«Die Zeit»: Το δίκτυο της Ρωσίας στην Ελλάδα -Τα 700 «καυτά» mail

[…που περιγράφουν τις στενές σχέσεις ακροδεξιού Ρώσου ολιγάρχη με κόμματα, πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες]

russ-dug3june16

ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

Η έγκυρη γερμανική εφημερίδα Die Zeit δημοσιεύει ένα άρθρο-φωτιά που βασίζεται σε 700 υποκλαπέντα mail στελέχους της ρωσικής πρεσβείας που υπηρετούσε στην Αθήνα έως το 2014 και ο οποίος-όπως φαίνεται μέσα από την ηλεκτρονική του αλληλογραφία- προσπαθούσε να στήσει ένα δίκτυο υποστήριξης στην Ελλάδα ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ΗΠΑ.

Μέσα από τα mail αυτά, αποκαλύπτεται η στενή συνεργασία του συγκεκριμένου στελέχους της ρωσικής πρεσβείας με Ελληνες δημοσιογράφους και οι στενές σχέσεις του με Ελληνες πολιτικούς, προκειμένου να προωθηθούν οι σχέσεις του Ρώσου ακροδεξιού πολιτικού Ντούγκιν και του ρώσου ολιγάρχη Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ.

Αναλυτικά το άρθρο της Die Zeit έχει ως εξής:
Ισχυροί Ρώσοι θέλουν να διασπάσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και αγωνίζονται για την κυριαρχία της Μόσχας. Εκατοντάδες εμπιστευτικά E-Mails καταδεικνύουν τον τρόπο με τον όποιο προσπαθούν να επηρεάσουν την ελληνική κυβέρνηση.

Σ΄ αυτό τον γάμο δεν ήταν η νύφη το σημαίνον πρόσωπο. Ούτε και ο γαμπρός αλλά ο κουμπάρος. Και αυτό εξαιτίας της Ευρωπαϊκης Ένωσης. Διότι στις Βρυξέλλες είναι πεπεισμένοι για την οικονομική υποστήριξη που παρέχει ο Konstantin Malofejew στις φιλορωσικές παραστρατιωτικές μονάδες στα ανατολικά της Ουκρανίας. Με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται στο μοσχοβίτη μεγαλοεπιχειρηματία, που διατηρεί στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο, να ταξιδεύει στην ΕΕ. Για τους μελλόνυμφους πλούσιους κληρονόμους ελληνικών εφοπλιστικών οικογενειών (Καραγιώργη – Σωτηράκου) αυτό ήταν ένα πρόβλημα. Για τον Malofejew όμως όχι. Αμέσως ο ζάπλουτος ολιγάρχης διοργάνωσε, στο υπερπολυτελές θέρετρό του νότια της Μόσχας, την γαμήλια τελετή.

Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι πρόκειται απλά για κοσμικές εκκεντρικότητες των Κροίσων. Τα ονόματα όμως της λίστας των καλεσμένων, περιγράφουν τις στενές σχέσεις μεταξύ των οικονομικών και πολιτικών ελίτ της Ρωσίας και της Ελλάδας, που φτάνουν μέχρι και τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Η λίστα προέρχεται από χακαρισμένο E-Mail ενός Ρώσου πρώην συνεργάτη της Πρεσβείας στην Αθήνα. Περισσότερα από 700 επιπλέον ηλεκτρονικά μηνύματα βρέθηκαν στο λογαριασμό. Αποδεικνύουν τις στενότατες επαφές των Ρώσων ολιγαρχών όπως ο Malofejew και ιδεολόγων όπως του Alexander Dugin με σημαντικούς Ελληνες πολιτικούς.

Είναι δε αποκαλυπτικά για τον τρόπο με τον οποίο Ρώσοι με σημαντική επιρροή, εργάζονται για τη δημιουργία στρατηγικών κι ιδεολογικών συμμαχιών με ευρωπαϊκούς φορείς λήψης αποφάσεων ως εναλλακτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την διατλαντική ενσωμάτωση των  χωρών τους.

Ανάλογες επαφές έχουν οι Ρώσοι σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, κυρίως με λαϊκιστικά εθνικιστικά ή ακροδεξιά κόμματα. Για παράδειγμα το γαλλικό Front National δέχεται υποστήριξη από τη Ρωσία, ενώ είναι γνωστές οι καλές σχέσεις που διατηρούν και με το ουγγρικό Fidesz του πρωθυπουργού Viktor Orbán. Πέρσι αντιπρόσωποι του αυστριακού FPÖ παραβρέθηκαν ως εκλογικοί παρατηρητές στην Κριμαία μετά την προσάρτησή της από τη Ρωσία.

Τα Mails ρίχνουν φως στις επαφές που δημιουργούν Ρώσοι ιδεολόγοι του αντιευρωπαϊσμού με μεμονωμένους πολιτικούς της χωρών-μελών της ΕΕ. Ψηλά στη λίστα των καλεσμένων βρίσκεται το όνομα του Πάνου Καμμένου, του νέου υπουργού Αμυνας στην Αθήνα, ηγέτη του λαϊκίστικου δεξιού κόμματος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικού εταίρου του αριστερού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το ντοκουμέντο με τον τίτλο «Τελική Λίστα των Ελλήνων» περιέχει συνολικά 90 ονόματα. Εκτός από τον Πάνο Καμένο υπάρχουν δικηγόροι, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και τέλος μία ολόκληρη… ορχήστρα. Εμφανώς ο Malofejew δεν ήθελε να «διαταραχθούν» οι σχέσεις του με τους Ελληνες από τις κυρώσεις που επέβαλε εναντίον του η ΕΕ. Οπως χαρακτηριστικά ο ίδιος αναφέρει στην αμερικάνικη ιστοσελίδα Slate «ο καλός  Ελληνας φίλος μου που με έκανε κουμπάρο του, έπρεπε να έρθει σε μένα για την γαμήλια τελετή, μαζί με άλλους 90 Ελληνες να γιορτάσουν

Τα υποκλεμμένα Mails ανήκουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας του Georgi Gawrisch. Μία ομάδα που αντιτίθεται στο Κρεμλίνο τα υπέκλεψε και τα δημοσιοποίησε στις 2 Δεκεμβρίου του 2014. O Gawrish κατάγεται από το Ρόστοβ και ανήκει στον στενό κύκλο συνεργατών του νεο-ευρασιατικού Ρώσου ιδεολόγου Alexander Dugin. Ο Gawrish ήταν επίσης μέλος του Ευρασιατικού  Κινήματος του Dugins.

Από την πλευρά του ο Dugin, είναι ένα είδος γκουρού του νέου επιθετικού ρωσικού ιμπεριαλισμού, με απόκρυφα γεωπολιτικά οράματα για μία ρωσική κυριαρχία από την Ασία έως την Ευρώπη, σε αντίστιξη στον μισητό φιλελευθερισμό της Δύσης.  Η επιρροή που έχει στον Πούτιν και στην διαμόρφωση της επίσημης εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας είναι αμφιλεγόμενη. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Dugin έχει καταφέρει να αποκτήσει συνεργάτες και ομοϊδεάτες παγκοσμίως.

Ο Gawrisch έζησε για πολλά χρόνια στην Ελλάδα και κατάφερε να δημιουργήσει επαφές με δυνητικούς συμμάχους. Μεταξύ του 2009 και του 2013 εργάστηκε ως τρίτος γραμματέας της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, για να επιστρέψει στη Μόσχα το φθινόπωρο του 2013.

Όταν το Δεκέμβριο υποκλάπηκε η αλληλογραφία του λίγοι ήταν εκείνοι που έδωσαν την πρέπουσα σημασία. Ωστόσο, με δεδομένες της φιλορωσικές δηλώσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης και της «επιθετικής» φιλίας του Κρεμλίνου προς τον Τσίπρα ο Gawrish αποκτά νέο ενδιαφέρον. Και το ερώτημα που τίθεται είναι το πόσο μεγάλη είναι η επιρροή Ρώσων ιδεολόγων σε έλληνες πολιτικούς.

Από το αρχείο αλληλογραφίας που ξεκινά από το Μάιο του 2010 και εκτείνεται μέχρι το τέλος του 2014 προκύπτει οτι ο Garwisch διατήρησε ένα εκτεταμένο δίκτυο επαφών, με προφανή στόχο τη δημιουργία φιλορωσικής και ταυτόχρονα αντιευρωπαϊκής «πλατφόρμας». Υπάλληλοι της αμερικανικής πρεσβείας, στελέχη επιχειρήσεων, μέχρι και εκδότες, άνθρωποι που μπορούσαν να ασκήσουν  επιρροή σε πολιτικούς εντελώς διαφορετικής κατεύθυνσης: Από τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ και τον εθνικιστικό κυβερνητικό εταίρο του ΑΝΕΛ μέχρι το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο πρώην διπλωμάτης Gawrisch καλείται μέσω e-mail από ένα μεσάζοντα, να βοηθήσει «ένα φιλορώσο Ιταλό φίλο μας». Πρόκειται για τον ιταλό φασίστα Roberto Fiore, ιδρυτή του κόμματος της Δεξιάς Forza Nuova. Θέλει να ταξιδέψει στην Αθήνα για να συναντήσει τον ηγετικό κύκλο της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής βρίσκεται ήδη υπό κράτηση. Και ο Fiore ζητάει να μεσολαβήσει ο Garwisch για να βρεθεί ένας δικηγόρος στις 12 Δεκεμβρίου που θα τον βοηθήσει να συναντήσει τον Μιχαλολιάκο στην φυλακή. Δεν διευκρινίζεται από τα E-Mails αν τελικά ο Garwisch βοήθησε.

Στο δίκτυο του Gawrisch βρίσκεται και ο θρησκόληπτος Ολιγάρχης και διοργανωτής του γάμου Malofejew. Εμφανίζεται, για παράδειγμα, ως εμπειρογνώμονας στις λίστες αλληλογραφίας του Marshall Capital, εταιρείας επενδύσεων, που ίδρυσε ο Malofejew.

Ο Malofejew δεν χρηματοδοτεί μόνο αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και ελληνικά κόμματα, αλλά φαίνεται να φέρεται να εμπλέκεται ως μεσάζων στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως Ορθόδοξο Χριστιανό πατριώτη και στο γραφείο του κρέμεται ένα πορτρέτο του τσάρου Αλεξάνδρου Γ ‘, ενώ επιθυμεί την επιστροφή στη Ρωσική Αυτοκρατορία. Το ίδρυμά του ο «Αγιος Βασίλειος» είναι ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αλλά ο Malofejew χρηματοδοτεί επίσης δίκτυα και στην Ευρώπη. Τον Μάιο του περασμένου έτους το Malofejews, το ίδρυμά του,  διοργάνωσε για παράδειγμα, ένα συνέδριο αποκλεισμένο από το κοινό και την δημοσιότητα στη Βιέννη, στο οποίο συμμετείχαν ακροδεξιοί, μοναρχικοί, χριστιανοί φονταμενταλιστές και αντι-ευρωπαϊστές εθνικιστές. Επισήμως, η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην 200η επέτειο από την «Ιερά Συμμαχία»,  που συγκρότησαν η Ρωσία, η Πρωσία και η Αυστρία το 1815 μετά τη νίκη επί του Ναπολέοντα. Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονταν εκπρόσωποι του γαλλικού Εθνικού Μετώπου και της βουλγαρικής Δεξιάς, το λαϊκίστικο κόμμα Atak.

Η «ελίτ κλαμπ»
Ο σταρ του Συνεδρίου της Βιέννης ήταν και πάλι ο Ντούγκιν. Δεν είναι τυχαίο. Για χρόνια έψαχνε σε όλη την Ευρώπη υποστηρικτές. Αυτό είναι προφανές από ένα άλλο e-mail που έστειλε ο  Ντούγκιν στον Gawrisch τον Φεβρουάριο του 2014. Το παράρτημα περιέχει μια λίστα ανθρώπων από διαφορετικές χώρες ως πιθανά μέλη μιας ελίτ , μιας ομάδας που μπορούν να επηρεάσουν τη μάχη της προπαγάνδας στο πνεύμα του «Russia Today».

Για την Γερμανία ο Ντούγκιν συμπεριλαμβάνει τον δημοσιολόγο Jürgen Elsässer. Για την Ελλάδα, υπάρχουν τρεις άνθρωποι που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, συμπεριλαμβανομένου και του Αλέξη Τσίπρα, τότε ηγέτη της αντιπολίτευσης. Αυτή είναι η μόνη αναφορά στα e-mails, εκτός από τις επαφές με τους Eλληνες Ακροδεξιούς και τον Καμμένο, όπου εμφανίζεται ως δυνητικός εταίριος και ο σημερινός πρωθυπουργός.

Αυτό ισχύει επίσης και για άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια λίστα δίπλα στον συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, υπάρχει και ένας τρίτος Ελληνας: Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος (σ.σ. πρώην ανταποκριτής του ΑΠΕ στη Μόσχα, εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα Επενδυτής). Με όλους αυτούς τους ανθρώπους, όπως αναφέρεται σε μια υποσημείωση, έχει συναντηθεί αυτοπροσώπως είτε ο Ντούγκιν είτε εκπρόσωποί του, για να διερευνηθούν οι πιθανότητες συμμετοχής τους στην Οργάνωση που θα προωθεί το σχέδια της Ρωσίας.

Ο Κωνσταντακόπουλος συνδέεται στενά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει εργαστεί στην Επιτροπή για το πρόγραμμα του κόμματος. Ως δημοσιογράφος ήταν για πολλά χρόνια ανταποκριτής στη Μόσχα και λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ του κόμματος και της Μόσχας. Είναι επίσης ένας σημαντικός θεωρητικός του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» δημοσιεύει τακτικά άρθρα του.

Ο Κωνσταντακόπουλος ενημερώθηκε επίσης τον Οκτώβριο 2014 για το γεγονός ότι ο υπουργός Αμυνας Καμμένος έμεινε εξαιτίας του εν λόγω γάμου στη Μόσχα. Αυτό προκύπτει από ένα e-mail από τον Κωνσταντακόπουλο στον Gawrisch. Λίγο πριν την τελετή εμφανίσθηκε ο Καμμένος σε κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ «ενθουσιώδης»,  και ζήτησε να υπάρξει «μια τακτική συνεργασία», γράφει ο Κωνσταντακόπουλος. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει ο Κωνσταντακόπουλος στον Gawrisch αναρωτήθηκε τι πρέπει να κάνει με το «μικρό» τώρα. Αν πράγματι ο Καμμένος επειδίωξε αυτή την επαφή είναι ασαφές. Μετά τις τελευταίες εκλογές η ηγεσία του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με τον Καμμένο.

Ο Κωνσταντακόπουλος είχε προσωπική γνωριμία με τον Ντούγκιν. Οι δυο τους συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του τελευταίου στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2013 για κοινές συνεντεύξεις. Ο Ντούγκιν εξήγησε στους Έλληνες τις γεωπολιτικές απόψεις του και εξέφρασε τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην Ευρασία και ναυτικές δυνάμεις(ΗΠΑ, Βρετανία και το ΝΑΤΟ).

Ο Ντούγκιν από την πλευρά δημοσιοποιεί μια συνομιλία σε βίντεο με τον Κωνσταντακόπουλο , όπου ο Ελληνας δημοσιογράφος προσάπτει ότι η Ελλάδα είναι μια αποικία που καταστρέφεται από τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, και μιλά για την πιθανότητα μιας στρατηγικής συμμαχίας με τη Ρωσία.

Ως αποστολέας και παραλήπτης E-Mails εμφανίζεται και ένας ακόμα Έλληνας δημοσιολόγος ο Νίκος Λάος: Ο ρόλος του είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Ο διδάκτωρ της θεολογίας, μεταξύ άλλων, έχει δημοσιεύσει βιβλία για τους Illuminati στην Ελλάδα ή τις υπερβολές της πολιτικής οικονομίας. Ο Λάος είναι επίσης ένας συνέταιρος της ρωσικής εταιρείας ιδιωτικής ασφάλειας R-Techno, ιδρυτής της οποίας είναι ο Roman Romachew υπεύθυνος στην ρωσική FSB για αντικατασκοπεία μεταξύ 1997 και 2002.

Μπορεί εύκολα κάποιος να διαγνώσει από τα e-mails ότι ο Λάος είναι ένας ένθερμος θαυμαστής του Ντούγκιν και αναζητούσε επαφή μαζί του. Κατάφερε να επικοινωνήσει με τον Ντούγκιν μέσω  Gawrisch. «Ζούμε σε ένα πολύ περίπλοκο κόσμο όπου δεν υπάρχει σαφής κυβερνητική πολιτική. Αντ ‘αυτού, υπάρχουν δίκτυα που δρουν τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και εκτός των συνόρων της», παρέθεσε ο Gawrisch τον Λάος στον Ντούγκιν για να λάβει την απάντηση «αυτό είναι σωστό». Ο Ντούγκιν συμφώνησε επίσης να συναντηθεί με τον Λάος. Δεν είναι γνωστό αν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση. Ο Λάος γράφει το 2013 μέσω Gawrisch στον Ντούγκιν: «Προσπαθώ, μέσω της διπλωματικής οδού, να εφαρμόσω πολλές από τις ιδέες σας για μια υγιή και δημιουργική αλλαγή της ελληνικής πολιτικής». Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι μέλος μιας «Ευρασιατικής συμμαχίας υπό την ηγεσία του προέδρου Πούτιν».

Το πόσο επηρεάζει ο Λάος το ελληνικό κοινό ή τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να προσδιοριστεί από τα E-Mails. Τον Ιούνιο 2014 έγραψε στον Gawrisch, ότι «γνωστοί του» στον ΣΥΡΙΖΑ του ζήτησαν να αναλύσει τις εσωτερικές σοσιαλδημοκρατικές τάσεις του κόμματος. Σε ένα συνημμένο άρθρο ο Λάος προειδοποιεί για μεμονωμένα μέλη του κόμματος που αποτελούν κίνδυνο για «σοσιαλδημοκρατικές προβοκάτσιες» και φιλο-αμερικανική στάση.

Ακαδημαϊκός δεσμός με τον υπουργό
Ωστόσο, σημαντικότερη από την επαφή με τον Λάος μπορεί να είναι για τον Ντούγκιν μια πολύ διαφορετική προσωπική σύνδεση: Αυτή με τον νυν Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά. Ο Ντούγκιν είχε μια διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, όπου ο Κοτζιάς δίδασκε, την Ανοιξη του 2013, . Αυτό έχει ήδη αναφερθεί.

Λιγότερο γνωστό είναι ότι πολλές μελέτες του Κοτζιά ως καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά εξέταζαν και ανέλυαν τη σχέση του ελληνικού λαού με τη Ρωσία. Από τα χακαρισμένα e-mail δείχνουν ότι ο Κοτζιάς διαβίβασε τα αποτελέσματα τον Ιούνιο του 2013 απευθείας στο Gawrisch. Στις δημοσκοπήσεις ήταν, μεταξύ άλλων, το ερώτημα: «Ποια χώρα είναι η πιο φιλική προς την Ελλάδα;». Το αποτέλεσμα από το έτος 2012: Σχεδόν το 40% θεωρούν τη Ρωσία την καλύτερη φίλη των Ελλήνων. Η Γαλλία κατατάσσεται δεύτερη με 24%. Η Γερμανία, ωστόσο, λίγο περισσότερο από το ένα τοις εκατό των Ελλήνων τη θεωρεί φίλη-χώρα.

Ο Κοτζιάς  συμπεραίνει ότι «η Ρωσία είναι μια δυνητική αμυντική και οικονομική σύμμαχος, που σέβεται και φαίνεται να γνωρίζει αρκετά καλά τους Έλληνες». Πολλοί Έλληνες απογοητεύτηκαν τα τελευταία χρόνια από τους παραδοσιακούς συμμάχους της χώρας και, ως εκ τούτου, στράφηκαν προς τη Ρωσία.

Ένας εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε στην ZEIT ONLINE, ότι ο Κοτζιάς αμφισβητεί και διαψεύδει την επαφή με τον Ντούγκιν. Ωστόσο, τα μηνύματα περιλαμβάνουν επίσης μια φωτογραφία μιας ομάδας ανθρώπων με τον Ντούγκιν όπου δείχνει και τον Κοτζιά μαζί. Η φωτογραφία τραβήχτηκε σαφώς στην Ελλάδα.

Όσο η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αντικρούσει τον ισχυρισμό ότι ήθελε να αποχωρήσει από την Ευρώπη και να στραφεί προς τη Ρωσία, το ερώτημα που τίθεται είναι: Τι επιπτώσεις θα έχει, ότι η καλλιέργεια (ψευδο-)ακαδημαϊκών σχέσεων μεταξύ του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών με τους Νεο-Ευρασιάτες του Ντούγκιν και ότι ο υπουργός Άμυνας είναι προφανώς στενά συνδεδεμένος με ένα ρώσο ολιγάρχη, ο οποίος με τη σειρά είναι κοντά στον του Ντούγκιν.

πηγή

###

Nota Bene:

 1. «Die Zeit»: O Αλ. Ντούγκιν αναζητούσε συμμάχους σε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή…
 2. Ρωτάμε: Αληθεύει ότι ο ΥΠΕΞ κ.Κοτζιάς διαθέτει «παράγκα» μέσω της ΜΚΟ ‘Πράττω’ με κρατικό χρήμα;
 3. Κοτζιάς προς κα Μπακογιάννη: «Δεν υπάρχουν τέτοιες απαντήσεις κυρία Ντόρα» (Βουλή 23.11. 2015)
 4. Απάτη επί Δικαστηρίω του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά
 5. Μυστικά κονδύλια και ιερά παράσημα ευκαιρίας
 6. Ο Κοτζιάς δηλώνει Καθηγητής στην Οξφόρδη και το Χάρβαρντ, και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Μαρβούργο!
 7. (Κύριε ελέησον ημάς) Ιδρυτικό στέλεχος του ΚΚΕ -από το 1924- ο Κοτζιάς με τελεσίδικη δικαστική απόφαση!
 8. Γιατί δεν αλλάζει ο κ.Κοτζιάς το αμαρτωλό καθεστώς των μυστικών κονδυλίων;
 9. Κοτζιάς, Κωνσταντοπούλου σε νέες περιπέτειες με τη Χ.Α.
 10. Τρυφερό ποίημα του Νίκου Κοτζιά για τον έρωτα και την επανάσταση
 11. Ο κ.Κοτζιάς δεν ήξερε τι σημαίνει Ντούγκιν;
 12. Ο Σεβαστάκης παρομοίαζε στην Αυγή τη ρητορική Κοτζιά με αυτή του Τράγκα (και ο Κοτζιάς τον έβριζε)
 13. (Υποψήφιος ΥΠΕΞ ΣΥΡΙΖΑ) Τότε που ο Ν. Κοτζιάς ήταν γκαουλάιτερ δύο σταλινικών δικτατοριών
Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Θεωρίες Συνωμοσίας, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

13 Responses to «Die Zeit»: Το δίκτυο της Ρωσίας στην Ελλάδα -Τα 700 «καυτά» mail

 1. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  …. με τον οποίο ….

 2. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  …… Κινήματος του Dugin.

 3. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  ……ως δυνητικός εταίρΟς και ο σημερινός….

 4. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  ..Αντ’αυτού, υπάρχουν δίκτυα …

 5. Ο/Η Οι Kόκκινοι λέει:

  Εσείς ξυπνήσατε πέρσι-πρόπερσι, άλλοι φώναζαν από το 2013

  http://kokkinometerizi.blogspot.gr/2013/04/blog-post.html
  Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

  Ο ρώσος νεοναζιστής – ευρασιάτης Ντούγκιν στο ελληνικό πανεπιστήμιο !

  Την Παρασκευή 12 του Απρίλη 2013, σε μια αίθουσα στην Πλάκα, το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστήμιου, σε συνεργασία με το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Πειραιά (η παλιά Βιομηχανική) διοργανώσανε από κοινού μια εκδήλωση με θέμα «Η Γεωπολιτική της Ρωσίας».

  Σε ό,τι αφορά την επιλογή του βασικού εισηγητή για το θέμα, οι «κύριοι» αυτοί -που λυμαίνονται το ελληνικό πανεπιστήμιο και τα λεφτά με τα οποία το χρηματοδοτεί η εργατιά κι ευρύτερα η φτωχολογιά με τους φόρους της- έπεσαν «διάνα»: κάλεσαν τον κατ’ εξοχήν εκπρόσωπο της σύγχρονης ρωσικής νεοναζιστικής, επεκτατικής ιμπεριαλιστικής γεωπολιτικής, το νεοναζιστή και θαυμαστή των Waffen SS «θεωρητικό» Αλεξάντερ Ντούγκιν.

  Αυτόν τον κανίβαλο οι ανεκδιήγητοι αυτοί «επιστήμονες» και «διεθνολόγοι» τον ονομάτισαν στην πρόσκληση της εκδήλωσής τους «διεθνούς εμβέλειας θεωρητικό».

  http://www.oakke.gr/esoteriki-politiki/item/473-%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%B1

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
  Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

  Κοτζιάς και Ντούγκιν στο ΠΑΠΕΙ Κοτζιάς και Ντούγκιν στο ΠΑΠΕΙ

  Σε νέ­α ι­στο­ρι­κή φά­ση μπή­κε η Ελ­λά­δα με την ά­νο­δο του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ στην κυ­βέρ­νη­ση. Αντί­θε­τα ό­μως α­πό ε­κεί­νο που ι­σχυ­ρί­ζε­ται ο ί­διος ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και οι πο­λι­τι­κοί του φί­λοι πα­ντού στον κό­σμο, το ι­στο­ρι­κά ση­μα­ντι­κό σε αυ­τήν την ά­νο­δο δεν βρί­σκε­ται στην ά­νο­δο της α­ρι­στε­ράς στην ε­ξου­σί­α, αλ­λά στην ά­νο­δο μιας α­κρο­δε­ξιάς νέ­ου τύ­που,

  μιας α­κρο­δε­ξιάς φαιο-”κόκ­κι­νου” τύ­που υ­πη­ρέ­τριας της νε­ο­να­ζι­στι­κής που­τι­νι­κής Ρω­σί­ας. Στην ου­σί­α, στις 25 του Γε­νά­ρη του 2015 ήρ­θε στην ε­ξου­σί­α, πα­τώ­ντας πά­νω σε έ­να ρεύ­μα λα­ϊ­κής ορ­γής και από­γνω­σης, μια συμ­μο­ρί­α ελ­λή­νων Κου­ί­σλι­γκ που ντύ­θη­καν α­ρι­στε­ροί πα­τριώ­τες. Μά­λι­στα δεν ήρ­θε στην ε­ξου­σί­α μό­νο ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, αλ­λά κά­τω α­πό τις φτε­ρού­γες του θα χω­θεί μέ­σα στο ευ­ρύ­τε­ρο κρά­τος, α­θό­ρυ­βα και χω­ρίς να ε­κτί­θε­ται στο λα­ό, έ­να ση­μα­ντι­κό κομ­μά­τι και α­πό τη ρω­σό­δου­λη και α­κό­μα πιο πο­λι­τι­κά α­πο­σταγ­μέ­νη φαιο-”κόκ­κι­νη” φα­σι­στι­κή α­ντί­δρα­ση των α­ντι­μαρ­ξι­στών του ψευ­τοΚ­ΚΕ και των να­ζί της Χρυ­σής Αυ­γής.

  (….)Παλιό το τέρας

  Αρ­κε­τά σύ­ντο­μα οι δη­μο­κρα­τι­κοί άν­θρω­ποι στη χώ­ρα μας και σε ό­λη την Ευ­ρώ­πη θα εκ­πλα­γούν για το τέ­ρας που θα δουν να α­να­δύ­ε­ται μέ­σα α­πό αυτή τη νέ­α ε­ξου­σί­α που προ­βάλ­λε­ται με το πρό­σω­πο ε­νός γε­λα­στού Τσί­πρα. Ή­δη έχουν εκ­πλα­γεί για την ε­νό­τη­τα του “φι­λο­ευ­ρωπαί­ου” και “α­ρι­στε­ρού” ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ με το α­κρο­δε­ξιό α­ντι-ευ­ρω­πα­ϊ­κό Α­ΝΕΛ, ε­νώ πή­ραν και έ­να α­κό­μα πιο με­γά­λο σοκ με την υ­πο­στή­ρι­ξη της νέ­ας κυ­βέρ­νη­σης στους ρώ­σους ει­σβο­λείς και διαμε­λι­στές της Ου­κρα­νί­ας. Ε­κεί­νο που πι­θα­νά ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ θα προ­σπα­θή­σει να πουλή­σει στον ελ­λη­νι­κό λα­ό, στην Ευ­ρώ­πη και γε­νι­κά στη Δύ­ση εί­ναι ό­τι αυ­τή η α­νοι­χτή πο­λι­τι­κή στρο­φή της Ελ­λά­δας προς τη Ρω­σί­α εί­ναι μια ου­σια­στι­κά πρό­σφα­τη α­πά­ντη­ση στην κα­τα­στρο­φή και στην πεί­να που τά­χα έ­φε­ραν οι δυτι­κοί δα­νει­στές στη χώ­ρα. Έ­τσι ό­χι μό­νο θα κρύ­ψει το α­κρι­βώς α­ντί­θε­το, ό­τι δη­λα­δή τη χρε­ω­κο­πί­α την πεί­να και την κα­τα­στρο­φή την έ­φε­ρε έ­να 40χρο­νο σα­μπο­τάζ των ρω­σό­δου­λων το ο­ποί­ο κλι­μα­κώ­θη­κε και μέ­σα στην κρί­ση και στο ο­ποί­ο ο ί­διος ο ΣΥΝ-ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ πρω­τα­γω­νί­στη­σε, αλ­λά θα α­παι­τή­σει οι­κο­νο­μικά και πο­λι­τι­κά α­νταλ­λάγ­μα­τα α­πό την Ε­Ε για να μην α­να­τι­νά­ξει ό­λο το ευρω­πα­ϊ­κό οι­κο­δό­μη­μα με μια α­νοι­χτή χρε­ω­κο­πί­α της Ελ­λά­δας και μια α­κό­μα πιο α­νοι­χτή προ­σχώ­ρη­σή της στη ρώ­σι­κη ε­πιρ­ρο­ή. Με αυ­τόν τον εκ­βια­σμό και με δε­δο­μέ­νη την ε­πί­σης μα­κρό­χρο­νη, με­θο­δι­κή διά­βρω­ση των κρα­τών και των ε­νωσια­κών θε­σμών της Ε­Ε και των Η­ΠΑ από η­γέ­τες υ­πο­τα­κτι­κούς ή και φι­λι­κούς προς τη Ρω­σί­α, η η­γε­τι­κή ο­μά­δα του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ θα προ­σπα­θή­σει να βά­λει μια βα­θειά δι­πλή σφή­να: σφή­να στην ή­δη προ­χω­ρη­μέ­νη α­ντί­θε­ση α­νά­με­σα στα πιο ανε­πτυγ­μέ­να πα­ρα­γω­γι­κά κρά­τη της Ε­Ε και στα σχε­τι­κά πιο κα­θυ­στε­ρη­μέ­να, και σφή­να α­νά­με­σα στις υ­φε­σια­κές α­πέ­να­ντι στη Ρω­σί­α κυ­βερ­νή­σεις και σε αυ­τές που της α­ντι­στέ­κο­νται.

  Ο ρό­λος των ελ­λή­νων μαρ­ξι­στών εί­ναι να α­πο­κα­λύ­ψουν ό­τι το τέ­ρας που οι έλ­λη­νες και οι ευ­ρω­παί­οι δη­μο­κρά­τες θα δουν να α­να­δύ­ε­ται μπρο­στά στα μά­τια τους εκ­κολά­φθη­κε ε­δώ και πολ­λές δε­κα­ε­τί­ες α­πό τους νε­ο­τσα­ρικούς α­στούς νέ­ου τύ­που που πή­ραν την ε­ξου­σί­α στην ΕΣ­ΣΔ στα 1956.
  (….)
  Στε­λε­χι­κά πρα­κτο­ρι­κό κόμ­μα ή κόμ­μα με αρ­χη­γό πρά­κτο­ρα. Η βα­σι­κή δια­φο­ρά του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ α­πό τη ΝΔ και το ΠΑ­ΣΟΚ

  • Ο/Η Φαιοκόκκινη Μαφία λέει:

   Οταν ο Λαφαζάνης συνάντησε τον Αλεξέι…

   Η φωτογραφία της ημέρας στα social media: Η υπόκλιση Λαφαζάνη στον Μίλερ!

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.defence-point.gr/news/?p=121755

  Ο Νίκος Λάος απαντά για «Ιλουμινάτι», Ντούγκιν, RFE/RL…

  03/02/2015 01:27 |

  Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε, μετά από σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία, την επίσημη απάντηση του Νίκου Λάου, ένα από τα θιγόμενα πρόσωπα του δημοσιεύματος του γνωστού ιστοχώρου Radio Free Europe / Radio Liberty (RFE/RL).

  Αν και θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι στην περίπτωση ορισμένων εκ των αναφερομένων που θα διαβάσουν οι φίλοι μας στη συνέχεια, μάλλον καλύπτονται από τη γνωστή αγγλοσαξονική έκφραση «all seem Greek», με την ελληνική μετάφραση του όρου να αποδίδεται με αρκετή ακρίβεια, ως «μας φαίνονται κινέζικα», λόγω… έλλειψης τριβής με τις διάφορες εκδοχές του «αποκρυφισμού», το δικαίωμα υπεράσπισης κάθε θιγομένου είναι απλώς ιερό, υπό οποιονδήποτε ηθικό κώδικα κι αν εξεταστεί.

  Το κείμενο της επιστολής που ακολουθεί, την οποία υπογράφει ο Νικόλαος Λάος, ενδεχομένως να λύσει κάποιες απορίες και να δημιουργήσει άλλες, ο τρόπος γραφής όμως και οι πηγές που παραπέμπονται, δίνουν την ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί, να εντρυφήσει.

  Σε γενικές γραμμές, τουλάχιστον στο θέμα που αφορά στις σχέσεις με τον Ρώσο διανοητή, Αλεξάντερ Ντούγκιν, είναι σημαντικό που ξεκαθαρίζεται το τοπίο, καθώς οι πληροφορίες που τέθηκαν υπόψη μας μετά το επίμαχοι δημοσίευμα για διάφορα πρόσωπα που φέρονται να έχουν επαφή μαζί του, δημιουργούν μια σύγχυση, σχετικά με το ποιος σχετίζεται με ποιον σε δεδομένες «ιστορικές περιόδους», τουλάχιστον την τελευταία πενταετία, ένα διάστημα που χονδρικά ταυτίζεται με την έναρξη της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής περιπέτειας για τη χώρα μας, αυτή της έξωθεν κηδεμονίας και των Μνημονίων.

  Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Νίκο Λάο, που έχει εργαστεί και ως δημοσιογράφος στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, τα άρθρα του οποίου διαβάζαμε με ενδιαφέρον, πολλά εκ των οποίων έχουμε μάλιστα, λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσίαζαν, αρχειοθετήσει. Η ελληνική κοινωνία δικαιούται να γνωρίζει και όποιος έχει το θάρρος της γνώμης του, βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.

  Απαντώ σχετικώς τα εξής:

  Πρώτον, δεν έχω καμιά θεσμική ιδιότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπήρξα ποτέ, ούτε και σήμερα είμαι, σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ ή οποιουδήποτε στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω απλώς αρθρογραφήσει, σε κάποια έκταση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, στην ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα «ΩΜΕΓΑ Press» (http://www.omegapress.gr/). Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να με συνδέει με την ομάδα συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώ ακραία αυθαιρεσία ή αποτέλεσμα επιχείρησης σκόπιμης παραπληροφόρησης το γεγονός ότι το «Radio Free Europe / Radio Liberty» με χαρακτηρίζει σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ.

  Δεύτερον, είμαι υπερηφάνως φίλος του Ρώσου διανοουμένου και θεωρητικού της γεωπολιτικής καθηγητή Αλεξάντερ Ντούγκιν (Alexander Dugin), τόσο υπό την προσωπική όσο και υπό την πολιτική έννοια της φιλίας. Επίσης, το πρώην στέλεχος της Ρωσικής Πρεσβείας των Αθηνών κ. Γεώργιος Γκάβρις (George Gavrish), που επίσης, μαζί με εμένα και τον καθηγητή Ντούγκιν, αναφέρεται στο προαναφερθέν άρθρο του «Radio Free Europe / Radio Liberty», αποτελεί διακεκριμένο γνώστη των ελληνικών υποθέσεων και πολύ αγαπημένο φίλο μου.

  Ωστόσο, το γεγονός ότι εμείς οι τρεις συνδεόμαστε με προσωπική και πολιτική φιλία και έχουμε κοινά ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα δεν σημαίνει ο,τιδήποτε το παράξενο ή παρασκηνιακό. Οι αρχές, οι αξίες και οι στόχοι μας έχουν δημοσιευθεί αυθεντικώς σε πληθώρα συγγραμμάτων μας. Προσωπικώς, έχω αρθρώσει μια ολοκληρωμένη φιλοσοφική και πολιτική στρατηγική για την «παγκόσμια τάξη πραγμάτων» και μια ολοκληρωμένη θεώρηση του Ελληνισμού στο βιβλίο μου The Metaphysics of World Order: A Synthesis of Philosophy, Theology, and Politics, το οποίο εκδόθηκε μόλις προ ολίγων ημερών, τον Ιανουάριο του 2015, στις ΗΠΑ, από τον διακεκριμένο εκδοτικό όμιλο Wipf and Stock Publishers και έλαβε πολύ θετικά σχόλια από κορυφαίους Έλληνες ακαδημαϊκούς, όπως φαίνεται στο κάτωθι link: http://wipfandstock.com/the-metaphysics-of-world-order.html#about

  Τρίτον, στα προαναφερθέντα άρθρα του «Radio Free Europe / Radio Liberty» και του DEFENCE-POINT.GR αναφέρεται η σχέση μου με τους Illuminati με τρόπο που επιζητεί διευκρινίσεις, τις οποίες έχω προ πολλού χρόνου δημοσιεύσει και θα επαναλάβω εδώ. Εξηγούμαι. Αξιοποιώντας την εμπειρία μου ως Διευθυντής του think-tank Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies (http://www.snorder.org) και ως Εταίρος (ειδικός σε θέματα Γεωπολιτικής και Ασφάλειας) της ρωσικής εταιρείας πληροφοριών R-Techno (http://www.r-techno.org) καθώς και την ακαδημαϊκή εργασία μου ως αριστούχος Διδάκτωρ Χριστιανικής Φιλοσοφίας της Academia Teológica de San Andrés (Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία στο Μεξικό), έχω ασχοληθεί μεθοδικά στη διερεύνηση της ιστορίας των μυστικών/εσωτερικών εταιρειών/αδελφοτήτων.

  Βάσει των σχετικών ερευνών μου και σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη Μεξικού και Πάσης Λαατινικής Αμερικής της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ.κ. Daniel (de Jesús Ruiz Flores), συντόνισα, αρκετά έτη πριν, μια βαθιά επιχείρηση για την αναδιοργάνωση του Τεκτονισμού γενικά και του ουσιωδώς αποδομημένου τάγματος των Βαυαρών Illuminati ειδικότερα, με σκοπό αφενός αυτοί οι οργανισμοί να λειτουργήσουν στην υπηρεσία της Χριστιανικής Πίστης, όπως ξεκίνησαν στην αυθεντική, πρωτογενή εκδοχή τους, αφετέρου να υπηρετήσουν ειλικρινά την πνευματική απελευθέρωση του ανθρώπου από κάθε τυραννία.

  Σε αυτό το πλαίσιο, με τη βοήθεια των συνεργατών μου και με όργανο το αναδιοργανωμένο Τάγμα των Illuminati (της Βαυαρίας), αφενός αποτρέψαμε τη διείσδυση και ανάπτυξη εσωτεριστικών και άλλων αδελφοτήτων μη συμβατών με την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, αφετέρου διαμορφώσαμε τυπικά τεκτονικών εργασιών συμβατά με την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία και Δογματική. Μετά από την προαναφερθείσα βαθιά επιχείρηση ανασυγκρότησης αυτών των οργανισμών, εγώ προσωπικώς, ουδεμία περαιτέρω διοικητική ή άλλη θέση κατέχω σε αυτούς τους οργανισμούς, φρονώντας ότι έχω ολοκληρώσει την αποστολή μου στον χώρο του Τεκτονισμού και του συστήματος των Βαυαρών Illuminati.

  Μάλιστα, για την προαναφερθείσα υπέρ της Εκκλησίας εργασία μου στον χώρο των μυστικών/ εσωτερικών εταιρειών / αδελφοτήτων, έλαβα σημαντικές εκκλησιαστικές τιμές από την Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία, αλλά και από τη Διεθνή Αγγλικανική Επισκοπική Εκκλησία.

  Τη σύνοψη των πορισμάτων μου από τις θεωρητικές όσο και πρακτικές, επιχειρησιακές έρευνές μου και δράσεις μου στο πεδίο των μυστικών/εσωτερικών εταιρειών/αδελφοτήτων έχω δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα «The Fourth Political Theory» του καθηγητή Αλεξάντερ Ντούγκιν του Πανεπιστημίου της Μόσχας και συγκεκριμένα στο ακόλουθο link:

  • Ο/Η nazi-SYRIZA λέει:

   Ναι δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ

   Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

   http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2015/01/blog-post_969.html
   Εδώ και κάτι χρονάκια σάς γράφει το ιστολόγιο «Εσχάτη Γραμμή Ανασχέσεως» για τον Νικόλαο Λάο (τον… ισόβιο Πρόεδρο των… Πεφωτισμένων / Ιλλουμινάτι). Τι; Πώς; Πού; Πότε; Ποιος; Θαυμαστής του και ο Δημ. Στρατούλης τού ΣΥΡΙΖΑ !!!

   http://anatropitora.blogspot.com/2013/04/grande-oriente-universal-greece.html


   Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουν 2012
   Συζήτηση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Νικολάου Λάου Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, εκδόσεις Δίαυλος, Αθήνα 2012
   Ομιλητές:
   -Λεωνίδας Δημητρούλιας, Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Πρόεδρος της εταιρείας ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΕ
   -Ηλίας Καλλιώρας,Διδάκτωρ Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου του Ιλλινόι και πρώην Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.
   -Σπύρος Σακκελαρόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο Κράτος και Πολιτική Θεωρία
   -Ο συγγραφέας, Νικόλαος Λάος
   -Χαιρετισμός από τον Δημήτρη Στρατούλη, Διδάκτορα στο θέμα των εργασιακών σχέσεων και Βουλευτή Β Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ.
   και εδώ
   http://xristinaflorou.blogspot.gr/2012_06_01_archive.html

   http://vmediagr.blogspot.gr/2015/01/blog-post_379.html
   19 Jan 2015
   Γιατί οι αυθεντικοί δεξιοί πρέπει να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ


   (….)

   ΣΥΡΙΖΑ: η κιβωτός της αυθεντικής Δεξιάς

   Αυτός ο πολιτικός χώρος που στην Ελλάδα χαρακτηριζόταν παραδοσιακά ως αυθεντική Δεξιά, ένας χώρος που θέτει και μάλιστα προτάσσει ζητήματα εθνικής συνοχής, πατριωτισμού, κοινωνικής ενότητας, υψηλών ιδεών και αξιών και παραδόσεων, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πολιτικός εχθρός αυτών των αρχών και πεποιθήσεων, διότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένας ελλαδικός βραχίονας των ευρωατλαντικών ελίτ (ΕΕ και ΝΑΤΟ) για να επιβληθεί και στην Ελλάδα το σύστημα μετα-πολιτικής μετα-ανθρωπότητας που προαναφέραμε. Οι δε αυτοπροβαλλόμενοι ως ακρεφνείς Δεξιοί στη Νέα Δημοκρατία είναι είτε προβοκάτορες του ευρωατλαντισμού, τύπου Μάκη Βορίδη (ας μη ξεχνάμε ότι ο κουμπάρος του Βορίδη, Ζαν Μαρί Λεπέν έπαιζε παραδοσιακά στη Γαλλία ένα παιχνίδι των ευρωατλαντιστών για την υπονόμευση, από τα δεξιά, της εθνοαστικής πολιτικής του Ντεγκώλ, ο οποίος Ντεγκώλ είχε και τάσεις αυτονόμησης από το Ουασινγκτόνιο κατεστημένο), είτε θεωρητικώς ασήμαντοι συνθηματολόγοι τύπου Αδώνιδος Γεωργιάδη. Κατά τα λοιπά, οι κύριες δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή οι «Καραμανλικοί», οι «Σαμαρικοί», οι «Μητσοτακικοί» και βεβαίως η φράξια του Δ. Αβραμόπουλου, εκφράζουν σαφέστατα και αυτάρεσκα το σύστημα μετα-πολιτικής μετα-ανθρωπότητας που προαναφέραμε.
   Αξίζει λοιπόν οι Δεξιοί/συντηρητικοί που είναι ακόμη εγκλωβισμένοι στη Νέα Δημοκρατία να θυμηθούν ή, αν δεν γνωρίζουν, να μάθουν τις βασικές αρχές της ιδεολογίας που υποτίθεται ότι εκφράζουν ή θα ήθελαν να εκφράσουν, έστω από διαίσθηση ή συναισθηματική ροπή. Οι ρίζες της ιδεολογίας του παραδοσιακού Δεξιού/συντηρητικού πολιτικού χώρου δεν βρίσκονται ούτε στην αγγλοσαξονική κεντροδεξιά, ούτε στους ναζί, ούτε στους φασίστες (άλλωστε, οι περισσότεροι ακροδεξιοί ναζιστικοί/φασιστικοί πολιτικοί χώροι είναι παρακρατικές οργανώσεις του ΝΑΤΟ και κρατικών μυστικών υπηρεσιών, έτσι ξεκίνησε και στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή). Οι ρίζες της ιδεολογίας του παραδοσιακού Δεξιού/συντηρητικού πολιτικού χώρου βρίσκονται στα ιδεολογικά κινήματα του «Πρωσικού σοσιαλισμού» και του «επαναστατικού συντηρητισμού».
   Ο πολιτικός φιλόσοφος Άρθουρ Μ. φαν ντεν Μπρουκ (Arthur Moeller van den Bruck), παραδειγματικός εκπρόσωπος της σχολής του «πρωσικού σοσιαλισμού» (Prussian Socialism) και του επαναστατικού συντηρητισμού, επισημαίνει πολλές φορές στο βιβλίο του «Το Τρίτο Ράιχ» (Das dritte Reich, Αμβούργο, 1923), ότι «κάθε λαός έχει τον δικό του σοσιαλισμό», αλλά ιδεωδώς πρόκειται για έναν σοσιαλισμό ο οποίος «αρχίζει εκεί όπου τελειώνει ο Μαρξ». Ως Εβραίος, ο Μαρξ δεν είχε σε εκτίμηση τις πολύ ιδεατές αξίες και ειδικότερα τις εθνικές αξίες, ούτε τις παραδόσεις των διαφορετικών «πολιτιστικών περιοχών». Ο όρος «πολιτιστική περιοχή» έχει μελετηθεί εκτενώς και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο του πολιτικού φιλοσόφου Όσβαλντ Σπένγκλερ (Oswald Spengler), ο οποίος επίσης ανήκε στη σχολή του πρωσικού σοσιαλισμού και είχε παρόμοιες απόψεις με εκείνες του φαν ντεν Μπρουκ (βλ. O. Spengler, Preussentum und Sozialismus, Μόναχο, 1920). Σε αντιδιαστολή προς τον σοσιαλισμό του Μαρξ, ο φαν ντεν Μπρουκ ισχυρίζεται ότι ένας αληθινός εθνικός σοσιαλισμός δεν είναι υλιστικός αλλά ιδεαλιστικός. Επίσης, ο σοσιαλισμός του φαν ντεν Μπρουκ έχει αποκαθαρθεί τόσο από κάθε στοιχείο αστικού φιλελευθερισμού, που είναι ένα προσωπείο της πλουτοκρατίας, όσο και από τη φιλελεύθερη δημοκρατία, που είναι ο θάνατος των εθνών. Στον σοσιαλισμό του φαν ντεν Μπρουκ, η ταξική σύγκρουση έχει αντικατασταθεί από την εθνική αλληλεγγύη και βασίζεται στη «βούληση ενός έθνους που γνωρίζει τι θέλει» υπό την καθοδήγηση μιας ισχυρής ηγεσίας η οποία μπορεί να εκφράσει τη βούληση του έθνους. Αξίζει ακόμη, για λόγους ιστορικής πληρότητας, να επισημάνουμε ότι, στη Γερμανία της εποχής του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και μέχρι τη δεκαετία του 1930, εθνικιστές συγγραφείς, όπως ο Ερνστ Νίκις (Ernst Niekisch) και ο Ερνστ Γιούνγκερ (Ernst Jünger), ήταν έτοιμοι να αποδεχθούν την εξάπλωση κομμουνιστικών ιδεών στον βαθμό και υπό τον όρο ότι ο κομμουνισμός θα συνδυαζόταν με τον εθνικισμό και θα εγκατέλειπε τον αρχικό προλεταριακό διεθνισμό του. Από αυτήν την τάση, στη Ρωσία, αναπτύχθηκε το λεγόμενο κίνημα του Εθνικομπολσεβικισμού, το οποίο συνδυάζει κομμουνιστικές αρχές με πατριωτικές αξίες και με την έννοια της πολιτιστικής παράδοσης. Μάλιστα, ο Γιόζεφ Στάλιν, ιδίως από το 1930 και μετά, προσπάθησε να κάνει μια πολιτική στροφή προς μια μορφή Εθνικομπολσεβικισμού και απομακρύνθηκε από την αυθεντική εκδοχή του Μαρξισμού-Λενινισμού. Γι’ αυτό, άλλωστε, ο Στάλιν συγκρούστηκε με τον Λέοντα Τρότσκι και, στη Δύση, πολλοί Τροτσκιστές συνεργάστηκαν με Δυτικές μυστικές υπηρεσίες εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης ή μεταπήδησαν κατευθείαν στο στρατόπεδο του ΝΑΤΟ (εξ ου και πρόσωπα προερχόμενα από τον τροτσκιστικό πολιτικό χώρο, όπως λ.χ. ο Μπαρόζο, παίζουν ηγετικό ρόλο στην ΕΕ, πρόσωπα προερχόμενα από τον τροτσκιστικό χώρο έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ΗΠΑ στη διαμόρφωση του ιδεολογικού λόμπι των νεοσυντηρητικών και βεβαίως, στην Ελλάδα, στο πολιτικό/εκδοτικό/δημοσιογραφικό/επιχειρηματικό κατεστημένο, υπάρχουν, συχνά σε κομβικές θέσεις, πρόσωπα προερχόμενα από την οργάνωση Ρήγας Φεραίος ή κάποιος τροτσκιστής, όπως λ.χ. ο νεοσυντηρητικός σήμερα Χρύσανθος Λαζαρίδης, σύμβουλος του πρωθουπουργού Αντώνη Σαμαρά, και όλοι αυτοί αποτελούν ένα ενιαίο σκιώδες δίκτυο εξουσίας).
   Τα βιβλία του Ερνστ Νίκις είναι τα εξής: Entscheidung (1930), Hitler Ein deutsches Verhängnis (1932), Geheimes Reich (1937) και Das Reich der Niederen Dämonen (1957). Ο Νίκις απέρριψε τον Χίτλερ, διότι τον θεώρησε εξυπηρετητή καπιταλιστικών συμφερόντων και εκφραστή ενός στενόμυαλου εθνικισμού, και στράφηκε προς τον Στάλιν και τη βιομηχανική ανάπτυξη της Σοβιετικής Ένωσης προς αναζήτηση ενός εναλλακτικού μοντέλου ‘Φύρερ’. Τα κυριότερα βιβλία του Ερνστ Γιούνγκερ είναι τα εξής: Das abenteuerliche Herz (1929) και Der Arbeiter (1932), όπου προτείνει μια ενιαία, δυναμική κοινωνία στην οποία κυριαρχεί το πρότυπο του πολεμιστή-εργάτη-λογίου. Ουδέποτε υποστήριξε τον Χίτλερ και αρνήθηκε την έδρα στη γερμανική Βουλή (Reichstag) η οποία του προσφέρθηκε όταν το Ναζιστικό Κόμμα ανήλθε στην εξουσία το 1933. Επίσης, αντιλαμβανόμενος τον εκχυδαϊσμό της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας από τον Χίτλερ, ο Ερνστ Γιούνγκερ, στις 14 Ιουνίου 1934, έγραψε μια «επιστολή απόρριψης» προς τη Völkischer Beobachter, η οποία ήταν η επίσημη εφημερίδα των ναζί και δεν δέχθηκε να μιλήσει στο ραδιόφωνο του Γκέμπελς.

   Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη σκοπιά της αυθεντικής Δεξιάς

   Κατ’ αρχάς, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που ανοίγει τη σκέψη του μικροαστού, που φέρνει κάτι επιπλέον στον πολιτικό διάλογο, που δημιουργεί στις ευρωατλαντικές ελίτ λίγη ανησυχία, που κάπως ανακατεύει την πολιτική και οικονομική και επιχειρηματική τράπουλα, που φέρνει καινούργια πρόσωπα στο πολιτικό παίγνιο (σκεφθείτε ότι μια κυβέρνηση δεν είναι μόνο οι βουλευτές και οι υπουργοί της, αλλά δεκάδες χιλιάδες στελέχη που επανδρώνουν τη δημόσια διοίκηση, επιχειρήσεις υπό δημόσιο έλεγχο κ.λπ.). Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον ριζοσπαστισμό απέναντι στο «κέντρο», όπου «κέντρο» σήμερα σημαίνει ξεκάθαρα ευρωατλαντικός μονόλογος και μετα-πολιτική μετα-ανθρωπότητα (κι ας θυμηθούν οι Δεξιοί ότι τον όρο «ριζοσπαστισμός» τον έφερε η ιστορική Δεξιά στην επίσημη ονομασία της: ΕΡΕ, ήτοι Εθνική Ριζοσπαστική Ένωσις, πριν δημιουργηθεί η Νέα Δημοκρατία, δηλαδή το κόμμα του «μεσαίου χώρου», που σημαίνει το κόμμα του ευρωατλαντικού μονόλογου και της μετα-πολιτικής μετα-ανθρωπότητας).
   Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω με τον δικό του τρόπο, εκφράζει την ευαισθησία απέναντι στην πολιτιστική ιδιαιτερότητα, στην κουλτούρα, δηλαδή στον πυρήνα του ανθρωπίνου όντος. Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία λησμόνησε πλέον ακόμη και την παραδοσιακή αναφορά των Δεξιών πολιτικών στον τσάμικο και στον καλαματιανό, καθώς τώρα πλέον η Νεοδημοκρατική κεντροδεξιά λυκνίζεται στους ρυθμούς διαφόρων αμερικανικού τύπου σόου και…της Νόνης Δούνια.
   Τέλος, σε ό,τι αφορά στο περιβόητο μεταναστευτικό ζήτημα, η Νέα Δημοκρατία, ως το κατεξοχήν κόμμα του ΝΑΤΟ, έχει την κύρια ευθύνη για τη δημιουργία του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα και για την αδυναμία της Ελλάδας να το επιλύσει, τουλάχιστον όσο είναι εναρμονισμένη με την πολιτική του ΝΑΤΟ και τη Συνθήκη Σένγκεν. Ας μη ξεχνάμε ότι οι επιθετικοί πόλεμοι του ΝΑΤΟ για να επιφέρει αλλαγή καθεστώτων στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στη Συρία και αλλού και ότι η πολιτική του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή και στην Κεντρική Ασία είναι κύριες πηγές του προβλήματος λαθρομετανάστευσης που υφίσταται η Ελλάδα. Ας μη ξεχνάμε ότι η πολιτική του ΝΑΤΟ στη δεκαετία του 1990 στα Βαλκάνια, με υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας τότε τον Αντώνη Σαμαρά, επέβαλε στην Ελλάδα να λειτουργήσει, χάριν του ΝΑΤΟ, ως χώρα υποδοχής Βαλκανίων λαθρομεταναστών (ιδίως από την Αλβανία και τη Βουλγαρία) και να βοηθήσει στην εφαρμογή της πολιτικής του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, μιας πολιτικής που προκάλεσε χάος (διάλυση Γιουγκοσλαβίας, αιματηροί πόλεμοι, δημιουργία Κοσόβου και FYROM, κ.λπ.). Συνεπώς, η Νέα Δημοκρατία, σε αντίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, φέρει βαρύτατες ευθύνες όχι μόνο για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που υφίσταται η Ελλάδα, αλλά και για τις ίδιες τις γενεσιουργές αιτίες που μετατρέπουν δυστυχισμένους ανθρώπους σε λαθρομετανάστες.
   Νικόλαος Λάος
   Εταίρος της R‐Techno private intelligence company
   Για όλους τους ανωτέρω λόγους, σήμερα τουλάχιστον, η αυθεντική Δεξιά μπορεί να επιβιώσει από τον πολιτικό και πολιτιστικό κατακλυσμό, καταφεύγοντας στην κιβωτό του ΣΥΡΙΖΑ.

 7. Ο/Η nazi-SYRIZA λέει:

  http://www.makeleio.gr/?p=632349

  03|06|2016 05:35
  /Makelaris

  1.000.000 ευρώ χρωστάει στην εφορία ο Καμμένος. Κι ο κόσμος για 30 ευρώ χάνει το σπίτι του. Θα τα πληρώσει ή θα του τα χαρίσουν;

 8. Ο/Η μητροπολίτης Ζωζώ ο Γ΄ λέει:

  ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ, ΤΟ GAY PRIDE ΘΑ ΓΙΝΕΙ
  Μπουτάρης: Κάθε φορά που πάω στο Αγιον Ορος, ένας καλόγερος μου λέει για «αδερφές» [βίντεο]
  03|06|2015 15:10

  Απάντηση για ακόμη μία φορά στους επικριτές του Thessaloniki Gay Pride έδωσε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.

  Ο κ. Μπουτάρης σχολιάζοντας την επιστολή της άτυπης Σύναξης Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών με την οποία ζητείτο η απαγόρευση της εισόδου στο Αγιον Ορος του δημάρχου Θεσσαλονίκης αν δεν σταματήσει το Gay Pride, δήλωσε: «Μπορεί να δημιουργηθούν ορισμένες αντιδράσεις, αλλά τα τρία τελευταία χρόνια που πραγματοποιείται το Pride, έτσι γίνεται. Εξτρεμιστές υπάρχουν παντού».

  Όσον αφορά στην απαγόρευση που πρότειναν κληρικοί και μοναχοί για την είσοδό του στο Άγιον Όρος, ο κ. Μπουτάρης αποκάλυψε: «Κάθε φορά που πηγαίνω στο Άγιο Όρος είναι ένας καλόγερος ο οποίος με παίρνει από πίσω και λέει “το ένα έτσι, οι αδερφές έτσι” και του λέω “όχι αδερφές, ομοφυλόφιλοι” και μου λέει ότι είναι παρά φύσιν κλπ. Και μου έρχεται να του πω “άντε άφησέ με ήσυχο”, αλλά δεν θα του το πω».

  Τέλος, πρόσθεσε ότι δύο από αυτούς που είναι μέσα στην Ιερά Κοινότητα, δεν μπορούν να βγουν από το Άγιον Όρος για λόγους που ο ίδιος δεν γνωρίζει.

  Πηγή: Μπουτάρης: Κάθε φορά που πάω στο Αγιον Ορος, ένας καλόγερος μου λέει για «αδερφές» [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/209973/mpoytaris-kathe-fora-poy-pao-sto-agion-oros-enas-kalogeros-moy-leei-gia-aderfes-vinteo#ixzz4AWaJVlb9

 9. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Σκληρό ελληνορωσικό ανταγωνισμό αντιμετωπίζει η κρατική Εκκλησία Α.Ε. από την ιδιωτική πρωτοβουλία

  http://www.espressonews.gr/cover-story/2016/06/149387/kolasi-me-maimoy-despoti

  Κόλαση με «μαϊμού» δεσπότη

  Τετάρτη, Ιούνιος 1, 2016 – 15:28

  Απίστευτο σάλο έχει προκαλέσει στην Κρήτη η παρουσία ενός ρασοφόρου που συστήνεται με τους βαρύγδουπους (όσο και ανύπαρκτους, σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή Κρήτης) τίτλους του «μητροπολίτη Ευρώπης» και του «προέδρου της Ελληνορωσικής Μητροπολιτικής Συνόδου».

  Ο δεσπότης, που συμπεριφέρεται σαν σταρ και, σύμφωνα με την οργισμένη αντίδραση της Αρχιεπισκοπής, εξαπατά τους πιστούς του νησιού υποσχόμενος γιατριές, προκαλεί απορίες με τις εκκεντρικές εμφανίσεις του!

  Ο «Ιλαρίων» (κατά κόσμον Θωμάς Κονσολάκης), που κατάγεται από την Κρήτη, δηλώνει ως έδρα του το «ησυχαστήριο Παναγία Θεραπεύτρια» στη Νέα Μάκρη Αττικής, αλλά έχει καταφέρει να τον ακολουθούν ως… οπαδοί οι Κρητικοί πιστοί του, που υποστηρίζουν ότι στις συνάξεις τις οποίες οργανώνει μοιράζει μύρο και κάνει θαύματα!

  Είναι, μάλιστα, πολλοί αυτοί που τον αντιμετωπίζουν σαν να είναι «θαυματουργός»! Οι εμφανίσεις του κατάξανθου αυτοαποκαλούμενου «ιεράρχη» έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις της τοπικής Εκκλησίας, εκ μέρους της οποίας ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης χαρακτήρισε θρασύτατη τη συμπεριφορά του και έκανε λόγο για παραβίαση κάθε κανόνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

  «Εχει θράσος να βρίσκεται στον τόπο όπου υπάρχει ένας μητροπολίτης, ένας Αρχιεπίσκοπος, να χρησιμοποιεί τον τίτλο του και να παρουσιάζεται ως κανονικός επίσκοπος της Εκκλησίας» είπε έξαλλος και συνέχισε: «Οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι ο συγκεκριμένος ρασοφόρος που περιφέρεται στην Κρήτη δεν έχει καμία σχέση με την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι άνθρωποι, αφού πλέον ξέρουν ποιος είναι, αναλαμβάνουν την ευθύνη εξ ολοκλήρου για τις όποιες προσεγγίσεις και σχέσεις με το συγκεκριμένο πρόσωπο».

  Καταγγελίες

  Ο πρωτοσύγκελος τόνισε, επίσης, ότι ο «Ιλαρίων» δεν έχει προσκομίσει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ποιος είναι: «Δεν έχει εμφανιστεί στην Αρχιεπισκοπή, δεν τον γνωρίζει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος, δεν έχουμε ενημέρωση από κάποια άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία. Σημαίνει ότι αυτός δεν έχει καμία σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία.

  Τα μόνα στοιχεία που ήρθαν σε μας είναι κυρίως από καταγγελίες που προσκόμισαν πιστοί, είτε από γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης είτε μέσα από συναντήσεις που είχαν, στις οποίες άκουσαν ότι κάποιος γέροντας θα μιλήσει και θα “σταυρώσει” κ.λπ.».

  Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Κρήτης τον χαρακτήρισε εκπρόσωπο μιας ανύπαρκτης Εκκλησίας: «Τις τελευταίες ημέρες έχει εμφανισθεί στο Ηράκλειο, αλλά και σε άλλες περιοχές της ανατολικής κυρίως Κρήτης, κάποιος ρασοφόρος, ο οποίος ονομάζεται “μητροπολίτης Κρήτης Ιλαρίων ο Α’, Υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ευρώπης, και πρόεδρος της Ελληνορωσικής Μητροπολιτικής Συνόδου Ευρώπης”.

  Ο συγκεκριμένος ρασοφόρος πραγματοποιεί συνάξεις σε ξενοδοχεία, αίθουσες και ιδιωτικούς χώρους, προσκαλεί ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας για να τους “σταυρώσει” και δήθεν να τους θεραπεύσει. Πληροφορούμε τον ευσεβή λαό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας ότι ο συγκεκριμένος ρασοφόρος είναι άγνωστος για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας».

  Η «Espresso» επικοινώνησε με το «ησυχαστήριο» της Νέας Μάκρης, εκπρόσωπος του οποίου έκανε λόγο για καταιγισμό «εκβιασμών που δέχτηκε ο σεβασμιότατος στην Κρήτη»:

  «Εχει επιληφθεί το νομικό τμήμα του σεβασμιοτάτου, οπότε θα περιμένετε απαντήσεις σύντομα μέσω του νομικού μας τμήματος. (Ο Ιλαρίων) δέχτηκε αρκετούς εκβιασμούς στην Κρήτη και άλλα πράγματα τα οποία έχουν συμβεί και τα οποία είναι παράγωγα κάποιων γεγονότων που ξεκίνησαν στην Κρήτη».

  Οι δεξιώσεις, τα ταξίδια στην Ελούντα και το ησυχαστήριό του

  Καταλύει σε ξενοδοχεία της Ελούντας, δέχεται πιστούς κατόπιν ραντεβού, ενώ διοργανώνει δεξιώσεις με κοκτέιλ και χορό μαζί με τις κυρίες που τον ακολουθούν παντού! Ο «μητροπολίτης Ιλαρίων» Θωμάς Κονσολάκης ταξιδεύει συχνά από το Ησυχαστήριο «Παναγία Θεραπεύτρια», που βρίσκεται στη Νέα Μάκρη Αττικής, με προορισμό την Κρήτη, απ’ όπου κατάγεται. Σαν σταρ, εμφανίζεται με ολόλευκα, μαύρα, κόκκινα ή μπλε ράσα και, όπως ο ίδιος γράφει στα προφίλ του στα social media (στα οποία ανεβάζει τακτικά φωτογραφίες του), έχει επαφές με την ελίτ της Κρήτης αλλά και πολιτικούς.

  «Ενας νέος κύκλος επαφών μου ξεκίνησε σήμερα με εκπροσώπους από την Ευρωβουλή και γνωστούς πολιτικούς στην Ελλάδα. Πάντα με γνώμονα την έγκαιρη ενημέρωσή μου και κατά επέκταση όλων των πιστών και φίλων της ελληνορωσικής αδελφότητας (…) Αποκορύφωμα, οι επαφές με επιφανείς οικονομολόγους και εκλεγμένους βουλευτές ανά την Ευρώπη. Δεν θα κρύψω την ανησυχία μου για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, αλλά και την ευρωπαϊκή μας πορεία» έγραψε ο ίδιος πριν από τρεις μήνες στο site της «Παναγίας Θεραπεύτριας».

  Την περασμένη Πέμπτη ενημέρωνε μέσω διαδικτύου ότι θα παραταθεί η επίσκεψή του στην Κρήτη, ωστόσο θα επέστρεφε με μια… έκπληξη: «Η παράκληση του αγίου Γεωργίου μεταφέρεται ένα Σάββατο αργότερα. Σας θέλω όλους δίπλα μας στην “Παναγία Θεραπεύτρια”! Θα ακολουθήσει δεξίωση στο κτήμα μας, μετά την ευλογία, όπου θα εορτάσουμε την επιστροφή μου»!

  Τις περισσότερες φορές ο «Ιλαρίων», ο οποίος αυτές τις ημέρες «διαφημίζει» και το νέο γραφείο του στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, καλεί τον κόσμο να προλάβει να κλείσει ραντεβού για να τον συναντήσει ή προκειμένου να συμμετέχει σε «θεραπεία πόνου»: «Στην Ελούντα θα δέχομαι μόνο κατόπιν ραντεβού, λόγω των περιορισμένων ημερών και προκαθορισμένων συναντήσεων με πιστούς και γνωστές προσωπικότητες της Κρήτης»! Αλλη φορά έγραψε: «Σε λίγο ξεκινά το μάθημα -θεραπεία πόνου. Αλλη μια ιερή στιγμή στο πνευματικό κέντρο “Απόστολος Παύλος”».

  Οι αναρτήσεις με μηνύματα λατρείας από δεκάδες πιστούς που τον ακολουθούν

  Πλήθος από μηνύματα, που αναρτούν κυρίως γυναίκες στη σελίδα του «Παναγία Θεραπεύτρια» στο facebook, είναι ενδεικτικά του ενθουσιασμού που έχει κυριεύσει τους πιστούς του αυτοαποκαλούμενου «μητροπολίτη Ιλαρίωνα»! Σε μια ανάρτησή του (στην οποία ο ίδιος εμφανίζεται να πίνει το ποτό του πιθανότατα στο σαλόνι ενός ξενοδοχείου!) μία από τους οπαδούς του έγραψε: «Ο,τι ακουμπάτε του δίνετε πνοή Θεού, καμία στιγμή δεν θα είναι ίδια ούτε για εσάς ούτε για όποιον θα βρεθεί στον δρόμο σας. Εις υγείαν σας, Δέσποτά μου, σε όλες αυτές τις θεϊκές στιγμές που ζείτε και σε ακόμα δυνατότερες που θα έρθουν. Καλημέρα και καλή συνέχεια στο έργο σας»!

  Κάποια άλλη ανάρτηση αναφορικά με την ίδια φωτογραφία αναφέρει: «Κάθε μέρα και ένα θαύμα… Δεν είναι τυχαίο. Πρώτα από τις Μαρίες, χθες ένα, σήμερα άλλο. Να είστε πάντα ευλογημένος και εμείς όλοι που σας αγαπάμε να μας δίδετε την ευλογία σας». Μια άλλη πιστή γράφει «Αγαπημένε μου γέροντα, σας ευχαριστώ για τη χθεσινή συνεδρία, μου έκανε πολύ καλό μέσα μου (…) Σας τιμώ, σας σέβομαι, σας αγαπώ και είμαι πολύ χαρούμενη και ασφαλής που σας έχω στη ζωή μου. Η καθοδήγησή σας είναι σωτήρια για μένα. Περιμένω πώς και πώς την επόμενή μας συνάντηση», ενώ ακόμη μία σχολιάζει: «Η χάρη της Παναγίας μας ας θεραπεύσει ό,τι πονάει την καρδιά και τη σκέψη μας. Μπράβο στον πρωτοπόρο χαρισματικό πατέρα Ιλαρίωνα, που με σεβασμό ανοίγει τον δρόμο για όποιον πιστεύει στη θεία χάρη».

  http://newpost.gr/ellada/538625/to-lifestyle-toy-mhtropolith-ilariwna-thronos-diashmothtes-kai-pisina-me-agiasmena-nera
  Η μεγάλη μπίζνα του «Μητροπολίτη Ιλαρίωνα» – Λεφτά, διασημότητες και πισίνα με… αγιασμένα νερά!


  Μάλιστα είναι αρκετά ενεργός στα social media, διατηρώντας δύο λογαριασμούς στο Facebook όπου μπορεί κανείς να τον διακρίνει σε φωτογραφίες, καθισμένο στο «θρόνο» του με κόκκινα ράσα, σκεπτικό πίσω από μια μπάρα ή αγκαλιά με γνωστή ηθοποιό σε μασκέ πάρτι. Μεταξύ άλλων στις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει διακρίνονται η Πέμυ Ζούνη και ο Θοδωρής Αθερίδης. 10. Ο/Η του κώλου λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.