Ο πατριάρχης του ‘Κύκλου της Πάτμου’ των €κατομμυρίων

Ιερέ (δαπανηρέ) οικολογικέ κρουαζιέρε    

Ο πατριάρχης επί των κυμάτων  Δουνάβεως αγωνιά για το περιβάλλον

Ο πατριάρχης επί των κυμάτων Δουνάβεως αγωνιά για το περιβάλλον

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Kύριε Ροΐδη,
Eνώ ο Άρχων των πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων κ.Κυριακίδης της ροζ  Espresso και της πατριαρχικής ΜΚΟ Ρωμιοσύνη κρύβεται και ενώ ο Λαυρέντιος της Αρχιεπισκοπής και των πατριαρχείων κλείνεται (προσωρινά υποθέτω, λόγω ανηκέστου βλάβης κλπ) στον Κορυδαλλό, έσκασε και το ιερό απόστημα του «οικολογικού» (sic) «Κύκλου της Πάτμου». Ιδού άλλη μια αμαρτωλή «Αλληλεγγύη-Αποστολή» των σάπιων κοτόπουλων του κ.Φουρλεμάδη, που δεν επιστρέφει τα εκατομμύρια που χρωστά στο Δημόσιο, χωρίς να την καταγγέλλει κανείς, ούτε έστω ένας από τους 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν λέει να ανατρέψουν την κοινωνική αδικία. Ομολογώ πως και μόνο η λέξη Πάτμος μου φέρνει στο νου τα διάφορα απερίγραπτα σκάνδαλα, όχι μόνο οικονομικά, της εκεί πατριαρχικής μονής, στην οποία αρχικά ο πατριάρχης προσπάθησε να κρύψει τον μητροπολίτη Απαμείας, υποδιευθυντή του πατριαρχικού super market θαυμάτων, λειψανεμπορίας και παιδεραστιών της Μ. Χρυσοβαλάντου Ν.Υόρκης. Στην εντυπωσιακή ειδησεογραφία του «Κύκλου», που κουβαλάει τόσες αμαρτίες λες και δραπέτευσε από κάποιο κύκλο της Κόλασης του Δάντη,  λείπει σχεδόν από παντού ένα κρίσιμο στοιχείο: Η αρπακτική οργάνωση που οργανώνει «συμπόσια» από το Β.Πόλο ως τον Αμαζόνιο, όπως όλα δείχνουν συνδέεται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσωπικά με τον Πατριάρχη Δημήτρη Αρχοντώνη: «Ο ‘Κύκλος της Πάτμου’ δημιουργήθηκε στην Πάτμο με σκοπό να «παντρευτεί» η θρησκευτική συνείδηση με την οικολογική και περιβαλλοντική ευαισθησία. «Έχουμε οργανώσει αντίστοιχα συμπόσια σε κρουαζιέρες στην Μαύρη Θάλασσα, στον Δούναβη, στην Αδριατική, στον Μισισιπή αλλά και στην Αρκτική!», Μπλεγμένη σε χρηματοδοτήσεις μεγάλων ποσών βρίσκεται η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κύκλος της Πάτμου». Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι συνδέεται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσωπικά με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο».
—–Αντιγράφω από την iefimerida: «Η συγκεκριμένη ΜΚΟ είχε στόχο τη σύνδεση της θρησκευτικής συνείδησης με το περιβάλλον. Διοργανώθηκαν συνολικά εννέα συμπόσια για τα οποία δαπανήθηκαν τεράστια ποσά και γίνονταν σε πλοία στον Μισισιπή, τον Νείλο, τον Δούναβη αλλά και την Αρκτική! Ο Κύκλος της Πάτμου, σύμφωνα με το “Βήμα της Κυριακής”,

Πατριαρχικόν παγοθραυστικόν (ενοίκιον  €600.000)

Πατριαρχικόν παγοθραυστικόν (ενοίκιον €600.000)

είχε δώσει 600.000 ευρώ για να ναυλώσει παγοθραυστικό για να φιλοξενήσει σε αυτό δεκάδες καλεσμένους σε συμπόσιο στο Βόρειο Πόλο! Πρώην εστεμμένοι, ανώτατοι κληρικοί από πολλές χώρες του κόσμου, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ, ο πρώην επικεφαλής του ΟΗΕ Κόφι Ανάν έχουν συμμετάσχει σε αυτό. Ο Κύκλος της Πάτμου έχει εισπράξει 1.190.000 ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών, 1,2 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ, 300.000 ευρώ από τη Βουλή και περίπου 60.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού. Η ίδια ΜΚΟ βρέθηκε να διαθέτει 4,2 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα του Λονδίνου το οποίο δεν είχε δηλωθεί. Η Οικονομική Αστυνομία ερευνά και υπόθεση ακινήτου στο Χορευτό Πηλίου το οποίο αγόρασε μέσω off shore εταιρείας μέλος της ΜΚΟ».
—–Υποψιάζομαι ότι το ευσεβές ‘ΒΗΜΑ’ του πανεπιστημιακού (σε πανεπιστήμιο του Γαλαξία της Ανδρομέδας) κ.Ψυχάρη, τ.διοικητή του αγίου Όρους και Άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου, αποφεύγει να ρωτήσει, αν και γνωρίζει, μήπως το εν λόγω παγοθραυστικό ναυλώθηκε για να κάνει τη φιγούρα του ο πατριάρχης στην Αρκτική το 2007. Αναφέρομαι στο «Ζ΄ εν πλώ οικολογικό συμπόσιο, ‘Αρκτική ο καθρέφτης της ζωής’», αρχές Σεπτέμβρη, στο οποίο συμμετείχε και ο πατριάρχης, αλλά δεν υπάρχουν γι’αυτό εκτεταμένες πληροφορίες στο Διαδίκτυο.Αυτό που ήταν εξ αρχής ύποπτο είναι ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ έπασχε από χριστιανική σεμνότητα και δεν διέθετε ούτε δική της ιστοσελίδα, ούτε το οικουμενικό πατριαρχείο στις δικές του ιστοσελίδες την ανέφερε πουθενά. Μπορούμε όμως να εικάσουμε πως το πατριαρχικό παγοθραυστικό που ασχολήθηκε με το δράμα της Αρκτικής το 2007 είναι το ίδιο με αυτό του άφαντου «Κύκλου». Είναι γνωστές οι «οικολογικές» ανησυχίες του πατριαρχείου οι οποίες προς το παρόν περιορίζονται σε διάφορες πολυδάπανες κρουαζιέρες με τα λεφτά των χρεοκοπημένων Ελλήνων φορολογούμενων και με γενναίες δωρεές μαικήνων, που ενδεχομένως απολαμβάνουν τη φύση από το εξοχικό τους της καταπατημένης παραλίας ή μετακινούνται με «οικολογικά» ελικόπτερα και κόττερα. Η ανθρωπότητα και η οικολογία δεν έχουν δει κάποιο καλό από αυτά τα κοσμικά ταξιδάκια των celebrities, όπως ο Αγάς Χαν, που διακοσμούν την πατριαρχική οικολογική φαρσοκωμωδία, η οποία καταλήγει πάντα σε αφόρητες κοινοτοπίες του πατριάρχη για το περιβάλλον, που δεν απασχόλησαν ποτέ κανέναν, ούτε βρήκαν κάποια θέση στην επιστημονική βιβλιογραφία και στο διεθνή Τύπο. Θα ήταν άκρως ενδιαφέρον να μας επισημάνει κάποιος μια έστω διαμαρτυρία του πατριαρχείου για κάποιο συγκεκριμένο οικολογικό έγκλημα, μία έστω σύγκρουσή του με οικονομικά συμφέροντα που απειλούν το περιβάλλον, μια έστω συμμετοχή του σε δράσεις οικολογικών οργανώσεων, μια έστω οικονομική του συνδρομή σε κάποια οικολογική οργάνωση, μια έστω διαφοροποίησή του από ιερές οικολογικές μπίζνες των Εκκλησιών Ελλάδας και Κύπρου.
—–Υπάρχουν πάντα πρόθυμοι κόλακες πολιτικοί, που δεν διστάζουν να κλείσουν τα μάτια στην πατριαρχική ντόλτσε βίτα και να αραδιάσουν ασύστολα ψέματα προκειμένου να αποσπάσουν την πατριαρχική εύνοια. Ένας από δαύτους και ο ανατροπέας του γλυκού νερού κ.Τσίπρας, που δήλωσε σε μια από τις συναντήσεις του με τον πατριάρχη: «Και θα ήθελα κλείνοντας να μου δώσετε την ευκαιρία ναεξάρω την σημαντική παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου που μέσα από αυτή την οικουμενική οπτική πάντοτε αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις που αφορούν τα κρίσιμα μεγάλα προβλήματα των καιρών μας είτε αυτό έχει να κάνει με την καταπολέμηση της πείνας, της φτώχειας, των επιπτώσεων της διατροφικής κρίσης, είτε αυτό έχει να κάνει με την συμφιλίωση των λαών, τον διαθρησκειακό διάλογο, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμος και κρίσιμος για την εποχή μας, είτε αυτό έχει να κάνει με τις πρωτοβουλίες για το μεγάλο ζήτημα της περιβαλλοντικής καταστροφής είναι πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις τις οποίες τιμούμε και ενθαρρύνουμε» (30.1.2011).
—–Να τις ενθαρρύνεις όσο θέλεις, αλλά με τα δικά σου λεφτά, όχι με των φορολογούμενων. Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (13.12) ο κ.Γιώργος Σταματόπουλος εκφράζει την απορία γιατί η Εκκλησία κινείται για να αποσπάσει κοινοτικά κονδύλια για το (αόρατο) «φιλανθρωπικό» της έργο. Αναρωτιέται αφ’ενός γιατί δεν χρησιμοποιεί την τεράστια περιουσία της, αφ’ετέρου γιατί τα κονδύλια αυτά δεν διατίθενται στους (εκλεγμένους από τους πολίτες) Δήμους, που διαθέτουν μηχανισμούς κοινωνικής πρόνοιας: «Ένα φιλετάκι γης να πουλήσει η Εκκλησία μπορεί να στεγάσει και να θρέψει όλους τους άστεγους, τους πεινώντες και τους διψώντες», Αυτό το καίριο ερώτημα όφειλε να το έχει υποβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ που υποτίθεται συν τοις άλλοις ότι στηρίζει και το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, όπου διαθέτει και εκπροσώπους. Δεν το κάνει και προσωπικά τολμώ να πω ότι θεωρώ ύποπτη αυτήν την εκφρασμένη επίσημα από τον κ.Τσίπρα πίστη στην ελέω Θεού ελεημοσύνη, ειδικά αν συνυπολογιστούν δεκάδες ιερές σιωπές αυτού του κόμματος και δεκάδες ιερές ανοησίες που έχει εκφράσει ο Πρόεδρός του. Όποιος έχει διαφορετική γνώμη, ας μας απαντήσει.

***

Οφείλω επίσης να διαβάσω:

***

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

34 Responses to Ο πατριάρχης του ‘Κύκλου της Πάτμου’ των €κατομμυρίων

  1. Ο/Η Ραμπί Τζακόμπ λέει:

    600.000 για… παγοθραυστικό είχε δώσει η ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου»
    18.12.2012 – 13.04 1
    Κακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος 10 ατόμων… πρώην μελών της ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου» άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ευγενία Κυβέλου.

    Ο «Κύκλος της Πάτμου» είναι μια ΜΚΟ, που συνδυάζει την θρησκευτική συνείδηση με το περιβάλλον!

    Η δίωξη αφορά κατηγορίες για απάτη σε βάρος του δημοσίου και ιδιωτών, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα 10 ατόμων, που διετέλεσαν μέλη από το 2000 έως το 2010.

    Πρόκειται για κονδύλια ύψους 4 έως 5 εκατομμυρίων ευρώ, που προήλθαν τόσο από κρατικό «χρήμα», όσο και από χορηγίες και σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα… δεν υπήρχαν στα ταμεία της ΜΚΟ, αλλά σε λογαριασμό στο Λονδίνο!

    «Ο Κύκλος της Πάτμου»

    Όπως προέκυψε από τις έρευνες η Οργάνωση από τις αρχές του 2010 έχει τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης. Διοργανώθηκαν συνολικά εννέα συμπόσια για τα οποία δαπανήθηκαν τεράστια ποσά και γίνονταν σε πλοία στον Μισισιπή, τον Νείλο, τον Δούναβη αλλά και την Αρκτική!

    Μάλιστα, η ΜΚΟ είχε δώσει 600.000 ευρώ, για να ναυλώσει… παγοθραυστικό, στο οποίο φιλοξενήθηκαν δεκάδες καλεσμένοι σε συμπόσιο στο Βόρειο Πόλο, όπως ο πρώην επικεφαλής του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ κλπ.

    Ο «Κύκλος της Πάτμου» έχει εισπράξει 1.190.000 ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών, 1,2 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ, 300.000 ευρώ από τη Βουλή και περίπου 60.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής».

    Η συγκεκριμένη ΜΚΟ βρέθηκε να διαθέτει 4,2 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα του Λονδίνου το οποίο δεν είχε δηλωθεί, ενώ μέλη της είναι γνωστοί επιχειρηματίες, πολιτικοί μηχανικοί και διπλωματικοί υπάλληλοι!

    Εν τω μεταξύ, αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις για απάτη και ξέπλυμα χρήματος σε βάρος και άλλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από την Εισαγγελία Αθηνών.
    http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=159834&artTitle=600_000_gia__pagothrafstiko_eiche_dosei_i_mko_kyklos_tis_patmou

  2. Ο/Η Ραμπί Τζακόμπ λέει:

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=364289

    Oρθόδοξη κοινότητα των ΗΠΑ
    Σκιές παιδεραστίας με άρωμα «εμφύλιας» κόντρας

    Καταγγελίες για παιδοφιλία στη Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου της Αστόριας ερευνά

    http://www.briefingnews.gr/orthodoxy/item/11330-%CE%92%CE%B1%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%92%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BF-%C2%AB%CE%97-%CF%86%CE%B5%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%91%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AE-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8E%C2%BB?tmpl=component&print=1

    Βαρθολομαίος προς Βικέντιο: «’Η φεύγεις από Αμερική ή σε καθαιρώ»

    Τελευταίο τελεσίγραφο έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προς τον Επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο, πρώην αναπληρωτή ηγούμενο της Μονής Χρυσοβαλάντου, στο οποίο του λέγει να φύγει από την Αμερική μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, αλλιώς θα του επιβληθούν εκκλησιαστικές κυρώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι θα τον καθαιρέσει από το αξίωμα του Επισκόπου και θα τον επαναφέρει στις τάξεις των Μοναχών.

    Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης έστειλε γράμμα στον Επίσκοπο Βικέντιο με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου στο οποίο του λέγει ότι η Σύνοδος δεν αποδέχθηκε το αίτημά του να παραμείνει στην Αμερική και του δίνει εντολή να φύγει πάραυτα για τη νήσο Πάτμο και να εγκαταβιώσει σε Ασκητικό Κάθισμα, σύμφωνα με την απόφαση που είχε ληφθεί από τη Σύνοδο στις 6 Οκτωβρίου.

    Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Επίσκοπο Βικέντιο, ο τελευταίος επιβεβαίωσε την είδηση ότι έλαβε επιστολή από τον Πατριάρχη που του λέγει να φύγει, ενώ στην ερώτηση τι σκέπτεται να κάνει, είπε ότι «δεν μπορώ να σας πω τίποτε για τώρα».

    Τονίζεται ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επανήλθε στο θέμα της φυγής του Επισκόπου Βικεντίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από την απάντηση του κ. Βικεντίου σε Πατριαρχικό γράμμα της 21ης Οκτωβρίου 2011, με το οποίο του διαβίβαζε την απόφαση της Συνόδου του Φαναρίου να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και να πάει να εγκατασταθεί σε Ασκητικό Κάθισμα στην Πάτμο.

    Διευκρινίζεται ότι δεν θα διαμένει μέσα στο Μοναστήρι, αλλά σε απομονωμένο Κελί ή Κάθισμα κάπου στην Πάτμο.

    Με απόφαση του Πατριαρχείου, στις αρχές Οκτωβρίου, ο Μητροπολίτης Τυάνων Παΐσιος και ο Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος, πρώην ηγούμενος και αναπληρωτής ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας, στέλνονται αντίστοιχα σε Μοναστήρια της Καλύμνου και της Πάτμου και καθίστανται εφησυχάζοντες διά βίου, ενώ εξακολουθεί να ισχύει η ποινή της αργίας τους, δηλαδή η απαγόρευση τέλεσης κάθε ιεροπραξίας που τους επιβλήθηκε το Δεκέμβριο του 2010.
    Αμφότεροι έχουν υπογράψει τα σχετικά έγγραφα παραιτήσεώς των από τα δικαιώματά τους στη Μονή και τα Μετόχια της, η ακίνητη περιουσία των οποίων έχει περιέλθει στην κυριότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η οποία σύμφωνα με γνώστες των πραγμάτων εκ των έσω υπολογίζεται σε πάνω από σαράντα εκατομμύρια δολάρια.

  3. Ο/Η Οικωλογικά λέει:

    http://www.koutipandoras.gr/?p=25636

    Mε fast trak η επένδυση στη Μονή Τοπλού

    Posted date: Σεπτεμβρίου 21, 2012 11:13 ΠΜIn: Ρεπορτάζ-ειδήσεις| comment : 2

    Την Πέμπτη, με απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ υπό τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη, αποφασίστηκε η ένταξη σε διαδικασία fast track της επένδυσης «΄Ιτανος Γαία» στην περιοχή Κάβο Σίδερο στο Λασίθι. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πρόκειται για μια τουριστική επένδυση 267 εκατ. ευρώ για την κατασκευή πέντε ξενοδοχείων και γηπέδου γκολφ 18 οπών σε έκταση 26 χιλ. στρεμμάτων που βρίσκεται δίπλα στο φοινικόδασος του Βάι. Επενδυτής είναι η βρετανική εταιρεία «Loyalward Ltd.», θυγατρική του Ομίλου Minoan Group Plc, ο οποίος είναι εισηγμένος στην αγορά AIM(αγορά υψηλού ρίσκου επενδύσεων) του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Η επένδυση προβλέπεται να δημιουργήσει 1.200 άμεσες θέσεις εργασίας και αναμένεται να συμβάλει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη και του κ. Μηταράκη, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο και για επενδύσεις που πάνε κόντρα στον άνεμο.
    Υπέροχα όλα αυτά, μακάρι να γίνει καμιά επένδυση να πέσει και χρήμα στην Ελλάδα. Όμως το συγκεκριμένο έργο δεν είναι κάτι καινούργιο, έχει μια μακρά ιστορία που θα πρέπει να σας τη διηγηθούμε θέτοντας ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα στην κυβέρνηση που πιστεύει ότι μπορεί με διαδικασίες «άρπα κόλλα» να εξαγνίσει ένα πιθανό σκάνδαλο με το πρόσχημα της ανάγκης για επενδύσεις στην Ελλάδα.
    Η έκταση αυτή των 26.000 στρεμμάτων βρίσκεται σε μια εκπληκτική περιοχή στην Κρήτη, γνωστή και ως Κάβο Σίδερο. «Ανήκε» στην Μονή Τοπλού η οποία το 1992 έκανε ένα διαγωνισμό και το 1998 υπέγραψε τη σύμβαση με τους Βρετανούς οι οποίοι ήρθαν ως μεγάλοι επενδυτές στην Ελλάδα. Για σχεδόν δέκα χρόνια προσπαθούσαν να ξεμπλοκάρουν την επένδυση η οποία στο αρχικό της σχέδιο ήταν της τάξης του 1,2 δις ευρώ και προέβλεπε ξενοδοχεία, γκολφ και τουριστικά χωριά με 5.000 τουριστικές κατοικίες για πλουσίους.

    http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=34387&publDate=15/12/1999

    ΣΙΘΩΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
    Ο Ομιλος Βαρδινογιάννη παίρνει τη γη από χιλιάδες αγρότες
    Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Μ. Μπόσκου και Στ. Παναγιώτου

    Χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής Σιθωνίας Χαλκιδικής κινδυνεύουν να χάσουν τους κλήρους τους, από την εταιρίας ΣΕΚΑ του Ομίλου Βαρδινογιάννη, η οποία επικαλείται μια παράνομη μεταβίβαση γης που της έγινε την περίοδο της Χούντας.

    Οπως τονίζουν σε Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Γεωργίας, ΠΕΧΩΔΕ, Δικαιοσύνης και Εθνικής Οικονομίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Στ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου, κατά την περίοδο της αμερικανοκίνητης δικτατορίας, «τμήμα της ηγεσίας (Γεροντίας) της ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγ. Ορους μεταβίβασε παράνομα προς το μεγάλο κεφάλαιο (εταιρία ΣΕΚΑ του Ομίλου Βαρδινογιάννη), χωρίς κανένα δικαίωμα, δασική έκταση 53.800 στρεμμάτων στη Σιθωνία Χαλκιδικής (περιοχή Αγ. Νικολάου, Νικήτης και Παρθενώνα)».

    Οπως τονίζεται στην Ερώτηση, «αυτές οι εκτάσεις ουδέποτε ανήκαν στη Μονή, ούτε μεταβιβάστηκαν με απόφαση της Γεροντίας, αντίθετα ανήκαν σε χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής από εκατοντάδες χρόνια πριν. Επειδή ήδη από 30-9-1999 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σιθωνίας για να προστατέψει τα δικαιώματα των νόμιμων δικαιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων αποφάσισε ομόφωνα και έκλεισε τα κτηματολογικά Γραφεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων της Νικήτης και Αγ. Νικολάου αφού, παράνομα, εμφανίζεται η ΣΕΚΑ σαν δήθεν ιδιοκτήτρια και έκτασης»

  4. Ο/Η Mαρκήσιος ντε Σαντ λέει:

    BHMA

    http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=110920

    «Η Μερτσέντες με τον οδηγό», «τα καθίσματα», «ο σκύλος δαγκώνει» και «οι πόρτες ανοίγουν με ριμόουντ» είναι οι τέσσερις φράσεις-κλειδιά που ξεκλειδώνουν το μυστήριο του ερωτικού και οικονομικού σκανδάλου της Μονής του Ιωάννου του Θεολόγου της Πάτμου

    Οι απολαύσεις ενός μοναχού

    Σόδομα και Γόμορρα στο νησί της Αποκάλυψης

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/1999 00:00

    Παρά ταύτα ο ιερομόναχος Μιχελής όπως και οι μοναχοί Γρύλλης και Κοτσάνης διεκδικούν μια πρωτοτυπία: δεν κατόρθωσαν να στραφεί προς το πρόσωπό τους μόνο το βλέμμα της ελληνικής πολιτικής εξουσίας αλλά και του ίδιου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος ζήτησε από τον νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Σάββα Καραγιάννη, όταν αυτός του εξέθεσε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μονή του Ιωάννου του Θεολόγου της Πάτμου, να ενεργήσει με τέτοιον τρόπο ώστε «το μαχαίρι να φθάσει στο κόκαλο».

    Ας δούμε όμως την υπόθεση που δεν έχει διχάσει απλώς την Πάτμο αλλά συγκλονίζει όλη την Ελλάδα από την αρχή. Οταν έκανα γνωστό τον λόγο της αποστολής του «Βήματος» στην Πάτμο, όλοι σχεδόν οι συνομιλητές μου έλεγαν: «Ακόμη ένας δημοσιογράφος που ήρθε να ερευνήσει για τη Μερτσέντες με τον οδηγό και για τα «καθίσματα»». Αν δεν καταλάβατε, όπως βεβαίως δεν κατάλαβα και εγώ, η Μερτσέντες ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσε ο ιερομόναχος Γεράσιμος Μιχελής, ο οποίος εκτός των άλλων ήταν και ο εν λευκώ ­ ή, πιο σωστά, ελέω Θεού διαχειριστής ­ της περιουσίας της ιστορικής Μονής του Ιωάννου του Θεολόγου στο νησί και τα «καθίσματα» ήταν τα άλλοτε μικρά εκκλησιαστικά κτίσματα τα οποία έχουν μεταβληθεί σε πολυτελείς βίλες.

    Στην είσοδο μάλιστα αυτών των ιερών κτισμάτων, που είναι απρόσιτα για τους πιστούς, μπορεί κανείς να διακρίνει απαγορευτικές πινακίδες ή πινακίδες του τύπου «o σκύλος δαγκώνει». Τα «καθίσματα», που βρίσκονται στην Κουμάνα, στην Παναγιά Γαβρά και στον Οσιο, στις Αλυκές, διαθέτουν επιπλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας. «Οι πόρτες ανοίγουν με ριμόουντ», μου είπαν, «ώστε να αποφεύγουν οι ιδιοκτήτες τους ανεπιθύμητους επισκέπτες». Ποιοι ήταν οι «ιδιοκτήτες»; Ο ιερομόναχος Μιχελής και δύο ακόμη μοναχοί της Μονής, οι οποίοι είχαν φροντίσει να κλείνουν έξω από την… οικία τους τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Ο λόγος είναι προφανής: ήθελαν να αποφεύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα. Οι μοναχοί της Μονής, με άλλα λόγια, επεδίωκαν να είναι «μικροί κροίσοι».

    Μικροί; Τρόπος τού λέγειν, διότι τα γεγονότα ομιλούν περί του αντιθέτου. Αν είστε ιστορικοί, ασφαλώς και θα γνωρίζετε ότι κάποτε η Πάτμος ανήκε στη Μονή του Ιωάννη του Θεολόγου και όχι το αντίθετο. Ισως αυτό να ερμηνεύει, εκτός των άλλων, και δύο γεγονότα: το πρώτο είναι η ιδιαίτερη σχέση που έχουν αναπτύξει οι κάτοικοι με τη Μονή, η οποία ξεφεύγει από τα πλαίσια της θρησκευτικής ευλάβειας. Το δεύτερο, η ιδιοκτησιακή κυριαρχία της Μονής, ακόμη και σήμερα, στο νότιο τμήμα του νησιού, καθώς το υπόλοιπο είχε δωρηθεί στην κοινότητα, περίπου από το 1600.

    * Το μισό νησί στο σφυρί

    Η εναπομείνασα περιουσία σε γη της Μονής αποτέλεσε μάλλον το δέλεαρ για τους μοναχούς της, οι οποίοι, ερήσθω εν παρόδω, αποτελούν ένα είδος κράτους εν κράτει στο νησί. Ο λόγος είναι η τεράστια περιουσία που διαχειρίζονται, η εξαιρετική τουριστική αξία της Μονής και το γεγονός ότι απολαμβάνουν μιας σχετικής αυτονομίας, αφού η Πάτμος, όπως και όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

    Πριν από τέσσερα χρόνια περίπου το Πατριαρχείο εξέδωσε μια απόφαση σύμφωνα με την οποία απαγορευόταν οποιαδήποτε περαιτέρω εκποίηση της περιουσίας της Μονής, το ύψος της οποίας παραμένει αδιευκρίνιστο. Οπως αδιευκρίνιστη παραμένει και η αιτιολογία της απόφασης ­ εκτός και αν είχαν περιέλθει στη διάθεση του Πατριαρχείου στοιχεία για ατασθαλίες. Γεγονός είναι πάντως ότι η απόφαση αυτή ουδέποτε τηρήθηκε. Ως υπαίτιος γι’ αυτό υποδεικνύεται ο ιερομόναχος Γεράσιμος Μιχελής, ο οποίος είχε αναλάβει να διαχειρίζεται την περιουσία της Μονής. Ο ίδιος, όπως και ορισμένοι άλλοι μοναχοί, είχαν στήσει, όπως καταγγέλλουν παράγοντες του νησιού, ένα κτηματομεσιτικό γραφείο που ξεπούλησε σχεδόν το μισό νησί που ανήκε στη Μονή.

    Ηδη στη διάθεση του αντεισαγγελέα της Κω κ. Γιώργου Μπούτσικου, ο οποίος διερευνά την υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών κατ’ εντολήν του προϊσταμένου του, εισαγγελέα Εφετών κ. Γιώργου Σαμίτα, έχουν περιέλθει στοιχεία για τις κομπίνες που έστηναν οι μοναχοί της Μονής. Το κύκλωμα, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, λειτουργούσε με ποικίλους τρόπους.

    Ο πρώτος ήταν ότι συνομολογούσαν με διάφορα άτομα της εμπιστοσύνης τους, ερωτικούς συντρόφους τους ή ακόμη και συγγενείς τους, προσύμφωνα για διάφορα τμήματα γης. Για τα προσύμφωνα αυτά εισέπρατταν μια συμβολική προκαταβολή, την οποία κατέθεταν στο ταμείο της Μονής. Ακολούθως τα άτομα που είχαν συνάψει τα προσύμφωνα έβρισκαν πραγματικούς αγοραστές και πουλούσαν τα αγροτεμάχια ­ στην πραγματικότητα ήταν οικόπεδα ­ στην πραγματική τους τιμή. Τα συμβόλαια υπογράφονταν απευθείας με τη Μονή, στην οποία όμως ουδέποτε κατετίθεντο τα πραγματικά ποσά, παρά μόνο αυτά που περιλαμβάνονταν στα προσύμφωνα και υπελείποντο συνήθως της πραγματικής εκτίμησης της Εφορίας.

    Μια δεύτερη κομπίνα που έβρισκε ευρεία εφαρμογή στο νησί ήταν η χρησικτησία. Εχουν ήδη καταγραφεί περιπτώσεις κατά τις οποίες κάτοικοι της Πάτμου ­ και όχι μόνο ­ έχουν προσποριστεί τεράστιες εκτάσεις με αυτόν τον τρόπο. Οι ίδιοι δηλαδή οι μοναχοί «δώριζαν» στην ουσία τεράστιες εκτάσεις για τα δεδομένα του νησιού σε συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα, συνηγορώντας ότι πράγματι οι εκτάσεις αυτές τούς ανήκαν λόγω χρησικτησίας. Μάλιστα λέγεται ότι οι ίδιοι φρόντιζαν ακόμη και για την εξεύρεση ψευδομαρτύρων που βεβαίωναν στα αρμόδια δικαστήρια του… λόγου το αληθές.

    Η τρίτη κομπίνα έχει καταγραφεί ως «προικοδοσία». Η κομπίνα αυτή έχει διάφορες εκφάνσεις, καθώς αφορούσε κυρίως την «προικοδοσία» των ερωτικών συντρόφων των μοναχών. Τα άτομα δηλαδή που «φιλοξενούνταν» τις νύχτες στα «καθίσματα» είχαν και μια ευκαιρία να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα.

    Οπως και αν έχει, ο διευθυντής του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Πάτμου εμφανίζεται πρόθυμος να δώσει τα στοιχεία που διαθέτει στον αντεισαγγελέα της Κω κ. Γ. Μπούτσικο, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί για την υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών. Το ερώτημα όμως που ανακύπτει είναι ως πού θα φθάσει το μαχαίρι, το οποίο κατά την έκφραση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου θα πρέπει να αγγίξει το κόκαλο. Και τούτο διότι κάτοικοι του νησιού εμφανίζονται απρόθυμοι να καταθέσουν.

    * Υψηλές διασυνδέσεις

    Οι λόγοι που επικαλούνται είναι πολλοί. Κατ’ αρχάς είναι η απόσταση. Το να μεταβεί κάποιος από την Πάτμο στην Κω προϋποθέτει κόστος σε χρόνο και χρήμα. Δεύτερον, κυριαρχεί ο φόβος, τόσο για τον διασυρμό της Μονής, που αποτελεί το κύριο τουριστικό αξιοθέατο του νησιού και ως εκ τούτου βασικό οικονομικό έσοδο, όσο και εξαιτίας των «υψηλών διασυνδέσεων» που διατηρούν οι μοναχοί, κυρίως με την πολιτική και στρατιωτική ιεραρχία της Δωδεκανήσου. «Οι βουλευτές της περιοχής μπορεί να μην κατάφερναν να μεταθέσουν έναν φαντάρο, αλλά για τον ιερομόναχο Γεράσιμο όλα ήταν δυνατά» είναι η έκφραση που ακούγεται στο νησί. Το τρίτο, είναι η διατήρηση της ­ έστω και κακά εννοούμενης ­ κοινωνικής ισορροπίας στο νησί. Είναι ενδεικτικό ότι το σόι του ιερομονάχου Γεράσιμου, ο οποίος είναι το 16ο παιδί μιας πολυπληθούς οικογένειας, είναι τεράστιο. Ισως αυτό να ερμηνεύει και την «κοσμοσυρροή» που παρατηρήθηκε στις εκδηλώσεις αποδοκιμασίας του δημάρχου της Πάτμου κ. Ματθαίου Μελιανού, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ τού να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση.

    Οι «εκδηλώσεις διαμαρτυρίας» όμως, όπως και η στάση των παραγόντων της περιοχής, καθώς και του σημερινού ηγουμένου, του αρχιμανδρίτη Αμφιλοχίου, είναι μία άλλη ιστορία, εξίσου αποκαλυπτική της εικόνας που εμφανίζει σήμερα η Πάτμος.
    «Υπέρ αδυνάτων και πασχόντων»

    Οι «ιστορίες» που διηγούνται στο νησί είναι πολλές και αποκαλυπτικές. Η πρώτη, για παράδειγμα, αφορά έναν νεαρό ο οποίος κάποτε υπήρξε υπαίτιος ενός τροχαίου ατυχήματος που είχε αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρη σε όλη της τη ζωή μια κοπέλα. Οι γονείς της υπέβαλαν μήνυση εναντίον του νεαρού, ο οποίος κινδύνευε να χάσει ακόμη και το σπίτι του, καθώς η υπόθεση επιδικάστηκε εις βάρος του. Διεσώθη όμως χάρη στην παρέμβαση ενός μοναχού, ο οποίος δεν τον βοήθησε απλώς να επανακτήσει τη χαμένη περιουσία του αλλά και να την αυξήσει ­ έστω και αν εκ των υστέρων, λόγω της ανάγκης του να φτιάξει τη ζωή του, απεδείχθη αγνώμων προς τον ευεργέτη του.

    Βεβαίως δεν είναι ο μοναδικός ευεργετηθείς. Η ιστορία των «κοινών λογαριασμών» στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας μοναχών με συγγενείς τους ή ακόμη και ερωτικούς συντρόφους τους είναι ήδη γνωστή. Εσχάτως μάλιστα ένας από τους μοναχούς απέσυρε όλες τις καταθέσεις που είχε σε κοινούς λογαριασμούς στο υποκατάστημα της Εθνικής στην Πάτμο και τις μετέφερε σε κατάστημα της Καλύμνου. Ταυτοχρόνως «έκλεισαν» και λογαριασμοί συγγενικών του προσώπων, οι οποίοι αν και του συμπαραστάθηκαν στην τελευταία δοκιμασία που πέρασε μετά την ποινή η οποία του επεβλήθη από το Πατριαρχείο, εν τούτοις δεν εκδηλώνουν ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα απέναντί του. Και αυτό παρ’ ότι σε αγοραπωλησίες μοναστηριακής γης εμφανίζονται να είναι ιδιαίτερα ευνοημένοι, αφού «πλήρωναν για δύο στρέμματα τα οποία στην πραγματικότητα ήταν πέντε».

    Δ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

  5. Ο/Η Iερέας Χ λέει:

    http://ecclesianet.blogspot.gr/2008/03/o-ba.html

    O Bαρθολομαίος απομάκρυνε τους Σεβαστείας Δημήτριο και Φιλαδελφείας Μελίτωνα

    Σημαντικές εξελίξεις στο Φανάρι. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος απομάκρυνε από τις θέσεις που κατείχαν τους μητροπολίτες Σεβαστείας κ.Δημήτριο και Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα (φωτογραφία).
    Η απομάκρυνση του πάλαι ποτέ ισχυρού διδύμου του Φαναρίου δείχνει ότι ο Πατριάρχης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και να δώσει νέα μηνύματα στον εκκλησιαστικό χώρο.
    Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες το δίδυμο Δημητρίου-Μελίτωνα επιχειρούσε να επιβάλει στον κ.Βαρθολομαίο τις επιλογές του σε πρόσωπα και πολιτικές με κύριο στόχο να προετοιμάσουν το τοπίο για να προωθηθεί ως διάδοχος του πατριάρχη. όταν έρθει η ώρα, ο μητροπολίτης Σεβαστείας.
    Ο κ.Βαρθολομαίος φέρεται ότι θα καταργήσει το Πατριαρχικό Γραφείο.
    Η αποπομπή των Μελίτωνος-Δημητρίου είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα στο Φανάρι. Φαίνεται ότι ο κ.Βαρθολομαίος νιώθοντας ότι έχει πλέον τα νώτα του καλυμμένα από την Εκκλησία της Ελλάδος θα επιχειρήσει να αναδιοργανώσει το Πατριαρχείο και να απεμπλακεί από καταστάσεις που παγίδευαν και σε ορισμένες περιπτώσεις εξέθεταν το Φανάρι.
    Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις καθώς η είδηση ξάφνιασε. Ο κ.Μελίτων μάζεψε πάντως τα προσωπικά του αντικείμενα από το Φανάρι όπου και διέμενε.

    Αναρτήθηκε από ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΜΑΪΛΗΣ στις 2:42 μ.μ.

    8 σχόλια:

    Ανώνυμος είπε…
    ΦΑΝΑΡΙΩΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

    Πώς ενώνονται οι κρίκοι του οικουμ. Πατριαρχείου με Γιοσάκη και το σκάνδαλο Πάτμου. ‘Ενα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τη μεγάλη κομπίνα σε χρήμα και γή

    Βυζαντινές ίντριγκες με πρωταγωνιστή τον πρώην Αρχιγραμματεύοντα της ιεράς Συνόδου Μελίτωνα Καρρά αλλά και τον ίδιο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο αποκαλύπτει η υπόθεση της κατάχρησης στην Πάτμο. Ο Μελίτων διαπλεκόμενος σε πολλά επίπεδα με τις αγοραπωλησίες του ιστορικού Μοναστηριού αποπέμφθηκε πρόσφατα απο τη θέση του Αρχιγραμματεύοντος στο Φανάρι για να αποσυνδεθεί το κέντρο της Ορθοδοξίας απο τα σκάνδαλα. Αλλά ο ιερός τόπος, όπου ο Αγιος Ιωάννης έγραψε την αποκάλυψη, όζει απο τις μυστικές συναλλαγές, τις παράνομες αγοραπωλησίες, τους φουσκωμένους λογαριασμούς ηγουμένων και μοναχών ζητώντας κάθαρση εδώ και τώρα.
    Αλλωστε, ο Μητροπολίτης Μελίτων ενέχεται και στην υπόθεση Γιοσάκη . Ηταν εκείνος που μαζί με τον Μητροπολίτη Παναμά Αθηναγόρα προώθησαν την αίτηση του Ιάκωβου Γιοσάκη στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία όμως απορρίφθηκε απο τον τότε πρωτοσύγκελο του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος π. Γεώργιο Πασσιά λόγω του όζοντος φακέλλου του. Ο ίδιος ο Μελίτων , σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, μεσολάβησε πάραυτα για να προωθηθεί ο Γιοσάκης στους Παλαιοημερολογίτες Παίσιο και Βικέντιο, που τον έδιωξαν απο το Σικάγο όταν βρέθηκαν μπροστά στις νέες ατασθαλίες του προφυλακισμένου αρχιμανδρίτη.

    Το ιστορικό μιάς ρεμούλας

    Στην Πάτμο όλα είχαν δρομολογηθεί απο τον πάλαι ποτέ ηγούμενο και ήδη κατηγορούμενο για τις οικονομικές ατασθαλίες στη Μονή Ισίδωρο Κρικρή(εκοιμήθη προ διετίας) προκειμένου να εξυπηρετούνται οικονομικά για τις προσωπικές υποθέσεις τους κάποιοι αρχιερείς του Θρόνου με πρωταγωνιστές τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον μέχρι χθές Αρχιγραμματεύοντα Μελίτωνα Καρρά . Ο τότε ηγούμενος της Μονής Ισίδωρος Κρικρής απο το 1983 έπαιρνε τα μετρητά της Ιεράς Μονής της Πάτμου σε πουγγί συνοδεύοντας πολλάκις τους αρχιερείς του Θρόνου στα διάφορα ταξίδια τους ανά την υφήλιο και πληρώνοντας αδρά για τις πολυτελείς απαιτήσεις τους. Αλλωστε, ο κ. Βαθολομαίος Αρχοντώνης πριν απο την εκλογή του στον Πατριαρχικό θρόνο της Κωσταντινούπολης είχε πολλάκις φιλοξενηθεί τα καλοκαίρια στα πολυτελή ιδιόκτητα κτίσματα του ηγούμενου Ισίδωρου Κρικρή στην περιοχή Εξημνιά της Πάτμου.
    Η παρέα αποθρασύνθηκε όταν το 1992 ο Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Μελίτων αποφάσισε πως ήταν ώρα να προικοδοτήσει με οικόπεδα της πολύτιμης πατμιακής γής τα αγαπημένα του αδέλφια Γιώργο και Ιωάννη Καρρά. Το 1992 το ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής της Πάτμου με χαριστική του πράξη πώλησε στον ένα απο τους αδελφούς του Μελίτωνα, τον Ιωάννη Καρρά, ακίνητο στην περιοχή Πλακί και στην τιμή του 1 εκατομμυρίου δρχ. την ώρα που η ΔΟΥ της Λέρου εκτιμούσε το εν λόγω ακίνητο στο ποσόν των 8,4 εκατομμυρίων δρχ.
    Η δεύτερη υπόθεση ξεκίνησε με ενδιαφερόμενο αγοραστή αυτή τη φορά τον άλλο αδελφό του Μητροπολίτη κ. Γεώργιο Καρρά, ο οποίος ακύρωσε την αγορά οικοπέδου της Μονής όταν ξέσπασε ο έλεγχος στα οικονομικά απο τον διάδοχο του Ισίδωρου Κρικρή ηγούμενο Αμφιλόχιο Καμίτση.
    Το 1997 ο Ισίδωρος Κρικρής μετά απο τετραετή αιρετή θητεία στο Μοναστήρι και με φουσκωμένους λογαριασμούς δέχθηκε πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει απο τη Μονή της Πάτμου και διάδοχός του εκλέχθηκε ο ηγούμενος Αμφιλόχιος Καμίτσης. Ο νέος ηγούμενος σύντομα βρέθηκε πρό των ατασθαλιών που διενεργούσαν με τις ευλογίες του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης τόσο ο προκάτοχός του Ισίδωρος Κρικρής όσο και οι μοναχοί αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Μιχελής και ο Πολύκαπρος της Μονής της Κουμάνας γεμίζοντας τους λογαριασμούς τους με τα αντίτιμα απο τις διάφορες αγοραπωλησίες των οικοπέδων της Μονής του Ιωάννου του Θεολόγου.
    Ο νέος ηγούμενος αποφάσισε να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου αρχίζοντας ένα εσωτερικό οικονομικό έλεγχο στη Μονή της Πάτμου, με αποτέλεσμα το 1999 να διαταχθεί απο τον τότε εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου προκαταρτική εξέταση για να εξετασθεί η βασιμότητα ή μή των καταγγελλομένων (οι καταγγελίες αναφερόνταν στη λεηλάτηση της μοναστηριακής περιουσίας της Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και στον προκλητικό βίο ορισμένων μοναχών της).
    Μετά την προκαταρτική εξέταση αξιολογήθηακν τα στοιχεία και διατάχθηκε η έναρξη ποινικής δίωξης κατά των ιερομονάχων που ασκούσαν διοίκηση στη Μονή μέχρι το 1997 και κατά διαφόρων προσώπων που επωφελήθηκαν απο τις αμαρτωλές αγοραπωλησίες των ακινήτων της Ι.Μ. Ιωάννου του Θεολόγου. Σε αυτές τις ύποπτες δικαιοπραξίες εμπίπτει και η περίπτωση της μίσθωσης του ακινήτου της Πάτμου προς τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο με εικονικό μίσθωμα , την οποία εγκρίνει κι ο ίδιος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος Αρχοντώνης το 1994 με ευχαριστήρια επιστολή στο Μοναστήρι της Πάτμου για την εξυπηρέτηση προς τον Ζακύνθου.
    Ακολούθησε η δέσμευση των λογαριασμών των ενεχομένων στις αγοραπωλησίες μοναχών καθώς και του πρώην ηγουμένου Ισίδωρου Κρικρή, ο οποίος φέρεται να κατέχει πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς με ανομολόγητα ποσά. Κατά το άνοιγμα των λογαριασμών βρέθηκαν μηδέν υπόλοιπα, καθότι οι κάτοχοι είχαν φροντίσει να εξαφανίσουν τα αμαρτωλά ποσά.
    Εκείνη τη σκοτεινή περίοδο πραξικοπηματικά ο Μελίτων ανάγκασε τον Αμφιλόχιο Καμίτση σε παραίτηση απο την ηγουμενία. Ηταν αρχές του 2000, όταν κατέφθασε στην Πάτμο απο την πίσω πόρτα με τριμελή εξαρχία προκειμένου να εκλέξει ετσιθεληματικά νέο ηγούμενο της δικής του αρεσκείας και έγκρισης καταστρατηγώντας τους ιερούς κανόνες αλλά και τους περί ηθικής νόμους…
    Τα γεγονότα της ημέρας υπήρξαν κωμικοτραγικά όπως τα περιέγραψε στις 28 Ιανουαρίου ο συνάκτης του Εθνικού Κήρυκα της Νέας Υόρκης Θεόδωρος Καλμούκος στις Απόψεις:
    «Προχτές παίχτηκε μιά ακόμη πράξη στο μελόδραμα της Πάτμου όταν με βυζαντινές μεθόδους οι οποίες επιστράτευσαν αγιορείτες μοναχούς Πατμιακής καταγωγής, που τους μετέφεραν με ελικόπτερο παρακαλώ στην Πάτμο, η τριμελής Φαναριώτικη αντιπροσωπεία αποτελούμενη απο τον Ηλιουπόλεως και Θείρων Αθανάσιο, Λαοδικείας Ιάκωβο και Φιλαδελφείας Μελίτωνα μεθόδευσε με την τοποθέτηση (ντρέπομαι να χρησιμοποιήσω τη λέξη εκλογή) ηγουμένου, αφού ο Βαρθολομαίος είχε εξαναγκάσει σε παραίτηση τον ηγούμενο Αμφιλόχιο Καμίτση.
    Εμ, καλά να πάθει ο Αμφιλόχιος , ποιός του είπε να είναι έντιμος άνθρωπος και να καταγγείλει όλα τα απαράδεκτα των αγοροπωλησιών των προκατόχων του. Δεν ήξερε ότι πράξεις αποκαλυπτικές ακόμη κι αν γίνονται στο Νησί της Αποκάλυψης τιμωρούνται! Πήγε, που λέτε, η Πατριαρχική Αντιπροσωπεία μέσω Σάμου με κάθε προφύλαξη αλλά οι Πάτμιοι τους πήραν είδηση και τους έκραξαν. Οταν μάλιστα βγήκε ο Μελίτων και άρχισε να διαβάζει το ανακοινωθέν ότι εκλέχτηκε ο ηγούμενος Αντύπας Νικηταράς (ανηψιός του αείμνηστου Γέροντα Παύλου), ότι δεν ανακαλείται η παραίτηση Αμφιλόχιου και τα συναφή, άρχισαν οι οργισμένοι κάτοικοι να τον κονταροχτυπούν με ομπρέλες. Φαντασθείτε τώρα τη σκηνογραφία, τον θεόρατο Μελίτωνα, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως να τον ομπρελιάζουν! Αφήστε τα ηχηρά και μηνυματοφόρα συνθήματα των κατοίκων: «Δεν είναι Τουρκία εδώ», τα οποία έσπαζαν κόκκαλα.
    Τέτοιο ξέσπασμα οργής των πιστών και φιλήσυχων κατοίκων του νησιού θα το θυμάται ο Μελίτων σε όλη του τη ζωή γιατί εδώ που τα λέμε το ποτήρι πιά εκεί ξεχείλισε. Οχι τίποτε, αλλά για να καταλάβουν οι πάντες και πρώτος ο Βαρθολομαίος, ο οποίος γνώριζε τα πάντα και μάλιστα επί χρόνια, πως οι Πάτμιοι δεν είναι Ελληνοαμερικανάκια. Οταν καταλάβουν ότι τους εμπαίζει κάποιος και μάλιστα τους θίγει τα ιερά τους ξεσπαθώνουν…»
    Στο μεταξύ, την ίδια εποχή διατάχθηκε πραγματογνωμοσύνη απο επιθεωρητές του υπουργείου οικονομικών με σχετικό έλεγχο στα ταμεία και τα βιβλία της Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου.
    Τον Μάιο του 2000 παραδόθηκε το αποτέλεσμα της πραγματογνωμοσύνης στις δικαστικές αρχές. Διαπιστώθηκε έλλειμμα 318 εκατομμυρίων δρχ στο ταμείο της Μονής (απο ποσά που δεν είχαν μπεί στο ταμείο της απο τις αγοραπωλησίες ακινήτων) και ζημιά 1,6 δισεκατομυρίου στη Μονή λόγω του χαμηλού ποσού για την εκποίηση των ακινήτων της. Το Σεπτέμβριο του 2000 απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του μοναχού Γεράσιμου Μιχελή και τέθηκαν περιοριστικοί όροι για την εξοδό του απο τη χώρα. Την ίδια ώρα αναγκάσθηκε ο πρώην ηγούμενος Ισίδωρος Κρικρής να καταβάλλει εγγύηση 80 εκατομμυρίων δρχ.
    Παραδόξως το Σεπτέμβριο η εισαγγελέας της Κώ κα Σμυρλή παραδιδει πρόταση στο συμβούλιο πλημμελειοδικών, με την οποία προτείνει την παύση της όλης ποινικής διαδικασίας γιατί κατά τη γνώμη της δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία για την ενοχή των κατηγορουμένων, παρότι το κατηγορητήριο ήδη περιείχε 160 ειδικές περιπτώσεις μεταβιβάσεως ακινήτων της Μονής χωρίς την καταβολή του αντιτίμου στο ταμείο της.
    Τον Οκτώβριο του 2002 με το υπ’ αριθμόν 137/ 2002 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Κώ παραπέμπονται στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μόνο 6 κατηγορούμενοι με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης, απιστίας, απάτης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια αποδοχής προϊόντων εγκλήματος καθώς και παράβασης καθήκοντος.
    Στο μεταξύ, ο χρόνος κυλάει και παραγράφονται τα αδικήματα των 2 απο τους 6 κατηγορουμένους, ενώ το Δεκέμβριο του 2004 κρίθηκε άκυρη η όλη διαδικασία της ποινικής δίωξης για λόγους καθαρά δικονομικούς. Ο επιθεωρητής του υπουργείου οικονομικών σήμερα κραδαίνει τον φάκελλο των ατασθαλιών της Πάτμου για λόγους εντυπωσιασμού στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, αλλά πραγματικά τί μέλλει γενέσθαι;
    Ποιός θα βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο μιάς ιστορίας στην οποία ενέχεται ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αλλά και ο στενός συμβουλάτοράς του Μελίτων Καρράς ; Ποιός θα αναλάβει να κλείσει αυτό το λυπηρό κεφάλαιο της Ορθοδοξίας που το συνθέτουν ίντριγκες, αμαρτωλές αγοραπωλησίες και έκλυτοι βίοι αγίων ανδρών;

    (Πηγή: Εβδομαδιαία Πολιτική και Οικονομική Επιθεώρηση ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, αρ. τεύχους 1459, 17 Μαρτίου 2005)
    2 Μαρτίου 2008 4:26 μ.μ.

  6. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    http://www.koutipandoras.gr/?p=30264

    Η πεσμένη δρυς του Λαυρεντιάδη

    Posted date: Δεκεμβρίου 19, 2012 11:10 ΠΜIn: Πανδωρικώς| comment : 6

    Του Κώστα Βαξεβάνη

    Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ήταν ένα φαινόμενο. Ο ίδιος ίσως θέλει να πιστεύει πως ήταν το παιδί της Νίκαιας που κατάφερε να γίνει μεγιστάνας, ένα θαύμα επιτυχίας και θέλησης στο οποίο ρομαντικά αναμειγνύονται η αποφασιστικότητα του, το προσωπικό του πρόβλημα υγείας, και η χάρη του Θεού που φρόντισε πολλές φορές να αντιπροσωπευτεί δια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου ακόμη και σε φωτογραφίσεις δίπλα του.

    Η αλήθεια είναι πως ο Λαυρεντιάδης είναι απλώς ένα φαινόμενο της ελληνικής οικονομικοπολιτικής πραγματικότητας. Ένας Κοσκωτάς,που δεν έζησε την αντιπαλότητα των εκδοτικών συγκροτημάτων, καθώς ανατράφηκε ομαλά μαζί τους αντί να τους ενοχλεί. Ήταν ένας Κοσκωτάς ο οποίος πήρε μια Τράπεζα για να δανειοδοτεί τις επιχειρήσεις του από τα λεφτά των καταθετών. Αγόραζε επιχειρήσεις κελύφη, χωρίς επιχειρηματική υπόσταση, σε τιμές πολλαπλάσιες από τις πραγματικές.

    Η διαφορά στις τιμές ήταν εύκολο να καταλάβει κάποιος πού πήγαιναν. Αυτό το θαύμα «επιχειρηματικότητας» που πήρε βραβεία ως ο καλύτερος επιχειρηματίας της χρονιάς, δεν ήταν τίποτα άλλο από την αντίληψη για την σύγχρονη «επιχειρηματικότητα». Κομπραδόρικη, αεριτζίδηκη, προσωπικά αποδοτική. Δεν την ενδιαφέρει καμιά πραγματική επιχειρηματικότητα. Ο Λαυρεντιάδηςε έριξε έξω ακόμη και το εργοστάσιο λιπασμάτων που αγόρασε. Είχε πάρει βεβαίως τα δάνεια.

    Αρκετά πιο προσεκτικός απ” τον Κοσκωτά (είχε άλλωστε σύμβουλό του, πρώην σύμβουλο του Κοσκωτά), αφουγκράστηκε πλήρως τις ανάγκες του πολιτικού συστήματος και τη διασύνδεσή του με τον τραπεζικό αναπνευστήρα του. Δεν έκανε μια τράπεζα για να εξυπηρετηθεί μόνο ο ίδιος, αλλά το τραπεζικό σύστημα. Αγόρασε από την Πειραιώς τις μετοχές της Τράπεζάς του σε τριπλάσια τιμή και στη συνέχεια δανειοδότησε τρεις offshore εταιρείες χωρίς αντίκρισμα οι οποίες έκαναν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Πειραιώς. Δεν περιορίστηκε να πληρώσει μια ομάδα δημοσιογράφων χειροκροτητών, αλλά αγόρασε τον ίδιο τον Τύπο. Ο Λαυρεντιάδης εξαγόρασε τη σιωπή των media, αγοράζοντας το 10-20% σε πάνω από 20 έντυπα και εφημερίδες. Ξεκινώντας από τον Τράγκα και φτάνοντας έως τον Αλαφούζο και τον Μπόμπολα.

    Φωτογραφήθηκε όσο κανείς με πολιτικούς και είχε το προνόμιο, λίγο πριν καταρρεύσει να εξυπηρετηθεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος αφού έδωσε παράνομα στην Τράπεζα Λαυρεντιάδη 100 εκατομμύρια, έφτιαξε νόμο για να εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο για τον εαυτό του.

    Ακόμα και τις τελευταίες μέρες της αυτοκρατορίας Λαυρεντιάδη, τα ΜΜΕ,οι συνεταίροι του στάθηκαν προς τα έξω αμήχανοι, αλλά προς τον ίδιο ενεργητικοί. Δεν έγραφαν βέβαια για το σκάνδαλο, αλλά διαβεβαίωναν τον ίδιο πως θα εξασφαλίσουν την ασυλία του.

    Και ξαφνικά

  7. Ο/Η Ρόζα λέει:

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63754455

    ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

    «Απόβαση» Τσίπρα στη Λατινική Αμερική
    Χριστούγεννα μακριά από το σπίτι του, όχι όμως και από την οικογένειά του, θα κάνει ο Αλ. Τσίπρας. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από χθες την πολυήμερη περιοδεία του στη Λατινική Αμερική και, σαν καλός οικογενειάρχης, φρόντισε να τον συνοδεύσουν στο μακρινό του ταξίδι η σύντροφός του Περιστέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.
    Είναι κεφάτος – έφυγε με την οικογένεια για Νότια Αμερική…
    Η οικογένεια Τσίπρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα περάσει τα Χριστούγεννα στο Μπουένος Αϊρες, μακριά από την -μάλλον όχι και τόσο εορταστική- ατμόσφαιρα της Αθήνας…

    Τον Αλ. Τσίπρα συνοδεύουν επίσης οι Γ. Δραγασάκης, Ν. Χουντής, Κ. Ησυχος, Κ. Αθανασίου και Α. Καρίτζης.

  8. Ο/Η Toυ κώλου λέει:

    Στον Αρχιεπίσκοπο ο Λαυρεντιάδης και ο Κυριακίδης

    Κυριακή, 14 Ιούνιος 2009
    Συντάχθηκε από τον/την Αιμίλιος Πολυγένης 14:39

    Romfea

    Αθήνα – Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχαν οι δύο επιχειρηματίες Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και κ. Πέτρος
    Κυριακίδης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του blog «Τρωκτικού» οι δύο επιχειρηματίες μετέβησαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μετά από πρόσκληση του ιδίου του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου.

    Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες το συζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με τους δύο επιχειρηματίες κ. Λαυρεντιάδη και κ. Κυριακίδη, πάντως λογικό είναι ο Αρχιεπίσκοπος να ήθελε να τους γνωρίσει από κοντά.

    Να αναφερθεί πως τόσο ο κ. Λαυρεντιάδης όσο και ο κ. Κυριακίδης, έχουν κάνει πολλές ευεργεσίες στην Τουρκία και τα Ιεροσόλυμα, όσον αφορά τα μνημεία της Ορθοδοξίας.

    Ακόμη οι πληροφορίες του «Τρωκτικού» λένε ότι ο κ. Λαυρεντιάδης με τον κ. Πέτρο Κυριακίδη έχουν κάνει ένα σωματείο «Αγάπη» πριν πολλά χρόνια, όπου από εκεί δίνουν σε άπορους αρκετή βοήθεια ακόμα και ψυχολογική συμπαράσταση.

    Μάλιστα το σωματείο αυτό υπάρχει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, και η βοήθεια του επαναλαμβάνουμε είναι πάρα πολύ μεγάλη.

    Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο τις δυσκολίες των ημερών, ο κ. Λαυρεντιάδης και ο κ. Κυριακίδης ανιδιοτελώς και με πολύ αγάπη προσφέρουν πολλά στον δυστυχισμένο άπορο αλλά και στην Εκκλησία.

    Σχετικό άρθρο

    Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΕ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

    Νεότερη Ανανέωση: 15/6/2009 (14:23)

    Ανακοίνωση

    Ο Διαχειριστής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ρωμηοσύνη» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, κ. Πέτρος Κυριακίδης, συνοδευόμενος από το γνωστό επιχειρηματία κ. Λαυρέντιο Λαυρεντιάδη, αμφότεροι, ανώτεροι Ταξιάρχες του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου, προσεκλήθησαν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος και τους παρέθεσε δείπνο την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009,στην Αρχιεπισκοπική οικία επί της οδού Αγίας Φιλοθέης.

    Εκ της Γραμματείας της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη»

  9. Ο/Η laskaratos λέει:

    Η ξεδιαντροπιά του Αλέξη Τσίπρα, υμνητή του αγωνιστή της Ειρήνης, της καταπολέμησης της φτώχιας και της Οικολογίας Βαρθολομαίου:

    http://www.iospress.gr/iospress/iospress200509.htm

    ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ να δώσουμε δίκιο στον κ. Χριστόδουλο. Η επίσκεψη του Πατριάρχη στις λεγόμενες Νέες Χώρες την περασμένη βδομάδα ήταν απόλυτη απογοήτευση για όσους είχαν ταυτίσει την προσωπικότητά του με την εικόνα ενός αγαθού, φιλόστοργου, σκεπτόμενου ποιμενάρχη, που δεν επεμβαίνει στα πολιτικά ζητήματα- εκτός από το πανανθρώπινο πρόβλημα της οικολογίας. Αντιθέτως, η περιοδεία του κ. Βαρθολομαίου συνοδεύτηκε με μια σειρά καθαρά πολιτικές τοποθετήσεις, με ανιστόρητες αναφορές στο Μακεδονικό και ανέξοδες κορόνες για τους ανίσχυρους γείτονές μας.

    ΕΡΜΗΝΕΥΣΙΜΗ η στάση του Πατριάρχη. Στην αγωνία του να διεκδικήσει την εύνοια του ποιμνίου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, απευθύνεται κυρίως στο κοινό των συλλαλητηρίων της περασμένης δεκαετίας (όσο απέμεινε), που αποτελεί πάγια το target group της Εκκλησίας. Το περίεργο είναι ότι δεν είδαμε κανέναν απ’ αυτούς που (ορθώς) επικρίνουν τον Αρχιεπίσκοπο για τις δικές του πολιτικές παρεμβάσεις να σχολιάζει τη μετάπτωση του Πατριάρχη από την οικουμενικότητα στον αγοραίο εθνικισμό. Το σίγουρο είναι ότι με τις ομιλίες αυτές ο Πατριάρχης έδωσε χείρα βοηθείας στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο, ο οποίος έκλεψε την παράσταση στη ΔΕΘ, με τις υποδείξεις εξωτερικής πολιτικής προς την κυβέρνηση.

    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ο κ. Βαρθολομαίος ξεπέρασε ακόμα και τους ελλαδικούς πνευματικούς ανταγωνιστές του ήταν στο στάδιο της Εδεσσας. Σε μια κίνηση που θύμιζε άλλες εποχές, οι αρχές της πόλης συγκέντρωσαν όλους τους μαθητές στο στάδιο της πόλης για να πάρουν την ευχή του προκαθημένου της Ορθοδοξίας. Και ποια ήταν η ευχή του κ. Βαρθολομαίου; Αρχισε να μοιράζει από ένα δολάριο (ναι, χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου!) σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, επισφραγίζοντας με το χειρότερο τρόπο την εικόνα του ανθρώπου που δεν έχει καμιά σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Μια χειρονομία που θα ξένιζε ακόμα κι αν την έκανε το ’50 η Φρειδερίκη στις «παιδοπόλεις» της.

    IOSPRESS

    24/09/05

  10. Ο/Η Tης μυλωνούς ο κώλος λέει:

    Μον Ντιέ
    Ο μεσιέ Γιαναράς
    Βουαλά

    Χρήστος Γιανναράς, φιλόσοφος

    «Η μετάθεση της εκκλησιαστικής ευσέβειας στο επίπεδο της ατομικής ηθικής και ο χωρισμός της από την αλήθεια της Εκκλησίας έχει ως αναπόφευκτη συνέπεια και την άμβλυνση της διαφοράς ανάμεσα στην αλήθεια της σωτηρίας και στην ψευδαίσθηση της σωτηρίας: στην Εκκλησία και στην αίρεση […]»

  11. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4776530

    Ο μύθος της μεγάλης ομογένειας

    Υποκριτικές είναι οι κολακείες των πολιτικών προς τους ομογενείς

    Του Γιάννη Βασιλάκου

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

    Οι Ελληνες αρέσκονται να κατασκευάζουν μύθους και να τους πιστεύουν ως αδιάσειστα γεγονότα, πράγμα που εξηγεί, ώς ένα σημείο, και τη διαχρονική κακοδαιμονία τους. Ενας από τους αγαπημένους μύθους της μόδας που διακινείται επίμονα τελευταία, λόγω της βαθιάς ελληνικής κρίσης, είναι αυτός που σχετίζεται με τον απόδημο ελληνισμό (τη «μεγάλη δεύτερη Ελλάδα», τον «δεύτερο πνεύμονα του οικουμενικού ελληνισμού» και πολλά ηχηρά παρόμοια) ως αγκωνάρι της δεινά χειμαζόμενης γενέτειρας. Ακόμη και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν απέφυγε την πεπατημένη αφού, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ» (5/10/2012) μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είμαστε ένας εργατικός και ταλαντούχος λαός: κοιτάξτε τους Ελληνες στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στη Γερμανία και σε όλον τον κόσμο. Βρίσκονται παντού και είναι παντού επιτυχημένοι. Το DNA είναι καλύτερο από ό,τι η κατάσταση της χώρας μας».

    Ατυχής δήλωση, μία από τις τόσες γνωστές «κορόνες» των ελλήνων πολιτικών στις οποίες μας έχουν συνηθίσει. Επειδή όμως αυτό το τροπάρι τείνει να γίνει αξίωμα, οφείλω να απομυθοποιήσω κάποιες πτυχές του. Δηλαδή ορισμένες χρόνιες πλάνες, ψευδαισθήσεις και αναλήθειες αναφορικά με τον απόδημο ελληνισμό.

    Καταρχάς το ότι οι Ελληνες «βρίσκονται παντού» δεν πρέπει να αποτελεί καύχημα και θριαμβολογία αλλά αδιάψευστη απόδειξη της διαχρονικά παταγώδους αποτυχίας της μητέρας (ή μήπως μητριάς;) πατρίδας και των εκάστοτε μεταπολεμικών κυβερνήσεών της να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων – ή απλούστατα να ζήσει τα παιδιά της. Οι Ελληνες δεν μεταναστεύουν από επιλογή αλλά εξ ανάγκης. Επειδή στην πατρίδα δεν υπάρχει κανένα μέλλον γι’ αυτούς, προπάντων όμως για τα παιδιά τους.

    Δεύτερον, το κατά κόρον επαναλαμβανόμενο «τροπάρι» ότι οι απόδημοι «είναι το καλύτερο, το εκλεκτότερο κομμάτι του ελληνισμού» και ότι «είναι παντού επιτυχημένοι» είναι ανακριβές και ανυπόστατο. Πώς και από πού τεκμαίρεται; Το ότι υπάρχουν κάποιοι (λίγοι) δισεκατομμυριούχοι ομογενείς στις ΗΠΑ, λ.χ., και ορισμένοι (περισσότεροι) πολυεκατομμυριούχοι ομογενείς στην Αυστραλία, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι εκπατρισμένοι Ελληνες είναι μεγιστάνες! Αντιθέτως, επίσημα στοιχεία καταδεικνύουν το εντελώς αντίθετο. Στοιχεία της πρόσφατης απογραφής αποκαλύπτουν ότι η πλειονότητα των μελών της παροικίας μας ζει «με λιγότερα από 300 δολάρια την εβδομάδα» (εφημ. «Νέος Κόσμος» Μελβούρνης, 16/8/2012). Οταν λοιπόν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η πλειονότητα των ομογενών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, και μάλιστα σε μία από τις πλουσιότερες χώρες του δυτικού κόσμου, αναρωτιέμαι πόσο… «επιτυχημένοι» μπορεί να είναι οι ομογενείς που διαβιούν σε λιγότερο «τυχερές» χώρες του πλανήτη…

    Τρίτον, βαυκαλιζόμαστε για την επαγγελματική και κοινωνική άνοδο των εκπατρισμένων Ελλήνων, αλλά κανείς δεν κάνει τον κόπο να αναφέρει λέξη για τα απίστευτα ποσοστά των περιθωριακών ομάδων ελληνικής καταγωγής στην κατ’ ευφημισμόν «τυχερή χώρα» των Αντιπόδων: τοξικομανών, αλκοολικών, ψυχασθενών, εγκληματιών, αστέγων, απόρων κτλ.

    Συμπέρασμα: αν θέλουμε να δούμε τα πράγματα νηφάλια, η αλήθεια είναι ότι οι Ελληνες της διασποράς δεν είναι ούτε καλύτεροι ούτε και χειρότεροι από τους ελλαδίτες συμπατριώτες τους. Τηρουμένων πάντα των αναλογιών, έχουν πανομοιότυπα συμπλέγματα και προβλήματα με τους ελλαδίτες: ατομοκεντρισμό, μικρομεγαλισμό, ματαιοδοξία, εθνικισμό, παραγοντισμό (ή «προεδριλίτιδα»), ασυνεννοησία, ημιμάθεια κ.ά. Ο απανταχού, εντός κι εκτός Ελλάδος ελληνισμός, είναι τόσο ανεπανόρθωτα κατακερματισμένος και αλληλοσπαρασσόμενος που όχι μόνο τη γενέτειρα δεν μπορεί να βοηθήσει αλλά, συχνά, ούτε καν τον ίδιο του τον εαυτό.

    Λυπάμαι που θα απογοητεύσω τους ρομαντικά αφελείς, αλλά η δεινώς χειμαζομένη πατρίδα μηδαμινά πράγματα μπορεί να περιμένει από τα ξενιτεμένα παιδιά της, αφού και ο «δεύτερος πνεύμονάς» της είναι εξίσου ανεπανόρθωτα λαβωμένος όσο και ο πρώτος. Ούτε όμως και οι απόδημοι έχουν να προσδοκούν οτιδήποτε πλέον από την πολλαπλώς χρεοκοπημένη μητέρα-πατρίδα. Απόδειξη αυτού δεν είναι μόνο η πανθομολογούμενη παταγώδης αποτυχία του ευρωβόρου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού αλλά και το προσφάτως ιλαροτραγικό φιάσκο των… ανύπαρκτων 600 δισ. δολαρίων κάποιων μπρούκληδων Ελληνοαμερικανών που βάλθηκαν να σώσουν ντε και καλά τη χρεοκοπημένη Ελλάδα!

    Ο Γιάννης Βασιλακάκος είναι πανεπιστημιακός, διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Μελβούρνης. Διετέλεσε συντονιστής στο Δίκτυο Πολιτισμού του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ Ωκεανίας, 1999-2006).

  12. Ο/Η Οbserver λέει:

    http://saintireneastoria.com/2012/12/19/%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%8d%ce%ba%ce%bb%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%ac%cf%84%ce%bc%ce%bf%cf%85/

    Ο πατριάρχης του ‘Κύκλου της Πάτμου’ των €κατομυρρίων

    19/12/2012 από Po

    Ιερέ (δαπανηρέ) οικολογικέ κρουαζιέρε

  13. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63756388

    ΧΟΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ
    Η αποκάλυψη (του κύκλου) της Πάτμου

    Κύκλο… ατασθαλιών διαπιστώνουν οι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας, που ερεύνησαν τα στοιχεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ο Κύκλος της Πάτμου».

    Φωτογραφικό υλικό από τα συμπόσια που διοργάνωσε «Ο Κύκλος της Πάτμου»

    Περίπου 4-5 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα από κρατικές επιχορηγήσεις και δωρεές ιδιωτικών φορέων και ιδρυμάτων, αναζητούν οι Αρχές, τα παραστατικά των οποίων δεν έχουν βρεθεί κατά τον έλεγχο των οικονομικών της οργάνωσης. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών, Ευγενία Κυβέλου, άσκησε ήδη ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 14 ατόμων που συμμετείχαν στο ΔΣ της οργάνωσης για τα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

    Η έρευνα για τον «Κύκλο της Πάτμου» ήταν η πρώτη που ολοκληρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Δημόσιας Περιουσίας της Οικονομικής Αστυνομίας. Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1992 και αποτελούσε εξέλιξη του σωματείου «Φίλοι της Πάτμου». Στόχος τους ήταν η διεθνής προβολή της Ορθοδοξίας, σε συνδυασμό με το επίκαιρο ζήτημα του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του είχε πραγματοποιήσει συνολικά 8 συμπόσια σε μακρινά σημεία του πλανήτη, από τον Μισισιπή και την Αρκτική έως τον Δούναβη και την Αδριατική. Εδώ και αρκετά χρόνια ο «Κύκλος της Πάτμου» είχε ατονήσει. Τη σκυτάλη είχε λάβει ένα νέο σωματείο, με έδρα το Λονδίνο και «ψυχή» μια γυναίκα, την επικεφαλής του «Κύκλου», που απεβίωσε πριν από λίγο καιρό.

    •Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Εθνους

  14. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

    Το Έθνος σήμερα έχει την ίδια φωτογραφία που βάλατε χτες εσείς κύριε Ροίδη, τον πατριάρχη στο παγοθραυστικό, μπράβο στο μπλογκ σας.

    http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=129246841

  15. Ο/Η Red λέει:

    Θέλω να κάνω μια ερώτηση στον Τσίπρα

    Η Αλληλεγγύη του Φουρλεμάδη απάτη
    Ο Λαυρεντιάδης απάτη
    Ο Φερέτης του Παίσιου απάτη
    Ο Κυριακίδης της Ρωμιοσύνης απάτη
    Ο κύκλος της Πάτμου απάτη.
    To Bατοπαίδιο απάτη
    Η Χρυσοβαλάντου απάτη
    Από άγιο φασισμό μην ρωτάς να φάνε και οι κότες
    Γαμώ τον αντίθεό μου τι γυρεύει ο Τσίπρας στις Αρχιεπισκοπές και στα πατριαρχεία;
    Το έχει χαμένο η παίζει κάτι που δεν το ξέρουμε;
    $;

  16. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63756982

    ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

    Κακουργηματικές διώξεις για 14 μέλη του «Κύκλου της Πάτμου»

    Τον κύκλο της… «αμαρτίας» ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στην ΜΚΟ «Ο Κύκλος της Πάτμου». Επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα του «Εθνους», η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομερή στοιχεία της έρευνας που πια έχει τραβήξει το δρόμο της Δικαιοσύνης, με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος βάρος 14 μελών της οργάνωσης, αλλά και συγγενών τους. Επίσης, έχει εκδοθεί και βούλευμα για δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

    Tο υλικό που μελετήθηκε ξεπερνά τις 60.000 σελίδες, ενώ η ποινική δικογραφία τις 7.000 σελίδες – μόνο το διαβιβαστικό προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τα συμπεράσματα και το σκεπτικό των διώξεων καταλάμβανε 250 σελίδες! Σε αυτές, περιγράφονται με στοιχεία οι… ατασθαλίες που παρατηρήθηκαν στα βιβλία της ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων η σύναψη ναυλοσυμφώνων για συνέδριο που είχε ήδη ματαιωθεί, η ανάθεση χωρίς διαγωνισμό έργων σε συγγενικά και φιλικά πρόσωπα των μελών της οργάνωσης, αλλά και η μεταφορά σε λογαριασμούς «ημετέρων» χρημάτων από την οργάνωση για την αποπληρωμή δανείων!

    Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας αφορά το χρονικό διάστημα 2000 – 2010, κατά το οποίο η Μ.Κ.Ο. χρηματοδοτήθηκε για τη διοργάνωση εν πλω συμποσίων. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συμπόσια σε Δούναβη (1997), Αδριατική (2002), Βαλτική (2003), Αμαζόνιο (2006), Αρκτική (2007) και Μισσισσιππή (2009), ενώ αναβλήθηκαν στην Κασπία (2005) και στο Νείλο (2009). Από τη μελέτη του υλικού υπολογίστηκε ότι στη συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο. εισέρευσε συνολικά, κατά την περίοδο 2000 έως και 2010, το ποσό των 9,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το ποσό που ήταν καταχωρημένο στο Βιβλίο Εσόδων – Εξόδων του σωματείου ανήλθε σε 6,5 εκατ. ευρώ, ενώ δεν εντοπίστηκαν εγγραφές για το υπόλοιπο ποσό.

    Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Προστασίας Δημόσιας Περιουσίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε φορολογικός έλεγχος σε νομικά πρόσωπα, διενεργήθηκαν κατ’ οίκον έρευνες και κατασχέσεις, αναλύθηκαν τραπεζικά δεδομένα και φορολογικά στοιχεία εμπλεκομένων φυσικών και νομικών προσώπων. Επίσης, σχετικά με την υπόθεση, κατέθεσαν 70 άτομα (κρατικοί αξιωματούχοι, στελέχη και υπάλληλοι της Μ.Κ.Ο, Υπουργείων, Φορέων, Οργανισμών, Ιδρυμάτων, επιχειρήσεων κ.α.).

    Επιπλέον, εντοπίστηκε ένας τραπεζικός λογαριασμός της Μ.Κ.Ο. σε υποκατάστημα ελληνικής τράπεζας στο Λονδίνο, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν εισροές συνολικού ύψους 4,2 εκατ. ευρώ από διάφορα εγχώρια και αλλοδαπά νομικά πρόσωπα (κοινωφελή ιδρύματα, οργανισμοί, επιχειρήσεις κ.α.) με τη μορφή χορηγιών και δωρεών.

    Η Μ.Κ.Ο. έλαβε, επίσης, επιχορηγήσεις, από δυο Υπουργεία, χωρίς ωστόσο να γίνει σχετική καταχώρηση στο Βιβλίο Εσόδων – Εξόδων του σωματείου, ενώ το ποσό που εισπράχθηκε για τη διεξαγωγή του συμποσίου της Κασπίας (το οποίο και αναβλήθηκε), καταχωρήθηκε στο Βιβλίο Εσόδων – Εξόδων, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στην Έκθεση Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή.

    Επίσης, για συμπόσιο στην Κασπία, η «Ο κύκλος της Πάτμου» επιχορηγήθηκε με μεγάλο χρηματικό ποσό. Ωστόσο, το συγκεκριμένο συμπόσιο αναβλήθηκε με το πρόσχημα λόγων ασφαλείας που σχετίζονταν με την πολιτική κατάσταση στο Αζερμπαϊτζάν, χωρίς το αδιάθετο ποσό να επιστραφεί στο Υπουργείο.

    Για συμπόσιο στον Αμαζόνιο, από την έρευνα προέκυψε ότι τα πραγματικά συνολικά έσοδα της Μ.Κ.Ο. για την τέλεση του συμποσίου υπερέβαιναν κατά πολύ τα καταχωρημένα στα λογιστικά βιβλία. Σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό για το εν λόγω συμπόσιο τα έσοδα και τα έξοδα ήταν ισοσκελισμένα, γεγονός όμως που όπως προέκυψε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

    Για συμπόσιο στο Νείλο, η Μ.Κ.Ο. έλαβε, μεταξύ άλλων, χρηματοδότηση από το Ελληνικό Δημόσιο. Επειδή το συμπόσιο αναβλήθηκε, με το πρόσχημα αναταραχών στην περιοχή, έπρεπε να δοθεί ως αποπληρωμή ρήτρας για την ακύρωση του ναύλου, χρηματικό ποσό. Ταυτόχρονα, το σωματείο απέσπασε κι άλλο χρηματικό ποσό, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, από ελληνική τράπεζα.

    Ενδεικτικό της πρόθεσης των μελών της Μ.Κ.Ο. να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, είναι το γεγονός ότι ενώ η αποπληρωμή της ρήτρας πραγματοποιήθηκε από τη δωρεά της ελληνικής τράπεζας, τα συγκεκριμένα παραστατικά υποβλήθηκαν ως δικαιολογητικά στο Ελληνικό Δημόσιο. Επίσης, όπως προέκυψε από το προανακριτικό υλικό, το ναυλοσύμφωνο μεταξύ της ναυτιλιακής εταιρείας και της Μ.Κ.Ο., καθώς και σχετικό τιμολόγιο, είχαν συνταχθεί μετά την απόφαση για την αναβολή του συμποσίου.

    Χαρακτηριστικά στοιχεία της παράνομης δραστηριότητας της Μ.Κ.Ο, είναι επίσης ότι στα παραστατικά που υποβλήθηκαν για έλεγχο στους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς, συμπεριλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων: α) λειτουργικά έξοδα διαμερίσματος σε κεντρική περιοχή της Αθήνας, που αποτελούσε μόνιμη κατοικία μέλους της Μ.Κ.Ο., και όχι επίσημη έδρα του σωματείου, β) έξοδα αγοράς προϊόντων σούπερ-μάρκετ κ.λπ., καθώς και έξοδα γευμάτων σε εστιατόρια και γ) έξοδα μετακίνησης μέλους της Μ.Κ.Ο. και συγγενικών του προσώπων, για σκοπούς άσχετους με τη δραστηριότητα του σωματείου.

    Επιπλέον, βρέθηκε ότι δεν πραγματοποιούνταν διαγωνισμοί για προμήθειες, ενώ ακόμα και για τη μοναδική περίπτωση διενέργειας διαγωνισμού, που αφορούσε στη ναύλωση αεροσκάφους από ξένη αεροπορική εταιρεία (για τη μεταφορά συμμετεχόντων συμποσίου), δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

    Συχνά, η ανάθεση των έργων γινόταν σε… ημετέρους, συγγενικά/φιλικά πρόσωπα μελών της Μ.Κ.Ο.

    Διαπιστώθηκε επίσης πλήθος περιπτώσεων, κατά τις οποίες φυσικά πρόσωπα προσπορίζονταν οικονομικά οφέλη, ενώ ήταν μέλη της οργάνωσης, ως αμοιβές για παροχή υπηρεσιών προς το σωματείο.

    Τέλος, σε έλεγχο που έγινε στον τραπεζικό λογαριασμό της Μ.Κ.Ο, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα 2000 – 2010, κατατέθηκε συνολικά ποσό ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο όμως δεν αντιστοιχούσε με το ποσό που ήταν καταγεγραμμένο στο Βιβλίο Εσόδων-Εξόδων. Από το λογαριασμό αυτό είχαν πραγματοποιηθεί μεταφορές ποσών σε προσωπικούς λογαριασμούς, που διατηρούσαν μέλη της Μ.Κ.Ο. αλλά και συγγενείς τους, σε πιστωτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τα ποσά αυτά, όπως διαπιστώθηκε, προορίζονταν για εξόφληση προσωπικών δανείων και ανακατασκευή ακινήτων, καθώς επίσης για τη λειτουργία off – shore εταιρείας που σχετίζεται με αγοραπωλησία και ανακαίνιση ακινήτων μελών της Μ.Κ.Ο.

    Σε βάρος των κατηγορουμένων, μετά από πρόταση του Εισαγγελέα, εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για δέσμευση περιουσιακών τους στοιχείων.

    Ρεπορτάζ: Μαρία Ψαρά

  17. Ο/Η Eπίσκοπος Νικόλ λέει:

    http://xairete.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1558.html

    Συλλήψεις για την «αμαρτωλή» ΜΚΟ. …..Πρωτοπόρος η Ορθόδοξη οικωλογική Εκκλησία του Οικονομικού Πατριάρχη Ιστανμπούλ κ.κ. Βαρθολομαίου!

    ΔΙΑΒΑΖΩ:
    Συλλήψεις για την «αμαρτωλή» ΜΚΟ
    Τον κύκλο της… «αμαρτίας» ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στην ΜΚΟ «Ο Κύκλος της Πάτμου» (πηγή Έθνος).
    Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομερή στοιχεία της έρευνας που πια έχει τραβήξει το δρόμο της Δικαιοσύνης, με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 14 μελών της οργάνωσης, αλλά και συγγενών τους. Επίσης, έχει εκδοθεί και βούλευμα για δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

    Η συγκεκριμένη ΜΚΟ είχε στόχο τη σύνδεση της θρησκευτικής συνείδησης με το περιβάλλον.
    Διοργανώθηκαν συνολικά εννέα συμπόσια για τα οποία δαπανήθηκαν τεράστια ποσά και γίνονταν σε πλοία στον Μισισιπή, τον Νείλο, τον Δούναβη αλλά και την Αρκτική.

    Η φωτογραφία, είναι από το 8ο Περιβαλλοντικό Συμπόσιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που διοργάνωσε η «αμαρτωλή» ΜΚΟ τον Οκτώβριο 2009, υπό τον τίτλο: «Ο Μέγας Ποταμός Μισισιπής: Αποκαθιστώντας την Ισορροπία».

    Στο συμπόσιο, εκτός του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, οι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος Αθανάσιος, Ατλάντας Αλέξιος, Γαλλίας Εμμανουήλ, Κορέας Αμβρόσιος, ο Καρδινάλιος Θεόδωρος Μακ Κάρικ, ο Λόρδος Επίσκοπος του Λονδίνου Δρ. Ρίτσαρντ Τσάρτρες, καθώς επίσης και το σύνολο των συνέδρων που συμμετέχουν στο συμπόσιο του Πατριαρχείου.
    Σημειώνεται πως το συμπόσιο παρακολούθησαν περίπου 150 θρησκευτικοί λειτουργοί, περιβαλλοντολόγοι, ειδικοί επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, μέλη οικολογικών φορέων και δημοσιογράφοι από τις ΗΠΑ , την Ελλάδα (δωρεάν) και άλλες χώρες.

  18. Ο/Η Ν.Μ. λέει:

    Το Κουτί της Πανδώρας επικοινώνησε με ανθρώπους που διετέλεσαν μέλη του Κύκλου της Πάτμου. Ο κ. Μαυρουδής, δικηγόρος, ήταν από τα πρώτα μέλη και συμμετείχε στη σύσταση του καταστατικού: «Ξεκινήσαμε τον Κύκλο της Πάτμου ως σωματείο που θα καλύπτει τις πνευματικές ανησυχίες του κόσμου, πάντα με άξονα το νησί και το καλό του τόπου. Συμμετείχαν 15 περίπου Πάτμιοι αρχικά αλλά βλέπαμε να γίνονται πράγματα ερήμην του δήμου, των φορέων και των κατοίκων του νησιού. Άλλα αποφασίζαμε στο διοικητικό συμβούλιο και άλλα γίνονταν, όπως στον καθορισμό ζωνών οικιστικού ελέγχου. Χωρίς να έχουν απόφαση από το Δ.Σ. του Κύκλου, κάποιοι επώνυμοι με διασυνδέσεις στην κυβέρνηση, κατάφεραν να εξυπηρετούν δικά τους συμφέροντα, όπως να δημιουργηθούν ζώνες ασφυκτικές για τον κόσμο που ήθελε να χτίσει στο νησί. Κάποιος έπρεπε να κατέχει 10 στρέμματα για να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο το οικόπεδό του, ευνοώντας συγκεκριμένους ανθρώπους.Βλέποντας πρακτικές σαν κι αυτές, εμείς αποχωρήσαμε πολύ νωρίς, από το 1992».

    Ο κ. Σταματόπουλος, δήλωσε ότι ήταν απλό μέλος του Κύκλου της Πάτμου: «Ως απλό μέλος, είχα την ενημέρωση που είχαν όλα τα μέλη. Η επαφή μου ήταν μία φορά το χρόνο στη Γενική Συνέλευση όταν πήγαινα, ήμουν στην τελευταία όπου και διαλύθηκε πριν 2 χρόνια. Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί αφορούν το διοικητικό συμβούλιο και όχι για τα απλά μέλη. Εγώ δεν έχω καμία άλλη ενημέρωση. Υπήρχε μια παράλληλη οργάνωση στην Αγγλία η οποία ήταν δραστήρια, το RSE και η άλλη στην Ελλάδα που είχε ατονήσει πριν πολύ καιρό. Το RSE και ο Κύκλος της Πάτμου δεν είχαν όμως καμία οργανική σχέση. Κι εκεί είναι το πρόβλημα, το δεξί χέρι δεν ήξερε τι έπραττε το αριστερό».

  19. Παράθεμα: «Κύκλος της Πάτμου» -2: Αστυνομικό Δελτίο Τύπου « Ροΐδη Εμμονές

  20. Παράθεμα: Όργιο κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος από το δεσποταριό και το οικουμενικό πατριαρχείο » ΑΘΡΗΣΚΟΣ

  21. Παράθεμα: Άρχοντες των πατριαρχείων-έμποροι όπλων, στο μάτι του κυκλώνα « Ροΐδη Εμμονές

  22. Παράθεμα: Κύκλος της Πάρου -3: «Τα χρήματα που αφειδώς προσέφεραν ποικίλες μορφές της πολιτείας…» « Ροΐδη Εμμονές

  23. Ο/Η Δημοσιογράφος λέει:

    Μυστική αποστολή της ΕΛ.ΑΣ. στο Αγιο Ορος για να βρουν τον φυγόδικο Πέτρο Κυριακίδη

    06.01.2013 10:02

    Σχόλια

    Πηγή: Μυστική αποστολή της ΕΛ.ΑΣ. στο Αγιο Ορος για να βρουν τον φυγόδικο Πέτρο Κυριακίδη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/84499#ixzz2HU5irqBh

  24. Ο/Η Po λέει:

    τι σόι μυστική είναι αφού τη δημοσιεύουν;
    🙂

  25. Παράθεμα: Ο (ιδιωτικοποιημένος) ΟΠΑΠ θα παραμείνει παχιά αγελάδα Συμφερόντων; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  26. Παράθεμα: Ο (ιδιωτικοποιημένος) ΟΠΑΠ θα παραμείνει παχιά αγελάδα Συμφερόντων; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

  27. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    http://www.koutipandoras.gr/43418/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%ae%cf%86%ce%b8%ce%b7-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%be%ce%ad%cf%80%ce%bb%cf%85%ce%bc%ce%b1-%ce%bc.html

    Συνελήφθη Μητροπολίτης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

    Posted date: Σεπτεμβρίου 25, 2013

    Οι ιερές δραστηριότητες του Μητροπολίτη Δωδεκανήσου δεν είχαν να κάνουν μόνο με το ποίμνιο, αλλά και με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πρόκειται γαι το μητροπολίτη Δωδεκανήσου του παλαιού ημερολογίου ηλικίας 69 χρόνων, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί στον Κορυδαλλό, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

    Σε βάρος του υπήρχε ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κω Δωδεκανήσου, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς επίσης και απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, με ποινή κάθειρξης επτά (7) ετών για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες, στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Παλιό μπουμπούκι του πατριαρχείου, ηγούμενος του Καθίσματος της Κουμάνας της μονής Πάτμου, ο όσιος Γεράσιμος Μιχελής, που όταν το πατριαρχείο δεν μπορούσε άλλο να κουκουλώνει τις ποικίλες αμαρτίες του, οκονομικές και άλλες, προσεχώρησε ως είθισται στους Παλαιοημερολογίτες.

  28. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    http://www.patmostimes.gr/category/ekklhsiastika/5531-moni-patmou

    Εκλογές σε 40 μέρες στο Μοναστήρι. Δεν θέλουμε ξένο ηγούμενο στο Μοναστήρι μας !

    Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2013 08:54 | Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2013 08:54 | Γράφτηκε από τον/την Σμαράγδα Μουλιάτη

    Aν και οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει αναφέρονται σε εκλογές για τον νέο ηγούμενο μεταξύ των αδελφών της Μονής, εν τούτοις ανησυχία υπάρχει στους κατοίκους, μήπως το Πατριαρχείο έχει άλλους σκοπούς. Σύμφωνα με το καταστατικό που είναι εν ισχύ από τις 15 Ιανουαρίου 2013, διενεργούνται εκλογές για νέο ηγούμενο , εντός 40 ημερών μετά τη χηρεία από την αδελφότητα. Το ανακοινωθέν για την απαλλαγή του ηγουμένου Αντίπα από τα καθήκοντα του , εκδόθηκε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, οπότε λογικά οι εκλογές θα διενεργηθούν μέχρι 5 Aπριλίου 2013 και στη χειρότερη των περιπτώσεων η έναρξη της ισχύος των 40 ημερών θα ισχύσει από την ημέρα που θα έρθει στην Μονή το πατριαρχικό γράμμα με όλες τις λεπτομέρειες για τις εξελίξεις από την Ιερά Σύνοδο και επειδή καθυστερεί, εικάζεται ότι θα το φέρει ο Πατριαρχικός επίτροπος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

    Παρ όλ αυτά μεταξύ των κατοίκων κυριαρχεί έντονα η πεποίθηση ότι το Πατριαρχείο άλλα έχει στο μυαλό του και αυτό τους φοβίζει και τους αγανακτεί.
    Οι κάτοικοι ανησυχούν και φοβούνται, μήπως το Πατριαρχείο φέρει και εγκαταστήσει δικό του και ξένο προς τα συμφέροντα της Πάτμου και της Ιεράς μονής ηγούμενο.
    Φοβούνται επίσης την άλλη εκδοχή, μήπως φέρει μοναχούς από άλλα Μοναστήρια και αλλοιώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

    Σε ρεπορτάζ που κάναμε μεταξύ των κατοίκων του νησιού μας και των γύρω νησιών, διαπιστώσαμε αυτή την ανησυχία και αγανάκτηση παράλληλα , και όπως συμπεραίνεται θα υπάρξει μεγάλη αντίδραση σε περίπτωση που το Πατριαρχείο κάνει κινήσεις ενάντια στη βούληση της αδελφότητας και των κατοίκων.
    Η αγανάκτηση ξεκινά από το γεγονός, ότι άφησε τον ηγούμενο και την αδελφότητα 13 χρόνια χωρίς καταστατικό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα από όλες τις πλευρές . Κανείς δεν ήξερε τι ισχύει και πως ισχύει, με αποτέλεσμα να υπάρχει χαλαρότητα σε όλα τα επίπεδα με ολέθρια όπως φαίνεται αποτελέσματα.

  29. Ο/Η Left λέει:

    http://unfollow.com.gr/web-only/8570-melair/

    Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

    http://unfollow.com.gr/web-only/8570-melair/

    Melissanidis AIR – τώρα και για Πατριάρχες

    Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

    SPY Jungle Report

    Όπως είναι γνωστό, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αφού αναγόρευσε τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη σε Άρχοντα Κουροπαλάτη της Εκκλησίας, μετέβη, μία μέρα μετά, στην Αθήνα για να παραστεί στην πολλά υποσχόμενη τελετή ανάληψης της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα.

    Την επομένη της τελετής μαθαίνουμε από το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων «ΔΟΓΜΑ» και από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες, ότι η αναχώρηση του Πατριάρχη από την Αθήνα για την Κωνσταντινούπολη υπήρξε περιπετειώδης. Το σύστημα του αεροσκάφους έδειξε βλάβη λίγο μετά την απογείωση και έτσι αναγκάστηκε να επιστρέψει στον αεροδιάδρομο της Αθήνας ούτως ώστε να επιδιορθωθεί. Και αφού οι τεχνικοί διαπίστωσαν ότι η ένδειξη βλάβης δεν ενείχε κινδύνους για την πτήση, ο Πατριάρχης πέταξε ασφαλής για την Κωνσταντινούπολη.

    Αυτό όμως που καμία ενημερωτική ιστοσελίδα δεν αναφέρει για το πατριωτικά σημαιοστολισμένο αεροσκάφος, με το οποίο βλέπουμε στη φωτογραφία τον Πατριάρχη να αναχωρεί, είναι πως ιδιοκτήτης του είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

    Δεν ξέρουμε αν ήταν εξαρχής στο πρόγραμμα του Πατριάρχη να ταξιδέψει με το αεροσκάφος του Μελισσανίδη ή αν το επέλεξε γιατί τη βλάβη την έπαθε αυτό με το οποίο έφτασε στην Αθήνα για την τελετή. Αυτό που ξέρουμε πια είναι ότι όποιος εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Μελισσανίδη θα μπορεί στο μέλλον να απολαμβάνει βόλτες με το ιδιωτικό του αεροπλάνο. Είτε αυτός λέγεται Στέλιος Σταυρίδης και είναι πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, είτε Βαρθολομαίος και είναι Οικουμενικός Πατριάρχης.

  30. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

    Tης Δούρου τα εννιάμερα

    http://www.agioritikovima.gr/arthra/item/28768-%CF%81%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BD%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%BF%CF%85%CF%82

    Πως βλεπετε τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τι είναι για εσάς ο Πατριάρχης κ. Βαρθοομαίος;

    Ο θεσμός του Οικουμενικού Πατριαρχείου παίζει ένα ρόλο που υπερβαίνει κατά πολύ τα γεωγραφικά όρια της έδρας του αλλά ακόμη και τα θρησκευτικά, της ορθοδοξίας. Θεωρώ ότι διαθέτει μια πνευματική ακτινοβολία, που αγγίζει και τους πιστούς άλλων θρησκειών. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η ενεργητική ενασχόλησή του με τον διαθρησκειακό διάλογο – γεγονός που μαρτυρά ευρεία θεώρηση των πραγμάτων, χωρίς στεγανά και αποκλεισμούς.

    Υπό αυτό το πλαίσιο κάθε άλλο παρά συγκυριακή είναι η συστηματική ενασχόλησή του με το περιβάλλον και τα ζητήματα της ελευθερίας, της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης – κρίσιμα θέματα για τους μας. Με το παράδειγμά του ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος νομίζω ότι διδάσκει ήθος και τρόπο ζωής σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από το απρόβλεπτο και τη μεταβλητότητα της ανθρώπινης φύσης.

  31. Ο/Η Kάποιος λέει:

    Η Δικαιοσύνη «καθάρισε» τον αδελφό Μελισσανίδη για το σκάνδαλο της φοροδιαφυγής από το λαθρεμπόριο πετρελαίου

    02 Μαΐου

    2014
    Του Βασίλη Τζήμτσου για το directnews.gr
    http://directnews.gr/greece/45846-h-dikaiosunh-katharise-ton-melissanidh-gia-to-skandalo-ths-forodiafughs.html
    Χωρίς δικηγόρο το Δημόσιο!

    http://www.koutipandoras.gr/article/112971/aima-timi-samaras
    Αίμα, τιμή… Σαμαράς

    02 Μαΐου 2014

    Η πλήρης ταύτιση του πρωθυπουργού με το δόγμα της Χρυσής Αυγής, περί αίματος και τιμής, αποδεικνύεται από μια παλαιότερη συνέντευξή του στην «Ημερησία», όπου ο Αντώνης Σαμαράς είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι «το να είσαι Έλληνας δεν είναι μόνο επιταγή αίματος. Είναι και τιμή». Ο Αντώνης Σαμαράς, έδειχνε έτσι τις ακροδεξιές καταβολές του, εκφράζοντας ουσιαστικά την άποψη, ακριβώς όπως κάνει η Χρυσή Αυγή, της φυλετικής καθαρότητας, εκείνης που θέλει ένα έθνος, να καθορίζεται από το αίμα.

  32. Παράθεμα: Όσιος Χριστόδουλος, ο αρπακτικός φεουδάρχης της Πάτμου… | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.