Αλέξιος (Τσίπρας), ο άνθρωπος του θεού

Σκληροί έρωτες*

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

 

Ο Ι.Στάλιν (πίσω σειρά, δεύτερος από δεξιά) ιεροσπουδαστής στην εκκλησία Kvatachevi της Γεωργίας. Κάτω φωτογραφία, ο Στάλιν ανοίγει ναούς το 1939.

Κύριε Ροΐδη,
Ποια ήταν και είναι η στάση της Ανατολικής Εκκλησίας στα ζητήματα της Δημοκρατίας, των ατομικών Δικαιωμάτων, των θρησκευτικών ελευθεριών, του Διαφωτισμού, της Παιδείας, της Επιστήμης, της Τέχνης, της Φιλοσοφίας, του Έρωτα; Η χειρότερη δυνατή, η πιο απάνθρωπη, η πιο σκοταδιστική, η πιο εχθρική με ότι απελευθερώνει και ολοκληρώνει τον άνθρωπο. Χτες ακόμη, ο αρχηγός της ληστρικής και φοροκλέφτρας Εκκλησίας προκάλεσε βάναυσα τους πολίτες της ηθικά και οικονομικά χρεωκοπημένης μας χώρας: «Aλλοι μας χρωστάνε και όχι εμείς».

Ποια υποτίθεται ότι είναι η θέση όχι μόνο των Αριστερών, αλλά κάθε ελεύθερου, σκεπτόμενου και δημοκρατικού ανθρώπου; Ο χωρισμός της από το Κράτος, ο θεσμικός της υποβιβασμός, η στέρηση από αυτήν της δυνατότητας να σπέρνει το μεταφυσικό φόβο, το αίσθημα της εκ γενετής ενοχής, το φυλετικό μίσος, την ανορθολογική σκέψη στα μυαλά των ανθρώπων και ιδιαίτερα των παιδιών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, έναν νέος μάλιστα άνθρωπος, κάτω από τα απαθή βλέμματα των στελεχών και των βουλευτών του, ενεργεί σαν όλα τα παραπάνω να είναι πλάσματα μιας νοσηρής φαντασίας. Μήπως είμαι ένας φανατικός εχθρός του Κλήρου και υπερβάλλω; Θα αφήσω να μιλήσουν τα κείμενα και τα γεγονότα με χρονολογική σειρά:

9.12.2009: Συνάντηση με τον πάπα και πατριάρχη του χουντικού, αποικιοκρατικού, ρατσιστικού κλπ πατριαρχείου Αφρικής κ.Θόδωρο Χορευτάκη:
«…Υποδεχόμενος τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τον ενημέρωσε «για το μεγάλο ανθρωπιστικό έργο του Πατριαρχείου στα νοσοκομεία, τα σχολεία και την παρουσία της Αλεξανδρινής Εκκλησίας». Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενημέρωση σχετικά με “το σημαντικότατο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό, πόσω δε μάλλον σε μία περίοδο που οξύνονται οι κοινωνικές ανισότητες, η φτώχεια και οι διαφορές ανάμεσα στον αναπτυγμένο κόσμο και στον λεγόμενο τρίτο κόσμο. Αμέσως μετά, ο Πατριάρχης υποδέχθηκε τον κ. Γ.Καρατζαφέρη…».

24.3.2010: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Βοιωτοπεδίου, Ασωπού, Βουλιαγμένης και Σιβιτανιδείου κ.Γιάννη Λιάπη:
«Περισσότερο από μία ώρα κράτησε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχιεπισκοπή. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε χρήσιμη τη συνάντηση, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Αρχιεπισκόπου, λέγοντας ότι είναι συνετός και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι είναι αυτή την κρίσιμη περίοδο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Ιδιαίτερα τόνισε: «οι αφετηρίες μας είναι οι διακριτοί ρόλοι Εκκλησίας-Κράτους, πράγμα που θα βοηθήσει και τους δύο». Τόνισε ότι είναι σημαντικός ο διάλογος αλλά και η καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας, ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν ιερωμένοι όπως ο κληρικός που προΐσταται στην οργάνωση της Εκκλησίας «Κιβωτός» που δίδουν μάχη κόντρα στο ρεύμα. Μάλιστα κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει να γίνει διάλογος για να αντιμετωπισθούν οι διαφορές.
Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι αντηλλάγησαν απόψεις σε βασικά θέματα. Είναι παρωνυχίδα -είπε- το θέμα της φορολόγησης. Είναι ανάγκη να καθίσουμε όλοι, κόμματα και Εκκλησία να συζητήσουμε όλα τα θέματα αλλά και τη φορολογία μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Ίσως τώρα δίδεται μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε το παραμύθι που λέει ότι η εκκλησιαστική περιουσία είναι ένας θησαυρός, γιατί όταν ξεκαθαριστεί θα αποδειχθεί άνθρακας».

30.1.2011: Συνάντηση με τον κ.Δημήτρη Αρχοντώνη, αρχιεπίσκοπο του χουντικού και σκοταδιστικού πατριαρχείου Νέας Ρώμης:
«Συνάντησα έναν άνθρωπο με οξυδέρκεια με κατανόηση των προβλημάτων, πράγμα το οποίο αποδεικνύεται και από τις παρεμβάσεις του στα φλέγοντα ζητήματα των καιρών, το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον, για τα μεγάλα προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού και κοινωνικής περιθωριοποίησης», είπε σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέξης Τσίπρας, μετά την συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη στο Φανάρι».

17.2.2011. Συνάντηση με τον εισαγωγέα του πτώματος Σεραφείμ του Σαρώφ, μητροπολίτη του σκελετού Εφραίμ Νέας Μάκρης, επίσκοπο Ιάκωβου Γιοσάκη, και αρχιεπίσκοπο του κτηματομεσίτη Εφραίμ του Βατοπεδινού κ.Νίκο Χατζηνικολάου.
«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ και την τιμή να συνομιλήσω με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και να του θέσω το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής, οι κάτοικοι της Κερατέας εδώ και πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκονται στο δρόμο, διεκδικούν ποιότητα ζωής, διεκδικούν το δίκιο τους …….Του εξέθεσα την μεγάλη ανησυχία μας για το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση, με ευθύνη της κυβέρνησης κατά τη δική μας εκτίμηση, μπορεί να οδηγηθεί σε καταστάσεις έκρυθμες ….Εξηγήσαμε λοιπόν στον σεβασμιότατο ότι, κατά τη δική μας εκτίμηση, όλοι όσοι διεκδικούν το δίκιο τους ….δεν είναι άνομοι. …. Και είχα την τύχη να ακούσω από τον σεβασμιότατo ότι οι ενεργοί πολίτες που ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα απέναντι στην αδικία είναι και ευλογημένοι».

Αποφεύγω να σχολιάσω την παραπανω δήλωση γιατί θα ξεφύγω από τα όρια της ευπρέπειας και μας διαβάζουν και κυρίες.

*Ο υπότιτλος είναι εμπνευσμένος από τους «Σκληρούς Έρωτες» (ελληνική απόδοση) του Λεοπόλντ φον Ζάχερ-Μαζόχ

Υ.Γ.
Πιστεύομεν και εις το παπανδρεϊκόν εφεύρημα των «διακριτών ρόλων».

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός. Bookmark the permalink.

47 Responses to Αλέξιος (Τσίπρας), ο άνθρωπος του θεού

 1. Ο/Η Μαζοχιστής Αριστερός λέει:

  Ο Όσιος Αλέξιος,
  ο άνθρωπος του Θεού

  Γεννήθηκε στη Ρώμη, στα χρόνια του Αρκαδίου και Ονωρίου, γιών του Μ. Θεοδοσίου.

  Ο πατέρας του ονομαζόταν Ευφημιανός και η μητέρα του Αγλαΐα. Ήταν ευσεβέστατοι χριστιανοί και είχαν μεγάλη περιουσία, που διέθεταν στα ορφανά και στους φτωχούς με μεγάλη προθυμία και γενναιοδωρία.

  Την ίδια ακριβώς ανατροφή έδωσαν και στο γιο τους Αλέξιο. Με το δικό του χέρι μοίραζαν τα περισσότερα ελέη τους.

  Από μικρή ηλικία ο Όσιος ένοιωσε την επιθυμία να υπηρετήσει τον Κύριο. Όταν όμως έφτασε σε κατάλληλη ηλικία ο Αλέξιος, οι γονείς του θέλησαν να τον νυμφεύσουν. Πράγμα που ο ίδιος δεν επιθυμούσε. Αλλά στην επιμονή των γονέων του, ο Αλέξιος νυμφεύθηκε μια γυναίκα που και αυτή ήθελε να μείνει άγαμη. Οπότε συμφώνησαν να διατηρήσουν και οι δύο την παρθενία τους, γι’ αυτό και την ώρα του γάμου έφυγε κρυφά από τη Ρώμη και κατέφυγε στην Έδεσσα της Μεσοποταμίας όπου έζησε δεκαοκτώ έτη φορώντας φθαρμένα και παλαιά ενδύματα και τρεφόμενος από την αγάπη και την φιλευσπλαχνία των χριστιανών της περιοχής. Εκεί επιδόθηκε στη μελέτη του θείου λόγου και στις ασκήσεις. Αλλά και στη βοήθεια και φροντίδα των φτωχών.

  Μετά από 18 χρόνια, επέστρεψε στην πατρίδα του και βρήκε στη ζωή τους γονείς του και τη σύζυγό του. Αυτοί όμως δεν τον αναγνώρισαν.

  Έμεινε κοντά τους, συνεχίζοντας και καλλιεργώντας το θεάρεστο έργο του.

  Όταν πλησίασε το μακάριο τέλος του έγραψε σ’ ένα κομμάτι χαρτί το όνομα του και την καταγωγή του. Μετά την κοίμησή του ο αυτοκράτορας Ονώριος διάβασε το σημείωμα και αποκαλύφθηκε ποιος ήταν. Αυτό στην αρχή λύπησε τους δικούς του, αλλά έπειτα χάρηκαν, διότι ο Αλέξιος μέχρι τέλους ήταν «άρτιος του Θεού άνθρωπος» . Δηλαδή, τέλειος άνθρωπος του Θεού.

 2. Ο/Η robopsychologist λέει:

  Από τα περισσότερα άτομα που γνωρίζω και βρίσκονται στον Σύριζα πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ ποιοί θα συμφωνούσαν με όλα αυτά τα απαράδεκτα…

  Πιστεύω πως η φύση του κόμματος (του κάθε κόμματος) επιβάλει να γίνονται συμμαχίες και υποχωρήσεις ακόμη και εκεί που κανείς δε θα το φανταζόταν – τουλάχιστον αυτό δείχνει η πράξη. Έχουν γίνει συνεργασίες και συνεργασίες, εντελώς απίθανες, με κανένα απολύτως ιδεολογικό υπόβαθρο. Και μάλιστα τα μέλη του κόματος είθισται να στηρίζουν το κόμμα τους σε κάθε περίπτωση. Δε μπορώ να σκεφτώ καλύτερο (χειρότερο μάλλον) παράδειγμα από ανθρώπους με σοσιαλιστικές ιδέες που ψηφίζουν ακόμα ΠΑΣΟΚ…

  Καταλαβαίνω πως ο μηχανισμός του κόμματος μπορεί να συνασπίσει ανθρώπους με κοινούς στόχους, ενισχύοντας την δυναμική τους. Όμως τελικά μετατρέπεται σε κάτι παραπάνω από τη συνισταμένη και περιορίζει την ανεξαρτησία της σκέψης. Δεν τα αφορίζω (δεν είμαι παππάς) – απλά σημειώνω το κυριότερο μειονέκτημά τους κατά την άποψή μου.

  Το μόνο θετικό με τον Σύριζα (πάντα κατά την άποψή μου) είναι πως πολλά μέλη του έχει δώσει το παρόν σε πολλές δράσεις, στο δρόμο. Δε συμφωνώ με όλες, μα κάποιες από αυτές, όπως η συνεχής προσπάθεια για ενημέρωση των κατοίκων γύρω από τον Άγιο Παντελεήμονα, μου αρέσουν ιδιαίτερα (συμμετέχουν και άλλες μικρές οργανώσεις εκεί βέβαια, αλλά ελάχιστες δυστυχώς).
  (Προσοχή! – δεν αναφέρομαι για τις προεκλογικές εμφανίσεις Αλαβάνου κλπ) Εδώ ωστόσο, τα γλειψίματα προς την εκκλησία δε με βρίσκουν σύμφωνο.

  Η κριτική στάση απέναντι στα κόμματα νομίζω επιβάλλεται. Μακάρι ΟΛΑ τα μέλη ΟΛΩΝ των κομμάτων να ασκούσαν ανοιχτά κριτική…Αυτό το κοπάδιασμα της σκέψης με φοβίζει. Πραγματικά πιστεύω πως υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι σε πολλούς χώρους. Απλά βρίσκονται συνήθως στην περιφέρεια του εκάστοτε κόμματος και σιωπούν αφήνοντας τους πιο δραστήριους να σκεφτούν και να μιλούν αντί για αυτούς…

 3. Ο/Η Eωσφόρος λέει:

  -Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ

  αυτός ρε σε επισκεφθηκε, εσύ εκπροσωπείς λαό αυτός τι εκπροσωπεί;

  -και την τιμή

  δεν ντρέπεσαι ρε να υποτιμάς έτσι τον εαυτό σου αλλά και το κόμμα μας;

  -να συνομιλήσω με τον σεβασμιότατο

  σεβασμιότατος ο υποστηρικτής του Εφραίμ;

  -Του εξέθεσα την μεγάλη ανησυχία μας για το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση, με ευθύνη της κυβέρνηση

  τι εκπροσωπεί ρε θεσμικά και του εξέθεσες σαν φαντάρος που κάνει αναφορά;

  -είχα την τύχη να ακούσω από τον σεβασμιότατo

  μεγάλη τύχη να συζητας με τον άνθρωπο που δεν θέλει τζαμί στην Παιανία

  -ότι οι ενεργοί πολίτες είναι και ευλογημένοι.

  Αφού δεν ντρέπεσαι να λες τέτοιες μαλακίες.

 4. Ο/Η Aριστερός θεολόγος λέει:

  Aνερμάτιστος γλειφτάκος ο μικρός, ανάξιος της θέσης του

 5. Ο/Η Aριστερός θεολόγος λέει:

  Να με ποιόν »»είχε την τιμή»» να συνομιλεί

 6. Ο/Η Καθηγητής λέει:

  Γιατί ρε νούμερα του ΣΥΝ δεν ζητάτε τώρα που η κυβέρνηση κλείνει σχολεία και στοιβάζει τους μαθητές σε αίθουσες και σε λεωφορεία, να κλείσει και ενορίες;
  Γιατί ρε νούμερα δεν ζητατε από την Αρχιεπισκοπή την περιουσία του ΤΑΚΕ που την κλεψανε από την ΑΔΕΔΥ;
  Γιατί ρε νούμερα δεν ζητάτε τα λεφτά που καταχράστηκε η Σιβειτανίδιος του Ιερώνυμου από τα ταμεία μας;
  Ύστερα ψάχνετε να βρείτε τι φταίει και δεν τσιμπάτε ούτε μια ψήφο τώρα που το σύστημα ναυαγεί.

 7. Ο/Η Greek orthodox USA λέει:

  to endiaferon tou patriarchi gia ta problems koinonikhs peritoriopoihsis

  http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=4152

  Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις του Βικέντιου για τον Παϊσιο
  O επίσκοπος Απαμείας κ. Βικέντιος φανερά αναστατωμένος αναφέρεται με χαρακτηριστική κίνηση στα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν με τον Μητροπολίτη κ. Παϊσιο και τη Μονή Χρυσοβαλάντου.
  Ημ. Δημοσίευσης: Dec 13, 2010
  Hits: 1727 | Εκτύπωση Αποστολή

  Πηγή: Eθνικός Κήρυξ / συνέντευξη στον Θεόδωρο Καλμούκο – φωτογραφία: Κώστας Μπέη

  ΒΟΣΤΩΝΗ. Σε συγκλονιστικές καταγγελίες κατά του Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου προέβη σε μακρά συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» ο Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος, ο επί σαράντα χρόνια στενός συνεργάτης του κ. Παϊσίου και συνιδρυτής της Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου και των Μετοχίων της. Μεταξύ των άλλων, αποκάλυψε ότι ο Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος κακοποίησε σεξουαλικά ακόμα και τον αδελφό του, Σπύρο Μαλαματένιο, στην ηλικία των 17 ετών

 8. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  Ο ΣΥΝ πρέπει να πάψει να πατά σε 2 βάρκες.Ή με τον χωροφύλαξ ή με τον αστυφύλαξ, δυο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωράνε.

 9. Ο/Η Αδαμάντιος Κοραής λέει:

  Συμφωνώ με τον συνάδελφο καθηγητή. Να κλείσουν ναοί όχι σχολεία.
  Όσο για τον Τσίπρα νόμιζα πως έχει πιό πολύ μυαλό από τον Σάκη Ρουβά

 10. Ο/Η Green red λέει:

  O Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Στάλιν παπαδοπαίδι με ράσα

  http://www.pbase.com/bashikulu_joe_sullivan/image/95298489

 11. Ο/Η νεαρχος λέει:

  Η πορτα της εκκλησιας δεν ξερετε που ειναι και μου μιλατε και αναλυετε τον Γεροντα Εφραιμ και τον καθε ιερεα. Ασχοληθειτε με τα παθη σας και αστε μας ησυχους.
  Οσο για τον Μεσογαιας κ. Νικόλαο αραγε εχετε εστω ενα πτυχιο , εστω και με 5 απο τα 10 απο αυτα που εχει κανει ο μητροπολιτης δηλαδη:

  Σπούδασε Φυσικὴ στὸ Πανεπιστήμιο τῆς Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τὶς σπουδές του στὸ Harvard καὶ τὸ MIT (ΗΠΑ), ὅπου καὶ ἔλαβε μεταπτυχιακοὺς τίτλους καὶ διδακτορικό. Ἐργάστηκε ὡς ἐρευνητὴς καὶ ἐπιστημονικὸς συνεργάτης στὸ Ἀγγειολογικὸ ἐργαστήριο τοῦ New England Deaconess Hospital (ΗΠΑ). Παραλλήλως διετέλεσε ἐπιστημονικὸς συνεργάτης τῆς Διαστημικῆς Ἑταιρείας τῶν Ἡνωμένων Πολιτείων NASA καὶ τῆς ἑταιρείας Arthur D. Little.

  Δίδαξε σὲ σεμινάρια τοῦ Harvard καὶ τοῦ Μ.Ι.Τ, στὴν Ἰατρικὴ Σχολὴ τοῦ Πανεπιστημίου Κρήτης καὶ στὴν Ἰατρικὴ Σχολὴ τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν.

  Σπούδασε Θεολογία στὴν Θεολογικὴ Σχολὴ τοῦ Τιμίου Σταυροῦ στὴ Βοστώνη τῶν Ἡνωμένων Πολιτειῶν καὶ ἀνακηρύχθηκε διδάκτορας τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

  Ὑπῆρξε διευθυντὴς τοῦ Κέντρου Βιοϊατρικῆς Ἠθικῆς καὶ Δεοντολογίας καὶ Πρόεδρος τῆς Συνοδικῆς Ἐπιτροπῆς Βιοηθικῆς τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.

  Μηπως υπαρχει ζηλια και φθονος για τον καλυτερο μας.
  Και εξεπλαγεις εσυ κυριε εωςσφορε (ο Θεος να σε ελεησει) που υποστηριξε τον γ.Εφραιμ. Σαμπως εσυ και οι αλλοι 88% (κατα τον ιδιοκτητη της ιστοσελιδας) της Ελλαδος κατεχετε την αληθεια και ως αλλοι πάπες εχετε το αλάθητο.
  Μερικους ακόμη και η κολαση (οχι με τα καζανια οπως την παρουσιαζετε) θα τους ξερασει

  • Ο/Η Μefisto λέει:

   Πάτερ, μπορείς να μας υποδείξεις μερικές επιστημονικές του εργασίες; Έχουμε και μεις τα ντοκτορά μας στην Φυσικη.

  • Ο/Η Σταύρος λέει:

   Κύριε Νέαρχε, λες «…αστε μας ησυχους».

   Άμα άρχισες να αν-ησυχείς –καλά το πήρες πρέφα – από τώρα, που μόλις σχεδόν ξεκίνησε το πανηγύρι των ανυπόφορων ενοχλήσεων σας, από την μεριά των σκεπτόμενων ζωντόβολων, καλά θα κάνεις να προετοιμάζεσαι για πολύ ενοχλητικότερα δήγματα κι απ’ από πολλά άλλα δείγματα.

   Δεν πρόκειται αγαπητέ μου να σε αφήσουμε ήσυχο. Αυτό να το βγάλεις από το μυαλό σου.

   Και θα πάθεις μεγάλη ζημιά από τα τσιμπήματα, διότι ο οργανισμός σου φτιάχτηκε σε περιβάλλον μιάμισης χιλιετίας, άνευ υπάρξεως δηλητηριωδών ζιζανίων. Έτσι δεν διαθέτει καθόλου αμυντικούς μηχανισμούς, σε τέτοιου είδους καρφώματα.

   Πρόκειται δηλαδή να υποστείς χοντρά πρηξίματα. Τόσα πολλά που κάποτε θα σκάσεις σαν μπαλόνι.

   • Ο/Η νεαρχος λέει:

    σταυρο
    αποψε δεν θα κοιμηθω που δεν θα μας αφησεις ησυχο. ηρεμησε

 12. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Μεγάλη του τιμή του Τσιπράκου που τον καταδέχτηκε ο αρχιδέσποτας του Κορωπιού εκεί που έχει τα τσακούζια του με τους μπάτλερ του ο αρχιμανδρίτης Κάλιστος

  πηγή
  http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catid=1&artID=902754

  Ηγούμενος με τζακούζι, μπάτλερ και 16 βοσκούς!22.12.2008 Καθημερινά παρακολουθεί την παραγωγή της κτηνοτροφικής του μονάδας που διατηρεί στο Κορωπί, ελέγχει τους περίπου 16 αλλοδαπούς βοσκούς που έχει προσλάβει για τα ζωντανά, ενημερώνεται για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και αργά το απόγευμα απολαμβάνει το ζεστό μπάνιο του στο καινούργιο του τζακούζι έχοντας στο πλευρό του δύο αλλοδαπούς μπάτλερ που τον υπηρετούν πιστά. Δεν πρόκειται για κάποιον μεγαλοκτηματία ή επενδυτή, αλλά και για τα δύο μαζί, με μία διαφορά όμως που τον κάνει να ξεχωρίζει: είναι αρχιμανδρίτης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στη Γλυφάδα.

  Είναι ο γέροντας Κάλλιστος Λαβδάκης, «ο Εφραίμ της Γλυφάδας» όπως τον έχουν χαρακτηρίσει τελευταία όσοι τον γνωρίζουν, ο αρχιμανδρίτης-ηγούμενος της Μονής Ιωάννη του Χρυσοστόμου που παράνομα έχει ιδρύσει στην Ανω Γλυφάδα και εκεί έχει δημιουργήσει το δικό του «Βατοπέδι» , προκαλώντας χρόνια τώρα τη δικαιολογημένη οργή και έντονη αντίδραση του επιχώριου μητροπολίτη κ. Παύλου, που έχει στην επαρχία του «ένα παράσιτο της Αρχιεπισκοπής». Ο μητροπολίτης Γλυφάδας έχει απαγορεύσει στον δαιμόνιο Κρητικό «κάθε ιεροπραξία στον ιερό ναό της έδρας της αποστολικής αδελφότητας», αλλά το αφτί του Κάλλιστου δεν ιδρώνει.

  Πριν από περίπου ένα μήνα τρεις αρχιμανδρίτες, μέλη του σωματείου «Ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος – Φουντούλειον – Το Σπίτι της Στοργής», αγανακτισμένοι και αηδιασμένοι από τη συμπεριφορά του δαιμόνιου αρχιμανδρίτη, αλλά και προπηλακισμένοι από «μπράβους» του αρχιμανδρίτη, συνέταξαν και απέστειλαν επιστολή-καταγγελία στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για τα έργα και τις ημέρες του Κάλλιστου Λαβδάκη, την οποία κοινοποίησαν μάλιστα στον αρχιμανδρίτη «τύπου Εφραίμ».

  Τα όσα καταγγέλλουν με πληθώρα στοιχείων στην 22 σελίδων επιστολή τους οι αρχιμανδρίτες π. Αρσένιος Κωτσόπουλος, π. Μελέτιος Κουράκλης και π. Ιουστίνος Μαρμαρίνος μορφοποιούν έναν δαιμόνιο αρχιμανδρίτη, που μοιάζει αρκετά στις επιχειρηματικές δραστηριότητες με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.

 13. Ο/Η ΚΔ λέει:

  Τι έπρεπε να ρωτήσει ο Τσίπρας τος φίλους του τους αρχιεπίσκοπους

  • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

   Αγαπητη μου κα Γλυκατζη,

   Ας παραχωρησουν πρωτα από όλα οι καναλαρχες και τα τσιρακια τους τις δικες τους τις περιουσιες και ας κατασχεθουν οι μαιζονετουπόλεις της Γλυφαδας, της Εκαλης και των Θρακομακεδόνων που ως γνωστόν δεν φυτρωνουν από κουκουτσια.

   Η εκκλησια να δωσει την περιουσία ΕΝΑΝΤΙΟΝ του κατακτητη και όχι ΥΠΕΡ μιας γιαφκας ηλιθίων που αφου τα εφαγαν μαζι στελνουν τον λογαριασμό να τον πληρωσουν άλλοι.

   Ουτε τετραγωνικο μετρο να μην δωσει η Εκκλησια ουτε το δημοσιο. Δεν θα ξεπληρωσει η Εκκλησια τη μιζες της Siemens για να αγορασει ο καθε Μπομπολας εκτασεις παρά το καζινο για να βγαλει τα σπασμενα από τις μιζες που εδινε για να παιρνει εργολαβιες.

   Η Εκκλησια να κριθει για το αν η οχι ανταποκινεται στον προορισμό τον οποία η ιδια διατέινεται. Οχι για το αν θα ξεπουλησει τα δικά της ασημικα για να την βγαλουν με εγγυηση τα κλεφτρόνια καθαρη. Ευτυχως δεν ζουμε στην Αλβανια του Χοτζα οσο και αν μερικοι τον θαυμαζουν και προσπαθουν να του μοιάσουν επιφανειακα ενω σην πραγματικοτητα εχουν στο ματι τα ασημικα και το παπλωμα.

 14. Ο/Η Παναγία η Σαρανταποδαρούσα λέει:

  νεαρχος έφα:

  …για τον Μεσογαιας κ. Νικόλαο

  «Παραλλήλως διετέλεσε ἐπιστημονικὸς συνεργάτης τῆς Διαστημικῆς Ἑταιρείας τῶν Ἡνωμένων Πολιτείων NASA καὶ τῆς ἑταιρείας Arthur D. Little….»

  😆

  «Παραλλήλως […] Σπούδασε Θεολογία στὴν Θεολογικὴ Σχολὴ τοῦ Τιμίου Σταυροῦ στὴ Βοστώνη τῶν Ἡνωμένων Πολιτειῶν καὶ ἀνακηρύχθηκε διδάκτορας τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

  😆

  «“Παραλλήλως […] Μερικους ακόμη και η κολαση (οχι με τα καζανια οπως την παρουσιαζετε) θα τους ξερασει»

  😈

  • Ο/Η Bάβω Φρόσω λέει:

   Παναίαμ Δέσποινα μ μεγάλ η Χάρς σ

  • Ο/Η νεαρχος λέει:

   αμα ασχοληθεις με τιποτα πιο σοβαρο και ψαξεις θα δεις οτι ολα αυτα τα πτυχια τα εχει.
   για να τον εμπαιζεις μαλλον εσυ εχεις περισσοτερα.
   εσυ που εισαι εξυπνος/η/ο
   πες μας ποιος ειπε το κατωτερω
   δυο πραγματα ειναι απεραντα το συμπαν και η βλακεια.και για το πρωτο δεν ειμαι σιγουρος.
   ή το η ηλιθιοτητα παντα νικα

 15. Ο/Η kimon λέει:

  Μην αναρωτιέσαι φίλε μου για την στάση της αριστεράς απέναντι στην θρησκειοεκκλησία!!!
  Διαχρονικά… από εμφανίσεως της σαν υπαρκτός σοσιαλισμός και μέχρι τις μέρες μας σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και εδώ ιδιαίτερα ήταν πάντα παρακοιμώμενες στο ίδιο κρεββάτι και μάλιστα σφιχτοαγκαλισμένες….τα ίδια σκατά πάντα…..

 16. Ο/Η Σινεφίλ λέει:

  ‘Venus in furs’

  «Η Αφροδίτη με γούνες»
  Κλασσικό έργο του Μαζόχ

  Στην φωτογραφία ο Τσίπρας στα πόδια της Εκκλησίας

 17. Ο/Η Δημοσιογράφος λέει:

  Παλιά μου τέχνη κόσκινο

  Η Αυγή βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά.

  Λογοκρίνει τον μπούλη και κρύβει κάθε κολακεία και γαλυφιά του στον δεσπότη.

  Διαβάστε μόνοι σας
  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=600090

 18. Ο/Η Μαρκήσιος Ντε Σαντ λέει:

  Παρακαλώ θερμά κάποιον να με ενημερώσει γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΝ νιώθει τιμή που τον δέχτηκε ο κύριος Νίκος.
  Ψάχνω μια ώρα στο Ιντερνετ να βρω κάποια επιστημονική του εργασία, κάποια ανακοίνωση, κάτι αξιόλογο.
  Βρίσκω μόνο παπαδισμούς της κακιάς ωρας, ανοησίες και υποκρισίες.
  Δήθεν έδωσε τον μισθό του, σε ποιόν;
  Κάτι άγια πτώματα, κάτι παγκάρια,κάτι γιοσάκηδες, κατι παντελεήμονες, κάτι τζαμιά που δεν πρέπει να χτιστούν, σαχλαμάρες και σκουπίδια.

  • Ο/Η νεαρχος λέει:

   Μεγάλε μαρκησιε ο άνθρωπος δεν είναι στα μέτρα σου.εσυ είσαι ο αρχηγός.μην ασχολείσαι με κατώτερα όντα.είσαι ο ένας.προχώρα όπως πας

 19. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

  Αν ο Τσίπρας καρτερεί ψηφαλακια από το σου ξου μούξου με τον δεσπότη, να μην κάνει όρεξη.
  Ξέρει ο παπάς, που θα στείλει τις γριές του της Κερατιάς, Καρατζαφύρερ και Σαμαρά μεριά, άντε και καμια Χρυσαυγή, για τους Τσίπρες δεν έχει. Ότι έδωσε έδωσε. Σε λόγια μόνο κατιτίς, αν και από ότι είδα μόνο ο Τσίπρας έγλυψε, ο άλλος έκανε τον καμπόσο.

 20. Ο/Η sfrang λέει:

  Όταν πέρσι επισκέφτηκε τον Ιερώνυμο και βγήκε με γελάκια στον προθάλαμο, χου χου χου χα χα χα, λέγοντας ότι για το διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας δεν συζητήσαμε σήμερα, το αφήσαμε για άλλη φορά, του έγραψα ένα ε-μαιλ με κοινοποίηση στους υπόλοιπους βουλευτές του ΣΥΝ, αναφέροντας ότι κακώς πήγε ως υποτακτικός, αλλά αφού πήγε, έπρεπε πρωτίστως να θέσει το θέμα του διαχωρισμού και της φορολόγησης και να αφήσει τις δικολαβίες περί διαλόγου…
  Μου απάντησε ο ίδιος (κανένας από τους βουλευτές!) και μου παρέθεσε μια παλαιότερη μακροσκελέστατη ανακοίνωση του ΣΥΝ όπου αναφέρονταν πολλά και διάφορα και ανάμεσά τους κάτι για διαχωρισμό… Ένα κείμενο που ούτε κομματικό ραδιόφωνο ή TV θα μετέδιδε, τόσο ανιαρό ήταν και το οποίο, πάντως, δεν φαίνεται να το διάβασε στον Ιερώνυμο. Μην εκπλαγείτε λοιπόν, αν σας στείλει 1-2 πακέτα ανακοινώσεων που μέσες άκρες καλύπτουν όλα τα θέματα, τα οποία θέσατε!
  Αυτός πάντως έχει εξασφαλιστεί… αν και «αριστερός» θα πάει στον παράδεισο, αφού οι μεσάζοντες είναι κολλητοί του… Να τον χαίρονται οι βουλευτές του ΣΥΝ και όσοι τον ψήφισαν!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγαπητέ sfrang,
   κι εγώ όσες φορές έστειλα e-mail όπου ασκούσα κριτική σε στελέχη του ΣΥΝ, με το πραγματικό μου όνομα, εισέπραξα απόλυτη σιωπή, με εξαίρεση τον Νίκο Χουντή που απάντησε ευγενικά και ουσιαστικά στο επιθετικό μου γράμμα και τον ίδιο τον Τσίπρα, που απαντησε κι αυτός ευγενικά και αυτοκριτικά.

   Όσες φορές πάλι αποτάθηκα προφορικά σε διάφορες ευκαιρίες, και τους στρίμωξα και πήρα απίστευτα στρεψόδικες ή και βλακώδεις απαντήσεις.
   Παρ’όλο που τους ψηφίζω με τη λογική του μικρότερου κακού, ομολογώ ότι οι περισσότεροι φέρονται σαν ασήμαντα μωροφιλόδοξα ανθρωπακια.

   Αν δεν ήταν τέτοιοι, αφού όπως δηλώνουν σε όλους τους τόνους πιστεύουν πως η Ελλάδα είναι υπό Κατοχήν (αστείο είναι αλλά αυτό δηλώνουν), τότε γιατι διασπώνται συνεχώς και δεν προχωρούν στο δευτερο ΕΑΜ;

   Όσο για τον Τσίπρα, η ανόητη, δουλοπρεπής και πολιτικά ανώφελη στάση απέναντι στους επισκόπους, μπορεί να ερμηνευθεί πιστεύω είτε μέσω της άγνοιας του-δεν μου φαίνεται όμως αυτό λογικό-είτε με ψυχολογικούς όρους ή δεν τολμώ να σκεφθώ κάτι χειρότερο.

 21. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Αγαπητε Λασκαρατε, δυστυχως συμφωνω μαζι σου οτι υπαρχουν στο ΣΥΝ , που συμετεχω και εγω, ασημαντα μωροφιλοδοξα ανθρωπακια.
  Για τον Τσιπρα , και εγω ταρακουνηθηκα. Φυσικα θα ζητησω εξηγησεις.
  Και ας λεει για ευρυτερες συμαχιες, για αναδειξη των προβληματων κλπ
  Ομως δεν συμεριζομαι σχολιαστες που την στηνουν στη γωνια και μας πετανε πετραδακια, με ασχετα μεχρι αθλια επιχειρηματα.
  Βεβαιως η αριστερα κανει στραβοπατηματα,.
  Αλλα που ειναι αυτες οι παλιοκοτες οταν εμεις τρεχουμε να σταματησουμε πληστηριασμους σπιτιων,στα νοσοκομεια, στα διοδια, στις απεργιακες συγκεντρωσεις, και οπου αλλου μπορουμε με τις οποιες δυναμεις μας;
  Καποιοι κανουν τουμπεκι, και καποιοι περιμενουν το επομενο στραβοπατημα για να μας δειξουν ποσο χολερικοι ειναι.
  Δυστυχως εχω και τετοιους συναναγνωστες.
  Φιλικωτατα.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αποδοκιμάζω τα απαξιωτικά σχόλια σε βάρος του προέδρου του ΣΥΝ, αλλά νομίζω πως θα πρέπει να πάψει να κολακεύει τους επισκοπους που επισκέπτεται.
   Να δεχθώ καλόπιστα πως έχει θεσμική υποχρέωση τρόπον τινα-που δεν έχει-για να επισκεφθεί 2 από τους 4 που αναφέρω εδώ. Τους Αθηνών και Κωνσταντινούπολης. Από εκεί και πέρα οφείλει να μην ρίχνει νερό στο κρασί του και να μην εκτρέπεται σε κολακείες.

   Υ.Γ.
   Το άρθρο του Στάθη για το Mega το αξιοποίησα σε σχόλιό μου στο ποστ για τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, σωματοφύλακα του κ.Σαμαρά:

   https://roides.wordpress.com/2011/02/15/15feb11/

   15/02/2011 11:23 μμ |

 22. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Ναμε ξανα εδω για να σε πρηζω φιλε Λασκαρατε.
  Οι πληροφοριες μου λενε οτι ο συγκεκριμενος μητροπολιτης επεστρεψε τον μισθο του, και δεν παιρνει πλεον μισθο λεγοντας οτι , δεν ειναι δυνατον να παιρνω 2,5 χιλιαρικα το μηνα, τη στιγμη που ο λαος υποφερει, ας ζησω και εγω φτωχικα.
  Το κατα ποσο το τηρησε,δεν ξερω.
  Αν ομως ναι ,του βγαζω το καπελο.
  Μην τρελαθουμε δεν πιστευω οτι ειναι και κομμουνιστης.
  Ουτε πιστευω οτι μονο οι αριστεροι μπορουν να κανουν τετοιες ενεργειες.
  Και για να μην το πληροφορηθουμε απο ειδησεις και εφημεριδες, παει να πει οτι δεν τα ειπε για να κανει ντορο.
  Ειπε επισης οτι αρκετοι απο αυτους που πετανε μολοτωφ, το κανουν γιατι τους αναγκαζουν.
  Αν ισχυουν οι πληροφοριες μου, δεν νομιζεις οτι πρεπει να αποκατασταθει ο Τσιπρας;

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Άκου Θεόφιλε,
   ο μητροπολίτης αυτός που δεν πάσχει από υπερβολική σεμνότητα, κάθε άλλο, λιβανίζεται και αυτοδιαφημίζεται ως ερευνητής της ΝΑΣΑ (περιέργως με άγνωστο ερευνητικό και συγγραφικό έργο) έκανε μια θεατρική χειρονομία.

   Βγήκε και είπε με τυμπανοκρουσίες επιστρέφω το μισθό μου στο κράτος. Το ίδιο είπε και ο δεσπότης της Αλεξανδρούπολης που όμως έβαλε και κάποιο απραγματοποίητο όρο, για να σιγουρευτεί 100% πως δεν θα επιστρέψει ποτέ το μισθό του.
   Δεν ξέρεις καμιά φορά τι γίνεται

   Λοιπόν:

   1.Ένας επίσκοπος δεν μπορεί να μισθοδοτείται από τον Καίσαρα. Ου δύνασθε δυσίν κυρίοις δουλεύειν κλπ. Αν πραγματικά το πιστεύει αυτό ας απαιτήσει το αυτονόητο. Να χωριστεί η Εκκλησία΄από το κράτος και να πληρώνονται οι κληρικοί της από την ίδια ή από κάποια έντιμη εργασία τους και όχι απο την παπαδική, που δεν αποτελεί εργασία.

   2. Είναι παρανομο να είσαι δημόσιος υπάλληλος και να μην πληρώνεσαι. Το κράτος δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Ας ζητήσει λοιπόν την απόλυσή του από δημόσιος υπάλληλος, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μην πληρώνεται.

   3.Αν τον είχε πάρει ο πόνος για τους φτωχούς, θα έδινε ολόκληρο το μισθό του, αντί στο κράτος του κ.Τσοχατζόπουλου, σε δυο φτωχές οικογένειες και έτσι δεν θα υπήρχε κανένα προβλημα. Ας το ανακοίνωνε μάλιστα ώστε να μην υπήρχαν αμφισβητήσεις.

   4. Τον μισθό του πρέπει να συνεχίζει και να τον πέρνει. Ουδέποτε ανακοινώθηκε ούτε γράφτηκε πουθενά πως η μισθοδοσία του κόπηκε. Οφειλε όμως αφού έδωσε μόνος του τόση δημοσιότητα, να βγάλει μια ανακοίνωση για να κλείσει τα στόματα των κακόπιστων. Δεν είμαστε όλοι Έλενα Ακρίτα.

   Μάλιστα το ομολογεί και ο ίδιος, όταν στριμώχνεται από δημοσιογράφο, πρόσεξε όμως με ποιό πονηρό τρόπο:

   http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=2402

   Δημοσιογράφος: Να μην σας ρωτήσω πως ζείτε χωρίς μισθό…

   Μητρ. Μεσογαίας: Έχω τα πάντα… Ο μισθός υπάρχει ακόμη αλλά έχω τα πάντα. Δεν ζούσα ποτέ από τον μισθό μου

   Ενώ ολη η προηγηθεισα συζήτηση έγινε στη βάση πως δεν πέρνει τον μισθό του, απαντά σε ερώτηση που θα μπορούσε και να μην του είχε γίνει: Ο μισθός υπάρχει ακόμη.

   Δεν λέει ο μισθός ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ, λέει υπάρχει ακόμη, γιατί καλέ μου άνθρωπε υπάρχει ακόμη; Πότε θα κοπεί; Γιατί αργεί να γίνει;

   Ενώ το Διαδίκτυο έχει βουϊξει πως χάρισε το μισθό του (στο κράτος του κ.Τσουκάτου), ενώ η Έλενα Ακρίτα σκύβει συγκινημένη και του φιλά το χέρι, ο μισθός υπάρχει ακομη.

   Βάλε στο google Μεσογαίας μισθός

   Ρίξε μια ματιά εδώ, 23.800 αποτελέσματα.
   Χαμός!

   Βρες μου μια(1) ανακοίνωση του ίδιου ή του Δημόσιου Ταμείου:
   Από σήμερα κόπηκε επίσημα κλπ…..

   Περίπου 23.800 αποτελέσματα (0,22 δευτερόλεπτα)

   Αποτελέσματα αναζήτησης

   : Ο Μεσογαίας Νικόλαος επιστρέφει το μισθό του στο κράτος.16 Μαρ. 2010 … Tον μισθό του στο κράτος αποφάσισε να επιστρέψει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος σαν μια κίνηση αλληλεγγύης στις δυσκολίες του ελληνικού …
   ligapola.blogspot.com/…/blog-post_16.html – Προσωρινά αποθηκευμένηΓια τον μητροπολίτη Μεσογαίας που παραχώρησε το μηνιαίο μισθό του …22 Μαρ. 2010 … Για τον μητροπολίτη Μεσογαίας που παραχώρησε το μηνιαίο μισθό του στο κράτος. Κυρία Ακρίτα μου,. Δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, δεν σας έχω …
   attikosparatiritis.wordpress.com/…/για-τον-μητροπολίτη-μεσογαίας-που-παρ/ – Προσωρινά αποθηκευμένη«Ο μισθός μου στο κράτος» Μητροπολίτες: Κεντρώας Αφρικής κ …28 Μαρ. 2010 … Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και … Αυτό τον μισθό δωρίζει στο κράτος, για να συμβάλει όπως μπορεί στην …
   http://www.tideon.org/index.php?... – Προσωρινά αποθηκευμένηαγγελιoφόρος: O Μητροπολίτης Μεσόγαιας και Λαυρεωτικής ζητά να …19 Μαρ. 2010 … Με επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Μεσόγαιας και Λαυρεωτικής ζητά να επιστραφεί ο μισθός του στο …
   aggelioforos.blogspot.com/2010/03/o.html – Προσωρινά αποθηκευμένηΚαι άλλος Μητροπολίτης επιστρέφει το μισθό του στο κράτος …14 Δεκ. 2010 … Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. … Αυτό τον μισθό δωρίζει στο κράτος, για να συμβάλει όπως μπορεί στην αντιμετώπιση της …
   http://www.provoles.de/…/6196-kai-allos-mitropolitis-epistrefei-to-mistho-toy-sto- kratos.html – Προσωρινά αποθηκευμένηzoiforos.gr – Απάντηση Μεσογαίας και Αλεξανδρουπόλεως στον Δ/ντη …20 Μαρ. 2010 … Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. … Διότι τι σημαίνει αυτό; Πως θα ζήσουν χωρίς μισθό, η Εκκλησία θα τους ζήσει; …
   http://www.zoiforos.gr/index.php?... – Προσωρινά αποθηκευμένηΣυν Ευωχία Ιδεών / ο Μεσογαίας ζωγραφίζει…8 δημοσιεύσεις – 5 συντάκτες – Τελευταία καταχώρηση: 22 Μαρ. 2010
   Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. … Η κίνηση του μητροπολίτη να δώσει το μισθό του ,επειδή μιλάμε για το …
   http://www.sinevohia.gr/forum/viewtopic.php?... – Προσωρινά αποθηκευμένηΛήψη περισσότερων αποτελεσμάτων συζητήσεων
   YouTube – NewsIt.gr: Μητροπολίτης επιστρέφει τον μισθό του17 Μαρ. 2010 … Απόσπασμα από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μεσογαίας… … NewsIt.gr: Μητροπολίτης επιστρέφει τον μισθό του. newsITvideo 7923 videos …
   http://www.youtube.com/watch?v... – Προσωρινά αποθηκευμένη» Νικόλαος Χατζηνικολάου: δίνει το μισθό του στο κράτος • Το Blog …9 Ιαν. 2011 … Το 2004 εκλέγεται Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, … Αυτό τον μισθό δωρίζει στο κράτος, για να συμβάλει όπως μπορεί στην …
   toblogtonkirion.gr › View – Προσωρινά αποθηκευμένη«Ο μισθός μου στο κράτος»11 Φεβ. 2011 … Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής … στην Εκκλησία. Ο μισθός του είναι μικρότερος από 2.000 ευρώ. …
   http://www.eptanews.gr/index.php?…μισθός... – Προσωρινά αποθηκευμένη

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενη

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Έχει μια ροπή στους κούφιους θεατρινισμούς ο δεσπότης αυτός που διάλεξε ο κ.Τσίπρας και η Ελενα Ακρίτα για να κολακέψουν.

    1.Όταν ξέσπασαν τα σκάνδαλα του 2005 βγήκε στην Ιεραρχία και είπε κάτι σαν : Ντρέπομαι που είμαι επίσκοπος κλπ. Τον έβαλαν στη θέση του οι συναμαρτωλοί του με απάντηση του στυλ μην μας κάνεις πως δεν ήξερες κλπ

    Ενδεικτικά, εκτός από υποστηρικτής του Εφραίμ Βατοπεδινού: Ως τοποτηρητής της μητρόπολης Αττικής, δεν άγγιξε τον ιερέα αυτής της μητρόπολης Γιοσάκη (κρατάει τη μισή Ιεραρχία) που και σήμερα ακόμη παραμένει κληρικός-η Εκκλησία δεν βρήκε ακόμη χρόνο να τον δικάσει- χωρίς να διαμαρτύρεται ο δεσπότης του κ.Τσίπρα (Ουτε ο ΣΥΝ βεβαίως, που αφού η Εκκλησία είναι κρατική και ο Γιοσάκης ήταν στέλεχος του παραδικαστικού, του πέφτει λόγος με το πολύ παραπάνω μάλιστα, να ρωτήσει π.χ. ο Τσίπρας τον φίλο του τον Ιερώνυμο όταν τον επισκέπτετε, γιατί καλέ μου δεν δικάζετε τον Γιοσάκη; Τι φοβόσαστε;)

    2. Σε όλους τους τόνους δήλωνε πως είναι καλόγερος και δεν θέλει να γίνει επίσκοπος.
    Έγινε όμως (κι όμως δεν τον απείλησαν με το πιστόλι στον κρόταφο για να γίνει)

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τραβάτε με κι ας κλαίω.
  Δεσπότης Τσίπρα και Κερατέας
  Νίκος Χατζηνικολάου

  Δεν θέλω τον μισθό μου. Αλλά «υπάρχει ακόμη»

  http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=2402

  Ντρέπομαι να είμαι μητροπολίτης.
  Αλλά είμαι.

  «….Από την άλλη, ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος στην παρέμβασή του μεταξύ άλλων δήλωσε «σκανδαλισμένος» με όσα άκουσε. «Δεν είναι Ιεραρχία αυτή. Ντρέπομαι που είμαι μητροπολίτης. Δεν υπάρχει Αγιο Πνεύμα εδώ μέσα», φέρεται να είπε. ……Τα παραπάνω προκάλεσαν τις αντιδράσεις άλλων ιεραρχών, όπως του μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου. Χθες ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει με ανακοίνωσή του ότι: «Θεώρησα άκαιρη και λαθεμένη, σε μερικά σημεία την εξομολογητική δήλωση-μαρτυρία του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου. …..»

  http://archive.enet.gr/online/online_print?id=50771528

  Δεν ήθελα να γίνω δεσπότης
  Αλλά γίνομαι

  http://www.constantinosa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=132%3A2010-06-02-10-09-41&catid=2%3A2010-05-27-14-43-36&Itemid=8&lang=el

  Γνωρίζετε Εσείς, Μακαριότατε, πώς εγώ ο ίδιος Σας αρνήθηκα την εγγραφή μου στον κατάλογο των εκλόγιμων προς αρχιερατεία προ τεσσάρων περίπου ετών, ή οποία τελικά έγινε κατά την απουσία μου στο Άγιον Όρος. Παρά την ευγενή και ταπεινή πίεση Σας, δεν δέχθηκα την τιμητική για μένα θέση του εκ-προσώπου Σας, μάλιστα σε ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την Εκκλησία μας. Αργότερα, αρνήθηκα επίμονη πρόταση σας να εκλεγώ επίσκοπος με τον κίνδυνο να παρεξηγηθώ πως απαξιώνω την αρχιεροσύνη. Προ διμήνου, όταν πληροφορήθηκα την εμπλοκή που προκαλεί το πρόσωπο μου στην όλη πορεία του εκκλησια-στικού προβλήματος, σας ξαναπρότεινα, εγγράφως αυτή τη φορά, τη διαγραφή του ονόματος μου από τον περίφημο κατάλογο…………

 24. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θεόφιλε σήμερα έχεις την τιμητική σου.

  Δεν σου κρύβω πως η αιτία που θύμωσα πιο πολύ με τον Τσίπρα που ξέρει καλά την τέχνη να αυτογελοιοποιείται, είναι πως ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο υμνώντας τον Νίκο Χατζηνικολάου και μάλιστα με δουλοπρεπή τρόπο (ΕΊΧΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ!!!) που με θίγει ιδιαίτερα ως -τουλάχιστον-φίλο και ψηφοφόρο του ΣΥΝ.

  Θεωρώ τον κ.Χατζηνικολάου τη χειρότερη περίπτωση στην Ιεραρχία. Γιατί ειναι ο πιό ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ από όλους, ακόμη και από τον Βαρθολομαίο ή το Ιερώνυμο.
  Ιδού άλλο ενα δείγμα ακραίας υποκρισίας του.

  Συμμετείχε όπως και όλη η Ιεραρχία και ο πατριάρχης (αυτός μέχρι τέλους) στη συγκάλυψη του κλέφτη, βωμολόχου και εραστή φαντάρων αντικανονικού (με μοιχεπιβασία, με μετάθεση, με πλαστογραφία ψηφοδελτίων από τον Χριστόδουλο) δεσπότη Αττικής πανιερότατου Παντελεήμονα. Γνωστά ήταν αυτά από χρόνια. Τι κι αν υπήρχαν φοβερές δημοσιευμένες καταγγελίες εναντίον του για καταχρήσεις ποσών από τον σκελετό του Εφραίμ Νέας Μάκρης, τι κι αν ο πρώην Αττικής Νικόδημος τον είχε επίσημα και με κασέτες καταγγείλει για τις ερωτικές του δραστηριότητες ο κ.Νίκος Χατζηνικολάου δεσπότης Σπάτων έκανε το κοροϊδο, όπως όλοι τους.

  Όταν με τα πολλά ο Άρειος Πάγος καταδίκασε αμετάκλητα τον ήδη φυλακισμένο και εξουθενωμένο Παντελεήμονα και δεν σωζόταν πιά με τίποτα, ο κ.Χατζηνικολάου έσκισε τα ιμάτιά του χτυπώντας άνανδρα τον πεσμένο κατάχαμα συναμαρτωλό του:

  «Σάλο στους κόλπους της Εκκλησίας προκαλεί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να απαλλάξει και να μην παραπέμψει σε εκκλησιαστικό δικαστήριο τον έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονα . Χθες ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος υπέβαλε την παραίτησή του από την τοποτηρητεία της Μητρόπολης Αττικής στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, η οποία δεν έγινε αποδεκτή. «Μη δυνάμενος να κωφεύσω εις την κραυγή αγανακτήσεως του διαρκώς σκανδαλιζομένου υφ΄ ημών λαού της πατρίδος και της Εκκλησίας………..

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=258879&dt=12/03/2009#ixzz1ETbbl6uG

 25. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Ευχαριστω Λασκαρατε.
  Αν ελεγα οχετος , θα ημουν επιεικης.Βρωμανε.

 26. Ο/Η Πολιτική πόρνη λέει:

  Όχι ο Τσίπρας δεν είναι μαζοχιστής, απλά θέλει την αγάπη των επισκόπων. Είναι μια ψυχή που αναζητά στοργή στα γένεια και στα ράσα. Ίσως και μερικές ξυλιές στον πισινό του από το χρυσό ραβδί κάποιου αγριάνθρωπου Δεσπότη. Τότε μπορεί να συνέλθει και να μην τρίβεται στη γκλίτσα του τσοπάνη. Αει σιχτίρ πιά.

  Ο Μαζόχ πάντως αναζητούσε και αυτός, την αγάπη

  Ποιος ήταν ο συγγραφέας Μαζόχ και ποια η σχέση του με το Μαζοχισμό;

  Ο Αυστριακός Λεοπόλδος Μαζόχ (Leopold von Sacher-Masoch, 1836 – 1895) έγραψε νουβέλες και μυθιστορήματα. Ανάμεσα στους θαυμαστές του συγκαταλέγονταν ο Εμίλ Ζολά, ο Ερρίκος Ίψεν και ο Βίκτωρ Ουγκό. Ο όρος “μαζοχισμός” καθιερώθηκε, εν αγνοία του συγγραφέα, από τον αυστριακό ψυχίατρο Κραφτ-Έμπινγκ (Richard von Krafft-Ebing), για να δηλώσει τη σεξουαλική διαταραχή κατά την οποία ο άνθρωπος… νοιώθει ηδονή από τον πόνο.

  Ο ψυχίατρος Έμπινγκ, μάλλον, αδίκησε και κατέστρεψε την υστεροφημία του υπερευαίσθητου συγγραφέα Μαζόχ, που, ίσως, να του άρεσε να παίζει το ρόλο του θύματος στις ερωτικές σχέσεις, αλλά δεν ήταν μια διαταραγμένη προσωπικότητα. Έργα του Μαζόχ είναι τα : “η Αφροδίτη με τη γούνα” εκδ. Ερατώ, “ο έρωτας του Πλάτωνα”, εκδ. Αστάρτη, “σκληροί έρωτες” εκδ. Ηριδανός. Λίγα λόγια για τη ζωή του O Λεοπόλντ φον Ζάχερ-Μαζόχ γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1836 στο Λέμπεργκ, την πρωτεύουσα της Γαλικίας. Σήμερα, η πόλη αυτή ονομάζεται Λβοβ και ανήκει στην Ουκρανία, τότε όμως αποτελούσε τμήμα της απέραντης αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας. Το 1848, η οικογένειά του μετακόμισε στην Πράγα όπου ο δωδεκάχρονος Λεοπόλντ άρχισε να μαθαίνει γερμανικά φοιτώντας σε γερμανικό γυμνάσιο. Στη συνέχεια, σπούδασε νομικά, ιστορία και μαθηματικά στα πανεπιστήμια της Πράγας και του Γκρατς και μετά την αποφοίτησή του επέστρεψε στο Λέμπεργκ όπου διορίστηκε καθηγητής ιστορίας. Τα πρώτα του βιβλία ήταν καθαρά ιστορικά. Κατόπιν άρχισε να γράφει αφηγήματα όπου περιγράφει με εκπληκτική ζωντάνια τους γραφικούς ανθρώπινους τύπους και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της γενέθλιας Γαλικίας. Πολύ σύντομα εγκατέλειψε τη θέση του καθηγητή για να ζήσει από την πένα του.

  Ο Μαζόχ θεωρήθηκε ως ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του ρεαλισμού και αναγνωρίστηκε ως μεγάλος συγγραφέας τόσο από το αναγνωστικό κοινό όσο κι από τους ομότεχνούς του. Ανάμεσα στους θαυμαστές του συγκαταλέγονταν ο Εμίλ Ζολά, ο Ερρίκος Ίψεν και ο Βίκτωρ Ουγκό ο οποίος μάλιστα τον αποκαλούσε “Τουργκένιεφ της Μικρορωσίας”. Όμως, σήμερα, το όνομα του μας φέρνει αυτόματα στον νου τη λέξη “μαζοχισμός”, όρο τον οποίον καθιέρωσε ο αυστριακός ψυχίατρος Κραφτ-Έμπινγκ για να κατονομάσει μια σεξουαλική διαστροφή που τη συναντάμε σε αρκετά έργα του Μαζόχ· πράγμα κάπως άδικο γι’ αυτόν τον τόσο καλό συγγραφέα μόλο που, καθώς λέγεται, του άρεσε πολύ να παίζει τον μαζοχιστικό ρόλο του σκλάβου στις ερωτικές του σχέσεις. Αυτός ήταν ο λόγος που τον εγκατέλειψε η πρώτη του γυναίκα, Λάουρα Ρύμελιν. Αργότερα παντρεύτηκε τη γραμματέα του Χίλντα Μάιστερ με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Αντίθετα με τον αντίποδά του, τον μαρκήσιο ντε Σαντ, ο Μαζόχ τα πήγαινε μια χαρά με τον κοινωνικό του περίγυρο. Διοργάνωνε θεατρικές παραστάσεις στο σπίτι του, όπου συμμετείχε και ως ερασιτέχνης ηθοποιός, κι έπαιρνε ενεργό μέρος στη ζωή της πόλης. Ποτέ του δεν εκδήλωσε φανερά τις κρυφές σεξουαλικές του αδυναμίες, τον “μαζοχισμό” του ή την -κατά ορισμένους μελετητές- υποσυνείδητη ομοφυλοφιλία του. Ίσως γιατί το βασικό του πρόβλημα ήταν το να είναι αρεστός: λέγεται πως οι τελευταίες του λέξεις καθώς πέθαινε (1895) ήταν “να με αγαπάτε”.

  γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

  http://www.24grammata.com/?p=5847

 27. Ο/Η Άθεο κομμούνι λέει:

 28. Ο/Η laskaratos λέει:

  O Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κος Κορτζίδης. Εκλέχτηκε με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Προέρχεται από το ΚΚΕ.
  Τιμά με το παραπάνω την Αριστερά.
  Ένα φωτεινό προσωπο ένας κοινωνικός αγωνιστής.
  Γνωστός και από τους αγώνες του για ελεύθερες παραλίες.
  Επανεκλέχτηκε πανηγυρικά:

  http://enosy.blogspot.com/2011/04/o.html

  Κυριακή, 24 Απριλίου 2011
  O Χρ.Κορτζίδης πρωτοστατεί στον αγώνα διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας.

  Η εικόνα που αφαιρέθηκε

  Σήμερα, ημέρα της πιο μεγάλης γιορτής της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας, θα αναφερθούμε σε μια πραγματικά σημαντική πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Ελληνικού – Αργυρούπολης. Πριν μερικές μέρες αφαίρεσε την εικόνα του Χριστού από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με την αιτιολογία ότι αντιβαίνει στην αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας. Δεν θα εκθέσουμε τα επιχειρήματα υπέρ του διαχωρισμού του Κράτους και της εκκλησίας, ούτε τα επιχειρήματα υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας. Είναι γνωστά και αποτελούν κοινό τόπο για το χώρο της Αριστεράς. Δεν λείπουν αυτά. Αυτό που απουσιάζει είναι πράξεις σαν και αυτές του Δήμαρχου Χρ. Κορτζίδη που τα κάνουν πράξη…

 29. Ο/Η laskaratos λέει:

  Στο εδώλιο θα καθίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης ,ο οποίος κατηγορείται ότι με την ιδιότητά του ως διαχειριστής της ηλεκτρονικής σελίδας «Fimotro» διέπραξε το αδίκημα της απειλής με κίνδυνο ζωής κατά του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του τηλεοπτικού σταθμού MEGA Χρήστου Παναγιωτόπουλου και της οικογένειάς του.

  Λόγω της φύσεως της καταγγελλόμενης αξιόποινης πράξης, η Google ικανοποίησε αίτημα συνδρομής των ελληνικών αρχών και έδωσε στοιχεία για την ταυτοποίηση του ηλεκτρονικού ίχνους και την αποκάλυψη της ταυτότητας του παρόχου της ιστοσελίδας που φέρεται ότι παραβίαζε κατ΄ εξακολούθηση τον ποινικό νόμο.

  Η άσκηση της ποινικής δίωξης και η παραπομπή σε δίκη του Γ. Παπαγιάννη, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, θα αποτελέσει πιλότο και για άλλες εκκρεμείς μηνύσεις σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμηση και εκβίαση.

  Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη ύστερα από μήνυση του διευθυντή ειδήσεων του MEGA Χρ. Παναγιωτόπουλου με αφορμή προσβλητικές και δυσφημιστικές για το πρόσωπό του αναρτήσεις από τον επίμαχο διαδικτυακό τόπο για τις οποίες έχει προσφύγει και στα αστικά δικαστήρια.

  Μετά την κατάθεση της αγωγής του για την προστασία της προσωπικότητάς του ο κ. Παναγιωτόπουλος άρχισε να δέχεται στο κινητό του τηλέφωνο και στο e-mail του κινητού του σειρά απειλητικών μηνυμάτων,που στρέφονταν ευθέως κατά της σωματικής του ακεραιότητας και της ζωής των μελών της οικογένειάς του.

  Ακολούθησε η υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για απειλή με την οποία συνέδεε το περιεχόμενο των μηνυμάτων με τις αναρτήσεις στο Fimotro .

  «Στα απειλητικά mail που δέχομαι συχνά χρησιμοποιείται αυτούσια ή άθλια εις βάρος μου φρασεολογία και οι ίδιοι μειωτικοί για το πρόσωπό μου χαρακτηρισμοί ,με τους οποίους το ιστολόγιο Fimotro.blogspot.com στρέφεται εναντίον μου» , αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση που είχε καταθέσει ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Παναγιωτόπουλου, Θεόδωρος Μαντάς.

  Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ραίκου μόλις έλαβε γνώση της συγκεκριμένης μήνυσης έδωσε παραγγελία στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπιστούν οι κάτοχοι των ηλεκτρονικών διευθύνσεων από τις οποίες εστάλησαν τα επίμαχα μηνύματα . Επιπλέον, έδωσε εντολή να εντοπιστούν τα στοιχεία ταυτότητας και τα ηλεκτρονικά ίχνη του ιδιοκτήτη του ιστολογίου Fimotro και στη συνέχεια οι πάροχοι της σύνδεσης που χρησιμοποιήθηκαν .

  Η «σκυτάλη» των ερευνών πέρασε στον προϊστάμενο της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη και με τη συνδρομής της Google εστάλησαν τα κρίσιμα στοιχεία που οδήγησαν στην αποκάλυψη της ταυτότητας του δράστη.

  Η ποινική δίωξη και η παραπομπή σε δίκη ευθυγραμμίζεται με την τελευταία γνωμοδότηση ,που φέρει την υπογραφή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιου Κατσιρώδη , για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για αδικήματα που τελούνται μέσω του διαδικτύου.

  Από την πλευρά του ο δικηγόρος κ. Θ. Μαντάς έχει υποβάλει στην Εισαγγελία και αίτημα για σύντομο προσδιορισμό της δίκης στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών , που θα κρίνει την πρώτη δίωξη σε βάρος του Γ. Παπαγιάννη .

  http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4645535

 30. Παράθεμα: Το ΚΚΕ αγαπάει την Αστυνομία και την Εκκλησία… Κακό είναι; « Το Μώλυ

 31. Παράθεμα: Το ΚΚΕ, ειδικά, αγαπάει την Αστυνομία και οι μαρξιστές, γενικά, την Εκκλησία… Κακό είναι; « Το Μώλυ

 32. Ο/Η laskaratos λέει:

  H φαρισαϊκή NΔ ξεπερνάει κάθε όριο περιφρόνησης της συνείδησης των ανθρώπων και παριστάνει το Μεγάλο Ιεροεξεταστή στο Μεσαίωνα που έστησε η ίδια και ο ΣΥΡΙΖΑ.
  Ο Τσίπρας κρύβεται και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει να τη βάλει στη θέση της.
  Θλιβερή κυβέρνηση και θλιβερή αντιπολίτευση.

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231288229
  «Ομολογία πίστεως ζητά η ΝΔ από τον Αλέξη Τσίπρα
  …………..
  Απειλούν με «χειροβομβίδες», εμπλέκουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα σχέδιά τους, τώρα ακόμα και την Εκκλησία. Ως που θα φτάσει ο κατήφορος του κ. Σαμαρά;» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ».
  ________________
  Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι το κατ’εξοχήν κόμα που αναβάθμισε το ρόλο της Εκκλησίας στη δημόσια ζωή φτάνοντας στο σημείο να συνδιοργανώσει μαζί της συνέδριο, να λιβανίζει ακροδεξιούς μητροπολίτες, να συγκαλύπτει τη συνεργασία της με τους Νεοναζί,να συγκαλύπτει τα σκάνδαλά της και να δηλώνει πως έχει μαζί της κοινούς στόχους.
  Ας λουστεί τώρα τα επίχειρα της υποκριτικής πολιτικής του.
  Θα διαπιστώσει πόσο δύσκολο είναι να κοροϊδεύει τους πολίτες και να πατάει σε δυο βάρκες.

  • Ο/Η Po λέει:

   Η… τακτική προσέγγισης της Εκκλησίας (εννοώ ψήφους «πιστών»)του ΣΥΡΙΖΑ έπιασε τόπο -πιάστηκε στο δόκανο το οποίο ο ίδιος κατασκεύασε.
   Η –δυστυχώς– τρανή επιβεβαίωση των απόψεων του ιστολογίου μας.
   We saw it coming!

   • Ο/Η Kill Bill λέει:

    O Tσίπρας πήγε να παίξει στο γήπεδο της ΝΔ, εκεί που είναι ασυναγώνιστη. Πώς να απαντήσει όπως θα έπρεπε στις μυξοθεούσες της Νουδού;

   • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

    ΣΥΡΙΖΑ – Ρασοφόροι. Κοντολογίς «αν ανακατεύεσαι με βρώμικα πίτουρα μπορεί να σε περιφρονήσουν ακόμη και κότες»
    http://athriskos.gr/23311/

 33. Ο/Η Άρθρο Περικλή Κοροβέση λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/01/blog-post_135.html

  Τα λυκόπουλα της κρατικής Εκκλησίας

  Από ΒΑΘΥ , Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

  Πηγή: Περικλής Κοροβέσης – «Εφημερίδα των Συντακτών»

  (…………………)

  Αφορμή για αυτό το σημείωμα είναι οι δηλώσεις του συντονιστή της θεματικής Επιτροπής θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μάκη Λυκόπουλου, ο οποίος όχι μονάχα δεν υποστήριξε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Διαμαντόπουλο, στη λυσσαλέα επίθεση από τρείς ιεράρχες, ανάμεσα τους και ο γνωστός για τις χρυσαυγίτικες απόψείς του μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Ανθιμος, αλλά συντάχθηκε με το μέρος τους.

  Και καλά ο Αρχιεπίσκοπος και ο Σιατίστης -έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία. Αλλά ο υπεύθυνος επί θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει πως υπάρχουν τρείς μητροπολίτες που ευλογούν την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής; Αλλά και ο Π. Σκουρλέτης, που είναι συνετός, πού μπόρεσε να βρει «θέμα» για να δηλώσει «το θέμα τελειώνει εδώ». Ποιο θέμα; Ενα λαϊκό θεατρικό δρώμενο, που ενδεχομένως να είναι πολύ παλιό, αν κρίνουμε από την ημερομηνία που γίνεται, δηλαδή στην αρχή του χρόνου, παραπέμπει στα Σατουρνάλια. Και αυτή η στάση του ΣΥΡΙΖΑ προδίδει τι συμβιβασμούς μπορεί να κάνει στο μέλλον. Εξ όνυχος τον λέοντα. Ισως τα χειρότερα έπονται;

  Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, σε αντίθεση με τη Ρωμαιοκαθολική, έχει δείξει τέτοιο σκοταδισμό στα λαϊκά δρώμενα που συγκρίνεται μόνο με τους φονταμενταλιστές του ακραίου Ισλάμ.

  Δεν ήταν ο χουντικός μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης που κατάργησε το καρναβάλι του Αμυνταίου και δεν ήταν ο ίδιος που δημιούργησε τα δικά του χριστιανικά τάγματα εφόδου;
  Και εδώ οι συγκρίσεις δεν είναι κολακευτικές. Η Αγία Εδρα, με τον Πάπα Παύλο τον Γ (1534-1549), αναβίωσε τα παλιά Σατουρνάλια της Ρώμης (στην ουσία τα νομιμοποίησε, γιατί ουδέποτε έπαψαν) και τα ανέδειξε σε μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή, που παράλληλα έφερνε και πλούτο στη Ρώμη από τους ξένους επισκέπτες. Τη σκυτάλη σήμερα την έχει πάρει η Βενετία, πάντα υπό τις ευλογίες του Πάπα. Για το Ρίο ντε Ζανέιρο καλύτερα να μη μιλήσουμε. Και αυτό σε καθολική χώρα είναι.

  (….)
  «Μια γιορτή (το καρναβάλι είναι γιορτή) είναι μια επιτρεπτή υπέρβαση, που καταργεί κάθε απαγόρευση με απόλυτο τρόπο: είναι μια αταξία που καταργεί κάθε τάξη, ανατρέπει όλους τους κοινωνικούς φραγμούς, μέσα από μια ισχυρή αδελφοσύνη που αντιστέκεται σε μια κοινωνική τάξη που κατατάσσει τους ανθρώπους και τους χωρίζει», θα πρόσθετα εγώ πως είναι μια πλήρης ανατροπή της υπάρχουσας τάξης για να βρει η ανθρωπότητα τις απαρχές της με τη μορφή του θεατρικού δρώμενου.

  Μην τυχόν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Εκκλησία πρέπει να αρχίσουν να διαβάζουν κανένα τέτοιο βιβλίο; Βιβλιογραφία διατίθεται δωρεάν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.