Ο δαίμων Κοβίδιος δολοφόνησε ΚΑΙ τον Μητροπολίτη Φιλάρετο τ. πατριαρχικό Έξαρχο της Λευκορωσίας (πράκτορα της KGB)

[Τα ελληνορθόδοξα εκκλησιαστικά ΜΜΕ αγνοούν την αιτία του θανάτου του]

Φωτ.: Ο ιερός Φιλάρετος στη Ζάκυνθο (1986) πρωτόθρονος, έχων εξ ευωνύμων δυο από τις σεπτότερες μορφές της Ορθοδοξίας, τον Πανιερότατο εραστή φαντάρων και αρχικλέφτη αφορολόγητων παγκαριών μητροπολίτη Ζακύνθου και μετά Αττικής Παντελεήμονα και τον Αγιότατο Επίσκοπο Δωδώνης (ηγούμενο της πτωχής Μονής Πεντέλης), μετά Μητροπολίτη Δωδώνης, μετά Μητροπολίτη Ζακύνθου, (στις 18.8.2011 παραιτήθηκε ύστερα από την εξάρθρωση σπείρας νονών, εν μέσω φημών για σχέσεις που διατηρούσε με κάποια μέλη  της σπείρας-wikipedia, λήμμα Δωδώνης Χρυσόστομος), μετά Μητροπολίτη πρώην Ζακύνθου, μετά ξανά Μητροπολίτη της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Μητροπόλεως Δωδώνης (βλ. και «Μια ερώτηση του ευσεβή βουλευτή Νικολόπουλου αγγίζει την Εκκλησία»).

O 85χρονος Μητροπολίτης πρώην Μίνσκ και Σλούτσκ Φιλάρετος, κατά κόσμον Κύριλλος Βαρθολομέγιεβιτς Βαχρομέγιεφ (Вахромеев), πρώην Πατριαρχικός Έξαρχος πάσης Λευκορωσίας, δηλαδή Τοποτηρητής της Μόσχας στην χώρα αυτή, πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Υποθέσεων του πατριαρχείου Μόσχας (1981-1989), μια θέση καθαρά πολιτική, πράκτορας της KGB με το ψευδώνυμο Ostrovsky, ανακηρυγμένος «Ήρωας της Λευκορωσίας» από τον δικτάτορα Λουκασένκο, πρώην Επίσκοπος πολλών Επισκοπών (Τίχβιν, Ντμίτροβ, Καλίνιν, Αρχιεπίσκοπος Βερολίνου και Μεσευρώπης, Πατριαρχικός Έξαρχος της Κεντρικής Ευρώπης, Μητροπολίτης Κορσούν), εκτοξεύτηκε στις 12 Γενάρη για το Διάστημα, χτυπημένος από τον δαίμονα Κοβίδιο ΙΘ΄. Η Αυτού Θειοτάτη Αγιότης είχε μπει στις 21 Δεκέμβρίου στο Νοσοκομείο λαβωμένος από τον Ιό.

Η ευσεβής (της ντόλτσε βίτα) και πάντα ανορθόγραφη Romfea, που δημοσίευσε εσφαλμένα το επώνυμό του ως «Βαχκόμεεφ», σημείωσε πως «σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Φιλάρετος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, τα οποία υπέμεινε μέχρι σήμερα με πολύ υπομονή». Τηρεί με ευλάβεια την ιερή σιωπή που επέβαλε η ελλαδική Εκκλησία και το Άγιο Όρος κρύβοντας πολλά από  τα εκατοντάδες κρούσματα Πατριαρχών, Αρχιεπισκόπων, Μητροπολιτών, Επισκόπων, αρχιμανδριτών, πρωτοσυγκέλλων, αρχιγραμματέων Συνόδων, πρωτοπρεσβυτέρων, ιερέων, ηγουμένων, ηγουμενισσών, μοναχών, Μοναζουσών, Μεγάλων Ιεροψαλτών, Γραμματέων πατριαρχών κλπ. για να μην τρομοκρατηθεί το χριστεπώνυμον ποίμνιον.

Όποιος αμφιβάλει για τα περί κορωνοϊού του μάκαρος Φιλαρέτου, θεωρώντας μας αδίστακτους ψεύτες όπως τον αρνητή της μάσκας τέως διασωληνωμένο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο ή τον αρνητή του εμβολίου Αθωνίτη ηγούμενο Παρθένιο του Αγ.Παύλου, που συνελήφθησαν να ψεύδονται αδιάντροπα («δεν είπε μην φοράτε μάσκες στο ναό», «τα κρούσματα κορωνοϊού της Μονής ήταν γρίπη»), τον παραπέμπω στην βιογραφία του Φιλάρετου στη ρωσική Wikipedia  (Википедия) «Филарет (Вахромеев)-Википедия»: «В декабре 2020 года был госпитализирован с коронавирусной инфекцией» («Τον Δεκέμβριο του 2020, νοσηλεύτηκε με λοίμωξη από κορωνοϊό») και στο πρακτορείο sputnik.by (15:38 21.12.2020) έναν από τα δεκάδες ρωσικά μέσα που το αναφέρουν: «Митрополит Филарет госпитализирован с коронавирусом» «Ο Μητροπολίτης Φιλάρετος νοσηλεύται με κορωνοϊό». Χείλη Αρχιερέων ψεύδονται, αλλά χείλη εντίμων ανδρών δεν ψεύδονται.

Σημειωθήτω αγαπητοί Ορθόδοξοι αδελφοί, πως είναι ο δεύτερος Φιλάρετος που πλήττεται από τον Ιό. Ο πατριάρχης Ουκρανίας ο ιερός Φιλάρετος, που είχε γνωματεύσει πως οι ομοφυλόφιλοι ευθύνονται για τον Covid, επλήγη πρώτος αλλά τελικώς διεσώθη.
Ανανέωση: Αγγλόφωνη πηγή (asianews.it-Stefano Caprio, 01/13/2021, 09.44. «Metropolitan Filaret of Minsk, protagonist of the Orthodox rebirth, HAS died») για τον κορωνοϊό και για την ιδιότητα του σοβιετικού πράκτορα του αγίου Φιλάρετου, «πρωταγωνιστή» της μετασοβιετικής «Ορθοδοξης αναγέννησης»: http://www.asianews.it/news-en/Metropolitan-Filaret-of-Minsk,-protagonist-of-the-Orthodox-rebirth,-HAS-died-52052.html
«Ο Ορθόδοξος εκπρόσωπος, πρωθιερέας Aleksandr Shimbalev, υπενθύμισε ότι ο ηλικιωμένος Iεράρχης είχε νοσηλευτεί για σχεδόν ένα μήνα μετά την μόλυνση από Covid-19, την οποία αρχικά φάνηκε να είναι σε θέση να ξεπεράσει….το 1965, χειροτονήθηκε Επίσκοπος και εντάχθηκε στην ομάδα των «μπρεζνιεφικών Ιεραρχών», οι οποίοι κλήθηκαν να εκπροσωπήσουν σοβιετικά συμφέροντα στον εσωτερικό και διεθνή εκκλησιαστικό κόσμο. Όπως όλοι οι ανώτατοι Ορθόδοξοι κληρικοί εκείνης της περιόδου, καταμετρήθηκε μεταξύ των ενεργών μελών της KGB, με το όνομα Ostrovsky».

 

This entry was posted in IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

14 Responses to Ο δαίμων Κοβίδιος δολοφόνησε ΚΑΙ τον Μητροπολίτη Φιλάρετο τ. πατριαρχικό Έξαρχο της Λευκορωσίας (πράκτορα της KGB)

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αναμνηστικό

  3.8.1986, Ρώσοι Εκκλησιαστικοί στον Άγ. Διονύσιο Ζακύνθου
  Η Ρωσική Αντιπροσωπεία, υπό τον Μητροπολίτη Μινσκ και Λευκορωσίας Φιλάρετο έφτασε στη Ζάκυνθο με πρωτοβουλία του τότε Επισκόπου Δωδώνης Χρυσοστόμου. Μητροπολίτης Ζακύνθου ήταν ο Παντελεήμων Μπεζενίτης (+2.7.2014).
  ___________________________________

  Για τους δυο παρακαθήμενους του Φιλάρετου Έλληνες μητροπολίτες

  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%94%CF%89%CE%B4%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%82_%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%84%CF%8C%CF%82

  Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος Συνετός
  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

  ………………………………………….

  Στις 18 Αυγούστου 2011, παραιτήθηκε από Μητροπολίτης Ζακύνθου, μετα την εξαρθρωση σπείρας νονών, εν μεσω φημων για σχέσεις που διατηρούσε με κάποια μέλη της σπείρας[1].
  …………………….
  [1] https://www.thebest.gr/article/85282-

  23/08/2011, 12:59
  Το σκάνδαλο με τους «νονούς» της Ζακύνθου και η παραίτηση Χρυσοστόμου – Όλο το παρασκήνιο

  Γιατί παραιτήθηκε τώρα ο μητροπολίτης Ζακύνθου;

  Γιατί παραιτήθηκε τώρα ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος; Με δεδομένη την πορεία του, με τις συνεχείς πύρινες δηλώσεις για τα πολιτικά δρώμενα αλλά και τις παλιότερες επιθέσεις του στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλου, δύσκολα κανείς βλέπει έναν μητροπολίτη που θα παραιτούνταν μόνο επειδή «το αξίωμα δεν πρέπει να είναι ισόβιο».

  Η παραίτησή του έρχεται εν μέσω των γνωστών σκανδάλων με τις εγκληματικές οργανώσεις που πουλούσαν προστασία και εμπορεύονταν ναρκωτικά και η οποία ταλανίζει την κοινωνία της Ζακύνθου.

  Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μέρος των κατοίκων του νησιού συζητούσε μήνες τώρα τη σχέση που είχαν κάποιοι εκ των κατηγορούμενων κακοποιών με τον κ. Χρυσόστομο.

  Το ζήτημα γινόταν όλο και πιο πιεστικό ενώ υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να ζητηθούν από τον μητροπολίτη διευκρινίσεις σχετικά με τις σχέσεις που διατηρούσε με κάποια μέλη της σπείρας.

  Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο σπείρες νονών με εμπλοκή του λιμενάρχη Ζακύνθου εξαρθρώθηκαν πρόσφατα από την υποδιεύθυνση αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ενώ δρούσαν τουλάχιστον επί μια τριετία.
  ____________________________


  Για τον μάκαρα Αττικής Παντελεήμονα

  https://roides.wordpress.com/2014/07/04/4july14/

  Η Εκκλησία των Φαρισαίων ως χώρος αποπλάνησης των νέων (και ο θάνατος Παντελεήμονος Μπεζενίτη)

  04/07/2014
  Με αφορμή την κήδευση ως Αρχιερέα του καλόγερου Παντελεήμονα


  Ο Εθνικόφρων κουροτρόφος και μέντωρ του Αττικής Παντελεήμονα και πολλών ομοίων ακόμη. Ο δολοφονημένος από τον Κοβίδιο μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ, επικαλείτο την μαρτυρία του από την μετάληψη λεπρών (που έπινε υποτίθεται και ο ίδιος) ως απόδειξη πως ο κορωνοίός δεν μεταδίδεται με την θεία Κοινωνία.
  https://fouit.gr/2020/03/13/o-mitropolitis-kastorias-k-serafeim-gia-ti-theia-koinonia/
  Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ για τη Θεία Κοινωνία-13 Μαρτίου 2020 06:03
  ___________________________

  Ο άγιος Παντελεήμων Αττικής, πρώην Ζακύνθου, υπήρξε θύμα της Εκκλησίας και της Εθνικοφροσύνης. Στρατευμένος, πιθανότατα από ανήλικος, στο αμαρτωλό ακροδεξιό Τάγμα του μητροπολίτη Παντελεήμονα Φωστίνη (φωτ.), μυήθηκε εκεί στα άρρητα και ιεροκρύφια μυστήρια του άγαμου κλήρου και εξελίχθηκε σε μητροπολίτη.
  …………………………………….

  Πέρα από τον Αττικής, εξέθρεψε τον ομώνυμο Κορινθίας με τη διάσημη οικονόμο του κα Λούλα (1 χρόνος πρωτόδικη φυλάκιση για οικονομικές ατασθαλίες), τον ομώνυμο Λήμνου (έφυγε «νύχτα» από την έδρα του κυνηγημένος από το λαό μαζί με τον προστατευόμενό του Γιοσάκη), τον Δράμας Φίλιππο (εκθρονίστηκε γιατί πάντρεψε την ερωμένη του με παπά), τον Αθηνών Ιάκωβο (έναν καλλιεργημένο άνθρωπο που όμως αναγκάστηκε σε παραίτηση κατηγορούμενος ως ομοφυλόφιλος), τον Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Α΄, (δημοκρατικός που διώχτηκε από τη Χούντα ως ομοφυλόφιλος) και τον αρχιμανδρίτη του Ρόδου του Αμάραντου Βενέδικτο Καρίβαλη που καθαιρέθηκε γιατί συνελήφθη από την Αστυνομία να ψαρεύει νεαρούς.

  Το Τάγμα του Φωστίνη, σύμφωνα με τον επίσης εθνικόφρονα Αυγούστίνο της Φλώρινας, ήταν «εστία μολύνσεως» της οποίας τα έργα «απειλούν να προκαλέσουν ναυτίαν και εις αυτούς τους βουβάλους του βορβορώδους Αλιάκμονος» (περιοδικό «Σπίθα»-Γ.Δ.Καρανικόλα «Ανορθόδοξοι Έρωτες Ορθοδόξων Αρχιερέων»). Ο Φωστίνης «βρέθηκε και στο επίκεντρο καταγγελιών (κυρίως για ηθικής φύσεως σκάνδαλα) για το μοναχικό ‘Τάγμα….’ που είχε ιδρύσει» και το οποίο «φιλοξενούσε νεαρά άτομα που προορίζονταν για κληρικοί» («Ποντίκι», 4.8.’05). «…Το συγκεκριμένο τάγμα θεωρήθηκε άντρο ακολασίας» («Έθνος», 28.1.’06).

  ………………………

  Αξίζουν λίγα λόγια στο ιερό Τάγμα του μητροπολίτη αυτού, που διαδέχθηκε στη Χίο τον καταδιωγμένο από τη Δεξιά και από την Εκκλησία αντιστασιακό, πατριώτη, δημοκράτη και εντιμότατο άνθρωπο, τον ΕΑΜίτη μητροπολίτη Χίου Ιωακείμ, τόσο προκλητικά τίμιο και γενναίο, που κηδεύτηκε χωρίς τις τιμές του Παντελεήμονα και η Ιεραρχία αρνείται πεισματικά να τον αποκαταστήσει έστω και μετά θάνατον (δεν είχε δυστυχώς πάρε-δώσε με φαντάρους, σοφέρ, διάκους, καλογεροπαίδια κλπ):

  Ο αντικομμουνιστής και αρχιεθνικόφρων Παντελεήμων συγγραφέας του γελοίου «Ο κομμουνισμός. Ούτος εστίν ο πλάνος και ο αντίχριστος»- Απ. Διακονία, Αθ. 1950) εποφθαλμιούσε την έδρα της Χίου ενώ ήταν ήδη δεσπότης Καρυστίας και η Σύνοδος τον μετέθεσε αντικανονικά αμέσως μετά την έκπτωση του Ιωακείμ χωρίς να τηρήσει έστω κάποια χρονικά προσχήματα.

  …………………….

  Ο Φωστίνης ήταν Ομολογητής της Ορθοδοξίας τιμώμενος μέχρι σήμερα για τα αίσχη του:«ο Μητροπολίτης Χίου Παντελεήμων, πήγε κάποτε να λειτουργήσει στο φθισιατρείο. Εκεί του έφεραν οι νοσοκόμοι μια μεγάλη πιατέλα με πολλά κουταλάκια.….Δεν χρειάζονται αυτά, απάντησε με πίστη. ΄Εχω την Αγία Λαβίδα.… κοινώνησε κανονικά τους ασθενείς και ύστερα πλησίασε την Ωρ.Πύλη για να καταλύσει. Το έκανε αυτό για να τον βλέπουν όλοι, και να μάθουν οι γιατροί ότι η Θεία Κοινωνία είναι φωτιά που καίει τα πάντα».

  ……………………………

 2. Ο/Η Ουμανιστής λέει:

  Καλημέρα σας.
  Μπράβο για την αποκλειστικότητα στην Ελλάδα.
  Ο εκλιπών ήταν μπρεζνιεφικός, ανήκε στην ομάδα των φιλοκομματικών σοβιετικών κληρικών, εντολοδόχων του ΚΚΣΕ.

  http://www.asianews.it/news-en/Metropolitan-Filaret-of-Minsk%2C-protagonist-of-the-Orthodox-rebirth%2C-HAS-died-52052.html

 3. Ο/Η Δεξιός ψάλτης λέει:

  Δίνετε την εντύπωση πως χαίρεστε ή όχι;

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγαπητέ πσάλτα,
   Ο Απόστολος Παύλος απευθυνόμενος προς Ρωμαίους, όρισε το «χαίρειν μετά χαιρόντων».
   Ένας μητρπολίτης χαίρεται όταν πεθαίνει γιατί για αυτόν «το ζειν ο Χριστός και το αποθανείν κέρδος».
   Προσωπικώς χαίρομαι για τον ενάρετο Φιλάρετο διότι γνωρίζω πως χαίρει χαράν μεγάλην που διακτινίζεται στον Παράδεισο.

   • Ο/Η Ακοσμος Αιτωλος λέει:

    Ρο και Λα σπευσατε εις Αγρινιο πρεσ ο παπα καντανης ξαναχτηπησε τωρα με τον ιο παλαιοτερα με τα καστανα του παστιτσιου.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Σεσημασμένο μούτρο που λέει αναπόδεικτες ανοησίες χειρότερες και από της Λινού.

   • Ο/Η Παπα κάστανος λέει:

    https://www.protothema.gr/greece/article/1084163/iereas-sto-agrinio-koinonisa-700-pistous-ta-hristougenna-me-ti-theia-koinonia-den-kollaei-o-koronoios/

    Ιερέας στο Αγρίνιο: Κοινώνησα 700 πιστούς τα Χριστούγεννα, με τη Θεία Κοινωνία δεν κολλάει ο κορωνοϊός

    13/01/2021

    Ιερέας στο Αγρίνιο κοινώνησε με την ίδια λαβίδα που είχαν λάβει τη Θεία Κοινωνία ασθενείς με κορωνοϊό και όπως είπε αν ο κορωνοϊός κολλούσε από τη Θεία Κοιωνία τότε όλο το Αγρίνιο θα είχε καταποντιστεί

    Προκλητικός εμφανίστηκε ο Πατήρ Κωνσταντίνος Καντάνης εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, όταν στην προσπάθειά του να επιχειρηματολογήσει υπέρ του ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει με την Θεία Κοινωνία, αναφέρθηκε στο ότι κοινώνησε εκατοντάδες άτομα τα Χριστούγεννα και τελικά δεν κόλλησαν.

    Σε κήρυγμά του, αναφέρθηκε, επί της ουσίας, στο δικό του τεστ που υπήρξε αρνητικό, όπως είπε, καθώς κατέλυσε από την ίδια λαβίδα που κοινώνησε ασθενείς με κορωνοϊό.

    ΣΧΟΛΙΑ (42)

    Μ
    13/01/2021, 15:29
    Έτσι για να μαθαίνουν και όσοι δεν ξέρουν : πρόκειται για τον ίδιο παπά που το 2017, στην ίδια εκκλησία, έβγαλε για προσκύνημα ένα βρασμένο κάστανο που το είχε βράσει λέει ο μοναχός Παΐσιος πριν πολλά χρόνια, αλλά τελικά δεν το έφαγε και το κέρασε σε έναν φοιτητή που το φύλαξε και αυτός με την σειρά του. Ο ιερέας αυτός λοιπόν αφού διηγήθηκε την ιστορία στο εκκλησίασμα, το έβγαλε για προσκύνημα ως αντικείμενο λατρείας. ΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟ! Τώρα μετά από αυτό, το μόνο που προκαλεί εντύπωση είναι που καθόμαστε και δίνουμε σημασία στις δηλώσεις του.

    https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2769045/fotografies-apo-to-kastano-tou-pa%CE%90siou-pou-proskinisan-pisti/comment-page-2

    Φωτογραφίες από το κάστανο του Παΐσιου που προσκύνησαν πιστοί
    Ιερά Αγρυπνία τελέστηκε στον ναό του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο

    14/07/2017

 4. Ο/Η Λεονίντ Μπρέζνιεφ λέει:

  Bγήκε η είδηση αγγλόφωνη και ΄είναι χειρότερο από αυτόπου λέτε.
  Ήταν Καγκεμπίτης

  01/13/2021, 09.44

  Metropolitan Filaret of Minsk, protagonist of the Orthodox rebirth, HAS died
  by Stefano Caprio

  He was 85 years old. He had been hospitalized for a month, suffering from Covid-19.

  He was in the group of «Brezhnevian hierarchs». As bishop he had been an agent of the KGB, with the code name of «Ostrovskij».

  He revived theological studies, catechesis, the formation of the clergy, ecumenical and interreligious dialogue. The last years of his ministry saw him in close collaboration with the Catholic archbishop Msgr. Tadeusz Kondrusiewicz.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Aγαπητέ σχολιαστή Λεωνίδα Μπρέζνιεφ ( Ρασπούτιν),
   ευχαριστώ με την ευκαιρία και για τα δεκάδες σχόλια που κατά καιρούς έχετε καταθέσει.

   Ήταν και άνθρωπος του δικτάτορα Λουκασένκο. Αυτό και την πληροφορία σας την έχει και η wikipedia, όμως μου διέφυγε να την γράψω.
   https://en.wikipedia.org/wiki/Philaret_(Vakhromeyev)
   Philaret (Vakhromeyev)
   From Wikipedia, the free encyclopedia
   In 2006, for his work in the Russian Orthodox Church he was awarded the title Hero of Belarus by President Alexander Lukashenko

   The KGB recruited Filaret as an agent some time before 1969, assigning him the code name Ostrovsky

   Την αγγλόφωνη πηγή μας έχει στείλει πιο πάνω και ο Ουμανιστής, αλλά δεν επεσήμανε το επίμαχο
   As bishop he had been an agent of the KGB, with the code name of «Ostrovskij».
   Θα ενημερώσω το ποστ.
   ΥΓ
   Και εσείς ξεχάσατε το λινκ.
   Το βρήκα γκουγκλάροντας και το βάζω
   http://www.asianews.it/news-en/Metropolitan-Filaret-of-Minsk,-protagonist-of-the-Orthodox-rebirth,-HAS-died-52052.html

   ___________________________


   Με τον δικτάτορα Λουκασένκο

   Για την αθλιότητα του Φιλάρετου και της ρωσικής Ορθοδοξίας:

   https://cepa.org/conspiracies-and-communion/

   Conspiracies and Communion
   The Pandemic May Prompt an Orthodox Church Reshuffle in Belarus

   Emily Ferris
   27 May 2020

   The Belarusian Orthodox Church (BOC) has become one of the most significant cornerstones of national identity and also plays a political role. In 2004 the then head of the church, Metropolitan Filaret, urged citizens to support Alexander Lukashenko’s (internationally condemned) referendum on extending his presidential term. In 2015 senior BOC representatives held a large ceremony to pray for Lukashenko ahead of the 2015 presidential elections.
   ………………

   This largely mirrors Russia, where individual Orthodox dioceses were left to decide for themselves whether to hold services over Easter. Some churches in Moscow agreed to sterilize icons after they were kissed, but congregants in Belarus and Russia were pictured taking communion from unsterilized spoons and touching icons in crowded churches. Echoing statements made by senior religious officials, some congregants have maintained that faith is sufficient to protect against the virus. Other clerics, such as Alexander Ageikin from Moscow’s Epiphany Cathedral, refused to close churches at all, maintaining that concerns were overstated; he, along with several other clerics over the past few weeks, have died of the virus.
   ………………………

   Συνωμοσίες και θεία Κοινωνία

   Η πανδημία μπορεί να προκαλέσει ανασχηματισμό της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Λευκορωσία

   Η Λευκορωσική Ορθόδοξη Εκκλησία (BOC) έχει γίνει ένας από τους σημαντικότερους ακρογωνιαίους λίθους της εθνικής ταυτότητας και διαδραματίζει επίσης πολιτικό ρόλο. Το 2004 ο τότε επικεφαλής της εκκλησίας, Μητροπολίτης Φιλάρετος, προέτρεψε τους πολίτες να στηρίξουν το δημοψήφισμα του Αλεξάντερ Λουκασένκο (διεθνώς καταδικασμένο) για την παράταση της θητείας του. Το 2015 οι ανώτεροι εκπρόσωποι της BOC πραγματοποίησαν μια τελετή για να προσευχηθούν για τον Λουκασένκο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2015.
   ………………………..
   Αυτό αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τη Ρωσία, όπου μεμονωμένες Ορθόδοξες επισκοπές αφέθηκαν να αποφασίσουν μόνες τους εάν θα πραγματοποιήσουν λειτουργίες κατά το Πάσχα. Ορισμένες εκκλησίες στη Μόσχα συμφώνησαν να αποστειρώσουν εικόνες αφού φιλήθηκαν, αλλά οι προσκυνητές στη Λευκορωσία και τη Ρωσία φωτογραφήθηκαν να λαμβάνουν κοινωνία από μη αποστειρωμένα κουτάλια και να αγγίζουν εικόνες σε γεμάτες εκκλησίες. Αντλώντας από δηλώσεις ανώτερων θρησκευτικών αξιωματούχων, ορισμένοι εκκλησιαστές υποστήριξαν ότι η πίστη είναι αρκετή για την προστασία από τον ιό. Άλλοι κληρικοί, όπως ο Alexander Ageikin από τον καθεδρικό ναό των Επιφανείων της Μόσχας, αρνήθηκαν να κλείσουν τις εκκλησίες, υποστηρίζοντας ότι οι ανησυχίες ήταν υπερβολικές. Αυτός, μαζί με πολλούς άλλους κληρικούς τις τελευταίες εβδομάδες, πέθανε από τον ιό.
   …………………….

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αλληλεγγύη, κοινωνική ευθύνη, ενδιαφέρον για την υγεία των άλλων, δεν χρειάζονται
  Νέοι και νέες, νεαροί γιατροί μην εμβολιάζεστε αν δεν το θέλετε
  13/01/2021

  ΔΙΣ: »Η επιλογή του εμβολιασμού αποτελεί ελεύθερη προσωπική επιλογή του κάθε ανθρώπου»

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.koutipandoras.gr/article/erwthsh-nikolopoyloy-sth-boylh-gia-thn-polykroth-ypooesh-emporias-narkwtikwn-sthn-zakynoo

  Ερώτηση Νικολόπουλου στη Βουλή για την πολύκροτη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών στην Ζάκυνθο

  12/07/2017, 15:32

  Ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονή, αναφορικά με τη «θαμμένη» υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών στη Ζάκυνθο κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ρωτώντας να μάθει την πορεία της δικαστικής έρευνας για το ζήτημα που φέρεται να εμπλέκονται στελέχη του Λιμενικού, της Αστυνομίας και της Εκκλησίας.

  Θέμα: «Ποια είναι η χρονική πορεία της μεγάλης υπόθεσης ναρκωτικών με εμπλοκή και στελεχών των τοπικών αρχών (λιμενικό, αστυνομία, εκκλησία) που αποκαλύφθηκε το 2011 στην περιοχή της Ζακύνθου;».

  Πολλά θρυλούνται και πολλά έχουν πραγματικά συμβεί στη Ζάκυνθο γύρω από την παγκόσμιας φήμης και αξίας περιοχή του «ναυαγίου».

  Κάποιοι προβάλλονται ως ιδιοκτήτες μιας έκτασης τεράστιας χιλιάδων στρεμμάτων και επικαλούνται τίτλους βγαλμένους μέσα από τα λασπόνερα της Βενετίας της εποχής των Δόγηδων, στους οποίους δεν θα μπορούσε να αναγνωρίσει την υπογραφή του ούτε ο φερόμενος ως υπογράφων «Δόγης» ,εάν ζούσε.

  Πολλά θρυλούνται και πολλά έχουν πραγματικά συμβεί γύρω από τους λόγους και τους όρους επένδυσης και μάλιστα σε μια νησίδα προστατευόμενη και μη οικοδομήσιμη ,ούτε σε ένα μέτρο, όταν μάλιστα στο προσκήνιο εμφανίστηκαν διάφοροι διεκδικητές της έκτασης και έκτοτε άρχισαν να αποκαλύπτονται μέθοδοι βγαλμένοι από την γνωστή πατέντα διαφθοράς της εποχής του βαθέως ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και του Σημίτη.

  Τότε που η Πεντέλη κάηκε και δεν έμεινε πελεκούδι. Τότε που τα δάκρυα ενός Υπουργού θα γίνονταν νερό για να ποτιστούν οι αναδασώσεις ,αλλά στη θέση των δένδρων ξεφύτρωσαν οικοδομικά τετράγωνα συνεταιρισμών και ιδιωτών και τα παιχνίδια επιτηδείων γύρω από τη Μονή Πεντέλης. Τι συνέβη στην πραγματικότητα; Πολλά και απανωτά εγκλήματα πλουτισμού και ξεπλύματος χρήματος μέσω ακινήτων.

  Στέλεχος της εποχής αφού έμεινε σιωπηλό για χρόνια εσχάτως δραστηριοποιείται στο πολιτικό εκδοτικό παρασκήνιο καθώς προφανώς κρίνει ότι ήγγικεν η ώρα των επενδύσεων, αξιοποιώντας όσα αυτά τα χρόνια κέρδισε μαζί με τον τίτλο «Ο πλουσιότερος Έλληνας».

  Τα συμβαίνοντα στη Ζάκυνθο και στην προαναφερόμενη περιοχή έχουν περίπου την ίδια τεχνοτροπία της Πεντέλης.

  Δικογραφίες πολύ σοβαρές έχουν σχηματιστεί και προσδιορίζονται πολιτικά και από την ανάμειξη σοβαρού στελέχους του πάλε ποτέ γνωστού ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτές «σέρνονται» χρόνια γιατί η Δικαιοσύνη εκτός από τυφλή, εκτός από κουφή είναι προφανώς και κουτσή και δεν «τραβάει» στις ανηφόρες της Βόρειας Ζακύνθου ,μιας περιοχής που στοιχειώνεται εδώ και 30 χρόνια από την εισέτι
  _________________________
  ανεξιχνίαστη δολοφονία με τη μέθοδο της «ηλίασης» δυο νεαρών παιδιών από την Θεσσαλονίκη, τα οποία προφανώς άθελα τους έγιναν μάρτυρες εγκλημάτων διακίνησης στην περιοχή του «ναυαγίου».
  _______________________

  Τώρα η χώρα πνίγεται από πληροφορίες ότι μια από τις μεθόδους των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών είναι η οργανωμένη διασπορά ναρκωτικών σε φημισμένες περιοχές της Ελλάδας, με πλήθος νέων από τον δυτικό κόσμο.

  Κάτω από τέτοιες πληροφορίες για ασύδοτη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών η Ελλάδα δυσφημείται παγκοσμίως από τον τραγικό θάνατο, δια της μεθόδου του Λίντς, του άτυχου Αμερικανού στην περιοχή του Λαγανά.

  Κάποιοι ελάχιστοι παράνομοι και επίορκοι δρουν στη περιοχή αυτή με αποτέλεσμα, εκτός όλων των άλλων, να φτιάχνουν την άθλια φήμη μιας περιοχής στην οποία θα βρει κανείς στο δρόμο ,κάτω από τη μύτη των αρχών, κάθε είδους ναρκωτικού που σχεδόν βρίσκεται στα χέρια μπράβων, οι οποίοι είναι «μπροστινοί» ανθρώπων με λευκά κολάρα και διαμονή μακριά από το νησί.

  Η κατάσταση δεν δημιουργήθηκε σε μια νύχτα και δεν αιφνιδίασε τις αρχές. Αντίθετα στελέχη των αρχών συνεργάστηκαν με το αζημίωτο στο «χτίσιμο» και πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας θρυλείται ότι κάτω από τις χρυσοποίκιλτες στολές τους και τα υπενδεδυμένα με ολόλευκα μάρμαρα Πεντέλης παλάτια τους, έκρυψαν καλά μυστικά φοβερά και ευθύνες αδυσώπητες, με δύναμη που άντλησαν από το κέντρο και από εποχές βρόμικες, τις οποίες θεωρούν ότι έπνιξε η λήθη και θάμπωσαν τα αξιώματα.

  Επειδή η αργοπορία της Δικαιοσύνης δεν προστατεύεται από την συνταγματική ανεξαρτησία των δικαστών.

  Επειδή η παράλειψη έρευνας συγκεκριμένων στοιχείων δεν προστατεύεται από την συνταγματική ανεξαρτησία των δικαστών.

  ΕΡΩΤΑΣΘΕ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

  1. Ποια είναι η χρονική πορεία της μεγάλης υπόθεσης ναρκωτικών με εμπλοκή και στελεχών των τοπικών αρχών (λιμενικό, αστυνομία, εκκλησία) που αποκαλύφθηκε το 2011 στην περιοχή της Ζακύνθου;

  2. Σε ποιο στάδιο απονομής δικαιοσύνης βρίσκεται τώρα η υπόθεση αυτή;
  ______________________________________________________________________
  3. Οι περίφημες μαγνητοταινίες, στις οποίες στέλεχος της Εκκλησίας ζητεί 2,5 εκατομμύρια ευρώ και μία βίλα με το κλειδί στο χέρι για να συνεργαστεί στην «οικοπεδοποίηση» της έκτασης που προαναφέρουμε στην περιοχή του «ναυαγίου», έχουν αποτελέσει αντικείμενο δικαστικής έρευνας και εκτίμησης;

  4. Εχει εξιχνιασθεί ο θάνατος των δυο νεαρών εκ Θεσσαλονίκης στην ίδια περιοχή το καλοκαίρι του 1987;
  _______________________________________________________________________

  ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΧΟΛΙΩΝ (0 Σχόλια)

 7. Ο/Η Μ.Κ. λέει:

  Πάντα φιλόξενοι και φιλάνθρωποι προς τους ξένους

  Εβρος: Οι μητροπολίτες Θράκης αντιδρούν στην επέκταση του ΚΥΤ μεταναστών
  ΕΛΛΑΔΑ12|01|2021 | 21:20

  Αίτημα προς το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών του ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο, απηύθυναν οι τέσσερις μητροπολίτες της Θράκης.

  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «… Εμείς οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης, επειδή από ετών διακονούμε σ’ αυτήν την ευαίσθητη περιοχή και γνωρίζουμε την ιδιαιτερότητα και τα προβλήματά της, τελείως διαφορετικά από οποιοδήποτε άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας μας, αιτούμεθα από το αρμόδιο υπουργείο και την έντιμο ελληνική Πολιτεία να μη γίνει καμία επέκταση των υφιστάμενων δομών, καμία αύξηση της δυναμικότητάς τους και καμία δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδος, στον Έβρο και γενικότερα στη Θράκη. Παρακαλούμε τον εξοχώτατο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη να ενημερώσει ει δυνατόν αυτοπροσώπως τους φορείς της περιοχής επί του θέματος».

  Το αίτημα συνυπογράφουν οι μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος, Μαρώνειας και Κομοτηνής Παντελεήμων.
  Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/mitropolites-thraki-kyt-metanaston-ebro

 8. Ο/Η του κώλου λέει:

  Εναέρια λιτανεία στο Μπομπρούισκ

  Στις 2 Αυγούστου του 2020 στον ουρανό του Μπομρούισκ της Λευκορωσίας έγινε η παραδοσιακή εναέρια λιτανεία. Πριν την πτήση οι ιερείς της Επαρχίας προσευχήθηκαν υπέρ υγείας, ευημερίας και βοήθειας του Κυρίου σε όλους τους κατοίκους της πόλης.
  Ο κληρικός της γυναικείας μονής των Αγίων Μυροφόρων πρωθιερέας Αλεξάνδρ Λαβίτσκι ράντισε με αγιασμό τα κτίρια της αεροπορικής λέσχης και αεροσκάφη.

  Στην λιτανεία συμμετείχαν ο προϊστάμενος του ναού της Αγίας Ελισάβετ πρωθιερέας Βίκτωρ Τολόχ, ο ιερέας Αλέξιος Πολιακόφ, υπεύθυνος της ενορίας του ναού της Σκέπης της Παναγίας και καλεσμένοι ενορίτες.
  Στο αεροσκάφος βρίσκονταν ιερά κειμήλια, ο σταυρός με κομμάτια λειψάνων διάφορων Αγίων, η λάρνακα με κομμάτι λειψάνων του Αγίου Νικολάου, η εικόνα της Αγίας Βαρβάρας και άλλες εικόνες.

 9. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

  https://www.lamiareport.gr/index.php/topika/item/177514-fokida-vrikan-ta-klemmena-sto-monastiri
  LamiaReport.gr – Το Νο1 Portal στη Στερεά

  Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 08:16

  Φωκίδα: Βρήκαν τα κλεμμένα στο Μοναστήρι


  Μια ιδιαίτερη υπόθεση έχει αναστατώσει την περιοχή της Δωρίδας καθώς εμπλέκει γυναικεία αδελφότητα που εγκαταβιοί σε ιστορικό Μοναστήρι της περιοχής, με υπόθεση διάρρηξης και κλοπής από ποιμνιοστάσιο στην Αμυγδαλιά (Πλέσσα).

  Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγραφεί επίσημα στην Διεύθυνση Αστυνομίας Φωκίδας, υπήρξε καταγγελία στις 7 Ιανουαρίου από 59χρονο κτηνοτρόφο, που διατηρεί στάβλο πλησίον της Μονής Παναγιάς Κουτσουριώτισσας, ότι άγνωστοι δράστες τον είχαν διαρρήξει και είχαν αφαιρέσει από κει συρόμενες πόρτες, παράθυρα, ακόμη και παλαιά κάγκελα που ήταν αποθηκευμένα εντός, μιας και εκείνο το διάστημα είχε μετακινήσει αλλού τα ζώα του.

  Η κλοπή προσδιορίσθηκε 5 με 6 Ιανουαρίου και τα κλοπιμαία εντοπίστηκαν εντός της Μονής στις 8 Ιανουαρίου από αστυνομικούς του οικείου ΑΤ. Είχαν μάλιστα «ήδη τροποποιηθεί, βαφτεί και τοποθετηθεί σε αυθαίρετες κατασκευές που πραγματοποιούνταν εντός της Μονής», όπως καταγγέλλει συγγενής του κτηνοτρόφου επικαλούμενος τις μαρτυρίες των αστυνομικών.

  Προσθέτει μάλιστα ότι «οι Μοναχές παρέμειναν κρυμμένες στο ξενώνα της Μονής και δεν εμφανίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όσο δηλαδή διήρκησε η έρευνα, (ο εντοπισμός, η αναγνώριση και η καταγραφή των κλοπιμαίων), προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη».

  Συλλήψεις

  Στο αστυνομικό δελτίο όμως από το ΑΤ Δωρίδας, υπάρχει η σύλληψη τριών εργατών – από άλλη περιοχή – ηλικίας 49, 40 και 51 ετών, οι οποίοι κατελήφθησαν να δουλεύουν με τα συγκεκριμένα αντικείμενα εντός της Μονής, χωρίς να γνωρίζουν, όπως ισχυρίστηκαν, την προέλευσή τους. Αναζητήθηκε μάλιστα στο πλαίσιο του αυτοφώρου και η ηγουμένη της Μονής και όλα αυτά στο πλαίσιο νομότυπης έρευνας παρουσία Δικαστικού λειτουργού.

  Σύμφωνα με πληροφορίες η Μονή διεκδικεί αγροτεμάχια της περιοχής και παρουσιάζει δικαστική απόφαση που αποδεικνύει την κυριότητά της ακόμη και επί του συγκεκριμένου στάβλου. Οι κτηνοτρόφοι όμως μιλώντας στο LamiaReport τονίζουν ότι το ποιμνιοστάσιο τους, για το οποίο μάλιστα έχουν επιδοτηθεί από την ΕΕ, βρίσκεται σε δημόσια νομίμως παραχωρημένη έκταση και λειτουργούν νόμιμα. Καταγγέλλουν μάλιστα ότι η Αδελφότητα που ζει στο Μοναστήρι έχει εκμεταλλευτεί την αγάπη των κατοίκων που φρόντισαν μαζί με την Μητρόπολη Φωκίδας να ξανακτιστεί ο ιερός ναός, όταν αυτός υπέστη σοβαρές ζημιές μαζί με τα κελιά από το μεγάλο σεισμό του 1995, καθώς και ότι άλλο τους παραχωρήθηκε για τη στήριξή του. Κατηγορούν επίσης τις Μοναχές για απειλές και συμπεριφορά που δε συνάδει με την αποστολή που έχουν αναλάβει έναντι του Θεού.

  Το LamiaReport προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής στα τηλέφωνα που είναι καταχωρισμένα στη σελίδα της Μητρόπολης Φωκίδας, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό.

  Μάθαμε όμως ότι στις 10 Ιανουαρίου υπεβλήθη μήνυση από εκείνη κατά ενός εκ των ιδιοκτητών του στάβλου για απειλή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

  Η υπόθεση πάντως έχει αναρτηθεί και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας αντίστοιχα σχόλια από κατοίκους και μη της περιοχής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.