Άρχοντες των πατριαρχείων-έμποροι όπλων, στο μάτι του κυκλώνα

Ευσεβείς εκατομμυριούχοι φιλάνθρωποι στο στόχαστρο διαβολών   

Ο μητροπολίτης Γκάνας χρίει Οφικιάλιο του παπάτου της Αλεξάνδρειας τον τ.εκδότη της «Εσπρέσσο» κ.Κυριακίδη, τον οποίο καταζητεί η Αστυνομία. (Λέγεται ότι έχει αποσυρθεί και προσεύχεται στο Άγιο Όρος).

Ο μητροπολίτης Γκάνας χρίει Οφικιάλιο του παπάτου της Αλεξάνδρειας τον τ.εκδότη της «Εσπρέσσο» κ.Κυριακίδη, τον οποίο καταζητεί η Αστυνομία. (Λέγεται ότι έχει αποσυρθεί και προσεύχεται στο Άγιο Όρος).

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Mετά τις δημοσιογραφικές αθλιότητες περί δήθεν αστρονομικών καταθέσεων και πολυτελούς διαβίωσης τουλάχιστον δέκα μητροπολιτών (στο στόχαστρο μπήκαν και Αρχιερείς φημισμένοι για την αγιότητά των όπως οι Νικαίας, Περιστερίου και Φαναριοφερσάλων), σηκώθηκε νέο κύμα συκοφαντιών κατά των λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας. Μετά τον κ.Φουρλεμάδη της Αλληλεγγύης, τους κ.κ.Βουλγαράκη-Πελέκη μετά συζύγου-θυγατρός αμίσθου συμβολαιογράφου (της Μονής σκελετού Εφραίμ Ν.Μάκρης, Αγίου όρους κλπ), τον πατριαρχικό δημοσιογράφο της ΕΤ3 και σπόνσορα του μέντιουμ Παϊσιου κ.Γ.Φερέτη (εκβιασμοί τοκογλυφίες), τον Μεγάλο Σταυροφόρο κ.Γρ.Μιχαλόπουλο (εκβιασμοί),  ακολούθησαν πρόσφατα οι ευσεβέστατοι Λαυρεντιάδης-Κυριακίδης, της Αρχιεπισκοπής Τσίπρα και Γρ.Μιχαλόπουλου και Άρχοντες Οφικιάλοι των πατριαρχείων Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, ο πατριαρχικός «Κύκλος της Πάτμου» (οικολογικός-παγοθραυστικός-ποταμολογικός) και τώρα ιδού ο Άρχων Μέγας Πρωτέκδικος των πατριαρχείων, έμπορος κ.Κ.Δαφέρμος, αντιμέτωποι όλοι τους με βαριές κατηγορίες ή και με ασύστολες φήμες. Σε ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» (21.12: «Πρωθυπουργός και λαθρέμπορος», «Ο Έλληνας της υπόθεσης»), σχετικά με σκάνδαλο όπλων «τύπου Τσοχατζόπουλου» στην (Ρωμαιοαθολική, τι να περιμένεις;) Σλοβενία, στο οποίο κατηγορείται ο πρωθυπουργός για μίζες, αναφέρεται και ο ως άνω φιλάνθρωπος κ.Κώστας Δαφέρμος, κάτοικος Βιέννης, πατριαρχικός αυλικός και μέλος του Δ.Σ. της πατριαρχικής αδελφότητος «Παναγία η Παμμακάριστος», που είχε συλληφθεί παλιά με ένταλμα της Ιντερπόλ, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Ο κ.Δαφέρμος συκοφαντήθηκε μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας (ορθόδοξον), καθώς και με Βρετανό τραπεζίτη και με τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της ορθόδοξης αυτής χώρας για λαθρεμπόριο όπλων. Αθωώθηκαν. Το 1995 οι αρχές της Σλοβενίας κατηγόρησαν το κ.Δαφέρμο για λαθρεμπόριο 3.000 Καλάσνικοφ, αλλά η υπόθεση μπήκε στο Αρχείο. Η εφημερίδα παραθέτει πολλά στοιχεία, όπως ότι ο Εισαγγελέας του Τορίνο είχε περιγράψει τον κ.Δαφέρμο ως ενορχηστρωτή επιχείρησης εμπορίας όπλων, επικαλείται δε και έγγραφα του σλοβενικού αρχείου ότι ο κ.Δαφέρμος πούλησε στη Σλοβενία ρωσικούς (ορθόδοξους ευτυχώς) πυραύλους (33.3 εκατ.δολλαρίων, όση δηλαδή και η ηλικία Σταύρωσης του Χριστού. Συγκινητικότατο!) ως μεσάζων (…και είναι κακό αυτό; Ερωτώ), αλλά δυστυχώς το άρθρο δεν υπάρχει προς το παρόν στο Διαδίκτυο, διότι η «Εφημερίδα των Συντακτών» δεν διαθέτει-ελπίζω προσωρινά-τη δυνατότητα της πλήρους αναδημοσίευσής της.
—–Πως είναι δυνατόν ένας Άρχων του οικουμενικού θρόνου, τη στιγμή που αυτός ο τίτλος απονέμεται στους Αρίστους της χριστιανικής Αρετής και Διανόησης, να έχει εμπλακεί σε τέτοιες υποθέσεις; Πέφτω ως άλλος ανυποψίαστος δημοσιογράφος Ευαγγελάτος από τα σύννεφα. Ιδού μερικοί από τους αδελφούς συνάρχοντές του, για να αντιληφθείτε τα αυστηρά κριτήρια Ευσεβείας, Λογιότητος και Αγνότητος που βάζει το πατριαρχείο. Διαβάζω στο ΒΗΜΑ (29/08/1999) του επίσης Άρχοντος του πατριαρχείου και τ.διοικητή του Αγ.Όρους (πανεπιστημιακού αγνώστου Πανεπιστημίου) κ. Ψυχάρη: «Ο βιομήχανος Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο εφοπλιστής Γιάννης Λάτσης, ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης, ο έμπορος Κωνσταντίνος Δαφέρμος και δεκάδες άλλοι …. είναι οι μεγάλοι κληρονόμοι των τίτλων της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. ….Ο οβολός των πλουσίων του διεθνούς «τζετ σετ» δεν έχει καμία αξία για το Πατριαρχείο και την Εκκλησία αν δεν διατίθεται για έναν συγκεκριμένο σκοπό. ….Τα μέλη του πολυθρύλητου Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου μπορεί να είναι στυγνοί επιχειρηματίες, σκληροί διαπραγματευτές … αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να βοηθούν την Εκκλησία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο…». («Στυγνοί επιχειρηματίες»; πως το επιτρέψατε αυτό Ελλογιμώτατε εκδότα;) Δυστυχώς η ίδια εφημερίδα παρεκτρέπεται της πατριαρχικής οδού ενίοτε και  δε διστάζει να γράφει ασεβέστατα ρεπορτάζ (16/05/1999) όπως το παρακάτω, που το παραδίδω εις τη χλεύην των αναγνωστών μας ως ανακριβές εις ότι αφορά τους ευλαβέστατους ιερείς Γρύλλην και Κοτσάνην:
—–«Η Μερτσέντες με τον οδηγό», «τα καθίσματα», «ο σκύλος δαγκώνει» και «οι πόρτες ανοίγουν με ριμόουντ» είναι οι τέσσερις φράσεις-κλειδιά που ξεκλειδώνουν το μυστήριο του ερωτικού και οικονομικού σκανδάλου της Μονής του Ιωάννου του Θεολόγου της Πάτμου.

Οι απολαύσεις ενός μοναχού
Σόδομα και Γόμορρα στο νησί της Αποκάλυψης…..
—–… ο ιερομόναχος Μιχελής όπως και οι μοναχοί Γρύλλης και Κοτσάνης δεν κατόρθωσαν να στραφεί προς το πρόσωπό τους μόνο το βλέμμα της πολιτικής εξουσίας αλλά και του ίδιου του Πατριάρχη  ……..η Μερτσέντες ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσε ο ιερομόναχος Γεράσιμος Μιχελής, ο οποίος εκτός των άλλων ήταν και ο εν λευκώ ­ ή, πιο σωστά, ελέω Θεού διαχειριστής ­ της περιουσίας της ιστορικής Μονής του Ιωάννου του Θεολόγου στο νησί και τα «καθίσματα» ήταν τα άλλοτε μικρά εκκλησιαστικά κτίσματα τα οποία έχουν μεταβληθεί σε πολυτελείς βίλες. Στην είσοδο μάλιστα αυτών των ιερών κτισμάτων, που είναι απρόσιτα για τους πιστούς, μπορεί κανείς να διακρίνει απαγορευτικές πινακίδες ή πινακίδες του τύπου «o σκύλος δαγκώνει». Τα «καθίσματα», που βρίσκονται στην Κουμάνα, στην Παναγιά Γαβρά και στον Οσιο, στις Αλυκές, διαθέτουν επιπλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας. «Οι πόρτες ανοίγουν με ριμόουντ», μου είπαν, «ώστε να αποφεύγουν οι ιδιοκτήτες τους ανεπιθύμητους επισκέπτες». Ποιοι ήταν οι «ιδιοκτήτες»; Ο ιερομόναχος Μιχελής και δύο ακόμη μοναχοί της Μονής, οι οποίοι είχαν φροντίσει να κλείνουν έξω από την… οικία τους, τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Ο λόγος είναι προφανής: ήθελαν να αποφεύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα. Οι μοναχοί της Μονής, με άλλα λόγια, επεδίωκαν να είναι «μικροί κροίσοι»..…

Το μισό νησί στο σφυρί
Η εναπομείνασα περιουσία σε γη της Μονής αποτέλεσε μάλλον το δέλεαρ για τους μοναχούς της, οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, αποτελούν ένα είδος κράτους εν κράτει στο νησί. …. ο ιερομόναχος Γεράσιμος Μιχελής, …όπως και ορισμένοι άλλοι μοναχοί, είχαν στήσει, όπως καταγγέλλουν παράγοντες του νησιού, ένα κτηματομεσιτικό γραφείο που ξεπούλησε σχεδόν το μισό νησί που ανήκε στη Μονή.…συνομολογούσαν με διάφορα άτομα της εμπιστοσύνης τους, ερωτικούς συντρόφους τους ή ακόμη και συγγενείς τους, προσύμφωνα για διάφορα τμήματα γης. …..Μια δεύτερη κομπίνα που έβρισκε ευρεία εφαρμογή στο νησί ήταν η χρησικτησία. ….Η τρίτη κομπίνα έχει καταγραφεί ως «προικοδοσία». Η κομπίνα αυτή έχει διάφορες εκφάνσεις, καθώς αφορούσε κυρίως την «προικοδοσία» των ερωτικών συντρόφων των μοναχών. …..Οι «ιστορίες» που διηγούνται στο νησί είναι πολλές και αποκαλυπτικές. Η πρώτη, για παράδειγμα, αφορά έναν νεαρό ο οποίος κάποτε υπήρξε υπαίτιος ενός τροχαίου ατυχήματος που είχε αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρη σε όλη της τη ζωή μια κοπέλα. Οι γονείς της υπέβαλαν μήνυση εναντίον του νεαρού, ο οποίος κινδύνευε να χάσει ακόμη και το σπίτι του, καθώς η υπόθεση επιδικάστηκε εις βάρος του. Διεσώθη όμως χάρη στην παρέμβαση ενός μοναχού, …Η ιστορία των «κοινών λογαριασμών» στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας μοναχών με συγγενείς τους ή ακόμη και ερωτικούς συντρόφους τους είναι ήδη γνωστή. …..» (Δ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ).—–Δεν θα πρέπει να δίνουμε σημασία σε τέτοια άρθρα όπως ανέφερα, διότι οι ως άνω μνημονευόμενοι πατέρες Γρύλλης και Κοτσάνης συνεχίζουν να υπηρετούν τη Μητέρα Εκκλησία ως εφημέριοι στο ιερό νησί, άρα ήσαν αθώοι. Ένοχος, όπως αποδείχτηκε μετά από 12 χρόνια (η Δικαιοσύνη είναι κάπως αργή), ήτο μόνον ο όσιος Γεράσιμος Μιχελής, που στο μεταξύ αποσχίστηκε και έγινε επίσκοπος των Παλαιοημερολογιτών, αρνούμενος να επιστρέψει στο πατριαρχείο (ο Θεός τον ετιμώρησε για την αποστασία του από την πατριαρχική αυλή) που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 ετών. Βέβαια υπάρχουν μικροεκκρεμότητες: «Το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων αποφάσισε επίσης να παραπέμψει στον εισαγγελέα τον φάκελο για τη διερεύνηση σχετικά με το αν υπήρξε στα συμβόλαια ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή όχι (26/11/2011).

—–Αυτά με την πατριαρχική Πάτμο, που μου τα θύμισε ο «Κύκλος της Πάτμου», που έσκασε προχτές και που ξεκινά από την Αρκτική και το Βόρειο Πόλο, περνά από τον Αμαζόνιο και το Μισσισσιππή και φτάνει στο Νείλο, παρέα με κοσμικούς επιχειρηματίες και με διασημότητες, που αγωνιούν για το περιβάλλον και για τους πτωχούς (Οικουμενικός πατριάρχης είναι αυτός κε Τσίπρα μου, οικολόγος και προστάτης των φτωχών, έχετε δίκιο). Επιστρέφω στον εκ Βιέννης ορμώμενο Άρχοντα κ.Κ.Δαφέρμο, που είναι μεταξύ των πολλών θεάρεστων πράξεών του και χορηγός της αναστήλωσης του καθολικού της Μονής Αγ.Τριάδας Χάλκης. Είναι φυσικό να έχει επισύρει φθονερά σχόλια, από εκκλησιαστικούς-ανταγωνιστικούς του πατριάρχη-κύκλους, (πριν να τον περιλάβει η Εφημερίδα των Συντακτών) όπως το κάτωθι δημοσίευμα, που εκπορεύεται εκδικητικά και χαιρέκακα, από τον έκπτωτο Αγιότατο Ειρηναίο τον έγκλειστο, τ. Αρχιταχυδακτυλουργό Αγίου Φωτός Ιεροσολύμων, κτηματομεσίτη και προστάτη αντρικών μοντέλων(8.10.2011):

« ‘Άρχοντας’ του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, με θητεία στο Διοικητικό Συμβούλιο της περίφημης Αδελφότητας Οφφικιάλων «Παναγία η Παμμακάριστος», απασχόλησε τις δικαστικές αρχές όταν συνελήφθη στην Τουρκία έπειτα από διεθνές ένταλμα της Ιντερπόλ. … Η πρόθεση της κυβέρνησης να εκσυγχρονίσει τον στόλο των πυροσβεστικών αεροσκαφών έχει ανοίξει την όρεξη σε επιχειρηματίες και μεσάζοντες που εμπλέκονται ήδη σε εικονικές αερομαχίες. Την προμήθεια εμφανίζονται να διεκδικούν κυρίως οι Καναδοί και οι Ρώσοι μέσω του κ. Κωνσταντίνου Δαφέρμου, αντιπροσώπου της εταιρείας Scorpion. Το 2001, ο επιχειρηματίας είχε απασχολήσει τις δικαστικές αρχές όταν συνελήφθη στην Τουρκία έπειτα από διεθνές ένταλμα της Ιντερπόλ. Ο κ. Δαφέρμος φερόνταν αναμιγμένος σε υπόθεση λαθρεμπορίας όπλων και πυρομαχικών, παρέμεινε περίπου τρεις μήνες σε φυλακή της Κωνσταντινούπολης, οπότε και αφέθηκε ελεύθερος για να επιστρέψει στη Βιέννη όπου και διαμένει. Ο πολυσχιδής επιχειρηματίας κατέχει τον τίτλο του «Άρχοντα» του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, αξίωμα που απονέμεται στους μεγάλους ευεργέτες του Οικουμενικού Θρόνου, και έχει διαθέσει μεγάλα ποσά για την αναστήλωση εκκλησιών στη Χάλκη, ακόμη και στο ελληνικό χωριό Μπελογιάννης της Ουγγαρίας…» («Πρώτο Θέμα», 27.8.2006). Πράγματι! Τα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος το 2006 (σελ. 1018) παρουσιάζουν στη Μητρόπολη Αυστρίας τον εν λόγω επιχειρηματία–χορηγό του Οικουμενικού Θρόνου ως ιδρυτή οργανισμού με κοινωφελή σκοπό».

Κύριε Ροΐδη,
Ας ενώσουμε όλοι τις δεήσεις μας στον άγιο Μαμμωνά και στον όσιο Βάαλ, να αποκρουσθούν και οι νέες επιθέσεις κατά της Εκκλησίας. Το παρήγορο είναι πως η ιερή σιωπή της Αριστεράς αποτελεί την καλύτερη εγγύηση ότι υπάρχει αρραγές εθνικόν μέτωπον δια την αντιμετώπισιν των σκοτεινών επιθέσεων.

***

Οφείλουμε ακόμα να διαβάσουμε:

***

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

16 Responses to Άρχοντες των πατριαρχείων-έμποροι όπλων, στο μάτι του κυκλώνα

 1. Ο/Η Μαντάμ Μιμ λέει:

  http://xairete.blogspot.gr/2012/12/blog-post_5306.html

  Έπεσε «ξύλο» στη Μητρόπολη Ναυπάκτου!

  Ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σταυρόπουλος κλήθηκε από την Μητρόπολη Ναυπάκτου κύριο Ιερόθεο να απολογηθεί διότι, παρά την απαγόρευση της Ιεράς Συνόδου , Ιερουργεί στο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου.
  Στις 3:30μ.μ. παρουσιάστηκε στο Επισκοπείο μαζί με άλλους Μοναχούς για να απολογηθεί.

  Μόλις πληροφορήθηκαν οι κάτοικοι της Ναυπάκτου το λόγο που παρουσιάστηκαν οι Μοναχοί στη Μητρόπολη ξεσηκώθηκαν και τουλάχιστον 150 άτομα περικύκλωσαν το Επισκοπείο Ναυπάκτου, φωνάζοντας να φύγει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος από τη Ναύπακτο ως ανεπιθύμητος και ως πολέμιος της Μονής Μεταμορφώσεως την οποία έχτισε ο Ναυπακτιακός λαός.
  Φωνές ακουγόντουσαν σε όλη την Ναύπακτο ρυθμικά λέγοντας ΑΝΑΞΙΟΣ.

  Τα αίματα άναψαν όταν εμφανίστηκε ο πατήρ Θεμιστοκλής και ο πατήρ Καλλίνικος, δεξί χέρι του Μητροπολίτου Ναυπάκτου.
  Το πλήθος άρπαξε από τα γένια τον π. Θεμιστοκλή πετώντας των στο έδαφος.
  Ο δε Ιερομόναχος Καλλίνικος πρόλαβε και τράπηκε σε φυγή.
  Ειδοποιήθηκαν Αστυνομικές δυνάμεις από το Αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου και με ενισχύσεις από την αστυνομία Μεσολογγίου για να προστατέψουν τον Μητροπολίτη και τους κληρικούς που έχει φέρει μαζί του.

  Αυτήν τη στιγμή πληροφορίες που λαμβάνουμε μας αναφέρουν ότι, δε θα αφήσουν να λειτουργήσει ξανά ο Μητροπολίτης μόνο με τα ΜΑΤ και την Αστυνομία θα μπορεί να λειτουργεί, λένε οι πιστοί κάτοικοι της Ναυπάκτου.
  Δυστυχώς Γεγονότα που βιώσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες στη Μητρόπολη Λαρίσης και Μητρόπολη Αττικής, αναβιώνουν τώρα στην Ναύπακτο.
  Οι κάτοικοι λένε ότι, ο Μητροπολίτης προκαλεί το λαό με τα όσα κάνει εις βάρος της Μονής Μεταμορφώσεως ,οι λύσεις όπως μας ενημερώνουν οι αγανακτισμένοι πολίτες είναι δύο ή να αλλάξει τακτική ή να παραιτηθεί από την Μητρόπολη Ναυπάκτου και να πάει σε άλλη Μητρόπολη, εάν βέβαια τον δέχονται αλλού.
  Τα συμπεράσματα δικά σας.

  http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_8922.html#ixzz2FizlChwv

 2. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://www.efsyn.gr/?p=9497

  Λαθρεμπόριο όπλων με ελληνικό άρωμα

  Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας κατηγορείται για μίζες από εταιρεία όπλων. Eίναι ο ίδιος που έσπασε το εμπάργκο όπλων στην πρώην Γιουγκοσλαβία ΣΕΛ 62-63

  21/12/2012

 3. Ο/Η take a look λέει:

  http://euobserver.com/foreign/114482

  Yugoslavia and the profits of doom

  02.12.11 @ 10:23

  BRUSSELS – This article was first published on 100reporters.com, an investigative journalism website.

  According to newly-available documents, Dafermos sold hundreds of Russian anti-aircraft and anti-armour missiles to Slovenia. Three ships

 4. Παράθεμα: Όργιο κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος από το δεσποταριό και το οικουμενικό πατριαρχείο » ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 5. Ο/Η Ιωάννης της Αποκαλύψεως λέει:

  Eπιστολή πατρός Γρύλλη στο kalami.net

  (Να στείλετε και στο ΒΗΜΑ, πάτερ, που αναφέρει μοναχό Γρύλλη)
  Τα σέβη μου

  http://www.kalami.net/epistoles/epistoles06.html

  ΦΑΝΑΡΙΩΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ:

  «Επειδή έχω εις τήν κατοχήν μου τό σχετικόν υπ’ αρίθμ. 1459 τεύχος του περιοδικού , από όπου εσείς αναδημοσιεύετε , που συγκεκριμμένως γράφει: «Tο 1997 ο Iσίδωρος Kρικρής μετά από τετραετή αιρετή θητεία στο Mοναστήρι και με φουσκωμένους λογαριασμούς δέχθηκε πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από τη Mονή της Πάτμου και διάδοχός του εκλέχθηκε ο ηγούμενος Aμφιλόχιος Kαμίτσης. O νέος ηγούμενος σύντομα βρέθηκε προ των ατασθαλιών που διενεργούσαν με τις ευλογίες του Πατριαρχείου Kωνσταντινούπολης», με λύπη μου βλέπω τήν συνέχεια στη δική σας αναδημοσίευση νά προσθέτετε το : «τόσο ο προκάτοχός του Iσίδωρος Kρικρής όσο και οι μοναχοί αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Mιχελής και ο Πολύκαρπος της Mονής της Kουμάνας γεμίζοντας τους λογαριασμούς τους με τα αντίτιμα από τις διάφορες αγοραπωλησίες των οικοπέδων της Mονής του Iωάννου του Θεολόγου». Eπειδή όπως σας ανέφερα έχω εις τήν κατοχήν μου τό σχετικόν υπ’ αρίθμ. 1459 τεύχος του περιοδικού καί εις τό σχετικόν άρθρο απουσιάζει άνωθεν συνέχεια της παραγράφου η οποία αναφέρετε καί εις εμέ , εσείς πως συμπληρώσατε τήν παράγραφον; από που αντλήσατε τά στοιχεία; εμπλέκοντάς με καί συκοφαντώντάς με μέ προφανή σκοπόν τήν δυσφήμησίν μου;
  Απορώ διά τήν ηθελημένην παραποίησιν κάποιων πραγμάτων.
  1ον Πώς γνωρίζετε ότι είμαι μοναχός της Μονής της Κουμάνας;
  2ον Πώς γνωρίζετε ότι είμαι κατηγορούμενος γιαυτό τό θέμα;
  3ον Πώς γνωρίζετε ότι έχω γεμίσει τούς λογαριασμούς μου μέ τά αντίτιμα από τίς διάφορες αγοραπωλησίες των οίκοπέδων της Μονής του Ιωάννου του Θεολόγου;
  4ον Διατί αποφεύγετε τήν αναγραφή του επιθέτου μου; Φοβάστε τίς τυχόν νομικές συνέπειες των συκοφαντιων σας ή προσπαθείτε νά μέ συνδέσετε μέ τήν υπόθεση συνειρμικά;Θέλω να ενημερώσω και να βεβαιώσω τό αναγνωστικόν κοινόν Σας ότι ουδεμία σχέσιν έχω μέ τό λεγόμενον «Οικονομικόν σκάνδαλον της Μονής Πάτμου» .
  Επειδή πιστεύω ότι γνωρίζετε τήν αλήθειαν καί ηθελημένα τήν αποκρύπτετε , διά λόγους πού εσείς γνωρίζετε , ελπίζω ότι τουλάχιστον θα έχετε την τόλμην και το θάρρος να μού απαντήσετε ή νά μου αποκαλύψετε τον συντάκτη του άρθρου αν δέ εισθε εσείς αυτός ή το ελάχιστο να αποκαταστησετε την αλήθεια αποσύροντες την σχετική περίοδο από το άρθρο που συνεχίζετε να δημοσιεύτετ στην ιστοσελίδα σας.
  Μ’ εκτίμηση,
  Αρχιμανδρίτης, Πολύκαρπος Γρύλλης, Σάμος-Ελλάδα, 8-Απρ-2005»

 6. Ο/Η Eco λέει:

  Λ. ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ – Κ. ΔΑΦΕΡΜΟΣ

  Τα «μάτια» της Μόσχας στην Αθήνα

  Είναι οι άνθρωποι της Μόσχας στην Αθήνα. Ο κ. Μπαρτζώκας έχει ισχυρές διασυνδέσεις απευθείας με τη ρωσική πρωτεύουσα και είναι ο έμπιστος της πρεσβείας στην Αθήνα. Aπό την άλλη, ο κ. Δαφέρμος έχει εξασφαλίσει την εκπροσώπηση ρωσικών αντιαρματικών που ήδη έχει προμηθευτεί ο ελληνικός Στρατός και προωθεί την πώληση του σύγχρονου ρωσικού πυροσβεστικού αεροσκάφους Beriev φιλοδοξώντας να εκτοπίσει τα Canadair, τα οποία προωθούνται στην ελληνική αγορά από την Kestrel των κυρίων Τσάτσου και Κομνόπουλου. Οι Ρώσοι έχουν να προτείνουν μία σειρά οπλικών συστημάτων που ξεκινούν από μαχητικά αεροσκάφη και φτάνουν έως τεθωρακισμένα οχήματα και πυραύλους και η συμμετοχή τους σε όλους τους διαγωνισμούς κάθε άλλο παρά τυπική θα είναι. Η Ελλάδα άλλωστε είναι η μόνη χώρα από τα παλαιά μέλη του ΝΑΤΟ που διαθέτει αυτή τη στιγμή σημαντικό αριθμό ρωσικών οπλικών συστημάτων. S-300, TOR M1, αντιαεροπορικά, αερόστωμνα Zubr, αντιαρματικά Kornet είναι μερικά από αυτά.

  http://thinkgreece.blogspot.gr/2010/12/blog-post_7241.html

 7. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8805:-qq-&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

  ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ «ΨΩΝΙΖΟΝΤΑΝ» ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΝ «ΝΤΟΝ ΠΕΤΡΟ» ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ;

  Συντάχθηκε απο τον/την Makelaris Στις 20 Δεκεμβρίου 2012 – 18:18.

  Κύκλοι του Αγίου Ορους διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι κρύβεται εκεί ο καταζητούμενος, πρώην alter ego του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο επίσης επιχειρηματίας Πέτρος Κυριακίδης.

  Ο Πέτρος Κυριακίδης που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό του Λαυρεντιάδη και αποτέλεσε εκτός από συμπαραστάτη του στα ιατρικά του προβλήματα και σύμβουλο του σε θέμα επιχειρήσεων, ήταν ο άνθρωπος πάνω στο οποίο χτίστηκε το μιντιακό κομμάτι της αυτοκρατορίας Λαυρεντιάδη.

  Οπως αποδεικνύεται από τη δικαστική έρευνα το μεγαλύτερο μέρος των εξαγορών στο χώρο των ΜΜΕ έγινε με χρήματα που αφαιρέθηκαν με μη σύννομες διαδικασίες από την Proton Bank και γι’ αυτό εναντίον του Πέτρου Κυριακίδη έχουν ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ενώ διετάχθη και η σύλληψή του ως υπόπτου φυγής.

  Ο Πέτρος Κυριακίδης όπως όλα δείχνουν αποφάσισε να εξαφανιστεί μόλις πληροφορήθηκε την επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη Λαυρεντιάδη που χρονικά προηγήθηκε κατά λίγες ώρες από την έκδοση του δικού εντάλματος.

  Για το λόγο αυτό, οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι δεν έχει προλάβει να διαφύγει στο εξωτερικό και κρύβεται εντός της ελληνικής επικράτειας.

  Ορισμένοι μάλιστα, πιθανολογούν ότι έχει καταφύγει στο Αγιο Ορος λόγω των γνωστών σε όλους σχέσεών του με την εκκλησία, των οικονομικών ενισχύσεων που έχει κατά καιρούς δώσει και των ειδικών επαφών που διατηρούσε με αρκετές μονές του Αγίου Ορους.

  Η διάψευση, όπως τουλάχιστον σημειώνει το agioritikovima.gr, είναι κατηγορηματική και γίνεται λόγος για σενάρια παραπληροφόρησης για τη δημιουργία εντυπώσεων.

  iefimerida

 8. Ο/Η Παλιός λέει:

  Θετική και φιλολαϊκή βρίσκει την πρόταση του Αρχιεπισκόπου στην κυβέρνηση να χαρίσει στην Εκκλησία εκτάσεις που δεν της ανήκουν για να τις διαθέσει δήθεν για φιλανθρωπίες o δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος. Αυτά στην Κυριακατικη Αυγή, στη μόνιμη στήλη του.
  Και μη χειρότερα.

 9. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Η «θαυματουργή» μεταβίβαση
  ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ ΧΕΡΙΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ESPRESSO»

  Γράφει ο Ιός

  Ο Πέτρος Κυριακίδης είναι ένας θεοσεβούμενος άνθρωπος που διατηρεί στενές σχέσεις με την Εκκλησία. Ακόμα και τώρα που καταζητείται, κάποιοι δείχνουν προς το Αγιον Ορος. Φαίνεται, λοιπόν, ότι για να μεταβιβάσει περιουσιακά του στοιχεία σε άλλους επιχειρηματίες πραγματοποιήθηκε ένα αληθινό θαύμα.

  http://www.efsyn.gr/?p=9715

 10. Παράθεμα: Το συνέδριο «Αριστερά και Εκκλησία» | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 11. Ο/Η Kάποιος λέει:

  http://directnews.gr/greece/28857-skandalo-dikasan-ton-melissanidh-me-12-xronia-kathusterhsh-gia-lathremporia-kai-to-adikhma-eixe-paragrafei.html

  ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Δίκασαν τον Μελισσανίδη με 12 χρόνια καθυστέρηση για λαθρεμπορία και το αδίκημα… είχε παραγραφεί!

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Mιράκωλο

  http://directnews.gr/greece/47376-athoosan-kata-pleiopshfia-ton-ploiarxo-tou-melissanidh-gia-to-lathremporio-kausimon.html

  Αθώωσαν κατά πλειοψηφία τον πλοίαρχο του Μελισσανίδη για το λαθρεμπόριο καυσίμων

  Του Βασίλη Τζήμτσου

  Απαλλάχθηκε τη Δευτέρα κατά πλειοψηφία, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, ο πλοίαρχος πλοίου της εταιρείας Αιγαίον Όιλ…

  ο οποίος κατηγορείτο μαζί με τον αδερφό του γνωστού επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, Ιάκωβο για υπόθεση λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων, μεγάλης έκτασης.

  Συγκεκριμένα το δικαστήριο με ψήφους 3 υπέρ και 2 κατά έκρινε πως δεν τελέστηκε η πράξη της νόθευσης των βιβλίων του πλοίου για να αποκρυφτεί λαθρεμπορία πετρελαιοειδών.

  Υπέρ της αθώωσης τάχθηκε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ιωάννης Χατζηγεωργίου και οι Εφέτες Χρονόπουλος και Λιούλη, ενώ την καταδίκη του πλοιάρχου ζήτησαν οι Εφέτες Αθανάσιος Θεοφάνης και Ζωή Καραχάλιου.

  Νωρίτερα στην πρόταση της υπέρ της ενοχής του κατηγορουμένου είχε ταχθεί και η εισαγγελέας της έδρας Αναστασία Δημητριάδου.

  Η υπόθεση αφορούσε νόθευση του ημερολογίου του πλοίου που φερόταν να έκανε ο πλοίαρχος του «Ετζίαν ΙΙΙ», προκειμένου να αποκρύψει ποσότητα περίπου 6.000.000 λίτρων πετρελαίου εσωτερικής καύσης (ναυτιλίας) τα οποία διακινήθηκαν παράνομα μέσα στο 2001, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

  Σημειώνεται ότι από τη μη καταβολή των αναλογούντων δασμών και φόρων το Δημόσιο ζημιώθηκε κατά 2.218.721,06 ευρώ.

  Για την υπόθεση αυτή ο Μελισσανίδης και οι συγκατηγορούμενοι του (σ.σ. ο πλοίαρχος και ο υπεύθυνος της πλοιοκτήτριας εταιρείας του «Ετζιάν ΙΙΙ») αθωώθηκαν αρχικά και από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, όπως είχε αποκαλύψει το directnews.gr στις 25-5-2013.

  Όμως τότε παρενέβη ο Εισαγγελέας της Έδρας, Αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ο οποίος είχε ασκήσει έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Πρωτόδικου Δικαστηρίου που και αυτή είχε εκδοθεί κατά πλειοψηφία.

  Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί στις 2 Μαΐου με κατηγορούμενους τον Ιάκωβο Μελισσανίδη, τον πλοίαρχο πλοίου της εταιρείας και τον υπεύθυνο εφοδιαστικής εταιρείας.

  Όμως δεν χρειάστηκε να υποστεί… τη δικαστική βάσανο ο αδερφός του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας πετρελαιοειδών «Αιγαίον Όιλ», Ιάκωβος Μελισσανίδης.

  Με συνοπτικές διαδικασίες και μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου Πολυχρόνη Τσιρίδη, οι δικαστές αποφάσισαν ομόφωνα να μην κάνουν δεκτή την έφεση που είχε υποβάλει ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά, κρίνοντας ότι ήταν τυπικά απαράδεκτη ως προς το πρόσωπό του.

  Στην ένστασή του, ο δικηγόρος του Ιακ. Μελισσανίδη Π. Τσιρίδης ανέφερε ότι δεν υπήρχε επαρκής αιτιολογία από τον Εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσο.

  Ειδικότερα, όπως προέκυπτε από το κείμενο της έφεσης, η αιτιολογία αφορούσε μόνο το συγκατηγορούμενο πλοίαρχο του πλοίου της Αιγαίον Όιλ και όχι τους δύο άλλους κατηγορούμενους, Ιάκωβο Μελισσανίδη και τον υπεύθυνο εταιρείας συμφερόντων του.

  Αν και οι λόγοι της έφεσης του εισαγγελικού λειτουργού ήταν και για τους τρεις, το γεγονός ότι δεν προσωποποιούνταν για κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά, αποτελεί λόγος απόρριψης της έφεσης, σύμφωνα με απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, όπως υποστήριξε ο συνήγορος του Μελισσανίδη.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της Έδρας Αναστασία Δημητριάδου είχε προτείνει στην αγόρευσή της την απόρριψη της ένστασης του δικηγόρου.

  Όμως και οι πέντε δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά (Ιωάννης Χατζηγεωργίου πρόεδρος, Αθανάσιος Θεοφάνης, Ζωή Καραχάλιου, Χρονόπουλος και Λιούλη μέλη) είχαν διαφορετική άποψη. Δέχθηκαν, δηλαδή, την ένσταση και έτσι ο κατηγορούμενος Ιάκωβος Μελισσανίδης δεν δικάστηκε εκ νέου για την υπόθεση λαθρεμπορίας.

  Έτσι ο μόνος που δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό ήταν ο πλοίαρχος του πλοίου, καθώς μόνο γι’ αυτόν ο Εισαγγελέας Π. Μπρακουμάτσος είχε συντάξει αιτιολογημένη γνώμη…

  Χωρίς δικηγόρο το Δημόσιο!

  Όπως και στην πρωτοβάθμια δίκη, έτσι και σε αυτήν την ακροαματική διαδικασία, δεν παρέστη δικηγόρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, παρά το γεγονός ότι η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή είχε καυτηριάσει την στάση του Δημοσίου με ερώτηση της στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

  Δεν υπήρχε κανείς δικηγόρος να αντικρούσει την ένσταση του δικηγόρου του Μελισσανίδη και να υποστηριχθούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου για την είσπραξη των δασμών και φόρων από την εταιρεία πετρελαιοειδών.

  Ο ίδιος ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ι. Χατζηγεωργίου παρατήρησε την απουσία δικηγόρου του Δημοσίου κατά την εξέταση του μάρτυρα κ. Κατσά πρώην διευθυντή του Ζ Τελωνείου Πειραιά.

  «Σε μικρότερες υποθέσεις είναι παρών το Δημόσιο. Δεν είναι δυνατό ο νομικός σύμβουλος να μην έχει έρθει» είχε πει ο πρόεδρος…

  Με την αθώωση και του πλοιάρχου πλοίου της εταιρείας Ετζίαν Όιλ δίνεται τέλος σε μια υπόθεση που κράτησε 13 χρόνια (!!!) μέχρι να τελεσιδικήσει στις δικαστικές αίθουσες και ενώ είχε ήδη παραγραφεί σε προγενέστερο χρόνο το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας και ενώ ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, τότε διευθυντής του αρμόδιου Τελωνείου είναι ήδη συνταξιούχος…

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-6-2014 από directNEWS.gr

 13. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/115262/harizoyn-ergo-ston-melissanidi-me-fotografiko-diagonismo

  «Χαρίζουν» έργο στον Μελισσανίδη με φωτογραφικό διαγωνισμό

  05 Ιουνίου

  Με σκανδαλώδη τρόπο και με την ανοχή της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, επιχειρείται να ωφεληθεί εταιρία του Δημήτρη Μελισσανίδη, η οποία ήδη δραστηριοποιείται στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Πρόκειται για μια θυγατρική της AEGEAN, η οποία αναλαμβάνει, ως μοναδική υποψήφια σημαντικό έργο στο λιμάνι του Πειραιά.

  Το πλέον σκανδαλώδες στην προκειμένη περίπτωση είναι ο ίδιος ο διαγωνισμός, ορισμένες από τις διατάξεις του οποίου, δεν άφηναν περιθώριο σε κανέναν άλλο υποψήφιο ανάδοχο να καταθέσει προσφορά. Κάπως έτσι το έργο πήρε η εταιρία συμφερόντων του Μελισσανίδη, με μοναδική λεπτομέρεια πια, την έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

  Κι όλα αυτά, ενώ, όπως καταγγέλλεται, είχε προηγηθεί μεθόδευση, με την Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Περιβάλλοντος, να κλείνουν το μάτι και να κάνουν δωράκια στον επιχειρηματία

 14. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64104898

  ΕΘΝΟΣ
  «E» 7/12

  ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

  Η σύναξη των εκατομμυριούχων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

  Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι αποτέλεσε γεγονός με θρησκευτικό αλλά και… επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

  Από αριστερά: Τεντ Κλίνγκος (Αρχων), Γιάννης Λετσάκης (Αρχων), Αλεξ Πρίτσος (Αρχων), Σοφία Πρίτσος και Ηλίας Δαμιανάκης (Αρχων).
  Από αριστερά: Τεντ Κλίνγκος (Αρχων), Γιάννης Λετσάκης (Αρχων), Αλεξ Πρίτσος (Αρχων), Σοφία Πρίτσος και Ηλίας Δαμιανάκης (Αρχων).

  Μάρτυρες του σημαντικού αυτού «ραντεβού» των δύο χριστιανικών Εκκλησιών ήταν Ελληνοαμερικανοί και Ελληνοκαναδοί επιχειρηματίες που ταξίδεψαν ειδικά για την περίσταση, συνοδεύοντας τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

  Εδώ και δεκαετίες ο Ελληνισμός της διασποράς ενισχύει την Ορθόδοξη Εκκλησία και στηρίζει με κάθε τρόπο το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Κατά καιρούς οι ευκατάστατοι ομογενείς στις ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει μια σειρά από συνασπισμούς ή συμμαχίες προκειμένου να στηρίξουν το Πατριαρχείο.

  Οπως τα μέλη της φημισμένης «Λέσχης των 100». Κάθε μέλος έχει προσφέρει ένα σεβαστό ποσό για την ενίσχυση του Πατριαρχείου. Ως ένδειξη της εκτίμησης της προσφοράς τους ανταμείβονται με τον τίτλο του Αρχοντος. Να διευκρινίσουμε ότι η «Leader-ship 100» είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση και βέβαια τα μέλη της σήμερα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα εκατό.

  Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος (Μέγας Αρχων Λογοθέτης).
  Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος (Μέγας Αρχων Λογοθέτης).

  Περίπου 30 Ελληνοαμερικανοί, στην πλειονότητά τους μέλη της «Leadership 100», έφτασαν μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο στην Κωνσταντινούπολη. Οι περισσότεροι συνοδεύονταν από συγγενικά τους πρόσωπα, έτσι ο αριθμός της αποστολής, η οποία κατέλυσε στο ξενοδοχείο «The Ritz-Carlton», έφτασε τα 70 με 80 άτομα.

  Ανάμεσα στα ονόματα των ομογενών που ξεχώρισαν ήταν ο δρ Αντώνιος Λυμπεράκης (μέλος της «Leadership 100» και διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα), ο Φίλιππος Φράγκος (Αρχων και ύπατος Πρόεδρος της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης AHEPA), η σύζυγός του Τούλα Φράγκου, ο Γκρεγκ Στάμος (Αρχων και μεγαλοδικηγόρος στις ΗΠΑ), ο Πίτερ Σκιαδάς (επιχειρηματίας, Αρχων και μέλος της «Leadership 100»), η σύζυγός του Αφροδίτη Σκιαδά (επίτιμη Πρόεδρος της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής),ο Τζέιμς Φούντας (Αρχων και ταμίας του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα), η Helen Carlos (μέλος της «Leadership 100» και του εκτελεστικού συμβουλίου του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού στη Βοστόνη), ο Θεόδωρος Μποζονέλης (δικαστής, Αρχων και μέλος της «Leadership 100»), ο Χριστόφορος Στρατάκης (Αρχων, νομικός σύμβουλος του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα και μέλος της «Leadership 100»), ο Μάικλ Τζόνσον (Αρχων και μέλος της «Leadership 100») με τη σύζυγό του Κάθριν Τζόνσον, ο Τεντ Κλίνγκος (Αρχων), ο Γιάννης Λετσάκης (Αρχων), ο Αλεξ Πρίτσος (Αρχων) κ.ά.

  Οι Ελληνοαμερικανοί Αρχοντες στο Φανάρι. Από αριστερά: Πήτερ Σκιαδάς, Θεόδωρος Μποζονέλης, Χριστόφορος Στρατάκης, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, δρ Αντώνιος Λυ
  Οι Ελληνοαμερικανοί Αρχοντες στο Φανάρι. Από αριστερά: Πήτερ Σκιαδάς, Θεόδωρος Μποζονέλης, Χριστόφορος Στρατάκης, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, δρ Αντώνιος Λυμπεράκης, Τζέιμς Φούντας, Αλεξ Πρίτσος. Ο Γιώργος Ντάβλας, αριστερά, και ο Αρχων Γκρεγκ Στάμος.

  Από την Ελλάδα ταξίδεψαν ο επιχειρηματίας και Μέγας Αρχων Λογοθέτης, Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιώργος και ο Νίκος Βερνίκος, ο PR Γιώργος Ντάβλας και μετρημένοι στα δάχτυλα ακόμα Ελληνες τους οποίους συνδέουν ισχυροί δεσμοί με το Πατριαρχείο.

  Δυναμικό «παρών»
  Τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί δύο ακόμα ιστορικές συναντήσεις του Πάπα με τον Πατριάρχη, στις οποίες πάλι σπουδαίοι επιχειρηματίες από την Ελλάδα και την ομογένεια της Βόρειας Αμερικής έδωσαν δυναμικό «παρών». Στη συνάντηση των δύο ηγετών της χριστιανοσύνης τον Ιούλιο του 2008 στο Βατικανό, όπου τότε Πάπας ήταν ο Βενέδικτος ΙΣ’, ανάμεσα στους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες που παρευρέθησαν συγκαταλέγονταν οι μεγιστάνες Μάικλ Ζαχάρης, Τζον Κατσιματίδης και Πίτερ Τζωρτζόπουλος, ενώ από την Ελλάδα είχαν ταξιδέψει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Γιώργος και η Καίτη Δαυίδ και βέβαια ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος. Τότε μάλιστα τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε μεταφέρει από την Κωνσταντινούπολη ο Δημήτρης Μελισσανίδης με το ιδιωτικό του αεροσκάφος. Ακολούθησε τον Μάρτιο του 2014 η συνάντηση των Ιεροσολύμων (με τον τωρινό Πάπα Φραγκίσκο) στην οποία έδωσε το «παρών» στην κυριολεξία η αφρόκρεμα της «Leadership 100», αρχής γενομένης από τον δισεκατομμυριούχο Μάικλ Ζαχάρη.

  Ο Φίλιππος Φράγκος, Αρχων και ύπατος Πρόεδρος της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης AHEPA.

  Αξίζει να αναφερθεί ότι οι συναντήσεις του Πατριάρχη με τον Πάπα συνεχίζουν την παράδοση που άρχισε με τις συναντήσεις του Πατριάρχη Αθηναγόρα και του Πάπα Παύλου του ΣΤ’, τη δεκαετία του ’60.

  Ενδεικτική επίσης στιγμή των καλών σχέσεων των δύο Εκκλησιών ήταν όταν ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ δώρισε στην ορθόδοξη κοινότητα της Ρώμης μια ιστορική εκκλησία στο κέντρο της Αιώνιας Πόλης, προκειμένου οι χριστιανοί ορθόδοξοι να έχουν τον δικό τους ναό. Τα χρήματα για την ανακαίνιση του ναού, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Αγιο Θεόδωρο του Τήρωνος, προσέφερε η Φωτεινή Λιβανού, σύζυγος του αείμνηστου εφοπλιστή και Αρχοντα του Πατριαρχείου, Γιώργου Λιβανού. Τα θυρανοίξια του ναού τον Ιούλιο του 2004 έδωσαν μιαν ακόμα ευκαιρία στους ηγέτες των δύο Εκκλησιών να συναντηθούν (παρόλο που η κατάσταση της υγείας του τότε Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ δεν ήταν καλή), ενώ παρευρέθησαν σημαντικοί επιχειρηματίες από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

  Ο Αντώνιος Λυμπεράκης με την Κλαίρη Πάππας.

  Μετά τη θερμή υποδοχή
  Το πριβέ δείπνο στο ξενοδοχείο «Τhe Ritz-Carlton»

  Η τωρινή συνάντηση στο Φανάρι θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική αφού πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο για τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής.Το περασμένο Σάββατο μετά τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Πάπα Φραγκίσκο, ακολούθησε δοξολογία και οι ομιλίες των δύο θρησκευτικών ηγετών. Το βράδυ της ίδιας ημέρα στο ξενοδοχείο «The Ritz-Carlton» ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος παρέθεσε πριβέ δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη. Το «παρών» έδωσαν οι Ελληνοαμερικανοί άρχοντες συνοδευόμενοι από μέλη των οικογενειών τους. Πριν από την έναρξη του δείπνου μίλησαν ο Αντώνιος Λυμπεράκης και ο Φίλιππος Φράγκος, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ο οποίος μίλησε για τις σχέσεις των δύο Εκκλησιών τονίζοντας την ιστορικής σημασίας αυτή συνάντηση

  Ο Γιώργος Ντάβλας, αριστερά, και ο Αρχων Γκρεγκ Στάμος.

  Την επομένη ημέρα, Κυριακή, ακολούθησε πανηγυρική Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία για τη θρονική εορτή του Αγίου Ανδρέα, ιδρυτή της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, παρουσία του Ποντίφικα και της συνοδείας του. Κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας, το Σύμβολο της Πίστεως («Πιστεύω») στην αρχική ελληνική εκδοχή του διαβάστηκε από τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο.

  ΜΑΓΔΑ ΛΙΒΕΡΗ

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  Συκοφαντούν τον Οφφικιάλιο Μεγάλο Άρχοντα Κουροπαλάτη των πατριαρχείων
  http://www.amen.gr/article16540

  κ.κ.Μελισσανίδην

  http://ekdohi.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BD-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CE%BB%CF%86%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9/
  ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ: Ν. Φιλαδέλφεια: Όλοι και όλες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας! Έξω οι τραμπούκοι του Μελισσανίδη από την πόλη!

  By εκδοχή on 30 Δεκεμβρίου 2014 ·

  Νέα πρόκληση αυτή την ώρα από ομάδα 60-70 τραμπούκων του μεγαλοεπιχειρηματία Μελισσανίδη, που εμφανίζονται σαν οπαδοί της ΑΕΚ, εμποδίζοντας για μια ακόμη φορά τη διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.

  Στόχος των εγκάθετων οργάνων του απατεώνα μεγαλοεπιχειρηματία είναι να μη συζητηθεί το ζήτημα της προστασίας του Άλσους, που επιχειρεί να καταπατήσει ο Μελισσανίδης, με πρόσχημα την οικοδόμηση γηπέδου της ΑΕΚ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.