Η Χ.Α. υιοθετεί τον αφορολόγητο και επινοημένο σκελετό Εφραίμ

[Να γίνει ραδιοχρονολόγηση για να αποκαλυφθεί η απάτη του πατριαρχείου]

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Για τον Εφραίμ δεν υπάρχει απολύτως κανένα ντοκουμέντο, καταγεγραμμένη παράδοση ή ίχνος ιστορικής μαρτυρίας. Είναι εφεύρημα της αγράμματης καλόγριας Μαργαρίτας Δεσύπρη (Μακαρίας), που υποτίθεται ότι οδηγημένη από άγνωστη φωνή (δεν ήταν διαγνωσμένη σχιζοφρενής) βρήκε κάπου στα 1950, έναν σκελετό τον οποίο μετά είδε στον ύπνο της και της αποκάλυψε τη ζωή του. Ακολούθησε μετά και δεύτερη αυθαιρεσία, η προσθήκη πολύ περισσότερων μυθιστορηματικών στοιχείων,  που τα παραθέτει παρακάτω και η εγκληματική χιτλερική οργάνωση Χ.Α., τα οποία παρουσιάζουν τον ανύπαρκτο Εφραίμ και ως Εθνομάρτυρα. Μόνο σε τριτοκοσμική χώρα θα γινόταν αυτό πιστευτό και θα ανεχόταν η χρεοκοπημένη πολιτεία την εξαπάτηση, την οικονομική αφαίμαξη των αφελών και την αφορολόγητη φάμπρικα των θαυμάτων. Με μήλο της έριδος τα κέρδη της, ο πρώην μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων έστησε άνισο σκυλοκαυγά με παρεκκλησιαστικές οργανώσεις και με πολύ ισχυρά πρόσωπα, που κατέληξε στην μαγνητοφώνηση των ερωτικών συνομιλιών του με φαντάρο, μια υπόθεση που αρχικά κρατήθηκε σε πολύ χαμηλούς τόνους.  Όταν όμως ξέσπασε η θύελλα των σκανδάλων του 2005, αποκαλύφθηκαν οι αστρονομικές τραπεζικές καταθέσεις του και καταδικάστηκε από τη Δικαιοσύνη για κάτι που κανένας μητροπολίτης δεν ελέγχθηκε ποτέ, δηλαδή για την εθιμική οικειοποίηση των λάφυρων των παγκαριών, όπως κάνουν όλοι οι μητροπολίτες σε όλη τη χώρα χωρίς να ρωτά κανείς το που πήγε το χρήμα ή το πόθεν έσχες του επικαρπωτή μητροπολίτη και των συγγενών του (ανιψιών με πισίνες κλπ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι την διαδικασία για την αγιοκατάταξη του Εφραίμ, στον όχι και τόσο κολακευτικό κατάλογο των Ορθόδοξων αγίων (βλ. «Άγριοι και δολοφόνοι», Κυρ.Ελευθεροτυπία-24.8.2014), ξεκίνησε ο ροζ κλέφτης Παντελεήμων μαζί με τον φίλο του τον Χουντόδουλο, που τον στήριζε για χρόνια αν και γνώριζε τα πάντα, και την λεηλασία του αβυσσαλέου παγκαριού του Εφραίμ και το περιεχόμενο των ερωτικών κασετών που είχαν αποσταλεί από τους αντιπάλους του στη Σύνοδο, η οποία παρίστανε την κουφή, μέχρι που δημοσιοποιήθηκαν στον Τύπο, όταν διακόπηκε για μερικούς μήνες αναπόφευκτα η Ομερτά (λόγω της χρονικής συγκυρίας του καταιγισμού ιερών σκανδάλων του 2005) και το πράγμα δεν μπορούσε να κουκουλωθεί άλλο. Έξι χρόνια μετά, όταν κόπασε ο σάλος, βρήκε ευκαιρία η πατριαρχική Σύνοδος (4.4.2011) και σταθμίζοντας τα οικονομικά οφέλη και τη δεδομένη σιωπή του Τύπου που δεν θα έκανε ενοχλητικές ερωτήσεις για την ιστορική θεμελίωση και για τη χρονολόγηση του σκελετού, ενέδωσε σε αυτήν την ανίερη αλλά επικερδέστατη θεομπαιξία. Εδώ βεβαίως τίθεται για πολλοστή φορά το θέμα των πολιτικών και ενδεχομένως και ποινικών ευθυνών του «φίλου του λαού» Τσακαλώτου, ο οποίος δεν στέλνει το ΣΔΟΕ να ελέγξει την ροή και την κατάληξη του αφορολόγητου χρήματος, προϊόντος μιας προφανέστατης μακάβριας και βλάσφημης απάτης, παρά το επιβαρυντικό παρελθόν που συνοδεύει τον ανίερο όσο και αποκρουστικό σκελετό, που θα είχε μεγάλο σουξέ σε σατανιστικές τελετές με τη φρίκη της όψης του.

Το δαιμονικό σκέλεθρο (από πότε η τυμβωρυχία έχει νομιμοποιηθεί;) τράβηξε ανήμερα της γιορτής του (5.5), για άγνωστους λόγους, την προσοχή του ευλαβικού Προέδρου κ.Παυλόπουλου (της καραμανλικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ)  και, φυσικώ τω λόγω, του μύστη των αποκρυφιστικών νυχτερινών ναζιστικών τελετών στο βουνό, του χειμερινού ηλιοστάσιου (Βλ. “Ημέρα μύησης-ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής η 21η  Δεκεμβρίου. Τα ψέματα και η προσπάθεια παραπλάνησης”, Κλέων Ι.,  xyz.contagion, 23/6/2014), του υπόδικου χιτλερικού Κασιδιάρη, της σατανιστικής οργάνωσης «της σποράς των νικημένων του ‘45».

Αντιγράφω από τη ευλαβική ναζιστική ιστοσελίδα των αυτοπροσδιοριζόμενων ως «σπορά των νικημένων του ‘45», το παραμύθι που κυκλοφορεί αυθαίρετα χωρίς να διαμαρτύρεται κανείς για τον ευτελισμό της Ιστορίας. Το κείμενο γράφτηκε με αφορμή την εορταστική συνάντηση στη Μονή, του Αρχιεπισκόπου Λιάπη με τον Κασιδιάρη, τη δεύτερη επίσημη συνάντησή τους μετά την πρώτη που είχε γίνει στο Τατόι (5.10.2016). Λίγες ημέρες μετά ο Κασιδιάρης διέφυγε την αυτόφωρη σύλληψη από τη φρουρά και τις κάμερες του Βούτση (πατρός) και δήλωσε «μόλις γάμησα μια αδελφή».

«Κερνούμε το λαό χασίσι, όνειρα, ψέματα και μίση, δε ντρέπονται για να ντραπώ»

«Η Χ. Α. τίμησε την μνήμη του Εθνομάρτυρα Αγ. Εφραίμ –5 Μαΐου 2017 – 18:29.

Παρουσία αντιπροσωπείας της Χ.Α. εορτάστηκε σήμερα η μνήμη του Εθνομάρτυρα (sic) Αγ.Εφραίμ στην Ι.Μ. Αγ.Εφραίμ στην Ν. Μάκρη. Αξίζει οπωσδήποτε να παραθέσουμε ένα σύντομο ιστορικό για την δράση και τον θάνατο ενός μεγάλου Εθνομάρτυρα, …. Ο Άγ. Εφραίμ, κατά κόσμο Κων. Μόρφης, γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1384 μ.Χ. σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία, κοντά στον Ληθαίο ποταμό. Έμεινε ορφανός από πατέρα σε μικρή ηλικία μαζί με τα άλλα εφτά αδέλφια του. Σε ηλικία 14 ετών, για να αποφύγει τον εξισλαμισμό και το παιδομάζωμα, εισήλθε στην ακμάζουσα τότε Ι.Μονή του όρους των Άμωμων (περιοχή Ν.Μάκρης). Το 1416 μ.Χ. οι τούρκοι κατέλαβαν και λεηλάτησαν την Αττική και ανάγκασαν τον δούκα των Αθηνών να δηλώσει υποταγή στον σουλτάνο. Το 1424 μ.Χ. σε μία ακόμη επιδρομή εισέβαλαν στη Μονή και έσφαξαν πολλούς Μοναχούς. Τον επόμενο χρόνο, την 14η Σεπτεμβρίου 1425 μ.Χ., επανήλθαν και συνέλαβαν τον Άγιο. Τον έδεσαν με αλυσίδες και άρχισαν τα μαρτύρια του, που τελείωσαν στις 5 Μαΐου 1426 μ.Χ. ήμερα Τρίτη και ώρα 9 το πρωί (σημ.Λασκ.: η ακρίβεια της περιγραφής είναι αξιοθαύμαστη). Τον κρέμασαν ανάποδα σε ένα δένδρο, που σώζεται ακόμα, τον κάρφωσαν στα πόδια και το κεφάλι, και τέλος το καταπληγωμένο και μαρτυρικό σώμα του το διαπέρασαν με αναμμένο ξύλο. Έτσι, ο Άγ.Εφραίμ, παρέδωσε την ψυχή του στον Θεό, αρνούμενος να εκτουρκιστεί και να εξισλαμιστεί».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

«Mαύρη Μαγεία στην Ορθοδοξία (6)-Tυμβωρυχία» (6/1/2009)

“…Η μονή … έγινε γνωστή από τις εφόδους στα πλούσια παγκάρια της του Παντελεήμονα τον οποίο η Σύνοδος δεν καθαιρεί, εξαντλώντας κάθε επιείκεια για τον άτυχο συνάδελφο που ξέρει πολλά και απειλεί να μιλήσει. Για να πούμε την αλήθεια δεν ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος μητροπολίτης που ληστεύει τα αφορολόγητα ελέω Σημίτη παγκάρια. Κάθε άλλο μάλιστα. Έκανε όμως ένα στρατηγικό λάθος. Τα έβαλε με μια μονή με πολύ ισχυρούς προστάτες. Στην βιασύνη του ξέχασε κάτι ακόμη. Ο προκάτοχός του Νικόδημος, που είχε εκθρονισθεί από τον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, καιροφυλακτούσε. Δύσκολο δεν ήταν λοιπόν να βρεθούν ερωτικές κασέτες του δεσπότη με κάποιον φαντάρο, μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του με ανώτατο δικαστικό, αυθαίρετη βίλλα με πισίνα, τεράστιες καταθέσεις και οφ σορ εταιρεία στις Παρθένες Νήσους της Καραϊβικής και κάμποσοι ακόμη σκελετοί στο ντουλάπι του, από αυτούς που βρίσκει εύκολα για τους αρχιερείς όποιος έχει συμφέρον να ψάξει.… ‘…αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα μοναστήρι που διαθέτει ισχυρούς υποστηρικτές, φίλους και πιστούς’. (ΤΟ ΒΗΜΑ Μ.Αντωνιάδου 9.4.2006)…. ‘..Ο πατέρας της συζύγου του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκη αμισθί προσφέρει τις υπηρεσίες του …..στην ΙΜ Ν. Μάκρης, ….. Υπογραμμίζει δε ότι ‘ούτε εγώ, ούτε μέλος της οικογενείας μου σε καμμίαν περίπτωσι δεν κάνουν μπίζνες. Σεβόμεθα απολύτως την Εκκλησίαν του Χριστού και ζούμεν με φόβον Θεού’ ’ (Έθνος 13/9)….».

Ευσεβής, νόμιμος και ηθικός καραμανλικός πολιτευτής, εκ των πρωτοστατών της Αγιοποιήσεως του άγνωστου σκελετού.

«Νόμιμον», «ηθικόν» και ασυμβίβαστο (Ιός, Ελευθεροτυπία, 7/12/2008): «Αλλη μια σύμπτωση από τις πολλές που συναντάμε αυτές τις μέρες. Οι δικηγορικές οικογένειες Πελέκη και Σοφού συναντιούνται σε έναν άλλο Εφραίμ. Πρόκειται για την υπόθεση της Μονής του Οσίου Εφραίμ στη Ν.Μάκρη. Ο Διονύσιος Πελέκης και ο Θέμης Σοφός συνεργάστηκαν ως δικηγόροι της μονής κατά του τότε μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα και …πέτυχαν την καταδίκη, την καθαίρεση (σ.Λασκ. Ο «Ιός» θέλει να πει έκπτωση, η Σύνοδος δεν τον καθαίρεσε ποτέ και τον κήδεψε με αρχιερατικές τιμές) και τη φυλάκισή του. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρισκόταν η διαχείριση του πλούτου που συγκεντρώνεται στη Μονή από τους πολυάριθμους προσκυνητές και δωρητές. Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξαν μαγνητοφωνημένα αποσπάσματα από συνομιλίες του μητροπολίτη που είχαν υποκλαπεί και μεταδόθηκαν από τηλεοπτικές εκπομπές, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η θέση του κατηγορούμενου με «ροζ» αιτιάσεις. Στην πραγματικότητα οι δικηγορικές οικογένειες Πελέκη και Σοφού συνεργάζονται στενά. Η από κοινού υπεράσπιση της Μ.Εφραίμ δεν είναι κι αυτή συμπτωματική. Από το 1999 έχει ιδρυθεί σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος φίλων της Ι.Μ. ..Αγίου Εφραίμ Ν. Μάκρης». Ο πρώτος που υπογράφει τη σύσταση του σωματείου και αναλαμβάνει ταυτόχρονα τη νομική του εκπροσώπηση είναι ο Διον. Πελέκης. Στα ιδρυτικά μέλη συναντάμε τη σύζυγό του αλλά και τους Ιωάννη και Θεμ. Σοφό….».

«Εργα και ημέρες της… αγίας οικογένειας» (‘Έθνος’-ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, 19/9/2010). «… Το 1996 ο Πελέκης πρωτοστάτησε σε εκστρατεία αγιοποίησης του Οσίου Εφραίμ. Την σχετική επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο υπέγραφε και ο Γ. Βουλγαράκης. Το 1999 ιδρύθηκε ο «Σύλλογος φίλων της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Αγίου Εφραίμ Ν. Μάκρης», ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι ο Διον. Πελέκης. Τη Μονή Οσίου Εφραίμ εκπροσώπησε ο Πελέκης στην αντιδικία που είχε με τον πρώην Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα. Υστερα από δικαστική μάχη στην οποία αναμείχθηκαν και μαγνητοφωνημένες ροζ συνομιλίες του πρώην μητροπολίτη, ο Παντελεήμων καθαιρέθηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση».

Ναζιστική πατσαβούρα «Στόχος»: «H ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΑΚΑΡΙΑ ΔΕΣΥΠΡΗ: Η ΜΑΝΑ ΤΩΝ ΠΟΝΕΜΕΝΩΝ» (22.8.2015). «….Μου προφήτευσε όλη μου τη ζωή, για παράδειγμα μου είχε πει ότι θα πάω στη Μητρόπολη Θηβών και θα γίνω πρωτοσύγκελλος. Η μακαριστή επαληθεύτηκε, αφού ο πατήρ Φιλόθεος βρέθηκε στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρίου Ιερωνύμου (τότε Μητροπολίτου Θηβών) ως πρωτοσύγκελλος …».

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

19 Responses to Η Χ.Α. υιοθετεί τον αφορολόγητο και επινοημένο σκελετό Εφραίμ

 1. Ο/Η laskaratos λέει:


  «…ταις γαρ αν Θήβαις τόδε γένοιτ’ όνειδος» (Ευρυπίδη ‘Φοίνισσαι’)

  https://jailgoldendawn.com/

  «Κοινοί εγκληματίες που υμνούν ολημερίς τον Χίτλερ» [23/5/2017]

  Ο κινηματογραφιστής Κώστας Γεωργούσης (Κείμενο: Μαρία Δήμα, ΕφΣυν, 24/5/2017) Με την κατάθεση του κινηματογραφιστή-ντοκιμαντερίστα, Κώστα Γεωργούση, συνεχίστηκε και χθες στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ο μάρτυρας, τελειόφοιτος της Εθνικής Σχολής Κινηματογράφου της Βρετανίας, δημιουργός του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ «Οι Καθαριστές» (The Cleaners), όπου κατέγραψε…

  Δύο χρόνια δίκη της Χρυσής Αυγής: Η φασιστική απειλή σήμερα
  Ο 24χρονος σπουδαστής Αλέξης Λάζαρης μετά την επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής (Κείμενο: Θανάσης Καμπαγιάννης, Σοσιαλισμός από τα Κάτω, Μάιος-Ιούνιος 2017) Η δίκη της Χρυσής Αυγής μπήκε στον τρίτο χρόνο της. Οι αργοί ρυθμοί στην απόδοση της δικαιοσύνης δίνουν την ευκαιρία στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής να προσποιείται ότι η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης…

  Η δίκη της Χρυσής Αυγής: Κατάθεση του σκηνοθέτη Κ. Γεωργούση (155η+156η μέρα)
  17 Μάρτη 2012, όταν οι κλούβες και τα ΜΑΤ έκλειναν το δρόμο στους αντιφασίστες για να προστατέψουν την Χ.Α. (Κείμενο: Κυριάκος Μπάνος, Εργατική Αλληλεγγύη, 24/5/2017)
  Στους βόθρους της Χρυσής Αυγής βούτηξε στις αρχές του 2012, την περίοδο που οι ναζίδες ετοιμάζονταν να μπουν στη Βουλή, ο νεαρός σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Γεωργούσης ετοιμάζοντας την πτυχιακή του εργασία…

  Χρυσή Αυγή για υποψήφιους βουλευτές της: “γραφικός” ο Μπέλλος, “ανισόρροπος” ο Πλωμαρίτης

  Ο Πλωμαρίτης πίσω από Κασιδιάρη και Ρήγα, Πλέον βαφτίζεται “ανισόρροπος”… Η συνεχής απόδειξη του κατηγορητηρίου μέσα από τις μαρτυρικες καταθέσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής οδηγεί πλέον την υπεράσπιση της ναζιστικής οργάνωσης σε πλήρη αποστασιοποίηση από τα μεσαία και κατώτερα στελέχη της. Μέσα σε δύο δικασίμους, οι υπερασπιστές της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκαν σε δύο υποψήφιους…

  «Μιλούσαν με περηφάνια για τους φούρνους του Άουσβιτς» [22/5/2017]

  Ο Αλ. Πλωμαρίτης μπροστά στην κάμερα του Κ. Γεωργούση προτρέπει σε πράξεις δυνάμενες να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος και βία. (Κείμενο: Αφροδίτη Τζιαντζή, ΕφΣυν, 23/5/2017) Δύο διαφορετικές, εξίσου επικίνδυνες, όψεις της ναζιστικής οργάνωσης αναδείχθηκαν στις χθεσινές καταθέσεις των μαρτύρων στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο. Η μία είναι η δράση των χρυσαυγίτικων «ταγμάτων ασφαλείας» ή…

  Η νέα «Ιφιγένεια» του Μιχαλολιάκου

  Τον ρόλο της «Ιφιγένειας» που θυσιάζεται (αναλαμβάνοντας όλη την ευθύνη για τη βία) για να μείνει ο αρχηγός ακέραιος και αλώβητος, τώρα παίζουν οι Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός, και ένα ακόμα επεισόδιο του ίδιου έργου είδαμε προχθές στη Βουλή… |

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%95%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BC_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9D%CE%AD%CE%B1%CF%82_%CE%9C%CE%AC%CE%BA%CF%81%CE%B7%CF%82

  Άγιος Εφραίμ της Νέας Μάκρης
  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

  O Άγιος Εφραίμ (14 Σεπτεμβρίου 1384 – 5 Μαΐου 1426)[1] είναι ένας από τους «νεοφανείς αγίους» για τον οποίο δεν υπάρχουν ιστορικά γραπτά ή άλλα ευρήματα που να τεκμηριώνουν είτε την ύπαρξή του ως ιστορικό πρόσωπο είτε την προσέγγιση ή όχι όσων διηγείται η πρόσφατη εκκλησιαστική παράδοση με πραγματικά ιστορικά συμβάντα.

  Τα λεπτομερή βιογραφικά στοιχεία του λέγεται ότι αποκαλύφθηκαν στη μοναχή Μακαρία Δεσύπρη σε μια σειρά από οράματα που είχε το 1950. Σύμφωνα με αυτά, το κοσμικό όνομα του Αγίου Εφραίμ ήταν Κωνσταντίνος Μόρφης. Γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1384 στα Τρίκαλα. Ήταν γιος πολυμελούς οικογένειας, η οποία για να τον γλυτώσει από το παιδομάζωμα τον έστειλε στη Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου σε ηλικία μόλις 14 ετών. Εκεί έμεινε εως την ηλικία των 18 ετών σαν δόκιμος μοναχός. Τότε χρίστηκε μοναχός και σε λίγα χρόνια Ιερέας.

 3. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Ο Τζούμας υμνεί τον Παντελεήμονα

  http://www.exapsalmos.gr/2014/07/03/%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/

  Το άδοξο και τραγικό τέλος του Αττικής Παντελεήμονα, ηχηρό ράπισμα στην υποκρισία της κοινωνίας και της Εκκλησίας μας
  Δημοσιεύτηκε στις 3 Ιουλίου 2014 από K. T.

  ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ
  Θέλω να κάνω εξ αρχής μία ξεκάθαρη και απολύτως συνειδητοποιημένη δήλωση: θεωρώ τον Μακαριστό πλέον, τελευταίο Μητροπολίτη της ενιαίας Μητρόπολης Αττικής Παντελεήμονα, σπουδαίο Ιεράρχη.
  Παρά τις όποιες ανθρώπινες αδυναμίες που είχε– και για τις οποίες θα δώσει ο ίδιος λόγο στον Κύριο ,που τον εκάλεσε ήδη κοντά Του, έστω και με αυτό τον άδοξο και τραγικό τρόπο–ήταν Ιεράρχης με μόρφωση, με ικανότητες και με ξεχωριστή αξία.
  Με εξαίρεση τα θλιβερά γεγονότα που έφεραν στο φως της δημοσιότητας εξωεκκλησιαστικά- εξωθεσμικά κέντρα και τα οποία του στοίχισαν τον θρόνο, ο Παντελεήμων Μπεζενίτης με το πέρασμά του, τόσο από την Ζάκυνθο, όσο και από την Αττική, οφέλησε και δεν έβλαψε την Εκκλησία.Παρά την σύγχρονη δομή του λόγου του και τις μοντέρνες αντιλήψεις του, ήταν φιλακόλουθος Ιεράρχης και φιλομόναχος!
  Οι γραμμές αυτές δεν αποτελούν μία ακόμη νεκρολογία, απ´αυτές που ενδεχομένως θα ακούσουμε ή θα διαβάσουμε αυτές τις ημέρες,κατόπιν εορτής.
  Για έναν τόσο σημαντικό Αρχιερέα της Εκκλησίας μας,δεν ειναι εύκολο να συνθέσεις νεκρολογία, χωρίς να πονέσεις γράφοντας και δίχως να κλάψεις!
  Οι γραμμές αυτές είναι φτωχές εκφράσεις, φτωχά ψελλίσματα ενός ανθρώπου που γνώριζε τον μακαριστό Ιεράρχη από τα μαθητικά του χρόνια και θεωρεί υποχρέωσή του να γράψει δύο λόγια ,τώρα που είναι ακόμη ζεστό το λείψανό του.
  Αύριο θα έχουν όλοι κάτι καλό να πούν για τον «αδικηθέντα» αδελφό τους, που όμως όσο ζούσε,και μετά την αντικανονική και βιαστική καθαίρεσή του από τη Σύνοδο,δεν ήθελαν να του λένε πια ούτε …Καλημέρα!! Κι αυτό ήταν το μεγάλο παράπονό του: η αχαριστία των συνεπισκόπων του, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία τους ψήφισε εκείνος για να εκλεγούν!Επομένως αυτοί του χρωστούσαν κι οχι αυτός σε εκείνους.
  Η πορεία του Παντελεήμονα Μπεζενίτη ήταν μία πορεία μετ´εμποδιων και εγκωμίων!
  Γαλουχήθηκε μέσα στο περιβόητο Ιερό Τάγμα Αγίου Παντελεήμονος,το οποίο ίδρυσε ο πολύ σημαντικός,αν και αμφιλεγόμενος Ιεράρχης Παντελεήμων Φωστίνης( ο από Καρυστίας και Ενόπλων Δυνάμεων ), που σημάδεψε όλη την μεταπολεμική Ελλάδα με τα θερμουργά κηρύγματα του και τον εθνικό παλμό που εξέπεμπε.
  Από το Ιερό Τάγμα,αναδείχθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της Εκκλησίας, όπως οι Αθηνών Ιάκωβος, Θεσσαλονίκης Παντελεήμων, Δράμας Φίλιππος,Λήμνου Παντελεήμων, Κορίνθου Παντελεήμων, Μεγάρων Βαρθολομαίος κ. ά.
  Ο Παντελεήμων Μπεζενίτης ήταν
  Το στερνοπούλι και η τελευταία χειροτονία του Φωστίνη! Το 1961 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1962, το Μάρτιο, ο Φωστίνης έφευγε από αυτή τη ζωή στενοχωρημένος θανάσιμα μετά τα όσα συνέβησαν με την θριαμβευτική άνοδο και στη συνέχεια με την εξευτελιστική κάθοδο του κορυφαίου πνευματικού αναστήματός του, του Ιακώβου Βαβανάτσου, ως Αρχιεπιςκόπου Αθηνών,του από Αττικής.
  Μετά την Κοίμηση του Γέροντά του, Μητροπολίτη Χίου Παντελεήμονος Φωστίνη,ο Παντελεήμων Μπεζενίτης(κατά κόσμον Αντώνης) παρέλαβε ως νεαρός Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελος, τη διοίκηση της Μητρόπολης Χίου, για έξι ολόκληρα χρόνια, υπό την φωτισμένη και έμπειρη καθοδήγηση του Τοποτηρητή της Χίου,Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου του Β ´.
  Το έργο που δημιούργησε ο νεαρός κληρικός Παντελεήμων, κατά την μεταβατική εκείνη περίοδο ήταν αξιοθαύμαστο! Η Μητρόπολη Χίου συνέχισε μα λειτουργεί και να εργάζεται ως μία δραστήρια κυψέλη και μετά τον θάνατο του Φωστίνη.
  Τα συσσίτια για τα οποία καμαρώνουμε σήμερα οτι παρέχει η Εκκλησία μας προς εμπερίστατους συνανθρώπους μας, εγχώριους και αλλοδαπούς ,ο Παντελεήμων Μπεζενίτης τα είχε οργανώσει στη Χίο στο κέντρο νεότητας που ο ίδιος είχε δημιουργήσει ως Πρωτοσύγκελλος από το 1961, και σίτιζε τότε περί τα 300-350 φτωχά παιδιά, μαθητές σχολείων, τεχνικών σχολών και νυχτερινών γυμνασίων, από όλη την Χίο και τα χωριά της! Έγραψε ιστορία εκείνη την περίοδο και διεφάνη η ιδιαίτερη αξία που είχε και το λαμπρό μέλλον που θα ακολουθούσε!
  Με δικές του ενέργειες ενέπνευσε τον τότε Τοποτηρητή της Μητρόπολης αείμνηστο Μυτιλήνης Ιάκωβο Β ´ τον Κλεομβρότου, να διεκδικήσουν από την Καθολική Εκκλησία μέρος των Λειψάνων του Αγίου Ισιδώρου, Πολιούχου της Χίου. Πράγμα το οποίο επετεύχθη. Και αν έμενε στη Χίο και μετά το 1967, θα είχε καταφέρει να φέρει και την Τιμία Κάρα της αποκεφάλισθείσης Αγίας Μαρκέλλης, της Χιοπολίτιδος η οποία ευρέθη μέσα στη θάλασσα απο Αδραμυτινό πλοίο που έπλεε στα παράλια της Χίου, προερχόμενο από Αλεξάνδρεια και με προορισμό την Ιταλία.
  Αυτός ήταν ο Παντελεήμων! Ανήσυχος άνθρωπος και οραματιστής κληρικός.
  Το πρώτο λάθος του, το οποίο σημάδεψε όλο τον επόμενο βίο του και την Αρχιερωσύνη του, ήταν η βιασύνη που επέδειξε να εκλεγεί Μητροπολίτης νέος σε ηλικία και να πάει στη Ζάκυνθο το 1977. Αν είχε λίγη υπομονή θα είχε εκλεγεί ένα χρόνο αργότερα σε Μητροπολίτη Χίου, όταν εκοιμήθη ο Χίου Χρυσόστομος Γιαλούρης εκ Λέσβου και τον διεδέχθη ο Νικηφόρος Τζιφόπουλος, εκ Θεσσαλονίκης ο οποίος έζησε ως Χίου μόνο 57 ημέρες.
  Θα ήταν άλλη η πορεία της Χίου και ασφαλώς και του Παντελεήμονος Μπεζενίτη, που ήξερε το νησί πολύ καλά, οχι μόνο γιατι γεννήθηκε εκεί, αλλά και γιατί εργάστηκε ιεραποστολικά στη Χίο σε δύσκολα -πέτρινα και στενόκαρδα χρόνια!Δεν ειναι τυχαίο που παιδιά της χριστιανικής νεολαίας Χίου, που ο ίδιος ίδρυσε τότε έγιναν σπουδαίοι επιστήμονες και πολιτικοί και ανήλθαν τις κλίμακες της κοινωνίας!
  Αφ´ότου εξελέγη Μητροπολίτης Ζακύνθου, είχε λαχτάρα να επισκέπτεται τη γενέτειρά του Χίο, ως Αρχιερεύς και να λειτουργεί.
  Αλλά οι σχέσεις του με τον τότε Μητροπολίτη Χίου Χρυσόστομο Γιαλούρη δεν ήταν καλές από την πρώτη στιγμή που εξελέγη Χίου το 1967, δεδομένου οτι το πρώτο πράγμα που έκανε ,αφού εξελέγη Χίου,ήταν να απαλλάξει τον Παντελεήμονα από τα καθήκοντα που είχε στη Μητρόπολη, να του δώσει απολυτήριο και μα τον μεταθέσει στα Κύθηρα.
  Ο Παντελεήμων βέβαια δεν ακολούθησε αυτή τη διαδρομή που του πρότεινε ο Χίου Χρυδόστομος, αλλά βρήκε στοργή στην φιλόξενη αγκαλιά του Γέροντα Μυτιλήνης Ιακώβου του Β ´ ο οποίος τον διόρισε Ιεροκήρυκα Μυτιλήνης, παράλληλα τον έστειλε στο Καθολικό Ινστιτούτο των Παρισίων για μεταπτυχιακές σπουδές.
  Μετά την επιστροφή του εκ Παρισίων, αναδείχθηκε σε Διευθυντή των Υπηρεσιών της Αποστολικής Διακονίας και του Οικοτροφείου της.
  Αλλά και αφού εξελέγη Μητροπολίτης Ζακύνθου το 1977, οι σχέσεις του με τον Χίου Χρυσόστομο δεν αποκαταστάθηκαν ποτέ.
  Ο Παντελεήμων είχε ξεθαρέψει τότε ως Μητροπολίτης κι εκφραζότανε ανοιχτά εναντίον των Εκκλησιαστικών οργανώσεων και μάλιστα εναντίον του Μακαριστού σήμερα Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου του Α ´, που τότε ζούσε ως πρώην και έκανε περιοδείες ανά την Ελλάδα με το κίνημα του «Αγαπισμού», που είχε ιδρύσει.
  Και ο Χίου Χρυσόστομος αφ´ ενός μεν προερχότανε από τις οργανώσεις αλλά και ήταν επιλογή– εκλογή του Ιερωνύμου του Α ´ τον οποίο εμνημόνευε είς την Κυρίαν Είσοδον, ως Αρχιεπίσκοπο μέχρι που εκοιμήθη το Νοέμβριο του 1978.
  Αν πάντως ο Παντελεήμων εκλεγότανε Χίου αντί Ζακύνθου, έστω ενα χρόνο αργότερα, η πορεία του θα ήταν διαφορετική! Αλλά ο Θεός είχε το σχέδιό του, για λόγους που γνωρίζει μόνον Εκείνος!
  Το κακό με την εκλογή του Παντελεήμονα Μπεζενίτη σε Ζακύνθου έγκειται στο γεγονός οτι ποτέ δεν κατάφερε να ενσωματωθεί στην κοινωνία της Ζακύνθου και στις ιδιαιτερότητες που έχει η παράδοσή της. Εννοιωθε ξένος και είχε μέσα του τον προσανατολισμό της μετάθεσης σε μεγαλύτερη και νευραλγικότερη Μητρόπολη! Και το επεδίωξε και για τη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας όταν εχήρευσε άνευ επιτυχίας και αργότερα στην Αττικής, παρά την επίμονη άρνηση του Μακαριστού Σεραφείμ να δώσει την συγκατάθεσή του για τη μετάθεση! Και τα κατάφερε τότε χάρη στην βοήθεια που του παρέσχον οι συνεπίσκοποί του που τον αγαπούσαν και τον συνέδραμαν σε αυτή τη μάχη. Και τα κατάφεραν αφού είχαν πείσει ακόμη και τους Γέροντες συντηρητικούς Ιεράρχες να ψηφίσουν υπέρ του… επαράτου μεταθετού.
  Η εκλογή του σε Αττικής, παρά τον ανελέητο πόλεμο που δέχθηκε από τον προκάτοχό του Ιερωνυμικό Μητροπολίτη Αττικής Νικόδημο Γκατζιρούλη.
  Η μετάβασή του όμως σε αυτή την πλούσια και σημαντική Μητρόπολη ανέδειξε στο έπακρον μία από τις θανάσιμες αδυναμίες που τον κατεύθυναν στη ζωή του: την ροπή του προς το χρήμα και τον πλουτισμό.
  Η κακή χημεία που είχε με τις Μοναχές της πολύ ισχυρής Μονής κ του Οσίου Εφραίμ ήταν αυτό που σηματοδότησε την αντίστροφη μέτρηση και παραμονή του Παντελεήμονος στο θρόνο της Αττικής!
  —Ενα αναθεματισμένο καμπαναριό και το πόσο κόστισε,θα γίνει η αιτία να χάσεις το θρόνο σου!! Πήγαινε βρες τα με τις Μοναχές και ησύχασε ! Έχουν δυνατούς προστάτες!
  Αυτά του βροντοφώναξε μία φορά μπροστά μου ο Γέρων Κορίνθου Παντελεήμων Καρανικόλας που έννοιωθε υπεύθυνος τρόπον τινά, για την πορεία του.
  Κι όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι και τον κυνηγούσαν όλοι και ήθελαν την κεφαλή του επί πίνακι ήλθε σαν γδαρμένο και κυνηγημένο σκυλί στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ο οποίος τον αγαπούσε και ηθελε να τον βοηθήσει και ζήτησε γονυπετής και φοβισμένος την βοήθειά του! Και ο Μεγάλος Χριστόδουλος του έδωσε το καλύτερο διέξοδο τότε για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να τον στηρίξει με τους άλλους Ιεράρχες. Του συνέστησε να δώσει το επίμαχο χρηματικό ποσό στη Μονή για το οποίο εκατηγορείτο οτι το καταχράστηκε!
  — Δεσπότη μου εσύ ο ίδιος ομολογήσες οτι εχεις τα χρήματα για τα οποία σε κατηγορούν και τα έχεις για μία ώρα ανάγκης για γεράματα! Ορίσετε η ώρα αυτή παρουσιάσθηκε τώρα! Δώσε τα αυτά τα χρήματα για να αποσύρουν τις είς βάρος σου κατηγορίες και μετά με διευκολύνεις και μένα να βγώ μπροστά και να σε βοηθήσω!
  Δυστυχώς η φιλαργυρία του δεν τον άφησε να σκεφθεί ώριμα και συνετά!
  — Μα γιατί να τους τα δώσω ,αφού δεν τα πήρα.. Τους τα χρεωστώ; Είπε τότε αφήνοντας τον Χριστόδουλο με ανοιχτό το στόμα !
  — Για να σταματήσει η εναντίον σου δίωξη Δεσπότη μου! Δεν το καταλαβαίνεις;
  Και εκ των γεγονότων που ακολούθησαν αποδεικνύεται οτι δεν το κατάλαβε! Δυστυχώς!
  Τα όσα ακολούθησαν ήταν προδιαγεγραμμένα! Μόνο η καθαίρεσή του ήταν επιπόλαια και βιαστική ενέργεια της Συνόδου! Ο Παντελεήμων δεν έπρεπε να καθαιρεθεί! Και αυτό δεν το λέμε εμείς από συναισθηματικούς λόγους!
  Αλλά το λένε όλοι εκείνοι που ερμηνεύουν σωστά και αντικειμενικά τους νόμους και τους ιερούς κανόνες!
  Το κακό όμως έγινε! Ένας Ορθόδοξος Μητροπολίτης καθαιρέθηκε και οδηγήθηκε στην ταπείνωση και στον εξευτελισμό γιατί οι Συνεπίσκοποί του δεν μπήκαν στον κόπο να ψάξουν περισσότερο και να καταλάβουν αυτό που κατάλαβε ο Καθηγητής Γιάννης Κονιδάρης ο οποίος δημοσίευσε εκτενή γνωμοδότηση επί του θέματος δια της οποίας εγκαλεί την διοίκηση της Εκκλησίας για την ευτελή απόφασή της. Την αναδημοσιεύω για την ιστορία σε άλλη ανάρτηση για να ανακουφίσω με τον τροπο αυτό την ωραία ψυχούλα του που παρά τις παραξενιές και αδυναμίες του μας έκανε να γελάμε και να διδασκόμεθα από τις ιστορίες που μας εδιηγείτο με πρωταγωνιστές μεγάλες μορφές Ιεραρχών που έζησε και γνώρισε κι ο ίδιος κατά τον πολυτάραχο βίο του!
  Αναρωτιέμαι με τί συνείδηση θα τον αποχαιρετήσουν την Παρασκευή οι Αρχιερείς εκείνοι που θα θελήσουν να παρευρεθούν στην εξόδιο ακολουθία, όταν γνωρίζουν οτι η δική τους αδιαφορία τον έστειλε σε αυτή την κατάπτυστη καθαίρεση και στην αποτροπιασμό !
  Οτι δεν έπαθε Ιεράρχης της Εκκλησίας μας τα χρόνια της τουρκοκρατίας και της γερμανικής κατοχής, το έπαθε ο Αττικής Παντελεήμων στην Ελλάδα της ……Ευρωπαϊκής Ένωσης .
  Αυτό το ατυχές συμβάν του πνιγμού που στάθηκε η αιτία να χάσει τη ζωή του ήταν ένα ηχηρό ρ ά π ι σ μ α του Παντελεήμονος Μπεζενίτη προς την κοινωνία μας, προς την υπό τους συνεπισκόπους του Αρχερείς, και προς την Εκκλησία την οποία υπηρέτησε με αυταπάρνηση.

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=169146

  Ποιες κακουργηματικές πράξεις αποδίδουν οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών στον Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονα

  «Επιδρομή επί των χρημάτων της μονής»
  H έφοδος ιερέων στο παγκάρι με λοστούς και η αμοιβή για αγιοκατάταξη του οσίου Εφραίμ

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2005 00:00

  Πράξεις πρωτοφανείς για ιεράρχη αποδίδονται στον Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονα, ο οποίος αύριο θα καθήσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατηγορούμενος για υπεξαίρεση από την Ιερά Μονή του Οσίου Εφραίμ του ποσού των 94.500.000 δρχ. ή 277.300 ευρώ. Το ποσό των δεκάδων εκατομμυρίων υπεξαίρεσε σταδιακά, στη διάρκεια περίπου τρεισήμισι ετών, απειλώντας την ηγουμένη ότι θα τη σύρει στα εκκλησιαστικά δικαστήρια αλλά και δελεάζοντάς την ότι θα μεσολαβούσε για την αγιοκατάταξη του «αμφισβητούμενου» από την Εκκλησία οσίου Εφραίμ. Οταν μάλιστα η ηγουμένη πέθανε, διόρισε στη θέση της μοναχή της αρεσκείας του και όταν εκείνη «καθαιρέθηκε» με δικαστική απόφαση, ο μητροπολίτης έστειλε, σύμφωνα με το βούλευμα, «εγκαθέτους ιερείς οι οποίοι με «λοστούς» και «σκαρπέλα» διέρρηξαν τα παγκάρια της μονής και αφαίρεσαν τα υπάρχοντα χρήματα», ενώ επέβαλε το επιτίμιον της ακοινωνησίας στις μοναχές που αντιδρούσαν στη διορισμένη διοίκηση. Αυτά είναι κάποια από τα περιστατικά που συνθέτουν τον τρόπο δράσης του Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονος, όπως αυτά παρατίθενται στο πολυσέλιδο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας με το οποίο παραπέμπεται να δικαστεί. Οι δικαστές επισημαίνουν ότι ο κατηγορούμενος μητροπολίτης συμπεριφέρθηκε «πέραν πάσης κανονικής τάξεως», εγκατέστησε «πρωτοφανές καθεστώς παραδιαχειρίσεως» και πραγματοποίησε «κυριολεκτικώς επιδρομή επί των χρημάτων της ιεράς μονής».

  Εν έτει 1995, δηλαδή περίπου έναν χρόνο μετά την εκλογή του στη Μητρόπολη Αττικής, οι επισκέψεις του κ. Παντελεήμονος στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη άρχισαν να πυκνώνουν, ώσπου σταθεροποιήθηκαν στις δύο τον μήνα. Ο μητροπολίτης ανά δεκαπέντε ημέρες επισκεπτόταν τη μονή και όταν έφευγε ήταν πλουσιότερος κατά 500.000 δρχ. Αυτό ήταν το ποσό που είχε από μόνος του ορίσει ότι θα λαμβάνει σε κάθε δεκαπενθήμερη επίσκεψή του. Οπως αναφέρεται στο βούλευμα: «Εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του και αφού αφενός εκτόξευε κατ’ αυτής (σ.σ.: της ηγουμένης Μακαρίας), ηλικίας 84 ετών, απειλές ότι θα την έσερνε στα εκκλησιαστικά δικαστήρια και θα την εξόριζε και αφετέρου της υποσχόταν ότι θα μεσολαβούσε για την αγιοκατάταξη του οσίου Εφραίμ, της ζητούσε να του καταβάλλει κάθε φορά το ποσό των 500.000 δρχ. από τα έσοδα της ιεράς μονής». Το ίδιο ποσό απαιτούσε και μετά τις ακολουθίες του Μεγάλου Αποδείπνου, του Νυμφίου και του Ευχελαίου της Μεγάλης Τετάρτης. Το σταθερό αυτό ποσό τριπλασιαζόταν σε ημέρες εξέχουσες για τη μονή, όπως ο εορτασμός του μαρτυρίου του οσίου Εφραίμ και αυτός της εύρεσης των λειψάνων του. Για καθέναν από αυτούς τους εορτασμούς ο κ. Μπεζενίτης λάμβανε το ποσό του 1,5 εκατ. δρχ.

  Και ενώ οι δεκαπενθήμερες αυτές καταβολές παγιώθηκαν, ο μητροπολίτης δοκίμασε κάτι καινούργιο. Τον Ιούλιο του 1996, ασκώντας και πάλι πίεση στην ηγουμένη Μακαρία, την ανάγκασε να αναθέσει απευθείας το έργο της λιθεπένδυσης και επικεράμωσης του καμπαναριού της μονής στον εργολάβο Διονύσιο Μπαρζό αντί του ποσού των 35 εκατ. δρχ. Ποσό ιδιαίτερα μεγάλο, μιας και για το ίδιο έργο υπήρχαν προσφορές από 8 ως 17 εκατ. δρχ. Σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων, τις οποίες υιοθετεί το βούλευμα, ο εργολάβος κράτησε το ποσό των 14 εκατ. δρχ. και αφού κράτησε και 4 εκατ. δρχ. που αντιστοιχούσαν στον ΦΠΑ, παρέδωσε τα υπόλοιπα 17 εκατ. δρχ. στον Μητροπολίτη πρώην Αττικής.

  * «Τακτικά εμβάσματα»

  H ηγουμένη Μακαρία όμως, στην οποία στηριζόταν ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής για να λαμβάνει τα τακτικά «εμβάσματα», απεβίωσε λίγο καιρό αργότερα λόγω του προχωρημένου της ηλικίας της και άρα η θέση της ηγουμένης έπρεπε να πληρωθεί από άλλη μοναχή. H μονή δεν διέθετε εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Αυτό το καθεστώς ήταν, όπως προκύπτει από το βούλευμα, που εκμεταλλεύθηκε και θέλησε να παρατείνει ο μητροπολίτης και μετά τον θάνατο της ηγουμένης Μακαρίας, όταν «αρνήθηκε επανειλημμένως την προώθηση του εν λόγω κανονισμού της μονής εις την Ιεράν Σύνοδον». Ο λόγος απλός, εκτιμούν οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών: επιδίωκε να έχει την πλήρη, και προς όφελός του, διαχείριση των οικονομικών της μονής.

  Οι εκλογές για την ανάδειξη διοικήσεως και διαχειρίσεως της μονής διενεργήθηκαν κανονικά. Ο κ. Παντελεήμων Μπεζενίτης όμως ποτέ δεν αναγνώρισε το αποτέλεσμά τους. H αρχική του αμφισβήτηση στηρίχθηκε στην εκλογή της μοναχής Ευπραξίας Γκίκα ως ηγουμενοσυμβούλου καθώς σε βάρος της υπήρχε σε εξέλιξη ανακριτική διαδικασία. Επιπλέον θεώρησε απαράδεκτη την εκλογή δύο ακόμη μεγαλόσχημων μοναχών γιατί, όπως ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής διατεινόταν, δεν είχαν υποστεί «κανονικήν κουρά». Μετά τις ενστάσεις του αυτές, κατέληξε στο ότι είχε δικαίωμα διορισμού ηγουμένης και ηγουμενοσυμβουλίου.

  Οταν λίγο μετά τον διορισμό η μονή ανακοίνωσε στον κ. Παντελεήμονα ότι οι εκλογές θα επαναληφθούν, εκείνος ζήτησε την αναβολή τους και όρισε επιτροπή διαχειρίσεως έως ότου γνωμοδοτήσει για το ζήτημα της εκλογής ηγουμένης και ηγουμενοσυμβουλίου ο νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής.

  * H επιστολή της μοναχής

  Ωστόσο στην επιλογή της επιτροπής υπήρξε κάτι παράδοξο. Ο κ. Παντελεήμων όρισε ως πρόεδρό της τη μοναχή για την οποία γνώριζε ότι ήταν υπόδικος ενώπιον του εκκλησιαστικού δικαστηρίου και για την οποία ο ίδιος είχε εγγράφως διατυπώσει την άποψη ότι δεν δικαιούται να συμμετάσχει στο ηγουμενοσυμβούλιο ως την έκδοση αποφάσεως του εκκλησιαστικού δικαστηρίου.

  H μοναχή μετά την τιμή που της επεφύλαξε ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής τού έστειλε επιστολή και του ζητούσε συγχώρεση. Επιπλέον τον διαβεβαίωνε ότι θα του αναφέρει όλα όσα συμβαίνουν στη μονή και τις σε βάρος του συνωμοσίες. Εκείνος, εγγράφως, της έδωσε συγχώρεση, ανέστειλε την εναντίον της πειθαρχική διαδικασία και τη διόρισε προσωρινή ηγουμένη.

  Ωστόσο «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Οι εκλογές διενεργήθηκαν αλλά ο κατηγορούμενος μητροπολίτης δεν αναγνώρισε και πάλι τα αποτελέσματα των εκλογών. Εξακολουθούσε να αναγνωρίζει για ηγουμένη την Ευπραξία Γκίκα, η οποία προσπαθούσε τώρα να επιβληθεί στη μοναστική αδελφότητα.

  Μέσα στο κλίμα της γενικής αμφισβήτησης για τον διορισμό της ηγουμένης, ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων επιχείρησε να επιβληθεί. Με ενέργειές του προς τον ΟΤΕ διέκοψε όλες τις τηλεφωνικές συνδέσεις της μονής και τη μόνη τηλεφωνική σύνδεση που άφησε σε λειτουργία ήταν αυτή στο κελί της διορισμένης ηγουμένης. «Πνέων μένεα» κατά της μοναστικής αδελφότητας, επέβαλε σε όλες τις μοναχές, πλην της ηγουμένης, το επιτίμιο της ακοινωνησίας.

  Το καθεστώς της ελεγχόμενης διοίκησης που επέβαλε ο κ. Παντελεήμων Μπεζενίτης έληξε ύστερα από μακρύ δικαστικό αγώνα στον οποίο κατέφυγε η μονή αναζητώντας διέξοδο για τη διοίκησή της. H διορισμένη ηγουμένη κλήθηκε να παραδώσει στο εκλεγμένο ηγουμενοσυμβούλιο της μονής παρακρατηθέν ποσό 15 εκατ. δρχ. ή 45.000 ευρώ από διάφορες πηγές εσόδων της μονής και αρκετά βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων. Αντί όμως να τα παραδώσει στο ηγουμενοσυμβούλιο, τα παρέδωσε στον μητροπολίτη, όπως επίσης και τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου της μονής στο οποίο φυλάσσονταν τιμαλφή και ιερά λείψανα αγίων.

  ΠΟΙΟΣ EINAI

  Ο κ. Παντελεήμων Μπεζενίτης γεννήθηκε στη Χίο και είναι πνευματικό παιδί του ισχυρού ιεράρχη των μεταπολεμικών δεκαετιών Μητροπολίτη Χίου Παντελεήμονος Φωστίνη, ο οποίος είχε ιδρύσει το ιερό τάγμα του Αγίου Παντελεήμονος που αποτέλεσε εκκολαπτήριο πολλών ιεραρχών στα μεταπολεμικά χρόνια. Ο Παντελεήμων Μπεζενίτης χειροτονήθηκε διάκονος το 1961, υπηρέτησε πολλά χρόνια στο εξωτερικό και το 1977 εξελέγη Μητροπολίτης Ζακύνθου. Το 1994 εξελέγη με το «μεταθετό» Μητροπολίτης Αττικής. Υστερα από καταγγελίες για σκάνδαλα ηθικής φύσεως και τη δημοσιοποίηση κασετών που περιείχαν συνομιλίες του με νεαρό, τέθηκε σε αργία από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, ενώ απομακρύνθηκε και από την Ιεραρχία.

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=268115

  Από τα χωριά της Χίου ως τις κατηγορίες για υπεξαίρεση

  Ο βίος και η πολιτεία του ιερέα που σκανδάλισε το ποίμνιο από την απότομη άνοδο στην απότομη πτώση
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2009 07:12
  Από τα χωριά της Χίου ως τις κατηγορίες για υπεξαίρεση


  Ο Παντελεήμων Καρανικόλας, Μητροπολίτης Κορίνθου, ως τον θάνατό του το 2006 υπήρξε από τους θερμούς υποστηρικτές του Παντελεήμονος Μπεζενίτη κατά την άνοδό του στην Ιεραρχία (ΑΠΕ)

  Δύσκολες χαρακτηρίζονται οι ώρες που ζει ο μοναχός πλέον κ. Παντελεήμων Μπεζενίτης στις Φυλακές του Κορυδαλλού.

  Ο κ. Παντελεήμων ήταν επί πολλές δεκαετίες ένας από τους ισχυρότερους ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο βενιαμίν του τάγματος «Φωστίνη» γεννήθηκε το 1938 στη Χίο. Εκεί συνδέθηκε με τον πρώην Μητροπολίτη Χίου Παντελεήμονα Φωστίνη και ως Μητροπολίτης Καρυστίας συνεργάστηκε με τους Αγγλους και φυγάδευσε δεκάδες αγωνιστές στη Μέση Ανατολή, όπου κατέφυγε και ο ίδιος.

  Στη Χίο και από νεαρή ηλικία ο κατά κόσμον Αντώνιος Μπεζενίτης μαγεύτηκε από τον λόγο του πνευματικού του πατέρα. Το 1961 χειροτονήθηκε διάκονος. Το 1963 χειροτονείται πρεσβύτερος. Τη δεκαετία του 1960 ο κ. Παντελεήμων μετακομίζει στην Αθήνα και διορίζεται διευθυντής του οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας στην Αθήνα. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 μετακομίζει και πάλι, αυτή τη φορά για το Παρίσι όπου σπουδάζει στο Καθολικό Ινστιτούτο.

  Μερικά χρόνια αργότερα, το 1977, εκλέγεται Μητροπολίτης Ζακύνθου έχοντας την υποστήριξη ενός από τα πρώτα πνευματικά παιδιά του Παντελεήμονος Φωστίνη, του μακαριστού Μητροπολίτη Κορίνθου Παντελεήμονα Καρανικόλα.

  Τ ο 1994 η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ζει εκρηκτικές στιγμές. Η δικαίωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας των λεγομένων Ιερωνυμικών Μητροπολιτών, δηλαδή των ιεραρχών που εξελέγησαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Κοτσώνη, αλλά εκδιώχθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, και η σχετική τροπολογία αποκατάστασής τους που κατέθεσε στη Βουλή το 1990 ο κ. Ιωάννης Παλαιοκρασσάς ως υπουργός της οικουμενικής κυβέρνησης του Ξεν. Ζολώτα προκαλεί κραδασμούς.

  Ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημος Γκατζιρούλης ζητεί να επιστρέψει στην επαρχία του, ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ αρνείται. Η μάχη για τη διαδοχή του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ βρισκόταν στη μεγάλη της ακμή. Ο Αρχιεπίσκοπος επιθυμεί την εκλογή στενού του συνεργάτη στη Μητρόπολη, όμως η αντιπολίτευση με τη στήριξη των λεγομένων ιερωνυμικών ιεραρχών που αποκαταστάθηκαν τρία χρόνια πριν προχωρούν στη μετάθεση του κ. Παντελεήμονος από τη Ζάκυνθο στη Μητρόπολη Αττικής. Σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα, ο κ. Παντελεήμων αποκτά φίλους, αλλά και άσπονδους εχθρούς, και μετατρέπεται σ΄ έναν από τους ισχυρότερους ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το 2000 θα αρχίσει η μεγάλη του μάχη με τη γυναικεία Μονή Οσίου Εφραίμ. Η άρνησή του να προχωρήσει στην κουρά μοναχών και οι διενέξεις του με την ηγουμένη απασχολούν πολλές φορές τις συνεδριάσεις της Ιεράς Συνόδου και απαιτούν ακόμη και την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου .

  Στα τέλη του 2001 και στις αρχές του 2002 μια σειρά κασετών με ροζ περιεχόμενο κάνουν την εμφάνισή τους και φέρουν ως πρωταγωνιστή τον ίδιο τον ιεράρχη. Ταυτόχρονα κατηγορείται ότι διαθέτει 800 εκατομμύρια δραχμές σε ομόλογα.

  Οι υποθέσεις κλείνουν από την Ιερά Σύνοδο, καθώς ο κ. Παντελεήμων χαρακτηρίζει προϊόν φωτομοντάζ τις κασέτες και δηλώνει ότι τα ομόλογα ανήκουν στον ίδιο και στα μέλη της οικογενείας του. Σ τα μέσα του 2005 η Ιεραρχία συγκλονίζεται από σειρά σκανδάλων. Ο κ. Παντελεήμων βρίσκεται στη δίνη των γεγονότων με καταγγελίες ότι διαθέτει υπεράκτια εταιρεία και ότι έπαιρνε χρήματα από τη Μονή Οσίου Εφραίμ. Προ του αδιεξόδου, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου του ζητούν να παραιτηθεί.

  Ο ίδιος δηλώνει αθώος και σε τηλεοπτική του συνέντευξη δηλώνει ότι είχε τα χρήματα για τα γεράματά του. Απομακρύνεται όμως με απόφαση της Συνόδου για έξι μήνες από τον θρόνο του. Λίγο αργότερα απομακρύνεται οριστικά. Ο μητροπολίτης προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

  Την ίδια ώρα, στα δικαστήρια, οι δικηγόροι της Μονής Οσίου Εφραίμ κατηγορούν τον ιεράρχη για υπεξαίρεση. Στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν ο κ. Παντελεήμων καταδικάστηκε δύο φορές για υπεξαίρεση χρημάτων από τη Μονή Οσίου Εφραίμ από την Ποινική Δικαιοσύνη. Ζει έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού. Και ο Αρειος Πάγος στον οποίο προσέφυγε απέρριψε το αίτημα αναίρεσης που κατέθεσε.


  Kατά παράβασιν του Νόμου βγήκε από τη μπουζού ο Παντελεήμων, ως άνω των 65 ετών, έχοντας όμως εκτίσει το 1/5 και όχι τα 2/5 της ποινής του.

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=317491
  Η (ιερή) δίκη του Παντελεήμονα
  Ποιοι θα δικάσουν τον τέως Μητροπολίτη Αττικής, κατά κόσμον Αντώνιο Μπεζενίτη, και ποιοι θα ζητήσουν να εξαιρεθούν

  ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΕΝΗ ατμόσφαιρα, με απουσίες ιεραρχών και την κατάθεση αιτημάτων εξαίρεσης και αυτοεξαίρεσης, αναμένεται να συνεδριάσει το πρωί της Τρίτης στη Μονή Πετράκη το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο για Αρχιερείς προκειμένου να εκδικάσει την έφεση που υπέβαλε

  ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής κ. Παντελεήμων Μπεζενίτης κατά της αποφάσεως καθαίρεσής του. Στελέχη της νομικής υπηρεσίας εκφράζουν φόβους για το ενδεχόμενο απουσίας πολλών ιεραρχών και την υποβολή αιτημάτων εξαίρεσης κατά συγκεκριμένων μητροπολιτών από την πλευρά των δικηγόρων του πρώην Μητροπολίτη Αττικής. Μάλιστα σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τα όποια προβλήματα
  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με προσωπική του επιστολή ως πρόεδρος του Δευτεροβαθμίου Διά τους Αρχιερείς Συνοδικού Δικαστηρίου κάλεσε 45 μητροπολίτες να βρίσκονται στη Μονή Πετράκη, παρά το γεγονός ότι για τη σύγκλησή του απαιτείται η παρουσία μόνο 14 ιεραρχών και ακόμη 15 αναπληρωματικών μελών.

  Σε επιστολή του που φέρει ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος καλεί έναν έναν τους 45 ιεράρχες να προσέλθουν στο δικαστήριο για να συμμετάσχουν, όπως σημειώνει, στο Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο «συνωδά ταις διατάξεσι του άρθρου 24 του ν. 5383/1932 του Νόμου “Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ Αυτών διαδικασίας”, ως Μέλος, ίνα κρίνη και δικάση την από 29 Ιανουαρίου 2010 έφεσιν του τέως Μητροπολίτου Αττικής κ. Παντελεήμονος (Μπεζενίτου) κατά της αποφάσεως υπ΄ αριθμ.

  1/14.05.2009 του Πρωτοβαθμίου διά τους Αρχιερείς Συνοδικού Δικαστηρίου, δι ής, κατ΄ εφαρμογήν της διατάξεως του άρθρου 160 του προειρημένου Νόμου, επεβλήθη αυτώ η καθαίρεσίς του εκ του αρχιερατικού του αξιώματος και η επαναφορά του εις την τάξιν των μοναχών».

  Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο της οδού Αγίας Φιλοθέης καταφθάνουν αιτήματα αυτοεξαίρεσης ιεραρχών καθώς δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία ενώ η νομική υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου εκτιμά ότι θα υπάρξουν και αιτήματα εξαίρεσης ιεραρχών από την πλευρά των δικηγόρων του πρώην Μητροπολίτη Αττικής. Ο πρώτος που όπως λέγεται θα καταθέσει αίτημα αυτοεξαίρεσης είναι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος καθώς όπως εξήγησε και στα μέλη της Ιεράς Συνόδου δεν μπορεί να προεδρεύσει στην εκδίκαση μιας υπόθεσης κατά της οποίας ήδη έχει εκφράσει την άποψή του. Ωστόσο τις τελευταίες ώρες πολλοί σύμβουλοί του τονίζουν ότι αν επιμείνει στην απόφαση αυτοεξαίρεσής του ο Αρχιεπίσκοπος, τότε την προεδρία θα αναλάβει ο Μητροπολίτης Μετεώρων κ. Σεραφείμ, το άκουσμα και μόνο του ονόματος του οποίου προκαλεί τουλάχιστον «ανατριχίλα» στον πρώην Μητροπολίτη Αττικής.

  • Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

   O Tζούμας υμνεί τον Παντελεήμονα;
   Δεν είναι καθόλου περίεργο

   http://www.zougla.gr/greece/article/i-katigoroumeni-gia-to-paradikastiko-no-2
   Οι κατηγορούμενοι για το «Παραδικαστικό Νο 2»
   Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016, 10:30

   http://directnews.gr/greece/6411–2.html

   Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο γνωστός επικοινωνιολόγος και από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χριστόδουλου, Σωτήρης Τζούμας.

   Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την «έκθεση ανάλυσης» – η οποία βρίσκεται στη διάθεση του directnews.gr – στο διάστημα 27 Απριλίου 2010 έως 14 Ιουνίου 2010, Γιοσάκης και Τζούμας είχαν διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες για μια δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας.

   Κατηγορούμενοι, ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος του Μητροπολιτικού ναού Μυκόνου και ένας ιερομόναχος ονόματι «Χάρης» οι οποίοι είχαν γνωριμίες με celebrities στο νησί της Μυκόνου και υπεξαιρούσαν εικόνες μεγάλης αξίας για να τις πουλήσουν. στη Λαμία, όπου και συνελήφθησαν.

   Λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από το Δικαστήριο, ο Γιοσάκης λέει στο Τζούμα ότι αναλαμβάνει να τους “καθαρίσει” αλλά χρειάζονταν 100.000 ευρώ για να δοθούν στους δικαστές της έδρας!!!

   http://www.exapsalmos.gr/2014/07/03/%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/

   ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ
   Θέλω να κάνω εξ αρχής μία ξεκάθαρη και απολύτως συνειδητοποιημένη δήλωση: θεωρώ τον Μακαριστό πλέον, τελευταίο Μητροπολίτη της ενιαίας Μητρόπολης Αττικής Παντελεήμονα, σπουδαίο Ιεράρχη.

   Παρά τις όποιες ανθρώπινες αδυναμίες που είχε– και για τις οποίες θα δώσει ο ίδιος λόγο στον Κύριο ,που τον εκάλεσε ήδη κοντά Του, έστω και με αυτό τον άδοξο και τραγικό τρόπο–ήταν Ιεράρχης με μόρφωση, με ικανότητες και με ξεχωριστή αξία.

   Με εξαίρεση τα θλιβερά γεγονότα που έφεραν στο φως της δημοσιότητας εξωεκκλησιαστικά- εξωθεσμικά κέντρα και τα οποία του στοίχισαν τον θρόνο, ο Παντελεήμων Μπεζενίτης με το πέρασμά του, τόσο από την Ζάκυνθο, όσο και από την Αττική, οφέλησε και δεν έβλαψε την Εκκλησία.Παρά την σύγχρονη δομή του λόγου του και τις μοντέρνες αντιλήψεις του, ήταν φιλακόλουθος Ιεράρχης και φιλομόναχος!

   Οι γραμμές αυτές δεν αποτελούν μία ακόμη νεκρολογία, απ´αυτές που ενδεχομένως θα ακούσουμε ή θα διαβάσουμε αυτές τις ημέρες,κατόπιν εορτής.

   Για έναν τόσο σημαντικό Αρχιερέα της Εκκλησίας μας,δεν ειναι εύκολο να συνθέσεις νεκρολογία, χωρίς να πονέσεις γράφοντας και δίχως να κλάψεις!

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.orthodoxia.online/2017/05/06/%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CF%81%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4/

  Στη Νέα Μάκρη Αρχιεπίσκοπος Και Πρόεδρος Της Δημοκρατίας Για Τον Εορτασμό Του Αγίου Εφραίμ
  Μάιος 6, 2017

  Στην ιερά μονή Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

  Παρέστησαν επίσης βουλευτές, ο Δήμαρχος Νέας Μάκρης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, και εκατοντάδες πιστοί από όλη την χώρα.


  Ο Μητροπολίτης Κηφισίας αναφέρθηκε στην εορτή του Αγίου Εφραίμ, ενώ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τους Αρχιερείς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο προσέφερε εις ένδειξη τιμής και σεβασμού τον Σταυρό του Αγίου Εφραίμ.

  Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε για την τιμητική αυτή διάκριση, η οποία, όπως είπε, απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι στο πρόσωπό του. Αναφέρθηκε στη θυσία του Οσίου Εφραίμ για την πίστη και την πατρίδα και τόνισε ότι «αυτό το παράδειγμα φωτίζει και τον δικό μου δρόμο κατά την άσκηση των καθηκόντων μου να υπερασπίζομαι τα ιερά και τα όσια της πατρίδας, του λαού και του έθνους μας, εμπνεόμενος από τις αρχές κι τις αξίες της Χριστιανοσύνης και ιδίως από τις μεγάλες αρχές του ανθρωπισμού, της ειρήνης και της δικαιοσύνης».

 5. Ο/Η Nikolaos λέει:

  Όλα τα ήξερε ο Άγιος εκτός από τον πρώην Αττικής Δεσπότη Μπεζενίτη Νικόδημο, που του έφαγε 66,5 εκατ. δρχ. την περίοδο 1995-1998.
  Αλλά ο «άγιος» δεν είχε πάρει χαμπάρι τι γινόταν…

  Από ιστοσελίδα που προσφέρει στήριξη σε καρκινοπαθείς παρακαλώ (!!!) το παρακάτω σενάριο τρόμου που θα την ζήλευε μέχρι και ο φοβερός John Carpenter που σκηνοθέτησε την ταινία cult «Vampires»

  http://wincancer.gr/2016/08/%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BC-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%80/

  Η Ηγουμένη ήταν εκείνη που είχε την αξίωση να βρει το Άγιο σκήνωμα, όταν ήταν νεαρή.

  Η Θεία Πρόνοια την είχε οδηγήσει το 1945 στα ερείπια του Μοναστηριού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Βλέποντας το ερημωμένο Μοναστήρι αποφάσισε να μείνει εκεί και να προσπαθήσει σταδιακά να αναστηλώσει την παλαιά Μονή.

  Καθώς εργαζόταν στο προαύλιο άκουσε μια απόκοσμη βαθιά φωνή να λέει: «Σκάψε εκεί και θα βρεις».

  Η Μοναχή φώναξε έναν εργάτη και του ζήτησε να σκάψει στο συγκεκριμένο σημείο της αυλής. Εκεί υπήρχε ένας μισογκρεμισμένος τοίχος, ένα μέρος που έμοιαζε με παλαιό κελί Μοναχού.
  Σκάβοντας ανακάλυψε ο εργάτης ένα κρανίο, που εξέπεμπε γλυκιά ευωδία. Η Μοναχή κατάλαβε ότι βρήκαν το λείψανο κάποιου Αγίου και το ασπάστηκε ευλαβικά. Κατόπιν βρήκε ολόκληρο το σκήνωμα του Αγίου.

  Τα πήρε και τα τοποθέτησε σε μια θυρίδα. Το βράδυ που βρισκόταν στην παλαιά Εκκλησία άκουσε βήματα από την πλευρά που είχε βρεθεί ο τάφος, να διασχίζουν την αυλή και να κατευθύνονται προς την Εκκλησία. Την κυρίευσε φόβο και ξαφνικά άκουσε μια φωνή να της λέει: «Μέχρι πότε θα με αφήσεις εκεί πέρα; Και ποιος μου έβαλε το κεφάλι έτσι…»

  Στράφηκε προς τη φωνή και τον είδε να στέκεται στην πόρτα.
  Ήταν ψηλός, αδύνατος, πολύ μελαχρινός, με μικρά στρογγυλά μάτια που είχαν ρυτίδες στις άκρες, γενειάδα που έφτανε ως το στήθος του και φορούσε ράσο.

  Με το δεξί του χέρι την ευλογούσε, ενώ από το αριστερό έβγαινε ένα φως απόκοσμο.
  Αγαλλίασε η ψυχή της μπροστά στη μορφή του και με θάρρος του απάντησε: «Συγχώρησέ με. Μόλις ξημερώσει με το καλό, θα τα φροντίσω όλα».

  Πράγματι το πρωί η Μοναχή πήρε τα οστά, τα καθάρισε προσεκτικά από το χώμα, τα έβαλε σε μια θυρίδα στο Ιερό της Εκκλησίας και τους άναψε κι ένα καντηλάκι.
  Την ίδια νύχτα είδε στο όνειρό του τον ίδιο Μοναχό. Κρατούσε στην αγκαλιά του μια εικόνα του, φτιαγμένη από ασήμι.

  Δίπλα του βρισκόταν ένα μανουάλι. Η Μοναχή πλησίασε, άναψε μια λαμπάδα και άκουσε τη φωνή του:
  «Σε ευχαριστώ πολύ. Το όνομά μου είναι Εφραίμ».
  Με διάφορες οπτασίες και οράματα, ο Άγιος Εφραίμ φανέρωνε στις αδελφές του Μοναστηριού την ιστορία της ζωής του.

  Η Μοναχή Μακαρία αφηγείται: Ένα μεσημέρι λαγοκοιμόταν από την κούραση. Ξαφνικά βλέπει: «Μια ιερή πομπή να πλησιάζει προς το κελί της, ψάλλοντας ύμνους. Έφτασαν μέσα στο κελί, πήραν το σώμα του Αγίου που το κουβαλούσαν στους ώμους τους και το απόθεσαν στην αγκαλιά της. Οι ιερείς ξεκίνησαν να κάνουν την κηδεία και όλοι μαζί βρέθηκαν μέσα σε μια Βυζαντινή Εκκλησία, με περίτεχνο διάκοσμο, αφιερωμένη στον Άγιο».

  Ένα μικρό κοριτσάκι που ζούσε στο ίδρυμα της Μονής μαζί με τη γιαγιά του, ένα βράδυ που ήταν ξαπλωμένο στο κρεβάτι του, είδε τον Άγιο να το πλησιάζει.
  Εκείνος το είδε φοβισμένο, του χάιδεψε το κεφάλι και του είπε: «Μη με φοβάσαι παιδί μου. Είμαι ο Άγιος Εφραίμ».

  Η γιαγιά του κοριτσιού ένα βράδυ αργά άκουσε κάποιον να στέκεται έξω από την πόρτα του θαλάμου. Πιστεύοντας πως ήταν η αδελφή Μακαρία της φώναξε. Ξαφνικά μια λάμψη φώτισε όλη την περιοχή του Μοναστηριού. Μέσα από το φως εμφανίστηκε ο Άγιος. Κρατούσε στα χέρια του μια μικρή Βυζαντινή Εκκλησία, που είχε τέσσερις τρούλους στις άκρες κι έναν μεγάλο στο κέντρο με ένα φωτεινό Σταυρό.

  Αμέσως η γιαγιά γονάτισε μπροστά του και ο Άγιος της μίλησε: «Είμαι ο Μεγαλομάρτυρας Εφραίμ. Γεννήθηκα 14 Σεπτεμβρίου, ανήμερα του Σταυρού και πάλι 14 Σεπτεμβρίου ημέρα του Σταυρού, άρχισε το μαρτύριό μου. Να πεις στην αδελφή Μακαρία, πως θέλω να μου φτιάξει ένα τέτοιο προσκυνητάρι, στη στροφή του δρόμου, εκεί που καθόμουν και ξεκουραζόμουν».
  Πράγματι οι Μοναχές έφτιαξαν το προσκυνητάρι, ένα κομψοτέχνημα, μικρογραφία Βυζαντινής Εκκλησίας.

  «Ο θάνατός σου ζωή μου»

  Ανακάλυψαν το ….πατρικό του Οσίου Εφραίμ σε μια οικία του 19ου αιώνα (ζήλεψαν τα εκατομμύρια που τρέχουν σαν καταρράκτες στη Νέα Μάκρη, εξάλλου όλοι προσπερνάνε τα Τρίκαλα για να πάνε στην Καλαμπάκα στα Μετέρωρα)

  Τρίκαλα: Καταρρέει το πατρικό σπίτι του Αγίου Εφραίμ

  http://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/576065/trikala-katarreei-to-patriko-spiti-toy-agioy-efraim

  Το 1982, μια Παρασκευή, η μακαριστή καθηγουμένη και κτητόρισσα της ως άνω μονής Μακαρία Δεσύπρη (1911-1999), «υπό της οποία ανευρέθησαν θαυμαστώς στις 3/1/1950 τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Εφραίμ», ξεκίνησε με συνοδεία για να δει από κοντά το πατρικό σπίτι του.
  Όπως γράφει το βιβλίο της, με θέμα τη ζωή και μαρτύρια του Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού, η Γεωργία Ζαμπετάκη-Μπαμπάνη, «καθώς βαδίζαμε στην πόλη των Τρικάλων, ξαφνικά κάποια δύναμη μας σταμάτησε μπροστά σε ένα πέτρινο σπίτι. Η μητέρα άρχισε να κλαίει βουβά και εμείς οι υπόλοιποι, που απ» την αντίδρασή της καταλάβαμε περί τίνος πρόκειται , μείναμε εκεί κοιτάζοντας βουβά το σπίτι.
  Το σπίτι όπου ο Άγιος γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι που έγινε 14 χρονών και έφυγε για το Μοναστήρι!
  Έξω στην αυλή δέσποζε μία παλιά μουριά. Σαν την είδε η μητέρα ψέλλισε με πόνο: «Κι εδώ μουριά, Άγιέ μου;»…
  Φωνάξαμε να δούμε αν υπάρχει κανείς μέσα και τότε βγήκε μια γριούλα, μας καλοδέχτηκε και ρώτησε τι ζητάμε. Η γερόντισσα της είπε πως ψάχνουμε να βρούμε το σπίτι του Αγίου Εφραίμ. Τότε η γιαγιούλα χαμογέλασε και μας λέει: «Το ξέρω, το ξέρω, εδώ έρχεται ο Άγιος και με συντροφεύει. Εδώ είναι , παιδιά μου. Σ» αυτά τα χώματα που πατάτε πατούσε και έπαιζε ο Άγιος μικρό παιδάκι».
  Μεγάλη συγκίνηση έφεραν τα λόγια της. Το σπίτι ήταν παλιό, με βασικά υλικά την πέτρα και το χώμα. Είχε δοκάρια στη στέγη του και σκεπή με κεραμίδια. Είχε τρία μεγάλα συνεχόμενα δωμάτια και ήταν πολύ ζεστό, είχε χάρη…
  Σήμερα είναι πια μισογκρεμισμένο. Είναι, λοιπόν, υποχρέωση όλων μας απέναντι στον Άγιο να φροντίσουμε να διατηρηθεί το σπίτι που μεγάλωσε και ν» αποτελεί μνημείο, να χτιστεί εκεί ένα μικρό εκκλησάκι και να μπορεί ο κόσμος να το «επισκέπτεται», γράφει Δημοσιογράφος-Θεολόγος του ΑΠΘ.

  «Η Πολεοδομία απέρριψε αίτημα για ανέγερση ναού»
  Μια γριούλα , η οποία «έφυγε» προ 10ετίας, έμενε στις παλιές κατοικίες, παραπλεύρως της οικίας του Αγ. Εφραίμ.
  Κάθε βράδυ έβλεπε Φως μέσα στα ερείπια του σπιτιού. Αναρωτιόταν τι να συμβαίνει…
  Έπειτα από καιρό, εμφανίσθηκε ο Άγιος, της αποκάλυψε ποιος είναι και πού ακριβώς διέμενε. Η άγνωστη για τα τρικαλινά δεδομένα μαρτυρία αποκαλύφθηκε μόλις το 2014 από τη νύφη της θανούσας που «ήλθε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ για θερινές διακοπές- στην Ασπασία Παπαστάθη, επιτρόπισσα του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Στεφάνου (όπου σήμερα υπάρχει εκκλησάκι του Οσιομάρτυρος), η οποία, με τη σειρά της, τη μετέφερε αυτολεξεί στον νυν εφημέριο π. Στέργιο Γιαννάκο, οικονόμο.
  Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
  Μιλώντας στην «Ορθόδοξη Αλήθεια» ανέφερε πως «με τις ευλογίες του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Τρίκης & Σταγών κ. Αλεξίου, όστις και ταυτοχρόνως και πρόεδρος της Εκκλησιαστικής & Διοικητικής Επιτροπής του ΙΠΝ, κάναμε μία προσπάθεια να ανεγερθεί παρεκκλήσι του Αγίου Εφραίμ κοντά στο σπίτι του και συγκεκριμένα στην πλατεία Βουβής, μόλις 50 μέτρα μακρύτερα. Θέσαμε το θέμα στην προηγούμενη δημοτική Αρχή, όμως η Πολεοδομία απέρριψε το αίτημά μας.
  Τέθηκε ξανά στη νέα διοίκηση του ΟΤΑ, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν διαφορετικό:
  Και πάλι η Πολεοδομική Υπηρεσία είπε «όχι», επικαλούμενη σχετική νομοθεσία που απαγορεύει την κατασκευή και την τοποθέτηση λυόμενων κατασκευών σε κοινόχρηστους χώρους , όπως πλατείες κτλ.Ο αγώνας μας δεν σταματά εδώ, δεδομένου ότι εξετάζονται από κοινού (τοπική Εκκλησία & Δήμος Τρικκαίων) κι άλλες τοποθεσίες, πάντοτε πλησίον της οικίας».
  Κάθε Τρίτη τελείται ιερά παράκληση, παρουσία πλήθους πιστών, οι οποίοι ψάλλουν με ένα στόμα.
  Ο Ιερός Ναός του Αγ. Στεφάνου τιμά ξεχωριστά τον Άγ. Εφραίμ , ήτοι:
  Πανηγυρίζεται λαμπρά δύο φορές τον χρόνο, στις 5 Μαϊου (η κοίμησή του) και στις 3 Ιανουαρίου (ανακομιδή των λειψάνων του).
  «Ο κόσμος επιθυμεί να γίνει κάτι κοντά στο σπίτι του Αγίου. Αυτές οι προτροπές μας έκαναν να κινηθούμε και…. επιβάλλουν να μην εγκαταλείψουμε της ενέργειές μας» υπογραμμίζει , καταπληκτικά, ο π. Σ. Γιαννάκος.
  Σημειωτέον ότι υπάρχουν ήδη δύο παρεκκλήσια προς τιμήν του Αγίου, ένα μεταξύ Πυργετού & Αγίας Μονής κι έτερο (δισυπόστατο: Άγ. Ευθύμιος- Άγ. Εφραίμ) στην Μπάρα.

  • Ο/Η Nikolaos λέει:

   συνέντευξη με έναν σχιζοφρενή…βρείτε τις ομοιότητες, ξεκινώντας από την χροιά της φωνής. Τούτη εδώ ήταν βέβαια τυχερή σε αντίθεση με τον άλλο τον φουκαρά και η ασθένειά της απέφερε εκατομμύρια.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Χριστόδουλος προτίμησε την μεταμόσχευση ζωτικού οργάνου (ήπατος) την οποία δεν επιτρέπει η Εκκλησία, αντί να σπεύσει στους βρυκόλακες Εφραίμ

  και πορνο-αρχαιοκάπηλο Βησσαρίωνα

  Πήγε να αρπάξει το μόσχευμα από τον δικαιούχο του, τελικά το πήρε αυτός, αν και δεν εδικαιούτο μόσχευμα
  1.Λόγω διπλού καρκίνου
  2.Λόγω ζαχάρου
  3.Λόγω μεγάλης ηλικίας
  4. Λόγω έλλειψης χρονικής προτεραιότητας αναμονής

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/35317/?iid=2#sthash.5EtgTR59.dpuf

  ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2017

  ΨΗΛΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/08/2007 07:00 |
  Ψηλά στη λίστα αναμονής για μόσχευμα ο Χριστόδουλος
  Τα ονόματα των ασθενών μπαίνουν στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση αναλόγως με τη σοβαρότητα των περιστατικών, είχε δηλώσει ο κ. Ανδρέας Τζάκης όταν είχε επισκεφθεί τον Χριστόδουλο

  ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ αναμονής για μεταμόσχευση ήπατος μπήκε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, καθώς τα αποτελέσματα όλων των προεγχειρητικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα και την Τρίτη έδειξαν ότι είναι σε κατάσταση να δεχθεί μόσχευμα.
  ………………….

  https://roides.wordpress.com/2011/08/24/24aug11/

  Εκκλησία κατά μεταμοσχεύσεων ζωτικών οργάνων
  24/08/2011
  (Εκτός και εάν ο αποδέκτης είναι επίσκοπος)


  Από το «χορό του θανάτου», στο ομώνυμης θεματολογίας μουσείο του αυστριακού χωριού Metnitz. O Χάρος οδηγεί τον (μιτροφόρο) πάπα στην Κόλαση, έργο εμπνευσμένο από τη ʽΘεία Κωμωδίαʼ του Δάντη.

  Κύριε Ροΐδη,
  Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι υποχρεωμένη να είναι κατά των μεταμοσχεύσεων ζωτικών οργάνων του σώματος από θέση αμετακίνητης Αρχής. Για τον απλούστατο λόγω πως η λήψη ζωτικού μοσχεύματος από το δότη θεωρείται ευθανασία, αφού η πράξη γίνεται εν όσω ο ετοιμοθάνατος ζει και απλά έχει επέλθει ο εγκεφαλικός θάνατος. Η Εκκλησία δεν τολμά να το πει αυτό ευθέως και αφήνει να υφέρπει η εντύπωση πως δέχεται τις μεταμοσχεύσεις. Ο Αγιορείτης καλόγερος και μέντιουμ Παϊσιος ο Τουρκοφάγος ήταν στο θέμα αυτό σαφής:
  http://alopsis.gr/afieroma/af-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%AF%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AC/

  Ο σεβαστός αγιορείτης Ιερομόναχος και πνευματικός Γρηγόριος, εκ του στενοτάτου περιβάλλοντός του, ερώτη­σε τον πατέρα Παΐσιον για το θέμα των μεταμοσχεύσεων και τα συναφή με αυτό αναφυόμενα προβλήματα. Ο Γέροντας απαντώντας επέτρεψε μεν την μεταμόσχευσιν ενός εκ των διπλών οργάνων, αλλ’ απέκλεισε κατηγορηματικώς την αφαίρεσιν και μεταμόσχευσιν οργάνων αναγκαίων δια την επιβίωσιν, σε οποιαδήποτε περίπτωσιν, αφού δι’ αυτής προξενείται η θανάτωσις του δότου. Χρησιμοποίησε μάλιστα δια κατοχύρωσιν της θέσεώς του τα ακόλουθα δύο επιχειρήματα:

  Πρώτον, ότι αποτελεί ανεπίτρεπτον παρέμβασιν αντιστρατευομένην το δημιουργικόν έργον του Θεού, από την μια θανατώνοντας τον δότη, και από την άλλην δημιουρ­γώντας μας την έπαρσιν για την «ζωοποίησιν» του λήπτου. Και δεύτερον, ότι θα γίνει αιτία εφευρέσεως τρόπων να σκοτώνουν τους ασθενείς, για να τους πάρουν τα όργανά τους».

  Ασφαλώς το δεύτερο επιχείρημα δεν είναι αντίρρηση επί της Αρχής αλλά επί της διαδικασίας. Το πρώτο όμως έχει σοβαρή θεολογική βάση και ο αγράμματος καλόγερος πράγματι διατυπώνει τη μόνη θέση που μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Εκκλησία.

  Με σαφήνεια και με θεολογικά επιχειρήματα έχουν θεμελιώσει τις αντιρρήσεις τους και ο αρχιμανδρίτης κ.Λουκάς Τσιούτσικας – πρωτοπρεβύτερος κ.Στέφανος Στεφόπουλος και ο Αγιορείτης καλόγερος κ.Δαμασκηνός βασίζοντάς τες στην ασάφεια της έννοιας του «εγκεφαλικού θανάτου», προϋπόθεσης της αποκοπής μοσχεύματος, και στην μη ταύτισή της με το βιολογικό θάνατο.

 7. Ο/Η Frixos λέει:

  Aγαπητοι εν Χριστω (ου μην και εν Θεω) αδελφοι ημων Ροϊδη και Λασκαρατε, σε αυτον τον παραδεισιο μπαξε του ιστολογιου σας, που ανθουν ολα τα μπουμπουκια της χριστιανοσυνης, δεν βλεπω ενα απο τα σημαντικωτερα ανθη του καλού, αυτο του Ζακυνθδωδωνης Χρυσοστομου.

  Μπορω τουλαχιστιον να ρωτησω γιατι;

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Πρόκειται για έναν από τους πλέον ενάρετους μητροπολίτες, ο οποίος συκοφαντείται συστηματικώς:

   http://www.rizospastis.gr/story.do?id=2493109

   Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2004

   ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 4

   Aπό μέρα σε μέρα

   «Φύγε από δω «μωρή»!»

   Αντιγράφουμε από τη χτεσινή «Ελευθεροτυπία» με την υπογραφή Θ. Τσ.: «Ενα επεισόδιο μεταξύ ιεραρχών με αυτήκοο μάρτυρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο έγινε μετά την κηδεία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρου Ζ΄.
   Πρωταγωνιστές, οι μητροπολίτες Ζακύνθου Χρυσόστομος και Ιωαννουπόλεως (Γιοχάνεσμπουργκ) Σεραφείμ. Η κόντρα έγινε στη διάρκεια του καφέ που προσφέρεται ως είθισται μετά τις κηδείες. Ο Ζακύνθου πήγαινε να πάρει δύο καρέκλες για τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τον μητροπολίτη Κιτίου. Ο μητροπολίτης Γιοχάνεσμπουργκ αντέδρασε λέγοντας ότι «δεν είναι Ζάκυνθος εδώ». Οσα ακολούθησαν τα άκουσαν λίγοι, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Φύγε από εδώ «μωρή»…»! Οι φράσεις ακούστηκαν στη διπλανή αίθουσα, στην οποία βρίσκονταν πατριάρχες, υπουργοί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το επεισόδιο συνεχίστηκε και λίγο αργότερα όταν οι δύο ιεράρχες συναντήθηκαν και πάλι. Εκεί ακολούθησε ο δεύτερος γύρος…».
   Τα σχόλια περιττεύουν…

   http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/85282

   Το σκάνδαλο με τους «νονούς» της Ζακύνθου και η παραίτηση Χρυσοστόμου – Όλο το παρασκήνιο

   Γιατί παραιτήθηκε τώρα ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος; Με δεδομένη την πορεία του, με τις συνεχείς πύρινες δηλώσεις για τα πολιτικά δρώμενα αλλά και τις παλιότερες επιθέσεις του στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλου, δύσκολα κανείς βλέπει έναν μητροπολίτη που θα παραιτούνταν μόνο επειδή «το αξίωμα δεν πρέπει να είναι ισόβιο».
   Η παραίτησή του έρχεται εν μέσω των γνωστών σκανδάλων με τις εγκληματικές οργανώσεις που πουλούσαν προστασία και εμπορεύονταν ναρκωτικά και η οποία ταλανίζει την κοινωνία της Ζακύνθου.
   Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μέρος των κατοίκων του νησιού συζητούσε μήνες τώρα τη σχέση που είχαν κάποιοι εκ των κατηγορούμενων κακοποιών με τον κ. Χρυσόστομο.
   Το ζήτημα γινόταν όλο και πιο πιεστικό ενώ υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να ζητηθούν από τον μητροπολίτη διευκρινίσεις σχετικά με τις σχέσεις που διατηρούσε με κάποια μέλη της σπείρας.
   Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο σπείρες νονών με εμπλοκή του λιμενάρχη Ζακύνθου εξαρθρώθηκαν πρόσφατα από την υποδιεύθυνση αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ενώ δρούσαν τουλάχιστον επί μια τριετία.

   http://dexiextrem.blogspot.gr/2011/08/blog-post_1086.html

  • Ο/Η Nikolaos λέει:

   Πού να προλάβουν οι δύσμοιροι? Είναι τόσοι πολλοί από δαύτους, πρώην, νυν και..επόμενοι που δεν ξέρουν ποιόν να πρωτοπεριλάβουν.
   Μιας και πέσανε οι παραγγελιές, όποτε έχετε χρόνο, κάντε μια έρευνα για το τζόβενο που διευθύνει την Ρομφαία, ένα πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων με την ματιά…του Πούτιν, και από πού πληρώνεται….

   http://antizitro.blogspot.gr/2016/06/blog-post_71.html

   Αιμίλιος Πολυγένης: Από τις πίστες στο Ιερό …κι από το Ιερό στις πίστες…

   Ο χαρούμενος τύπος που θα δείτε στις φωτογραφίες με ποτά, λουλούδια, πούρα και μπουζούκια, o τύπος που δεν χορταίνει να βλέπει τον εαυτό του και φορτώνει το facebook με εκατοντάδες selfie …είναι ο διευθυντής του επίδοξου Πρακτορείου (!) Εκκλησιαστικών Ειδήσεων romfea.gr.

   Από τις πίστες στο Ιερό …κι από το Ιερό στις πίστες…
   Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι αποχώρησε και δεν θα καλύψει την Πανορθόδοξη Σύνοδο …διότι δεν του επέτρεψαν την είσοδο… ενώ ήταν συνηθισμένος να τον δέχεται μέχρι κι Αρχιεπίσκοπος.
   Ποιος πληρώνει τα ταξίδια και τα φαγοπότια του χαρούμενου αυτού νεαρού που συνοδεύει Εκκλησιαστικούς παράγοντες και στου οποίου την προσωπικότητα εμπιστεύονται Εκκλησιαστικά θέματα άλλοι χαρούμενοι Μητροπολίτες κι Αρχιεπίσκοποι;
   Αξίζει να μπείτε στο προφίλ του…
   Εκατοντάδες selfie …και για χαλάρωση …ένας Μητροπολίτης, δύο μπάλες παγωτό, ένας Αρχιεπίσκοπος, μία Μακαρονάδα, ένας φραπές, ένα ανδρικό άρωμα, εταιρίες παροχής υπηρεσιών σε vip… και πολύ clubbing…

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Προσωπικώς πιστεύω ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό νέο, λίγο ανορθόγραφο, που είναι κοινωνικός και ταυτόχρονα θρήσκος. Οι μητροπολίτες τον εμπιστεύονται διότι συμβάλει στην προβολή των ελληνορθόδοξων αξιών.
  Η αμοιβή του θα είναι η σωτηρία της ψυχής του.

 9. Ο/Η Frixos λέει:

  Ευχαριστουμεν και να σας βλεπωμεν συχνοτερα και …αυτεπαγγελτως, μη οναν κατα παραγγελιαν.

 10. Παράθεμα: Γιατί η «Αυγή» κρύβει/δεν σχολιάζει συναντήσεις Ιερώνυμου με Μιχαλολιάκο, Ζαρούλια, Κασιδιάρη; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κασιδιάρης:

  https://skalalakonias.wordpress.com/2017/06/03/videonenazi/

  «‘Όλες οι καλές δουλειές νύχτα γίνονται» Βίντεο και σχολιασμός για την νεοναζιστική φιέστα μίσους στη Σκάλα Ιούλιος 2013


  Η “ασφάλεια” της Νίκαιας στη Σκάλα Λακωνίας (7/7/2013): εικονίζονται ένστολοι οι Πατέλης, Καζαντζόγλου, Τσακανίκας, Χρυσαφίτης, Κατράκης (γραμματέας των νεοναζί στη Σπάρτη), Αγιοβλασίτης, κλπ με επικεφαλής τους βουλευτές Λαγό, Κούζηλο και Μίχο. Πιο πίσω διακρίνουμε και μερικούς «ντόπιους» του λακωνικού φασιστικού όχλου

  Η πολιτική αγωγή στη δίκη των νεοναζί της χρυσής αυγής δημοσίευσε πριν μια εβδομάδα αυτό το βίντεο. Πρόκειται για ένα ντοκουμέντο από τη φασιστική συγκέντρωση της χρυσής αυγής στη Σκάλα Λακωνίας τον Ιούλιο του 2013 όπου είχαμε γράψει σχετικά και τότε. Οι φασίστες είχαν κινητοποιήσει κάθε λογής κάθαρμα από ολόκληρη την Πελοπόννησο και την Αθήνα σε μια φιέστα μίσους ενάντια στους μετανάστες και τους Ρομά κατοίκους της μικρής μας κωμόπολης. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες συντρόφων/σσων μας, οι φασίστες ήταν οπλισμένοι. Ωστόσο δεν τόλμησαν να κάνουν καμία κίνηση προς την περιοχή που ζουν οι Ρομά στην είσοδο της Σκάλας όπου τους περίμεναν με ανυπομονησία.

  Στο βίντεο όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι/ες σας, ο Κασιδιάρης σε ένα παραλήρημα μίσους αποκαλεί τους Ρομά «παράσιτα» και εκτοξεύει απειλές ότι «όλες οι καλές δουλειές γίνονται νύχτα», δίνοντας έτσι και τις ανάλογες οδηγίες στον θρασύδειλο φασιστικό όχλο της συγκέντρωσης. Πρόκειται για φράση του Κασιδιάρη, που “κόπηκε” από το βίντεο που ανάρτησε η ίδια η οργάνωση, αλλά υπάρχει από ξεχωριστή λήψη και θα κατατεθεί στο δικαστήριο στη φάση των αναγνωστέων. Η συγκέντρωση των νεοναζί του Ιουλίου 2013, ήταν η κορύφωση των ενεργειών της χρυσής αυγής ενάντια στους Ρομά εκείνη την περίοδο. Είχαν προηγηθεί οι συγκεντρώσεις λίγο έξω από τη Σπάρτη λίγους μήνες πριν, και αναρωτιόμαστε αν όσοι/ες ασχολούνται με την δίκη έχουν γνώση για αυτές. Εδώ αναφερόμαστε στις συγκεντρώσεις που επιδίωξαν να πάρουν τον χαρακτήρα πογκρόμ, όπου πρωταγωνίστησαν οι νεοναζί μαζί με τον φασιστικό όχλο της περιοχής της Τραπεζοντής Λακωνίας, το Μάρτη του 2012 και το Μάρτη του 2013. Δείτε τι γράφαμε για αυτές στους δύο παρακάτω συνδέσμους που παραθέτουμε. Τότε όπως και τώρα δυστυχώς παραμείναμε η μόνη συλλογική πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους Ρομά. Η αριστερά και διάφοροι άλλοι προτίμησαν την σιωπή. Αντίθετα οι επιχειρήσεις πογκρόμ βρήκαν την υποστήριξη όπως πάντα των τοπικών ΜΜΕ, της αστυνομίας και των φασιστο-κατοίκων της περιοχής. Αυτά τα υπενθυμίζουμε για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το ποια είναι η καθημερινότητα εδώ.
  ………………………………………

 12. Ο/Η Psycho λέει:


  Βασισμένο στο ρεπορτάζ του σημερινού «Εθνους» το οποίο αποκαλύπτει τηλεφωνικές συνομιλίες του άλλοτε Νο2 της Χρυσής Αυγής, Αν Ανδρουτσόπουλου, είναι το βίντεο που παραθέτουμε απ’ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega


  Περίανδρος σε τηλεφωνική συνδιάλεξη: «Ο Μιχαλολιάκος ηθικός αυτουργός της επίθεσης σε Κουσουρή, φυσικός αυτουργός ο Παναγιώταρος»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.