Υπαίτιοι οι δικοί μας νανο-Πολιτικοί

«…»Αυτό δεν είναι δυνατόν, το άλλο δεν είναι δυνατόν, αυτό θα το κάνουμε αργότερα, εκείνο αργότερα» και τελικά τι τους απομένει; Τα κλασικά μέτρα λιτότητας, ακριβώς επειδή δεν συμφωνούν στις πραγματικές, εις βάθος μεταρρυθμίσεις»

Μυθικά τέρατα της μεσαιωνικής Παταγονίας, στο μεγαλοπρεπέστατο κτίριο της οδού Αμαλίας

Ο Γκυ Φερχόφσταντ. Ο πρόεδρος της Συμμαχίας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών (ALDE) του Ευρωκοινοβουλίου, για τις διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες ως σήμερα έχουν μείνει στα χαρτιά: «Δεν εφαρμόζονται και ο λόγος είναι πολύ σαφής: δεν υπάρχει η απαραίτητη πολιτική βούληση. Η αλήθεια είναι ότι τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν επιθυμούν πραγματικά να αλλάξουν το σύστημα. Το πρόβλημα είναι το εξής: υπάρχουν στην κυβέρνηση στην Ελλάδα επειδή ακριβώς ζουν από αυτό το πελατειακό σύστημα».[…]
Στην Ελλάδα υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι μερικοί στην Ευρώπη είναι αποφασισμένοι να μας κάνουν «Βουλγαρία» στους μισθούς. Τι πιστεύετε;
«Η δική μου εντύπωση είναι ότι τα σκληρά αυτά εισπρακτικά μέτρα που λαμβάνονται οφείλονται κυρίως στο ότι η τρόικα ακολούθησε και σεβάστηκε τις κόκκινες γραμμές των ελληνικών πολιτικών κομμάτων. Ετσι στο τέλος αυτά που έχουμε σήμερα στο τραπέζι, δηλαδή η μείωση των μισθών, είναι το τελευταίο στο οποίο κατάφεραν να συμφωνήσουν τα ελληνικά κόμματα διότι δεν συμπλέουν στον κύριο στόχο. Και αυτός είναι η μεταρρύθμιση του πελατειακού συστήματος στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί λένε προς την τρόικα «Αυτό δεν είναι δυνατόν, το άλλο δεν είναι δυνατόν, αυτό θα το κάνουμε αργότερα, εκείνο αργότερα» και τελικά τι τους απομένει; Τα κλασικά μέτρα λιτότητας, ακριβώς επειδή δεν συμφωνούν στις πραγματικές, εις βάθος μεταρρυθμίσεις».  (οι υπογραμμίσεις δικές μου) [«Το Βήμα»]

(μερικό) Συμπέρασμα:
Από τον κ. Φερχόφσταντ μαθαίνουμε και επισήμως πλέον, αυτό που από την αρχή, εδώ και δυόμιση χρόνια γράφουμε στο ταπεινό ιστολόγιό μας: Δεν φταίει μόνο ο καπιταλισμός (όπως, ελλείψει προτάσεων ισχυρίζονται ορισμένοι) για τις «εκκεντρικές» ιδιαιτερότητες της χώράς μας. Τις σκληρές, απάνθρωπες, οριζόντιες περικοπές μισθών, τις υιοθέτησε εξαρχής η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση (τότε και τώρα),διότι απέρριπτε(τότε) και απέρριψε (τώρα) τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Τον κ. Φερχόφσταντ τον πιστεύουμε διότι οι ισχυρισμοί του επαληθεύουν την πραγματικότητα που ζήσαμε και ζούμε: Την προφύλαξη,με νύχια και με δόντια, του Πελατειακού (τους) Κράτους.

Νιώσατε, είδατε εσείς πουθενά ουσιαστική μείωση του Κράτους, έστω μία αποκρατικοποίηση (ο ΟΤΕ είναι για γέλια); Περιορίστηκε μήπως η φοροδιαφυγή; Που πήγε και «εξαφανίστηκε» ο… εξορθολογισμός της Δημόσιας Διοίκησης.

Ζήσαμε το οδυνηρό θέατρο πολλών «σκληρών» -τάχα μου- διαπραγματεύσεων, κι ελπίζουμε να συντριβεί επιτέλους η θετική αποτελεσματικότητα του διαχρονικού «δουλέματος» των δύο μονομάχων της εξουσίας που κοιμίζει τις απαίδευτες λαϊκές μάζες.

Αρκετά.

Μαυρίστε Τους!

This entry was posted in Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

39 Responses to Υπαίτιοι οι δικοί μας νανο-Πολιτικοί

 1. Ο/Η chretienorthodox λέει:

  Κυριε Ροΐδη

  Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι εδω
  http://www.reuters.com/article/2012/02/15/us-greece-idUSTRE8120HI20120215
  μεταδιδει το Reuters οτι: «οι υπουργοι της Ευροζωνης απερριψαν το σχεδιο για συναντηση σημερα, επειδη οι Ελληνες ηγετες απετυχαν να προσφερουν την απαιτουμενη δεσμευση για μεταρυθμισεις «.
  Επισης στη δευτερη παραγραφο λεει οτι: «ειναι σχεδον βεβαιο οτι με την αποφαση τους αυτη, σχεδον εσκοτωσαν καθε πιθανοτητα να εγκρινουν την Τεταρτη το ξενερισμα των 130 δις ευρω που χρειαζεται η Ελλαδα για να αποφυγη τον επομενο μηνα ανεξελεκτη χρεοκοπια».
  Δηλαδη πηγανε χαμενες τοσες καταστροφες στην Αθηνα τη Κυριακη;

  Με εκτιμηση και φιλία
  Γεωργιος Θεοδοσιου

 2. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Είναι πράγματι εκπληκτική η ικανότητά μας να ζούμε στον κόσμο μας, ο οποίος απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα, μέσα στην εύθραυστη γυάλα που δημιούργησαν οι παράλογες παροχές (με δανεικά χρήματα) του πελατειακού κράτους («διόρισέ με να σε ψηφίζω μέχρι να πεθάνω») που δημιουργήσαμε, με τη ΝΔ μας και το ΠΑΣΟΚ μας (εσχάτως και το Λάος μας), και ουραγό τη φαιδρή «Αριστερά»…

  Διότι το «κράτος» ξεκινά από τον καθένα μας. Η συλλογική μας νοοτροπία και φιλοσοφία ζωής διαμορφώνει νομοτελειακά αυτό που στο τέλος βιώνουμε ως «κράτος».

  Κι όταν η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων αυτού του τόπου έχει τη νοοτροπία που βιώσαμε όλα αυτά τα χρόνια, όταν χειροκροτεί και εγκρίνει ψηφίζοντας πολιτικές του τύπου «Τσοβόλα δώστα όλα» χωρίς να αναρωτιέται από που άραγε θα προέλθουν τα «όλα», όταν αδικεί συστηματικά ο ένας τον άλλο σε μια κοινωνία που η διαφθορά έχει ποτίσει τα πάντα, όταν η θεοκρατία παραμορφώνει από θέση εξουσίας τη σκέψη και την κοσμοθεωρία μας προς εκείνη μιας μεσαιωνικού – βυζαντινού τύπου χώρας, τότε, τι ακριβώς περιμέναμε από τις επιλογές μας;

  Σε λίγο οι ελάχιστοι σώφρονες άνθρωποι αυτής της χώρας θα παρακαλάνε από μέσα τους να έρθουν όχι μια, αλλά δέκα τρόικες, μπας και κάποτε, έστω και με τον πιο άσχημο τρόπο, αρχίσουμε να γινόμαστε πιο ορθολογιστές και παραγωγικοί, να μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας βαυκαλιζόμενοι για την «καταγωγή» μας και τα «επιτεύγματα των ‘προγόνων’ μας – για τα οποία είναι υποχρεωμένοι οι άλλοι να μας πληρώνουν – (τα «δικαιώματα» της αισχρής λογικής του κ. Δημαρά).

  Καιρός να καταλάβουμε ότι δεν φταίνε οι «άλλοι» για τα χάλια μας.

  Κανένας λαός δεν έχει κερδίσει χωρίς αντίτιμο τη θέση του στον κόσμο. Εμείς, απ’ ότι φαίνεται, την είχαμε πληρώσει με δανεικά λεφτά. «Εορτοδάνεια» και «διακοποδάνεια». Οι «διακοπές» μας μάλλον τελείωσαν, όμως. Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του…

 3. Ο/Η chretienorthodox λέει:

  Κυριε Ροΐδη

  Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας παρουσιασω τη – πονηρη – πολιτικη της Deutsche Welle. Στην αγγλικη εκδοση online
  http://www.dw.de/dw/home/0,,266,00.html
  εχει πρωτο θεμα: «Greece fails to finish homework», Δηλαδη: «H Eλλαδα αποτυγχανει να τακτοποιηση τα του οικου της», αν εννοουν housework. Διευκρινιζω οτι housework ειναι τα οικιακα, ενω homework ειναι, για παραδειγμα, η μελετη που κανει ο μαθητης στο σπιτι του ἢ η εργασια που κανει στο σπιτι του ενας πολυ ευσυνειδητος υπαλληλος, για λογαριασμο του εργοδοτη του. Εκτος αν εννοουν αυτο που γραφουν, οτι δηλαδη η Ελλαδα αποτυγχανει να κανει την εργασια που της ανεθεσε ο εργοδοτης της.
  Στην ελληνικη ομως εκδοση εδω
  http://www.dw.de/dw/0,,10507,00.html
  δεν εχει τετοιο θεμα, αλλα εχει πρωτο θεμα τη κριτικη του Σοϊμπλε στη σταση της ΝΔ.

  Με εκτιμηση και φιλία
  Γεωργιος Θεοδοσιου

 4. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Φούμο για ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ.
  Το θέμα είναι τι άλλο να ψηφίσουμε.

  • Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

   Όφη Σόφη,

   Κατά τη γνώμη μου το θέμα δεν είναι τι θα ψηφίσουμε, αλλά πώς θα σκεφτόμαστε και πώς θα συμπεριφερόμαστε ως άτομα και ως κοινωνία.

   Έχει αποδειχθεί από τα γεγονότα, ότι όποιος και να κυβερνάει, κυβερνάει σύμφωνα μ’ αυτά.

   Αναρωτήσου, ποιος Ρωμιός πολιτικός πήγε ποτέ κόντρα στη «λαϊκή βούληση», έστω κι αν αυτό επιβαλλόταν από τη λογική και τα γεγονότα;

   Ίσως …κανένας!

   Ακόμα και τώρα, προσπαθούν απεγνωσμένα να πείσουν τους ψηφοφόρους τους ότι ενεργούν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους, για να έχει συνέχεια η «θητεία» τους!

   Και οι ψηφοφόροι τους προτίθενται να τους ξαναψηφίσουν για να διατηρήσουν τα «κεκτημένα» τους – χωρίς να απασχολεί καθόλου το κεφάλι τους πώς είναι δυνατόν να γίνει αυτό, τι θα πρέπει να ξεπουληθεί για να συνεχίσουν έτσι όπως τους αρέσει…

   Ας πάψουμε επιτέλους να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, έχουμε γίνει περίγελως…

  • Ο/Η kimon λέει:

   Τους σουρεαλιστές!!!

 5. Ο/Η eklag λέει:

  Το σωστό είναι:
  Μαυρίστε τους ΟΛΟΥΣ!
  αν βέβαια γίνουν εκλογές…
  Αν κάποιος γνωρίζει,ας μας πληροφορήσει σχετικά:
  κυκλοφορούν έντονες φήμες περί επίσημης αναγγελίας
  του οριστικού ΜΠΑΜ!
  χρεοκοπίας,στα μέσα Μαρτίου
  -με επ’αόριστο κλείσιμο τραπεζών-
  + προηγούμενο »επεισόδιο» κατά τέλη Φλεβάρη,
  οι οποίες κάνουν ήδη τον κόσμο να τρέχει στα σούπερ…
  Είναι αρβύλα ή να τρέξουμε όλοι για ξηρά τροφή;
  με τα ΚΩΘΩΝΙΑ του κοινοβουλίου δεν μπορείς να είσαι σίγουρος…
  αυτά,ούτως ή άλλως,θα »την κάνουν» στα πιο δύσκολα
  και το πιθανότερο θα επιστρέψουν ως επενδυτές,
  μαζί με τους εντεταλμένους διεθνείς πλιατσικολόγους…
  Ας έχουμε νου!
  και το νου μας…

  • Ο/Η chretienorthodox λέει:

   Κυριε Ροΐδη

   Παρακαλω πολυ επιτρεψτε μου να απαντησω στην ερωτηση του κυριου eklag «Είναι αρβύλα ή να τρέξουμε όλοι για ξηρά τροφή;»
   Η ξηρα τροφη τρελειωνει γρηγορα, οπως με εχει διδαξει η πειρα μου 13 χρονια αστεγος.
   Επισης η πειρα μου με εχει διδαξει οτι οι γελαδες της Γαλλιας δεν θα σταματησουν ποτε να γεννανε μοσχαρακια και να κατεβαζουν γαλα.

   Με εκτιμηση και φιλία
   Γεωργιος Θεοδοσιου

  • Ο/Η chris λέει:

   συμφωνω!!!

  • Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

   Eklag,

   Αναρωτιέμαι ποιος και με ποια κριτήρια εξέλεξε τα «ΚΟΘΩΝΙΑ του Κοινοβουλίου» και τα τοποθέτησε (επανειλλημένως, μάλιστα) σε τέτοια θέση ευθύνης…

   Σίγουρα κάποιος «άλλος», εμείς δεν θα μπορούσαμε να είμαστε ποτέ υπεύθυνοι!

  • Ο/Η Σταύρος λέει:

   Στην πολυκατοικία που μένω, στο υπόγειό της υπάρχουν αποθηκούλες, μια για κάθε διαμέρισμα. Παρατήρησα πρόσφατα ότι την μια απ’ όλες, ο ιδιοκτήτης της την έχει γεμίσει με τρόφιμα, λάδια μακαρόνια, κονσέρβες και άλλα τρόφιμα. Έτυχε να περάσω και να δω, την ώρα που την φόρτωνε με πραμμάτια ο ιδιοκτήτης της.
   Κάποτε τόλμησα να χώσω στην κλειδαριά της το κλειδί της δική μου αποθήκης και ω του θαύματος την άνοιξε αμέσως. Τότε σκέφτηκα ότι μεγάλος είναι ο θεός. Κανέναν δεν πρόκειται να αφήσει νηστικό. Ούτε τα μυρμήγκια ούτε τα τζιτζίκια. Γιατί εγώ ανήκω στις τάξεις των τελευταίων.

   • Ο/Η Βόρις λέει:

    Ο γείτονάς σου θα μελετά τις προφητείες του Παϊσιου

 6. Ο/Η Γρύσπος λέει:

  Οι νάνοι δούλοι του Εφραιμ

  Στις υπηρεσίες του Εφραίμ ο Κορυδαλλός

  Δημοσιευμένο στις 14 Φεβ 2012 | ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Συντάκτης: Αντιγόνη Μιχοπούλου

  Κατηγορούμενος για τρία κακουργήματα έχει βάλει μια φυλακή να κάνει υπερωρίες για να τον εξυπηρετεί.

  Ο λόγος για τον ηγούμενο Εφραίμ ο οποίος από την μια πλευρά δέχεται τις επισκέψεις δεκάδων πιστών και όχι συγγενών του (όπως ορίζει ο νόμος) κατά την διάρκεια του επίσημου επισκεπτηρίου του Κορυδαλλού και από την άλλη μετά το πέρας του επισκεπτηρίου δέχεται τις επισκέψεις μητροπολιτών, κληρικών και μοναχών της μονής Βατοπεδίου.

  Συγκεκριμένα καθημερινά αυξάνονται οι καταγγελίες και οι διαμαρτυρίες κρατούμενων του Κορυδαλλού καθώς στις φυλακές ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Οι φίλοι του ηγούμενου επισκέπτονται το ρασοφόρο κρατούμενο οποιαδήποτε ώρα και στιγμή .

  Με λίγα λόγια οι κρατούμενοι καταγγέλλουν ότι κατά την διάρκεια του επισκεπτηρίου και όχι μόνο, στις φυλακές παρελαύνουν φίλοι και ρασοφόροι που επισκέπτονται τον ηγούμενο χωρίς να τηρηθεί κανένας κανόνας και κυρίως το επίσημο ωράριο του επισκεπτηρίου.

  Επειδή ο Εφραίμ δεν έχει καθαιρεθεί από το Συνοδικό Δικαστήριο διατηρεί το δικαίωμα του να εξομολογεί τα «πνευματικά του παιδιά» αυτό όπως αποδεικνύεται λειτουργεί ως «μέσο» ώστε τον ηγούμενο Εφραίμ να μπορούν να το επισκέπτονται πιστοί και φίλοι με σκοπό να του εξομολογήσει.

  Άλλωστε αυτό αναφέρουν και ιστοσελίδες που ενημερώνουν τους πιστούς για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν με σκοπό να δουν από κοντά τον προφυλακισμένο Εφραίμ.

  Δείτε την πρόσκληση

  Όπως αναφέρουν οι κρατούμενοι αλλά και το θυρωρείο του Κορυδαλλού, το επισκεπτήριο είναι δύο φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Τετάρτη. Όπως αποδεικνύεται όμως στην περίπτωση του Εφραίμ το επισκεπτήριο ξεπερνά τους κανόνες και δίνει το δικαίωμα στους…φίλους του ρασοφόρου να τον βλέπουν οπότε θέλουν.

  Με λίγα λόγια την ώρα που ό Εφραιμ απολαμβάνει ειδικής μεταχείρισης οι υπόλοιποι κρατούμενοι δεν μπορούν να δεχθούν επισκέψεις πέρα από τους στενούς συγγενείς τους. Κρατούμενος αναφέρει στο http://www.koutipandoras.gr ότι «μου απαγορεύουν να δω την σύντροφο μου επειδή δεν είμαστε παντρεμένοι».

  Να σημειωθεί στις 10 Φεβρουαρίου την ημέρα του Αγίου Χαραλάμπους οι ιερείς –φίλοι του Εφραίμ αποφάσισαν να γυρίσουν το ημερολόγιο 13 μέρες πίσω (παλιό ημερολόγιο) και να γιορτάσουν στο εκκλησάκι του Κορυδαλλού την ονομαστική γιορτή του παλιο-ημερολογίτη ηγουμένου Εφραίμ.

  Η άδικη μεταχείριση των υπολοίπων κρατουμένων έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα καθώς οι αυστηροί σωφρονιστικοί κανόνες ισχύουν μόνο για τους υπόλοιπους και όχι για τον Εφραίμ.
  Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος ή άρθρο στον σωφρονιστικό κώδικα που να ορίζει ότι οι ιερείς έχουν διαφορετική μεταχείριση από τους υπόλοιπους κρατούμενους.
  Να υπενθυμίσουμε ότι ρασοφόροι κρατούμενοι έχουν φυλακιστεί στο παρελθόν αλλά δεν είχαν σε καμία περίπτωση όλες αυτές τις «παροχές».Τόσο ο Γιοσάκης του παραδικαστικού όσο και ο πρώην μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμον κρατήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού χωρίς όμως να μπορούν να τους επισκέπτονται ανά πάσα ώρα και στιγμή συγγενείς φίλοι και πιστοί.

  Διαβάστε τι αναφέρει ο Σωφρονιστικός Κώδικας στο άρθρο 3 περί «ισότητας στην μεταχείριση των κρατουμένων»

  Άρθρο 3
  Ισότητα στη μεταχείριση των κρατουμένων

  2. Ειδική μεταχείριση των κρατουμένων επιφυλάσσεται, όταν
  δικαιολογείται από τη νομική ή πραγματική κατάστασή τους, όπως υποδίκων
  και καταδίκων, εγγάμων και αγάμων, ανηλίκων και ενηλίκων, γυναικών και
  ανδρών, ατόμων με ειδικές ανάγκες ή για τις Θρησκευτικές ή άλλες
  πεποιθήσεις, εφόσον γίνεται υπέρ του κρατουμένου και προς εξυπηρέτηση
  των ειδικών αναγκών που απορρέουν από την κατάσταση στην οποία
  ευρίσκεται.

  Στο άρθρο 39 του Σωφρονιστικού Κώδικα αναφέρεται επίσης ότι «Οι προϋποθέσεις και η διαδικασία ασκήσεως των παραπάνω δικαιωμάτων καθορίζονται στον εσωτερικό κανονισμό του καταστήματος.»
  Άρθρο 39
  Άσκηση θρησκευτικών καθηκόντων

  1. Η θρησκευτική αγωγή είναι προαιρετική και περιλαμβάνει το δικαίωμα
  του κρατουμένου να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα και να
  επικοινωνεί με αναγνωρισμένο εκπρόσωπο του θρησκεύματος ή του δόγματός
  του. Οι προϋποθέσεις και η διαδικασία ασκήσεως των παραπάνω δικαιωμάτων
  καθορίζονται στον εσωτερικό κανονισμό του καταστήματος.

  Με λίγα λόγια ο σωφρονιστικός κώδικας λέει ξεκάθαρα περί ισότητας των έγκλειστων και όσον αφορά το δικαίωμα του κρατουμένου να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα και να επικοινωνεί με αναγνωρισμένο εκπρόσωπο του θρησκεύματος αναφέρεται ότι αυτό, ορίζεται από τον εσωτερικό κανονισμό του καταστήματος.

  Δηλαδή είναι στην διακριτική ευκαιρία του διοικητή του καταστήματος να ορίζει τον τρόπο και την συχνότητα της επικοινωνίας του κρατουμένου με τον αναγνωρισμένο εκπρόσωπο του θρησκεύματος του.

  Η δικηγόρος Τασία Χριστοδουλοπούλου σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «ούτε ένας ή πολύ περισσότερο χιλιάδες δεν μπορούν να επισκέπτονται κάποιον εάν δεν είναι συγγενείς πρώτου βαθμού, δεν έχουν κάποια ειδική σχέση και δεν έχει δώσει άδεια το υπουργείο Δικαιοσύνης. Άρα λοιπόν ζητάμε να μας πει το υπουργείο Δικαιοσύνης εάν έχουν άδεια όλοι αυτοί να επισκέπτονται τον ηγούμενο Εφραίμ. Προφανώς παραβιάζεται η ισότητα των κρατουμένων».

  Όπως αναφέρει το υπουργείο δικαιοσύνης στο http://www.koutipandoras.gr έχει συνεδριάσει το συμβούλιο των φυλακών για την «περίπτωση» Εφραίμ και έχει ληφθεί απόφαση σύμφωνα με την οποία για την εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος μπορούν από τις 17:30 και μετά (όπου ολοκληρώνεται το επίσημο επισκεπτήριο των φυλακισμένων) να επισκέπτονται τον Εφραίμ μητροπολίτες κληρικοί και μοναχοί της Μονής Βατοπεδίου.

  Όπως ενημερωθήκαμε από το υπουργείο μέχρι στιγμής εκτός ωραρίου του επισκεπτηρίου επισκέπτονται τον ηγούμενο τόσο ο μητροπολίτης Μεσόγειας και ο μητροπολίτης Γλυφάδας αλλά και πολλοί μοναχοί του Βατοπεδίου .

  Περιμένουμε την απάντηση από τον διευθυντή των φυλακών κ Ιωάννη Ανέστη.

  Το ερώτημα που θέτουμε προς το Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού είναι, πως επιτρέπει την ώρα που έχει ομολογήσει πως υπάρχουν ανυπέρβλητα προβλήματα στις φυλακές και γενικότερα στο σωφρονιστικό σύστημα να έχει μετατρέψει ένας κατηγορούμενος για τρία κακουργήματα τον χώρο της φυλακής σε πριβέ. και παράλληλα να ερμηνεύει τον σωφρονιστικό κώδικα προς οφελος του Εφραίμ, ο οποίος θεωρεί πως η φυλακή είναι παράρτημα του Βατοπεδίου.
  http://www.koutipandoras.gr/?p=15606

  • Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

   Μα, ο φυλακισμένος ηγούμενος των οφσόρ Εφραίμ είναι Ε ξ ο υ σ ί α!! Είναι δυνατόν να έχει την ίδια μεταχείριση με τους άλλους κρατουμένους;

   Η Ελληνική Πολιτεία κύπτει από ιδρύσεώς της δουλικά τον αυχένα στην σκιώδη, μαυροφόρα, αδίστακτη αφέντρα της, Εκκλησία ΑΕ, η οποία της ρίχνει ξεγυρισμένες άγιες σφαλιάρες, κουλαντρίζοντάς την όπως της αρέσει. Ουδεμία έκπληξη!

 7. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  eklag θελω να σε ρωτησω.
  Το μαυριστε τους ολους, η ολοι ειναι ιδιοι, δε νομιζεις οτι ειναι επικινδυνο;
  Μηπως αυτη η προσεγγιση παραπεμπει αλλου;
  Και γιατι στο κατω κατω αφου απετυχαν [για μενα πετυχαν το σκοπο τους ] οι τρεις, να τους μαυρισουμε ολους;

 8. Ο/Η Επίγονοι λέει:

  http://topontiki.gr/article/30278
  ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
  Η εκτροπή
  Του Δημήτρη Μυ

  Οι μεταρρυθμιστές – εκσυγχρονιστές άλλων εποχών φρόντιζαν, εκτός των άλλων, και για την σωτηρία της ψυχής των ιθαγενών: τους βάπτιζαν χριστιανούς για να τους εξασφαλίσουν το εισιτήριο στον Παράδεισο. Μετά τους λήστευαν και τους σκότωναν έχοντας ήσυχη τη συνείδησή τους. Οι σύγχρονοι προφέσορες των διαρθρωτικών αλλαγών δεν διαφέρουν και τόσο από τους Ισπανούς Κονκισταδόρες, οι οποίοι επωμίστηκαν το βάρος και την ευθύνη να διδάξουν δίκαιο και εμπορικά ήθη στους Ινδιάνους.

  Και οι σημερινοί εκσυγχρονιστές έχουν τον θεό τους (την αγορά). Ως φανατικοί θρησκευόμενοι προχωρούν σε βίαιους μαζικούς προσηλυτισμούς (ΜΜΕ) και διοικούν με σιδερένια πυγμή (διορίζοντας τραπεζίτες – πρωθυπουργούς). Η μέγιστη, ωστόσο, ομοιότητα του μεταρρυθμιστικού παρελθόντος με το εκσυγχρονισμένο παρόν δεν είναι οι κανόνες, αλλά η ερμηνεία τους.

  ● Στο παρελθόν ο φόνος ενός Ινδιάνου ήταν τελικά για το καλό του, αφού είχε εξασφαλισμένη θέση, ως βαπτισμένος, στον Παράδεισο.

  ● Σήμερα οι δημοκρατικές διαδικασίες εξελίσσονται αν – και μόνο αν – διασφαλίζεται το μεταρρυθμιστικό πεπρωμένο της κοινωνίας. Σε διαφορετική περίπτωση οι διαδικασίες αναστέλλονται μέχρι να ωριμάσει η μάζα, μπας και καταλάβει το συμφέρον της και ψηφίσει, όταν πρέπει, αυτούς που πρέπει.

  ● Στο παρελθόν ο εκσυγχρονισμός των Μάο – Μάο επέτρεπε, αν δεν επέβαλλε, και κάποια «αραίωση» του πληθυσμού.

  ● Οι σημερινοί νεοφιλελεύθεροι μεταρρυθμιστές δεν σκοτώνουν – η αλήθεια να λέγεται – με τα ίδια τους τα χέρια. Γι’ αυτήν τη δουλειά έχουν λογιστές, δικηγόρους και στατιστικές.

  Με τη βοήθεια των αριθμών οι άνθρωποι φαίνονται κουκίδες που σβήνουν στους πίνακες και τα διαγράμματα. Όπως οι 19.000.000 πεινασμένοι που αναγνωρίζει η Κομισιόν ότι υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και οι πάνω από 40.000.000 φτωχοί που κινδυνεύουν να βρεθούν σύντομα στην ίδια κατάσταση.

  Ή οι άστεγοι, για τους οποίους η Κομισιόν παραδέχεται ότι δεν έχει αναλάβει καμία δράση επειδή δεν έχει καταλήξει ακόμη στον ορισμό του άστεγου. Έτσι ενθαρρύνει τη δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για να τους βοηθήσουν. Προφανώς οι ΜΚΟ είναι πιο γρήγορες στον ορισμό της έννοιας του άστεγου και άρα μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο από τη συντεταγμένη Ευρώπη.

  Αυτή η Ευρώπη μπορεί στις μέρες μας να επιβάλλει τα αγριότερα μέτρα που γνώρισαν εδώ και πολλές δεκαετίες οι λαοί της, αλλά θεωρεί ότι η αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της αγριότητας είναι ευθύνη των κρατών που τα υφίστανται.

  Τα κράτη με τη σειρά τους μπορούν να κάνουν ελάχιστα, αφού οι αποφάσεις της συντεταγμένης Ευρώπης, στο πλαίσιο των εκ Θεού και συνθηκών καθορισμένων ορίων ελλείμματος και χρέους, απαγορεύουν τις δαπάνες για κοινωνική πολιτική.

  Έτσι μένει η χριστιανικού τύπου φιλανθρωπία να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική καταστροφή. Όπως στα συσσίτια της Αθήνας.

  Το αίμα δεν αποτυπώνεται στην καμπύλη. Ούτε η ανεργία, ούτε η απελπισία, ούτε ο φόβος, ούτε η απογοήτευση, ούτε η οργή.

  Οι τραπεζίτες – πρωθυπουργοί και οι πολιτικές και άλλες «φιλιππινέζες», που πρόθυμα τους υπηρετούν, δεν μετρούν ανθρώπους. Μόνο αριθμούς. Τους ανθρώπους έχουν συνηθίσει να τους χειρίζονται: με ελεημοσύνες, με παραμύθι, με τον φόβο και την απειλή. Αν μάλιστα η απελπισία των ιθαγενών χτυπήσει κόκκινο, υπάρχουν τα παραμύθια: κυβερνήσεις συνεργασίας, εθνικής σωτηρίας, ειδικού σκοπού, τεχνοκρατών…

  Τελευταίο καταφύγιο της εκσυγχρονιστικής δημοκρατίας, όταν η απελπισία των ιθαγενών γίνει οργή, είναι η έκτακτη ανάγκη: δεν χάθηκε δα κι ο κόσμος αν κάποιες διατάξεις του συντάγματος μπουν για λίγο στον πάγο. Άλλωστε το ζήτημα δεν είναι οι κανόνες, αλλά η ερμηνεία τους. Με άλλα λόγια: Ποιος γνωρίζει καλύτερα πότε θα έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν την ελεύθερη βούλησή τους οι ιθαγενείς;

  Προφανώς, οι… πιστωτές τους.

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://ekprosoposeleftherotypias.blogspot.com/

  Blog Εκπροσώπου Συντακτών της «Ελευθεροτυπίας»
  Το blog του εκπροσώπου των συντακτών της Ελευθεροτυπίας, της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας και του enet.gr, Πάνου Σώκου.

  Kυκλοφορεί σήμερα Τετάρτη το φύλλο των απεργών επί 56 μέρες και απλήρωτων για επτά μήνες, εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας (Χ.Κ. Τεγόπουλος και Φωτοεκδοτική).

  Αναζητήστε το, διαβάστε το, διαδώστε το!

 10. Ο/Η κουκαρατσας λέει:

  «υπαίτιοι οι δικοί μας πολιτικοί»…. και ποιός τους επέλεξε ; μόνοι τους μπήκαν στο κοινοβούλιο ;

  «ΚΩΘΩΝΙΑ» ; αυτοί που σε κοροιδεύουν και περνάνε ζάχαρη ; εγώ μάλλον έξυπνους, θα τους χαρακτήριζα….

  «Το θέμα είναι τι άλλο να ψηφίσουμε» – σοβαρά δεν έχετε κάποιον να σας εκφράζει/καλύπτει απ’τα 30-35 κόμματα/κινήματα (γουατεβερ!) που ‘κατεβαίνουν’ στις εκλογές ; ε, τότε φτιάξτε εσείς ένα ! ακούγεται δύσκολο ε ;

  θέλει αρετή και τόλμη…

 11. Ο/Η Στη χώρα των νάνων λέει:

  12-02-2012 ERMOY 44 ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΛΤΑ ΣΕ ΗΛΙΚΩΜΕΝΟ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟ

  Μεταφορτώθηκε από το χρήστη nikpangr την 13 Φεβ 2012

  Ο ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ, ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΛΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΠΛΗΘΟΣ (ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΠΛΗΘΟΣ!!!ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΘΕΛΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΡΜΟΥ?ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΠΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ??)ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΡΙΞΑΝ ΜΕ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΤΥΠΑΓΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΓΚΛΟΜΠ.ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 166 ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1/2 ΩΡΑ.Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ..ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ…

 12. Ο/Η ER. mp. λέει:

  Δεν χτυπούν κανένα προνόμιο, χτυπάνε τον εύκολο στόχο, τους μισθωτούς

 13. Ο/Η eklag λέει:

  Θεόφιλε,
  επικίνδυνο είναι μόνο για το άθλιο κοινοβούλιό μας.
  Για μένα απέτυχαν και οι άλλοι στο δικό τους ρόλο.
  Διάβασε σχόλια κι αυτών που τους στηρίζουν
  αλλά τολμούν,χωρίς παρωπίδες,όταν η αθλιότητα περισσεύει
  -βλέπε και πρόσφατη καμμένη επικαιρότητα-
  να την επισημάνουν και να την στιγματίσουν.
  Δικαίωμά σου να αναζητάς ακόμη σωτηρίες μέσα σ’αυτού του είδους
  κοινοβουλευτισμό,δικαίωμα και όσων αντιλαμβάνονται τη χρεοκοπία του,
  να θέλουν πια να απαλλαγούν απ’αυτόν.
  Αν υπαινίσσεσαι τα τανκς,δεν θα τα φέρει η απουσία του συγκεκριμένου
  κοινοβουλευτισμού αλλά η παραμονή του στην εξουσία…
  Φιλικά πάντα!

  Προς Εκτιμητή Παραγωγικότητας γαλλικής αγελάδας,

  η στατιστική σας δεν καθησυχάζει τις οικογένειες των ανθρώπων,
  που έχουν παιδάκια να τα’ί’σουν.
  Φυσικά αυτό δεν γίνεται με διαλογισμούς πολυτελείας
  επί αιρέσεων ή πολιτικών ή άλλων θεμάτων και η αναφορά
  σε αστέγους επιτείνει μάλλον την αγωνία τους…
  Είναι κάπως πεζός για το διαμέτρημά σας ίσως ο προβληματισμός αυτός,
  για πολλούς-και προσεχώς περισσότερους όμως-η αδήριτη ανάγκη είναι εδώ
  και οι γαλλικές αγελάδες κάπως μακριά ώστε να έχουν πρόσβαση…

  • Ο/Η chretienorthodox λέει:

   Κυριε Ροΐδη

   Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε μια δευτερη – και τελευταια – απαντηση στη-ο κυρια-ο eklag.
   Για να ερθη ενας Ελληνας στη Γαλλια δεν χρειαζεται διαβατηριο λογω της συνθηκης Σενγκεν. Προσωπικα ζω στη Γαλλια με μια φωτοτυπια Δ.Α.Τ.

   Με εκτιμηση και φιλία
   Γεωργιος Θεοδοσιου

  • Ο/Η gryphon λέει:

   Ki ομως θα μπορουσαν να εχουν αξια και για μας εδω τα οσα η πειρα διδαξε τον κ.Θεοδοσιου για τις συμπαθεις αγελαδες τής Γαλλιας.
   Ειναι κατι αναλογο του γνωστου ρητου αντι να δωσεις σε ενα πεινασμενο ενα ψαρι ειναι πιο χρησιμο να του μαθεις να ψαρευει.Κατι τετοιο τελος παντων.
   Ετσι κι εδω αντι να διοριζουν τα εγκληματικα κομματα εξουσιας τοσα χρονια εκατονταδες αχρηστους οδοκαθαριστες π.χ που κολοβαρανε ας καταφερουν τουλαχιστον να εχουμε κι εμεις τις δικες μας αγελαδες και τοτε σιγουρα δεν θα πεινασουμε ουτε θα χρειαζεται να τρεχουμε πανικοβλητοι στα σουπερ μαρκετ για ξηρα τροφη.Γιατι σημερα που μιλαμε ουτε το 50% ημερησιων αναγκων μας σε γαλα και μοσχαρισιο κρεας δεν καλυπτουμε.

 14. Ο/Η Τα εξώγαμα της Βαϊμάρης λέει:


  Μιχαλολιάκος: «Εθνικοί αγωνιστές οι Ταγματασφαλίτες»!

  Μεταφορτώθηκε από το χρήστη HellasOrthodoxia την 14 Φεβ 2012

  Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως οι Ταγματασφαλίτες ήταν εθνικοί αγωνιστές που έσωσαν την χώρα από τον κομμουνισμό και όχι προδότες και συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών!

  Μάλιστα, στις έντονες αντιδράσεις του παρουσιαστή Σ. Χίου λέει «μην περιμένετε να απολογηθώ» και αναφέρεται στα εγκλήματα όχι μόνο των Γερμανών, αλλά και των Άγγλων εναντίον Ελλήνων!

  Εμείς, αναρωτιόμαστε : Τι είδους «εθνικός αγωνιστής» είναι κάποιος που ορκιζόταν στο όνομα του Χίτλερ, δηλαδή του κατακτητή της Ελλάδας;

  Ακόμα κι αν τα συγκεκριμένα Τάγματα όντως δημιουργήθηκαν ως «αντίβαρο» στον ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, που θα επιχειρούσε σίγουρα την κατάληψη της εξουσίας με τα όπλα μόλις οι εισβολείς έφευγαν, ρωτάμε τον κ. Μιχαλολιάκο:

  Δεν συνιστά προδοσία η οποιαδήποτε συνεργασία Ελλήνων με τον οποιοδήποτε κατακτητή; Πώς γίνεται, εκείνοι που συνεργάστηκαν ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ των Γερμανών – που παραδέχεστε λέγοντας πως όποιος διαφωνεί είναι εκτός πραγματικότητας – να θεωρείται…εθνικός αγωνιστής;;

  Επειδή διάφοροι παραμονεύουν να μας κολλήσουν την ταμπέλα του κομμουνιστή, πληροφορούμε πως σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε «άγιους» τους ΕΛΑΣίτες, ούτε βέβαια ξεχνάμε τις φρικιαστικές σφαγές εκείνων εναντίον των Ελλήνων (π.χ. στον Μελιγαλά και αλλού).

  Τους θεωρούμε προδότες, διότι όποιον αγώνα έκαναν εναντίον των κατακτητών, των αμαύρωσαν μετά εξυπηρετώντας την ιδεολογία τους και όχι το καλό της Ελλάδας!

  Με αυτή τη λογική, τι θα πρέπει να πούμε για τους Ταγματασφαλίτες που δημιουργήθηκαν από την αστική τάξη (Ράλλης, Πάγκαλος, Λογοθετόπουλος, Τσολάκογλου κλπ) που ΗΔΗ είχε προδώσει τη χώρα με την συνθηκολόγησή της στους Γερμανούς;

  Επομένως, ο χαρακτηρισμός «εθνικοί αγωνιστές», είναι εκτός από ανιστόρητος και προκλητικός!

  Υ.Γ. Επειδή (ξαναλέμε) οι…ταμπέλες παραμονεύουν, υπενθυμίζουμε πως ο Εθνικόφρων αγωνιστής Ναπολέων Ζέρβας ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ τα Τάγματα Ασφαλείας με απόφαση του ΕΔΕΣ Αθήνας, στα τέλη του 1943 – αρχές ’44. Αυτό, λέει πολλά!

 15. Ο/Η eklag λέει:

  κουκαρατσας,
  εσάς μπορεί ιδιαιτέρως να σας συμβουλεύονται οι »εκλεγμένοι»
  για τη λήψη σοβαρών αποφάσεων.
  Εμένα και άλλους πολλούς ποτέ δεν με ρώτησαν,
  Σταματείστε λοιπόν την πλάκα με τη νομιμότητα των όποιων εκλεγμένων
  από το Λαό…
  Ανοίξτε δε λίγο τους ορίζοντές σας:
  γιατί πρέπει-ειδικά στη φάση αυτή-να ψηφίσω κάποιο κόμμα,
  ακόμα κι αν πρόκειται για το δικό μου/σου/του κ.τλ.
  θέλει αρετή και τόλμη η Σοβαρότητα.

 16. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  eklag
  Σε πολυ λιγα διαφωνω μαζι σου.
  Βεβαιως οπως γραφεις , επικινδυνη αποδειχτηκε η σημερινη πλειοψηφια της βουλης, ομως νομιζω το ιδιο επικινδυνο ειναι οταν λεμε , ειναι ολοι ιδιοι.
  Αφου δεν υπαρχουν ουτε δυο ανθρωποι σε ολο τον πλανητη να ειναι ιδιοι σαν δυο σταγονες νερου[ουτε οι σταγονες ειναι ιδιες],ετσι νομιζω δεν πρεπει να λεμε , ειναι ολοι ιδιοι.
  Δεν περιμενω λυσεις απο αυτου του ειδους τον κοινοβουλευτισμο, για αυτο θελω και θα προσπαθω να αλλαξει, χωρις να λεω να καει να καει…..
  Φυσικα οπως λες, εχουν δικαιωμα οσοι θελουν να ελπιζουν.
  Η αριστερα πιστευω εχει αλλες προθεσεις, αρα για μενα δεν ειναι ολοι ιδιοι.
  Να παραδεχτω οπως και αλλοι, οτι η αριστερα εκανε και κανει λαθη, εχει αγκυλωσεις,δεν καταφερε να βρει βηματισμο μεχρι στιγμης, επιδη ομως πιστευω οτι την αριστερα την συνθετουν ,στην πλειοψηφια , ανθρωποι με διαφορετικη ψυχικη και πνευματικη συγκροτηση,για αυτο λεω αν βγει κατι καλο απο την αριστερα θα προκυψει.
  Για αυτο δεν κανω οπως αλλοι τα λαθη της παντιερα μου,
  Για αυτο δεν λεω απετυχε.
  Οσο για την καμενη επικαιροτητα οπως λες, μα μονο η αριστερα εβαλε το θεμα στη σωστη του διασταση , και εγκαλεσε τους πραγματικους αιτιους.
  Φιλικωτατα.

 17. Ο/Η Ανεβλαβής λέει:

  Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ένοιωσε τους τριγμούς από τις φωνές εναντίων της παντοκράτειρας του Δ’ Ραιχ, για την καταστροφική πολιτική που επιβάλλει στην Ελλάδα και δήλωσε ότι η Γερμανία αντιτίθεται σε οποιαδήποτε ανάλυση της τρόικας η οποία θα δώσει στην Ελλάδα περισσότερα κονδύλια.

 18. Ο/Η ο θειος λέει:

  Ακριβως τα ιδια (και αλλα πολλα ακομη) καποιοι τα λεγανε εδω πολυ πιο πριν.

  http://papoylis.wordpress.com/2011/06/14/conspiracy-by-propapous/

 19. Ο/Η Simeon_Halvatzoglou λέει:

  Το νανο-πολιτικοί είναι άκομψο. Προσβάλλουμε τους καλούς νάνους.

  Προτείνω το «σκατένιοι» ή «τιποτάνθρωποι».

 20. Ο/Η Psycho λέει:

  nationalpride.gr

  Και άλλη προφητεία της Κωνσταντινούπολης για τον… Βασιλιά-Λυτρωτή που Έρχεται!!!

  Ο Ηγήτορας που θα σώσει τη Ρωμηοσύνη και θα δοξάσει τον Ελληνισμό!
  Πώς τα ερμήνευσε αυτά ένας… παράξενος κοσμοκαλόγερος της Πόλης!
  «Βόηθα, Θεέ και Παναγιά μου, να έχουν κουράγιο όσοι ζήσουν εκείνες τις φοβερές ώρες»!!!
  Αρκετές συζητήσεις προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν στο προσκήνιο και – κυρίως – στο παρασκήνιο πολλά από τα τόσο προωθημένα θέματα, τα οποία βγάλαμε στη δημοσιότητα τους τελευταίους μήνες από την «Ε.Ω.».
  Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτήθηκαν γιατί άραγε αυτό γίνεται τη δεδομένη χρονική στιγμή και γιατί π.χ. αυτό δεν το είχαμε κάνει λίγο παλαιότερα;
  Η απάντησή μας είναι άμεση: δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι επιλέξαμε να εμφανιστούμε μ’ αυτόν τον Λόγο τη συγκεκριμένη ακριβώς χρονική συγκυρία, αφενός διότι ΤΩΡΑ έχουν πια ωριμάσει οι συνθήκες για να γίνει αυτός αποδεκτός και κατανοητός και αφετέρου διότι φέτος (δηλ. το 2012) θα αποδειχθεί Η ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΗ χρονιά στην ιστορία του ελληνικού έθνους!!!

  Συνεπώς, δεν θα μπορούσαμε να δημοσιεύσουμε τις άκρως συγκλονιστικές αυτές πληροφορίες πριν από καιρό (διότι κανένας δεν θα μπορούσε τότε να τις κατανοήσει, εφόσον η χώρα μας ζούσε ακόμα σε καθεστώς τεχνητής ευδαιμονίας και ο λαός δεν είχε αφυπνισθεί), ενώ αντιθέτως σήμερα, και όσο πλησιάζει η Μεγάλη Στιγμή, όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν – ή έστω διαισθάνονται – το απίστευτο γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζεται σε πλανητικό επίπεδο!!! Και το οποίο παιχνίδι ως επίκεντρο έχει… την Ελλάδα!…

  Σχετικά πρόσφατα λοιπόν κάναμε αναφορά – δημιουργώντας γενική έκπληξη – σε μια ξεχασμένη προφητεία, προερχόμενη από την ιστορική πρωτεύουσα του ελληνισμού, την Κωνσταντινούπολη (τη σημερινή τουρκική «Ιστανμπούλ» των 20 εκατομμυρίων κατοίκων): την προφητεία της Παναγίας των Βλαχερνών, η οποία έκανε λόγο για φοβερά και τρομερά μελλοντικά συμβάντα, με άξονα τη θρυλική μορφή του Ηγήτορα του ελληνικού μέλλοντος, ο οποίος – κατά την παράδοση του λαού μας – θα λυτρώσει την Ελλάδα από τα δεινά που της επιφυλάσσουν οι ξένοι εχθροί και οι ντόπιοι πολιτικάντηδες και κατόπιν θα την οδηγήσει και πάλι προς την παγκόσμια δόξα! Θα βοηθήσει δηλ. τον λαό μας να αποβάλλει τον γραικυλισμό των προδοτών της Μεταπολίτευσης και να γίνει ξανά πανελληνισμός πλανητικών διαστάσεων!…

  Για σήμερα αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε μερικά ακόμα από τα στοιχεία αυτά, τα οποία σχετίζονται με τις παλιές προφητείες του έθνους μας (οι οποίες και, κατά τρόπο εκπληκτικό, όλες επαληθεύονται!).

  Τονίζουμε δε ότι η έρευνά μας αυτή – όπως εξάλλου και όλες – εκτός από έρευνα στις βιβλιοθήκες και στα αρχεία είναι, πάνω απ’ όλα, επιτόπια έρευνα.
  Πήγαμε δηλ. εμείς οι ίδιοι στην τουρκική αυτή μεγαλούπολη και αναλύσαμε διεξοδικά πολλά από αυτά που αφορούν την ελληνική και χριστιανική μας παράδοση (ανάμεικτα πολλές φορές με ντόπιους μύθους και θρύλους του τουρκικού λαού) και βγάλαμε πολλά και σαφή συμπεράσματα.
  Και το κεντρικό μας συμπέρασμα φυσικά μας λέει – και ο υπογράφων αυτό το κείμενο είναι 100% σίγουρος γι’ αυτό! – ότι πολύ σύντομα θα ζήσουμε μοναδικές πραγματικά στιγμές και ριζικές ανατροπές, ως συνέπεια κοσμοϊστορικών γεγονότων στην ευρύτερη περιοχή!

  Να λοιπόν τι έπεσε ακόμα στ’ αυτιά μας από τις τοπικές παραδόσεις της Πόλης.

  Ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει και ζει μέσα στην πολιτεία αυτή που την έχουν χαρακτηρίσει (και είναι!) «ομφαλό της Γης» κάποιος κοσμοκαλόγερος, με τουρκική βεβαίως υπηκοότητα, γύρω από το πρόσωπο του οποίου υφίσταται έντονο ενδιαφέρον:
  όχι μόνο από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, τη ΜΙΤ, αλλά και από άλλες, ξένες, μυστικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων της αμερικανικής, της ρωσικής κτλ.!
  Και γιατί αυτό το ενδιαφέρον;
  Διότι θεωρείται από πολλούς ως ο άνθρωπος-κλειδί, ο οποίος «είναι κάτοχος και μπορεί και ερμηνεύει τις πλέον δυσερμήνευτες προφητικές παραδόσεις»! Άρα, θα λέγαμε εμείς, ένας ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΟΣ άνθρωπος, για τον οποίο το μόνο που μπορούμε να πούμε σήμερα είναι ότι είναι μιας μέσης (και πάνω) σχετικά ηλικίας, με άσπρα γένια και μαλλιά και κινείται στο κέντρο και πέριξ του κέντρου της Κωνσταντινούπολης…

  Θρυλείται λοιπόν ότι αυτός ο κοσμοκαλόγερος (κρυπτοχριστιανός ή μέλος του τάγματος των Δερβίσηδων;) όχι μόνο ξέρει πάρα πολλά, αλλά επιπροσθέτως διακινεί και μία άκρως ενδιαφέρουσα εξήγηση για τα περί του «μελλοντικού βασιλιά», ο οποίος «θα ενώσει ξανά τις δύο όχθες του Αιγαίου», δημιουργώντας «μια αυτοκρατορία συμπαντικού βεληνεκούς», με ταυτόχρονη αναγέννηση της Ελλάδας από την τέφρα στην οποία την έριξαν οι άθλιοι και προδότες πολιτικάντηδες της Μεταπολίτευσης!

  Επίσης, αυτός ο κοσμοκαλόγερος λέγεται ότι «συσπείρωσε γύρω του κύκλους νεαρών Τούρκων», στους οποίους και «διδάσκει πάρα πολύ προωθημένες πληροφορίες, βασισμένες πάνω σε αρχέγονες γνώσεις»!…

  Τι άραγε σημαίνουν όλα αυτά;

  Ας δούμε εδώ εν συντομία (τόσα μπορούμε για τώρα!) μερικά ενδιαφέροντα σίγουρα στοιχεία. Πρώτα απ’ όλα την ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ φράση που ακούστηκε ότι: «Το 2012 θα είναι το έτος έναρξης της αναγέννησης της Ελλάδας»!!! Και ότι «αν δεν ξεσηκωθούν οι Έλληνες πάνδημα ΕΝΤΟΣ του έτους κατά των Γραικύλων προδοτών, τότε θα σημάνει… το ΤΕΛΟΣ του ελληνισμού»!…
  Και αυτό, μετά από χιλιετίες ολόκληρες ύπαρξης του ελληνικού έθνους και του ελληνικού πολιτισμού… Άρα, ισχύει πλήρως για φέτος το σύνθημα του αναγεννώμενου ελληνισμού, που ψιθυρίζουν τώρα ΟΛΕΣ οι ελληνικές καρδιές ΚΑΙ στις δύο όχθες του Αιγαίου: «Έγερση και Εξέγερση»!

  Αλλά και ένα άλλο παράξενο στοιχείο εντείνει την ανησυχία των παρασκηνιακών εκείνων κύκλων, που αναλύουν κάθε απόκρυφη παράδοση. Πρόκειται για τη φράση κάποιου παλιού σοφού της Πόλης (Ρωμηού άραγε;), ο οποίος γνώριζε τον κοσμοκαλόγερο για τον οποίο κάνουμε λόγο πιο πάνω και κάποτε – μετά από έντονη συζήτηση μαζί του – εκστόμισε τη φοβερή φράση για τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ημέρες: «Βόηθα, Θεέ και Παναγιά μου, να έχουν κουράγιο όσοι ζήσουν εκείνες τις φοβερές ώρες»!!!

  Τι έρχεται λοιπόν;
  Τι επιφυλάσσει για τον ελληνισμό και τον λαό μας αυτό το τόσο μυστηριώδες και δραματικό έτος, το 2012;…

  Όλοι λοιπόν στο πλανητικό παρασκήνιο (εκεί κάτω, στα αόρατα γρανάζια των μηχανισμών που κινούν τις τύχες του κόσμου) αναμένουν το «Ελληνικό Αναπάντεχο».

  Τον αστάθμητο δηλ. παράγοντα, ο οποίος θα αλλάξει αμέσως ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
  Άλλωστε από τις πληροφορίες που έχουμε αυτή την ώρα από το πολιτικό παρασκήνιο της χώρας μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι Γραικύλοι πολιτικάντηδες… τρέμουν κυριολεκτικά για την τύχη τους, έπειτα από το άθλιο ξεπούλημα που έκαναν εναντίον του έθνους και του λαού μας!
  «Ψάχνουν» δε οι ανόητοι να «βρουν» ποιος είναι Εκείνος που Πρέπει, αφού – μέχρι εκεί φτάνει το μικρό τους μυαλό… – φοβούνται, λέει, ότι μετά τα «κηδειόχαρτα» της πατρίδας μας που υπογράφουν χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή, θα χρειαστεί να επιστρατεύσουν ελικόπτερα για να διαφύγουν από τη λαϊκή οργή!
  Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι οι εξελίξεις θα τους αιφνιδιάσουν και ότι τα αφεντικά τους ΗΔΗ τους έχουν εγκαταλείψει, εφόσον τους θεωρούν πια εντελώς ξωφλημένους και απαξιωμένους κοινωνικά!…
  Άρα, αυτές ακριβώς οι μεγάλες πλανητικές δυνάμεις ΔΕΝ ποντάρουν πια στους σκάρτους της Μεταπολίτευσης, αλλά… στις νέες δυνάμεις του ελληνισμού που τώρα αναδύονται!

  Τέλος, αξίζει εδώ να αναφερθούμε και στη θέση που προωθούν κάποιοι [έγραψε σχετικά η Ομάδα Ελληνικής Αποκαταστάσεως] περί επικείμενης εμφάνισης – δήθεν ως «Βασιλιάς Ιωάννης» ή ως αναγεννώμενος Κωνσταντίνος Παλαιολόγος – ενός εντελώς κάλπικου σωτήρα, του λεγόμενου Ψευδο-Δραγάζη, τον οποίο διάφοροι εκκλησιαστικοί κύκλοι αποκαλούν ήδη «όργανο του Σατανά», ενώ αυτός μετέχει σε διάφορες Στοές, προετοιμαζόμενος προφανώς για… κάποιον σημαντικό ρόλο!…

  Αυτός ο «Ψευδο-Παλαιολόγος» (για τον οποίο θα κάνουμε σίγουρα αναφορά σύντομα…) υποτίθεται ότι θα επιστρατευτεί και θα προωθηθεί την κατάλληλη στιγμή από τους σκοτεινούς κύκλους ακριβώς για να μπερδέψει τους Έλληνες και να συσκοτίσει πλήρως τα πράγματα!

  Το βέβαιο είναι ότι έχουμε στα χέρια μας πολλά στοιχεία!

  Και ότι έρχονται μέρες απίστευτα δυναμικές και δύσκολες…
  Στο τέλος όμως των οποίων διακρίνεται ο θρίαμβος του Δικαίου!…
  Αλλά δεν μπορούμε για σήμερα να πούμε περισσότερα…
  Τουλάχιστον όχι ακόμα!…
  Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης

  • Ο/Η Po λέει:

   Ο Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης πότε δραπέτευσε από το Δαφνί;
   (εκτός κι αν τον αμολύσανε λόγω περικοπών)

 21. Ο/Η Του κώλου λέει:

  http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_5565.html

  Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012
  Δ. Καζάκης: «Η Αστυνομία να συλλάβει τον πρωθυπουργό»!
  Συνέντευξη στον Γιώργο Ε. Χριστοφορίδη

  «Η Αστυνομία να συλλάβει τον δοτό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τύποις. Οι Ενοπλες Δυνάμεις να τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, παραμένοντας στα στρατόπεδα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι να αναλάβουν τη……..
  διοίκηση της χώρας, στους χώρους εργασίας τους».

  Ο Δημήτρης Καζάκης έχει πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα, μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου. Και το καταθέτει μέσω του newsbomb.gr, λίγες μόνο ώρες μετά την ψηφοφορία στη Βουλή. Ο πρωταρχικός στόχος του γνωστού αναλυτή, που έχει τεράστια απήχηση και ρεύμα στη μετά-ΔΝΤ Ελλάδα, είναι ένας και μοναδικός: πώς θα αποφευχθεί το αιματοκύλισμα της χώρας.

 22. Ο/Η eklag λέει:

  Είναι καλό,αν αληθεύει!
  Ο Παπούλιας παραιτείται του μισθού του!
  (όχι της θέσης…ακόμη…)
  Άργησες Κάρολε κι ένας Ηπειρώτης δεν αργεί τόσο!
  Για την ακρίβεια ένας Ηπειρώτης δεν αργεί καθόλου!
  Τα στερνά τιμούν τα πρώτα,
  αν και τα πρώτα και τα στερνά είναι τιμημένα…
  Τα υπόλοιπα ΚΩΘΩΝΙΑ εξακολουθούν να σφυρίζουν κλέφτικα!
  επιτρέπουν στους εαυτούς τους κάθε λα’ι’κισμό,
  εκτός από τη στέρηση του μισθού τους βλέπετε!
  ξέρετε…αυτόν για τις…θαυμάσιες υπηρεσίες τους…
  Ώρα να ξυπνάμε ορέεεε!

 23. Ο/Η Ανεβλαβής λέει:

  Το ΣΥΡΙΖΑ ο Κουβέλης και το ΚΚΕ, όχι μόνον δεν αποχώρησε από το κοινοβούλιο νομιμοποιώντας την συνταγματική εκτροπή που υλοποιούν οι δυνάμεις του δικομματισμού, αλλά τρέμει την λαϊκή οργή και αγανάκτηση που ξεχείλισε χθες στους δρόμους της Αθήνας. Η αδυναμία της να χειραγωγήσει την εξεγερσιακή διάθεση των λαϊκών στρωμάτων γίνεται φόβος μπροστά σε πιθανή μείωση των δημοσκοπικών της ποσοστών και στο ενδεχόμενο μήπως και δεν κατορθώσει να την μετατρέψει σε ψηφαλάκια στις επόμενες εκλογές.

 24. Ο/Η eklag λέει:

  Ρο,
  έχω τη βεβαιότητα ότι μπορείτε να ασκήσετε την όποια κριτική,
  χωρίς να προσβάλλετε τους ψυχικά ασθενείς του Δαφνίου ή ανάλογων χώρων.
  Στην τελική αυτοί δεν επέλεξαν την ασθένειά τους,
  σε αντίθεση με πολλούς άλλους…
  με ολόκληρες χώρες ίσως…
  Ευχαριστώ!

  ps
  Επίσης θα μας ενδιέφερε το σχόλιό σας
  -αν ποτέ το κάνετε-
  για τους μισθούς που εξακολουθούν να παίρνουν ανερυθρίαστα!
  οι Βολευτές τέτοιες ώρες.
  Και της Αριστεράς το σχόλιο με περισσή αγωνία!
  Από τους συνειδητούς δε πολίτες,
  πώς οραματίζονται τον πολιτικό του αύριο:
  να διάγει βίο παράλληλου σύμπαντος σε σχέση με το δικό τους;
  ή να αμείβεται το ίδιο μ’αυτούς;
  και μόνο στην περίπτωση που δεν διαθέτει άλλους πόρους;
  αυτά είναι ζητήματα ουσίας όσον αφορά τις αλλαγές που επιθυμούμε
  οι σοβαρά κι ανιδιοτελώς ενδιαφερόμενοι βεβαίως…
  Αν αιωνίως τα περνάμε »στο ντούκου»,
  αιωνίως θα κορο’ι’δεύουμε εαυτούς…

 25. Ο/Η κουκαρατσας λέει:

  eklag,

  προς τι η ειρωνία ; σας πρόσβαλα κάπως… ; τι να πω…

  ενηκεης, εκτιμώ να μου εξηγήσετε αν θέλετε, πώς θα αλλάξουν τα πράγματα με το να τους μαυρίσουμε όλους ή/και απέχοντας απ’τις εκλογές – που απ’όσα καταλαβαίνω, είναι οι δικές σας προτάσεις.

 26. Ο/Η eklag λέει:

  Η γνωστή ΜOUGAFON μέχρι στιγμής…
  Ή κάποιοι φόρεσαν το διακριτικό φουστανάκι:
  »μην κοιτάς-τώρα κάνω την πάπια»
  ή το ακόμα διακριτικότερο:
  »καλά τραγούδα εσύ-μετά ρούφα κι 1 αβγό».
  Η πλειονότητα,ελπίζουμε κι ευχόμαστε,
  να αναλογιστεί όχι απλώς πάνω σε ένα ζήτημα »Ηθικής»,
  αλλά σε ένα ζήτημα Ορθού Λόγου:
  πώς κάποιος θα υπερασπιστεί τα-καλώς εννοούμενα-συμφέροντά της,
  παιδεία,υγεία κ.τλ.,
  όταν δεν χρειάζεται και ο ίδιος να αγωνίζεται πραγματικά γι’ αυτά,
  καθώς τα έχει εξασφαλισμένα με τρυφηλές πολιτικές θητείες,
  γεγονός που θέτει ούτως ή άλλως και το θέμα ορισμένου χρόνου θητείας,
  καθώς η μακρόχρονη εξουσία αποδεδειγμένα διαφθείρει…
  πώς άνθρωποι που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους,
  με το προ’ι’όν της εργασίας τους,θα συμμεριστούν τις ανάγκες των πολιτών,
  όντας βολεμένοι στην κοινοβουλευτική αργομισθία;
  όταν βαριούνται να παραστούν και στις συνεδριάσεις
  (παίρνουν δε επίδομα και γι’αυτό…)
  και την ώρα που η χώρα καιγόταν έβλεπαν μπάλα στο κοινοβούλιο;
  δεν είναι και αυτό δικτατορία;
  πολλοί αντελήφθησαν πια πως είναι…
  κωφεύουν-φυσικά-οι συνδικάλες εκπρόσωποι
  κι η απουσία αντίλογου και πάνω σ’αυτό,
  μας δίνει κάθε δικαίωμα να τους τσουβαλιάσουμε αργά ή γρήγορα
  στο ίδιο σακί-και μην διαμαρτύρονται κάποιοι μετά-
  με την ετικέτα »ακατάλληλο και για ανακύκλωση» και την ένδειξη:
  Προς Χωματερή και Γρήγορα γιατί Βρόμισε…

  ps
  Το δημόσιο χρήμα σε μια όχι κατ’επίφαση δημοκρατία,
  δαπανάται στις ανάγκες των πολιτών.
  Όχι στους κορβανάδες των κομμάτων
  και στα έξοδα πραστάσεων κάθε φασουλή εκπροσώπου
  σκαιάς δημοκρατίας…

 27. Ο/Η eklag λέει:

  κουκαράτσας.
  δεν τίθεται προσωπικό ζήτημα και
  δεν φταίω αν δεν έχετε δει τις προτάσεις μου εδώ,
  δεν βρίσκονται όλες σε μία ανάρτηση…
  εν συντομία και μόνο γιατί διαθέτετε χαριτωμένο ονοματάκι:
  εργαζόμενοι εκπρόσωποι, χωρίς κομματική στέγη,
  ολιγομελής κυβερνητική ομάδα, δίχως βουλευτικά προνόμια,
  περιορισμένος χρόνος θητείας είναι μερικά…
  περισσότερα στο απογευματινό σημερινό σχόλιό μου,
  όποτε αυτό δημοσιευτεί…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.