Προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής: Η απομαγνητοφωνημένη συνομιλία Λαγού-Δεβελέκου

φωτογραφία: Έθνος

Η απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας Λαγού-Δεβελέκου που έφεραν στη δημοσιότητα η Μαρία Ψαρά και ο Λευτέρης Μπιντέλας στο Έθνος:

Σ: Ελα ρε Γιάννη.

Γ: Ελα ρε, τι έγινε;

Σ: Τι κάνεις?

Γ: Τι να κάνω εδώ πέρα, καλά, ζήτω!

Σ: Ασε ρε άσε ρε.

Γ: Τι έπαθες, τι έπαθες εσύ;

Σ: Ε, τίποτα, απ’ αυτές τις κινήσεις που βλέπεις αριστερά δεξιά, μόλις βγαίνουν οι κάμερες πετάγονται σαν τα σκουλήκια.

Γ: ωωωωω… ααααα…

Σ: Όλοι ρε σκέψου να σου πω μια κουβέντα τώρα για να καταλάβεις που έχει φτάσει στο σημείο, για να κάτσει ο Αντρέας να μου σχολιάσει εμένα αυτές τις καταστάσεις, γιατί χθες όπως γύρναγε… δεν έχουμε μιλήσει ποτέ με τον Αντρέα γι’ αυτά τα πράγματα…

Γ: Ναι, δεν λέει τέτοια πράγματα…

Σ: Σκέψου ναι, ποτέ ποτέ, ούτε γκρινιάζει ούτε τίποτα, δεν ξέρεις τι έχει τι δεν έχει…

Γ: Ναι…

Σ: Για να κάτσει ο Αντρέας και να πει νισάφι, ε σκέψου που έχει φτάσει η κατάσταση.

Γ: Τόσο πολύ ε;

Σ: Ε ναι ρε φίλε, εγώ γι’ αυτό δεν ήρθα, γι’ αυτό δεν ήρθα.

Σ: Το κατάλαβα, το κατάλαβα εγώ το κατάλαβα γιατί δεν ήρθες και κατάλαβα ότι ήθελες να περάσεις και κάποιο μήνυμα έτσι το φτιαξα στο κεφάλι μου.

Γ: Ε γ….

Σ: Αλλά…

Γ: Για πήγαινε… εδώ έχω αηδιάσει αυτά που βλέπω ρε φίλε, αηδίασα να πούμε, αηδίασε η ζωή μου να πούμε… τι λαμόγια είναι αυτά που έχουμε μπλέξει ρε!

Σ: Δεν ξέρω φίλε, δεν ξέρω και δεν ξέρω πως λύνεται αυτή η κατάσταση.

Γ: Δεν γίνεται Σωτήρη, φοβάμαι πως δεν λύνεται.

Σ: Δεν ξέρω, και γω αυτό φοβάμαι, δεν στο λέω ψέματα εγώ κάθομαι το να κοιμηθώ να πούμε και τα βλέπω στον ύπνο μου να πούμε.

Γ: Γιατί εγώ τι παθαίνω; Τι παθαίνω;

Σ: Μ’ έχουνε στοιχειώσει!

Γ: Έχω αρρωστήσει ρε κοιμάμαι έξι ώρα το πρωί γι’ αυτά τα πράγματα να πούμε, δεν είχα νταλκάδες κι απέκτησα νταλκάδες μ’ άλλους, έχω τα δικά μου…

Σ: Ρε φίλε να σου πω κάτι, μπορεί να ήμασταν με δύο δραχμές να πούμε στη τσέπη πριν πέντε χρόνια αλλά κοιμόμασταν ήρεμοι, είχαμε την αξιοπρέπειά μας.

Γ: Δεν πάει καλά.

Σ: Ήξερες ότι είναι ο Γιάννης, είναι ο Σωτήρης είναι ο Χρήστος είναι ο Αντρέας είναι ο Νίκος είναι αυτοί, έχουν έρθει ένα κάρο αρχ…. να πούμε τώρα!

Γ: Δεν πάει καλά…

Σ: Αλήθεια… Τέλος πάντων… Δεν ξέρω.

Γ: Έχουν έρθει ένα κάρο, και δυστυχώς κι αυτοί οι παλιότεροι που ήταν οι δικοί μας … δεν πάνε καλά.

Σ: Ναι αυτό ακριβώς, δεν πάνε καλά.

Γ: Κι αν ήτανε καλά αυτοί, στα παπάρια μας άμα ερχόντουσαν και καινούργιοι, τους βάζαμε εμείς όπως θέλαμε, δεν πάει καλά η κατάσταση.

Σ: Καλαμοϊππείς, καλαμοϊππείς!

Γ: Τρελαθήκαν όλοι, δωστους κάμερα, δώστους κι ένα μικρόφωνο και να τρέχουν όλοι… ρε συ να σου πω ένα παράδειγμα: εγώ έχω πάει στις τελευταίες δέκα ομιλίες, δέκα συγκεντρώσεις που έχω πάει και δεν μιλάω. Κι έρχονται και μου λένε ξέρω γω να μιλήσεις κι εσύ, κι είμαι μπροστά με τους άλλους βουλευτές και λέω όχι δεν μιλάω. Και το κάνω και εσκεμμένα, να δω θα πει κανένας άλλος ρε πουστη ότι δεν μιλάω ούτε εγώ ξέρω γω σήμερα, ρε κανείς δεν το έχει κάνει!

Σ: Κανένας!

Γ: Ειλικρινά σου μιλάω, δηλαδή μόλις του πουν του άλλου μίλα και του δώσουν ένα μικρόφωνο, θα μιλήσει, εεε δεν ξέρω τι θα πει έστω και μια καλησπέρα, γεια σας ήρθα για τον δούνε έχει μιλήσει να πούμε… Και το κάνω εσκεμμένα και δεν μιλάω μπροστά σε κάποιους άλλους και λέω ρε π… δεν θα πει κάποιος άλλος δεν θα μιλήσω κι εγώ, όχι ρε δεν έχει τέτοιο πράγμα, είναι άρρωστοι οι άνθρωποι, αρρωστήσανε.

Σ: Έχουν αρρωστήσει, έχουν αρρωστήσει, έχουν πραγματικά, έχει μπει αυτό το μικρόβιο της τρέλας μέσα τους και δεν ξέρω αν βγαίνει.

Γ: Αρρωστήσανε.

Σ: Και ξέρεις εσύ αυτό που αναρωτιέμαι εγώ ήτανε ανέκαθεν δηλαδή έτσι μαλάκες, ή γίνανε τώρα; Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω.

Γ: Ανέκαθεν ήτανε, μωρέ! Δεν γίνεται ξαφνικά ο άλλος, πρέπει να το χει μέσα του απλώς το κρύβει επιμελώς προφανώς, κάποια στιγμή, κάποια στιγμή το βγάζει, όταν ….

Σ: Με το που πεταχτούν οι κάμερες, δηλαδή είναι μια αηδία μια… ένα ξέρασμα με το που πεταχτούν οι κάμερες πως βγαίνουν τα σαλιγκάρια με τη βροχή!

Γ: Ναι, ναι, τα ξέρω ρε τα ξέρω ναι, εγώ είμαι ………..

Σ: Και λόγια βαριά, τώρα καθόταν ο Παπάς κι έλεγε, και θα ακολουθήσουμε μέχρι το θάνατο και πέρα από το θάνατο και τα λοιπά… Ποιό θάνατο βρε μαλάκα να πούμε, που άμα πέσουμε από τη Βουλή θα πας πάλι να βαράς έπιπλα, μαλάκα!

Γ: Για δεν ήσουνα και πριν βρε Χρηστάρα, στα δύσκολα που περνάγαμε, που ήσουνα βρε θανατηφόρε, θανατηφόρε, πού ήσουνα;

Σ: Ναι, ναι!

Γ: Πού ήσουνα γαμώ τη πουτάνα μου; Που άμα δεν ήμασταν στη Βουλή σήμερα, θα ήταν ο καθένας στο πόστο του, στη πάρτη του θα ήτανε να πούμε!

Σ: Ναι ναι.

Γ: Ήρθανε…

Σ: Να μη σταματάνε οι μαλάκες οι κλασικοί, εκεί που θα τρέχαμε για την καύλα μας, αυτοί θα ήταν να πούμε θα είχαν οικογένεια, ενώ εμείς φυτρώσαμε, εμείς φυτρώσαμε…

Γ: Ποιός φύτρωσε, κι ήρθανε τώρα όλοι και κάνανε και το… νταξει… Εγώ σου λέω έχω αηδιάσει τόσο πολύ, ειλικρινά σου μιλάω Σωτήρη, αν είχα πέντε δραχμές στην άκρη μπορεί να είχα φύγει ήδη και να λεγα.

Σ: Σε καταλαβαίνω.

Γ: … και να πιανα τον αρχηγό, γιατί θεωρώ ότι είναι από τους λίγους που αξίζουν εκεί πέρα μέσα να πούμε, και θεωρώ ότι αδικείται τελικά να πούμε αυτός ο άνθρωπος εκεί πέρα με το συρφετό, όλο αυτό που υπάρχει, θα τον έπιανα, θα του έλεγα είμαι δίπλα σου… ξέρω γω και σε απόσταση όμως, δεν μπορώ, παράτα τη Βουλή τελείως. Φίλε, εγώ η Βουλή όταν πηγαίνω, οι επιτροπές είναι 75 ευρώ, ξέρεις τι έκανα πριν από πέντε μέρες; Τους πήρα τηλέφωνο και τους είπα, βγάλτε με από τις επιτροπές, δεν θα είμαι σε καμία επιτροπή, και μου λείπουν τα λεφτά, εντάξει… δεν μπορώ ρε ούτε να τους βλέπω ούτε να με βλέπουνε, δηλαδή πάω στη βουλή μέσα κι αηδιάζω πιο πολύ από τους δικούς μας, μετά για τους υπόλοιπους!

Σ: Μα για τους δικούς μας αηδιάζεις, αυτό το καταλαβαίνω, μα αυτό καταλαβαίνω.

Γ: Αηδίασα, σου λέω ειλικρινά, δεν ξέρω που θα σταματήσει και βλέπω πολύ κόσμο να μιλάει, να μιλάει, να μιλάει, να λέει παράπονα…

Σ. Ρε Γιάννη, να σου πω κάτι, εεε μεταξύ μας τώρα, μεταξύ μας, εγώ πιστεύω ότι αυτά μπορούν να σταματήσουνε με πολύ απλά με δυο τρεις κουβέντες του αρχηγού.

Γ: Ε, ε εντάξει.

Σ: Εγώ αυτό πιστεύω, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το έχει κάνει και τόσο καιρό. Γιατί εγώ δεν πιστεύω ότι είναι χαζός άνθρωπος και δεν βλέπει το τι γίνεται.

Γ: Όχι, βλέπει βλέπει.

Σ: Δεν είναι χαζός, ευφυέστατος είναι.

Γ: Προσπαθεί να κρατήσει κάποιες ισορροπίες ρε Σωτήρη κι αυτός, ε ναι.

Σ: Τι ισορροπίες δηλαδή; Θα ξεφύγει κάποια στιγμή, να σου πω κάτι: ο σκληρός σκληρός πυρήνας δηλαδή και με το Νίκο που τα συζητάμε όλα αυτά απέξω απέξω, κι όλοι είναι σιφιλιασμένοι, έχουνε βγάλει σπυριά, και να σου πω κάτι δεν είμαστε και άνθρωποι που κρατιούνται, θα γίνει καμιά μαλακία χοντρή στα εσωτερικά μας.

Γ: Ειλικρινά σου μιλάω…

Σ: Δηλαδή θα ανοιχτούνε κεφάλια μεταξύ μας.

Γ: Ας γίνει Σωτήρη, πρέπει να περάσει το… Για εθνικοσοσιαλισμό δεν μιλάμε και για το δικιο, για το νόμο…;

Σ: Ποιόν εθνικοσοσιαλισμό ρε Γιάννη; Εδώ δεν έχουμε στοιχειώδη ανδρισμό να πούμε.

Γ: Εμείς δεν μιλάμε γι αυτό, εμείς δεν μιλάμε για αυτό;

Σ: Ναι, μιλάγαμε,

Γ: Και να σου πω και κάτι…

Σ: Παλιά μιλάγαμε,

Γ: Κουράστηκα να μπαίνω εγώ σε κοινοβουλευτικές ομάδες σε ξέρω ‘γω ιστορίες σε πολιτικά συνέδρια.

Σ: Το ξέρω.

Γ: Να μαλώνω με… με όλους.

Σ: Το ξέρω το ξέρω, αυτό λέγαμε με τον Αντρέα, πάλι καλά που είναι κι αυτός ο άνθρωπος, και μου λέει τι να τον κάνεις ένας είναι…

Γ: Τι να… δεν έχω ρε φίλε άλλο να με σιγοντάρει κάπου, κι αισθάνομαι πια κάπου πια άδειος και λέω δηλαδή ξέρεις κάτι και λέω γιατί…

Σ: Από βουλευτές δεν έχεις Γιάννη, γιατί από παιδιά να πούμε δίπλα σου έχεις, έχεις και η ομάδα όλη είναι πιστή δίπλα σου και ακολουθούνε και τα πάντα. Από βουλευτές .. και τέτοια δεν έχεις.

Γ: Πιθανόν, αλλά έχω αηδιάσει, και λέω καμιά φορά ξέρεις τι με πιάνει και λέω, ρε αξίζει αυτό που κάνω τελικά; Που πάω, που σκοτώνομαι, που κάνω, αξίζει τελικά; Για ποιον δηλαδή; Να ‘ξερα ότι είναι από πίσω άνθρωποι που να το πιστεύουνε, για ποιον λέω να το κάνω τελικά, έχω αηδιάσει…

Σ: Γιάννη από τη μια θέλω να γίνει κι ένα μπαμ να πούμε, να πάνε άσχημα τα πράγματα να δω που θα πάνε να πούμε πάλι ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Να δω αυτοί που λένε για θανάτους για το ένα για το άλλο…

Γ: Ασε ρε…

Σ: Που δεν μασάνε, που δεν…

Γ: Τους είδαμε 15 χρόνια τους θανατηφόρους, είδαμε πως ήτανε δίπλα μας όταν περνάγαμε τα δύσκολα μας… Ο καθένας την πάρτη του ήτανε, μόλις η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή ήρθανε. Νάτους! Καλώς τους! Αναλάβανε εκπρόσωποι, αναλάβανε ομιλητές, αναλάβαμε ξέρω γω…

Σ: Ναι ναι.

Γ: Να φανταστείς και τρέχουνε κάτι μαλάκες, εγω ρε φίλε προχθές, πήγα στην Πάτρα…

Σ: Ναι.

Γ Και συνάντησα μια κατάσταση ψιλοαπαράδεκτη κι εκεί πέρα εντάξει…

Σ: Σάπια…

Γ: Δεν ξέρεις, κάποια παιδιά που ήταν μαζί που είχαν έρθει, κάποιοι από τον Πειραιά, από τη Νίκαια, από τα Λιόσια, κάποιες τοπικές που είναι οι μοναδικές που τρέχουν κι ασχολούνται με όλα και τους ζήτησα και συγνώμη, τους λέω παιδιά δεν σας ξαναπαίρνω μαζί να πούμε. Θα σας τραβολογάω από εδώ και πέρα εσάς να τρέχετε να λύνετε τα προβλήματα όλων των παπούδων, σ’ όλη την Ελλάδα, γιατί;

Σ: Γιατί, Γιάννη, γιατί αυτοί είναι που κρατάνε, αυτοί είναι η Χρυσή Αυγή στην ουσία.

Γ: …

Σ: Δεν είναι ούτε ο Ψ ούτε ο τέτοιος, αυτά τα παιδιά είναι η Χρυσή Αυγή.

Γ: Αφού ναι, αυτά τα παιδιά ρε φίλε, να σου πω κάτι, έχω κι άλλα σου λέω. Εχω τρελαθεί πολύ. Θεωρώ ότι αδικούνται άνθρωποι φίλε. Τους βλέπω έξω, δεν παίρνουν κάποιο μεροκάματο κάποιοι άνθρωποι, έχω τρελαθεί, με πιάνει τρέλα μ’ αυτά τα πράγματα.

Σ: αφού βάλαμε ξαδέλφια και πρωτοξάδελφα αριστερά δεξιά…

Γ: Ετσι

Σ: Αφού βάλαμε ξαδέλφια και πρωτοξάδελφα αριστερά δεξιά και το φίλο του φίλου… Τι;

Γ: Έτσι!

Σ: Ε βέβαια, δέκα χρόνια είναι πίσω δεν έχουνε ψωμί να φάνε να πούμε ματώνουνε και δεν μιλάνε μ’ έχουνε πιάσει και μου τα έχουνε πει στην απέξω απέξω τι να κάνεις, και βλέπεις εγώ, τον άλλον που έχει δύο μήνες στα γραφεία και επειδή είναι φίλος με την Ψ ή τον Ψ έχει δουλειές εεεε. Κάτσε ρε φίλε!

Γ: Εγώ τα βλέπω.

Σ: Γαμώ τον κοινωνία μου.

Γ: Τι να πρωτοκάνω. Μπαίνω στη Βουλή μέσα, μαλώνω μ’ όλους, πάω σε κοινοβουλευτικές ομάδες, τους τα χώνω ολωνών, περνάω πειθαρχικά, ο μοναδικός που ρίχνει τιμωρίες στη Χρυσή Αυγή είμαι εγώ ρε φίλε. Και πως για ποιους; Μαλώνω με παλιούς συναγωνιστές που κάνουν μαλακίες, μαλώνω με τωρινούς, μαλώνω με έτσι, μαλώνω μ’ αλλιώς, περνάω πέντε πειθαρχικά το μήνα και ρίχνω ποινές συνέχεια, γιατί να χαλάω τη ζαχ… τη καρδιά μου και τη ζαχαρένια μου; Σκοτώνουν τις τοπικές μου στο κάτω κάτω για να έχουμε μια πειθαρχία, μια σοβαρότητα, και τελικά όλα αυτά γιατί . Γιατί; Βλέπω ότι κάτι δεν τους αρέσει, κανενός αυτό το πράγμα ρε παιδί μου. Αρέσει σε μια πολύ μικρή μειοψηφία τελικά. Οι πιο πολλοί δεν τους αρέσει κιόλας.

Σ: Εεε, δεν νομίζω οι πιο πολλοί ότι δεν τους αρέσει, σ’ αυτούς που δεν τους αρέσει…

Γ: …

Σ: Μα να σου πω κάτι

Γ: Ενας μικρός πυρήνας έχουμε μείνει, ένας μικρός πυρήνας έχουμε μείνει, μας έχουνε καταπιεί λοιπόν και πρέπει να επαναστατήσουμε για να στο πω κι έτσι.

Σ: Πρέπει. Το ξέρω το ξέρω. Πρέπει να γίνει κάτι γιατί στο λέω το βλέπω δηλαδή θα έρθει πλήρης σήψη.

Γ: Πάω στα…

Σ: Τωρα είναι σε μια διπλή γραμμή.

Γ: Κάτι, κάτι ανθρώπους ξέρω ‘γω χθεσινούς, να κουμαντάρουν καταστάσεις. Πάω σε τοπικές βλέπω κάτι προχθεσινούς να είναι υπεύθυνοι, πάω εδώ βλέπω κάτι, κι εντάξει, είναι τώρα υπεύθυνοι εντάξει αναλάβανε… Δεν σέβονται οι πιο πολλοί ρε πούστη, εκτός από ελάχιστους.

Σ: Τίποτα!

Γ: Οι πιο πολύ δεν σέβονται τίποτα.

Σ: Ναι, ναι.

Γ: Αδελφές βάλαμε στους δικηγόρους…

Σ: ααα…

Γ: Κάποιους που μας βρίζανε, έχουμε βάλει, κάποιους, με ποιους να συνεργαστώ εγώ; Δεν μπορώ να συνεννοηθώ με κανέναν, το πιστεύεις; Με ποιόν; Μ’ αυτόν που με έβριζε πριν από ένα χρόνο;

Σ: Το πιστεύω.

Γ: Με ποιον; Τι να μιλήσω μαζί του τώρα; Μ’ αυτούς δεν μπορώ να συνεργαστώ. Με κάποιους που τους θεωρώ δικούς μου πάλι και μ’ αυτούς δεν μπορώ να συνεργαστώ γιατί βλέπω έχουν τρελαθεί, έχουν καβαλήσει καλαμάρες, έχουνε ξεφύγει, αρρωστήσανε να πούμε και δεν μπαίνει κανείς.

Σ: Ελα ρε να πούμε, εδώ τον πηρέ ο Λεμοτζής, δεν ξέρω αν στο έχει πει τον άλλον τον Κασιδιάρη τηλέφωνο, για να του ζητήσει μια χάρη, και του λέει: μη με ενοχλείς έχω δουλειές, λέει, άντε γεια. Και του το κλείνει. Σε τέτοιο επίπεδο!

Γ.: Εε…

Σ: Που τον έκρυβε ο Λεμοτζής στα σπίτια του και κάνανε και ράνανε.

Γ.: Εε…

Σ: Ακου δηλαδή. Δηλαδή δηλαδή διεστραμμένες καταστάσεις, διεστραμμένες…

Γ.: Ετσι είναι η κατάσταση. Ρε γίναμε πολιτικοί ρε. Γίναμε πολιτικοί με την κακή έννοια και είμαστε ένα χρόνο στη Βουλή φίλε, αν περάσουν κανα δυο χρόνια ακόμα ξέρεις τι θα γίνει; Θα ξεφτυλιστούμε παντελώς!

Σ: Αυτό είναι που φοβάμαι. Αυτό είναι που έχω συζητήσει κι εγώ. Αυτό είναι η αρχή.

Γ: Μου γυρνάνε με κάτι αμάξια, με κάτι ξέρω γω, ψιλοέτσι να πούμε πολυτελείας, με αστυνομικούς κάποιοι δίπλα, με έτσι με αλλιώς… μου λέει φαντάσου να περάσουνε δυο τρία χρόνια τι έχει να γίνει, και φαντάσου να αναλάβουμε και κανα πόστο.

Σ: Φαντάσου δηλαδή, είναι ηλίου φαεινότερον πλέον. Είναι ηλίου φαεινότερον. Ο Μάκης θυμάσαι που μου είχες πει δύο κουβέντες και τον βλέπω λίγο περίεργα το ένα τ’ άλλο, δεν του είχαν κάνει καμία κουβέντα, και με πιάνει προχθές και μου λέει “Ρε φίλε δεν μπορώ να έρχομαι μου λέει μ αυτούς στα αριστερά δεξιά που βλέπω”. Εχει πιάσει δηλαδή τους δικούς μας δικούς μας, τούς έχει πιάσει εμετός, οι μόνοι που χαίρονται και κάνουνε πάρτι και λένε και ησυχάζουν τον αρχηγό ότι όλα πανε καλά είναι τα λαμόγια.

Γ: Είναι αυτοί που δεν θέλουν την Χρυσή Αυγή.

Σ: Ναι, είναι τα λαμόγια. Είναι αυτοί που δεν τους νοιάζει η Χρυσή Αυγή.

Γ: Τους νοιάζει το ποσοστό

Σ: Ναι, μα ετσι…

Γ: Μα μόνο αυτό τους νοιάζει, το ποσοστό.

Σ: Ναι. Εμείς έχουμε χάσει τον ύπνο μας ρε φίλε, έχουμε γίνει ψυχανώμαλοι, να πούμε έχουμε γίνει νευρικοί.

Γ: Στο λόγο της αντρικής μου τιμής …

Σ: Μα σε είδα, εγώ σε είδα, σε είχα δει…

Γ: Έχω φτάσει σε σημείο να κοιμάμαι 5.30 και 6.00 το πρωί, γυρνάω σαν το φάντασμα, που εγώ δεν είχα τέτοια πράγματα. Κοιμόμουνα ξύπναγα το πρωί. Κοιμάμαι 5.30-6.00 ώρα, έχω αρρωστήσει, έχω αρρωστήσει σου λέω!

Σ: Ολοι έχουν τα ίδια ακριβώς συμπτώματα. Ολοι. Αυτό σου λέω. Εχω σηκωθεί δύο φορές από τον ύπνο μου. Εχθές ήτανε σου λέω κρεσέντο, καλά έκανες και δεν ήρθες, κρεσέντο αηδίας!

Γ: Τα ήξερα ρε Σωτήρη. Τα καταλάβαινα…

Σ: Ητανε ένα κρεσέντο αηδίας και επειδή είναι από τις μεγάλες υποτίθεται συγκεντρώσεις, να τους δεις πως σπρωχνόντουσαν! Δηλαδή όχι αστοί, όχι αστοί, όχι αστοί! Οι αστοί μπροστά τους έχουν αξιοπρέπεια ρε φίλε!

Γ: Σιχαμάρα, στο δ… Που να πάω λέω; Να πάω που να ’μαι με τον αρχηγό και θα είμαι και αναγκασμένος που θα είμαι δίπλα στον αρχηγό να περνάει ο κάθε μαλάκας να μου μιλάει και να χαιρετάει κιόλας και να κάθομαι να του μιλάω κιόλας έτσι; Δεν μπορώ ρε φίλε να κάνω τον κομφερασιέ! Δεν μπορώ τον κομφερασιέ δεν τον έκανα ποτέ στη ζωή μου!

Σ: Το ξέρω.

Γ: Τι να κάνω; Τι να κάνω τώρα; Να έρχεται το κάθε λαμόγιο που με έβριζε μέχρι πέρσι και να μου λέει τώρα: Συγχαρητήρια, Μπράβο, πάμε γερά και τέτοια… Ε, δεν μπορώ ρε φίλε!

Σ: Ρε φίλε, είναι σαν να σε κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα, κι εσύ να το δέχεσαι. Αν έχεις στοιχειώδη ανδρισμό δεν το δέχεσαι, με στοιχειώδη ανδρισμό.

Γ: Με δουλεύει ο άλλος. Ποιό το όφελός του, γιατί κάποιο όφελος έχει, δουλεύω γιατί το όφελος μου είναι το 7 να γίνει 17. Γιατί έτσι πάει αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι το σκεπτικό. Και κάθομαι σου λέω και μαλώνω, περνάω πειθαρχικά, κάνω ράνω και κάτσε… Έχω απηυδήσει! Μα την Παναγία, απηύδησα, απηύδησα, απηύδησα! Όλα τα προβλήματα της Χρυσής Αυγής έρχονται πάνω μου Σωτήρη, στο λέω ειλικρινά, μιλάμε φιλικά.

Γ: Το πιστεύω ρε Γιάννη, το πιστεύω, μη νομίζεις ότι δεν βλέπω και ότι δεν καταλαβαίνω. Αντιλαμβάνομαι τα πάντα, στο έχω ξαναπεί, καταλαβαίνω τι τραβάς και καταλαβαίνω ότι είσαι μόνος σου, το καταλαβαίνω απόλυτα. Και όχι μόνο εγώ.

Γ: Αηδία!

Σ: Όλος ο κόσμος το καταλαβαίνει. Όχι όλος ο κόσμος, μ’ όσους έχω συζητήσει, με όσους μπορώ να συζητήσω, γιατί άμα τα συζητήσεις και πάνε και παραέξω, θα φανείς και κακός και ότι έχεις δόλο και δεν συμμαζεύεται…

Γ: Ναι, ναι.

Σ: Με τις π…

Γ: Εγώ τα λέω Σωτήρη και δεν μασάω τίποτα σου μιλάω έτσι, ότι λέω τώρα με σένα το λέω και με άλλον μπροστά, τα έχω πει και μπροστά σε όλους, δεν κωλώνω.

Σ: …

Γ: να παν… ας με βγάλουν εμένα μετά το ρουφιάνο της Χρυσής Αυγής, ο προδότης της Χρυσής Αυγής, να βγω εγώ προδότης της Χρυσής Αυγής.

Σ: Ναι…

Γ: Δεν πειράζει, δεν πειράζει. Ας είναι οι αγωνιστές οι άλλοι, αλλά δεν μπορώ να τους τα χαρίζω, απ’ τη μια δεν μπορώ να τους τα χαρίζω όσο ήμουνα μέχρι που να κοπανήσω κάποιους γερά και να σηκωθώ να φύγω.

Σ: Γιάννη να σκεφτούμε να κάνουμε κάτι, γιατί η κατάσταση είναι στο απροχώρητο. Κάτι πρέπει να γίνει.

Γ: Τι να σκεφτούμε;

Σ: Πρέπει να επαναστατήσουμε.

Γ: Τι να σκεφτούμε; Εδώ μου είπανε χθες ο άλλος έκανε τον κομφερασιέ, έκανε τον ομιλητή, έκανε τον… Βάλε να μιλήσει ένας άνθρωπος! Βάλε και από το μέτωπο νεολαίας να μιλήσει ένας άνθρωπος, να μιλήσει!

Σ: Τίποτα ρε…

Γ: Έχουν τρελαθεί οι άνθρωποι.

Σ: …

Γ: Κάνουν τα πάντα, τα παραγγέλματα, ανάβουν τις δάδες, μιλάνε, βγαίνουν…

Σ: Ναι, ναι.

Γ: Στην τηλεόραση… Δηλαδή ήρεμα ρε, ήρεμα ρε περίεργοι, ήρεμα ρε!

Σ: Ναι, ναι.

Γ: Αφήστε και κανέναν άλλον άνθρωπο να μιλήσει ρε π… να πούμε. Τι είναι αυτό το πράγμα ρε. Εμένα με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να μιλήσω κιόλας στην ομιλία, και μου λέει ο Ηλίας να μιλήσω… Όχι ρε Ηλία, του λέω, άστο του λέω, δεν μιλάω του λέω, μιλήστε εσείς του λέω. Εχετε ομιλητές. Τι να ‘ρθω να μιλήσω τώρα.

Σ: Τι να πεις ρε, τι να πεις…

Γ: Τι να μιλήσω; Αφού έχω σιχαθεί, ακούω ομιλίες και μου γυρνάνε τα άντερα. Ούτε στη Βουλή, σταμάτησα και στη Βουλή να μιλάω, δεν παρουσιάζομαι καθόλου. Αφού είπα και του αρχηγού, διώξε με και από βουλευτή του λέω, τέτοια τους έχω πει, του είπα να με βγάλουν και από επιτροπές. ‘Εχω αηδιάσει και δείχνω με τον τρόπο μου το πόσο αηδιασμένος αισθάνομαι. Και να δω να πει κάποιος έτσι. Ρε φίλε κανενός δεν σηκώνεται το φιλότιμο τίποτα, κανενός!

Σ: Τι περιμένεις ότι θα κάτσει να σκεφτεί κανένας εσένανε; Μόνο αυτοί που πέρασες τα δύσκολα. Αυτοί που έχουν γλυκαθεί και έχουνε δει την εξουσία λένε: δεν γαμιέται και ο Λαγός και ο κάθε Λαγός!

Γ: Ναι.

Σ: Στ΄ αρχίδια τους τα δυο!

Γ: Το ξέρω.

Σ: Στα αρχίδια τους τα δυο τα μουνιά! Αλλά σου λέω, θα γίνει αργά ή γρήγορα, θα γίνει κανα νταχτιρντί χοντρό, δηλαδή εγώ το προβλέπω. Εχθές επειδή το συζήτησα με το Μάκη, του λέω προβλέπω μπόρα και θα ρθει και πολύ σύντομα.

Γ: Θα έρθουν.

Σ: Εχουμε φτάσει στο απροχώρητο.

Γ: Ξέρεις τι θα γίνει, μέχρι τις εκλογές θα πάνε καλά. Πηγαίνει μόνο του το τρένο, θα πάμε καλά με τις εκλογές, και μετά τις εκλογές εκείνες θα αρχίσει φίλε το μεγάλο το σοου. Εκεί που θα έχεις βάλει 50 βουλευτές μέσα, που θα είναι το κάθε καρυδιάς καρύδι, εκεί που θα ‘χεις γεμίσει με συμβουλάτορες και με έτσι και με άτομα που παίζουν. Καταρχήν έχει χαθεί παντελώς η ιεραρχία μέσα στη Χρυσή Αυγή.

Σ: Καμία…

Γ: Κάποιος που είναι εκτός κοινοβουλευτικής δίνει εντολές γιατί είχε μια αρμοδιότητα άλλη, ένας άλλος που έχει αρμοδιότητα χάνεται μετά εκεί πέρα, γίνεται ένα πατιρντί σου λέω ατελείωτο. Κάποιος δίνει εντολές σε δέκα ανθρώπους και παίρνει εντολές από άλλους δέκα .

Σ: …

Γ: Δεν βγαίνει έτσι άκρη ρε φίλε. Εχουμε χάσει τον μπούσουλα σου μιλάω. Ρε με πήρανε τηλέφωνο από την τοπική την περασμένη εβδομάδα πριν δέκα μέρες από τη Σπάρτη για ένα περιστατικό που βιάσανε, ασελγήσανε ξέρω ‘γω δεν βιάσανε στο κοριτσάκι μιας τύπισσας η οποία έριχνε… στα γραφεία.

Σ: Το ξέρω, το ξέρω.

Γ: Και τι έκανε ο υπεύθυνος της τοπικής; Ξέρεις τι κάνανε στην τοπική;

Σ: Πήγαινε να τιμωρήσει την άλληνε!

Γ: Εδωσε ποινή ένα μήνα… Ρε φίλε σου λέω, εντάξει σου λέω τα ακούω και λέω δεν γίνεται!

Σ: Και πήγε μετά ο έξυπνος και της έλεγε: αμα δεν ήθελες να μην ανοίγεις τα πόδια σου. Τι πήγε και είπε ο άλλος ο έξυπνος ο δικός μας;…

Γ: Ρε μαλάκα, σου λέω τα ‘χω χάσει, τα χω χάσει, λέω δεν γίνεται δεν γίνεται ρε μαλάκα, τα χω ‘χάσει. Που έχω μπλέξει μ’ αυτούς; Χίλιες φορές στο γήπεδο που πήγαινα, καλύτερα, καλύτερα θα ‘ναι. Καλύτερα δηλαδή αισθάνομαι καλύτερα. Αυτό που ζώ τώρα στη Χρυσή Αυγή ρε φίλε, που υποτίθεται έχουμε ιδεολογία και έχουμε και νοοτροπία και έχουμε…

Σ: Τίποτα!

Γ: Τι ‘ναι αυτό το χάλι ρε μ…; Τι ναι αυτό το χάλι ρε μ…;

Σ: Τίποτα, τίποτα…

Γ: …

Σ: Δεν γίνεται όμως και να το παραδώσουμε έτσι. Δεν γίνεται να το παραδώσουμε κι έτσι. Τι θα κάτσουμε να πούμε, με σταυρωμένα χέρια, πρέπει κάτι να κάνουμε… ε είναι χαμένο ρε παιδί μου, δεν γίνεται να το παραδώσουμε έτσι. Για μένα προσωπικά είναι τα παιδικά μου όνειρα, δεν τα παρατάω έτσι.

Γ: Δεν ξέρω Σωτήρη, τι να σου πω; Κι έχω κουραστεί ρε φίλε. Δεν είμαι και σε ηλικία των 25 και των 26, ξέρεις εχω αρχίσει και μεγαλώνω εχω πάει 40-41, αηδιάζω, κουράζομαι, ξέρεις δεν μπορώ. Και σου λέω εδώ κι ένα χρόνο δίνουμε τρομερές μάχες φίλε. Εδώ κι ένα χρόνο δίνω τρομερές μάχες σε όλα τα μέτωπα. Μπαίνω μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα τους τα χώνω, φεύγω πάω σε άλλα ξέρω γω τους τα χώνω, μπαίνω στις τοπικές τους τα χώνω, γιατί; Γιατί; Έτσι γουστάρω να πούμε; Και δεν βλέπω ανταπόκριση πουθενά. Πουθενά σου λέω. Μόνο καταρχήν έχει χαθεί το φιλότιμο ρε φίλε, από τα πιο πολλά δικά μας άτομα.

Σ: Ναι, ναι.

Γ: Είχαμε τους δικούς μας, είχανε το φιλότιμο, ξέρω γω σεβόντουσαν, τώρα αμα τους δεις σαν ζώα, μόνο σα ζώα καταλαβαίνουνε.

Σ: Τίποτα ρε, φίλε. Η δημοκρατία μπορεί να ξεφτιλίσει τα πάντα, αυτό το σύστημα που μπορεί να διαφθείρει τα πάντα

Γ: Δεν είναι δημοκρατία Σωτήρη. Είναι εγωισμός, είναι η εγωπάθεια του κάθε ανθρώπου είναι και το πως…

Σ: είναι είναι…

Γ: Η δημοσιότητα είναι μεγάλη αρρώστια, μεγάλη αρρώστια η δημοσιότητα.

Σ: Ναι, ναι. Ε, σου λέω, ήτανε για να πλακώσεις κλωτσιές, να ξεράσεις, δεν ξέρω ‘γω τι… Δηλαδή ήτανε… Τέλος πάντων.

Γ: Τέλος πάντως, δεν λες τίποτα. Δεν ξέρω που θα βγει. Θα δούμε τι θα βγει…

Σ: Γιάννη, ότι θέλεις να ξέρεις ότι εγώ προσωπικά είμαι δίπλα σου, όπως και πολλοί ακόμη…

Γ: Το ξέρω, το ξέρω…

Σ: Όπως και πολλοί άνθρωποι να το ξέρεις.

Γ: Για σένα τουλάχιστον και για κάποιους λίγους ανθρώπους ακομα έχω εμπιστοσύνη.

Σ: Ότι χρειαστείς, μου λες.

Γ: Ελα ρε, έλα.

Σ: Καλά. Υπομονή Γιάννη μου! Υπομονή!

Γ: Γεια, Γεια.

*

[via JailGoldenDawn]

Advertisements
This entry was posted in φασισμός, Ασμοδαίος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

19 Responses to Προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής: Η απομαγνητοφωνημένη συνομιλία Λαγού-Δεβελέκου

 1. Ο/Η Red λέει:

  και ο φύρερ τσιμουδιά

  δείτε κι αυτό
  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/10/blog-post_46.html
  Μιχαλολιάκος: «Θα διαλύσουμε τη Βουλή. Δεν πιστεύω το Σύνταγμα και τους νόμους»
  Ανεξάρτητα από την τύχη που επιφυλάσσει στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής και τους συνεργάτες του η δικαστική διερεύνηση της δράσης της ναζιστικής οργάνωσης, η αποκάλυψη αυτής της δήλωσης θέτει σε ευθεία αμφισβήτηση την παρουσία του Μιχαλολιάκου στη Βουλή. Και βέβαια πρέπει να ληφθεί υπόψη από τον Άρειο Πάγο, την επόμενη φορά που θα τεθεί ζήτημα εκλογικής καθόδου της οργάνωσης.

 2. Ο/Η Eνορίτης Μητρ.Ν.Σμύρνης λέει:

  Ρε με πήρανε τηλέφωνο από την τοπική την περασμένη εβδομάδα πριν δέκα μέρες από τη Σπάρτη για ένα περιστατικό που βιάσανε, ασελγήσανε ξέρω ‘γω δεν βιάσανε στο κοριτσάκι μιας τύπισσας η οποία έριχνε… στα γραφεία.

  Σ: Το ξέρω, το ξέρω.

  Γ: Και τι έκανε ο υπεύθυνος της τοπικής; Ξέρεις τι κάνανε στην τοπική;

  Σ: Πήγαινε να τιμωρήσει την άλληνε!

  Γ: Εδωσε ποινή ένα μήνα…

  • Ο/Η Ρόζα λέει:

   Ομολογούν βιασμό κοριτσιού στην τοπική οργάνωση Σπάρτης της Χρυσής Αυγής…

   Όπως αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής, πρόκειται για ένα ηχητικό απόσπασμα από μία ακόμη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο κορυφαίων στελεχών της ΧΑ Λαγού και Δεβελέκου

   Τη συγκάλυψη του βιασμού ενός κοριτσιού από την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Σπάρτη αποκαλύπτει τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του προφυλακισμένου βουλευτή του κόμματος, Γιάννη Λαγού και του Σωτήρη Δεβελέκου, του οδηγού του Νίκου Μιχαλολιάκου, που υπεκλάπη. Τα αποσπάσματα της τηλεφωνικής συνομιλίας προκαλούν σοκ.

   Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/266916/omologoun-viasmo-koritsiou-se-topiki-organosi-tis-hrusis-augis/#ixzz3FWc4qQy3
   Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

   Εισαγγελέα έχει η Λακωνία;

 3. Ο/Η Φουσκώτος λέει:

  Ψεύδη και συκοφαντίες…το σύστημα φοβάται την αντι-συστημική Χρυσή Αυγή….
  Είναι δυνατόν προσωπικότητες βεληνεκούς Λαγού, Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη, Καιάδα, Αθανάσιου Διάκου κ.ο.κ. να συγκαλύπτουν βιασμούς;;;;

 4. Ο/Η Omadeon λέει:

  Εκτός του βιασμού, οι άξεστοι και ανεγκέφαλοι αυτοί μπαγκλαμαδο-ναζί…
  …αποκαλύπτουν πλήρως και τη φθοροποιό επίδραση των κοινοβΟλευτικών προνομίων που διαβρώνουν τους πάντες, μόλις αποκτήσουν καρέκλα και παχυλές απολαβές.

  • Ο/Η Po λέει:

   Οι πάγιες ιδιότητες του πελατειακού κράτους δεν έχουν (ούτε και στο άμεσο μέλλον, θα) σταματήσουν…

 5. Ο/Η ΟΥρανεία Μπουζολιάκου δειμωδειδασκάλοισα λέει:

  Ενδυματολογικές επιλογές του ναζιστικού μορφώματος ενός αστείου «φυρερίσκου»

 6. Ο/Η Δρ Νο λέει:

  Πάτωσαν οι Χρυσαυγίτες «Γιατροί του Ελληνισμού», έδρες μηδέν

  http://www.paraskhnio.gr/ta-apotelesmata-ton-eklogon-toy-iatri/

  Με απώλειες 15% έκοψε πρώτος το νήμα στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) ο νυν πρόεδρος Γιώργος Πατούλης που πρόσκειται στη ΝΔ. Η παράταξη του προηγήθηκε των άλλων, αλλά είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ χάνει την αυτοδυναμία της στους γιατρούς έπειτα από 30 χρόνια.

  Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα των εκλογών του ΙΣΑ είναι:

  ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΔΗ.Κ.Ι.-ΙΣΑ: 35,40%

  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΤΡΩΝ: 15,12%

  ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ι.Σ.Α. Ν.Ι.Κ.Ι. Ι.Σ.Α.: 11,83%

  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΔΗ.ΠΑ.Κ. ΙΑΤΡΩΝ: 5,67%

  ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: 5,33%

  ΙΑΤΡΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ: 4,19%

  ΝΕΟΙ ΙΑΤΡΟΙ-ΚΙ.Ν.Ι.: 3,77%

  ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ-ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: 3,76%

  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: 3,73%

  Κ.Ι.ΑΝ. ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ-ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ: 3,07%

  ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: 2,91%

 7. Ο/Η Κάσυ Διάρη, χωρέφτρεια μαι ναιρωπίστωλω λέει:

  +18.10.2014

  +Χρυσή Αυγή: Οπλα και μαχαίρια στην υπηρεσία του τρόμου

  Περίστροφα, πιστόλια, καραμπίνες, τσεκούρια, μαχαίρια, ρόπαλα, αεροβόλα, στειλιάρια και μεταλλικά κλομπ βρέθηκαν να κατέχουν παρανόμως τα μέλη – υποστηριχτές της Χρυσής Αυγής. Μπορεί να μη βρέθηκε ποτέ η αποθήκη με τα όπλα, αλλά κατά τη διάρκεια των πολύμηνων ερευνών οι διωκτικές αρχές κατάσχεσαν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο από τις οικίες και τα γραφεία του ναζιστικού μορφώματος

  Το αναλυτικό ρεπορτάζ των Μαρίας Ψαρά και Λευτέρη Μπιντέλα για την εφημερίδα Έθνος:

  Διαβάστε επίσης: Διαύλους στην ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν τα sms στον Κασιδιάρη

  Κάπως έτσι εξηγείται γιατί ο Ρουπακιάς είπε στους αστυνομικούς που τον έπιασαν: «Είμαι δικός σας, μην το πείτε πουθενά»

  __________

  Οπλα και πυρομαχικά κατείχαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος, Ιωάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, ενώ στις τάξεις των μεσαίων στελεχών της ΧΑ, και ειδικά στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας, εντοπίστηκε μεγάλος οπλισμός.

  Πέραν τούτων, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας Ισ. Ντογιάκος, «σε ηλεκτρονικά πειστήρια βρέθηκε μεγάλος αριθμός φωτογραφιών διαφόρων προσώπων, ακόμη και βουλευτών, τα οποία (…) κάνουν χρήση πυροβόλων όπλων, διαφόρων τύπων, όχι σε οργανωμένους και νόμιμους χώρους σκοποβολής, όπως π.χ. σκοπευτικούς ομίλους, αλλά στην ύπαιθρο».

  Επίσης, τα εκατοντάδες όπλα που βρέθηκαν στα ψηφιακά αρχεία των κατηγορουμένων δεν είναι φωτογραφίες από το Διαδίκτυο.

  Το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν αυτά τα όπλα, εξηγείται από τις προσπάθειες των χρυσαυγιτών μετά τη δολοφονία Φύσσα να ξεφορτωθούν τα επιβαρυντικά στοιχεία.
  «Βρέθηκε μεγάλος αριθμός φωτογραφιών διαφόρων προσώπων, ακόμη και βουλευτών, τα οποία (…) κάνουν χρήση πυροβόλων όπλων, διαφόρων τύπων, όχι σε οργανωμένους και νόμιμους χώρους σκοποβολής, όπως π.χ.
  Συνομιλία Λαγού -Δεβελέκου
  Στην πρόταση Ντογιάκου αποκαλύπτεται η συνομιλία μεταξύ του Ι. Λαγού και του Σ. Δεβελέκου, στην οποία γίνεται λόγος να μεταβεί μέλος της ΧΑ στο σπίτι του κατηγορουμένου Θωμά Μπαρέκα (στέλεχος της Τ.Ο. Πειραιά) για να το «καθαρίσει», πριν πάει η Αστυνομία.

  «Ι. ΛΑΓΟΣ: Ελα, περνάνε τον Μάκη αυτόφωρο, επειδή θα πάνε και στο σπίτι του κοίτα αν έχει κάτι, κοιτάτε να το καθαρίσετε. Εντάξει;», ενώ σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία του λέει επίσης: «Τον Μάκη τον έχουν πιάσει για αυτόφωρο, θέλω να πας στο σπίτι του Μάκη, να χτυπήσεις το κουδούνι και να ρωτήσεις τον πατέρα του αν υπάρχει κάνα μαχαίρι, καμιά μαλακία, να τα πάρεις να φύγεις». Επίσης, ο Ι. Λαγός ξανατηλεφωνεί στο Σ. Δεβελέκο και του λέει: «Σωτήρη, καθάρισέ τον, έχει θέμα να πούμε με τι μαλακίες», για να πάρει την απάντηση: «Εχω στείλει ήδη τον Χάρη να πάει γρήγορα».
  Οπλα και μαχαίρια στην υπηρεσία του τρόμου
  Εξαιρετικά σημαντική είναι και η επώνυμη κατάθεση του υποψήφιου βουλευτή και πρώην επιστημονικού συνεργάτη της ΧΑ Ηλία Σταύρου, ο οποίος παρέδωσε στις Αρχές ένα πυροβόλο όπλο το οποίο ισχυρίζεται ότι αγόρασε από τον Κασάπη, τακτικό επισκέπτη των γραφείων του μορφώματος στην Πέλλα. Τον «έμπορο όπλο» του τον είχε συστήσει ο Ι. Σαχινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής της Τ.Ο. Πέλλας!

  Ο Ντογιάκος επισημαίνει στο πόρισμα και τις εξαγγελίες της ηγεσίας και των στελεχών της Χρυσής Αυγής. Ιδιαίτερα τις δηλώσεις του Μιχαλολιάκου το 2010, σχετικά με την ίδρυση ιδιωτικών εταιρειών ασφάλειας από ένοπλα μέλη της Χρυσής Αυγής για την καταστολή της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας.
  Μέλη της Χρυσής Αυγής εκπαιδεύονται στη χρήση όπλων
  Για τη συγκρότηση ένοπλης πολιτοφυλακής για αυτοπροστασία από τους λαθρομετανάστες στο Ρέθυμνο, από τον Καρεφυλλάκη, από τον υποψήφιο Φ. Μπέλλο για τη συγκρότηση «Ταγμάτων Ασφαλείας», αλλά και στην ένορκη κατάθεση του Γεωργίου Παπαγεωργίου, πρώην πυρηνάρχη νοτίων προαστίων, ο οποίος είχε δηλώσει: «θεωρώ ότι υπάρχει θέμα διακίνησης όπλων από ορισμένους βουλευτές ή μέλη της ΧΑ».

  Ενδεικτικές είναι και οι περιπτώσεις ηλεκτρονικών πειστηρίων, όπως το SMS στο κινητό του κατηγορουμένου Κ. Kορκοβίλη, στο οποίο κανονιζόταν παραγγελία για πυροβόλο όπλο και σφαιρών, αλλά και οι εκατοντάδες φωτογραφίες με τους Αναδιώτη, Μπενέκη, Πατέλη, Τσακανίκα, Καζαντζόγλου, Ρουπακιά και πολλών άλλων μεσαίων στελεχών να εκπαιδεύονται ή να κρατούν αληθινά όπλα και πυρομαχικά.

  ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ: Καταδίκες στελεχών της Χρυσής Αυγής για παράνομη κατοχή όπλων

  Σημαντικό κομμάτι της πρότασης του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου αποτελεί και η αναφορά στο γεγονός ότι σημαντικά στελέχη της Χρυσής Αυγής έχουν συλληφθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν να κατέχουν όπλα χωρίς άδεια. Πριν από τη δολοφονία του Π. Φύσσα και τις συλλήψεις των στελεχών και των μελών της ΧΑ, αρκετές υποθέσεις έχουν φτάσει στη Δικαιοσύνη για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία χρυσαυγιτών.

  Ο Παναγιώτης Δράκος, στενός συνεργάτης του κατηγορούμενου βουλευτή Κορινθίας Ευστάθιου Μπούκουρα, ο οποίος με την υπ’ αριθ. 14532/2013 απόφαση του Β’ Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, καταδικάστηκε για παράνομη κατοχή, εκτός των άλλων και ενός πιστολιού μάρκας ZASTAVA, με γεμιστήρα και τέσσερα φυσίγγια.

  Ο Νικήτας Σιώης, ο οποίος εξελέγη βουλευτής στον Νομό Σερρών, αλλά στη συνέχεια παραιτήθηκε για χάρη τού τότε «γαμπρού» του αρχηγού Αρτέμη Ματθαιόπουλου, έχει παραπεμφθεί ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών για παράνομη οπλοκατοχή και συγκεκριμένα ενός μαχαιριού, οκτώ στειλιαριών διαφόρων μηκών και ενός μετασκευασθέντος κυνηγετικού όπλου MAVERICK MODEL 88, από το οποίο αφαίρεσε το κοντάκι και προσάρμοσε πιστολοειδή λαβή.

  Επίσης, ο Χρήστος Ρήγας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΧΑ και περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος με την υπ’ αριθ. 41429/2010 απόφαση του Ε’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών καταδικάστηκε για παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου, μάρκας ZASTAVA, ενός γεμιστήρα και εννέα φυσιγγιών.

  Τελευταίος αλλά σημαντικός, ο βουλευτής Ι. Λαγός, ο οποίος με την υπ’ αριθ. 8723/2011 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, καταδικάστηκε για παράνομη κατοχή πιστολιού μάρκας GLOCK, με γεμιστήρα, με δώδεκα φυσίγγια.

  Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος τον Σεπτέμβριο του 2012 έβγαλε όπλο το οποίο προέταξε κατά συγκεντρωμένων αντιφασιστών στον Βόλο. «Από τα αποδεικτικά στοιχεία προέκυψε ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος (σ.σ.: Π. Ηλιόπουλος), στις 29-9-2012, είχε τεθεί επικεφαλής ανδρών – μελών της Τοπικής Οργάνωσης Βόλου, στην κεντρική λεωφόρο της πόλης και κρατώντας στα χέρια του το όπλο που κατείχε νόμιμα ως βουλευτής το επιδείκνυε απειλητικά κατά ομάδας ατόμων, που διαδήλωναν κατά της Χρυσής Αυγής.

  Για το περιστατικό αυτό μάλιστα έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία στην οικεία Εισαγγελία, φωτοαντίγραφα της οποίας επισυνάπτονται στη δικογραφία.

  Επίσης, στις 26-5-2013, ο ίδιος, με σηκωμένο το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του, «χαιρέτησε» όσους διαμαρτύρονταν για την παρουσία του κόμματος της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση στην περιοχή της Αργαλαστής, σημειώνεται στην πρόταση.

  ΒΕΝΕΤΙΑ ΠΟΠΟΡΗ: Η αστυνομικός – πληροφοριοδότης της Χρυσής Αυγής

  «Εξαιρετικά κρίσιμο και ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι λόγω της ιδιότητάς της ως αστυνομικού, ενημέρωνε έγκαιρα τα μέλη και στελέχη τού εν λόγω κόμματος για τις τυχόν καταγγελίες που γίνονταν ή τις δικογραφίες που σχηματίζονταν σε βάρος τους».

  Η πρόταση του εισαγγελέα Ισ. Ντογιάκου είναι καταπέλτης και για τον ρόλο της αστυνομικού Β. Πόπορη.

  Στις απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες τού επίσης κατηγορουμένου Νικολάου Αποστόλου καταγράφηκαν στοιχεία που δείχνουν ότι η αστυνομικός συνεννοείται μαζί του για την ταυτότητα προστατευόμενου μάρτυρα που είχε καταθέσει κατά της Χρυσής Αυγής.

  Πιο συγκεκριμένα, σε συνομιλία του Αποστόλου με την Πηνελόπη Κ. στις 21/9/2013 αναφέρει ότι του τηλεφώνησε «η Βέτα» και του είπε ότι ένας εκ των προστατευομένων μαρτύρων είναι, μάλλον, κάποια «? από αυτές τις κα…λες που έχεις διώξει? μία ξεκο…ρα που ήταν στη Νίκαια, χοντρή, γύρω στα 46-47?». Η Πόπορη συμβουλεύει, άλλωστε, τον συνομιλητή της να παραμείνει εκτός Αθηνών για να μη συλληφθεί.

  Τηλεφωνήματα

  Την αστυνομικό «καίνε» επίσης και ακόμη δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες, με τον επίσης κατηγορούμενο Λέοντα Τσαλίκη.

  «Η πρώτη από τις εν λόγω τηλεφωνικές συνομιλίες έγινε μία ώρα πριν τη δολοφονία του Π. Φύσσα και η δεύτερη μισή, περίπου, ώρα μετά από αυτή, δηλαδή σε χρόνο κατά τον οποίο έχει καταγραφεί πλήθος τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ των στελεχών, μελών και οπαδών του εν λόγω κόμματος», σημειώνεται στο κείμενο.

  Η ίδια η κατηγορουμένη, κατά την ανακριτική της απολογία, δεν έδωσε οποιαδήποτε εξήγηση για τον λόγο της πρώτης τηλεφωνικής συνομιλίας της με τον Λ. Τσαλίκη, ο οποίος την ώρα εκείνη βρισκόταν στο «Κοράλλι» μαζί με τον επίσης κατηγορούμενο Ιωάννη Αγγο.

  Η Βενετία Πόπορη κατηγορείται για ένταξη ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου «περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων».

  Ερευνα

  Αλλωστε, στην έρευνα που έγινε στο σπίτι της είχαν βρεθεί μεταξύ άλλων σιδερογροθιές, μεταλλικό μαχαίρι με σιδερογροθιά, μαχαίρια με μεταλλικές λεπίδες και μεγάλος αριθμός ενεργών όπλων και πυρομαχικών, «που δεν είναι δυνατόν να αποδοθούν σε υπηρεσιακούς ή συλλεκτικούς λόγους όπως η ίδια υποστηρίζει, χωρίς να προσκομίσει κάποιο στοιχείο που να επιρρωνύει τους ισχυρισμούς της.

  Αντίθετα, τέτοιου είδους όπλα έφεραν τα άτομα τα οποία συγκροτούσαν τα ?τάγματα εφόδου?, στις βίαιες δράσεις τους σε βάρος αλλοδαπών και ημεδαπών, ιδεολογικών αντιπάλων τους».

  Αντίθετα, «στα μαλακά» έπεσε ο αστυνομικός Σάββας Σπυρίδης που υπηρετεί στη Ρόδο και φωτογραφίες τον έδειχναν να εκπαιδεύει σε πολεμικές τέχνες τα μέλη της ΧΑ του νησιού. «Λόγω του περιφερειακού του ρόλου, δεδομένου ότι αυτός διέμενε μόνιμα μακράν από το κέντρο των αποφάσεων και συγκεκριμένα στη Ρόδο, όπου δεν έχουν καταγραφεί εγκληματικές ενέργειες της ως άνω εγκληματικής οργάνωσης, δημιουργείται εύλογα η κρίση ότι αυτός, πιθανότατα, δεν είχε πλήρη επίγνωση του εγκληματικού σκοπού της οργάνωσης», σημειώνεται στην πρόταση.

  Η πρόταση ζητά να μην παραπεμφθεί ο ανθυπαστυνόμος Δημήτριος Μπίνος, που ενεπλάκη εντελώς τυχαία στην υπόθεση.
  – See more at: http://left.gr/news/hrysi-aygi-opla-kai-mahairia-stin-ypiresia-toy-tromoy#sthash.BBZON4e6.dpuf

 8. Ο/Η Κάσυ Διάρη, τσατσά λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/10/blog-post_624.html

  Κι αλλος χρυσαυγίτης τραμπούκος, «προστάτης» της νύχτας (Βίντεο)

  Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για χρυσαυγίτες εκβιαστές, νταβατζήδες, προστάτες νυχτερινών μαγαζιών.
  Σήμερα από το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Mega που αναφέρετε στην αναστολή της δίκηςτων δυο Χρυσαυγιτών οι οποίοι μαζί με άλλους ομοϊδεάτες τους επιτέθηκαν και τραυμάτισαν μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά στις 15/09/2012, μαθαίνουν για το ποιόν του χρυσαυγίτη Νίκου Αποστόλου. Ο ναζιστής αυτός στρατολόγος του Ρουπακιά στα τάγματα εφόδου ήταν το δεξί χέρι του βουλευτή Λαγού. Και φυσικά ακολούθησε τα .. βήματα του.

  Να θυμίσουμε ότι έχει δει το φως της δημοσιότητας απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ στην οποία ο προφυλακισμένος βουλευτής Γιάννης Λαγός, χαρακτηριζόταν «νταβατζής εκβιαστής και προστάτης νυχτερινών μαγαζιών».
  Ετσι, λοιπόν και το «δεξί του χέρι», Νίκος Αποστόλου, ακολούθησε τα βήματα του μέντορα του.

  Όπως ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε ο Αποστόλου, είχε και ποιο επικερδής δραστηριότητες αφού όταν, με την συμμορία του, δεν χτυπούσε μετανάστες και αντιφασίστες, «πουλούσε προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά και σε καταστήματα και όταν οι ιδιοκτήτες δεν είχαν χρήματα για να του δώσουν εκείνος άρπαζε ότι εύρισκε»

 9. Ο/Η Ουρανοία Μπουζωλοιάκου, ίμε αθόα λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/10/blog-post_793.html

  Θα έχουν την ίδια δικαστική αντιμετώπιση και οι βασανιστές του Αιγύπτιου εργάτη στην Σαλαμίνα, η υπόθεση των οποίων εκδικάζεται σήμερα, όπως οι επίδοξοι δολοφόνοι στην Μανωλάδα;

  Από ΒΑΘΥ , Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 | 3:20 π.μ.

  Για την συγκλονιστική ιστορία της υπόθεση της απαγωγής και του άγριου βασανισμού του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ στη Σαλαμίνα το καλοκαίρι του 2012, από άτομα που φέρονται να έχουν σχέσεις με την Χρυσή Αυγή στην Σαλαμίνα, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά σ’ αυτή μας την ανάρτηση και να παρακολουθήσετε το βίντεο που παραθέτουμε.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράστες δεν κάθισαν ούτε μια ώρα φυλακή και μετά από τέσσερις αναβολές σήμερα στις 9 το πρωί η υπόθεση εκδικάζεται στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Πειραιά.

  Το ερώτημα που μπαίνει: Και οι δράστες αυτού του ρατσιστικού εγκλήματος θα έχουν την ίδια δικαστική αντιμετώπιση που είχαν οι επίδοξοι δολοφόνοι των μεταναστών στην Μανωλάδα;

  Και με την ευκαιρία να παραθέσουμε το σχετικό δημοσίευμα που υπογράφει ο Νίκος Τσακανίκας στο περιοδικό «Unfollow».

  Το αίμα που έχυσαν οι τσιφλικάδες το ξέπλυνε η δικαιοσύνη

 10. Ο/Η οΥΡΑνοία μΠουζωλοιάκου, μνοιστεί λέει:

  Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής με 198 ψήφους υπέρ, 4 κατά κι έναν βουλευτή να δηλώνει «παρών». Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος κατηγορείται για ληστεία το 2005

 11. Ο/Η Ουρανοία Μπουζολοιάκου, τον αγαπό κε τον θέλο λέει:

  http://left.gr/news/listeia-kai-narkotika-afora-i-arsi-asylias-toy-matthaiopoyloy-nea-stoiheia

  Ληστεία και ναρκωτικά αφορά η άρση ασυλίας του Ματθαιόπουλου: νέα στοιχεία

  (Αναδημοσιεύουμε πληροφορίες από το πολύ αποκαλυπτικό άρθρο του Δημήτρη Ψαρρά στην ΕφΣυν, 24/10/2014).

  Ήρθη χτες, 22/10/2014, η ασυλία του εκτελούντος χρέη “υπαρχηγού” της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου από τη Βουλή: «Ναι» ψήφισαν 198 βουλευτές, «όχι» τέσσερις, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».

  Η υπόθεση αφορά ληστεία που κατηγορείται ότι τέλεσε ο Ματθαιόπουλος, μαζί με τον αδελφό του Ηλία Κασιδιάρη Αλέξανδρο το 2005.

  Στη συνεδρίαση της Βουλής ο Ματθαιόπουλος είπε τα εξής:

  “Η υπόθεση αυτή έχει να κάνει, όπως είπα προηγουμένως, με το έτος 2005 και κατηγορούμαι για ληστεία. Ο άνθρωπος που με έχει κατηγορήσει για ληστεία, ο άνθρωπος δηλαδή ο οποίος μετά από μία συμπλοκή που δημιούργησε ο ίδιος όντας χρήστης ναρκωτικών ουσιών, προφανώς σε μία σύγκρουση η οποία είχε να κάνει με αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών – και το έχω καταθέσει αυτό στις αστυνομικές αρχές – έχασε ένα τσαντάκι, το οποίο εγώ ο ίδιος στην κατάθεσή μου στην Αστυνομία είπα ότι γνωρίζω πού βρίσκεται και έδειξα στις αστυνομικές αρχές τον τόπο που βρίσκεται το συγκεκριμένο τσαντάκι.

  Πράγματι, αν δείτε τις καταθέσεις, ισχύει η εν λόγω τεκμηρίωση και η κατηγορία που έχω κάνει, αλλά το πιο σημαντικό που δεν έχει λάβει εις γνώση του κανείς είναι ότι ο άνθρωπος που με κατηγορεί ως ληστή έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ψευδορκία. Για όσους δεν είστε νομικοί, αυτό σημαίνει με απλά ελληνικά ότι ο άνθρωπος αυτός κατέθεσε ψέματα και με ψέματα βρίσκομαι κατηγορούμενος ως ληστής”.

  ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: Ένα άτομο που απο τον Ματθαιόπουλο κατηγορείται ως “βαποράκι” έχασε ένα τσαντάκι. Και ο Ματθαιόπουλος γνώριζε που βρισκόταν το τσαντάκι (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; Ήταν φίλος του μηνυτή; Ήταν στην περιοχή του κέντρου όταν γινόταν η αγοραπωλησία; Είχε συμμετοχή στην αγοραπωλησία;). Και πήγε στην Αστυνομία και υπέδειξε που είναι το τσαντάκι μιας υπόθεσης για ένα βαποράκι και μια αγοραπωλησία με τα οποία ο Ματθαιόπουλος δεν έχει καμία σχέση. Μάλιστα…

  Η ΕφΣυν φέρνει σημερα στη δημοσιότητα το έγγραφο του Τμήματος Ασφαλείας Ακροπόλεως από το οποίο προκύπτει ότι την 06/08/2005 περί ώρα 22:00, στη Ρωμαϊκή Αγορά, τα μέλη της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Κασιδιάρης Αλέξανδρος, Α.Τ. και άλλο ένα ΑΓΝΩΣΤΟ άτομο, πλησίασαν τον Γ.Κ., τον περικύκλωσαν και άρχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές στο κεφάλι και σε όλο το σώμα, στη συνέχεια δε τράπηκαν σε φυγή, αφού πρώτα του αφαίρεσαν τη μπλούζα του και το τσαντάκι του. Οι δράστες καταδιώχτηκαν και ακινητοποιήθηκαν απο διερχόμενους πυροσβέστες στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς.

  mathheopoulos_dikografia

  Τζίφος λοιπόν το παραμύθι για τον Ματθαιόπουλο που υπέδειξε στην Αστυνομία πού βρισκόταν το “χαμένο” (!) τσαντάκι. Διερχόμενοι πυροσβέστες ήταν αυτοί που συνέλαβαν επ’ αυτοφώρο τους Ματθαιόπουλο και Κασιδιάρη στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς. Το τέταρτο άτομο άτομο διέφυγε…

  Μάλιστα σε μεταγενέστερο έγγραφο της ΓΑΔΑ, ο Ματθαιόπουλος αναφέρεται ως “φυγόποινος”.

  Ειρωνία: ο Ματθαιόπουλος έκανε χτες δηλώσεις, έχοντας πίσω του όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής (όσων δεν ειναι προφυλακισμένοι), για τα “εθνικά θέματα” και την Κύπρο. Αν νομίζουν ότι μπορούν να κρύψουν την ποινική τους δράση πίσω από το προσωπείο των “ανησυχούντων για τα εθνικά” (όπως το έκανε και ο Χρυσαυγίτης δικηγόρος της Θεσσαλονίκης), είναι γελασμένοι.

  Και ένα κουίζ: ποιά μπορεί να είναι η ταυτότητα του τέταρτου, άγνωστου ατόμου; Με ποιόν “άραζαν” ο Ματθαιόπουλος και ο αδελφός Κασιδιάρη στη Ρωμαϊκή Αγορά το 2005;
  – See more at: http://left.gr/news/listeia-kai-narkotika-afora-i-arsi-asylias-toy-matthaiopoyloy-nea-stoiheia#sthash.NhHyp5H0.dpuf

 12. Ο/Η Antifa2 λέει:

  http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/porisma-kolafos-gia-astunomia-basanismoi-metanastwn-me-methodous-xa

  Πόρισμα-κόλαφος για αστυνομία: Βασανισμοί μεταναστών με μεθόδους Χ.Α

  Στα χέρια των εισαγγελικών αρχών καταγγελίες φρίκης για την κακοποίηση μεταναστών από αστυνομικούς με μεθόδους Χρυσής Αυγής.

  «Εδιναν σε μουσουλμάνους να φάνε… χοιρινό, για να μείνουν νηστικοί», «τους έλεγαν να πίνουν νερό από την λεκάνη της τουαλέτας», «αστυνομικοί απειλούσαν αλλοδαπούς να τους σφάξουν με σπασμένο μπουκάλι μπύρας», «με πένσα πίεζαν το δάκτυλο αλλοδαπού εργαζόμενου», «τους φόρεσαν κράνη και τους χτυπούσαν τα κεφάλια στον τοίχο», «με ψαλίδι έκοψαν το μουστάκι αλλοδαπού», «ο κρατούμενος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πηδώντας από τον 3ο όροφο», «του ζήτησε φάρμακο και πέταξε δακρυγόνο στο κρατητήριο», «τον άφησαν όλη μέρα στον ήλιο», «τον πέταξαν στον ακάλυπτο», «τύφλωση από δακρυγόνο», «οπαδός της Χρυσής Αυγή, πολιτικός υπάλληλος της Υπηρεσίας Ασύλου».

  Σε 19 περιπτώσεις εφαρμόστηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και σχηματίσθηκαν αυτοτελείς δικογραφίες με την άμεση προσαγωγή 22 υπαιτίων

  Πρόκειται για λίγα χαρακτηριστικά αποσπάσματα μικρού μέρος των εκατοντάδων απίστευτων καταγγελιών σε βάρος αστυνομικών που διερευνήθηκαν από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί η πιθανότητα κοινής δράσης με την Χρυσή Αυγή και συμμετοχής τους σε περιστατικά ρατσιστικής βίας.

  Αυτές οι καταγγελίες συμπεριλαμβάνονται στο πόρισμα περίπου 4.000 σελίδων, αποδέκτες του οποίου έγιναν ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, η Αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Τζαβέλα και οι Ειδικές Εφέτες Ανακρίτριες κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου, που εμπεριέχεται στη ογκοδέστατη δικογραφία του πολιτικού μορφώματος.

  Από το σύνολο των καταγγελιών, οι αξιωματικοί της αρμόδιας υπηρεσίας, περίπου στις μισές υποθέσεις έχουν τοποθετήσει την ένδειξη «η έρευνα τελεί σε εξέλιξη» και στις υπόλοιπες μισές «είχε αρνητικό αποτέλεσμα». Σε 19 περιπτώσεις εφαρμόστηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και σχηματίσθηκαν αυτοτελείς δικογραφίες με την άμεση προσαγωγή 22 υπαιτίων. Η εισαγγελική παραγγελία για την διερεύνηση τέτοιων αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς δόθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2013, με το προανακριτικό υλικό να παραδίδεται στους δικαστικούς λειτουργούς στις 10 Απριλίου 2014.

  «Χοιρινό και πτώση»

  Στις 10 Οκτωβρίου 2013, υπήρχαν καταγγελίες για υπόθεση κακομεταχείρισης δύο ανήλικων αδερφών από το Αφγανιστάν μέσα σε αστυνομικό τμήμα της Κορινθίας.
  Σύμφωνα με την καταγγελία κατά τη διάρκεια της 3μηνης κράτησής τους στο κρατητήριο, οι αστυνομικοί ήταν επιθετικοί και τους έδιναν να φάνε επίτηδες χοιρινό παρότι ήταν μουσουλμάνοι. Στόχος τους να μένουν νηστικοί, ενώ δεν τους έδιναν νερό και τους έλεγαν να πίνουν από την λεκάνη της τουαλέτας. Τους πήραν μάλιστα το κινητό τηλέφωνο αφαίρεσαν την κάρτα και δεν τους την επέστρεψαν ποτέ, ενώ όταν ένας ενήλικας κρατούμενος αυτοτραυματίστηκε, οι αστυνομικοί χτύπησαν αναίτια τους ανήλικους στο πρόσωπο.

  Στις 25 Ιουλίου 2012 οι ένοικοι πολυκατοικίας στην οδό Λιοσίων στην Αθήνα αντιλήφθηκαν την πτώση στον ακάλυπτο χώρο ενός 32χρονου άνδρα από το Αφγανιστάν.
  Μεταφερόμενος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός κατήγγειλε ότι υπεύθυνοι για την πτώση του ήταν αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης, με την έρευνα της υπόθεσης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

  Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 κατά τη διάρκεια πορείας στο Κερατσίνι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δύο συλληφθέντες καταγγέλλουν ότι χτυπήθηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατά τη σύλληψή τους. Ένας από τους διαδηλωτές καταγγέλλει ότι άνδρας τον ΜΑΤ τον σημάδεψε και τον τραυμάτισε στο δεξί μάτι με το όπλο εκτόξευσης δακρυγόνων. Αποτέλεσμα τους τραυματισμού του ήταν η ολική τύφλωση στο δεξί μάτι. Και αυτή η έρευνα τελεί σε εξέλιξη.

  Στις 24 Σεπτεμβρίου 2013, ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φθάνει στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., που αναφέρει ότι αστυνομικός που εργάζεται ως εμπειρογνώμονας στο γραφείο χειρισμού υποθέσεων της Συμφωνίας Δουβλίνου για τους πρόσφυγες είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και εκφράζει με πάθος τις απόψεις του στους συνεργάτες του. Από την έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για 28χρονο πολιτικό υπάλληλο που υπηρετεί στην Υπηρεσία Ασύλου/Ομάδα Δουβλίνου της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος πράγματι προέβαινε σε θετικά σχόλια στον εργασιακό του χώρο για τις κοινωνικοπολιτικές δράσεις της Χρυσής Αυγής χωρίς όμως να συμμετέχει σε εγκληματικές δραστηριότητες και αξιόποινες πράξεις.

  «Απόπειρα, δακρυγόνο, πένσα, ήλιος»

  Στις 10 Μαρτίου 2013, ένας νεαρός άνδρας από το Πακιστάν κατά τη διάρκεια κράτησής του σε αστυνομικό τμήμα της Κεντρικής Ελλάδος, μετά από σύλληψή του, αστυνομικός έβριζε ακατάπαυτα τον ίδιο και τη θρησκεία του, ενώ παράλληλα τον χτυπούσε. Ο νεαρός άνδρας, σύμφωνα με την καταγγελία για να ξεφύγει, επιχείρησε να αυτοκτονήσει πηδώντας από το παράθυρο του 3ου ορόφου του κτιρίου.

  Στις 6 Μαρτίου 2013 κατά τον χρόνο κράτησης 22 αλλοδαπών σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, τέσσερις αστυνομικοί άρχισαν να τους χτυπούν και να προβαίνουν σε ρατσιστικές ύβρεις. Την ίδια ώρα σε μία περίπτωση ασθένειας ενός αλλοδαπού κρατούμενου, όταν εκείνος έθεσε αίτημα εξέτασής του από γιατρό, ένας από τους αστυνομικούς λέγοντας «αυτό είναι το φάρμακο» έριξε δακρυγόνο στον χώρο του κρατητηρίου.

  Σε άλλη περίπτωση στις 14 Αυγούστου 2012 δύο Πακιστανοί προσήχθησαν από τέσσερις αστυνομικούς σε αστυνομικό τμήμα της Δυτικής Αττικής. Ενας αστυνομικός μόλις έμαθε την καταγωγή τους και ότι ο ένας δουλεύει στα «Ελληνικά Πετρέλαια» του έδωσε σφαλιάρα και στη συνέχεια με πένσα έπιασε το μικρό δάκτυλο του χεριού του αλλοδαπού εργαζόμενου και το πίεσε. Κατά την παραμονή τους στο τμήμα ο ίδιος αστυνομικός τους ανάγκασε να φορέσουν κράνη και τους χτύπησε τα κεφάλια μεταξύ τους και στη συνέχεια στον τοίχο. Ο ίδιος αστυνομικός με ψαλίδι έκοψε το μουστάκι ενός εκ των προσαχθέντων.

  Στις 6 Μαίου 2013 στην Αμυγδαλέζα κατά τη διάρκεια προσευχής, ένας κρατούμενος δέχθηκε χτυπήματα και βρισιές από τρεις αστυνομικούς ενώ τον είχαν αφήσει όλη τη διάρκεια της ημέρας στον ήλιο.

  Στις 29 Ιουλίου 2012 τρεις Πακιστανοί δέχθηκαν επίθεση στο σπίτι τους στην οδό Θεμιστοκλέους στο Περιστέρι από Έλληνες δράστες και κλήθηκε η Αμεση Δράση. Οι αστυνομικοί χτύπησαν τους αλλοδαπούς μέσα στην αυλή του σπιτιού τους, ενώ ένας από αυτούς με σπασμένο μπουκάλι μπύρας τους απείλησε ότι θα τους «σφάξει».

  Στην Αμυγδαλέζα στο μπλοκ θαλάμων Α9 και Α10, περίπου 70 αλλοδαποί κρατούμενοι ανέφεραν ότι τους τελευταίους 4-5 μήνες δέχονταν χτυπήματα από συγκεκριμένο αστυνομικό, ο οποίος έριχνε στο πάτωμα θρησκευτικά τους βιβλία δηλώνοντας ότι «είναι χρυσαυγίτης». Στις 27 Ιουνίου 2013 τρεις αλλοδαποί δέχθηκαν χτυπήματα από αστυνομικούς, ενώ ένας από αυτούς είχε χάσει το μάτι του μετά από παλιότερα χτυπήματα στα κρατητήρια Αμυγδαλέζας.

 13. Ο/Η Kάσυ Διάρη, αγαπό τω Νταχάου λέει:

  Ταξιδάκι με τρενάκι στις καμινάδες, αποκαλεί το Άουσβιτς ο Μιχαλολιάκος

  Δεν είναι τυχαίο πως στους «Πυρήνες Υποδοχής» η οργάνωση δεν θέλει να θέλει να λέει «για ευνόητους λόγους», στα νέα μέλη τον όρο εθνικοσοσιαλισμός, όπως είχε αποκαλύψει η «Αυγή».

  }ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΛΗ ΖΩΤΟΥ

  Όσοι έχουμε δει την ταινία του κινηματογραφιστή Κωνσταντίνου Γεωργούση «The Cleaners» για την προεκλογική εκστρατεία της Χρυσής Αυγής, αποσπάσματα της οποίας προβλήθηκαν στο βρετανικό Channel 4 πριν από ένα χρόνο, θυμόμαστε την σκηνή με τον πολιτευτή της Χρυσής Αυγής, Λύρη, να επισκέπτεται γραφείο της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων και να προσπαθεί να πείσει τους παρόντες υπαλλήλους ότι ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι αρχαιοελληνικός και μάλιστα «δωρικός» φτάνοντας να… μετρά και μοίρες για να βρει διαφορές μεταξύ ναζιστικού και «αρχαιοελληνικού χαιρετισμού». Η οργάνωση, βλέπετε, γνώριζε ότι για να προχωρήσει στο ευρύ κοινό έπρεπε να μπερδέψει όσους περισσότερους μπορούσε, καθώς ο Χίτλερ και η σβάστικα προκαλούν αποστροφή ακόμα. Ποιο παιδί άλλωστε δεν έχει ακούσει τις ιστορίες πείνας, θανάτου και αγώνα από τον παππού ή τη γιαγιά του; Δεν είναι τυχαίο πως στους «Πυρήνες Υποδοχής» η οργάνωση δεν θέλει να θέλει να λέει «για ευνόητους λόγους», στα νέα μέλη τον όρο εθνικοσοσιαλισμός, όπως είχε αποκαλύψει η «Αυγή». Δεν είναι τυχαίο ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του ο προφυλακισμένος πια Ηλίας Κασιδιάρης ισχυριζόταν πως είναι «αντιχιτλερικός» παρά τη σβάστικα στο χέρι του και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς σε αμέτρητες φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Δεν είναι όμως επίσης τυχαίο πως στις συγκεντρώσεις στα γραφεία της Χ.Α. ανά την Ελλάδα, ο Ν. Μιχαλολιάκος «ζυμώνει» τα μέλη και τους συμπαθούντες την οργάνωση με λόγους που παραπέμπουν ευθέως σε ναζισμό, με τον αντισημιτισμό να είναι βασικό κομμάτι του. «Οι άλλοι στη Θεσσαλονίκη πήρανε το τρενάκι και πήγαν ταξιδάκι. Ένα ωραίο μαγευτικό ταξίδι σε ένα πανέμορφο τοπίο για χειμερινές διακοπές με ψηλές καμινάδες… (γέλια)… Όπου απολάμβαναν, είχε γράψει ένας φίλος μου ένα κείμενο λέει ‘όπου απολάμβαναν… στο βάθος του στρατοπέδου υπήρχαν τα κτήρια με τις ψηλές καμινάδες όπου απολάμβαναν τις μεταφυσικές τους εμπειρίες». Και η ομιλία καταλήγει: «Λοιπόν, τα είπαμε σήμερα, μορφωνόμαστε, να μάθουμε τον εχθρό μας, είναι ο διεθνής σιωνισμός ο πρώτος, όλα τα άλλα είναι παρακλάδια, αλλά από εκεί και πέρα αγωνιζόμαστε, έτσι; Δεν κοιμόμαστε, ούτε βιβλιοθηκάριοι, ούτε βιβλιοσκώληκες. Η ζωή είναι στον αγώνα, ώστε την επόμενη φορά να μην πετύχει με την πέτρα του ο Δαυίδ τον Γολιάθ, αλλά να του κόψουμε το χέρι, σύμφωνοι; Να είστε καλά, ελεύθεροι». Με τα λόγια αυτά για παράδειγμα, ο Ν. Μιχαλολιάκος κλείνει την ομιλία του στα γραφεία τοπικής με θέμα «Τα πρωτόκολλα της Σιών» παραπέμποντας ευθέως στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως προκύπτει από βίντεο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, σύμφωνα με πηγές της «Α» το οποίο ήταν αποθηκευμένο στον υπολογιστή του ιδίου. Στην ίδια μάλιστα ομιλία, κατά τις ίδιες πάντα πηγές, υποδεικνύει και ποια ορολογία να χρησιμοποιούν για να μην κινδυνεύουν από δικαστικές διώξεις: «Η πλέον προσφερόμενη μάλλον ορολογία που πρέπει να χρησιμοποιούμε και την οποία μετά βίας κατά κάποιον τρόπο επιτρέπει και ο νόμος, έτσι; είναι αντισιωνισμός, διότι ο αντιεβραϊσμός μπορεί να βρεθούμε κατηγορούμενοι». Και βέβαια από τα αποθηκευμένα έγγραφα στον υπολογιστή του «αρχηγού» δεν λείπουν και οι 20 αρχές προπαγάνδας του Γκαίμπελς με υπογραμμίσεις, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Α». Προετοίμαζαν την προπαγάνδα Ένα ακόμα παράδειγμα της προσπάθειας να κρύψουν τα πραγματικά πιστεύω τους είναι η περίπτωση με το τατουάζ του Παναγιώτη Ηλιόπουλου με το ναζιστικό πρόσταγμα «Sieg Heil» που είχε αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια αιμοληψίας τον Μάιο του 2013. Τότε είχε ισχυριστεί, θυμίζουμε, ότι το είχε κάνει 15 ετών, χωρίς να γνωρίζει τι σημαίνει και πως του άρεσε η γραμματοσειρά. Τα μηνύματα (SMS) όμως που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνουν πως ένα χρόνο πριν ο Π. Ηλιόπουλος ενημέρωνε τον εκπρόσωπο τύπου της Χ.Α. Ηλ. Κασιδιάρη τι θα έλεγε αν τον ρωτούσαν σχετικά στο μέλλον και προετοίμαζε την αντίδρασή του, που τελικά ήταν διαφορετική. Συγκεκριμένα, ο Π. Ηλιόπουλος φέρεται να στέλνει στις 2 Οκτωβρίου 2012, λίγους μήνες δηλαδή αφότου είχαν μπει στη Βουλή, δύο μηνύματα στον Ηλ. Κασιδιάρη (διατηρείται η ορθογραφία): «AN ME PΩTHΣEI ΣTO ΠOΛYYYYY MEΛΛON KANEIΣ… HMOYN 15 XPONΩN K ΠHΓA NA XTYΠHΣΩ ENA TATOYAZ ME EΘNIKIΣTIKO ΣYNΘHMA. EIΔA AYTO, MOY EIΠAN ΣHMAINEI «ZHTΩ H NIKH» KAI TO XTYΠHΣA ΓIATI ME ANTIΠPOΣΩΠEYEI ΣAN ENNOIA. OYTE HΞEPA ΠOIOI TO XPHΣIMOΠOIOYΣAN K ΔE ME ENNOIAZE KIOΛAΣ!» και «MHNYMA AΠO ZOYMΠO KAΛO: ΠIAΣAPIKH ATAKA OTAN ΘA KΛEINEIΣ TO ΘEMA: K ΓIA NA TO KΛEIΣOYME TO ΘEMA, ΣTA 15 MOY TΩPA ΘA NTPEΠOMOYN AN EIXA KANEI ΣΦYPOΔPEΠANO K OXI TO ZHTΩ H NIKH». Θυμίζουμε πως ο Ζούμπος που αναφέρεται στο μήνυμα είναι ο συνεργάτης του Ηλ. Κασιδιάρη που φέρεται να είναι ο ενδιάμεσος στην επικοινωνία Κασιδιάρη – Μπαλτάκου, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της «Εφ. Συν.». Ο συλλέκτης Χρήστος Παππάς και οι επιστολές του Θα ήταν παράλειψή μας να μην σταθούμε έστω και λίγο στον Χρ. Παππά, οι φωτογραφίες του οποίου να χαιρετά ναζιστικά αγκαλιά με τον Ν. Μιχαλολιάκο σε νεαρή ηλικία ή να ποζάρει στο μαυσωλείο του Μουσολίνι, χαιρετώντας φυσικά ναζιστικά ή να μαθαίνει τον ανήλικο γιο του να χαιρετά έτσι, έχουν ήδη κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπολογιστής του βρίθει φωτογραφιών ναζιστικών συμβόλων και επιστολών, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν, εκτός από τις επιστολές στον Λεόν Ντεγκρέλ, οι επιστολές στη Λένι Ρίφενσταλ, στη χήρα του Meinoud Rost van Tonningen, του δεύτερου αρχηγού του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος στην Ολλανδία και προέδρου της Εθνικής Τράπεζας κατά τη γερμανική κατοχή, η οποία είναι γνωστή στην Ολλανδία ως «Μαύρη Χήρα», καθώς μετά τον θάνατο του συζύγου της η ίδια συνέχισε την προπαγάνδα υπέρ του ναζισμού. Ο Χρήστος Παππάς, κατα τις ίδιες πηγές, αναζητούσε μέσω Ίντερνετ διάφορα αντικείμενα των ναζί και προσπαθούσε να τα αποκτήσει, από κάρτες και φωτογραφίες με ιδιόχειρες αφιερώσεις από ναζί μέχρι δαχτυλίδια του German African Corps κ.ά.

  – See more at: http://left.gr/news/taxidaki-me-trenaki-stis-kaminades-apokalei-aoysvits-o-mihaloliakos#sthash.YTY8FoyH.dpuf

 14. Ο/Η Ουρανοία Μπουζολοιάκου, όξο ο λαγώς λέει:

  http://jailgoldendawn.com/2014/10/28/%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%ce%bc%ce%b9%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%ac%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b5%ce%af-%ce%ba/

  Εντολή Μιχαλολιάκου να απαγορευτεί κάθε αναφορά στην κοινοβουλευτική δράση Λαγού

  jailgoldendawn

  Η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής προβάλλει τη δράση όλων των βουλευτών της, τόσο των ελεύθερων όσο και των έγκλειστων, για να πείσει τα μέλη της ότι όλα βαίνουν καλώς στη λειτουργία του “νόμιμου πολιτικου κόμματος”. Όλων των βουλευτών; Όχι ακριβώς. Ένα όνομα έχει πάψει να εμφανίζεται στα δημόσια κείμενα της οργάνωσης: αυτό του Γιάννη Λαγού.

  Αν και ο Λαγός συνεχίζει κανονικά να υποβάλλει επίκαιρες ερωτήσεις διά μεσου των επιστημονικών συνεργατών του στη Βουλή, η Χρυσή Αυγή – κατόπιν εντολής του αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου – μποϋκοτάρει κάθε αναφορά στη δράση αυτή. Το μποϋκοτάζ αυτό είχε ήδη ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτέμβρη, στην ουσία από τότε που αποκαλύφθηκε η τηλεφωνική συνομιλία Λαγού-Δεβελέκου για την επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στο ΠΑΜΕ.

  Διαβάστε εδώ: Η ομολογία του Λαγού για την επίθεση στο ΠΑΜΕ (ηχητικό)

  Τότε, ο Μιχαλολιάκος είχε απαιτήσει από τον Λαγό να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για την επίθεση στο ΠΑΜΕ, κάνοντας ένα παραπάνω βήμα στην αποστασιοποίηση της οργάνωσης από τον υπεύθυνο των ταγμάτων εφόδου της Β’ Πειραιά.

  Διαβάστε εδώ: Αρχηγός προς Λαγό: Κόψε το λαιμό σου και βγάλτα πέρα μόνος σου

  Από τις αρχές Οκτώβρη, όμως, από τότε δηλαδή που δημοσιοποιήθηκαν οι διάλογοι Λαγού-Δεβελέκου για τις λαμογιές και την σαπίλα στα ψηλά πατώματα της οργάνωσης, ο Λαγός πλέον έχει κυριολεκτικά εξαφανιστεί από το σάιτ και τα κείμενα της οργάνωσης.

  Διαβάστε εδώ: Ο Λαγός ξεμπροστιάζει τα λαμόγια της Χρυσής Αυγής (ηχητικό)

  Πλέον, αν και οι αναφορές στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Χρήστου Παππά είναι καθημερινές, οι ερωτήσεις του Λαγού είναι ανύπαρκτες για την οργάνωση. Τέσσερις ερωτήσεις στις 14/10/2014 (“Τραγωδία με τρεις οπλίτες στο Βόλο”, “Βανδαλισμοί στο κάστρο της Λέσβου”, “Μακάβριες εικόνες στο νεκροταφείο Σχιστού”, “Κλείνει το τμήμα πρόωρων νεογνών στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας”) και δύο ερωτήσεις στις 23/10/2014 (“Νέα απαράδεκτη αύξηση στις τιμές των διοδίων”, “Απλήρωτοι εδώ και εννέα μήνες οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας”) φάγανε κυριολεκτικά “άκυρο”, με εντολή του ίδιου του Αρχηγού. Η προτίμηση προς τον Παππά και το θάψιμο του Λαγού μόνον τυχαία δεν είναι.

  Διαβάστε εδώ: Ο Μιχαλολιάκος διαλέγει Παππά, τρώει Λαγό

  Ο μεγαλύτερος φόβος των ηγετών της Χρυσής Αυγής εξακολουθεί να είναι η αντιμετώπιση των διαφορετικών στρατηγικών που πρόκειται να ακολουθήσουν τα μέλη της στο επικείμενο Δικαστήριο (χωρίς να ξεχνάμε και τις άγνωστές βουλές των δικηγόρων τους…). Εκεί ίσως και να διαπιστώσουν ότι ο Λαγός δεν είναι τόσο ευκολοχώνευτος.

 15. Ο/Η Ουρανοία Μπουζολοιάκου, καταδοικασμαίνι λέει:

  «Καμπάνες» σε Χρυσαυγίτες για ρατσιστική επίθεση στην Ιεράπετρα Του Μάριου Διονέλλη
  – See more at: http://left.gr/news/kampanes-se-hrysaygites-gia-ratsistiki-epithesi-stin-ierapetra#sthash.oGdltK0z.dpuf

  Αναλυτικά το Πρωτοδικείο Νεάπολης επέβαλε ποινές 3 χρόνων και εννέα μηνών στους τέσσερις εκ των πέντε δραστών που είχαν ταυτοποιηθεί για την επίθεση. Οι ποινές ωστόσο είναι εφέσιμες και εξαγοράσιμες και ως εκ τούτου οι δράστες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό. Ένα ακόμα άτομο που είχε συμμετάσχει στην επίθεση αλλά είχε κατονομάσει και τους υπόλοιπους δράστες καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

  Ενδιαφέρον για τις πρακτικές που μεταχειρίζεται η Χρυσή Αυγή έχει η μαρτυρία του νεώτερου εκ των δραστών για τον τρόπο με τον οποίο τον προσέγγισαν τα μέλη της οργάνωσης. Όπως είχε καταθέσει ήδη από τη διαδικασία της προανάκρισης, στο τέλος του 2012 τον είχαν προσεγγίσει γνωστοί Χρυσαυγίτες στην Ιεράπετρα και του πρότειναν να γίνει μέλος της οργάνωσης με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσουν να διοριστεί στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Αθερινόλακο Λασιθίου ή σε κάποια άλλη θέση στο Δημόσιο…

  Οι υπόλοιποι εκ των καταδικασθέντων μόνο τυχαία σχέση δεν έχουν με τη Χρυσή Αυγή. Ένα εξ αυτών υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της οργάνωσης στον Νομό Λασιθίου ενώ ένας ακόμα είναι σύζυγος υποψηφίας βουλευτού με την Χρυσή Αυγή, επίσης στο Νομό Λασιθίου.

  Για τον συγκεκριμένο υπάρχει μακρά προϊστορία στην Ιεράπετρα καθώς υπήρξε διευθυντής του Εσπερινού Λυκείου Ιεράπετρας, αλλά συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα μετά τις καταγγελίες της ΕΛΜΕ Λασιθίου ότι έκανε κήρυγμα υπέρ της Χρυσής Αυγής εντός του σχολείου. Κατόπιν καταγγέλθηκε δημόσια για παιδεραστία (από ενήλικη πλέον γυναίκα για περιστατικό όταν εκείνη ήταν μαθήτρια). Για τη συγκεκριμένη καταγγελία το εν λόγω μέλος της Χρυσής Αυγής δε δικάστηκε ποτέ λόγω παραγραφής του αδικήματος ενώ στο βιογραφικό του συγκαταλέγεται και η προϋπηρεσία του για μικρό χρονικό διάστημα στο πολιτικό γραφείο του τοπικού βουλευτή της ΝΔ και σημερινού υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

  Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η επίθεση στους μετανάστες στη Βαϊνιά είχε λάβει χώρα μόλις τρεις μέρες μετά από τη μαζικότερη κινητοποίηση των κατοίκων της Ιεράπετρας τα τελευταία χρόνια για την εγκατάλειψη της περιοχής τους και ιδιαίτερα για τα προβλήματα του τοπικού Νοσοκομείου. Όπως είχε καταγγείλει από τότε η Επιτροπή Αγώνα το περιστατικό ρατσιστικής βίας έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας από τις κινητοποιήσεις των πολιτών καθώς κάποιοι ήθελαν να υποδηλώσουν πως για τα προβλήματα της περιοχής φταίνε οι μετανάστες…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s