Η Aήττητη λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου [ζει ανάμεσά μας] ξαναχτυπά

AHTTHTH! […επειδή πρόκειται για μυστήριο, «δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης»]

Ελένη Γιαμαρέλλου: «Όποιος πάει να κοινωνήσει, άσχετα αν το πιστεύει ή δεν το πιστεύει, συμμετέχει στο μυστήριο. Επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για κορωνοϊό όπως και για κανένα άλλο μικρόβιο. Εδώ το ξέρετε ότι τότε που είχαμε τους λεπρούς στην Ελλάδα, οι ιερείς κοινωνούσαν τους λεπρούς μετά κοινωνούσαν άνθρωποι άλλοι και κανείς ποτέ δεν κόλλησε;» […]«αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα πάει κάπου αλλού την άλλη ημέρα και θα κολλήσει και μπορεί να ενοχοποιεί το μυστήριο».

«Είναι κάτι που υπερβαίνει και το νου μας και τις απόψεις μας και τις σκέψεις μας» πρόσθεσε και στην ερώτηση των δημοσιογράφων εάν υπερβαίνει και την υγεία μας η καθηγήτρια απάντησε: «Ασφαλώς και την υγεία μας. Σε προφυλάσσει και στην υγεία σου ούτε συζήτηση».

Για τις ενστάσεις των επιστημόνων στην άποψη αυτή, η κ. Γιαμαρέλλου είπε ότι επειδή πρόκειται για μυστήριο, «δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης».

«Εδώ δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης. Είναι η έννοια του μυστηρίου. Η οποία είναι πάνω από την επιστήμη και επηρεάζει την επιστήμη. Επομένως ή πιστεύεις ότι συμμετέχεις στο μεγαλύτερο μυστήριο και δεν παθαίνεις τίποτα ή δεν πηγαίνεις να κοινωνήσεις αν φοβάσαι», είπε η κ. Γιαμαρέλλου.

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, επιστήμη, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

9 Responses to Η Aήττητη λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου [ζει ανάμεσά μας] ξαναχτυπά

  1. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

    «Ο πιο γνωστός μύθος που κυκλοφορεί ακόμα για την ασθένεια [νόσο του Χάνσεν ή λέπρα] είναι ότι μεταδίδεται εύκολα. Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες μελέτες, η λέπρα κατατάσσεται στην τελευταία θέση των μεταδοτικών ασθενειών.» (Wikipedia)

    Prolonged, close contact with someone with untreated leprosy over many months is needed to catch the disease.
    (Απαιτείται παρατεταμένη, στενή επαφή με κάποιον ασθενή χωρίς θεραπεία επί πολλούς μήνες για να μεταδοθεί η ασθένεια.)

    You cannot get leprosy from a casual contact with a person who has Hansen’s disease like:
    Shaking hands or hugging
    Sitting next to each other on the bus
    Sitting together at a meal
    Hansen’s disease is also not passed on from a mother to her unborn baby during pregnancy and it is also not spread through sexual contact.

    Δεν μπορείς να κολλήσεις λέπρα από περιστασιακή επαφή με κάποιον χανσενικό, όπως:
    -με το σφίξιμο χεριών ή το αγκάλισμα
    -καθήμενος δίπλα του στο λεωφορείο
    -παίρνοντας μαζί του ένα γεύμα
    Η νόσος του Χάνσεν δεν μπορεί επίσης να μεταδοθεί από μια μητέρα στο αγέννητο παιδί της στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και επίσης δεν μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής.

    (Πηγή: http://www.cdc.org)

    Παρατήρηση δική μου: Ετοιμαστείτε για μία νέα αγία της Ορθοδοξίας, μαρτυρήσασα λοιμωξιολόγον…

  2. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

    Ερώτηση:
    το «κανείς ποτέ δεν κόλλησε» πώς αποδεικνύεται;
    Και βέβαια, δικολαβίστικα, δεν παραλείπει να προσθέσει «αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα πάει κάπου αλλού την άλλη ημέρα και θα κολλήσει και μπορεί να ενοχοποιεί το μυστήριο». Αλήθεια, είχε γίνε ποτέ η λεγόμενη ιχνήλατηση;
    Σε κάθε περίπτωση, και με φόβο να γίνω κουραστικός:
    Επανάληψη # 1.: αποτελεί μέγα σφάλμα (και χάσιμο χρόνου;) να προσπαθείς να πείσεις όλους αυτούς με λογικά επιχειρήματα.
    Επανάληψη # 2.: οι «ευσεβείς» καλά να πάθουν (η βλακεία πληρώνεται)· το θέμα είναι ότι αυτοί θα διασπείρουν τον κορωνοϊό και σε άλλους ανθρώπους.
    Ζούμε σε μία παράνοια!

  3. Ο/Η kostantinos diamadopoulos λέει:

    Σιγουρα με ενα τενεκε λαδι σπουδασε αυτη

  4. Ο/Η του κώλου τα 9μερα λέει:

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Νομίζω πως είναι συνωνυμία, που βέβαια έχει τη συμβολική της πλάκα.
      Να έχουμε την ευχή της οσίας μούμιας

  5. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

    Κύρτσος: »Όσοι πάνε να μεταλάβουν αναλαμβάνουν περιττό ρίσκο»

    Στη Θεία Κοινωνία μετά την άρση των μέτρων και το άνοιγμα των εκκλησιών αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

    Ο κ. Κύρτσος, που δεν παρέλειψε να σχολιάσει αρνητικά τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε στα αποκαλυπτήρια της νέας πλατείας Ομονοίας, την Πέμπτη το βράδυ, ανέφερε πως «το κλίμα στην Ελλάδα είναι διαφορετικό, θα μπορούσε η Εκκλησία της Ελλάδας να πάρει την πρωτοβουλία, γιατί μετά θα μπούμε στην επιβολή της άποψης της εκτελεστικής εξουσίας. Πρέπει να βρούμε τρόπο να ενώσουμε δυνάμεις. Δεν είναι απλό να ληφθεί μια τέτοια απόφαση, αλλά τίποτα δεν είναι απλό, ο κορωνοϊός είναι στη ζωή μας», ανέφερε -μεταξύ άλλων- μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

    «Εγώ δεν θα πήγαινα με τίποτα να μεταλάβω. Αυτοί που το κάνουν αναλαμβάνουν περιττό ρίσκο. Η Εκκλησία πρέπει να προστατεύσει τους πιστούς της», πρόσθεσε.

    • Ο/Η kpap01 λέει:

      Η διοίκηση τής ορθοδόξου ελληνικής εκκλησίας βάζει σέ κίνδυνο τή ζωή τών πιστών επι τής οποίας δέν έχει ιδιαίτερα δικαιώματα. Ο κίνδυνος επεκτείνεται σέ όλους τους πολίτες λόγω μεταδοτικότητας τής νόσου. Απαράδεκτη η στάση τής εκκλησίας καί τής κυβερνήσεως που τό επιτρέπει λόγω εκλογικού Φόβου.

  6. Ο/Η kpap01 λέει:

    Κάκιστα οι αδαείς δημοσιογράφοι τήν προσκαλούν καί τής επιτρέπουν νά ομιλεί σάν λοιμοξιολόγος η κυρία αυτή. Πού καί απο ποιόν κα’ι σέ ποιό πανεπιστήμιο διδάχθηκε όσα υποστηρίζει. Αν θέλει νά δηλώνει καί νά ομιλεί ώς θεολογούσα η ώς θεούσα. Οι κύριοι δημοσιογράφοι συμμετέχουν καί συμπράτουν καθοριστικά στήν εξαπάτηση τών ακροατών. Κανένας δέν τους εγκαλεί επ’αυτού. «Εγκυροι» δημοσιογράφοι’ του κώλου βεβαίως.
    Δυστυχώς πάσχομε σάν κοινωνία. Φρόντισε καί φροντίζει η κρατούσα θρησκεία στή λοβοτομή τών ανθρώπων από το στάδιο τής νηπιακής καί τής σχολικής ηλικίας. Οι πολιτικοί μας παρακολουθούν σάν χάνοι, ενδεείς καί περιδεείς, όσοι δέν συμμετέχουν επωφελούμενοι από τήν εγκατεστημένη ηλιθιότητα.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.