Mαύρη Μαγεία στην Ορθοδοξία (6)-Tυμβωρυχία

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,

Μιράκωλο. Η Θεία Χάρις αναδύεται από την πανώρια μορφή του οσίου.

Μιράκωλο. Η Θεία Χάρις αναδύεται από την πανώρια μορφή του οσίου.

Η μονή με το θαυματουργό σκελετό του Εφραίμ Ν. Μάκρης έγινε γνωστή από τις εφόδους στα πλούσια παγκάρια της του Πανιερότατου Παντελεήμονα τον οποίο η Σύνοδος δεν καθαιρεί, εξαντλώντας κάθε επιείκια για τον άτυχο συνάδελφο που ξέρει πολλά και απειλεί να μιλήσει. Για να πούμε την αλήθεια δεν ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος μητροπολίτης που ληστεύει τα αφορολόγητα ελέω Σημίτη παγκάρια. Κάθε άλλο μάλιστα. Έκανε όμως ένα στρατηγικό λάθος. Τα έβαλε με μια μονή με πολύ ισχυρούς προστάτες. Στην βιασύνη του ξέχασε κάτι ακόμη. Ο προκάτοχός του Νικόδημος που είχε εκθρονισθεί άδικα ως χουντικός από το χουντικό αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, καιροφυλακτούσε. Δύσκολο δεν ήταν λοιπόν να βρεθούν ερωτικές κασέτες του δεσπότη με κάποιον φαντάρο, μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του με ανώτατο δικαστικό, αυθαίρετη βίλλα με πισίνα, τεράστιες καταθέσεις και οφ σορ εταιρεία στις Παρθένες Νήσους της Καραϊβικής και κάμποσοι ακόμη σκελετοί στο ντουλάπι του, από αυτούς που βρίσκει για τους αρχιερείς όποιος έχει συμφέρον να ψάξει.

Το κουφάρι του συγκεκριμένου Εφραίμ ανακάλυψε η ηγουμένη μακαρία Μακαρία. Tα βιογραφικά της δεν αναφέρουν (από σεμνότητα) τις σπουδές της. Δεκαενιάχρονη φυλακίστηκε σε μοναστήρι. Υποθέτω πως θα πρόλαβε να φοιτήσει στο Δημοτικό.
http://www.anthosorthodoxias.net/forum/viewtopic.php?t=2850

Διηγείται η ίδια:
http://clubs.pathfinder.gr/pavmaria/506807
«…Ό καιρός περνούσε και ή φωνή πιο δυνατή, πιο φλογερή με προέτρεπε• ‘Σκάψε και θα βρεις αυτό που επιθυμείς’ κι έδειξα τον τόπο στον εργάτη πού είχα φωνάξει εκείνες τις μέρες για μία μικρή επισκευή στο παλιό Ηγουμενείο. …. φθάνοντας περίπου ένα και εβδομήντα βάθος πρώτα έφερε εις το φως ο κασμάς το κεφάλι τού άνθρωπου του Θεού. Την ίδια δε στιγμή σκορπίστηκε άρρητη ευωδία σε όλη τη γύρω ατμόσφαιρα. Ό εργάτης χλώμιασε, δέθηκε ή γλώσσα του, κόπηκε ή μιλιά του. ‘Άφησε με μόνη, σε παρακαλώ’, είπα στον εργάτη, και απο¬μακρύνθηκε…..Η ψυχή μου γέμισε από αγαλλίαση, απόκτησα μεγάλο θησαυ¬ρό, και παίρνοντας το χώμα με προσοχή έβλεπα την αρμονία του σκηνώματος του, πού, αν και τόσους αιώνες μέσα στη γη, δεν εί¬χε αλλοιωθεί…».

Για το «μεγάλο θησαυρό» η ηγουμένη κυριολεκτεί, αφού το πτώμα γεννοβόλησε δισεκατομμύρια. Όσο για το αναλλοίωτο μπορείτε κ.Ροιδη να διαπιστώσετε και εσείς από τη φωτογραφία. Δεν πρόκειται ούτε καν για κλασσικό φαινόμενο σαπουνοποίησης ή μουμιοποίησης, αλλά για κανονικό σκελετό από αυτούς για τους οποίους διαβάζαμε μικροί στη «Νήσο των θησαυρών». Δεν έχει τίποτα από την άγρια φρεσκάδα της σκουλικόβρωτης μούμιας του πανοσιότατου Βησσαρίωνα ή από τα μαμούθ της Σιβηρίας που ο χριστιανικός βίος τους οδήγησε τη Θεία Χάρη να τα διατηρήσει ανέπαφα. Δεν έχει τίποτα ούτε από το τυμπανιαίο πτώμα των αφορισμένων. Είναι όμως πιο καλοδιατηρημένο από εκείνα τα κομματάκια του Σεραφείμ του Σαρώφ που εισήγαγε ο Τοποτηρητής Μενιδιού, Λιοσίων και Χασιάς κ.Νίκος Χατζηνικολάου ερευνητής της NASA!

Η νεκροκεφαλή του άγνωστου πτώματος αυτοαποκαλύφθηκε στην ηγουμένη: «..Το βράδυ τής ιδίας ημέρας βλέπω στον ύπνο μου τον Όσιον …εγώ τού έβαλα μία λαμπάδα αναμμένη από καθαρό κερί, και τότε άκουσα την φωνή του να μου λέγει: ‘Σ’ ευχαριστώ πολύ. Ονομάζομαι Εφραίμ’». Έτσι επιστημονικά έγινε η ταυτοποίηση του πτώματος, που έφερε στη μονή χιλιάδες προσκυνητές, εκατοντάδες «θαύματα», όπως αυτό: «…ξαφνικά απλώθηκε μια ευωδιά και η φλογίτσα που κρατα ο Aγιος,ζωντάνεψε, βγήκε από το βιβλίο και στάθηκε σε κάποιο έπιπλο σχηματίζοντας το σημείο του σταυρού…… κατεβαίνοντας στην κουζίνα βλέπει τον Aγιο να ανεβαίνει για τα επάνω δωμάτια κρατώντας ένα σταυρό…». Αυτά τα οράματα όμως, αν δεν είναι κόλπα κάποιου θεομπαίχτη, η ψυχιατρική τα αποδίδει σε σχιζοφρένεια.
http://clubs.pathfinder.gr/pavmaria/647284?forum=65775&read=17

Το πτώμα έφερε αστρονομικό, μαύρο και ανεξέλεγκτο χρήμα, τον άγιο Αττικής που γύρευε μερίδιο, τον πανταχού παρόντα ευλαβή δικηγόρο κ.Διονύσιο Πελέκη και τους απαραίτητους «φίλους της Ι.Μονής», εν οις και δικαστικούς, χρειαζούμενους για να μην τυλιχτεί άδικα η καλόγρια σε μια κόλλα χαρτί ως κοινή απατεώνισσα, συκοφαντημένη από κάποιον δεσπότη που ρίχτηκε στη μοιρασιά της λείας..
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8334&pubid=1572603

Υποψιάζομαι πως δεν είναι όλοι οι φίλοι της Μονής ανιδιοτελείς όπως ο αφιλοχρήματος κ. Πελέκης: «..Ο πατέρας της συζύγου του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκη αμισθί προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ι. Μητρόπολη της γενέτειράς του Ναυπάκτου, σε Μονές του Αγίου Ορους, στην ΙΜ Ν. Μάκρης, στην Ι. Μονή του Αγίου Συμεών, σε ορφανοτροφεία και ιδρύματα. Υπογραμμίζει δε ότι ‘ούτε εγώ, ούτε μέλος της οικογενείας μου σε καμμίαν περίπτωσι δεν κάνουν μπίζνες. Σεβόμεθα απολύτως την Εκκλησίαν του Χριστού και ζούμεν με φόβον Θεού’». (Έθνος 13/9). Αυτές οι άμισθες υπηρεσίες των θεοφοβούμενων πατέρα και κόρης (θυμηθείται πως δεν πληρώθηκε ούτε δραχμή για τα χρυσά συμβόλαια του άλλου Εφραίμ) , ανάγκασαν τον κ. Βουλγαράκη να ξανοιχτεί με οφ σορ εταιρείες, νόμιμα και ηθικά, για να εξασφαλίσει τα παιδιά του. Ο ευσεβής όμως κ.Πελέκης και η θυγατέρα του μας δείχνουν με τη χριστιανική τους αφιλοχρηματία το μόνο δρόμο. Τα τεράστια κέρδη της Εκκλησίας ΑΕ δεν πρέπει να τα καρπώνονται ιδιώτες, πρέπει να φορολογηθούν υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Υπάρχουν και δύσπιστοι που τολμούν να αμφισβητούν την αυθεντικότητα και την ιστορική εμβέλεια του λειψάνου Εφραίμ: «Ο Όσιος Εφραίμ της Αττικής, που ακόμη δεν έχει αναγνωρισθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σύμφωνα με τις μοναχές του μοναστηριού και τους προσκυνητές διεξάγει θαύματα. Ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες τις μοναχές, προσέφεραν εκατοντάδες χιλιάδες δραχμές στον Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονα κάθε φορά που πήγαινε να λειτουργήσει στο μοναστήρι. Και αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα μοναστήρι που διαθέτει ισχυρούς υποστηρικτές, φίλους και πιστούς». (ΤΟ ΒΗΜΑ Μ.Αντωνιάδου 9.4.2006).  Η ίδια δημοσιογράφος είχε φωτογραφίσει στις 19/03/2006 τη μονή της Ν.Μάκρης: «..Οπως αυτή σήμερα στην Αθήνα, αγίου του οποίου αμφισβητείται ακόμη και η ύπαρξη αλλά στο μοναστήρι που του έχει αφιερωθεί προσέρχονται χιλιάδες πιστοί, επώνυμοι και ανώνυμοι, προσκυνούν τα λείψανά του και δηλώνουν ότι γίνονται θαύματα. Ενώ το Οικουμενικό Πατριαρχείο επί δέκα ολόκληρα χρόνια αποφεύγει να προχωρήσει στην ανακήρυξη του συγκεκριμένου προσώπου σε αγίου». Η ίδια θυμίζει πως για κάποιο διάστημα ο πατριάρχης Μ. Μεταξάκης είχε αποσύρει από την πιάτσα των Αγίων τον Φανούρη, αλλά αυτός επέστρεψε. Είναι γεγονός πως για την ύπαρξη πολλών αγίων δεν υπάρχουν αδιάσειστα ντοκουμέντα όπως υπάρχουν για την ύπαρξη της Αγίας Τριάδας. Θυμίζω και την περίπτωση της μυθικής αρχιπυροβολήτριας αγ. Βαρβάρας (Προσοχή, το θέμα είναι ΚΑΙ εθνικόν διότι αφορά τας Ε.Δ.).

Θέλω να υπερασπιστώ τη μακαρία Μακαρία και τον Εφραίμ της, που το σουξέ τους θα ζήλευαν ο δρ. Μεσμέρ και ο κόμης Καλλιόστρο του Τάγματος των Αδελφών του Ελέους. Η πρόσκαιρη εχθρότητα του πατριαρχείου δεν νομίζω πως υποκρύπτει θεολογική διαφωνία αλλά το πιθανότερο σημαίνει δυσαρέσκεια διότι το Φανάρι δεν έχει ακόμη εισπράξει τα νόμιμα δικαιώματά του από τον χρυσορόα Πακτωλό. «Ηδη από το 1996 ο Διονύσιος Πελέκης είχε ξεκινήσει μια εκστρατεία αγιοποίησης του Οσίου Εφραίμ. Στις 17/12/96 υποβλήθηκε προς την Ιερά Σύνοδο επιστολή, την οποία υπέγραφε πρώτος αυτός, με το αίτημα να επισπευστούν οι διαδικασίες αγιοποίησης ‘παρακάμπτοντας το ταχύτερον δυνατόν πάσαν διαδικαστικήν βραδύτητα’. Την επιστολή συνυπέγραφε ο βουλευτής Γεώργιος Βουλγαράκης».
http://www.enet.gr/online/online_text/c=100,dt=07.12.2008,id=94769572,7341668,15429604

Δικηγόροι της μονής είναι και η νομική οικογένεια Σοφού. Το όνομα αυτό ακούστηκε και στην υπόθεση της Vodafone: «Η υπόθεση αυτή, που έκλεισε με ένα πρωτοφανές κουκούλωμα, άφησε πίσω της έναν νεκρό, τον Κώστα Τσαλικίδη, για τον οποίο κανείς από όσους έχουν μελετήσει την υπόθεση δεν έχει πειστεί ότι αυτοκτόνησε».

Και τώρα αποκαλύπτεται ότι ο άνθρωπος που ανέλαβε τη νομική υποστήριξη των συγγενών του άτυχου στελέχους της Vodafone υπήρξε διορισμένος σύμβουλος του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βουλγαράκη. …….Αλλη μια σύμπτωση από τις πολλές που συναντάμε αυτές τις μέρες. Οι δικηγορικές οικογένειες Πελέκη και Σοφού συναντιούνται σε έναν άλλο Εφραίμ. Πρόκειται για την υπόθεση της Μονής του Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Ο Διονύσιος Πελέκης και ο Θέμης Σοφός συνεργάστηκαν ως δικηγόροι της μονής κατά του τότε μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα και …πέτυχαν την καταδίκη, την καθαίρεση (σ.Λασκ. Ο «Ιός» θέλει να πει έκπτωση) και τη φυλάκισή του. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρισκόταν η διαχείριση του πλούτου που συγκεντρώνεται στη Μονή από τους πολυάριθμους προσκυνητές και δωρητές. Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξαν μαγνητοφωνημένα αποσπάσματα από συνομιλίες του μητροπολίτη που είχαν υποκλαπεί και μεταδόθηκαν από τηλεοπτικές εκπομπές, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η θέση του κατηγορούμενου με «ροζ» αιτιάσεις. Στην πραγματικότητα οι δικηγορικές οικογένειες Πελέκη και Σοφού συνεργάζονται στενά. Η από κοινού υπεράσπιση της Μονής Εφραίμ δεν είναι κι αυτή συμπτωματική. Από το 1999 έχει ιδρυθεί σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος φίλων της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Αγίου Εφραίμ Ν. Μάκρης». Ο πρώτος που υπογράφει τη σύσταση του σωματείου και αναλαμβάνει ταυτόχρονα τη νομική του εκπροσώπηση είναι ο Διονύσιος Πελέκης. Στα ιδρυτικά μέλη συναντάμε τη σύζυγό του αλλά και τους Ιωάννη και Θεμιστοκλή Σοφό….»
http://www.iospress.gr/ios2008/ios20081207.htm

Ούτε η μούμια του Τουταγχαμών δεν ευωδιάζει όσο τα ιερά κουφάρια της Ορθοδοξίας. Η δημοσιογράφος του «ΒΗΜΑΤΟΣ» αποκαλύπτει την τεχνική του θαύματος της μυρόβλυσης: (Κλασσική είναι η περίπτωση του μυροβλήτη Αγ.Δημήτριου, που δεν είναι του παρόντος): «Υπάρχει περίπτωση αρχιερέα που «διακρίθηκε» για την επίδοσή του στις αγιοποιήσεις – ιδιαίτερα των προκατόχων του, εις εκ των οποίων ήταν πολλαπλώς αμφισβητήσιμος – και όταν ο ίδιος εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο οι στενοί του συνεργάτες φρόντισαν να γεμίσουν το φέρετρό του και τον τάφο του με αρωματικά βότανα, ουσίες και αιθέρια έλαια, ίσως για να αναβλύσει μύρο και αυτός όταν θα γίνει η εκταφή του ώστε να συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη δική του αγιοποίηση».

Εσύ στο χώμα κι εγώ στη φυλακή. Χριστόδουλος και Παντελεήμων (δεξιά), σε �νδοξες ημ�ρες.

Εσύ στο χώμα κι εγώ στη φυλακή. Χριστόδουλος και Παντελεήμων (δεξιά), σε ένδοξες ημέρες.

Ομιλεί ο Πανιερότατος Παντελεήμων και στην προσπάθειά του να σώσει το τομάρι του, γίνεται αποκαλυπτικός:
«…Κατόπιν εντολής μου ο … κ. Ν. Θέμελης (τ. πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου) προέβη στον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης της μονής και εισηγήθηκε, μέτρα που ….απέτρεπαν την απόκρυψη των εσόδων της μονής και επομένως τη δυνατότητα διαρροής σημαντικών χρηματικών ποσών εις τρίτους …….Αποτέλεσμα ήταν να φανερωθούν τα πραγματικά έσοδα εκ της κηροπωλησίας και μόνον, τα οποία έτσι πολλαπλασιάστηκαν (62 εκ. δρχ. από 1/1-15/7/98 έναντι 50 εκ. δρχ. για ολόκληρο το έτος 1997 και 18 εκ. δρχ. για ολόκληρο το έτος 1996) και να καθίσταται αδύνατη η διαρροή των εσόδων αυτών. Αυτό θορύβησε τις μοναχές και τους λαϊκούς που τις περιβάλλουν και τις επηρεάζουν και το Ηγουμενοσυμβούλιο αποφάσισε, από 15-7-98, να τοποθετήσει πινακίδα στα παγκάρια ότι το κερί διανέμεται δωρεάν, προτρέποντας όμως τους προσκυνητές να καταθέτουν τον οβολό τους σε άλλο παγκάρι, ελεγχόμενο μόνον από τις μοναχές Με τους απολογισμούς των χρήσεων 1999 και 2000 η μονή δήλωσε έσοδα 175 και 200 εκ. δρχ. αντίστοιχα. Μετά το έτος αυτό έπαψε να στέλνει στη Μητρόπολη Αττικής προϋπολογισμούς και απολογισμούς προς έγκριση. Τα πραγματικά έσοδα της μονής είναι πολλαπλάσια εκείνων που δηλώνονται. Οπως παραδέχτηκαν οι μοναχές και στο δικαστήριο, κανένα απολύτως φιλανθρωπικό ή κοινωφελές έργο δεν πραγματοποιείται υπό της μονής. Αναρωτιέμαι πού πάνε τόσα πολλά χρήματα. Η μονή έχει ισχυρούς «φίλους» οι οποίοι μάλιστα, μετά τη μηνυτήρια αναφορά μου στον εισαγγελέα και την καταγγελία μου στη Σύνοδο, συνέστησαν σωματείο «Φίλων Ιεράς Μονής του Αγ. Εφραίμ». Τα ιδρυτικά του μέλη είναι ανώτατοι δικαστικοί, γνωστοί μεγαλοδικηγόροι και γνωστοί μεγαλοδημοσιογράφοι».
Θ.Τάτσης-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 17/07/2006
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=17.07.2006,id=93348588

Κύριε Ροΐδη,
ενώνω κι εγώ τη φωνή μου με αυτήν του Πανιερότατου Παντελεήμονα: Πόσα έχει εισπράξει η μονή Εφραίμ Μάκρης από την εμπορία του πτώματος; Πόσα δηλώθηκαν, πόσα φορολογήθηκαν, που διετέθησαν και ποιο είναι το φιλανθρωπικό της έργο; Πως η πολιτεία ανέχεται να εμφανίζεται κάποιος ιερός σκελετός από το πουθενά, να ταυτοποιείται με όραμα μιας καλόγριας, και να εκτίθεται σε κερδοφόρα προσκύνηση σε απελπισμένους ανθρώπους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και αξιοπρέπεια;  Οι νόμοι της ταφής δεν ισχύουν για τα μοναστήρια; Η ιστορική εμπειρία που πιστοποιεί τη διαχρονική επίδοση της Εκκλησίας σε τέτοιες απάτες δεν ευαισθητοποιεί την εισαγγελική υποψία; Τι γυρεύουν οι ευλαβείς δικαστικοί στην αυλή μιας μονής που μάλιστα έχει δικαστικές εκκρεμμότητες; Ως πότε οι αγαθοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα παραπλανιούνται από ανώτερους κρατικούς υπαλλήλους και θα κλείνουν τα μάτια σε εξώφθαλμες απάτες σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος;

Παραπέμπω στην ομιλία του πρώην προέδρου του Αρ. Πάγου κ.Ματθία:

«Μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, περιέγραψε ένα «τοπίο αφύσικου εναγκαλισμού» δικαστών, κληρικών και πολιτικής εξουσίας, που ευνοεί τις υποθέσεις που ενδιαφέρουν την Εκκλησία και προωθεί στην ιεραρχία «θεοσεβούμενα πρόσωπα», θίγοντας κατάφωρα με τον τρόπο αυτό την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. .Εξίσου καυστικός ήταν και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ν. Αλιβιζάτος, ο οποίος τόνισε ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δημιουργεί αδικαιολόγητα προνόμια για την Εκκλησία, προσβάλλει βάναυσα το αίσθημα δικαιοσύνης και ευνοεί την αδιαφάνεια.Βαθύς γνώστης …ο κ. Ματθίας ήταν ιδιαίτερα καυστικός. Οπως είπε, οι Ελληνες δικαστές διαπλέκονται με την Εκκλησία είτε γιατί είναι επιρρεπείς σε αναχρονιστικές φυλετικές και θρησκευτικές εμμονές είτε από απλό ωφελιμιστικό υπολογισμό. Σύμφωνα με τον κ. Ματθία, που ξέρει καλά πρόσωπα και πράγματα «οι θεοφοβούμενοι δικαστές συχνάζουν σε μονές και εκκλησίες, συναναστρέφονται κατά κανόνα κληρικούς, δεν παρακολουθούν τις κοινωνικές εξελίξεις, είναι αφελείς αλλά και τυπολάτρες, υπερβολικά αυστηροί σε ηθικοθρησκευτικά διλήμματα, στην αναγνώριση ελαφρυντικών υπέρ των κατηγορουμένων και στην επιμέτρηση των ποινών».
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=06.12.2008

H Δικαιοσύνη όφειλε να ελέγξει τα μυστήρια της Ν.Μάκρης. Στο μεταξύ ας ρίξει μια ματιά στην περίπτωση του πανοσιώτατου ηγούμενου Κάλλιστου που δρα κι αυτός στην επικράτεια του δεσπότη της NASA στο Κορωπί:
http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&catid=1&artid=902754

ο Παγκανίνι αυτοπροσώπως

ο Παγκανίνι αυτοπροσώπως

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, Γράμμα από το Ληξούρι, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

49 Responses to Mαύρη Μαγεία στην Ορθοδοξία (6)-Tυμβωρυχία

  1. Ο/Η ΜΗΝΑΣ λέει:

    Ξουτ, βέβηλοι! Το ιερόν παγκάριον γεμίζει και αδειάζει με τη θεία χάρη, πως μπορεί ο απλός ανθρώπινος νους αθέων να συλλάβει τέτοια πνευματικά θέματα; Τους χαιρετισμούς μου στον πισινότατον Παντελεήμονα εν Κορυδαλλώ.

  2. Ο/Η ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ λέει:

    Σε μιά παλιά ταινεία του Ελληνικού Κινηματογράφου, που λεγόταν αν θυμάμαι καλά »έξω οι κλέφτες» και που έπαιζαν οι Παντελής Ζερβός, Ντίνος Ηλιόπουλος, πώς λεγόταν στο ρόλο του ο Παντελής Ζερβός που υποδυόταν ένα βουλευτή ? Πελέκης λεγόταν ? Κι άν ναι, έχει καμμιά σχέση ή συγγένεια με τον ανωτέρω αναφερόμενο ?

    Άντε νά’σαι καλά με όσα τους βγάζεις στο φόρα !!!!

  3. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

    Παρόμοια ιστορία κρύβει από πίσω του το πάνσεπτο μοναστήριον του Αγίου Ραφαήλ στη Μυτιλήνη. Μια κυρά του χωριού είδε σε… όραμα οτι σε ένα συγκεκριμένο ξεροχώραφο μαρτύρησε ο Άγιος Ραφαήλ.

    Αυτό έφτανε για να χτιστεί σύντομα μοναστήρι, που έγινε ένα από τα πιο πλούσια τις Ελλάδος μας…

    Δεν βλέπουμε κι εμέις κανένα όραμα να γίνουμε πλούσιοι;

  4. Ο/Η Nεκρόφιλη κυρία λέει:

    Eνδιαφέρων σκελετός. Μήπως νοικιάζεται για λίγες ημέρες; Θα ήθελα να τον μελετήσω επιστημονικώς μετά της δεούσης ευλαβίας.
    Τηλεφωνείστε μου στο 696969699,
    κυρία Μπλύχερ.

  5. Ο/Η Αγανακτισμένος λέει:

    Αισχροί άθεοι πώς τολμάτε καί τά βάζετε μέ τόν άγιο; Ή οργή του νά πέσει πάνω σας τσάμπα μάγκες. Φοβερόν τό έμπεσείν είς χείρας Θεού Ζώντος.

  6. Ο/Η Conko λέει:

    … ο «Ψευτοθόδωρος»… κοίτα κατι συμπτώσεις!!! Τσ τσ τσ…

  7. Ο/Η Sotirios λέει:

    Τα οράματα που βλέπουν οι καλόγεροι, μας λένε ότι είναι εκ θεού, και οι ψυχίατροι δεν λένε τίποτα. Λένε ότι οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν ιδολολάτρες, αυτοί που προσκυνούν τα κόκαλα τί είναι;

  8. Ο/Η stavroula λέει:

    @Sotirios
    Neo-eidololatres;-)

  9. Ο/Η περιστρεφόμενος δερβίσης λέει:

    Πληζ, τις φωτογραφίες σκελετών κλπ. να τις βάζετε λίγο πιο κάτω για να μην αγριευόμαστε μόλις ανοίγει η σελίδα;-)

  10. Ο/Η dmast λέει:

    Ο Βο(υ)λευτής στον «Ψευτοθόδωρο» ονομαζόταν Φερέκης αν δεν με απατά η μνήμη μου.

  11. Οι μονές από την αρχή που άρχισαν να στηρίζονται από το βυζαντινό κράτος αποτέλεσαν μία τραπεζική δίοδο κερδοφρίας και αποταμίευσης της έγγειας ιδιοκτησίας. Δίπλα σε αυτά σύντομα εμφανίστηκαν όπως λογικό και άλλοι μέθοδοι κερδοφρίας, όπως οι πιστωτικές κάρτες (το έλεγαν τάμα τότε και σήμερα) και ο δανεισμός. Το αρχικό κεφάλαιο ήταν πάντοτε η ίδια η πίστη και οι άγιοι.

  12. Ο/Η ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ λέει:

    Φχαριστώ, για τη διόρθωση. Παρα λίγο νά’παιρνα στο λαιμό μου τον αθώο άνθρωπο. Ναί, έτσι νομίζω κι εγώ Φερέκης. Ναί, ο »ΨΕΥΤΟΘΟΔΩΡΟΣ» υποδυόταν απο τον Ντίνο Ηλιόπουλο. Καλή ταινεία πράγματι !

    Πάντως πολύ ενδιαφέροντα όλα τα σχόλια, αξίζει τέτοια παρέα !

  13. Ο/Η Κώστας λέει:

    Καλησπέρα και καλή χρονιά.
    Για τις ομορφιές με τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλήτη,
    ρίξτε μια ματιά εδώ, ενώ για μια άλλη εξαιρετικά
    ενδιαφέρουσα περίπτωση αφθαρσίας, αξίζει να
    ρίξετε μια ματιά στην 4η φωτογραφία από το τέλος
    τής σελίδας μου (όχι στη Λίνταλ Τζάρβις κάτω κάτω,
    ούτε στο δαιμονισμένο γουρουνάκι από πάνω, ούτε
    και στο δαιμονισμένο μωρό που βαπτίζεται, αλλά
    στην αμέσως επόμενη φωτογραφία). Αν κάνετε
    μάλιστα κλικ στη φωτό, βρίσκετε και περισσότερες
    πληροφορίες.

  14. Ο/Η Λουκάς Μαμαλούγκας μοναχός Καλαβρίας λέει:

    Αγαπητέ κ. Λασκαράτο
    Είναι αρκετός καιρός που παρακολουθώ τα γραφάς σας σε αυτόν τον ιστότοπον και διαγιγνώσκω ειλικρινώς μια τέτοια εμπάθεια εναντίον του χριστιανισμού και ειδικώς εναντίον του ορθοδόξου κλήρου που με κάνει να υποπτεύομαι ότι πράγματι πρέπει να εργάζεσθε για λογαριασμό κάποιας οργανώσεως ,η οποία θα σας πληρώνει αδρά για το εργον που επιτελείτε. Εχετε αναλάβει τον παγκόσμιον ευτελισμόν των διακονούντων τα της ορθοδόξου εκκλησίας.
    Σκάνδαλα , ομοφυλοφιλίες ,βιασμοί λωποδυτίες που συμβαίνουν
    σε τούτο το ομολογουμένως χωλό κράτος.
    Θα ήθελα όμως να σας ερωτήσω το ακόλουθο: Οπου υφίσταται οργανωμένη κοινωνία δεν υπάρχουν τρωτά ; Στο Ελληνικό κράτος από γεννήσεώς του η θρησκεία συμπορεύεται με το κράτος εκ του συντάγματος άλλωστε. ΤΟ θρησκευτικό συναίσθημα ακολουθεί την
    μάζα μέχρι το πέρας της ζωής της και έτσι ο κλήρος επιτελεί το καθήκον του προσφέροντας στο ποίμνιο υπηρεσίες πολύτιμες αποτρεπτικές και φοβικές προς συντήρησιν της κοινωνίας.
    Ενωμένοι κράτος και κλήρος εν Ελλάδι αποτελούν ένα αδιάσπαστον όλον προς εκπλήρωσιν του κοινωνικού γίγνεσθαι.
    Κατ΄αυτόν τον τρόπον ως καταστάσεις παθογενείς χαρακτηρίζονται τα σκάνδαλα π.χ παρα-δικαστικό ή αλλοτε οι επιχειρήσεις πλουτισμού ιερέων και λωποδυτίας από οβολούς ,
    που προσφέρουν οι πιστοί προς την εκκλησίαν. Τούτο κανείς δεν δύναται να το αμφησβητήσει . Ομως εσείς γιατί ως λύκος
    περιμένετε να συμβεί το θαύμα και αμέσως εμπεριστατομένως
    τρέχετε να καταγγείλετε την » λωποδυσία » και να γίνει το γεγονός γνωστόν τοις πάσι ;;; Ποίο το όφελος ;;Ανήκετε στους
    κοινωνικώς » καθαρούς » ;; Επιζητείται κοινωνίαν αγγέλων;;
    Ενδιαφέρεσθε μήπως για την κάθαρση;; Και ποίαν;; Πιθανολογώ ότι κάνετε το κέφι σας ενώ θα μπορούσατε κάτι πιό οφέλιμο
    για τον εαυτό σας να πράτετε .Σκεφτείτε ωφελιμιστικά . Αφίετε
    τον κλήρο και τους συν αυτώ να πορεύονται εν ειρήνη και αγα
    λιάσει. Το χριστεπώνυμο πλήθος έχει ανάγκες ψυχολογικές ,
    που οι ιερείς – όπως πάντα άλλωστε – τις εκπληρώνουν.
    Τα ανθρώπινα λάθη που οι ιερείς διαπράττουν είναι λάθη και πάθη ανθρώπινα . Ας είστε μετριοπαθής . Τιθασεύτε το πάθος σας . Εκτός και αν η αμοιβή σας αξίζει πράγματι τον κόπο.

  15. Ο/Η enas λέει:

    Εδώ θα δείτε ατόφια δείγματα ‘χριστιανικής αγάπης.’
    Μια μπλόγκερ εξηγεί γιατί ο αγιασμός δήθεν δεν χαλάει, εφ όσων οι παπάδες χτησιμοποιούν αντισηπτικό.

    Οι χριστιανοί, ως συνήθως, απαντούν πολιτισμένα και διόλου φαλλοκρατικά.

    http://press-gr.blogspot.com/2009/01/blog-post_7847.html

  16. Ο/Η Aνήσυχο πνεύμα λέει:

    Άγιε πάτερ μοναχέ Μαμαλούγκιε. Τρώτε πίνετε καλοπερνάτε σεις οι καλογέροι και το παπαδαριό με τη βιομηχανία των θαυμάτων και το ξεπούλημα του θεού. Τα ανθρωπάκια σας ταίζουνε αιώνες τώρα και χτίζουνε τα αρχοντικά σας και τις εκκλησιές σας και τις διασκεδάσεις σας με το στέρημά τους. Έμ κάνετε τη βρωμοδουλειά σας, εμ θέλετε και να μη μιλάει κανείς. Μη τα θέτε όλα δικά σας.

  17. Ο/Η argosholos λέει:

    Ντροπή σας κύριε και άξιος ο μισθός σας! Συκοφαντείτε τους αγνούς έλληνες αγίους…
    Έτσι φτάσαμε στο σημείο να εισάγουμε κόκκαλα από τη Ρωσία του Πούτιν…Αυτό θέλετε; Να καταστρέψετε την εγχώρια παραγωγή; Και τι θα γίνει αν ο Πούτιν αύριο επιβάλλει εμπάργο στις εξαγωγές κοκκάλων, όπως κάνει σήμερα με το φυσικό αέριο;

  18. Ο/Η Εργαστήριον Λειψάνων λέει:

    Σωστά λές κυριος αργόσχολος. Προτιμάτε ελληνικά λείψανα. Τα εισαγωγής είναι β ποιότητας και δασμολογούνται. Προτιμάτε ελληνικά προϊόντα.

  19. Ο/Η laskaratos λέει:

    Δηδρ,
    έχουμε πατώσει. Μην ακούς τι σου λέει ο Ροϊδης, εμένα ν’ακούς, η κατάσταση είναι τραγική. Μειώθηκαν και οι διαφημίσεις. Από τότε που σταμάτησες να μας διαβάζεις, έφυγαν πολλοί αναγνώστες, που έμπαιναν μόνο για να σε διαβάζουν. Δεν φτάνει που πέσαμε χαμηλά, εγώ έχω κι άλλο πρόβλημα. Δεν με σχολιάζεις πιά ούτε εσύ ούτε οι αδελφοί σου, ο Μύρων, ο Θ.Β., ο Νικος Μετανοείτε, ο Διαγραμμένος, ο κ.Μποζοβίτης, ο Θεοπρόβλητος και δεν θυμάμαι ποιοί ακόμα. Λες και έπεσε γραμμή από κάποιο αόρατο κέντρο. Θα πάθω κρίση προσωπικότητας. Τι θα γίνω χωρίς βαρβάρους. Ήσασταν μια κάποια λύση.
    Εμφανίστηκε ένας μοναχός της Καλαβρίας ονόματι Μαμαλούγκος που αποκάλυψε πως πληρώνομαι. Όμως ο κ.Σόρος θα μας κόψει τα τσέκια αν συνεχίσει η κατρακύλα μας. Βοηθείστε μας και θεός σχωρές τα ποθαμένα σας.
    Α προ πο, μήπως μπορώ να έχω τη γνώμη σου για τον σκελετό Εφραίμ; Μην είσαι ακατάδεχτος. Μας λείπει η σοφή και ήρεμη κουβέντα σου, η γεμάτη χριστιανική αγάπη.

  20. Παράθεμα: Ορθόδοξη Mαύρη Μαγεία (7)-Πτωματολατρεία & Φετιχισμός « Ροΐδη Εμμονές

  21. Παράθεμα: Καθαίρεση Αττικής: Ο έσχατος εξευτελισμός της Εκκλησίας « Ροΐδη Εμμονές

  22. Ο/Η Περαστικός λέει:

    http://xairete.blogspot.com/2009/04/blog-post_1108.html

    Όπως ξέρετε, ο «Άγιος» Εφραίμ (του ομώνυμου μοναστηριού) της Νέας Μάκρης Αττικής, δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένος άγιος της εκκλησίας μας. Η ηγουμένη πέθανε γριά, χωρίς να καταφέρει αυτήν την λεγόμενη «αγιοκατάταξη» του «σκηνώματος».

    Παρά τον πλούτο του μοναστηριού, πάρα τα χρήματα που έδινε στον Παντελεήμονα, τίποτε δεν έγινε! Ο Παντελεήμονας ήθελε να εκμεταλλεύεται ο ίδιος το μοναστήρι οικονομικά, αλλά για την «αγιοκατάταξη» του Εφραίμ είχε ζητήσει να γίνει έλεγχος του «λειψάνου», επιστημονικός έλεγχος, με Άνθρακα 14.

    Αυτό το τελευταίο και πολύ ενδιαφέρον, το μαθαίνουμε από το κύριο άρθρο του τρέχοντος φύλλου της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος» (φύλλο 17/4/2009).

    Το σωστό λοιπόν είναι να γίνει ο έλεγχος αυτός, διότι τα όσα συμβαίνουν με κάποια «λείψανα», αποτελούν σκάνδαλο τόσο μεγάλο (ίσως και μεγαλύτερο) όσο και αυτό με τις περιβόητες κασέτες του Παντελεήμονα.

    Πονηρά όμως φερόμενοι και οι δυο (μοναστήρι και Παντελεήμονας) αρνούνται τον έλεγχο της δικής του ο καθένας λερωμένης φωλιάς!

    Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι ο Εφραίμ Ν. Μάκρης είναι τόσο «όσιος» όσο «άγιος» είναι και ο Παντελεήμονας Μπεζενίτης! Άδικο έχουμε;

    Ας επιτρέψει τον έλεγχο το μοναστήρι. Τι φοβάται; Άλλωστε η γηραιά ηγουμένη που είχε αντίρρηση πέθανε.

    Αυτή, ίσως να είχε λόγο να φοβάται τον έλεγχο, διότι δικό της δημιούργημα ήταν το συνονθύλευμα αυτό των οστών που είναι ντυμένα με ένα ράσο και πλασάρεται μέσα σε μια βιτρίνα για προσκύνηση σαν όσιος! Ο σκελετός αυτός τέλος πάντων που βρήκε η μακαρίτισσα στα νιάτα της όταν έφτιαξε το μοναστήρι και είχε φαγωθεί να βρει κάποιο λείψανο αγίου για να το βάλει εκεί να το προσκυνάει ο κόσμος. Ο κόσμος, που λόγω του «λειψάνου» θα προσερχόταν αθρόως.

    Και κάτι βρήκε τελικά (σκήνωμα αγίου τάχα, αγνώστου βέβαια, που τον είδε λέει στον ύπνο της και της είπε ότι τον λένε Εφραίμ, και ότι μαρτύρησε εκεί, επί τουρκοκρατίας). Βρήκαν λοιπόν τον σκελετό αυτόν που ξέθαψαν μετά από πολλά, σκύβοντας εκεί τριγύρω τα συνεργεία των εργατών που είχε βάλει προς τον σκοπό αυτόν…

    Άντε λοιπόν να τελειώνουμε: Έλεγχος στις κασέτες που έθαψε ο Χριστόδουλος, έλεγχος και στη νεκροκεφαλή μετ’ άλλων οστών που ξέθαψε η ηγουμένη.

    Μέχρι τότε (δεδομένης της άρνησης και της μιας και της άλλης πλευράς) δικαιούμαστε να θεωρούμε τον Παντελεήμονα κίναιδο, και τον Εφραίμ απάτη και θρησκεμπόριο! Σωστά

  23. Παράθεμα: Ορθόδοξη Μαύρη μαγεία (12α) « Ροΐδη Εμμονές

  24. Παράθεμα: Η θρησκευτικότητα των επιστημόνων « Ροΐδη Εμμονές

  25. Ο/Η Πράσινος λέει:

    Καταπέλτης και για Ρουσόπουλο η Κατερίνα Πελέκη

    «Να βγει και να μιλήσει ο Καραμανλής αν φοράει παντελόνια»
    15/09/2010

    http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=81114

    Το και το κάνε η κ. Κατερίνα Πελέκη. Είχε προαναγγείλει ότι είχε να πει πολλά και είπε πολλά. Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση η σύζυγος του κ. Γιώργου Βουλγαράκη βάζει στο κάδρο των ευθυνών του σκανδάλου του Βατοπεδίου τους κυρίους: Κώστα Καραμανλή και Θόδωρο Ρουσόπουλο.

    Συγκεκριμένα η κ. Πελέκη σύμφωνα πάντα με τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής είπε: «Είναι προφανές ότι η απόφαση των ανταλλαγών ανήκει στον πρωθυπουργό. Αυτή η απόφαση δόθηκε στον υπουργό Επικρατείας κ. Ρουσόπουλο ο οποίος τη διακίνησε στους τέσσερις συναρμόδιους υπουργούς.

    Έπρεπε ο πρώην πρωθυπουργός να βγει από την αρχή και να αναλάβει την ευθύνη για την απόφαση ανταλλαγής ακινήτων με την Ι.Μ. Βατοπεδίου. Να πει ήταν μια κυβερνητική απόφαση την οποία ανέλαβε ο κ. Ρουσόπουλος, ως υπουργός Επικρατείας να διακινήσει στους τέσσερις αρμόδιους υπουργούς του κ.κ. Ε. Μπασιάκο, Α. Κοντό, Κ. Κιλτίδη και Π. Δούκα» ανέφερε η κ. Πελέκη στην προανακριτική επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο Βατοπεδίου.

    Σαν να μην έφτανε αυτό η κυρία Πελέκη υπονόησε πολιτική ανανδρία από τους υπευθύνους λέγοντας ότι «έπρεπε ο Καραμανλής να μιλήσει από την αρχή όπως και οι υπουργοί αυτό κάνουν όσοι φοράνε παντελόνια. Αυτό κάνω και εγώ που δεν τα φοράω».

    «Σήμερα» είπε «για την συγκεκριμένη υπόθεση έχουμε καταλήξει κατηγορούμενοι το ΝΣΚ, η ΚΕΔ, γνωμοδοτικά συμβούλια και μια συμβολαιογράφος. Ολοι όσοι ανέλαβαν δηλαδή να εκτελέσουν μια κυβερνητική απόφαση».

    Ενώ προσέθεσε πως «θα ήθελα κάποια στιγμή ο κ. Καραμανλής να βγει και να μιλήσει. Ας πει επιτέλους κάτι…»

  26. Παράθεμα: Τα ανδρικά παντελόνια παρά τή Δεξιά « Ροΐδη Εμμονές

  27. Ο/Η Dr Mesmer λέει:

    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=36462

    18.1.2011-Kαθημερινή

    Σε τρίμηνη αργία μοναχός της Ιεράς Μονής Κύκκου

    Για την υπόθεση κλοπής οστών.

    Μοναχός της Ιεράς Μονής Κύκκου, είναι ένας εκ των τριών Κυπρίων που συνελήφθησαν στην Ελλάδα, για την υπόθεση της κλοπής των οστών, γυναίκας, από κοιμητήριο στη Νίκαια.

    Ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τυλληρίας Νικηφόρος, έθεσε τον μοναχό σε τρίμηνη αργία, αφαιρώντας όλα τα ωφελήματα του. Η τρίμηνη αργία, που επιβλήθηκε στον μοναχό, αφορά την εγκατάλειψη της Μονής, χωρίς άδεια από τον Μητροπολίτη.

    Ο 43χρονος Μοναχός, μαζί με 54χρονο και 60χρονη επέστρεψαν χθες βράδυ στην Κύπρο από την Ελλάδα.

    Ο Εισαγγελέας στην Ελλάδα άσκησε χθες ποινική δίωξη στους τρεις και θα προσαχθούν σε δίκη. Και οι τρεις δεν παραδέχθηκαν ενοχή, υποστηρίζοντας ότι η γυναίκα ήταν Αγία, και γι΄αυτό ξέθαψαν τη σορό της, για να μεταφέρουν τα οστά της στην Κύπρο.

    Οι τρεις Κύπριοι, συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα, όταν σε χειραποσκευή τους, εντοπίσθηκαν τα οστά.

    Τα οστά ανήκουν σε γυναίκα από τη Λειβαδιά, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια, και είχε ταφεί σε κοιμητήριο στη Νίκαια, όπου την Κυριακή έγινε το μνημόσυνο της. Οι τρεις Κύπριοι, φέρονται να ξέθαψαν τη σορό, μετά το μνημόσυνο.

    • Ο/Η Po λέει:

      κάπως έτσι προέρχονται, οι μύτες, τα χέρια, τα αυτιά των αγίων για προσκύνημα των αμνοεριφίων.

  28. Παράθεμα: Αλέξιος (Τσίπρας), ο άνθρωπος του θεού « Ροΐδη Εμμονές

  29. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Oι Θεοπυρόβλητοι ξαναχτυπούν

    Theoprόvlitos
    Μακαριώτατος πατήρ και ποιμενάρχης (πείτε και ένα ‘πολλά τα έτη’ βρε παλιόπαιδα)

    20/2/11
    ΜΠOPEI O IOYΔΑΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ;

    ΣΗΜ. Η ασέβεια προς τους νεκρούς σήμερα κάνει την ναζιστική θηριωδία να φαίνεται πταίσμα αφού οι Νεοταξιτες Σιωνιστές του Φιλελευθερισμού της Αριστεράς και της Προόδου που θέλουν να επιβάλουν την αποχριστιανοποίηση των κοινωνιών, αποκαλούν τα λείψανα των αγίων και τους νεκρούς βρωμερά πτώματα [βλέπε blog Ροΐδη Εμμονές] ξεχνώντας ότι χιλιάδες δικοί τους άνθρωποι τελείωσαν την ζωή τους με μαρτύριο για να φθάσουμε σήμερα στην εποχή που μερικοί βαθύτατα πνευματικά και ψυχικά άρρωστοι άλλοτε να βρίζουν τους νεκρούς και άλλοτε να θερμαίνουν με την καύση τους πισίνες. Η απόλυτη απαξίωση της ανθρωπινης ζωής από αυτούς που πετάνε βόμβες σε αμάχους και συνεργαζονται με εμπόρους οργάνων.

  30. Ο/Η Aρκτικής Παντελεήμων λέει:

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά την διάρκεια των συνεδριών της, αποφάσισε να ενταχθεί ο Όσιος Εφραίμ στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας της Ελλάδος

    Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από επιστολή που απέστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείου, όπου ζητούσε την ένταξη του Οσίου Εφραίμ στο Αγιολόγιο εξήντα χρόνια μετά την ανεύρεση των λειψάνων του.

    Συνοδικός Μητροπολίτης του Οικουμενικού Θρόνου, σχολιάζοντας την απόφαση στη Romfea.gr, τόνισε ότι “ο Όσιος μάρτυρας Εφραίμ τιμάται από όλους τους Έλληνες ως Άγιος, επίσης έχει επιτελέσει πάρα πολλά θαύματα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέτασε προσεκτικά την έκθεση και αποφάσισε ως έπρεπε”.

  31. Ο/Η Επιστρέψας λέει:

    Μια απροσδόκιτη επίσκεψη δέχθηκαν οι Μοναχές της Ιεράς Μονής του Αγίου Εφραίμ στην Ν.Μάκρη χθές στις 12 το μεσημέρι. Εντελώς ξαφνικά και χωρίς προηγουμένη ειδοποίηση έφθασε στην Μονή η Α.Μ.η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία . Τήν Βασίλισσα συνόδευε η αδελφή της πριγκίπισσα Ειρήνη και σκοπός της επισκέψεως ήταν η προσκύνηση του Λειψάνου του αγίου Οσιόμαρτυρος Εφραίμ ,που πρόσφατα ενετάχθη στήν χορεία των Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας υπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου .

    Την Βασίλισσα υποδέχθηκε η Ηγουμένη Γερόντισσα Θεοδοσία και οι Αδελφές της Ι.Μονής.Η Α.Μ. ζήτησε να τελεσθή μια μικρή δέηση υπέρ υγείας της Βασιλικής Οικογενείας και δήλωσε οτι ειναι πολύ χαρούμενη γιατί αξιώθηκε να εκπληρώσει και αυτην την επιθυμία της.

  32. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Ροϊδη,
    διαμαρτύρομαι.
    Η κάθαρση συνεχίζεται με μεθόδους βάρβαρες.
    Η ευλαβέστατη άμισθη συμβολαιογράφος της Εκκλησίας καΠελέκη Βουλγαράκη αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 70.000 ευρώ.
    Που να τα βρει μια άμισθη συμβολαιογράφος αυτά τα αστρονομικα (μη βαράτε) ποσά!
    Ο άγιος βρυκόλακας Εφραίμ Ν.Μάκρης, οικογενειακός τους προστάτης, να την ευλογεί.

  33. Ο/Η Jean Bourlotieri λέει:

    κι εγώ διαμαρτύρομαι.
    70.000 ευρώ. Νδροπή!
    θα αναγκαστεί να πάρει από τη βουλευτική σύνταξη του συζύγου – σοβαρού πολιτικού ανδρός της.

    έλεος!

  34. Ο/Η Πονηρή παλιόγρια λέει:

  35. Ο/Η Πιστοί συμβολαιογράφοι και πολιτικοί λέει:

    Επίσημα επιβεβαιώνεται ότι ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγός του Αικατερίνη Πελέκη βρίσκονται στη «λίστα Λαγκάρντ», καθώς ο οικονομικός Εισαγγελέας Γιώργος Πεπόνης έστειλε επιστολή στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Εσχες της Βουλής στην οποία αναφέρει ότι δύο εν λόγω πρόσωπα συγκαταλέγονται σε αυτή.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή της Βουλής, σημειώνεται ότι ο κ. Πεπόνης στην επιστολή του επισυνάπτει και τα στοιχεία του λογαριασμού που διατηρούσε το ζευγάρι στην ελβετική τράπεζα HSBC.

    Μάλιστα, η επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να διενεργήσουν τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο και να υποβάλλουν το συντομότερο δυνατόν το σχετικό πόρισμα.

    Η επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Εσχες της Βουλής ενημερώνει και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί αμέσως μετά: Το πόρισμα θα γνωστοποιηθεί στους ενδιαφερομένους και θα τους ζητηθούν εντός 20 ημερών να δώσουν τις δικές τους διευκρινήσεις και εξηγήσεις.http://www.newsnow.gr/article/256245/peponis-o-voulgarakis-kai-i-peleki-einai-sti-lista-lagkarnt.html

  36. Ο/Η Του κώλου λέει:

    Αγίου Εφραίμ Ν.Μάκρης +3 Ιανουαρίου & +5 Μαΐου
    http://armenisths.blogspot.gr/2013/01/3-5.html

  37. Παράθεμα: Η θρησκευτικότητα των επιστημόνων | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

  38. Ο/Η laskaratos λέει:

    https://web.facebook.com/petros.tatsopoulos/posts/1096173023803321

    Petros Tatsopoulos

    Mπορούμε λοιπόν κι εμείς ν’ ακολουθήσουμε τον έναν από τους δύο δρόμους. Μπορούμε να λούσουμε με χριστοπαναγίες αυτό το σκυλόσογο των απατεώνων με τα άμφια ώσπου να κλείσουν τα πνευμόνια μας. Δεν πρόκειται να ιδρώσει το αφτάκι τους. Διαφήμιση θα τους κάνουμε. Μπορούμε, από την άλλη, να απαιτήσουμε την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα. Ούτε το αφτάκι του εισαγγελέα θα ιδρώσει, αλλά θα έχουμε τουλάχιστον τη ψευδαίσθηση ότι κάναμε κάτι περισσότερο από το να διοχετεύσουμε την οργή μας. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. Ακούει κανείς σε αυτόν τον γαμημένο… παρντόν… τον ευλογημένο τόπο;

    http://mimoupeisgr.blogspot.gr/2016/08/blog-post_24.html

    Νέο Θαύμα! Του Αγ. Εφραίμ: Έκανε εμετό τον καρκίνο πίνοντας αγιασμό του Αγ.Εφραίμ

  39. Παράθεμα: Mαύρη Μαγεία στην Ορθοδοξία (6)-Tυμβωρυχία | Ασμοδαιος

  40. Παράθεμα: Η Χ.Α. υιοθετεί τον αφορολόγητο και επινοημένο σκελετό Εφραίμ | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  41. Παράθεμα: Gay pride: Σχόλιο για τους υποκριτές Αρχιερείς | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  42. Ο/Η του κώλου λέει:

    https://kolobooks.blog/2019/10/08/agios-kyprianos/?fbclid=IwAR0beFENxQHTwPnVr4XubXuIRCnZQUrPGy8EqLirRvIFjvHxbQmsdkeEpKI

    Άγιος Κυπριανός (φουλ μούβι 1988?) Οκτ. 8

    by ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΛΟ

    Έψαχνα για μια Ελληνορθόδοξη υπερκαλτιά με τον Άγιο Γεώργιο. Δεν τη βρήκα, αλλά έπεσα πάνω σε αυτό το διαμαντάκι του 1988 αν δεν κάνω λάθος καθώς δεν βρήκα πολλά στοιχεία για την ταινία. Μετά το 1:05 εμφανίζεται και ο Σεφερλής που είχε μπλέξει με τον Σατανά, ξέμπλεξε αλλά έπεσε πάνω σε ένα μαγικό βιβλίο, το διάβασε λίγο και ο δαίμονας του ‘βγαζε τα έπιπλα στον κήπο. Στο καπάκι εμφανίζεται μια γυναίκα στα τέσσερα γιατί έγινε αγελάδα. Η ταινία περιλαμβάνει και ειδικά εφέ! Αν γνωρίζετε ανάλογες καλτίλες, γράψτε μου στα σχόλια. Πιείτε ό,τι πίνετε και μετά πατήστε play.

  43. Παράθεμα: Η καραμανλική συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ στην πρεμιέρα του θίασου Μπογδάνου | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  44. Παράθεμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ να αγωνιστεί να αποζημιώσει η Εκκλησία τα ανήλικα θύματα του καταδικασμένου ιερέα του δεσπότη Κοσμά, που τον κάλυπτε | Ροΐδη και Λα

  45. Παράθεμα: O αηδιαστικός σκελετός του ιστορικά ανύπαρκτου Εφραίμ Ν.Μάκρης προστατεύει μωρά; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  46. Παράθεμα: Η αμφισβήτηση ιδιωτικού «θαύματος» αφορολόγητου σκελετού αγνώστου, «προσβάλει την ελευθερία της πίστης»; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.