Αμείλικτα ερωτήματα για τον Πατριάρχη

H στρατολόγηση νέων από τον γκουρού Εφραίμ της Αριζόνα


Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Δεν πάει καιρός που ο (από παλιά σεσημασμένος) οχετός (αντικανονικότητες, αγυρτίες, απάτες, λειψανεμπορία, παιδεραστίες, σεξουαλικά και οικονομικά σκάνδαλα), της κερδοφόρας επιχείρησης της πατριαρχικής μονής της Χρυσοβαλάντου (θαυματουργής) στις ΗΠΑ έσπασε τόσο, που ο πατριάρχης να μη μπορεί πια να προσποιείται τον ανήξερο. – (βλ. Εδώ + Εδώ)

Σήμερα θέλω να απευθύνω μερικά ερωτήματα στον αποκαλούμενο (ελέω αυτοκράτορα Μαυρίκιου) «Οικουμενικό» πατριάρχη σχετικά με μια αλυσίδα 17 (και βάλε) δικών του μοναστηριών στις ΗΠΑ, που ίδρυσε ο Αγιορείτης ηγούμενος Εφραίμ ο Φιλοθεϊτης. Aντιπαρέρχομαι το εύλογο ερώτημα πως ένας σχεδόν αγράμματος φτωχός ακτήμων Αγιορείτης βρήκε κεφάλαια να στήσει πάνω από 17 μοναστήρια στις ΗΠΑ, με πολυδαίδαλα μεγαλοπρεπή κτίρια και σε τεράστιες εκτάσεις. Δέχομαι πως όσο δύσκολα ανοίγουν οι πιστοί το πουγκί τους να βοηθήσουν κάποιο πεινασμένο παιδάκι της Αφρικής, τόσο εύκολα δίνουν λεφτά σε θαυματοποιούς Γέροντες που τους βοηθούν, με ενέσεις φρεναπάτης, να ελαττώσουν προσωρινά τις δόσεις των ψυχοφαρμάκων τους.

Ξεκινώ από το βιβλίο του θεολόγου-φιλόλογου-ιεροκήρυκα Κωνσταντίνου Σιαμάκη «Παρθενοσυλλέκτες» στο οποίο, μεταξύ πολλών άλλων ιερών μορφών, χωρίς να κατονομάζεται, «φωτογραφίζεται» και καταγγέλλεται με φοβερές κατηγορίες και ο Γέροντας του Δυτικού Ημισφαιρίου των 17 (το 2007 που εκδόθηκε το βιβλίο) μοναστηριών. Το βιβλίο προβάλλεται και στο Διαδίκτυο, χωρίς τις αυτονόητες αντιδράσεις (που τις όφειλαν ο θιγόμενος και ο προϊστάμενός του) ώστε να προστατευθεί η υπόληψη του μοναχού και της επιχείρησής του και για να μην σκανδαλίζονται οι ευσεβείς αναγνώστες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ποιόν υπονοεί ο εκκλησιαστικός συγγραφέας όταν γράφει:

Από μιράκωλο σε μιράκωλο. Από τον έναν Εφραίμ στον άλλο: Μετά το πτώμα του Ιωσήφ Βατοπεδινού (καταδίκη από την κυπριακή Εκκλησία για παιδεραστία), χαμογέλασε και η νεκρή καλόγρια του Εφραίμ της Αριζόνα, Ευπραξία, (φωτ.από την ιστοσελίδα του ρόκερ Μουλατσιώτη). Τι συμβαίνει και ευθυμούν τα πτώματα εν μέσω ΔΝΤ; Ποιό θα είναι το επόμενο γελαστό κουφάρι;

«…ό γέροντας βόσκει, φωλιάζει και θαυματουργεί στο άλλο ημισφαίριο τής γης. λέγεται ότι, όταν λειτουργή, δέν πατάει στή γη βρίσκεται μετέωρος 1,20 μ. πάνω άπό το έδαφος, ό στάρετς και παρθενοσυλλέκτης έχει τώρα εκεί 17 (δεκαεφτά) γυναικεία μοναστήρια –μόνο γυναικεία, κανένα αντρικό και αμέτρητα πλήθη αφιερωμένων γυναικών, μόνο γυναικών, όπως μου είπε παλιός μου «φίλος» και συμφοιτητής (άλλης σχολής) και τώρα μοναδικός αρσενικός υποτακτικός του «γέροντος», αυτός ό υποτακτικός, λαϊκός ακόμη, κουβαλούσε τακτικά σ’ αυτόν τον παρθενοσυλλέκτη στάρετς – γέροντα μορφίνες, μιά φορά, καθώς κουβαλούσε τις μορφίνες, τον τράκαρε ένας από πίσω, του τσαλάκωσε το πόρτ – μπαγκάζ, και τά ζουμιά τών μορφινών έτρεχαν στην άσφαλτο, βλέπει ή τροχαία τις μορφίνες και τον συλλαμβάνει (ήταν το 1968). τους λέει: «Είμαι προσωπικός γιατρός του Τάδε «γέροντος», και του πηγαίνω αυτά τά φάρμακα, επειδή τά έχει ανάγκη, του λένε: «Τόσο πολλές μορφίνες; αυτές είναι γιά άρρωστους ενός νοσοκομείου γιά ένα έτος! κι άπό τι πάσχει ό έν ενεργεία ηγούμενος;», δέν μπορούσε νά τους πει από τι έπασχε ό γέροντας, του επέτρεψαν νά τηλεφωνήση σέ κάποιον, εκείνος, αντί σε δικηγόρο, τηλεφώνησε σε κάποια προσωπικότητα, κι ή προσωπικότητα σέ κάποιον ανώτατο αξιωματικό του στρατού, κι ό ανώτατος αξιωματικός διέταξε τήν τροχαία νά τον αφήσουν ελεύθερο, τον άφησαν ελεύθερο μέ τήν εξοργισμένη παρατήρησι: «Θά σέ παρακολουθούμε «αν ξανασυμβή αυτό, θά σέ συλλάβουμε, και θά πας φυλακή, δέν θά τήν ξαναγλυτώσης». έγώ τά έμαθα από το γιατρό και τήν «προσωπικότητα» διασταυρωμένα….».

Η σιωπή του Γέροντα και του πατριαρχείου δεν είναι χρυσός. Πολύ περισσότερο που οι καταγγελίες προέρχονται από εξέχον εκκλησιαστικό πρόσωπο. Δεν νομίζω πως υπάρχει δεύτερος Έλληνας ηγούμενος, με την ικανότητα να πετά μάλιστα πάνω από το έδαφος (!), όπως τον περιγράφει ο κ.Σιαμάκης κι όπως περιγράφουν τον Εφραίμ οι πιστοί του, με 17 μοναστήρια στις ΗΠΑ (!), αλλά κι αν υπάρχει (υπόθεση εργασίας), πάλι οφείλονται εξηγήσεις από το πατριαρχείο, στο οποίο όποιος κι αν είναι ο καταγγελόμενος ως μορφινομανής, υπάγεται. Το πατριαρχείο δεν μπορεί να κρύβεται όπως έκανε και με την Εταιρεία Θαυμάτων της Χρυσοβαλάντου, πίσω από το δάχτυλό του.

Ο αρχηγός της «Εθνικής Συμμαχίας» κ.Γρ.Μιχαλόπουλος (18 χρόνια πρωτόδικα, 9 χρόνια φυλακή στο Εφετείο) υμνεί τον Εφραίμ (5.1.2011)

Ο καλόγερος Εφραίμ Φιλοθεϊτης, τον οποίο «φωτογραφίζει» ο ιεροκήρυκας, διέκοψε νωρίς το σχολείο για να δουλέψει και παρακινημένος από τη (μετέπειτα καλόγρια) μητέρα του κρύφτηκε 19 χρονών σε μια σπηλιά στο Άγιο Όρος, ως υπηρέτης του διάσημου καλόγερου Ιωσήφ του Ησυχαστή (sic), που μοιραζόταν το φαγητό του με τα ποντίκια. Τον είχε υποδεχτεί στο λιμάνι που προσάραξε ένας καλόγερος απεσταλμένος του ποντικοτρόφου: «Δὲν εἶσαι σὺ ὁ Γιαννάκης ἀπὸ τὸ Βόλο; μὲ ἐρωτᾶ. -Ναί, τοῦ λέγω, Γέροντα, ἀλλὰ πῶς μὲ ξέρετε; -Ἄ, λέγει, ὁ Γέροντας Ἰωσὴφ τὸ ξέρει ἀπὸ τὸν Τίμιον Πρόδρομο. Τοῦ ἐμφανίστηκε ἀπόψε Η ΠΑΝΑΓΙΑ καὶ τοῦ εἶπε: Σοῦ φέρνω ἕνα προβατάκι, βάλε το στὴν μάνδρα σου…». Το 1973 το προβατάκι είχε γίνει πιά τράγος κι έτσι έγινε ηγούμενος.

Στις ΗΠΑ έφτασε ο Εφραίμ το 1979 για λόγους υγείας, έκανε ένα σύντομο (πολύ περίεργο) πέρασμα από την τσαρική ρωσική Εκκλησία της Διασποράς (ROCOR), επέστρεψε μετά στην πατριαρχiκή στάνη και σήμερα τα μοναστήρια του με επίκεντρο το αρχηγείο της Αριζόνας (πάνω από 1500 στρέμματα οικόπεδο στην έρημο!) από 17 έγιναν 19, ετοιμάζονται άλλα δυο, υπάρχουν τώρα και ανδρικές μονές και πρόκειται να ανοίξει και 22ο σε άλλη ήπειρο! Η φάμπρικα της στρατολόγησης νέων και εξεύρεσης κεφαλαίων για χτίσιμο μονών, αποδίδει. Απλά αν αυτό το κάνουν μικρές σέχτες η Εκκλησία το καταγγέλλει, αν το κάνει η ίδια με τον αέρα του (ιστορικά καταδικασμένου μάλιστα) μεγαλομάγαζου δεν υπάρχει θέμα, παρά μόνο για τους ευσεβείς γονείς που φωνάζουν για τα παιδιά τους (για τα παιδιά των άλλων, δεν πειράζει) και εδώ (π.χ. υπόθεση Γέροντος Ναταλίας Λιονάκη) βλ. Εδώ + Εδώ… και στην Κύπρο και όπως θα δούμε και στις ΗΠΑ.

Από την ιστορία του γκουρού Εφραίμ, δεν λείπουν και οι κακοί Εβραίοι που προσπάθησαν λέει να τον δολοφονήσουν με δηλητηριασμένο μαχαίρι αλλά ο θεός τον γλύτωσε.

Δεξί χέρι του Εφραίμ και συνήγορός του στις εναντίον του καταγγελίες, είναι ο ηλικιωμένος έγγαμος ιερέας Αντώνιος Μοσχονάς, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα τον Αύγουστο του 2008 (μαζί με δυο άλλους ιερείς για άλλες υποθέσεις για τις οποίες δεν δόθηκαν εξηγήσεις) από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής όταν μηνύθηκε από 18χρονη, με την οποία έμεινε σε ταξίδι τους το 2007 στην Ελλάδα στο ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου, πως την παρενόχλησε. Την είχα σαν εγγονή μου απολογήθηκε τότε ο 70χρονος ιερέας, που δεν ντράπηκε να μείνει στο ίδιο δωμάτιο με μια ξένη κοπέλα σκανδαλίζοντας ασφαλώς τη ρεσεψιόν. (βλ. Εδώ + Εδώ)

Μπορεί στην Ελλάδα να (προσποιούνται κάποιοι πως) πιστεύουν, ότι το Οικουμενικό πατριαρχείο είναι μια αγνή χριστιανική Εκκλησία παραβλέποντας το εξαιρετικά ένοχο παρελθόν και παρόν του αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Το πατριαρχείο, είναι μια τεράστια επιχείρηση η οποία πίσω από το οικολογικό προσωπείο και από την υπερεθνική φενάκη, ενδιαφέρεται μόνο για ένα πράγμα: Το οικονομικό κέρδος. Ο πατριάρχης δεν διστάζει να καλύπτει τον Εφραίμ του Βατοπεδίου (10 μήνες φυλάκιση στο Εφετείο) διατηρώντας τον στην ηγουμενία και τον Εφραίμ της Αριζόνα παρά το ότι τα σε βάρος του στοιχεία τουλάχιστον για θρησκευτικό φονταμενταλισμό είναι ατράνταχτα. Το πατριαρχείο υποκρίνεται πως είναι οικουμενικό, κοσμοπολίτικο, χριστιανικό και προοδευτικό, αλλά τίποτα στην πολιτική του δεν δείχνει κάτι τέτοιο, ειδικά όταν καλύπτει τις αποκρυφιστικές σέχτες του Εφραίμ της Αριζόνα και του Εφραίμ του Βατοπεδίου.

Ο Εφραίμ, για τον οποίο έντεχνα διαδίδεται πως δήθεν διαβάζει τις σκέψεις των ανθρώπων και ενεργεί θαύματα, καταγγέλλεται από γονείς μοναχών για στρατολόγηση των παιδιών τους, πλύση εγκεφάλου και στέρηση δικαιωμάτων τους στο μοναστήρι. Τουλάχιστον γονείς 3 νέων (Scott Nevins, Paul Aleck, Niko Pantanizopoulos) και ένας πρώην σπουδαστής (David Smith), τον κατηγορούν: Ο τελευταίος λέει πως ο Εφραίμ τον διέταξε να αυτομαστιγώνεται όποτε σκέφτεται κάτι σχετικό με το σεξ με ηλεκτρικό καλώδιο, και πως πρέπει να ζει σαν αδελφός με τη γυναίκα του. Επίσης αποκαλύπτει πως ο Εφραίμ αναφέρεται συχνά στις συνήθεις ανοησίες των ορθόδοξων αποκρυφιστών μοναχών και δεσποτάδων και των ακροδεξιών περί «Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών» και πως ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ διοικούνται από σκοτεινό εβραϊκό κέντρο που συνωμοτεί για τον έλεγχο της ανθρωπότητας. (βλ. Εδώ, Εδώ, Εδώ και Εδώ)

Ο αντισημιτισμός όμως θα είναι το μοιραίο λάθος του μισοαγράμματου Εφραίμ. Στις ΗΠΑ δεν είναι ανεκτός και ίσως να γίνει η αιτία να ψαχτεί λίγο περισσότερο η περίπτωσή του. Μάλλον έχει ατυχήσει όπως και ο ασυγκράτητος Σεραφείμ του Πειραιά, τόσο που για τις ασχήμιες του δεύτερου να διαμαρτυρηθεί και η Ντόρα.

Ήδη πάντως:
Ο «Εθνικός Κήρυκας» της Ν.Υόρκης (Paul Cromidas) ζητά διερεύνηση της διδαχής Εφραίμ.

Πέντε Ελληνοαμερικανοί μητροπολίτες το 1999 είχαν ζητήσει από τον πατριάρχη έλεγχο του Εφραίμ.

Ο Λάζαρος, ορθόδοξος αρχιεπίσκοπος πρώην Οττάβας (της «Οrthodox Church in America») ομολογεί πως προβληματίζεται από όσα περί γάμου και περί Σωτηρίας της ψυχής (η οποία καταβάλει εναέρια διόδια!) διδάσκει ο Εφραίμ στο πολυάριθμο κοπάδι του.
http://www.rickross.com/reference/ephraim/ephraim11.htmlhttp://www.rickross.com/reference/ephraim/ephraim10.html

Επίσης ορθόδοξοι πιστοί προβληματίζονται για το ζήτημα του Εφραίμ ενώ μια Ορθόδοξη ελληνική οργάνωση στο Σικάγο, αγανακτισμένη, ενεργοποιήθηκε ζητώντας στοιχεία για τη δράση του Εφραίμ και καταγγέλλοντας τις μονές του από τη σκοπιά του κανονικού ορθόδοξου μοναχισμού.

Μπορεί να διαβαστεί και στα ελληνικά: Το πατριαρχείο όμως βλέπει τα κέρδη του Ephraim Super Market και ποιεί την νήσσαν.

ΥΓ
Δείτε τηλεοπτικό ρεπορτάζ αμερικανικού καναλιού για τα μοναστήρια του Εφραίμ

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

83 Responses to Αμείλικτα ερωτήματα για τον Πατριάρχη

 1. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Το 1973 επισκέφτηκα τα περισσότερα μοναστήρια του αγίου όρους. Όλα ήταν ιδιόρρυθμα πλην της μονής Φιλοθέου. Δεν θα περιγράψω εδώ το τι και τι είδαν τα μάτια μου εκεί, επειδή δεν διαθέτω ντοκουμέντα.
  Αυτό που μπορώ να ομολογήσω είναι ότι στο μόνο μοναστήρι που είδα δυο καλογεράκια 15 χρονών, ήταν στη μονή Φιλοθέου, όπου παρέμεινα για ένα μήνα παριστάνοντας τον υποψήφιο μοναχό.

  Ηγούμενος εκεί ήταν ουσιαστικά ο περί ου ο λόγος γίνεται Εφραίμ. Και λέω ουσιαστικά διότι ο ηγούμενος, Εφραίμ κι εκείνος αν δεν απατώμαι, ήταν υπερήλιξ και κατάκοιτος.

  Και την κοπάνησα από εκεί πανικόβλητος, όταν μου την πέσανε δυο καλόγεροι, 12 η ώρα της νυκτός, μέσα στο κελί μου.
  Το μοναστήρι ήταν το μόνο που διέθετε πλήρες φαρμακείο, το οποίο κουβάλησε εκεί ένας μεγαλογιατρός της Θεσσαλονίκης, ο οποίος μόναζε εκεί, χωρίς ποτέ να τον έχω δει, διότι δεν κυκλοφορούσε καθόλου μέσα στο μοναστήρι.

  Εκεί γνώρισα κι έναν Σερραίο ο οποίος εγκατέλειψε οικογένεια με τρία παιδιά. Ήταν μάγειρας και οδηγός τετρακίνητου οχήματος με το οποίο μετέφερε άμμο και άλλα υλικά, για τις αναστηλωτικές ανάγκες της μονής.

  Από τότε και μέχρι τώρα βρίζω τον εαυτό μου, που ενώ είχα ελεύθερη πρόσβαση στην βιβλιοθήκη της μονής, δεν μου έκοψε να ερευνήσω τα περιεχόμενά της.

 2. Ο/Η efi λέει:

  Τόσον καιρό σας παρακολουθώ
  και τώρα πήρα πρέφα!
  το λέει τ’ όνομα:
  ΕΜΜΟΝΕΣ!
  Πλάκα πλάκα άρχισα να το σκέπτομαι!
  Καλοπερνάνε τα παπαδάκια στο μοναστήρι!
  κι έξω τρώμε τη σκόνη τους!
  Τελικά βάζετε ιδέες…

 3. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Σταυρο ο Καζαντζακης ο μακαριτης το εγραψε, και θα επρεπε να το ξερεις,
  Να φυλαγεσαι απο ττου μουλαριου τα πισινα και απο του καλογερου τα μπροστινα.
  Γνωστα πραγματα στο περιβολι της παναγιας, απο οτι ακουω δηλαδη , γιατι που να πατησω εκει στα Σοδομα και Γομορα.
  Για χαρα

 4. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  efi και οταν οι συνειδησεις ξυπνουν οι τυρανοι πεθαινουν.

 5. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Iπτάμενο τον περιγράφει ο θεολόγος Κ.Σιαμάκης τον ανώνυμο γέροντα των 17 μοναστηριών στο δυτικό ημισφαίριο αλλά και ιπτάμενο περιγράφουν οι πιστοί και τον Εφραίμ, να άλλο ενα στοιχείο ταυτοποίησης για να μην κάνουν στο πατριαρχείο πως δεν ξέρουν για ποιανού τις μορφίνες μιλάει ο θεολόγος.
  Ιπτάμενος ηγούμενος στην Αμερική με 17 μοναστήρια

  Blog O Παράδεισος

  http://oparadeisos.wordpress.com/2010/12/24/%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5/

  ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ.

  ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ Ο ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΤΑΣ ΘΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ.

  ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙΣ.

  ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ.
  ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ.
  ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΑΓΕ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ.
  ΠΗΓΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΠΕΝΤΕ ΕΞΙ ΩΡΕΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΑΧΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΕΓΟΝΟΣ.
  ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ.
  ΚΟΙΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ , ΚΟΙΤΑ ΔΕΞΙΑ, ΤΙΠΟΤΑ.
  ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΕ.
  ΚΟΙΤΑΞΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
  Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΙΩΡΕΙΤΟ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΤΑΒΑΝΙ. ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ.
  ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΣ ΕΞΙΣΤΟΡΗΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ.
  ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΞΗΣ.
  ΟΤΙ ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΟΥ.
  ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ ΕΞΩ ΤΟ ΔΙΗΓΗΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ.

  Ο ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΛΗΡΗ ΥΠΑΚΟΥΗ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΣΠΗΛΙΩΤΗ.

  Ο ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΛΗΡΗ ΥΠΑΚΟΥΗ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΣΠΗΛΙΩΤΗ.
  ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ………………………….
  ΚΑΠΟΤΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ, Ο ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ.
  Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΒΡΙΖΕ ΧΥΔΑΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ. Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.
  ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ Ο ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ.
  ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΥΠΑΚΟΥΗ.
  ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΛΗΡΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΗΣ.
  ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.

  ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΆΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ

 6. Ο/Η George P. λέει:

  nomizw pws to FBI tha ethele poly na kserei pws o Elder katigorithike pws eixe pare dose me morfines stin Ellada. An kapoios kanei mia official metafrasy tou bibliou Parthenosyllektes.
  To video ta leei ola antisemetism, apokryphismos, brainwashing, talimpans. Ola ta lefta o father Moschonas ekprosopos toy Efraim mplegmenos stin ypothesi tis kopellas.

 7. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Προτιμω να εχω τις βρισιες και την καταρα ενος τετοιου υποταχτικου, την ευχη του φοβαμαι.
  Ο παπους καποτε, που ειχε εναν γαϊδαρο,μπορει να τον εδερνε καπου καπου ειχε ομως την φροντιδα του, τον ταϊζε και τον ποτιζε.
  Αυτος ο μπαγασας ο μητροπολιτης, χωρις να ξοδευεται σε τροφη και νερο, σκυλοβριζε χυδαια και ασταματητα το υποταχτικο του.
  Και ποιος ξερει τι μυστικα ειχαν μεταξυ τους απο τα νιατα.
  Τοτοιους δουλους μας θελει η εκκλησια απεναντι σε καθε εξουσια, και εν προκειμενω στους, κυβερνηση,χωροφυλακα,παπα, εργοδοτες.
  Ζωα κανονικα δηλαδη.

  ΥΓ Ετσι ειναι οι καλοι χριστιανοι;

 8. Ο/Η Γέρων Ιωσήφ ο παιδοτρίβης λέει:

 9. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://barthsnotes.wordpress.com/2006/02/16/greek-monastery-in-arizona-desert-accused-of-brainwashing-anti-semitism/

  Greek Monastery in Arizona Desert Accused of Brainwashing, Anti-Semitism
  Posted on February 16, 2006 by Richard Bartholomew

 10. Ο/Η stelios λέει:

  Μεγάλος Άγιος αυτός ο παππούλης, την ευχή του να έχουμε.

  Έχω επισκεφτεί την Μονή Φιλοθέου στο Άγιο Όρος και είδα Άγιους ανθρώπους εκεί. Τέτοιοι άνθρωποι κρατάνε την Ορθοδοξία στον κόσμο και δίνουν το καλό παράδειγμα.

  • Ο/Η Ζωζώ Χ.Σαπουντζάκη λέει:

   Μουσίτσα, ποιός ξέρει τι σου χουν κάνει αυτοί οι καλοί άγιοι άνθρωποι. Ξέρεις εσύ.
   Ατιμούλικο.

  • Ο/Η Stelios λέει:

   Έχω αφήσει λίγα σχόλια στο μπλογκ αυτό τρια το πολύ τέσσερα, δεν είμαι εγώ αυτος ο Stelios που γράφει πιο πάνω. Φίλοι του ιστολόγιου αν δείτε τον κωδικό του καθενός μας θα δείτε ότι λέω αλήθεια.

 11. Ο/Η kimon λέει:

  Κατά φωνή που λέμε… διάβαζα το άρθρο σου ,όταν μου τηλεφώνησε συγγενικό μου πρόσωπο να μου πει χαρούμενο πως φεύγει αύριο για Αριζόνα να προσκυνήσει τον «αγιο» παπούλη με γκρούπ ειδικά και αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μοναστήρι, οι θεάρεστες επιχειρήσεις στην πράξη, πόσο άραγε να στοιχίζει μια 15νθήμερη παρουσία στο ευαγές ίδρυμα;;;

  • Ο/Η Po λέει:

   ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
   να μας πείτε πόσο θα σας κοστίσει να πάω την μάνα μου που το έχει τάμα.

 12. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Από την μονή Φιλοθέου ξεκίνησε την καριέρα του και ο πατριώτης Κοσμάς ο Αιτωλός που έλεγε:

  «Έμαθα πως με τη χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού δεν είσθενε Έλληνες, δεν είσθενε ασεβείς αιρετικοί, άθεοι, αλλ’ είσθενε βαπτισμένοι εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και είσθενε τέκνα και θυγατέρες του Χριστού μας.» Τις ύβρεις αυτές κατά των Ελλήνων μπορείτε να τις βρείτε σε μια χαρακτηριστική διδαχή του Κοσμά του Αιτωλού (Α , 1, Ι. Μενούνου, σελ. 120).

  «Και διατί δεν ήφερεν ο Θεός άλλον βασιλέα, που ήταν τόσα ρηγάτα έδω κοντά να τους το δώση, μόνον ήφερε τον Τούρκον, μέσαθεν από την Κόκκινην Μηλιάν και του το εχάρισε; Ήξερεν ο Θεός, πως τα άλλα ρηγάτα μας βλάπτουν εις την πίστιν, και (=ενώ) ο Τούρκος δεν μας βλάπτει. Άσπρα (=χρήματα) δώσ’ του και καβαλλίκευσέ τον από το κεφάλι. Και δια να μη κολασθώμεν, το έδωσε του Τούρκου, και τον έχει ο Θεός τον Τούρκον ωσάν σκύλον να μας φυλάη». (Ι. Μενούνου, «Διδαχές», Αθήνα 1979, σ. 269-270.)

  «Σας λυπάμαι για την περηφάνεια, οπού έχετε. Το ποδάρι μου εδώ δεν θα ξαναπατήση. Και εάν δεν αφήσετε αυτά τα πράγματα που κάνετε, την αυθαιρεσία και ληστεία, θα καταστραφήτε. Σε κείνο το κλαρί, που κρεμάτε τα σπαθιά σας, θάρθη μια μέρα που θα κρεμάσουν οι γύφτοι τα όργανά τους.» (Ελέχθη στο χωριό Άγιος Δονάτος Σουλίου, από το βιβλίο «Κοσμάς ο Αιτωλός» του Αυγ. Καντιώτη.)

  «Εμείς, χριστιανοί μου, δεν έχομεν εδώ πατρίδα… Δια τούτο και ο Θεός μας έβαλε τον νουν εις το επάνω μέρος, δια να στοχαζώμεθα πάντοτε την ουράνιον βασιλείαν, την αληθινήν πατρίδα μας.» (Διδαχή Α , 1, Ι. Μενούνου.)

  «Και βαθμοφόροι Τούρκοι μου παρέχουν τώρα την προστασίαν των. Ο καθείς από αυτούς επιζητεί την παρουσίαν του ιερωμένου εις τα χωριά, όπου έχουν τα φέουδά των, διότι ούτος παρακινεί τους Έλληνας να φέρωνται νομοταγώς και να πληρώνουν τα δικαιώματα εις τους φεουδάρχας των.» (Κ. Μέρτζιου, «Το εν Βενετία», σελ. 6). Στη διδαχή αυτή φαίνεται καθαρά ο ρόλος του κλήρου κατά την Τουρκοκρατία. Στο χειρόγραφο 12 της Μονής Λευκοπηγής αναγράφεται, ότι ο Κοσμάς παρακίνησε τους οπλοφόρους από τους ακροατές του να παραδώσουν τα όπλα «εις τους ζαπιτάδες». (Φ. Μιχαλόπουλος, «Κοσμάς ο Αιτωλός», σελ. 271.)

  «Να ρίψετε τ’ άρματα και να ελπίζετε εις τον Θεόν.» (Παπά-Αρσενίου Βλιαγκόφτη, ΙΓ Πάτρια.)

 13. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  O εκπρόσωπος του όσιου Εφρέμ

  http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1224:——&catid=25:2009-12-18-08-37-46

  Βαρία κατηγορία σε βάρος ιερέα στην Αριζόνα Πέμπτη, 01 Μάιος 2008

  Συντάχθηκε απο τον/την ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ (Θεοδ. Καλμούκος)

  Καινούργιο σκάνδαλο φαίνεται να εκκολάπτεται στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται έγγαμος
  συνταξιούχος ιερέας και έχει ήδη κατατεθεί μήνυση.

  Συγκεκριμένα, ο πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Μοσχονάς, 70 ετών, συνταξιούχος ιερεύς από την πόλη Tucson της Αριζόνας, κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος 18χρονης κοπέλας από την ίδια πόλη.

  Ο πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Μοσχονάς λογίζεται, κατά κοινή ομολογία, ένας εκ των πλέον επιτυχημένων και δραστήριων κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ελληνομαθής και ελληνοπρεπής κατά πάντα, με πολυσχιδή δράση στην πόλη Tucson της Αριζόνας, όπου ιεράτευσε στην εκεί ελληνορθόδοξη κοινότητα του Αγίου Δημητρίου επί τριάντα συνεχή έτη και συγκεκριμένα από το 1974 μέχρι το 2004 που συνταξιοδοτήθηκε.

  Σύμφωνα με τη μήνυση, αριθμός C2008-1702, η οποία κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας της Αριζόνα στις 13 Μαρτίου, ο π. Μοσχονάς κατηγορείται ότι το καλοκαίρι του 2007 επιτέθηκε σεξουαλικά εναντίον της 18χρονης κοπέλας στην Αθήνα όπου αμφότεροι επισκέπτονταν.

  Η ενάγουσα, της οποίας δεν αναφέρεται το πλήρες όνομα αλλά αναγράφεται ως Jane Doe «σύμφωνα με την επιθυμία της», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ισχυρίζεται ότι ο π. Μοσχονάς την κακοποίησε σεξουαλικά τόσο στην Αριζόνα, όσο και στην Αθήνα και ζητά οικονομική αποζημίωση αδιευκρίνιστου ποσού.

  Την είδηση αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα «Arizona Daily Star», τη Μεγάλη Πέμπτη 24 Απριλίου 2008.

  Ο ίδιος ο π. Μοσχονάς σε επικοινωνία του με τον «Ε.Κ.» αρνείται όλες τις εναντίον του κατηγορίες και μάλιστα ορκίσθηκε στην ιεροσύνη του, λέγοντας ότι «δεν έκανα τίποτε, είμαι αθώος».

  Στην έκδοσή μας του Σαββατοκύριακου θα δημοσιεύσουμε εκτενή αποκλειστική του συνέντευξη.

  Δεν στάθηκε δυνατόν, παρά τις προσπάθειές μας, να επικοινωνήσουμε με την ενάγουσα, ενώ τηλεφωνικό μήνυμα του «Ε.Κ.» στη Νομική Εταιρεία «Goldberg & Osborne» που την αντιπροσωπεύει δεν είχε απαντηθεί μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε η ανά χείρας έκδοση.

  Η μήνυση στρέφεται εναντίον της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην πόλη Tucson Αριζόνας, της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, της Μητρόπολης του Αγίου Φραγκίσκου, του π. Αντωνίου Μοσχονά, των εταιρειών «Corporations ABC 1-10, XYZ Partnerships 1-10; John Smiths and Jane Smiths 1-10».

  Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με τον Αρχιεπίσκοπο απάντησε αντ’ αυτού, ως επικεφαλής της Νομικής Επιτροπής, η Κάθι Γουολς, η οποία είπε ότι «η περίπτωση βρίσκεται σε διαδικασία δίκης (litigation), έχει κατατεθεί μήνυση και προσεγγίζουμε την περίπτωση με αμφότερα τον ασφαλιστή μας και τη δέουσα νομική διαδικασία. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν ευρήματα αποδεικτικών στοιχείων, οπότε θα προσεγγίσουμε το θέμα όπως θα κάναμε για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση που συνιστά δίκη και σύμφωνα με τους κανονισμούς μας».

  Στην ερώτηση αν θα παραπεμφθεί σε Πνευματικό Δικαστήριο, είπε ότι «ακόμα το θέμα είναι στα προκαταρκτικά του στάδια, δεν έχουμε κανένα στοιχείο. Είμαι σίγουρη πως όταν αξιολογηθούν τα στοιχεία θα ακολουθηθεί το δέον εκκλησιαστικό πρωτόκολλο».

  Σύμφωνα με την κ. Γουόλς, «οι συνταξιούχοι ιερείς ανήκουν στις κατά τόπους Μητροπόλεις που βρίσκονται». Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι η ενάγουσα είναι ουκρανικής καταγωγής, Ορθόδοξη, και ο π. Μοσχονάς είχε συνδεθεί με στενή φιλία και εγγύτητα με την οικογένειά της και με την ίδια, την οποία, όπως είπε, «θεωρούσα ως εγγονή μου».

  Η μεν ενάγουσα στη μήνυση αναφέρει ότι ήταν ενορίτισσα στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου, ενώ ο π. Μοσχονάς ισχυρίζεται ότι «δεν πήγαινε στην εκκλησία». Έπειτα από το ισχυριζόμενο σεξουαλικό περιστατικό το οποίο συνέβη σε ξενοδοχείο της Αθήνας, η κοπέλα ζήτησε να επιστρέψει αμέσως πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου άμα τη επιστροφή της κατήγγειλε το συμβάν στις αστυνομικές Αρχές.

  Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών (FBI) και το Γραφείο του Εισαγγελέα διενήργησαν έρευνα στην οικία του ιερέα, πήραν τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές, ενώ κατά τους δικούς του ισχυρισμούς «δεν βρήκαν τίποτε».

  Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει κατατεθεί μήνυση για ποινικό αδίκημα σε βάρος του ιερέα από την πολιτεία της Αριζόνας. Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμο, στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία του οποίου ανήκει η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου του Tucson, αλλά και ο ίδιος ο π. Αντώνιος Μοσχονάς, τόνισε ότι «όταν περιήλθε στη γνώση μου το θέμα, αν και τυγχάνει συνταξιούχος ο π. Μοσχονάς, αμέσως ετέθη σε αργία από κάθε ιεροπραξία έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση».

  Ο Μητροπολίτης Γεράσιμος ανέφερε ακόμα, πως «τα σχετικά έγγραφα διαβιβάστηκαν στην Αρχιεπισκοπή στη Νέα Υόρκη διά της Νομικής Επιτροπής της Μητρόπολης, όπως άλλωστε προβλέπεται από τους κανονισμούς διά τα περαιτέρω».

  Στην ερώτηση εάν προτίθεται να παραπέμψει το θέμα στο Πνευματικό Δικαστήριο, ο Μητροπολίτης Γεράσιμος είπε ότι «το θέμα βρίσκεται ακόμα στα προκαταρκτικά του στάδια κι έγινε αυτό που επιβάλλεται να γίνει άμεσα, η επιβολή αργίας από κάθε ιεροτελεστία και το ζήτημα θα πάρει το δρόμο του ανάλογα με την έκβαση της έρευνας και εξέλιξης».

  Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου του Αγίου Δημητρίου του Tucson, Φίλιπ Λαμαντία, δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «ο π. Αντώνιος Μοσχονάς υπηρέτησε στην κοινότητά μας από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 2004 που συνταξιοδοτήθηκε. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν έγιναν τέτοιου είδους κατηγορίες εναντίον του» και συμπλήρωσε πως «θα συνεργαστούμε καθ’ όλη τη διαδικασία και προσευχόμαστε για όλους όσους εμπλέκονται».

  Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα έπειτα από την συνταξιοδότησή του και εντεύθεν ο π. Μοσχονάς συνδέθηκε στενά με τα μοναστήρια του π. Εφραίμ και συγκεκριμένα του Αγίου Αντωνίου στην πόλη Florence της Αριζόνας και το άλλο στην κομητεία του Cochise.

  Επίσης, προσέφερε τις ιερατικές και ποιμαντικές του υπηρεσίες στις αεροπορικές βάσεις Davis -Montham στην πόλη Tucson και Fort Huachuca στη Σιέρα Βίστα. Κατά την ιερατεία του στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου του Tucson δημιούργησε και καθιέρωσε το ετήσιο ελληνικό φεστιβάλ, ενώ ίδρυσε το Ελληνικό Πολιτιστικό Ίδρυμα για την προαγωγή της Ελληνικής Παιδείας και διδαχή της Ελληνικής Γλώσσας.

  Είναι έγγαμος, έχει δύο ενήλικες θυγατέρες, καθώς επίσης και εγγόνια. Κατάγεται από το νησί της Κεφαλληνίας, μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1963 και σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.

 14. Ο/Η Κάποιος λέει:

  «Μπορεί στο μέλλον η Αμερική να γίνει μία νέα Βυζαντινή Αυτοκρατορία»

  αυτά οραματίζεται ο παπάς Ζήσης καθηγητής της Θεολογικής Θεσαλονίκης

  http://agioritis.blogspot.com/2010/04/blog-post_05.html

  Αριζόνα, Γέροντας Εφραίμ

  Του πρωτοπρεσβύτερου π. Θεόδωρου Ζήση
  καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

  —————————————
  Ο π. Αντώνιος Μοσχονάς συνταξιούχος εφημέριος στο Tucson από τους βασικούς συνεργάτες και συμπαραστάτες του Γέροντα Εφραίμ στην περιοχή, αναφέρει ότι: «εμείς οι ιερείς και οι αρχιερείς στην Αμερική για 70 χρόνια περίπου προσπαθούσαμε να φέρουμε τον κόσμο στις εκκλησίες κάνοντας φεστιβάλ. Δηλαδή διοργανώναμε γιορτές και πανηγύρια και προσφέραμε ποτά, φαγητά, χαρά, διασκέδαση και άλλα παρόμοια. Είχαμε ξεχάσει την προσευχή το κομποσχοίνι την εξομολόγηση τη νηστεία, την άσκηση, την παράδοση της Εκκλησίας μας.

  ————————————

  Το μοναστήρι, του Αγίου Αντωνίου εδώ στην Αριζόνα, κτίσθηκε με σημεία που έδειξε ο Θεός. Όταν ήρθε ο Γέροντας στην περιοχή μας και έψαχνε για μέρος που θα έκτιζε τη νέα μονή, ενώ προσπαθούσε να πάει αλλού, έχασε το δρόμο του και ήρθε εδώ.
  Έμεινε κατενθουσιασμένος. Αμέσως πήγαμε σε κτηματομεσίτη της περιοχής για να δούμε τι μπορούσαμε να αγοράσουμε. Όταν φθάσαμε στο μέρος που κτίσθηκε το μοναστήρι αργότερα, ενώ μιλούσαμε με τον κτηματομεσίτη, ακούσαμε να χτυπάνε καμπάνες όπως χτυπάνε οι καμπάνες της Φιλοθέου. Ο Γέροντας είπε τότε: «εδώ θα το κτίσουμε». Το είπα στον αείμνηστο Αντώνιο, επίσκοπο του Σαν Φρανσίσκο, στον οποίο υπαγόμαστε και κείνος είπε μέσα του «Κεφαλλονίτικη φάρσα», διότι είμαι από την Κεφαλλονιά.

  ——————————–

  «Μπορεί στο μέλλον η Αμερική να γίνει μία νέα Βυζαντινή Αυτοκρατορία»

 15. Ο/Η USA λέει:

  http://dockets.justia.com/docket/arizona/azdce/4:2008cv00490/402009/

  Moschonas v. Federal Bureau of Investigation Director Phoenix
  Share | Plaintiff: Anthony Moschonas
  Defendant: Federal Bureau of Investigation Director Phoenix

  Case Number: 4:2008cv00490
  Filed: September 8, 2008

  Court: Arizona District Court
  Office: Other Statutory Actions Office
  County: Pima
  Presiding Judge: Judge Frank R Zapata

  Nature of Suit: Other Statutes – Other Statutory Actions
  Cause: U.S. Government Defendant
  Jurisdiction: U.S. Government Defendant
  Jury Demanded By: 05:552 Right to Privacy Act

  Access additional case information on PACER
  Use the links below to access additional information about this case on the US Court’s PACER system. A subscription to PACER is required.
  Access this case on the Arizona District Court’s Electronic Court Filings (ECF) System

 16. Ο/Η Ελληνικός Συναγερμός λέει:

  Μωρέ τι μας λές:

  greekalert.com/2010/12/blog-post_26.html

  Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

  Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα: «Ετοιμαστείτε, έρχονται πολύ δύσκολα…»

  Ο γνωστός γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα και αγιορείτης μοναχός προτρέπει πλέον: «ετοιμασία επειδή ΣΥΝΤΟΜΑ θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα». Η προτροπή αυτή έγινε σε ηγούμενο μονής του Αγίου Όρους, ο οποίος τον επισκέφθηκε πρόσφατα και τον ρώτησε σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο γέροντας ήταν απολύτως σαφής: » Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες»… Και η μονή έχει φτιάξει ήδη την «ομάδα κρίσης», υπεύθυνη για να προετοιμάσει το μοναστήρι για πολύ δύσκολες ημέρες για άγνωστο χρονικό διάστημα.

 17. Ο/Η Αντώνιος λέει:

  Τι να πει κανείς για τέτοιους ανθρώπους ….

  Ακόμα και τη ζωή μου θα αφιέρωνα κοντά τους, πόσο ευτυχισμένος θα ήμουν Θεέ μου ….

  Αυτοί οι άνθρωποι είναι τόσο κοντά στο Θεό όσο κανείς άλλος σε αυτό τον επίγειο κόσμο μας. Πολύ σπουδαία η συμβουλή του στη διάδοση της Ορθοδοξίας στον κόσμο. Δόξα τω Θεώ

 18. Ο/Η νήπιος γέρων λέει:

  «Ο γνωστός γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα»…

  «Ο π. Αντώνιος Μοσχονάς συνταξιούχος εφημέριος στο Tucson»…

  «County: Pima»…

  …Γειτονάκι τους, ο προχθεσινός μακελάρης «τσαγάς»:

  Loughner attended Mountain View High School in Tucson

  Jared Lee Loughner attended Pima Community College

  ΥΓ. «Όμοιος στον όμοιο και κοπριά στα λάχανα», -που ευδοκιμούν, φαίνεται, στην Αριζόνα…

 19. Ο/Η Po λέει:

  παράκληση προς σχολιαστές.

  Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι ΌΛΑ τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα ιδιαιτέρως δε, αυτά τα οποία διαφωνούν ολοκληρωτικά με τα κείμενα που αναρτούμε, φτάνει να χαρακτηρίζονται από ευπρέπεια.

  Αγαπητέ Αντώνιε, εδώ είστε ευπρόσδεκτος.

 20. Ο/Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ λέει:

  Σχόλια από ανθρώπους που βλέπουν όλα τα πράγματα υλικά
  και τους είναι δύσκολο να πιστέψουν πως μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που έχουν την δύναμη να βρίσκονται ποιό κοντά στον θεό και να ενδιαφέρονται να προσφέρουν στον άνθρωπο ,που έχει ανάγκη τόσο οικονομικά όσο και ψυχικά ,με την προσευχή τους και την θυσία τους.
  Αποτιμούν τα κτίρια και τους ναούς σε χρήμα γιατί αυτό είναι που οι ίδιοι ποθούν και τους λείπει.Είναι αυτοί οι αγνοί ανθρωπιστές που συνήθως βγαίνουν και διαλαλούν την προσφορά που έκαναν ως διαφίμηση του εαυτού τους . Είναι και αυτοί οι οποίοι ή πλανεμενοι είναι ή έχουν κατευθυνόμενες απόψεις.
  Σε κάθε περίπτωση σέβομαι κάθε άποψη αλλά επιτρέψτε μου και μένα να πιστεύω γιατί έχω ανάγκη να πιστεύω στον θεό και να τον λατρεύω σε όποιο χώρο θέλω και σε όποιον ναό επιθυμώ ανεξάρτητα ποιός παπάς είναι μέσα.
  Και να σημειώσω πως δεν είμαι ιερέας ,ούτε υποταχτικός όπως χαρακτηρίζεται αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα στους ιερείς αλλά ένας καθημερινός άνθρωπος , ΄συγχρονος ,εργαζόμενος και έχων ανάγκη τον θεό και την πίστη μου.
  Σας ευχαριστώ.

 21. Ο/Η Αντώνιος λέει:

  Δόξα τω Θεό, Δόξα τω Θεό.

  Υποκλίνεται η ψυχή μας απέναντι σε ψυχές σαν του γέροντα Εφραίμ. Μόνο τις φωτογραφίες του να δει κανείς, αντιλαμβάνεται την αγιότητα του. Πόσο χαρά μας προκαλεί η όψη τέτοιων ανθρώπων, Θεέ μου. Σαν να βλέπεις τον ίδιο το Θεό στα μάτια ενός ανθρώπου.

  Δεν είναι τυχαίο τίποτα στη ζωή. Ο γέροντας αφιέρωσε με ταπείνωση και ζήλο τη ζωή του στο Θεό και αυτός τον ανέβασε στα ύψη για το καλό του κόσμου, όλων μας.

  Πόση ανάγκη θα είχαν οι άνθρωποι εκεί στην Αμερική ….

  Το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα έρχεται δεύτερο σε επισκέψεις στην Αμερική μετά από το Γκραντ Κάνυον! Αυτό νομίζω ότι λέει πολλά από μόνο του. Οι άνθρωποι αγάπησαν τον γέροντα για την αυθεντικότητα του και βοηθούν με κάθε τρόπο να εδραιωθεί η Ορθοδοξία και εκεί.

  Μα τι άλλο μπορεί να πει μια ψυχή μπροστά σε όλο αυτό το θαύμα εκτός από το: Δόξα τω Θεό

  • Ο/Η Ελληνικός Συναγερμός λέει:

   Μπα σαν να βλέπεις τον ίδιο το θεό;
   Εμένα σαν τον Ρασπούτιν μου φαίνεται ο Εφρέμ.

 22. Ο/Η undantag λέει:

  Δόξα το θεώ, δόξα το θεώ,

  Εκμαυλίζεται το πνεύμα μας απέναντι σε φάτσες σαν του γέροντα Εφραίμ. Μόνο τις φωτογραφίες του με τα κοτόπουλα να δει κανείς, αντιλαμβάνεται το μαστουρωμένο λαϊκισμό του. Πόσο χαρά θα μας προκαλούσε η όψι τέτοιων ανθρώπων πίσω από τα σίδερα, Θεέ μου. Σαν να βλέπεις τον ίδιο το θεό στα μάτια ενός ανθρώπου (τέτοια ανυπαρξία βάθους).

  Δεν είναι τυχαίο τίποτε στη ζωή (φυσικοί νόμοι διέπουν τα πάντα). Ο γέροντας αφιέρωσε με προσποίηση και ζήλια τη ζωή του στην εξαπάτηση των συνανθρώπων του και αυτοί διαδίδουν πως ανέβηκε σε 1.20 μέτρα ύψος κατά τη λειτουργία, για το καλό του πορτοφολιού του, μόνο.

  Πόση ανάγκη από παπαρολογία θα είχαν οι άνθρωποι εκεί στην Αμερική…

  Η μάντρα/άβυσσος θρησκοληψίας του αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα είναι το δεύτερο τουριστικό αξιοθέατο μετά τη φυσική άβυσσο του Γκραν Κάνυον. Ανάθεμά με και αν ξέρω τι λέει το γεγονός ότι κοπάδια χυδευλαβών προτίμησαν έναν τρόπο διασκέδασης απ΄τον άλλον. Οι άνθρωποι εκμαυλίστηκαν απ΄τον γέροντα για τη μαλαγανιά του και του τα στάζουν σε κάθε ευκαιρία για να γίνει η Ορθοδοξία άλλη μία από τις τόσες ακραίες σέχτες που ταλαιπωρούν τα απαίδευτα αμερικανά της μαύρης επαρχίας.

  Μα τι άλλο μπορεί να πει ένα μυαλό μπροστά σε όλο αυτό το μιράκωλο εκτός από το: δόξα το θεώ.

 23. Ο/Η Πελαγία μοναχή λέει:

  http://apotixisi.blogspot.com/2009/02/blog-post_25.html#comments

  ΤΙ ΛΕΤΕ; ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ.

  Αναδημοσιεύω αυτό που είδα σήμερα το πρωϊ χωρίς να κάνω εκ προοιμίου κανένα σχόλιο και περιμένω να μιλήσετε εσεις οι επισκέπτες για κάτι τέτοια κείμενα που διοχετεύονται, ίσως και σκόπιμα, στον τύπο. Θέλω επίσης να πω ότι τον Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα τον γνωρίζω καλά και εκ νεότητός του. Θα μιλήσω στο τέλος.

  Τετάρτη, 25 Φεβρουάριος 2009
  «Τρόφιμα και νερά για μερικούς μήνες…»

  Ο ίδιος ο π.Σεραφειμ που μίλησε με τον γέροντα Εφραίμ στην Αριζόνα ξεκαθαρίζει τι ακριβώς του είχε πει για να μην υπάρχει πανικός.
  «Γράφει ο vfilip για mail που έλαβε μετά από ερώτησή του, στο μοναστήρι της Αριζόνα στην Αμερική, στον γέροντα Εφραίμ :

  «Απαντάει ο π. Σεραφείμ σε ερώτηση μου :

  Ο Γέροντας Εφραίμ απλώς συμβουλεύει οι άνθρωποι να είναι έτοιμοι και να έχουν στα σπίτια τρόφιμα και νερά για μερικούς μήνες γιατί υπάρχει πιθανότητα να γίνει μεγάλη οικονομική κρίση στο κόσμο φέτος. Να το κάνουν όμως χωρίς πανικό. Εάν δεν συμβεί τίποτα τα τρόφιμα δεν θα πάνε χαμένα.

  Δεν μας είπε τίποτα συγκεκριμένο εάν θα… γίνει ο πόλεμος. Απλώς ο Γέροντας ήταν στενοχωρημένος να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα οταν έμαθε για τις τελευταίες παραβάσεις των Τουρκικών αεροπλάνων στα νησιά.

  Ο Γέροντας επίσης λέει ότι τα κακά που συμβαίνουν και μπορεί να συμβούν στο κόσμο είναι από τίς αμαρτίες των ανθρώπων και προτρέπει οι άνθρωποι να μετανοήσουν και να ζούνε χριστιανική ζωή κόντα στα μυστήρια της εκκλησίας».

  Με αγάπη Χριστού,

  π. Σεραφείμ»
  Αναρτήθηκε από ΟΔΥΣΣΕΑΣ στις 6:23 π.μ. 10 σχόλια

 24. Ο/Η USA λέει:

  Romfea.gr

  Οσα έγιναν και ελέχθησαν στη Σύνοδο για Τυάνων Παϊσιο – Απαμείας Βικέντιο

  Πέμπτη, 13 Ιανουάριος 2011

  Συντάχθηκε απο τον/την Εθνικός Κήρυκας | Θεόδωρος Καλμούκος 19:03

  Την τιμωρία του Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου, ζήτησε με επιστολή του στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τη Σύνοδο του Φαναρίου ο Μητροπολίτης Δαρδανελίων Νικήτας, ο οποίος, ως γνωστό, ήταν πρόεδρος της Εξαρχίας που ερεύνησε το θέμα το Νοέμβριο του 2010, επικαλούμενος την αγανάκτηση του κόσμου.

  Ο κ. Νικήτας ανέφερε στην επιστολή του ότι ο κόσμος επικοινωνεί μαζί του και τον ρωτά «ήταν τιμωρία αυτή που έκανε το Πατριαρχείο στον Παϊσιο;». Ταυτόχρονα, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να ληφθεί μία πιο σοβαρή απόφαση για τον Παϊσιο.

  Εν τω μεταξύ, ο κ. Παϊσιος έστειλε επιστολή στον Πατριάρχη με ευχές για τις γιορτές των Χριστουγέννων ζητώντας άδεια να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων τα Χριστούγεννα, καθώς επίσης και ακρόαση από τον Πατριάρχη.

  Ο Πατριάρχης τον ειδοποίησε μέσω του Αρχιγραμματέα Ελπιδοφόρου Λαμπρυνιάδη πως ούτε να κοινωνήσει μπορεί, ούτε και ακρόαση του δίνεται προς το παρόν.

  Εν τω μεταξύ, στην Κανονική Επιτροπή «προς μελέτη και εισήγηση» παρέπεμψε η Σύνοδος το θέμα, το οποίο θα εξεταστεί και πάλι στην επόμενη Σύνοδο της 10ης Φεβρουαρίου.

  Η προχτεσινή Σύνοδος επικύρωσε την ποινή της αργίας, δηλαδή την απαγόρευση τέλεσης Λειτουργίας και κάθε άλλης Ακολουθίας και Ιεροπραξίας από αμφοτέρους, Παϊσιο και Βικέντιο, που επιβλήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2010, από ειδική σύσκεψη της ενδημούσας ιεραρχίας εν Τουρκία.

  Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι την εισήγηση για την παραπομπή στην Κανονική Επιτροπή την έκανε ο Μητροπολίτης Τυρολόης και Σερεντίου Παντελεήμων, επίτιμος καθηγητής του Κανονικού Δικαίου στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθότι θεώρησε ότι είναι πιο ορθό από κανονικής απόψεως να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία.

  Την Κανονική Επιτροπή συγκροτούν οι εξής: Τυρολόης και Σερεντίου πρόεδρος, Πριγκηπονήσων Ιάκωβος, Φιλαδελφείας Μελίτων, Σασσίμων Γεννάδιος και γραμματεύον μέλος ο Αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης.

  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος, ο οποίος διετέλεσε ηγουμενεύων στη Μονή για σύντομο χρονικό διάστημα, έστειλε δύο επιστολές στο Πατριαρχείο σε βάρος του Επισκόπου Βικεντίου.

  Στην τελευταία του επιστολή με ημερομηνία 7 Ιανουαρίου 2011, ο κ. Ευάγγελος ανέφερε ανάμεσα στα άλλα, ότι ο Επίσκοπος Βικέντιος ξεσηκώνει τον κόσμο και κάνει κηρύγματα εναντίον του Πατριαρχείου, ότι δεν αναγνωρίζει την απόφαση του Πατριαρχείου να μείνει εκτός Αμερικής αλλά επέστρεψε και μένει στην Αμερική, ότι δέσμευσε τους λογαριασμούς της Μονής στην τράπεζα και ότι του συμπεριφέρθηκε σκιωδώς την ημέρα που αφίχθη από την Ελλάδα 6 Δεκεμβρίου 2010 στο ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Μπρούκλιν.

  Ο Επίσκοπος Βικέντιος έστειλε επιστολή, στην οποία αναφέρεται στα γεγονότα που διαμείφθηκαν κατά την άφιξή του στην Αμερική.

  Συγκεκριμένα στο ναό του Αγίου Νεκταρίου του Μπρούκλιν, όπου είχε μεταβεί ο Μητροπολίτης Ευάγγελος με κλειδαρά προτιθέμενος να αλλάξει τις κλειδαριές στο δωμάτιό του, ενώ λίγο έλλειψε η Αστυνομία να συλλάβει τον κ. Ευάγγελο με το αιτιολογικό παραβίασης του χώρου διαμονής του κ. Βικεντίου, γνωστό ως cross trespassing.

  Ωστόσο, αποφεύχθηκε ο διασυρμός του Μητροπολίτη Ευαγγέλου και της Εκκλησίας γενικότερα την τελευταία στιγμή.

  Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Βικέντιος στο γράμμα του ζητούσε άδεια από το Πατριαρχείο να κινηθεί νομικά εναντίον του Μητροπολίτη Παϊσίου. Η Σύνοδος αποφάσισε να σταλεί γράμμα στον κ. Βικέντιο πως του απαγορεύεται να κάνει μήνυση εναντίον του κ. Παϊσίου.

  Ελέχθη από κάποια μέλη της Συνόδου ότι πρέπει να φύγει ο Επίσκοπος Βικέντιος από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πλην όμως παρενέβη ο Μητροπολίτης Ντιτρόιτ Νικόλαος, ο οποίος φέρεται να είπε «εντάξει να φύγει, αλλά πού θα πάει αυτός ο άνθρωπος», οπότε το θέμα παρέμεινε εκκρεμές.

  Εγινε αναφορά στον ηγουμενεύοντα Επίσκοπο Φιλομηλίου Ηλία ότι δεν έχει γράψει καμία έκθεση μέχρι τώρα για την κατάσταση της Μονής, ενώ έγινε λόγος ότι δεν υπάρχουν χρήματα και μάλιστα οι τρεις ιερομόναχοι από το Αγιο Ορος έκαναν παράπονα.

 25. Ο/Η Μίνως λέει:

  Πατέρας προσπαθεί να βγάλει το γιό του από τη σέχτα του Εφραίμ.

  http://www.rickross.com/reference/ephraim/ephraim8.html

  «He is Suffering from the Tragic Loss of his Son to a Monastery Where he Became Ill»
  The National Herald, Oct 27, 1998
  By Theodore Kalmoukos

  The family of John Pantanizopoulos from Knoxville, Tennessee, is determined to do «all that is possible and necessary to extricate our son from an unhealthy environment

  We (The National Herald) left a message at the monastery’s telephone with Fr. Arsenios who said that Mr. Niko Pantanizopoulos was not in his cell at the time. However, we received no response from him later either. Also, the Bishop Anthony of San Francisco never returned our phone calls as late as Friday evening.

  Our Niko, born July 26, 1977, was 18 when he first met Ephraim, and he left our house in May 1996 at the age of 18 to spend a few weeks at the Saxonburg convent before he left for Arizona in July directly from there. He turned 19 inside the St. Anthony monastery in Florence, Arizona

  We want to hear our son laugh and to see him dance again. We will do everything possible to extricate our child from an unhealthy environment and at the same time make it known to other families that there are people in the Orthodox Church who follow blindly charismatic leaders.

  http://www.rickross.com/groups/ephraim.html

  Mystery Monastery (part two)
  About 12 miles from the prison in Florence, Arizona, there’s a monastery, a mysterious Greek Orthodox monastery called St. Anthony’s.

  For the last 8 months, the Eyewitness News 4 Investigators have been looking into questions over the monastery’s money and allegations that the monastery is tearing families apart.

  Fox News KVOA TV 4, Tucson/February 9, 2006
  By Kristi Tedesco
  http://www.rickross.com/reference/ephraim/ephraim14.html

 26. Παράθεμα: Ερώτηση Παπαδημούλη για φοροδιαφυγή αγιορείτικης Μονής « Ροΐδη Εμμονές

 27. Ο/Η Μορφινομανής λέει:

  Article

  Orthodox Church: monastic movement raising new controversy in Greek Orthodoxy in America

  Author: Richard Cimino

  Date Published: 11/24/2011

  Publication: Religioscope

  A popular monk has become the center of growing controversy in the Greek Orthodox Church over his charismatic leadership and strict ascetic teachings. Known as Elder Ephraim, the Greek monk has spearheaded a monastic movement in the U.S.

  Since 1989, Elder Ephraim and his followers have established 18 monasteries in North America, attracting both cradle and convert Orthodox Christians to its strict ascetic practices. The “Ephraimite” monasteries stress reclusive living, fasting, bodily mortification, vigils, and constant recitation of the Jesus Prayer, according to sociologist Frances Kostarelos of Governors State University. In a paper on the Ephraimite monasteries presented at the meeting of the Society for the Scientific Study of Religion in Milwaukee, Wisconsin in late October, Kostarelos found that Elder Ephraim, who was a monk on Mount Athos in Greece, is viewed as a living saint by his followers who is said to have a divine gift for working miracles and healings.

  […………….]

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1740

 28. Ο/Η Λουκάς Ιωάννου λέει:

  Είμαι από Θεσσαλονίκη και είμαι γιατρός. Ο Κ.Σιαμάκης, τον οποίον γνωρίζω πολλά χρόνια, είναι ψυχικά διαταραγμένη προσωπικότητα. Κακώς βασίζεστε στα όσα λέει. Αν θέλετε τροφή για το αντικληρικό σας μένος μπορείτε να βρείτε πολλή, από σκάνδαλα με παπάδες έχουμε μπόλικα, αλλά αφήστε τον Εφραίμ στην ησυχία του και, κυρίως, πάψτε να αναπαράγετε τα όσα λέει ένας άνθρωπος που χρειάζεται ψυχοθεραπεία.

  • Ο/Η Po λέει:

   κύριε Λουκά Αποκάλυψη του Ιωάννου…
   ακούστε, θεωρούμε τον κ. Σιαμάκη φυσιολογικό άτομο, αντιθέτως η δική σας προσωπικότητα με βάζει σε σκέψεις όσον αναφορά το… αντικληρικό μας μένος, διότι απ’όσο γνωρίζουν κι οι πέτρες, φανατικότεροι αντι-χριστιανοί είναι οι ίδιοι οι κληρικοί, όπως άλλωστε εσείς ο ίδιος ομολογείτε. Δεν θα μας αφορούσε η μετριότητα του Εφραίμ αν δεν χρηματοδοτούνταν από την τσέπη μας.
   Εφόσον «γνωρίζετε» τον κ. Σιαμάκη, άλλο τόσο γνωρίζουμε κι εμείς εσάς. Ξέρουμε φερ’ ειπείν, ότι σκεφτόσασταν αρκετούς μήνες πριν πάρετε την απόφαση να σχολιάσετε εδώ, κάποιο μαμούνι στριφογύριζε μέσα σας. Αυτό εμείς το ονομάζουμε Εμμονή που χρίζει άμεσης ψυχοθεραπείας.

   Την έχετε ανάγκη.

   Πληροφορίες Εντός.

  • Ο/Η Nick01 λέει:

   Συμφωνώ ότι ο Κύριος Σιαμάκης είναι ξεκάθαρα μια διαταραγμένη προσωπικότητα.
   Μόνο ένας διαταραγμένος άνθρωπος μπορεί να σκεφτεί και να γράψει τέτοια πράγματα, και κυρίως, με αυτό το διεστραμένο συγγραφικό ύφος.
   Αυτά που γράφει, μόνο κάτι κατίνες τα λένε στα κουτσομπολιά τους.
   ένα βιβλίο όλο ράδιο αρβύλα…..σου είπα, μου είπε, τον είδα, την είδε, άκουσα ότι, αυτή είπε ότι, τον άκουσα που είπε, ακούστηκε ότι, ο φίλος του φίλου είδε ότι, και τα λοιπα και τα λοιπά…. Εγκυρότατο βιβλίο….
   Να γράφω και εγώ ένα τέτοιο Έγκυρο βιβλίο βρε παιδιά…

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Δεν υιοθετούμε τους χαρακτηρισμούς σας για τον κ.Σιαμάκη.
    Νομίζω πως αν ο κ.Σιαμάκης γράφει ανακρίβειες, το πατριαρχείο και ο θιγόμενος όσιος Εφραίμ της Αριζόνας είχε και έχει κάθε δυνατότητα να τον διαψεύσει.
    Καλό θα ήταν να αποφεύγετε αυτούς τους ad hominem χαρακτηρισμούς που δεν μπορείτε να αποδείξετε.

 29. Ο/Η Tom λέει:

  Αυτός ο κ. Σιαμάκης είναι τόσο απόλυτος και σίγουρα ψυχικά διαταραγμένος…Δεν το βλέπετε; Αυτά που διαλαλεί περί «παρθενοσυλλεκτών» τι είναι; Στην πραγματικότητα ο ίδιος είναι ένας παρθενοσυλλεκτης, μαζεύει υπερπολύτεκνες οικογένειες υπό την προστασία του, κάνοντας πλύση εγκεφάλου σε όλους αυτούς επιθυμώντας να τους εξουσιάζει. Γι΄αυτό κι εσείς, το «ποίμνιό του» είστε τόσο απόλυτοι, και με ανούσια επιχειρήματα προσπαθείτε να πείσετε ότι έχετε δίκιο. Γιατί τον προστατεύετε; Γιατί τον έχετε σα θεό; Τον χαρακτηρίζετε επιστήμονα. Επιστήμονας είναι εκείνος που παραθέτει βιβλιογραφικές παραπομπές. Το βιβλίο του «παρθενοσυλλέκτες» είναι για τα σκουπίδια, καθώς βασίζεται σε δικά του συμπεράσματα. Όποιος κατηγορεί χωρίς αποδείξεις, τότε συκοφαντεί. Καλά θα κάνετε να παρακολουθήσετε εσείς όλοι, και αναφέρομαι στο «ποίμνιό του», όπως και όλοι οι αιρετικοί, να παρακολουθήσετε εσείς ψυχοθεραπεία.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Kύριε Tom,
   έχετε σοβαρό πρόβλημα αντίληψης.
   Εσείς ανήκετε στην ίδια Εκκλησία με τον κ.Σιαμάκη, όχι εμείς.

   Συκοφαντεί ο κ.Σιαμάκης;
   Τι μάς λέτε;
   Και γιατί οι συκοφαντούμενοι κάνουν την πάπια;
   Δεν έχουν ένα σωρό μεγαλοδικηγόρους που κουκουλώνουν τις ανομίες τους, να πάνε τους συκοφάντες στα δικαστήρια;

 30. Ο/Η Μορφινομανής λέει:

  Ο Γέροντας Εφραίμ – ο Φιλοθεϊτης στην Αριζόνα της Αμερικής
  8 Ιανουαρίου, 2012 — vatopaidifriend4

  Μπορώ να πώ ότι με την παρουσία του στη Β. Αμερική, η Αμερική γνώρισε μιά δεύτερη Πεντηκοστή!
  Εχει επιτελέσει ένα κολοσσιαίο πνευματικό και ιεραποστολικό έργο στην Αμερική, το οποίο σε καμία μα καμία περίπτωση δεν θα είχε επιτελεστεί αν δεν ήταν θέλημα Θεού.
  Εχει ιδρύσει 17 μοναστήρια στην Αμερική !!!

  Πως έφυγε για την Αμερική ; Μιλάει για το θέμα ο γ. Εφραίμ από τη σκήτη του Αγίου Ανδρέα στις Καρυές από το Αγιο Ορος.

  Ο γέροντας Εφραίμ έχει συκοφαντηθεί όσο λίγοι άνθρωποι της Εκκλησίας στις μέρες μας και μάλιστα από ανθρώπους της Εκκλησίας, όπως ακριβώς ο άγιος Νεκτάριος και ακόμη χειρότερα. Πέρυσι μόλις μεγάλο κανάλι αμερικανικό έκανε συκοφαντικό και στημένο ρεπορτάζ για το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου, υποκινημένο από μοχθηρούς ανθρώπους. Βέβαια, πήρε μετά το κανάλι εκατοντάδες e-mails διαμαρτυρίας, αλλά δεν θεώρησαν πρέπον να ζητήσουν συγγνώμη για όλη αυτή την αθλιότητα.

  Εντούτοις, όλον αυτό τον σταυρό ο Γέροντας τον σηκώνει με ανεξικακία, χωρίς ποτέ να κατηγορεί τους υβριστές και συκοφάντες του (που έχουν πάρα-πάρα πολλά στην καμπούρα τους, άμα το σκαλίσει κανείς, αλλά ας μην πω τίποτα παραπάνω….). Και γνωρίζω ότι όταν σε εξομολόγηση πήγαιναν άνθρωποι και άρχιζαν να ψέγουν τον επίσκοπο (ακόμη και αν ο επίσκοπος αυτός δεν ήταν φιλικά διακείμενος προς τον Γέροντα), αυτός τους έκοβε την κουβέντα με το μαχαίρι!

 31. Ο/Η Γιουσουφάκι (Μορφινομανής) λέει:

  >>>>>>>>>>Εφραίμ Αριζόνα συνέχεια

  -Α, λέγει, ο Γέροντας Ιωσήφ το ξέρει από τον Τίμιον Πρόδρομο. Του εμφανίστηκε απόψε και του είπε: Σου φέρνω ένα προβατάκι, βάλε το στην μάνδρα σου”.
  Εγώ, κόλλησε η σκέψη μου εις τον Τίμιον Πρόδρομο, τον προστάτη μου, εις τον οποίου την ημέραν της γεννήσεως γεννήθηκα. Αισθανόμουν πολλή ευγνωμοσύνη δια την φροντίδα του αυτήν.

  – Λοιπόν, Γιαννάκη, πάμε, μου λέγει ο Γέρο Αρσένιος. Πάμε, διότι ο Γέροντας μας περιμένει.
  Ανηφορίσαμε. Τι αισθήματα! Όση δύναμιν και αν διαθέτη κανείς δεν περιγράφονται.
  Το βράδυ εκείνο, μέσα στο Εκκλησάκι τον Τίμιο Πρόδρομο, πού είναι λαξευμένο μέσα στην σπηλιά, έβαλα την μετάνοια της υποταγής μου. Εκεί μέσα εις το παραμικρό εκείνο φως γνώρισε ή ψυχή μου με τον δικό της τρόπον την φωτεινή φυσιογνωμία του αγίου Γέροντος μου. “

  Πηγή : http://1myblog.pblogs.gr/2008/11/o-gerontas-efraim-o-filothe-ths-sthn-arizona-ths-amerikhs.html

 32. Ο/Η Αντι-Efraim Arizona λέει:

  Τι σημαίνει ο όρος “Εφραιμίτης”;

  Δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί επακριβώς ο όρος Εφραιμίτης. Μπορεί κάποιος να πει ότι είναι μια αρρώστια με διαφορετικές μορφές και ένταση. Ορισμένοι αναγνωρίζουν τον όρο αμέσως, ενώ άλλοι που έχουν επηρεαστεί, ούτε καν αναγνωρίζουν την ύπαρξη της λέξης Εφραιμίτης. Είναι περίεργο που ορισμένοι σκληροπυρηνικοί Εφραιμίτες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ακολουθούν την αποδεκτή θεολογία της Ελληνικής Ορθόδοξης πίστης. Οι Εφραιμίτες πιστεύουν σε μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες προτάσεις ή έχουν υιοθετήσει μία ή περισσότερες από τις αναφερόμενες πρακτικές:

  1. Ο γέροντας Εφραίμ είναι ένας “ζωντανός άγιος”.

  2. Τα μοναστήρια που ιδρύθηκαν από αυτόν, είναι το μόνο μέρος για να βιώσει κανείς την “Αληθινή Ορθοδοξία” στην Βόρειο Αμερική.

  3. Οι εκκλησίες , οι ιερείς και οι περισσότεροι Ιεράρχες της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στη Βόρειο Αμερική έχουν υποστεί διαφθορά, δεν ασκούν πνευματική ζωή, ακολουθούν αλλοιωμένη θεολογία, ή χρησημοποιούν προτεσταντικές πρακτικές.

  4. Οι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί δεν θα πάνε στον παράδεισο εκτός εάν εξομολογηθούν σε έναν μοναχό ή μια μοναχή σε ένα από τα μοναστήρια.

  5. Τονίζουν ότι είναι απόλυτα αναγκαίο να ακολουθείται πολύ αυστηρά η πρακτική της πλήρης βύθισης στην βάπτιση.

  6. Ο Γέροντας ή ένας αντιπρόσωπος αυτού, θα πρέπει να παρέχει καθοδήγηση για όλες τις σημαντικές αποφάσεις της ζωής όπως ο γαμήλιος σύντροφος. Ορισμένοι βαθειά επηρεασμένοι εφραιμίτες αναζητούν καθοδήγηση ακόμα και για μικρότερες αποφάσεις.

  7. Πιστεύουν στη θεωρία των ‘Εναέριων Διοδίων’ συμφωνα με την οποία μόνο οι προσευχές των μοναχών απιτούνται για να μπορέσει να περάσει το κάθε άτομο από τα κατακλησμένα από δαίμονες απολογητικά κέντρα, στα οποία ο καθένας ερωτάται για διάφορες αμαρτίες ή πρακτικές, προκειμένου να προσδιοριστεί κατά πόσον θα του επιτραπεί το πέρασμα στα επόμενα διόδια ή η θα εκδιωχθεί την ίδια ώρα στην κόλαση. (Ακολουθείστε τους ακόλουθους σύνδεσμους για μια πιο εμπεριστατωμένη εξήγηση της θεωρίας αυτής.) http://constans_wright.tripod.com/notolls.htmlκαιhttp://www.newostrog.org/return_tollhouses.html,

  8.Οι πιστί πρέπει να κάνουν μόνο θετικές σκέψεις και ποτέ να μην αμφισβητούν τον Γέροντα ή τις πράξεις του Γέροντα. Για πολλούς από αυτούς, ο όρος Γέροντας περιλαμβάνει εφημέριους των Ορθόδοξων Ενοριών ή οποιονδήποτε άλλο κληρικό με ρόλο πνευματικού πατέρα. (Αυτό είναι ένα βασικό συστατικό στοιχείο για τον έλεγχο του μυαλού που χρησιμοποιείται από διάφορες αιρέσεις με στόχο την αναστολή της σκέψης η οποία βασίζεται στην πραγματικότητα).
  9. Ακολουθούν τα λόγια ή τις συμβουλές μόνο των κληρικών που έχουν αναγνωρισθεί ως ΄΄πνευματικοί΄΄. Ο όρος ΄΄πνευματικός΄΄ αποδίδεται σε αυτούς που ακολουθούν τον Γέροντα Εφραίμ, τους μοναχούς και μοναχές του και εκείνους τους ιερείς που είναι τα ΄΄πνευματικά παιδιά΄΄ των προαναφερθέντων γερόντων και μοναχών.

  10. Θεωρούν ότι τα μοναστήρια που ιδρύονται από τον Γέροντα Εφραίμ είναι πιο πνευματικά, άγια, καθαρά, και αληθινά ή οποιοδήποτε άλλο επίθετο χρησιμοποιούν για να μειώσουν την ζωή των υπόλοιπων Ορθόδοξων Χριστιανών στις ενορίες τους.

  11. Δεν υπάρχει ευελιξίας σκέψης ή ικανότητα να διερευνίσουν και να αναρωτηθούν για θέματα που σχετίζονται με τις θρησκευτικές τους εμπειρίες.

  12. Είναι αντι-οικουμενικοί και γενικά πιστεύουν στην ΄΄Εμείς έναντια Αυτών΄΄ νοοτροπία. Αυτή η ΄΄νοοτροπία καταφυγίου΄΄ επίσης εξαπλώνεται στην ενοριακή ζωή τους και στο τέλος καταστρέφει σχέσεις, ενώ από την άλλη πλευρά οι Εφραιμίτες πνευματικοί πατέρες υποδαυλίζουν την κατάσταση προκειμένου να κερδίσουν τον έλεγχο και την εξουσία των οπαδών τους.

  13. Πολλές γυναίκες ντύνονται συντηρητικά, συχνά υιοθετώντας μια εμφάνιση που περιλαμβάνει μακριές φούστες, μπλούζες με μακριά μανίκια, παραδοσιακό χτένισμα και μαντήλι στο κεφάλι μέσα στην εκκλησία.

  14. Οι γυναίκες θεωρούνται πολίτες ‘δεύτερης κατηγορίας’ καθώς είναι πρόθυμες να δεχθούν μικρότερους ή περιορισμένους ρόλους στην εκκλησία.

  15.Διατηρούν φωτογραφίες του Γέροντα Εφραίμ στο σπίτι τους, στις επιχειρήσεις τους ή ακόμα και σαν screen saver στον υπολογιστή τους. Τοποθετούν τον γέροντα Εφραίμ στο κέντρο του πνευματικού τους κόσμου και όχι τον Χριστό.

  16. Παραβλέπουν την πλούσια και ποικίλη ιστορία της πίστης μας. Απορρίπτουν οποιαδήποτε προσαρμογή στην αμερικανική πραγματικότητα. Αναφέροναι στις χορωδίες και στο κατηχητικό σχολείο ως νεοπροτεσταντικές πρακτικές που έχουν προστεθεί στην ενοριακή ζωή της Αμερικής. Δεν πιστεύουν πλέον ή έχουν αποδεχθεί λανθασμένες διδασκαλίες και πρακτικές της πίστης μας. Ένα απλό ιστορικό γεγονός όπως η ύπαρξη μικτών χορωδιών στην Αγία Σοφία πριν από την πτώση της Κωνσταντινούπολης το 1453 έχουν σβηστεί από τις διδαχές τους ή αγνοούνται ή ακόμα χειρότερα επίτηδες προβάλλονται ως λανθασμένοι μύθοι.

  17. Ορισμένοι έγγαμοι άνδρες και γυναίκες που ακολουθούν τον Γέροντα ζουν κάτω από την ίδια στέγη χωριστά, ως αδερφός και αδερφή.

  18. Πιστεύουν ότι ο Πατριάρχης εξουσιάζεται από τον διάβολο.

  19. Πιστεύουν ότι ο Πατριάρχης καταπιέζει και καταστρέφει τα μοναστήρια στο Άγιο Όρο.

  20.Τυφλά συμμετέχουν σε ορισμένες ενορίες που έχουν “πνευματικούς ιερείς” ενώ περιθωριοποιούν ιερείς και ενορίες που δεν αποδέχονται τις εφραιμίτικες θεωρίες και διδασκαλίες

  21. Δωρίζουν χρήματα στα μοναστήρια του Γέροντα Εφραίμ. Αυτά τα ίδια πρόσωπα σπάνια υποστήριζουν χρηματικά τις τωρινές ή πρώην ενορίες τους.

  22. Αποδίδουν την αποκατάσταση της υγείας τους από ασθένειες στο έργο του ‘‘πνευματικού πατέρα’’τους. Αποφεύγουν να αναγνωρίσουν τη σύγχρονη ιατρική περίθαλψη, διαδικασίες ή συνταγές φαρμάκων ως την πηγή αποκατάστασης της υγείας τους.

  23. Ανόητα πιστεύουν ότι πρέπει να διακόψουν τις σχέσεις τους με όλους εκείνους που δεν είναι εφραιμίτες, χωρίζοντας οικογένειες, μακροχρόνιες σχέσεις και φιλίες.

  24. Πιστεύουν πως η πηγή της πίστης μας δεν προέρχεται από τη Βίβλο και όλες τις παραδόσεις και πρακτικές που οι αρχικοί πατέρες της εκκλησίας μας συμφώνησαν. Αντίθετα, τονίζουν τα άκρα. Πιστεύουν στις γραφές ορισμένων αγίων που σχεδόν όλοι οι ευσεβείς θεολόγοι πιστεύουν οτι είναι είτε ακραίες, λανθασμένες, αμφισβητούν την αυθεντικότητα της πηγής, ή είναι απόλυτα λανθασμένες και όχι θεικά εμπνευσμένες διδασκαλίες των αγίων. Πιστεύουν και ακολουθούν στοιχεία των Γνωστικών θεωριών και τα προωθούν ως την νόμιμη Ορθόδοξη θεολογία.

  25. Πιστεύουν ότι ο Σεραφείμ Rose και ο Γέροντας Εφραίμ πρέπει να ανακηρυχθούν σε αγίους της Ορθοδοξίας.

  26. Αναφέρονται σε μυστηριώδεις αγίους, κανόνες και εξτρεμιστές θεολόγους οι οποίοι δεν ακολουθούνται πλέον ως το αποδεκτό δόγμα.

  27. Πουλούν τα σπίτια τους και μετακομίζουν πιο κοντά στα μοναστήρια του Ευφραίμ.

  28. Πιστεύουν χωρίς δυσπιστία κάθε δήλωση που προέρχεται από Εφραιμίτη ιερέα ή γέροντα.

  Ενώ όλοι οι Εφραιμίτες δεν συμφωνούν ή ακολουθούν κάθε μία από αυτές τις πρακτικές ή πεποιθήσεις, η τυφλή υιοθεσία έστω και μιας από αυτές, τοποθετεί κάποιον στο στρατόπεδό τους. Μετά την ανάγνωση αυτής της λίστας, αναρωτηθείτε αν εσείς, ένας συγγενής, φίλος ή κληρικός είναι Εφραιμίτης;
  http://gotruthreform.org/τι-σημαίνει-ο-όρος-εφραιμίτης

 33. Ο/Η Διαμαντής λέει:

  Τα μοναστήρια του γέροντα Εφραίμ Φιλοθείτη(και νυν Αριζονίτη),χτίστηκαν με τις χορηγίες ομογενών της Αμερικής,Καναδά, και αρκετών γηγενών.Επίσης με την προσωπική εργασία πολλών προσκυνητών,που συνεχώς αυξάνονται(κάτι που ενοχλεί πολλούς,ιδίως σατανιστές,μασονομάγους και λοιπούς αντίχριστους).Το κανάλι που πρόβαλλε αρχικά την δυσφημιστική καμπάνια εναντίον του Γέροντα,αναγκάστηκε να ανακαλέσει,αφού μετά την προβολή του ρεπορτάζ,ο σταθμός κατακλύστηκε από δεκάδες φαξ και μέηλ που απέδειξαν αφενός την αγάπη των πιστών -οχι Εφραιμιτών αποκλειστικά όπως άστοχα αναφέρεται- και αφετέρου αποδείξεις με ονοματεπώνυμο για τις χορηγίες και την γενική τους υποστήριξη στην ανέργεση και διατήρηση των μοναστηριών.Με αξίωσε ο Θεός και πήγα 2 φορές στον Αγιο Αντώνιο,ταξίδι ορόσημο στην ζωή μου.Ακουσα με τα αυτιά μου πολλά θαυμαστά από πολλούς ομογενείς για τον πραγματικά ζωντανό αυτό Αγιο.Ο γέροντας προσεύχεται αδιαλείπτως με την καρδιακή προσευχή -Κυριε Ιησού Χριστέ Ελέησον Με- ,για όλο τον κόσμο και ιδίως για τους εχθρούς του, οι οποίοι αυξάνονται ,αφού αυξάνεται ο φθόνος του διαβόλου που χάνει ψυχές εξαιτίας του.Εκατοντάδες έχουν βαπτιστεί, μεταξύ αυτών και πολλοί Εβραίοι,αρκετοί έκαναν και πολλές δωρεές.Αυτός ο άνθρωπος είναι ο καλύτερος διαφημιστής στην Αμερική και παγκοσμίως για την Ελλάδα μας ,ο καλύτερος φορέας για την παράδοση μας και για την μοναδική αλήθεια ,την Ορθοδοξία.Είμαι σίγουρος ότι με τις προσευχές του κρατάει την Ελλάδα και τον κόσμο από τα χειρότερα,παρατείνει το έλεος του Κυρίου.Ας καταλάβουμε επιτέλους το συμφέρον μας ,το οποίο είναι να συνταχθούμε με τον Πατέρα μας,μας συμφέρει πνευματικά -θα γλυτώσουμε τα χειρότερα και τα ψυχοφάρμακα μεταξύ άλλων-.Να αποδεχτούμε το οτι υπάρχουν ικανότεροι από εμάς,Αγιοι που ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ώρες καθημερινά για εμάς.Προσπαθήστε για 5′ να πείτε την ευχή για κάποιον εχθρό σας και θα καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι.Ο καταραμένος ο φθόνος είναι δηλητήριο για την ψυχή μας,ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!!! http://www.youtube.com/watch?v=Hy0DaFEg3Yc .Τέλος αν κάνουμε όλοι μας σε βάθος γενναία αυτοκριτική ,σε βάθος όμως, θα την βρούμε την άκρη και θα μπορέσουμε να μπούμε στον δρόμο που όλοι κατα βάθος θέλουμε.Το ψυχικό μας κενό ΔΕΝ γεμίζει με αργολογία και κατάκριση αλλά με αγάπη,συγχωρητικότητα,υπομονη και πάνω από όλα Χριστό.Αν δεν το γεμίσουμε με Χριστό ,δίνουμε χώρο στο σκοτάδι…Αυτά, συγχωρέστε με αν κούρασα ,καλό υπόλοιπο σαρακοστής και καλό Πάσχα! Ο Θεός μαζί σας κύριε Ρο!!

 34. Ο/Η Μaria Παπ. λέει:

  Aυτοκτονία στο άντρο του Εφραίμ

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1813

  Suicide Incident Shocks Monks St. Anthony Monastery in Arizona

  Author: Areti Kotseli

  Date Published: 6/16/2012

  Publication: Greek Reporter (USA)

  A 27-year-old young monk committed suicide at the at St. Anthony monastery in Arizona, according to a National Herald report. He had been in the community for six years prior to his death.

  The suicide was made known on Monomakhos by Ashley Nevins the victim’s father.
  The Orthodox monk’s civilian name was Scott Nevin and he was American from Modesto, California.

  It appears that the 27-year-old had some sort of hatred against Ephraim, the igoumen or abbot of the monastery. He had published the following post,“We are here simply to expose St. Anthony’s Greek Orthodox Monastery as a cult, and to expose Elder Ephraim as a cult leader . . .I (Scott Nevins) was a novice at St. Anthony’s monastery for six years and saw Elder Ephraim, the charlatan, on a daily basis. I am convinced, based on my experience, that the Elder is a cult leader, and the monastery is a cult,” at http://www.elderephraimscult.com, a website he founded.

  The information so far is rather obscure. It is only certain that he had fled the monastery 15 months ago, unable to endure the monastic suppression and deprivation. He returned to the monastery last Sunday armed with two guns and a knife, having previously visited Oregon.

 35. Ο/Η Aυτοκτονία καλόγερου λέει:

  Αυτοκτονία στο Μοναστήρι του π. Εφραίμ στην Αριζόνα

  Του Θεόδωρου Καλμούκου

  ΒΟΣΤΩΝΗ. Νεαρός μοναχός, 26 ετών, αυτοκτόνησε στο Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα, το οποίο ίδρυσε ο ιερομόναχος Εφραίμ, πρώην ηγούμενος της Μονής Φιλοθέου του Αγίου Ορους.

  Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί μυστικό το συμβάν, το οποίο φαίνεται να έγινε τα μεσάνυχτα της Κυριακής 10 Ιουνίου.

  Ο «Εθνικός Κήρυκας» αποκάλυψε την είδηση το βράδυ της Τρίτης, 12 Ιουνίου 2012, στην ηλεκτρονική του έκδοση http://www.ekirik?as.com.

  Ο αυτόχειρας ήταν προσήλυτος στην Ορθοδοξία, αμερικανικής καταγωγής, από την πόλη Μοντέστο της Καλιφόρνας και το κοσμικό του όνομα ήταν Σκοτ Νέβιν (Scott Nevin).

  Το Μοναστήρι ανήκει εκκλησιαστικά και κανονικά στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής διά της Μητροπόλεως Αγίου Φραγκίσκου. Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος δεν είχε ανταποκριθεί σε τηλεφωνικό μήνυμα του «Εθνικού Κήρυκα» μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε η παρούσα έκδοση.

  Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με το Γραφείο του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, μία εκ των γραμματέων του, η κ. Μαρία Δούβρη, μας είπε ότι ο Σεβασμιότατος δεν ήταν εκεί, ενώ ανέλαβε να τον ενημερώσει σχετικά. Επίσης, στείλαμε και γραπτό σημείωμα στον Αρχιεπίσκοπο, ζητώντας του να σχολιάσει, πλην όμως δεν ανταποκρίθηκε.

  Επί δύο και πλέον ώρες προσπαθήσαμε να τηλεφωνήσουμε χθες το πρωί στο Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου, πλην όμως δεν απαντούσε κανείς. Στείλαμε γραπτό σημείωμα στον ηγούμενο Παϊσιο ζητώντας του να πει τη δική του άποψη, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

  Οι πληροφορίες εξακολουθούσαν ακόμα και χθες να είναι συγκεχυμένες. Μερικές πληροφορίες λένε ότι ο νεαρός Σκοτ Νέβιν είχε καρεί μοναχός, ενώ άλλες πληροφορίες ότι δεν είχε καρεί πλήρης μοναχός, αλλά ήταν δόκιμος ρασοφόρος. Το βέβαιο είναι ότι είχε φύγει από το Μοναστήρι πριν από δεκαπέντε μήνες, μη μπορώντας να αντέξει τη στέρηση και την καταπιεστική καλογερική ζωή. Επέστρεψε στο Μοναστήρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής οπλισμένος με δύο περίστροφα κι ένα μαχαίρι, προερχόμενος από την πόλη Ορεγκον.

  Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με το γραφείο του σερίφη, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται η περιοχή του Μοναστηριού, ο εκπρόσωπός του, Ηλίας Τζόνσον, είπε ότι «δεν μπορώ να σας πω πολλά πράγματα διότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» και συμπλήρωσε πως «είχε φύγει από το Μοναστήρι και προφανώς είχε επικοινωνήσει με κάποιον άλλον μοναχό εντός του Μοναστηριού. Ηθελε να επικοινωνήσει με κάποιους στο Μοναστήρι αλλά κανείς δεν γνωρίζει με ποιους και για ποιους λόγους. Πήγε στο Μοναστήρι κι όταν τον πλησίασε κάποιος Μοναχός, ο κ. Νέβιν σταμάτησε το αυτοκίνητό του και αυτοπυροβολήθηκε στον αριστερό κρόταφο».

  Ο κ. Τζόνσον δεν γνώριζε το όνομα του μοναχού εκείνου με τον οποίον είχε επικοινωνήσει ο αυτόχειρας, ενώ είπε ότι δεν γνώριζε αν ήταν οπλισμένος «με ένα ή δύο όπλα και με μαχαίρι».

  Σημειώνεται πως από τις μέχρι τώρα ενδείξεις και πληροφορίες που διαρρέουν από το περιβάλλον του Μοναστηριού, ο αυτόχειρας πήγε στο Μοναστήρι οπλισμένος για να ξεκαθαρίσει κάποιους λογαριασμούς που είχε με στελέχη της Μονής.\ Πριν από έξι χρόνια ο Σκοτ Νέβιν φοιτούσε στην τελευταία τάξη του Λυκείου κι όλα έδειχναν πως ήταν ένας καλός και χαρούμενος έφηβος, ενώ ήταν και αθλητής και έπαιζε ποδόσφαιρο στην ομάδα του Λυκείου του. Συνάμα φαινόταν χαρούμενος και ευχαριστημένος με την μεταστροφή του στην Ορθοδοξία, ενώ την ίδια εποχή άρχισε να έχει φιλία και συνάφεια με κληρικούς και λαϊκούς της Αρχιεπισκοπής, οι οποίοι είναι οπαδοί του Εφραίμ. Τονίζεται ότι έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικά χρόνια μία κάστα κληρικών αλλά και λαϊκών «νεοσυντηρητικών φονταμενταλιστών» σ’ ολόκληρη την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι οποίοι είναι πλήρως αφοσιωμένοι στον Εφραίμ της Αριζόνας, ο οποίος ασκεί πάνω τους τρομακτική επιρροή, ενώ οι ίδιοι έχουν τυφλή υπακοή σ’ αυτόν και στους οποίους έχει αποδοθεί η ονομασία «Εφραιμίτες».

  Κι ενώ όλα φαίνονταν φυσιολογικά με τον Σκοτ Νέβιν, μέχρι σημείου που είχε ετοιμαστεί να συμμετάσχει στο καθιερωμένο δείπνο και εκδήλωση των αποφοιτούντων, γνωστό ως prom. Ντύθηκε ανάλογα για το δείπνο, αποχαιρέτησε τους γονείς του έβγαλε μάλιστα και αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί τους και αναχώρησε υποτίθεται για την εκδήλωση του σχολείου του, το prom. Τον περίμεναν όμως κάποιοι οπαδοί του Εφραίμ οι οποίοι αντί για την εκδήλωση prom τον οδήγησαν στο Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου, το οποίο βρίσκεται στη πόλη Florence της Αριζόνας όπου εισήλθε στο στάδιο του δόκιμου μοναχού. Διευκρινίζεται ότι πρόκειται για το πρωταρχικό στάδιο εισδοχής στον Μοναχισμό, το οποίο διαρκεί συνήθως τρία χρόνια και ενίοτε μέχρι πέντε.

  Οταν ο Σκοτ Νέβιν έφυγε από το Μοναστήρι οι γονείς του προσπάθησαν να τον βοηθήσουν ακόμα και με σχετική συμβουλευτική θεραπεία για να ενταχθεί και πάλι στην κοινωνία.

  Η Μονή του Αγίου Αντωνίου ιδρύθηκε το έτος 1995 από τον π. Εφραίμ, ο οποίος σήμερα έχει ιδρύσει και ελέγχει καθ’ ολοκληρία είκοσι ένα Μοναστήρια ανδρικά και γυναικεία σ’ ολόκληρη την επικράτεια της Αμερικής, πλην της περιοχής Βοστώνης. Ωστόσο, ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος επιδίδεται σε ενέργειες να ιδρύσει κι αυτός Μοναστήρι μέσω της Αγιορείτικης Μονής Σίμωνος Πέτρας και μάλιστα δίπλα στα μικρά παιδιά της Κατασκήνωσης, στην τοποθεσία Κοντούκουκ του Νιου χαμσάιρ. Είχε καλέσει προς τούτο πριν μερικούς μήνες τον Ελληνοαμερικανό ιερομόναχο Ιάκωβο Μπάκο για να προβεί σε ανιχνευτική μελέτη, όπως είχε γράψει εκτενώς ο «Εθνικός Κήρυκας».

  Υπογραμμίζεται ότι η δράση του ιερομόναχου Εφραίμ, ιδρυτή των Μοναστηριών της Αμερικής ξεκίνησε πριν από είκοσι και πλέον χρόνια, όντας ακόμα ηγούμενος στη Μονή Φιλοθέου του Αγίου Ορους, όπως είχε αποκαλύψει ο «Ε.Κ.» τότε. Στην αρχή πήγε στον Καναδά και στη συνέχεια μεταπήδησε στις Ηνωμένες Πολιτείες επικαλούμενος λόγους υγείας, όπου άρχισε να πράττει χωρίς την άδεια του τότε Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου, επιδιδόμενος σε εξομολογήσεις σε σπίτια, κάνοντας συγκεντρώσεις «ψυχοφέλειας», ευχέλαια και αγιασμούς και δημιουργώντας οπαδοποίηση από ανθρώπους αμφοτέρων των φύλων. Εστησε οργανώσεις με το όνομα «Παναγία η Γλυκοφιλούσα» και άρχισε η αγορά οικοπέδων για την ανοικοδόμηση Μοναστηριών, ενώ δραστηριοποιήθηκε στο Πίτσμπουργκ, στη Νέα Υόρκη, Νέα Ιερσέη και αλλού. Ετυχε της ολοκληρωτικής προστασίας και υποστήριξης του ιερέα Γεωργίου Πασσιά, ο οποίος ιεράτευε τότε στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου του Φλάσινγκ και πολύ περισσότερο στη συνέχεια όταν έγινε πρωτοσύγκελος του τότε Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνα.

  Ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος είχε καταγγείλει τις δράσεις του π. Ευφραίμ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο οποίο όμως ο π. Εφραίμ είχε υποστηρικτή τον αείμνηστο Μητροπολίτη Σταυρουπόλεως Μάξιμο (Ρεπανέλλη), ο οποίος ήταν και ο τελευταίος Σχολάρχης της Θεολογικής Σχολής Χάλκης, γι’ αυτό και στην αρχή το Πατριαρχείο δεν έκανε τίποτε.

  Κάποια στιγμή ο π. Εφραίμ ανακοίνωσε ότι είχε λάβει «πληροφορία» από τον Θεό να φύγει από την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και πήγε για λίγο διάστημα στην Υπερόριο Ρωσική Εκκλησία, η οποία τότε δεν αναγνωριζόταν. Ο αείμνηστος Οικουμενικός Πατριάρχης Δημήτριος του έστειλε γράμμα λέγοντάς του πως αν δεν φύγει από τους Υπερόριους Ρώσους και επιστρέψει πίσω στο Αγιο Ορος, θα τον καθαιρέσει. Τότε ο π. Εφραίμ έλαβε καινούργια «πληροφορία» από τον Θεό και έφυγε από τους Ρώσους, ενώ τελικά του δόθηκε άδεια ένταξής του στο Κληρικολόγιο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

  Το μεγάλο αίνιγμα ήταν πού έβρισκε τα χρήματα και έστηνε το ένα Μοναστήρι κατόπιν του άλλου και μάλιστα το κεντρικό του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα εκεί που σημειώθηκε και η αυτοκτονία και το οποίο δίνει την εντύπωση ξενοδοχειακής εγκαταστάσεως (resort) παρά Μονής.\ Το αίνιγμα φαίνεται να λύθηκε με μακροσκελές ανακοινωθέν που εξέδωσε η Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Ορους θέλοντας να δικαιολογήσει τις δράσεις και διαπλοκές του ετέρου Εφραίμ του Βατοπαιδίου και το οποίο δημοσίευσε ο «Ε.Κ.» στις 9 Οκτωβρίου του 2008. Στο ανακοινωθέν του Βατοπαιδίου αναφερόταν ανάμεσα στα άλλα, πως «κάθε χρόνο περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ διατίθενται για υποτροφίες, βοήθεια σε φτωχές οικογένειες, αρρώστους και φυλακισμένους, κατασκηνώσεις και Ιδρύματα, εκκλησιαστικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, Κύπρο, Ρωσία, Ρουμανία, Σερβία, Αφρική και σε μοναστήρια και εκκλησιαστικούς οργανισμούς στην Αμερική και σε πολλές επαρχίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

  Δύο χρόνια αργότερα, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής μέσω του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου συγκρότησε επιτροπή έρευνας τόσο για τα οικονομικά των μοναστηριών, όσο και για τη γενικότερη δράση τους.

  Ιούνιος 12, 2012

  http://www.ekirikas.com/article/102465

 36. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  O νεαρός μοναχός Σκωτ Nevins που φέρεται ότι αυτοκτόνησε είχε ανοίξει σαϊτ στο Ιντερνετ με σκοπό να αποδείξει πως ο Εφραίμ ήταν τσαρλατάνος.

  http://www.elderephraimscult.com/index.html

  Welcome!

  Αt http://www.elderephraimscult.com, we expose the truth about St. Anthony’s Greek Orthodox Monastery and Elder Ephraim, the charlatan.

  Simply contact me with your stories about the monastery and Elder Ephraim and I’ll add them to the web page.

  http://www.elderephraimscult.com/About_Us.html

  About Us

  We are here simply to expose St. Anthony’s Greek Orthodox Monastery as a cult, and to expose Elder Ephraim as a cult leader.

  I (Scott Nevins) was a novice at St. Anthony’s monastery for six years and saw Elder Ephraim, the charlatan, on a daily basis. I am convinced, based on my experience, that the Elder is a cult leader, and the monastery is a cult.

  Contact us with your stories about Elder Ephraim, so we can expose him as a cult leader.

 37. Ο/Η laskaratos λέει:

  H αυτοκτονία του 27χρονου εκ προσηλύτων μοναχού Scott Nevins της σέχτας του φονταμενταλιστή ηγούμενου Εφραίμ της Αριζόνα,

  http://usa.greekreporter.com/2012/06/16/suicide-incident-shocks-monks-st-anthony-monastery-in-arizona/

  για τον οποίο οι γονείς του είχαν καταγγείλει την πλύση εγκεφάλου που του είχε γίνει, απασχολεί την Cappy Larson της ιστοσελίδας «Η σκέπη της Θεοτόκου», η οποία ασχολείται με τις αισχρότητες του ορθόδοξου κλήρου.
  Η κυρία Λάρσον έστειλε επιστολές σχετικά με την αυτοκτονία στον αρμόδιο μητροπολίτη Μιχαλέα που την κοινοποίησε στον αρχιεπίσκοπο Δημήτρη Τρακατέλη και πολλούς μητροπολίτες.
  Ακόμη περιμένει απάντηση.

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1850

  Open Letter from Cappy Larson to Metropolitan Gerasimos

  Author: Cappy Larson

  Date Published: 7/21/2012

  Publication: Pokrov.org

  Related Document: Open Letter from Cappy Larson to Metropolitan Gerasimos

  On July 13, 2012, Cappy Larson wrote to Metropolitan Gerasimos Michaleas to express her concerns over the death of Scott Nevins at Saint Anthony’s Greek Orthodox Monastery in Florence, Arizona. She sent copies to Archbishop Demetrios Trakatellis, Metropolitan Iakovos Garmatis, Metropolitan Methodios Tournas, Metropolitan Isaiah Chronopoulos, Metropolitan Alexios Panagiotopoulos,Metropolitan Savas Zembillas, Metropolitan Nicholas Pissare, Metropolitan Evangelos Kourounis, Ashley and Diane Nevins, and Melanie Sakoda.

  To date, Larson has not received a single response. The complete text of the letter is attached above.

 38. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Tηλεοπτική εκπομπή αναμένεται το Φεβρουάριο για το άντρο του Εφραίμ της Αριζόνα

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1954

  KVOA TV in Tucson Will Air New Report on Saint Anthony’s Monastery

  Date Published: 2/6/2013

  Publication: Pokrov.org

  Pokrov.org has been told that KVOA TV (Channel 5) in Tucson, Arizona, will air a news report on Saint Anthony’s Greek Orthodox Monastery in Florence this weekend (February 10). The reporter is Kristi Tedesco, who did two pieces on the monastery in 2006. Those earlier reports can be found here and here.

 39. Ο/Η laskaratos λέει:

  Οι γονείς του Αμερικανού μοναχού Ιωάννη (Scott) Nevins

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Person&id=879

  που αυτοκτόνησε στο άντρο του ηγούμενου Εφραίμ της Αριζόνα θεωρούν ένοχη τη μονή για το ψυχολογικό κατάντημα του παιδιού τους το οποίο οφείλεται σε φυσική και ψυχολογική κακοποίηση 6 ετών και της κάνουν αγωγή:

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1953

  GOA Receives Demand Letter from the Family of Scott Nevins

  Date Published: 2/6/2013

  Publication: Pokrov.org

  The parents of Scott Nevins, Ashley and Diane, have retained Stephen M. Murphy, a San Francisco attorney, to represent them in a wrongful death lawsuit against the Greek Orthodox Archdiocese of America (GOA), the Metropolis of San Francisco, and Saint Anthony’s Greek Orthodox Monastery. Scott spent more than six years at the Florence facility before leaving in the middle of the night in February of 2011. He returned to Saint Anthony’s in June of 2012 and took his own life.

  In a demand letter sent to Archbishop Demetrios Trakatellis, Metropolitan Gerasimos Michaleas, and Archimandrites Ephraim and Paisios by Federal Express on February 5, 2013, Murphy lays out the Nevins’ allegations.

  “The death of the Nevins’ only son can be directly attributed to the more than six years of horrific physical and psychological abuse he endured at St. Anthony’s. The methodology used by the monastery’s leadership, Archimandrites Ephraim and Paisios, fits every criterion used by the mental health community to identify a group which engages in the destructive practice of thought reform. …

  • Ο/Η Ephraim's sect λέει:

   Αυτοκτονία στο Μοναστήρι του π. Εφραίμ στην Αριζόνα

   Του Θεόδωρου Καλμούκου

   ΒΟΣΤΩΝΗ. Νεαρός μοναχός, 26 ετών, αυτοκτόνησε στο Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα, το οποίο ίδρυσε ο ιερομόναχος Εφραίμ, πρώην ηγούμενος της Μονής Φιλοθέου του Αγίου Ορους.

   Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί μυστικό το συμβάν, το οποίο φαίνεται να έγινε τα μεσάνυχτα της Κυριακής 10 Ιουνίου.

   Ο «Εθνικός Κήρυκας» αποκάλυψε την είδηση το βράδυ της Τρίτης, 12 Ιουνίου 2012, στην ηλεκτρονική του έκδοση http://www.ekirik?as.com.

   Ο αυτόχειρας ήταν προσήλυτος στην Ορθοδοξία, αμερικανικής καταγωγής, από την πόλη Μοντέστο της Καλιφόρνας και το κοσμικό του όνομα ήταν Σκοτ Νέβιν (Scott Nevin).

   Το Μοναστήρι ανήκει εκκλησιαστικά και κανονικά στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής διά της Μητροπόλεως Αγίου Φραγκίσκου. Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος δεν είχε ανταποκριθεί σε τηλεφωνικό μήνυμα του «Εθνικού Κήρυκα» μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε η παρούσα έκδοση.

   Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με το Γραφείο του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, μία εκ των γραμματέων του, η κ. Μαρία Δούβρη, μας είπε ότι ο Σεβασμιότατος δεν ήταν εκεί, ενώ ανέλαβε να τον ενημερώσει σχετικά. Επίσης, στείλαμε και γραπτό σημείωμα στον Αρχιεπίσκοπο, ζητώντας του να σχολιάσει, πλην όμως δεν ανταποκρίθηκε.

   Επί δύο και πλέον ώρες προσπαθήσαμε να τηλεφωνήσουμε χθες το πρωί στο Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου, πλην όμως δεν απαντούσε κανείς. Στείλαμε γραπτό σημείωμα στον ηγούμενο Παϊσιο ζητώντας του να πει τη δική του άποψη, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

   Οι πληροφορίες εξακολουθούσαν ακόμα και χθες να είναι συγκεχυμένες. Μερικές πληροφορίες λένε ότι ο νεαρός Σκοτ Νέβιν είχε καρεί μοναχός, ενώ άλλες πληροφορίες ότι δεν είχε καρεί πλήρης μοναχός, αλλά ήταν δόκιμος ρασοφόρος. Το βέβαιο είναι ότι είχε φύγει από το Μοναστήρι πριν από δεκαπέντε μήνες, μη μπορώντας να αντέξει τη στέρηση και την καταπιεστική καλογερική ζωή. Επέστρεψε στο Μοναστήρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής οπλισμένος με δύο περίστροφα κι ένα μαχαίρι, προερχόμενος από την πόλη Ορεγκον.

   Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με το γραφείο του σερίφη, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται η περιοχή του Μοναστηριού, ο εκπρόσωπός του, Ηλίας Τζόνσον, είπε ότι «δεν μπορώ να σας πω πολλά πράγματα διότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» και συμπλήρωσε πως «είχε φύγει από το Μοναστήρι και προφανώς είχε επικοινωνήσει με κάποιον άλλον μοναχό εντός του Μοναστηριού. Ηθελε να επικοινωνήσει με κάποιους στο Μοναστήρι αλλά κανείς δεν γνωρίζει με ποιους και για ποιους λόγους. Πήγε στο Μοναστήρι κι όταν τον πλησίασε κάποιος Μοναχός, ο κ. Νέβιν σταμάτησε το αυτοκίνητό του και αυτοπυροβολήθηκε στον αριστερό κρόταφο».

   Ο κ. Τζόνσον δεν γνώριζε το όνομα του μοναχού εκείνου με τον οποίον είχε επικοινωνήσει ο αυτόχειρας, ενώ είπε ότι δεν γνώριζε αν ήταν οπλισμένος «με ένα ή δύο όπλα και με μαχαίρι».

   Σημειώνεται πως από τις μέχρι τώρα ενδείξεις και πληροφορίες που διαρρέουν από το περιβάλλον του Μοναστηριού, ο αυτόχειρας πήγε στο Μοναστήρι οπλισμένος για να ξεκαθαρίσει κάποιους λογαριασμούς που είχε με στελέχη της Μονής.\ Πριν από έξι χρόνια ο Σκοτ Νέβιν φοιτούσε στην τελευταία τάξη του Λυκείου κι όλα έδειχναν πως ήταν ένας καλός και χαρούμενος έφηβος, ενώ ήταν και αθλητής και έπαιζε ποδόσφαιρο στην ομάδα του Λυκείου του. Συνάμα φαινόταν χαρούμενος και ευχαριστημένος με την μεταστροφή του στην Ορθοδοξία, ενώ την ίδια εποχή άρχισε να έχει φιλία και συνάφεια με κληρικούς και λαϊκούς της Αρχιεπισκοπής, οι οποίοι είναι οπαδοί του Εφραίμ. Τονίζεται ότι έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικά χρόνια μία κάστα κληρικών αλλά και λαϊκών «νεοσυντηρητικών φονταμενταλιστών» σ’ ολόκληρη την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι οποίοι είναι πλήρως αφοσιωμένοι στον Εφραίμ της Αριζόνας, ο οποίος ασκεί πάνω τους τρομακτική επιρροή, ενώ οι ίδιοι έχουν τυφλή υπακοή σ’ αυτόν και στους οποίους έχει αποδοθεί η ονομασία «Εφραιμίτες».

   Κι ενώ όλα φαίνονταν φυσιολογικά με τον Σκοτ Νέβιν, μέχρι σημείου που είχε ετοιμαστεί να συμμετάσχει στο καθιερωμένο δείπνο και εκδήλωση των αποφοιτούντων, γνωστό ως prom. Ντύθηκε ανάλογα για το δείπνο, αποχαιρέτησε τους γονείς του έβγαλε μάλιστα και αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί τους και αναχώρησε υποτίθεται για την εκδήλωση του σχολείου του, το prom. Τον περίμεναν όμως κάποιοι οπαδοί του Εφραίμ οι οποίοι αντί για την εκδήλωση prom τον οδήγησαν στο Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου, το οποίο βρίσκεται στη πόλη Florence της Αριζόνας όπου εισήλθε στο στάδιο του δόκιμου μοναχού. Διευκρινίζεται ότι πρόκειται για το πρωταρχικό στάδιο εισδοχής στον Μοναχισμό, το οποίο διαρκεί συνήθως τρία χρόνια και ενίοτε μέχρι πέντε.

   Οταν ο Σκοτ Νέβιν έφυγε από το Μοναστήρι οι γονείς του προσπάθησαν να τον βοηθήσουν ακόμα και με σχετική συμβουλευτική θεραπεία για να ενταχθεί και πάλι στην κοινωνία.

   Η Μονή του Αγίου Αντωνίου ιδρύθηκε το έτος 1995 από τον π. Εφραίμ, ο οποίος σήμερα έχει ιδρύσει και ελέγχει καθ’ ολοκληρία είκοσι ένα Μοναστήρια ανδρικά και γυναικεία σ’ ολόκληρη την επικράτεια της Αμερικής, πλην της περιοχής Βοστώνης. Ωστόσο, ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος επιδίδεται σε ενέργειες να ιδρύσει κι αυτός Μοναστήρι μέσω της Αγιορείτικης Μονής Σίμωνος Πέτρας και μάλιστα δίπλα στα μικρά παιδιά της Κατασκήνωσης, στην τοποθεσία Κοντούκουκ του Νιου χαμσάιρ. Είχε καλέσει προς τούτο πριν μερικούς μήνες τον Ελληνοαμερικανό ιερομόναχο Ιάκωβο Μπάκο για να προβεί σε ανιχνευτική μελέτη, όπως είχε γράψει εκτενώς ο «Εθνικός Κήρυκας».

   Υπογραμμίζεται ότι η δράση του ιερομόναχου Εφραίμ, ιδρυτή των Μοναστηριών της Αμερικής ξεκίνησε πριν από είκοσι και πλέον χρόνια, όντας ακόμα ηγούμενος στη Μονή Φιλοθέου του Αγίου Ορους, όπως είχε αποκαλύψει ο «Ε.Κ.» τότε. Στην αρχή πήγε στον Καναδά και στη συνέχεια μεταπήδησε στις Ηνωμένες Πολιτείες επικαλούμενος λόγους υγείας, όπου άρχισε να πράττει χωρίς την άδεια του τότε Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου, επιδιδόμενος σε εξομολογήσεις σε σπίτια, κάνοντας συγκεντρώσεις «ψυχοφέλειας», ευχέλαια και αγιασμούς και δημιουργώντας οπαδοποίηση από ανθρώπους αμφοτέρων των φύλων. Εστησε οργανώσεις με το όνομα «Παναγία η Γλυκοφιλούσα» και άρχισε η αγορά οικοπέδων για την ανοικοδόμηση Μοναστηριών, ενώ δραστηριοποιήθηκε στο Πίτσμπουργκ, στη Νέα Υόρκη, Νέα Ιερσέη και αλλού. Ετυχε της ολοκληρωτικής προστασίας και υποστήριξης του ιερέα Γεωργίου Πασσιά, ο οποίος ιεράτευε τότε στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου του Φλάσινγκ και πολύ περισσότερο στη συνέχεια όταν έγινε πρωτοσύγκελος του τότε Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνα.

   Ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος είχε καταγγείλει τις δράσεις του π. Ευφραίμ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο οποίο όμως ο π. Εφραίμ είχε υποστηρικτή τον αείμνηστο Μητροπολίτη Σταυρουπόλεως Μάξιμο (Ρεπανέλλη), ο οποίος ήταν και ο τελευταίος Σχολάρχης της Θεολογικής Σχολής Χάλκης, γι’ αυτό και στην αρχή το Πατριαρχείο δεν έκανε τίποτε.

   Κάποια στιγμή ο π. Εφραίμ ανακοίνωσε ότι είχε λάβει «πληροφορία» από τον Θεό να φύγει από την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και πήγε για λίγο διάστημα στην Υπερόριο Ρωσική Εκκλησία, η οποία τότε δεν αναγνωριζόταν. Ο αείμνηστος Οικουμενικός Πατριάρχης Δημήτριος του έστειλε γράμμα λέγοντάς του πως αν δεν φύγει από τους Υπερόριους Ρώσους και επιστρέψει πίσω στο Αγιο Ορος, θα τον καθαιρέσει. Τότε ο π. Εφραίμ έλαβε καινούργια «πληροφορία» από τον Θεό και έφυγε από τους Ρώσους, ενώ τελικά του δόθηκε άδεια ένταξής του στο Κληρικολόγιο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

   Το μεγάλο αίνιγμα ήταν πού έβρισκε τα χρήματα και έστηνε το ένα Μοναστήρι κατόπιν του άλλου και μάλιστα το κεντρικό του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα εκεί που σημειώθηκε και η αυτοκτονία και το οποίο δίνει την εντύπωση ξενοδοχειακής εγκαταστάσεως (resort) παρά Μονής.\ Το αίνιγμα φαίνεται να λύθηκε με μακροσκελές ανακοινωθέν που εξέδωσε η Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Ορους θέλοντας να δικαιολογήσει τις δράσεις και διαπλοκές του ετέρου Εφραίμ του Βατοπαιδίου και το οποίο δημοσίευσε ο «Ε.Κ.» στις 9 Οκτωβρίου του 2008. Στο ανακοινωθέν του Βατοπαιδίου αναφερόταν ανάμεσα στα άλλα, πως «κάθε χρόνο περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ διατίθενται για υποτροφίες, βοήθεια σε φτωχές οικογένειες, αρρώστους και φυλακισμένους, κατασκηνώσεις και Ιδρύματα, εκκλησιαστικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, Κύπρο, Ρωσία, Ρουμανία, Σερβία, Αφρική και σε μοναστήρια και εκκλησιαστικούς οργανισμούς στην Αμερική και σε πολλές επαρχίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

   Δύο χρόνια αργότερα, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής μέσω του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου συγκρότησε επιτροπή έρευνας τόσο για τα οικονομικά των μοναστηριών, όσο και για τη γενικότερη δράση τους.

   http://www.ekirikas.gr/article/102465

   • Ο/Η Ephraim's sect λέει:

    Father Ephraim

    Tucked away in the desert, not far from the prison in Florence, Arizona, there’s a mysterious, multi-million dollar religious compound that’s drawing criticism.

    For the past 8 months, the Eyewitness News 4 Investigators have been documenting several families’ claims of brainwashing and inappropriate teachings at St. Anthony’s Greek Orthodox Monastery.

    http://www.apologeticsindex.org/173-father-ephraim

 40. Ο/Η from USA λέει:

  Στόχευε να μας σκοτώσει, τον π. Εφραίμ και εμένα, λέει ο ηγούμενος

  Του Θεόδωρου Καλμούκου
  ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο ηγούμενος της Μονής Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα, Αρχιμανδρίτης Παϊσιος, πιστεύει ότι ο αυτόχειρας Δόκιμος (Μοναχός) Σκοτ Νέβινς «στόχευε να σκοτώσει τον π. Εφραίμ και τον ίδιο (τον Παϊσιο) και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει», είπε σε συνέντευξή του στον «Ε.Κ.». Ο π. Παϊσιος απέρριψε άρδην τις κατηγορίες του αείμνηστου Σκοτ ότι άλλοι μοναχ

  http://www.ekirikas.com/article/102741

 41. Ο/Η from USA λέει:

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1961
  The Chilling Tale of a Monastery Follower Who Almost Committed Suicide

  Author: Theodore Kalmoukos

  Date Published: 2/21/2013

  Publication: The National Herald

  TNH: Did they try to enter into your private lives?

  Smith: Paisios was saying to us repeatedly that in Orthodox spirituality there is no difference between a monk and a married person with the exception that the married person has a spouse. A monk doesn’t have sex, a married person doesn’t have sex. A monk stays up all night in prayer, a married person stays up all night in prayer. Your career doesn’t matter. Your marriage doesn’t matter. You kids don’t matter. You have a spouse and you live in the same space with her as a monk would if there was a nun staying with him.

  TNH: What did you think of that initially?

  Smith: Initially, you take small steps. They are trying to get your brain to dissociate with the decision that they are trying you to make.

  TNH: Did you stop your sexual relationship with your wife?

  Smith: Absolutely.

  TNH: Are you serious?

  Smith: Yes, it was either that or hell, what could you choose? We slept in separate beds, they were pushed apart. There was no affection, we lived in the same house and we treated each other like a monk and a nun do.

  TNH: Did your wife agree to this situation?

  Smith: Everyone agrees to it, but nobody wants to do it.

  TNH: For how long did you stay apart?

  Smith: For two and one half years or even longer.

  TNH: Did you get to know Fr. Ephraim?

 42. Ο/Η Nick01 λέει:

  Ήθελα να τονίσω ότι ο ίδιος ο Niko Pantanizopoulos που αναφέρετε στο άρθρο, ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ όλα όσα αρνητικά και άσχημα λένε οι γονείς του για το μοναστήρι και τον γέροντα Εφραίμ, σε μια πολύ εμπεριστατωμένη και μεγάλη συνέντευξή του, όπου ξεκαθαρίζει τα πάντα για τον ίδιο, για τον Γέροντα Εφραίμ και για το μοναστήρι :

  http://www.byzcath.org/forums/ubbthreads.php/topics/342091/Re_OCL_Under_a_New_Name

  Και ελπίζω βέβαια να μην πέσει το επίπεδο των σχολίων σε τύπου «το παλικάρι έχει πάθει πλύση εγκεφάλου και δεν ξέρει τι του γίνεται ή τι λέει». Θα ήταν αστείο. Άλλωστε αν διαβάσετε τι λέει θα καταλάβετε ότι ο λόγος του παλικαριού είναι ωριμότατος.

  (Προσπάθησα και πριν να αναρτήσω αυτό το σχόλιο ως απάντηση, αλλά δεν γινόταν η ανάρτηση)

 43. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τα σχόλια δεν αναρτώνται αυτόματα.
  Βρήκα άλλα δυο δικά σας με παρόμοιο περιεχόμενο.
  Αν κάνατε λίγη υπομονή.

 44. Ο/Η Nick01 λέει:

  κύριε laskarato,

  λέτε να μην χρησιμοποιώ ad hominem χαρακτηρισμούς αν δεν μπορώ να τους αποδείξω.
  Ο κύριος Σιαμάκης, ΤΙ μπορεί να αποδείξει για τις κατηγορίες του και δέχεστε αυτά που λέει;
  Τίποτα δεν μπορεί να αποδείξει. Οπότε, με τον ίδιο τρόπο που απαντήσατε σε εμένα, γιατί δεν απαντάτε και στον κύριο Σιαμάκη; Και γιατί λοιπόν αφού αποδείξεις δεν έχει για αυτά που λέει, εσείς δέχεστε τα λεγόμενά του;

  Επίσης, το «βιβλίο» «παρθενοσυλέκτες», τι κυκλοφορίας έχει τύχει; Δεν το ξέρει σχεδόν κανένας.
  Λέτε ο Γέροντας η ο Πατριάρχης να ψάχνει κάθε βιβλίο που βγαίνει για να δουν ΜΗΠΩΣ γράφεται κάτι κακό για αυτούς, για να κάνουν μύνηση;
  Ουτε γνωρίζουν για την ύπαρξη αυτού του βιβλίου.
  Και επίσης, ο δειλός Σιαμάκης, φυσικά και δεν ανέφερε ονόματα. Γιατί ήξερε ότι αν ανέφερε ονόματα θα ήταν υπόλογος σε μυνήσεις. Ενώ τώρα, και κάνει λασπολογία, και κρύβετε πίσω από την ανωνυμία των καταγγελιών του.
  Μέχρι και περιοδικά τύπου «Ok!», ονομάζουν τους ανθρώπους που κουτσομπολεύουν, και φυσικά επειδή κάποια είναι λασπολογίες, τρώνε μυνήσεις. Ο Σιαμάκης όμως, δεν είχε το σθένος να το κάνει αυτό, γιατί το μόνο που ήθελε είναι να προκαλέσει εντυπώσεις με το ράδιο αρβύλα του, σε όσους αφελείς πιστεύνουν σε μη απτά κουτσομπολιά.

  Και η συνέντευξη του ίδιου του Niko Pantanizopoulou που ανέρτησα, είναι νομίζω καθοριστική στο να ξεπλύνει την λάσπη που έχουν πετάξει κάποιοι στον γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα. ΣΙΓΟΥΡΑ, κακοί κληρικοί υπάρχουν, και διεστραμένοι. Αλλά αν δεν υπάρχουν Απτές αποδείξεις, δεν μπορούμε να λασπολογούμε για τον καθένα. Αν ποτέ παρουσιαστούν απτά στοιχεία ή αποδείξεις, όπως του βαξεβάνη για το βατοπέδι, να τα δούμε και να τα αξιολογήσουμε.

  (Και συγνώμη για το διπλό σχόλιο. Απλά δεν ήξερα πως λειτουργεί η ανάρτηση των σχολίων. Επειδή έβλεπα το 1ο μου σχόλιο να έχει αναρτηθεί αμέσως, με την διευκρίνηση ότι «περιμένει έγκριση», νόμισα ότι έτσι θα γινόταν και με το επόμενο, όμως εκείνο δεν εμφανιζόταν καθόλου, και αναρωτιώμουν μήπως κάνω έγώ κάποιο λάθος)

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κύριε Νicko1,
   τις κατηγορίες εναντίον του κ.θεολόγου, εκτοξεύστε τες όσο θέλετε από δικό σας μπλογκ.
   Δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε το δικό μας χωρίς να έχετε αποδείξεις.
   Ο κ.Σιαμάκης δημοσίευσε ένα βιβλίο το οποίο έχει αναπαραχθεί και στο Ίντερνετ.
   http://www.philologus.gr/4/72-2010-01-01-01-24-47/77-2010-01-01-00-21-05

   {«ΠΑΡΘΕΝΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ Τετάρτη, 09 Ιανουάριος 2008

   Δρος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΙΑΜΑΚΗ.

   1 Παρθενοσυλλέκτες λέω αὐτοὺς ποὺ μαζεύουν κορίτσια, γιὰ νὰ τὰ καλλιεργοῦν. συνήθως εἶναι δραπέτες ἀπὸ χριστιανικὲς ἀδελφότητες, ποὺ δραπέτευσαν γιὰ νὰ ἐπιδοθοῦν στὴν περισυλλογὴ θηλυκῶν καὶ νὰ κυριαρχοῦν σ’ αὐτὰ ὅπως ὁ κόκορας στὶς κότες τοῦ κοτετσιοῦ. ὑπάρχουν ὅμως καὶ ὄχι λίγοι ποὺ δραπέτευσαν ἀπὸ μοναστήρια,………»}

   Το πατριαρχείο, και ας μην αναφέρει στο βιβλίο το όνομα του ηγούμενου που υπερασπίζεστε, τον οποίο όμως «φωτογραφίζει», το γνωρίζει αυτό πολύ καλά και δεν έχει καλέσει δημόσια το Θεολόγο να καταθέσει τα στοιχεία που έχει.
   Αυτή η σιωπή του πατριαρχείου δίνει ασφαλώς λαβή σε υποψίες.
   Ο όσιος ηγούμενος πατέρας Εφραίμ της Αριζόνα, έχει αλυσσίδα από μοναστήρια και΄έχει κατηγορηθεί από πολλούς και από διάφορες πλευρές.
   Ενδεικτικά, ολόκληρη αλυσίδα αρνητικών δημοσιευμάτων στο λινκ παρακάτω.
   Ακόμη και 5 μητροπολίτες έχουν μιλήσει για κάποια προβλήματα:

   http://pokrov.org/display.asp?ds=Person&id=464

   Archimandrite Ephraim Moraitis is a Greek monk. He has founded at least eighteen monasteries in the United States and Canada
   ……………
   In 1999 five metropolitans of the Greek Orthodox Archdiocese of America sent a report to the Ecumenical Patriarch outlining problems that they saw in the archdiocese. The report touched on issues involving the monasteries founded by Moraitis. A copy is linked above

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Σχετικά με τους νόμους της σιωπής που ισχύουν στη Μαφία και στην Ορθοδοξία.
    Σημερινό δημοσίευμα τoυ πολύ έγκυρου αμερικανικού pokrov, για τη δίκη του ορθόδοξου Αρχιεπίσκοπου Καναδά Σεραφείμ Κένεθ Στόρχαιμ, που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση δυο 11χρονων αγοριών. Ο πρωτοπρεσβύτερος Steven Kostoff καταθέτοντας στη δίκη που βρίσκται σε εξέλιξη, είπε πως αν και γνώριζε τις καταγγελίες από τη μητέρα των παιδιών, προτίμησε να σωπάσει:

    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=2038

    «”I was quite stunned, quite dumbfounded,” by the allegations, Kostoff said, but added that he decided to stay quiet about the matter».

  • Μετά Φόβου Θεού Πίστεως και Αγάπης προσέλθετεεεε… Του ύπνου σου του μυστικού κοινωνών με παράαααλαβεεε.

 45. Ο/Η nick01 λέει:

  Το ότι είναι κάποιος Θεολόγος δεν σημαίνει ότι η γνώμη του μετράει περισσότερο.
  Υπάρχουν χειρουργοί που δεν ξέρουν να πιάσουν το νυστέρι. Υπάρχουν δικηγόροι που δεν ξέρουν τον ποινικό κώδικα. Υπάρχουν
  Θεωρείτε λοιπόν πως το Πατριαρχείο γνωρίζει το βιβλίο παρθενοσυλλέκτες.
  Θεωρείτε πως ο κ. Σιαμάκης έχει απτά στοιχεία.
  Σας θεωρώ πολύ ποιο έξυπνο από αυτό που προβάλετε.
  Γνωρίζετε ότι αποκλείετε να έχει πέσει στην υπόληψη του Πατριαρχείου το βιβλίο αυτό λόγω της μηδαμινής του κυκλοφορίας.
  Γνωρίζετε αφού διαβάσατε το βιβλίο παρθενοσυλλέκτες ότι δεν βασίζετε σε ΟΥΤΕ 1 ΑΠΤΟ στοιχείο (αποδείξεις).
  Αν είχε απτά στοιχεία, δεν πιστεύετε ότι θα πήγαινε να τα καταθέσει στην αστυνομία,
  ή εστω θα τα παρουσίαζε στο βιβλίο του για να πιστούμε και οι υπόλοιποι;
  Η αλήθεια είναι ότι ο κος Σιαμάκης δεν έχει κανένα απτό στοιχείο, και ότι το βιβλίο
  του βασίζεται σε στοιχεία «μου είπες, σου είπα, του ειπα, άκουσα ότι….».
  Σε όλο του το βιβλίο δεν υπάρχει ουτε 1 απτό στοιχείο… ούτε 1.
  Είναι γεμάτο με εντυπώσεις. Αν βρείτε εσείς ένα απτό στοιχείο (απόδειξη για αυτά που λέει) μέσα στο
  βιβλίο του, σας προκαλώ να το παραθέσετε.
  Παράδειγμα σωστό ο Βαξεβάνος, έλεγε στοιχεία για τις υπέρογκες καταθέσεις του Βατοπεδίου, ΕΔΕΙΧΝΕ και το έγγραφο με τα ποσά…
  Αλλιώς να γράψω και εγώ ένα βιβλίο για το «τι έχω ακούσει, τι μου έχουν πει, τι γράφει ο ένας και ο άλλος στο ιντερνετ» για το ποιος είναι ο κύριος Λασκαράτος…
  Θα ήταν έγκυρο ένα τέτοιο βιβλίο για τον ποιόν σας κύριε Λασκαράτε;
  Δεν το νομίζω. Θα έπρεπε να έχω αποδείξεις για αυτά που θα έλεγα.
  Είστε δημοσιογράφοι, και είναι απαράδεκτο να δέχεστε πηγές οι οποίες δεν υποστηρίζονται από απτά στοιχεία και αποδείξεις.

 46. Ο/Η ΩΒ λέει:

  δεν τον ξέρει ο πατριαρχης ούτε ο Εφραιμ γι αυτό κάνουν το χαζό και δεν απαντάνε

  Αρχική σελίδα | philologus.gr

  http://www.philologus.gr/‎

  Δρ Κωνσταντῖνος Σιαμάκης http://www.philologus.gr. Ἡμέρα ἱδρύσεως 1-1-2007. Περιεχόμενα (ἀναλυτικῶς) Ἐπικοινωνία …

  a-maslarinos: Παρουσίαση του Κωνσταντίνου Σιαμάκη, συγγραφέα …

  a-maslarinos.blogspot.com/2011/10/blog-post_28.html‎

  28 Οκτ 2011 – Σιαμάκης Κωνσταντῖνος. Ο Διδάκτορας Κωνσταντίνος Σιαμάκης, φιλόλογος και θεολόγος, έχει πλούσιο επιστημονικό έργο. Το δημοσιευμένο …

  AFAIA: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΙΑΜΑΚΗ: ΠΑΡΘΕΝΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ

  ermionh.blogspot.com/2008/01/blog-post_04.html‎

  4 Ιαν 2008 – 1 Παρθενοσυλλέκτες λέω αύτούς πού μαζεύουν κορίτσια, γιά νά τά καλλιεργούν, συνήθως είναι δραπέτες από χριστιανικές αδελφότητες, πού …

  Δρ Κωνσταντίνος Σιαμάκης | Διακόνημα

  http://www.diakonima.gr/tag/δρ-κωνσταντίνος-σιαμάκης/‎

  Blog · Κατηγορίες · Σύνδεσμοι; Other Lanuages. In English · Românesc · Auf Deutsch · Српски / Srpski · по Русский · ქართულ ენაზე · En Français · عربي …

  Ποιοί και γιατί προωθούντην ομοφυλφιλία στην … – αντιπληροφορηση

  antipliroforisi.blogspot.com/2008/05/blog-post_14.html‎

  14 Μαϊ 2008 – Σιαμάκης δεν γνωρίζει τη σημασία του όρου «εραστής» στην αρχαία ….. όσο ο εξαίρετος και σοφός πατριώτης Δρ Κωνσταντίνος Σιαμάκης, ένας …

  Κωνσταντίνος Σιαμάκης | Greek Murtadeen: Ελληνες αποστατες απο …

  https://greekmurtadeen.wordpress.com/tag/κωνσταντίνος-σιαμάκης/‎

  9 Φεβ 2010 – Posts about Κωνσταντίνος Σιαμάκης written by greekmurtad.

  ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ του Δρ. Κωνσταντίνου Σιαμάκη… – αποτειχιση

  apotixisi.blogspot.com/2012/07/normal-0-false-false-false_19.html‎

  19 Ιουλ 2012 – τὸν ἔθλιβε πολὺ τὸ γεγονὸς ὅτι οἱ πατριῶτες του εἶχαν ἐξοκείλει σὲ τέτοια διαφθορὰ διαστροφὴ καὶ δυσσέβεια, ποὺ πόρνευαν ὅλοι …

  Σιαμάκης Κωνσταντῖνος

  http://www.serrelib.gr/serraioi.php?id=167‎

  Το δημοσιευμένο συγγραφικό έργο τού Δρος Κωνσταντίνου Σιαμάκη εκτείνεται σε 13.500 τυπωμένες σελίδες. 1. Συγγράμματα. α΄) Φιλολογικά˙ Το Αλφάβητο, …

  .:BiblioNet : Σιαμάκης, Κωνσταντίνος

  http://www.biblionet.gr/author/36989/Κωνσταντίνος_Σιαμάκης‎

  ΠΑΡΘΕΝΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ | philologus.gr

  http://www.philologus.gr › Χριστιανικὰ γράμματα › Ὀρθοδοξία καὶ αἱρέσεις‎

  9 Ιαν 2008 – Â Â Δρος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥÂ ΣΙΑΜΑΚΗ Â Â Â Â Â Â Â Â Â Î Α Ρ Θ Ε Ν Ο Σ Υ Λ Λ Ε Κ Τ Ε Σ Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΟΝΑΞ …

  O μισογυνισμός της Ορθοδοξίας (2)- «Παρθενοσυλλέκτες» και «Ιεροί …

  roides.wordpress.com/2009/03/08/8mar09/‎

  8 Μαρ 2009 – Αφιέρωμα: η Μέρα της Γυναίκας 8 Μαρτίου 2009 (διαβάστε το περσινό αφιέρωμα). (Θεούσες, μαιτρέσσες και ανήλικες στο Βασίλειο της …

  AFAIA: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΙΑΜΑΚΗ: ΠΑΡΘΕΝΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ

  ermionh.blogspot.com/2008/01/blog-post_04.html‎

  4 Ιαν 2008 – 1 Παρθενοσυλλέκτες λέω αύτούς πού μαζεύουν κορίτσια, γιά νά τά καλλιεργούν, συνήθως είναι δραπέτες από χριστιανικές αδελφότητες, πού …

  Λειτουργία Κυριακής: Οι παρθενοσυλλέκτες – NetworkedBlogs

  networkedblogs.com/cLC72‎

  Share Tweet Email. Up Follow Roidi Emmones.

  ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ: «Παρθενοσυλλέκτες» και «Ιεροί Τράγοι»

  ellines-albanoi.blogspot.com/2009/08/blog-post_3195.html‎

  21 Αυγ 2009 – O μισογυνισμός της Ορθοδοξίας (2)- «Παρθενοσυλλέκτες» και «Ιεροί Τράγοι» (Μέρος Δ). 11/03/2009 από Po. Αφιέρωμα: η Μέρα της Γυναίκας 8 …

  poupsi’s garden: Παρθενοσυλλέκτες

  poupsigarden.blogspot.com/2007/11/blog-post_30.html‎

  30 Νοε 2007 – «Παρθενοσυλλέκτες λέω αυτούς που μαζεύουν κορίτσια, για να τα καλλιεργούν. συνήθως είναι δραπέτες από χριστιανικές αδελφότητες, που …

  ΠΑΡΘΕΝΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ – Βιβλιοπωλεία Εκδόσεις Μαλλιάρης

  http://www.malliaris.gr/ΠΑΡΘΕΝΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ-978-960-7127-14…/&sh=3‎

  ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΟ ΧΑΡΤΙ Α4 80 GR 500 ΦΥΛΛΑ FABRIANO COPY 3 (ΚΟΥΤΙ ΜΕ 5 ΔΕΣΜΙΔΕΣ) · INFERNO ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ · INFERNO ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ …

  Κωνσταντίνος Σιαμάκης – Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια

  http://www.easypedia.gr/el/articles/κ/ω/ν/Κωνσταντίνος_Σιαμάκης_3230.html‎

  Αποκάλυψις Ιωάννου (εισαγωγή, κείμενο, μετάφραση, ερμηνεία, Συμβολή, 2004 – 2006 (συνεχίζεται). 58. Παρθενοσυλλέκτες, Θεσσαλονίκη, 2007. 59. Εισηγήσεις …

  ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ: 2009-02-22

  apotixisi.blogspot.com/2009_02_22_archive.html‎

  28 Φεβ 2009 – Για κάτι τέτοια φαινόμενα, έκρινα κατάλληλο ένα κομμάτι που βρήκα καταχωρημένο στο έργο «Παρθενοσυλλέκτες» του κυρίου Κων. Σιαμάκη, …

 47. Ο/Η costantinos λέει:

  Εγω σας λεω οτι ειναι Αγιος ο Γεροντας .Κοιταξτε να μετανοησουμε ολοι τωρα που μπορουμε και να δουμε το δοκαρι μας και να θυμομαστε τον Ληστη που σωθηκε με την ταπεινωση του και οχι να μοιασουμε με τον ληστη που απωλεσε την ψυχη του λογω της επαρσης και της αναιδιας .

 48. Ο/Η costantinos λέει:

  Αγιος ειναι ο γεροντας .ΑΦΗΣΤΕ τα σαπια και μετανοηστε .

 49. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.makeleio.gr/?p=194728

  ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ- Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΖΕΙ- Άφωνοι το ακούσαμε από τη φωνή του ίδιου του γέροντα ΕΦΡΑΙΜ!!! (BINTEO)

  Δημοσιεύθηκε: 27/10/2014 12:28 ΑμαζόναComment: 1Tag: βασιλιας, Εφραιμ, μαρμαρωμένος

 50. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Χριστός μιλάει με τον αγύρτη καλόγερο και του λέει O.K.!
  από το φιλοχρυσαυγίτικο Αγιορείτικο Βήμα (εκεί που έδωσε η Δούρου συνέντευξη):

  http://www.agioritikovima.gr/perizois/item/42408-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BC-%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B6%CF%8C%CE%BD%CE%B1%CF%82%E2%80%A6

  Τελευταίες αποκαλύψεις τού γέροντος Εφραίμ τής Αριζόνας…
  Πέμπτη, 11 Σεπτέμβριος 2014
  …………

  Συνομιλήτρια: Η κόλαση πώς είναι;

  Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Πως είναι; Φρίκη, φρίκη. Ούτε πουλάκι να μην πάει εκεί. Όπως πνίγονται οι άνθρωποι στη θάλασσα, έτσι πνίγονται στα βάσανα της κόλασης, συντροφιά με τους δαίμονες. Να προσευχόμαστε για τους νεκρούς. Είναι μεγάλη ελεημοσύνη. Η μητέρα μου ήτανε πολύ ενάρετη γυναίκα. Στα λόγια της στήριζα την παιδική μου ζωή. Πριν πεθάνει ήτανε δύο χρόνια κατάκοιτη και έλεγε. «Πάτερ πες τον Θεό να με πάρει. Κουράστηκα». Αλλά πριν φύγει έδωσε μάχη.

  Συνομιλήτρια: Μάχη με ποιους;

  Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Τους δαίμονες.
  Συνομιλήτρια: Τους βλέπατε;

  Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Ναι, όπως βλέπω τους ανθρώπους.
  ……………
  Συνομιλήτρια: Πολλοί άνθρωποι βοηθάνε τα μοναστήρια, σε ανάγκες που έχουν.

  Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Ότι κάνουν όλα γράφονται στον ουρανό.
  ………………

  Ο Χριστός μας αγαπάει την τάξη των μοναχών, γιατί είναι οι στρατιώτες του.

  Συνομιλήτρια: Γέροντα, όταν πάτε στον παράδεισο και έχετε αυτήν την επικοινωνία με τον Κύριο, δεν του μιλάτε και για μας τους μοναχούς σας και τις μοναχές και για τους ανθρώπους που θέλουν την βοήθειά σας;

  Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Βεβαίως του μιλάω.

  Συνομιλήτρια: Τι σας απαντά;

  Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Εντάξει. Θα φροντίσω. Ο.Κ.
  …………………

 51. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Απόπειρα συκοφάντησης ιεράς μονής

  http://www.crashonline.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD/

  ΟΡΓΙΟ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΗ! Δικαστικό «θρίλερ» με την ταυτότητα των πρωταγωνιστών

  29. Μαΐου, 2015

  Για τις 9 Φεβρουαρίου του 2017 αναβλήθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου η αγωγή που υπέβαλαν 8 κάτοικοι της Χάλκης, με την οποία διεκδικούν 100.000 ευρώ έκαστος από μια Αγγλίδα συγγραφέα.

  Η συγγραφέας εξέδωσε συγκεκριμένα βιβλίο κατά την παραμονή της στη Χάλκη, το 2009, στο οποίο έγραφε για όργια σε μοναστήρι!

  http://www.medicalland.gr/%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA/

  Τι λέει η Αγγλίδα συγγραφέας

  Η Αγγλίδα υπεραμύνεται της αθωότητάς της. Διατείνεται ότι το έτος 2008, καθώς κατοικούσε μόνιμα στο νησί, έγραψε ένα βιβλίο, που εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2008, στο οποίο αναφέρονται φανταστικά περιστατικά που εμπνεύστηκε από τις εντυπώσεις ή εμπειρίες που συνδέονται με την πρώιμη περίοδο της ζωής της στην Ελλάδα.

  Υποστηρίζει ότι τα αναφερόμενα στο βιβλίο της φανταστικά περιστατικά επικεντρώνονται σε 3 φανταστικούς τόπους οι οποίοι αναφέρονται με φανταστικές ονομασίες και δεν αποκαλύπτεται ποιος τόπος είναι ο καθένας.

  Πηγή: dimokratiki.gr

  http://www.dimokratiki.gr/30-04-2014/zitoun-apozimiosi-800-000-evro-apo-mia-anglida-singrafea/
  Ζητούν αποζημίωση 800.000 ευρώ από μία Αγγλίδα συγγραφέα

  Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 800.000 ευρώ για βλάβες που υπέστησαν διεκδικούν από μια Αγγλίδα συγγραφέα με αγωγή που υπέβαλαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, 8 κάτοικοι της Χάλκης (από 100.000 ευρώ έκαστος).

  Με την ίδια αγωγή ζητούν να απειληθεί κατά της εναγόμενης προσωπική κράτηση διάρκειας ενός έτους, ως μέσο αναγκαστικής εκτέλεσης της εκδοθησομένης απόφασης, να κηρυχθεί η απόφαση προσωρινώς εκτελεστή και να καταδικαστεί η εναγόμενη στην δικαστική τους δαπάνη.

  Η συγγραφέας έχει παραπεμφθεί με απευθείας κλήση σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενη για συκοφαντική δυσφήμιση.

  Εξέδωσε συγκεκριμένα βιβλίο κατά την παραμονή της στη Χάλκη, το έτος 2009, στο οποίο υποστηρίζει ότι εγίνοντο όργια σε μοναστήρι!!

  Η δίωξη σε βάρος της κινήθηκε μετά από μήνυση των 8 κατοίκων του νησιού κατά της ίδιας και της εκδότριας εταιρείας.

  Όπως εκθέτουν, πληροφορήθηκαν από τρίτους ότι η κατηγορούμενη είχε εκδώσει βιβλίο με τίτλο «Greek Expectations», στο οποίο αναφέρεται άκρως δυσφημιστικά, μειωτικά, προσβλητικά και ψευδή για το πρόσωπό τους, τα οποία προσβάλλουν βάναυσα την τιμή και υπόληψή τους.

  Αναζήτησαν το βιβλίο και διαπίστωσαν ότι στις σελίδες 187-188 κάνει προσωπική αναφορά σε εκείνους, γράφοντας επί λέξει τα κατωτέρω ψευδή και συκοφαντικά:
  [………………]

 52. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο πορνόπαπας Γεώργιος Πασσιάς


  http://www.toratora.gr/143761-2-podolagnos-papas-den-edose-idiaiteri-vasi-stin-7i-entoli/
  Ποδολάγνος παπάς
  ……………………..

  υπήρξε πνευματικό τέκνο του φονταμενταλιστή αγιατολλάχ Εφραίμ της Αριζόνα και κατάσκοπός του, ως πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, στους εχθρικούς προς αυτόν ιερείς:
  https://scottnevinssuicide.wordpress.com/category/fr-george-passias/

  It should be noted that Fr. George Passias is a long-time spiritual child of Geronda Ephraim of Arizona. When he was Chancellor of the Archdiocese (during Archbishop Spyridon’s reign), he helped Geronda Ephraim get blessings to build 8 new monasteries. He provided the monasteries with inside information on the bishops, priests, etc. who were opposed to the monasteries, the things they said about the monasteries, as well as confidential information from the Archdiocese. He was once nicknamed “Geronda’s eyes and ears inside the Archdiocese.”

  • Ο/Η Holy Mistress λέει:

   • Ο/Η Θεολόγος λέει:

    H μυστηριώδης αυτοκτονία ενός δόκιμου, του Scott Nevins, στα μοναστήρια του Εφραίμ της Αριζόνα
    Monastery Mystery (2013) – St. Anthony’s Monastery, Florence, Arizona

    Yπάρχει στο όνομά του σάιτ στο διαδίκτυο που παρακολουθεί τα 18 μοναστήρια του αμφιλεγόμενου Εφραίμ.

    https://scottnevinssuicide.wordpress.com/

    The Greek Orthodox Archdiocese of America has suspended Fr. George Passias after an extra-marital affair came to light with a woman from his parish. That affair, which has allegedly been going on for years, resulted in the pregnancy of the woman.

    It should be noted that Fr. George Passias is a long-time spiritual child of Geronda Ephraim of Arizona. When he was Chancellor of the Archdiocese (during Archbishop Spyridon’s reign), he helped Geronda Ephraim get blessings to build 8 new monasteries. He provided the monasteries with inside information on the bishops, priests, etc. who were opposed to the monasteries, the things they said about the monasteries, as well as confidential information from the Archdiocese. He was once nicknamed “Geronda’s eyes and ears inside the Archdiocese.”

    In 1997, he aided Geronda Joseph Voutsas and his brotherhood so they could leave Canada undetected by Metropolitan Sotirios and reside at St. Anthony’s Monastery until they bought new property in the States.

   • Ο/Η του Εφραίμ της Αριζόνας το κάγκελο λέει:

    http://www.laimitomos.com/wp-content/uploads/2015/10/passias.jpg?b23bf5

    http://www.kathimerini.gr/833638/article/epikairothta/kosmos/skandalo-me-ierea-sth-nea-yorkh
    Σκάνδαλο με ιερέα στη Νέα Υόρκη

    NEW YORK POST, ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ

    ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε παραίτηση υποχρεώθηκε ο πατήρ Γιώργος Πασσιάς, ιερέας του Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος στη συνοικία Ουάσιγκτον Χάιτς της Νέας Υόρκης, μετά την αποκάλυψη κινηματογραφικού υλικού σεξουαλικού περιεχομένου, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο ίδιος και η 45χρονη ερωμένη του, Εθελ Μπουζάλα.

    Ο 67χρονος παντρεμένος ιερέας φέρεται μάλιστα να άφησε έγκυο τη γεννημένη στο Περού Μπουζάλα, σύμφωνα με αποκαλύψεις της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας New York Post. Την υπόθεση αποκάλυψε στις εκκλησιαστικές αρχές ο σύζυγος της Μπουζάλα, που απέστειλε μήνυμα e-mail στην Αρχιεπισκοπή Βόρειας Αμερικής καταγγέλλοντας την ανήθικη συμπεριφορά του ιερωμένου.

    Στα βίντεο, το περιεχόμενο των οποίων οδήγησε στην παραίτηση του Πασσιά, ο ιερέας εμφανίζεται να προβαίνει σε φετιχιστικές πράξεις με την Μπουζάλα, παρακολουθώντας τα οπίσθιά της καθώς αυτή κάθεται πάνω σε τούρτα ή εμφανιζόμενος να ηδονίζεται την ώρα που η ευειδής Περουβιανή τού χαϊδεύει το πρόσωπο με τα πέλματά της.

    Ο πατήρ Πασσιάς, που ανήκει στην αδελφότητα του υπερσυντηρητικού γέροντα Εφραίμ, ιδρυτή της μονής του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα, υποχρέωνε τις γυναίκες της ενορίας του να φορούν μαντίλι στο κεφάλι όταν προσέρχονταν στη θεία λειτουργία.

    Το 2013, η Post είχε αποκαλύψει τη σχέση του Πασσιά με την Μπουζάλα, καθώς και τις οικονομικές ατασθαλίες του ιερέα στην ενορία του.

    Παρότι η Μπουζάλα δεν είχε πανεπιστημιακό πτυχίο, ούτε καν απολυτήριο λυκείου, ο Πασσιάς τη διόρισε διευθύντρια του ελληνορθόδοξου κατηχητικού σχολείου του Αγ. Σπυρίδωνα, καθώς και στη θέση του ταμεία της ενορίας. Σημειωτέον ότι, λίγο μετά την άφιξη του Πασσιά στην ενορία το 2006, ο νέος ιερέας προσέφερε τη διαχείριση τεσσάρων κτισμάτων, ιδιοκτησίας της εκκλησίας στην περιοχή, στην τράπεζα Alma Bank, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας βρίσκονται Ελληνοαμερικανοί φίλοι του Πασσιά, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο. Την ανακαίνιση των κτιρίων ανέλαβαν δύο εταιρείες εργολάβων με στενές σχέσεις με την Alma Bank.

    Οι «Εφραιμίτες»

    Ο πνευματικός πατέρας του Πασσιά, ιερομόναχος Εφραίμ, εμπνευστής του υπερσυντηρητικού νεο-μοναστικού ορθόδοξου κινήματος στις ΗΠΑ, έχει απασχολήσει τον ομογενειακό Τύπο και συγκεκριμένα την εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας».

    Το 2012, το έγκριτο ελληνόφωνο έντυπο της Νέας Υόρκης αποκαλύπτει την αυτοκτονία Αμερικανού προσηλύτου στη μονή του Αγίου Αντωνίου στην πόλη Φλόρενς της Αριζόνας και τις προσπάθειες των ακολούθων του Εφραίμ να αποσιωπήσουν το περιστατικό.

    «Τονίζεται ότι έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικά χρόνια μια κάστα κληρικών αλλά και λαϊκών “νεοσυντηρητικών φονταμενταλιστών” σε ολόκληρη την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι οποίοι είναι πλήρως αφοσιωμένοι στον Εφραίμ της Αριζόνας, που ασκεί πάνω τους τρομακτική επιρροή, ενώ οι ίδιοι έχουν τυφλή υπακοή σ’ αυτόν και στους οποίους έχει αποδοθεί η ονομασία “Εφραιμίτες”», αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας». «Ο Εφραίμ έτυχε της ολοκληρωτικής προστασίας και υποστήριξης του ιερέα Γεωργίου Πασσιά, ο οποίος ιεράτευε τότε στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου του Φλάσινγκ και πολύ περισσότερο στη συνέχεια όταν έγινε πρωτοσύγκελλος του τότε Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνα.

    Ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος είχε καταγγείλει τις δράσεις του π. Ευφραίμ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο οποίο όμως ο π. Εφραίμ είχε υποστηρικτή τον αείμνηστο μητροπολίτη Σταυρουπόλεως Μάξιμο (Ρεπανέλλη), ο οποίος ήταν και ο τελευταίος σχολάρχης της Θεολογικής Σχολής Χάλκης, γι’ αυτό και στην αρχή το Πατριαρχείο δεν έκανε τίποτε», έγραφε τον Ιούνιο του 2012 ο «Εθνικός Κήρυκας».

 53. Ο/Η του κώλου τα εννιάμερα λέει:

  Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής τοποθετείται για το σεξουαλικό σκάνδαλο με τον ιερέα Πασσιά…

  Ο ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΥΝΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  Σε αργία από κάθε ιεροπραξία και δραστηριότητα ο Έλληνας ιερέας με την «καυτή» βαφτιστήρα [εικόνες]
  Τις τελευταίες ημέρες, αντιμετωπίζουμε με βαριά καρδιά ένα εξαιρετικά θλιβερό θέμα που αφορά στον κληρικό της Αρχιεπισκοπής, π. Γεώργιο Πασσιά, και μια ενήλικη γυναίκα της ενορίας του. Αναγνωρίζουμε την αναμενόμενη αντίδραση των πιστών οι οποίοι αισθάνονται βαθιά πληγωμένοι και πολύ απογοητευμένοι, και τον σοβαρό κίνδυνο του σκανδαλισμού. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι επί της γης μόνο ο Κύριος και Σωτήρ ημών Ιησούς Χριστός υπήρξε αναμάρτητος.

  http://www.iefimerida.gr/news/229662/se-argia-apo-kathe-ieropraxia-kai-drastiriotita-o-ellinas-iereas-me-tin-kayti-vaftistira#ixzz3ntYzy89J

  Διαβεβαιώνουμε τους πιστούς χριστιανούς της Εκκλησίας μας ότι έχουμε οδυνηρή επίγνωση των συμβάντων και της θλιβερής επιδράσεώς των στην ζωή της Αρχιεπισκοπής και της κοινότητός μας. Ως αποτέλεσμα η Αρχιεπισκοπή έχει ήδη δρομολογήσει τις απαραίτητες εκκλησιαστικά διαδικασίες, κατ’ αρχήν θέτοντας αμέσως τον εμπλεκόμενο κληρικό σε αργία από πάσαν ιεροπραξία και δραστηριότητα.

  Όπως και σε κάθε αντιξοότητα, μας προσφέρεται η ευκαιρία αντιμετωπίσεώς της με τρόπο υπαγορευόμενο από την Πίστη μας. Αισθανόμεθα λύπη για αυτούς που επέτρεψαν στον εαυτό τους να υποπέσουν με τις πράξεις τους σε μια τέτοια τραγική κατάσταση, και προσευχόμεθα γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους, που έχουν βαθιά πληγωθεί από τις συνέπειες των πράξεών τους. Προσευχόμεθα επίσης για όλο τον ευλαβή λαό του Θεού, ιδιαίτερα τους νέους των ενοριών μας, των οποίων η πίστη έχει κλονισθεί από όσα έχουν δει και διαβάσει στα μέσα μαζικής ενημερώσεως. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε ότι η Εκκλησία μας στην Αμερική έχει πλουσίως ευλογηθεί με την παρουσία αφοσιωμένων και ευσεβών κληρικών που εργάζονται κατά τρόπο και παράδειγμα Χριστού στη διακονία του Ευαγγελίου Του και του λαού του Θεού.

  Προσευχόμεθα όπως ο παντοδύναμος Θεός του ελέους, της δικαιοσύνης και της αληθείας, κατεπέμψει το Πνεύμα Του το Άγιο, χορηγήσει ειλικρινή μετάνοια στους εμπλεκόμενους και ίαση σε όσους έχουν επηρεαστεί από τις πράξεις τους.

 54. Παράθεμα: Αντιδαρβινιστές ορθόδοξοι κληρικοί… | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 55. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.kathimerini.gr/833638/article/epikairothta/kosmos/skandalo-me-ierea-sth-nea-yorkh
  06.10.2015
  Σκάνδαλο με ιερέα στη Νέα Υόρκη

  NEW YORK POST, ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ

  Σε παραίτηση υποχρεώθηκε ο πατήρ Γιώργος Πασσιάς, ιερέας του Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος στη συνοικία Ουάσιγκτον Χάιτς της Νέας Υόρκης, μετά την αποκάλυψη κινηματογραφικού υλικού σεξουαλικού περιεχομένου, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο ίδιος και η 45χρονη ερωμένη του, Εθελ Μπουζάλα.

  Ο 67χρονος παντρεμένος ιερέας φέρεται μάλιστα να άφησε έγκυο τη γεννημένη στο Περού Μπουζάλα, σύμφωνα με αποκαλύψεις της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας New York Post. Την υπόθεση αποκάλυψε στις εκκλησιαστικές αρχές ο σύζυγος της Μπουζάλα, που απέστειλε μήνυμα e-mail στην Αρχιεπισκοπή Βόρειας Αμερικής καταγγέλλοντας την ανήθικη συμπεριφορά του ιερωμένου.

  Στα βίντεο, το περιεχόμενο των οποίων οδήγησε στην παραίτηση του Πασσιά, ο ιερέας εμφανίζεται να προβαίνει σε φετιχιστικές πράξεις με την Μπουζάλα, παρακολουθώντας τα οπίσθιά της καθώς αυτή κάθεται πάνω σε τούρτα ή εμφανιζόμενος να ηδονίζεται την ώρα που η ευειδής Περουβιανή τού χαϊδεύει το πρόσωπο με τα πέλματά της.

  Ο πατήρ Πασσιάς, που ανήκει στην αδελφότητα του υπερσυντηρητικού γέροντα Εφραίμ, ιδρυτή της μονής του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα, υποχρέωνε τις γυναίκες της ενορίας του να φορούν μαντίλι στο κεφάλι όταν προσέρχονταν στη θεία λειτουργία.

  Το 2013, η Post είχε αποκαλύψει τη σχέση του Πασσιά με την Μπουζάλα, καθώς και τις οικονομικές ατασθαλίες του ιερέα στην ενορία του.

  Παρότι η Μπουζάλα δεν είχε πανεπιστημιακό πτυχίο, ούτε καν απολυτήριο λυκείου, ο Πασσιάς τη διόρισε διευθύντρια του ελληνορθόδοξου κατηχητικού σχολείου του Αγ. Σπυρίδωνα, καθώς και στη θέση του ταμεία της ενορίας. Σημειωτέον ότι, λίγο μετά την άφιξη του Πασσιά στην ενορία το 2006, ο νέος ιερέας προσέφερε τη διαχείριση τεσσάρων κτισμάτων, ιδιοκτησίας της εκκλησίας στην περιοχή, στην τράπεζα Alma Bank, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας βρίσκονται Ελληνοαμερικανοί φίλοι του Πασσιά, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο. Την ανακαίνιση των κτιρίων ανέλαβαν δύο εταιρείες εργολάβων με στενές σχέσεις με την Alma Bank.

  Οι «Εφραιμίτες»

  Ο πνευματικός πατέρας του Πασσιά, ιερομόναχος Εφραίμ, εμπνευστής του υπερσυντηρητικού νεο-μοναστικού ορθόδοξου κινήματος στις ΗΠΑ, έχει απασχολήσει τον ομογενειακό Τύπο και συγκεκριμένα την εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας».

  Το 2012, το έγκριτο ελληνόφωνο έντυπο της Νέας Υόρκης αποκαλύπτει την αυτοκτονία Αμερικανού προσηλύτου στη μονή του Αγίου Αντωνίου στην πόλη Φλόρενς της Αριζόνας και τις προσπάθειες των ακολούθων του Εφραίμ να αποσιωπήσουν το περιστατικό.

  «Τονίζεται ότι έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικά χρόνια μια κάστα κληρικών αλλά και λαϊκών “νεοσυντηρητικών φονταμενταλιστών” σε ολόκληρη την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι οποίοι είναι πλήρως αφοσιωμένοι στον Εφραίμ της Αριζόνας, που ασκεί πάνω τους τρομακτική επιρροή, ενώ οι ίδιοι έχουν τυφλή υπακοή σ’ αυτόν και στους οποίους έχει αποδοθεί η ονομασία “Εφραιμίτες”», αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας». «Ο Εφραίμ έτυχε της ολοκληρωτικής προστασίας και υποστήριξης του ιερέα Γεωργίου Πασσιά, ο οποίος ιεράτευε τότε στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου του Φλάσινγκ και πολύ περισσότερο στη συνέχεια όταν έγινε πρωτοσύγκελλος του τότε Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνα.

  Ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος είχε καταγγείλει τις δράσεις του π. Ευφραίμ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο οποίο όμως ο π. Εφραίμ είχε υποστηρικτή τον αείμνηστο μητροπολίτη Σταυρουπόλεως Μάξιμο (Ρεπανέλλη), ο οποίος ήταν και ο τελευταίος σχολάρχης της Θεολογικής Σχολής Χάλκης, γι’ αυτό και στην αρχή το Πατριαρχείο δεν έκανε τίποτε», έγραφε τον Ιούνιο του 2012 ο «Εθνικός Κήρυκας».

 56. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.lifo.gr/now/world/129525

  Νέες αποκαλύψεις για περιστατικά παιδεραστίας προκαλούν τριγμούς στο Βατικανό Στο νέο του βιβλίο, ο Ιταλός συγγραφέας και δημοσιογράφος Εμιλιάνο Φιτιπάλντι κατηγορεί τον Πάπα ότι δεν έκανε τίποτα για να περιορίσει τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στην «καρδιά» της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

  17.1.2017

  ……………..

  Ο δημοσιογράφος αναφέρει σε συνεντεύξεις και άρθρα του ότι «στους καρδινάλιους που προστάτεψαν παιδεραστές ιερείς, συμπεριλαμβάνονται και μέλη της ομάδας εννέα στενών συνεργατών του Πάπα, οι οποίοι βοηθούν τον ποντίφικα στην διοίκηση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας». Άλλοι τέσσερις καρδινάλιοι, οι οποίοι φέρονται να προστάτεψαν παιδόφιλους ιερείς, σύμφωνα με τον Φιτιπάλντι, τα τελευταία χρόνια έλαβαν σημαντικές προαγωγές και αύξησαν την ισχύ τους. Ο συγγραφέας αναφέρει ότι από το 2013 μέχρι το 2015 έφτασαν στο Βατικανό πάνω από 1.200 καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων από κληρικούς, οι οποίες περιέχουν αξιόπιστα στοιχεία. Ο αριθμός των καταγγελιών διπλασιάστηκε σε σχέση με την περίοδο 2005- 2009. «Η επιτροπή κατά της παιδεραστίας που δημιούργησε ο πάπας Φραγκίσκος, από το 2014 συνεδρίασε με όλα της τα μέλη μόνον δυο φορές και δεν κατάφερε ούτε να εγκρίνει την υποχρεωτική καταγγελία στην δικαιοσύνη της κάθε χώρας των παιδόφιλων ιερέων», γράφει ο Φιτιπάλντι. Το βιβλίο αναφέρεται και στον Αυστραλό καρδινάλιο Τζορτζ Πελ, ο οποίος, σήμερα, είναι υπεύθυνος του «υπουργείου Οικονομικών» του Βατικανού. Ο Εμιλιάνο Φιτιπάλντι τον χαρακτηρίζει «εμβληματική περίπτωση» και αναφέρει, σε άρθρο του στο πολιτικό περιοδικό Espresso, ότι κατηγορείται από πέντε άτομα πως ευθύνεται για σεξουαλικές κακοποιήσεις, οι οποίες φέρονται να διαπράχθηκαν στην δεκαετία του 1970 και του 1980. Παράλληλα, σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο «δεν έδειξε, με την στάση του προς σειρά θυμάτων, την πρέπουσα βούληση για απόδοση δικαιοσύνης». Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις, ο συγγραφέας αναφέρει ότι στην περίπτωση της Έμα Φόστερ, η οποία είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ιερείς σε μικρή ηλικία, ο καρδινάλιος Πελ, όταν ήταν αρχιεπίσκοπος στην Αυστραλία το 1998 και έπειτα από μακρά διαπραγμάτευση πρόσφερε τελικά ποσό που αντιστοιχεί σε 30.000 ευρώ.

  ………………………………….

 57. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ορθόδοξoι λαϊκοί ζητούν έλεγχο των μοναστηριών του Εφραίμ

  https://www.pokrov.org/orthodox-christian-laity-requests-check-monasteries/
  Συγγραφέας: Θεόδωρος Καλμούκος
  Ημερομηνία Δημοσίευσης: 04/02/2017
  Δημοσίευση: Ο Εθνικός Κήρυκας Ν.Υόρκης


  Η είσοδος του μοναστηριού του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα.


  Εφραίμ, ιδρυτής μοναστηριών στις ΗΠΑ

  Ο Ορθόδοξος Χριστιανικός Οργανισμός (OCL) κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης εξέδωσε ψηφίσματα σχετικά με τα μοναστήρια που λειτουργούν σε πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. ….
  Ο Εθνικός Κήρυξ έχει αναφερθεί πολλές φορές σχετικά με το θέμα των μοναστηριών και πιο συγκεκριμένα για το εκκλησιαστικό τους καθεστώς, τις θεολογικές διδασκαλίες και οικονομικά ζητήματα.

  Υπάρχουν 18 συνολικά μοναστήρια και γηροκομεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τεχνική άποψη, αυτά τα μοναστήρια βρίσκονται κάτω από την εκκλησιαστική και κανονική δικαιοδοσία της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και κατά συνέπεια των τοπικών μητροπόλεων στις οποίες λειτουργούν. Στην πραγματικότητα όμως βρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχο του ιερέα μοναχού Eφραίμ και των στενών συνεργατών του, των οποίων η έδρα βρίσκεται στο μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα

  Πριν από λίγα χρόνια το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο, με την επιμονή του Αντιπροέδρου του Michael Jaharis, είχε συστήσει ειδική επιτροπή για διεξοδική εξέταση των μοναστηριών, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών τους, αλλά το ζήτημα είχε καθυστερήσει επειδή οι μητροπολίτες δεν συνεργάζονται με την επιτροπή.

  Η TNH έχει μάθει ότι στην Αρχιεπισκοπή έχει δημιουργηθεί ένα φονταμενταλιστικό κίνημα, που προέρχεται από τα μοναστήρια που ονομάζεται «Εφραιμισμός». Πολλοί ιερείς στις ενορίες έχουν επηρεαστεί και κατά συνέπεια μεταδίδουν την επιρροή τους στις ενορίες τους. Ακόμη και στη Θεολογική Σχολή στη Βοστόνη υπάρχουν φανατικοί οπαδοί του Γέροντα Εφραίμ.

  https://www.pokrov.org/orthodox-christian-laity-requests-check-monasteries/
  Orthodox Christian Laity Requests Check on Monasteries

  Author: Theodore Kalmoukos
  Date Published: 04/02/2017
  Publication: The National Herald

  The Orthodox Christian Organization (OCL) during a recent meeting adopted resolutions relating to monasteries that operate in many parts of the United States. The Christian Newswire reported on the issue as well.

  The National Herald has reported many times about the issue of the monasteries and more specifically about their ecclesiastic belonging, theological teachings, and financial issues.

  There are 18 total monasteries and nunneries in the United States. Technically, these monasteries are under the ecclesiastical and canonical jurisdiction of the Greek Orthodox Archdiocese of America and consequently, the local metropolises in which operate. Actually, though, they are under the total control of the priest monk Ephraim and his close associates, whose headquarters are at St. Anthony’s monastery in Florence, AZ.

  TNH reported that a few years ago the Archdiocesan Council, with the insistence of its late Vice Chairman Michael Jaharis, had instituted a special committee to conduct a thorough examination of the monasteries, including their finances, but the issue was stalled because the metropolitans did not cooperate with the committee.

  TNH has learned that a fundamentalist movement has been created in the Archdiocese, deriving from the monasteries called “Ephraimism.” Many priests in the parishes have been influenced, and consequently, they pass their influence onto their parishes. Even at the School of Theology in Boston there are fanatic followers of elder Ephraim.

  ………………………………………….

 58. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Χάρτης των άντρων του Εφραίμ της Αριζόνα

 59. Ο/Η Peter K. λέει:

  6 χρόνια πέρασαν από την μυστηριώδη αυτοκτονία του νεαρού προσήλυτου μοναχού και τίποτα δεν άλλαξε στη σέχτα του Εφραίμ

  https://www.pokrov.org/six-years-nothing-changed/

  It’s been six years and nothing has changed…..
  Author: Melanie Jula Sakoda
  Date Published: 06/12/2018
  Publication: Pokrov.org


  Scott Nevins at his high school graduation in June, 2003

  Yesterday was the sixth anniversary of Scott Nevin’s tragic suicide. The former monk killed himself just outside of Saint Anthony Greek Orthodox Monastery in Florence, Arizona. Cappy and I extend our deepest sympathy to Scott’s family and friends. May they find comfort in their unimaginable grief.

  Sadly, nothing has changed last year’s anniversary. What appears to be a sect within the Greek Orthodox Church, that some characterize as a cult, continues to operate in exactly the same fashion.

  Pokrov.org can not change that. However, we strongly suspect that there those among the Greek Orthodox Faithful who have information that, if made public, might just push their Church to remedy the situation.

 60. Ο/Η James P. λέει:

  Θά ἔπρεπε νά ντρέπεστε, καραγκιόζηδες…

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   https://www.ekirikas.com/%CE%BF-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1/

   Ο «Εθνικός Κήρυκας», η προσέγγιση και αποκάλυψη των σκανδάλων στην Εκκλησία
   4 Απριλίου, 2016


   Ο Νικόλαος Κατίνας και η πρώην μοναχή, Χριστονύμφη.

   Βρισκόμαστε σε μία ιστορική επέτειο του «Εθνικού Κήρυκα», ακριβώς στο μεταίχμιο της διάβασης από την πρώτη εκατονταετία, στη δεύτερη.
   Δηλαδή στη συνέχιση ενός άθλου της καταγραφής της ιστορίας του Ελληνισμού της Αμερικής και της αλληλουχίας των γεγονότων που την συνιστούν και στην οποία υπάγονται και τα λογής-λογής σκάνδαλα ή εκτροπές του εκκλησιαστικού βίου της Ομογένειας.

   Στην εκατοντάχρονη ιστορία της πορείας του, ο «Ε.Κ.» ανάμεσα στην υπόλοιπη πλημμυρίδα των ειδήσεων και καταγραφής των γεγονότων ήταν και τα «εκκλησιαστικά σκάνδαλα», τα οποία θα μπορούσαν να επισημανθούν σε τρία είδη: Τα οικονομικά, τα σεξουαλικά και τα διοικητικά.

   Μερικές περιπτώσεις

   Στο σημερινό μας άρθρο θα περιοριστούμε στην περίοδο των 36 ετών που έχω την ευθύνη του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα», ξεκινώντας από φοιτητής ακόμα και θα κάνω μία γενικότερη επισκόπηση του φαινομένου και της πραγματικότητας των σκανδάλων.

   Να ξεκινήσουμε από την ερώτηση γιατί τα δημοσιεύουμε τα σκάνδαλα τη στιγμή μάλιστα που πολλές φορές εμπλέκονται ιερωμένοι όλων των βαθμίδων, ενίοτε μάλιστα και υψηλόβαθμοι Αρχιεπίσκοποι, Μητροπολίτες, Επίσκοποι, αλλά και Αρχιμανδρίτες, Ιερείς κ.λπ., μερικοί εκ των οποίων μάλιστα πίστευαν πως ήταν πανίσχυροι και αποπειράθηκαν να βλάψουν παντοιοτρόπως την εφημερίδα, από κακοήθεις δηλώσεις, μέχρι οικονομική παρέμβαση σε διαφημιστές και διαφημιζόμενους για να σταματήσουν τις διαφημίσεις.
   Η απάντηση είναι ότι οι ομογενείς μας οι οποίοι με τον οβολό της ευσέβειάς τους, με το άναμμα των κεριών στα μανουάλια, τις δωρεές, τη διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων με κορυφαία τα δείπνα και τα θρυλικά ελληνικά φεστιβάλ συντηρούν τα πάντα και τους πάντες, πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει ακριβώς. Εχουν δικαίωμα στην ενημέρωση, διότι το αντίθετο της ενημέρωσης είναι η άγνοια, το σκοτάδι.

   Στυγνοί διαχειριστές

   Οι προαναφερθέντες αξιωματούχοι της θεσμικής διοίκησης της Εκκλησίας, δυστυχώς όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα σήμερα έχουν πάψει εν πολλοίς να είναι «προεστοί της Ευχαριστιακής Σύναξης» κι έχουν γίνει στυγνοί διοικητές ή διαχειριστές της Εκκλησίας, κάτι σαν μάνατζερ αλυσίδας καταστημάτων, δηλαδή ασκούν «εξουσία», δεν αναδύουν ποιμαντική μέριμνα και θυσιαστική αγάπη. Μ’ άλλα λόγια, είναι «οι έμμισθοι επαγγελματίες του εκκλησιαστικού μας βίου», οι οποίοι ανάμεσα στα άλλα διαχειρίζονται ανεξέλεγκτα εν πολλοίς πακτωλό χιλιάδων ή και εκατομμυρίων δολαρίων, καλυμμένοι προσχηματικά πίσω από δήθεν «οικονομικές επιτροπές» ή άλλες επιτροπές και υποεπιτροπές τα μέλη των οποίων τα διορίζουν οι ίδιοι με κύριο προσόν την τυφλή υπακοή τους σ’ αυτούς.
   Κι από αυτής της απόψεως, λοιπόν, οφείλουν να υπάγονται στον δημοσιογραφικό αποκαλυπτικό λόγο, στον έλεγχο και την κριτική, διότι ο Τύπος, ή δημόσιος λόγος αν προτιμάτε, οφείλει να είναι «απέναντι» στους εξουσιαστές και τις εξουσίες, κι όχι στο πλάι τους. Γι’ αυτό και ο Τύπος είναι το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη.

   Να τονίσουμε πως ουδέν το προσωπικόν, ποτέ και με κανέναν, κι αυτό το γνωρίζουν οι «εξουσιαστές της Εκκλησίας», γι’ αυτό στην απέλπιδά τους προσπάθεια να αμυνθούν ταυτίζουν τους εαυτούς τους με την Εκκλησία, προσπαθώντας να πείσουν παραπλανητικά πως «βάλλεται η Εκκλησία». Φυσικά όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές στην αρθρογραφία και στις αναλύσεις μας οι άνθρωποι γνωρίζουν και διακρίνουν πως, άλλο είναι η Εκκλησία, και άλλο οι εκκλησιαστικοί επαγγελματίες της, οι οποίοι ζουν από αυτή και εξ’ ονόματος του Χριστού, πράγμα το οποίο έχει φανεί τόσο εναργώς όλα αυτά τα χρόνια.

   Ας μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω εδώ ως παράδειγμα τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Βορείου και Νοτίου Αμερικής, Ιάκωβο, με την διαβόητη εκείνη υπόθεση ή καλύτερα σκάνδαλο των «οικοπέδων» στη δεκαετία του 1980, με την εμπλοκή τότε διευθυντικού στελέχους της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος παράλληλα είχε μπει και σε επιχειρήσεις πολυτελών οικιών για πλουσίους και διάσημους. Ο Ιάκωβος τότε είχε χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, από παρακλήσεις, μέχρι απειλές για να μην αποκαλυφθεί αυτό το οικονομικό σκάνδαλο που συγκλόνισε την Αρχιεπισκοπή. Οταν όμως είδε ότι οι πιέσεις και οι απειλές του δεν μας άγγιξαν, λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη του θέματος τηλεφωνούσε ο ίδιος σε διαφημιστές του «Ε.Κ.», συμπεριλαμβανομένου και του αείμνηστου Κατσούλη, διευθυντή της Atlantic Bank τότε, για να διακόψει τη διαφήμιση. Ο Κατσούλης προς στιγμή ενέδωσε στις πιέσεις του Ιακώβου και το έκανε, αλλά λίγες εβδομάδες αργότερα συνειδητοποίησε το ολίσθημά του και συνέχισε τη συνεργασία του με την εφημερίδα.

   Ενδελεχής έρευνα

   Τα σκάνδαλα τα προσεγγίζουμε στον «Ε.Κ.» με ευθύνη, διάκριση, με ενδελεχή έρευνα και ενδιαφέρον στοχεύοντας πάντοτε στο συμφέρον και την ευεξία της Εκκλησίας μας.
   Ξεκινώντας από το πιο πρόσφατο σεξουαλικό σκάνδαλο του κ. Γεωργίου Πασσιά, και της στενής του συνεργάτιδας και «πνευματικής θυγατέρας» του, κ. Εθελ Μπουζάλα, το οποίο συγκλόνισε κυριολεκτικά την Εκκλησία και την Ομογένεια της Αμερικής, ενώ έλαβε και πλατιά δημοσιότητα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και αλλού. Να πούμε ότι ο «Ε.Κ.» είχε στη διάθεσή του όλα τα τεκμήρια, γραπτά και ηλεκτρονικά, τρεις εβδομάδες πριν την αποκάλυψή τους. Επειδή όμως το θέμα ήταν πολύ σοβαρό και εξαιρετικά λεπτό, θέλαμε να τεκμηριώσουμε και από άλλες πηγές τα γεγονότα, να ελέγξουμε την αυθεντικότητα των στοιχείων, παρόλο ότι δεν άφηναν κανένα κενό παρερμηνείας ή μη γνησιότητάς τους, και σίγουρα σύμφωνα με την πάγια τακτική μας να δώσουμε την ευκαιρία στους εμπλεκόμενους, Γεώργιο Πασσιά, Εθελ Μπουζάλα, κοινότητα Αγίου Σπυρίδωνα και Αρχιεπισκοπή, να παραθέσουν τη δική τους άποψη, σχολιασμό ή τοποθέτηση. Ο κ. Πασσιάς, πνευματικό βλάστημα κι αυτός του π. Εφραίμ και των Μοναστηριών του, καθαιρέθηκε και επανήλθε στις τάξεις των λαϊκών, ενώ διεξάγεται οικονομικός έλεγχος στην κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα.

   Προσεκτική περιγραφή

   Από σεβασμό και αγάπη προς την Εκκλησία και την Ομογένειά μας, προσπαθήσαμε η συγγραφή των γεγονότων να είναι όσο το δυνατόν με σεβασμό και πολύ προσεκτική, καθότι ο «Ε.Κ.» διαβάζεται και από παιδιά στις αίθουσες ελληνικών σχολείων, όπου πολλοί δάσκαλοι τον χρησιμοποιούν για να εξασκούνται οι μαθητές τους. Επίσης, δεν αναρτήσαμε το βίντεο με τις αποκαλυπτικές συνευρέσεις Πασσιά – Μπουζάλα, σεβόμενοι την ιεροσύνη, την Εκκλησία και την Ομογένεια.

   Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε επίσης και με το σκάνδαλο στην Πατριαρχική Μονή της Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου Αστόριας, το οποίο ερευνούσαμε επί μήνες και το οποίο ήταν περίπλοκο και πολύπλοκο διότι είχαν εμπλακεί πολλοί. Υπήρξαν και σ’ αυτό καθαιρέσεις της ηγεσίας της Μονής και επαναφορά στις τάξεις των Μοναχών, τόσο του Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου όσο και του Επισκόπου Απαμείας Βικεντίου, ενώ η Μοναχή Χριστονύμφη «πέταξε» τα ράσα και έφυγε. Τονίζεται ότι η σοβαρότητα της υπόθεσης αυτής προκύπτει ακριβώς από τις καθαιρέσεις των αρχιερέων, καθότι είναι γνωστή η τακτική του Οικουμενικού Πατριαρχείου, να μην προβαίνει εύκολα σε καθαιρέσεις αρχιερέων, αλλά να τα «συγκαλύπτει» όσο διαστροφικά, σοβαρά και αποκρουστικά κι αν είναι τα σκάνδαλα αρχιερέων, τους οποίους θέτει σε εφησυχασμό και τους αλλάζει τον τίτλο. Αυτό ακριβώς συνέβη λόγου χάρη με την περίπτωση του Μητροπολίτη Λέρου και Καλύμνου Νεκτάριου (Χατζημιχάλη) τα έργα και οι ημέρες του οποίου είχαν γεμίσει δυσοσμία όχι μόνο τα προαναφερθέντα νησιά και τα Δωδεκάνησα, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.

   Ο ιερεύς Αναστάσιος Γούναρης, ο οποίος διορίστηκε προϊστάμενος στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος του Μανχάταν, όπου έγιναν ρηγματώδεις καταστάσεις και μετατέθηκε στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου του Τάρπον Σπρινγκς Φλόριδας. Με τη συμπλήρωση ενός έτους ιερατείας εκεί έστειλε e-mail στην κοινότητα και τον Μητροπολίτη Αλέξιο και αναχώρησε από την κοινότητα για πάντα καθότι συνήψε δεσμό μετά γυναικός από τον Καναδά και τώρα μοιράζεται τον χρόνο του μεταξύ Καναδά και Χανίων Κρήτης όπου η ερωμένη του διατηρεί εξοχική κατοικία. Δεν έχει καθαιρεθεί ακόμα, ελπίζεται να γίνει σύντομα.


   Ο Επίσκοπος Ολύμπου Ανθιμος.

   Ο Μητροπολίτης Τυάνων Παίσιος.

   Οικονομικής φύσεως

   Ενα άλλο σκάνδαλο, οικονομικής φύσεως τούτη τη φορά που συγκλόνισε πρόσφατα την Εκκλησία και την Ομογένεια, ήταν η κλοπή χρημάτων, από τον ιερέα Δημήτριο Ντόκο, από λογαριασμό Τραστ ενορίτισσάς του από την κοινότητα του Ευαγγελισμού στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν. Εκατοντάδες τεκμήρια και έγγραφα περιήλθαν στη διάθεση του «Ε.Κ.» τα οποία επί εβδομάδες αξιολογήσαμε και διαβάσαμε προτού προβούμε στην αποκάλυψη του θέματος. Ο π. Ντόκος πριν μερικές εβδομάδες δήλωσε «ενοχή» στο δικαστήριο για να αποφύγει τη φυλάκιση και συνήψε συμφωνία με τις Αρχές. Οι θεσμικοί υπεύθυνοι της Μητρόπολης Σικάγου, Μητροπολίτης Ιάκωβος και ο Πρωτοσύγκελος Επίσκοπος Μωκησού Δημήτριος, προσπάθησαν απεγνωσμένα να «σώσουν» τον π. Ντόκο. Απομένει να φανεί η απόφαση από εκκλησιαστικής πλευράς στις 12 Απριλίου που συνεδριάζει η Ιερή Επαρχιακή Σύνοδος.

   Ενα άλλο σκάνδαλο που συγκλόνισε την Αρχιεπισκοπή και την Ομογένεια ήταν εκείνο της παιδεραστίας του πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Κατίνα, αρχικά από το Σικάγο και στη συνέχεια στο Ντάλας Τέξας. Είχαμε επαρκείς πληροφορίες και τεκμήρια τα οποία επεξεργασθήκαμε επί πολλούς μήνες, έχοντας ενημερώσει δεόντως την Αρχιεπισκοπή, η οποία αρνιόταν να παραδεχθεί τις ανίερες πράξεις του Κατίνα. Η έρευνα έλαβε άλλη διάσταση όταν ήλθαν στη διάθεση του «Ε.Κ.» ένορκες καταθέσεις δικαστηρίου γονέων κακοποιημένων παιδιών από το Σικάγο και το Τέξας. Ο τότε Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος γνώριζε την περίπτωση και είχε στείλει τον τότε πρωτοσύγκελό του, τον π. Νικόλαο Τριανταφύλλου στο Σικάγο να ηρεμήσει τα πράγματα και να πείσει τα παιδιά και τους γονείς του ότι «φανταζόταν» πράγματα και πως ο Κατίνα ήταν ένας πολύ ευσεβής και στοργικός πνευματικός πατέρας. Η Αρχιεπισκοπή αρνιόταν να τον παραπέμψει προς καθαίρεση, η οποία τελικά έγινε μετά από αλλεπάλληλα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Ε.Κ.» και γενική κατακραυγή από τους ομογενείς.

   Από τα πρώτα σκάνδαλα που αποκαλύψαμε, το 1982, ήταν του τότε Επισκόπου Βοστώνης Ανθίμου (Δρακονάκη) με την έφηβη κόρη του πρωτοσυγκέλου του, π. Γεωργίου Γκάλλα, το οποίο έπειτα από λίγο το δημοσίευσε και το περιοδικό «People». Ο Ανθιμος, ο οποίος απεβίωσε πριν μερικούς μήνες, αν και ισχυριζόταν ότι ήταν «αθώος» παραιτήθηκε από την Επισκοπή Βοστώνης και διορίστηκε στην Επισκοπή Ντένβερ, από την οποία αναγκάσθηκε να παραιτηθεί όταν έγινε γνωστό ότι ο αμερικανικός Τύπος ετοιμαζόταν να επαναφέρει στην επιφάνεια το θέμα του. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο του έδωσε τον τίτλο «Ολύμπου» και εφησύχαζε επί χρόνια λαμβάνοντας τη σύνταξή του κανονικά και ζώντας μεταξύ Κέιπ-Κοτ και Κρήτης, ενώ είχε ακώλυτη την αρχιεροσύνη και ιερουργούσε κανονικά.

   Επίσης υπήρξε το ομοφυλοφιλικό σκάνδαλο του Επισκόπου Ατλάντας Ιωάννη (Κάλου) επί εποχής Ιακώβου και ο οποίος εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο του έδωσε τον τίτλο «Αμορίου», υπήχθη σε καθεστώς εφησυχασμού λαμβάνοντας τη σύνταξή του και συνέχισε να ιερουργεί κανονικά στον Αγιο Αυγουστίνο της Φλόριδας και σε άλλες ενορίες της Αρχιεπισκοπής.
   Αλλο σκάνδαλο ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας ήταν του Αρχιμανδρίτη Στυλιανού Αδαμάκη, ο οποίος ήταν ιερόπαις του Ιακώβου την εποχή που ήταν προϊστάμενος στον Καθεδρικό Ναό Βοστώνης και επίσης και οδηγός του. Ο Ιάκωβος αργότερα τον χειροτόνησε, του απένειμε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη και τον διόριζε σε διάφορες κοινότητες όπου δημιουργούσε προβλήματα παιδεραστίας με μικρά παιδιά των κοινοτήτων. Τελικά τον δολοφόνησε στην Καλιφόρνια κάποιος νεαρός εραστής του.


   Ο Γεώργιος Πασσιάς με την Εθελ Μπουζάλα

   Οι παλαιοημερολογίτες

   Πριν λίγα χρόνια ο «Ε.Κ.» αποκάλυψε το σκάνδαλο ομοφυλοφιλίας στο Μοναστήρι Μεταμορφώσεως των Παλαιοημερολογιτών στο Μπρούκλαϊν Μασαχουσέτης, και του ιδρυτή και ηγουμένου του Παντελεήμονα Μητρόπουλου, ο οποίος έφυγε στο Μέιν. Το Μοναστήρι αυτό βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.

   Στο παρελθόν ο «Ε.Κ.» είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο ομοφυλοφιλίας στη Θεολογική Σχολή, γνωστό και ως σκάνδαλο της Τσικνοπέμπτης, στο οποίο είχαν εμπλακεί άγαμοι ιερωμένοι φοιτητές της, μερικοί εκ των οποίων ήταν Αρχιμανδρίτες και οι οποίοι μετά την αποφοίτησή τους έφυγαν για την Ελλάδα και υπηρετούν σε Μητροπόλεις εκεί.
   Υπενθυμίζεται ακόμα το σκάνδαλο του ιερέα Αδαμάντιου Μητρόπουλου από την κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Μπάγκορ του Μέιν, ο οποίος βιντεοσκοπούσε γυναίκα συγγενικό πρόσωπο της συζύγου του κρυφά όταν έκανε μπάνιο και επίσης επί παιδεραστία με ανήλικα αγόρια. Ηδη βρίσκεται στη φυλακή και καθαιρέθηκε επίσης.
   Αλλο σκάνδαλο ήταν του φοιτητή της Θεολογικής Σχολής Τζον Σμυρνή, 52 ετών, εγγάμου και πατέρα 6 παιδιών, ο οποίος κακοποίησε σεξουαλικά ανήλικο κορίτσι συμφοιτητή του στη Σχολή. Μετά την αποκάλυψη από τον «Ε.Κ.» η Σχολή τον έδιωξε.

   Αλλη περίπτωση ήταν του έγγαμου ιερέα Αντωνίου Μοσχονά από την πόλη Tucson της Αριζόνα, θιασώτης και αυτός του Μοναστηριού του Αγίου Αντωνίου του π. Εφραίμ στην Αριζόνα, ο οποίος πήρε 18χρονο κορίτσι από την ενορία του στην Ελλάδα για να το ξεναγήσει εκεί και να γνωρίσει το κορίτσι την Ελλάδα, πλην όμως το κράτησε για διανυκτέρευση στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο στην Αθήνα και του επιτέθηκε σεξουαλικά.

   Τα παραπάνω σκάνδαλα που παραθέσαμε είναι απλώς μερικά από τα όσα απεκάλυψε ο «Ε.Κ.» στη διάρκεια των ετών. Υπογραμμίζεται ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής έχει ξοδέψει πάνω από 21 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις θυμάτων, διακανονισμούς εκτός δικαστηρίων και δικηγορικά έξοδα παιδεραστών και ομοφυλόφιλων κληρικών.

   • Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    https://www.ekirikas.com/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%8D%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1/

    Προσπάθειες εξεύρεσης λύσης για την Αγία Τριάδα Σικάγου – Οι ενέργειες του κ. Ναθαναήλ

    Του Θεοδώρου Καλμούκου 20 Δεκεμβρίου, 2018

    ΣΙΚΑΓΟ. Επειτα από τη ματαίωση – την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή – του πλειστηριασμού του ναού και του σχολικού κτιρίου του «Σωκράτης», της ιστορικής κοινότητας της Αγίας Τριάδος του Σικάγου, με την εξεύρεση του ποσού των $2,0 εκατομμυρίων, επήλθε μία ανακούφιση στους ενορίτες της κοινότητας.

    (….)

    Το θέμα της κοινότητας της Αγίας Τριάδος, το οποίο ανέδειξε ο «Εθνικός Κήρυκας», έχει κάνει τον γύρο των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ελλάδος αλλά και ανά τον Κόσμο, μέσω των ηλεκτρονικών μας εκδόσεων, της Ελληνικής «www.ekirikas.com» και της Αγγλικής «www.thenationalherald.com» και το οποίο προστέθηκε στη σωρεία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

    Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζει τη δική της οικονομική κατάσταση, την έλλειψη χρημάτων και φοιτητών της Θεολογικής Σχολής, του Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, ο οποίος εξακολουθεί να είναι γιαπί.

    Επίσης, τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετωπίζει επίσης το θέμα των μοναζουσών της Μονής των Αγίων Πάντων, της ηγουμένης Φωτεινής και της μοναχής Θεονύμφης, οι οποίες επίσημα και ενυπόγραφα ισχυρίζονται ότι ο πνευματικός τους πατέρας, Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Μακρής, επιδόθηκε σε δράσεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος τους.

    Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν πως τα προβλεπτά της κοινότητας της Αγίας Τριάδος πηγαίνουν σε βάθος αρκετών ετών στο παρελθόν, πλην όμως δεν αντιμετωπίσθηκαν, με αποτέλεσμα σήμερα να φτάσουν στο έσχατο σημείο απειλής πλειστηριασμού των κτιρίων της.

    Πολλοί επιρρίπτουν ευθύνες τόσο σε κληρικούς και λαϊκούς αξιωματούχους της κοινότητας, όσο και στον αείμνηστο Μητροπολίτη Σικάγου Ιάκωβο και τον βοηθό του Επίσκοπο Μωκησού Δημήτριο, ο οποίος μόλις έγινε γνωστή η εκλογή του Ναθαναήλ σε Μητροπολίτη Σικάγου πήρε ένα χρόνο άδεια, γνωστή ως sabbatical μετ’ αποδοχών και έφυγε.

    Υπογραμμίζεται ότι δεν έγινε εγγράφως και λεπτομερώς παράδοση και παραλαβή των θεμάτων και των οικονομικών της Μητρόπολης Σικάγου από τον τοποτηρητή Μητροπολίτη Ντιτρόιτ Νικόλαο προς τον νέο Μητροπολίτη Ναθαναήλ, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος και στην πρόσφατη συνέντευξή του στον «Ε.Κ.».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.