Gay pride: Σχόλιο για τους υποκριτές Αρχιερείς

[Ο Αντισημιτισμός ως προκάλυμμα της δεσποτικής ομοφυλοφιλίας]

18 Μαΐου 2018: Ο εραστής της τρανσέξουαλ κας Αφροδίτης Κωνσταντίνου, όσιος Ησύχιος, που υποτίθεται πως παύθηκε έναν μήνα πριν («Αυτό είναι το ροζ βίντεο για το οποίο παύτηκε ο Καπιτωλιάδος..», Ελεύθερος Τύπος-17.4.2018), συνοδεύει τιμητικά τον Αρχιμανδρίτη Χριστόφορο Αττάλα, στην χειροτονία του σε Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, χωρίς να σκανδαλίζεται ούτε ένας από τους κληρικούς και τους πιστούς των αυστηρών ηθών, που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους κατά των δικαιωμάτων των διεμφυλικών

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Με την ευκαιρία του gay pride του περασμένου Σαββάτου και των συνηθισμένων ρατσιστικών και υποκριτικών κραυγών των Ναζιστών βουλευτών και της Εκκλησίας των κρυφοομοφυλόφιλων δεσποτάδων, παραπέμπω στην ιλαροτραγωδία του δεσπότη Αττικής αγίου Παντελεήμονα, που είχε την ατυχία να αρπάξει αντικανονικά (με μετάθεση), αντισυνταγματικά (Το Σύνταγμα ορίζει τήρηση των Ι.Κανόνων) και με τη χρήση πλαστογραφίας («Κρατάει χρόνια αυτή η βεντέτα». «Οι κατηγορίες για πλαστογραφία»-ΤΟ ΒΗΜΑ, 4.3.2007), με λαθροχειρία του Χουντόδουλου, την ζάπλουτη μητρόπολη Αττικής (έδρα της το ανάκτορο της Κηφισιάς) από τα χέρια του οργανωσιακού μητροπολίτη Νικόδημου, που με τη σειρά του την είχε αρπάξει από τον Ιάκωβο («Τα «ανορθόδοξα» εκκλησιαστικά παρατράγουδα πριν από 40 χρόνια», «…οι εφημερίδες των Αθηνών κατακλύζονται με προκηρύξεις οι οποίες «φωτογράφιζαν» τον Ιάκωβο Βαβανάτσο, τον οποίο κατηγόρησαν για «σεξουαλικά ανορθόδοξα ήθη»-ΤΟ ΒΗΜΑ, Μ.Αντωνιάδου-20.2.2005).

Ο Νικόδημος μαζί με τις θρησκευτικές οργανώσεις, δεν κάθισε φρόνιμα, παρακολούθησαν τα ροζ τηλεφωνήματα του Παντελεήμονα με έναν φαντάρο και την οικονομική λεηλασία του αφορολόγητου θαυματουργού σκελετού της Ν.Μάκρης, ο οποίος είχε αυθαίρετα πάρει από την αγράμματη απατεώνισσα μοναχή Μακαρία που τον εφηύρε, το ψευδώνυμο όσιος Εφραίμ ο Νεομάρτυς. Σχετικές πληροφορίες για τον φανταστικό του βίο μπορείτε να διαβάσετε στον ιστότοπο ευσεβούς εωσφορικής χιτλερικής οργάνωσης μαχαιροβγαλτών («Η Χρυσή Αυγή τίμησε την μνήμη του Εθνομάρτυρα Αγίου Εφραίμ», 5.5.2017). Σαν να μην του έφτανε ο μαινόμενος Νικόδημος, εναντίον του Παντελεήμονα κινήθηκαν όλως ανιδιοτελώς και ευσεβείς υπουργοί της ΝΔ μετά των συζύγων των καθώς και ευλαβείς μεγαλοδικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί κλπ (“«Νόμιμον», «ηθικόν» και ασυμβίβαστο”, 5. «Ο άλλος Εφραίμ»-‘Ιός’, ‘Ελευθεροτυπία’, 7/12/2008), που διεκδικούσαν (πνευματικό) μερίδιο από την θαυματουργή απόδοση του φρικιαστικού άγνωστου σκέλεθρου («Mαύρη Μαγεία στην Ορθοδοξία (6)-Tυμβωρυχία»). Έτσι ο δύστυχος Παντελεήμων, πνευματικό τέκνο του κακόφημου Τάγματος αγοριών του εθνικόφρονα δεσπότη Φωστίνη, βρέθηκε, παρά την προκλητική προστασία δυο Αρχιεπισκόπων, κατηγορούμενος για αρπαγές, που όμως θεωρούνται αυτονόητο δικαίωμα κάθε μητροπολίτη στην Ανατολική Εκκλησία. Γι’ αυτό ο ιερός Ιερώνυμος και η σεπτή Ιεραρχία, παρά την καθαίρεση στην οποία τους είχε υποχρεώσει με το στανιό ο ευσεβής Άρειος Πάγος, κήδεψαν όταν μετά από χρόνια πνίγηκε στη θάλασσα κολυμπώντας κάτω από το εξοχικό με την πισίνα, αυθαίρετα τον καλόγερο Παντελεήμονα με τιμές εν ενεργεία Επισκόπου, χωρίς να διαμαρτυρηθεί για αυτήν την ανίερη πράξη απολύτως κανείς πιστός.

Ανατρέχω στο ευσεβές ΒΗΜΑ του Άρχοντος Πρωτονοτάριου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας Ελλογιμότατου Σταύρου Ψυχάρη: «Γιατί η Ιερά Σύνοδος έδωσε άφεση αμαρτιών στον Παντελεήμονα». «Οι επτά μητροπολίτες, το… απύθμενο αρχείο της Εκκλησίας και η θύελλα των αντιδράσεων» (ΤΟ ΒΗΜΑ, Αντωνιάδου Μαρία-15/03/2009  07:12). «…Το αρχείο της Ιεράς Συνόδου φαίνεται να είναι απίστευτης χωρητικότητας. Είναι η τρίτη φορά που μια υπόθεση που αφορά τον Μητροπολίτη πρώην Αττικής παραπέμπεται σε αυτό το «απύθμενο» αρχείο. Το 2002 και το 2003 και πάλι η Ιερά Σύνοδος αρχειοθέτησε τις κασέτες με τις ροζ στιχομυθίες, όπου ο ένας εκ των συνομιλητών φερόταν να είναι ο εν λόγω ιεράρχης. Το σκεπτικό που επικράτησε τότε ήταν ότι η Σύνοδος θα έπρεπε να προσφύγει σε ειδικά εργαστήρια του εξωτερικού για να αποδειχθεί η γνησιότητά τους. Ωστόσο οι Συνοδικοί αποφάνθηκαν ότι ετερόδοξοι ή ετερόθρησκοι δεν μπορούν να προσαγάγουν τεκμήρια σε εκκλησιαστικό δικαστήριο. ‘Μπορεί ανάμεσα στους εμπειρογνώμονες να υπάρχει κανένας Εβραίος’ είπε γνωστός ιεράρχης». Συνελόντι ειπείν: «Ένοχος ένοχον ου ποιεί».

23.5.2018: Ο 80χρονος παιδεραστής ιερέας της Μητρόπολης του Βώλου, αιδεσιμότατος πατήρ Γεώργιος, που η υπόθεσή του ξέσπασε δυο μήνες μετά από το σκάνδαλο της προστασίας από την Ι.Σύνοδο της Κύπρου του παιδεραστή παπά Στυλιανού.

Η φαρισαϊκή Σύνοδος θα συνεχίσει να προκαλεί, όσο ο Τύπος και τα πολιτικά κόμματα της παρέχουν την προστασία του Νόμου της Σιωπής, κοινώς Ομερτά, αντί να την βάλουν στη θέση της κάθε φορά που δοκιμάζει τη νοημοσύνη και την ανοχή των δημοκρατικών πολιτών με χυδαίες ρατσιστικές κραυγές μίσους, μαζί με τους συνοδοιπόρους της ηθικολόγους της συμφοράς, τους Εωσφοριστές μαχαιροβγάλτες της «σποράς των νικημένων του ‘45» («Ομοφοβία και χυδαιότητες από τον Χρυσαυγίτη Παναγιώταρο», Lifo-8.6), συναγωνιστές του δεσπότη Πειραιά στην υπεράσπιση του «ανδρισμού» του Χριστού (Υπόθεση του «Χυτηρίου») και δηλωμένους θαυμαστές του παιδεραστή Στράιχερ («Χρήστος Παππάς: ο υμνητής του παιδόφιλου αρχιναζιστή…»). Μέχρι τότε ο Άνθιμος θα ξεσπά σε ελεγχόμενη υστερική κρίση κατά των λεσβιών της Θεσσαλονίκης και σκελετοί αγνώστων θα λανσάρονται ως εθνομάρτυρες, με τεκμήριο ιστορικής ταυτότητας το πιστοποιητικό εγκυρότητας της Χ.Α. και τα όνειρα βλάσφημης ηγουμένης, απόφοιτης του Δημοτικού.

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

15 Responses to Gay pride: Σχόλιο για τους υποκριτές Αρχιερείς

 1. Ο/Η laskaratos λέει:  Προς δόξαν Θεού ή Σατανά ο άγνωστος βρυκόλακας;

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=169146

  ΤΟ ΒΗΜΑ
  Τσώλη Μαρία
  * Ποιες κακουργηματικές πράξεις αποδίδουν οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών στον Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονα
  «Επιδρομή επί των χρημάτων της μονής»
  H έφοδος ιερέων στο παγκάρι με λοστούς και η αμοιβή για αγιοκατάταξη του οσίου Εφραίμ
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2005 00:00
  το ποσό των δεκάδων εκατομμυρίων υπεξαίρεσε σταδιακά, στη διάρκεια περίπου τρεισήμισι ετών, απειλώντας την ηγουμένη ότι θα τη σύρει στα εκκλησιαστικά δικαστήρια αλλά και δελεάζοντάς την ότι θα μεσολαβούσε για την αγιοκατάταξη του «αμφισβητούμενου» από την Εκκλησία οσίου Εφραίμ. Οταν μάλιστα η ηγουμένη πέθανε, διόρισε στη θέση της μοναχή της αρεσκείας του και όταν εκείνη «καθαιρέθηκε» με δικαστική απόφαση, ο μητροπολίτης έστειλε, σύμφωνα με το βούλευμα, «εγκαθέτους ιερείς οι οποίοι με «λοστούς» και «σκαρπέλα» διέρρηξαν τα παγκάρια της μονής και αφαίρεσαν τα υπάρχοντα χρήματα», ενώ επέβαλε το επιτίμιον της ακοινωνησίας στις μοναχές που αντιδρούσαν στη διορισμένη διοίκηση.

  Και ενώ οι δεκαπενθήμερες αυτές καταβολές παγιώθηκαν, ο μητροπολίτης δοκίμασε κάτι καινούργιο. Τον Ιούλιο του 1996, ασκώντας και πάλι πίεση στην ηγουμένη Μακαρία, την ανάγκασε να αναθέσει απευθείας το έργο της λιθεπένδυσης και επικεράμωσης του καμπαναριού της μονής στον εργολάβο Διονύσιο Μπαρζό αντί του ποσού των 35 εκατ. δρχ. Ποσό ιδιαίτερα μεγάλο, μιας και για το ίδιο έργο υπήρχαν προσφορές από 8 ως 17 εκατ. δρχ. Σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων, τις οποίες υιοθετεί το βούλευμα, ο εργολάβος κράτησε το ποσό των 14 εκατ. δρχ. και αφού κράτησε και 4 εκατ. δρχ. που αντιστοιχούσαν στον ΦΠΑ, παρέδωσε τα υπόλοιπα 17 εκατ. δρχ. στον Μητροπολίτη πρώην Αττικής.

  * «Τακτικά εμβάσματα»
  ……………

  http://www.iospress.gr/ios2008/ios20081207.htm
  Ελευθεροτυπία, 7/12/2008-Ιός
  Η ΑΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

  «Νόμιμον», «ηθικόν» και ασυμβίβαστο

  1. Μια πολιτική οικογένεια

  ….

  2. Μια στενά δεμένη οικογένεια

  ……
  3. Η πολιτική άποψη της οικογένειας
  ……………………
  4. Οι φίλοι της οικογένειας
  …………………..

  5. Ο άλλος Εφραίμ

  Αλλη μια σύμπτωση από τις πολλές που συναντάμε αυτές τις μέρες. Οι δικηγορικές οικογένειες Πελέκη και Σοφού συναντιούνται σε έναν άλλο Εφραίμ. Πρόκειται για την υπόθεση της Μονής του Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Ο Διονύσιος Πελέκης και ο Θέμης Σοφός συνεργάστηκαν ως δικηγόροι της μονής κατά του τότε μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα και έπειτα από μεγάλη δικαστική μάχη πέτυχαν την καταδίκη, την καθαίρεση και τη φυλάκισή του. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρισκόταν η διαχείριση του πλούτου που συγκεντρώνεται στη Μονή από τους πολυάριθμους προσκυνητές και δωρητές.

  Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξαν μαγνητοφωνημένα αποσπάσματα από συνομιλίες του μητροπολίτη που είχαν υποκλαπεί και μεταδόθηκαν από τηλεοπτικές εκπομπές, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η θέση του κατηγορούμενου με «ροζ» αιτιάσεις.

  Στην πραγματικότητα οι δικηγορικές οικογένειες Πελέκη και Σοφού συνεργάζονται στενά. Η από κοινού υπεράσπιση της Μονής Εφραίμ δεν είναι κι αυτή συμπτωματική. Από το 1999 έχει ιδρυθεί σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος φίλων της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Αγίου Εφραίμ Ν. Μάκρης».

  Ο πρώτος που υπογράφει τη σύσταση του σωματείου και αναλαμβάνει ταυτόχρονα τη νομική του εκπροσώπηση είναι ο Διονύσιος Πελέκης. Στα ιδρυτικά μέλη συναντάμε τη σύζυγό του αλλά και τους Ιωάννη και Θεμιστοκλή Σοφό. Ηδη από το 1996 ο Διονύσιος Πελέκης είχε ξεκινήσει μια εκστρατεία αγιοποίησης του Οσίου Εφραίμ. Στις 17/12/96 υποβλήθηκε προς την Ιερά Σύνοδο επιστολή, την οποία υπέγραφε πρώτος αυτός, με το αίτημα να επισπευστούν οι διαδικασίες αγιοποίησης «παρακάμπτοντας το ταχύτερον δυνατόν πάσαν διαδικαστικήν βραδύτητα». Την επιστολή συνυπέγραφε ο βουλευτής Γεώργιος Βουλγαράκης.

  6. Τα ασυμβίβαστα του κ. Σοφού

  ……..

  Οικογένεια Τσαλικίδη: «Να ανοίξει ο φάκελος»

  Μιλώντας στο βραδινό δελτίο του Alpha μετά την αποκάλυψη του διορισμού του από τον κ. Βουλγαράκη, ο δικηγόρος Θέμης Σοφός επιχείρησε να αντικρούσει όσα ακούστηκαν στην εξεταστική επιτροπή για τη συνεργασία του με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης επί υπουργίας Βουλγαράκη και ιεράρχησε ως πρώτη επαγγελματική του προτεραιότητα την υπόθεση Τσαλικίδη:
  …….


  «Η Χ. Α. τίμησε την μνήμη του Εθνομάρτυρα Αγ. Εφραίμ –5 Μαΐου 2017 – 18:29.

  Παρουσία αντιπροσωπείας της Χ.Α. εορτάστηκε σήμερα η μνήμη του Εθνομάρτυρα (sic) Αγ.Εφραίμ στην Ι.Μ. Αγ.Εφραίμ στην Ν. Μάκρη. Αξίζει οπωσδήποτε να παραθέσουμε ένα σύντομο ιστορικό για την δράση και τον θάνατο ενός μεγάλου Εθνομάρτυρα, …. Ο Άγ. Εφραίμ, κατά κόσμο Κων. Μόρφης, γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1384 μ.Χ. σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία, κοντά στον Ληθαίο ποταμό. Έμεινε ορφανός από πατέρα σε μικρή ηλικία μαζί με τα άλλα εφτά αδέλφια του. Σε ηλικία 14 ετών, για να αποφύγει τον εξισλαμισμό και το παιδομάζωμα, εισήλθε στην ακμάζουσα τότε Ι.Μονή του όρους των Άμωμων (περιοχή Ν.Μάκρης). Το 1416 μ.Χ. οι τούρκοι κατέλαβαν και λεηλάτησαν την Αττική και ανάγκασαν τον δούκα των Αθηνών να δηλώσει υποταγή στον σουλτάνο. Το 1424 μ.Χ. σε μία ακόμη επιδρομή εισέβαλαν στη Μονή και έσφαξαν πολλούς Μοναχούς. Τον επόμενο χρόνο, την 14η Σεπτεμβρίου 1425 μ.Χ., επανήλθαν και συνέλαβαν τον Άγιο. Τον έδεσαν με αλυσίδες και άρχισαν τα μαρτύρια του, που τελείωσαν στις 5 Μαΐου 1426 μ.Χ. ήμερα Τρίτη και ώρα 9 το πρωί (σημ.Λασκ.: η ακρίβεια της περιγραφής είναι αξιοθαύμαστη). Τον κρέμασαν ανάποδα σε ένα δένδρο, που σώζεται ακόμα, τον κάρφωσαν στα πόδια και το κεφάλι, και τέλος το καταπληγωμένο και μαρτυρικό σώμα του το διαπέρασαν με αναμμένο ξύλο. Έτσι, ο Άγ.Εφραίμ, παρέδωσε την ψυχή του στον Θεό, αρνούμενος να εκτουρκιστεί και να εξισλαμιστεί».


  http://wincancer.gr/2016/08/%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BC-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%80/

  Άγιος Εφραίμ – Ο Προστάτης των καρκινοπαθών

  Εκεί η Ηγουμένη Μακαρία και οι Μοναχές της, με πολλή ευσέβεια δέχονται τους επισκέπτες στην Ιερά Μονή, όπου φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Εφραίμ.
  Η Ηγουμένη ήταν εκείνη που είχε την αξίωση να βρει το Άγιο σκήνωμα, όταν ήταν νεαρή.
  Η Θεία Πρόνοια την είχε οδηγήσει το 1945 στα ερείπια του Μοναστηριού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Βλέποντας το ερημωμένο Μοναστήρι αποφάσισε να μείνει εκεί και να προσπαθήσει σταδιακά να αναστηλώσει την παλαιά Μονή.
  Καθώς εργαζόταν στο προαύλιο άκουσε μια απόκοσμη βαθιά φωνή να λέει: «Σκάψε εκεί και θα βρεις».
  Η Μοναχή φώναξε έναν εργάτη και του ζήτησε να σκάψει στο συγκεκριμένο σημείο της αυλής. Εκεί υπήρχε ένας μισογκρεμισμένος τοίχος, ένα μέρος που έμοιαζε με παλαιό κελί Μοναχού.
  Σκάβοντας ανακάλυψε ο εργάτης ένα κρανίο, που εξέπεμπε γλυκιά ευωδία. Η Μοναχή κατάλαβε ότι βρήκαν το λείψανο κάποιου Αγίου και το ασπάστηκε ευλαβικά. Κατόπιν βρήκε ολόκληρο το σκήνωμα του Αγίου.
  Τα πήρε και τα τοποθέτησε σε μια θυρίδα. Το βράδυ που βρισκόταν στην παλαιά Εκκλησία άκουσε βήματα από την πλευρά που είχε βρεθεί ο τάφος, να διασχίζουν την αυλή και να κατευθύνονται προς την Εκκλησία. Την κυρίευσε φόβο και ξαφνικά άκουσε μια φωνή να της λέει: «Μέχρι πότε θα με αφήσεις εκεί πέρα; Και ποιος μου έβαλε το κεφάλι έτσι…»
  Στράφηκε προς τη φωνή και τον είδε να στέκεται στην πόρτα.
  Ήταν ψηλός, αδύνατος, πολύ μελαχρινός, με μικρά στρογγυλά μάτια που είχαν ρυτίδες στις άκρες, γενειάδα που έφτανε ως το στήθος του και φορούσε ράσο.
  Με το δεξί του χέρι την ευλογούσε, ενώ από το αριστερό έβγαινε ένα φως απόκοσμο.
  Αγαλλίασε η ψυχή της μπροστά στη μορφή του και με θάρρος του απάντησε: «Συγχώρησέ με. Μόλις ξημερώσει με το καλό, θα τα φροντίσω όλα».
  Πράγματι το πρωί η Μοναχή πήρε τα οστά, τα καθάρισε προσεκτικά από το χώμα, τα έβαλε σε μια θυρίδα στο Ιερό της Εκκλησίας και τους άναψε κι ένα καντηλάκι.
  Την ίδια νύχτα είδε στο όνειρό του τον ίδιο Μοναχό. Κρατούσε στην αγκαλιά του μια εικόνα του, φτιαγμένη από ασήμι.
  Δίπλα του βρισκόταν ένα μανουάλι. Η Μοναχή πλησίασε, άναψε μια λαμπάδα και άκουσε τη φωνή του:
  «Σε ευχαριστώ πολύ. Το όνομά μου είναι Εφραίμ».
  Με διάφορες οπτασίες και οράματα, ο Άγιος Εφραίμ φανέρωνε στις αδελφές του Μοναστηριού την ιστορία της ζωής του.
  Η Μοναχή Μακαρία αφηγείται: Ένα μεσημέρι λαγοκοιμόταν από την κούραση. Ξαφνικά βλέπει: «Μια ιερή πομπή να πλησιάζει προς το κελί της, ψάλλοντας ύμνους. Έφτασαν μέσα στο κελί, πήραν το σώμα του Αγίου που το κουβαλούσαν στους ώμους τους και το απόθεσαν στην αγκαλιά της. Οι ιερείς ξεκίνησαν να κάνουν την κηδεία και όλοι μαζί βρέθηκαν μέσα σε μια Βυζαντινή Εκκλησία, με περίτεχνο διάκοσμο, αφιερωμένη στον Άγιο».
  Ένα μικρό κοριτσάκι που ζούσε στο ίδρυμα της Μονής μαζί με τη γιαγιά του, ένα βράδυ που ήταν ξαπλωμένο στο κρεβάτι του, είδε τον Άγιο να το πλησιάζει.
  Εκείνος το είδε φοβισμένο, του χάιδεψε το κεφάλι και του είπε: «Μη με φοβάσαι παιδί μου. Είμαι ο Άγιος Εφραίμ».
  Η γιαγιά του κοριτσιού ένα βράδυ αργά άκουσε κάποιον να στέκεται έξω από την πόρτα του θαλάμου. Πιστεύοντας πως ήταν η αδελφή Μακαρία της φώναξε. Ξαφνικά μια λάμψη φώτισε όλη την περιοχή του Μοναστηριού. Μέσα από το φως εμφανίστηκε ο Άγιος. Κρατούσε στα χέρια του μια μικρή Βυζαντινή Εκκλησία, που είχε τέσσερις τρούλους στις άκρες κι έναν μεγάλο στο κέντρο με ένα φωτεινό Σταυρό.
  Αμέσως η γιαγιά γονάτισε μπροστά του και ο Άγιος της μίλησε: «Είμαι ο Μεγαλομάρτυρας Εφραίμ. Γεννήθηκα 14 Σεπτεμβρίου, ανήμερα του Σταυρού και πάλι 14 Σεπτεμβρίου ημέρα του Σταυρού, άρχισε το μαρτύριό μου. Να πεις στην αδελφή Μακαρία, πως θέλω να μου φτιάξει ένα τέτοιο προσκυνητάρι, στη στροφή του δρόμου, εκεί που καθόμουν και ξεκουραζόμουν».
  Πράγματι οι Μοναχές έφτιαξαν το προσκυνητάρι, ένα κομψοτέχνημα, μικρογραφία Βυζαντινής Εκκλησίας.

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=172024
  TO BHMA
  Αντωνιάδου Μαρία, Τσώλη Θεοδώρα
  * Τι συνέβη στη Μονή Αγάθωνος με το σκήνωμα ενός όντως καλού ανθρώπου, του μοναχού Βησσαρίωνα
  Ο Θεός και ο χρόνος θα μας δείξουν…
  H αγιοποίηση επιχειρείται πλέον όχι στα αρμόδια όργανα της Εκκλησίας αλλά στα τηλεοπτικά παράθυρα
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2006 00:00
  Πού θα καταλήξει αυτή η υπόθεση; Ουδείς γνωρίζει. Στην ιστορία και την πορεία των 2.000 χρόνων της Εκκλησίας σημειώνονται ανάλογες περιπτώσεις. Οπως αυτή σήμερα στην Αθήνα, αγίου του οποίου αμφισβητείται ακόμη και η ύπαρξη αλλά στο μοναστήρι που του έχει αφιερωθεί προσέρχονται χιλιάδες πιστοί, επώνυμοι και ανώνυμοι, προσκυνούν τα λείψανά του και δηλώνουν ότι γίνονται θαύματα. Ενώ το Οικουμενικό Πατριαρχείο επί δέκα ολόκληρα χρόνια αποφεύγει να προχωρήσει στην ανακήρυξη του συγκεκριμένου προσώπου σε αγίου. Υπάρχει περίπτωση αρχιερέα που «διακρίθηκε» για την επίδοσή του στις αγιοποιήσεις – ιδιαίτερα των προκατόχων του, εις εκ των οποίων ήταν πολλαπλώς αμφισβητήσιμος – και όταν ο ίδιος εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο οι στενοί του συνεργάτες φρόντισαν να γεμίσουν το φέρετρό του και τον τάφο του με αρωματικά βότανα, ουσίες και αιθέρια έλαια, ίσως για να αναβλύσει μύρο και αυτός όταν θα γίνει η εκταφή του ώστε να συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη δική του αγιοποίηση.
  ____________________________

  Και αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα μοναστήρι που διαθέτει ισχυρούς υποστηρικτές, φίλους και πιστούς». (ΤΟ ΒΗΜΑ Μ.Αντωνιάδου 9.4.2006).
  _____________________

  «Εργα και ημέρες της… αγίας οικογένειας» (‘Έθνος’-ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, 19/9/2010). «… Το 1996 ο Πελέκης πρωτοστάτησε σε εκστρατεία αγιοποίησης του Οσίου Εφραίμ. Την σχετική επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο υπέγραφε και ο Γ. Βουλγαράκης. Το 1999 ιδρύθηκε ο «Σύλλογος φίλων της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Αγίου Εφραίμ Ν. Μάκρης», ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι ο Διον. Πελέκης. Τη Μονή Οσίου Εφραίμ εκπροσώπησε ο Πελέκης στην αντιδικία που είχε με τον πρώην Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα. Υστερα από δικαστική μάχη στην οποία αναμείχθηκαν και μαγνητοφωνημένες ροζ συνομιλίες του πρώην μητροπολίτη, ο Παντελεήμων καθαιρέθηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση».

  Ναζιστικός «Στόχος»:
  stoxos.gr/2015/08/h_22.html

  «H ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΑΚΑΡΙΑ ΔΕΣΥΠΡΗ: Η ΜΑΝΑ ΤΩΝ ΠΟΝΕΜΕΝΩΝ» (22.8.2015). «….Μου προφήτευσε όλη μου τη ζωή, για παράδειγμα μου είχε πει ότι θα πάω στη Μητρόπολη Θηβών και θα γίνω πρωτοσύγκελλος. Η μακαριστή επαληθεύτηκε, αφού ο πατήρ Φιλόθεος βρέθηκε στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρίου Ιερωνύμου (τότε Μητροπολίτου Θηβών) ως πρωτοσύγκελλος …».

 2. Ο/Η trans λέει:

  http://www.ereportaz.gr/zita-kai-ta-resta-o-anisychos-mitropolitis-isychios/

  Ζητά και τα ρέστα ο… ανήσυχος μητροπολίτης Ησύχιος
  19 Απριλίου 2018

  Του Πέτρου Κουσουλού

  Τα… ρέστα του παίζει ο «ανήσυχος» μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος, ο οποίος παύθηκε των καθηκόντων του (έστω και προσωρινά) λόγω της «αμαρτωλής» σχέσης του με την τρανσέξουαλ Αφροδίτη (Ευαγγελία) Κωνσταντίνου και των βίντεο από το «κολασμένο» διαμέρισμα της Κυψέλης όπου επιδίδεται σε ερωτικές πράξεις.

  Αφροδίτη: «Το κάθαρμα μου τρύπησε τον πνεύμονα»

  Η εφημερίδα «ΜΠΑΜ» ήρθε σε νέα επαφή με την Αφροδίτη, η οποία δεν δίστασε να μας αναφέρει το τεράστιο πρόβλημα υγείας που απέκτησε τους τελευταίους μήνες:

  «Εδώ και δύο χρόνια με κοροϊδεύει το κάθαρμα. Στην αρχή μού έλεγε πως είμαι η πρώτη και η μοναδική που έχει γνωρίσει στη ζωή του. Μετά έμαθα από άλλα κορίτσια που έκαναν την ίδια δουλειά με εμένα πως είχε πάει με πολλές. Ψέματα συνεχώς.

  Με τράβηξε από την πορνεία και με παρέσυρε σε μια ζωή ακόμη χειρότερη. Η υγεία μου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Η στεναχώρια μού προκάλεσε τρύπα στον πνεύμονα. Είμαι με χάπια, είμαι χάλια. Αντί να πάει να κρυφτεί σε κανένα μοναστήρι, μου στέλνει και εξώδικα. Δεν σέβεται τίποτα. Λέει πως τον πότισα κρασί για να τον μεθύσω. Είναι αστείος. Δηλαδή στο βίντεο όπου φαίνεται πως με το που μπαίνει σπίτι μου με φιλάει, έχει έρθει μεθυσμένος ήδη. Όλο ψέμα!».

  https://neoskosmos.com/el/187279/petra-skandalou-o-mitropolitis-tou-patriarcheiou-ierosolymon-isychios/
  Πέτρα σκανδάλου ο Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Ησύχιος
  Ο άνθρωπος που θα «έλυνε το εκκλησιαστικό πρόβλημα της Αυστραλίας» διατηρούσε πολύχρονο δεσμό με τρανσέξουαλ
  19 April 2018 1:21pm

  Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 η ομογένεια της Μελβούρνης συγκλονίστηκε από την «εισπήδηση» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αυστραλία μετά από «πρόσκληση» του Ιερόθεου Κουρτέση.

  Το «πρεσβυγενές» Πατριαρχείο εκπροσωπούσε στη Μελβούρνη ο επίσκοπος Καπιτωλιάδος, Ησύχιος, ο οποίος άφησε «εποχή» με την εδώ συμπεριφορά του.
  Ο «Νέος Κόσμος» έχει στη διάθεσή του στοιχεία και καταγγελίες και από τότε είχε επισημάνει την «ανάρμοστη συμπεριφορά του».

  Αυτές τις μέρες, ο μητροπολίτης Καπιτωλιάδος, Ησύχιος, βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα.

  Συγκεκριμένα, βίντεο που δείχνει τον μητροπολίτη Καπιτωλιάδος, Ησύχιο, σε… τρυφερές στιγμές με μία τρανσέξουαλ, ήταν η αιτία που οδήγησε τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο να τον παύσει από τα καθήκοντά του.

 3. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://patrastimes.gr/home-page-slider/%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84/

  Αυτός είναι ο ιερέας που «θεραπεύει» με το… γουδοχέρι!!! (ΒΙΝΤΕΟ)
  Δείτε τον παπά επι τω έργω

  17:35,13.04.2018|

  Απίστευτες σκηνές έχει καταγράψει κατά το παρελθόν ο ερευνητής Αντώνης Βλάχος με πρωταγωνιστή τον Ιερέα από την Γαστούνη, ο οποίος θεραπεύει με…γουδοχέρι!!!

  Στο βίντεο που ακολουθεί ο Ιερέας υποδέχεται στο σπίτι του τους ασθενείς και αφού του λένε που πονάνε τοποθετεί ένα ξύλο στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος και το χτυπά με το μεταλλικό γουδοχέρι.

  Ο 62χρονος ιερέας ήταν εφημέριος στην Κάτω Παναγιά και σύμφωνα με μαρτυρίες χτυπούσε με σιδερένιο γουδοχέρι τους ασθενείς στα σημεία που πονούσαν ή εκεί που υποτίθεται ότι ήταν τα σημεία της παθήσεως. Με την πρακτική αυτή ισχυριζόταν ότι θεραπεύει. Μέχρι που την μέθοδο «θεραπείας» του πληροφορήθηκε ο μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός.

  Με καταγωγή από τη Γαστούνη, έγγαμος, ναυτικός το επάγγελμα, με παραϊατρικές γνώσεις, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον μακαριστό Επίσκοπο Κερνίτσης Λεόντιο και κάποια στιγμή βρέθηκε από την μητρόπολη Θυατείρων (Μ. Βρετανία) στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας. Σήμερα ο ιερέας που ανήκει ακόμη στην Ι.Μ. Ηλείας και έχει συγγενή άνθρωπο της εκκλησίας, έχει θεαθεί αρκετές φορές να κυκλοφορεί με πολιτική περιβολή.

  http://www.star.gr/ellada/417384/papas-me-goydoxeri-den-exw-pelateia-alla-opoios-erxetai-ton-kanw-kala

  Παπάς με γουδοχέρι: «Δεν έχω πελατεία αλλά όποιος έρχεται τον κάνω καλά»
  Αμετανόητος είναι ο παπα Χρήστος με το μεταλλικό γουδοχέρι

  «Δεν έχω πελατεία αλλά όποιος έρχεται τον κάνω καλά», ισχυρίζεται ο ιερέας από την Πελοπόννησο ο οποίος προσποιούμενος τον γιατρό δηλώνει ότι γιατρεύει κόσμο με ένα σιδερένιο γουδοχέρι.

  Αμετανόητος είναι ο παπα Χρήστος με το μεταλλικό γουδοχέρι! Τι κι αν παύθηκε από τα καθήκοντα του, συνεχίζει να υποστηρίζει πως τα …σιδερένια του χτυπήματα είναι θαυματουργά!

  «Εγώ υποστηρίζω ότι βοηθάω ανθρώπους, τώρα για πλήρη θεραπεία είναι άλλο πράμα. Άμα έρχεται κανένας τον βοηθάω όσο μπορώ. Πάντα κάποιος έρχεται. Εγώ έχω φτιάξει δεν θα πω χιλιάδες θα πω εκατοντάδες! Δεν έχω καμιά ζημιά, να κοιτάξουμε αυτούς που κάνουν χειρουργική επέμβαση τι προβλήματα έχουν. Εγώ το χτυπάω και πάει κατευθείαν στη «δουλειά» του. Εγώ δεν έχω πελατεία. Ούτε με ενδιαφέρει το οικονομικό. Όποιος θέλει έρχεται και τον φτιάχνω».

  Οι …πονεμένοι πιστοί επισκέπτονται το σπίτι του παπά για να τους γιατρέψει! Εκείνος τοποθετεί ένα ξύλινο πηχάκι στον αυχένα ή στην σπονδυλική στήλη και το χτυπάει με το γουδοχέρι. Οι …ασθενείς βογγάνε από τον πόνο όμως ο παπάς τους καθησυχάζει. Και όλα αυτά με το αζημίωτο σύμφωνα με τις καταγγελίες. Όπως υποστήριξε ο ίδιος στην εκπομπή «Τατιάνα Live», σπούδασε βοηθός φυσικοθεραπευτή, ενώ έχει και …κάτι σαν θείο χάρισμα.

  «Αυτό είναι επινόηση. Άρχισε από τον εαυτό μου, είχα πρόβλημα και αισθάνθηκα μια μέρα…. Τα βλέπω εγώ. Πως διαβάζεις εσύ ένα βιβλίο εγώ βλέπω αυτά τα πράγματα. Έχω διαβάσει χειροπρακτική γιατί αυτό που κάνω ουσιαστικά ανήκει στη χειροπρακτική».

  Τα βαριά χτυπήματα δεν προκάλεσαν μόνο πόνο της στιγμής αλλά δημιούργησαν και σοβαρά προβλήματα σε κόσμο που τον επισκέφθηκε, σύμφωνα με την καταγγελία της κυρίας Γεωργίας από την περιοχή.

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://roides.wordpress.com/2014/07/04/4july14/

  Η Εκκλησία των Φαρισαίων ως χώρος αποπλάνησης των νέων (και ο θάνατος Παντελεήμονος Μπεζενίτη)

  04/07/2014
  Με αφορμή την κήδευση ως Αρχιερέα του καλόγερου Παντελεήμονα

  Πέρσι στις 9 Ιουλίου βρέθηκε πνιγμένος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, που σήκωσαν ερωτήματα, στην παραλία της πόλης του ο ιερός Κύριλλος, ένας πολύ ισχυρός μητροπολίτης της διεφθαρμένης Εκκλησίας της Βουλγαρίας, πρώην μυστικός συνεργάτης της κομμουνιστικής Αστυνομίας και πνευματικός βοσκός των φτωχών ορθόδοξων προβάτων της Βάρνας, που είχε κατηγορηθεί για μια πανάκριβη λιμουζίνα Λίνκολν της οποίας ήταν ιδιοκτήτης και για άλλα οικονομικά σκάνδαλα

  Ακριβώς ένα χρόνο μετά πέθανε στην Κερατέα, στην παραλία, κάτω από την περιβόητη μονή-κολαστήριό της, με τον ίδιο τρόπο ο αγιότατος Παντελεήμων, πρώην μητροπολίτης Αττικής, που είχε μετατεθεί εκεί αντικανονικά από τη Ζάκυνθο (προβλεπόμενη ποινή καθαίρεση), για να προστατεύει από τη νέα του θέση το άντρο της χουντικής ‘Χρυσοπηγής’ στο Καπανδρίτι (εκεί τώρα εφησυχάζει ο ιερός Καλλίνικος, που συκοφαντήθηκε από ανθρώπους της Εκκλησίας για σεξουαλικές παρενοχλήσεις) και μάλιστα με πλαστογραφία των αρχιερατικών ψηφοδελτίων από το Χουντόδουλο (Τι πρωτότυπο! Η υπόθεση καθυστέρησε να εκδικαστεί και παραγράφηκε), γνωστός από τις ομοφυλοφιλικές πορνοκασέτες του με φαντάρο, γνωστός από τις ιερές κλεψιές του με ορμητήριο αφορολόγητο σκελετό τον οποίο το πατριαρχείο αγιοποίησε ως θαυματουργό Εφραίμ της Ν.Μάκρης (πίσω από τον οποίο δρούσε διακριτικά ευσεβέστατη και ανιδιοτελής αδελφότης δικαστικών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων, πολιτικών –Βουλγαράκης κλπ), γνωστός από την υπόγεια παρέμβασή του υπέρ των πυλώνων της ΔΕΗ στο Κρυονέρι, γνωστός και από την παράνομη βίλα του με πισίνα στην Κερατέα, η οποία τελικά αποδείχτηκε Κλίμαξ ανόδου του στον Ουρανό.

  Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δεν μπόρεσε να τον σώσει, παρά τις διάφορες υπόγειες κινήσεις που έγιναν και ο Αγιότατος μητροπολίτης των φραουλιέρηδων της Μανωλάδας Γερμανός (διάδοχος και συνεργάτης του διαβόητου Αθανάσιου, που βρέθηκε νεκρός το 1981 σε ξενοδοχείο της Φλωρεντίας) δεν κατάφερε να τον φιλοξενήσει ως φυλακισμένο σε γραφικό μοναστήρι της σατραπείας του. Ο Παντελεήμων καθαιρέθηκε και επέστρεψε στις τάξεις των μοναχών, ύστερα από διαταγή του Αρ.Πάγου ο οποίος κάτω από το σάλο που είχε σηκωθεί απαίτησε να εφαρμοστεί ο νόμος (8/5/2009: «Την καθαίρεση του Μητροπολίτη πρώην Αττικής, Παντελεήμονα, ζήτησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς επικαλούμενος τις δύο καταδικαστικές γι’ αυτόν δικαστικές αποφάσεις»). Βεβαίως η Δικαιοσύνη δεν άφησε τον μητροπολίτη να ταλαιπωρηθεί για πολύ παρέα στον Κορυδαλλό με παιδεραστές, απατεώνες κλπ ιερείς, τους οποίους δεν είχε καταφέρει η Ι.Σύνοδος να καλύψει.

  Ο Κώστας Βαξεβάνης έχει καταγγείλει πως ο Άρειος Πάγος ανατρέποντας τις αποφάσεις δυο δικαστηρίων και προηγούμενη γνωμοδότηση Εισαγγελέα του Αρ.Πάγου νομολόγησε σε αντίθεση με το νόμο και απελευθέρωσε οριστικά τον Μεγάλο Άρχοντα Οφφικιάλιο της Εκκλησίας Γρηγόρη Μιχαλόπουλο (καταδίκη για εκβιασμούς) ακροδεξιό εκδότη της αποκρυφιστικής «Ελ.Ώρας» και αργότερα και τον Άγιο Παντελεήμονα διακόπτοντας έτσι το ιεραποστολικό τους έργο στις φυλακές: ‘Ολισθηρό πατινάζ στον (Άρειο) Πάγο
  http://www.koutipandoras.gr/article/olisthiro-patinaz-ston-areio-pago

  «υποθέσεις που έχουν κριθεί με εμπεριστατωμένο τρόπο από τα προηγούμενα δικαστήρια,(και μάλιστα με τρόπο που το Εφετείο επιβεβαιώνει πλήρως την απόφαση του Πρωτοδικείου) αναιρούνται από τον Άρ.Πάγο. Αυτές οι περιπτώσεις είναι δίκες με έντονη πολιτική χροιά. … Ο Άρ.Πάγος αναίρεσε την καταδικαστική απόφαση δύο δικαστηρίων για τον Π.Ψωμιάδη. Στην περίπτωση του Εφραίμ,του Αρσένιου και της δικαστικού Ψάλτη, ο Άρ.Πάγος έχει επίσης ζητήσει να ξαναγίνει η δίκη τους….. Το δεύτερο παράξενο που συναντά κάποιος στην λειτουργία του Αρ.Πάγου .. είναι η συνεχής παραγωγή αντικρουόμενης νομολογίας…..Με αυτή τη νομολογία απελευθερώθηκε και ο Παντελεήμων Αττικής ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια για κατάχρηση 190.000 ευρώ από την Μονή Εφραίμ και είχε βρεθεί στους λογαριασμούς του 1,5 δις δραχμές «για τα γεράματα». Τι συμβαίνει λοιπόν στον Άρ.Πάγο; Γιατί παράγει ανασφάλεια Δικαίου;….» (30. 1.2012, 13:30)

  Επιστρέφω στο μητροπολίτη. Ο άγιος Παντελεήμων υπήρξε θύμα της Εκκλησίας και της Εθνικοφροσύνης. Στρατευμένος, πιθανότατα από ανήλικος, στο αμαρτωλό ακροδεξιό Τάγμα του μητροπολίτη Παντελεήμονα Φωστίνη (φωτ.), μυήθηκε εκεί στα άρρητα και ιεροκρύφια μυστήρια του άγαμου κλήρου και εξελίχθηκε σε μητροπολίτη. Αξίζουν λίγα λόγια στο ιερό Τάγμα του μητροπολίτη αυτού, που διαδέχθηκε στη Χίο τον καταδιωγμένο από τη Δεξιά και από την Εκκλησία αντιστασιακό, πατριώτη, δημοκράτη και εντιμότατο άνθρωπο, τον ΕΑΜίτη μητροπολίτη Χίου Ιωακείμ, τόσο προκλητικά τίμιο και γενναίο, που κηδεύτηκε χωρίς τις τιμές του Παντελεήμονα και η Ιεραρχία αρνείται πεισματικά να τον αποκαταστήσει έστω και μετά θάνατον (δεν είχε δυστυχώς πάρε-δώσε με φαντάρους, σοφέρ, διάκους, καλογεροπαίδια κλπ): Ο δεσπότης Χίου Παντελεήμων Φωστίνης, (συγγραφέας του πονήματος «Ο Αντίχριστος ελλοχεύει») στις αρχές του Εμφυλίου συμμετείχε στις συγκεντρώσεις της Δεξιάς κραυγάζοντας: “Οργανωθείτε!”. Παρουσιάζεται ως αντιστασιακός σε «εθνικά πλαίσια» πάντοτε, αφού φυγάδευε από την Εύβοια όπου έδρευε, Άγγλους στρατιωτικούς στη Μέση Ανατολή. Κατέφυγε επί Κατοχής στην Αίγυπτο όπου συγκρούστηκε με δεσποτάδες του πατριαρχείου Αλεξανδρείας για γυναικουλίστικα ζητήματα (που τα περιγράφει ο ίδιος στης αναμνήσεις του) όπως το δικαίωμά του να φέρει εγκόλπιο ενώπιον του πατριάρχη. Ήταν ιδρυτής του κακόφημου ομώνυμου Τάγματος το οποίο ανέδειξε τέκνα του σκανδαλοποιούς δεσποτάδες, κατά κανόνα με το όνομα Παντελεήμονες. Πέρα από τον Αττικής, εξέθρεψε τον ομώνυμο Κορινθίας με τη διάσημη οικονόμο του κα Λούλα (1 χρόνος πρωτόδικη φυλάκιση για οικονομικές ατασθαλίες), τον ομώνυμο Λήμνου (έφυγε «νύχτα» από την έδρα του κυνηγημένος από το λαό μαζί με τον προστατευόμενό του Γιοσάκη), τον Δράμας Φίλιππο (εκθρονίστηκε γιατί πάντρεψε την ερωμένη του με παπά), τον Αθηνών Ιάκωβο (έναν καλλιεργημένο άνθρωπο που όμως αναγκάστηκε σε παραίτηση κατηγορούμενος ως ομοφυλόφιλος), τον Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Α΄, (δημοκρατικός που διώχτηκε από τη Χούντα ως ομοφυλόφιλος) και τον αρχιμανδρίτη του Ρόδου του Αμάραντου Βενέδικτο Καρίβαλη που καθαιρέθηκε γιατί συνελήφθη από την Αστυνομία να ψαρεύει νεαρούς. Το Τάγμα του Φωστίνη, σύμφωνα με τον επίσης εθνικόφρονα Αυγούστίνο της Φλώρινας, ήταν «εστία μολύνσεως» της οποίας τα έργα «απειλούν να προκαλέσουν ναυτίαν και εις αυτούς τους βουβάλους του βορβορώδους Αλιάκμονος» (περιοδικό «Σπίθα»-Γ.Δ.Καρανικόλα «Ανορθόδοξοι Έρωτες Ορθοδόξων Αρχιερέων»). Ο Φωστίνης «βρέθηκε και στο επίκεντρο καταγγελιών (κυρίως για ηθικής φύσεως σκάνδαλα) για το μοναχικό ‘Τάγμα….’ που είχε ιδρύσει» και το οποίο «φιλοξενούσε νεαρά άτομα που προορίζονταν για κληρικοί» («Ποντίκι», 4.8.’05). «…Το συγκεκριμένο τάγμα θεωρήθηκε άντρο ακολασίας» («Έθνος», 28.1.’06). Ο αντικομμουνιστής και αρχιεθνικόφρων Παντελεήμων συγγραφέας του γελοίου «Ο κομμουνισμός. Ούτος εστίν ο πλάνος και ο αντίχριστος»- Απ. Διακονία, Αθ. 1950) εποφθαλμιούσε την έδρα της Χίου ενώ ήταν ήδη δεσπότης Καρυστίας και η Σύνοδος τον μετέθεσε αντικανονικά αμέσως μετά την έκπτωση του Ιωακείμ χωρίς να τηρήσει έστω κάποια χρονικά προσχήματα. Ένα ακόμη στοιχείο για την παλιανθρωπιά του Φωστίνη είναι η σύγκρουσή του με τον κεντρώο βουλευτή Εύβοιας Στρ.Θ. Παπαστρατή όταν κατέθεσε νομοσχέδια, για την κατάργηση του φόρου της Δεκάτης στο λάδι και την απαλλοτρίωση των Μοναστηριακών κτημάτων.

  Ο Φωστίνης ήταν Ομολογητής της Ορθοδοξίας τιμώμενος μέχρι σήμερα για τα αίσχη του:………………………….

 5. Ο/Η Άγριος λέει:

  Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο «κανονικός») μού ήταν αντιπαθέστατος. Γνωστά και τα μύρια όσα αίσχη έκανε την 8ετία 1955-1963. Όμως, και επειδή σ’ αυτό το blog είμαστε και δίκαιοι, είχε και απειροελάχιστα καλά· ένα (από αυτά τα απειροελάχιστα καλά) ήταν ότι όταν τον επισκέπτετο η ΔΙΣ, τους υποδέχετο με την προσφώνηση: «Ρε, καλώς το πουσταριό»!

 6. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://orthodoxia.info/news/%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%83%CE%AC%CE%B2%CE%B2%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CE%B3%CE%AC%CE%BB/


  Στην αντεπίθεση πέρασε ο καθαιρεθείς Ιερέας Στυλιανός Σάββα, μετά την απόφαση καθαίρεσης που εξέδωσε η Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου.

  Σε δηλώσεις που έκανε στον AlphaNews, χωρίς αυτή τη φορά να κρύβει το πρόσωπο του, δηλώνει εξοργισμένος με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου λέγοντας παράλληλα πως δεν θα βγάλει τα ράσα.

  Μάλιστα αποκαλύπτει για πρώτη φορά την αλληλογραφία του με τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαϊα. 7. Ο/Η του κώλου λέει:

  Τζούμας Σωτήριος υμνών και θρηνών τον πορνοληστή και αγύρτη


  http://www.exapsalmos.gr/2014/07/03/%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/

  Το άδοξο και τραγικό τέλος του Αττικής Παντελεήμονα, ηχηρό ράπισμα στην υποκρισία της κοινωνίας και της Εκκλησίας μας
  Δημοσιεύτηκε στις 3 Ιουλίου 2014 από K. T.

  ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

  Θέλω να κάνω εξ αρχής μία ξεκάθαρη και απολύτως συνειδητοποιημένη δήλωση: θεωρώ τον Μακαριστό πλέον, τελευταίο Μητροπολίτη της ενιαίας Μητρόπολης Αττικής Παντελεήμονα, σπουδαίο Ιεράρχη.

  Παρά τις όποιες ανθρώπινες αδυναμίες που είχε– και για τις οποίες θα δώσει ο ίδιος λόγο στον Κύριο ,που τον εκάλεσε ήδη κοντά Του, έστω και με αυτό τον άδοξο και τραγικό τρόπο–ήταν Ιεράρχης με μόρφωση, με ικανότητες και με ξεχωριστή αξία.

  Με εξαίρεση τα θλιβερά γεγονότα που έφεραν στο φως της δημοσιότητας εξωεκκλησιαστικά- εξωθεσμικά κέντρα και τα οποία του στοίχισαν τον θρόνο, ο Παντελεήμων Μπεζενίτης με το πέρασμά του, τόσο από την Ζάκυνθο, όσο και από την Αττική, οφέλησε και δεν έβλαψε την Εκκλησία.Παρά την σύγχρονη δομή του λόγου του και τις μοντέρνες αντιλήψεις του, ήταν φιλακόλουθος Ιεράρχης και φιλομόναχος!
  (….)

  Από το Ιερό Τάγμα,αναδείχθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της Εκκλησίας, όπως οι Αθηνών Ιάκωβος, Θεσσαλονίκης Παντελεήμων, Δράμας Φίλιππος,Λήμνου Παντελεήμων, Κορίνθου Παντελεήμων, Μεγάρων Βαρθολομαίος κ. ά.
  Ο Παντελεήμων Μπεζενίτης ήταν
  Το στερνοπούλι και η τελευταία χειροτονία του Φωστίνη! Το 1961 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1962, το Μάρτιο, ο Φωστίνης έφευγε από αυτή τη ζωή στενοχωρημένος θανάσιμα μετά τα όσα συνέβησαν με την θριαμβευτική άνοδο και στη συνέχεια με την εξευτελιστική κάθοδο του κορυφαίου πνευματικού αναστήματός του, του Ιακώβου Βαβανάτσου, ως Αρχιεπιςκόπου Αθηνών,του από Αττικής.

  Μετά την Κοίμηση του Γέροντά του, Μητροπολίτη Χίου Παντελεήμονος Φωστίνη,ο Παντελεήμων Μπεζενίτης(κατά κόσμον Αντώνης) παρέλαβε ως νεαρός Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελος, τη διοίκηση της Μητρόπολης Χίου, για έξι ολόκληρα χρόνια, υπό την φωτισμένη και έμπειρη καθοδήγηση του Τοποτηρητή της Χίου,Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου του Β ´.
  Το έργο που δημιούργησε ο νεαρός κληρικός Παντελεήμων, κατά την μεταβατική εκείνη περίοδο ήταν αξιοθαύμαστο! Η Μητρόπολη Χίου συνέχισε μα λειτουργεί και να εργάζεται ως μία δραστήρια κυψέλη και μετά τον θάνατο του Φωστίνη.

  (…)
  είχε οργανώσει στη Χίο στο κέντρο νεότητας που ο ίδιος είχε δημιουργήσει ως Πρωτοσύγκελλος από το 1961, και σίτιζε τότε περί τα 300-350 φτωχά παιδιά, μαθητές σχολείων, τεχνικών σχολών και νυχτερινών γυμνασίων, από όλη την Χίο και τα χωριά της! Έγραψε ιστορία εκείνη την περίοδο και διεφάνη η ιδιαίτερη αξία που είχε και το λαμπρό μέλλον που θα ακολουθούσε!

  (…)

  Η μετάβασή του όμως σε αυτή την πλούσια και σημαντική Μητρόπολη ανέδειξε στο έπακρον μία από τις θανάσιμες αδυναμίες που τον κατεύθυναν στη ζωή του: την ροπή του προς το χρήμα και τον πλουτισμό.
  Η κακή χημεία που είχε με τις Μοναχές της πολύ ισχυρής Μονής κ του Οσίου Εφραίμ ήταν αυτό που σηματοδότησε την αντίστροφη μέτρηση και παραμονή του Παντελεήμονος στο θρόνο της Αττικής!
  —Ενα αναθεματισμένο καμπαναριό και το πόσο κόστισε,θα γίνει η αιτία να χάσεις το θρόνο σου!! Πήγαινε βρες τα με τις Μοναχές και ησύχασε ! Έχουν δυνατούς προστάτες!
  Αυτά του βροντοφώναξε μία φορά μπροστά μου ο Γέρων Κορίνθου Παντελεήμων Καρανικόλας που έννοιωθε υπεύθυνος τρόπον τινά, για την πορεία του.
  Κι όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι και τον κυνηγούσαν όλοι και ήθελαν την κεφαλή του επί πίνακι ήλθε σαν γδαρμένο και κυνηγημένο σκυλί στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ο οποίος τον αγαπούσε και ηθελε να τον βοηθήσει και ζήτησε γονυπετής και φοβισμένος την βοήθειά του! Και ο Μεγάλος Χριστόδουλος του έδωσε το καλύτερο διέξοδο τότε για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να τον στηρίξει με τους άλλους Ιεράρχες. Του συνέστησε να δώσει το επίμαχο χρηματικό ποσό στη Μονή για το οποίο εκατηγορείτο οτι το καταχράστηκε!
  — Δεσπότη μου εσύ ο ίδιος ομολογήσες οτι εχεις τα χρήματα για τα οποία σε κατηγορούν και τα έχεις για μία ώρα ανάγκης για γεράματα! Ορίσετε η ώρα αυτή παρουσιάσθηκε τώρα! Δώσε τα αυτά τα χρήματα για να αποσύρουν τις είς βάρος σου κατηγορίες και μετά με διευκολύνεις και μένα να βγώ μπροστά και να σε βοηθήσω!

  Δυστυχώς η φιλαργυρία του δεν τον άφησε να σκεφθεί ώριμα και συνετά!
  — Μα γιατί να τους τα δώσω ,αφού δεν τα πήρα.. Τους τα χρεωστώ; Είπε τότε αφήνοντας τον Χριστόδουλο με ανοιχτό το στόμα !

  — Για να σταματήσει η εναντίον σου δίωξη Δεσπότη μου! Δεν το καταλαβαίνεις;

  Και εκ των γεγονότων που ακολούθησαν αποδεικνύεται οτι δεν το κατάλαβε! Δυστυχώς!

  (….)

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:

   Tζούμας: Από το Ιερό Τάγμα,αναδείχθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της Εκκλησίας, όπως οι Αθηνών Ιάκωβος, Θεσσαλονίκης Παντελεήμων, Δράμας Φίλιππος,Λήμνου Παντελεήμων, Κορίνθου Παντελεήμων,

   Όλοι με σεξουαλικά και μερικοί και με οικονομικά σκάνδαλα.
   Ποιά είναι τα κριτήρια του Τζούμα;

 8. Ο/Η Ντόροθυ Σνότ λέει:

  http://pressenger.gr/news/politics/20171108/i-katara-tis-efimeridas-makedonia

  Η… κατάρα της εφημερίδας Μακεδονία

  Από τον χρυσοποίκιλτο μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο στον Γ. Σαχπατζίδη με τις χρυσές μίζες και στους αδερφούς Ρήγα της offshore Boukoleon

  Κατηγορία: Πολιτική Δημοσίευση 08/11/2017 – 09:03 Τελευταία ενημέρωση 08/11/2017 – 15:19

  Του Κωστή Κεκελιάδη


  Ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος καβάλα στο άλογο. Αυτά που λένε γι αυτόν στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες οι συνεταίροι του κολάζουν και άγιο!

  Στα ίχνη των διαδοχικών τιτλούχων του ιστορικού εκδοτικού συγκροτήματος της «Μακεδονίας» και της «Θεσσαλονίκης» οδηγεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η ειδησεογραφία των ημερών για τις offshore εταιρείες, την Proton Bank, τις καταδίκες για μίζες στα εξοπλιστικά αλλά και τις ιερές μπίζνες στην Τήνο.

  Ξεκινώντας από το τέλος, ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος ο β’ που στις τηλεφωνικές συνομιλίες των ποινικών φίλων του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη αναφέρεται ως ο «παπάς ο μεγάλος που θέλει συνέχεια μίζες» (εφημερίδα Documento, 5.11.17) ήταν από τη δεκεαετία του ’80 ο «μέντορας» της Κατερίνας Βελλίδου, της κληρονόμου της πάλαι ποτέ εκδοτικής αυτοκρατορίας της «Μακεδονίας».

  Τώρα, ο «παπάς ο μεγάλος» εμπλέκεται στην υπόθεση μεταφοράς χρυσού από τα τάματα της Τήνου σε χυτήρια της Τουρκίας και σύμφωνα με τις καταγραφές του υπερ κοριού της ΕΥΠ, οι ποινικοί συνεργάτες του δηλώνουν ότι μπροστά του αισθάνονται «άγιοι».

  Τότε, ο αρχιμανδρίτης Δωρόθεος είχε αναπτύξει στενές, «θρησκευτικού τύπου» σχέσεις με την Κατερίνα Βελλίδου, η οποία τελικά το έσκασε από τη Θεσσαλονίκη κι έκτοτε κυκλοφορεί ελεύθερη αφού πρώτα κατάφερε να ξεκοκαλίσει την οικογενειακή περιουσία και, τελικά, το 1996 να τινάξει στον αέρα το εκδοτικό συγκρότημα αφήνοντας πίσω της συντρίμμια και χρέη.
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  http://www.documentonews.gr/article/o-xrysos-toys-fernei-pio-konta-sthn-thno

  Τι μπορεί να κρύβει ένας κοινός λογαριασμός
  Ο χρυσός τούς φέρνει πιο κοντά στην Τήνο

  Βαγγέλης Τριάντης
  Δημοσίευση
  13.12.2017 | 07:00

  Εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Πανελλήνιο Ιερό Ιδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου (ΠΙΙΕΤ) διεξήχθησαν την Κυριακή. Πρόκειται για τις δεύτερες εκλογές μετά την ψήφιση του νόμου 4301/2014, με τον οποίο ενεπλάκη στη διοίκηση του ιδρύματος η Εκκλησία, κάτι που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των κατοίκων.
  Το ΠΙΙΕΤ διαχειρίζεται τα έσοδα από τα τάματα και τις δωρεές των πιστών, ενώ, όπως είχε αποκαλύψει το Documento, πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί παραλαμβάνουν τα τιμαλφή από το ίδρυμα, τα μεταφέρουν στην Τουρκία όπου τα λιώνουν και επιστρέφουν πίσω με τη μορφή ράβδων χρυσού.

  Την ίδια ώρα νέα στοιχεία αναφορικά με τον μητροπολίτη Σύρου βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς ο ίδιος εμφανίζεται να διαθέτει κοινό λογαριασμό με τη «χρυσή» κληρονόμο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Βορείου Ελλάδος Κατερίνα Βελλίδου.

  Η κατάθεση

  Πριν από μερικές ημέρες στα γραφεία του Documento έφτασε ένας φάκελος. Σε αυτόν υπήρχαν διάφορα έγγραφα. Μεταξύ τους και ένα αποδεικτικό κατάθεσης ποσού ύψους 200 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό στην Alpha Bank. Η κατάθεση, όπως προκύπτει από το επίσημο τραπεζικό έγγραφο, έγινε στις 26 Φεβρουαρίου 2013 σε υποκατάστημα στα Ανω Πατήσια. Ως καταθέτης εμφανιζόταν ο Χάρης Πρασσάς, επιχειρηματίας ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στον χώρο του χρυσού και διαθέτει καταστήματα και στην Τήνο. Το εντυπωσιακό ωστόσο είχε να κάνει με τους δικαιούχους του λογαριασμού. Οπως προκύπτει από το αποδεικτικό καταθέσεως, ο λογαριασμός ανήκε σε δύο πρόσωπα (κοινός λογαριασμός). Το ένα ήταν η Αικατερίνη Βελλίδου του Ιωάννη. Το δεύτερο ο Πολυκανδριώτης Δωρόθεος Σταύρος του Χρήστου, ο σημερινός μητροπολίτης Σύρου.
  Η Κατερίνα Βελλίδου είναι η «χρυσή» κληρονόμος και μοναχοκόρη του Ιωάννη Βελλίδη. Από τον πατέρα της κληρονόμησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Βορείου Ελλάδος. Τη μακεδονική εκδοτική αυτοκρατορία στην οποία ανήκαν οι εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», η οποία το 1996 οδηγήθηκε σε κατάρρευση λόγω χρεών. Εκτοτε ξεκίνησαν οι περιπέτειές της και με τη Δικαιοσύνη, καθώς η ίδια κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για υπεξαίρεση και μη καταβολή δεδουλευμένων.
  Οι καλές σχέσεις του μητροπολίτη Σύρου με την κ. Βελλίδου αποτελούν κοινό μυστικό στην Τήνο εδώ και πολλά χρόνια· από τότε που η ίδια, πανίσχυρη, με υψηλές γνωριμίες, επισκεπτόταν τακτικά το νησί τα καλοκαίρια, όπου φέρεται να διατηρούσε και κατοικία. Η ύπαρξη του κοινού λογαριασμού επιβεβαιώνει τις μεταξύ τους σχέσεις, για τις οποίες η τοπική κοινωνία βοούσε. Είναι άγνωστο γιατί ανοίχτηκε ο κοινός λογαριασμός.
  Τα χρήματα φέρονται να κατατέθηκαν στον λογαριασμό εκ παραδρομής. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο κ. Πρασσάς σε επιστολή που απέστειλε στις 11 Απριλίου 2013 προς την κ. Βελλίδου. Σε αυτήν αναφέρει επίσης ότι έχει ενημερώσει και τον μητροπολίτη Σύρου, από τον οποίο είχε ζητήσει να επιστραφεί το ποσό.

  «Κα Βελλίδου,
  Οπως έχω ενημερώσει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Δωρόθεο Β, στις 26/02/2013 κατέθεσα εκ παραδρομής το ποσό των διακοσίων ευρώ (200 ευρώ) στον με στοιχεία ……….. λογαριασμό σας, που τηρείται από κοινού με τον Σεβασμιώτατο στην Alpha Bank. Επανειλημμένα του έχω ζητήσει, προφορικά και εγγράφως να μεριμνήσει για την επιστροφή σε εμένα του ποσού αυτού και παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις του για την επιστροφή του ποσού μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί» ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Πρασσάς.
  Λίγες ημέρες μετά, στις 23 Απριλίου 2013, ο μητροπολίτης Σύρου απέστειλε επιστολή προς τον κ. Πρασσά. Σε αυτήν ανέφερε ότι ο ίδιος δεν έχει πρόσβαση στον συγκεκριμένο λογαριασμό και ότι δεν φέρει ευθύνη για το σφάλμα.

  «Κύριε Πρασσά,
  Για μια ακόμη φορά σας υπενθυμίζω ότι δεν είμαι υπεύθυνος για το σφάλμα σας ούτε έχω πρόσβαση στο συγκεκριμένο λογαριασμό. Διαπιστώνω όμως ότι επιδιώκετε να ξεκινήσετε μια πορεία ανάλογη με αυτή του παρελθόντος, την εξέλιξη της οποίας να είστε βέβαιος, αυτή τη φορά δεν πρόκειται να ανακόψω» ανέφερε ο μητροπολίτης στο έγγραφο, το οποίο έφερε μάλιστα και την υπογραφή του.

  Η καταδίκη Βελλίδου και οι επιταγές

  Τον Απρίλιο του ίδιου έτους ο κ. Πρασσάς μετέβη στη Σύρο, όπου κατόπιν συνεννοήσεων συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της γραμματείας της Μητρόπολης. Με το πρόσωπο αυτό ο κ. Πρασσάς επισκέφτηκε το τοπικό υποκατάστημα της Alpha Bank προκειμένου να λάβει τα χρήματά του. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη. Ο τραπεζικός υπάλληλος ενημέρωσε ότι οι μόνοι που μπορούσαν να σηκώσουν χρήματα ήταν ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος και η Αικατερίνη Βελλίδου. Με λίγα λόγια, ο μητροπολίτης Σύρου είχε κανονικά πρόσβαση στον συγκεκριμένο λογαριασμό, παρά το γεγονός ότι στην επιστολή προς τον κ. Πρασσά υποστήριζε το αντίθετο. Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στις 14 Φεβρουαρίου 2014 ο κ. Πρασσάς στο Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων. Η αναφορά στρεφόταν κατά του μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου και της Κατερίνας Βελλίδου.
  «Συναντήθηκε με τον κ. Μ. (προϊστάμενο της γραμματείας της Μητρόπολης) και μετέβηκαν από κοινού στο υποκατάστημα της τράπεζας Alpha Bank της Σύρου για να πάρει ο κ. Μ. το χρηματικό ποσό από το λογαριασμό του Μητροπολίτη και να του το παραδώσει. Ο υπάλληλος της τράπεζας τους είπε ότι μόνο οι Α) Βελλίδου Αικατερίνη του Ιωάννη και Β) Πολυκανδριώτης Δωρόθεος – Σταύρος του Χρήστου, Μητροπολίτης Σύρου, έχουν δικαίωμα ανάληψης…» αναφέρεται στο βιβλίο αδικημάτων και συμβάντων του Τμήματος Ασφαλείας Πατησίων με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2014.

  Τελικά σε δίκη παραπέμφθηκε μόνο η κ. Βελλίδου, η οποία στις 28 Μαρτίου 2017 καταδικάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών από το Ζ΄ Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

  Η συγκεκριμένη καταδίκη της κ. Βελλίδου έπειτα από προσφυγή του κ. Πρασσά στη Δικαιοσύνη δεν ήταν και η μοναδική. Το 2005 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 1248/2005 απόφασή του καταδίκασε ερήμην την Κατερίνα Βελλίδου έπειτα από αγωγή την οποία είχε καταθέσει εναντίον της ο κ. Πρασσάς. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική απόφαση, την οποία διαθέτει το Documento, τον Αύγουστο του 1998 ο κ. Πρασσάς της ζήτησε να τον βοηθήσει να δανειστεί επειδή αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Οι δυο τους φέρονται να γνωρίζονταν αρκετά χρόνια, καθώς η κ. Βελλίδου ήταν πελάτισσα του κ. Πρασσά. Εκείνη τον διαβεβαίωσε ότι ένας γιατρός από τη Θεσσαλονίκη θα του κατέβαλλε περί τα 55 εκατ. δραχμές εάν της παρέδιδε ισόποσες επιταγές. Ο κ. Πρασσάς παρέδωσε στην κ. Βελλίδου πέντε επιταγές συνολικής αξίας 105 εκατ. δραχμών. Ο ίδιος ωστόσο δεν έλαβε ποτέ χρήματα. Αντίθετα, τον Ιούνιο του 1999 δέχτηκε μια διαταγή πληρωμής για επιταγή ύψους 25 εκατ. δραχμών η οποία φερόταν να είχε κοπεί από τον ίδιο σε άγνωστο προς αυτόν πρόσωπο.
  Ο κ. Πρασσάς επικοινώνησε με τον άγνωστο σε αυτόν άντρα, ο οποίος βρισκόταν στην Ελβετία. Ανέφερε στον κ. Πρασσά ότι είχε λάβει την επιταγή από την κ. Βελλίδου για χρήματα που του χρωστούσε εδώ και τέσσερα χρόνια και πως είχαν συμφωνήσει να μην εμφανίσει την επιταγή στην τράπεζα και να την πληρωθεί εξωτραπεζικά. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, με αποτέλεσμα λίγο μετά δικαστικός επιμελητής να προχωρήσει σε αναγκαστική κατάσχεση του εμπορεύματος από το κατάστημα που διατηρούσε ο κ. Πρασσάς. Τελικά η κ. Βελλίδου υποχρεώθηκε να καταβάλει στον κ. Πρασσά ποσό που άγγιζε τις 244.000 ευρώ, κάτι που όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, μέχρι και σήμερα δεν έχει πράξει. Το Documento επικοινώνησε τον κ. Πρασσά και έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με όσα αναφέρονται στις δικαστικές αποφάσεις και τις επιστολές. Ο ίδιος πάντως δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.

  «Βραδυνή» κατά Δωρόθεου

  Στις αρχές Νοεμβρίου το Documento έφερε στο φως της δημοσιότητας συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ έπειτα από εισαγγελική παραγγελία. Σε αυτές πρόσωπα τα οποία έχουν κατηγορηθεί είτε για εκβιασμό είτε για εμπόριο ναρκωτικών εμφανίζονται να σχετίζονται με εταιρεία η οποία έχει αναλάβει να παραλαμβάνει τα τιμαλφή από το Ιερό Ιδρυμα Ευαγγελιστρίας της Τήνου, να τα μεταφέρει στην Τουρκία όπου τα λιώνουν και να επιστρέφει στο ΠΙΙΕΤ ράβδους χρυσό. Μάλιστα στους διαλόγους τους ενέπλεκαν και τον μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο ως πρόσωπο στο οποίο έδιναν μίζα, καθώς και ως πρόσωπο το οποίο έλαβε χρήματα από τον Θωμά Λιακουνάκο προκειμένου να τον εξυπηρετήσει στις φυλακές Κορυδαλλού. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο μητροπολίτης Σύρου απασχολούσε τα ΜΜΕ με αρνητικό τρόπο, όπως επίσης δεν ήταν και η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά σε ΜΜΕ για τις σχέσεις του με τη «χρυσή» κληρονόμο κ. Βελλίδη.
  Στις 16 Δεκεμβρίου 2001 η εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής» σε δισέλιδο άρθρο της με τίτλο «Βαριές σκιές πάνω από την εκλογή του Δωρόθεου» δημοσίευσε επιστολές κατοίκων της Σύρου οι οποίες είχαν αποσταλεί στον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο λίγο πριν από την εκλογή του Δωρόθεου στον μητροπολιτικό θρόνο. Σε αυτές εξέφραζαν τους προβληματισμούς τους για την εκλογή του και κατήγγειλαν σειρά από γεγονότα. Μία εκ των καταγγελιών αφορούσε τις σχέσεις του μετέπειτα μητροπολίτη Σύρου με την Κατερίνα Βελλίδου, με την οποία γινόταν λόγος ακόμη και για ταξίδι στην Ελβετία. Σε άλλη επιστολή ο κ. Δωρόθεος Β΄ καταγγελλόταν για οικονομικής φύσεως ατασθαλίες, καθώς και για «ηθικά – εκκλησιαστικά σκάνδαλα».

  Η τροπολογία που δεν ψηφίστηκε ποτέ

  Μια ιστορία που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Τήνου είχε να κάνει με τη διοίκηση του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου. Το ίδρυμα εντάχθηκε το 2014 με τον νόμο 4301 στον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά παράβαση της ρητής εντολής, με διαθήκη, των ιδιωτών κτητόρων του Ιδρύματος της Παναγίας να μην εμπλακεί η Εκκλησία στη διοίκηση. Με τον νόμο αυτό η επί 200 χρόνια εννεαμελής διοίκηση του ΠΙΙΕΤ έγινε δεκαμελής, με τη συμμετοχή και προεδρία του εκάστοτε μητροπολίτη. Ο νόμος είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών. Ο ίδιος ο μητροπολίτης Σύρου είχε αποδοκιμαστεί μάλιστα σε έντονο ύφος και δημόσια, όπως προκύπτει από φωτογραφίες αλλά και βίντεο της εποχής.
  Τρία χρόνια μετά, το ΠΙΙΕΤ καλείται σήμερα να εκλέξει εκ νέου διοίκηση. Ο νόμος 4301/2014 δεν έχει αλλάξει, παρά το γεγονός ότι κάτοικοι, φορείς αλλά και τοπικοί βουλευτές έχουν διατυπώσει την αντίθεσή τους. Μάλιστα από το 2015 έχει συνταχθεί και σχετικό κείμενο τροπολογίας το οποίο επαναφέρει το ίδρυμα στην πρότερη κατάσταση. Το κείμενο έχουν υπογράψει οι τρεις Κυκλαδίτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, καθώς επίσης η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, οι Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ) και Σπύρος Δανέλλης (Το Ποτάμι). Μάλιστα για τον λόγο αυτό κάτοικοι και τοπικοί φορείς είχαν επισκεφτεί τόσο τους πρώην υπουργούς Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και Νίκο Φίλη όσο και τον τωρινό Κώστα Γαβρόγλου. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι και σήμερα η επίμαχη τροπολογία δεν έχει έρθει προς ψήφιση στη Βουλή. Είναι ερώτημα γιατί δεν έχει ψηφιστεί ακόμη και σήμερα, παρά το γεγονός ότι είναι λαϊκή απαίτηση των κατοίκων της Τήνου.

 9. Ο/Η Ντόροθυ Σνότ λέει:

  http://www.apodytiriakias.gr/koultoura/2017/10/08/poioi-einai-gay-stous-mitropolites.aspx
  O ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑΣ

  ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ GAY ΣΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ
  09/10/2017

  Να ξεκαθαρίσουμε πώς τον θέλει η κοινωνία τον μητροπολίτη. Να πηγαίνει με αγοράκια, να του αρέσουν οι χήρες, γιατί όχι και οι παντρεμένες. Ή να παραμένει ανέραστος, σύμφωνα με τις επιταγές της Εκκλησίας.

  Κατάρες στον δεσπότη όταν τον κάνουν τσακωτό παιδεραστή. Δεν αποφεύγει τη ντροπή της κοινωνίας ο ρασοφόρος κι αν κρεβατώνεται με κάποιο μανουλομάνουλο στα… άντα, που του δίνει και καταλαβαίνει.

  «Η Ιερά Σύνοδος δεν προστατεύει τους ομοφυλόφιλους, ούτε ανέχεται στις τάξεις της την ομοφυλοφιλία», κάπως έτσι το είπαν από το ιερατείο και προκάλεσαν τον πρώην υπουργό και υποψήφιο αρχηγό κόμματος Γιάννη Ραγκούση να δώσει στοιχεία. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει!

  Να υποστηρίζει δημόσια και σοβαρά το παπαδαριό της Ελλάδος ότι δεν υπάρχουν gay ιερείς και αρχιερείς. Άλλο αέρα πατέρα να καταδικάζεται η ομοφυλοφιλία κι άλλο να δηλώνεται ότι δεν υπάρχουν σταχτομάγκαλοι δεσπότες.

  Η πρόκληση, μάλιστα, του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου προς τον Ραγκούση της κεντροαριστεράς έχει και μία πρωτοτυπία. Το πειθαρχικό όργανο της Εκκλησίας στο οποίο αν θα προσέλθεις να καταθέσεις, να μας πεις ποιοι είναι gay, διασφαλίζεται από απόρρητο. Δεν θα μάθει κανείς ποιους θα «καρφώσεις».

  https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/2896110/sosialdimokratiki-stirixi-ston-ragkousi-apenanti-stin-iera-sinodo

  Σοσιαλδημοκρατική στήριξη στον Ραγκούση απέναντι στην Ιερά Σύνοδο
  «Η ελευθερία λόγου και έκφρασης είναι βασικός πυλώνας της δημοκρατίας»
  16:12 • 06/10/2017

  Συνυποψήφιοί του καθώς και η ΔΗΜΑΡ με το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στον Γιάννη Ραγκούση επειδή δέχεται τα πυρά της Ιεράς Συνόδου για τις δηλώσεις του περί ομοφυλόφιλων κληρικών.

  «Η ελευθερία λόγου και έκφρασης είναι βασικός πυλώνας της δημοκρατίας. Είναι ένα κεκτημένο που αποκτήσαμε μετά από σκληρούς αγώνες στην πρόσφατη ιστορία μας. Οι προσπάθειες της εκκλησιαστικής ηγεσίας να παρέμβει με τρόπο που να θέτει σε αμφισβήτηση θέματα ελευθερίας του λόγου, της έκφρασης, όσο και της διακυβέρνησης, προκαλούν εύλογα ερωτήματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΔΗΣΟ, καλώντας την Ιερά Σύνοδο να αναθεωρήσει τη στάση της σε ό,τι αφορά την επαπειλούμενη δίωξη εναντίον του Γιάννη Ραγκούση.

  Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξωθεσμική πίεση της Εκκλησίας προς το πολιτικό σύστημα για κορυφαία ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της και αναφέρει ότι «η ηγεσία της Εκκλησίας δυστυχώς μπαίνει μπροστά σε ζητήματα δημοκρατικών ρυθμίσεων της Βουλής των Ελλήνων». Σε υψηλούς τόνους η ΔΗΜΑΡ σημειώνει: «Έχουμε νέα ωμή παρέμβαση, αυτή την φορά στην υπόθεση της ταυτότητας φύλου με ανοιχτό εκβιασμό προς το πολιτικό σύστημα. Οι πληροφορίες για τα εμπόδια στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Άγιο Όρος, η «Ιερά εξέταση» προς τον Γιάννη Ραγκούση, ο διαιρετικός λόγος των επικεφαλής της Εκκλησίας συνιστούν μια πραγματικά ακραία συντηρητική επίθεση στα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

  Η ΔΗΜΑΡ σταθερά παραμένει στην κατεύθυνση του διαχωρισμού των σχέσεων εκκλησίας – κράτους ώστε να μην παράγονται τέτοιου είδους προβλήματα». Επίσης καλεί την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει, τα δημοκρατικά κόμματα να μην επιτρέψουν να θυμίζει η χώρα μας Τεχεράνη και τον προοδευτικό κόσμο να αντιταχθεί στον σκοταδισμό.

 10. Ο/Η Θεολόγος λέει:  http://www.ereportaz.gr/o-liakounakos-o-dorotheos-ta-150-000-evro-ke-gnosti-dikigoriki-eteria/

  http://www.koutipandoras.gr/article/aytos-o-baebanhs-oelei-gamisi-oelei-ylo

  «Αυτός ο Βαξεβάνης θέλει γαμ…, θέλει ξύλο»

  Τον Νοέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε το τεύχος 88 του περιοδικού Hot Doc με πρωτοσέλιδο «Λαθρεμπόριο χρυσού και εκβιασμοί, η εμπλοκή Εκκλησίας και ΣΔΟΕ. Ποιους δεν άγγιξε η έρευνα παρά τα στοιχεία».

  Το δημοσίευμα αποκάλυπτε λαθρεμπόριο χρυσού και εκβιασμούς με εμπλοκή της Εκκλησίας και στελεχών του ΣΔΟΕ καθώς και το ότι η μέχρι τότε ανακριτική διαδικασία δεν είχε αγγίξει το θέμα της Εκκλησίας, η οποία εμφανιζόταν ως πυρήνας λαθρεμπορίου. Επίσης το δημοσίευμα ζητούσε να ερευνηθεί τυχόν συγγενική σχέση του Γιάννη Στασινόπουλου με τον τότε ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο.

  Την ίδια περίοδο ο κοριός της ΕΥΠ κατέγραφε τις συνομιλίες των εμπλεκομένων στη συγκεκριμένη υπόθεση. Οι απομαγνητοφωνημένες πλέον συνομιλίες επιβεβαιώνουν τα όσα ανέφερε το περιοδικό Hot Doc. Αυτό που προκύπτει από τις παρακάτω συνομιλίες είναι η εμπλοκή του μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με όσα αναφέρει ο εμπλεκόμενος στο κύκλωμα Πάνος Μπαμπάμτσης στον Γιάννη Στασινόπουλο, ο μητροπολίτης Σύρου φέρεται να του τηλεφώνησε αμέσως μετά το δημοσίευμα του περιοδικού, ενώ όπως υποστηρίζει ο Μπαμπάμτσης τους «χαλάει τη δουλειά με την Εκκλησία» και γενικότερα τις «δουλειές». Το εντυπωσιακό βέβαια εδώ είναι ότι ενώ ο μητροπολίτης Σύρου φέρεται να μιλά με τον Μπαμπάμτση, εντούτοις στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που καταγράφει ο κοριός της ΕΥΠ δεν υπάρχει καμία τέτοια συνομιλία.

  Οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονται επίσης αναστατωμένοι με το δημοσίευμα και απειλητικοί απέναντι στον εκδότη του Hot Doc και της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη. Χρησιμοποιούν χυδαίους χαρακτηρισμούς εναντίον του και επαναλαμβάνουν διαρκώς ότι θα τον «γαμ…» επειδή τους χαλάει τις σχέσεις με την Εκκλησία.

  Διαβάστε αναλυτικά τους διαλόγους:

  http://directnews.gr/greece/6411–2.html

  Εμπλέκουν τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2 !

  Τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, εμπλέκει ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2!

  Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την «έκθεση ανάλυσης» των χιλιάδων τηλεφωνικών συνομιλιών που έχει καταγράψει ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, προκειμένου να εντοπίσει μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες που λυμαινόταν το χώρο της Δικαιοσύνης.

  Η έκθεση αυτή υπογράφεται από δυο αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, που διερευνά την υπόθεση.

  Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο γνωστός επικοινωνιολόγος και από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χριστόδουλου, Σωτήρης Τζούμας.

  TzoumasΣυγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την «έκθεση ανάλυσης» – η οποία βρίσκεται στη διάθεση του directnews.gr – στο διάστημα 27 Απριλίου 2010 έως 14 Ιουνίου 2010, Γιοσάκης και Τζούμας είχαν διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες για μια δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας.

  Κατηγορούμενοι, ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος του Μητροπολιτικού ναού Μυκόνου και ένας ιερομόναχος ονόματι «Χάρης» οι οποίοι είχαν γνωριμίες με celebrities στο νησί της Μυκόνου και υπεξαιρούσαν εικόνες μεγάλης αξίας για να τις πουλήσουν. στη Λαμία, όπου και συνελήφθησαν.

  Λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από το Δικαστήριο, ο Γιοσάκης λέει στο Τζούμα ότι αναλαμβάνει να τους “καθαρίσει” αλλά χρειάζονταν 100.000 ευρώ για να δοθούν στους δικαστές της έδρας!!!

  «Είναι το alter ego του Δεσπότη»


  Ειδικότερα, στην τηλεφωνική επικοινωνία της 27-4-2010 ο Τζούμας, ζητά από το Γιοσάκη να του πει για την υπόθεση που ενδιαφέρει τον «Σύρου», τον οποίο πιθανόν να δει την επόμενη ημέρα και τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να «αθωωθεί τελείως».

  Ο Γιοσάκης αναφέρει πως ο Δεσπότης δεν τον έχει θέσει σε αργία μέχρι τώρα, παρότι η αρχαιοκαπηλία ιερής εικόνας είναι αδίκημα ιδιαίτερης απαξίας.

  Προσθέτει μάλιστα πως αν καταδικαστεί ο ιερέας, ο Δεσπότης θα πληγεί βάναυσα, αφού, προφανώς ο κατηγορούμενος είναι χειροτονία του, είναι το άλτερ έγκο (ALTER EGO) του.

  Σε ερώτηση του Τζούμα, ο Γιοσάκης απαντά πως ο κατηγορούμενος στη δίκη της Λαμίας, λέγεται

  http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2252:simera-i-diki-sti-lamia-toy-qkosmikoyq-kalogeroy-apo-ti-mykono&catid=38:2010-04-22-20-27-04&Itemid=3

  Σήμερα η δίκη στη Λαμία του «κοσμικού» καλόγερου από τη Μύκονο
  Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου 2010

  Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, θα καθίσει σε λίγη ώρα ο 24χρονος «κοσμικός» καλόγερος που «ψώνιζε» από gay site και πουλούσε εικόνες.

  Αν διαβάσετε, όσα γράφει η εφημερίδα VETO για τον βίο και την πολιτεία του 24χρονου μοναχού του Αγίου Όρους, που σήμερα δικάζεται στη Λαμία, θα κολαστείτε στην κυριολεξία.
  Ο 24χρονος «Χάρης» μαζί με φίλο του Αρχιμανδρίτη, ήταν δημοφιλείς στο νησί της Μυκόνου, με υψηλές γνωριμίες και μέσα στο κύκλωμα των celebrities του νησιού των ανέμων, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά «για την εκκλησία φυσικά», κάνοντας παράλληλα ζωή, όχι απλά κοσμικού, αλλά φανταστείτε ότι έψαχνε μέσω ιστοσελίδας ομοφυλοφίλων να βρει το ιδανικό ταίρι.

  Γιατί κάθεται στο εδώλιο?
  Ο 24χρονος ιερομόναχος κατηγορείται ότι προσπάθησε να πουλήσει πολύτιμη εικόνα του Σωτήρος από ιστορικό μοναστήρι.
  Την 1η Σεπτεμβρίου του 2006, ο 20χρονος τότε κληρικός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρέλαβε την πολύτιμη εικόνα από ιερέα, για να την πάει σε εργαστήριο συντηρήσεως. ‘Όμως ο καλόγερος «Χάρης» βρέθηκε στη Λαμία, όπου συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω να προσπαθεί να πουλήσει την εικόνα σε αστυνομικούς της Ασφάλειας που προσποιήθηκαν του αγοραστές.

  Στο εδώλιο δίπλα στο βασικό κατηγορούμενο, θα καθίσει και ο Πρωτοπρεσβύτερος, σήμερα, της Μητρόπολης Μυκόνου, που ήταν ο τότε ιερέας που παρέδωσε την εικόνα στον 24χρονο ιερομόναχο.
  Σύμφωνα με τους καθ’ όλα βάσιμους ισχυρισμούς του συνηγόρου του Πρωτοπρεσβυτέρου, γνωστού Ποινικολόγου κ. Γιώργου Δούμα, ο ιερέας τότε «παρέδωσε την εικόνα στον μοναχό, προκειμένου να επιληφθεί της συντηρήσεώς της».

  Η ακροαματική διαδικασία ξεκινά σε λίγη ώρα και φανταστείτε τι θα ακουστεί στην αίθουσα του Δικαστηρίου.

  http://www.documentonews.gr/article/me-nhsteia-kai-proseyxh-apanta-o-mhtropoliths-syroy-sto-documento-gia-to-xryso-ths-thnoy

  «Διαψεύδει» διά της σιγής!
  Με νηστεία και προσευχή απαντά ο Μητροπολίτης Σύρου στο Documento για το χρυσό της Τήνου

  16.11.2017 | 14:53

  Ανανέωση
  16.11.2017 | 15:08

  Το Ιερό Βήμα του ναού των Ταξιαρχών της Σύρου χρησιμοποίησε ο Μητροπολίτης Δωρόθεος για να αποφύγει να απαντήσει επί της ουσίας στο ρεπορτάζ του Documento για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση του Χρυσού της Τήνου.

  Ο κ. Δωρόθεος απέδωσε όλο το ρεπορτάζ –χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στην εφημερίδα Documento – σε δόλο και κακούς ανθρώπους που σε αντίθεση με τον ίδιο που θέλει το καλό του κόσμου, εκείνοι προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις ανθρώπινες συνειδήσεις.
  Ο Μητροπολίτης Σύρου διαψεύδει τα πάντα διά της σιγής και παράλληλα αρνείται οποιαδήποτε δικαστική συνδρομή, μήνυση, αγωγή ή αποζημίωση.

 11. Ο/Η του κώλου λέει:

  Romfea.gr. Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

  Ο Ελληνικός Στρατός τίμησε με τον βαθμό του Υποστράτηγου τον Μεσογαίας Νικόλαο


  φωτο: Romfea.gr

  Τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο τίμησε ο Ελληνικός Στρατός, δίνοντας επί τιμη τον τίτλο του Υποστράτηγου.

  Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο του απονέμεται επί τιμή ο ιδιότητα του «Εφέδρου Αξιωματικού βαθμού Υποστρατήγου».

  Σύμφωνα με πληροφορίες η απόδοση του συγκεκριμένου βαθμού έγινε μετά από πρόταση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου προς το ΣΑΓΕ, το οποίο εν συνεχεία πραγματοποίησε την σχετική εισήγηση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Κάμμενο, ο οποίος και την ενέκρινε.

 12. Ο/Η antiochusacharnensis λέει:

  Επιτρέψατέ μου να επισημάνω επί του προκειμένου, ότι όσον αφορά τις δημοσιεύσεις σας, η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι όλως άσχετες προς το παρόν συζητούμενον θέμα. Εάν αξιολογούνταν εν είδει σχολικών εκθέσεων, θα μηδενίζονταν ως άσχετες προς το θέμα. Ερχόμενος λοιπόν προς το συζητούμενον θέμα της αντιμετωπίσεως της ομοφυλοφιλίας εκ του χριστιανισμού, πρέπει να κατανοηθεί, ότι πρακτικώς τα ιερά κείμενα της επίμαχης θρησκείας είναι συγκεκριμένα καί σαφέστατα. Δηλαδή, αυτά πρακτικώς είναι: (1) η Παλαιά Διαθήκη, (2) η Καινή Διαθήκη, (3) τα λειτουργικά κείμενα, (4) οι θρησκευτικοί κανόνες του ενιαίου χριστιανισμού, οι διαιρούμενοι (α) σε αποστολικούς έως του 313μ.α.χ.χ. καί της νομιμοποιήσεως της επίμαχης θρησκείας, (β) σε συνοδικούς των τοπικών καί των οικουμενικών συνόδων των ετών 314-879μ.α.χ.χ. καί (γ) σε κανόνες των επί μέρους πατέρων.
  Το ίδιον το ισχύον σύνταγμα της Ελλάδος, αναφέρει σαφεστάτως καί ρητώς ότι «επικρατούσα θρησκεία εν Ελλάδι είναι η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού…τηρεί απαρασάλευτα όπως εκείνες(=οι άλλες ορθόδοξες χριστιανικές εκκλησίες) τους ιερούς αποστολικούς καί συνοδικούς κανόνες καί τις ιερές παραδόσεις».
  Άρα, όταν αναφερόμαστε στα σχετικά θέματα, πρέπει να ξέρουμε τί ακριβώς μνημονεύουμε.
  Έτσι λοιπόν, σας παραθέτω ευθύς αμέσως τους χριστιανικούς θρησκευτικούς κανόνες επί του θέματος, ώστε να κρίνετε σχετικώς.
  Ο΄ του Βασιλείου

  Αρχαίον κείμενον

  Διάκονος εν χείλεσι μιανθείς, καί μέχρι τούτου ημαρτηκέναι ομολογήσας, της λειτουργίας επισχεθήσεται. Του δέ μετέχειν των αγιασμάτων μετά των διακόνων αξιωθήσεται, το αυτό δέ καί πρεσβύτερος. Ει δέ τι πλέον τούτου φωραθείη ημαρτηκώς, εν οίω αν είη βαθμώ, καθαιρεθήσεται.

  Μετάφραση

  Αν κάποιος διάκονος στα χείλη μιάνθηκε, καί μέχρι αυτό ομολόγησε ότι έχει αμαρτήσει, θα απέχει της λειτουργίας. Όμως το να μετέχει στα αγιάσματα με τους διακόνους θα αξιωθεί, το ίδιο όμως καί ο πρεσβύτερος. Αν όμως κάτι περισσότερο πιαστεί να έχει αμαρτήσει, σε όποιον βαθμό καί αν είναι, να καθαιρεθεί.

  Ζ΄ του Ιωάννου νηστευτού

  Αρχαίον κείμενον

  Ο δέ εγρηγορότος του σώματος, μολυνθείς, εις εβδόμην ημέραν της κοινωνίας είργεται, τον ν΄ καθ’ εκάστην άδων, καί τεσσαράκοντα εννέα μετανοίας ποιών.

  Μετάφραση

  Αυτός όμως του οποίου γρηγόρησε το σώμα, αφού μολύνθηκε στην εβδόμη ημέρα της κοινωνίας έχει εργασθεί, τον πεντηκοστό καθ’ εκάστην άδοντας, καί κάνοντας σαράντα εννιά μετάνοιες.

  Η΄ του Ιωάννου νηστευτού

  Ο μαλακίαν διαπραξάμενος, τεσσαράκοντα ημέρας επιτιμάται, ξηροφαγία διαιτώμενος καί μετανοίας εκάστης ποιών εκατόν.

  Μετάφραση

  Αυτός ο οποίος διέπραξε μαλακία, σαράντα ημέρες επιτιμάται, να διαιτάται ξηροφαφία καί να κάνει κάθε μέρα εκατό μετάνοιες.

  Σημείωση: Ξηροφαγία σημαίνει διατροφή μόνον με νερό καί ψωμί.

  Θ΄ του Ιωάννου νηστευτού

  Η δέ εις αλλήλους μίξις, οία διπλήν εργαζομένη την μαλακίαν, μέχρις ογδοήκοντα ημερών το δηλωθέν επιτίμιον δέχεται.

  Μετάφραση

  Όμως η ανάμειξη μεταξύ τους, η οποία εργάζεται διπλή την μαλακία, μέχρι ογδόντα ημέρες δέχεται το δηλωθέν επιτίμιον.

  Σημείωση: Εδώ δεν αναφέρεται η πλήρης ερωτική συνεύρεση δύο ανδρών, αλλά κατά τον Νικόδημο Αγιορείτη η προτροπή κάποιου χριστιανού προς κάποιον άλλον να μαλακισθούν.

  Ι΄ του Ιωάννου νηστευτού

  Ει δέ τις των του κλήρου, πρό του ιερωθήναι, τω της μαλακίας περιπέτωκε πάθει, μή θαρρών ίσως ως παρά τούτο μόνον της ιερωσύνης αποπεμφθήσεται, αποχρώσαν πρότερον δεξάμενος επιτίμησιν, ούτως εις ιερωσύνην ερχέσθω. Ει δέ τούτω μετά την ιερωσύνην εάλω, επί ενιαυτόν ένα ταύτης αργήσας, καί τοίς ειωθόσιν επιτιμίοις σωφρονισθείς, προς την ιερωσύνην επανιέτω’ ει δέ μετά την επίγνωσιν της αμαρτίας, δίς ή τρίς τούτο εργάσαιτο, της ιερωσύνης παυσάμενος, εις αναγνωστών τάξιν ερχέσθω.

  Μετάφραση

  Αν όμως κάποιος από όσους μετέχουν στον κλήρο, πρίν από το να γίνει ιερέας, έχει περιπέσει στο πάθος της μαλακίας, μη θεωρώντας ίσως ότι τάχα από αυτό μόνον από την ιεροσύνη θα αποπεμφθεί, το αφού δεχθεί πριν το επιτίμιο, ας έρχεται στην ιεροσύνη. Αν όμως αυτό μετά από την ιεροσύνη πιαστεί, επί ένα έτος, να τίθεται σε αργία για ένα έτος, καί αφού κατά τα συνηθισμένα σωφρονίσθηκε με τα επιτίμια, ας επανέρχεται πάλι στην ιεροσύνη’ όμως αν μετά την επίγνωση της αμαρτίας, δύο ή τρεις φορές αυτό διαπράξει, αφού παύθεί από την ιεροσύνη, ας κατέρχεται στην τάξη των αναγνωστών.

  Αυτοί λοιπόν είναι οι χριστιανικοί θρησκευτικοί κανόνες, ήδη από την εποχή του ενιαίου χριστιανισμού, πριν από το μεγάλο σχίσμα του 1.054μ.α.χ.χ. Επομένως, πρέπει να κατανοήσετε ότι όσον οι επίμαχοι κανόνες δεν αναθεωρούνται, τόσον δεν πρόκειται να αλλάξει καί η όποια σχετική αντίληψη των χριστιανών προς τους ομοφυλοφίλους. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.-

 13. Ο/Η Τrans λέει:

  Σχετικά με τον Ησύχιο

  http://www.romfea.gr/diafora/22451-oti-xtisate-tha-labete
  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

  Ο,τι χτίσατε θα λάβετε!

  Παράδειγμα πρόσφατο στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Ο Αρχιερέας πιάστηκε σε βίντεο να κάνει τα μύρια όσα και παρ’ όλα αυτά ο Πατριάρχης τον έχει και τον καμαρώνει και τον βάζει πρώτο πρώτο σε τελετουργίες. Κινούνται για ακόμα μία φορά με τη λογική «θα ξεχαστεί κι αυτό»…

  Τα σέβη μου
  ο Μελχισεδέκ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.