Πόσα κεφάλια είχε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος;

Άλλη μια απάτη του Βατοπεδίου

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Επιτρέψτε μου να προλογίσω το θέμα μου, για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος και η παράδοση της ιερής αγυρτίας. Τα πολυκάρανα και πολυπλόκαμα τέρατα της μυθολογίας ωχριούν μπροστά στους αγίους της Ορθοδοξίας. Ο Κυριάκος Σιμόπουλος  («Ξένοι ταξιδιώτες στην Ελλάδα», τ.Α΄.) κατέγραψε 26 κάρες του αγ. Ιουλιανού, 10 του Ιωάννη του Βαπτιστή, 6 του Αγ.Αντρέα, 37 σώματα του αγ.Παγκρατίου, 6 κάρες του αγ.Ιγνατίου και αμέτρητα χέρια και πόδια του, παρ’όλο που το συναξάρι του λέει πως έγινε βορά των θηρίων. Ο ίδιος μέτρησε τα  λείψανα της αγ.Μαρίνας που σώζονται σε μονές, ανάμεσά τους και σε δέκα μοναστήρια και σκήτες του Αγ.Όρους. Ο αγ.Στέφανος δολοφονήθηκε δια λιθοβολισμού. Το υποτιθέμενο πτώμα του κατατεμαχίστηκε και μοιράστηκε σε κομματάκια στα ιερομάγαζα προς άγραν πελατείας. Τα εντόπισε ο παλιός κομμουνιστής πρόεδρος της «Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών»,  Γ.Καρανικόλας («Ρασοφόροι, συμφορά του Έθνους»-1η εκδ.1976):

Στη  Νέα Σαφράμπολη Αττικής (τμήμα αριστερού ποδιού), στις Μονές Κασταμονίτου (δεξιό χέρι),  Μεγίστης Λαύρας (κεφάλι), Ξενοφώντος (τμήμα κεφαλιού), Παντοκράτορος (σαγόνι), Διονυσίου (άλλο σαγόνι), Ιβήρων, Ζωγράφου, Σταυρονικήτα, και στο ναό Ζωοδόχου Πηγής Μεσημβρίας (άλλο κομμάτι του κεφαλιού του).

Κύριε Ροΐδη,
Εν όψει της σχολικής γιορτής των Τριών Ιεραρχών, επιτρέψτε μου να ασχοληθώ με το μυστήριο των (τουλάχιστον) δυο (θαυματουργών) κεφαλιών του Ιωάννη Χρυσόστομου.  Δίνω τον λόγο στον πανεπιστημιακό (της Θεολογικής, να εξηγούμαστε) κ.Γιώργο Μεταλληνό. Στο βιβλίο του «Τουρκοκρατία» λέει: «Η Ευρώπη μετά το σχίσμα είχε μεν πρόοδο στα γράμματα και τις επιστήμες, ‘πνευματικά’ όμως (στη γνώση του Ακτίστου) είχε παρακμή και πτώση». Επικαλείται και τον Ευγένιο Βούλγαρη που επισημαίνει πως «η Ευρώπη δεν αναδεικνύει Άγιους, με άφθαρτα λείψανα μετά το σχίσμα». Έχει απόλυτο δίκιο. Τι είναι ένας Νεύτωνας, ένας Αϊνστάϊν, ένας Μαρξ, μπροστά στο βρικόλακα αρχαιοκάπηλο και ιερόσυλο πορνοκαλόγερο Βησσαρίωνα της Φθιώτιδας και μπροστά στα στήθη της αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω όπου η ανορθόγραφη Παναγία αφήνει τα μηνύματά της με τις ευλογίες του μητροπολίτη Λαμίας;

Πως να τολμήσει ο Πάπας να λανσάρει στην Ευρώπη πτώματα; Στέρεψε η παραγωγή και μάλιστα πετάει σαβούρα δωρίζοντάς τα στην τριτοκοσμική νεκρολάγνα Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως έκανε (27.11.2004) με κομματάκια από τους υποτιθέμενoυς σκελετούς των δυο από τους Τρεις Ιεράρχες, του Χρυσόστομου και του Γρηγορίου Θεολόγου, που τα έστειλε πεσκέσι στον πατριάρχη. Να σημειωθεί πως ο Χρυσόστομος θάφτηκε στην Κομάνα το 407 και ξεθάφτηκε 30 χρόνια μετά από μια νεκρόφιλη αυτοκράτειρα, που μετέφερε το κουφάρι του στην Κωνσταντινούπολη. Οι Σταυροφόροι το απήγαγαν το 1204 και το σκόρπισαν πουλώντας το στους τέσσερεις ανέμους. Το κρανίο του όμως φέρεται πως είχε αποκοπεί νωρίτερα και μεταφερθεί μυστηριωδώς στο Βατοπέδι. Μάλιστα το αριστερό αυτί του παραμένει τάχα άφθαρτο γιατί λέει από αυτό το αυτί ο μαθητής του Χρυσοστόμου ο Πρόκλος, έβλεπε τον Απόστολο Παύλο να υπαγορεύει την ερμηνεία των Γραφών στον Χρυσόστομο (!!!). Αξιοπερίεργο είναι πως αν και υποτίθεται πως βρισκόταν ήδη στο Βατοπέδι, γι’αυτό και γλύτωσε από τους Σταυροφόρους,  φέρεται πως χαρίστηκε ξανά στο Βατοπέδι έναν αιώνα μετά από τον αισχρό αυτοκράτορα Ιωάννη Στ΄ Κατακουζηνό. Αυτός πριν να καλογερέψει,  δε δίστασε να συμμαχήσει με τους Οθωμανούς, στην πολιορκία (1353) της Ανδριανούπολης ενάντια στο συμβασιλιά του Ιωάννη Ε’ Παλαιολόγο. Οι τουρκικές ορδές επιδόθηκαν τότε με την ανοχή του σε σφαγές  και λεηλασίες.

Όταν ο Ρώσος τσάρος   Μιχαήλ ο Α΄ ζήτησε περί τα 1614 το μαγικό κρανίο (κατ’άλλους ο γιός του Αλέξιος το 1655), οι σαμάνοι κοκαλέμποροι του Βατοπεδίου του έστειλαν τη νεκροκεφαλή αντί για 2000 ρούβλια, αλλά σήμερα οι Αγιορείτες φακίρηδες δηλώνουν πως η Μονή ήταν ανέκαθεν άντρο απατεώνων και ξεγέλασε τον τσάρο για να του αποσπάσει λεφτά  στέλνοντάς του κάλπικο κρανίο, γιατί ήθελε να συνεχίσει η ίδια την εμπορική εκμετάλλευση του φετίχ. Η ρωσική Εκκλησία όμως ισχυρίζεται ότι ο ευσεβής τσάρος Αλέξιος Μιχαήλοβιτς είχε το αυθεντικό κρανίο και ξεγέλασε το 1656 Βατοπέδι και δεν του επέστρεψε το καύκαλο όπως είχε υποσχεθεί.

Αυτές οι ιερές αλητείες είναι ευλογημένες από την Εκκλησία και δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν. Οι Βατοπεδινοί δεν το έβαλαν κάτω και το 1693, παρακάλεσαν τον Μεγάλο Πέτρο να τους επιστρέψει το κρανίο, ο τσάρος αρνήθηκε αλλά όρισε να πληρώνονται στους μαύρους μάγους του μοναστηριού 500 ρούβλια ανά 4ετία, γεγονός που συνεχίστηκε όπως προκύπτει από τα ρωσικά κρατικά αρχεία μέχρι το 1735.  Η νεκροκεφαλή τοποθετήθηκε το 1920 από τους Μπολσεβίκους στο μουσείο των ασημένιων παλαιοτήτων (λόγω της θήκης της), για να επιστρέψει με την πτώση του καθεστώτος στη Εκκλησία. Στο μεταξύ άλλα δυο κεφάλια του Χρυσόστομου φέρεται ότι βρίσκονται στη Βασιλική της Σάντα Μαρία (Φλωρεντία) και στο παρεκκλήσι Dal Pozzo (Πίζα).

Έτσι σήμερα τόσο οι τυμβωρύχοι του πατριαρχείου της Ιστανμπούλ όσο και της Μόσχας εμπορεύονται δυο διαφορετικά άγνωστης πατρότητας κρανία, και η Μόσχα  στέλνει το δικό της από το Ναό του Σωτήρα στη Μόσχα για τουρνέ στις ΗΠΑ (2/2010), ενώ το Βατοπέδι μη θέλοντας να αναμοχλεύσει αντιδικίες με τους ευσεβείς Ρώσους μαφιόζους και να προκαλέσει αδιάκριτα ερωτηματικά και  ιστορικές αναμοχλεύσεις, αρκείται στο διεθνή χώρο στο σουξέ της Βρακοζώνης και οργανώνει περιοδείες με το κεφάλι του Χρυσόστομου μόνο τοπικά στον ελληνικό χώρο, παραχωρώντας ευχαρίστως τη δυτική αγορά στους Ρώσους φίλους του, με τους οποίους περιέργως δεν βρίσκεται σε αντιδικία για τη γνησιότητα του φετίχ, αλλά κάνουν και οι δυό τους την πάπια. Είναι φανερό πως οι δυο ιερές Μαφίες, έχουν οριοθετήσει το χώρο που κινείται η κάθε μία. Μάλιστα στο ιερό τουρ στη Λέσβο (12/2007), το κρανίο που μανατζάρει ο Εφραίμ, το συνόδευσε και ο αντεισαγγελέας του Αρ.Πάγου κ.Ελ.Βορτσέλας, ενώ βρισκοταν σε ξέλιξη έρευνα που είχε ο ίδιος παραγγείλει για παραχώρηση εκτάσεων του Δημοσίου στη Μονή Βατοπεδίου. (Στρ.Μπαλάσκας-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 17/09/2008).  Η Θεία Χάρις φωτίζει συχνά πολλούς Εισαγγελείς όταν αναλαμβάνουν υποθέσεις του Βατοπεδίου. Υπενθυμίζω τον κ.Π.Ματζούνη, ο οποίος αρνήθηκε να ανοίξει στην «Εξεταστική» της Βουλής σχετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς (Ελευθεροτυπία-23/2/2010)  και διαφώνησε με την ανακρίτρια κα Ειρ.Καλού για την προφυλάκιση Εφραίμ.

Ως εκ θαύματος και οι δυο νεκροκεφαλές είναι αυθεντικές επειδή είναι θαυματουργές, με τη βατοπεδινή να έχει σπάσει ρεκόρ θαυμάτων κάτω από το φωτισμένο μάνατζμεντ του Εφραίμ (κελί 69 Κορυδαλλός). Δεν νομίζω πως τα δυο κεφάλια δημιουργούν πρόβλημα στην Εκκλησία που έχει για έμβλημά της χωρίς αιδώ, το αρπακτικό ρωμαϊκό δικέφαλο όρνεο. Άλλωστε ο Άγιος είχε και ένα κεφάλι λιγότερο από τον τρικέφαλο γίγαντα Γηρυόνη, ή όπως είδαμε πριν, το πολύ ένα παραπάνω.

Υποτιθέμενα κομματάκια του Χρυσόστομου βρίσκονται σκορπισμένα στις αγιορείτικες μονές  Μεγίστης Λαύρας, Φιλοθέου, Βατοπεδίου, Ιβήρων, Αγίου Διονυσίου και Δοχειαρίου, ενώ το Νοέμβρη του 2007 η νεκροκεφαλή του μεταφέρθηκε  με αεροσκάφος C 130 της Πολεμικής αεροπορίας μαζί με τον Εφραίμ, για να κάνει (αφορολόγητη) τουρνέ στην Κύπρο με τιμές αρχηγού κράτους, συνοδευόμενη από τον Υπ.Εθ.Αμύνης (ΝΔ) κ. Γ.Πλακιωτάκη (Υπήρχαν λεφτά).  Το κρανίο έσπασε ρεκόρ θαυμάτων στην Κύπρο όπου καταγράφηκαν τα ακόλουθα θαύματα, υπέρ αχάριστων δυστυχώς  που θέλησαν να μείνουν ανώνυμοι (σημ μπλογκ Βατοπεδίου [σεβόμενοι τήν επιθυμία τών παθόντων (sic)  τό θαύμα δέν δημοδιεύουμε τά ονόματά τους]:

α) «Θεραπεία γυναικός με κάταγμα στο δεξιό πόδι….».
β) «Θεραπεία δεκαεξάχρονου μαθητού από ημιπληγία….»
γ) «Εξαφάνιση μεγάλου όγκου στον αυχένα και θεραπεία ανθρώπου με νευρολογικά προβλήματα, προβλήματα σπονδύλου και δυσκινησία. Πρόκειται για ανδρόγυνο…».
δ) «Θεραπεία ανθρώπου με πρόβλημα δυσκινησίας της μέσης. Κατά ομολογία του ιδίου, σοβαρότατο πρόβλημα, το οποίο αντιμετώπιζε στη μέση του, κατά την προσκύνηση της κάρας και μετά από έντονο κραδασμό που ένιωσε όταν έσκυψε, για να προσκυνήσει, εξαφανίστηκε….».
ε) «Θεραπεία ετοιμοθάνατου παιδιού στη Σρι Λάνκα. Πρώην βουδίστρια, η οποία ασπάσθηκε την Ορθοδοξία στην Κύπρο και βαπτίσθηκε πρόσφατα, με θερμή πίστη προσευχήθηκε στην κάρα του Αγίου όταν την προσκυνούσε, παρακαλώντας τον για το ετοιμοθάνατο ανεψάκι της στη Σρι Λάνκα. Μετά απ’ αυτό δέκτηκε ένα τηλεφώνημα από την πατρίδα της, με το οποίο της γνωστοποιούσαν ότι δεν υπήρχεν πλέον λόγος να ανησυχεί, διότι το παιδί ξεπέρασε τον κίνδυνο…..».

Κύριε Ροΐδη,
Αναρωτιέμαι, μόνο οι τσιγγάνες διώκονται για μαγγανεία σε αυτή τη χώρα; Οι δυο συνεργαζόμενες ιερές  συμμορίες, στο Βατοπέδι και στη Μόσχα, λανσάρουν δυο διαφορετικές νεκροκεφαλές του ίδιου ανθρώπου και δεν ιδρώνει κανένα αυτί. Τόση παχυδερμία;

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

92 Responses to Πόσα κεφάλια είχε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος;

  1. Ο/Η Πλακιωτάκης, μεταφέρω κρανία με πολεμικά αεροπλάνα λέει:

    Πλακιωτάκης

    http://www.kalpes.gr/candidate.asp?p=&i=1403
    Βουλευτής Λασιθίου
    Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

    Η Ελληνική οικονομία ανακάμπτει. Οι αρνητικοί ρυθμοί που κληρονομήσαμε από το ΠΑΣΟΚ έχουν αντιστραφεί. Η Ελλάδα προσφέρει και πάλι δυνατότητές για πρόοδο και προκοπή. Το Λασίθι, μετά από χρονιά αδιαφορίας και εγκατάλειψις, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αναπτυξιακής προσπάθειας.

    Δώσαμε τις απαραίτητες λύσεις και επιτέλους υλοποιείται στην περιοχή Κάβο Σίδερο στη Μονή Τομλού η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Μια ολοκληρωμένη, παρέμβαση στο χώρο του τουρισμού, με δυναμικότητα 7.000 κλινών, που οδηγεί στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και ενισχύει τη θέση του τόπου μας στο παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
    Επαναδημοπρατήσαμε και κατασκευάζεται το τμήμα Άγ. Νικόλαος Καλό Χωρίο του Βόρειο οδικού άξονα.

  2. Ο/Η Λεσβία λέει:

    http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=6be3fdd9-28f9-414b-b4cd-19265ee2e33e

    Ξανά και ξανά… Τι έψαχναν στη Μυτιλήνη;

    Γράφει: Μπαλάσκας Στρατής
    29/12/2011

    Από τις επισκέψεις του προφυλακισμένου Ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ στη Μυτιλήνη και τις ανταποδώσεις των Μυτιληνιών στο Άγιο Όρος

    (….) το «Ε» θυμίζει σήμερα για μια ακόμα φορά, το γεγονός της επίσκεψης του πολυσυζητημένου κ. Εφραίμ και της συνοδείας του στη Μυτιλήνη. Θυμίζει πως στη Μυτιλήνη ο κ. Εφραίμ έφθασε το Δεκέμβριο του 2007 χωρίς να τον καλέσει κανείς. Συνοδευόμενος από τον τότε Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ελευθέριο Βορτσέλα, που διαχειρίσθηκε με το γνωστό τρόπο που οδηγούσε σε φαινόμενο ατιμωρησίας, την έρευνα για την παραχώρηση εκτάσεων του δημοσίου στη Μονή.

    Θέτουμε λοιπόν σήμερα για μια ακόμα φορά ένα αναπάντητο ερώτημα. Τι θέλανε στη Μυτιλήνη οι κ. Εφραίμ και Βορτσέλας, οι οποίοι όταν η αντιπροσωπεία της Μυτιλήνης ανταπέδωσε την επίσκεψη στο Άγιο Όρος το Φεβρουάριο του 2008, τους βρήκε όλως τυχαίως να τιμά ο πρώτος το δεύτερο με το οφίκιο του «αναγνώστη» και ρασοφορία; Τι έφερε στη Μυτιλήνη τον Εφραίμ και τον κ. Βορτσέλα ο οποίος επισκέπτονταν συχνά ως επιθεωρητής δικαστικών υποθέσεων, τη Μυτιλήνη;

    Αποκαλυπτικό…
    Το «Εμπρός» τον Οκτώβριο του 2008, απεκάλυψε ένα πραγματικά αποκαλυπτικό πανελλαδικά ντοκουμέντο. Τη σχέση του Εφραίμ με το Βορτσέλα με αφορμή την επίσκεψη τους στη Μυτιλήνη. Τη φανερή σχέση που όπως αποδείξαμε τότε, συνέδεε τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου με τον ανώτατο δικαστικό. Όπως γράψαμε τότε, μόλις τρεις μήνες μετά την παραγγελία της διενέργειας από τον κ. Βορτσέλα, προκαταρκτικής εξέτασης για τη διακρίβωση της τέλεσης αξιόποινων πράξεων που είχαν σχέση με την παραχώρηση εκτάσεων του δημοσίου προς τη Μονή Βατοπεδίου και διαρκούσης της έρευνας που ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2008, ο κ. Βορτσέλας αποτελούσε στις 17 Δεκεμβρίου του 2007, μέλος της συνοδείας του Ηγουμένου Εφραίμ κατά την επίσκεψη του στη Μυτιλήνη. Μετά την σημαντική αυτή δημοσιογραφική αποκάλυψη, με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο συνταξιούχος πλέον ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός παραδέχθηκε ότι «είχε πνευματική σχέση με τον Ηγούμενο Εφραίμ» ενώ υποστήριξε ότι ο ρόλος του στην υπόθεση του ελέγχου της Μονής, ήταν καθαρά διαδικαστικός και καθόλου ουσιαστικός. Απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το ότι διαρκούσης της έρευνας συνόδευσε τον Εφραίμ στη Μυτιλήνη, όταν εκείνος περιέφερε την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, παραλαμβάνοντας μάλιστα και δώρο από τον Περιφερειάρχη, ο κ. Βορτσέλας παραδέχθηκε ότι «το ταξίδι του στη Μυτιλήνη ήταν καθαρά ιδιωτικό».
    Φαίνεται όμως ότι ο κ. Βορτσέλας συχνά πυκνά πραγματοποιούσε ταξίδια με τον Εφραίμ και ενίοτε για τον Εφραίμ. Συχνά επισκέπτονταν και την πόλη της Μυτιλήνης στην οποία επί μεγάλο διάστημα επισκέπτονταν και πραγματοποιώντας τακτικές επιθεωρήσεις ως Αρειοπαγίτης. Ενώ είχε στενές σχέσεις με στελέχη του δημόσιου βίου στη Μυτιλήνη. Μια ακόμα φωτογραφία που αποκάλυψε το «Ε» συμβάλλοντας στη δημοσιογραφική έρευνα ήταν από την ανταπόδοση της επίσκεψης του Εφραίμ και της συνοδείας του στη Μυτιλήνη το Φεβρουάριο του 2008. Σε αυτήν ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και …πνευματικό τέκνο του Εφραίμ, όλως τυχαίως παρακάθεται του Ηγουμένου και μάλιστα ως ρασοφόρος. Παραδίπλα πολλά στελέχη του δημόσιου βίου της Λέσβου. Εκείνη τη μέρα τιμήθηκε από τον Ηγούμενο και πήρε τον τίτλο του «αναγνώστη».

    Φωτογραφίες από την περιοδεία της κάρας του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στη Μυτιλήνη. Αυτή τη φορά στο γραφείο του τότε δοτού Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, Γιάννη Λέκκα

    Κι η αποκαλυπτική φωτογραφία που δείχνει τον κ. Βορτσέλα στα μέσα του Φεβρουαρίου του 2008, στο αρχονταρίκι της Μονής. Δεύτερος εξ αριστερών του Εφραίμ. Εκ δεξιών του, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, ο τότε Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, κ. Λέκκας, και ο τότε Νομάρχης Παύλος Βογιατζής

    Και μια ακόμα άγνωστη φωτογραφία. Στη Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος. Μεταξύ του «παπαροκά» Νεκτάριου Μουλατσιώτη και του Εφραίμ, ο κ. Λέκκας, ο τότε Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Παναγιώτης Βαμβουρέλλης, και ο Παύλος Βογιατζής

    http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=6be3fdd9-28f9-414b-b4cd-19265ee2e33e

  3. Ο/Η Λεσβία λέει:

    O ΣΚΑΙ δίνει το μεγάλο παρών.
    Από τότε.
    Η κάρα τυ Χρυσόστομου στη Λέσβο

    http://www.skaiaegean.gr/?p=2866

    ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜΗΖ

    Ο δικός σας ραδιοφωνικός σταθμός

    Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007.

    (….) στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης, με κεντρικό ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους Αρχιμ. Εφραίμ. Την εκδήλωση τιμούν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ Ιάκωβος, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Ιωάννης Λέκκας, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Αθανάσιος Γιακαλής, οι οποίοι και χαιρέτισαν την εκδήλωση, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Λέσβου κ. Ιγνάτιος Κουτρής, ο εκπρόσωπος του Στρατηγού, ο τέως Νομάρχης κ. Δημήτρης Βουνάτσος, ο Δ/ντης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης κ. Μιχάλης Λαζάρου, ο Λιμενάρχης Μυτιλήνης κ. Απόστολος Μικρομάστορας, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, ο Δ/της του Ναυτικού Κλιμακίου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κ. Ευστράτιος Τζιμής, ο Διευθυντής Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Αθανάσιος Φραγκόπουλος, ο Προϊστάμενος ΤΕΕ Νομού Λέσβου κ. Νικόλαος Κατράνης και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου κ. Ευστράτιος Γόμος.

    Επίσης, παρευρίσκονταν, συνοδεύοντας τον Άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Βορτσέλας Ελευθέριος και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού και εκδότης του περιοδικού «Πεμπτουσία» κ. Φοίβος Χριστοδουλίδης.

    (…..) Κατόπιν το λόγο έλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους Αρχιμ. Εφραίμ (….)

    (….)Άνοιξε διάλογο με το κοινό και απάντησε σε θέματα πνευματικά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο με τον οποίο η νεολαία και τα παιδιά μας θα πρέπει να ξεπεράσουν με τις προσευχές των γονέων τους τα πολλά προβλήματα που αυτά αντιμετωπίζουν.

    Ενθουσίασε τους συγκεντρωμένους (……)

  4. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

    07:51 | Ελλάδα

    Τελείωσαν την κηδεία όπως- όπως γιατί ήταν καθολικός

    Η σύζυγος του αποθανόντα καταγγέλλει ότι ο ιερέας είχε δεχτεί εντολές να κάνει μια πρόχειρη και γρήγορη εξώδιο τελετή
    Σε περιπέτεια εξελίχτηκε, όπως φαίνεται, η νεκρώσιμη ακολουθία ενός 55χρονου καθολικού σε Ιερό Ναό στο νομό Ηρακλείου Κρήτης, όπως καταγγέλλει σε εφημερίδα του Ηρακλείου η σύζυγός του κ. Ελένη Δρετάκη, η οποία χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του ιερέας της περιοχή «απαράδεκτη».

    «Ο σύζυγός μου απεβίωσε την περασμένη Πέμπτη. Αν και καθολικός, εκκλησιαζόταν επί 23 χρόνια σε ορθόδοξη εκκλησία και, επιπλέον, είχε βαφτίσει ένα παιδί. Προσωπικά είμαι χριστιανή ορθόδοξη, όπως και τα παιδιά μας, ενώ παντρευτήκαμε σε ορθόδοξη εκκλησία. Κρίναμε λοιπόν ότι θα πρέπει η νεκρώσιμη ακολουθία να τελεστεί σε ορθόδοξη και όχι σε καθολική εκκλησία», είπε.

    «Όμως η νεκρώσιμη ακολουθία προς… έκπληξή μου διήρκεσε λίγα μόλις λεπτά. Τη δυσαρέσκειά μου εξέφρασα τηλεφωνικώς στον ιερέα, ο οποίος είπε ότι αυτές τις εντολές έλαβε και ότι κακώς… δέχτηκε τον αποθανόντα σύζυγό στην εκκλησία», γράφει το flashnews.gr

    24h NewsRoom

  5. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

    Άρνηση του εισαγγελέα Εφετών, Παν. Ματζούνη να συνδράμει στο άνοιγμα των λογαριασμών

    Εισαγγελικό «μπλόκο» στην Εξεταστική για το Βατοπέδι

    Βουλευτές, μέλη της εξεταστικής, χαρακτήριζαν ως τουλάχιστον «περίεργη» την άρνηση του κ. Ματζούνη, καθώς η προηγούμενη εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι είχε προχωρήσει σε άνοιγμα λογαριασμών με τη συνδρομή του εισαγγελέα εφετών, Κυρ. Καρούζου.
    ΠΗΓΗ
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=135241

  6. Ο/Η Του κώλου λέει:

    Θαύματα της Τιμίας Κάρας του αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου στην Κύπρο (10-19 Νοεμβρίου 2007)

    13 Νοεμβρίου, 2010 — vatopaidifriend3

    Από την υποδοχή της τιμίας κάρας του αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στο αεροδρόμιο Λάρνακας, που αποδόθηκαν τιμές κράτους στον άγιο. Διακρίνονται ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας με την κάρα του αγίου Χρυσοστόμου, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ με την κάρα του αγίου Επιφανίου Κύπρου

    Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 1600 χρόνων από της κοιμήσεως του εν αγίοις πατρός ημών Ιωάννου, αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου (407-2007) μεταφέρθηκε η τιμία κάρα του αγίου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, όπου φυλάσσεται, στη μεγαλόνησο Κύπρο. Την κάρα μετέφερε στην Κύπρο ο πανοσιολογιώτατος ηγούμενος Βατοπαιδίου, γέροντας Εφραίμ, με συνοδεία πατέρων της Μονής. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.

    Η τιμία κάρα μεταφέρθηκε εν πομπή στον ναό του Αγίου Χρυσοστόμου στη Λακατάμεια, όπου την υποδέχθηκε κόσμου· κληρικοί και λαϊκοί, για να προσκυνήσουν και να θαυμάσουν το εδώ και 16 αιώνες συντηρούμενο θαύμα, το άφθαρτο του δέρματος της κεφαλής και το άφθαρτον αριστερό αυτί του Αγίου.

    Η διαρκής ευωδία της κάρας, αρκετές φορές μάλιστα πληρούσα τον Ναό κατά κύμματα, και η ζέση του δέρματός της ήταν από τα πρώτα θαυμαστά σημεία. Αποκορύφωμα της ζωντανής και θαυματουργικής παρουσίας του οι διάφορες ιάσεις ανθρώπων από δύσκολες ασθένειες. Πάσχοντες από ημιπληγία, μυοπάθεια, φρικτούς και αφόρητους πόνους στο νευρικό σύστημα και τον σπόνδυλο, με σοβαρά προβλήματα δυσκινησίας, παιδί στα πρόθυρα του θανάτου, βρήκαν τη θεραπεία τους μετά την προσκύνηση του τιμίου λειψάνου ή μετά από έντονη προσευχή.

    Προς δόξαν Θεού, αλλά και ενίσχυση της πίστης των χριστιανών, σημειώνουμε, χρεωστικώς προς τον Άγιο μας, τις εν τώ Ναώ του, αλλά και γενικότερον, θαυματουργικές του επεμβάσεις. Επεμβάσεις οι οποίες καθιστούν τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, εκτός των άλλων του ιδιοτήτων, θαυματουργό και στις μέρες μας.

    α) Θεραπεία γυναικός με κάταγμα στο δεξιό πόδι. Μετά το πέρας του εσπερινού του Σαββάτου της 10ης Νοεμβρίου, η συγκεκριμένη κυρία (σεβόμενοι τήν επιθυμία τών παθόντων τό θαύμα δέν δημοδιεύουμε τά ονόματά τους), αναχωρούσα από τον Ναό εσπευσμένα, κτύπησε, με αποτέλεσμα το σπάσιμο του δεξιού της ποδιού κόντα στο αστράγαλο. Στο Νοσοκομείο, όπου μετακομίσθηκε, το πόδι της τοποθετήθηκε στον γύψο με την εντολή η διακίνησή της να γίνεται μόνον με πατερίτσες όπου και όταν χρειάζεται. Ο πολύς της πόθος να διακονήσει στον Ναό κατά τους Εορτασμούς την έφερε το βράδυ του Σαββάτου πίσω, για να προσκυνήσει την κάρα εν μέσω φρικτών πόνων και υποβασταζόμενη. Μετά την προσκύνηση οι πόνοι ήρθησαν, το σπάσιμο στο πόδι αποκαταστάθηκε, άφησε τις πατερίτσες και αφαίρεσε τον γύψο.

    Η εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου ανθοστολισμένη, περιμένει να υποδεχθεί και αυτή… την Τιμία Κάρα του Αγίου

    β) Θεραπεία δεκαεξάχρονου μαθητού από ημιπληγία. Κατόπιν εγκεφαλικών επεισοδίων και αιματομάτων δεκαεξάχρονος μαθητής, από τον Αρχάγγελο, κατέστη ημιπληγής με μούδιασμα και δυσκινησία ολόκληρης της αριστερής του πλευράς. Για διάστημα μάλιστα δύο εβδομάδων, προ της ελεύσεως της κάρας στην Κύπρο, νοσηλέυτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Μετά την προσκύνηση της τιμίας κάρας, κατά ομολογία του ιδίου και των δικών του, η πάθησή του, προς έκπληξη πάντων, έπαψε να υφίσταται. Το γεγονός τούτο, όπως και το προηγούμενο, πρόβληθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    γ) Εξαφάνιση μεγάλου όγκου στον αυχένα και θεραπεία ανθρώπου με νευρολογικά προβλήματα, προβλήματα σπονδύλου και δυσκινησία. Πρόκειται για ανδρόγυνο εκ του οποίου η μέν γυναίκα είχε μεγάλο όγκο στον αυχένα, ο δε σύζυγος έπασχε από τις προαναφερθείσες ασθένειες. Με πολύ κόπο μπήκαν στην ουρά για να προσκυνήσουν. Κάποια στιγμή ο άνδρας ένιωσε δύο δάκτυλα να τον πιέζουν πίσω χαμηλά στη μέση. Οι πόνοι του έγιναν ακόμη δυνατότεροι και η αγωνία τους πιο έντονη για το κατά πόσον θα τα κατάφερναν να προσκυνήσουν. Όταν η ουρά γι’ αυτούς έφθασε στο τέλος, και τελικά προσκύνησαν, με θαυμασμό διαπίστωσαν ότι της μιάς εξαφανίστηκε το κουβάρι (ο όγκος) και του άλλου η υγεία αποκαταστάθηκε πλήρως.

    δ) Θεραπεία ανθρώπου με πρόβλημα δυσκινησίας της μέσης. Κατά ομολογία του ιδίου, σοβαρότατο πρόβλημα, το οποίο αντιμετώπιζε στη μέση του, κατά την προσκύνηση της κάρας και μετά από έντονο κραδασμό που ένιωσε όταν έσκυψε, για να προσκυνήσει, εξαφανίστηκε.

    ε) Θεραπεία ετοιμοθάνατου παιδιού στη Σρι Λάνκα. Πρώην βουδίστρια, η οποία ασπάσθηκε την Ορθοδοξία στην Κύπρο και βαπτίσθηκε πρό-σφατα, με θερμή πίστη προσευχήθηκε στην κάρα του Αγίου όταν την προσκυνού¬σε, παρακαλώντας τον για το ετοιμοθάνατο ανεψάκι της στη Σρι Λάνκα. Μετά απ’ αυτό δέκτηκε ένα τηλεφώνημα από την πατρίδα της, με το οποίο της γνωστοποιούσαν ότι δεν υπήρχεν πλέον λόγος να ανησυχεί, διότι το παιδί ξεπέρασε τον κίνδυνο. Αυτή, γνωρίζοντας το τί προηγήθηκε, αντελήφθηκε ότι επρόκειτο για θαυματουργική ενέργεια του Αγίου, και ενημέρωσε σχετικά τους οικογενείς της στη Σρι Λάνκα. Αποτέλεσμα τούτου είναι ο έντονος προβληματισμός των εκεί συγγενών της γύρω από την ορθή πίστη και η διάθεσή τους για αναζήτηση της αλήθειας.

    Τέλος, το μεγαλύτερο θαύμα, μεγαλύτερο και απ’ αυτές ακόμη τις ιάσεις, είναι εκείνο της ανάστασης και ανάτασης των ψυχών των ανθρώπων, της ψυχικής και πνευματικής θεραπείας, της παρακίνησης προς μετάνοια και διόρθωση βίου. Θαύμα, το οποίο ο οφθαλμός δεν μπορεί να εντοπίσει και το αυτί αδυνατεί να αφουγκρασθεί. Ψηλαφείται όμως με την καρδία του κάθε ανθρώπου και βιώνεται στα έγκατα της ύπαρξής του.

    Μετά την αναχώρησή της από τον ναό του Αγίου Χρυσοστόμου στη Λακατάμεια, η τιμία κάρα μεταφέρθηκε επ’ ολίγον στον ναό του αποστόλου Φιλίππου και εν συνεχεία στη Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου, όπου τελέσθηκε ολονύκτια αγρυπνία. Την επομένη ταξίδευσε για την Πάφο, στον ναό του Αγίου Κενδέου, όπου παρέμεινε για δύο ημέρες. Το βράδυ της Παρασκευής, 16 Νοεμβρίου, πήγε στον Μητροπολιτικό ναό της Λεμεσού, και το μεσημέρι της Κυριακής, 18 Νοεμβρίου, στη Μονή της Παναγίας του Μαχαιρά, απ’ όπου, μετά απο ολονύκτια αγρυπνία, τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, ανεχώρησε για το Αεροδρόμιο Λάρνακας. Στις 12.30μ.μ. με μεταγωγικό στρατιωτικό αεροσκάφος πέταξε για τη Θεσσαλονίκη, και από εκεί μετά από συνεχόμενο οδικό και θαλάσσιο ταξίδι, κατάπλευσε τις πρώτες βραδυνές ώρες στη βάση της, τη Μονή Βατοπαιδίου, για να εξέλθει, «Κύριος οίδεν» πότε.

    αποσπάσματα από: το Ιστολόγιο του Ιερού Ναού Αγίου Χρυσοστόμου Λακατάμιας Κύπρου

  7. Ο/Η Chronis P. λέει:

    litourgia sti Nea Yorki sto rosiko kathedriko mprosta sto proto kefali tou Xrisostomou
    On Tuesday, February 8, a service of intercession was celebrated before the reliquary containing the head of St. John Chrysostom, Archbishop of Constantinople (347-407) which was present at the Russian Orthodox Church Outside of Russia’s Cathedral of Our Lady of the Sign, New York, NY.

  8. Ο/Η Chronis P. λέει:

    Haead of St John Chrysostom brought to New York

    On February 6, 2010, with the blessing of His Holiness Patriarch Kirill of Moscow and All Russia, the honorable head of the universal teacher, St John Chrysostom, housed at the Cathedral of Christ the Savior in Moscow, was brought to the Synodal Cathedral of Our Lady of the Sign. The relic will remain there for the faithful to venerate until February 11.

    Information concerning the venerable head of St. John Chrysostom

    In 1652, Tsar Alexis Mikhailovich (1629-1676) learned from Archimandrite Damascene, the abbot of the Vatopedi Monastery on Mount Athos, that the monastery was the guardian of the head of St. John Chrysostom, which the monastic brotherhood had received three hundred years earlier as a gift from the Byzantine emperor, John Cantacuzene (c.1292-1383). The abbot, in the hope of receiving substantial gift and monetary support, offered to send the relic to Moscow of veneration. Alexis gladly accepted the offer and commanded Damascene and his monastic brotherhood to travel to Moscow and to see the eyes of his royal majesty. He promised to return the head of the Saint in the custody of the same person who had brought it to Moscow. In 1655, Damascene brought the holy relic to Moscow, but he never got opportunity to return with it to Vatopedi. Tsar Alexis tricked the monks and kept the relic, at first, he said, temporarily, but then for good. All of the appeals and petitions of the visiting monastic allowed himself publicly to express his displeasure at the turn of events, the Tsar, known as the Quiet One sent him for repentance to the Solovki Monastery in the far north. The Venerable head of St. John Chrysostom was kept in the Dormition Cathedral of the Moscow Kremlin until 1922. From 1930 to 1988 the vessel containing the holy relic was kept in the Collection of 19th Century Russian Silver.

    On the eve of the celebration of the Millenium of the Baptism of Rus, on the 26th of May, 1988, several reliquaries were returned to the Synod of the Russian Church in a ceremony at the State Armony Museum. Among them was the reliquary containing head of Saint John.

  9. Ο/Η Mefisto λέει:

    Ας απολαύσουμε μερικά αποσπάσματα απ΄ τη γραπτή ειρωνική επιστολή, την οποία έστειλε ο μεταρρυθμιστής μητροπολίτης Μυτιλήνης Χριστόφορος στο φανατικό μοναχό τού Αγίου Όρους, Ανδρέα, για το εμπόριο και τη λατρεία των ειδώλων, την κοκκαλολατρία των «αγίων λειψάνων» και την εν γένει δεισιδαιμονία τής εποχής του, που σώζεται στην ιστορία του Παπαρρηγόπουλου:

    θήκας δε πολλάς λειψάνων έχεις, ας εξανοίγων τοις φίλοις σου δεικνύεις: Του Προκοπίου μάρτυρος χείρας δέκα, Θεοδώρου δε πέντε και πέντε γνάθους, και Νέστορος μεν άχρι των οκτώ πόδας, Γεωργίου δε τέσσαρας κάρας άμα, και πέντε μαστούς Βαρβάρας αθληφόρου, και νυν μεν οστά δώδεκα βραχιόνων, και τού Καλλινίκου μάρτυρος Δημητρίου, νυν τ΄ αυ καλάμους είκοσι σκελών όλων (…). Λέγεις, ο σεμνός, και Θέκλας τής πρωτάθλου οδόντας εξήκοντα έχειν, και τού μεγίστου Προδρόμου λευκάς τρίχας.

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:NAIe8oMN3dYJ:www.freeinquiry.gr/pro.php%3Fid%3D1723+%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B1%CF%82+%CE%B4%CE%B5+%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%88%CE%AC%CE%BD%CF%89%CE%BD&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=grπηγή:

    • Ο/Η Periklis λέει:

      Σοβαρο περιοδικό και προπαντων, αντικειμενικο!

      Η μεταλλαξη της Χρυσης Αυγης που βασίζει την εθνική ταυτοτητα στην ράτσα και τα γονιδια και οχι στην υιοθέτηση κοινων πολτισμικών χαρακτηριστικων. Τονιζουμε την διαφορά για να βαλουμε τον άλλον στη γωνια του.

      In other words, «εξω οι Αρβανιτες και οι Βλαχοι από την Ελλαδα για να μεινουμε επιτελους εμεις κι εμεις οι ολιγοι και εκλεκτοι απόγονοι της Θούλης πριν μας καταστρεψει ο Εβραιοχριστιανισμός».

      • Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

        Άλλα λόγια να αγαπιώμαστε.
        Για το δικέφαλο τέρας σιωπητήριο;

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Δεν ειναι ΑΛΛΑ λογια. Ειναι απολυτως συγκεκριμενα που δηλωνουν την αξιοπιστία και τις πίσω σκεψεις μιας καμουφλαρισμενης ρητορικης.

        Επι του θεματος απαντησα στον κο Ροιδη και αν το δημοσιευσει σας παραπεμπω εκει.

  10. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

    για δεκαετίες , μέχρι και σήμερα χιλιάδες ελληνοορθόδοξοι στο εξωτερικό κηδεύονταν από καθολικούς ιερείς, φυσικά ελλείψει ορθόδοξων…

    δυστυχώς στην ταλιμπανική Ελλάδα κάτι αντίστοιχο δεν εφαρμόζεται, εν έτει 2012

    κατά τα άλλα ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ..

  11. Ο/Η Ωκεανός λέει:

    Απολαυστικότατος όπως πάντα κύριε Λασκαράτε.

    • Ο/Η Po λέει:

      Ακόμη απολαυστικότερο όταν σκέφτεται κανείς ότι σε τέτοια κείμενα Ορθόδοξης εμπορίας, οι λογής καθαρόαιμοι οπαδοί αυτής της θρησκείας, σιωπούν.

      Μόνο σε… ουσιώδη ζητήματα, δεν βάζουν γλώσσα μέσα.

      😆

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Ειπα να μην μιλησω για να μην γινομαι κουραστικος αλλα με τσιγκλατε. Τις απαντησεις τις εχω βεβαια εδω και χρονια προς ιδίαν χρησιν. Σε οτι με αφορουν τα κειμενα σας, Γλαυκαν εις Αθηνας κομιζετε και άλλα νυκτοβια πτηνά.

        Ο λογος που δεν απαντω πλεον στον κο Λασκαρατο και δεν ανοιγω καινουργιες συζητησεις ειναι γιατι ειναι προφανες οτι δεν εχει νοημα. Στο μαθημα τις διαλεκτικης παιρνει μηδεν. Του ειναι φυσει αλλα και θεσει αδυνατον να μετακινηθει από τον δογματισμο του.

        Δεν εχω σκοπό να μεταβληθω σε μονιμο πανελίστα με στημενους καυγαδες σε καθε ποστ για να ανεβαινει η… ακροαματικοτητα. Περνώ καμμια φορα και σχολιαζω και αμεσως μερικοι εξιταρονται. Οπότε αναγκαζομαι να ανταπαντω ακριβως για να μην φαινεται οτι φυγοδικώ, και εγκλωβιζομαι.

        Σας αφιέρωσα τις τελευταιες ημερες παμπολλες ωρες σε βαρος του επαγγελματικου και προσωπικου μου χρονου – λες και δεν εχω δικες μου ασχολιες και σκοτουρες. Ειχα να ξαναπεράσω από εδω πανω από μηνα.

        Το ιδανικο για σας θα ηταν να σχολιαζει εδω καμμια οργανωσιακη θεούσα του χεριού σας και να σας επιτιθεται με τσιτάτα και να της ανταπαντατε με κλισε. Πλην όμως αυτες εχουν τα δικα τους φυσικα -αναλογα των δικων σας- περιβαλλοντα και blog και δεν σας καταδεχονται. Οπότε εισθε καταδικασμενοι να διαγετε βίους παράλληλους και ανιαρούς.

      • Ο/Η Po λέει:

        Νιώθω το πόνο σας. Πιστέψτε με.

        Για τη ζωντανή οικονομική ορθόδοξη επιχείρηση έχετε κάτι νέο.
        Τελικά το (ολοζώντανο) κεφάλι που εδρεύει το Άγιο Όρος, είναι ή δεν είναι του Χρυσόστομου;
        Η Παναγία φορούσε ή δεν φορούσε ζώνη, κι αν φορούσε, είναι αυτή, η ίδια που έφερε τόσα €κατομμύρια (με την καλή έννοια) στο Βατοπέδι του Οφφσορίστα Εφραίμ;

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Ο μονος πονος μου ειναι για σας και την πνευματικη σας κατασταση.

        Οσον αφορα το ποσα κρανια υπαρχουν θα σας διευκολυνει η παρακατω εικονα.

        http://en.wikipedia.org/wiki/File:Human_skull_side_simplified_%28bones%29.svg

        Οσον αφορα την γνησιοτητα τους δεν μπορει να αποδειχθει αλλα ουτε και να αμφισβητηθει. Αλλα ειτε ειναι ειτε δεν ειναι γνησια ελαχιστη σημασια εχει -παρα μονο γι αυτον ο οποίος ενδεχομενως εκανε απάτη.

        Διοτι γι αυτον που πιστευει στην δια της ύλης και δια της πιστης μεταβιβαση ενεργειας από ενα σωμα σε άλλο, το τιμωμενο προσωπο και η επικοινωνια αφορα τον πραγματικο Χρυσοστομο ασχετως αν αυτο ειναι ή δεν ειναι το πραγματικο λειψανο του. Οι φωτογραφιες, οι επιστολες κλπ μας συνδεουν ψυχικα και συναισθηματικα με προσωπα και πραγματα τα οποία δεν ειναι παροντα. Ενιοτε δε μια ζωγραφια πορτραιτο αποτυπωνει καλυτερα ενα προσωπο από την φωτογραφία του η οποια αν και ανηκει αδιαμφισβητητα στο συγκεκριμενο προσωπο μπορει να τον ασχημαινει ή να τον κολακευει ή να μην τον θυμιζει καν.

        Η τιμη σε ενα νεκρο εχει εξαντληθει παλαιοτερα στο θεμα της καυσης των νεκρων και παρακαλω να μην ξανασυζητηθει διοτι δεν εχει και νοημα.

        Οσον αφορα την ιεροτητα χωρων και αντικειμενων ειναι παλαια πρακτικη τοσο του εβαϊσμου όσο και της Ελληνιστικης θρησκειας. Συνεπως Δεν υπαρχει καμμια διαφοροποιηση. Το ιδιο ισχυει και για την οικονομικη εκμεταλλευση αντικειμενων που σχετιζονται με την θρησκεια -θυμιζω τον ξεσηκωμο τον εμπορων αγαλματιδιων της θεας Αρτεμιδος στην Εφεσσο και τα αναθεματα στους Δελφους και την Επιδαυρο κλπ.

        Αλλα η εκμεταλλευση αυτη αφορα ΜΟΝΟ τη θρησκεια; Ποσο στοιχιζει μια ιερά και επιστημονικη κλινη στην εντατική σε νοσοκομείο με σημα την κεφαλή της θεάς Υγειας – μεγαλη η χαρη της – σε εποχες που φιλελευθεροποιείται και η Υγεία; Μια γκαρσονιερα; Ενας αριστερος ποσα θέλει για να περνα στη βουλη φιλελευθερες θεσεις με υποβολιμαιες επερωτησεις;

        Συνεπως δεν ειναι θεμα θρησκειας ή επιστημης ή ιδιοτητας αλλα θεμα ποιοτητας ανθρωπου και το κατα πόσον εμπαίζει Θεους και ανθρωπους.

        ΥΓ Προσυπογραφω το αναρτηθεν από την κοκκινη Ροζα κειμενο της Μαρίλης Μαργωμένου αν και γραμμενο για λογαριασμο του επιχειρηματικου consortium της Καθημερινης. (Ελπιζω η Κοκκινη Ροζα να μην προσκειται σε αυτό).

        Εκτος από ακριβες – αν και ελλειπες – δεν διολισθαινει σε μισαλλοδοξιες, σε κιτρινισμους, γενικευσεις, υπερβολες και ψεμματα στα οποια μας εχει συνηθισει το βαθυ δημοσιογραφικο κρατος.

      • Ο/Η Psycho λέει:

        Προς Περικλής:

        Προτείνω Sertindole
        αντιψυχωσικό, για τη σχιζοφρένεια

        Δοσολογία: Έναρξη με 4 mg/d, καί κάθε 4-5 ημέρες αύξηση κατά 4 mg/d, έως τα 12 – 20 mg/d
        Μέγιστη Δοσολογία: 20 – 24 mg/d
        Προσοχή: Η σερτινδόλη δεν είναι κατάλληλη για την οξεία φάση της σχιζοφράνειας.

        Απαραίτητα κύριε Περικλής είναι ο καρδιολογικός έλεγχος και το Ηλεκτροκαρδιογράφημα, προ της ενάρξεως της θεραπείας.

        Προσέξτε μετά τη λήψη την ορθοστατική σας υπόταση.

  12. Ο/Η Αναφλαβής λέει:

    Ο Χρυσόστομος πέθανε στην εξορία
    ο καημένος σαν γνήσιος κομουνιστής…. (γέλια),
    πως και δεν έχει ακόμη αναγνωρισθεί
    από τους απολογητές του Περισσού,
    ως αγωνιστής.

    Προτροπή:
    Συντρόφια, κουνηθείτε λοιπόν- κάντε κάτι,
    κάποιο παΐδι του θα βρεθεί και για σας,
    στα κατώγια της ορθοδόξου αποκατάστασης !

    Όσο για μένα :
    Πονάω…πονάω….πονάω (this is klemeno),
    αριστερά για την κατάντια σου!!
    και συ Τσί… μου να σαι παρών σε αυτό το τσίρκο,
    θα έχει και κολοτούμπες η τελετή.

    Υστερόγραφο –απορία:
    Μήπως κάποιοι πριν χωρίσουν,,
    τους αχώριστους χωρισμούς,
    πρώτιστα είναι αναγκαίο να (ξε)χωρίσουν,
    πόσου μεγέθους φασουλήδες,
    είναι οι ίδιοι επί του έργο στην σκηνή;;;;;;)

  13. Ο/Η Eωσφόρος λέει:

    Έκθεση λειψάνων
    Τιμές προσιτές

    http://www.rel.gr/photo/thumbnails.php?album=9

    Ορθόδοξες φωτογραφίες και εικόνες

    Λείψανα του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά
    – Saint Gregori Palama’s holy relics
    3697 views
    rel

    Κάρα Αγίου Σιλουανού – The holy skull of Saint Silouan
    3639 views
    rel

    Ιερό τεμάχιο απο το αριστερό πόδι της Αγίας Αννης – The left foot of Saint Ann
    3888 views
    rel

    Λείψανα Αγίου Αρσένιου του Καππαδόκη – Holy Relics of Saint Arseni the Kappadoke

    Δεξιά Χείρα Αγίου Διονυσίου Εν Ολύμπω – The right hand of Saint Dionisis of Olympos
    4619 views
    rel

    Κάρα Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως – The holy skull of Saint Nektarios of Aegina
    3682 views
    rel

    Δεξία Χείρα Αγίας Μαρίνης (Βατοπαίδι) – The right hand of Saint Marina (in Vatopaidi -mount Athos)

    Κάρα Αγίου Ευδοκίμου Νεοφανούς – (Βατοπαίδι) – The holy skull of Saint Evdokimos (in Vatopaidi, Mount Athos)
    3186 views
    rel

    Ιερό σκήνωμα Αγίου Σάββα – The reliquary of Saint Savvas the Blessed
    4466 views
    rel

    Κάρα Αγίου Μερκουρίου – (Βατοπαίδι) – The holy skull of Saint Mercury (Vatopaidi at mount Athos)
    3229 views
    rel

    Ιερό τεμάχιο κάρας του πρωτομάρτυρα Στεφάνου / Βατοπαίδι – Part of the holy skull of Firstmartyr Stefanos
    3277 views

    Τμήμα κάρας Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτη – Part of the holy Skull of Saint Theodoros
    3069 views
    rel

    Το σεπτό λείψανο του Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς
    5865 views
    rel

    Δάκτυλος Αγίου Ιωάννου Προδρόμου – Βατοπαίδι – The finger of Saint John the Baptist
    4435 views
    rel

    Τεμάχιον Τιμίου Καλάμου – Βατοπαίδι
    3442 views
    rel

    Τεμάχιον δεξιάς Χείρας αγίας Αικατερίνης
    4313 views
    rel

    Τίμια Ζώνη – Βατοπαίδι
    4005 views
    rel

    Τίμια Δώρα – Μονή Αγίου Παύλου
    3656 views
    rel

    Τίμιο Ξύλο – Ξηροποτάμου
    3795 views
    rel

    Αυτί Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου – Βατοπαίδι – The ear of Saint John Chrysostomos
    4675 views
    rel

    Δεξιά χείρα Απ. Ανδρέα – Βατοπαίδι
    3607 views
    rel

    Πόδι Αγίου Παντελεήμονος – Βατοπαίδι
    3934 views
    rel

    Πόδι Αγίας Παρασκευής Νέας – Βατοπαίδι
    3952 views
    rel

    Πόδι Αγίου Θεοδώρου Τήρωνος και άλλα Τεμάχια – Βατοπαίδι
    3536 views
    rel

    Χείρα Αγίας Αικατερίνης
    5505 views
    rel

    Πόδι Απ. Βαρθολομαίου – Βατοπαίδι
    3541 views
    rel

    Χείρα Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου – The hand of Saint John Chysostome
    5359 views
    rel

    Κάρα Αγίου Ιγνατίου – The holy skull of Saint Ignatius
    3265 views
    asthr

    Κάρα Αγίου Ανδρέα (ΠΑΤΡΑ) – THE HOLY SKULL OF SAINT ANDREW (in Patra)
    4052 views
    Dimitris

    Λάρνακα Λειψάνων Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) – THE RELIQUARY OF SAINT DIMITRIOS (in Thessalonika)
    3990 views
    Dimitris

    Λάρνακα Λειψάνων Αγίας Ματρώνας της Αομμάτου Ρωσίδος – The holy reliquary of Saint Matrona the blind of Moscow
    3746 views

  14. Ο/Η Φιλίστωρ λέει:

    Kύριε Λασκαράτε ασφαλώς ο Ιωάννης Κατακουζηνός που βασίλεψε μετά τις Σταυροφορίες δεν μπορεί να είχε σώσει την κάρα από τους Σταυροφόρους όπως ισχυρίζονται οι φίλοι των Βατοπεδινών.
    Για τούτο και μερικοί εφεύραν έναν ανύπαρκτο αυτοκράτορα, τον Αλέξιο Κατακουζηνό.
    Το καλό το παλληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι.

    greek news: Κάρα Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου
    http://www.dailygreece.com/2007/…/post_33.ph... – Προσωρινά αποθηκευμένη
    31 Ιαν. 2007 – Κάρα Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου … άλλη διήγηση την Θ. Λειτουργία) Η κάρα δωρίστηκε στο Βατοπαίδι από τον Αλέξιο Κατακουζηνό, και έκτοτε …

    greek news: January 2007 Archives
    http://www.dailygreece.com/2007/01/ – Προσωρινά αποθηκευμένη
    31 Ιαν. 2007 – Κάρα Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου … άλλη διήγηση την Θ. Λειτουργία) Η κάρα δωρίστηκε στο Βατοπαίδι από τον Αλέξιο Κατακουζηνό, και έκτοτε …

    ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ: 2009-11-08
    trelogiannis.blogspot.com/2009_11_08_ar… – Προσωρινά αποθηκευμένη
    14 Νοεμ. 2009 – Ωραιότατη είναι η παρομοίωση του Άγ. Χρυσοστόμου «καθάπερ λιμένας εν ….. Δωρίστηκε στην Μονή Βατοπαιδίου από τον Αλέξιο Κατακουζηνό.

    «Αγιον Ορος» Χριστιανικό Ορθόδοξο Φόρουμ • Προβολή θέματος …
    http://www.agiooros.net/…/viewtopic.php?t…p... – Προσωρινά αποθηκευμένη
    29 Ιαν. 2007 – ΚΑΙ Πάλι Για την ΚΑΡΑ του Χρυσοστόμου Σε Κάθε γωνιά Βλέπουμε Τον … Η κάρα δωρίστηκε στο Βατοπαίδι από τον Αλέξιο Κατακουζηνό, και …

  15. Ο/Η Ρόζα η Κόκκινη λέει:

    η «Πεμπτουσία» της μπίζνας …

    Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα

    Παρκάρεις πάνω στην εθνική οδό. Βγαίνεις απ’ το αυτοκίνητό σου. Μπαίνεις στην αντιπροσωπεία της Lada. Κι εκεί που κοιτάς τα Niva και τα Venus, ξαφνικά εμφανίζεται στο βάθος ο Αγιος Αθανάσιος με τον σταυρό στο χέρι!
    Θαύμα; Δυστυχώς όχι – δεν είναι η ευκαιρία να ζητήσεις απ’ τον Αγιο ένα Lada δώρο. Απλώς, ζεις τη σουρεαλιστικότερη εκδοχή της πραγματικότητας: Είσαι στην αντιπροσωπεία της Lada, που όμως πουλάει και ολόσωμες αγιογραφίες κατευθείαν απ’ τη Μονή Βατοπεδίου! Δηλαδή, στο κατάστημα του καλύτερου φίλου του ηγούμενου Εφραίμ: του Κύπριου επιχειρηματία Φοίβου Χριστοδουλίδη. Αλλά καλύτερα να πάρουμε την ιστορία απ’ την αρχή.
    Ο κ. Φοίβος Χριστοδουλίδης είναι ένας εξηντάρης κύριος με σκούρα γυαλιά που επιμένει να φοράει ακόμη τις παλιές, λαχουρέ γραβάτες του, μάλλον γιατί αναπολεί συχνά τη δεκαετία του ’90. Διόλου παράξενο – το 1992 ήταν που πρωτάνοιξε την αντιπροσωπεία της Lada στην Ελλάδα, ενώ στις αρχές του ’90 εγκαταστάθηκε ο ηγούμενος Εφραίμ στο Βατοπέδι και τότε πρωτάνθησε και η δική τους φιλία. Κι έτσι σήμερα, ο κ. Χριστοδουλίδης είναι ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας Lada, αλλά συγχρόνως έχει αναβαθμιστεί και σε πρόεδρο του «Κέντρου Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού» (ΚΕΟΠ), το οποίο τυγχάνει «το εκφραστικό όργανο», κατά τον κ. Χριστοδουλίδη, «της Μονής Βατοπεδίου». Το αλλόκοτο της όλης υπόθεσης αρχίζει να διακρίνεται όταν συνειδητοποιεί κανείς πως η Lada και το θρησκευτικό κέντρο είναι ένα και το αυτό. Είναι πραγματικά μια ξεχωριστή στιγμή, ενώ κοιτάς δερμάτινα σαλόνια και δοκιμάζεις αμορτισέρ, ξαφνικά να εντοπίζεις τις δύο λευκές, αρχαιοελληνικές κολόνες (!) που ορίζουν την είσοδο του μαγαζιού της Μονής Βατοπεδίου, κι έχουν από πάνω γύψινο αέτωμα με χαραγμένο το σήμα της Lada! Κι ύστερα περνάς την πύλη, και ξεχνάς όλα τ’ άλλα.
    Τα κομποσκοίνια και τα ημερολογιάκια αποσύρθηκαν νωρίς. Εδώ το εμπόρευμα απευθύνεται μόνο σε αυτούς που η πίστη τους είναι εξίσου βαθιά με την τσέπη τους. Στους τοίχους ολόσωμες εικόνες Αγίων σε ξύλινα ταμπλό, στα τραπέζια χρυσά σκεύη προσμένουν κάποιον ανοιχτοχέρη πιστό, κι όσο για τα ιερά βιβλία … μπορείς να πάρεις ένα «Δίτομο Βατοπέδι – 180 ευρώ», ή να διαλέξεις από μία «Παλαιά Διαθήκη – 382 ευρώ», ή ένα «Ευαγγέλιο Ιωάννη Κατακουζηνού – 382 ευρώ». Τις τιμές τις γράφουν τα λευκά καρτελάκια πάνω στα καθαγιασμένα αναγνώσματα. «Τα θαύματα της Αγίας Ζώνης», βλέπω παραπέρα το best seller της Μονής. Στο οπισθόφυλλο, γλαφυρή εισαγωγή στο θέμα: «Περιγράφονται 200 περιπτώσεις θαυματουργικής επεμβάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου»! Περίπου σαν να ήταν η Παναγία τερματοφύλακας …
    Σ’ έναν ξεχωριστό πάγκο, διατίθεται και το περιοδικό «Πεμπτουσία», στο οποίο ο κ. Χριστοδουλίδης είναι υπεύθυνος έκδοσης, και ο Εφραίμ … ρεπόρτερ: Στο τεύχος 8, ο ηγούμενος πήγε δημοσιογραφική αποστολή στο Εσεξ της Αγγλίας, για να κάνει συνέντευξη με τον Γέροντα Σοφρώνιο! Οσο για το τρέχον τεύχος … Εδώ ο πιστός αναγνώστης μπορεί να διαβάσει ένα αφιέρωμα στη λίμνη Βιστωνίδα (την οποία κατόπιν της ανταλλαγής με ολυμπιακά ακίνητα, ο συντάκτης την εκθειάζει ως οικολογικό παράδεισο!) κι ένα θέμα για το Πόρτο Λάγος (επίσης εκθειαστικό, καθότι το νησάκι είχε πάρει κι αυτό σειρά γι’ ανταλλαγή). Στην «Πεμπτουσία» φιλοξενούνται και 4 ολοσέλιδες διαφημίσεις της ΕΡΤ, συν μία ακόμη διαφήμιση – έκπληξη: Η ολοσέλιδη καταχώριση της κατασκευαστικής εταιρείας «Ανθεμιάς» – εκείνης, δηλαδή, που αγόρασε απ’ το Βατοπέδι τα επίμαχα οικόπεδα-φιλέτα!
    Κι όπως μες στο μαγαζάκι του ηγούμενου Εφραίμ όλα μπερδεύονται γλυκά, συνειδητοποιεί κανείς πως, αν δεν μιλούσαμε για μοναχό αλλά για ροκ σταρ, θα λέγαμε πως ο κ. Χριστοδουλίδης είναι ο μάνατζερ του Εφραίμ: Οχι μόνο πουλά τα εμπορεύματα με trademark Βατοπεδίου και φιλοξενεί τις ομιλίες του ηγούμενου στην Αθήνα κάθε τρίμηνο (ναι, ο Εφραίμ βγαίνει και μιλάει ανάμεσα στα αυτοκίνητα της Lada στην εθνική οδό!), αλλά του κλείνει και τουρ στην επαρχία. «Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ θά μιλήσει στην αίθουσα τιμών τής Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης», γράφει το τελευταίο δελτίο Τύπου. Εν είδει ανταλλάγματος, βεβαίως, ο «πανσοφολογιώτατος» παίρνει τον κ. Χριστοδουλίδη μαζί του σ’ όλες τις θρησκευτικές εξορμήσεις. Στην αλησμόνητη περιφορά της Ζώνης της Παναγίας ανά την Αττική, ας πούμε, ο κ. Χριστοδουλίδης ακολουθούσε (ενίοτε έβγαζε και λογύδρια στο πλήθος!). Βλέπετε, ήταν ο επίσημος χορηγός της Αγίας Ζώνης!
    Και μετά, έγινε και χορηγός της Αγίας Κάρας! Ο καημένος ο Αγιος Χρυσόστομος, ποτέ δεν φαντάστηκε ότι 1.600 χρόνια μετά τον θάνατό του το κεφάλι του θα περιόδευε στη Μυτιλήνη. Κι όμως, τον Δεκέμβριο του 2007, ο ηγούμενος Εφραίμ με την Αγία Κάρα υπό μάλης και τον κ. Χριστοδουλίδη για συντροφιά ανεβοκατέβαινε τους ορόφους της νομαρχίας Λέσβου αγιάζοντας τους δημόσιους υπαλλήλους από γραφείο σε γραφείο!

    Κρουαζιερόπλοιο
    Μετά τους δημοσίους υπαλλήλους, πήραν σειρά κι οι δημοσιογράφοι: Ο κ. Χριστοδουλίδης κάλεσε 40 δημοσιογράφους να δοκιμάσουν το καινούργιο Lada Libra στην Ουρανούπολη, αλλά μετά το test drive αποφάσισε να ναυλώσει κρουαζιερόπλοιο για να τους πάει στο Βατοπέδι! Γιατί κρουαζιερόπλοιο; Προφανώς, είχε να κάνει με το γεγονός πως την αλλόκοτη αυτή αποστολή συνόδευε και ο πρέσβης της Ρωσίας – και ξέρετε πώς είναι το λεπτό γούστο του πρέσβη … Εν πάση περιπτώσει, οι δημοσιογράφοι που είχαν πάει για να δουν πώς παίρνει το Lada τις στροφές, βρέθηκαν ξαφνικά μπρος στον ηγούμενο Εφραίμ, που τους μοίραζε κλωστούλες απ’ τη Ζώνη της Παναγίας! Οταν οι δημοσιογράφοι γύρισαν στα γραφεία τους, θα πρέπει να βρέθηκαν σε μεγάλο δίλημμα. Πώς να γράψεις μετά όλ’ αυτά κακή κουβέντα για το Lada Libra; Κι αν σε κάψει ο Θεός;

    Μαρίλη Μαργωμένου

    http://www.betafans.net/t3489-topic

  16. Ο/Η Left wolf λέει:

    Ο Τσίπρας τα ξέρει αυτά;

    O ΣΥΡΙΖΑ, το Φανάρι και οι «Τρείς Ιεράρχες»

    O ΣΥΡΙΖΑ, το Φανάρι και οι «Τρείς Ιεράρχες»
    02/09/2011 από Po | Επεξεργασία

    Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς

  17. Ο/Η Lykios λέει:

    Το ερωτημα μου ειναι , γιατι χτυπατε τους χριστιανους με τοση βια , κ αφηνετε τους μουσουλμανους ασηδοτους, η τους εβραιους…..Και κατι αλλο , διαλυσατε την εκκλησια εστω, μετα τι ? Τι παρηγορια θα δωσετε τι ελπιδα σ αυτους που ποναν η που πεθενουν η που δεν εχουν ελπιδα για ζωη……

  18. Ο/Η athriskos λέει:

    Μερικοί από τους άγιους της χριστιανικής εκκλησίας μπορεί να είχαν δυο ή και τρία κεφάλια. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι μερικά άτομα από το ποίμνιό τους δεν διαθέτουν ούτε μισό.

  19. Ο/Η chris λέει:

    Λοιπον,εχουμε και λεμε…χερια,ποδια,κεφαλια,κατω γναθοι,αυτια,μυτες κ.α ανθρωπινα μελη αγνωστου προελευσης και το χειροτερο ολων ειναι οτι υπαρχουν ζωα που τα προσκυνανε!Θα τρελλαθουμε λεμε,ουτε ο πιο διεστραμενος σεναριογραφος ταινιων τρομου δεν θα τα σκεφτοταν αυτα!

  20. Ο/Η athriskos λέει:

    Η λύση του μυστηρίου των νεκροκεφαλών των αγίων από τον Εμμανουήλ Ροΐδη:
    ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΔΙΗΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ

    «αποχρώσες ενδείξεις» και του Εφραίμ το… «δεν είναι επέμβαση»

  21. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    • Ο/Η Periklis λέει:

      Να στε καλα κε Αγησίλα διότι τον κατηγορουν ΚΑΙ για αντισημίτη οπότε αποκαταστήσατε την τάξιν. Επι τέλους, ο αντισημιτισμός μπορει να μεινει αποκλειστικότης υμων των αρχαιοελληνιστών.

      Μα να σας τρώει ο Χρυσόστομος το ψωμί από τα χέρια;!

      Τα ελληνικά πάντως τα μιλούσε φαρσί! Α! όλα κι όλα! Αυτό τουλαχιστον να του το αναγνωριζσετε. Όπως και το ότι την σημερον, εν ετει 2012 που η αγραμματοσυνη εχει λαβει διαστασεις επιδημιας οι μονοι που μπορουν να αντιληφθουν τι σημαινει το «Τα Σα εκ των Σων Σοι Προσφερομεν» είναι οι έχοντες καποιαν εκκλησιαστικην Παιδείαν, ακομη και αν προκειται περί αναλφαβητου γραίας.

      Οι υπόλοιποι γινονται εκφωνητές και δημοσιογραφοι στα κανάλια.

    • Ο/Η ενας φιλος λέει:

      Συγχαρητήρια στον Απολλωνιο για την μουσική υποκρουση.

  22. Ο/Η θεοσεβης λέει:

    Χαιρε συνελληνες!Ας μαθει πρωτα ο κυριος Απολλωνιος ο Τυανευς συνταξη και ορθογραφια και επειτα ας τολμησει να εκτοξευσει μυδρους κατα του Χρυσορρημονος,γιατι δεν ειναι αξιος να λυσει τον ιμαντα των υποδηματων του.Ο Πλατων εφερε την αψευδη λυτρωση στους ανθρωπους η ο Χριστος?2)Οσα κεφαλια κι αν εχει ο αγιος,οσο εμποριο και να γινεται ,σημασια εχει οτι θαυματουργει ο αγιος.Γι αυτο σας παρακαλω και σας ικετευω αφηστε την οξυτατη κριτικη και επιστρεψτε στην εκκλησια (χωρις καμια καθυστερηση).Ευχαριστω για την προσοχη σας.

    • Ο/Η Po λέει:

      «επιστρεψτε στην εκκλησια (χωρις καμια καθυστερηση)»

      Υπόσχομαι να θέσω το αίτημά σας στη γραμματεία.
      Σας Ευχαριστώ.

    • Ο/Η ενας φιλος λέει:

      Θεοσεβές(κατά το υιέ μονογενές) δεν μας λες τίποτε για τη διδασκαλία του πολυαγαπημενου σου αγίου.Ουκ ακούεις πόσα του καταμαρτυρουσιν;

  23. Ο/Η Ανεβλαβής λέει:

    Υπόσχομαι να επιστρέψω στην Εκκλησία αλλά: Ως βέβηλος θα την βεβηλώσω, ως ανευλαβής θα σας προσβάλω τα ιερά και όσια, ως άπιστος θα σας κλονίσω την αγάπη που έχετε για τον παρανοϊκό θεό σας κτλ κτλ κτλ
    Άφησε λοιπόν αδελφέ μου, τέτοιου είδους επερίσκεπτες προτάσεις!!!

    Πάντα υγεία και χαρά

    • Ο/Η θεοσεβης λέει:

      Ελατε εσεις κυριε ανευλαβη μου και μη σας νοιαζει για τα υπολοιπα.Ο σωτηρας Χριστος σας περιμενει με ανοικτας αγκαλας.

  24. Ο/Η Νεκρόφιλος λέει:

    Can these bones live? – By David Rapp – 17.01.03
    http://www.haaretz.com/can-these-bones-live-1.22000

    • Ο/Η θεοσεβης λέει:

      Υιε ανθρωπου,ει ζησεται τα οστεα ταυτα ;και ειπα Κυριε, Κυριε,συ επιστασαι ταυτα.Ιεζεκιηλ ,λζ.

      • Ο/Η Σταύρος λέει:

        Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη
        Των αγίων τα ιερά
        Ξεφωνάζει η Ρωμιωσύνη
        Χαίρ’ ω χαίρετε σκλαβιά

  25. Ο/Η Ανεβλαβής λέει:

    θεοσεβη μου,
    το κρατώ ως τελευταία μου καβάντζα,
    άσε λοιπόν για την ώρα να περνάμε καλά
    και για τότε βλέπουμε – έχει ο θεός-
    στην ωρα του, τραβάμε μια ξεγυρισμένη μετάνοια
    ( μεγάλη εφεύρεση αδελφέ!)
    και μέσω αυτής το εισιτήριο για την μετά τάφου ζωή.

  26. Παράθεμα: Το Μώλυ » Πόσα κεφάλια είχε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος; Ο ευρών αμοιφθήσεται

  27. Παράθεμα: Ο κ.Σαμαράς ο Βατοπεδινός, στη Μόσχα « Ροΐδη Εμμονές

  28. Ο/Η Ανεβλαβής λέει:

    athriske συμπολεμιστή,
    δεν το είχα σκεφθεί….
    Ο ποιητής Σολωμός να πουλάει ως εθνικό προϊόν,
    τα λείψανα του Βρωμόστομου και αλητείας Σιών.
    Σπασίμπα ταβάριτς!

  29. Ο/Η Τζακ ο αντεροβγάλτης λέει:

    H επιστροφή κομματιών από τα πτώματα του Χρυσόστομου και του Γρηγόριου του Θεολόγου από το κρεοπωλείο του Βατικανού στο μπακάλικο της Ιστανμπούλ

  30. Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ροΐδη

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι, επειδη μου κανετε τη χαρη και δημοσιευετε τα μηνυματα μου, θα σας πω και κατι που γνωριζω, απο την εμπειρια μου στο «αγιο» ορος, σχετικα με τα «θαυματα» που γινονται εκει.
    Πρωτο «θαυμα»: μυροβλησια και ευωδια οστων. Οφειλω να σας διαβεβαιωσω οτι, απλα, οι καλογεροι βαζουν πολυ ἤ λιγο μυρο στα οστα και αναλογα μυροβληζουν ἤ ευωδιαζουν.
    Δευτερο «θαυμα»: Στο καθεδρικο ναο του «αγιου» ορους, το πρωτατο, καθε Δευτερα του Πασχα, επειδη κανουν λιτανεια την εικονα του «αξιον εστι», ειναι μια εικονα της Παναγιας, διαβαζουν μια «ιστορια», οτι καποτε σε μια λιτανεια οταν πηγανε στο κονακι (αντιπροσωπειο) της Μονης Διονυσιου, τους εδιωξαν χαρακτηριζοντας τους μεθυσους, γιατι οταν οι ακολουθουντες τη λιτανεια πηγαινουν σε ενα κονακι, το κερασμα ειναι τυρι, αυγο και κρασι. Τη νυκτα, λενε, επεσε χαλαζι και καταστρεψε το αμπελι του κονακιου της Μονης Διονυσιου, ενω τα διπλανα αμπελια δεν παθανε τιποτα. Η γνωμη μου ειναι οτι δεν επεσε χαλαζι, αλλα πεσανε τσεκουριες.
    Τριτο «θαυμα»: Επι τουρκοκρατιας, καποιος ενωματαρχης μαζεψε υπογραφες απο τους παντρεμενους συναδελφους του να τους επιτραπη να εχουν τις γυναικες τους στο «αγιο» ορος, και ξεκινησε να παη στο Πολυγυρο να παραδωση το χαρτι στο Πασσα της Χαλκιδικης. Στη Δαφνη, το επινειο των Καρυων, καθησε στο καφενειο και ειπιε καφε, και αμεσως επεσε νεκρος. Λενε λοιπον οτι ηταν «θαυμα» της Παναγιας γιατι ηθελε να βαλη γυναικες στο «αγιο» ορος. Η γνωμη μου ειναι οτι δεν ηταν θαυμα της Παναγιας, αλλα της στριχνινης.
    Αυτα τα ολιγα επι του παροντος.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

  31. Ο/Η Lykios λέει:

    Τελικα δεν εχετε τα κοτσια να τα βαλετε με τις αλλες θρησκειες (εχετε ποιο πανω τον καταλογο) κ τα βαζετε με την χριστιανικη ….μαγγια σας….Α, για να το λεμε κ αυτο, θα μπορουσε να υπαρχει ενα μικρο τμημα ιερου λειψανου οποτε εχουμε 5000 κεφαλια του αγιου ιωαννου του χρισοστομου,,,Μην τα προσκυνατε βρε αδελφε, μονον τα λειψανα του Σταλιν κ του Λενιν εμεις θα προσκυναμε….η θα κλαιμε γοερως για τον μεγαλο αρχηγο που ψοφισε προχθες στην Β Κορεα ….Αλλοιμονο οποιος δεν κλαψει γοερως τι τον περιμενει….Ζητω η λατρεια της αθειας ,Ζητω ο πολεμος κατα της Εκκλησιας ,μονο, ολλοι οι αλλοι σωστοι……Α, μη μου απαντισεις με το ειρωνικο σου γελιο,,,,,

    • Ο/Η Back Door Man λέει:

      Όποιος δεν προσκυνάει τα λείψανα (του Χριστιανισμού) πρέπει να προσκυνάει τις μούμιες (του αν-υπαρκτου σοσιαλισμού);

      Έχει περάσει ποτέ από το μυαλουδάκι σου η σκέψη να μην προσκυνάς κανέναν;

  32. Ο/Η no11888 λέει:

    «Πόσα κεφάλια είχε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος;»

    πιστευω πως ειχε τουλαχιστον 32
    Μη με ρωτατε γιατι.Ειναι ο τυχερος μου αριθμος.

  33. Ο/Η Lykios λέει:

    Κ ο αλλος ειχε 12 μαθητες κ ο ενας τον προδωσε κ εγινε το θαυμα .Που ειναι το προβλημα…Στο αγ,ορος καλογεροι σφαξαν καλογερους γιατι οι δευτεροι επεκριναν τους πρωτους για την τελεση μνημοσυνων κυριακη….Κ ομως το ορος υπαρχει, Το θεμα ειναι με ποια οπτικη γωνια βλεπουμε τα πραγματα. Μας πειραζει κατι , αποστρεφουμε το προσωπο μας. Μας αρεσει ο γυμνισμος το κανουμε . δεν σας αρεσει μην το κανετε….Παντου υπαρχουν ιστοριες σοβαρες για σας οχι για τους αλλους .Αν διαβασετε τα συναξαρια θα δειτε ποσες φορες πεθενανε οι αγιοι κ ποσες φορες ανασταινονταν , ουτε ζομπι να ητανε, Καποιοι γελανε καποιοι σταυροκοποιουνται αναλογα πως το βλεπουν,,,,Αν πας να χαιδεψεις ενα κοριτακι 8 ετων μαινεις μεσα για 20 χρονια ( για τις ΗΠΑ ) .Ομως ο αγιος Μωαμεθ την ευχη του να εχουμε την εκανε γυναικα του την πιτσιρικα. ,,,αν το φωναξεις αυτο οτι ειναι παιδοφιλια, οι πιστοι σου βγαζουν το λιγοτερο τα ματια,,,,Κ ομως το Ισλαμ αυξανετε στην ευρωπη .Κυριοι ο κασμος παντοτε ηθελε το παραμηθι γιατι φοβατε τον θανατο. Εχετε κατι καλυτερο νατου προσφερεται?

    • Ο/Η ενας φιλος λέει:

      Εαν το ζητημα ειναι ποιο παραμυθι ειναι καλυτερο,τοτε ας διαλεξει ο καθενας το δικο του.Εαν ομως καποιος πιστευει σε κατι το οποιο θεωρει παραμυθι,τοτε μαλλον ειναι διχασμενη προσωπικοτητα.2)Επειδη εδω ειναι χριστιανικη χωρα,μας ενδιαφερει περισσοτερο το ζητημα του Χριστιανισμου απο διαφορες πλευρες και οχι τοσο οι αλλες θρησκειες.

  34. Ο/Η Ανεβλαβής λέει:

    Στην ελληνική μυθολογία,
    η Λερναία Ύδρα είχε 7 ή 8 κεφάλια,
    ενώ στην χριστιανική μυθολογία,
    το υποκείμενο εχει ακριβώς 666.
    Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι,
    θα χρειασθούν 100 Ηρακλήδες,
    με φλογοβόλα για την επιχείρηση.

  35. Ο/Η Ανεβλαβής λέει:

    Α ..μάλιστα- Σωστά!
    Για το φόβο του θανάτου … το αλισβερίσι,
    ψεύτικες ελπίδες και κουραφέξαλα.
    Το παγκάρι του χριστιανισμού έκανε το θαύμα του.
    Επί 1700 χρόνια κερδοφόρο εμπόριο της ελπίδας.
    Δόλος, ψέμα, έγκλημα, διαφθορά, υποκρισία, γενοκτονία εθνών,
    για την πολυπόθητη ελπίδα και την αυταπάτη.
    Το ζωτικό ψεύδος της θείας αθλιότητας.

    Η αλήθεια είναι άλλη…..διότι τελικός σκοπός της ζωής είναι ο αναπόφευκτος θάνατος, δεν χρειάζονται κι άλλες ψεύτικες προσφορές, η πραγματικότητα
    δεν δίδει βρώμικες προσφορές σαν τους παπάδες.

    φάτε – φάτε το βρώμικο σε λειτουργία μαγική …..κτλ κτλ κτλ.

  36. Ο/Η gtl λέει:

    Ενώ συμφωνώ με όσα γράφει, θέλω να κάνω μια παρατήρηση για το ύφος. Αν ένας ταλαντευόμενος πιστός διαβάζει ένα τέτοιο άρθρο, την στιγμή που θα πέσει σε χαρακτηρισμούς τύπου «πορνοκαλόγεροι» και τα παρόμοια, απλώς θα γυρίσει σελίδα, ή θα κλείσει το tab του firefox. Όταν υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα, όπως εδώ, δεν βλέπω τον λόγο να απομακρύνουμε τους αναγνώστες χρησιμοποιώντας επιθετική γλώσσα, ενώ θα μπορούσαμε να τους πείσουμε παραθέτοντας μόνο τα επιχείρηματα. Προσωπική μου γνώμη, είστε ελεύθεροι, φυσικά, να διαφωνήσετε.

  37. Ο/Η laskaratos λέει:

    gtl,
    σε ευχαριστώ για την πολύ σωστή παρατηρησή σου, με την οποία συφωνώ μεν, αλλά άκουσε το σκεπτικό μου στο προκείμενο.

    Σχετικά με το Βησσαρίωνα, έχω γράψι εδώ:

    Ορθόδοξη Μαύρη Μαγεία (8) – Η μούμια Βησσαρίων

    «Η “Espresso”, ανέδειξε η “Espresso” αποκαθήλωσε.
    Στις 6.3.’07 κάτω από τον τίτλο «Ο Βησσαρίων έμεινε μισός», κάνει τη μεγάλη αποκάλυψη πρωτοσέλιδα: «Αποστολή στο χωριό που δεν έχει καλές αναμνήσεις από τον ιερομόναχο»:

    http://www.in.gr/kiosk/issue.asp?dtmIssueDate=6/3/2007&lngDtrId=11&lngPublicationID=58

    Ο αιδεσιμώτατος Βησσαρίωνας, εφημέριος του Καππαδοκικού Καρδίτσας, πιάνεται στα πράσα με το δάσκαλο. Το τρυφερό ζευγάρι το σκάει στην Αθήνα όπου με τα κέρδη από τις αρχαιοκαπηλίες (ασημένιο Ευαγγέλιο στα αραμαϊκά φερμένο το 1922 από τη Μικρασία, αδαμαντοποίκιλτο χρυσό δισκοπότηρο, εικόνες) στεγάζεται σε ιδιόκτητο διαμέρισμα. Ο δάσκαλος μεταβιβάζει την ερωτική φωλιά στο όνομά του και ο πανοσιώτατος αναγκάζεται να σπιτωθεί στο μοναστήρι. Η κοινή λογική λέει πως ο μικρόκοσμος της Εκκλησίας εγνώριζε και με το παραπάνω τον αυστηρώς ακατάλληλο βίο του αγίου κι ας μην τον είχε στείλει στον Εισαγγελέα. Ένα ολόκληρο χωριό επίσης ήξερε από πρώτο χέρι, κι όμως η υπόθεση κουκουλωνόταν για ένα χρόνο και ίσως και για πάντα αν δεν την αποκάλυπτε ένα ευσεβές σκανδαλοθηρικό έντυπο, που φοβήθηκε τη θεία τιμωρία και κυριεύτηκε από κρίση ειλικρίνειας….».
    _______________________________________________________
    _______________________________________________________

    Είναι φοβερά προκλητικό το γεγονός πως ένα τέτοιο πρόσωπο-η Εκκλησία δεν τολμησε να διψεύσει, και πως να το κάνει αφού υπάρχουν οι μαρτυρίες των κατοίκων, ενδεχομένως δε αστυνομικό δελτίο και υπηρεσιακά έγγραφα-παρουσιάζεται ως άγιος του οποίου το σώμα μάλιστα ξεθάβεται παράνομα, με κίνδυνο μολύνσεων αποδίδεται σε λατρεία και σε αφορολόγητη κερδοσκοπία.
    Πως να συγκρατηθεί κανείς μπροστά σε τόση αλητεία, τόση χριστεμπορία, τόση βλασφημία, τόση παρανομία, τόση συνενοχή της κοινωνίας και της Πολιτείας και τόσο Μεσαίωνα;

    Ελπίζω να με δικαιολογήσεις περισσότερο τώρα και πάλι σε ευχαριστώ για τη χρήσιμη συμβουλή σου.

  38. Ο/Η Lykios λέει:

    1.Back Door Man Ξερεις κανενα συστημα που δεν θελει να προσκυνας η να γλυφης ? Με πρωτο το εσχατο ελληνικο» αλλα δημοκρατια «με την καταντια της πτωχευσης……
    2.Ανευλαβη μου. Αληθεια πως κ ξεχασες τα ουρη (δεν ειμαι σιγορος αν το γραφω σωστα, στην ξενητια ξεχνας την γλωσσα) του παραδεισου ,το μελι κ το γαλα …του Μουσουλμανικου Πανθεου η του Γιαχβε του εβραικου η των νησων των Μακαρων του αρχαιοελληνικου κ βαλε …τα των Μασσωνων κ εστιαζεσαι στα παγγαρια των χριστιανων? Μονον αυτους ξερεις? Η μηπως λες να αλλαξουμε …θρησκεια η τι αλλο…εχεις γουστο…..

  39. Ο/Η Lykios λέει:

    Σχετικα με το βιδεο «οι θεατρινες ειναι πορνες » του Χρυσοστομου , που δημοσιευετε ανωτερω,παρατηρω τα εξης , μηπως ξερετε καμμια θεατρινα παρθενα ? Προφανως στην περιοδο του μονο επισημως εκ των πορνων να εγινοντο..(στην αρχαια ελλαδα δεν εχουμε γυναικες ηθοποιους, τι ς ειχαν οι παππουδες κλειδομενες ).Σημερα δε που ειναι αλλα τα ηθη δεν ενδιαφερει το γεγονως μαλλον ενθαρυνετε απο τις μπιζνες….Συμπερασμα μαλλον κρινε τον ανθρωπο στην εποχη του κ αν ενδιαφερει καποια ιδεα του υιοθετισε την η αδιαφορησε…

    • Ο/Η Po λέει:

      Lykios…
      Δεν έχει καμία σχέση το ήθος με την… παρθενιά.
      Ο Έρωτας είναι το πολυτιμότερο αγαθό, χαρά δοσμένη από τη φύση, να την γεύεται ο άνθρωπος.
      Η Ηδονή είναι υπέρτατη, πολύτιμη ανθρώπινη ιδιότητα, όπως το γέλιο.

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Θα ανησυχήσετε αν συμφωνησω μαζι σας κε Ροίδη, προσθετοντας απλά

        α) αρκει να ειναι στον καιρό του (και αναφερομαι στην βιαιη εκπορνευση των παιδιων με video clips, παιχνιδια του στυλ Bratz, Sluts και τα σχετικά και

        β) αρκει η ηδονη να μην γινει αυτοσκοπός όπως και το φαγητό -με τις γνωστες παρενεργειες

        Εχει βεβαια και καποιο δικιο ο Λυκιος ως προς την εποχη. Ας πουμε, για να το μεταφερουμε στην σημερον, γραψτε όπου «πόρνη», «εκφωνητρια ειδήσεων».

      • Ο/Η Po λέει:

        γραψτε όπου “πόρνη”, “εκφωνητρια ειδήσεων”.
        😆

      • Ο/Η Periklis λέει:

        ΥΓ όπου θεατρίνες ήθελα να πω.

  40. Ο/Η Ανεβλαβής λέει:

    Σας παρακαλώ κε Lykiε, δεν με αντιλαμβάνεσθε.
    Ποια θρησκεία να αλλάξουμε, διαβάστε με ορθά.
    Αν δω μουλάδες στη ενορία μου, τότε θα δούμε.
    Ναι έχω πολύ γούστο, εκ γενετής βλέπετε! 🙂
    Τας ευλογίας μου….

  41. Ο/Η Lykios λέει:

    Po . Συμφωνω μαζι σου, κ κατ επεκταση στον μακαριτη Επικουρο που κριμα δεν εχουμε κανενα κειμενο του , εκτος ολιγον σπαργανων…αλλα, πως θα βολεψουμε τα γηρατεια…..εκτος αν δεν εχετε στο περιβαλον σας οποτε πιστεψτε με εισθε μακαριοι…..

    κε Ανβλαβη μου , ο Αννιβας ειναι προ των πυλων , κριμα που δεν των βλεπετε…ισως ζειτε σε πλουσια συνοικια……

  42. Ο/Η Ανεβλαβής λέει:

    Α..τι να σας πω με ενθουσιάζεται, γιατί κρίμα, ωστόσο του προγενέστερου άγιου Πλάτωνος, διεσώθησαν μέχρι τρίχας, από το ευλαβές παπαδολόι.
    Έχετε να μας δώσετε κάποιες πληροφορίες για την προφητική σας αναφορά για το ειδεχθές τέρας της Χαλκηδόνος;
    Ναι ίσως για μαντέψτε:Κολωνάκι ή Κολωνό!!

  43. Ο/Η Lykios λέει:

    Κε Αναβλαβη, διστυχως προφητης δεν ειμαι κ ουτε εχω προοπτικες, ειμαι απλως ενας κυβερνητης 747 boing πολιτικης αεροποριας με τοσες ωρες πτησης εκ των οποιων οι ελαχιστες σε μαχητικα της πατριδας, οταν πηγαιναμε με ενθουσιασμο στο αιγαιο , για να μας πεταξουν εξω καποιοι πρασινοι γιατι δεν προσκυνησαμε το συστημα κ στη συνεχεια να κοψουν κ απο τα ολιγα την συνταξη…..Με Phd k 2masters αφου πρωτα πλυναμε πιατα κατορθωσαμε σε αλλες πατριδες που εκτιμανε τα προσοντα κ δινουν δουλεια με την σχετικη εκμεταλευση. Αυτη ειναι βεβαια . Μεγα ζωο ο ανθρωπος αλλα μπορεις να ζεις με μια αξιοπρεπεια ,πολυ περισσοτερο οταν σε κοιταν οι πτεραρχοι συμμαθητες σου κ σου ψιθυριζουν το καλα εκανες , ειχες κοτσια….Αυτα περι προφητειας……

  44. Ο/Η Ανεβλαβής λέει:

    κε Lykiε,
    Δεν είσθε ο μόνος παθών, η πράσινη αλητεία φρόντισε να εξολοθρεύσει
    κάθε ικανό και ειδικό μέλος αυτής της κοινωνίας, που έμεινε απροσκύνητο στις κλαδικές της βασάνου της, από πόρτα – σε πόρτα ζικ-ζακ πίπας.
    Η πράσινος μεταπολιτευτικός σάπιος-σοσιαλισμος του «home papandreou»,
    μετέτρεψε την Ελλάδα σε Τρούμπα και την αξιοκρατία σε βίζιτα…κτλ
    Υπάρχει μια διαφορά, το φυσικό κτήνος, όταν καλύψει τις ανάγκες του ενστίκτου του, ξαποσταίνει, μέχρι την επόμενη του ανάγκη, το πράσινο πολιτικό κτήνος ξεπέρασε τις φυσικές του επιτακτικές ανάγκες, κατέστη θρασύ αδηφάγο και μέγας ζειμπεκλής,,,,,αυτό θα πει εξανθρωπισμός!
    Συμμερίζομαι και συμφωνώ, όπως μου τα θέσατε.

    Όμως, διακρίνω μια φοβία σας στα φυσικά φαινόμενα, όλα είναι φυσικά, ο θάνατος, η αρωστεια, αλλά ακόμα και ο ίδιος ο φόβος που λειτουργεί ως ο προληπτικός μηχανισμός του ενστίκτου για την επιθυμία επιβίωσης ή της διατήρησης μας μέχρι τάφου. Ο θάνατος είναι το κλειδί και η σκυτάλη της αέναης εξέλιξης, χωρίς αυτόν θα ήταν αδύνατη, όπως αχρείαστη θα ήταν η γέννηση, για σκεφθείτε το. Το ζητούμενο λοιπόν είναι η εμπέδωση του.
    Κανένας δεν δέχεται τον θάνατο αυτό είναι φυσικό – τελείως φυσικό.
    Όλα είναι μέσα στο μυαλό μας, ο δημιουργός θεός, ακόμα και οι φυσικοί νόμοι που φτιάξαμε, εκεί έξω η απειρότητα με την να ύλη χορεύει σε άλλους ρυθμούς, είναι πέρα από την συνείδηση μας που είναι φυλακισμένη εντός του φθαρτού φατνίου μας.
    Τη μεγαλύτερη ζημιά που έφερε ο χριστιανισμός είναι ο προσωποκρατισμός,
    δηλ. μαζικοποίησε την συνείδηση μας ανθρωποκεντρικά, έβαλε τον άνθρωπο στο κέντρο του σύμπαντος και τον κατέστησε εγωιστή και ανίκανο να αντιληφθεί την πολυποικιλότητα του πέραν σύμπαντος κόσμου και την
    απτή,θαυμαστή,θαυματουργή φύση. Ο βέβηλος χριστιανισμός με το παλιανικό συναίσθημα αντικατέστησε τον φυσιοκρατικό χαρακτήρα της αρχαίας Ελλάδας που τοποθετούσε τον άνθρωπο μέσα στη φύση, ως μέρος της φύσης, η γλώσσα, ακόμα και οι μύθοι συνδέονται και έχουν ως βάση όλο τον περίβαλοντα φυσικό κόσμο.
    Έτσι πάραξε πολιτισμό και τον άρπαξε η δύση…τα γνωστά…..

    Ο επίκουρος εύστοχα, επικέντρωσε τη ρίζα του μεγαλύτερου βασανιστικού προβλήματος του ανθρώπου που είναι ο πόνος και το διεμήνυσε όλη την φιλοσοφία του μέσα από την τετραφαρμακο του.
    Δεν έλυσε βέβαια το πρόβλημα του πόνου, αλλά μας έδωσε οδηγίες πτήσεως να προσπαθήσουμε παραυτα να βιώσουμε στιγμές ευτυχίας με τη λιτότητα του μέτρου του, την διακριτικότητα, και κυρίως την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ χωρίς λιβανωτά, και χωριςκαοια θρησκεία για να μας απαλύνει τις ψευδαισθήσεις που η ιδία υπερπολλαπλασίασε για τις επίγειες ανάγκες του παγκαριού της.
    Σας είπα με την σειρά μου την συνοικία μου.

    Ζητω συγνώμη αν σας κούρασα

  45. Ο/Η Lykios λέει:

    kε Αναβλαβη,
    Σας ευχαριστω για την απαντηση σας. Θα μου επιτρεψετε 2 παρατηρησεις. Μαλλον ξεφυγα απο τον φοβο του θανατου οταν εκανα εγκαταλειψη απο μαχητικο στα γαλαζια νερα μας( τοτε ηταν δικα μας ακομη, σημερα δεν ξερω).
    Κοιταξτε γυρω σας, ποσοι ακολουθουν τις συμβουλες του μεγαλου διδασκαλου ? Ουτε που τον ξερουν οι περισσοτεροι ανω των 50 ,να μιλησουμε για τους νεοτερους…..θα απογοητευτουμε….Εν πασι περιπτωση δινω εμφαση στη μεγαλη ηλικια ,γιατι πρεπει κ δικαιουτε να εχει οραμα βαδιζοντας στον θανατο οταν ποτε της δεν γνωρισε τον Επικουρο…
    Πιστυω να τα πουμε σε μερικες μερες…..μετα την προσγειωση μου στη βαση μου. Ευχαριστω.

  46. Παράθεμα: Οι «Tρεις Ιεράρχες», τα σύμβολα της Αντιγνώσης « Ροΐδη Εμμονές

  47. Ο/Η laskaratos λέει:

    Το θράσος και η ψευδολογία του αρχιεπίσκοπου Τιράνων κ.Γιανουλάτου:

    «Γιόγκα
    30 Ιανουαρίου, 2012 — vatopaidifriend4
    Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος Γιαννουλάτος

    ……………………………

    «…..Θρησκευτική ελευθερία και παραπλάνηση

    Στην Ελλάδα βέβαια κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα «η ανεξιθρησκεία και ελευθερία της θρησκευτικής συνειδήσεως». Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται η παραπλάνηση του ελληνικού λαού από διάφορες ομάδες, με παραπειστικές δηλώσεις για την ταυτότητά τους και τους επιδιωκόμενους σκοπούς τους.

    Η Ορθόδοξος Εκκλησία – φορεύς της αιώνιας αλήθειας του ζώντος Λόγου του Θεού – αιώνες τώρα αντιμετωπίζει γαλήνια, δίχως φόβο κάθε είδους αναμέτρηση με τα διάφορα θρησκευτικο-φιλοσοφικά ανθρώπινα κατασκευάσματα. Αλλά δικαιούται να απαιτήσει από κάθε αρμόδια αρχή, ειδικότερα δε από τα μέσα μαζικής ενημερώσεως, να δείχνουν καθαρά το πρόσωπο και την ιστορία τους οι κατά καιρούς προπαγανδιστές διαφόρων ξένων θρησκευτικών ιδεών……….».

    __________________________________________________

    1.Ζητάει λοιπόν σαφεστατα με το γνωστό πλ΄γιο παπαδίστικο τρόπο, ο Έλληνας Αρχιεπίσκοπος των ανάξιων να έχουν Αλβανό αρχιεπίσκοπο Αναστάσιος, της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας που κάποτε απαγόρευε στους Αλβανούς να προσεύχονται στην αλβανική, Εισαγγελέα στην Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών για τη «γιόγκα».
    Για τα δυο κεφάλια του Χρυσόστομου, για τις εικόνες με τη βυσσινάδα για τα θαυματουργά ιερά πτώματα, για τους ιερούς παιδεραστές, για τα κλεμμένα της «Αλληλεγγύης», για τα ιερά οικόπεδα της Βουλιαγμένης, για εκεί γιατίδεν ζητά Εισαγγελέα;

    2. @Η Ορθόδοξος Εκκλησία – φορεύς της αιώνιας αλήθειας του ζώντος Λόγου του Θεού – αιώνες τώρα αντιμετωπίζει γαλήνια, δίχως φόβο κάθε είδους αναμέτρηση με τα διάφορα θρησκευτικο-φιλοσοφικά ανθρώπινα κατασκευάσματα.

    Ορθόδοξη Ιερά Εξέταση (γαλήνια):

    Ορθόδοξη Ιερά Εξέταση

    Βυζαντινή Ιερά Εξέταση (δίχως φόβο)
    http://www.matia.gr/library/ebook02_15/

  48. Ο/Η Russian Mafia λέει:

    Oι θεούσες του χρήματος απειλούν με αιχμή τον Πούτιν

  49. Παράθεμα: Πόσα κεφάλια είχε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος;

  50. Παράθεμα: Οι Tρεις Ιεράρχες, τα σύμβολα της Αντιγνώσης « crockorozistas

  51. Ο/Η Κέρβερος Ορθοδοξίας λέει:

    https://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic.php?f=45&t=10060

    Πόσα κεφάλια είχε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος;

    by PASCAL » Wed Jan 25, 2012 3:13 am

    Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

  52. Ο/Η Δημήτρης λέει:

    To σχόλιο του μαλάκα:

    https://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic.php?f=45&t=10060#p308899

    Re: Πόσα κεφάλια είχε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος;

    by John – John » Tue Jun 12, 2012 11:20 pm

    Είναι αλήθεια πως υπάρχουν διάφορα «σκάνδαλα» να τα πώ … δεν ξέρω, στον χώρο της Ορθοδοξείας. Το αν είναι λίγα ή πολλά μόνο Ένας το ξέρει …
    Και σκέφτομαι βασικά, άμα εγώ ο άνθρωπος, με όλες τις αδυναμίες μου, θα νευρίαζα και θα τα διέλεια όλα στην Ελλάδα (στην Ορθοδοξη Εκκλησία αναφέρομαι), πόσο μάλλον θα μπορούσε να κάνει Εκείνος … Τι να πώ ; Ίσως η αγάπη Του να είναι τόση μεγάλη … αλλά και πάλι δεν θα ήταν καλό για τους υπόλοιπους.
    Τι να πώ ;
    Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι καλό είναι να προσέχουμε τι λέμε και τι υποτιμάμαι (βλ. τα τελευταία θαύματα)…

    Αυτό πολλές φορές γίνεται γιατί ίσως ξεχνάμε να δούμε τον εαυτό μας. Άμα τον βλέπαμε ίσως να αλλάζαμε άποψη για τους γύρω μας, είτε αυτός ο «γύρω μας» είναι κληρικός, είτε μετανάστης, είτε λαϊκός. Το έχω δεί αυτό πολύ στην ζωή μου.

    Όλα αυτά τα λέω, επειδή διακρίνω μια … ειρωνεία σε ορισμένα θέματα.

    Όποιος έχει αυτιά για να ακούει, ας ακούσει.

  53. Παράθεμα: Καταγγελίες παιδεραστίας Χρυσαυγιτών | ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

  54. Παράθεμα: Καταγγελίες παιδεραστίας Χρυσαυγιτών | Πρωτοβουλία Εργαζομενων και Συνταξιούχων ΕΥΔΑΠ

  55. Ο/Η laskaratos λέει:

    Oι 4 εκδοχές των κρανίων του Ιωάννη Χρυσόστομου
    (με φωτογραφίες τους για τους νεκρόφιλους)

    http://ivarfjeld.com/2013/11/19/the-four-skulls-of-st-john-chrysostom/

    The four versions of the skull of John Chrysostom

    Claimed skulls of St. John Chrysostom is located in the Cathedral in Florence, in a Roman Catholic shrine in Pisa, in Moscow and on Mount Athos in Greece………….

    In 1988, in connection with the 1000th Anniversary of the Baptism of Russia, the Head, together with other important relics, was returned to the Russian Orthodox Church and kept at the Epiphany Cathedral, until being moved to the Cathedral of Christ the Saviour after its restoration.

    However, today, the Vatopedi Monastery posits a rival claim to possession of the skull of St. John Chrysostom, and there a skull is venerated by pilgrims to the monastery as that of St John.

    Two places in Italy also claim to have the skull of St. John Chrysostom: the Basilica di Santa Maria del Fiore in Florence and the Dal Pozzo chapel in Pisa…………

    http://ivarfjeld.com/2013/11/19/the-four-skulls-of-st-john-chrysostom/

  56. Παράθεμα: Ο Άγιος Ιωάννης ο Βρωμόστομος (κατ’ ευφημισμόν Χρυσόστομος) είχε τουλάχιστον τέσσερα κεφάλια! | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

  57. Ο/Η του κώλου λέει:

    http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/30292-2015-02-23-18-34-17

    Υποδοχή δεξιού χεριού Μ. Βασιλείου στην Ι.Μ. Νέας Σμύρνης (ΦΩΤΟ)

    23 Φεβρουαρίου 2015

  58. Παράθεμα: Oι πέντε αφορολόγητοι και γαλακτοφόροι μαστοί της «Βαρβάρας» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  59. Παράθεμα: Oι πέντε αφορολόγητοι και γαλακτοφόροι μαστοί της «Βαρβάρας» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

  60. Παράθεμα: Πόσα κεφάλια είχε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος; | Ασμοδαιος

  61. Παράθεμα: Π ό σ α κεφάλια είχε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος; | Ασμοδαιος

  62. Παράθεμα: Ανήλικα αγόρια, απομονωμένα σε ανδρική επικράτεια, υποδέχονται νεκροκεφαλή δικέφαλου ανθρώπου | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  63. Παράθεμα: Να λιτανεύσει ο Ιερώνυμος την εικόνα της Τήνου, την Αγία Ζώνη… | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  64. Παράθεμα: 33 νεκροί Αγιορείτες. Πολύ πάνω από 50% οι προσβληθέντες-Κατάσταση ιερού δαιμονισμού | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  65. Παράθεμα: [Αρχείο 24/01/2012] Πόσα κεφάλια είχε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  66. Παράθεμα: Ι. Χρυσόστομος: Το Ατιμωτικό Πάθος της Ομοφυλοφιλίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.