Πρώιμο φθινοπωρινό Αστυνομικό δελτίο Ορθόδοξων ιερέων

Παιδεραστίες, κλεψιές, διαπληκτισμοί (ή τραμπουκισμοί;)

Αισιόδοξη σοβιετική αντικληρικαλιστική αφίσα, που δήλωνε πως ο εξηλεκτρισμός της Ρωσίας θα εξαφάνιζε τους εκμεταλλευτές του λαού της, ρασοφόρους και μη.

Αισιόδοξη σοβιετική αντικληρικαλιστική αφίσα, που δήλωνε πως ο εξηλεκτρισμός της Ρωσίας θα εξαφάνιζε τους εκμεταλλευτές του λαού της, ρασοφόρους και μη.

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Είχαμε επισημάνει πέρσι τέτοιο καιρό, ένα εποχιακό μπαράζ από ιερές παιδεραστίες και πολυάριθμες άλλες ποινικές υποθέσεις του ορθόδοξου κλήρου.

Φέτος έχουμε επανάληψη της χρονικά συγκυριακής ομοβροντίας, αν και με μόλις πέντε περιστατικά.
Α. Ο οικογενειάρχης ελληνορθόδοξος ιερέας του Αγ.Γεωργίου στο Bangor στην πολιτεία του Μέϊν των Β.Α. ΗΠΑ, Αδάμ Μητρόπουλος, 52 ετών, που το 1983 είχε καταδικαστεί για σεξουαλική επίθεση σε παιδί μικρότερο των 13 ετών στο Μίτσιγκαν, χωρίς η καταδίκη αυτή να επηρεάσει την μετέπειτα ιερατική του σταδιοδρομία (!) συνελήφθη το φετεινό Σεπτέμβρη κατηγορούμενος για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού και για παράνομη βιντεοσκόπηση γυναίκας που έκανε ντους. Η είδηση πήρε μεγάλη έκταση σε δεκάδες ΜΜΕ των ΗΠΑ. Ο ιερωμένος αντιμετωπίζει ποινή 15 ετών αν αποδειχθεί ένοχος και των νέων κατηγοριών.
Βίντεο για την υπόθεση μπορείτε να δείτε εδώ (Wabi.tv):

  1. B. Στις 22 Σεπτέμβρη συνελήφθη ο 22χρονος Δαρείος Spacic, φοιτητής του Ορθόδοξου Θεολογικού Κολλεγίου του Αγίου Σάββα στη Libertyville των ΗΠΑ, το οποίο εκπαιδεύει υποψήφιους ιερείς της σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο υποψήφιος παπάς κατηγορείται πως έκλεισε ραντεβού μέσω του Ίντερνετ με αστυνομικό που του παρουσιάστηκε σαν 14χρονο αγόρι για να έχουν σεξουαλική επαφή.

Γ. Στις 23 του μήνα συνελήφθη στο Ισραήλ ο φυγόδικος δημοφιλής και φίλαθλος οικογενειάρχης Ρώσος Ορθόδοξος ιερέας Γκλεμπ Grozovsky, 35 ετών, κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για σεξουαλική προσβολή δυο κοριτσιών 9 και 12 ετών σε εκκλησιαστική εκδρομή στο ελληνικό νησί της Κως, τον Ιούνιο του 2013. Ο ιερέας την έκδοση του οποίου έχει ζητήσει η Ρωσία αντιμετωπίζει ποινή  φυλάκισης 20 ετών.

Δ. Για τον αρχιμανδρίτη όσιο Προκόπιο Μπούμπα είχαμε ξαναγράψει.

Τώρα: «Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ελεήμονος Εταιρίας-Γηροκομείο Αθηνών αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας καθώς εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για οφειλές στην εφορία που ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ, ενώ φαίνεται να υπάρχει και οφειλή της Ελεήμονος Εταιρίας προς το ΙΚΑ που ξεπερνά τα 8 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος του Γηροκομείου μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων προκειμένου να περάσει Αυτόφωρο….Τα αστρονομικά ποσά που έκαναν φτερά τα τελευταία χρόνια από τα ταμεία του Γηροκομείου, με το μάρμαρο να πληρώνουν ως επί το πλείστον τα αναρίθμητα κληροδοτήματα που κατά καιρούς άφησαν τρόφιμοι ή ευεργέτες ώστε να διασφαλίσουν την μελλοντική ευημερία και εύρυθμη λειτουργία του προκαλούν ίλιγγο. …πολλά από τα ακίνητα αυτά κατοικούνται, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν οι σχετικές συμβάσεις με το Γηροκομείο. Ποιος είναι επομένως αυτός που εισπράττει – αν εισπράττει – τα ενοίκια για πολλά ακίνητα σε περιοχές όπως το Κολωνάκι και η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας; Πολλά από αυτά αν και έχουν εμφανιστεί από τη διοίκηση του Γηροκομείου άδεια, είναι κοινό μυστικό ότι κατοικούνται – ίσως εδώ και μήνες, ίσως και χρόνια – σε πολλές περιπτώσεις χωρίς καμία σύμβαση ενοικίασης και ενώ υφίσταται ειδική υπηρεσία ακινήτων στην Ελεήμονα Εταιρία στην οποία προΐστατο η ανιψιά του Προέδρου μέχρι τις 30/4/2013. Σε ένα μάλιστα από αυτά στο Κολωνάκι φέρεται να διαμένει δωρεάν πολύ γνωστός δημοσιογράφος μεγάλου καναλιού, σε άλλο που υποτίθεται ότι ήταν κλειστό για έξι μήνες βρέθηκαν φρέσκα φρούτα ενώ για ένα τρίτο για κάποιον ανεξήγητο λόγο αγοράστηκε με έξοδα της Ελεήμονος φούρνος μικροκυμάτων και στρώμα!

Πολλά ερωτήματα προκαλεί ακόμη μία υπόθεση του Γηροκομείου που πολλοί επιχείρησαν να κρατήσουν στο σκοτάδι. Στις 5 Μαρτίου του 2013 σε τυχαίο έλεγχο της ομάδας ΔΙΑΣ στο Γαλάτσι, δύο άνδρες βρέθηκαν να έχουν στο όχημά τους τσάντα με ασημικά μαχαιροπίρουνα και ικανό αριθμό ασημένιων δολαρίων. Ο ένας από τους δύο τυγχάνει να είναι υδραυλικός στο ίδρυμα. Κατόπιν έρευνας και ενώ μέλη του ΔΣ έκαναν λόγο για μερικές… κατσαρόλες, σύμφωνα με πληροφορίες μας το περιεχόμενο της τσάντας ανήκε σε ακίνητο της κληρονομιάς Σταυριανού. Μετά από δριμύτατη διαμάχη για το μέλλον των ασημικών, αυτά τοποθετήθηκαν στο κτίριο «Ευγηρία» του Γηροκομείου, χωρίς ωστόσο να απογραφούν, με αποτέλεσμα να μπορούν οι ελάχιστοι άνθρωποι που γνωρίζουν που βρίσκονται να… βουτήξουν το χέρι στο μέλι. Οι μαύρες τρύπες στα ταμεία του Γηροκομείου Αθηνών, οι επί σχεδόν τρία χρόνια απλήρωτοι εργαζόμενοι και κυρίως το όργιο κακοδιαχείρισης της αμύθητης περιουσίας των κληροδοτημάτων, σε πολλές περιπτώσεις κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και χωρίς το «πράσινο» φως του Συμβουλίου Κληροδοτημάτων και της Υπηρεσίας Κληροδοτημάτων, που αποκαλύφθηκαν από το Hot Doc αποτελούν πλέον αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και των υπηρεσιών της δημοτικής Αρχής έχουν όλα τα στοιχεία στη διάθεσή τους για να μπορέσουν να ρίξουν άπλετο φως.

Τα «πολυτελή γκαλά» του Γηροκομείου

Την περίοδο των «παχιών» αγελάδων και ενώ στο τιμόνι του ιδρύματος βρισκόταν ήδη ο αρχιμανδρίτης, στο Γηροκομείο λάμβαναν χώρα εκδηλώσεις που πιο πολύ παρέπεμπαν σε πολυτελή γκαλά παρά σε… ελεήμονα εταιρία...».

Ε. Ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σάπιος, αποτυχών υποψήφιος παλιότερα για μητροπολίτης Φθιώτιδας,  ηγούμενος Μονής της περιοχής, άνθρωπος του Χριστόδουλου ο οποίος τον προωθούσε για την αντικανονική και αντισυνταγματική θέση του «βοηθού» (!) επισκόπου,  υπήρξε ήρωας επεισοδίου. Δίνουμε (lamiastar, 3.10) μόνο τη δική του εκδοχή (η Αστυνομικός ισχυρίζεται ότι την απείλησε, την έβρισε και τη χτύπησε, μέχρι λιποθυμίας), από την οποία ο καθένας μπορεί να βγάλει συμπεράσματα από το λεξιλόγιο [«τσαντίστηκα», «γκόμενα», «χειροδίκημα»(!)], το ύφος και τις διηγήσεις του πανοσιολογιότατου, ειδικά στο βίντεο όπου μιμείται τη φωνή της γυναίκας αστυνομικού (01.18). Να σημειώσουμε πως έχουμε επισημάνει σε παλιότερο δημοσίευμά μας το μαοϊκό τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακάκη, να παρακολουθεί παρουσίαση βιβλίου του κ.Σάπιου, μαζί με άλλα εκλεκτά μέλη (στελέχη της ΝΔ κλπ) της συντηρητικής τοπικής κοινωνίας (12.5.2013).

«Ο αρχιμανδρίτης εξηγεί στα Αναλυτικά Γεγονότα του STAR Κεντρικής Ελλάδας και τη Λένα Παρασκευά τι συνέβη…Παραδέχεται πως κινούνταν με το αυτοκίνητό του με μεγάλη ταχύτητα, και η αστυνομικός τον σταμάτησε στο μπλόκο. Μέσα στο όχημα επέβαιναν δύο ακόμη άτομα. Μία γυναίκα και ένας άνδρας. Ο ίδιος της έδωσε τα χαρτιά του ευγενικά και κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο την ρώτησε με πόσο έτρεχε. Με 157 χιλιόμετρα του απάντησε εκείνη και ο Αρχιμανδρίτης της είπε πως δεν το κατάλαβε καν. Τόσο σύμφωνα με τον Ιγνάτιο Σάπιο η αστυνομικός του απάντησε: Βέβαια, με τέτοια γκόμενα που έχεις δίπλα σου τι περιμένεις. Έκπληκτος ο Αρχιμανδρίτης της ζήτησε το λόγο: «Σας παρακαλώ σας έδωσα τέτοια εντύπωση;» είπε στην ανθυπαστυνόμο που του απάντησε αμέσως «Ε βέβαια γιατί οι περισσότεροι από εσάς είστε γκέι.Τότε εκείνος εκνευρίστηκε της άρπαξε τα χαρτιά του, χωρίς να την χτυπήσει και έφυγε. Εκείνη, άρχισε να φωνάζει και στην συνέχεια του έκανε μήνυση. Ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σάπιος αποδίδει την δημοσιοποίηση του περιστατικού με τις σε βάρος του καταγγελίες, στα συστήματα των παπάδων και τις κόντρες που έχουν μεταξύ τους. Πάντως όπως δημοσιοποίησε και ο ίδιος έχει κάνει μήνυση στην αστυνομικό…».

 

 .

Update (8.10):
Στ΄.»Εξελίξεις στην υπόθεση των ναρκωτικών της Κρήτης:Βρήκαν μέχρι και εκρηκτικά σε βραχονησίδα! – O ιερέας(!), η παπαδιά και τα 150 κιλά χασίς! Σάλος από σύλληψή τους για υπόθεση διακίνησης όπλων και ναρκωτικών!..».

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Πρώιμο φθινοπωρινό Αστυνομικό δελτίο Ορθόδοξων ιερέων

  1. Ο/Η Χαριτίνη λέει:

    http://www.exapsalmos.gr/%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC-%CE%B9%CE%B3%CE%BD%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%AC%CF%80%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82/

    Ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Σάπιος , η υπαστυνόμος της εθνικής οδού και οι πραγματικοί… σάπιοι!!!

    Ο ΠΑΠΑ ΤΖΟΥΜ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ….
    Θεωρώ υποχρέωσή μου να δηλώσω εκ των προτέρων, οτι τον π. Ιγνάτιο Σάπιο δεν τον γνωρίζω καλά.
    Τον εχω συναντήσει μαζί με άλλους, σε εκκλησιαστικές τελετές και λοιπές εκδηλώσεις της Εκκλησίας μας, δύο ή τρεις φορές, και ανταλλάσσω μαζί του έναν χαιρετισμό στους διαδρόμους της Συνόδου, οσάκις διαβώ το κατώφλι της–πολύ σπάνια τα τελευταία χρόνια!
    Ο π. Ιγνάτιος στην εκκλησιαστική του διαδρομή διέπραξε το ..μοιραίο λάθος!
    Όταν η Μητρόπολη Φθιώτιδος εχήρευσε, «τόλμησε» ως Πρωτοσύγκελος που ήταν στη Μητρόπολη αυτή ,να ζητήσει από την τότε Ιεραρχία να τον εκλέξει ως διάδοχο του Γέροντά του Φθιώτιδος Δαμασκηνού.
    Αυτό θεωρήθηκε » έγκλημα καθοσιώσεως», από τον βασικό υποψήφιο για τη Μητρόπολη αυτή , εκλεγέντα εν τέλει Νικόλαο.
    Η υποψηφιότητά του Νικολάου,είχε προκύψει μετά από διεργασίες του τότε Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ ( ο οποίος αρχικά αντιδρούσε)και κάποιων Μητροπολιτών που πρωτοστατούσαν από χρόνια για την προαγωγή του Νικολάου,με κορυφαίο πρωτοστάτη τον τότε Αλεξανδρουπόλεως ,νύν Θεσσαλονίκης Ανθιμο, με τον οποίο σήμερα δεν λέει ούτε καλημέρα( για άλλους λόγους).
    Ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Σάπιος, έκτοτε πορεύεται μετ´ εμποδίων στην Μητρόπολη αυτή, αφού μοιάζει να έχει ..ανοικτούς λογαριασμούς με τον προιστάμενό του Μητροπολίτη Νικόλαο.
    Πριν λίγο καιρό ο ίδιος κληρικός
    π. Ιγνάτιος,έγινε πρωταγωνιστής σε στημένη καταγγελία –που εξελίχθηκε σε φωναχτή διαμαρτυρία στο Συνοδικό Μέγαρο –δύο γονέων με καταγγελίες αβάσιμες και κατασκευασμένες!
    Χάρη στην αμεσότητα και την ψυχραιμία του αλλά και με την συμβολή του δεξιού βραχίονος του Αρχιεπισκόπου, Αρχιγραμματέως Επισκόπου Γαβριήλ, το θέμα έληξε χωρίς να κάνει κακό στην Εκκλησία και στον εν λόγω κληρικό ,οπως ήθελαν και επεδίωκαν κάποιοι άλλοι!
    Το δεύτερο αυτό επεισόδιο στο οποίο παρουσιάζεται ο π. Ιγνάτιος να έχει …<> στο.. ξύλο,μία υπαστυνόμο που τον σταμάτησε σε μπλόκο στην εθνική οδό,για υπερβολική ταχύτητα, ήλθε ως «βούτυρο και μέλι», στο ψωμί αυτών που θέλουν από καιρό τον «εξοστρακισμό» του Αρχιμ. Ιγνάτιου Σάπιου από τα εκκλησιαστικά μας δρώμενα και την απόσυρσή του, έστω και 18 χρόνια μετά, από το στάδιο της προαγωγής και της εξέλιξης, τότε που τόλμησε ο αθεόφοβος να θέσει υποψηφιότητα για Φθιώτιδος!

    http://kataskinosi-agkyra.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9467.html

    Ο π. ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΑΠΙΟΣ, ηγούμενος ΙΜ Αγίου Γεωργίου Στυλίδας, τραγουδά…

  2. Παράθεμα: Πρώιμο φθινοπωρινό Αστυνομικό δελτίο Ορθόδοξων ιερέων | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

  3. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    http://www.tribune.gr/world/news/article/71763/profilakistike-papas-gia-pediki-pornografia-fotografies.html

    Προφυλακίστηκε παπάς για παιδική πορνογραφία (φωτογραφίες)

    17 Σεπτεμβρίου 2014,

    Ανάστατη είναι η ελληνική κοινότητα στο Μέιν των ΗΠΑ, μετά από την αποκάλυψη, ότι ο παπάς της ενορίας που ήξεραν τα τελευταία 12 χρόνια, συνελήφθη γιατί στην κατοχή του βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας αλλά και βίντεο από γυναίκα, που είχε κινηματογραφηθεί χωρίς την άδειά της.

    Όλα ξεκίνησαν όταν μία γυναίκα της κοινότητας κατήγγειλε ότι κινηματογραφήθηκε χωρίς την άδειά της.

    Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 52χρονου ιερέα, Αδάμ Μητρόπουλου, στο Μπάνγκορ του Μέιν, οι αστυνομικοί βρήκαν εκτός από το βίντεο της γυναίκας και υλικό παιδικής πορνογραφίας.

    Τώρα ο 52χρονος ιερέας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 6 χρόνια.

    Σύμφωνα με τις τοπικές εφημερίδες, ο Αδάμ Μητρόπουλος, ήταν καθηγητής Χημείας στο Μίτσιγκαν μέχρι που αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο την εκκλησίας και να χειροτονηθεί.

    Τα τελευταία 12 χρόνια λειτουργεί στο ναό του Αγ.Γεωργίου στο Μπάνγκορ του Μέιν.

    metropoulos 1

    metropoulos 2

    metropoulos 3

  4. Ο/Η Μεμονωμένα περιστατικά λέει:

    http://www.matrix24.gr/2014/03/%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%86%CE%B8%CE%B7-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%81/

    17/03/2014@10:17

    Ήταν εγκέφαλος σπείρας

    Συνελήφθη ιερέας που εξαπατούσε ανέργους

    Έταζε δουλειά σε δεκάδες άνεργους πολίτες, από τους οποίους αποσπούσε το υστέρημά τους. Πρόκειται για έναν ιερέα από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος ως «εγκέφαλος» σπείρας απατεώνων που δρούσε από το 2009 «εξασφαλίζοντας» εργασία σε ανυποψίαστους.

    http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/395140/synelifthi-iereas-se-kykloma-ierosylon-sti-thessalia
    Συνελήφθη ιερέας σε κύκλωμα ιερόσυλων στη Θεσσαλία
    Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014 11:35

    Συνελήφθη παιδόφιλος Ρώσος ιερέας – Είχε κακοποιήσει δύο κοριτσάκια στην Κω [φωτο]

    Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/395140/synelifthi-iereas-se-kykloma-ierosylon-sti-thessalia#ixzz3FSFLHeBr

    http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/01/blog-post_7262.html
    Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

    Συνελήφθη ιερέας για ζωοκλοπή

    http://www.karfitsa.gr/tag/%ce%a0%ce%91%ce%a3%ce%9f%ce%9a/
    Συνελήφθη ιερέας που πουλούσε εικόνες για 450.000 ευρώ

    http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/126242/synelifthi-iereas-me-tria-kila-marihoyana
    Συνελήφθη ιερέας με τρία κιλά μαριχουάνα!

    http://ekorinthos.gr/2012/01/27/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%86%CE%B8%CE%B7-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%88%CE%B1%CF%87%CE%BD%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BB%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%82/
    Συνελήφθη ιερέας που έψαχνε για λίρες, μέσα στην εκκλησία!

    Μενίδι: Συνελήφθη ιερέας για ασέλγεια σε μαθητές κατηχητικού – See more at: http://www.kilkis-press.gr/page/menidi-synelifthi-iereas-gia-aselgeia-se-mathites-katixitikoy#sthash.XJA473ww.dpuf

  5. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Χτες ασκήθηκε νέα δίωξη στον oρθοδοξο πρώην διάκο Μichael Pasonick

    http://www.pokrov.org/salem-township-sues-pasonick-sewer-project/

    Salem Township sues Pasonick over sewer project

    Author: Bob Kalinowski

    Date Published: 10/06/2014

    Publication: The Citizens Voice (Wilkes-Barre PA)

    Salem Township on Monday filed a lawsuit against former township engineer Michael Pasonick, claiming a sewer project his firm designed is deeply flawed and will cost at least $1 million to repair.

    The municipality’s lawsuit claims the project, designed and overseen by Pasonick, was plagued with nearly 70 deficiencies that continue to be corrected by new contractors.

    Pasonick’s designs were faulty, he failed to properly supervise sub-contractors, and he didn’t get required pre-approval for costly change orders, according to the lawsuit, filed by Salem Township solicitor Anthony McDonald

    http://www.pokrov.org/persons/deacon-michael-j-pasonick/
    Deacon Michael J. Pasonick

    Deacon Michael J. Pasonick was a clergyman in the Orthodox Church in America (OCA), Diocese of Eastern Pennsylvania. He was attached to Holy Resurrection Cathedral in Wilkes-Barre.

  6. Ο/Η του κώλου λέει:

    Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

    Σοκ: Μοναχοί σταύρωσαν καλόγρια μετά από εξορκισμό [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]

    Μία ανατριχιαστική ιστορία κάνει εκ νέου το γύρο του διαδικτύου και αφορά την μυστηριώδη δολοφονία μίας 23χρονης καλόγριας από τους υπόλοιπους μοναχούς που αγγίζει τα όρια του μεταφυσικού…

    Συγκεκριμένα, ο 33χρονος Daniel Corogeanu φέρεται να φίμωσε την αδερφή Irina Cornici και στη συνέχεια την υπέβαλε σε εξορκισμό αφήνοντάς ς την χωρίς νερό και φαγητό για πέντε ημέρες.

    Το απίστευτο περιστατικό συνέβη σε ένα απομονωμένο μοναστήρι στη Ρουμανία και ο 33χρονος ιερέας ήταν πεπεισμένος πως η, κατά δέκα χρόνια νεότερή του, μοναχή ήταν κυριευμένη από «σκοτεινά» πνεύματα και δαιμόνια.

    Ωστόσο, το «μαρτύριο» της καλόγριας δεν σταμάτησε εκεί αφού ο 33χρονος ιερέας μαζί με τέσσερις ακόμα μοναχές, σταύρωσαν την 23χρονη που ήταν ανήμπορη να αντιδράσει. Τελικά, η μοναχή Irina εξέπνευσε και η δημοσιοποίηση της υπόθεσης σκόρπισε τρόμο, οργή και σόκαρε τη χώρα. Κυρίως, λόγω της «μεθοδολογίας» που ακολουθήθηκε.

    Οι μοναχοί, νομίζοντας πως η κοπέλα είναι δαιμονισμένη, την υπέβαλαν σε πολύωρο εξορκισμό παρά το γεγονός ότι αργότερα αποκαλύφθηκε πως η γυναίκα είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και έπασχε από σχιζοφρένεια.

    Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως η κοπέλα δολοφονήθηκε από τους μοναχούς και επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών στον 33χρονο Daniel Corogeanu και σε τέσσερις ακόμα γυναίκες που φέρονται να συμμετείχαν στο τελετουργικό.

    Αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμα αφού ο θάνατος της νεαρής καλόγριας οφειλόταν σε υπερβολική δόση αδρεναλίνης.

    Ο 33χρονος, είχε πει στο δικαστήριο: «Τη δέσαμε γιατί χτυπούσε τον εαυτό της και θα τη βρίσκαμε νεκρή στο δωμάτιο. Παραδέχομαι ότι την έδεσα και της έβαλα μια πετσέτα στο στόμα και την αφήσαμε έτσι για πέντε ημέρες. Οι τέσσερις καλόγριες που ήταν μαζί μου, προσπάθησαν να της δώσουν φαγητό και νερό, αλλά αρνιόταν. Το μόνο που δεχόταν ήταν αγιασμό».

    Στο βίντεο που ακολουθεί οι μοναχές θρηνούν για το θάνατο της 23χρονης αφού, όπως είπαν, προσπαθούσαν να τη βοηθήσουν.
    ΠΗΓΗ
    http://www.katohika.gr/2014/09/monaxoi-staurosan-kalogria-meta-apo-eksorkismo.html

    Πηγή: diadrastiko: Σοκ: Μοναχοί σταύρωσαν καλόγρια μετά από εξορκισμό [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ] http://diadrastiko.blogspot.com/2014/09/blog-post_162.html#ixzz3FT0TGEj1

  7. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://xairete.blogspot.gr/2014/10/blog-post_72.html

    Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

    Σάλος στην Κρήτη: Συνελήφθη ιερέας και πρεσβυτέρα για εμπλοκή σε υπόθεση διακίνησης όπλων και ναρκωτικών

  8. Παράθεμα: ΣΥΡΙΖΑ: Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.