Ο κ.Κοτζιάς δεν ήξερε τι σημαίνει Ντούγκιν;

Τον κάλεσε συνειδητά ή από αδικαιολόγητη άγνοια;

lask13.2.15a

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ο κ.Κοτζιάς Καθηγητής «Πολιτικών Θεωριών των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών» στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, μετά από αρχικές ατυχείς απόπειρες διάψευσης, ομολόγησε τελικά στο γερμανικό ‘Σπίγκελ’ πως είχε καλέσει τον συνομιλητή της Χ.Α. Αλεξάντερ Ντούγκιν (φωτ.1, στην Οσετία) στο πανεπιστήμιο της πόλης, στην οποία ο κ.Τσίπρας συμμετείχε στον φετεινό αγιασμό των υδάτων, στο πλευρό του δεσπότη Μεντζελόπουλου, φίλου παλιότερα της Χ.Α.

Τίθεται ένα απλό ερώτημα. Ο κ.Κοτζιάς γνώριζε ή δεν γνώριζε τι εστί Ντούγκιν; Αν δεν εγνώριζε, τότε αφελώς τον κάλεσε. Όμως εδώ μπαίνει ένα άλλο ερώτημα. Μπορεί ένας καθηγητής με αυτό το διδακτικό αντικείμενο να αγνοούσε τι εστί Ντούγκιν; Ακόμη και το διαδίκτυο είναι γεμάτο πληροφορίες για αυτόν από πολύ παλιά και ο κ.Κοτζιάς είναι ένας πολύ καταρτισμένος επιστήμονας, τόσο που πολιτικοί ενός ευρέως ιδεολογικού φάσματος, οι κ.κ. Γ.Παπανδρέου  και Αλ.Τσίπρας, να τον έχουν στο πλευρό τους ως σύμβουλο, ο δε στοχαστής της Δεξιάς κ.Φαήλος Κρανιδιώτης να τον προτείνει στον κ.Σαμαρά ως Υπ.Εξ. Ο κ. Κοτζιάς λοιπόν γνώριζε ποιόν κάλεσε και με ποιόν φωτογραφιζόταν χαμογελαστός, μαζί με φοιτητές του.  Νομίζω πως καμία έννοια ακαδημαϊκής ελευθερίας του Λόγου και της έρευνας που επικαλέστηκε η διοίκηση του ιδρύματος, ισχυριζόμενη ταυτόχρονα πως ο Ντούγκιν περίπου αυτοπροσκλήθηκε, δεν δικαιολογεί τη φιλοξενία τέτοιων προσώπων σε ένα Πανεπιστήμιο, γιατί αν αυτή η ανοχή ισχύσει στους ακαδημαϊκούς κύκλους, μπορούμε να δούμε και το βουλευτή Λαγό της Χ.Α. να δίνει διάλεξη στους φοιτητές της Εγκληματολογίας, προσκεκλημένος του υπουργού καθηγητή κ.Πανούση και τον Εφραίμ Βατοπεδινό προσκεκλημένο στο Πολυτεχνείο από τον κ.Μπαλτά να μιλάει για τα θαύματα ανάστασης νεκρών που έχει επιτύχει η Μονή.

Με τον Αμερικανό αντισημίτη και συνωμοσιολόγο αρνητή του Ολοκαυτώματος, πρώην αρχηγό της Κου Κλουξ Κλαν David Duke (φωτ. ‘Interpreter  magazine’, περιοδικό των Μεθοδιστών των ΗΠΑ).

Με τον Αμερικανό αντισημίτη και συνωμοσιολόγο αρνητή του Ολοκαυτώματος, πρώην αρχηγό της Κου Κλουξ Κλαν David Duke (φωτ. ‘Interpreter magazine’, περιοδικό των Μεθοδιστών των ΗΠΑ).

Παραθέτω ενδεικτικά τρία από την πληθώρα των δημοσιευμάτων από τα οποία προκύπτει μια πολύ απωθητική εικόνα για τον εν λόγο εθνικιστή, μεγαλοϊδεάτη και φιλοπόλεμο (φασίστας χαρακτηρίζεται από πολλούς) Ρώσο φιλόσοφο, ελπίζοντας πως ο κ.Κοτζιάς θα κάνει σύντομα τη νέα αυτοκριτική του μετά από την αποκήρυξη των νεανικών του ‘πολωνικών’ συγγραμμάτων μέσω του γερμανικού «Καθρέφτη», στον οποίο παρεμπιπτόντως φέρεται ότι έχει κάνει αγωγή από το Φλεβάρη του 2012 ο κ.Τσίπρας (Spiegel: «σκέφτεται σαν ένας άξεστος, εκβιαστής»), της οποίας όμως η τύχη αγνοείται αν και ο σημερινός πρωθυπουργός είχε φανεί τότε πολύ αποφασιστικός: «Θα  απαντήσουμε και στο θεσμικό και στο νομικό και στο πολιτικό πεδίο, με κάθε τρόπο, διότι ξέρουμε ότι αυτή η επίθεση θα ενταθεί». Θα ήμουν αδιάκριτος αν με την ευκαιρία ρωτούσα που βρίσκεται δικαστικά η υπόθεση ή να υποθέσω πως ό,τι ειπώθηκε τότε ελέχθη απλά για να εξυπηρετήσει έναν «πατριωτικό» αντιγερμανισμό;

Ακολουθούν τώρα τα διαδικτυακά δημοσιεύματα:

Α. H Wikipedia λοιπόν περιγράφει τον Ντούγκιν ως «Ρώσο φιλόσοφο και πολιτικό επιστήμονα γνωστό για τις φασιστικές απόψεις του που καλεί να επιταχυνθεί το ‘τέλος της εποχής’ με ολοκληρωτικό πόλεμο…ηγετικό οργανωτή του ‘Εθνικού Μπολσεβικικού Κόμματος’, του ‘Εθνικού Μπολσεβικικού Μετώπου’ και του ‘Κόμματος Ευρασία’» που «Εστιάζει  στην ανασύσταση της ρωσικής Αυτοκρατορίας…».

Β. Ο Dr. Andreas Umland, του τμήματος των Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Πανεπιστημίου «Ακαδημία Μογίλα του Κίεβου» στις 18.11. 2008,  με αφορμή την ενδεχόμενη ανάμιξη του Ντούγκιν στη γνωστή συνωμοσία της τουρκικής εθνικιστικής οργάνωσης  ‘Εργκενεγκόν’ (με έδρα το ‘Τουρκικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο’ του πατριάρχη Ευτύμ του IV) παρουσιάζει τον Ντούγκιν ως  «ένα πολύ γνωστό θεωρητικό του φασισμού τη δεκαετία του 1990, που εμφανίζει τον εαυτό του σήμερα ως ‘ριζοσπαστικό κεντρώο’,  ένθερμο υποστηρικτής της αυταρχικής στο εσωτερικό και αντι -δυτικής στην εξωτερική πολιτική Ρωσίας»

Γ. Τέλος  ο πολιτικός επιστήμων και εκδότης της σειράς βιβλίων «Εξερευνήσεις της άκρας Δεξιάς» Anton Shekhovtsov,  σε άρθρο του (28.11.2014) με τον τίτλο «Ο Ρώσος φασίστας Αλ. Ντούγκιν συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με γαλλικούς στρατιωτικούς κύκλους», γράφει πως σε μια αναφορά του, η οποία διέρρευσε και δημοσιεύθηκε από τους «Ανώνυμους»,  ο Ντούγκιν μιλάει για μια συνάντηση μιας γαλλικής μιλιταριστικής οργάνωσης απόστρατων «Ιθαγένεια -Άμυνα-Στρατός -Έθνος» (CiDAN) στο κάστρο Klingenthal του Στρασβούργου το Δεκέμβρη του 2013.

Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν αν είμαστε υπερβολικοί ή αν διεκδικούμε τα αυτονόητα από μια «κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ», σε ότι αφορά στις πολιτικές συμπεριφορές των μελών της.

*

Υπογράφουμε – Υπερασπιζόμαστε τον κριτικό λόγο

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

40 Responses to Ο κ.Κοτζιάς δεν ήξερε τι σημαίνει Ντούγκιν;

  1. Ο/Η Jacob λέει:

    Από την προσωπική ιστοσελίδα του Duke της Κλου κλουξ κλαν, όπου διαμαρτύρεται γιατί «οι Εβραίοι» διασύρουν τον Dugin..

    http://davidduke.com/jewish-attacks-on-russian-parliamentarians-reveal-their-own-hypocrisies/

    Jewish Attacks on Russian Parliamentarians Reveal Their Own Hypocrisies

    January 26, 2005 at 11:54 am

    .

    Photo: David Duke with Alexandr Dugin, one of the leading intellectuals of Russia’s patriotic movement

    Jewish Attacks on Russian Parliamentarians Reveal Their Own Hypocrisies
    By Vladimir Romanov in Moscow

    Jewish organizations in the United States and all over the world are going ballistic over the 500 Russian intellectuals, journalists and publishers who protested Jewish supremacist power in Russia and around the world.

    Ένας μαύρος ντετέκτιβ αποκαλύπτει πως ξεγέλασε τον κουκλουξκλανίτη Duke

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2645766/I-tell-Im-talking-n-The-black-detective-infiltrated-KKK-played-former-Grand-Wizard-David-Duke-fool.html#ixzz3Rd1UMKTY

    ‘I can tell that you’re a pure Aryan white man by the way you talk’: Black detective reveals how he fooled former Grand Wizard David Duke and infiltrated the KKK
    Detective Ron Stallworth infiltrated the Ku Klux Klan in Colorado Springs in the 1970s
    He’s now telling his own story with his book, Black Klansman

  2. Ο/Η brexians λέει:

    Reblogged this on Νότια του Βασιλείου της Δανιμαρκίας and commented:
    ήξερε και ξέρει αλλά: «Όμοιος ομοίω αεί πελάζει,» μας λέει ο Πλάτων, εις το Συμπόσιον

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Eμείς δεν λέμε πως είναι όμοιος, λέμε πως δεν έπρεπε με κανένα τρόπο να τον καλέσει, πως όφειλε να είχα παραδεχθεί το λάθος του και την πράξη του και να μην ξεφεύγει με ψεύτικες διαψεύσεις τις οποίες τελικά διαψεύδει όταν τον στριμώχνει το Σπίγκελ.

  3. Ο/Η Jacob λέει:

    Ντούγκιν: αναπόφευκτος ο πόλεμος με την Ουκρανία

    http://www.bbc.com/news/world-europe-28229785

    10 July 2014

    Russian nationalist thinker Dugin sees war with Ukraine
    By Dina Newman
    BBC News
    A prominent Russian ultra-nationalist philosopher has told BBC News that war between Russia and Ukraine «is inevitable» and has called on President Vladimir Putin to intervene militarily in eastern Ukraine «to save Russia’s moral authority».

    Η Θεολογία του Κακού του Ντούγκιν
    http://www.nationalreview.com/article/380614/dugins-evil-theology-robert-zubrin
    18, 2014 4:00 AM
    Dugin’s Evil Theology
    His Eurasianism is a satanic cult.

    By Robert Zubrin

    Η διάλεξη του Nτούγκιν στο Πανεπ. Πειραιά
    Geopolitics of Russia. Athenian lecture. Alexandr Dugin

    Κορυφαία σχόλια

    1528weller πριν από 2 εβδομάδες
    FASCIST DUGUIN IS A ruSSian Fascist

  4. Ο/Η Kάσυ Διάρη στη Μόσχα αδελφές μου στη Μόσχα λέει:

    http://www.parapolitiki.com/2015/01/apodexetai-ti-stratigiki-kotzia-yper-tis-rosias-i-xrysi-aygi.html#sthash.CVnG2iAf.dpuf

    Αποδέχεται τη στρατηγική Κοτζιά υπέρ της Ρωσίας και η Χρυσή Αυγή

    Μετά τον Φαήλο Κρανιδιώτη, η εντυπωσιακή στροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τη Ρωσία βρίσκει σύμφωνη και τη Χρυσή Αυγή.

    Σε σημερινή ανακοίνωση της., η νεοναζιστική οργάνωση αναφέρει:

    Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει διατυπωθεί και δημόσια στη Βουλή είναι ότι η Ελλάς δεν πρέπει να συμμετάσχει στις κυρώσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Αυτήν την στάση επιβάλλει το Εθνικό συμφέρον και τα γεωπολιτικά δεδομένα.(…)

    Θυμίζω ότι ο Νίκος Κοτζιάς υποδέχθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς τον φασίστα μέντορα του Πούτιν που στη συνέχεια συνάντησε μέλη της Χρυσής Αυγής στη Μόσχα ενώ τα δυο κόμματα τήρησαν ίδια στάση απέναντι στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας στο Ευρωκοινοβούλιο.

    Τότε, η Παραπολιτική έγραφε:

    Δεν έχω απολύτως καμία προβοκατόρικη διάθεση εξίσωσης ενός ιστορικού κόμματος της Αριστεράς με ένα νεοναζιστικό μόρφωμα αλλά μπορούν να μας εξηγήσουν λίγο στην Κουμουνδούρου τι ακριβώς τους συμβαίνει; Ακόμα και ο Μαριάς έκρινε ότι είναι προτιμότερο να επιλέξει το λευκό παρά να καταψηφίσει. Σε τι ακριβώς ελπίζουν από τη Ρωσία του Πούτιν ως αυριανή κυβέρνηση που θα διαπραγματευθεί με την Ευρωζώνη το χρέος της χώρας;
    http://www.parapolitiki.com/2015/01/apodexetai-ti-stratigiki-kotzia-yper-tis-rosias-i-xrysi-aygi.html#sthash.CVnG2iAf.dpuf

  5. Ο/Η русский демократ λέει:

    The Russian Extreme Right and Its Researchers

    The Russian Extreme Right and Its Researchers
    by Andreas Umland November 16, 2010

    photo
    Alexander Dugin shortly before the Russian-Georgian War, in South Ossetia (July 2008).
    (…..)
    Aleksandr Dugin’s smear campaign
    (…)
    Dugin’s “neo-Eurasians” and other Russian ultra-nationalists started writing about me, calling me a US agent, Russophobe, Orange provocateur, liberal racist, rootless cosmopolitan and various other things. Dugin’s main website Evrazia.org wrote in March 2008 that, allegedly, I “was dismissed from Stanford, Harvard and Oxford [where I indeed once studied or/and held PostDocs – A.U.] because of homosexual harassment of colleagues.” The “neo-Eurasians” most recent strategy has been to spread – via Beta-Press.ru and some other outlets close, but not immediately recognizable as related to the “neo-Eurasians”, as well the through so-called WWW “trolling” – the slander that I am a pedophile and child pornography trader. In an April 2010 interview for the East Ukrainian website “Donetskii informatsionnyi resurs” (Donetsk Information Ressource), Dugin himself commented on the “pedophile Umland” and stated: “Andreas Umland, I would like to underline, spit most of all with hatred on the Russian-Ukrainian relations. Earlier he worked towards a separation of the Baltics from Russia, and was engaged in the rehabilitation of Nazi criminals in Ukraine. He put forward the most unbelievable lies and libels against all Russian patriots. That person was later involved in pedophile scandals in [the Crimean child holiday resort] Artek – this information is absolutely open and accessible to all.”
    (….)
    Aleksandr Dugin and the Russian political elite

    (….)

  6. Ο/Η Antifa2 λέει:

    Ο «πολύς» Γιάννης Λαγός δεν δίστασε να δώσει το σύνθημα υποστήριξης της κυβέρνησης
    http://www.efsyn.gr/arthro/i-aristeri-strofi-tis-ha
    Η «αριστερή» στροφή της Χ.Α.

    Δημήτρης Ψαρράς

    Με τις παρεμβάσεις τους στην τριήμερη συζήτηση της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις προφυλακισμένοι και ελεύθεροι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δημοσιοποίησαν τη νέα γραμμή της οργάνωσης. Ενώ μέχρι τις παραμονές των εκλογών οι εκπρόσωποί της ζητούσαν την ψήφο των δεξιών πολιτών, με το επιχείρημα ότι μόνον η Χρυσή Αυγή είναι σε θέση να κόψει τον δρόμο στον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα εμφανίστηκαν διαπρύσιοι υποστηρικτές της νέας κυβέρνησης και όψιμοι θαυμαστές του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

    Το πρώτο δείγμα της νέας γραμμής περιλαμβανόταν στην τοποθέτηση του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έδωσε ρεσιτάλ νομιμοφροσύνης και σεβασμού των θεσμών: «Η Χρυσή Αυγή, σεβόμενη απόλυτα τον θεσμικό της ρόλο και τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει, ως τρίτη πολιτική δύναμη έχει αποδείξει αυτές τις λίγες ημέρες ότι δεν πρόκειται να κάνει στείρα αντιπολίτευση».
    Από κοντά κι ο νεοεκλεγείς Γεώργιος Γαλέος, ο οποίος δεν δίστασε να εκθειάσει τον υπουργό Οικονομικών («εκτιμώ τον κύριο καθηγητή, τον Βαρουφάκη, τον κύριο υπουργό, ο οποίος έχει σπουδάσει στο εξωτερικό, όπως και εγώ») και να ταυτιστεί με τις κυβερνητικές προτάσεις («τα μέτρα αυτά είναι σωστά και πρέπει να γίνουν»).
    Υποστήριξη!
    Ο «πολύς» Γιάννης Λαγός δεν δίστασε να δώσει το σύνθημα υποστήριξης της κυβέρνησης: «Εμείς είμαστε εδώ και περιμένουμε να γίνουν αυτά που είπε ο πρωθυπουργός και περιμένουμε την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών. Να ξεκινήσουμε, λοιπόν, και να ελέγξουμε όλους αυτούς τους μεγαλοοφειλέτες. Εμείς είμαστε μαζί σε αυτόν τον αγώνα που θα γίνει στους μεγαλοκαναλάρχες, σε όσους έχουν πάρει τα θαλασσοδάνεια και εκμεταλλεύονται τον ελληνικό λαό».
    Και ο «Καιάδας» Γιώργος Γερμενής ήταν όλο γλυκόλογα: «Θέλω να πιστεύω πως η σημερινή κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, θα αποκαταστήσει την παρανομία και θα επαναφέρει την τάξη στο ελληνικό Κοινοβούλιο, την ομαλή λειτουργία».
    Ο Ηλίας Παναγιώταρος έφτασε στο σημείο να πει «δώστε υπηκοότητα, όχι ιθαγένεια» στους μετανάστες. Από κοντά και ο Νίκος Μίχος, που κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «τρομοκράτησε τον ελληνικό λαό και πήρε το ποσοστό που πήρε από κάποιους ηλικιωμένους και από κάποια κομματόσκυλα», ενώ κατάγγειλε όσους βιάζονται να κάνουν κριτική στη νέα κυβέρνηση: «Ακόμα δεν τους έχουμε δει, ακούμε διάφορες απόψεις, ακούμε τι έχουν να πουν και θα δούμε τι έχουν να κάνουν».
    Η πρώτη ανάγνωση της πολιτικής στροφής της Χρυσής Αυγής είναι βέβαια η προφανής. Εν όψει της επικείμενης δίκης τους, οι χρυσαυγίτες, οι οποίοι έχουν συνηθίσει να ποντάρουν στη στήριξη του βαθέος κράτους, επιδιώκουν τώρα να αποκτήσουν ερείσματα στους νέους κυβερνώντες. Αλλά με δεδομένο το πολιτικό χάσμα που χωρίζει την Αριστερά από τους ναζιστές, κάτι τέτοιο θα ήταν τουλάχιστον αφελές.
    Στην πραγματικότητα η νέα πολιτική γραμμή της οργάνωσης έχει διαφορετική στόχευση: να γίνει ντε φάκτο αποδεκτή η συμμετοχή της στο λεγόμενο «αντιμνημονιακό μπλοκ», έστω και υπό την ηγεμονία του «αντεθνικού» ΣΥΡΙΖΑ. Το δήλωσε απερίφραστα ο Παππάς: «Ο κύριος πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας, έχει πολλά όπλα στην πολιτική του φαρέτρα, αν θέλει αληθινά να πραγματώσει τους πόθους του λαού. Δεν έχει μόνο τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, το 36,34%, έχει και το 6,28% της Χρυσής Αυγής, έχει και το 5,47% του Κομμουνιστικού Κόμματος, το 4,75% των ΑΝ.ΕΛΛ., έχει το 52,84% και μια πλειοψηφία αντιμνημονιακή εκατόν ενενήντα τεσσάρων βουλευτών».
    Μέσω του «αντιμνημονιακού μετώπου» η Χρυσή Αυγή διεκδικεί να επανανομιμοποιήσει την πολιτική παρουσία της, αλλά κυρίως θέλει ύπουλα να υποβάλει τη δική της υποψηφιότητα για τη γνήσια εκπροσώπηση αυτού του μετώπου σε περίπτωση που ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους της ή οδηγήσουν σε υπαναχώρηση.
    Καραδοκούν
    Οπως διεκδίκησε την εκπροσώπηση της δεξιάς εθνικοφροσύνης μετά τις εκλογές του 2012, φτάνοντας στο σημείο να επιτεθεί σε νεοδημοκράτες και δεξιούς στον Μελιγαλά τον Σεπτέμβριο 2013, τώρα διεκδικεί την ηγεμονία της συμμαχίας «πατριωτών-Αριστεράς» που εγκαινίασε η παρουσία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην κυβέρνηση, καραδοκώντας να εκμεταλλευτούν την όποια αποτυχία.
    Αλλωστε ο Παππάς φρόντισε να αναφερθεί στη «σχετικότητα» της διάκρισης Δεξιάς-Αριστεράς: «Τα έδρανα της Χρυσής Αυγής βρίσκονται στο δεξιό άκρο. Για τους καθήμενους βεβαίως η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. Το “αριστερά” και το “δεξιά” έχει να κάνει και με το από ποια θέση τα βλέπεις τα πράγματα».
    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην τελική του ομιλία σήκωσε το γάντι και απέρριψε βέβαια την προσδοκία της Χρυσής Αυγής: «Αυτό στο οποίο επενδύουν, δηλαδή σε μια αποτυχία της κυβέρνησης, μόνο τους εχθρούς της δημοκρατίας μπορεί να ευνοήσει, μόνο στους εχθρούς της δημοκρατίας μπορεί να ανοίξει τον δρόμο, τόσο εδώ όσο και στην Ευρώπη. Και αυτό δεν έχουμε το δικαίωμα να το αφήσουμε να συμβεί στον τόπο μας, δεν έχουμε το δικαίωμα να το αφήσουμε να συμβεί στην Ευρώπη».

    http://www.efsyn.gr/arthro/i-aristeri-strofi-tis-ha

  7. Ο/Η Antifa2 λέει:

    http://www.efsyn.gr/arthro/i-alli-diki-tis-hrysis-aygis

    Η «άλλη» δίκη της Χρυσής Αυγής

    Τάσος Κωστόπουλος, Αντα Ψαρρά, Δημήτρης Ψαρράς
    .

    Την ώρα που το ελληνικό δικαστικό σύστημα ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής, στη Γερμανία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη μια δίκη με κατηγορούμενους νεοναζί που έχει ξεκινήσει από τον Μάιο του 2013 στο Μόναχο και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2015.

    Πρόκειται για τη δίκη της νεοναζιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης NSU (Nationalsozialistischer Untergrund, Εθνικοσοσιαλιστικό Υπόγειο Δίκτυο), στην οποία αποδίδονται δέκα δολοφονίες (οι εννιά με ρατσιστικό κίνητρο) από το 2000 μέχρι το 2007 και άλλες εγκληματικές πράξεις (εκρήξεις με πολλούς τραυματίες, εμπρησμοί, ληστείες).

    Η υπόθεση έχει πάρει χαρακτήρα σκανδάλου στη Γερμανία, γιατί επί τόσα χρόνια οι διωκτικές αρχές αρνούνταν να κατανοήσουν τα ρατσιστικά κίνητρα που όπλιζαν τα χέρια των δολοφόνων. Μετά από κάθε φόνο αναζητούσαν υπόπτους στον περίγυρο των θυμάτων, ανέκριναν με προσβλητικό τρόπο τους οικείους τους και άφηναν να εννοηθεί ότι οι δολοφονίες ήταν αποτέλεσμα «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών», αποδίδοντας στους δολοφονημένους σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, με εμπόριο ναρκωτικών κ.λπ.

    Οπως αποδεικνύεται σήμερα, υπήρξε εξαρχής μια ρατσιστική αντιμετώπιση της υπόθεσης, εφόσον, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία βοούσαν (ίδιο φονικό όπλο, παρόμοια μεθοδολογία, μετανάστες θύματα), η αστυνομία αδυνατούσε να φανταστεί ότι πρόκειται για εγκληματική δράση ναζιστικής ομάδας.

    Μετά την τελική αποκάλυψη του NSU το 2011, το σκάνδαλο πήρε πολιτικές διαστάσεις διότι αποκαλύφθηκε ότι στον περίγυρο του δολοφονικού τρίο βρίσκονταν ποικίλοι πράκτορες (ή διπλοί πράκτορες) της περιβόητης γερμανικής μυστικής υπηρεσίας που φέρει το όνομα «Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος». Αυτό εξάλλου είναι και το ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο της δίκης.

    Αλλά η δίκη του NSU έχει ειδικό, ελληνικό ενδιαφέρον. Πρώτα πρώτα επειδή ανάμεσα στα δέκα θύματα και δίπλα σε οκτώ Τούρκους μετανάστες και μία Γερμανίδα αστυνομικό συγκαταλέγεται ο Ελληνας Θόδωρος Βουλγαρίδης, o οποίος δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2005 στο Μόναχο.

  8. Ο/Η Κάποιος λέει:

    http://www.kathimerini.gr/801380/opinion/epikairothta/politikh/kotzias-ntoygkin-ee
    ΞΕΝΙΑ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ

    Κοτζιάς, Ντούγκιν, Ε.Ε.
    29.01.2015

    «​​Πάγια θέση μας, η οποία έχει διατυπωθεί και δημόσια στη Βουλή είναι ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να συμμετάσχει στις κυρώσεις της Ε.Ε. και των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Αυτή τη στάση επιβάλλει το εθνικό συμφέρον και τα γεωπολιτικά δεδομένα». Με αυτόν τον τρόπο η Χ.Α. υιοθέτησε χθες πλήρως τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα. Οταν είχε λάβει το συγχαρητήριο τηλεγράφημα της επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκήρυξε μετά βδελυγμίας την υποστήριξη. Εκτοτε μεσολάβησαν τα εξής: πρώτον, η σύμπραξη με τον Πάνο Καμμένο των ΑΝΕΛ, τον άνθρωπο που αναρωτήθηκε αν οι Εβραίοι πληρώνουν φόρους και σκόπευε να υπουργοποιήσει τον Νίκο Νικολόπουλο, γνωστό για το ομοφοβικό τουίτ εναντίον του Λουξεμβούργιου πρωθυπουργού και δεύτερον, η ανάθεση του ΥΠΕΞ στον Νίκο Κοτζιά, συνομιλητή του Αλεξάντερ Ντούγκιν, ιδεολογικού γκουρού του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και -ω του θαύματος- συνδαιτυμόνα της Χ.Α. Σε περσινή συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Χ.Α. ο Ντούγκιν είχε κάνει λόγο για «δαιμονοποίηση» του φιλοναζιστικού κόμματος και είχε αποφανθεί ότι η Χ.Α. «εκφράζει τα συμφέροντα των Ελλήνων και αυτό είναι πολύ σπουδαίο».

    (….)

    Για να διαλύσει κάθε καλοπροαίρετη αμφιβολία και επιφύλαξη, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας υπήρξε λαλίστατος προχθές στην παράδοση-παραλαβή του υπουργείου του. «Προσπάθησαν πολλοί να μας φέρουν προ τετελεσμένων πριν καν ορκιστούμε κυβέρνηση. Οποιος νομίζει ότι στο όνομα του χρέους θα μας κάνει να παραιτηθούμε από τη συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές πολιτικές γελιέται… Οποιος νομίζει ότι στο όνομα του χρέους η Ελλάδα θα παραιτηθεί από την κυριαρχία της και από την ενεργητική δραστήρια συμβολή της στην ευρωπαϊκή πολιτική, κάνει λάθος», απείλησε χαρακτηριστικά. Το ίδιο βράδυ ανήρτησε το εξίσου διχαστικό τουίτ «Σύστημα εξάρτησης ήδη ενοχλείται από δημοκρατική εξωτερική πολιτική. Βρίζει ασύστολα. Επιδιώκει με πολυειδή ψεύδη να καλύψει τον ραγιαδισμό του». Μάλιστα. «Ραγιάδες» όσοι αντιλαμβάνονται την ενιαία οικονομική, δημοσιονομική εξωτερική πολιτική ως προϋπόθεση για εμβάθυνση της -ατελούς είναι η αλήθεια-ομοσπονδιοποίησης της Ε.Ε. «Ραγιάδες» όσοι πιστεύουν ότι η μερική, αμοιβαία και ισότιμη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας είναι θεμέλιος λίθος για να προχωρήσει η Ευρώπη. Την ίδια στιγμή η Ε.Ε. τοποθετείται από τον αρμόδιο υπουργό στην αντίπερα όχθη, οιονεί εχθρός, που θέλει να μας εξαπατήσει και να μας περιφρονήσει. Ανησυχητικά σημάδια για ένα… έθνος, που συχνά βρέθηκε να είναι ανάδελφο, αναζητώντας ερείσματα σε λάθος, πλην πάντα Χ.Ο., συμμάχους.

  9. Ο/Η Frixos λέει:

    Με βαση την απλη (αλλα και τη συνθετη) λογικη ο Κοτζιάς προφανεστατα ηξερε και παραηξερε ποιος είναι ο Ντουγκιν αφου, οι δραστηριότητες του Ρωσου είναι μεσα στο διδακτικο αντικειμενο του ΥΠΕΞ της αριστεροδεξιας Ελληνικης κυβερνησης.
    Αν, παρ΄ολα αυτά, το γνωστικο του πεδιο είναι περιορισμενο και ανεπαρκες και οντως δεν ηξερε τι εστι Τζουγκιν, όταν το εμαθε (μεσω κραξίματος) θα εβγαινε ανοιχτα να το δηλωσει και θα ζητουσε συγνωμη απο την πανεπιστημιακη κοινοτητα και την Ελληνικη κοινωνια για την συναναστροφή του με τον φασιστα.
    Ωστοσο αν επιμενουν να μας πεισουν περι δηθεν «ελευθεριας ιδεων στα πανεπιστημια» δεν εχουν παρα να καλεσουνε και τον πατερα Πλευρη να κανει μερικες διαλέξεις.

    Περαν τουτου βασικο θεμα αποτελει πως σκοπευει ο Συριζα να αντιμετωπισει τους ντοπιους φασιστες, θα τους τσακισει ή θα επικρατησει η «Λαλιωτειος» αποψη ότι η υπαρξη ενος κομματος στα δεξια της ΝΔ είναι χρησιμη γιατι της κοβει ψηφους; Συνεπως ακομα πιο χρησιμη ειναι η υπαρξη δυο κομματων (ακροδεξιου και φασιτικου).
    Αλλωστε και ο πρωτος τη ταξη υπουργος, ως αντιπολιτευομενος βουλευτης, ειχε δηλωσει ότι η (προηγουμενη) κυβερνηση δεν εχει στοιχεια εναντιον των ναζι. Επισης και η Ραχηλ Μακρη ειχε δηλωσει γεματη οργη: «Φυλακίζετε αδικα αθωους ανθρώπους», δηλωση για την οποια επιβραβευθηκε από τον Συριζα με τη μεταγραφη της στις ταξεις του.
    Για να δουμε θα τους απολυσουνε, γιατι οι Συριζαιοι είναι ικανοι για όλα.

  10. Ο/Η του κώλου λέει:

    http://www.4pt.su/el/content/i-diethnis-politiki-kai-eyrasiatiko-orama

    Η Διεθνής Πολιτική και το Ευρασιατικό όραμα

    Διάλεξη του Αλεξάντρ Ντούγκιν που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Η Εξωτερική Πολιτική της Ρωσίας» του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου 2013.

    Σύντομο σχόλιο: Στη διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Ο καθηγητής Ντούγκιν εξέφρασε τις απόψεις του για τη διεθνή πολιτική και το Ευρασιατικό του όραμα στο σύγχρονοκόσμο. Απορρίπτοντας τις βασικές θέσεις των τριών κύριων θεωριών Διεθνών Σχέσεων (ρεαλισμός, νεοφιλελευθερισμός, νεο-μαρξισμός), παρουσίασε το όραμά του για έναν πολυπολικό κόσμο, μια νέα διεθνή τάξη (τον τέταρτο Νόμο της Γης) βασισμένηστην εμφάνιση πολλών πόλων που αντιστοιχούν στους μεγάλους πολιτισμούς που υπάρχουν στην ανθρωπότητα. Μετά από ένα χρονικό διάστημα μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου κατά το οποίο πολλοί δυτικοί μελετητές προέβλεψαν τον ερχομό ενός μονοπολικού διεθνούς συστήματος που θα βασίζονταν στην κυριαρχία της αμερικανικής ηγεμονίας και την παγκόσμια εξάπλωση του φιλελεύθερου καπιταλισμού (μια εξέλιξη που υποστηρίζονταν για διαφορετικούς λόγους τόσο από το νεο- μαρξιστική όσο και από τη νεο-φιλελεύθερη θεωρία), μια νέα περίοδος ξεκίνησε στη δεκαετία του 2000, όταν κατέστη σαφές ότι οι προβλέψεις στις οποίες μια τέτοια εξέλιξη θα βασιζόταν (κυρίως η διαρκής παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και η διάσπαση ορισμένων μεγάλων παγκόσμιων δυνάμεων, όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Ινδία ως αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης των οικονομικών ολιγαρχιών τους στον πλούσιο Βορρά) αποδείχθηκαν λανθασμένες.
    Ο Καθηγητής Ντούγκιν εξέφρασε την άποψη ότι μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις ερχομαστε πιο κοντά σε έναν πολυπολικό κόσμο όπου ο πολιτισμός (και όχι το εθνικό κράτος όπως προτείνεταιαπό το ρεαλισμό) θα αποτελείτον κύριος δρώντα. Θεωρώντας ότι κινούμαστε στην εποχή της μετα-νεωτερικότητας (η Αραβική Άνοιξη αποτελεί ένα σημαντικό παράδειγμα αυτής της νέας κατεύθυνσης), εξέφρασε τη θέση ότι ο κόσμος προχωρεί προς μια περίοδο κατά την οποία το δυτικό κρατοκεντρικόσύγχρονο διεθνές σύστημα θα πρέπει να αντικατασταθεί από ένα μεταμοντέρνοστο οποίοοι διαφορετικοί πολιτισμοί (και όχι μόνο ένας πολιτισμός, ο δυτικός) θα αναγνωρίζονται ως ίσοι από όλους και θα αναδειχθούν ως ο κύριος διεθνής παράγοντας. Σύμφωνα με τον καθηγητή Ντούγκιν εναπόκειται στις πνευματικές ελίτ και τους λαούς του κάθε πολιτισμού να αποφασίσουν το μέλλον τους με βάση το δικαίωμα της ελευθερίας της επιλογής, χωρίς οποιαδήποτε απόφαση να τους επιβάλλεται από έξω.

    Ισχυριζόμενος ότι η εσωτερική πολιτική της Ρωσίας (καθώς και άλλων χωρών) χαρακτηρίζεται από μια πάλη ανάμεσα σε μια φιλοαμερικανική, φιλελεύθερη ελίτ από τη μία πλευρά και από την άλλη τον Πρόεδρο Πούτιν, το μεγαλύτερο μέρος της ρωσικής πνευματικής ελίτ και της ρωσικής κοινωνίας (στόχος των οποίων είναι η διατήρηση της ρωσικής ταυτότητας), περιέγραψε την ΕυρασιατικήΈνωση του Πούτιν ως ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία ενός πολυπολικού κόσμου που αντιστέκεται στην αμερικανική ηγεμονία και, κατά συνέπεια, είναι προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρωσικής ταυτότητας. Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την άποψη ότι οποιαδήποτε προσπάθεια της Δύσης για την ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος (που αποτελεί ένα σημαντικό σύμμαχο της Ρωσίας, ο οποίος επίσης αντιστέκεταιστην προοπτική ενός μονοπολικού κόσμου) με τη βία θα λάβει μια πολύ σκληρή απάντηση από τη Μόσχα.

    Η απομαγνητοφώνηση και το παραπάνω σχόλιο συντάχθηκαν από τον Αντώνη Σκοτινιώτη, υποψήφιο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

    Νίκος Κοτζιάς (συντονιστής): Καλώς ήρθατε. Μπορείτε να ξεκινήσετε.
    …………………………………………………..

    Καθηγητής Ήφαιστος: Μπορώ να κάνω ένα σχόλιο σχετικά με αυτό; Για μας, για πολλούς από εμάς εδώ στην Ελλάδα, η προ-νεωτερικότητα ήταν ένας πιο ώριμος πολιτισμός από τη νεωτερικότητα στη συνέχεια.

    Αλεξάντρ Ντούγκιν: Απολύτως. Η προ-νεωτερικότητα είναι το μέλλον.

    ……………………….
    http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/10/1922.html

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

    ΠΡΟΤΑΣΗ-ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Π.ΗΦΑΙΣΤΟ: «Άμεση έξοδος από τα Μνημόνιο γιατί αλλιώς θα ωχριά το 1922 από αυτό που θα συμβεί»!

    Μια τοποθέτηση που αξίζει να μελετηθεί καθώς υποδεικνύει την εθνική ανάγκη αποτίναξης του εθνικού ζυγού της τρόικα και παραθέτει ενας «οδικό χάρτη» για το πως μπορεί αυτό να συμβεί» ο καθηγητής Διεθνών – Στρατηγικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Παναγιώτης Ήφαιστος στην ιστοσελίδα του υποστηρίζοντας ότι «Τα όσα έρχονται για την Ελλάδα γράφει θα κάνουν τη καταστροφή του 1922 να μοιάζει με ασήμαντο ιστορικό γεγονός».

    Καίριο ρόλο στον «οδικό χάρτη» εξόδου από την κρίση θα παίξουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
    …………………………………

  11. Ο/Η laskaratos λέει:

    Η Ελλάδα θα μείνει ενωμένη με τη Δύση, με όλα τα τρωτά που αυτή έχει, είναι προτιμότερο από το να καταντήσει Δημοκρατία του Ενβέρ Χότζα ή του Ιλχάμ Αλίγιεφ.

    http://www.msn.com/el-gr/news/world/%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%8e%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b9%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%cf%8c%cf%83%cf%87%ce%b1%cf%82/ar-BBi4GTz?ocid=iehp

    Πισώπλατα εκτέλεσαν αντίπαλο του Πούτιν στο κέντρο της Μόσχας

    Ο Μπ. Νεμτσόφ δέχθηκε τα πυρά πιθανότατα επαγγελματιών δολοφόνων την ώρα, που βάδιζε συνοδευόμενος από 24χρονη φίλη του από το Κίεβο σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Μόσχας, τη μεγάλη πέτρινη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Μόσκοβα δίπλα στο Κρεμλίνο.

    Οι δολοφόνοι του Νεμτσόφ βγήκαν από αυτοκίνητο των συνεργών τους, που σταμάτησε ξαφνικά στη γέφυρα και διέφυγαν με το ίδιο όχημα αφού βεβαιώθηκαν ότι το θύμα τους υπέκυψε στα τραύματά του………..

  12. Ο/Η ataktos λέει:

    Κοτζιά, κάτω τα χέρια από τον κριτικό λόγο !

    http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2015/03/blog-post_4.html

  13. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.zeit.de/politik/ausland/2015-02/russia-greece-connection-alexander-dugin-konstantin-malofeev-panos-kammeno

    Russia-Greece

    Caught in the web of the Russian ideologues

    Powerful Russians want to drive a wedge into the EU and are fighting for Moscow’s dominance. Confidential emails reveal how they are influencing the Greek government. von Meike Dülffer, Carsten Luther und Zacharias Zacharakis

    7. Februar 2015 13:47 Uhr

    English version of «Im Netz der russischen Ideologen»

    At this wedding, the most important person wasn’t the bride. Nor the groom. Instead, it was the best man. The EU forced him to play this role against his will. In Brussels, there are some who are convinced that Konstantin Malofeyev is providing financial assistance to pro-Russian militants in eastern Ukraine. For this reason, the Moscow-based businessman with close ties to the Kremlin is no longer allowed to travel to Europe. For the couple planning to wed, heirs of a Greek shipping company, this was a problem. But not for Malofeyev. Without further ado, the enormously wealthy oligarch invited the entire wedding party to his luxury resort south of Moscow.

    An eccentricity from the world of the superrich, one might think – if it weren’t for the guest list. The choice names on that list show how closely connected the business and political elites of Greece and Russia are – and how these ties reach all the way to the new Greek government.

    The list comes from a hacked email account of a former employee at the Russian Embassy in Athens. More than 700 other emails were in the account. ZEIT ONLINE has analyzed them. The messages reveal just how close contacts have been between Russian oligarchs like Malofeyev and ideologues like Alexander Dugin, on the one hand, and important Greek politicians, on the other. And they document how influential Russians are working to forge close strategic and ideological alliances with European decision-makers – as alternatives to the European Union and against the trans-Atlantic integration of its countries.

    At the very top of the list: Panos Kammenos

    Comparable Russian contacts can be found in many places in Europe, particularly ones to populist and extremist parties on the right. For example, France’s National Front party enjoys support from Russia, which also has good relations with Fidesz, the ruling party in Hungary led by Prime Minister Viktor Orbán. Representatives of Austria’s Freedom Party (FPÖ) served as election monitors in Crimea after Russia annexed it last year.

    The mails from the hacked email account now provide exemplary information about how anti-European ideologues have been establishing contacts with individual politicians in EU countries and have been trying to exert influence on them. For example, at the very top of the guest list of that wedding celebration, directly under those of the bride and groom, is a name that is currently becoming well known even outside of Greece: Panos Kammenos is the new defense minister in Athens, head of the right-wing populist Independent Greeks party and coalition partner of leftist Prime Minister Alexis Tsipras.

    The document, titled «Final list of Greeks», contains the names of 90 guests. Besides Panos Kammenos, there are lawyers, businesspeople, politicians and, lastly, an entire orchestra. Malofeyev obviously didn’t want to let EU sanctions get in the way of how he cultivates his relationships. «This weekend, my Greek friend who invited me to be the best man at his wedding had to come to me to have his wedding with 90 Greeks, instead of me going to him,» Malofeyev told the American online magazine Slate.

    Contacts in all ideological camps

    The hacked address is the private email account of Georgy Gavrish. A group critical of the Kremlin broke into in on December 2, 2014 and published the data within it. Gavrish comes from Rostov-on-Don and belongs to the inner circle of the Russian ideologue Alexander Dugin, a proponent of neo-Eurasianism. This is confirmed by a multitude of emails exchanged between the two. Gavrish was also an early member of Dugin’s so-called Eurasian Movement.

    Dugin is something akin to a guru of Russia’s new and aggressive imperialism, whose esoteric geopolitical visions boil down to Russian dominance stretching from Asia to Europe as an opposite pole to the hated liberalism of the US-dominated Western world. The degree of influence it has on President Vladimir Putin and official Russian policies is a matter of dispute. What is certain, however, is that Dugin has spent years trying to find allies to support his ideas – and succeeded in doing so.

  14. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.zeit.de/politik/ausland/2015-02/russia-greece-connection-alexander-dugin-konstantin-malofeev-panos-kammeno/seite-3

    Russia-Greece

    Caught in the web of the Russian ideologues

    Seite 3/3: The link between Moswcow and Syriza

    Konstantakopoulos has close ties to the leadership ranks of the Syriza party. He provided assistance as part of a committee charged with drafting the party program. The journalist spent years as a correspondent in Moscow and serves as something like a link between the party and its contacts in Moscow. Moreover, he is an important Syriza ideologue. The newspaper Avgi, which has close ties to the party, publishes his essays regularly.

    In addition, Konstantakopoulos had been informed in October 2014 that Kammenos, now the defense minister, would stay in Moscow on account of the wedding mentioned above. This is also revealed in an email that Konstantakopoulos sent to Gavrish. Shortly before the celebration, Konstantakopoulos writes, Kammenos appeared «full of excitement» in Syriza circles and asked for «a tactical collaboration.» The Syriza leadership, Konstantakopoulos reported to Gavrish, had given some thought to what should be done with «the small one.» It is unclear whether Kammenos really did try to establish these contacts. However, after the Greek election, it emerged that the Syriza party leadership would involve itself in this kind of coalition.

    Konstantakopoulos and Dugin know each other personally. They met during a trip that Dugin took to Greece in April 2013, when they interviewed each other. Dugin explained his geopolitical views to the Greek and said that Greece «can choose between Land Power (Eurasia) and Sea Power (the USA, UK and NATO).» In the end, he added, it is up to the Greek people to make this choice.

    Dugin, in turn, presented Konstantakopoulos in an English-language video conversation. In it, Konstantakopoulos complains that Greece is a colony that is being destroyed by the international financial institutions and mentions the possibility of a strategic alliance with Russia.

    A Greek Dugin fan

    The name of another Greek intellectual appears repeatedly in the emails as both a sender and recipient: Nikos Laos. It is difficult to fathom his exact function and attitude. Laos, who holds a doctorate in theology, has published a number of books, including ones on the offshoots of the Illuminati in Greece and the excesses of political economy. But Laos is also a partner at R-Techno, a Russian private-security firm. Its founder, Roman Romachev, worked for the Russia domestic intelligence agency FSB between 1997 and 2002, where he was in charge of counterintelligence.

    On the basis of the emails, one can say with relative certitude that Laos is an ardent admirer of Dugin and tried to make contact with him. At first, he communicated with Dugin via Gavrish. «We live in a very complicated world in which there are no longer any clear-cut national policies. Instead, there are networks that operate both within countries and outside their borders,» Gavrish writes in a message to Dugin, quoting Laos. Dugin answered that Laos was «very correct» and said that he was also willing to meet with Laos. Whether that ever happened remains unclear. In any case, Laos wrote to Dugin via Gavrish in 2013: «I am trying through diplomatic channels to apply many of your ideas for a healthy and creative change in Greek policies.» In this way, he continued, Greece should become part of a «Eurasian alliance under the leadership of President Putin.»

    Based on the email exchanges, one can only determine to a limited degree just how much influence Laos has on the Greek public and on Syriza. In June 2014, he wrote to Gavrish that his «acquaintances» in the Syriza party had asked him to analyze which internal currents in the Syriza movement were leaning toward social democracy. In an attached article, Laos warned about individual party members who supposedly presented a danger through their «social democratic provocations» and who threatened to divide the movement with a stance that was too friendly toward America.

    In any case, Laos’ statements provide insight into the world of ideas in which Russian Orthodox and Greek Orthodox ideologies evidently intersect. For example, in July 2014, he wrote directly to Dugin, reporting that he intended to found an Orthodox, Eurasian order of knights and asking Dugin to be one of its patrons. «Through this public and honorific organization, we can assist the Eurasian Noomachy through very effective channels and networks,» he wrote, using a term denoting a war of ideas. «I know very well how the enemy works, and, under Your Patronage, I can strike back effectively and hard.» Dugin’s terse response was: «Got it.»

    Academic ties to the foreign minister

    However, a completely different personal connection may be much more important to Dugin than the one he has to Laos: that to Nikos Kotzias, the Syriza member currently serving as Greece’s foreign minister. In the spring of 2013, Dugin delivered a lecture at the University of Piraeus, where Kotzias was teaching at the time.

    There have already been reports on that lecture. But what is less well known is that, while still a professor at the University of Piraeus, Kotzias commissioned several studies that were supposed to investigate the Greek population’s stance toward Russia. From the hacked emails, it emerges that Kotzias personally passed on the results of these studies to Gavrish in June 2013. Among other things, the opinion pollsters explored the question: «Which country is the friendliest to Greece?» The results from 2012 found that almost 40 percent of respondents believed that Russia was the best friend of the Greeks. France was in second place, with 24 percent. Conversely, only a bit more than 1 percent of the surveyed Greeks claimed to view Germany as a friend.

    «For Greeks,» Kotzias concludes, «Russia is a potential military and economic ally that they respect and appear to know relatively well.» In recent times, he adds, many Greeks have been let down by their traditional allies and have consequently turned toward Russia.

    A spokesman for the Greek Foreign Ministry told ZEIT ONLINE on Saturday that Kotzias denies being in contact with Dugin. In any case, the trove of leaked emails also includes a group photograph, apparently taken in Greece, showing Kotzias with Dugin and other individuals.

    In recent days, the Greek government has been making an effort to refute allegations that it wants to step out of the ranks of the Europeans and turn to Russia. But, to the same degree, questions are arising about the impact of the following facts: that Greece’s foreign minister cultivates (pseudo)-academic relations with the neo-Eurasian Dugin, and that the defense minister evidently has close ties with a Russian oligarch, who in turn is associated with Dugin. In any case, one would presume that attempts by Russian ideologues to win over Europe’s politicians and to play them against each other comes in rather handy to President Putin and his government.

    With assistance from: Christo Grozev, Sebastian Mondial, Steffen Dobbert and Karsten Polke-Majewski

  15. Ο/Η Κ.Δ. λέει:

    http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%B5-%CE%B4%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE

    5/04/2015 – 11:28 4 Σχόλια
    209

    Κοτζιάς προς ΕΕ: Δώστε μας, αλλιώς Χρυσή Αυγή
    Η Ρωσία μάς δίνει προκαταβολή 5 δισ. για αγωγό αερίου

  16. Ο/Η Κάποιος λέει:

    Δεν υπάρχει γάμος

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64179753

    Διαδικτυακός καβγάς Κοτζιά-Μητσοτάκη για τους διορισμούς
    ……………………………..

    Συγκεκριμένα, σχολιάσε με βάση ένα «γράφημα», τους διορισμούς που έχουν γίνει από στελέχη της κυβέρνησης, σε συγγενικά η φιλικά τους πρόσωπα. «Για την κυβέρνηση ο βαθμός συγγένειας μάλλον μετράει περισσότερο από την αξιολόγηση», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ στο γράφημα περιλαμβάνει και τον διορισμό του Θόδωρου Μητράκου, υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, προσδιορίζοντάς τον ως γαμπρό του Νίκου Κοτζιά.

    Εντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος απάντησε άμεσα, επίσης μέσω του Twitter, καλώντας τον βουλευτή της ΝΔ να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία.

    «Να καταθέσεις πιστοποιητικό γάμου της κόρης μου με πρόσωπο που επικαλείσαι που τάχα διορίστηκε επί τούτου. Αλλιώς είσαι συκοφάντης», έγραψε ο υπουργός.

  17. Ο/Η Ουρανύα μπουζολιάκου λέει:

    http://politika-gr.blogspot.gr/2015/01/blog-post_377.html
    1/29/2015
    Κοτζιάς, Ντούγκιν, Χρυσή Αυγή, Ευρώπη !

    «​​Πάγια θέση μας, η οποία έχει διατυπωθεί και δημόσια στη Βουλή είναι ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να συμμετάσχει στις κυρώσεις της Ε.Ε. και των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Αυτή τη στάση επιβάλλει το εθνικό συμφέρον και τα γεωπολιτικά δεδομένα».

    Με αυτόν τον τρόπο η Χ.Α. υιοθέτησε χθες πλήρως τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα.

    Οταν είχε λάβει το συγχαρητήριο τηλεγράφημα της επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκήρυξε μετά βδελυγμίας την υποστήριξη.

    Εκτοτε μεσολάβησαν τα εξής:

    πρώτον, η σύμπραξη με τον Πάνο Καμμένο των ΑΝΕΛ, τον άνθρωπο που αναρωτήθηκε αν οι Εβραίοι πληρώνουν φόρους και σκόπευε να υπουργοποιήσει τον Νίκο Νικολόπουλο, γνωστό για το ομοφοβικό τουίτ εναντίον του Λουξεμβούργιου πρωθυπουργού και

    δεύτερον, η ανάθεση του ΥΠΕΞ στον Νίκο Κοτζιά, συνομιλητή του Αλεξάντερ Ντούγκιν, ιδεολογικού γκουρού του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και -ω του θαύματος- συνδαιτυμόνα της Χ.Α. Σε περσινή συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Χ.Α. ο Ντούγκιν είχε κάνει λόγο για «δαιμονοποίηση» του φιλοναζιστικού κόμματος και είχε αποφανθεί ότι η Χ.Α. «εκφράζει τα συμφέροντα των Ελλήνων και αυτό είναι πολύ σπουδαίο».

    Τον γενειοφόρο εμπνευστή της «Ευρασίας», μιας αυτοκρατορίας που θα αποτελέσει αντίβαρο στις ΗΠΑ, είχε προσκαλέσει το 2013 ο Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να δώσει μία διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

    Ας μην είμαστε όμως τόσο δογματικοί όσο ο ίδιος ο νέος ΥΠΕΞ.

    Μία απλή πρόσκληση για διάλεξη δεν σημαίνει απαραίτητα υιοθέτηση όσων λέει ο ομιλητής.

    Ούτε τα πλατιά χαμόγελα στη φωτογραφία των δύο ανδρών, πλαισιωμένων από φοιτητές, αποτελούν απαραίτητα τεκμήρια ενοχής.

    Για να διαλύσει κάθε καλοπροαίρετη αμφιβολία και επιφύλαξη, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας υπήρξε λαλίστατος προχθές στην παράδοση-παραλαβή του υπουργείου του.

    «Προσπάθησαν πολλοί να μας φέρουν προ τετελεσμένων πριν καν ορκιστούμε κυβέρνηση. Οποιος νομίζει ότι στο όνομα του χρέους θα μας κάνει να παραιτηθούμε από τη συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές πολιτικές γελιέται… Οποιος νομίζει ότι στο όνομα του χρέους η Ελλάδα θα παραιτηθεί από την κυριαρχία της και από την ενεργητική δραστήρια συμβολή της στην ευρωπαϊκή πολιτική, κάνει λάθος», απείλησε χαρακτηριστικά.

    Το ίδιο βράδυ ανήρτησε το εξίσου διχαστικό τουίτ «Σύστημα εξάρτησης ήδη ενοχλείται από δημοκρατική εξωτερική πολιτική. Βρίζει ασύστολα. Επιδιώκει με πολυειδή ψεύδη να καλύψει τον ραγιαδισμό του».

    Μάλιστα.

    «Ραγιάδες» όσοι αντιλαμβάνονται την ενιαία οικονομική, δημοσιονομική εξωτερική πολιτική ως προϋπόθεση για εμβάθυνση της -ατελούς είναι η αλήθεια-ομοσπονδιοποίησης της Ε.Ε.

    «Ραγιάδες» όσοι πιστεύουν ότι η μερική, αμοιβαία και ισότιμη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας είναι θεμέλιος λίθος για να προχωρήσει η Ευρώπη.

    Την ίδια στιγμή η Ε.Ε. τοποθετείται από τον αρμόδιο υπουργό στην αντίπερα όχθη, οιονεί εχθρός, που θέλει να μας εξαπατήσει και να μας περιφρονήσει.

    Ανησυχητικά σημάδια για ένα… έθνος, που συχνά βρέθηκε να είναι ανάδελφο, αναζητώντας ερείσματα σε λάθος, πλην πάντα Χ.Ο., συμμάχους.

  18. Ο/Η Kάσυ Διάρη Ζιρινόφσκι λέει:
    • Ο/Η Ζωή Ντούγκιν λέει:

      Tatsopoulos

      Προσέξτε. Όχι ανταπόκριση. Όχι εκτενές ρεπορτάζ. Απευθείας μετάδοση της παρέλασης στη Μόσχα από το κανάλι της ελληνικής βουλής. Έγινε κατανοητό με την πρώτη ή να το επαναλάβω και στα ρωσικά;

  19. Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:

    https://mpalothia.wordpress.com/2015/05/10/%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%AC%CE%BC%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CF%84/

    Μπραχάμι : Παρέμβαση στο «Χωριάτικο» στην Αγίου Δημητρίου – Φωτογραφίες και κείμενο

    jonnybandroul

    Το Σάββατο από τις 12:00 μέχρι τη 13:30 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στον φούρνο «Χωριάτικο» που βρίσκεται στη λεωφόρο Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι. Κολλήθηκαν χαρτοπανό σε απέναντι διαφημιστικό ταμπλό και μοιράστηκε κείμενο μπροστά από το μαγαζί.

    Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν μοιρασμένες. Αρκετοί επέλεγαν να μην μπουν μέσα αλλά πολλοί ήταν και αυτοί που απαντούσαν με ένα πνεύμα «έλα μωρέ, αυτά συμβαίνουν παντού» ή «εντάξει αλλά εγώ μια φραντζολίτσα ψωμί θέλω να πάρω μόνο».

    Το αφεντικό του μαγαζιού εμφανίστηκε κάποια στιγμή και με μάλλον απολογητικό ύφος άρχισε να μας εξηγεί ότι το μαγαζί είναι απλώς franchise, αυτός δεν ξέρει τίποτα και απλώς πριν δύο χρόνια αποφάσισε να αγοράσει τον φούρνο που υπήρχε πριν στο ίδιο σημείο και να κάνει τη συγκεκριμένη επενδυτική κίνηση.

    Του επισημάναμε ότι στο site της επιχείρησης το μαγαζί του δεν εμφανίζεται ως franchise αλλά ως εταιρικό και ότι έτσι κι αλλιώς μικρή σημασία έχει αφού ξέρουμε ότι τα συγκεκριμένα αφεντικά-μαφιόζοι ακόμα και τα franchise δεν τα δίνουν απλώς σε «υγιείς επενδυτές» αλλά -για ευνόητους λόγους- σε άτομα του στενού τους κύκλου. Επιπλέον, όταν αποφάσιζε πριν δύο χρόνια να κάνει την επένδυσή του (των 250 χιλιάδων κατά δήλωσή του) δεν υπήρχε περίπτωση να μη γνώριζε ότι αυτοί που θα συνεργαστεί είναι υπόδικοι για σωματεμπορία και ξέπλυμα αλλά προφανώς δεν είχε πρόβλημα.

    Σε όλα αυτά το μόνο που είχε να απαντήσει είναι ότι αυτός είναι οικογενειάρχης που μεγαλώνει σωστά τα παιδιά του. Κερασάκι ήταν και το «ακλόνητο» επιχείρημα ότι δίνει δουλειά σε Έλληνες.

    Η σιωπή και η αδιαφορία είναι συνενοχή!

    Έξω οι μαφιόζοι από τις γειτονιές μας!

    Το κείμενο της παρέμβασης

    «ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ» ΚΑΙ ΟΙ «ΑΤΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ»

    ΒΡΩΜΑΝΕ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

  20. Ο/Η Aldrich Ames λέει:

    «Ποιες εγγυήσεις μπορεί να δώσει ο αρμόδιος κ. Υπουργός ότι τα ποσά που θα δαπανηθούν άνευ αποδόσεως λογαριασμού από την ειδική πίστωση του άρθρου 164, θα καλύπτουν πράγματι απορρήτου χαρακτήρα εθνικές δαπάνες και όχι δαπάνες προσωπικών παροχών και αποζημιώσεις τρίτων «άνευ παραστατικών», όπως εκτεταμένα συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν;».

    http://www.paraskhnio.gr/erotisi-vomva-apo-voyleyti-toy-syr/
    17/04/2015 14:30
    Ερώτηση – “βόμβα” απο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα “μυστικά κονδύλια” του ΥΠΕΞ

    Στοιχεία και διαβεβαιώσεις ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, απο τον υπουργό Εξωτερικών “Σχετικά με τις απόρρητες δαπάνες του Υπουργείου Εξωτερικών, για τον προϋπολογισμό και την ανάλωσή τους το τρέχον οικονομικό έτος / Διαχείριση απόρρητων δαπανών”.
    Στην ερώτηση του ο βουλευτής ζητά στοιχεία για την διαμορφωμένη πίστωση για τις απόρρητες δαπάνες σε απόλυτο ποσοστό αλλά και σε ποσοστό διάθεσης κατά το οικονομικό έτος 2014 καθώς και να μάθει ποιo ακριβές ποσό έχει προϋπολογιστεί για τις απόρρητες δαπάνες του Υπ. Εξ. για το έτος 2015, τι ποσό είχε αναληφθεί μέχρι τις εκλογές στις 25-1-2015 και ποίο είναι το υπόλοιπο ενώ ζητά απο τον υπουργό να απαντήσει και “Ποιες εγγυήσεις μπορεί να δώσει … ότι τα ποσά που θα δαπανηθούν άνευ αποδόσεως λογαριασμού από την ειδική πίστωση του άρθρου 164, θα καλύπτουν πράγματι απορρήτου χαρακτήρα εθνικές δαπάνες και όχι δαπάνες προσωπικών παροχών και αποζημιώσεις τρίτων «άνευ παραστατικών», όπως εκτεταμένα συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν;”

    Διαβάστε όλη την ερώτηση του βουλευτή:

    ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
    Αθήνα, 17 Απριλίου 2015
    Προς τον κ. Υπουργό Εξωτερικών
    Θέμα: Σχετικά με τις απόρρητες δαπάνες του Υπουργείου Εξωτερικών, για τον προϋπολογισμό και την ανάλωσή τους το τρέχον οικονομικό έτος / Διαχείριση απόρρητων δαπανών
    Από την κατάθεση του προϋπολογισμού για το έτος 2015 δεν προέκυπτε με σαφήνεια το ύψος της πιστώσεως που προορίζεται για δαπάνες απορρήτων εθνικών αναγκών για το Υπουργείο Εξωτερικών, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 164 του Νόμου 3566/2007.
    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο (παρ.1) ως απόρρητες εθνικές ανάγκες λογίζονται «αυτές που αποβλέπουν σε εξυπηρέτηση, αμέσως ή εμμέσως, της εξωτερικής πολιτικής του κράτους, και δε μπορούν να γίνουν γνωστές χωρίς ζημία των συμφερόντων της χώρας». Σύμφωνα δε με την παράγραφο 2 του άρθρου 164 του Νόμου 3566/2007 (Οργανισμός Υπουργείου Εξωτερικών), το οποίο αφορά στη διαχείριση των δαπανών απορρήτων αναγκών, «Απαγορεύεται η διάθεση από την παραπάνω πίστωση οποιουδήποτε ποσού για άλλους σκοπούς, ιδίως για την παροχή επιμισθίων, αμοιβών ή αποζημιώσεων και για κάθε προσωπική παροχή προς υπαλλήλους ή όργανα του Κράτους. Οι κατά παράβαση των ορισμών του παρόντος εγκρίνοντες ή λαμβάνοντες τέτοιες παροχές καθίστανται εις ολόκληρον υπόχρεοι έναντι του Δημοσίου σε απόδοση των παρά την απαγόρευση πληρωθέντων». Συνεπώς η χρήση των πιστώσεων που προορίζονται για δαπάνες απορρήτων αναγκών του Υπουργείου Εξωτερικών δεν εκφεύγει των σκοπών για τους οποίους θεσπίσθηκαν.
    Κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι πιστώσεις που προορίζονταν για δαπάνες απορρήτων εθνικών αναγκών για το Υπουργείο Εξωτερικών αποτέλεσαν πηγή αδιαφάνειας, κατασπατάλησης δημόσιων πόρων, υπέρβασης προϋπολογισθέντων ποσών και παράκαμψης των νόμιμων διαδικασιών εκταμίευσης. Ενδεικτικά, επί υπουργίας κ. Μόσιαλου, είχε εξαγγελθεί η κατάργηση ενός πολύ μικρού μέρους απόρρητων δημοσίων δαπανών, συγκεκριμένα κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που αφορούσαν τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ζήτημα το οποίο είχε αναδείξει και ο νυν πρωθυπουργός της χώρας, χωρίς ωστόσο να λάβει τις δέουσες απαντήσεις.
    Επί υπουργίας του κ. Βενιζέλου, μάλιστα, είχε εξαγγελθεί η καθιέρωση συστήματος δικαστικών εγγυήσεων στη διαδικασία των απορρήτων δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών, με σκοπό τον εξορθολογισμό του καθεστώτος που διέπει τις ειδικές/απόρρητες δαπάνες, σε συνδυασμό με τη διασφάλιση της αποστολής για την οποία έχει θεσμοθετηθεί. Επρόκειτο, ωστόσο, για μια απλή εξαγγελία που ποτέ δεν υλοποιήθηκε.
    Δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος τομέας πιστώσεων αποτέλεσε στο πρόσφατο παρελθόν πηγή κατασπατάλησης δημόσιων πόρων που κρύφτηκε συνειδητά πίσω από το μανδύα των απορρήτων δαπανών.
    Δεδομένου ότι η διάθεση οποιουδήποτε ποσού από την ειδική πίστωση απόρρητων εθνικών αναγκών διενεργείται με απλή απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, μετά από σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ειδικών Δαπανών του άρθρου 39 του Οργανισμού του ΥΠ.ΕΞ.
    Δεδομένου ότι η πραγματοποίηση των όποιων κρατικών δαπανών δίχως ουσιαστικό δημόσιο έλεγχο συνιστά κακό προηγούμενο προηγούμενων κυβερνήσεων, των οποίων η συνολική διακυβέρνηση βασίστηκε στην αδιαφάνεια και την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.
    Ερωτάται ο κ. Υπουργός Εξωτερικών:
    Ποια ήταν απολογιστικά η διαμορφωμένη πίστωση για απόρρητες δαπάνες σε απόλυτο ποσοστό αλλά και σε ποσοστό διάθεσης κατά το οικονομικό έτος 2014;
    Ποιo ακριβές ποσό έχει προϋπολογιστεί για τις απόρρητες δαπάνες του Υπ. Εξ. για το έτος 2015, τι ποσό είχε αναληφθεί μέχρι τις εκλογές τις 25-1-2015 και ποίο είναι το υπόλοιπο;
    Τι ποσό παρέλαβε ο κ. Υπουργός κατά την ανάληψη των καθηκόντων του στο σχετικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, τι ποσό εκταμιεύτηκε από την απερχόμενη πολιτική ηγεσία, καθώς και εις ρευστό στο ταμείο των μυστικών κονδυλίων του Υπ. Εξ. και τι ποσό βρήκε διαθέσιμο;
    Σκέπτεται ο κ. Υπουργός να προβεί στην τροποποίηση του άρθρου 164, προκειμένου να διασφαλιστεί ο έλεγχος των ποσών που διακινήθηκαν ανεξέλεγκτα κατά το πρόσφατο παρελθόν ως απόρρητες εθνικές ανάγκες, για τη σπατάλη των οποίων επικαλούνταν συχνά την έλλειψη παραστατικών;
    Ποιες εγγυήσεις μπορεί να δώσει ο αρμόδιος κ. Υπουργός ότι τα ποσά που θα δαπανηθούν άνευ αποδόσεως λογαριασμού από την ειδική πίστωση του άρθρου 164, θα καλύπτουν πράγματι απορρήτου χαρακτήρα εθνικές δαπάνες και όχι δαπάνες προσωπικών παροχών και αποζημιώσεις τρίτων «άνευ παραστατικών», όπως εκτεταμένα συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν;
    Τέλος, αιτούμεθα να μας κατατεθούν τα παρακάτω έγγραφα:
    1.Τα έγγραφα των επιτροπών ελέγχου απορρήτων δαπανών που αποδεικνύουν ότι δαπανήθηκαν τα ποσά για τους απόρρητους σκοπούς που προβλέπονταν για το οικονομικό έτος 2014;
    2.Να κατατεθούν σχετικές αποφάσεις για τη στελέχωση των μελών των επιτροπών ελέγχου απορρήτων δαπανών με την υπηρεσιακή κατάσταση και την ιδιότητά τους.
    Ο ερωτών και αιτών βουλευτής
    Χρήστος Καραγιαννίδης

    Κ.Α

  21. Ο/Η Red λέει:

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/05/blog-post_79.html

    Εχει αυτονομηθεί απ’ την κυβέρνηση ο Ν. Κοτζιάς;

    Από giorgis , Σάββατο, 16 Μαΐου 2015 | 11:05 π.μ.

    Του Γ. Γ.

    Οι τυχάρπαστες συνεργασίες πολύ σπάνια έχουν θετικό αποτέλεσμα. Και στην πολιτικά τα αρνητικά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν κάποιες φορές είναι μη αναστρέψιμα.
    Το λέμε αυτό με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε χτες όταν μάθαμε ότι με πρωτοβουλία του υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ήρθαν να νοσηλευτούν σε ελληνικά νοσοκομεία φασίστες στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς (National Guard) του ουκρανικού στρατού, απ’ αυτούς που μακελεύουν τον λαό της ανατολικής Ουκρανίας.

    Όταν πήγαμε να ζητήσουμε εξηγήσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (δεν είδαμε κάποια επίσημη ανακοίνωση) η απάντηση ήταν ότι ο Ν. Κοτζιάς έχει αυτονομηθεί από την κυβέρνηση (κάπου το έχουμε ξανακούσει αυτό) έχοντας δική του προσωπική και πολιτική ατζέντα!

    Εδώ η λογική σηκώνει τα χέρια της ψηλά. Δηλαδή έχουμε μια κυβέρνηση που κάθε υπουργός της κάνει ότι του καπνίσει;

    Υ. Γ. Ζητήσαμε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάσουν επώνυμα την ενέργεια του υπουργού εξωτερικών αλλά το απέφυγαν.

    Υ. Γ 2 Η πολιτική πορεία του Κοτζιά είναι γνωστή. Από τα σκληρά στελέχη του ΚΚΕ επί εποχής Φλωράκη, διαφώνησε με την συγκυβέρνηση Ν.Δ – Συνασπισμού το ’89 για να βρεθεί ένα διάστημα στο ΝΑΡ και από κει να «μετακομίσει» στην «αγκαλιά» του ΓΑΠ για να καταλήξει τελικά πρωτοκλασάτος υπουργός στην «πρώτη κυβέρνηση αριστερά».

  22. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=725301

    Παπαδόπουλος Παύλος

    Οι εκλεκτοί του Κρεμλίνου και οι αρραβώνες της… δραχμής

    Ο γάμος του εφοπλιστή και επίδοξου καναλάρχη, ο κ. Καμμένος και το think tank που συνδέει Μόσχα με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45

    Οι εκλεκτοί του Κρεμλίνου και οι αρραβώνες της… δραχμής

    Οι επιτυχίες του Αντώνη Ρέμου διασκεδάζουν τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη, την όμορφη επιχειρηματία και πρώην ιδιοκτήτρια της βραχύβιας μπουτίκ Ratt & More του Κολωνακίου Σοφία Σωτηράκου και τους 88 καλεσμένους τους. Είναι επιβάτες της ιδιωτικής πτήσης που απογειώθηκε από το «Ελευθέριος …

    Διαβάστε τη συνέχεια

  23. Ο/Η Κάσυ Διάρη ωρθώδωξη εβρασιάτισα λέει:

    http://www.kathimerini.gr/768508/opinion/epikairothta/politikh/mosxa-kalei-zaroylia

    ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΜΑΣ

    Μόσχα καλεί Ζαρούλια
    23.05.2014

    Μολονότι γεγονός μεγάλης διεθνούς ολκής δεν έτυχε στη χώρα μας ανάλογης προβολής. Δεν διάβασαν οι δημοσιογράφοι την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής ή το έθαψαν, κατ’ εντολή της Μέρκελ, των μασόνων, των Εβραίων, των Οστρογότθων κ.λπ; Ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης πάντως το ανακοίνωσε, περιχαρής, στο διακαναλικό παραλήρημά του, κάνοντας λόγο για τεράστια διεθνή επιτυχία του μορφώματός του. Λοιπόν: κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής, αποτελούμενο από την κ. Ελένη Ζαρούλια και τον κ. Αρτέμη Ματθαιόπουλο επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα τη Μόσχα, όπου είχε «εκτεταμένες επαφές με Ρώσους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες».

    Κορυφαία όλων και μάλιστα «πολύωρη», ήταν «η συνάντηση με τον σύμβουλο του προέδρου Πούτιν και καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μόσχας (ποιανού απ’ όλα;) Αλεξάντερ Ντούγκιν». Ανοιξε ο Πούτιν τις πόρτες του Κρεμλίνου για να υποδεχθεί, τη Ζαρούλια και τον Ματθαιόπουλο; Μάλλον όχι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Μόσχα δεν ερωτοτροπεί με την ανά την Ευρώπη -και στην Ελλάδα- ακροδεξιά.

    Κατ’ αρχήν ο Ντούγκιν δεν είναι σύμβουλός του, ούτε καν ανήκει στο περιβάλλον του. Με λίγο ψάξιμο θα μάθει κανείς ότι πρόκειται για μια γραφική φιγούρα, γνωστή για τις φασιστικές της ιδέες που φέρεται (και) ως ανήκων στη στρατιά των συμβούλων του προέδρου της Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν, χωρίς να είναι ακριβώς γνωστό εάν πράγματι σιτίζεται από εκεί.

    Υμνητής των «Wafen SS», -τα χαρακτηρίζει «όαση στο πλαίσιο του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος- μέλος του «Εθνικού Μπολσεβίκικου Μετώπου» παλαιότερα και από τους συγγραφείς του πολιτικού προγράμματος του ηγέτη του ΚΚ Ρωσίας Γκενάντι Τζουγκάνοφ, στη μετασοβιετική περίοδο, δηλώνει πλέον θιασώτης του «ρώσικου φασισμού», τον οποίο ορίζει ως «ένα μείγμα φυσικού εθνικού συντηρητισμού και μιας υπέρτατης επιθυμίας για πραγματικές αλλαγές».

    Ντούγκιν, Ζαρούλια και Ματθαιόπουλος, οι τρεις αυτοί ογκόλιθοι της γεωπολιτικής σκέψης, κλείστηκαν επί πολλές ώρες, όπως μας πληροφορεί η ανακοίνωση της Χ.Α., και εντρύφησαν σε «ζητήματα παγκόσμιας γεωπολιτικής, ενέργειας, διεθνούς ασφάλειας και πολιτισμού». Τι αποφάνθηκαν; Οτι «η Ελλάδα οφείλει να ΗΓΗΘΕΙ μιας πολιτιστικής (και γεωγραφικής) αυτοκρατορίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου», με τον «σύμβουλο» του Πούτιν να «θεωρεί πως είναι πεπρωμένο της χώρας μας η δημιουργία μιας νέας αυτοκρατορίας με πολιτιστικό περιεχόμενο βασισμένη στις ελληνικές αξίες».

    Και όχι μόνο: οι λαμπροί εκπρόσωποι του έθνους μας, έφεραν στις βαλίτσες τους τη ρητή διαβεβαίωση της εξέχουσας ηγετικής φυσιογνωμίας του «Λευκού Γένους», ότι «η Χρυσή Αυγή αποτελεί τον φυσικό σύμμαχο της Ρωσίας»! Κατόπιν αυτού αγαπητοί «ραγιάδες» κάντε υπομονή «τούτη την άνοιξη τούτο το καλοκαίρι, ώσπου να (ξανα)πάει του χρόνου τέτοια εποχή που θα έχει σπάσει και το κρύο, στο Μόσκοβο η κ. Ζαρούλια, για να φέρει το σεφέρι». Και για να είστε σίγουροι ρίξτε της μεθαύριο και την ψήφο σας!

    http://www.kathimerini.gr/768508/opinion/epikairothta/politikh/mosxa-kalei-zaroylia

  24. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.kathimerini.gr/830579/article/epikairothta/politikh/astoxia-n-kotzia-me-thn-yphresiakh

    12.09.2015
    «Αστοχία» Ν. Κοτζιά με την υπηρεσιακή

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
    ………………

    Δεύτερον, αν η Ελλάδα ψήφιζε σε αυτή τη διαδικασία, θα ήταν η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που θα έπραττε κάτι τέτοιο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αυτή καθαυτήν η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη υπαγορεύει τη διερεύνηση και εφαρμογή πιθανών μεθόδων αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους μέσα σε αυτό το πολύ σαφές και οριοθετημένο θεσμικό πλαίσιο. Ο ΟΗΕ δεν δύναται, τόσο λόγω της αναρμοδιότητάς του, όσο και διότι δεν διαθέτει τη σχετική εμπειρία, να διερευνήσει ουσιαστικά λύσεις για τη διαχείριση και απομείωση του ελληνικού χρέους.

    Τρίτον, θα ήταν παράδοξο για την Ελλάδα να ψηφίσει εναντίον των δανειστών της σε ένα ψήφισμα δίχως καμία νομική αξία, τη στιγμή, μάλιστα, που υπολογίζει σε πρωτοβουλίες εκ μέρους τους για την ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους. Και, τέταρτον, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν παρείχε καμία οδηγία προς τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ για μεταβολή της στάσης σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Κοτζιάς.
    ……………….

  25. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://anemosantistasis.blogspot.gr/2016/04/blog-post_88.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

    Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

    Αθλιότητα του Υπουργού Εξωτερικών Κοτζιά…Είπε «σκάσε μαλάκα» σε φοιτητή!!

    Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά την Τρίτη 5 Απριλίου ακολούθησε φυσικά την αντίδραση των φοιτητών. Αποκαλυπτικά τα λόγια του κυρίου υπουργού σε παρατηρήσεις φοιτητών για τις δολοφονίες προσφύγων στα σύνορα.

    Δύο λέξεις αρκούν: Σκάσε μαλάκα

    -Τα συγχαρητήριά μου για τις επικίνδυνες και δολοφονικές πολιτικές που υιοθετείται.

    -Είπες την ατάκα σου;

    -Είσαστε ηθικός αυτουργός των δολοφονιών εκατοντάδων προσφύγων στα σύνορα. Ντροπή σας.

    –Σκάσε μαλάκα

    -Αυτή είναι η επιχειρηματολογία σας; Πρέπει να ντρέπεστε. Έτσι απευθύνεστε σε έναν 22χρονο φοιτητή; Κοτζάμ υπουργός δεν έχετε επιχειρήματά;………………….
    Βίντεο:

    Πανεπιστήμιο Πειραιά, ο ΥπΕξ Κοτζιάς σε φοιτητές: Σκάσε μαλάκα!(βίντεο)

    http://neakeratsiniou.blogspot.com/2016/04/blog-post_980.html

    http://www.crete-news.gr/%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%AC%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B5-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AE

  26. Ο/Η laskaratos λέει:

    https://revolution-news.com/putins-aide-visits-neo-nazis-romania-far-right-forms-international-alliance/

    Putins Aide Visits Neo-Nazis in Romania, While the Far Right Forms an International Alliance
    By Jennifer Baker on 2013-11-22

    Vladimir Putin’s ideological prophet, Alexander Dugin, visiting an Orthodox church in Romania, this November.

    Neo-Nazi forces are expanding their cross-border alliances in Europe, and far right political parties from EU member countries are reviving their efforts to unite under a so-called “Alliance of Patriots.” This is happening while Putin’s ideological prophet Aleksandr Dughin (one of Putins top aides) visits fascists in Eastern Europe in an attempt to build a base to resurrect Russian imperialism. Dughin has also been in recent communication with Nikolaos Michaloliakos of the Greek far right party Golden Dawn.
    …………

    Romanian neo-Nazis praising Dugin and his Eurasia project might come as a surprise or even a paradox to some, but in reality it is neither. Fascist ideology survived well in Romania under the Nicolae Ceaușescu dictatorship, which combined state-capitalism and a Stalinist-type control over society (demanding total submission and identification of all the people with the supreme leader, the dictator).

    After 1989, fascists in Romania came out stronger by playing the victim. They claimed they were suppressed under the dictatorship, by identifying with the a highly dramatized self-victimization of the Romanian Orthodox Church. This victimization was based on the destruction of some churches during Ceauşescu’s dictatorship, which was actually supported by the chiefs of the Church, and on always hiding the fact that the Stalinist dictatorship financially supported and helped the church expand under the so-called atheist regime.

    Since 1989, the fascist propaganda has been supported by the state, the media and the intelligentsia elites, which demonized the “communism” imposed by the former Soviet Union as the destroyer of “the national texture of Romanian orthodox soul”. They equaled Stalinism with all leftist policies, a gross mystification, but possible in a country where the left is still dominated by Leninists. Destroying “communism” became the legitimate justification for all Western neoliberal policies imposed during the transition to “democracy”, since democracy has been sold as being equal to and the same thing as private capitalism.

    ………………….

    • Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

      Τὸ πιὸ ἐνδιαφέρον τμῆμα εἶναι τὸ παρακάτω. Ὁ ἄθεος Τσαουσέσκου καὶ τὸ ἄθεο καθεστώς, χρηματοδοτοῦσε καὶ βοηθοῦσε στὴν ἐξάπλωσιν τῆς Ὀρθόδοξης Ῥουμανικῆς Ἐκκλησίας.

      https://revolution-news.com/putins-aide-visits-neo-nazis-romania-far-right-forms-international-alliance/
      «After 1989, fascists in Romania came out stronger by playing the victim. They claimed they were suppressed under the dictatorship, by identifying with the a highly dramatized self-victimization of the Romanian Orthodox Church. This victimization was based on the destruction of some churches during Ceauşescu’s dictatorship, which was actually supported by the chiefs of the Church, and on always hiding the fact that the Stalinist dictatorship financially supported and helped the church expand under the so-called atheist regime.»

  27. Παράθεμα: «Die Zeit»: Το δίκτυο της Ρωσίας στην Ελλάδα -Τα 700 «καυτά» mail | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  28. Παράθεμα: Οι υπόγειοι ελληνορωσικοί «αγωγοί» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  29. Ο/Η laskaratos λέει:

    Βιάστηκε ο κ.Κοτζιάς να δείξει τον πατριωτισμό του.

    http://www.tribune.gr/politics/news/article/292054/amesi-apantisi-kotzia-ston-erntogan-thraki-ine-elliniki.html

    Άμεση απάντηση Κοτζιά στον Ερντογάν: «Η Θράκη είναι ελληνική»
    17 Οκτωβρίου 2016, 15:41

    http://www.athensvoice.gr/politiki/terastia-gkafa-apo-ape-o-erntogan-den-milise-gia

    Τεράστια γκάφα από το ΑΠΕ – O Ερντογάν δεν μίλησε για δημοψήφισμα στη Θράκη
    Ακόμα και το ΥΠΕΞ έβγαλε ανακοίνωση
    17.10.2016 – 19:02

  30. Ο/Η Κάσυ Διάρη, ρωσορθόδοξη λέει:

    https://athens.indymedia.org/post/1559197/

    ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΟΥΤΙΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ .

    από POLYTROPOS 19/05/2016

    Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση δε δείχνει να έχει αντιληφθεί την επικινδυνότητα της «αρκούδας του Βορά» και συνεχίζει να χαριεντίζεται με τους Ναζί καβάλα στις μοτοσκυκλέτες και το γραφικό Αλεξάντρ Ντούγκιν, το γνησιότερο εκπρόσωπο της ναζιστικής ιδεοληψίας σήμερα. Επί τέλους, πότε θα συνέλθουν κάποιοι , τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στο υπόλοιπο κοινοβουλευτικό, αλλά και εξωκοινοβουλευτικό χώρο και θα αντιληφθούν πως αν στηρίζεις με οποιονδήποτε τρόπο το δικτάτορα και τους Ναζί οπαδούς του, γίνεσαι και ο ίδιος συνένοχος των εγκλημάτων ενός υπόδικου εγκληματία στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο για εγκλήματα κατα της ανθρωπότητας;


    (Homo-Naturalis.gr) 1. α. Ολιγόωρη κράτηση στη Θεσσαλονίκη για τον μέντορα του Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν

    Β. Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ!

    Με παρέμβαση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ αποτράπηκε η…ρήξη!

    ivan-savvidis-hmera-mnhmhsΦαίνεται μάλλον περίεργο στις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, υπάρχουν όμως ακόμα ορισμένοι ‘Ελληνες με επιρροή, μυαλό και κυρίως πατριώτες να σώζουν τη χώρα από τις κυβερνήσεις της! ‘Ενας από αυτούς είναι ο Πόντιος επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης από το Ροστόφ επί του Ντον. ‘ γ. ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ, ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ Ποιος είναι ο υπερεθνικιστής Αλεξάντρ Ντούγκιν που κρατήθηκε στη Θεσσαλονίκη – Οι άριστες σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή

    Η κράτηση, για λίγες ώρες, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης του Ρώσου υπερεθνικιστή Αλεξάντρ Ντούγκιν, λόγω συνωνυμίας με καταζητούμενο, προκάλεσε αίσθηση.

    Ο Ντούγκιν ήρθε στην Ελλάδα για να παραβρεθεί στην επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Πατριάρχη Κυρίλλου στο ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, στο Αγιο Ορος.

    Ποιος είναι όμως ο καθηγητής Ντούγκιν που θρυλείται ότι είναι από τους μέντορες του Βλαντιμίρ Πούτιν σε θέματα γεωπολιτικής αλλά και Ρώσων ολιγαρχών;

    Ο 54χρονος με την μακριά γενειάδα και τα μαλλιά, μπορεί να μοιάζει με ιεροκήρυκας αλλά περισσότερο με γεράκι υπερεθνικιστικών βλέψεων προσομοιάζει αν διατρέξει κανείς στις αντιλήψεις που εκφράζει.

    Πιστεύει και κανοναρχεί υπέρ του Ευρασιατισμού, κόντρα στον Ατλαντισμό. Οραματίζεται την ανασύσταση της Ρωσικής αυτοκρατορίας, υπό το σιδηρό χέρι ενός υπερ-ηγέτη.

    Θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια ευρασιατική αυτοκρατορία που θα περιελάμβανε το σύνολο της Ευρώπης και της Ρωσίας δημιουργώντας αντίβαρο στην αμερικανική ηγεμονία.

    Φέρεται να έχει επηρεάσει από το 2012 το καθεστώς του προέδρου Πούτιν και την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας σε τέτοιο βαθμό που το περιοδικό «Foreign Affairs» τον χαρακτήρισε «ο εγκέφαλος του Πούτιν» και ο γαλλικός «Nouvel Observateur» ως «ο Ρασπούτιν του Πούτιν».

    Γεννήθηκε στη Μόσχα το 1962 με πατέρα και παππού στρατιωτικούς. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Λεμονόσοφ της Μόσχας.

    Οι σχέσεις με την Χρυσή Αυγή

    Το εγχώριο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, βρήκε στο πρόσωπο του Ντούγκιν έναν «οραματιστή». Οπως αποδεικνύεται από σχετικά δημοσιεύματα της ΧΑ οι σχέσεις τους είναι άριστες. Σε τέτοιο βαθμό που ο Ντούγκιν έστειλε επιστολή στον Νίκο Μιχαλολιάκο στη φυλακή με θερμά λόγια συμπαράστασης.

    Η αλληλογραφία με Μιχαλολιάκο

    Η Χρυσή Αυγή πανηγύριζε για την αλληλογραφία των δύο:

    «Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος διατηρεί εδώ και μήνες κύκλο επαφών με μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες. Μια εκ των κορυφαίων είναι και ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο οποίος είναι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες και συμβούλους του Βλαντιμίρ Πούτιν σε θέματα γεωπολιτικής» γράφει στο σάιτ της και αναπαραγάγει δημοσίευμα του εθνικιστικού site defencenet σχετικά με την αλληλογραφία τους: «Στην επιστολή του ο Α.Ντούγκιν, αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια στις γεωπολιτικές προσεγγίσεις και θέσεις του κόμματος και ζητεί να ανοίξει ένα δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του κόμματος και του think tank που έχει ιδρύσει ο ίδιος στην Μόσχα. Είναι η δεύτερη φορά μετά το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων που είχε μεταδώσει τα περί συλλήψεων «ριζοσπαστών πολιτικών» που η ρωσική πλευρα εμφανίζεται να συμπαραστέκεται στο κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου και προσωπικά στον Ν. Μιχαλολιάκο».

    Ζαρούλια-Ματθαιόπουλος τον συνάντησαν στη Μόσχα

    Στη συνέχεια αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής, με τους βουλευτές Ελένη Ζαρούλια και Αρτέμη Ματθαιόπουλου πήγε στη Μόσχα για να συναντήσει τον σύμβουλο του Πούτιν, Αλεξάντρ Ντούγκιν.

    Η συνέντευξη στο site της ΧΑ

    Ο Αλεξάντρ Ντούγκιν έδωσε όμως και συνέντευξη στο site της Χρυσής Αυγής στην οποία δήλωνε: Γνωρίζω πως η πολιτική κατάσταση στη χώρα σας είναι πολύ ασταθής και εύθραυστη. Η πολιτική ελίτ δε θα επιβιώσει σε μια κρίση τέτοιας έκτασης και θεωρώ απολύτως βέβαιο πως αυτή θα αντικατασταθεί από μια ανερχόμενη πολιτική δύναμη που προτείνει τη ρήξη με το παλαιό. Είμαι το ίδιο βέβαιος ότι αυτή η δύναμη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το υπάρχον πολιτικό σύστημα γιατί βασίζεται στις παραδόσεις, τις οποίες εκλαμβάνει ως τη μοναδική σταθερά που ασπάζεται και κατανοεί η πλειοψηφία του λαού σας. Θα επαναλάβω κάτι που είπε ο πρόεδρος Πούτιν, ότι φυσικός σύμμαχος της Ρωσίας θα είναι εκείνος που αντιτίθεται στην παγκοσμιοποίηση, τον φιλελευθερισμό και κάθε τι που συνιστά την πραγμάτωση της αμερικανικής ηγεμονίας. Εάν λοιπόν αυτή η δύναμη είναι η Χρυσή Αυγή, τότε ναι, εφόσον προστατεύετε την ταυτότητα και τη συνείδηση του λαού σας είστε φίλος μας και σίγουρα θα προβούμε στην συνεργασία που τόσο είναι επιθυμητή με τη χώρα σας!».

    Ντούγκιν: Η Χρυσή Αυγή εκφράζει τα συμφέροντα της Ελλάδας

    Σχολιάζοντας δε τις φυλακίσεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής, ο Ντούγκιν ήταν κάτι παραπάνω από θερμός: «Θεωρώ ότι η δαιμονοποίηση σας δεν είναι τυχαία και προφανώς αυτό δεν αφορά το γεγονός ότι είστε κατ᾽ αυτούς ένας πολιτικός αντίπαλος, αλλά το ότι δεν πορεύεστε στον ίδιο δρόμο με όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Διαφέρετε γιατί πιστεύετε σε παραδοσιακές αξίες κι αυτό το λέτε ανοιχτά. Γνωρίζω επίσης τις θέσεις σας εις ότι αφορά την γεωπολιτική στροφή προς τη Ρωσία. Εκφράζετε τα συμφέροντα των Ελλήνων κι αυτό είναι πολύ σπουδαίο. Με τη συμμετοχή σας στις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο θα επιδιώξετε αυτές τις θέσεις σας, θέσεις που έχουν να κάνουν με παραδοσιακές αξίες όπως ο θεσμός της οικογένειας, της θρησκείας, της αγάπης για την πατρίδα κ.ο.κ. Έχει αποδειχτεί πως οι διώξεις εις βάρος σας έχουν πολιτικό κίνητρο, αλλά η βέβαιη είσοδος σας στην ευρωβουλή θα μας δώσει από κοινού τη δυνατότητα να προσδιορίσουμε το γεωπολιτικό μας όραμα, το όραμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία που θα αποτελέσει την απαρχή της ανοικοδόμησης της Ευρώπης των Εθνών».

    Financial Times: Ο Ντούγκιν ήταν καλεσμένος του Κοτζιά στο Πανεπιστήμιο

    Η εφημερίδα Financial Times τον Ιανουάριο του 2015 προκάλεσε ταραχή υποστηρίζοντας πως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς «πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, έχει καταθέσει ιδιαίτερα εθνικιστικές θέσεις, αναπτύσσοντας επαφές με τον Αλεξάντρ Ντούγκιν, τον Ρώσο εθνικιστή φιλόσοφο, κατά τη διάρκεια πολλών επισκέψεων στην Μόσχα, σύμφωνα με συνάδελφο που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί. Ο κ. Ντούγκιν, που έχει στενές επαφές με πολλά πρόσωπα στις υπηρεσίες ασφαλείας της Μόσχας και τον περασμένο Αύγουστο ζήτησε «γενοκτονία» για τους Ουκρανούς, είχε προσκληθεί από τον κ. Κοτζιά σε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ως επίτιμος ομιλητής, όπου εξήρε τον ρόλο της Ορθοδοξίας στην ενότητα Ελλήνων και Ρώσων» έγραψε, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα.

    Κοτζιάς: Ψευδής ισχυρισμός

    Ο Ν. Κοτζιάς διέψευσε ότι είχε προσκαλέσει τον κ. Ντούγκιν σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιά. «Όπως το ίδιο το Πανεπιστήμιο Πειραιά έχει διαψεύσει με χωριστή ανακοίνωσή του, ο κ. Κοτζιάς ουδέποτε προσκάλεσε τον κ. Ντούγκιν στην εν λόγω διάλεξη και ουδέποτε, όπως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, μετέβη στη Μόσχα για να τον συναντήσει» ανέφερε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

    Ωστόσο στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε φωτογραφία τους στον Πειραιά, τον Απρίλιο του 2013.

    Λίγες μέρες μετά, ο Ν. Κοτζιάς με συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, παραδέχθηκε ότι απηύθυνε πρόσκληση στον γνωστό για τις εθνικιστικές του θέσεις καθηγητή, καθώς, «ήταν ένας από τους συμβούλους του Πούτιν και κατείχε μία από τις σπουδαίες έδρες στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας».

    «Διδάσκω διεθνείς σχέσεις και προσκαλώ τακτικά διπλωμάτες και καθηγητές. Ο Ντούγκιν, μού επισημάνθηκε από διπλωμάτες και εκτός από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, θα πραγματοποιούσε ομιλίες και σε άλλα πανεπιστήμια. Ο Ντούγκιν ήταν πολύ αντιαμερικανός, πολύ φιλογερμανός, με ανάμιξη από Χάντινγκτον και Φουκουγιάμα. Δεν μου άρεσε, διαπληκτισθήκαμε και δεν τον συνόδεψα μετά καν στην έξοδο» συμπλήρωσε ο κ. Κοτζιάς.

    ΄Εχουμε επανειλημμένα ασχοληθεί εδώ και πολύ καιρό με τους ανθρώπους γύρω από τον Πούτιν, που προετοιμάζουν την ανασύσταση της Τσαρικής Ρωσίας με επικεφαλής το δικτάτορα. ΄Ενας απ΄αυτούς είναι ο Νεο-Ναζί Αλεξάντρ Ντούγκιν, ο οποίος, όπως διαβάσαμε στο παραπάνω ρεπορτάζ (τα περισσότερα στοιχεία που παραθέτει ο συντάκτης είναι αντιγραφή από δικά μας παλιότερα κείμενα) έχει άριστες σχέσεις με τους ΄Ελληνες Ναζί και στενή συνεργασία με τους επικεφαλής του μορφώματος της Χ.Α.

    Στο ίδιο ναζιστικό μήκος κύματος, γράφαμε χτες, κινούνται και οι μηχανόβιοι εθνικιστές Νεο-Ορθόδοξοι ,που βρίσκονται στο ΄Αγιο ΄Ορος και ήρθαν για να προετοιμάσουν την επίσκεψη του δικτάτορα στην ανεξάρτητη, θρησκευτική κοινότητα του ΄Αθω. Φανατικοί οπαδοί του Πούτιν οραματίζονται κι αυτοί μια μεγάλη …Ορθόδοξη αυτοκρατορία στην οποία η χώρα μας θα αποτελεί, λόγω της γεωπολιτικής της θέσης έναν από τους βασικούς πλανήτες που θα περιστρέφονται γύρω από το μεγάλο αστέρα μιας τσαρικής Ρωσίας.

    Γι΄αυτό θεωρούμε πως είναι λίαν επικίνδυνες για τη χώρα οι νέες αυτές αποκοτιές της κυβέρνησης από την ώρα που συναίνεσαι στο ταξίδι Πούτιν στο ΄Αγιο ΄Ορος και επέτρεψε στους Ρώσους Ναζί να πατήσουν σε ελληνικό έδαφος. Ειδικά στο Ντούγκιν, το συνεργάτη και φίλο του αρχηγού των Ναζί στην Ελλάδα Νίκου Μιχαλολιάκου.

    Ο Ιβάν Σαββίδης επίσης είναι στην Ελλάδα ένας από τους στενούς συνεργάτες-αχυράνθρωπους του δικτάτορα. Τί λένε εκεί στον ΠΑΟΚ για το χρηματοδότη τους; ΄Η μόνον τα ρούβλια τους ενδιαφέρουν,έστω κι αν προέρχονται από σκοτεινές και μάλιστα φιλοναζιστικές πηγές;

    Ορθά κρατήθηκε στο αεροδρόμιο ο μέντορας του δικτάτορα και έπρεπε να απελαθεί την ίδια ώρα. Δεν τόλμησαν, όμως, κι αυτό καταγράφεται στα άπειρα πλέον λάθη της κυβέρνησης Τσίπρα και χρεώνεται προσωπικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό,

    ΄Ολοι στην Ελλάδα οφείλουν να αντιληφθούν πως έχει τελειώσει προ πολλού ο αλλόκτος εκείνος «μήνας του μέλιτος» της Ελλάδας και της Ρωσίας. Ειδικά εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Αρκετά εκμεταλλεύτηκε ο Πούτιν και μάλιστα κατά τρόπο προκλητικό, την πολιτική-ηλικιακή απειρία-αφέλεια του Αλέξη Τσίπρα.

    Ο Ρώσος δικτάτορας είναι ο χειρότερος εκπρόσωπος του σύγχρονου ιμπεριαλισμού αυτή την ώρα. Στόχος του να λύσει μια κι έξω το λεγόμενο «Ανατολικό ζήτημα». Η λύση του, όμως, περνάει απαραίτητα μέσα από την Ελλάδα, όπως ακριβώς γνώριζαν οι Τσάροι και στα χρόνια πριν και μετά την ελληνική επανάσταση του 1821. Μέγα εμπόδιο στην πραγμάτωση αυτού του σχεδίου είναι η η Ε.Ε.΄Ετσι ήταν πάντα ιστορικά και όταν ακόμα η Ευρώπη δεν ήταν ενωμένη. Αυτή ακριβώς την ενότητα που φέρει ισχύ και ανατρέπει τα σχέδια των Ρώσων, επιδιώκει με κάθε τρόπο να σπάσει ο νέος Τσάρος της Ρωσίας. Και σ΄αυτό το παιχνίδι χρησιμοποίησε κατά τρόπο προκλητικό τη χώρα μας και την κυβέρνησή της.

    ΄Ολοι θυμόμαστε πως επί μήνες χειραγωγούσε («έσερνε από τη μύτη») την ελληνική κυβέρνηση και συνεργαζόταν στενά με τους ΄Ελληνες δραχμιστές, αχυρανθρώπους του (επικεφαλής, ο υπόδικος για εσχάτη προδοσία) Παν. Λαφαζάνης). Συνωμοτούσαν, μάλιστα στη Μόσχα ερήμην και του ίδιου του πρωθυπουργού(!) για την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή. Καραμπινάτη συνταγματική εκτροπή για την οποία μια μέρα θα δικαστούν οι ρωσοδωσίλογοι εθνικιστές.

    Σήμερα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας να διατηρεί στενές σχέσεις με τον άνθρωπο,που διχοτόμησε την Ουκρανία και απειλεί πως θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ευρώπη και θα βομβαρδίσει το…Βουκουρέστι! Πρόκειται για έναν εντελώς τρελαμένο -διεστραμμένο ιμπεριαλιστή, που όμοιό του σε καμιά από τις γνωστές , ιμπεριαλστικές χώρες της Δύσης δε συναντάς. Είναι ο πιο επικίνδυνος (το ISIS μπροστά του είναι…Παναγία!) δικτάτορας που κυβερνά μεγάλη χώρα στις ημέρες μας. Και αδίστακτος, ως ψυχοπαθής.

    Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση δε δείχνει να έχει αντιληφθεί την επικινδυνότητα της «αρκούδας του Βορά» και συνεχίζει να χαριεντίζεται με τους Ναζί καβάλα στις μοτοσκυκλέτες και το γραφικό Αλεξάντρ Ντούγκιν, το γνησιότερο εκπρόσωπο της ναζιστικής ιδεοληψίας σήμερα. Επί τέλους, πότε θα συνέλθουν κάποιοι , τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στο υπόλοιπο κοινοβουλευτικό, αλλά και εξωκοινοβουλευτικό χώρο και θα αντιληφθούν πως αν στηρίζεις με οποιονδήποτε τρόπο το δικτάτορα και τους Ναζί οπαδούς του, γίνεσαι και ο ίδιος συνένοχος των εγκλημάτων ενός υπόδικου εγκληματία στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο για εγκλήματα κατα της ανθρωπότητας;

    ΄Οποιος δεν έχει συνειδητοπιήσει την επικινδυνότητα της «αρκούδας του Βορρά», που πέρασε πλέον από την απειλητική φάση να «δείχνει τα δόντια» της σε επίθεση και κατασπάραξη της Ουκρανίας, «υπνώττει ύπνον βαθύν» . 7.000 είναι οι νεκροί αυτής της ανιστόρητης επίθεσης με πρόφαση την εθνική συγγένεια της Κριμαίας. Μια περιοχή που ιστορικά ΠΟΤΕ δεν ανήκε στους Ρώσους, αλλά στους Τατάρους, τους οποίους εξόντωσε ο Στάλιν στις περίφημες εθνοκαθάρσεις του (μεταξύ αυτών και χιλιάδες ΄Ελληνες).

    Σήμερα, στα σχέδια το ίδιου σαρκοβόρου θηρίου είναι τώρα οι χώρες της Βαλτικής και στη γειτονιά μας οι παρίστριες λεγόμενες χώρες με πρώτη στον κατάλογο την πολύπαθη και ρουμανική ιστορικά Μολδαβία. Ποιος θα συνυπογράψει την επαπειλούμενη καταστροφή της Ευρώπης από έναν ψυχοπαθή δικτάτορα, που συμβαίνει να έχει πυρηνικά στη διάθεσή του;

  31. Ο/Η laskaratos λέει:

    Μάχαιραν έδωκας μάχαιραν θα λάβεις

    https://www.ieidiseis.gr/kosmos/159596/rosia-nekri-apo-vomva-i-kori-tou-yperethnikisti-filosofou-aleksanter-doygkin

    Ρωσία: Νεκρή από βόμβα η κόρη του υπερεθνικιστή φιλοσόφου, Αλεξάντερ Ντούγκιν
    Τη ζωή της έχασε στη Ρωσία η Ντάρια Ντούγκινα, η κόρη του υπερεθνικιστή φιλοσοφου, Αλεξάντερ Ντούγκιν, ύστερα από βόμβα που εξερράγη στο αυτοκίνητο που οδηγούσε.

    09:26 – 21/08/2022

    Η Ντάρια Ντούγκινα, κόρη του υπερεθνικιστή Ρώσου ιδεολόγου, Αλεξάντερ Ντούγκιν, που πιστεύεται ότι είχε ισχυρή επιρροή στον Πρόεδρο της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σκοτώθηκε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στα περίχωρα της Μόσχας, σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές των μέσων ενημέρωσης κατά το πρωί της Κυριακής (21/08).

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του «Guardian», η Ντάρια Ντούγκινα, κόρη του Ρώσου πολιτικού σχολιαστή, Αλεξάντερ Ντούγκιν, που έχει χαρακτηριστεί ως «ο εγκέφαλος του Πούτιν», έχασε τη ζωή της όταν το Toyota Land Cruiser που οδηγούσε, διαλύθηκε από ισχυρή έκρηξη περίπου 20 χιλιόμετρα δυτικά της Μόσχας γύρω στις 09:30 μ.μ. (τοπική ώρα).

    Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο χωριό Μπόλσιγε Βιαζέμι, όπως αναφέρουν οι ρωσικοί ιστότοποι μέσων ενημέρωσης, «Baza» και «112», καθώς και η «Novaya Gazeta» σε σχετική δημοσίευση. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι συντρίμμια πετάχτηκαν σε όλο τον δρόμο, καθώς το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες πριν πέσει πάνω σε έναν φράχτη.

    Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι στο αυτοκίνητο βρισκόταν ένα άτομο και ότι πέθανε ακαριαία. Ο Αντρέι Κρασνόφ, φίλος του Αλεξάντερ Ντούγκιν και επικεφαλής του κοινωνικού κινήματος «Russian Horizon», επιβεβαίωσε τις αναφορές, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων, TASS. Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι η βόμβα θα μπορούσε να προοριζόταν για τον πατέρα της.

    «Αυτό ήταν το όχημα του πατέρα της. Η Ντάρια οδηγούσε ένα άλλο αυτοκίνητο, αλλά πήρε το αυτοκίνητό του σήμερα, ενώ ο Αλεξάντερ πήγε με διαφορετικό τρόπο. Επέστρεψε, βρισκόταν στο σημείο της τραγωδίας. Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, ο Αλεξάντερ ή πιθανότατα και οι δύο ήταν ο στόχος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντρέι Κρασνόφ.

    Αιχμές κατά της Ουκρανίας

    Ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, έγραψε σε σχετική ανάρτηση στο Telegram ότι η Ντάρια Ντούγκινα είχε σκοτωθεί και κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση.

    «Άθλιοι κακοποιοί! Οι τρομοκράτες του ουκρανικού καθεστώτος, προσπαθώντας να εξοντώσουν τον Αλεξάντερ Ντούγκιν, ανατίναξαν την κόρη του σε ένα αυτοκίνητο. Ευλογημένη η μνήμη της Ντάρια, είναι ένα πραγματικό ρωσικό κορίτσι!» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Ντένις Πουσίλιν.

    Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν είναι γνωστός για την ανάπτυξη μιας ακροδεξιάς άποψης σχετικά με τη θέση της Ρωσίας στον κόσμο και περιγραφεί ως ένας «Ρώσος φασίστας», που βοήθησε στη διαμόρφωση της επεκτατικής εξωτερικής πολιτικής του Βλαντίμιρ Πούτιν.

    • Ο/Η Παναή Λαφαζάνοφ-Σταλινχιτλέρσκι λέει:

      https://www.kp.ru/daily/27434.5/4635538/

      21 августа 2022 10:17
      Дарья Дугина погибла как воин
      Обозреватель Сергей Мардан назвал Дарью Дугину верной соратницей своего отца и его подлинной единомышленницей

      Сергей МАРДАН
      ПОДЕЛИТЬСЯ

      https://s16.stc.yc.kpcdn.net/share/i/12/12664062/wr-960.webp
      Дарья спокойно и достойно несла груз имени своего отца – Александра Дугина. Фото: Телеграм Дарьи Дугиной
      Η Ντάρια έφερε ήρεμα και αξιοπρεπώς το βάρος του ονόματος του πατέρα της – Alexander Dugin. Φωτογραφία: Telegram Daria Dugina

      21 Αυγούστου 2022 10:17
      Η Daria Dugina πέθανε ως πολεμίστρια
      Ο αρθρογράφος Sergei Mardan αποκάλεσε την Daria Dugina πιστή σύντροφο του πατέρα του και αληθινό σύμμαχό του

      Σεργκέι ΜΑΡΝΤΑΝ

      Τη νύχτα σκότωσαν την Ντάρια Ντούγκιν, την κόρη του Ρώσου φιλοσόφου Αλεξάντερ Γκέλιεβιτς Ντούγκιν. Ανατίναξαν το αυτοκίνητο με το οποίο ταξίδευε από το φεστιβάλ Παράδοσης. Ο πατέρας της υποτίθεται ότι ήταν σε αυτό το αυτοκίνητο (έφτασαν μαζί), αλλά την τελευταία στιγμή αποφάσισε να πάει με άλλο αυτοκίνητο.

      https://s11.stc.yc.kpcdn.net/share/i/4/2420367/wr-750.webp

      https://s12.stc.yc.kpcdn.net/share/i/4/2420377/wr-750.webp

      https://s11.stc.yc.kpcdn.net/share/i/4/2420376/wr-750.webp

      Δεν χρειάζεται να είστε ερευνητής για να υποθέσετε με βεβαιότητα ότι ο Ντούγκιν ήταν ο στόχος του δολοφόνου. Ο κύριος Ρώσος φιλόσοφος της εποχής μας, ο ιδεολόγος του ρωσικού κόσμου. Όχι με αυτή την κλόουν και κενή έννοια, όπως αυτός ο όρος χρησιμοποιείται από διάφορα φιλελεύθερα καθάρματα, αλλά στον πηγαίο κώδικα του.

      • https://www.athensvoice.gr/epikairotita/diethni/768843/orgi-sti-rosia-gia-to-elliniko-gledi-tis-suzugou-tou-ekprosopou-tou-poutin-video/

        Οργή στη Ρωσία για το «ελληνικό γλέντι» της συζύγου του εκπροσώπου του Πούτιν (βίντεο)
        Σπάει πιάτα υπό τους ήχους του «Ζορμπά» ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία

        Στην Ελλάδα για διακοπές βρέθηκε η Τατιάνα Νάβκα, σύζυγος του Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπροσώπου του Κρεμλίνου – Έντονες αντιδράσεις στη Ρωσία για τις εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα social media εν μέσω του πολέμου. H Τατιάνα Νάβκα προκάλεσε το δημόσιο αίσθημα των social media με τις αναρτήσεις από τις διακοπές της στην Ελλάδα © screen shot
        21.08.2022, 11:18

        Στην Ελλάδα για διακοπές βρέθηκε η Τατιάνα Νάβκα, σύζυγος του Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπροσώπου του Κρεμλίνου – Έντονες αντιδράσεις στη Ρωσία για τις εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα social media εν μέσω του πολέμου.

        ΗΤατιάνα Νάβκα, πρώην Ολυμπιονίκης του καλλιτεχνικού πατινάζ και σύζυγος του Ντμίτρι Πεσκόφ, ενός από τους στενότερους συνεργάτες του Βλαντίμιρ Πούτιν, επέλεξε την Ελλάδα για να περάσει μέρος των καλοκαιρινών διακοπών της.

        Τα στιγμιότυπα που κάνουν τον γύρο των κοινωνικών δικτύων προκάλεσαν έντονα σχόλια, καθώς το 47χρονο πρώην μοντέλο του ρωσικού «Maxim» με καταγωγή από την Ουκρανία εμφανίζεται να σπάει πιάτα σε ελληνικό γλέντι υπό τους ήχους του Ζορμπά –όλα αυτά, ενώ μαίνεται για έκτο μήνα η αιματηρή ρωσο-ουκρανική σύρραξη.

        «Φαντάσου τα συναισθήματα της μητέρας ενός νεκρού στρατιώτη όταν θα δει το βίντεο», αναφέρει ένα από τα σχόλια που αναδημοσιεύει η «Mirror», ενώ κάποιος άλλος υπογραμμίζει: «Είναι απολύτως ανάρμοστο να γλεντοκοπά η σύζυγος του εκπροσώπου του Προέδρου την περίοδο αυτή».

        Πολλές αντιδράσεις επιπλέον επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι η Νάβκα επέλεξε για τις διακοπές της την Ελλάδα, μια δυτική χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία υποστηρίζει ανοιχτά την Ουκρανία και μάλιστα βρίσκεται πλέον στη λίστα με τις «μη φιλικές» χώρες του Βλαντίμιρ Πούτιν.

        Δεν είναι σαφές εάν ο Ντμίτρι Πεσκόφ – ένας από τους ισχυρότερους άνδρες της Ρωσίας – είναι μαζί της στις διακοπές. Επίσης, δεν είναι σαφής ο ακριβής προορισμός της Τατιάνας Νάβκα, η οποία βρέθηκε στην Τουρκία πριν ταξιδέψει στη χώρα μας.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.