H Mέρκελ απαγόρευσε την Ορθόδοξη Μετάληψη

[Η ελληνική κυβέρνηση και τα αριστερά κόμματα θα προχωρήσουν σε ανάλογη νομοθετική πρωτοβουλία;]

Ομολογητής της Ορθοδοξίας (τελευταίος δεξιά), που καταγγέλλει και διαφωνεί

του Αναγνώστη Λασκαράτου

«Η Γερμανία απαγόρευσε στους ορθόδοξους χριστιανούς τη Θεία Κοινωνία» (Έθνος-14.5). Ο Ελληνορθόδοξος μητροπολίτης Αυγουστίνος, αρχηγός μιας από τις πολλές εθνικές Ορθόδοξες Εκκλησίες (Ρουμανική, με έδρα σήμερα τη Νυρεμβέργη, Βουλγαρική με έδρα το Βερολίνο, Γεωργιανή, Εξαρχία Ορθοδόξων Παροικιών Ρωσικής Παραδόσεως, «Ουκρανική της Υπερορίου Ουκρανικής Εκκλησίας», αραβική «Αρχιεπισκοπή Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης» του Πατριαρχείου Αντιοχείας, κλπ), που λειτουργούν στη Γερμανία, αρνούμενες-πιστές στην αντίχριστη αίρεση του φυλετισμού-να ενωθούν σε μια υπερεθνική Αρχιεπισκοπή, όπως έχουν κάνει όλες οι άλλες χριστιανικές Εκκλησίες, δήλωσε πως θα συμμορφωθεί (Αν μπορούσε ας κάνει κι αλλιώς), με μια απόφαση που βεβαίως δεν την πήρε η Μέρκελ, αλλά οι ομόσπονδες κυβερνήσεις. Τον τίτλο τον έβαλα για να δικαιωθεί ο μεγάλος Επαναστάτης πατριώτης που φώναζε σε άπταιστα ελληνογαλλικοαγγλικογερμανικά «Μαντάμ Μέρκελ go home».

«Ολα ξεκίνησαν όταν παραμονές της χαλάρωσης των μέτρων από τη γερμανική κυβέρνηση, σε εφημερίδα του κρατιδίου Reinpflas εμφανίστηκε φωτογραφία ορθόδοξου ιερέα να μεταλαμβάνει πιστό στην Ελλάδα, με λεζάντα «Ελληνας παπάς βουτάει ψωμί στο κρασί και το δίνει σε χριστιανό που το καταπίνει…». Η αντίδραση της τοπικής κυβέρνησης ήταν άμεση και με επιστολή της προς τον ελληνορθόδοξο ιερέα διαμήνυσε πως μια τέτοια πράξη δεν θα ήταν αποδεκτή για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Ως ώφειλε ο ιερωμένος, ενημέρωσε τον μητροπολίτη Γερμανίας που είχε ήδη και από την κυβέρνηση της Βάδης-Βυρτεμβέργης ανάλογο διάβημα ενώ στη συνέχεια, το ένα μετά το άλλο τα ομόσπονδα κράτη με νομοθετικά διατάγματα απαγόρευσαν τη μετάληψη με τη μέθοδο της Αγίας Λαβίδας» (Kαθημερινή-Στ.Τζίμας, 15.05.2020). Όμως ο κ.Τζούμας, επικοινωνιολόγος του τρισμάκαρος Χριστόδουλου, κάλεσε σε Αντίσταση και πάλη, ενοχοποιώντας άδικα τον Έλληνα Μητροπολίτη, μη γνωρίζοντας πιθανώς πως πίσω από την απόφασή του είναι η γερμανική κυβέρνηση: «Ο Μητροπολίτης Γερμανίας «αποφάσισε» τον αποκλεισμό των πιστών από την Θεία Κοινωνία» (14 Μαΐου 2020-Σ.Μ.ΤΖ.) «Προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη: Παναγιώτατε Δέσποτα, αν η Ορθόδοξη Εκκλησία μας δεν μπορεί να προσφέρει στον δοκιμαζόμενο ποίμνιο της Εκκλησίας μας τα στοιχειώδη που ζητά στην ταραγμένη εποχή που ζούμε και ταυτίζεται με τις επιταγές και τις εντολές που δίνει η νέα τάξη πραγμάτων με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού, επιτρέψετε μας να σας πούμε ότι θεωρούμε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ´όσο νομίζουμε! Οι ίδιοι οι εκπρόσωποί σας σε Μητροπόλεις της Ευρώπης – ευτυχώς υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις – βάζουν την ταφόπετρα στην Πίστη. Μετά τις ταινίες απαγόρευσης μπροστά στις εικόνες ο πολιός Ιεράρχης Σεβ. Γερμανίας Αυγουστίνος το τερμάτισε : κήρυξε παύση της θείας Μετάληψης… Εκτός και αν όλα αυτά τελούν υπό την έγκρισή σας, γεγονός που κάνει τον πόνο μας διπλό και δυσβάστακτο! Ο μη γένοιτο!».

Όταν είσαι Ελληνορθόδοξος μητροπολίτης στην Αυστρία και φοβάσαι μην βρεις τον μπελά σου με κάποιο κρούσμα που θα ξεσπάσει,, θυμάσαι πως υπάρχει και η πρώτη χριστιανική λειτουργία του Ιακώβου, του αδελφού του Χριστού, στην οποία δεν υπήρχε ούτε κουταλάκι ούτε χορηγούνταν μαζί το κρασί και το ψωμί, αλλά οι πιστοί μεταλαμβάνουν χωριστά τα δυο υλικά, όπως συνηθιζόταν μέχρι τον 5ο αιώνα (πριν η αίρεση της Ορθοδοξίας προχωρήσει σε καινοτομίες), πίνοντας σκέτο κρασί από το ίδιο κύπελλο. Ασφαλώς έτσι ομολογείς τον κίνδυνο, που προσπαθείς με αυτόν τον αμφίβολο τρόπο να μειώσεις κάπως, οχυρωμένος πίσω από μια παλιότερη παράδοση. Δεν υπολογίζεις όμως πως ο επικοινωνιολόγος του Χριστόδουλου καραδοκεί, πιο πιστός ακόμη κι από το Λαφαζάνη, τη ΝΑΡ, τον Αλαβάνο και τη Βασιλική Θάνου, με ορολογία μέλους μιας ιερής παρέας προς τους συντρόφους του:  «Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας-Απαράδεκτη πρωτοβουλία του Σεβ. Αυστρίας Αρσενίου για τη Θεία Λειτουργία-Αποφάσεσε (σημ.Λ.: sic) να εφαρμόσει το τυπικό της Θ.Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου» (13 Μαΐου 2020. «Σχόλιο του Σωτήρη Τζούμα»)…».

Είναι ευτύχημα για την Ελληνορθοδοξία, τη στιγμή που ο δαίμων του κορωνοϊού επιτίθεται στην Ανατολική Εκκλησία, δαιμονίζοντας ακόμη και Επισκόπους, που αρνούνται να διωχθούν ποινικά ως μάρτυρες της πίστεως, στερούμενοι τον (εκ του ασφαλούς) ζήλο της ακαταδίωκτης από την ελληνική κυβέρνηση λοιμωξιολόγου-ιεροκήρυκος των τηλεοπτικών παραθύρων, να εμφανίζονται Ομολογητές της Πίστεως, όπως ο ελλογιμότατος κ.Σωτήριος Τζούμας, ισάξιοι με τους παλαιούς Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας. Ο πόλεμος με τον κινέζικο διαβολικό Δράκοντα, που επιτέθηκε στην Ελλάδα μέσω Αγίων Τόπων και Αγίου Όρους (μετά την αφορολόγητη περιοδεία στο Λονδίνο του δεξιού χεριού του Αη Γιώργη του Δρακοφονιά), μπαίνει σε νέα κρίσιμη φάση.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦA
«O Άγ. Νικόδημος υπέρ της απολύμανσης δισκοπότηρου και κουταλιού της Μετάληψης»
Από τον οσιακό βίο του Ομολογητή Σωτηρίου Τζούμα, Ιππότη Υπερασπιστού της Μεταλήψεως: «Direct News» (28-9-2011), που δέχεται επιθέσεις από τους εχθρούς της Ορθοδοξίας.

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to H Mέρκελ απαγόρευσε την Ορθόδοξη Μετάληψη

  1. Ο/Η Griechischer Atheist λέει:

    https://orthodoxtimes.com/faithful-are-banned-from-receiving-holy-communion-in-germany/

    Faithful are banned from receiving Holy Communion in Germany (upd)
    May 14, 2020 | 12:02 in Carousel Front Page,

    The German government has forbidden the participation of the faithful in the Mystery of Holy Communion. Although the government allows the faithful to attend the Divine Liturgy, the offering of the Holy Communion with a spoon is banned.
    This was announced in an encyclical issued by Metropolitan Augustinos of Germany. The Metropolitan also stated that “while we can all go to church, but not all of us can receive the Holy Communion except for the priests,” and emphasized that “it is the saddest and most painful measure I have ever been forced to take in my forty-year ministry as Metropolitan of Germany.”

    In particular, in the encyclical to the faithful and the clergy of the German Metropolis, Metropolitan Augustinos emphasizes that:

    “In view of the opening of the holy temples in the German territory, Legislative Decrees have been issued, which, in addition to the other security measures that have already been adopted, go so far as to regulate the manner of distributing the Eucharist, that is, to prohibit Holy Communion from the chalice with the use of the Spoon.

    Therefore, with deep sorrow, I would like to inform you that, until the date of the expiry of the above Legislative Decrees, althought we can all attend church services, no one can receive the Holy Communion, but the priests who perform the Liturgy.

    It is understood that the Measures to prevent dissemination of Coronavirus issued by the authorities are valid in full and until a new decision.

  2. Ο/Η του κώλου λέει:

    Ο κ.Τζουμας εξαφάνισε το ρεπορτάζ του για τη Γερμανία

    Αποτελέσματα αναζήτησης
    Αποτελέσματα ιστού

    Ο Μητροπολίτης Γερμανίας «αποφάσισε» τον αποκλεισμό των …www.exapsalmos.gr › 2020/05/14 › o-mitropolitis-ger…
    Πριν από 4 ημέρες – Σημείωση ΕΞΑΨΑΛΜΟΥ Προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη. … Σ.Μ.ΤΖ. Ιδού η εγκύκλιος του Σεβ Γερμανίας: Αγαπητοί μου ΧριστιανοΙ … 2020, οί πρακτικές οδηγίες πρός τούς Πιστούς μας τής 1ης Μαίου 2020 καί τά … Ό άναγκαστικός άποκλεισμός τών πιστών μας άπό τήν Θεία Κοινωνία είναι τό .

    https://www.exapsalmos.gr/2020/05/14/o-mitropolitis-germanias-apofasise-ton-apokleismo-ton-piston-apo-tin-theia-koinonia/

    This page could not be found!
    We are sorry. But the page you are looking for is not available.
    Perhaps you can try a new search.

    BACK TO HOMEPAGE

    Ενθαρρυντικές εικόνες στις Εκκλησίες μας σήμερα παρά τα πρωτόγνωρα μέτρα που ευτέλισαν την ιερότητα του χώρου

    Ενθαρρυντικές εικόνες στις Εκκλησίες μας σήμερα παρά τα πρωτόγνωρα μέτρα που ευτέλισαν την ιερότητα του χώρου

    17 Μαΐου 2020
    ✔️Ο Εκκλησιασμός μας σήμερα στην Μητρόπολη Αθηνών.

    Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα

    Και πήγαμε και κοινωνήσανε μαζί με όλο σχεδόν το Εκκλησίασμα. Και ήταν μια συγκινητική στιγμή. Πραγματικά θεία και ιερή. Με συγκίνηση δέχθηκα από τα χέρια του ιεροπρεπούς Θεοφ.Επισκόπου Ωρεών την θεία Μετάληψη. Το είχαμε ανάγκη.

    Και επαναλαμβάνω η προσέλευση του λαού στην Θεία Κοινωνία ήταν παραπάνω από ικανοποιητική. Είδαμε ακόμα και μωρά παιδάκια να κοινωνούν με τους γονείς τους και νέα παιδιά.

    Και ειλικρινά συγκινήθηκα με την βαθιά πίστη του λαού μας. Και όπως έμαθα η κατάσταση ήταν ίδια σε όλους τους ναούς της Αθήνας πολλοί εκ των οποίων τέλεσαν δύο λειτουργίες. Απο τον Άγιο Γεώργιο Κυνοσάργους που βρίσκεται ως ναός σε υψηλό σημείο της περιοχής υπήρξε αξιοθαύμαστη κοσμοσυρροή. Άνθρωποι κάθε ηλικίας έσπευσαν και στις δύο λειτουργίες να εκκλησιαστούν αλλά και να κοινωνήσουν. Συνομίλησα με τον Ιερατ. Προϊστάμενο του ναού Αρχιμ. Αμφιλόχιο Ρουσάκη ο οποίος ένδακρυς μας επιβεβαίωσε την αθρόα προσέλευση των πιστών και στις δύο λειτουργίες.

  3. Ο/Η του κώλου λέει:


    Gossip-tv Team17-05-2020 19:48
    Στράτος Τζώρτζογλου: «Κοινώνησα και στην καραντίνα και σήμερα» (Photos-Video)
    Μαζί σου: Καλεσμένος στην εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου ήταν αυτή την Κυριακή (17/5) ο Στράτος Τζώρτζογλου.


    https://www.gavros.gr/article/gossip/134484-to-gnwrizeis-oti-h-maria-solwmoy-exei-kanei-gymnh-fwtografish
    Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 – 16:12
    Το γνωρίζεις ότι η Μαρία Σολωμού έχει κάνει γυμνή φωτογράφιση;
    Ναι.. η πολύ γνωστή μελαχρινή και σέξι Ελληνίδα ηθοποιός έχει κάνει γυμνή φωτογράφηση και μας τα έδειξε όλα… μα όλα. Είναι μια γυναίκα που αξίζει να τη δεις για να θαυμάσεις το σώμα της.

    Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στα parapolitika.gr.

    https://www.prothselida.com/2010/10/sexy-sex.html

    Μαρία Σολωμού sexy ηθοποιός : Δεν ξέρω αν χορταίνεται το σεξ .


    Oι γυναίκες είμαστε πολύ σκύλες μεταξύ μας. Μου έχουν «πέσει» κατά καιρούς άτομα και των δύο φύλων. «Ναι, έχω δοκιμάσει ναρκωτικά», εξομολογείται η Μαρία Σολωμού και για ακόμα μία φορά σοκάρει με συνέντευξή της.
    Πηγή :
    http://www.star.gr


    Τοροσίδης: «Τὴν Κυριακὴ που ανοίγουν οι εκκλησίες θα κοινωνήσω χωρὶς κανένα φόβο διότι πιστεύω στη Θεία Κοινωνία που είναι Σώμα και Αίμα Χριστού»

    Είναι αξιοθαύμαστο πόσοι άνθρωποι από τους χώρους της μουσικής, της τηλεόρασης και του αθλητισμού έχουν τις τελευταίες ημέρες δηλώσει την Πίστη τους στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας!

    Ενώ κάποιοι εκ μέρους του πολιτικού συστήματος έχουν εκστομίσει βαρύτατες βλασφημίες για το Σώμα και το Αίμα του Χριστού και την ώρα κατά την οποία κάποιοι «συνετοί» δειλιάζουν να υπερασπιστούν τον πυρήνα της Πίστεώς μας, άνθρωποι υπεράνω υποψίας δημοσίως εκδηλώνουν πηγαία τα ορθόδοξά τους «πιστεύω»!
    Προσφάτως ο διάσημος ποδοσφαιριστής Τοροσίδης Βασίλης σε συνέντευξή του στο «Βήμα Ορθοδοξίας» με ξεκάθαρο τρόπο δήλωσε: «Τὴν Κυριακὴ ποὺ ανοίγουν οι εκκλησίες θα κοινωνήσω χωρὶς κανένα φόβο διότι πιστεύω στὴ Θεία Κοινωνία πού είναι Σώμα καὶ Αἷμα Χριστού»!

    • Ο/Η Σέξυ Μετάληψη λέει:

      https://www.iapopsi.gr/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B7-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83/

      Η πρώτη ΓΥΜΝΗ φωτογράφιση της Μαρίας Σολωμού τα «σπάει» (εικόνες)
      Από Σ. Κ. 17:19 – 07/09/2016

      Ο όρος της για να φωτογραφηθεί ήταν να μην γίνει καμία επεξεργασία photoshop στις φωτογραφίες της. Η Μαρία Σολωμού έκανε την πρώτη της γυμνή φωτογράφιση, για το περιοδικό Down Town, χαρίζοντας στον φακό μοναδικές πόζες…

      «Δεν θέλω πια όταν φωτογραφίζομαι να με κάνουν να μοιάζω με την όμορφη μικρή αδερφή μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε τα μυστικά ομορφιάς της.

      https://www.ilovestyle.com/article/96910/maria-solomoy-anevase-gymni-fotografia-tis-sto-instagram

      Μαρία Σολωμού: Ανέβασε γυμνή φωτογραφία της στο instagram
      27.02.2019

      Μαρία Σολωμού: Ανέβασε γυμνή φωτογραφία της στο instagram
      27.02.2019

      Η ηθοποιός θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους μια στιγμή από το παρελθόν

      Μια καλλιτεχνική φωτογραφία γυμνή σε προχωρημένη εγκυμοσύνη μοιράστηκε σήμερα μαζί μας η ηθοποιός Μαρία Σολωμού. Η αγαπημένη ηθοποιός που φέτος πρωταγωνιστεί στο πλευρό του Νίκου Μουτσινά στη «Βερβερίτσα» θυμήθηκε μια γυμνή φωτογράφιση που έκανε πριν 14 χρόνια λίγο πριν φέρει στο κόσμο τον γιο της, καρπό του έρωτά της με τον ηθοποιό Μάριο Αθανασίου.

      https://thedot.gr/celebrities/hot-stories/article/22697/flashback-otan-o-stratos-tzortzogloy-itan-sex-symbol

      Flashback: Όταν ο Στράτος Τζώρτζογλου ήταν sex symbol
      Από το αρχείο του περιοδικού DownTown.
      ΑΥΓ 16, 2016

      https://www.iefimerida.gr/news/115357/%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B6%CF%8E%CF%81%CF%84%CE%B6%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BF-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82

      ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ
      Ο Στράτος Τζώρτζογλου ολόγυμνος, εσταυρωμένος, πάνω σε τρούλο -Τι κάνει στην Πάρο [εικόνες]

      iefimerida.gr

      8|07|2013 | 14:30

      Συγκεκριμένα, ο Στράτος Τζώρτζογλου εμφανίζεται σχεδόν γυμνός με ένα κομμάτι ύφασμα να καλύπτει τα επίμαχα σημεία.
      Μάλιστα, στο ένα του χέρι κρατούσε ένα σπαθί και τη φωτογραφία συνόδευσε με τη λεζάντα: «Warrior-confronting the stream-λουόμενος εν Πάρω».

      Εκτός από βουτιές, ο ηθοποιός επισκέφτηκε αρκετά μέρη στο νησί μεταξύ αυτών και την εκκλησία Παναγία Εκατονταπυλιανή από όπου ανέβασε φωτογραφίες.

      • Ο/Η roidis λέει:

        κρετίνοι ινδάλματα κρετίνων

      • Ο/Η Red λέει:

        https://atexnos.gr/%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%87%CF%85%CE%B4%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork&fbclid=IwAR3fxW3a-jTSCWRqbxR8qLnhkaZcKPZoJ9BIl3r-e2NA7l3nfdaOFDHlXQc

        Υπάρ­χει ει­σαγ­γε­λέ­ας; Χυ­δαία επί­θε­ση της φυλ­λά­δας «Μα­κε­λειό» στη Να­τάσ­σα Μπο­φί­λιου

        Τι συμ­βαί­νει όταν η χυ­δαιό­τη­τα, η αλη­τεία και ο κι­τρι­νι­σμός συ­να­ντούν την σα­πί­λα του φα­σι­σμού-ρα­τσι­σμού; Απά­ντη­ση: Πα­ρά­γο­νται σκου­πι­δο­φυλ­λά­δες της κα­τώ­τα­της υπο­στάθ­μης όπως το «Μα­κε­λειό» του Στ. Χίου.

        Η εν λόγω φυλ­λά­δα έχει όλα εκεί­να τα χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά που δι­καί­ως την κα­τα­τά­σουν στον από­πα­το της πιο χυ­δαί­ας, πιο βρώ­μι­κης, πιο σι­χα­με­ρής λού­μπεν «δη­μο­σιο­γρα­φί­ας»: Χρυ­σαυ­γι­τι­σμός, ρα­τσι­σμός, εθνο­κα­πη­λεία, φι­λο­χου­ντι­σμός, σκαν­δα­λο­θη­ρία, πρω­τό­γο­νος αντι­κομ­μου­νι­σμός, μι­σο­γυ­νι­σμός, θρη­σκειο­κα­πη­λεία, συ­νο­μω­σιο­λο­γία.

        Είναι αμέτρητες οι φορές που η συγκεκριμένη βοθροφυλλάδα έχει ξεπεράσει κάθε όριο προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Σήμερα ο απόπατος ξεχείλισε ξανά σκορπίζοντας μισογυνισμό και χυδαιότητα που θα ζήλευαν μέχρι και οι Ναζί της Χρυσής Αυγής.

        Στο στόχαστρο των φασιστοειδών συντακτών του «Μακελειού» βρέθηκε η Νατάσσα Μποφίλιου, εξαιτίας μιας δήλωσης της περί θρησκείας. «Το “παραμύθι” της θρησκείας δεν με αγγίζει σε κανένα επίπεδο αλλά σίγουρα υπάρχει κάτι μεγαλύτερο στο οποίο πιστεύω. Και νομίζω πως είναι οι ιδέες», δήλωσε η δημοφιλής τραγουδίστρια μιλώντας σε κυπριακό περιοδικό.

        Οι σύγχρονοι ταγματαλήτες του «Μακελειού» που παριστάνουν τους «δημοσιογράφους» έκριναν πως δεν τους άρεσε η εν λόγω δήλωση και αποφάσισαν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: Να ξεράσουν φασισμό, μισογυνισμό, αντικομμουνισμό, στοχοποιώντας ευθέως την τραγουδίστρια. Προφανώς αυτό που τους πείραξε περισσότερο είναι το γεγονός ότι η Ν. Μποφίλιου είναι δηλωμένη ψηφοφόρος του ΚΚΕ, τακτική θαμώνας των Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή και μια καταξιωμένη καλλιτέχνιδα που δε διστάζει να εκφράζει δημόσια προοδευτικές ιδέες.

  4. Ο/Η παλαιόν πατρόν Γερμανός λέει:

    Δεν θα πάς στο γερμανικό δικαστήριο, γιατί ξέρεις πως θα ξεφτελιστείς

    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/05 12:59

    Γερμανίας: »Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ή θα πάμε στο Συνταγματικό Δικαστήριο»

    Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος

    Για την απαγόρευση της Θείας Μετάληψης στην Γερμανία μίλησε στην ΕΡΤ ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος.

    Ο Μητροπολίτης Γερμανίας τόνισε πως δεν είναι δική του η απόφαση να μην κοινωνούν οι πιστοί, αλλά το απαγόρευσε το κράτος.

    «Δεν είναι απόφαση του Μητροπολίτη Αυγουστίνου, διότι και εδώ θα θέλαμε να μπορούν οι πιστοί μας να κοινωνούν με την λαβίδα όπως και στην Ελλάδα. Δυστυχώς όμως εδώ απαγορεύεται, και πιστεύω σιγά σιγά να βρούμε μια δυνατότητα να μιλήσουμε με το κράτος μήπως βρούμε κάποια κατανόηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

    Επίσης ο Μητροπολίτης Αυγουστίνος πρόσθεσε πως όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι η Ιερά Μητρόπολη ακολούθησε αυτό που υπαγόρευσε το γερμανικό κράτος.

    «Γι’ αυτό είπα ότι αφού μας το απαγορεύουν τότε να κοινωνούν μόνο οι Ιερείς και θα δούμε πότε θα μπορέσουμε να βρούμε κάποια λύση με το κράτος να κοινωνούμε κανονικά όπως και στην πατρίδα. Πάνω από χίλια χρόνια κοινωνούμε με την λαβίδα. Δε νομίζω ότι αυτό είναι θέμα ενός κράτους ή ενός Προέδρου ή Πρωθυπουργού ή Καγκελαρίου. Υπάρχει η ελευθερία της θρησκείας. Λοιπόν, εδώ στην Γερμανία που ζούμε δεν θα πει ότι πρέπει να μας απαγορεύει το Α ή το Β. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ή θα πάμε στο Συνταγματικό Δικαστήριο».

    Για τον τρόπο της Θείας Μετάληψης ο κ. Αυγουστίνος συμπλήρωσε: «Η Καθολική Εκκλησία όπως και η Προτεσταντική Εκκλησία είναι άλλες παραδόσεις, έχουν άλλη ιστορία, έχουν άλλα προηγούμενα κλπ. Σε εμάς δεν μπορεί ένας Μητροπολίτης ή ένας Επίσκοπος ν’ αλλάξει την Παράδοσή μας. Αυτό θα το κάνει η Εκκλησία ως Εκκλησία, όχι ένα άτομο. Δεν έχω το δικαίωμα να αλλάξω εγώ αυτό που τόσες εκατοντάδες χρόνια ζούμε όλοι μαζί, στην Ελλάδα και όχι μόνο στην Ελλάδα, στην Ρωσία, παντού στον Ορθόδοξο κόσμο».

    «Αυτό με το 1,5 μέτρο ή τα 2 μέτρα είναι ένα άλλο πρόβλημα, διότι η εκκλησία είναι ένας χώρος που ο άνθρωπος θέλει να ζήσει κάπως αλλιώτικα από τον κόσμο. Η εκκλησία είναι ένας χώρος που η αγάπη πρέπει να βασιλεύει και η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη. Όταν δεν μπορείς να μιλήσεις με τον Ιερέα, όταν δεν μπορείς να χαιρετήσεις τον συνάνθρωπό σου, όταν μετά από την Θεία Λειτουργία δεν μπορείς να κάνεις παρέα με τους ανθρώπους, ν’ ανταλλάξετε γνώμες, τι είδους εκκλησία είναι αυτό το πράγμα; Αλλά βέβαια πρέπει όλοι να βοηθήσουμε, όπως είπα και προηγουμένως, ούτως ώστε να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές» υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

  5. Ο/Η laskaratos λέει:

    Μόνη ελπίδα ο καύσωνας, αλλιώς η κυβέρνηση (καλά αυτή είναι δεξιά και οι μισοί ψηφοφόροι της ταυτίζονται με το παπαδαριό) και οι πολιτικοί τυχοδιώκτες των κομμάτων της Αριστεράς (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-Μπαρουφάκης), αλλά και το γελοίο ΚΙΝΑΛ, που δεν ντρέπονται να σιωπούν, θα επωμιστούν και ποινικές ευθύνες, για αυτές τις απίστευτες διαδικασίες, που τινάζουν συον αέρα κάθε μέτρο προφύλαξης.

    https://tvxs.gr/news/ellada/anoiksan-oi-ekklisies-gia-toys-pistoys

    Άνοιξαν οι εκκλησίες, «ουρές» για τη Θεία Κοινωνία

    Ωστόσο, η θεία κοινωνία πραγματοποιήθηκε κανονικά και πολλοί ήταν οι πιστοί που κοινώνησαν οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Επίσης σε πολλές εκκλησίες το αντίδωρο δινόταν κανονικά από τα χέρια του πάτερ και το ίδιο γινόταν και με τους ασπασμούς.

    • Ο/Η Anwalt λέει:

      Γερμανία
      Συνταγματική η απαγόρευση των θρησκευτικών συναθροίσεων στη
      Δημοσίευση: 10 Απριλίου 2020 22:30

      Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης αποφάνθηκε ότι οι απαγορεύσεις θρησκευτικών συναθροίσεων είναι νόμιμες λόγω του κινδύνου διάδοσης του κορονοϊού

      Οι δικαστές θεωρούν μεν μια εξαιρετικά σοβαρή παρέμβαση στην ελευθερία της πίστης την απαγόρευσή τους, εν τούτοις η προστασία της ζωής θεωρείται ότι αποτελεί υπέρτερο αγαθό και επιπροσθέτως πρόκειται για μέτρο προσωρινό. Εάν ήρετο η απαγόρευση των (θρησκευτικών) συγκεντρώσεων –κάτι που ισχύει και για τις λειτουργίες του Πάσχα– θα επαπειλείτο η μετάδοση του ιού σε μεγάλο αριθμό πολιτών με κίνδυνο να νοσήσουν και να πεθάνουν.

      Την απόφαση προκάλεσε προσφυγή θρησκευόμενου πολίτη από το κρατίδιο της Έσσης, ο οποίος ήθελε έστω και την τελευταία στιγμή να ακυρωθεί προσωρινά η γενική απαγόρευση όλων των θρησκευτικών συναθροίσεων σε εκκλησίες, τζαμιά και συναγωγές από την τοπική κυβέρνηση, ώστε να επιτραπούν οι λειτουργίες του Πάσχα.

      Ωστόσο, το Συνταγματικό δικαστήριο διευκρίνισε ότι η απόφασή του ισχύει μέχρι τις 19 Απριλίου, οπότε λήγει και εν λόγω απαγόρευση της τοπικής κυβέρνησης. Σε περίπτωση παράτασής της θα πρέπει να υποβληθεί σε νέο αυστηρό έλεγχο η αναλογικότητά της (με τις συνθήκες που θα επικρατούν). Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης ισχύει και για τις άλλες θρησκευτικές κοινότητες.

      Πηγή: Deutschlandfunk, Sueddeutsche Zeitung
      https://www.sueddeutsche.de/politik/coronavirus-kirche-bundesverfassungsgericht-1.4874406

    • Ο/Η roidis λέει:

      η… ηθική αριστερά, δεν ψέλλισε κουβέντα για εκκλησίες.

  6. Ο/Η του κώλου λέει:

    Αψυχολόγητη και άκαιρη παρέμβαση της Πρωτοσυγκελίας του Οικ. Πατριαρχείου: Μην φιλάτε τις εικόνες και το χέρι των ιερέων

    Post published:22 Ιουνίου 2020

    Μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Μεγάλη Πρωτοσυγκελλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξ αφορμής της πανδημίας του κορονοϊού και τις οδηγίες που έχουν δοθεί για την ατομική υγιεινή των πιστών προκάλεσε την έκπληξη όλων ως προς τον χρόνο που εξεδόθη και τους σκοπούς που εξυπηρετεί. Συγκεκριμένα, αυτό που ζητείται από τους πιστούς είναι να μην φιλούν τις εικόνες αλλά και το χέρι των ιερέων. Ασφαλώς η εγκύκλιος εξεδόθη για τους ορθόδοξους χριστιανούς που ζουν στην Τουρκία αλλά διαδόθηκε με αστραπιαία ταχύτητα σε όλο τον κόσμο.

  7. Ο/Η laskaratos λέει:

    Για να μάθουν οι Ελληνορθόδοξοι τι σημαίνει ανεξιθρησκεία, αποδοχή του άλλου, γενναιοδωρία, Δημοκρατία

    Χάρισαν στη ρωσική Ορθοδοξία το κτήμα στον πύργο του Γκέρινγκ

    Ο Eυαγγελικός πάστορας πατέρας της Μέρκελ Χορστ Κάσνερ βοήθησε να ανοίξει το Ορθόδοξο μοναστήρι

    Η Μητρόπολη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Βερολίνο απέκτησε το 2006 το κτήμα στο κάστρο Getshendorf που χτίστηκε το 1915 και την εποχή της ναζιστικής Γερμανίας ήταν το εξοχικό σπίτι του Hermann Goering, Νο2 της ναζιστικής Γερμανίας, έναντι του συμβολικού ποσού του ενός ευρώ.
    Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Μ. Αγίου Γεωργίου ηγούμενος Δανιήλ Irbits.

    https://de.sputniknews.com/politik/20161117313398156-merkels-vater-half-bei-errichtung-russischen-klosters-nahe-berlin/

    Merkels Vater half bei Errichtung von russischem Kloster in Ex-Nazi-Schloss© AP Photo / AP Photo/Markus Schreiber

    15:17 17.11.2016

    Der Vater von Bundeskanzlerin Angela Merkel, Pastor Horst Kasner, hat bei der Eröffnung des russisch-orthodoxen St.-Georgs Männerklosters im uckermärkischen Götschendorf mitgeholfen, wie der Abt des Klosters, Daniil Irbits, russischen Medien mitteilte.

    „Bei der Eröffnung des Klosters in Götschendorf hat uns der Vater von Angela Merkel, Horst Kasner, geholfen. Er war evangelischer Pastor in diesem Kreis“, so Vater Daniil.

    Er, Irbits, habe sich neulich mit Angela Merkel bei dem Integrationsgipfel in Berlin getroffen. Der Landsitz der Bundeskanzlerin sei mit dem Kloster benachbart. Merkel selber bekunde „stets aufrichtiges Interesse an den Angelegenheiten des Klosters“.

    Horst Kasner († 2. September 2011) war ein deutscher evangelischer Theologe und Vater der Bundeskanzlerin Angela Merkel.

    Das Kloster befindet sich in einem Schloss, das einst Hermann Görings Gästehaus war und später diversen Geheimdiensten als Erholungsheim gedient haben soll.

    Der Initiator des russisch-orthodoxen Klosters in Götschendorf im Jahr 2008 war der „Deutsche mit russischer Seele“ Norbert Kuchinke († 3. Dezember 2013 in Berlin), ehemaliger Moskau-Korresdondent von „Der Spiegel“ und „Stern“, der den Russen durch den sowjetischen Kultfilm „Osennij marafon“ („Herbstmarathon“) bekannt wurde. Kuchinke plante das Kloster als eine Art Begegnungsstätte von Deutschen und Russen, für den geistigen Austausch zwischen der katholischen, evangelischen und russisch-orthodoxen Kirche.

    Kuchinke fand die Unterstützung von Horst Kasner, wonach im Jahr 2006 das Grundstück von vier Hektar für den symbolischen Preis von einem Euro der russisch-orthodoxen Kirche verkauft wurde.

    Mitten in der Bauphase ist Kuchinke jedoch nach schwerer Krankheit im Alter von 73 Jahren verstorben.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.