη με μεγάλο χρηματικό ποσό σε ρευστό το βράδυ του Σαββάτου 6 Νοεμβρίου, όπως αποκλειστικά αποκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυξ» την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, είναι αναμφίβολα δηλωτικό πολλών πραγμάτων.

    Κατ’ αρχήν, πρόκειται για πολλά χρήματα που φυλάσσονταν σε μορφή ρευστού, λες και δεν υπήρχαν τράπεζες ή άλλα οικονομικά ιδρύματα να τοποθετηθούν ασφαλώς σ’ αυτά, κι όχι σε δωμάτια και ενδιαιτήματα του ηγουμένου και τα οποία θα μπορούσαν να κλαπούν ή να χαθούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο.
    Κι ακόμα πόθεν έσχε ο ηγούμενος τέτοια υψηλά ποσά; Τα είχε δηλώσει στα επίσημα βιβλία της Μονής ως έσοδα, κι αν όχι, γιατί, έστω κι αν ακόμα δεχθούμε ότι προοριζόταν για το χτίσιμο του τρίτου ορόφου όπως είπε ο ίδιος σε δηλώσεις του στον «Ε.Κ.» τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου;
    Γνώριζε την ύπαρξη αυτού του ρευστού χρήματος το Οικουμενικό Πατριαρχείο; Γεννάται θαρρώ και το εύλογο ερώτημα, άραγε υπάρχουν κι άλλα χρήματα σε ρευστό ή άλλοι «θησαυροί» εν πάση περιπτώσει μη καταχωρημένοι στα επίσημα βιβλία, διότι εδώ που τα λέμε ποιος μπορεί να πείσει περί του αντιθέτου;
    Βέβαια το ερώτημα που τίθεται αδήριτο είναι αν γνώριζε ο Επίσκοπος Βικέντιος την ύπαρξη αυτού του ρευστού χρήματος κι αν ναι πότε το πληροφορήθηκε και από ποιον; Οταν το πληροφορήθηκε ρώτησε σχετικά τον ηγούμενο, αφού οι δύο τους μόνο συγκροτούσαν το ηγουμενοσυμβούλιο;
    Κι ακόμα, πώς είναι δυνατόν η μοναχή Χριστονύμφη να γνώριζε περί των χρημάτων, τόση μεγάλη εμπιστοσύνη τής είχε ο Μητροπολίτης Παϊσιος και γιατί; Αναμφίβολα έπραξε ορθά και έννομα που πήγε τα χρήματα στην Αστυνομία.
    Οσον αφορά τα γραπτώς, επωνύμως και ενυπογράφως καταγγελλόμενα και καταμαρτυρούμενα σε βάρος του Μητροπολίτη Παϊσίου, δεν είναι απλώς ζήτημα των κοσμικών αρμοδίων Αρχών εάν και κατά πόσο στοιχειοθετούνται παραβατικά αδικήματα επειδή έχουν παρέλθει πιθανώς τα προβλεπόμενα νομικά χρονικά περιθώρια (statue of limitations) εν Νέα Υόρκη. Το ερώτημα είναι αν θα τολμήσει το Πατριαρχείο να θέσει θέμα από εκκλησιαστικής και κανονικής πλευράς διότι προβλέπονται πολύ σοβαρές κανονικές κυρώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και σ’ αυτή ακόμα την καθαίρεση. Ολα αυτά βέβαια θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν την 1η Δεκεμβρίου με τη σύγκληση της Συνόδου. Κι είναι τότε που θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψουν αμφότεροι, Παϊσιος και Βικέντιος, ενταύθα για να συνεχίσουν τη διακονία τους ή όχι. Κι είναι τότε που θα δώσει εξετάσεις το Οικουμενικό Πατριαρχείο υπό τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ιδωμεν.

    Πηγή: Εθνικός Κήρυξ, Θεοδώρου Καλμούκου

  24. Παράθεμα: Το Βατερλώ της κας Πάγκαλου, ηθική ήττα του ΠΑΣΟΚ « Ροΐδη Εμμονές

  25. Παράθεμα: Ο ΓΑΠ στον Άγιο Νεκτάριο « Ροΐδη Εμμονές

  26. Ο/Η Greek orthodox λέει:

    New York Post

    Nun spurs $260,000 mystery
    Hands church big’s stash to police

    By LARRY CELONA, MATTHEW NESTEL and TIM PERONE

    Last Updated: 5:17 AM, November 16, 2010

    Posted: 1:02 AM, November 16, 2010

    A nun at a Greek Orthodox church in Queens turned over to the NYPD $260,000 in cash and 100 gold coins mysteriously left behind by the head of the congregation shortly after he left the country, The Post has learned.

    Metropolitan Paisios Loulourgas, the abbot of St. Irene’s Church and Monastery in Astoria for more than 30 years, was summoned to Greece earlier this month to meet with Ecumenical Patriarch Bartholomew, the head of the Orthodox Church, according to parishioners.

    When Loulourgas left, he told nuns to safeguard a bag, but didn’t say what was inside, sources said.

    HEY, ABBOT! Metropolitan Paisios Loulourgas (above), abbot of St. Irene’s Church in Queens, behind $260,000 before traveling to Greece.
    Sister Christonymphi Fitzpatrick eventually opened it up, discovered the dough and panicked, the sources said.

    On Nov. 6, she brought the stash to the 114th Precinct station house. Cops vouchered the money and still have it.

    The sources said no criminality is suspected.

    But the Orthodox Church is holding its own probe, according to the National Herald, a paper for Greek Americans.

    The Herald reported that a three-person delegation from Istanbul had arrived in Astoria to investigate the situation — and that Loulourgas was meeting with top church officials in Greece.

    The delegation ordered that the chambers of Loulourgas, Fitzpatrick and Deputy Abbot Bishop Vikentios be sealed, the paper said.

    The report added that Loulourgas has now left St. Irene’s, citing health issues.

    A female employee at the church would say only that Loulourgas had left «to talk to the patriarch.»

    A parishioner who has been going to the church for about 30 years said yesterday that Loulourgas «is very honest.»

    «He’s extremely intelligent. It’s like listening to God,» said the man, who declined to give his name.

    When asked about the cash, the parishioner said, «It’s to build the monastery. That’s what we believe.»

    Neither he nor the employee had been told that Loulourgas had resigned.

    The Greek Orthodox Archdiocese did not respond to an e-mail requesting comment.

    Additional reporting by Dan Mangan

    larry.celona@nypost.com

    Read more: http://www.nypost.com/p/news/local/queens/hands_church_big_stash_to_police_EwCxkCc2CiS2hniTGZXQDI#ixzz15WgHUlJq

  27. Ο/Η Greek orthodox λέει:

    Tsakonontai edo oi pistoi kai ta greek media, alloi einai filoi me ton Paisio alloi einai me ton Vikentio.
    To epomeno einai link pou ta bazei xontra me ton Vikentio kai leei pos o Paisios einai athoos mexri na apodeixthei i enoxi tou.

    http://www.kalami.net/

  28. Ο/Η Observer λέει:

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ:

    ορίστηκε Τοποτηρητής και Έξαρχος ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέσης κ. Ευάγγελος.

    Οι αστυνομικές αρχές στην Νέα Υόρκη ήδη ερευνούν, εκτός των άλλων, και οικονομικά εγκλήματα και αδικήματα που έχουν διαπραχθεί από τον φερόμενο ως υπεύθυνο σκανδάλων κ. Παϊσιο, και φερόμενο ως άτομο διακίνησης μαύρου (αδήλωτου χρήματος). Για την σοβαρότητα της υπόθεσης ήδη ενημερώθηκε και η τοπική υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος(IRS) μετά την παράδοση το Σάββατο 6.11.2010 από την πρώην μοναχή Χριστονύμφη ποσού μεγαλύτερου των 250.000$ και αντικείμενα μεγάλης ανεκτίμητης αξίας που φύλλασσε παράνομα και χωρίς την γνώση ούτε του Ηγουμενοσυμβουλίου, ούτε και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Μητρ. Παϊσιος. Εν τω μεταξύ μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα ετοιμάζουν τα Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα Channel 9 & Channel 4 της ΝΥ, και μεγάλες αμερικάνικες εφημερίδες. Αμερικανοί δημοσιογράφοι πολιορκούν εδώ και 48 ώρες το αστυνομικό τμήμα 114 στην Αστόρια της ΝΥ έχοντας πληροφορίες που αφορούν στο μέγεθος του σκανδάλου και την σκοτεινή υπόθεση. Πληροφορίες που ακόμα δεν έχει καταστεί δυνατόν να διασταυρωθούν τα προσεχή 24ωρα οι εισαγγελικές αρχές της πολιτείας της ΝΥ, που ενημερώνονται διαρκώς για την πορεία των ερευνών, ετοιμάζονται να προβούν ακόμα και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος του κ. Παϊσίου

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον φάκελο της δικογραφίας που σχηματίζεται προσεχτικά και διακριτικά αναφέρεται ότι εκτός του κ. Παϊσίου, οι εισαγγελικές αρχές μελετούν μεταξύ των άλλων και τα δικήματα της συγκάλυψης για άτομα του ευρύτερου χώρου της Ομογένειας που φέρονται να γνώριζαν αρκετά για την υπόθεση αυτή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα προσεχή 24ωρα, όπως έχουμε γράψει, επίκεινται νέες καταθέσεις στις αστυνομικές αρχές. Σήμερα διαβιβάστηκαν από το πρακτορείο μας τα στοιχεία νεαρής κοπέλας που διέμενε-μια από τις πολλές – εντός του οικήματος φιλοξενείας(επί της Ditmars Ave & 43 Street Astoria, New York) του κ. Παϊσίου και προτίθεται να καταθέσει στις Αστυνομικές Αρχές της ΝΥ, αλλά και στην Πατριαρχική Εξαρχία. Περισσότερο ρεπορτάζ σε λίγο…

    http://www.greekamericannewsagency.com/main/index.php

  29. Ο/Η Observer λέει:

    http://goldcoinbuying.info/nosy-nun-finds-260000-in-cash-100-gold-coins-gothamist

    Nosy Nun Finds $260000 In Cash, 100 Gold Coins – Gothamist
    Posted by in Gold Coins

    A nun at the St. Irene’s Church and Monastery in Astoria, home of the miraculous weeping icon, recently turned over $260000 and 100 gold coins to the cops …

  30. Ο/Η Lakis Velotris λέει:

    Νεας Ιωνίας Δεκεμβριανές μισοῦντες Σιών να Περιτομήσουν κόρες και εγγονές. Περιτομή της τσιμπεροφωρούσσες. Ανταρτεγγόνια πίσω στη Τουρκία ως κεμπάπια!

  31. Ο/Η Μefisto λέει:

    Nα ρωτήξω;

    Τον Βικέντιο της Χρυσοβαλάντου ποιος τον χειροτόνησε όταν ήταν στο παλιό;

    Έλληνες ή Ρώσοι;

    Ξέρει κανείς;

    Φίλτατε Misha, όταν διατυπώθηκε το ερώτημά σου αναφορικά με τους πρωτοχειροτονήσαντες τον Επίσκοπο Βικέντιο, ο υποφαινόμενος ομολογεί ότι βρέθηκε σε μεγάλη απορία! Παρακολουθώντας την αρθρογραφία σε αντιοικουμενιστικούς ιστοτόπους κάπου πηγαίνει ο λογισμός, αλλά δυνατόν να είναι λανθασμένος! Η παρέμβαση σχεδόν έναν μήνα μετά έγκειται σε καθαρά τεχνικούς λόγους! Επί του ερωτήματος που διατυπώνεις:
    Ο Επίσκοπος Βικέντιος χειροτονήθηκε περί το 1984. Όταν η «Φλωρινική» παράταξη των ακαινοτομήτων (Γ.Ο.Χ) σπαράσετο από έναν άνευ προηγουμένου ανηλεή και ανελέητο αδελφοκτόνο πόλεμο, με αλλεπάλληλα σχίσματα και τους αρχιερείς να αλλάζουν κάθε λίγο υποπαράταξη, δίκην… εγκολπίου!… Πάντοτε υπήρχαν βίοι παράλληλοι μεταξύ «παλαιοημερολογιτών» και νεοημερολογιτών, πόσω μάλλον όταν από κάποια στιγμή και έκτοτε στο χώρο των Γ.Ο.Χ. εύρισκαν καταφύγιο διάφοροι «περίεργοι» και «ιδιόρρυθμοι» διωχθέντες κακήν κακώς ή με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες από την κρατική εκκλησία, εξαγοράζοντας συχνά τη μη διαπόμπευσή τους με την ανάληψη της εργολαβίας της εκ των έσω διαλύσεως των ακαινοτομήτων, δια της προσχωρήσεως σε αυτούς… Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος ο Αυξέντιος Πάστρας, προερχόμενος από τους «Ματθαιικούς» (μοναχός και αρχιμανδρίτης της ανδρώας Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουβαρά Αττικής, με ιδρυτή τον μακαριστό Επίσκοπο Βρεσθένης Ματθαίο Καρπαθάκη). Το Φεβρουάριο του 1979 οι Επίσκοποι Κορινθίας Κάλλιστος Μακρής και Μεγαρίδος Αντώνιος Θανάσης –πρώην «Ματθαιικοί»- και «ως κληρικοί αδιαβλήτου ήθους και αφοσιωμένοι στον Ιερό αγώνα» -κατά δήλωσίν τους στο δημοσιογραφικό τους όργανο “Φύλακες Ορθοδοξίας”»- ιεροκρυφίως και εν αγνοία της Ιεράς Συνόδου χειροτονούν 8 (οκτώ) αρχιμανδρίτες ως επισκόπους, προκειμένου ακριβώς να ανακόψουν το «Μοιχειασμό»… την καλπάζουσα ανηθικότητα δηλαδή που είχε παρεισφρήσει στον αγώνα υπαιτιότιτι ή αβλεψία των τότε ηγητόρων του αγώνος… Φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον Αρχιεπίσκοπο Αυξέντιο και τον Πειραιώς Γερόντιο Μαργιόλη…. ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΙΧΕ ΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΕΡΓΟ ΕΙΧΕ ΠΑΙΧΘΕΙ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΑΡΙΣΤΙΝΔΗΝ» ΚΑΤΑΣΤΑΘΕΝΤΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΚΟΤΣΩΝΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΗ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ…. Μεταξύ των χειροτονηθέντων είναι ο Μητροπολίτης Ωρωπού και Φυλής Κυπριανός Κουτσούμπας (όψιμος «παλαιοημερολογίτης» και πνευματικό τέκνο του π. Φιλοθέου Ζερβάκου της Ι.Μ. Λογγοβάρδας Πάρου), ο οποίος -Κυπριανός- περιγράφεται ενορχηστρωτής και ηθικός αυτουργός της εν λόγω αντικανονικότητας, ενώ τουλάχιστον οι μισοί είναι πρώην «Ματθαιικοί» αρχιμανδρίτες… Οι εναπομείναντες αρχιερείς Αυξέντιος, Γερόντιος και Φθιώτιδος Καλλίνικος χειροτονούν 10 νέους Επισκόπους με σκοπό συγκρότηση 12μελούς Συνόδου, προς καθαίρεση των «Καλλιστιανών» επισκόπων. Μεταξύ αυτών, τον Αθανάσιο Χαραλαμπίδη ως επίσκοπο Γρεβενών και κατόπιν Μητροπολίτη Αχαρνών και Νέας Ιωνίας, τον Ιουστίνο Κολοτούρο ως Μαραθώνος και κατόπιν Ευρίπου και Ευβοίας και τελευταίο τον (γνωστό) Παΐσιο Λουλουργά ως Γαρδικίου και κατόπιν Αμερικής, πνευματικό πατέρα και μέντορα του προαναφερθέντος Βικεντίου… Το τι επακολούθησε δεν περιγράφεται… Το χάος και το όνειδος (σαν εκφράσεις) μόνο ακροθιγώς και επιδερμικά προσεγγίζουν την κατάσταση που παγιώθηκε, ένεκα της οποίας η Φλωρινική παράταξη είναι πολυδιασπασμένη από τότε, 30 συναπτά έτη… Μεταξύ 1983 και 1984 διάσπαση συμβαίνει στην Σύνοδο του Αυξεντίου και πιο συγκεκριμένα μεταξύ αυτού και του Γεροντίου, για τον έλεγχο του «Φιλοπτώχου», ενώ οι «Καλλιστιανοί» αυτοδιαλύονται προσχωρώντας σε μια από τις δυο παρατάξεις (ταλαντευόμενοι συχνά) καταλλείποντας τελικά τον Κορινθίας Κάλλιστο και πρόεδρο της (αντίπαλης) συνόδου μόνο του, με τον Ωρωπού Κυπριανό και τον Σαρδηνίας Ιωάννη να συγκροτούν την Σύνοδο των Ενισταμένων… Εν μέσω αυτού του τραγελαφικού σκηνικού οι προαναφερθέντες Επίσκοποι Παΐσιος Αμερικής, Αθανάσιος Αχαρνών και Ιουστίνος Ευρίπου χειροτονούν τον ιερομόναχο Βικέντιο ως Επίσκοπο Αυλώνος… -καθώς από αυτό είχε ανάγκη εκείνη τη στιγμή η εκκλησία, έναν ακόμη επίσκοπο, όταν οι ναοί και τα παραρτήματα είχαν απογυμνωθεί από εφημερίους- προκαλώντας την αγανάκτησιν των κληρικών της αρχιεπισκοπής Αθηνών, 14 από τους οποίους υπογράφουν: «…ουδόλως δεχόμεθα έστω και εν μετανοία την παράνομον και ληστρικήν χειροτονίαν του Ιερομονάχου Βικεντίου εις “Επίσκοπον Αυλώνος” και των χειροτονησάντων αυτόν Επισκόπων: Παϊσίου Αμερικής, Αθανασίου Αχαρνών και Ιουστίνου Ευρίπου…» (Μοναχού Αντωνίου Γεωργαντά, Εκκλησία Γ.Ο.Χ. Ελλάδος 1924 – 2004: 80 Έτη φωτός και σκότους. Έκδοσις Ι. Μονής Αγ. Νικοδήμου Ελληνικόν Γορτυνίας σελ. 154). Πάντως -φρονούμε- δεν είχε αυτήν τη διαμαρτυρία υπ’όψιν του το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όταν προέβη στην επαναχειροτονία (αυτού και του μέντορά του Παϊσίου) και στους τρεις βαθμούς της ιεροσύνης….
    Το ό,τι δεν έχει απευθείας χειροτονία από τους Ρώσους της Διασποράς ουδεμία σημασία έχει για την κανονικότητά του, όταν οι χειροτονήσαντές τον αρχιερείς έχουν κανονική αποστολική διαδοχή, εν προκειμένω έμμεση από τη Σύνοδο των Ρώσων της Διασποράς.

    η συνέχεια
    http://orthodoxia.forumup.gr/post-12317-orthodoxia.html

  32. Ο/Η laskaratos λέει:

    ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

    Ιερή Αηδία.

    Xρήμα, καταγγελίες για οργιαστικό σεξ και παιδεραστίες, μίσος, ανταγωνισμοί, συνωμοσίες, κουτσομπολιά, οικονομικά συμφέροντα, φατριασμοί, μια μοναχή που καταθέτει αυτόβουλα στην Αστυνομία. Όπως και να έχει το πράγμα, το πατριαρχείο είναι μέρος του σκανδάλου, τουλάχιστον της εικόνας που κλαίει και του θαυματουργού χεριού της Αγίας. Αδιαμφισβήτητα επίσης η μονή είχε φιλοξενίσει-στεγάσει όπως είδαμε, ιερέα υπάλληλο πορνείου και ιερέα που καταδικάστηκε για παιδεραστία.

    Πάνω από όλα όμως το βρώμικο ιερό το Χρήμα. Άφθονο χάρις στα κορόϊδα του ποιμνίου. Αν για τα σεξουαλικά που αναμετάδοσαν το Alter και το BHMA, δεν έχουν μέχρις στιγμης δημοσιοποιηθεί αποδείξεις, το οικονομικό σκάνδαλο της απάτης της δήθεν θαυματουργής Χρυσοβαλάντου βοά.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η υπόθεση των Αγιων Βικέντιου και Παϊσιου. Είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχουν Ελληνοαμερικανοί οι οποίοι έχουν διχαστεί-για τους δικούς τους λογους-τασσόμενοι με τον Βικέντιο ή με τον Παϊσιο.

    Το http://greekamericannewsagency.blogspot.com/

    υποστηρίζει τον Βικέντιο και γράφει για κάποιον άλλο κληρικό της
    Μονής τα εξής ανατριχιαστικά, από υποτιθέμενη μαγνητοφωνημένη κατάθεση, μια από τις πολλές που φέρονται πως υπάρχουν:

    http://greekamericannewsagency.blogspot.com/2010/11/blog-post_881.html

    «Ως νεαρός, ήμουν αναμεμειγμένος με τα της εκκλησίας, ως παπαδάκι, ταξίδευα εκεί και βοηθούσα τον Μητροπολίτη στην Εκκλησία σε διάφορα.

    «….Κατά την διάρκεια της εξομολόγησης, με έπεισε, μου είπε κάτι –που για μένα δεν ήταν σωστό (ήταν κακό)- να αυνανιστώ, ως νεαρό αγόρι. Στην εξομολόγηση, λοιπόν, μου είπε, επειδή το είχα κάνει, ότι τώρα έπρεπε να το κάνω μπροστά του. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που κάτι έγινε. Ήμουν περίπου 13 ετών.

    Πόσες φορές συνέβη αυτό;

    Μετά την πρώτη φορά, ήθελε να το ξανακάνω και προσπάθησε να είναι φίλος μου σε αυτή την κατάσταση. Με ήθελε στην εκκλησία….

    …. Με έπεισε να το κάνω ξανά και ξανά και μετά ήθελε κάτι περισσότερο, να με αγγίζει… πράγματα για τα οποία δεν θα ήθελα να μιλήσω τώρα. Αυτό θα έγινε μεταξύ 5 με 10 φορές. Σε όλη αυτή την περίοδο ήθελε να κάνω σεξ με μια ελληνίδα, που ήταν και αυτή στην εκκλησία, και αυτός να κοιτάζει. Αυτό δεν συνέβη ποτέ αλλά προσπαθούσε να πείσει και εμένα και την κοπέλα να κάνουμε σεξ μαζί του. Εκείνη την περίοδο αποφάσισα ότι έπρεπε να απομακρυνθώ από αυτόν. Τότε ήμουν περίπου 14 ετών……

    Το kalami.net παραδέχεται μεν πως η μονή ήταν κερδοφόρα επιχείρηση του πατριαρχείου, αλλά υποστηρίζει τον Παϊσιο και ρωτάει:

    Δεν είναι »άγιοι» οι Παίσιος και Βικέντιος. »Συνεταίροι» 38 χρόνια σε ΟΛΑ, καλά ή άσχημα. Γιατί διασύρθηκε ΜΟΝΟ ο μητροπολίτης Πα Η δήθεν »μη συμμετοχή» της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην κρίση και ο φθόνος των -από κάθε άποψη- αποτυχημένων ενοριών της στην ίδια περιφέρεια, γιά την επιτυχημένη Μονή Χρυσοβαλάντου.

    http://www.kalami.net/2010/omogeneia/xrysovalantou_final.html

    – Το μεγάλο παθητικό (οικονομικά) της Αρχιεπισκοπής και το ενεργητικό της Μονής. Ο πολύχρονος »ανταγωνισμός» των δύο θυγατρικών »επιχειρήσεων» του οικουμενικού Πατριαρχείουίσιος, αν και είχε υποβάλει παραίτηση, ενώ ο επίσκοπος Βικέντιος έμεινε στο απυρόβλητο;
    http://www.kalami.net/

    Μεροληπτική η έρευνα της Εξαρχίας του Πατριαρχείου…Τα βασικά ερωτήματα ΟΥΣΙΑΣ παραμένουν εξεπίτηδες αναπάντητα:
    Δημόσια ερώτηση: Είναι »φορέας» ο επίσκοπος, ναι ή όχι; Γιατί δεν ζητήθηκε το ιατρικό του αρχείο;
    – Γιατί η Εξαρχία ΔΕΝ ερεύνησε το δωμάτιο του Βικέντιου εκεί που μένει (Μπρούκλυν), αλλά στην Μονή, από όπου έχει φύγει χρόνια πριν;
    – Γιατί ΔΕΝ κατάσχεσε το κομπιούτερ του, που θα έδινε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα; Φοβήθηκε το περιεχόμενό του, που »πιθανά» να είναι πολύ »σκανδαλιστικό»; Και γιατί αποφεύγει ακόμα και τώρα να το πράξει, πριν »εξαφανιστεί»;

  33. Ο/Η laskaratos λέει:

    Το καθημερινό ΒΗΜΑ έκλεισε.
    Στην «Αυγή» υπάρχει ένα εξαιρετικό άρθρο για το θλιβερό γεγονός:

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=586045

    «Το Βήμα» ανοίγει τα φτερά του… διακόπτοντας την έκδοσή του

    Ημερομηνία δημοσίευσης: 05/12/2010

    «Και την ειωθυίαν αξίωσιν των ονομάτων ες τα έργα αντήλλαξαν τη δικαιώσει» (Θουκυδίδης, Γ 82, 4)

    του Στρατη Μπουρναζου

    Το καθημερινό Βήμα διέκοψε την έκδοσή του την προηγούμενη Παρασκευή — το γνωρίζετε όλοι, φαντάζομαι. Δεν είμαι όμως βέβαιος αν γνωρίζετε τον πανηγυρικό τρόπο με τον οποίο η ίδια η εφημερίδα ανακοίνωσε την είδηση. Παραθέτω λοιπόν, από το κύριο άρθρο εκείνης της μέρας:

    «Χθες Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 διάβασαν “Το Βήμα” περίπου 90.000 αναγνώστες. Εξ αυτών μόνον 8.000 διάβασαν την έντυπη έκδοση της εφημερίδας. Οι συντριπτικώς περισσότεροι, πλέον των 82.000, αναγνώστες προτίμησαν την ηλεκτρονική έκδοση. Συμβαίνει δηλαδή και στην Ελλάδα ό,τι από ετών έγινε σε όλες τις προηγμένες δημοκρατικές χώρες. Εκατομμύρια πολίτες εγκαταλείπουν τις καθημερινές εφημερίδες και ενημερώνονται από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης μέσω του Ιnternet. Στα διάφορα sites του Διαδικτύου βρίσκουν εύκολα, άνετα, χωρίς να μετακινηθούν από το σπίτι ή το γραφείο τους, είτε και μετακινούμενοι με διάφορα μεταφορικά μέσα, όλες τις ειδήσεις και πληροφορίες που χρειάζονται για την πληροφόρησή τους αλλά και για την εργασία τους ή τη διασκέδασή τους.

    “Το Βήμα” αποδέχεται την απόφαση των αναγνωστών του οι οποίοι προτιμούν την ηλεκτρονική ενημέρωση. […] διακόπτει την έντυπη έκδοσή του ανταποκρινόμενο στο φανερό αίτημα των αναγνωστών του. “Το Βήμα” αποδέχεται την πρόκληση. Και ετοιμάζεται για τη μεγάλη ημέρα του. Όταν θα ανοίξει τις πύλες της μια εντελώς νέα ηλεκτρονική εφημερίδα, η απάντηση του “Βήματος” στα αιτήματα των καιρών.

    Ενενήντα σχεδόν χρόνια από την ίδρυση του “Βήματος” από τον Δημήτριο Λαμπράκη και ένα έτος μετά τον αδόκητο θάνατο του Χρήστου Δ. Λαμπράκη, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, τον οποίο θεμελίωσε ο πρώτος και ο δεύτερος κατέστησε Κιβωτόν της Ενημέρωσης, ανοίγει τα φτερά του. Και πιστεύουμε ότι Τα Στερνά Τιμούν τα Πρώτα» (οι υπογραμμίσεις δικές μου).

    ***

    Είναι εύλογο ότι κάθε εκδότης που κλείνει ένα έντυπο αναζητά έναν κάποιον τρόπο να δικαιολογήσει την απόφασή του — επικαλούμενος, λ.χ., τη δυσκολία των καιρών για ποιοτικά έντυπα, ανακοινώνοντας την προσωρινή αναστολή της έκδοσης, μεμφόμενος όσους δεν στήριξαν το εγχείρημα κλπ. κλπ. Σʼ αυτό το πλαίσιο είναι αναμενόμενες, ίσως και συγγνωστές, οι ωραιοποιήσεις, οι αποσιωπήσεις, τα στρογγυλέματα. Το δημοσίευμα όμως του Βήματος ξεπερνάει κάθε όριο: το γεγονός ότι η δωρεάν ηλεκτρονική έκδοση είχε πολλαπλάσιους αναγνώστες μετατρέπεται σε «απόφαση» και «φανερό αίτημα των αναγνωστών», στο οποίο σπεύδει να «ανταποκριθεί η εφημερίδα», η οποία και «ανοίγει τα φτερά της», σταματώντας την έκδοσή της — και τοιουτοτρόπως «τα στερνά τιμούν τα πρώτα»! Όπερ έδει δείξαι.

    Αυτή η πλήρως αντεστραμμένη εικόνα της πραγματικότητας δεν είναι μόνο καταγέλαστη· είναι και εξοργιστική. Η διαστρέβλωση των γεγονότων, η απώλεια κάθε μέτρου και της αίσθησης του γελοίου, η αυθαιρεσία, είναι αποκαλυπτικά για το είδος δημοσιογραφίας που υπηρετεί ο ΔΟΛ, για το δημόσιο ήθος και την πολιτεία του. Γιατί δεν πρόκειται για αποτέλεσμα της ιδιορρυθμίας ή για φαεινή ιδέα κάποιου «περίεργου» συντάκτη, αλλά τεκμήριο της οίησης και της αλαζονείας του ΔΟΛ, δείγμα γραφής αδιάψευστο για τον τρόπο με τον οποίο εικονίζει την πραγματικότητα το κυρίαρχο «νιουσπήκ» των μήντια. Γι’ αυτό και αναδίδει μια αποφορά χυδαιότητας.

    ***

    Στο Γ 82-83 των Ιστοριών του ο Θουκυδίδης, παίρνοντας αφορμή από τα γεγονότα της Κέρκυρας και τις αγριότητες που μόλις έχει εξιστορήσει, μιλάει για τον ανθρώπινο ψυχισμό και τα πάθη που εκτρέφει ο εμφύλιος πόλεμος. Σε αυτό το διάσημο «κεφάλαιο της παθολογίας του πολέμου» αναδεικνύει, με απαράμιλλο τρόπο, ως βασικό πάθος τη διαστροφή της σημασίας των λέξεων: η παράλογη τόλμη, μας λέει, ονομάστηκε ανδρεία, η συνετή επιφύλαξη εύσχημη δειλία, η σωφροσύνη πρόσχημα ανανδρίας κ.ο.κ. Και τα συνοψίζει όλα αυτά με την περίφημη φράση: «Και την ειωθυίαν αξίωσιν των ονομάτων ες τα έργα αντήλλαξαν τη δικαιώσει»: διέστρεψαν την καθιερωμένη σημασία των λέξεων, καταπώς τους συνέφερε. Το απόσπασμα, χαμένο στου μυαλού τ’ αυλάκια από τα χρόνια του σχολείου, αναδύθηκε αμέσως στην επιφάνεια, καθώς διάβαζα το κύριο άρθρο του Βήματος.

    ***

    Ίσως, για κάποιους, φαντάζει υπερβολή ή πολυτέλεια να ασχολούμαστε με τις λέξεις και τις λεκτικές ακροβασίες του Βήματος τη στιγμή που κλείνει ολόκληρη εφημερίδα, τη στιγμή που οι απολύσεις στον ΔΟΛ είναι καταιγιστικές, τις μέρες που σε όλο τον Τύπο η επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις μοιάζει με χιονοστιβάδα. Και όμως, η υπεράσπιση των λέξεων και των εννοιών απέναντι στη βία και την αυθαιρεσία των πολιτικών και οικονομικών εξουσιών δεν είναι σχολαστικισμός, δουλειά των γραμματικών, των φιλολόγων ή των λεξικογράφων, ούτε χρησιμεύει μονάχα για τη σωτηρία των ψυχών μας (που και αυτή δεν είναι μικρό πράγμα)· είναι κρίσιμο πολιτικό καθήκον, έργο κάθε πολίτη, αποτελεί στάση ζωής άρρηκτα συνδεδεμένη με την υπεράσπιση των ανθρώπων, των δικαιωμάτων τους και των αξιών μας

  34. Παράθεμα: Ο πατριάρχης είναι γυμνός « Ροΐδη Εμμονές

  35. Παράθεμα: Αμείλικτα ερωτήματα για τον Πατριάρχη « Ροΐδη Εμμονές

  36. Ο/Η Greek American λέει:

    http://greekamericannewsagency.blogspot.com/2011/01/blog-post_11.html

    Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011
    Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ (ΒΟΜΒΑ) ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΘΥΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ. ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ…ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

    Προς τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο,
    Την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου

    Παναγιότατε και Άγιοι Πατέρες,
    Η επιστολή αυτή εκπροσωπεί τον Ανδρέα Γεωργίου, έναν επιβιώσαντα από τις επαναλαμβανόμενες πράξεις παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης που προκάλεσε ο αδερφός σας και λειτουργός Μητροπολίτης Παΐσιος Λουλουργάς. Ήδη ο Ανδρέας έχει κάνει γνωστές τις λεπτομέρειες της κακοποίησης σε επιστολή του προς τον Οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο. Επίσης ο Ανδρέας συναντήθηκε με την Πατριαρχική Εξαρχία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Νικήτα που ήρθε στην Νέα Υόρκη να ερευνήσουν τους ισχυρισμούς (σ.σ. κατηγορίες) εναντίον του Μητροπολίτη Παϊσίου. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τις λεπτομέρειες της κακοποίησης στην επιστολή αυτή. Καθώς θα πρέπει να γνωρίζετε, οι πράξεις αυτές στον Ανδρέα είχαν σαν αποτέλεσμα την ουσιαστική ζημία του. Ο Ανδρέας πρέπει να λάβει θεραπεία για όσα υπέμεινε.
    Το γραφείο μας έχει ουσιαστική εμπειρία στην εκπροσώπηση επιβιωσάντων σεξουαλικής παιδικής κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που κακοποιήθηκαν από κληρικούς. Σε αυτή την υπόθεση, η προκαταρκτική έρευνα έχει αναδείξει ισχυρισμούς ότι ο Μητροπολίτης Παΐσιος κατά συρροή περνούσε τα φυσικά όρια των άλλων και προκαλούσε μεγάλο κακό στον πιστό κάθε ηλικίας και ανεξαρτήτως φύλου. Υπάρχουν επίσης ισχυρισμοί ότι άλλοι κληρικοί και λειτουργοί της Εκκλησίας είτε γνώριζαν την καταχρηστική συμπεριφορά, είτε ήταν γνώστες γεγονότων που θα έβαζαν σε σκέψεις κάθε λογικό άνθρωπο ότι υπήρχε κακοποίηση.
    Καθώς ο φόβος και η ντροπή μπορεί να είχε κάνει παλιότερα τα θύματα του Μητροπολίτη Παΐσιου να σιωπήσουν, τώρα αυτό ανήκει στο παρελθόν. Από την εμπειρία μας, όσο πιο σύντομα απαντήσετε ευσπλαχνικά στους επιβιώσαντες της αδικίας που διεπράχθη από τον Μητροπολίτη Παΐσιο, τόσο πιο σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία θεραπείας των θυμάτων και της εκκλησίας. Η αγνόηση και η καθυστέρηση εξυπηρετεί μόνο στην κατασπατάληση του ηθικού κύρους της εκκλησίας.
    Αναφορές στον τύπο κάνουν λόγο ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε εντολή στον μητροπολίτη Παΐσιο να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες. επίσης έχει αναφερθεί ότι το Πατριαρχείο σχεδιάζει να αναδιοργανώσει το Μοναστήρι στην Αστόρια και τα μετόχια του σε ολόκληρη την Αμερική διοικητικά, οικονομικά και νομικά. Ωστόσο, τίποτε δεν έχει γίνει για να αντιμετωπιστεί ο ανθρώπινος πόνος. Είναι λογικό να συμπεράνουμε από αυτές τις αναφορές ότι η Εκκλησία μέχρι σήμερα ανησυχεί περισσότερο για την πιθανότητα ύπαρξης σκανδάλου, παρά να απαντήσει στους επιβιώσαντες και στις οικογένειές τους.
    Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να έρθετε σε διάλογο μαζί μας, ο οποίος θα οδηγήσει σε μια φιλεύσπλαχνη απάντηση στον Ανδρέα και σε άλλους που τους έχει γίνει κακό από τον Μητροπολίτη Παΐσιο.
    Για οποιαδήποτε ερώτησή σας, επικοινωνήστε απευθείας μαζί μας το 212-889-1300. Περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας.
    Φιλικά
    Δικηγορική εταιρία Zalkin
    Irwin M. Zalkin
    Κοιν: Δευτερεύων Ανδρέας (μέσω e-mail)
    Αρχιγραμματέας: Αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος Λαμπριανίδης (μέσω e-mail)
    Θεόληπτος Ικονίου (μέσω e-mail)
    Νομικό τμήμα, Μοναστήρι Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

  37. Ο/Η Greek American λέει:

    http://www.kalami.net/

    Υπόθεση Μονής Χρυσοβαλάντου, Aστόρια Νέας Υόρκης

    Διατηρεί την αργία και κερδίζει χρόνο το Πατριαρχείο:

    »Ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος ἐπελήφθη καί τήν φοράν ταύτην τοῦ θέματος τῆς ἐν Ἀστορίᾳ Νέας Ὑόρκης Ἱερᾶς Μονῆς Ὁσίας Εἰρήνης Χρυσοβαλάντου, ἐπεκύρωσε τήν ὑπό Συνοδικῆς συσκέψεως ἐπιβληθεῖσαν ποινήν τῆς ἀργίας ἀπό πάσης ἱεροπραξίας εἰς τούς μέχρι πρό τινος Ἡγούμενον καί Ἀναπληρωτήν Ἡγούμενον τῆς Μονῆς Μητροπολίτην Τυάνων Παΐσιον καί Ἐπίσκοπον Ἀπαμείας Βικέντιον καί παρέπεμψε τό θέμα αὐτῶν εἰς τήν Κανονικήν Ἐπιτροπήν πρός μελέτην καί εἰσήγησιν». (12 Ιαν. ’11)

    (Σημ.: To Φανάρι χρειάζεται χρόνο γιά να εξετάσει τα παρακάτω:)

    Ντοκουμέντα-φωτιά στα χέρια του οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου
    – Μητροπολίτης στο Φανάρι (μέλος της Συνόδου), αποδέκτης »βρώμικου χρήματος» (»ξέπλυμα», από »πονηρές offshore δραστηριότητες-επιχειρήσεις»);
    – Φωτογραφικά αποδεικτικά στοιχεία -εις βάρος ιεράρχη- σοκαριστικού σεξουαλικού περιεχόμενου;
    – Σύντομα ο επίλογος της πλέον βρώμικης σκευωρίας στα χρονικά της Εκκλησίας μας στις ΗΠΑ.
    – Πολύ το χρήμα που δίνεται από επίσκοπο στους υποστηρικτές του (MME). Που το βρήκε;
    Εκβιάζεται το οικουμενικό Πατριαρχείο από »θύματα Παϊσίου» με στόχο »οικονομική αποζημίωση».

  38. Ο/Η Po λέει:

    βουβές βόμβες, που κανένας φανατικά πιστος δεν λαμβάνει στα υπόψη του.

    επομένως πρόκειται για συνειδησιακές «βόμβες» για αποκλειστικά σκεπτόμενους που όλο (ωιμέ!) πληθαίνουν.

    Ευχαριστούμε Greek American!…

    • Ο/Η Greek American atheist λέει:

      Please read what the former archbishop Spyridon says

      http://www.archbishop-spyridon-efiles.comyr.com/spyridon_2010/ek_30nov2010.html

      ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Σπυρίδων με συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» για πρώτη φορά επιχειρεί προσέγγιση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο από το 1999 που απήλθε από τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Αμερικής, ενώ ομίλησε ανοικτά για την Αρχιεπισκοπή, τη Θεολογική Σχολή, τη Μονή Χρυσοβαλάντου, την Ομογένεια.

      ^ ^ ^ ^ ^

      Για τη Μονή Χρυσοβαλάντου είπε, ότι «θλίβομαι για όσα ακούονται τον τελευταίο αυτό καιρό για τη Μονή και προπαντός για τους σκανδαλιζόμενους πιστούς. Θέλω μόνο να πιστεύω πως η αλήθεια είναι διαφορετική από τις ανεξέλεγκτες και ανεύθυνες διαδόσεις». Και συμπλήρωσε: «λυπάμαι ακόμη διότι είχα διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στην ένταξη της Μονής και των Μετοχίων της στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου μας. Ευχή μου είναι να καταλαγιάσουν τα πάθη, να πρυτανεύσει η λογική και να επανέλθει επιτέλους η ειρήνη και η τάξη στη Μονή».

      ^^^^^^^^^

      Αναφορικά με το πώς θα σχολίαζε το γεγονός ότι η Αρχιεπισκοπή έχει πληρώσει σε αποζημιώσεις θυμάτων παιδεραστών και κίναιδων κληρικών πάνω από 18 εκατομμύρια δολάρια από το έτος 2000 μέχρι σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων υποστήριξε πως «μόνο λύπη μπορώ να εκφράσω για το γεγονός, διότι πέραν απ’ το τεράστιο οικονομικό βάρος το οποίο καλούνται οι πιστοί να επωμισθούν με τον οβολό τους, θίγονται ανεπανόρθωτα το γόητρο και η αξιοπιστία της Εκκλησίας μας. Σε τελευταία ανάλυση το παραπάνω γεγονός αποτελεί ένα επιπλέον δείκτη της πνευματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο εκκλησιαστικός μας βίος».

      • Ο/Η Σ.Κ. λέει:

        Μάλιστα, δεν ήξερε ο αρχιεπίσκοπος τι καπνό φούμαρε η μονή.

  39. Ο/Η USA λέει:

    Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

    Επεισοδιακή «συνεδριάση» στην Πατριαρχική Μονής της Αγίας Ειρήνης Αστορίας υπό τον Μητροπολίτη Δαρδανελίων Νικήτα

    Υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Δαρδανελίων Νικήτα επιχειρήθηκε να συνεδριάσει σήμερα το μεσημέρι στην έδρα της Πατριαρχικής & Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης το νέο ΔΣ, ωστόσο αντί συνεδριάσης στην οποία αργά το βράδυ της Πέμπτης προσκλήθηκε και ο Επίσκοπος Απαμείας κ. Βικέντιος κατέληξαν σε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ των νέων συνηγόρων που διόρισε το Πατριαρχείο και του μέχρι πρότινος νομικού συμβούλου της Μονής κ. Ραζή ο οποίος συνόδευε τον κ. Βικέντιο. Η νέα Διοίκηση αρνήθηκε την συμμετοχή του κ. Ραζή στην συνεδριάση και αυτό αποτέλεσε αφορμή για ένταση μεταξύ των δυο πλευρών για αυτό και κλήθηκε η αστυνομία επί τόπου.

    greekamericannewsagency.blogspot.com/

  40. Παράθεμα: Καλλικράτης τώρα στις δεσποτικές Σατραπείες « Ροΐδη Εμμονές

  41. Ο/Η My God λέει:

    Ιερό Χρήμα, σεξ, παραδημοσιογραφία, απειλές, εκβιασμοί, μπίζνες

    http://greekamericannewsagency.blogspot.com/2011/03/1000000.html

  42. Παράθεμα: «ΤΟ ΒΗΜΑ» ξέρει τι σημαίνει «αυτοδικία»; « Ροΐδη Εμμονές

  43. Ο/Η Σόδομα και Γόμορα λέει:

  44. Παράθεμα: Θαύματα Λεσβίας ηγουμένης « Ροΐδη Εμμονές

  45. Παράθεμα: Θαύματα Λεσβίας ηγουμένης-Ιερές ληστείες και φοροκλοπές που δεν τις πιάνει το Μεσοπρόθεσμο | Lesvosnews.net

  46. Ο/Η Αριστερός Θεολόγος λέει:

    http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=1447

    Ο μητροπολίτης Τυάνων Παΐσιος στο μητροπολιτικό ναό της Γλυφάδας

    Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 01/01/2012

    Ο 62χρονος πανιερώτατος μητροπολίτης Τυάνων κ. Παΐσιος (κατά κόσμον ᾿Εμμανουήλ Λουλουργᾶς ), πρώην ηγούμενος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου της Αστόριας, βρέθηκε σήμερα στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Ι.Μ. Γλυφάδας, όπου ο σεβασμιώτατος κ. Παύλος, τέλεσε την Πρωτοχρονιάτικη δοξολογία και έκοψε την Βασιλειόπιτα. Ο μητροπολίτης Γλυφάδας, παραδίδοντας το κομμάτι πίτας στον κ. Παϊσιο, του ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία.

    Υπενθυμίζεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει επιβάλει την κανονική ποινή της αλειτουργησίας από κάθε ιεροπραξία στον μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιο.

  47. Ο/Η Mαρκήσιος Ντε Σαντ λέει:

  48. Παράθεμα: Επίσκοπος παιδεραστής, ιερείς βασανιστές ή κουμπουροφόροι…. « Ροΐδη Εμμονές

  49. Παράθεμα: Επίσκοπος παιδεραστής, ιερείς βασανιστές ή κουμπουροφόροι…. « Paisios Scandal

  50. Ο/Η Aγίας Ζώνης 69 λέει:

    http://www.paron.gr/v3/new.php?id=74558&colid=&catid=26&dt=2012-02-19 0:0:0

    Και… κοπανατζής ο κ. Ελπιδοφόρος…

    Πταισματάκι τελικά είναι η τροχαία παράβαση και η… «κιμώνειος» συμπεριφορά του Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρου όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο αστυνομικοί επειδή έτρεχε πέραν των ορίων στην Εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και για επικίνδυνους ελιγμούς που έκανε, όπως γράψαμε πριν από δύο Κυριακές, μπρος στα έργα και τις ημέρες του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

    Ο κ. Ελπιδοφόρος είναι καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ. Στο facebook, που καθιέρωσε για τις δραστηριότητές του, γράφει για τα ταξίδια του, τις τιμές που απολαμβάνει και ελάχιστα για τα μαθήματά του στο πανεπιστήμιο. Σπάνια, όπως μάθαμε, εμφανίζεται στο πανεπιστήμιο και οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής σχολιάζουν δυσμενώς την απουσία του, που εκθέτει και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Όταν συνεδριάζουν στο πανεπιστήμιο, στη σχολή του προφανώς σημειώνονται οι παρόντες και οι απόντες καθηγητές. Ας ζητήσει λοιπόν ο Εισαγγελέας τα πρακτικά της σχολής, για να εξακριβωθεί πότε εμφανίζεται ο κ. Ελπιδοφόρος. Οι ευθύνες του είναι μεγάλες γιατί είναι αργόμισθος, τη στιγμή που η κρίση πλήττει τη χώρα. Και φυσικά ευθύνες έχουν αυτοί που τον καλύπτουν (ο πρύτανης, ο αντιπρύτανης στη Σχολή του, ο κοσμήτορας, ο πρόεδρος του τμήματος, οι συνάδελφοί του, που όλοι τον ανέχονται). Και κάτι επιπλέον… Κληρικοί και λαϊκοί στη Θεσσαλονίκη σκανδαλίστηκαν που τον είδαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου πίσω από τον πρύτανη με κουστούμι να καταθέτει στεφάνι. Άραγε ο Οικονομικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος γνωρίζει όλα αυτά τα… επιτεύγματα τού μέχρι πριν από λίγα χρόνια εκλεκτού του;

  51. Παράθεμα: Μια νεαρή πιστή εξευτελίζει τον πατριάρχη Βαρθολομαίο « Ροΐδη Εμμονές

  52. Παράθεμα: Εφραίμ της Αριζόνα. Ο βίος και η πολιτεία του καλόγερου που ίδρυσε 17 μοναστήρια στις ΗΠΑ

  53. Παράθεμα: H στρατολόγηση νέων από τον γκουρού Εφραίμ της Αριζόνα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.