O Αντιμνημονιακός μεγαλοκαταθέτης μητροπολίτης

Ο Φαρισαϊσμός του μαύρου ιερού χρήματος   

Αδελφές του υπό διαρκή μακροχρόνια ανέγερση γηροκομείου της μητρόπολης Περιστερίου. Δώστε τον οβολό σας

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Σωπαίνει επίμονα ο αρχιεπίσκοπος τ.Αττικής Παντελεήμονα, Εφραίμ Βατοπεδινού, Γιοσάκη, Τσίπρα, Λαυρεντιάδη και Γρ.Μιχαλόπουλου, ο φτωχός και αφορολόγητος Ιερώνυμος ο Ελεήμων, κατά δε τον ελληνομαθέστατο και αγγλομαθή ανατροπέα του ευρωπαϊκού καπιταλισμού, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, και συναρπαστικός, μελετηρός και λόγιος, που για καλή μας τύχη καταδέχτηκε να μας καθίσει στο σβέρκο ως Αρχιεπίσκοπος με τα Βοιωτοπέδιά του, με τα συγγενολόγια του, με τους συγχωριανούς του, με την «Αλληλεγγύη-Αποστολή» του, με τη Βουλιαγμένη του, με τη Σιβιτανίδειό του, με τα δασικά Φωτοβολταϊκά του, με τους αργόμισθους βοηθούς επισκόπους του, με κάποιους πολύ ιδιόρρυθμους κληρικούς του κλπ κλπ κλπ.  Δεν μπορεί να ελέγξει δημόσια ούτε τους τρεις άρπαγες ρασοφόρους με τα εκατομμύρια των καταθέσων, των οποίων οι υποθέσεις διέρρευσαν στον Τύπο. Δεν τολμάει, για λόγους που εκείνος γνωρίζει, να καταδικάσει ούτε τον παράνομο και αντιχριστιανικό πλουτισμό των κληρικών. Ίσως διότι έχοντας βρεθεί και ο ίδιος στο παρελθόν στη δίνη των κατηγοριών  για οικονομικές καταχρήσεις, ελπίζει πως η αδέκαστη Δικαιοσύνη και οι έντιμοι μηχανισμοί του Κράτους, θα αθωώσουν τους ιερωμένους και θα αποδειχθεί πως και αυτοί έχουν πέσει θύμα συκοφαντίας, όπως και αυτός. Ήδη άρχισαν διάφορα ακροδεξιά φόρα να προειδοποιούν πως όλα αυτά που βγήκαν στο φως, και αυτά που αν δεν παρεμποδιστούν αρμοδίως θα βγουν, είναι συνωμοσία σκοτεινών κύκλων κατά της Εκκλησίας.
—–Στο μεταξύ ο πολύπλαγκτος μητροπολίτης, ο από διαβόητων Κυθήρων, νυν Θεσσαλιώτιδος, ο και περιβόητων ιερών Φαρσάλων (30 ιερείς ανακρίνονται στο δυσωδέστατο αρχιερατικό υποεπιτροπάτο των Φαρσάλων από το  ΣΔΟΕ) κλπ (που αν δεν ξεσπούσε σάλος θα είχε παραχωρήσει χώρο στη Χρυσή Αυγή για να γυμνάζει τους μαχαιροβγάλτες της)  «διαψεύδει» επικαλούμενος δυο γεγονότα.

 • Α. «Ουδέποτε οχλήθην από το ΣΔΟΕ για θέματα σαν αυτά που μου καταμαρτυρούνται».
 • Β. «Δεν υπάρχει μητρόπολις Φαρσάλων». (Ασφαλώς και υπάρχει, μόνο που λέγεται Φαναριοφερσάλων και Θεσσαλιώτιδος, διαβόητη και στο παρελθόν για πολλά σκάνδαλα)

—–Τα δημοσιεύματα όμως δεν τον κατηγορούσαν για τίποτα από αυτά. Τον κατηγορούσαν για τεράστιες καταθέσεις τις οποίες δεν διαψεύδει με την ανακοίνωσή του, που πολλοί καλοθελητάδες βιάστηκαν να την βαπτίσουν «Διάψευση». Το ότι δεν «οχλήθηκε» (ακόμη;) δεν σημαίνει πως δεν έχει τις καταθέσεις. Η διάψευσή του θυμίζει τη «διάψευση» του ΣΥΡΙΖΑ για τους λογαριασμούς του κ.Τσίπρα με το Ιασώ. Είχαμε «διαψεύσεις» που δεν έκαναν την παραμικρή αναφορά στο ποσόν που τελικά πληρώθηκε. Η μόνη απάντηση που έπρεπε να δώσει ο μητροπολίτης είναι το πραγματικό ύψος και τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών των καταθέσεών του, όπως έκανε ο συνάδελφός του κ.Χρήστος Μεντζελόπουλος. Αλλά ο δεσπότης των Φαρσάλων δεν είχε απαντήσει ούτε σε παλιότερο δημοσίευμα που τον ενοχοποιούσε: (29/6 Έθνος-Μ.Ριτζαλέου). «Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν για τη μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, που δεν επέβαλε πειθαρχικές κυρώσεις στον 36χρονο ιερέα, όταν συνελήφθη πέρσι για το κύκλωμα τοκογλυφίας, αλλά και για τους υπαλλήλους της εφορίας Φαρσάλων, που ανακάλυψαν μόλις πριν από 15 μέρες την υπεξαίρεση». Εννοείται πως το δημοσίευμα δεν διέγειρε ούτε τα ανακλαστικά των τριών τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ηρ. Διώτη, Δ.Γελάλη, Ν. Μιχαλάκη, που έκαναν το κορόιδο. Άλλωστε οι ιερείς έχουν «κοινωνική υπεραξία» ως ένστολοι (Αλ.Τσίπρας) και οι εφοριακοί («υπάρχουν μόνο λίγοι επίορκοι»-Αλ.Τσίπρας)ενοχλούν το ΣΥΡΙΖΑ μόνο όταν κάνουν σωστά τη δουλειά τους (Ύδρα).
—–Ο μητροπολίτης Περιστερίου, που μέχρι τώρα παρά τις πολλές εναντίον του καταγγελίες απολάμβανε και απολαμβάνει την προστασία των τοπικών παραγόντων όλου του πολιτικού φάσματος, πολυεκατομμυριούχος και ο ίδιος, προϊστάμενος του πολυεκατομμυριούχου ιερωμένου που πιάστηκε στα πράσα και βιομήχανος αφορολόγητων κερδοφόρων ημιτελών «φιλανθρωπικών» ιδρυμάτων, καταγγελλόμενος ακόμη και για εκμετάλλευση ως υπηρετών του των ιερέων του, όπως και ο Φαναριοφερσάλων, αποδεικνύεται πως είναι διαπρύσιος υποστηρικτής των δίκαιων του λαού, μαχητικότερος αντιμνημονιακός και από τους Πάνο Καμμένο (υποψήφιο σύμμαχο Τσίπρα), Γιώργο Καρατζαφέρη, Γιώργο Τράγκα (φίλο Τσίπρα), Γιώργο Κουρή («Αυριανή», υμνητή Τσίπρα) και από το Φύρερ των ευσεβών Νεοναζί Σατανιστών: «Αν και εντάσεις δεν υπήρξαν, οι Ιεράρχες χωρίστηκαν σε δύο «στρατόπεδα» ανάλογα με τον τρόπο που θεωρούν πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης:  «…οι Μητροπολίτες Καλαβρύτων Αμβρόσιοςκαι Περιστερίου Χρυσόστομος ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατέβει η Ιεραρχία ‘στο πεζοδρόμιο με το λαό, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα’. Στο πλευρό του Μητροπολίτη Καλαβρύτων τάχθηκε και ο Μητροπολίτης Περιστερίου, ο οποίος υποστήριξε πως η Εκκλησία οφείλει να είναι μαζί με το λαό. ‘Να πάμε με το λαό που υποφέρει, ενάντια στα αντιλαϊκά και δυσβάσταχτα μέτρα’ (ΤΟ ΒΗΜΑ, Μ.Αντωνιάδου, 02/10/2012).
—–Ο ίδιος έχει ξεσπαθώσει ξανά: «Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει. Να το καταλάβουν οι πολιτικοί, ο λαός χρειάζεται ελπίδα και προσδοκία. Χρειάζεται ενότητα. Ο λαός απελπίζεται διότι βλέπει ότι οι θυσίες του δεν βρίσκουν ανταπόκριση. Η λαϊκή οργή σήμερα δεν έχει αρχή και τέλος. Καθημερινώς αυξάνει και ποιότητα και σε ποσότητα. Αυξάνει η οργή, ο θυμός και η αγανάκτηση του ελληνικού λαού. Ολόκληρου του ελληνικού λαού εκτός από εκείνους που συνεχίζουν να βολεύονται. Θα αυξάνονται οι άνεργοι, οι άστεγοι και εκείνοι που θα ζητούν ένα πιάτο φαγητό. Η μη ύπαρξη κοινωνικής δικαιοσύνης θα μετατρέψει ένα πολιτικό θέμα σε κοινωνικό θέμα. Θα έχουμε εξεγέρσεις».

***

ΥΓ

***

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

26 Responses to O Αντιμνημονιακός μεγαλοκαταθέτης μητροπολίτης

 1. Ο/Η Δρ.Μεσμέρ λέει:

  Έχει επικοινωνήσει ο αρχιεπίσκοπος με το ΣΔΟΕ.
  Μην ανησυχείτε η κατάσταση ελέγχεται:
  http://www.axortagos.gr/ieros-polemos-gia-ton-elegxo-tou-sdoe-mitropolites.html
  .
  Ιερός «πόλεμος» για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ σε Μητροπολίτες

  Με μια αποκλειστική δήλωση του στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων RNN, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, «σήκωσε το γάντι» που του «έριξε» ο Μητροπολίτης…

  Μεσογαίας κ. Νικόλαος με την επιστολή του σχετικά με την υπόθεση των ελέγχων του ΣΔΟΕ στην Εκκλησία λέγοντας οτι αυτές οι κινήσεις είναι «φανφάρες».

  Ερωτηθείς από το http://www.religiousnews.gr σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει με την επιστολή του Μητροπολίτη Μεσογαίας, και αν θα την θέσει στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο, ο κ. Ιερώνυμος είπε: «Έχω ήδη προηγηθεί της επιστολής. Έχω επικοινωνήσει με τον κύριο Στασινόπουλο (σ.σ. ο κ. Στέλιος Στασινόπουλος είναι ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ) και έχω ενημερωθεί».

  Σχετικά με την επιστολή και την αντίδραση του Μητροπολίτη Μεσογαίας, ο κ. Ιερώνυμος είπε: «Αυτά είναι φανφάρες Εγώ δεν λειτουργώ με φανφάρες».

  Εκτός πάντως από το γεγονός της ενόχλησης του για την κίνηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας, ο κ. Ιερώνυμος έβγαλε και μια είδηση. Το θέμα είναι τι ειπώθηκε με τον κ. Στασινόπουλο και αν η αντίδραση του Αρχιεπισκόπου θα σταματήσει εκεί.

  Το http://www.religiousnews.gr επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει την δήλωση του Αρχιεπισκόπου.

  Πηγή: religiousnews.gr

 2. Ο/Η Boλταίρος λέει:

  Ενίσχυση συνεργασίας Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τις Ένοπλες Δυνάμεις

  του Νίκου Παπαχρήστου – φωτογραφίες του Χρήστου Μπόνη

  29 Νοεμβρίου 2012, 12:35

  Η ενδυνάμωση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ειδικότερα με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το πρωί της Πέμπτης στο Μέγαρο της Αγίας Φιλοθέης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

  Στη συνάντηση, που παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κωστής Δήμτσας και συνεργάτες του υπουργού Άμυνας, συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω σύσφιξης της συνεργασίας με στόχο την στήριξη κοινωνικών ομάδων που δοκιμάζονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.

  Στους πολύ δύσκολους καιρούς που διέρχεται ο τόπος είναι σημαντικό να συσπειρωνόμαστε γύρω από τους θεσμούς, επισήμανε ο υπουργός Άμυνας σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση και πρόσθεσε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαχρονικά έχουν σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία και στο πλαίσιο αυτό η στενότερη συνεργασία με την Εκκλησία έχει ως στόχο την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

  «Ο αγώνας είναι κοινός», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας Εκκλησίας και Ενόπλων Δυνάμεων.

  Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Άμυνας έχει παραχωρήσει στην ΑΠΟΣΤΟΛΗ αποθηκευτικούς χώρους στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου ΚΑΠΟΤΑ για την φύλαξη και διαλογή τροφίμων που συγκεντρώνει και τα οποία διαθέτει μέσω συσσιτίων και δεμάτων σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

 3. Ο/Η Toυ Κίτσου η μάνα λέει:

  Φάρσαλα: βαριές οι ιερές…σκιές!

  Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2012 12:46 | Συντάχθηκε απο τον/την παραπολιτικός | | |

  Στα ίχνη πακτωλού «μαύρου» και «ιερού» χρήματος βρίσκεται το ΣΔΟΕ που μέχρι στιγμής έχει εντοπίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ…

  σε τραπεζικούς λογαριασμούς δύο μητροπολιτών, οι οποίοι καλούνται τώρα να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

  Κύριλλος: Διαψεύδει ότι υπεβλήθη σε έλεγχο του ΣΔΟΕ

  Πάντως επιστολή με την οποία εκφράζει τις αντιρρήσεις του για ρεπορτάζ του «Εθνους της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο ο ΣΔΟΕ ερευνά τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ιδίου και του μητροπολίτη Περιστερίου, απέστειλε στο «Εθνος» ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλος ο Β’.

  «Μετά λύπης πολλής και απορίας επληροφορήθην σήμερα, Κυριακή 25 Νοεμβρίου τ.έ., και κατόπιν ο ίδιος εδιάβασα τα όσα προσβλητικά γράφονται περί εμού εις το σημερινό κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας σας», τονίζει ο μητροπολίτης. Και συνεχίζει: «Σπεύδω να διαψεύσω κατηγορηματικώς και μετ’ εμφάσεως τις πληροφορίες που αναπαράγονται στο εν λόγω άρθρο και αφορούν στο πρόσωπό μου, ως χονδροειδείς και παντελώς αβάσιμες.

  Σας δηλώνω ότι ουδέποτε οχλήθην από το ΣΔΟΕ για θέματα σαν αυτά που μου καταμαρτυρούνται. Απορώ. Ποιες είναι οι »έγκυρες», όπως τις ονομάζετε, πληροφορίες σας και ποια τα »ευρήματα» του ΣΔΟΕ; Για ποιον φάκελο ομιλείτε και ποια είναι η »αρμόδια πηγή», στην οποία αναφέρεσθε; Ομιλείτε για οικονομικούς ελέγχους, ενώ ποτέ δεν μου έγινε παρόμοιος έλεγχος.

  Αναφέρεσθε γενικώς σε εκκλησιαστικά (υποτιθέμενα ή μη) οικονομικά σκάνδαλα, τα οποία όμως φαίνεται να βαρύνουν και το δικό μου πρόσωπο, καθώς οι αναφορές στο άρθρο της εφημερίδος σας δεν είναι γενικές και αόριστες, αλλά ονομαστικές – συγχέετε, άλλως, τα των μητροπόλεων με τους μητροπολίτες ως φυσικά πρόσωπα. Τέλος δεν υπάρχει Μητρόπολις Φαρσάλων».

  Κυνηγούν το «μαύρο» χρήμα εδώ και δυόμισι χρόνια

  Η μητρόπολη των Φαρσάλων έχει μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών εδώ και δυόμισι χρόνια, καθώς ιερείς κυκλοφορούν με τζιπ, μένουν σε πολυτελείς κατοικίες και ο τρόπος ζωής και συμπεριφοράς τους κάθε άλλο παρά σε ιερωμένο ανταποκρίνεται. Στις αρχές του καλοκαιριού συνελήφθησαν δύο ιερείς, ηλικίας 36 και 38 χρόνων, για υπεξαίρεση ποσού 690.000 ευρώ. Οι δράστες πλαστογραφούσαν τις μισθολογικές καταστάσεις των ιερέων και εισέπρατταν για λογαριασμό τους τα επιπλέον χρήματα.

  Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες εμπλέκεται και στη μεγάλη υπόθεση τοκογλυφίας που αποκαλύφθηκε πριν από 1,5 χρόνο, καθώς ήταν αυτός που έκανε την καταγγελία και συνελήφθησαν -τότε- δύο συνάδελφοί του και ένας Αλβανός συνεργός τους. Σύμφωνα με την καταγγελία του ιερέα, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας της μητέρας του αναγκάστηκε να δανειστεί από τον 28χρονο Αλβανό 10.000 ευρώ, εκδίδοντας συναλλαγματικές για 28.000 ευρώ.

  Επειδή ωστόσο δεχόταν απειλές για τη ζωή του, κατέφυγε στην αστυνομία και όταν συνελήφθη ο Αλβανός αποκάλυψε πως δρούσε για λογαριασμό δύο ιερέων, που επίσης συνελήφθησαν με την κατηγορία της τοκογλυφίας.

  ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΔΩΡΕΩΝ
  Κλήθηκαν για… ιερά εξέταση 30 κληρικοί από τα Φάρσαλα

  Τουλάχιστον 25-30 ιερείς των Φαρσάλων -της πόλης που θα μείνει στην ιστορία για τα ιερά σκάνδαλα- περνούν τις επόμενες ημέρες την πόρτα της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας για ανωμοτί καταθέσεις που αφορούν το μεγάλο σκάνδαλο -ένα από τα πολλά- με τις εικονικές δωρεές, οι οποίες ξεπερνούν το 1,2 εκατ. ευρώ.

  Ιερείς βρίσκονται προφυλακισμένοι για υπεξαίρεση, άλλοι εμπλέκονται σε υποθέσεις τοκογλυφίας, παράνομης διακίνησης εικόνων, ακόμη και? φεσιών που έχουν αφήσει στην περιοχή, ενώ τοπικοί παράγοντες κάνουν λόγο για έκλυτο βίο που δεν συνάδει με την ιεροσύνη.

  Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στο «Εθνος της Κυριακής» ότι η παραγγελία της Εισαγγελίας Λάρισας προς το ΣΔΟΕ αφορά τις καταθέσεις 30 ιερέων, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί και ο ίδιος ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, Κύριλλος.

  Οσο η έρευνα προχωρά, αυξάνεται ο αριθμός των εμπλεκομένων που φτάνει στα 180 άτομα, ανάμεσά τους ιερείς, λογιστές, επιχειρηματίες, ιδιώτες. Οι εικονικές δωρεές γίνονταν από το 2004 έως το 2010, οπότε και αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

  Ιδιώτες έπαιρναν εικονικές αποδείξεις δωρεάς σε ναούς για να πετυχαίνουν φοροαπαλλαγές, δίνοντας το 10% του ποσού στους ιερείς και από αυτό οι πληροφορίες λένε πως το 7% έμπαινε στις? τσέπες των παπάδων και το υπόλοιπο 3% στις τσέπες λογιστών που συμμετείχαν στο κύκλωμα.

  Μάλιστα ιερέας φέρεται να κατέθεσε στο ΣΔΟΕ ότι από το 7% που του έδιναν τα μέλη του κυκλώματος έπρεπε να αφήνει ένα ποσοστό στην εκκλησία για… ξεκάρφωμα.

  Είναι χαρακτηριστικό πως βρέθηκε σε φορολογική δήλωση βιοτέχνη από τη Λάρισα απόδειξη για δωρεά ύψους 40.000 ευρώ σε εκκλησία των Φαρσάλων αλλά το ποσό ουδέποτε εντοπίστηκε, ούτε κατατέθηκε στις σχετικές αποδείξεις προς τη μητρόπολη.

  Από τον Ιούνιο του 2011, όταν και αποκαλύφθηκε η υπόθεση, τέθηκαν σε αργία δύο ιερείς της επαρχίας Φαρσάλων, ενώ αποκαλυπτική είναι η έκθεση της οικονομικής επιθεωρήτριας για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος και τα πλοκάμια που είχε απλώσει σε τουλάχιστον 11 ναούς στην πόλη των Φαρσάλων και στα γύρω χωριά, ανάμεσά τους οι εκκλησίες Κωνσταντίνου και Ελένης (Ρήγαιο), Υψώσεως Τιμίου Σταυρού (Σταυρός), Αγίου Γεωργίου (Φάρσαλα), Αγίας Αικατερίνης (Ξυλάδες), Αγίου Βησσαρίωνα (Μεγάλο Ενύδριο), Αγίου Αντωνίου (Ναρθάκι).

  Αλληλοκαρφώματα
  Στις αρχές του μήνα, ένας από τους δύο ιερείς που έχουν τεθεί σε αργία για το σκάνδαλο με τις εικονικές δωρεές συνελήφθη στη Λάρισα για παράνομη κατοχή μιας βυζαντινής εικόνας. Η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα «αλληλοκαρφώματος» μεταξύ ιερωμένων και ήρθε λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη άλλου ιερέα της περιοχής με δεκάδες εικόνες τις οποίες κατείχε παράνομα.

  Ο τελευταίος, που συνελήφθη μαζί με μια φίλη του, κατηγορείται επίσης ότι «φέσωσε» ξενοδόχους και επαγγελματίες του τουρισμού στη Χίο, όπου εθεάθη το καλοκαίρι να κάνει διακοπές με νεαρή καλλίγραμμη συνοδό, κυκλοφορώντας μάλι
  στα με μαγιό και σαγιονάρες, ενώ άφηνε ως «ενέχυρο» τα… ράσα του.

 4. Ο/Η Toυ Κίτσου η μάνα λέει:

  http://papatzas.blogspot.gr/

  ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΑΥΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ, ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.
  ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΝΤΗΛΑΝΑΦΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.
  ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ…..Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ

 5. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  Μητροπολίτες αγοράζουν ακριβά σπίτια στο Λονδίνο!

  Μητροπολίτες, που συγκαταλέγονται στους πλούσιους Έλληνες, αγοράζουν σπίτια στο Λονδίνο. Και μάλιστα ακριβά.Μάλιστα θεωρούνται από τους καλύτερους πελάτες μεσιτικών γραφείων, αφού με τις αγορές τους ωθούν τις τιμές προς τα πάνω. Μάλιστ…

  Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

  http://newsgallery.gr/a/123228/%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82_%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD_%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC_%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%B1_%CF%83%CF%84%CE%BF_%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%BF

 6. Ο/Η LELOS λέει:

  Οσο οι ιερεις χρηματοδοτουνται απο το κρατος και παραμενουν κρατος και
  Εκκλησια δεμενοι και διαπλεκομενοι δεν θα βγαλουμε ακρη .
  Εαν γινει κανονικος χωρισμος και οι φοροι θα πληρωνονται και οι
  παπαδαρεοι θα πληρονωνται με ιδιους πορους και οχι με ξενα κολυβα.
  Εχω συγγενη που εγινε στα γεραματα παπας για τα φραγκα και μονο!!
  Οι Ευαγγελικοι της Ελλαδας πληρωνουν τους παστορες οι ιδιοι .

 7. Ο/Η Του κώλου λέει:

  Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

  «Aρχιεπισκοπική» εμφάνιση Μεσογαίας προς τον.. Αρχιεπίσκοπο: »Ζητήστε από το ΣΔΟΕ να μας πει τι επιτέλους ισχύει»

  ΔΙΑΒΑΖΩ:
  «Aρχιεπισκοπική» εμφάνιση Μεσογαίας προς τον.. Αρχιεπίσκοπο: »Ζητήστε από το ΣΔΟΕ να μας πει τι επιτέλους ισχύει»

  Με μία κίνηση αρκούντως αρχηγική θα λέγαμε, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος απευθύνθυκε με επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και ζητά να διαψεύσει άμεσα το ΣΔΟΕ τα όσα κυκλοφορούν και σπιλώνουν, όπως τονίζει, αρχιερείς ή να επιβεβαιώσουν την όποια αλήθεια τους αφορά, ακόμη και να κάνουν έλεγχο στα οικονομικά του κάθε μητροπολίτη.

  Στην επιστολή αυτή που διακρίνεται για τη νευρικότητά της, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κάνει λόγο για διασυρμό της Εκκλησίας που οφείλεται «στο δηλητήριο της δημοσιογραφικής θρασύτητας, της σιωπής του ΣΔΟΕ και της αμηχανίας των αρχιερέων».

  Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Μητροπολίτη Μεσογαίας στον Αρχιεπίσκοπο:

  http://xairete.blogspot.gr/2012/11/a.html

  • Ο/Η Po λέει:

   Αυτό θα πει εντιμότης κύριοι.
   Επιστήμων άνθρωπος.

   • Ο/Η Ναζί ζιγκολό λέει:

    Είναι της Νασασ καλέ το λέει μια γειτόνισα μου που ο γιός της είναι φοιτητής.
    Επ’ευκαιρίας καλέ Νάσας πε μας κάτι πόσα έχεις στην τράπεζα, αν έχεις, και πε μας και γιαυτό τη γνώμη σου γιατί σε κόβω για φίλο τους, γραφεία Λούτσα ευλογητά και έτσι.

    http://enthemata.wordpress.com/2012/11/25/petros-vas/

    του Πέτρου Βασιλειάδη,

    καθηγητή της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ

    Αφίσα των εθνικοσοσιαλιστών, Γερμανία, δεκ.1920

    Η Ορθόδοξη Εκκλησία προβάλλει το όραμα μιας οικουμένης, που θεμελιώνεται στο σύ­νολο των σχέσεων και όχι των δομών, το όρα­μα μιας οικουμένης στην οποία όλοι οι άνθρωποι, πάσης φυ­λής και γλώσσας, ο κόσμος των Ορθοδόξων και των ετεροδόξων, των πιστών και των απίστων, θεωρούνται δημιουργήματα του ενός Θεού.

    Στη Σύναξη των προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, η Ορθοδοξία διακηρύσσει τη συνεργασία με «πάντα άνθρωπον καλής θελήσεως», ανεξαρτήτως θρησκεύματος, φυλής, γλώσσας κλπ., με στόχο την ειρήνη, την καταλλαγή, την ενότητα της ανθρωπότητας, και την ακεραιότητα της κτιστής δημιουργίας.

    Στην παραβολή της Τελικής Κρίσης, τη Magna Carta της χριστιανικής πίστεως, ο κόσμος κρίνεται όχι με τις θρησκευτικές, εθνικές ή άλλου είδους ταυτότητες, αλλά με βάση τη συμπεριφορά του στον «άλλον», αφού με αυτόν ταυτίζεται ο Θεός: «επείνασα γαρ και εδώκατέ μοι φαγείν […] ξένος ήμην και συνηγάγετέ με».

    Γι’ αυτό και οι αφιλάνθρωπες και αποκρουστικές συμπεριφορές των μελών της Χρυσής Αυγής προς τους μετανάστες, και όταν ακόμη υποκριτικά δηλώνουν πίστη στα «ελληνοχριστιανικά ιδεώδη», πρέπει να αφυπνίσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία, πριν είναι αργά, αν βέβαια θέλει να παραμείνει… χριστιανική.

 8. Ο/Η Tsiou tsiou ο Περιστερίου λέει:

  http://www.inews.gr/116/apateones-kai-kaloperasAkides-katigorei-tous-peristeriotes-o-mitropolitis-chrysostomos.htm

  ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣAΚΙΔΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΤΕΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

  23:30 22/9/2011 – Πηγή: Ksipnistere

  Τι συμπέρασμα θα βγάζατε όταν ακούγατε τον Μητροπολίτη Περιστερίου στα σκαλιά , του Εσταυρωμένου την περασμένη εβδομάδα να λέει στους Περιστεριώτες στον λόγο που εκφωνούσε , ότι δουλεύετε λίγο παράγεται λίγα και καταναλώνεται πολλά!!!
  Το συμπέρασμα πολύ απλό ! Πετάει κατάφατσα στα μούτρα των Περιστεριωτών που τον άκουγαν , παρόντες βέβαια και Δήμαρχος , Αντιδήμαρχοι και….
  Δημοτικοί Σύμβουλοι ότι είναι τεμπέληδες και καλοπερασάκηδες

  , αυτό το συμπέρασμα βγαίνει και κανένα άλλο !!!
  Πάμε τώρα για το απατεώνες που λέω ότι και αυτό , μας το έριξε κατάμουτρα ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος , μιλώντας στο ράδιο Βήμα fm .
  Εκτός από την ζητιανιά στο Ίδρυμα της Παναγίας της Τήνου που έκανε , είπε ότι οι Περιστεριώτες ρίχνουν κουμπιά και παίρνουν από 10 κεριά , δηλαδή μας λέει και εδώ ότι είμαστε απατεώνες , εξaπατούμε την εκκλησία ! Μπράβο Δέσποτα , ωραία γνώμη έχεις για τους Περιστεριώτες !!!
  Και μιας και φτάσαμε ως εδώ να σε ρωτήσουμε και κάνα δυο πραγματάκια και αν θες μας απαντάς !
  Το μέγαρο της Μητρόπολης Περιστερίου πως χτίστηκε ; Με κουμπιά ; Το γηροκομείο που χτίζεται τόσα χρονια και τελειωμό δεν έχει και που δεν πρόκειται να λειτουργήσει εδώ που τα λέμε ποτέ…γιατί πιστεύουμε ότι σκόπιμα μένει γιαπί , για να πέφτουν ευρώ από τους πιστούς , που και αν λειτουργήσει θα φιλοξενηθούν όσοι γεροι έχουν παραδάκι , με κουμπιά χτίστηκε και αυτό ;
  Το οικόπεδο στην Καρυάτιδος απέναντι από το σούπερ market Γαλαξίας που αγόρασε η Μητρόπολη Περιστερίου , με κουμπιά αγοράστηκε και αυτό ;
  Στην εορτή του Αγίου Ιωάννου Του Προδρόμου ( Αγιαννάκη ) ο κόσμος έριχνε κουμπιά για να πάρει κεριά και που φύγαν εκατοντάδες κιλά κερί εκεί !!! Εκεί ήταν και κέρβερος και ο Πάτερ Στυλιανός Ταξάκης και δεν νομίζω να έριξαν κουμπιά , άσε που ήμουν και εγώ από πίσω και έβλεπα όλη την κίνηση και βέβαια στο τέλος μάζεψε και το παγκάρι ως συνήθως !!!
  Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι αφού έχεις υπογράψει σύμβαση με τον Μωυσή για το κερί και που ο Αγιαννάκης είναι προσκυνηματικός Ναός και το παγκάρι το μαζεύει ο Στυλιανός , γιατί στην εορτή του Αγίου βγήκε παγανιά η Μητρόπολη και μάζεψε με το έτσι θέλω πολλά κιλά κερί από τους Ενοριακούς Ναούς , για να τα πούληση στο πανηγύρι ;
  Αλήθεια ποσα κουμπιά μαζέψατε από εκεί ;
  Όλα αυτά που συμβαίνουν στην Μητρόπολη Περιστερίου είναι θλιβερά και μέρα με την μέρα επιβεβαιώνεται , ότι δεν έχεις καμιά θέση πλέον στο τιμόνι της Μητρόπολης Περιστερίου , αρκετά υποτιμάς τους Περιστεριώτες , ώρα να παραιτηθείς .

 9. Ο/Η Tsiou tsiou ο Περιστερίου λέει:

  http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=427

  Εργοτάξιο διαρκείας η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου

  Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 02/05/2011

  Εργοτάξιο διαρκείας θυμίζει η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου αφού όπως διαβάζουμε στα Δίπτυχα της Εκκλησίας , κάποια έργα της Ι.Μ έχουν σταματήσει, κάποια άλλα έργα είναι υπό ανέγερση και κάποια άλλα έργα είναι στα σχέδια. Για παράδειγμα το Γηροκομείο της Μητροπόλεως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί αν και το έργο ξεκίνησε το 1989.

  Όμως τα όποια οικονομικά ή άλλα προβλήματα που μάλλον θα αντιμετωπίζει η Μητρόπολη Περιστερίου στον τομέα των έργων, δεν φαίνεται να πτοούν τον 76χρονο σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο (φωτο), ο οποίος συνεχίζει να σχεδιάζει έργα για να ενισχύσει τον Φιλανθρωπικό τομέα της μητροπόλεώς του, άσχετα αν πολλά από αυτά δεν μπορούν ακόμα να ανακουφίσουν τους φτωχούς και αδύναμους της μητροπόλεως Περιστερίου, αφού είναι υπό ανέγερση ή ακόμη στο αρχικό στάδιο υλοποίησής τους. Ίσως ο επί 33 χρόνια δυναμικός ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος, θα έπρεπε να ολοκλήρωνε πρώτα ένα έργο και μετά να προχωρούσε στο άλλο.

  Αντιγράφουμε από τα Δίπτυχα και από τη σελίδα 780, που αναφέρεται ο τομέας της Φιλανθρωπικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου:

  «Ανεγείρεται Γηροκομείο υπό την επωνυμία «ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ Ο ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ», προϋπολογισμού 18.800.000 ευρώ και δυναμικότητας 82 κλινών’

  Ηλιοπούλειον Ίδρυμα Αποκαταστάσεως Απόρων Κορασίδων.

  Ανεγείρεται το «ΙΔΡΥΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ « εις την περιοχήν της Κηπουπόλεως.

  Εκπονήθησαν τα σχέδια και επίκειται η έναρξις ανεγέρσεως του Ιδρύματος δια την Κακοποιημένην Γυναίκα, προϋπολογισμού ποσού 22.000.000 ευρώ

  Εκπονήθησαν τα σχέδια και εξεδόθη η άδεια δια την ανέγερσιν του Συνεδριακού Κέντρου Νέων προϋπολογισμού ποσού 18.000.000 ευρώ.»

  Επίσης στη σελίδα 779 και πάλι από τα Δίπτυχα, διαβάζουμε: «Ὑπὸ ἀνέγερσιν Παιδικός Σταθμός Ἱ.Ν. Ἁγίου Ἀντωνίου,Ἱ.Ν. Ἁγίας Ἀναστασίας καί Ἁγίων Ἀναργύρων.»

 10. Ο/Η Party ο Περιστερίου λέει:

  Τήν Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012, μνήμη τοῦ μεγάλου Πατέρα της Εκκλησίας μας
  Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου γιόρτασε την ονομαστική του εορτή ο
  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος.

  Σεμνά καί λιτά ο Μητροπολίτης γιόρτασε τα ονομαστήρια του στον χώρο τού
  υπό λειτουργία ευρισκομένου Γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης στην
  περιοχή της Κηπούπολης.
  Στό Παρεκκλήσιο του Αγίου Θεράποντα τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην
  οποία παρέστησαν ο Κλήρος της Μητροπόλεως καί πλήθος κόσμου. Τίμησαν
  μέ τήν παρουσία τους καί τήν προσευχή τους τον εορτάζοντα Μητροπολίτη
  οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Περγάμου κ. Ιωάννης, Προικοννήσων κ.
  Ιωσήφ καί Ζάμπιας κ. Ιωακείμ, ο Αντιπεριφειριάρχης Δυτικού Τομέα Αττικής κ. Κώστας Παπαντωνίου, η πολιτευτής Ασπασία Μπρούμα, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ιωάννα Πανταλάκη ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης » Περιστέρι Για Όλους» Δημήτρης Κελάφας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλέξανδρος Πλέστης και τ. Σύμβουλος Δημάρχου και υπψήφια Δημοτική Σύμβουλος κα Ελένη Ξεκαλάκη o επικεφαλής της παράταξης »Περιστέρι Μαζί» Γιώργος Βαθιώτης και η γιατρός Πηγή Τάρλα .
  Τόν Σεβασμιώτατο επεσκέφθη περί τήν μεσημβρίαν καί ο Μακαριώτατος
  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος
  από τόν Αρχιγραματέα της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατον Επίσκοπον
  Διαυλείας
  κ. Γαβριήλ και ευχήθηκαν στον εορτάζοντα Μητροπολίτη
  Περιστερίου κ. Χρυσόστομο.
  Δόθηκε η ευκαιρία σε όλους πού προσήλθαν στο Γηροκομείο νά ίδουν από
  κοντά τό έργο αυτό της τοπικής Εκκλησίας του Περιστερίου, να διαπιστώσουν
  με τα μάτια τους την υλική αξία του μέχρι σήμερα ανεγερθέντος κτηρίου, τις
  ελλείψεις του και την μεγάλη σημασία πού έχει για το Περιστέρι και την Δυτική
  Αθήνα η ολοκλήρωσή του.
  Ωσαύτως τον Σεβασμιώτατο επισκέφθηκαν το απόγευμα γιά νά τόν εὐχηθοῦν
  ὁ Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης, η Αντιδήμαρχος κα Τσιώτα και η Σύμβουλος κα
  Κορόγιαννη.
  Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2012 03:17

  Read more: http://www.pitsounicity.gr/2010-12-29-12-58-47/20031-2012-11-14-23-53-21.html#ixzz2DoBe0rY4

 11. Ο/Η Ρόζα λέει:

  30.11.2012

  Έκανε και δεύτερη σαφέστερη δήλωση ο Καρδίτσας, διέψευσε με μεγάλη καθυστέρηση και ο Περιστερίου

  http://ysterografa.gr/greece/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%88%ce%b5%cf%8d%ce%b4%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%80%ce%ad%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%ce%b4%ce%bf%ce%b5-%ce%bf%ce%b9

  Έντονη ήταν η αντίδραση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομου και του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Κυρίλλου, σε δημοσιεύματα που τους εμφανίζουν να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για “περιουσία εκατομμυρίων ευρώ”.

  Μητροπολίτης Περιστερίου: “Ἐπειδή ἐσχάτως γίνεται πολύς λόγος περί ὑπάρξεως ἑκατομμυρίων ΕΥΡΩ εἰς τούς προσωπικούς μου λογαριασμούς παρακαλῶ ὅπως οἱοσδήποτε Κληρικός ἤ λαϊκός ἔχει στοιχεῖα νά τά καταθέσῃ ἐπωνύμως εἰς τήν ΣΔΟΕ πρός περαιτέρω ἔρευναν.

  Ἐπιφυλάσσομαι νά ἀσκήσω πᾶν νόμιμον δικαίωμα πρός προστασίαν τῆς προσωπικότητός μου καί τήν ἀποκατάστασιν τῆς ὑστεροφημίας μου”.

  Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος: “Εξ αιτίας της παρατηρουμένης εμμονής ορισμένων εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών, τοπικής και πανελληνίου εμβελείας, στο κατάφωρο και αδικαιολόγητο ψεύδος, περί δήθεν ελέγχου μου από το ΣΔΟΕ και περί δήθεν υπάρξεως αμυθήτου περιουσίας μου, σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή, και προκειμένου να παύσει ο δεινός σκανδαλισμός των πιστών, τόσον της Επαρχίας μου, την άμεση ευθύνη των οποίων και έχω ως ποιμενάρχης αυτών, αλλά και της καθόλου Εκκλησίας, η οποία ατυχώς γίνεται στόχος ορισμένων μέσων γενικής ενημερώσεως, είμαι αναγκασμένος μετ’ αγανακτήσεως να επανέλθω εκ νέου (μετά και την από 25ην Νοεμβρίου 2012 έγγραφον διάψευσίν μου) και να δηλώσω ρητώς και κατηγορηματικώς προς πάντα καλοπροαίρετον, ότι:

  α) Ουδέποτε οχλήθην από το ΣΔΟΕ για οποιοδήποτε ζήτημα.

  β) Το σύνολο των χρημάτων που διαθέτω, όπως εμφαίνεται στις τηρούμενες καρτέλες των Τραπεζών, τις οποίες και εζήτησα με έγγραφό μου την 27ην Νοεμβρίου 2012, άμα τη δημοσιοποιήσει του όλου θέματος εις τον έντυπο τύπο, στη μεν Εθνική Τράπεζα το ποσό των 35.519,00 ευρώ (προϊόν εκ του ληφθέντος εφάπαξ ως εκπαιδευτικού στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση), στην Αγροτική Τράπεζα το ποσόν των 122 ευρώ και στην Τράπεζα Πειραιώς το ποσόν των 50 ευρώ.

  γ) Παρέχω την δυνατότητα και εξουσιοδοτώ εν λευκώ τον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να ελέγξει την αλήθεια των ενταύθα δηλουμένων μου.

  δ) Κατά των συκοφαντών μου, επιφυλάσσομαι παντός δικαιώματός μου για την ένδικη προστασία τόσον του κύρους της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, την οποίαν, χάριτι Θεού, διαποιμαίνω, αλλά και του ταπεινού μου προσώπου”.

 12. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  RNN-prismanews.gr

  Καταγγελία: Θεολόγος έφερε Ρωσίδες στην Ελλάδα με τη σφραγίδα σχολείου

  Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 20:20

  Συγκεκριμένα σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε τον περασμένο Αύγουστο οι δυο γυναίκες αναφέρουν ότι ο εκπαιδευτικός της προσκάλεσε στην Ελλάδα υποβάλλοντας ανάμεσα στα δικαιολογητικά, έγγραφο με την σφραγίδα του σχολείου στο οποίο εργαζόταν.

  Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι δυο γυναίκες ανέφεραν ότι ο εκπαιδευτικός τους συστήθηκε ως γιατρός και τους είπε ότι η σύζυγος του έχει πεθάνει, ενώ στην πραγματικότητα είναι παντρεμένος και έχει παιδιά.

  Η υπόθεση έχει οδηγήσει σε πειθαρχικό έλεγχο τον θεολόγο σε βάρος του οποίου διενεργείται ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν θεσμικές ευθύνες.

  Όπως ανέφερε στο prismanews.gr ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης η υπόθεση είναι υποδιερεύνηση ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ρεθύμνου για την εξέλιξη της.

  Ο κ. Κλινάκης θα βρεθεί τη Δευτέρα στο Ρέθυμνο και ένα από τα θέματα που θα διαχειριστεί είναι και η εν λόγω υπόθεση, ωστόσο για την ώρα όπως ο ίδιος τόνισε δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες.

 13. Παράθεμα: Λειτουργία Κυριακής: Εξομολογεί το ΣΔΟΕ ή, η Εκκλησίαν μας; –Νδροπήν! « Ροΐδη Εμμονές

 14. Ο/Η Μαρκήσιος ντε Σαντ λέει:

  http://www.lifo.gr/now/society/20259

  Τα «ιερά» ακίνητα της οικογένειας του Μητροπολίτη Νίκαιας

  Το Έθνος συνεχίζει το ρεπορτάζ με φωτογραφίες και αποκαλύψεις

  Ο ίδιος ο Νίκαιας Αλέξιος είχε απειλήσει με προσφυγή στη δικαιοσύνη στα πρόσφατα δημοσιεύματα, λέγοντας ότι το μοναδικό του ακίνητο βρίσκεται στον Πειραιά, όπου μένει μαζί με τη μητέρα του.

  Ωστόσο-κατά την εφημερίδα-απέφυγε να απαντήσει επί των καταγγελιών που αφορούν στα περιουσιακά στοιχεία του αδελφού και του ανιψιού του, οι οποίοι επίσης θα ελεγχθούν.

  Το Έθνος αναζήτησε τα ακίνητα τα οποία αποδίδονται τόσο στον Δημήτρη Βρυώνη όσο και στον γιο του Αλέξη, δηλαδή στον αδελφό και στον ανιψιό του μητροπολίτη αντίστοιχα. Δύο από αυτά τα εντόπισε, το ένα στη Γραβιά Φωκίδας, στη θέση «Τζότζικας», και το άλλο στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης – «αμφότερα αποτελούν λουξ κατοικίες με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, ενώ είναι προφανές ότι οι «ένοικοί» τους έχουν την οικονομική δυνατότητα να διάγουν βίο ανάλογο της αξίας των οικημάτων.»

  Το ένα ακίνητο, «είναι χτισμένο σε πλαγιά, σε ένα μεγάλο οικόπεδο με συνεχόμενα κλιμακωτά επίπεδα. Το κυρίως κτίριο, εμβαδού περίπου 150 τ.μ., ξεχωρίζει για την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, με λαξευτή πέτρα και σχιστόλιθο, ενώ στις λεπτομέρειές του έχει χρησιμοποιηθεί αρκετή ξυλεία. Η κατοικία προστατεύεται από πλήθος μεταλλικών κιγκλιδωμάτων, ενώ στην κεντρική βεράντα δεσπόζουν οι μεγάλες τζαμαρίες. Υπάρχουν επίσης στεγασμένοι με κεραμοσκεπές χώροι στάθμευσης, ενώ στο οικόπεδο βρίσκονται και μικρότερα βοηθητικά κτίρια.

  To ακίνητο εμβαδού περίπου 300 τ.μ. στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης, που φέρεται ως έδρα του αδελφού και του ανιψιού του μητροπολίτη, είναι εξίσου πολυτελές με τη βίλα στη Γραβιά, περιβάλλεται από

  To ακίνητο εμβαδού περίπου 300 τ.μ. στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης, που φέρεται ως έδρα του αδελφού και του ανιψιού του μητροπολίτη, είναι εξίσου πολυτελές με τη βίλα στη Γραβιά, περιβάλλεται από ψηλά δέντρα και έχει δύο εισόδους.

  «Αντίστοιχης πολυτέλειας και αξίας είναι και η εντυπωσιακή κατοικία που χρησιμοποιούν ως έδρα τους ο αδελφός και ο ανιψιός του μητροπολίτη Νικαίας. Πρόκειται για ένα ακίνητο εμβαδού περίπου 300 τ.μ. στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης, τη διεύθυνση του οποίου μάλιστα δηλώνει στους τηλεφωνικούς καταλόγους ο γιος του αρχιλογιστή της μητρόπολης, Αλέξης. Πρόκειται για την περιοχή όπου έχουν τα σπίτια τους γνωστοί επιχειρηματίες και άλλοι επώνυμοι. Χαρακτηρίζεται από απόλυτη ησυχία, χωρίς πολυκοσμία και κίνηση αυτοκινήτων», σημειώνει η εφημερίδα.

  Ειδικότερα-κατά το Έθνος- αναφέρεται μια μυστηριώδης έπαυλη στην Ανοιξη, η οποία, σύμφωνα με τις περιγραφές, μοιάζει με… φρούριο (!) και ως ιδιοκτήτης κατονομάζεται ο Δημήτρης Βρυώνης. Στην κατάφυτη περιοχή του Διονύσου (Δροσιά) αναζητούνται δύο ακόμα επαύλεις, στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη και στην ομώνυμη πλατεία, που οι καταγγελίες κατονομάζουν ως ιδιοκτήτη τους τον Αλέξη Βρυώνη, γιο του Δημήτρη.

  Ο μητροπολίτης Αλέξιος και η οικογένειά του φέρονται να διαθέτουν τουλάχιστον οκτώ ακίνητα, για τα οποία μένει να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

  Η έρευνα του ΣΔΟΕ, εκτός από τα ακίνητα, αναμένεται να εξετάσει και σειρά καταγγελιών που αναφέρονται στα οικονομικά της μητρόπολης.

  Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο ανιψιός του μητροπολίτη καταγγέλθηκε από ιερείς ότι ορίστηκε ως ελεγκτής των λογιστικών βιβλίων στους 40 ενοριακούς ναούς (περιοχή Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Χαΐδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Κερατσινίου και Περάματος), απ’ όπου συνολικά κατακρατεί περί τις 4.000 ευρώ, χωρίς αποδείξεις, για έξοδα ελέγχων κάθε μήνα!

  «Στις καταγγελίες που εξετάζει το ΣΔΟΕ περιγράφεται μια ζοφερή κατάσταση με τους ιερείς να δεινοπαθούν λόγω των «υπερβολικών και παράλογων οικονομικών απαιτήσεων του Αλέξιου», γράφει στο ρεπορτάζ του το Έθνος.
  .

 15. Παράθεμα: Ο πατριάρχης του ‘Κύκλου της Πάτμου’ των €κατομυρρίων « Ροΐδη Εμμονές

 16. Ο/Η Toυ κώλου λέει:

 17. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.storieumane.gr/2012/11/papas-peristeri-sdoe.html

  Ο ΠΑΠΑΣ, ΤΟ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ!

  Έλα ρε μεγάλε, μα που τα βρήκες τα τρία εκατομμύρια ευρώ αγόρι μου να τα βρω κι εγώ;

  Γράφει ο Αγης Νικολάου

  Η περίπτωση του παπά στο Περιστέρι που τσίμπησε το ΣΔΟΕ έχει διαταράξει το ορθόδοξο μου είναι ΕΙΝΑΙ!

  Τέτοιους ιερείς η πολιτεία θα πρέπει να τους επιβραβεύει κι αν γίνεται να τους αξιοποιεί κιόλας! Αφού ένας και μόνος παπάς (που λέει ο λόγος δηλαδή) κατάφερε να αυξήσει την περιουσία του κατά τρία εκατομμύρια ευρώ, πάει να πει ότι έχει νιονιό στο κεφάλι του! Άρα να τον προτείνουμε και στην Τρόικα. Σίγουρα κάποια λύση θα έχει να δώσει για τα τελειωμένα οικονομικά του δημοσίου.

  Τι βρήκε το ΣΔΟΕ; Και τι δεν βρήκε! Καταρχάς μερικά εκατομμύρια ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό. Επειδή, όμως, ο παπάς γνωρίζει πολύ καλά από τα Ιερά Κείμενα τα οποία διαδίδει στο ποίμνιο του, πως το ρευστό αργά ή γρήγορα «τρώγεται», σκέφτηκε και δικαίως ο άνθρωπος να αυξήσει τις μπίζνες του για να’ χει σε μια ώρα ανάγκης βρε παιδί μου. Ακίνητη περιουσία και, και… Σας λέει κάτι ότι το πρόστιμο που πλήρωσε στην Εφορία για να «βουλώσει» τα «αβούλωτα» ήταν 1,3 εκατομμύρια ευρώ;

  Για τον συγκεκριμένο ιερέα έχουν ακουστεί τα προσωνύμια «κλεφτογαλατάς» και «κλεφτοπαγκαράς». Και φυσικά οι πληροφορίες μου λένε γι’ αυτόν πως έχει πολύ καλά «στηρίγματα» από συναδέλφους ανώτερους και κατώτερους στην Ιερά… ιεραρχία και όχι μόνον.

  Όλα αυτά συνέβησαν με επίκεντρο την Μητρόπολη Περιστερίου. Εκεί ανήκει ο ιερέας που οι πηγές μου λένε ότι είναι και απίστευτα τσιγκούνης. Μα πως αλλιώς φτιάχνονται οι περιουσίες άνθρωπε μου;Παλιά σ’ αυτήν την Μητρόπολη κάποιος άλλος είχε κατηγορήσει τους πιστούς ότι «ρίχνουν κουμπιά» το παγκάρι. Αυτό είναι!

  Γενικώς για την Μητρόπολη Περιστερίου ακούγονται πολλά. Αυτοί που ξέρουν υποστηρίζουν πως: «το πιτσουνίσιτυ έχει πάρει γερό χαρτζιλίκι για να το βουλώσει». Ο Δήμαρχος Περιστερίου, Δ. Παχατουρίδης σπεύδει με δηλώσεις του να ξεκαθαρίσει πως ο Δήμος δεν έχει καμία σχέση με την Μητρόπολη. Για το τοπικό βούκινο με τους παπάδες, βέβαια, δεν είχε ακούσει τίποτα ο κύριος Παχατουρίδης, έτσι; Μα είναι προφανές ότι είναι έτσι…

  Η ιστορία με τον (τους) παπά (δες), έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Μεγάλες κομπίνες, περίεργες κλοπές σε τρόφιμα (κοτόπουλα…) που στέλνονταν για να μοιραστούν στους άπορους, ακόμη και κλοπές σε σούπερ μάρκετ! Κύριε ελέησον! Ακόμη και κατάχρηση των χρημάτων (15.000) που δόθηκαν από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στην Μητρόπολη, λέγεται πως έγινε. Ψιλοπράγματα μπροστά στα τρία εκατομμύρια ευρώ και σε όλα τα υπόλοιπα! Σπίτια στο Περιστέρι και αλλού που χτίζονταν από υλικά των εκκλησιών της πόλης τα οποία το πρωί ξεφορτώνονταν στα προαύλια και το βράδυ τα κλέβανε! Μέχρι και τους φτωχούς ιερείς της ενορίας τους, καταγγέλλεται ότι κλέβανε! Αλλά που να τολμήσουν να μιλήσουν ανοιχτά οι άμοιροι οι παπάδες όταν δέχονται απειλές!

  Πριν από ένα χρόνο ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος σε δηλώσεις του στο Βήμα FM, τα είχε «ρίξει» στο Ίδρυμα της Τήνου ότι έχει πολλά λεφτά, αλλά δεν βοηθάει τον λαό, ότι η Μητρόπολη του δεν έχει λεφτά να βοηθήσει γιατί πια οι πιστοί ρίχνουν εικοσάλεπτα και παίρνουν πολλά κεριά (μέτραγαν και τα κεριά οι άθεοι!) και άλλες μπουρδολογίες!

  ΤΟ ΣΔΟΕ, αλλά και αρκετά υπουργεία εδώ και δύο χρόνια δέχονταν πολύ σοβαρές καταγγελίες για την μπίζνα του Περιστερίου, αλλά ως φαίνεται αγρόν… Τώρα που σφίξανε τα πράγματα είπανε: δε βγάζουμε κι’ αυτήν την υποθεσούλα από το Περιστέρι;

  Κάπως έτσι κυλούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Και κοίτα, την επόμενη φορά που θες ν’ ανάψεις ένα κερί σε μια μεγάλη Μητρόπολη, κοίτα μη ρίξεις ευρώ. Τίποτα να μην ρίξεις! Η μεγαλύτερη τιμωρία για τους παπάδες που κάνουν τέτοιες βρωμοδουλειές είναι να κατάσχεται η περιουσία –κινητή και ακίνητη- και να μοιράζεται στους φτωχούς!

  Άντε και στο διάολο… κύριε ελέησον!

  Αναρτήθηκε από Storie Umane στις 22.11.12

 18. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.lifo.gr/now/greece/18976

  Ιερέας δήλωνε στην εφορία 20.000 ευρώ και είχε στην τράπεζα τρία εκατομμύρια!

  Ακόμα: Το γηροκομείο που χτίζεται από την δεκαετία του ογδόντα

  ΣΧΟΛΙΑ (8)
  Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνδρες του ΣΔΟΕ όταν εντόπισαν τον τραπεζικό λογαριασμό ενός ιερέα που λειτουργεί σε εκκλησία της Αθήνας.Είχε καταθέσεις 3 εκατομμυρίων ευρώ την ώρα που η φορολογική του δήλωση ήταν μόλις 20.000 ευρώ!

  Όταν μάλιστα τον κάλεσαν στην αρμόδια υπηρεσία ο ιερέας παρουσιάστηκε αμέσως και κατέβαλε αναλογούντες φόρους ύψους περίπου 1,3 εκατ. ευρώ χωρίς μάλιστα να φέρει καμία αντίρρηση αλλά ούτε αδυναμία πληρωμής του ποσού!

  Από την έρευνα που έκαναν, σύμφωνα, με το Βήμα, προέκυψε ότι ο ιερέας συμμετέχει σε οικονομικές υπηρεσίες μητρόπολης στην περιοχή της Αττικής και θεωρείται στενός συνεργάτης ανώτερου κληρικού.

  Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας του ΣΔΟΕ, η μητρόπολη έχει προαναγγείλει την κατασκευή μεγάλων έργων σε αυτή την περιοχή του Λεκανοπεδίου, τα περισσότερα από τα οποία έχουν μείνει ημιτελή ή ανεκτέλεστα.

  Ένα από αυτά είναι το γηροκομείο της περιοχής, έργο που δεν έχει ολοκληρωθεί, παρότι ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Μάλιστα για το συγκεκριμένο έργο έχουν υπάρξει υπόνοιες για μη σύννομες συναλλαγές κληρικών. Επιπλέον έχει υπάρξει λαχειοφόρος αγορά μεταξύ των πιστών για την ανέγερσή του.
  Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ερευνούν αν πίσω από τα χρήματα του κληρικού υπάρχει ζήτημα δωροδοκίας γύρω από το επίμαχο έργο ή αν σχετίζονται με υφαρπαγή χρημάτων από το «παγκάρι».

  ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

  X-PRESS

  «Φύγε από εδώ παλιολεσβία, παλιοκομμούνι. Τι ήρθες να δεις τις αδερφάρες;»

  Το ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Άθεων καταγράφει την επίθεση που δέχτηκε μέσα στο «Χυτήριο» βήμα-βήμα

  X-PRESS

  Κύπρος: Ιερέας τραγουδάει λαϊκό άσμα και κάνει πλάκα πάνω από φέρετρο!

  Το «Ο κυρ Θάνος πέθανε παραπονεμένος» όπως δεν το έχεις ξανακούσει

  X-PRESS

  5 χρόνια σε παπά που μετέφερε μαριχουάνα

  Πιάστηκε με τρία κιλά

  .

 19. Ο/Η Dr.Mesmer λέει:

  http://www.romfea.gr/epikairotita/19949-2013-10-29-00-53-31

  Η κουβέντα τους δεν αφορούσε τους πολιτικούς, αλλά αρχιερείς. «Σήμερα στο στόχαστρο έχουν εμάς, αλλά μην είστε βέβαιοι πως δε θα προσπαθήσουν να μπλέξουν σύντομα και την Εκκλησία» έλεγε ο ένας. «Μετά τα Χριστούγεννα, μαθαίνω, μπορεί να ανοίξουν ιστορίες και για δεσποτάδες».

  Οι άλλοι δύο κούνησαν το κεφάλι με συγκατάβαση. «Νομίζεις δεν τα ξέρω; Αυτή η υπόθεση με τους Μητροπολίτες που έψαχνε το ΣΔΟΕ δεν έχει κλείσει. Οι Μητροπολίτες λένε πως οι ελεγκτές δεν έχουν κάτι. Περιμένετε μέχρι να συντάξουν το τελικό τους πόρισμα… Η καρδούλα τους το ξέρει πως ανησυχούν μην βρεθούν μπλεγμένοι, από τη μία στιγμή στην άλλη» απάντησε ο κοντός που φαινόταν και πιο «μπασμένος» στα πράγματα.

  «Θα σας πω κάτι αλλά μη βγάλετε άχνα», δήλωσε συνομωτικά ο τρίτος της παρέας. Εκεί ήταν που τέντωσα τ’ αυτιά μου τόσο πολύ που νόμιζα πως θα πάθω ρήξη τυμπάνου.

  «Δεν πάει πολύς καιρός που ο ένας Μητροπολίτης ήρθε στον δικό μου εκφράζοντας την ανησυχία του. Ήθελε να μάθει τι ακριβώς έψαχνε το ΣΔΟΕ και σε ποια φάση βρισκόταν. Αν είχε βγει κάποιο πόρισμα και πότε έβλεπαν εξελίξεις στο θέμα. Φαινόταν ανήσυχος και κάτωχρος…», είπε.

  «Στις δύο περιπτώσεις φαίνεται πως τον Μητροπολίτη τον μπλέκουν οι πράξεις του περιβάλλοντός του. Στην τρίτη περίπτωση φαίνεται πως είχε γνώση ο ίδιος των όσων γίνονταν…».

  Αυτή η μυστική συνάντηση του «επισήμου» με την εξουσία και του Μητροπολίτη μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Μου θύμισε την κρυφή συνάντηση που είχαν στο Κρεμλίνο ο Στάλιν με τον Τσόρτσιλ τον Αύγουστο του 1942. Τότε το μενού είχε μπόλικο κρασί, λένε τα βρετανικά αρχεία.

  Το «έτσουζαν» μέχρι το πρωί. Έσπασε ο πάγος και, Βρετανία και Ρωσία, κατάφεραν να έρθουν πιο κοντά και να χτυπήσουν δυναμικά τον Χίτλερ.

  Στην περίπτωση του Σεπτεμβρίου του 2013 το μενού είχε τις έρευνες που κάνει το ΣΔΟΕ σε τρεις Μητροπόλεις.

  Η απορία είναι πως μπορεί να τελειώσει αυτή η πολεμική. Ποια μπορεί να είναι η Χιροσίμα που μπορεί να σημάνει, αντίστοιχα, το τέλος του πολέμου κατά της Εκκλησίας; Όταν της πάρουν την περιουσία; Όταν της στερήσουν τα δικαιώματά της; Όταν φύγουν καμιά δεκαριά μητροπολίτες;

  Τέτοιο βάρος και ζάλη στο νου μου προκάλεσε φέτος η εθνική επέτειος. Με νοσταλγία θυμήθηκα πως ήταν καλύτερα πέρυσι όταν, δίχως σκοτούρες, πωλούσα σημαιάκια…

  Ο Νεωκόρος

  σχόλια

  πειραιώτης
  • 6 hours ago
  αγαπητέ νεωκόρε αν η εκκλησία έχει την στάση που πρέπει απέναντι στους μητροπολίτες ελέγχει το σδοε δεν θα ανοίξει κανένας πόλεμος εναντίον της!εγώ θα έλεγα μάλιστα η ιεραρχία να επιληφθεί του θέματος πριν ακόμα και τη δημοσίευση των πορισμάτων!εντός της ιεραρχίας οι περιπτώσεις των συγκεκριμένων μητροπολιτών είναι γνωστές καιρό,γιατί λοιπόν πρέπει να περιμένει πρώτα να ξεσπάσει σκάνλαδο και μετά να ενεργήσει??
  πειραιώτης
  • 3 hours ago

  Προσυπογράφω!…(ο σκανδαλισμός θα είναι λίαν ψυχοφθόρος!…)

  Kostas T.
  • 16 hours ago

  αν δεν μάθω λεπτομέρειες θα σκάσω!

  Παντελής Χ.
  • 3 hours ago

  Πρέπει να χάσουν τον ύπνο τους και οι ιεράρχες πλέον, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ως δεσποτικό θερμοκήπιο και μεγάλο μέρος των επισκόπων δεν έχουν άσυλο την ώρα που απλοί κληρικοί τρέμουν τους επισκόπους τους….

  Ότι αποδειχθεί οφείλει άμεσα η Ι.Σ. να το απομονώσει επιδεικτικά και δυναμικά και να μην περιοριστεί σε εισηγήσεις και εγκυκλίους προς τον τάχα και πάλι σκανδαλιζόμενο λαό.

  Αυτός ο λαός, οι χριστιανοί πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους από την πλευρά τους ως ενεργά μέλη της εκκλησίας και η ηγεσία της εκκλησίας έχει υποχρέωση να ακούει και να λογαριάζει σοβαρά και έμπρακτα πλέον αυτό το λαό.

  Σωτήρης Χαρίτος
  • 4 hours ago

  Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Αν έχουν κάνει λαμογιές να γίνει Χιροσίμα και κάτι παραπάνω. Γίνανε κι οι Δεσποτάτες κοτζαμπάσηδες και διώχνουν τον κόσμο από την Εκκλησία. Μπουρλότο!

  Proterios
  • 4 hours ago
  Aναφορικά με τις μία από τις περιπτώσεις, από όσο καταλαβαίνω, είναι γνωστό εδώ και χρόνια στη μητροπολιτική του περιφέρεια ότι ο μητροπολίτης λαμβάνει «φιλοδώρημα» από τους ναούς για τις χοροστασίες στις πανηγύρεις και ζητάει και ένα «φιλοδώρημα» και για τον οδηγό, που είναι ανιψιός του. Το «φιλοδώρημα», που έχει συγκεκριμένη ταρίφα, προέρχεται από τις εισπράξεις του ναού από την πανήγυρη. Δεν μιλάμε για χρήματα προς το ταμείο της μητρόπολης, αλλά για προσωπικό φιλοδώρημα.

 20. Ο/Η Φίφης λέει:

  http://www.makeleio.gr/?p=27182

  Μας έδιναν τρόφιμα από την εκκλησία. Πιστεύω στον Χριστό και την Παναγία, αλλά με αυτό που συμβαίνει θα απαρνηθώ τον Χριστό και την Παναγία και θα κηρύξω την θρησκεία μου στο Ισλάμ γιατί υπάρχει δικαιοσύνη στο Ισλάμ.

  Τεράστια αδικία απόψε στην ενορία του Κορυδαλλού στους Αγίους Ταξιάρχες καθώς πολλοί συνάνθρωποί μας όπως και εγώ έμειναν χωρίς τρόφιμα. Τα τελευταία τρόφιμα για 3 μελή οικογένεια ήτανε 1 μακαρόνι, 1 ρύζι, 1 λάδι (ελαιόλαδο), 5 πακέτα φρυγανιές και 2 κουτιά γάλα!!

  Δεν ζητάω τα πλούτη, να τα χέσω τα πλούτη σας γιατί η ζωή αξίζει περισσότερο από τα χρήματα.
  Όμως ας τολμήσει να έρθει η Τρόικα στην Ελλάδα!!!

  Είμαι αποφασισμένος για όλα!!!”

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο άρπαγας μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος, κατάντησε όπως κατάντησε, όποιος θέλει να δει ας googlάρει.
  Η Εκκλησία αδιαφορεί να σώσει την αξιοπρέπεια των εν πολλαίς αμαρτίαις γηρασάντων μητροπολιτών της.

  Ανάλογο κατάντημα έχει και ο Παραμυθίας:

  https://www.exapsalmos.gr/2019/03/25/afantos-o-geron-sev-paramythias-titos-meta-tin-ierarchia/

  Άφαντος ο Γέρων Σεβ. Παραμυθίας Τίτος μετά την Ιεραρχία
  Δημοσιεύτηκε στις 25 Μαρτίου 2019 από Angel

  Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

  Δεν θα κουραζόμαστε να γράφουμε και να λέμε ότι η κατάσταση με τους ανήμπορους Ιεράρχες πρέπει να τελειώνει! Αυτά που ζει η Εκκλησία
  μας τα τελευταία χρόνια την εκθέτουν.
  Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει η Εκκλησία το κόστος αυτό, αλλά και να εκτίθενται και να συζητούνται πολιοί Ιεράρχες που έχουν προσφέρει τόσα όλα αυτά τα χρόνια και σήμερα αναιρούνται όλα αυτά και να δοκιμάζονται.

  Ο λόγος σήμερα για τον σεβαστό Γέροντα Ιεράρχη Παραμυθίας Τίτο- τρίτο στα πρεσβεία μετά τον Καρυστίας Σεραφείμ και τον Θεσσαλονίκης Άνθιμο- ο οποίος μετά τις εργασίες της Ιεραρχίας επί τριήμερον, επέστρεψε(;) στην επαρχία του και έκτοτε είναι άφαντος.
  Ούτε στην ακολουθία των χαιρετισμών ακούστηκε αν πήγε ή όχι, ούτε στην παρέλαση για την εθνική μας επέτειο παρουσιάστηκε και ασφαλώς δεν προέστη της δοξολογίας για την 25η Μαρτίου.
  Δηλαδή η ακριτική Μητρόπολη Παραμυθίας με τόσα προβλήματα και με εθνικούς κινδύνους είναι σχεδόν αποίμαντη, χωρίς την φωνή της Εκκλησίας και την παρουσία και σκέπη ενός Ποιμενάρχη .

  Και ασφαλώς εκμεταλλεύονται το κενό αυτό οι επιτήδειοι, αυτοί που ντοπάρουν καταλλήλως τον Μητροπολίτη για να έρχεται στην Ιεραρχία και μετά τον εξαφανίζουν.
  Θα μου πείτε και πως το αποδέχεται εκείνος όλο αυτό; Μα μήπως καταλαβαίνει πια τί γίνεται δίπλα του;
  Ο Σεβ. Παραμυθίας Τίτος συμμετέχει μεν στην Ιεραρχία, αλλά δεν ξέρουμε αν καταλαβαίνει τί ακριβώς γίνεται και για ποιό θέμα συζητάνε !
  Στην Ιεραρχία προχθές, ακόμη και την ώρα που ανέβηκε, ως εκ των τριών παλαιοτέρων Ιεραρχών στο προεδρείο της Συνόδου για να υπογράφει τα ψηφοδέλτια κατά την καταμέτρηση – ο Σεβ. Θεσσαλονίκης αρνήθηκε να το κάνει και πήρε τη θέση του ο Σεβ. Παραμυθίας ως αμέσως επόμενος- οι πληροφορίες που έχουμε λένε ότι δεν ήξερε τί υπογράφει και όταν στη συνέχεια επέστρεψε στα έδρανα δεν ήξερε σε ποιό κάθεται και τον οδήγησε νεώτερος Ιεράρχης στην κανονική θέση του.

  Και ο Γέρων αυτός Ιεράρχης θα είναι μέλος στην επόμενη ΔΙΣ και ενδεχομένως θα προεδρεύει του Δευτεροβαθμίου Συνοδικού δικαστηρίου. Και αυτό μπορεί να επιφέρει μέχρι και ακυρώσεις σε αποφάσεις αν δεν είναι αρεστές σε κάποιους .
  Δεν θα έγραφα τις γραμμές αυτές, αν καταλάβαινα ότι αδικώ τον αθόρυβο αυτό Ιεράρχη με τα γραφόμενά μου. Αλλά γράφω πολύ συγκρατημένα τα όσα μαθαίνω ότι συμβαίνουν στην εν λόγω Μητρόπολη που διέρχεται περίοδο αποδιοργάνωσης και μεγάλης παρακμής. Κατά πληροφορίες που έχουμε η τελευταία του δημόσια εμφάνιση του Γέροντος Ιεράρχη ήταν στις 19 Ιανουαρίου, έκτοτε εξαφανίστηκε.
  Η έκτακτη Ιεραρχία έδωσε την ευκαιρία στους Ηρακλείδες του θρόνου του, να τον επαναφέρουν στο προσκήνιο με την συμμετοχή του στην Ιεραρχία. Μετά από την Ιεραρχία δεν εμφανίστηκε . Και να σκεφτείτε ότι διερχόμεθα περίοδο μεγάλης Τεσσαρακοστής , την πιο βεβαρυμένη περίοδο για την εκκλησία μας και τους Αρχιερείς μας.
  Και ο Σεβ. Παραμυθίας δυστυχώς δεν δύναται πλέον! Τα χρόνια του τον πρόλαβαν!
  Και είναι κρίμα και για τον λαό της περιοχής και για τον ίδιο τον Μητροπολίτη, ο οποίος μπορεί να μην αφήνει πίσω του το τεράστιο πνευματικό έργο, αλλά και δεν ενόχλησε ποτέ κανένα.

  Πάντα ευγενής, ήπιος και νομοταγής προς τον κάθε Αρχιεπίσκοπο.
  Ίσως γιαυτό και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν θέλησε να κινήσει μέχρι τώρα τις διαδικασίες που θα επιτρέψουν στην εν λόγω Μητρόπολη να αλλάξει σελίδα και να κερδίσει τον χαμένο χρόνο- για δέκα χρόνια ευρίσκεται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας και χειμέριας νάρκης. Ήλθε, επιτέλους, η ώρα της αφύπνισης .
  Ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος έχει δείξει μέχρι τώρα υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι του προβλήματος αυτού το οποίο άλλοτε το αντιμετώπισε με γρήγορα ανακλαστικά και αποφασιστικά και άλλοτε με υπομονή, περιμένοντας να το ωριμάσει ο χρόνος.
  Το θέμα των Μητροπόλεων Περιστερίου και Παραμυθίας ανήκε στη δεύτερη κατηγορία και αντιμετωπίστηκε με αυτό τον τρόπο.
  _______________________________________________________
  Και για την μεν Μητρόπολη Περιστερίου, μετά την φωτό που δημοσιεύσαμε με τον Γέροντα Περιστερίου Χρυσόστομο σε αθλία κατάσταση , ωσάν επαίτη στην όχθη του Σηκουάνα, κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες.
  ___________________________________________________________
  Και σήμερα η Μητρόπολη έχει πλέον νέο Ποιμενάρχη.

  Μήπως θα πρέπει να δούμε με
  ανάλογη περιβολή και τον Σεβ. Γέροντα Παραμυθίας για να πεισθούμε ώστε να γίνει το ευκταίον ; Φοβούμαι ότι τότε θα είναι πολύ αργά!
  Και δεν είναι μόνον ο Σεβ. Παραμυθίας σε αυτή την κατάσταση.
  Θα επανέλθουμε και θα ασχοληθούμε και με άλλους Ιεράρχες που ευρίσκονται σε παρόμοια θέση, όπως για παράδειγμα για τον Σεβ. Λήμνου Ιερόθεο, οι επισκέπτες του οποίου στην Μητροπολιτική κατοικία στη Μύρινα, μετά δυσκολίας εισέρχονται σε αυτήν- λόγω περίεργων ρευμάτων που δημιουργούν μία τραγική κακοσμία!!!

 22. Ο/Η +π.Φ. λέει:

  Aν είχε περατώσει το Γηροκομείο της Μητροπόλεως και δεν διέθετε μεγάλα ποσά δια αλλότρια, θα κατέληγε εκεί εν τιμή και αξιοπρεπεία

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/eschos-kathiloni-i-ikona-tou-mitropoliti-peristeriou-pii-efthynonte/

  ΑΙΣΧΟΣ: ΚΑΘΗΛΩΝΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ
  Σάββατο, 16 Φεβρουάριος 2019 12:30

  ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ – Σήμερα έγινα αποδέκτης της φωτογραφίας αυτής που με πόνο ψυχής δημοσιεύω αλλά με έκανε να αισθανθώ ντροπή τόσο για τους Ταγούς της Εκκλησίας στην οποία ανήκω, αλλά και για τους οικείους αυτού του Ιεράρχη που εικονίζεται σ´αυτό το ελεεινό κατάντημα.

  Στην αρχή μου φάνηκε ένα κακόγουστο αστείο.Σκέφτηκα ότι μπορεί να ήταν και φωτομοντάζ! Όταν όμως διαπίστωσα ότι πρόκειται περί αυθεντικής φωτογραφίας έννοιωσα αηδία για όλους όσους ευθύνονται για την σημερινή εικόνα αυτού του Ιεράρχη.

  Ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος, ένας από τους πλέον δυναμικούς, χαρισματούχους και προβεβλημένους Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, από τον Επισκοπικό θρόνο που τον αξίωσε ο Θεός να ανέρχεται και να κοσμεί και από τις τιμές που αρμόζουν στο αρχιερατικό του αξίωμα να βρίσκεται τώρα ενώπιόν μας σε αυτή την οικτρή κατάσταση, αδύναμος, σχεδόν αποστεωμένος και ρακένδυτος, καρφωμένος κυριολεκτικά πάνω σε ένα αναπηρικό καροτσάκι, όπου το μαύρο ράσο του καλύπτει σαν κουβέρτα την γύμνια του ταλαιπωρημένου σώματός του!

  Και το ακόμη πιο τραγικό : ξεκάλτσωτος και με ανοιχτές παντόφλες για να αναδεικνύουν επαρκώς τους ευρισκόμενους σε αθλία κατάσταση όνυχες των ποδιών του . Μόνο το ράσο που έχουν ρίξει πάνω του μαρτυρεί ότι το γεροντάκι αυτό μπορεί να είναι και ιερωμένος!

  Αυτοί που έχουν την φροντίδα του πώς επιτρέπουν την αθλία αυτή εμφάνιση του Γέροντα Ιεράρχη και γιατί δεν είχαν πάρει τα μέτρα τους αλλά επέτρεψαν την φωτογράφισή του σε αυτή την κατάσταση;

  Γιατί άφησαν να βγεί η φωτογραφία αυτή και να κυκλοφορήσει; Και σίγουρα το έργο αυτό όπως είχε πει κάποτε σε ανάλογη περίπτωση ο δημοσιογράφος Γεώργιο Πωπ (εκδότης της εφημερίδας Αθήναι) αυτό το έργο δεν το έπραξε «χειρ τις, αλλά… πους τις»

  Γιατί μη μου πείτε ότι η φωτό αυτή ήλθε μόνο σε μένα! Όπως πληροφορούμαι έχει κάνει τον γύρο του κόσμου! Όλοι την έχουν δεί . Και ασφαλώς και ο Αρχιεπίσκοπος.Κάποιος ήθελε να γίνει αυτό και το τρόλαρε! Βάζει το μυαλό μου ποιοί ήθελαν να κυκλοφορήσει αυτή η φωτό αλλά τους αφήνω στην κρίση του Θεού. Εκείνος θα τους βάλει στη θέση τους.

  Προσωπικά οφείλω να ομολογήσω ότι προβληματίστηκα πολύ για να τη δημοσιεύσω . Αλλά έννοιωσα πως έχω υποχρέωση να το πράξω, προκειμένου να αφυπνίσω κάποιες συνειδήσεις. Αλλά και για να συνειδητοποιήσει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ότι η εικόνα αυτή δεν συνάδει προς έναν εν ενεργεία Ιεράρχη της Εκκλησίας μας, μέλος της Ιεραρχίας επί της οποίας προεδρεύει.

  Και διερωτώμαι:

  Πού είναι οι υπεύθυνοι της Εκκλησίας μας; Πού είναι τα αρμόδια Συνοδικά όργανα για να σταματήσουν αυτό τον διασυρμό;

  Γιατί η Σύνοδος αφήνει τον άλλοτε ισχυρό και κραταιό Ιεράρχη Περιστερίου να εξευτελίζεται με αυτό τον οικτρό και οδυνηρό τρόπο και να κηλιδώνεται η υστεροφημία του; Δεν θέλετε να τον… «παραιτήσετε»;Σεβαστό, αφού φαίνεται πως υπάρχουν δεσμεύσεις που δεν γνωρίζουμε. Γιατί τότε δεν αναλαμβάνετε να του παρασχεθεί σωστή φροντίδα και να έχει μία αξιοπρεπή περίθαλψη;

  Πού είναι οι κατά σάρκα συγγενείς του; Οι πληροφοριές λένε ότι τους αποκατέστησε όλους πλουσιοπάροχα … τώρα αυτοί γιατί αδιαφορούν;

  Τους ευχαριστεί να βλέπουν τον άνθρωπό τους για τον οποίο καμάρωναν μέχρι πρότινος, σε αυτό το κατάντημα; Η κατάσταση είναι τραγική.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.