Τα ιερά μυστήρια του Κονγκό

Συνέχεια των ιερών μυστηρίων της Μυκόνου


Του Αναγνώστη Λασκαράτου

Ο μητροπολίτης Γκάνας Γεώργιος παρασημοφορεί το φυγόδικο απατεώνα Κυριακίδη.

Ο μητροπολίτης Γκάνας Γεώργιος παρασημοφορεί το φυγόδικο απατεώνα Κυριακίδη.

Τις νήσους Μύκονο, Τήνο, Σύρο κλπ ποιμαίνει ο ιερότατος Δωρόθεος Β΄ (φωτ.2, με τον τ.Άνακτα), πνευματικό τέκνο Δωροθέου Α΄, αμφοτέρων όντων και υπαρξάντων κάστρων αρετής. Πνευματικό παιδί των δυο Δωρόθεων είναι το τέκνο της ευάνδρου Τήνου, ο αγιότατος Παντελεήμων Αράθυμος, ο οποίος διατελέσας υπεύθυνος Νεότητος της Μητροπόλεως στη Σύρο μετέβη στην Αλεξάνδρεια, ένθα εθήτευσε ως διευθυντής του ιδιαίτερου πατριαρχικού γραφείου του εκεί πάπα αγιότατου Θόδωρου Χορευτάκη. Ασκηθείς δε και δοκιμασθείς εκεί επί τετραετίαν και επιτυχών, προήχθη σε μητροπολίτη της νεοσύστατης Μητρόπολης του Κονγκό Μπραζαβίλ (2010), εις ηλικίαν μόλις 36 ετών, πρωϊμου αγιότητος ένεκεν.
——Τον Πατριάρχη μάλιστα  ευχαρίστησεν ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ για την ανύψωση του πνευματικού του τέκνου σε επίσκοπο. Τόσο ο μητροπολίτης Σύρου όσον και ο Ιεροφάντης της Αλεξάνδρειας, είναι άνδρες παγκοίνως ομολογούμενοι ως Άγιοι, απόδειξις τούτου είναι ότι έχει αποσπάσει ο μεν πρώτος τον έπαινο του Αλεξίου Τσίπρα (8.12.2009), που τον επεσκέφθη εθιμοτυπικώς (του Γεωργίου Καρατζαφέρη ακολουθήσαντος), ο δε δεύτερος συναριθμεί στο εκκλησίασμά του τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον φιλέορτο και φιλακόλουθο κ.Συρμαλένιο, έχοντα φράξει αυτιά και μάτια στις συκοφαντίες που εκτοξεύονται κατά του Δεσπότη του και κληρικών της θεοφρούρητης Μητρόπολης:

Α) «Στις 24 Σεπτεμβρίου 2012 το blog xanemo.blogspot.gr λαμβάνει ανοικτή  επιστολή από δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Τήνου, πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Τήνου–Άνδρου, πρώην αντιπρόεδρο και πρώην μέλος της διοικούσας επιτροπής του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου…. Ο επιστολογράφος…απευθύνεται στον αρχιερατικό επίτροπο της μητρόπολης Σύρου στην Τήνο ζητώντας του να υπερασπίσει το κύρος της Εκκλησίας από προσβλητικές φήμες που διαδίδονται στο νησί….Στις 29/10/12 ο αρχιερατικός επίτροπος καταθέτει μήνυση  εναντίον ενός εκ των διαχειριστών του ιστολογίου. Έχουμε δηλαδή ακόμη μια προσπάθεια λογοκρισίας και φίμωσης ενός ιστολογίου το οποίο πολλές φορές έχει πάρει θέση που ενοχλεί τοπικούς παράγοντες και μέρος του ιερατείου. Ενδεικτικά αναφέρουμε πρόσφατη δημοσίευση σχετικά με την απόφαση της Μητρόπολης Σύρου να τιμήσει τον «Άγιο Πρεβέζης», τηνιακό Στυλιανό Κορνάρο που, πέραν των πανελληνίως γνωστών ροζ σκανδάλων του, κατά την περίοδο του εμφυλίου έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις θηριωδίες της Μακρόνήσου, …».

Β) Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, θα καθίσει σε λίγη ώρα ο 24χρονος «κοσμικός» καλόγερος που «ψώνιζε» από gay site και πουλούσε εικόνες.
Ο 24χρονος «Χάρης» μαζί με φίλο του Αρχιμανδρίτη, ήταν δημοφιλείς στο νησί της Μυκόνου, με υψηλές γνωριμίες και μέσα στο κύκλωμα των celebrities του νησιού των ανέμων, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά «για την εκκλησία φυσικά», κάνοντας παράλληλα ζωή, όχι απλά κοσμικού, αλλά φανταστείτε ότι έψαχνε μέσω ιστοσελίδας ομοφυλοφίλων να βρει το ιδανικό ταίρι. Ο 24χρονος ιερομόναχος κατηγορείται ότι προσπάθησε να πουλήσει πολύτιμη εικόνα του Σωτήρος από ιστορικό μοναστήρι. Την 1η Σεπτεμβρίου του 2006, ο 20χρονος τότε κληρικός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρέλαβε την πολύτιμη εικόνα από ιερέα, για να την πάει σε εργαστήριο συντηρήσεως. ‘Όμως ο καλόγερος «Χάρης» βρέθηκε στη Λαμία, όπου συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω να προσπαθεί να πουλήσει την εικόνα σε αστυνομικούς της Ασφάλειας που προσποιήθηκαν του αγοραστές.  Στο εδώλιο δίπλα στο βασικό κατηγορούμενο, θα καθίσει και ο Πρωτοπρεσβύτερος, σήμερα, της Μητρόπολης Μυκόνου, που ήταν ο τότε ιερέας που παρέδωσε την εικόνα στον 24χρονο ιερομόναχο. Σύμφωνα με τους καθ’ όλα βάσιμους ισχυρισμούς του συνηγόρου του Πρωτοπρεσβυτέρου, γνωστού Ποινικολόγου κ. Γιώργου Δούμα, ο ιερέας τότε «παρέδωσε την εικόνα στον μοναχό, προκειμένου να επιληφθεί της συντηρήσεώς της».

dorotheos-makronissonΓ) »Εμπλέκουν τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2 ! (28-9-2011). Τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, εμπλέκει ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την «έκθεση ανάλυσης» των χιλιάδων τηλεφωνικών συνομιλιών που έχει καταγράψει ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, προκειμένου να εντοπίσει μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες που λυμαινόταν το χώρο της Δικαιοσύνης. ….  είχαν διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες για μια δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας. Κατηγορούμενοι, ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος του Μητροπολιτικού ναού Μυκόνου  και ένας ιερομόναχος ονόματι «Χάρης» οι οποίοι είχαν γνωριμίες με celebrities στο νησί της Μυκόνου και υπεξαιρούσαν εικόνες μεγάλης αξίας για να τις πουλήσουν. στη Λαμία, όπου και συνελήφθησαν. Λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από το Δικαστήριο, ο Γιοσάκης λέει στο Τζούμα ότι αναλαμβάνει να τους “καθαρίσει” αλλά χρειάζονταν 100.000 ευρώ για να δοθούν στους δικαστές της έδρας!!!….».

——Υπενθυμίζω ότι συκοφαντίες για εμπλοκή στο παραδικαστικό του Πανιερότατου Σύρου έχουν ξαναδημοσιευθεί από το 2005: “Χθεσινό δημοσίευμα (εφημερίδα «City Press») αναφέρεται σε «νέες κασέτες» που εμπλέκουν τους μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεο, Σερρών Θεολόγο και Κοζάνης Παύλο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιεχόμενο των κασετών «έχει να κάνει με δικαστικές παρεμβάσεις, “ροζ” υποθέσεις και αμφιλεγόμενη διαχείριση σημαντικών ποσών» («Ελευθεροτυπία», 5.2.05). Η είδηση δημοσιεύθηκε και στο “ΒΗΜΑ”  (7.2.2005): Μητροπολίτες στο μάτι του κυκλώνα (Μ. Αντωνιάδου), το οποίο δεν κατονόμασε τους 3 Ιεράρχες, απλά τους “φωτογράφισε” : «...Όλοι οι στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου φοβούνται οτι το επόμενο χρονικό διάστημα θα βγουν νέα στοιχεία τα οποία θα εμπλέκουν και άλλους Ιεράρχες σε υποθέσεις σκανδάλων. Δύο Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος και ένας της νησιωτικής χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Καταγγελίες μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επισήμως σε βάρος τους όμως οι ίδιοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους».
—— Η αδέκαστη όμως Δικαιοσύνη έχει ομιλήσει επί συναφών θεμάτων:«Στο μπουντρούμι εκδότης για συκοφαντικό δημοσίευμα. Ύστερα από μήνυση του μητροπολίτη Σύρου για συκοφαντικό δημοσίευμα κατά του εκδότη της εφημερίδας «Times in Kolonaki», Σάκη Μαυρέλη, ο εκδότης οδηγήθηκε στο μεταγωγών για μεταφορά στις φυλακές Χίου. Η Ι.Μητρόπολη ανακοίνωσε ότι χτες ο εκδότης του εντύπου «Times in Kolonaki» Σάκης Μαυρέλης καταδικάσθηκε πρωτοδίκως από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου ερήμην σε φυλάκιση 22 μηνών κατά συγχώνευση για τα αδικήματα της δια του Τύπου συκοφαντικής δυσφημίσεως και εξυβρίσεως κατά του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου Β΄, για τα εν γνώσει του ανυπόστατα, ψευδή, συκοφαντικά και υβριστικά δημοσιεύματά του στο …υπ’ αριθμόν 56 φύλλο, Απριλίου 2009, επί πλέον της φυλάκισης 15 μηνών, που του επεβλήθη στις 8 Μαρτίου από το ίδιο Δικαστήριο και για το αυτό αδίκημα.
——Ο αθυρόστομος κ.Μαυρέλης, που επιτίθεται και κατά γυναίκας τοπικής δικαστού, καταδικάστηκε και για επιθέσεις κατά του Αρχιερατικού Επιτρόπου Τήνου αιδεσιμολογιοτάτου πατρός Γεωργίου Φανερού (13.6.2013)
——Φοβάμαι πως οι δυνάμεις του σκότους, μη μπορώντας να πλήξουν τον άγιο Σύρου, εστράφησαν σήμερον κατά του αγιότατου πνευματικού τέκνου του, μητροπολίτου Παντελεήμονος του Μπραζαβίλ και μάλιστα εκ των έσω, έχουσαι ορμητήριον περί τους δέκα ορθοδόξους, ιστοχώρους, ακόμη και του «Αγιορείτικου Βήματος» (30.10,13:15: «…Ο φίλος του, κ. Κ. Γκ…-αναφέρεται πλήρες το όνομα-που δεν γνωρίζει κανείς ποιος είναι ο ρόλος του στο Κονγκό, αφού σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των πιστών δεν προσφέρει τίποτε εκεί, δίδαξε στους νέους λεξιλόγιο ανεπίτρεπτο για χώρους της Εκκλησίας όπως: πούστη, μαλάκα, αρχίδι, ρουφιάνε κτλ….».). Είναι ενδεικτικόν όμως, ότι ο Αγιότατος πάπας της Αλεξανδρείας, εγκαλουμένης και της Μακαριότητός Του για αμέλεια άσκησης ελέγχου των καταγγελλομένων, δεν στέργει ούτε να απαντήσει. Παραθέτω δείγμα σειράς δημοσιευμάτων, μερικά από τα οποία τιτλοφορούνται  απρεπέστατα για υψηλότατο εκκλησιαστικό αξιωματούχο της Μαύρης Ηπείρου («Η γαλανοματα MEΓΑΛΟΚΟΡΗ τι κάνει;΄Η θα πάρουν και αυτήν με τις πετρες»;) και είτε στο κυρίως κείμενο, είτε σε δηκτικότατα σχόλια αναγνωστών, επιμένουν να συνδέουν τη συμπεριφορά του μητροπολίτη-ιεραποστόλου με το πνευματικό περιβάλλον καταγωγής του, δηλονότι τη μητρόπολη Σύρου κλπ:

(17.10.2013) «Τι δηλαδή; Ο Δεσπότης ψωνίζεται με νεαρούς Κογκολέζους τα βράδια σε ερημιές, … μέσα σε αυτοκίνητο, και τους πιάνει στα πράσα η αστυνομία;  ‘καταγγέλλεται ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ για αμαρτωλή νυκτερινή σκανδαλώδη ζωή που είναι γνωστή και στις Αστυνομικές Αρχές στο Pointe-Noire. Αναφέρουν συγκεκριμένα 25 Ορθ. νέοι της εκεί τοπικής Εκκλησίας:
«Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η αστυνομία του Pointe Noire συνέλαβε τον Επίσκοπο …μέσα σε αυτοκίνητο με έναν Κονγκολέζο. Η σύλληψη βεβαίως δεν συνέβη γιατί ήταν απλά στο αυτοκίνητο αλλά σύμφωνα με την αστυνομία ήταν ζευγάρι και κάτι άλλο συνέβαινε».

«ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΙΣΤΩΝ …..ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΏΔΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥΣ!  Η παρακάτω επιστολή, μας στάλθηκε με email από την Ορθόδοξη Νεολαία του Pointe Noire Κονγκό Brazzaville. Την δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη για το αληθές των πληροφοριών που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή. «Pointe Noire, 28 Αυγούστου 2013. Προς τον Μακαριότατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β΄. Από την πρώτη στιγμή που ο νέος μας Επίσκοπος ήρθε στη χώρα μας, ενώ τον υποδεχθήκαμε με πολλή αγάπη και ελπίζαμε ότι θα συνεχιζόταν το έργο της ιεραποστολής που ο πνευματικός μας πατέρας π. Θεολόγος είχε ξεκινήσει πριν από εννέα χρόνια, ξεκίνησε έναν πόλεμο εναντίον του π. Θεολόγου, με συκοφαντίες καθημερινά εναντίον του, με ψέματα, που ξέραμε ότι δεν είχαν καμιά βάση. Επίσης η όλη ζωή του ήταν αντίθετη προς αυτό που ξέραμε ως ορθόδοξη συμπεριφορά. Κάπνισμα, ποτά, παρέες με ανθρώπους που για μας εδώ ανήκουν στον υπόκοσμο, κανένα ενδιαφέρον πραγματικό για τις ανάγκες της ιεραποστολής. Μαζί με τον Έλληνα φίλο του άρχισε να διδάσκει σε νέους της επισκοπής λεξιλόγιο, που, από ό,τι πληροφορηθήκαμε από φίλο μας Κονγκολέζο που σπουδάζει στην Ελλάδα, ανήκει στο χώρο του υποκόσμου και όχι στο χώρο της Εκκλησίας, όπως «μαλάκα», «αρχίδι», «πούστη» και άλλα, ….»..

«Γράφουν, λοιπόν, οι νέοι μεταξύ άλλων στην επιστολή προς τον Επίσκοπο ….: “Τελικά όλοι οι πιστοί παρά την ησυχία, είναι σοκαρισμένοι να βλέπουν έναν Επίσκοπο καπνιστή 100%, να κυκλοφορεί με πολιτικά ρούχα τη νύχτα μέσα στις οδούς του Pointe-Noire, οι αστυνομικές αρχές είναι ήδη σε γνώση των νυχτερινών σκανδάλων σας. «Ενώ στη δεύτερη επιστολή που απηύθυναν προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, τον οποίο ενημέρωσαν εδώ και πολύ καιρό, αλλά φαίνεται ότι τίποτε δεν “ξεκουνάει” τη μακαριότητα των ανθρώπων του εκκλησιαστικού κατεστημένου».
«Παναγιώτης Τελέβαντος 17.10. 2013. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΑΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΒΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ο … Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄… που κυκλοφορεί με όλων των χρωμάτων τα παρδαλά αντερί-, εξεδίωξε από το κλίμα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας τον φλογερό ιεραπόστολο π. Θεολόγο Χρυσανθόπουλο, ενώ εγκατέστησε ως τοπικό επίσκοπο στην νεοπαγείσα Μητρόπολη “βαρύ λύκο μη φειδόμενο του ποιμνίου” …..Στις επιστολές τους οι νέοι …., αφού εκθέτουν τα μύρια πάθη που υφίστανται εξαιτίας του αλλοτριοεπίσκοπου …. και διεκτραγωδούν τα σκάνδαλα και την κακοήθεια που δείχνει ο επίσκοπός τους, ζητούν -με χριστιανική ευγένεια- να παραιτηθεί “επί τιμή” (η τιμή τον μάρανε!) ο κ. … και ζητούν επίσης να ανακληθεί η αποπομπή του π. Θεολόγου Χρυσανθόπουλου από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Οι νέοι του Κογκό ας είναι απολύτως βέβαιοι ότι θλιβόμαστε βαθύτατα για το κατάντημα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας … Ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας δεν μπορεί να την βγάλει “αβρόχοις ποσίν”, επειδή το ψάρι ΠΑΝΤΟΤΕ βρωμά από το κεφάλι. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας είχε στο παρελθόν διορίσει τον …..στην επιτελική θέση του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Άρα γνώριζε άριστα τον ανεκδιήγητο κληρικό, αφού τον είχε για μακρό χρονικό διάστημα στενό συνεργάτη του στην Αλεξάνδρεια.  Παρόλα αυτά δεν δίστασε, όχι μόνον να τον στείλει σε ιεραποστολική Μητρόπολη για “να θύσει και να απωλέσει” και να γκρεμίσει εκ βάθρων όσα έχτισε με τη χάρη του Θεού ο π. Θεολόγος, όπως δεν δίστασε να εκδιώξει από την Αφρική τον φλογερό ιεραπόστολο για να μην ενοχλεί με τον ζήλο του τον αλλοτριοεπίσκοπο …

«Παρακαλούμε να μας βοηθήσετε να απαλλαγεί η εκκλησία μας από τον άνθρωπο αυτό που σκανδαλίζει τους πιστούς και μόνο κακό μας κάνει. Οι επιστολές αυτές έχουν σταλεί ήδη σε πολλά μέσα ενημέρωσης εκκλησιαστικά στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι το τέλος για την κάθαρση της Εκκλησίας μας…

Christ Le Beau MAHONIO, Αντιπρόεδρος της νεολαίας – ενορία Αγίου Δημητρίου
Prudent KITSOUKOU, Σπουδαστής της Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κινσάσα Άγιος Αθανάσιος
Christ OKOULIS, Πρώην γραμματέας της Επισκοπής
Dimitrios MBOKO, Γραμματέας της νεολαίας της ενορίας της Αναστάσεως
Romanos Dane MILANDOU (σημ.Λασκ.: φοιτητής στο Πάντειο στην Ελλάδα)
Nicolas POATY, Πρόεδρος της νεολαίας – ενορία της Αναστάσεως
Nicolas Cédric Tchissambou
Ezéchiel NGALIKOUBA, Πρώην νεωκόρος και αναγνώστης– Ενορία Αγ. Δημητρίου».
http://aktines.blogspot.gr/2013/07/blog-post_4962.html

——Επί εννέα έτη ως ιεραπόστολος, ο π. Θεολόγος Χρυσανθακόπουλος, ιερομόναχος αγιορείτης, Αρχιτέκτονας του Πολυτεχνείου Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, με πολλή αγάπη για τους Αφρικανούς αδελφούς, ίδρυσε την Εκκλησία του …..εκ του μηδενός. Όμως ο νεοεκλεγείς επίσκοπος … από την αρχή που ενθρονίστηκε στην επισκοπή του ξεκίνησε ένα αγώνα κατασυκοφάντησης του ιεραποστόλου…».
——«…..για να τρομοκρατήσει τους νέους που είναι αντίθετοι στον διωγμό του π. Θεολόγου, … απέλυσε από την εργασία τους στο ορφανοτροφείο του Dolisie τους νέους που αντέδρασαν στην εκδίωξη του πνευματικού τους πατέρα και στο έγγραφο της απόλυσης τους ανακοινώνει και τον αφορισμό τους. Επιπλέον απέστειλε υπόμνημα στο Υπουργείο Απασχόλησης, ώστε οι νέοι αυτοί να μην μπορούν να εργασθούν σε καμιά εργασία εντός του ….. Σύμφωνα με το δίκαιο του …., αν μια δημόσια αρχή, όπως ο επίσκοπος μιας εκκλησίας καταθέσει υπόμνημα εναντίον εργαζομένων, αυτοί αποκλείονται διά βίου από την εύρεση εργασίας στη χώρα αυτή.
——«Αδελφοί μας στην Ελλάδα, εμείς οι νέοι και οι πιστοί του ….σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε….Επιστολή στείλαμε και στον Πατριάρχη, όπου τον ενημερώσαμε για όλα αυτά τα θέματα, αλλά καμιά λύση δεν δόθηκε. Μας θεωρούν υπανάπτυκτους και έχουν ξεκινήσει ένα αγώνα εκφοβισμού των πιστών με τη βοήθεια δυο ιερέων, που τους έδωσε αξιώματα ο επίσκοπος για να τους έχει στο χέρι του. Οι πιστοί είναι τρομοκρατημένοι μετά τους αφορισμούς των δύο νέων και φοβούνται αυτές τις πνευματικές τιμωρίες…».
——«Άδικη εκδίωξη του Ιεραποστόλου… Εκπαιδεύτηκε στον σύγχρονο εκκλησιαστικό χριστιανισμό από τον μητροπολίτη Δωρόθεο Σύρου   πολλά εξηγούνται μόνο με αυτό! ….Πώς είναι δυνατόν ορθόδοξοι να συνεχίζουν να τιμούν με τους “ιερούς” τίτλους, αυτούς τούς ανίερους. Είναι ένα σύγχρονο παράδοξο».
——«…ο εν λόγω Επίσκοπος πριν γίνει Επίσκοπος είχε απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τη νησιωτική Μητρόπολη στην οποία υπηρετούσε – και όχι μόνο – με τα κατορθώματα και τα νυχτοπερπατήματά του. Έχω την πεποίθηση πως νυχτερινή κατήχηση σε μπαρ δε μπορεί σε καμιά περίπτωση να γίνει…». [Σημείωσις Λασκαράτου:  Κάνετε λάθος κύριε. Ο σωστός ιερεύς εισέρχεται εις gay bar και οίκους απωλείας εν γένει δια να νουθετήσει τους αμαρτωλούς. Έχουν ξανασυμβεί αυτά: «…..Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος εξελέγη το 1999 και από την πρώτη στιγμή άρχισε να δέχεται την κριτική του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος κατήγγειλε ότι συνελήφθη μαζί με τον Αρχιμανδρίτη κ. Σ…. Κ….(σημ.Λασκ.: αναφέρεται το πλήρες όνομα) σε μπαρ των Τρικάλων.». (ΤΟ ΒΗΜΑ-6/2/2005)].

*

ΥΓ1
Αυτή η σιωπή του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Τρίτου και Δέκατου των Αποστόλων, Μεγάλου Κριτή της Οικουμένης κλπ κλπ κλπ, και όλου του επισκοπάτου του, ακόμη και για το διωγμό ενός Ιεραπόστολου, ο οποίος έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία  και για τον καταφανώς αντικανονικό και σκανδαλώδη αφορισμό απλοϊκών πιστών (!!!) και για την κατατρομοκράτηση και τον επαγγελματικό στραγγαλισμό, από τον «πατέρα» επίσκοπό τους, νέων ανθρώπων μιας φτωχής χώρας, με συμπεριφορά που θυμίζει το «Μανείς ο Ηρώδης εταράττετο» της χριστουγεννιάτικης ωδής και για το σκανδαλισμό προσήλυτων ορφανών παιδιών, που τα γεγονότα χειροτερεύουν τραγικά τις συνθήκες διαβίωσής τους, δείχνει άλλο τίποτα από συνενοχή; Αυτή η σιωπή του πολιτικού κόσμου και των πρεσβευτικών αρχών της Ελλάδας και της Κύπρου στα χρηματοδοτούμενα και από το Κράτος ελληνορθόδοξα εκκλησιαστικά μυστήρια, τι άλλο δείχνει από ασυγχώρητη αδιαφορία ή και παρακμή;

ΥΓ2
Επισκεφθείτε το facebook, στη διεύθυνση της ορθόδοξης Νεολαίας του Κονγκό για πληρέστερη ενημέρωση (στα Γαλλικά).

Update:
«Ανακοίνωση της Ι.Μ. Μπραζαβίλ και Γκαμπόν. 25 Ιουνίου 2014. Με την υπ’ αριθ. 6597/2014 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όσα έχει ισχυρισθεί ο κ.Δημήτριος Καραμάτσκος με σειρά επιστολών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο σε βάρος του Θεοφιλ. Επισκόπου Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμονος, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και «εν όψει και του τρόπου διάδοσής τους, θίγουν την τιμή και την υπόληψή του, προσβάλλοντας παράνομα την προσωπικότητά του». Με βάση το σκεπτικό αυτής, «ο καθού [κ. Δ.Καραμάτσκος] δεν απέβλεψε στην προστασία του ορθόδοξου πληρώματος, όπως ισχυρίζεται, αλλά στο να εξαναγκάσει τον αιτούντα [κ.Παντελεήμονα Αράθυμο] να αποχωρήσει από το Κονγκό και να επανέλθει ο… » [έτερος κληρικός]. Για τους λόγους αυτούς, απαγορεύεται, μεταξύ άλλων, στον κ. Δ. Καραμάτσκο, ο οποίος τυγχάνει πρόσωπο παντελώς άγνωστο στον Θεοφιλέστατο, να ισχυρίζεται ή διαδίδει με οποιονδήποτε τρόπο στο μέλλον, γεγονός που βλάπτει την τιμή ή την υπόληψη του Επισκόπου. Σε διαφορετική περίπτωση, απειλείται με χρηματική ποινή και προσωπική κράτηση για κάθε παραβίαση της εν λόγω δικαστικής αποφάσεως. Τέλος, για τις πράξεις απειλής, εκβιασμού και συκοφαντικής δυσφημίσεως του Επισκόπου έχει ήδη επιληφθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη, κατόπιν υποβληθείσης από το παρελθόν έτος μηνύσεως».

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

45 Responses to Τα ιερά μυστήρια του Κονγκό

 1. Ο/Η stefanis nikos λέει:

    Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ

  Στις 7:27 π.μ. Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013, ο/η Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές έγραψε: WordPress.com Po posted: «Συνέχεια των ιερών μυστηρίων της Μυκόνου Του Αναγνώστη Λασκαράτου Τις νήσους Μύκονο, Τήνο, Σύρο κλπ ποιμαίνει ο ιερότατος Δωρόθεος Β΄ (φωτ.2, με τον τ.Άνακτα), πνευματικό τέκνο Δωροθέου Α΄, αμφοτέρων όντων και υπαρξάντων κάστρων αρετής. Πνευματικό π»

 2. Ο/Η Πέτρος ο πελεκάνος λέει:

  http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=37077

  ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚ ΣΥΡΟΥ, ΝΥΧΤΟΒΙΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ

  author Posted by: episkopos on date Οκτ 12th, 2013 |
  Όλα τα «μαργαριτάρια» τα κάνουν δεσποτάδες, για να πολεμίσουν την Εκκλησία του Χριστού από έσωθεν

  Κραυγη αγωνιας απο τους νεους

  και τους πιστους του Κονγκο Μπραζαβιλ

  •Οι νέοι και οι πιστοί του Κονγκό απέστειλαν επιστολή προς όλους τους Μητροπολίτες και τους Επισκόπους της Αφρικής καθώς και προς εκκλησιαστικά μέσα ενημέρωσης και κοινοποίησαν τις επιστολές που είχαν αποστείλει προς τον Επίσκοπο του Κονγκό κ. Παντελεήμονα και προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β’.
  •Το μήνυμά τους είναι μια κραυγή αγωνίας για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο Κονγκό και με τα μηνύματά τους αυτά προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους πιστούς στην Ελλάδα, μήπως και δοθεί μια λύση στην τραγική κατάσταση που έχει δημιουργήσει στην Εκκλησία του Κονγκό ο Επίσκοπος αυτός, περί του οποίου μαθαίνει κανείς πολλά από τις επιστολές αυτές.

  http://anastasiosk.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7456.html

  Ο επίσκοπος κάλεσε την αστυνομία, για να δώσει βαρύτητα στο γεγονός, ενώ ήδη η αψιμαχία είχε τελειώσει και επέβαλε στην αστυνομία να συλλάβει και τον ντόπιο ιερέα, τον οποίο θεώρησε συνυπεύθυνο, ο οποίος οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς στο τμήμα για φυλάκιση, η οποία αποφεύχθηκε μετά τις εξηγήσεις του ιερέα. Τόση αγάπη ακόμη και για τους ιερείς της επισκοπής του. Ήδη και άλλον ιερέα τον καθήρεσε, και αυτός ο ιερέας τον καταγγέλλει για άδικη τιμωρία και ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από τους κανόνες της Εκκλησίας διαδικασίες.

  Με τη λογική των αφορισμών για πταίσματα, όπως αυτά, για τα οποία κατηγορούνται οι νέοι αυτοί, θα έπρεπε ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων να είναι αφορισμένο και εκτός Θείας Κοινωνίας.

  Ίσως η σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ο ίδιος ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης θα έπρεπε να εξετάσουν την ακολουθούμενη πρακτική και να συνετίσουν τον Επίσκοπο του Κονγκό, γιατί με τον τρόπο του έχει ήδη τοποθετήσει τους πιστούς και ιδιαίτερα τους νέους εναντίον του, αντί να τον αισθάνονται πατέρα τους στο Facebook της νεολαίας τον κατηγορούν συνεχώς για δικτατορική αντίληψη και πρακτική.

  Καραμάτσκος Δημήτρης

  http://www.agioritikovima.gr/arxeio/31439-poia-ekkliia-e

  Τα παιδιά του ορφανοτροφείου Σας απέστειλαν επιστολή, στην οποία διεκτραγωδούν τα προβλήματά τους. Πένονται, Μακαριότατε. Ο Επίσκοπος δεν έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα λειτουργίας του, όπως και του σχολείου. Τα πάντα έχουν διαλυθεί. Τουλάχιστον λυπηθείτε τα παιδιά αυτά, για τα οποία εκφράζατε πάντοτε την συμπάθειά Σας. Κι εγώ τα αγάπησα και τα αγαπώ, γιατί έζησα κοντά τους πολύ καιρό. Ο επίσκοπος όμως μου απαγόρευσε να στέλνω χρήματα στο ορφανοτροφείο, για να μη φανεί η δική του αδυναμία και ανικανότητα. Έστω και αν τα ορφανά πεινούν και γυμνητεύουν.

  http://agonasax.blogspot.gr/2013/10/a.html

  Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

  Ανοιχτή επιστολή προς τον Μακαριότατο Πατριάρχη Aλεξανδρειας

  Κανείς δεν ακούει τη φωνή των Χριστιανών του Κονγκό ;

  Η έκκληση της Ορθοδόξου Νεολαίας

  του Μπραζαβίλ συγκλονίζει.

  Γιατι δεν επεμβαινει ΑΜΕΣΑ Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ; Μήπως ο Αράθυμος ξέρει τα άπλυτα του;

  Ανοιχτή επιστολή

  προς τον Μακαριότατο Πατριάρχη

  Aλεξανδρειας

  Ο φίλος του, κ. Κ. Γκρόζος, που δεν γνωρίζει κανείς ποιος είναι ο ρόλος του στο Κονγκό, αφού σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των πιστών δεν προσφέρει τίποτε εκεί, δίδαξε στους νέους λεξιλόγιο ανεπίτρεπτο για χώρους της Εκκλησίας όπως: πούστη, μαλάκα, αρχίδι, ρουφιάνε κτλ. (ζητώ συγγνώμην που αναγκάζομαι να τα γράψω αυτά δημοσία, δεν ανήκουν στο λεξιλόγιό μου και στο ήθος μου, αλλά μόνο έτσι θα αντιληφθείτε κι εσείς, που ίσως αγνοείτε όλα αυτά και ο κόσμος περί ποίων ανθρώπων και ποίας ποιότητας πρόκειται. Άλλωστε η απλή αναφορά των λέξεων δεν συνιστά κακό, κακό είναι να τις χρησιμοποιεί κανείς, όπως έκανε η εκλεκτή παρέα στο Κονγκό).

  http://attikanea.blogspot.gr/2013/10/blog-post_5177.html

  Αν κρίνω από την σοκαριστική επιστολή που έλαβα εχθές αργά το βράδυ, και με εξέπληξε το γεγονός ότι εστάλη εκτός των πολύ σημαντικών παραληπτών και στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, και το γεγονός αυτό με τιμά ιδιαίτερα, φαίνεται πως η κρίση που σοβεί στο εσωτερικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας ανά την υφήλιο, έχει παρεκτραπεί της ιεράς αποστολής της.

  Θεωρώ χρέος μου να αναρτήσω και να αναδείξω αυτή την επιστολή, ελπίζοντας πως η δημοσιοποίησή της, θα αλλάξει τα δεδομένα και θα επιφέρει την ειρήνη στους δοκιμαζόμενους κόλπους της Εκκλησίας στην δοκιμαζόμενη ήπειρο της Αφρικής.

  Πόπη Σουφλή

  Ποια εκκλησία ευαγγελιζόμαστε στην Αφρική Μακαριότατε;

  • Ο/Η Καθολικός λέει:

   κι όμως σιωπή!
   και σε αυτά και σε τούτο

   http://xanemo.blogspot.gr/2012/10/blog-post_24.html

   24 Οκτωβρίου 2012

   Ερωτάται ο Σεβασμιότατος Σύρου Δωρόθεος

   “Άφησα τελευταία τη «Χρυσή Αυγή» που στην πραγματικότητα είναι «μαύρη νύκτα».
   (……………………)

   Αυτή την τοποθέτηση, μεταξύ άλλων, έκανε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, στις 14 Οκτωβρίου με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν κατά την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Corpus Christi» και την συμμετοχή σε αυτά και της χρυσής αυγής.

   Ψάχνοντας συνεχώς στο διαδίκτυο, σε διάφορα blogs προθύμων, στην Τήνο (Τηνιακή, Τήνια news), ή σε Κυκλαδίτικα (Σύρος Today) που κατά καιρούς φιλοξενούν δηλώσεις και δραστηριότητές σας, δεν βρήκαμε ΚΑΜΜΙΑ αναφορά σας σχετικά.

   Επειδή μπορεί να μας διαφεύγει κάτι σχετικά, με μεγάλη μας χαρά θα φιλοξενήσουμε οποιαδήποτε σχετική δήλωσή σας ή θα αναπαραξουμε από το διαδίκτυο την άποψή σας.

   http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82_%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82

   Ο Στυλιανός Κορνάρος τελικά απολογείται στην Ιερά Σύνοδο, όπου απειλεί ότι «αν αποσχηματισθεί θα δώσει στη δημοσιότητα τους φακέλους με τις φωτογραφίες ομοφυλοφιλικών σχέσεων οκτώ μελών της Ιεράς Συνόδου», τους οποίους είχε αποκτήσει από την τότε Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ), μέσω του διευθυντή της Δημήτριου Ρουφογάλη [9]. Ο μητροπολίτης Στυλιανός Κορνάρος τελικά δεν αποσχηματίστηκε,
   απώλεσε απλώς τη θέση του στη Μητρόπολη Πρέβεζας και στη συνέχεια διέμενε στην Αθήνα.

   http://xanemo.blogspot.gr/2012/12/blog-post_12.html

   Η Μητρόπολη Σύρου τιμά τον ιεροεξεταστή της Μακρονήσου, «Άγιο Πρεβέζης» Στυλιανό.

   Ποιος ήταν ο «Άγιος Πρεβέζης»; Παρακάμπτουμε την εμπλοκή του σε ροζ σκάνδαλα που οδήγησαν στην καθαίρεσή του από την μητρόπολη Πρεβέζης, το 1979, αφού κρίθηκε από την ιερά σύνοδο «ένοχος βαρύτατου σκανδαλισμού του πληρώματος της εκκλησίας», γιατί δεν ενδιαφέρουν το παρόν σημείωμα και αντιγράφουμε από την el.wikipedia.org:

   «Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στη Μητρόπολη Σύρου. Μετά τις σπουδές του διορίσθηκε στην Μακρόνησο, τόπο κράτησης αριστερών πολιτικών κρατουμένων, ως στρατιωτικός ιερέας. Εκεί αναφέρεται ότι μαζί με τον επόμενο δικτάτορα Δημήτριο Ιωαννίδη βιαιοπράγησε εναντίον κρατουμένων, πράγμα ασύμβατο με τα ιερατικά του καθήκοντα, αλλά και αποκάλυψε στοιχεία εξομολογήσεων κρατουμένων στην ΕΣΑ. Αργότερα εξελέγη Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης και η δημόσια δράση του ήταν πολλαπλή χάρις στις καλές του προσωπικές σχέσεις με ηγετικά στελέχη της Στρατιωτικής Δικτατορίας.»

   Επιπλέον, σύμφωνα με μαρτυρίες αντιστασιακών πολιτικών κρατουμένων ο εν λόγο ρασοφόρος «κάρφωνε» τυχών πληροφορίες στους διοικητές του στρατοπέδου, που αποσπούσε μέσω της εξομολόγησης.

   Αυτόν τον δεδηλωμένο αντικομουνιστή, εμφυλιοπολεμικό λειτουργό και χουντικό ιερωμένο, θυμήθηκε ο κύριος Δωρόθεος και η διοικούσα του ΠΙΙΕΤ επιτροπή (σύμφωνα με την πρόσκληση) να τιμήσουν. Σήμερα μάλιστα, που η δράση της φιλοχουντικής Χρυσής Αυγής, δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία

   http://www.imsyrou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1511:-a-&catid=86:-2012&Itemid=194

   Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ, Ο ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ κυρού ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, του Τηνίου PDF Εκτύπωση E-mail

   Συντάχθηκε απο τον/την Γραμματέα IΜ Σύρου, Αλέξανδρο Μαρκουίζο, φιλόλογο
   Κυριακή, 16 Δεκέμβριος 2012 15:20

   http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82_%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82

   Το ερωτικό σκάνδαλο του «Πρεβέζης» Στυλιανού

   Το έτος 1979 ξεσπάει ένα σκάνδαλο που θα κάνει διάσημη την Πρέβεζα. Είναι το ερωτικό σκάνδαλο του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Στυλιανού Κορνάρου (1911-1999) το οποίο έλαβε τεράστια δημοσιότητα και απασχόλησε τα ΜΜΕ των Αθηνών επί τουλάχιστον ένα έτος.[1]Το σκάνδαλο ξεκινάει όταν η τότε σκανδαλοθηρική εφημερίδα «Απογευματινή» δημοσιεύει πρωτοσέλιδη φωτογραφία του μητροπολίτη Στυλιανού Κορνάρου με γυμνή γυναίκα σε θέση «ιππαστί».[4]. Παράλληλα, ο Υπουργός Παιδείας Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, παραλαμβάνει ανώνυμη επιστολή με φωτογραφία του Στυλιανού με γυναίκα σε θέση «ιππαστί» και μια κασέτα μίας ώρας με ηχογραφημένο τηλεφωνικό σέξ. Ο τότε Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ Ιωάννης Βαρβιτσιώτης αποστέλλει τα στοιχεία στην Ιερά Σύνοδο (Αρχιεπίσκοπος τότε ο Σεραφείμ Ιωαννίνων) και θέτει σε αργία τον Μητροπολίτη Στυλιανό ενώ ένας άλλος μητροπολίτης, ο Μυτιλήνης Ιάκωβος, ορίζεται να διεξάγει ανακρίσεις.

   Στο τέλος των ανακρίσεων ο εκκλησιαστικός ανακριτής Ιάκωβος δηλώνει επακριβώς: «Αι πληροφορίαι που συνέλλεξα από την ανάκρισιν, είναι αρκεταί διά να αποπέσουν οι ολιγοστές εναπομείνασες τρίχες της κεφαλής μου». Οι πληροφορίες για την ταυτότητα της γυναίκας στην επίμαχη φωτογραφία είναι αντικρουόμενες και αποτελούν πεδίο έρευνας. [1]Ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης έρχεται στην Πρέβεζα, παίρνει συνεντεύξεις από την «ιππαστί» γυναίκα η οποία τελικά ομολόγησε ότι είναι αυτή (όνομα γνωστό, είναι εν ζωή) και από Πρεβεζάνους πολίτες και εκδίδει βιβλίο με τίτλο «Ο Αγιος Πρεβέζης».[5]. Η ανάκριση απέδειξε ότι ο σύζυγος της «ιππαστί» γυναίκας είναι ο προσωπικός οδηγός του Στυλιανού και προσωπικός φωτογράφος του. Οι τοπικές πληροφορίες και συνεντεύξεις στον Σπύρο Καρατζαφέρη λένε ότι ο «άτακτος» Μητροπολίτης «δεν άφηνε γάτα θηλυκιά» ασκώντας εξουσία στις γυναίκες, αφ ενός βάσει της θέσης του στην θρησκευτική ιεραρχία και αφ ετέρου μέσω υποσχέσεων διορισμών στο Δημόσιο. Ο σκηνοθέτης Δημήτριος Κολλάτος παρουσιάζει επί μήνες εμπορικά πετυχημένο θεατρικό έργο με τίτλο «Ο Άγιος Πρεβέζης» (1980) και στη συνέχεια γυρίζει κινηματογραφική ταινία με τίτλο «Ο Αγιος Πρεβέζης» (1981).[6].[1]

   Νεότερες αξιόπιστες πληροφορίες από συνεντεύξεις του Γεράσιμου Γ., νεωκόρου τότε στόν Αγιο Δημήτριο Άρτας(1929-2009) και του Κώστα Φ., τότε εκκλησιαστικού συμβούλου (1931- ) για τα έτη 1965-1967, αναφέρουν ότι «υπήρχε ερωτικό κύκλωμα Πρέβεζας – Αρτας με ιερείς και μητροπολίτες». [7]. Αρχικά χρησιμοποιούνταν γυναίκες από νυχτερινά μπαρ και αργότερα άλλες, οι οποίες μεταφέρονταν από τον Γεράσιμο Γ. με ταξί στην Πρέβεζα και αντιστρόφως. Για τις δεξιώσεις και τα συμπόσια αυτά, εκτίσθη επί τούτου η μονή Αγίας Πελαγίας στην Καστροσυκιά, όπου και παρετίθεντο οι επίμαχες δεξιώσεις. [1]

   Ο Κώστας Φ. δήλωσε επιπλέον ότι «ο Στυλιανός εγένετο αποδέκτης αιτήσεων διορισμού γυναικών στο Δημόσιο ή στις Τράπεζες, και η επιθυμία των γυναικών ικανοποιείτο τάχιστα, εφόσον… παρείχοντο οι δέουσες αφροδισιακές υπηρεσίες. Επίσης μια άλλη υπηρεσία για την οποία αμοίβετο ομοίως ο Στυλιανός ήταν η γραφειοκρατική διευκόλυνση εργατριών γιά μετανάσταυση στή Γερμανία» [8].[1]

   Ήδη, στην Άρτα είχε ξεσπάσει το «σκάνδαλο με ιερέα του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος έκλεβε λεφτά από το παγκάρι, για να καλύψει δαπάνες παροχής αφροδισιακών υπηρεσιών από μπαργούμαν της Άρτας, και ο οποίος μετατέθηκε σε ναό του Κολωνού Αθηνών» [7].

 3. Ο/Η Βουϊδιά λέει:

  To Συρμαλένιο του ΣΥΡΙΖΑ τον έχουν πάρει εδώ στην Τήνο οι πιο πονηρεμένοι στο ψιλό.
  Έχει δώσει γην και ύδωρ στο παπαδαριό και έχει κλείσει το στόμα του με φερμουάρ στα ιερά δρώμενα. Θαρρώ πως στο ΣΥΡΙΖΑ γενικά γίνονται σαλφασιές στην πολιτική του πράξη και κοντραμπάντα ιδεών. Κρίμα. Όπως θα δείτε οι πιο φανατικοί της Εκκλησίας τον φτύνουν το βουλευτή αλλά αυτός δεν χαμπαριάζει. Τρέχει πίσω από τον αγιοδέσποτα Δωρόθεο μεγάλη η Χάρη του.

  http://cyclades24.gr/index.php/parapolitika/item/4075-o-theosevoumenos-nikos-syrmalenios

  Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 11:44
  Ο θεοσεβούμενος Νίκος Συρμαλένιος

  2 σχόλια

  syrmalenios evagelismos 2

  Έχει αλλάξει άρδην τακτική σε ορισμένα θέματα ο Νίκος Συρμελένιος. Από τότε που εξελέγη βουλευτής Κυκλάδων, κάνει πράγματα τα οποία δεν έκανε όταν ήταν πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νομαρχιακός ή περιφερειακός σύμβουλος.

  Τι εννοούμε;

  Τον βλέπουμε να δίνει το παρών σε εθνικές επετείους, παρελάσεις κλπ. Την 28η Οκτωβρίου παρακολούθησε την παρέλαση της Σύρου και την 25η Μαρτίου της Τήνου. Επίσης, έχει παραβρεθεί σε αρκετές τοπικές θρησκευτικές γιορτές, με τελευταία αυτή του Ευαγγελισμού στην Τήνο.

  Είναι γνωστό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πολλούς fan των παρελάσεων και των θρησκευτικών εορτών. Οι περισσότεροι μάλιστα τα «αφορίζουν» κάτι τέτοια.

  Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον κόμματα του 4%, αλλά εν δυνάμει κυβέρνηση. Γι αυτό κι έχει βάλει νερό στο κρασί του για πολλά και σημαντικότερα θέματα απ’ αυτό που προαναφέραμε και ο Νίκος Συρμελένιος ακολουθεί πιστά τη νέα γραμμή του κόμματος

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/114798/%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CF%88%CE%B1%CE%BB%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BD%CE%B1%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%AE%CE%BD%CE%BF%CF%85

  Τα… έψαλε στον βουλευτή στον ναό της Παναγίας Τήνου

  Τετάρτη, Μάρτιος 27, 2013 – 13:00

  Απροσδόκητη φραστική επίθεση δέχτηκε εντός του ναού της Παναγίας της Τήνου και κατά τη διάρκεια της Δοξολογίας ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος. Ανήμερα του Ευαγγελισμού εκατοντάδες πανέλληνες προσκυνητές και Κύπριοι εόρτασαν μαζί με τους Τηνίους τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επαναστάσεως του 1821.

  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας (της οποίας προέστη ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος) τελέσθηκε η Δοξολογία για την εθνική εορτή. Αμέσως μετά ξεκίνησε να μιλά προς το εκκλησίασμα ο μητροπολίτης. Προσφωνώντας τους επισήμους και μόλις είπε «αξιότιμε κύριε βουλευτά…» κάποιος ηλικιωμένος κύριος από το εκκλησίασμα τον διέκοψε φωνάζοντας: «Δεν είναι κανένας βουλευτής εδώ, σεβασμιότατε… Υπάρχει κάποιος;». «Ναι, εγώ!», φώναξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ηλικιωμένος και καλοστεκούμενος κύριος τον πλησίασε, ενώ οι παριστάμενοι παρακολουθούσαν έκπληκτοι, στάθηκε μπροστά από τον βουλευτή και τον ρώτησε: «Ποιος είσαι και από ποιο κόμμα;». «Είμαι ο Νίκος Συρμαλένιος από τον ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ο βουλευτής και τότε… ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε: «Τι γυρεύεις στην εκκλησία; Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ είστε άθεοι! Να φύγεις από την εκκλησία». Κάποιοι από το εκκλησίασμα «συμμάχησαν» με τον ηλικιωμένο και φώναξαν: «Δίκιο έχει… Είναι άθεοι! Δεν έχουν θέση εδώ!» Ο βουλευτής διατήρησε την ψυχραιμία του, ενώ προς το μέρος του διαμαρτυρόμενου κινήθηκε ο αστυνομικός διευθυντής αλλά και ο αρχιερατικός επίτροπος, με την παρέμβαση του οποίου αποφεύχθησαν τα χειρότερα. Ο ηλικιωμένος οδηγήθηκε εκτός ναού και η Δοξολογία συνεχίστηκε.

  ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

 4. Ο/Η Mιχάλης Κ. λέει:

  Στην Άνδρο, της Μητρόπολης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου είχε φιλοξενηθεί ένα άγιο μπουμπούκι

  http://sagini3.blogspot.gr/2012/03/blog-post_10.html

  Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

  Ο ………….. ΠΑΠΑΣ »ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ»

  Παιδεραστής ο αρχιμανδρίτης Θεόκλητος

  Ακόμη και σε νεαρά αγόρια με νοητική υστέρηση εμφανίζεται να ασελγούσε ο Αρχιμανδρίτης ο οποίος λειτουργούσε στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μενίδι.
  Από τη σχηματισθείσα δικογραφία αποκαλύπτεται ότι ο εν λόγω ιερωμένος ασελγούσε συστηματικά σε βάρος δυο ανήλικων αγοριών αλλά και ενός ενήλικα ο οποίος, όμως, αντιμετωπίζει σοβαρά διανοητικά προβλήματα.

  Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του εφημέριου, Θεόκλητου Ρενέση και την αποκάλυψη της τραγικής ιστορίας ξεκίνησε πριν από τρεις ημέρες.

  Γνώριζαν αλλά σιωπούσαν οι Μητροπολίτες

  Ενήμερος για τις «επιθυμίες» του Αρχιμανδρίτη, προκύπτει ότι ήταν ο Μητροπολίτης Ιλίου και Αχαρνών, κ. Αθηναγόρας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, ένας νεαρός άνδρας ονόματι Θ. Ρ., είχε επισκεφθεί τον Μητροπολίτη και του είχε εκμυστηρευτεί ότι ο Αρχιμανδρίτης τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά.

  {……….}

  Ο παιδοφιλος και διεστραμμένος ρασοφόρος ήταν διορισμένος στη Νάξο, στην Ζάκυνθο, και στην Άνδρο αλλά και σε άλλα μέρη. Στην Άνδρο τον έφερε αλλά αναγκάστηκε τελικά και τον έδιωξε ο Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου για τον ίδιο λόγο , αντι να τον ξυρίσει και να τον πετάξει έξω απο την Εκκλησία.

  Ήταν σίγουρο οτι θα τον συλλαμβάνανε κάποια μέρα για τέτοιου είδους κακουργήματα.

  Απο παντού εκδιώχτηκε γιαυτό το πράγμα, και η επίσημη εκκλησία το έκρυβε.Οι Μητροπολίτες γνώριζαν .Ο άνθρωπος έκανε μπαμ απο μακρυά ,όπως και τόσοι άλλοι παπάδες και μερικοί μητροπολίτες κάνουν μπαμ .

  • Ο/Η Μαρκήσιος ντε Σαντ λέει:

   Θεόκλητος Ρενέσης, αρχιμανδρίτης της μπουζούς, φίλος των παίδων, πολλών μητροπόλεων [και της Συροτηνομυκονοανδρομηλοκέας] ίδεν άστεα και νόον έγνω

 5. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

  http://xairete.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3028.html

  Τι δηλαδή; Ολόκληρος Δεσπότη και η μόνη θεολογία που ξέρει να διδάσκει εκεί στους νέους του Κονγκό, είναι βρισιές όπως «μαλάκα», «αρχίδι», «πούστη» κλπ;
  Τι δηλαδή; Μόνο τέτοιους (ανθρώπους του ελληνικού υποκόσμου) ξέρει να εγκαθιστά για Επίσκοπους ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, εκεί στην Αφρική;
  Σαν τον άλλον δηλαδή, τον Σεραφείμ που ήταν πριν από λίγα χρόνια Δεσπότης στο Γιοχάνεσμπουργκ και μου έστελνε απειλητικά μέηλ με παρόμοια αισχρόλογα!!!..
  17 Οκτωβρίου 2013 – 10:52 μ.μ.

  http://xairete.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3028.html

  Αναρτήθηκε από P. MICHALOPOULOS στις 11:07 μ.μ

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://roides.wordpress.com/2009/12/10/10dec09-2/

  «O Aλέξης Τσίπρας σε Ιεραποστολή

  ………….

  «…ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενημέρωση σχετικά με “το σημαντικότατο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, για την ευρύτερη περιοχή της ηπείρου της Αφρικής, ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό, πόσω δε μάλλον σε μία περίοδο που οξύνονται οι κοινωνικές ανισότητες, η φτώχεια και οι διαφορές ανάμεσα στον αναπτυγμένο κόσμο και στον λεγόμενο τρίτο κόσμο“.
  ………………

  1.Το παπάτο Αλεξανδρείας βαρύνεται ιστορικά με τη δολοφονία της γυναίκας και φιλοσόφου Υπατίας. Εμβληματικό έγκλημα μισογύνιδων δογματικών για το οποίο ποτέ δεν ζητήθηκε συγνώμη. Θα μπορούσε ο κ.Τσίπρας να το υπενθυμίσει στον κ.Χορευτάκη.

  2. Ιστορικά η Ορθόδοξη Εκκλησία επεκτάθηκε με το σπαθί του αυτοκράτορα και του τσάρου. Ξεδοντιασμένη σήμερα, δεν ασκεί άμεση βία, αλλά εκμεταλλεύεται τη δυστυχία και την αμάθεια των ιθαγενών.

  3. Το παπάτο βαρύνεται με την παραγωγή ενός σύγχρονου Αγίου, του Νεκτάριου. Διωγμένος από εκεί για ‘ανηθικότητα’ ήλθε στην Ελλάδα, όπου παρ’όλο που κατηγορήθηκε ξανά ως ‘ανήθικος’, σήμερα διαπρέπει ως θαυματουργός, γεμίζοντας τα παγκάρια με λεφτά απελπισμένων ανθρώπων. Τα κέρδη είναι τόσα πολλά που ο προηγούμενος πάπας, ο Πέτρος ο Ζ΄, ζήτησε επίσημα συγγνώμη από τον Άγιο μετά από πολλές δεκαετίες.

  4. Το παπάτο Αλεξανδρείας είναι αποικιοκρατικό-ρατσιστικό, λιγότερο ίσως από το πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ή από το παλιό της Αντιόχειας που επανακαταλήφθηκε στις αρχές του 20ου αι. από τους ντόπιους οι οποίοι έδιωξαν τους Ρωμιούς επισκόπους. Μέσα στη Μαύρη Ήπειρο, οι ιθαγενείς επίσκοποι είναι ελάχιστοι. Ο πάπας και πατριάρχης της Μεγάλης Θεουπόλεως Αλεξανδρείας κλπ κλπ (ο τίτλος του είναι τεράστιος και προκλητικός) ανήκει στην Αρεία φυλή των Νοελλήνων. Η μητρόπολις της Ν.Αφρικής στήριξε το απαρτχάϊντ και ήταν η μόνη χριστιανική Εκκλησία που δεν ασκούσε Ιεραποστολή στους ιθαγενείς αυτής της χώρας πιστή στο πνεύμα των ρατσιστών!

  5. Η εκλογή του εκάστοτε πατριάρχη γίνεται με σκανδαλώδη ανάμιξη των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου και πολιτικών προσώπων. Ο πατριάρχης υπηρετεί τα συμφέροντα των δυο αυτών χωρών, κυνηγάει κάθε Σλάβο ορθόδοξο ιεραπόστολο που θα αποπειραθεί να επεκταθεί στην Αφρική και μαλώνει ακόμη και με τον Νεοέλληνα πατριάρχη της Ισταμπούλ που του αμφισβητεί πως κατέχει τη Σατραπεία όλης της ηπείρου.

  6. Η παράδοση της εξυπηρέτησης από το παπάτο ξένων συμφερόντων ξεκινά από το Βυζάντιο. Οι αυτόχθονες Αιγύπτιοι (Κόπτες), αποσχίστηκαν το 451 από τον τοποτηρητή του τύραννου της Κωνσταντινούπολης και ίδρυσαν δικό τους πατριαρχείο που λειτουργεί σήμερα παράλληλα με υπερπολλαπλάσιο αριθμό πιστών.

  7. Το πατριαρχείο Αλεξανδρείας βαρύνεται με οικονομικά και «ηθικά» σκάνδαλα.
  https://roides.wordpress.com/2009/10/14/14oct09/https://roides.wordpress.com/2009/10/19/19oct09/https://roides.wordpress.com/2009/10/20/20oct09/

  8. Στη διάρκεια της δικτατορίας ο πάπας Νίκος Βαρελόπουλος παρασημοφορούσε στελέχη της Χούντας και υμνούσε το καθεστώς.
  ……..

  10. Το λεγόμενο ιεραποστολικό έργο του παπάτου είναι ένα όνειδος για την Ελλάδα και τη χριστιανοσύνη. Το πατριαρχείο εκμεταλλευόμενο το φόβο, την αμάθεια, τη φτώχεια, τις δεισιδαιμονίες, μεταφέρει νέες προλήψεις, φοβίες και ενοχές στους δύστυχους ντόπιους, εμφανιζόμενο ως το μόνο αντίδοτο στους ιθαγενείς μάγους, ως φορέας μιας ανώτερης μαγείας. Για του λόγου το αληθές, ξεκινώ με τη μαρτυρία ενός μητροπολίτη (Διατηρώ την ορθογραφία και το Συντακτικό των Φωτιστών της Αφρικής):

  Α) «…Ανάμεσα σ’ αυτούς που περίμεναν το βάπτισμα, υπήρχε κάποιος άνδρας ο οποίος με μαγικό τρόπο έστελνε κεραυνούς και είχε ήδη σκοτώσει πολλούς ανθρώπους.
  ………………

  Τελικά, εμάθαμε ότι η μητέρα τους είναι μάγισσα. Σκότωσε τ’ άλλα αδελφάκια τους κι’ αυτά τα εμύησε στην μαγεία και τα εγκατέλειψε. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν στην ζωή τους να βγάζουν το «ψωμί»τους. Με την ευλογία το π. Μελετίου, Προϊστάμενου της ιεραποστολής, βαπτίσθηκαν. Και έκτοτε έχουν την δύναμι και την φώτισι από τον Θεό να διηγούνται στην Αδελφή Θέκλα τι μαγικά έκαναν πριν και πόσους ανθρώπους είχαν σκοτώσει.
  …………………………………..

  Μοναχού Δαμασκηνού Γρηγοριάτου

  «Την περίοδον του εξαμήνου του 2006, που έμεινα στο Κολουέζι, έμαθα με μεγάλη μου κατάπληξι πώς ο ιθαγενής ιερεύς μας παπά Λάζαρος θεράπευσε ένα παιδάκι έξι ετών, το οποίον ήταν παράλυτο από μάγια. Η ιστορία είναι αληθινή, διότι μου την διηγήθηκε ο ίδιος ο παπά Λάζαρος (sic), ο οποίος για την μεγάλη του αρετή και απλότητα, έχει λάβει το χάρισμα από τον Θεό να θεραπεύη ασθενείς και να διώχνη τα δαιμόνια
  ……..».

  • Ο/Η Δεξιά τσούχτρα λέει:

   H ιεραποστολική φαμίλια Τσίπρα

   http://www.zougla.gr/blog/article/636488

   2) Η οικονομική άνεση του «καλού χριστιανού» Παύλου Τσίπρα επί Χούντας, τον έκανε να χρηματοδοτεί τις δράσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αποτέλεσμα να τον εκτιμήσει ιδιαιτέρως ο Χουντικός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Κοτσώνης.

   Ο Παύλος Τσίπρας μπαινόβγαινε επί Χούντας στην Αρχιεπισκοπή και βοηθούσε οικονομικά τον «Αγαπισμό» του Κοτσώνη και το Ιεραποστολικό Έργο του (νύν Αλβανίας) Αναστάσιου Γιαννουλάτου στην Αφρική, όπου έπαιρνε έργα ο «Σκαπανεύς»! Εκεί στην Αρχιεπισκοπή (όπου τότε ήταν Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου) πρωτογνώρισε ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Λιάπης τον μπαμπά του Τσίπρα, γι’ αυτό και σκίστηκε να πάει στην προχθεσινή κηδεία του Παύλου στον Διόνυσο, χωρίς να τον καλέσει η οικογένεια Τσίπρα!

   3) Μέσω του χουντικού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Κοτσώνη, ο Παύλος Τσίπρας συνδέθηκε με την «χριστιανικώτατη» οικογένεια των Αλαβάνων (Κοτσώνης και Αλαβάνοι ήσαν Τήνιοι), η οποία διαχειριζόταν επί 100 χρόνια το χρυσοφόρο Προσκύνημα της Τήνου.

  • Ο/Η ELENI DRE λέει:

   Η κριτική που κάνετε για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας δεν είναι αντικειμενική αλλά κακόπιστη και ψευδής. Κινείται από αντιεκκλησιαστικό απύθμενο μένος και στρέφεται όχι με σκοπό διορθώσεως ορισμένων κακώς κειμένων, αλλά για να πλήξει την Ορθόδοξο Πίστη.
   Μπορεί να υπήρξαν στην μακραίωνα ιστορική διαδρομή κάποια αδιευκρίνιστα γεγονότα ή να έγιναν και λάθη, αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα να απαξιώνουμε τα πάντα και να καταφεύγουμε σε κακοήθεις συκοφαντίες και σενάρια φαντασίας για εξυπηρέτηση θεωριών και ταπεινών μας κινήτρων.
   Τα αναγραφόμενα περί της φιλοσόφου Υπατίας και οι λοιπές πλανεμένες θεωρίες σας είναι ανυπόστατα αποκυήματα αρρωστημένων εγκεφάλων και καταδεικνύεται η αναλήθεια τους από αντίκρουση της Ορθοδόξου Ομάδας Δογματικής Έρευνας που για λόγους ισότητας και δικαιοσύνης θα πρέπει να αναρτήσετε στην ιστοσελίδα σας.
   (http://www.oodegr.com/neopaganismos/diogmoi/ypatia1.htm)
   Κάνετε μεγάλο ατόπημα λέγοντας ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία επεκτάθηκε με το σπαθί του αυτοκράτορα και του τσάρου. Συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Επεκτάθηκε με το Αίμα του Ιδρυτού της και των εκατομμυρίων μαρτύρων της, γιατί ήταν η εξ αποκαλύψεως Αλήθεια.
   Ολόκληρο το κείμενο βρίθει αναληθειών και σκοτεινών σκοπιμοτήτων και αποβλέπει σε σύγχυση αυτών που δεν έχουν ειδικές γνώσεις.
   Η απόκρουση λέξη προς λέξη θα απαιτούσε ολόκληρο σύγγραμα.
   Λέτε ότι : «το παπάτο βαρύνεται με την παραγωγή ενός συγχρόνου Αγίου, του Νεκταρίου…». Και εδώ πρόκειται για εγκληματική εμμονή και ασέβεια. Ο Άγιος Νεκτάριος που διώχθηκε από την Αλεξάνδρεια αγίασε από την ενάρετη ζωή του στον Ελληνικό χώρο, όπου και αναγνωρίστηκε πανδήμως η λάμπουσα από πνευματικότητα και αγιότητα μορφή του. Για τα θαύματα του έχουν καταγραφεί χιλιάδες μαρτυρίες ανθρώπων που τα βίωσαν και είναι πασίγνωστα. Εσείς φυσικά αυτά δεν τα πιστεύετε. Βρισκόσαστε αιώνες πίσω όταν ο κόσμος πηγαίνει μπροστά.
   Όσο για το ιεραποστολικό έργο των γνησίων ιεραποστόλων σε όλο τον κόσμο, είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που περιγράφετε και λοιδωρείτε γιατί εθελοτυφλείτε. Φαίνεται, επειδή αντιλαμβάνεσθε την σπουδαιότητά του, το λασπολογείτε.
   Γενναίοι ιεραπόστολοι, κληρικοί και λαϊκοί, ιδρύουν και στηρίζουν κατά τόπους Εκκλησίες και θυσιάζονται επαγγελλόμενοι την ειρήνη και τα αγαθά του Ευαγγελίου, σε ψυχές που προσέρχονται αυτοβούλως και βρίσκουν παρηγοριά, ελπίδα και σωτήρια προσέγγιση στον Θεό Σωτήρα.
   Παράλληλα δέχονται την όποια δυνατή βοήθεια για την βελτίωση της καθημερινής τους ζωής με ανοικοδομήσεις σχολείων, ιατρείων, κλινικών, ιδρυμάτων και τόσων άλλων έργων αγάπης, που ορθόδοξοι πιστοί προσφέρουν από το υστέρημά τους, εκδηλώνοντας έτσι έμπρακτα την υπακοή τους στο θέλημα του Θεού.
   Μπορεί να είστε νεοπαγανιστές ή οτιδήποτε άλλο.
   Μπορεί να μην πιστεύετε.
   Δικαίωμά σας είναι αυτό και ευθύνη σας.
   Δεν έχετε όμως δικαίωμα να διαστρεβλώνετε την αλήθεια και να συκοφαντείτε τα πάντα, χωρίς εμπεριστατωμένες αποδείξεις και πειστικά στοιχεία, ούτε να εκφράζεσθε με τόση ασέβεια για τα πιστεύω του Ελληνικού λαού και για την Ορθοδοξία με την οποία έχει ζυμωθεί το έθνος και έχει επιβιώσει έχοντας ως στήριγμα στις περιπέτειές του τον μόνο Αληθινό Θεό.
   Με τις ψευδοθεωρίες σας κρίνεσθε από κάθε νουνεχή άνθρωπο και ασφαλώς βρίσκεσθε σε οικτρά απομόνωση.
   Αυτά που γράφω ίσως για σας να μην έχουν καμμία αξία, ας τα προσέξουν όμως κάποιοι, που μπορεί να γίνουν θύματα του μελανού κονδυλοφόρου σας.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Απαντάτε σε άλλα άρθρα μας για την Ιεραποστολή

    https://roides.wordpress.com/2009/10/14/14oct09/https://roides.wordpress.com/2009/10/19/19oct09/https://roides.wordpress.com/2009/10/20/20oct09/

    και όχι σε αυτό.
    Ας είναι.

    1.Δεν ξέρω από που συμπεραίνετε πως είμαστε σε οικτρή απομόνωση, αλλά αυτό είναι προφανέστατα ψευδές αλλά δευτερεύον.
    2.Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να αναρτήσουμε άρθρο της ΟΟΔΕ από τη στιγμή που αυτή δεν αναρτά δικό μας
    .
    3.Βλέπω πως δεν απαντάτε τίποτα για τη ρατσιστική συμπεριφορά του πατριαρχείου στη Ν.Αφρική, για τη συνεργασία του με τη Δικτατορία, για τα σκάνδαλά του, οικονομικά και σεξουαλικά, για τη διδασκαλία του στους αφελείς ιθαγενείς περί «μάγων» των οποίων τα ξόρκια οι ιερείς του εξουδετερώνουν, για την εκκωφαντική σιωπή του πατριάρχη Θόδωρου Χορευτάκη στις καταγγελίες που κάνουν ορθόδοξα σάιτ εναντίον του ότι καλύπτει τις αισχρότητες νεαρού ευνοούμενού του μητροπολίτη,

    4.Επικεντρώνετε στην Υπατία και στον κερδοφόρο γι το παπαδαριό ‘θαυματοποιό’ Νεκτάριο.
    Για τον δεύτερο αν πιστεύετε πως δεν ήταν ένας ανήθικος παπάς, να καταγγείλετε το πατριαρχείο Αλεξανδρείας που τον έριξε στην ανεργία και που για δεκαετίες αρνιόταν να αποκαταστήσει την υπόληψή του.
    Για την Υπατία, νομίζω πως γίνεστε αστεία..
    Οι ευθύνες της Εκκλησίας για την κατακρεούργησή της είναι αυταπόδεικτες:

    https://roides.wordpress.com/2010/02/06/6feb10/
    «Αμετανόητη η Εκκλησία για τη δολοφονία της Υπατίας».

   • Ο/Η athriskos λέει:

    «….. Δεν έχετε όμως δικαίωμα να διαστρεβλώνετε την αλήθεια και να συκοφαντείτε τα πάντα, χωρίς εμπεριστατωμένες αποδείξεις και πειστικά στοιχεία…».

    Μάλιστα κυρία ELENI DRE, επιμένετε αυτό το δικαίωμα να το διαθέτετε αποκλειστικά εσείς οι ανιστόρητοι και αμόρφωτοι πιστοί και οι ρασοφόροι που σας καθοδηγούν. Έλα μου όμως που τώρα ήρθε η ώρα να σας το αφαιρέσουμε εμείς. Ποιοί εμείς; Εμείς που αποδεικνύουμε, δίχως συκοφαντίες, ότι ο θεός σας ήταν και είναι ψεύτικος και οι αντιπρόσωποί του επί γης (θαρρείς και υπάρχουν και σε άλλον πλανήτη) απατεώνες ολκής.

 7. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  http://www.pentapostagma.gr/2013/10/poia-ekklisia-euaggelizomaste-stin-afriki-makariotate.html?showComment=1383176166820#c3724696424398973492

  3 σχόλια for Ποια εκκλησία ευαγγελιζόμαστε στην Αφρική Μακαριότατε;

  ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/poia-ekklisia-euaggelizomaste-stin-afriki-makariotate.html#ixzz2jmnWpkJc

  Dane Milandou

  31 Οκτωβρίου 2013 – 1:36 π.μ.

  Αυτά που γράφει στην επιστολή του ο κ. Καραμάτσκος είναι όλα αλήθεια και δεν τα γράφει όλα. Αυτός ο επίσκοπος μόνο κακό κάνει στην εκκλησία μας και ο Πατριάρχης τον στηρίζει. Εκτός από τα ψέματα και τις συκοφαντίες κατά του ιεραποστόλου π. Θεολόγου, που είναι ο πνευματικός μας πατέρας, τις άσχημες λέξεις που μπροστά του λέει ο φίλος του, ο ίδιος χρησιμοποιεί το λεξιλόγιο αυτό και σε μια συνομιλία μας μου είπε: «αυτά όλα Ρωμανέ είναι μα-λα-κί-ες».
  Τις πιο πολλές Κυριακές δεν πηγαίνει στην Εκκλησία, που είναι κάτω από το μπαλκόνι του, κάθεται με τον φίλο του στο μπαλκόνι και καπνίζει σκανδαλίζοντας τους πιστούς.
  Για τα ηθικά θέματα και τη νυχτερινή ζωή του, για την οποία μας ενημέρωσε η αστυνομία έχουμε γράψει επιστολή και στον Πατριάρχη, αλλά αντί να τιμωρηθεί αυτός τιμωρήθηκαν με αφορισμό οι νέοι που αντέδρασαν και τώρα ετοιμάζεται να αφορίσει και όσους νέους πήραν μέρος σε μια συγκέντρωση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.
  Πολλοί νέοι γράφουν στο Facebook της νεολαίας του ΚΟΝΓΚΟ ότι δεν θα ξαναπάνε σε μια εκκλησία που έχει ένα τέτοιο επίσκοπο, με ζωή απαράδεκτη και που τρομοκρατεί τους νέους. Αν βλέπατε τι γράφουν οι νέοι θα αισθανόσασταν αηδία για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μου.
  Dane Milandou (Ρωμανός το όνομα του βαπτίσματος), σπουδαστής του Παντείου Πανεπιστημίου

  ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/poia-ekklisia-euaggelizomaste-stin-afriki-makariotate.html#ixzz2jmnGaQ1R

 8. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2008_02_01_archive.html

  «Ιερά» μπακίρια

  Από giorgis , Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2008 | 5:08 μ.μ.

  [………………..]

  Το θυμήθηκα αυτό το ανέκδοτο όταν ξεφυλλίζοντας τον «Κόσμο του Επενδυτή» τράκαρα την παρακάτω είδηση: «Κάποιος κληρικός “κατέθεσε” 300.000 ευρώ για να εκλεγεί δεσπότης. Πρόσφατα μάλιστα λέγεται ότι αγόρασε και ένα πολυτελές αυτοκίνητο αξίας 130.000 ευρώ. Λένε πως είναι σφόδρα ερωτευμένος με έναν αρχιμανδρίτη ονόματι Παϊσιο…».

  Μια παρόμοια περίπτωση μου έλεγε τις προάλλες ένας ταρίφας, φιλαράκι μου. Αυτός ο κολλητός μου μπορεί να έχει IQ ραδικιού όσο αφορά την πολιτική, αλλά είναι πρεφέσορας στο πανεπιστήμιο της πιάτσας. Τεκνό στο σουλούπι, ανθίζετε τις ροζ καταστάσεις στο πιτς φυτίλι, απλώνει τραχανά στις προκλήσεις.
  Ναυλώνει, που λέτε, το ταξί του ένας γαλονάτος ρασοφόρος πισογλέντης. Κόβει το φιλαράκι μου σαν ξερολούκουμο και του σπικάρει στο ζαχαρατό τον ψαλμό της ακολασίας. Το λιβάνισαν στο μιλητό λίγο και το σούμαραν στα 200 ευρώπουλα για να κάνει ο παπάς γαργάρα με υγρό παραγωγής του ταρίφα. (Το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι;).

  Καθημερινές ιστορίες των «εκπροσώπων του θεού» είναι αυτές. Αλλωστε, όσοι νταλαβερίζονται με τα «ιερά» μπακίρια γνωρίζουν ότι τα λεφτά αυτά είναι αγιασμένα και λογικό είναι να επενδύονται ανάλογα. Τους το έχει πει και με φιρμάνι του ο γενικός κουμανταδόρος των εκκλησιαστικών οικονομικών Κ. Πυλαρινός: «Η περιουσία της Εκκλησίας ως προερχόμενη από δωρεές και κληρονομίες πιστών, είναι ιερή. Εχει προέλευση, αξία τιμής, προστασίας και σεβασμού».

  Και εδώ δεν μιλάμε για φραγκοδίφραγκα. Η Χριστεμπορία είναι το καλύτερο επάγγελμα και αρκεί να θυμηθούμε την καβάτζα που αποκαλύφτηκε ότι έχει ο πρώην δεσπότης Αττικής, Παντελεήμων, «για τα γεράματα του» (Πάνω από ένα δισ. δραχ).

  Ασχετα, όμως, από το τι κάνουν οι παπάδες η ουσία είναι άλλη. Αν και κανένας δεν ξέρει ακριβώς πόση είναι η λεγόμενη εκκλησιαστική περιουσία κάποιοι την τσουβαλιάζουν στα 15 δισ. ευρώ (περίπου 5 τρισ. δρχ.).

  Μην το ψάξουμε τώρα πως βρέθηκαν αυτά τα μπακίρια στα χέρια των ρασοφόρων. Μεγάλη ιστορία που ξεκινάει απ’ τα χρόνια της τουρκοκρατίας.
  Το ζήτημα είναι εκτός του ότι το σύμπαν και η θρησκόληπτη βλακεία του κόσμου που είναι απέραντα, οι πολιτικές που ακολούθησαν όλα τα αστικά κόμματα αβαντάροντας να θεριεύει το θησαυροφυλάκιο του παπαδαριού. Εχουν ανοιχτά γραμμάτια που χρωστάνε οι καπιταλιστές στους ρασοφόρους, αφού με το κουτόχορτο που ταΐζουν το ποίμνιο τους βοηθάνε να διαιωνίζουν την κυριαρχία τους, και μέσω των κυβερνητικών υπαλλήλων τους τα ξοφλάν.
  Πρόσφατα τέτοια παραδείγματα ένα σωρό. Πριν τις εκλογές της 7 Μάρτη του 2004 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάργησε τον νόμο 536 που υποχρέωνε την Εκκλησία να δίνει το 25% από τα έσοδα της για να τσοντάρει κι αυτή στην μισθοδοσία των ρασοφόρων της. Με τη σειρά της, η ΝΔ με το νέο φορολογικό που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβρη κανόνισε να τουμπεκιαστεί με τις απαιτήσεις του Χριστόδουλου. Φρόντισε να ολοκληρώσει την φοροασυλία για εκκλησιές, μητροπόλεις, μοναστήρια για τα εισοδήματα που αποκτούν από την κάθε είδους ακίνητη περιουσία τους. Ετσι, χαρίζεται ολόκληρος ο φόρος εισοδημάτων από ακίνητη περιουσία από το συμβολικό 10% που ίσχυε στο μηδέν (0%) σταδιακά μέχρι το 2007.
  Δεν μας παίρνει ο χώρος να σας γράψω για κάποιες καραμπινάτες κομπίνες που κάνουν οι χριστέμποροι με τις πλάτες της κυβέρνησης. Ισως μια άλλη φορά.

 9. Ο/Η Ένας λέει:

  http://euobserver.com/economic/116962

  Greek orthodox head defends Church over tax scandals

  By Nikolaj Nielsen
  BRUSSELS – Taxes in Greece continue to slip through state scrutiny as some corporations, wealthy Greek-ship owning families, and the Greek Orthodox Church are either exempt or use loopholes to hide millions of euros.

  ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – Οι φόροι στην Ελλάδα συνεχίζουν να γλιστρούν από έλεγχο του κράτους, όπως ορισμένες εταιρείες, πλούσιες πλοιοκτήτριες οικογένειες, και η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία που είτε απαλλάσσονται ή χρησιμοποιούν κενά για να κρύψουν εκατομμύρια ευρώ.

 10. Ο/Η Παιδεραστής παπάς λέει:

  5-11-2013

  http://www.tanea.gr/news/world/article/5051787/kypros-enoxos-krithhke-iereas-gia-paiderastia/

  Κύπρος: Ενοχος κρίθηκε ιερέας για παιδεραστία

  Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας έκρινε ένοχο ιερέα, για ασελγείς πράξεις σε ανήλικη. Μάλιστα, η ανήλικη είχε δοθεί από το Γραφείο Ευημερίας ως ανάδοχη για μερικά χρόνια στην οικογένεια του ιερέα.

  Η κατηγορία αφορούσε άσεμνη επίθεση, μεταξύ των ετών 1995 και 2000, ενώ το θύμα αποφάσισε να μιλήσει μετά από χρόνια, κατόπιν προτροπής ψυχολόγου η οποία κλήθηκε από την Κατηγορούσα Αρχή και κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου. Η ψυχολόγος εξήγησε ότι τα παιδιά στις ευάλωτες ηλικίες δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν το τι συνιστά κακοποίηση.

  Στην απουσία έγκαιρου παραπόνου, φαίνεται πως συνέτεινε και η στάση λειτουργού του Γραφείου Ευημερίας που «παρακολουθούσε» την πορεία της ανήλικης στην ανάδοχη οικογένεια. Σε μια περίπτωση, το παιδί ανέφερε πως τύγχανε κακοποίησης από την παπαδιά, αλλά αυτό δεν έγινε πιστευτό. Έκτοτε, η όποια πιθανότητα της ανήλικης να καταγγείλει οτιδήποτε, ουσιαστικά εξανεμίστηκε.

  Μετά την απαγγελία της καταδικαστικής απόφασης, η δικαστής διέταξε την κράτηση του ιερέα στις Κεντρικές Φυλακές εν αναμονή της επιβολής ποινής. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», το Δικαστήριο, που άκουσε χθες την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης, θα ανακοινώσει τη Δευτέρα την ποινή.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος του ιερέα ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου προβάλλοντας δύο βασικά επιχειρήματα. Το πρώτο ήταν η πάροδος μεγάλου χρόνου από τη διάπραξη των αδικημάτων, έως τη διάγνωση της ποινικής του ευθύνης. Το άλλο στοιχείο, το οποίο περιελάμβανε η αγόρευση της υπεράσπισης, ήταν οι συνέπειες τις οποίες θα υποστεί ο ιερέας, αφού η καταδικαστική απόφαση είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έχει ως συνέπεια την καθαίρεσή του.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ο ιερέας προτίθεται να ασκήσει έφεση εναντίον της καταδικαστικής απόφασης, ανεξαρτήτως της ποινής, που θα του επιβληθεί.

  ντοπιος

  13:11

  ΓΙΑΤΙ δεν πρεπει να δουμε το προσωπο του παππα,γιατι δεν ξερουμε τ’ονομα του? Μονο τις «αλλοδαπες πορνες»-που ειναι και το επαγγελμα τους-ξερετε να δημοσιευτε στη πρωτη σελιδα με φωτ.

 11. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://greece.greekreporter.com/2013/11/05/cyprus-priest-convicted-in-abuse-case-of-young-girl/

  Cyprus: Priest Convicted in Abuse Case of Young Girl

  The District Court of Nicosia, passed a guilty verdict to a priest in Cyprus accused of abusing a minor girl. The family of the priest was the girl’s foster family.

  The priest was accused for indecent assault, between 1995 and 2000, while the victim decided to speak after years, at the instigation of a psychologist who also testified in court. The psychologist explained that children of vulnerable ages are not able to understand what constitutes as abuse.

  The court ordered the detention of the priest in the central prison until his sentencing. According to the newspaper “Politis,” the court having heard the oration of the defence counsel, will announce the priest’s sentence on Monday.

  The welfare services office, who placed the girl in the family wasn’t worried as they hadn’t received any complaints. The girl had only once reported maltreatment by the priest’s wife, but they didn’t believe her.

  The priest’s lawyer asked leniency from the court, with the main arguments; he said that many years have passed since the committed offences to come to a conclusion of criminal responsibility. He also marked the consequences that the priest will suffer after the conviction which will lead to his dethronement.

  According to the newspaper, the priest intends to appeal against his conviction, regardless of the sentence that the court will impose.

 12. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://xairete.blogspot.gr/2013/02/blog-post_1636.html

  Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

  Ορθόδοξη Εκκλησία Αμερικής: Όργια (σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιού, και ναρκωτικά) στην Ελληνορθόδοξη ιερατική – Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης!

 13. Ο/Η Πατρίς Θρησκεία λέει:

  Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας η χρηματιζόμενη σύμβουλος του υπουργού

  Posted date: Νοεμβρίου 05, 2013 6:36 ΜΜ In: Ρεπορτάζ-ειδήσεις | comment : 14

  Ένα σκάνδαλο δωροδοκίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αποκάλυψαν οι Εισαγγελικές Αρχές στον Οίκο Ναύτου, με πρωταγωνίστρια μία αποσπασμένη υπάλληλο στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

  Η Εισαγγελία ωστόσο δεν έχει δημοσιεύσει το όνομά της, το οποίο αποκαλύπτει ένα δίκτυο τεράστιας διαπλοκής με πολιτικούς σχηματισμούς και πολιτικά πρόσωπα. Η συγκεκριμένη υπάλληλος ήταν μέλος του ΔΣ του Οίκου Ναύτου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό του Πέτρου Μαντούβαλου και πρόεδρος της ΔΑΚΕ στον Οίκο Ναύτου.

  Το κύκλωμα αποτελούταν από την Ε.Γ., την επιθεωρήτρια Α.Χ. και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων του Οίκου Ναύτου Σ.Γ. Και οι τρεις πλησίασαν κλινικάρχη και έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους. Ο Οίκος Ναύτου χρωστούσε κάποια χρήματα στον κλινικάρχη τα οποία όμως είχαν εξοφληθεί από το καλοκαίρι. Το κύκλωμα ζήτησε από αυτόν να τους παρουσιάσει πιστωτικά προκειμένου να φαίνεται ότι ο Οίκος του χρωστάει ακόμη χρήματα, τα οποία τελικά θα μοιράζονταν.

  Με τα δικαιολογητικά που υπέβαλλε ο κλινικάρχης, η Ε.Γ. και οι συνεργοί της άνοιξαν δύο φακέλους με διαφορετικούς αριθμούς πρωτοκόλλου στους οποίους είχαν βάλει τα ίδια δικαιολογητικά. Έτσι στα παραστατικά του Οίκου Ναύτου, φαινόταν ότι ο Οίκος χρωστούσε ακόμη στον κλινικάρχη και μάλιστα δυο φορές το ίδιο ποσό. Ο ιδιοκτήτης της κλινικής προφασίστηκε ότι δέχεται και ενημέρωσε τις Εισαγγελικές Αρχές.

  Οι εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος Γιάννης Δραγάτσης και Γαληνός Μπρης ήταν αυτοί οι οποίοι συντόνισαν την έρευνα και οδήγησαν στην επ” αυτοφώρω σύλληψη των τριών. Στο επιχειρησιακό κομμάτι το οποίο κατευθύνθηκε από το Γιάννη Δραγάτση καταγράφηκαν οι συνομιλίες του κυκλώματος με τον κλινικάρχη αλλά και βιντεοσκοπήθηκαν οι συναντήσεις τους και οι συναλλαγές.

  http://www.koutipandoras.gr/46496/%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b5%cf%87%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bd%ce%ad%ce%b1%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b7-%cf%87%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1.html

 14. Ο/Η Κάποιος λέει:

  ΣΟΚ στη Ρόδο: Ιερέας κακοποιούσε την ανήλικη κόρη του
  Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013 09:22

  Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/353250/sok-sti-rodo-iereas-kakopoioyse-tin-aniliki-kori-toy#ixzz2jq8ijInV

 15. Ο/Η ατακτος λέει:

  Καλαβρύτων: »Για μια ακόμη φορά μας έχετε απογοητεύσει, Παναγιώτατε»

  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/229943

 16. Ο/Η πυρίκαυστος Έλλην λέει:

  κε Ροΐδη μια ανάρτηση για Ζουράρι και «Πυρίκαυστη Ελλάδα» επειγόντως…

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Τι πεδίον δόξης λαμπρό για τους γελοιογράφους κλπ.
   Αν προλάβω εγώ μπορεί να γράψω.
   Τον είχα ξεχάσει το Ζουράρι.
   Όλο και κάτι του χρωστάμε για το γέλιο που μας έχει χαρίσει.

 17. Ο/Η Αδαμάντιος Κοραής λέει:

  Photos from Ορθόδοξη νεολαίας του Κονγκό’s post in JEUNESSE ORTHODOXE cg

  Ορθόδοξη νεολαίας του ΚονγκόJEUNESSE ORTHODOXE cg

  Les grecs deplorent qu’un eveque devient un employeur qui licencie les pauvres congolais,touchés autrefois par les sequelles de la colonisation,pire encore excommunié les jeunes en masse c’est une facon de les tuer.Les grecs demande au patriarche de regler cette affaire en retirant l’eveque et en l’affectant dans un pays qui cadre avec son mode de vie Afrique du Sud,Nigeria,los Angeles le plus tot…

  Δείτε περισσότερα

  Αρέσει στον Dane Milandou..

  Dane Milandou La ceux ne sont pas soit disant les jeunes du Congo laissez moi vous dire qu’il y’a pire comme publication il se fait humilier ici comme ce n’est pas permis

  14 ώρες πριν..

  Kris Okoulis lol image fait rire

  11 ώρες πριν από κινητό · 1..

  Dane Milandou Tout ça prouve a quel point il se fait ridiculiser ici , ils le connaissent bien madame Panteleimon comme le dit notre cher ami Theodore Segal c’est vraiment ridicule .

  4 ώρες πριν από κινητό

 18. Ο/Η Πολύκαρπος λέει:

  http://apotixisi.blogspot.gr/2013/10/blog-post_7671.html?showComment=1382095862482#c5487410093002507377

  Dimitris Karamatskos
  https://plus.google.com/105024520577858760204/posts
  18 Οκτωβρίου 2013 – 2:31 μ.μ.

  Το Πατριαρχείο, όπως βλέπετε είναι ενημερωμένο από καιρό, και όχι μόνο δεν κάνει τίποτε αλλά πριν λίγες μέρες που επέστρεψε στο Κονγκό από την Ελλάδα ο Επίσκοπος και οι νέοι και οι πιστοί απαίτησαν να φύγει τους απάντησε ωμά; «εγώ είμαι επίσκοπός σας και θα πεθάνω επίσκοπος».
  Και τι επίσκοπος!!!
  Φαίνεται ότι το Πατριαρχείο, που ξέρει τα πάντα, αντί να τον καθαιρέσει ή έστω να τον απομακρύνει του είπε να πάει και να πεθάνει εκεί, τουτέστιν να μην φύγει, όπως του ζητούν οι πιστοί και οι νέοι του Κονγκό.
  Ήταν ο εκλεκτός του Πατριάρχη, επί επτά χρόνια ο Γραμματέας του.
  Δική του επιλογή η προώθησή του σε επίσκοπο.
  Μαζί συνεργάστηκαν για να καταδιώξουν από το Κονγκό τον πραγματικό ιεραπόστολο με τεράστιο έργο π. Θεολόγο Χρυσανθακόπουλο.
  Κατόπιν αιτήματος του Αράθυμου απέστειλε την επιστολή ο Πατριάρχης για την αποπομπή του π. Θεολόγου. Κι ενώ είχε «λερωμένη τη φωλιά του» τολμούσε,,, Αντί να σιωπά….
  Βλέπετε ότι δεν είναι μόνο ο Πάπας της Ρώμης αλάθητος.
  Είπε κανείς κάτι για σαπίλα;
  Μετά τιμής
  Δημήτρης Καραμάτσκος
  Μάστερ Θρησκειολογίας

  http://apotixisi.blogspot.gr/2013/10/blog-post_7671.html?showComment=1382170816675#c403081022236436646

  Ανώνυμος19 Οκτωβρίου 2013 – 11:20 π.μ.

  Ποιά αγαμία και ποιά παρθενία αγαπητέ; Μη απατώμεθα. Ούτε το ένα υπάρχει, ούτε το άλλο. Αγία η παρθενία αλλά δεν μπορούν να την έχουν όσοι ποτέ δεν ασκήθηκαν για να φθάσουν σε κάποιο στοιχειώδες επίπεδο εγκρατείας. Ποιά παράδοση λέει για ιερομονάχους σε διαμερίσματα και όχι σε αυστηρά ανδρικά μοναστήρια; Μη μυωπάζουμε. Εμείς φταίμε περισσότερο από τους αμαρτάνοντες γιατί ανεχόμαστε να κολάζονται και να κολάζουν. Και ποια αγαμία αφού πολλοί δυστυχώς άγαμοι έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις μέ άνδρες; Ο κόσμος τόχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι!…

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:

   http://xairete.blogspot.gr/2013/11/blog-post_432.html

   Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

   Η Ορθόδοξη νεολαία του Κονγκό, παρουσιάζει το καταστροφικό έργο του τοπικού Επισκόπου κ. Παντελεήμονα Αράθυμου.

   1 σχόλιο:
   P. MICHALOPOULOS είπε…
   ΔΙΑΒΑΖΩ:

   Τις νήσους Μύκονο, Τήνο, Σύρο κλπ ποιμαίνει ο ιερότατος Δωρόθεος Β΄ (φωτ.2, με τον τ.Άνακτα), πνευματικό τέκνο Δωροθέου Α΄, αμφοτέρων όντων και υπαρξάντων κάστρων αρετής.

   Πνευματικό παιδί των δυο Δωρόθεων είναι το τέκνο της ευάνδρου Τήνου, ο αγιότατος Παντελεήμων Αράθυμος, ο οποίος διατελέσας υπεύθυνος Νεότητος της Μητροπόλεως στη Σύρο μετέβη στην Αλεξάνδρεια, ένθα εθήτευσε ως διευθυντής του ιδιαίτερου πατριαρχικού γραφείου του εκεί πάπα αγιότατου Θόδωρου Χορευτάκη.

   Ασκηθείς δε και δοκιμασθείς εκεί επί τετραετίαν και επιτυχών, προήχθη σε μητροπολίτη της νεοσύστατης Μητρόπολης του Κονγκό Μπραζαβίλ (2010), εις ηλικίαν μόλις 36 ετών, πρωϊμου αγιότητος ένεκεν.
   ——Τον Πατριάρχη μάλιστα ευχαρίστησεν ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ για την ανύψωση του πνευματικού του τέκνου σε επίσκοπο.

   https://roides.wordpress.com/2013/11/05/5noe13/
   6 Νοεμβρίου 2013 – 6:38 π.μ.

 19. Ο/Η from USA λέει:

  http://pokrov.org/cyprus-priest-convicted-abuse-case-young-girl/

  Cyprus: Priest Convicted in Abuse Case of Young Girl

  Author: Nikoleta Kalmouki

  Date Published: 11/05/2013

  Publication: Greek Reporter

 20. Ο/Η from USA λέει:

  ΚATAZHTEITE ROSOS PAPAS ORTHODOX GIA YPOPTOS GIA ASELGIA SE PAIDIA SE DIAKOPES SE ELLHNIKO NHSI

  http://pokrov.org/priest-put-international-wanted-list-child-sex-charges/

  Priest Put on International Wanted List Over Child Sex Charges

  Author: RIA Novosti

  Date Published: 11/06/2013

  Publication: The Moscow Times (Moscow Russia)

  Investigators said Wednesday that an Orthodox priest is suspected of sexually abusing two children during a holiday trip to A GREEK ISLAND.

  http://pokrov.org/persons/father-gleb-grozovsky/

  Father Gleb Grozovsky

  Father Gleb Grozovsky is a priest with the Moscow Patriarchate, Diocese of Saint Petersburg.

  Grozovsky has been accused of abusing 2 Russian girls, ages 9 and 12, at an Orthodox summer camp in June, 2013, and also of perpetrating similar crimes in Saint Petersburg and the Leningrad region. On November 1, 2013, a Russian court issued an arrest warrant for the priest, who was believed to be out of the country on a work-related trip. On November 6th, law enforcement officials put Grozovsky on an international wanted list.

  • Ο/Η Oρφανά στο έλεος παπάδων λέει:

   Τον βρήκα γκουγκλάροντας και στα ελληνικά!

   http://www.citypaper.gr/%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1/%cf%81%cf%8e%cf%83%ce%bf%cf%82-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%ad%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%83%ce%b5%ce%be%ce%bf%cf%85%ce%b1/

   Ρώσος ιερέας καταζητείται για σεξουαλική κακοποίηση δύο κοριτσιών σε κατασκήνωση της Κω

   06-11-2013

   Για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος δυο κοριτσιών, ηλικίας 9 και 12 ετών αντίστοιχα, σε κατασκήνωση της Κω τον περασμένο Ιούνιο, καταζητείται Ρώσος ιερέας. Όπως έκαναν γνωστό η ρωσική εισαγγελία, σε βάρος του καττηγορύμενου για παιδεραστία ιερέα έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.
   Πρόκειται για τον 34χρονο Γκλεμπ Γκροζόφσκι – πνευματικό του γενικού διευθυντή της γνωστής ποδοσφαιρικής ομάδας Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης- ο οποίος σήμερα φέρεται να βρίσκεται στο Ισραήλ.
   Οι επιθέσεις σε βάρος των δύο παιδιών έγιναν σε παιδική κατασκήνωση ορθόδοξης οργάνωσης στην Κω, ωστόσο ο ιερέας φέρεται να έχει προβεί σε παρόμοιες πράξεις και στην Αγία Πετρούπολη.
   Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι

   ο Γκροζόφσκι συνεργαζόταν με οργάνωση για την προστασία των ορφανών παιδιών, πρέσβης της οποίας στη Ρωσία είναι ο Αντρέι Αρσάβιν, παίκτης της Ζενίτ.

   Η ποδοσφαιρική ομάδα πάντως, αρνείται ότι η υπόθεση έχει οιαδήποτε σχέση με τις δραστηριότητές της: «Ολοι ξέρουν ότι ο Γκλεμπ Γκροζόφσκι υπήρξε μαθητής στη σχολή ποδοσφαίρου της Αγίας Πετρούπολης και επομένως δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι ποδοσφαιριστές της Ζενίτ απευθύνονταν σ’ εκείνον με την ιδιότητά του ιερέα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
   Εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τόνισε σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ria Novosti ότι λόγω της έρευνας που διεξάγεται ο ιερέας έχει απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο παιδεραστής πατήρ Gleb Grozovsky
    ήταν και θιασώτης της οικογενειακής ευτυχίας:

    http://www.pravoslavie.ru/english/36020.htm

    What is Family Happiness?

    What is family happiness? When you hear the word «happiness,» a bright feeling of the joy of living, of participation, is born in the soul from the word itself. Happiness is harmony of spirit, soul, and body. It is when the body submits to the soul, and the soul to the spirit.
    ………………………..

    Best wishes to you on the holiday, dear Christians!

    Priest Gleb Grozovsky

    Τι είναι οικογενειακή ευτυχία;

    Ποια είναι η οικογενειακή ευτυχία; Όταν ακούτε τη λέξη «ευτυχία», ένα λαμπρό συναίσθημα της χαράς της ζωής, της συμμετοχής, γεννιέται στην ψυχή από την ίδια τη λέξη. Η ευτυχία είναι αρμονία του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος. Είναι όταν ο οργανισμός υποβάλλει στην ψυχή, και η ψυχή στο πνεύμα.
    ………………………..

    Τις καλύτερες ευχές μου σε σας για τις διακοπές, αγαπητοί Χριστιανοί!

    Iερέας Gleb Grozovsky

    07 / 07 / 2011

   • Ο/Η Iβάν Σ. λέει:

    http://www.pamesports.gr/266324/anastatwsh-sth-zenit-apo-ierea-paiderasth-photos

    Φωτογραφία του πορνόπαπα να παίζει ποδόσφαιρο

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο πιστός λαός στο πλευρό του παιδεραστή παπά της Κύπρου (ως είθισται).

  Μια καταγγελία 20χρονης ότι πριν από 17 χρόνια δέχθηκε άσεμνη επίθεση από τον ιερέα της Αγίας Παρασκευής στους Εργάτες, αναστατώνει την κοινότητα. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της 20χρονης, ο ιερέας και η πρεσβυτέρα, οι οποίοι ήταν ανάδοχοι γονείς της, την κακοποιούσαν και τη βασάνιζαν. Τους ισχυρισμούς απορρίπτουν οι κάτοικοι της κοινότητας ως ανυπόστατους και συκοφαντικούς.

  Η καταγγελία της 20χρονης διερευνάται από την αστυνομία ενώ σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από την εκκλησία οι κάτοικοι δήλωσαν αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω. Εκφράζουν παράλληλα την αντίθεσή τους στην άδικη, όπως υποστηρίζουν, απομάκρυνση του ιερέα τους

  Οι κάτοικοι της κοινότητας ανέφεραν ότι ο συγκεκριμένος ιερέας άλλαξε προς το καλύτερο τη νεολαία της κοινότητας με την κατήχηση και τον εκκλησιασμό.

  Σημειώνεται ότι η υπόθεση διερευνάται παράλληλα και από την εκκλησία.
  – See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/374410#sthash.VXD2tHiX.dpuf

 22. Ο/Η PS λέει:

  The Catholic Church has suspended indefinitely an Uganda priest who chose to blow the whistle on widespread sexual abuse of children and other crimes committed by the African clergy instead of covering it all up as he had been instructed to do, media report.
  Read more: http://voiceofrussia.com/2013_05_06/African-Catholic-priest-suspended-for-spilling-beans-on-child-sex-abuse-514/

 23. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://apotixisi.blogspot.gr/2013/11/blog-post_10.html

  ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ

  ΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ

  και ΣΥΜΒΙΩΝΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ

  ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ

  Τι χαιρεις, και γελας, και γιορταζεις, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΕ;

  Δεν εχουμε μια παρομοια διωξι ενος νεου αγιου Νεκταριου;
  Δεν τον διωκει, ο κατηγορηθεις ως ΚΙΝΑΙΔΟΣ …

  http://xairete.blogspot.gr/2013/11/blog-post_7014.html

  http://www.pentapostagma.gr/2013/10/ointe-Noire-kongo-Brazzaville.html?fb_comment_id=fbc_468587666588072_2398386_469217913191714#f558a065626da4

  Dimitris Karamatskos

  Δυστυχώς η όλη βιοτή του επισκόπου αυτού είναι αυτή που περιγράφουν οι νέοι. Το περιβάλλον του μυρίζει μπόχα. Ο Έλληνας φίλος του, με τον οποίο συζεί, έμαθε στους νέους λέξεις ελληνικές όπως «μαλάκα», «αρχίδι», «πούστη», «ρουφιάνε» κτλ. Τα πρόφερε ένας νέος μη γνωρίζοντας τι σημαίνουν, ενώπιον του Επισκόπου. Σαπίλα σκέτη, από κάθε άποψη.
  Μετά τη δίωξη του ιεραποστόλου π. Θεολόγου Χρυσανθακόπουλου συνέχισε με καθημερινές συκοφαντίες και ψέματα εναντίον του, τα οποία επισημαίνουν και οι νέοι, αφόρισε κατόπιν όποιον ήταν αντίθετος στις διώξεις του πνευματικού τους πατέρα, δύο στην αρχή και τρεις έπειτα, απέλυσε αρκετούς από τις εργασίες τους στο χώρο της ιεραποστολής. Αφόρισε τους τρεις νέους τελευταία, γιατί πήραν μέρος σε συγκέντρωση νέων για το θέμα των διώξεων!!! Ναι, για τόσο φοβερό ζήτημα τους αφόρισε. Έχει εξαπολύσει ένα κλίμα τρομοκρατίας που μπορεί να το διαβάσει κανείς στο Facebook της Νεολαίας του Κονγκό. Έχω καθημερινή επαφή μαζί τους, γιατί τους γνώρισα σε δυο ιεραποστολικά μου ταξίδια τον περασμένο χρόνο και αν δουν οι αναγνώστες τι γράφουν για τον επίσκοπό τους στο Facebook της Νεολαίας θα φρίξουν. Όποιος γνωρίζει γαλλικά μπορεί να ρίξει μια ματιά για του λόγου το αληθές
  https://www.facebook.com/groups/jeunesseorthodoxe/
  Λυπάμαι που δεν μπορώ να μεταφέρω τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία τον στολίζουν οι νέοι, γιατί πρόκειται για επίσκοπο, αλλά όποιος θέλει μπορεί να τα δει ιδίοις όμμασι.
  Το φοβερό είναι ότι ο Πατριάρχης είχε λάβει γνώση των κατορθωμάτων του εκλεκτού του από το τέλος Αυγούστου, αλλά μέχρι στιγμής στηρίζει τον κ. Αράθυμο, για άγνωστο λόγο. Υπάρχει μια περιφρόνηση του λαού του Θεού και αυτό το αντιλαμβάνονται οι πιστοί και το παράπονό τους είναι ότι τους θεωρεί το Πατριαρχείο υπανάπτυκτους και γι’ αυτό δεν τους ακούει.
  Ελπίζω να τους φωτίσει ο Θεός να κάνουν το σωστό.
  Καραμάτσκος Δημήτρης
  Μάστερ Θρησκειολογίας

 24. Ο/Η Για τον μητροπολίτη Σύρου λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/01/blog-post_3336.html

  Το παραδικαστικό κύκλωμα ζει και βασιλεύει. Το αληθινό πρόσωπο της αστικής δικαιοσύνης

  Από ΒΑΘΥ , Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014 | 6:42 μ.μ.

  Πάρα πολύ ενδιαφέρον το πολυσέλιδο ρεπορτάζ που έχει Hot Doc που κυκλοφορεί και αναφέρεται στο παραδικαστικό κύκλωμα που ακόμα και σήμερα «ζει και βασιλεύει».

  Το δημοσίευμα του, το περιοδικού, στοιχειοθετεί επικαλούμενο χιλιάδες σελίδες απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ, και έχει στην διάθεση του, καθώς επίσης και στις έγγραφες καταγγελίες προς τις εισαγγελικές αρχές του δικηγόρου Δημήτρη Παρασκευόπουλου,

  Το Hot Doc μιλάει για στημένες δίκες για χρηματισμό δικαστών και πραγματικά το όλο δημοσίευμα αποκαλύπτει το «αντικειμενικό και αδέσμευτο πρόσωπο» της αστικής δικαιοσύνης.

  Τα μέλη του κυκλώματος που έχουν σαν αρχηγό –σύμφωνα πάντα με την κατάθεση που έδωσε ο Δ. Παρασκευόπουλος- τον πολιτικό μηχανικό Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο κατονομάζονται ένα προς ένα. Αποτελούνται από δικηγόρους, τον γνωστό αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, πέντε δικαστές μεταξύ των οποίων και αρεοπαγίτης , Κύπριοι διαχειριστές εταιριών-μαϊμού της οργάνωσης καθώς και άλλα μέλη της «καλής κοινωνίας».

  Και τι δεν μαθαίνουμε για το παραδικαστικό κύκλωμα!!! Ότι υπάρχουν σε βάρος του καταγγελίες για σχεδιασμούς εκτελέσεων αλλά και για τρεις δολοφονίες, το πώς έστηνε την κομπίνα με τα ακίνητα,για την εμπλοκή του στην αθώωση Μαντούβαλου, για μπίζνες που κάνει στις πλάτες μεταναστών, για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» για «λάδωμα» πολιτικών από μέλη του παραδικαστικού κυκλώματος (αναφέρονται τα ονόματα της Ντόρας Μπακογιάννη και του Νικήτα Κακλαμάνη) και τόσα άλλα.

  Δεν θεωρούμε σκόπιμο να γίνουμε ποιο αναλυτικοί αφού το περιοδικό κυκλοφόρησε μόλις χτες. Σας συνιστούμε να το αγοράσετε.

 25. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ π. ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

  Του Παναγιώτη Τελεβάντου

  Οίκοθεν νοείται ότι εφεξής οι σύλλογοι εξωτερικής ιεραποστολής θα αρνούνται να συνδράμουν το έργο της ιεραποστολής στο Μπραζαβίλ, επειδή δεν έχουν καμιά απολύτως εμπιστοσύνη τόσο προς τον Σεβ. Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμονα (Αράθυμο), όσο και προς τον ίδιο τον Μακαριότατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο.

  Επομένως ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας οφείλει ανυπερθέτως να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα ξεκαθαρίσουν πλήρως το σκηνικό.

  Για να έχουμε όμως ολοκληρωμένη εικόνα του προβλήματος χρειάζεται να κάνουμε αναφορά, όχι μόνον στον απαράδεκτο και αντικανονικό τρόπο αποπομπής του π. Θεολόγου Χρυσανθακόπουλου-ασχέτως της αθωότητας ή της ενοχής του-, αλλά και στην παρουσία του Σεβ. Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμονα (Αράθυμου) στο Κογκό.

  http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/

 26. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πάντα μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας!

  http://www.romfea.gr/epikairotita/22439-2014-02-18-08-51-06

  Την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου ε.έ, εορτή του αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, ημέρα κατά την οποία η Α.Θ.Μ., ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ άγει τα σεπτά του ονομαστήρια, τελέσθηκε από τον Αρχιμανδρίτη κ. Δανιήλ Μπιάζη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Μαπούτο, στην οποία χοροστάτησε ο Πατριάρχης και έψαλαν τα παιδιά της νεανικής χορωδίας του Σχολείου Πολιτισμού της Επισκοπής.

  Ο Πατριάρχης κατά την στιγμή του Κοινωνικού εισήλθε στο Ιερό Βήμα …..
  Στις ανωτέρω Ιερές Ακολουθίες παρευρέθησαν ο Εξοχ. Υφυπουργός των Εξωτερικών της Ελλάδος κ.Άκης Γεροντόπουλος, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής φιλίας Ελλάδος – Μοζαμβίκης κ. Σταύρος Κοντονής…….

 27. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το δις εξαμαρτείν
  https://roides.wordpress.com/2009/12/10/10dec09-2/

  και δεύτερη συνάντηση Τσίπρα-Θόδωρου Χορευτάκη

  http://www.amen.gr/article17398

  Συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Αλέξη Τσίπρα

  του Αντώνη Τριανταφύλλου

  29 Μαρτίου 2014,

  Την θερμή του συμπαράσταση στο ιεραποστολικό και κοινωνικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή με τον προκαθήμενο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

  Ο κ. Θεόδωρος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για το Ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ιεραπόστολοι κληρικοί και λαϊκοί και κυρίως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Μαύρης ηπείρου όπως η πείνα, η φτώχεια, η εκμετάλευση, οι ασθένειες. Ο κ.Θεόδωρος υπογράμμισε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Αφρική αποτελεί το μέλλον του πλανήτη.

  Παράλληλα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα και για τα θέματα που απασχολούν την Ελληνική κοινότητα της Αιγύπτου.

  Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης και ο επικεφαλής της θεματικής θρησκευμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάκης Λυκόπουλος.

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:

   http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2014/03/blog-post_29.html

   Saturday, March 29, 2014

   ΥΠΕΔΕΙΞΕ Ο κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΘΕΟΔΩΡΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΓΚΟ;

   Του Παναγιώτη Τελεβάντου

   :

   Κοινές Δηλώσεις Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου και Α.Θ.Μ. του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β΄, μετά τη συνάντησή τους

   (….)

   Ωραία είναι όλα αυτά. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας πρέπει να ενισχυθεί για να επιτελέσει το έργο του στην Αίγυπτο όπου υπάρχει μια πολύ έκρυθμη κατάσταση.

   Ελπίζουμε όμως παράλληλα ότι ο κ. Υπουργός εξωτερικών να μην παρέλειψε να υποδείξει στον Μακαριότατο Αλεξανδρείας ότι πρέπει να απομακρύνει τον Θεοφιλ. Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμονα από το Κογκό αμέσως λόγω της παντελούς έλλειψης εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του εκ μέρους μεγάλης μερίδας του ποιμνίου του αλλά και εκ μέρους των ιεραποστολικών συλλόγων της Ελλάδας.

   Ο κ. Υπουργός εξωτερικών μπορεί να βασιστεί στις πρεσβευτικές και προξενικές αρχές της περιοχής για να διακριβώσει την αλήθεια των καταγγελιών εναντίον του Θεοφιλέστατου κ. Αράθυμου.

   Το σίγουρο είναι ότι ο εν λόγω αρχιερέας έχει κατασκανδαλίσει το ποίμνιό του και οδήγησε σε μαρασμό το έργο της ιεραποστολής στο Κογκό.

   Γι’ αυτό, ακόμη και αν ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας είναι πεπεισμένος για την αθωότητα του κ. Αράθυμου, το σίγουρο είναι ότι ο Θεοφιλέστατος απώλεσε πάμπαν την έξωθεν καλή μαρτυρία και ως εκ τούτου πάγωσε κυριολεκτικά το θαυμαστό ιεραποστολικό έργο που επιτελείτο στο Κογκό.

   Ποιος έχει συμφέρον από την περαιτέρω παραμονή του κ. Παντελεήμονα στο Θρόνο της επισκοπής Μπραζαβίλ;

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:

   http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2014/03/blog-post_29.html?showComment=1396122914893#c7498245096897822169

   4 comments:

   critical a.March 29, 2014 at 12:55 PM

   Γνωρίζει άραγε ο υπουργός Εξωτερικών κ Βενιζέλος ,’ ότι ο Αλεξανδρείας κ Θέοδωρος εξεδίωξε από την Ορθόδοξη Εκκλησία του ΚΟΓΚΟ – ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ τον επί εννέα έτη »καλλικάρπως εργασθέντα » εκεί , ιερομόναχο π.Θεολόγο Χρυσανθακόπουλο ;
   Reply

   Παναγιώτης ΤελεβάντοςMarch 29, 2014 at 1:05 PM

   Καλόν θα ήταν οι ιεραποστολικοί σύνδεσμοι ργανωμένα να επισκεφθούν τον κ. Βενιζέλο και να του εκθέσουν το πρό
   βλημα
   Reply

   aggelos antonellisMarch 30, 2014 at 4:35 AM

   Κύριε Τελεβάντο ,

   Θεωρείτε ότι τελικά η λύση μπορεί να δοθεί μόνο από τους πολιτικούς ;;;
   Αν ισχύει αυτό ,τότε θα είναι προς εντροπή των υπεύθυνων εκκλησιαστικών ηγετών.
   Προσωπικά ευελπιστώ ότι δεν εξέλιπαν παντελώς από το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας οι ψύχραιμοι -συνετοί Επίσκοποι -Μητροπολίτες που μπορούν να συμβάλλουν ειρηνευτικά στην κατά Θεόν δίκαιη επίλυση του σοβαρού αυτού παροξυσμού που έχει ευρύτερες προεκτάσεις στην ιεραποστολή στην Αφρική .

   Όταν και στον ιεραποστολικό Ορθόδοξο αγρό της Αφρικής »ο μεν θερισμός πολύς οι δε εργάται ολίγοι » κατά τον αψευδή λόγο του Κυρίου μας ,
   τότε οι πάντες οφείλουν να συνάγουν και να μη διασκορπίζουν τους αποδεδειγμένα έμπειρους ,ανιδιοτελείς εργάτες- ιεραποστόλους του Κυρίου μας,
   Στώμεν καλώς και μετά φόβου…….

   Reply

   Παναγιώτης ΤελεβάντοςMarch 30, 2014 at 2:12 PM

   Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΤΟΥ ΘΡΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.

   ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑΑΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.

 28. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Το Βατοπαίδι υποδέχθηκε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας (φωτογραφίες)

  Δέκα ακριβώς έτη μετά από την ανάρρησή του στον Πατριαρχικό Θρόνο του Ευαγγελιστού Μάρκου, η οποία ακολούθησε το τραγικό γεγονός του θανάτου του προκατόχου του, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ επισκέπτεται την Ι.Μ. Βατοπαιδίου.

 29. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://agonasax.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4166.html

  Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

  ΑΓΩΝΙΩΔΗΣ ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ -ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ νυχτοβιου Δεσποτη Μπραζαβιλ τω ονοματι Αραθυμος εκ Συρου .«ΕΝΤΟΝΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ» Όνειρο θερινής νυκτός.

  «ΕΝΤΟΝΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ

  ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

  Εἶπε ὁ Ἀρχιεπίσκοπος: “Δεν είναι δυνατόν να κατηγορούμε τους Ρωμαιοκαθολικούς για ηθικές εκτροπές, και σε Ορθόδοξο Πατριαρχείο να συμβαίνουν παρόμοιες ανηθικότητες”!

  Ἤδη 37 Μητροπολῖτες ἔδωσαν συγχαρητήρια στὸν Ἀρχιεπίσκοπο, γιατὶ ἐπιτέλους τόλμησε νὰ ἐλέγξει τὸν Πατριάρχη Ἀλεξανδρείας Θεόδωρο, ὄχι βέβαια γιὰ τὸν Οἰκουμενισμό του, ἀλλ’ ἔστω γιὰ ἠθικά παραπτώματα καὶ ἄδικες ἀποφάσεις.

  Συγκεκριμένα. Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος ζητᾶ νὰ ἀπαντήσει ὁ Πατριάρχης ἂν εἶναι ἀληθινὲς οἱ πληροφορίες ποὺ ἐνυπόγραφα ἀπεστάλησαν ἀπὸ τὸ Κονγκό-Μπραζαβίλ, σύμφωνα μὲ τὶς ὁποῖες, διώκεται ἀπὸ Ἐπίσκοπο τοῦ Πατριαρχείου Ἀλεξανδρείας Ἕλληνας κληρικός, ὁ π. Θεολόγος Χρυσανθακόπουλος, διώκονται προσέτι πιστοὶ τῆς τοπικῆς Ἐκκλησίας τοῦ Κονγκό, μάλιστα δύο ἀπὸ αὐτοὺς ἀφορίσθηκαν.

  Τὸ δὲ φοβερὸ εἶναι, πὼς γιὰ τὸν διώκοντα Ἐπίσκοπο κ. Παντελεήμονα Ἀράθυμο, ὑπάρχουν σοβαρὲς κατηγορίες. Σύμφωνα μὲ ἐνυπόγραφες καταγγελίες ἀπὸ τὸ Κονγκό, “η τοπική αστυνομία μας ενημέρωσε για τη νυχτερινή ζωή του επισκόπου μας και αυτό είναι σκάνδαλο μεγάλο για την Εκκλησία μας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η αστυνομία του Pointe Noire συνέλαβε τον Επίσκοπο Brazzaville κ. Παντελεήμονα μέσα σε αυτοκίνητο με έναν Κονγκολέζο. Η σύλληψη βεβαίως δεν συνέβη γιατί ήταν απλά στο αυτοκίνητο αλλά σύμφωνα με την αστυνομία ήταν ζευγάρι και κάτι άλλο συνέβαινε”».

  Καλά πληροφορημένες πηγές ὁμιλοῦν γιὰ ἔκφραση δυσαρέσκειας ἀπὸ νησιώτη Μητροπολίτη, ὁ ὁποῖος θεωρεῖ τὴν κίνηση αὐτὴ ὡς ἐπέμβαση σὲ ἄλλη Ἐκκλησία, ἀλλὰ ὁ Ἀρχιεπίσκοπος ἦταν κατηγορηματικός: «Δὲν ἐπεμβαίνουμε σὲ διοικητικά θέματα, ἀλλὰ σὲ θέματα ποὺ ἅπτονται τῆς Εὐαγγελικῆς διδασκαλίας»»!

  Αὐτὴ θὰ ἔπρεπε νὰ εἶναι ἡ ἀντίδραση τῶν Ἀρχιεπισκόπων καὶ Ἐπισκόπων ποὺ ἐνδιαφέρονται γιὰ τὴν ἐφαρμογή (τουλάχιστον ἀπὸ τοὺς ἱερωμένους) τῶν Εὐαγγελικῶν Ἐντολῶν. Νὰ θορυβηθοῦν, νὰ ἐξεγερθοῦν, νὰ πενθήσουν (Α΄ Κορινθ. 5, 2) μὲ ἕνα πένθος ποὺ θὰ τοὺς ὁδηγήσει στὴν ἀποβολὴ ἑνὸς δημόσια σκανδαλίσαντος ἀπὸ τὸν ἱερὸ κλῆρο.

  Ἀλλὰ μιὰ τέτοια ἀντίδραση τοῦ Ἀρχιεπισκόπου δὲν συνέβη ποτέ. Καὶ ποτὲ δὲν δόθηκαν τέτοια συγχαρητήρια ἀπὸ συνεπισκόπους του. Μιὰ τέτοια ἀντίδραση, ἀποτελεῖ «ὄνειρο θερινῆς νυκτός»! Διότι, ἀσφαλῶς, πῶς θὰ ἦταν δυνατὸν νὰ ἐπέμβει ἕνας Ἀρχιεπίσκοπος σὲ ἄλλη Ἐκκλησία, ὅταν στὴν «δική του» συμβαίνουν πολὺ χειρότερα, διαπιστωμένα ἀπὸ τὸν προηγούμενο Ἀρχιεπίσκοπο, καὶ ὅλες αὐτὲς τὶς ἀθλιότητες τὶς ἀνέχονται ὅλοι, μηδενὸς ἐξαιρουμένου, οἱ Ἀρχιερεῖς τῆς Ἐκκλησίας;

  Δημοσιεύουμε τὰ ἀποσταλέντα πρὸς τὸ ἱστολόγιό μας e-mail ἀπὸ τοὺς νέους τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Κονγκό, γιὰ τὴν πληροφόρηση τῶν ἐνδιαφερομένων. Ὅσοι ἔχουν ἀκόμα φωνὴ καὶ διάθεση, ἂς τὸ φωνάξουν κι ἂς διαμαρτυρηθοῦν ἐκεῖ ποὺ πρέπει.

  Αδελφοί μας στην Ελλάδα,

  εμείς οι νέοι και οι πιστοί του Κονγκό-Μπραζαβίλ σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε μέσα από την ιστοσελίδα σας στη λύση ενός πολύ μεγάλου προβλήματος της Εκκλησίας μας. Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας μας έστειλε πριν λίγους μήνες έναν επίσκοπο, που από την ώρα που ήρθε στο Κονγκό μόνο κακό κάνει στην Εκκλησία μας. Ύστερα από τον άδικο διωγμό του πνευματικού μας πατέρα και ιδρυτή της Εκκλησίας του Κονγκό του π. Θεολόγου Χρυσανθακόπουλου απέλυσε 4 νέους από τις δουλειές τους ενώ αφόρισε δυο νέους και παρά τις διαμαρτυρίες μας, παρά την επιστολή που στείλαμε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β η κατάσταση παραμένει η ίδια. Εκτός από τα παραπάνω όμως, όπως θα διαβάσετε στις επιστολές μας, η τοπική αστυνομία μας ενημέρωσε για τη νυχτερινή ζωή του επισκόπου μας και αυτό είναι σκάνδαλο μεγάλο για την Εκκλησία μας. Οι πιστοί είναι αναστατωμένοι.

  Μαζέψαμε υπογραφές
  για να φύγει αυτός ο άνθρωπος γιατί μόνο κακό κάνει με τη συμπεριφορά του αλλά ενώ στείλαμε μια επιστολή στον ίδιο, που τον ειδοποιήσαμε ότι αν δεν φύγει, όπως θέλουν οι πιστοί και οι νέοι του Κονγκό θα αναγκαστούμε να δημοσιεύσουμε τα κατορθώματά του στα μέσα ενημέρωσης του Κονγκό και της Ελλάδος. Επιστολή στείλαμε και στον Πατριάρχη, όπου τον ενημερώσαμε για όλα αυτά τα θέματα, αλλά καμιά λύση δεν δόθηκε. Μας θεωρούν υπανάπτυκτους και έχουν ξεκινήσει ένα αγώνα εκφοβισμού των πιστών με τη βοήθεια δυο ιερέων, που τους έδωσε αξιώματα ο επίσκοπος για να τους έχει στο χέρι του. Οι πιστοί είναι τρομοκρατημένοι μετά τους αφορισμούς των δύο νέων και φοβούνται αυτές τις πνευματικές τιμωρίες.
  Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε τις επιστολές μας αυτές και να μας βοηθήσετε να απαλλαγεί η εκκλησία μας από τον άνθρωπο αυτό που σκανδαλίζει τους πιστούς και μόνο κακό μας κάνει.
  Οι πιστοί και οι νέοι του Κονγκό Μπραζαβίλ

  Οι αντιπρόσωποι των νέων και των πιστών του Κονγκό Μπραζαβίλ

  Christ Le Beau MAHONIO, Αντιπρόεδρος της νεολαίας – ενορία Αγίου Δημητρίου

  Prudent KITSOUKOU, Σπουδαστής της Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κινσάσα Άγιος Αθανάσιος

  Christ OKOULIS, Πρώην γραμματέας της Επισκοπής

  Dimitrios MBOKO, Γραμματέας της νεολαίας της ενορίας της Αναστάσεως

  Romanos Dane MILANDOU

  Nicolas POATY, Πρόεδρος της νεολαίας – ενορία της Αναστάσεως

  Nicolas Cédric Tchissambou
  Ezéchiel NGALIKOUBA, Πρώην νεωκόρος και αναγνώστης– Ενορία Αγ. Δημητρίου

  Ανοιχτή επιστολή προς τον επίσκοπο Παντελεήμονα,

  Θεοφιλέστατε,
  είναι από βαθιά λύπη που νέοι και ορθόδοξοι πιστοί, ερχόμαστε να σας γράψουμε ώστε να σας παρουσιάσουμε τον απολογισμό σας κατά τη διάρκεια των έξι μηνών σας στην Ορθόδοξη Επισκοπή του Κονγκό-Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, επειδή η εκκλησία είναι επίσης η φωνή των πιστών, επειδή ένας ποιμένας χωρίς τα πρόβατα δεν είναι τίποτα, μάλιστα όντας χωρίς ποιμένα στο παρελθόν ήμαστε ήρεμοι, τώρα ιδού αυτά που έχεις προκαλέσει:
  1. Κλίμα αντιπαλότητας ανάμεσα στους ιερείς μας.
  2. Συντρίβετε την επαγγελματική σταδιοδρομία των δύο νέων του Dolisie χρησιμοποιώντας τη δυσφήμιση στο υπουργείο εργασίας, και θέλετε να πείτε ψέματα ότι είναι η φτωχή λογίστρια γραμματέας που σας έχει συμβουλέψει άσχημα, ενώ αυτή δεν το αναγνωρίζει αυτό.
  3. Μόλις πρόσφατα τιμωρήσατε με ακοινωνησία κρυφά δύο νέους της εκκλησίας χωρίς μια νόμιμη διαδικασία, ακριβώς για να εκφοβίσετε άλλους και να πάρετε εκδίκηση.
  4. Χρησιμοποιήσατε συκοφαντίες και πολλή κριτική για τον πατέρα Θεολόγο, από την άφιξή σας με στόχο να δημιουργήσετε επανάσταση, διαίρεση και να επιτύχετε το κλείσιμο του μοναστηριού, του ορφανοτροφείου και τελικά την απέλαση του ιεραποστόλου και βαπτιστού της ορθόδοξης Εκκλησίας του Κονγκό εδώ και εννέα χρόνια.
  5. Δεν σεβαστήκατε τους Προέδρους των Ενοριακών μας Επιτροπών (Αγίου Δημητρίου, Αναλήψεως και Αγίας Φωτεινής) εξαιτίας του σχεδίου τους της ειρήνης και της επανένωσης. Τους εκδιώξατε σαν χοίρους από το γραφείο σας.
  6. Αλλάξατε το παραδοσιακό σεμινάριο των νέων σε «1ο Συνέδριο» με στόχο να δημιουργήσετε μια κίνηση των νέων σύμφωνα με την ανήθικη εικόνα σας μαθαίνοντάς τους ένα λεξιλόγιο ξεδιάντροπο (μαλάκα, πούστη, αρχίδι).
  7. Εκθέσατε όλα τα ιδιωτικά προβλήματα της ορθόδοξης εκκλησίας του Κονγκό στο επίπεδο των ιδρυμάτων του Κονγκολέζικου Κράτους, στέλνοντας φωτοαντίγραφα. Συγχέετε τη διαχείριση μιας ιδιωτικής επιχείρησης με τις υποθέσεις της Εκκλησίας στο Κονγκό Μπραζαβίλ.
  8. Προσπαθήσατε να επαναπατρίσετε τον ιεραπόστολο π. Θεολόγο στην Ελλάδα με τη μέθοδο χρήσης των στρατιωτικών δυνάμεων και χάρη στην παρέμβαση των Προέδρων των επιτροπών αυτό δεν πραγματοποιήθηκε.
  9. Θέλετε να καταστρέψετε το σύστημα της διδασκαλίας του επιδοτούμενου σχολείου μας, και να δημιουργήσετε ανεργία υπογράφοντας σύμβαση με το Κράτος επειδή δεν έχετε χρήματα.
  10. Τελικά όλοι οι πιστοί παρά την ησυχία, είναι σοκαρισμένοι να βλέπουν έναν Επίσκοπο καπνιστή 100%, να κυκλοφορεί με πολιτικά ρούχα τη νύχτα μέσα στις οδούς του Pointe-Noire, οι αστυνομικές αρχές είναι ήδη σε γνώση των νυχτερινών σκανδάλων σας. Στο Dolisie επίσης το CNSS (Εθνικό Ταμείο κοινωνικής Ασφάλειας) και το ONEMO (Εθνικό Γραφείο Απασχόλησης και Χειροτεχνίας) μένουν έκπληκτοι για τις μεθόδους της εργασίας σας.
  Συμπερασματικά: Εάν σκληρύνετε την καρδιά σας, θα αποκαλύψουμε το πιο μεγάλο σκάνδαλό σας παντού στον κόσμο με όλες τις απαραίτητες αποδείξεις.
  α. Να άρετε τον παράνομο αφορισμό των νέων του Dolisie
  β. Να αποσύρετε το υπόμνημα της δυσφήμησης από το υπουργείο εργασίας
  γ. Να αποσύρετε το υπόμνημα της απέλασης του ιεραποστόλου αρχιτέκτονα π. Θεολόγου, για να συνεχίσει τις κατασκευές του στο Κονγκό Brazzaville.
  δ Να παραιτηθείτε με τιμή ως Επίσκοπος του Κονγκό-Γκαμπόν.
  Η Ορθόδοξη Νεολαία της Εκκλησίας του Κονγκό και οι πιστοί.
  Pointe- Noire, 15 Αυγούστου 2013

  17 Οκτωβρίου 2013 – 3:53 μ.μ.

  Blogger

  Pointe Noire, 28 Αυγούστου 2013

  Προς τον Μακαριότατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας
  κ. κ. Θεόδωρο Β΄

  Μακαριότατε, ευλογείτε,
  η Ορθόδοξη Νεολαία του Pointe Noire Κονγκό Brazzaville έχοντας συμπαραστάτες και τους πιστούς σας απευθύνει αυτή την επιστολή για να σας γνωστοποιήσει ότι:
  1. Από την πρώτη στιγμή που ο νέος μας Επίσκοπος ήρθε στη χώρα μας, ενώ τον υποδεχθήκαμε με πολλή αγάπη και ελπίζαμε ότι θα συνεχιζόταν το έργο της ιεραποστολής που ο πνευματικός μας πατέρας π. Θεολόγος είχε ξεκινήσει πριν από εννέα χρόνια, ξεκίνησε έναν πόλεμο εναντίον του π. Θεολόγου, με συκοφαντίες καθημερινά εναντίον του, με ψέματα, που ξέραμε ότι δεν είχαν καμιά βάση. Επίσης η όλη ζωή του ήταν αντίθετη προς αυτό που ξέραμε ως ορθόδοξη συμπεριφορά. Κάπνισμα, ποτά, παρέες με ανθρώπους που για μας εδώ ανήκουν στον υπόκοσμο, κανένα ενδιαφέρον πραγματικό για τις ανάγκες της ιεραποστολής. Μαζί με τον Έλληνα φίλο του άρχισε να διδάσκει σε νέους της επισκοπής λεξιλόγιο, που, από ό,τι πληροφορηθήκαμε από φίλο μας Κονγκολέζο που σπουδάζει στην Ελλάδα, ανήκει στο χώρο του υπόκοσμου και όχι στο χώρο της Εκκλησίας, όπως «μαλάκα», «αρχίδι», «πούστη» και άλλα, που όπως καταλαβαίνετε για μας είναι ανήκουστα και δεν ανήκουν στο εκκλησιαστικό λεξιλόγιο. Επιπλέον το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να παρουσιάσει το έργο του π. Θεολόγου με τρόπο υποτιμητικό, μιλώντας για τη διαχείριση των χρημάτων, σαν να έκλεβε ο π. Θεολόγος τα χρήματα της ιεραποστολής.
  2. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η αστυνομία του Pointe Noire συνέλαβε τον Επίσκοπο Brazzaville κ. Παντελεήμονα μέσα σε αυτοκίνητο με έναν Κονγκολέζο. Η σύλληψη βεβαίως δεν συνέβη γιατί ήταν απλά στο αυτοκίνητο αλλά σύμφωνα με την αστυνομία ήταν ζευγάρι και κάτι άλλο συνέβαινε. Η αστυνομία μας ενημέρωσε για το περιστατικό αυτό και ήδη όλα τα κανάλια της τηλεόρασης έχουν πάρει από την αστυνομία αυτή την είδηση και κάποιοι δημοσιογράφοι μας έχουν ενημερώσει. Γι’ αυτό απευθυνόμαστε στη Μακαριότητά σας και σας ζητάμε να τον αποσύρετε από το Κονγκό, γιατί για μας αυτή η συμπεριφορά είναι ανεπίτρεπτη για Επίσκοπο.
  3. Επειδή αποδείχθηκε ότι αυτός ο Επίσκοπος δεν ήταν άξιος να είναι πρώτος Επίσκοπος του Κονγκό και ήταν αυτός που δεν ήθελε να συνεργασθεί με τον πνευματικό μας πατέρα και ιδρυτή της Εκκλησίας του Κονγκό π. Θεολόγο, ζητάμε από την Μακαριότητά σας να αναιρέσετε την επιστολή που στείλατε για τον π. Θεολόγο να επιστρέψει στο Άγιον Όρος.
  4. Η νεολαία και ο λαός του Κονγκό ήθελαν να εκλεγεί αυτός Επίσκοπός μας, γιατί η ζωή του όλη και το έργο του μας έδειξε ότι είναι ο πιο άξιος για να γίνει επίσκοπός μας. Γνωρίζουμε ότι ο π. Θεολόγος δεν επιθυμεί να γίνει επίσκοπος, όμως γνωρίζουμε επίσης ότι αν το ζητήσει η Μακαριότητά σας και είναι απαίτηση του λαού του Θεού είναι υποχρεωμένος να δεχθεί.
  5. Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας στο αίτημα του λαού του Κονγκό. Η οργή μας είναι τεράστια για όσα έκανε ο κ. Παντελεήμων και για τη στάση του απέναντι στον πνευματικό μας πατέρα όλο αυτό το διάστημα.
  6. Ελπίζουμε ότι η Μακαριότητά σας θα ακούσει τη φωνή μας, γιατί μάθαμε από εσάς τον ίδιο ότι Εκκλησία είμαστε ο κλήρος και ο λαός σε μια ενότητα, που κεφαλή της είναι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός. Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με όπλα την αλήθεια και την αγάπη του Ιησού Χριστού.

  Ζητώντας την ευλογία σας
  Η Ορθόδοξη Νεολαία της Εκκλησίας του Κονγκό και οι πιστοί του Pointe Noire

  Πρακτικά της συγκέντρωσης της 30 Αυγούστου 2013

  Παραλήπτες των πρακτικών
  Οι εφημέριοι των ενοριών
  Οι πρόεδροι και άλλοι υπεύθυνοι των ενοριακών επιτροπών
  Παρόντες στη συγκέντρωση

  1. Nicolas POATY, Πρόεδρος της νεολαίας – ενορία της Αναστάσεως
  2. Obrich EBENGUI, Αντιπρόεδρος της νεολαίας – ενορία της Αναστάσεως
  3. Philippe MILANDOU, Μέλος του νομικού τμήματος της Επισκοπής
  4. Prudent KITSOUKOU, Σπουδαστής της Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Άγιος Αθανάσιος
  5. Christ KINZONZI
  6. Christ Le Beau MAHONIO, Αντιπρόεδρος της νεολαίας – ενορία Αγίου Δημητρίου
  7. Dimitrios MBOKO, Γραμματέας της νεολαίας της ενορίας της Αναστάσεως
  8. Christ OKOULIS, Πρώην γραμματέας της Επισκοπής
  9. Ezéchiel NGALIKOUBA, Πρώην νεωκόρος – Ενορία Αγ. Δημητρίου
  10. Brice MATA, Πρόεδρος της νεολαίας – ενορία της Αναλήψεως
  11. Joseph PINGA, Τεχνικός διευθυντής- χορωδία της Αναλήψεως
  12. Nectaire TATY, Αναγνώστης
  13. Alphée NGOMA
  14. Raphael BOUSSIENGUE, Μέλος χορωδίας
  15. Christ NZAMBA, Μέλος χορωδίας
  16. Eusèbe DOYANI, Μέλος χορωδίας
  17. Christ PEA, Αντιπρόεδρος της χορωδίας της Αναλήψεως
  18. Jude MAKITA
  19. Petros OUMBA
  20. Littora MALANDA, Μέλος χορωδίας της Αναλήψεως
  21. Chariton MANKESSI
  22. Arcade SAMBA, Πρώην διαχειριστής του Ορφανοτροφείου Άγιος Ευστάθιος
  23. Adrien MISSIE, Μέλος χορωδίας – Ενορία Αγ. Ειρήνης
  24. Romanos MILANDOU
  25. Romanos LOUBOTA, Δόκιμος στο μοναστήρι Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου

  Ημερήσια διάταξη

  1) Έγκριση της ημερήσιας διάταξης
  2) Έκθεση όλων των προβλημάτων που εμπλέκονται οι νέοι και που προκαλούν εντάσεις στις αναφορές με την Ιεραρχία στους κόλπους της Επισκοπής
  Ι. Υπόμνηση της ημερήσιας διάταξης
  Έγινε υπόμνηση της ημερήσιας διάταξης αυτής της πρώτης συγκέντρωσης που έλαβε χώρα στο Pointe- Noire στις 16.45 στην ενορία της Αναλήψεως του Κυρίου μας και σωτήρος Ιησού Χριστού, ανάμεσα σε νέους υπευθύνους των διαφόρων ενοριών της Επισκοπής μας του Κονγκό (Μπραζαβίλ)-Γκαμπόν ερχόμενοι όχι εξ ονόματος της αντίστοιχης ενορίας τους αλλά εξ ονόματός τους και για λογαριασμό όλης της Ορθόδοξης Νεολαίας του Κονγκό για να βάλουν τέλος στο κλίμα της έντασης που κυριαρχεί ανάμεσα σε μια μερίδα κάποιων νέων μεταξύ τους και από την άλλη ανάμεσα σε νέους και εκκλησιαστικούς υπευθύνους.

  ΙΙ. Σύντομος κατάλογος των συζητηθέντων σημείων
  Εκθέτοντας όλα τα προβλήματα που προκαλούν δυσαρέσκεια στην παρούσα φάση στους κόλπους της Επισκοπής μας, έγινε επίκληση των σχετικών στις όχι ρητορικές ομιλίες στο σκάνδαλο του οποίου δράστης είναι ο Επίσκοπος, στην απόλυση και τον αφορισμό των νέων Arcade SAMBA και Adrien MISSIE, στην εκδίωξη του Αρχιμανδρίτη Θεολόγου Χρυσανθακόπουλου της Επισκοπής μας και επίσης στις δημοσιεύσεις και τις πληροφορίες που εκθέτει η Εκκλησία στα κοινωνικά δίκτυα (Ιντερνέτ).

  Συζητώντας και εξετάζοντας με κάθε αντικειμενικότητα αυτές τις ερωτήσεις, οι διαπιστώσεις υπήρξαν λυπηρές διεξαχθείσες έρευνες σε αυτά τα σημεία.

  Για να πούμε την αλήθεια:

  – Σε ό,τι αφορά τα μη ρητορικά κηρύγματα από ένα ορισμένο σημείο και σε ορισμένες ενορίες διαπιστώθηκε ότι το ευαγγέλιο δεν είναι πια στο κέντρο των κηρυγμάτων αλλά περισσότερο θέματα χωρίς ενδιαφέρον αναπτυσσόμενα με λόγους υπερβολικούς και απογοητευτικούς προς την πλευρά μερικών νέων, τα οποία λόγια μαρτυρούν εντάσεις μεταξύ των νέων και των εκκλησιαστικών υπευθύνων. Αυτή η λυπηρή διαπίστωση, που δεν είναι χωρίς συνέπειες προκαλεί τους νέους: απογοήτευση, ανυποληψία και αποχώρηση. Επίσης στους πιστούς προκαλούν επίσης απογοήτευση και μουρμούρα, γιατί στερημένοι λόγων αναγκαίων εποικοδομητικών για την πνευματική ζωή, εξέρχονται από τους ναούς άδειοι.

  – Σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο του οποίου δράστης είναι ο επίσκοπος, αυτή η ερώτηση εξετάστηκε με πολλή λεπτότητα καθώς γίνεται επίκλησή του παντού μέσα στην πόλη ακόμη και από μη ορθοδόξους, από μερικές ανώτερες αρχές εξουσίας δημόσιες και θρησκευτικές. Επ’ αυτού, μετά την επαλήθευση των αποδείξεων, φάνηκε ότι ο Επίσκοπός μας διέπραξε μια δημόσια προσβολή στην αιδώ.

  – Όσον αφορά στην απόλυση και τον αφορισμό των νέων Arcade SAMBA και Adrien MISSIE, αυτά τα μέτρα υπήρξαν άδικα και με οικτιρμούς από όλους, επειδή η απόλυσή τους δεν στηρίζεται πάνω σε κανένα λάθος που διαπράχθηκε στην εκτέλεση του επαγγέλματός τους, λοιπόν είναι καθαρά λανθασμένο και γιατί ο αφορισμός τους έγινε κατά παραβίαση των κανόνων της Εκκλησίας μας, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να περάσουν μπροστά από ένα εκκλησιαστικό δικαστήριο, όπως αυτό υπήρξε η περίπτωση για τον π. Νέστωρα YOKA. Ακόμη χειρότερα, η Εκκλησία μας δυσφημίστηκε απέναντί τους και διακυβεύτηκε το μέλλον τους καταθέτοντας τον φάκελό τους στις διευθύνσεις τις επιφορτισμένες με την απασχόληση ενώ αυτό δεν ήταν αναγκαίο.

  – Όσον αφορά την εκδίωξη του Αρχιμανδρίτη Θεολόγου Χρυσανθακόπουλου της Επισκοπής μας, διαπιστώθηκε με αγανάκτηση και κατάπληξη ο τρόπος με τον οποίο οργανώθηκαν τα πράγματα μεταξύ των εκκλησιαστικών υπευθύνων της Επισκοπής μας, που ούτε ευχαρίστησαν ούτε είπαν αντίο μέσα σε μια λειτουργία σ’ αυτόν τον άνθρωπο του Θεού, ο οποίος με μια αγάπη χωρίς όμοιά της έδωσε τα πάντα στην Επισκοπή μας και μέσα στα πλαίσια της εκδίωξης μένουν αδικαιολόγητα.

  – Όσον αφορά τέλος την δημοσίευση πληροφοριών που εκθέτουν την Εκκλησία στα κοινωνικά δίκτυα (Ίντερνετ) διαπιστώθηκε ότι οι εσωτερικές υποθέσεις της Εκκλησίας μεταφέρονται σε γνώση όλων και ότι η επίσημη σελίδα της νεολαίας του Αγίου Δημητρίου έγινε για όλους ένας τόπος ύβρεων και προπαγάνδας μεταξύ των νέων.

  Ζητήματα που λύθηκαν
  Αποφασίστηκε:
  – μια αλληλογραφία θα απευθυνθεί από τους νέους στο σύνολο των εφημερίων των ενοριών της Επισκοπής μας, ώστε τα μη ρητορικά και απογοητευτικά κηρύγματα προς ορισμένους νέους να μην ακούγονται πια μέσα στις ενορίες μας.
  – η απαξίωση εκ μέρους όλων των νέων έναντι του τωρινού Επισκόπου, που ντροπιάζει με το σκάνδαλό του την εικόνα της Εκκλησίας που εκπροσωπεί καθώς και αυτή όλων των υπευθύνων που θα προσπαθήσουν να καλύψουν ένα τέτοιο σκάνδαλο στους κόλπους της Εκκλησίας
  – η διακοπή των δημοσιεύσεων που δεν τιμούν της Εκκλησία στα κοινωνικά δίκτυα (Ιντερνέτ)
  – τέλος, μια άλλη αλληλογραφία των νέων προς όλους τους υπευθύνους και κάθε ίδρυμα, για να συζητηθούν και αναθεωρηθούν τα αδικαιολόγητα μέτρα, των οποίων θύματα υπήρξαν ο Arcade SAMBA και ο Adrien MISSIE, καθώς και ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Χρυσανθακόπουλος.

  Έγινε στο Pointe Noire, 30 Αυγούστου 2013

  Οι συμμετέχοντες

  Nos frères en Grèce,
  nous les jeunes et les fidèles du Congo-Brazzaville nous vous prions de nous aidez à travers votre site Web pour la solution d’un très grand problème de notre église. Le patriarcat d’Alexandrie il y a quelques mois nous a envoyé un évêque, qui du moment qu’il est venu au Congo il ne fait que du mal à notre église . Après la persécution injuste de notre père spirituel et fondateur de l’église du Congo du p. Théologos Chrysanthakopoulos il a licencié 4 jeunes de leurs travaux et a excommunié deux jeunes en dépit de nos protestations, en dépit de la lettre que nous avons envoyée au patriarche d’Alexandrie Mgr Théodoros B la situation reste la même. En dehors des ci-dessus cependant, comme vous lirez dans nos lettres, la police locale nous a informé de la vie de nocturne de notre évêque et ceci est un grand scandale pour notre église. Les fidèles sont bouleversés. Nous avons collecter des signatures pour que cet homme parte parce qu’il fait que du mal avec sa conduite mais tandis que nous lui avions envoyé une lettre dans laquelle nous l’avions averti que s’il ne part pas, comme les fidèles et les jeunes du Congo le veulent nous serons obligés de publier ses réalisations aux médias du Congo et de la Grèce. Nous avons aussi envoyé une lettre au patriarche, dans laquelle nous l’avions informé de tous ces sujets, mais aucune solution n’a été donné. Ils nous considèrent sous-développés et ils ont commencé un combat d’intimidation envers les fidèles avec l’aide de deux prêtres, lesquels l’évêque a élevé, pour qu’il les ait à sa main. Les fidèles sont terrorisés après les aphorismes des deux jeunes et craignent ces punitions spirituelles.
  Nous vous prions de publiez nos lettres et que vous nous aidiez à ce que soit exemptée notre église de cette personne qui scandalise les fidèles et nous fait que du mal.
  Les fidèles et les jeunes du Congo Brazzaville.

  17 Οκτωβρίου 2013 – 4:00 μ.μ.

  Αναρτήθηκε από Πατερική Παράδοση στις 12:33 μ.μ.

  Ετικέτες Επίσκοπος Μπραζαβίλ Αράθυμος, Πατρ. Αλεξανδρείας Θεόδωρος

  2 σχόλια:

  1.

  Ανώνυμος18 Οκτωβρίου 2013 – 1:40 μ.μ.

  Ο δεσποτισμός, αγαπητή «Πατερική Παράδοση», συνιστά καρκίνωμα του εκκλησιαστικού οργανισμού που διαβιβρώσκει τις σάρκες του. Έγραψε σχετικώς ο αείμνηστος αγωνιστής του δικαίου και της αληθείας Κωνσταντίνος Μουρατίδης: » ο δεσποτισμός είναι η μεγάλη νόσος της Εκκλησίας, η οποία αποσυνθέτει την εκκλησιαστικήν ζωήν. Είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗΝ ΜΑΣ ΤΟΥ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, καθιστάμενος τοσούτον μάλλον αποκρουστικός, διότι επικρατεί εις τον πανίερον χ’ωρον της Εκκλησίας, η οποία πρώτη αυτή εσάλπισε το κήρυγμα της καταργήσεως της εκμεταλλεύσεως ανθρώπου από άνθρωπον.
  Εν όσω κυριαρχεί εις την Εκκλησίαν ο δεσποτισμός, ΟΥΔΕΙΣ ΛΟΓΟΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΒΙΟΥ ΕΝ ΤΩ ΣΥΝΟΛΩ ΤΟΥ και εκπληρώσεως της ηγετικής λυτρωτικής αποστολής της Εκκλησίας προς τον σύγχρονον κόσμον». (βλέπε Κωνσταντίνου Μουρατίδου ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ, απάντησις και εις τον μητροπολίτην Κορίνθου Παντελεήμονα, ανάτυπον εκ του Ορθοδόξου Τύπου, 1978.
  Και στο πολύπαθο Κογκό, αυτήν τη στιγμή, ο δεσποτισμός καταπνίγει κάθε ικμάδα υγιούς εκκλησιαστικής ζωής. Βεβαίως το ποίμνιο, ασφυκτιώντας, θεοφιλώς αντιδρά. Είθε, ο Δομήτωρ της Αγίας μας Εκκλησίας, να «διασκεδάσει τας βουλάς των δεσποτοκρατών»!
  Λ.Ν.
  Απάντηση

  2.

  Dimitris Karamatskos18 Οκτωβρίου 2013 – 3:52 μ.μ.

  Αγαπητοί μου, πολλά τα δεινά στο πολύπαθο Κονγκό. Ξεκίνησε με την επιστολή του Πατριάρχη προς τον ιεραπόστολο π. Θεολόγο, να εγκαταλείψει το Κονγκό, γιατί δεν άντεχε ο «εκλεκτός» του, ο επίσκοπος αυτός, την αγάπη των πιστών στον π. Θεολόγο. Στη συνέχεια ακολούθησαν συκοφαντίες και ψέματα ανείπωτα σε βάρος του ιεραποστόλου. Μέχρι τον στρατό ετοίμαζε για να διώξει τον ιεραπόστολο, για να δώσει βαρύτητα στο γεγονός και να μη μπορεί να ξαναεπισκεφθεί το Κονγκό ο ιεραπόστολος, αφού θα έφευγε προπηλακιζόμενος από το ίδιο το κράτος, του οποίου ζήτησε τη συνδρομή ο επίσκοπος και αντέδρασαν οι πρόεδροι των ενοριακών επιτροπών, που γνώριζαν τον π. Θεολόγο. Όσοι νέοι αντέδρασαν στις μεθοδεύσεις αφορίστηκαν ή διώχθηκαν από τις εργασίες τους στους χώρους της ιεραποστολής και τέλος ενώ πληροφορούνται από την αστυνομία τα κατορθώματα του επισκόπου και απαιτούν να φύγει, μαζεύουν υπογραφές, στέλνουν επιστολή στον Πατριάρχη βλέπουν ότι δεν γίνεται τίποτε, γιατί το εκκλησιαστικό κατεστημένο είναι τόσο σάπιο, ώστε όποιος αντιδρά στη σαπίλα αφορίζεται. Έχει ενδιαφέρον να μπείτε στο Facebook της νεολαίας του Κονγκό, να δείτε πώς εκφράζονται οι νέοι για τον επίσκοπο. Τον ονομάζουν «διάβολο», καταστροφέα του έργου της ιεραποστολής, και πολλά άλλα «άκομψα». . https://www.facebook.com/groups/jeunesseorthodoxe/
  Περιμένουμε να δούμε αν το σημερινό Πατριαρχείο τελικά θα δείξει αν είναι συνεχιστής του έργου του Αγίου Μάρκου ή της Συνόδου που εδίωξε τον Άγιο Νεκτάριο.
  Καραμάτσκος Δημήτρης
  Μάστερ Θρησκειολογίας
  Απάντηση

  Ανώνυμος19 Οκτωβρίου 2013 – 11:25 π.μ.

  Φαῦλος βίος, φαῦλα δόγματα τίκτει! Καί τανάπαλιν! Οἱ Πατέρες πού τά ἐπεσήμαναν ἦταν σοφοί καί οἱ βαναύσως καταστρατηγούμενοι Κανόνες …ἐκδικοῦνται, ὅπως ἡ φύσις ἐκδικεῖται τίς βίαιες ἀνθρώπινες καταστροφικές παρεμβάσεις του σ’ αὐτήν. Λέτε για τον Θεόδωρο καί δεν λέτε γιά τον ἴδιο τον Προκαθήμενο τῆς Ὀρθοδοξίας ὁ ὁποῖος ἦταν ἐπί χρόνια καί χρόνια ὑποτακτικός σέ Γέροντα Μητροπολίτη γνωστό γιά τίς ἰδιαιτερότητές του…! Λοιπόν μή γελιώμαστε. Ἡ παραβίαση τῆς Πίστεως καί τῆς ἠθικῆς πᾶνε ἀντάμα!

  Αναρτήθηκε από ΑΓΩΝΑΣ

  Ετικέτες ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ

 30. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε αν το δικαστήριο εξέτασε ως μάρτυρες και τους νέους ιθαγενείς που είχαν αναρτήσει επώνυμα καταγγελίες στο Facebook

  http://www.romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/25068-2014-06-25-19-19-27

  Ανακοίνωση της Ι.Μ. Μπραζαβίλ και Γκαμπόν

  25 Ιουνίου 2014
  Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Μπραζαβίλ – 22.09

  Με την υπ’ αριθ. 6597/2014 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όσα έχει ισχυρισθεί ο κ.Δημήτριος Καραμάτσκος με σειρά επιστολών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο σε βάρος του Θεοφιλ. Επισκόπου Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμονος, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και «εν όψει και του τρόπου διάδοσής τους, θίγουν την τιμή και την υπόληψή του, προσβάλλοντας παράνομα την προσωπικότητά του».

  Με βάση το σκεπτικό αυτής, «ο καθού [κ. Δ.Καραμάτσκος] δεν απέβλεψε στην προστασία του ορθόδοξου πληρώματος, όπως ισχυρίζεται, αλλά στο να εξαναγκάσει τον αιτούντα [κ.Παντελεήμονα Αράθυμο] να αποχωρήσει από το Κονγκό και να επανέλθει ο… » [έτερος κληρικός].

  Για τους λόγους αυτούς, απαγορεύεται, μεταξύ άλλων, στον κ. Δ. Καραμάτσκο, ο οποίος τυγχάνει πρόσωπο παντελώς άγνωστο στον Θεοφιλέστατο, να ισχυρίζεται ή διαδίδει με οποιονδήποτε τρόπο στο μέλλον, γεγονός που βλάπτει την τιμή ή την υπόληψη του Επισκόπου.

  Σε διαφορετική περίπτωση, απειλείται με χρηματική ποινή και προσωπική κράτηση για κάθε παραβίαση της εν λόγω δικαστικής αποφάσεως.

  Τέλος, για τις πράξεις απειλής, εκβιασμού και συκοφαντικής δυσφημίσεως του Επισκόπου έχει ήδη επιληφθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη, κατόπιν υποβληθείσης από το παρελθόν έτος μηνύσεως.

  4 σχόλια
  Romfea.gr

  Δημήτριος Σ. • 18 ώρες πριν

  Καλό είναι ο Θεοφιλέστατος να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του, διότι οι γνωρίζοντες γνωρίζουν….

  ΚΑΜΙΝΙΕΑΣ • 19 ώρες πριν

  καλά του έκανε ο Δεσπότης! Ο καθένας οφείλει να γνωρίζει πως υπάρχουν νόμοι στους οποίους υπόκεινται άπαντες! Όποιος αυτούς τους νόμους τους παραβιάζει, οφείλει να δεχθεί και τις συνέπειες!

  Ioannis Papas • 20 ώρες πριν

  Επειδή είχα παρακολουθήσει τις δημοσιεύσεις του κ. Καραμάτσκου και είχαν δημοσιευθεί επίσης επιστολές των νέων του Κονγκό για τα θέματα αυτά, που έστελναν στον Πατριάρχη για τη ζωή του Επισκόπου τους, απορώ με την απόφαση αυτή. Δεν ελήφθησαν υπόψη οι καταθέσεις και οι επιστολές των ίδιων των Κονγκολέζων, που σίγουρα θα κατέθεσε ο «καθ’ ού»; Το γράφει η ίδια η απόφαση ότι όσα ισχυρίστηκε δεν «ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»; Αν όχι, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει παραποίηση της απόφασης. Πώς ο δικαστής ήξερε τα γεγονότα που συνέβησαν στο Κονγκό, όταν οι Κονγκολέζοι κατέθεταν για το αντίθετο; Εκτός και αν η τύχη του ήταν προδιαγεγραμμένη, γιατί είναι γνωστό ότι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας έχει ισχυρές διασυνδέσεις με τη δικαιοσύνη και είναι δύσκολο να χάσει δίκη, αλλά μια απόφαση δεν σημαίνει ότι δικαιώνει τον Επίσκοπο. Με τη λογική του θα έπρεπε να δεχθούμε ότι όλες οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι σωστές και ότι και το Συνέδριο των Ιουδαίων που καταδίκασε τον Χριστό είχε δίκαιο και ο Χριστός άδικο. Κρίμα για τον επίσκοπο που έσπευσε να δημοσιοποιήσει την απόφαση αυτή πιστεύοντας ότι δικαιώνεται η ζωή του με αυτήν και ξέροντας ότι ο κ. Καραμάτσκος δεν «δικαιούται» πλέον να του απαντήσει. Πολύ χριστιανικός τρόπος αντιμετώπισης και φίμωσης του αντιπάλου!

  anion_chloriou • 20 ώρες πριν

  Επί της ουσίας των κατηγοριών απάντησε ποτέ;

 31. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2016/05/blog-post_14.html

  Wednesday, May 11, 2016

  Ο ΑΡΑΘΥΜΟΣ ΠΑΕΙ ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΕΝΩ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ

  ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΑΡΑΘΥΜΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ.

  ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΚΑΤΟΝΑΜΑΣΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΗΓΕ ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ.

  ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ ΚΡΑΤΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΜΑΚ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙ ΠΟΛΛΩ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙ.

  ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ Η ΑΛΛΟΤΕ ΑΝΘΟΥΣΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΟΓΚΟ ΜΑΡΑΖΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΟΥΤΑΙ.

  Posted by Παναγιώτης Τελεβάντος at 5:20 PM

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   http://ekklisiaonline.gr/patriarxeia/item/14411-ti-symvainei-stin-episkopi-kongko-entalma-syllipsis-tou-episkopou-panteleimon-foto#sthash.PhXY3CYd.dpuf

   Τι συμβαίνει στην Επισκοπή Κονγκό; Ενταλμα σύλληψης του Επισκόπου Παντελεήμων (ΦΩΤΟ)
   Μάιος 6, 2016 20:58
   Από Desk Ekklisiaonline

   Μείζων θέμα στην Επισκοπή του Κονγκό φαίνεται να έχει προκύψει σύμφωνα με καταγγελία πιστών της περιοχής, καθώς με ανοικτή τους επιστολή ενημερώνουν πως εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Επισκόπου Παντελεήμων Αράθυμου. Συγκεκριμένα, το ένταλμα που εκδόθηκε προς ενός μήνα, αναφέρει πως ο Ανακριτής του Pointe-Noire κ. Ouando Etounda, ζητεί από τις αστυνομικές αρχές της πόλης να συλλάβουν τον Επίσκοπο του Κονγκό κ. Παντελεήμονα Αράθυμο. Οι κατηγορίες που αναφέρονται στο έγγραφο είναι πλαστογράφηση εγγράφου και προσβολή Δημοσίας αιδούς. Στην επιστολή που λάβαμε αναφέρεται συγκεκριμένα πως «πολλά μέλη της εκκλησίας μας υπάρχουν μεταξύ των σοβαρών μαρτύρων, που ο Ανακριτής άκουσε κατά την έρευνά του. Έχοντας πεισθεί από τις μαρτυρίες τους ο Ανακριτής αποφάσισε να καλέσει τον Επίσκοπο, αλλά δυστυχώς αυτός αρνήθηκε εντελώς να παρουσιαστεί, παρά τις πολλές κλήσεις και τελικά ο Ανακριτής του απέστειλε ένα ένταλμα σύλληψης. Εμείς, οι νέοι και οι πιστοί της Εκκλησίας του Κονγκό, περιμένουμε από το Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας να επέμβει, επιτέλους, και να απομακρύνει τον άνθρωπο αυτόν, που σκανδαλίζει την Εκκλησία μας». Να σημειωθεί πως η επιστολή υπογράφεται μεν από τους «νέου και τους πιστούς του Κονγκό», χωρίς όμως να αναφέρονται ονόματα. Ωστόσο, το διάστημα στο οποίο φέρεται να είναι σε ισχύ το ένταλμα σύλληψης, ο Επίσκοπος Κονγκό τελεί κανονικά τις Λειτουργίες, όπως ενημερώνει και η ιστοσελίδα της Επισκοπής. Μάλιστα, και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, στις 16 Απριλίου έδωσε το παρών στην ορκωμοσία του Προέδρου του Κονγκό Denis Sassou N’guesso, όπου σίγουρα υπήρχαν οι αστυνομικές δυνάμεις και θα μπορούσε να γίνει η ενδεχόμενη σύλληψη στην περίπτωση που οι καταγγελίες ευσταθούν. Οπως και να έχει, αυτό που πρέπει άμεσα να γίνει και μάλιστα άμεσα είναι να δοθούν απαντήσεις από την Επισκοπή και να παρέμβει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και να ξεκαθαρίσει το θέμα και αν οι κατηγορίες είναι ψευδείς κατηγορίες ο Επίσκοπος να λάβει τα μέτρα του. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε το έγγραφο του εντάλματος σύλληψης που φέρεται να εκδόθηκε προ ενός μήνα και η μετάφρασή του στα ελληνικά που απεστάλη από τους «νέους και πιστούς του Κονγκό». –

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s