Όταν η Αριστερά προσεγγίζει ακροδεξιούς και λαϊκιστές

Στο όνομα του Αντιμνημόνιου 

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Πυκνώνουν τα συμπτώματα συνάντησης Αριστεράς, πατριωτών και λαϊκής Δεξιάς μέσω κυρίως της αντιμνημονιακής δημαγωγίας. Η αντίθεσή μου με το μνημόνιο είναι δεδομένη, αλλά όχι με λυκοσυμμαχίες, με αμνήστευση ενόχων και με αποσιώπηση ενοχών, ή με κραυγές σαν κι αυτές των κ.κ.Τσίπρα και Θεοδωράκη πως θα πουληθεί η Ακρόπολη (Κατά τον κ.Θεοδωράκη μάλιστα-που ζητά και τα βουλευτικά αναδρομικά του-σε Τούρκους ή «Σκοπιανούς»). Θα απαριθμήσω κάποια κρούσματα που κανέναν δημοκρατικό πολίτη δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορο και ήσυχο.

1. Συνεργασία με δυνάμεις της λαϊκής Δεξιάς θέλει ο κ.Τσίπρας

2. Μετά τον συνομιλητή του κ.Αυτιά κ.Αλ.Μητρόπουλο και τον ομιλητή των προπυλαίων της «Σπίθας» κ.Μαριά, συνεργασία με τον κ.Δημαρά (που δεν τήρησε την εξαγγελία παραίτησής του από βουλευτής) θέλει ο κ.Τσίπρας. Θυμίζω πως ο κ.Δημαράς επεδίωκε εκλογική συνεργασία με τον κ. Σαμαρά και ισχυριζόταν ψευδώς (για ξεκάρφωμα) πως είχε συναντηθεί και με τα κόμματα της Αριστεράς

3. Συνεργασία με τον τηλε-σταρ και πατριώτη κ.Δημαρά τ.βουλευτή του κ.Τσοβόλα και του βαθέως ΠΑΣΟΚ, θέλει ακόμη και η «Δημ.Αρ.» η οποία λέει ότι απεχθάνεται το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

4. Ο κ.Τσίπρας κολακεύει τους «Αγανακτισμένους».

5. Η «Αυγή» υπερασπίζεται τον τ.υπουργό της ΝΔ κ.Θεοδωράκη («Οι Εβραίοι είναι στη ρίζα του κακού») και προβάλει ως δύναμη αλλαγής την υπερπατριωτική «Σπίθα» των Τουρκοφάγων και ξενόφοβων, που έτρεψαν σε φυγή τον κ.Λαφαζάνη

6. Η «Αυγή» προβάλει σκανδαλωδώς τον πατριώτην Sir Βασίλειον Μαρκεζίνην.

7. Η «Αυγή» ξεχνά να αναφέρει στη νεκρολογία της, πως ο Μιλτιάδης Έβερτ της λαϊκής Δεξιάς, υπήρξε στα νιάτα του στέλεχος της ΕΚΟΦ, που είχε εισβάλει μάλιστα στη Βουλή

8. Ο κ.Τσίπρας κολακεύει τον κ.Γιάννη Λιάπη (αρχιεπίσκοπο Οινοφύτων και Ασωπού, Βοιωτοπεδίου, Σιβιτανιδείου και Βουλιαγμένης) και ζητά τη φιλανθρωπική συμπαράσταση της μητρός Εκκλησίας την οποία θέλει όπως και ο ΓΑΠ  σε «διακριτούς ρόλους» και όχι χωρισμένη από το Κράτος

9. Ο κ.Τσίπρας συμμαχεί στην εξεγερμένη οικολογική και αρχαιολάτριδα Κερατέα με τον μητροπολίτη κ.Νίκο Χατζηνικολάου, υμνητή στρατιωτικού παπά της Μακρονήσου, φίλου της Πολεμικής Αεροπορίας και συνήγορου του Εφραίμ Βατοπεδινού.

10. Ο κ.Τσίπρας συνεντευξιάζεται με τους δημοσιογράφους της λαϊκής Δεξιάς κ.κ.Τ.Κουϊκ, Γ.Αυτιά και Γ.Παπαγιάννη σε συναινετικό κλίμα. Από τον τελευταίο εισπράττει και εύσημα καλής Αντιπολίτευσης.

11. Η «Χρυσή Αυγή» αναδημοσιέυει άρθρο του κ.Δελαστίκ της «Ανταρσύας».

12. Το μεγάλης επισκεψιμότητας αριστερίστικο μπλογκ «Σχολιαστές χωρίς Σύνορα» προσβλέπει και στην «αγανάκτηση» του υμνητή των βασανιστών της Χούντας, θαυμαστή του αμετανόητου δολοφόνου Ντερτιλή, Τουρκοφάγου και ρατσιστικών απόψεων (‘Οι μετανάστες είναι παιδόφιλοι’) μεγαλοξενοδόχου δεσπότη κ.Θανάση Λενή (Αμβρόσιου της Αιγιαλείας). Διατηρώ την ορθογραφία:

«Ακομα και οι παπαδες εξεγειρονται! Το τελος τους πλησιάζει Ο αρχιπαπάς Καλαβρύτων Αμβρόσιος την ειδε παπαφλέσας . Αποσπασματα από το μπλογκ του….»

Ειλικρινά απορώ γιατί δεν επικαλούνται και την «αγανάκτηση» του άνεργου βασιλιά Κώστα Ντεγκρέτσια.

This entry was posted in σκέψεις, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

90 Responses to Όταν η Αριστερά προσεγγίζει ακροδεξιούς και λαϊκιστές

  1. Ο/Η spyros stogiannis λέει:

    καλημέρα σας . όταν δεν μπορείς να συσπειρώσεις τα λαικά εργατικά στρώματα, όταν δεν έχεις ερείσματα μέσα στους χώρους εργασίας, όταν βάζεις στο ίδιο καζάνι εργαζόμενους και (μικρομεσαίο) κεφάλαιο, τότε διολισθαίνεις στην φαιδρότητα των συντρόφων μου.

  2. Ο/Η Spyros Stogiannis λέει:

    Κάλημερα σας. Όταν δεν έχεις ερείσματα μέσα στους χώρους δουλειάς, στα εργατικά λαικά στρώματα, όταν ο λόγος σου πιάνει από τους πατριώτες μέχρι το μεσαίο κεφάλαιο, τότε διολισθαίνεις στις φαιδρότητες των συντρόφων μας.

  3. Ο/Η undantag λέει:

    Μιράκωλο! Μιράκωλο! Έστω και 30 χρόνια μετά την Εθνική Συμφιλίωση (και 20 μετά το βρώμικο ’89) ήρθε η Συναίνεση! (να την έβλεπε βέβαια κανείς και μετά την τυχόν ανάληψη της εξουσίας από τον Αντωνάκη αυτή τη συναίνεση, αλλά άλλα λόγια ναγαπιόμαστε).

  4. Ο/Η Aδαμάντιος Κοραής λέει:

    *Αγανακτισμένοι*: Η πελατεία πήγε πλατεία

    • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

      Για το συγχρωτισμο του «αριστερου» Κυρκου με τους εντολοδοχους του μεγαλου κεφαλαιου Μητσοτακη και το Μανο και το νεοπλουτο του σοσιαληστικου κινηματος Σηφουνακη τι γνωμη έχετε;

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Ατύχησες για μια ακόμη φορά θεοπρόβλητε.

        Για τα δείπνα και άλλα τινά του Λεωνίδα Κύρκου:

        Το προξενειό του Φώτη (Κουβέλη). Αναδημοσίευση απο https://roides.wordpress.com/

        http://www.inews.gr/32/to-proxenio-tou-foti-kouveli.htm

      • Ο/Η Υπεύθυνος λέει:

        Ο Λασκαράτος, Θεοπρόβλητε, δεν έχει πρόβλημα με τον Κ. Μητσοτάκη, όπως φαίνεται κι από το κείμενο που παραθέτει: είναι μεν δεξιός αλλά δεν συμμετείχε στην υστερία για το Μακεδονικό, αυτό του το αναγνωρίζει.

      • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

        Στην υστερια για το Μακεδονικο δεν συμμετειχε και ο Χιτλερ. Αλλα τελος παντων το Μακεδονικο δεν ειναι σημειο αναφορας της πολιτικης ζωης της χωρας για να προσδιοριζομαστε γυρω απο αυτο. Εχει να κανει ομως με εξωθεν σχεδιασμους που δειχνει διαφορα αποσταθεροποιητικα κεντρα.

        Αν και προσωπικα συμφωνω οτι ο Μητσοτακης (κατα πως ακουγεται) ειχε την πιο σωστη θεση για την επιλυση του προβληματος τοτε που ηταν ακομα καιρος κατα τα άλλα δεν παυει αυτος και η καστα του να ειναι ο επισημος εκπροσωπος του πλεον απανθρωπου καπιταλισμου στην Ελλαδα. Στην θεωρία. Γιατι στην πραξη τα πασοκολαμογια του έβαλαν τα γυαλιά. Αλλα μην κοροϊδευουμε την κοινωνια, οτι ο Κουβελης ειναι αριστερο κομμα.

        Και μια και αλλου αναφεονται και οι ΜΚΟ, εν μεσω κρισης ο Αρκτουρος – το πλυντηριο των ομιλων Μπουταρη – είχε κατι σποτάκια «να» μετά συγχωρησεως.

        Και ασχολουμαστε με τον Τσιπρα; Τον εχω κατακραξει και εγω ως καιροσκόπο αλλα με τοσους υποκριτες δεν ξερω αν μπαινει καν στην τελικη οκταδα.

      • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

        Κε Λασκαρατε

        ψεγετε τον Κυρκο για πολλα και διαφορα αλλα -εκτος αν μου διαφευγει κατι – για την συνυπαρξη «αριστερων» κομματων με τα μεγαλοαστικά κομματα δεν αναφερετε επιμελως τιποτα.

        Και οποτε εχετε γραψει κατι, ειναι σε επιπεδο… εσωτερικης αντιπολιτευσης. Τον φιλελευθερισμό που με μαθηματικη ακριβεια οδηγει τις μαζες στην εξαθλιωση και συσσωρευει κινητη και ακινητη, δημοσια και ιδιωτικη περιουσια σε μια «ανωτερη» καστα την καταδικάζετε;

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Άκου Θεοπρόβλητε,
        δεν θα γίνω δηλωσίας σου.
        Ξέρεις πολύ καλά πως πιστεύω στο δημοκρατικό σοσιαλισμό αλλά πέρα από αυτό αν κάποιο κόμμα σαν τη Δημ.Αρ ή τον ΣΥΝ που είναι πολύ κοντά στις ιδέες μου κάνουν παλιανθρωπιές θα διαχωρίσω τη θέση μου και δεν θα κάνω την πάπια.
        Αυτό πολλοί δεν το καταλαβαίνουν αλλά δεν τους φταίω εγώ.
        Ας αραιώσουν τις επισκέψεις τους για να μην στενοχωριούνται.
        Τη γνώμη μου για το καπιταλιστικό σύστημα, τον οικονομικό φιλελευθερισμό κλπ την έχω εκθέσει επανειλημμένα

        «Laissez faire», το φλάμπουρο του συναινετικού δικομματισμού

        Τον Μητσοτάκη, τον Μάνο, τον Ανδριανόπουλο και την Ντόρα Μπακογιάννη τους εκτιμώ δέκα φορές περισσότερο από Σαμαρά-ΓΑΠ-Καραμανλή Β΄, για τον πολύ απλό λόγο πως δεν κρύβουν τις ιδέες τους και σε πολλα ζητήματα μη οικονομικά, έχουν προοδευτικές ιδέες, όπως σε κοινωνικά ζητήματα, στο Μακεδονικό και στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Δεν ξεχνώ επίσης πως ο Κ.Μητσοτάκης δεν έκανε αντικομμουνισμό, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και αντιτάχθηκε στη Χούντα.
        Εκτιμώ ιδιαίτερα την κα Μπακογιάννη για παράδειγμα επειδή δεν συμμετείχε στο σούργελο των υπογραφών του Χουντόδουλου όπως ο υποκριτής Καραμανλής που υπέγραψε μετά συζύγου κλπ και μετά ξέχασε.
        Πέραν τούτου, τίποτα και να αφήσεις τις αντικρουόμενες λεκανομαντείες σου.

      • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

        Αν εκιμας εκεινους που ειναι ξεκαθαροι για τις θεσεις τους, τοτε το ιδιο θα πρπει να κανετε και εσεις διοτι και απο αλλους σχολιαστες ειναι προφανες οτι οι θεσεις σας ειναι επιμελως ατημελητα νεφελωδεις. Μονιμως κανετε αναφορες στο τι δεν θελετε ή στο τι λαθος κανουν οι άλλοι αλλα σχεδον ποτε δεν κανετε προτασεις.

        Οι προτασεις ομως διαφαινονται όπως αυτη σας η μανια με τις ιδιωτικοποιησεις bir para το λαβαρο των οποίων σηκωνει ο Μανος και οι συν αυτω και τα ελεγχομενα απο αυτον ΜΜΕ.

        Απο τον λυκο με προβια προβατου ειναι προτιμωτερος ο λυκος με τη γουνα του αλλα ειναι εξ ισου επικινδυνος.

        Τα άλλα περι Μακεδονικου και ταυτοτητων στα οποια αναγκαστηκατε να αντρεξετε για να βρειτε κατι να πλεξετε το εγκωμιο των προαναφερθεντων γιατι εχω την αισθηση οτι αμφοτερα ειναι εξωγενους και ανθελληνικου σχεδιασμου και δρομολοφουνται με πλεκτανες και σκευωριες; Η αναφορα σας σε αυτα τα ζητηματα όχι μονο καθιστα τους πολιτικους που προαναφερατε ιδεολογικα εχθρικους αλλα και υπόπτους ως πρακτορες εκεινων που επιθυμουν διακαως το διαιρει και βασιλευε.

      • Ο/Η P. Atmatzidis (@atmat) λέει:

        Προσωπικά τον Μάνο τον συμπαθώ.

        Σε ότι αφορά τον Μητσοτάκη αυτά που λέει και που γράφει είναι σωστά το πρόβλημα του – όπως και το περισσότερων φιλελεύθερων και καλά πολιτικών – είναι πως όταν η συζήτηση φτάνει στον εαυτό του, γελοιοποιείται πέρα από κάθε μέτρο, λες και ξεχνάει πως δεν μιλάει με τον κολλητό του (Παπαχελά, Χατζηνικολάου, κλπ) αλλά ουσιαστικά με όλη τη χώρα.

        Σε συνέντευξη στον Παπαχελά:

        Παπ.: Είπατε πως πρέπει να γίνουν περικοπές, απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων κλπ.
        Μητσ: Σωστά. Φυσικά και πρέπει να γίνουν, έπρεπε να είχαν γίνει από χρόνια.
        Παπ.: Το κράτος όμως δίνει 2.000.000 € δωρεά στο ίδρυμα Μητσοτάκη κάθε χρόνο. Θα κόβατε αυτό το κονδύλιο;
        Μητσ: Ε τώρα αστειευόμαστε; Αυτά τα 2.000.000 € θα σώσουν την Ελλάδα.

        Ο Παπαχελάς δεν απάντησε αλλά η απάντηση θα ήταν: «Όχι ρε μπούφε αλλά εσύ που είσαι *εκεί πάνω* πρέπει να δώσεις το παράδειγμα!».

        Ο Μητσοτάκης, θέλει να λειτουργεί σε «φιλελεύθερο» καθεστώς όταν έχει την δύναμη αυτός, σε σοσιαλιστικό όταν την έχουν άλλοι κι αν ήταν εντελώς (οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά) αδύναμος πιθανότατα θα ήταν κομμουνιστής.

        Τέτοιους φιλελεύθερους (βάλτε κι όλη την Wall Street μέσα) να τους χέσω. Όταν έχουν υπερ-κέρδη είναι επειδή είναι *καλοί* κι όταν πρέπει να μπουν φυλακή (το τραπεζικό δίκαιο είναι πολύ πολύ ξεκαθαρό στο τι γίνεται όταν μια Proton ή Eurobank πτωχεύει) πρέπει να γίνουμε «κομμουνιστέ» γιατί είναι too big to fail.

        Συγνώμη αλλά αυτό δεν είναι φιλελευθερισμός, είναι μονοπώλιο του χειρότερου είδους.

      • Ο/Η Theopalavos λέει:

        Κε Ατματζιδη,

        Δηλαδη υπαρχει και ΥΓΕΙΗΣ φιλελευθερισμός; Δηλαδη φιλελευθερισμος ο οποίος με μαθηματικη ακριβεια δεν θα οδηγησει με την μεθοδο «το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο» και «η μεγαλη χωρα τρωει την μικρη» (καλη ώρα) στην αρχη σε ολιγοπώλια και εν συνεχεια σε μονοπώλια ή σε καρτελ;

        Υπαρχει δηλαδη φιλελευθερισμος ο οποίος δεν δημιουργει επίπλαστες ανάγκες στον άνθρωπο για να τον μετατρεψει σε καταναλωτή προκειμενου να κερδισει ολο και περισσοτερα;

        Υπαρχει δηλαδη φιλελευθερισμος ο οποίος λαμβανει υπ όψιν οτι οι πρωτες υλες της γης δεν ειναι ανεξαντλητες και το οικοσυστημα ευαισθητο και που μας κατευθυνει στο να αγορασουμε αντι μπισκοτακια απο το φουρνο, ωραια εισαγωμενα μπισκοτα σε μια χαρτινη και δυο πλαστικες συσκευασιες ή εκατομμυρια αναψυκτικα σε πλαστικο μπουκαλι;

        Υπαρχει δηλαδη φιλελευθερισμος ο οποίοις δεν απευθυνεται άλλοτε στα κατωτερα ενστιγκτα του ανθρωπου άλλοτε στα κομπλεξ του, προκειμενου να μας μανιπουλαρει και να μας διαμορφωσει καταναλωτική ή κοινωνικη συμπεριφορα;

        Υπαρχει φιλελευθερισμος που ενα φαρμακο που κανει 5 ευρώ δεν το βαζει σε καινουργια συσκευασία προκειμενου να το πουλησει για 15;

        Υπαρχει φιλελευθερισμος που δεν προσπαθει να λανσαρει σε13χρονα το τσιγαρο, το αλκοολ και την πoρνογραφια;

        Υπαρχει φιλελευθερισμος που δεν προσβλεπει στο να βαλει στο χερι δημοσια αγαθα, υπηρεσίες και εθνικο πλούτο για ίδιον όφελος;

        Δεν ξερω, αλλα άλλο φιλελευθερισμο απο αυτον εγω δεν συναντησα ποτε και πουθενα, τουλαχιστον κατα την περίοδο που δουλευα σε διαφημιστικες ως creative director και αγχωμενοι executives προσπαθουσαν να με κανουν συμμετοχο της απληστίας των αφεντικών τους.

        Το μονο που μπορω να εκλαβω ως φιλελευθερισμό είναι η ασυδοσία και η απληστία ειπωμενες με όμορφα λόγια.

        Και μην βιαστει κανεις να θεωρησει οτι δηθεν ειμαι υπερμαχος του κρατισμου, ή τουλαχιστον αυτου που βιώσαμε. Διοτι και αυτον καποιοι κατ επιφασιν σοσιαλιστες (στην πραγματικοτητα λαμογια και πρακτορες με στολη προβατου) επιμελως και επι σειρα ετων εφροντισαν να διαλυσουν ώσε να φτασουμε στα σημερινα παρακμιακα αποτελεσματα ωστε να μπορουν να μας παρουσιαζουν τις οικειοποιήσεις (κατ ευφημισμον ιδιωτικοποιήσεις) ως «λυση» που θα μας βγαλει από το αδιεξοδο που οι ΙΔΙΟΙ δημιουργησαν πότε ως σοσιαλιστες-κρατιστες και πότε ως φιλελευθεροι-εκσυχρονιστες.

        Αν μου διαφευγει κατι, διαφωτιστε με…

  5. Ο/Η markos λέει:

    Αγαπητέ Ληξιουριώτη,
    Ο ΣΥΝ έχει πολλές αμαρτίες αλλά είναιι το μόνο κόμμα της αριστεράς που είναι σταθερό προσανατολισμένο στην Σοσιαλιστική Ευρώπη. Ψάξε αλλού, θα βρεις πιο άφθονο υλικό.
    Ενας Αργοστολιώτης.

  6. Ο/Η Συριζανός ντε Μπερζεράκ λέει:

    http://enosy.blogspot.com/2011/09/blog-post_02.html

    Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011
    Τα Ουγγρικά στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας και οι Έλληνες θιασώτες τους…

    Οι άνεργοι, λοιπόν, σύμφωνα με τα σχέδια της Ουγγρικής κυβέρνησης, θα εκτελούν βαριές χειρωνακτικές εργασίες σε δημόσια κτήρια, θα ζουν σε τροχόσπιτα και θα παρακολουθούνται από… συνταξιούχους αστυνομικούς! Είναι μόνο μια από τις πολλές ακροδεξιές προτάσεις από το κυβερνών κόμμα Fidesz. (Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα εδώ: “H Ουγγαρία και τα στρατόπεδα για..Aνέργους!”)

    Η πολιτική αυτής της Ουγγρικής κυβέρνησης ήταν ο φάρος που φώτιζε τον δρόμο της πατριωτικής αριστεράς στον τόπο μας για να χαράξει την δική της πορεία μπροστά στους “εθνικούς” κινδύνους της χώρας και να καταργήσει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε δεξιούς και αριστερούς. Ας θυμηθούμε λοιπόν ότι αυτή η πολιτική – όπως πρόσφατα και η εξέγερση στην Λιβύη – έφερε πιο κοντά τις “πατριωτικές” δυνάμεις απ’ όλο το πολιτικό φάσμα. Ακόμα και τις πατριωτικές δυνάμεις από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΝΑΡ με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Το άρθρο του Γ. Δελαστίκ «ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ

    http://enosy.blogspot.com/2011/09/i.html

    Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΡΙΜΑΝΣΗ της …»ΣΠΙΘΑΣ»

    Ο υπότιτλος του κειμένου αναφέρεται στο άρθρο «ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΡΙΜΑΝΣΗ» του Γιώργου Κασιμάτη, το οποίο προβάλλεται ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες από την ιστοσελίδα της ΣΠΙΘΑΣ. Αυτό το άρθρο – το οποίο έχει θαφτεί από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Αριστεράς – θα είναι το θέμα του κειμένου που ακολουθεί

    Ο Γ. Κασιμάτης αν και στεγάζεται κάτω από την ομπρέλα των κυρίαρχων εθνικοπατριωτικών/αντιιμπεριαλιστικών πρότυπων σκέψης της Αριστεράς, αντιλαμβάνεται εντελώς διαφορετικά τους όρους με τους οποίους προσλαμβάνουν αυτά πολιτική διάσταση στην τωρινή συγκυρία:

    «Επομένως, ο κοινωνικός αγώνας δεν είναι αγώνας ορισμένης κοινωνικής κατηγορίας συμφερόντων, αλλά εθνικός, λαϊκός, πανελλαδικός. Δεν είναι αγώνας ταξικός,

    http://enosy.blogspot.com/2011/08/iskra.html

    Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011
    Το κόμμα του Τσίπρα ευθυγραμμίζεται με την γραμμή της iskra για την Λιβύη…
    Σε προηγούμενο σημείωμά μας (H αριστερά του Γιαρουζέλσκι, του Μπρέζνιεφ και του Καντάφι έχασε την ψυχραιμία της!) είχαμε αναφερθεί στην απαράδεκτη θέση της ομάδας του Π. Λαφαζάνη για τις εξελίξεις στην Λιβύη.

    http://enosy.blogspot.com/2011/06/blog-post_02.html

    Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011
    Η Κουμουνδούρου χέρι – χέρι με την ΣΠΙΘΑ…

    Αν έβλεπε πριν μερικούς μήνες κάποιος την αφίσα της εκδήλωσης που καλούσε στα προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 31 Μάη, θα θεωρούσε ότι πρόκειται για εκδήλωση του ΛΑΟΣ ή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Η εκδήλωση αυτή, που έγινε με πρωτοβουλία της ΣΠΙΘΑΣ έγινε την στήριξη και την συμπαράσταση ενός μεγάλου τμήματος της Αριστεράς.

    Την στήριζε πρώτα απ’ όλους η Κουμουνδούρου. Ο ένας εκ των ομιλητών, ο Νότης Μαριάς είναι από τους βασικούς συμμάχους της Κουμουνδούρου στις περιφερειακές εκλογές της Στερεάς Ελλάδας

  7. Ο/Η xBerliner λέει:

    Αγαπητέ Λασκαράτε
    Αν και συμφωνώ με όλα όσα λέτε (αν και ειδικά για το Μίκη είμαι ακόμα διατεθιμένος να υποκριθώ τον τυφλό και τον κουφό και να δεχτώ ότι το γήρας αλλάζει τον άνθρωπο) το μεγαλύτερο πρόβλημά μου με την αριστερά είναι ότι ο αντιμνημονιακός λόγος δεν προχωρά ένα βήμα μπροστά:
    Μετά ή χωρίς το μνημόνιο τι;
    Οποιαδήποτε αντιμνημονιακή ρητορική που δεν δίνει μια σαφή και ρεαλιστική απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι εξ’ ορισμού λαϊκιστική (ή εκ του πονηρού π.χ. από όσους έχουν χρέη στην ελλάδα και καταθέσεις στο εξωτερικό).

  8. Ο/Η laskaratos λέει:

    Aγαπητέ Μάρκο,
    πίστεψέ μου δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο να τα βάζω με το κόμμα που ψήφισα, με το κόμμα όπου έχω τους πιο πολλούς ανθρώπους που εκτιμώ,
    Αλλα αν ο ΣΥΝ κρατά ακόμη τον ευρωπαϊκό του προσανατολισμό, δεν έχει κανένα λόγο να κολακεύει τους Αγανακτισμένους, να ζητά προσέγγιση με τους Σαμαρά-Ψωμιάδη, να καλύπτει τον Μίκη, να ζητανεύει την αόρατη φιλανθρωπία της Εκκλησίας χάριν των κοινωνικά περιθωριοποιημένων (αντί να πολεμά για τη φορολόγησή της), να προβάλει η Aυγή τον Sir, και να καλύπτει τη φοροδιαφυγή της μεσαίας τάξης ή να παίρνει το μέρος των ιδιοκτητών φορτηγών και ταξί, να κουκουλώνει τα μυστικά κονδύλια ΓΑΠ-Σαμαρά-Τύπου και τους Τσουκάτους.

    x Berliner,
    συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και αυτό είναι το πνεύμα του ποστ.
    Από την Αριστερά απαιτώ πόλεμο κατά των διεφθαρμένων, προτάσεις θεσμικού εκσυγχρονισμού, προτάσεις μεταρρυθμίσεων, ενότητα, ειλικρίνεια, σύγκρουση με την Εκκλησία και με το φιλοπολεμικό μπλοκ. Μόλις χτες φιλοτιμήθηκε ο Τσίπρας να σπάσει την ομερτά και να ζητήσει λόγο για τα μυστικά κονδύλια του ΓΑΠ.

  9. Ο/Η Περικλής λέει:

    «Η εντύπωση που έχω για τον Κ. Καραμανλή, χωρίς να τον έχω γνωρίσει προσωπικά, είναι πως πρόκειται για έναν έντιμο αστό πολιτικό, που δεν ήθελε να πάει κόντρα στα συμφέροντα του λαού του»
    http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=306602

  10. Ο/Η laskaratos λέει:

    Περικλή,
    ευχαριστώ.
    Για όσους δεν κάνουν τον κόπο να μπουν στο λινκ,
    να διευκρινήσω πως τάδε έφη ο σεβαστός κατά τα άλλα, αλλά δυστυχώς όχι υπεράνω κριτικής αγωνιστής Περικλής Κοροβέσης.
    Για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Τύπου που μοίραζε ανεξέλεγκτα (ειδικά παραμονές δημοτικών εκλογών) δεξιά και φοβάμαι και ΑΡΙΣΤΕΡΑ ο εντιμότατος κ.Καραμανλής o Bατοπεδινός, μήπως έχεινα μας πει τίποτα ο και δημοσιογράφος και βουλευτής κ.Κοροβέσης που σιωπούσε (μαζί με σύσσωμο τον ΣΥΝ) αν και ήξερε (ήξεραν);

  11. Ο/Η Κάποιος λέει:

    Αλ.Τσίπρας σε μεγάλη συγκέντρωση στην Καλαμάτα: Είναι ικανοί να πουλήσουν και την Ακρόπολη

    Αλ.Τσίπρας σε μεγάλη συγκέντρωση στην Καλαμάτα: Είναι ικανοί να πουλήσουν και την Ακρόπολη…

    http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/articles/?nid=833

    Μίκης Θεοδωράκης

    Σήμερα διάβασα στην Τουρκική εφημερίδα RADICAL ένα πρωτοσέλιδο άρθρο με πανοραμική φωτογραφία του λιμανιού του Πειραιά και με τίτλο «Κελεπούρι η γειτονική χώρα». Στο άρθρο αναφέρεται το μεγάλο ενδιαφέρον της Τουρκίας για τα δύο λιμάνια, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, που π΄ροκειται να εκποιήσει η Κυβέρνηση μαζί με αυτοκινητόδρομους, αεροδρόμια και πολλά έργα υποδομής.

    Και διερωτώμαι, τι θα γίνει αν αύριο-μεθαύριο βρεθούμε προ τετελεσμένων εγκλημάτων κατά της χώρας, καθώς όλος ο πλούτος -οικονομικός και ιστορικός- θα ανήκει σε ξένους ιδιοκτήτες; Πώς θα είναι η ζωή μας και πώς θα νοιώθουν οι Έλληνες, όταν λ.χ. το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ανήκει σε Ιάπωνες, η οδός Εγνατία σε Σκοπιανούς, το λιμάνι του Πειραιά σε Τούρκους και η Ακρόπολη σε Γερμανούς;

    http://forza-grecia.pblogs.gr/2011/03/mikhs-theodwrakhs-ayth-thn-stigmh-proehei-h-swthria-ths-ellados.html

    Θα αναγκαστούμε να βγάλουμε στο σφυρί τα εθνικά μας μνημεία Ακρόπολη, Επίδαυρο, Ολυμπία. 100 χιλ. δις εκτίμησαν την Ακρόπολη. Αύριο μπορεί να την πουλήσουν ακόμα και στους
    Τούρκους και να δούμε την ημισέλινο να κυματίζει στην κορυφή της.

  12. Ο/Η Κόκκινη Ρόζα λέει:

    Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011
    H αριστερά του Γιαρουζέλσκι, του Μπρέζνιεφ και του Καντάφι έχασε την ψυχραιμία της!

    http://enosy.blogspot.com/2011/08/blog-post_1515.html

    Τραγικό δείγμα αυτής της Αριστεράς το κείμενο “ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗ ΛΙΒΥΗ! ”, που δημοσιεύεται στην η ιστοσελίδα iskra που εκφράζει τις θέσεις του αριστερού ρεύματος του ΣΥΝασπισμού. Αξίζει να το διαβάσετε!

    Φαντάζεστε αυτή η Αριστερά να μας κυβερνήσει κάποτε; Θεός φυλάξει…

  13. Ο/Η Υπεύθυνος λέει:

    Φαιοκόκκινο μέτωπο! Πέστε τα κ. Λασκαράτε.

  14. Ο/Η Γ.Παγιασλης λέει:

    Διαπραγματεύεστε ένα σοβαρό θέμα, αλλά το αδικείτε εσεις ο ίδιος κατάφορα

    Σωρεύετε τις εκούσιες με τις ακούσιες και τις αναγκαστικές συναντήσεις αριστεράς – ακροδεξιάς.

    Δεν καταλαβαίνω την μομφή «η Χρυσή Αυγή αναδημοσιεύει Ανταρσύα»

    Είναι πνευματώδης ο Ροίδης, αλλά ενίοτε υπερβολικός, και εδώ μάλλον σας ξέφυγε η υπερβολή

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Nα σας απαντήσω ευχαρίστως:

      Όταν η Χρυσή Αυγή αναδημοσιεύει Ανταρσύα, κάτι φταίει στην Ανταρσύα.
      Είναι τόσο απολίτικος, υστερικός, πατριωτικός, δημαγωγικός, εσκεμμένα αόριστος και λαϊκίστικος σήμερα ο λόγος πολλών αριστερών, που μπορεί κάλλιστα να διακινηθεί από την Ακροδεξιά.

  15. Ο/Η Ακαρνάν λέει:

    σας γράφω από μεσολόγγι.
    δεν είναι σοβαρό το παιδί
    Ο Τσίπρας μιλάει στον Ροϊδη
    προεκλογικά στις ευρωεκλογές του 2009

    http://e-politeia.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2907&Itemid=82

    Ο Αλέξης Τσίπρας αποκλειστικά στην «Π»

    03.06.09

    «Στόχος μας να έλθουμε τρίτο κόμμα με διψήφιο ποσοστό»
    Βάζει ψηλά τον πήχη για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι επικριτικός για τους Οικολόγους-Πράσινους και επιμένει πως «δεν μπορεί να υπάρξει γενικότερη κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

    Συνέντευξη στο Γιώργο Ροΐδη

    Τελικά πήρε 4,5

  16. Ο/Η Παλιός λέει:

    Αγανακτισμένοι και Αριστερά

    http://www.fourtounis.gr/download/2011/03/18/18-03-2011.html
    O φασισμός του όχλου

    Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
    Πηγή: red-pep.blogspot.com

    «Κάπως έτσι θα ξεκινήσει μια από τις πιο διαβολικές νύχτες στην ιστορία της Θεσσαλονίκης. H Επιτροπή Ειρήνης βρίσκει, τελικά, την αίθουσα του Δημοκρατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, στη γωνία Eρμού και Βενιζέλου, λίγο πιο πέρα από την αγορά του Μοδιάνο. Αντίθετα με την Αριστοτέλους, η περιοχή ερημώνει όταν κλείνουν τα καταστήματα, και αυτό διευκολύνει τα σχέδια των επίδοξων δολοφόνων. Καμιά τριακοσαριά παρακρατικοί, τους οποίους επιβλέπουν 150 χωροφύλακες με επικεφαλής τους Mήτσου-Καμουτσή, αρχίζουν να αλωνίζουν ανεξέλεγκτοι δέρνοντας ακόμη και περαστικούς. Tην ώρα της συγκέντρωσης, μαζεύονται έξω από το κτίριο, σπάνε, πετώντας πέτρες, τα τζάμια και φωνάζουν: «Θέλουμε πόλεμο, να πάτε στη Bουλγαρία. Λαμπράκη, θα πεθάνεις». Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Γιώργης Τσαρούχας θα δαρθεί ανηλεώς από τους χωροφύλακες, ενώ ο Γρηγόρης Λαμπράκης θα κτυπηθεί θανάσιμα από τον Γκοτζαμάνη.

    Η αριστερά στην Ελλάδα έχει πληρώσει με αίμα τους τραμπουκισμούς παρακρατικών μηχανισμών, των «αγανακτισμένων πολιτών», του δήθεν όχλου! Όμως το τελευταίο διάστημα ένα κομμάτι της αριστεράς όχι απλά υιοθετεί, αλλά και ενθαρρύνει την δράση «αγανακτισμένων πολιτών» που εμφανίζονται (;) και αποδοκιμάζουν έως και προπηλακίζουν κυρίως υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Πιθανόν είναι άλλο ένα «κεφάλαιο» στην… «αντισυστημική» «ριζοσπαστικοποίηση» του συγκεκριμένου χώρου.

    Όμως πόσο «αριστερό» είναι να πηγαίνεις έξω από μια ταβέρνα και να βρίζεις τον Πάγκαλο; Μάλλον όσο «εθνικό» είναι να γιαουρτώνεις τον Αλαβάνο στο προαύλιο του Αγίου Παντελεήμονα ή να προπηλακίζεις την Ελένη Πορτάλιου στον ίδιο χώρο.

    Γιατί αν οι «αριστεροί» «αγανακτισμένοι πολίτες» θεωρούν ότι έχουν… δικαίωμα να προπηλακίζουν τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ επειδή υπηρετούν το μνημόνιο, γιατί να μην έχουν δικαίωμα οι ακροδεξιοί «αγανακτισμένοι πολίτες» να γιαουρτώνουν τον Αλαβάνο ή να προπηλακίζουν την Ελένη Πορτάλιου καθώς σύμφωνα με την ιδεολογία τους είναι «εθνοπροδότες»;

    Όταν διαπαιδαγωγείς τους πολίτες σε διαδικασίες «αγανακτισμένων πολιτών» είναι υποκριτικό να διαμαρτύρεσαι όταν οι ακροδεξιοί προπηλακίζουν αριστερούς και αντιρατσιστές. Ο φασισμός του όχλου δεν έχει «καλή» και «κακή» εκδοχή, άρα δεν μπορεί να έχει «αριστερό» κάλυμμα. Ίσως ορισμένοι μέσα στην ιδεολογικόπολιτικη τους θολούρα ξεχνούν ότι οι «αγανακτισμένοι πολίτες» είναι κατασκεύασμα του μετεμφυλιακού δεξιού παρακράτους, τους οποίους εμείς οι νεώτεροι γνωρίσαμε μέσα από τους… απογόνους τους στις πορείες του Πολυτεχνείου.

    Η αριστερά στην βία της εξουσίας αντιπαραθέτει ιδέες, απόψεις, πολιτισμό. Όταν επιχείρησε να αντιπαραθέσει βία έχασε πανηγυρικά… Μια αναδρομή στην ιστορία θα κάνει πολύ καλό σε κάποιους!

    http://www.fourtounis.gr/download/2011/03/18/18-03-2011.html

  17. Ο/Η Μαρκήσιος Ντε Σαντ λέει:

    TO AKΡΟΔΕΞΙΟ ΜΠΛΟΓΚ OLYMPIA
    ΥΜΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

    http://olympia.gr/2010/04/18/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7/

    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ήταν από τους βουλευτές που είχαμε προτείνει ξεκάθαρα προεκλογικά (είχαμε προτείνει έναν βουλευτή από κάθε κόμμα). Για άλλη μία φορά λοιπόν νιώθουμε περήφανοι γι’ αυτό. Ο Λαφαζάνης λέει για άλλη μία φορά τα πράγματα με το όνομα τους όπως άλλωστε έκανε και προεκλογικά. Ο τίτλος του άρθρου;

    “Μόνη Λύση: Λαϊκή Εξέγερση τώρα”!

    Επειδή έχουμε ακούσει αρκετές φανφάρες μέχρι σήμερα ιδιαίτερα από κάποιους αυτοαποκαλούμενους αριστερούς, δείτε πως εννοεί την εξέγερση ένας πραγματικός αγωνιστής μα πάνω απ’ όλα ΤΙΜΙΟΣ και Πατριώτης:

    http://olympia.gr/2010/04/18/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7/

  18. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Πάντα τέτοιοι ήτανε

    Κωνσταντόπουλος βραβεύει Χαλκιά
    Τα γονίδια του Έλληνα φέρνουν τη Νίκη

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=278203

  19. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    H υμνολογία Φλωράκη στην κηδεία του αρχιχουντικού αρχιεπισκόπου Σεραφείμ

  20. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

    Όταν κουμαντάρουν τα ραμολί,Φλωράκης γκιόσα, και τα κομψευόμενα μει-
    ράκια,Τσίπρας ΤΙ αριστερά περιμένετε να έχετε;Άλλωστε και η προσπάθειά
    της να «ενωθεί»πήγε στράφι!Τώρα έχει γίνει χίλια κομμάτια!Επίσης η ιστορική της διαδρομή-πολιτική και άλλη-ήταν πάντοτε επιβλαβής με κορυφαίο γεγο-
    νός τον περίφημο εμφύλιο!Κάθε τόσο δε η ολομέλεια κάνει αυτοκριτική και ζη-
    τάει συγνώμη για τα λάθη της!Άλλη τέτοια αριστερά σαν τη δική μας ΔΕΝ ΝΟ-
    ΜΙΖΩ ότι υπάρχει στην υφήλιο!!

  21. Ο/Η elisabeth λέει:

    Mε ή χωρίς μνημόνιο, εγώ βλέπω φουφού, γάλα σε αρμεό με την άμαξα, πλάκα, κοντύλι και σιγά σιγά όταν τακτοποιηθούμε, και κανένα μπικ στα δύο που λέει και η διαφήμιση, τρομάρα της!!!!

  22. Ο/Η tolis λέει:

    αυτό που «ο τσίπρας κολακεύει τους αγανακτισμένους» πού κολλάει; όσοι συγκεντρωνόμαστε στο σύνταγμα συλλήβδην λαϊκιστές και ακροδεξιοί, κατά τον τίτλο σας; ωραία η κριτική σας, αλλά σα να σας έχει γίνει φετίχ..

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Κοιτάξτε,
      τουλάχιστον τρεις φορές έχει αναφερθεί κολακευτικά στους Αγανακτισμένους, ονομάζοντάς τους μάλιστα αρχικά «Εκκλησία του Δήμου», και πρόσφατα, λέγοντας πως η 3η Σεπτεμβρίου είναι μια σημαντική ημέρα, «γιατί σήμερα είναι το ραντεβού των πλατειών».

      http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15167:qcoalition-of-powerq-of-the-indignant-envisions-tsipras&catid=1:politics&Itemid=27

      Νομίζω πως κάνετε μια ανεξήγητη παρερμηνεία.
      Σε πολλά ποστ έχω διαχωρίσει την πάνω από την κάτω πλατεία, όχι πως θεωρώ σοβαρό το κίνημα της κάτω πλατείας με τις σαπουνόφουσκες του τ.βουλευτή και ευρωβουλευτή του ανδρεοπαπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ Μ.Γλέζου περί άμεσης Δημοκρατίας,

      Ο κ. Γλέζος πάει πλατεία


      σε καμιά περίπτωση πάντως ακροδεξιό, όπως το κίνημα της πάνω πλατείας.

      Νομίζω πως ο μόνος που ταυτίζει τους αριστεριστές, αριστερούς κλπ της κάτω πλατείας με τους ακροδεξιούς είναι ο κ.Τσίπρας, γιατί από ότι διαβάζω-αν διαφωνείτε υποδείξτε μου τη δήλωσή του-ουδέποτε έχει ξεχωρίσει τα δυο κινήματα. Μάλιστα ο ΣΥΝ δεν βρήκε το θάρρος να αποδοκιμάσει ούτε τους ακροδεξιούς αγανακτισμένους του Αμβρόσιου, ούτε του τ.Βασιλιά Κωνσταντίνου, ούτε αυτούς που μουτζώνουν τη Βουλή, ούτε αυτούς που ζητούν κατάργηση των κομμάτων, ούτε αυτούς τους αγανακτισμένους που καταδιώκουν τους μετανάστες, ούτε καν αυτούς που ανάγκασαν τον κ.Λαφαζάνη να το σκάσει με κλεφτοφάναρο στο Βασιλικό κήπο.
      Ψαρεύει στα θολά νερά ο ΣΥΝ.
      Εγώ φταίω;

  23. Ο/Η sarant λέει:

    Κύριε Ροΐδη, κύριε Λασκαράτε, το ξέρω ότι έχασε η Βενετιά βελόνι, αλλά διαβάζοντας, ύστερα από αρκετό καιρό, το άρθρο σας αισθάνθηκα ότι καλά κάνω που σταμάτησα να είμαι συχνός επισκέπτης του ιστολογίου σας. Τέτοιο τσουβάλιασμα πια -έλεος!

  24. Ο/Η laskaratos λέει:

    Δεν νομίζω πως τσουβάλιασα εγώ κανέναν.
    Μόνος του ο ΣΥΝ τσουβαλιάζεται ή επιδιώκει διακαώς να τσουβαλιαστεί με «Σπίθες», με Δημαρά, με «Λαική Δεξιά», με εκκλησιαστικούς άνδρες και με «Αγανακτισμένους» πάνω και κάτω πλατείας.
    Σε ποιό σημείο έκανα εγώ τσουβάλιασμα;
    Ακριβώς το αντίθετο κάνω.
    Ζητάω να σταματήσει αυτό το αυτοκαταστροφικό τσουβάλιασμα.

    Τώρα όσον αφορά στην αραίωση των επισκέψεών σας, αυτό προσωπικά με στενοχωρεί ομολογώ, γιατί εξακολουθώ να σας θεωρώ κόσμημα του Διαδικτύου, ακόμη και όταν με στενοχωρείτε επαινώντας τον γνωστό και μη εξαιρετέο άγιο Ζακύνθου Χρυσόστομο που μας έκανε λέει τη χάρη να παραιτηθεί, αλλά παρηγοριέμαι σκεπτόμενος πως όποτε σας νοσταλγήσω θα σας επισκεφθώ εγώ.
    Μπορεί να πάει και το βουνό στον Μωάμεθ.
    No hard feelings.

    • Ο/Η Κόκκινη Ρόζα λέει:

      Αγαπητέ κύριε Λασκαράτε βλέπω πως ο κύριος Σαραντάκος δεν βρίσκει κάτι για να σας αντικρούσει, κάτι για να σας διαψεύσει ή κάτι που να είναι υπερβολικό στα όσα γράψατε.
      Στοιχειώδης ευγένεια όμως απαιτεί να το κάνει.
      Eμέ η δήλωση Τσίπρα πως θέλει συνεργασία ακόμη και με μέρος της λαϊκής Δεξιάς μου προκαλεί απώθηση γιατί είμαι αριστερή από κούνια και έχω γευτεί ακόμη και στο Νοσοκομείο που κάνω τη γιατρίνα τα ήθη της λαϊκής Δεξιάς στο πρόσωπο κάποιων συναδέλφων γιατρών.

      • Ο/Η Κόκκινη Ρόζα λέει:

        Γιατρών που πλούτισαν από την Ιατρική και η επίσημη Αριστερά δεν το γνωρίζει.

  25. Ο/Η Σταύρος λέει:

    Ένας γιαλαντζί αριστερός, βολεμένος των Βρυξελλών, είναι λογικό να απεχθάνεται τα «τσουβαλιάσματα» της αριστερής ασυνέπειας.

  26. Ο/Η NoBoDy λέει:

    καλά κάνει λοιπόν το κκ της αλέκας που απομονώνεται στην αυστιστική της καθαρότητα.
    μπορεί να έχει καταντήσει χρόνια τώρα μουσειακό είδος, αλλά τουλάχιστον έχει γλυτώσει το τσουβάλιασμα του κάθε ροΐδη.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Τι αριστερή επιχειρηματολογία!
      Εγώ δεν κατηγόρησα τον ΣΥΝ όταν θέλει συνεργασία με τη Δημ.Αρ. με τους Οικολόγους, με τον Μέτωπο του κ.Αλαβάνου, με την κα Σακοράφα και πολύ καλά κάνει και μπράβο του.

      Τον κατηγορώ για πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις και όσοι αποπειράθηκαν να μου απαντήσουν κάνουν την πάπια.
      Ας τις συνοψίσω:
      Λαϊκή δεξιά, Δημαράς, Σπίθα, Αγανακτισμένοι, Εκκλησία.
      Αλλά απορία ψάλτου βηξ.

  27. Ο/Η Po λέει:

    Θέλει Guts (για να μην αναφέρω το ελληνικό αντίστοιχο…)
    να αγωνιάς για την Αριστερά που θεωρείς σώμα σου και να κάνεις θαρραλέα κριτική μη κρύβοντας τίποτα κάτω από το τραπέζι.

    Αυτά τα Guts που πολύ αμφιβάλω αν τα διαθέτω εγώ, τα διαθέτει ο κ. Λασκαράτος.

    Θα περίμενα από ορισμένα από τα πρόσωπα που σχολίασαν, και που εξακολουθούν να βρίσκονται ψηλά στην εκτίμησή μου, να διέθεταν το σθένος να διαφωνήσουν ή να συμφωνήσουν με συγκεκριμένα επιχειρήματα διαψεύδοντας ή επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα αυτής της ανάρτησης.

    Δεν το έπραξαν, είτε διότι δεν έχουν το σθένος, είτε αδυνατούν να δουν κατάματα μια πραγματικότητα, διότι ο κ. Λασκαράτος αγγίζει μόνο τη κορφή του παγόβουνου.

    Είναι πολλά ακόμη ζητήματα καθημερινότητας, μιας καθημερινότητας που τραβά από τη μύτη την Αριστερά, αντί η Αριστερά να οδηγεί αφού θεωρεί εαυτόν… πρωτοπορία.

    Κύριοι, λίγο στοχαστική σκέψη χρειάζεται, τα υπόλοιπα έπονται.

  28. Ο/Η Τίσις λέει:

    11. Η «Χρυσή Αυγή» αναδημοσιέυει άρθρο του κ.Δελαστίκ της “Ανταρσύας”.

    Από αυτό και μόνο είναι προφανές πως ο Δελαστίκ είναι ναζιστής.

    Τι να πω… Νομίζω πως πρέπει να σφάξω τρεις Τούρκους για να στανιάρω, με αυτά που διαβάζω. Ωρέ Λασκαράτε, τι ακροβατικά είναι αυτά;

    • Ο/Η Po λέει:

      η συλλογιστική σας είναι επικίνδυνα (για σας) απλοϊκή…
      Εξετάζουμε πρωτίστως τα συγκεκριμένα γραφόμενα του καθενός και προσπαθούμε να δούμε ΓΙΑΤΙ υιοθετείται από τους ιδεολογικούς του αντιπάλους.
      Αυτό λέγεται Προσέγγιση, Συλλογιστική μετά από σκέψη και μελέτη ενός κειμένου….

      Το σχόλιο σας ανήκει σε άλλη, υποδεέστερη κατηγορία.

      • Ο/Η Νέμεσις λέει:

        Αγαπητέ Ρο,

        επικροτώ τη φιλομάθειά σας. Για να έχετε μεγαλύτερη επιτυχία στις συλλογιστικές σας προσεγγίσεις, ξεκινήστε από μαθήματα Λογικής. Η πατρίδα μας είχε την ευτυχία να τα λύσει από νωρίς αυτά τα προβλήματα – βλέπετε, είχαμε Αριστοτέλη, Σοφιστές και δημαγωγούς.

        Νέμεσις η Υποκατηγορούσα (λίγο ακόμα, να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα)

    • Ο/Η Βολταίρος λέει:

      Είμαι ουμανιστής, δεν ανήκω στην Αριστερά αλλά παρακολουθώ αυτό το μπλογκ επειδή κονταροχτυπιέται με το Διάβολο που φοράει ράσα και επειδή το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον.
      Φίλε Τίσις πουθενά δεν είπε ο Λασκαράτος πως ο Δελαστίκ είναι ναζιστής.
      Αλλά όπως λέει ο δικός σου ο Λένιν «όταν ο εχθρός σου σε επαινεί, γύρνα πίσω σου και κοίταξε που έχεις κάνει λάθος». Γαμώτο σε αντιγράφουνε τα χρυσά αβγά και no problem?
      Για να πω την άγια αλήθεια περίμενα κάποιο σοβαρό αντίλογο δεν φανταζόμουνα τέτοια ένδεια από τους διαφωνούντες του ποστ, τίποτα άλλο δεν βρήκα πάρεξ ατάκες και σοφίσματα.

      • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

        Κε Βοτλαιρε

        Ειτε υποτιματε την νοημοσυνη μας είτε η δικη σας ειναι υποτιμημενη. Δεν ειναι Γιαννης ειναι Γιαννακης.

        Όσο για τον «διαβολο που φοραει ρασα» ιστορικα μια ομαδα τα εβαλε μαζι του: Η Εβραιομασωνία. Και για λογους εθνοκεντρισμου και για λογους οικονομικων συμφεροντων που στα Βαλκαναια αναγονται στην κοντρα του ποιος θα εχει τον ελεγχο των Βαλκανιων. Εξ αλλου η δημιουργια Δημοκρατιας της Μακεδονιας ,με πρωτευοσυα τη Θεσσαλονικη ειναι Εβραιομασωνικου σχεδιασμου και σε επιπεδο ανωτερης καστας που ελεγχε μονοπωλιακα σχεδον την οικονομια της Οθωμανικης αυτοκρατοριας και σε λαϊκο επίπεδο με την μετακληση εκ Βουλγαριας στην Θεσσαλονικη του ουτε καν Μακεδονα Εβραιοβουλγαρου Μπεναρογια.

        Απο εκει και περα μια προχειρη αναζητηση των τζακιων αυτων που μεθοδευσαν την ανατροπη του Σουλτανου και ενορχηστρωσαν γενοκτονιες και βιαιες ανταλλαγες πληθυσμων με το βαθυ καπιταλστικο κρατος στην Ελλαδα (κατ ευφημισμον «Φιλελευθερο») θα σας δωσει συγκεκριμενα ονοματα πολιτικων που πρωτοστατουν σε αντιχριστιανικες και ανθελληνικες κινησεις υιοθετωντας το προφιλ του εκσυγχρονιστη ενω ειναι βαθυτατα διαπλεκομενοι.

        Και για να σας δωσω ενα κουιζ: Τινος Ελληνα γερμανοφιλου μεγαλοστελεχους βουλευτη η Εβραια συζυγος εργαζεται στην Deutschebank που μας δανειζε για να κανει επενδυσεις η Siemens; Γιατί ο Ackerman ειναι στο ΔΣ τοσο της Siemens οσο και της Deutschebank; Ποιοι πολιτικοι συνεργαστηκαν με τη Siemens που μας δανεισε δια της Deutschebank να αγορασουμε τα προϊοντα της;

        Και ενα τελευταιο: Υπαρχουν πολιτικοι παρατρεχαμενοι που με αγνωστου προελευσεως κονδυλια δραστηριοποιουνται στον τομεα της κινητης τηλεφωνιας ενω παραδιδουν παραλληλα μαθηματα ηθικης (και ιστοριας) απο τηλεορασεως;

      • Ο/Η Po λέει:

        Συνωμοσίας Εγκώμιο από τον… διανοούμενο Theoprovlito.
        Εγώ γιατί ήξερα α κ ρ ι β ώ ς τι θα «γράψει»;
        …και να η Εβραιομασωνία εδώ, Εβραιομασωνία εκεί, η Εβραια συζυγος παραπέρα… προσθέτοντας και το αναγκαίο… «κουίζ»(!) για να πονηρέψει τον αναγνώστη, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν πρέπει ακόμη να έχει ηρεμήσει από τα γέλια.

        Μακάριοι οι φτωχοί τω πνεύματι.
        (ο Theoprovlitos γελά συνεχώς. Ευτυχής. Δεν έχει αφήσει ξεσκέπαστη συνωμοσία, όλες έχουν πουντιάσει γυμνές από τη καταιγίδα των Θεοπρόβλητων αποκαλύψεων!)

      • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

        Κυριε Ροιδη,

        Το λετε εσεις αυτο στην εποχη του internet και της κινητης τηλεφωνιας;

        Όσον αφορα την περι ης ο λογος συζυγο, ως γνωστόν δεν εργαζεται η καθε εβραια στην Deutshbank και παραλληλα να ειναι (τεως) συζυγος πολιτικου. ΕΙναι δυσκολο, το αναγνωριζω. Ποιον να πρωτοκοιταξει. Το κομμα, το σπιτι της, τον εργοδοτη της ή την χωρα; Σε καποιο απο ολα θα πρεπει να κανει αβαριες. Εξ αλλου, δεν μας αφορα η συζυγος, αλλα Ο συζυγος και οι διασυνδεσεις του.

        ________

        ΥΓ Επειδη πολλα γραφω και πολλα ξεχναω, σας το εχω αναφερει οτι ο πατερας μου εργασθηκε στην Αλεξανδρεια τις Αιγυπτου στις επιχειρησεις Carasso της γνωστης οικογενειας (εκμεταλλευση αγροτικων προϊοντων και αγορες και πωλήσεις συναλλαγματος) πριν παρουν ποδι απο εκει και εκεινοι και αυτός;

        Μαλιστα τους βοηθησε και κατα την διαφυγη τους στο εξωτερικό διακινδυνευοντας και ο ίδιος. Παραστησε τον Αραβα για να παει λιγα χρηματα στο καραβι σε εναν διευθυντη του εβραιο που τον απελασαν με τα ρουχα που φορουσε και εκανε και ολοκληρη κινητοποιηση να παει ενα κομποδεμα στην κα Carasso που ειχε κλειδαμπαρωθει στη βιλλα τους με τα 14 δωματια όταν συνελαβαν τον άντρα της.

        Μεσα στα κλαμματα του εδωσε χιλιες ευχες, οι οποιες επιασαν φαινεται γιατι στην Ελλαδα τακτοποιηθηκε αν και ξεκινησε παμπτωχος και με σπουδασε και εμενα σε Γαλλικα σχολεια ωστε να μπορω να μπαινοβγαινω και εγω με τη σειρα μου και σε Εβραϊκα σπίτια χωρις φοβον και χωρις παθος.

        Κατα τα άλλα καλοι άνθρωποι, δεν λέω, κύριοι. Τους Ελληνες εργοδοτες να φοβασαι – λεει ο πατερας μου. Ειναι οι χειροτεροι που υπαρχουν.

        Απλα εξεταζω τα πραγματα ανθρωπολογικά, ιστορικά, κοινωνιολογικά και λαογραφικά. Ειναι και αυτες επιστημες που ουδεμια σχεση έχουν με θρησκευτικούς φονταμενταλισμούς, και με εδρες μαλιστα σε πολλα εκπαιδευτικα ιδρυματα – ιδιωτικά και δημοσια. Μην κοιτατε τωρα που στην Ελλαδα το εργο αυτο το εχουν αναλαβει Τηλεοπτικά ιδρυματα. Πταιει οτι δεν εχει ανοιξει ακομα η αγορα της Ελευθερης Πανεπιστημιακης Εκπαιδευσης γι αυτο και αξιολογοτατοι ερευνητες καταντουν γυρολογοι τηλεοπτικων studios.

      • Ο/Η Ύβρις λέει:

        Οι αξιολογικές κρίσεις λειτουργούν αμφίδρομα.

        Ξέρεις τι δεν καταλαβαίνεις εσύ, ο αγαπητός Ρο και άλλοι;

        Correlation does not imply causation

  29. Ο/Η Po λέει:

    Βολταίρος…
    Τα σοφίσματα υιοθετούνται χωρίς πολύ σκέψη (αυτή κουράζει), αβίαστα. Συχνά,υιοθετούνται δυστυχώς, κι από λεγόμενους… Σοβαρούς συνομιλητές!

    Χαίρε.

  30. Ο/Η anisixos λέει:

    ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ! :
    http://anisixos.blogspot.com/2011/09/blog-post_07.html

    Αν θες διαβασε το.
    Περιμενω εντυπωσεις και σχολια.
    Ευχαριστω.

    • Ο/Η MK λέει:

      να επιμείνεις στις σπουδές σου θα βρεις ενδιαφέρον στην επιστήμη σου και στους συμφοιτητες σου, να πιάσεις παράλληλα και μια δουλίτσα, γκαρσόνι π.χ. θα νιώσεις πολύ καλύτερα

  31. Κύριε Λασκαράτε,

    δυστυχώς έχετε δίκιο σε όσα γράφετε. Ακόμα χειρότερα, όλα αυτά συμβαίνουν ενώ το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει όλο και περισσότερο στο ΛΑΟΣ, άρα υπάρχει άπλετος χώρος για μια Αριστερά με σοβαρές, δημοκρατικές θέσεις… αλλά που;;

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Αγαπητέ φίλε,
      υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για ένα δημοκρατικό σοσιαλιστικό μέτωπο, που και τα εργασιακά δικαιώματα θα υπερασπιστεί και τα ατομικά δικαιώματα και τη δημόσια περιουσία και θα καταπολεμήσει τη διαφθορά και θα αγωνιστεί για ρύθμιση του χρέους και θα προτείνει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.
      Αντί γι’αυτό προτιμήθηκε το ψάρεμα στα θολά νερά.

  32. Ο/Η vasiliskos λέει:

    Δυστυχώς πρέπει να συμφωνήσω μαζί σας για τις λυκοσυμμαχίες που άλλωστε είναι ένα διαχρονικό σπορ ιδεολογικού αδιεξόδου. Με ένα ΚΚΕ που συνεχίζει σταθερά την απωθητική πορεία του και ένα ολόκληρο χώρο προοδεύτικής αριστεράς που προσπαθεί να κερδίσει πόντους σε ένα λαό που το 40% μετά από ολόκληρες δεκαετίες απόλυτης υποταγής στο δικομματισμό έγινε οπαδός του ΚΑΝΕΝΑ, και βρίσκει σαν μόνη κοινή συνισταμένη το να δηλώνει πατριώτης, είναι λογικό (όχι σωστό) να κάνουν παιχνίδια όλοι. Το ΚΚΕ επιμένει πως η μόνη σημαία είναι το σφυροδρέπανο οι ακροδεξιοί σηκώνουν τα λάβαρα του 21 και οι προδευτική ή εξωκοινοβουλευτική αριστερά βρίσκεται ανάμεσα στους δυο έχοντας κατεβασμένο το σφυροδρέπανο και φλερτάροντας την ελληνική σημαία.

    Το γεγονός πως το μεγαλύτερο ποσοστό από όλους τους υπερ-πατριώτες (κάθε απόχρωσης) έχει μελετήσει ελληνική ιστορία ή αρχαία ελληνική γραμματεία από περιλήψεις τηλε-βιβλιοπώληδων είναι μια πονεμένη ιστορία που θα πονέσει ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Το συνολάκι πατριώτης ελληνορθόδοξος ή προδότης άθεος κομμουνιστής έχει ποτίσει την ελληνική συνείδηση. Σκεφθείτε λοιπόν τι αγώνα πρέπει να κάνει κάποιος για να μπορέσει να αποδείξει πως είναι έλληνας, αριστερός, όχι ορθόδξος και πατριώτης. Στο μυαλό της πλειοψηφίας είναι αδιανόητο και ίσως για αυτό πολλά στελέχη της αριστεράς προσπαθούν πλέον να γίνου διπλωμάτες και όχι στρατιώτες της αλλαγής μήπως αποτάξουν από πάνω τους τη στάμπα. Τώρα γιατί δεν προσπαθούν αντί γι΄αυτό να δείξουν στο κόσμο με στοιχεία πόσο πατριωτική ήταν η δεξιά στην Ελλάδα… δεν ξέρω, πως το λέμε αυτό. Μη αναμόχλευση των παθών νομίζω?

    Οσο για το κείμενο του κ.Δελαστικ από τη ΧΑ αυτό ας το αφήσουμε γιατί σκεφθείτε ότι ένα από τα κείμενά σας που στιγματίζουν τόσο έξοχα την ασυδοσία της εκκλησίας θα μπορούσε να το αναρτήσει ένα σαιτ ιεχωβάδων, σατανιστών ή τρελλαμένων αιρετικών και να το εκμεταλλευτεί ανάλογα.
    Πριν από λίγο καιρό με ειδοποίησαν ότι κείμενά μου αναρτούνται στο φόρουμ των σατανιστών…. Και όχι δεν φοράω κόκκινη μπέρτα το βράδυ!

    Ελπίζω να συγχωρήσετε τη πολυλογία μου στο χώρο σας:)

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Σας ευχαριστούμε για την πολύ χρήσιμη πολυλογία σας.
      Η Αριστερά οφείλει να δώσει τη σκληρή μάχη του Διαφωτισμού και της Αλλαγής συνειδήσεων. Βαριέται να το κάνει και καταφεύγει στις εύκολες λύσεις που είναι πάντα οι χειρότερες.

      Για το κείμενο Δελαστίκ.
      Ακούστε ένα μακροσκελές αριστερό-δημοκρατικό κείμενο δεν αφήνει ίχνος περιθώριου στην Ακροδεξιά να το καπηλευτεί. Κάπου θα χάνει.
      Ορμώμενος από το παράδειγμά σας για τους Μ.του Ιεχωβά, τους έχουμε υπερασπιστεί

      Ορθοδοξία κατά Μαρτύρων Ιεχωβά [2]

      Ορθοδοξία κατά Μαρτύρων Ιεχωβά [1]

      σαν συνανθρώπους μας που δικαιούνται τις ελευθερίες τους αλλά δεν ανάρτησαν οι ίδιοι το κείμενό μας πουθενά για τον πολύ απλό λόγο πως δεν υπήρχε κανένα περιθώριο να το κάνουν αφού τους ασκούσαμε παράλληλα και κριτική. Καλόπιστη μεν, αλλά σίγουρα ενοχλητική.

      Mάλιστα έγινε απόπειρα από ανόητο ορθόδοξο πιστό να μας ταυτισει μαζί τους, αλλά ακόμη και ο ελληνορθόδοξος μπλόγκερ στον οποίο απευθύνθηκε δεν τόλμησε να υιοθετήσει τη συκοφαντία, δεν υπήρχε περιθώριο να το κάνει χωρίς να γελοιοποιηθεί:

      Πρωτοφανής ΚΟΡΟΪΔΙΑ των «μαρτύρων Ιεχωβά» από την εταιρία Σκοπιά. Αλλάζει το βασικό τους δόγμα μέσα στο 2010,ενώ «κλωνοποιούνται» κάθε χρόνο εκατοντάδες νέοι «άγιοι»! Το 2017 ξεπέρασαν τους 18.000 οι ψευτοάγιοι της Σκοπιάς !

      @@@@»……Αγαπητοί σας πληροφορώ πως φίλος γνωρίζων με βεβαιώνει πως οι ροιδολασκαράτοι είναι Ιεχωβάδες
      By: Eνορίτης on Μαρτίου 10, 2010
      at 7:36 μμ

      Ερευνήσατε θα δείτε πως κάνουν επιθέσεις σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ, ακόμα και σε ΣΥΡΙΖΑ, Πάπα, Ισλάμ, εννοείτε Ορθοδοξία, αλλά ποτέ στους Ιεχωβάδες.
      By: Eνορίτης on Μαρτίου 10, 2010
      at 7:40 μμ

      Αγαπητέ φίλε, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι κρύβεται πίσω από το μπλογκ αυτό και τους ανθρώπους του.
      Ένα είναι σίγουρο. Ότι όσα γράφουν με κατακρίσεις και συκοφαντίες κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας, γυρνάνε ως μπουμερανγκ.
      Γιατί όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτή τους την … εμμονή. Δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε…….@@@@

  33. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Olympia.gr
    ελληναράδικο μλογκ εθνικό πατριωτικό ακροδεξιό για τον Νότη Μαριά συνεργαζομενο με Σπίθα και ΣΥΝ

    γΙΑΤΊ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΌΣΜΟς ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΆ ΠΑΤΈΡΑ;
    Γιατί ο ΣΥΝ κάνει γάμο με την λαικοδεξά
    http://olympia.gr/2010/09/24/%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%82-%E2%80%93-%CF%84%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%8C%CE%BA-%CE%BC%CE%B5/

    Νότης Μαριάς – Τι υπέγραψε το Πασόκ με την τρόικα;;;;

    Αναρτήθηκε από τον/την Greekx στο Σεπτεμβρίου 24, 2010

    Παρακολουθήστε σε βίντεο μια σημαντική ανάλυση από τον καθηγητή Νότη Μαριά σχετικά με το ακριβώς τι υπέγραψε το Πασόκ με την τρόικα!!

    Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική η συγκεκριμένη ανάλυση αξίζει να την παρακολουθήσετε ολόκληρη.

    Στις αρχές του μήνα ο καθηγητής αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας:

    “Με την καθημερινή της δράση η κυβέρνηση κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος, φαλκιδεύει το μέλλον της νέας γενιάς και αφαιρεί σημαντικές κατακτήσεις των εργαζόμενων και του λαού μας” σημειώνει στην επιστολή του καταγγέλλοντας επίσης πως το ΠΑΣΟΚ ως πολιτικός φορέας “όχι μόνο δεν αντέδρασε στη λαίλαπα των νεοφιλελεύθερων κυβερνητικών μέτρων, αλλά στην πράξη στήριξε τις επιλογές της τρόικας”.

    Σημειώνεται ο Ν. Μαριάς, μαζί με κοινωνικούς φορείς, έχει ασκήσει ενώπιον του ΣτΕ αίτηση ακύρωσης του Μνημονίου, ενώ προ ημερών, είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μεταφέροντάς του τις ενστάσεις του για την πολιτική της κυβέρνησης. Το παράδειγμα του Ν. Μαριά αναμένεται να ακολουθήσουν, στην επικείμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, και άλλα στελέχη του κόμματος.

    ΔΝΤ και Μνημόνιο

    Νότης Μαριάς – Τι υπέγραψε το Πασόκ με την τρόικα;;;;

    ▶14 Σχόλια to “Νότης Μαριάς – Τι υπέγραψε το Πασόκ με την τρόικα;;;;”

    1.
    Λεωνιδας είπε
    Σεπτεμβρίου 24, 2010 στο 7:30 μμ
    να και ενας ΛΕΒΕΝΤΗΣ!!!
    ΕΥΓΕ κ.ΚΑΘΗΓΗΤΑ!

    Απάντηση

    2.
    kentauros είπε
    Σεπτεμβρίου 24, 2010 στο 7:56 μμ
    το θεμα ειναι τώρα τι κανουμε? Θα μας πάρουνε και τα σώβρακα με τον πινόκιο νεοτσολάκογλου…

  34. Ο/Η katabran λέει:

    είμεθα για τα μπάζα…
    γιατί «παιδεύεστε» αγαπητέ μου;
    το «αριστερά» και το «δεξιά» είναι απλά χωροθέσεις!
    καλημέρα!

    • Ο/Η Σταύρος λέει:

      katabran, έγραψες «…το “αριστερά” και το “δεξιά” είναι απλά χωροθέσεις!…». Σε παρακαλώ να μου επιτρέψεις μια παρατήρηση: νομίζω δηλαδή ότι δεν είναι ούτε καν αυτό που είπες ακριβώς. Διότι εάν τοποθετηθεί ο παρατηρητής από την πίσω πλευρά τους, τότε το δεξιό χωροθετείται στην αριστερή μεριά και το δεξιό στην αριστερή.
      Εκτός κι αν δεν ωφελεί η σφαιρική θέαση ενός ζητήματος.

  35. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

    καλημέρα στους Διαχειριστές & Σχολιαστές

    η παρούσα ανάρτηση αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα δεν χρειάζονται πρωτίστως οι έξυπνοι αλλά οι έντιμοι….!!!

    η διαπίστωση του ΕΝΤΙΜΟΥ κ. Λασκαράτου ότι εδω και χρόνια η κυρίαρχη αντίθεση που τέμνει την ελληνική κοινωνία, περιλαμβάνει από την μιά το πανίσχυρο και υπερπλειοψηφικό υπερεθνικιστικό μπλόγκ της «πατριωτικής» ΝΔ , του «πατριωτικού» ΠΑΣΟΚ , της νεοπαγούς πατριωτικοεθνικιστικής θεσμικής Αριστεράς του λαμογιοδημαγωγού Τσίπρα+Θεοδωράκη και της Παπαρρήγα…

    η επισήμανση δηλαδή ότι όλοι οι παραπάνωΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ανήκουν σε ένα και μόνο Κόμμα , με κοινή εθνικιστική ιδεολογική βάση..

    του οποίου ο αντιμνημονιακός λόγος υποκριτικά και θρασύδειλα δεν περιλαμβάνει ως δεολογικώς θα ώφειλε την μη προσφυγή μας στον εταιρικό της ΕΕ και του ΔΝΤ δανεισμό για μισθολογικούς κυρίως λόγους…

    η εθνικιστική ιδεολογία του οποίου και η σχετική επακόλουθη πρακτική μας οδήγησε μαθηματικά στη σημερινή ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ…

    και οι οποίοι αν μπορούσαν σίγουρα θα εγκαθίδρυαν στυγνή Δικτατορία, την αναγκαιότητα της οποίας συχνά ανακαλούν στα γραπτά τους…

    από την άλλη τις σαφώς μειοψηφικές δημοκρατικές δυνάμεις , ενταγμένες στα παραπάνω κόμματα αλλά και τους όλο και περισσότερους ανένταχτους…

    οι οποίες αγωνίζονται για μιά ευρωπαϊκή δημοκρατική Ελλάδα με πυρήνα λειτουργίας τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ

    η λεπτομερής καταγραφή των αποδεικτικών της φαιοκόκκινης συνεργασίας στην κοινωνική πραγματικότητα μας από τους Διαχειριστές αποτελεί φωτεινή εξαίρεση και όαση στην πνευματική μιζέρια και έρημο μας…

    έργο δύσκολο αφού όσο αμακιγιάριστοι είναι οι δεξιοί εθνικιστές τόσο μακιγιαρεσμένοι και μασκοφορεμένοι είναι οι φερώνυμοι αριστεροί…

    ενταγμένοι και μη όπως ο κ. Σαραντάκος που διακρίθηκε τελευταία σε επίθεση μαζί με το εθνικιστικό του σχολιαστικό ακροατήριο στον ανένταχτο αλλά ΕΝΤΙΜΟ ιστορικό Λιθοξόου, ο οποίος από καθήκον αληθειας τόλμησε να μιλήσει για την αυτονόητα ΜΗ ελληνική οικογενειακή μητρική γλώσσα των ελλήνων πολιτών…

    και την ψευδώνυμη δήθεν συνέχεια της θεσμικής ελληνικής γλώσσας….

    αναδεικνύοντας ελάχιστο ποσοστό των 1,5 εκατομμυρίων ΜΗ ελληνικών παραδοσιακών μικρο-τοπωνυμιών της πατρίδος μας…

    η παντελώς έλλειψη ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ σε συνδυασμό με την έλλειψη αστικής συνείδησης δημιουργούν το βορειοκορεάτικο σημερινό εκρηκτικό σύμπλεγμα μας…

    αφού το 80% της στάσης τους οφείλεται σε συνειδητό δανειακό και με το αζημίωτο οπορτουνισμό και μόνο το 20% σε άγνοια για το κοινωνικό παγκοσμιοποιημένο γίγνεσθαι…

    εύγε λοιπόν στους κ. Λασκαράτο και Ροϊδη…

    είναι τιμή και ελπίδα για την χρεωκοπημένη πατρίδα μας…

  36. Ο/Η vasiliskos λέει:

    Ειλικρινά δεν είχα διαβάσει τα λινκ περι ιεχωβάδων ή τις συσχετίσεις που έκαναν με το ιστολόγιο τούτο διάφοροι. Απλά το έφερα σαν παράδειγμα (γελώντας μάλιστα μόνο στην ιδέα) γιατί σκέφτηκα ότι όλο και κάποιος ακατοίκητος εγκέφαλος θα το έχει πει! Τελικά έτσι ήταν. Είναι τόσο προβλέψιμα όλα….

  37. Ο/Η Σταύρος λέει:

    Μήπως έτυχε κανενός να έχει σεξουαλικό βίτσιο προς ερωτική συνεύρεση με γυμνές και ξεπουντιασμένες συνομωσίες ώστε να μας περιγράψει την καύλα αυτού του είδους;
    Δεν μπορεί λέω! Οι καλόγεροι, οι Δεσποτάδες, οι Αρχιμανδρίτες, και οι παρατρεχάμενοι των προηγουμένων, δεν είναι δυνατόν να μην την βρίσκουν ακόμα και με την φαντασία των κυριών αυτών Συνομωσιών, όταν ρισκάρουν να μαλακίζονται ακόμα και δημοσίως , και μόνον με την ιδέα τους. Θεοπρόβλητε; Εσύ γνωρίζεις κάτι περί αυτής της πνευματικής σεξουαλικής διαπλοκής;

    • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

      Αγαπητε κε Σταυρο,

      για να γνωριζετε αυτο το καινοφανες βιτσιο προφανως ειστε πληρως ενημερωμενος και μυημενος στις διαστροφές. Η τελευταια που ειχα ακουσει ηταν gay καννιβαλισμος γεννητικων οργανων. Εσεις το εξελίξατε το θεμα. Η αληθεια ειναι οτι τωρα με το internet θα δεχεσθε και πολλες επιδρασεις. Δυστυχως η πορνογραφια ειναι επικερδης επιχειρηση γι’ αυτό και δεν ειναι και λιγοι οι παροχοι ιστοσελιδων ακραίου πορνο που εχουν έδρα στην Κυπρο διαφθειροντας τα παιδακια που προσπαθουν να ανακαλυψουν την σεξουαλικοτητα τους.

      Τωρα τι ακριβως εννοειτε ως συνομωσια δεν το γνωριζω. Επειδη ειστε όμως οπτικος τυπος και εγω βαριεμαι να γραφω, σας παραπεμπω σε μια ωραιοτατη φωτογραφία των Θεσσαλονικιων Λεβαντινοεβραίων Matarasso και σα Ragoussi με την κεφαλη του Σουλτανου που αρνηθηκε να παραχωρησει την Παλαιστινη στους «επιχειρηματιες» που του το ζήτησαν.

      Δεν σας αφορα η villa βεβαια (ακομα και εαν η συγκεκριμενη υπήρξε κεντρο πολιτικων οργίων) αλλα σκεφθηκα ότι μπορει να σας εμπνεουν οι μουστακαλήδες με φέσι. Μακριά από μένα η προκατάληψη.

  38. Ο/Η papoylis λέει:

    Αγαπητέ Λ ( και εμμέσως Ρ. )

    Νομίζω θα συμφωνήσουμε σε ένα προαπαιτούμενο :
    Δεν υπάρχει στο τάχα μου αστικό μόρφωμα που λέγεται πολιτικός βίος της Ψωροκώσταινας , εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων , εγγενώς αθώος πολιτικός σχηματισμός ή επιμέρους πολιτικά πρόσωπα. Άλλωστε η πολιτική διαπάλη , από αρχαιοτάτων και μέχρι σήμερα είναι πεδίο εξίσου βρώμικο , αιματηρό και ένοχο , όπως κάθε άλλο πεδίο μάχης. Αντίθετα : συμφέροντα , αγώνας για τη προσωπική «δικαίωση» , μια θέση εξουσίας , μια στοιχειώδη έστω εξασφάλιση ( συχνά μέχρι και τα τρισέγγονα ) , δημιουργία κάστας , προσέλκυση πελατών – οπαδών όπου θα ρίχνονται τα ψίχουλα από το λουκούλειο , ήταν και είναι ο κανόνας.

    Σε αυτό το οθωμανικών καταλοίπων αλισβερίσι δεν είναι άμοιρη και η Αριστερά , ειδικά μετά τη μεταπολίτευση , όταν για να σταθεί το νέο «δημοκρατικό» μόρφωμα χρειαζόταν το απαραίτητο άλλοθι. Ένα άλλοθι που εφευρέθηκε και εφαρμόστηκε μέχρι σχεδόν σήμερα με επιτυχία , τη αγαστή συνεργασία όλων των αστικών και μη παρατάξεων με ελάχιστες εξαιρέσεις.
    Όσο ακόμα το αντίπαλο δέος του «υπαρκτού» προέβαλλε το δικό του ( εξίσου αποκρουστικό ) παράδειγμα , οι παραχωρήσεις των ιδιότυπων ( και έξωθεν εξαρτημένων ) εδώ αφεντάδων προς τα λαϊκά στρώματα ήταν σχεδόν αναγκαστικές , για δε το διάστημα που κυβέρνησε ο ΑΓΠ , βασικός άξονας πολιτικής ώστε να ενσωματώνονται στη «κοινωνική τάξη» τα στρώματα εκείνα που υπήρξαν οι απόβλητοι των προηγουμένων δεκαετιών. Ο βασικός όμως αυτός άξονας περιείχε και προβληματικά σημεία , εκ προθέσεως ή ως παράπλευρα αποτελέσματα , αδιάφορο σε αυτό το επίπεδο συζήτησης :
    α) Η σταδιακή μεταμόρφωση του συνδικαλισμού τύπου Τάκου Μακρή σε συνδικαλισμό τύπου Ροβέρτου και μετέπειτα τύπου Πολυζωγόπουλου , ώστε να φτάσουμε σήμερα στο πολυδιασπασμένο ρημάδι που διακονεί ο «αγανακτισμένος» κος Παναγόπουλος , ο αφήσας προσφάτως και γενειάδα ( νέο λούκ ή πένθος ;; 😉 ). Δημιουργήθηκε έτσι ο κοινός τόπος συνάντησης , εκμετάλλευσης και προώθησης μικρών και μεγάλων συνενόχων , ηθικών και φυσικών αυτουργών στα μικρά και τα μεγάλα εγκλήματα που διαπράχθηκαν πάνω στο σώμα της «πατρίδας» ,.. αυτού του όρου που καπηλεύονται σήμερα οι κυβερνώντες πουλτσινέλλοι στον ίδιο βαθμό με την ..άνω πλατεία , το παπαδαριό , το μητσοτακέικο , το Δασκαλόπουλο ( πρώην βιομήχανο ) , το αλαφούζειο σύμπλεγμα και τα άλλα παιδιά.
    Στη πραγματικότητα αυτή που υπέστη τις πληγές που σήμερα κακοφορμίζουν και χαίνουν είναι η κοινωνία , η οποία εξ ανάγκης ενεπλάκη στο νταραβέρι και έκτοτε λειτουργεί με ανακλαστικά εξαρτημένου.

    β) μετά τη κατάρρευση του Ανατολικού μπλόκ και τα «δραματικά εκείνα γεγονότα» , άνοιξε διάπλατα το πεδίο δόξης λαμπρόν για το οριστικό ξεπούλημα τύπου Παντσαβόλτα , που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα , από διαδοχικές κυβερνήσεις. Θυμάμαι το 94 ή το 95 που επέστρεψε ο τότε «σιδερένιος» από τας βρυξέλλας και προειδοποιούσε για την επερχόμενη θύελλα , αντιλαμβανόμενος μάλιστα ότι δεν διέθετε πλέον ούτε τη δύναμη , ούτε το διεθνές κύρος για να κρατήσει τη «σοσιαλδημοκρατία» ως ανάχωμα στις επερχόμενες «μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμούς». Θυμάμαι ακόμα και σήμερα τη δραματική δήλωση που έκανε τότε , όχι τις λέξεις αυτούσιες , αλλά το ύφος . Ο «εξορθολογισμός» , το «αυτονόητο» , η «διαχείριση» , ο «εκσυγχρονισμός» , η «νομιμότητα» , οι «θεσμοί» , απέκτησαν ένα νέο ( και αποκρουστικό για μένα ) νόημα , αφού είναι στατιστικά κατοχυρωμένο και άνευ αμφισβήτησης ότι σε ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως τις χώρες που εφαρμόστηκαν , η κατανομή πλούτου και εισοδημάτων χειροτέρεψε , οι κοινωνίες έγιναν λιγότερο συλλογικές και αλληλέγγυες , οι κατακτήσεις των εργαζομένων πήγαν κατά διαβόλου και η καταστολή έγινε περισσότερο βίαια . Όσο τα εργοστάσια και οι υπηρεσίες έφευγαν ή έκαναν outsourcing στα αναδυόμενα δουλεμπορικά της Ανατολής , όσο το εμπόριο και η αγορά χρήματος και «αξιών» ( λέμε τώρα ) απελευθερωνόταν , τόσο εντείνονταν οι δυσμενείς επιδράσεις στο σώμα των δυτικών κοινωνιών στο όνομα της πολύπαθης «ανταγωνιστικότητας». Εν Ελλάδι όμως εφαρμοζόταν μια ιδιότυπη μορφή «αντίστασης» σε αυτή τη καταιγίδα. Ο Ρωμιός αντί να υποταχθεί και να προσαρμοστεί στο «μονόδρομο’ εφεύρισκε , τη αρωγή του πολιτικού μας συστήματος , τρόπους διαφυγής όπως η παραοικονομία , οι πελατειακές και προσωπικές σχέσεις , η λεηλάτηση του δημοσίου χρήματος , του δημόσιου χώρου , του περιβάλλοντος και άλλες καταδρομικές ενέργειες σύμφυτες με το πολιτικό και ιστορικό μας παρελθόν , τις παραδόσεις και το επίπεδο αντίληψης των κοινών που διδάχθηκε το τελευταίο τουλάχιστον αιώνα. Παραβλέπω σκόπιμα τη διαρκή εξάρτηση – επέμβαση δυνάμεων και συμφερόντων της αλλοδαπής , δυνάμεων πολύ ισχυρών και με εξίσου ισχυρούς δεσμούς με την εδώ άρχουσα τάξη , γιατί η συζήτηση θα ξεφύγει σε έναν άλλο άξονα , εξίσου ενδιαφέροντα και αμφιλεγόμενο , αλλά μη σκόπιμο στη παρούσα . 😉

    Ας έρθω όμως στο επί της ουσίας ζήτημα που προκάλεσε τη συγγραφή αυτού του υπέρδιπλου ( δυστυχώς ) σχολίου : Μέχρις εδώ φαντάζομαι ότι οι αγαπητοί υγροσύμφωνοι ( Ρ και Λ ) δεν θα διαφωνήσουν καθέτως . Επίσης φαντάζομαι ότι συμπίπτουμε σε πολλές αιτιάσεις για το ρόλο της επίσημης Αριστεράς στη μεταπολίτευση. Τις παραχωρήσεις που έκανε , τα αδιέξοδα που ακολούθησε αβλεπί , τα επιμέρους μικροσυμφέροντα και τις αλληλοεξυπηρετήσεις που διακόνησε επί δεκαετίες , τους σεχταρισμούς και τις μεγαλοστομίες ( follie des grandeurs ) , τις τακτικές μαγαζάτορα , τους ευκαιριακούς εναγκαλισμούς με παράγοντες , «θεσμούς» , τοπικές εξουσίες , παπαδαριό. Είναι προφανές , τουλάχιστον για μένα , ότι μεταξύ του » ο σκοπός αγιάζει τα μέσα » και του «απαράβατου των αρχών» υπάρχει ένα ευρύ πεδίο σκοπιμοτήτων και εφικτότητας που ακριβώς ονομάζουμε τρέχουσα , «κοινή» πολιτική. Μια ιερόδουλος δηλαδή που φροντίζει τακτικά να επισκέπτεται το Συγγρού. Στα πλαίσια αυτών των «δραστηριοτήτων» μπορεί κανείς να εντάξει και όσα σήμερα καταμαρτυρεί μετ’ επιτάσεως ο αγαπητός Λ. στο τσιπρόπουλο και τα «άλλα παιδιά».
    Αντιλαμβάνομαι το «ανακάτεμα» που έκανε ( ένα τουρλού τουρλού που παρατηρεί σωστά και ο Ν. Σαραντάκος ) ως έκφραση ειλικρινούς προβληματισμού και ανησυχίας. Η αδυναμία της Αριστεράς σήμερα να καθορίσει εξελίξεις , να προτείνει και να διεκδικήσει με αξιοπιστία μια θέση στα τρέχοντα ( και φλέγοντα) , η θέση άμυνας στην οποία βρίσκεται μόνιμα και μάλιστα υπό τέτοιες ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη ισχυρού κινήματος είναι προφανώς κεντρικά σημεία στο προβληματισμό και τις επισημάνσεις των δύο εδώ ιστολόγων. Δεν θα αμφισβητούσα σε καμμία περίπτωση και την ειλικρίνεια και τη τιμιότητα των προθέσεων τους. Αλλά :

    Υπάρχει πάντα το αλλά , που τουλάχιστον όσο με αφορά ενέχει την εξής λογική :

    Εδώ θίγεται – προσεγγίζεται η ανεπάρκεια και η συνενοχή μέρους τουλάχιστον της Αριστεράς στο κατάντημα της κοινωνίας μας. Ουδέν αληθέστερον αν τη διαχωρίσουμε ( την Αριστερά ) από το λοιπό πολιτικό μας φάσμα. Μπορούμε να τη κοπανάμε σα χταπόδι από την εποχή του ΣΕΚΕ μέχρι και σήμερα. Μπορούμε να τη χαρακτηρίζουμε ακόμα και ως ξενοκίνητη , ή έστω «αντεθνική» για ορισμένες ιστορικές περιόδους. Ηλίθια ή προδοτική για άλλες , μαγαζάκι ή μαγαζάκια για τη περίοδο από το 68 και πέρα αν θέλετε. Αλλά δεν πρέπει να μας διαφεύγει το καίριο. Για λόγους που νομίζω οι δύο καλοί ιστολόγοι αντιλαμβάνονται με το ίδιο τρόπο που τους αντιλαμβάνομαι και εγώ , αυτή η ένοχη , πολυδιασπασμένη , ψυχολογικά καταπιεσμένη , φουκαριάρα Αριστερά δεν ανέβηκε ΠΟΤΕ στην εξουσία , ούτε διαχειρίστηκε τα εδώ πράγματα. Ακολούθησε , συμβιβάστηκε , έκανε τα στραβά μάτια , ξεπούλησε , μάτωσε , ξαναδιασπάστηκε , είδε τα πιό προβεβλημένα της πρόσωπα να γίνονται «ταγιεράκια» και μπάτλερ , έλπισε , διαψεύστηκε ( συχνά οικτρά ) , αγνόησε ηθελημένα ή έθαψε ζητήματα όπως το περιβάλλον , τα δικαιώματα κοινωνικών ή εθνικών μειονοτήτων , ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ δεν κατόρθωσε να διαμορφώσει συνθήκες , να επιλέξει αυτή το πεδίο της μάχης , να δημιουργήσει εκείνα τα ισχυρά κοινωνικά ερείσματα μόνιμης συσχέτισης και κοινής διαδρομής . Λοιδωρήθηκε , συκοφαντήθηκε , τέθηκε στο περιθώριο ( όχι πάντα αναίτια ) , αλλά ( ξανατονίζω ) ποτέ δεν είχε στα χέρια της τις τύχες αυτής της χώρας. Στις ελάχιστες περιπτώσεις δε όπου θα μπορούσε να διαμορφώσει αποτελέσματα επί του πεδίου τα έκανε κουλουβάχατα ( 44 , 63 , 73 , 74 , 89 ).

    Αντίθετα οι διαφόρων αποχρώσεων αστικοί πολιτικοί φορείς είχαν μια συνέχεια και μια «συνέπεια» και στις τακτικές τους και στις στοχεύσεις τους , αλλά προπάντων κατείχαν επί μακρόν την εξουσία. Αυτοί διαμόρφωσαν το παρόν ασφυκτικό κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο. Αυτοί ενθάρρυναν , εκμεταλλεύτηκαν , προώθησαν τα καταστροφικά φαινόμενα και συνήθειες που σήμερα στοιχειώνουν το μέλλον των παιδιών μας.. Με εναλλαγές στην εξουσία , ακόμα και με προσφυγή σε Σολωνγκίκες , συνταγματάρχες , συνταγματικές εκτροπές , κοινοβουλευτικά τερτίπια , διατηρούν μέχρι σήμερα στα χέρια τους το «πολύτιμο» τρόπαιο , ένα τρόπαιο που απαξιώνεται καθημερινά , αλλά προκειμένου να διασώσουν τα τομάρια τους ( γιατί τέτοια τομάρια είναι ) θα το ξεπουλήσουν μπιρ παρά. Από αυτό τον εσμό διαχρονικών λαμογιών , κλητήρων , ενόχων , συνδιαχειριστών και «θυρωρών» ξεπήδησαν προσφάτως ( τη τελευταία εικοσαετία δηλαδή ) οι «φιλελεύθεροι» , οι «εκσυγχρονιστές» , οι θιασώτες της «ευνομίας» και του «αυτονόητου». Ρίξτε μόνο μια ματιά στο «προσωπικό» που εξυπηρετεί αυτή τη «φρεγάδα» , από τον αθώο και άσπιλο Γιωργάκη ( και τη κομπανία του ) μέχρι το πατριώτη Καρατζαφύρερ ή την πενόμενη Ντόρα τους. Με εξιλαστήρια θύματα τον ωραίο Μπρούμελ , το Τεό , το μαντέλι και κάτι λιμά , θύουν τώρα επί των βωμών τις ακούσιες αυτές Ιφιγένειες , αν και τους είχαν ήδη κλεισμένη τη σουίτα εν Ταύροις. Γιατί όλα αυτά τα μεγαλεπήβολα , η λατρεία στο «αυτονόητο» και την «ευνομία» είναι ο μπουχός από τη παραμύθα που θα σκεπάσει τα «θύματα» και θα αφήσει στη θέση τους την έλαφο ( δηλαδή τα παιδιά μας ) για το μαχαίρι του Κάλχα.

    Τι εμπιστοσύνη , ποιά αξιοπ(ου)στία , ποιό πραγματικό κύρος πέραν αυτού της ωμής εξουσίας , μπορεί κανείς στοιχειωδώς σκεπτόμενος να αποδώσει στους «επιτηδευματίες» αυτούς νεόκοπους Ηρακλείς. Ποιός μούσιαλος , ποιός πεταλωτής ψύλλων , ποιά μη εισέτι αδειοδοτημένα ΜΜΕ , ποιά έντυπα φερέφωνα μπορούν με το θράσος και τα ψέμματα τους να καλύψουν τη τεράστια αλήθεια ότι δεν μπορεί ο Yersinia pestis να είναι αθώος της πανούκλας που ενδημεί και κατακερματίζει τη χώρα και τη κοινωνία;;;

    Θα μου αντιτάξουν εδώ , και ίσως εύλογα , οι δύο αγαπητοί υγροσύμφωνοι
    ότι ακριβώς γι αυτό νοιαζόμαστε για τα καζάντια της Αριστεράς , δηλαδή τα του οίκου μας. Θα συμφωνήσω προσθέτωντας όμως ότι το ποστ αυτό εκθέτωντας σε κοινή θέα τις αθέλητες ή ηθελημένες συσχετίσεις και συμπτώσεις φορέων η προσώπων της Αριστεράς με τα Λαϊκίστικα και εθνικιστικά μορφώματα του συρμού , παραλείπει να συνυπολογίσει το γεγονός ότι η παρούσα κατάσταση είναι για τη κοινωνία και για τη χώρα πρωτοφανής , η απελπισία , η ανασφάλεια , η δυστυχία αγγίζουν κόκκινο , και επομένως είναι αναμενόμενο πλατύτατα στρώματα του πληθυσμού , αντιδιαμετρικά έστω στοιχεία του πολιτικού φάσματος , ο καθένας με τις δικές του προθέσεις , στρεβλώσεις , εξαρτήσεις και λογικές να προσέρχωνται στο προσκήνιο και να διατυπώνουν εκ πρώτης όψεως κοινές ή συγκλίνουσες διαπιστώσεις , ιδέες ή έστω ιδεολογήματα. Ακόμα περισσότερο να εμφανίζονται σε κοινούς τόπους και να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια , την αγωνία , την αντίθεση τους στο νεοφιλελεύθερο πανηγύρι και το τελετάρχη Γιωργάκη 😉
    Είναι επίσης προφανές ότι όλες αυτές οι «συμπτώσεις» χρήζουν προσοχής , ξεκαθαρίσματος και διαλεύκανσης , αλλά ( δυστυχώς ) υπό τέτοιες ακραίες συνθήκες και συνυπολογιζόμενης της ανεπάρκειας , της εθελοτυφλίας , του σεχταρισμού του πολιτικού προσωπικού της Αριστεράς , καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής μια τέτοια προσπάθεια. Το καθοριστικό άλλωστε είναι να μπεί φρένο αμέσως ( αν είναι δυνατόν ) στη γενική εκποίηση και σε αυτό νομίζω πάλι δε θα διαφωνήσουμε.

    Μια επισήμανση επί της ουσίας άσχετη προς Κρίστε Μισίρκωφ:
    Ο Ν.Σ> δε κατασυκοφάντησε τον ηρωϊκό και μόνο καουμπόη Ληθο- ξόο.
    Σε πρόσφατο άρθρο του εξήγησε με σαφήνεια τα ατοπήματα του εν λόγω κυρίου σχετικά με ένα συγκεκριμμένο «όρο». Τα λοιπά που αναφέρει εδώ ο Κρίστε είναι στα πλαίσια των γνωστών κλαυθμηρισμών περί «κακών εθνικιστών» που ως φαίνεται λυμαίνονται εσχάτως και το εν λόγω ιστολόγιο 🙂 🙂 ( μόνο να καγχάσω μπορώ με αυτά τα φληναφήματα ).

    Αντίθετα να χαιρετίσω το δηλητήριο ουσίας των δηγμάτων του βασιλίσκου 😉

    Αγαπητοί Ρ και Λ

    Τελειώνω εδώ το υπέρδιπλο Πειραϊκής Πατραϊκής εκφράζωντας την εκτίμηση μου και την ελπίδα ότι κατανοείτε και τις προθέσεις αλλά και την ουσία των επισημάνσεων μου

  39. Ο/Η laskaratos λέει:

    Aγαπητέ Παπούλη,
    Χαρά στο κουράγιο σου να γράψεις τέτοιο σχόλιο.
    Προσωπικά δεν βρίσκω να διαφωνώ πουθενά, ασφαλώς η Αριστερά δεν έχει τις ευθύνες του δικομματισμού κλπ, μόνο ποσοτικά μπορεί να διαφωνούμε, στο βαθμό ευθύνης κλπ, δηλαδή για εμένα η Αριστερά, που ναι της αναγνωρίζω το ελαφρυντικό πως δεν είναι εύκολο να μείνει παρθένα στο πορνείο της Ψωροκωσταινας, όφειλε να ήταν πιο συμμαζεμένη και λιγότερο ξεφωνημένη. Εκείνη η μπαρούφα του Τσίπρα για «διακριτούς ρόλους Εκκλησίας Κράτους», και η άλλη για «συνεργασία με δυνάμεις της λαϊκής Δεξιάς» και κριτική από το κόμμα του στον αρχηγό καμία από πουθενά, ξεπερνούν τις αντοχές μου.
    Προχτές μετά από δυο χρόνια εκκωφαντικής σιωπής, θυμήθηκε ο Τσίπρας να ρωτησει για τον διπλασιασμό των μυστικών κονδυλίων του Υπ.Εξ. από τον ΓΑΠ! (άσε τα μυστικά κονδύλια που μοίραζαν οι πρωθυπουργοί σε αλητοδημοσιογράφους, κι εκεί χρόνια η σιωπή της Αριστεράς).
    Δηλαδή μέσα στις χαζοατάκες που πετάει δεξιά κι αριστερά χάθηκε δυο χρόνια να πει, καλά εδώ κόβετε το φάρμακο του ανάπηρου και διπλασιάζετε τα σκοτεινά κονδύλια; Και που πάνε αυτά ρε λαμόγια; Τσιμουδιά όμως κι ας φώναζαν ποιοί; οι συντηρητίκλες διπλωματικοί υπάλληλοι, ναι αυτοί, και ζητούσαν διαφάνεια και η Αριστερά τσιμουδιά, μην τυχόν και ενοχλήσει το «σύμμαχό» της τον αντιμνημονιακό Μακεδονομάχο. Εγώ φταίω να βγαίνω από τα ρούχα μου;
    Και για την προμήθεια Τρεπεκλή; Ουτε μια ερώτηση π.χ. πόσο φορολογήθηκε; Και για το Βοιωτοπέδιο του Ιερώνυμου; κουβέντα. Και για τη μη δίκη Τσουκάτου; Κουβέντα. Και για τον Άκη παλιότερα; Ουτε λέξη. Περισεύουν όμως οι κούφιες άσφαιρες κραυγές κατά Αμερικανών, κατά καπιταλιστών κλπ ανέξοδες είναι.

    Βέβαια συμφωνώ είπα, αλλά μη σου διαφεύγει και η εξής εκδοχή: Αν η Αριστερά γίνεται τόσο εύκολα ρόμπα ως Αντιπολίτευση, τι θα βλέπαμε αν κυβερνούσε. Γιατί όπου κυβέρνησε, θεός φυλάξοι.

  40. Ο/Η papoylis λέει:

    Αγαπητέ Λ.

    Η ανεπάρκεια της Αριστεράς είναι δεδομένη , αυτό δεν σημαίνει ότι οι σημερινοί καβαλλάρηδες της εξουσίας θα οδηγήσουν τη χώρα και το λαό σε καλύτερες μέρες .
    Επιμένω ότι οι συνεχείς ( και στα επιμέρους ) αιτιάσεις σου και βάση έχουν και λόγο ύπαρξης αν εξεταστούν αποσπασματικά . Εκεί όπου δυσκολεύει η παρτίδα είναι όταν όλα αυτά επιχειρείται να συνδυαστούν κάτω από τον ίδιο τίτλο – στέγη. Με αυτή την έννοια συμφωνώ για το τουρλού με το ΝΣ. 😉

  41. Ο/Η laskaratos λέει:

    Δεν είπα εγώ πουθενά πως το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ θα μας οδηγήσουν σε καλύτερες ημέρες. Δεν τρελλάθηκα.

    Ο ΝΣ δεν με κατηγόρησε για τουρλού, κατηγορία την οποία ευχαρίστως αποδέχομαι, δεν έγραψα κάποια πραγματεία, μια απαρρίθμηση γεγονότων έκανα, με κατηγόρησε για τσουβάλιασμα, αλλά μόνος του ο ΣΥΝ τσουβαλιάζεται με ανάρμοστες πολιτικές παρέες.

    • Ο/Η Σταύρος λέει:

      Λασκαράτε, το τουρλού είναι ένα νόστιμο και υγιεινό φαγητό της ελληνικής κουζίνας. Η αλήθεια είναι ότι στις Βρυξέλες θεωρείται έδεσμα πτωχόν και ευτελές. Κάτι σαν γιαλαντζή Σατώ Μπριάν.

    • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

      Εχετε όμως κε Λασκαρατε έναν απιστευτο δογματισμο για το τι ειναι «αριστερα» και τι οχι, σε βαθμο που ενιοτε να βαζετε και στην κα Παπαρηγα τα γυαλια. Σαν να κρινετε την αριστεροφροσυνη των άλλων απο καποιο manual, αναγορευοντας μετ’ εμμονης μαλιστα θεματα ελάσσονος σημασιας εις μειζοντα και προσδιριζοντας τους άλλους συμφωνα με αυτά.

      Τελος παντων δεν κρινονται τα δημοκρατικα φρονηματα κανενος απο το αν ξεβρακωνεται ή οχι στον υπερεθνικισμο των Σκοπίων και τις επιταγες των Αμερικάνων, απο το αν συνεργαζεται ή οχι με το Α ή το Β δογμα και με το αν ψωνιζει ή οχι από το ίδιο σουπερμαρκετ με τον Αδωνι Γεωργιαδη.

      Αριστερα και εκδοση πιστοποιητικων δημοκρατικων φρονηματων δεν συμβαδίζουν. Στην Ελλαδα υπήρξε ιστορικα ως φαινομενο μονο εκεινη την Κανταφική εποχή που τις ειδησεις στην ΕΡΤ τις εκφωνουσε το ΠΑΣΟΚ και οι λοιπες δημοκρατικες δυναμεις -αν ενθυμειστε. Αν οντως εισθε αριστερός, οι συντροφοι σας θα επρεπε να φοβουνται μην τυχον και ερθετε στην εξουσια διοτι θα ηταν τα πρωτα θυματα διαφορων ιδεολογικων εκκαθαρισεων, ως ρεβιζιονιστων, με την διαδικασια της προκρουστειας κλινης.

      Αν καποτε κατορθωσετε να υπερβειτε τον δυϊσμο σας μπορει και οι θεσεις σας να γινουν πιο συμπαθεις και απο εκεινους που καθυβριζετε.

      • Ο/Η jean bourlotieris λέει:

        Monsieur,
        Κυκλοφορείτε συνεχώς οπλισμένος, άρα πυροβολείτε χωρίς να βρίσκετε ποτέ στόχο, να οφείλεται σε ατυχία, σε αντίληψη ή απλά δεν μπορείτε να βρείτε στόχο επειδή δεν ξεύρετε καλό σημάδι; Δεν το γνωρίζω…

        Αυτό που βλέπω σε όλα τα σχόλια-απαντήσεις σας, είναι ότι δεν έχετε απαντήσει ποτέ, και όλως τυχαίως όταν σχολιάζετε κάτι, και πάλι, δεν έχει σχέση με αυτό που επιθυμείτε να σχολιάσετε.

        Έχετε κάτι; Μήπως είναι ψυχοσωματικό με τάσεις σαδομαζοχισμού ή μήπως είναι μία απλή κι ασήμαντη δυσλεξία που βάζει τόσα εμπόδια στη διάνοιά σας να επικοινωνήσετε με τους συνανθρώπους σας.

        Δεν ξεύρω τις πταίει, πάντως φίλε Θεόβλητε, δεν το έχετε το ρημάδι.

        Δεν το έχετε καθόλου αδερφέ, και το χειρότερο; Νομίζετε ότι το’ χετε.

        Η περίπτωσή σας -δεν θέλω να σας απελπίσω- είναι μάλλον ανίατη.

      • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

        Κε Μπουρλοτιερη

        Η απαντηση σας ειναι μαλλον επιμελως ατημελητα υποπτη και προσποιητη. Τιν τεχνικη αυτη την γνωριζω παρα πολυ καλα και εξ επαγγελματος όπως και ολες τις μηχανοραφίες εκεινου που λεει κατι χωρις να το λεει.

        Ο γραφων ενα ποστ ΠΡΩΤΟΣ εκεινος πρεπει να το τεκμηριωνει και να κανει ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Κατι τετοιο δεν γινεται εδω μεσα. Απλα δυο αγνωστοι μασκοφοροι (στο κοινο τους – οχι σε μενα και πιθανον και σε σας) κρυβομενοι πισω απο την ανωνυμια τους χυδαιολογουν και πετροβολουν επιλεκτικα συμφωνα με τις επιταγες του χωρου τους. Η ιδεολογικη τους ασυνεπεια όμως τους προδίδει. Διοτι προκειται περι βαθυτατα φιλελευθερων που παριστανουν τους αριστερους και τους ΔΗΘΕΝ δημοκρατες ενω εισγουνται πρακτικες που ειδαν το φως τις ανθρωποτητας μονο σε ποικιλοχρωμα ολοκληρωτικα καθεστωτα.

        Το συστηματικο πετροβολημα του Τσιπρα, του Ανταρσυα και του ΚΚΕ απο την στηλη αυτη εχει τον εξης κατωθι στοχο: Να στρεψει τους ελαχιστους αφελεις αριστερους που συμφωνουν με τα γραφομενα εδώ, στον χωρο της αυτομολημενης ψευδοαριστερας, δηλαδη της ΔΗΜΑΡ η οποία – και γιατι να το κρυψωμεν άλλωστε – ειναι θυγατρικη του Μανομητσοτακαίκου. Εξ ου και οι καθολου ενοχλιτικες για το blog συνεργασιες του Ακραιου Καπιταλισμου με τον Κουβελη στο Δημο Αθηνας, Σελανικ και αλλαχου.

        Επιθυμουν δηλαδη οι γραφοντες να παρουσιασουν δια της εις άτοπον απαγωγης την ΔΗΜΑΡ ως μονο αξιοπιστο φορεα της Αριστερας, προφανως διοτι μοιραζονται τις ιδιες αντιχριστες και μισελληνικες θεσεις. Εξ αλλου δεν ειναι τυχαιον οτι ο κατ εξοχην εκπροσωποι της συγκεκριμενης αστοαριστερας light, oι Κυρκοι, ήταν ποτε βουλευτες του Φιλελευθερου κομματος μετά του Μητσοτακαϊκου, πότε της ελεγχομενης Αριστερας.

        Λοιπον το δηλωνω και σε εσας που κανετε οτι δεν αντιλαμβανεστε τα σχολια μου ενω τα αντιλαμβανεστε πολυ καλα και μαλλον εχει πεσει γραμμη διαφοροι κλωνοι-σχολιαστες να με εγκαλουν οτι δηθεν απαντω άλλα αντ αλλων ή οτι δεν απαντω: Αν ΔΕΝ λαμβανω σαφη απαντηση στα δικα μου σχολια – ερωτηματα που αναφερονται στο κειμενο, σχολιασμο επι των σχολιων μου δεν προκειται να κανω. Τις απαντησεις παντως τις εχω και μπορω να τεκμηριωσω ότι γραφω ανα πασα στιγμη. Οι αποδεκτες των σχολίων μου ΞΕΡΟΥΝ τι εννοω. Αλλα πιστεψτε με, δεν θα συμφερει την ΔΙΚΙΑ σας ομιγυρι να γινω πιο σαφης. Γι αυτο καλυτερα να συνεχισετε να κανετε εσεις οτι δεν καταλαβενετε, ενω ΟΛΟΙ οι αλλοι που με/σας διαβαζουν εχουν καταλαβει πολυ καλα.

        Και τωρα σας αφηνω να διαβασω το περιοδικο μου. Θα πρeπει να ειναι καποιος πολυ… αξιολογος για να του εμπιστευθουν ολοκληρη Ελληνικη εκδοση ολοκληροι Silvers και Epstein. Θα πρεπει να εχεις την αποσταθεροποιηση και τον πολεμο στο αίμα σου για να μπορεις να επιχειρηματολογείς γιατι ο πολεμος στα Βαλκανια έπρεπε να γινει. Δεν ειναι μικρο πραγμα μια χωρα-γιγαντα να την μετατρεψεις σε 7 υπερχρεωμενες σε σενα μπανανιες που εισαγουν τα παντα. Θελει και καποια «δημοσιογραφικη» δεινοτητα και πορωμενη συνειδηση. Πρεπει να ψαξεις στα εγκατα της γης για να βρεις τους καταλληλους συνεργατες.

        Θα μου πειτε, στην άθεη Αλβανια του Χοτζα καρφωνε ο αδελφος τον αδελφο…. (Παλι πλατιασα και θα με εγκαλεσετε και πάλι).

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Θεοπρόβλητε,
        μας συκοφαντείς συνειδητά:
        @Επιθυμουν δηλαδη οι γραφοντες να παρουσιασουν δια της εις άτοπον απαγωγης την ΔΗΜΑΡ ως μονο αξιοπιστο φορεα της Αριστερας, προφανως διοτι μοιραζονται τις ιδιες αντιχριστες και μισελληνικες θεσεις. Εξ αλλου δεν ειναι τυχαιον οτι ο κατ εξοχην εκπροσωποι της συγκεκριμενης αστοαριστερας light, oι Κυρκοι, ήταν ποτε βουλευτες του Φιλελευθερου κομματος μετά του Μητσοτακαϊκου, πότε της ελεγχομενης Αριστερας@

        Από την υποστήριξή μας στη Δημ.Αρ και στον΄Λεωνίδα Κύρκο:

        Το προξενιό του Φώτη (Κουβέλη)

        Όταν η κα Νίτσα (Λουλέ) πάει στου κ. Κουβέλη

        Ο Αγιασμός της Αριστεράς

      • Ο/Η Theopalavos λέει:

        Αγαπητε μου

        δεν συκοφαντω κανενα. Αν τωρα δημιουργεις αυτην την εντυπωση σε πολλους, ψαξε να βρεις τι φταιει στα κειμενα σου. Εν τοιαυτη περιπτωση η οποια κριτικη μου ας είναι αφορμη για αναθεωρησεις και βελτιωσεις. Οι χειροκροτητες σου κακες υπηρεσιες σου προσφερουν.

        ΥΓ Επειδη η ολη θεση σου και τα γραφομενα σου κατ εμε εχουν επιβαρυνει την ψυη σου, (το καρμα σου, το ενεργειακο σου πεδιο), να ξερεις οτι οσο και αν σας «αντιπολιτευομαι» μπορει να ειμαι και ο μονος που εχει πει και κανενα Κυριε Ελεησον, μηπως και καποτε βαρεθειτε τα ξυλοκερατα της υποτιθεμενης ελευθεριας.

      • Ο/Η Po λέει:

        Theoprovlitos a dit que…
        (το καρμα σου, το ενεργειακο σου πεδιο)
        μπορει να ειμαι και ο μονος που εχει πει και κανενα Κυριε Ελεησον
        😆

      • Ο/Η Theopalavos λέει:

        Με τα άλλα που εγραψα περι φιλελευθερισμου δεν γελασατε όμως κε Ροϊδη μου. Δεν τα βρηκατε και αυτά χαριτωμένα;

  42. Ο/Η papoylis λέει:

    Αγαπητέ Λ.

    με το τουρλού εννοούσα ακριβώς αυτό το τσουβάλιασμα 🙂
    Αλλά δε θα υποτιμήσω το φτωχικό έδεσμα στο οποίο αναφέρεται άλλος τις σχολιαστής 😉

  43. Ο/Η laskaratos λέει:

    κύριε Ατματζίδη, συμφωνώ με αυτό που λέτε μόνο που επιτρέψτε μου να το γενικεύσω. Όλοι όσοι πιστεύουν στο καπιταλιστικό σύστημα, στην ακραία του ειδικά μορφή του ασύδοτου οικονομικού φιλελευθερισμού, διαπνέονται απο εγωϊσμο είτε επειδή ανήκουν όπως ο (συμπαθέστατος) κ.Μάνος, ο κ.Μητσοτάκης κλπ στους οικονομικά προνομιούχους είτε επειδή φαντάζονται πως ανήκουν ή επειδή πιστεύουν πως θα ανήκουν μια ημέρα, όπως φαντασιώνονται οι φτωχοί Κρητικοί ψηφοφόροι του κ.Μητσοτάκη. Και γενικά το 99% των ανθρώπων είναι νοσηροί εγωϊστές, ακόμη και όταν δηλώνουν αριστεροί, γιατί έχω δει πολλούς από αυτους να δίνουν μάχη αν όχι για την τσέπη τους, πάντως για το εξουσιαστικό τους πόστο.
    Οι σοσιαλιστικές ιδέες αν δεν συνοδεύονται από προσωπική ανιδιοτέλεια-σπανιότατο-είναι μια καρικατούρα σοσιαλισμού, όπως ο καπιταλισμός των περισσότερων (εν οίς και ο κ.Μητσοτάκης), που γίνεται αυτόματα σοσιαλισμός όταν χρειάζονται (και τότε απαιτούν) τις υπηρεσίες του κράτους, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές κλπ.

    • Ο/Η Theopalavos λέει:

      Επιτελους! Ειπατε και κατι σωστό το οποίο με καλυπτει απόλυτα! Αν όντως αυτες ειναι οι πραγματικες σας θεσεις γιατι υποβιβάζετε εαυτόν με όλα τα υπολοιπα ροζ και κιτρινα με τα οποία καταπιάνεστε; Και επι τελους καταθεστε θεσεις και προτασεις.

      Μπορει π.χ. καποιος να τασσεται υπερ ή κατα των ιδιωτικοποιήσεων αλλά θα πρεπει να επιχειρηματολογήσει και γιατί. Διαφορετικά είτε υπερ ταχθει είτε κατα χωρις να το τεκμηριωνει, η σταση του αυτη υποκρυπτει υστεροβουλία.

  44. Ο/Η Po λέει:

    Theoprovlitos έφα:
    «…δυο αγνωστοι μασκοφοροι (στο κοινο τους – οχι σε μενα και πιθανον και σε σας) κρυβομενοι πισω απο την ανωνυμια τους χυδαιολογουν…»

    Είναι τόσο το θλιβερό μέγεθος της Ηλιθιότητά σου που αποτυγχάνεις ακόμη και στο ρόλο του Ρουφιάνου.
    Ηλίθιος και αποτυχημένος Ρουφιάνος, τα πλέον θλιβερά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης υπόστασης.

  45. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ένα μεγάλο μέρος της Αριστεράς έχει παραφρονήσει:

    Ο μητροπολίτης Μεσογαίας καλεί σε ξεσηκωμό

    Σχολιαστές χωρίς σύνορα
    Εγκώμιο στον μητροπολίτη Νίκο Χατζηνικολάου

    «Πριν ειρωνευθεί κανείς, αξίζει να διαβάσει τα αποσπάσματα της εγκυκλίου του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου, που παραθέτουμε και που κατά τη γνώμη μας είναι εξαιρετικά. Λόγια απλά και καίρια που καταλήγουν σε κάλεσμα για αγώνα και με την υπόσχεση ότι σ’ αυτόν τον αγώνα θα συμμετέχει και η εκκλησία.

    Μακάρι να συγκροτηθεί και στην ελληνική εκκλησία κάτι αντίστοιχο με το καθολικό ρεύμα της αποκαλούμενης “θεολογίας της απελευθέρωσης” που πραγματικά βοήθησε πολύ στους αγώνες των λαών της Λατ. Αμερικής…».

    Έγραψα εκεί το ακόλουθο σχόλιο:

    Ο μητροπολίτης Μεσογαίας καλεί σε ξεσηκωμό

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Aπάντηση και διάλογος.
      Ενόχλησε ο πληθυντικός μου:

      Ο μητροπολίτης Μεσογαίας καλεί σε ξεσηκωμό

      no11888
      06/10/2011 στις 7:09 ΜΜ

      “Πως είναι δυνατόν να είστε τόσο αφελείς και ανιστόρητοι”
      Eσεις γιατι μας βαζετε σε ενα τσουβαλι ολους μαζι;Οι σχολιαστες-που σε καμια περιπτωση δεν εχουν κοινη ιδιολογικη γραμμη- εχουν δημοσιευσει εκατονταδες αρθρα ,δικα τους αλλα και αλλων,οποτε το βρισκω λιγο ακομψο να κολλατε με κανα δυο που ανεβηκαν με θεμα την εκκλησια.Μολις προχτες δημοσιευτηκε στο μπλογκ αρθρο κατα της εκκλησιας ,αλλα δεν τραβηξε δυστυχως την προσοχη σας.

      Απάντηση

      fantomas
      06/10/2011 στις 7:19 ΜΜ

      να τοποθετηθω κι εγω επι του θεματος, δηλωνοντας κατηγορηματικα:

      γαμω την εκκλησια και ολο το παπαδαριο!

      Απάντηση

      laskaratos
      06/10/2011 στις 8:03 ΜΜ

      no11888,
      δεν σε τιμάει ο παραπλανητικός τρόπος αντίδρασής σου. Ο πληθυντικός ήταν σαφές πως πηγαινε στο συγγραφέα του άρθρου και σε εκείνους τους σχολιαστές του που συναίνεσαν. Από που κι ως που σε αφορά το σχόλιό μου, αν και νομίζω πως θα όφειλες να είχες σχολιάσει και διαχωρίσει τη θέση σου πριν να παρέμβω, ειδικά γιατί το άρθρο είναι ολότελα απαράδεκτο και προκλητικά ανόητο λες και ο συγγραφέας του έχει πέσει από άλλο πλανήτη. Εκτός κι αν δεν σε ενδιαφέρει τι γράφεται στο σπίτι σου. Η σιωπή είναι συνενοχή.

      Θέλω να επαναλάβω σε όσους ελπίζουν σε μια λατινοαμερικανικού τύπου θεολογία της απελευθέρωσης-και πολύ καλά κάνουν και την θέλουν και την ελπίζουν-να την αναζητήσουν στους, ολιγάριθμους δυστυχώς, δημοκρατικούς αριστερούς παπάδες της παγκληρικής παλλαϊκής κίνησης
      http://www.pagliriki.gr/

      και όχι στους μιτροφόρους χρυσοστόλιστους βυζαντινούς πρίγκηπες, γαιοκτήμονες με τα φιρμάνια και με τα χρυσόβουλα, που αλυχτούν κατά της φορολόγησης της ζάπλουτης ληστρικής Εκκλησίας τους, αυτους που συγκαλύπτουν κάθε βρωμερό ιερό παιδεραστικό σκάνδαλο κατά ορφανών, κάθε αισχρή κλεψιά, αγυρτία, θεομπαιξία, λειψανολατρεία, καταπάτηση γης, ιερή απάτη και μεσαιωνικό σκοταδισμό, αυτούς που δεν τόλμησαν να δικάσουν ούτε τον Γιοσάκη του παραδικαστικού.

      Ο μητροπολίτης Νίκος Χατζηνικολάου, ως τοποτηρητής της μητρόπολης Ιλίου αντί να επισκεφθεί το κοριτσάκι που κουβαλούσε πεσκέσι η μάνα του και βίαζε στο ιερό ο ιερέας του Σωτήριος Παπαδόπουλος του Ιλίου μαζί με τοπικό πράγοντα της ΝΔ, επισκέφθηκε όπως ανακοινώθηκε τον ιερέα στη φυλακή και ανέχθηκε δυο ιερείς του να οργανώνουν κινητοποιήσεις συμπαράστασης με ενορίτες στον βιαστή παιδεραστή παπά.
      Με αυτόν τον δεσπότη θα ξεσηκωθεί ο κόσμος;

      Για την υπόθεση αυτή εδώ:

      O δεσπότης της NASA θα καθαιρέσει παιδεραστή παπά;

      Θα καθαιρέσει ο δεσπότης NASAς τον παιδεραστή παπά; [2]

  46. Ο/Η Nτόρα Μπόρα λέει:

    http://www.parapolitiki.com/2011/10/show.html

    Νέο ακροδεξιό show Τσίπρα στην εκπομπή του Αυτιά!

    ——————————————————————————–

    10/05/2011

    Έγραψα προχθές ότι ο Αλέξης Τσίπρας μου μοιάζει να διεκδικεί για τον εαυτό το ρόλο μιας Sarah Palin της ελληνικής Αριστεράς διανθίζοντας τον λόγο του με τσιτάτα που μπορεί κανείς να διαβάσει σε φυλλάδια ακροδεξιών, παραθρησκευτικών κι αναλόγου αξιοπιστίας οργανώσεων.

    …………………>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    Η τρόικα ήρθε εδώ και είχε συνεργάτες. Είχε ανθρώπους που υποδείκνυαν σε ποιους ακριβώς τομείς και ποια είναι η διάρθρωση η παραγωγική και οικονομική και που πρέπει να επέμβουν και να παρέμβουν. Ψάξτε λοιπόν να βρείτε τους συνεργάτες και τους συντάκτες των εντολών τους, στην Τράπεζα της Ελλάδας και τον κ. Προβόπουλο, στον ΣΕΒ και στον κ. Δασκαλόπουλο, στα κόμματα του μνημονίου και τους συμβούλους των κομμάτων του μνημονίου, του κ. Καρατζαφέρη, της κας Μπακογιάννη και φυσικά και του κυβερνώντος κόμματος και σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία.Δεν έχουμε κατοχή ξένων δυνάμεων. Έχουμε εισβολή στη χώρα μας μιας κυριαρχίας η οποία βεβαίως έρχεται απ΄ έξω, αλλά έρχεται σε αγαστή συνεργασία με Έλληνες, ελληνότατους, που έχουν προδώσει την πατρίδα πολύ πιο πριν έρθουν οι ξένες δυνάστες να την καταλάβουν.

    Το ΕΑΜ πριν από 70 χρόνια συγκροτήθηκε για να σώσει τη χώρα από την πείνα και από τον ξένο ζυγό, όχι μόνο στη βάση της ιδεολογικής καθαρότητας. Συμμετείχαν κι άλλες δυνάμεις εκεί, πέρα από σημαντικές πολιτικές διαφορές.

  47. Ο/Η Παλαβάνος λέει:

    olympia.gr/2011/10/27/alexis-tsipras/

    Το εθνικιστικό μπλογκ olympia εγκωμιάζει τον Τσίπρα

    Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα (μέρος 1): Για πρώτη φορά πολιτικός αρχηγός καταγγέλει δημόσια δύο κολοσσιαία σκάνδαλα με όλες τις λεπτομέρειες, που αγγίζουν το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

    Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 27, 2011

    Λόγια που δεν έχουν ξανακουστεί από στόμα πολιτικού αρχηγού. Όχι αοριστίες και αφορισμούς, αλλά συγκεκριμένες καταγγελίες, ξεκάθαρες απόψεις, πολιτικές θέσεις.
    • Δεν μπορείς να καταγγέλεις αόριστα το “Κεφάλαιο” Όπως κάνει η Παπαρήγα που λέει αόριστα «φταίει το Κεφάλαιο»! Το Κεφάλαιο μπορεί να είναι από τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη και τον Λάτση, μέχρι τον μικρομεσαίο που έχει ένα μαγαζί. Και αυτόν «κεφάλαιο» τον θεωρούν! Δεν μπορεί να λες «το κεφάλαιο» χωρίς να λες ονόματα και διευθύνσεις. Και να αναλαμβάνεις βέβαια και το πολιτικό κόστος.

    •Και ο Κώστας ο Καραμανλής είχε αποφασίσει να έρθει σε ρήξη, προσπάθησε με τον βασικό μέτοχο αλλά στο τέλος τους ανέχτηκε. Εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής. Ή αυτοί, ή η χώρα.

  48. Ο/Η Λαμόγιο λέει:

    olympia.gr/2011/10/29/alexis-tsipras-2/

    Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα (μέρος 2): Το σχέδιο Παπανδρέου, η Εθνική Τραγωδία, οι Λύσεις, ο Ελληνισμός.

    Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 29, 2011

    Ένας Αλέξης Τσίπρας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί. Μία συνέντευξη σταθμός στο διαδίκτυο, όπου για πρώτη φορά ηγέτης μικρού κόμματος ξεδιπλώνει σχέδιο αντιμετώπισης χωρίς ιδεοληπτικά στεγανά, με αποτέλεσμα να εκπλήσσει. Θα την παραθέσουμε χωρίς κανένα σχόλιο και θα την κρίνουμε ολόκληρη μετά και το τρίτο μέρος.

  49. Ο/Η Rawny λέει:

    Ο Φαήλος Κρανιδιώτης υπερασπίζεται τον υποψήφιο σύμμαχο του Τσίπρα, Ν.Κοτζιά:

    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:

    19/10/2011 στις 12:28 pm

    Καλημέρα παίδες.
    Διάβασα την ανάρτηση και τα σχόλια. Το antinews δημοσιεύει περί πιθανής εκλογικής συνεργασίας Κοτζιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι πράγματι η πληροφορία αυτή διακινείται α) από το ΠΑΣΟΚ που έτσι θέλει, όπως νομίζει, να ακυρώσει την άποψη του Κοτζιά που τεκμηριωμένα αποδομεί την παταγωδώς αποτυχημένη νεοφιλεύθερη πολιτική του ΓΑΠ και β) από τον ΣΥΡΙΖΑ, που έτσι προβάλλει την επιθυμία στην πραγματικότητα.
    Σε κάποια σχόλια, ολίγον χολερικά, διάβασα και την επανάληψη της ψευδούς ανοησίας ότι ο Νίκος Κοτζιάς σπούδασε στην Ανατολική Γερμανία. Το Γκίσεν, όπου έκανε μέρος των εξαιρετικών σπουδών του παραμένει αμετακίνητο στην Δυτική Γερμανία και εξ όσων γνωρίζω ουδέποτε μετακόμισε γεωλογικώς. Αυτό δε, το περί Αν. Γερμανίας κλπ, αποτελεί μέρος αγωγής για συκοφαντική δυσφήμηση, που έχει ασκήσει ο Νίκος Κοτζιάς κατά εντύπου και των υπευθύνων του, η οποία εκκρεμεί σε πρώτο βαθμό.
    Ποιός είναι;
    Γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραίτη το 1968. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτική Φιλοσοφία στην Αθήνα και στο Giessen της τότε Δυτικής Γερμανίας. Η διδακτορική του διατριβή από το Πάντειο Πανεπιστήμιο είχε τίτλο: «Πολιτικές Θεωρίες του Κράτους». Η μεταδιδακτορική του διατριβή είχε τίτλο: «Πολιτικές Θεωρίες της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης». Οι σπουδές του από την αρχή ως το τέλος έγιναν με έξοδα της οικογενείας του. Δίδαξε και υπηρέτησε ως ερευνητής στα Πανεπιστήμια του Marburg της Γερμανίας, της Οξφόρδης στη Μεγάλη Βρετανία και του Harvard στις ΗΠΑ. Είναι μέλος του St Antony’s College – Oxford University, Senior Fellow στο Weatherhead Centre for International Relations στο Πανεπιστήμιο του Harvard. Είναι συνιδρυτής του Προγράμματος Νοτιανατολικής Ευρώπης στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Υπήρξε μέλος της μαθητικής οργάνωσης της νεολαίας Λαμπράκη από το 1965. Ιδρυτικό μέλος της ΚΝΕ και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της στη διάρκεια της δικτατορίας. Αργότερα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Καταδικάστηκε δις από στρατοδικείο. Στη διάρκεια της χούντας υπήρξε γραμματέας της Ομοσπονδίας φοιτητικών συλλόγων στη Δυτική Γερμανία και Δυτικό Βερολίνο καθώς και γραμματέας του Συντονιστικού των αντιδικτατορικών φοιτητικών οργανώσεων. Συνέβαλε στην οργάνωση και καθοδήγηση μεγάλων απεργιών, όπως εκείνη της Πεσινέ και της Λάρκο το 1977. Συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία των περιοδικών «Επιστημονική Σκέψη» και «Διαλεκτική», ενώ συμμετείχε στην Επιστημονική Επιτροπή πολλών άλλων. Ιδρυτικό μέλος του ΚΜΕ, του FEG Marbourg και του «Ιδρύματος Νίκος Πουλαντζάς”.
    Το 1989 παραιτήθηκε την ίδια βραδιά της συγκρότησης της κυβέρνησης Τζαννετάκη από τα καθοδηγητικά όργανα της αριστεράς στα οποία συμμετείχε.
    Από το 1993 που μπήκε με διαγωνισμό στο Υπουργείο Εξωτερικών ως Εμπειρογνώμονας συνεργάστηκε με τον αείμνηστο Ι. Κρανιδιώτη, καθώς και τους Γ. Ρωμαίο, Α. Μαγκάκη και Θ. Πάγκαλο, σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Διορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του ΥΠΕΞ και διαφόρων «δεξαμενών σκέψης». Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Συμμετείχε σε 120 Συμβούλια Γενικών Υποθέσεων και 20 Συμβούλια Ε.Ε.. Από το 1996 κι επί σειρά πολλών ετών συνεργάστηκε στενά με τον σημερινό Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου. Πρέσβης στο Επιστημονικό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ. Συμμετείχε σε διεθνείς ερευνητικές ομάδες όπως οι: “International Group of Expert” και η “International Team of Experts: Making It Our Own. A Trans – European proposal on amending the Draft Constitutional Treaty for the EU”.
    Είναι συγγραφέας 24 επιστημονικών βιβλίων τα οποία δημοσιεύτηκαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει και συλλογή ποιημάτων. Έχει επιμεληθεί τη μετάφραση και δημοσίευση 60 βιβλίων στην Ελλάδα με δικές του εισαγωγές τα οποία περιλαμβάνουν έργα των J. Haberbas, A. Sen, F. Deppe, N. Chomsky, M. Walzer, D. Harvey, J. Huffschmidt, M. Clapsis, M. Ignatieff, B. Barber.
    Στις 10-7-2007 εξελέγη Καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας για Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Τμήμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.

    Λοιπόν, αυτός είναι ο άνδρας και γι’ αυτό η κριτική του τσούζει πολύ το ΠΑΣΟ.
    Πού τα ξέρω όλα αυτά; Την αγωγή που λέγαμε παραπάνω, εγώ την έκανα ως δικηγόρος του Ν. Κοτζι΄΄α.
    http://www.antinews.gr/2011/10/18/127995/#comment-824631

  50. Ο/Η Παλιός λέει:

    Το παραλλήρημα λαϊκισμού του Τσίπρα

    ΕΑΜ>Παπάδες>λαική Δεξιά>Σαμαράς

    /\/\/\Και έτσι γράφτηκαν οι πιο λαμπρές σελίδες της Αριστεράς στην χώρα. Βρέθηκαν οι Κομμουνιστές δίπλα με τους Παπάδες. Βρέθηκαν οι Κομμουνιστές δίπλα στους αστούς. Τους πατριώτες όμως. Και σήμερα λοιπόν ο πόλεμος γίνεται ανάμεσα στους τραπεζίτες, την υπερεθνική ελίτ και τα λαμόγια, με αντίπαλο τα μεσαία στρώματα και τους εργαζόμενους. Εάν υπάρχουν λοιπόν πολίτες από την λαϊκή δεξιά που θέλουν να συνταχθούν σε αυτό το μέτωπο, εμείς είμαστε ανοιχτοί, πρέπει να συνταχθούν!

    Έπεσαν λοιπόν όλοι πάνω μου να με φάνε λέγοντας ότι εγώ θέλω να κάνω πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Εγώ όμως δεν θέλω να κάνω πρωθυπουργό τον Σαμαρά, γιατί πιστεύω ότι και η Νέα Δημοκρατία έχει ισχυρές και ανυπέρβλητες δεσμεύσεις σε ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα. Μπορεί λοιπόν ως πρόσωπα να έχουν τις καλύτερες προθέσεις, αλλά το βλέπουμε και τώρα. Γιατί ο Σαμαράς δεν κάνει αντιπολίτευση; Διότι έχει πολύ μεγάλες πιέσεις. Εάν βγει κυβέρνηση, αυτές οι πιέσεις θα γίνουν ασφυκτικές. Γι’ αυτό εμείς μιλάμε για έναν νέο μεγάλο συνασπισμό εξουσίας. Που θα εκπροσωπήσει όλες τις πολιτικές και τις κοινωνικές δυνάμεις που σήμερα βρίσκονται στο στόχαστρο, με σκοπό την δημιουργία μίας κυβέρνησης που θα λειτουργήσει προς όφελος των δικών τους συμφερόντων και σε τελική ανάλυση με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον./\/\/\

  51. Ο/Η Παλιός λέει:

    Tσίπρα μεταλλάξεις:

    συνωμοσιολογίες του περιοδικού Επίκαιρα>Καραμανλής>Οlympia>Taxalia>Mεγαλέξανδρος>Μετανάστες

    /\/\/\Ερώτηση: Οι αποκαλύψεις στα «Επίκαιρα» και το διαδίκτυο για την πτώση Καραμανλή και τα παιχνίδια ξένων μυστικών υπηρεσιών έχουν παίξει σε αυτό ρόλο;

    Απάντηση: Νομίζω ότι αυτό το περιοδικό έχει συμβάλει στην αλλαγή του κλίματος, διότι έχει έναν τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο και αποκαλύψεις οι οποίες δεν είναι γενικά σκανδαλοθηρικές, αλλά είναι με αδιάσειστα στοιχεία. Είναι ένα περιοδικό γνώμης το οποίο έλειπε. Βέβαια, έχω την αίσθηση ότι το περιοδικό αυτό – όπως και άλλα σοβαρά έντυπα – απευθύνονται σε ένα περιορισμένο κοινό, ενώ εσείς έχετε την δυνατότητα, τα social media, να πιάνουν μια ευρεία γκάμα πολιτών και αυτό είναι ένα ισχυρό όπλο κοινωνικής αντίστασης, κοινωνικής αυτοοργάνωσης και ελεύθερης, αδέσμευτης και πλουραλιστικής ενημέρωσης.

    Εάν βρισκόμασταν στο 1960 για να περάσουν αυτά τα μέτρα θα χρειαζόταν δικτατορία.

    Το 1990 θα κοίμιζαν απλώς τον κόσμο με τα μεγάλα κανάλια.

    Σήμερα όμως η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί λόγω του διαδικτύου.

    Όταν ένα Blog όπως το Ολυμπία, το Taxalia κλπ που το χειρίζονται 10 άνθρωποι, έχει 200.000 χτυπήματα ή μοναδικούς επισκέπτες, τί να σου κάνει ο κ. Πρετεντέρης, η κα. Τρέμη;

    Ερώτηση taxalia: Ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως έγραψε ένα περιοδικό της ΟΝΝΕΔ κάποτε, ήταν άθλιος σφάχτης λαών ή εκπολιτιστής;

    Απάντηση: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν μια πολύ σημαντική προσωπικότητα στην εποχή του, ένας ηγέτης, ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη στρατηγική ευφυΐα και ήταν και μαθητής του μεγάλου Αριστοτέλη πάνω απ’ όλα. Από εκεί και πέρα, νομίζω την κάθε ιστορική προσωπικότητα θα πρέπει να την κρίνουμε στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής του και όχι εκ των υστέρων.

    Ερώτηση taxalia: Μετά από αυτή την προσέγγιση λοιπόν, δεν θα είχες αντίρρηση για την ανέγερση αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα, που όλο εξαγγέλεται και όλο κάπου κολλάει με πρόφαση τον …ΣΥΡΙΖΑ!

    Απάντηση: Όχι, δεν θα είχα αντίρρηση. Εδώ μάλιστα έχουμε άγαλμα του βασιλιά Κωνσταντίνου στην Αθήνα… Ο Μέγας Αλέξανδρος θα ενοχλήσει; Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα μάλιστα, να τα αντικαταστήσουμε!

    Ερώτηση: Και ερχόμαστε στο θέμα της μετανάστευσης, για το οποίο η στάση του ΣΥΡΙΖΑ φοβίζει τον κόσμο που βιώνει στο πετσί του ποικιλοτρόπως. Δεν θα μπούμε σε θεωρίες αν είναι καλή, κακή ή μέτρια. Επί του πρακτέου.

    Απάντηση: Εμείς έχουμε λοιδορηθεί για αυτό το θέμα. Εδώ και μια δεκαετία, είχαμε μια ανάλυση ότι το θέμα αυτό θα γίνει κεντρικό το ερχόμενο χρονικό διάστημα σε όλη την Ελλάδα. Και καταπιαστήκαμε ενεργά με το ζήτημα των μεταναστών, κυρίως από ενδιαφέρον για τους Έλληνες και όχι για τους μετανάστες. Για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και το εξηγώ:/\/\/\

  52. Ο/Η Xρ. Κορ. λέει:

    Ο Καζάκης στην Ακροδεξιά
    http://anti-ntp.blogspot.com/

    http://olympia.gr/2011/11/20/1-291/

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ
    —————————————————————————————————————————-
    Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011Συνέντευξη κόλαφος Δ.Καζάκη στη ομάδα του anti-ntp. (Βίντεο)
    Share298

    Μετά από πολύ καιρό καταφέραμε να λύσουμε τα τεχνικά προβλήματα και σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη που παραχώρησε ο Δ.Καζάκης στο ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. Ο Δάσκαλος για πολλούς Καζάκης παραδίδει μαθήματα οικονομικής ιστορίας, οικονομίας, αναλύει το…

  53. Ο/Η Aλέκσις Τσίμπλας λέει:

    http://enosy.blogspot.gr/2013/02/blog-post_13.html

    Στην «υπόθεση Αμυρά» τα ιερατεία του ΣΥΡΙΖΑ είχαν την ακριβώς αντίθετη στάση από αυτή που έχουν σήμερα «υπόθεση Θεοδωρίδη». Τότε δεν είχαν πανικό! Είχαν μόνον έπαρση ότι θα ηγεμονεύσουν στο εθνικοπατριωτικό τόξο. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Αμυράς παραλίγο να ήταν και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και βγήκε από το ψηφοδέλτιο την τελευταία στιγμή μετά από ισχυρές πιέσεις προς τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα προς τα «αριστερά». Η «ισκρα» μάλιστα τότε είχε βιαστεί και είχε δημοσιεύσει τα ψηφοδέλτια με το όνομα του Αμυρά μέσα…

    Iφικράτης Αμυράς:

    http://iphicratisamyras.blogspot.gr/2013/02/blog-post_9.html

    Saturday, February 9, 2013Να στηρίξουμε όλοι την διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στην Τρίπολη, κα Ελένη Σιουρούνη

    Η διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στην Τρίπολη, κα Ελένη Σιουρούνη, έδωσε συνέντευξη Τύπου στο ArcadiaPortal.gr, όπου με αξιοπρεπέστατο τρόπο αναλύει πώς προσπαθεί να πράξει το καθήκον της καταγγέλλουσα την παράνομη εργασία αλλοδαπών νοσοκόμων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, διασφαλίζουσα συγχρόνως την υγεία των ασθενών.

    Επίσης έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με τοπικό μέλος της Χρυσής Αυγής.

    Αλλά αντί να ενοχλήσει τον δωσίλογο υπουργό υγείας Αντρέα Λυκουρέντζο η καταγγελία της κυρίας Σιουρούνη, ο δωσίλογος Λυκουρέντζος ενοχλήθηκε επειδή μέλος της Χρυσής Αυγής έπραξε αυτό που έπρεπε να πράττει η κυβέρνηση, δηλαδή έλεγχο στους παράνομους εργαζομένους οι οποίοι αφαιρούν θέσεις εργασίας από τους Έλληνες.

    Οι πληροφορίες φέρουν τον υπουργό της κατοχικής κυβερνήσεως να απεφάσισε την καθαίρεσή της διοικητού του Παναρκαδικού Νοσοκομείου επειδή έπραξε το καθήκον της.

    Όλοι μας να στηρίξουμε μία δημόσια λειτουργό που έπραξε το πατριωτικό της καθήκον, ασχέτως ιδεολογικών καταβολών και ασχέτως του αν θα την στηρίξει τώρα η Χρυσή Αυγή

  54. Παράθεμα: Από το αείζωον πυρ του Ηράκλειτου στην ενεργοβόρο πηγή του Αλέξη Τσίπρα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.