Απάτη επί Δικαστηρίω του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά

[Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, Υπουργός, πολύ περισσότερο των Εξωτερικών, που είχε δηλώσει ψευδώς ότι είναι καθηγητής στα Πανεπιστήμια Οξφόρδης, Χάρβαρντ, Μαρβούργου θα είχε αποπεμφθεί αμέσως από την κυβέρνηση]

Kotzias-Palaiwn-patrwn10.11.15

Ο κατά δήλωσή του απόγονος του Παλαιών Πατρών (Ανατολικού; Δυτικού;) Γερμανού Ν. Κοτζιάς με τους θυρεούς-λάβαρα των Πανεπιστημίων Οξφόρδης, Χάρβαρντ, Μαρβούργου που διαδίδει ότι τον διεκδικούσαν και κάποτε τον κέρδισαν ως Καθηγητή! Δεκάδες πανεπιστήμια μάρνανται… Αριστερά ο θυρεός του Καίμπριτζ, που και αυτό τον διεκδικεί (ή το διεκδικεί). [Σχέδιο: Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος]

Δελτίο Τύπου

Αθήνα 24 Νοεμβρίου 2015

Η εκδότρια και ο διευθυντής της Athens Review of Books υφίστανται επί πέντε χρόνια την πιο παράλογη για δημοκρατική χώρα δίωξη από τον νυν Υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, ο οποίος συνεχίζει την εκστρατεία κατασυκοφάντησης τόσο ημών ως ατόμων όσο και του έγκριτου περιοδικού το οποίο εκδίδουμε και διευθύνουμε. Μάλιστα προκειμένου να υποστηρίξει τα απίθανα αιτήματα της αγωγής του ισχυρίστηκε στο Δικαστήριο ότι τάχα υπήρξε Καθηγητής των Πανεπιστημίων Οξφόρδης, Χάρβαρντ και Μαρβούργου.

ARB-enquiry-OXFORD-27.11.15

κλικ για μεγέθυνση

Μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής στις 23.11.2015, ο Πολυκαθηγητής Κοτζιάς προέβαλε το «επιχείρημα» ότι η Athens Review of Books έχει καταδικαστεί τελεσιδίκως «γι’ αυτή τη συκοφαντία» (ότι δηλαδή γράψαμε πως δεν είναι καθηγητής στα εν λόγω πανεπιστήμια και καταδικαστήκαμε ακριβώς γι’ αυτό)!

Στην πραγματικότητα, καταδικαστήκαμε σε χρηματική αποζημίωση του κ. Υπουργού μετά από υιοθέτηση εκ μέρους του Δικαστηρίου παράλογων και εντελώς αβάσιμων ισχυρισμών του αντιδίκου μας και κατά παράβαση των διδαγμάτων της κοινής πείρας. Συγκεκριμένα διότι τάχα η φράση «γκαουλάιτερ του σταλινισμού» τον χαρακτήριζε ως …χιτλερικό! (Κατά της αποφάσεως αυτής έχουμε ασκήσει αναίρεση στον Άρειο Πάγο ως αναγκαίο στάδιο προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο). Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι η απόφαση που δέχτηκε τα παραπάνω, δέχτηκε επίσης ότι ο Ν. Κοτζιάς υπήρξε συνιδρυτής του ΚΚΕ, το οποίο όπως οι πάντες –πλην ίσως των συγκεκριμένων δικαστών– γνωρίζουν ότι ιδρύθηκε το 1924.

Η απόφαση αυτή, πέρα από τα αυταπόδεικτα σφάλματά της, οφείλεται και στην απατηλή συμπεριφορά του αντιδίκου μας, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλους απίθανους ισχυρισμούς του προέβαλε ότι τυγχάνει και καθηγητής των ανωτέρω Πανεπιστημίων Οξφόρδης, Χάρβαρντ, Μαρβούργου, τα οποία όμως δεν το γνωρίζουν… (Τους ισχυρισμούς του μαζί με τις απαντήσεις των εν λόγω πανεπιστημίων που τον διαψεύδουν στείλαμε στους ηγέτες της ΕΕ και στους 27 Υπουργούς Εξωτερικών – βλ. συνημμένη επιστολή). Αυτό σε απλά ελληνικά και σε απλούστερα νομικά λέγεται απάτη επί Δικαστηρίω, λόγο για τον οποίο ο Ν. Κοτζιάς θα μηνυθεί. Επιπλέον, ας θεωρεί αυτονόητο ότι θα προσφύγουμε εναντίον του χωρίς χρονοτριβή εκτός των ποινικών και στα αρμόδια αστικά δικαστήρια (όχι φυσικά με τον νόμο περί Τύπου) για τις αχαρακτήριστες εις βάρος μας αδικοπραξίες.

Τέλος, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, Υπουργός, πολύ περισσότερο των Εξωτερικών, που είχε δηλώσει ψευδώς ότι είναι καθηγητής στα Πανεπιστήμια Οξφόρδης, Χάρβαρντ, Μαρβούργου θα είχε αποπεμφθεί αμέσως από την κυβέρνηση.

ΜαρίαΒασιλάκη
Εκδότρια της Athens Review of Books

*

YΓ. Την ώρα που είχαμε έτοιμο για αποστολή το παρόν Δελτίο Τύπου εξέδωσε ανακοίνωση το Πανεπιστήμιο Πειραιά υπέρ του Υπουργού Εξωτερικών, ενώ ουδείς ασχολήθηκε με την εκλογή του εκεί. Με αυτήν γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού της συζήτησης από την απάτη επί δικαστηρίω του Κοτζιά και τους ισχυρισμούς του ότι: «…εξελέγην αναπληρωτής Καθηγητής στο εν λόγω Πανεπιστήμιο [Μαρβούργου], … Συν τοις άλλοις, το θέρος του 2001, λόγω της θέσης Καθηγητού που κατείχα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο και πριν από την ανάληψη καθηκόντων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ…». Βιάστηκαν και εκτίθενται. Τις απαντήσεις των Πανεπιστημίων Οξφόρδης, Χάρβαρντ και Μαρβούργου θα τις δίνουμε μία μία στη δημοσιότητα ώστε να έχουν τον χρόνο να τις εμπεδώσουν.

*

Χρήσιμο ανάγνωσμα: Τα πρακτικά της Βουλής – Η Ντόρα Μπακογιάννη ξεσκεπάζει τον Πολυκαθηγητή

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

23 Responses to Απάτη επί Δικαστηρίω του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    Νομίζω πως και η κυβερνητική φεμινιστική εφημερίδα «Αυγή», η οποία σε ανυπόγραφο ρεπορτάζ της αναπαρήγαγε ως δικό της ρεπορτάζ την ψευδή είδηση πως το δικαστήριο τάχα καταδίκασε ως συκοφαντικούς και τους ισχυρισμούς πως ο κ.Κοτζιάς δεν είναι ή ήταν καθηγητής στα τρια πανεπιστήμια, οφείλει το λιγότερο να ζητήσει συγνώμη. Αναρωτιέμαι πόσο θα φώναζε η εφημερίδα αν είχε καταδικαστεί με τον τυποκτόνο νόμο Βενιζέλου για πολιτικής φύσης χαρακτηρισμούς σε πρόσωπα να καταβάλει μια εξοντωτική αποζημίωση κι αν άλλες εφημερίδες της φόρτωναν κι από πάνω και άλλη ανύπαρκτη καταδίκη.
    ……………………..
    http://www.avgi.gr/article/6050703/kotzias-pros-mpakogianni-exete-katapiesmeno-erota-den-tha-antapokritho-oute-stin-exthrotita-sas-
    23.11.2015 , 19:49
    Τελευταία ενημέρωση : 23.11.2015, 22:51

    Κοτζιάς προς Μπακογιάννη: «Έχετε καταπιεσμένο έρωτα, δεν θα ανταποκριθώ ούτε στην εχθρότητά σας»

    Όλα ξεκίνησαν όταν η Ντόρα Μπακογιάννη επέλεξε να ξεδιαλύνει την αντιδικία του υπουργού με το περιοδικό «Athens Review» και στο ποια επαγγελματική σχέση έχει με τα πανεπιστήμια Οξφόρδης, Χάρβαρντ και Μάρμπουργκ.

    Η Ν. Μπακογιάννη έθεσε το θέμα πολλές φορές, την ώρα που ο Ν. Κοτζιάς, που κέρδισε και σχετικό δικαστήριο, έδινε τις εξηγήσεις του, προσφωνώντας την πότε στον πληθυντικό και πότε στον ενικό («κυρία Ντόρα» και «Ντόρα»).
    …………………..

    Στο ίδιο ατόπημα περιέπεσε και το σάιτ tvxs του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφου κ.Κούλογλου, αναμεταδίδοντας τα ισχυρά επιχειρήματα του υπουργού:

    http://tvxs.gr/news/ellada/kotzias-se-mpakogianni-exete-apothimeno-erota-mazi-moy-binteo

    Κοτζιάς σε Μπακογιάννη: Έχετε απωθημένο έρωτα μαζί μου

    Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε ξεκινήσει από το δημοσίευμα της Athens Review του Μανώλη Βασιλάκη, η οποία είχε χαρακτηρίσει «σταλινικό» τον κ. Κοτζιά και είχε αμφισβητήσει τους πανεπιστημιακούς του τίτλους. Ο Νίκος Κοτζιάς είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκε, με το δικαστήριο να καταδικάζει τον Μανώλη Βασιλάκη για συκοφαντεία. «Επαναλαμβάνεται τις συκοφαντίες», είπε ο υπουργός Εξωτερικών απευθυνόμενος στην Ντόρα Μπακογιάννη.
    ……….
    «αυτή την στιγμή είμαι καθηγητής εν αναστολή στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Στα ξένα πανεπιστήμια έχω διδάξει». «Η Ντ. Μπακογιάννη με έχει αναλάβει εργολαβικά και ο Μ. Βασιλάκης είναι άνθρωπός της», υποστήριξε.
    _________________________
    Αν πασάν και οι απαραίτητοι ξένοι:

    Η αντιπαράθεση Κοτζιά – Μπακογιάννη ξεκίνησε με αφορμή παλαιότερη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών για τους τζιχαντιστές που έκανε στη Ρίγα. «Ντροπή σας, μην παίζετε το παιχνίδι των ξένων», της είπε.

  2. Ο/Η laskaratos λέει:

    Για το αν τα δικαστήρια είναι ο κατάλληλος τρόπος, ειδικά για τα μέλη μιας δημοκρατικής, αριστερής, ευρωπαϊκής κυβέρνησης να αντιμετωπίζουν τους πολιτικούς χαρακτηρισμούς, ενδεχομένως ακόμη και βαρείς ή άδικους, που τους προσάπτει ο Τύπος, ένα σχετικό δημοσίευμα, όπου μηνυτής ήταν αυτή τη φορά ένας ακροδεξιός πολιτικός αρχηγός. Είναι σωστή η μέθοδος των αγωγών μέσω της αδέκαστης και ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, που μπορεί να εξοντώσει ένα πολύ σοβαρό έντυπο και να αποθαρρύνει το δικαίωμα του αυστηρού ελέγχου των πολιτικών προσώπων και της σκληρής κριτικής τους; Είναι αυτή η πρακτική μέσα στις παραδόσεις και στις περί ελευθεροτυπίας αντιλήψεις της δημοκρατικής Αριστεράς και γενικά κάθε δημοκράτη πολιτικού;

    http://www.iospress.gr/ios2005/ios20050116a.htm
    Ιός-Ελευθεροτυπία, 16/1/2005
    Ο ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΑΙΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

    Ολίγον ακροδεξιοί;

    ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

    1. / 2.

    Η Ν.Δ. λέει ότι είναι «μεσαία», το ΠΑΣΟΚ ότι είναι «σοσιαλιστικό» κι ο Καρατζαφέρης αποτάσσεται μετά βδελυγμίας το χαρακτηρισμό του «ακροδεξιού». Μια δικαστική απόφαση όμως επιτρέπει και σε μας να κρίνουμε τα κόμματα και να προσδιορίζουμε ελεύθερα τον πολιτικό τους χαρακτήρα.

    Τον περασμένο Νοέμβρη ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατέθεσε αγωγή κατά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και του δημοσιογράφου Βασίλη Χιώτη με αφορμή δημοσίευμα στο «Βήμα» στις 9/11/04. Ο πληθωρικός ευρωβουλευτής ζητάει από την εφημερίδα 2 εκατ. ευρώ, θεωρώντας ότι θίγεται από τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιό» που αποδίδεται στο κόμμα του. Επιχειρείται, έτσι με δικαστική απόφαση να περιοριστεί το δικαίωμα του χαρακτηρισμού μιας πολιτικής δραστηριότητας, σύμφωνα με τις επιθυμίες του ίδιου του κρινόμενου προσώπου ή φορέα.

    Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια εφαρμογής αυτής της τακτικής από τον κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος είχε ήδη προ ετών δηλώσει ότι θα στρέφεται δικαστικά εναντίον όσων κατατάσσουν τον ίδιο ή το κόμμα του στο χώρο της ακροδεξιάς ή τον χαρακτηρίζουν ναζιστή, ρατσιστή κ.λπ. Στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματός του, ο Καρατζαφέρης προειδοποιούσε ότι «όλοι αυτοί οι οποίοι σκοπίμως προσπαθούν να μας φορέσουν ετικέτες που δεν θέλουμε, να ξέρουν ότι τώρα πλέον ο ετεροπροσδιορισμός θα είναι ποινικό αδίκημα» (18/5/02). Και το βράδυ της επιτυχίας του με το 14% στις νομαρχιακές του ίδιου χρόνου, το βασικό του μήνυμα σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό ήταν ένα: «Οποιος από εδώ και πέρα μού αποδώσει τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς ναζιστής, φασίστας, ακροδεξιός, τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη».

    Την τακτική αυτή έχουμε περιγράψει σε παλαιότερη έρευνα του «Ιού» («Οι πολιτικοί χαρακτηρισμοί στο εδώλιο», 9/1/2000). Πρόκειται για μια μέθοδο που έχει χρησιμοποιηθεί με αρκετή επιτυχία σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες από τους ηγέτες της ακροδεξιάς.

    Ιδιαίτερα ο Λεπέν, έχει κατορθώσει να επιβάλει ένα ιδιότυπο καθεστώς λογοκρισίας στον τύπο, ο οποίος αποφεύγει να αναφερθεί στα πασίγνωστα ρατσιστικά και ακροδεξιά χαρακτηριστικά της πολιτικής του Εθνικού Μετώπου, κάτω από την απειλή εξοντωτικών προστίμων και δικαστικών περιπετειών.

    Για τον ακριβή χαρακτήρα της πολιτικής κίνησης Καρατζαφέρη έχουμε γράψει, στηριγμένοι στα δικά του κείμενα και τις δικές του τηλεοπτικές εμφανίσεις («Ο Αγών του», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 20/10/02). Το κακό για τον αρχηγό του ΛΑΟΣ είναι ότι λίγες μέρες μετά την υποβολή της αγωγής του, δημοσιευόταν η δικαστική απόφαση για μια άλλη αγωγή, την οποία είχε υποβάλει ο στενός του συνεργάτης Κώστας Πλεύρης στον συγγραφέα και τον εκδότη ενός βιβλίου.

    Η απόφαση αυτή αποδεικνύει ότι η προσπάθεια πολιτικού αποχαρακτηρισμού μέσω των δικαστηρίων μπορεί να αποβεί μπούμερανγκ σε βάρος εκείνων που την επιχειρούν. Και αντί να κερδίσουν την καταδίκη όσων τους αποδίδουν κάποιο ανεπιθύμητο πολιτικό προσδιορισμό, μπορεί να βρεθούν «χαρακτηρισμένοι» με τη δικαστική βούλα.
    ………………..

  3. Ο/Η Παλιός λέει:

    http://www.iospress.gr/ios2005/ios20050116a.htm

    Φασιστική φαντασίωση

    Ο πολιτικός χαρακτηρισμός αποτελεί τον πυρήνα της ελευθερίας του λόγου και του τύπου και όταν θίγεται με απειλές, κυρώσεις και περιορισμούς, αναιρείται ουσιαστικά η δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών στο ιστορικό γίγνεσθαι. Διότι η συμμετοχή αυτή προϋποθέτει την πολλαπλότητα και την πολυφωνία και συνεπάγεται τις αντιθέσεις και την αντιπαλότητα. Πολιτική κοινωνία χωρίς διαφορετικές θέσεις, που προσφέρονται στη δημόσια κριτική, αποτίμηση και αμφισβήτηση δεν είναι δημοκρατία, αλλά φασιστική φαντασίωση.

    Χριστόφορος Δ. Αργυρόπουλος

    Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Ποινικολόγων
    Νομικός σύμβουλος του «Βήματος» και υπερασπιστής της εφημερίδας στην υπόθεση της αγωγής του Πλεύρη

  4. Ο/Η Μοναχός Παστίτσιος λέει:

    ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν άλλαξες

    http://union.atheia.gr/?p=5041

    Από: Ένωση Αθέων
    Προς: ΜΜΕ
    Κοινοποίηση:
    Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
    Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
    Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
    Διεθνή Αμνηστεία, Ελληνικό τμήμα
    Ευρωπαϊκή Ουμανιστική Ομοσπονδία
    Διεθνή Αθεϊστική Συμμαχία
    Οργανισμό Index on Censorship
    Συνασπισμό ενάντια στους νόμους βλασφημίας παγκοσμίως
    H Ένωση Αθέων κατέθεσε εκ νέου αίτημα για την κατάργηση των αναχρονιστικών άρθρων:
    Άρθρο: 198 – Κακόβουλη βλασφημία
    Άρθρο: 199 – Καθύβριση θρησκευμάτων
    στην πρόσφατη, όπως και στην προηγούμενη, διαβούλευση για την τροποποίηση του ποινικού κώδικα, βλέποντας ότι για ακόμα μία φορά αφήνονται στο απυρόβλητο.
    Τα άρθρα αυτά έχουν γίνει αφορμή για την σύλληψη ή/και δικαστική δίωξη, ακόμα και καταδίκη, πολιτών, καλλιτεχνών και θεατρικών συντελεστών, κωμικών, bloggers, ακόμα και λεξικογράφων σε πολυάριθμες περιπτώσεις στη χώρα μας (Φίλιππος Λοίζος-Γέρων Παστίτσιος, Corpus Cristi, Καβαλλιεράτος, Gerhard Haderer- «Η ζωή του Χριστού», Outlook, M.Scorcese-Τελευταίος Πειρασμός, slang.gr κ.α.).
    Τα άρθρα αυτά αντί να προστατεύουν την κοινωνική ειρήνη, τελικά την διαταράσσουν σφόδρα καθώς νομιμοποιούν την βία του όχλου και προσβάλλουν ευθέως το ανθρώπινο δικαίωμα της ελευθερίας της Γνώμης και Έκφρασης. Το πρόσφατο παράδειγμα της καταδίκης του Φίλιππου Λοΐζου δείχνει ότι γίνονται ακόμα και εργαλείο για να προστατεύονται θρησκευτικοί παράγοντες από την νόμιμη και απαραίτητη κριτική για αθέμιτες πρακτικές που εφαρμόζονται καθημερινά, όπως η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η εκμετάλλευση της ευπιστίας των πολιτών.
    Να σημειωθεί τέλος ότι, εξ όσων γνωρίζουμε, η βλασφημία τιμωρείται σε ελάχιστες χώρες στον κόσμο, και από τις Ευρωπαϊκές χώρες πλέον μόνο στην Ελλάδα, την Ρουμανία, και την Ιρλανδία. Η βλασφημία είναι ένα έγκλημα χωρίς θύμα, και βλάσφημη από μόνη της για το υπέρτατο ον, αν υπήρχε: αλίμονο αν το υποτιθέμενο υπέρτατο ον χρειάζεται τη νομοθεσία του (Ελληνικού) Κράτους για να προστατευθεί.
    http://union.atheia.gr/?p=5041

  5. Ο/Η του Ζουράρι λέει:

    και άλλοι διανοούμενοι των ΣΥΡΙΖΕΛ δέχονται παρόμοιες άδικες αμφισβητήσεις, όπως ο

    Κώστας Ζουράρις
    Τελικά ο Ζουράρις εξηγεί τι κερδίσαμε με την συμφωνία στο euro group

    Posted by Συλλέκτης Αναλέκτων στο 26/02/2015

    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΣΠΕΡΙΑ

    http://www.tovima.gr/vimagazino/lastpage/article/?aid=543913 29/11/2013

    Οπως αναγράφεται στο βιογραφικό του, από το 1969 διδάσκει εκεί πολιτικές επιστήμες σε πανεπιστήμιο. Οι κακεντρεχείς, ωστόσο, αμφισβητούν την προσφώνηση «καθηγητής» που συνοδεύει συνήθως το όνομά του.

    Κώστας Ζουράρις

    Από τη Βικιπαίδεια,

    Στο βιογραφικό του αναγράφεται ότι από το 1969 διδάσκει εκεί πολιτικές επιστήμες σε πανεπιστήμιο, αλλά επικριτές του αμφισβητούν ότι είναι καθηγητής.[1]

    http://taxalia.blogspot.gr/2009/06/blog-post_1261.html

    Σύμφωνα με το βιογραφικό του, από το 1969 διδάσκει πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Vincennes-Paris στο Παρίσι, στοιχείο που πολλοί αμφισβητούν…

      • Ο/Η ΣΥΡΙΖΕΛ λέει:

        http://www.eviawelle.gr/politiki/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B6%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CF%81%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%B6/

        Προκλητική δήλωση Ζουράρη για τους Τζιχαντιστές (ηχητικό)

         17 Νοεμβρίου 2015  Γιώργος Πρατζίκος 

        Πολλές φορές έχει προκαλέσει με δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις, αλλά η δήλωση που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό μετά την τραγωδία στη Γαλλία έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, αφού ούτε λίγο-ούτε πολύ αποκάλεσε τους Τζιχαντιστές ήρωες!

        Συγκεκριμένα τους παρομοίωσε με τους Έλληνες στη Μονή Αρκαδίου, οι οποίοι ανατινάχτηκαν το 1866 μέσα στο μοναστήρι προτιμώντας να χάσουν την ζωή τους, παρά να πέσουν στα χέρια των Τούρκων.

        Ο δημοσιογράφος ρώτησε τότε: «Θα μπορούσαμε να δούμε τους Τζιχαντιστές και σαν ήρωες;» και η απάντση του Κώστα Ζουράρι ήταν μονολεκτική και δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες, λέγοντας: «Εντελώς»

        Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την ραδιοφωνική εκπομπή:

  6. Ο/Η του κώλου λέει:

    http://www.antenna.gr/news/Politics/article/386368/diapseydei-to-ypex-tis-sxeseis-kotzia-ntoygkin

    Δημοσίευση: 29 Ιανουαρίου 2015 17:11

    Διαψεύδει το ΥΠΕΞ τις σχέσεις Κοτζιά- Ντούγκιν

    Ως απολύτως ανακριβές χαρακτηρίζεται το επίμαχο δημοσίευμα των Financial Times.

    http://www.parapolitiki.com/2015/01/to-panepistimio-peiraia-prospathei-na-kalypsei-ton-kotzia-o-ntougkin-aytoprosklithike.html#sthash.tOmjtK09.dpuf

    Το Πανεπιστήμιο Πειραιά προσπαθεί να καλύψει τον Κοτζιά: Ο Ντούγκιν…αυτοπροσκλήθηκε
    29.1.15

    http://www.protothema.gr/politics/article/450091/strofi-180-moiron-apo-kotzia-paradehetai-tin-prosklisi-ston-roso-fasista-dougin/

    Συνέντευξη στο Spiegel

    «Στροφή 180 μοιρών» από Κοτζιά: Παραδέχεται την πρόσκληση στον Ρώσο εθνικιστή Ντούγκιν

    09/02/201518:33

  7. Ο/Η Ο δικαστής λέει:

    «Ολα τα στοιχεία κατατέθηκαν στο Εφετείο και παρότι δημιουργούν εύλογα ερωτήματα, ούτε ερευνήθηκαν από τους δικαστές ούτε ο κ. Κοτζιάς έδωσε άλλες διευκρινίσεις. Το «Βήμα» επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά ματαίως».

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=752210

    Κρουστάλλη Δήμητρα

    Η τιμή του σταλινισμού και ο ευαίσθητος κ. Κοτζιάς

    Καταδίκη περιοδικού γιατί τον αποκάλεσε «σταλινικό»

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2015 05:45

    Η τιμή του σταλινισμού και ο ευαίσθητος κ. Κοτζιάς

    Ο Νίκος Κοτζιάς τον Μάιο του 2010 κατέθεσε αγωγή κατά της μηνιαίας επιθεώρησης «Athens Review of Βooks»

    Προσπάθεια να μπει φραγμός στη βιομηχανία αγωγών κατά των ΜΜΕ πραγματοποιείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης με δύο διατάξεις, οι οποίες θα περιέχονται σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει ο Νίκος Παρασκευόπουλος στη Βουλή. Με τις διατάξεις αυτές καταργείται το ελάχιστο όριο αποζημίωσης που έθετε ο νόμος περί Τύπου και επιπλέον ορίζεται ότι προϋπόθεση για το παραδεκτό της αγωγής είναι να μην έχει ανταποκριθεί το μέσο ενημέρωσης στην αποκατάσταση του θιγόμενου έπειτα από εξώδικη διαμαρτυρία. Το ελάχιστο όριο αποζημίωσης είχε καταργηθεί στην πράξη από τη νομολογία του Αρείου Πάγου, ενώ η δεύτερη προϋπόθεση ικανοποιεί το πάγιο αίτημα της ΕΣΗΕΑ να μη δικάζονται οι δημοσιογράφοι με βάση ένα εξαιρετικό δίκαιο, αλλά να υπάγονται στο κοινό δίκαιο που ισχύει για όλους.

    Οι αλλαγές αυτές θα χαλαρώσουν τη νομική θηλιά από τον λαιμό των δημοσιογράφων, η οποία, αντί να διασφαλίζει τα δικαιώματα των θιγόμενων, μετετράπη αρκετές φορές σε μέσο περιορισμού της ελευθερίας του Τύπου μέσα από εξοντωτικές αποζημιώσεις. Δικηγόροι που ασχολούνται με αγωγές περί Τύπου επισημαίνουν ότι ακόμη δεν έχει γίνει συνείδηση στο δικαστικό σώμα ότι το δημόσιο πρόσωπο πρέπει να επιδεικνύει μεγαλύτερη ανοχή στην κριτική από έναν ιδιώτη. Υπάρχει ακόμη η αντίληψη, παρατηρούν, ότι όσο πιο προβεβλημένο είναι ένα πρόσωπο, τόσο μεγαλύτερη είναι η προσβολή του από τη δημόσια κριτική. Ωστόσο, τελευταία έχει αρχίσει να αντιστρέφεται αυτή η αντίληψη και οι αποφάσεις επηρεάζονται από τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), το οποίο από το 2000 δικάζει υποθέσεις περί Τύπου.

    Αγωγή αποζημίωσης €250.000

    Η επιρροή του ΕΔΔΑ είναι ακόμη μικρή. Το αποδεικνύει η περίπτωση της αγωγής που κατάθεσε ο Νίκος Κοτζιάς τον Μάιο του 2010 κατά της μηνιαίας επιθεώρησης «The Athens Review of Βooks», επειδή δημοσίευσε επιστολή η οποία χαρακτήριζε τον κ. Κοτζιά «τον πιο ακραίο και φανατικό, σκληρό και αμείλικτο κνίτη της γενιάς μας/του, έναν πραγματικό γκαουλάιτερ του σταλινισμού». Ο κ. Κοτζιάς κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης ύψους 250.000 ευρώ. Το ποσό ήταν εξοντωτικό και θα σήμαινε το τέλος της έκδοσης. Τον Σεπτέμβριο, πέντε έτη αργότερα, εξεδόθη η απόφαση του Εφετείου, η οποία καταδίκαζε την «Athens Review of Βooks» μειώνοντας την αποζημίωση στις 10.000 ευρώ (με τις προσαυξήσεις το ποσόν σχεδόν διπλασιάζεται).

    Σε αυτά τα πέντε χρόνια υπήρξε μια αποκαλυπτική ανταλλαγή επιχειρημάτων. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι αφορά τον κ. Κοτζιά και την πανεπιστημιακή του διαδρομή. Ο ίδιος, στις προτάσεις που κατέθεσε στο δικαστήριο, την παρουσίασε ως εξής: «Αξιοσημείωτον είναι ότι κατά τα έτη 1990-1993, ήτοι ελάχιστους μήνες μετά την πτώση του καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας, επέστρεψα στη Γερμανία και συγκεκριμένως στο Πανεπιστήμιο του Μαρβούργου, το οποίο αποτελεί ένα από τα πλέον ιστορικά πανεπιστήμια της Ευρώπης, όπου εργάστηκα ως ερευνητής σε ζητήματα ευρωπαϊκής ενοποίησης με σημαντικές διακρίσεις, διό και εξελέγην αναπληρωτής καθηγητής στο εν λόγω πανεπιστήμιο, τίτλος ο οποίος επ’ ουδενί λόγω θα απενέμετο σε εμένα, εάν αλήθευαν στο ελάχιστο οι ισχυρισμοί των αντιδίκων. Συν τοις άλλοις, το θέρος του 2001 λόγω της θέσης καθηγητού που κατείχα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο και πριν από την ανάληψη καθηκόντων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, το Πανεπιστήμιο του Μαρβούργου με προσκάλεσε προκειμένου να διδάξω ως «επισκέπτης διδάσκων» όπερ και εγένετο».

    Η βεβαίωση του πανεπιστημίου

    Ο εκδότης του περιοδικού Μανώλης Βασιλάκης, διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο βιογραφικό που κατέθεσε στην αγωγή και στο κείμενο των προτάσεών του, επικοινώνησε γραπτώς και με τα τρία πανεπιστήμια. Οπως γράφει στην «Athens Review of Βooks», το Πανεπιστήμιο του Μαρβούργου απάντησε ότι «ήταν εκεί από την 1.4.1992 έως 31.7.1992», όχι ως εκλεγμένος καθηγητής, αλλά ως αντικαταστάτης καθηγητής.

    Ο κ. Κοτζιάς κατέθεσε στο δικαστήριο βεβαίωση του Πανεπιστημίου του Μαρβούργου στην οποία αναφέρεται ότι τον Φεβρουάριο του 1992 τού δόθηκε θέση «professur-vertretung», η οποία στη μετάφραση της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών εμφανίζεται ως θέση «αναπληρωτή καθηγητή» (τέτοια βαθμίδα δεν υπάρχει στη Γερμανία) και όχι ως «αντικαταστάτη καθηγητή», όπως είναι το σωστό.

    Στο Χάρβαρντ, ο κ. Κοτζιάς, όπως προκύπτει από την απάντηση του πανεπιστημίου, ήταν υπότροφος του Weatherhead Center, το 2001-2002 . Υπότροφοι του ερευνητικού κέντρου του Χάρβαρντ υπήρξαν, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Επαμεινώνδας Μαριάς και ο Πέτρος Ευθυμίου. Ιδιότητα καθηγητή, όπως προκύπτει από τη γραπτή απάντηση, δεν βρήκαν στα αρχεία τους.

    Ως Senior Associate Member, δηλαδή συνεργάτης καθηγητής και όχι μόνιμος, είναι καταγεγραμμένος ο κ. Κοτζιάς στο St Antony’s College της Οξφόρδης από τον Οκτώβριο του 2000 ως τον Μάρτιο του 2001. Στην Οξφόρδη, η θέση αυτή προσφέρεται για προσωπικό ερευνητικό έργο και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να είναι πανεπιστημιακός ή επιτυχημένος επαγγελματίας. Μολονότι δεν εντοπίστηκε άλλη ιδιότητα του κ. Κοτζιά, επισημαίνεται, επειδή δεν υπάρχει κεντρικό αρχείο, ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να είχε εργαστεί με άλλη ιδιότητα σε κάποιο άλλο τμήμα. Ολα τα στοιχεία κατατέθηκαν στο Εφετείο και παρότι δημιουργούν εύλογα ερωτήματα, ούτε ερευνήθηκαν από τους δικαστές ούτε ο κ. Κοτζιάς έδωσε άλλες διευκρινίσεις. Το «Βήμα» επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά ματαίως. Στο βιογραφικό του, πάντως, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι «εργάστηκε ως ερευνητής και δίδαξε στα Πανεπιστήμια Μαρβούργου, Οξφόρδης και Χάρβαρντ και κατέχει τη θέση καθηγητή Πολιτικών Θεωριών των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά».

    Το δικαστήριο, όπως φαίνεται από το σκεπτικό της απόφασης, τίποτα δεν ερεύνησε. Υιοθέτησε αυτούσιο το επιχείρημα του ενάγοντος ότι η λέξη «γκαουλάιτερ» ερμηνεύεται ως περιφερειακός διοικητής της χιτλερικής Γερμανίας, ως ναζιστής κατ’ επέκτασιν, και άρα η χρήση της θίγει την τιμή και την υπόληψή του. Στη δίκη προσκομίστηκε ένορκη κατάθεση του διακεκριμένου καθηγητή Γλωσσολογίας Χριστόφορου Χαραλαμπάκη, ο οποίος επισήμανε ότι σε όλα τα λεξικά η έννοια της λέξης «γκαουλάιτερ» μεταλλάχθηκε με τα χρόνια και ότι η έκφραση «γκαουλάιτερ του σταλινισμού» σημαίνει φανατικό σταλινικό. Επίσης, οι δικαστές εκτίμησαν ότι «ναι μεν απεδείχθη ότι ο ενάγων υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ με έντονη παρουσία στον χώρο της Αριστεράς, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να του αποδοθεί οποιαδήποτε σύνδεση με το καθεστώς του Χόνεκερ και τις ακραίες μεθόδους του, ούτε και από τα κείμενά του που προσκομίζουν οι διάδικοι προκύπτει ο θαυμασμός του για το εν λόγω απολυταρχικό καθεστώς». Μόνο που το ΚΚΕ ιδρύθηκε ως ΣΕΚΕ το 1918 και είναι αντικειμενικώς αδύνατον να είναι ο γεννηθείς το 1950 κ. Κοτζιάς ιδρυτικό στέλεχός του.

    Επιπλέον, ο κ. Βασιλάκης κατέθεσε στο δικαστήριο το βιβλίο «Der autonome Intellekt» («Ο αυτόνομος νους») στο εξώφυλλο του οποίου αναφέρεται και το όνομα του κ. Κοτζιά ως μέλους της συντακτικής ομάδας υπό τον Μάνφρεντ Μπουρ, υψηλόβαθμου στελέχους του καθεστώτος Χόνεκερ που αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν και πράκτορας της Στάζι.

    Επειτα από αυτή την απόφαση, ο κ. Βασιλάκης κατέθεσε μήνυση κατά του κ. Κοτζιά για απάτη επί δικαστηρίω, η οποία όμως θα πρέπει να παραπεμφθεί στη Βουλή.

    Τόσο μελάνι χύθηκε και τόσα επιχειρήματα αντηλλάγησαν επί πέντε χρόνια για να εκδοθεί μια απόφαση που δεν τιμά το δικαστικό σώμα, αλλά ούτε και την κοινή λογική. Και όλα αυτά ενώ είναι γνωστό ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θεωρεί ότι η διατύπωση αξιολογικών κρίσεων δεν τίθεται στην κρίση του δικαστηρίου!

  8. Ο/Η του κώλου λέει:

    http://www.capital.gr/story/3083780

    Πέμπτη, 26-Νοε-2015 07:57
    Σε μία μέρα ο Πάνος Σκουρλέτης διόρισε 25 μηχανικούς!

  9. Ο/Η eklag λέει:

    Άσχετο αλλά μήπως ο Κύριος Καθηγητής μπορεί να μας εξηγήσει τι σχέση έχουν το νομοσχέδιο
    «βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας» και οι προτάσεις για τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης και την Αντισταθμιστική Εκπαίδευση,εκτός από το γεγονός ότι έχουν ξεφύγει τελείως αυτοί οι οποίοι τις διατυπώνουν;

  10. Ο/Η του κώλου λέει:

    όλα τά’χε η Μαριορή

  11. Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ροιδη

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε μια ερωτηση. Επειδη εχω πολυ καιρο να ασχοληθω με τα πολιτικα πραγματα ενω εσεις ασχολεισθε αδιαλειπτα, θελω να σας ρωτησω το εξης. Πριν λιγες μερες ημουνα στο ξενωνα αστειγων της πολης Bourg en Bresse. Εκει προσφερουνε προσβαση στο internet αλλα απαγορευουν τις ιστοσελιδες με ελληνικο κειμενο! Πρωτη φορα το συνανταω αυτο, και την ιστοσελιδα μου τη γραφω στα ελληνικα με ελαχιστα αγγλικα κειμενα. Επισης το λεξικο online του Cambridge ενω μεταφραζει σε πολλες γλωσσες, μεταξυ αυτων και στα τουρκικα, δεν μεταφραζει στα ελληνικα.
    Εχω παντα υποψη μου τη περιβοητη ρηση του Κισινγκερ: «οι Ελληνες ειναι απειθαρχος λαος και πρεπει να καταστρεψουμε τις ριζες του, τη γλωσσα του και τη θρησκεια του». Λετε οι Ευρωπαιοι να κηρυξανε το πολεμο στη νεοελληνικη γλωσσα, συμφωνα με την υποδειξη του μαγου της διεθνους πολιτικης, και με την ευκαιρια της οικονομικης κρισης;
    Ο Κυριος (ειναι Θεος ο Κυριος) ημων Ιησους Χριστος να βαλλη το χερι Του. Αμην.

    Με φιλία και εκτιμηση οπως παντα
    Γεωργιος Θεοδοσιου

    • Ο/Η Po λέει:

      Κύριε Θεοδοσίου…
      η περιβοητη δήθεν ρηση του Κισινγκερ «οι Ελληνες ειναι απειθαρχος λαος και πρεπει να καταστρεψουμε τις ριζες του, τη γλωσσα του και τη θρησκεια του»
      δεν υπήρξε ποτέ.
      Ένας ακόμη μύθος. Βαρεθήκαμε.

  12. Ο/Η laskaratos λέει:

    Φίλτατε κε Θεοδοσίου,
    προς επίρρωσιν σας παραπέμπω εδώ:

    Ο μύθος για τη δήλωση Κίσινγκερ

    Ο μύθος για τη δήλωση Κίσινγκερ

    Posted by sarant στο 12 Νοεμβρίου, 2009
    .
    …………………..
    Και το κακό τριτώνει

    Ο π. Μεταλληνός, προσκαλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή το 2003, δήλωσε ότι όχι μόνο υπάρχει η δήλωση Κίσινγκερ, αλλά και την άκουσε ο ίδιος με τ’ αυτιά του (αυτήκοος, που λέμε). Τον Σεπτέμβριο του 1974, διηγείται, άκουσε τον Παύλο Μπακογιάννη στην ελληνική του εκπομπή από το Μόναχο (όχι τη Ντόιτσε Βέλε) να αναφέρει ότι ο Κίσινγκερ την προηγούμενη μέρα είχε πει αυτά κι αυτά στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Νέας Υόρκης.

    Με όλο τον σεβασμό προς τον π. Μεταλληνό, και παρά τον θαυμασμό για το μνημονικό του, η μαρτυρία του μάλλον αποδυναμώνει την αληθοφάνεια του μύθου. Διότι όταν ο ένας λέει 1973, ο άλλος 1974 και ο άλλος 1994, το συμπέρασμα είναι ή ότι ο Κίσινγκερ έβγαινε συνέχεια και έκανε άγαρμπες δηλώσεις (και καλά, το τρις εξαμαρτείν;) ή ότι και η πιο καλοπροαίρετη μνήμη ξεγελιέται –αφήνω ότι δεν θεωρώ όλους τους εμπλεκόμενους καλοπροαίρετους.

    Και το πρωτότυπο κείμενο, δια χειρός Θύμιου
    ………………………………..»
    _______________________

    Χαίρετε και υγιαίνετε!

    • Ο/Η chretienorthodox λέει:

      Κυριε Λασκαρατο,

      Παρακαλω πολυ να με συγχωρεσετε για την αργοπορια να απαντησω. Κατεβηκα με autostop στη νοτια Γαλλια γιατι πιασανε τα κρυα και ηρθα να ξεχειμωνιασω. Σχετικα με τη δηλωση Κισιγκερ πιστευω οτι αληθευει. Ενας μαγος της πολιτικης εχει την ικανοτητα να ψευδεται με την ευκολια που αναπνεει.
      Σχετικα με τις ευχες σας, τι να πω. Ειναι δυνατον να χαιρομαι οταν οι Γαλλοι οδηγοι που με μεταφερουνε, μου εκφραζουνε τη λυπη τους για την Ελλαδα;
      Οσον αφορα την υγεια μου, η μεν πνευματικη ειναι στο maximum η δε σωματικη στο minimum.

      Με εκτιμηση και φιλία
      Γεωργιος Θεοδοσιου

  13. Ο/Η eklag λέει:

    Οι επαγγελματίες μάγοι υπάρχουν όσο και οι μαθητευόμενοι.
    Οι δεύτεροι βέβαια μέχρι να τελειοποιήσουν την τεχνική τους ανακατεύουν τις βοσκήσιμες γαίες με την Αντισταθμιστική Εκαπίδευση.

  14. Ο/Η Nτόρα Μπόρα λέει:

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=44063

    Κοτζιάς μετά απο Βαρουφάκη

    Αντώνης Παπαγιαννίδης

    Ο Κοτζιάς «πούλησε» τον εαυτό του πιο αναστοχαστικά, ως θεωρητικό των διεθνών σχέσεων στα χρόνια ΓΑΠ με ιδεολογικό φόντο το ΚΚΕ επί Χαρίλαου, ως «αντι-Ανδρουλάκης», απέκτησε και την πείρα των διαδρόμων του ΥΠΕΞ ως εμπειρογνώμων με πρεσβευτικό βαθμό, πέρασε προς το ριζοσπαστικότερο με την Κίνηση «Πράττω» που τον οδήγησε στον ΣΥΡΙΖΑ, με φιλοΡωσικό προσανατολισμό μέχρις Αλεξάντερ Ντούγκιν. Όμως, να, άφησε «ανυπεράσπιστο» τον Τσίπρα να θεωρεί την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ και των Παλαιστινίων ταυτόχρονα, ή πάλι πήγε ο ίδιος να πετάξει Ισραήλ-Ιράν (με επίσημη πτήση) παραβλέποντας ότι για την Τεχεράνη το Ισραήλ αποτελεί «απαγορευμένη προέλευση». Α, ναι, και οι επί προσωπικού εκκαθαρίσεις του σεβαστού υπουργείου των Εξωτερικών εξασφαλίζουν ότι η πηγή αυτή briefing της νεόκοπης (ακόμη) Συριζέϊκης ηγεσίας θα πορεύεται από πατάτα σε πατάτα.

  15. Ο/Η Liberal λέει:

    http://www.protagon.gr/epikairotita/istories-politikis-elafrotitas-15-12-21-44341002165

    Ο Νίκος Κοτζιάς «κάνει κερκίδα» στους Podemos

    Ναι, πράγματι. Κανονικά πρέπει να δείχνεις ψυχραιμία και να τηρείς τις αποστάσεις. Ειδικά στις περιπτώσεις που η αναμέτρηση είναι αμφίρροπη και το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει κριθεί ακόμα. Και ακόμα ειδικότερα αν είσαι υπουργός Εξωτερικών και η συγκεκριμένη αναμέτρηση αφορά τις εκλογές μιας ξένης χώρας.
    Αλλά από την άλλη, άνθρωποι είμαστε. Και ο οπαδός μέσα μας, θέλει να ξεσπάσει. Οπότε παραμερίζει τα «πρέπει» και τις συμβατικότητες που επιβάλλει ο θεσμικός ρόλος και αποφασίζει να εκφραστεί ελεύθερα.
    Ε, αυτό έκανε ο Νίκος Κοτζιάς, χθές το βράδυ για τις εκλογές στην Ισπανία. Ο οπαδός των Podemos μέσα του νίκησε κατά κράτος τον υπουργό Εξωτερικών. Και πανηγύρισε όπως θα έκανε κάθε οπαδός για τη διαφαινόμενη νίκη της ομάδας του, κάνοντας τατυτόχρονα καζούρα σε όσους την αμφισβητούσαν.
    Έτσι λοιπόν, ενώ είχε καταμετρηθεί μόλις το 7% των ψήφων στην Ισπανία, ο Νίκος Κοτζιάς αποφάσισε να αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο να εκφραστεί με το παρακάτω tweet:

    Το «οπαδικό tweet του έλληνα ΥΠΕΞ

    Το «οπαδικό tweet του έλληνα ΥΠΕΞ

    Τι σημασία έχει που τελικά η ομάδα του υπουργού τερμάτισε στην Τρίτη θέση και η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι πολύ πιο πολύπλοκη; Αν ο κ. Κοτζιάς, περίμενε κι άλλο, επιλέγοντας να δείξει αυτοσυγκράτηση, θα έχανε τη διπλή απόλαυση τις στιγμής: από τη μια να πανηγυρίσει για τη νίκη της «ομάδας» του και από την άλλη να κάνει καζούρα στις «άτιμες στραβές δημοσκοπήσεις». Γιατί να αφήσει τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη, μόνο και μόνο επειδή κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί να κάνει την καρδιά του πέτρα και να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους «αντιπάλους» του;

  16. Παράθεμα: «Die Zeit»: Το δίκτυο της Ρωσίας στην Ελλάδα -Τα 700 «καυτά» mail | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  17. Παράθεμα: Οι υπόγειοι ελληνορωσικοί «αγωγοί» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.