Μια ερώτηση του ευσεβή βουλευτή Νικολόπουλου αγγίζει την Εκκλησία

[Γεμάτη σαφέστατα υπονοούμενα δημιουργεί ερωτηματικά]

nikolo-ekklisia

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Είναι σαφέστατο πως στις χώρες με μεγάλο δείκτη διαφθοράς πολλά σκάνδαλα έρχονται στο φως όταν τα αντικρουόμενα συμφέροντα ομάδων εξουσίας δημιουργούν συγκρούσεις που σπάνε την ομερτά. Έτσι βγήκε η υπόθεση του Βατοπεδίου («Κοντομηνάς: Οι αποκαλύψεις για το Βατοπέδι αιτία των περιοριστικώνόρων…», 30.4.2010), η οποία λύθηκε δικαστικά επί υπουργίας του καραμανλικού κ.Παπαγγελόπουλου στο υπουργείο κατά της Διαφθοράς, οπότε και η αδέκαστη Δικαιοσύνη αθώωσε τον αδίκως διωκόμενο Εφραίμ, με ένα αξιοθαύμαστο σκεπτικό.

Είναι σαφέστατο πως δεν θεωρούμε έγκυρη πηγή τον κ.Νικολόπουλο, εποχιακό περιφερόμενο στέλεχος της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προερχόμενο από τους ευλαβέστερους κύκλους της ΝΔ και της Μητρόπολης Πατρών. Έτσι σήμερα που μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ παλαιών και νέων μνηστήρων επιρροής και ελέγχου της δικαστικής πίτας, οι αλληλοκατηγορίες για προσπάθεια επέμβασης στο χώρο της Δικαιοσύνης μαίνονται μέχρι τα πράγματα να συμψηφιστούν, οι μοιρασιές να ισορροπήσουν και όλα να τα καλύψει ο γνωστός πέπλος σιωπής, αφού κανένα κόμμα δεν ενδιαφέρεται για το θεσμικό εξοπλισμό μιας Δικαιοσύνης πραγματικά ανεξάρτητης και αδιάφθορης στον ανώτατο δυνατό βαθμό. Μέχρι και το διαβόητο ορφανό πλοίο Νoor-1 ανακάλυψαν με τεράστια καθυστέρηση οι ΣΥΡΙΖΕΛ, για να πλήξουν αθώους ευσεβείς εφοπλιστές, οι οποίοι επέστρεψαν και προσάραξαν στις φυσικές τους πολιτικές ακτές, οι οποίες σκίζουν τα τίμια ρούχα τους, γιατί για πρώτη φορά λέει, κυβέρνηση κάνει απόπειρα να επέμβει στη στην ανεξάρτητη και αδέκαστη Δικαιοσύνη του κ.Χ.Αθανασίου (και του ελαφρώς μετακινηθέντος κ.Παπαγγελόπουλου των Α.Π.-ΕΥΠ), ενώ αυτοί (ΝΔΣΟΚ) ήταν άψογοι.

Διατηρώντας το δικαίωμά μας να σκεπτόμαστε, να κρίνουμε, να διακρίνουμε, να ακούμε τα πάντα, να τα αξιολογούμε και να αντιλαμβανόμαστε,  προτείνουμε για μελέτη την ερώτηση του μετρητή του σεξουαλικού ανδρισμού των δυτικοευρωπαίων πρωθυπουργών (και ποτέ των ρασοφόρων με «κουσούρι») Νικολόπουλου, στην οποία ο ευλαβέστατος ανήρ επιτίθεται με αμετροέπεια και στην ευσεβή Δικαιοσύνη. Η δημοσιογραφική σιωπή (πλην του σημαδιακού «Κουτιού της Πανδώρας») που τη συνόδευσε, δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι η ερώτηση είναι για τα σκουπίδια, μπορεί να σημαίνει ακριβώς το αντίθετο και να αιτιολογείται η εκκωφαντική σιγή, επειδή σήμερα που η οικονομική κρίση κάνει τον Τύπο εξαιρετικά εξαρτημένο από τις κρατικές και οικονομικές εξουσίες, έχει αυξηθεί ο σεβασμός των κανόνων καλής συμπεριφοράς του πολέμου συμφερόντων, που δεν πρέπει να ξεπερνά τα άτυπα θεσμοθετημένα όρια.

Παραθέτουμε το μεγαλύτερο μέρος της ερώτησης και επειδή αυτή αναφέρεται στη Ζάκυνθο με την ευκαιρία παραπέμπουμε και σε δυο, υποθέτω άσχετες, ειδήσεις που αφορούν εκκλησιαστικά οικόπεδα και την παραίτηση, το 2011, του πρώην μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου (νυν μητροπολίτη Δωδώνης), παλιότερου ηγούμενου της Μονής Πεντέλης με τον τίτλο τότε του επισκόπου Δωδώνης.

«Ερώτηση Νικολόπουλου στη Βουλή για την πολύκροτη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών στην Ζάκυνθο» (Κουτί Πανδώρας, 12.7.2017). Ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονή, αναφορικά με τη «θαμμένη» υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών στη Ζάκυνθο κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ρωτώντας να μάθει την πορεία της δικαστικής έρευνας για το ζήτημα που φέρεται να εμπλέκονται στελέχη του Λιμενικού, της Αστυνομίας και της Εκκλησίας. Θέμα: «Ποια είναι η χρονική πορεία της μεγάλης υπόθεσης ναρκωτικών με εμπλοκή και στελεχών των τοπικών αρχών (λιμενικό, αστυνομία, εκκλησία) που αποκαλύφθηκε το 2011 στην περιοχή της Ζακύνθου;»… πολλά έχουν πραγματικά συμβεί στη Ζάκυνθο γύρω από την παγκόσμιας φήμης και αξίας περιοχή του «ναυαγίου». Κάποιοι προβάλλονται ως ιδιοκτήτες μιας έκτασης τεράστιας χιλιάδων στρεμμάτων και επικαλούνται τίτλους βγαλμένους μέσα από τα λασπόνερα της Βενετίας της εποχής των Δόγηδων, στους οποίους δεν θα μπορούσε να αναγνωρίσει την υπογραφή του ούτε ο φερόμενος ως υπογράφων «Δόγης» ,εάν ζούσε….. Τότε που η Πεντέλη κάηκε και δεν έμεινε πελεκούδι. Τότε …στη θέση των δένδρων ξεφύτρωσαν οικοδομικά τετράγωνα συνεταιρισμών και ιδιωτών και τα παιχνίδια επιτηδείων γύρω από τη Μονή Πεντέλης. Τι συνέβη στην πραγματικότητα; Πολλά και απανωτά εγκλήματα πλουτισμού και ξεπλύματος χρήματος μέσω ακινήτων…..Τα συμβαίνοντα στη Ζάκυνθο και στην προαναφερόμενη περιοχή έχουν περίπου την ίδια τεχνοτροπία της Πεντέλης. Δικογραφίες πολύ σοβαρές έχουν σχηματιστεί και προσδιορίζονται πολιτικά και από την ανάμειξη σοβαρού στελέχους του πάλε ποτέ γνωστού ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτές «σέρνονται» χρόνια γιατί η Δικαιοσύνη εκτός από τυφλή, εκτός από κουφή είναι προφανώς και κουτσή και δεν «τραβάει» στις ανηφόρες της Βόρειας Ζακύνθου ,μιας περιοχής που στοιχειώνεται εδώ και 30 χρόνια από την εισέτι ανεξιχνίαστη δολοφονία με τη μέθοδο της «ηλίασης» δυο νεαρών παιδιών από την Θεσσαλονίκη, τα οποία προφανώς άθελα τους έγιναν μάρτυρες εγκλημάτων διακίνησης στην περιοχή του «ναυαγίου» (….) Κάτω από τέτοιες πληροφορίες για ασύδοτη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών η Ελλάδα δυσφημείται παγκοσμίως από τον τραγικό θάνατο, δια της μεθόδου του Λίντς, του άτυχου Αμερικανού στην περιοχή του Λαγανά. (…..) στελέχη των αρχών συνεργάστηκαν με το αζημίωτο στο «χτίσιμο» και πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας θρυλείται ότι κάτω από τις χρυσοποίκιλτες στολές τους και τα υπενδεδυμένα με ολόλευκα μάρμαρα Πεντέλης παλάτια τους, έκρυψαν καλά μυστικά φοβερά και ευθύνες αδυσώπητες, με δύναμη που άντλησαν από το κέντρο και από εποχές βρόμικες, τις οποίες θεωρούν ότι έπνιξε η λήθη και θάμπωσαν τα αξιώματα. (….)

ΕΡΩΤΑΣΘΕ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

  1. Ποια είναι η χρονική πορεία της μεγάλης υπόθεσης ναρκωτικών με εμπλοκή και στελεχών των τοπικών αρχών (λιμενικό, αστυνομία, εκκλησία) που αποκαλύφθηκε το 2011 στην περιοχή της Ζακύνθου; 2. Σε ποιο στάδιο απονομής δικαιοσύνης βρίσκεται τώρα η υπόθεση αυτή; 3. Οι περίφημεςμαγνητοταινίες, στις οποίες στέλεχος της Εκκλησίας ζητεί 2,5 εκατομμύρια ευρώ και μία βίλα με το κλειδί στο χέρι για να συνεργαστεί στην «οικοπεδοποίηση» της έκτασης που προαναφέρουμε στην περιοχή του «ναυαγίου», έχουν αποτελέσει αντικείμενο δικαστικής έρευνας και εκτίμησης; 4. Έχει εξιχνιασθεί ο θάνατος των δυο νεαρών εκ Θεσσαλονίκης στην ίδια περιοχή το καλοκαίρι του 1987;

Παραθέτω τώρα με την ευκαιρία και τις δυο άσχετες (έτσι υποθέτω) με την παραπάνω ειδήσεις που αφορούν τη Ζάκυνθο: «Τι συμβαίνει με το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου; (enikosgr, 14.7.2014) «Ξεκαθαρίζει, όπως όλα δείχνουν, το τοπίο για την πώληση του διάσημου «Ναυαγίου» στη Ζάκυνθο. Η είδηση, που έκανε τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του κόσμου, ήθελε την παραλία να έχει πωληθεί στον Εμίρη του Κατάρ ενώ ιδιοκτησιακούς τίτλους διεκδικεί και η τοπική εκκλησία. Προχθές το βράδυ, όμως, ένας δικηγόρος και ένας μηχανικός, οι οποίοι δηλώνουν εκπρόσωποι του ιδιοκτήτη των 15.000 στρεμμάτων,έστειλαν επιστολή προς τον μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, με την οποία τον διαβεβαιώνουν ότι στην πωληθείσα έκταση δεν περιλαμβάνεται κανένα μέρος γης που να ανήκει στην Μονή του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, ούτε η περιοχή της ακτής του “Ναυαγίου”…». Δεδομένου ότι ο πανιερότατος μητροπολίτης Δωδώνης, πρώην Ζακύνθου Χρυσόστομος, δεν είναι ο αρμόδιος μητροπολίτης, αναρωτιέμαι γιατί όλη η σχετική ειδησεογραφία εμπλέκεται με το όνομά του και παραμερίζεται ο σημερινός Αρχιερέας της ευάνδρου νήσου, δημιουργώντας έτσι την εσφαλμένη εντύπωση πως ο κ.Χρυσόστομος αναγκάστηκε να παραιτηθεί και μέσω του κ.Ιερώνυμου διόρισε εκεί δικό του άνθρωπο για να διατηρεί τον έλεγχο.

Να θυμίσω πως η Μητρόπολη Ζακύνθου βρίσκεται σε σύγκρουση με ευσεβή υπουργό του κ.Τσίπρα, πολιτικό φίλο του κ.Νικολόπουλου: «Στα άκρα η υπόθεση μήνυσης του μητροπολίτη Ζακύνθου εναντίον Καμμένου»  (21.3.2017). «Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, για τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου από το βήμα της Βουλής αναφορικά με οικονομικές ατασθαλίες, με αφορμή τη δίκη για τα ορεινά στη Ζάκυνθο. Στο πλαίσιο της μηνυτήριας αναφοράς γίνεται λόγος για απειλές κατά της ζωής, τις οποίες δέχτηκε ο πρώην Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος. Ο Σεβασμιώτατος κατά την εκδίκαση της υπόθεσης τον περασμένο μήνα, ανέφερε ότι έλαβε μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο ότι θα τον σκοτώσουν και ενημέρωσε την αστυνομία και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης….Επειδή, ούτε προσωπικό ενδιαφέρον του ανωτέρω Εμίρη έχει υπάρξει μέχρι στιγμής, … προφανώς υπονοείτο η φερόμενη ως ΄΄αγορά΄΄ δασικής εκτάσεως, που ανήκε αρχαιόθεν …και στην Εκκλησία της Ζακύνθου, από εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων (ΠΙΜΑΝΑ Α.Ε), στη περιοχή της .. που περιλαμβάνει και τον περίφημο κόλπο του ΄΄Ναυαγίου΄΄, την οποία ευθείς εξ αρχής η Εκκλησία κατήγγειλε στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές, ως προϊόν απάτης..».

Με την ευκαιρία υπογραμμίζω πως ο ιερός Χρυσόστομος πρώην επίσκοπος Δωδώνης και ηγούμενος Μονής Πεντέλης, πρώην Ζακύνθου και ξανά από το 2011 που παραιτήθηκε, μητροπολίτης Δωδώνης, ένας από τους πλέον ενάρετους μητροπολίτες της κρατικής Εκκλησίας, είχε γίνει στόχος συκοφαντικών επιθέσεων με αφορμή την πρόωρη και ολότελα ασυνήθιστη για τους μητροπολίτες παραίτησή του, η οποία ανέδειξε τις γνωστές αρετές του της αφιλοχρηματίας, της μοναχικής ακτημοσύνης και της αδιαφορίας του για εξουσία και αξιώματα, προκαλώντας τον φθόνο των αντιπάλων του, που δεν ξεχνούν την αντιπαλότητα που είχε με τον ιερό Χριστόδουλο: «Το σκάνδαλο με τους «νονούς» της Ζακύνθου και η παραίτηση Χρυσοστόμου – Όλο το παρασκήνιο» (Ειδησεογραφικό σάιτ  Πάτρας, εκλογικής περιφέρειας Νικολόπουλου, BEST, 23/08/2011 12:59 ). «Γιατί παραιτήθηκε τώρα ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος; Με δεδομένη την πορεία του, με τις συνεχείς πύρινες δηλώσεις για τα πολιτικά δρώμενα αλλά και τις παλιότερες επιθέσεις του στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλου, δύσκολα κανείς βλέπει έναν μητροπολίτη που θα παραιτούνταν μόνο επειδή «το αξίωμα δεν πρέπει να είναι ισόβιο». Η παραίτησή του έρχεται εν μέσω των γνωστών σκανδάλων με τις εγκληματικές οργανώσεις που πουλούσαν προστασία και εμπορεύονταν ναρκωτικά και η οποία ταλανίζει την κοινωνία της Ζακύνθου.
Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μέρος των κατοίκων του νησιού συζητούσε μήνες τώρα τη σχέση που είχαν κάποιοι εκ των κατηγορούμενων κακοποιών με τον κ. Χρυσόστομο. Το ζήτημα γινόταν όλο και πιο πιεστικό ενώ υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να ζητηθούν από τον μητροπολίτη διευκρινίσεις σχετικά με τις σχέσεις που διατηρούσε με κάποια μέλη της σπείρας. Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο σπείρες νονών με εμπλοκή του λιμενάρχη Ζακύνθου εξαρθρώθηκαν πρόσφατα από την υποδιεύθυνση αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ενώ δρούσαν τουλάχιστον επί μια τριετία».

Η είδηση αναδημοσιεύτηκε την ίδια ημέρα και στο airetikosonair («Γιατί παραιτήθηκε τώρα ο μητροπολίτης Ζακύνθου; Ποια η σχέση του με κυκλώματα της νύχτας;»), στο dexiextrem (23.8) και από εκεί το αλίευσαν οι Ναζίδες του «Στόχου», δηλωμένοι φίλοι του Χριστόδουλου και εχθροί (όπως και ο ευλαβέστατος ακροδεξιός εκβιαστής Γρ.Μιχαλόπουλος) του αγίου Δωδώνης, με συνεχείς προσβλητικές επιθέσεις εναντίον του από πολύ παλιότερα, αλλά κανείς δεν απάντησε, υποθέτω λόγω της γνωστής ταπεινότητας του κ.Χρυσόστομου και της αποστολικής μεγαθυμίας του: «ΩΠ! ΤΣΙΜΠΗΣΑΜΕ ΛΑΒΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ!!!» «Writen by ΣΤΟΧΟΣ 6 years ago – 5 Comments». Σε ένα από τα σχόλια (24/8/11 1:10 Μ.Μ) γίνονται πολύ συγκεκριμένες αναφορές, σε υποτιθέμενες πολυτελείς βίλες του μητροπολίτη σε Ζάκυνθο και Πάτμο, βασισμένες στην «τηλεοπτική εκπομπή ΕΚ-ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ του Σ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΧΤRA την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-2-2005». Παρόμοιες απίστευτες αλλά πολύ συγκεκριμένες αναφορές είχαν γίνει και στο περιοδικό «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (αρ. τεύχους 1459, 17.3.2005) και αναδημοσιευθεί στο γνωστό ελληνοαμερικανικό ειδησεογραφικό σάιτ kalaminet (Tο ΚAΛAMI – «Σκάνδαλο Πάτμου, φαναριώτικα παιχνίδια»). Επειδή αυτό το δημοσίευμα προκύπτει, σε εμένα τουλάχιστον, με αραβικά γράμματα, ο φιλομαθής αναγνώστης μπορεί να το βρει στο Indymedia όπου αναδημοσιεύτηκε με ανορθόγραφο τίτλο, αλλά με το εξαιρετικά ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό περιεχόμενό του: «Η βρώμικες υποθέσεις της μονής Πάτμου, που αποσιωπούν τα ΜΜΕ» (8.4.2005).

 

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to Μια ερώτηση του ευσεβή βουλευτή Νικολόπουλου αγγίζει την Εκκλησία

  1. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    http://imerazante.gr/2017/06/14/151960

    ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ | Φέρνουν ρήγμα στις σχέσεις Δήμου – Εκκλησίας
    Τετάρτη 14/6/2017 Συντάκτης: Ημέρα τση Ζάκυθος

    Ρήγμα στις σχέσεις Μητρόπολης και Δήμου φέρνει όχι τόσο η απόφαση του δεύτερου να λάβει μέτρα προστασίας στο ναυάγιο, όσο το γεγονός ότι δεν προσεκλήθη η Μητρόπολη στη σύσκεψη. Η συνάντηση αυτή είχε προγραμματιστεί από την περασμένη εβδομάδα, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα από τον άδικο χαμό της 22χρονης Κουβανής τουρίστριας που έπεσε από το γκρεμό του Ναυαγίου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Δημαρχείο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Κτηματική Υπηρεσία του Δήμο, το Δασαρχείο, τα Σώματα Ασφαλείας, την Επιτροπή Τουρισμού, καθώς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Ναυάγιο και εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας. Η σύσκεψη έληξε με τη συμφωνία να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση για την αξιοποίηση και προστασία του Ναυαγίου, η οποία έλαβε την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν συζητήθηκε το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της περιοχής (αν και η συζήτηση στράφηκε πολλές φορές προς την κατεύθυνση αυτή και συχνά με ένταση), καθώς κρίθηκε αδιαπραγμάτευτο και πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι η περιοχή είναι δημοτική. Σύμφωνα με το Δήμαρχο, Π. Κολοκοτσά, κάτι τέτοιο δεν αμφισβητείται, ωστόσο σχολίασε πως το θέμα αφορά τη δικαιοσύνη και πως δεν αποτελεί το αντικείμενο της συγκεκριμένης σύσκεψης.

    Συρματόπλεγμα στο γκρεμό

    Ως προς τη λήψη μέτρων, αρχικά οι μετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν πως χαιρετίζουν την πρωτοβουλία της Μητρόπολης Ζακύνθου να τοποθετήσει, τις προηγούμενες ημέρες, προειδοποιητικές πινακίδες στα επικίνδυνα σημεία του πλατώματος του ναυαγίου, να αναθέσει σε υπάλληλο της Μονής Αγ. Γεωργίου Κρημνών τη φύλαξη από τις 10:00 έως τις 18:00 και τη διανομή έντυπου ενημερωτικού φυλλαδίου σε επισκέπτες και επαγγελματίες στην περιοχή. Ωστόσο δήλωσαν ότι αρμόδιος για τη λήψη ανάλογων μέτρων δεν είναι άλλος από τον ίδιο το Δήμο Ζακύνθου. Ετσι αποφασίστηκε να ληφθούν μέτρα προστασίας και ανάδειξης τόσο στη θαλάσσια, όσο και στη χερσαία ζώνη του Ναυαγίου, με τη συνδρομή Κτηματικής Υπηρεσίας, Δασαρχείου και Λιμεναρχείου.

    http://orthodoxia.info/news/%CE%B4%CF%89%CE%B4%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%AF%CF%83/

    Μητροπολίτης Δωδώνης – Δήμος Ζακύνθου: Το Ναυάγιο ίσως οδηγήσει σε…ναυάγιο

    ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
    15 Ιουνίου 2017, 3:16 μμ

    «Φαντασιώδη» όσα έχουν στο μυαλό τους οι διοικούντες τη Ζάκυνθο, δηλώνει ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, σχολιάζοντας τη σύσκεψη υπό το Δήμο, για τη λήψη μέτρων στο Ναυάγιο. Αιχμή των δηλώσεών του ήταν ότι δεν θα έρθουν αντίμετρα αλλά θα η Εκκλησία θα αναμένει και θα δει πώς θα πράξει. «Υπάρχουν πολλά που μπορούν να εφαρμοστούν ακόμη και διακοπή σχέσεων με το Δήμο και οποιονδήποτε ακολουθεί τη λογική αυτή».

    Αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ξεκινήσει στην περιοχή ήδη από παλιά, μετά την υπόθεση του θανάτου νεαρού ζευγαριού, οπότε όπως είπε ο Μητροπολίτης, ανέλαβε πρωτοβουλία και διαμόρφωσε το χώρο «χωρίς κανείς να μας πει ότι δεν είναι δικός σας. Κάτι με το οποίο θα μπορούσαν να ασχοληθούν οι μετέχοντες στη σύσκεψη είναι η παράνομη μεταβίβαση των 15.000 στρεμμάτων, αφήνει ελεύθερα 15 στρέμματα που ανήκουν στην Ιερά μονή Αγ. Γεωργίου των Κρημνών η οποία υφίσταται πριν ιδρυθεί καν το Ελληνικό Κράτος».

    Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην κατασκευή εξέδρας που ολοκληρώθηκε ακολουθώντας τις υψηλότερες προδιαγραφές αντοχής και ασφάλειας που καταστράφηκε από διολιοφθορά. Διαχώρισε ωστόσο τη θέση του σε ό,τι αφορά τα μέτρα που θέλει να λάβει ο Δήμος για την παραλία του Ναυαγίου, λέγοντας πως είναι αρμοδιότητα της Κτηματικής Υπηρεσίας. «Σε ό,τι αφορά όμως το πλάτωμα, εκεί λάβαμε μέτρα. Ποιοι λοιπόν δημιουργούν πρόβλημα; Πέρσι, ο Δήμαρχος, προφανώς πιεζόμενος από παράγοντες της περιοχής, θέλησε να δημοπρατήσει ορισμένα τμήματά της. Του αποστείλαμε ένα εξώδικο και απέσυρε το αίτημα. Ο προηγούμενος δήμαρχος έδωσε την άδεια να κατασκευαστεί ένα κτιστό περίπτερο και του απάντησα πως εντός 24 ωρών θα το κατεδαφίσεις –όπως και έκανε. Δεκαοχτώ χρόνια ενοικιάζουμε με δημοπρασία εκεί. Το κτίριο κατασκευάστηκε με απόφαση της Ναοδομίας, στη συνέχεια της Πολεοδομίας και με βεβαίωση του τότε Δημάρχου Ελατίων, κ. Ακτύπη, -ο οποίος τώρα κόπτεται-, ότι το κτίριο ανήκει στην Ιερά Μονή ώστε να ηλεκτροδοτηθεί. Πότε λοιπόν θυμήθηκαν πως δεν είναι δική μας η περιοχή; Θα τους περάσει».

    http://www.iefimerida.gr/news/170241/%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CF%84%CF%8C%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-15000-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CF%8D%CF%81%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CE%BD

    ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΤΙΜΗ, 500€ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ
    Σκάνδαλο μεγατόνων στη Ζάκυνθο – Κληρονόμος με… ενετικό διάταγμα πούλησε 15.000 στρέμματα δάσους γύρω από το Ναυάγιο, στον Εμίρη του Κατάρ [εικόνες]

    14|09|2014
    Εξόφθαλμη απάτη τεραστίων διαστάσεων φέρεται πως είναι η υπόθεση της πώλησης έκτασης 15.000 στρεμμάτων γύρω από τη φημισμένη παραλία της Ζακύνθου «Ναυάγιο».

    Το θέμα επανέρχεται έπειτα από δύο μήνες και πάλι στην επικαιρότητα από την εφημερίδα «Εθνος» που σημειώνει ότι το deal περιλαμβάνει εκτάσεις που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, ρέματα και δρόμους και έλαβε χώρα χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας, σε τιμές πολύ χαμηλότερες από τις αντικειμενικές, ενώ κάνει λόγο για χρηματισμό κρατικών υπαλλήλων, με ντόπιους παράγοντες να μιλούν για το «Βατοπέδι της Ζακύνθου», ανάγοντας την υπόθεση σε σκάνδαλο μεγατόνων.

    http://www.kathimerini.gr/846973/article/epikairothta/ellada/sta-dikasthria-8a-kri8ei-h-ependysh-sth-zakyn8o
    24.01.2016
    Στα δικαστήρια θα κριθεί η επένδυση στη Ζάκυνθο

    Μια υπόθεση, για την οποία ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Αμπντουλά μπιν Νάσερ μπιν Καλίφα αλ Τάνι, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οδηγείται σε δικαστήριο της Ζακύνθου.

    Πρόκειται για την αγορά από τον πρώην εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Καλίφα αλ Τάνι, έκτασης 15.000 στρεμμάτων στη Βόρεια Ζάκυνθο, πλησίον της θέσης «Ναυάγιο», υπόθεση που έχει προσβληθεί νομικώς από μονή και την τοπική μητρόπολη. Η Εκκλησία υποστηρίζει ότι κατέχει τίτλους για έκταση 3.000 στρεμμάτων «μέσα» στην έκταση που πωλήθηκε από ιδιώτη με βάση βενετσιάνικο τίτλο που κατοχύρωνε την έκταση γύρω από το μοναστήρι της Παναγίας της Αναφωνήτριας σε έναν ευγενή, τον κόντε Φλαμπουράρη, έναντι –μεταξύ άλλων– στρατιωτικής βοήθειας που δεσμευόταν να δώσει στους Ενετούς. Ο κληρονόμος της έκτασης έχει ισχυρό τίτλο που αν και αμφισβητείται από την Εκκλησία δεν έχει αντιπαραβληθεί έως σήμερα με ισχυρότερο συμβόλαιο, διαθήκη ή άλλο έγγραφο περιβεβλημένο με νομικό τύπο.

    http://www.patmostimes.gr/category/local/58-offline/topika/1744–sp-964110469

    Μητροπολίτης Ζακύνθου: Τα 36,00 το μήνα για την κατοικία στην Πάτμο, πάνε στο γηροκομείο της.Μα δεν έχουμε γηροκομείο, αλλά και αν είχαμε, ούτε για φάρμακα δεν θα φθάνανε.
    Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου -0001 02:00 |

    Γράφτηκε από τον/την Σμαράγδα Μουλιάτη
    3204
    Ακούσαμε στο MEGA Channel τις τελευταίες μέρες τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου να λέει, ότι τα 36,00 του μηνιαίου ενοικίου της κατοικίας του στην ?σπρη Πάτμου, πηγαίνουν για το γηροκομείο του νησιού. Καταρχήν γηροκομείο δεν λειτουργεί στην Πάτμο. Από τον μακαριστό πρώην ηγούμενο Ιερεμία Βάστα, δημιουργήθηκε πράγματι δίπλα στην Αγία Διασώζουσαένα κτίριο, που προοριζότανε για γηροκομείο, κι ενώ είχε όνειρα και σχέδια γι αυτό, δυστυχώς δεν πρόλαβε να τα πραγματοποιήσει και οι διάδοχοι του στη Μονή Πάτμου δεν το λειτούργησαν ποτέ. Αυτό όμως που μας εντυπωσιάζει είναι, πως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου, αναφέρεται με υπερηφάνεια στον προορισμό του ενοικίου, σαν να προσφέρει στην κοινωνία της Πάτμου κάτι πολύ σημαντικό. Και τι σημαντικό μπορεί να υπερηφανεύεται ότι προσφέρει ένας Μητροπολίτης με 36,00 euro το μήνα, όταν το ποσόν αυτό για τριάντα χρόνια δεν έχει επενδυτικό μέλλον, αφού καμία αναπροσαρμογή του γίνεται, με αποτέλεσμα να το επωφελείται μόνο αυτός και οι φιλοξενούμενοι του. Ο κοινός νους όμως λέει, ότι δεν ευθύνεται μόνο ο Σεβασμιώτατος γι αυτό το ανεκδιήγητο και άνευ επενδυτικού αντικρίσματος μισθωτήριο. Τη μεγαλύτερη ευθύνη, όπως και σε άλλα παρόμοια μισθωτήρια της Ιεράς Μονής Πάτμου, έχουν όσοι τα εμπνεύστηκαν και τα υπέγραφαν. Φαίνεται, πως δεν τους ενδιέφερε το επενδυτικό μέλλον αυτού του Μοναστηριού, και γιατί να τους ενδιαφέρει αφού υπάρχει ο οβολός του πιστού και καλά κρατεί. Ακόμα και αν προβάλλεται σαν άλλοθι το ιδιωτικό δίκαιο της Μονής που την καλύπτει νομικά , ρωτάμε, θα έκαναν παρόμοιες εξευτελιστικές συμφωνίες; Αν ήταν επιχειρηματίες και είχαν αποκτήσει όλα αυτά με τον κόπο και τον ιδρώτα τους, ή είχαν σχεδιάσει όπως οι προκάτοχοι τους ένα επενδυτικό κοινωνικό πρόγραμμα, σχολεία, νοσοκομεία, υποτροφίες κ.λ.π; Δυστυχώς αποδεικνύεται, ότι με αυτές τις συμφωνίες αυτό που επεδίωκαν, ήταν μόνο οι δημόσιες σχέσεις οι διασυνδέσεις και κάποιες δωρεές, οι οποίες απέφεραν μόνο τα καλά και συμφέροντα. Είναι κρίμα βέβαια να συνδέομαι την πίστη μας με επενδύσεις , αλλά όταν η Μονή της Πάτμου, είναι ένας οργανισμός και σαν εκκλησία στοχεύει να είναι αρωγός στην κοινωνία, εκτός από το πνευματικό, θα κάνει και κοινωνικό έργο. Εκεί χρειάζονται οι επενδύσεις. Αν κρίνεται, όπως διαβάζουμε, άκυρη η πραγματογνωμοσύνη του υπουργείου Οικονομικών για την οικονομική βλάβη που υπέστη η Μονή, με λογιστική μόνο λογική, ταπεινά πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπ όψη, ότι η περιουσία της Ιεράς Μονής Πάτμου, ανήκει σε όλη την Πάτμο και όχι μόνο σε αυτούς που τη διαχειρίζονται,και τα κριτήρια, που θα έπρεπε να μπαίνουν είναι τα κοινωνικά και εισοδηματικά μόνο σε αγοραπωλησίες με τους κατοίκους της. Για την ιστορία των ιδιοκτησιών του τότε ηγουμένου της Μονής Πεντέλης και νυν Ζακύνθου στην Πάτμο εν συντομία αναφέρουμε. Το μεν οικόπεδο 4.002 τ.μ. στην περιοχή ?σπρη της Πάτμου που είχε περάσει στη Ιερά Μονή μετά τον θάνατο του μακαριστού πρώην ηγουμένου Θεοδώρητου Μπουρνή, δωρίζετε στην Μονή Πεντέλης επειδή ο τότε ηγούμενος της Χρυσόστομος και νυν Μητροπολίτης Ζακύνθου, ενήργησε και παραχωρήθηκε στην Ιερά Μονή Πάτμου μετόχι, με την έγκριση της Ιεράς Συνόδου (άρ. πρωτ. 87/10.2.93) σε κατοικημένη περιοχή στην Πεντέλη μέσα στο οποίο υπάρχει οίκημα και ιερός ναός στο όνομα του αγίου Γεωργίου του Μορτερού, για το οποίο μετόχι όπως αποδεικνύεται με το υπ’ αριθμ. 699 συμβόλαιο, το ηγουμενοσυμβούλιο με την πράξη 99/29.4.93 το παραχωρεί στον ως άνω μητροπολίτη στην συνολική τιμή των 3.000.000 δρχ δηλ. 750 δρχ το τμ. για το οποίο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν καταβλήθηκε ποτέ τίμημα παρά με αποδείξεις δωρεών στο παρακαταθηκών και δανείων αναφέρονται κάποιες καταθέσεις για να εξαπατηθεί κυρίως η εφορία και να μην πληρώνονται οι φόροι. Όσο αφορά την κατοικία υπήρχε όχι με τη σημερινή της μορφή, με μεγάλο οικόπεδο στην περιοχή ?σπρη Πάτμου

    http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/zakinthos/episodiaki-logo-chrysostomou-ekdilosi-tin-aliki-kagialoglou/

    Επεισοδιακή ήταν η επιτυχημένη-κατά τα άλλα-εκδήλωση, το βράδυ του Σαββάτου του Λαζάρου στον ιερό ναό Φανερωμένης πόλης Ζακύνθου, την οποία διοργάνωσε η Λέσχη «Γέρανος», αφού, ενώ η καλεσμένη σε αυτήν, Αλίκη Καγιαλόγλου, είχε τελειώσει το διάβασμα και το τραγούδι ενός αποσπάσματος από τα γνωστά έργα του Παπαδιαμάντη, για να προχωρήσει στο επόμενο, δέχτηκε την παρέμβαση του μητροπολίτη Δωδώνης και πρώην Ζακύνθου κ.Χρυσόστομου, ο οποίος, έδειξε ενοχλημένος, χωρίς να πει ακριβώς, τι ήταν αυτό που τον έκανε να της ζητήσει να σταματήσει την εκδήλωση, ευχαριστώντας την και προτρέποντας την να φύγει.

    Ωστόσο, αποχώρησε ο ίδιος εν μέσω αποδοκιμασιών και έντονων αντιδράσεων των θεατών που είχαν κατακλύσει το χώρο εντός και εκτός του ναού και οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα για την καλλιτέχνιδα, η οποία είχε μείνει άναυδη και δεν ήθελε να συνεχίσει, όμως μεταπείστηκε, καθώς,όλοι της ζητούσαν επανειλημμένως συγνώμη, για ότι συνέβη, με κάποιους να λένε ότι η εκκλησία είναι του λαού και ότι κανένας δεν μπορεί να διώξει κανέναν από το χώρο αυτό, αλλά να φύγει αυτός που δημιούργησε το πρόβλημα και με την Αλίκη Καγιαλόγλου, ενώπιον του κ.Χρυσόστομου, να απαντά στην παρέμβασή του πως η εκκλησία δεν έχει να φοβάται τίποτα από τον Παπαδιαμάντη «τον κοσμοκαλόγερο των γραμμάτων», επισημαίνοντας

  2. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    O διωγμένος από το Φανάρι τέως αρχιεπίσκοπος Αμερικής Σπυρίδων, ξεφωνίζει στο επίσημο σάιτ του, το πατριαρχείο και τον Χρυσόστομο για τη βίλα της Πάτμου

    http://www.archbishopspyridon.gr/spyridon_2005/add_bf_meliton_08mar05.html

    ΖΑΚΥΝΘΟΥ (πρ. Δωδώνης) ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

    ΠΑΤΜΟΣ – ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

    Το σκάνδαλο με το οικόπεδο-βίλα, η προσπάθεια να «πνιγεί» το θέμα από τα ΜΜΕ, γιατί «θίγει» τον υποστηρικτή του Πατριαρχείου και πολέμιο του Χριστόδουλου… Εικονικές δοσοληψίες, διαπλοκή… ‘Αμεσα αναμεμιγμένοι Βαρθολομαίος και Μελίτων

    Το Καλάμι Η ηγεσία του πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς αλλά και με εμφανή νευρικότητα κινείται προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να ανακοπεί η περαιτέρω δημοσιοποίηση στοιχείων της εμπλοκής του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσοστόμου, ενός εκ των επικριτών του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου, στο σκάνδαλο της αγοραπωλησίας ακινήτων της Ιεράς Μονής Πάτμου αλλά και της υπόθεσης ανέγερσης και μίσθωσης, με εξαιρετικά χαμηλό αντίτιμο, «Βίλας» που του «παραχωρήθηκε» με αδιαφανείς διαδικασίες από την Μονή.

    Τα ΜΜΕ ακολουθώντας κυβερνητικές οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες η υπόθεση Πάτμου είναι θέμα «εθνικό» έπαυσαν απότομα να δείχνουν ένδιαφέρον για το σκάνδαλο. Παράλληλα οι «φίλοι» του Πατριαρχείου δημοσιογράφοι στην Ελλάδα (Κούρκουλας, Καλοκαιρινός, Κακαουνάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Παπαχελάς, Σμαίλης) κλήθηκαν σ’ «εγρήγορση» και αποστολή να «διαφωτίσουν ορθά» και να «πνίξουν» το θέμα.

    ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Στο υπ’ αριθμ. 27/14-12-1992 πρακτικό της Μονής της Πάτμου αναφέρονται τα εξής:

    «Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ένεκεν της προς την Ιεράν Μονήν ημών αγάπης και του ενδιαφέροντος του ενεργεί ίνα αποκτήσει αυτή μετοχίων εν Αθήναις εκ την της Ι. Μ. Πεντέλης, ής και ηγούμενος τυγχάνει προς εξυπηρέτηση των διαφόρων αναγκών της. Τούτο ευρίσκεται εντός κατοικημένης περιοχής και απαρτίζεται εξ οικοπεδικής εκτάσεως εν ή υπάρχει οίκημα και ιερός ναός εν ονόματι του αγίου Γεωργίου του Μορτερού. H Ιερά Μονή Πάτμου απεφάσισε όπως εις ένδειξη ευγνωμοσύνης παραχωρηθεί εις αυτόν το εν τη περιοχή Ασπρη Πάτμου οικοπεδικό μερίδιο του μακαριστού αδελφού Θεοδώρητου». Το οικόπεδο έχει εμβαδό 4.002 τ.μ.

    Στο πρακτικό 28/12.2.93 της Μονής ανακοινώνεται ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ενέκρινε την παραχώρηση από την Ιερά Μονή Πεντέλης προς τη Μονή Πάτμου, το μετόχιο και αποφασίστηκε να αποσταλεί και ευχαριστήριο γράμμα. H έγκριση έγινε με το υπ’ αρ. πρωτ. 87/10.2.93 έγγραφο της Ιερά Συνόδου.

    Στο πρακτικό της Μονής 29/27.2.93 γίνεται αναφορά των ενεργειών του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου παρουσιάζοντας το υπ’ αριθ. 33/23.12.92 έγγραφο που εγκρίνεται η παραχώρηση του μετοχιού από την Μονή Πεντέλης, καθώς και το υπ’ αριθμόν 38/18.2.93 έγγραφο του ίδιου Μητροπολίτη περί δωρεάς του μετοχιού στη Μoνή Πάτμου.

    Στο πρακτικό 30/27.4.93 υπάρχει η σχετική αλληλογραφία με το Πατριαρχείο για την υπογραφή του δωρητηρίου με τη Μονή Πεντέλης, καθώς και για τη δωρεά που έδωσε ο εφοπλιστής Λάτσης εκ δρχ.13.000.000 για την επισκευή του, ενώ στο πρακτικό 32/3/9.93 διαβάζεται η υπ’ αριθμ. Πρωτοκ. 598/3.6.93 επιστολή με την οποία εκφράζονται οι ευχαριστίες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τόσο στην εκκλησία της Ελλάδος όσο και στον τότε μητροπολίτη Δωδώνης και ηγούμενο της Μονής Πεντέλης, νυν Μητροπολίτη Ζακύνθου, για τη δωρεά του. Στις 8/9/93 με το υπ’ αριθμ. 699 συμβόλαιο, το ηγουμενοσυμβούλιο με την πράξη 99/29.4.93 παραχωρεί στον άνω Μητροπολίτη οικοπεδική έκταση 4.002 τ.μ. στην συνολική τιμή των 3.000.000 δρχ. δηλ. 750 δρχ. το τ.μ., σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πράξη 27/14.12.93 αναφέρεται καθαρά περί παραχωρήσεως του οικοπέδου. Απ’ αυτό συμπεραίνεται ότι τόσο τα ευχαριστήρια προς τη Μονή Πεντέλης από τη Μονή Πάτμου, όσο και οι πατριαρχικές ευχαριστίες ήταν εικονικές, αφού ήταν προσωπική ανταλλαγή.

    Ο μητροπολίτης Ζακύνθου Το προαναφερθέν οικόπεδο ειδικότερα έπρεπε να είχε δοθεί ως αντιπαροχή στη Μονή Πεντέλης, η οποία ενώ παραχώρησε το χώρο στη Μονή Πάτμου, ενώ τα ανταλλάγματα τα καρπώθηκε ο ηγούμενός της. Και ενώ το 699/8.9.93 συμβόλαιο ομιλεί για τα χρήματα αγοράς του οικοπέδου από τον Μητροπολίτη που κατετέθησαν στο ταμείο της Μονής — αυτό φυσικά ήταν ανακριβές, αφού ουδεμία δρχ. κατετέθη — ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης κατέθεσε ως δωρεά ως αναγράφεται υπέρ της Μονής στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων το ποσό των1.600.000 δρχ. με τα υπ’ αριθμ. 97360, 148390 και 293039 γραμμάτια συντάξεις παρακαταθήκης. Οι αποδείξεις ομιλούν περί δωρεάς.

    Τα χρήματα αυτά φέρονται να κατεβάλλοντο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με σκοπό να επιστραφούνκαι να εξασφαλιστεί η μη καταβολή των αναλογούντων φόρων στην Εφορία!

    Για το συγκεκριμένο θέμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω με το υπ’ αριθμ. 137/2002 Βούλευμα που εξέδωσε για την υπόθεση των αγοραπωλησιών ακινήτων στην Μονή της Πάτμου ανέφερε και τα εξής:

    «Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 699/8-9-1993 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Αθηνών Βασιλικής Πουλιέζου η Ιερά Μονή Πάτμου εκπροσωπούμενη από τον Καθηγούμενο Επίσκοπο Τράλλεων Ισίδωρο κατά κόσμο Κωνσταντίνο Κρικρή δυνάμει της με αριθμό 99/29-4-1993 πράξεως του Hγουμενοσυμβουλίου της, πώλησε και μεταβίβασε προς τον Δημήτριο Συνετό ένα ακίνητό της έκτασης 4.002 τ.μ. κείμενο στη θέση «Ασπρη» της νήσου Πάτμου της περιφέρειας του Δήμου Πάτμου αντί συμφωνημένου τιμήματος 3.000.000 δραχμών».

    Σύμφωνα με παρατήρηση των πραγματογνωμόνων στον πίνακα 5, κατά την πράξη το ως άνω ακίνητο παραχωρείται δωρεάν στον παραπάνω αναφερόμενο Μητροπολίτη Δωδώνης, ενώ κατά το συμβόλαιο «πωλείται» αντί του ως άνω τιμήματος. Στο αρχείο της Μονής ανεβρέθηκε δακτυλογραφημένη πράξη ως αυτή του βιβλίου πράξεων που αναφέρεται σε δωρεάν παραχώρηση, συνημμένη όμως σε αυτήν βρέθηκε και πράξη μεταβίβασης (πώλησης).

    Σχετική απόφαση της Αδελφότητας δεν βρέθηκε. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υποκρύπτεται δωρεά, για το οποίο μάλιστα εκφράζουν την αμφιβολία τους και οι πραγματογνώμονες καθώς

    α) δεν υπάρχει τέτοια απόφαση της Αδελφότητας,
    β) έχει συνταχθεί πράξη πωλήσεως και
    γ) σε κάθε περίπτωση δεν έχει συνταχθεί δωρητήριο συμβόλαιο, χωρίς προφανή λόγο κάτι τέτοιο εάν πράγματι η βούληση των μερών ήταν να δωρηθεί το συγκεκριμένο ακίνητο.

    Από τα παραπάνω στοιχεία και με δεδομένο ότι δεν πρόκειται για δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου ούτε προκύπτει κάποιος άλλος λόγος για τον οποίο δεν υπάρχουν καταβολές στο Ταμείο της Μονής του ως άνω Δημητρίου Συνετού, καθίσταται προφανής η απουσία καταχωρήσεων στο Βιβλίο Εσόδων-Εξόδων των καταβολών στις οποίες αυτός προέβη για την αποπληρωμή του τιμήματος του ακινήτου που απέκτησε δυνάμει του ως άνω συμβολαίου. H απουσία των καταχωρήσεων αυτών συνηγορεί υπέρ του ότι δεν έχει εισρεύσει στο Ταμείο της Μονής και αποτελεί πραγματικό έλλειμμα και ισόποση ζημιά της, το ποσό των 3.000.000 δραχμών, που αναγράφεται ως συμφωνηθέν τίμημα στο υπ’ αριθ. 699/1993 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Βασιλικής Πουλιέζου, που ορθώς διαπιστώνεται στους πίνακες 7, 7Α και 9 ως καθ’ ολοκληρίαν οφειλόμενο και που με βάση κυρίως τις συνθήκες της αγοράς και την αξία του χρήματος κατά το χρόνο που συντάχθηκαν τα παραπάνω συμβόλαια είναι ιδιαίτερα σημαντικά και ως εκ τούτου κρίνεται ότι η παράνομη ιδιοποίησή τους αποτελεί αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας υπό την έννοια της διάταξης του άρθρου 375 παρ. 2 ΠΚ.

    ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ «ΒΙΛΑΣ»

    «Yπήρχε μια βίλα με μεγάλο οικόπεδο στην περιοχή Ασπρη Πάτμου η οποία ανήκε στον αδελφό της Μονής μακαριστό Μάξιμο Δασκαλάκη ο οποίος άφησε ως κληρονομιά στην Μονή, όχι βέβαια στη σημερινή μορφή που θυμίζει πολυτελέστατο θέρετρο. Με το υπ’ αριθμ. 935.23.7.93 μισθωτήριο ακινήτου –η βίλα είχε παραχωρηθεί 2 μήνες πριν τη δωρεά του οικοπέδου στον ίδιο– της συμβολαιογράφου Πάτμου που ενεπλάκη στο σκάνδαλο της Μονής, ενοικιάζεται από τον πρ. Ηγούμενο της Μονής Πάτμου Επίσκοπο Τράλλεων, στον τότε Μητροπολίτη Δωδώνης ηγούμενο της Μονής Πεντέλης και νυν Μητροπολίτη Ζακύνθου. Ο συγκεκριμένος χώρος από μικρό ησυχαστήριο που ήταν, μετετράπη σε πολυτελέστατη βίλα, τουλάχιστον 10 δωματίων, με σάουνα. Για το σκοπό αυτό, εργάστηκαν ειδικά συνεργεία από Αθήνα τα οποία δούλευαν νυχθημερόν.

    Διαβάζοντας κάποιος το μισθωτήριο συμβόλαιο, στο άρθρο 2 διαπιστώνει τα εξής: «Το μίσθιο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο ως αιτία του πιο πάνω μισθωτή ή προσώπων υπ’ αυτού εγκρινομένων τα οποία δύναται κατά τη διάρκεια της 30ετούς μισθώσεως (1993-2023) σαν επέλθει προς Κύριο ή ασθενήσει ο μισθωτής, να συνεχίσουν τη μίσθωση μέχρι τη λήξη της, με τους ίδιους όρους και συμφωνίες, απαγορευομένης ρητά και κατηγορηματικά της μετατροπής του μισθίου, για άλλη εκτός κατοικία χρήση». Το μίσθωμα λέει το άρθρο 3, ορίζεται στις 150.000 δρχ.ετησίως δηλ. 12.500 το μήνα (440 ευρώ – 36,68 ευρώ το μήνα) και θα πληρώνεται κάθε τέλος του έτους και η πληρωμή του θα αποδεικνύεται με έγγραφη απόδειξη της εκμισθώτριας.

    Όπως αναφέρουν πηγές της Μονής από το 1993 δεν έχει καταβληθεί δραχμή για το εξαιρετικά μικρό αυτό μίσθωμα!

    Ο νομικός σύμβουλος του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσοστόμου με δηλώσεις του στ’ Αθηναϊκά ΜΜΕ υποστήριζε ότι το μίσθωμα αποφασίστηκε στο συμβολικό αυτό ποσό διότι η «βίλα» όταν του παραχωρήθηκε ήταν σε άθλια κατάσταση και ξόδεψε πολλά χρήματα για να την επισκευάσει. Όπως τόνισε μάλιστα ο Μητροπολίτης του έχειπαραχωρήσει έναν όροφο για τις διακοπές του.

    Σύμφωνα με τον ελεγκτή του Υπουργείου Οικονομικών στο κανάλι ΑΛΦΑ, στην υπόθεση εμπλέκονται, από πλευράς πατριαρχείου, περισσότερα από ένα πρόσωπα. Καλά πληροφορημένες πηγές της Κωνσταντινούπολης θέλουν, εκτός από το μητροπολίτη Μελίτωνα και τον πατριάρχη Βαρθολομαίο άμεσα αναμιγμένο στις εικονικές δοσοληψίες και την όλη διαπλοκή.

    Γιάννης Νισυριώτης, Καθηγητής – Πειραιεύς

    Καμμένος κατά Μητρόπολης Ζακύνθου για οικόπεδα


    Ζάκυνθος | Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος: «Όπου δεν περνούν οι απειλές, περνούν οι μεθοδεύσεις»

    http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/zakinthos/apiles-kata-chrysostomou-parapliroforisi-kamenou-gia-tin-agorapolisia-stin-orini-zakyntho/
    Απειλές κατά Χρυσόστομου – Παραπληροφόρηση Καμμένου για την υπόθεση της αγοραπωλησίας
    17 ΜΑΡ 2017
    3:02 μμ | 4 μήνες πριν
    Ακούστε το κείμενο της είδησης

    Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του δικηγόρου Διονύση Γκούσκου, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των μαρτύρων για την εκδίκαση της υπόθεσης ακύρωσης του συμβολαίου της αγοραπωλησίας των 15.000 στρεμμάτων στην ορεινή Ζάκυνθο, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να εξεταστούν από την δικαιοσύνη τρεις σοβαρές περιπτώσεις.

    Αρχικά, οι απειλές κατά της ζωής του πρώην Μητροπολίτη Ζακύνθου και νυν Δωδώνης Χρυσόστομου, επίσης, η προσπάθεια εξαγοράς συνείδησης του ιερομόναχου Θεοδόσιου Ταρκαζίκη, ο οποίος παρέδωσε στην εταιρία ΠΙΜΑΝΑ-και δίχως να το γνωρίζει η τοπική μητρόπολη στην οποία ανήκε-έγγραφο με ψευδές περιεχόμενο και τέλος, να διευκρινιστεί με ποιο τρόπο παραπληροφορήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε στη βουλή ότι ο εμίρης του Κατάρ, σκόπευε να επενδύσει στη Ζάκυνθο 16δις και εμποδίστηκε από ιερωμένο.

    Ρεπορτάζ:Πέτρος Πομόνης

  3. Ο/Η laskaratos λέει:

    Οι συκοφαντικές επιθέσεις κατά του ενάρετου μητροπολίτη τέως Δωδώνης, τέως Ζακύνθου, νυν Δωδώνης που ενεργεί και σήμερα ως Ζακύνθου είναι συνεχείς.
    Θύμα τους (πρωτοφανές) έπεσε και ο Ριζοσπάστης που δεν ασχολείται ποτέ με τέτοια κουτσομπολιά, που αντέγραψε από την ασεβέστατη Ελευθεροτυπία.

    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=2493109

    Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2004
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 4

    Aπό μέρα σε μέρα

    «Φύγε από δω «μωρή»!»

    Αντιγράφουμε από τη χτεσινή «Ελευθεροτυπία» με την υπογραφή Θ. Τσ.: «Ενα επεισόδιο μεταξύ ιεραρχών με αυτήκοο μάρτυρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο έγινε μετά την κηδεία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρου Ζ΄.
    Πρωταγωνιστές, οι μητροπολίτες Ζακύνθου Χρυσόστομος και Ιωαννουπόλεως (Γιοχάνεσμπουργκ) Σεραφείμ. Η κόντρα έγινε στη διάρκεια του καφέ που προσφέρεται ως είθισται μετά τις κηδείες. Ο Ζακύνθου πήγαινε να πάρει δύο καρέκλες για τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τον μητροπολίτη Κιτίου. Ο μητροπολίτης Γιοχάνεσμπουργκ αντέδρασε λέγοντας ότι «δεν είναι Ζάκυνθος εδώ». Οσα ακολούθησαν τα άκουσαν λίγοι, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Φύγε από εδώ «μωρή»…»! Οι φράσεις ακούστηκαν στη διπλανή αίθουσα, στην οποία βρίσκονταν πατριάρχες, υπουργοί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το επεισόδιο συνεχίστηκε και λίγο αργότερα όταν οι δύο ιεράρχες συναντήθηκαν και πάλι. Εκεί ακολούθησε ο δεύτερος γύρος…».
    Τα σχόλια περιττεύουν…

  4. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://imerazante.gr/2011/12/20/37705

    Παραίτηση του Αρχιεπισκόπου ζητά ο Μητροπολίτης Δωδώνης

    Τρίτη 20/12/2011 Συντάκτης: Ημέρα τση Ζάκυθος

    Την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ζητά με επιστολή του ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος (πρώην Μητροπολίτης Ζακύνθου) υποστηρίζοντας ότι ο εκκλησιαστικός ηγέτης αποδείχθηκε “άβουλος, ανίκανος και επικίνδυνος πλέον”, ενώ αναφέρεται στην ύπαρξη “νέας Τρόικας της Εκκλησίας”.
    Ο κ. Χρυσόστομος έστειλε την επιστολή απαντώντας σε άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία που δημοσιεύθηκε το περασμένο Σάββατο και έφερε τον τίτλο “Άγιος σε… εφεδρεία”, κάνοντας λόγο για μένος του κ. Χρυσόστομου επειδή δεν έγινε διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας.

    “Ποιος είδε τον τέως μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο και δεν τον φοβήθηκε! Θεούς, δαίμονες μέχρι και τον αρχιεπίσκοπο έβαλε στο στόχαστρο ο Χρυσόστομος επειδή δεν έγινε διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας. Αν και παραιτήθηκε από τη μητρόπολή του και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προώθησε με επιτυχία στην Ιεραρχία την εκλογή του δικού του ανθρώπου στη μητρόπολη Ζακύνθου, εξακολουθεί να διεκδικεί θώκους και αξιώματα εντός της Εκκλησίας.

    Αφού δεν κατάφερε να γίνει διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου -τυπικά έπρεπε να διαθέτει διδακτορικό τίτλο- ζήτησε, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, να τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής για τα Οικονομικά της Εκκλησίας, αντικαθιστώντας τον μητροπολίτη Ελασσόνος Βασίλειο.
    Πιθανόν ο τέως Ζακύνθου δεν ήθελε να αποχωρήσει και να βγει στη σύνταξη, αλλά να περάσει στην… εφεδρεία”, ανέφερε σε σχετικό δημοσίευμα.

    Η απάντηση Χρυσοστόμου
    ……………..

  5. Ο/Η laskaratos λέει:

    ΤΗΕ ΒΕST-Πάτρα

    http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/206004

    Απίστευτο! Πέταξε τα ράσα και φόρεσε κοστούμι ο πρώην Μητροπολίτης Ζακύνθου

    Για να εκπροσωπήσει την εκκλησία της Ελλάδας σε επίσκεψη στην Κίνα

    ……………………
    _________________________

    To ανεπίσημο μπλογκ του Ιερώνυμου στη Βοιωτία, επιτίθεται στον Χρυσόστομο, σε κάποια φάση που οι δυο άντρες είχαν μαλώσει

    $$$$$Παράλληλα, στη Ζάκυνθο άρχισαν τα μεγάλα προβλήματα. Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι γνώριζε κάποια μέλη του κυκλώματος των νονών της νύχτας που δρούσαν στο νησί και ότι η σπείρα χρησιμοποιούσε τα αυτοκίνητα μοναστηριού της Ζακύνθου, αναρτήσεις σε ιστοσελίδες μιλούσαν για σπατάλες χρημάτων (σε τραπεζώματα με αστακούς κ.λπ.) και οι φήμες οργίαζαν για προνομιακή μεταχείριση συγκεκριμένων εκκλησιαστικών προσώπων. Λίγο μετά ο κ. Χρυσόστομος δηλώνει ότι παραιτείται για λόγους ηλικίας. Η πρόθεση του (που σχολιάστηκε θετικά από τα ΜΜΕ) ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για «απόδραση» από το βαρύ κλίμα της Ζακύνθου αλλά και μια νέα ευκαιρία για τον ίδιο$$$$$

    http://voiotosp.blogspot.gr/2012/01/blog-post_7932.html

    Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ

    11 Ιανουαρίου, 2012
    ΠΡΩΤΟΣΥΓΓΕΛΕΥΩΝ ΣΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ Ο («ΑΓΙΟΣ») ΠΡΩΗΝ;

    Ο ΠΡΩΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΝΥΝ ΔΩΔΩΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

    Η γεμάτη εκρήξεις, προκλήσεις και αντιφάσεις πορεία του Χρυσοστόμου (Συνετού), που παραιτήθηκε από το θρόνο της Ζακύνθου («λόγω ηλικίας» όπως ισχυρίστηκε επισήμως), αλλά επιστρέφει τώρα, με άλλο ρόλο, στην Ιερά Μητρόπολη

    Με μια πρωτοφανή απόφαση στα εκκλησιαστικά χρονικά και έπειτα από σκληρό παρασκήνιο «αποκαταστάθηκε» πριν από λίγες μέρες ο παραιτηθείς μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος (νυν μητροπολίτης Δωδώνης). Ο κ. Χρυσόστομος παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο από τη μητρόπολη του επικαλούμενος λόγους ηλικίας (είναι 72 ετών), προτρέποντας και άλλους ιεράρχες να πράξουν το ίδιο, αλλά η απόφαση του ήταν μάλλον προσχηματική. Ύστερα από μήνες ανεπιτυχούς αναζήτησης νέου (ισχυρότερου) ρόλου, επέστρεψε στο Φιόρο του Λεβάντε ως «πρωτοσυγγελεύων», δηλαδή ως δεύτερος τη τάξει, αφού στο μεταξύ είχε ήδη εκλεγεί ο διάδοχός του κ. Διονύσιος. Επισήμως η απόφαση εμφανίστηκε ως «παράκληση» του κ. Διονυσίου για να μη χαθεί η εμπειρία που κουβαλάει ο κ. Χρυσόστομος, αλλά οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα μιλούν για την «ολική επαναφορά» του στο τιμόνι της μητρόπολης με προκλητικό τρόπο.

    Είχε προηγηθεί η ολομέτωπη επίθεση του στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Ύστερα από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο κ. Χρυσόστομος πίεζε ασφυκτικά για να αναλάβει πρόεδρος του Διορθόδοξου Κέντρου της Moνής Πεντέλης ή τη θέση του επικεφαλή των Οικονομικών, ο μητροπολίτη αντέδρασε με πανικό, δημοσιοποιώντας επιστολή στην οποία, αν και διαψεύδει τις σχετικές διαρροές, επιτίθεται με τέτοια σφοδρότητα στον Αρχιεπίσκοπο, που μάλλον επιβεβαιώνει ότι υπήρξε παρασκήνιο και μάλιστα βαθύ.

    Η ειδικότητα του…

    Ο λαλίστατος Δωδώνης ξαφνικά (και ενώ ο Αρχιεπίσκοπος βρισκόταν στην Κύπρο) ανακάλυψε ότι ο κ. Ιερώνυμος είναι «άβουλος, ανίκανος και επικίνδυνος δεδομένου ότι άγεται και φέρεται δίχως ενεργό ρόλο στα δρώμενα της εποχής», ζητώντας ανοιχτά την παραίτησή του. «Για την κακή συγκυρία την οποία διέρχεται η πατρίδα μας και μαζί της η Εκκλησία μας, χρειάζεται εκκλησιαστικός ηγέτης με αποφασιστικότητα και ήθος, χαρακτηριστικά που ΔΕΝ διαθέτει ο Ιερώνυμος ο Β’» προσθέτει, κορυφώνοντας τις προσωπικές επιθέσεις στις οποίες φαίνεται ότι ειδικεύεται. Επανήλθε μάλιστα λίγο μετά και με δεύτερη επιστολή στην οποία χαρακτηρίζει «άφιλο και ύπουλο» τον κ. Ιερώνυμο, κάνοντας λόγο για «αρβανίτικα κόλπα».

    Ειδικά η αναφορά σε ζητήματα ήθους έχει προκαλέσει την έκρηξη κύκλων της Αρχιεπισκοπής εναντίον του ιεράρχη που ουκ ολίγες φορές έχει προκαλέσει με τη συμπεριφορά του στο παρελθόν. Όσο για το θέμα του ήπιου λόγου του Αρχιεπισκόπου εν μέσω κρίσης, πολλοί μητροπολίτες τού έχουν ασκήσει κριτική αλλά κανένας δεν έφτασε στο σημείο του πρώην Ζακύνθου, ο oποίος από πολλούς χαρακτηρίζεται (και για τις πολιτικές του απόψεις) ο… «Πάγκαλoς της Ιεραρχίας». Στην ίδια επιστολή ο κ. Χρυσόστομος δεν χάνει την ευκαιρία να επιτεθεί και πάλι στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, τον οποίο φαίνεται να ενοχλεί ακόμα και μετά θάνατον! Συνεχίζει έτσι μια βεντέτα που κρατάει πολλά χρόνια, δείχνοντας ότι δεν είναι ούτε Χρυσόστομος ούτε…συνετός (όπως είναι το επίθετο του).

    Ο πρώην Ζακύνθου (κατά κόσμον Δημήτριoς) ήταν ηγούμενος της Ιεράς Moνής Πεντέλης από το 1974 μέχρι το 1994 και τιτουλάριος επίσκοπος Δωδώνης. Διαχειριζόταν τον τεράστιο πλούτο της μονής, ορεγόταν όμως την (ακόμα πιο πλούσια) Μητρόπολη Αττικής. Τη δεκαετία του ’80 αναπτύσσει στενές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ και η φιλοδοξία του τον οδηγεί να κλείσει επίσημη συνάντηση με τον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, την οποία τελικά ακυρώνουν άλλοι μητροπολίτες, αφού δεν τον είχαν εξουσιοδοτήσει νια κάτι τέτοιο.

    To μίσος για τον Χριστόδουλο

    Τη δεκαετία του ’90, όταν ο πρώην μητροπολίτης Αττικής Νικόδημος Γκατζιρούλης (και οι υπόλοιποι 11 μητροπολίτες που είχαν εκλεγεί επί Ιερώνυμου Κοτσώνη και εκδιώχθηκαν) δικαιώνεται από το ΣτΕ και διεκδικεί τη μητρόπολη του, ο Χρυσόστομος αναλαμβάνει γενικός αρχιερατικός, του επιτίθεται σφοδρά, αποτρέπει την επαναφορά του και πετυχαίνει την τιμωρία του. Έχοντας ξεκαθαρίσει το τοπίο και με τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, διεκδικεί τη Μητρόπολη Αττικής (που επιθυμούσε διακαώς), νομίζοντας ότι θα κάνει περίπατο, αλλά αποτυγχάνει παταγωδώς.

    Αποφασίζεται τελικά η μετάθεση του μέχρι τότε μητροπολίτη Ζακύνθου Παντελεήμονα και η οργή του Χρυσοστόμου δεν περιγράφεται. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να κατηγορήσει τον Χριστόδουλο για πλαστογραφία των ψηφοδελτίων, κάτι που δεν αποδείχτηκε ποτέ! (σημ. Λασκ. ο ευσεβής δημοσιογράφος ξεχνά να πει πως η αδέκαστη Δικαιοσύνη «άργησε» και η υπόθεση παρεγράφη κλπ κλπ). Τελικά συμβιβάζεται να του δοθεί η Μητρόπολη Ζακύνθου (που είχε μείνει κενή), στις 25 Μαΐου 1994 εκλέγεται, αλλά παραμένει πάντα δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, επηρεάζοντάς τον σημαντικά έως τον θάνατο του. Το 1998 στις εκλογές στηρίζει τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (αυτόν που τώρα λέει ανίκανο), αλλά για πολλούς με τις μεθόδους που ακολουθεί τον «καίει». Τελικά εκλέγεται Αρχιεπίσκοπος ο Χριστόδουλος και η άτυπη «πρωθυπουργία» του Χρυσοστόμου στην Εκκλησία παίρνει τέλος.

    Η δίψα του για εξουσία (όπως λένε οι κακές γλώσσες) ήταν πάντα τόσο μεγάλη που την εποχή του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, όταν είδε ότι δεν είχε πρόσβαση στις αποφάσεις, μετατράπηκε σε εκκλησιαστική «κινούμενη βόμβα» και έβαλε στόχο ζωής να τον ανατρέψει. Γίνεται ο χειρότερος πολέμιος του και ουσιαστικά αναζητεί εκδίκηση για τη Μητρόπολη Αττικής, την οποία έχασε μέσα από τα χέρια του. Συντάσσεται ακόμα και με τους εχθρούς της Εκκλησίας για να πολεμήσει τον Χριστόδουλο, ακόμα και μέχρι τις τελευταία μέρες του γολγοθά του με τον καρκίνο. Μετά την εκλογή του σημερινού Αρχιεπισκόπου, ο κ. Χρυσόστομος, ο oποίος τον υποστήριξε με πάθος, βρέθηκε πάλι στον πυρήνα της διοίκησης (ή έτσι νόμιζε). Στη συνέχεια παρακολουθούσε από κοντά τα γεγονότα, μιλούσε με τον Αρχιεπίσκοπο συχνά και ήθελε να έχει λόγο για τα πάντα. Όταν τα πράγματα δυσκόλευαν, έστελνε απόρρητες επιστολές, απειλώντας να μιλήσει δημόσια.

    Παράλληλα, στη Ζάκυνθο άρχισαν τα μεγάλα προβλήματα. Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι γνώριζε κάποια μέλη του κυκλώματος των νονών της νύχτας που δρούσαν στο νησί και ότι η σπείρα χρησιμοποιούσε τα αυτοκίνητα μοναστηριού της Ζακύνθου, αναρτήσεις σε ιστοσελίδες μιλούσαν για σπατάλες χρημάτων (σε τραπεζώματα με αστακούς κ.λπ.) και οι φήμες οργίαζαν για προνομιακή μεταχείριση συγκεκριμένων εκκλησιαστικών προσώπων. Λίγο μετά ο κ. Χρυσόστομος δηλώνει ότι παραιτείται για λόγους ηλικίας. Η πρόθεση του (που σχολιάστηκε θετικά από τα ΜΜΕ) ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για «απόδραση» από το βαρύ κλίμα της Ζακύνθου αλλά και μια νέα ευκαιρία για τον ίδιο.

    Πάντα στο παρασκήνιο

    Τον Σεπτέμβριο η παραίτηση γίνεται δεκτή, αλλά ο ίδιος όχι μόνο δεν αποσύρεται αλλά αντίθετα βρίσκεται κάθε μέρα στο Συνοδικό Μέγαρο! Στην ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Χίου μάλιστα τοποθετείται (με δική του πρωτοβουλία), πριν από όλους τους εν ενεργεία μητροπολίτες, (ως δεύτερος τη τάξει! Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα λένε ότι ο παραιτηθείς μητροπολίτης ήθελε να βρίσκεται μόνιμα στην Αθήνα, έχοντας στο μυαλό του την αναβίωση της εποχής Σεραφείμ, όταν διοικούσε από το παρασκήνιο. Αφού επέβαλε τον διάδοχο που επιθυμούσε στη Ζάκυνθο και έκλεισε τις παλιές εκκρεμότητες, έβαλε πλώρη για νέες υψηλότερη θέσεις.

    Ο ίδιος αποκάλυψε μάλιστα ότι του προτάθηκε να αναλάβει εκπρόσωπος της Εκκλησίας στις Βρυξέλλες, αλλά η συγκεκριμένη θέση δεν τον ενδιέφερε. Φρόντισε επίσης να οργανωθούν φιέστες (συναυλίες, ομιλίες, εκδόσεις βιβλίων), πριν ακόμα καλά – καλά φύγει από το Φιόρο του Λεβάντε, οι οποίες προκάλεσαν πολλά σχόλια, και τέλος ζήτησε και έλαβε ξανά τον (αγαπημένο του) τίτλο του μητροπολίτη Δωδώνης. Όταν οι απανωτές επιδιώξει του κάποια στιγμή δεν έγιναν δεκτές, άρχισε να εφαρμόζει τη γνωστή του τακτική της μετωπικής σύγκρουσης και της διαβολής, προειδοποιώντας ουσιαστικά ότι, αν δεν ικανοποιηθεί, θα ακολουθήσουν και νέες αποκαλύψεις. Ετσι φτάσαμε στην πρόσφατη «εορταστική» επιστολή και στην επιστροφή του στη Ζάκυνθο, η οποία έκανε πολλούς στην Αρχιεπισκοπή να μονολογούν ότι «ο λύκος κι αν εγέρασε…»

    Οι φήμες για τα άμφια και τη βίλα με σάουνα

    Σε εκκλησιαστικούς κύκλους φημολογείται ότι έχει την πολυτελέστερη συλλογή αμφίων. Σε τηλεοπτική εκπομπή στις 25 Φεβρουαρίου 2005 αναφέρθηκε ότι έχει στην κατοχή του πολυτελείς βίλες σε Πάτμο και Ζάκυνθο. Μάλιστα, αυτή της Πάτμου ανήκε σε έκταση της μονής Αγ. Ιωάννου του θεολόγου και διαθέτει ακόμα και σάουνα! Η πραγματική διάσταση των γεγονότων δεν ξεκαθαρίστηκε, ωστόσο η υπόθεση αυτή τον έπληξε σημαντικά.

    Η δήλωση-σοκ: Ολα εδώ πληρώνονται!

    Στα πρώτα χρόνια του Χριστοδούλου βρέθηκε κατηγορούμενος για συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Penthouse», και γλίτωσε ύστερα από παρέμβαση του Χριστοδούλου, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν πτοήθηκε. Η μανία του με τον μακαριστό ήταν τέτοια που, όταν ανακοινώθηκε ότι ο Χριστόδουλος είχε καρκίνο, έκανε την απίστευτη δήλωση στο ραδιόφωνο της NET «εδώ πληρώνονται όλα», σοκάροντας ακόμη και τους εχθρούς του μακαριστού!

    Αναρτήθηκε από ΠΑΝΟΣ ΒΟΙΩΤΟΣ στις 11:45 π.μ.

    http://www.tanea.gr/news/greece/article/4050955/?iid=2
    ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΑΠΗΛΛΑΓΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ «PENTHOUSE»

    ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

    ΣΙΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/1999 |

    Προάγγελος καλών ειδήσεων για τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που τον απαλλάσσει από κάθε κατηγορία για την περίφημη συνέντευξη στο «Penthouse».

    Η συνέντευξη, για την οποία είχε προκληθεί πολύς θόρυβος πριν από έναν χρόνο, είχε δημοσιευθεί στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού «Penthouse», στο εξώφυλλο του οποίου αναφερόταν το θέμα ως εξής: «Ζακύνθου Χρυσόστομος: Ναι στο προγαμιαίο σεξ»,
    __________________

    Οι εκβιασμοί των ακροδεξιών εφημερίδων:

    http://www.efsyn.gr/arthro/aima-timi-ekviasmoi

    Εφημερίδα των Συντακτών
    Αίμα – Τιμή – Εκβιασμοί!

    Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης, Δημήτρης Ψαρράς

    ……………..

    Ο πρώτος διδάξας

    Η τιμή αυτή ανήκει στον μακαρίτη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, εκδότη και ιδιοκτήτη τηλεοπτικών σταθμών, ο οποίος ανακάλυπτε συνέχεια ποικίλες μεθόδους προσέγγισης των πολύ ισχυρών επιχειρηματιών του τόπου. Στο τέλος φυσικά και τα μεγάλα ψάρια πιάνονται. Στις 13.4.2005 καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα εκβίασης εις βάρος της οικογένειας του Γ. Λάτση και του Θ. Αγγελόπουλου.

    Η Μαριάνα Λάτση κατέθεσε ότι με εργαλείο την εφημερίδα και τα βιβλία του εκβίαζε συστηματικά τον πατέρα της, ενώ ο μητροπολίτης Ζακύνθου υποστήριξε ότι ενώ στην αρχή έγραφε εναντίον του, μόλις του έδωσε 30.000 δρχ. «άρχισε να γράφει ύμνους» γι’ αυτόν.
    ……………………..

    http://www.kathimerini.gr/142089/article/epikairothta/ellada/kai-poios-den-exei-ekviastei
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
    ΕΛΛΑΔΑ 05.02.2003

    «Και ποιος δεν έχει εκβιαστεί»…

    Τον ισχυρισμό ότι όλοι οι ιεράρχες της Εκκλησίας αλλά και Πατριάρχες (!) έχουν πέσει θύματα εκβιασμών υποστήριξε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος στην προχθεσινή του κατάθεση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Δημ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος χειρίζεται την (διευρυμένη πια) έρευνα για τους εκβιασμούς επιχειρηματιών (στο «όνομα» της «17N») αλλά και Ιεραρχών. «Από τους 80 που είμαστε οι 180 έχουμε πέσει θύματα εκβιασμού ή απόπειρας εκβιασμού. Καταγγέλλω ότι οι δεσποτάδες που έχουν εκβιασθεί με ωμό τρόπο και δεν πηγαίνουν να καταθέσουν είναι πράγματι ύποπτοι», είπε σε δηλώσεις που έκανε χθες το πρωί ο μητροπολίτης Ζακύνθου. O κ. Χρυσόστομος υποστήριξε επίσης ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος γνωρίζει τα πάντα. «Δεν υπάρχει αμφιβολία!», είπε «όταν ο Αρχιεπίσκοπος παίρνει στο αεροπλάνο, συνοδεία του στην Μόσχα, τον Μιχαλόπουλο όλα εξηγούνται…».

    Ο ίδιος ο Μητροπολίτης Ζακύνθου επιβεβαίωσε ότι έδωσε στον εισαγγελέα στοιχεία και ονόματα και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους Γρ. Μιχαλόπουλο, και στους δημοσιογράφους Δ. Μακρή και Z. Τσουκαλά. O ιεράρχης αναφέρθηκε και στον πρώην εκκλησιαστικό συντάκτη της «Βραδυνής» ….«Δεν έκανε εκβιασμό, είπε ότι η εκλογή περνάει από το ταμείο. Αν το είπε ο εκδότης ή όχι δεν το ξέρω!». Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς δρούσαν τα άτομα στα οποία αναφέρθηκε, ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε: «ποιος από σας δεν τα ξέρει; ότι την μία ημέρα έγραφε ελεηνολογήματα και την άλλη υπέρ. Εγραφε για Πατριάρχη: «Μακαριώτατε αργήσατε!»».

    Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, ο οποίος «ομολόγησε» ότι το 1994 ενέδωσε σε εκβιασμό προκειμένου να αποκτήσει στοιχεία που του ήταν ενδιαφέροντα, ερωτώμενος για τον δημοσιογράφο και εκδότη εκκλησιαστικού εντύπου…. δήλωσε: «O …..ζήτησε τρία εκατομμύρια για την εφημερίδα του. Μου είπε ή εσείς θα τα δώσετε ή οι οικονομικές υπηρεσίες».

    Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος σχολίασε το θέμα: «H δικαιοσύνη διερευνά και πρέπει να της δώσουμε χρόνο. …..Σε πιο αυστηρή γραμμή κινήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, ο οποίος χαρακτήρισε ανυπόστατους τους ισχυρισμούς του μητροπολίτη Ζακύνθου ενώ έκανε λόγο για εμπαθή δημαγωγία και επικίνδυνες ατραπούς.

    Το «τμήμα» της έρευνας του κ. Παπαγγελόπουλου, που αφορά εκβιασμούς ιεραρχών κλείνει και σύμφωνα με πληροφορίες ουδείς εκ των άλλων μητροπολιτών δηλώνει πρόθυμος να καταθέσει. Ωστόσο το ενδεχόμενο ο εισαγγελικός λειτουργός να αποστείλει κλήσεις προς κατάθεση σε ιεράρχες παραμένει πάντα ανοικτό

  6. Ο/Η ataktos λέει:

    ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ!! Πουλήσανε και την Αρχαία Καισάρεια της Παλαιστίνης!!

    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/07/blog-post_229.html?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+(InfognomonPolitics)

  7. Ο/Η Εξ απορρήτων λέει:

    http://www.tanea.gr/news/greece/article/6930/?iid=2
    ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
    Ta Nea

    ΙΕΡΑ ΚΟΛΠΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

    Προσπαθεί να «κουτσουρέψει» τη θητεία του Ζακύνθου στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο


    ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάνος Χαραλαμπάκης | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/01/2007

    Ιερά κόλπα Χριστόδουλου

    . O Μητροπολίτης Ζακύνθου κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο ότι η έκτακτη σύνοδος είναι ένα τέχνασμα για να μειώσει τη θητεία του ίδιου στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο

    Σε… ιερά κόλπα καταφεύγει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος βλέποντας ότι πυκνώνουν οι αντιδράσεις εναντίον του όχι μόνο από το Φανάρι αλλά ακόμη και μέσα στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Χθες αποφάσισε έκτακτη- και όχι κανονική- συνεδρίαση της Συνόδου, που πραγματοποιείται σήμερα προκειμένου να συζητηθεί εάν θα γίνει δεκτή ή όχι η παραίτηση του Μητροπολίτη Μεγάρων κ. Βαρθολομαίου από τη Σύνοδο.

    Όπως όμως εξηγούσαν χθες στα «ΝΕΑ» ιεράρχες, ερμηνεύοντας την κίνηση Χριστόδουλου, αυτό γίνεται για να αποφύγει ο Αρχιεπίσκοπος τη μακρά παραμονή του Μητροπολίτη Ζακύνθου στη Σύνοδο, ο οποίος- εκτός απροόπτουθα πάρει τη θέση του Μητροπολίτη Μεγάρων. «Πρόκειται για μελετημένη ενέργεια του Αρχιεπισκόπου προκειμένου να αποφύγει τον… πονοκέφαλο που του προκαλεί
    «ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ»

    «Πρόκειται για ξεκάθαρη μεθόδευση του Αρχιεπισκόπου για να μην του κάνω τη ζωή δύσκολη», δήλωσε ο Χρυσόστομος
    ο Μητροπολίτης Ζακύνθου. Δεν θέλει να τον έχει πολύ καιρό στη Σύνοδο. Για τόσα άλλα σημαντικά θέματα ο Αρχιεπίσκοπος δεν συγκαλεί έκτακτη σύνοδο, ενώ τώρα συγκαλεί…», έλεγαν με νόημα.

    Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου είπε στα «ΝΕΑ» ότι πρόκειται «για ξεκάθαρη μεθόδευση του Αρχιεπισκόπου για να μην του κάνω τη ζωή δύσκολη». Και πρόσθεσε ότι ακόμη και έξι μήνες να μείνει στη Σύνοδο, θα φροντίσει να είναι το ίδιο όπως εάν έμενε έναν χρόνο ή παραπάνω.

    -Αθηνών Χριστόδουλος: «Κάτσε κάτω ρε χαμένε. Έ χαμένε»
    -Ζακύνθου Χρυσόστομος (!): «Ξέρεις που σ’έχω γραμμένο; Έλα μετά να σού πω».
    -Πειραιώς Καλλίνικος: «Λέτε ότι θέλετε κι οι δυό, σας έχω συνδέσει με Κάϊρο» .

    Β.Πάϊκος, Αυγή, 5.10.’03.

    Ο Ζακύνθου Χρυσόστομος χαστούκισε 12χρονο ποδηλάτη
    Εφημερίδες της 15ης-9ου-2000

    Το ΣΔΟΕ της Ν.Δ. εφορμά στην μητρόπολη Ζακύνθου «ύστερα από καταγγελίες στις εισαγγελικές αρχές» που «αφήνουν υπόνοιες για αδικαιολόγητο πλουτισμό παραγόντων της Μητρόπολης» και για «περιουσιακά στοιχεία του μητροπολίτη» τα οποία δεν «δικαιολογούνται από τις νόμιμες αποδοχές του», συγκεκριμένα «σπίτια και οικόπεδα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας στη Ζάκυνθο και στην Αθήνα και μια ιστορία με οικόπεδο και έπαυλη στην Πάτμο (με ενοίκιο)…» και «εκποιήσεις 40 περίπου ακινήτων της Μητρόπολης» με τιμή εκκίνησης στην δημοπρασία το καλοκαίρι του 2004 «6,5 εκατ. ευρώ»

    Η υπόθεση του Ζακύνθου (1998) υπήρξε αποκαλυπτική. Ο γνωστός δεσπότης αποδέκτης επανειλημμένων επιθέσεων του «Στόχου» και των «Νέων Ανθρώπων», δίνει στο τολμηρό περιοδικό «Πενθχάουζ» πολύκροτη συνέντευξη. Δυο είναι τα επίμαχα σημεία της: Τάσσεται υπέρ των προγαμιαίων σχέσεων και ζητά την θανατική ποινή για τους εμπόρους ναρκωτικών και διακηρύσσει πως πρέπει να κρεμαστούν προς παραδειγματισμόν ένας δημοσιογράφος και ένας Δεσπότης. «Μερικοί μητροπολίτες δεν διστάζουν να ‘παίζουν’ με το αίτημα επιστροφής σε θανατικές καταδίκες…» (Ρ.Σωμερίτης, «Βήμα», 25-1-1998). (

    Ο Χριστόδουλος εμφανίστηκε λαύρος εναντίον του Χρυσόστομου, μαζί με μια πανστρατιά από γνωστούς θεολόγους, πανεπιστημιακούς, κληρικούς, καλόγερους και πιστούς (Μεταλληνός, Ζήσης, Καψάνης κλπ). Ο κ.Κολλάς του ΙΣΚΕ τον κατηγόρησε ως εμφορούμενο από τις ιδέες του Νικολαϊτισμού. Ενώ όλα έδειχναν πως το κεφάλι του Ζακύνθου θα έπεφτε, η ποινή ήταν μια απλή επίπληξη, ύστερα από αποκήρυξη των δηλώσεών του που δεν την έκανε δημόσια αλλά ενώπιον του Συνοδικού δικαστηρίου. Όμως η αυστηρότατη καταδίκη των προγαμιαίων σχέσεων από τους Ι.Κανόνες, δεν μπορεί να αιτιολογήσει την απαλλακτική απόφαση. Ο Σύνδεσμος Κληρικών, χαρακτήρισε την δίκη «κωμικοτραγική» , και το «Ποντίκι» , ερμήνευσε τον τραγέλαφο: «…ο Χρυσόστομος, δεδηλωμένος εχθρός των μελών της Χρυσοπηγής, έχει στα χέρια του ένα ακαταμάχητο όπλο: τα αρχεία του Σεραφείμ, με πολλά στοιχεία για τους περισσότερους μητροπολίτες» (10-6-1999).

    http://www.kathimerini.gr/279139/article/epikairothta/politikh/apanthsh-me-voles-apo-ton-epifanio

    2.03.2007
    Απάντηση με βολές από τον Επιφάνιο

    Του Νικου Παπαχρηστου

    Σε «ιερή» κόντρα διά αντιπροσώπων εξελίσσεται η σύγκρουση ανάμεσα στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τον μητροπολίτη Ζακύνθου. Χθες τη «σκυτάλη» παρέλαβε ο πρώην εκπρόσωπος του κ. Χριστόδουλου, αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, ο οποίος απάντησε ουσιαστικά σε όλα όσα υποστήριξε την Τετάρτη σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του ο κ. Χρυσόστομος. «Δοξάζω τον Θεό που δικαιώθηκα από τις άδικες κατηγορίες που επεδίωξαν να με συντρίψουν» δήλωσε ο κ. Επιφάνιος, φωτογραφίζοντας τον Ζακύνθου.

    Πριν από δύο χρόνια ο κ. Χρυσόστομος είχε καταγγείλει στην Ιεραρχία, αλλά και στις εισαγγελικές αρχές τον στενό συνεργάτη του αρχιεπισκόπου πως επιχείρησε να εξασφαλίσει από πρώην φυλακισμένο οπτικό υλικό, που υποτίθεται ενέπλεκε τον μητροπολίτη σε σκάνδαλο. Ο αρχιμανδρίτης φέρεται να πλήρωσε για την εξασφάλιση των κασετών, τις οποίες θα παραλάμβανε σε ραντεβού που είχε με τον «προμηθευτή» στην πλατεία Κουμουνδούρου. Για την υπόθεση είχε ορισθεί από την Αρχιεπισκοπή ως εκκλησιαστικός ανακριτής ο επίσκοπος Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος στο πόρισμά του έκανε λόγο για «υπερβάλλοντα ζήλο» του κληρικού. Ο Ζακύνθου προχθές εξέφρασε τον προβληματισμό του που δύο εισαγγελείς έθεσαν τελικά την υπόθεση στο αρχείο. «Οι δικαστικές αποφάσεις έθεσαν τέρμα στην ψυχοφθόρα προσωπική μου δοκιμασία, κρίνοντας τελεσιδίκως, οριστικώς και αμετακλήτως τις εναντίον μου κατηγορίες ως «νόμω και ουσία αβάσιμες»» σημειώνει στη δήλωση του ο κ. Επιφάνιος.

    Πράγματι ο αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος που διερεύνησε την υπόθεση απέρριψε την προσφυγή του κ. Χρυσόστομου, επειδή όπως προέκυψε δεν «ζημιώθηκαν έννομα συμφέροντα του εγκαλούντα». Στην απόφαση που δημοσιεύεται στο εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων (rnn. gr) σημειώνεται ωστόσο πως «η προσπάθειά του (σ. σ. του π. Επιφανίου) να αποκτήσει κασέτες με επιλήψιμο περιεχόμενο τόσο σε βάρος του εγκαλούντα όσο και σε βάρος οποιουδήποτε άλλου προσώπου, κληρικού ή λαϊκού, έστω και αν είχε σκοπό να τις χρησιμοποιήσει με αθέμιτο τρόπο, αναμφίβολα εκφεύγει των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων του ως εκπροσώπου τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αλλά και ως κληρικού ανήκοντος οργανικά στη μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού».

    http://www.tanea.gr/news/greece/article/4378121/?iid=2

    ΠΑΖΑΡΕΥΑΝ «ΒΡΩΜΙΚΕΣ» ΚΑΣΕΤΕΣ

    Tο περιβάλλον Xριστόδουλου – μέσω Eπιφανίου – προσπάθησε να αγοράσει «συνομιλίες» Mητροπολιτών

    ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΙΛΗΣ | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/02/2005

    Μια – ακόμα – πρωτοφανής υπόθεση σχεδιασμού ενδοεκκλησιαστικού πολέμου μέσω… κασετών ξέσπασε στο περιβάλλον της Αρχιεπισκοπής, αγγίζοντας για άλλη μία φορά τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

    Χριστόδουλος με Επιφάνιο σε ραδιοφωνική εκπομπή στον σταθμό της Εκκλησίας. Ο Χριστόδουλος άφησε ακάλυπτο τον στενό του συνεργάτη που προσπάθησε να αγοράσει «βρώμικες» κασέτες κατά Μητροπολιτών

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου, αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου επιχείρησε να αγοράσει με περιπετειώδη τρόπο από άγνωστο – και μάλιστα κατά δήλωσή του φυγόδικο – κασέτες οι οποίες υποτίθεται ότι περιείχαν συνομιλίες που ενοχοποιούσαν Μητροπολίτες. Ο άγνωστος όμως, αφού τον παρέσυρε στην Πλατεία Κουμουνδούρου δήθεν για να του δώσει τις κασέτες, έγινε… καπνός αφού κατάφερε να του αποσπάσει το ποσό των 200 ευρώ!

    Μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση αυτή στην Ιεραρχία προκλήθηκε έντονη αντίδραση από την πλευρά του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις από τον Αρχιεπίσκοπο τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν «είμαστε υπό παρακολούθηση». Ο κ. Χριστόδουλος έσπευσε να αφήσει ακάλυπτο τον συνεργάτη του – παραδεχόμενος ότι πράγματι επιχειρήθηκε η αγορά κασετών!
    Όπως είπε, επέπληξε τον κ. Επιφάνιο για την ενέργειά του αυτή τονίζοντας ότι έπρεπε να παραπέμψει τον άγνωστο στην επιτροπή η οποία έχει οριστεί από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο για να δέχεται καταγγελίες κατά κληρικών και να μην κινηθεί ο ίδιος. Το ίδιο υποστήριξε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος όμως ανέφερε ότι «η υπόθεση έχει κλείσει για την Εκκλησία». Στο πλευρό του Επιφάνιου τάχθηκε και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος.

    H αποτυχημένη – αλλά υπαρκτή – απόπειρα συνεργασίας του κ. Επιφάνιου με άγνωστο για την απόκτηση κασετών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως «όπλα» στην εσωτερική μάχη των Μητροπολιτών, είναι από τη μία πλευρά ενδεικτική του κλίματος των ημερών, αλλά προκαλεί και τεράστια ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις υποθέσεις των καταγγελιών η Αρχιεπισκοπή σε μία προσπάθεια να μεταθέσει το πρόβλημα με την αποκάλυψη των σκανδάλων Γιοσάκη και Βαβύλη.

    H υπόθεση απασχολεί ήδη και τη Δικαιοσύνη, καθώς ο Επιφάνιος πήγε και ενημέρωσε τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Παπαγγελόπουλο. Όμως στον εισαγγελέα έχει καταθέσει και ο δημοσιογράφος κ. Σπύρος Καρατζαφέρης, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι δύο ρασοφόροι της Αρχιεπισκοπής έδωσαν χρήματα σε έναν καταζητούμενο ζητώντας του να βάλει ναρκωτικά στο αυτοκίνητό του!

    Φοβήθηκαν παγίδα

    H εξέλιξη αυτή προκάλεσε πανικό στην Αρχιεπισκοπή, καθώς οι συνεργάτες του κ. Χριστόδουλου συμπέραναν ότι κάποιοι επιχείρησαν να τους παγιδεύσουν – και έτσι η υπόθεση έφτασε στον Εισαγγελέα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου αρνήθηκε ότι ήταν στις προθέσεις του να εκθέσει οποιονδήποτε Μητροπολίτη. Αντίθετα είπε ότι έκανε ό,τι έκανε για να σταματήσει ο διασυρμός κληρικών στους τηλεοπτικούς σταθμούς.
    Πάντως ο κ. Χριστόδουλος αλλά και η Σύνοδος για να αποφεύγονται στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα είχε ζητήσει από όλους να καταθέτουν όποια στοιχεία διαθέτουν στην επιτροπή, η οποία έχει δημιουργηθεί για τη μελέτη των καταγγελιών. Μάλιστα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, η Σύνοδος αποφάσισε τις καταγγελίες να εξετάζουν και να αξιολογούν δικαστικοί πριν αυτές καταλήξουν στην Ιεραρχία. Μέχρι τώρα στη Σύνοδο έχει φτάσει μόνο μία καταγγελία – εις βάρος αρχιερέα, αλλά για υποθέσεις του παρελθόντος. Σημειώνεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση δεν έλειψαν και οι φωνές να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι που έχουν μπει στο αρχείο, ώστε να μην υπάρχουν σκιές για κανένα.

    Συνάντηση με «πρώην κατάδικο»

    ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ άνδρας, ο οποίος δήλωνε «πρόσφατα αποφυλακισθείς», πήγε στην Αρχιεπισκοπή και ζήτησε να δει τον κ. Χριστόδουλο για να του δώσει δύο κασέτες. Αντί του κ. Χριστόδουλου τον δέχτηκε ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Επιφάνιος. Ο άγνωστος τού είπε ότι τις κασέτες τις έχει κάποιο άλλο άτομο στην Πλατεία Κουμουνδούρου, το οποίο για τις δώσει ζητεί 200 ευρώ. Ο Επιφάνιος φέρεται ότι έδωσε τα χρήματα, και στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητό του μαζί με έναν άλλο κληρικό και ξεκίνησαν για την πλατεία. Επειδή δεν υπήρχε εκείνη την ώρα εκεί άνδρας της Ασφάλειας του Αρχιεπισκόπου ένας υπάλληλος τούς ακολούθησε με ένα «παπάκι». Όταν έφτασαν στο σημείο, ο άγνωστος εξαφανίστηκε με τα χρήματα.

  8. Ο/Η της Δικαιοσύνης λέει:

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/07/blog-post_53.html

    Βίος και πολιτεία του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίου
    Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017 | 3:56 μ.μ.

    Εντυπωσιακή η αποκάλυψη που κάνει το Documento. Η βδομαδιάτικη εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη αναφέρει ότι ο βουλευτής της Ν.Δ., Χαράλαμπος Αθανασίου, κατά την διάρκεια της υπουργικής του θητείας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, απελευθέρωσε έμπορο κοκαΐνης και μάλιστα εξ αιτίας αυτού του γεγονότος βρίσκονται «σε στενό κλοιό οι συνεργάτες του, δικαστικοί, οι οποίοι καταγγέλλονται ότι ζήτησαν 800 χιλιάδες ευρώ για να βγάλουν κρατούμενο από τη φυλακή».

    Εδώ να συμπληρώσουμε ότι ο νεοδημοκράτης πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και ο εκδότης της εφημερίδας Documento, έχουν κοινό τόπο καταγωγής, την Αγία Παρασκευή, Λέσβου, και ανοιχτή αντιπαράθεση που κρατάει χρόνια. (Κάντε μια αναζήτηση στον ιστότοπο μας και θα το διαπιστώσετε.

    Και επειδή ο σύντροφος Γ.Γ. που θα μπορούσε καλύτερα να προσεγγίσει το θέμα βρίσκεται σε διακοπές από περασμένη ανάρτηση του αντιγράφουμε:

    Ο «μεγάλος», όπως αποκαλούν τον Χ. Αθανασίου στον τόπο της καταγωγής του, παρουσιάζεται σαν κομματάρχης της δεκαετίας του ’60.
    Εχει επιδοθεί σε όργιο ρουσφετολογίας, έχει εξαγοράσει συνειδήσεις, έχει «βολέψει» αρκετά παιδιά αριστερών οικογενειών, με τα … συνήθη ανταλλάγματα, ενώ πολλά ακούγονται για την εμπλοκή του σε δικαστικές αποφάσεις.

    Αν κάνετε μια αναζήτηση στο μπλοκ μας θα βρείτε ότι υπήρξαν «νόμοι δια χειρός Αθανασίου» με τους οποίους ξεπλένονται εφοπλιστές και μέτοχοι καθώς επίσης και νόμοι με τους οποίους «αθώωσε τους καταχραστές του Δημοσίου». Θα διαβάστε αποκαλύψεις για τον ρόλο του Χ. Αθανασίου που εστιάζονται στην απονομή χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών, καταδικασμένους υπαλλήλους, παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου, οι οποίοι παίρνουν χάρη με πρόταση του πρώην υπουργού.
    Επίσης τροπολογίες που δεν εκπληρούν καμιά νομική αναγκαιότητα, νομοσχέδια που απαλλάσσουν κατηγορίες «υπόπτων» στα μάτια της κοινής γνώμης, άλλα που ισχύουν για μερικά εικοσιτετράωρα και αναιρούνται -έχοντας ωστόσο εξυπηρετήσει νομικά αυτούς που θα τα εκμεταλλευτούν-, κλπ.

    Θα μάθετε, εκτός αυτών ότι ο Χ. Αθανασίου ξεκίνησε σαν ένας φτωχός δικαστής που παντρεύτηκε μια γυναίκα η οποία δεν εργαζόταν, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει μια τεράστια ακίνητη περιουσία με έναν μόνο μισθό. (Και φυσικά να αποκαταστήσει και τα παιδιά του, Χριστόφα και Ελένη Αθανασίου που από φοιτητές ακόμα παρουσιάζονται να διαθέτουν πολυτελείς μεζονέτες).

  9. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  10. Παράθεμα: Ο δαίμων Κοβίδιος δολοφόνησε ΚΑΙ τον Μητροπολίτη Φιλάρετο τ. πατριαρχικό Έξαρχο της Λευκορωσίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  11. Παράθεμα: Αθανάσιος Μαρτίνος-διοικητής Άθωνα: | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  12. Παράθεμα: Ο Μητροπολίτης Δωδώνης είναι σύμφωνος με το μισογυνισμό της Ορθόδοξης Εκκλησίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.