Θανάσιμοι έρωτες αρχιμανδριτών, κ.ά.

(’Αρθρον εγκληματολογικού ενδιαφέροντος)

erotes-arximandritwnΤου Αναγνώστη Λασκαράτου
Ενώ στη διεφθαρμένη βουλγαρική Εκκλησία, σαν να μην της έφθανε το σκάνδαλο των ομοφυλοφιλικών οργίων καλόγερων στη μονή Troyan της κεντρικής Βουλγαρίας (“Daily Mail” 21.2.2014, Hannah Roberts), ο επίσκοπος Αγαθονικείας Βόρις, τ.υποψήφιος διάδοχος του μπον βιβέρ μητροπολίτη Βάρνας Κύριλλου (που βρέθηκε το καλοκαίρι νεκρός κάτω από ύποπτες συνθήκες, έτσι που κάποιοι μίλησαν για δολοφονία),  μπήκε αναγκαστικά σε αργία, λόγω της ύπαρξης ενός βίντεο στο οποίο συμμετέχει σε σεξουαλικό όργιο με τέσσερις γυναίκες, συνέβη και στην Ελλάδα ένα ιερό ατύχημα κι αμέσως μετά και στην Κύπρο. Μέσα σε τρεις ημέρες η μεσογειακή Ορθοδοξία υπέστη τριπλό χτύπημα.

Στη Μεσσηνία, δολοφονήθηκε ο πανοσιολογιότατος Φώτιος από δυο Ορθόδοξους νεαρούς, έναν Έλληνα γιό ψάλτη, που αρχικά τον είπαν 18χρονο ενώ  είναι ανήλικος (17μιση) και έναν 24χρονο Γεωργιανό (αρχικά ως ύποπτος φερόταν κάποιος Ρουμάνος επισκέπτης του πρεσβυτερίου). Η αιτία λέγεται πως είναι η άρνηση του μακαρίτη να τους πληρώσει τα συμφωνημένα για τις υπηρεσίες τους. Ο καθένας μπορεί να υποθέσει, δεδομένης της υποκρισίας των τοπικών κοινωνιών (που «πέφτουν από τα σύννεφα») και της κουλτούρας του κουκουλώματος που επικρατεί, πόση είναι η έκταση του προβλήματος της ηθικής διαπαιδαγώγησης μερίδας της νεολαίας από κοσμοκαλόγερους.  Δεν είναι τυχαίο που ο βαθύς γνώστης των εκκλησιαστικών κ.Σταύρος Ζουμπουλάκης είχε γράψει στην ‘Καθημερινή’ το 2005 (27-02): «Ο αρχιμανδριτισμός, ασθένεια της Εκκλησίας. Η κρίση που συγκλονίζει την Εκκλησία της Ελλάδος …. είναι θεσμική, ηθική και πνευματική. …Η Εκκλησία δυναστεύεται– από τους αρχιμανδρίτες, από αυτό το σώμα φιλόδοξων, αθεολόγητων, απαίδευτων, αυταρχικών και ψυχολογικά προβληματικών –ίνα μη τι χείρον είπωμεν– ανθρώπων. Όταν ένα χριστιανόπουλο, δεκαεφτά ή δεκαοχτώ χρόνων, θέλει να βάλει τα ράσα, όχι για να γίνει παπάς ή καλόγερος αλλά αρχιμανδρίτης, κάτι δεν πάει καλά με την ψυχική ισορροπία του. Οι αρχιμανδρίτες ξέρουν καλά ένα μόνο πράγμα, αυτό ακριβώς που ξέρει κάθε καριερίστας, την τέχνη των συμμαχιών: …με ποιους να συνάψουν σχέσεις δοσοληψίας, οι οποίες, .. μπορεί να φτάσουν και πολύ μακριά… Το νοσηρό φαινόμενο του αρχιμανδριτισμού, … πρέπει να λάβει οριστικό τέλος,….».

Μέχρι όμως να λάβει τέλος, προτείνω οι αρχιμανδρίτες, της ομοταξίας που περιγράφει ο κ.Ζουμπουλάκης και οι μητροπολίτες, που είναι όλοι τους τ.αρχιμανδρίτες, να περιοριστούν στην εξομολόγηση ετοιμοθάνατων γριών, που συχνά αποδεικνύεται και καρποφόρα (Διαθήκες) και να αφήσουν τη Νεολαία ήσυχη. Αλλά δεν είναι μόνο άγαμοι κληρικοί οι Σάτυροι, είναι και έγγαμοι πρεσβύτεροι, που κακουργούν, όπως αυτός στην Κύπρο που καταδικάστηκε προχτές, τριτώνοντας το κακό με τα ιερά σεξουαλικά σκάνδαλα της Α.Μεσογείου, σε δέκα χρόνια φυλακή, επειδή βίασε την κόρη του αδελφού του και στη συνέχεια την απειλούσε πως θα την σκοτώσει αν μιλήσει, προτείνοντάς της και χρήματα για να τα ξεχάσει όλα.

Ενώ λοιπόν ο κ.Σαμαράς προσκυνούσε μυστικά και σεμνά την Παναγία στο Άγιο όρος τάζοντας και άλλες παροχές στους ατιμώρητους ρασοφόρους επιχειρηματίες, μεγάλο κακό χτύπησε την Τριφυλιανή Εκκλησία της εκλογικής του περιφέρειας. Πέρασαν επτά χρόνια από την πάνδημη κηδεία του αγιότατου μητροπολίτη Τριφυλίας (ή Τρυφηλότητος;) Στέφανου, που είχε κατηγορηθεί από την ‘Αυριανή’ (8/2/2005): «Να ξυρίσουν αμέσως τον τραγόπαπα. Πόρνος και σοδομιστής μέχρι το κόκκαλο, αμετανόητος και ανικανοποίητος διεστραμμένος ως και την δέκατη δεκαετία της ζωής του. Αυτός είναι ο “σεβασμιώτατος” …. το σαρκίο του οποίου παραδίδουμε στην χλεύη του ποιμνίου του σήμερα, με ελάχιστο δείγμα από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του βδελυρού βίου του και της ανίερης όσο και ψυχοπαθολογικής πολιτείας του υπό τη σκέπη του ράσου». Η γυναίκα ξεκίνησε 12χρονη στην αυλή του δεσπότη, που συνεννοείται με «νταβατζήδες να του στέλνουν πόρνες…αλλοδαπές…σε μοναστήρια», φυλακισμένη και η ίδια σε μονή γίνεται για 30 χρόνια «πάσα σε άλλους ιεράρχες και ανώμαλους», μέχρι που 40άρα πιά με κλονισμένα νεύρα «δραπέτευσε» και αποκάλυψε σε «άνθρωπο του Τύπου» όσα είδαν τα μάτια της».

Όμως, η Σύνοδος είναι δασκάλα των κουκουλωμάτων, όπως είχε καταγγείλει, επί του συγκεκριμένου, άλλος ευσεβής δημοσιογράφος: «Επιχείρηση συγκάλυψης και πάλι στην Ι.Σύνοδο…..Το γήρας έσωσε τον Τριφυλίας. Η ηλικία αποτέλεσε μια από τις κύριες αιτίες που οι Συνοδικοί Αρχιερείς παρέμειναν στην παλιά απόφασή τους, η οποία αναφέρει ότι θα αναμένουν το αποτέλεσμα της μηνύσεως που έχει υποβάλει ο Μητροπολίτης Τριφυλίας Στέφανος, προς την εφημερίδα «Αυριανή», που δημοσίευσε τις φωτογραφίες! Στην περίπτωση αυτή, ωστόσο, παραμένει εκτεθειμένος ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος στην ομιλία του προς την Ιεραρχία υπογράμμισε ότι οι φωτογραφίες εικονίζουν τον υπέργηρο Ιεράρχη (ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ, ‘ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ’ 18/02/2014)

Ο άγιος Στέφανος αποσύρθηκε ένα χρόνο μετά και τον διαδέχθηκε ένας απόφοιτος της Αθωνιάδος, ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Σπάρτης, αυτής για την οποία ο Φύρερ ισχυρίστηκε πως ο Άγιος μητροπολίτης της κουβάλησε γέρους από κάποιο ίδρυμά της για να ψηφίσουν Χ.Α., χωρίς δυστυχώς η καταγγελία του να διερευνηθεί, ώστε να λάμψει η αθωότητα του Δεσπότη, που χριστιανικά φερόμενος δεν τον κάλεσε ούτε να ανακαλέσει. Ο πανίερος Στέφανος πέθανε το 2007 και κηδεύτηκε από το νέο δεσπότη, τον κλήρο  και το λαό με όλες τις τιμές. Πέντε χρόνια μετά η τοπική Εκκλησία (16.9.2012), αγίασε τα γραφεία των τοπικών Ταγμάτων Εφόδου στην Κυπαρισσία, που τρεις μέρες πριν είχαν τραπεί σε φυγή κυνηγημένοι από τους ξένους μικροπωλητές όταν τους επιτέθηκαν στο πανηγύρι του «Τιμίου Σταυρού». Ο καινούργιος μητροπολίτης είναι προφανώς ένας καλόπιστος άνθρωπος, που ούτε τα νυχτερινά σούρτα φέρτα νέων στο σπίτι του ιερού Φωτίου είχε πάρει χαμπάρι ή αν τα ήξερε θα υπέθετε πως οι νεαροί μουσαφίρηδες του φιλόξενου αρχιμανδρίτη, για τον οποίο οι ηλικιωμένες ενορίτισσες είπαν τα καλύτερα λόγια, πήγαιναν για μεσονύχτιο Κατηχητικό ή για να ζητήσουν ελεημοσύνη. Συμπτωματικά και ένας αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Σπάρτης, που προφυλακίστηκε το 2009 (αλήθεια τι απέγινε με την υπόθεση;) ως παιδόφιλος, Φώτιος λεγόταν κι αυτός, προς τιμήν του άγιου πατριάρχη, που χάρις στην βασιλική εύνοια έδιωξε τον επίσης άγιο προκάτοχό του και από λαϊκός έγινε μέσα σε μια εβδομάδα αρχηγός της Εκκλησίας.

Δεν είναι η πρώτη περίπτωση αρχιμανδρίτη που βρίσκεται δολοφονημένος σε τέτοιες συνθήκες.

Υπενθυμίζω:

Α. Ο Αγιορείτης αρχιμανδρίτης και ηγούμενος των Βλατάδων (1940-1966) όσιος Παγκράτιος Σαβράνης ο Ιβηρίτης, δολοφονήθηκε από αγνώστους, 81χρονος συνταξιούχος, στις 13 Σεπτεμβρίου 1976. Οι εφημερίδες αποκάλυψαν ότι ο ιερωμένος, ψώνιζε συστηματικά εραστές και τη βραδιά του φόνου θεάθηκε από το θυρωρό να ανεβαίνει τις σκάλες «αγκαζέ» με ξανθό νεαρό. Η «Απογευματινή» (18.9.1976) γράφει πως «λέγεται ότι ήταν ανώμαλος» (sic) και πως ερχόταν σπίτι του «συχνά παρέα με νεαρούς». Η ίδια εφημερίδα στις 20, 23 και 29, μιλάει για ανακρίσεις που έκανε η Αστυνομία σε «περισσότερα από 100 άτομα» γιατί ο πανοσιολογιότατος διέθετε «ευρύ κύκλο εφήμερων και ύποπτων γνωριμιών». Το έγκλημα δεν διελευκάνθηκε ποτέ. Υποθέτω πως αυτό συνέφερε την Εκκλησία που ειδάλλως θα είχε να αντιμετωπίσει και την κατακραυγή της δίκης. Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης και του ιερού της περίγυρου, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Β. Ο πανοσιολογιότατος Δωρόθεος Τσάκος κληρικός της κρατικής Εκκλησίας (Μητρόπολη Σιδηροκάστρου) που καθαιρέθηκε το 1968 από τη Χούντα επί κιναιδισμώ, βρέθηκε δολοφονημένος μια νύχτα στην πλατεία Βάθη, ενώ έκανε τροτουάρ. Έφερε τον τίτλο του μητροπολίτη Πατρών μιας σέχτας των Παλαιοημερολογιτών.

Γ. Ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Στάνλευ Αδαμάκης, γαλουχήθηκε ως παιδί του ιερού στον καθεδρικό του Ευαγγελισμού της Βοστώνης από τον τότε ιερέα του και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο, ο οποίος τον χειροτόνησε μετά ιερέα. Το πνευματικό τέκνο του ιερού Ιακώβου, δολοφονήθηκε από το νεαρό Κινέζο εραστή του στις 20.7.2003. Ο πάτερ Adamakis είχε καταδικαστεί σε 78 ημέρες φυλακή το 1986 για παρενόχληση δυο εφήβων στην Καλιφόρνια. Αργότερα, ενώ βρισκόταν σε δικαστική επιτήρηση, αποπλάνησε άλλα δυο αγόρια και καταδικάστηκε τον Μάρτιο του 1990 σε 9 χρόνια και 8 μήνες φυλάκιση. Ο ελληνορθόδοξος μητροπολίτης Αντώνιος του Σαν Φραντσίσκο, δήλωσε τότε πως εκκρεμούσε ήδη από ένα χρόνο η καθαίρεσή του για επανειλημμένες αλλά όχι ουσιαστικές κατηγορίες για σεξουαλικές παρεκτροπές. Φαίνεται πως η από το 1986 πρώτη καταδίκη του δεν θεωρήθηκε επαρκές τεκμήριο.

Δ. Μια κυρά τρανή/τι σεμνή κι αγία/σαν την Παναγία!
Όπου κι αν φανή/όλοι κάτω σκύβουν/και τα μάτια τρίβουν
Την κοιτούν γνωστοί/κι άγνωστοι ακόμα/μ’ ανοικτό το στόμα
Σ’ όλα της σωστή/δεν ευρίσκει μία/σαν κι αυτή ομοία.
Σκέτη φορεσιά/πάντα θα φορέσει/στο Θεό ν’ αρέσει.
Και στην Εκκλησιά/πρώτη πρώτη τρέχει/βρέχει και δεν βρέχει.
Μόνο μιαν αυγή,/όπως λεν καμπόσες/σιχαμένες γλώσσες,
Έτυχε να βγη/από κάποιο σπίτι/μ’ έν’ Αρχιμανδρίτη (Γ.Σουρής).

Ο κ.Χ.Πασαλάρης του “Ελ. Τύπου”, χαρακτήρισε τη δολοφονία του πανοσιολογιότατου Άνθιμου Ελευθεριάδη το καλοκαίρι του 1997: “Ένα από τα πολλά και εξ ίσου νοσηρά που έζησε ο γράφων στην 55ετή καριέρα του, με πρωταγωνιστές βιτσιόζους ιεράρχες και διαβολικές καλόγριες” (28-7-’97). Η «Guardian» (‘Αυγή’, 2-8-1997), κατηγόρησε ως «σκοτεινό, μαφιόζο και χουντικό», τον εξομολόγο, που δολοφονήθηκε από την έγγαμη και μητέρα, διαταραγμένη ψυχικά, ενορίτισσα ερωμένη του (από τη οποία είχε αποσπάσει 27.500.000 δραχμές, επειδή είδε στον ύπνο του την Παναγία που του είπε να κατασκευάσει ένα μεγάλο εκκλησιαστικό έργο), προσθέτοντας πως ήταν μπλεγμένος σε ξέπλυμα χρημάτων στην Ανατολική Ευρώπη, πως συναντιόταν συχνά στην Αθήνα και στο Λονδίνο με περίεργους επιχειρηματίες από το πρώην ανατολικό μπλοκ, για να συζητήσει μια σειρά από μη θρησκευτικά σχέδια στην περιοχή και πως η αστυνομία ερευνά πιθανούς δεσμούς του με το ρωσικό υπόκοσμο που χρησιμοποιεί την Ελλάδα σαν βάση. Τρία χρόνια μετά, η «Sunday Express», επανήλθε στη «σκοτεινή προσωπικότητα του ιερωμένου» και τις διασυνδέσεις του με την μαφία («Ελευθεροτυπία», 7-11-2000). Η εφημερίδα έγραψε πως υπήρχε κοινός τραπεζικός λογαριασμός 1,5 δις στερλίνων στο όνομά του. «Μέλη της ενορίας του  (Λονδίνο)-έχουν γίνει θύματα βίας της Ρωσικής μαφίας, που προσπαθεί να πάρει πίσω τα χρήματά της…». Η Εκκλησία τον κήδεψε με τιμές. O συνήγορος της δράστριας Αλέξανδρος Κατσαντώνης υπέθετε ότι η χωρίς ελαφρυντικά αυστηρή καταδίκη της οφειλόταν «στο παραδικαστικό κύκλωμα», «….έχει παρέμβει επίορκος δικηγόρος…..όμως δεν ξέρω τι αντίκτυπο είχε στους δικαστές» και δηλώνει πως «άξιζε και άλλες σφαίρες….ο αρχιμανδρίτης» (Ρ.Μπραϊμιώτου “Espresso”-16.11.’05). Η δύστυχη αφέθηκε τελικά ελεύθερη μετά από 16 χρόνια, λόγω καλής διαγωγής. Η πρωτόδικη ποινή ήταν 20 χρόνια κάθειρξη. Αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος. Στο Εφετείο όμως καταδικάστηκε σε ισόβια! Σκληρόν το προς αρχιμανδρίτας λακτίζειν.

Ε. Αρχιμανδρίτης της μητρόπολης Ν.Σμύρνης, βρέθηκε δολοφονημένος το καλοκαίρι του 1996 στην πλατεία Κουμουνδούρου, όπου κατέφευγε προς άγραν νεαρών Αλβανών, πράγμα γνωστό σε αρκετούς αρχιερείς («Crash», Ιανουάριος 1997).

Στ. Ο 43χρονος αρχιμανδρίτης Ι.Π.Η. κάτοικος πόλης της Δ.Μακεδονίας, δέχθηκε “περίεργη επίθεση αγνώστων” και έπεσε σε κώμα, σε διαμέρισμά του στην Θεσσαλονίκη, στο οποίο δεν παρατηρήθηκαν ίχνη παραβίασης ή κλοπής. Εικάστηκε ότι “οι λόγοι επίθεσης είναι προσωπικοί και οι δράστες είναι γνωστοί στο θύμα” (“Ελευθεροτυπία”, 22-9-1997).

Ζ. Ο ιερέας Ι.Λ., δολοφονήθηκε από φίλο του για «ασήμαντες οικονομικές διαφορές» (‘Τraffic’, 22-1-2004).

Παράρτημα

Ανεξιχνίαστοι δολοφονίαι μητροπολιτών από άγνωστους γνωστούς τους.

1. Ο Άγιος Νύσσης Ελευθέριος:

«Έγκλημα στο πρεσβυτέριο

Ο εθνικόφρων Νύσσης Ελευθέριος, που χοροστάτησε στην κηδεία του δικτάτορα Παπαδόπουλου, βρέθηκε νεκρός, με ένα μαντίλι στο στόμα, …. δε φαίνεται να υπάρχουν ίχνη διάρρηξης…. Στο βιβλίο ‘Φάκελλος Εκκλησία’ Σπ.Καρατζαφέρης, εκδ.Κάκτος-1979 (βιβλίο με αναδημοσιεύσεις των ρεπορτάζ του από την ‘Ελευθεροτυπία’, πρόλογος Σερ.Φυντανίδη), σελ.41, βρίσκουμε έγγραφο που υπογράφει ο Σταύρος Ιωσ.Παπαδάτος, Διοικητής Αγίου Όρους (28/5/1968). Το έγγραφο υποχρεώθηκε η Ι.Σύνοδος να το διαβιβάσει με καθυστέρηση δυο χρόνων στο αρμόδιο μητροπολίτη Αττικής κ.Νικόδημο: ‘Δελτίον ποιού Αρχιμανδρίτου Ελευθερίου Γεωργίου Κατσαϊτη-Λαυριώτου..’…» .

«ΕΝΑΣ ΓΗΡΑΙΟΣ ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ. Δολοφονήθηκε ο Επίσκοπος Νύσσης Ελευθέριος. Πρώην ιερατικός προϊστάμενος στον Άγιο Νικόλαο, Shepherds Bush, Ν.Δ. Λονδίνο. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ…» (Μπλογκ «Νεότερα νέα με χλεύη και κράξιμο»-7.1.2012).

2. Ο Άγιος Χαρτούμ Τίτος:

«Μυστηριώδης δολοφονία του μητροπολίτη Χαρτούμ. Στις 31 Ιουλίου 2000 ανακαλύπτεται από στελέχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας το πτώμα του μητροπολίτη Χαρτούμ, Τίτου Καράντζαλη, στο σπίτι του, στην πρωτεύουσα του Σουδάν. Ο 73χρονος ιεράρχης έχει δολοφονηθεί με ιδιαίτερα άγριο τρόπο, καθώς έφερε μαχαιριές σε όλο του το σώμα. …Από τις έρευνες της σουδανικής αστυνομίας οι υποψίες πέφτουν σε έναν 25χρονο άνδρα βρετανοκαναδικής καταγωγής, που αποτελούσε μάλλον οικείο πρόσωπο του περιβάλλοντος του ιεράρχη, και ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε την ενοχή του…… Ωστόσο, από εδώ και πέρα αρχίζει ένα περίεργο παιχνίδι με στόχο την ελληνική ομογένεια. Συλλαμβάνονται διαδοχικά 60χρονος τέως αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, και ο πρόεδρος του Ελληνικού Αθλητικού Συλλόγου, σε κανέναν από τους δύο ομογενείς δεν απαγγέλλονται επισήμως κατηγορίες… Στο Χαρτούμ μετέβη και κλιμάκιο του υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας, προκειμένου να απελευθερωθούν οι άδικα κατηγορούμενοι…».

«Δεν θα καλύψουμε τα αίτια της δολοφονίας του Τίτου, τονίζει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (9.8.2000)… ».

«Ο δολοφόνος ήταν γνωστός του Μητροπολίτη, που του άνοιξε να μπει, όπως δημοσιεύτηκε στον Τύπο και τα κίνητρα δεν ήταν θρησκευτικά ή πολιτικά δήλωσε εκπρόσωπος του Υπ.Εξωτερικών».

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

41 Responses to Θανάσιμοι έρωτες αρχιμανδριτών, κ.ά.

  1. Ο/Η KARANTZALIS GEORGE λέει:

    Ο ΤΙΤΟΣ ΚΑΡΑΝΤΖΑΛΗΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΣΑΝ ΠΑΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ . ΕΙΧΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ….. ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΕΣ ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΜΕ ΚΟΙΤΑΣ ΠΕΡΙΕΡΓΑ.

    ΚΑΡΑΝΤΖΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Κύριε Καράντζαλη,
      συγνώμη, αλλά αναγκάστηκα να λογοκρίνω κάποιο κομμάτι του σχολίου σας με αποσιωπητικά, επειδή δεν υπάρχουν αποδείξεις.
      Να προσθέσω μόνο πως ο άγιος Τίτος του Σουδάν χειροτονήθηκε διάκος το 1958 και μετά παπάς, από τον άγιο Τίτο Ματθαιάκη της Παραμυθίας, παίρνοντας τιμής ένεκεν και το όνομά του. Ο άγιος Τίτος Ματθαιάκης όμως, αναγκάστηκε με τον Α.Ν. 214/1697 από τη Χούντα σε παραίτηση χωρίς δίκη, με κατηγορίες «ηθικής» φύσεως («απώλεια της έξωθεν καλής μαρτυρίας»), μαζί με άλλους μητροπολίτες με παρόμοιες κατηγορίες, τους αγίους: Αθηνών και τότε πρόεδρο Αττικής και Μεγαρίδος Ιάκωβο Βαβανάτσο, Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Α΄ Παπαγεωργίου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλο Καρμπαλιώτη, Δημητριάδος Δαμασκηνό, Ελασσόνος Ιάκωβο, και Λαρίσης Ιάκωβο Σχίζα.
      ______________

      Nα αναδημοσιεύσω επίσης από παλαιότερο άρθρο μου για την Ιεράν Ιεραποστολήν:

      Ιστορίες από την ορθόδοξη Ιεραποστολή (3ο από 5)

      «…Το καλοκαίρι του 2000 βρέθηκε δολοφονημένος με πολλές μαχαιριές στο σπίτι του στο Χαρτούμ ο Έλληνας μητροπολίτης Σουδάν Τίτος. Η “Χώρα” (3-8-2000-Δ.Μακρής) έγραψε πρωτοσέλιδα: “Ο θησαυρός σκοτώνει Ιεράρχες-Είχαν δολοφονήσει και τον μητροπολίτη Φρουμέντιο-Στο φως τέσσερις απόπειρες δολοφονίας επισκόπων-Έντονες φήμες στην Αλεξάνδρεια διέρρεαν ότι ο Τίτος επί Παρθενίου είχε αφαιρέσει κειμήλια μεγάλης αξίας του Πατριαρχείου”. Στις εσωτερικές σελίδες, γράφει πως η κατηγορία “κυκλοφορούσε υπό τη μορφή κουτσομπολιού στους εκκλησιαστικούς κύκλους του Πατριαρχείου”. Παρ’όλο που ο δημοσιογράφος την χαρακτηρίζει ανυπόστατη, αμέσως μετά γράφει πως “ίσως να κρύβει την πραγματική αιτία της δολοφονίας”. Το ίδιο ρεπορτάζ παραθέτει ανακοίνωση του πατριαρχείου, που έμμεσα εκθέτει τον μακαρίτη αφού έλεγε πως οι “ενδείξεις συγκλίνουν στο ενδεχόμενο της ληστείας” και απόψεις καλά πληροφορημένων κύκλων της παροικίας του Σουδάν, που “υποστήριζαν πως δεν πρέπει να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο”. Ο δημοσιογράφος αποδίδει σε εκκλησιαστικούς κύκλους την άποψη πως “ηθικός αυτουργός της εγκληματικής πράξης είναι το πατριαρχείο της Αλεξανδρείας”, το οποίο για να εξαναγκάσει τον Λεοντοπόλεως Τίτο σε παραίτηση και να “απαλλαγεί από την παρουσία του” τον μετέθεσε στο Σουδάν, παρ’όλο που “δεν γνώριζε ξένη γλώσσα”. ….. Η “Χώρα” διευκρινίζει πως η πόρτα του ήταν ανοιχτή σε όσους τον χρειαζόντουσαν.
      …..

      Ποιος ήταν ο Τίτος, που λες και πάνω στο σεπτό του σώμα πήρε εκδίκηση η Υπατία, το σφάγιο του αγίου Κύριλλου και των καλογέρων του; Θα τον ανακαλύψουμε ανάμεσα στους εκκλησιαστικούς που έσπευσαν στο Λονδίνο για να παντρέψουν τον Παύλο Ντεγκρέτσια. Θα τον βρούμε να επιστολογραφεί στην “Καθημερινή” (23-6-1995) και να καυχιέται πως ο Σύρου Φιλάρετος συνετέλεσε στο να πέσει η δημοκρατική κυβέρνηση Πλαστήρα. Ο Φιλάρετος είχε επιτεθεί στον πρωθυπουργό που τόλμησε να εισηγηθεί μέτρα επιείκειας για τους κομμουνιστές στην γιορτή της Παναγίας και ο Τίτος έγραψε ψέμματα πως το ακροατήριο “έμεινε έκπληκτο”. Ο παλιός κεντρώος βουλευτής Ε.Ζαπάρτας, παρών στο περιστατικό, διέψευσε τον Τίτο με επιστολή του (6-7-1995) στην οποία σημειώνει πως το ακροατήριο εξεπλάγη όχι από την χριστιανική επιείκεια του Πλαστήρα, αλλά από την κακία του Φιλάρετου.

      Την μνήμη του αγίου Τίτου, έσπευσε μετά από μερικούς μήνες, να αποκαταστήσει ο Μέγας Οφφικιάλιος και Σταυροφόρος των Πατριαρχείων «Εντιμώτατος» Γρ.Μιχαλόπουλος (θύμα δικαστικής πλάνης ως δήθεν εκβιαστής). Εξηγεί πως δολοφονήθηκε για “να του κλείσουν το στόμα για κάποιες ατασθαλίες που ανακάλυψε”. Γράφει με το γνωστό λεξιλόγιό του, που δεν εμπόδισε να δημοσιεύονται πλαϊ του και άρθρα του κ.Γιώργου Μεταλληνού και μητροπολιτών στα έντυπά του, για “κουφάλες και χαμούρες” που είχαν μιλήσει για ληστεία, για “κοράκλες κληρικούς” που “έσπευσαν να πουν τα δικά τους από μίσος για τον ξεχωριστό Ιεράρχη”, για κληρικούς που δεν άφησαν “καμμία μπανάνα αδοκίμαστη” οι οποίοι επίσης “προτιμούν τα καλυβιώτικα αγγούρια” (“Ν.Άνθρωποι”, 17-11-2000).

    • Ο/Η Νεοϊωνιώτης λέει:



      Aπό το μπλογκ του Τιμόθεου Ηλιάκη, εξομολόγου της Δήμητρας Λιάνη, θαυμαστή του Τίτου του Σουδάν

      http://ektimotheou.blogspot.gr/2014/07/1-8-2000.html
      ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014
      Ο ΧΑΡΤΟΥΜ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΣΟΥΔΑΝ ΤΙΤΟΣ ΚΑΡΑΝΤΖΑΛΗΣ + 31 – 7-2000


      Τίτος Καράντζαλης ως αρχιμανδρίτης στην Παραμυθιά με τον βασιλιά Κοκό.
      Ο χοντρούλης δεξιά του δεσπότη

      Εδώ δεξιά των μητροπολιτών πορνοΣτυλιανού Πρέβεζας και Τίτου Ματθαιάκη Παραμυθιάς που διώχτηκε ως ομοφυλόφιλος

  2. Ο/Η athriskos λέει:

    «Την άκρα ανοησία αγγίζει αυτός που θέλει να νικήσει την φύση ». Ευριπίδης

  3. Ο/Η Παφίτης λέει:

    ΕΘΝΟΣ 19/2/2014

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63966089

    ΑΣΕΛΓΟΥΣΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΙΨΙΑΣ ΤΟΥ

    Κύπρος: Δέκα χρόνια φυλάκιση στον ιερέα – βιαστή

    Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών καταδικάσθηκε σήμερα ένας 54χρονος ιερέας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για βιασμό της ανιψιάς του, ηλικίας 26 ετών.

    Όπως αναφέρει το philenews, η 26χρονη, η οποία ενώ διέμενε σε άλλη περιοχή, μετέβη στο χωριό του κατηγορούμενου, με σκοπό να φροντίζει τον άρρωστο πατέρα της (αδερφό του ιερέα) που κατοικούσε εκεί.

    Σύμφωνα με οσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, ο ιερέας προθυμοποιήθηκε να προσφέρει στην ανιψιά του το τροχόσπιτό του για τη διαμονή της. Δύο εβδομάδες μετά τη μετακίνηση της 26χρονης στο τροχόσπιτο, ο κατηγορούμενος πήγε ένα βράδυ και με το πρόσχημα ότι ήθελε να κοιμηθεί εκεί, την βίασε.

  4. Ο/Η Κάστρο της Κυπαρισσίας λέει:

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο ανήλικος Έλληνας και ο 24χρονος Γεωργιανός για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη (φωτογραφίες)

    Τελευταία Ενημέρωση: 22/02/2014 18:10

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως ο ανήλικος Έλληνας και ο 24χρονος Γεωργιανός που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 54χρονου αρχιμανδρίτη Φωτίου Ζαχαρόπουλου τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στη Χώρα Τριφυλίας, μετά τις χθεσινές απολογίες τους.
    Οι δύο κατηγορούνται για: ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα κατά συναυτουργία, ληστεία τελεσθείσα κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία από κοινού, ενώ ο ανήλικος Έλληνας κατηγορείται, επίσης, για παράνομη οπλοκατοχή.
    Οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων ήταν πολύωρες και εκ διαμέτρου αντίθετες. Ο μεν ανήλικος Έλληνας επανέλαβε πως οι δυο τους πήγαν μαζί στο σπίτι του αρχιμανδρίτη, αλλά το έγκλημα διέπραξε ο Γεωργιανός, ενώ από την πλευρά του ο 24χρονος αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην τραγική υπόθεση που έχει συγκλονίσει την περιοχή και το πανελλήνιο.

    Ο ανήλικος Έλληνας
    Στις 12 το μεσημέρι μετήχθη στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας ο ανήλικος Έλληνας. Η υπεράσπισή του πρότεινε μάρτυρες οι οποίοι και εξετάστηκαν, ενώ λίγα λεπτά μετά τη 1.30 το μεσημέρι πέρασε και ο ίδιος την πόρτα του ανακριτή. Η απολογία του διήρκεσε περίπου τρεις ώρες. Στη διάρκειά της ο ανήλικος επέμεινε στην αλήθεια, όπως φέρεται να είπε, και επανέλαβε όσα ισχυρίστηκε στην Αστυνομία, εμμένοντας ακριβώς σε αυτά, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, δηλαδή ότι, όπως ήδη έχουμε γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ του «Θ», με τον Γεωργιανό έκαναν παρέα τον τελευταίο χρόνο και εκείνο το βράδυ έψαχναν να βρουν χρήματα. Ο Γεωργιανός τού είπε ότι ξέρει πού θα βρουν και να τον ακολουθήσει. Πήγαν στο σπίτι του αρχιμανδρίτη, όπου ο ανήλικος υποστηρίζει ότι δεν είχε ξαναπάει. Εκεί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο Γεωργιανός τού ζήτησε να περιμένει στο χολ και αυτοί μπήκαν στο δωμάτιο. Δέκα λεπτά μετά, λέει, άκουσε φωνές για τα χρήματα που έδινε ο αρχιμανδρίτης στο Γεωργιανό και είδε τον 54χρονο να βγαίνει γυμνός και τον Γεωργιανό να τον ακολουθεί και να τον χτυπά με σιδερογροθιά. Ο αρχιμανδρίτης έπεσε στο πάτωμα και ο Γεωργιανός – σύμφωνα πάντα με όσα ανέφερε και στην Αστυνομία ο ανήλικος – τον έπνιξε με το πουκάμισο.
    ..- See more at: http://www.tharrosnews.gr/news/content/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-24%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1#sthash.5HTyg31H.dpuf

    Τους έφυγε ο παππάς του χωριού.

    Σε απολογία καλείται ο ιερέας της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας Δημήτριος Αδαμόπουλος στις 26 Φεβρουαρίου 2014 ενώπιον του πρωτοπρεσβύτερου Χαράλαμπου Καραμπίνου στα γραφεία της Μητρόπολης μετά από εντολή του ίδιου του μητροπολίτη.
    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ο συγκεκριμένος ιερέας είχε πάρει άδεια να πάει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αμερική χωρίς όμως να έχει επιστρέψει στα καθήκοντά του αν και έχει τελειώσει η άδειά του. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ζούσε επί χρόνια στην Αμερική και περίπου πριν μια δεκαετία επέτρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Ανω Δώριο, σε προχωρημένη ηλικία χειροτονήθηκε ιερέας από τον μακαριστό μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Στέφανο και ανέλαβε καθήκοντα στην ενορία του χωριού. Εδώ και δύο περίπου χρόνια έχει επιστρέψει και πάλι στην Αμερική όπου έχει περάσει και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

    Προφανώς ο «ανθρωπος» Έλληνοαμερικανός, ων, δεν άντεξε τη μιζέρια της «Εθνικής μας Υπερηφάνιας» – το «success story» του Σαμαρά και των άλλων «νενέκιδων» και την έκανε … με «ελαφρά πηδηματάκια»(!) δηλαδή έφυγε στα μουλωχτά και εδώ που τα λέμε, πολύ καλά έκανε.

    Νέοι φύγετε, αν δεν θέλετε να πάνε «χαράμι» τα νιάτα σας !!! Γλυτώστε εσείς τουλάχιστον.

    Εδώ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ (ΖΩΗ)
    http://sperchogia.blogspot.gr/2013/10/blog-post_27.html

    Μητροπολίτης έσωσε διάκο από αυτοκτονία

    Τετάρτη, Ιανουάριος 14, 2009 – 21:10

    Μοιραία κατάληξη θα είχε η εισβολή του «αιώνιου» διάκου στο γραφείο του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσοστόμου αν ο δεσπότης δεν προλάβαινε να τον συγκρατήσει τη στιγμή που ήταν έτοιμος να πηδήξει από το παράθυρο στο κενό.

    Μια τραγική ιστορία με πρωταγωνιστή έναν 35χρονο διάκο με διαταραγμένη προσωπικότητα που, για ανθρωπιστικούς λόγους, τόσο ο μακαριστός μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Στέφανος όσο και ο νυν μητροπολίτης Χρυσόστομος δεν έχουν καθαιρέσει, φοβούμενοι μήπως ο διάκος (που δεν είναι στο μισθολόγιο της μητροπόλεως) προβεί σε κάποια απονενοημένη ενέργεια. Αλλωστε, χθες δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος διάκος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

    http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/21930/%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%AD%CF%83%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1

    Αγνοεί την Μητρόπολη Τριφυλίας & Ολυμπίας και ξανανοίγει το facebook ο ιερέας Τελευταία Ενημέρωση: 12/04/2013 21:15 – See more at: http://www.tharrosnews.gr/news/content/%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%BF%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-facebook-%CE%BF-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82#sthash.TuEEMNQ5.dpuf

    Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

    Σκληρή απάντηση του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας. «Δεν δέχομαι παρατηρήσεις και υποδείξεις από πολιτικά και αυτοδιοικητικά όργανα.»

    Σκληρή ανακοίνωση – απάντηση με πολλούς αποδέκτες του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας εξεδόθη χθες βράδυ από την μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας σχετικά με το έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο που έκαναν οι Κυπαρίσσσιοι αυτοδιοικητικοί για να βγάλουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τον Δεσπότη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο.

    Στην ανακοίνωση του ο δεσπότης υπεραμύνεται των δικαιωμάτων του να παρεμβαίνει ΟΠΟΥ εκείνος νομίζει ότι πρέπει χωρίς να δέχεται από ΚΑΝΕΝΑΝ υποδείξεις. «Καρφώνει» το Δημοτικό συμβούλιο Κυπαρισσίας ευχαριστώντας το για την τρίωρη συνεδρίαση αφιερωμένη στο πρόσωπο του και τις ενέργειες του ενώ -όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του- δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τους βουλευτές του νομού που υποστήριξαν το ίδιο αίτημα των δυο πόλεων.

    Τους διεμύνησε χαρακτηριστικά μέσω της ανακοίνωσης – απάντησης του ότι δεν δέχεται παρατηρήσεις και υποδείξεις από πολιτικά και αυτοδιοικητικά όργανα σχετικά με το ρόλο του ως ποιμένος. Δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα σε κανέναν πολιτικό φορέα να κρίνει, να επιτρέπει ή να απαγορεύει την οποιαδήποτε ενέργειά του.

    Άφησε σαφή υπονοούμενα -όπως αναφέρει- για πρακτικές που συνέβαιναν στην μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας με πολιτκές κατευθύνσεις, με ψηφοδέλτια που μοιράζονταν «ανέβαζαν και κατέβαζαν» Δημάρχους. όμως τότε ουδείς δεν εξέδωσε τότε ψηφίσματα διαμαρτυρίας από το Δημοτικό Συμβούλιο.

    http://filiatranews.blogspot.gr/2010/06/blog-post_9942.html

    ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ π. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ

    Του Παναγιώτη Τελεβάντου
    Σεβασμιότατε! Με όλο το σεβασμό! Δεν αρκούν η Ανακοίνωση και η Εγκύκλιος που θα εκδώσετε.

    Δεν νομίζω ότι είναι μυστικό ποιος ήταν ο προκάτοχός σας και τι είδους κληρικούς χειροτονούσε.

    Η Μητρόπολή σας είναι ασύγκριτα καλύτερα να έχει έλλειψη παρά αηδία ιερέων.

    Κανένας ας μην κοροιδεύει τον εαυτό του.

    Ιερομόναχος που κουρεύεται και ψαλιδίζει γένεια και μαλιά – και μάλιστα στο βαθμό που το κάνει ο π. Χριστόφιλος – δεν βρίσκεται σε ορθή πορεία.

    Εδώ έχουμε αποδεδειγμένα διαβεβλημένους κληρικούς, οι οποίοι φέρουν καθόλα παραδοσιακή εμφάνιση για να παραπλανούν για το ποιόν τους, και θα εμπιστευτούμε τους κουρεμένους και τους ξυρισμένους ιερομόναχους;

    Αλλωστε τι είδους ανοησία είναι αυτή να ισχυρίζεται κάποιος – πολλώ μάλλον ένας άγαμος κληρικός – ότι προτιμά την ηλεκτρική καρέκλα παρά να κλείσει το λογαριασμό του facebook;!!!

    Μόνον αυτό δεν αποδεικνύει ότι ο κληρικός αυτός πρέπει να καθαιρεθεί και να εγκλειστεί στη μονή της μετανοίας του;

    http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2013/04/blog-post_3346.html

    Απάντηση για όλα του Τριφυλίας Χρυσοστόμου

    Ο κ. Χρυσόστομος βρίσκει την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει πολλά ζητήματα, ιδίως όσον αφορά αποφάσεις του σε θέματα διοίκησης, ενώ γνωστοποιεί ότι το οικονομικό «άνοιγμα» της Μητροπόλεως –προερχόμενο από την προ του ιδίου εποχή- ανέρχεται σε 193.000 ευρώ περίπου, αν αθροιστούν το ταμειακό έλλειμμα και χρέη προς τρίτους.

    Επίσης, ο Μητροπολίτης διαμηνύει ότι έχει προσωπικά τον έλεγχο της Μητροπόλεως τονίζοντας ότι «η περίοδος κατά την οποίαν αποτελούσε φέουδο των επιτηδείων πέρασε ανεπιστρεπτί».

    http://old.tharrosnews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=10225&Itemid=32

    AΓΙΑΣΜΟΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
    Φωτογραφίες
    Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012 See more at: http://filiatranews.blogspot.gr/2012/09/blog-post_9411.html#sthash.V2cnUzXD.dpuf

  5. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    http://www.efsyn.gr/?p=177570
    25/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

    Εδώ παπάς, εκεί παπάς…

    Ο λόγος βέβαια για τη νέα ελληνική σειρά του ALPHA με τίτλο «Διά ταύτα», η οποία μεταδίδεται κάθε Τετάρτη (21.00) και έχει τα πάντα. Εξωσυζυγικά περπατήματα, εξωπραγματικά μπερδέματα, κομμωτριούλες στα μαχαίρια (ή στα ψαλίδια), ανίερους ιερείς και ευυπόληπτους πολίτες που είναι (και) μανιακοί δολοφόνοι. Στο αυριανό τρίτο επεισόδιο της σειράς, που έχει τίτλο «Εδώ παπάς, εκεί παπάς… παντού παπάς», πρωταγωνιστούν οι Λάκης Λαζόπουλος, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Ρουστέμης, Δημήτρης Γκουτζαμάνης ενώ στο ρόλο της δημαρχίνας θα δούμε την Παναγιώτα Βλαντή. Στους βασικούς ρόλους θα δούμε τους: Κώστα Κόκλα (πρόεδρος), Σοφία Μουτίδου (αντιπρόεδρος), Κώστα Κορωναίο (εισαγγελέας), Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου (αντιπρόεδρος β΄), Σοφία Μανωλάκου (γραμματέας), Σόλων Τσούνης (αστυνόμος α΄), Νίκος Απέργης (αστυνόμος β΄)

    Αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με ένα… εκκλησιαστικό σκάνδαλο που καταλήγει στο Αυτόφωρο. Διάκος μηνύει ιερέα για άσεμνες περιπτύξεις με το ποίμνιο. Συκοφαντία ή πραγματικότητα; Είναι δυνατόν ένας πάνσεπτος ιερέας να διατηρεί σχέσεις με τη γυναίκα του δημάρχου; Ή με τον ίδιο τον δήμαρχο; Ή με τον γιο του δημάρχου; Το σενάριο βέβαια ανήκει στον Λάκη Λαζόπουλο ενώ η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Σταματόπουλου.

    ΣΩ.ΜΑ

    http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=193751&artTitle=epistoli_ston_atakto_papa_apo_ton_apatimeno_dimarcho

    Επιστολή στον «άτακτο» παπά από τον απατημένο δήμαρχο

    «Με τα ράσα που φοράς, καλύπτεις τον εγκληματικό εαυτό σου», αναφέρει ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου σε γράμμα προς τον παπά με τον οποίο τον απάτησε η σύζυγός του. Παράλληλα, ο δήμαρχος προαναγγέλλει διαζύγιο, αποκαλύπτει «καυτό» διάλογο του ρασοφόρου με τον γιό του και προειδοποιεί τον ιερέα να μείνει μακριά από το παιδί του!

    Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, η τοπική κοινωνία συγκλονίζεται από την ροζ ιστορία που είδε το φως της δημοσιότητας: η σύζυγος του δημάρχου Γιώργου Χριστόπουλου, Σουζάνα, πιάστηκε επ’ αυτοφώρω από την παπαδιά σε τρυφερές περιπτύξεις με τον μέχρι πρόσφατα εφημέριο του ιερού ναού Παντοβασίλισσας, Γεώργιο Κωνσταντακόπουλο.

    Στην επιστολή, ο δήμαρχος έχει ονόματα γυναικών τις οποίες ο ιερέας φέρεται να είχε προσεγγίσει, αλλά και σημεία που αποκαλύπτουν την σχέση του με τον 18χρονο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παπάς μετακόμισε σε μεγάλο νησί των Δωδεκανήσων, ενώ, παρά το ότι τέθηκε σε αργία έξι μηνών από την Εκκλησία της Ελλάδος, συνεχίζει να λειτουργεί σε άλλον ιερό ναό!

  6. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

    Πληροφορίες ότι ο Γιανουκόβιτς βρίσκεται στο Αγιο Ορος
    26.02.2014

    Την ώρα που το Κίεβο έχει γεμίσει αφίσες του καταζητούμενου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, με την ερώτηση «Εχετε δει αυτό τον άνδρα;», οι Ουκρανοί δημοσιογράφοι τον «στέλνουν» στον Αγιον Ορος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ της χώρας, τις οποίες επικαλείται η «Καθημερινή», ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας κατάφερε τελικά να διαφύγει και βρίσκεται στο Αγιον Ορος. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

    Ο Γιανουκόβιτς καταζητείται, καθώς εις βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για μαζικές δολοφονίες. Παράλληλα, την Τρίτη το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της παραπομπής του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για να δικαστεί- όταν συλληφθεί- για σοβαρά εγκλήματα κατά του λαού της Ουκρανίας.
    .

    Πηγή: Πληροφορίες ότι ο Γιανουκόβιτς βρίσκεται στο Αγιο Ορος | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/144890#ixzz2uRQNhXrb

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Όμοιος στον όμοιο:

      http://www.protothema.gr/greece/article/346415/me-parasimo-timithike-apo-tous-oukranous-o-vartholomaios/

      Με παράσημο τιμήθηκε από τους Ουκρανούς ο Βαρθολομαίος

      21/01/2014

      «Της ελευθερίας»

      Η παρασημοφόρηση έγινε με την ευκαιρία της 1025ης επετείου από το βάπτισμα των Ρως του Κιέβου
      Το «παράσημο της ελευθερίας», εκ μέρους του Προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτωρ Γιανουκόβιτς προσέφερε στον πατριάρχη Βαρθολομαίο, σε τελετή που έγινε στο Φανάρι, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Άγκυρα, Sergiy Korsunsky, επικεφαλής εξαμελούς αντιπροσωπείας διπλωματών και παραγόντων της χώρας του.
      ___________________________________
      ___________________________________

      Συμβαίνουν και εις Κίεβον
      Θρησκευόμενος ο (ληστής)Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας.

      http://www.iefimerida.gr/node/144670#ixzz2uRTFdAze

      Kιτς, απίστευτη χλιδή και χρυσά παντού, σε βίλα συνεργάτη του Γιανουκόβιτς [εικόνες]
      25.02.2014

      Αν οι εικόνες, μέσα από το παλάτι του Βίκτορ Γιανούκοβιτς άφησαν τους πολίτες της Ουκρανίας, αλλά του πλανήτη, με το στόμα ανοιχτό εξαιτίας της απίστευτης πολυτέλειας, οι φωτογραφίες από το σπίτι του γενικού εισαγγελέα Βίκτορ Ψόνκα, προκαλούν μεγαλύτερο δέος.

      Όπως ο Γιανουκόβιτς, έτσι και ο Ψόνκα καταζητείται, αφού η μεταβατική κυβέρνηση εξέδωσε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.

      Οι πολίτες που βρέθηκαν στο σπίτι του καταζητούμενου γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας, έμειναν άφωνοι με την πολυτέλεια που αντίκρισαν. Ένας πραγματικός θησαυρός με κοσμήματα, συλλογή όπλων, θρησκευτικά κειμήλια.

  7. Ο/Η Psycho λέει:

    Ο εξηντάχρονος αρχιμανδρίτης Αδαμάκης πέφτει νεκρός από τις σφαίρες του εικοσιτετράχρονου ομοφυλόφιλου Κινέζου ερωμένου του.

    http://www.thefreelibrary.com/COMMUNITY+STUNNED+BY+SHOOTINGS,+FALLOUT.-a0106018045

    PANORAMA CITY – Drugs, mental illness or revenge, say friends and investigators, are why a troubled young man shot a brother-in-law who treated him like a son and slew a defrocked Greek Orthodox priest who befriended him.

    In the predawn hours of July 20, police said, Tu Luong Hua grabbed an AR-15 assault rifle

    and killed his brother-in-law Yu Huynh, 61, with a volley of bullets at their Panorama City home.

    http://articles.latimes.com/1990-01-16/local/me-88_1_father-stan

    ‘Father Stan’–He Had a Way of Fascinating People

    http://alt.flame.fucking.faggots.narkive.com/iaOyBCvR/another-faggot-love-crime
    Prosecutor: Former Greek Orthodox priest killed by gay lover
    The Associated Press

    LOS ANGELES — Prosecutors have charged a 24-year-old man
    for investigation of killing a 61-year-old former Greek
    Orthodox priest with whom he was having an affair, and a
    former in-law.

    • Ο/Η athriskos λέει:

      «Ο εξηντάχρονος αρχιμανδρίτης Αδαμάκης πέφτει νεκρός από τις σφαίρες του εικοσιτετράχρονου ομοφυλόφιλου Κινέζου ερωμένου του….»

      Άμα χώσουν την μούρη τους οι Κινέζοι καί στον τομέα αυτόν, τον βλέπω τον Αρμαγεδδώνα να έρχεται καλπάζοντας.

  8. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Για τον δολοφονημένο gay αρχιμανδρίτη της Κανονικής Εκκλησίας και μετά μητροπολίτη ΓΟΧ ΔΩΡΟΘΕΟ ΤΣΑΚΟ, συζήτηση εδώ:

    http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2009/06/blog-post_26.html?showComment=1246115014090#c7191913697143520938

    27 Ιουνίου 2009 – 6:02 μ.μ. Ανώνυμος είπε…
    Συνεχεια….
    Γ.Ο.Χ. Δυστυχώς δι’ εμέ η πολυετής διακονία μου εν τοις Συνοδικοίς Εκκλησιαστικοίς Δικαστηρίοις με καθιστά γνώστην πολλών περιπτώσεων καθηρημένων επί ηθικοίς παραπτώμασι καταφυγόντων εις την ανεξέλεγκτον κανονικώς και πολιτειακώς πολυποίκιλον και πολύαρχον θρησκευτικήν κοινωνίαν των παρατάξεων των Γ.Ο.Χ. Δια να υποβοηθήσω δε την μνήμην αυτού υπομιμνήσκω ότι η Σύνοδος της παρατάξεώς του καθήρεσεν από Αρχιεπίσκοπόν της τον μακαριστόν Αυξέντιον Πάστραν και εξέλεξεν εις διαδοχήν αυτού τον κ. Χρυσόστομον Κιούσην διότι ο προληφθείς εχειροτόνησεν εις Μητροπολίτην Πατρών δια των επισκόπων της παρατάξεως του Βοιωτίας μακαριστού Γερασίμου Βράκα και Κεφαλληνίας Μαξίμου Βαλλιανάτου, τον επί κιναιδισμώ καθαιρεθέντα υπό της Εκκλησίας Δωρόθεον Τσάκον, μάλιστα ο μη αποδεχθείς την καθαίρεσίν του Αυξέντιος Πάστρας συνέπτυξεν ετέραν σύνοδον. {…….}

    Μετά τιμής
    O Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ

    Για να δουμε τωρα!!!!!\
    Ορε γλεντια….

    27 Ιουνίου 2009 – 11:08 μ.μ. Ανώνυμος είπε…
    Ωραία τα λέει ο Πειραιώς περί Γ.Ο.Χ.! Η πολυδιάσπαση(διαίρεσις του Χριστού χιτώνος, υλακτισθέντος χερσίν υλάκταις…) που περιγράφει είναι αληθής και νομίζω πως είναι η κύρια αιτία για την οποία ο Γιανναράς εξέφρασε σε άρθρο του επιφύλαξη για τον χωρισμό Εκκλησίας-Πολιτείας(βλ. Χ.Γιανναρά, Μαχόμενη Ανελπιστία). Τον Δωρόθεο Τσάκο(πολλά παθόντα βέβαια υπό του Γκατζιρούλη….) τον συνήντησα μία φορά στην Αθήνα φέροντα αρχιερατικό εγκόλπιο και κρατούντα χαζράνιο(μπαστούνα!). Μας εσυστήθη δε ως ο Πατρών και πάσης Πελονοννήσου Δωρόθεος!!!

  9. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    http://www.makeleio.gr/?p=31744

    ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΑΝΤΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΝΕΙ “ΨΩΝΙΣΤΗΡΙ”. ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΡΑΣΑ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ 4

    Δημοσιεύθηκε: 27/11/2013 19:04 Makelaris
    Comments: 6
    Μεταξύ των φοβερών αποκαλύψεων, παρουσιάστηκε γυμνός νεαρός αρχιμανδρίτης(ο οποίος ιερουργεί στην Μητρόπολη του Αθηναγόρα) ο οποίος τη νύχτα ψωνίζεται αναζητώντας συντρόφους στο διαδίκτυο και στα λημέρια του αγοραίου έρωτα ενώ τη μέρα βαφτίζει παιδιά και κάνει κατηχητικό(είναι ο εικονιζόμενος

    http://www.sporeas.gr/?p=10852
    Αρχιμανδρίτης “ψωνιστήρι” που κάπνιζε φούμο στα chat του διαδικτύου, ψάρευε αγοράκια. Τόν κάλυπτε η Αρχιεπισκοπική αυλή.

    December 15, 2012
    Posted by Γιώργος Οικονομίδης

    15 Δεκεμβρίου 2012

    τού Γιώργου Οικονομίδη

    Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

    http://staratalogia.blogspot.gr/2013/11/blog-post_7934.html
    Κι άλλος αρχιμανδρίτης στρατιωτικός ιερέας ιστορία μου, αμαρτία μου

    Η θυελλώδης ερωτική σχέση του 40χρονου στρατιωτικού ιερέα με τη 48χρονη που εγκατέλειψε για χάρη του σύζυγο και παιδιά

    Σε σίριαλ που θα ζήλευαν ακόμη και οι πιο διάσημοι σεναριογράφοι του Χόλυγουντ τείνει να εξελιχθεί το ερωτικό σκάνδαλο μεγατόνων που ξέσπασε στη Λήμνο, με «πρωταγωνιστές» αρχιμανδρίτη στρατιωτικό ιερέα με βαθμό λοχαγού και μια… διαρρήκτρια! Μόνο που εκείνη υποστηρίζει ότι ήταν ερωμένη του επί έντεκα ολόκληρα χρόνια, ενώ την… πλάσαρε στην υπηρεσία του και ως αδελφή του προκειμένου να απολαμβάνει προνόμια τα οποία δεν δικαιούταν! Πάθη, έρωτες, kinky σεξουαλικές καταστάσεις, ξυλοδαρμοί, απειλές, πλαστογραφίες που άδειαζαν τον κρατικό κορβανά και… χειροπέδες είναι μερικές μόνο από τις σκηνές που συμπληρώνουν το παζλ της πολυτάραχης ζωής του 40χρονου ρασοφόρου. Ένα «ροζ» παζλ, το οποίο μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα ξεδιπλωθεί κατά τη διάρκεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που έχει διατάξει το ΓΕΕΘΑ.

    Οι αποκαλύψεις γύρω από τον βίο του 40χρονου Κ.Ι.Κ. προκαλούν το κοινό αίσθημα. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso», ο ιερωμένος όχι μόνο διατηρούσε δεσμό με την 48χρονη υποτιθέμενη «αδελφή» του, αλλά φρόντισε να πλαστογραφήσει ακόμη και στρατιωτικά έγγραφα προκειμένου η ίδια να τυγχάνει όλων των στρατιωτικών προνομίων. Το «ροζ» κουβάρι της υπόθεσης, που έχει συνταράξει την τοπική κοινωνία του νησιού και αναμένεται να φτάσει μέχρι τις δικαστικές αίθουσες, άρχισε να ξετυλίγεται στις 12 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τη δικογραφία, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου ο στρατιωτικός ιερέας μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της Λήμνου και κατέθεσε μήνυση εναντίον μιας γυναίκας για παραβίαση οικογενειακής στέγης.

    http://www.ethraki.com/index.php/thrace/evros/alexandroupolis/item/7217-sok-arhimandritis-parenohloyse-sexoyalika-mikra-koritsia-alexandroupoli
    Αρχιμανδρίτης παρενοχλούσε σεξουαλικά – Η υπόθεση του κ. Ιωάννη Καρακασίδη που αναστάτωσε την Αλεξανδρούπολη

    http://www.makeleio.gr/?p=33483
    ΝΕΑ «ΑΓΙΑ ΛΟΥΓΚΡΑ» ΜΕ ΡΑΣΑ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΥΝΑΝΙΖΕΤΑΙ LIVE ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ CYBER – SEX. ΤΟΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΣΑΝ ΘΕΡΙΑΚΛΗΣ! (ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ)

    http://www.acharnorama.gr/articles/25-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1.html#sthash.sQ8oA5JW.dpuf

    25 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΠΟΥ ΑΣΕΛΓΟΥΣΕ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
    November 27, 2013

    http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/22689/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CF%83%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BD%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1%CF%82
    Και δεσπότης στο κύκλωμα της παιδικής πορνογραφίας

    http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=253701
    ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ (ΠΑΠΑΔΕΣ)

    Ο Εφραίμ, ο Παντελεήμων, ο Φώτιος και τ» άλλα παιδιά

    Για να πάρει μεγάλη δημοσιότητα ένα έγκλημα ιερωμένου πρέπει να είναι θεαματικό. Ο 65χρονος ιερέας Ανδρέας Παπαϊωάννου καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξης επειδή βίασε δύο αγόρια. Αξιολόγηση: μονόστηλο. Δεν βίασε δα όλο το κατηχητικό. Την ίδια διακριτική αντιμετώπιση έχει και ο πατέρας κ. Πέτρος Παπουτσάκης, ιδρυτής της «Στέγης της Αγάπης», που, όπως κατήγγειλαν 13 από τις φιλοξενούμενες ανήλικες, ήταν «Στέγη της Παρενόχλησης», καθώς οι βιασμοί ήταν μέρος της καθημερινότητας.

    http://leimonitis.blogspot.gr/2009/01/blog-post_8755.html

    Ο Φώτης Μακρυστάθης που αγόραζε με πιστωτική κάρτα από το Διαδίκτυο βρομερές εικόνες, οι οποίες σε τριτοκοσμική χώρα θα επέσειαν τη θανατική ποινή, συνελήφθη από την Ασφάλεια μέσα στο σπίτι του στην Καλλίπολη του Πειραιά, επί της οδού Κλεισόβης 115. Στο λαϊκό ισόγειο που διέμενε μαζί με τη μητέρα του (με καταγωγή από τη Μύκονο, παλιά επίτροπο στην ενορία του Αγίου Σπυρίδωνα), ένα σκυλί Δαλματίας και μια μάινα τον αναζητούν. Ο ίδιος ξέρει ότι θα αργήσει να τα ξαναδεί. Παρέβη νόμους του Θεού και των ανθρώπων και το έχει ήδη καταλάβει. Ο πατέρας του παπα-Σωτήρης, που πέθανε πριν από χρόνια από εγκεφαλικό, ήταν ιερωμένος σε ενορία του φίλου του, μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου. Ο παπα-Φώτης, που έχει άλλα δύο αδέρφια, έναν δικηγόρο και έναν διακοσμητή, ήταν ένα κλασικό παπαδοπαίδι.

    Πνευματικό παιδί του πρώην Πειραιώς Καλλινίκου χειροτονήθηκε διάκος από τον γηραιό ιεράρχη και αρχιμανδρίτης από τον συνταξιούχο σήμερα πρώην Κυθήρων Ιάκωβο.

    http://www.zougla.gr/greece/article/epitelous-sto-skamni-dio-xronia-meta-i-pederastes-sto-ilion
    Επιτέλους στο σκαμνί, δύο χρόνια μετά, οι παιδεραστές στο Ίλιον

    Το εξάχρονο κοριτσάκι φέρεται όμως να βίαζε, την τριετία 2002-2005, και ο ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος. Βάσει του βουλεύματος, η μικρή μεταφερόταν και πάλι από τη μητέρα της στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Ίλιον, όπου έναντι της ταρίφας των 50 ευρώ ο κληρικός εμφανίζεται να την κακοποιούσε σεξουαλικά.

    http://www.forkeratea.com/2010/08/blog-post_3657.html#.Uw4uacJWHmQ
    Τα… έργα του Νήφωνα στα κελιά της αμαρτίας

    Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλυπτικές καταθέσεις για τον Νήφωνα! Ακόμη τέσσερις μάρτυρες μίλησαν χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εδώ και μέρες εκδικάζεται η υπόθεση του 69χρονου ρασοφόρου Ελευθερίου Νήφωνα Αναστασόπουλου και ήταν αιχμηρότατοι. Ο παλαιοημερολογίτης ιερομόναχος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος από τον Μάρτιο του 2009, αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση.

    Συγκλονισμένο παρακολούθησε χθες το ακροατήριο τις καταθέσεις τεσσάρων νέων μαρτύρων, οι οποίοι περιέγραψαν στο δικαστήριο τις παρενοχλήσεις που δέχονταν από τον 69χρονο αρχιμανδρίτη κατά το διάστημα που παρέμειναν στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης, στην Κερατέα, ως δόκιμοι μοναχοί.

    http://www.patris.gr/articles/58004?PHPSESSID=#.Uw4uyMJWHmQ
    Οι νοσηρές συμπεριφορές που εκδηλώθηκαν σαν χιονοστιβάδα στο ιερατείο της Εκκλησίας της Ελλάδας (είναι διαφορετικό η Εκκλησία), δεν είναι απλά ένα ποτήρι που ξεχείλισε. Ο Χριστόδουλος δεν γνώριζε το Γιοσάκη. Ο Γιοσάκης όμως τον διαψεύδει και από ότι διαφαίνεται σαφέστατα εκτός των άλλων, προαλείφετο από Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας, ως γραμματέας Συνοδικής επιτροπής ή και ως Πατριάρχης Αλεξάνδρειας.

    Ο Γιοσάκης, που κατά τον κ. Χριστόδουλο του ήταν άγνωστος, αποτελούσε τον ισχυρό κρίκο του παραδικαστικού κυκλώματος. Έκλεινε μάλιστα και τα ραντεβού του Μακαριότατου με τους διάφορους δικαστικούς.

    Ο κ. Χριστόδουλος δεν γνώριζε το Γιοσάκη, όμως ο πλέον έμπιστος και ευνοημένος από τον Αρχιεπίσκοπο, τέως Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, Θεόκλητος Κουμαριανός, προωθούσε το Γιοσάκη για επίλεκτη θέση στην ιερά Σύνοδο.

    Ο ίδιος δήλωσε ψευδή διεύθυνση κατοικίας στον Πειραιά, για να τύχει «ειδικής μεταχείρισης» σε δικαστική διαμάχη του με τον πρώην Αττικής, Νικόδημο.

    Ο κ. Χριστόδουλος είχε εμπιστευθεί τη θέση-κλειδί Διευθυντή, του ιδιαίτερου γραφείου του, στον παρακειμόμενο του, 28χρονο Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Κουλουσούσα, ο οποίος με την πρώτη δυσκολία, μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο Γιοσάκη, πέταξε τα ράσα του, γιατί δεν άντεχε άλλο. Τι άραγε;

    Ο Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων, διώκεται για κακούργημα επειδή έπαιρνε χρήματα με το τσουβάλι από τη Μονή Οσίου Εφραίμ, αλλά και για θέματα ηθικής. Ο κ. Χριστόδουλος, παρά τα ενοχοποιητικά στοιχεία που είχε για αυτόν, τον είχε αθωώσει πριν 2 χρόνια.

    Στους τρείς μήνες που ξετυλίγεται το κουβάρι των σκανδάλων, στο ιερατείο της Εκκλησίας, δυο κληρικοί (ο Ιάκωβος Γιοσάκης και ο Κύριλλος Σταυρόπουλος) βρίσκονται στον Κορυδαλλό, δυο Μητροπολίτες (Αττικής, Θεσσαλιώτιδος) έχασαν τις θέσεις τους, δυο παραπέμπονται στο Εφετείο Κακουργημάτων (Κορίνθου, Αττικής), δυο ελέγχονται από την Ιερά Σύνοδο (Πειραιώς, Διδυμοτείχου). Παράλληλα, καθαιρέθηκε ο πρώην γραμματέας της ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αρμένης.

    Δεν τα γνώριζε άραγε όλα αυτά ο κ. Χριστόδουλος ή μήπως τα κάλυπτε ο ίδιος; Για τον αξιότιμο κύριο Βαβύλη, ο κ. Χριστόδουλος, έκανε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη έμμεσα και με επιστολή του, για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης, ενώ προηγουμένως, με παρέμβαση του στη Δικαιοσύνη, ζητούσε να αποφυλακιστεί ένας έμπορος ναρκωτικών, τον οποίο είχε στο βιβλιοπωλείο της Μητρόπολης Δημητριάδος.

    http://www.koutipandoras.gr/article/1938/vatopaidi-synomosia-apokryfismos-kai-exoysia

    Οι μαρτυρίες στην Ιερά Σύνοδο περιγράφουν τον Ιωσήφ ως παιδεραστή και σεξουαλικά διεστραμμένο. Η ιστορία του 1981 μπορεί να μην βλέπει το φως της δημοσιότητας, αλλά είναι καταγεγραμμένη και συγκλονιστική.

    Σύμφωνα με τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ιωσήφ στο νησί, οι μοναχές κατήγγειλαν στο Μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο πως τις παρενοχλούσε σεξουαλικά. Απαιτούσε να κοιμάται μαζί τους, με το επιχείρημα πως πρέπει να εκπαιδευτούν να μην σκανδαλίζονται και να μην ντρέπονται όταν τους πιάνει το στήθος ή τα γεννητικά όργανα, γιατί είναι κομμάτι του σώματος που έδωσε ο Θεός, όπως το χέρι και το πόδι. Οι μοναχές, μάλιστα, είχαν πάθει μολύνσεις από τον Ιωσήφ και είχαν καταφύγει στο φαρμακοποιό που τους είχε δώσει φάρμακα.

    Ανατριχιαστική είναι όμως η κατάθεση μιας καθηγήτριας 29 ετών, η οποία, σε ηλικία 12 ετών, είχε πέσει στα χέρια του Ιωσήφ. Οι γονείς της θεωρούσαν ασφαλές και αρκετά ιερό να την παραδώσουν σε έναν άγιο άνθρωπο όπως ο Ιωσήφ. Η συμπεριφορά του Ιωσήφ όμως, όπως περιγράφει η ίδια, δεν είχε στοιχεία ιερότητας αλλά παιδεραστίας. Την πήγαινε στην εκκλησία, την έβαζε πάνω στα πόδια και έβαζε το χέρι του στα γεννητικά της όργανα. Έβγαζε τα εσώρουχά της και την έβαζε να ξαπλώνει δίπλα του. Ανατριχιαστική είναι η διήγηση που περιγράφει πώς ο Ιωσήφ την ξάπλωσε στο κρεβάτι, άνοιξε στα πόδια της και έκοψε τρίχες από την παιδική ήβη για να τις κάνει φυλαχτό:

    «Μου έλεγε “εγώ είμαι ο πατερούλης σου, είναι φυσικό και δεν υπάρχει τίποτα κακό. Είσαι το κοριτσάκι μου, είσαι η αγάπη μου”. Πολλές φορές που καθόμουν πάνω στα γόνατά του είχε το χέρι του στα γεννητικά μου όργανα, τραβούσε και τα μαλλιά και έλεγε θα τα κόψω να τα κάνω φυλαχτό. Με έστειλε και του έφερα ψαλιδάκι. Με έβαλε να ξαπλώσω στο κρεβάτι. Έβγαλέ μου το εσώρουχο. Μου ’πε να ανοίξω τα πόδια μου και έκοψε ο ίδιος τα μαλλιά. Δεν αντιδρούσα, γιατί όλα αυτά μου φαινότανε φυσικά. Άρχισα να πονηρεύομαι όταν σκεφτόμουνα αν ήμουν παρθένα…

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=27825
    Αποχώρηση Καλλίνικου με… σκιές σκανδάλων

    Ως δικαιολογία παρουσιάστηκε η επιδείνωση της υγείας του αλλά την απομάκρυνσή του συνοδεύουν καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα

    μητροπολίτης Πειραιώς κλήθηκε τον Mάιο του 2005 να απολογηθεί για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης που διατύπωσε σε βάρος του ο θεολόγος και ιεροψάλτης Hλίας Pεδιάδης – Tούμπας. Tην ανάκριση είχε αναλάβει ο μητροπολίτης Eλασσώνος κ. Bασίλειος, ο οποίος τηρούσε διακριτικές αποστάσεις από το γενικότερο κλίμα προστασίας υπέρ του «παππού» που επικρατούσε. Tο ανακριτικό υλικό που συνέλεξε ο κ. Bασίλειος παρέπεμπε τον κ. Kαλλίνικο σε δίκη.

    H δίκη διεξήχθη στο εκκλησιαστικό δικαστήριο και ο μητροπολίτης Πειραιά αθωώθηκε. Tο ανακριτικό υλικό όμως παρέμεινε για να θυμίζει ότι, εκτός από την επιστολή που είχε αποστείλει ο κ. Pεδιάδης – Tούμπας στον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ για ηθικά παραπτώματα του μητροπολίτη Πειραιά, υπήρξαν και άλλες τέσσερις επιστολές ανάλογου περιεχομένου. Oι επιστολές αυτές για τις οποίες ποτέ δεν έγινε γραφολογική εξέταση γνησιότητας φέρονται να τις απέστειλαν στην εκκλησιαστική διοίκηση, σύμφωνα με το ανακριτικό υλικό, ο μακαριστός καθηγούμενος της Mονής Πετράκη αρχιμανδρίτης Xριστόφορος Παπαδόπουλος, ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Nικολάκης, ο Iωάννης Nικολίτσης ο οποίος στη συνέχεια ακολούθησε τον ιερατικό δρόμο και πήρε το σχήμα του αρχιμανδρίτη με το όνομα Nικόδημος και ο λαϊκός Σπυρίδων Mικελάτος.

    Ανακάλεσαν
    Oι φερόμενοι αποστολείς των τεσσάρων επιστολών ανακάλεσαν, αλλά ποτέ δεν διεξήχθη γραφολογικός έλεγχος για να διαπιστωθεί αν συντάχθηκαν από αυτούς. Oύτε και ασκήθηκε δίωξη εναντίον εκείνων που υποτίθεται ότι τις συνέταξαν. Tην ίδια περίοδο ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Kαλλίνικου κατέθεσε ο αρχιμανδρίτης Iερεμίας Φούντας. Oι εκκλησιαστικοί παράγοντες επιμένουν ότι αυτή η στάση που τήρησε ο κ. Iερεμίας υπέρ του μητροπολίτη Πειραιά στάθηκε ικανή για να τον εγγράψει ως υποψήφιο μητροπολίτη Σιατίστης…

  10. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  11. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  12. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

    http://www.romfea.gr/epikairotita/22478-2014-02-19-23-53-47

    Η βαριά κληρονομιά της νύφης

    Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014
    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr – 02.13
    (….)
    Στους αρχιμανδρίτες τον ρόλο της νύφης, της πολύφερνης, έχει, ποιος άλλος, μία καλή μητρόπολη. Νεωκόρος είμαι εγώ και, πιστέψτε με, κάτι έχω μάθει παραπάνω. Μετρώ τόσα χρόνια δίπλα σε αρχιμανδρίτες. Τους έχω ψυχολογήσει. Η αρχιερατική μίτρα λαμποκοπάει τόσο στη σκέψη τους, όπως η ψεύτικη οδοντοστοιχία των τηλεστάρ που τυφλώνονται και δεν μπορούν να διακρίνουν το σωστό από το λάθος.

    Αντί να στρωθούν στη δουλειά να κάνουν έργο και να έρθει από μόνη της η αρχιεροσύνη, σε ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης για την πολυετή προσπάθεια και πάντα αν είναι θέλημα Θεού, μερικοί επιδίδονται στο «λόμπιινγκ» που λέμε εμείς οι νεωκόροι. Δημόσιες σχέσεις, ντε, με μία δόση «αμοιβαίας συνεργασίας για την πραγμάτωση του επιθυμητού».

    (….)
    18 σχόλια

    Άσπρο Άλογο • 7 μέρες πριν

    ΤΕΛΙΚΑ ΝΕΩΚΟΡΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΖΕΙΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ. ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΠΛΕΡΕΖΟΦΟΡΟΙ (ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ) ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΜΕΝΕΣ. ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ – ΜΕΛΙΣΤΑΛΑΧΤΕΣ- ΜΗ ΧΑΘΕΙ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ- ΟΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ -ΠΑΡΟΥΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ- ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΥΡΑΝΝΙΚΟΤΕΡΕΣ ΣΥΖΥΓΟΙ. ΑΡΕ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΕΓΓΑΜΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ. ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΛΕΡΕΖΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΑΣ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΗ Η ΣΤΡΟΥΓΓΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΒΓΑΖΕΙ. ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΠΛΕΡΕΖΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ<> .

    Εικόνα προφίλ

    ΦΩΚΙΔΑ > Άσπρο Άλογο • 7 μέρες πριν

    Πολυ σωστα τα λεει το ασπρο αλογο.

    Εικόνα προφίλ

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ > Άσπρο Άλογο • 6 μέρες πριν

    ΤΕΛΕΙΟ..!!!

    Εικόνα προφίλ

    Νικηφόρος Ουρανός > Άσπρο Άλογο • 6 μέρες πριν

    Πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει την Εκκλησία Πανορθοδόξως- αν κάνω λάθος διορθώσατέ με. Νεαροί ακιζόμενοι θεωρούν τον εαυτό τους «αξιωματικό της Εκκλησίας» , ενώ τους έγγαμους – τους ονομάζουν μάλιστα «παντρεμενάκηδες» ως εαν είναι προς χλεύη ο έγγαμος βίος»- απλούς στρατιώτες. Δεν έχουν υπηρετήσει και στο στρατό να ξέρουν ότι ένα αξιωματικός γίνεται μετά από κόπους και κόπους και σκληρές εκπαιδεύσεις. Αυτοί ξαφνικά γίνονται . Αλλά όχι μόνοι τους. Αυτοί που τους κάνουν έχουν μεγάλη ευθύνη. Αλλά ποιός θα αγγίξει το πρόβλημα όταν από αυτούς προέρχονται και οι επίσκοποι ; Εκεί όπου υπάρχει ένας επίσκοπος ασκητής τα πράγματα αλλάζουν.Μάλιστα έμαθα ότι λαμπρός επίσκοπος από τους νεοχειροτόνητους στην Πελοπόννησο, προερχόμενος από μοναστήρι , σκέφτεται να αξιώσει από τους αγάμους κληρικούς του να εγκαταβιώσουν σε μοναστήρι. Μακάρι . Ο Ο Θεός να ευλογήσει ! Αλλά και ο αποθανών επίσκοπος ως αυστηρός δεν άφηνε ακισμούς και ξεχαρβαλώματα.! Το ίδιο κάνει και επίσκοπος στην κεντρική Ελλάδα, ο οποίος έχει βάλει τάξη σε μια μεγάλη μητρόπολη με πολλά αρχιμανδριτικά προβλήματα. Έτσι θα αλλάξουν τα πράγματα. Να μάθουν και οι νεαροί ότι αν θέλει κανείς να είναι αξιωματικός , αυτό θέλει κόπο. Θέλει στρατιωτική εκπαίδευση, πειθαρχία, θέλει φοίτηση στις παραγωγικές σχολές με καψόνια, εκκοπή του ιδίου θελήματος υποταγή στους ανωτέρους κ.λπ. Και κυρίως ανδρικό φρόνημα Ας τα κάνουν αυτά κι ας γίνουν αξιωματικοί.

    Εικόνα προφίλ

    giva • 6 μέρες πριν

    Ζουν και αναπνέουν για μια μίτρα. Εύγε! μια κοροϊδία είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα με τις τόσο εμφανείς διακρίσεις ανάμεσα στους αγάμους και τους εγγάμους. Τί σημαίνει ο Άγαμος μπαίνει πρώτος τη τάξη. Βλέπεις 30χρονο Αρχιμανδρίτη μανιώδη καπνιστή με 100 κιλά κολώνια πάνω του και λόγω αγαμίας να προεξάρχει(δε ξερω πως τα λέτε) και 4 έγγαμους σεβάσμιους κληρικούς με πτυχία-διδακτωρικά να ακολουθούν σα διάκοι. Σα δε ντρεπόμαστε λιγάκι. Τουλάχιστον ισότητα να υπάρχει μεταξύ τους-δε λέμε να γυρίσουν στα μοναστήρια. Τουλάχιστον ισότητα!

    Εικόνα προφίλ

    inanm7 inanm7 > giva • 6 μέρες πριν

    Αυτά ακριβώς έχω απορία, που δηλαδή, σε ποιούς ιερούς κανόνες της Εκκλησίας δίνεται, πάντα με τη συγκατάθεση των Επισκόπων, το προεξάρχειν στους αρχιμανδρίτες.

  13. Παράθεμα: Θανάσιμοι έρωτες αρχιμανδριτών, κ.ά. | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

  14. Ο/Η laskaratos λέει:

    H ιερή Ρομφέα ανακαλύπτει τώρα αυτά που εδώ και καιρό έχουμε δημοσιεύσει στο παρόν ποστ,

    [[[[Του Αναγνώστη Λασκαράτου
    Ενώ στη διεφθαρμένη βουλγαρική Εκκλησία, σαν να μην της έφθανε το σκάνδαλο των ομοφυλοφιλικών οργίων καλόγερων στη μονή Troyan της κεντρικής Βουλγαρίας (“Daily Mail” 21.2.2014, Hannah Roberts), ο επίσκοπος Αγαθονικείας Βόρις, τ.υποψήφιος διάδοχος του μπον βιβέρ μητροπολίτη Βάρνας Κύριλλου (που βρέθηκε το καλοκαίρι νεκρός κάτω από ύποπτες συνθήκες, έτσι που κάποιοι μίλησαν για δολοφονία), μπήκε αναγκαστικά σε αργία, λόγω της ύπαρξης ενός βίντεο στο οποίο συμμετέχει σε σεξουαλικό όργιο με τέσσερις γυναίκες, συνέβη και στην Ελλάδα ένα ιερό ατύχημα κι αμέσως μετά και στην Κύπρο. Μέσα σε τρεις ημέρες η μεσογειακή Ορθοδοξία υπέστη τριπλό χτύπημα]]].
    ________

    Αναφέρεται χωρίς να τα κατονομάζει όμως:

    http://www.romfea.gr/epikairotita/23516-2014-04-09-23-18-46
    Του Αιμίλιου Πολυγένη

    ……
    Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr η Ιερά Σύνοδος, εξέλεξε για Ηγούμενο της Ι.Μ. Τρογιάν τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βελίκης κ. Σιώνιο.

    ……

    Να αναφερθεί ότι ο Επίσκοπος Σιώνιος εκλέγεται Ηγούμενος σε δύσκολους καιρούς, και μετά από διάφορα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Μοναστήρι με μοναχούς…..».
    ___________________________

    Τα «θλιβερά γεγονότα» όμως της μονής Τρογιάν είναι σκάνδαλα ομοφυλοφιλίας γνωστά εδώ και δυο μήνες:

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2564941/Bulgarian-bishop-fired-video-emerges-enjoying-orgy-four-women.html
    21 February 2014

    The Holy Synod is also expected to rule on the case of the monastery of Troyan, central Bulgaria, where the monks were were caught having gay orgies.

    Approval rating of police in Bulgaria plummets – poll

    Meanwhile, the Bulgarian Orthodox Church also saw its approval ratings plummet, shedding 20 per cent against a background of a number of controversies, such as the initial row around the election of a new Varna Metropolitan and wide coverage in the Bulgarian-language media of an alleged gay relationship controversy at Troyan Monastery.

  15. Ο/Η Διάλογοι "πιστών" λέει:

    Διάλογοι «πιστών»

    http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/22441-2014-02-18-09-25-12

    Ομολόγησαν οι δολοφόνοι του Αρχιμανδρίτη

    Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014
    14 σχόλια

    Συμμετάσχετε στη συζήτηση…

    giva • 2 μήνες πριν

    Δεν μπορούμε να κρίνουμε το συγκεκριμένο περιστατικό διότι δε γνωρίζουμε και δεν κάνει. ‘Ομως Πότε θα πάρει θέση πια η Εκκλησία για τον άγαμο κλήρο. Τόσα προβλήματα… ο άγαμος κληρικός δεν ελέγχεται απο πουθενά, ούτε απο τη σύζυγο, ούτε απο την ιεραρχία. Πώς θα πειθαρχήσει ένας τέτοιος άνθρωπος. Λάθη, πολλά λάθη τα οποία θα βγαίνουν σιγά σιγά προς τα έξω.

    ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ • 2 μήνες πριν

    ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ Π. ΦΩΤΙΟ ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΑΙΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ.

    ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΟΥ ΕΝ ΧΩΡΑ ΖΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΣΚΗΝΑΙΣ ΔΙΚΑΙΩΝ.

    ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ.

    Pispirigos > ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ • 2 μήνες πριν

    ΑΜΗΝ!

    Δημήτριος • 2 μήνες πριν

    Επειδή έχουμε διαβάσει σε ειδησεογραφικές σελίδες για τη φύση των «οικονομικών διαφορών», καλό είναι όταν μεταδίδετε μία είδηση, να τη μεταδίδετε ολόκληρη, ακόμα και αν θίγεται η υπόληψη του τεθνεώτος από τα πραγματικά γεγονότα, ή να μην τη μεταδίδετε καθόλου.
    Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα των αγάμων κληρικών στον κόσμο είναι ένα υπαρκτό ζήτημα μέσα στην Εκκλησία και το επισκοπικό σώμα κάνει πως δεν βλέπει. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία με τόσο μεγάλο αριθμό «αρχιμανδριτών», δηλαδή αγάμων κληρικών που ζουν σε διαμερίσματα και όχι σε μοναστήρια.

    ΦΩΚΙΔΑ > Δημήτριος • 2 μήνες πριν

    Ιερομοναχοι στον κοσμο;;; Τι οξυμωρο σχημα!!!! Η εκκλησια σαν διοικηση γιατι το επιτρεπει αυτο;;;;Μα υπαρχουν επισκοποι που εζησαν σε κοινοβια μοναστηρια;;; Νομιζω ελαχιστοι. Ολοι τουςοι επισκοποι σχεδον ειναι των διαμερισματων,απο εκει προηλθαν,δι αυτο και επιτρεπουν στους ιερομοναχους τους να ζουν στις πολεις με πολλα παρεκτροπα αρκετες φορες. Τωρα που εχουν και κοντα μαλλια και κουρεμενα γενια ειναι ευκολο να βγαζεις και το ρασο και να ζεις διπλη ζωη. Δι αυτο και πολλα σκανδαλα.

    Δημήτριος > ΦΩΚΙΔΑ • 2 μήνες πριν

    Είναι κοινό μυστικό ότι μεγάλο μέρος των αρχιμανδριτών που ζουν στον κόσμο, ζει διπλή ζωή και ζουν εις βάρος των εγγάμων κληρικών. Πόσες είναι οι ενορίες της Ι. Αρχιεπισκοπής που έχουν προϊσταμένους εγγάμους; Είμαστε μοναδικό φαινόμενο στον ορθόδοξο κόσμο και μιλάω γενικά για την ελληνόφωνη Ορθοδοξία που κατατρύχεται από το φαινόμενο του «αρχιμανδριτισμού». Γνωστός μου τεχνίτης πήγε σε πολυτελές ρετιρέ τέτοιου κληρικού, προϊσταμένου ναού με πολλά μυστήρια (χρυσωρυχείο…), ο οποίος είχε προταθεί και ως υποψήφιος για μητροπολίτης στη βόρεια Ελλάδα, και έμεινε έκθαμβος από την πολυτελεστατη κρεββατοκάμαρα με τους καθρέφτες… Όλη η ενορία του, και όχι μόνο, γνωρίζει την άσωτη ζωή του εν λόγω αδιάντροπου ηλικιωμένου αρχιμανδρίτη. Και όμως, βρέθηκαν μητροπολίτες, όχι πολλοί ευτυχώς, που τον ψήφισαν για επίσκοπο σχετικά πρόσφατα. Ο συγκεκριμένος, εκτός από τις ευκαιριακές σχέσεις, έχει προικίσει κανονικότατα και τον «σταθερό» αλλοδαπό εραστή του, φυσικά με τον οβολό των πιστών. Ας γνωρίζουμε ότι πάρα πολλοί αλλοδαποί στην Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν συνειδητοί Ορθόδοξοι, αφού η επαφή τους με την Εκκλησία συνήθως ήταν τέτοιας «φύσης» και θεωρούν, κακώς φυσικά, όλους τους άγαμους ιερείς ομοφυλόφιλους. Κάκιστα, αλλά έτσι είναι. Και επίσης είναι γνωστές οι μητροπόλεις που ανέχονται συστηματικά τέτοια φαινόμενα, για να μην πω ότι συνειδητά ορισμένοι μητροπολίτες χειροτονούν διαβλητούς κληρικούς, προκειμένου το «είδος» να αναπαράγεται. Η μύγα πηγαίνει στην ακαθαρσία….Δεν είναι επίσης τυχαίο που οι περισσότεροι φανατικοί οικουμενιστές κληρικοί ζουν διπλή ζωή.

    Guest > Δημήτριος • 2 μήνες πριν

    δυστυχώς για την Αρχιεπισκοπή. Πρόσφατα τέθηκε και θέμα περι σχίσματος αγάμων-εγγάμων. Ο Θεός να φυλάει. Αυτό βέβαια γίνεται λόγω της αναξιοκρατίας που υπάρχει ανάμεσα στους κληρικούς.

    protagoras333 > Δημήτριος • 2 μήνες πριν

    Φίλε Δημήτριε κάνεις λάθος όσον αφορά την «φύση των οικονομικών διαφορών» είναι μια συκοφαντία των εχθρών της Εκκλησίας (για άλλη μια φορά το αρρωστημένο διεστραμμένο και δαιμονικό μίσος τους, να δημιουργούν συκοφαντίες και ψευτοκατηγορίες εναντίον της Εκκλησίας και των ιερωμένων) και ούτε υπάρχει θέμα να θίγεται η υπόληψη του τεθνεώτως. Όπως γράφει και η ειδησεογραφική ιστοσελίδα enikos.gr : http://www.enikos.gr/society/2
    «Για λίγα χρήματα που δεν τους έδωσε για να πάνε σε καρτ στην Καλαμάτα δύο νεαροί, ένας 24χρονος Γεωργιανός και ένας 18χρονος Έλληνας φέρονται ότι έφτασαν στη δολοφονία του άτυχου Αρχιμανδρίτη στην Χώρα της Μεσσηνίας.»
    Αυτά για να μάθουν ορισμένοι να κατακρίνουν και να καταδικάζουν έναν ιερέα και μάλιστα άγρια δολοφονημένο! Ο ίδιος ο Χριστός μας λέει «μην κρίνετε, ίνα μην κριθήτε», κατά τα άλλα θέλουμε να λεγόμαστε και Χριστιανοί !

    Δημήτριος > protagoras333 • 2 μήνες πριν

    Αν εσύ το θεωρείς φυσιολογικό δύο νεαροί πιτσιρικάδες να ζητούν χαρτζηλίκι για διεσκέδαση (εσύ το είπες) από ιερομόναχο και να μπαινοβγαίνουν σπίτι του, εγώ δεν το θεωρώ. Ας το πω πιο απλά, δεν είναι νορμάλ….Δεν είμαι αφελής, ούτε φυσικά η πλειοψηφία των αναγνωστών.
    Γνωρίζω ενάρετους ιερομόναχους που ζουν στον κόσμο που δεν αφήνουν κανέναν να μπει σπίτι τους αν δεν είναι εκεί και οι γονείς τους, αν ζουν.
    Με πάρα πολλούς αρχιμανδρίτες ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑ ΖΗΤΗΜΑ. Και το ζήτημα αυτό λέγεται «ομοφυλοφιλία» και «διπλή ζωή». Μερικοί δεν σέβονται ούτε το μυστήριο της εξομολόγησης, προκειμένου να ψαρέψουν εραστές. Αν δεν θέλουμε να το δούμε, θα ξεσπάσουν σε λίγο σκάνδαλα παιδεραστίας ανάλογα με αυτά που ξέσπασαν στον Καθολικισμό.
    Εννοείτε ότι δεν τους σπιλώνουμε όλους τους αρχιμανδρίτες, υπάρχουν άγιοι άγαμοι κληρικοί στον κόσμο. Αλλά το θέμα υπάρχει.

    ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ > Δημήτριος • 2 μήνες πριν

    «…ΕΚ ΓΑΡ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΛΑΛΕΙ. Ο ΑΓΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΕΚΒΑΛΛΕΙ ΑΓΑΘΑ, ΚΑΙ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΕΚΒΑΛΛΕΙ ΠΟΝΗΡΑ…» (ΜΤΘ. 12, 34-35).
    ΜΙΛΑΣ, ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΕΣ ΠΟΤΕ. ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο Π. ΦΩΤΙΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΟΛΗ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ (ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΟΥΝ ΨΕΜΜΑΤΑ), ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ (ΑΡΑΓΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ;).
    ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΣ, ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ Π. ΦΩΤΙΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ, ΜΕΓΑΛΩΣΕ, ΔΙΑΚΟΝΗΣΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΙΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΓΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΙΩΠΩ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟ «.., ΟΡΑΝ ΤΟ ΕΜΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΝ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΝ ΜΟΥ…».
    ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

    anion_chloriou > Δημήτριος • 2 μήνες πριν

    Μα από που προέρχεται το επισκοπικό σώμα;

    inanm7 inanm7 • 2 μήνες πριν

    Τα παρακάτω δεν έχουν σχέση με το εκλειπών πρόσωπο, αλλά από τα σχόλια που πήρα αφορμή: Αγαπητοί Δεσποτάδες, πότε θα πάρετε την απόφαση να πάψετε να κάνετε όλους τους αγάμους αρχιμανδρίτες; Τι κακό είναι αυτό; Να φύγουμε εμείς οι έγγαμοι από τον κόσμο να πάμε να ζήσουμε στα μοναστήρια και οι άγαμοι να ζήσουν μέσα στον κόσμο; Να κάνουμε ανταλλαγή, αυτό πρέπει να γίνει; Από ποιούς νόες και με ποιά πατερικά- Εκκλησιαστικά στοιχεία δίνονται τα πρωτεία στον άγαμο κλήρο, στον »αρχιμανδριτικό» κλήρο, »υποτιμώντας» τον έγγαμο εφημεριακό κλήρο;
    Σε ποιούς κανόνες της Εκκλησίας στηρίζετε άραγε την ετσιθελική απόφασή σας;

    Αν και δεν συμφωνώ με απόψεις και θέσεις του πατρός Βασιλείου Θερμού για κάποια θέματα ωστόσο θα συμφωνήσω με το σύγγραμά του «Τα οφίκκια των Πρεσβυτέρων«.
    Έχει απαντήσει κανείς στις θέσεις του; Αν όχι, οπότε συμφωνείτε. Αν ναί, ας με παραπέμψει κάποιος για να μάθω.

    Коистаитіиос Кардасис • 2 μήνες πριν

    μην σκυλεύετε τον τεθνεώτα …δεν ξέρουμε πάνω τι θα γίνει … …να προσέχουν οι ζωντανοί pious βάζουν σπίτι ..προσευχηθείτε για την ψίχουλα του

    defender1976 • 2 μήνες πριν

    Ποτε δεν μου αρεσε αυτος ο διαχωρισμος εγγαμων και αγαμων κληρικων. Βλεποντας ομως οτι ολοι τασονται υπερ των εγγαμων θα υπενθυμισω οτι πολλοι εγγαμοι κληρικοι ειναι φιλοχρηματοι, εχουν οργανικη θεση και δεν τους κουναει κανενας. Εχουν μια οικογενεια απο πισω να τους στηριζει να τους μαγειρευει να τους πλενει κλπ και εχουν περασει στη συνειδηση των Ελληνων ως φτωχοι οικογενειαρχες που εχουν να θρεψουν τα παιδακια τους και εχουν παντα αυστηρα ωραρια λειτουργιας καθως η οικογενεια χρειαζεται φροντιδα περισσοτερο απο το Ναο τους. Τα των αγαμων σκανδαλα δεν ειναι λιγα, απλα πουλανε περισσοτερο. Μην αδικουμε κανεναν, ολοι εχουν καλους και κακους μεσα στισ ταξεις τους. Ο νεκρος δεδικαιωται να υπενθυμισω….

  16. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

    Αν και είναι κάπως αργά,μήπως,Λασκαράτε ΠΡΕΠΕΙ να ψάξεις για την ψυχική ισορροπία κάποιων
    μητροπολιτών και ΔΗ ΝΕΩΝ,όπως και ο ….(σημ.Λασκ.:έσβησα το όνομα) ,γιατί ΠΟΛΛΑ……….λέγονται!Έχει χτυπήσει
    και προσΑν βάλλει διάκο και μάλιστα σε ΕΞΟΔΙΟ ακολουθία!!!!!!!!!!!!Αλλά και άλλοι ΔΕΝ πάνε πίσω.
    Έχουν πλειστάκις ακουσθεί ΝΑ ΩΡΥΩΝΤΑΙ και να συμπεριφέρονται σε κληρικούς ΣΚΑΙΟΤΑΤΑ,
    ως να είναι ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!Το ωραίο είναι ότι όλους αυτούς τους χειροτόνισε και ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗ
    ΣΕ ο Χριστόδουλος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Μα γι’αυτό λέγονται δεσπότες.
      Επειδή φέρονται δεσποτικά.
      Ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ έσπρωχνε τους παπάδες μέσα στο ιερό μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.
      Από τη στιγμή που δεν υπάρχει θεσμοθετημένη δημοκρατική διοίκηση, όλα τα κακά είναι ελεύθερα.

  17. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    http://katanixis.blogspot.gr/2013/07/blog-post_8690.html

    Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013 Δύο μυστηριώδεις θάνατοι μητροπολιτών σε ένα χρόνο
    Τι συνέβη στη Βάρνα με τον Κύριλλο και ποιοι τον απειλούσαν.

    (Κατάνυξη: Ο π. Βασίλειος Βαρβέλης, γραμματέας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Κατάνυξη, διαψεύδοντας κατηγορηματικά την είδηση περί θανάτου Μητροπολίτου του κύκλου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.)

    Οργιάζουν οι φήμες για τις συνθήκες θανάτου του Μητροπολίτη Βάρνας Κύριλλου και για την εμπλοκή Ελλήνων και Ρωσοπόντιων στην υπόθεση. Οι αστυνομικές αρχές αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά , καθώς η Μητρόπολη του είχε οικόπεδα σε παράκτια περιοχή και υπήρξε έντονο ενδιαφέρον Βορειοελλαδιτών επιχειρηματιών για τα συγκεκριμένα.
    Πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι ήδη οι Βουλγαρικές αρχές ζήτησαν τη συνδρομή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμώντας ότι οι δράστες – αν πρόκειται τελικά για έγκλημα – μπορεί να έχουν διαφύγει στην Ελλάδα ή να προέρχονται από δω. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Αύγουστο , υπό αδιερεύνητες συνθήκες, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του στο κέντρο της Αθήνας ένας άλλος Μητροπολίτης από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας που συνδεόταν μαζί του με μακρά φιλία. Να σημειωθεί ότι αμφότεροι είχαν οικονόμους καταγόμενες από κράτη του πρώην Ανατολικού μπλοκ.

    http://www.briefingnews.gr

  18. Ο/Η laskaratos λέει:

    Με αυτήν την πραγματικότητα πότε θα ασχοληθεί η Αριστερά;

    @»υπάρχουν καταγγελίες στην Μητρόπολη Τριφυλίας πως ο αρχιμανδρίτης χάιδευε μέσα στην εκκλησία 14χρονα αγόρια στα γεννητικά τους όργανα. Ενώ οι μάρτυρες, άλλοι ως φήμες που δεν ξέρουν αν αληθεύουν και άλλοι ως πραγματικά περιστατικά που είδαν με τα μάτια τους, είπαν στο δικαστήριο ότι και ανήλικα αγόρια, ελληνόπουλα και ξένοι, περνούσαν από το σπίτι του και σε αντάλλαγμα για τις σεξουαλικές χάρες που έκαναν στον αρχιμανδρίτη έπαιρναν λεφτά…..

    Κάποιοι δεν δίστασαν να πουν πως όλα τα νεαρά αγόρια της Χώρας είχαν περάσει από το κονάκι του, με το… αζημίωτο.

    http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/dikastiko/item/53027-dolofonia-arximandriti

    Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015 11:17
    Σεξουαλικές αποκαλύψεις στη δίκη για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη στη Χώρα

    Γράφτηκε από την Νικολέττα Κολυβάρη

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    Σεξουαλικές αποκαλύψεις στη δίκη για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη στη Χώρα

    Δεν ήταν στο σπίτι του αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου το βράδυ που έγινε το έγκλημα, πέρυσι Σάββατο 15 Φεβρουαρίου: Αυτό υποστηρίζει ο 24χρονος Γεωργιανός, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του μαζί με έναν ανήλικο τότε Ελληνα. Η δολοφονία του 54χρονου αρχιμανδρίτη είχε μεγάλο αντίκτυπο στην κοινή γνώμη, ιδιαίτερα για τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκε νεκρός, στραγγαλισμένος με το πουκάμισό του και χωρίς να φοράει ρούχα. Χθες, πρώτη μέρα της δίκης του Γεωργιανού που κατηγορείται για τη δολοφονία, μαζί με τον 18χρονο Χωραΐτη, ακούστηκαν πολλά τόσο για την ερωτική ζωή του αρχιμανδρίτη όσο και για τον έκρυθμο χαρακτήρα του.

    Ο τελευταίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών και ενός μήνα πέρυσι τον Ιούλιο από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κυπαρισσίας. Το δικαστήριο αυτό αποφάσισε μάλιστα ότι ο ανήλικος τότε Χωραΐτης δεν ήταν εκείνος που χτύπησε με τη σιδηρογροθιά και στραγγάλισε τον 54χρονο αρχιμανδρίτη με το ίδιο του το πουκάμισο, αλλά ο 24χρονος Γεωργιανός που ήταν μαζί του. Ετσι ο Γεωργιανός αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία, ληστεία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα κατά συναυτουργία, οπλοφορία και οπλοχρησία από κοινού.

    Οι δικηγόροι του Γεωργιανού Κική Πακιρτζίδου και Εφη Ορφανίδου επικαλέστηκαν χθες ότι υπάρχει υλικό από δύο τράπεζες (χωρίς να πουν αν είναι από κάμερες ΑΤΜ), το οποίο πιστοποιεί πως ήταν στην Πύλο μεταξύ 8 με 8.30 το βράδυ. Την ώρα δηλαδή που οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι οι δολοφόνοι του αρχιμανδρίτη πήγαν στο σπίτι του. Οι συνήγοροι μάλιστα υποστηρίζουν ότι η υπογραφή του Γεωργιανού στην προανακριτική ομολογία του και στην απολογία του στον ανακριτή δεν είναι ίδιες. Ζήτησαν λοιπόν από το δικαστήριο να μη δεχτεί την ομολογία και να ψάξει εάν αυτή είναι πλαστή.

    Χθες η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας ξεκίνησε με τις καταθέσεις των 7 μαρτύρων κατηγορίας. Διακόπηκε για την Τετάρτη 28 του μήνα, προκειμένου οι συνήγοροι να φέρουν έγγραφα με την υπογραφή του Γεωργιανού και να έρθει ο φάκελός του από την Αστυνομία. Ετσι αποφάσισε το δικαστήριο, για να έχει να συγκρίνει την υπογραφή του και να αποφασίσει αν η ομολογία είναι πλαστή όπως υποστηρίζει, και ο ίδιος δεν την υπέγραψε.

    Η ΚΡΥΦΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ

    Αποκαλυπτικά ήταν και όσα ακούστηκαν για τη ζωή του αρχιμανδρίτη. Η δικηγόρος Κ. Πακιρτζίδου είπε στο δικαστήριο ότι υπάρχουν καταγγελίες στην Μητρόπολη Τριφυλίας πως ο αρχιμανδρίτης χάιδευε μέσα στην εκκλησία 14χρονα αγόρια στα γεννητικά τους όργανα. Ενώ οι μάρτυρες, άλλοι ως φήμες που δεν ξέρουν αν αληθεύουν και άλλοι ως πραγματικά περιστατικά που είδαν με τα μάτια τους, είπαν στο δικαστήριο ότι και ανήλικα αγόρια, ελληνόπουλα και ξένοι, περνούσαν από το σπίτι του και σε αντάλλαγμα για τις σεξουαλικές χάρες που έκαναν στον αρχιμανδρίτη έπαιρναν λεφτά.

    Ενας Μολδαβός, από τους αρχικούς υπόπτους της Αστυνομίας για τη δολοφονία, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είχε ερωτικές σχέσεις μαζί του από τα 15. Είπε μάλιστα ότι έπαιρνε λεφτά για τις υπηρεσίες που προσέφερε και δεν σταμάτησε μέχρι και πέρυσι να έχει με τον παπά σεξουαλικές επαφές. Ο ίδιος είπε μάλιστα ότι τα πρώτα χρόνια του είχε δώσει μέχρι και 800 ευρώ για να πάει μαζί του μια φορά. Τα τελευταία χρόνια, επειδή τα οικονομικά του παπά δεν ήταν σύμφωνα με μάρτυρες και τόσο καλά, του έδινε 200 ευρώ.

    Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΛΔΑΒΟΥ

    Ο Μολδαβός, όπως είπε στο δικαστήριο ο ίδιος, πήγε μόνος του στους αστυνομικούς γιατί έψαχναν τον αδερφό του. Επικαλέστηκε μάλιστα πως αυτός είδε τον ανήλικο Χωραΐτη και τον άλλον που ήταν μαζί του να ανεβαίνουν στα σκαλιά στο σπίτι του παπά. Οπως είπε, είχε τηλεφωνήσει στον παπά για να περάσει από το σπίτι του, για να κανονίσουν πότε θα κόψει τα χορτάρια στο μοναστήρι για να πάρει μεροκάματο. Εφτασε όμως καθυστερημένα, γιατί είχαν προηγηθεί ο Χωραΐτης με τον άλλον, που δεν αναγνώρισε ως τον Γεωργιανό κατηγορούμενο γιατί όπως είπε είδε μόνο την πλάτη και ότι φορούσε μαύρο μπουφάν. Αντίθετα ο Χωραΐτης όπως ανέβαινε την σκάλα γύρισε και τον είδε στο πρόσωπο. Ο Μολδαβός επειδή ο παπάς τον είχε μαλώσει μια άλλη φορά που πήγε σπίτι όταν ήταν άλλοι μέσα, αποφάσισε να περιμένει μέχρι να βγουν. Πήγε και κάθισε πίσω από κάτι κάδους γύρω στα 10 – 15 λεπτά. Οταν είδε το φως να αναβοσβήνει 2-3 φορές στην κρεβατοκάμαρα υπέθεσε πως ο παπάς κάνει μαζί τους ό,τι έκανε με τα άλλα αγόρια που προσκαλούσε στο σπίτι, και έφυγε. Δεν απομακρύνθηκε πολύ κι όπως είπε ένα αυτοκίνητο με κορναρίσματα τον προσπέρασε. Το ότι ο παπάς δολοφονήθηκε το έμαθε την επόμενη μέρα, υποστήριξε.

    ΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ

    Το μάρτυρα Μολδαβό -για τον οποίο οι δικηγόροι άφησαν υπονοούμενα ότι έπρεπε να διερευνηθεί παραπάνω από την Αστυνομία η τυχόν συμμετοχή του στο έγκλημα- ρώτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης πώς βρέθηκαν τα αποτυπώματά του πάνω σε ένα μπουκάλι κρασί, ακουμπισμένο στον πάγκο της κουζίνας όπου βρέθηκε νεκρός ο αρχιμανδρίτης. Ο μάρτυρας είπε ότι συναντήθηκαν τρεις μέρες πριν τον σκοτώσουν και του πήγε ένα τενεκεδάκι μέλι, αλλά δεν θυμόταν αν άνοιξαν μπουκάλι με κρασί. Το αποτύπωμά του στο εσωτερικό ενός συρταριού, το δικαιολόγησε λέγοντας ότι μπορεί να ήταν το συρτάρι που έπαιρνε τα προφυλακτικά. Επιπλέον, ήταν ο μόνος μάρτυρας ο οποίος είπε ότι ο Γεωργιανός κατηγορούμενος μπλεκόταν σε καβγάδες και μια φορά χτύπησε με σιδηρογροθιά ένα Βούλγαρο και τού έδειξε τα αίματα πάνω της. Μετά, είπε ο μάρτυρας, τον είδε να πετάει την σιδηρογροθιά σε ένα χωράφι.

    Πάντως όπως επεσήμαναν οι συνήγοροι και φαίνεται από τις εκθέσεις έρευνας και το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Αστυνομίας, δύο σιδηρογροθιές βρήκαν στο σπίτι του Χωραΐτη. Στα δάχτυλα είχαν μόνο το γενετικό υλικό του ανήλικου και όχι του Γεωργιανού. Ενώ και στο σπίτι του παπά σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα, δεν βρήκαν ούτε αποτυπώματα, ούτε γενετικό υλικό του κατηγορούμενου. Επίσης, το μόνο μαύρο μπουφάν που βρήκαν οι αστυνομικοί ήταν στο σπίτι του μάρτυρα Μολδαβού.

    ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

    Ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε ήταν ο θείος του αρχιμανδρίτη, ο οποίος είπε ότι δέχτηκε από τη γυναίκα του ένα τηλεφώνημα την Κυριακή ότι ο ανιψιός του δεν πήγε στην λειτουργία. Οταν πήγαν σπίτι μαζί με τον ψάλτη να κοιτάξουν, τον βρήκαν νεκρό στην κουζίνα, μόνο με το πουκάμισο που τον έπνιξαν τυλιγμένο στο λαιμό του. Ο θείος του είπε στο δικαστήριο ότι ο αρχιμανδρίτης ήταν πολύ φιλικός άνθρωπος με όλους και γι’ αυτό τον είχαν παρεξηγήσει και διέδιδαν διάφορα. Μάλιστα είπε ότι ο αρχιμανδρίτης θα έφευγε από τη Χώρα για να πάει στα Ιεροσόλυμα, αφού πουλούσε όλη του την περιουσία. Για το Γεωργιανό είπε ότι ποτέ δεν τον είδε μαζί με τον παπά, ούτε είχε ποτέ δώσει δικαιώματα στη Χώρα. Ολοι τον ήξεραν ως δουλευταρά, ήσυχο άνθρωπο που δεν ενοχλούσε κανέναν -εκτός από μια φορά που μαζί με τη γυναίκα του τον άκουσαν να φωνάζει με τον σπιτονοικοκύρη γιατί άφησε νοίκια απλήρωτα. Αντίθετα για τον ανήλικο Χωραΐτη είπε ότι πήγαινε πολύ συχνά στο σπίτι του αρχιμανδρίτη και εκείνος τον χαρτζιλίκωνε γιατί ο πατέρας του δεν του έδινε λεφτά.

    ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

    Η γυναίκα του μάρτυρα και νεωκόρισσα είπε επίσης καλά λόγια για το Γεωργιανό, ενώ χαρακτήρισε λόγια του κόσμου όσα λέγονταν για το πάθος που έτρεφε ο αρχιμανδρίτης στα νεαρά αγόρια.

    Ο ψάλτης, ο οποίος βρήκε τον αρχιμανδρίτη, τον σκιαγράφησε ως έναν άνθρωπο που άρπαζε εύκολα φωτιά. Χαρακτηριστικά είπε πως ήταν εκρηκτικός χαρακτήρας και επιβεβαίωσε ένα περιστατικό την ώρα της λειτουργίας. Συγκεκριμένα, ο αρχιμανδρίτης είχε πετάξει ένα βιβλίο σε μια πιστή, η οποία δεν έκανε ησυχία παρά τις παρατηρήσεις του. Παρατήρησε επίσης πως ο αρχιμανδρίτης ήταν πιο επιθετικός με τις γυναίκες γιατί κουτσομπόλευαν και έκαναν φασαρία στη διάρκεια της λειτουργίας. Είπε ακόμη ότι σαν άνθρωπος ο παπάς ήταν τσιγκούνης με τα λεφτά και ειδικά τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε κάποιες οικονομικές δυσκολίες. Οπως και η ενορία επειδή δεν πήγαιναν και πολλοί πιστοί, ενώ όταν δολοφονήθηκε και άλλαξε ο παπάς, πολύς κόσμος στράφηκε ξανά στην εκκλησία και μπήκαν χρήματα στα παγκάρια. Ο ίδιος μάρτυρας αλλά και οι συγγενείς του αρχιμανδρίτη και αλλοδαποί μάρτυρες κατέθεσαν ότι έδινε δουλειές στους ξένους και βοηθούσε με μικροποσά. Οι ξένοι οι οποίοι κατέθεσαν ως μάρτυρες, εκτός από το Μολδαβό, δεν παραδέχτηκαν ότι είχαν οι ίδιοι σεξουαλικές σχέσεις μαζί του, είπαν όμως ότι το είχαν ακούσει και ήξεραν την αδυναμία του στο ίδιο φύλο. Κάποιοι δεν δίστασαν να πουν πως όλα τα νεαρά αγόρια της Χώρας είχαν περάσει από το κονάκι του, με το… αζημίωτο. Αν και ο ψάλτης κατέθεσε ότι σεβόταν τα παιδιά και ποτέ δεν πείραξε κανένα, όμως από τους μάρτυρες προέκυψε ότι μετά το θάνατο της μητέρας του δεν κρατούσε πια τα προσχήματα, ενώ είχε εμμονή με το σεξ.

    Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

    Ο αστυνομικός κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ότι από την αρχή οι έρευνες στράφηκαν σε ανθρώπους που είχαν ερωτικές επαφές με τον παπά. Ανέφερε πως ο αρχιμανδρίτης πλήρωνε νεαρά αγόρια για σεξ και ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο Χωραΐτης και ο Γεωργιανός. Ετσι, αρχικά οι ύποπτοι -όπως επεσήμαναν και οι συνήγοροι στο δικαστήριο- ήταν 7 άτομα, κι όσο προχωρούσαν οι έρευνες ο κύκλος στένευε. Η μαρτυρία του Μολδαβού αλλά και οι αντιφάσεις που έπεσαν οι δύο κατηγορούμενοι, έπεισαν τους αστυνομικούς ότι έπρεπε να επιμείνουν σε αυτούς τους δύο. Αρχικά, παραδέχτηκαν μόνο την παρουσία τους έξω από το σπίτι του αρχιμανδρίτη, αλλά αρνήθηκαν ότι μπήκαν μέσα. Πρώτος έσπασε ο Χωραΐτης και μετά από μια ώρα και ο Γεωργιανός, αλλά όπως επεσήμανε ο αστυνομικός τα έριχναν ο ένας στον άλλον και κανένας δεν παραδεχόταν ότι σκότωσε τον αρχιμανδρίτη.

    ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

    Σύμφωνα με τον αστυνομικό και το κατηγορητήριο, ο Χωραΐτης τράβηξε από τον ώμο τον αρχιμανδρίτη και τον πέταξε κάτω, ενώ με το που έπεσε άρχισε να τον χτυπά χωρίς λύπηση στο κεφάλι με μια σιδηρογροθιά. Ο Γεωργιανός άρχισε και αυτός να τον χτυπά στο κεφάλι με μια σιδηρογροθιά ξανά και ξανά,

    μετά πήρε από το νεροχύτη ένα πλαστικό χερούλι κατσαρόλας και κάρφωσε το θύμα στο κεφάλι πίσω από το αυτί. Στη συνέχεια, και ενώ ο αρχιμανδρίτης ήταν αναίσθητος τον κρατούσε από το κεφάλι και ο Χωραΐτης πέρασε το πουκάμισο γύρω από το λαιμό του θύματος. Το έκανε θηλιά και το έσφιξε, μέχρι το θύμα να πεθάνει από ασφυξία. Φεύγοντας άφησαν τον αρχιμανδρίτη γυμνό σε ύπτια θέση στο δάπεδο της κουζίνας του σπιτιού.

    Στο σπίτι δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης γιατί ο αρχιμανδρίτης τους περίμενε. Είχαν τηλεφωνήσει ότι θα πάνε γιατί ήθελαν χρήματα για να παρακολουθήσουν το πρωί της Κυριακής αγώνες καρτ στην Καλαμάτα. Μέσα στο σπίτι τα πάντα είχαν γίνει άνω κάτω και έλειπαν τα κλειδιά του μοναστηριού και το κινητό τηλέφωνο του παπά. Τα κλειδιά βρέθηκαν, όχι όμως και το κινητό, ενώ μια συσκευή που οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του Μολδαβού χωρίς μπαταρία και κάρτα SIM δεν εξακριβώθηκε ότι ήταν του αρχιμανδρίτη. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/dikastiko/item/53027-dolofonia-arximandriti

  19. Ο/Η Κάποιος λέει:

    https://www.efsyn.gr/arthro/athoos-o-19hronos-tora-anaziteitai-o-dolofonos

    Αθώος ο 19χρονος, τώρα αναζητείται ο δολοφόνος

    28.10.2015

    Συντάκτης:

    Δημήτρης Τερζής
    .

    Αθώο έκρινε το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων τον 19χρονο κατηγορούμενο για συνέργεια στη δολοφονία του αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου, που έγινε στη Χώρα Μεσσηνίας τον Φεβρουάριο του 2014.

    Η αθώωση αυτή φέρνει νέα δεδομένα στην υπόθεση της δολοφονίας, μια και -όπως έχει γράψει η «Εφ.Συν.» στις 6/10/2015- η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτ. Κουτζαμάνη έχει ζητήσει την αναίρεση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας και παράλληλα την επανάληψη της δίκης.

    Για την υπόθεση είχε κατηγορηθεί ένας 25χρονος Γεωργιανός ο οποίος -παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα- είχε αθωωθεί απ’ το δικαστήριο, με αποτέλεσμα να δικαστεί ο 19χρονος ως συνεργός στον φόνο, αλλά να μην υπάρχει δολοφόνος.

    Κατά την απολογία του ο 19χρονος -που την περίοδο του εγκλήματος ήταν ανήλικος- δεν αρνήθηκε ότι βρισκόταν στο σπίτι του αρχιμανδρίτη το βράδυ της δολοφονίας, υποδεικνύοντας ως φυσικό αυτουργό τον 25χρονο Γεωργιανό, χωρίς να διαφοροποιηθεί σε τίποτα απ’ όσα λέει εξ αρχής.

    Ο 19χρονος είπε ότι συναντήθηκε με τον Γεωργιανό στην πλατεία του χωριού και ο αλλοδαπός τού πρότεινε να πάνε την άλλη μέρα στην Καλαμάτα να δουν αγώνες καρτ, όπως και να επισκεφθούν τον αρχιμανδρίτη για να εξασφαλίσουν χρήματα για καύσιμα.

    Από τις καταθέσεις προέκυψε ότι ο αρχιμανδρίτης είχε ιδιαίτερες ερωτικές προτιμήσεις και διάφορα άτομα εξασφάλιζαν χρήματα από αυτόν. Να σημειωθεί ότι την απαλλαγή του 19χρονου ζήτησε στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας της έδρας, κ. Νικολοπούλου.

  20. Ο/Η angel λέει:

    Μπορεί να μην είναι όλοι οι Αρχιμανδρίτες ομοφυλόφιλοι, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι είναι και κρύβονται επιμελώς στην ανωνυμία που τους προσφέρει η εκκλησία. Ο Θεός δεν μίλησε για τρίτο φύλο, πρόσφατα αρχιμανδρίτης από το Π….. έκοβε τις βόλτες του στην Ταϊλάνδη με 16χρονα και 18χρονα αγοράκια και τα περιέφερε σαν λάφυρα. Και να τον καταγγείλει κανείς η εκκλησία θα τον καλύψει. Σε παρέα αποκάλυψε ότι βγάζει τεράστια ποσά το μήνα από μυστήρια. Εκεί η Εφορία δεν έχει πρόσβαση? και θα γυρίσει να διδάσκει το λόγο του θεού! αίσχος, μόνο αυτό μπορούμε να πούμε.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Συγνώμη, αλλά έσβησα το όνομα της περιοχής, μπορεί ενδεχομένως να ταυτοποιηθεί με αυτό και βέβαια δεν υπάρχουν αποδείξεις.
      Η συγκάλυψη τέτοιων περιστατικών [και βεβαίως άλλο πράγμα η παιδεραστία (κακούργημα) που καταγγέλλετε εσείς και άλλο η ομοφυλοφιλία (υποκρισία με προεκτάσεις ρατσισμού)] από την εκκλησιαστική ηγεσία είναι γεγονός που έχει αποδειχθεί επανειλημμένα, αλλά δεν έχει ιδρώσει το αυτί ούτε του ποιμνίου ούτε της πολιτείας.
      Εδώ τη συγκάλυψη καταγγέλλει ο κ.Νίκος Κωνσταντόπουλος. Άλλοι καιροί, τώρα ηγεμονεύει ένας αγράμματος και διαπλεγμένος με το διεφθαρμένο ιερατείο νεαρός (μεταξύ άλλων τους χαρίζει εκατομμύρια μαύρα λεφτά από πώληση μυστηρίων και από τα παγκάρια, που τα είχε φορολογήσει με 35% ακόμη και η ελληνοχριστιανική χούντα), προς τον οποίο θα μπορούσε άνετα να απευθύνει παρόμοια επερώτηση:

      http://www.naftemporiki.gr/story/119224/epikairi-erotisi-pros-ton-prothupourgo-gia-tin-ekklisiastiki-krisi#null

      Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2005

      Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος για την εκκλησιαστική κρίση.

      Ειδικότερα, ερωτά αν:

      – σκοπεύει η κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες για να διαλευκανθούν δραστηριότητες κυκλωμάτων που σχετίζονται με τους καίριους τομείς εθνικής πολιτικής και δικαιοσύνης;

      – θα κινηθεί με πρωτοβουλία της κυβέρνησης απογραφή της οικονομικής κατάστασης και διαχειριστικός έλεγχος στις περιουσίες των Μητροπόλεων;

      – θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τον αντιδραστικό ρόλο παραεκκλησιαστικών οργανώσεων;

      «Αποκαλύπτεται, κάθε μέρα, ένα ολόκληρο σύστημα σχέσεων, μηχανισμών και δράσεων, που σε κρίσιμους τομείς του πολιτικού συστήματος και της εθνικής πολιτικής ασκεί στην ουσία ιδιότυπη συνδιοίκηση.

      Η κυβέρνηση στέλνει εσπευσμένα τον Υφυπουργό Εξωτερικών στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, ο οποίος δηλώνει ότι «απ’ την Αθήνα ήρθε το πρόβλημα»…

      Το πρόβλημα της διάβρωσης, διείσδυσης, διαπλοκής και διαφθοράς δεν αντιμετωπίζεται με το άλλοθι περί αυτοκάθαρσης, που στην ουσία αποτελεί συγκάλυψη», τονίζει ο κ. Κωνσταντόπουλος.

  21. Ο/Η του κώλου λέει:

    Η Σύνοδος της βουλγαρικής Ορθοδοξίας.
    Μακριά απ’τον κώλο μας και στα τσακίδια, όσο για το Ευαγγέλιο το χουμε γραμμένο

    http://news247.gr/eidiseis/koinonia/h-orthodoksh-ekklhsia-ths-voylgarias-kalei-thn-kyvernhsh-na-stamathsei-na-dexetai-metanastes.3687017.html

    Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να δέχεται μετανάστες

    Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σόφιας καλεί την κυβέρνηση της χώρας να κλείσει τα σύνορα στους πρόσφυγες που προσπαθούν να διέλθουν από τη Βουλγαρία στον δρόμο τους προς τον ευρωπαϊκό βορρά
    Χρήστος Δεμέτης
    Σεπτέμβριος 27 2015 21:13
    Θεωρούμε ότι η κυβέρνησή μας δεν θα πρέπει με κανέναν τρόπο να επιτρέψει (να περάσουν) και άλλοι πρόσφυγες στη χώρα μας» ανέφερε η Εκκλησία σε ανακοίνωσή της που υπογράφεται από τον Πατριάρχη Σόφιας και Πάσης Βουλγαρίας Νεόφυτο και άλλα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

    «Το πρόβλημα να το λύσουν αυτοί που το δημιούργησαν», αναφέρεται στο κείμενο που δημοσιεύει το Reuters.

    http://sofiaecho.com/2012/01/17/1747052_eleven-out-of-15-members-of-bulgarian-orthodox-churchs-holy-synod-worked-for-communist-state-security

    Eleven out of 15 members of Bulgarian Orthodox Church’s Holy Synod worked for communist State Security

  22. Ο/Η του κώλου λέει:

    http://www.verianet.gr/post/30526:imathia:-apomakrynetai-kai-aposximatizetai-o-

    Ημαθία: Απομακρύνεται και αποσχηματίζεται ο ‘αρχιμανδρίτης’-σκάνδαλο; Άλλος ιερέας τέλεσε τη Θεία Λειουργία
    από ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ / 14 Ιουνίου 2015 16:15

    Απομακρύνεται ο ιερέας με την πρωτοφανή, ασύμβατη με το σχήμα του, συμπεριφορά, από την ενορία στην οποία ήταν, σε χωριό της Ημαθίας.

    Την Κυριακή 14 Ιουνίου στην εκκλησία του χωριού τη Θεία Λειτουργία τέλεσε άλλος ιερέας, ο πατήρ-Δημήτριος ο οποίος έχει και αρμοδιότητες στη διοικητική υπηρεσία της Ι. Μητρόπολης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας.

    Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 14 Μαΐου ο εν λόγω αρχιμανδρίτης μετέτρεψε το προαύλιο της εκκλησίας σε πεδίο μάχης, προβαίνοντας σε φραστικές και άλλες επιθέσεις με τις εκφράσεις «να σου κάτσει το αντίδωρο στο λαιμό», «παλιοκουτσομπόλα, θα σε κανονίσω εγώ» και άλλα τέτοια.

    Αιτία ήταν ή ενόχληση του από τη βιντεοσκόπηση της Θείας Λειτουργίας και προφανώς το επεισόδιο που έγινε μέσα στο Ναό κατά την απόλυση του ιεροψάλτη.

    Για τη λήξη του επεισοδίου χρειάστηκε η επέμβαση δύο περιπολικών της αστυνομίας.

    Όμως τα επεισόδια δε σταμάτησαν εκεί. Την επόμενη μέρα κινήθηκε απειλητικά έξω από το σπίτι ενορίτισσας, κραδαίνοντας κατι σαν ρόπαλο, με εκφράσεις όπως «πουτ@@@να. κααργ@@@λα», βγες εξω να σε σκοτώσω.

    Η γυναίκα έντρομη κλείστηκε σπίτι της και την επομένη υπέβαλε μήνυση με αποτέλεσμα να συληφθεί ο «αρχιμανδρίτης»…

    Κατά τη σύλληψη του, όπως ανέφερε ο ίδιος ο δεχθείς τη φραστική επίθεση, απευθυνόμενος σε κάποιον που παρακολουθούσε τη σκηνή, του φώναξε: «Τι κοιτάς βρε παλιόγερε; Είσαι με το ένα πόδι στον τάφο!!»

    Τις μέρες που μεσολάβησαν το όλο θέμα που πήρε πανελλαδικές διαστάσεις, προκάλεσε έντονο προβληματισμό…

    Επίσημα από την Ι. Μητρόπολης Βεροίας δεν υπήρξε καμιά ανακοίνωση. Όμως ήταν κάτι περισσότερο από προφανές ότι η πρωτοφανής αυτή κατάσταση προβλημάτισε ιδιαίτερα. Πολύ περισσότερο όταν, καθώς κυλούσαν οι μέρες μεγάλωναν τα ερωτηματικά για το πως μπορεί να παραμένει στη θέση του και να προκαλεί ενίοτε, ένας ιερωμένος με τέτοια συμπεριφορά.

    Το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου στην εκκλησία του χωριού τη Θεία Λειτουργία τέλεσε άλλος ιερέας, ενώ από την πλευρά του «αρχιμανδρίτη» φέρεται ότι στάλθηκε μήνυμα μέσω FB, στο οποίο αναφέρει ότι όχι μόνο προτίθεται να φύγει μόνος του, αλλά και να αποσχηματισθεί!!!

    Πάντως υπάρχει επιφυλακτικότητα για όλα, καθώς στο παρελθόν είχε απειλήσει μέχρι και με αυτοκτονία, με αποτέλεσμα να τον αναζητούν στις όχθες του Αλιάκμονα, την ώρα που αυτός έπινε καφέ στη Θεσσαλονίκη!!!

    Σχετικές δημοσιεύσεις:

    Ημαθία: Σκηνές ‘φαρ ουεστ’ σε εκκλησία με πρωταγωνιστή ‘ιερέα’!!! (βίντεο)

    Που@@@να, καρ@@@λα, θα σε σκοτώσω’!!! – ‘Θεϊκά’ λόγια και εύλογα ερωτηματικά…

    http://www.verianet.gr/post/30125:poy@@@na,-kar@@@la,-tha-se-skotoso%27!!!-%27the%CF%8Aka%27-logia-kai-eyloga-erotimatika…
    Που@@@να, καρ@@@λα, θα σε σκοτώσω’!!! – ‘Θεϊκά’ λόγια και εύλογα ερωτηματικά…
    από ΑΡΘΡΑ – ΣΧΟΛΙΑ / 04 Ιουνίου 2015 09:57

    Ο εν λόγω «άνθρωπος της Εκκλησίας και του Θεού» δεν είναι απλά ιερέας… Είναι αρχιμανδρίτης!!! Εν δυνάμει Μητροπολίτης, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί στο μέλλον!!
    Σύμφωνα με επώνυμες μαρτυρίες και έγγραφα, ο άνθρωπος αυτός φαίνεται ότι έχει κάνει αδικήματα του μισού ποινικού κώδικα… Όμως αυτό δε φαίνεται να ανησυχεί τους αρμόδιους…
    Κατά πληροφορίες, η «αιτιολογία’ είναι «να μην μείνει το χωριό χωρίς παπά»!!!
    Αν αυτό αποτελεί «αιτιολογία’ και «δικαιολογία» για να δίνεται άφεση αμαρτιών και κάλυψη σε έναν ροπαλοφόρο αρχιμανδρίτη ο οποίος, πέραν των άλλων που του καταμαρτυρούνται, επιτίθεται σε ενορίτες με εκφράσεις «που@@@να και καρ@@λα», τότε αυτοί που τον καλύπτουν ας αναλογιστούν τις συνέπειες…

    http://www.crashonline.gr/%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84/

    ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ! Σάλος για τον Αρχιμανδρίτη που συζεί με νεαρό Αλβανό

    http://www.medicalland.gr/%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84/

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας STARpress, το θέμα έχει φτάσει μέχρι τον Μητροπολίτη της περιοχής, ωστόσο ο επίσκοπος δεν έχει πάρει ακόμη οριστικές αποφάσεις, καθώς, σύμφωνα με μέλη της τοπικής κοινωνίας, τα οποία είναι λαλίστατα τις τελευταίες ημέρες, ήταν απόφαση του ίδιου του Μητροπολίτη να τοποθετήσει τον Αρχιμανδρίτη σε νευραλγική θέση της εν λόγω Μητρόπολης και μάλιστα με σημαντικές ευθύνες επί οικονομικών θεμάτων.

    Ωστόσο, το γεγονός που έφερε την κατάσταση πέρα από κάθε όριο ήταν η απόφαση του υψηλόβαθμου ιερωμένου να συγκατοικήσει με τον νεαρό Αλβανό.

    Ο γυμνασμένος… αγρότης

    Ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης, ο οποίος κατάγεται από εύπορη οικογένεια, διαθέτει ένα εντυπωσιακό σπίτι, το οποίο περιβάλλεται από πολλά καλλιεργήσιμα στρέμματα γης. Όπως είναι φυσικό βέβαια, δεν μπορεί ο ίδιος να απασχολείται με τις εργασίες της γης και για τον λόγο αυτό έχει προσλάβει αγρότες. Μεταξύ αυτών και ο νεαρός άνδρας αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ξεχωρίζει για το εντυπωσιακά γυμνασμένο του σώμα. Ο συγκεκριμένος κύριος, αν και βρίσκεται λίγα χρόνια στην Ελλάδα, γνωρίζει άπταιστα τη γλώσσα μας κι έτσι, εκτός από τις αγροτικές εργασίες, εκτελεί και χρέη πορτιέρη σε νυχτερινό club της περιοχής. Για την ακρίβεια, στη δεύτερη αυτή δουλειά απασχολούνταν μέχρι πρόσφατα…

    Με τον Αρχιμανδρίτη γνωρίστηκε στα χωράφια του πρώτου και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια η σχέση εξελίχθηκε σύντομα σε ερωτικής φύσεως, μιας και όπως ακούγεται στο χωριό, ο «μικρός» από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην Ελλάδα μπλέχτηκε στα δίχτυα του πληρωμένου έρωτα, εξαργυρώνοντας την καλή εμφάνισή του με το εύκολο χρήμα.

    Τυφλωμένος από έρωτα

    Η τοπική κοινωνία άρχισε λοιπόν να σκανδαλίζεται έντονα από το ερωτικό ειδύλλιο ιερωμένου – Αλβανού, μέχρι που ο Αρχιμανδρίτης, χωρίς να λογαριάζει στην κυριολεξία τίποτα και τυφλωμένος από τον έρωτά του για τον αλλοδαπό άνδρα, του ζήτησε να σταματήσει από τη νυχτερινή δουλειά του στο club και παράλληλα να συγκατοικήσουν στο σπίτι του!

    Ο Αλβανός έπειτα από μερικά «νάζια» δέχθηκε τη γενναιόδωρη πρόταση, προκαλώντας στην κυριολεξία σεισμό στην περιοχή. Μάλιστα, όταν τον ρωτάνε οι υπόλοιποι εργάτες αργά το απόγευμα γιατί δεν φεύγει από τα κτήματα, εκείνος τους απαντά πως έχει να κάνει κι άλλες δουλειές και γι’ αυτό για λίγο χρονικό διάστημα μένει σε μία από τις αποθήκες.

    Το θέμα έχει φτάσει την Ιερά Μητρόπολη της περιοχής και αρκετοί κάτοικοι ζητούν μετ’ επιτάσεως από τον Μητροπολίτη την απομάκρυνση του Αρχιμανδρίτη. Ωστόσο, εκείνος λέγεται πως προσπαθεί με κάθε τρόπο να σώσει την κατάσταση, καθώς ο εν λόγω κληρικός είναι από τα αγαπημένα του πνευματικά παιδιά και δεν έχει κρύψει στο παρελθόν την επιθυμία του να είναι εκείνος που θα τον διαδεχθεί.

    Τα δεδομένα όμως τις τελευταίες ημέρες άλλαξαν. Ο Μητροπολίτης της περιοχής πριν από λίγες ημέρες κάλεσε τον Αρχιμανδρίτη -ο οποίος να σημειώσουμε ότι διακρίνεται για την ευγένεια, την υψηλή μόρφωση αλλά και το φιλανθρωπικό έργο που έχει επιτελέσει- και σε έντονο ύφος του ζήτησε εξηγήσεις για όσα έχουν συμβεί. Ο κληρικός αρνήθηκε τα πάντα και είπε πως πρόκειται για κακοήθη προσπάθεια συκοφάντησης προς το πρόσωπό του!

  23. Παράθεμα: Δολοφονία αρχιμανδρίτη στις ΗΠΑ (1933) | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  24. Ο/Η Αμερικανοέλληνας λέει:

    Δολοφονία αρχιμανδρίτη στις ΗΠΑ (1933)

    Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του, παρακολουθώντας την πορεία του πανοσιότατου Parthenios Kolonis, ενός φτωχού χωριατόπουλου που μαθήτευσε στην Μονή της Πάτμου, διάκου μετά στην Αίγυπτο, στη συνέχεια ιερέα στις ΗΠΑ, να αλληλογραφεί ερωτικά με ένα αγόρι από το νησί του, να φεύγει μετά σε άλλες δυο ηπείρους, να αγοράζει αναρίθμητους εραστές, να περιφέρεται για να εξαφανίσει τα ίχνη του από πόλη σε πόλη και να χτίζει τρεις ναούς (ορμητήρια ικανοποίησης των παθών του), έχοντας φτιάξει πολύ γερό κομπόδεμα, παρά το κόστος των ερωτικών του ανησυχιών, που οδήγησαν στη δολοφονία του.

  25. Ο/Η του κώλου λέει:

    http://www.ekirikas.com/%CE%BA%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%B3%CE%BF-%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82/

    Κηδεύθηκε στο Σικάγο ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Καράμπης
    Από Kalmoukos – Ιούλιος 23, 2015 0 17

    ΒΟΣΤΩΝΗ. Κηδεύθηκε χθες από τον ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο Σικάγο ο Αρχιμανδρίτης Γραβριήλ Καράμπης, ο οποίος σύμφωνα με ανακοινωθέν που εξέδωσε η Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου απεβίωσε στην οικία του στο Σικάγο το πρωί της περασμένης Κυριακής 19 Ιουλίου.
    Ο αείμνηστος Γαβριήλ Καράμπης, (…..) σε εφηβική ακόμα ηλικία μπήκε υπό την καθοδήγηση του αειμνήστου Επισκόπου Ροδοστόλου Τιμοθέου, στον οποίον είχε ανατεθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο η ποιμαντική επιστασία της Εκκλησιαστικής Περιφέρειας Σικάγου.
    Στο ανακοινωθέν της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου αναγράφεται ότι από μικρής ηλικίας ο αείμνηστος επιθυμούσε να γίνει ιερεύς πραγματοποιώντας αυτό του το όνειρο με την εισδοχή του στη Θεολογική Σχολή …..
    Στο ανακοινωθέν της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου αναγράφεται ότι ο π. Γραβριήλ ήταν ένας αφοσιωμένος στρατιώτης του Κυρίου και της Εκκλησίας Του. ……

    Υπενθυμίζεται ότι ο «Εθνικός Κήρυξ» είχε ασχοληθεί διεξοδικώς τότε με τα διαμειφθέντα. Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2008, είχε γράψει ανάμεσα στα άλλα πως «σύμφωνα με επιστολή του Μητροπολίτη Ντένβερ κ. Ησαϊα, με ημερομηνία 26 Δεκεμβρίου 2008 προς την κοινότητα του Καθεδρικού ναού του Χιούστον, ο π. Καράμπης τέθηκε σε αργία από κάθε ιεροπραξία, πέρασε από το πρωτοβάθμιο Πνευματικό Δικαστήριο της Μητρόπολης Ντένβερ και παραπέμπεται στο Δευτεροβάθμιο που είναι η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος.
    Η εξέλιξη αυτή «είχε να κάνει με την προσωπική του ζωή και την αρνητική αντανάκλασή της επί της αγίας ιεροσύνης», αναφέρεται στην επιστολή, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

    …………………..
    Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου στην Νεκρώσιμη Ακολουθία επρόκειτο να προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος συμπαριστάμενος από τον Μητροπολίτη Ντένβερ Ησαΐα, τον Μητροπολίτη Μεξικού Αθηναγόρα, τον Επίσκοπο Μωκησσού Δημήτριο Πρωτοσυγκελεύοντα της Μητρόπολης Σικάγου, και ιερείς από την περιοχή Σικάγου και άλλα μέρη της Αμερικής.
    ……
    Οι επιθυμούντες να τιμήσουν τη μνήμη του μπορούν να στείλουν χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής ….

    http://www.ekirikas.com/59344/

    Από 32 άγαμους κληρικούς η μελλοντική ιεραρχία της Αρχιεπισκοπής
    Από Antonis Diamataris – Σεπτέμβριος 30, 2013
    ………………
    Από τον κατάλογο διαγράφτηκαν οι εξής: Νικόλαος Γκραφ από τη Φλόριδα λόγω της δημοσιοποίησης του σκανδάλου παιδεραστίας, Γαβριήλ Καράμπης από το Τέξας λόγω του σκανδάλου με τον μασέρ και ………………….

    http://www.johnm.multiline.com.au/ethics/ethcont156.htm

    Clergy Child Molesters (156) — References/Archive/Blog
    • Article [≤ 2008 Archimandrite Karambis -NEW*] – Greek Orthodox. United States of America flag; Mooney’s MiniFlags

    Pokrov, http://pokrov. org/display. asp?ds= Article& id=869 , Announcement; Publication: Greek Orthodox Archdiocese of America website; Date Published: Dec/29/2008

    Related Document: Letter to Annunciation Cathedral
    NEW YORK, UNITED STATES – The Greek Orthodox Archdiocese of America with profound sadness makes known the following information:
    On December 12, 2008, Metropolitan Isaiah of Denver notified the Parish of the Annunciation Cathedral of Houston, TX, that he relieved the Very Rev. Archimandrite Gabriel Karambis of his duties as a pastor of the Cathedral and subsequently suspended him from all priestly duties.
    A Spiritual Court of the First Instance held at the Metropolis of Denver on December 23, 2008, reviewed the issues giving rise to this serious canonical disciplinary action and recommended the indefinite continuation of Fr. Karambis’ suspension, and the reference of the matter to the Spiritual Court of the Second Instance (Eparchial Synod) for the ultimate disposition of the case. [Posted by Kathy Shaw on January 3, 2009 9:10 AM] (This is the first item of Abuse Chronology: http://www. multiline. com.au/~ johnm/ethics/ ethcont156. htm , and of the Clergy Sex Abuse Tracker, http://www.bishop- accountability. org/ abusetracker , A Blog by Kathy Shaw, for Thursday, January 1, 2009. )

    http://www.bishop-accountability.org/news2009/01_02/2009_02_28_Kalmoukos_NoDecision.htm
    No Decision from the Synod for Archimandrite Karambis

    By Theodore Kalmoukos
    Pokrov
    February 28, 2009
    http://www.bishop-accountability.org/news2009/images9/2009_02_28_Kalmoukos_NoDecision_ph_Members.bmp

    BOSTON– It was revealed during the Holy Eparchial Synod’s meeting that Archimandrite Gabriel Karambis, the former priest of the Annunciation Greek Orthodox Cathedral of Houston, Texas, claims that he has been a victim of blackmail by a masseur on February 18-19, 2009.

    Archimandrite Karambis, was removed from his priestly duties and was placed on liturgical suspension in December 2008.

  26. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Αρχιμανδρίτης βρέθηκε νεκρός δολοφονημένος δεμένος στο κρεβάτι του
    http://www.protothema.gr/greece/article/654160/gerakas-iereas-vrethike-dolofonimenos-sto-krevati-tou/

  27. Ο/Η του κώλου λέει:

    Αμβρόσιεεεεεεεεεεεεεε!
    Χωροφύλακααααααααα….

  28. Παράθεμα: Θανάσιμοι έρωτες αρχιμανδριτών, κ.ά. | Ασμοδαιος

  29. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/Messinia-Anatropi-sti-dolofonia-toy-arximandriti-Vrethike-gymnos-me-xtypimata-sto-kefali/699882

    Μεσσηνία: Ανατροπή στη δολοφονία του αρχιμανδρίτη – Βρέθηκε γυμνός με χτυπήματα στο κεφάλι!

    14.02.2017

    Νέες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του αρχιμανδρίτη. Οι διωκτικές Αρχές ανοίγουν ξανά τον φάκελο και βάζουν στο μικροσκόπιο όλα τα στοιχεία…
    Άλυτη και με τη «βούλα» της δικαιοσύνης παραμένει η στυγερή δολοφονία του 54χρονου Αρχιμανδρίτη στη Χώρα του δήμου Πύλου Νέστορος στη Μεσσηνία, που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία τον Φεβρουάριο του 2014. Τρία χρόνια μετά και ενώ οι διωκτικές Αρχές είχαν συλλάβει δύο νεαρούς, η Δικαιοσύνη αποφάσισε τελεσίδικα ότι και οι δύο είναι αθώοι. Η απροσδόκητη αυτή τροπή μετατρέπει την υπόθεση σε θρίλερ και τη βυθίζει στο σκοτάδι. Οι διωκτικές Αρχές ανοίγουν ξανά τον φάκελο και βάζουν στο μικροσκόπιο όλα τα στοιχεία, προσπαθώντας να εντοπίσουν τους δράστες που εξακολουθούν και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Έως τότε θα παραμείνει μυστήριο το ποιος ή ποιοι σκότωσαν τελικά τον ιερωμένο.

    Αρχικά είχαν συλληφθεί από τις αστυνομικές Αρχές για τη δολοφονία ένας 25χρονος (τότε) Γεωργιανός και ο 17χρονος (τότε) γιος του ψάλτη στην εκκλησία της Χώρας, ο οποίος μάλιστα είχε ομολογήσει την παρουσία του στον τόπο του εγκλήματος. Όμως τον Οκτώβριο του 2015 το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Κυπαρισσίας αθώωσε τον ανήλικο, ο οποίος είχε δικαστεί πρωτόδικα ως απλός συνεργός και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 15 ετών.

    Τον περασμένο Μάιο είχε κριθεί αθώος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας και ο Γεωργιανός, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε πάει μαζί με τον γιο του ψάλτη στο σπίτι του αρχιμανδρίτη για να τους δώσει χρήματα, αλλά καβγάδισαν και τον δολοφόνησε.

    Στη συνέχεια ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατέθεσε σε αίτηση αναίρεσης της συγκεκριμένης απόφασης που οδήγησε σε επανάληψη τη δίκη του Γεωργιανού. Από τις καταθέσεις προέκυψε ότι ο αρχιμανδρίτης είχε ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις και διάφορα άτομα εξασφάλιζαν χρήματα από αυτόν. Όμως η αίτηση αναίρεσης απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο πριν από λίγα 24ωρα και έτσι πλέον η άγρια δολοφονία του αρχιμανδρίτη παραμένει επισήμως ανεξιχνίαστη.

  30. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    http://www.mixanitouxronou.gr/to-egklima-pathous-pou-sigklonise-tin-ellada-i-dolofonia-tou-archimandriti-apo-tin-katia-giannakopoulou-i-psichologiki-tis-katarrefsi-meta-to-chorismo-tous-ke-i-apofasi-na-skotosi-ton-epigio-t/

    Το έγκλημα πάθους που συγκλόνισε την Ελλάδα.

    Η δολοφονία του αρχιμανδρίτη από την Κάτια Γιαννακοπούλου.

    Η ψυχολογική της κατάρρευση μετά τον χωρισμό τους και η απόφαση να σκοτώσει τον «επίγειο Θεό της»
    22/10/2014

    Στις 22 Ιουλίου του 1997 ένα ερωτικό έγκλημα που έγινε στη Νέα Σμύρνη της Αττικής, προκάλεσε το τεράστιο ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας και της εκκλησίας, αφού το θύμα ήταν ένας ιερωμένος. Ο αρχιμανδρίτης Άνθιμος Ελευθεριάδης έπεσε νεκρός έξω από το σπίτι του. Τον πυροβόλησε η πρώην ερωμένη του, Κάτια Γιαννακοπούλου. Ήταν ο τραγικός επίλογος μιας έντονης ερωτικής σχέσης, που η ιστορία της θυμίζει σενάριο ταινίας. Η γνωριμία με τον αρχιμανδρίτη Η Κάτια Γιαννακοπούλου ήταν μια συνηθισμένη σύζυγος και μητέρα ενός αγοριού. Ζούσε με την οικογένειά της στην Καλλιθέα. Το επάγγελμά της ήταν πλασιέ ειδών δώρου. Η σχέση της με την εκκλησία ήταν τυπική και χωρίς υπερβολές και συστηματική συμμετοχή στη θεία λειτουργία. Όταν για προσωπικούς της λόγους ζήτησε από μια φίλη της να της συστήσει έναν πνευματικό για να εξομολογηθεί, γνώρισε τον άνθρωπο που θα άλλαζε οριστικά τη ζωή της. Τον αρχιμανδρίτη Άνθιμο Ελευθεριάδη, ο οποίος ιερουργούσε στην Παναγίτσα του Παλιού Φαλήρου. Η Γιαννακοπούλου άρχισε να παρακολουθεί τις λειτουργίες και να εξομολογείται συχνά στον αρχιμανδρίτη. Όπως εξήγησε η ίδια, ο Άνθιμος τη γοήτευσε από την πρώτη στιγμή με την παρουσία του και τον τρόπο που μιλούσε. «Με τράβαγε κοντά του σαν μαγνήτης. Συνέβαινε κάτι το ανεξήγητο». Οι συναντήσεις τους ήταν συχνές, αλλά δεν είχαν ερωτικό χαρακτήρα. Ο αρχιμανδρίτης Άνθιμος έγινε ο επίγειος Θεός της Κάτιας Γαιννακοπούλου Μέχρι την ημέρα που ο Άνθιμος της ζήτησε να τον επισκεφτεί: «Μια μέρα με κάλεσε σπίτι του, όπου μιλήσαμε για πολλά, κυρίως γύρω από τη θρησκεία και την Εκκλησία. Αμέσως μετά άρχισε να μου μιλάει για τον έρωτα. Εκείνη την ώρα με φίλησε για πρώτη φορά και μάλιστα αυτό το φιλί στο στόμα κράτησε για πολλή ώρα», ανέφερε η ίδια. Την επόμενη ημέρα η Γιαννακοπούλου πήγε στον αρχιμανδρίτη και του εξομολογήθηκε όλα όσα είχαν γίνει μεταξύ τους την προηγούμενη ημέρα, σαν να μιλούσε για κάποιον τρίτο. Εκείνος της απάντησε: «είμαστε άνθρωποι και σαν άνθρωποι έχουμε ανθρώπινες αδυναμίες». Με αυτό το άλλοθι, ξεκίνησε μια θυελλώδης σχέση που κράτησε για χρόνια, αλλά δεν είχε αίσιο τέλος.


    Έφτασε στο σημείο να του δίνει τεράστια χρηματικά ποσά, τα οποία σήκωνε από την τράπεζα κρυφά από τον σύζυγό της

    Η παθιασμένη σχέση ήταν «ακριβή».

    Όσο περνούσε ο καιρός, η ερωτευμένη γυναίκα δενόταν όλο και περισσότερο με τον αρχιμανδρίτη. Η ζωή της περιστρεφόταν γύρω του, ενώ έφτασε στο σημείο να του δίνει τεράστια χρηματικά ποσά, τα οποία σήκωνε από την τράπεζα κρυφά από τον σύζυγό της. Ο αρχιμανδρίτης της είχε πει ότι ονειρεύτηκε την Παναγία να του ζητάει να κάνει κάποια πράγματα, τα οποία δεν μπορούσε να καλύψει οικονομικά, αλλά όταν Της το είπε, η Παναγία του απάντησε: «θα σε βοηθήσει η Κάτια». Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, το συνολικό ποσό που έδωσε στον Άνθιμο, όσο καιρό ήταν παράνομο ζευγάρι, ξεπέρασε τα 27.000.000 δραχμές, χωρίς να εξηγήσει πως το ποσό δεν έγινε αντιληπτό από το σύζυγό της. Πέντε χρόνια μετά τη γνωριμία και την ερωτική τους σύνδεση, ο αρχιμανδρίτης απολύθηκε για άγνωστο λόγο από την εκκλησία του και μετατέθηκε στο Λονδίνο. Ήταν η αρχή του τέλους όχι μόνο για τη σχέση του ζευγαριού, αλλά και για τη ζωή του Άνθιμου. Η ρήξη στη σχέση του ζευγαριού. Από τη στιγμή που ο αρχιμανδρίτης έφυγε από την Ελλάδα, άρχισε να γίνεται ψυχρός και να αποφεύγει την ερωμένη του. Αντίθετα η Γιαννακοπούλου ένιωθε τόσο ερωτευμένη, που συχνά ταξίδευε μέχρι το Λονδίνο αυθημερόν, μόνο και μόνο για να τον δει μερικές ώρες. Η αδιαφορία του άρχισε να κλονίζει τον ψυχισμό της. Η εξάρτησή της από τον αγαπημένο της ήταν απόλυτη. Η Γιαννακοπούλου και μόνο στην ιδέα ότι θα τον έχανε, τρελαινόταν. Όταν συνειδητοποίησε ότι τα πράγματα δεν θα άλλαζαν και η σχέση έφθανε στο τέλος της, η απογοήτευσή της άρχισε να γίνεται οργή. Ξεκίνησε να ηχογραφεί τις αραιές, πια ερωτικές τους συναντήσεις για να μπορεί αργότερα να τον απειλεί. Όταν τον Σεπτέμβριο του 1996 η Γιαννακοπούλου πληροφορήθηκε ότι ο Άνθιμος βρέθηκε στην Ελλάδα για να ψηφίσει και δεν την είχε πάρει ούτε ένα τηλέφωνο, κατέρρευσε. Τον επόμενο Μάρτιο και ενώ είχαν μεσολαβήσει αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες να έρθει σε επαφή μαζί του, οι δυο τους συναντήθηκαν στο σπίτι του στη Νέα Σμύρνη. Ακολούθησε ένας μεγάλος καυγάς κατά τον οποίο η απελπισμένη γυναίκα τραυμάτισε τον αρχιμανδρίτη ελαφρά με ένα μαχαίρι. Τον Ιούνιο του 1997 η Γιαννακοπούλου δεν άντεξε την αδιαφορία του ανθρώπου που λάτρευε και πήρε τη μεγάλη απόφαση. Πήγε στην Ομόνοια και αγόρασε ένα όπλο με σκοπό να δώσει τέλος στον πόνο της. Μετά τη δολοφονία περιπλανιόταν μόνη της για τρεις ημέρες Η δολοφονία Στις 20 Ιουλίου η Γιαννακοπούλου τηλεφώνησε στην εκκλησία που ιερουργούσε ο Άνθιμος στο Λονδίνο και προς έκπληξή της πληροφορήθηκε ότι δεν ήταν εκεί, αλλά βρισκόταν στην Ελλάδα. Αμέσως του τηλεφώνησε και εκείνος το αρνήθηκε, αλλά της υποσχέθηκε να της τηλεφωνήσει την επόμενη ημέρα, υπόσχεση που τήρησε. Κατά τη συνομιλία τους, της είπε ότι θα συναντιόντουσαν κάποια από τις επόμενες ημέρες, όχι όμως στο σπίτι του. Η θολωμένη γυναίκα όμως δεν περίμενε. Πήγε στο σπίτι του και άρχισε να χτυπάει επίμονα το κουδούνι. Ο Άνθιμος της μίλησε άσχημα και την έδιωξε, απειλώντας να καλέσει την αστυνομία. Το επόμενο πρωί η Γιαννακοπούλου, που δεν άντεχε άλλο την απόρριψη, είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του στην οδό Φιλαδελφείας. Όταν εκείνος εμφανίστηκε, τον πλησίασε και προσπάθησε να του μιλήσει, αλλά της γύρισε την πλάτη. Χωρίς να το σκεφτεί έβγαλε από την τσάντα της το όπλο και άρχισε να τον πυροβολεί μέχρι που τελείωσαν οι σφαίρες. Η περιπλάνηση της δολοφόνου και η σύλληψη της έξω από μοναστήρι «Αν ήταν δυνατόν να τον αναστήσω με πέντε φιλιά ποτισμένα από το αίμα της μετανιωμένης μου καρδιάς θα το είχα ήδη κάνει», είπε στην απολογία της. Αμέσως μετά τη δολοφονία, η Γιαννακοπούλου μπήκε στο αυτοκίνητο του κουνιάδου της με το οποίο κινούνταν και άρχισε να περιπλανιέται στη Νέα Σμύρνη. Πέταξε σε διαφορετικούς κάδους το όπλο τα φυσίγγια και τη γεμιστήρα και εγκατέλειψε το αυτοκίνητο. Με ταξί έφτασε στην Ομόνοια από όπου νοίκιασε ένα ποδήλατο. Την πρώτη νύχτα την πέρασε σε μια εγκαταλειμμένη οικοδομή στην Καλλιθέα. Την επόμενη μέρα πήγε στο Αιγάλεω και στη συνέχεια στην Ελευσίνα όπου διανυκτέρευσε σε ένα πάρκο. Την Τρίτη ημέρα και ενώ οι αρχές αναζητούσαν τον δράστη, βρέθηκε στη Μάνδρα Αττικής και το βράδυ έφτασε στο μοναστήρι της Παναγίας της Γοργοεπηκόου όπου εξομολογήθηκε σε μια μοναχή, την πράξη της. Η μοναχή ειδοποίησε την αστυνομία και η δολοφόνος συνελήφθη. Η ομολογία και η καταδίκη της Γιαννακοπούλου «Αν ήταν δυνατόν να τον αναστήσω με πέντε φιλιά ποτισμένα από το αίμα της μετανιωμένης μου καρδιάς θα το είχα ήδη κάνει. Αυτή ήταν η πρώτη κουβέντα της Γιαννακοπούλυου κατά την απολογία της στον ανακριτή. Αφού περιέγραψε με λεπτομέρειες τα πάντα για τη σχέση τους και πως έφτασαν στην τραγική κατάληξη δήλωσε: «Ο μεγαλύτερος τιμωρός, ο πιο αυστηρός εισαγγελέας είναι ο εαυτός μου. Αναρωτιέμαι μόνο ποια τιμωρία σκληρότερη μπορεί να μου επιβάλει η δικαιοσύνη από αυτήν που επέβαλα εγώ στον εαυτό μου σκοτώνοντας με τα ίδια μου τα χέρια τον επίγειο θεό μου». Το δικαστήριο επέβαλε στη δολοφόνο ποινή κάθειρξης 20 ετών, αλλά μετά από έφεση του εισαγγελέα καταδικάστηκε σε ισόβια. Στο άκουσμα της απόφασης κατέρρευσε και είπε : «Πείτε στον Γιώργο, τον άνδρα μου, να συνεχίσει με ή χωρίς εμένα. Για τον γιο μας». Καθ΄όλη τη διάρκεια της δίκης αλλά και της φυλάκισής της, η Γιαννακοπούλου είχε στο πλευρό της τον άντρα και τον γιο της. Αποφυλακίστηκε μετά από αίτησή της τον Αύγουστο του 2013….

  31. Ο/Η Ένας λέει:

    http://www.makeleio.gr/uncategorized/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5/
    14|09|2017

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ: Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ… ΚΑΙ Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΣ ΕΝΤΟΛΕΑΣ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ…ΜΕΛΙΓΑΛΑ! «ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΤΡΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ. ΣΤΕΦ. ΧΙΟΣ: «ΔΕ ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ, ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ…»ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ; ΙΔΟΥ ΟΙ ΔΙΩΚΤΕΣ ΜΑΣ.

    http://www.koutipandoras.gr/article/o-stefanos-xios-den-einai-idea-ektos-apo-grafikos-egine-kai-epikindynos

    14 Σεπτεμβρίου 2017 18:17

    Η είδηση της «σύλληψης» του Στέφανου Χίου έγινε γρήγορα viral στο διαδίκτυο το τελευταίο εικοσιτετράωρο. ……………………..

    Υπενθυμίζουμε πως η εν λόγω δικαστική απόφαση, όπως τουλάχιστον αναφέρει το ίδιο το makeleio.gr, αφορά ένα παλαιότερο δημοσίευμα του Στέφανου Χίου στην εφημερίδα Espresso για τον Μητροπολίτη Τρυφιλίας και Ολυμπίας, Χρυσόστομο.

    http://www.documentonews.gr/article/to-makeleio-mas-plhroforei-oti-o-stefanos-xios-de-syllambanetai-giati-einai-idea-kai-tropos-zwhs

    14.09.2017 | 16:11

    Σύμφωνα με τα όσα γράφει πάντα το makeleio.gr, πρόκειται για μια απόφαση που πήγαν να κάνουν εκτελεστή οι δικαστικοί επιμελητές για μια υπόθεση του 2007. Η υπόθεση αφορά δημοσίευμα που είχε κάνει ο Στέφανος Χίος στην εφημερίδα Espresso για τον Μητροπολίτη Τρυφιλίας και Ολυμπίας, Χρυσόστομο.

    http://www.makeleio.gr/%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7-1/%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%83%CF%89-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%87%CE%AF%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%81/

    14|09|2017 07:24/MAKELARIS /10 ΣΧΟΛΙΑ/1679 VIEWS
    ‘Σας διατάσσω. Κλείστε τον Χίο στον Κορυδαλλό’. Ο «Άγιος» του Α. Σαμαρά, κοντά στην Πηγάδα του Μελιγαλά, Μητροπολίτης Χρυσόστομος, πλήρωσε και έστειλε τα «κοράκια» του για να μας πάνε φυλακή. Καλοί χριστιανοί με «Θεό» το χρήμα

  32. Παράθεμα: Θανάσιμοι έρωτες αρχιμανδριτών, κ.ά. | Ασμοδαιος

  33. Ο/Η Μητροπολίτης Τριφυλίας Στέφανος λέει:

    https://tvxs.gr/news/ellada/kai-astynomikoi-se-megalo-kykloma-mastropeias-stin-kalamata?utm_source=FacebookE&utm_campaign=userBaseE&utm_medium=276315&fbclid=IwAR0bvkKV0Y36jGjIHySHPGcfKbSTlNrtEkPSUbrfKizuErJyIZjZYUuMV0k

    Και αστυνομικοί σε μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας στην Καλαμάτα

    16:05 | 27 Οκτ. 2018

    Μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας εξάρθρωσε η αστυνομία στην Καλαμάτα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας και στην Τρίπολη.

    Συνελήφθησαν συνολικά οκτώ 8 άτομα, επτά 7 ημεδαποί και μια αλλοδαπή, όλοι τους μέλη της συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης συμμορίας, σωματεμπορίας, μαστροπείας, διευκόλυνσης ακολασίας άλλων και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

    Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο αλλοδαπές καθώς και δύο ημεδαπούς για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα των παραβάσεων των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τον Τελωνειακό Κώδικα, περί Σημάτων και για πλαστογραφία, από τα οποία συνελήφθη η μια αλλοδαπή.

    Πιο συγκεκριμένα, λειτουργώντας καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Καλαμάτα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας και στην Τρίπολη Αρκαδίας, προέβαιναν στη γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή γυναικών που εργάζονταν εκεί, καθώς και στη διευκόλυνση ασέλγειας μεταξύ υπαλλήλων γυναικών και πελατών. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν διαπιστωθεί πάνω από 600 συναφείς περιπτώσεις.

    Επιπλέον δύο από τα συλληφθέντα μέλη της συμμορίας, προμηθεύονταν από ημεδαπό ποσότητες αλκοολούχων ποτών, τις οποίες αφού μετάγγιζαν σε φιάλες επώνυμων προϊόντων, τις διέθεταν στα καταστήματά τους.

    Στο πλαίσιο της περαιτέρω έρευνας διακριβώθηκε η δράση ακόμη μίας εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας, τουλάχιστον από τον περασμένο Μάϊο, δραστηριοποιούνταν σε παράνομους στοιχηματισμούς, μέσω διαδικτύου και μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων τυχερών παιγνίων, στην Καλαμάτα και σε περιοχή της Αττικής.

    Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν ημεδαπός και αλλοδαπή , ενώ προέκυψε και η εμπλοκή ενός από τους συλληφθέντες της πρώτης συμμορίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια.

    Τέλος, κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψε ότι δυο αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αρκαδίας και δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας, παρείχαν, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, πληροφόρηση και οδηγίες σε εμπλεκόμενο καταστηματάρχη σχετικά με υπηρεσιακές ενέργειες και διαδικασίες. Οι αστυνομικοί βαρύνονται με τις ανάλογες κατηγορίες, ενώ στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας κινείται σε βάρος τους η διοικητική διαδικασία, κατά την οποία θα εξεταστεί η υπηρεσιακή τους κατάσταση.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.