O Aλέξης Τσίπρας σε Ιεραποστολή

Τρίζουν τα κόκαλα του Μαρξ
(…και πως το «Ροΐδη Εμμονές» δεν χαρίζεται σε κανέναν)

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Με έκπληξη πληροφορήθηκα πως ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε πρόσφατα με τον πάπα Αλεξανδρείας κ.Θόδωρο Χορευτάκη: «…ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενημέρωση σχετικά με «το σημαντικότατο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, για την ευρύτερη περιοχή της ηπείρου της Αφρικής, ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό, πόσω δε μάλλον σε μία περίοδο που οξύνονται οι κοινωνικές ανισότητες, η φτώχεια και οι διαφορές ανάμεσα στον αναπτυγμένο κόσμο και στον λεγόμενο τρίτο κόσμο«.

Αμέσως μετά, ο πάπας είχε την ευκαιρία να πετάξει τη μάσκα και να εκδηλωθεί με το κλασσικό ρεπερτόριο: «υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, στον οποίο απευθυνόμενος, τόνισε ότι «είστε άνθρωπος της Εκκλησίας, η καρδιά σας πονεί και κτυπά για μας όλους που είμαστε φύλακες «Θερμοπυλών»…».

Ομολογώ πως μετά την αρχική ψυχρολουσία των συναφών δηλώσεων Τσίπρα με την εκλογή του ως προέδρου του ΣΥΝ, είχα την ελπίδα πως τέτοιο ολίσθημα δεν θα επαναλαμβανόταν: «Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θέλουμε δίπλα μας την Εκκλησία και χαρακτήρισε ως ενθαρρυντική αλλαγή τη στάση της με το νέο Αρχιεπίσκοπο, καθώς όπως είπε δεν είδαμε προτροπές για συλλαλητήρια στο θέμα της ΠΓΔΜ ενώ με θετικά λόγια μίλησε και για τον κ.Βαρθολομαίο, τονίζοντας τις οικολογικές ευαισθησίες χαρακτηρίζοντάς τον ως «πράσινο Πατριάρχη» . Οι αφελείς αυτές δηλώσεις θα μπορούσαν ίσως να γίνουν από κάποιο γυμνασιάρχη των Αμπελοκήπων όπου ο κ.πρόεδρος του ΣΥΝ διέπρεψε στις καταλήψεις, με προφανείς συνέπειες για το επίπεδο των γνώσεών του, αλλά ποτέ από έναν ηγέτη της Αριστεράς.

Απογοητευμένος από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τις πολυάριθμες ασυνεννόητες συνιστώσες, τον κ. Αλαβάνο, την Ανανεωτική πτέρυγα που αλλοιθωρίζει προς το ΠΑΣΟΚ και τώρα και από τον κ.Τσίπρα, αναρωτιέμαι τι σκοπιμότητα είχε η συνάντηση Τσίπρα-Χορευτάκη. Έχει κάποια ηθική ή ρεαλιστική βάση; Εξυπηρετεί σε κάτι τα οράματα ή την πολιτική της Αριστεράς; Νομιμοποιείται έστω ως τυπική-εθιμοτυπική ή σηματοδοτεί συντηρητικές αναδιπλώσεις και νέα συμπτώματα πολιτικής βλακείας; Διαφοροποιείται κανείς από τέτοιες πρακτικές στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ;

Η Αφρική χρειάζεται σοβαρές πολιτικές βοήθειας από την Ε.Ε. και από ανθρωπιστικές οργανώσεις που δεν θα έχουν εξουσιαστικές βλέψεις, δεν χρειάζεται χάντρες και καθρεπτάκια. Χρειάζεται χτύπημα και όχι αντικατάσταση των παλιών προκαταλήψεων με νέες, επιστημονικές παρεμβάσεις στην Υγεία, στην Παιδεία, στην αγροτική παραγωγή, στην Οικονομία. Χρειάζεται ανθρωπισμό και όχι φιλανθρωπία-φύλλο συκής για τα αρπακτικά σχέδια των ρασοφόρων. Πιθανολογώ καλόπιστα πως μερικοί αγνοούν πως η ιστορικά καταδικασμένη χριστιανική Ιεραποστολή, συνοδεύτηκε από λουτρά αίματος, αποικιοκρατικές συμπεριφορές, εθνικιστικούς μεγαλοϊδεατισμούς, ανήθικες καταστάσεις. Επιπλέον φαντασιώνονται πως ο χριστιανός και ιδιαίτερα ο Ελληνορθόδοξος ιεραπόστολος είναι ένας ρομαντικός Απόστολος του Χριστού που θυσιάζεται για να βοηθήσει τα πεινασμένα παιδάκια του Τρίτου κόσμου. Όχι πως δεν θα υπάρχει και αυτό το είδος αλλά ας πούμε μερικά αυτονόητα:

1.Το παπάτο Αλεξανδρείας βαρύνεται ιστορικά με τη δολοφονία της γυναίκας και φιλοσόφου Υπατίας. Εμβληματικό έγκλημα μισογύνιδων δογματικών για το οποίο ποτέ δεν ζητήθηκε συγνώμη. Θα μπορούσε ο κ.Τσίπρας να το υπενθυμίσει στον κ.Χορευτάκη.

2. Ιστορικά η Ορθόδοξη Εκκλησία επεκτάθηκε με το σπαθί του αυτοκράτορα και του τσάρου. Ξεδοντιασμένη σήμερα, δεν ασκεί άμεση βία, αλλά εκμεταλλεύεται τη δυστυχία και την αμάθεια των ιθαγενών.

3. Το παπάτο βαρύνεται με την παραγωγή ενός σύγχρονου Αγίου, του Νεκτάριου. Διωγμένος από εκεί για ‘ανηθικότητα’ ήλθε στην Ελλάδα, όπου παρ’όλο που κατηγορήθηκε ξανά ως ‘ανήθικος’, σήμερα διαπρέπει ως θαυματουργός, γεμίζοντας τα παγκάρια με λεφτά απελπισμένων ανθρώπων. Τα κέρδη είναι τόσα πολλά που ο προηγούμενος πάπας, ο Πέτρος ο Ζ΄, ζήτησε επίσημα συγγνώμη από τον Άγιο μετά από πολλές δεκαετίες.

4. Το παπάτο Αλεξανδρείας είναι αποικιοκρατικό-ρατσιστικό, λιγότερο ίσως από το πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ή από το παλιό της Αντιόχειας που επανακαταλήφθηκε στις αρχές του 20ου αι. από τους ντόπιους οι οποίοι έδιωξαν τους Ρωμιούς επισκόπους. Μέσα στη Μαύρη Ήπειρο, οι ιθαγενείς επίσκοποι είναι ελάχιστοι. Ο πάπας και πατριάρχης της Μεγάλης Θεουπόλεως Αλεξανδρείας κλπ κλπ (ο τίτλος του είναι τεράστιος και προκλητικός) ανήκει στην Αρεία φυλή των Νοελλήνων. Η μητρόπολις της Ν.Αφρικής στήριξε το απαρτχάϊντ και ήταν η μόνη χριστιανική Εκκλησία που δεν ασκούσε Ιεραποστολή στους ιθαγενείς αυτής της χώρας πιστή στο πνεύμα των ρατσιστών!

5. Η εκλογή του εκάστοτε πατριάρχη γίνεται με σκανδαλώδη ανάμιξη των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου και πολιτικών προσώπων. Ο πατριάρχης υπηρετεί τα συμφέροντα των δυο αυτών χωρών, κυνηγάει κάθε Σλάβο ορθόδοξο ιεραπόστολο που θα αποπειραθεί να επεκταθεί στην Αφρική και μαλώνει ακόμη και με τον Νεοέλληνα πατριάρχη της Ισταμπούλ που του αμφισβητεί πως κατέχει τη Σατραπεία όλης της ηπείρου.

6. Η παράδοση της εξυπηρέτησης από το παπάτο ξένων συμφερόντων ξεκινά από το Βυζάντιο. Οι αυτόχθονες Αιγύπτιοι (Κόπτες), αποσχίστηκαν το 451 από τον τοποτηρητή του τύραννου της Κωνσταντινούπολης και ίδρυσαν δικό τους πατριαρχείο που λειτουργεί σήμερα παράλληλα με υπερπολλαπλάσιο αριθμό πιστών.

7. Το πατριαρχείο Αλεξανδρείας βαρύνεται με οικονομικά και «ηθικά» σκάνδαλα.
https://roides.wordpress.com/2009/10/14/14oct09/https://roides.wordpress.com/2009/10/19/19oct09/https://roides.wordpress.com/2009/10/20/20oct09/

8. Στη διάρκεια της δικτατορίας ο πάπας Νίκος Βαρελόπουλος παρασημοφορούσε στελέχη της Χούντας και υμνούσε το καθεστώς.

9. Η πραγματική δύναμη του παπάτου σε αυτόχθονες σε όλη την Αφρική περιορίζεται σε 300 χιλιάδες, ένα απειροελάχιστο δηλαδή ποσοστό στο σύνολο του πληθυσμού. Άρα δεν είναι κάποιος σημαντικός παράγων επιρροής με τον οποίο κάποιος πολιτικός οφείλει έστω αναγκαστικά να έχει κάποια επικοινωνία. – http://orthodoxyinamerica.org/article.php?id=56

10. Το λεγόμενο ιεραποστολικό έργο του παπάτου είναι ένα όνειδος για την Ελλάδα και τη χριστιανοσύνη. Το πατριαρχείο εκμεταλλευόμενο το φόβο, την αμάθεια, τη φτώχεια, τις δεισιδαιμονίες, μεταφέρει νέες προλήψεις, φοβίες και ενοχές στους δύστυχους ντόπιους, εμφανιζόμενο ως το μόνο αντίδοτο στους ιθαγενείς μάγους, ως φορέας μιας ανώτερης μαγείας. Για του λόγου το αληθές, ξεκινώ με τη μαρτυρία ενός μητροπολίτη (Διατηρώ την ορθογραφία και το Συντακτικό των Φωτιστών της Αφρικής):

Α) «…Ανάμεσα σ’ αυτούς που περίμεναν το βάπτισμα, υπήρχε κάποιος άνδρας ο οποίος με μαγικό τρόπο έστελνε κεραυνούς και είχε ήδη σκοτώσει πολλούς ανθρώπους. Ο παραδοσιακός αρχηγός του χωριού τον είχε τιμωρήσει απαγορεύοντάς τον να πίνει νερό από το ποτάμι της περιοχής Mukamba. Βάπτισα όσους περίμεναν το βάπτισμα κι ανάμεσά τους κι αυτόν το μάγο…..Κατά τις 4 το πρωί ένας δυνατός άνεμος άρχισε να φυσά που έκανε να κουνιέται όλο το σπίτι. Πετάχτηκα απ’ τον ύπνο και άκουσα τα δύο παιδιά – συνοδούς μου να κλαίνε και να φωνάζουν:
– Πάτερ πεθαίνουμε, ελάτε να μας σώσετε.
Άκουγα τα παιδιά, όμως δεν μπορούσα να κουνηθώ και να φτάσω στο δωμάτιο των παιδιών.
Κατάλαβα ότι ήμουν ζωντανός γιατί ένιωθα το κεφάλι μου. Όμως όλο το σώμα ήταν παράλυτο.
Είχα μαζί μου ένα σταυρό που ο αείμνηστος π. Χαρίτων μου έδωσε κάποτε στην Τσικάμβα. Τον είχα τοποθετήσει από το βράδυ πάνω στο τραπέζι. Σκέφτηκα να τον πάρω και να κάνω προσευχή. Όμως δεν μπορούσα να απλώσω το χέρι μου.
Τα παιδιά συνέχιζαν να κλαίνε πιο δυνατά.
Έφερα με δυσκολία το χέρι πάνω στο πόδι μου, έκανα το σημείο του σταυρού και κατάλαβα ότι μπορώ να κουνηθώ.
Κάθισα στο κρεβάτι με τα πόδια κρεμασμένα, αλλά ο άνεμος με πέταγε από τον ένα τοίχο στον άλλο του δωματίου. Με δυσκολία, χτυπώντας πέρα-δώθε βγήκα από το δωμάτιο, πέρασα στη βεράντα όπου είδα το μηχανάκι μου πεταμένο, αναποδογυρισμένο στην άκρη της βεράντας και κατευθύνθηκα προς το δωμάτιο των παιδιών. Μπήκα μέσα, τα έπιασα από το χέρι, τα ρούχα τους ήταν ξεσκισμένα, σχεδόν γυμνά, έκαναν εμετό και είχαν διάρροια. Ήταν περίπου 6 η ώρα το πρωί.
……….
Ήρθαν πολλοί πιστοί και κάποιοι μου είπαν:
«Όλα αυτά που συνέβησαν τη νύχτα έγιναν γιατί βάπτισες χτες τον αρχηγό των “κεραυνοβόλων”. Οι φίλοι του σκέφτηκαν: «Θα πειράξουμε και θα δοκιμάσουμε τώρα αυτόν που βάπτισε τον αρχηγό μας».
Βγήκα για μια στιγμή έξω από το χώρο που θα τελούσα σε λίγο τη Θεία Λειτουργία. Κάποιοι πιστοί και κάποιοι χωρικοί αβάπτιστοι μου είπαν:
«Θέλησαν να σας σκοτώσουν, όμως δεν τα κατάφεραν. Πιστεύουμε κι εμείς ότι ο Θεός σας είναι δυνατός, αληθινός. Ζητάμε, λοιπόν, να μας βαπτίσετε κι εμάς όλους».
Τους βάπτισα και ο αρχηγός των «κεραυνοβόλων» ενισχύθηκε ακόμα πιο πολύ ότι ο Θεός μας είναι ο αληθινός Θεός.
……………..
† Ο Κεντρώας Αφρικής Ιγνάτιος».
(ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ, ΕΤΟΣ 46o, ΤΕΥΧΟΣ 205, ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2009)

Β) Μαγεία και Ιεραποστολή

«Στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, ανάμεσα στ’ άλλα κορίτσια του οικοτροφείου προσετέθησαν προ μηνών και δύο άλλα. Είναι η Δέσποινα ηλικίας 11 ετών και κατ’ εξαίρεσι το αγόρι Άγγελος, ηλικίας 6 ετών. Τα παιδιά αυτά έχουν τη ιστορία τους.
Οι Αδελφές της Μονής τα βρήκαν παρατημένα στους δρόμους. Τα μετέφεραν στην Μονή και ειδοποίησαν την Αστυνομία να αναζητήσει τους γονείς τους. Τελικά, εμάθαμε ότι η μητέρα τους είναι μάγισσα. Σκότωσε τ’ άλλα αδελφάκια τους κι’ αυτά τα εμύησε στην μαγεία και τα εγκατέλειψε. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν στην ζωή τους να βγάζουν το «ψωμί»τους. Με την ευλογία το π. Μελετίου, Προϊστάμενου της ιεραποστολής, βαπτίσθηκαν. Και έκτοτε έχουν την δύναμι και την φώτισι από τον Θεό να διηγούνται στην Αδελφή Θέκλα τι μαγικά έκαναν πριν και πόσους ανθρώπους είχαν σκοτώσει. Της είπαν, ότι με τα μαγικά τους σκότωναν ανθρώπους, έπαιρναν το αίμα τους, το έβαζαν σε μια βελόνα ραψίματος , την κρεμούσαν επάνω τους και πετούσαν τις νύκτες χιλιόμετρα μακριά για να μαγέψουν ή σκοτώσουν άλλους ανθρώπους. Στο ερώτημα της Αδελφής αν τώρα τους ενοχλούν τα δαιμόνια της απήντησαν: «Έρχονται να μας πάρουν. Μας τραβούν να κόψουν από τον λαιμό μας τον σταυρό που φοράμε. Μόλις εμείς κάνουμε το σημείο του Σταυρού, αυτά εξαφανίζονται. …ήλθαν μάγοι και μας παρακαλούσαν να τους ακολουθήσουμε, αλλά δεν μπορούσαν να μας πάρουν κοντά τους». Το γιατί είναι ευκολονόητο διότι φοβούνται το Βάπτισμα, στον Σταυρό και τον Αγιασμό που πίνουν τα παιδιά κάθε πρωί….
».

Γ) «Οι κάτοικοι των ειδωλολατρικών εκείνων χωριών που γνωρίζουν τις μηχανουργίες του διαβόλου, αμέσως συνέλαβαν τους τρείς μάγους, τους έδεσαν και τους ρώτησαν αν αυτοί σκότωσαν τον νεκρό. Δεν ήταν δυνατόν να αρνηθούν, διότι ο νεκρός (γράφε καλλίτερα ο διάβολος) τους απεκάλυψε. Τα φέρετρο κατόπιν πήγε και στάθηκε στο πατρικό σπίτι, δήθεν για να ξεκουρασθή, όπως λένε εκεί οι κάτοικοι. Μόνο του κατόπιν έφυγε κι’ ανέβηκε επάνω στην τερμητιέρα-μυρμηγκοφωλιά, από τη οποία εκείνη την ημέρα έβγαινε συνεχώς καπνός και σύννεφο σκόνης. Προφανώς ανέβηκε στην μυρμηγκοφωλιά για να αποκαλύψει στους άλλους τον τόπο, όπου οι μάγοι συγκεντρώνοντο και έκαναν τα μαγικά τους για να σκοτώσουν τον Κατόκα. …..».

Δ) Ο παπά Λάζαρος θεραπεύει παράλυτον από μάγια
Μοναχού Δαμασκηνού Γρηγοριάτου

«Την περίοδον του εξαμήνου του 2006, που έμεινα στο Κολουέζι, έμαθα με μεγάλη μου κατάπληξι πώς ο ιθαγενής ιερεύς μας παπά Λάζαρος θεράπευσε ένα παιδάκι έξι ετών, το οποίον ήταν παράλυτο από μάγια. Η ιστορία είναι αληθινή, διότι μου την διηγήθηκε ο ίδιος ο παπά Λάζαρος (sic), ο οποίος για την μεγάλη του αρετή και απλότητα, έχει λάβει το χάρισμα από τον Θεό να θεραπεύη ασθενείς και να διώχνη τα δαιμόνια……».

Υ.Γ.
Κάθε σχόλιο περιττό.

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, σκέψεις, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

55 Responses to O Aλέξης Τσίπρας σε Ιεραποστολή

 1. Ο/Η Ευσεβής Ρώσος λέει:

  Δεν υπάρχει ένας σοβαρός, πολιτικά καταρτισμένος, επαγγελματικά επιτυχημένος, πραγματικός διανοούμενος να ηγηθεί των δυνάμεων της ανανεωτικής Αριστεράς; Τι πράγμα είναι αυτό με το κακομαθημένο, ανεπάγγελτο, υπερφύαλο παλιόπαιδο-βουτυρόπαιδο που λέγεται Τσίπρας; Όταν ανοίγει το στόμα του ξεστομίζει βαρύδγουπες ανοησίες, αυτοσχέδιες αοριστολογίες και δη με απύθμενο θράσος… Έχει περάσει τη μέχρι τώρα ζωή του αβρόχοις ποσί και τολμάει να μιλά για αριστερά και για κοινωνικούς αγώνες ο κύριος «απόλυτο τίποτα»;
  Πού κατήντησε η μετριοπαθής αριστερά στην Ελλάδα; Να μην μπορεί να βρει ηγέτη και να παραπαίει μεταξύ του 3% και 4%…
  Δεν ανέμενα ποτέ ότι ο Τσίπρας θα ορθώσει το ουτιδανό του πολιτικό δέμας εναντίον των αναχρονιστικών θεσμών της χώρας και εκπλήσσομαι που ξαφνιάζεστε από το φλερτάκι του με την Εκκλησία, αυτό το κατεξοχήν οπισθοδρομικό ιστορικό υποκείμενο.
  Αν επιτρέπεται να κάνω μία υπόδειξη: στείλτε τον ανίκανο Τσίπρα στο σπίτι του. Διαφορετικά, δεν θα υπάρξει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της ανανεωτικής αριστεράς στην Βπόμενη βουλή.

 2. Ο/Η sfrang λέει:

  Οι παραδόσεις τέκνον μου, όλοι για τις παραδόσεις μας, ακόμα και οι άθεοι αριστεροί!

 3. Ο/Η sfrang λέει:

  Αυτό με τον παπα-Λάζαρο ισχύει; Έχω μια θείτσα κουτσή αλλά πολύ πιστή, έχει ανάψει όλα τα καντήλια στα ξωκλήσια της Αττικής. Να του την πάω να της φτιάξει το πόδι, ίσως βρει και γαμπρό η φουκαριάρα… Ξέρεις πόσοι ζητάνε 70άρες;;

 4. Εκ γυναικός τα άριστα:

  Να καταγγέλλουν στο υπουργείο τους δασκάλους και τους καθηγητές που επιβάλλουν σε μαθητές να συμμετέχουν στην πρωινή προσευχή και στον εκκλησιασμό, κάλεσε χθες γονείς και μαθητές η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

  Τα λοιπά από:
  http://eineken.pblogs.gr/2009/12/na-kataggellontai-daskaloi-kai-kathhghtes-poy-epiballoyn-symmeto.html

 5. Ο/Η +Aλαβάνος λέει:

  Ο Πρόεδρος Αλέξης για τον Πρόεδρο Μάο

  http://folkefiende.blogspot.com/2008/03/blog-post_26.html

  «Η σκέψη του Μάο είναι πολύ πιο διαχρονική από εκείνη του Μάρξ και του Λένιν»

  Αλέξης Τσίπρας (Από συνέντευξη του στα ΝΕΑ στις 22/3/2008 με τίτλο «Ο Βελουχιώτης ίσως ήταν παραπάνω από Τσε της Ελλάδας»)

  «Το Μεγάλο Άλμα Προς Τα Εμπρός και ο λιμός διήρκεσαν τέσσερα χρόνια.Σχεδόν 38 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από υποσιτισμό ή από εξοντωτική εργασία…
  Ο λιμός δεν ήταν μόνο ο μεγαλύτερος του εικοστού αιώνα, αλλά και ο μεγαλύτερος όλης της καταγεγραμμένης ανθρώπινης ιστορίας.Ο Μάο ήξερε ότι ώθησε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους στο θάνατο τους με στέρηση τροφής ή με υποχρεωτική επίμοχθη εργασία.Το 1958 και το 1959 (δυο κρίσιμες χρονιές), η Κίνα εξήγαγε συνολικά 7 εκατομμύρια τόνους σιτηρών.Αυτή η ποσότητα θα είχε προσφέρει πάνω από 840 θερμίδες τη μέρα σε 38 εκατομμύρια ανθρώπους,δηλαδή θα είχε αποτελέσει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου…
  Ο Μάο περίμενε ότι θα πέθαινε ακόμη περισσότερος κόσμος.Παρόλο που η μαζική εξολόθρευση του λαού δεν υπήρξε ποτέ ο σκοπός του Άλματος,ωστόσο ο Μάο ήταν προετοιμασμένος να χάσει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.Μάλιστα,είπε στα ανώτερα κομματικά στελέχη ότι δεν έπρεπε να συγκλονιστούν, αν συνέβαινε αυτό.Όταν έθεσε σε κίνηση το Μεγάλο Άλμα στο συνέδριο του Μαϊου του 1958,ο Μάο είπε στους αντιπροσώπους ότι όχι μόνο δεν έπρεπε να φοβούνται την ιδέα ότι θα πέθαιναν άνθρωποι ως αποτέλεσμα της πολιτικής του Κόμματος, αλλά ότι έπρεπε να τη θεωρούν και ευπρόσδεκτη…»Ο ταοϊστής φιλόσοφος Τσούανγκ Τζε»,συνέχισε ο Μάο,»είχε δίκιο που καθόταν και τραγουδούσε όταν πέθανε η γυναίκα του.Πρέπει να οργανώνονται πανηγυρικά συλλαλητήρια όταν πεθαίνει κάποιος».»Πρέπει να γιορτάζεται ο θάνατος […]Εφόσον πιστεύουμε στη διαλεκτική,πρέπει να είμαστε και υπέρ του θανάτου»…Το πένθος απαγορεύτηκε,όπως απαγορεύτηκαν και τα δάκρυα,εφόσον ο Μάο είπε ότι ο θάνατος αποτελούσε αιτία για εορτασμό.
  Ο Μάο πίστευε ότι οι μαζικοί θάνατοι είχαν και μερικά πλεονεκτήματα.Τον Δεκέμβριο του 1958 είπε στα ανώτατα κομματικά στελέχη:»Ο θάνατος επιφέρει όφελος.Τα πτώματα λιπαίνουν τη γη.»Για αυτό το λόγο διέταξε τους αγρότες να φυτέψουν καλλιέργειες πάνω στους τάφους,διαταγή που προκάλεσε μεγάλη οδύνη.
  Σήμερα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ποιό θεωρούσε ο Μάο ως το ανώτατο επιτρεπτό όριο θανάτων.Όταν βρισκόταν στη Μόσχα το 1957,είπε:»Eίμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε 300 εκατομμύρια Κινέζους για τη νίκη της παγκόσμιας επανάστασης.» Ο αριθμός αυτός αποτελούσε σχεδόν τον μισό πληθυσμό της Κίνας.Σε κομματικό συνέδριο τον Μαϊο του 1958, ο Μάο επανέλαβε :»Μην σας απασχολεί η ιδέα του παγκόσμιου πολέμου.Το πολύ πολύ μερικοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους[…]Πολλές φορές στην ιστορία μας έχουν αφανιστεί οι μισοί Κινέζοι[…]Καλύτερα να μείνει ο μισός πληθυσμός,αλλά καλό είναι και το ένα τρίτο[…]»

  [Γιούνγκ Τσάνγκ-Τζον Χάλλιντεϋ, «Μάο:H Άγνωστη Ιστορία», Βιβλιοπωλείον της Εστίας,σελ.515-516]

  Εξαιρετικά αφιερωμένο στον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. ,Αλέξη Τσίπρα και στους πολυάριθμους, εν Ελλάδι,θαυμαστές του Μάο Τσε Τουνγκ.Αναρωτιέμαι για το ποιές θα ήταν οι αντιδράσεις εάν ο Γ.Καρατζαφέρης χαρακτήριζε τη σκέψη του Αδόλφου Χίτλερ διαχρονική…

  posted by cobden at 4:12 PM

 6. Φέξε μου και γλίστρησα… Όλα γίνονται για την αύξηση του χρήματος. Και μετά θα μιλάει και πάλι για ελευθερίες.

 7. Ο/Η Boλταίρος λέει:

  Δεν θα συμφωνήσω με τον φίλο Ευσεβή Ρώσο. Είναι πολύ αυστηρός με τον Αλέξη.
  Θα πω και εγώ όμως κρίμα.
  Ένας νέος άνθρωπος, αριστερός, να παίζει τόσο μουχλιασμένα τόσο τετριμμένα και υποκριτικά με μπαμπόγερους πατριάρχες και να περιμένει ακρόαση μαζί με τον Καρατζαφέρη.
  Μπλιαχ

 8. Ο/Η Πατριώτης λέει:

  Τι έγινε Ροιδη, τα σπάσατε με τα κομμούνια ή άλλαξε γραμμή ο Σόρος;
  Μπου χαχαχα

 9. Ο/Η Αλέκα λέει:

  Ψιτ παιδιά
  ήμουν κι εγώ εκεί

  Τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο, επισκέφθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης,
  ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Ξινίδης και τέλος η γενική γραμματέας του Κ.Κ.Ε κα. Παπαρήγα.

  Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον Πατριάρχη στις 17:00, όπου μέσα σε πολύ φιλικό κλίμα συζήτησαν θέματα που αφορούν το Πατριαρχείο.

  Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενημέρωση σχετικά με «το σημαντικότατο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, για την ευρύτερη περιοχή της ηπείρου της Αφρικής, ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό, πόσω δε μάλλον σε μία περίοδο που οξύνονται οι κοινωνικές ανισότητες, η φτώχεια και οι διαφορές ανάμεσα στον αναπτυγμένο κόσμο και στον λεγόμενο τρίτο κόσμο».

  Αμέσως μετά, το Προκαθήμενο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης, ο οποίος μετά τη συνάντηση τόνισε τα εξής:

  «Ο σύγχρονος φάρος της Αλεξάνδρειας είναι το Πατριαρχείο. Η Ελλάδα όσο και να προσπαθήσει, όσο και να ψάξει, δεν θα βρει καλύτερο Πρεσβευτή καλής θελήσεως για τις πάνω από πενήντα χώρες της Αφρικής από το Πατριαρχείο. Ο Μακαριώτατος συνεχίζει μια πολύ καλή σειρά Πατριαρχών, που είχαμε σε αυτό το χώρο και είμαι σίγουρος ότι η ενίσχυση του Πατριαρχείου θα βοηθήσει να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, όχι πνευματικά μόνο, στη μαύρη ήπειρο, αλλά και διπλωματικά. Πιστεύω ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα αντιληφθεί τις υποχρεώσεις του, αλλά και τις δυνατότητες που μπορεί να έχει το Πατριαρχείο, σε μια Ελλάδα, η οποία επιζητά συμμαχίες σε όλο τον κόσμο».

  Ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος από την πλευρά του, μετά τη συνάντηση τόνισε: «Ενημέρωσα τον Πρόεδρο για το θεάρεστο έργο που επιτελούμε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην αφρικάνικη ήπειρο, στην ήπειρο του μέλλοντος».

  «Ξέρω πολύ καλά Πρόεδρέ μου ότι είστε άνθρωπος της Εκκλησίας, η καρδιά σας πονεί και χτυπά για εμάς όλους, που είμαστε φύλακες Θερμοπυλών, στα ξένα, μακριά, για ένα καλύτερο αύριο, γι’ αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν πού τη κεφαλήν κλίναι. Σας ευχαριστώ γιατί με ακούσατε με προσοχή και γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι αυτά που είπαμε, θα είστε αρωγός στο ταπεινό μου έργο, σε αυτό που κάνουμε με τους ολιγοστούς, μα που είναι τόσο σπουδαίο για την ήπειρο του μέλλοντος. Να έχετε υγεία και χαρά και προσωπική, αλλά και οι συνεργάτες σας», συνέχισε.

  Στη συνέχεια τον Πατριάρχη επισκέφθηκε εκτός προγράμματος και ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος απευθυνόμενος στον Πατριάρχη τόνισε: «Μακαριώτατε, είναι ιδιαίτερη χαρά που σας γνωρίζω από κοντά, έχω ακούσει πάρα πολλά όσον αφορά το ιεραποστολικό έργο που επιτελείτε».

  Ενώ ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος τόνισε: «και ο Πρωθυπουργός, με πολύ-πολύ αγάπη ρωτά και ενδιαφέρεται για τον χώρο τον δικό μας, που είναι το μέλλον της ανθρωπότητας. Είναι μία αποθήκη που κάποτε οι μεγάλες δυνάμεις θα στρέψουν το βλέμμα τους προς την Αφρική».

  Επίσης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα, η οποία χαρακτήρισε τη συνάντηση «πάρα πολύ ευχάριστη και πάρα πολύ ενδιαφέρουσα, μία ενημέρωση για τον ρόλο του Πατριαρχείου σε όλη την περιοχή της Αφρικής, μία περιοχή, μία ήπειρος όπου υποφέρουν οι λαοί, μικρά παιδιά, γυναίκες, και θεωρώ ότι μέσα από αυτήν την ενημέρωση, αύξησε τη δική μας ευαισθησία για τους λαούς, για τους κατοίκους της Αφρικής.

  Τέλος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, απευθυνόμενος προς την κα Παπαρήγα, εξέφρασε «ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη που έδειξε στο μεγάλο μας κοινωνικό έργο σε ολόκληρη την Αφρική, στους ανθρώπους που πεινάνε και διψάνε για δικαιοσύνη, για ένα καλύτερο αύριο. Η ανθρωπότητα και οι μεγάλες δυνάμεις δεν έχουν το δικαίωμα να τους το στερήσουν…»΄

  Φωτος
  here
  http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3646&Itemid=1

 10. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Μάγκες ετοιμαστείτε να ξυλωθείτε.
  Έρχονται νέα σάπια κοτόπουλα.

  http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3665&Itemid=2

  Μνημόνιο συνεργασίας Πατρ. Αλεξανδρείας με Αλληλεγγύη Εκτύπωση E-mail
  Γράφει ο/η Romfea.gr – 10:33
  10.12.09

  Μία νέα σελίδα συνεργασίας άνοιξαν από χθες το βράδυ το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη»

  της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση του ιεραποστολικού έργου στην Αφρική.

 11. Ο/Η Eωσφόρος λέει:

  Και σε ρε Τρεμόπουλε;

  http://panosz.wordpress.com/2009/12/06/ecogreens-83/

  Πράσινες Πατριαρχικές συναντήσεις στην Κωνσταντινούπολη

  Δεκεμβρίου 6, 2009 in Η πολιτική στην καλύβα | Tags: Βαρθολομαίος, Οικολόγοι Πράσινοι, Τρεμόπουλος | by Πάνος

  (δεύτερη ανανέωση)

  με οραίες φοτωγραφήες που θα έλεγε και ο Μποστ.
  Πατριάρχης-Ρουβάς-Καλομοίρα-Εφρέμ

 12. Ο/Η Oρθόδοξος κάφρος λέει:

  Oρθόδοξοι Ιεραπόστολοι
  δαίμονες, μάγοι, κακά πνεύματα, το δαιμόνιο Φαντόμ και λοιπά κουραφέξαλα.

  Κατόπιν, συνεχίζει ο π. Μελέτιος, τους είπαμε να πάνε στα σπίτια τους και να επιστρέψουν για εξομολόγησι όλοι οι Χριστιανοί μας, όταν ακούσουν την καμπάνα. Κρατήσαμε κοντά μας τους δύο μάγους, διότι ο τρίτος την νύκτα έφυγε κρυφά για το Κολουέζι, φοβούμενος μη τον σκοτώσουν τα παιδιά του νεκρού, όπου και παραδόθηκε στην αστυνομία. Σ’ αυτούς είπαμε ότι, χωρίς υπεκφυγές και ψέμματα να πάνε στα σπίτια τους και να μας φέρουν τα μαγικά τους.

  Μετά τις 8.30 η ώρα οι π. Φίλιππος και π. Ιάκωβος άρχισαν την εξομολόγησι πρώτα των δύο μάγων και στην συνέχεια όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών μας, περίπου 60 στον αριθμό. Ενώ εγώ και π. Ιωσήφ συνωμιλήσαμε με τον άλλο κόσμο για τα σχετικά θέματα. Μας είπαν όλα όσα ανωτέρω ο π. Δαμασκηνός σας περιέγραψε.

  Οι δύο ιερείς μας συνωμίλησαν κατ’ αρχήν με τους δύο μάγους και μετά έναν-έναν. Τους συμβούλευσαν να παραδώσουν τα μαγικά τους. Δυστυχώς δεν συγκαταβαίνουν με την πρώτη. Θα πρέπει με φοβέρες και απειλές να τους αναγκάσουμε ν’ αλλάξουν τακτική και μεταμεληθούν. Και ότι θα τους τιμωρήσει ο Θεός, θα τους θανατώσει τα παιδιά κ.λ.π. Ο πρώτος μάγος, ο Τρύφων, από την αρχή φάνηκε ότι ήταν σκληρό «καρύδι». Αρνείται να ομολογήσει ότι έχει μαγικά και ότι είναι μάγος. Μετά από πολλές πιέσεις ξεκίνησε για να τα φέρει. Μέχρι να γυρίσει ο Τρύφων, ο άλλος μάγος, ο Χρυσόστομος «εξέρασε»όλα τα δαιμονικά τους έργα. Τους είπε ότι αρχιμάγος από παλιά εδώ ήταν ο Γεώργιος. Αυτός πριν βαπτιστή ήταν «ιερέας» της Νεοαποστολικής προτεσταντικής Κοινότητος και, αφού βαπτίσθηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ανέλαβε το έργο του κατηχητού της ενορίας. Αυτός ο Γεώργιος έχει ένα φοβερό δαιμόνιο που του κάνει υπακοή και καλεί για κάθε πρόβλημά του. Λέγεται στην δαιμονική τους γλώσσα Φαντόμ. Αυτό, όταν εμφανίζεται βγάζει φωτιές και προκαλεί μεγάλο θόρυβο στο περπάτημά του.

  Αν το ιδεί κάποιος την νύκτα, μπορεί να πεθάνει από συγκοπή καρδίας.

  Ακόμη τους είπε κάτι πολύ φοβερό και διδακτικό για όλους μας, ότι: «Πριν βαπτισθούμε ήλθαν κοντά μας τα πονηρά πνεύματα και μας είπαν, μη μας μαρτυρήσετε στον ορθόδοξο παπά. Αφήστε μας μέσα σας και θα δείτε ότι εμείς είμεθα δυνατώτεροι από τον Θεό που θέλετε ν’ ακολουθήσετε. Τόσα χρόνια που σας βοηθούμε έχετε κάποιο παράπονο;». Έτσι, λοιπόν εμείς βαπτισθήκαμε, χωρίς να εξομολογηθούμε αυτή την επίσκεψι και απάτη των δαιμόνων.

  Το παρακάτω στο
  http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/03/219716.html

  Εκδόσεις «Ορθόδοξος Κυψέλη

 13. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  Οι καθολικοί επίσκοποι της Ν.Αφρικής παραδέχονται σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών από ιερείς.

  http://www.encyclopedia.com/doc/1G1-87210344.html
  Bishops announce plan on child abuse allegations.

  SOUTH AFRICA: The Southern African Catholic Bishops’ Conference admitted that a few priests in the region have been accused of sexually abusing children and reiterated its procedures for responding to abuse allegations.

  «The bishops have approved a protocol outlining the steps to be taken when responding to each and every case reported,» said Cardinal Wilfrid F. Napier of Durban, South Africa, president of the bishops’ …

  Read all of this article with a FREE trial to HighBeam Research

 14. Ο/Η Red Costas λέει:

  Aλέκα ΓΙΑΤΙ;

  Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2004
  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

  «Φύγε από δω «μωρή»!»

  Αντιγράφουμε από τη χτεσινή «Ελευθεροτυπία» με την υπογραφή Θ. Τσ.: «Ενα επεισόδιο μεταξύ ιεραρχών με αυτήκοο μάρτυρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο έγινε μετά την κηδεία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρου Ζ΄.

  Πρωταγωνιστές, οι μητροπολίτες Ζακύνθου Χρυσόστομος και Ιωαννουπόλεως (Γιοχάνεσμπουργκ) Σεραφείμ. Η κόντρα έγινε στη διάρκεια του καφέ που προσφέρεται ως είθισται μετά τις κηδείες. Ο Ζακύνθου πήγαινε να πάρει δύο καρέκλες για τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τον μητροπολίτη Κιτίου. Ο μητροπολίτης Γιοχάνεσμπουργκ αντέδρασε λέγοντας ότι «δεν είναι Ζάκυνθος εδώ». Οσα ακολούθησαν τα άκουσαν λίγοι, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Φύγε από εδώ «μωρή»…»! Οι φράσεις ακούστηκαν στη διπλανή αίθουσα, στην οποία βρίσκονταν πατριάρχες, υπουργοί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το επεισόδιο συνεχίστηκε και λίγο αργότερα όταν οι δύο ιεράρχες συναντήθηκαν και πάλι. Εκεί ακολούθησε ο δεύτερος γύρος…».

  Τα σχόλια περιττεύουν…

  http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=2493109

 15. Ο/Η bionick λέει:

  Δε θα σχολιάσω σχετικά με το Πατριαρχείο γιατί το θέμα είναι καθαρά πολτικό κατ’ εμέ .

  Μπορώ να πω όμως , ότι απόλαυσα ιδιαίτερα τις ιστορίες με τους μάγους .

  Πάντως θεωρώ πιο σοβαρό τον θαυμασμό του Τσίπρα για τον Μαο από το αν φίλησε το χέρι ενός παπά . Δεν είναι κρίμα , μέρος της ελληνικής αριστεράς , αντί να ανοίγει νέους δρόμους , να είναι παγιδευμένη ανάμεσα στον Στάλιν και στον Μάο ;

 16. Ο/Η Aδαμάντιος Κοραής λέει:

  Ο πατριάρχης Αρταξέρξης θα σώσει τους φτωχούς της Αφρικής;
  Αυτός ο κύριος με 1 τόνο χρυσάφι πάνω του;

 17. Ο/Η essex green λέει:

  Οπως ο Ιησους κυκλοφορουσε αναμεσα στις πορνες και στους αμαρτωλους και κηρυττε το λογο του θεου , ετσι και ο Αλεξης κηρυττε το ευαγγελιο της επαναστασης σε αυτους που δεν το εχουν αποδεχτει ακομα ,στην εκκλησια , που να παει δηλαδη στη Κουβα ?

 18. Ο/Η bionick λέει:

  @laskaratos

  Όσον αφορά την Υπατία , αν δεν απατώμαι , επίσκοπος Αλεξανδρείας τότε ήταν ο Κύρηλλος που αργότερα ανακυρήχθηκε άγιος ( ή όσιος , δε θυμάμαι) . Πιστεύετε ότι θα ζητήσει ο Πατριάρχης συγνώμη ποτέ , να παραδεχθεί ότι ένας άγιος ήταν ηθικός αυτουργός δολοφονίας ;

  Όχι ο Τσίπρας , η γενική συνελευση του ΟΗΕ να του το ζητήσει , δε νομίζω να το πράξει .

  😀

 19. Ο/Η laskaratos λέει:

  Βιοnick,
  το έχει ζητήσει η Μαθηματική Εταιρεία. Άγιος ανακηρύχθηκε ο Κύριλλος και σίγουρα η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι Καθολική ή Αγγλικανική για να ζητήσει συγνώμη. Είναι μια πολύ πρωτόγονη Εκκλησία.

  Αλέκα, αγνοούσα πως και η Παπαρήγα έκανε τα ίδια. Στο σαιτ που βρήκα την είδηση είχε μόνο Τσίπρα και Καρατζαφέρη. Ζητώ συγνώμη, η (πραγματική) Αλέκα μου γλύτωσε.

  Για να ευθημήσουμε λίγο, σύμφωνα με τη σημερινή Εσπρέσσο ο Αλ.Τσίπρας γίνεται μπαμπάς. Ίσως λοιπόν να υπέστειλε την επαναστατική σημαία αφού τώρα έχει οικογενειακές ευθύνες. Ευτυχές το γεγονός αλλά αυτά με τον κ.Θόδωρο ατυχέστατα.

  Σταύρο,
  αν η είδηση για τη Διαμαντοπούλου αληθεύει
  ΜΠΡΑΒΟ της.
  Καλά το λές.
  Δια γυναικός πηγάζει τα κρείττω

 20. Ο/Η χαρη λέει:

  Λασκαράτε

  1 πολύ τό εκτίμησα τούτο δω : «Οι αφελείς αυτές δηλώσεις θα μπορούσαν ίσως να γίνουν από κάποιο γυμνασιάρχη των Αμπελοκήπων» – δυστυχώς τέτοιου είδους αρλουμποειδείς γενικότητες και μεγαλοστομίες είναι συνηθισμένες στους πολιτικούς, και το ότι τις επαναλαμβανει και ο κ. Τσίπρας δεν δείχνει τίποτ’ άλλο κατά τη γνώμη μου παρά ότι κάνουμε λάθος να δίνουμε τόση μεγάλη σημασία στις ηλικίες… ο marcuse ήτανε ανατρεπτικός στα 70 του, και ο chomsky εξακολουθεί να είναι επίσης… – λυπάμαι μόνο κάποιους βασανισμένους ανθρώπους τής αριστεράς αυτής, που ολη τους η ζωή είναι τό κόμμα τους, και νόμιζαν ότι με την «επιλογή Τσίπρα» από μέρους τού Αλαβάνου θα’χαν πιάσει τόν πάπα από τα τέτοια, και θα’χαν στο τσεπάκι τους «τη νεολαία» συλλήβδην… ευτυχώς «η νεολαία» (και στο μυαλό και στο σώμα) δεν κρίνει τόσο μονοδιάστατα όσο η «γηραλαίοι» και στο σώμα και στο μυαλό

  2 (ως εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή) σάς ευχαριστώ που ξαναθυμίζετε το λυντσάρισμα τών ευσεβών χριιστιανών κατά τής Υπατίας

  3 ενδιαφέροντα τά στοιχεία σας για τόν (απροσχημάτιστο) ρατσισμό τών ορθοδόξων ιερέων στην αφρική

  4 τα ανέκδοτα με τους μάγους τις μάγισσες και τα μαγισσόπουλα απολαυστικά όντως : κατόπιν αυτων μερσί και καλό σας βράδι

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Χάρη,
   συμφωνώ και επαυξάνω στα περί νέων κλπ
   Είναι γελοίο το θέαμα ενός νέου ανθρώπου να αντιγράφει τόσο άκριτα παλιομοδίτικες συμπεριφορές παλαιοκομματικών πολιτικών.
   Πέρα από το ηθικό ζήτημα τίθεται γαμώτο και θέμα αισθητικής.
   Και να πεις πως υπάρχει κάποιο πολιτικό όφελος από αυτά τα καραγκιοζιλίκια;
   Όχι πως θα το δικαιολογούσα αλλά να ξευτιλίζεσαι χωρίς λόγο (σε ένα μικρό κοινό είναι αλήθεια, αλλά εκλεκτό κοινό, ο πολύς κόσμος δυστυχώς δεν παίρνει χαμπάρι) καταντάει πέρα από τα υπόλοιπα και βλακεία.
   Και τι μάθημα δίνεις στη Νεολαία!
   Τη μια μέρα «Επαναστάτης» του γλυκού νερού, «Δεκεμβριστής»,
   την επόμενη πατριαρχικός.

   Για τον ρατσισμό του πατριαρχείου, φαντάσου πως στη Ν.Αφρική για να μην ενοχλήσουν το καθεστώς δεν έκαναν ιεραποστολή ούτε στους ιθαγενείς νεωκόρους των ορθόδοξων ναών!

   Λυπάμαι κι εγώ τους παλιούς αγωνιστές της Αριστεράς, που θυσιάσανε τη νιότη τους τόσο άδικα.

 21. Ο/Η martina λέει:

  Μεγαλύτερη υποκρισία από αυτήν του Υπουργείου Παιδείας – μέσω της οδηγίας που δίνεται περί καταγγελίας – δεν μπορεί να υπάρξει αν και εφόσον στα παρακάτω ερωτήματα η απάντηση παραπέμπει στο σχετικό υπουργείο.

  Την οδηγία ποιου Υπουργείου ακολουθούν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές περί προσευχής και εκκλησιασμού? Έχει αποσυρθεί/τροποποιηθεί σχετική εντολή και οι εκπαιδευτικοί κάνουν ό,τι τους καπνίσει χωρίς να ζητάνε την συγκατάθεση των μαθητών?

  Για άλλη μια φορά καλείται ο πολίτης να βγάλει το φίδι από την τρύπα αφού αυτή η προτροπή εκ μέρους του Υπουργείου δείχνει πως λόγω της ανικανότητάς του οδηγείται σε ατελείς αποφάσεις.
  Ποιο παιδί στο Δημοτικό μπορεί ή θέλει να διαχωρίσει με επιχειρήματα τη θέση του έναντι των υπολοίπων συμμαθητών του όταν είναι γνωστό πως σ αυτήν την ηλικία το πιθανότερο είναι να επιδιώκει να αποτελεί μέλος της κοινωνίας των συμμαθητών του ?

 22. Ο/Η laskaratos λέει:

  Έχοντας χάσει τον ύπνο μου από τύψεις διότι από αθέλητη αβλεψία μου διέφυγε η Αλέκα Παπαρήγα αλλά και ο πράσινος Τρεμόπουλος που επισκέφθηκε τον πράσινο Βαρθολομαίο
  παραπέμπω στο πλήρες ποστ του Δημήτρη Μυτιληναίου που μας τίμησε με αντιγραφή και συμπλήρωση με φωτογραφίες και στοιχεία που παρέλειψα.

  Τον ευχαριστώ.

  http://eineken.pblogs.gr/2009/12/553358.html

  Σχετικό ποστ είχε γράψει και ο οικολόγος Πάνος στην Καλύβα του.

 23. Ο/Η Ιεραπόστολος λέει:

  Ο κ. Φορλίδας αποκαλύπτει ότι κουκουλώθηκαν εν ριπή οφθαλμού με παρέμβαση και του υπουργείου μέχρι και καταγγελίες για παιδεραστία εναντίον ιεράρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, για να μην «καεί» ο υποψήφιος.

  Πρώτο Θέμα 15 Ιουλίου 2007 Α.Σταθάτου σελ. 46
  Απόστλος Φορλίδας, τέως αρχιμανδρίτης, δεξί χέρι πατριάρχη Πέτρου Ζ΄.

 24. Ο/Η laskaratos λέει:

  Σεβάσμιε Ιεραπόστολε,
  σε ευχαριστώ για την πληροφορία, αλλά την έχουμε δημοσιεύσει και εμείς:
  https://roides.wordpress.com/2009/10/19/19oct09/

  Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που μας στέλνουν παραπομπές και νέες πληροφορίες.

  Η Μαύρη Μαγεία ήταν από παλιά αγαπημένη ενασχόληση του πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Μάλιστα το μέντιουν Κοσμάς Αιτωλός ισχυριζόταν πως ο πατριάρχης Ιωακείμ ο Πάνυ μετακινούσε βουνά. (Τι μόνο ο Μωάμεθ;)

  https://roides.wordpress.com/2009/02/20/20feb09/

  Ορθόδοξη Λευκή Μαγεία(2)-Το μέντιουμ Κοσμάς Αιτωλός (Β)

  «……. Εις την Αλεξάνδρειαν ήτον ένας Πατριάρχης, το όνομά του Ιωακείμ, αγιώτατος άνθρωπος, σοφός και ενάρετος. Ακούγοντας ο βασιλεύς τον Πατριάρχην, πως ήτον άγιος άνθρωπος τον αγάπα κατά πολλά. Λέγει ο Εβραίος του βασιλέως. Κάτι πολλήν αγάπην έχεις με τον Πατριάρχην. Του λέγει ο Βασιλεύς. ο Ιωακείμ, ο Πατριάρχης, είναι καλός, δίκαιος άνθρωπος. Του λέγει ο Εβραίος, σαν βεζύρης οπού ήτον: Κράξε, Βασιλεύ, τον Πατριάρχην να έλθη. ……Λέγει ο Εβραίος του Πατριάρχου. τι θέλομεν να φιλονικώμεν; Εγώ ακούω, οπού λέγει ο Χριστός σας εις το ευαγγέλιον πως όποιος έχει πίστιν όσον με ένα σπυρί σινάπι μετατοπά ένα βουνό από τον τόπον του και πηγαίνει σ’ άλλο μέρος. Λέγει ο Πατριάρχης. αληθινά έτσι το λέγει το ευαγγέλιον. Λέγει του ο Εβραίος λοιπόν, αν είσαι άξιος, πρόσταξε και συ να σηκωθή από τον τόπον του το βουνό και τότε να πιστεύσω. ….Ήτον ένα βουνό από την Αίγυπτον έως τρεις ώρες μακριά. Λέγει ο Εβραίος. Βασιλέα, πρόσταξε τον Πατριάρχη να σηκώση εκείνο το βουνό να πιστεύσωμεν και εμείς. Τότε πιάνει ο Πατριάρχης και θυμιάζει από μακριά εκείνο το βουνό και κάμνοντας τον Σταυρόν του τρεις φορές, λέγοντας και το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Σε προστάζω εσέ βουνό να σηκωθής και να έρθης εδώ. Και, ω του θαύματος! Ευθύς εσηκώθη εκείνο το βουνό και έγινε τρία, εις τύπον της Αγίας Τριάδος, και εκίνησε και ερχόταν. Φωνάζει ο βασιλεύς και λέγει. για το όνομα του Θεού! Βοήθησέ μας και εχαθήκαμε. Ερχόταν απάνω τους το βουνό. Και κάνοντας πάλιν δέησιν ο Πατριάρχης εστάθη το βουνό έως έξι μίλια μακριά από την Αίγυπτον και το ωνόμασαν Ντουρ νταγ. θέλει να ειπή. στάσου βουνό πάλιν. Ο Εβραίος δεν επίστευσεν και λέγει Πάλιν λέγει το Ευαγγέλιον πως όποιος έχει πίστιν, ανίσως και τύχη ανάγκη να πιή θανάσιμον φαρμάκι, δεν αποθαίνει. λοιπόν πρόσταξε τον Πατριάρχην να του κάμω ένα φαρμάκι να το πίη …. Ο Εβραίος παρεσκεύασε ιδίαις χερσίν ένα φαρμάκι, το οποίο μόνο να το ήγγιζες στα χείλη θα απέθνησκες. Ο Πατριάρχης ήπιε όλο το ποτήρι και δεν έπαθε τίποτε. Και λέγει τώρα στον βασιλιά. «Πες του να ξεπλύνη τώρα το ποτήρι και να πιη το ξέπλυμα». Και μόλις το ήπιε ο Εβραίος πέθανε μπροστά σε όλους!

  Όποιος νομίσει πως το παραμύθι της μετακίνησης του βουνού, είναι απλό κόλπο του ψευτο-Κοσμά, πλανάται. Ο πατριάρχης είναι ο Ιωακείμ ο Πάνυ (1488-1565) που είχε καταραστεί τον οικουμενικό πατριάρχη Ιωαννίκιο όταν άρπαξε πραξικοπηματικά το θρόνο. Οι βιογράφοι του αναφέρουν πως είχε μαγικές ικανότητες, μετακινώντας ένα τζαμί ή ένα βουνό.

 25. Ο/Η ρουμελιωτης λέει:

  αποδεικνυεται για πολοστη φορα οτι στην συστημικη πολιτικη για να (επιβιωσης) πρεπει να υποταχθεις στο παπαδαριο.ελα ντε που καποιοι στο συριζα πιστευουμε οτι η πρωτη του προτεραιοτητα πρεπει να ειναι να καταγραφει ως αντισυστημικη δυναμη,ματαια ομως γιατι οι επαγγελματιες δεν αφηνουν να ανθισει αυτη η λογικη

 26. Ο/Η Περαστικός λέει:

  Κε Λασκαράτε αναφερθήκατε στον Αγιο Νεκτάριο του πατριαρχείου Αλεξανδρείας που κατηγορήθηκε δυο φορές για ανηθικότητα.
  Ρίξτε μια ματιά και σ’αυτό:

  http://freeinquiry.gr/tm.php

  Διακορεύεις κι αγιάζεις!

  Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα το βίο του Αγίου Νεκταρίου από τον διδάκτορα θεολογίας Αχ. Πιτσίλκα στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας (9.11.09) και έμεινα εμβρόντητος από τον κυνισμό, με τον οποίο αναφέρονται τα «κατορθώματα» του αγίου! Δείτε και μόνοι σας το επίμαχο κείμενο, που παραθέτω αυτούσιο. Στις παρενθέσεις αναφέρονται δικές μου επισημάνσεις και σχολιασμοί:

  « Όταν ο άγιος έφθασε στην ηλικία των 72 ετών, μια νέα κοπέλα, της οποίας η μητέρα είχε πάρει τον κακό δρόμο, κατέφυγε στο μοναστήρι, που είχε ιδρύσει ο άγιος στην Αίγινα ζητώντας να γίνει μοναχή. (Σημ. Τι εννοεί «κακό δρόμο»; Είναι φανερή η προσπάθεια που κάνει για να συκοφαντήσει εκ των προτέρων μια γυναίκα, που παλεύει να σώσει το παιδί της από τα νύχια του καλόγερου). Η καταφυγή της, όμως, αυτή εξαγρίωσε δυστυχώς τη μητέρα της, που, κρίνοντας εξ ιδίων, άρχισε να διαδίδει συκοφαντικά και βλάσφημα τα πλέον ψευδή και ανυπόστατα εναντίον του αγίου απειλώντας ταυτόχρονα, ότι θα κάψει το μοναστήρι. (Σημ. Ποιά θα ήταν η πρώτη αντίδραση οποιουδήποτε γονέα, που το παιδί του θα του κατήγγειλε, ότι ασελγούν εις βάρος του; Ας σημειώσουμε ότι στο αντίστοιχο κείμενο που έγραψε ο ίδιος ο κ. Πιτσίλκας στις 9.11.08 στην ίδια εφημερίδα, αναφέρει πως η μητέρα κατέφυγε για να διαμαρτυρηθεί και στον τότε αρχιεπίσκοπο Μελέτιο).

  » Μην μπορώντας δε να πραγματοποιήσει τις απειλές της, κατέφυγε τότε στον ανακριτή του Πειραιά, στον οποίο κατηγόρησε τον άγιο ως δήθεν διαβολοκαλόγηρο, που έκανε αίσχη και τερατουργήματα, σαν αυτά που η ίδια ζούσε… (Σημ. Η γυναίκα λοιπόν ακουλούθησε τη νόμιμη οδό και κατήγγειλε το Νεκτάριο και στις αρχές της Εκκλησίας και της Πολιτείας). Οι κατηγορίες δε αυτές συνετέλεσαν στο να ταπεινωθεί και να εξυβρισθεί ο άγιος από πολλούς και ιδιαίτερα από τον υλιστή ανακριτή του Πειραιά, που έγινε όργανο επιτήδειο στα χέρια του Σατανά και για το λόγο αυτό είχε κακό τέλος πεθαίνοντας, ύστερα από μια γάγγραινα του χεριού του, δυστυχώς αμετανόητος. (Σημ. Είναι εντυπωσιακή και καταφανής η χυδαία επίθεση, που γίνεται εναντίον του δικαστικού, που δικαίωσε την καταγγελία της μάνας εναντίον του Νεκτάριου. Επίσης χυδαία και απροκάλυπτη είναι η προσπάθεια εκφοβισμού, που γίνεται “προς γνώσιν και συμμόρφωσιν” όποιου τολμήσει να επιβεβαιώσει τις πομπές του αγίου! Ο -κατά τα άλλα- πανάγαθος θεούλης, που είναι όλο αγάπη και συγχωρεί τους εχθρούς του, θα ρίξει γάγγραινα σε όποιον αποκαλύψει τα αίσχη των εκπροσώπων του και θα τον σκοτώσει!)

  Ως επίσκοπος Πενταπόλεως, ο άγιος Νεκτάριος, υπήρξε πάλι αποδέκτης κατηγοριών ηθικής φύσεως, εξ αιτίας τον οποίων ο πατριάρχης Αλεξανδρείας, Σωφρόνιος, τον καθαίρεσε και τον εξεδίωξε, στη δε Ελλάδα, που κατέφυγε δεν μπορούσε επί μακρόν να προσληφθεί οπουδήποτε, διότι οι κατηγορίες αυτές τον ακολουθούσαν, άρα πρέπει να ήταν πολύ σοβαρές.

  Η σημερινή Ρωμιοσύνη τιμά τον διακορευτή νεανίδων, Νεκτάριο: Στη φωτογραφία εικονίζεται θάλαμος του 2ου ορόφου του Αρεταίειου Νοσοκομείου (δεξιά), όπου είχε νοσηλευθεί ο Άγιος Νεκτάριος προτού πεθάνει. Πλήθος ανθρώπων διέρχονται καθημερινά από το θάλαμο αυτό, σταυροκοπιούνται κι ανάβουν κεριά στον προθάλαμο (αριστερά), που θυμίζει εκκλησία ή μοναστήρι, παρά νοσοκομείο. (Διαβάστε: Η ανάγκη αποθρησκειοποίησης της Ιατρικής.)

  » Παρά τις σφοδρότατες ταπεινώσεις του, όμως, ο άγιος, που ήταν στολισμένος με θεία χαρίσματα ως εντελώς αθώος, δεν μιλούσε, (σημ. κοινώς έκανε την πάπια), αλλά άφηνε, σύμφωνα με τα πρότυπα μεγάλων αγίων, την υπεράσπισή του στον Κύριο. Κατά τη διάρκεια ακριβώς των προσβολών αυτών μία από τις δόκιμες μοναχές σκανδαλίστηκε από τη στάση της σιωπής του αγίου και είπε: “Σεβασμιότατε, γιατί δεν μιλάτε;” (Σημ. τον πήραν χαμπάρι και οι δικοί του λοιπόν). Εκείνος, όμως, αποκρίθηκε: “Αυτά σας διδάσκω τόσο καιρό; Υπέρ εμαυτού ουκ απολογήσομαι. Προσευχηθείτε υπέρ του ανθρώπου αυτού. Διαβλέπω επ’ αυτού βάσανον. Προσευχηθείτε παρακαλώ. Και δι’ αυτόν εσταυρώθη ο Κύριος”. (Χονδροπούλου, «Ο Άγιος του αιώνα», Αθήναι 2003, σ. 337). Ζώντας κατά τον τρόπο αυτό και διδάσκοντας και με το δικό του παράδειγμα την άκρα υπομονή και την υπερφυή αγάπη, κατά τον μακαριστό π. Θεόκλητο Διονυσιάτη, “ανέβηκε στις ύπατες βαθμίδες της κλίμακος των αρετών, νεκρώθηκε τω κόσμω, έζησε εν Χριστώ Ιησού, έγινε κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος, κατέστη ένθεος και θεοειδής και, ως τεθεωμένος, αφθαρτοποιήθη ήδη από τον κόσμο αυτό, επορεύθη πλέον για την αιώνια και άληκτη, τη μακάρια και ισόθεα ζωή”. (“Ο Άγιος Νεκτάριος ο θαυματουργός”, Θεσσαλονίκη 1979, σ. 144).

  » Σαν τον άγιο Νεκτάριο, όμως, που “διά τους λόγους των χειλέων” (του Χριστού) εφύλαξε οδούς σκληράς, πρέπει να ζούμε όλοι οι Χριστιανοί, λίγο ή πολύ, ώστε ο Θεός να μας συγχωρήσει τα αμαρτήματά μας και να δείξει το έλεός του προς τους αγαπώντας Αυτόν και τους φυλάσσοντας τα προστάγματά Του (βλ. Εξόδου 20, 5-6), εξ αιτίας των όσων θα έχουμε συγκεντρώσει, κατά τον μακαριστό Παΐσιο τον Αγιορείτη, με την υπομονή μας στον ντορβά του ουρανού.»

  * * *

  Συμπέρασμα: O διακορευτής (με δικαστική απόφαση παρακαλώ) τελικά αγιοποιήθηκε για να τη σκαπουλάρει! Δεν είναι απίστευτο; Κι όμως αληθινό!

  Δρ Νικόλαος Παντελίδης
  Λάρισα

  6.12.2009

 27. Παράθεμα: Διακορεύεις κι αγιάζεις! « Ροΐδη Εμμονές

 28. Ο/Η Αθανάσιος λέει:

  Βρε συκοφάντες. Αρχικώς γιατί αποκαλείτε τον πατριάρχη με το ονοματεπώνυμο; Δεν γνωρίζετε πως αυτό είναι κοσμικόν όνομα;
  Άκου κύριος Νίκος Βαρελόπουλος.
  Νικόλαος Αλεξανδρείας ελέγετο.
  Τι αποδείξεις έχετε πως ήταν χουντικός;
  Συκοφαντείτε έναν δημοκρατην πατριάρχη.

 29. Ο/Η laskaratos λέει:

  Aδελφέ Αθανάσιε,
  μη βιάζεστε. Ότι γράφουμε είναι ελεγμένο.
  Αν μας ξέφευγε κάποια (αθέλητη πάντα) ανακρίβεια θα πλακώνανε εδώ μέσα οι οργανωμένοι ομολογητές της Ορθοδοξίας και θα μας το σπάγανε το μαγαζί.
  Εδώ βρίζουν χριστιανικότατα-καλή ώρα όπως και του λόγου σου- ακόμη και όταν τους προβάλουμε εκκλησιαστικά έγγραφα ως αποδείξεις.
  Δεν βλέπετε που σωπαίνουν;

  Δεν υπάρχει κάτι προσβλητικό στο να ονομάζω κάποιον με το βαφτιστικό του όνομα και με το επώνυμο του πατέρα του.
  Τον ίδιο τον πάπα στη Δύση τον αποκαλούν με το επώνυμό του (Βοϊτύλα, Ράτζιγκερ κλπ) και κανείς δεν θίγεται.

  Για το άλλο που με κατηγορείτε, διαβάστε αυτό που όφειλε να γνωρίζει και ο κ.Τσίπρας για τους θεομπαίχτες της Αλεξάνδρειας:

  «…Τον Μάιο του 1969 ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Νικόλαος απένειμε στον Παπαδόπουλο το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, λέγοντας: «Ο δρόμος τον οποίον ακολουθήσατε διά την λύσιν της πολιτικής καταστάσεως και την εξυγίανσιν του τόπου είναι ο καλύτερος, και θα μας φέρει εις την Ανάστασιν του έθνους (…) Ο Θεός σας επέλεξεν ως όργανόν Του (…) Το έργο αυτό σάς το ανέθεσεν η πρόνοια του Θεού»….».

  http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010422a.htm

  Σχετικές πληροφορίες υπάρχουν και στο βιβλίο «Ρασοφόροι συμφορά του Έθνους» του κομμουνιστή προέδρου της Ένωσης Ελλήνων λογοτεχνών του μακαρίτη Γιώργου Καρανικόλα.

  Εννοείται πως το παπάτο της Αλεξάνδρειας δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη για τη φιλοχουντική του δράση, ούτε για τη συνεργασία του με τους ρατσιστές του απαρτχάϊντ, ούτε για τη σφαγή της Υπατίας και συνεχίζει ανενόχλητο τους εξορκισμούς και τις μαγγανείες του στην αφρικανική ζούγκλα σε έναν αγώνα δρόμου για να πάρει πελατεία από τους αφρικανούς μάγους.

 30. Παράθεμα: Αμετανόητη η Εκκλησία για τη δολοφονία της Υπατίας « Ροΐδη Εμμονές

 31. Παράθεμα: Το εθνικό σκάνδαλο της αφορολόγητης Εκκλησίας « Ροΐδη Εμμονές

 32. Ο/Η cortlinux λέει:

  τι μάρβελ και ντισί εδώ μιλάμε για υπερπαραγωγές.

 33. Παράθεμα: Αλέξιος (Τσίπρας), ο άνθρωπος του θεού « Ροΐδη Εμμονές

 34. Παράθεμα: Καλλικράτης τώρα στις δεσποτικές Σατραπείες « Ροΐδη Εμμονές

 35. Ο/Η ΚΔ λέει:

  YΣΕΕ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 243 / 10. 8. «2011»

  Με ιδιαίτερο και ειλικρινές… ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την εκπομπή της κας Μάγιας Τσόκλη στην ΝΕΤ, την Κυριακή 31 Ιουλίου 2011. Η κα Τσόκλη ταξίδεψε (με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων) μέχρι την Ουγκάντα για να μας δείξει στιγμιότυπα από το Ελληνορθόδοξο σχολείο της πρωτεύουσας της Ουγκάντα, Καμπάλα, στο οποίο φοιτούν αποκλειστικά ντόπιοι. Μπορεί κανείς να δει το σχετικό τμήμα της εκπομπής στη διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=-ogjKO27MiM

  Και λέμε «με ενδιαφέρον» διότι η εκπομπή ήταν άκρως εκπαιδευτική. Από αυτήν μάθαινες πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας ορθόδοξος χριστιανός, πόσο άθλια μπορεί να γίνει η συμπεριφορά του. Με τι απανθρωπιά (και παλιανθρωπιά) μπορεί να αντιμετωπίσει παιδιά που η μοίρα τα έφερε στη δύσκολη θέση να πεινάνε και να κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο χορτόσουπα και ένα ξεροκόμματο.

  Επίσης επιβεβαιώσαμε ότι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης πράγματι μπορεί να οδηγήσει στην απόλυτη εξαθλίωση, να κάνεις τον καραγκιόζη για να επιβιώσεις με καθάρματα που κρατούν στο ένα χέρι το ψωμί και στο άλλο τον ανισοσκελή σταυρό. Να πληρώσεις με την αξιοπρέπειά σου για λίγα ψίχουλα.

  Είδαμε παιδιά με κνήμες 3 – 4 εκατοστών από την ασιτία, να τα έχουν ντυμένα «τσολιαδάκια» (!), να φορούν τσαρούχια (!) και να τραγουδούν (πολλά μάλιστα γελώντας, αφού δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται) τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο !!! Και την κα Τσόκλη, σε ρόλο επιτηρητή / τοποτηρητή (ίσως και… βουλευτή επικρατείας) να επιθεωρεί τον άθλιο και βίαιο προσηλυτισμό τους.

  Χρόνια τώρα το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών διατυμπανίζει την τρομακτική απέχθεια της Ορθοδοξίας, και κατ’ επέκταση όλων των μονοθεϊστών, για την διαφορετικότητα. Την τρομακτική απέχθεια για την υπερηφάνεια του όποιου «άλλου» πολιτισμού. Και ήλθε η κα Τσόκλη να μας επιβεβαιώσει.

  Ο πτωχευμένος Ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι εκείνος είναι που πληρώνει αυτές τις αθλιότητες που παρακολουθήσαμε. Ακόμα και τα πολυδιαφημισμένα συσσίτια εδώ στον τόπο μας, τα πληρώνει ο Έλληνας πολίτης και όχι βεβαίως η Εκκλησία, και όσοι πραγματικά ή προσποιητά το «αγνοούν» ας ψάξουν να το μάθουν. Συνεπώς δεν είναι ούτε ο πτωχευμένος Ελληνικός λαός άμοιρος ευθυνών όταν διαπράττονται τέτοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Διότι τι άλλο από έγκλημα είναι ο με τόσο βίαιο και κυνικό τρόπο αφανισμός ενός πολιτισμού, εν τέλει ενός λαού;

  Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου που δεν έχουν ακόμα εξαγοραστεί ή εκμαυλιστεί, να κάνουν επιτέλους το καθήκον τους και να καταδικάσουν τη δράση των αδίστακτων «κυνηγών ψυχών» με τα μαύρα.

  Καλούμε τους ανθρώπους που προέρχονται από την Ουγκάντα και ζουν στον «δυτικό κόσμο», να βοηθήσουν τους αδερφούς τους να γλιτώσουν όχι μόνο από την έλλειψη τροφής αλλά και από τις επικίνδυνες προσηλυτιστικές θρησκείες που καθημερινά αποδεικνύουν πόσο αδίστακτες είναι.

  Τέλος καλούμε τον Ελληνικό λαό να πιέσει την ηγεσία του να διακόψει άμεσα τη χρηματοδότηση αυτών των άθλιων παρασίτων και των αθλιοτήτων τους, αν βεβαίως θέλει να φέρει δικαίως τον προσδιορισμό «Ελληνικός».

  ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

  http://www.ysee.gr

 36. Παράθεμα: Το πατριαρχείο Αλεξανδρείας και η Χρυσή Αυγή « Ροΐδη Εμμονές

 37. Ο/Η Δεξιός λέει:

  http://troktiko.eu/2012/11/ergolavos-tis-xountas-o-pateras-tou-alexi-tsipra/

  http://www.inews.gr/61/ergolavos-tis-chountas-o-pateras-tou-alexi-tsipra.htm

  http://www.axortagos.gr/ergolavos-tis-xountas-pateras-tou-aleksi-tsipra.html

  http://rodosblog-xrisostomos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9478.html

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:IpbkwLfP0_EJ:press-gr.blogspot.com/2012/11/blog-post_1733.html+&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr

  http://filonoi.gr/f-megaloergolabos-xoyntas-kollhtos-ieronymoy-o-pathr-tsipras/

  http://deltio11.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9.html

  http://www.newsget.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%95%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%91%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7-%CE%A4%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1

  http://www.palo.gr/cluster/blogs/eidhseis-ellada/23/?clid=6054055

  21:22Εργολάβος της χούντας ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα;

  8 November 2012
  Σάλος έχει προκληθεί από το δημοσίευμα της εφημερίδας “Στόχος” που βάλει κατά του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα και δημοσιεύει απίστευτες καταγγελίες. Δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τα γραφόμενα στο σύνολο τους και αναπαράγουμε το δημοσίευμα με επιφύλαξη:

  1) Ο γεννημένος στην Άρτα το 1934 Παύλος Τσίπρας, υπήρξε συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη) της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ» που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» ήσαν οι τρείς εταιρείες που έπαιρναν ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα επί 21ης Απριλίου.

  Ο Στυλιανός Παττακός (γίνεται 100 ετών την προσεχή Πέμπτη 8 Νοεμβρίου!) είχε απαγορεύσει στον πολιτικό μηχανικό γαμπρό του (σύζυγο της κόρης του) να παίρνει δημόσια έργα επί Χούντας. Στον Παύλο Τσίπρα επέτρεπε, με αποτέλεσμα ο μπαμπάς του Αρχηγού του Σύριζα να γίνει πάμπλουτος επί 21ης Απριλίου.

  2) Η οικονομική άνεση του καλού χριστιανού Παύλου Τσίπρα επί Χούντας, τον έκανε να χρηματοδοτεί τις δράσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αποτέλεσμα όπως φαίνεται να τον εκτιμήσει ιδιαιτέρως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

  Ο Παύλος Τσίπρας μπαινόβγαινε επί Χούντας στην Αρχιεπισκοπή και βοηθούσε οικονομικά τον «Αγαπισμό» και το Ιεραποστολικό Έργο του (νύν Αλβανίας) Αναστάσιου Γιαννουλάτου στην Αφρική, όπου έπαιρνε έργα ο «Σκαπανεύς»!

  Εκεί στην Αρχιεπισκοπή (όπου τότε ήταν Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου) πρωτογνώρισε ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον μπαμπά του Τσίπρα, γι’ αυτό και σκίστηκε να πάει στην κηδεία του Παύλου στον Διόνυσο, χωρίς να τον καλέσει η οικογένεια Τσίπρα!

  3) Μέσω του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου , ο Παύλος Τσίπρας συνδέθηκε με την χριστιανικώτατη οικογένεια των Αλαβάνων (Κοτσώνης και Αλαβάνοι ήσαν Τήνιοι), η οποία διαχειριζόταν επί 100 χρόνια το χρυσοφόρο Προσκύνημα της Τήνου. Έτσι έμαθε τον μικρό Αλέξη (γεννήθηκε το 1974) ο Αλέκος Αλαβάνος, και γι’ αυτό τον πρότεινε για την Αρχηγία του Συνασπισμού τον Φεβρουάριο του 2008.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ακούστε,
   έχετε βάλει ξανά το ίδιο περίπου σχόλιο και σας απάντησα.
   Η πηγή (Στόχος) είναι εντελώς αναξιόπιστη.
   Βέβαια η είδηση έχει αναπαραχθεί σε πολλά μπλογκς, περισσότερα από ότι εσείς εντοπίσατε.
   Ασφαλώς ο κ.Τσίπρας όφειλε να είχε διαψεύσει.
   Δεν το κάνει γιατί κανείς δεν τον πιέζει από τα ΜΜΕ, τους οπαδούς του, τα στελέχη του, τους αντιπάλους του, οι οποίοι (οι τελευταίοι εννοώ) βέβαια βράζουν σε πολύ χειρότερο καζάνι.
   Όμως δεν είναι καλό να υπάρχουν υποψίες.
   Ασφαλώς οι γιοί δεν ευθύνονται για τις επαγγελματικές ενασχολήσεις του πατέρα τους.
   Αυτό όμως που είναι ορατό με γυμνό μάτι είναι οι διασυνδέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και οι αμφίδρομες σχέσεις με την Εκκλησία, ολότελα πρωτόγνωρες και ανάρμοστες για Αριστερό κομμα, το οποίο υποτίθεται ότι θέλει πάταξη της διαφθοράς, φορολόγηση της Εκκλησίας, χωρισμό της από το Κράτος, εξάλειψη της επιρροής της στη Δικαιοσύνη, στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Εκπαίδευση κλπ.

   Το δημοσίευμα αυτό se non è vero, è ben trovato. Εξηγεί πολλά στο βαθμό που αληθεύει, αν αληθεύει.

   Εμείς δεν μπορουμε να κάνουμε ή να πούμε τίποτα παραπάνω από αυτά που έχουμε ήδη πει, μάλιστα σε χρόνο ανύποπτο, χωρίς να ξέρουμε τίποτα από αυτά.

 38. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

  http://directnews.gr/greece/17131-methodous-efraim-xrhsimopoiei-o-ekdoths-petros-kuriakidhs.html

  Μεθόδους Εφραίμ χρησιμοποιεί ο… εκδότης Πέτρος Κυριακίδης

  Αρνητικές εντυπώσεις έχει προκαλέσει στον χώρο της Δικαιοσύνης η βράβευση του προέδρου του εκδοτικού ομίλου ΝΕΠ…

  Πέτρου Κυριακίδη, από τον εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μητροπολίτη Άκρας της Γκάνας, Γεώργιο.

  Η βράβευση πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου στην Άνω Κυψέλη, προκειμένου ο Πέτρος Κυριακίδης να τιμηθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso”- της οποίας είναι ιδιοκτήτης- για την προσφορά του στο ιεραποστολικό έργο σε χώρες της Αφρικής.

  Όπως επεσήμαναν νομικοί κύκλοι, ο Πέτρος Κυριακίδης την ίδια ώρα είναι κατηγορούμενος για σωρεία εγκληματικών πράξεων, που σχετίζονται με την «υπόθεση της Proton Bank», ενώ του έχει απαγορευθεί και η έξοδος από τη χώρα.

  Οι ίδιοι κύκλοι υπενθύμιζαν με νόημα, ότι ο βραβευθείς με το μεγαλόσταυρο του Τάγματος εκδότης διώκεται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συνέργεια σε απάτη και υπεξαίρεση, καθώς και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

  Και κατέληγαν λέγοντας, ότι το όλο σκηνικό που στήθηκε από τον Πέτρο Κυριακίδη, θυμίζει τη… θεατρική παράσταση που έδωσε στη Ρωσία με την «Αγία Ζώνη της Παναγίας» ο περιβόητος ηγούμενος Εφραίμ, λίγο πριν απολογηθεί για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

  Εξάλλου, με θυμηδία και σκωπτικά σχόλια αντιμετώπισαν την βράβευση του Κυριακίδη και πολλοί δημοσιογράφοι που δούλευαν στα μαζικά μέσα ενημέρωσης ιδιοκτησίας του και βρέθηκαν με κάθε άλλο παρά φιλεύσπλαχνο τρόπο στο δρόμο από τη μια μέρα στην άλλη.

  «Στην Ελλάδα στυγνός εργοδότης και στην Αφρική… φιλάνθρωπος» έλεγαν οι απολυμένοι δημοσιογράφοι. Και συμπλήρωναν: «Αλήθεια, ο πριν μία δεκαετία συνταξιούχος και τώρα αυτοαποκαλούμενος “διακεκριμένος επιχειρηματίας στον χώρο των ΜΜΕ”, πού βρήκε τον πακτωλό των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και εισέβαλε ως “πιράνχα” στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο;»

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-8-2012 από directNEWS.gr

 39. Ο/Η + Σκαπανεύς ΑΤΕ λέει:

  http://e-dromos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=1441:%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85
  Αφρική: Η εκκλησία φορέας θανάτου
  Γραμμένο από Στέλιος Ελληνιάδης Τρίτη, 15 Ιούνιος 2010 22:48

  Πάνω από 24 εκατομμύρια άνθρωποι στην υποσαχάρια Αφρική είναι φορείς του Aids και 600 έως 1.000 πεθαίνουν καθημερινά. Εκατομμύρια βρέφη γεννιούνται οροθετικά και εκατομμύρια παιδιά μεγαλώνουν ορφανά. Κι όμως, ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄, στην περσινή επίσκεψή του σε αρκετές αφρικανικές χώρες, επαναλάμβανε με έμφαση ότι «η αντισύλληψη συμβάλλει στην πτώση της σεξουαλικής ηθικής» και «η παραδοσιακή διδασκαλία της εκκλησίας έχει αποδείξει ότι η πίστη θα εμποδίσει την εξάπλωση του Αids»!

  Σε όλη την Αφρική, σύμφωνα με στοιχεία του Βατικανού, οι πιστοί της Καθολικής Εκκλησίας αυξήθηκαν από 12% (1978) σε 17%, αλλά το Αids συνεχίζει να θερίζει, ευνοημένο και από τις παναφρικανικές καμπάνιες της εκκλησίας υπέρ της αποχής και εναντίον της χρήσης προφυλακτικών! Κόντρα στις προσπάθειες διεθνών οργανισμών και ορισμένων κυβερνήσεων, όπως της Νότιας Αφρικής, που μοιράζουν δωρεάν προφυλακτικά στους πολίτες.
  Ειδικά η δήλωση του πάπα ότι «μπορεί τα προφυλακτικά να δημιουργούν κινδύνους στην υγεία και να μεγαλώνουν το πρόβλημα του Αids» προκάλεσε ακόμα και την αντίδραση Γερμανών, Γάλλων και Ολλανδών υπουργών, που τη θεώρησαν βλαπτική ως και ανεύθυνη. Οι εθελοντές και οι νοσηλευτές που εργάζονται στην Αφρική φρίκαραν. Η πολιτική του Βατικανού στην κυριολεξία τινάζει στον αέρα τις προσπάθειές τους να ενημερώσουν και να περιθάλψουν τους εκτεθειμένους στο Αids φτωχούς Αφρικανούς, που επηρεάζονται πολύ από αυθεντίες σαν τον πάπα, περιοδεύοντα με κουστωδία μεγαλύτερη και σίγουρα -σε επίπεδο τελετών και ενδυμασιών- εντυπωσιακότερη απ’ αυτές που συνοδεύουν αρχηγούς κρατών.
  Όπως δήλωσε απογοητευμένη η Ρεμπέκα Χόουντς, της οργάνωσης Εκστρατεία Ενεργούς Φροντίδας, στη Νότια Αφρική, «η αντίθεση του πάπα στα προφυλακτικά σημαίνει ότι το θρησκευτικό δόγμα είναι πιο σημαντικό γι’ αυτόν από τις ζωές στην Αφρική». Αλλά και ορισμένοι φωτισμένοι κληρικοί διαφωνούν. Είτε επειδή θεωρούν την αντισύλληψη και το προφυλακτικό μικρότερο από δύο κακά είτε γιατί ζουν από πολύ κοντά τον πόνο και τη συμφορά που φέρνει το Αids. Από τις λίγες εξαιρέσεις, ο επίσκοπος Κέβιν Ντόουλινγκ, 16 χρόνια στην Αφρική, αντιτίθεται θαρραλέα στην πολιτική του Βατικανού. «Δεν έχω το δικαίωμα να στερώ τη ζωή από τους ανθρώπους, αρνούμενος τη χρήση προφυλακτικών», είπε στην Ντέμπορα Κοτζ. «Ακόμα και οι γυναίκες που εκδίδονται δεν το κάνουν επειδή είναι πρόστυχες, αλλά για καθαρή επιβίωση, σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Κάθε μέρα γίνονται κηδείες νέων ανθρώπων που γεννήθηκαν με τον ιό. Το ποσοστό μόλυνσης είναι 25-30%. Τα προφυλακτικά εμποδίζουν πολύ αποτελεσματικά τη μετάδοση του ιού, εάν τα χρησιμοποιείς σωστά και πάντα». Αλλά δεν είναι μόνο η Καθολική Εκκλησία που καταδικάζει σε θάνατο τους Αφρικανούς. Πολλές αφρικανικές χώρες αγωνίζονται για το δικαίωμά τους να παράγουν και να διαθέτουν φάρμακα σε προσιτές τιμές κόντρα στα δυτικά μονοπώλια, που κερδοσκοπούν επιβάλλοντας το copyright στην περίθαλψη.
  Οι προβλέψεις που κάνει ο ΟΗΕ είναι απελπιστικές. Εάν δεν υπάρξει ριζική αναστροφή, σε δεκαπέντε χρόνια θα πεθάνουν 80 εκατ. από Aids και άλλα 90 εκατ. θα είναι φορείς στην Αφρική. Μια ήπειρο που οι πλούσιες χώρες ληστεύουν συστηματικά τον ορυκτό της πλούτο, αλλά δεν χρειάζονται τους κατοίκους της, όπως τους χρειάζονταν την εποχή της δουλείας.

 40. Ο/Η + Σκαπανεύς ΑΤΕ λέει:

  Ωραίο επιχείρημα αριστερού ρήτορα.
  Οι εδραζόμενες σε δημοκρατική βάση αρχές της Αριστεράς ανακατεύονται με τη δυσαρέσκεια των πατριαρχών επειδή κόπηκαν οι κυριακάτικες λειτουργίες που αναμετάδιδε η ΕΡΤ.

  http://www.avgi.gr/article/465849/alexis-tsipras-thema-dimokratias-me-aixmi-to-louketo-tis-ert

  Θέμα Δημοκρατίας με αιχμή, το λουκέτο στην ΕΡΤ και όπως ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε, σε υψηλούς τόνους, στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του την Παρασκευή -απόντος του πρωθυπουργού, με τον «συνταγματάρχη» Γ. Στουρνάρα, ξανά σε ρόλο αντ’ αυτού. Μόνο σε δύο περιπτώσεις -τόνισε- διακόπτεται το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης: σε αυτήν την εισβολής ξένων στρατευμάτων στη χώρα ή σε εκείνην της κατάλυσης της Δημοκρατίας. Πλήγμα, λοιπόν, για τη Δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου, χωρίς κανάλι της Βουλής, χωρίς ελληνικό δημόσιο σήμα στην παραμεθόριο -με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εθνικά συμφέροντα-, χωρίς ελληνική φωνή στην ομογένεια. Εξ’ ου και η ηχηρή αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρου,

 41. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

  http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2013/10/blog-post_17.html

  Thursday, October 17, 2013
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΑΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΒΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

  Αφού -όπως αναφέρουν στις ηλεκτρονικές επιστολές τους- υπάρχουν πιστοποιημένες μαρτυρίες από την αστυνομία για τα κατορθώματα του ανεκδιήγητου επισκόπου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας οφείλει να τον οδηγήσει σε συνοδικό δικαστήριο για να καθαιρεθεί.

  Αλλά το θέμα δεν μπορεί να μείνει εδώ.

  Ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας δεν μπορεί να την βγάλει “αβρόχοις ποσίν”, επειδή το ψάρι ΠΑΝΤΟΤΕ βρωμά από το κεφάλι.

  http://xairete.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3028.html

 42. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

  http://paterikiparadosi.blogspot.gr/2013/07/blog-post_10.html

  Σχόλια από το “ierovima.gr”:

  2.

  Orthodox Congo8 Ιουλίου 2013 – 2:55 π.μ.

  Η απόλυτη ξεφτίλα στο όνομα της νομιμότητας και της ιεροσύνης!
  Εάν δημοσιεύσουμε τα όσα στοιχεία έχουμε στα χέρια μας για τον ανεκδιήγητο βίο του εν λογο επισκόπου ,φωτογραφικό υλικό και μαρτυρίες σε Αφρική και Σύρο θα γελάσει το κάθε παρδαλό κατσίκι!

  Ψήγματα του ήθους του να πούμε ότι αποκαλεί τα παιδιά του ιερού από ιερόπαις σε ιερόδουλες..!

  Επίσης παρακάλεσε συνεργάτη Ελληνίδα γυναίκα που βοηθά την επισκοπή να τον αποκαλεί «Παντέλα » γιατί έτσι τον αποκαλούν οι φίλοι του …(sik)
  Κατανοούμε τα όποια κουσουρια μπορεί να έχει κάποιος, προσευχόμαστε γι αυτόν ,,αναγνωρίζουμε την κανονικότητα της ιεροσύνης του ,αλλά θεωρούμε εξοργιστικό το να προκαλεί μηδενίζοντας άξιους ιεραποστόλους και ανιδιοτελείς εργάτες του ευαγγελίου!
  Πραγματικά ο πειρασμός είναι μεγάλος ,να τα βγάλουμε όλα στη φόρα γατί το θράσος του είναι απερίγραπτο..
  Απάντηση

 43. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

  http://apotixisi.blogspot.gr/2013/09/blog-post_20.html

  Είναι νέοι με πνευματική ζωή, με αρχές και ήταν απλά αντίθετοι στην πρακτική του της εκδίωξης του πνευματικού τους πατέρα, εναντιώθηκαν στην αδιαφορία του για το ορφανοτροφείο, όπου εργάζονταν, βλέποντας τα ορφανά να πεινούν και αυτός να αδιαφορεί, εξετράπησαν σε μια αψιμαχία με κάποιον νέο, τον οποίο θεώρησαν ότι προδίδει την νεολαία μη αντιδρώντας στο ποιον του επισκόπου, του οποίου ο στενός φίλος του που διαμένει μαζί του του έμαθε λέξεις ελληνικές βρόμικες του πεζοδρομίου (έχουν ήδη δημοσιευθεί σε προηγούμενη ανάρτηση στον ιστοχώρο anastasiosk.blogspot.gr “Διωγμός σπουδαίου ιεραποστόλου – π. Δανιήλ Αεράκης, σχόλιο 14 Σεπτεμβρίου 2013 – 4:49 μ.μ.), πράγματα γι’ αυτούς αδιανόητα… Τις λέξεις αυτές τις πρόφερε με καμάρι ο νέος που τις έμαθε από την «εκλεκτή» αυτή παρέα ενώπιον των νέων!!!

  Σε μια εκκλησία που είχαν μάθει για την πνευματική ζωή κάποια πράγματα, αυτά όλα ήταν πέρα από τη λογική τους και την εμπειρία τους. Αντέδρασαν ανόητα και χτύπησαν τον νέο που θεώρησαν ως προδότη των αξιών τους. Καταδικαστέα πράξη, για την οποία έπρεπε να ψεχθούν και να τους επιβληθεί μια τιμωρία (π.χ. αργία ενός μηνός από την εργασία τους, για να συνετισθούν), αλλά αφορισμός και ακοινωνησία είναι αυθαίρετη και καταχρηστική χρήση των ιερών Κανόνων της Εκκλησίας.

  Ο επίσκοπος κάλεσε την αστυνομία, για να δώσει βαρύτητα στο γεγονός, ενώ ήδη η αψιμαχία είχε τελειώσει και επέβαλε στην αστυνομία να συλλάβει και τον ντόπιο ιερέα, τον οποίο θεώρησε συνυπεύθυνο, ο οποίος οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς στο τμήμα για φυλάκιση, η οποία αποφεύχθηκε μετά τις εξηγήσεις του ιερέα. Τόση αγάπη ακόμη και για τους ιερείς της επισκοπής του. Ήδη και άλλον ιερέα τον καθήρεσε, και αυτός ο ιερέας τον καταγγέλλει για άδικη τιμωρία και ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από τους κανόνες της Εκκλησίας διαδικασίες

 44. Ο/Η Μητροπολίταινα του Κονγκό λέει:

  http://exthrostoumalaka.blogspot.gr/2013/11/video_21.html

  [Video] Οι «Μουσουλμάνοι που καίνε Χριστιανούς» είναι στην πραγματικότητα Χριστιανοί που καίνε Μάγισσες

  Ένα φρικιαστικό βίντεο που αναρτήθηκε στο ΥouΤube τον Σεπτέμβριο του 2011 κάνει εδώ και μερικές ώρες το γύρο του διαδικτύου και έχει ήδη αναδημοσιευτεί σε μια σειρά από ελληνόφωνα blogs.

  Το video που λανθασμένα περιγράφεται σαν επίθεση ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης σε χριστιανούς κατοίκους στην Νιγηρία, στην πραγματικότητα απεικονίζει χριστιανούς κατοίκους της επαρχίας Κισίι στην Κένυα που επιδίδονται σε μαζικό λυντσάρισμα χωρικών που κατηγορούνται για μαγεία.

  Το φαινόμενο της κατηγορίας για μαγεία που έχει κατ’ επανάληψη απασχολήσει την διεθνή κοινή γνώμη λόγω περιστατικών στην Κένυα και σε άλλες χώρες της κεντρικής Αφρικής, παρουσιάζεται κυρίως σε εξαθλιωμένες από τη φτώχεια περιοχές όπως η εν λόγω επαρχία. Μόνο στην Τανζανία τα τελευταία έξι χρόνια σημειώνονται πάνω από 3000 περιστατικά λυντσαρίσματος με την κατηγορία της μαγείας σύμφωνα με το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας.

  Σε πολλές υποθέσεις τα θύματα της θηριωδίας είναι ηλικιωμένοι χωρικοί που έχουν αναπτύξει ασθένειες που κοκκινίζουν τα μάτια τους λόγω μακρόχρονης χρήσης ακατάλληλων καύσιμων υλών που αντικαθιστούν τα καυσόξυλα για οικονομία. Τα κόκκινα μάτια είναι σύμφωνα με την παράδοση των ντόπιων κατοίκων απόδειξη εξάσκησης μαγείας. Αντίστοιχες υποθέσεις στο παρελθόν έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας με παρόμοια βίντεο και με τις εκκλήσεις για παρέμβαση διεθνών οργανισμών να γίνονται επιτακτικές.

  Σε πολλές παραλλαγές της είδησης στο ελληνικό διαδίκτυο τα βίντεο επενδύονται με εξίσου φρικιαστικές φωτογραφίες από άσχετο περιστατικό έκρηξης βυτίου στην Κένυα καθώς και με σχόλια που υποτίθεται ότι προειδοποιούν τους Έλληνες χριστιανούς για ενδεχόμενη απειλή. Οι διευκρινίσεις για την καταγωγή και τις προθέσεις των ανθρώπων που απεικονίζονται στα βίντεο δεν κάνουν φυσικά τις εικόνες λιγότερο ή περισσότερο αποτρόπαιες.

 45. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τον διαβόητο ηγούμενο Ποιμένα χειροτόνησε επίσκοπος του παπάτου της Αλεξάνδρειας.

  Aυτών τα έργα θαυμάζει ο κ.Τσίπρας:
  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/cover-story/123981/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1

  Στο ερώτημα ποιος χειροτόνησε τον μονόχειρα gay αρχιμανδρίτη υπάρχει απάντηση: ο τιτουλάριος μητροπολίτης Θηβαΐδος Πορφύριος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) πριν από περίπου έντεκα χρόνια, όταν ο Ποιμήν Ταλάντζης επέστρεψε μετανιωμένος από τους ΓΟΧ στο νέο ημερολόγιο. Ο μητροπολίτης Θηβαΐδος Πορφύριος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Σκίκος) γεννήθηκε στον Ιναχο Αργολίδος το 1940. Το 1990 χειροτονήθηκε τιτουλάριος επίσκοπος Βαβυλώνος. Στις 23 Σεπτεμβρίου 1997 εξελέγη επίσκοπος Μπουκόμπας, το 1999 παραιτήθηκε, ενώ το 2003 τοποθετήθηκε τιτουλάριος επίσκοπος Συΐνης. Στις 27 Οκτωβρίου 2004 προήχθη σε τιτουλάριο μητροπολίτη Θηβαΐδος.

  Με αργούς ρυθμούς κινεί την υπόθεση του gay αρχιμανδρίτη Ποιμένα Ταλάντζη η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, στο δυναμικό της οποίας ανήκει από τον Δεκέμβριο του 2007 ο κληρικός που έχει σχεδόν ισοπεδώσει κάθε αίσθημα σεβασμού στην Εκκλησία μας με τις πορνό δραστηριότητές του, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και στον εκκλησιαστικό κόσμο. Η «Εspresso» επικοινώνησε με τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και ζήτησε να πληροφορηθεί ποιες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του ιερομόναχού της Ποιμένα Ταλάντζη. Επειδή ο μητροπολίτης κ. Κύριλλος αδυνατεί να μιλήσει λόγω προβλήματος υγείας, μας μίλησαν συνεργάτες του.

  «Ο Ποιμένας είναι άμισθος κληρικός της μητροπόλεως και ανήκει στο δυναμικό της Ιεράς Μονής Πέτρας, ως ιερομόναχος. Ο ηγούμενος της μονής, αρχιμανδρίτης Διονύσιος Καλαμπόκας, με έγγραφό του και με τη συναίνεση του μητροπολίτη τον ζήτησε από τη Μητρόπολη Σφακίων και τον έφερε στη μονή» μας είπαν οι συνεργάτες του μητροπολίτη κ. Κύριλλου και συνέχισαν: «Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου ο σεβασμιότατος έχει καλέσει στη μητρόπολη τον ηγούμενο της μονής για να δώσει εξηγήσεις». Στην ερώτησή μας πώς έγινε δεκτός κληρικός μονόχειρας, η απάντηση ήταν αποστομωτική: «Να ρωτήσετε αυτόν που τον χειροτόνησε»! Δηλαδή, η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος κάλεσε ιερομόναχο μονόχειρα για να διακονήσει μονή της, ο οποίος όμως… ηγουμενεύει άλλη μονή που βρίσκεται στην Αττική!

  Η Ιερά Μονή Πέτρας Καταφυγίου Καρδίτσας, σπουδαίο μεταβυζαντινό μνημείο, είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και οφείλει την προσωνυμία της στον βράχο στον οποίο είναι χτισμένη. Σήμερα σώζεται μόνο το καθολικό της μονής καθώς κι ένα ερειπωμένο κτίριο κελιών στα ανατολικά. Οι μοναχοί, όσοι βρίσκονται εκεί, διαμένουν σε κοντέινερ, δεν έχουν σταθερό τηλέφωνο και το σήμα της κινητής τηλεφωνίας είναι αδύναμο. Σύμφωνα με κάποια στοιχεία, το δυναμικό της μονής είναι 32 μοναχοί, αλλά είναι άγνωστο πόσοι διαμένουν εκεί.

  Χαρακτηριστική η περίπτωση του φλογερού αρχιμανδρίτη Ποιμένα, που ενώ ανήκει στο δυναμικό της μονής ως ιερομόναχος, βρίσκεται στην Παιανία Αττικής και μάλιστα είναι ηγούμενος σε άλλη μονή! Μάλλον ο πολύπειρος ηγούμενος της μονής Πέτρας αρχιμανδρίτης Διονύσιος Καλαμπόκας θα έχει την εξήγηση.

 46. Ο/Η laskaratos λέει:

  Tι να πρωτοθαυμάσει κανείς από αυτό το σκουπιδογράφημα;
  Εκπρόσωπος του Πούτιν ένας Ρωμιός παπάς, «ευχές» (!) του Πούτιν στον Τσίπρα, φτηνές κολακείες που το παπαδαριό έχει έτοιμες στην άκρη των χειλιών του, αυτοχαρακτηρισμός «πατριάρχης των φτωχών»!

  http://www.protothema.gr/politics/article/452991/patriarhis-alexandreias-se-tsipra-o-poutin-sas-haraktirise-harismatiko/

  Τις ευχές του Ρώσου προέδρου μετέφερε ο κ. Θεόδωρος στον πρωθυπουργό – Τσίπρας: Διεκδικούμε το δίκιο μας
  «Χαρισματικό» θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με όσα του μετέφερε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος σε συνάντηση που είχε μαζί του το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

  Ο πρωθυπουργός αρκέστηκε να απαντήσει ότι «θεωρούμε μεγάλο κατόρθωμα ότι έχουμε την ισχυρή ενότητα του λαού και ένα αίσθημα εθνικής υπερηφάνιας γιατί διεκδικούμε το δίκιο μας».

  «Και θα το έχετε. Εγώ ως Πατριάρχης των φτωχών θα είμαι κοντά σας» κατέληξε ο κ. Θεόδωρος στον διάλογο που είχαν παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων.

 47. Παράθεμα: Αυτήν την "κοινωνική προσφορά"...| Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 48. Παράθεμα: Η χαμένη παρθενία του πατριάρχη Παρθενίου | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 49. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τι ακριβώς θαυμάζει ο μικρός Αλέξις στο «σημαντικότατο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, για την ευρύτερη περιοχή της ηπείρου της Αφρικής,…»;

  http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2016/05/blog-post_84.html

  Saturday, May 7, 2016

  ΘΕΡΜΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

  ΘΕΡΜΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

  Του Παναγιώτη Τελεβάντου

  =====

  Λάβαμε την ακόλουθη επιστολή από τους νέους και τους πιστούς του Κογκό.

  “Αγαπητοί φίλοι,

  Σας αποστέλλουμε ένα ένταλμα σύλληψης, που εξέδωσε επίσημα ο Ανακριτής του Pointe-Noire κ. Ouando Etounda, με το οποίο ζητεί από τις αστυνομικές αρχές της πόλης του Pointe-Noire να συλλάβουν και να μεταφέρουν στο κρατητήριο τον Επίσκοπο του Κονγκό κ. Παντελεήμονα Αράθυμο.

  Οι κατηγορίες που αναφέρονται στο έγγραφο είναι βαριές, για μια εκκλησιαστική αρχή. Ο Επίσκοπος κατηγορείται, έπειτα από την ανάκριση που διενήργησε ο Ανακριτής, για δυο βαριά αδικήματα:

  α) Πλαστογράφηση εγγράφου και

  β) Προσβολή Δημοσίας Αιδούς.

  Πολλά μέλη της εκκλησίας μας υπάρχουν μεταξύ των σοβαρών μαρτύρων, που ο Ανακριτής άκουσε κατά την έρευνά του. Έχοντας πεισθεί από τις μαρτυρίες τους ο Ανακριτής αποφάσισε να καλέσει τον Επίσκοπο, αλλά δυστυχώς αυτός αρνήθηκε εντελώς να παρουσιαστεί, παρά τις πολλές κλήσεις και τελικά ο Ανακριτής του απέστειλε ένα ένταλμα σύλληψης.

  Εμείς, οι νέοι και οι πιστοί της Εκκλησίας του Κονγκό, περιμένουμε από το Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας να επέμβει, επιτέλους, και να απομακρύνει τον άνθρωπο αυτόν, που σκανδαλίζει την Εκκλησία μας.”

  Παρακαλούμε θερμά τον Μακαριότατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο να επιληφθεί του θέματος άμεσα. Είναι πασιφανές ότι θα ακολουθήσει μεγάλος διασυρμός της Ορθοδοξίας εξαιτίας του Θεοφ. Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμονα Αράθυμου.

  Στο μεταξύ όλα έχουν σταλώσει στο Κογκό. Η μέχρι προ τινος ανθούσα ιεραποστολή στη χώρα τώρα μαραζώνει και συρρικνώνεται. Ο σκανδαλισμός έχει κυριεύσει τους πάντες. Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας διασύρεται πανορθοδόξως.

  Ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας πρέπει να ενεργήσει πάραυτα. Καμία ολιγωρία δεν είναι επιτρεπτή ή ανεχτή. Η αντικατάσταση του Θεοφ. Παντελεήμονα Αράθυμου είναι επιβεβλημένο καθήκον του Πατριάρχη Θεόδωρου πολλώ μάλλον αφού διαδίδεται επίμονα η πληροφορία ότι είναι αντικείμενο εκβιασμών εκ μέρους του κ. Αράθυμου. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ας περισώσει το όποιο κύρος του έχει απομείνει για το καλό της ιεραποστολής και της Ορθοδοξίας.

  Posted by Παναγιώτης Τελεβάντος at 5:39 PM

 50. Παράθεμα: Αμετανόητη η Εκκλησία για τη δολοφονία της Υπατίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 51. Ο/Η Iερέας Χ λέει:

  https://www.ereportaz.gr/o-akoimitos-froyros-toy-panagioy-tafoy-kai-i-apati-me-ta-akinita/

  11 Νοεμβρίου 2019
  Ο «ακοίμητος φρουρός» του Πανάγιου Τάφου και η απάτη με τα ακίνητα


  • Για κακουργηματική απάτη κατηγορείται ο Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, κ. Ιωακείμ

  • Κατηγορείται ότι πούλησε εκκλησιαστική περιουσία στη Ζάμπια και ενθυλάκωσε τα χρήματα
  • Τι αποκαλύπτουν τα πορίσματα της «εκκλησιαστικής απάτης» και τι απαντά ο ίδιος

  του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

  Σε υπόθεση κακουργηματικής απάτης σε βάρος της εκκλησιαστικής περιουσίας αλλά και της Μητρόπολης Ζάμπιας στην οποία ήταν επικεφαλής, εμπλέκεται ο «ακοίμητος φρουρός» του Πανάγιου Τάφου, Μητροπολίτης Ελενουπόλεως και στενός συνεργάτης του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ’, Ιωακείμ, κατά κόσμον Κωνσταντίνος Κοντοβάς. Η υπόθεση την οποία αποκαλύπτει σήμερα η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» όζει από πλούσιο παρασκήνιο και σίγουρα προκαλεί πολλά ερωτήματα για τον ρόλο του Βολιώτη κληρικού ο οποίος σε δηλώσεις του συχνά-πυκνά αναφέρεται στο δέος που αισθάνεται κάθε φορά που λειτουργεί στον Πανάγιο Τάφο αλλά και την τιμή που νιώθει φέροντας τον τίτλο του Μητροπολίτη Ελενουπόλεως.
  Ο διάδοχός του στη Μητρόπολη Ζάμπιας, Ιωάννης (κατά κόσμο Ιωάννης Τσαφταρίδης) με μηνυτήρια αναφορά-φωτιά που κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία βασίζεται στα αποτελέσματα οικονομικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε, αναφέρεται σε σκανδαλώδεις πωλήσεις δύο ακινήτων-φιλέτων της Μητρόπολης έναντι 880.000 δολαρίων τα οποία κατέληξαν στους προσωπικούς λογαριασμούς του κ. Ιωακείμ! Μετά την υποβολή της μήνυσης και την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε, ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα με την υπόθεση να βρίσκεται (από τον Μάρτιο του 2019) στα χέρια του 14ου ανακριτή Αθηνών. Είναι προφανές ότι η σημερινή αποκάλυψη προκαλεί πλήθος ερωτημάτων για το κατά πόσο ο κ. Ιωακείμ μπορεί να παραμένει στη θέση του και είναι προφανές ότι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων οφείλει να πάρει σαφή θέση,

 52. Ο/Η Gay monk λέει:

  https://www.dikastikoreportaz.gr/o-bios-me-koka-kai-upexaireseis-tou-archimandriti-me-to-bitrioli/

  Ο βίος (με κόκα και υπεξαιρέσεις) του αρχιμανδρίτη με το βιτριόλι
  Από ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ TEAM -28/06/2021

  (….)

  Αποκαλύψεις

  Ξεχωριστό κεφάλαιο στο «ιερό κατηγορητήριο» καταλαμβάνουν τα απειλητικά μηνύματα τα οποία έστειλε στις 4 και 5 Μαΐου 2019 ο Κόμβος προς τον μητροπολίτη Τριπόλεως Λιβύης κ. Θεοφύλακτο, ο οποίος τον είχε χειροτονήσει. Μέσω αυτών τον απειλούσε με αποκαλύψεις στην τηλεόραση σχετικά με τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, ενώ τον απειλούσε ότι θα στείλει και Ρομά, συγγενείς της μάνας του, προκειμένου να πυροβολήσουν το σπίτι του!
  Τα μεταφέρουμε αυτολεξεί: «Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΩΤΕΣ ΤΟΥ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΑΣ; ∆ΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ; ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΠΛΩΜΑ ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΣΦΑΛΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ∆ΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΜΟΥ ∆ΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΚΛΩΤΣΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΠΑΡΑΠΕΡΑ. ΤΑ ∆ΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΠΟΥ ΕΦΕΡΝΕΣ ΤΟΝ ΓΚΟΜΕΝΟ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ Ο ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΩ ΠΑΝΤΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΩ ΧΑΜΕΝΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ, ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ… ΡΩΤΗΣΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΕΓΩ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΤΑ ΡΑΣΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΩ… ΘΑ ΣΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ… ΣΕ ΠΗΡΑΝ ΤΗΛ ΝΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ… ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΝΩ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΣ ΑΘΩΩΘΩ ΑΠΟ ΤΟ ∆ΙΚΑΣΤΗΡΙΟ… ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ∆ΕΝ ΕΧΕΤΕ… ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΟΥΣΤΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΓΑΜΩ ΤΑ ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΒΟΥΝ ΘΑ ΣΕ ΙΣΟΠΕ∆ΩΣΩ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ… ΤΟ ΣΟΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΟΜΑ 300 ΕΥΡΩ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ. ΕΡΘΟΥΝ 7 ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ… ΒΟΥΝΟ ΜΕ ΒΟΥΝΟ ∆Ε ΣΜΙΓΕΙ ΜΗΝ ΣΕ ΠΕΤΥΧΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ∆ΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ…».

  Στις 5 Μαΐου 2019 έστειλε στον κ. Θεοφύλακτο το εξής μήνυμα: «ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΜΕΝΟ ΣΟΥ Γ.Φ. (σ.σ. τα στοιχεία του προσώπου καταγράφονται) ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΟ… ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΑΝΗΛΙΚΟΣ…».
  Στο κλητήριο θέσπισμα επίσης σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος, πλέον, αρχιμανδρίτης έστειλε απειλητικά και συκοφαντικά μηνύματα και στον πρωτοσύγκελο αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Μπίρδα, αλλά και οι σοβαρές, αν μη τι άλλο, καταγγελίες που είχε κάνει στα προσωπικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έγραφε ότι «Οι περισσότεροι Μητροπολίτες, Επίσκοποι και Πρωτοσύγκελοι είναι ομοφυλόφιλοι και παιδόφιλοι, αν δεν δεχτείς τις ανήθικες προτάσεις τους σε έχουν εξορία και black list», καθώς και αυτά που είχε γράψει για τον μητροπολίτη Βεροίας. «Άλλος θεομπαίχτης, υποκριτής, φιλοχρήματος, όπου θέλει βοηθάει, γυρίζει την εικόνα από εδώ και από εκεί και βγάζει χρήματα… ∆είχνει ότι έχει αγάπη, μόνο αγάπη δεν έχει ο ψεύτης, ο υποχθόνιος».
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.