Οι φίλοι του Χίτλερ και του Δράκουλα προκαλούν

Δεν δίνουν δεκάρα φόρο απειλούν με απόσχιση!!!

Γιατί «καλογερεύουν» ανήλικοι μαθητές στην Αθωνιάδα;

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Από την αρχή να διευκρινίσω πως οι αγιορείτες κηφήνες, δεν έχουν καμία δυνατότητα να αποσχιστούν από την ελληνική επικράτεια. Το ελληναράδικο defence net που μας ενημερώνει (17.5) πως οι βουλευτές της Χρυσής Ορδής έκαναν «άψογη εμφάνιση» στη Βουλή (φωτ.2), σκούζει, προειδοποιεί και απειλεί. Το άρθρο του που αναδημοσιεύω, είναι γελοίο και προδοτικό και κρούει τάχα τον κώδωνα του κινδύνου, αντί να βρίζει θεούς και δαίμονες που οι φίλοι του οι καλόγεροι επιχειρηματίες και άρπαγες των ρωμαϊκών χρυσόβουλων και των σουλτανικών φιρμανιών, εθισμένοι ιστορικά στην προδοσία και σε κάθε ατιμία, τολμάνε να απειλούν με απόσπαση ελληνικού εδάφους και αρνούνται να δώσουν κάτι από τον πλούσιο οβολό τους σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή.  Λατρεύουν το χρήμα οι μύστες του Αυνάν, οι ιδιοκτήτες των δυο νεκροκεφαλών του δικέφαλου Ιωάννη Χρυσόστομου, οι Μαύροι Μάγοι που ανασταίνουν νεκρούς με χάρτινες εικονίτσες. Απειλούν χρησιμοποιώντας ως αγωγούς πρόθυμα πατριωτικά μπλογκς που μας «συμβουλεύουν» φιλικά να προσέξουμε μήπως και οι άντρες με τις μαύρες ρόμπες πραγματοποιήσουν την απειλή τους. Το Άγιο Όρος των κατανωλωτών ψυχοφαρμάκων, του μέντιουμ Παϊσιου του Τουρκοφάγου (που απειλεί πως ο άκαρδος εθνικός θεός του θα πνίξει γυναικόπαιδα στο αίμα), του καταδικασμένου για παιδεραστία από την Ι.Σ της Κύπρου Ιωσήφ Βατοπεδινού, του καλόγερου της μητρόπολης Θεσσαλονίκης που αφού ρίχτηκε τον Ιούλιο του 2009 σε καθυστερημένο διανοητικά νεαρό στη Στυλίδα η Εκκλησία τον κρύβει από τότε στο Όρος,  δεν αρκείται στις λαίμαργες «νηστείες» του και στα σαδιστικά του όργια σε βάρος νέων με προβλήματα (Βλ.: «Το ταξίδι ενός αθώου», εκδ.Λιβάνη-2011: «Πανύψηλα ντουβάρια. Παράθυρα πουθενά. Ξαφνικά ανακαλύπτω ότι είμαι τελείως γυμνός. Τα χέρια μου είναι δεμένα με χοντρό σκοινί, πίσω στην πλάτη. Πού να πάω τώρα, γυμνός και δεμένος;»). Θέλει να διατηρηθούν οι φοροαπαλλαγές που οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες και οι Οθωμανοί Σουλτάνοι του χάρισαν.

Παραδίδω στην κοινή χλεύη το άρθρο των καλοθελητάδων «πατριωτών», που πατρίδα σημαίνει γι’αυτούς καλογερικά προνόμια σε βάρος της κοινωνίας και καλογερικές προδοτικές απειλές για απόσχιση, με υπογραμμίσεις μου και με δικές μου παρατηρήσεις σε παρένθεση:

«Δραματικές εξελίξεις στο Άγιον Όρος: Ανακηρύσσεται ανεξάρτητο & καλεί … Ρωσία!     

13-05-2012

Πολύ άσχημα εξελίσσεται για την Ελλάδα ένα άλλο μέτωπο, στο οποίο μέσα στην τρικυμία των ημερών δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή: Για πρώτη φορά από την απελευθέρωση της Μακεδονίας τίθεται θέμα απόσχισης του Αγίου Όρους από τον εθνικό κορμό. Και λέμε από τον εθνικό κορμό γιατί ως γνωστόν το Άγιο Όρος δεν υπάγεται τυπικά στην ελληνική διοίκηση, αλλά είναι αυτοδιοικούμενο (Με κυρίαρχο διοικητή που στέλνει η κυβέρνηση).

Αύριο έχουμε συνεδρίαση της Διπλής Σύναξης του Αγίου Όρους, για να συζητήσει το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων των Ιερών Μονών, τα οποία βρίσκονται εκτός της χερσονήσου, το θέμα το οποίο έχει δημιουργήσει την μετωπική σύγκρουση με την ελληνική Πολιτεία με ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την… Ρωσία να επέμβει δυναμικά! (Αυτό θα πει ελληνική συνείδηση!) Κατά την πρώτη και έντονα φορτισμένη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου, η Διπλή Σύναξη της Ιεράς Κοινότητος, στην οποία συμμετέχουν οι εκπρόσωποι αλλά και οι ηγούμενοι των είκοσι μονών, είχε αποφασιστεί να δοθεί στην ελληνική Πολιτεία διορία (Ώπα!) μέχρι τις 15 Μαϊου για να δουν εάν θα υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, να μην υπάρχουν τόσο μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις. Πληροφορίες εκκλησιαστικών κύκλων (του Εφραίμ;), αναφέρουν ότι το ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής κοινότητας αυτή φορά θα κάνει την απειλή πράξη και θα ανακηρύξει, περίπου, την ανεξαρτησία του Αγίου Όρους! (Τώρα μας τρόμαξες!)

Μάλιστα επειδή αναγνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να μην παίρνουν ούτε δεν θα παίρνουν ούτε καν φορολογική ενημερότητα, ενώ κινδυνεύουν να υποστούν όλα όσα προβλέπονται για όσους δεν πληρώνουν φορολογικές οφειλές δηλαδή οι ηγούμενοι θα συλλαμβάνονται ως φοροφυγάδες και θα κατάσχεται η περιουσία τους! (Μακάρι να υπήρχαν κόμματα που θα το απαιτούσαν αυτό το αυτονόητο). Θεωρούν ότι πίσω από αυτή την κίνηση βρίσκονται συγκεκριμένα συμφέροντα που επιδιώκουν την… τουριστική αξιοποίηση του Αγίου Όρους. Η Διπλή Ιερά Σύναξη στο τελεσίγραφο που θα δώσει αύριο ζητούν «Να σταματήσει αυτό το έγκλημα των αιώνων, που θα σημάνει το τέλος της Ορθοδοξίας, που έχει πνεύμονά της και ανάσα της  Άγιο Άθωνα, που σεβάστηκαν Αυτοκράτορες αλλά και Κατακτητές»! (Αυτή η ιταμή ομολογία δείχνει έλλειψη συναίσθησης) Σε διαφορετική περίπτωση, απειλούν ότι «Το Άγιον Όρος θα διακόψει κάθε σχέση με την «κατεχόμενη»» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «ελλαδική Πολιτεία, θα κηρυχθεί σε διωγμό και θα ζητήσει την βοήθεια της Ρωσίας και του νέου ηγέτη της Β.Πούτιν, στον οποίο πρόσφατα αρνήθηκε ευσχήμως να επισκεφθεί το Άγιο Όρος την Μεγάλη Εβδομάδα»! (Πόσο πατριωτικό!)

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολλά και κρίσιμα. Κάποιοι θέλουν κι άλλους μπελάδες στο κεφάλι αυτής της χώρας και αν νομίζουν ότι είναι ώρα να ανοίξουμε «ιερό πόλεμο» με τους Αγιορείτες, κακή υπηρεσία προσφέρουν στη χώρα (Καλά που υπάρχει και η θείτσα του defence να μας ορμηνεύει). Και η προειδοποίηση ότι «Θα ζητηθεί η βοήθεια της Ρωσίας» θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος να προσπεραστεί χωρίς να θεωρηθεί ότι είναι σοβαρή (Σώπα καλέ μου). Η ιδέα Δημιουργίας Ορθόδοξου Βατικανού από την μία και η έτερη (sic)  ιδέα δημιουργίας ενός ορθόδοξου τόξου (Ρωσία, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Σερβία, Μολδαβία, Ουκρανία, Γεωργία) με πολιτικούς συνδετικούς κρίκους, με το Άγιον (το ν σε μάρανε) Όρος στο επίκεντρο αυτού του σχεδίου, είναι ζωντανή. Και η Ορθοδοξία αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα κύρια πολιτικά όπλα του Β.Πούτιν την επόμενη δεκαετία (Tι μας λες!).

Εκτός και αν αυτοί που επιμένουν στην πρακτική της φορολόγησης των Αγιορειτών, έχουν άλλα πράγματα στο νου τους (Πονηρούλη τους κατάλαβες)…».

Ρωτάω, μπορεί κάποιοι να απειλούν με απόσπαση εθνικού μας εδάφους τόσο προκλητικά χωρίς να έχουν συνέπειες; Χωρίς να αντιδρά κανένα κόμμα, ούτε ακόμη και οι ευσεβείς πατριώτες Μανώλης Γλέζος και Λιάνα Κανέλλη, και ο ευρωπαϊστής Φώτης Κουβέλης (του ΔΣΑ!), που συμπροσευχήθηκαν, συνορκίστηκαν και συνευλογήθηκαν από τον αρχιεπίσκοπο Βοιωτοπεδίου, Βουλιαγμένης και Λαυρεντιάδη, χτες μαζί με τη Χρυσή Ορδή;


ΥΓ
«Ας φορολογηθούν επιτέλους οι φίλοι του Δράκουλα»

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Διεκδικήσεις, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

90 Responses to Οι φίλοι του Χίτλερ και του Δράκουλα προκαλούν

  1. Ο/Η atheofobos λέει:

    Χωρίς να αντιδρά κανένα κόμμα, ούτε ακόμη και οι ευσεβείς πατριώτες Μανώλης Γλέζος και Λιάνα Κανέλλη;

    Ο μεν Γλέζος θα εξηγήσει πως το χρήμα δεν έχει πατρίδα, η δε Λιάνα θα ακουμπήσει ευλαβικά το τσιγάρο της στο τασάκι και θα κάνει το σταυρό της να σώσει η Παναγία το περιβόλι της!

  2. Ο/Η eklag λέει:

    Πολλοί μπορούν »να απειλούν με απόσπαση Εθνικού μας Εδάφους»
    τόσο! προκλητικά! χωρίς-ακόμη-να έχουν συνέπειες.
    Ποιος πολιτικός θα »βάλει τάξη»;
    Ο Τσίπρας π.χ. που καταψήφισε προεκλογικά τις επιχορηγήσεις των Κομμάτων και εισέπραξε μετά την επιταγή;
    (Το είπε ο Τζήμερος εκτός και λέει ψέμματα .)
    Η κακώς εννοούμενη Παλαιά Τάξη πραγμάτων θα αποχωρήσει Μόνο
    με την αναχώρηση των εκπροσώπων της από τη Βουλή.
    Είναι απολύτως α-νόητο να μέμφεται κάποιος τη διαπλοκή και την ατιμωρησία σε όλα τα επίπεδα (δηλ. το αποτέλεσμα) και να στηρίζει
    ως φορείς εκκαθάρισης και δικαιοσύνης τα πρόσωπα που εξέθρεψαν και συντηρούν τα προηγούμενα φαινόμενα (δηλ. το αίτιο).
    Η Χώρα ως ζωντανό μόρφωμα,ελπίζουμε ότι θα βρει τελικά τρόπους αυτοκάθαρσης και αυτοσυντήρησης.
    Δεν θα το πράξουν οι ως τώρα Κοινοβουλευτικοί,
    γιατί πραγματικά δεν τους συμφέρει.
    Θα το πράξει η Αναγκαιότητα και οι τρόποι αυτής δεν είναι και οι αβρότεροι…

    ps
    Για να μην ξεχνιώμαστε:
    ψηφίζουμε ΜΟΝΟ αυτούς που επιχορηγήθηκαν από τους απλούς φίλους ψηφορόρους με μικροποσά για τα φηφοδέλτια και δεν ξεσκίζουν ένα ταλαίπωρο κράτος ακόμα και τώρα για να τυπώνουν τις παλιόφατσές τους σε φυλλάδια και να τσιρίζουν στα κανάλια,προσπαθώντας-μάταια-να κρύψουν ο ένας τα ψέμματα του άλλου.

  3. Ο/Η chris λέει:

    στην ελλαδιτσα η εκκλησια κανει ο,τι γουσταρει,εισπρατει απο παντου χωρις να φορολογειται,ευλογει ναζιστες,κατηγορειται πως καλυπτει παιδεραστες,
    α!και μια που το’φερε η κουβεντα να δωσω τα «συγχαρητηρια» στους ολλανδους για το νομιμο πλεον κομμα των παιδοφιλων.
    σηψη και διαφθορα παντου,εγω λοιπον αυτη την ευρωπη δεν τη θελω!
    καλημερα σας!

  4. Ο/Η laskaratos λέει:

    Για του λόγου μου το ασφαλές:

    Δραματικές εξελίξεις στο Άγιον Όρος: Ανακηρύσσεται ανεξάρτητο & καλεί … Ρωσία!

    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=41758&Itemid=139

    καθώς και το:

    «Άψογη εμφάνιση στη Βουλή της ΚΟ του Λαϊκού Συνδέσμου»

    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=42077&Itemid=131

    Με τη συνοδεία παπά με μαύρα γυαλιά, οι Χρυσαυγίτες στη Βουλή

    http://www.iefimerida.gr/news/50959/%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82

  5. Ο/Η eklag λέει:

    ΠΡΟΤΑΣΗ:
    όταν η Δικαιοσύνη επανέλθει στη Χώρα,
    οι εγνωσμένοι εδώ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ να αποσταλούν στο Πεφωτισμένο Άμστερντάμ πίκι πίκι ραμ ή
    ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ στο Σύνταγμα,
    να γλι(υ)τώσουμε και τα ταχυδρομικά!

    • Ο/Η Po λέει:

      «όταν η Δικαιοσύνη επανέλθει στη Χώρα»
      Πρωτίστως αυτό.
      Σε όλα τα επίπεδα. Κοινωνικά, πολιτικά, κυρίως ισονομίας για τους άπορους, φτωχούς, απλούς εργαζόμενους κ.ο.κ.

  6. Ο/Η silver price λέει:

    Πολύ άσχημα εξελίσσεται για την Ελλάδα ένα άλλο μέτωπο, στο οποίο μέσα στην τρικυμία των ημερών δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή: Για πρώτη φορά από την απελευθέρωση της Μακεδόνιας τίθεται θέμα απόσχισης του Αγίου Όρους από τον εθνικό κορμό. Και λέμε από τον εθνικό κορμό γιατί ως γνωστόν το Άγιο Όρος δεν υπάγεται τυπικά στην ελληνική διοίκηση, αλλά είναι αυτοδιοικούμενο.

  7. Παράθεμα: Οι αγιορείτες καλόγεροι φίλοι του Χίτλερ και του Δράκουλα προκαλούν

  8. Ο/Η Εφραιμία η αχόρταγη ηγουμένη λέει:

    Το ρομάντζο του Αγ. Όρους με τον Αδόλφο

    Το ρομάντζο του Αγ. Όρους με τον Αδόλφο

    Συγχαρητήρια των Αγιορειτών στον Χίτλερ για τις νίκες κατά των Σοβιετικών. Πρόστυχη επιστολή των τεμπέληδων φαγάδων στον Χίτλερ.
    Μια ζωή Χρυσαυγίτες προδότες Ναζίδες οι ψυχανώμαλες αδελφές του Αγίου όρους

  9. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Λασκαράτε
    έχω μέρες να περάσω από τους …στρατόγκαβλους και δεν το είχα δεί αυτό.

    Ορέα !!! :mrgreen:

    Ας το …συνεχίσουν όμως , μήπως και ξυπνήσει κανένας ! 😉

  10. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

  11. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

    http://www.antibaro.gr/node/3981
    Επιστολή στον Θάνο Τζήμερο για τις θέσεις του κόμματος Δημιουργία Ξανά, περί «Σχέσεων Κράτους-Εκκλησιών».Υποβλήθηκε από antibaro την Τετ, 16/05/2012 – 11:16. Posted in Εκκλησία Επιστολές Ανδρέας Σταλίδης

    Αγαπητέ κ. Τζήμερε,
    Συγχαρητήρια για την εκλογική σας επίδοση στις 6 Μαΐου. Λαμβάνω το θάρρος για αυτήν την επιστολή επειδή είστε ένας από τους λίγους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι απάντησαν στις ερωτήσεις του ηλεκτρονικού debate του Αντίβαρου, και μάλιστα αρκετά εύστοχα. Σας γράφω λοιπόν επειδή μου έκανε εντύπωση το στίγμα της «Δημιουργίας, Ξανά!», όπως το εκφράσατε εν γένει δημοσίως και ειδικά το «πολιτική χωρίς πολιτικούς», την έμφασή σας στο αίτιο της κρίσης ως το μοντέλο «Σοβιέτ», το οποίο υιοθέτησε η χώρα μας για δεκαετίες και την άνεση με την οποία καταγγέλετε ταυτόχρονα τους θαυμαστές του Χίτλερ και του Στάλιν. Απογοητεύτηκα όμως σφόδρα όταν διάβασα τις θέσεις σας για τις σχέσεις «Κράτους-Εκκλησιών». Ο φρέσκος πολιτικός σας λόγος, προερχόμενος από βιώματα και εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα (ο οποίος έχει πράγματι αφανιστεί από την Ελλάδα και ως ιδιωτικός τομέας εμφανίζεται μία νομενκλατούρα διαπλεκόμενων με το δημόσιο λειτουργώντας ως πελάτης του), στο πεδίο αυτό των θέσεων του κόμματος έλκεται από στείρα στερεότυπα της αριστεράς. Ξεκινώ από κάποιες γενικές αρχές, τις οποίες θεωρώ πολύ σημαντικές. Κατόπιν, συνεχίζω θέτοντας ορισμένα γεγονότα τα οποία ανατρέπουν συγκεκριμένες θέσεις σας, ελπίζοντας να ληφθούν υπόψιν όλα αυτά.

    Γενικές αρχές
    Μία οξυδερκής θεώρηση της ελληνικής ιστορίας, όσο και κοινωνίας, όταν δεν εμφορείται από τις αγκυλώσεις της αριστερής διανόησης η οποία έχει επικρατήσει στην άρχουσα πολιτική κουλτούρα τα τελευταία 30 χρόνια, διαβλέπει ότι η σχέση έθνους και θρησκείας στην Ελλάδα είναι δαιφορετική και όχι συγκρίσιμη με το τι γίνεται στην Ευρώπη. Είναι λάθος ανάγνωση και οδηγεί σε λάθος θέσεις, να συγκρίνει κανείς τον ρόλο και τη θέση της Εκκλησίας ως οργανισμού, αλλά και ως πεποίθησης σε λαϊκό επίπεδο στην Ελλάδα, με την καταπίεση αιώνων από τη Ρωμαιοκαθολική απολυταρχία και το σύμπλεγμα θρησκείας και αυταρχισμού στη Δύση για αιώνες –μέχρι και τον Φράνκο κατά το δεύτερο μισό του αιώνα που πέρασε. Μία πολιτική θέση, η οποία …

  12. Ο/Η laskaratos λέει:

    Στην άμμο έχτιζε ο Αλέξης Τσίπρας στήνοντας κουτοπόνηρες λυκοσυμμαχίες με τον Καμμένο, με δεσποτάδες, με ακροδεξιούς, βάζοντας στα ψηφοδέλτια ακόμη και Ναζιστές που είναι κατά της μείξης των φυλών και βγάζοντας το ελληνόμετρο.

    Η Αριστερά των φίλων του Μιλόσεβιτς και της Χεζμπολάχ, η Αριστερά της ατάκας, της ψευτομαγκιάς, του τσαμπουκά, η Αριστερά που κάνει κολπάκια με τον Αρσένη και με τον Δημαρά, η Αριστερά των αντισημιτών και των Τουρκοφάγων της Σπίθας, η Αριστερά των «Αγανακτισμένων» πελατών του δικομματισμού, η Αριστερά των επαγγελματιών ηρώων φίλων του Εμβέρ Χότζα που παριστάνουν τώρα και τους Ελληνορθόδοξους, δεν μπορεί να πάει μακριά. Ήταν ώρα για μια δημοκρατική, υπεύθυνη, μεταρρυθμιστική, πραγματικά πατριωτική, ευρωπαϊκή Αριστερά που πατώντας πάνω στις στέρεες αρχές της, σε ξεκάθαρες θέσεις και στους τίμιους δημοκρατικούς ανθρώπους θα αντιμετώπιζε τον άθλιο πόλεμο που έχει σηκωθεί κατά του ΣΥΡΙΖΑ από κάθε λογής διαπλεκόμενο.

    Την ώρα που ο καθένας διαλέγει το στρατόπεδό του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποκλίνεται μπροστά στον αρχιεπίσκοπο του Ιράν, αλλά ο φίλος του ο Σαμαράς τον χτυπάει κάτω από τη μέση με το οπλοστάσιο του εμφυλίου και η ρατσιστική olympia, το μπλογκ μέσα από το οποίο προσπάθησε να προσεγγίσει τους θαυμαστές του Μεγαλέξανδρου, παίρνει θέση εναντίον του:

    «Οι απίστευτες προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους μετανάστες

    Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Μαΐου 17, 2012

    Μόνο το 1/10 απ’ αυτές αν υλοποιηθούν, η χώρα δεν έχει μέλλον.

    Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 άλλαξε τον πολιτικό χάρτη της χώρας, εισάγοντας στη διακυβέρνησή της τις θέσεις και τις αξίες της πατριωτικής κεντροαριστεράς…..».

  13. Ο/Η Real (e)state λέει:

  14. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

    Δὲν ζητᾶνε ἀπὸ τὸν Πούτιν κάποιο μέρος στὴν Σιβηρία νὰ ἁγιάσουν, νὰ μᾶς ἀδειάσουν τὴν γωνιά;

  15. Ο/Η Eκβιαστής, θρήσκος και πατριώτης λέει:

    Η ευσεβής πατριωτική συμμορία του Βορρά

    Η ευσεβής πατριωτική συμμορία του Βορρά

    Κύριε Ροΐδη,
    Θυμίζω πως τα περασμένο Πάσχα ο κ.Φερέτης (φωτ 1, 2) έκανε από την κρατική ΕΤ3 επίσημο αφιέρωμα σε έναν απατεώνα, τον αγράμματο μισαλλόδοξο («Θα έρθει η ώρα που και οι άπιστοι άρχοντες, θα καταλάβουν ότι αν δεν υπάρχει πίστη δεν μπορεί να σταθεί ο κόσμος και θα επιβάλουν κάπου να πιστεύουν, για να κρατούν τον κόσμο. Μετά από χρόνια, μια μέρα αν δεν κάνεις προσευχή, θα σε κλείνουν φυλακή! Θα δίνης λογαριασμό στον άρχοντα αν προσευχήθηκες ή όχι! ..Θα έρθουν τα πράγματα στη θέση τους.»), εθελοντή κυβερνητικό στρατιώτη του εμφυλίου πολέμου, φασίστα («ΤΡΙΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο διάβολος έχει τρία πλοκάμια. Για τους φτωχούς τον κουμμουνισμό…»), αντίχριστο καλόγερο Παϊσιο, που παρίστανε τον προφήτη και ενέπνεε στους ανισόρροπους και φανατικούς οπαδούς του τυφλό μίσος κατά του φίλου τουρκικού λαού, με γυναικουλίστικες μαντείες. «…Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού.. Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδώνα, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβή τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος δηλαδή οι ρώσοι θα πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας.». Εμείς αντιδράσαμε πριν ακόμη προβληθεί η εκπομπή με άρθρο μας «Διαφήμιση εμπαθή απατεώνα από την κρατική τηλεόραση;» στο οποίο μεταξύ άλλων ζητούσαμε και την παρέμβαση της Αριστεράς για να ζητηθούν ευθύνες από το κανάλι.

    Το ΚΚΒ.Κορέας και ο ΣΥΡΙΖΑ σιώπησαν παρ ’ότι διαθέτουν 5 βουλευτές στην περιοχή Α΄και Β΄Θεσσαλονίκης (Ζιώγας, Καλαντίδου, Τζέκης και Κουράκης, Αμανατίδου αντίστοιχα)

    Κι όμως υπήρχαν αιτίες για να μιλήσουν κατά των εκπομπών του κ.Φερέτη που συμπεριφερόταν ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου:

    (…)

    Τώρα γράφεται ότι το γνωστό και με το παρατσούκλι «παπαδοπαίδι» υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΤ3 κ.Φερέτης (φωτ. 1 και 2), σχετιζόμενος προσωπικά με υψηλούς ιεράρχες, εκφωνητής, με παλλόμενη από θρησκευτική και πατριωτική συγκίνηση, των εθνικών παρελάσεων, φέρεται πως είναι αναμιγμένος στο φοβερό κύκλωμα των εκβιαστών-τοκογλύφων απατεώνων της Β.Ελλάδας, από όπου αναδύεται μπόλικο τρικομματικό άρωμα ευσέβειας, αφού φέρεται ότι κυριαρχούσαν εκεί εκτός από το Νεοδημοκράτη κ.Φερέτη, ο άνθρωπος (ΣΔΟΕ-φερόμενος ως προστάτης διεφθαρμένων εφοριακών) του Μεγάλου Λογοκριτή (έκθεση «Outlook»), προστάτη του κρατικού μισθού των ιερέων και Συνταγματολόγου της Εκκλησίας κ.Βενιζέλου του Βατοπεδινού και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του «Ορθόδοξου Συναγερμού», γιός του αρχηγού της ελληνοχριστιανικής χουντικής ΚΥΠ, ιδιοκτήτης νυκτερινών κέντρων, μπλεγμένος στην υπόθεση του Βατοπεδίου (λείπει ο Μάρτης; κλπ) και άνθρωπος του βουλευτή κ.Βελόπουλου, Θεωρώ κάθε σχόλιο περιττό και απλά εκφράζω την απορία πως και η οικονομική χρεοκοπία της πιο διεφθαρμένης και θεοκρατικής χώρας της ΕΕ καθυστέρησε τόσο πολύ.

  16. Ο/Η Iωσήφ ο παιδεραστής λέει:

    Πόσα κεφάλια είχε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος;

    Πόσα κεφάλια είχε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος;

    O κ.Αλαφούζος και η παιδεραστία Ιωσήφ Βατοπεδινού

    O κ.Αλαφούζος και η παιδεραστία Ιωσήφ Βατοπεδινού

    Λευτεριά στον Εφραίμ
    Καθυστερεί δραματικά το πρόγραμμα των νεκραναστάσεων

    Λευτεριά στον Εφραίμ

  17. Ο/Η Πανδίων λέει:

    Ρε εθνοπροδότες κάντε κάτι, μην αποσχιστούν οι άνθρωποι, η πνευματική μας κληρονομιά και πάρουν και το όρος μαζί τους και τις παραλίες του για να κάνει μπάνιο ο Πούτιν στην Ρωσσία.

  18. Ο/Η Περιπλανώμενος Ποιητής λέει:

    Λασκαράτε ο Κουβέλης είναι γνωστό αναρηχητικό ξέρει να μαζεύει ψηφαλάκια από δεξιά και από πασόκ, η Κανέλω καρακραγμένη θεούσα που ψηφίζει κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων με το κώμα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ο Γλέζος κινείται από τον Εμβερ Χόντζα στον Αντρέα Παπανδρέου, στην ΕΔΑ, στο ΣΥΡΙΖΑ, στο Χριστόδουλο, στην Σπίθα, στην Ελάδα του Θεοδωράκη, δεν κωλώνει πουθενά,
    το Τσιπράκι που σκύβει και κάνει υπόκλιση και χαμόγελα στον αρχιπαπά του Γιοσάκη δεν τον είδες;
    Μήπως βλέπεις ότι σε συμφέρει;
    Για την εξουσία θα στήσουνε πολλοί κώλο, άμα είναι άνθρωποι χωρίς υπόβαθρο, παιδεία, δουλειά και αρχές, τυχάρπαστοι που θαρρέψανε πως τους άνοιξαν οι πόρτες της Παράδεισος

    Τα σέβη μου Παναγιότατε προσκυνώ την αφεντιά σου δέσποτα, άγιασέ με να πάρω ψήφους

    http://www.google.gr/imgres?q=%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE+%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82+%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%82+%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C&um=1&hl=el&biw=1093&bih=447&tbm=isch&tbnid=Z-MNo4n4VaS3HM:&imgrefurl=http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/&docid=SHsmvyPT1rSaoM&imgurl=http://4.bp.blogspot.com/-xuGRpVUiEGg/T7VeUQjpCyI/AAAAAAAAOFg/iKcZ9BknmEA/s1600/newego_LARGE_t_1101_54064877.JPG&w=1024&h=724&ei=DCq2T7-YLsas8gPgyfG7Cg&zoom=1&iact=hc&vpx=457&vpy=124&dur=3205&hovh=189&hovw=267&tx=162&ty=108&sig=107007085842266624768&page=2&tbnh=124&tbnw=172&start=10&ndsp=15&ved=1t:429,r:2,s:10,i:96

  19. Ο/Η Πυροβολημένος & friends λέει:

  20. Ο/Η Κώστας Κοροβίλας λέει:

    Η απειλή τών αγιορειτών μαναχών νά απσχιστούν από τόν κύριο ελλαδικό κορμό πρέπει νά ληφθεί ως προδοσία καί επανάσταση. Καί δέν είναι η επανάσταση ενός λαού που βλέπει νά βυθίζεται στήν οικονομική εξαθλίωση, στήν πείνα, στήν καταπίεση καί στήν εκμετάλευση, καί επαναστατεί γιά νά κατακτήσει τά δικαιωματά του, αλλά η περίπτωση τών αγιορειτών μαναχών είναι μιά θρασύτατη απειλή ενός περίεργου κόσμου, μιάς στρατιάς καλογύρων που δέν προσφέρουν τίποτα στό κοινωνικό σύνολο, μιά ομάδα αμοραλιστών οχυρωμένοι μέσα στόν αυστηρά απαγορευτικό τους γεωγραφικό χώρο, επιδοτούμενοι από τό δημόσιο κρατικό χρήμα, καί οί οποίοι έχουν καταφέρει νά πλουτίσουν μέσω τής θρησκευτικής απάτης καί διεκδίκησης εκτάσεων γής μέ άκυρα ψευτόχαρτα, χρυσόβουλα βυζαντινών αυτοκρατόρων.
    Σήμερα, καλούνται νά προσφέρουν τόν φόρο που τούς αναλογεί όπως όλοι οί Ελληνες πολίτες καί αντί νά συμμορφωθούν μέ τήν δίκαιη αυτή έκκληση, απειλούν νά αποσχιστούν καί νά ανεξαρτοποιηθούν. Επικαλούμενοι σύν τοίς άλλοις τήν επέμβαση ενός ξένου ηγέτη, τού Πούτιν τής Ρωσίας, νά τούς προστατευσει.
    Επειδή όπως είπα αυτό αποτελεί επανάσταση καί προδοσία, είμαι τής άποψης πως έχει καθήκον τό Κράτος νά δώσει εντολή νά επέμβει ο στρατός. Μία στρατιωτική επέμβαση είναι απόλυτα δικαιολογημένη διότι μιά τέτοια πράξη όπως η απόσχιση ενός γεωγραφικού μέρους τής Χώρας αποτελεί μεγάλη απειλή μέ αποτέλεσμα τήν διάλυση τής Χώρας καί είναι εμπόλεμος κατάσταση.
    Τό άγιο όρος πρέπει νά περιέλθει στό Κράτος, νά εκδιωχθούν γιά νά μήν πώ νά συλληφθούν όλοι αυτοί οί άχρηστοι τεμπέληδες καλόγεροι, καί νά λειτουργήσει ως μουσείο, καί ως ιστορικός χώρος επίσκεψης τού κοινού.
    Φανταστείτε αύριο νά απειλήσουν οι Μεσσήνιοι, οί Αρκαδες, οί Κρητικοί, οί Θεσσαλιώτες γιά παράδειγμα, μέ απόσχιση διότι δέν συμφωνούν μέ τούς νόμους τού κράτους. Είναι ή δέν είναι εχθρική απειλή καί εμπόλεμος κατάσταση?

    • Ο/Η athriskos λέει:

      Κώστα, στην χώρα που τυχαίνει να ζούμε, το αυτονόητο – εννοώ την πρότασή σου – φαντάζει ως όνειρο θερινής νυκτός, ήτοι άκρως ουτοπική.
      Μάλιστα, να είσαι βέβαιος, ουτοπική απ’ όλες τις μπάντες. Από την άκρα αριστερά ως την άκρα δεξιά. Γιατί αυτό; Διότι η ανεπάρκεια της απλής λογικής μαστίζει όλον αυτόν τον καλό κόσμο της Ρωμιοσύνης.

      Από την χριστιανική χολέρα στον τόπο αυτό καμμιά πλευρά δεν έμεινε αλώβητη. Χώρια που η αριστερή μπάντα διαθέτει και ιδεολογικές συγγένειες βαθύτερης φύσεως μ’ αυτήν την χολέρα απ’ ότι η δεξιά, παρ’ όλες τις εκ πρώτης όψεως επιφανειακές και παραπλανητικές διαφορές.

      Διότι οι αριστεροί αντιφρονούντες στα χριστιανικά, δεν διαφωνούν σχεδόν καθόλου με τη χριστιανική πρόταση. Διαφωνούν βασικά με την ασυνέπεια των ρασοφόρων απέναντι στην χριστιανική υπόσχεση. Αυτός είναι και ο λόγος που μόλις αντικρίσουν καμμιά αρσενική χριστιανική σιγανοπαπαδιά, σπεύδουν να την παινεύουν χωρίς φόβο και πάθος.

  21. Ο/Η Psycho λέει:

    Θρησκευτικά ορκίστηκαν οι κκ. Φ. Κουβέλης, Μ. Γλέζος, Λιάνα Κανέλλη, Π. Κουρουμπλής, Σ. Σακοράφα.

    Φωτοέκθεση
    Ο Τσίπρας σκύβει μπροστά στον Αγιατολάχ που τον ραντίζει με ιερό νερό

    Ο Μιχαλολύκος σκύβει πιο πολύ, που είσαι Αντίχριστε Εωσφόρε να τον καμαρώσεις και φιλάει τον Σταυρό του Αγιατολάχ

    ΠΗΓΗ
    http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=147111&catID=1

  22. Ο/Η Red λέει:

    Συνεχή αποδυνάμωση «του κινήματος που έφερε σε αδιέξοδο τα κόμματα του Μνημονίου» επιρρίπτει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας ιδιαίτερα την πρόταση Αλέξη Τσίπρα για επιλογή του Γεράσιμου Αρσένη ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

    Σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας “υπευθυνότητα” και “σύνεση”, υποχωρώντας από τις “μη μονομερείς ενέργειες” και τη “διαπραγμάτευση” των όρων του Μνημονίου έως την υπόδειξη του Γ. Αρσένη ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού, συνεχώς αδυνατίζει το κίνημα που έφερε σε αδιέξοδο τα κόμματα του Μνημονίου.

    Κι επειδή για την Αριστερά δεν υπάρχει κανένας “σκοπός” που να αγιάζει τα “μέσα”, φαίνεται ότι ο σκοπός της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόσημος με τα μέσα που χρησιμοποιεί».

    «Δεν ξεχνάμε» αναφέρει προηγούμενως η ανακοίνωση σχετικά με τον Γ.Αρσένη, «ότι εδώ και δύο χρόνια δεν έχει πει ούτε λέξη ενάντια στο πρόγραμμα λιτότητας και την υπαγωγή της χώρας στις επιταγές του ΔΝΤ και της ΕΕ, την οποία σε μεγάλο βαθμό ενορχήστρωσε και υλοποίησε η σύζυγός του Λ. Κατσέλη».

    «Δεν είναι δουλειά της Αριστεράς να ξεπλένει φθαρμένους πολιτικούς, ούτε να ανασύρει πρόσωπα τα οποία ο ίδιος ο κόσμος του κινήματος έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας» τονίζεται χαρακτηριστικά.

    Και προσθέτει η ανακοίνωση: «Η Αριστερά δεν έχει ανάγκη να δίνει «εχέγγυα» στην αστική τάξη και τα κέντρα εξουσίας, έχει υποχρέωση να δίνει εχέγγυα στον κόσμο του κινήματος, στον εργαζόμενο λαό, στη νεολαία. Έχει υποχρέωση να τιμά τους αγώνες του λαού».

  23. Ο/Η laskaratos λέει:

    Αυτό πια πάει πολύ
    Τόση αδικία!

    http://odromos.wordpress.com/2012/05/18/%CF%83%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/

    Σ’ευχαριστώ, Ελλάδα!

    Συμπλήρωσα 20 χρόνια στην Ελλάδα και μπήκα αισίως στον εικοστό πρώτο. Από τότε που ήρθα, εργάστηκα σε διάφορες δουλειές. Μετά από πολύ κόπο και κυρίως πολύ διάβασμα, έμαθα την ελληνική γλώσσα κι έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα, που ήταν η δημοσιογραφία. Σήμερα είμαι δημοσιογράφος στα ελληνικά ΜΜΕ. Σε πιο βαθμό καταφέρνω να κάνω καλή δημοσιογραφία, το κρίνουν αυτοί που διαβάζουν αυτά που γράφει η ταπεινότητά μου. Μεγαλώνω δυο κόρες που σήμερα είναι 18,5 και 17,5 ετών. Η μεγάλη μου κόρη ήρθε στην Ελλάδα 5 μηνών, η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα και δεν γνώρισε άλλη χώρα για πατρίδα της.

    Προσέφερα λίγα ή πολλά δεν το ξέρω, το μόνο σίγουρο είναι ότι δούλεψα και δουλεύω τίμια. Ποτέ και για κανένα λόγο, δεν απασχόλησα τις Αρχές της χώρας. Αφοσιώθηκα στο επάγγελμά μου αλλά και στην προσφορά υπέρ των δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Είμαι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Αυτά με εκφράζουν, αυτά κάνω. Στην άνοδο της Χρ. Αυγής, την είσοδό της στη Βουλή και τις απειλές που δέχομαι για τη ζωή μου, ήρθε να προστεθεί ένα άλλο γεγονός, εξίσου άσχημο. Αν για το πρώτο κομμάτι ανησυχούμε πολλοί, το σίγουρο είναι ότι το δεύτερο με πονά εξίσου προσωπικά.

    Χθες, 17 Μαΐου 2012, το ελληνικό κράτος, με ειδοποίησε ότι εντός 30 ημερών, πρέπει να εγκαταλείψω την Ελληνική Επικράτεια, επειδή το έτος 2007-2008, περίοδο την οποία είχα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν μπόρεσα να συγκεντρώσω τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να ανανεώσω την άδεια παραμονής μου. Στην ίδια μοίρα με μένα, βρίσκονται και πολλοί άλλοι μετανάστες. Άνθρωποι που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με τη χώρα αυτή, που έφτιαξαν τις οικογένειές τους εδώ, που τα παιδιά τους γεννήθηκαν, φοίτησαν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για όλους και για μερικούς, τέτοια ζητήματα είναι “πολυτέλεια”. Πράγματι, έτσι είναι. Για μερικούς άλλους όμως, είναι θέμα ύπαρξης και αξιοπρέπειας.

    Ακόμα και να μην μπορέσω να κερδίσω την παραμονή μου δικαστικά – τη στιγμή που σφοδρή μου επιθυμία είναι να αποκτήσω την ελληνική υπηκοότητα και να συνεχίσω να προσφέρω σε αυτό τον τόπο – θα παραμείνω το ίδιο φιλέλληνας, ακόμα και στην άκρη της γης να καταλήξω. Ωστόσο, το θέμα αυτό ας χρησιμεύσει σε όλους μας για να δούμε επιτέλους πως τα στραβά που μας συμβαίνουν, πολλές φορές τα προκαλούμε εμείς οι ίδιοι. Είχα γράψει κάποτε ένα κείμενο με τίτλο “Σου χρωστάω ένα ευχαριστώ, Ελλάδα”, το ίδιο μπορώ να επαναλάβω και σήμερα αλλά τούτη τη φορά, γεμάτος πίκρα: Σ’ευχαριστώ Ελλάδα!

  24. Ο/Η Διαβολοπαϊσιος λέει:

    • Ο/Η tomoly λέει:

      ΤΡΙΧΕΣ! κατσαρές και περμανάντ!!!

      Ο Παΐσιος δεν έλεγε τέτοιες μακακίες.

      Αυτά τα λένε και τα γράφουν διάφοροι παραδόπιστοι του παρά.
      Εκμεταλλευτές πρόστυχοι του ονόματός του, ΜΕΤΑ θάνατον, όμως.
      ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τόλμησε από τους δεκάδες νυν «βιογράφους» να βγάλει, όσο ζούσε, βιβλίο με όλες αυτές τις …φαφλατιές και χοντράδες. Πού να τολμήσει; Ο γέροντας ήταν πολύ αυστηρός και δεν ήταν καραγκιόζης, να το παίζει προφήτης. Ντρεπόταν με τέτοια τερτίπια. Ήταν πολύ σεμνός άνθρωπος. Εξ άλλου, δεν γίνεται να είσαι πνευματικός άνθρωπος και να ασχολείσαι με τέτοια ποταπά θέματα

      Μια χαρά άνθρωπος ήταν και είχε μεγάλη πλάκα- χιούμορ.
      Δεν γούσταρε καθόλου τους γλύφτες και την επίδειξη. Ήταν, φυσικά, κολλημένος με την ορθοδοξία, αλλά δεν ήταν φανατικός, ούτε τον ενδιέφερε να επιβάλει την πίστη του- γνώμη του σε άλλους. Γι’ αυτόν, βέβαια, όλα άρχιζαν, τελείωναν και ανάγονταν στον Χριστό- Θεό- Παναγία, αλλά πέραν αυτού, ήταν μια χαρά τύπος. Για μένα, βέβαια. Σε άλλον μπορεί να ήταν αντιπαθής.
      Ούτε και άνοιγε πνευματικο_θρησευτικο_θεολογικές συζητήσεις εύκολα.
      Μάλλον, πολύ σπάνια έως καθόλου. Συνήθως για τα «πνευματικά», όπως τα έλεγε, μιλούσε στους ανθρώπους κατά μόνας. Αν τον ενδιέφερε να μιλήσει με κάποιον, τον έπαιρνε και πήγαινε πιο πέρα,κάτω από το δένδρο, -νομίζω ελιά, μπορεί και μυγδαλιά, δεν θυμάμαι καλά.

      Κάθε μέρα, μετά το 1985, όσοι «έμπαιναν» για πρώτη φορά στο Όρος, συνήθως, έπαιρναν το λεωφορείο και πήγαιναν στις Καρυές και από κει περπάταγαν μέχρι την Παναγούδα, κάνα τέταρτο με εικοσάλεπτο δρόμος. Η Παναγούδα, το κελί του, είχε περίφραξη συρμάτινη, από το σύρμα που φτιάχνουμε κοτέτσια, το μπακλαβαδωτό, και μια πόρτα σιδερένιου σκελετού και από το ίδιο σύρμα. Ο Παΐσιος ήταν ο μόνος σε όλο το Αγιονόρος γέρος που δεν είχε υποτακτικό, -καλογέρι να τον βοηθάει. Τα έκανε όλα μόνος του, αν και είχε ένα μόνο πνεύμονα, τουλάχιστο από τότε που τον γνώρισα εγώ, (1985).

      Όταν έφτανες έξω από την συρμάτινη πόρτα, μέσα και κάτω από τα δένδρα, είχε δυο τάβλες πάνω σε πέτρες για να κάθεσαι, μια βρυσούλα φορητή με πόσιμο νερό και ένα τσίγκινο κύπελο και κουτιά λουκούμια! Και μια επιγραφή, που έγραφε, προτρεπτικά, με στυλό μπλε πάνω σε χαρτί τετραδίου, τυλιγμένο σε διαφανές πλαστικό και στηριγμένο σε κόντρα-πλακέ: «Να τρώτε! Είναι ευλογία». Είχε ένα κουδουνάκι μπρούτζινο κρεμασμένο πάνω στην πόρτα και, μόλις έφτανε η παρέα, το κουδούνιζε να ακούσει ο γέροντας. Και μετά περίμενε. Δεν ήταν σίγουρο ούτε αν ήταν μέσα ούτε αν θα έβγαινε. Μια φορά, βγήκε μετά από κάνα δυομισάωρο! Είχαν φύγει όλοι και είχαμε μείνει και συζητάγαμε, κολλημένοι- ξεχασμένοι, με έναν φίλο. Κείνη την μέρα, κείνο το απόγευμα, γίναμε και φίλοι.Θα είχα πάει μέχρι τότε καμιά δεκαριά φορές.

      -Ρε, παιδιά, θα έρθετε να σας δώσω να κάνετε κανένα εργόχειρο; -μας λέει. Εμείς, ήδη, είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί θα είμαστε μόνοι μας μαζί του. Επειδή, συνήθως, αυτά τα καραβάνια είχαν καμιά εικοσαριά με τριανταριά άτομα, οπότε, τι να μιλήσεις και τι να πεις.
      -Το ρωτάς, γέροντα; Χαρά μας μεγάλη και ευλογία, του λέμε. Ο γέροντας, παρεμπιπτόντως, έφτιαχνε κομποσκοίνια, έραβε, κένταγε και έκανε διάφορα τέτοια εργόχειρα. Χαρήκαμε, λοιπόν, που θα τον βοηθήσουμε.
      Ξεκλειδώνει το λουκέτο, μπαίνουμε μέσα και πάμε στο …καθιστικό- κάτι κορμοί κομμένοι σαν σκαμπό, γύρω από ένα τραπεζάκι χαμηλό. Ο Παΐσιος ήταν τεχνίτης ξυλουργός και αυτά τα είχε φτιάξει μόνος του. (Το «καθιστικό» φαίνεται στις φωτογραφίες).
      -Μια στιγμή, ευλογημένοι, να σας φέρω το εργόχειρο, λέει και μπαίνει στο σπιτάκι του. Βγαίνει και φέρνει μέσα στην ζακέτα του, καθώς με τα δυο του χέρια την έχει ανασηκώσει μπροστά στο στομάχι του σαν μάρσιπο, κάτι σακουλάκια.
      -Για πάρτε δω, ρε, καλόπαιδα, τις χάντρες, -μας κάνει. Απλώνουμε τα χέρια και αρχίζει να μας γεμίζει τα χέρια με …σταφίδες, αμύγδαλα, φουντούκια, στραγάλια!!!
      -Άντε, εμπρός, αρχίστε το «εργό_χειρο», κι έχετε πολύ δουλειά να κάνετε, -μας λέει και γελάει από την έκπληξή μας.

      Μια μέρα μου λέει.
      -Χθες, διαπίστωσα ότι έχω γίνει …ατραξιόν! Πρέπει να έχω μεγάλο …σουξέ. Ο Θεός να με συγχωράει, αλλά νομίζω ότι με βλέπουν, πια, σαν την …Βουγιουκλάκη!
      -Χα, χα, χα! Ωραίο, γέροντα. Πώς σου ήρθε, όμως, ο λογισμός;
      -Κοίτα, κάποτε, για να πάω στις Καρυές τέτοια εποχή, που έχουν βλαστήσει τα πάντα στο δάσος, έπαιρνα μαζί μου και το κλαδευτήρι, να κόβω τα κλαριά και τα βάτα στο μονοπάτι, να περνάω, ειδικά εκεί στο ρυάκι. Χθες, που πήγα, …ποιο κλαδευτήρι και ποια βάτα; Το μονοπάτι κοντεύει να γίνει …λεωφόρος, -Θεός συγχώρα με, σου λέω, ευλογημένε-, από το πολύ περπάτημα. Γκραν σουξέ! Βουγιουκλάκη!
      Είπε και πρόσθεσε:
      -Μάλλον, θα πρέπει να βάλω κανέναν κανόνα στον εαυτό μου. Πολύ στα του κόσμου μπλέχτηκα. Δεν ήρθαμε εδώ, αδερφέ, για να βλέπουμε κόσμο, αλλά για α τον αποφεύγουμε. Ο Θεός ας με φωτίσει και ας μου δείξει τι να κάνω, του αμαρτωλού…

      ΥΓ. Αυτή είναι η αλήθεια για τον γέροντα Παΐσιο, από κάποιον που δεν είναι και …τόσο Χριστιανός. Τα άλλα όλα που λέγονται για …προφητείες και τέτοια, είναι αστεία και πονηρά.

      Έγραψα αυτό το ποστ στην μνήμη του, προς αποκατάσταση της αλήθειας, για μια αγαθή ψυχή, όπως ήταν ο γέροντας Παΐσιος, ώστε να λαμβάνετε κι αυτά υπόψιν σας, όταν σκιαγραφήτε τον χαρακτήρα του, παίδες.

      ************************************************************************
      Ψάχνοντας το παραπάνω βίντεο στο γκούγκλ, βρήκα αυτό, που αποδεικνύει αυτά που γράφω παραπάνω περί παραδόπιστων του παρά απατεώνων:

      ΚΥΡΙΑΚΉ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2009
      Το χώμα απ’ τον τάφο του Καρποφορεί ξερό και άκαρπο δέντρο
      ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΠΟΦΟΡΟ ΔΕΝΤΡΟ

      Αδελφοί μου, σε πολλούς ίσως να είναι γνωστό το όνομα Ανέστης Μαυροκέφαλος.

      Είναι ο άνθρωπος στον οποίο ο γέροντας είπε για τον Ε λ λ η ν ο τ ο υ ρ κ ι κ ό πόλεμο και τα γ ε γ ο ν ό τ α που θ’ α κ ο λ ο υ θ ή σ ο υ ν.
      ο φίλος μου ο Ανέστης ( ο οποίος ήταν απο τα πολύ στενά πνευματικοπαίδια του γέροντα Παϊσίου) λοιπόν, σ’ ένα κτήμα που έχει έξω απο την Αλεξανδρούπολη, έχει σηκώσει ένα παρεκκλήσι (αφιερωμένο στους Αγιορείτες Πατέρες, μιάς και δεν έχει Αγιοποιηθεί ακόμη ο γέροντας Παϊσιος).
      Στο κτήμα αυτό όμως κατα περίεργο τρόπο, όλα τα δέντρα ήταν στείρα, ξερά. κανένα δέντρο δεν δίδει καρπούς…. τί λέω όλα…. εκτός απο ένα.
      Ό Ανέστης σε μία απο τις επισκέψεις του στον τάφο του γέροντα, πήρε χώμα απο τον τάφο και γυρίζοντας το έριξε σε ένα δέντρο που βρίσκεται ακριβώς πίσω απο το παρεκκλήσι.
      Και ωωωω!!!!
      Το δέντρο αυτό, ενώ πρίν ήταν κατάξερο και ενώ όλα τα υπόλοιπα του κτήματος παραμένουν ξερά και στείρα, αυτό είναι το μοναδικό που δίδει καρπούς.

      Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ….

      http://gero-paisios.blogspot.com/2009/01/blog-post_11.html

  25. Ο/Η eklag λέει:

    Ως προς τον Κύριο (δεν γνωρίζω το όνομά του)
    που πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα:
    κατανοούμε το προσωπικό του θέμα όμως τι ακριβώς ζητά
    ο υπερασπιστής αυτός των δικαιωμάτων;
    να παρακάμψουμε λιγουλάκι το νόμο,
    καθώς στην περίπτωσή του δεν κρίνει απαραίτητη την εφαρμογή του.
    Το ίδιο ζήτησαν και έκαναν πολλοί και τα αποτελέσματα γνωστά,
    καθώς όλα έτσι ξεκινούν…
    Επειδή λοιπόν ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ μας ενδιαφέρει η Δικαιοσύνη,
    θα παρακολουθήσουμε τα δειλά της βήματα με ενδιαφέρον.
    H Aλβανία εξάλλου είναι αναπτυσσόμενη χώρα κι όχι πτωχευμένη
    όπως η Ελλάδα και μπορεί κι από κει να προσφέρει στη δεύτερη,
    που τόσο αγαπά!
    Όταν θα φεύγει ευχαρίστως να του κουνήσουμε μαντήλι!

    • Ο/Η Summum jus, summa injuria λέει:

      Για την ώρα κατέβασε το Δ και γράφε δικαιοσύνη –
      – της οποίας οι νόμοι κρίνονται και αλλάζουν φυσικά.
      Τώρα θα προτιμούσα να έμενε ο κύριος
      και να έφευγες εσύ
      καθώς έτσι θα είχαμε γονιμότερο κοινωνικά έδαφος
      για την υγιή αναδόμησή της.
      Και με μαντήλι – χαλάω εγώ χατίρια ;

  26. Ο/Η Simon Magos λέει:

  27. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

    eklag είσαι μια άκαρδη καρακάξα

  28. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

    Με σταυρό των “SS” στο δαχτυλίδι πήγε στη Βουλή η σύζυγος Μιχαλολιάκου (pics)
    Η σύζυγος του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου, Ε. Ζαρούλια – βουλευτής πλέον του ελληνικού κοινοβουλίου και η ίδια- εθεάθη να φορά δαχτυλίδι με έναν μαύρο γερμανικό σταυρό. Δείτε φωτογραφίες (Pics)

    http://odromos.wordpress.com/2012/05/17/%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%85%cf%81%cf%8c-%cf%84%cf%89%ce%bd-ss-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b1%cf%87%cf%84%cf%85%ce%bb%ce%af%ce%b4%ce%b9-%cf%80%ce%ae%ce%b3%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b2/

  29. Ο/Η chretienorthodox λέει:

    «Να σταματήσει αυτό το έγκλημα των αιώνων, που θα σημάνει το τέλος της Ορθοδοξίας, που έχει πνεύμονά της και ανάσα της [τον] Άγιο Άθωνα…»

    Κυριε Ροΐδη,

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι η Ορθοδοξια ειναι μια θρησκευτικη πιστη και μαλιστα η μονη σωστη οπως το λεει και το ονομα της. Πνευμονας της και ανασα της ειναι οι απανταχου της γης Ορθοδοξοι. Ο Αθωνας ειναι ενα βουνο και, αν θελετε, μια χερσονησος. Ολα τα αλλα ειναι εκ του Πονηρου.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

    • Ο/Η athriskos λέει:

      Αγαπητέ κύριε Γιώργο Θεοδοσίου, σε παρακαλώ θερμά να με βοηθήσεις να μυηθώ στις αλήθειες της Ορθοδοξίας επειδή αισθάνομαι έτοιμος προς τούτο. Με έπεισε το επιχείρημά σου αυτό που λες ότι «…η Ορθοδοξια ειναι μια θρησκευτικη πιστη και μαλιστα η μονη σωστη οπως το λεει και το ονομα της…», και δηλαδή αυτό ακριβώς το «…οπως το λεει και το ονομα της..».

      Δεν ξέρω μεν αν είναι πρέπον να το πω δημοσίως, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό: το όνομα Ορθοδοξία, αυτό καθ’ αυτό, μου πυροδοτεί μια πνευματική ερωτική διάθεση, η οποία ξεκινά μέσα από το κεφάλι μου, πλημυρίζει τα στήθια μου αλλά μόλις φτάνει λίγο πιο κάτω από τον αφαλό μου, ξεπηδά στα οπίσθιά μου κι απ’ εκεί και πέρα νοιώθω ένα ανεξήγητο κενό. Σαν δηλαδή να χάνω από μπροστά μου την μπάλα, μπροστά σε κενή εστία.

      Μήπως γνωρίζεις αγαπητέ μου τι φταίει που ένα μέρος του σώματός μου αντιδρά αρνητικά στην κάθε απόπειρα που κάνω για την ολοκληρωτική μου παράδοση στην γνώση της Ορθοδοξίας;

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Κυριε Ροΐδη,

        Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι δεν μπορω να απαντησω στο κυριο αθησκο Σταυρο διοτι το απαγορευει η εντολη του Κυριου μου – ειναι ο Ιησους ο Ναζωραιος γνωστος ως Χριστος – «μη δινετε τα αγια λογια στους σκυλλους και μη βαζετε τα μαργαριταρια της Πιστεως μπροστα στα γουρουνια…».

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

  30. Ο/Η Τι φταίνε οι καρακάξες; λέει:

    http://elawyer.blogspot.com/2012/05/niko-ago.html
    Απελάστε τον ρατσισμό, οχι τον Niko Ago
    Αναρτήθηκε από e-Lawyer Παρασκευή, Μάϊος 18, 2012

    O Niko Ago δημοσιοποίησε ότι του κοινοποιήθηκε έγγραφο με το οποίο διατάσσεται να εγκαταλείψει την χώρα σε 30 μέρες (!), μολονότι ζει σε αυτήν εδώ και 20 χρόνια, εργάζεται ως δημοσιογράφος, μιλάει άπταιστα Ελληνικά, έχει δυο παιδιά που ζουν εδώ και φυσικά θεωρεί την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του, χωρίς όμως να αποποιείται την ταυτότητα της εθνικής καταγωγής του.

    Ο Niko Ago ουδέποτε έκρυψε την ιδιότητα του μετανάστη, αντιθέτως γράφει και μιλάει πάντα με παρρησία κι ευθύτητα για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή η υπαρκτή ευπαθής κοινωνική ομάδα. Γιατί εξακολουθεί να θεωρεί ότι βρίσκεται σε μια χώρα με δημοκρατικές ελευθερίες, την οποία πάντοτε ευχαριστεί δημοσίως για όσα του έχει προσφέρει.
    Ο ίδιος είναι εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου,

    http://www.hlhr.gr/details.php?id=18

    της ιστορικής ανθρωπιστικής μη κυβερνητικής οργάνωσης. Επομένως, θα έπρεπε να γίνει σεβαστή η ιδιότητά του, ως υπερασπιστής ανθρώπινων δικαιωμάτων, σύμφωνα με την σχετική Διακήρυξη του Ο.Η.Ε.

    Click to access Greek_Declaration.pdf

    Αλλά και λόγω της δημοσιογραφικής ιδιότητας του Niko Ago, εγείρονται ζητήματα σχετικά με την συμβατότητα της απόφασης αυτής προς το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης. Η συμπεριφορά του κράτους απέναντι σε αλλοδαπό δημοσιογράφο ελέγχεται ως προς τη συμβατότητά της με το άρθρο 19 του Διεθνούς Συμφώνου Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων, όπως σχολίασε η Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. το προηγούμενο καλοκαίρι σε έγγραφό της.

    http://elawyer.blogspot.com/2011/10/blog-post_16.html

    Οι περιορισμοί στην μετακίνηση αλλοδαπών δημοσιογράφων πρέπει να γίνονται πάντα λαμβάνοντας υπόψη την συγκεκριμένη ιδιότητα και τις επιπτώσεις που θα έχει μια απέλαση στο δικαίωμά τους για ελεύθερη άντληση και μετάδοση πληροφοριών. Ο Niko Ago επί χρόνια αρθρογραφεί για το μεταναστευτικό ζήτημα και τον ρατσισμό εναντίον μεταναστών και προφανώς αποτελεί μια καθόλου «ευχάριστη» φωνή για τις κρατικές αρχές, ακριβώς λόγω των τοποθετήσεών του. Το άρθρο του «Κατέβα κάτω, ρε!»

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=9591

    ήρθε μάλιστα δεύτερο σε ψήφους στην κατηγορία «Άρθρο 2011» στα Ελληνικά Βραβεία Διαδικτύου. Εκτός από το γενικό blog του, έχει κι ένα δεύτερο, με προτάσεις για βιβλία, το Agobooks.

    http://www.agobooks.blogspot.com/

    Τρεις κρίσιμες ιδιότητες λοιπόν: μετανάστης, δημοσιογράφος, υπερασπιστής ανθρώπινων δικαιωμάτων. Επίσης: πατέρας, άνθρωπος της μελέτης και της έρευνας.

    Η απέλασή του είναι αντίθετη σε κάθε έννοια δικαίου.

  31. Ο/Η eklag λέει:

    Κατέβασε! Γράφε! είπε ο Φύρερ!
    Η εγκάρδια γραμματέας του καλά θα κάνει να αρχίσει το πακετάρισμα!
    So Long Suckers!

    • Ο/Η athriskos λέει:

      eklag, εύχομαι στα παιδιά σου, που εργάζονται στο εξωτερικό, να μην πέσουν ποτέ στα χέρια της «eklag» της Ολλανδίας και των ΗΠΑ.

  32. Ο/Η eklag λέει:

    ps
    Dura Lex Sed Lex!
    Oι βρομοδημοσιογράφοι να μην θυμούνται το Δίκαιο όποτε βολεύει!
    τη βρομοκάστα τους!

  33. Ο/Η ΠΑΡΤΑ ΑΙΜΟΡΟΙΔΗ λέει:

    ΜΩΡΗ ΑΙΜΟΡΟΙΔΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΝΑΙ Η ΟΧΙ; ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑΣ. ΑΥΤΟ ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΕ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΥΛΑ ΜΑΛΑΚΑ ΕΒΡΑΙΕ.

  34. Ο/Η Κώστας Κοροβίλας λέει:

    Σταύρο,
    συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, παρ’ όλη τήν πικρία που νιώθω γιά τό ουτοπικό τής προτασής μου. Πιστεύω όμως πως αυτό που συνήθως απoκαλούμε ουτοπικό, δέν είναι καί ανέφικτο. Απλά δέν υπάρχουν οί τολμηροί πολιτικοί νά πάρουν μιά τέτοια απόφαση, ώστε νά λυθεί τό πρόβλημα Αγιο Ορος, άν όχι μέ στρατιωτική επέμβαση τουλάχιστον μέ κάποια άλλα μέσα. Η ουσία είναι πως πρέπει αυτή η μαύρη κιλίδα, αυτό τό καρκίνωμα τού Αγίου Ορους αλλά καί τής εκκλησίας ολόκληρης, πρέπει νά εξαληφθεί. Βλέποντας αυτά τά τρεία νεαρά αγόρια στήν επάνω φωτογραφία, εκτός τού ότι νιώθω θλίψη γιά αυτά τά παιδιά που καταδίκασαν τούς εαυτούς τους σέ έναν ισόβιο μαύρο ύπνο, από τήν άλλη νιώθω οργή καί δέν θά έπρεπε η Πολιτεία νά επιτρέπει στά νεαρά μέλη τής κοινωνίας νά καταφεύγουν σέ τέτοιες εύκολες καί ανώδινες λύσεις που τούς εξασφαλίζουν μιά εύκολη καί ανέμελη ζωή. Μιά ζωή χωρίς δημιουργία, χωρίς κάποια προσφορά στήν κοινωνία, μιά ζωή όπως τήν εκφράζει η λαϊκή ρήση, «Μάμ κακά γαμήσι νάνι», καί από πάνω νά τρέφονται από τήν κοινωνία, τήν οποία απορρίπτουν καί απειλούν κιόλας μέ αποσχίσεις καί ανεξαρτοποιήσεις. Είναι αμοραλιστές, είναι παράσιτα που τρέφονται καί ζούν είς βάρος τού κοινωνικού συνόλου. Ολα αυτά τά καταφύγια τής μαύρης θρησκευτικής λούφας πρέπει νά καταργηθούν.

  35. Ο/Η laskaratos λέει:

    Aγαπητέ Μώλυ,
    αν είναι έτσι τα πράγματα, η κριτική μου έχει στραφεί κατά του ψεύτικου Παϊσιου, έτσι όπως τον συκοφαντούν σαν ψευτοπροφήτη του μίσους οι κερδοσκόποι «οπαδοί» του.
    Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν.

    • Ο/Η tomoly λέει:

      @Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν.

      Το ξέρω, e- φίλε, το ξέρω!

      Ξέρω ότι είσαι καλοπροαίρετος άνθρωπος, «ώς εκεί που δεν παίρνει».
      Συγκινήθηκα, δε, με το σχόλιό σου. Απρόσωπο ξεαπρόσωπο το Διαδίκτυο,
      για μερικούς, όμως, που διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές και «δεν κοιτάζουν, απλώς, χαζεύοντας, αλλά βλέπουν», είναι πολύ προσωπικό.

      Να’σαι καλά και καλή συνέχεια! Το ελληνικό Διαδίκτυο σε έχει ανάγκη…

  36. Ο/Η eklag λέει:

    Τσοπανάκο,
    όποιος έχει λίγο νιονιό!
    κατάλαβε τι παίζει!
    Για τους υπόλοιπους έχουμε βάλει ήδη τη γάτα μας να κλαίει!
    ενώ αποθαυμάζουμε πόσο ανακόλουθες μπορεί να γίνουν οι πράξεις κάποιου σε σχέση με τα λόγια του,
    αναλόγως ως προς την ευελιξία που κάθε φορά επιδιώκει…

    • Ο/Η Περί φαιάς ουσίας λέει:

      Οταν θα μάθεις τι σημαίνει «πρωτογενής παραγωγή» θα πάψεις να αναφέρεσαι στους τσοπάνους υποτιμητικά. Αρα δεν κατάλαβες τι παίζει – άλλη λέξη για την ασχετίλα (με το ΛΙΓΟ νιονιό).
      Επίσης να σε πληροφορήσουμε έξω-έξω, πως μια χ χώρα προσπαθεί να διαφυλάξει και να αυξήσει τον αριθμό των υπηκόων της, για ευνόητους (πλην από σένα) οικονομικούς λόγους. Τα ιστορικά παραδείγματα -στην περίπτωσή σου- άχρηστα.
      Ουστ !

  37. Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ροΐδη,

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω κατι που εμαθα, με παραστατικο τροπο, απο το συγχωρεμενο γεροντα μου τον αντιχριστο Πετρο Σκλαβο. Ο Παΐσιος ηταν πολυ αποτομος στους υποτακτικους του. Εγω ετσι εξηγω το γεγονος οτι δεν ειχε υποτακτικο-δοκιμο και οταν αρρωστησε αναγκαστηκε να παη στο γυναικειο μοναστηρι εξω απο τη Θεσ-κη που ειχα υπο τη πνευματικη του καθοδηγηση.
    Τα απαντα του Παΐσιου που εχει εκδοσει αυτο το μοναστηρι, δεν αναφερουν το παραμικρο για τις προφητειες που αναφερει το video. Αρα στο θεμα αυτο μαλλον εχει δικιο το Μωλυ.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

    • Ο/Η chretienorthodox λέει:

      Κυριε Ροΐδη,

      Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε μια διορθωση στο προηγουμενο μηνυμα μου. Το «ειχα υπο τη πνευματικη του καθοδηγηση» πρεπει να διαβαστη: «ειχε υπο τη πνευματικη του καθοδηγηση».
      Ευχαριστω πολυ, και να με συγχωρειτε.

      Με εκτιμηση και φιλία
      Γεωργιος Θεοδοσιου

    • Ο/Η tomoly λέει:

      Γιώργη,

      @Ο Παΐσιος ηταν πολυ αποτομος στους υποτακτικους του.

      ΔΕΝ ισχύει. Δεν είχε ΠΟΤΈ υποτακτικούς. -ο άνθρωπος, είπαμε.
      Επίσης, ήταν καλό ανθρωπάκι. Ψυχούλα.

      ΥΓ. Καλά, εσύ, πώς και δεν έχεις πάει στο Αγιονόρος, να έχεις δικιά σου άποψη; Χάνεις. Να πας. Θα σου κάνει καλό και στα πόδια- φλεβίτιδα. Επιτρέπονται και τα θαλάσσια μπάνια, αν πάρεις ευλογία, -και δεν φοβάσαι τα σκυλόψαρα (έχει πολλά κι αν τα δεις, είναι τρομακτικά). Στο Όρος ‘εχει απ’ όλα και ό,τι ψάχνεις βρίσκεις.

      ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ…

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Αγαπητε Μωλυ,

        Παρακαλω πολυ να μου συγχωρεσετε την αργοπορια στην απαντηση. Ζω στη Γαλλια αστεγος και περιφερομενος απο κωμοπολη σε κωμοπολη. Αυτη τη στιγμη ειμαι στη Μediatheque της κωμοπολης Voiron περιπου 25 χλμ απο τη Grenoble. Oι Μediatheques ανηκουν στους δημους και προσφερουν δωδεαν internet αλλα με πολλους περιορισμους, χρονικους και τεχνικους. Σε 17 λεπτα ληγει η μια ωρα που μου εδωσαν και ισως μου δωσουν παραταση αλλη μια ωρα.
        Στο «αγιο» ορος εχω παει πολλες φορες, απο το 1984 μεχρι το 1996 πηγαινα 3-4 φορες το χρονο και εμενα απο μια εβδομαδα μεχρι τρεις μηνες. Το σπιτι μου ηταν το κελλι Γεννηση της Θεοτοκου στις Καρυες. Ανηκει στη Μονη Χιλανδαριου. Γεροντας μου ηταν ο συγχωρεμενος ο αντιχριστος Πετρος Σκλαβος. Τον ονομαζω αντιχριστο γιατι απαιτουσε να τον εχω για θεο, οπως γενικα οι γερονταδες απαιτουν απο τους δοκιμους. Αυτα ομως δεν τα λενε στους επισκεπτες. Στους επισκεπτες παρουσιαζουν το προσωπειο του αγιου. Ειναι μασκαραδες. Οπως γραφω και στο προηγουμενο μηνυμα ο γεροντας μου, που γνωριζε το γερο Παΐσιο, μου ειπε, με παραστατικο τροπο, οτι ηταν πολυ αποτομος. Βεβαια στους επισκεπτες εμφανιζοταν με διαφορετικο προσωπειο οπως κανουν ολοι αυτοι οι μασκαραδες.

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

    • Ο/Η chretienorthodox λέει:

      Κυριε Ροΐδη,

      παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε μια επι πλεον πληροφορηση σχετικα με τις πολιτικες προφητειεες του γερο-παΐσιου. Εδω η εβδομαδιαια εφημεριδα «Ορθοδοξος Τψπος » στο φυλλο 1930 της 8ης Ιουνιου 2012 δηλαδη στο σημερινο φυλλο εχει στη πρωτη σελιδα πρωτη στηλη προς το τελος με τιτλο «ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ Ο ΗΓΙΑΣΜΕΝΟΣ ΓΕΡΩΝ ΠΑΤΗΡ ΠΑΪΣΙΟΣ ΔΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΝ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ὑπὸ τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Γόρτυνος κ. Ἰερεμίου» προφητειες του συγχωρεμενου με σχετικες παραπομπες σε βιβλια. Η πρωτη, τριτη και τεταρτη ηδη εχουν πραγματοποιηθει.
      Στη συνεχεια απραθετω με copy & paste το σχετικο κειμμενο σε quotes.
      quote
      1. «Ἐπέβαλαν στήν χώρα μας – λέγει ὁ πατήρ Παΐσιος – ἕνα
      πολύ μεγάλο ἐξωτερικό δημόσιο χρέος, τόσο μεγάλο πού, ὄχι
      μόνο νά μή μποροῦμε νά τό ξεχρεώσουμε, ἀλλά οὔτε τούς τό-
      κους αὐτοῦ τοῦ δανείου νά μή προλαβαίνουμε· μ᾽ αὐτό κα-
      τάφεραν, μέ εὔλογη δικαιολογία, νά ἐπιβάλουν στό λαό ἕνα
      οἰκονομικό πρόγραμμα ἐξόντωσης, ἕως ἐσχάτων. Θά ἐπιβάλ-
      λουν συνεχῶς νέα οἰκονομικά μέτρα δυσβάσταχτα, φόρους
      ἀσήκωτους, καί πάρα πολλά ἄλλα μέτρα, ἔτσι ὥστε νά κά-
      νουν τόν λαό νά ἀγανακτήσει. Καί τί θά πετύχουν μ᾽ αὐτό;
      Ἀκοῦστε· ὁ λαός καταπιεζόμενος ἀπό τά δυσβάσταχτα οἰκο-
      νομικά μέτρα θά ζητάει κάποια στιγμή νά ξανασάνει, ἀλλά
      αὐτή τή στιγμή δέν πρόκειται νά τοῦ τήν χαρίσουν ποτέ, πα-
      ρά μόνον ἕως ὅτου σκύψει τό κεφάλι του ἐντελῶς στό ἔδα-
      φος δηλώνοντας τέλεια ὑποταγή στό καινούργιο τους σύστη-
      μα. Θά λένε: “ Ἔχετε δίκιο πού διαμαρτύρεστε, ὅμως ἔχετε
      μεγάλο ἐξωτερικό χρέος καί αὐτοί πού ἔχουν πολλά λεφτά
      φοροδιαφεύγουν· γιά νά μή σᾶς ἐπιβάλλουμε ἄδικα μεγά-
      λους φόρους κ.λπ. πρέπει νά ἀποδεχτεῖτε τό τέλειο σύστημα
      ἠλεκτρονικοῦ οἰκονομικοῦ ἐλέγχου, ἔτσι ὥστε νά βλέπουμε
      ποιοί εἶναι οἱ νομοταγεῖς πολίτες καί ποιοί οἱ φοροφυγάδες”.
      Ταυτόχρονα θά παρέχουν μέσῳ τοῦ ἠλεκτρονικοῦ οἰκονομι-
      κοῦ συστήματος πολλές διευκολύνσεις καί προτεραιότητες,
      μέ τίς ὁποῖες θά ξεγελοῦν τόν κόσμο ὅτι θ᾽ ἀνακουφιστεῖ λί-
      γο οἰκονομικά» (Ἀπό τό βιβλίο τοῦ ἱερομονάχου Χριστοδού-
      λου Ἁγιορείτου, Σκεῦος Ἐκλογῆς, Ἅγιον Ὄρος 1996, ς. 421).
      2. Ἔλεγε:
      «Ἀπό τό κακό πού ἐπικρατεῖ σήμερα θά βγεῖ μεγάλο καλό».
      «Ἡ ἑπόμενη γενιά θά φέρει Γερμανούς νά μᾶς μάθουν τήν
      γλώσσα μας, καί τά παιδιά μας θά μᾶς φτύνουν».
      Καί σέ κάποια ἐπιστολή του ὁ Γέροντας ἔγραφε:
      «Αὐτοί πού κατάργησαν τά Ἀρχαῖα πάλι θά τά ξαναφέ-
      ρουν».
      (Βλ. τό βιβλίο Βίος Γέροντος Παϊσίου τοῦ Ἁγιορείτου, ς. 699).
      3. Γιά τούς πολιτικούς κάποτε εἶχε πεῖ σέ κάποιον χριστιανό:
      «Μή φοβᾶσαι. Ὁ Θεός δέν θά ἐπιτρέψει νά γίνει κακό, θά
      γίνουν ὅμως πράματα καί θάματα, πού δέν θά ἐξηγοῦνται μέ
      τήν λογική. Ὁ κόσμος θά σιχαθεῖ τούς πολιτικούς καί θά τούς
      κυνηγήσει. Ὅπως ἕνα μπαλόνι φουσκώνει καί ξαφνικά σκάει,
      ἔτσι θά σκάσουν κι αὐτοί! Δέν μπορῶ νά σοῦ πῶ πιό πολλά»
      (Ἀπό τό βιβλίο Μαρτυρίες προσκυνητῶν, Ζουρνατζόγλου,
      2006, ς. 425-426).
      4. Ὁμοίως γιά τούς πολιτικούς ὁ ἴδιος ἅγιος Γέροντας Πατήρ
      Παΐσιος εἶπε:
      «Εἶναι κρῖμα, γιατί σήμερα κατόρθωσε ὁ διάβολος κι αἰχμα-
      λώτισε τίς ἡγεσίες. Κλαίω τήν Ἑλλάδα. Δέν ἔχει μείνει τίπο-
      τα ὄρθιο σήμερα. Ἡ Ἑλλάδα γιά νά σωθεῖ, πρέπει ὅλοι οἱ ἡγέ-
      τες της ὅπου καί ἄν βρίσκονται, νά πᾶνε ἐξορία. Νά φύγουν,
      γιατί παρόντες μολύνουν»
      (Ἀπό τό βιβλίο τοῦ π. Μαξίμου Ἁγιορείτου Λόγοι χάριτος καί σο-
      φίας, 2001, Ἅγιον Ὄροσ).
      5. Σέ κάποιο πνευματικό του τέκνο, πού ἀργότερα ἔγινε μονα-
      χός, ὁ Γέροντας Παΐσιος τοῦ ἔγραφε τόν Ὀκτώβριο τοῦ 1974 με-
      τά ἀπό προσκύνημά του στήν Ἁγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως:
      «Εὔχομαι ὁ Θεός νά δώσει γρήγορα νά ἔλθει ἡ χάση τοῦ
      τουρκικοῦ φεγγαριοῦ, Ἀμήν. Τοῦ Ἁγίου Δημητρίου κλείνω
      δυό χρόνια πού προσευχήθηκα στήν Ἁγια-Σοφιά μας, καί
      εἶπα τά παράπονά μου στόν Καλόν Θεόν. Μέ κατάλαβε ὁ
      Τοῦρκος φύλακας πού προσευχόμουν καί μέ ἔδιωχνε ἔξω
      κ.λπ. καί πρόσθεσα καί ἄλλα παράπονα στόν Θεόν. Πιστεύω
      δέν θά τήν ἀφήσει τήν Ἁγια-Σοφιά μας στά χέρια τῶν βρώ-
      μικων Τούρκων. Εἶναι ἕνας λαός σάν τούς γύφτους βρώμικος
      καί φοβιτσιάρικος. Τώρα δέν ἔχουν ἰδανικά, διότι πρίν πι-
      στεύανε στόν Μωάμεθ, ἀργότερα στόν Κεμάλ. Τώρα οὔτε
      στόν Μωάμεθ πιστεύουν (γιατί μορφώθηκαν κάπως, καί
      εἶδαν ὅτι ἦτο ἕνας ἀγύρτης ὁ Μωάμεθ) οὔτε καί στόν Κεμάλ
      πιστεύουν, ἀλλά στήν σαρκολατρία. Ἐνῶ ἐμεῖς πιστεύουμε
      στόν Χριστό, ὁ ὁποῖος ἔχει συνέχεια τήν Θεϊκή Του Ἀξία, καί
      ὁ Ἑλληνικός Λαός ἔχει πάντα ἰδανικά, καί τόν Χριστό μέ τήν
      Παναγία μαζί του» (Ἀπό τό βιβλίο Μαρτυρίες προσκυνητῶν, Ζουρνατζόγλου, 2006, σελ. 450).
      quote

      Mε εκτιμηση και φιλία
      Γεωργιος Θεοδοσιου

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Κυριε Ροΐδη,

        Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε μια διορθωση στο προηγουμενο μηνυμα λαμβανοντας υπ’ οψη τις συνθηκες υπο τις οποιες γραφω και σας εχω περιγραψει πολλες φορες. Η διευθυνση της ιστοσελιδας της εφημεριδας ειναι

        Click to access 1930.pdf

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

  38. Ο/Η eklag λέει:

    Το »ουστ» είναι δικό μου κλεφτάκο!
    μην χάνεις την ψυχραιμία σου!
    είναι το μόνο που μπορείς να έχεις,
    καθώς από νιονιό…
    Όσο για τη Χώρα…να είσαι βέβαιος πως αυτό θα κάνει.
    Και τότε να σε δω…

  39. Ο/Η salonikios λέει:

    Tι μου ηρθε τωρα, Πηραμε την Πολη και το κυπελο! και μαλιστα απ’ τους Ρωσους! βρε ατιμουλη Παισιε μπας και?….!!.

  40. Ο/Η eklag λέει:

    ω! μάι γκότ!
    τι παθαίνω η σελέμπριτι!
    και με ζηλεύουν τ’άλλα κορίτσια!
    και φρικάρουν οι παρλαφιόγκοι!
    Ας είναι όμως.
    ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ!

  41. Ο/Η eklag λέει:

    Άλλος για Αλβανία;
    τη χώρα με την ελευθερία λόγου και τις προοπτικές ανέλιξης στους τομείς:
    παραγωγής και εμπορίας ναρκωτικών
    πορνείας και
    φτηνά ενοικιαζόμενων κρατικών πρακτόρων.
    Έλα ν’αραιώνετε!
    Εδώ δεν έχετε ζωή ΕΣΕΙΣ!

    • Ο/Η Po λέει:

      γνωστές οι… επιλεκτικές απόψεις σας για τους συνανθρώπους μας/σας.
      ευτυχώς για σας, είχατε προνοήσει από τη μήτρα της μάνας σας, να γεννηθείτε Ελληνίδα.
      Υπάρχουν και κάποιοι που δεν είχαν την ευκαιρία να διαλέξουν τη φυλή τους, ξέρω αρκετούς Σουδανούς, για παράδειγμα.

  42. Ο/Η eklag λέει:

    Γνωστές οι ΣΤΑΘΕΡΕΣ μου απόψεις για ΟΛΑ,
    κατόπιν ωρίμου
    -και λόγω των αιώνων που κουβαλάω-
    πάντα σκέψεως.
    Πάντα στο πλευρό των ανθρώπων και δη των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αδικημένων.
    Τα ευχολόγια κι οι επιλεκτικότητες δεν είναι ο δικός μου τομέας…
    (Be a) SIMPLE (kinda) MAN-Lynyrd Skynyrd

  43. Ο/Η Mefisto λέει:

    O θεός της κυρίας επίσης, είναι Εβραίος.
    Θα τον γδέρνανε ζωντανό οι Ελληναράδες, αντί για Αίγυπτο έπιανε Πασαλιμάνι.

  44. Ο/Η eklag λέει:

    Ο Θεός της Κυρίας δεν γνωρίζεις ποιος είναι ανθρωπάκο!
    Δεν είναι ορατός για το οπτικό σου πεδίο,
    δηλ. την άκρη της μύτης σου.

  45. Ο/Η Last but not least λέει:

    Περί σταθερότητας:
    A wise man changes his mind sometimes, but a fool never.

    «κατόπιν ωρίμου πάντα σκέψεως» :
    βλέπε λίγο νιονιό και συμπέρανε τι είδους σκέψη παράγει.

    Εφ’ όλης της ύλης – επανάληψις μήτηρ μαθήσεως :
    αφού σε χαλάει, για δεν το κόβεις ;
    Mόνο μας έχεις φλομώσει στις εξυπναδίστικες υστερίες
    με εμφανή την απ-ουσία των αιώνων ;

  46. Ο/Η eklag λέει:

    »sometimes»,
    δηλ. όχι όλη μέρα κάθε μέρα,
    ειδικά σε θέματα Αρχών,
    γιατί τότε είσαι απλώς ένας ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ,
    όπως αυτοί του ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ.
    Ειδικώς στις μέρες μας δίνουν τα ρέστα τους.
    Μαζώξεις,απόσυρση των ανύπαρκτων έτσι κι αλλιώς ιδεολογικών διαφορών,
    με ένα πάντα στόχο:ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ.
    Πάντα βέβαια με την στήριξη των χειραγωγούμενων ΒΟΔΙΩΝ,
    όπως εσύ ένα πράμα!

  47. Ο/Η simon λέει:

    Καλησπερα,μια διορθωση να κανω στον κυριο Κωστα Κοροβιλα.οτι αυτα τα τρια αγορια της Αθωνιαδας οπως τα λεει ο ιδιος δεν εχουν καταδικασει τον εαυτο τους σε ισοβιο μαυρο υπνο,γιατι δεν ειναι Μοναχοι αλλα απλοι μαθητες της αθωνιαδας σχολης .το μαυρο χιτωνιο που φωρουν δεν ειναι μοναχικο ρασο αλλα χιτωνιο που φορουν προαιρετικα κατι σαν την σχολικη ποδια που φορουσαν στα σχολεια παλια . .Σπουδαζουν εν ελευθερια και μετα καποιοι απο αυτα τα παιδια συνεχιζουν στο πανεπιστημιο ειτε στην θεολογικη ειτε οπου θελουν, ή καποιοι μολις τελειωσουν το εκκλησιαστικο λυκειο επιλεγουν να γινουν Μοναχοι. παρακαλω μην παραπληροφορειτε τον κοσμο αν δεν ξερετε την αληθεια. Αυτα και ευχαριστω.

  48. Ο/Η laskaratos λέει:

    Simon,
    κανείς δεν παραπληροφορεί:
    1. Λέω ότι είναι μαθητές της Αθωνιάδος.
    Αποφεύγω μάλιστα να πω ότι λειτουργούσε ως ανδρικό πορνείο.
    Το αποκαλύπτει ο Χριστόδουλος Παμπλέκης:

    To πατριαρχείο καταριέται τον Χ. Παμπλέκη

    2. Λέω πως καλογερεύουν και το βάζω σε εισαγωγικά.

    3. Απορώ γιατί δεν επεμβαίνει ο Εισαγγελέας, ειλικρινά απορώ, όταν φυλακίζονται ανήλικοι και απαγορεύεται η επικοινωνία τους με συνομίληκές τους.
    Το τι επακολουθεί σε έναν χώρο όπου κατά τον Ανώνυμο τον Έλληνα, καταφεύγει κάθε είδους έγκλημα, χώρο ομολογημένης ομοφυλοφιλίας και ψυχικής ανισορροπίας, ο καθένας το ξέρει.

    Για να μη σε παραπέμψω σε δημοσιευμένες ομολογίες μοναχών και φίλων του Αγίου Όρους (Μωϋσής, Νικόδημος, Γαβριήλ Πεντζίκης, κλπ)

    σε παραπέμπω σε παρόμοιο ερώτημα του συγγραφέα Β.Αλεξάκη:

    http://gerontakos.blogspot.com/2008/10/27-2008.html

    «Πολύ σημαντικό είναι το θέμα των αυτοκτονιών στον Άθω», λέει ο Βασίλης Αλεξάκης. «Το ποσοστό τους είναι ανάλογο με εκείνο στις φυλακές και τα στρατόπεδα. Το κράτος δεν κάνει ποτέ ανακρίσεις και οι εφημερίδες δεν καταγράφουν τα περιστατικά. Αλλά είναι γεγονός ότι οι “παλιοί” μεταχειρίζονται τους δόκιμους μοναχούς σαν δούλους και τους ταπεινώνουν. “Πρέπει να κλάψεις τόσο ώστε το χώμα στα πόδια σου να γίνει λάσπη”, λένε στους δόκιμους». Άλλο συζητήσιμο θέμα, σύμφωνα με τον συγγραφέα, είναι η Αθωνιάδα Σχολή, το σχολείο στις Καρυές του οποίου οι μαθητές είναι οικότροφοι.

    «Πρόκειται για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», λέει. «Τα αγόρια αυτά μεγαλώνουν χωρίς να βλέπουν γυναίκες ποτέ. Αν καμιά φορά κάνουν εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, τις βλέπουν σαν άγνωστα όντα».

  49. Ο/Η eklag λέει:

    Καταπληκτικό μοντάζ παραπληροφόρησης.
    Η αλήθεια είναι ότι η θεία lolo στηρίζει:
    ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    Οι έντιμοι άνθρωποι δεν είναι Κωλοτούμπες!
    Αν έχεις σοβαρά αντεπιχειρήματα,παρουσίασέ τα.
    Η εμμονή σου δεν θα σε πάει μακριά,
    καθώς η έντιμη διαλεκτική ξεμπροστιάζει την κενότητα.
    Κι έπειτα…κι εμείς ερωτευτήκαμε αλλά δεν τρελαθήκαμε.
    Ξεκόλλα!

    ps
    Όπως ο Μάνος από ΝΔ,
    μετά και το βέτο Καραμανλή.
    Μερικοί θέλουν λίγο σπρώξιμο στη συνέπεια…

  50. Ο/Η eklag λέει:

    Τι ακριβώς αποδεικνύει η έρευνά σου εκτός από τη γραφικότητά σου;
    ποια ασυνέπεια επισημαίνεις;
    κρίνεις προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια,
    θεωρώντας ότι όλοι επιχειρούν να χειραγωγήσουν όπως εσύ.
    Σε εκπλήσσει σίγουρα που κάποιοι προσπαθούν να αποτινάξουν τη σαπίλα και να κοιτάξουν μπροστά ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ.
    Δεν βολεύει τ’αφεντικά σου ανθρωπάκο;
    Οι νέοι κατανοούν την ανάγκη ελεύθερης έκφρασης και συμμετοχής
    στα δρώμενα.
    Απώλεσαν την πίστη στα Τοτέμ σου
    κι αργά ή γρήγορα θα βρουν δρόμους,
    μέσα ή έξω από Κοινοβούλια.
    Άρχισε να το συνηθίζεις.

    • Ο/Η Last but not least λέει:

      Τις εξυπνάδες για κομματική επιδότηση και αφεντικά καλύτερα να τα συζητήσεις σε άλλα μέρη όπου και ευδοκιμεί τέτοιου είδους συνωμοσιολογικό κουτσομπολιό. Αφήνοντας φυσικά κατά μέρος την κατινέ ανεντιμότητα να κακολογείς σε τρίτους κάποιους που -λόγω δημοκρατικής ευαισθησίας- σε φιλοξενούν στο blog τους. Δεν είμαι ούτε ο Ρο, ούτε ο Λασκαράτος ούτε και συμφωνώ σε όλα μαζί τους, αλλά ούτε και διαφωνώ ΣΕ ΟΛΑ. Και αυτό είναι το πρόβλημά ΣΟΥ – καλύτερα να το κοιτάξεις.
      Tους υπόλοιπους δεκάρικους τους αγνοώ επιδεικτικά, αφ’ ενός μεν γιατί γεμίσαμε σωτήρες του καναπέ, αφ’ ετέρου δε … άστο.

  51. Ο/Η eklag λέει:

    επήρεια-επιρροή:
    αυτοί οι Γκόρτσοι ήταν πάντα τούβλα!

    • Ο/Η Σωστά - πάντα τούβλα! λέει:

      Τό ρήμα «επηρεάζω» μέ ένα «ρ», σημαίνει : υβρίζω, λοιδωρώ, απειλώ, κακομεταχειρίζομαι, βλάπτω.
      Βλ. «ΛΕΞΙΚΟΝ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΡΗΜΑΤΩΝ», Ιωάν. Θ. Ρώσση, σελίδα 97, ή επίσης στό ετυμολογικό λεξικό τού P. Chantraine.

      • Ο/Η athriskos λέει:

        αράομαι, αρέομαι [α (επιτατ.) + ερέω, ρήσις (ε>α)]- προσεύχομαι, παρακαλώ, εύχομαι κάτι για κάποιον, καθιερώνω κάτι δι’ ευχής, τάζω, συνήθως επί κακής σημασίας, καταριέμαι κάποιον.
        αρά, αρή, Αρά, αράω, αρειά, αρειή, αρειάω, επαράομαι, επάρατος, επαράσιμος, καταράομαι, καταρώμαι, καταριέμαι, καταρέομαι, καταράσιμος, κατάρασις, κατάρατος, επικατάρατος, κατάρα, καταραμένος, καταριούμαι, επήρεια (επί + αρειά, α>η – ύβρις, περιφρόνηση, προπηλακισμός), επηρεάζω, επηρεασμός, επηρεαστής, επηρεαστικός.

  52. Ο/Η Mαρκήσιος Ντε Σαντ λέει:

    και είναι και εκπαιδευτικός η Αικατερίνη

    • Ο/Η chretienorthodox λέει:

      Κυριε Φριζη,

      Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας διαβεβαιωσω οτι η περιβοητη Μοσαντ ελεγχει πληρως τη Χρυση Αυγη και επομενως ουδεις λογος ανησυχιας υπαρχει για σας τους σιωνιστες. Ολα εξελισσονται συμφωνα με τα πονηρα σχεδια σας.
      Με την ευκαιρια σας παρακααλω και παλι να θυμηθειτε την υποσεχεση σας οτι θα επανελθετε στο ζητημα των σταυρωτων του Κυριου – ειναι οπως ξερετε ο ομοεθνης σας Ιησους ο Ναζωραιος – και να μου απαντησετε ευθεως – κατι που δεν συνηθιζετε εσεις οι σιωνιστες – στο ερωτημα: «εσεις σταυρωσατε τον Αθωο;». Να με συγχωρεσετε για την επιμονη μου αλλα εχω το συνδρομο της καμηλας.

      Με εκτιμηση και φιλία
      Γεωργιος Θεοδοσιου

      • Ο/Η Σταύρος λέει:

        Αγαπητέ Γεώργιε χαίρε.
        Σε παρακαλώ θερμά– παρ’ όλο που γνωρίζω τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζεις ως προς τα του διαβιείν – να φροντίζεις ώστε να μην μας αφήνεις για τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα ορφανούς από τους πάντοτε ωραίους λόγους και τις βαρύτιμες εμμονές σου. Χαρακτήρισέ το αν θες ακούσιο, αλλά είναι αμάρτημα. Σε παρακαλώ ανέξου την δέησή μου αυτή.

  53. Ο/Η eklag λέει:

    Ποια είναι η Αικατερίνη Μαρκήσιε;
    μήπως ξεκουτιάνατε κι εσείς όπως ο μαθουσάλας που διαβάζει Ρώσση;
    τσ τσ τσ με απογοητεύετε…
    θα το αντέξω φυσικά!

  54. Ο/Η eklag λέει:

    Κάτι ξέρει ο cool άστεγος…
    κάτι ξέρει!
    κι αυτόν δεν τον λες…εύκολα…ας πούμε ευφάνταστο…
    ε;

  55. Παράθεμα: Το Μώλυ » Γέροντας Παΐσιος: Πώς γελοίοι ορθοδοξάρες, ελληνάρες και άρες μάρες κουκουνάρες αμόρφωτοι προσβάλουν τη μνήμη ενός σεπτού ανθ

  56. Παράθεμα: Το Μώλυ » Παΐσιος: Πώς γελοίοι ορθοδοξάρες, ελληνάρες και λοιποί «παραδό_πιστοι» προσβάλουν τη μνήμη ενός σεπτού ανθρώπου

  57. Παράθεμα: Το Μώλυ » Ακούσατε, ακούσατε! Ο Μεσσίας Μεσσηνίας έδωσε εντολή: «Τον μπλόγκερ gerontas.pastitsios συλλάβετε»!!!

  58. Παράθεμα: Το Μώλυ » Ακούσατε, ακούσατε! Ο Μεσσίας Μεσσηνίας έδωσε εντολή: "Τον μπλόγκερ gerontas.pastitsios συλλάβετε"!!!

  59. Παράθεμα: Το Μώλυ » Γέρων Παΐσιος- ρωσική ταινία 51΄:05΄΄

  60. Παράθεμα: Το Μώλυ » Παΐσιος: Πώς γελοίοι ορθοδοξάρες, ελληνάρες και λοιποί «παραδό_πιστοι» προσβάλουν τη μνήμη ενός σεπτού ανθρώπου

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.