Διαφήμιση εμπαθή απατεώνα από την κρατική τηλεόραση;

Το μέντιουμ Παΐσιος στην ΕΤ3

Travis Dove, «National Geographic»

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Διαβάζω σε μια σειρά ακροδεξιών ή απλά θρησκευόμενων μπλογκς: «Ντοκυμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή, το έργο και τις προφητείες του Πάτερ Παΐσιου ετοιμάζει ο δημοσιογράφος και Ειδικός Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΤ3 Γιάννης Φερέτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέτρ  του είδους, κ.Φερέτης με τη δημοσιογραφική έρευνα που έκανε στο Άγιο Όρος, όπου έζησε τα περισσότερα χρόνια ο Γέρων Παΐσιος, και μέσα από μαρτυρίες άλλων μοναχών, θα κάνει γνωστές στους τηλεθεατές άγνωστες πτυχές από τη ζωή του Γέροντα. Το ντοκιμαντέρ θα μεταδίδεται κάθε μέρα τη Μεγάλη Εβδομάδα»

Δεν ζητώ βέβαια να ματαιωθεί η εκπομπή. Το άρθρο 14 του Συντάγματος απαγορεύει την προληπτική λογοκρισία και πολύ καλά κάνει. Kατ’ εξαίρεση, για τον έντυπο Τύπο, επιτρέπει την κατάσχεση, με παραγγελία του εισαγγελέα, μετά την κυκλoφoρία του, για μια σειρά λόγων μεταξύ των οποίων (νομίζω πολύ κακώς) είναι και η προσβολή της χριστιανικής και κάθε άλλης γνωστής θρησκείας. Φαντάζομαι πως κατ’αναλογίαν αυτή η συνταγματική γενικότητα, θα εφαρμόζεται και στα τηλεοπτικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το άρθρο 15, «Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. O έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει. O άμεσος έλεγχος του Κράτους …. έχει ως σκοπό…..». Αναρωτιέμαι αν η προαναγγελλόμενη εκπομπή θα τηρεί τις προϋποθέσεις που θέτει παρακάτω το άρθρο αυτό. Όσοι αντέξουν να την δουν (όταν θα δημοσιευθεί το παρόν η προβολή θα έχει αρχίσει), ας μας το πουν. Νομίζω όμως πως ο βίος του εν λόγω Παϊσιου, προσβάλει βάναυσα τη χριστιανική θρησκεία και η προβολή του δεν συνάδει με τον συνταγματικό σκοπό της «…..ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας».

Οι Αγιορείτες καλόγεροι (που στην πλειοψηφία τους διάγουν βίο αφύσικο, τέτοιο που κανείς σχεδόν γονιός, ούτε και ο πιο θρησκευόμενος, δεν θέλει για το παιδί του), έχουν καταγγελθεί διαχρονικά για μια σειρά σκάνδαλα που ξεκινούν από την εθνική προδοσία, τον αποκρυφισμό, το σκοταδισμό, τη συνεργασία με τυράννους, συνεχίζουν με την παιδεραστία και καταλήγουν στις αρχαιοκαπηλίες, τις οικονομικές καταχρήσεις και την προσβολή των γυναικών με το Άβατο, που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό.

Ο πρότερος βιος του Παϊσιου (επαγγελματικό ψευδώνυμο του Αρσένη Εζνεπίδη), όπως παρουσιάζεται, δεν έχει κανένα σημάδι μιας άξιας προσωπικότητας: «ο Αρσένιος τελείωσε το δημοτικό σχολείο και πήρε το απολυτήριο του «με βαθμό οκτώ και διαγωγή εξαίρετο». …Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να υπηρετήσει στο στρατό ο Αρσένιος δούλεψε σαν ξυλουργός. Όταν του παραγγελλόταν να κατασκευάσει κάποιο φέρετρο, ο ίδιος, συμμεριζόμενος την θλίψη της οικογένειας, αλλά και τη φτώχεια της εποχής, δεν ζητούσε χρήματα. Το 1945 ο Αρσένιος κατατάχτηκε στο στρατό και υπηρέτησε σαν ασυρματιστής κατά τον ελληνικό εμφύλιο. Όσο καιρό δεν ήταν ασυρματιστής, ζητούσε να πολεμά στην πρώτη γραμμή, προκειμένου κάποιοι οικογενειάρχες, να μην βλαφτούν. ….. Απολύθηκε από το στρατό το 1949». Παχυλή αγραμματοσύνη λοιπόν, ένας κακός μαθητής του Δημοτικού, ένας εθελοντής της πρώτης γραμμής του αδελφοκτόνου σπαραγμού, στον οποίο μόνος του ζήτησε να συμμετάσχει. Αλλά αυτός ο αγράμματος και άξεστος φανατικός εξελίχθηκε σε μεγάλο  απατεώνα για να προσελκύσει οπαδούς και να ικανοποιήσει τον εγωϊσμό του. Όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι οπαδοί του, δήλωνε προφήτης και μάντευε τα μελλούμενα, σαν το φίλο του Αλή πασά, το Βλάχο Κοσμά Αιτωλό (μέντιουμ), με μια σειρά χρησμών που δείχνουν το βαθύ του μίσος κατά του φίλου και γείτονα τουρκικού λαού, ένα μίσος ασυμβίβαστο με τις ευαγγελικές ιδέες, τόσο διαστροφικό και βαθύ, που έφτανε μέχρι την υποδαύλιση της εχθροπάθειας με μαντέματα πολεμικής σύγκρουσης, χωρίς ποτέ ο Εισαγγελέας να ευαισθητοποιηθεί για να κινηθεί εναντίον ενός ανθρώπου που υπονόμευε την Ειρήνη μεταξύ δυο γειτονικών και συμμάχων λαών και δηλητηρίαζε με μίσος τις καρδιές των ανισόρροπων που έτρεχαν να τον συμβουλευτούν.

Από το ελληνοχριστιανικό «Greek National Pride» (29.1.2011) αντιγράφω ενδεικτικά κάποιες από τις προφητείες του Αρσένη Εζνεπίδη, που δεν ξέρω μέσα σε ποιά μαγική σφαίρα τις είδε για να τις πουλήσει σε ανθρώπους με το μυαλό μιας αγράμματης διαταραγμένης ψυχικά γυναικούλας κάποιου απομακρυσμένου συνοικισμού:

«Πολλές από αυτές τις αποκαλύψεις και προφητείες που προείπε ο Γέροντας Παΐσιος εμπεριέχονται στο βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994»

 – «Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβη από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν… Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι»… σελ. 410

– «Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι» Μάρτιος 1994, σελ. 412

– «Άντε, άντε, δε θα είμαι να σε καμαρώσω στην προέλαση, όταν θα προελαύνει ο ελληνικός στρατός για την Κωνσταντινούπολη» 1992, προς Αξκο της Π.Α., σελ. 413

– «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα «Εξαμίλια», διότι τα «Εξαμίλια» δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. «Εξαμίλι» είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» σελ. 417

– Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….» σελ. 418-419 σ.σ. πρόκειται για την γνωστή Προφητεία του Αγίου Κοσμά….».

Κύριε Ροΐδη,
Θεωρώ βαρύ ατόπημα αν η κρατική τηλεόραση, πέρα από τη μεγαλοβδομαδιάτικη προβολή για νιοστή φορά  θρασύτατων ντοκυμαντέρ που εξωραϊζουν το δυσωδέστατο πατριαρχείο των απατεώνων του Αγίου Φωτός, συμβάλει στη διάδοση μεσαιωνικών προκαταλήψεων προερχόμενων από ένα νοσηρό περιβάλλον. Πως συνδέεται το κήρυγμα μίσους του Παϊσιου με αυτό που επίσημα οι Χριστιανοί υποτίθεται πως θεωρούν ως νόημα της Μ.Εβδομάδας; Eίναι δυνατόν από κρατικό κανάλι να γίνεται επίθεση στα δημοκρατικά μας δικαιώματα, στο Σύνταγμα και στην ανεξιθρησκεία με προβολή ενός αισχρού ανθρώπου που μας απειλεί: «Θα έρθει η ώρα που και οι άπιστοι άρχοντες, θα καταλάβουν ότι αν δεν υπάρχει πίστη δεν μπορεί να σταθεί ο κόσμος και θα επιβάλουν κάπου να πιστεύουν, για να κρατούν τον κόσμο. Μετά από χρόνια, μια μέρα αν δεν κάνεις προσευχή, θα σε κλείνουν φυλακή! Θα δίνης λογαριασμό στον άρχοντα αν προσευχήθηκες ή όχι! ..Θα έρθουν τα πράγματα στη θέση τους.»
(Από το βιβλίο του «Με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο»). Ο Χριστός βέβαια λέει «Ει τις θέλει οπίσω μου ελθείν», αλλά ο ανθρωπάκος που οι πιό φανατικοί οπαδοί του τον θέλουν και ιπτάμενο σαν Ιάπωνα μοναχό Σαολίν, έχει φτιάξει δική του αποκρυφιστική θρησκεία, με το μυαλό του θολωμενο από την αφύσικη σεξουαλική στέρηση, η οποία πάντα τιμωρεί αυτούς που (λένε πως) την εφαρμόζουν και την οποία ποιός ξέρει σε ποιές σκολιές ατραπούς προσπαθούσε να την αναπληρώσει ο δύστυχος καλόγερος. Εκτός κι αν ο δημοσιογράφος μας πει πως το βιβλίο αυτό δεν το έγραψε ο αγράμματος αναχωρητής, που μας απειλεί ανήμερα της 21ης Απριλίου με το δικτάτορα «άρχοντα» που θα μας κλείνει στη φυλακή αν δεν προσευχόμαστε (!!!), αλλά του το έγραψαν άλλοι, αυτοί που τον λάνσαραν στην αγορά των θαυμάτων, που είναι και το πιθανότερο.
Μακάρι να βγω ψεύτης και ο δημοσιογράφος στις εκπομπές του να καταγγείλει τον μάντη για αυτήν την καλογερίστικη υποκουλτούρα της καφετζούς, που μολύνει την ατμόσφαιρα με την ασχήμια, με το μίσος και με την απατεωνιά της και που η θέση της είναι στα σκουπίδια, και να διαφωτίσει την κοινή γνώμη. Στο «ellines antepithesi» και σε δεκάδες ακροδεξιά μπλογκς αναπαράγεται το παραλλήρημα του Τειρεσία με το οποίο τροφοδοτείται η νοσηρή φαντασία των ανισόρροπων: «Οταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδώνα, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβή τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος δηλαδή οι ρώσοι θα πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας.»
Πως είναι δυνατόν να προβάλεται από τη δημόσια τηλεόραση ο παρανοϊκός Νοστράδαμος που είπε: «Οι Τούρκοι θα καταστραφούν, θα σβήσουν από το χάρτη;». Έχετε ξανακούσει τόσο αρρωστημένο δηλητήριο ενάντια σε έναν ολόκληρο λαό, ακόμη και κατά μικρών παιδιών, για τα οποία ο κηφήνας δηλώνει πως «δεν προέκυψαν από την ευλογία του Θεού». Που το ξέρει αυτό ο ορθόδοξος Τάλιμπαν; Αν η εκπομπή δεν γίνει βήμα καταγγελίας της αρσενικής χαρτορίχτρας τότε το ΕΡΣ (που συνήθως ολιγωρεί επιλεκτικά), ελπίζω (μάταια) πως θα κάνει το καθήκον του. Αυτή η συνένοχη σιωπή πάντως της χρεωκοπημένης μας κοινωνίας, που ανέχεται αυτές τις πρωτόγονες αρχαϊκότητες του Μάγου, είναι τρομακτική. Βάζω στοίχημα πως κανείς βουλευτής της Αριστεράς δεν θα ευαισθητοποιηθεί να αντιδράσει κι όμως τώρα πρόκειται για την κρατική τηλεόραση που την πληρώνουμε και όχι για την «Ελεύθερη Ώρα», τη «Χρυσή Αυγή» ή το «Στόχο». Οι καταστροφικοί για την Οικονομία μας υπερεξοπλισμοί συνεχίζονται με τις ευλογίες της φοροκλέφτρας Εκκλησίας, η οποία φροντίζει να σκορπίζει το φυλετικό και θρησκευτικό μίσος που απαιτείται ως υπόστρωμα για να δικαιολογηθούν. Στο μεταξύ διερευνάται ακόμη το «Πόθεν Έσχες» του κ.Άκη των Υποβρυχίων, για τον οποίο χρόνια τα κόμματα έκαναν πως δεν ήξεραν. Η ίδια σιωπή, αυτή η ομερτά, ο ωχαδελφισμός και η αδιαφορία για τα δημόσια αγαθά, που μας έφεραν στο ΔΝΤ, συνεχίζονται.

Υ.Γ.
Update για την κοιμωμένη Αριστερά. Μέχρι να ανατρέψει τον παγκόσμιο καπιταλισμό, ας δει ποιόν προβάλει ανήμερα την 21η Απριλίου η κρατική ΕΤ3:
«ΤΡΙΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ
Ο διάβολος έχει τρία πλοκάμια. Για τους φτωχούς τον κουμμουνισμό, για τους πιστούς τον οικουμενισμό και για τους πλουσίους την μασσωνία. († Μακαρίου Ιερομονάχου, Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι σοφίας και χάριτος, Άγιον Όρος, σελ. 73)».

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

98 Responses to Διαφήμιση εμπαθή απατεώνα από την κρατική τηλεόραση;

  1. Ο/Η spyros λέει:

    «Δεν υπάρχει καμμία ανοησία, όσο πρόδηλη κι αν είναι, που να μην μπορεί να εμφυτευτεί μόνιμα στο μυαλό του καθενός, αρκεί να ξεκινήσουμε να εντυπώνουμε πριν τη νεαρή ηλικία των έξι με συνεχή επανάληψη και ύφος βαθειάς κατάνυξης.»

    —Arthur Schopenhauer (Άρθουρ Σόπενχάουερ, Αρθούρος Σοπενχάουερ) (1788-1860) Γερμανός Φιλόσοφος

  2. Πραγματικά, απολαυστικό το κείμενο. Μας έχουν βράσει τόσο καιρό τον εγκέφαλο με τον Παϊσιο. Επιτέλους, αντίλογος.
    Τα σέβη μου.

  3. Ο/Η Γιώργος Π. λέει:

    Κύριε Λασκαρατε καλήμέρα σας,

    Με αφορμή την πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν στο παρόν ιστολόγιο υπάρχουν και άλλα σχετικά άρθρα για τον Παΐσιο ή αν προτίθεστε να αναρτήσετε κάτι επιπλέον στο προσεχές μέλλον.

    Ειδικότερα για αυτόν έχω σχεδόν καθημερινό «βομβαρδισμό» από τον προσωπικό μου περίγυρο (φίλοι, συγγενείς) και θα με ενδιέφερε να έχω περισσότερες πληροφορίες, για την ζωή του και τα λεγόμενα του.

    Θα μπορούσα ασφαλώς να ανατρέξω στα γνωστά χριστιανοταλιμπανικά και ακροδεξιά μπλογκς, αλλά δυστυχώς φοβάμαι ότι δεν θα μου δώσουν κάτι παραπάνω από τις γνωστές αρλούμπες που ακούω εδώ και καιρό για το συγκεκριμένο άτομο.

    Σας ευχαριστω

  4. Ο/Η always in doubt λέει:

    Το σχόλιό μου είναι άπειρα θαυμαστικά !!!!!!!!!!!!!!!!!! γιαυτό το ιστολόγιο……και καλή «ανάσταση», του έθνους και δική μας. Εδώ στο νησί που βρίσκομαι να δείτε το χάλι, από μνημόσυνο εξαμηνιαίο, τριμηνιαίο, ετήσιο, τριετήσιο, τρισάγιο, λειτουργίες για ψύλλου πήδημα και δώστου τα πενηντάρικα (ευρώ) και τα κατοστάρικα, ο δε φθόνος, κακία και λατρεία του χρήματος ατέλειωτος…. αυτή ήταν, είναι και μάλλον θα είναι η Ελλάδα μας.

  5. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    Αγαπητε Λασκαρατε καταρχη να σε ευχαριστησω για τις πληροφοριες σχετικα με τον απατεωνα καλογερο.
    Πολλα ακουσα για αυτον, τιποτα για τη ζωη του.
    Κατα δευτερο να εκφρασω την μονιμη απορια μου.
    Πως γινεται ανθρωποι με πανεπιστημιακη μορφωση, ακουσα τετοιους, να τον επισκεπτονται και να μας μεταφερουν τις πιο απιθανες ιστοριες για δηθεν ικανοτητες του.
    Να σημειωσω οτι μονο ενας φιλος μου επιστημονας , που απο περιεργεια τον γνωρισε, μας ειπε οτι προκειτε για αμορφωτο υποπτο και »πειραγμενο» ατομο.

  6. Ο/Η Φωφώ Μένταλιστ λέει:

  7. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

    Γειά σας φίλοι. Ο ΄μάγος Παϊσιος ανήκει στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας και της Ψυχιατρικής.
    Για κλάματα είναι η υπόθεση όταν ασχολείται μαζί τυ στα σοβαρά η κρατική τηλεόραση που την πληρώνουν οι πολίτες.

    Διαβάστε τα χαϊρια του Παϊση
    emergencyservices.gr/

    Είδαν τον γέροντα Παΐσιο να περπατάει στο Όρος; Προφητεία με ορίζοντα 3 μηνών!

    Κυριακή, 26 Σεπτέμβριος 2010 05:44

    Σάλο έχει προκαλέσει η εξομολόγηση πιστού στο xanthi-blogs οτι ο Γέροντας Παΐσιος προέβλεψε πόλεμο στην Ελλάδα σε 3 μήνες. «Μετά τη θεία λειτουργία στην Παναγιά Δεξιά της Θεσσαλονίκης, αγιορείτης μοναχός, που νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, μου εκμυστηρεύτηκε κάτι που του είπαν μοναχοί από το Άγιο όρος που τον επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο» γράφει ο μάρτυρας

    Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο Γέροντας Παΐσιος, περπατούσε πριν από δύο εβδομάδες έξω από τη μονη του Άγιου Παντελεήμωνος, ώσπου το συνάντησαν τρεις μοναχοί νέοι σε ηλικία. Οι μοναχοί πήγαν να ζητήσουν την ευχή του, αλλά ο Γέροντας Παΐσιος τραβήχτηκε, δεν τους έδωσε την ευχή του και με τρεμάμενη φωνή τους είπε: «τραβήξτε στο Γέροντά σας και πείτε του να αγοράσει μεγάλες ποσότητες λάδι και αλεύρι γιατί σε 3 μήνες από τώρα θα έχουμε πόλεμο στην Ελλάδα κι ο κόσμος θα πεινάσει». Ο Γέροντας Παΐσιος συνέχισε: «Να πείτε του Γέροντα να επικοινωνήσει και με τα υπόλοιπα μοναστήρια». Μέχρι να συνέλθουν οι μοναχοί, ο Γέροντας Παΐσιος είχε χαθεί μέσα στο μονοπάτι.

    Ο πιστός που αποκαλυψε το γεγονός συνέχισε γράφοντας: «όντως την τελευταία εβδομάδα στα σούπερ μάρκετ Μάκρο στη Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε πως μοναχοί αγιορείτες “σήκωσαν” από τα ράφια πολλά κιλά ελαιόλαδο και αλεύρι, δημιουργώντας ερωτηματικά στους υπεύθυνους των υποκαταστημάτων Εγνατίας και Ν.Ιωνίας.»

    Σύμφωνα με μια εκδοχή, ο Γέροντας Παΐσιος αναφέρεται στα δεινά μέτρα που έφερε η τρόικα και το ΔΝΤ. Πολλοί πάντως μοναχοί του Αγίου Όρους αμφισβητούν τη μαρτυρία του μοναχού, λέγοντας οτι «κατά καιρούς διάφοροι ισχυρίζονται διάφορα για τον πατέρα Παϊσιο συνήθως για να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους.» Το γεγονός οτι ο μάρτυρας δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο για τον μοναχό, καθώς και το οτι ο Άγιος Παντελεήμονας είναι Ρωσικό μοναστήρι δημιουργούν ερωτηματικά για την εγγυρότητα και σκοπιμότητα της μαρτυρίας.

    Ο Γέροντας Παΐσιος έχει προβλέψει πολλές φορές ότι κάποια στιγμή θα μας δοθεί η Κωνσταντινούπολη επειδή αυτό θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων, «μακάρι να ζούσα άλλα λίγα χρόνια», έχει πει, «για να ζούσα το γεγονός». Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ο πατήρ Παΐσιος έχει πει ότι θα πεινάσει για λίγους μήνες η Ελλάδα και προέτρεψε τον κόσμο να καλλιεργεί ένα χωραφάκι ο καθένας για να βοηθήσει τους άλλους όταν έρθει η πείνα. Αλλά αυτή η πείνα θα είναι καλή γιατί θα στραφούν και πάλι οι Έλληνες στην εκκλησία και θα μετανοήσουν.

  8. Ο/Η Robopsychologist λέει:

    Για μια ακόμη φορά εξαιρετικό άρθρο και μάλιστα για ένα θέμα που δεν αγγίζει κανείς, μιας και ο μεσαιωνικός τρόπος σκέψης κυριαρχεί ακόμα δυστυχώς… Ευχαριστούμε!

  9. Ο/Η ευάγγελος λέει:

    αμήν, από το στόμα σας & στης ΕΡΤ το αυτί…

  10. Ο/Η argosholos λέει:

    Kαλά κάνει η ΕΡΤ με το ντοκυμαντέρ!

    Καιρός και η ακροδεξιά να αποκτήσεις τους αγίους της!

  11. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    O φίλος μας ο Σταύρος εχει κράξει το λαδικό να τον διαβάσουμε. Αξίζει γιατί τον ΄χει ξετινάξει τον καλόγερο:

    ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ : Ο ΠΑΤΗΡ ΠΑΪΣΙΟΣ ΗΤΑΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΚΑΙ ΔΙΑΚΤΙΝΙΖΟΝΤΑΝ

    Γράφτηκε από stauros on 04-Jun-2010 10:16:23 (886 reads) Άρθρα από τον ίδιο

    Ευχή του υποψήφιου άγιου σε μοναχό, να γίνουν οι νέοι μοναχοί ψημένα τούβλα από άψητα που είναι (θα δείτε την ολοζώντανη μαρτυρία). Δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιας λαμπρής ομολογίας-αυτογνωσίας σ’ ολόκληρη την παγκόσμια ιστορία!!!

    Τον καλόγερο Παΐσιο τον προτείνουν εδώ και καιρό για υποψήφιο άγιο. Άρα, κατά τους προτείνοντες, πρόκειται για την αφρόκρεμα του μοναχισμού. Βλέποντας το ήθος και την μόρφωση και ακούγοντας τα λεγόμενά του, αλλά και κάποιες μαρτυρίες συγκαλογέρων και επισκεπτών του, στα βίντεο που παραθέτουμε, ασφαλώς μπορούμε να αντιληφτούμε ποιο είναι το ποιόν των υπολοίπων.

    Ιδού λοιπόν τα ντοκουμέντα:

    Ο ΠΑΤΗΡ ΔΙΑΚΤΙΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΨΗΜΕΝΑ ΤΟΥΒΛΑ ΑΠΟ ΑΨΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑ!!!:

    http://www.athriskos.gr/modules/news/article.php?storyid=1027

  12. Ο/Η eklag λέει:

    Στην ενδιαφέρουσα ανάρτηση που χωράει
    από εκτιμήσεις για τον Πατρο-Κοσμά
    μέχρι τα αίτια υπαγωγής μας στο ΔΝΤ
    θα υπάρχει και μια ακρούλα για το βιβλίο
    των Ρ.Σκίνερ-Τζ. Κλιζ(monty python)
    με εκτιμήσεις για την πνευματική κατάσταση
    αυτών που διαρκώς μισούν.
    Ειδικότερα το πολιτικό επίμετρο
    προσφέρεται για δημιουργικό προβληματισμό
    πάνω στη στάση π.χ. Αριστερών Ιδεοληψιών
    και τους κινδύνους σε περίπτωση ανάληψης εξουσίας
    από συγκεκριμένους φορείς.
    Ευτυχείτε! με Αγάπη!

    • Ο/Η ευάγγελος λέει:

      χειρότεροι κίνδυνοι από τη χιλιετία της Βυζαντινής εξουσίας δύσκολα μπορείς να φανταστείς…

  13. Ο/Η laskaratos λέει:

    Αρχικά να ευχαριστήσω τους φίλους που έγραψαν επαινετικά.
    Να απαντήσω επίσης σε δυο φίλους που έβαλαν κάποια ζητήματα.

    Αγαπητέ Γιώργο Π. δεν έχω γράψει τίποτα άλλο για τον αποκρυφιστή Παϊσιο, τους προστάτες του και την πελατεία του, ούτε νομίζω πως θα ξαναγράψω. Τρεις σχολιαστές σε παρέπεμψαν σε περισσότερα στοιχεία. Νομίζω πως ο φίλος μας ο Σταύρος έχει συγκεντρώσει πλούσιο υλικό στο οποίο μπορεί κανείς να ανατρέξει. Εγώ ενοχλήθηκα από το γεγονός πως η ΕΤ3 προβάλει αυτό το νοσηρό πρόσωπο με ότι αυτό σηματοδοτεί. Προφανώς ένα μέρος της κρατικοδίαιτης δημοσιογραφίας θεωρεί πως η δυστυχία που έρχεται λόγω χρεωκοπίας αντιμετωπίζεται με όπιο. Ίσως και να είναι αυτό μια κυβερνητική γραμμή.
    Δώστε ναρκωτικά γιατί θα μας πάρουν φαλλάγγι. Δεν συνωμοσιολογώ αλλά όχι και εκπομπή για τον Παϊσιο από κρατικό ΜΜΕ! Δεν φτάνουν τα κανάλια του Λιακόπουλου, του Καρατζαφέρη και του Κουρή;
    Δεν αρκεί η Ελεύθερη Ώρα του Μιχαλόπουλου;

    Αγαπητέ Θεόφιλε της Θέρμης,
    δεν αρκεί κάποια μόρφωση, χρειάζεται και ψυχική υγεία που δεν είναι και τόσο συνηθισμένη όσο νομίζουμε. Η δύσκολη και πολύπλοκη εποχή μας ευνοεί δυστυχώς τις ψυχικές διαταραχές που με τη σειρά τους τροφοδοτούν τους Παϊσιους, τους Ιωσήφ και τους Εφραίμ με μπόλικη πελατεία.
    Τουλάχιστον να είναι τα θύματά τους μόνο ενήλικοι.

  14. Ο/Η Μefisto λέει:

    Xαίρε της βλακείας το αμέτρητο βάθος

    ellinorthodoxosxr.blogspot.com/2008/06/blog-post_24.html

    Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008

    ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ

    ΕΔΩ ΠΑΡΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΑΥΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

    Πηδά στον γκρεμό

    Κάποτε μετέφερε τα άγια Λείψανα και είχε την λειψανοθήκη δεμένη με λουριά από τους ώμους του. Σε ένα σημείο του δρόμου, που λέγεται «Μεγάλη Σκάλα», κόπηκε το λουρί και έπεσε η λειψανοθήκη στον γκρεμό. Ο Γέροντας από τον πόθο και την ευλάβεια προς τα άγια Λείψανα, χωρίς να υπολογίση τον εαυτό του και χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, πήδησε αμέσως στον γκρεμό για να τα προλάβη. Κατρακυλούσε η λειψανοθήκη και χτυπούσε στα βράχια. Τελικά ο ίδιος διαφυλάχθηκε, χάριτι Θεού, σώος˙ δεν έπαθε τίποτε, ούτε γρατσουνιά! Η λειψανοθήκη με τα άγια Λείψανα έμειναν επίσης άθικτα, ενώ ο μεταλλικός κορβανάς που ήταν προσαρμοσμένος στην λειψανοθήκη είχε κατατσαλακωθή από τα χτυπήματα. Ήταν τόσο βαθύς και απότομος ο γκρεμός που ήταν αδύνατο να ξανανεβή ο Γέροντας. Για να βγή στο μονοπάτι, βάδιζε πολλή ώρα μέσα στο ποτάμι.

  15. Ο/Η Μefisto λέει:

    Ο ρόλος των βλακών εν τώ συγχρόνω βίω

    Η φωνούλα του πονηρού Παίσιου αραδιάζει τις μπουρδολογίες του σε μια απόπειρα καθαρεύουσας
    Οι άνθρωποι θα τρέχουν στα τραπέζα στους χορούς στα γλέντια
    Πω πω τι αμαρτία

    • Ο/Η ευάγγελος λέει:

      Άρα ζούμε ή δεν ζούμε στις «έσχατες ημέρες»; Ο Παΐσιος λέει ότι ζούμε, η επίσημη Εκκλησία του τί λέει;

      Για να δούμε τελικά ποιο λέει τι & γιατί.

  16. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Παισιος vs Eπιστήμη

    Ούτε ένα φυλλαράκι δεν έχει φτιάξει η Επιστήμη

    • Ο/Η Δημήτρης λέει:

      Ο Παϊσιος ανασταίνεται για λίγο σαν τον Χριστό, προβλέπει σε 3 μήνες πόλεμο με την Τουρκία και συμβουλεύει να τρeξουμε να πάρουμε αλεύρι. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμβρόσιος σχολιάζει επιστημονiκώς το πρόβλημα με το αλεύρι.
      Σκέτο τρeλλοκομείο αλλα πολύ επικίνδυνο και ύπουλο τρελλοκομείο των πονηρών που θέλουνe να αφαιμάξουν τον χαζοκοσμάκη που τα τραβάει αυτά ο οργανισμός του.
      H παρακμή μας με όλο της το κουρελαριό.

      • Ο/Η ευάγγελος λέει:

        1.700 & πλέον χρόνια η ίδια ιστορία.

        Απλά τώρα ζούμε στο 2011 & θα έπρεπε να είμαστε σκεπτόμενοι, τουλάχιστον…

  17. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Eπέτειος 21ης
    Ο τρελλός ελληνοχριστιανός Δικτάτορας.
    Αυτός που ο Παισιος Αυνανίδης ονειρεύεται να μας φυλακίζει αμα δεν κάνουμε προσευχή.
    Ουστ ελληνορθόδοξα φασισταριά
    Η θέση σας είναι στο τρελλάδικο

  18. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Η δίκη της Χούντας.
    Η καταδίκη του Ελληνοχριστιανικού εκτρώματος.
    Ποτέ πια φασισμός

  19. Ο/Η laskaratos λέει:

    Η Αριστερά.
    Πάντα πιανόταν στον ύπνο.

    Την 21η Απριλίου η «Αυγή» κυκλοφορούσε με κύριο άρθρο: «Γιατί δεν θα γίνει Δικτατορία».

    Χτες δεν είχε πάρει χαμπάρι πως έρχεται το ΔΝΤ.

    Σήμερα πολυδιασπασμένη σε μικροκαπετανάτα.
    Το ΚΚΕ επιτίθεται κατά του παγκόσμιου καπιταλισμού και κάνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα όπου μόλις καλύπτει το 25% της πλατείας. Ο Τσίπρας ζητά εκλογές (για να έλθει ποιός;), ο Κουβέλης ελπίζει σε υπουργείο και ο Αλαβάνος πουλάει επαναστατική τρέλλα, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ οραματίζεται έφοδο στα χειμερινά ανάκτορα.

    Η Αριστερά δεν ακούει την ΕΤ3 της Β.Ελλάδας. Τα ποντίκια όμως στο μεταξύ δουλεύουν υπόγεια στα ταπεινότερα λαϊκά στρώματα, τα δηλητηριάζουν με μίσος κατά των γειτονικών λαών και των μεταναστών και σπέρνουν ανορθολογισμό, θρησκοληπτικό όπιο και αντικομμουνισμό. Σήμερα 21η Απριλίου η ΕΤ3 αναπολεί την ΥΕΝΕΔ και προβάλλει ντοκυμαντέρ για τον φασίστα Παϊσιο που μας απειλεί με το χωροφύλακα αν δεν προσευχηθούμε, διδάσκει αντικομμουνισμό και θέλει πόλεμο με την Τουρκία για να εξαφανιστεί ο τουρκικός λαός. Μέχρι στιγμής αντίδραση καμμία. Λες και ζούμε στη χώρα των Λωτοφάγων:

    ΤΡΙΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

    Ο διάβολος έχει τρία πλοκάμια. Για τους φτωχούς τον κουμμουνισμό, για τους πιστούς τον οικουμενισμό και για τους πλουσίους την μασσωνία. († Μακαρίου Ιερομονάχου, Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι σοφίας και χάριτος, Άγιον Όρος, σελ. 73)

    Σε μια πλειάδα ακροδεξιών μπλογκς
    Ενδεικτικά:

    http://ellinorthodoxosxr.blogspot.com/2008/08/blog-post_6247.html

  20. Ο/Η rodia λέει:

    Αγαπητέ Λασκαράτε, δεν εξηγείται αλλοιώς: μας ψεκάζουν!
    ..παρ’όλες τις ενστάσεις του κ. στο επισυναπτόμενον βίδεον:

  21. Ο/Η Ιερομόναχος Αυνάν λέει:

    Χρονιάρες μέρες, να τιμήσουμε τον καθιερωμένο ετήσιο αγώνα πυγμαχίας μεταξύ Ελλήνων και Αρμένηδων χριστιανών πάνω στον λεγόμενο Τάφο του Χριστού
    Ιστορίες Αγάπης.

    • Ο/Η Eπισκέπτης λέει:

      Ο πρώην πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναιος βρίσκεται ακόμα κλειδωμένος από τον διάδοχό του Θεόφιλο. Ένα θρησκευτικό μπλογκ με ελληνικά του κώλου κλαίει και οδύρεται. Βλέπει διεθνΗ ενδιαφέρον για τον έμπορο Ειρηναίο

      http://greeknation.blogspot.com/2011/01/greek-orthodox-patriarch-irineos-sits.html

      ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ
      ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΣΕ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ. ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

      Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

      Διεθνή ενδιαφέρον για τον έγκλειστο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο – Greek Orthodox Patriarch Irineos sits behind locked doors in Jerusalem

      JERUSALEM – See related video – Six years ago, Irineos I was the patriarch of the Greek Orthodox Church of Jerusalem with about 100,000 followers. Today, he sits behind locked doors in his Old City apartment, claiming he has been imprisoned by the successor who ousted him in a dispute over sale of church land to Israelis. The only way Irineos could speak to The Associated Press Thursday was through a wireless microphone hoisted at the end of a rope to his roof — in the same black shopping bag supporters use nightly to deliver him groceries. Reporters who tried to gain access to Irineos through the compound’s massive metal door were denied entry by church guards peering out through a crack.

      «They allow nobody out and nobody in to visit me,» said Irineos. «They are afraid of the people because I’m loved by the people, and I love the people,» he said into the AP microphone, peering over the edge of his roof.
      It is a harsh comedown for a man who ruled his flock for four years as a revered spiritual figure.
      Irineos said his successor, Theofilos III, will not allow attorneys, doctors or visitors to enter the home he has lived in for almost 40 years, which sits inside a large church-owned complex. He said he’s been detained for three years over his refusal to concede the patriarchate.

      Κοιτάξτε αδελφοί μου και το εξής

      Ιερά οικόπεδα εθνικό βίντεο οπαδών του Ειρηναίου, συνέντευξη Ειρηναίου που μιλά κουτσαβάκικα ελληνικά που δηλώνει αθώος.
      Συζήτηση για σπίτια οικοπεδα περιουσίες λεφτά.

  22. Ο/Η stavroula λέει:

    Thn Kuriakh tou Pasxa, h megalh se akroamatikothta dhmosiografikh ekpomph «60 Minutes» etoimazetai na die3ei to Agio Oros. 7:00 mm (dikh mas wra)…
    Fusika opoiosdhpote mporei na to dei on line sto CBS.

    «Gia na doume ti 8a doume»… Ean 8umatai kaneis authn thn ekfrash se palia paidikh ekpomph sthn aspromaurh TV mas.

    Kalh sunexeia stis diakopes sas k an den giortazete

    Happy Spring Break 🙂

  23. Ο/Η Jmoll λέει:

    Να το δουμε κυρία αν και άθεοι

  24. Ο/Η anonymouse λέει:

    Κύριε Λασκαράτε σας ευχαριστώ που επισημάνατε το θέμα (είχα απογοητευτεί πολύ που η είδηση της προβολής στο ντοκυμαντέρ περνούσε απαρατήρητη).
    Μοιράζομαι κι έγω την εντύπωση πως η αριστερά στη χώρα μας διασπασμένη περιορίζεται στο να παρακολουθεί αμήχανα τις εξελίξεις:
    Οι οπαδοί του ανορθολογισμού κάνουν πλέον πάρτι και το φίδι έχει από καιρό βγει από το αβγό του. Ειδικά στην οπισθοδρομική χώρα μας το βλέπω να θεριεύει ακόμα περισσότερο. (τη στιγμή μάλιστα που η ακροδεξία -εν μέσω κρίσης- ανεβαίνει παντού στην ευρώπη σε χώρες περισσότερο κοσμικές από τη δική μας)
    Και πάλι σας ευχαριστώ για την ιντερνετική όαση που ακούραστα μας προσφέρετε.

    Επί του θέματος, να μεταφέρω ασχολίαστα (μιλάνε από μόνα τους) ορισμένα ακόμα αποσπάσματα από τα λεγόμενα του εν λόγω καλογήρου:

    Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

    Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

    ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

    Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, Λόγοι, τ. Α’

    http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/04/o-gerontas-pa-sios-gia-thn-thewria-ths-exelixhs.html

    Τι ανοησίες λένε τώρα στα σχολεία με την θεωρία του Δαρβίνου κ.λπ.! Ενώ οι ίδιοι αυτές τις ανοησίες δεν τις πιστεύουν, τις λένε όμως, για να μολύνουν τα παιδιά, να τα απομακρύνουν από την Εκκλησία.

    Μου είπε κάποιος: «Αν πούμε ότι το χώμα είχε διάφορα συστατικά, διάφορους οργανισμούς, και ο Θεός πήρε από αυτά και έκανε τον άνθρωπο…» «Δηλαδή, λέω, αν δεν υπήρχαν αυτά, δεν μπορούσε ο Θεός να κάνη τον άνθρωπο; Δύσκολο πράγμα!» «Αν πούμε, μου λέει, ότι πήρε πρώτα από τον πίθηκο και τον τελειοποίησε;» «Καλά, του λέω, δεν μπορούσε ο Θεός να κάνη το τέλειο δημιούργημα, τον άνθρωπο, που διέθεσε γι’ αυτόν ολόκληρη ημέρα; Έπρεπε να βρη ανταλλακτικά; Διάβασε να δης τι λέει η Προφητεία του Ιώβ , στο Ανάγνωσμα της Μεγάλης Πέμπτης. Τώρα αυτά για τον πίθηκο ούτε η επιστήμη τα παραδέχεται. Πόσα χρόνια έχει που οι άνθρωποι ανέβηκαν στο φεγγάρι; Οι πίθηκοι τόσα χρόνια δεν εξελίχθηκαν να κάνουν αν όχι ένα ποδήλατο τουλάχιστον ένα πατίνι. Είδες κανέναν πίθηκο με πατίνι; Άλλο, αν πάρης έναν πίθηκο και του μάθης να κάνη πατίνι!…» «Αν πούμε, λέει, εκείνο, αν πούμε εκείνο…;» «Μη λες τίποτε, του λέω, για νάσαι πιο σίγουρος».

    Αυτή την θεωρία δίδασκε και ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου. Του είπα μια φορά: «Σιγά-σιγά, με την περιποίηση, η φασολιά θα γίνη καλύτερη φασολιά, η μελιτζανιά καλύτερη μελιτζανιά. Ο πίθηκος, άμα τον ταΐσης, άμα τον περιποιηθής, θα γίνη καλύτερος πίθηκος· δεν μπορεί να γίνη άνθρωπος. Αν ένας μαύρος είναι σε ψυχρό κλίμα και δεν βγαίνη στον ήλιο, λιγάκι θα διορθωθή το δέρμα του· δεν θα πάψη όμως να είναι μαύρος». Και ύστερα, αν σκεφθής ότι από άνθρωπο, την Παναγία μας, γεννήθηκε ο Χριστός! Δηλαδή απόγονος του Χριστού ήταν ο πίθηκος; Τι βλασφημία!

    Περισσότερα εδώ από το e-book Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου ΛΟΓΟΙ Α Σελ. 160-161 http://www.scribd.com/doc/30548178/%CE%93%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%A0%CE%B1%CF%8A%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%91%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%9F%CE%99-%CE%91

    [Απολαύστε Υπεύθυνα]

  25. Ο/Η mindkaiser λέει:

    Αγαπητέ Ροΐδη,

    Αυτή η μανία του μέντιουμ να τα χωρίζει όλα στα τρία στις προφητείες του, πιστεύετε ότι πηγάζει εκ της σεξουαλικής στερήσεως που αναφέρατε;

  26. Ο/Η foivosloxias λέει:

    Μας κόψατε τον Άνθιμο!!! Μας κόψατε το Αρχονταρίκι!!! Μας κόψατε το Χριστός Ανέστη!!! Τώρα θέτε να μας κόψετε και τον Γέροντα!!! Αίσχον!!!

  27. Ο/Η stavroula λέει:

    jmoll,
    gi auto k euxh8hka «Happy Spring Break»

    Know your holidays.

  28. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    Η πορεία προς την αγιοποίηση του Παϊσίου έχει την αρχή της κατά τη γνώμη μου στη σχέση που ενδέχεται να είχε αυτός ο άνθρωπος με τη φύση. Για παράδειγμα από κάποιους χριστιανόπληκτους γνωστούς μου που τον επισκέφτηκαν άκουσα τα ίδια πράγματα. Ερχονταν πουλιά, φίδια, σαύρες, ζωντανά με τα οποία ο ίδιος με κάποιο τρόπο φαίνεται να «επικοινωνούσε». Αυτό προκαλούσε κατάπληξη στους πιστούς και κατά τη γνώμη μου ήταν το κεντρικό σημείο πάνω στο οποίο κτίστηκε η αγιότητα του Παϊσιου. Βέβαια τούτο εδώ έχει την απλή εξήγησή του, αν κάποιος μένει δεκαετίες ολόκληρες μέσα στη φύση, φιλιώνει όπως λέμε με όλα τα γειτονικά ζωντανά τα οποία ενδεχομένως ταϊζει και ποτίζει. Έτσι ερχόταν για παράδειγμα το παρακείμενο φίδι να πιει νερό από το κεσεδάκι και αυτό θεωρούνταν ΜΕΓΑ ΣΗΜΕΙΟ. Αυτό το σημείο σε συνδυασμό με την απόλυτη φτώχεια του και σε απόλυτη αντίθεση με το παπαδαριό των χρυσών φουστανιών να τον ανέδειξε στα μάτια του κόσμου με την κατάλληλη προπαγάνδα των ορθόδοξων λεφουσιών σε άγιο. Τουλάχιστον αυτός ήταν ίσως μια γνήσια μεσαιωνική όρνιθα και όχι μια χρυσοστολισμένη κότα.

  29. Ο/Η Κουασιμόδος λέει:

    Από την εκπομπή. Μέρος 3ο. Μιλάει και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

  30. Ο/Η asxetos λέει:

    καλά τα άρθρα, και τα σχόλια επάξια

    προσθετικά: όταν μεγαλώνεις ήδη από το δημοτικό με ιστοριούλες πως στην α ή τη β ή τη γ μάχη ο α’ ή ο β’ ή ο γ’ βυζαντινός αυτοκράτορας κέρδισε γιατί έγινε θαύμα και εμφάνιση είτε της παναγίας είτε του αγίου χ είτε του οσίου ψ πάνω ή κάτω ή δίπλα απ τις επάλξεις, είναι λογικό να αναζητάς και ως ενήλιξ ερμηνείες του ιστορικού γίγνεσθαι στη βάση προφητειών τύπου παίσιου, ή αιτωλού ή του κάθε παπουλάκου.

    κατά μια άλλη λογική, μου θυμίζει τις μωρές παρθένες του 60 που μεγάλωναν με το φαντάζιο και τα βίπερ, όπου ο ιππότης ήταν πάντα ψηλός πρασινομάτης με τετράγωνο θεληματικό πηγούνι, πλούσιος, και γυναικάς… αλλά θαύμα θαύμα, μετά τη γνωριμία του με την αγνή δουλτσινέα γινόταν υποδειγματικός εραστής και μονογαμικός σύζυγος.

    μετά βέβαια η δουλτσινέα παντρευόταν τον βασιλάκη του κυρ-κώστα του εβγατζή, κι ο βασιλάκης είχε αυτά τα φοβερά αποκρουστικά ελαττώματα: δεν είχε ποτέ τετράγωνο πηγούνι, ήταν πρασινομάτης σε απόχρωση βουρκοβατραχί, απέκτησε κοιλίτσα απ΄τα μπιρόνια, παρέμεινε γυναικάς και μετά το γάμο του, άσε που του ξέφευγε και καμιά πορδή και δεν το έπαιρνε καν είδηση….

    έτσι λοιπόν τα ελληνορθόδοξα μπλογκς και τώρα η ε3 μπουκώνουν τους δουλτισινέους νεοέλληνες με προφητείες και θαύματα με χάπι έντινγκ, να έρθει δηλαδή το πλήρωμα του χρόνου και να πετάξουμε έξω το δντ, πριν συνέλθη ο μαρμαρωμένος να κατατροπώσει την τουρκιά μετά του ομοδόξου ρωσικού έθνους.

  31. Ο/Η Tsakalias λέει:

    Δυστυχώς, αν κάποια αρχή δεοντολογίας οφείλει να μαζέψει κάποιους, είναι μάλλον τους διασπορείς εμετικού μίσους που γράφουν στο παρόν βλογκ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Πιστεύω ότι το να καθαρίζει κάποιος βόθρους είναι πιο υγιεινή δουλειά από το να είναι τακτικός αναγνώστης (πόσο μάλλον ο συντάκτης) αυτής της ψυχοπαθολογικής κατάστασης που επικρατεί εδώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Το λεξιλόγιό σας, οι εκφράσεις σας, ο τρόπος σας, οι μέθοδοί σας, σας έχουν αποξενώσει από τον υγιή τρόπο με τον οποίο οφείλουν να σκέφτοναι ακόμη και όσοι διαφωνούν με κάποιον!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Έχετε χάσει την μπάλα!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Τα κείμενα σας όχι μόνο το παρόν αλλά στο μεγαλύτερο μέρος τους, είναι πραγματικά τρομακτικά γιατί δείχνουν μια ψυχή και ένα πνεύμα γεμάτα μίσος, που μόνο σε ιστορίες τρόμου βρίσκει κανείς

    • Ο/Η Μοναχή Λερναία Ύδρα λέει:

      Εχετε δίκαιο αδελφέ Τσακάλι.
      Εξυβρίσθη ένας άγιος μοναχός ο οποίος τι ζητά, έναν τόσον δα μικρόν πόλεμο με την Τουρκία ούτως ώστε να εξαφανισθεί αυτή και μερικά εκατομμυριάκια κατοικοι για πάντα.
      Δικοί μας δεν θα σκοτωθεί κανείς θα τους προστατέυσει ο Άγιος.
      Δεν αργεί ο καιρός όπου ο Άρχων της χώρας θα μπαγλαρώνει στη στενή όποιον δεν προσέυχεται.
      Υπομονεύεται έρχεται η Θεία Δίκη.

  32. Παράθεμα: Πω! Χτες ξεχάσαμε την 21η Απριλίου του ’67… « Ροΐδη Εμμονές

  33. Ο/Η ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ λέει:

    κ. Λασκαράτε,
    γράφετε : την 21η Απριλίου η Αυγή κυκλοφορούσε με κύριο άρθρο, Γιατί δε θα γίνει δικτατορία.
    Νομίζω πως η σωστή διατύπωση είναι, επρόκειτο να κυκλοφορήσει με κύριο άρθρο(το τρίτο σε σειρά) Γιατί δε θα γίνει δικτατορία. Η Αυγή της 21ης Απριλίου έχω την εντύπωση δεν κυκλοφόρησε.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Κύριε Μόνιμε Περαστικέ,
      ομολογώ πως δεν έχω προσωπικά άποψη αλλά το έχω διαβάσει πολλές φορές το ότι κυκλοφόρησε.
      Η ουσία βέβαια-ο λήθαργος της Αριστεράς-δεν αλλάζει.
      Πάντως ο Μίκης Θεοδωράκης ισχυρίζεται σε συνέντευξή του στον Γ.Π.Μαλούχο στο βιβλίο του «Άξιος εστί», πως κυκλοφόρησε. Η συνέντευξη αναδημοσιεύεται στο μπλογκ του ΣΥΡΙΖΑ της ΕΥΔΑΠ:

      http://eydapftaneipia.wordpress.com/2010/08/10/%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B7-21-%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-1967-%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF%CF%82-%C2%AB%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%B3/

      «…Στις 21 Απριλίου. Η Αυγή κυκλοφορεί … την 21η Απριλίου µε τον τίτλο «Γιατί δεν θα γίνει δικτατορία». Η Αυγή, δε, ήταν η µόνη εφηµερίδα που πήγε σε όλα τα σπίτια. Εγώ την πήρα το πρωί, εκεί που κρυβόµουνα, και ρώτησα αργότερα το διευθυντή της Αυγή (τώρα πέθανε, δεν θέλω να πω το όνοµά του): «Καλά, πως κυκλοφορείς µε ένα τέτοιο άρθρο, που αποπροσανατολίζει τον κόσµο, και δεν κάθεσαι να συντάξεις µια έκκληση;» Γιατί είχαµε συµφωνήσει στην ΕΔΑ ότι, αν γίνει δικτατορία, θα πρέπει να βγουν προκηρύξεις, να κληθεί ο κόσµος κατά χιλιάδες να πάει στο Σύνταγµα, να υπάρξει µια απάντηση µαζική.

      (Γ.Μ.) Μήπως πέσει εκείνn τnν ώρα.

      (Μ.Θ.) Ναι. Του λέω: «Γιατί δεν έβαλες στην Αυγή τη γραµµή του κόµµατος, να πάµε όλοι στο Σύνταγµα, µήπως σταµατήσουµε τις εξελίξεις;» «Τρελός είσαι;» µου λέει. «Γιατί δεν ήρθε ένας από τους ηγέτες να το πει αυτό.. Αυτόν τον είχαν βγάλει από την ηγεσία και ήταν χολωµένος. «Δεν πιάστηκαν µέχρι τώρα», λέει, «αυτοί». Ο Μπριλάκης δεν πιάστηκε, ούτε ο Δρακόπουλος ούτε ο Φιλίνης ούτε ο Καρράς. Ας έρθει ένας από αυτούς στην Αυγή, εµείς είµαστε ανοιχτοί µέχρι τις εφτά οχτώ η ώρα το πρωί». Μετά µπήκαν οι αστυνομικοί µέσα. «Να έρθει στις έξι το πρωί και να βάλει και την υπογραφή του, όπως την έβαλες εσύ»…………….

  34. Ο/Η ΧΑΖΟΥΛΗΣ λέει:

    Παντως και ολη αυτη η τρέλα σας για την Αθεια δεν νομιζω οτι οδηγει καπου.

    Μαλλον σε δογματισμο θα καταληξετε και εσεις.

    • Ο/Η Po λέει:

      πράγματι εύστοχο το ονοματάκι σας…
      σε δογματισμό δεν γίνεται να… καταλήξουμε, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν διαθέτουμε αδιαπραγμάτευτες αλήθειες.
      όταν αυτό συμβεί, τα συζητάμε.

      • Ο/Η ΧΑΖΟΥΛΗΣ λέει:

        Ευχαριστώ για το Κομπλιμέντο !

        Δεν διαθέτετε αδιαπραγμάτευτες αλήθειες ; Το ότι δεν υπάρχει Θεός φίλε μου είναι μια αδιαπραγμάτευτη αλήθεια που εσύ πρεσβεύεις.

        Δεν ξέρω αν υπάρχει ή όχι διότι δε μπορώ να αποδείξω τίποτα.
        Κάνεις μας δε μπορεί.

        Επίσης δεν θεωρείτε καθαρό δείγμα δογματισμού τους χαρακτηρισμούς όπως : »Παχυλή αγραμματοσύνη λοιπόν, ένας κακός μαθητής του Δημοτικού, ένας εθελοντής της πρώτης γραμμής του αδελφοκτόνου σπαραγμού, στον οποίο μόνος του ζήτησε να συμμετάσχει. »

        Χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας το ότι εκείνη την εποχή ήταν επιτυχία να τελειώσεις το δημοτικό και οι πόλεμοι μια καθημερινή (άθλια) πραγματικότητα.

        Υ.Γ.
        Δεν είμαι σε καμία περίπτωση θρησκόληπτος αντίθετα η εκκλησία μου προξενεί αηδία με πολλά από αυτά που κάνει αλλά από το να δαιμονοποιούμε εύκολα καλύτερα ν’ακούμε. Ίσως βέβαια επειδή είμαι Χαζούλης και εσύ να βλέπεις κάτι παραπάνω…αλλά δε βαριέσαι!

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Κύριε Χαζούλη,
        αν εγώ βγω και πω πως πιστεύω στον θεό της ιπτάμενης τσαγέρας ή του επιπλέοντος μακαρονοτέρατος, αν δεν μπορώ να το αποδείξω θα με πούνε τρελλό.
        Η Ορθοδοξη Εκκλησία όμως έχει μια στρατιά αδιαπραγμάτευτων δογμάτων που ξεκινούν από το αιδοίο της χωρικής της Ναζαρέτ και καταλήγουν στις προγαμιαίες σχέσεις, χωρίς να αποδεικνυει τίποτα.

        Ώστε λοιπόν το βρίσκετε φυσιολογικό ένας άνθρωπος του θεού να ζητήσει μόνος του να πάει στην πρώτη γραμμή για να σκοτώσει συμπατριώτες του και το βρίσκετε λογικό ένας απόφοιτος του Δημοτικού να είναι πνευματικος καθοδηγητής ανθρώπων; Τυφλός οδηγός τυφλών, δηλαδή.

        Βλέπω όμως πως για το αβυσαλλέο και αντιχριστιανικό του μίσος κατά των Τούρκων, για την φιλοπολεμική του προπαγάνδα που αν υλοποιόταν θα κατέστρεφε και τους δυο λαούς, (ειδικά αυτόν που θα πίστευε πως είναι ο λαός του θεού, πιστεύοντας τις αερολογίες του σαλτιμπάγκου καλόγερου), για τις απατεωνίστικες μαντείες του, για τον αντικομμουνισμό του, για τα δήθεν θαύματά του και για την απειλή του πως στο μέλλον οι αρχές θα φυλακίζουν όσους αρνιούνται να προσευχηθούν, κάνετε την πάπια, όπως και ο πάτερ Τσακαλίας που προηγήθηκε.

        Ευλόγως βέβαια, αλλά μην μας περνάτε κι εμάς για χαζούληδες.

      • Ο/Η ΧΑΖΟΥΛΗΣ λέει:

        ΟΚ guys, μην τσιτώνετε δεν ήθελα να προσβάλω τον Αθεϊσμό σας…

        Στο επιχείρημα ότι για εκείνη την εποχή ο Παισιος θεωρείτο μορφωμένος ή ότι διώχθηκε από μικρό παιδί από τη Καππαδοκία βιώνοντας την εχθρότητα των Τούρκων. Τι ακριβώς δε καταλαβαίνετε ;

        Συμφωνώ ότι δεν επαληθεύει το »αγαπάτε αλλήλους» μισώντας τους απέναντι αλλά εμείς έχουμε την πολυτέλεια να το λέμε από τον καναπέ μας.

        Δεν έχω σκοπό να σας κάνω Χαζούληδες, είστε ήδη πολύ έξυπνοι. Δεν υπάρχει επιστροφή.

    • Ο/Η brother sun λέει:

      Bρε παιδί μου καϋμό το έχω να δω να σας απαντάνε οι ορθόδοξοι κάτι καλύτερο από βρισιές ή χαζομάρες.

    • Ο/Η maskarat λέει:

      Κύριε ΧΑΖΟΥΛΗ,
      η ξανθομαλλούσα (από τη Ρουμανία νομίζω) κορασίδα εις το παρακάτω βίντεο, νομίζω ότι έχει απάντηση στον προβληματισμό σας.

      • Ο/Η ΧΑΖΟΥΛΗΣ λέει:

        Το μονο προβληματισμο που μου δημιουργησε ειναι οτι δεν εχω βρει τετοια γκομεναρα Αθειστρια μεχρι σημερα.

      • Ο/Η aeroxeimarros λέει:

        @χαζούλη

        χαχαχαχα επειδή δηλώνουν χριστιανές, ταπεινές και θεοσεβούμενες; Στο κρεβάτι είναι άθεες, εκ πείρας, μιλάω, χαζούλη, την ίδια ιστορία μπορείτε να την ακούσετε αλλιώς από άλλους όμως εγώ αυτό ξέρω.

        Α, και κάτι ακόμα: Παραδόξως γνωρίζω, μην βγει προς τα έξω, αλλά το να δηλώσεις άθεος ευθέως ίσως σου καταστρέψει την καριέρα σου(αν θέλεις πχ καριέρα Τζούλιας).

    • Ο/Η aeroxeimarros λέει:

      Χαζούλη, μην σας θίξουμε τον γέροντα, αλλά αγραμματοσύνη δεν θεωρείται το τι έβγαλε αλλά το τι έλεγε. Σοφός άνθρωπος όποιος επαινεί την αρρώστια έναντι της υγείας επειδή είναι δώρο θεού; ‘Η μήπως δεν υπήρξαν σοφότεροι άνθρωποι στην ίδια εποχή; Θα έλεγα πολύ σοφότεροι και μάλιστα σε προηγούμενες εποχές πολύ πριν από αυτόν.

      Το θέτω αλλιώς: Δεν συμμερίζομαι πολλούς άθεους δηλούντες σε διάφορα που λένε. Όντως υπάρχουν δογματικοί, δείτε για παράδειγμα όσοι στηρίζονται σε ιδεολογικό-πολιτικές θεωρίες ή όσοι εκ φύσεως είναι «δογματικοί».

      Όμως υπάρχει μία διαφορά: Η σιωπή του σύμπαντος ερευνάται και θα ερευνάται αιωνίως. Οι άλλοι έχουν έτοιμη την απάντηση. Ο Θεός!

      Τώρα, το τι κουβαλάει ο καθένας μέσα του είτε άθεος είτε πιστός είναι άλλο θέμα.

      Επίσης, δεν θα πέθαινα για τις ιδέες μου επειδή μπορεί να είναι και λάθος.

      Στον γέροντα εμφανίστηκε ο Θεός από τη μέση και πάνω,οπότε θα πέθαινε για τις ιδέες του. (Το καταλάβατε;)… 😉

      • Ο/Η ΧΑΖΟΥΛΗΣ λέει:

        Όχι αγαπητέ μου, δεν μου έθιξες τον Παισιο και δεν με νοιάζει αν γουστάρεις να το κάνεις.
        Δε πιστεύω σε προφήτες άλλα γνωρίζω οτι υπάρχουν άνθρωποι που επηρεάζουν τον κόσμο. Εγώ αυτούς τους ανθρώπους δε θέλω να τους βρίσω ή να τους απομονώσω, θέλω να τους κατανοήσω γιατί ξέρω ότι είναι άνθρωποι με τα θετικά και τ’ αρνητικά και όχι αρχάγγελοι από τον ουρανό άρα δε με τρομάζουν.

        Όταν εγείρουμε επικριτικό αντίλογο απέναντι στους Θεοσεβούμενους υψώνουμε τοίχοι και αυτό δε το θεωρώ έξυπνο.
        Έξυπνο είναι να ακούσεις τον άλλον, να τον κατανοήσεις ίσως και να τον πιστέψεις και όταν εκείνος θα νοιώσει ότι έχει τον έλεγχο να πετάξεις χωρίς πάθος και χωρίς εμπάθεια ως χαζούλης ένα σπόρο αμφιβολίας ίσως με τη μορφή μιας και μόνο ερώτησης.

        Ποιος ξέρει ίσως κάποιες φορές αυτό να λειτουργήσει και όταν συμβεί τότε έχεις πετύχει κάτι πραγματικά αξιέπαινο.

        Ο Κόσμος περιέχει τρομερή ποικιλία σε Θρησκείες οι οποίες ξεκινάν από άκρος ενδιαφέρουσες φιλοσοφίες για την ίδια τη ζωή, γιατί να κλείσω τα ρολά λοιπόν ; Προτιμώ να περιφέρομαι στο Χάος του αγνωστικισμού, μου ακούγεται προκλητικό αλλά και όμορφο συνάμα.

  35. Ο/Η Public observer λέει:

    Πολύ πειράζετε κύριοι, πολύ ενοχλείτε, σας έχουν στη μπούκα γιατί πολλοί σας ΑΚΟΥΜΕ.

    Blogs of the Day
    Top Posts
    The most popular WordPress.com posts are ranked here according to a special formula.

    Ελληνικά (RSS)
    1.Η Αυστρία Οδεύει προς Πτώχευση Μέχρι το Τέλος του Έτους;
    Πτώχευση απειλεί και την Αυστρία, -όπως και ολόκληρη την Ευρώπη- […]
    http://www.olympia.gr

    2.Διαφήμιση εμπαθή απατεώνα από την κρατική τηλεόραση;
    Το μέντιουμ Παΐσιος στην ΕΤ3 […]
    Ροΐδη Εμμονές

  36. Ο/Η eklag λέει:

    Βρισιές και χαζομάρες-Απαντήσεις για καημένους:
    »Men in Therapy»-ελληνικά γράμματα

  37. Ο/Η gryphon λέει:

    Καταγγέλετε τώρα τήν ετ3 επειδή προβάλλει ντοκυμαντέρ γιά τόν Παίσιο (γιά τόν οποίο δέν έχω γνώμη).Χαράς τό πράγμα.
    Σταγόνα στόν ωκεανό είναι (αντε μαζί μέ Τόν Ιησου από τήν Ναζαρετ πού έίναι κάτι σάν τόν Παπαφλέσσα τήν 25η Μαρτίου).Γιά ξεκάρφωμα τό κάνουν.
    Από κεί καί πέρα όλα τά εβραιοκάναλα έπιδίδονται σέ συναγωνισμό πιό θά προβάλλει τά πιό αντιχριστιανικά καί βλάσφημα «ντοκυμαντέρ».
    Πρωταθλητής όπως κάθε χρόνο τό κύριο όργανο τού διεθνούς εβραισμού στήν Ελλάδα τό κανάλι Σκαι πού όπως κάθε χρόνο παραμονεύει τήν Μ.Εβδομάδα καί ειδικά στήν αποκορύφωση Τού Θείου Δράματος τήν Μ.Πέμπτη καί Μ.Παρασκευή γιά νά προβάλλει τά κατάπτυστα,κατασκευασμένα «ντοκυμαντέρ» γιά τόν (υποτιθέμενο) «τάφο Τού Ιησού» τον «κακό» Πιλάτο,την «γκόμενα» Τού Ιησού Μαγδαληνή κλπ.Η πρωτοτυπία αυτών τών «ντοκυμαντέρ» έγκειται στό γεγονός πώς οί ψευτοεπιστήμονες πού μιλούν είναι….εβραίοι.
    Παράλληλα όλα τά κανάλια βασιζόμενα στήν άγνοια αλλα καί τήν χρονολογική σύγχυση βρίσκουν ευκαιρία νά βομβαρδίζουν τόν κόσμο μέ φιλοεβραικές ταινίες καί «ντοκυμαντέρ» πού ουδεμία σχέση έχουν μέ τήν Μ.Εβδομάδα καί Τά Πάθη Τού Ιησού.
    Πρωτοπόρος καί πάλι ο Σκαι πού αφιερώνει εκπομπές γιά τούς μεγάλους «στρατηγούς» (γιδοβοσκοί ήταν στήν πραγματικότητα) τής Ιστορίας Ιησού τού Ναυή καί Δαβίδ.»Κι η μυλωνού τόν άντρα της μέ τούς πραματευτάδες» πού λέει καί η παροιμία.
    Από κοντά καί τά άλλα εβραιοκάναλα μέ ταινίες γιά τήν «Εξοδο»,τήν Εσθήρ!!!,τούς Μακαββαίους!!! κλπ.Μέχρι καί τόν αλήστου μνήμης (καί ανύπαρκτο σάν ιστορικό πρόσωπο) «καλό» εβραίο Μπέν Χούρ μέ τόν Τσαρλτον ΧΕστον.
    Δέν βαριέσαι.Τζάμπα ό κόπος καί τά εκατομμύρια πού δίνουν γιά νά τά γυρίζουν ολ’αυτά.Δέν μπορούν νά πολεμήσουν Τόν Χριστό μέ τίποτα.
    Οπως είπε καί Ο Ιδιος «ο Ουρανός καί η Γη θά παρέλθουν τά λόγια μου όμως όχι «.

    • Ο/Η Po λέει:

      Τζάμπα ό κόπος καί τά εκατομμύρια πού δίνουν γιά νά τά γυρίζουν ολ’αυτά.Δέν μπορούν νά πολεμήσουν Τόν Χριστό μέ τίποτα.

      Έχετε δίκιο,
      Και οι οπαδοί του, Αήττητοι είναι.
      (όπως και του Ολυμπιακού)

  38. Ο/Η Nikos λέει:

    O Παΐσιος ήταν μεν αγράμματος αλλά παμπόνηρος και εφευρετικός. Δείτε με τι επιδέξιο τρόπο ενστάλαζε το δηλητήριό του -δηλαδή το μίσος για τους εβραίους. Μάλλον δεν ήταν τυχαία η συμπάθεια που έτρεφαν τα φίδια γι αυτόν.

    Ο Παΐσιος για τους Εβραίους
    Γέροντος Παΐσιου Αγιορείτου
    Λόγοι Β’ «Πνευματική αφύπνιση»
    “Πώς εργάζεται ο διάβολος”

    “Η αναισθησία του διαβόλου είναι σαν το δηλητήριο που ρίχνει το φίδι στα πουλιά ή στα λαγουδάκια, για να παραλύσουν και να τα καταπιεί χωρίς να αντιδράσουν. Ο διάβολος, όταν θέλει να πολεμήσει έναν άνθρωπο, στέλνει πρώτα ένα διαβολάκι «αναισθησιολόγο», για να κάνει τον άνθρωπο πρώτα αναίσθητο, και μετά πηγαίνει ο ίδιος και τον πελεκάει, τον κάνει ό,τι θέλει… Αλλά προηγείται ο… «αναισθησιολόγος». Μας βάζει ένεση αναισθησίας και ξεχνούμε. Να, βλέπεις, οι μοναχοί υποσχόμαστε «υβρισθήναι, χλευασθήναι κ.λπ.», και τελικά, ο πειρασμός μερικές φορές μας μπερδεύει και κάνουμε τα αντίθετα από αυτά που υποσχεθήκαμε. Αλλιώς ξεκινάμε κι αλλιώς καταλήγουμε. Για αλλού ξεκινήσαμε να πάμε και αλλού πηγαίνουμε. Δεν προσέχουμε. Δεν σας έχω πει παραδείγματα;”

    Για να δούμε ένα παράδειγμα. Για να δούμε τι κάνει ο διάβολος όταν θέλει να μας μπερδέψει. Για να δούμε ποια είναι τα «διαβολάκια» που στέλνει … Μας το αποκαλύπτει ο γέροντας Παΐσιος στη συνέχεια:

    “Παλαιότερα, στην Κόνιτσα δεν υπήρχε Τράπεζα. Αναγκάζονταν οι άνθρωποι να πάνε στα Γιάννενα, όταν ήθελαν να πάρουν κανένα δάνειο. Ξεκινούσαν λοιπόν μερικοί από τα γύρω χωριά και πήγαιναν εβδομήντα δύο χιλιόμετρα με τα πόδια, να πάρουν δάνειο, για να αγοράσουν λ.χ. ένα άλογο. Τότε, αν κανείς είχε ένα άλογο, μπορούσε να συντηρήσει την οικογένειά του. Έκανε ζευγάρι με το άλογο κάποιου άλλου και όργωνε. Μια φορά ξεκίνησε ένας να πάει στα Γιάννενα, να πάρει δάνειο, για να αγοράσει ένα άλογο, να οργώνει τα χωράφια του και να μην παιδεύεται να σκάβει με την τσάπα. Πήγε λοιπόν στην Τράπεζα, πήρε το δάνειο και μετά πέρασε και από τα εβραίικα μαγαζιά και χάζευε. Τον έβλεπε ο ένας Εβραίος, τον τραβούσε μέσα. «πέρνα μέσα, μπάρμπα, έχω καλό πράγμα!». Έμπαινε εκείνος μέσα, άρχιζε ο Εβραίος να κατεβάζει τα τόπια από τα ράφια. Τα έπαιρνε, τα τίναζε. «Παρ’ το, του έλεγε, είναι καλό, και για τα παιδιά σου θα σου το δώσω φθηνό». Έφευγε από τον έναν, προχωρούσε παραπέρα, χάζευε σε άλλον. «Έλα, μπάρμπα, μέσα, του έλεγε ο Εβραίος, θα σου δώσω το πιο φθηνό». Κατέβαζε τα τόπια, τα άνοιγε, τα άπλωνε. Ζαλίστηκε στο τέλος ο καημένος. Είχε και λίγο φιλότιμο, σου λέει «τώρα τα κατέβασε τα τόπια, τα άπλωσε…», και δήθεν «για τα παιδιά του πιο φθηνό», έδωσε τα χρήματα που είχε πάρει από την Τράπεζα και αγόρασε ένα τόπι πανί, αλλά και αυτό ήταν χωνεμένο! Μα και ένα τόπι πανί τι να το κάνει; Και ένας πλούσιος δεν έπαιρνε ένα τόπι πανί. Έπαιρνε όσο του χρειαζόταν. Τελικά γύρισε στο σπίτι με ένα τόπι σάπιο ύφασμα! «Πού είναι το άλογο;», τον ρωτάν. «Έφερα ύφασμα για τα παιδιά!», λέει. Αλλά τι να το κάνουν τόσο ύφασμα; Χρεώθηκε εν τω μεταξύ στην Τράπεζα, και άλογο δεν πήρε παρά ένα τόπι πανί χωνεμένο. Άντε πάλι να πηγαίνει να σκάβει με την τσάπα στα χωράφια, να δυσκολεύεται, για να ξεχρεώσει το δάνειο! Αν αγόραζε άλογο, θα επέστρεφε και καβάλα, θα ψώνιζε και λίγα πράγματα για το σπίτι του και δεν θα σκοτωνόταν να σκάβει με την τσάπα! Αλλά για να χαζεύει στα μαγαζιά τα εβραίικα, είδατε τι έπαθε; Έτσι κάνει και ο διάβολος. σαν τον πονηρό έμπορο σε τραβάει από ‘δω, σε τραβάει από ‘κει, σου βάζει τρικλοποδιές, και τελικά σε καταφέρνει να πας εκεί που θέλει εκείνος. Για αλλού ξεκινάς και αλλού καταλήγεις, αν δεν προσέξεις. Σε ξεγελάει και χάνεις τα καλύτερα χρόνια σου.”

    Έτσι κάνει λοιπόν ο διάβολος, σαν τον πονηρό έμπορο, που όλως τυχαίως είναι εβραίος βεβαίως βεβαίως.

  39. Ο/Η Nikos λέει:

    gryphon
    @
    αφιερώνει εκπομπές γιά τούς μεγάλους “στρατηγούς” (γιδοβοσκοί ήταν στήν πραγματικότητα) τής Ιστορίας Ιησού τού Ναυή καί Δαβίδ.

    Και το ιερόν Ευαγγέλιον που λέγει …»ούτος έσται μέγας και υιός υψίστου κληθήσεται, και δώσει αυτώ Κύριος ο Θεός τον θρόνον Δαυΐδ του πατρός αυτού» …τι εννοεί; Ότι ο Χριστός θα γίνει γιδοβοσκός στη θέση του γιδοβοσκού;
    Γίδια;; Ούτε καν πρόβατα;

  40. Ο/Η tonoumoy λέει:

    Και στη δική μου οικογένεια τον θαυμάζουν, μαμά, αδέρφια, μπαμπάς, θείος… Και δεν είναι ότι είναι ψυχούλα που λένε, γιατί από κοντά κανείς τους δεν τον έχει γνωρίσει, απλά επειδή γιάτρευε τους αρρώστους και έβλεπε οράματα για το μέλλον. Και μη φανταστείτε ότι πρόκειται για τίποτα χρηστιανοταλιμπάν ή ακροδεξιούς ιδεολόγους.

    Ίσως να κρίνω λίγο εξ ιδίων τα αλλότρια, αλλά βλέπω οι άνθρωποι να έχουν απλώσει τα χέρια και να περιμένουν τον επόμενο φωστήρα και σωτήρα τους. Ο παίσιος ευτυχώς δεν είναι πλέον εν ζωή για να ασκεί ενεργή επιρροή και να κατευθύνει τα πρόβατα…

  41. Ο/Η 11888 λέει:

    Εγω παντως κοντεψα να ξερασω με τον παισιο.Απορω πως τα πιστα προβατα καθονται και κατεβαζουν το κουτοχορτο αμασητο χωρις καμια κριτικη διαθεση.
    Να εκφρασω και μια απορια.Γιατι δεν βαζετε και ενα κουμπακι του φατσοβιβλιου εκει διπλα σε αυτο του τουιτερ στο τελος καθε αρθρου?

  42. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    Αγαπητε Λασκαρατε,
    Ηθελα να σου τα γραψω απο προχθες αλλα υπηρχε αδυναμια λογω καταναλωσης αφθονου κοκκινου κρασιου την πεμπτη βραδυ, και ολοημερα την παρασκευη.
    Ετεροχρονισμενα λοιπον »οπως ελεγε ο Παπαντρεας» θελω να σου πω οτι.
    Οποτε βλεπω στην tv ψαλμοδιες η εκκλησιαστικα η θρησκευτικα θεματα, επιδη πιστευω πως ουτε για παραμυθια δεν κανουν, και επιδη με χαλανε, ισως κανω λαθος, αλλα κλεινω την tv,η αλλαζω καναλι.
    Προχθες το βραδυ ,καλεσμενος στο σπιτι του καλυτερου φιλου μου για κρασακι, μολις η γυναικα του τελειωσε τα μεζεκλικια ανοιγει την τηλεοραση.
    Και ετυχε στο τσαφ , η εκπομπη του Φερετη για τον Παϊσιο.
    Θυμηθηκα το αρθρο σου, διακοψαμε την κουβεντα για να την δουμε.
    Το ανθρωπακι απο οσα ειδαμε, περα απο τριμενα φτωχα λογακια που καθημερινα λεμε ολοι, και απο ενα σορο μαλακιες που ομολογουσαν οι αλλοι για αυτον, και ενα μωρο καταλαβαινε το γελοιο του θεματος.
    Η μεγαλυτερη δε σοφια του ηταν οτι, για να καταλαβεις καποιον πρεπει να μπεις μεσα του.
    Λες να ηταν πραγματι σοφια, που απο εμπαθεια παρανοησαμε;
    Αλλα ομως βγαλαμε και ενα λαβρακι πεντακοσιων κιλων.
    Ηταν και μεσιτης ο καλογερος.
    Μεσολαβησε ειπαν, και δια μεσω εκεινου, συναντησε καποιος την παναγια.
    Δεν ειπαν ποσες φορες, ουτε ωρα, οδο και αριθμο, αλλα συναντηση εγινε.
    Τετοια η ξεφτιλα της κρατικης Φερετικης τηλεορασης.
    Οσο για μας, ειπαμε ενα αϊ σιχτιρ, χασαμε λιγο χρονο.
    Συνεχισαμε φιλτατε Λασκαρατε , πινοντας στην υγεια σου, ωστε να μας ενημερωνεις, στην υγεια του Σταυρου ,αλλα και εκεινου του Πειραχτηρι που μας λειπει.

  43. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    Για να δώσω προέκταση στη συζήτηση ο Παίσιος, όπως λέει η προφορική παράδοση που μου μετέφεραν χριστιανόπληκτοι φίλοι, είχε «δώσει εντολή» να μην ανοίξει κανείς τον τάφο του μετά τον θάνατό του. Όπως καταλαβαίνετε με αυτό τον τρόπο χτύπησε δυο τρυγόνια. Ταπεινότης από τη μία, αγιότης από την άλλη και μάλιστα χωρίς αποδείξεις.

    Καλή Επ-Ανάσταση (τετριμμένο σύνθημα για παρακμιακές γιαγιάδες)

  44. Ο/Η Eωσφόρος λέει:

  45. Ο/Η dimis λέει:

    Αϊ στα κομμάτια και σεις και οι φίλοι μας οι γείτονες!

  46. Ο/Η Δημητρης λέει:

    Το κεφάλαιο Παίσιος Δεν πρέπει με τίποτα να το πάρουμε αψήφιστα!!!
    Εγώ προσωπικά άκουσα να γίνεται λόγος για τον εν λόγω γέροντα από τον Λιακόπουλο !!!
    Οταν έκανε λόγο (ο Λιακόπουλος) γιά προφητείες του Παίσιου και του Κοσμά του Αιτωλού γιά σχέδιο Θεού και ξανθόν γένος ,,σε συνδιασμό με την λατρεία ( μέχρι παρεξηγησεως ) του Πούτιν και την διαρκη εξόφθαλμη προπαγάνδα από τα τηλεοπτικά καναλια για την ανωτερότητα της Ρωσσικης τεχνολογίας και του στρατού ,θυμήθικα τα Ορλωφικά!!!
    Αμα διαβάσετε τα Ορλωφικά ( όσοι δεν τα γνωρίζουν ) σιγουρα θα βγάλετε λαγό και θα σας θυμίσουν πολλά!!!

    http://lithoksou.net/orlofika.html
    ( σε περιπτωση που δεν ανοίξει ,please,,,αναζητήτστε Τα Ορλοφικά *
    Δημήτρης Λιθοξόου )
    Αφού διαβάσετε τα Ορλωφικά πρώτα να κάνετε συνδιασμό με τα παρακάτω !!

    Πολύ Ρωσία πέφτει εδώ

    1) Ο πνευματικός του Παίσιου ήταν ο παπα Τύχων ο Ρώσος (?)
    http://parratiritis.blogspot.com/2011/05/blog-post_7085.html

    2) Ο Γέροντας Παίσιος, περπατούσε πριν από δύο εβδομάδες έξω από τη ΜΟΝΗ του ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ, ώσπου το συνάντησαν 3 νέοι Μοναχοί(νέοι σε ηλικία).

    Ανεξάρτητα την έκπληξη που νιώσανε στην αρχή οι Μοναχοί, πήγαν αμέσως να ζητήσουν την ευχή του Γέροντος.

    Μόνο που ο Γέροντας τραβήχτηκε,δεν τους έδωσε την ευχή του, αλλά με τρεμάμενη φωνή τους είπε:

    «Tραβήξτε στο Γέροντά σας, και πείτε του να αγοράσει μεγάλες ποσότητες λάδι και αλεύρι,γιατί σε 3 μήνες από τώρα, θα έχουμε -πόλεμο- στην Ελλάδα,κι ο κόσμος θα πεινάσει»
    ( Το έκανα copy paste απο το Πενταπόσταγμα ΑΛΛΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΩ το μέρος που περπατούσε ο Παίσιος !!! Γιά οσους δεν ξέρουνε ,,ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ είναι ΡΩΣΙΚΟ μοναστήρι !!!)

    ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2010/08/3.html#ixzz3oGObnyJh

    3) Ο απαράδεκτος μητροπολίτης Πειραιώς θέλει να έρθουν οι Ρώσοι ( νταβατζηδες)Αρκουν τα πρώτα δευτερόλεπτα!!

    το οποίο άμα το συνδιάσετε με αυτό!!
    http://radiogamma.blogspot.com/2011/07/blog-post_582.html

    Ο λιακόπουλος σε Αλλον ρόλλο ( οχι δεν πολάει βιβλία)
    http://www.facebook.com/group.php?gid=60347846845
    Σταματώ εδώ !!! εχω βγάλει τα συμπεράσματα μου !!!Αλλά θα ηθελα να τα συγκρίνω με τα δικά σας!!!

    • Ο/Η Po λέει:

      Αγαπητέ Δημητρης…
      Ευχαριστούμε κ’ σου είμαστε υπόχρεοι!

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Aγαπητέ φίλε,
      προσδοκώ και εγώ, πιστός στις διαχρονικές προφητείες του Αγαθάγγελου, τη Σωτηρία μας από το ξανθόν γένος των Ρώσων.
      Είναι εύλογο στη Β.Ελλάδα όπου υπάρουν πολλοί ευσεβείς πατριώτες
      να προσβλέπουν στον προφήτη Παϊσιο και στο Άγιο Όρος.
      Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

  47. Ο/Η Δημητρης λέει:

    Κατι που ξέχασα!!! Ταξίδι – αστραπή στη Ρωσία με έξοδα του ρωσικού κράτους έκανε ο Εφραίμ για να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
    Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου συναντήθηκε με τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας πριν από ένα μήνα, αφού μετέβη στη χώρα με αεροσκάφος που μίσθωσε η ρωσική κυβέρνηση.

    Ο ίδιος ο Εφραίμ είπε πρόσφατα ότι ταξίδεψε στη Μόσχα για να μεταφέρει τα λείψανα του Αγίου Μαξίμου, ωστόσο, σύμφωνα με τη Real ο Εφραίμ εξομολόγησε κι όλας τον Ρώσο πρόεδρο.

    Η σχέση των δύο μετρά τρία χρόνια, από όταν ο ρώσος πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Βατοπέδι. Από τότε όποτε ο Εφραίμ πηγαίνει στη Μόσχα – έχει καλές σχέσεις με τον πατριάρχη της Μόσχας Κύριλλο – συναντάται και με τον Πούτιν.

    Σύμφωνα με τη Real, ο Εφραίμ της “χρυσής μονής” Βατοπεδίου στην εκδήλωση για τον Άγιο Μάξιμο, έκανε αρκετές συστάσεις προς τον μέσο Έλληνα να “σταματήσει να ακολουθεί τον υλιστικό τρόπο ζωής”.

    “Η εποχή μας είναι δύσκολη. Διότι κυριαρχούν ο ευδαιμονισμός, ο πνευματικός αποπροασανατολισμός, ο καθαρά υλιστικός τρόπος ζωής, η κρίση των αξιών και θεσμών” είπε ο ηγούμενος…

    Η ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ-ΠΟΥΤΙΝ
    http://friendsofimmb.net/2011/02/08/%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%88%CE%B5%CF%85%CE%B4%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BD/

    Κατι που ξέχασα!!!

  48. Ο/Η Δανάη λέει:

    Ένα και το αυτό ο τρελλός Νορβηγός και ο τρελλός καλόγερος Παισιος

    http://www.ysee.gr/index.php?type=d&f=deltia

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 241/ 25. 7. «2011»

    ΓΙΑ ΤΟ «ΘΕΟΦΙΛΕΣ» ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ

    ΚΑΙ αυτή την φορά θα προσπαθήσει να διαφύγει άσπιλος κι αθώος, όμως εμείς ΚΑΙ αυτή την φορά θα τον καταγγείλουμε.

    Μιλάμε για τον Χριστιανισμό, το μονοθεϊστικό δόγμα που, όμοια με τα άλλα δύο όμοιά του, εδώ και αιώνες αιματοκυλάει την ανθρωπότητα και χύνει επάνω της το πιο μαύρο ψυχικό σκοτάδι, προκειμένου να επιβάλει την αφύσικη «αλήθεια» του, αλλά και να ακυρώσει την ανθρώπινη φυσιολογικότητα, λογικότητα και ελευθερία.

    Η Νορβηγία γνώρισε τις ημέρες αυτές ένα ειδεχθέστατο μακελειό, κατά τον ίδιο τον μακελάρη «μακάβριο αλλά απαραίτητο», όπως «μακάβρια αλλά απαραίτητα» ήσαν άλλωστε μέσα από τους αιώνες και όλα τα άλλα «θεοφιλή» έργα των ομοθρήσκων του: σφαγές εθνών που αρνούνταν ν’ αλλαξοπιστήσουν, ολοκαυτώματα, βασανισμοί, σταυροφορίες, εμφύλιοι πόλεμοι, όλα εξίσου «απαραίτητα», προκειμένου να εγκατασταθεί και να διατηρηθεί παγκόσμια η εξουσία της Εκκλησίας και ο θάνατος των «εθνών».

    Ο 32χρονος χριστιανός Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέϊβικ μακέλεψε σχεδόν μία εκατοντάδα αθώων συμπατριωτών του για να «προστατέψει» την εδώ και 10 αιώνες υπόδουλη στον Χριστιανισμό Νορβηγία από την… «ισλαμική αποικιοκρατία», τον… «πολιτιστικό μαρξισμό» και, το ανατριχιαστικότερο, από… «τα αυτοκτονικά ιδεώδη του ανθρωπισμού», δηλαδή από το πνεύμα του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού και, για να πάμε στην ρίζα, από το πνεύμα των Ελλήνων.

    Έκπληκτοι δήθεν, οι δεκάδες χιλιάδες ομόθρησκοί του πολιτικοί και δημοσιογράφοι του «πολιτισμένου» (διάβαζε χριστιανικού) κόσμου, παίρνουν αποστάσεις από αυτό που είχε μέσα στο μυαλό του ο μακελάρης και προσπαθούν να το εμφανίσουν ως μία «ανωμαλία», μία «υπερβολή φανατισμού» που δήθεν μετέβαλε απότομα το υποτίθεται «υγιές» σε εγκληματικά «αρρωστημένο». Όλοι αυτοί που νυχθημερόν λιβανίζουν, υποστηρίζουν, προωθούν και διαδίδουν με κάθε τρόπο και μέσο την μονοθεϊστική ανωμαλία, όλοι αυτοί που θεωρούν θετικό γεγονός το ότι κάποτε με σφαγές και κάθε είδους θηριωδίες η παγανιστική Ευρώπη έγινε χριστιανική, όλοι αυτοί που γλείφουν και υπηρετούν τους μονοθεϊστές θεοκράτες, κάνουν τώρα τους «συνταραγμένους» από την απλώς ελεύθερη εκδήλωση εκείνου ακριβώς που υπηρετούν και διαδίδουν: του μίσους για κάθε τι το διαφορετικό, του θεμελίου της μονοθεϊστικής αντίληψης.

    Αυτό που έκανε ο 32χρονος Νορβηγός χριστιανός μακελάρης το έκαναν οι ήρωες, «άγιοι», «ισαπόστολοι» και «ευλογημένοι» της Χριστιανοσύνης εδώ και αιώνες και ανταμείφθηκαν γι’ αυτό με το να γίνουν ακριβώς ήρωες, «άγιοι», «ισαπόστολοι» και «ευλογημένοι». Αυτό που έκανε ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέϊβικ με 100 μόνον ανθρώπους, ο Καρλομάγνος στο Βερντέν το έκανε με 4.000! Αυτό που έκανε ο 32χρονος Νορβηγός χριστιανός μακελάρης δεν είναι μία «φανατική» εκτροπή, αλλά η απαλλαγμένη από αναστολές, δηλαδή ΕΛΕΥΘΕΡΗ εκδήλωση αυτού που πραγματικά είναι ο Μονοθεϊσμός σε όλες τις εκδοχές, τις παραλλαγές, τα δόγματα και τις αιρέσεις του.

    Μέσα σε όλους τους αμέτρητους «έκπληκτους» και «συνταραγμένους» ήταν βεβαίως και ο πάπας Βενέδικτος, που όμως στο συλλυπητήριο μήνυμά του προς στον βασιλιά της Νορβηγίας, παριστάνει ότι βλέπει στο πρόσωπο του μακελάρη μόνο έναν… «οπαδό ακροδεξιάς ιδεολογίας»! Ούτε καν «φανατικό» χριστιανό!

    Γι’ αυτό και εμείς ξεκινήσαμε την ανακοίνωσή μας με την φράση ότι ΚΑΙ αυτή την φορά ο Χριστιανισμός θα προσπαθήσει να διαφύγει άσπιλος και αθώος, όμως εμείς ΚΑΙ αυτή την φορά θα τον καταγγείλουμε. Ο πάπας και όλοι οι εκατομμύρια «αθώοι» αξιωματούχοι και πιστοί του Μονοθεϊσμού, ας ξαναδιαβάσουν λίγο καλύτερα την Ιστορία της θρησκείας τους από την εποχή που σφάζονταν μέχρι βρεφών οι Χαναναίοι μέχρι τις σφαγές αυτοχθόνων ακόμα και στον 20ο και 21ο αιώνα και ας σημειώσουν τις αμέτρητες φορές που έχει ξαναειπωθεί από τα ιστορικά ινδάλματα και θρησκευτικά καμάρια τους, έστω και παραλλαγμένο, το ανατριχιαστικό τσιτάτο που μας χάρισε κυνικά αλλά με πάσα ειλικρίνεια στο πολυσέλιδο «μανιφέστο» του ο 32χρονος χριστιανός Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέϊβικ: «όταν αποφασίσεις να χτυπήσεις, είναι καλύτερο να σκοτώσεις πολύ περισσότερους από αρκετούς, ειδάλλως διατρέχεις τον κίνδυνο να μειώσεις τον επιθυμητό ιδεολογικό αντίκτυπο του πλήγματος».

    To μίσος για τον «άλλον», η άρνηση του «διαφορετικού», δολοφονεί. Διαχρονικά, διατοπικά και πανομοιότυπα. Το μόνο που χρειάζεται είναι απλώς να οπλίσεις κάποιον και να του εγγυηθείς το ακαταδίωκτο ή να τον φέρεις στο σημείο ν’ αδιαφορήσει για τις συνέπειες.

    Όσο υπάρχει Μονοθεϊσμός, όσο υπάρχει μίσος για την διαφορετικότητα, θα διαπράττονται φρικαλεότητες. Όλα τα άλλα είναι κροκοδείλια δάκρυα και χαμαιλεοντισμοί. Απάτες απέναντι στην Ιστορία και απάτες απέναντι στον Άνθρωπο.

    ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

  49. Ο/Η Δημητρης λέει:

    Κοιτάχτε αυτό που βρήκα!!!
    Ισως να κάνω λάθος ,,αλλά ,,ΔΕΝΕΙ με οσα προέγραψα ( σχετικά με την προδοσία της Ρωσικής ???Ορθοδοξίας ξανά εις βαρος της Ελλάδας!!

    Πανσλαβισμός & Άγιον Όρος (απόρρητα έγγραφα της ρωσικής διπλωματίας)

    http://anihneftes.forumotion.com/t302-topic

  50. Ο/Η Περαστικός λέει:

    o καλόγερος Παισιος και η Μαρία

    http://xairete.blogspot.com/2009/10/blog-post_23.html

  51. Παράθεμα: Εκκλησία κατά μεταμοσχεύσεων ζωτικών οργάνων « Ροΐδη Εμμονές

  52. Ο/Η Δημήτρης λέει:

    ο Παίσιος πέθανε ,αλλά ανακαλύψαν αλλον με ,,,χάρισμα ,,ετσι για να διαιωνισουν το παραμυθι του Ελληνοτουρκικού πολέμου ( και του ΞΑΝΘΟΥ ΓΕΝΟΥΣ )

    Οτι και να γράψω είναι λίγο!!,,,ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ!!!

  53. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

    Μαλαχία το ανάγνωσμα
    από μπλογκς της θρησκευτικής Δεξιάς:

    Όταν ο γέροντας Παΐσιος «προέβλεψε» το τέλος της Μεταπολίτευσης

    «Τα χρόνια εκείνα τόσο απογοητευμένος θα είναι ο κόσμος από τους πολιτικούς των δύο μεγάλων κομμάτων, που θα τους σιχαθεί και θα ζητήσει στη θέση τους να έρθει ο Βασιλιάς.

    Και εκείνος δε θα αρνηθεί το κάλεσμα του λαού».

  54. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

    Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012
    Τι έκανες στον ανταρτοπόλεμο, καλόγερε Παΐσιε;

    – Έλα, επιτελείο αεροπορίας – μ’ ακούς;
    Εδώ ασυρματιστής Αρσένιος (προσεχώς, γέροντας Παΐσιος).
    Εγώ, δεν θέλω να πυροβολήσω τα κομούνια. Στείλτε αεροπλάνα να τους βομβαρδίσετε…
    Άντε μπράβο! Με τη βοήθεια του Χριστού, να τους αλλάξουμε την Παναγία στους άθεους!

    ΣΧΕΤΙΚΟ:

    «Μετά τον «άγιο» Βησσαρίωνα, λοιπόν,
    μας ετοιμάζουν τον νέο «όσιο» Παΐσιο!»

    Η προπαγάνδα, έχει ξεκινήσει από καιρό. Χιλιάδες τα μηνύματα (από «χριστιανο» – φασίστες;) στο Ίντερνετ, σωρό τα βιβλία (από θρησκέμπορους;) για τον γέροντα, σωρό και οι ανοησίες που περιγράφονται σε όλα αυτά, ότι τάχα είπε και έκανε όταν ζούσε ο π. Παΐσιος. Ανοησίες, με τις οποίες πάνε να αντικαταστήσουν την Αλήθεια του Ευαγγελίου (χειρότεροι από τον Νταν Μπράουν αυτοί!) και να αντικαταστήσουν όλοι αυτοί (οι προβοκάτορες στον εκκλησιαστικό χώρο;) την Ορθοδοξία με την Κακοδοξία!

    Και επειδή στον Χριστιανισμό λέμε ότι «τιμή και μνήμη αγίου είναι η μίμηση του αγίου», ας δούμε τι μας καλούνε να μιμηθούμε και να θαυμάσουμε στον υπό κατασκευή αυτόν «άγιο» τον καλόγερο Παΐσιο.

    Διαβάζω, λοιπόν, για να «διαφωτιστώ» σχετικά, ένα βιβλίο που το έχουν σαν «Βίβλο» οι θρησκόληπτοι, να πω; Ένα βιβλίο που και από επίσημα εκκλησιαστικά χείλη εγκωμιάζεται (όπως από τον μητροπολίτη Ναυπάκτου), ένα βιβλίο 717 σελίδων (έκδοση από το Άγιον Όρος), και έχει τίτλο: «ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ».

    Άρχισα να το διαβάζω, και πολύ προβληματίστηκα σαν Ορθόδοξος Χριστιανός. Αναρωτήθηκα ποιος κοροϊδεύει τελικά ποιον, και πόσο «βλήματα» τελικά μας θεωρούν κάποιοι πώς να τους πω; Κατασκευαστές «αγίων» να τους πω; [Δεδομένου ότι στο «τσάκ» τον έχουμε (ως Ορθόδοξοι) για αγιοποίηση τον «Γέροντα» αυτόν, ο οποίος πέθανε πριν από δέκα χρόνια]. Καταγράφω λοιπόν από όσες σελίδες (λίγες σχετικά) άντεξα να διαβάσω, μερικά πράγματα που μου έκαναν εντύπωση, με τη σειρά που αυτά είναι γραμμένα στο βιβλίο. Μιλάμε για τον Παΐσιο, ή Αρσένιο, ή και Αβέρκιο (αλήθεια γιατί τόσα ονόματα;). Διαβάζω λοιπόν, ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΩ:

    1. Ο π. «Παΐσιος» μικρός, (όταν ήταν νηστεία) δεν έτρωγε το νηστίσιμο φαΐ της μαμάς του όταν αυτή το είχε μαγειρέψει σε κατσαρόλα που ΑΛΛΟΤΕ είχε μαγειρέψει η μαμά του εκεί και κρέας!

    2. Ο π. «Παΐσιος», (μικρός ήταν ακόμα όταν) εξασκείτο λέει, στο να διώξει το φόβο του, μπαίνοντας κρυφά τη νύχτα σε άδειο τάφο και κυκλοφορώντας ανάμεσα στα μνήματα!!!

    3. Μετά, ο π. «Παΐσιος» ως ξυλουργός δεν έπαιρνε χρήματα λέει, για φέρετρα, από συμπόνια [και αυτό είναι πράγματι διδακτικό για όσους στην εκκλησία παίρνουν χρήματα είτε από μόνοι τους μεταβάλλοντας τους ναούς σε καφενεία μνημοσύνων, είτε από άλλες τέτοιες «ψυχοσωτήριες» δραστηριότητες σε συνεργασία και με τα γραφεία «τελετών»].

    4. Τον π. Παΐσιο λοιπόν, τον σέβονταν λέει, σαν άνθρωπο του Θεού από μικρό και σε τέτοιο βαθμό, που μια Τουρκάλα εκεί στον τόπο του, τον έπαιρνε μαζί της κάθε πρώτη του μηνός, στο σπίτι της, για& να της πάει καλά ο μήνας! Η ιδία μάλιστα Τουρκάλα, μόλις ο «Παΐσιος» έγινε μοναχός, έπαιρνε λένε, σκόνη από τα παπούτσια του για να αλείψει (με πίστη, όπως λέει το βιβλίο) το παράλυτο χέρι της!

    5. Ο π. «Παΐσιος» μικρός, (μας λέει ακόμα το βιβλίο), ασκείτο με χαρά στον πόνο, τρέχοντας ξυπόλυτος σε χωράφι με κομμένο τριφύλλι το οποίο σαν καρφιά τον τρυπούσε και τον μάτωνε!!! Εδώ, οι άγιοι πατέρες (συγγραφέας και επιμελητές) του βιβλίου, δεν μας εντυπωσίασαν, διότι τι να πουν και οι Φιλιππινέζοι που σταυρώνονται, ή οι Μωαμεθανοί που αυτομαστιγώνονται με αλυσίδες; Ότι είναι πιο «άγιοι»;

    6. Και για να μη σας κουράζω: Ο π. «Παΐσιος», ως στρατιώτης στον «ανταρτοπόλεμο», σώθηκε λέει, χωρίς την παραμικρή γρατσουνιά στο κεφάλι, όταν του πέρασε ξυστά (στο κεφάλι) ένα βλήμα, το οποίο το μόνο που του έκανε ήταν να του ξυρίσει τα μαλλιά (ΕΔΩ, Ο ΚΑΛΟΣ ΚΟΥΡΕΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣ!), και να είναι μετά το κεφάλι του λέει, χωρίς μαλλιά σε μια ζώνη με φάρδος έξι πόντους!!! Τόσο ήταν φαίνεται το φάρδος από το βλήμα, και τέτοιου διαμετρήματος (ή και μεγαλύτερου) «βλήματα» μοιάζει να θεωρούμαστε (ότι έχουμε στο μυαλό) και εμείς οι αναγνώστες!

    Έχω ήδη φτάσει στην σελίδα 89 του βιβλίου (από τις 717), και λέω να μη συνεχίσω. Εσείς θα αντέχατε πιο πολύ; «Αν είστε χριστιανοί», πείτε μου: θα αντέχατε;

    ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΞΕΦΟΥΡΝΙΣΟΥΝ ΜΙΣΟΛΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΣΑΝ «ΦΡΕΣΚΟ ΑΓΙΟ» ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ «ΑΓΙΟ» ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ;

    http://xairete.blogspot.com/2012/01/blog-post_7881.html

  55. Ο/Η Psycho λέει:

    Eνας θεοπάλαβος καλόγερος ο αδελφός Ναθαναήλ διαφημίζει τις προφητείες του μουρλοπαϊσιου

  56. Ο/Η Psycho λέει:

    nationalpride.wordpress.com/2012/01/08

    “Η Τουρκία, η καταραμένη φυλή, θα σβήσει όταν κατέβει η ρώσικη αρμάδα”!

    Το πιο κάτω κείμενο είναι αυτοτελές το 10ο κεφάλαιο από το σχετικά πρόσφατα (2001) εκδοθέν βιβλίο για τον Γέροντα Παΐσιο: “Λόγοι χάριτος και Σοφίας” από τον Αγιορείτη π. Μακάριο Αγιαννανίτη.

    “Σήμερα ο νέος Ισραήλ είμεθα εμείς οι Έλληνες.

    Η δική μας παιδεία όμως είναι εβδομηκοντάκις επτά και όχι επτάκις, διότι εμείς είχαμε τη γνώση .Το εβδομηκοντάκις επτά, που είναι η αιχμαλωσία μας (1453 Άλωση Κων/πόλεως ) από το Ισλάμ, τώρα ακριβώς τελειώνει.

    Αυτός ήταν ο κανόνας του Θεού για τις αμαρτίες μας .

    Ένα παρόμοιο είχε γίνει με τον ρωσικό λαό. Πριν 50 χρόνια μαζί με τον γέροντα μου, τον Ιωσήφ τον Έγκλειστο, συναντήσαμε ένα Ρώσο μοναχό, γέροντα.

    Για να τον ενισχύσουμε για τα δεινά του ρωσικού λαού και την δοκιμασία των πιστών από τον κομμουνισμό, θελήσαμε να του δώσουμε θάρρος, λέγοντας του λόγια παρηγοριάς. Αυτός όμως λέει : «Δεν είναι τίποτα, κανόνας είναι που θα κρατήσει εβδομήντα χρόνια». Εσύ πως το ξέρεις; ρωτήσαμε.

    Και η απάντηση του : «Το 1917 , όταν επεκράτησε ο κομμουνισμός, ο Χριστιανισμός εκηρύχθει εκτός νόμου, και όποιος σκότωνε Χριστιανούς ήταν ήρωας.

    Οι χριστιανοί πανικοβλήθηκαν και οι μεν πλούσιοι εδραπέτευσαν προς την Ευρώπη, οι δε άλλοι έτρεχαν στους ναούς, ελπίζοντας ότι ο Θεός θα κάμει θαύμα για να τους σώσει. Σε ένα μεγάλο ναό, των Αγίων Αποστόλων, μπήκαν πέντε περίπου χιλιάδες Χριστιανοί.

    Οι μπολσεβίκοι όταν τους βρήκαν έβαλαν φωτιά στο ναό. Ένας από τους χριστιανούς δεν πέθανε. Είχε κατορθώσει να ανέβει ψηλά στους τρούλους και έμενε δίπλα από ένα παράθυρο και ανέπνεε.

    Αυτός λοιπόν μου είπε, ότι όταν ήρθε η ώρα που άρχισε ο κόσμος να πεθαίνει, κλαίγανε και φωνάζανε, παρουσιάστηκαν οι Δώδεκα Απόστολοι και τους είπαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν, διότι δεν το επιτρέπει ο Θεός. Είναι κανόνας για τις αμαρτίες μας που θα κρατήσει 70 χρόνια».

    Αυτά μας είπε ο Ρώσος μοναχός 50 χρόνια πριν.

    Το διάστημα που διέρρευσε από τότε, είχα σχεδόν ξεχάσει τα λόγια του. Όταν όμως έπεσε ο χάρτινος πύργος του «ανατολικού ευδαιμονισμού», τότε το θυμήθηκα.

    Κάθισα και μέτρησα και είδα ότι ήταν ακριβώς εβδομήντα χρόνια. Τώρα και ο δικός μας κανόνας των εβδομηκοντάκις επτά τελειώνει και θα επανέλθουν.

    Τώρα ο πνευματικός νόμος θα εφαρμοσθεί πολυτρόπως.

    Πρώτα θα παιδεύσει ο Θεός τους μεγάλους εχθρούς της Ορθοδοξίας, που είναι ο Ισλαμισμός και ο Καθολικισμός. Αυτοί που αμείλικτα χτυπούν την Ορθοδοξία, τώρα θα εκλείψουν .

    Ακόμα και αυτοί που κατέστρεψαν τον Βυζαντινό Πολιτισμό δεν είναι οι Τούρκοι που τον κατέστρεψαν, είναι οι σταυροφόροι, οι Ευρωπαίοι, οι καθολικοί που ενίσχυσαν τους Τούρκους για να καταστρέψουν το Βυζάντιο. (σ.σ. Σας θυμίζει τίποτα σχετικά με το Μνημόνιο και τη νέα δουλεία;)

    Τους απογόνους τους, λοιπόν , θα τους μαζέψει ο Θεός εκεί μέσα και θα σφαγούν εκεί. Εσείς είστε νεότεροι και θα το δείτε, αφού θα είστε εν τη ζωή. Τώρα θα γίνει η Μεγάλη Σύρραξη, ο Αρμαγεδών. Αυτό που τώρα ξεκίνησε στα Βαλκάνια δεν θα σταματήσει.

    Εκείνος που θα το εμποδίζει να απλωθεί είναι η διαιρεμένη ρώσικη ηγεσία (σ.σ. Γέλτσιν) η οποία πλευρίζει τους Αμερικανούς.

    Όμως ο ρωσικός λαός θα τους ρίξει και οι χριστιανικοί λαοί των Βαλκανίων θα προελάσουν (σ.σ. τα λέει πέντε-έξι χρόνια πριν την άνοδο του Β.Πούτιν στην εξουσία!).

    Οι Ρώσοι θέλουν τώρα να βγουν στη Μεσόγειο (σ.σ.!). Αυτό θα είναι το ελατήριο. Όμως δεν θα είναι αυτή η πραγματική αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός τους προσκαλεί ως όργανα Του.

    Κατεβαίνοντας αυτοί θα σβήσουν και θα αφανίσουν την τούρκικη λαίλαπα μέσα σε μια εβδομάδα. Κι όταν κατέβουν οι φίλοι της Τουρκίας (οι απόγονοι δηλαδή των σταυροφόρων ) το ΝΑΤΟ, για να τη σώσουν, τότε εκεί θα γίνει, η μεγάλη Σύρραξη και θα σφαγούν. (σ.σ.: τα λέει 16 χρόνια πριν κατεβεί η ρωσική αρμάδα!)

    Η Κύπρος θα δεχτεί ράπισμα από τους Τούρκους (γιατί τώρα είναι ανέγγιχτη), αλλά θα είναι προσωρινό. Η Τουρκία θα σβήσει, αλλά δεν θα υπάρχει ούτε μια σελίδα στην παγκόσμα ιστορία που να φέρνει στη μνήμη ότι υπήρξε αυτή η καταραμένη φυλή.

    Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και λυπούμαι πολύ που σήμερα τα Ελληνόπουλα ντρέπονται να πουν πως είναι Έλληνες. Η λέξη «Έλληνας» δεν αποδίδει φυλετισμό.

    Η λέξη «Έλληνας » αποτελεί φυλετισμό για κάθε άλλον πλην των Ελλήνων. Τώρα όμως δεν είμεθα Έλληνες, είμεθα Ρωμαίοι, είμεθα Βυζαντινοί, είμεθα Θεανθρωπιστές. Ανεβήκαμε πιο ψηλά.

    Είναι κρίμα , γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα για να σωθεί, πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία. Να φύγουν, γιατί παρόντες μολύνουν.

    Σήμερα πουλήθηκαν όλα. Σήμερα όμως που όλοι γονατίσαμε και δεν υπάρχει ελπίς, θα επέμβει ο Θεός των πατέρων μας για τα αίματα των Μαρτύρων μας και τα λείψανα των Αγίων μας.

    Το αίμα το Ελληνικό που χύθηκε για την Ορθοδοξία, εάν ενωθεί σήμερα θα γίνει πλωτό ποτάμι, να πνίξει τους κανίβαλους που λέγονται «μεγάλοι».

    Όταν έγινε η πρώτη διάσπαση του ατόμου και κατασκευάστηκε η ατομική βόμβα, άκουσα ο ίδιος τον Αϊζενχάουερ να δηλώνει : «Σήμερα ευρισκόμεθα στα προπύλαια της ελληνικής μαθηματικής». Είπε την αλήθεια ο κανίβαλος!

    Οι ελπίδες μας είναι μόνο στον Θεό. Κι εσείς να ζείτε χριστιανικά, γιατί σας λέω υπεύθυνα – και θα το δείτε – ότι δεν έχουμε μέρες. Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχιστεί.

    Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός, με το δικό Του τρόπο, θα ελευθερώσει τους χριστιανούς και θα τους υψώσει πάλι στην γραμμή τους. Και θα επανέλθει το Βυζάντιο. Και ξέρετε γιατί;

    Διότι οι Ευρωπαίοι λαοί θα ξαναενωθούν. Ποιος θα τους καθοδηγεί; Δεν κρατάει κανείς. Μόνο εμείς κρατάμε την Ορθόδοξη πίστη”.

    Ιανουαρίου 8, 2012 – Αναρτήθηκε από τον/την Μιλήσιος | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία

    2 σχόλια »

    1.
    Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ, Ο Π, ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΄¨ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ¨¨ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΩΝΟΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΣ ΕΝΥΣΧΙΣΗ ΠΙΣΤΕΩΣ [ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ]. ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΩΤΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΥΝ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΓΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΜΑΣ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ.

    Comment από ΑΓΝΩΣΤΟΣ | Ιανουαρίου 9, 2012

    2.
    KATI THA KSEROUN STHN CIA POY MELLETOYN TIS PROFITIES..

    Comment από antonis | Ιανουαρίου 9, 2012

  57. Ο/Η laskaratos λέει:

    «….Ακόμα ποιό ενδιαφέρουσα σύλληψη για το κύκλωμα προστασίας στην Θεσσαλονίκη είναι αυτή του Γιώργου Φερέτη, δημοσιογράφου και αρχιτσέλιγκα της ΕΡΤ3 που εκτός από τις στεντόρειες εκφωνήσεις του της παρέλασης στην Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου είναι και ο εγκέφαλος πίσω από τα 2 ντοκυμαντέρ για τον Παϊσίο που παίχτηκαν πέρσι την Μεγάλη Εβδομάδα στην ΕΡΤ3….».

    Προς το παρόν ας μείνουμε σε αυτό.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Ο ευσεβέστατος κ.Φερέτης με την ΑΘΠ τον πατριάρχη του χαμαιτυπείου της Χρυσοβαλάντου Ν.Υόρκης παναγιότατο Βαρθολομαίο

      http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/17759

      http://lefteria.blogspot.com/2012/01/x_18.html

      • Ο/Η Ένας λέει:

        «ΦΕΡΕΤΗΣ, Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ»!

        19 Ιανουαρίου 2012, 10:51 » fimotro » εκπροσωπος, υψιστου, φερετης, χατζηνικολαου

        ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

        «Ο Φερέτης με έπαιρνε τηλέφωνο συνέχεια ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου. Διαμαρτυρόταν πολύ συχνά. Εμφανιζόταν περίπου ως εκπρόσωπος του Υψίστου, τι γίνεται εδώ πέρα;», αναρωτήθηκε ο Ν. Χατζηνικολάου πριν από λίγο στον…
        Real fm. Τι γίνεται εδώ πέρα; Της Πόπης το κάγκελο, Νίκο…

      • Ο/Η Ένας λέει:

        http://xronika05.blogspot.com/2012/01/blog-post_7502.html

        Όπως ήδη έγινε γνωστό, τρεις μεγαλοσχήμονες της Βόρειας Ελλάδας είναι μπλεγμένοι στο κύκλωμα και εδώ και λίγες ώρες φιλοξενούνται στα γραφεία της ΑΔ Θεσσαλονίκης.
        Ο λόγος για τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη του ΛΑΟΣ στο νομό Ημαθίας Μ. Καραμπέρη, τον δημοσιογράφο και διευθυντικό στέλεχος της ΕΤ3 Φερέτη που πρόσκειται στη ΝΔ και τον πρώην πρόεδρο των εφοριακών και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπαχατζή που κατάγεται από την Ημαθία

  58. Παράθεμα: Η ευσεβής πατριωτική συμμορία του Βορρά « Ροΐδη Εμμονές

  59. Παράθεμα: Η ευσεβής πατριωτική συμμορία του Βορρά | Ανταποκριτής | Correspondent

  60. Ο/Η Αθεϊστής λέει:

    Oι νέοι Φερέτηδες βγάζουν φρέσκες προφητείες του Παϊση

    Γ. Παΐσιος: «Μεγάλο κακό θα γίνει στην Αθήνα από το ρέμπελο…»

    Θεωρείται πολύ πιθανή μία εξέγερση των μεταναστών
    Greek National Pride

  61. Ο/Η laskaratos λέει:

    Eπιτέλους, μπήκε σε διαθεσιμότητα ο διαφημιστής του αιμοχαρή Τουρκοφάγου φασίστα μέντιουμ όσιου Παϊσιου

    http://www.koutipandoras.gr/?p=15121

    Τέθηκε σε αργία ο Γ.Φερέτης

    Δημοσιευμένο στις 8 Φεβ 2012 |

    Το υπηρεσιακό συμβούλιο της ΕΡΤ, σε συνεννόηση με τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης, επέβαλε στο Γιώργο Φερέτη την ποινή της αργίας μετά την αποκάλυψη των σχέσεών του με την αποκαλούμενη «Λευκή Καμόρα». Ο πρώην διευθυντής της κρατικής τηλεόρασης στην Βόρεια Ελλάδα είχε συλληφθεί για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση που δούσε στη Βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας εγγύηση 200.000 ευρώ. Το επόμενο διάστημα θα κληθεί να απολογηθεί και στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε.

  62. Ο/Η Aris λέει:

    Χριστιανική θρησκεία=θρησκεία του μίσουs ,του ψέυδουs,του σκότουs,ths
    υποκρισίαs,του βολέματοs,τηs διπροσωπίαs.,των καταπιεσμένων
    συναισθημάτων..(που κάποτε αυτά εκδηλώνονται με άσχημο τρόπο)
    ‘Οσοι παν καλόγεροι κρύβουν σκοτεινα μυστικά απο πίσω(+αθώα παιδιά που απο κάποια σκοτεινή δύναμη προσηλυτίστηκαν)..΄Και ούτε τίποτα
    το ιδιαίτερο λέγουν..Ο υποτιθέμενοs σοφόs λόγοs τουs δεν είναι τίποτα
    άλλο απο φθηνό κήρυγμα..Απλα επενδύουν στην αγραμματοσύνη και την άγνοια των ανθρώπων.. ‘Αλλα
    και στον στίχο του ποιήματοs »έγινε οιστροs τηs ζωήs ο φόβοs του θανάτου’

  63. Ο/Η Mτροπολίτης Ζωζώ ο Γ λέει:

    Γέροντας Παστίτσιος στο facebook

    https://www.facebook.com/gerontas.pastitsios?ref=stream.

    Ο χρήστης ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ / ELDER PASTITSIOS
    είναι στο Facebook.

    Για να συνδεθείτε με το χρήστη ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ / ELDER PASTITSIOS, γραφτείτε σήμερα στο Facebook.
    Εγγραφή Σύνδεση

    Αρέσει σε 6.551 · 1.477 μιλούν γι’ αυτή τη σελίδα

    ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ / ELDER PASTITSIOS

  64. Παράθεμα: Αρθρογραφία κι ειδησεογραφία σχετικά με τον Γέροντα “Παστίτσιο” | Atheia.gr

  65. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3089.html

    Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

    Η πολύχρονη βαθιά σχέση κράτους-εκκλησίας για να προβάλουν τις ακραίες θέσεις του Παϊσιου

    Η Στρατιωτική Επιθεώρηση είναι το επίσημο έντυπο του στρατού, υπεύθυνος του είναι η διεύθυνση Ενημερώσεως και Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΣ. Συχνά αναφέρονται σε αυτό κείμενα θρησκευτικού χαρακτήρα αλλά εντύπωση μας προκάλεσε το ειδικό ένθετο αφιέρωμα του έργου του σχη Καραίσκου Δημήτριου με τίτλο ΓΕΡΩΝ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ (1924-1994) Ο ασυρματιστής του στρατού και του θεού, εκδόσεις ΓΕΣ, 2005 το οπόιο εκδόθηκε υπό τον αρχηγό ΓΕΣ Γεώργιο Αντωνακόπουλο και ΥΕΘΑ Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο.

    Το πόνημα αποτελεί συλλογή επιλεγμένων κειμένων του βιβλίου Βίος Γέροντος Παισίου του Άγιορείτου, Iερομονάχου Iσαάκ, Άγιον Όρος 2004.
    Αντιμετωπίστηκε με θριαμβευτικά σχόλια από την εκκλησία και θρησκευτικούς συλλόγους, αναγνωρίζοντας έτσι την συμβολή στην ανάπτυξη των ιδεών της και στην εδραίωση της μακροχρόνιας σχέσης κράτους εκκλησίας με την προβολή των επικινδύνων θέσεων του Παισίου.

    Ενώ χαρακτηριστικό είναι οτι το βιβλίο του ΓΕΣ ηχογραφήθηκε εξ’ ολοκλήρου και μοιράστηκε απο τον σύλλογο »ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ». Η διαδρομή που ακολούθησε από την έκδοση του το βιβλίο ήταν πολύχρονη και πολυδάπανη φτάνωντας να ανατυπωθεί αρκετές φορές από το ΓΕΣ αλλά και να συμπεριληφθεί και από την ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

    Τονίζοντας έτσι την σημασία αυτής της έκδοσης που μας υπενθυμίζει την σημαντική και βαθεία σχέση του κράτους με την εκκλησία.

    ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
    ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

  66. Ο/Η Παστιτσία η ναζίστρια θεούσα λέει:

    hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2012/09/blog-post_24.html

    Το «Παρόν» δημοσίευσε στο κυριακάτικο φύλλο του την καταγγελία πως ένας εκ των υποψηφίων για την Μητρόπολη Πρεβέζης και Νικοπόλεως, τολμά να υβρίζει και να αμφισβητεί τον αγαπητό σε όλους μας Γέροντα Παϊσιο! Παρόλα αυτά, δεν αναφέρει το όνομά του, ενώ είναι βέβαιο πως το γνωρίζει!

    Εμείς, ψάξαμε το θέμα και βρήκαμε την…άκρη: Πρόκειται για τον π. Θεοδόσιο Μαρτζούχο, Πρωτοσύγκελλο της συγκεκριμένης Μητρόπολης (φωτογραφία αριστερά) και πασίγνωστο στην τοπική κοινωνία για τις σκανδαλώδεις απόψεις του σχετικά με την «μετάφραση» των λειτουργικών κειμένων, αλλά και τις αντιχριστιανικές απόψεις του για τον Μαρξισμό και την Παγκοσμιοποίηση!

    Σχετικά με τον π. Παϊσιο, είχε πει πως “Ήταν ένα απλό γεροντάκι που πολλές φορές δεν ήξερε τι έλεγε και προσεύχονταν λίγο παραπάνω”, προκαλώντας την οργή ιερέων και πιστών της Μητρόπολης Πρεβέζης, που τον κατήγγειλαν αναφέροντας τα εξής:

    Σοκ προκάλεσε για μια ακόμη φορά, ο γνωστός για τις αναρχο-αριστερές απόψεις του, τα ψυχολογικό-κοινωνιολογικά κηρύγματα του και την ιδεολογική ζημιά που έχει προκαλέσει σε Ιερείς και ποίμνιο της Πρέβεζας, π. Θεοδόσιος Μαρτζούχος.

    Αφορμή αυτή τη φορά ήταν η Ιερατική Σύναξη του μηνός Οκτωβρίου όπου αναφέρθηκε με απαξίωση για τον γέροντα Παϊσιο. “Ήταν ένα απλό γεροντάκι που πολλές φορές δεν ήξερε τι έλεγε και προσεύχονταν λίγο παραπάνω”,είπε προς έκπληξη όλων. Μάλιστα για τις απόψεις του περί 666, είπε πως τον είχαν παρασύρει. Οι Ιερείς για μια ακόμα φορά προσπαθούσαν να κρατηθούν και να μην δώσουν σημεία αντίδρασης έτσι ώστε να μπουν στο στόχαστρο αυτού του επικίνδυνου πλέον ανθρώπου για όλη την Εκκλησία. Άλλωστε, είναι γνωστή η εκδικητικότητα του από πολλές περιπτώσεις Ιερέων (π. Θεοδόσιο Χρήστου, π. Ιωαννίκιο Μπίλια, π. Δημήτριο Τσόγκα, κ.α.) αλλά και απλού κόσμου όπου δεν παύει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να καταστρέψει και να εκδικηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο όσους εκτελούν κάποιο έργο σε σχέση με το ανύπαρκτο δικό του ή απλά προβάλλουν αντιδράσεις στις αριστερές-ισοπεδωτικές ιδέες-αντιλήψεις και πράξεις του.

  67. Ο/Η Boλταίρος λέει:

    http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2012/11/blog-post_1408.html?utm_source=BP_recent

    Στο όχι και τόσο μακρινό 1995 ο πατέρας Χριστόδουλος Αγγελόγλου, ο συγγραφέας του βιβλίου «Σκεύος Εκλογής» που αναφέρεται στο βίο και στα θαύματα του αγαπημένου μας Γέροντα Παϊσίου, απέστειλε στους τότε πολιτικούς αρχηγούς αντίτυπο από το πόνημά του, στο οποίο οι πολιτικοί αρχηγοί απάντησαν με ευχαριστήρια επιστολή.
    Επικεντρωνόμαστε και δημοσιεύουμε στο την επιστολή τού τότε αρχηγού της ΠΟΛ.ΑΝ και σημερινού πρωθυπουργού, ο οποίος αναφέρει:

    Σεβαστέ μου Γέροντα,
    Μελέτησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πόνημά σου για τη ζωή και το πνευματικό έργο του μακαριστού Γέροντα Παΐσιου.
    Χάρη στο πλούσιο βιογραφικό υλικό, κειμένων και φωτογραφιών, που αξιοποίησες με περισσή φροντίδα και αγάπη, ο αναγνώστης γίνεται, εύκολα, κοινωνός της πνευματικής παρακαταθήκης του αξέχαστου ασκητή που, κυριολεκτικά, σημάδεψε την πορεία του αγιορείτικου μοναχισμού με την διαρκή άσκηση, την ανεπιτήδευτη ταπεινοφροσύνη του και την πλούσια προσφορά πατρικής αγάπης και πνευματικής συνδρομής.
    Σε μια εποχή αμετροέπειας και σύγχισης, με εμφανείς τις τάσεις αποξένωσης των ανθρώπων και κοινωνικής παρακμής, ο λόγος του Παΐσιου, πραγματικά, «φωτιεί και συνετιεί νηπίους». Και αποτελεί απαραίτητη ευλογία για όλους μας. Ιδιαίτερα για τους πολιτικούς άνδρες.

    Με σεβασμό και αγάπη, Αντώνης Κ. Σαμαράς

  68. Ο/Η Boλταίρος λέει:

    http://sarotiko.blogspot.gr/2012/11/blog-post_54.html

    Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

    Συγκλονιστική εξέλιξη στην υπόθεση του απατεώνα επισμηναγού ……Απίστευτο σκάνδαλο

    …είναι ο τύπος που εκμεταλλεύεται τον γέροντα Παϊσιο για να πλουτίζει

    Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεκινήσει η εξέταση του θέματος και από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και από την Εκκλησία της Ελλάδος.

    Μάλιστα πληροφορίες λένε ότι ήδη έχουν επικοινωνήσει αρμόδιοι με το μοναστήρι της Σουρωτής, έχουν μιλήσει και με την γερόντισσα ηγουμένη αλλά και με την αναπληρώτριά της οι οποίες και οι δύο ισχυρίζονται…. και τώρα κρατηθείτε, ότι δεν γνωρίζουν το παραμικρό για τον ………

    Συγκεκριμένα είπαν «Δεν ξέρουμε κανέναν ……., ποτέ δεν παραχωρήσαμε ούτε με προφορική ούτε με γραπτή μας εντολή προσωπικά αντικείμενα του γέροντα Παϊσιου (ο ……έχει μέσα στο σπίτι του όπως ισχυρίζεται όλα τα προσωπικά είδη που είχε ο πατέρας Παϊσιος στο μοναστήρι της Σουρωτής).

    Μάλιστα οι γερόντισσες υποστηρίζουν ότι ποτέ και κανένας δεν τους έχει ζητήσει καμία άδεια για προσωπικές επιστολές που έχει γράψει ο πατέρας Παϊσιος ή οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με τον γέροντα.

    Είναι θέμα χρόνου ο ……..να απαντήσει στη δικαιοσύνη πρώτον με ποιο δικαίωμα καπηλεύεται μαρτυρίες που αφορούν τον πατέρα Παϊσιο για να εκδίδει βιβλία, δεύτερον πώς βρέθηκαν στην κατοχή του και ποιος του παραχώρησε τα προσωπικά είδη του πατέρα Παϊσιου, τρίτον πώς διατηρεί εκδοτική εταιρεία χωρίς να έχει δηλώσει στις αρμόδιες φορολογικές αρχές την ύπαρξή της μαζί με το γεγονός ότι είναι και συνταξιούχος του δημοσίου ως επισμηναγός της Ελληνικής Αεροπορίας.

    Ήρθε η ώρα…
    ο κύριος …… να λογοδοτήσει για τον παράνομο πλουτισμό του αλλά και να δώσει εξηγήσεις για όλη αυτή την κοροϊδία με τις δήθεν μαρτυρίες του γέροντα Παϊσιου που ουσιαστικά τις γράφει μόνος του κοροϊδεύοντας το πιστό κοινό.

    Η ιστορία και η υπόθεση τις επόμενες ημέρες θα έχει φοβερές εξελίξεις.

  69. Παράθεμα: Διαφήμιση εμπαθή απατεώνα (Παστίτσιου) από την κρατική τηλεόραση; | Ασμοδαιος

  70. Ο/Η Παϊσία η χαρτορίχτρα λέει:

    https://www.tanea.gr/2020/07/13/greece/o-apolytos-synostismos-se-thessaloniki-kai-lykavitto-gia-ton-agio-paisio/

    Ουρές χιλιομέτρων

    Ο απόλυτος συνωστισμός σε Θεσσαλονίκη και Λυκαβηττό για τον Άγιο Παΐσιο
    Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν τηρήθηκαν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

    TANEA Team
    13 Ιουλίου 2020 | 11:04

    Εικόνες που αποτελούν τον… ορισμό του συνωστισμού καταγράφηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξαιτίας της εορτής του Αγίου Παΐσίου του Αγιορείτου.

    Ειδικότερα κοσμοσυρροή επικράτησε το Σαββατοκύριακο στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου.
    Παρόμοια κατάσταση σημειώθηκε και στον Λυκαβηττό όπου έγινε ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

  71. Ο/Η Gsonis λέει:


    Μεσαίωνας και πνευματική αποχαύνωση
    Παισιος και Μορφου οι Ρασπούτιν της νεότερης Ελλάδος

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.