Καθαίρεση Αττικής: Ο έσχατος εξευτελισμός της Εκκλησίας

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Kathairessi1Η Σύνοδος ύστερα από τις γνωστές δολιχοδρομίες της, αναγκάστηκε από τον Εισαγγελέα να αναιρέσει-χωρίς κανονικό σκεπτικό-την προηγούμενη –χωρίς σκεπτικό πάλι-αθωωτική και παράνομη απόφαση και να καθαιρέσει όχι οικεία βουλήσει, αλλά «βία και δυναστεία» τον συναμαρτωλό της επίσκοπο. Η απόφαση αυτή εκκλησιαστικά είναι απαράδεκτη γιατί έρχεται ένα ιερό δικαστήριο να αυτοαναιρεθεί με μόνη δικαιολογία πως οι επίσκοποι δεν είναι πρώτιστα Απόστολοι του Χριστού και αρχιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά δημόσιοι υπάλληλοι που πειθαρχούν ανθρώποις μάλλον ή Θεώ.

Προσπάθησαν ο αρχιεπίσκοπος και μερικοί επίσκοποι να φανούν «καθαροί» σε βάρος των υπολοίπων που με συνέπεια εξακολούθησαν την αλληλεγγύη τους σε αυτόν που μέχρι τότε ΟΛΟΙ προστάτευαν, υπακούοντας στον ιερό νόμο της Ομερτά. Άλλωστε για κάποιους από αυτούς έχουν δημοσιευθεί πληροφορίες καθόλου κολακευτικές. Δεν είναι όμως πειστικοί οι «ηθικιστές» επίσκοποι, αφού δεν εξηγούν γιατί τόσα χρόνια που οι περιπέτειες του αγίου Παντελεήμονα ήταν γνωστές και αποδεδειγμένες με το παραπάνω, σιωπούσαν, ή γιατί αθώωσαν με μεγάλη ευκολία άλλους μητροπολίτες που δεν είχαν από πάνω τους τη Δαμόκλειο εισαγγελική σπάθη, όπως κουκούλωναν χρόνια τώρα τα ανομολόγητα αλλά πασίγνωστα πάθη του Αττικής που μέχρι τέλους αγνόησαν. Ειδικά για τον εισαγωγέα ιερών πτωμάτων δεσπότη Σπάτων, τοποτηρητή του φέουδου της Μονής του χρυσοφόρου σκελετού Εφραίμ Ν. Μάκρης, εκκρεμεί σχετικό αναπάντητο ερώτημα του πανοσιολογιοτάτου αρχιμανδρίτη Γιοσάκη για τη στάση που τήρησε για φερόμενα ως ηθικά παραπτώματα κορυφαίου επισκόπου. Άλλωστε είναι ξεκάθαρο πως αν ο Παντελεήμων- ο πρώτος δεσπότης που καθαιρείται μετά 60 χρόνια (οι Ηλείας Αντώνιος, και οι Ιωακείμ Κοζάνης και Χίου καθαιρέθηκαν επειδή πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση!) δεν είχε απέναντί του τον οργανωσιακό μητροπολίτη του οποίου τον θρόνο άρπαξε και τους ισχυρούς προστάτες της μονής Εφραίμ θα συνέχιζε να εισπράττει τις υποκλίσεις και τα χειροφιλήματα των βουλευτών Αττικής των 3 κομμάτων της Εκκλησίας: ΝΔ-Λάος-ΠΑΣΟΚ, όπως άλλοι συνάδελφοί του άλλων επαρχιών προνοητικότεροι αλλά εξ ίσου βουτηγμένοι σε σκάνδαλα μέχρι το λαιμό. Η Εκκλησία δεν καθαίρεσε ούτε τον Στυλιανό της Πρέβεζας και δεν τολμά να καθαιρέσει ούτε τον Γιοσάκη ούτε τον ιερέα Πέτρο Παπουτσάκη (20 χρόνια φυλακή για παιδεραστία).

Εξυπακούεται πως η απόφαση αυτή που πάσχει όχι μόνο Κανονικά αλλά και Νομικά (αφού ο Αττικής στερήθηκε τον φυσικό του δικαστή), κινδυνεύει να ακυρωθεί στην Ευρώπη και στο πατριαρχείο (πάντα φιλικό για τον συνένοχο δεσπότη που γύρευε υψηλό μερτικό από τις μαγγανείες του βρυκόλακα της Ν.Μάκρης), ή έστω σε ένα από τα δυο αυτά σώματα που ήδη προσέφυγε. Εξασφαλίζει όμως έτσι και την πίττα σωστή και τον σκύλο χορτάτο, αφού και ο δρόμος για να επιστρέψει η Θεία Χάρη στο μιτροφόρο κούφιο κεφαλάκι του Παντελεήμονα ανοίγει (δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Χάρις πηγαινοέρχεται) και η κοινή γνώμη αποκοιμίζεται (βοηθάνε και πολλά ΜΜΕ) και ο Αττικής δεν θα ανοίξει το στόμα του όπως απειλούσε.

Η Σύνοδος με τον πιο προκλητικό τρόπο κάλυψε την εκκλησιαστικά κολάσιμη ομοφυλοφιλία του επισκόπου, αρνούμενη με αστείες προφάσεις να εφαρμόσει αυτά που στο παρελθόν εφάρμοσε για άλλους ταπεινούς κληρικούς και συνεχίζοντας την πολιτική Χριστόδουλου, που αν και έβριζε χυδαία τους ομοφυλόφιλους αδελφούς του και συμπολίτες μας, προσπάθησε ακόμη και μέσω της επιτροπής προστασίας προσωπικών δεδομένων να εκμαιεύσει απόφαση προστασίας των ομοφυλόφιλων επισκόπων, πετυχαίνοντας ακριβώς αντίθετη γνωμάτευση ειδικά για τους επίσκοπους που η θέση τους και η υποκριτική ηθική τους επιβάλλουν διαφάνεια ιδιωτικού βίου, που όμως η Εκκλησία δεν την εφαρμόζει.

Γιατί ο Χριστόδουλος προστάτευε τόσο έκδηλα τον Παντελεήμονα τον οποίο αντικανονικά βοήθησε να μετατεθεί (η μετάθεση επισκόπου προκαλεί καθαίρεση), κατηγορούμενος πως έφτασε να πλαστογραφήσει τα ψηφοδέλτια, χωρίς η αδέκαστη Δικαιοσύνη να προλάβει να αποφανθεί λόγω-το μαντέψατε-παραγραφής; Μια ματιά στα δημοσιεύματα του 2005 και στις κωμικοτραγικές περιπέτειες του περιβάλλοντος του τότε αρχιεπισκόπου φωνάζουν με τον πιο κραυγαλέο τρόπο και εξηγούν το γιατί, όπως εξηγούν γιατί ο αρχιεπίσκοπος της θωρακισμένης Κραϋσλερ, των Φορ Σίζονς και της βίλλας του Π.Ψυχικού, δεν αρκέστηκε στο μαγικό φυλαχτό του Καραμανλή Β΄αλλά χρησιμοποίησε κάθε αθέμιτο μέσον για να αναβάλει πανικόβλητος («Γιατί σε μένα;»!) την εγκατάστασή του στον επουράνιο Παράδεισο που μια ζωή διαφήμιζε.

NOT_Christian4Επαναφέρω δυο ερωτήματα, αφού θυμίσω πως ο Παντελεήμων είναι θύμα της Εκκλησίας επειδή από αθώος νεοσσός στρατεύτηκε στο σχολείο του Κακού, στο επίλεκτο όσο και αμαρτωλό ακροδεξιό Τάγμα του Εθνικόφρονα μητροπολίτη Παντελεήμονα Φωστίνη εκτροφείο διαβόητων μητροπολιτών:

1. Η Σύνοδος και η Εκκλησία που βρίθουν από ομοφυλόφιλους υποκριτές κληρικούς που συστηματικά κουκουλώνονται, δυστυχώς και από παιδεραστές που κι αυτοί προστατεύονται (δεν συγχέω με κανένα τρόπο τις δυο περιπτώσεις, υποστηρίζουμε εδώ σταθερά τα ανθρώπινα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων) θα πάψουν με περισσή υποκρισία και απίστευτο θράσος να αρνούνται-χωρίς να τους πέφτει λόγος- το πολιτικό Σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου; Θα πάψουν να βάζουν φραγμό στον εξανθρωπισμό της φαρισαϊκής νεοελληνικής κοινωνίας βρίσκοντας πρόθυμους Εισαγγελείς που με την ίδια ευκολία που αθωώνουν υπουργούς πριν καν σχηματιστεί η δικογραφία, καταδικάζουν τον πολιτικό γάμο των ομοφυλόφιλων κι ας ξέρουν πως η θέσπισή του είναι νομοτελειακά βέβαιη μέσω καταδίκης της Ελλάδας από το ΕΔΑΑ;

2. Η ζάπλουτη μονή του Εφραίμ Ν. Μάκρης που με έναν βδελυρό σκελετό από το πουθενά και με ισχυρούς προστάτες από τον χώρο της ΝΔ και της Δικαιοσύνης θησαυρίζει τόσο που να βάλει σε πειρασμό το άπατο παγκάρι της έναν μέχρι τότε ενάρετο επίσκοπο, θα συνεχίσει να μην δίνει απολογισμό των εσόδων της και της διάθεσής τους, να είναι αφορολόγητη, να εκθέτει σε παράνομη προσκύνηση έναν μολυσματικό σκελετό και να εξαπατά τους αφελείς ή απελπισμένους πιστούς;
https://roides.wordpress.com/2009/01/06/6dec09/
https://roides.wordpress.com/2009/04/10/10apr09/
Αξίζει ιδιαίτερα να επισκεφθείτε το
http://www.kastorianet.gr/krikis/keim69.htm
και να διαβάσετε το εξαιρετικό άρθρο:
Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΕΝΑΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι. Bookmark the permalink.

35 Responses to Καθαίρεση Αττικής: Ο έσχατος εξευτελισμός της Εκκλησίας

 1. Ο/Η Καρδινάλιος Ρισελιέ λέει:

  Καόπιστοι άνθρωποι. Βιαστήκανε όλοι εφημερίδες, τηλεόραση, μπλογκς, να βγάλουν έναν ιερέα ένοχο. Εξαιρώ εσάς που δεν είπατε τίποτα. Είναι όμως αθώος. Η συνέντευξή του είναι ο καθρέφτης της αδικίας που του έγινε. Μπορείτε να την διαβάστε.

  Δεν είμαι λέρα, θύμα είμαι…»18.5.2009 «Δεν είμαι ανώμαλος. Εύχομαι όλοι οι ιερείς από το Νέο και το Παλιό Ημερολόγιο να σέβονται τα ράσα όπως τα σεβάστηκα και εγώ!» Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον 47χρονο πατέρα Κωνσταντίνο, η είδηση σύλληψης του οποίου (για απόπειρα μαστροπείας και απόπειρα αρπαγής μιας 15χρονης κοπέλας, την οποία είχε γνωρίσει μέσω του Διαδικτύου) σόκαρε το πανελλήνιο.

  Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 3.00 το μεσημέρι της Παρασκευής. Είχαν προηγηθεί η απολογία του Κωντσαντίνου Ου. ενώπιον της 32ης τακτικής ανακρίτριας, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «ψάρεψε» την ανήλικη κοπέλα μέσω chat και ένα απόγευμα του Νοεμβρίου την «έσυρε» μέχρι τη καφετέρια «Da Capo» του Κολωνακίου, όπου προσπάθησε να τη βγάλει στην πορνεία προσφέροντάς της 1.200 ευρώ. Επί δυόμισι ώρες έδινε τις «εξηγήσεις» του στον δικαστικό λειτουργό (με νομικό συμπαραστάτη του τον γνωστό ποινικολόγο Θεόδωρο Μαντά) και τελικά κατάφερε να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα ότι δεν συντρέχουν λόγοι προφυλάκισής του.

  «Το μόνο που θέλω από εσάς είναι να λάμψει η αλήθεια όχι τόσο για εμένα, αλλά για την οικογένειά μου και κυρίως την Ολγα (σ.σ.: είναι η πρώτη του σύζυγος με την οποία έχει αποκτήσει τα δύο του παιδιά)», είναι η μοναδική παράκλησή του.

  Ετσι, το ραντεβού ανανεώνεται για το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Η νέα μας συνάντηση πραγματοποιείται στο σπίτι της πεθεράς του, όπου κατέφυγε ώστε να αποφύγει τις κάμερες που είχαν «κατασκηνώσει» έξω από το σπίτι του, στο κέντρο της Αθήνας. Παρόντες είναι η γυναίκα της ζωής του, όπως την αποκαλεί, Ολγα, η 16 μηνών κορούλα τους Αναστασία και ο 15χρονος γιος τους Πασχάλης.

  «Και όμως, αυτή την οικογένεια είχα να τη δω δεκατρία ολόκληρα χρόνια, όσο δηλαδή ήμουν μαζί με τη δεύτερη σύζυγό μου (σ.σ.: μια γυναίκα από τη Σαλαμίννα) με την οποία τώρα βρίσκομαι στο διαζύγιο», μας λέει με νόημα λίγο προτού αρχίσει η καυτή δημοσιογραφική ανάκριση.

  Μέσα σε τέσσερις ώρες συζήτησης, που συνοδεύεται και από την προσκόμιση αρκετών στοιχείων, ο Κωνσταντίνος Ου. -όπως μας ζητεί να τον αποκαλούμε- προβαίνει σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις όχι μόνο για τη γνωριμία και το ραντεβού του με την ανήλικη -όπως αποδείχτηκε- κοπέλα, αλλά και για όλη τη μέχρι σήμερα ζωή του. Μας ανακοινώνει ότι λίγη ώρα πριν είχε αποφασίσει να πετάξει από πάνω του τα ράσα, τα οποία φόρεσε προ δεκατριών ετών (επειδή κάποιοι τον έπεισαν ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να λύσει τα μάγια που του είχαν κάνει), μόνο και μόνο επειδή ο τρόπος που προβλήθηκε η ποινική του εμπλοκή «σκανδάλισε» το ποίμνιο. Ακόμη, δηλώνει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη για να βρει ποιοι και για ποιο λόγο ήθελαν να τον εκβιάσουν και να τον πλήξουν. «Τίποτα δεν θα είχε συμβεί αν με είχε πάρει τηλέφωνο ο πατέρας της κοπέλας και μου είχε ζητήσει να του πω την αλήθεια».

  Μια «αλήθεια» που, κατά τον 47χρονο άνδρα, έχει ως εξής: «Πριν από πολλούς μήνες ο γιος μου μίλαγε σε διάφορα chat στο Ιντερνετ. Μια ημέρα με φώναξε και μου είπε ότι κάποιοι εκεί μέσα του μίλαγαν πρόστυχα και τον ρωτούσαν επίμονα για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Εγώ θορυβήθηκα και από περιέργεια μπήκα να δω τι συμβαίνει. Είναι περιττό να σας πω ότι μέχρι τότε δεν είχα την παραμικρή σχέση με υπολογιστές».

  Εκεί, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κωνσταντίνος Ου. «σκόνταψε» πάνω στην ανήλικη κοπέλα, η οποία όμως όπως μας λέει, του συστήθηκε ως 22χρονη!

  «Μιλούσαμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Εγώ της είχα πει την πραγματική μου ηλικία, ότι είμαι έγγαμος και ότι έχω και δύο παιδιά. Επειτα από λίγο καιρό μάλιστα μου είχε στείλει φωτογραφίες στις οποίες δεν φαινόταν το πρόσωπό της, αλλά ήταν ολόγυμνη και μου ζήτησε να συναντηθούμε. Σκέφτηκα γιατί όχι; Κίνητρό μου δεν ήταν να κάνω κάτι το ερωτικό, αλλά η περιέργειά μου να δω ποιοι ήταν εκείνοι που ενοχλούσαν τον γιο μου. Περισσότερο να δω τι άτομα μπαίνουν σε αυτά τα chat».

  Δύο ημέρες πριν από το απόγευμα του Νοεμβρίου 2008, οπότε και πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, ο 47χρονος άνδρας και η 15χρονη μιλάνε στο τηλέφωνο. «Ηθελε να συναντηθούμε σε κλειστό χώρο, αλλά εγώ επέμενα σε ανοιχτό. “Δεν ξέρεις τι κρύβω, δεν ξέρω τι κρύβεις”, της είχα πει χαρακτηριστικά» λέει ο κατηγορούμενος άνδρας, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως από το τηλέφωνο δεν κατάλαβε ότι η κοπέλα ήταν ανήλικη. «Δεν αντιλήφθηκα ότι πρόκειται για ένα παιδί, αλλιώς δεν θα πήγαινα. Δεν αρμόζει στον ανδρισμό μου», λέει χαρακτηριστικά.

  Την επίμαχη ημέρα ο Κωνσταντίνος Ου. οδηγεί, όπως λέει, μέχρι το Κολωνάκι. Παρκάρει στην Κανάρη και τηλεφωνεί και πάλι στην κοπέλα ώστε να συναντηθούν. «Αντί να δω μια 22χρονη, είδα ένα κοριτσάκι στην ηλικία του γιου μου. Επεσα από τα σύννεφα! Της λέω: “Τι δουλειά έχεις εσύ εδώ, να είσαι καλά, γεια σου». Μου λέει: “Δεν θα με κεράσεις ένα καφέ;” Απαντάω: “Οχι”. Με έπεισε και καθίσαμε σε μια καφετέρια, χωρίς καν να την αγγίξω ούτε να της προσφέρω καν τσιγάρο. Μείναμε για λιγότερο από μισή ώρα και σηκωθήκαμε να φύγουμε.

  »Εκείνη την ώρα άρχισε επίμονα να με ρωτάει αν έχω αυτοκίνητο και με τι αυτοκίνητο έχω έρθει. Μου φάνηκε περίεργο, αλλά δεν έδωσα σημασία, γιατί ήταν παιδί. Της έδειξα το αυτοκίνητο, μπήκα μέσα και ξεκίνησα να φύγω. Ούτε χειραψία δεν κάναμε. Δεν έκανα τίποτα εκ του πονηρού, όπως δεν θέλω κανείς να κάνει κίνηση στο παιδί μου. Οταν άρχισα να ξεπαρκάρω, πετάχτηκαν δύο άλλα άτομα νεαρής ηλικίας που δεν τα είχα δει και άρχισαν να χτυπάνε τα τζάμια και να μου φωνάζουν να σταματήσω. Εγώ φοβήθηκα, πάτησα γκάζι και έφυγα».

  Σύμφωνα με όσα περιγράφει ο 47χρονος άνδρας, το συγκεκριμένο περιστατικό τον ανησύχησε και σκέφτηκε να το καταγγείλει στην αστυνομία. Ομως, μιλώντας με φιλικό του πρόσωπο, τον καθησύχασε και τον απέτρεψε από το να κάνει κάτι τέτοιο. Δέκα ημέρες όμως αργότερα ένα μήνυμα που δέχτηκε από την ανήλικη τον ανησύχησε: «Μου είπε: “Eχω τον αριθμό κυκλοφορίας σου και θα δεις τι θα σου κάνω”».

  Οι φόβοι του επαληθεύτηκαν το πρωινό της περασμένης Δευτέρας, όταν αντιεισαγγελέας και αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του, κατέσχεσαν τρία κινητά τηλέφωνα και τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του και συνέλαβαν τον ίδιο. Ο 47χρονος άνδρας πέρασε τέσσερις ημέρες στα κρατητήρια και από το μεσημέρι της Παρασκευής είναι και πάλι ελεύθερος, μαζί με τα αγαπημένα του πρόσωπα.

  Σήμερα, ο ίδιος επισημαίνει ότι όσοι τον κατήγγειλαν προσπάθησαν να τον εκβιάσουν και να του αποσπάσουν χρήματα γνωρίζοντας ότι ήταν έγγαμος και με παιδιά. «Πιστεύω στη Δικαιοσύνη και ευελπιστώ ότι θα λάμψει η αλήθεια για το τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία», καταλήγει και δηλώνει πως σήμερα κιόλας θα ανοίξει και πάλι το κατάστημα με τα εκκλησιαστικά είδη που διατηρεί στη Σαλαμίνα.

  «Εγινα ιερέας για να γλιτώσω από τα μάγια!»

  Ιδιαίτερα μεγάλο μέρος της συζήτησης με τον 47χρονο άνδρα αναλώνεται στην απόφαση που πήρε, πριν από δεκατρία χρόνια, να γίνει ιερέας και από Κωνσταντίνος Ου., εργαζόμενος ως εισπράκτορας στα ΚΤΕΛ και ηλεκτροσυγκολλητής στο Σκαραμαγκά, να «μετατραπεί» σε πατέρα Κωνσταντίνο και να λειτουργεί (μέχρι και μία ημέρα πριν από τη σύλληψή του) σε εκκλησίες της Σαλαμίνας. Η περίοδος αυτή χρονικά και μόνο συμπίπτει με την επιλογή που έκανε να χωρίσει την πρώτη του γυναίκα και μητέρα των παιδιών του, Ολγα, (στην αγκαλιά της οποίας επέστρεψε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο) και να παντρευτεί μια άλλη, μεγαλύτερή του γυναίκα, με την οποία τώρα βρίσκεται στα δικαστήρια για την έκδοση του διαζυγίου και όχι μόνο.

  «Πριν γίνω ιερέας, δεν πήγαινα συχνά στην εκκλησία. Ημουν ένας απλός χριστιανός όπως όλοι οι άλλοι. Οσο απίστευτο και αν ακούγεται, έγινα ιερέας για να λυθούν κάποια μάγια που μου είχαν κάνει! Συγκεκριμένοι άνθρωποι είχαν καταφέρει να με πείσουν ότι η πρώτη σύζυγός μου με είχε δέσει με μάγια, ότι θα πέθαινα. Οι ίδιοι άνθρωποι άρχισαν να μιλάνε με “αρχιμάγους” από το Χονγκ-Κονγκ οι οποίοι υποτίθεται πως θα τα έλυναν. Λίγο αργότερα οι “αρχιμάγοι” μετατράπηκαν σε “Θεό” και “Παναγία”, οι οποίοι με έπεισαν ότι για να ολοκληρωθεί η προσφορά, έπρεπε να γίνω παπάς! Με χειροτόνησε ο αείμνηστος δεσπότης Γερμανός με το Παλιό Ημερολόγιο στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στη Λούτσα. Για εμένα, η ιεροσύνη μου ήταν πραγματική, αν εκείνος που με χειροτόνησε δεν ήταν κανονικός, είναι άλλο θέμα» λέει και προσθέτει πως όλα αυτά τα χρόνια τίμησε τα ράσα που φορούσε και δέθηκε με τους πιστούς του. «Δεν προσέβαλα ποτέ κανέναν. Ουδέποτε πήρα ένα ευρώ έστω και από έναν χριστιανό. Οπως και ουδέποτε μέχρι την πρόσφατη περιπέτειά μου είχα κάποια άλλη εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη. Παρά τα όσα ακούστηκαν, το ποινικό μου μητρώο είναι κατάλευκο» λέει.

  Θρίλερ στην Ευελπίδων όπου λιποθύμησε η γυναίκα του

  Σε πραγματικό θρίλερ εξελίχτηκε η απολογία του πρώην ρασοφόρου Κωνσταντίνου Ου., την περασμένη Παρασκευή, ενώπιον της 32ης τακτικής ανακρίτριας. Συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Θεόδωρο Μαντά, ο 47χρονος άνδρας πέρασε την πόρτα της δικαστικής λειτουργού λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι. Επί δύο και πλέον ώρες εξηγούσε ότι ουδέποτε είχε διαπράξει τα βαριά αδικήματα της απόπειρας αρπαγής και απόπειρας μαστροπείας εναντίον της νεαρής μαθήτριας. Παραδέχτηκε ότι πήγε στο ραντεβού «από περιέργεια» και μόλις κατάλαβε ότι ήταν ανήλικη, σηκώθηκε και έφυγε. Καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του η γυναίκα του Ολγα ζούσε τις δικές της στιγμές αγωνίας, ενώ λιποθύμησε (!) από τη χαρά της όταν άκουσε ότι ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (εμφάνιση στο Α.Τ.). Αμέσως μετά ο Κωνσταντίνος Ου. πανευτυχής «χάθηκε» στην αγκαλιά της, όπως και στην αγκαλιά των δικηγόρων του. Από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε: «Εχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε ανακουφισμένοι για τον τρόπο που η Δικαιοσύνη αγγίζει τα περιστατικά. Τώρα ξεκινάει η διαδρομή της υποθέσεως, πιστεύω πως σε βάθος χρόνου θα αποκτήσει και θα κριθεί στη σωστή της διάσταση».

  ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ
  Φωτ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

 2. Ο/Η Δημότης Αμαρουσίου λέει:

  Αγαπητοί φίλοι του Ροϊδη Εμμοναί.
  Καλά κάνετε και μας θυμίζετε μερικά φοβερά πράγματα που φαίνονται απίστευτα αλλά λίγα που λέτε.
  Η υπόθεση της κατηγορίας της πλαστογραφίας από τον Χριστόδουλο για χάρη του φίλου του που τον ανέδειξε σε μεγάλα αξιώματα Παντελεήμονα, δεν έφτασε ποτέ στο ακροατήριο. Ο Τύπος δεν ξέρω γιατί, εσείς ξέρετε;;; το κατάπιε το θέμα. Υπάρχουν όμως στο διαδίκτυο δυο πηγές που σας τις προσφέρω.
  Το θέμα είχε παίξει και στις εφημερίδες του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου αλλά δεν μπορώ να τις βρώ στο διαδίκτυο, γιατί η υπόθεση είναι πολύ παλιά.

  Από το ΒΗΜΑ μερικά σημεία:
  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=179385&ct=75&dt=04/03/2007

  Ανάλογη τύχη θα έχουν και οι προσπάθειες του κ. Χρυσόστομου Συνετού.Η ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για τη Μητρόπολη Ζακύνθου στα μέσα της δεκαετίας του ’70 δεν εκδηλώνεται, καθώς επιλέγεται ο κ. Παντελεήμων Μπεζενίτης ­ φίλος του κ. Χριστόδουλου ­, με τον οποίο ο κ. Χρυσόστομος θα κονταροχτυπηθεί ξανά στις αρχές της δεκαετίας του ’90 για τη Μητρόπολη Αττικής.

  Αναλαμβάνει όλη τη στήριξη του Σεραφείμ, όταν ο ιερωνυμικός μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημος Γκατζιρούλης με τους υποστηρικτές του εισέρχεται στο Επισκοπείο της Κηφισιάς λίγο διάστημα μετά την εκδημία του Μητροπολίτη Αττικής Δωρόθεου και διεκδικεί την αποκατάστασή του. Ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ τού προτείνει να γίνει Μητροπολίτης στα Νέα Λιόσια και ο ίδιος αρνείται. Οι στιγμές είναι κωμικοτραγικές, παρεμβαίνει η Αστυνομία και ο κ. Χρυσόστομος κατακεραυνώνει τους ιερωνυμικούς και τον κ. Γκατζιρούλη, ενώ την ίδια ώρα ο κ. Χριστόδουλος ζητεί την αποκατάσταση των ιερωνυμικών.
  Οι κατηγορίες για πλαστογραφία

  Το 1994 Μητροπολίτης Αττικής θα εκλεγεί ο σχολάζων σήμερα κ. Παντελεήμων Μπεζενίτης, με λαθροχειρία όπως ισχυρίζονται ο Μητροπολίτης Ζακύνθου και ο κ. Γκατζιρούλης, αφού γραφολογική εξέταση δείχνει ότι ορισμένα ψηφοδέλτια είναι γραμμένα από το ίδιο χέρι. Ποιον υποδεικνύουν και ο κ. Γκατζιρούλης και ο κ. Χρυσόστομος ως πλαστογράφο; Τον κ. Χριστόδουλο. Ποιον ήθελε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ Μητροπολίτη Αττικής; Τον κ. Χρυσόστομο. Πώς εξελέγη ο κ. Μπεζενίτης; Είχε τη στήριξη του τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος, της «Χρυσοπηγής» και των λεγομένων ιερωνυμικών μητροπολιτών.

  Από Το Κεντρί
  http://209.85.129.132/search?q=cache:SJx_TQU7XPsJ:www.kentri.gr/3/post-105.html+%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1+%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82+%CE%91%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr

  Ποιά η τύχη καταγγελίας σε βάρος Χριστόδουλου για πλαστογραφία;
  Στις 20/7/96, ενορίτες της Μητρόπολης Αττικής, είχαν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακυρώσεως, της εκλογής του τότε Μητροπολίτη Ζακύνθου Παντελεήμονος, ως Μητροπολίτη Αττικής, για 25 αντικανονικούς λόγους.
  Ένας από τους λόγους ήταν, ότι χρησιμοποιήθηκαν πλαστά και σημαδεμένα ψηφοδέλτια.
  Η υπόθεση αυτή ήρθε στο φως, όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας, ζήτησε, από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, να προσκομιστούν τα ψηφοδέλτια που είχαν καταχωρηθεί στο πρακτικό. Η Ι.Σ.Ι αρνήθηκε να προσκομίσει τα ψηφοδέλτια. Τα ψηφοδέλτια τελικά προσκομίσθηκαν, μετά από εισαγγελική παραγγελία.
  Σύμφωνα με καταγγελίες του Μητροπολίτη Ζακύνθου, προκειμένου τα ψηφοδέλτια να συμφωνούν με το πρακτικό, ο τότε Δημητριάδος Χριστόδουλος, συμπλήρωσε με το χέρι του ψηφοδέλτια, τα οποία προσκομίσθηκαν μαζί με τα άλλα στο ΣτΕ. Το γεγονός καταγγέλθηκε και δόθηκε εισαγγελική παραγγελία για την διενέργεια προκαταρκτικής.
  Η υπόθεση όμως δεν έφθασε ποτέ στο ακροατήριο, διότι, όπως καταγγέλλεται, έμεινε στο συρτάρι του εισαγγελέα μέχρις ότου επήλθε ο χρόνος της παραγραφής.
  Αν έτσι έχουν τα πράγματα, οφείλει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, να διατάξει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν ο εισαγγελέας που είχε χρεωθεί την υπόθεση, έχει παραβεί το καθήκον του.
  Άλλωστε οι συνεχιζόμενες έρευνες για το παραδικαστικό κύκλωμα, όπου πρωταγωνιστούν και εκκλησιαστικοί παράγοντες, είναι μόνιμο θέμα στην επικαιρότητα.

  Ημερομηνία Δημοσίευσης: 10/12/06

  Να είσαστε πάντα καλά

 3. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Συμφωνώ μαζί σας. Η Εκκλησία την πάτησε. Σκλάβα της Νόμω κρατούσης πολιτείας, αναγκάστηκε να καταδικάσει τον Παντελή της. Γίναν όμως όλα τόσο παράτυπα, τόσο έξω από το Δίκαιο της Εκκλησίας, εξεπίτηδες, που θα δείτε τον Παντελή της να δικαιώνεται στο ευρωπαικό δικαστήριο. Μισοξεχασμένη η υπόθεση θα ταχτοποιηθεί στα κρυφά κι ο άγιος θα ταφεί σαν δεσπότης.
  Η υποκρισία των ιεραρχών δεν έχει σύνορα. Εντόπισα αυτό που λέτε εσείς, το ερώτημα του αρχιμανδρίτη Γιοσάκη προς τον μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, στο Imternet. Βρίσκεται σε εκκλησιαστικό site ονόματι Ρομφαία. Μοιάζει συντριπτικό. Το μεταφέρω:

  Διατί, άραγε, δεν παρητήθη ο «ευαίσθητος» ούτος επίσκοπος, και εις την περίπτωσιν κατά την οποίαν η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, παρά το βαρύτατο ανακριτικό πόρισμα του Μητροπολίτου Ελασώνος κ. Βασιλείου έθεσε την υπόθεσιν του Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς Καλλινίκου εις το Αρχείον, οι επώνυμες από τηλεοψίας καταγγελίες εις βάρος του οποίου δια παρεκκλίνουσα σεξουαλικήν συμπεριφοράν – ομοφυλοφιλίαν είχον συγκλονίσει την κοινήν γνώμην;

  Η η ανάδειξις του κ. Νικολάου και η προώθησίς του εις τον επισκοπικόν θρόνον της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας από τον πάλαι ποτέ κραταιόν «γέροντά» του Μητροπολίτην πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικον, του παρέχει το δικαίωμα «σώφρονος και πατερικής» σιωπής;
  Βλέπε: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2239&Itemid=2

  Διερωτώμαι. Απάντησε ο δεσπότης Μεσογαίας (Σπάτων);

 4. Ο/Η aeroxeimarros λέει:

  Ωραίο το άρθρο.

  Η διευκρίνιση σου για τα δικαιώματα των ομοφιλοφίλων θεωρώ ότι ήταν επιβεβλημένη καθώς θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν κατακρίνουμε τις προσωπικές σεξουαλικές προτιμήσεις των ιερέων(και εν γένει των ανθρώπων) αλλά την υποκρισία, την παραβατική συμπεριφορά, την αλόγιστη οικονομική διαχείριση(που μας αφορά όλους), την εμπλοκή όλων αυτών στα κοινά και την πολιτική, και φυσικά την ανώμαλη συμπεριφορά τους που τείνει να γίνει συνήθεια, και τόσα άλλα που ομολογώ ότι βαριέμαι να αναπτύξω…

  Συνεχίστε με το ίδιο σθένος αγαπητοί.

 5. Ο/Η Manos λέει:

  Φανταστείτε όμως να υπήρχε και ζήτημα διαγραφής!

  Ας σκεφτούμε επίσης και το τριπλό δικανικό βασανιστήριο στο οποίο υπόκεινται οι κατηγορούμενοι:
  1. Από μητροπολίτες
  2. Από δικαστές και
  3. Από τον Ύψιστο!

  Μόνο τα παράβολα φτάνουν για να τους λυπηθουμε.

 6. Ο/Η aeroxeimarros λέει:

  διόρθωση:ομοφυλόφιλοι, όχι ομοφιλόφιλοι…

 7. Ο/Η Δον Κιχώτης λέει:

  Μια απορια εχω φιλοι μου.
  Ολοι οι επιορκοι παπαδες, οπως οι επιορκοι δικαστες, οπως οι επιορκοι γιατροι, οπως οι επιορκοι υπουργοι, οπως οι επιορκοι δημοσιοι υπαλληλοι κλπ προερχονται από εμας ειναι κομματια της δικης μας κοινωνιας.
  Οι θεσμοι από μονοι τους δεν κλονιζονται δεν χανονται ( η μηπως κλονιζονται και χανονται μαζι με ολους τους ανωτερω;)
  Για μενα ιεροτερος ειναι ο ορκος στο Συνταγμα και στους νομους από εκεινο της Ιεροσυνης. Ας δεχθουμε οτι οι γυναικες του Καισαρα πρεπει να ειναι και να φαινονται τιμιες και οι ιερεις εχουν ενα ακομη λογο να ειναι τετοιοι
  Δεν μου δινει κανεις λυση για το πως θα σταματησουν αυτα να ταλανιζουν την κοινωνια αφου από την κοινωνια προερχονται.
  Καποιος θα μου πει να διαχωρησουμε την εκκλησια από το Κρατος. Του απαντω οτι συμφωνω και πρεπει να γινει, ομως αυτο δεν θα εμποδεισει τους ιερεις να ειναι αυτοι που ειναι και τους βουλευτες ομοιως Η αλληλεπιδραση μεσα στην κοινωνια δεν θα σταματησει και δεν θα εμποδισει αυτο που ονομαζουμε αρρωστο και υποκρητικο να συνεχιζει να υπαρχει από καταβολης κοσμου ειναι τα πραγματα ετσι φτιαγμενα. Παντως δεν με ενοχλει η ομοφυλοφιλια τους ουτε και η υποκρισια τους Από αυτοςυ περιμενων ακριβως αυτο να ειναι και ανρθωποι και αδυναμοι ανρθωποι.
  Προσωπικα κουραστηκα ολα αυτα τα χρονια να ακουω για το παπαδαριο. Ετσι ηταν παντα δεν θα αλλαξει Τι νομιζετε οτι επειδη διαβαζουν το λογια του Χρηστου διαφοροποιουνται από εμας που δεν τα διαβαζουμε ολη μερα;
  Υποκρισια υπαρχει παντου ακομα και στις φιλικες μας σχεσεις Αλογιστη σπαταλη υπαρχει παντου κυριως στου ΟΤΑ της χωρας οπου εχει σηθει φαγοποτι και κανενας δεν κανει τιποτα Τι εγινε για πραδειγμα το σκανδαλο Σαξωνη στο δημο Θεσσαλονικης; Μουγκα για τα εκατομμυρια τα φαγωμενα Πως ποθλιουνται εκτασεις που ειναι χρακτηρισμενς για κοινωφελη εργα παρκα σχολεια κλπ Πως καταστρεφονται χωροι πρασινου για να γινουν εκτρωματα τσιμεντενα σε πολεις πληρεις σωματιδιων και ρυπων που μονο το θανατο σκορπουν;
  Αυτα με καινε περισσοτερο από το κοκκινο στριγκ καποιου ναρκισου παπά.

 8. Ο/Η Μαρκήσιος Ντε Σαντ λέει:

  Παιδιά η Ελευθεροτυπία on line λέει πως ακούγεται ότι παραπέμπονται για το Βατοπέδι οι πανόσιοι Εφρέμ και Αρσένης για κακούργημα και η σύζυγος και ο πεθερός Βουλγαράκη Πελέκης, ο παρών στο Βατοπέδι αλλά και στη μονή Εφρέμ Ν.Μάκρης.
  Αν και πότε θα δικαστούν μη με ρωτάτε. Ζητάτε too much.

  Ελευθεροτυπία
  Κατηγορίες για έξι κακουργήματα και δύο πλημμελήματα απαγγέλθηκαν σε 29 άτομα, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του Βατοπεδίου.
  Οι διώξεις ασκήθηκαν μετά από παραγγελία του εισαγγελέα Εφετών Κυρ. Καρούτσου και σύμφωνα με πληροφορίες στους κατηγορουμένους περιλαμβάνονται τόσο ο ηγούμενος της μονής, Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, όσο και η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ο αδερφός της Δημήτρης και ο πατέρας της Διονύσιος. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν επίσης σε άλλα 24 άτομα, στους οποίους περιλαμβάνονται μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, υπάλληλοι της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και ορκωτοί εκτιμητές.

  Απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία 33 άτομα, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον τους. Ανάμεσά τους, ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τα επτά μέλη του ηγουμενικού συμβουλίου της μονής Βατοπεδίου.

 9. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  Του Νικου Παπαχρηστου

  Κι όμως, όλα τα χρόνια της διακονίας του στην Εκκλησία «συναντούσε» τους κατάλληλους ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή, υπηρέτησε σε καίριες θέσεις, είχε σταθερούς συμμάχους, εξελέγη σε σχετικά νεαρή ηλικία Αρχιερέας, δεν περνούσε ποτέ απαρατήρητος. Ναι, ο κ. Παντελεήμων Μπεζενίτης (πρώην Αττικής, πια) καθηρημένος στις τάξεις των μοναχών από την Πέμπτη, υπήρξε ένας από τους πλέον ισχυρούς μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ωστόσο, όλα κάνουν τον κύκλο τους. Η υπόθεση της Μονής Εφραίμ, που ξεκίνησε περίπου το 1998, διογκώθηκε γρήγορα, ακολούθησε το 2002 η δημοσιοποίηση κασετών ήχου με «ροζ» περιεχόμενο, ήρθαν και οι καταγγελίες για ηθικές παρεκτροπές. Ενα χρόνο αργότερα είδαν το φως στοιχεία του κοινού τραπεζικού λογαριασμού που διατηρούσε με τις αδελφές του και του επενδυτικού χαρτοφυλακίου τους. Συνολικά εμφανιζόταν να διαχειρίζεται περίπου οκτακόσια εκατομμύρια δραχμές σε καταθέσεις και ομόλογα. Η κοινή γνώμη εμβρόντητη πληροφορούνταν πόσο επικερδής μπορεί να αποδειχθεί η «αφοσίωση» στα Θεία… Η Ιερά Σύνοδος, ωστόσο, τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις φρόντισε να τον απαλλάξει από τις «σκιές» και τις κατηγορίες και να θέσει τις υποθέσεις του στο αρχείο.

  Στον Κορυδαλλό

  Η αντίστροφη μέτρηση επιταχύνθηκε το 2005 την ώρα που η Ελλαδική Εκκλησία συγκλονιζόταν από τις αποκαλύψεις και τα σκάνδαλα άγγιζαν το αρχιεπισκοπικό περιβάλλον. Φάκελοι άνοιξαν, κασέτες ακούστηκαν ξανά, λογαριασμοί είδαν το φως της δημοσιότητας, υπεράκτιες εταιρείες αποκαλύφθηκαν και ο Αττικής Παντελεήμονας με συνοπτικές διαδικασίες, τον Φεβρουάριο του 2005, απομακρύνθηκε από τον θρόνο του. Ακολούθησε η παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού μεγαλύτερου των 200.000 ευρώ από τη Μονή Οσίου Εφραίμ. Στη δίκη που ακολούθησε ο Παντελεήμονας καταδικάσθηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση με αναστολή. Το ηθικό του πρώην Αττικής ωστόσο, φάνηκε να αναπτερώνεται με την εκλογή του κ. Ιερώνυμου στον αρχιεπισκοπικό Θρόνο των Αθηνών. Ομως η τύχη τού είχε γυρίσει την πλάτη. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, πριν από περίπου ένα χρόνο, τον καταδίκασε εκ νέου, μειώνοντας το ποσό της υπεξαίρεσης στις 155.000 ευρώ και του επέβαλε εξαετή κάθειρξη. Ο πρώην ισχυρός Ιεράρχης οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό. Δύο μήνες αργότερα η Ιερά Σύνοδος ζήτησε από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Παιδείας να ενεργοποιηθεί σχετικό άρθρο του Καταστατικού Χάρτη που προβλέπει τη δημιουργία «Εκκλησιαστικών Φυλακών».

  Η προοπτική να μεταφερθεί ο κ. Παντελεήμων από το κελί μιας φυλακής στο κελί μιας Μονής ανακούφισε πολλούς μητροπολίτες που δεν ήθελαν να βλέπουν τον αδελφό τους να ταλαιπωρείται. Το αίτημα απορρίφθηκε και λίγους μήνες αργότερα οι συνοδικοί Ιεράρχες αποφάσισαν να διευκολύνουν εκ νέου τον έγκλειστο στον Κορυδαλλό πρώην Αττικής. Στις 9 Μαρτίου, λίγες μόλις ημέρες πριν ο Άρειος Πάγος αποφανθεί επί της αιτήσεως του κ. Παντελεήμονος που ζητούσε την αναίρεσή της εις βάρος του καταδικαστικής απόφασης, η πλειοψηφία των μελών του πρωτοβάθμιου δι’ Αρχιερείς Δικαστηρίου έλαβε μια απόφαση που δίχασε την Ιεραρχία και προκάλεσε έκπληξη στην Κοινωνία. Απάλλαξε τον πρώην Αττικής και από τις τέσσερις εκκλησιαστικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε, ακόμα και από αυτήν του «σκανδαλισμού των πιστών» και έθεσε την υπόθεση του στο αρχείο. Περισσότεροι από 30 μητροπολίτες διαμαρτυρήθηκαν με επιστολή τους στον Αρχιεπίσκοπο και ο τοποτηρητής της Μητροπόλεως, Μεσογαίας Νικόλαος απείλησε με παραίτηση.

  Ο Άρειος Πάγος όμως απέρριψε το αίτημα του πρώην Αττικής και κατέστησε αμετάκλητη την καταδίκη του. Η Εκκλησία βρέθηκε σε δεινή θέση. Ο μόλις αθωωθείς έπρεπε να καθαιρεθεί, ενώ το συνοδικό δικαστήριο τον είχε αθωώσει. Ιεράρχες που στήριξαν τον έκπτωτο αδελφό τους φέρονται να πρότειναν ως λύση να παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση της πάλαι ποτέ μητροπόλεώς του ώστε να αποφύγει τα χειρότερα. Αλλωστε ο ίδιος ο κ. Ιερώνυμος φρόντισε από την πρώτη στιγμή της «απαλλαγής» του κ. Παντελεήμονα να κρατήσει σαφείς αποστάσεις, δηλώνοντας πως θα επιθυμούσε την παραπομπή της υποθέσεώς του σε εκκλησιαστική δίκη προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

  Έτσι όταν την περασμένη εβδομάδα κοινοποιήθηκε στη Σύνοδο και επισήμως η απόφαση του Αρείου Πάγου, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την καθαίρεση του κ. Παντελεήμονα. Η απόφαση επικυρώθηκε στην μόλις 20 λεπτών συνεδρίαση του εκκλησιαστικού Δικαστηρίου την περασμένη Πέμπτη. Παρά τις ενστάσεις 4 μητροπολιτών για το εάν θα έπρεπε η Σύνοδος να εφαρμόσει τον σχετικό νόμο του 1932 που προβλέπει την καθαίρεση ενός καταδικασθέντος Ιεράρχη και τα 12 μέλη του δικαστηρίου υπέγραψαν τη διαπιστωτική πράξη που υποβίβασε τον κ. Παντελεήμονα στις τάξεις των μοναχών.

  Όσο για τον κ. Παντελεήμονα, που φέρεται να θεωρεί παράνομες όλες τις εις βάρος του αποφάσεις, θα συνεχίσει τις προσπάθειες του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων.

  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 10. Ο/Η Δον Κιχώτης λέει:

  Δεν θα καταδικαστει κανενας αγαπητε μου μαρκησιε. Θα το δειτε.
  Απλα δινουν δουλεια σε συγκεκριμενα δικηγορικα γραφεια τιποτε αλλο.
  Στηνονται παρωδιες δικων Να δειτε το υφος των πραγόντων της δικης οταν στο εδωλειο ειναι δημοσιοι λειτουργοι που τα παιρνουν οπως ανωτεροι υπαλληλοι Νομαρχιων κοκ. Εκεινο που εχει πλακα ειναι το υφος των δικηγορων οταν αγορευουν και τον βαριεστημενων δικαστων που εχουν ηδη αποφασισει. Υπαρχουν φορες που δεν τους βγαινει η παρτιδα γιατι καποιο προβατο( και καλα κανει) στην εδρα ειναι μαυρο τοτε να δειτε τι σκεφτονται. Διακοπτουν για αλλη μερα, ζητουν τους μαρτυρες να ερθουν για να τους ξανακουσουν κλπ.Τι νομιζετε ηταν το παραδικαστικο κυκλωμα Η μηπως πιστευετε οτι εγινε καθαρση.Αλλαγη φρουρας γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις.Χωρια που δεν πιαστηκαν ολα τα ψιαρια ξεφευγουν αρκετα μαζι με το γονο που στο μεταξυ ενηλικιωνεται και αυτος και ετσι διαιωνιζετα το ειδος
  Γιατι νομιζετε βγηκα να πολεμησω με τους ανεμομυλους, αφου δεν μπορω να πολεμησω με τους αληθινους γιγαντες, που ξεφευγουν με τα μαγικα των ατιμων μαγων της διαφθορας

 11. Ο/Η Ελληναράς λέει:

  ΤΑ ΝΕΑ
  Δευτέρα, 18 Μάϊος 2009
  Νορβηγός

  Θάνος Παπαδόπουλος

  ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ! Δεν θα ΄θελα με τίποτα να είμαι Νορβηγός. Και να ζω σε μια χώρα που όταν όλος ο κόσμος έχει βυθιστεί στην κρίση, αυτοί έχουν ανάπτυξη και καλοπερνάνε: χωρίς ελλείμματα, ανεργία και διαφθορά. Και γιατί παρακαλώ; Επειδή, λέει, όταν οι άλλοι δανείζονταν για να σπαταλούν, αυτοί αποταμίευαν και έκαναν επενδύσεις. Μα, είναι χώρα αυτή; Είναι λαός αυτός που αναγκάζει τους υπουργούς να ζητούν συγγνώμη ή και να παραιτούνται για μια τροχαία παράβαση ή γιατί αγόρασαν τσίχλες για τη γραμματέα τους με τη βουλευτική πιστωτική κάρτα;

  Όχι, κύριε, χίλιες φορές όχι! Εγώ θέλω να είμαι Έλληνας, Βαλκάνιος, αρειμάνιος και καραμπουζουκλής. Να έχω ελλείμματα, ανεργία και ένα δημόσιο χρέος 260 δισ. που απειλεί να καταπιεί τη χώρα και τον λαό. Θέλω διαφθορά, τοξικά ομόλογα, Siemens, Βατοπέδι. Να έχω υπουργούς ταμίες του κόμματος, καλόγερους που κλέβουν τη γη των αγροτών, ληστές που φεύγουν με ελικόπτερο από τις φυλακές. Θέλω γιατρούς που κλέβουν τα Ταμεία γράφοντας φάρμακα για τον προστάτη σε νεκρές γυναίκες, μπάτσους που γλεντάνε στα σκυλάδικα μαζί με εμπόρους ναρκωτικών. Επιχειρηματίες που χρεοκοπούν τις εταιρείες για να καλύψουν τις απάτες τους. Διεφθαρμένους δικαστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, πολεοδόμους, δημοσιογράφους.

  Ναι! σ΄ αυτόν τον παράδεισο των ληστών και των απατεώνων θέλω να ζω!

 12. Ο/Η Δον Κιχώτης λέει:

  O Παντελεημων καθαιρεθηκε και επηρθε καθαρση γενικα τουλαχιστον το παπαδαριο εκων ακων συρθηκε και απεδωσε δικαιο.
  Τους επιορκους βουλευτες και υπουργους ομως κανεας δεν τους καθαιρει και συνεχιζουν με θρασος να μας κυβερνουν εκλεισαν και το μαγαζι κι απο δω παν κι αλλοι.

 13. Ο/Η undantag λέει:

  Δε με εκπλήσσει. Η κωμωδία » Arlecchino servitore di due padroni» σε βυζαντινή διασκευή – με βυζαντινή δολοπλοκία και μεγαλοπρέπεια.

  Αλλ΄»ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν, και Θεόν και Μαμμωνάν», όπως έγραψε κάποιος δικός τους.

  Να τα αποτελέσματα.

  ΥΓ: Αγαπητέ Λασκαράτε, μία μόνο διόρθωση:

  Το «Εξυπακούεται πως η απόφαση αυτή που πάσχει όχι μόνο Κανονικά αλλά και Νομικά (αφού ο Αττικής στερήθηκε τον φυσικό του δικαστή), κινδυνεύει να ακυρωθεί στην Ευρώπη …»

  είναι ανακριβές:

  το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ΔΕΝ είναι ακυρωτικό (με την έννοια του πρόσθετου βαθμού δικαιοδοσίας) – απλά αναγνωρίζει την παρανομία της Ελληνικής Δημοκρατίας (εν προκειμένω, υποθέτω, την παραβίαση του άρθρου 6.1 ΕυρΣΔΑ) και επιδικάζει αποζημίωση.

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αγαπητέ Undantag,
  εννοείς πως θα αποζημιώσει για την πάγια καθυστέρηση της Ελλάδας στην απονομή Δικαιοσύνης (αγγίζει τα όρια της αρνησιδικίας) γιατί αυτό λέει το 6.1 της ευρ. σύμβασης για τα ανθρ. δικαιώματα. Αλλά δεν νομίζω πως ο Παντελεήμων θα διαμαρτυρηθεί για καθυστέρηση.
  Δεν ξέρω κατά πόσον μπορεί το ευρ.δικαστήριο να επέμβει στο θέμα της αναρμοδιότητας του εισαγγελέα του Αρ.Πάγου να καθαιρεί επισκόπους, όσο κι αν το ορίζει ο (μεταξικός νομίζω) νόμος. Φαντάζομαι πως θα είναι αδιανόητο για την ευρωπαική νομολογία να μπορεί ο εισαγγελέας της Ρώμης να καθαιρεί τον πάπα και ο εισαγγελέας των Παρισίών να αποσχηματίζει τον πρωθιερέα της ομώνυμης Παναγίας.
  Η Σύνοδος αθώωσε τον Παντελεήμονα. Αυτή και μόνο μπορεί σύμφωνα με τους Ι.Κανόνες που προστατεύονται και από το Σύνταγμά μας να αποσχηματίσει έναν επίσκοπο. Ο Εισαγγελέας του Αρ.Πάγου δεν μπορεί. Η Σύνοδος λοιπόν αναίρεσε προηγούμενη απόφασή της χωρίς ούτε καν το σκεπτικό πως προέκυψαν νέα στοιχεία σε βάρος του κατηγορούμενου κλπ κλπ αλλά με μόνο επιχείρημα ότι παρά την κρίσι της εφάρμοσε έναν νόμο του κράτους που έρχεται όμως σε απόλυτη αντίθεση με το Κανονικό Δίκαιο (Ου βασιλέων το νομοθετείν την Εκκλησίαν) και με τα ευρωπαϊκά παραδεδεγμένα. Θα ήταν κάτι διαφορετικό αν ο αρχιεπίσκοπος ασκούσε έφεση κλπ ή κάποιος αριθμός επισκόπων ή αν η δίκη επαναλαμβανόταν επειδή η πρώτη απόφαση (αθώωση) ελήφθη (και ναι ελήφθη) παράνομα (χωρίς σκεπτικό), ή χωρίς να κληθεί σε απολογία ο κατηγορούμενος.
  Τώρα η δεύτερη απόφαση η καταδικαστική είναι εντελώς παράνομη. Φαντάζομαι πως το λιγότερο ο ευρωπαίος δικαστής θα αναρωτηθεί γιατί δεν κλήθηκε σε απολογία ο κατηγορούμενος.
  Όλα έγιναν εσκεμμένα. Στην ουσία ο Αττικής ποτέ δεν δικάστηκε εκκλησιαστικά και για να μην ανοίξει το στόμα του και για να μπορεί να ακυρωθεί ενδεχόμενη καθαίρεσή του.

 15. Ο/Η Κώστας Σημίτης-συνταξιούχος λέει:

  Συγχωρείστε μου το άσχετο σχόλιο αλλά του έχω μαζεμένα πολλά του Γιωργάκη. Ακόμη το κλαίω εκείνο το δαχτυλίδι.
  Ερωτώ: Εκείνος ο νεαρός Αρσένης του ευρωψηφοδελτίου ΠΑΣΟΚ, ο νεαρός οικολόγος, θα έμπαινε ούτε στην 22 θέση αν δεν ήταν γιός της Μαρίας Αρσένη;

 16. Ο/Η undantag λέει:

  Αγαπητέ Λασκαράτε,

  Δεν εννοούσα αυτό ακριβώς. Το 6.1 δεν κάνει μόνο λόγο για «λoγική πρoθεσµία» – άσχετα αν οι περισσότερες υποθέσεις του 6.1 αφορούν (οιονεί) αρνησιδικία. Το «ζουμί» της διάταξης (αρχή της ΔΙΚΑΙΗΣ δίκης) είναι οι λέξεις:

  «όπως η υπόθεσίς … δικασθή δικαίως, … υπό αvεξαρτήτoυ και αµερoλήπτoυ δικαστηρίoυ, voµίµως λειτoυργoύvτoς, τo oπoίov θα απoφασίση … επί τoυ βασίµoυ πάσης εvαvτίov τoυ κατηγoρίας πoιvικής φύσεως»

  Πάγια νομολογία του ΕυρΔΑ είναι ότι διοικητικά/πειθαρχικά όργανα – και οι αποφάσεις τους – εμπίπτουν στο 6.1 ΕυρΣΔΑ. Τέτοιο μπορεί να θεωρηθεί η Σύνοδος (Εκκλησία της Ελλάδος = ΝΠΔΔ).

  Άρα, κατ’ εμέ, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δε χρειάζεται να αναρωτηθεί για την αρμοδιότητα του Εισαγγελέα. Θα πλήξει απευθείας τη δεύτερη απόφαση της Συνόδου – μεταξύ άλλων, διότι ο Παντελεήμων δεν απολογήθηκε.

  ΠΑΝΤΩΣ – και ανεξάρτητα από ποιά διάταξη της ΕυρΣΔΑ θα προκρίνει ο δικηγόρος του Παντελεήμονα, η Επιτροπή και το Δικαστήριο, η μόνη δυνατότητα είναι αποζημίωση – και ποτέ ακύρωση της επίμαχης πράξης/απόφασης. Μ΄άλλα λόγια, όπως ο τέως δεν μπόρεσε να πάρει το Τατόι πίσω απ’ το Στρασβούργο, έτσι και ο πρώην Αττικής δε θα μπορέσει να πάρει το θρόνο του πίσω απ’εκεί.

 17. Ο/Η stavroula λέει:

  Kala ka8e fora pou 8 anoigw ar8ra sto istologio 8a vlepw fatsa mpatsa ton Efraim…Eleos ston upno mou 8a vgei sto telos.

  PS
  Thanks a million for «kastorianet» article!

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κυρία Stavroula,
  νομίζω πως από σύμπτωση και ο Undantag (ή κάποιος άλλος;) στον οποίο θα απαντήσω μετά από εσάς μου είχε ζητήσει να μην τον βάζω ψηλά τον σκελετό και τον βλέπει απότομα όποιος ανοίγει το μπλογκ, αίτημα το οποίο ιακανοποίησα. Στο εξής όσο με αφορά τέρμα ο σκελετός που τον ονόμασαν τόσο αυθαίρετα Εφραίμ. Αναρωτιέμαι ποιός ή ποιά (διάβασα στο μπλογκ Xairete πως ίσως να είναι γυναικείος, φαντάζομαι πως αν αληθεύει θα τον αλλάξουν εσπευσμένα, ποτέ δεν ξέρουν τι μπορεί να τους τύχει). Όσο με αφορά θα τον αφήσω να αναπαύεται εν ειρήνη, με την λπίδα πως κάποια νύχτα θα στοιχειώσει το μοναστήρι.
  Διάβασα όμως στο σαιτ της Ελευθεροτυπίας πως ο ευλαβής συμβολαιογράφος της μονής και πεθερός νόμιμου και ηθικού στελέχους της ΝΔ, διώκεται συν τέκνοις για τη μονή του οσίου Εφραίμ του Βατοπεδινού. Προσεύχομαι για τη (βέβαιη) αθώωσή του.

  Aγαπητέ Undantag,
  αγνοούσα το κομμάτι αυτό του άρθρου 6.1. αλλά τελικά είναι εκείνο που επικαλούμαι. Άδικη δίκη. Δίκη που ούτε ο Χίτλερ δεν θα καταδεχόταν να στήσει. Ο κατηγορούμενος και οι μάρτυρές του δεν κλήθηκαν να καταθέσουν. Οι φυσικοί δικαστές του τον αθωώνουν αλλά ο εισαγγελέας τους ζητά να αλλάξουν απόφαση και το κάνουν. Σκεπτικό καταδίκης δεν υπάρχει-ούτε άλλωστε και της προηγηθείσης αθώωσης. Όλα παράνομα, παράτυπα, όχι από αβλεψίες ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ, (σχεδιασμένα από τον αγαπητό σε πολλούς και στην Αριστερά αρχιεπίσκοπο που νίπτει τας χείρας του) για να πέσει στην Ευρώπη η καταδίκη.

  Τρεις παρατηρήσεις ακόμη.
  1.Τι τον ενδιαφέρει τον Εισαγγελέα αν κάποιος επίσκοπος είναι κλέφτης, φονιάς ή απατεώνας; Η πολιτεία θα τον καταδικάσει η Εκκλησία όμως δικαιούται να τον έχει πατριάρχη

  2. Ο μακαρίτης αρχιεπίσκοπος Κρήτης Τιμόθεος είχε καταδικαστεί ως λαικός για δολοφονία. Η καταδίκη του είχε δημοσιοποιηθεί ευρύτατα. Εκεί δεν υπήρχε θέμα με την πρόφαση πως όταν τέλεσε τον φόνο δεν ήταν αρχιερέας ή με την πρόφαση πως ανήκε στην ημιαυτόνομη Εκκλησία της Κρήτης;

  3. Είναι θλιβερό πως δεν διάβασα ούτε μια διαμαρτυρία ούτε ένα σχόλιο για το νόμο που δίνει στον Εισαγγελέα τη δυνατότητα να επεμβαίνει στα εσωτερικά της Εκκλησίας, που ρυθμίζονται αποκλειστικά από το ίδιο το Άγιο Πνεύμα. Ούτε από θρήσκους (κυρίως) ούτε από άθεους (υποτίθεται πως θέλουμε διαχωρισμό και μαχώμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα). Ούτε διάβασα κάποια διαμαρτυρία για το στημένο σκηνικό και για πολλά ακόμη. Ούτε ένα ερώτημα, με την πέτρα του σκανδάλου τη μονή Ν.Μάκρης τι θα γίνει. Για πολλοστή φορά στη χώρα αυτή αποδεικνύεται πως τα ανθρώπινα δικαιώματα όταν παραβιάζονται βολικά για μας (καθόλου βολικά επί της ουσίας, για πολλούς λόγους) τότε σωπαίνουμε. Για πολλοστή φορά διαπιστώνω την κραυγαλέα ανεπάρκεια της ελληνικής Αριστεράς που δυστυχώς δεν αφορά μόνο την γι’αυτήν terra incognita της Εκκλησίας.

 19. Ο/Η laskaratos λέει:

  Undantag,
  παρέλειψα. Αν το ευρωπαϊκό δικαστήριο μπορεί μόνο να αποζημιώσει και όχι να ακυρώσει, τίποτα δεν εμποδίζει την Αγιοτάτη Σύνοδο, σκανδαλισμένη τάχα μου για την αδικία που έκανε υπό το φως της ευρωπαικής απόφασης να επαναφέρει την αρχιερωσύνη στον Παντελεήμονα. Κανείς δεν θα διαμαρτυρηθεί και λόγω λήθης και λόγω Ευρώπης.
  Πρόσεξε εγώ δεν μιλάω για αποκατάσταση στο θρόνο του όπως λες (διοικητική πράξη) που έτσι κι αλλιώς δεν θα γινόταν. Δεν τρώει τόσο κουτόχορτο το ποίμνιο, θα τον παίρνανε με τις πέτρες. Εννοώ πνευματική αποκατάσταση ως αρχιερέα (έστω και σε αργία) σχολάζοντος ή έστω έκπτωτου από την επισκοπή αλλά αρχιερέα και όχι μοναχού.

 20. Ο/Η Δον Κιχώτης λέει:

  Οταν σας λεω ν αφησουμε το παπαδαριο να πιασουμε τους πολιτικους εννοω οτι δεν θα πρεπει να ανεχτει κανεις πια στο γυαλι ανρθωπους σαν την Ντορα Μπακογιαννη( πρωι στον Αντενα και να μην τολμα ο Παπαδακης να της πει οτι ψευδεται οταν φερει τα ποσοστα ανεργιας στη χωρα μας ως παραδειγμα συγκρισης)
  Θα γινουμε, θα βγουμε, θα πρεπει να παρουμε βαθεια ανασα, θα πρεπει να δουλεψουμε σκληρα για να δουμε αναπτυξη
  Θα.. θα…
  Ομως ολοι αυτοι ειναι εκτος του προβληματος
  Ως ποτε παλικαρια θα τους ακουμε ολους αυτους
  Φτανει πια

 21. Ο/Η stavroula λέει:

  Nai k gw to diavasa oti mporei na einai gunaikeios…pou einai autoi oi iatroe3etastes otan tous xreiazesai vre paidi mou…

  «Proseuxomai gia thn (bebaih) a8wwsh tou» 😀 😀

 22. Ο/Η Δημοσιογράφος λέει:

  O Ιερώνυμος είχε τάξει προστασία του Παντελεήμονα

  http://www.paron.gr/v3/article_print.php?id=40812&colid=&catid=26&dt=2009-05-03%200:0:0

  Ο μεν Ιωαννίνων δεν κρύβει τη δυσφορία του για τη διαφοροποίηση του Αρχιεπισκόπου στο θέμα της καθαίρεσης του πρώην Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη. Λέγεται ότι εκείνο που τον εξόργισε περισσότερο ήταν η κίνηση του κ. Ιερωνύμου να διαφοροποιηθεί από όσα είχαν προαποφασισθεί και να ταχθεί ανοικτά υπέρ της καθαίρεσης του Μπεζενίτη, υποκύπτοντας στις πιέσεις των αρχιερέων που θεωρούσαν ότι αυτή ήταν η μοναδική διέξοδος στο πρόβλημα.
  Μόνο στα λόγια

  «Από εδώ και στο εξής ρίχνουν γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ, ελπίζοντας ότι θα προλειάνουν το έδαφος για στενή συνεργασία όταν γίνει κυβέρνηση. Άλλωστε τώρα σε όποιο υπουργείο χτυπούν οι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου βρίσκουν τις πόρτες κλειστές.

 23. Ο/Η Κ.Δ.-Εκπαιδευτικός λέει:

  Σοκ. Ξυλοδαρμός εξαρτημένου ατόμου σε κέντρο αποκατάστασης της Εκκλησίας
  22 Μαΐου 2009, 19:30

  Αναστάτωση στους κόλπους της Ορθόδοξης σερβικής Εκκλησίας προκάλεσαν οι εικόνες ντροπής σε κέντρο αποκατάστασης ατόμων εξαρτημένων από τα ναρκωτικά στην πόλη Navi Pazar, όπου δείχνουν τον ξυλοδαρμό με φτυάρι ενός ασθενή από έναν άλλον άντρα.

  Το video δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του σερβικού περιοδικού «Vreme», ενώ η επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας δεν τοποθετήθηκε ακόμα πάνω στο θέμα.

  Στο video φαίνεται ένας νεαρός άντρας που εικάζεται ότι είναι ασθενής στο Κέντρο «Crna Reka» να δέχεται χτυπήματα με φτυάρι από έναν άγνωστο και στη συνέχεια να δέχεται γροθιές και κλωτσιές, ενώ συγκρατείται, ανήμπορος να αντιδράσει, από ένα ξύλινο τραπέζι.

  Οι ιερείς του συγκεκριμένου Κέντρου είπαν ότι ο ξυλοδαρμός είναι απαραίτητο μέρος της διαδικασίας θεραπείας των εξαρτημένων από τα ναρκωτικά ατόμων και πως γίνεται πάντα με τη συγκατάθεσή τους.

  Πρώην τρόφιμος του Κέντρου είπε ότι μερικές φορές τους έβαζαν να σχηματίσουν ανθρώπινο κύκλο γύρω από κάποιον «κακό» ασθενή και παρακολουθούσαν τον ξυλοδαρμό του από ιερείς και άλλα μέλη του Κέντρου.

  Ύστερα από τη δημοσίευση του video, γιατροί και ψυχολόγοι στη Σερβία έσπευσαν να προειδοποιήσουν τους υπεύθυνους ότι η φυσική βία δε βοηθάει στην ίαση των εξαρτημένων ατόμων.

  Ο επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Sasa Jankovic, σχεδιάζει να ασκήσει διώξεις εναντίον του συγκεκριμένου Κέντρου και είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι θεραπεία. Είναι εγκληματική ενέργεια».

  Όλα αυτά μία μόλις ημέρα μετά τη δημοσίευση έρευνας που έγινε στη Μ. Βρετανία, σχετικά με την κακοποίηση ανήλικων σε ιδρύματα της Καθολικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας στο τέλος της δεκαετίας του 30.

 24. Ο/Η Δον Κιχώτης λέει:

  Δεινωπαθουμε για να γλιτωσουμε από τον σκοταδισμο του παπαδαριου εστω και του εξελιγμενου και τωρα θα τρωγομαστε με τους οπαδους του προφητη που κι αυτοι υπεραπσιζουν το δικαιωμα τους στην δικη τους α…..α

 25. Ο/Η Σαδομαζώχ λέει:

  Ξύλο άγριο ξύλο σε ορθόδοξο κέντρο απεξάρτησης ναρκομανών της Εκκλησίας της Σερβίας. Δείτε φωτογραφίες
  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1006
  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=999

 26. Ο/Η Eπισκέπτης λέει:

  http://xairete.blogspot.com/2010/02/blog-post_2711.html

  Θέατρο…

  Οι αρχιθεατρίνοι

  Τίτλος του έργου: Ο καθηρημένος (από επίσκοπος σε μοναχό) Παντελεήμονας, προσφεύγει στον Βαρθολομαίο.

  Το σενάριο:

  Ο Βαρθολομαίος (για να μην πουν ότι χαρίζεται στον Ιερώνυμο, ενώ είχε «πεθάνει» με παρόμοιες αφορμές τον Χριστόδουλο) λέει στον Αρχιεπίσκοπο: Γιατί δεν εφαρμόσατε τους ιερούς κανόνες; Γιατί δεν τον δικάσατε (σ.σ. για τα λεφτά μόνο που έκλεψε, ενώ για τον κιναιδισμό ούτε λόγος να γίνεται αφού αυτό είναι προσωπικό του δεδομένο!) αλλά τον καθαιρέσατε βασισμένοι στους νόμους της Πολιτείας;

  Ο Ιερώνυμος του λέει (του το είπε καιρό τώρα, αλλά το κρατούσε μυστικό) ότι δεν έχει παραβεί τους ιερούς κανόνες, αφού αυτή η Σύνοδος που συγκάλεσε και τον καθαίρεσε, σαν… πρωτοβάθμιο δικαστήριο συγκροτήθηκε (η Σύνοδος των 7 νάνων, που την μια μέρα τον αθώωσε, και την άλλη… τον καθαίρεσε)!!!..

  Βασισμένος στη γνωμάτευση αυτή του Ιερώνυμου ο Βαρθολομαίος, λέει τώρα (μετά από καιρό) στον Ιερώνυμο: Εντάξει τότε, κάνω δεκτή την προσφυγή του Παντελεήμονα, και ζητώ να εξεταστεί ξανά η υπόθεση του, σε δεύτερο βαθμό, από το δευτεροβάθμιο για αρχιερείς δικαστήριο.

  Με τούτα και με εκείνα τα τερτίπια όμως, πέρασε τόσος καιρός… Μέχρι που κατάφερε τελικά ο Ιερώνυμος να διχοτομήσει την μητρόπολη Αττικής για να βάλει εκεί δυο δικούς του.

  Τι κάνει λοιπόν τώρα; Συγκαλεί (προχθές) την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η οποία για να του κάνει πλάτες, λέει ότι ήταν λάθος του Ιερώνυμου που νόμιζε ότι έγινε δίκη. Δεν έγινε δίκη, αλλά εφαρμόστηκε ο νόμος του κράτους. Το οποίο κράτος διχοτόμησε και την μητρόπολη, και τώρα εμείς θα πρέπει να βάλουμε εκεί δυο άλλους δεσποτάδες.

  Τον δε Παντελεήμονα (λέει το μήνυμα στον Βαρθολομαίο) ξεχάστε τον για μητροπολίτη Αττικής, και διότι δεν υπάρχει πια από προχτές μητρόπολη Αττικής, και διότι τον θεωρούμε τελειωτικά καθηρημένο…

  Δεν πάει να τον δικάσουμε σε δεύτερο βαθμό (για να έχεις λόγο μετά εσύ Παναγιότατε), αφού δεν τον δικάσαμε εκκλησιαστικά, ούτε σε πρώτο βαθμό. Πάει και τέλειωσε λοιπόν, και πάμε για χειροτονίες δυο νέων μητροπολιτών για την περιοχή…

  Βέβαια, το σενάριο δεν θέλει τον Βαρθολομαίο να τρελαίνεται για μια τάχα τήρηση Ιερών Κανόνων για τους οποίους τάχα κόπτεται… Το σενάριό, δεν θέλει τον Βαρθολομαίο οργισμένο, και να «πεθαίνει» τον Ιερώνυμο όπως έκανε με τον Χριστόδουλο. Έτσι, δεν έχουμε καμιά αντίδραση από το Φανάρι.

  Στα παρασκήνια τώρα, μελετάται η αποκατάσταση του Παντελεήμονα με την επαναφορά του (προσεχώς, στη ζούλα) στο επισκοπικό αξίωμα αλλά χωρίς μητρόπολη, αρχικά, άλλα με το μισθό και τα τυχερά να τρέχουν…

 27. Παράθεμα: Είναι ο Άρειος Πάγος εκκλησιαστικό δικαστήριο; [2] « Ροΐδη Εμμονές

 28. Ο/Η Δικηγόρος λέει:

  http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=10701

  Η ΔΙΣ αποφάσισε ομοφώνως, ύστερα και από θετική εισήγηση της Επιτροπής Νομοκανονικών, την κατ’ οικονομίαν αποκατάσταση στην αρχιεροσύνη – και μόνον – του πρώην Μητροπολίτη Παντελεήμονα Μπεζενίτη.

  Και τα δυο αυτά θέματα παραπέφθηκαν για την οριστική λήψη αποφάσεων στην προσεχή Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, πιθανότατα τον ερχόμενο Φεβρουάριο

  http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8594.html

  Διαβάζουμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ ρεπορτάζ των κ. Νίκου Παπαχρήστου και κ. Αντώνη Τριανταφύλλου που επιγράφεται “Επίλυση εκκλησιαστική στο «γόρδιο δεσμό» Μπεζενίτη – Γκατζιρούλη”:

  “Σε μια σημαντική απόφαση προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, σε μια σαφή προσπάθειά της να βρεί λύση στο ζήτημα του πρώην Μητροπολίτη Αττικής κ. Παντελεήμονα Μπεζενίτη και του Μητροπολίτη πρώην Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημου Γκατζιρούλη.

  Η ΔΙΣ αποφάσισε ομοφώνως, ύστερα και από θετική εισήγηση της Επιτροπής Νομοκανονικών, την κατ’ οικονομίαν αποκατάσταση στην αρχιεροσύνη – και μόνον – του πρώην Μητροπολίτη Παντελεήμονα Μπεζενίτη.

  Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του Μητροπολίτη πρώην Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την υλοποίηση παλαιότερης απόφασης της Ιεραρχίας για την μετάβαση τριμελούς εξ Αρχιερέων επιτροπής, που θα αποτελείται – κατά πληροφορίες του Amen.gr – από τους Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, Λαγκαδά κ. Ιωάννη και Χίου κ. Μάρκο, στο μοναστήρι, όπου ησυχάζει ο Μητροπολίτης Νικόδημος, προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση της Εκκλησίας για την άρση του επιτιμίου της ακοινωνησίας του.

  Η ΔΙΣ θα αναμένει την πρόταση της τριμελούς επιτροπής αναφορικά με το θέμα της άρσης του εν λόγω επιτιμίου. Και τα δυο αυτά θέματα παραπέφθηκαν για την οριστική λήψη αποφάσεων στην προσεχή Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, πιθανότατα τον ερχόμενο Φεβρουάριο.”

  Υπάρχουν τα ακόλουθα ενδεχόμενα:

  1.) Ο Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ μας παραπληροφορεί.

  2.) Η είδηση ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

  3.) Η Ελληνική γλώσσα δεν είναι πια μέσο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.

  4.) Η Ιερά Σύνοδος ούτε τον Θεό φοβείται, ούτε τους ανθρώπους εντρέπεται.

  5.) Παραφρόνησα και δεν κατανοώ τι διαβάζω.

  6.) Υπάρχει άγνωστο παρασκήνιο στο οποίο δεν αναφέρεται το ρεπορτάζ είτε εσκεμμένα είτε επειδή το αγνοεί.

  Είναι δυνατόν να κατάλαβα καλά;

  Η Ιερά Σύνοδος της Αγιοτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος αποκατέστησε – και μάλιστα ΟΜΟΦΩΝΩΣ – τον Μπεζενίτη στο αρχιερατικό αξίωμα και παραπέμπει το θέμα στην επόμενη Σύνοδο της Ιεραρχίας για να επικυρώσει την απόφαση;

  Αποκλείεται! Δεν μπορεί να έκαναν αυτό το πράγμα! Ε δεν γίνεται να πάρει η ευχή!

 29. Ο/Η laskaratos λέει:

  Όμοιος ομοίω …..
  http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=3501&catid=3

  «ΑΥΡΙΟ ΣΥΖΗΤΑ Η Δ.Ι.Σ. Επιστρέφει ο Παντελεήμων Μπεζενίτης; Ελλάδα
  Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2013

  Για μια ακόμη φορά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος θα ασχοληθεί με μια «καυτή» και δύσκολη υπόθεση, που στο παρελθόν μονοπώλησε το ενδιαφέρον και την επικαιρότητα.

  Ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής κ. Παντελεήμων Μπεζενίτης που το 2009 καθαιρέθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος εξαιτίας της καταδικαστικής απόφασης που εξέδωσε εις βάρος του η ποινική Δικαιοσύνη, έχοντας στο πλευρό του το Οικουμενικό Πατριαρχείο, επιμένει στην θέση πως η Δ.Ι.Σ. οφείλει να επιτρέψει την διενέργεια κανονικής εκκλησιαστικής δίκης σε δεύτερο βαθμό.

  Η υπόθεση αυτή θα συζητηθεί ξανά αύριο από την Διαρκή σύνοδο η οποία καλείται να αποφασίσει εάν τελικά θα την παραπέμψει στο Συνοδικό Δικαστήριο.

  Σύμφωνα με το αρθρο 160 του νόμου 5383/1932 περί εκκλησιαστικών δικαστηρίων όταν κάποιος κληρικός καταδικαστεί τελεσίδικα από την ποινική Δικαιοσύνη, η απόφαση κοινοποιείται στην Ιερά Σύνοδο η οποία αυτόματα επιβάλει στον κληρικό την ποινή της καθαίρεσης.

  Αυτό συνέβη και με τον Παντελεήμονα Μπεζενίτη ο οποίος όμως, προσέφυγε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο με την σειρά του θεωρεί πως οι ιεροί κανόνες είναι πάνω από τους νόμους του ελληνικού Κράτους.

  Με βάση αυτή τη λογική το Πατριαρχείο επιμένει πως ο πρώην πια Μητροπολίτης πρέπει να δικαστεί.

  Ένα επιπλέον επιχείρημα που έχει προσθέσει στην νομική του «φαρέτρα» ο κ. Παντελεήμων είναι μια απόφαση του ΣτΕ από το 1979. Τότε είχε προσφύγει ο Μητροπολίτης Δράμας Φίλιππος Τσορβάς ο οποίος ζητούσε να του δοθεί το δικαίωμα αναψηλάφησης της υπόθεσης του.

  Το ΣτΕ είχε αποφανθεί πως η Ιερά Σύνοδος ήταν αναρμόδια να απαντήσει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο και τότε είχε εκθέσει τα ίδια επιχειρήματα.

  Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, το Δικαστήριο ήταν αυτό που έπρεπε να απαντήσει στο Πατριαρχείο και όχι η Δ.Ι.Σ. Η απόφαση αυτή δεν εκτελέστηκε ποτέ.

  Ο Παντελεήμων Μπεζενίτης καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2008 σε εξαετή κάθειρξη χωρίς αναστολή για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 66,5 εκατ. δραχμών την περίοδο 1995-1998 από την Μονή Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Παρέμεινε φυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού για ένα χρόνο. Αποφυλακίστηκε υπό όρους λόγω ηλικίας.

  Αυτό που συζητιέται έντονα στους εκκλησιαστικούς κύκλους είναι πως και να βρεθούν οι νομικές φόρμουλες για την επιστροφή του πρώην Μητροπολίτη στις τάξεις του Κλήρου, θεωρείται αμφίβολο αν θα βρεθούν τα επιχειρήματα που θα πείσουν κληρικούς και λαϊκούς για την αναγκαιότητα αυτής της πράξης».

  • Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

   Για την Αποστολική Διακονία δεν έχει καθαιρεθεί.
   Για άγνωστες αιτίες εφησυχάζει

   http://www.oikotrofeio.gr/mpezeniths.html
   Στις 8 Αυγούστου 2005 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου απηλλάγη των ποιμαντικών του καθηκόντων και νυν εφησυχάζει στην Αθήνα.

 30. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Σχόλια αναγνωστών για την απόπειρα επιστροφής του τ.Αττικής, σε μπλογκ της Εκκλησίας

  http://www.romfea.gr/epikairotita/18841-2013-08-31-12-05-29
  13 σχόλια

  dimitrios67 .
  • a day ago △ ▽

  Τι ωραία που μας δουλεύουν!!! «Εξήντλησεόλα τα ένδικα μέσα…».

  Δηλαδή τα κατορθώματα του Αγίου πρώην
  Αττικής, δεν μπορεί να τα «κολάσει» η Σύνοδος…εάν βρει όμως κανέναν
  παπαδάκο λίγο «παράνομο» του «παίρνει το κεφάλι» εν μιά
  νυκτί….

  Και φέρνω παράδειγμα τον π.Ιωάννη από
  την Αλεξανδρούπολη…

  Ας πούμε ότι πράγματι «κάτι»
  έχει γίνει….Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αγίου Αλεξανδρουπόλεως ο π.Ιωάννης πάει
  για καθαίρεση…..ο καημένος δεν μπορεί (και δεν έχει και τα μέσα ίσως) να επικαλεστεί
  το «έκκλητον» (εδώ στην υπόθεση Μπεζενίτη ταπεινά φρονώ ότι υπάρχει
  και ευθύνη του Πατριάρχη…), οπότε τον έφαγε η μαρμάγκα, κατά το κοινώς λεγόμενο.

  Και βέβαια θα μου πείτε, ναι, ο π.Ιωάννης
  σκανδάλισε κάποιους ανθρώπους…συμφωνώ, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες περιπτώσεις
  που δεν περιέχουν το στοιχείο του σκανδαλισμού, κι όμως οι ιερείς αυτοί «καρατομηθήκαν»……

  Και να θυμίσω (τώρα μου ήρθε στο μυαλό)
  και η υπόθεση Γιοσάκη…(αυτός κι αν σκανδάλισε το πανελλήνιο…) αλλά και μια υπόθεση
  αρχιμανδρίτη από τη Σύρο, ο οποίος είχε σχέση με μια κοπέλα στην οποία
  υποσχόταν ότι θα την παντρευτεί.. Τελικά την άφησε έγκυο αλλά την εγκατέλειψε…
  Όταν η «έρμη» η κοπέλα απευθύνθηκε στις εκκλησιαστικές αρχές, «έφαγε
  πόρτα», διότι ο εν λόγω αρχιμανδρίτης ήταν της «αυλής» του αγίου
  Σύρου και «βγήκε λάδι»…

  αυτά τα ολίγα…

  Δυστυχώς οι άνθρωποι που αγαπούν την εκκλησία
  (ας μου επιτραπεί αυτή η έκφραση, αν και δεν ξέρω εάν είναι δόκιμη)
  στενοχωριούνται με όλα αυτά για να μην πω ότι αηδιάζουν…

  ευχαριστώ για τη φιλοξενία….

  Δημήτριος

  Καθηγητής θεολόγος Δευτ. Εκπαίδευσης
  dimitrios67 .
  • 15 hours ago △ ▽

  Εάν ισχύει αυτό που λέτε γνωρίζετε πολύ καλά ότι τους ανθρώπους μπορείς να τους κοροιδέψεις τον Θεό όχι. Αυτό ισχύει και για τον «αυλικό» ιερέα που λέτε και για τον επίσκοπο του.

  dimitrios67 .
  • a day ago △ ▽

  Συνάδελφε καλησπέρα,
  μπορεί να ασκήσει έφεση στο δευτεροβάθμιο συνοδικό ο συγκεκριμένος πατέρας
  κατά τα άλλα συμφωνώ απολύτως μαζί σου

  dimitrios67 .
  • a day ago

  Οντως, η στάση του Πατριάρχη σκανδάλισε! Δεν έμαθε, δεν άκουσε, δεν είδε, δεν γνωρίζει. Οι ιεροί κανόνες ισχύουν ή υπερισχύει η νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων; Τι να πούμε και για την απόφαση συνόδου επί Χριστοδούλου ότι οι μητροπολίτες δεν είναι δημόσια πρόσωπα και άρα τους καλύπτει ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων και ας βοούν οι κασέττες! Αλλα΄και αυτές τις ακύρωσαν διότι ήταν προϊόν υποκλοπής. Τι προέχει πώς καταγράφτηκε ή τι καταγράφτηκε;;

  Leftakis Ioannis
  • a day ago △ ▽

  Γιατι παρακαλω αναφερεσθε εις τον Μοναχον Παντελεημονα Μπεζενιτην ως ¨Μητροπολιτην πρωην Αττικης"? Ο μοναχος Παντελεημων δεν ειναι
  πλεον μετα την καθαιρεσιν του Μητροπολιτης, ουτε καν Επισκοπος δεν ειναι. Ειναι απλος καλογερος και ο σωστος τροπος αναφορας ειναι "πρωην Μητροπολιτης Αττικης" και οχι ¨Μητροπολιτης πρωην Αττικης". Θα ηταν σωστη αυτη η αναφορα αν ειχεν μονον εκπεση του Μητροπολιτικου Θρονου και οχι τωρα που ειναι καθηρημενος και απλους μοναχος.

  Ευχαριστω δια την φιλοξενιαν

  Leftakis Ioannis
  • a day ago △ ▽

  Η αρχιερωσύνη και η ιερωσύνη δεν είναι έργο ανθρώπινο, αλλά του αγ.Πνεύματος και δεν αίρεται από ανθρώπινες αποφάσεις όπως ίσως νομίζουμε.. Ο π.Παντελεήμων Μπεζενίτης παραμένει αρχιερέας, άσχετα αν του επιτρέπεται να λειτουργεί ή να ποιμαίνει…Αν κάποτε αποκατασταθεί (λέμε τώρα….φιρί φιρί το πάνε) δεν θα ξαναχειροτονηθεί
  Νομίζω ότι το «πρωην μητροπολίτης Αττικής» είναι το απολύτως σωστό.


  Zizanio
  • 5 hours ago △ ▽

  Εφ οσον εξακολουθει η Επισχεσις της Θειας Χαριτος…δεν ειναι Αρχιερευς…παει…ετελειωσε και μπορω να πω οπως του αξιζε…

  Και παλιν ευχαριστω δια την φιλοξενιαν.

  Υ.Γ. Κανονικα δεν θα επρεπε να απαντησω σε καπιον που ντρεπετε να πη ποιος ειναι και χρησιμοποιει ψευδωνυμο…και δεν θα το πραξω αλλη φορα

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

  • a day ago

  Ε ναι μη τρελλαθουμε κιολας, με τον καθε πικραμενο.

  Νικηφόρος Ουρανός
  • 4 hours ago △ ▽

  Ξεχνάτε όλοι ότι η καταδίκη Μπεζενίτη ήταν δέσμια ενέργεια για την Εκκλησία ( δηλαδή τα αρμόδια όργανά της) εφ' όσον κατέστη τελεσίδικη και αμετάκλητη η σε βάρος του κακουργματική ποινή. Από τη στιγμή που καταδιάστηκε σε κάθειρξη και αυτή τελεσιδίκησε πάει καλιά του. Κι αν η Σύνοδος δεν ήθελε να εφαρμόσει αυτή την απόφαση κινδύνευαν οι συνοδικοί και ο αρχιεπίσκοπος να παραπεμφθούν για παράβαση καθήκοντος.. .Αν θυμάμαι καλά , όταν ο Πατριάρχης ασκούσε πίεση στη Σύνοδο να ξανδικάσει τον Παντελεήμονα σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες μτά από το λεγόμενο έκκλητο, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου το τόνισε αυτό στον Αρχιεπίσκοπο και τον προειδοποίησε να μην προχωρήσει σε επανάληψη της διαδικασίας. Καμιά φορά σκέφτομαι ευτυχώς που υπάρχει αυτό το σύστημα

  σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας στην Ελλάδα. Αποτελεί μια τροχοπέδη στις αυθαιρεσίες.

  ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  • 12 hours ago △ ▽

  Αυτά ας τα βλέπουν μερικοί μερικοί εδώ μέσα που σε σχόλιο μου σε πρόσφατο άρθρο αντετάχθησαν ότι δεν γνωρίζουν κάνενα ρασοφόρο ομοφυλόφιλο κτλ…..κτλ……!
  Βλέπετε, δυστυχώς για αυτούς, ο κόσμος έχει και μνήμη και κρίση.

  anion_chloriou
  • 9 hours ago △ ▽

  Μα τι λέτε όλοι σας…διαπράττεται το θανάσιμο αμάρτημα της ιεροκατάκρισης αν τολμήσετε και πείτε ότι ένας πάπας…συγγνώμη παπάς δεν είναι άγγελος επί γης!Σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο,ή μάλλον σαν δεν ντρέπονται λίγο κάποιοι…

  γιάννης
  • a day ago △ ▽

  Από τη στιγμή που άσκησε έφεση ενώπιον του Οικουμενικού Πατριαρχείου δι' εκκλήτου και ο Πατριάρχης επέστρεψε στην Ι.Σύνοδο την υπόθεση να την τελειώσει και η Σύνοδος έχει πάρει την απόφαση Της, γιατί ασχολούμαστε;

 31. Ο/Η laskaratos λέει:

  Oι παραλίες είναι επικίνδυνες για τους μητροπολίτες.
  Πέρσι 9 Ιουλίου βρέθηκε νεκρός στην παραλία κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο σκανδαλοποιός
  http://theorthodoxchurch.info/blog/news/2011/12/mystery-surrounds-varna-bishop-limo-scandal/
  μητροπολίτης Βάρνας Κύριλλος.
  Φέτος ήταν η σειρά του πρώην μητροπολίτη Αττικής (και όχι μητροπολίτη πρώην Αττικής, όπως τον γράφει το Π.Θέμα).
  Μένει να δούμε αν οι συνάδελφοί του που έκαναν ότι μπορούσαν για να κουκουλώσουν τα σκάνδαλά του, θα τον κηδέψουν με τιμές Αρχιερέα, πράγμα που θα σημαίνει πως ο αναγκαστικός (με διαταγή του Αρ.Πάγου) αποσχηματισμός του ήταν εικονικός.
  Αυτά όλα ως κριτική σε μια πολύ σάπια κατάσταση, χωρίς να σημαίνει αυτό πως δεν βλέπουμε την πλευρά του ανθρώπινου δράματος. Μακάρι να την έβλεπαν και οι παπάδες όταν βρίσκονται πνιγμένα προσφυγόπουλα.

  http://www.protothema.gr/greece/article/392041/ekoimithi-o-proin-mitropolitis-attikis-padeleimon-/
  Εκοιμήθη ο μητροπολίτης πρώην Αττικής Παντελεήμων

  02/07/2014

  Βρέθηκε λιπόθυμος στην παραλία Βγέθι της Κερατέας – Παθολογικά, πιθανότατα, τα αίτια του θανάτου του
  Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Τετάρτη 2 Ιουλίου, ο μητροπολίτης πρώην Αττικής κ. Παντελεήμων Μπεζενίτης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παντελεήμων βρέθηκε σε λιπόθυμη κατάσταση στην παραλία Βγέθι της Κερατέας.

  Άμεσα ενημερώθηκε το οικείο λιμεναρχείο Λαυρίου.

  Ο θάνατός του αποδίδεται, πιθανότατα, σε παθολογικά αίτια.

  • Ο/Η Δεξιός λέει:

   Σας συλλαμβάνω ανυποψίαστο.
   Ο πατριάρχης του Αλέξη Τσίπρα, δεν ήταν δυνατόν να αφήσει τέτοιο λαμόγιο απροστάτευτο

   http://www.koutipandoras.gr/article/117191/pethane-stin-paralia-o-proin-mitropolitis-attikis-panteleimon
   Τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής που είχε πολυσυζητηθεί, είχε εμπλακεί σε διάφορες περιπέτειες και «ροζ σκάνδαλα». Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής Παντελεήμων Μπεζενίτης είχε αποκατασταθεί και επανέλθει στην αρχιεροσύνη το φθινόπωρο του 2012, με απόφαση που είχε ληφθεί, όπως είχε σχολιαστεί και γραφτεί, έπειτα από την ασφυκτική πίεση του Φαναρίου.

   Ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής, Παντελεήμων Μπεζενίτης είχε περάσει και την πόρτα των φυλακών του Κορυδαλλού, κατηγορούμενος για την υπεξαίρεση των 66,5 εκατομμυρίων δραχμών. Το Συνοδικό Δικαστήριο είχε καθαιρέσει τον πρώην Αττικής υποβιβάζοντάς τον σε απλό μοναχό στις 14 Μαΐου του 2009.

 32. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.agioritikovima.gr/perizois/item/36672-θαύμα-με-θεία-μετάληψη-σε-παλαιοημερολογίτισσα

  Θαύμα με Θεία Μετάληψη…σε παλαιοημερολογίτισσα
  Τετάρτη, 02 Ιούλιος 2014

  Όταν έλεγα μια φορά τους λογισμούς μου στον Γέροντα και χτυπάει το τηλέφωνο, μου λέει..

  – Να το σηκώσω αγόρι μου;
  – Έ, σηκώστε το Γέροντα λέω, μπορεί να είναι καμιά ανάγκη, να πεθαίνει κανένας άνθρωπος, πάλι δεν θα σας ξανά βρώ; Το σηκώνει, ακούω μια γυναίκα, έκλαιγε, φώναζε, χτυπιότανε, τσίριζε.

  Και έλεγε ο Γέροντας..- Είδες κορίτσι μου που σου τα έλε

  γα εγώ, είδες που σου έλεγα να το κάνεις αυτό το πράγμα; Ναι κορίτσι μου δίκιο έχεις, ναι έτσι είναι.Έκλεισε το τηλέφωνο..
  – Αν είναι (λέω) Γέροντα κάτι εξομολογητικό μην μου το πείτε, αν είναι…
  κάτι άλλο, τι είχε και έκανε έτσι;
  Ήταν μια δασκάλα από την Ήπειρο, ήταν παλαιοημερολογίτισσα και συνάντησε τον π.Εφραίμ, δεν ξέρω που και τον άρχισε, τον πήρε παραμάζωμα.
  – Έχετε προδώσει τον Χριστιανισμό εσείς οι νεοημερολογίτες, έχετε πάει με τον Πάπα τον σατανά, ο Πατριάρχης είναι αιρετικός, δεν έχετε Χάρη Ιεροσύνης, το Άγιο Πνεύμα έχει φύγει από την Εκκλησία με το νέο ημερολόγιο.
  – Όχι κορίτσι μου (να λέει αυτός) δεν είναι έτσι, οι ιερείς μας έχουν Ιεροσύνη.Και δεν μπορούσε να την πείσει. Τότε της λέει…- Πήγαινε κορίτσι μου σε μία Εκκλησία με το νέο ημερολόγιο να κοινωνήσεις και θα σου απαντήσει ο Κύριος.
  Και επειδή ήταν ειλικρινής η κοπέλα το έκανε. Σου λέει τι έχω να χάσω, το πολύ, πολύ θα πιώ λιγο κρασί και θα φάω ένα κοματάκι ψωμί, δεν έχω να χάσω τίποτα. Πηγαίνει. Την ώρα που κοινωνούσε ο παπάς, ανοίγει το στόμα της, κοινωνάει ,φεύγει, μετά ο άλλος, ο άλλος και έφυγε από την πλευρά των γυναικών. Προσπαθούσε να μασίσει και λαστιχάριζε αυτό που είχε βάλει στο στόμα της ο παπάς.
  – Τι μου έβαλε (λέει) στο στόμα, πήγε να το δαγκώσει, δεν δαγκωνώτανε, τι μου έκανε (λέει) ο παπάς.Βάζει στο στόμα τα δάχτυλά της και βγάζει τα δάχτυλά της γεμάτα αίμα και να κρατάει ένα κομάτι κρέας και να αρχίζει να φωνάζει..- Χριστέ μου, Παναγία μου, λυπήσου με, λυπήσου με Παναγία μου, λυπήσου με Χριστέ μου.
  Την είδαν οί άλλες γυναίκες. Καταλάβανε τι θαύμα έγινε και της είχαν πιάσει το χέρι μην της πέσει κάτω. Εκείνη δεν μπορούσε. Το σπρωξανε με το ζόρι . Το έβαλε στο στόμα της και έγινε ψωμί και μπόρεσε και το κατάπιε. Και βγήκε το αίμα από τα δάχτυλά της με το κρασί, πήγαν και πλύναν τα δάχτυλά της. Έτσι ξέρουμε αν είναι σωστά αυτά που λέει η Εκκλησία ή όχι.
  (Αυτό είναι ένα περιστατικό που διηγείται ο Γέροντας Νίκων από την Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους και ο Γέροντας στον οποίο συνέβη είναι..

  • Ο/Η Po λέει:

   Φίλτατε του κώλου, ήρθε νομίζω ο καιρός όπου όλες οι αφηγήσεις θαυμάτων θα πρέπει πλέον να ξεκινούν με το «Μια φορά και έναν καιρό» και να τελειώνουν με το «Ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς. καλύτερα»

   Είναι νομίζω απαραίτητο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s