Έγκλημα στο πρεσβυτέριο

Η δολοφονία του επισκόπου Νύσσης 

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Δολοφονημένος βρέθηκε τα ξημερώματα ο 83χρονος πρώην Επίσκοπος Νύσσης Ελευθέριος (Κατσαϊτης) «στο σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα. …..βρέθηκε νεκρός, με ένα μαντίλι στο στόμα, …. δε φαίνεται να υπάρχουν ίχνη διάρρηξης. .. το σπίτι ήταν αναστατωμένο και από τις πρώτες έρευνες…προκύπτει ότι οι δράστες φαίνεται να έχουν αρπάξει σταυρούς, εγκόλπια πιθανόν χρυσοποίκιλτα και άλλα αντικείμενα. ….Οι αξιωματικοί , λόγω της έλλειψης ιχνών διάρρηξης, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε άτομα που επισκέπτονταν το τελευταίο χρονικό διάστημα τον ιερωμένο».

Είναι τουλάχιστον ο τρίτος φόνος ορθόδοξου ιερωμένου που γίνεται από γνωστό του. Θυμίζω τις περιπτώσεις:

Α) του 43χρονου αρχιμανδρίτη Ι.Π.Η., που δέχθηκε “περίεργη επίθεση αγνώστων” και έπεσε σε κώμα, σε διαμέρισμά του στην Θεσσαλονίκη, στο οποίο δεν παρατηρήθηκαν ίχνη παραβίασης ή κλοπής. Εικάστηκε ότι “οι λόγοι επίθεσης είναι προσωπικοί και οι δράστες είναι γνωστοί στο θύμα” (“Ελευθεροτυπία”, 22-9-1997).

Β) του Ελληνορθόδοξου μητροπολίτη Σουδάν Τίτου, του οποίου η δολοφονία νομίζω δεν εξιχνιάστηκε ποτέ. «Ο 73χρονος ιεράρχης είχε δολοφονηθεί με ιδιαίτερα άγριο τρόπο, καθώς έφερε μαχαιριές σε όλο του το σώμα. Από τις έρευνες της σουδανικής αστυνομίας οι υποψίες πέφτουν σε έναν 25χρονο άνδρα βρετανοκαναδικής καταγωγής, που αποτελούσε μάλλον οικείο πρόσωπο του περιβάλλοντος του ιεράρχη, και ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε την ενοχή του», πράγμα όμως που δεν επιβεβαιώθηκε από την μετέπειτα ειδησεογραφία, η οποία ανέφερε και συλλήψεις Ελλήνων και έκτοτε σταμάτησε.

Eκτενέστερες πληροφορίες για την τραγωδία του εθνικόφρονα Τίτου, (υποστηρικτή του δεσπότη της Σύρου Φιλάρετου που διψούσε για αίμα κομμουνιστών), με αθυρόστομα σχόλια του Μεγάλου Οφφικιάλιου (9 χρόνια φυλάκιση)  κ.Γρ.Μιχαλόπουλου μαζί με ειδήσεις  και για οικονομικές παραμέτρους του θέματος, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Επανέρχομαι στον Ελευθέριο. Διαβάζω από μια πρώτη νεκρολογία: «…Ευλόγησες και έκοψες Βασιλόπιττα …Κανονίσαμε να σου τύχει το φλουρί. … στολίστηκες για να λειτουργηθείς την Πρωτοχρονία ….. Κοινώνησες, κήρυξες, ευλόγησες τη Βασιλόπιττα του Ναού. Ύστερα, το’ σκασες και πήγες μόνος σου στο Μοναστηράκι, μανιώδης συλλέκτης, και αγόρασες για το καλό ένα πορτατίφ,.. …Ετοιμάστηκες για να πας στην τελετή του Αγιασμού. Γευμάτισες από βραδύς με φίλους απ΄ την Ελευθερώτρια, την μεγάλη του αγάπη. Αστειεύτηκες μέχρι αργά, γέλασες με την καρδιά σου, καληνύχτισες αργά μετά τα μεσάνυχτα…».

Αναρωτιόμουν πάντα γιατί πολλοί γέροι μαζεύουν διάφορα αντικείμενα; Τι να το κάνει το συλλεκτικό πορτατίφ ο 83χρονος απόστρατος επίσκοπος; Μαζί του δεν το πήρε ούτε αυτό ούτε τα μπιζού που του έκλεψαν. Τι τα θέλουν οι επίσκοποι τα περιδέραια; Ούτε ο Χριστός ούτε οι Απόστολοι φορούσαν κοσμήματα, άφησαν δε αυστηρές απαγορεύσεις που ο Άγιος Νύσσης είχε γράψει στα παλιά του τα παπούτσια: «…έχοντες δε διατροφάς και σκεπάσματα τούτοις αρκεσθησόμεθα και μη κτήσησθε χρυσόν μηδέ άργυρον μηδέ χαλκόν εις τας ζώνας υμών, μη πήραν (σημ.Λασκ: σακκίδιο) εις οδόν μηδέ δύο χιτώνας μηδέ υποδήματα μηδέ ράβδον», «…ο δε υιός του ανθρώπου ουκ έχει που την κεφαλήν κλίνη»

Ο υιός του ανθρώπου ήταν έξω από το σπίτι του επισκόπου, μεταμφιεσμένος στον «ξένο» του Ευαγγελίου, σε «ελάχιστο αδελφό του Χριστού», με εκατοντάδες πρόσωπα πεινασμένων μεταναστών, αλλά ο επίσκοπος δεν βρήκε χώρο να στεγάσει ούτε μια μάνα με το παιδάκι της.  Ίσως γιατί δεν θα μπορούσε να δέχεται τους γνωστούς του που τον δολοφόνησαν. Εντύπωση μου έκανε η άκρα του τάφου σιωπή για το ποιος μπορεί να σκότωσε τον ιερό Ελευθέριο. Η υπόθεση προσφερόταν για να αστραποβροντήξουν για «μετανάστες φονιάδες» η «Ελεύθερη Ώρα», η «Χρυσή Αυγή», ο «Στόχος», το «Λάος», ο Άδωνις, ο αυστηρών ηθών Σεραφείμ Πειραιώς, στη γιορτή του οποίου πέρυσι βλέπουμε στη φωτογραφία φορτωμένο με κοσμήματα τον νεκρό, τέταρτο από αριστερά μεταξύ των Πατρών Χρυσόστομου (αργούν ακόμη οι ανακρίσεις στην Πάτρα για τον αρχιμανδρίτη κ.Κ.Κωστόπουλο, που κατήγγειλε το «κουσούρι» του Χριστόδουλου;) και Βρεσθένης Θεόκλητου (τέκνου Χριστοδούλου, γνωστού και από την υπόθεση του μπαρ των Τρικάλων). Νομίζω πως σωπαίνουν γιατί φοβούνται πως θα αναμοχλευθεί το παρελθόν του ιερού Ελευθέριου. Εξηγούμαι:

«Φάκελλος Εκκλησία» Σπ.Καρατζαφέρης, εκδ.Κάκτος-1979 (βιβλίο με αναδημοσιεύσεις των ρεπορτάζ του από την «Ελευθεροτυπία», πρόλογος Σερ.Φυντανίδη), σελ.41: Έγγραφο που υπογράφει ο Σταύρος Ιωσ.Παπαδάτος, Διοικητής Αγίου όρους (28/5/1968) και συγγραφέας. Το έγγραφο υποχρεώθηκε η Ι.Σύνοδος να το διαβιβάσει με καθυστέρηση δυο χρόνων στο αρμόδιο μητροπολίτη Αττικής κ.Νικόδημο: «Δελτίον ποιού Αρχιμανδρίτου Ελευθερίου Γεωργίου Κατσαϊτη-Λαυριώτου…Είναι κίναιδος. Η εμφάνισίς του τα μάλιστα θυληπρεπής, προδίδει το έκφυλον της προσωπικότητός του….απεκλείσθη των υποψηφίων της θέσεως του Σχολαρχου Αθωνιάδος….ελλείψει ήθους…». Ο Σπ.Καρατζαφέρης δημοσίευσε το δελτίο στην «Ελευθεροτυπία». Ο αρχιμανδρίτης τον επισκέφθηκε και του είπε πως ο διοικητής έλεγε ψέματα. Στο εύλογο ερώτημα γιατί δεν μήνυσε τον συκοφάντη η απάντηση ήταν «για το καλό της Εκκλησίας», για τον ίδιο λόγο δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για την εναντίον του σκευωρία.

Κύριε Ροΐδη,
λυπάμαι πολύ που αναγκάζομαι να υπενθυμίσω τα παραπάνω. Θυμίζω όμως πως για τη δημοσιοποίηση ενοχοποιητικών στοιχείων του βίου των επισκόπων έχει επίσημα δώσει το δικαίωμα-12/4/2005, η «Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων». Άλλωστε αυτά είναι δημοσιευμένα και αδιάψευστα. Η χρησιμότητα της δημοσίευσης έγκειται στην ανάγκη να αποκαλυφθεί σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια η ιερή υποκρισία. Αποδοκιμάζω τη βαρβαρότητα της Εκκλησίας να καταδικάζει τους ομοφυλόφιλους, αποδοκιμάζω όμως και την απίστευτη υποκρισία μιας Εκκλησίας (κρυφο)ομοφυλόφιλων επισκόπων που αποκαλούν ξεδιάντροπα και χυδαία την ομοφυλοφιλία (τους) «κουσούρι». Ο αρχιμανδρίτης Ελευθέριος προήχθη 8 χρόνια μετά σε επίσκοπο του πατριαρχείου, παρά τα δημοσιεύματα. Αυτό δεν θα ήταν κακό αν η Εκκλησία δεν καταδίκαζε την ομοφυλοφιλία. Αλλά και τώρα, δεν πάνε ένας-δυο μήνες, και ο πατριάρχης κουκούλωσε την ιερή παιδεραστία του μητροπολίτη του χαμαιτυπείου της Χρυσοβαλάντου ΑΕ. Αυτό δηλοί απείρως περισσότερα. Παρεμπιπτόντως να αναφέρω, πως η «Ελευθεροτυπία» και το βιβλίο του κ.Σπ.Καρατζαφέρη είχαν αναφερθεί και στην παρόμοια περίπτωση του πρωτοσύγκελου κ.Αλέξανδρου Καλπακίδη δημοσιεύοντας το πολυσέλιδο πόρισμα (19.9.1969) των ανακρίσεων του ιερέα Παναγιώτη Ευαγγελόπουλου, που διέταξε ο τότε δεσπότης Θεσσαλονίκης, στο οποίο καταγγέλλονται βιασμός νεανίδος, παραβίαση του απόρρητου της εξομολόγησης, σεξουαλική διέγερση ευλαβών νεανίδων την ώρα της εξομολόγησης (!!!), χρηματισμός κλπ (σελ.68-80).  Ο αρχιμανδρίτης απέδωσε το πόρισμα σε συνωμοσίες των αντιπάλων του κληρικών. Η  υπόθεση δεν διελευκάνθηκε ποτέ και το 1992 το πατριαρχείο τον διόρισε Μητροπολίτη στην Αλβανία, δείχνοντας έτσι την περιφρόνησή του στον αλβανικό λαό που δεν είναι άξιος να έχει δικούς του επισκόπους, αλλά του αξίζουν Έλληνες επίσκοποι που κατηγορήθηκαν μάλιστα αρμοδίως για βιασμό, χωρίς να μηνύσουν τους συκοφάντες τους.  Δεν τον δέχτηκε φυσικά η αλβανική κυβέρνηση επειδή ήταν Έλληνας. Το 2000 εκλέχτηκε τιτουλάριος Μητροπολίτης Σταυροπηγίου από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Για τον άγιο Νύσσης, ας περιμένουμε τι και αν θα ανακαλύψει η Αστυνομία. Οι φίλοι του, έχουν δώσει τις δικές τους εξηγήσεις, οι οποίες αν γίνουν δεκτές οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρέπει οι κληρικοί να μην δίνουν ελεημοσύνες γιατί λέει κινδυνεύουν: «Έχουμε φτάσει σ’ αυτό το κατάντημα, λένε κληρικοί! «Φοβόμαστε όταν δίνουμε ελεημοσύνη, μήπως μετά μας σκοτώσουν». Αυτό έγινε με τον 82χρονο πρώην Επίσκοπο Ν. Ε., ο οποίος δολοφονήθηκε, όπως όλα δείχνουν, από άτομα, που βοηθούσε οικονομικά. Πλέον, αναφέρουν ιερωμένοι, δεν ξέρεις από που να φυλαχτείς… Ευεργετείς κάποιον και αυτός θέλει να σου τα πάρει όλα! Και σχολιάζουν: «Αγρίεψε η κοινωνία..….».

Νεκρολογία του μακαρίτη δημοσίευσε και ο εξ απορρήτων του Χριστόδουλου κ.Σωτ.Τζούμας,ο οποίος κατηγορεί ευθέως  και τον «επουράνιο Θεό»  που του επιφύλαξε «αυτό το τόσο τραγικό τέλος».  Γράφει: «…Επειδή θα…ακουσθούν πολλά……ζούμε στην εποχή που πλεονάζει ο ψόγος και περισσεύει η κακία και το κουτσομπολιό….Οι άνθρωποι παιδάκι μου, μου είχε πει …ο σοφός Γέρων είμαστε ανθρωποφάγοι…και ιδιαίτερα μέσα στο χώρο της Εκκλησίας, το είδος αυτό ευδοκιμεί!….. Δε βλέπεις τι τραβάει κι ο Αρχιεπίσκοπος,ο καλός μου Χριστόδουλος….ο Χριστόδουλος, μου μίλησε με αγάπη και κατανόηση για τον Ελευθέριο. …….Δεν έδειξε ποτέ ότι είναι κάποιος άλλος από αυτό που στην πραγματικότητα είναι και δεν έκρυψε τον φυσικό ανθρώπινο χαρακτήρα του και τα όποια λάθη έκανε στη ζωή του, φερόμενος υποκριτικά, όπως οι περισσότεροι….». Στη συνέχεια ο κ.Τζούμας ομολογεί ότι ο μακαρίτης με τη βοήθεια του Χριστόδουλου, του Αττικής κλεφτοπορνο-Παντελεημονα και του Σεραφείμ Πειραιώς και «Χρυσής Αυγής»,  τελούσε ιεροπραξίες επί χρήμασι, αλλά «….μερικοί Μητροπολίτες του Λεκανοπεδίου (όνομα και μη χωριό, που λέγει ο λαός μας), δεν ήθελαν ούτε απέξω από τις Μητροπόλεις τους να περάσει ο Ελευθέριος…Ού να μου χαθούν οι υποκριτές, οι μικρόψυχοι και οι… ατάλαντοι, λέγω εγώ!……. Αν μάλιστα το περιβάλλον στο οποίο ευρίσκετο  είχε αγνώστους, δεν ήθελε να γίνεται στόχος και να παρεξηγείται, γι’αυτό και ήταν διπλά προσεκτικός σε αυτά που έλεγε! Αν η παρέα αποτελείτο από γνωστούς, ήταν άνετος και χαλαρός και γι’ αυτό απολαυστικότατος!  Έκανε τους πάντες να κλαίνε από γέλια, με τα καυστικά και εύστοχα λεγόμενά του!….. Πολλά θα ειπωθούν, ελάχιστα θα γραφούν για τον βίο και την πολιτεία του … Τι είναι αληθινό και τι θα κινείται στη σφαίρα της φαντασίας …το γνωρίζει μόνο ο Θεός, ……».

Τέλος ο αρχιμανδρίτης κ.Φ.Χαρμαγιάς (Amen-10.1. 2012) καταλήγει τη δική του νεκρολογία ακούγοντας με τη φαντασία του τον μακαρίτη: «Χρυσέ μου άσε τους , δεν πειράζει, ο Θεός ξέρει τα άδηλα και τα κρύφια του καθενός μας», όπως συνήθιζε πάντα να λέει».

Κύριε Ροΐδη,
αυτό που η Πολιτεία οφείλει είναι ο χωρισμός της από την Εκκλησία που στέκεται φραγμός στο θεσμικό εκσυγχρονισμό (σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλόφιλων κλπ κλπ) και στην ηθική πρόοδο της κοινωνίας. Ο κ.Άνθιμος μάλιστα της Θεσσαλονίκης, αποκαλεί πορνεία ακόμη και τον πολιτικό γάμο των ετερόφυλων. Μιλάνε όμως για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου;


ΥΓ
Ο Νύσσης Ελευθέριος (εμφανίζεται αμέσως στην αρχή του βίντεο), χοροστατεί (ως εκπρόσωπος του πατριάρχη;) στην κηδεία του δικτάτορα Παπαδόπουλου, κάτω από τις ιαχές των φασιστών: «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», μαζί με τον Νεοχωρίου Παύλου (εκπρόσωπο του Χουντόδουλου) και τον εθνικόφρονα έκπτωτο μητροπολίτη τ.Κεφαλληνίας Προκόπιο, τεμαχιστή και έμπορο λειψάνων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εκκλησία δεν έστειλε επαρχιούχους επισκόπους φοβούμενη την αντίδραση των ενοριτών τους:

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι. Bookmark the permalink.

67 Responses to Έγκλημα στο πρεσβυτέριο

  1. Ο/Η Mefisto λέει:

    Να σταματήσουν αμέσως οι ελεημοσύνες.
    Οι ζητιάνοι μπαίνουν στα σπίτια τους δολοφονούν τους φιλάνθρωπους παπάδες.
    Αχάριστη φτωχολογιά.

  2. Ο/Η chris λέει:

    Μπρρρ!!Ουτε η Αγκαθα Κριστυ να το’γραφε!!!!

  3. Ο/Η Το κοριτσάκι με τα σπίρτα λέει:

    4 Δεκεμβρίου 2010

    Με Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τιμήθηκε ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ

    Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
    Προέστη ο Σεβασμιώτατος
    Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.Δανιήλ, Γλυφάδας κ.Παύλου, Κορωνίας κ. Παντελεήμονoς, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Μαραθώνος κ. Μελίτωνος, Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεοδώρου και Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου και του εορτάζοντος Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

    Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, Χονγκ Κονγκκ. κ. Νεκτάριος και Νύσσης κ. Ελευθέριος.

    Το Θείο Λόγο κύρηξε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καπογιάννης.

    Χθες, παραμονή της εορτής ο Πανυγυρικός Εσπερινός, εψάλη στον πολιούχο Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο, ενώ παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος.

    Κατά το διήμερο, παρέστησαν οι αρχές της πόλης και πλήθος κόσμου ευχόμενοι στυο σεπτό Ποιμενάρχη της πόλεως του Πειραιώς μαρκοημέρευση και καλή διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου

  4. Ο/Η Gay λέει:

    Αφιέρωμα: πίστη και ομοφυλοφιλία

    Συνέντευξη
    «Γκέι Κίνημα: ένδειξη βαθιάς ανθρωπιάς»
    συνέντευξη στον Δημήτρη Αγγελίδη
    σκίτσο: Χριστίνα Νεοφωτίστου

    Tο 90% του άγαμου Κλήρου είναι ομοφυλόφιλοι. Ένας τους τιμά τα ράσα που φορά.

    Πολλοί αναρωτήθηκαν ποιος βρίσκεται πίσω από το ψευδώνυμο «πατέρας Αβέρκιος Εκκλησιάρχης», όπως είναι γνωστός ο δημιουργός του ιστολογίου «Κληρικοί Αδελφοποιημένοι» που έχει αναστατώσει πιστούς και ιερωμένους μιλώντας ανοιχτά για τις σχέσεις της Εκκλησίας με την ομοφυλοφιλία.

    Είπαν ότι κινείται στον στενό κύκλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ότι έχει προσωπικές φιλοδοξίες, ότι εκδικείται που δεν τον έκαναν δεσπότη. Τα μόνα στοιχεία που δηλώνει ο ίδιος είναι πως είναι άγαμος κληρικός στο χώρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ηλικίας σαράντα και πλέον, κι ότι πάνω από τη μισή ζωή του την έχει περάσει στην υπηρεσία της Εκκλησίας.

    Δεν θέλησε να συναντηθούμε, ούτε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά. Προτίμησε τις γραπτές ερωταπαντήσεις – για ευνόητους, είπε, λόγους.

    Όποιος κι αν βρίσκεται πίσω από το ψευδώνυμο, ο πατέρας Αβέρκιος Εκκλησιάρχης θέλει ν’ ανοίξει τη συζήτηση για τις σχέσεις της Εκκλησίας με την ομοφυλοφιλία, για τις κορώνες περί κουσουριού, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι κληρικοί, που αποτελούν το 90%, όπως λέει, των άγαμων κληρικών και ιεραρχών.

    ——————————————————————————–

    Δεν έχουμε συνηθίσει ιερωμένους να μιλούν δημοσίως για την ομοφυλοφιλία κληρικών και λαϊκών χωρίς να ρίχνουν τον λίθο του αναθέματος.

    Ναι, διότι ο δημόσιος προβληματισμός και διάλογος προϋποθέτουν ωριμότητα και ρεαλισμό, που λείπουν σήμερα από τους πιστούς μας και ακόμη περισσότερο από την ηγετική τάξη της Εκκλησίας.

    Αναφέρετε στο μπλογκ ότι οι ομοφυλόφιλοι μεταξύ των άγαμων κληρικών, και μάλιστα στα υψηλόβαθμα κλιμάκια, ξεπερνούν το 90%. Ακούγεται υπερβολικό το ποσοστό.

    Για όσους γνωρίζουν την κατάσταση από μέσα, το ποσοστό αυτό θεωρείται δεδομένο. Δεν δημιουργεί εντύπωση και δεν θεωρείται καθόλου υπερβολικό. Πρέπει , όμως, να έχει κανείς υπόψη ότι για τους γνωστούς λόγους κανείς δεν δηλώνει ομοφυλόφιλος, πολλοί μάλιστα προσπαθούν να εμφανιστούν δυναμικοί ετεροφυλόφιλοι. Ωστόσο, μέσα στους κόλπους του άγαμου κλήρου δεν κρατούνται μυστικά αυτού του είδους.

    Αν είναι έτσι, τότε γιατί η Εκκλησία ξιφουλκεί τόσο συχνά και με τέτοια ένταση κατά της ομοφυλοφιλίας;

    Περισσότερο για κοινωνικούς λόγους παρά για εκκλησιαστικούς. Έτσι, η ίδια η εκκλησιαστική ηγεσία, που στην πράξη καθόλου δεν εναντιώνεται στην ομοφυλοφιλία στον Κλήρο, θα ’λεγα μάλιστα το αντίθετο, κυρίως για κοινωνικούς λόγους δεν τολμά να θίξει το θέμα των ομοφυλόφιλων κληρικών και μάλιστα εμφανίζεται δημόσια ως επιτιμητής της ομοφυλοφιλίας. Μήπως το ίδιο δεν συμβαίνει και με τους πολιτικούς;
    συνεχίζεται

    http://www.10percent.gr/old/issues/200706/a03.html

  5. Ο/Η Mηνολόγιον λέει:

    Κανονικού Μητροπολίτη Αττικής Νικόδημου

    Η γάγγραινα

    Χρόνια τώρα σέρνεται η γάγγραινα της ομοφυλοφιλίας στα αρχιεπισκοπικά και συνοδικά περιβάλλοντα
    http://el-pliroforisi.gr/Klis/Pdfs/2007/204.pdf#page=4

  6. Ο/Η foivosloxias λέει:

    The deacon did it!

  7. Ο/Η Aγνωστικιστής λέει:

    Aγαπητοί μπλόγκερς καλά κάνετε και θίγετε την υποκρισία της Εκκλησίας.
    Στο λινκ που σας στέλνω ένας ευαγγελικός χριστιανός Έλληας (ετερόδοξος) βγάζει στη φόρα με φωτογραφίες και ντοκουμέντα την κατάσταση που επικρατεί στον ορθόδοξο κλήρο.
    Μόνοι τους οι λεγόμενοι χριστιανοί αποκαλύπτουν τις αμαρτίες ο ένας του άλλου.

    http://www.sporeas.com/papades_papadies_arthro.htm

    ΠΑΠΑΔΕΣ… «ΠΑΠΑΔΙΕΣ»!!!

    «Γεμίσαμε από ομοφυλόφιλους μητροπολίτες»

    «Έτσι όπως πάμε, θα δούμε και γάμους με gay παπάδες»

    (Δήλωση του προέδρου Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος Ευστάθιου Κολλά)

    Η υποχρεωτική αγαμία, αλλά και η διεστραμμένη καρδιά κάποιων ιερωμένων, φέρνει πολλές φορές αποτελέσματα όπως τα παρακάτω.

    http://www.sporeas.com/papades_papadies_arthro.htm

  8. Ο/Η eklag λέει:

    »…στον αλβανικό λαό που δεν είναι άξιος να έχει δικούς του Επισκόπους…»

    για επισκόπους δεν ξέρω,
    για καθεστώς σχετικής ελευθερίας
    και σεβασμού στοιχειωδών δικαιωμάτων πάντως,
    δεν ήταν άξιος ο αλβανικός λαός,
    γι’αυτό πήρε τους δρόμους προς στας κοντινάς εξοχάς
    (π..χ. Ελλάδα)
    και αρκετοί που γνωρίζω προσωπικά μιλάνε με φρίκη
    για την πατρίδα τους κι ούτε που ‘θελαν να την θυμούνται
    ως τα τώρα.
    Τώρα βέβαια που κι εδώ αποδεικνυόμαστε ανάξιοι πολλών
    πραγμάτων,σκέπτονται να γυρίσουν πίσω ώσπου
    ν’αποκτήσουμε εμείς πάλι ισονομία-ισοπολιτεία
    και καμπόση δικαιοσύνη γενικώς και να γίνουμε ξανά ο
    παράδεισός τους επί της γης,
    καθώς εκεί δεν το βλέπουν να συμβαίνει,
    εξού κι οπλοφορούν απ’τα 9…
    ευτυχώς γιατί μου παρέχουν ως φίλοι προστασία!
    (δεν είναι θέμα ρατσισμού λοιπόν)
    κι αν ήξερα ότι επίσκοποι κ.τλ. κινδυνεύουν,
    θα τους είχα στείλει μερικούς ευχαρίστως!

  9. Ο/Η Mr.Thatcher λέει:

    eixe yperetisei ston agio Nikolao sto Londino, stin Godolphin Road.

    ΕΝΑΣ ΓΗΡΑΙΟΣ ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ

    Δολοφονήθηκε ο Επίσκοπος Νύσσης Ελευθέριος

    Πρώην ιερατικός προϊστάμενος στον Αγιο Νικόλαο, Shepherds Bush, Ν.Δ. Λονδίνο

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ

    Tραγικό θάνατο βρήκε τα ξημερώματα της Παρασκευής ο 83χρονος πρώην Επίσκοπος Νύσσης Ελευθέριος, εφησυχάζων Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, πρώην ιερατικός προϊστάμενος στον Άγιο Νικόλαο ΝΔ Λονδίνου κατά τη δεκατία 1980-90, στο σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα.

    Ο 83χρονος βρέθηκε νεκρός, με ένα μαντίλι στο στόμα, το οποίο προφανως τού προκάλεσε θάνατο από ασφυξία, μέσα στο διαμέρισμά του, στην οδό Κοδρικτώνος 10.

    Το σπίτι δεν έφερε ίχνη παραβίασης, ούτε έχει διαπιστωθεί αν λείπει κάτι, γι’ αυτό οι αστυνομικοί εκτιμούν οτι ο δράστης ήταν γνωστός του θύματος και τα κίνητρα του εγκλήματος είναι προσωπικά… Όμως από την άλλη πλευρά το σπίτι ήταν αναστατωμένο κι από τις πρώτες έρευνες των αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής προκύπτει ότι οι άγνωστες δράστες φαίνεται να έχουν αρπάξει σταυρούς, εγκόλπια πιθανόν χρυσοποίκιλτα και αλλά αντικείμενα.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση από τον κ. Φίλιππο Κουτσάφτη ο θάνατος του πρώην Επισκόπου Νύσσης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ιερουργούσε και στο ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία, προήλθε από ασφυξία. Οι δράστες φέρεται να τον έδεσαν και να τον φίμωσαν για να προχωρήσουν εύκολα στην ληστεία, όμως φαίνεται ότι ο άτυχος ιερωμένος δεν άντεξε. Οι αξιωματικοί, λόγω της έλλειψης ιχνών διάρρηξης, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε άτομα που επισκέπτονταν το τελευταίο χρονικό διάστημα τον ιερωμένο.

    Ο Ελευθέριος Κατσαΐτης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1929. Αποφοίτησε από την Θεολογική σχολή της Χάλκης το 1962. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1951 και Πρεσβύτερος το 1956. Στις 6 Φεβρουαρίου 1987 χειροτονήθηκε τιτουλάριος βοηθός Επίσκοπος Νύσσης, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο ΝΔ Λονδίνο. Είχε διατελέσει την περίοδο 1986-1989 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας Θεολόγων Χάλκης.

    Απο http://www.tanea-london.net/

  10. Ο/Η Πατρινός λέει:

    Σωστοί!!!
    Φωνή καμμιά μέσα στην ιερή τη σιγαλιά

    http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2011/02/blog-post_5454.html
    Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

    «ΟΧΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ» ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΥΣΟΥΡΙ»

    Η Ενοριακή Κίνησις είναι μία “διμηνιαία έκδοσις της ομωνύμου ορθοδόξου χριστιανικής αδελφότητος”, που έχει την έδρα της επί της οδού Αλ. Υψηλάντου 129 στην Πάτρα.
    Ο ιδρυτής και ο πρόεδρος, θαρρώ, αυτής της “Κινήσεως” είναι ο συνταξιούχος πλέον π. Παναγιώτης Μεντζάς, επί σειρά ετών εφημέριος στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Πατρών.
    Αυτός είναι και ο συντάκτης, έτσι τουλάχιστον λέγεται, του φυλλαδίου Ενοριακή Κίνησις, στο τεύχος 144 (Φεβρ. 2011) του οποίου γίνεται εκτενής μνεία της ιστορίας με τον αρχιμ. Κύριλλο Κωστόπουλο και την φερόμενη ως ρήση του για το “κουσούρι του Χριστόδουλου”.

    Ο συντάκτης του σχολίου αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Κόσμος (15.10.2010) που αποκάλυψε το γεγονός και προβαίνει στις ακόλουθες παρατηρήσεις:

    “Σύμφωνα με όσα έγραψαν εν συνεχεία οι εφημερίδες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ. Χρυσόστομος τού εζήτησε (ενν. του αρχιμ. Κυρίλλου) έγγραφη απολογία και εντός ολίγων ημερών απελογήθη εγγράφως.

    Σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που διέρρευσαν, η απολογία του είναι γραμμένη σε διπλωματική γλώσσα και με πολλές αναγνώσεις και αρνείται τις κατηγορίες.

    Διετάχθησαν ανακρίσεις. Όμως, σύμφωνα πάντα με τις ελάχιστες πληροφορίες που διαρρέουν. Οι ανακρίσεις δεν προχωρούν και η υπόθεσις βαδίζει προς “κουκούλωμα”!

  11. Ο/Η Ρίτα Μπούμη Παπά λέει:

    Σας γράφω πρώτη φορά α΄πό τη Σύρο, με το ψευδώνυμο της μεγάλης κομμουνίστριας ποιήτριας μας. ΄΄Αφησα αλλο ένα σχολιο στους «φασίστες κληρικούς».
    ο δεσπότης Δωρόθεος κάνει τώρα τον φίλο των διωγμένων κομμουνιστών ενώ ταυτοχρονα μνημονεύει τον φασίστα Φιλαρετο δεσπότη πριν από αυτόν.
    Το βιβλίο του Σπύρου Καρατζαφέρη της Ελευθεροτυπίας τότε, το έχω και εγώ ΄είναι εδώ στο ΄ιντερνετ
    http://www.bibliopolio.gr/popup_image.php?pID=236075
    Για τον Φιλαρετο της Σύρου που ΄΄έβρισε τον Πλαστήρα επειδή δεν ήθελε να σκοτώσει κομμουνιστές εδώ

    • Ο/Η Βολταίρος λέει:

      http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010422b.htm

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ

      «Εκκλησία» (1967-1974). Επίσημο Δελτίο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
      Καταγράφονται τα λιβανωτά της Εκκλησίας στη χούντα και προβάλλουν ανάγλυφα οι στενές σχέσεις των πραξικοπηματιών με τους ιεράρχες. Στους βασικούς συγγραφείς της περιόδου συμπεριλαμβάνεται ο τότε γραμματέας της Ιεράς Συνόδου Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης.

      «Εφημέριος» (1967-1974). Παράρτημα της «Εκκλησίας». Κείμενα και σχόλια που εκφράζουν την «Ελλάδα των Ελλήνων Χριστιανών».

      Γιώργου Καρανικόλα «Ρασοφόροι. Συμφορά του Εθνους» (Εκδ. Θουκυδίδης, δ’ έκδοση, Αθήνα 1985). Καταγραφή της αρνητικής ιστορίας της ελληνικής Εκκλησίας από την Τουρκοκρατία μέχρι τις μέρες μας. Γραμμένο από τον γνωστό δημοσιογράφο και ερευνητή, ο οποίος διετέλεσε και αρχισυντάκτης της «Χριστιανικής Δημοκρατίας».

      Αθανάσιου Αγγελόπουλου «Εκκλησιαστική Ιστορία. Εικοστός αιώνας» (εκδ. Αφών Κυριακίδη, Θεσσαλονίκη 1984). Το καθεστώς διοίκησης της Εκκλησίας την περίοδο 1917-1980. Λεπτομερής περιγραφή της ιερωνυμικής περιόδου και της σεραφειμικής «αποκατάστασης». Η στενή διαπλοκή πολιτικής εξουσίας και Εκκλησίας. Περιλαμβάνονται ντοκουμέντα και επίσημα
      έγγραφα.

      Γιώργου Καραγιάννη «Εκκλησία και κράτος. 1833-1997» (Εκδ. Το Ποντίκι, Αθήνα 1997). Ιστορική επισκόπηση των σχέσεων Εκκλησίας και νεοελληνικού κράτους, με ειδική αναφορά στην περίοδο της δικτατορίας.

      Σπύρου Καρατζαφέρη «Φάκελος Εκκλησία». (Εκδ. Κάκτος, Αθήνα 1979).
      Δημοσιογραφική έρευνα που φιλοξενήθηκε στην «Ελευθεροτυπία» της μεταπολιτευτικής περιόδου. Στο γνωστό στιλ του συγγραφέα, αλλά με αρκετά στοιχεία για τους χουντικούς ιεράρχες.

      ΔΕΙΤΕ

      «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» (1971) του Κώστα Χρονόπουλου. Ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει τα προπαγανδιστικά κλισέ της χούντας και προβλήθηκε, φυσικά, μετά τη μεταπολίτευση.

      (Ελευθεροτυπία, 22/4/2001)

    • Ο/Η Βολταίρος λέει:

  12. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Τα “άπλυτα” των μοναχών σε βιβλίο

    Η “πίσω” πόρτα του Βατικανού

    Ένα νέο βιβλίο ανοίγει τη πίσω πόρτα το “αγνό βασίλειο” του Βατικανού, καθώς περιγράφει την κρυφή ζωή των μοναχών και αγγίζει το ‘καυτό” θέμα της ομοφυλοφιλίας στη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία.

    Είναι το βιβλίο «Σεξ και Βατικανό, το μυστικό ταξίδι στο βασίλειο των αγνών», που μάλλον θα είναι για το Βατικανό, ότι και το “Γόμμορα” για τη Μαφία. Αποκαλυπτικό περιγράφει, με βάση ανώνυμες μαρτυρίες, τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις ανάμεσα σε ιερείς ή με λαϊκούς που είναι συχνές κατά τον συγγραφέα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει διεισδύσει στους χώρους των γκέι με κρυφή κάμερα.

    http://www.lifo.gr/now/world/2472

  13. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

    ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΚΥΡΙΛΛΟ ΚΑΙ Η ΑΥΓΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΩΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ!!

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=248348&cid=122

  14. Ο/Η Dimitris λέει:

    Tους παπάδες τους έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος ειδικά τους δεσπότες, απλά ο κόσμος κάνει πως δεν βλέπει κι ας πληρώνει το μάρμαρο του μισθού τους. Στην ταινία Νήσος ο παπα Λάμπρος την κούναγε την αχλαδιά με τον γιό του μπάτσου που τον ψυλλιάστηκε και τον πήρε στο κυνήγι.

  15. Ο/Η eklag λέει:

    Σταύρο.
    ευχαριστώ για το πολύ ενδιαφέρον άρθρο.
    Τους ξέρω από πρώτο χέρι!
    και στο χώρο μου προσπάθησα πολύ!
    να προωθήσω τη φιλία των λαών μας με πενιχρά αποτελέσματα…
    Αξιόπιστη δε θεωρώ τη μαρτυρία της προγιαγιάς μου:
    οι Τουρκαλβανοί έκαιγαν στο πέρασμά τους τα σιτηρά
    για να πεθάνουν από ασιτία οι Έλληνες,
    κάτι που δεν έκαναν ούτε οι ΠΥΡΟΜΑΝΕΙΣ Τούρκοι.
    Το παλεύω ακόμη-μάταια ίσως-
    ειδικά τώρα που πολλοί θα χαιρόντουσαν ένα ακόμα αλληλοφάγωμα!
    για διάφορους ο καθένας λόγους…

    Dimitris,
    »την κούναγε την αχλαδιά με το γιο του μπάτσου»;;;
    ΌΛΑ θέλω να τα ξέρω ΌΛΑ!
    »Δεν το κάνω από κακό,θέλω να ‘χω υλικό!
    κι ας μου τρώει η περιέργεια τη σόλα!»

    • Ο/Η athriskos λέει:

      Eklag, με εκθέτεις ανεπανόρθωτα, όταν αφήνεις να εννοηθεί ότι το άρθρο μου σχετίζεται με το πνεύμα που δηλώνεις στην αναφορά σου, ότι «Αξιόπιστη δε θεωρώ τη μαρτυρία της προγιαγιάς μου: οι Τουρκαλβανοί έκαιγαν στο πέρασμά τους τα σιτηρά για να πεθάνουν από ασιτία οι Έλληνες…».
      Εκτός κι αν συνέβη περιστασιακά κάτι τέτοιο, ποιες ιστορικές μαρτυρίες συνηγορούν προς την κατεύθυνση αυτή; Είναι βέβαιο ότι κάποιοι άνθρωποι αλβανικής αλλά και ελληνικής καταγωγής υπηρέτησαν στον τουρκικό στρατό. Εάν λοιπόν εφάρμοσαν τακτικές τέτοιες, υπακούοντας σε τουρκικές εντολές, δεν θα τις φορτώσουμε τώρα στον αλβανικό λαό.

  16. Ο/Η Κόκκινη Ρόζα λέει:

    Φόνος στο πρεσβυτέριο
    Αγκάθα Κρίστι

  17. Ο/Η Antifa λέει:

    Μωρέ μπράβο η Χρυσή Αυγή.
    Ούτε λέξη για δολοφόνους μετανάστες
    Κρατάνε πισινή μήπως η Αστυνομία βρει τους δολοφόνους

    ///ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Γέροντα Ιεράρχη στον Άγιο Παντελεήμονα

    Αναρτήθηκε από τον/την xryshaygh στο Ιανουαρίου 7, 2012

    Δολοφονημένος βρέθηκε ο 83χρονος Επίσκοπος Νύσσης Ελευθέριος, τα ξημερώματα στο σπίτι του, όπου έμενε μόνος, στην οδό Κοδριγκτώνος 40, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Δολοφονημένος βρέθηκε τα ξημερώματα ο Επίσκοπος Νύσσης

    Συγγνώμη. Τα σχόλια είναι κλειστά επί του παρόντος.///

    Ούτε το hellenic revenge
    http://hellenicrevenge.blogspot.com/2012/01/blog-post_4740.html

    Oύτε το εθνικό λαικό Μέτωπο
    http://ethnikolaikometwpo.blogspot.com/2012/01/blog-post_619.html

    Τόση μουγγαμάρα, τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη

  18. Ο/Η Mικρή Λουλού λέει:

    Αχ αυτοί οι τρελλιάρηδες οι επίσκοποι

  19. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

    ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΓΚΛΙΓΚΟΡΟΦ

    07 ΙΑΝΟΥΆΡΙΟΣ 2012

    Πολλοί θρήνησαν στην είδηση πως ο πρώτος πρόεδρος της ανεξάρτητης πΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόροφ, απεβίωσε την πρώτη ημέρα του νέου έτους.

    Ωστόσο έχει επίσης ξεκινήσει αντιπαράθεση σχετικά με το ρόλο του στην ιστορία της πΓΔΜ.

    Ο Γκλιγκόροφ ενταφιάστηκε χωρίς κρατική τελετή — όπως είχε ζητήσει — και η κυβέρνηση τίμησε τη μνήμη του εκλιπόντα ηγέτη κηρύσσοντας την 3η Ιανουαρίου ημέρα πένθους.

    «Ο Γκλιγκόροφ ήταν αυτός που ξεστόμισε το πολύ γνωστό απόφθεγμα ‘Η Μακεδονία είναι όλα όσα έχουμε’, μέσω του οποίου μετέφερε την πίστη των προγόνων μας», δήλωσε ο Πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ στην επιμνημόσυνη συνεδρίαση στο κοινοβούλιο. «Θυμόμαστε τι σήμαινε η πΓΔΜ γι’ αυτόν, και επίσης για όλους εμάς».

    Ωστόσο, ο Γκλιγκόροφ είχε προκαλέσει επίσης οργή στη χώρα του το 1994 όταν δήλωσε σε ελληνικά ΜΜΕ πως οι πολίτες της πΓΔΜ είναι Σλαβικός λαός, ο οποίος ήρθε στα Βαλκάνια τον 6ο αιώνα, και δεν έχει καμία σχέση με το Μέγα Αλέξανδρο και τον πολιτισμό του.

    «Ο Γιουγκοσλαβισμός κυλούσε στο αίμα του Γκλιγκόροφ. Για 50 χρόνια πίστευε πως όλοι οι Γιουγκοσλαβικοί λαοί έχουν τις ίδιες σλαβικές ρίζες», δήλωσε η ιστορικός Βιολέτα Ατσκόβσκα στους SETimes. «Η ατυχής δήλωση του Γκλιγκόροφ για το φερόμενο σλαβικό χαρακτήρα του έθνους της πΓΔΜ είχε βασιστεί σε αυτό το παλιό και αβάσιμο επιχείρημα».

    «Επιχείρησε να σώσει τη Γιουγκοσλαβία την τελευταία στιγμή, προτείνοντας [ακόμα και] συνομοσπονδία με τον πρόεδρο της Βοσνίας Ιζετμπέγκοβιτς», πρόσθεσε.

    Κατά τις δυο θητείες του Γκλιγκόροφ στο αξίωμα του προέδρου, μεταξύ 1991 και 1999, η πΓΔΜ αποτέλεσε μέλος του ΟΗΕ υπό την προσωρινή ονομασία «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», έκανε δεκτό το Προσωρινό Σύμφωνο του 1995 με την Ελλάδα και υποβλήθηκε σε αμφιλεγόμενη οικονομική μετάβαση.

    «Πρακτικά, θέσαμε τα θεμέλια του κράτους της πΓΔΜ», δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Στογιάν Αντόφ στους SETimes. «Ήταν δραματικές εποχές και ο Γκλιγκόροφ έδειξε πώς έπρεπε να γίνει και αναμφίβολα έχει μια θέση στην ιστορία της σύγχρονης πΓΔΜ».

    Τον Οκτώβρη του 1995, ο Γκλιγκόροφ διασώθηκε από απόπειρα δολοφονίας εναντίον του με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στο κέντρο των Σκοπίων. Η αστυνομία εξακολουθεί να μην έχει ανακαλύψει ποιος έδωσε εντολή για την επίθεση ή ποιος την εκτέλεσε.

    «Είναι κρίμα που όσοι είχαν εμπλακεί στη συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια, στην οποία πιστεύω πως είχαν συμμετάσχει και εγχώριες δομές όπως στενοί συνεργάτες του Γκλιγκόροφ, δεν έχουν ακόμα συλληφθεί. Ούτε ένας υπουργός Εσωτερικών, ακόμα και ο πιο ξακουστός, ο Λιούμπομιρ Φρτσκόβσκι, δεν αποκάλυψε την αλήθεια για να δοθεί ένα τέλος στο γεγονός αυτό. Η υπόθεση αυτή δεν πρέπει να παραμείνει ανεπίλυτη», δήλωσε στους SETimes ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Ιβάν Μπανταμόβσκι.

    Ο κάτοικος Σκοπίων Γιορντάν Νικόλοφ, 49 ετών, αναγνωρίζει στον εκλιπόντα ηγέτη πως οδήγησε το λαό του μακριά από τις αιματοχυσίες που σημειώθηκαν σε άλλα τμήματα της πρώην Γιουγκοσλαβίας κατά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος.

    «Εάν δεν ήταν ο Γκλιγκόροφ και η ομάδα του, κυρίως ο τότε Πρωθυπουργός Νικόλα Κλιούσεφ, θα ήταν δύσκολο να βγάλουν την πΓΔΜ από το αιματηρό δράμα της Γιουγκοσλαβίας χωρίς πόλεμο. Ο Γκλιγκόροφ επέλεξε μια συνετή πολιτική ώστε να μην επιτρέψει να πέσει ούτε μια σφαίρα», δήλωσε. «Η πΓΔΜ αποτέλεσε τη μοναδική δημοκρατία που έχει διακηρύξει ανεξαρτησία ειρηνικά».

    πηγή: Setimes.com
    ————————————————————————————————————-
    οι σημερινοί Μακεδόνες είναι απόγονοι μόνο των βιολογικών τους παππούδων και των παππούδων αυτών.

    δεν είναι Σλάβοι , οι οποίοι εικάζεται ότι ήλθαν στα Βαλκάνια από τον 4-5 ήδη αιώνα, με τις έρευνες να έχουν πτωτική τάση στο χρόνο, παρότι λευκοί , ξανθοί και γαλανομάτες

    ούτε Αρχαίοι , παρότι είναι γηγενής λαός που ζεί αιώνες στον ΙΔΙΟ τόπο , που έζησαν και οι αρχαίοι

    ούτε βέβαια Βούλγαροι , οι οποίοι αποδεδειγμένα ήλθαν στα Βαλκάνια , με τον τουρκομογγόλο αρχηγό τους τον Χάνο Κρούμ, μόλις τον 9 αιώνα

    όταν στο Σόλουν / Θεσσαλονίκη ήδη όλοι μιλούσαν σλαβωνικά, μαζί τους και οι Κύριλλος και Μεθόδιος, των οποίων η μητέρα Μαρία ήταν σλαβωνικής καταγωγής

    πολύ περισσότερο ούτε Γύφτοι , τους οποίους έφερε ο Σουλτάνος από την Αίγυπτο , πολύ αργότερα. οι οποίοι είναι δε και μελαψοί

    συνεπώς ο χαρακτηρισμός του κ Θεοδοσίου για τους Ευρωπαίους Μακεδόνες, βουλγαρόγυφτοι δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και είναι συκοφαντικός και ρατσιστικός.

    κρίνοντας εξ΄ιδίων τα αλλότρια, μάλλον αφορά τους Ασιάτες τουρκοχριστιανούς έποικους του Βενιζέλου στη Μακεδονία, μόλις το 1922, με αποδεδειγμένη περσομογγολική καταγωγή, οι εκ Πόντου προερχόμενοι

    ομοεθνείς του κ. Θεοδοσίου και των ανεχόντων αυτόν σχολιαστών…

    • Ο/Η athriskos λέει:

      Ο κύριος Μισίρκωφ, ως δεινός πολέμιος του ρατσισμού, έγραψε «… μάλλον αφορά τους Ασιάτες τουρκοχριστιανούς έποικους του Βενιζέλου στη Μακεδονία, μόλις το 1922, με αποδεδειγμένη περσομογγολική καταγωγή, οι εκ Πόντου προερχόμενοι…», μέσα στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου, και της ασυλίας των υπέρμαχων της αλήθειας Μόνο όμως του δικού του λόγου κι όχι των άλλων.

      Λογιών-λογιών άσυλα υφίστανται στην χώρα αυτή που ζάμε.

      Βρε ζωντόβολο Μισίρκωφ, αντιρατσιστή της κακιάς ώρας, οι Σλάβοι, οι Πέρσες, οι Μογγόλοι, οι Βούλγαροι και οι οποιοιδήποτε άλλοι άνθρωποι, τι το λιγότερο διαθέτουν από τους καθαρόαιμους Μακεδόνες;

  20. Ο/Η eklag λέει:

    Σταύρο ας μείνουμε στα γεγονότα:
    1) το άρθρο που με παρέπεμψες
    2)οι εκτιμήσεις μου για Αλβανούς και Τούρκους
    ήτοι
    οι προσπάθειες κάποιων για επικοινωνία
    και άλλων να κάψουν τους προηγούμενους
    Τα συμπεράσματα στην κρίση των καλόπιστων!
    για τους άλλους je m’en fou…
    sorry τώρα γιατί όταν θρηνεί ο Misirkoff
    οφείλω να συμπαρίσταμαι!
    αδικημένοι θα πάμε αυτός κι εγώ…

    • Ο/Η Γλάρος Ιωνάθαν λέει:

      eklag,
      δεν υπάρχουν Έλληνες και Αλβανοί, υπάρχουν μόνο τίμιοι και άτιμοι άνθρωποι.

      • Ο/Η Το Μώλυ λέει:

        Σωστό είναι αυτό, βέβαια. Με την διευκρίνηση, όμως, πως το «Έλλην» δεν είναι ΜΟΝΟ φυλετικός προσδιορισμός, ΑΛΛΆ ΚΑΙ «πνευματικός»-> ιδεο_λογικός => πολιτικός.

        «Έλληνας τω πνεύματι», στας «φρένας», στο ΦΡΟΝΗΜΑ, λοιπόν, σημαίνει να αφομοιώνεις και να αφομοιώνεσαι, κάτω υπό την πρωταρχική προϋπόθεση να παραμένεις Έλληνας στο μυαλό (ΠΑΙΔΕΙΑ) και την ψυχή (ΑΓΩΓΗ). Έτσι κι αλλιώς, από τον 4ο αι. π.Χ., στην κορύφωση του (τελευταίου γνωστού) αρχαίου ελλ. Πολιτισμού, του “Χρυσού Αιώνα” των Αθηναίων εφευρετών της Άμεσης Δημοκρατίας, το “ΟΜΑΙΜΟΝ” στον ελληνικό αυτοπροσδιορισμό εξέλειπε, όπως διαμαρτυρόταν και ο Ισοκράτης, γιατί αρκούσε η ελλ. Παιδεία, πλέον, για να καταστήσει Έλληνες ΚΑΙ τους αλλογενείς “βαρβάρους”.

        Αυτή η ελληνική Παιδεία κωδικοποιείται στο:

        “ΟΥΧ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ,
        ιδέες- Δόγματα κι ανθρώπους- Δεσπότες”.

        Όποιος το τηρεί σήμερα αυτό είναι Έλληνας, κι ας είναι …Τούρκος, Αμερικανός, Λάπωνας, Ιάπωνας, Άραβας, Εβραίος, Ζαπατίστας, Σαντινίστας, Νιγηριανός, Πολωνός, Αλβανός, Σκοπιανός κ.ο.κ.

        Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ, Ή ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.

  21. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

    Eίναι πολύ κακό να χάνεται με φριχτό τρόπο μια οποιαδήποτε ζωή,όμως κά-
    ποιοι άνθρωποι παραδομένοι στα πάθη τους και παρά τη σωματική τους αδυ
    ναμία έλκονται προς το θάνατο,επειδή ακριβώς ΔΕΝ προσέχουν!!Όσο για την ελεημοσύνη αυτή δεν την κάνουμε στο σπίτι μας,αλλά εκεί που πρέπει και υ-
    πάρχουν πολλοί χώροι προς τούτο!Πάντως αυτοί οι περίεργοι θάνατοι των κλη
    ρικών ΔΕΙΧΝΟΥΝ- κατά τη γνώμη μου-ότι υπάρχει Θεός,που τιμωρεί εκείνους,
    που τον ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ!!»¨Θεός ου μυκτηρίζεται»!!Και κάποιοι κάποτε θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν πρέπει να παίζουν»ΕΝ ΟΥ ΠΑΙΚΤΟΙΣ!»

  22. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

    οι Μακεδόνες δεν ασχολούνται με τις άλλες εθνότητες , τις οποίες θεωρούν ίσες αλλά διαφορετικές, τις οποίες και σέβονται απόλυτα και στη πράξη.

    αυτονόητα το ίδιο επιθυμούν και από αυτές.

    πολύ περισσότερο δεν ασχολούνται με τους ελληνόφωνους οι οποίοι δεν διαθέτουν εθνοτική / πολιτιστική ταυτότητα, παρά μόνο ιδεολογική.

    το γνωστό ρατσιστικό επιθετικό ιδεολόγημα του ελληνισμού.

    το οποίο ταυτοποιεί βιολογικά!!! , αλλά και πολιτιστικά τους Αρχαίους με τους Σύγχρονους…

    βαπτίζοντας παράλληλα , οτιδήποτε μη ελληνικό πολιτιστικό τοπικό , ως ελληνικό.

    κανένας φυσικά , παραπάνω χαρακτηρισμός δεν είναι ψευδής.

    σε αντίθεση με τον ετεροπροσδιορισμό των Μακεδόνων ως βουλγαρόγυφτων , που είναι ψευδής και συκοφαντικός

    επιπλέον και μνημείο αχαριστίας για τα 100 χρόνια άδολης φιλοξενίας των Μακεδόνων προς τους Έποικους

    συκοφαντία και ύβρις που βέβαια δεν θα συνέβαινε αν το 1912 γίνονταν στην Μακεδονία το διεθνώς προβλεπόμενο δημοψήφισμα, το οποίο θα απέτρεπε τον διαμελισμό της.

    θα αναγνώριζε την ανεξαρτησία της, την πολυεθνικότητά της- μακεδονική, αλβανική, βλάχικη, ελληνοφωνική, εβραϊκή

    καθώς και την πολυθρησκευτικότητά της – χριστιανική, μουσουλμανική, ουδετεροθρησκευτική,

    • Ο/Η gryphon λέει:

      Γιατι το αναφέρεις αυτο το ψηλος ξανθός γαλανοματης συνεχεια ?.
      Ειναι καποιο παγκοσμιο προτυπο η μετρο συγκρισης ξερω γω της ομορφιας η υποδηλωνει καποια γενετικη ανωτερότητα ?.
      Και εν παση περιπτωσει και ετσι να ειναι ο πρωτος που κοβεται γιατι δεν πληρει τις προδιαφραφές ειναι ο κουβας προεδρος σας (που οπως τόν βλεπω αν ανοιξω τα ποδια μου χωραει να περασει απο κατω μου ισως και με τα χερια στην αναταση.
      Αλλα κι εσυ ας πουμε αφου επικαλεισαι τα παραπανω χαρακτηριστικα για στειλε μας μια φωτογραφία σου για να θαυμασουμε τον «μακεδονικο» σωματοτυπο σου (δικη σου οχι του Dolph Ludgren ).Μετά θα στειλω κι εγω μια δικη μου.

    • Ο/Η Το Μώλυ λέει:

      @Μισίρκωφ

      Ζήτα καμία συγνώμη, για τις «κηδείες» των βάρβαρων ομοεθνών σου, γιατί και το «Βουλγαρόγυφτοι» πολύ σας πέφτει, αμόρφωτοι μισαλόδοξοι μικρονοϊκοί, που καίτε σημαίες, αλλά δεν είσαστε ρατσιστές. Αυτοί εδώ, πάλι, τι τραγουδάνε;;;

      «Άντιτς: Ρατσιστικός πανηγυρισμός -σε βίντεο!- κατά Θεσσαλονίκης!-» http://gkdata.gr/?p=5238

      «Πήγαινε, νεαρέ, ίσια στο μπαλκόνι σου

      και χαιρέτησε τη ΡΆΤΣΑ του Goce.

      Άπλωσε τα χέρια σου ψηλά

      τα δικά μας θα είναι στην πεδιάδα της Θεσσαλονίκης«

      @@@@
      Ποιός είναι αυτός ο «Goce» των πανηγυρισμών και ποιά η περίφημη ράτσα του, για την οποία τραγουδάνε οι Σκοπιανοί;

      Γκεόργκι Νικόλοφ Ντέλτσεφ (1872-1903) γνωστός ως Γκότσε Ντέλτσεφ, υπήρξε κατά τον 19ο αιώνα σημαντικό επαναστατικό πρόσωπο της Τουρκοκρατούμενης τότε Μακεδονίας και της Θράκης. Γεννήθηκε σε μια πολυμελή οικογένεια των Νικόλα και Σουλτάνας Ντέλτσεβι, στις 4 Φεβρουαρίου 1872 στο Κιλκίς.

      Είναι ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ επαναστάτης που πολέμησε ενάντια στους Τούρκους στην Μακεδονία και την Θράκη. Ήταν ένας από τους ηγέτες της γνωστής σήμερα ως, Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης (ΕΜΕΟ*), μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης που δρούσε στο έδαφος της Ευρωπαικής Τουρκίας, στο τέλος του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα. Εκείνα τα χρόνια το όνομα της οργάνωσης ήταν, ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ Μακεδονο- Αδριανουπολίτικη Επαναστατική Επιτροπή (ΒΜΑΕΕ)[1] και το 1902 άλλαξε σε Μυστική Μακεδονο- Αδριανουπολίτικη Επαναστατική Οργάνωση (ΜΜΑΕΟ)[2].

      Πηγή: h..p://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%BA%
      —————-

      * Η δράση της ΕΜΕΟ εντάθηκε κυρίως μετά τον Α΄ΠΠ, στη δεκαετία του 1920, με συνεργασία και άλλων εθνικιστικών οργανώσεων (Κροατίας, Ιταλίας) και συνεχίστηκε με τον ίδιο τρομοκρατικό χαρακτήρα μέχρι και τον Β΄ΠΠ. Φυσική συνέπεια αυτής ήταν να δημιουργηθούν εξ αρχής αντίπαλες εθνικιστικές οργανώσεις και να ακολουθήσουν συγκρούσεις πολλές φορές μη ελεγχόμενες. Στη χρονική διάρκεια αυτή η ΕΜΕΟ μετέβαλε κάποιες φορές την ονομασία της, είτε από εσωτερικές διασπάσεις, είτε κατ΄ εξέλιξη δράσης.

      Γενικά η ΕΜΕΟ, αλλά όχι μόνο, οργανώνοντας ένα εκτεταμένο ένοπλο δίκτυο τρομοκρατίας[9] στη περιοχή, ευθύνεται για αναρίθμητα εγκλήματα σε βάρος αμάχων Ελλήνων της Μακεδονίας, όσο και άλλων εθνοτήτων Σέρβων, Εβραίων ακόμα και Τούρκων[10][11].

      Πηγή: h..p://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%83%CF%89%CF%84%

      @@@@

      @Γκρουέφσκι: ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ο Αλέξανδρος, ΑΛΛΆ ΚΑΙ ο ΘΕΟΣ είναι Σκοπιανός, -λέμε!!!- http://gkdata.gr/?p=5103

      Σιγά τ’ αυγά! «Για …Αλεξάνδρους να μιλούμε, τώρα;»*

      “25 Οκτωβρίου 2009, Κίρο Γκλιγκόροφ, συνέντευξή, Πρώτο Θέμα:

      «Ερώτηση: Το 1993, στα Τίρανα, είχατε δηλώσει ότι ο λαός σας είναι σλαβικής καταγωγής, ότι δεν συνδέεται με τον Μέγα Αλέξανδρο και πως βρεθήκατε στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ..

      Γκλιγκόροφ: Εξακολουθώ και σήμερα να πιστεύω και να δηλώνω ακριβώς τα ίδια.

      Ερώτηση: Γιατί τότε το ανθελληνικό κλίμα και η εμμονή στον «αρχαιομακεδονισμό» τα τελευταία χρόνια στη χώρα σας, δηλαδή να αποδείξουν κάποιοι επίσημα πως κατάγεστε απευθείας από τους αρχαίους Μακεδόνες;

      Γκλιγκόροφ: Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όλα αυτό που συμβαίνουν στη χώρα μου τα τελευταία χρόνια. Η Ιστορία είναι ένα παγκόσμιο αγαθό – αυτό ασφαλώς σημαίνει πως η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά δεν μπορεί να μην είναι και ελληνική. Οι Έλληνες νομίζουν πως εμείς θέλουμε να αφαιρέσουμε ένα κομμάτι της ιστορικής και πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Δεν λέω πως οι ανησυχίες αυτές είναι άνευ λόγου, αφού υπάρχουν υπερβολές και από τη δική μας πλευρά. Υπάρχουν ιστορικοί στη χώρα μου που υποστηρίζουν πως εμείς βρισκόμαστε στα χώματα αυτά 2.000 χρόνια πριν από τον Μέγα Αλέξανδρο. Για γέλια, δηλαδή…

      Έλεγα σε έναν φίλο μου ιστορικό ότι έτσι όπως πάμε θα βγούμε απευθείας απόγονοι του ΑΔΑΜ και της ΕΥΑΣ και θα αποδειχτεί και ότι ο Παράδεισος είναι «μακεδονικός» και ιδιοκτησία μας…»!!!
      (h..p://www.noiazomai.net/lefigarobulgar.html)

      Σιγά τα ωά, -έστω, και τούρκικα! «Για …Αδάμ και Εύες να μιλούμε τώρα;»

      GOD IS …MACEDON_SKI: (Έχει το σχετικό βίντεο)

      ———————
      * «Στα 200 π.X.»

      «Aλέξανδρος Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων—»

      Μπορούμε κάλλιστα να φαντασθούμε
      πως θ’ αδιαφόρησαν παντάπασι στην Σπάρτη
      για την επιγραφήν αυτή. «Πλην Λακεδαιμονίων»,
      μα φυσικά. Δεν ήσαν οι Σπαρτιάται
      για να τους οδηγούν και για να τους προστάζουν
      σαν πολυτίμους υπηρέτας. Άλλωστε
      μια πανελλήνια εκστρατεία χωρίς
      Σπαρτιάτη βασιλέα γι’ αρχηγό
      δεν θα τους φαίνονταν πολλής περιωπής.
      A βεβαιότατα «πλην Λακεδαιμονίων».

      Είναι κι αυτή μια στάσις. Νοιώθεται.

      Έτσι, πλην Λακεδαιμονίων στον Γρανικό·
      και στην Ισσό μετά· και στην τελειωτική
      την μάχη, όπου εσαρώθη ο φοβερός στρατός
      που στ’ Άρβηλα συγκέντρωσαν οι Πέρσαι:
      που απ’ τ’ Άρβηλα ξεκίνησε για νίκην, κ’ εσαρώθη.

      Κι απ’ την θαυμάσια πανελλήνιαν εκστρατεία,
      την νικηφόρα, την περίλαμπρη,
      την περιλάλητη, την δοξασμένη
      ως άλλη δεν δοξάσθηκε καμιά,
      την απαράμιλλη: βγήκαμ’ εμείς·
      ελληνικός καινούριος κόσμος, μέγας.

      Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς,
      οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι
      επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας,
      κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι.
      Με τες εκτεταμένες επικράτειες,
      με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών.
      Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά
      ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς.

      Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!

      (Από τα Ποιήματα 1897-1933, Ίκαρος 1984)

  23. Ο/Η eklag λέει:

    Ωχ καημένε!
    άστα αυτά κι ετοιμάσου για το Καρναβάλι που έρχεται!
    Θα έχει και την αγαπημένη σου θεματολογία!
    Όπως στα Ευγενικά Σκόπια την Πρωτοχρονιά!
    (ξέρεις…με την Κηδεία της Ελλάδας)
    αλλά λίγο διαφορετικό:
    θα σε ντύσουμε Μακεδόνα να σου φύγει ο καημός!
    κι άμα θες μετά σε Κηδεύουμε κιόλας!
    όπως στο χωριό σου Ατιμούτσικο!

  24. Ο/Η eklag λέει:

    Αγαπητέ Γλάρε Ιωνάθαν,
    το ελπίζω και το εύχομαι!
    όσο όμως κάποιοι προσπαθούν να με κάψουν!
    και να με κηδέψουν!
    μου αναγνωρίζετε το δικαίωμα της αυτοάμυνας;
    ή προτείνετε τη χριστιανική άποψη και για το άλλο μάγουλο;
    αν το κάνετε εσείς,
    θα το σκεφτώ κι εγώ σοβαρά…

  25. λασκαράτε,

    τελικά, όπως φαίνεται, είσαι και… νεκρόφιλος!! 🙂

    • Ο/Η Aριστερός Θεολόγος λέει:

      Αριστερέ Πόντιε νομίζω πώς ο Λασκαράτος σέβεται τους νεκρούς, μιλάει με ευπρέπεια πολλή, αλλά πιό πολύ σέβεται την ΑΛΗΘΕΙΑ. Αυτοί πού κήδεψαν με τιμές τον δικτάτορα Γ.Παπαδόπουλο με μουσική υπόκρουση τις φωνές «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» οι οποίες ακούγονται καθαρά στο βίντεο, πέρασαν στήν Ιστορία με αυτήν τους τήν πράξη καί θα υποστούν τήν κριτική πού πηγάζει από τα γεγονότα, όπως έχουν έλθει στο φώς μέσω εφημερίδων και βιβλίου σε παρελθόντα χρόνο. Ειδικά εφ όσον οι άνθρωποι αυτοί εμφανίζονταν όπως λέμε είς τόπον καί τύπον Χριστού.
      Αυτός θα είναι άλλωστε και ο τελικός τους Κριτής.

  26. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

    χαρακτηριστικό του μη ελληνικού εθίμου του καρναβαλιού είναι το κάψιμο του καρνάβαλου. εν προκειμένω ο καρνάβαλος περιείχε ένα κηδειόχαρτο με τα χαρακτηριστικά του κηδευόμενου. εν προκειμένω του ελληνικού κράτους, με το εθνόσημο στο χαρτί και όχι σε κανονική σημαία -http://www.kurir.mk/magazin/zanimlivosti/56959-FOTO-Grcija-pocina-po-dolgo-nerviranje

    ФОТО: Грција „почина“ по долго нервирање
    http://www.kurir.mk
    Ненадејно, после долго нервирање не напушти нашата мила соседка Грција. Вака во Вевчани денес беше споделена тажна вест.

    αυτή η καρναβαλική σάτιρα, απέχει παρασάγγες από την απρόκλητη καύση αμερικανικών σημαιών. ιδιαίτερα γερμανικών, μιξαρισμενων με την σβάστικα. ως εκδήλωση ευχαριστίας για τα δισεκατομμύρια δανεικά και αγύριστα των σκληρά εργαζόμενων Γερμανών..

    και καμία σχέση με την καθεστωτική τρομοκρατία που δολοφονούσε ανενόχλητα επί 27 χρόνια Αμερικανούς , Άγγλους , Τούρκους αξιωματούχους, συμμάχους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

    η αριστοφανική σάτιρα είναι καυστική και προκλητική. ιδίως σε σχέση με τους άρχοντες. κάτι που στο καρναβάλι του Vevcani δυστυχώς δεν είδαμε. π.χ αυτού με το ελληνοπρεπές αλβανοτουρκικό επώνυμο, που τον κουτσούλισε η Αγία Περιστερά..
    ούτε τον Αντωνάκη με το γυαλιστερό μάτι, σχιζοφρενικό σύμπτωμα.

    ας κάνουν και εδώ σάτιρα καρναβαλική στο καρναβάλι της Πάτρας , με τον φλωρινιώτη Μακεδόνα Γκρουέφσκι. ο οποίος ουδέποτε έπραξε οτιδήποτε εναντίον της Ελλάδος. ούτε πολύ περισσότερο των Ελλήνων. με τους οποίους ο Μακεδόνας με ελληνική υπηκοότητα παππούς του πολέμησε μαζί στα βουνά της Αλβανίας, εναντίον των Ιταλών. όπου και σκοτώθηκε.

    αντίθετα οι Μακεδόνες καρναβαλιστές έχουν κάθε λόγο για την συγκεκριμένη σάτιρα η οποία ειναι εναντίον της αντιμακεδονικής πολιτικής του ελληνικού κράτους.

    το οποίο τους πολεμά εδώ και δεκαετίες. βάζει δε παράνομο βέτο, σύμφωνα και με το δεσμευτικό δικαστήριο της Χάγης, στην ένταξη τους στο ΝΑΤΟ. του οποίου τα τεχνικά κριτήρια έχουν εκπληρώσει.συμμετέχοντας επιπλέον σε όλες τις νατοϊκές εκστρατείες, με μακεδόνες στρατιώτες.. .

    μοναδική στάση στα παγκόσμια χρονικά, αντίθετη με τις αρχές του ΟΗΕ και με όλες τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη. οι οποίες κανένα πρόβλημα δεν έχουν με τους Μακεδόνες, τη μακεδονική κυβέρνηση, την μακεδονική γλώσσα, το μακεδονικό έθνος,το μακεδονικό κράτος.παρά μόνο το ελληνικό κράτος ,

    χαρακτηριστικό της ανασφάλειας που διακρίνει καθένα που παράνομα κατέχει κλοπιμαία….

    εδώ και 100 χρόνια 1912 -2012 , υπόδουλη Θεσσαλονίκη/ Σόλουν

    υ.γ τόσο ο γκότσε ντέλτσεφ από το κούκους/κιλκίς όσοι και οι ζώντες απόγονοί του, δηλώνουν και είναι γηγενείς Μακεδόνες και ποτέ τουρκομογγόλοι βούλγαροι

    σε αντίθεση με τουρκοχριστιανούς έποικους του 1922 , στη Μακεδονία Μας

    αυτό φυσικά δύσκολα να το καταλάβουν τα ακροδεξιά εθνικιστάκια του παρόντος μπλόγκ…

    • Ο/Η asking λέει:

      -«και ποτέ τουρκομογγόλοι βούλγαροι»,
      -«τουρκοχριστιανούς έποικους του 1922»,
      -«στη Μακεδονία Μας»…

      …και όπως έλεγαν «εμείς δεν είμαστε ρατσιστές. Αυτοί φταίνε που είναι μαύροι!!!»

      ——————

      «Μίσιρκωφ» : η αποθέωση του σλαβομακεδονικού μιχαλολιακισμού (γιατί ο Άνθιμος μπροστά του είναι απλώς οδοντόκρεμα)

      ——————

      Φίλε Ροϊδη («τ. τουρκοχριστιανέ» κατά Μίσιρκωφ), μπορντέλο το κατάντησαν το κονάκι σου.

      • Ο/Η Po λέει:

        είναι κακό το μπορντέλο που ανακουφίζει στερημένους ανθρώπους;
        Μπα σε καλό σας!

    • Ο/Η Το Μώλυ λέει:

      @Τουρκομογγόλο ΒΟΥΛΓΑΡΟ Μισίρκωφ

      «Ο Γκεόργκι Νικόλοφ Ντέλτσεφ είναι ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ»

      «ΒΜΑΕΕ = ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ Μακεδονο- Αδριανουπολίτικη Επαναστατική Επιτροπή»

      Εξελληνίσου, Βάρβαρε:

      “Έλληνας τω πνεύματι”, στας “φρένας”, στο ΦΡΟΝΗΜΑ, λοιπόν, σημαίνει να αφομοιώνεις και να αφομοιώνεσαι, κάτω υπό την πρωταρχική προϋπόθεση να παραμένεις Έλληνας στο μυαλό (ΠΑΙΔΕΙΑ) και την ψυχή (ΑΓΩΓΗ). Έτσι κι αλλιώς, από τον 4ο αι. π.Χ., στην κορύφωση του (τελευταίου γνωστού) αρχαίου ελλ. Πολιτισμού, του “Χρυσού Αιώνα” των Αθηναίων εφευρετών της Άμεσης Δημοκρατίας, το “ΟΜΑΙΜΟΝ” στον ελληνικό αυτοπροσδιορισμό εξέλειπε, όπως διαμαρτυρόταν και ο Ισοκράτης, γιατί αρκούσε η ελλ. Παιδεία, πλέον, για να καταστήσει Έλληνες ΚΑΙ τους αλλογενείς “ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ”.

  27. Ο/Η Antifa λέει:

    Η Πρώτη Γραμμή εκδηλώθηκε, εκτός γραμμής

    Η παρουσία Δαρβίνου – απουσία Θεού

    Δολοφονήθηκε απο λαθρομετανάστες μέσα στο σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας ο εφησυχάζων Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Επίσκοπος Νύσσης Ελευθέριος

    8 Ιανουαρίου, 2012 – 01:11 ΜΜ – Κανένα Σχόλιο

    Άλλος ένας δολοφονημένος Ελλήνας κάτοικος της περιοχής των Αθηνών ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Αυτην την φορά πρόκειται για τον Εφησυχάζοντα Επίσκοπο του Οικουμενικού Πατριαρχειου Νύσσης Ελευθέριο. Δολοφονημένος εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης 5/1 στο σπίτι του επί της οδού Κοδριγκτώνος 40, στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών, o 85χρονος Επίσκοπος Νύσσης Ελευθέριος, εφησυχάζων Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου.

    Η γελοία Ελληνική Αστυνομία δεν πρόκειται να αποδεχτεί ποτέ οτι ηταν λαθρομετανάστες οι δολοφόνοι για ευνόητους οπως ξέρουμε λόγους. Αλλά εμεις όμως ξερουμε οτι δεν ειναι έτσι τα πράγματα.

    Ως γνωστόν η περιοχή του Αγ.Παντελεήμονα Αχαρνών έχει μετατραπεί σε κέντρο πάσης φύσεως ανομίας και γκέτο παρανόμων μεταναστών!!!!!!

    Στο διαμέρισμα, σύμφωνα με το Αστυνομικό ρεπορτάζ, έσπευσε ιατροδικαστής ενώ δεν αποκλείεται τα κίνητρα των δραστών να είναι η ληστεία.
    Στην πόρτα δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης ,ενώ ο άτυχος Ιεράρχης βρέθηκε με ένα μαντίλι στο στόμα.
    Σύμφωνα με πληροφορίες αφαιρέθηκαν πολλά αντικείμενα αξίας από την οικεία του.

    Ο Ελευθέριος Κατσαΐτης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1929. Αποφοίτησε από την Θεολογική σχολή της Χάλκης το 1962. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1951 και Πρεσβύτερος το 1956. Στις 6 Φεβρουαρίου 1987 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Νύσσης, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. Εφησύχαζε από το 1994 στην Αθήνα

    Ποιος έχει σειρά τώρα Άγιοι Αρχιερείς;

    Ποιος θα είναι ο επόμενος;

    Πότε θα πάψετε επιτέλους να υποστηρίζετε τους Λαθρομετανάστες;;;

    Για όνομα του Θεού πλέον……

    Άγιε Νύσσης εμείς που σε γνωρίζαμε στα λέγαμε αλλά η καλή καρδιά σου δεν σε άφηνε να το πιστέψεις. Ήσουν μονίμως αρνητικός σε κάθε σκέψη μετακόμισης σε πιο ασφαλές σημείο.

    Καλό παράδεισο Επίσκοπε Νύσσης.

    Υ.Γ Η περιοχή αυτή μέχρι το 1990 ήταν μια από τις πιο αριστοκρατικές συνοικίες των Αθηνών αλλά το ξεφτιλισμένο Ελλαδικό κράτος με ευθύνη των εκαστοτε κυβερνήσεων του το μετέτρεψε σε ένα γκέτο μεταναστών γνωρίζοντας πολύ καλά τον τρόπο και το σκοπό που το επεδίωξε.

  28. Ο/Η Antifa λέει:

    Τι κρύβει η δολοφονία του επισκόπου Νύσσης!

    09.01.2012

    Εγκλημα χωρίς εμφανές κίνητρο χαρακτηρίζουν αξιωματικοί της Ασφάλειας τη δολοφονία του πρώην επισκόπου Νύσσης Ελευθερίου Κατσαΐτη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός ανήμερα τα Φώτα μέσα στο σπίτι του, στην πολύπαθη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

    Αρχικά η Αστυνομία προσπάθησε να υποβαθμίσει το στυγερό έγκλημα, αποκρύπτοντας παντελώς ότι το θύμα ήταν ιερέας και μάλιστα πρώην επίσκοπος.

    Οι κάτοικοι της περιοχής αποκάλυψαν την ταυτότητά του, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στο σπίτι δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης, αλλά και το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που είχε τοποθετηθεί πρόσφατα παρέμενε ανενεργό! Τα ίχνη του είχαν χαθεί από την προηγούμενη ημέρα των Θεοφανίων, κάτι που προκάλεσε το ενδιαφέρον των γειτόνων του, που δεν είδαν κινήσεις στο διαμέρισμα του ιερέα στην οδό Κοδριγκτώνος. Τα φώτα παρέμειναν κλειστά όλη τη νύχτα, κάτι που δεν συνήθιζε ο 83χρονος και το πρωί -όπως είπαν οι γείτονες- ανησύχησαν και αρχικά κάλεσαν την Πυροσβεστική.

    Οι πυροσβέστες τον βρήκαν νεκρό στο δωμάτιό του και χωρίς δεύτερη σκέψη κράτησαν τον χώρο ανέπαφο και ενημέρωσαν την Αστυνομία.

    Πιθανότατα ο δράστης, που είχε πρόσβαση στο σπίτι, να γνώριζε ότι ο γέροντας έκρυβε κάτι πολύτιμο σε κάποιο σημείο και να το αφαίρεσε χωρίς να αναστατώσει τον χώρο για να μην κινήσει υποψίες στις Αρχές.

    Οι αξιωματικοί, λόγω της έλλειψης ιχνών διάρρηξης, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε άτομα που επισκέπτονταν το τελευταίο χρονικό διάστημα τον ιερωμένο.

    Πριν από αρκετό διάστημα ο 83χρονος είχε πέσει θύμα διάρρηξης και είχε τοποθετήσει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης εξωτερικά και εσωτερικά του διαμερίσματος, αλλά δεν ήταν σε λειτουργία την ημέρα της δολοφονίας.

    http://www.dimokratianews.gr/content/4482/%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%B2%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CF%8D%CF%83%CF%83%CE%B7%CF%82

  29. Ο/Η eklag λέει:

    Misirk-off darling!
    μην μου συγχ(υ)ίζεσαι!
    πες πες θα τα καταφέρεις!
    το ξέρεις δα πως στις μέρες μας η ιστορία παραγράφεται!
    και ξαναγράφεται όπως θέλει ο καθείς!
    Άκου και τον ύμνο Μουσουλμάνων Δ.Θράκης
    (ξέρεις αυτοί που είναι Άνθρωποι όπως οι Βρ(ω)ομοσκοπιανοί,
    μόνο λίγο πιο Βρόμικοι)
    και δες την ωραία πράσινη σημαιούλα τους
    (είναι κρυφοπασόκοι παρεμπιπτόντως).
    Θα πάρεις ιδέες για τα νέα σας αγωνιστικά τσιφτετέλια!
    ps
    Να διαβάσεις τις Ασκήσεις Ύφους by Ρ.Καινώ
    ούτως ώστε να βελτιώσεις τις ατάκες σου
    και να μην »στη λέει» ο πάσα εις »ανιστόρητος»!

  30. Ο/Η eklag λέει:

    ΠΑΣΑ εις ε;
    (όχι πας εις)
    για να είμαστε και σχετικοί με την ανάρτηση…
    έχεις 1 θεματάκι με τη σχετικότητα ξέρεις…
    όχι τίποτα άλλο αλλά είναι…κολλητικό βρε αδερφέ!

  31. Ο/Η laskaratos λέει:

    Kύριε Ροϊδη,
    πληροφορήθηκα ότι σε ευλαβέστατο συνωμοσιολογικό μπλογκ που αποκαλύπτει την κρυφή δράση των Εβραιομασώνων στην Ελλάδα, αναρωτιούνται που έψαξα τόσα χρόνια πίσω και βρήκα το βιβλίο του Σπύρου Καρατζαφέρη στο οποίο καταγράφεται η πληροφορία για τα χούγια του επισκόπου Νύσσης.
    Αντί δηλαδή να αναρωτηθουν γιατί η Εκκλησία τους (που στιγματίζει τους ομοφυλόφιλους, τους περιθωριοποιεί, τους καταδικάζει να υποκρίνονται και τους εμποδίζει στο στοιχειωδες δικαίωμα να έχουν νόμιμο σύντροφο παρεμβαίνοντας στο νομοθετικό έργο της Πολιτείας), αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από ομοφυλόφιλους επισκόπους οι οποίοι αναπαράγουν στην Ιεραρχία το είδος τους, ρωτάνε πως και ξέρουμε ή βρήκαμε κλπ.

    Δηλαδή ενοχοποιείται η αναδίφηση σε παλια δημοσιεύματα εφημερίδων και βιβλίων, η έρευνα, δαιμονοποιείται η αποκάλυψη της αλήθειας και αποθεώνεται το κουκούλωμα και η υποκρισία. Αυτή είναι η ανήθικη Ηθική τους και δεν μπορούν να την κρύψουν.

    Ποσώς με απασχολεί η ομοφυλοφιλία οιουδήποτε. Με απασχολεί η αβυσσαλέα υποκρισία και η αθέμιτη ισχύς της Εκκλησίας να εμποδίζει την πρόοδο.

    Τώρα για τον Θεοφιλέστατο, η πατριωτική και ορθόδοξη «Δημοκρατία» έγραψε:
    http://www.dimokratianews.gr/content/4482/%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%B2%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CF%8D%CF%83%CF%83%CE%B7%CF%82

    (09.01.2012-«Τι κρύβει η δολοφονία του επισκόπου Νύσσης!»)

    1. «Αρχικά η Αστυνομία προσπάθησε να υποβαθμίσει το στυγερό έγκλημα, αποκρύπτοντας παντελώς ότι το θύμα ήταν ιερέας και μάλιστα πρώην επίσκοπος».

    Ρωτάω γιατί;

    2.»…ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στο σπίτι δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης, αλλά και το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που είχε τοποθετηθεί πρόσφατα παρέμενε ανενεργό!».

    Προσωπικά με σοκάρει το γεγονός ότι ένας επίσκοπος φοβάται τόσο πολύ μην τον κλέψουν ή τον δολοφονήσουν και μειώνει τις ελεημοσύνες που μοιράζει στους άστεγους αδελφούς του Χριστού που περικύκλωναν το σπίτι του, για να εγκαταστήσει στο σπίτι του κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης!!!
    Τον θάνατο δεν τον φοβούνται από ότι ξέρω οι επίσκοποι γιατί τους φέρνει μια ώρα αρχύτερα κοντά στον ορθόδοξο θεό.

    Θυμίζω πως ο επίσκοπος Μυριήλ έδωσε οικειοθελώς τα ασημικά του στον Γιάννη Αγιάννη. Η απλούστερη συνταγή για να μην πέσει θύμα ληστείας ο μακαρίτης, θα ήταν να τηρήσει τις εντολές του Χριστού και των Αποστόλων και να μην έχει χρυσά κοσμήματα.

  32. Ο/Η Αθεϊστής λέει:

    Στο φιλικό περιβάλλον ο δολοφόνος του 83χρονου ιερέα Νύσσης
    http://www.inews.gr/98/sto-filiko-perivallon-o-dolofonos-tou-83chronou-ierea-nyssis.htm

    Στο φιλικό περιβάλλον του θύματος ψάχνουν οι διωκτικές αρχές τους δράστες που δολοφόνησαν τον πρώην επίσκοπο Νύσσης μέσα στο ίδιο του το σπίτι στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

    http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=1&artid=1478984

    • Ο/Η Οσία Μαρία λέει:

      Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι φίλοι και οι συγγενείς του άτυχου ιερέα στους αστυνομικούς, από το διαμέρισμα έλειπαν εγκόλπια, άμφια, αλλά και σταυροί μεγάλης αξίας.
      http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=1&artid=1478984

      μη κτήσησθε χρυσόν μηδέ άργυρον μηδέ χαλκόν εις τας ζώνας υμών μηδέ ράβδον

  33. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Αρχιμανδρίτης βρέθηκε νεκρός με αρκετές μαχαιριές

    Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014
    tharrosnews.gr

    arximΣυγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Χώρας Μεσσηνίας, από την είδηση ότι βρέθηκε μαχαιρωμένος Αρχιμανδρίτης μέσα στο σπίτι του, σύμφωνα με το tharrosnews.gr.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το έγκλημα έγινε αργά χθες το βράδυ ή νωρίς τα ξημερώματα.

    Κάτοικοι που δεn τον είδαν το πρωί στην εκκλησία ανησύχησαν και γείτονάς του που πήγε στο σπίτι του, βρήκε τον Αρχιμανδρίτη νεκρό με αρκετές μαχαιριές στο σώμα του.

    Ο άτυχος Αρχιμανδρίτης ήταν γύρω στα 50 και «ανήκε» στη Μητρόπολη Ολυμπίας-Τριφυλίας.

    Αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκεται η αστυνομία και αναμένεται ιατροδικαστής για να εξετάσει τον νεκρό Αρχιμανδρίτη.

  34. Ο/Η Κανόνι του Ναυαρίνου λέει:

    http://dipanoskaltsis.blogspot.gr/2014/02/52.html

    Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

    ΑΘΡΟΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ 52ΧΡΟΝΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΦΩΤΙΟΥ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ. ΕΞΕΤΑΖETAI NEAΡΟΣ ΡΟΥΜΑΝΟΣ. “ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ” ΜΕ ΤΟ ΘΥΜΑ ΛΕΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΦΩΤΟ)

    Δημοσιεύθηκε: 16/02/2014

    http://www.makeleio.gr/?p=60889

    Κατά τις πληροφορίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ,

    εξετάζονται δύο ενδεχόμενα: Των προσωπικών λογαριασμών ή της ληστείας.

    Στην περιοχή από το πρωί γίνονται αθρόες προσαγωγές λαθρομεταναστών(ειδικά νεαρών)αφού εξετάζονται τυχόν προσωπικές διαφορές με το θύμα που φέρεται κατασφαγμένο. Κάποιες πληροφορίες μιλούν για 6 προσαγωγές, μεταξύ αυτών και νεαρού Ρουμάνου.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόρτα δεν φέρει σημάδια παραβίασεις και ήταν ανοιχτή, όταν βρέθηκε το πτώμα.

    • Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

      http://www.makeleio.gr/?p=60889

      ΓΥΜΝΟΣ ΣΕ ΥΠΤΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ “ΑΓΧΟΝΗ” ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ Ο ΑΡΧΙΜΑNΔΡΙΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ. Ο “ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ” ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΦΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

      “Πλήρωσε το πάθος του”, βουίζει η τοπική κοινωνία, με τους πιο εγκρατείς να θυμίζουν ότι καλό θα ήταν σε τέτοιες στιγμές να υπερισχύει ο σεβασμός στο σχήμα και όχι η διολίσθοιση στα κουτσομπολιά της τοπικής κοινωνίας. Πάντως, κι αυτό διαρρέεεται και από τις έρευνες, ο δολοφονημένος το τελευταίο διάστημα δεν ήταν προσεκτικός στους ανθρώπους που έβαζε στο σπίτι του και πάτησε την “κόκκινη” γραμμή, γεγονός που πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή.

      Σχόλια στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ

      http://www.tanea.gr/news/greece/article/5087006/dolofonhmenos-brethhke-arximandriths-sth-xwra-trifylias

      Δολοφονημένος βρέθηκε αρχιμανδρίτης στη Χώρα Τριφυλίας της Μεσσηνίας

      ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17:00 |

      Οδηγός χωρίς ζημιές; Ασφαλίσου στην AIG και κέρδισε έως 20% στην τιμή!

      Δολοφονημένος βρέθηκε, το πρωί της Κυριακής, ένας αρχιμανδρίτης μέσα στο σπίτι του στη Χώρα Τριφυλίας, στη Μεσσηνία, κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου.

      Σύμφωνα με πληροφορίες από το eleftheriaonline.gr, ο αρχιμανδρίτης, ηλικίας 54 ετών, εντοπίστηκε νεκρός στο μπάνιο από τον νεωκόρο του ναού που εφημέρευε, καθώς δεν προσήλθε στη Θεία Λειτουργία.

      Το σπίτι του θύματος ήταν αναστατωμένο, ενώ ο θάνατος πιθανολογείται ότι προήλθε από χτύπημα στο κεφάλι.

      3 Σχόλια αναγνωστών

      .

      τιταν 17:18

      Περίπτωση σεξουαλικού εγκλήματος. Να μου το θυμηθείτε αυτό που σας λέγω.

      .

      πακης 19:07

      σιγά ρε μεγαλε μήπως ξέρεις και το τζοκερ???

      γνωστό 20:48

      Έχει δίκιο ο τιταν, έχω συγγενείς εκεί κάτω και ήταν γνωστό σε όλους στην περιοχή ότι ο συγκεκριμένος το σήκωνε το ράσο…

      • Ο/Η Θεολόγος λέει:

        Αν τελικά ανακοινωθεί επίσημα κάτι τέτοιο, όλοι οι χωριανοί και ο δεσπότης θα πέσουν από τα σύννεφα.

  35. Ο/Η laskaratos λέει:

    Tελικά δεν ήταν ο φημολογούμενος Ορθόδοξος Ρουμάνος ο δολοφόνος του 54χρονου αρχιμανδρίτη που ποίμαινε τη νεολαία της περιοχής του, ήταν δυο άλλοι Ορθόδοξοι νεαροί, ένας Έλληνας και ένας Γεωργιανός (αναφέρω το θρήσκευμα γιατί αν τον είχαν δολοφονήσει Πακιστανοί, θα αναφέροντα ως Μουσουλμάνοι φονιάδες).
    Για τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο, εκτός από ότι όποιος πει ότι «έπεσε από τα σύννεφα», απλά κοροϊδεύει.
    Υπάρχουν εκατοντάδες παρόμοιοι ιερείς και δεσποτάδες που δεν θα τους δολοφονήσουν οι εραστές τους για τους οποίους η κοινωνία των ευσεβών Λοβέρδων της Εκκλησίας που βγάζει στη σέντρα τις πόρνες με AIDS, κάνει πως δεν ξέρει τίποτα.

    Το αριστερό tvxs κάνει κι αυτό πως δεν ξέρει τίποτα, σεβόμενο τη φασιστική Εκκλησία των κρυφοομοφυλόφιλων Φαρισαίων, που δαιμονοποιούν την ομοφυλοφιλία και εμποδίζουν το σύμφωνο συμβίωσης, διαιωνίζοντας νοσηρές καταστάσεις.
    http://tvxs.gr/news/ellada/eksixniastike-i-dolofonia-toy-arximandriti-sti-xora-messinias
    «Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, οι δυο δράστες μετέβησαν στην οικία του ιερωμένου τις βραδινές ώρες του Σαββάτου. Μετά από διαπληκτισμό ο Γεωργιανός τον τραυμάτισε στο κεφάλι με σιδηρογροθιά, με αποτέλεσμα να πέσει λιπόθυμος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα πουκάμισο τον έπνιξαν. ….Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν με το θύμα, όταν αρνήθηκε να τους δώσει χρήματα, τα οποία του ζήτησαν για να μεταβούν στην Καλαμάτα και να παρακολουθήουν αγώνες καρτ».

    Το ακροδεξιό όμως makeleio τα λέει όλα:
    http://www.makeleio.gr/?p=61630

    “ΤΟΝ ΕΠΝΙΞΑ ΣΑΝ ΚΑΤΣΙΚΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ’ ΔΩΣΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ”. ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΣ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ. ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΠΑΡΕΙΧΕ “ΕΡΩΤΙΚΕΣ” ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ “ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕ”-ΣΟΚ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ…..
    Δράστες είναι ένας 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας και ένας 18χρονος ημεδαπός,…..
    Το έγκλημα έχει ερωτικά κίνητρα και κίνητρα αντεκδίκησης. Οι δράστες(ειδικά ο Γεωργιανός)ισχυρίστηκαν ότι “ο παππάς δεν μου έδωσε αυτά που είχαμε σημφωνήσει ως ποσόν για την ικανοποιήση του, με έριξε στον λογαριασμό και τον έπνιξα”.

  36. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Ο Έλληνας ίσως ήταν ανήλικος, αλλού φέρεται ως 17 χρονος ή ως ανήλικος ή ως 18χρονος
    http://www.paraskhnio.gr/enas-anilikos-ellinas-ki-enas-24xronos-g/
    Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη στη Χώρα της Μεσσηνίας τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Πρόκειται για έναν ανήλικο Έλληνα και έναν 24χρονο Γεωργιανό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο νεαροί έχουν ομολογήσει. Μάλιστα, ο Γεωργιανός φέρεται να ομολόγησε ότι χτύπησε τον αρχιμανδρίτη με σιδερογροθιά στο κεφάλι (την οποία αναζητεί η αστυνομία), ενώ ως δικαιολογία για την πράξη τους είπαν ότι δεν τους δόθηκαν χρήματα που είχαν συμφωνήσει.

    http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/xwra-messinias–sunelaban-tous-dolofonous-tou-arximandriti
    Χώρα Μεσσηνίας : Συνέλαβαν τους δολοφόνους του Αρχιμανδρίτη

    Τον σκότωσαν γιατί δεν τους έδωσε χρήματα για να πάνε σε αγώνες καρτ – Ενας 24χρονος Γεωργιανός και ένας ανήλικος Ελληνας οι δολοφόνοι

    Εξιχνιάστηκε το στυγερό έγκλημα με θύμα τον Αρχιμανδρίτη στη Χώρα Μεσσηνίας. Δράστες ένας 24χρονος Γεωργιανός και ένας 17χρονος Ελληνας.

    http://www.zougla.gr/greece/article/omologisan-tin-dolofonia
    Όταν έφτασαν, το θύμα έκανε πρόταση στον Γεωργιανό να συνευρεθούν και έτσι οι δύο άντρες, ο ιερέας και ο 24χρονος, κατευθύνθηκαν προς την κουζίνα.

    «Δεν ξέρω αν τελικά συνευρέθηκαν, όμως άκουσα κάποια στιγμή τον ιερέα να λέει στον Γεωργιανό ‘πάρε’, εννοώντας χρήματα. Στη συνέχεια ο παπάς βγήκε έξω από την κουζίνα γυμνός και τότε ο Γεωργιανός έβγαλε μια σιδερογροθιά από την τσέπη του και άρχισε να χτυπά τον αρχιμανδρίτη στο κεφάλι. Όταν λιποθύμησε τον μετέφερε στην κουζίνα, τύλιξε ένα πουκάμισο γύρω από τον λαιμό και τον έπνιξε. Μετά αρχίσαμε να ψάχνουμε το σπίτι από κοινού» ισχυρίστηκε.

    «Ο 18χρονος σκότωσε τον ιερέα»

    Αντίθετοι από αυτούς του 18χρονου φέρονται, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, να είναι οι ισχυρισμοί του 24χρονου για τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα γεγονότα.

    Ο 24χρονος, ονόματι Β. Ν., υποστηρίζει ότι όταν ο ιερέας βγήκε γυμνός από την κουζίνα, δεν τον χτύπησε ο ίδιος αλλά ο ανήλικος.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Κοιτάξτε,
      ο πρώην μητροπολίτης της περιοχής, ο άγιος Στέφανος είχε καταγγελθεί από την Αυριανή ως παιδεραστής.
      Η υπόθεση κουκουλώθηκε και οι πιστοί κήδεψαν τον δεσπότη τους με μεγάλες τιμές.
      Για την υπόθεση δείτε εδώ:

      http://www.orthodoxia.gr/printer_friendly.cfm?id=508&obcatid=1

      Κάθαρση; Ποια κάθαρση!

      Επιχείρηση συγκάλυψης και πάλι στην Ιερά Σύνοδο

      «Χαμήλωσαν τα φώτα», χαμήλωσε και το ενδιαφέρον του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και της Ιεράς Συνόδου να προχωρήσουν στην κάθαρση… Η υπόθεση ΛΑΦΚΑ αποτέλεσε σανίδα σωτηρίας για την Εκκλησία, έστω και αν οι «κακές γλώσσες» υποστηρίζουν ότι η κρίση θα συνεχιστεί ακόμη περισσότερο, αφού τα δύσκολα έρχονται …
      Η ανωτέρω διαπίστωση εκπορεύεται από τις χθεσινές ανακοινώσεις της Ιεράς Συνόδου, οι οποίες εκλήφθηκαν άνευ της λαϊκής πιέσεως. Έτσι, ευνοούμενοι της υπόθεσης είναι οι Μητροπολίτες Τριφυλίας Στέφανος και Ζακύνθου Χρυσόστομος. Ο πρώτος στην κυριολεξία δεν κατανόησε ποιος ήταν ο επιπλέον λόγος που προσκλήθηκε για μια ακόμη φορά για να επαναλάβει τα όσα υποστήριξε και πριν από λίγες ημέρες! Ο δεύτερος απέφυγε την κατηγορία περί σκανδαλισμού, απέφυγε τις εξηγήσεις για την τεράστια περιουσία που διέθετε και φέρεται πως μεταβίβασε σε συγγενείς, απέφυγε τις απαντήσεις για μια σειρά δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο περί κακοδιαχείρισης της περιουσίας της Μονής Πεντέλης, το διάστημα που ήταν ηγούμενος. Κλήθηκε μόνο να δώσει γραπτές εξηγήσεις για τα «περί μπουγάδας» που ανέφερε κατά την πρώτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και για την καταγγελία συκοφαντικής δυσφήμησης που κατέθεσε ο θεολόγος- δημοσιογράφος και γράφων Διονύσιος Μακρής.
      Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους η Ιερά Σύνοδος, ακολουθώντας τη λαϊκή ρήση που αναφέρει ότι «ο φόβος φυλάει τα έρμα» δεν τόλμησε παρά τις διακηρύξεις περί του αντιθέτου να φθάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο και να λάβει αποφάσεις ουσίας. Ακολουθώντας επικοινωνιακές τακτικές και μεθόδους επιχείρησε να μην προκαλέσει νέα επεισόδια. Γι’ αυτό, υπολόγισαν και πάλι τις αόριστες αρχιερατικές απειλές του παρασκηνίου, τους εσωτερικούς μυστικούς εκβιασμούς, τα «άγια» προστατευτικά βέλη που βρίσκονται σε αρχιερατικές φαρέτρες υπό τη μορφή των γνωστών… φακέλων! Οι ίδιοι, ωστόσο, κύκλοι υποστηρίζουν ότι η επικοινωνιακή εκτίμηση είναι λανθασμένη. Και αυτό γιατί, όπως λένε, το μεγάλο «τσουνάμι» δεν έχει ακόμη έρθει … Και εκτιμούν πως η κάθαρση των επίορκων κληρικών δεν θα εξαντληθεί μόνο με την παραίτηση του Μητροπολίτη πρ. Θεσσαλιώτιδος Θεοκλήτου, τη διαθεσιμότητα του Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα, τη βεβαία μελλοντική καθαίρεση του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη και ορισμένων άλλων απλών ιερωμένων.
      Το γήρας έσωσε τον Τριφυλίας
      Η ηλικία αποτέλεσε μια από τις κύριες αιτίες που οι Συνοδικοί Αρχιερείς παρέμειναν στην παλιά απόφασή τους, η οποία αναφέρει ότι θα αναμένουν το αποτέλεσμα της μηνύσεως που έχει υποβάλει ο Μητροπολίτης Τριφυλίας Στέφανος, προς την εφημερίδα «Αυριανή», που δημοσίευσε τις φωτογραφίες! Στην περίπτωση αυτή, ωστόσο, παραμένει εκτεθειμένος ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος στην ομιλία του προς την Ιεραρχία υπογράμμισε ότι οι φωτογραφίες εικονίζουν τον υπέργηρο Ιεράρχη.
      ………….

      Συντάκτης: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
      Πηγή: ΑΚΤΕ

      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      Εκτύπωση από orthodoxia.gr – ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 18/02/2014
      http://www.orthodoxia.gr
      ___________________

      Άλλη μια παρόμοια περίπτωση, αυτή του οσίου Παγκράτιου, ηγούμενου της Μονής Βλατάδων, εδώ:

      Μονή Βλατάδων: Προδοσία, Αγυρτία, Ροζ σκάνδαλα, Αρχαιοκαπηλία, Αρπακτικότητα

      Μονή Βλατάδων: Προδοσία, Αγυρτία, Ροζ σκάνδαλα, Αρχαιοκαπηλία, Αρπακτικότητα

      Posted on 31/01/2013

      Ν. Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): «Η Εκκλησία συγκεντρώνει χρήματα για κοινωφελείς σκοπούς…»
      …………..

      Γ. ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΑ: Δυο ηγούμενοι της Μονής είχαν κάποιες «προσωπικές» ατυχίες. Ο αγιορείτης αρχιμανδρίτης και ηγούμενος των Βλατάδων (1940-1966) όσιος Παγκράτιος Σαβράνης ο Ιβηρίτης, γεννημένος το 1896 δολοφονήθηκε από αγνώστους, 81χρονος συνταξιούχος, στις 13 Σεπτεμβρίου 1976. Οι εφημερίδες δεν τήρησαν την Ομερτά που απαιτεί πάντα το πατριαρχείο, το οποίο έχει εξαφανίσει κάθε αναφορά στον τρόπο του θανάτου του, και αποκάλυψαν ότι ο ιερωμένος, που ήταν και γιατρός, ψώνιζε συστηματικά εραστές και τη βραδιά του φόνου θεάθηκε από το θυρωρό να ανεβαίνει τις σκάλες «αγκαζέ» με ξανθό νεαρό. Η «Απογευματινή» (18.9.1976) γράφει πως «λέγεται ότι ήταν ανώμαλος» (sic) και πως ερχόταν σπίτι του «συχνά παρέα με νεαρούς». Η ίδια εφημερίδα στις 20, 23 και 29, μιλάει για ανακρίσεις που έκανε η Αστυνομία σε «περισσότερα από 100 άτομα» γιατί ο πανοσιολογιότατος διέθετε «ευρύ κύκλο εφήμερων και ύποπτων γνωριμιών». Έχουν καταγραφεί στον τύπο και άλλες περιπτώσεις κληρικών που έκαναν τροτουάρ (ανάμεσα τους και o μητροπολίτης Nικαίας Ιάκωβος Γκίνης Παπαθανασίου που πέθανε από AIDS (Δ.Μιχαηλίδης, «Πρώτο Θέμα», 20.3.’05), ή ο αδελφός του πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρου αρχιμανδρίτης Βενέδικτος του Ρόδου του Αμάραντου που συνελήφθη νύχτα από την Αστυνομία, η ο αρχιμανδρίτης της κρατικής Εκκλησίας και μετέπειτα παλαιοημερολογίτης μητροπολίτης Πατρών Δωρόθεος Τσάκος που επίσης δολοφονήθηκε. Έχουν επίσης βρεθεί δολοφονημένοι για αδιευκρίνιστους λόγους σπίτι τους κάμποσοι μητροπολίτες (π.χ. οι άγιοι Σουδάν Τίτος και Νύσσης Ελευθέριος που οι ύποπτοι ήταν γνωστοί τους) και κληρικοί, χωρίς να δοθεί έκταση, όμως για τον ιερό Παγκράτιο βούιξε τότε η Θεσσαλονίκη αν και σύντομα το πράγμα ξεχάστηκε. Άλλος ένας Παγκράτιος (Βρυώνης), κληρικός αρχικά της ελληνικής Αρχιεπισκοπής Αμερικής, καταδικάστηκε για παιδεραστία (στις ΗΠΑ, όχι εδώ) και αργότερα έγινε παλαιοημερολογίτης μητροπολίτης Βασιλουπόλεως
      http://pokrov.org/display.asp?ds=Person&id=42

  37. Παράθεμα: Θανάσιμοι έρωτες αρχιμανδριτών, κ.ά. | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  38. Ο/Η Παλιός λέει:

    Δολοφονήθηκε ο Μένης Κουμανταρέας

    Νεκρός, με εμφανείς μώλωπες στον λαιμό και το πρόσωπο, βρέθηκε στη 01:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο διαμέρισμά του επί της οδού Ζακύνθου 3 στην Κυψέλη, ο γνωστός συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας. Τον συγγραφέα εντόπισε νεκρό ο ανιψιός του, ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές.

    Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

  39. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

    Εκ του ως άνω ποστ απόσπασμα:

    «Παρεμπιπτόντως να αναφέρω, πως η «Ελευθεροτυπία» και το βιβλίο του κ.Σπ.Καρατζαφέρη είχαν αναφερθεί και στην παρόμοια περίπτωση του πρωτοσύγκελου κ.Αλέξανδρου Καλπακίδη δημοσιεύοντας το πολυσέλιδο πόρισμα (19.9.1969) των ανακρίσεων του ιερέα Παναγιώτη Αγγελόπουλου, που διέταξε ο τότε δεσπότης Θεσσαλονίκης, στο οποίο καταγγέλλονται βιασμός νεανίδος, παραβίαση του απόρρητου της εξομολόγησης, σεξουαλική διέγερση ευλαβών νεανίδων την ώρα της εξομολόγησης (!!!), χρηματισμός κλπ (σελ.68-80). Ο αρχιμανδρίτης απέδωσε το πόρισμα σε συνωμοσίες των αντιπάλων του κληρικών. Η υπόθεση δεν διελευκάνθηκε ποτέ και το 1992 το πατριαρχείο τον διόρισε Μητροπολίτη στην Αλβανία, δείχνοντας έτσι την περιφρόνησή του στον αλβανικό λαό που δεν είναι άξιος να έχει δικούς του επισκόπους, αλλά του αξίζουν Έλληνες επίσκοποι, που κατηγορήθηκαν μάλιστα αρμοδίως για βιασμό, χωρίς να μηνύσουν τους συκοφάντες τους. Δεν τον δέχτηκε φυσικά η αλβανική κυβέρνηση επειδή ήταν Έλληνας. Το 2000 εκλέχτηκε τιτουλάριος Μητροπολίτης Σταυροπηγίου από την Εκκλησία της Ελλάδος».

    Σας ενημερώνω ότι και έτερος εκ των εν τω αποσπάσματι ιστορηθέντων υφ’υμών, εξεδήμησεν…….

    Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Βεροίας. Σάββατο, 11 Ιούνιος 2016

    Το »ύστατο» χαίρε στον Σταυροπηγίου Αλέξανδρο

  40. Ο/Η του κώλου λέει:

    Ο Νύσσης στην κηδεία του Παπαντόκ

  41. Ο/Η laskaratos λέει:

    Θα έχει ενδιαφέρον να συλληφθούν οι δυο (17χρονοι ή 16χρονοι τότε;) Αφγανοί (21 ετών σήμερα) και να εξηγήσουν γιατί δολοφόνησαν τον ελεήμονα και συλλέκτη παλαιών αντικειμένων μητροπολίτη που τους άνοιξε την πόρτα χωρίς να ελέγξει ποιοι είναι, τη στιγμή που (όπως άκουσα σε δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης) είχε βάλει από ανασφάλεια κάμερες στο σπίτι, που όμως δεν λειτούργησαν. Καλό θα ήταν επίσης να έλεγαν οι γείτονες πόσο Ελεήμων ήταν ο μητροπολίτης με το απαραβίαστο χρηματοκιβώτιο, που μάζευε τόσο άγνωστο κόσμο σπίτι του, τόσο που κράτησαν 4 χρόνια οι έρευνες για εντοπισμό τους από τα δακτυλικά αποτυπώματα: «στο σπίτι του είχαν βρεθεί εκατοντάδες αποτυπώματα και μέχρι όλοι αυτοί οι άνθρωποι να εντοπιστούν και να εξεταστούν ώστε να καταλήξουν διά της αφαιρετικής μεθόδου οι αστυνομικοί σε αυτούς, πέρασε όλο αυτό το χρονικό διάστημα».
    Ελεήμων, συλλέκτης, με κάμερες και με χρηματοκιβώτιο, είναι μια πρωτοτυπία, γιατί οι ελεήμονες δεν κρατάνε περίσσευμα, ούτε φοβούνται τους κλέφτες όπως ο αγαθός επίσκοπος Μυριήλ του Βίκτωρα Ουγκώ.

    http://news247.gr/eidiseis/koinonia/pws-eksixniasthke-h-anthrwpoktonia-toy-mhtropolith-nusshs.4463579.html

    Πώς εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του Μητροπολίτη Νύσσης

    Οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα επιλεκτικής έρευνας. Οι δράστες, δύο Αφγανοί και ένας Ιρανός, τον σκότωσαν κλείνοντάς του το στόμα με ένα πανί
    Θοδωρής Παναγιωτίδης
    Ιανουαρίου 05 2017 11:39

    Εξιχνιάστηκε μετά από 5 χρόνια ερευνών από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και της Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία σε βάρος του 83χρονου Μητροπολίτη Νύσσης Ελευθερίου, κατά κόσμο Γεώργου Κατσαΐτη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 5 Ιανουαρίου 2012, μέσα στο διαμέρισμα 2 ορόφου πολυκατοικίας, επί της οδού Κοδριγκτώνος 40, στον Άγιο Παντελεήμονα.

    Οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα επιλεκτικής έρευνας, ενώ δεν παρατηρήθηκαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα εισόδου.
    Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατός του επήλθε από απόφραξη των αναπνευστικών οδών με πανί. Όπως προέκυψε από την πολυετή έρευνα και την ενδελεχή συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, δράστες είναι τρεις αλλοδαποί, εκ των οποίων δύο Αφγανοί ηλικίας 21 ετών και οι δύο και ένας 46χρονος Ιρανός.
    Μετά από αναζήτηση, εξακριβώθηκε ότι ένας εκ των δραστών διέφυγε στο εξωτερικό, ενώ οι άλλοι δύο, μετά την ανθρωποκτονία, αναζητούσαν τρόπους διαφυγής στο εξωτερικό.
    Ο δράστης που εντοπίστηκε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αυστρία είναι ο Ιρανός, ο οποίος μετά από αίτημα των ελληνικών Αρχών κλήθηκε για κατάθεση, όμως υποστήριξε πως δεν γνώριζε τίποτα, αλλά υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις και καθώς μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, αλλά θεωρείται θέμα χρόνου η σύλληψή του πλέον.
    Αντίστοιχα, τότε, οι δύο Αφγανοί διέφυγαν αρχικά στη Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίστηκαν από συνοριοφύλακες και συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα. Στη συνέχεια αποφυλακίστηκαν, αφού μέχρι τότε δεν είχε προκύψει η εμπλοκή τους με τη δολοφονία και πλέον εκτιμάται πως και αυτοί έχουν διαφύγει σε άλλη χώρα της Ευρώπης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μητροπολίτης Νύσσης, που είχε εκτελέσει αρχιερατικά καθήκοντα επίσης στο Λονδίνο και στην Τεχεράνη, ήταν ένας ιδιαίτερα ευσπλαχνικός και ελεήμων άνθρωπος και άνοιγε πολύ εύκολα την πόρτα του, δίνοντας ό,τι είχε σε όποιον του ζητούσε βοήθεια.
    Αυτό φαίνεται εκμεταλλεύτηκαν και οι δράστες και απλά του χτύπησαν την πόρτα, με αποτέλεσμα το θύμα να τους ανοίξει την πόρτα δίχως δισταγμό. Οι δράστες τον ακινητοποίησαν και του έκλεισαν το στόμα με ένα πανί, μέχρι που έχασε την ζωή του από ασφυξία.
    Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στις 11:30 το βράδυ της παραμονής των Θεοφανείων του 2012, σαν σήμερα δηλαδή, μετά από εκκλήσεις γνωστών του στην Αστυνομία που δεν τον έβρισκαν και ανησυχούσαν.
    Στο σπίτι βρέθηκε πεταμένο στο πάτωμα ένα άδειο πορτοφόλι και ανοιγμένα συρτάρια. Εκτιμάται πως οι δράστες αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό, όσα δηλαδή θα μπορούσε να είχε στο πορτοφόλι του το θύμα και δεν κατάφεραν να βρουν το κλειδί του χρηματοκιβωτίου που είχε μέσα στο σπίτι ο Μητροπολίτης, το οποίο ανακάλυψαν οι αστυνομικοί και βρήκαν μέσα σε αυτό τους αρχιερατικούς του σταυρούς και τα αρχιερατικά του εγκόλπια, τα οποία παρέδωσαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών.
    Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τους για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εκδόθηκαν από τον ανακριτή εντάλματα σύλληψης. Παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία για την έκδοση και ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης.
    Ακριβώς λόγω του ότι ήταν εξαιρετικά ελεήμων και άνοιγε την πόρτα του στον οποιοδήποτε, δυσκόλεψε πολλά χρόνια τις έρευνες των Αρχών, καθώς στο σπίτι του είχαν βρεθεί εκατοντάδες αποτυπώματα και μέχρι όλοι αυτοί οι άνθρωποι να εντοπιστούν και να εξεταστούν ώστε να καταλήξουν διά της αφαιρετικής μεθόδου οι αστυνομικοί σε αυτούς, πέρασε όλο αυτό το χρονικό διάστημα
    ________________________________

    Kαλό είναι να θυμηθούμε και ένα ρεπορτάζ της ευσεβούς «δημοκρατίας», που δεν κράτησε το στόμα της και τόσο κλειστό και επισήμαινε 3-4 σημεία:

    1. «…ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στο σπίτι δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης, αλλά και το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που είχε τοποθετηθεί πρόσφατα παρέμενε ανενεργό!». (Ίσως περίμενε επισκέψεις και εύρισκε ανάγωγο να μαγνητοσκοπούνται).
    2.»Εγκλημα χωρίς εμφανές κίνητρο».
    3. «Αρχικά η Αστυνομία προσπάθησε να υποβαθμίσει το στυγερό έγκλημα, αποκρύπτοντας παντελώς ότι το θύμα ήταν ιερέας και μάλιστα πρώην επίσκοπος».
    4.Στο διαμέρισμα δεν διαπιστώθηκαν ίχνη διάρρηξης, γεγονός που δείχνει ότι το θύμα άνοιξε την πόρτα στον δολοφόνο τ»ου. Από τις πρώτες έρευνες των αξιωματικών του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής δεν φαίνεται να έλειπαν αντικείμενα».
    5. «Οι αξιωματικοί, λόγω της έλλειψης ιχνών διάρρηξης, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε άτομα που επισκέπτονταν το τελευταίο χρονικό διάστημα τον ιερωμένο».

    http://www.dimokratianews.gr/content/4482/%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%B2%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CF%8D%CF%83%CF%83%CE%B7%CF%82

    09.01.2012

    Εγκλημα χωρίς εμφανές κίνητρο χαρακτηρίζουν αξιωματικοί της Ασφάλειας τη δολοφονία του πρώην επισκόπου Νύσσης Ελευθερίου Κατσαΐτη, ο οποίος βρέθ»ηκε νεκρός ανήμερα τα Φώτα μέσα στο σπίτι του, στην πολύπαθη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

    Αρχικά η Αστυνομία προσπάθησε να υποβαθμίσει το στυγερό έγκλημα, αποκρύπτοντας παντελώς ότι το θύμα ήταν ιερέας και μάλιστα πρώην επίσκοπος.

    Οι κάτοικοι της περιοχής αποκάλυψαν την ταυτότητά του, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στο σπίτι δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης, αλλά και το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που είχε τοποθετηθεί πρόσφατα παρέμενε ανενεργό! Τα ίχνη του είχαν χαθεί από την προηγούμενη ημέρα των Θεοφανίων, κάτι που προκάλεσε το ενδιαφέρον των γειτόνων του, που δεν είδαν κινήσεις στο διαμέρισμα του ιερέα στην οδό Κοδριγκτώνος. Τα φώτα παρέμειναν κλειστά όλη τη νύχτα, κάτι που δεν συνήθιζε ο 83χρονος και το πρωί -όπως είπαν οι γείτονες- ανησύχησαν και αρχικά κάλεσαν την Πυροσβεστική.

    Οι πυροσβέστες τον βρήκαν νεκρό στο δωμάτιό του και χωρίς δεύτερη σκέψη κράτησαν τον χώρο ανέπαφο και ενημέρωσαν την Αστυνομία. Κλιμάκιο έμπειρων αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής πήγε στο διαμέρισμα του γέροντα και, όπως διαπίστωσε, ο 83χρονος, ο οποίος παλιότερα εργαζόταν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ήταν νεκρός, χωρίς εξωτερικά τραύματα αλλά με ένα μαντίλι στο στόμα. Στο διαμέρισμα δεν διαπιστώθηκαν ίχνη διάρρηξης, γεγονός που δείχνει ότι το θύμα άνοιξε την πόρτα στον δολοφόνο του. Από τις πρώτες έρευνες των αξιωματικών του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής δεν φαίνεται να έλειπαν αντικείμενα.

    Πιθανότατα ο δράστης, που είχε πρόσβαση στο σπίτι, να γνώριζε ότι ο γέροντας έκρυβε κάτι πολύτιμο σε κάποιο σημείο και να το αφαίρεσε χωρίς να αναστατώσει τον χώρο για να μην κινήσει υποψίες στις Αρχές.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση από τον Φίλιππο Κουτσάφτη, ο θάνατος του πρώην επισκόπου Νύσσης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ιερουργούσε και στον ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία, προήλθε από ασφυξία. Οι δράστες φέρεται να τον έδεσαν και να τον φίμωσαν για να προχωρήσουν εύκολα στο πανούργο σχέδιό τους. Οι αξιωματικοί, λόγω της έλλειψης ιχνών διάρρηξης, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε άτομα που επισκέπτονταν το τελευταίο χρονικό διάστημα τον ιερωμένο.

    Πριν από αρκετό διάστημα ο 83χρονος είχε πέσει θύμα διάρρηξης και είχε τοποθετήσει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης εξωτερικά και εσωτερικά του διαμερίσματος, αλλά δεν ήταν σε λειτουργία την ημέρα της δολοφονίας.

  42. Ο/Η Φανούρης λέει:

    Εξώδικο σε τηλεοπτικές εκπομπές και ιστοσελίδες έστειλε η οικογένεια του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Ιωάννη Καμίτση, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του στο Γέρακα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.
    Αναλυτικά αναφέρει:

    «ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
    ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

    1. Καμίτση Θωμά κατοίκου Πάτμου
    2. Καμίτση Ειρήνης κατοίκου Πάτμου
    3. Καμίτση Ευαγγελίας του Θωμά, κατοίκου Ρόδου.
    4. Καμίτση Μιχαήλ του Θωμά, κατοίκου Πάτμου.
    5. Βιολέτη Γεωργίου του Δημητρίου, κατοίκου Καλλιθέας, οδός Αραπάκη αρ.3.

    ΠΡΟΣ

    Τις ειδησεογραφικές και ενημερωτικές εκπομπές των τηλεοπτικών καναλιών ‘’EΡΤ TV’’, ‘’SKAI TV’’, ‘’ANTENNA 1 TV’’, ‘’STAR TV’’, ‘’EPSILON TV’’ ‘’ALPHA TV’’, ‘’BLUE SKY TV”, ‘’KONTRA CHANNEL’’, ‘’ART TV’’, ‘’EXTRA CHANNEL 3’’, ‘’MEGA CHANNEL’’, όπως νόμιμα εκπροσωπούνται και με κοινοποίηση προς τους Διευθυντές Συντάξεως Ειδήσεων, καθώς και τις ηλεκτρονικές σελίδες των ως άνω καναλιών.
    Τις ηλεκτρονικές ιστοσελίδες ‘’Enikos gr.’’, ‘’Zougla gr’’, ‘’Protothema gr’’, ‘’Newsit gr’’, ‘’News beast gr’’, ‘’News 247 gr’’, ‘’Parapolitika gr’’, ‘’ Makeleio gr’’.

    Αγαπητοί κύριοι,
    άπαντες εξ ημών τυγχάνουμε συγγενείς του Σεβάσμιου Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Ιωάννη Καμίτση. Ο πρώτος εξ ημών πατέρας, η δεύτερη εξ ημών μητέρα, η τρίτη εξ ημών αδελφή, ο τέταρτος εξ ημών αδελφός και ο πέμπτος εξ ημών ανηψιός, τέκνο της τρίτης εξ ημών.
    Δυστυχώς, όπως καλά γνωρίζετε ο αείμνηστος Σεβάσμιος Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ιωάννης Καμίτσης έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας με σκοπό την ληστεία, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της πληρεξουσίας δικηγόρου μας από τον Διευθυντή του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, το οποίο έχει αναλάβει την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας – ληστείας.
    Ο αείμνηστος Σεβάσμιος Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ιωάννης Καμίτσης λειτουργούσε τα τελευταία 17 έτη στον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου στη Νέα Πεντέλη που είναι Μετόχι της Ιεράς Μονής Πάτμου και ήταν γνωστός σε όλους για την φιλανθρωπία του, την φιλευσπλαχνία του και το τεράστιο κοινωνικό και εκκλησιαστικό έργο του.
    Αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα Ιερωμένου, Ποιμένα, Πατέρα της Εκκλησίας και ο αιφνίδιος θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια για όλους. Το ποίμνιο του θρηνεί μαζί με εμάς τον άδικο και πρόωρο χαμό του. Η κηδεία του θα λάβει χώρα στον Ιερό Ναό του Αγ.Γεωργίου, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12 μ.μ.
    Λαμβάνοντας υπόψη τα ως άνω, τον σεβασμό στη μνήμη του νεκρού Ιερωμένου Αρχιμανδρίτη, την κείμενη νομοθεσία, παρακαλούμε όπως :
    1. να μη γίνεται αναδημοσίευση των φωτογραφιών του.
    2. να μην αφήνονται υπόνοιες περί δήθεν έτερων αιτιών της δολοφονίας του καθ΄όσον ο επίσημος λόγος αυτής ήταν η ληστεία.
    3. να μη γίνεται δημοσίευση φωτογραφιών της οικίας του στον Γέρακα, καθώς και του Ιερού Ναού στον οποίο λειτουργούσε.
    4. να μη γίνεται αναδημοσίευση των φωτογραφιών της οικογένειάς του.

    Επειδή έχουμε νόμιμο δικαίωμα και καθήκον να προστατεύσουμε τη μνήμη του αείμνηστου Σεβάσμιου Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Ιωάννη Καμίτση.
    Επειδή ήδη έχουν δημοσιευθεί φωτογραφίες του, καθώς έχουν γραφεί σε κάποιες ιστοσελίδες σχόλια για τα αίτια της δολοφονίας του, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και προσβάλλουν την ιερή μνήμη του.
    Επειδή σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία οφείλετε να προστατεύσετε την αλήθεια και συνάμα τη μνήμη του αείμνηστου Σεβάσμιου Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Ιωάννη Καμίτση, ο οποίος έως και την τελευταία ημέρα της ζωής του προσέφερε απλόχερα στους συνανθρώπους του αγάπη, φροντίδα και ψυχική γαλήνη.

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
    και με επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μας
    ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ όπως να μη γίνεται αναδημοσίευση των φωτογραφιών του από τα τηλεοπτικά κανάλια σας και τις ηλεκτρονικές ιστοσελίδες σας, να μην αφήνονται υπόνοιες περί δήθεν έτερων αιτιών της δολοφονίας του καθ’ όσον ο λόγος αυτής ήταν η ληστεία, να μη γίνεται δημοσίευση φωτογραφιών της οικίας του στον Γέρακα, καθώς και της Ιερού Ναού στον οποίο λειτουργούσε από σεβασμό στην Εκκλησία, καθώς και να μη γίνεται αναδημοσίευση των φωτογραφιών της οικογένειάς του.
    ΘΕΩΡΟΥΜΕ ότι τα ως άνω είναι ύστατος φόρος τιμής για τη μνήμη του νεκρού Ιερωμένου Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Ιωάννη Καμίτση και ότι έκαστος εξ υμών θα σεβαστείτε τη μνήμη του και την επιθυμία μας.
    ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ».

  43. Ο/Η Ένας λέει:

    Νέα τροπή στη άγρια δολοφονία του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου

    Με αγριότητα που προκαλεί ανατριχίλα άγνωστοι βασάνισαν μέχρι θανάτου τον 47χρονο αρχιμανδρίτη Ιερόθεο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του στον Γέρακα, από το οποίο έχουν κάνει φτερά πολύτιμα ιερατικά άμφια και κοσμήματα.
    «Η εξιχνίαση της φρικτής δολοφονίας του αρχιμανδρίτη στο σπίτι του στον Γέρακα θα πάει καλά. Ο δράστης δεν θα αργήσει να βρεθεί, είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός του». Είναι τα λόγια αξιωματικού της ασφάλειας ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση-θρίλερ.
    Οι αστυνομικοί εκτιμούν, ότι υπάρχει το κίνητρο της ληστείας, (αφαίρεσε εγκόλπια, χρυσούς σταυρούς, χρήματα από το πορτοφόλι του), εκτός βέβαια και αν ο δολοφόνος την «σκηνοθέτησε» για να αποπροσανατολίσει τις Αρχές.
    Σε αυτό πάντως που καταλήγουν οι αξιωματικοί είναι ότι ο δολοφόνος γνώριζε τον 47χρονο αρχιμανδρίτη, με αποτέλεσμα ανυποψίαστος να του ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του, καθώς δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι. Γι αυτό άλλωστε οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στο περιβάλλον του θύματος, ενώ στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του αρχιμανδρίτη.
    Ψάχνουν αποτυπώματα και DNA του δολοφόνου
    Αυτό που ακόμη δεν μπορούν να εξηγήσουν οι αστυνομικοί είναι η αγριότητα με την οποία ο δράστης σκότωσε τον ιερέα. Τα βασανιστήρια του δολοφόνου δεν ταιριάζουν σε «κλασική» ληστεία, αφού ο ιερέας δεν φαίνεται να προέβαλε αντίσταση.
    Ο δολοφόνος τον έδεσε χειροπόδαρα, τον ξυλοκόπησε άγρια (ο ιερέας είχε σπασμένα πλευρά), προσπάθησε να τον στραγγαλίσει και τελικά τον έπνιξε με το μαξιλάρι. Όπως λένε μάλιστα οι αξιωματικοί, εάν ήταν προμελετημένο το έγκλημα, δεν θα τον σκότωνε με το μαξιλάρι, θα είχε μαζί του μαχαίρι ή όπλο.
    Οι αστυνομικοί ερεύνησαν εξονυχιστικά το διαμέρισμα του αρχιμανδρίτη, αλλά μέχρι στιγμής δεν εντόπισαν αποτυπώματα ή DNA του δολοφόνου, αφού τα αποτσίγαρα και τα αποφάγια που βρέθηκαν στο διαμέρισμα, διαπιστώθηκε, πως είχαν το γενετικό υλικό του θύματος.
    Αυτό σημαίνει ότι ο δολοφόνος φορούσε γάντια, ή μετά το αποτρόπαιο έγκλημα φρόντισε να «καθαρίσει» τον χώρο.

    Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/771221/nea-tropi-sti-agria-dolofonia-toy-arximandriti-ierotheoy#ixzz4ZEdhLMLw

  44. Παράθεμα: Iστορίες από το Ελληνορθόδοξο εξομολογητήριο | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.