Οι Είλωτες της Σκάλας Λακωνίας

Οι εκκωφαντικές σιωπές της Αριστεράς

eilwtes-skalas28jul14

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Η Σκάλα είναι μια μάλλον άσχημη κωμόπολη χτισμένη στη δεξιά όχθη του Ευρώτα, λίγο πριν το ιστορικό ποτάμι βγει στη θάλασσα. Η περιοχή έχει πολλά νερά για πότισμα. Μέσα στη Σκάλα πηγάζει κι ο Βασιλοπόταμος, ένας πλούσιος παραπόταμος του Ευρώτα, χαμηλότερα είναι η λιμνούλα Βιβάρι, που κάποτε τα ψάρια της τα νέμονταν η βαλιντέ Σουλτάνα. Στο παλιό αναγνωστικό της Ε΄Δημοτικού, που τώρα έγινε συλλεκτικό κομμάτι, υπήρχε ολόκληρο ανάγνωσμα για τον προσχωσιγενή αυτόν κάμπο που από πριν τα μέσα του περασμένου αιώνα ήταν κατάφυτος από ορυζώνες όπου δούλευαν σκληρά οι παππούδες κι οι γιαγιάδες πολλών σημερινών κατοίκων. Η περιοχή λοιπόν ήταν πάντα γόνιμη, καλλιεργείται και σήμερα εντατικά με διάφορα αγροτικά προϊόντα, ακόμη και με υδροπονία, μέχρι πρόσφατα ευημερούσε οικονομικά και είχε αναπτύξει κάποια κουλτούρα ατομικής καλοπέρασης, που τη συναντάμε στις νεόπλουτες, χωρίς ισχυρή τοπική παράδοση παιδείας, περιοχές της πατρίδας μας. Τα οικολογικά προβλήματα που σχετίζονται με την υπερκαλλιέργεια, την υπερλίπανση, την υπεράντληση του νερού και την επακόλουθη αλάτωση του εδάφους από την αναπόφευκτη εισδοχή των νερών της θάλασσας, δεν λείπουν από την περιοχή, που σε τίποτα σχεδόν δεν θυμίζει πως είναι κληρονόμος των τραγουδισμένων ομηρικών πληθυσμών «οι τ΄ αρ᾽ Αμύκλας είχον Έλος τ’ έφαλον πτολίεθρον..» (Ραψ. Β΄).  Οι ντόπιοι δεν μπορούν να δουλέψουν μόνοι τα χωράφια τους, χρειάζονται εργάτες και βρήκαν δουλοπάροικους, τους 800 Πακιστανούς μετανάστες που έφτασαν μέχρι εκεί, ζητώντας αυτό που ο Θεός των Ορθοδόξων αναγνωρίζει στα πιο αγαπημένα παιδιά του, τους ‘ξένους’, ως απόλυτο δικαίωμα, μια θέση κάτω από τον ήλιο της γης που κατασκεύασε.

Πολλοί αρχαίοι συγγραφείς αποδίδουν την ονομασία των δούλων της Λακωνικής, των Ειλώτων (Εικ. από κόμικ των Βέλγων Liliane & Fred Funcken), στο Έλος του οποίου οι κάτοικοι αντιτάχθηκαν σθεναρά στην εισβολή των Δωριέων και έγιναν τελικά δούλοι τους. Το Έλος πάλι, θα ονομάστηκε έτσι από τους βάλτους των εκβολών του Ευρώτα.  Αν παραβλέψουμε πως οι Αμύκλες μετονομάστηκαν σε (εθνικώς ύποπτον) Σλαβοχώρι ή Σκλαβοχώρι (κάτι που πάλι παραπέμπει στο «έθνος των Σκλαβηνών» του Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου, όπως τα έγραφε για το γιό του το Ρωμανό) και το Έλος σε Ντουραλή, υπάρχει κάτι σταθερό σχεδόν διαχρονικά στην περιοχή. Δούλους είχε εδώ η αρχαία Λακεδαίμων, δούλους και η ρωμαϊοχριστιανική μετεξέλιξή της, δηλαδή το Βυζάντιο, οπότε η ζωή στην περιοχή συνεχίστηκε ακατάπαυστα λόγω θέσης και φυσικού πλούτου, δούλους έχει και το σημερινό Έλος και η γειτονική του Σκάλα. Ενδεικτικά για το τι συνέβαινε σχετικά στους Βυζαντινούς χρόνους στο Μωριά, να αναφέρω πως η Πατρινή αρχόντισσα Δανιηλίδα, πήγε στην Πόλη με φορείο βασταζόμενο από 300 νεαρούς δούλους, και πως στην Πάτρα περί το 805, οι Σλάβοι που την πολιόρκησαν και νικήθηκαν, έγιναν όπως λέει ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος, δούλοι στα κτήματα του ναού του αγ.Αντρέα. Η δουλεία λοιπόν είναι μια ιστορική σταθερά του χώρου. Υπάρχουν και  ασήμαντα τοπικά φυλετικά αγκαθάκια που διασπούν τη συνέχεια της φυλής, όπως ο Λάκων, σύζυγος ξενοδόχου ιδιοκτήτριας πονηρής εγκατάστασης της πλατείας Αττικής, ένοικος της μπουζούς του Κορυδαλλού, που η όψη και ο σωματότυπός του (δικά του τα ανθρωπόμετρα και τα σταθμά) μπορεί να θεωρηθούν τεκμήριο του καταστροφικού αλλά και γονιμοποιού περάσματος από τη Λακωνία του Ιμπραήμ. Υπάρχουν και κάποιοι απόγονοι των Σλάβων Εζερών και Μηλιγγών, που κατοίκησαν μαζικά τη Λακωνία, στα έλη της και στα βουνά της, στα χρόνια του Βυζαντίου, κάπου από τον 8ο αιώνα. «Μόνοι δε οι Εζερίται και οι Μιληγγοί κατελήφθηκαν υπό την Λακεδαιμονίαν και το Έλος και επειδή όρος εστίν εκείσε μέγα και υψηλότατον, καλούμενον Πενταδάκτυλος (εννοεί τον Ταϋγετο), και εισέρχεται ώσπερ τράχηλος εις την θάλασσαν…» (Κων. Πορφυρογέννητος «Προς τον ίδιον υιόν…»). Αυτοί λοιπόν κληροδότησαν στην περιοχή πολλά τοπωνύμιά τους, και τη χρηστομάθειά τους την ανέλαβε αργότερα εργολαβικά, το ρόπαλο και το μαχαίρι του Αρμένη καλόγερου όσιου Νίκωνα, απεσταλμένου του αυτοκράτορα της Νέας Ρώμης, που δεν έκανε επιεικέστερη διάκριση ούτε στους απόγονους των αρχαίων Σπαρτιατών, που δεν ποθούσαν το άγιο βάπτισμα. Aπόδειξη της συνεχείας της φυλής-ελαφρώς μαλθακοποιημένης-είναι και το γεγονός πως Λάκωνες διανοούμενοι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος που ξέρουν το δρόμο να διορίζουν με δικαστικές αποφάσεις το γιόκα τους στο Δημόσιο (χωρίς να τους ζητάει σήμερα κανείς το λόγο), την ώρα που απολύουν άλλους, εμπνέονται από την ‘κρυπτεία’, τη θεσμοθετημένη νυχτερινή δολοφονία των πιο ρωμαλέων ειλώτων, στη συγγραφή βαθυστόχαστων ιστορικών δοκιμίων τους, τα οποία παρουσιάζει στο βιβλιόφιλο κοινό  η ευσεβέστατη Λιάνα Κανέλλη η Λακεδαιμονία.

Η Λακωνία είναι πολύ δεξιά στην πολιτική της τοποθέτηση, η Χ.Α. πήρε εδώ το μεγαλύτερο ποσοστό της στις ευρωεκλογές, οι κακές γλώσσες θα πουν πως τάχα έβαλε τη δεξιά χερούκλα του και ο βυζαντινός μιτροφόρος Δεσπότης του Μυστρά. Όμως από τη Μάνη κατάγεται και ο προειρηθείς (περιφραστικώς) φυρερίσκος και εδώ υπάρχει παράδοση αγώνων «εθνικών». Στα μέρη αυτά έδρασαν τα Τάγματα Ασφαλείας του Λεωνίδα Βρεττάκου, από εδώ ξεκίνησε ο εθνικόφρων άγιος Προκόπης Μενούτης ο τεμαχιστής του λειψάνου του Αγ.Γεράσιμου, δεσπότης Κεφαλονιάς, που εκθρονίστηκε το 1979 με λαϊκή εξέγερση και πέθανε εξόριστος στην Αθήνα, αφού πρώτα πρόλαβε να συνοδεύσει τη σωρό του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Ο Κ.Βουγιουκλάκης (‘Η εθνική αντίσταση στη Λακωνία’, Τροχαλία 2000) καταθέτει για τους Ταγματασφαλίτες της Λακωνίας: «…ξεκίνησαν με τα πιο διεφθαρμένα στοιχεία του νομού. Άνεργους αλήτες λούμπεν μικροκλέφτες, πλιατσικολόγους….Έκαψαν ζωντανούς γέρους, γυναίκες και παιδιά. Βίασαν ογδοντάρες γριές και εφτάχρονα κοριτσάκια. Εκτέλεσαν ή παράδωσαν στους Γερμανούς εκατοντάδες πατριώτες. Έκαψαν και λεηλάτησαν σπίτια, μοναστήρια και εκκλησίες. Βασάνισαν φρικτά και φυλάκισαν ιερωμένους……μέσα σ’ αυτόν το συρφετό της συμφοράς υπήρξαν αξιωματικοί και οπλίτες που δεν βασάνιζαν και δεν λεηλατούσαν….όμως ανέχονταν….αδιαμαρτύρητα».

Επειδή όμως «ου επλεόνασεν η αμαρτία, υπερεπερίσσευσεν η χάρις», για να μην αδικήσω τη Λακωνία να αντιπαρατάξω στο συρφετό της αγοραίας Εθνικοφροσύνης της, τους πολυάριθμους επώνυμους γενναίους αντάρτες και αντάρτισσες του Πάρνωνα, το Σωτήρη Πέτρουλα, τους αριστερούς και προοδευτικούς πνευματικούς ανθρώπους,  Γιάννη Ρίτσο, Νικηφόρο Βρεττάκο, Κώστα και Σπήλιο Πασαγιάννη, Κώστα Παρορίτη. Θα σταθώ λίγο στις πολλές γυναίκες αγωνίστριες, όπως η τραπεζικός Φρόσω Μυλωνάκου, η ‘καπετάνισα’ Αργυρώ Σταυροπούλου, η ηρωϊκή κομμουνίστρια δασκάλα και αντάρτισσα Αθηνά Μπενέκου,  κόρη του παπα-Χριστόφορου από τη Ζούπαινα.

Κάποιες αναλαμπές πρόσφατα στη Λακωνία γέννησαν ελπίδες, που φοβάμαι πολύ γρήγορα αποδείχτηκαν ή θα αποδειχτούν φρούδες. Η ιστορική εκλογή ως βουλευτή το Μάη του 2012 του γεωπόνου Σταύρου Αραχωβίτη, πρώτου αριστερού βουλευτή Λακωνίας, δεν είχε συνέχεια, αφού τον Ιούνιο η εκλογική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ τιμώρησε (!) αυτόν και το κόμμα του με απώλεια της έδρας. Αυτά έχει ο εκλογικός νόμος που η νέα Αριστερά έχει ξεχάσει να ζητήσει την αλλαγή του, τώρα που νομίζει ότι αυτός τη βολεύει. Η αναπάντεχη και αθέλητη ‘αποκάλυψη’, δια στόματος Φύρερ από το ανακριτικό υλικό, πως ο δεσπότης της Σπάρτης Κώστας Σπηλιώτης κουβάλησε τους γέρους ενός ιερού ιδρύματος για να ψηφίσουν τους χιτλερικούς, δεν είχε τη λογική και νόμιμη συνέχεια που θα της έπρεπε. Η Δικαιοσύνη ξέχασε να ερευνήσει κι ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε να θέσει το θέμα επίσημα (το έθεσε μέσω twitter ο πολυμήχανος κ.Παπαδημούλης και ξεμπέρδεψε).  Άλλωστε ούτε για τον προκλητικό αντισημιτισμό, που αναδύεται από την επίσημη ιστοδελίδα της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης ενοχλήθηκε ποτέ δημόσια κανείς ντόπιος αριστερός, όπως στοιχειωδώς θα έπρεπε: «“Στη Σπάρτη ο Όσιος Νίκων … την απήλλαξε και από τη μάστιγα των Ισραηλιτών, που με την άσχημη διαγωγή τους επηρέαζαν τον πληθυσμό και αποτελούσαν εμπόδιο στην ηθικοπλαστική προσπάθεια που έκανε ο Νίκων”. Εκτός από την ασημαντότητά μας και ο Ηλίας Κανέλλης το κατήγγειλε στα «ΝΕΑ» (16/12/2013), αλλά η Μητρόπολη δεν αισχύνεται ούτε χαμπαριάζει, όσο ξέρει πως κανείς αντιρατσιστικός νόμος δεν την ακουμπάει. Ελπίζω το ΚΙΣ να επιληφθεί διότι τέτοιες διατυπώσεις γεννούν βαρβαρότητες. Θα ήταν χρήσιμο επίσης το ιστορικό τμήμα κάποιας πανεπιστημιακής σχολής, να καλέσει σε επιστημονικό διάλογο τον μητροπολίτη Σπάρτης να μας εξηγήσει από πότε οι Εβραίοι ήταν «μάστιγα» και γιατί οι ρατσιστικοί διωγμοί γυναικόπαιδων (σαν τη Μαριάμ και τον Ιησού;) από τα σπίτια τους είναι συνεισφορά σε «ηθικοπλαστικές προσπάθειες». Ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία, είναι ωφέλιμο να ταράζονται λίγο τα στάσιμα νερά της επαρχίας, που κανείς δεν τους πετάει ένα βότσαλο, έτσι για να τρομάξει λίγο τα κουνούπια που ζουν εκεί. Με τέτοια θρησκευτική διαπαιδαγώγηση, να γιατί η Χ.Α. δεν έπεσε από τον ουρανό, ούτε είναι σύλλογος παραπλανημένων και δυστυχισμένων ψηφοφόρων της κρίσης.

Ο δεσπότης διέψευσε το Φύρερ, αλλά έμειναν κάποια ερωτηματικά.  Λεπτομέρειες της ακόμη ανοιχτής αυτής υπόθεσης «βίας και νοθείας», που περιμένει ακόμη το βουλευτή που θα τη φέρει στη Βουλή και τον ανακριτή που θα ψάξει να βρει την όποια αλήθεια, μπορείτε να βρείτε στο τοπικό μαχητικό προοδευτικό μπλογκ της Σκάλας «Αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στη Λήθη», που μας έκανε την τιμή να διαδώσει ένα σχετικό άρθρο μας, δίνοντάς του τον τίτλο: «Νέα για το ελληνικό παπαδαριό και την σχέση τους με τους ναζί της χρυσής αυγής στην Λακωνία».

Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές η μεν Σκάλα (‘Δήμος Ευρώτα’) εξέλεξε δήμαρχο που στηρίχτηκε και από το ΣΥΡΙΖΑ, η δε Σπάρτη δήμαρχο που παλιότερα είχε εκλεγεί δήμαρχος διπλανών χωριών (‘Δήμος Οινούντος’) με το ΚΚΕ!  Όμως αυτά φαίνεται πως δε σημαίνουν σήμερα σχεδόν τίποτα. Ο δήμαρχος της Σπάρτης είχε δώσει και κάποια προεκλογικά διαπιστευτήρια: «..αντιπροσωπεία της Δημ.Ενωτικής Κίνησης Σπάρτης, αποτελούμενη από τον επικεφαλής υποψήφιο κ. Β.Βαλιώτη… επισκέφτηκε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Ευστάθιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης κ.κ. Θεόκτιστο». Επ’ ευκαιρίας να σημειώσω πως ο «κ.κ.» Θεόκτιστος, της πάλαι ποτέ εκλαμψάσης μεσσηνιακής επισκοπής Ανδρούσης, αντικανονικός βοηθός του  κ.Κώστα Σπηλιώτη (κου κου Ευστάθιου), εκλέχτηκε τώρα δεσπότης Φωκίδας, γιατί φαίνεται ότι όσο γερνάει ο μητροπολίτης Σπάρτης τόσο ξανανιώνει και δεν έχει ανάγκη να του πληρώνουμε παράνομα βοηθό. Λέω παράνομα γιατί η «απαρασάλευτη» τήρηση των Ιερών Κανόνων είναι καταστατική και συνταγματική (αρ.3, παρ.1) υποχρέωση της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ευτυχώς που το πράγμα λύθηκε έτσι στα μουλωχτά, γιατί με τη βία φαντάζομαι πως κρατιόταν ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην καταγγείλει την αργομισθία. Είναι καμιά εικοσαριά οι «βοηθοί επίσκοποι» που πληρώνουμε, για να βολέψουμε καλογερίστικες μεγαλομανίες, αλλά γενικά για κάθε λογής ένστολο, βρίσκονται λεφτά, με την ανοχή όλων των κομμάτων, σε βάρος των υπολοίπων πολιτών.

Πρόσφατα στη Σκάλα εξεγέρθηκαν οι απλήρωτοι δουλοπάροικοι των πνευματικών τέκνων του (απαθούς και σιωπηλού θεατή του δράματός τους) κρατικού υπάλληλου δεσπότη, που απαγόρευσε πρόσφατα τη χριστιανική ταφή εντιμότατου ενορίτη του, που είχε τελέσει πολιτικό γάμο. Όμως τον υπόδικο για παιδοφιλία αρχιμανδρίτη του όσιο Φώτιο Μ. εφημέριο λίγο βορειότερα της Σκάλας, θα τον κηδέψουν όταν έλθει η ώρα του με παπά και με διάκο, μπορεί και με δεσπότη, και πολύ καλά θα κάνουν, όλοι δικαιούνται, αν το θέλουν, προσευχές στην κηδεία τους.

Θαυμάστε τώρα τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό των φυτειών του πελοποννησιακού Νότου, όπως τον περιγράφει ο Κώστας Ζαφειρόπουλος στην ‘Εφημερίδα των Συντακτών’ (9/7), περιγραφή για την οποία όπως φαίνεται «θ’ αδιαφόρησαν παντάπασι στην Σπάρτη», για να θυμηθώ τον Καβάφη: «….Τους απαγορεύουν να κάτσουν στην πλατεία και στις καφετέριες, τους απαγορεύουν να πάνε στην παραλία για μπάνιο, να πάνε σε ένα κουρείο ή να νοικιάσουν σπίτια. Οι ίδιοι που τους αποκαλούν “βρομιάρηδες”, τους αναγκάζουν να ζουν κατά δεκάδες σε κοτέτσια, σε αποθήκες και ερείπια, ενώ ταυτόχρονα τους ζητάνε να πληρώνουν 50 ευρώ τον μήνα νοίκι γι’ αυτές τις άθλιες συνθήκες ζωής»…..«Αρκετός κόσμος, αν και όχι φανερά, κυρίως έμποροι και ιδιοκτήτες, θέλουν να λυθεί το “πρόβλημα”, όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος για τους μετανάστες, ούτε γιατί δεν είναι ρατσιστές, αλλά γιατί δεν έχουν εργατικά χέρια για τα πορτοκάλια», ισχυρίζονται κάποιοι κάτοικοι της περιοχής, μέλη της «Αυτόνομης πρωτοβουλίας ενάντια στη λήθη», που κατακρίνουν τη στάση της δημοτικής αρχής και την ηχηρή απουσία ­ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ». Την ίδια παρατήρηση «“Ηχηρή για άλλη μια φορά η απουσία της Αριστεράς στην περιοχή»,  επανέλαβε στην εφημερίδα (23/7) ο καλός δημοσιογράφος, με αφορμή τις τρομοκρατικές και εκδικητικές ομαδικές προσαγωγές δούλων (πάνω από 100) που έκανε λίγο μετά η τοπική Αστυνομία, που στέλεχός της είχε καταγγελθεί για άσκηση βίας σε βάρος Πακιστανού, σαν απάντηση στον ξεσηκωμό τους. Υπάρχει κάτι νόμιμο και ηθικό σε όλα αυτά; Που είναι η εποικοδομητική παρέμβαση, που είναι οι προτάσεις, που είναι η ηθική της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Σημειώνω και ένα σχόλιο του καλού τοπικού μπλογκ, μιας σπάνιας ριζοσπαστικής συλλογικότητας της υπερσυντηρητικής ελληνικής επαρχίας, που πολεμάει τη λήθη, σχετικά με το δήμαρχο του ‘Δήμου Ευρώτα’, που «…έλαβε την στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από το δίκτυο πολιτών, κάτι για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει και πριν τις εκλογές ». Αξίζει νομίζω να διαβάσει κάποιος αυτήν την προειδοποίηση.

Τελειώνοντας αναρωτιέμαι. Γιατί σιωπά ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και για την καλύβα του μπαρμπα-Θωμά; Τηρεί τους νόμους της σικελικής ομερτά, που βασιλεύουν στα Κωσταλέξια, στις Μανωλάδες και στα Δουνέικα της αγνής νεοελληνικής υπαίθρου; Ακολουθεί κάποια μυστηριώδη στρατηγική για να ανατρέψει τη Δεξιά καλλιεργώντας τις δεξιές αρετές της συνενοχής, του ‘δε βαριέσαι’ και του ‘κοίτα τη δουλειά σου, εσύ θα βγάλεις το φίδι από την τρύπα’; Θέλει ψήφους ευσεβών δουλοκτητών κι αν τους θέλει, υπάρχει περίπτωση να τους πάρει, όσο υπάρχουν η Χ.Α, οι ΑΝΕΞΕΛ και η ΝΔ; Σκέπτεται σαν κουτοπόνηρος κοντόθωρος μικρομαγαζάτορας, με όρους ευκαιριακής πελατείας και όχι σα δύναμη Διαφωτισμού και αλλαγής συνειδήσεων και καταστάσεων; Με ποιο όραμα ο ΣΥΡΙΖΑ, που ακολουθεί δυστυχώς την εύκολη οδό των στοχαστικών προσαρμογών, θα συσπειρώσει τους πολίτες, πως θα αφυπνίσει τον καλό εαυτό τους, που σήμερα κρύβεται μέσα στη βαρβαρότητα και στην ανάγκη; Εκείνο το σοφό του Ηλία Ηλιού, που παπαγάλισε κάποια στιγμή ο πολύπειρος Παπαδημούλης, «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα», πόσο εύκολα πετάχτηκε στα σκουπίδια!

ΥΓ
«Νίκων, η ντροπή της Σπάρτης»

«Αρνείται κηδεία Κροκεάτη ο δεσπότης Σπάρτης»

 

 

This entry was posted in φασισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Μετανάστες, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

32 Responses to Οι Είλωτες της Σκάλας Λακωνίας

  1. Ο/Η Ένας λέει:

    http://www.skai.gr/news/greece/article/262807/astunomikoi-apeilousan-afgano-na-paraitithei-apo-dedouleumena-23900/

    Αστυνομικοί απειλούσαν Αφγανό να παραιτηθεί από δεδουλευμένα €23.900

    Οι δύο αστυνομικοί ήταν γνωστοί του εργοδότη του 30χρονου Αφγανού και ενεργούσαν για λογαριασμό του. Συνελήφθησαν και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Συνελήφθησαν επίσης ο 46χρονος επιχειρηματίας και ένας ακόμα ιδιώτης. Οι δύο αστυνομικοί είχαν «επισκεφτεί» τον αλλοδαπό εργάτη δύο φορές, απειλώντας τον προκειμένου να παραιτηθεί από τα χρήματα που του οφείλονταν.

    Στο ευρωδικαστήριο σέρνουν την Ελλάδα για τη δολοφονία σκύλου στα Ν. Στύρα

  2. Ο/Η Ένας λέει:

    http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5065074/nikwn-o-antishmiths/
    Νίκων ο αντισημίτης

    Ηλίας Κανέλλης | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2013 08:00 |

    Διαβάζω στα «ΝΕΑ» του περασμένου Σαββάτου τι δήλωσε ο «φύρερ» της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος για τους ιεράρχες που στηρίζουν την οργάνωσή του. Και μαθαίνω ότι ο μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος τον διαψεύδει, δεν έβαλε, λέει, κανένα γηροκομείο να ψηφίσει τους έλληνες νεοναζί. Να τον πιστέψω; Τα ίδια δεν έλεγε και το, κατά Μιχαλολιάκον, «διαμάντι της Εκκλησίας, μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ», μάλιστα σε επιστολή του προς την εφημερίδα, προσπαθώντας να διαψεύσει τον υπογράφοντα;

    Διεκδικητής της ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά τον Χριστόδουλο, το 2008, ο Ευστάθιος καταγγέλθηκε από τον μητροπολίτη Καλαμάτας Χρυσόστομο ότι υποστηρικτές του προσπάθησαν να τον εκβιάσουν. Οι καταγγελίες εκείνες επίσης διαψεύσθηκαν και ουδέποτε διερευνήθηκαν, άλλωστε έπειτα απ’ αυτές η υποψηφιότητα του μητροπολίτη Σπάρτης περιθωριοποιήθηκε, μόνος υποστηρικτής που του απέμεινε ήταν ο εξ αδελφότητος Χρυσοπηγής ορμώμενος, Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος (τον οποίο, επίσης, εκθειάζει ο φύρερ Μιχαλολιάκος).

    Περιηγούμενος τα παλαιά κείμενά του που υπάρχουν στο Διαδίκτυο, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι, ιδεολογικώς τουλάχιστον, η συγγένεια με τον ιδεολογικό λόγο της Χρυσής Αυγής είναι φανερή – αν και, για να είμαστε ειλικρινείς, σε διάφορες επεξεργασίες, η ίδια ιδεολογία είναι διάχυτη στα ελληνικά κόμματα, στη ΝΔ, στους ΑΝΕΛ, στο λεγόμενο πατριωτικό ΠαΣοΚ, τις προάλλες μάλιστα προέκυψε και «πατριωτικός ΣΥΡΙΖΑ». Σε γράμμα του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, διαμαρτυρόμενος για την προφυλάκιση του εμπλεγμένου στο σκάνδαλο Βατοπεδίου Εφραίμ, ο Αγιος Σπάρτης επικαλείται το ταξίδι του μοναχού στη Ρωσία, όπου, λέει, «πρόβαλε το Αγιον Ορος και την Ελλάδα μας». Και διερωτάται: αυτό ήταν η αιτία «για την οποία φυλακίζεται»;

    Σε παρέμβασή του, το 2012, ο Αγιος Σπάρτης εκτιμά ότι οι σύγχρονοι Ελληνες «είμαστε δέσμιοι της επιδίωξης της άμετρης, της επίπλαστης ευμάρειας, της ξενόφερτης κουλτούρας, της αποχαυνωτικής και παραπλανητικής δύναμης των ΜΜΕ, του ωχαδερφισμού, του ακραίου ατομισμού, της ανευθυνότητας, του νεοελληνικού ραγιαδισμού». Ο αγοραφοβικός αυτός αναδελφισμός εύκολα μετατρέπεται σε λανθάνοντα αντισημιτισμό, που παρεισφρέει φυσικότατα στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Σπάρτης, όπου ο προστάτης της πόλης Αγιος Νίκων περιγράφεται σαν μεσαιωνικός Χάινριχ Χίμλερ: «Στη Σπάρτη ο Οσιος ανέπτυξε αξιόλογη δράση, ενώ την απήλλαξε και από τη μάστιγα των Ισραηλιτών, που με την άσχημη διαγωγή τους επηρέαζαν τον πληθυσμό και αποτελούσαν εμπόδιο στην ηθικοπλαστική προσπάθεια που έκανε».

    Προσωπικώς έχω διάθεση να πιστέψω τη διάψευση του μητροπολίτη Ευσταθίου. Αλλά ακόμα κι αν δεν υπάρχει οργανωτική σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ο ιδεολογικός λόγος του ιεράρχη (δυστυχώς, και μεγάλου τμήματος της Εκκλησίας) εναρμονίζεται με την εθνικιστική ιδεολογία, στο χαλί της οποίας βάδισαν και οι έλληνες νεοναζί για να μπουν στη Βουλή.

    ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  3. Ο/Η Phoenix λέει:

    Reblogged this on tolmima.

  4. Ο/Η Nόμος και Τάξις λέει:

    Τα κεφάλια μέσα
    «»»Ηχηρή για άλλη μια φορά η απουσία της Αριστεράς στην περιοχή»»»
    http://www.efsyn.gr/?p=219460

    Η Eφημερίδα των Συντακτών
    22/07/14

    Πογκρόμ στη Σκάλα Λακωνίας

    Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ελέγχους σε κατοικίες και οχήματα μεταναστών, ενώ συνέλαβαν όσους δεν κατείχαν τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα.

    Του Κώστα Ζαφειρόπουλου

    Στη Μανωλάδα της Λακωνίας, τη Σκάλα, ήρθε η κρατική απάντηση σχετικά με το θέμα των μεταναστών χθες, Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν, 800 απλήρωτοι Πακιστανοί εργάτες γης διαδήλωσαν κατά της ρατσιστικής συμπεριφοράς μέρους της τοπικής κοινωνίας και ξεκίνησαν εξαήμερη απεργία προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

    Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν από τις πρώτες πρωϊνές ώρες ελέγχους σε κατοικίες, φορτηγά και χωράφια συλλαμβάνοντας όσους εργάτες δε διέθεταν τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα διαμονής και εργασίας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πάνω από 100 προσαγωγές Πακιστανών. Έκαναν το λάθος από «κακόμοιροι μετανάστες» να ενωθούν και να σηκώσουν κεφάλι. Ηχηρή για άλλη μια φορά η απουσία της Αριστεράς στην περιοχή. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, μέλη της «Αυτόνομης Πρωτοβουλίας ενάντια στη Λήθη», το πογκρόμ έγινε παρουσία εισαγγελέα και του επόπτη εργασίας καθώς και έπειτα από στρατιωτικού τύπου κινητοποίηση της αστυνομίας με κλούβες.

    Μετανάστες εργάτες με οικογένειες, που ζουν τσουβαλιασμένοι σε σπίτια-«κοτέτσια», για τα οποία δίνουν 50 ευρώ νοίκι τον μήνα, αντιμετωπίζουν εκτός από τις αυξανόμενες αστυνομικές επιδρομές, την αυθαιρεσία των εργοδοτών τους και την εχθρική συμπεριφορά μέρους της τοπικής κοινωνίας.

    Σχετικό θέμα:
    •Η Μανωλάδα της Λακωνίας

  5. Ο/Η Astinomoi Mpampis & Mitsos λέει:

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=439221

    Ηλεκτρονική Έκδοση
    enet.gr, 22:00 Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

    Και το 2010 είχαν υπάρξει αντίστοιχα περιστατικά σε βάρος μεταναστών

    Θύμα ρατσιστικής αστυνομικής βίας έπεσε τρεις βδομάδες πριν και ο Ναντίμ Ασίφ ο οποίος είχε ξεχάσει τα χαρτιά και τα κλειδιά του στο σπίτι του όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο τέσσερις αστυνομικοί με στολή. “Οι αστυνομικοί άρχισαν να με χτυπάνε και μου έσπασαν το χέρι”, τόνισε ο Ναντίμ που ακόμα είναι με επιδέσμους και δυσκολεύεται να δουλέψει.

    Τον αστυνομικό Φώτη Μανωλάκο κατήγγειλε ονομαστικά ο Ιμπράρ Χουσεΐν που είναι παντρεμένος και έχει και παιδί. “Πήγα στο αστυνομικό τμήμα για να κάνω το γνήσιο της υπογραφής. Εκεί ήταν ο Φώτης Μανωλάκος ή Μπάμπης και άρχισε να με βρίζει, μου είπε να φύγω από εκεί και με κλώτσησε. Κανένας δεν τολμάει να πάει στο τμήμα είτε έχει χαρτιά είτε δεν έχει γιατί ξέρει πως ο Μπάμπης θα τον χτυπήσει, θα τον βρίσει και μπορεί να τον στείλει και σε στρατόπεδο”.

    Τον αστυνομικό με το ψευδώνυμο “Μήτσος” από το ΑΤ Βλαχιώτη κατήγγειλε ο Ροζουάν Άχμεντ. “Μου έβαλε χειροπέδες και με πήγε στο τμήμα παρά του ότι έχω νόμιμα χαρτιά πάρα πολλά χρόνια. Μετά από ώρα με άφησε αφού με κλώτσησε και μου είπε να μην με ξαναδεί ποτέ μπροστά του. Μόνο στο χωράφι θα είσαι εσύ, μου λέει. Αυτό το κάνει ένα χρόνο τώρα σε πάρα πολλά παιδιά”.

    Δεκάδες είναι και τα κρούσματα απλήρωτης εργασίας.

  6. Ο/Η yorona λέει:

    Θα αναφέρω απόσπασμα συζήτησης που άκουσα και παραλίγο να μου πέσουν τα μαλλιά.Γυναίκα 38 περίπου ετών ,είπε :«Μπορούν να ελεγχτούν οι Πακιστανοί πολύ εύκολα άμα θέλουμε.Αναρωτιέμαι γιατί δεν τους βάζουν τσιπάκι να τελειώνουμε ,να κάνουμε τις δουλειές μας άνετα»Αυτό δείχνει πόσο ο Φασισμός έχει περάσει στο πετσί των ανθρώπων .Αναρωτήθηκα αν έχει επίγνωση του τι ακριβώς έλεγε.

  7. Παράθεμα: Οι Είλωτες της Σκάλας Λακωνίας…………. | της Χριστίνας

  8. Ο/Η του κώλου λέει:

    Από το αγανακτισμένο μπλογκ Κατοχικά Νέα.
    Τα σχόλια είναι όλα τα λεφτά.
    Ένα λέει θριαμβευτικά πως ούτε οι αρχαίοι Σπαρτιάτες πλήρωναν τους είλωτες.

    http://www.katohika.gr/2014/07/islamistes-katelavan-to-dimarxio-stin-skala-lakonias.html

    Ισλαμιστές κατέλαβαν το Δημαρχείο στην Σκάλα Λακωνίας…!

    Nikolaos Gonos 36 7/09/2014 11:38:00 π.μ.

    Το νόμο της Σαρίας έχουν επιβάλει σε ορισμένες περιοχές-γκέτο γύρω της νότιας Λακωνίας ομάδες λαθρομεταναστών που προέρχονται από ισλαμικές χώρες! Με άλλοθι τις…συνθήκες ρατσιστικής βίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας οι εργάτες γης “κατέλαβαν” το δημαρχείο της Σκάλας Λακωνίας στην συνέντευξη τύπου της “Ένωσης Μεταναστών Εργατών” και της ΚΕΕΡΦΑ την Τρίτη 8/7.

    (….)

    36 comments

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 11:49 π.μ.

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ? ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΝΕΙΣ? ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟ http://attikanea.blogspot.gr/2014/07/blog-post_2352.html

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 11:50 π.μ.

    Αυτή η τυφλή βία εναντίον των μεταναστών θα τους οδηγήσει στο να δημιουργήσουν δικές τους ομάδες αυτοάμυνας και λογικά θα σχετίζονται με ισλαμοφασιστικές ομάδες. Ενώ αν το ίδιο το κράτος έλεγχε και έδιωχνε τους λαθραίους δεν θα υπήρχε νόημα για αυτοοργάνωση.
    Παραλίγο να πάθω εγκεφαλικό όταν διάβασα για κατάλυψη, αλλά ευτυχώς ήταν διαμαρτυρία

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 10 Ιουλίου 2014 – 3:02 π.μ.

    ante na autoorganothoun kai autoi , na organothoume epitelous ki emeis na paiksoume kriket me tous filous mas tous pakistanous

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 11:51 π.μ.

    Κα μετα απο τοσο καιρό εχετε καταλάβει γιατί κοιμάστε ορθιοι

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 12:15 μ.μ.

    Ποια σκούπα και μαλακίες…
    Όλοι ξέρουμε τον λόγο που γίνονται όλα αυτά…Τον νου σας το ρέμπελο γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο.

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 12:15 μ.μ.

    Γιατι δεν γυριζουν στην πατριδα τους που οι συνθηκες ειναι καλυτερες και βγαζουν πιο πολλα λεφτα ?

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 12:25 μ.μ.

    μη τα μπερδεύουμε τα πράγματα. απλήρωτοι εργάτες είναι, τώρα αν είναι Βουδιστές, Χριστιανοί, Ισλαμιστές ή Άθεοι, τα δεδουλευμένα είναι δεδουλευμένα. Και βέβαια οι γαιοκτήμονες της Λακωνίας, έίμαι σίγουρος, πως έχουν και λόγο εθνικό, μη χέσω τίποτα. κάτι τέτοιοι είναι που συκοφαντούν την Ελλάδα και την γεμίζουν λαθρο

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 12:43 μ.μ.

    οσο περισσοτερο αερα τους δινουν,θα βρισκουν να τα κανουν.ελεος πια τι θα γινει με δαυτους?

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 12:44 μ.μ.

    Bλεμπουμε στην φωτο εκτός απο τη λιλα αυρα τους κονι και το χαμογελο τους ταιριαξε.Τηλεκατευθυνόμενοι στο σκακι.Να σαν τους κικονες που ανδεν τους ρύθμιζες μέναν σαν αψυχες μαριονετες.Το κοπαδι μετά την παράσταση πήγε για βοσκή,και μας έδειξε πως ο παίχτης που κρατά το μαντο ντε ντιστάνθια ειναι δειλός πολύ δειλος

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 12:45 μ.μ.

    Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ…

    Κοιτα συμπτωσεις αδελφε μου …

    αριθμοσοφια…

    δεκα ιουλιου δυο χιλιαδες δεκατεσσερα= εναρξις τρτου παγκοσμιου πολεμου

    Οι ισλαμιστες ανακοινωνουν στην θηβα.. μερος εναρξης της εκστρατειας του Αλεξανδρου του Μεγα..
    Εδω εχουμε συνδεση με ισραηλ … λογω υποδουλωσης.. τους απο αυτη την εκστρατεια.. και αυτοματα εχουμε επιστρατευση και επιθεση απο το ισραηλ.

    εχουμε την σημαια στην δεη … οπου μπορει να σημαινει ενεργεια.. αλλα πριν δυο χρονια σε μια αλλη βαση ενεργειας στην κυπρο ειχαμε εκρηξη. με ολα τα ευρωαποτελεσματα..
    την ιδια ωρα η κυβερνηση μας λογω δεη ψυχοραγει…

    Εδω μας λειπει κατι που μπορει να δουμε…. οποιος καταλαβε τα κυρια ειδε…

    Ο λιβανος ειναι ο στοχος εχει ωραια παραλια γειτονικη με την συρια και παιρνει και ψαλιδι…

    Για να πιαστει κατι … ειτε απο πανω ειτε απο κατω πρεπει να υπαρχει ανταρα…και κατω και πανω..
    Ταυτοχρονα..

    Δεν υποστηριζω οτι ολα αυτα ειναι μαζι ..
    μπορει οχι … το αν ανηκουν σε σχεδιο ομως καλυτερα να ειναι γραμμενα για ετοιμασια…
    Αφορμη πολεμου περιμενουμε μεσω τρομοκρατιας.. της γνωστης…

    τωρα αν δεν γινει κατι…χαμενοι δεν ειμαστε…
    αφοβια ετοιμασια..
    και προσευχη..αδελφια..

    καλη δυναμη..
    Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ…

    Πρακτωρ…

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 10 Ιουλίου 2014 – 1:23 π.μ.

    Διαβαζοντας το σχολιο σου περι Θηβας , οφειλω να πω πως ηταν το πρωτο που σκεφτηκα χθες , βλεποντας τη σημαια τους . Ο Μ.Αλεξανδρος στη Θηβα ποιοι ηταν τοτε εκει , τι τους εκανε κλπ σε αντιθεση με οτι βιωνουμε σημερα . Κοιτα κατι συμ-πτωσεις !

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 12:47 μ.μ.

    Στο μελλον απ το τίποτα τα μμε θα ξεσηκωνουν πολεμους

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 1:11 μ.μ.

    Το θέμα είναι απλό ραγιάδες το κράτος δίνει πράσινη κάρτα σε όσους πρέπει για εργασία και οι υπόλοιποι απέλαση, και μην ξεχνάμε είναι εκεί γιατί κάποιος τους δίνει εργασία, και η πονηριές κάθε παρασκευή συλλήψεις μας αποδεικνύει την εκτεταμένη διαφθορά στην χώρα μας.

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 1:26 μ.μ.

    Ειμαι υπερ της συντεταγμενης εισρροης μεταναστών στην πατριδα μου με ποσοστοση εναντι των γηγενων και ΟΧΙ υπερ των ΛΑΘΡΟ.Καθε σοβαρη χωρα υπο τις κρατούσες διεθνεις συνθηκες δεν μπορει παρα να δεχθεί στο εδαφος της καποιο αριθμο μεταναστών αλλα όχι να μεταβληθεί σε ξεφραγο αμπελι.Απο την άλλη πλευρα είναι μεγαλη ΑΔΙΚΙΑ-ΑΜΑΡΤΙΑ -θα ελεγα να σου εχει προσφερει καποιος τον κοπο του και να μην εχει λαβει τα δεδουλευμένα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.Επισης -εάν αληθευει-στο βαθμο που παρουσιάζεται προς τι η κακομεταχειρηση ενός ανθρωπου και μαλιστα νομιμα παραμένοντος στην Ελλαδα με όλα τα »χαρτια»;Τελικα ολοι αυτοι που το παιζουν προστατες των λαθρο είναι οι χειρότεροι εχθροι τους γιατι επιμενουν στιν σχεδον χωρις ορους παραμονή τους δινοντας τους ψευτικες ελπιδες και τσεπονοντας καποια κονδυλια.Ερωτηση.Της ημέτερης νεολαιας,με την ανεργια που υπαρχει,δεν της ΄΄κανουν΄΄ τα χωράφια;Εχω δουλεψει και στο χωραφι πιστεψτε με είναι λιγοτερο βασανιστικο από το να αισθάνεσαι κηφήνας…

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 1:48 μ.μ.

    TZAMI EXEI ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ?

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 4:35 μ.μ.

    Ούτε στη Εκάλη ,Κηφισιά ,Γλυφάδα ,και γύρω ,δεν πρέπει να φτιάξουν που έχει και πράσινο ,γιατί δηλαδή σονι και καλά στις δυτικές περιοχές .

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 1:49 μ.μ.

    Ετσι θα φέρονται και οι Γερμανοί στους νεοέλληνες μετανάστες .Σε λίγο καιρό έτσι θα φέρονται οι Γερμανοί τα αφεντικά της Ελλάδας σε όλους εσάς τους ραγιάδες

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 1:52 μ.μ.

    ….ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ, ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ….ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΛΕΠΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ…..

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 7:18 μ.μ.

    ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: ΕΝΑΣ ΚΟΥΡΑΔΟΜΑΓΚΑΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΦΝΕΙΟ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΡΟΊ΄ΔΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΕΝΝΟΩ ΤΠΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.

    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΗΤΑΝ ΤΙΜΙΟΙ.ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΔΕΙΛΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 11:05 μ.μ.

    ΚΑΤΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ.
    ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!
    ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝΕΛΛΑΔΑ!

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 7:19 μ.μ.

    Μμμμ ναι… αν θυμάμαι καλά, Σπαρτιάτες δεν ήταν εκείνοι που συμμάχησαν κάποτε με τους Πέρες για να ξεκάνουν τους Αθηναίους Επίσης, από λακωνική οικογένεια δεν ήταν αυτοί που δολοφόνησαν τον Καπποδίστρια, τον μοναδικό Έλληνα κυβερνήτη….;
    Δεν ήταν και τόσο αθώες περιστέρες λοιπόν οι Σπαρτιάτες λοιπόν…

    ~Εχετλαίος~

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 1:52 μ.μ.

    Να πανε στις χωρες τους ποιος τους ειπε οτι τους θελουμε εδω? Οσοι μπηκαν λαθραια να πανε πισω. Δηλ αμα θελησουν ολες οι αραβικες χωρες να μας κατσικωθουν εδω εμείς πρέπει να το ανεχτουμε κι απο πανω? Βρε αν δεν σας αρέσει να πατε πισω η οπου αλλου περνατε καλυτερα. Εδω ειστε ανεπιθυμητοι. Τελεια και παυλα

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 2:24 μ.μ.

    κάτι εντελώς άσχετο….

    Τώρα μαζεύονται τα πορτοκάλια;;

    …….

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 2:29 μ.μ.

    ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ! ΑΠΟ ΠΟΥ Ν’ΑΡΧΙΣΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ! ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ! ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟ ,ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ,ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Κ.Τ.Λ. ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΛΥΠΗΘΩ! ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ! ΕΤΣΙ Κ’ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΑΛΕΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΛΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ! ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ,ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ.ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ! ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠ’ ΟΤΙ ΣΤΑ ΖΩΑ !

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 2:40 μ.μ.

    οργανωνονται σιγα σιγα και ξερουν οτι η ελλαδα ειναι δικη τους και κανεις δεν προκειται να τους αντισταθει.ειναι ολα σχεδιο και πουλημενα .μεχρι το σεπτεμβριο θα γινουν υπερδυναμη στη χωρα μας και ξεχαστε εκκλησιες και ελευθερια.θα σφαζουν και θα καινε και οι πολιτικοι μας θα τους προστατευουν.αυτη ειναι η αληθεια.

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 2:45 μ.μ.

    ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ, ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 3:57 μ.μ.

    Αυτά είναι ευχάριστα γεγονότα….

    這些

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 9 Ιουλίου 2014 – 10:19 μ.μ.

    ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΤΑΝ ΠΛΑΚΩΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ…ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΛΑΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ σε ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ παιδια ΓΥΝΑΙΚΕΣ.,

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 10 Ιουλίου 2014 – 1:31 π.μ.

    Ε ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ . ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΑΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΛΛΩΣΤΕ . Α ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ ΕΥΧΟΜΑΙ .

    Reply • Share ›

    Μάγδα Λίγδα • 10 Ιουλίου 2014 – 12:54 π.μ.

    Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΙΕΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΟ Μ@Λ@ΚΕΣ

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 10 Ιουλίου 2014 – 8:29 π.μ.

    ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΛΩΤΕΣ…ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ…ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ….ΑΝ ΖΗΛΕΥΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 10 Ιουλίου 2014 – 8:31 π.μ.

    ΕΧΕΤΛΑΙΕ
    ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΛΩΤΕΣ…ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ…ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ….ΑΝ ΖΗΛΕΥΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 10 Ιουλίου 2014 – 8:41 π.μ.

    ΑΝΩΝΥΜΕ 7.18
    ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΘΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΣΑΙ.ΔΕΝ ΣΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ .ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΣΑΙ….ΑΛΛΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ,ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ. ΕΞ’ ΑΛΛΟΥ ΟΜΟΙΟΣ ΤΩ ΟΜΟΙΩ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙ

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 10 Ιουλίου 2014 – 12:47 μ.μ.

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΜΑΓΚΑΚΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ; ΤΟΥΣ ΦΕΡΑΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΘΕΝ ΦΘΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΙΝΟΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!; ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥς ΥΠΟΣΤΗΤΕ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕΙΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΤΟΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΑ 😉

    Υ.Γ Ο ΜΑΡΜΑΡΟΜΕΝΩς Β…

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 11 Ιουλίου 2014 – 12:09 π.μ.

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΜΑΓΚΑΚΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ; ΤΟΥΣ ΦΕΡΑΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΘΕΝ ΦΘΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ….ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ…ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΝΟΥΘΕΣΙΑ ΜΟΝΑΧΟΥ ΣΕ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ…ΘΑ ΡΘΕΙ ΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΦΑΞΟΥΝ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕ …1453 ΑΛΩΣΗ ΕΓΙΝΕ…ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕ…ΕΚΛΑΨΕ ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ…ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΟΙ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ._

    Reply • Share ›

    Ανώνυμος • 11 Ιουλίου 2014 – 10:00 π.μ. −

    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-ANTIFA Κ ΑΛΛΕΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ» ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΟΝΩΝΤΑΙ Κ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ… ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΑΤΙΟΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΛΠ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΜ… ΟΙ ΒΙΛΕΣ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ » ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ» ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΟΠΛΑ… ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ… ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Κ ΣΤΗΝ ΕΥΠ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΤΣΙΓΓΕΛΙ…

    Reply • Share ›

    Το νόμο της Σαρίας έχουν επιβάλει σε ορισμένες περιοχές-γκέτο γύρω της νότιας Λακωνίας ομάδες λαθρομεταναστών που προέρχονται από ισλαμικές χώρες! Με άλλοθι τις…συνθήκες ρατσιστικής βίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας οι εργάτες γης “κατέλαβαν” το δημαρχείο της Σκάλας Λακωνίας στην συνέντευξη τύπου της “Ένωσης Μεταναστών Εργατών” και της ΚΕΕΡΦΑ την Τρίτη 8/7. Όπως ανέφεραν οι ομιλητές:

    “Οι μετανάστες εργάτες γης της Λακωνίας έχουν ξεκινήσει απεργία διαρκείας από τις 3 Ιούλη ενάντια στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας που γίνονται συστηματικά κάθε Παρασκευή συλλαμβάνοντας κόσμο που τον στέλνουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου και αφού οι εργάτες έχουν δουλέψει ολόκληρη την εβδομάδα.

    Ζητάνε νομιμοποίηση και χαρτιά για όλους, να σταματήσει η αυθαιρεσία της ΕΛ.ΑΣ, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ζητάνε την παραδειγματική τιμωρία του ρατσιστή δημάρχου και των αστυνομικών που επιτίθενται σε μετανάστες, και να πληρωθούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ όλα τα δεδουλευμένα.

    Οι εργάτες γης που δουλεύουν χωρίς ωράρια από το πρωί στις 6 μέχρι το βράδυ στις 9, για 26 λεπτά την κάθε κλούβα των 20-25 κιλών, μη ξεπερνώντας τα 18 με 20 ευρώ τη μέρα συνεχίζουν για 5η μέρα την απεργία τους. Με καθημερινές συνελεύσεις αποφασίζουν για την συνέχεια, ενώ μετά και την επίσκεψη του επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας και προέδρου της Ένωσης Μεταναστών Εργατών Τζαβέντ Ασλάμ την Κυριακή 6/7 έκαναν εκλογές φτιάχνοντας Εργασιακή Επιτροπή. Η απεργία τους έχει μπλοκάρει το 100% της συγκομιδής, της διαλογής, της συσκευασίας καθώς και της διανομής των πορτοκαλιών.

    “Τους απαγορεύουν να κάτσουν στην πλατεία και στις καφετέριες, τους απαγορεύουν να πάνε στην παραλία για μπάνιο, να πάνε σε ένα κουρείο ή να νοικιάσουν σπίτια. Οι ίδιοι που τους βρίζουν βρωμιάρηδες τους αναγκάζουν να ζουν κατά δεκάδες σε κοτέτσια, σε αποθήκες και ερείπια ενώ ταυτόχρονα τους ζητάνε να πληρώνουν 50 ευρώ το μήνα νοίκι για αυτές τις άθλιες συνθήκες ζωής”, ανέφερε ο Ετζάζ Άχμεντ που είναι διερμηνέας στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και έχει συνολική εικόνα για τη ζωή των 1.000 και πάνω μεταναστών που ζουν στην περιοχή και προέρχονται κυρίως από το Πακιστάν, αλλά και από το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν και τις αραβικές χώρες.

    Όπως κατήγγειλε ο Μοχάμεντ Ασίφ ο ίδιος ο Δήμαρχος τον χτύπησε πριν από 18 μήνες και μετά έβαλε και τον έστειλαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κόρινθο. “Αφού βγήκα μετά από 18 μήνες γύρισα στην Σκάλα ο δήμαρχος με είδε ξανά και έτρεξε να με ξαναχτυπήσει και άρχισε να με απειλεί. Τώρα με την απεργία πήραμε θάρρος και θέλω να κάνω μήνυση στον Δήμαρχο για να ζητήσω το δίκιο μου”.

    Θύμα ρατσιστικής αστυνομικής βίας έπεσε τρεις βδομάδες πριν και ο Ναντίμ Ασίφ ο οποίος είχε ξεχάσει τα χαρτιά και τα κλειδιά του στο σπίτι του όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο τέσσερις αστυνομικοί με στολή. “Οι αστυνομικοί άρχισαν να με χτυπάνε και μου έσπασαν το χέρι”, τόνισε ο Ναντίμ που ακόμα είναι με επιδέσμους και δυσκολεύεται να δουλέψει.

    Τον αστυνομικό Φώτη Μανωλάκο κατήγγειλε ονομαστικά ο Ιμπράρ Χουσεΐν που είναι παντρεμένος και έχει και παιδί. “Πήγα στο αστυνομικό τμήμα για να κάνω το γνήσιο της υπογραφής. Εκεί ήταν ο Φώτης Μανωλάκος ή Μπάμπης και άρχισε να με βρίζει, μου είπε να φύγω από εκεί και με κλώτσησε. Κανένας δεν τολμάει να πάει στο τμήμα είτε έχει χαρτιά είτε δεν έχει γιατί ξέρει πως ο Μπάμπης θα τον χτυπήσει, θα τον βρίσει και μπορεί να τον στείλει και σε στρατόπεδο”. Τον αστυνομικό με το ψευδώνυμο “Μήτσος” από το ΑΤ Βλαχιώτη κατήγγειλε ο Ροζουάν Άχμεντ. “Μου έβαλε χειροπέδες και με πήγε στο τμήμα παρά του ότι έχω νόμιμα χαρτιά πάρα πολλά χρόνια. Μετά από ώρα με άφησε αφού με κλώτσησε και μου είπε να μην με ξαναδεί ποτέ μπροστά του. Μόνο στο χωράφι θα είσαι εσύ, μου λέει. Αυτό το κάνει ένα χρόνο τώρα σε πάρα πολλά παιδιά”.

    Δεκάδες είναι και τα κρούσματα απλήρωτης εργασίας. Οι εταιρίες Αντώνης Κυριακάκος και ΣΙΑ Ο.Ε. και του Γιώργου Μπυράκου χρωστάνε για πάνω από 3 χρόνια μεροκάματα που ξεπερνάνε τα 50.000 ευρώ μοιράζοντας ακάλυπτες επιταγές, όπως κατήγγειλε ο Ζετ Άουλα που μένει από το 1998 στη Σκάλα Λακωνίας”.
    ΠΗΓΗ

    Ετικέτες ΕΛΛΑΔΑ

    Διαφήμιση

    Διαφήμιση

    Σχετικά Αρθρα

    ΕΚΤΑΚΤΟ:H ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

    ΕΘΝΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΛΕΥΑΖΑΤΕ ……………ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ !!!!

    TO XΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

  9. Ο/Η Red λέει:

    http://www.epohi.gr/portal/koinonia/10906—s–sss—-lsssr—

    ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: ΚΡΥ­ΒΟΥΝ ΤΗΝ Ε­ΛΟ­ΝΟ­ΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ «ΣΤΙΓ­ΜΑ­ΤΙ­ΣΤΕΙ» Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥΣ
    Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012 04:19

    Ποιοι θα πρέ­πει να ντρέ­πο­νται;

    Του
    Νί­κου Σερ­βε­τά

    Στά­θη­κε α­δύ­να­τον να βρού­με κά­ποιον α­σθε­νή να του μι­λή­σου­με, σαν να εί­χαν ε­ξα­φα­νι­στεί. Και ό­λοι οι κά­τοι­κοι με τους ο­ποίους ήρ­θα­με σε ε­πα­φή α­πα­ντού­σαν με μι­σό­λο­γα: «Ναι, το έ­χω α­κού­σει, αλ­λά προ­σω­πι­κά δεν γνω­ρί­ζω κα­νέ­ναν.»
    Πέ­ρυ­σι, οι κα­τα­γε­γραμ­μέ­νοι α­σθε­νείς α­πό ε­λο­νο­σία στον δή­μο Ευ­ρώ­τα στη Λα­κω­νία ή­ταν 57, φέ­τος έ­φθα­σαν ή­δη τους 20 και ο α­ριθ­μός α­να­μέ­νε­ται να αυ­ξη­θεί κα­τά πο­λύ, κα­θώς ο Σε­πτέμ­βριος εί­ναι ο μή­νας που πα­ρου­σιά­ζο­νται συ­νή­θως τα πε­ρισ­σό­τε­ρα κρού­σμα­τα. Η ε­λο­νο­σία πρω­το­πα­ρου­σιά­στη­κε στην πε­ριο­χή το 2009, ό­ταν κα­τα­γρά­φη­καν 6 πε­ρι­στα­τι­κά, ε­νώ την ε­πό­με­νη χρο­νιά δια­πι­στώ­θη­κε μό­νο μία πε­ρί­πτω­ση, σύμ­φω­να με τα στοι­χεία του ΚΕΕΛ­ΠΝΟ.

    Φο­βού­με­νοι τον στιγ­μα­τι­σμό

    «Έως το 2010 εί­χαν υ­πο­τι­μή­σει τους ψε­κα­σμούς και α­πό ‘κει και πέ­ρα δεν εί­χαν λε­φτά για να τους κά­νουν. Για να έ­χει α­πο­τέ­λε­σμα ο ψε­κα­σμός θα πρέ­πει να γί­νει τρεις συ­νε­χό­με­νες χρο­νιές. Πέ­ρυ­σι και φέ­τος, έ­στω και με ελ­λεί­ψεις έ­γι­ναν, δεν ξέ­ρου­με αν θα υ­πάρ­χουν χρή­μα­τα για να γί­νουν και του χρό­νου», εί­πε στην «Επο­χή» κά­τοι­κος της πε­ριο­χής που, ό­πως ό­λοι αυ­τοί με τους ο­ποίους μι­λή­σα­με, δεν ή­θε­λαν να γρα­φεί το ό­νο­μα του. «Ντρε­πό­μα­στε, νο­μί­ζα­με ό­τι αυ­τή η αρ­ρώ­στια πέ­ρα­σε και πά­ει. Θυ­μά­μαι, ό­ταν ή­μουν μι­κρή και κά­να­με βόλ­τα τα α­πο­γεύ­μα­τα, α­ντί για βε­ντά­λια κά­να­με αέ­ρα με φύλ­λα ευ­κα­λύ­πτου, που διώ­χνει τα κου­νού­πια», συ­μπλή­ρω­σε συ­ντα­ξιού­χος μό­νι­μη κά­τοι­κος της Σκά­λας Λα­κω­νίας. Συ­νέ­χι­σε λέ­γο­ντας: «Υπάρ­χουν άν­θρω­ποι που πη­γαί­νουν και κα­τε­βά­ζουν τις α­φί­σες που έ­χει βά­λει το ΚΕΕΛ­ΠΝΟ για ε­νη­μέ­ρω­ση, για να μη στιγ­μα­τι­στεί το χω­ριό και χά­σου­με τον του­ρι­σμό(!)»
    Σύμ­φω­να με ό­λες τις εν­δεί­ξεις, κα­θώς η α­σθέ­νεια δεν με­τα­δί­δε­ται α­πό άν­θρω­πο σε άν­θρω­πο, η ε­λο­νο­σία ε­πα­νεμ­φα­νί­στη­κε στην Ελλά­δα ε­πει­δή τα τε­λευ­ταία χρό­νια εί­τε λό­γω έλ­λει­ψης κον­δυ­λίων εί­τε για άλ­λους λό­γους δεν έ­γι­ναν ψε­κα­σμοί για να σκο­τω­θούν τα κου­νού­πια που με­τα­δί­δουν το πα­ρά­σι­το. Ένας ση­μα­ντι­κός πα­ρά­γο­ντας για τη διά­δο­ση της α­σθέ­νειας εί­ναι η κα­θυ­στέ­ρη­ση στη διά­γνω­ση, κα­θώς αρ­κε­τοί για­τροί, που δεν εί­χαν α­ντι­με­τω­πί­σει ξα­νά πα­ρό­μοια πε­ρι­στα­τι­κά, θεω­ρού­σαν αρ­χι­κά ό­τι πρό­κει­ται για λοι­μώ­ξεις. Τα συ­μπτώ­μα­τα εί­ναι πα­ρό­μοια.

    Για ό­λα φταί­νε οι πρό­σφυ­γες;

    [……………….]

  10. Ο/Η Σπάρτακος λέει:

    ανοιχτή σύσκεψη της ΑΠΕΛ με Πακιστανούς μετάναστες στη Σκάλα Λακωνίας


    ανοιχτή σύσκεψη της ΑΠΕΛ με Πακιστανούς μετάναστες στην Σκάλα Λακωνίας

    Posted on Ιουλίου 22, 2014 by furdenkommunismus

    2 Votes

    Ανοιχτή σύσκεψη οργανώθηκε χθες στην Σκάλα Λακωνίας, ύστερα από δική μας πρωτοβουλία, με την συμμετοχή Πακιστανών μεταναστών σχετικά με την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της αυξανόμενης ρατσιστικής βίας και των πογκρόμ, τα άθλια μεροκάματα και η σκληρή εκμετάλλευση που έχουν δεχτεί στην περιοχή. Δεν θα μπορούσε να λείπει από την κουβέντα και η στάση του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μέσα στις επόμενες δύο μέρες, θα δημοσιεύσουμε τα πρακτικά της χθεσινής σύσκεψης, καθώς θα έχουμε και αναλυτική ενημέρωση για το τελευταίο πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες, καθώς και σε ότι δράσεις αν αυτές προκύψουν.

    από την συνέλευση της ΑΠΕΛ

  11. Ο/Η Σπάρτακος λέει:

    http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/culture/music/antartiko.htm
    αντάρτικο τραγούδι Αρκαδίας Λακωνίας
    8. ΘΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΑΧΟΒΑΣ

    Αδέσποτο. Το τραγούδι αυτό διηγείται τη σύναξη των καπταναίων ανταρτών στην Αράχοβα Λακωνίας, που μαζί με το Μονοδέντρι, τον ’γιο Πέτρο, τον Κοσμά και τον ’γιο Βασίλειο υπήρξαν προπύργια του αντάρτικου στον Πάρνωνα, πεδία μεγάλων μαχών, αλλά και στόχοι αντιποίνων από τον κατακτητή:

    Θηρία της Αράχοβας Ντάρμος και Κονταλώνης
    κι ο Λεβεντάκος αρχγός κι άλλοι πολλοί λεβέντες,
    συμβούλιο εκάνανε στη μέση στη πλατεία
    και λέγανε για τη σκλαβιά και την ελευθερία.

    Πρέπει να γίνει αντάρτικο, ξεσηκωμός μεγάλος.
    Τους Γερμανούς να διώξουμε τους γερμανοπροδότες.
    Λεβέτη και Λεβεντάκη, Ντάρμο και Κονταλώνη,
    Το μάθατε, μωρέ παιδιά, η λευτεριά ζυγώνει.

    9. «ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑΣ»

    Αδέσποτο. Το χωριό Κοσμάς της Κυνουρίας ήταν ένα από τα προπύργια της αντίστασης στον Πάρνωνα, αλλά και στην Πελοπόννησο. Τον Ιανουάριο του 1944 επέδραμε στο χωριό ισχυρή γερμανική δύναμη και το κατέκαψε. Το παρακάτω αντάρτικο τραγούδι είναι αφιερωμένο στο συμβάν αυτό, δίνοντας παρηγοριά κι ελπίδα στον πληθυσμό.

    Της Καστανίτσας οι ξανθιές, τ’ Αϊ Βασίλη οι ρούσες
    κι του καημένου του Κοσμά οι γαϊτανοφρυδούσες
    τα ρούχα σας κι ανπήρανε κι αν κάψαν τα προικιά σας,
    η ανταρτες μας ναν’ καλά και πάλι είναι δικά σας.
    Τα σπίτια σας κι αν κάψανε, να μη φορέστε μαύρα.
    Κι αν τα χωριά σας γίνανε καινούργια ’για-Λαύρα.
    για πάρτε δίπλα τα βουνά να βρείτε τους αντάρτες
    να τους μοιράσετε ψωμί ξανθιές και μαυρομάτες..

    Μιά άλλη παραλλαγή:

    Της Καστανίτσας οι ξανθιές τ’ Αϊ Βασιλειού οι ρούσες
    κι οι μαυρομάτες του Κοσμά οι γαϊτανοφρυδούσες
    τα σπίτια σας κι αν κάψανε κι αν πήραν τα προικιά σας
    η ανταρτοσύνη ναν’ καλά και πάλι θαν’ δικά σας.
    Τα ρούχα σας μη βάψετε και μη φορέστε μαύρα
    κι αν τα χωριά σας γίνανε καινούργια ’για Λαύρα.
    Για πάρτε δίπλα τα βουνά να βρείτε τους αντάρτες
    να τους μοιράσετε ψωμί ξανθιές και μαυρομάτες.
    Τα βόλια να μοιράσετε να κάψουν τους φασίστες
    και τους προδότες του Μοριά και τους αλλαξοπίστες
    Λεβέντη Λεβεντάκη και συ ρε Κονταλώνη
    το μάθατε μωρέ παιδιά η λευτεριά ζυγώνει.

  12. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ενώ ο κ. Αλέξης Τσίπρας της μετααριστεράς, δίνει την υπέρτατη μάχη των πρόωρων (συνταγματικά επιτρεπτών;) προεδρικών εκλογών επικεφαλής άτυπου παρδαλού μετώπου, στα μαρμαρένια αλώνια, συμβαίνουν περίεργα πράγματα που διαφεύγουν της προσοχής του ΣΥΡΙΖΑ, σαν Χρυσαυγίτης που διαφεύγει τη σύλληψη επειδή η αστυνομία έχει πρεσβυωπία.

    Ο λυγμός του ΜΑΤατζή και ο χρυσαυγίτης Αλέξανδρος Λύρης


    Ο λυγμός του ΜΑΤατζή και ο χρυσαυγίτης Αλέξανδρος Λύρης

    jailgoldendawn

    Θυμόσαστε βέβαια τον διπλωματούχο Χρυσαυγίτη του έτους (ή της ΕΣΣΟ, αν προτιμάτε) 2011 Αλέξανδρο Λύρη (η ορκωμοσία του εδώ). Ο ευγενής αυτός νέος διέπρεψε έξω από το Εφετείο κατά τη μεταγωγή του “Αρχηγού”, ρίχνοντας στο έδαφος έναν άντρα των ΜΑΤ. Από εκείνη τη στιγμή (για να χρησιμοποιήσουμε τη δημοσιογραφική αργκό), η ΕΛΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη! Δυστυχώς όμως ακόμα (για να χρησιμοποιήσουμε την αστυνομική αργκό), ουδέν ανευρέθη.

    Και πού να ανευρεθεί; Σε λάθος κατευθυνση ψάχνουν “τα λαγωνικά της ΕΛΑΣ” (αυτό είναι κοινό, ανήκει στην δημοσιογραφικοαστυνομική αργκό). Ο Λύρης δεν είναι πια στην Αθήνα! Είναι στις Βρυξέλλες! Διορίστηκε επιστημονικός συνεργάτης του ευρωβουλευτή της Χρυσης Αυγής Φουντούλη και διδάσκει πλέον ζίου-ζίτσου στην ευμεγεθη πτέρυγα των ακροδεξιών ευρωβουλευτών μετά τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαϊου!

    Από τη δική μας πλευρά δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή σταδιοδρομία στον νεαρό Χρυσαυγίτη, αφού πρώτα όμως εκφράσουμε:

    α) τα συλληπητήρια μας στον ΜΑΤατζή που τις έφαγε από τον Λύρη. Ο μισθός του Λύρη θα κυμανθεί από 2.000 μέχρι 9.500 ευρώ, ενώ αντίθετα ο μισθός του ΜΑΤατζή είναι μάλλον κάτω από το χιλιάρικο. Η επιλογή ειδικότητας (ανάμεσα σε ΜΑΤατζή και Χρυσαυγίτη) αποδείχτηκε για τον συγκεκριμένο ΜΑΤατζή μάλλον αποτυχημένη.

    image(Πρώτο Θέμα, 27/07/2014)

    β) τα αισθήματα ντροπής μας προς το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ (μιας και η ηγεσία της ΕΛΑΣ δεν νιώθει ντροπή, είπαμε να της δανείσουμε τη δική μας).

    Αλήθεια, πόσα κιλά ΞΕΦΤΙΛΑΣ είναι ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτριος Τσακνάκης (γράφουμε το όνομά του μήπως και εντοπίσουν την ανάρτησή μας τα “λαγωνικά της ΕΛΑΣ”), για να διαβάζει στον κυριακάτικο τύπο τον διορισμό του Λύρη στο Ευρωκοινοβούλιο και να μην έχει ακόμα “κατορθώσει” τη σύλληψή του;

    Ας μην τα ξαναλέμε όμως. Όπως έγραψε και το Πόρισμα της “αυτοκάθαρσης” της ΕΛΑΣ: “Δεν συγκροτούνται “πυρήνες” ή (αδιαφανείς) “φράξιες” ή παρασυνταγματικοί πόλοι στην Ελληνική Αστυνομία, που στο σύνολό της αποτελεί πυλώνα της δημοκρατικής τάξης”.

    “Ασπίδα της δημοκρατίας”, θα προσθέταμε εμείς.

  13. Παράθεμα: Οι Είλωτες της Σκάλας Λακωνίας | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη

  14. Ο/Η furdenkommunismus λέει:

    Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Μόνο μια μικρή παρατήρηση. Στη περιοχή της Σκάλας Λακωνία δεν μένουν μόνο 800 Πακιστανοί, αλλά πάνω από 2000 που σταδιακά εξαφανίστηκαν από τα οργανωμένα πογκρόμ του κράτους.Όπως και να έχει άρθρα σαν και το δικό σας δίνουν κουράγιο σε ένα κόσμο στην Λακωνία, κυρίως αυτόν που δεν σκύβει το κεφάλι μέσα στον βούρκο σε μια από τις πιο μαύρες περιοχές της Ελλάδας

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Ευχαριστούμε,
      μπορεί κανείς να φανταστεί πόσες τραγωδίες μεταναστών κρύβονται στη Σκάλα στο χώρο μιας κοινωνίας που οι συνενοχές, οι σιωπές και η υποκρισία είναι θεσμοί νομιμοποιημένοι στις συνειδήσεις των πολλών.
      Ο καθένας μας ας κάνει ότι μπορεί να έλθουν κάποτε οι περισσότερες, γιατί όλες είναι αδύνατον, στο φως.

  15. Παράθεμα: Οι Είλωτες της Σκάλας Λακωνίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

  16. Ο/Η Psycho λέει:

    Ο Πολύδωρας την κόρη, ο Μιχαλολιάκος σύζυγο και γαμπρό, ο Μπασιάκος το γιό, οι Χρυσαυγίτες της Ευρωβουλής τις κόρες, θα τους πνίξει ο πολύς πατριωτισμός.

    Διόρισαν τις κόρες τους στην Ευρωβουλή οι Στρατηγοί της Χρυσής Αυγής!

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος της 27- 14 και στην Σελίδα 23 αναφέρει χαρακτηριστικά : Οι Στρατηγοί Συναδινός και Επιτήδειος Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, δεν προσέλαβαν ευθέως τις κόρες τους ,Μάρθα και Θεοδότα ,αλλά το έκαναν στο πλαίσιο μιας ιδιόμορφης ανταλλαγής!
    -Ο ένας προσέλαβε την κόρη του άλλου και για μην καρφωθούν έβαλαν στο παιχνίδι των προσλήψεων συμβούλων και τον έτερο ευρωβουλευτή Λάμπρο Φουντούλη ,ξεφεύγοντας έτσι από την θεσμική απαγόρευση των κανόνων του Ευρωκοινοβουλίου !

  17. Παράθεμα: Οι Είλωτες της Σκάλας Λακωνίας | grassrootreuter

  18. Ο/Η Κλεομένης λέει:

    http://kokkinosfakelos.blogspot.gr/2013/01/blog-post_2.html

    Αγωνιστές της Λακωνίας μέσα από το φωτογραφικό φακό

  19. Ο/Η Δεξιός λέει:

    O μαρξιστής φιλόσοφος Σλάβοϊ Ζίζεκ κατηγορείται για λογοκλοπή -Εκλεψε άρθρο για την ανωτερότητα της λευκής φυλής
    28.07.2014 12:09

    Ενας από τους πιο δυσνότητους και από τους τελευταίους μαρξιστές φιλοσόφους του πλανήτη, ο Σλάβοϊ Ζίζεκ -γνωστός στην Ελλάδα γιατί είναι φίλος του Αλέξη Τσίπρα- κατηγορείται για το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν πανεπιστημιακό: την λογοκλοπή.
    Εκλεψε ένα αντισημητικό άρθρο
    .

    Ο ίδιος ο Ζίζεκ έριξε την ευθύνη σε έναν συνεργάτη του και έγραψε σε ένα e-mail: «Κάποιος φίλος μου μίλησε για τις θεωρίες του Kevin Macdonald και του ζήτησα να μου κάνει μια σύντομη περίληψη. Μου είπε μάλιστα ότι μπορώ να την χρησιμοποιήσω ελεύθερα. Αυτό έκανα. Λυπάμαι ειλικρινά αλλά δεν ήξερα ότι η περίληψη του φίλου μου ήταν στην πραγματικότητα όλο το απόσπασμα από το άρθρο του Stanley Hornbeck…Κανείς δεν μπορεί να πει ωστόσο ότι έκλεψα τις ιδέες κάποιου άλλου ή ότι κόπιαρα τις σκέψεις του. Λυπάμαι ωστόσο πολύ γι’αυτό το ατύχημα».

    Οπως συμβαίνει με πολλούς διανοούμενους, ο Ζίζεκ έριξε σε κάποιον τρίτο το φταίξιμο, κάνοντάς τον βοηθό έρευνας. Πώς γίνεται όμως ο φίλος του Ζίζεκ να είναι καλός στο να του βρίσκει ιδέες και θεωρίες, να τις κάνει περίληψη, αλλά να μην επαληθεύει την πηγή;

    Παρότι ο τρόπος με τον οποίο υπερασπίστηκε τον εαυτό του ο Ζίζεκ δεν στέκει, έχει και κάποιο δίκιο. Ολοι οι διάσημοι πανεπιστημιακοί δίνουν τη βρώμικη δουλειά σε σκλάβους. Πολλοί από αυτούς είναι καλοί φοιτητές.

    Πηγή: O μαρξιστής φιλόσοφος Σλάβοϊ Ζίζεκ κατηγορείται για λογοκλοπή -Εκλεψε άρθρο για την ανωτερότητα της λευκής φυλής
    http://www.iefimerida.gr/node/164829#ixzz38pRjBXWM

  20. Ο/Η Red λέει:

    μια πρώτη καταγραφη της συζήτησης με τους Πακιστανούς μετανάστες στην Σκάλα Λακωνίας

    μια πρώτη καταγραφη της συζήτησης με τους Πακιστανούς μετανάστες στην Σκάλα Λακωνίας

    Posted on Ιουλίου 23, 2014 by furdenkommunismus

    Η αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη οργάνωσε ανοιχτή σύσκεψη, στις 21 Ιουλίου 2014 με Πακιστανούς μετανάστες εργάτες, στα πλαίσια μιας σειράς δράσεων της ομάδας που αποσκοπούν στην καταγραφή και την ανάδειξη όλων των προβλημάτων των μεταναστών, αλλά και στην αποδόμηση των ατελείωτων ρατσιστικών επιχειρημάτων των ντόπιων εναντίων τους. Τέλος, στόχος είναι να ακουστεί επιτέλους η δική τους φωνή και άποψη για όσα συμβαίνουν γύρω τους και όχι αυτή των διαφόρων άλλων ή και των ΜΜΕ.

    Εμείς ως ομάδα από την πρώτη στιγμή της συγκρότησης μας, έχουμε πάρει την απόφαση να στεκόμαστε πλάι σε όλες τις μειονότητες χωρίς “ναι μεν…αλλά” , περιστροφές και άλλα τέτοια, να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας έμπρακτα, σεβόμενοι πάντα τις όποιες αποφάσεις τους και κινήσεις τους, χωρίς να το παίζουμε ειδήμονες ή ότι κατέχουμε το αλάθητο. Άλλωστε οι μετανάστες όπως και όλες οι υπόλοιπες μειονότητες δεν είχαν και δε θα έχουν πότε ανάγκη από κανένα δάσκαλο να τους κουνάει το δάχτυλο.

    Στην συνάντηση συμμετείχαν περίπου 8 άτομα και ξεκίνησε με μια σύντομη εισαγωγική παρουσίαση της ΑΠΕΛ από τον σύντροφο radical01. Στην συνάντηση συζητήθηκαν αρκετά θέματα με κύρια όμως τα παρακάτω: α) τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε αυτό το ρατσιστικό βόθρο που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ. β) οι ημέρες της απεργίας γ) η επόμενη μέρα.

    Πριν περάσουμε όμως στην συζήτηση πρέπει να επισημάνουμε τα εξής: Οι μετανάστες ζήτησαν να γίνει η παρακάτω καταγραφή ανώνυμα. Την συζήτηση συντόνισε ο radical01 και οι όποιες διορθώσεις έγιναν από τον Benjamin Conti, αν και θα ακολουθήσουν και άλλες. Αποφασίσαμε να δημοσιευτεί το γενικό σκέλος της συζήτησης όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, χωρίς να δώσουμε αρχικά ιδιαίτερη σημασία σε τυχόν συντακτικά λάθη. Υπάρχουν επίσης μια σειρά πράγματα που ειπώθηκαν σε μεταξύ μας συζητήσεις κατά την διάρκεια αυτής της ανοιχτής σύσκεψης, όπως και κατά την διάρκεια της απεργίας, δυστυχώς όμως δεν έχουμε τον χρόνο να τα επεξεργαστούμε όλα σε αυτό το κείμενο. Για αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε να δουλέψουμε ένα νέο αναλυτικό κείμενο/ιστορικό του αγώνα των Πακιστανών εργατών γης στην Σκάλα Λακωνίας και να δημοσιευτεί στο τρίτο τεύχος της αντιφασιστικής περιοδικής έκδοσης 0151

    Α.Π.Ε.Λ.: Πως βιώνετε όλον αυτόν τον απροκάλυπτο ρατσισμό εναντίον σας; ειδικά το τελευταίο διάστημα που το κλίμα έχει φουντώνει αρκετά; ποια είναι τα προβλήματα σε έναν παραδοσιακά μαύρο τόπο όπως αυτόν της Λακωνίας;

    ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ: Κατ’αρχην θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα σας, για την ευκαιρία που μας δίνετε, να μιλήσουμε ανοιχτά κ να εκφράσουμε τις απόψεις μας για αυτά που θέλουμε πραγματικά να ακουστούν. Δεν μας δίνετε αυτή η ευκαιρία σχεδόν ποτέ. Άσε που δεν εμπιστευόμαστε την ελληνική αριστερά γιατί όποτε μας πλησίασε, το έκανε για πολιτικά οφέλη και μονό. Έχουμε τους λόγους μας να βλέπουμε καχύποπτα τους διαφόρους σωσίες μας και τα μεγάλα τους λόγια. Να απαντήσουμε όμως στην ερώτηση σας για να μην χάνουμε το χρόνο μας. Όσοι από εμάς ζουν στη Λακωνία από παλιά(δεκαετία και βάλε) ξέρουμε τα πράγματα από πρώτο χέρι. Οι πιο νέοι πάλι, όταν έρχονται μένουν σαστισμένοι, γιατί έρχονται σε ένα περιβάλλον εχθρικό και ξένο, μην μπορώντας να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω τους. Τα προβλήματα μας είναι πολλά και μεγάλα όπως οι γνωστές ρατσιστικές συμπεριφορές από την αστυνομία (υβριστικές συμπεριφορές για το χρώμα μας κ τη θρησκεία μας), ότι βρωμάμε, ότι είμαστε τριτοκοσμικοί και άλλα τέτοια. Αλλά και η τοπική κοινωνία μας φέρεται ανάλογα. Μας λένε ζώα, κλέφτες. ότι τους παίρνουμε τις δουλείες, ανώμαλους και ότι κουβαλάμε κάθε είδους αρρώστιες πάνω μας. Δεν έχουμε το δικαίωμα να καθόμαστε στις πλατείες, δεν μας δέχονται στις καφετέριες, δεν μπορούμε να πάμε στο κουρείο και τέλος δεν μας νοικιάζουν σπίτια να μείνουμε σαν άνθρωποι. Στα χωράφια πάλι που δουλεύουμε οι περισσότεροι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις φωνές του αφεντικού (κουνήστε τα χέρια σας,κωλοζωα,κ.α) όπως και το ότι δεν ξέρουμε τι χρήματα θα πάρουμε, ποτέ θα τα πάρουμε και αν. Όλα αυτά μας έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη κατάσταση βιοτικά και ψυχολογικά. Κοιμόμαστε στοιβαγμένοι 10-15 άτομα σε ένα σπίτι παλιό, τις περισσότερες φορές χωρίς θέρμανση κ χωρίς καν κρεβάτια κ ηλεκτρικό. Οι πιο άτυχοι από μας κοιμούνται στα χωράφια σε κοτέτσια ακόμα κ σε σπιτάκια της Δ.Ε.Η.τα βράδια δεν κοιμόμαστε ήσυχα.δεν ξέρουμε πότε θα μας σπάσουν τις πόρτες οι αστυνομικοί και τι θα γίνει στη συνέχεια.ζούμε έναν εφιάλτη που καθημερινά επαναλαμβάνεται.

    Α.Π.Ε.Λ.: πως αποφασίστηκε η ιδέα να απεργήσετε; ποια ήταν τα αιτήματα σας;

    μια πρώτη καταγραφη της συζήτησης με τους Πακιστανούς μετανάστες στην Σκάλα Λακωνίας

  21. Ο/Η laskaratos λέει:

    ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και μια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, η Βασιλική Κατριβάνου, καταδικάζουν την απαράδεκτη απόφαση για τη Μανωλάδα, απόφαση που δεν αποτελεί έκπληξη για το δικαστικό σύστημα του κ.Υπουργού της Δικαιοσύνης όπως τον παρουσιάζει χωρίς να έχει ο ίδιος απαντήσει το Hot Doc, και για όσους παρακολούθησαν τη συμπεριφορά της έδρας στη διάρκεια της δίκης.
    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=619676

    Τα συνεχή και αλλεπάλληλα αναπάντητα ερωτήματα για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα Δικαιοσύνης, με κορυφαίους του Χορού τους Γλέζο-Τσίπρα, πυκνώνουν.

    • Ο/Η Kωνσταντίνος Κόλλιας, τ.Πρόεδρος Α.Π. τ.πρωθυπουργός λέει:

      http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=35656

      Γιάννης Παντελάκης

      Στην υπέροχη αυτή χώρα…

      Στις 18 Απριλίου του 2013, σε μια γωνιά της υπέροχης και πάντα αδικημένης αυτής χώρας, πέφτουν μαζικοί πυροβολισμοί εναντίον ξένων εργατών. Τραυματίζονται περισσότερα από 30 άτομα από τα σκάγια επιστατών στα φραουλοχώραφα. Λίγη ώρα πριν, οι μετανάστες από το Μπαγκλαντές, είχαν ζητήσει το αυτονόητο, να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα πολλών μηνών. Το επεισόδιο είναι πρωτοφανές, θυμίζει αμερικανικό νότο και σκλάβους, και αναγκάζει ακόμα και κάποιους υπουργούς να πουν πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

      Αυτή η τελευταία, αποδόθηκε χθες. Οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων ουσιαστικά αθωώθηκαν! Κάποιοι αντέδρασαν σ’ αυτήν την επίσης πρωτοφανή δικαστική απόφαση, αλλά είμαι σίγουρος πως τις επόμενες ημέρες, όλα θα επανέλθουν στους παλιούς ρυθμούς. Στη χώρα ξεχνάμε γρήγορα και αυτό το χαρακτηριστικό το έχουμε πιο έντονο, όταν αυτοί τους οποίους ξεχνάμε δεν είναι σαν κι εμάς, αλλά κάποιοι κολασμένοι μετανάστες που αναζήτησαν λίγα ευρώ σε κάποια φραουλοχώραφα της Μανωλάδας.

      Η ιστορία της Μανωλάδας δεν είναι καινούρια. Εδώ και χρόνια, παραγωγοί απασχολούν στα χωράφια τους μετανάστες, συνήθως με παράνομο τρόπο, συνήθως με εξευτελιστικά μεροκάματα και συνήθως χωρίς να τους τα καταβάλλουν ούτε κι αυτά. Οι τελευταίοι δε, βιώνουν συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς, τις οποίες ωστόσο δεν πρέπει να ονομάζουμε έτσι γιατί δεν ταιριάζει στην υπέροχη αυτή χώρα. Καταβάλλουν ενοίκιο για κάποιες υπαίθριες παράγκες που βρίσκονται μέσα στα χωράφια. Μόνο στο διάστημα Απρίλιος 2007-Απρίλιος 2011 στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής είχαν σχηματισθεί 155 δικογραφίες που αφορούσαν στην παράνομη απασχόληση των αλλοδαπών, στις συνθήκες επιβίωσης κ.ο.κ.
      Με την απόφαση, ουσιαστικά νομιμοποιείται αυτή η κατάσταση. Και όχι μόνο αυτό. Με έμμεσο τρόπο, κλείνουν το μάτι σε όλους εκείνους που θα ήθελαν να μιμηθούν τους συγκεκριμένους φραουλοπαραγωγούς. Γιατί όχι κι αυτοί; Ο καθένας πια μπορεί να φτιάξει τη δική του Μανωλάδα και να κοιμάται ήσυχος. Στην υπέροχη αυτή χώρα κανένας δεν θα τον ενοχλήσει…

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας μόλις καθαρογράφει η απόφαση για την ομόφωνη αθώωση των κατηγορούμενων στην υπόθεση της Μανωλάδας που αφορά την εμπορία ανθρώπων να διαβιβαστεί αμέσως αντίγραφό της, προκειμένου να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεση κατά το αθωωτικό σκέλος της.

        Aς ελπίσουμε πως δεν είναι απλή κίνηση κατευνασμού, αλλά κίνηση ουσίας.
        Η απόφαση της Πάτρας είναι πραγματική ντροπή για την ελληνική Δικαιοσύνη και για την κυβέρνηση του υπουργού κ.Αθανασίου, που:

        http://www.koutipandoras.gr/article/119390/pollaplo-skandalo-oi-nees-rythmiseis-athanasioy-gia-pothen-eshes

        Έντονες αντιδράσεις από πολιτικούς και νομικούς κύκλους προκαλεί η νέα ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης η οποία συμπεριλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που κατατέθηκε προχθές Τρίτη στη Βουλή και δήθεν προβλέπει αυστηρότερες ποινές ως προς το «πόθεν έσχες. Κι αυτό γιατί πριν καταθέσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έχει προλάβει με νόμους και σκανδαλώδης τροπολογίες, να απαλλάξει από βαρύτατες ποινές, τις οποίες προέβλεπαν παλαιότεροι νόμοι περί «πόθεν έσχες», πολιτικούς και όχι μόνο, που έχουν καταθέσει ψευδή δήλωση περιουσιακών στοιχείων και πιθανόν ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό, αφού όπως έχει αποκαλύψει το Hot Doc, και το δικό του «πόθεν έσχες» είναι ανακριβές.
        ___________

        Mε την ευκαιρία να προσθέσω πως τελικά και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε επισημότερη καταδίκη της απόφασης της Πάτρας, μέσα στη Βουλή, δια του κ.Βούτση.

  22. Ο/Η laskaratos λέει:

    Παρουσίαση βιβλίου/15 Ιουλίου 2015: Πρίμο Λέβι «εάν αυτό είναι ο άνθρωπος»


    Παρουσίαση βιβλίου/15 Ιουλίου 2015:
    Πρίμο Λέβι «εάν αυτό είναι ο άνθρωπος»

    furdenkommunismus / Ιουλίου 1, 2015

    Η ομάδα μελέτης και αυτομόρφωσης στην Σκάλα Λακωνίας ενημερώνει τους φίλους και φίλες της, ότι λόγω της γενικευμένης πολιτικής αστάθειας και την ανακοίνωση για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, μεταφέρει την εκδήλωση για την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 στο ίδιο μέρος και ώρα.

  23. Ο/Η Η Χούντα στη Λακωνία λέει:

    Όταν οι θύτες γιορτάζουν την 21η Απριλίου (για την χουντοσύναξη στην Σκάλα Λακωνίας)

    Όταν οι θύτες γιορτάζουν την 21η Απριλίου (για την χουντοσύναξη στην Σκάλα Λακωνίας)

    Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στην Λήθη

    18 Απρίλη 2016

    Όταν οι θύτες γιορτάζουν την 21η Απριλίου (για την χουντοσύναξη στην Σκάλα Λακωνίας)

    Η φασιστική παρέλαση μέσω εκδηλώσεων συνεχίζεται σε αμείωτη κλίμακα στην Σκάλα Λακωνίας και ευρύτερα.

    Λίγες μέρες μετά την εκδήλωση του εθνικού γελωτοποιού Αρτέμη Σώρρα στο κέντρο Ερατώ στην Σκάλα, παίρνει τώρα την σκυτάλη το ιδεολογικό think tank των νεοναζίδων, ο πατριωτικός σύνδεσμος και οι εκδόσεις αδούλωτη μάνη, το τοπικό παράρτημα της χρυσής αυγής στην Λακωνία. Το θέμα της εκδήλωσης η «21 Απριλίου», η μέρα που επισημοποιήθηκε το πραξικόπημα των στρατιωτικών και εγκαθιδρύθηκε η φασιστική δικτατορία που έμελε να κρατήσει μια ολόκληρη 7ετία με τις γνωστές συνέπειες για το ανταγωνιστικό κίνημα, όπως επίσης και για μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού του ελληνικού καπιταλιστικού κράτους.

    Η Σκάλα θα ξαναφορέσει τα γιορτινά της για μια ακόμα χουντο-σύναξη στο κέντρο Κατέχου στην πλατεία πηγών (ένα κέντρο που φιλοξενεί κάθε φασιστοεκδήλωση), που υπόσχεται κιόλας μουσική από την επταετία, κοινώς τα γνωστά κλαρίνα που όλοι/ες έχουμε δει κατά καιρούς και στις ειδήσεις σε ανάλογες χουντοσυνάξεις.

    Στόχος φυσικά δεν είναι άλλος από το να δοθεί στην εκδήλωση ο απαραίτητος γιορταστικός τόνος. Οι νοσταλγοί της «χρυσής εποχής» του ελληνικού βούρκου, απόγονοι των ταγματασφαλιτών, των ναζί αλλά και άλλων φασιστικών καθαρμάτων έχουν ασυλία στην Σκάλα Λακωνίας, αυτό το έχουμε επαναλάβει με πείσμα κάθε φορά που γράφουμε ένα κείμενο για το θέμα. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι αλλιώς; Η Λακωνία αποτέλεσε έναν από τους πιο πιστούς πύργους της φασιστικής δικτατορίας, με την Μάνη φυσικά μπροστάρη του λακωνικού ελληνικού όχλου.

    Ο πατριωτικός σύνδεσμος θα επιχειρήσει για μια ακόμα φορά ελλείψει οποιαδήποτε αντίδρασης να διαστρεβλώσει τα ιστορικά γεγονότα ή μάλλον να τα δει από την σκοπιά του θύτη και όσων επωφελήθηκαν υλικά από την φασιστική δικτατορία.
    ………………

  24. Ο/Η του κώλου λέει:

    https://www.vimaorthodoxias.gr/ekklisia-tis-ellados/maniatiko-gia-tin-eklogi-tou-neou-mitropoliti-ieronymos-kai-efstathios-sto-stochastro/

    «Μανιάτικο» για την εκλογή του νέου μητροπολίτη- Ιερώνυμος και Ευστάθιος στο στόχαστρο

    11-02-2018

    Τεταμένο παραμένει το κλίμα στη Μάνη, λίγα 24ωρα μετά την εκλογή του Χρυσόστομου Παπαθανασίου στη θέση του Μητροπολίτη Μάνης.
    Ο νέος Μητροπολίτης χειροτονήθηκε χθες στην Μητρόπολη Αθηνών, από όπου όμως απείχαν αρκετοί Μανιάτες.
    Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, ο οποίος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Ionian Channel άσκησε έντονη κριτική τόσο στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τον μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο για τη στάση τους στο θέμα της εκλογής του νέου μητροπολίτη Μάνης

  25. Παράθεμα: H κα Σακοράφα τιμά μητροπολίτη που έχει καταγγελθεί για βοήθεια προς τη Χ.Α. | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.