H στρατολόγηση νέων από τον γκουρού Εφραίμ της Αριζόνα

[Αμείλικτα ερωτήματα για τον Πατριάρχη]

του Αναγνώστη Λασκαράτου [Β’ δημοσίευση]

Δεν πάει καιρός που ο (από παλιά σεσημασμένος) οχετός (αντικανονικότητες, αγυρτίες, απάτες, λειψανεμπορία, παιδεραστίες, σεξουαλικά και οικονομικά σκάνδαλα), της κερδοφόρας επιχείρησης της πατριαρχικής μονής της Χρυσοβαλάντου (θαυματουργής) στις ΗΠΑ έσπασε τόσο, που ο πατριάρχης να μη μπορεί πια να προσποιείται τον ανήξερο. – (βλ. Εδώ + Εδώ)

Σήμερα θέλω να απευθύνω μερικά ερωτήματα στον αποκαλούμενο (ελέω αυτοκράτορα Μαυρίκιου) «Οικουμενικό» πατριάρχη σχετικά με μια αλυσίδα 17 (και βάλε) δικών του μοναστηριών στις ΗΠΑ, που ίδρυσε ο Αγιορείτης ηγούμενος Εφραίμ ο Φιλοθεϊτης. Aντιπαρέρχομαι το εύλογο ερώτημα πως ένας σχεδόν αγράμματος φτωχός ακτήμων Αγιορείτης βρήκε κεφάλαια να στήσει πάνω από 17 μοναστήρια στις ΗΠΑ, με πολυδαίδαλα μεγαλοπρεπή κτίρια και σε τεράστιες εκτάσεις. Δέχομαι πως όσο δύσκολα ανοίγουν οι πιστοί το πουγκί τους να βοηθήσουν κάποιο πεινασμένο παιδάκι της Αφρικής, τόσο εύκολα δίνουν λεφτά σε θαυματοποιούς Γέροντες που τους βοηθούν, με ενέσεις φρεναπάτης, να ελαττώσουν προσωρινά τις δόσεις των ψυχοφαρμάκων τους.

Ξεκινώ από το βιβλίο του θεολόγου-φιλόλογου-ιεροκήρυκα Κωνσταντίνου Σιαμάκη «Παρθενοσυλλέκτες» στο οποίο, μεταξύ πολλών άλλων ιερών μορφών, χωρίς να κατονομάζεται, «φωτογραφίζεται» και καταγγέλλεται με φοβερές κατηγορίες και ο Γέροντας του Δυτικού Ημισφαιρίου των 17 (το 2007 που εκδόθηκε το βιβλίο) μοναστηριών. Το βιβλίο προβάλλεται και στο Διαδίκτυο, χωρίς τις αυτονόητες αντιδράσεις (που τις όφειλαν ο θιγόμενος και ο προϊστάμενός του) ώστε να προστατευθεί η υπόληψη του μοναχού και της επιχείρησής του και για να μην σκανδαλίζονται οι ευσεβείς αναγνώστες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ποιόν υπονοεί ο εκκλησιαστικός συγγραφέας όταν γράφει:

Από μιράκωλο σε μιράκωλο. Από τον έναν Εφραίμ στον άλλο: Μετά το πτώμα του Ιωσήφ Βατοπεδινού (καταδίκη από την κυπριακή Εκκλησία για παιδεραστία), χαμογέλασε και η νεκρή καλόγρια του Εφραίμ της Αριζόνα, Ευπραξία, (φωτ.από την ιστοσελίδα του ρόκερ Μουλατσιώτη). Τι συμβαίνει και ευθυμούν τα πτώματα εν μέσω ΔΝΤ; Ποιό θα είναι το επόμενο γελαστό κουφάρι;

«…ό γέροντας βόσκει, φωλιάζει και θαυματουργεί στο άλλο ημισφαίριο τής γης. λέγεται ότι, όταν λειτουργή, δέν πατάει στή γη βρίσκεται μετέωρος 1,20 μ. πάνω άπό το έδαφος, ό στάρετς και παρθενοσυλλέκτης έχει τώρα εκεί 17 (δεκαεφτά) γυναικεία μοναστήρια –μόνο γυναικεία, κανένα αντρικό και αμέτρητα πλήθη αφιερωμένων γυναικών, μόνο γυναικών, όπως μου είπε παλιός μου «φίλος» και συμφοιτητής (άλλης σχολής) και τώρα μοναδικός αρσενικός υποτακτικός του «γέροντος», αυτός ό υποτακτικός, λαϊκός ακόμη, κουβαλούσε τακτικά σ’ αυτόν τον παρθενοσυλλέκτη στάρετς – γέροντα μορφίνες, μιά φορά, καθώς κουβαλούσε τις μορφίνες, τον τράκαρε ένας από πίσω, του τσαλάκωσε το πόρτ – μπαγκάζ, και τά ζουμιά τών μορφινών έτρεχαν στην άσφαλτο, βλέπει ή τροχαία τις μορφίνες και τον συλλαμβάνει (ήταν το 1968). τους λέει: «Είμαι προσωπικός γιατρός του Τάδε «γέροντος», και του πηγαίνω αυτά τά φάρμακα, επειδή τά έχει ανάγκη, του λένε: «Τόσο πολλές μορφίνες; αυτές είναι γιά άρρωστους ενός νοσοκομείου γιά ένα έτος! κι άπό τι πάσχει ό έν ενεργεία ηγούμενος;», δέν μπορούσε νά τους πει από τι έπασχε ό γέροντας, του επέτρεψαν νά τηλεφωνήση σέ κάποιον, εκείνος, αντί σε δικηγόρο, τηλεφώνησε σε κάποια προσωπικότητα, κι ή προσωπικότητα σέ κάποιον ανώτατο αξιωματικό του στρατού, κι ό ανώτατος αξιωματικός διέταξε τήν τροχαία νά τον αφήσουν ελεύθερο, τον άφησαν ελεύθερο μέ τήν εξοργισμένη παρατήρησι: «Θά σέ παρακολουθούμε «αν ξανασυμβή αυτό, θά σέ συλλάβουμε, και θά πας φυλακή, δέν θά τήν ξαναγλυτώσης». έγώ τά έμαθα από το γιατρό και τήν «προσωπικότητα» διασταυρωμένα….».

Η σιωπή του Γέροντα και του πατριαρχείου δεν είναι χρυσός. Πολύ περισσότερο που οι καταγγελίες προέρχονται από εξέχον εκκλησιαστικό πρόσωπο. Δεν νομίζω πως υπάρχει δεύτερος Έλληνας ηγούμενος, με την ικανότητα να πετά μάλιστα πάνω από το έδαφος (!), όπως τον περιγράφει ο κ.Σιαμάκης κι όπως περιγράφουν τον Εφραίμ οι πιστοί του, με 17 μοναστήρια στις ΗΠΑ (!), αλλά κι αν υπάρχει (υπόθεση εργασίας), πάλι οφείλονται εξηγήσεις από το πατριαρχείο, στο οποίο όποιος κι αν είναι ο καταγγελόμενος ως μορφινομανής, υπάγεται. Το πατριαρχείο δεν μπορεί να κρύβεται όπως έκανε και με την Εταιρεία Θαυμάτων της Χρυσοβαλάντου, πίσω από το δάχτυλό του.

Ο αρχηγός της «Εθνικής Συμμαχίας» κ.Γρ.Μιχαλόπουλος (18 χρόνια πρωτόδικα, 9 χρόνια φυλακή στο Εφετείο) υμνεί τον Εφραίμ (5.1.2011)

Ο καλόγερος Εφραίμ Φιλοθεϊτης, τον οποίο «φωτογραφίζει» ο ιεροκήρυκας, διέκοψε νωρίς το σχολείο για να δουλέψει και παρακινημένος από τη (μετέπειτα καλόγρια) μητέρα του κρύφτηκε 19 χρονών σε μια σπηλιά στο Άγιο Όρος, ως υπηρέτης του διάσημου καλόγερου Ιωσήφ του Ησυχαστή (sic), που μοιραζόταν το φαγητό του με τα ποντίκια. Τον είχε υποδεχτεί στο λιμάνι που προσάραξε ένας καλόγερος απεσταλμένος του ποντικοτρόφου: «Δὲν εἶσαι σὺ ὁ Γιαννάκης ἀπὸ τὸ Βόλο; μὲ ἐρωτᾶ. -Ναί, τοῦ λέγω, Γέροντα, ἀλλὰ πῶς μὲ ξέρετε; -Ἄ, λέγει, ὁ Γέροντας Ἰωσὴφ τὸ ξέρει ἀπὸ τὸν Τίμιον Πρόδρομο. Τοῦ ἐμφανίστηκε ἀπόψε Η ΠΑΝΑΓΙΑ καὶ τοῦ εἶπε: Σοῦ φέρνω ἕνα προβατάκι, βάλε το στὴν μάνδρα σου…». Το 1973 το προβατάκι είχε γίνει πιά τράγος κι έτσι έγινε ηγούμενος.

Στις ΗΠΑ έφτασε ο Εφραίμ το 1979 για λόγους υγείας, έκανε ένα σύντομο (πολύ περίεργο) πέρασμα από την τσαρική ρωσική Εκκλησία της Διασποράς (ROCOR), επέστρεψε μετά στην πατριαρχiκή στάνη και σήμερα τα μοναστήρια του με επίκεντρο το αρχηγείο της Αριζόνας (πάνω από 1500 στρέμματα οικόπεδο στην έρημο!) από 17 έγιναν 19, ετοιμάζονται άλλα δυο, υπάρχουν τώρα και ανδρικές μονές και πρόκειται να ανοίξει και 22ο σε άλλη ήπειρο! Η φάμπρικα της στρατολόγησης νέων και εξεύρεσης κεφαλαίων για χτίσιμο μονών, αποδίδει. Απλά αν αυτό το κάνουν μικρές σέχτες η Εκκλησία το καταγγέλλει, αν το κάνει η ίδια με τον αέρα του (ιστορικά καταδικασμένου μάλιστα) μεγαλομάγαζου δεν υπάρχει θέμα, παρά μόνο για τους ευσεβείς γονείς που φωνάζουν για τα παιδιά τους (για τα παιδιά των άλλων, δεν πειράζει) και εδώ (π.χ. υπόθεση Γέροντος Ναταλίας Λιονάκη) βλ. Εδώ + Εδώ… και στην Κύπρο και όπως θα δούμε και στις ΗΠΑ.

Από την ιστορία του γκουρού Εφραίμ, δεν λείπουν και οι κακοί Εβραίοι που προσπάθησαν λέει να τον δολοφονήσουν με δηλητηριασμένο μαχαίρι αλλά ο θεός τον γλύτωσε.

Δεξί χέρι του Εφραίμ και συνήγορός του στις εναντίον του καταγγελίες, είναι ο ηλικιωμένος έγγαμος ιερέας Αντώνιος Μοσχονάς, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα τον Αύγουστο του 2008 (μαζί με δυο άλλους ιερείς για άλλες υποθέσεις για τις οποίες δεν δόθηκαν εξηγήσεις) από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής όταν μηνύθηκε από 18χρονη, με την οποία έμεινε σε ταξίδι τους το 2007 στην Ελλάδα στο ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου, πως την παρενόχλησε. Την είχα σαν εγγονή μου απολογήθηκε τότε ο 70χρονος ιερέας, που δεν ντράπηκε να μείνει στο ίδιο δωμάτιο με μια ξένη κοπέλα σκανδαλίζοντας ασφαλώς τη ρεσεψιόν. (βλ. Εδώ + Εδώ)

Μπορεί στην Ελλάδα να (προσποιούνται κάποιοι πως) πιστεύουν, ότι το Οικουμενικό πατριαρχείο είναι μια αγνή χριστιανική Εκκλησία παραβλέποντας το εξαιρετικά ένοχο παρελθόν και παρόν του αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Το πατριαρχείο, είναι μια τεράστια επιχείρηση η οποία πίσω από το οικολογικό προσωπείο και από την υπερεθνική φενάκη, ενδιαφέρεται μόνο για ένα πράγμα: Το οικονομικό κέρδος. Ο πατριάρχης δεν διστάζει να καλύπτει τον Εφραίμ του Βατοπεδίου (10 μήνες φυλάκιση στο Εφετείο) διατηρώντας τον στην ηγουμενία και τον Εφραίμ της Αριζόνα παρά το ότι τα σε βάρος του στοιχεία τουλάχιστον για θρησκευτικό φονταμενταλισμό είναι ατράνταχτα. Το πατριαρχείο υποκρίνεται πως είναι οικουμενικό, κοσμοπολίτικο, χριστιανικό και προοδευτικό, αλλά τίποτα στην πολιτική του δεν δείχνει κάτι τέτοιο, ειδικά όταν καλύπτει τις αποκρυφιστικές σέχτες του Εφραίμ της Αριζόνα και του Εφραίμ του Βατοπεδίου.

Ο Εφραίμ, για τον οποίο έντεχνα διαδίδεται πως δήθεν διαβάζει τις σκέψεις των ανθρώπων και ενεργεί θαύματα, καταγγέλλεται από γονείς μοναχών για στρατολόγηση των παιδιών τους, πλύση εγκεφάλου και στέρηση δικαιωμάτων τους στο μοναστήρι. Τουλάχιστον γονείς 3 νέων (Scott Nevins, Paul Aleck, Niko Pantanizopoulos) και ένας πρώην σπουδαστής (David Smith), τον κατηγορούν: Ο τελευταίος λέει πως ο Εφραίμ τον διέταξε να αυτομαστιγώνεται όποτε σκέφτεται κάτι σχετικό με το σεξ με ηλεκτρικό καλώδιο, και πως πρέπει να ζει σαν αδελφός με τη γυναίκα του. Επίσης αποκαλύπτει πως ο Εφραίμ αναφέρεται συχνά στις συνήθεις ανοησίες των ορθόδοξων αποκρυφιστών μοναχών και δεσποτάδων και των ακροδεξιών περί «Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών» και πως ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ διοικούνται από σκοτεινό εβραϊκό κέντρο που συνωμοτεί για τον έλεγχο της ανθρωπότητας. (βλ. Εδώ, Εδώ, Εδώ και Εδώ)

Ο αντισημιτισμός όμως θα είναι το μοιραίο λάθος του μισοαγράμματου Εφραίμ. Στις ΗΠΑ δεν είναι ανεκτός και ίσως να γίνει η αιτία να ψαχτεί λίγο περισσότερο η περίπτωσή του. Μάλλον έχει ατυχήσει όπως και ο ασυγκράτητος Σεραφείμ του Πειραιά, τόσο που για τις ασχήμιες του δεύτερου να διαμαρτυρηθεί και η Ντόρα.

Ήδη πάντως:
Ο «Εθνικός Κήρυκας» της Ν.Υόρκης (Paul Cromidas) ζητά διερεύνηση της διδαχής Εφραίμ.

Πέντε Ελληνοαμερικανοί μητροπολίτες το 1999 είχαν ζητήσει από τον πατριάρχη έλεγχο του Εφραίμ.

Ο Λάζαρος, ορθόδοξος αρχιεπίσκοπος πρώην Οττάβας (της «Οrthodox Church in America») ομολογεί πως προβληματίζεται από όσα περί γάμου και περί Σωτηρίας της ψυχής (η οποία καταβάλει εναέρια διόδια!) διδάσκει ο Εφραίμ στο πολυάριθμο κοπάδι του.
http://www.rickross.com/reference/ephraim/ephraim11.htmlhttp://www.rickross.com/reference/ephraim/ephraim10.html

Επίσης ορθόδοξοι πιστοί προβληματίζονται για το ζήτημα του Εφραίμ ενώ μια Ορθόδοξη ελληνική οργάνωση στο Σικάγο, αγανακτισμένη, ενεργοποιήθηκε ζητώντας στοιχεία για τη δράση του Εφραίμ και καταγγέλλοντας τις μονές του από τη σκοπιά του κανονικού ορθόδοξου μοναχισμού.

Μπορεί να διαβαστεί και στα ελληνικά: Το πατριαρχείο όμως βλέπει τα κέρδη του Ephraim Super Market και ποιεί την νήσσαν.

ΥΓ
Δείτε τηλεοπτικό ρεπορτάζ αμερικανικού καναλιού για τα μοναστήρια του Εφραίμ

*

[Α’ δημοσίευση]

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Θεωρίες Συνωμοσίας, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

9 Responses to H στρατολόγηση νέων από τον γκουρού Εφραίμ της Αριζόνα

 1. Ο/Η Κάποιος λέει:

  https://roides.wordpress.com/2018/03/26/26mar18/

  Το πατριαρχείο του Αγίου Φωτός στρατολογεί ανήλικα αγόρια
  26/03/2018
  [Οι εκλεκτοί του Ελληνορθόδοξου ταχυδακτυλουργού θεού]


  Ο πανοσιότατος Κλαύδιος των ροζ ιερών σκανδάλων των Κυθήρων (Γιοσάκης κλπ), ηγούμενος τώρα στη Μονή του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα, ενώ αναμένει (14.3.2010) , εν μέσω νεανικής ιεροπρεπούς κουστωδίας, την άφιξιν του ερασμίου Ησυχίου, μητροπολίτου Καπιτωλιάδος (14χρονου αφιχθέντος το πάλαι, εκ Μενιδίου Αττικής)

  Μεταφέρω εδώ από τηWikipedia, τις εισαγωγές του ενάρετου βίου των τεσσάρων σκανδαλοποιών τελευταίων πατριαρχών του ρατσιστικού πατριαρχείου Ιεροσολύμων, το οποίο από το 1534 που κατελήφθη πραξικοπηματικά από Ρωμιούς καλόγηρους, απαγορεύει στους συμπατριώτες του Χριστού Παλαιστίνιους Ορθοδόξους, που αποτελούν το ολοένα μειούμενο ποίμνιό του, να γίνουν επίσκοποι (ελάχιστες οι εξαιρέσεις μετά από μεγάλη πίεση) και στερώντας τους εντελώς, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες τους για πολλά ζητήματα («Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων», Καθημερινή-6.1.2018), το δικαίωμα να έχουν δικό τους πατριάρχη και όχι Ρωμιό μετανάστη. Όλοι τους «πήγαν» ή «μετέβησαν» στα Ιεροσόλυμα ανήλικοι, 12, 14, 15 και 14 ετών αντίστοιχα.

  «Θεόφιλος Γ΄ Ιεροσολύμων»: «Ο Θεόφιλος Γ΄, κατά κόσμον Ηλίας Γιαννόπουλος, γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1952 στους Γαργαλιάνους, ανήκει σε πολύτεκνη οικογένεια. Σε ηλικία 12 ετών πήγε στα Ιεροσόλυμα και εντάχθηκε στην Αγιοταφική Αδελφότητα…».

  Ο (εξ ιερών σκανδάλων Κυθήρων ορμώμενος) πανοσιότατος ηγούμενος Κλαύδιος, χτενίζει την «πατριάρχισσα Μαρίτσα», αδελφή του έκπτωτου σήμερα πατριάρχη Ειρηναίου (φωτ. ‘Κυρ. Ελευθεροτυπίας’, 3.4.2005).

  «Ειρηναίος Α΄ Ιεροσολύμων»: «Ο Ειρηναίος Α΄ γεννήθηκε στις 17 Απρίλιου του 1939 στη Σάμο. Το 1953 πήγε στα Ιεροσόλυμα..» (σημ.Λασκ.: 14 ετών).

  «Διόδωρος Α΄ Ιεροσολύμων»: «Ο Διόδωρος Α’, ..Γεννήθηκε στη Χίο, στις 14 Αυγούστου 1923. Μετά την περάτωση του δημοτικού, τον Οκτώβριο του 1938, μετέβη στο Γυμνάσιο της Ιερουσαλήμ, …» (σημ.Λασκ.: 15 χρονών).

  «Βενέδικτος Ιεροσολύμων»: «Ο Βενέδικτος Γεννήθηκε το 1892 στο χωριό Τσεσνείρο της Προύσης. Το 1906, σε ηλικία 14 ετών, μετέβη στα Ιεροσόλυμα, όπου αφιερώθηκε και σπούδασε στην τοπική Ιερατική Σχολή..».

  Από την επίσημη ιστοσελίδα του πατριαρχείου αντλώ ενδεικτικά 3 βιογραφικά Επισκόπων της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων. Εδώ χρησιμοποιείται το ρήμα «αφίκετο», για να προσδιορίσει τον ερχομό των ανήλικων στις δαγκάνες του πατριαρχείου.

  «Ὁ Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πέτρας κ. Κορνήλιος (κατά κόσμον Ἐμμανουήλ) Ροδουσάκης ἐγεννήθη τῷ 1936 ἐν Μαγαρικαρίῳ Ἡρακλείου Κρήτης. Εἰς Ἱεροσόλυμα ἀφίκετο τῷ 1951…» (15 ετών).

  «Ὁ Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός (κατά κόσμον Ἀνδρέας) Γεωργοπέτρης ἐγεννήθη ἐν Χλωμοτινᾷ Κερκύρας τῷ 1945. Εἰς Ἱεροσόλυμα ἀφίκετο τῷ 1958…» (13 ετών).

  Καταλήγω με έναν βράχο αρετής: «Ὁ Πανιερώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ἡσύχιος ἐγεννήθη τῷ 1944 ἐν Ἀχαρναῖς Ἀττικῆς. Εἰς Ἱεροσόλυμα ἀφίκετο τῇ 20ῃ/10/1958 (σημ.Λ.: 14 ετών). Ἀπεφοίτησε τῆς Πατριαρχικῆς Σχολῆς τῷ 1962. Τῇ 18ῃ/12/1961 (σημ.Λ.: 17 ετών!) ἐκάρη Μοναχός καί τῇ ἑπομένῃ ἐχειροτονήθη Διάκονος…».

 2. Ο/Η Greek American λέει:

  http://greeknewsondemand.com/2019/12/09/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%86%CF%81%CE%B9%CE%BE%CF%84%CE%B5-h-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CE%B1/

  Διαβάστε &…ΦΡΙΞΤΕ: H στρατολόγηση νέων από τον γκουρού Εφραίμ της Αριζόνα. Αμείλικτα ερωτήματα για τον Πατριάρχη
  13 hours ago _

  Σχολιάζουν τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ» – Το ακόλουθο άρθρο είναι του ιστολογίου roides.wordpress.com και περιέχει σοβαρότατες κατηγορίες. Διαβάστε το στην ολότητά του και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα!….

 3. Ο/Η laskaratos λέει:


  Ο συκοφαντηθείς ως δήθεν βιαστής (αν είναι δυνατόν) 18χρονης που την έβλεπε σαν κόρη του, Εφραιμίτης πρωτοπρεσβύτερος +Αντώνιος Μοσχονάς. Εμφανίζεται και στο βίντεο του ποστ, απαντώντας στο ασεβές ερώτημα που βρήκαν τόσο λεφτά (από 3 50: Απάντηση Μοσχονά: «Από τις ΗΠΑ, από το λαό, από πιστούς, δεν ξέρω από που»).

  Να προσθέσω και αυτό το (μεταγενέστερα προκύψαν) στοιχείο στο ποστ

  https://roides.wordpress.com/2019/12/09/9dec19-2/

  Να ανακηρυχθεί Άγιος ο Εφραίμ της Αριζόνα
  09/12/2019
  [Μορφίνες, βιασμός, μοιχεία, οικονομικές ατασθαλίες, αυτοκτονία δόκιμου, φονταμενταλισμός, καταγγέλθηκαν κατά του ίδιου ή ρασοφόρων συνεργατών του]
  ………………..

  Με αφορμή το οικονομικό και σεξουαλικό σκάνδαλο του αντιδαρβινιστή μαχητή ιερέα και αυστηρού διώκτη των αμαρτημάτων της σάρκας,

  οικογενειάρχη και ζηλωτή πατρός Γεωργίου Πασσιά (φωτ.3), που πήρε μεγάλη δημοσιότητα και στον αμερικανικό Τύπο, ακόμη και με βίντεο και με πολύ τολμηρές φωτογραφίες, η ευσεβής «Καθημερινή» (06.10.2015) έγραψε πράγματα καθόλου κολακευτικά και γι’αυτόν και για τους «Εφραιμίτες» και για τον πατριάρχη και για την Εκκλησία («Σκάνδαλο με ιερέα στη Νέα Υόρκη»):

  «…Ο πατήρ Πασσιάς, που ανήκει στην αδελφότητα του υπερσυντηρητικού γέροντα Εφραίμ, ιδρυτή της μονής του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα, υποχρέωνε τις γυναίκες της ενορίας του να φορούν μαντίλι στο κεφάλι όταν προσέρχονταν στη θεία λειτουργία.. ..Ο πνευματικός πατέρας του Πασσιά, ιερομόναχος Εφραίμ, εμπνευστής του υπερσυντηρητικού νεο-μοναστικού ορθόδοξου κινήματος στις ΗΠΑ, έχει απασχολήσει τον ομογενειακό Τύπο….Το 2012, το έγκριτο ελληνόφωνο έντυπο της Νέας Υόρκης αποκαλύπτει την αυτοκτονία Αμερικανού προσηλύτου στη μονή του Αγίου Αντωνίου στην πόλη Φλόρενς της Αριζόνας και τις προσπάθειες των ακολούθων του Εφραίμ να αποσιωπήσουν το περιστατικό.. «Τονίζεται ότι έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικά χρόνια μια κάστα κληρικών αλλά και λαϊκών “νεοσυντηρητικών φονταμενταλιστών” σε ολόκληρη την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι οποίοι είναι πλήρως αφοσιωμένοι στον Εφραίμ της Αριζόνας, που ασκεί πάνω τους τρομακτική επιρροή, ενώ οι ίδιοι έχουν τυφλή υπακοή σ’ αυτόν και στους οποίους έχει αποδοθεί η ονομασία “Εφραιμίτες”», αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας». «Ο Εφραίμ έτυχε της ολοκληρωτικής προστασίας και υποστήριξης του ιερέα Γεωργίου Πασσιά, ο οποίος ιεράτευε τότε στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου του Φλάσινγκ και πολύ περισσότερο στη συνέχεια όταν έγινε πρωτοσύγκελλος του τότε Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνα. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος είχε καταγγείλει τις δράσεις του π. Ευφραίμ στο Πατριαρχείο, στο οποίο όμως ο π. Εφραίμ είχε υποστηρικτή τον αείμνηστο μητροπολίτη Σταυρουπόλεως Μάξιμο….και στην αρχή το Πατριαρχείο δεν έκανε τίποτε», έγραφε τον Ιούνιο του 2012 ο ‘Εθνικός Κήρυκας’». Το 2013, η Post είχε αποκαλύψει τη σχέση του Πασσιά με την Μπουζάλα, καθώς και τις οικονομικές ατασθαλίες του ιερέα στην ενορία του….Παρότι η Μπουζάλα δεν είχε πανεπιστημιακό πτυχίο, ούτε καν απολυτήριο λυκείου, ο Πασσιάς τη διόρισε διευθύντρια του ελληνορθόδοξου κατηχητικού σχολείου του Αγ. Σπυρίδωνα, καθώς και στη θέση του ταμεία της ενορίας. Σημειωτέον ότι, λίγο μετά την άφιξη του Πασσιά στην ενορία το 2006, ο νέος ιερέας προσέφερε τη διαχείριση τεσσάρων κτισμάτων, ιδιοκτησίας της εκκλησίας στην περιοχή, στην τράπεζα Alma Bank, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας βρίσκονται Ελληνοαμερικανοί φίλοι του Πασσιά, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο. Την ανακαίνιση των κτιρίων ανέλαβαν δύο εταιρείες εργολάβων με στενές σχέσεις με την Alma Bank…».

  ………………………………

 4. Ο/Η του κώλου λέει:

  Η χουντική φυλλάδα

  ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ
  10.12.2019

  Η είδηση των ημερών δεν είναι άλλη από την κοίμηση μιας συγκλονιστικής μορφής της Ορθοδοξίας μας. Ο γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας έφυγε την Κυριακή το πρωί από τον μάταιο τούτο κόσμο για να ενωθεί με τον Κύριο, τον οποίο υπηρέτησε σε ολόκληρη τη ζωή του.

  Φυσικά, αυτό το μέγα (για όσους γνωρίζουν έστω τα βασικά από τα έργα και τις ημέρες του Εφραίμ της Αριζόνας) γεγονός πέρασε απαρατήρητο από τα ΜΜΕ του απεχθούς καθεστωτισμού και από το ζωηρό, πολύβουο, πολύχρωμο αλλά συνήθως ανούσιο διαδίκτυο. Ενώ οι προαναφερθέντες χώροι αφιερώνουν σελίδες επί σελίδων, χιλιάδες ώρες προβολών εκπομπών και αναρίθμητες λέξεις για την κάθε ανθυπομοντέλα που συμμετέχει σε ριάλιτι και για κάθε μυστακοφόρο ηθοποιό που παίζει στις τουρκικές σαπουνόπερες με τις οποίες μας βομβαρδίζουν, για τον γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας έπεσε «σιωπητήριο».

  Η «δημοκρατία» μας βρίσκεται από το πρώτο φύλλο της έως και σήμερα σε διαρκή πόλεμο με την τιποτοφροσύνη που χαρακτηρίζει και την πλειονότητα της κατεστημένης «ενημέρωσης», αλλά και του αχανούς και χαοτικού διαδικτύου.

  Η εφημερίδα μας, στο εκτενές αφιέρωμά της για τον γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας, το οποίο ήταν και το βασικό θέμα στο χθεσινό μας πρωτοσέλιδο, έγραψε μεταξύ άλλων: «Ενας από τους τελευταίους φωτισμένους γέροντες της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας ήταν ο γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας. Με τη συνδρομή της Θείας

  Χάριτος έχτισε 21 μοναστήρια και στερέωσε τη δάδα της Ορθοδοξίας σε ΗΠΑ και Καναδά. […]

  Με λόγο απλό, αλλά βαθύ σε πνευματικά νοήματα, νουθετούσε τους ορθόδοξους χριστιανούς, απόδημους Ελληνες και όχι μόνο, οι οποίοι έσπευδαν να ακούσουν τις διδαχές του στο μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην έρημο της Αριζόνας. […] Ταπεινός και σεμνός, όπως αρμόζει σε μια ορθόδοξη ψυχή που επικοινωνεί με τον Θεό και τα θαύματά Του, δεν αποδέχτηκε ποτέ τη σημαντικότητα του έργου του. “Είμαι ένα κούφιο καρύδι. Δεν έκανα τίποτα” συνήθιζε να λέει».

  Τα ΜΜΕ, όπως και οι πολίτες, έχουν την ίδια υποχρέωση: να ασχολούνται με τα σημαντικά και να παραμερίζουν τα ασήμαντα.

 5. Ο/Η Μερόπη λέει:

  Το Σάββατο 14 τρέχοντος, η εφημερίδα «δημοκρατία» προσφέρει [το «προσφέρει» μια κουβέντα είναι – δεν ξέρω (και δεν έχω όρεξη να το ψάξω) εάν θα υπάρξει επιβάρυνση στην τιμή της εφημερίδας] ένα βιβλίο για τον Εφραίμ Αριζόνας.

  Ας αποφασίσουν: ποιος, τελικά, είναι η … σημαντικότερη μορφή της ορθοδοξίας!

  • Ο/Η μαντίλες λέει:

   • Ο/Η Κλέπτης λέει:

    Παρακολούθησα το video (θαυμάστε την υπομονή μου) και διαπίστωσα ότι εμπλέκεται και κάποιος Παΐσιος (ο οποίος, μάλιστα, αναγράφεται «Παϊσιος»!). Τι γίνεται: τα ονόματα Παΐσιος και Εφραίμ έγιναν της μόδας για τους ευσεβείς;
    Και η απορία της συσχολιάστριας (ως προς το ποιος είναι η «σημαντικότερη μορφή της ορθοδοξίας») παραμένει.

   • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη, ανορθόδοξη λέει:

    Mεσαίωνας, βαρβαρότητα, αποκτήνωση του ανθρώπου

 6. Ο/Η Ορθόδοξη μαντίλα λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.