Η περίπτωση της κας Λ. Κανέλλη και οι προεκτάσεις της

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
kaneli1Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ συνεργάζεται σε επίπεδο Βουλής ή Αυτοδιοίκησης, με «προσωπικότητες». Κατά κανόνα οι συνεργασίες αυτές κατέληξαν σε αποχωρήσεις. (Μ. Δρεττάκης, Μ. Νικολινάκος, Θ.Κατριβάνος, Κ. Ζουράρις κλπ). Η συνεχής βουλευτική εκλογή της κ. Κανέλλη είναι ασυνήθιστη για την πρακτική του ΚΚΕ, το οποίο δεν δημιουργεί σταρ της πολιτικής, αλλά αναδεικνύει συνήθως απλούς εργάτες στα βουλευτικά έδρανα. Γνωστά ιστορικά στελέχη του όπως οι Κ. Τσολάκης, Δ. Σάρλης και Δ. Γόντικας δεν πάτησαν το πόδι τους στο Κοινοβούλιο και άλλα όπως ο Δήμος Κουμπούρης, καλούνται να παραιτηθούν πριν ολοκληρωθεί η θητεία τους, στα πλαίσια της ανανέωσης. Δεν φαίνεται να είναι τυχαία η υποχρεωτική παραίτηση του εξαίρετου Λέοντα Αυδή, του πιο αξιόλογου και ευρύτερα δημοφιλούς βουλευτή του ΚΚΕ, που είχε εκλεγεί με το σπαθί του στην ίδια περιφέρεια με την κ. Κανέλλη. Το ΚΚΕ έχει τώρα 22 βουλευτές, ανάμεσά τους πολλούς εργάτες. Τα κανάλια όμως των κ.κ. Κυριακού, Κοντομηνά, Κουρή κλπ. δεν καλούν αυτούς. Ξέρουν καλά τη δουλειά τους και έχουν αναθέσει στην κ. Κανέλλη το ρόλο του τηλεοπτικού εκπρόσωπου του κόμματος. Έτσι η αρειμάνια κυρία κατηφορίζει από τις πλαγιές της Εκάλης ορεξάτη στα τηλεοπτικά στούντιο για να μας βομβαρδίσει με την αντιαμερικανική, αντιευρωπαϊκή, αντιιμπεριαλιστική, συνωμοσιολογική της λογοδιάρροια. Παράλληλα δηλώνει την πίστη της:
kaneli2«Θεωρώ αδύνατον για έναν ορθόδοξο να μην είναι κομμουνιστής… Πεθαίνοντας θέλω το φέρετρο να είναι το μισό σκεπασμένο με το σφυροδρέπανο και το άλλο μισό με την ελληνική σημαία σε θρησκευτική κηδεία» («Νέα», 12.1.’06).

Η «θρήσκα» βουλευτίνα του ΚΚΕ διαλέγει το χειρότερο τρόπο για να αποδείξει την υποτιθέμενη θρησκευτικότητά της. Ορκίζεται επιδεικτικά στη Βουλή, αν και συνεργάζεται με ένα κόμμα που πάγια υποστηρίζει την ανεξιθρησκεία, την ισότιμη μεταχείριση των πολιτών και τον χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους. Οι θρησκευτικές τελετές στη Βουλή, παραβιάζουν κατάφωρα και τις 3 αυτές αρχές της Αριστεράς αλλά και του δημοκρατικού Κέντρου, που από το 1974 μέσω της ΕΔΗΚ του Γ. Μαύρου, είχε ταχθεί μαχητικά υπέρ του χωρισμού. Μάλιστα ο αντιστασιακός βουλευτής του ο ηρωϊκός αεροπόρος Αναστάσιος Μήνης είχε διαμαρτυρηθεί-μόνος από ολόκληρη τη Βουλή-για την παρουσία του χουντικού αρχιεπισκόπου Σεραφείμ και αρνήθηκε να ορκιστεί. Η ορκωμοσία εκθέτει την κα Κανέλλη και ως χριστιανή, αφού είναι γνωστό πως με απόλυτη σαφήνεια και κατηγορηματικότητα ο Χριστός αλλά και ο αδελφόθεος Ιάκωβος, απαγορεύουν τον όρκο. Οι ειλικρινείς πιστοί αρνούνται να δώσουν όρκο, (έχουμε και στην Ελλάδα περιστατικά τιμωρίας τους από την Πολιτεία γι’ αυτό) και μια συνεργαζόμενη με κομμουνιστές βουλευτίνα, επιλέγει αυτόν την φαρισαϊκό τρόπο για να δείξει στους ψηφοφόρους πως είναι ευσεβής και πιστεύοντας-με το μυαλουδάκι που κουβαλάει-πως έτσι μπαίνει στο μάτι της αριστερής διανόησης που τόσο αντιπαθεί. Στα ίδια πλαίσια πρέπει να εντάξουμε και το επιδεικτικό καλογερικό κομποσκοίνι που συνοδεύει το τσιγάρο που με τόση προκλητικότητα «γράφει» κι αυτό στο τηλεοπτικό γυαλί, σε μια σκηνοθετημένη παράσταση επαναστατικού αντικομφορμισμού.

Η διακηρυγμένη εκτίμησή της προς τον μακαρίτη αρχιεπίσκοπο Χρήστο Παρασκευαΐδη, δεν συμβιβάζεται με την επίσημη αντίθεση του ΚΚΕ στη Χούντα και στον εθνικισμό. Αλλά και η χριστιανική της ιδιότητα, αν ήταν ειλικρινής, θα έπρεπε να της απαγορεύει να θαυμάζει τον αρχιεπίσκοπο με τα 600 χρυσά μανικετόκουμπα, τον πνιγμένο σε κάθε λογής σκάνδαλα, με μια αμαρτωλή αυλή, που ζούσε μια προκλητικά πολυτελή ζωή, και που είχε καταγγελθεί για τόσα πολλά που υπερβαίνουν τις δυνατότητες αυτού του άρθρου. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και η ξεφωνημένη «Αλληλεγγύη», που επέσυρε ακόμη και την (παροδική, αφού δεν ξαναζήτησε πίσω τα 5,6 εκατ. ευρώ των σάπιων κοτόπουλων) αγανάκτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, προκαλούσε θαυμασμό στην κα Κανέλλη:
«Τον κ. Χριστόδουλο επισκέφθηκε η κ. Λ. Κανέλλη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την κ. Κανέλλη για τις πρωτοβουλίες συμπαράστασης στους εμπερίστατους αδελφούς μας στη ΝΑ Ασία που ανέλαβε η Εκκλησία μας, με όχημα την Μ.Κ.Ο.“Αλληλεγγύη”, αμέσως μετά την πρωτοφανή τραγωδία που έπληξε την περιοχή. Από την πλευρά της, η κ. Κανέλλη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και για την ορθολογική και διαφανή διαχείριση του ανθρωπιστικού υλικού και του ποσού που συγκεντρώθηκε από προσφορές πολιτών. Εξήρε δε την αλληλεγγύη που η Εκκλησία μας και ο λαός μας επέδειξαν και επιδεικνύουν στο πλευρό των πληγέντων συνανθρώπων μας». http://www.parembasis.gr/2005/05_01_24.htm
https://roides.wordpress.com/2008/01/14/140108/

Η δημοσιογραφική συνεργασία της με τον ακραιφνή πατριώτη αλλά αμελή περί τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις μετέπειτα κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Λάος κ. Αιβαλιώτη, που φέρεται πως υπέγραφε με το ψευδώνυμο Κυδωνιάτης, αποτελεί σκάνδαλο και για το πρόσωπο αλλά πολύ περισσότερο για το περιεχόμενο των άρθρων του: «Λιγότερο γνωστή είναι η σύνδεση του ίδιου προσώπου με τον μυστηριώδη «Κώστα Κυδωνιάτη», βασικό αρθρογράφο του περιοδικού «Νέμεσις» της Λιάνας Κανέλλη επί μία εξαετία (1997-2003). Η ταύτιση των δύο προσώπων έχει γίνει δεκτή σε πρώτο βαθμό από τα ελληνικά δικαστήρια, χωρίς η υπόθεση να έχει τελεσιδικήσει. Και από μόνη της, πάντως, η αρθρογραφία του «Κυδωνιάτη» παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς αποτυπώνει τις περίεργες συμπλεύσεις που διαδραματίζονται στο πλαίσιο του ευρύτερου «πατριωτικού χώρου». Απλοελληνικά: Το περιοδικό της κατ’ εξοχήν μαχητικής και εξωστρεφούς βουλευτίνας του ΚΚΕ, ενός κόμματος που περιορίζει μέχρις ασφυξίας τον εσωκομματικό διάλογο μεταξύ των μελών του, «στήθηκε» πολιτικά πάνω στις «αποκαλύψεις» και τις «αναλύσεις» ενός προπαγανδιστή των πιο ακραίων θέσεων της σκληροπυρηνικής δεξιάς. Προβάλλοντας ταυτόχρονα τα στελέχη εκείνα της Ν.Δ., για τα οποία εργαζόταν τον ίδιο καιρό ο σημερινός βουλευτής του ΛΑΟΣ! «.
http://www.iospress.gr/ios2008/ios20080504.htm

Είναι έτσι κι αλλιώς γεγονός πως κατά καιρούς στην «ΝΕΜΕCΙC», έχουν γραφτεί ακραίες πατριωτικές απόψεις, πράγμα που υποβαθμίζει την αρθογραφία Κυδωνιάτη», σε μικρό μέρος του προβλήματος. Κάποτε όμως η κα Κανέλλη ήταν περισσότερο διεθνίστρια. Είχε πάρει μια καλή συνέντευξη από το μακαρίτη τον Τούρκο πρωθυπουργό Οζάλ, για την οποία επικρίθηκε έντονα από πατριωτικούς κύκλους. Το ΒΗΜΑ (5.9.’99) την κατηγορεί κάποια χρόνια μετά, πως κατατροπώθηκε, εγώ όμως συγκράτησα από την υπόθεση αυτή μια άλλη Κανέλλη, νηφάλια και σοβαρή, που προώθησε την υπόθεση της ελληνοτουρκικής φιλίας.

Πρόσφατα τέθηκε στη Βουλή το ζήτημα του συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλόφιλων. Η στάση του ΚΚΕ στο θέμα αυτό, έχει κάτι από την υποκρισία των ομοφυλόφιλων επισκόπων, αφού και στις δικές του τάξεις στεγάζονται άνθρωποι αυτού του προσανατολισμού, μερικοί μάλιστα και κορυφαίοι του πνεύματος. Το ΚΚΕ η ΝΔ και το Λάος αντιτάχτηκαν και η κα Κανέλλη δεν διαφοροποιήθηκε. Όμως παλιότερα είχε διατυπώσει τολμηρότερες θέσεις σε τέτοια ζητήματα. στο ένθετο της «Ελευθεροτυπίας», αρχές του ’90. Ασφαλώς δικαιούται να έχει από τότε συντηρητικοποιηθεί. Η ίδια αν και πιστή χριστιανή δεν έχει φτιάξει οικογένεια με την κλασσική έννοια του όρου. Δικαίωμά της που δεν μας αφορά και δεν θα το έθιγα αν δεν ήταν ήδη γνωστό και η ίδια δεν είχε πληροφορήσει γι’αυτό την κοινή γνώμη. Έχει κάνει γνωστό πως έχει υιοθετήσει παιδί χωρίς να έχει σύζυγο. Αυτή η γενναία κίνηση δεν είναι εύκολη για άλλες γυναίκες, που δεν έχουν τη δική της κοινωνική θέση. Είναι φανερό πως διαπνέεται στο ζήτημα αυτό από προοδευτικές ιδέες. Θα ήταν καλό να υποστήριζε και στη Βουλή το δικαίωμα και των ομοφυλόφιλων να συμβιώνουν με έννομα δικαιώματα, και να υιοθετούν και παιδί. Αν μια γυναίκα μόνη δικαιούται να το κάνει γιατί δυο γυναίκες που συμβιώνουν να μην μπορούν; Επειδή είναι λεσβίες; Αυτό θα ήταν ρατσιστικό.

Λιτανεία oρθοδόξων κομμουνιστών.

Λιτανεία oρθοδόξων κομμουνιστών.

Μπορεί να έχω άδικο, αλλά ομολογώ πως τα ελληνικά και το συντακτικό της κας Κανέλλη με δυσκολεύουν. Ο προφορικός της λόγος μου ακούγεται ασυνάρτητος, λεξιθηρικός και επιθετικός. Διακόπτει, μεγαλοφωνεί, αγανακτεί, καταγγέλλει, λοιδορεί, δογματίζει, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, κυνηγά τις εντυπώσεις, με φτηνιάρικους εξυπνακισμούς, που κάνουν τον κοσμάκη του Δημοτικού, να τη θαυμάζει ως ρήτορα. Αντιγράφω: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια trendy επιλογή για ένα emo κόμμα». Η βουλευτής του ΚΚΕ θεωρεί ότι συνεργασίες χωρίς απλή αναλογική «είναι ή αποσπασματικές ή «στο απόσπασμα»», ενώ για το ενδεχόμενο αλλαγής γραμματέα στο ΚΚΕ ξεκαθαρίζει: «Η θέση αυτή δεν σημαίνει «πρώτο τραπέζι πίστα»». Γιατί «το ΚΚΕ είναι μεγάλο κόμμα, δεν είναι megalicious… Για τη συνεργασία του ΚΚΕ με τον ΣΥΝ, αναφέρει: Αν το ασανσέρ για να ανέβει «ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη» είναι η χρηστή διαχείριση του καπιταλισμού, το ΚΚΕ προτιμάει την κατεδάφιση του οικοδομήματος. Ούτε σκοτίζεται να πουλάει ως σουβενίρ τα απομεινάρια του εποικοδομήματος. Να λείπει το βύσσινο! Λαϊκή εξουσία χωρίς να βάλεις χέρι στα μέσα παραγωγής είναι στρας στο σάβανο των λαϊκών αγώνων…». http://proletariakon.blogspot.com/2008/07/blog-post_21.html

Θα περίμενε κανείς πως η περιπετειώδης «Μεγάλη πορεία» της κας Κανέλλη από την ΟΝΝΕΔ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΔΗΣΟ, με ενδιάμεσο σταθμό μια ανιδιοτελή δημοσιογραφική φιλία με την κα Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου τον καιρό της παντοδυναμίας της, θα καθιστούσαν την κα Κανέλλη πιο προσεκτική στις επιδείξεις επαναστατικής καθαρότητας. Υπάρχουν άλλωστε και αυτά που μας θυμίζει το ΒΗΜΑ: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=34&artId=96996

Κυκλοφορεί με μια πολυτελέστατη Mercedes, είχε γίνει σύμβουλος της κας Λιάνη Παπανδρέου, και συμμετείχε στη διαφημιστική εκστρατεία της Telestet με το σύνθημα «Η επανάσταση άρχισε». Θυμάμαι και την υποκλοπή των e-mail της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου: «…σε δύο συνεχή τεύχη του, το περιοδικό «Νέμεσις» (τ. 12. Δεκέμβριος 2000 και τ.13, Ιανουάριος 2001) δημοσιεύει ηλεκτρονικά μηνύματα που αντάλλαξαν μεταξύ 1998 και 1999 η Μαργαρίτα Παπανδρέου με τον γιο της Γιώργο, δύο παλιότερα φαξ που έστειλε η Μαργαρίτα Παπανδρέου σε αμερικανό δικηγόρο της (Σεπτέμβριος 1996), μήνυμα της ίδιας προς τον Στάνλεϊ Σάινμπαουμ (1998 ) και μήνυμα της Φράνσις Κόναλι προς τον Νίκο Παπανδρέου ( 1998 ). Η εκδότρια του «Νέμεσις» δεν αρνείται ότι τα δημοσιεύματά της συνιστούν προϊόν υποκλοπής, αντιθέτως περηφανεύεται γι’ αυτό, κλείνοντας χαρακτηριστικά το πρώτο της κείμενο με τα λόγια «Καληνύχτα, Μαργαρίτα. Οι χάκερ σε χαιρετούν, ευτυχώς». (Ιός-Ελευθεροτυπία, 4/2/2001).

Το δικαστήριο αρχικά δικαίωσε την κα Κανέλλη. Προσωπικά όμως θεωρώ την υποκλοπή της αλληλογραφίας μητέρας-γιού, και γενικά την υποκλοπή ιδιωτικών συνομιλιών ανέντιμη πράξη που τραυματίζει τα ατομικά δικαιώματα, ιδιαίτερα όταν όπως εδώ, δεν αποκαλύπτεται κάποιο αδίκημα. Αντιγράφω όμως και από το Ριζοσπάστη (3.3.2001):
«Ακολούθως κατέθεσε η Λιάνα Κανέλλη, υπερασπιζόμενη η ίδια ως μάρτυρας τον εαυτό της. «Πρόθεσή μου – τόνισε – δεν ήταν να ξεκινήσω ένα γυναικοκαυγά. Δε θέλω να εξοντώσω κανένα. Δε θα με ενδιέφερε αν οι επιστολές ήταν συνταγές για κουλουράκια. Αφορούσαν, όμως, εθνικά και πολιτικά ζητήματα. Εξεπλάγην από τις πολιτικές παρεμβάσεις της κ. Παπανδρέου. Οταν μια μητέρα λέει στο γιο της υπουργό Εξωτερικών ότι «δεν μπορείς να αποφασίσεις μόνος σου», τότε ως πολίτης έχω πρόβλημα. Το πρόσωπο του Ανδρέα Παπανδρέου το έχω τιμήσει επί 27 ολόκληρα χρόνια. Δεν έχω γράψει κάτι γι’ αυτόν, ούτε την εποχή του Ειδικού Δικαστηρίου…… Σε ερώτηση της συνηγόρου της Μ. Παπανδρέου «τι θέλατε να αποδείξετε με τη δημοσίευση;», η Λ. Κανέλλη απάντησε: «Ότι η Μ. Παπανδρέου έχει σχέση με τον αμερικανικό παράγοντα, εξαιτίας του οποίου μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας και αλλού».
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=690435&publDate=3/3/2001

Έχει τα επιχειρήματά της η κα Κανέλλη και συμπαρασύρει το «Ριζοσπάστη» για πρώτη φορά στην ιστορία του (ελπίζω και τελευταία) στην υποστήριξη υποκλοπών. Στην προσπάθειά της όμως να δικαιολογηθεί, ομολογεί πως δεν έγραψε σε βάρος του Α. Παπανδρέου την εποχή Κοσκωτά. Αποφεύγει βέβαια να εξηγήσει πως υπήρχε τότε η συνεργασία της με την κα Δήμητρα Λιάνη. Με όλες αυτές λοιπόν τις περγαμηνές εγκαλεί στα φιλικά τηλεοπτικά παράθυρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αγωνιστικές διαδρομές και περγαμηνές που η κυρία Κανέλλη δεν έχει δει ούτε στον ύπνο της.

Τελικά «με απόφαση του Πολυμελούς Εφετείου, η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη υποχρεούται να καταβάλει στην Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, 30.000 ευρώ, επειδή, ασκώντας το δημοσιογραφικό της καθήκον, δημοσίευσε τον Δεκέμβρη και Γενάρη του 2001 στο περιοδικό ΝΕΜΕΣΙΣ πέντε επιστολές της Παπανδρέου, δύο προς το γιο της Γιώργο Παπανδρέου, μια προς ένα φίλο της και δύο προς δικηγόρο». («Ριζοσπάστης», 30.11.’05).
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=3131992&publDate=30/11/2005

Τιμητικές αναφορές στην κα Κανέλλη και στο περιοδικό της, βρίσκει κανείς πολλές στα πατριωτικά μπλογκ. Από διάλογο που έγινε στο «σοβαρότερο» από αυτά, αντιγράφω, σχετικά με την δήθεν δήλωση του «Εβραίου» Κίσινγκερ περί των επικίνδυνων τάχα μου ορθόδοξων Ελλήνων που πρέπει να αντιμετωπιστούν γιατί απειλούν λέει το παγκόσμιο σύστημα. Δήλωση που ξεθάβεται κάθε τόσο από ακροδεξιούς, από τον κ. Γιανναρά (ανακάλεσε), από τον απρόσεκτο κ. Λάκη Λαζόπουλο, από τον κ. Γιώργο Μεταλληνό και από τη «ΝΕΜΕCIC», που όπως φαίνεται εφηύρε τη στρεψόδικη φόρμουλα για αναπαραγωγή του ψέματος, πως δεν πρόκειται για δήλωση αλλά για «τοποθέτηση», λες και έτσι η πλαστογραφία σώζεται:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=16206&sid=4369b4c6ba8d547e0cf943bfae4a479e

«….Το θέμα δεν είναι μόνο η δήλωση του Κίσσιγκερ. Κανένας δεν μπόρεσε ποτέ να αποδείξει το αν ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έκανε ή δεν έκανε την περιβόητη δήλωση ανεξαρτήτως αν ο ίδιος διέψευσε την δηλωσή του. (ο κ Μανδραβέλης και οι όμοιοι του-Μπουκάλας- ξεχνούν ότι το «ΝΕΜΕΣΙΣ» της κ Κανέλλη μίλησε για τοποθέτηση και όχι για δήλωση αυτού του ανθρώπου για αυτό το θέμα. Άρα πολύ εύκολα κάποιος να διαψεύσει ότι έχει πει και να εξαφανίσει τις όποιες πηγές ξεπρόβαλαν το θέμα)».

Η κα Κανέλλη βλάπτει το ΚΚΕ. Μπορεί να του προσπορίζει βραχυπρόθεσμα κάποιες απολίτικες (ή βαθειά συντηρητικές) ψήφους τηλεθεατών, αλλά διαβρώνει μακροπρόθεσμα την αριστερή φυσιογνωμία αυτού του κόμματος που δυστυχώς συχνά δίνει και από μόνο του λαβή για κριτική από αριστερά. Υπάρχει και η τραυματική συνεργασία με τον θεοσεβούμενο πατριώτη κ Ζουράρι, ο οποίος αργότερα συνεργάστηκε με τη ΝΔ. Όλα αυτά προκαλούν αναπόφευκτους συνειρμούς: «..Μεταξύ άλλων στα έδρανα της Βουλής, για λογαριασμό του ΛΑΟΣ κάθονται, ο κ. Μάκης Βορίδης (πρώην αρχηγός του Πατριωτικού Μετώπου και φίλος του κ. Ζαν-Μαρί Λεπέν), ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης και ο αστράτευτος κ. Κώστας Αϊβαλιώτης. Ο κ. Καρατζαφέρης θεωρεί ότι υπάρχουν υποψήφιοι ψηφοφόροι για το κόμμα του, ακόμη και στο ΚΚΕ. Η πατριωτική ρητορική της πρώτης σε ψήφους και διάσημης βουλευτή του κόμματος κ. Λιάνας Κανέλλη, δικαιολογεί, ενδεχομένως, αυτή την άποψή του. Από το ΚΚΕ άλλωστε έχει περάσει και ο καθηγητής κ. Κώστας Ζουράρις, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες κηρύττει με «πύρινο» λόγο εναντίον της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στη συνταγματική ονομασία της γειτονικής χώρας…» (Β. Νέδου: «Το πατριωτικό τόξο ενεργοποιείται»)
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_02/03/2008_261438

Μπορεί το ΚΚΕ να βαυκαλίζεται από τη συγκυριακή δημοσκοπική επιβράβευση της πολιτικής του από νοικοκυραίους της ΝΔ, αλλά οι αριστεροί φίλοι του ανησυχούν και δεν συμμερίζονται την πολιτική του. Ένας από αυτούς, ίσως το βαρύτερο όνομα διανοούμενου στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών του, ο καθηγητής κ. Ρούσης είναι ιδιαίτερα επικριτικός και για τη σταλινική στροφή του («…Σύντροφοι, Με πόνο ψυχής διαπιστώνω ότι οι Θέσεις της ΚΕ, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση μου περί σταλινικής στροφής του Κόμματος…»)http://www.marxismos.com/content/view/333/80/

και για το χάιδεμα των αυτιών των δεξιών νοικοκυραίων:
«Αν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και πιο ειδικά ο Συνασπισμός, λειτουργώντας σαν ξέφραγη παιδική χαρά όχι μόνο λόγω οργανωτικής αδυναμίας, αλλά και λόγω πολιτικής ελαφρότητας, πράγματι φάνηκε να χαϊδεύουν τα αυτιά των νεαρών που προέβαιναν σε πράξεις βίας, μόνο και μόνο για να τους φανούν αρεστοί, το ΚΚΕ με τη στάση του, ναι μεν κατόρθωσε να αναδειχτεί ως η πλέον υπεύθυνη δύναμη από όλα τα κόμματα8, από τη συντηρητική «σιωπηρή πλειονότητα» των αλλοτριωμένων, πολιτών οι οποίοι εναντιώνονται τόσο σε αυτό το ξέσπασμα όσο και σε κάθε άλλο προοδευτικό κίνημα, που θίγει το όποιο βόλεμά τους, από την άλλη όμως έχασε ένα μεγάλο τμήμα της εξεγερμένης νεολαίας και απογοήτευσε πολλά μέλη, οπαδούς του και ανένταχτους αριστερούς πολίτες».
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=47020348

Θα το πω και σημειολογικά. Το ΚΚΕ έχασε το Μήτσο Κωστόπουλο για χάρη της Γαρουφαλιάς Κανέλλη.
Νομίζω πως η ευθύνη εκείνων των στελεχών, μελών και ψηφοφόρων του ΚΚΕ, που διαφωνούν αλλά δεν αντιδρούν, είναι μεγάλη. Η Αριστερά χάνει για άλλη μια φορά το τραίνο να προσφέρει στους πολίτες μια σοβαρή, ρεαλιστική, ενωτική και αποτελεσματική πρόταση, τώρα που το καπιταλιστικό σύστημα περνά παγκόσμια κρίση και που ο ελληνικός επαρχιακός δικομματισμός περιφέρει τα ράκη του. Είναι κρίμα τόσοι αγώνες, τόσες θυσίες, τόσες ιδέες, να πάνε χαμένα από στενόμυαλους υπολογισμούς προσωπικής πολιτικής επιβολής.

Υ.Γ.
Για να ευθυμήσουμε. Επισκεφθείτε το εθνικόν και πατριωτικόν μπλογκ «Θερμοπύλαι»:
http://www.thermopilai.org/content/prokalei-pali-o-syriza-me-imerologio-tis-aygis

ΤΙΜΗ ΜΑΣ Η ΠΙΣΤΙΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ
Προκαλεί πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ με το ημερολόγιο της Αυγής
«…Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega επανέλαβε τη θέση του κόμματος της ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αυτιά των «κουκουλοφόρων», αναφέροντας ως παράδειγμα την κυκλοφορία του ημερολογίου της Αυγής….Εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο βουλευτής Κ. Βελόπουλος δήλωσε: ….Σε όσους μιλούν για τρικέφαλες συνεργασίες απαντούμε ότι πρόκειται για ανεγκέφαλες ανοησίες».

This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

102 Responses to Η περίπτωση της κας Λ. Κανέλλη και οι προεκτάσεις της

  1. Ο/Η STELIOS λέει:

    Συγχαρητήρια
    Η πιο τεκμηριωμένη άποψη για την Κανέλλη

  2. Ο/Η Anemos λέει:

    Αφωνος από τα στοιχεία που συγκέντρωσες… Ο,τι ήταν να ειπωθεί για τη Γαρουφαλιά, το είπες!

    Εύγε!

  3. Ο/Η xamogelo λέει:

    Το ίδιο έλεγα και εγώ χθες στους Κνίτες….
    Να διαλέξουν ποιον θέλουν δίπλα τους….

  4. Ο/Η doctor λέει:

    Δεν βλάπτει η Κανέλη το ΚΚΕ. Κανείς δεν μπορεί να βλάψει το ΚΚΕ, διότι το ΚΚΕ είναι νεκρό.

    Όσο για την «τρικυμία εν κρανίω» της Λιάνας, για την συνύπαρξη μέσα σε αυτή την τρικυμία αντιθέτων ιδεολογιών, για την ηθελημένη απενεργοποίηση της Λογικής για να συγκεραστούν αυτές οι εκ διαμέτρου αντίθετες ιδεολογίες, καθώς και για την -όντως- πολύ κακή εμφάνισή της στα κανάλια (συγκεντρώνει όλα τα κακά ενός συνομιλητή, όμως μαγνητίζει τους ημιμαθείς με τις βερμπαλιστικές κρίσεις που κάνει διανθίζοντας τον απλοϊκό και λαϊκίστικο πυρήνα των σκέψεών της), νομίζω ότι όλα αυτά μπορεί να τα απαντήσει μόνο ένας ειδικός ψυχαναλυτής.

    Η κ.Κανέλη έχει αυτό που ζητάει ο τηλεοπτικός κόσμος. Όπως το έχει και ο κ.Κακαουνάκης, ο κ.Τράγκας, ο κ.Καμπουράκης και το δίδυμο της (απόλυτης) συμφοράς, Αυτιάς-Βερύκιος.
    Δηλαδή καλύπτει πλήρως το προφίλ του φωνακλά, σαματατζή, και γενικά του ομιλητή που φωνάζει, διακόπτει και δεν σέβεται τίποτα.
    Ο άξεστος ταξιτζής, ο αγράμματος οικοδόμος, ο ημιμαθής μέσος νεοέλληνας μέσα σε αυτές τις φιγούρες του Καραγκιόζη, βλέπει τον εαυτό του.
    Μόνο που δεν ξέρει τι βλέπει, μέσα από όλο αυτό το χάιδεμα των αυτιών που του κάνουν.

    Η συνέχεια, στον Νίκο Δήμου, από την «δυστυχία του να είσαι έλληνας»:

    «Ο Έλληνας, όταν βλέπει τον εαυτό του στον καθρέπτη, αντικρίζει είτε τον Μεγαλέξανδρο είτε τον Κολοκοτρώνη, είτε τουλάχιστον τον Ωνάση. Ποτέ τον Καραγκιόζη.

    Κι όμως στην πραγματικότητα είναι ο Καραγκιόζης, που ονειρεύεται τον εαυτό του σαν Μεγαλέξανδρο. Ο Καραγκιόζης με τα πολλά επαγγέλματα, τα πολλά πρόσωπα, την μόνιμη πείνα και την μία τέχνη: της ηθοποιίας.

    Πόσοι είναι οι Έλληνες, εκτός από τον Εμμανουήλ Ροΐδη, που έχουν δει το πρόσωπό τους στον καθρέφτη;»

    doctor

  5. Ο/Η Elikas λέει:

    Όπως πολύ εύστοχα το έθεσε ένας φίλος: «Η Κανέλλη δεν προσχώρησε στο ΚΚΕ. Το ΚΚΕ προσχώρησε στην Κανέλλη».

    Ας μην ξεχνάμε ότι πίσω από τον υπερεθνικισμό και τη θρησκοληψία υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα διαπλεκόμενης μιντιοκρατίας (καπιταλιστικής μέχρι το μεδούλι), που ανέδειξε την Κανέλλη και την έχει επιλέξει ως «αριστερό» άλλοθι του εαυτού του. Η συνειδητή απόφαση της ηγεσίας του ΚΚΕ να εκπροσωπείται μέσω μιας αμφιλεγόμενης τηλεοπτικής περσόνας του αποφέρει μεν κάποιες ψήφους συντηρητικών «νοικοκυραίων» αλλά το απομακρύνει με την ταχύτητα του φωτός από οτιδήποτε έχει να κάνει με την ιδεολογία που θεμελίωσε την ύπαρξη του πριν από έναν σχεδόν αιώνα.

  6. Ο/Η andriou λέει:

    Εξαιρετική προσέγγιση!!!

    Μόνο που δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να σπαταλά κανείς τόση φαιά ουσία για τέτοια νούμερα.

  7. Ο/Η Σύλβια λέει:

    Και τολμάει να αποκαλεί «ταξικό εχθρό» τον καθένα αριστερό που δεν έχει κομματικό βιβλιάριο του ΚΚΕ!

  8. Ο/Η Ομέρ λέει:

    Όλα καλά και συμφωνώ με τη προσέγγισή σου Λασκαράτε. Αλλά να βασίζεσαι και στον «Ιό», που είναι μια περίπτωση κίτρινης ασφαλίτικης δημοσιογραφίας, με βρίσκει αντίθετο.

    Πρόσφατα ο Τάσος Κωστόπουλος «κάρφωσε» σε συνέντευξή του τους Πόντιους στην εθνικιστική «Sabah».

    Kατά τα άλλα ψηφίζω τα όσα λες και με τα δυό μου χέρια.

  9. Ο/Η physicist λέει:

    Eustoxa men alla’ les kai htan h Kanellh to problmha me to KKE kai oxi to gegonos oti prokeitai gia ba8utata antidhmokratiko komma.

    p.

  10. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

    Και λίγα λες φίλε Λασκαράτο…
    Αυτός ο αντιπαθέστατος χαμαιλέων της πολιτικής, που από «παιδί της Νέας Δημοκρατίας» (κατά δήλωση της ίδιας) μεταπήδησε στο Κο.Δη.Σο. και από εκεί στο Κ.Κ.Ε. πρέπει κάποια στιγμή να το βουλώσει και να εξαφανιστεί από τα τηλεοπτικά παραθύρια!

    Προσωπικά μου προκαλεί ακριβώς τα ίδια συναισθήματα με τον Αδώνιδα…

  11. Ο/Η Φλύαρος λέει:

    Τελικά η Κανέλλη είναι η ζωντανή απόδειξη ότι τα άκρα του πολιτικού φάσματος συναντιόνται και σχεδόν συνταυτίζονται.

    @doctor Ρητορικό ερώτημα: Τουλάχιστον ο άξεστος ταξιτζής, ο αγράμματος οικοδόμος, ο ημιμαθής μέσος νεοέλληνας που είναι φωνακλάς, σαματατζής, που διακόπτει και δεν σέβεται τίποτα έχει το άλλοθι της αμάθειας και της έλλειψης κουλτούρας.

    Η «κυρία» Κανέλλη που έχει διαβάσει τόσα και τόσα βιβλία, που υποτίθεται ότι είναι μορφωμένη με ανώτατες σπουδές τι δικαιολογία έχει για τους τρόπους της;

    Υ.Γ. Δεν συνηθίζω να απαντώ ή να σχολιάζω σχόλια άλλων επισκεπτών αλλά το παραπάνω σχόλιο έχει τύχει να το κάνω πολλές φορές για την συγκεκριμένη όπως και για κάθε άνθρωπο που οι τρόποι του δεν συμβαδίζουν με την μόρφωση του.

  12. Ο/Η περιστρεφόμενος δερβίσης λέει:

    Λασκαράτε, με κέρδισες για πάντα!

  13. Ο/Η Niemandsrose λέει:

    Σας συγχαίρω και με τα δυο μου χέρια για το άρθρο σας!

  14. Ο/Η nomikos λέει:

    Μα αγαπητέ περιστρεφόμενε δερβίση, το έχει πει προ καιρού άλλος σχολιαστής.Λασκαράτος για πρόεδρος.Τέλος.

    ΥΓ
    Φίλε Λασκαράτε, μετά από τέτοια αποδοχή του άρθρου σου από όλους τους σχολιαστές, οποιοδήποτε σχόλιο εκ μέρους μου περιττεύει.

  15. Ο/Η Niemandsrose λέει:

    Μία προσθήκη, αν μου επιτρέπετε, η επαγγελματική ιδιότητα της κας Κανέλλη ως Καθηγήτριας Σημειολογίας των Media στο Ιδιωτικό ΙΕΚ «Εργαστήρι Δημοσιογραφίας» κατά πόσο είναι συνεπής με τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης;

    (Στο οποίο μάλιστα Εργαστήρι θεώρησε χρήσιμο να επεδείκνύει στους εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους το όπλο στη ζώνη της).

  16. Ο/Η industrial daisies λέει:

    Το μουστάκι του Στάλιν διέφερε για μερικούς μόνο πόντους από το μουστάκι του Χίτλερ.

  17. Φίλε Λασκαράτε,

    Δεν θα συμφωνήσω σε όλα τα σημεία με το άρθρο σου, αλλά στα πιο σημαντικά έχεις, δυστυχώς, δίκιο. Και θα μπορούσες, δυστυχώς, να προσθέσεις και άλλα.

    Να μου επιτρέψεις, λοιπόν, να αναφερθώ σε ένα ιδιαίτερο θέμα που δεν έθιξες· το θέμα της γλώσσας. Αναγνωρίζω ότι δεν είναι το σημαντικότερο, αλλά τυχαίνει να το παρακολουθώ.

    Δεν θα συμφωνήσω βέβαια μαζί σου ότι τα ελληνικά της κ. Κανέλλη είναι δύστροπα· αντίθετα, της αναγνωρίζω μεγάλη ικανότητα στην πένα της, οσο κι αν στον προφορικό λόγο το κουτσαβάκικο ύφος (άλλοι θα το λέγαν ιταμό) που καλλιεργεί την αδικεί.

    Όμως, η κυρία Κανέλλη, σε θέματα γλωσσικής πολιτικής, έχει καταφέρει να παρασύρει το ΚΚΕ στις θέσεις της. Παράδειγμα, το μονοτονικό. Θα θυμίσω ότι η αριστερά ήταν ανέκαθεν υπέρ της καθιέρωσης μονοτονικού συστήματος, από την εποχή του Γληνού και του ΕΑΜ. Το ΚΚΕ υπερψήφισε στη Βουλή την καθιέρωση του μονοτονικού (στη βουλή του 1981 δεν υπήρχε ΚΚΕ εσ.) και ο Ριζοσπάστης της εποχής τάχθηκε στην αρθρογραφία του κατηγορηματικά υπέρ της κατάργησης του πολυτονικού.

    Από την άλλη, η κ. Κανέλλη στο περιοδικό της (Νέμεσις) όχι μόνο υιοθετεί το πολυτονικό (όπως και πολλά άλλα έντυπα) αλλά κάνει και δραστήρια προπαγάνδα υπέρ του πολυτονικού. Στη συνέχεια, η προπαγάνδα αυτή περνάει έμμεσα και στον Ριζοσπάστη. Σε άρθρο της Λ.Κ. το 2002, διαβάζουμε ότι η Νέμεσις εκδίδεται σε πολυτονικό «για να μην κυριαρχήσει σε ακρωτηριασμένο έθνος το εμπορικό δαιμόνιο του κυρίου Μάικροσοφτ!…»

    Και το 2005, η κυρία Κανέλλη *εκπροσωπώντας το ΚΚΕ* δηλώνει σε εκδήλωση της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς, ότι «Η κατάργηση του πολυτονικού συστήματος για εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων ήταν οικονομικοπολιτική αυτοκτονία του ελληνικού λαού».

    Παναπεί, στο επιμέρους θέμα του μονοτονικού, το ΚΚΕ υιοθέτησε τις θέσεις της κ. Κανέλλη, φτύνοντας όλη του την ιστορία, τον Γληνό και το ΕΑΜ.

  18. Ο/Η Κλείτωρ λέει:

    Ωραιότατα, κι έλεγα πως μόνο εγώ νοιώθω κόμπο στο στομάχι όταν την βλέπω.

  19. Ο/Η vloutis λέει:

    Φίλε Λασκαράτε,

    Οφείλω να ομολογήσω πως το κείμενό σας όπως το διαβάζει κανείς, αυτό που πρώτα θα πει, είναι ότι το έχετε τεκμυριώσει με ρεπορταζ και ημερομηνίες, που βοηθούν τον αναγνώστη να θυμηθεί…

    Η κ. Κανέλλη υπήρξε σημαντική παρουσία στην τηλεόραση επί χρόνια.

    Έκανε καλές και σοβαρές προσπάθειες στην Κρατική και ιδιωτική τηλεόραση…

    Με ξάφνιασε, όταν αποφάσισε να μπει στη Βουλή, διότι -κατα τη γνώμη μου- θα μπορούσε ακόμα να προσφέρει στα τηλεοπτικά μας πράγματα…

    Η τηλεόραση, εδώ και καιρό, πάει από το κακό στο χειρότερο…

    Ως τηλεόπτικό πρόσωπο, που είναι πλέον πολιτικό, την καλούν τα κανάλια…

    Ξέρουν πως θα τα πει και θα ανέβει η τηλεθέαση…

    Γι αυτήν παλεύουν όλοι, το ξέρετε δα…

    Σε ενημρωτικές εκπομπές (Αυτιάς, κλπ) δεν βλέπετε τύπους σαν την Μπεζαντάκου, την Βροχοπούλου, την Θώδη;

    Γιατί το κάνουν, νομίζετε;

    Έχουν θέση, τέτοιου είδους πρόσωπα, στην ενημέρωση;

    Θα καταλήξω να σας πω πως -έχω την αίσθηση- ότι οταν λέμε ΚΚΕ εννούμε …Κανέλλη!!!

    Άποψή μου…

    Κώστας
    vloutis.wordpress.com
    vloutis.blogspot.com

  20. Ο/Η zouri1 λέει:

    επιτελους εγραψε και καποιος για την Λιανα.Θεωρω οτι απλα προσβαλει ολους τους αγωνες της αριστερας .Ειναι μεγαλη ντροπη για το σοβιετοφιλο ΚΚΕ με τα τσαλιμακια που κανει στην ΝΔ,και με τα ωραια τσιτατα που βγαζει και ψαχνει μονο για τον ΣΥΝ.

  21. Παράθεμα: Για να λέμε την σκάφη σκαφη και την Λιάνα -Κανέλλη . « www.zouri.gr

  22. Ο/Η Lefteris P. λέει:

    Αγαπητέ Λασκαράτο, συγχαρητήρια για το κείμενό σας!
    Υπάρχει ένα ζήτημα που αναγκαστικά τίθεται σε όλους εμάς
    που αυτοπροσδιοριζόμαστε ως κομμουνιστές (ακόμη και αν
    δεν είμαστε μέλη του σταλινικού κόμματος) από αυτή την
    ιστορία. Πόσο μεγάλο μπορεί να είναι ένα πραγματικό ΚΚ
    μέσα στην κοινωνία μας, πόσους μπορεί να χωρέσει και σε
    ποιό σημείο θα κλείσει τις πόρτες του;
    Ο Μάρξ επέμενε στο ότι οι κομμουνιστές δεν έχουν συμφέροντα
    ξεχωριστά από εκείνα του προλεταριάτου και αυτή η παρακαταθήκη
    είναι που θα έπρεπε να επιβάλει στους κομμουνιστές τη μέγιστη
    δυνατή συνεργασία των καταπιεζομένων, την κοινή δράση για
    τα κοινά συμφέροντα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε ακόμη και
    με ένα χριστιανό (σαν την ΛΚ) να παλέψουμε για τη βελτίωση της
    ζωής μας. Σε καμία περίπτωση όμως αυτή η κοινή δράση δεν
    μπορεί να είναι άλλοθι για την έκπτωση στις δικές μας ιδιαίτερες
    αντιλήψεις. Σίγουρα μπορώ να απεργήσω πλάι-πλάι με χριστιανούς
    και πατριώτες, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να ισχυριστώ
    ότι ο χριστιανισμός και ο πατριωτισμός μπορούν να ενταχθούν
    στο σώμα της μαρξικής κοσμοαντίληψης. Συνεπώς, δεν μπορώ
    να δεχθώ ότι είναι δυνατόν να είναι μέλος του κομμουνιστικού
    κόμματος οποιοσδήποτε φέρνει ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ τρόπο την
    ιδεολογία των αφεντικών μέσα στο κόμμα.
    Το σταλινικό κόμμα κατάφερε μια ενδιαφέρουσα (αν και
    απολύτως καταστροφική) αντιστροφή. Μας διδάσκει ότι μπορεί
    να δεχθεί στους κόλπους του τον κάθε άσχετο τυχοδιώκτη
    ενώ την ίδια στιγμή αρνείται τη συνεργασία με τους πάντες!
    Για να μην αδικήσουμε όμως τελείως το σημερινό ΚΚΕ, πρέπει
    να πούμε ότι η υποχώρηση απέναντι στην αστική ιδεολογία
    ήταν για πολύ καιρο ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της
    αριστεράς στην ελλάδα, γεγονός που φαίνεται πολύ έντονα
    στο ζήτημα της θρησκείας και της αντιμετώπισης της εκκλησίας.
    Αυτό δυστυχώς έχει πολύ δυσάρεστες πρακτικές συνέπειες
    για τον κοινό μας αγώνα αγαπητέ Λασκαράτο. Αρκεί να φέρω στο μυαλό μου τον αγνό κομμουνιστή συνάδελφό Β. που όταν
    προσπαθούσα να τον πείσω ότι πρέπει κάτι να κάνουμε με την
    πρωινή προσευχή στο σχολείο, επέμενε να στέκεται μπροστά-
    μπροστά και να κάνει το σταυρό του (για λόγους παράδοσης
    όπως έλεγε!)
    κι αυτό είναι απλά το λιγότερο…

  23. Ο/Η anepidoti λέει:

    συγχαρητήρια για την ανάρτηση, οφείλω να ομολογήσω
    πως τα περισσότερα γνωστά, αλλά η σειρά και συγκέντρωση, άψογη!
    πρέπει να λέγονται και να ξαναλέγονται!

  24. Ο/Η undantag λέει:

    Πετυχημένη η «Επίσκεψις της Γηραιας Κυρίας» (αχεμ, Συντρόφισσας Κυρίας) που διοργανώσατε, κε Λασκαράτε – chapeau. Προσ-εύχομαι να ακολουθήσει ποστ και για τον Ζουράρι, τον έτερο véritable αριστερό.

    Η Mme Κανέλλη – όπως και όλοι μας – είναι το σύνολο των προκαταλήψεων, των ιδεοληψιών, των καλών και άσχημων εμπειριών, των χαστουκιών, των κρυμμένων ονείρων και των ανεκπλήρωτων πόθων της ζωής της… Όλ’αυτά τα μπαγκάζια, δημιουργούν και τις ανάλογες αντιφάσεις, πως να το κάνουμε.

    Προσωπικά με κουράζει διότι συνεχίζει να εκθέτει στην δημοσιότητα τις αντιφάσεις της – και να βαυκαλίζεται γι’αυτές! – ενώ θα’πρεπε να έχει πάει σπίτι της … όπως και ΟΛΑ τα πολιτικά πρόσωπα των οποίων η αρχικα επιλεγμένη ιδεολογική/κομματική τοποθέτηση χρεωκόπησε στην πορεία.

  25. Ο/Η περιούσιος λέει:

    Δε νομίζω, ότι θα μπορούσε κανείς να προσθέσει κάτι, ακόμα, για το πρόσωπο της κας. Κανέλλη, με την εξαίρεση όσων ανέφερε ο κ. Σαραντάκος για τις απόψεις της για τη γλώσσα.
    Έγινε αρκετή αναφορά στη μόρφωση της κας. Κανέλλη με αναφορά στο γεγονός, ότι είναι πολυδιαβασμένη. Λυπάμαι αλλά θα διαφωνήσω με την άποψη, που τη θέλει μορφωμένη. Ο μορφωμένος άνθρωπος δε διακόπτει το συνομιλητή του, δεν απειλεί (θυμηθείτε τις απειλές της προς τον τέως Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, κ. Παπαντωνίου), δεν υποδύεται τον αντισυμβατικό, δεν φωνάζει, δεν ασπάζεται θεωρίες συνωμοσίας κ.λπ. Άλλο να μορφώνεσαι υπό την έννοια, ότι αυτά, που διαβάζεις ή ακούς, επηρεάζουν τη ζωή και τη σκέψη σου προς το καλύτερο και άλλο να συσσωρεύεις γνώσεις, συχνά αμφιβόλου βάσεως, για να παραστήσεις τον ξερόλα (που ούτε αυτό δεν είναι η κα. Κανέλλη).

  26. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ομολογώ πως δεν φανταζόμουν πως η Ηγερία του ΚΚΕ, έχει τόσες αντιπάθειες. Είναι από τις ελάχιστες φορές που δεν με βρίζει κανείς. Ευχαριστώ όλους για τη συμφωνία αλλά και για τις επιμέρους διαφοροποιήσεις στις οποίες δεν έχω χρόνο να απαντήσω, άλλωστε είναι δευτερεύουσες.
    Δεν υποστηρίζω πως για τα χάλια του ΚΚΕ φταίει αποκλειστική η Κανέλλη. Κάθε άλλο. Στο πρόσωπό της όμως συμπυκνώνονται όλα τα αρνητικά αυτού του κόμματος.
    Θυμάμαι τη βουλευτή του ΚΚΕ Μίνα Γιάννου. Μια κυνηγημένη αγωνίστρια, ντυμένη πολύ απλά, σεμνή, με κακή όραση από τις κακουχίες και τους διωγμούς. Ήταν δογματική, αλλά ενέπνεε σεβασμό. Ασφαλώς με πολιτική σκέψη παλιών καιρών, αλλά αξιοπρεπής. Παραιτήθηκε από τη βουλευτική έδρα (1978), που δόθηκε στον Μήτσο Σαχίνη. Τι θα σκεφτόταν άραγε αν ζούσε σήμερα για την Οννεδίτισα ισόβια βουλευτή του ΚΚΕ;
    Αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν καλύτερα για την κα Κανέλη να προσχωρήσει στο Λάος.

  27. Ο/Η περιστρεφόμενος δερβίσης λέει:

    Ο Τσώρτσιλ είχε πει κάποτε ότι όποιος δεν είναι αριστερός όταν είναι νέος δεν έχει καρδιά και όποιος δεν γίνει δεξιός όταν γεράσει δεν έχει μυαλό. Μπορεί να έχουμε τις αντιρρήσεις μας οι περισσότεροι, άλλοι επί μέρους και άλλοι συνολικά, αλλά στην περίπτωση της κυρα-Λιάνας χτύπησε στόχο!

  28. Πολύ αντιΚΚΕ σχόλια έπεσαν ρε παιδί μου. Με αφορμή την Κανέλλη, τα ρίχνουμε στο ΚΚΕ! Και βέβαια είναι απαράδεκτο, για κομμουνιστές μια παλιά ΟΝΝΕΔίτισα να συνεργαστεί με το ΚΚΕ!!! Έτσι δεν είναι;;; Μόνο αυτοί που είναι από κούνια κομμουνιστές, έχουν το δικαίωμα, να είναι ή να θεωρούν τον ευατό τους κομμουνιστή!!! Τι απλοικά επιχειρήματα!

    Αμ, το άλλο; Ότι η Καννέλη είναι χριστιανή!!! Και;;; Υπάρχουν μέλη του ΚΚΕ που είναι χριστιανοί και οι περισσότεροι που δεν είναι!!! Τι επιχείρημα πάλι είναι αυτό; Το ΚΚΕ έχει πεί ότι ο καθένας μπορεί να πιστεύει εκεί που θέλει αλλά δεν υποστηρίζει το χριστιανισμό ή οποιαδήποτε άλλη θρησκεία σαν επίσημη θρησκεία, το αντίθετο, υποστηρίζει την κατάργηση του θρησκ. όρκου, της κηδείας, το μάθημα κλπ. Η τελευταία πρόταση που έκανε στις 12/12/2008. Το ΚΚΕ είναι καθαρό! Έχει καταθέσει πολλές φορές τη πρότασή του, http://www.kke.gr/arcti.php?myid=863

    Τέλος στο επιχείρημα ότι η Κανέλλη παρασύρει το ΚΚΕ, δεν πιστεύω καν ότι το πιστεύετε! Ένα άτομο θα παρασύρει ένα ολόκληρο κόμμα. Πχ στη γλώσσα…μα ο Ριζοσπάστης, το επίσημο όργανο του κόμματος, αλλά και η ΚΟΜΕΠ αλλά και άλλα έντυπα χρησιμοποιούν μονοτονικό!!! Το ΚΚΕ έχεο οργανώσεις και αυτές αποφασίζουν για τη πολιτική του, όχι μια συνεργαζόμενη βουλευτής!

    Τέλος, σίγουρα η Κανέλλη έχει αρνητικά σαν άτομο και θετικά, όπως όλοι μας, αλλά εγώ την κρίνω πολιτικά, και εκεί δεν έχει πάει ενάντια στις θέσεις του ΚΚΕ.
    Κατά τα άλλα μπορείτε να πιστεύετε ότι θέλετε. Μην βρίσκετε όμως αφορμή να επιτεθείτε μ΄αυτό το τρόπο στο ΚΚΕ!
    Κάποιοι τολμάνε να το πουν πιό ανοιχτά…»τα άκρα συναντήθηκαν»!!! «Το μουστάκι του Στάλιν διέφερε για μερικούς μόνο πόντους από το μουστάκι του Χίτλερ».Aυτό λέει πολλά για την κριτική που γίνεται!!!

  29. Πραγματική μελέτη. Συμφωνώ απολύτως. Βέβαια μιλάμε για ένα άτομο του οποίου τη μόρφωση πολύ ζηλεύουν (νομικός, δημοσιογράφος, πολιτικός), αλλά με μία επιδεικτική διάθεση και επιθετική στάση σε όλα, χωρίς συχνότατα να ακολουθεί καμία προϋπόθεση σωστής διαχείρισης ενός διαλόγου.

  30. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

    Ρε συ Γιάννη από Σουηδία, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα… Η Λιάνα Κανέλλη προβάλεται από τις τηλεοράσεις με τέτοια συχνότητα που θα τη ζήλευε ακόμα και ο… μπουμπούκος Άδωνις!! Δεν μπορείς οπότε να την κρίνεις μόνο σαν πολιτικό (που έτσι κι αλλιώς ΚΑΝΕΝΑΣ στο ΚΚΕ δεν παρεκκλίνει από τις θέσεις της ηγεσίας), αλλά οφείλεις να τη δεις και σαν TV persona (sic)!

    Ο φανατισμός, η μισαλοδοξία, η παντελής έλλειψη σεβασμού για το συνομιλητή, ο λαϊκισμός της εσχάτης υποστάθμης και η οφθαλμοφανής ασυνέπεια λόγων και έργων (όχι μόνο το παρελθόν, αλλά και ο σημερινός της τρόπος ζωής) είναι στοιχεία που δεν χαρακτηρίζουν ένα σοβαρό άνθρωπο…

  31. Ο/Η mike λέει:

    Η Κανελλη ειναι η προσωποποιηση του ΚΚΕ στην εξουσια. Και ονοων νοειτω

  32. Ο/Η elias λέει:

    Η Κανέλη παριστάνει την κουμουνίστρια, ο Καρατζαφέρης δηλώνει εκτίμηση για τον Τσε και πάει λέγοντας. Είναι πολύ της μόδας τελικά οι φασίστες να το παίζουν αριστεροί.

  33. Παράθεμα: Top Posts « WordPress.com

  34. Ο/Η argosholos λέει:

    Πολύ καλό άρθρο και ακόμη καλύτερα τα σχόλια των φίλων σου, Λασκαράτε.
    Δυστυχώς ακόμα και στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ αρέσουν οι συνομωσιολογίες, η στρατοκαβλία (ιδίως όταν έχουμε και κουμπούρι και το επιδεικνύουμε), η αρχαιοπληξία, η τουρκοφαγία, ο συγκαλυμμένος αντισημιτισμός (οι άραβες είνα μεν φίλοι, αλλά είναι πολύ «καθυστερημένοι» για να απειλήσουν την τρισχιλιετή μας…) και ο άκρατος αντιαμερικανισμός (εντάξει, όχι πως η Λιάνα έχει και άδικο παντού…) και γενικά όλα τα φοβικά σύνδρομα μιας κλειστής και συντηρητικής κοινωνίας που ζεί με τον πόθο βυζαντινών μεγαλείων. Σε αυτήν ακριβώς τη κοινωνία αρέσουν τα λάβαρα του μακαριστού και τα τανκς που χορεύουν βαλς στη πλατεία…
    Α, και να μη ξεχνάμε τη ναζιστική επιβολή της απαγόρευσης του καπνίσματος από τους φονιάδες των λαών, που η Λιάνα μόνη μπορεί και αμφισβητεί.
    Αναμένουμε και το επόμενο σχόλιό σου για τον «καθηγητή» εκ Θεσσαλονίκης με το γιλέκο…

  35. Ο/Η eimaityxeros λέει:

    Πρόκειται όντως για μια πραγματική μελέτη στο πρόσωπο της κυρίας κανέλλη. Γιατί όμως κάποιος θεωρεί ότι ένα ολόκληρο κομουνιστικό κόμμα δεν μπορεί να αναγνωρίσει τις αδυναμίες της ενώ αυτός μπορεί; Γιατί μιλάει συγκεκαλυμένα εκ μέρους της αριστερής διανόησης και για τη συνείδηση που είναι το μόνο σίγουρο ότι αλλάζει και μετατοπίζεται(Μαρξ);Γιατί ξεκόβεται η πορεία της σε σχέση μ ετην πορεία του ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια και αναφέρεται απλά ως ψηφοθηρία; Είναι σίγουρο ότι το ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν το στηρίζει κανείς, έχει εξελιχθεί σε πολλά πράγματα, τόσο στη δράση του αλλά και στις θέσεις του(πρόγραμμα, βιβλιογραφία, θέσεις κλπ κλπ) όπως και η κοινωνία που ζούμε άλλωστε. Η αντιμετώπιση ενός προσώπου πέρα και έξω από τον ρου την ιστορία αλλά και ο αυθαίρετος και όχο ανεξάρτητος ρόλος της προσωπικότητας σε αυτή είναι ότι πιο αντιμαρξιστικό, συντηρητικό κλπ κλπ. Δεν έχει σημασία αν βρίζεις ή υπερασπίζεαι τον Στάλιν, αλλά από τη στιγμή που αποφασίζεις σε τέτοιου είδους ψευτοδιλλήματα υποβαθμίζεις τον κάθε άνθρωπο που μπορεί να έγραψε,να γράφει και να γράψει ιστορία. Το τελευταίο το είπε κάποιος παλιός κομμουνιστής

  36. Ο/Η netakias λέει:

    Η Αλήθεια είναι απλή, είναι καθαρή, είναι φανερή. Ο λόγος της Κανέλλη έχει πάντα άρωμα Ελλάδας και ο τρόπος της μπορεί κάποιους να εκνευρίζει αλλά οι Ελληνιδές δεν ήταν ποτέ γυναικούλες αλλά ανεξάρτητες από τότε που υπάρχει Ελληνισμός.

    Τώρα για το ΚΚΕ είναι προς τιμήν του να συνεργάζεται με κάποιον που δε συμφωνούν σε όλα, αν σας θυμίζει κάτι η λέξη «Δημοκρατία».

    Και μερικές απορίες. Είναι κακό να είναι κάποιος ορθόδοξος; Είναι ασυμβίβαστες η ανεξιθρησκεία και η ορθοδοξία;

    Γιατί η επαφή με το Χριστόδουλο είναι καταδικαστέα; Λεπρός ήταν; Όσο για τη δημοκρατικότητα του, ένα ρημάδι δημοψήφισμα ζήτησε! Όσο για τη δήθεν πολυτελή ζωή διαβάστε την «δικής» σας Ελευθεροτυπία κι όχι κακόβουλα e-mail αγνώστου συγγραφέως (τυχαίο; αφελής;).

    Όσο για τη Μερσεντές ρωτήστε τον Αλαβάνο και τη BMW του Τσίπρα. Η κατανόηση στους ομοφιλόφιλους δε σημαίνει ότι πρέπει να ρεζιλεύουν την έννοια του γάμου! Αν θέλουν κληρονομικά δικαιώματα να κάνουν διαθήκη ο ένας στον άλλον. Τι νόημα έχει να αποκτούν έννομα δικαιώματα που αφορούν υιοθεσίες και ανατροφή παιδιών. Αν θέλει το κράτος να βοηθήσει εμάς να κάνω κι εγώ κι άλλα παιδιά. Δείτε στο Μπλόγκ μου http://tinyurl.com/76vuff και http://tinyurl.com/8p6ea9

    Κρίμα που με εξυπνάδες και αόριστα υπονοούμενα (φιλίες!) προσπαθείτε να κατηγορήσετε τη Κανέλλη που μιλάει τη φωνή της λογικής και μαζί με το ΚΚΕ έδωσε μαθήματα στο πως γίνονται οι διαδηλώσεις το περασμένο Δεκέμβριο.

    Αλλά από την επόχη του Γκαίμπελς ξέρουμε ότι αν δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάποιο με επιχειρήματα τον «δολοφονονούμε» ηθικά. Εν προκειμένω αφήνεις να εννοηθεί ότι ρέπει πρός το φασισμό αρά αν ο,τι και να πει είναι λάθος. Όπως κι ότι πεί ο Αλαβάνος, ο Λαζόπουλος κι ο Ψαριανος (που εκπροσωπούν τη φασιστική νοοτροπία στην Ελλάδα) είναι αξιωματικά το απολύτως ορθόν!

  37. Ο/Η Πάνος λέει:

    «Δεν βλάπτει η Κανέλη το ΚΚΕ. Κανείς δεν μπορεί να βλάψει το ΚΚΕ, διότι το ΚΚΕ είναι νεκρό»

    Το είπε νωρίς νωρίς στα σχόλια, ο doctor.

    Αυτό που βγαίνει από το ποστ είναι ότι η Λιάνα Κανέλλη αδικεί το ΚΚΕ, το οποίο μπορεί να είναι ολίγον συντηρητικό κλπ, αλλά είναι αριστερά – και του άξιζε καλύτερη τύχη.

    Διαφωνώ απολύτως! Εξάλλου, άμα δεν ταιριάζανε δε θα συμπεθεριάζανε…

  38. Ο/Η Mick Scar λέει:

    {δεν φανταζόμουν πως η Ηγερία του ΚΚΕ, έχει τόσες αντιπάθειες}

    Δεν πρόκειται για αντιπάθεια, αγαπητέ Λασκαράτε, αλλά για συνείδηση των σκεπτόμενων αναγνωστών αυτού του μπλογκ.

    Συγχαρητήρια κι από μένα.

  39. Ο/Η Po λέει:

    Προσωπικά δεν συμφωνώ σε ξερούς και αναιτιολόγητους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο της κας Κανέλλη, όπως και δεν συμφωνώ ότι το ΚΚΕ «δεν είναι αριστερό» ή «είναι νεκρό» + τα «δύο άκρα συναντούνται» που λέχθηκε κλπ. κλπ.

    Το ΚΚΕ έχει την ιστορία του, τα λάθη του, αλλά και τις οργανώσεις του και τον κόσμο του, ένα κόσμο που του οφείλουμε σεβασμό.

    Το ποστ μοναδικό σκοπό έχει τον προβληματισμό μίας μερίδας καλοπροαίρετων αριστερών για τη συγκεκριμένη συνεργασία ΚΚΕ με την προσωπικότητα που αντιπροσωπεύει η κα Κανέλλη, και φυσικά κατ’ επέκταση γενικότερα τις συνεργασίες των κομμάτων της αριστεράς με ανεξάρτητες προσωπικότητες και πάνω σε ποιες βάσεις αυτές πρέπει να γίνονται.

    Σκοπός αυτού του ιστολογίου δεν είναι ούτε και θα γίνει στο μέλλον η συκοφαντία της αριστεράς και των κομμάτων της, όμως δεν μπορώ παρά να δεχθώ τα σχόλια όλων, και μάλιστα ευχαρίστως.

  40. Ο/Η Ο Αιρετικός λέει:

    Με το ΚΚΕ διαφωνώ σε πάρα πολλά σημεία, αλλά του αναγνωρίζω τα εξής: (α) οι ψηφοφόροι του έχουν ιδεολογία και δεν είναι κάφροι (β) η γενική γραμματέας του πάρα πολύ συχνά λέει τα πράγματα με τ’όνομά τους, ασχέτως του ποιος δυσαρεστείται.

    Από την άλλη, ήταν εντελώς ψηφοθηρική η επιλογή της Κανέλλη. Ιδεολογικά δεν έχει καμία σχέση με το ΚΚΕ και προσωπικά τη θεωρώ καιροσκόπο. Τώρα, για το αν ο «Ιός» είναι αξιόπιστος… Εδώ ισχυριζόταν (ψευδώς, όπως αποδείχθηκε) με τρομερή επιμονή ότι οι του ΥΣΕΕ είναι… χρυσαυγίτες (πάλι καλά, γιατί η εκκληcία πήγε να τους βγάλει σατανιστές) κι έχει κάνει κι ένα σωρό άλλες πατάτες.

  41. Ο/Η N.Ago λέει:

    Όπως έγραψα κι αλλού, άνετα θα ήταν μια ¨θαυμάσια¨ βουλευτίνα του ΛΑΟΣ!

  42. Ο/Η physicist λέει:

    @ Airetikos

    «Oi yhfoforoi tou KKE den einai kafroi». Profanws den exeis gnwrisei Knites se Panepisthmio.

    p.

  43. Ο/Η Ο Αιρετικός λέει:

    Τους έχω γνωρίσει και τους ΚΝίτες και τους ΕΑΑΚίτες και τους ΠΑΣΠίτες και τους ΔΑΠίτες (όλη την ως τώρα ενήλικη ζωή μου στα ΑΕΙ την πέρασα)… Από τους ΕΑΑΚίτες προτιμώ με πολύ μεγάλη διαφορά τους ΚΝίτες, γιατί τουλάχιστον έχουν εγκέφαλο στα κρανία τους και υπάρχει περίπτωση συνεννόησης. Με τους ΕΑΑΚίτες δεν υπάρχει γλώσσα που να μιλιέται από homo sapiens στην οποία να μπορείς να συνεννοηθείς. Για ΔΑΠίτες και ΠΑΣΠίτες δε λέμε τίποτα, τα παιδιά είναι lost in space: θα μπορούσαν μια χαρά να είναι ΕΑΑΚίτες, τόσο γκάου είναι.

    • Ο/Η χαρης λέει:

      το εγκεφαλογραφημα του ΚΝΙτη ειναι ευθεια γραμμη.Ασε μας ρε φιλε που εχουν εγκεφαλο στα κρανα τους.Ειναι οι μονοι που δεν εχουν εγκεφαλο στα κρανια τους.

  44. Ο/Η Πάνος λέει:

    Αγαπητέ Ροϊδη,

    οι «αιτιολογήσεις» (αν το ΚΚΕ ζει ή αν είναι αριστερό) σημαίνουν διπλόφαρδα σεντόνια 😉 Προσωπικά ΔΕΝ επιφυλάσσομαι, αλλά παραπέμπω τους τυχόν ενδιαφερόμενους για τη δική μου γνώμη επί του θέματος, στα ποστ της καλύβας περί το Κόμμα. Από την άλλη, ομολογώ ότι η κ. Κανέλλη με ενδιαφέρει από ελάχιστα έως καθόλου.

  45. Ο/Η Anef_Oriwn λέει:

    Η αστική προσέγγιση της πολιτικής και των πολιτικών (προσώπων) βασικά προσπαθεί να αναδείξει τα ξεχωριστά πρόσωπα (προσωπικότητες) ως τες κινητήριες δυνάμεις στες πολιτικές εξελίξεις παραβλέποντας ή υποβαθμίζοντας τη συλλογική δράση και τους μαζικούς αγώνες!
    Το όλο ζήτημα το έχει θέσει στες σωστές του διαστάσεις ο (εκ των blogοδεσποτών) κύριος Ρο, όμως θα ήθελα να κάνω (κι εγώ) μερικές επισημάνσεις και να θέσω κάποια ερωτήματα:

    1. Έγιναν αναφορές για «σοβιετόφιλο ΚΚΕ» (από το Zour1) και για «σταλινικό κόμμα» (από τον Lefteris P.) … Καλά αν δεν ήταν η Κανέλλη βουλευτίνα του ΚΚΕ αυτά τα φαινόμενα δεν θα υπήρχαν; Και οι εν λόγω σχολιογράφοι στεναχωριούνται για τι πράμα; Που είναι η Κανέλλη βουλευτίνα του ΚΚΕ και γι’ αυτό είναι το ΚΚΕ «σοβιετόφιλο» και «σταλινικό»;

    2. Είναι δυνατό ολόκληρο κόμμα με τόσες οργανωτικές δυνατότητες (έστω και «νεκρό», όπως αποφάνθηκε ο Doctorας ή που παρά τα «χάλια» του που λαλεί τζιαι ο Λασκαράτος αντιπροσωπεύει ένα 8% του ελληνικού λαού) να παρασύρεται από ΜΙΑ Κανέλλη, έστω κι αν αυτή έχει ο μαϊντανός στις πολιτικές συζητήσεις; (Εκνευριστική όντως η στάση τις να καπνίζει αρειμανίως μπροστά από τις κάμερες). Παρεμπιπτόντως ο ανερχόμενος αστέρας του ΚΚΕ, Μπογιόπουλος, τι έχει (απο)γίνει;

    3. Λασκάρατε, γιατί αποκαλείς την κυρία Κανέλλη «ισόβια βουλευτή του ΚΚΕ»; Εδώσαν της τίτλο ιδιοκτησίας (κοτσιάνι) για το βουλευτιλλίκκιν; Αναφορικά με το «Οννεδίτισα», τούτο υποδηλεί μεν ότι το (πολιτικό) παρελθόν μας, μας ακολουθεί πάντα και παντού, αλλά μήπως υπονοείς ότι τούτο είναι κάτι σαν το προπατορικό αμάρτημα και δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε απ’ αυτό (έστω κι αν βαφτιστούμε σε κόκκινη κολυμπήθρα);

    Anef_Oriwn
    Τετάρτη 14/1/2009 – 10:55 μ.μ.

  46. Ο/Η physicist λέει:

    @Airetikos

    endexetai na eimaste sunadelfoi, mias kai perases th mexri twra enhlikh zwh sou sta AEI. To oti melh kommatikwn neolaiwn sta Panepisthmia exoun egkefalo sto kefali tous den to h3era. Pisteua oti ton kanane check out th stigmh pou pairnane kommatikh karta. Memonwmena ebriskes enta3ei an8rwpous se ka8e parata3h alla’ to sullogiko tou pragmatos htane (kai einai, ap’ oso ma8ainw apo sunadelfous) tragiko. As einai, sou euxomai kalh dunamh kai gera neura pro pantwn.

  47. Ο/Η Po λέει:

    Πάνο καλέ μου φίλε!
    Ξέρω τις απόψεις σου όπως και όλων των αξιόλογων ιστολόγων, έχω ένα πρόβλημα προσωπικό όμως…

    Δεν έχω αποκτήσει ακόμη την ικανότητα να χτυπώ αλύπητα κανένα κόμμα η χώρο της Αριστεράς, έχω πολλούς λόγους γι’ αυτό, ένας από αυτούς είναι ο απεριόριστος σεβασμός μου στον κόσμο της Αριστεράς.

    Η κριτική μου προς αυτήν κινείται σε άλλου είδους επίπεδα και πάντως δεν είναι της ίδιας ποιότητας με αυτήν που κάνω προς άλλα κόμματα όπως Πασόκ, ΝΔ και Λαός κλπ. Ακόμα και το χειρότερο κόμμα της Αριστεράς βρίσκεται στη δική μου συνείδηση 10 σκάλες ψηλότερα…

    Ενδεχομένως να λανθάνω, αλλά κανείς… άσφαλτος! 😉

    Στο μέλλον οι απόψεις μου μπορεί να αλλάξουν, άλλωστε είμαι αθεράπευτα Δαρβινιστής. Εξέλιξη είναι αυτή, που ξέρεις.

    ΥΓ: έχω πάμπολλες διαφορές με ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, είμαι ένας άστεγος που δεν καίγεται για στέγη.

  48. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

    Καλησπέρα….Πολύ καλή η ανάρτησή σου….Ο αστυάνακτας έχει ασχοληθεί με την υπεραγία Κανέλλη….δεν την μπορώ καθόλου….Η εικόνα που πλασάρει στα ΜΜΕ είναι άκρως καθεστυκία και διόλου αντικομφορμιστική…Όλα για την εικόνα τα κάνει….Αντιλαμβάνομαι ότι μία ή ένας πρώην ΟΝΝΕΔιτης μπορεί να ανανήψει…αλλά η αυτοκριτική;;; Η Καννέλλη πλασάρεται ως το αντίπαλο δέος στον Τσίπρα…Το ΚΚΕ έχει ενστερνιστεί τις συντηρητικές της απόψεις γιατί απλούστατα είναι ένα κόμμα άκρως συντηρητικό…..ένα κόμμα που όποο υγιές στοιχείο το κάνει πέρα…….και θα το δείτε στο επόμενο συνέδριο……

  49. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Ροϊδη,
    προσυπογράφω την τελευταία σας δήλωση, με όλους τους κίνδυνους παρεξηγήσεων, ερμηνειών και παρερμηνειών που μπορεί να επισύρει:
    @Ακόμα και το χειρότερο κόμμα της Αριστεράς βρίσκεται στη δική μου συνείδηση 10 σκάλες ψηλότερα…@.

    Το ΚΚΕ με απογοητεύει όμως όλο και περισσότερο, όχι οι αγνοί ψηφοφόροι του, αλλά η ηγεσία του. Η κα Κανέλλη είναι η κορυφή του παγόβουνου, προβάλλεται υπέρμετρα, το απολαμβάνει, παραμερίζει άλλους για να βγει μπροστά, δεν διαθέτει κατά την ταπεινή μου γνώμη ούτε ίχνος από το αριστερό ήθος.

    Σποραδικά θέλω να απαντήσω πως ασφαλώς και είναι δικαίωμα κάποιου να είναι χριστιανός και Αριστερός ή κομμουνιστής. Δεν είμαστε εισαγγελείς συνειδήσεων. Δεν είναι δικαίωμά του να είναι κομμουνιστής και Φαρισαίος. Ο Φαρισαϊσμός κάποιων δεν κρύβεται.

    Ο χαρακτηρισμός «ισόβια βουλευτής», που έδωσα στην κα Κανέλλη, είναι προφανώς μεταφορικός και έχει να κάνει με την μακρόχρονη παραμονή της στο Κοινοβούλιο, με ένα κόμμα που ανακαλεί συχνά τους βουλευτές του έξω από το Κοινοβούλιο. Δεν μου φαίνεται ανιδιοτελής αυτή η περίπου ισοβιότητα.

  50. Ο/Η Rodia λέει:

    Δυστυχώς, κ. Λασκαράτε μας, η κ. Κανέλλη δεν είναι το πρώτο και το μόνο πρόσωπο που η πολιτική (με την έννοια του κομματικού ανακατέματος και του εκλέγεσθαι κάτω από διάφορες ομπρέλες) το κάνει ρόμπα.
    Για να σκεφτούμε, αν ήταν ανεξάρτηρη βουλευτίς, θα της σούρναμε τόσα;
    Γιατί άραγε δεν μπορούν να υπάρξουν ανεξάρτητοι βουλευτές στην ελληνική Βουλή και πρέπει απαραίτητα να καπελώνονται από κόμματα; Εμένα θα μου άρεσε πολύ να ήταν μια φωνή ανεξάρτητη… Ενας άνθρωπος με όλες τις αντιφάσεις που χαρακτηρίζουν τα ανθρώπινα όντα.
    Κάθε φορά που τη βλέπω/ακούω να καταναλώνει τόση ενέργεια για κάτι που δεν ανανεώνεται, όπως δείχνει να είναι το ΚΚΕ, θλίβομαι. Εχω την εντύπωση ότι παγιδεύτηκε σε κάποιες θετικές εντυπώσεις, τις οποίες πασχίζει απεγνωσμένα να διατηρεί/συντηρεί, όπως συμβαίνει στη περίπτωση ενός έρωτα: ο ερών αδυνατεί να καταλάβει πως και ο τελειότερος έρως έχει τέλος και προβαίνει σε διάφορα τεχνάσματα ΓΙΑ ΝΑ νομίζει ότι εξακολουθεί να υπάρχει. Με δυο λόγια, μεταξύ άλλων, η κ. Κανέλλη αυταπατάται -νομίζω.

  51. Ο/Η Ben Ali λέει:

    Λασκαράτε, τρομερή ανατομία. Μπράβο

  52. Ο/Η doctor λέει:

    Ομέρ, μην φτάνεις σε σημείο να είσαι φανατικός. Ο κ.Κωστόπουλος του «Ιού» ίσως να έκανε αυτό που λες (που το έκανε) εναντίον ημών των Ποντίων.
    Αυτό όμως τι σημαίνει; Ότι δεν μπορεί να κρίνει την κ.Κανέλλη;

    doctor

  53. Παράθεμα: Ροΐδης και Κανέλλη « Attack Of The Quasars

  54. Ο/Η Πάνος λέει:

    Αγαπητοί Λασκαράτε & Ροϊδη,

    προσπαθώ να θυμηθώ ποιός ποιητής (της αριστεράς…) έγραψε στη δεκαετία του ’60, όντας στην εξορία, τους στίχους

    «σύντροφε,
    φέρε το άγαλμα του Στάλιν
    να το ρίξουμε στη φωτιά
    εγώ κουβαλάω του συντρόφου Λένιν»

    (από μνήμης – ίσως είναι του Άρη Αλεξάνδρου).

    Επιμέρους άνθρωποι της αριστεράς αξίζουν κάθε θαυμασμό και εκτίμηση. Όπως και του κέντρου και της δεξιάς. Ως πολιτικά σύνολα (παρατάξεις) όμως, βράσε όρυζαν. Καμιά ουσιαστική διαφορά δεν υφίσταται.

    Και αυτό αποδεικνύεται από τον τρόπο που οι αριστεροί (οι του ΚΚΕ, για να είμαστε συγκεκριμένοι) άσκησαν την εξουσία ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.

    Έστω, σε μικροκλίμακα. Έστω, στο χώρο των ομοϊδεατών τους.

    Αυτό είναι το απόλυτο κριτήριο, για να διαπιστώσει κανείς αν όντως υπάρχει διαφορά από τους δεξιούς εξουσιαστές.

    Ρωτήστε για το Μπούλκες και την Τανσκένδη, ψάξτε για τη δράση της ΟΠΛΑ, αναρωτηθείτε για πλευρές της δράσης του ΕΑΜ, στην Κατοχή.

    Χωρίς προκαταλήψεις, αλλά και χωρίς αγιογραφική προδιάθεση ή προσκόλληση στους καλά επεξεργασμένους μύθους.

    Αυτά που θα δείτε, μάλλον θα σας εκπλήξουν.

    Κι αν θέλετε να το πάμε πιο πέρα, αυτό που εκφράζουν οι μεν και οι δε είναι δυο όψεις του ιδίου παραδείγματος. Σα να λέμε, οι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος.

    Αναζητάμε (πάντα) τη τρίτη πλευρά… 😉

  55. Ο/Η περιστρεφόμενος δερβίσης λέει:

    Φίλε Πάνο,

    Συμφωνώ 100%. Είναι προς όφελος όλων μας, και κυρίως της ίδιας της Αριστεράς να κατεβεί από το εικονοστάσι και να ξεκολλήσει από τη δεκαετία του 40, μπας και ο πολιτικός διάλογος αρχίσει επιτέλους να εστιάζει στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Δεν θα αντισταθώ όμως στον πειρασμό να προσθέσω στις αναφορές σου τα ονόματα του Πουλιόπουλου, του «προδότη» Πλουμπίδη και του Φαράκου.

  56. Ο/Η loukas Mamalougkas λέει:

    Epitelous xerome poy asxoliste kai ligo me toys theatrinous
    politikantides par olo pou i kiria diloni orthodoxos xristiani
    ke KKE. Auto ine provlima diko tis ke tou xristeponimou pimniou mas.
    Ta tapina moy sevi. O kirios meth’ imon.

  57. Ο/Η θωμας λιναρδης λέει:

    Μετανοείτε Χριστιανοί. Ήγγιγκεν η ώρα που η Λιάνα της Λωραίνης μαζί με τον Αδώνιδα κρατώντας ρομφαία «θα κόψουν τα κεφάλια» όλωντων απίστων που δεν σέβονται τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη. Ευτυχώς Γληνέ εσυ πέθανες νωρίς…Παρεμπιπτόντως θα ήθελα να σας πρτήσω γιατί σας προκαλεί εντύπωση ότι η Λιάνα είναι βουλευτής του Κ.Κ.Ε (το συνεργαζόμενη ουδέποτε το κατάλαβα .. αν μπορέι ας το εξηγήσει κάποιος). Σε τι διαφέρει ο δογματισμός της ηγεσίας του Κ.Κ.Ε με τον δογματισμό της κ. Κανέλλη για να μην πω και τα υπόλοιπα;

  58. Ο/Η Χάρης Χωματάς λέει:

    Κύριε Λασκαράτε

    συγχαρητήρια για την επίπονη εργασία σας. Από δημσιογραφική σκοπιά είναι ένα πολύ σημαντικό κείμενο, υποδειγματικό θα έλεγα για το πώς πρέπει να γράφονται και να τεκμηριώνονται οι έρτευνες που επικεντρώνονται σ΄ένα πρόσωπο. Ακόμα και τα του σεξουαλικού της προσανατολισμού πολύ διακριτικά τα γράφετε- και ορθώς, νομίζω. (Η μόνη σημασία που θα μπορούσε να έχει ένας τέτοιος προσανατολισμός είναι το πώς συνδυάζεται με όλα τ΄άλλα χαρακτηριστικά της. κατά τα άλλα, όταν έφτασε στη Βουλή η πρόταση του Συνασπισμού για την εξίσωση της συμβίωσης ομοφυλοφίλων – ετεροφυλοφίλων, η κ. Κανέλλη έκανε την πάπια). Θ΄ άξιζε το κομμάτι σας να εισαχθεί σαν ύλη σε δημοσιογραφικές σχολές, ώστε να δει ο εκκολαπτόμενος δημοσιογράφος τι σημαίνει δημοσιογραφιή δεοντολογία. (Βέβαια εμείς οι σταθεροί αναγνώστες σας σας ξέρουμε και από τους αντικληρικαλιστικούς λιβέλους, που είναι εξίσου τεκμηριωμένοι, βλέπω όμως ότι το «κανελλικό’ σας κομμάτι είχε ευρύτερη απήχηση).

    Προσωπικά, δεν μ΄ ενοχλεί η πολιτική της πορεία (πολλών εξ ημών η πολιτική πορεία δεν υπήρξε και υπόδειγμα μη παρεκκλίσεων- και πάντως όχι η δική μου), ούτε η ταξική της θέση (αν και φτωχός, δεν ενοχλούμαι από τον πλούτο των άλλων. Το ότι δεν ενοχλείται ούτε το ΚΚΕ από τον πλούτο της εκπροσώπου του δεν με αφορά. Προσωπικά τη θυμάμαι με την αντιπαθητική, ψευτομάγκικη φωνή της στον Τοπ Εφ Εμ του Λμαπράκη, ραδιοφωνικό σταθμό που σύντομα τον βούλιαξε. ΤΗ θυμάμαι αργότερα πρωινατζού στο Μέγκα, να φοράει κάθε μέρα επιδεικτικά άλλο λακόστ και να κουνάει εξίσου επιδεικτικά κάθε μέρα διαφορετικό ακριβό μον μπλαν- κι όμως δε μου τη σπάγανε αυτά, μα το συνολικό στιλ της), ούτε κι έχω πρόβλημα για το πώς ισορροπεί το ΚΚΕ μ ε την κ. Κανέλλη ή η κ. Κανέλλη με το ΚΚΕ, δικό τους θέμα. Δεν μ΄ενοχλεί ούτε η απάδουσα προς το χριστιανικό ύφος ζωή και συμπεριφορά της, γιατί δεν έχω διόλου πάρε δώσε με την ορθοδοξία ή οποιαδήποτε άλλη θρησκεία. Πρόβλημα έχω μ΄αυτό που εκφράζει η κ. Κανέλλη, η οποία, δυστυχώς ή ευτυχώς, φαίνεται πως είναι το πολιτικό υβρίδιο του μέλλοντος: ΚΚΕ, εθνικίστρια, θεούσα, αντιδυτική, ξερόλας, συνομωσιολόγος, επιδεικτική δημόσια καπνίστρια και -πάνω απ΄ όλα- αγενής- όλα συγχρόνως (και Παναθηναϊκός, δυστυχώς). Καλείται στα κανάλια διότι «πουλάει». Ένας συνδυασμός Κούγια, Άδωνη Γεωργιάδη, Λαζόπουλου και παλαιού, αμετροεπούς Βαγγέλη Γιαννόπουλου επί το φανατικότερον- και γι΄αυτό επικίνδυνη. Χαίρομαι που τόσος κόσμος συμφώνησε μαζί σας, φαίνεται πως σε πολλούς τη σπάει αυτό το στιλάκι της κ. Κανέλλη.

    Επίσης, χαίρομαι ιδιατέρως, κ. Λσκαράτε, που μέσα στον πολτό του ΚΚΕ ξεχωρίσατε τον ευπατρίδη Λέοντα Αυδή, εξαιτίας του οποίου λίγο έλλειψε να ψηφίσω κάποτε το συνδυασμό του ΚΚΕ στην Αθήνα. Η αναφορά σας αυτή δείχνει πόσο αντιλαμβάνεστε τη συημασία της προσωπικότητας στην πολιτική.

    Καίρια, νομίζω, και η συμβολή τυ κ. Νίκου Σαραντάκου στη συζήτηση (καθώς και αρκετών ακόμα συμμετεχόντων). Οι πολυτονιστές αποτελούν μία ακόμα μορφή αστήρικτου, ιδελαιστικού ανορθολογισμού, και η κ. Κανέλλη αποτελεί επίλεκτο στέλεχός τους (λείπει ο Μάρτης απ΄τη σαρακοστή;).

    Επιτρέψτε μου επίσης, κ. Λασκαράτε, δυο ελάχιστες διορθώσεις στο κείμενό σας:α. το μικρό όνομα του Χριστόδουλου ήταν Χρήστος β. ο Δημήτρης Γόντικας, αγρίως βασανισθείς επί δικτατορίας και δεύτερος στη σειρά γραμματέας της ΚΝΕ μετά το Δημήτρη Τσιάρα) εξελέγη βιουλευτής του ΚΚΕ με την «Ενωμένη Αριστερά» το 1974 (Β΄Πειραιώς, αν θυμάμαι καλά). Σήμερα βεβαίως ο κ. Γόντικας, με τόσες δεκαετίες επαγγελματικό στέλεχος στην πλάτη του και τόση αποκοπή από την εκτός ΚΚΕ ρέουσα ζωή, θεωρείται αστείο πρόοωπο ακόμα και στους κύκλους του ΚΚΕ. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγαματα έχουν να λένε για τη χαμηλή του νοημοσύνη και αντιληπτική ικανότητα (;), συγκρινόμενη με τα αντίστοιχα «προσόντα» μόνο ενός Μάκη Μαϊλη.

    Λίγο πριν το τέλος, μπαίνω στον πειρασμό ν΄αναρωτηθώ, κ. Λασκαράτε, μήπως είστε επαγγελματίας του λόγου (δημοσιογράφος, πανεπιστημιακός, συγγραφέας, ιστοριοδίφης, θρησκειολόγος, ερευνητής κωδίκων κλπ). Αν όχι, μάλλον θα πρέπει να γίνετε. Αν ναι (που είναι και το πιθανότερο), αναρωτιέμαι πόσα επώνυμα κείμενα θα πρέπει να διαβάσω στον τύπο κια στο διαδίκτυο, προκειμένου να πιθανολγήσω την ταύτιση κάποιας υπογραφής με το εδώ ψευδώνυμό σας. (Ο Σούπερμαν ήταν όντως ο Κλαρκ Κεντ ή όχι; Μήπως είσαι ο Γιάννης Κ. από το Χαλάνδρι; Αν ναι, που νομίζω ότι είσαι, θα πρέπει ήδη να έχεις ήδη καταλάβει ποιος είμαι γω).

    Κλείνοντας, θερμά συγχαρητήρια στον κ. Ροϊδη, που διευθύνει ένα μπλογκ υψηλού επιπέδου, ένα από τα καλύτερα στο ελληνόφωνο διαδίκτυο. Το εγχείρημα είναι τόσο καλό, που ανανδοίαστα του συγχωρώ την επιλεκτική ευαισθησία προς την αριστερά, ακόμα και προς το αυτοπαθές (με την έννοια της αυτοπαθούς αντωνυμίας στη γραμματική) σταλινικό απολίθωμα που λέγεται «ΚΚΕ’.

    Μπουκάκκε εξ Αθηνών

    Υ.Γ. Πλάκα έχουν τα ποστ των ΚΚΕδων αναγνωστών, που προσπαθούν (με θεωρίες συνομωσίας, εννοείται) να δικαιολογήσουν τ΄ αδικαιολόγητα που προκύπτουν από τη σχέση ΚΚΕ – Κανέλλη.

  59. Ο/Η Χάρης Χωματάς λέει:

    Και κάτι που ξέχασα στο προηγούμενο ποστ: οι στίχοι που αναφέρει από μνήμης ο κ. Πάνος είναι όντως του πρωτοπόρου της ελεύθερης σκέψης Άρη Αλεξάνδρου. Προέρχονται από το ποίημα – πολύπτυχο «Συνομιλώ άρα υπάρχω», που περιέχεται στη συλλογή «Ευθύτης οδών», τα ποιήματα της οποίας γράφτηκαν «το 1954-1958 στις φυλακές της Αίγινας και τη Γυάρου», όπως σημειώνει ο ποιητής. Αντιγράφω επακριβώς:

    ‘…Έλα λοιπόν, εσύ ο πιο γεροδεμένος
    φορτώσου τον βαρύγδουπο τον μεγάλο Στάλιν και ρίχτον στη φωτιά.
    Έλα, κουνήσου, δεν το βλέπεις πώς κουβαλάω κιόλας τον Ιλίτς;…»

    Από το «Άρης Αλεξάνδρου, Ποιήματα. «Κείμενα’, α΄έκδοση, Αθήνα 1972.

    Ευχαριστώ τον κ. Πάνο που μ΄έκανε ν΄ανατρέξω σ΄ένα πολύ αγαπημένο βιβλίο.

    Μπουκάκκε εξ Αθηνών και πάλι

  60. Ο/Η pirinotriftis λέει:

    Κάποτε το πιο σύντομο ανέκδοτο ήταν «Αλβανός τουρίστας» τώρα που οι συμπαθείς γείτονες δεν έχουν κλειστά σύνορα και κάποιοι από αυτούς έχουν κονομήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο των ημερών μας θα μπορούσε να είναι «Χριστιανός κομμουνιστής» βλέπε Κανέλη….

  61. Ο/Η AS λέει:

    Εξαιρετικό κι εμπεριστατωμένο, όμως … μέσα στον περιρέοντα φανατισμό του image, ούτε καν για τους οπαδούς του ΚΚΕ δεν θ’ αλλάξει κάτι…
    Τουλάχιστον ξέρουν ότι δεν τρων’ όλοι κουτόχορτο, ε;

    Απ’ την άλλη, μου φαίνεται – θυμηθείτε το απομεινάρι του ΚΚΣΕ – ότι οι «ορθόδοξοι» κομμουνιστές ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ προσεγγίζουν χώρους «φοβικούς» απέναντι στο «νέο»… Όχι;

    Απλά ανασκευάζουν τον όρο «επαναστατικότητα» και τελειώνουν…
    Γιατί αν έπαιζαν το χαρτί του «προλεταριάτου», του «επάρατου καπιταλισμού», του «επαναστατικού υποκειμένου»… τότε θά ‘πρεπε να δικαιολογήσουν ένα σωρό αδικαιολόγητα και προδοσίες!

  62. Ο/Η laskaratos λέει:

    Xάρη Χωματά,
    σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Σε γνώρισα κι εγώ Βασίλη, αλλά δεν θυμάσαι καλά, ήμουνα λίγο πιό πέρα, Ν.Ψυχικό-σύνορα. Θα επικοινωνήσω μαζί σου.

  63. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Φίλε Xάρη Χωματά,
    γράφω τώρα από έξω: Ξέχασα να αναγνωρίσω το λάθος μου για Γόντικα. Έχεις δίκιο, ήταν μεταξύ των βουλευτών της Ε.Α. το 74.
    Απορώ που δεν μου το επεσήμανε κάποιος άλλος νωρίτερα. Είμαστε άρκετοί πιστεύω της γενιάς μας, που έχουμε καλή μνήμη προσώπων και γεγονότων από το 74 και δώθε. Γι αυτό και δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν οι λαιφ σταιλ πολιτικοί, είτε γυναίκες όπως η κ.Κανέλλη, είτε τζιτζιφιόγκοι, όπως διάφοροι, όνομα και μη χωριό.
    Για τον μακαρίτη Χρήστο Παρασκευαϊδη, δεν κατάλαβα τι ήθελες να πεις;Τον γράφω συχνά με το κοσμικό του όνομα, όπως και τον πατριάρχη κλπ γιατί προσωπικά δεν αναγνωρίζω εκκλησιαστικούς τίτλους και επαγγελματικά ψευδώνυμα. Άλλωστε με αυτό το όνομα βαφτίστηκαν. Ας τιμήσουν τις επιλογές των γονιών και του νονού τους κι ας αφήσουν τα βαρύγδουπα ονόματα και τις ηγεμονικές προσφωνήσεις.

  64. Ο/Η roderikos λέει:

    ΜΠΡΑΒΟ. ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΧΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΗΞΕΡΑ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ.

  65. Τρομερή,τεκμηριωμένη και αντικειμενική κατά τη γνώμη μου φιλοσοφική Ανάρτηση!Παρόλα αυτά δεν με εκπλήσσει και ΔΕΝ απέχει και πολύ από τη γενικότερη θεώρηση αυτών των πραγμάτων σε ότι με αφορά!

  66. Ο/Η Φάνη Πάλη λέει:

    http://nonews-news.blogspot.com/2009/10/blog-post_1721.html

    21.10.09
    Απαίτησε απόλυση εργαζομένου η Λιάνα Κανέλλη?…

    Αναγνώστης μας (επωνύμως) καταγγέλλει την Λιάνα Κανέλλη ως πρωταγωνίστρια σε επεισόδιο στο σχολείο του γιου της.
    Αγαπητό nonews
    Ονομάζομαι Γ…. …. Είμαι εκπαιδευτικός σε πολύ μεγάλο ιδιωτικό σχολείο. Πριν από την τωρινή μου θέση δούλευα σε άλλο ιδιωτικό σχολείο στο οποίο φοιτά ο γιος της κας Κανέλλη.
    Μια μέρα ήρθε να πάρει τον μικρό η ίδια από το σχολείο με το κομμουνιστικό της Grand Cherokee. Έμπαινε στη γραμματεία με…

    ύφος 1.000 καρδιναλίων και αντιμετωπίζοντας τους υπολοίπους ως μύγες. Ενδεικτικό του ύφους της το κάτωθι περιστατικό: Η γραμματέας του σχολείου αμέλησε να ενημερώσει τον πιτσιρικά ότι θα ερχόταν η κα Κανέλη να τον πάρει στο σχόλασμα και ο ίδιος κατευθύνθηκε προς τα σχολικά. Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός η κα Κανέλλη ως ταύρος εν υαλοπωλείο εισέβαλε στη γραμματεία και μίλησε με σκαιό τρόπο στην κοπέλα, η οποία βέβαια αντέδρασε κλαίγοντας. Μάρτυρες του γεγονότος ήταν πολύ συνάδελφοι. Σαν μην έφτανε αυτό, η κα Κανέλλη κατευθύνθηκε προς το γραφείο της ιδιοκτήτριας του σχολείου… Βέβαια αν η γραμματέας απολυόταν, όπως διέρρευσε ότι ζήτησε η κα Κανέλλη, το ΚΚΕ θα έδινε κάποιο επίδομα στο άμοιρο κορίτσι. Όλα αυτά έγιναν βέβαια γιατί ο μικρός (στα 11 τότε) δεν έπρεπε να περπατάει με την τσάντα στων ώμο!!!

    Ευχαριστώ πολύ
    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

  67. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Ροϊδη,
    φίλος τραπεζικός με πληροφόρησε πως στο βιβλίο «Το γελοίον του πράγματος» του Μιχάλη Πιτσιλίδη (Αρχιπέλαγος-2009), αναδημοσιεύεται το μεγαλύτερο μέρος του παρόντος, μαζί με την ηλεκτρονική του διεύθυνση.
    Το βιβλίο αυτό είναι συνέχεια του «Νεοελληνικού Σατιρικού Λεξικού» του συγγραφέα, που κυκλοφόρησε το 2007.

    Για τον συγγραφέα:
    http://www.perizitito.gr/persons.php?personid=6915

  68. Ο/Η laskaratos λέει:

    Από τη Μίνα Γιάννου στη Λιάνα Κανέλλη;

    Ο Συνασπισμός Αχαϊας από την Αυγή

    http://syn-achaias.pblogs.gr/2011/03/h-syntrofissa-mina.html

    Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΜΙΝΑ

    Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ

    Από τα πιο γνωστά στελέχη της κατοχής και της αντίστασης, η Μίνα Γιάννου, γνωστή στον κόσμο του ΚΚΕ και της αριστεράς ως συντρόφισσα Μίνα, παρέδωσε την περασμένη Κυριακή, μετά από εβδομήντα σχεδόν πιστά χρόνια, το κομματικό της βιβλιάριο στην Ιστορία και αναπαύεται στο νεκροταφείο Καισαριανής.

    Η Μίνα δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία από τη γενιά εκείνη που κατέθεσε τη ζωή της στην τράπεζα ενός καλύτερου μέλλοντος για τους εργαζόμενους και τη χώρα. Και φυσικά δεν ήταν η πρώτη ούτε η τελευταία που έκανε τη συνέπεια οδηγό της ζωής της και γνώρισε γι’ αυτό τους πιο σκληρούς διωγμούς. Ήταν όμως ένα από τα πρόσωπα του κομμουνιστικού δράματος που παρέμεινε βαθιά ανθρώπινο, όση σκληρότητα κι αν γνώρισε -κι αυτό την έκανε ξεχωριστή.

    Χαμηλών τόνων, μεγαλόψυχη, σχεδόν μητρική, τη γνώρισαν οι νέοι της μεταπολίτευσης. Πάντα έτοιμη να τους προφυλάξει από τα λάθη τους και κυρίως από την μονοκόμματη αυστηρότητα των συντρόφων τους, να τους συμβουλέψει, να υπερασπιστεί ακόμα και το δικαίωμά τους σε μια προσωπική ζωή που δεν ήταν απολύτως σύμφωνη με τις περί κομμουνιστικής ηθικής αντιλήψεις τη εποχής. Με ιδιαίτερη έμφαση στην υπεράσπιση των πολύ πιο ευάλωτων σε κάτι τέτοια νέων κοριτσιών…

    Σχεδόν τυφλή από πολλά χρόνια, προκαλούσε απορία πάντα «πώς τα βλέπει και τα ξέρει όλα». Είχε αναπτύξει τη δική της μέθοδο να διαβάζει και να μαθαίνει, σε καμιά περίπτωση δεν έδινε την εντύπωση ότι αναπαύεται στις κομματικές και αγωνιστικές της δάφνες, και είναι πολλοί οι νέοι του τότε και ώριμοι του σήμερα που χρωστούν κάτι η καθεμιά και ο καθένας στη Μίνα. Όχι μόνο για την πολιτική και κομματική τους διαδρομή, αλλά και για τον δρόμο που πήρε η ζωή τους.

    Πάρτε το στον «Ριζοσπάστη», παρακάλεσε κάποτε έναν αρχισυντάκτη της εφημερίδας για ένα νέο παιδί, έξυπνο αλλά απείθαρχο. Θα το διαγράψουν και θα πάει χαμένο! Ενώ στην εφημερίδα μπορούσε να αποδειχτεί προτέρημα αυτό που αλλού ήταν ελάττωμα. Έτσι ένα εξεγερμένο παιδί της εποχής είναι σήμερα γνωστός δημοσιογράφος. Και θα άξιζε όχι μόνο για τις μεγάλες στιγμές της, αλλά και για τις μικρές της αυτές χειρονομίες, να κρατήσουμε ένα κεράκι αναμμένο στη μνήμη μας για τη συντρόφισσα Μίνα…

    *Δημοσιεύτηκε στην ΑΥΓΗ, 02.03.2011

  69. Ο/Η laskaratos λέει:

    H κυρία Κανέλλη εκστρατεύει κατά του Αντίχριστου
    Έκτακτη συμμετοχή του κ.Γιώργου Μεταλληνού

  70. Ο/Η Κόκκινη Ρόζα λέει:

    http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1/%CE%B2%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AD%CE%B1-63-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-kim

    Β.Κορέα: 63 χρόνια δυναστεία των Kim

    Δημήτρης Φύσσας

    Όπως είναι γνωστό, πριν λίγες μέρες πέθανε ο σύντροφος Κιμ Γιονκ Ιλ, ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Κατά τις επίσημες ανακοινώσεις, αιτία ήταν η ελαφρώς σπάνια ασθένεια «πνευματική και οργανική υπερκόπωση» (Sic). Ήταν γιος του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτή του κράτους της Βόρειας Κορέας (1948). Τη θέση του θα πάρει ο τριτότοκος τού εκλιπόντος, ονόματι Κιμ Γιονγκ Ουν, του οποίου τα γενέθλια (1η Ιανουαρίου), έχουν ήδη θεσπιστεί προληπτικά επίσημη κρατική γιορτή. Είναι ο τρίτος γόνος της 63ετούς (μέχρι τώρα) δυναστείας των Κιμ. Η χώρα δηλώνει «Λαϊκή Δημοκρατία», αλλά έχει εμφανή ροπή προς ό,τι θα μπορούσε να ονομαστεί κληρονομικός – προσωπολατρικός κομμουνισμός.

    Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει πυρηνικά όπλα και τεράστιο στρατό (που φτάνει ίσως και το 1/10 του εναπομείναντος πληθυσμού της) και ταυτόχρονα λιμοκτονεί, έχοντας χάσει ίσως και 2.000.000 υπηκόους της. Δηλαδή το καθεστώς επιζεί διαπραγματευόμενο τη μη χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον της Ν. Κορέας και της Ιαπωνίας, έναντι διεθνούς επισιτιστικής βοήθειας, ώστε να επιζήσουν οι υπόλοιποι υπήκοοι, και ιδίως οι στρατιωτικοί και τα λοιπά μέλη του κόμματος.

    Και τώρα, προς τέρψη των αναγνωστών μας, αλλά χωρίς περαιτέρω σχόλια, ιδού το συλλυπητήριο τηλεγράφημα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ προς την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚ της Βόρειας Κορέας, από το «Ριζοσπάστη»:

    «Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ:

    Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της ΛΔ Κορέας και στο λαό της για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας.
    Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.
    Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της ΛΔ Κορέας.
    Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού».

    Πηγή Ριζοσπάστης

  71. Ο/Η Κόκκινη Ρόζα λέει:

  72. Ο/Η Κόκκινη Ρόζα λέει:

  73. Ο/Η Peris λέει:

    Αξια δημοσίευση με επιχείρηματα και άποψη- στην ουσία ένα ερώτημα για τους αναγνώστες σας: Πόσο χρόνο ελεύθερο πρέπει να έχει κανείς στην Ελλάδα για να ασχολείτε με κουμουνισμό, μαρξιστές & Κανέλλη όταν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο οι συζητήσεις αυτές έχουν πάψει εδώ και 20ετία. Χωρίς να είμαι ψυχολόγος η κα Κανέλλη μου κάνει κάτι σε bipolar personality. Διαβάστε επίσης αυτό που έγραψε ο κος Βαλιανάτος ένα gay με αντρική συμπεριφορά που θα ζήλευαν πολλοί:

    «Η Λιάνα Κανέλλη, όχι μόνο δεν ανοίγει το στοματάκι της όταν συζητούνται θέματα όπως η τεχνητή γονιμοποίηση για λεσβίες ή το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ανδρών, αλλά σε κάθε σχετική ψηφοφορία στη Βουλή, ακολουθεί την προσβλητική πολιτική διακρίσεων στο θέμα αυτό, του αραχνιασμένου ΚΚΕ. Μου κάνει κατάπληξη πώς μιά ΛΕΣΒΙΑ βουλευτής σε μιά Ευρωπαϊκή χώρα μπορεί να είναι τόσο προκλητικά αντιδραστική σε θέματα σεξουαλικότητας, όταν σε κάθε άλλο μέτωπο «όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει»»!!

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Peris,
      δεν θα δημοσιεύαμε ποτέ τα περί «λεσβίας» σχόλια σου, αν η ίδια δεν είχε δηλώσει κάποτε σε συνέντευξη της στην Κυρ. Ελευθεροτυπία εμμέσως πλην σαφώς αυτήν της την ιδιότητα.
      Νομίζω πως η κα Κανέλλη διεκδικεί το δικαίωμα στην απόλυτη Υποκρισία. Αρνήθηκε να ψηφίσει ακόμη και το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς πως προτιμά την υποκρισία και τις διακρίσεις από την ειλικρίνεια και τη ισοπολιτεία, φαρισαϊσμός που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την αισχρή συμπεριφορά του πολιτικού φίλου της του κρυφοομοφιλόφιλου χουντικού Χριστόδουλου που έβριζε τους ομοφυλόφιλους «κουσουρλήδες». Αυτή η ασυνέπειά της αναδύεται έτσι κι αλλιώς από ολη της την πολιτική παρουσία. Θυμίζω πως έχει φτάσει μέχρι του σημείου να συνεργάζεται στο παρελθόν δημοσιογραφικά με τον κ.Αϊβαλιώτη του Λάος.
      Ιδού άλλο ένα δείγμα της πιο κραυγαλέας και προκλητικής της ασυνέπειας που θα έπρεπε να είχε αναγκάσει το Κ.Κ.Β.Κορέας να είχε διακόψει μαζί της κάθε συνεργασία. Αλλά η ελληνικη κοινωνια είναι τόσο νοσηρή που αυτά τα καταπίνει ασχολίαστα. Συγκρουστείτε κορόϊδα εργάτες εσείς με το κράτος, εγώ η βουλευτίνα σας δεν το ρισκάρω. Σκοτωθείτε για να δοξαστώ:

  74. Ο/Η laskaratos λέει:

    Επειδή βλέπω ότι πολλοί διαβάζουν τώρα αυτό το ποστ μπαίνοντας μέσω Google αναζητώντας τη Λιάνα Κανέλλη, δηλώνω πως για μένα ότι κακό κι αν έχει πει η Λιάνα μέχρι τώρα διαγράφεται.
    Η Κυρία Κανέλλη έσωσε την τιμή του πολιτικού κόσμου και όσων δεν βλέπουν το αυγό του φιδιού που σπάει.
    Μπράβο Λιάνα λεβεντιά!

    Τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες.

  75. Ο/Η laskaratos λέει:

    πριν αλέκτορα φωνήσαι δις

    Αμετανόητη στις ακροδεξιές της κορώνες η Κανέλλη κινδυνολογεί με τους άσχετους δημοσιογράφους.
    Κινδυνεύει η ελληνική γλώσσα.
    Καταργούνται φωνήεντα

  76. Ο/Η Το Μώλυ λέει:

    @1) Μπράβο Λιάνα λεβεντιά!

    Τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες.

    @2) Αμετανόητη στις ακροδεξιές της κορώνες

    Σωστά και τα δυο, αλλά… μπερδεύτηκα!!! Ποιος είναι ακροδεξιός, τελικά; Ο Κασιδιάρης; Η Γαρουφαλιά;; Ή και οι δύο;;; Χα. χα, χα!

    Από ποιο κόμμα ξεκίνησαν την καριέρα τους η κ. Κανέλλη και ο φίλος της, Άγ(ρ)ιος Σεραφείμ Πειραιώς , ξέρουμε;
    Δείτε τις φωτογραφίες και τα σχετικά: http://gkdata.gr/?p=21507

    ;Πάντως, αυτός ο αποκρουστικός και αντιπαθητικός Αναγνωστάκης, ήταν κομμουνιστής, μαζί με τον Λοβέρδο και τον Θέμο, στο… «ΑΠΘ, ’70: Εκκολαπτήριο του (Βενιζελικού) ΠΑΣΟΚ- και όχι μόνο!»- http://gkdata.gr/?p=3589

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Δεν έχω κανένα πρόβλημα να χειροκροτήσω τη γενναιότητα (αντίδραση στον Κασιδιάρη) και να κατηγορήσω την καπηλία (κινδυνεύει η γλώσσα!) του ίδιου προσώπου.
      Η Κανέλλη έχει σοβαρό και ολοφάνερο πρόβλημα διχασμένης πολιτικής προσωπικότητας.
      Όταν κάνει το σωστό και μάλιστα αυθόρμητα χωρίς δεύτερη σκέψη, οφείλουμε παρ’όλα αυτά να την επαινέσουμε.

  77. Ο/Η Του κώλου λέει:

    LOL

    >>>>>>>>>>>>>>είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που νοίκιασε τη γλώσσα της. Δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα στον κόσμο που νοίκιασε τη γλώσσα της. Με απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου έχετε νοικιάσει τη γλώσσα σας και πληρώνετε δικαιώματα για να την χρησιμοποιήσετε. Αυτό δεν το έχουν κάνει ούτε οι Αιθίοπες με 287 σύμφωνα, δεν το έχουν κάνει οι Κινέζοι ούτε και οι Γιαπωνέζοι. Η μοναδική χώρα που πληρώνει δικαιώματα στον Bill Gates για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τη γλώσσα της, την πριν το 1980, είναι η ελληνική.

    Ας μην μου λέει, λοιπόν, εύκολα κάποιος «χωρίς ταξικά κριτήρια για την εξωτερική πολιτική». Η εξήγηση είναι πάρα πολύ απλή. Ο τρόπος με τον οποίο καταργήθηκαν οι τόνοι στην Ελλάδα απαγορεύει την ανάγνωση σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό σύστημα οποιουδήποτε κειμένου έχει τόνους, δηλαδή, του συνόλου της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και πρέπει να πληρώσεις λογισμικό για να την διαβάσεις. Σε καμία χώρα του κόσμου δεν πληρώνεις λογισμικό για να διαβάσεις τη γλώσσα σου. Για άλλη μια φορά θα πω ότι οι Αιθίοπες που δεν έχουν φωνήεντα αλλά μόνο σύμφωνα, δεν πληρώνουν. Στο κάτω – κάτω της γραφής είμαστε και η μοναδική χώρα που κωδικοποιήθηκε από τα hamburger.

    Η κωδικοποίηση της ελληνικής γλώσσας έχει γίνει με χορηγία Mc Donald για να αισθάνεσαι πολύ καλός πατριώτης όταν μασάς ένα hamburger. Καμία άλλη χώρα δεν χρησιμοποίησε χορηγό για να αποκτήσει τα 60 εκατομμύρια λήμματα που δεν έχει καμία άλλη γλώσσα. Όλα αυτά τα είπα για να αιτιολογήσω το «πατρίδα μου είναι η γλώσσα μου».

  78. Ο/Η Σαπφώ λέει:

    Μητροπολίτης Πειραιώς: «Ο ἀρρενοθήλυς κέκτηται τόν δυναμισμόν τοῦ ἄρρενος καί τήν μοχθηρία τοῦ θήλεως, δέν ἔχει οὐδεμία ἠθικήν ἀναστολήν καί οὐδέν μεταφυσικόν ἰδεῶδες».

    Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς επιφυλάσσει ιδιαίτερα θετική γνώμη για τη στάση που έχει τηρήσει το ΚΚΕ επί του θέματος:

    Και αυτό, γράφει ο Μητροπολίτης:
    Παρά τόν ἀθεϊστικό του χαρακτῆρα καί τόν ἐνδοκοσμικό του ἐγκλεισμό, στήν συγκεκριμένη αὐτή ὑπόθεση ὁμιλεῖ μέ ἀπόλυτη ὀρθοκρισία», γράφει αναφερόμενος στο ΚΚΕ ο Μητροπολίτης που παραθέτει ακολούθως τη θέση του κόμματος:

    «Ὁ καθένας μπορεῖ νά ἔχει διαφορετικές σεξουαλικές ἐπιλογές ὅμως ἡ ἀναγνώριση αὐτῆς τῆς σχέσης εἶναι προσωπική ὑπόθεση πού μπορεῖ ἰδιωτικά νά ρυθμιστεῖ… Εἴμαστε ἀρνητικοί αὐτή ἡ προσωπική ὑπόθεση νά μετατρέπεται σέ δημόσια καί νά θεσμοθετεῖται γιατί τότε παίρνει ἄλλο χαρακτῆρα»

    http://www.kentrinews.gr/?p=13039

  79. Ο/Η laskaratos λέει:

    Aφιερώνεται στο ΚΚΕ
    ______________________________
    20 Δεκέμβρη 2011
    Συλλυπητήριο για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ

    Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ:

    «Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της ΛΔ Κορέας και στο λαό της για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας.

    Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.

    Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της ΛΔ Κορέας.

    Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού».
    _________________________________

    03 Ιανουαρίου 2014

    Φρίκη! Αυτή είναι ίσως η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε το θείο του.

    Όπως αποκαλύπτει η βρετανική Daily Mail, η οποία επικαλείται πηγές από την Κίνα, ο 67χρονος Jang Song-Thaek αναγκάστηκε να βγάλει όλα του τα ρούχα και στη συνέχεια ρίχτηκε σε ένα κλουβί με 120 άγρια σκυλιά τα οποία είχαν μείνει νηστικά για τρεις ημέρες.

    Μαζί με τον θείο του Κιμ Γιονγκ Ουν, στο κλουβί μπήκαν άλλοι πέντε συνεργάτες του που επίσης κατηγορήθηκαν για προδοσία. Σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα Wen Wei Po, τα σκυλιά χρειάστηκαν λιγότερο από μία ώρα για να φάνε τους έξι άντρες.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βορειοκορεάτης δικτάτορας παρακολούθησε τη διαδικασία αναγκάζοντας μάλιστα ακόμη 300 αξιωματικούς του να κάνουν το ίδιο, ώστε να ξέρουν τι τους περιμένει αν δείξουν ασέβεια προς εκείνον.

    Ο τρόπος που εκτελέστηκε ο θείος του Κιμ Γιονγκ Ουν δείχνει το απόλυτο μίσος από τον ανιψιό του, καθώς όλοι οι υπόλοιποι εκτελεσθέντες του καθεστώτος κατά το παρελθόν εκτελούνταν δια πυροβολισμού.

    • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

      Κρίμα κύριε Λασκαράτε! Και σας θεωρούσα έξυπνο άνθρωπο. Να μην έχετε υποψιαστεί ότι η ιστορία αυτή με τα πεινασμένα σκυλιά δεν είναι παρά μια ακόμη συνομωσίας της διεθνούς καπιταλιστικής συμμορίας, η οποία θέλει να κηλιδώσει ανεπανόρθωτα το μοναδικό κομμουνιστικό κόμμα που εφαρμόζει την δικτατορία του προλεταριάτου, η οποία είναι το μόνο πλέον φόβητρο των αδίστακτων καπιταλιστών.

      Για να μην σας πω επιπλέον ότι αμφιβάλλω πολύ για το αν το ΚΚΕ έστειλε ποτέ συλλυπητήρια για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, αυτού του φρικτού δικτάτορα ο οποίος μετέτρεψε έναν ολόκληρο λαό σε άβουλα υποτακτικά ρομποτάκια.

  80. Ο/Η Psycho λέει:

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/02/blog-post_5899.html

    Λ. Κανέλη προς Ε. Αποστόλου (Σύριζα): «Αν είναι να βγει κομμουνιστής δήμαρχος θα πάτε με τον Κασιδιάρη»

    Από ΒΑΘΥ , Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 | 6:21 μ.μ.

    Εντελώς απαράδεκτη η τοποθέτηση της Λιάνας Κανέλλη σε διάλογο που είχε το πρωί με τον βουλευτή του Σύριζα Ευάγγελο Αποστόλου.

    Είναι δυνατόν η βουλευτίνα του ΚΚΕ να εκτιμάει ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές «αν είναι να κερδίσει δήμο κομμουνιστής ο Σύριζα θα πάει και με τον Κασιδιάρη»;;!!!

    Αλήθεια, ποιον εξυπηρετούν και που αποσκοπούν τέτοιες χυδαίες δηλώσεις που φυσικά δεν έχουν ούτε ίχνος αλήθειας;

    Υπάρχουν αμέτρητα θέματα για να κάνεις τεκμηριωμένη και βάσιμη κριτική στις πολιτικές θέσεις του Σύριζα. Το να ξεπέφτεις σε μια τέτοια ανοίκεια επίθεση ….

  81. Ο/Η Red λέει:

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_3.html

    Μια ερώτηση για την συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ βουλευτίνα – Λίγη σεμνότητα, κ. Κανέλλη!

    Από giorgis , Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014 | 2:50 π.μ.

    Του Γ. Γ.

    Αρκετά σχόλια –τα περισσότερα επικριτικά, για την συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ βουλευτίνα- υπήρξαν στο διαδίκτυο για την συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Realnews η Λιάνα Κανέλλη.

    Εγώ θέλω να της κάνω δημόσια μια ερώτηση –αφού δεν έχω άλλο τρόπο. Όχι για το παρελθόν, αλλά για το σήμερα. Προσπερνάω μονοκονδυλιά στην ένταξη της σε εθνικιστικές κινήσεις, ότι είχε επιλέξει σαν διευθυντή της στο αποτυχημένο περιοδικό «Νέμεσις» που είχε εκδώσει έναν δεδηλωμένη αντικομουνιστή – τον Γιώργο Μπαχά- και στο οποίο αρθρογραφούσε για χρόνια ο πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Κώστας Αϊβαλιώτης με το ψευδώνυμο «Κώστας Κυδωνιάτης» ζυμώνοντας πολιτικοϊδεολογικά τους αναγνώστες του στον εθνικισμό και στην πατριδοκαπηλία.

    Ούτε θεωρώ επιλήψιμο το ότι εργάζεται στον ρ/σ του Χατζηνικολάου. (Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι εργαζόταν σε ραδιοσταθμό της Γιάννας Αγγελοπούλου «γιατί δεν της φτάνει η βουλευτική αποζημίωση» όπως είχε πει. Σημειωτέον ότι είναι η μοναδική απ’ την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ που λαμβάνει την βουλευτική αποζημίωση όπως οι υπόλοιποι αστοί βουλευτές).

    Η ερώτησή μου είναι πολύ απλή. Μπορεί η κ. Κανέλλη να μας πει ποιοι είναι οι τέσσερις συνεργάτες που έχει επιλέξει –όπως έχει δικαίωμα κάθε βουλευτής- και οι οποίοι αμείβονται από τον προϋπολογισμό της βουλής;

    Λογικά αυτό δεν θα πρέπει να είναι μυστικό. Θα επανέλθουμε στο θέμα είτε υπάρξει μια απάντηση είτε όχι.
    ___________

    Απ’ την ιστοσελίδα vathikokkino.gr

    Λίγη σεμνότητα, κ. Κανέλλη!

  82. Παράθεμα: Ένα ερώτημα για το ΚΚΕ και την κα Λιάννα Κανέλλη | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  83. Παράθεμα: Ένα ερώτημα για το ΚΚΕ και την κα Λιάννα Κανέλλη | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη

  84. Παράθεμα: Ένα ερώτημα για το ΚΚΕ και την κα Λιάννα Κανέλλη | grassrootreuter

  85. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

    Τὸ χριστεπώνυμο πλήρωμα τῆς χριστιανικῆς ἐκκλησίας δὲν ἔχει διαβάσει στὴν πλειοφηφία του τὴν Βίβλο, οὔτε καὶ τοὺς Πατέρες τῆς Χριστιανικῆς Ἐκκλησίας. Πόσοι μαρξεπώνυμοι ἔχουν διαβάσει Μάρξ, ἰδίως τὰ παλαιότερα χρόνια;

    Ὁ Βασίλης Ῥαφαηλίδης ἔγραψε σὲ βίβλιό του τὴν παρακάτω παράγραφο, ἀπὸ ὅπου παραθέτω καὶ τὸν σύνδεσμο.
    http://www.newsbeast.gr/weekend/arthro/758669/o-airetikos-vasilis-rafailidis/
    «Ούτως εχόντων των πραγμάτων λοιπόν…», όπως αγαπούσε συχνά να γράφει, από τα βέλη του δεν ξέφυγε ούτε η Αριστερά. «Το ΚΚΕ ήταν και παραμένει ένα κόμμα τυπικά “ελληνοχριστιανικό” και ως εκ τούτου εξόχως λαϊκίστικο. Συντηρεί την ελπίδα για μια “καλύτερη ζωή” εδώ στη γη, ερήμην κάθε ιστορικής και φιλοσοφικής συνιστώσας, ερήμην του μαρξισμού, ερήμην της θεωρίας, ερήμην των πάντων εν τέλει. Το ίδιο ακριβώς κάνει και ο χριστιανισμός: Προσφέρει ελπίδα στους απελπισμένους. Και μαζί με το ΚΚΕ παίζει βασικό ρόλο στον περιορισμό των αυτοκτονιών», έγραφε χαρακτηριστικά.

    Ἐπίσης ὁ ἀγαπητὸς στοὺς ἀριστεροὺς Ἄρης Βελουχιώτης εἶπε στὴν Λαμία κάποτε:
    https://www.marxists.org/ellinika/archive/velouhiotis/1944/10/22.htm

    Ποιος χτυπά τη θρησκεία;

    Θα γδάρουμε τους παπάδες; Μα γιατί; Εμείς βλέπουμε, ότι χιλιάδες παπάδες βρίσκονται τώρα στην πρωτοπορία του κινήματος μας και η συμβολή του κλήρου, που στάθηκε στο πλευρό μας, υπήρξε ανεκτίμητη.

    Μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Γιατί αυτοί που εμφανίζονται σαν προστάτες της εκκλησίας, γκρεμίσανε μαζί με τους Γερμανούς και γδέρνουνε παπάδες.

    Ο κομμουνισμός, λένε, θα καταργήσει την θρησκεία. Μα η θρησκεία είναι ζήτημα συνείδησης. Πώς θα καταργηθεί λοιπόν; Η κατάργηση της θρησκευτικής συνείδησης είναι πράμα αδύνατο, έστω κι αν ακόμα οι κομμουνιστές θέλανε να την καταργήσουν. Η θρησκευτική συνείδηση δεν καταργείται με απλές διαταγές. Αν συνέβαινε ένα τέτοιο πράμα, αυτό θα έμοιαζε με την διαταγή πού έβγαλε κάποτε ένας αστυνόμος στην Ανάφη, με την οποία απαγόρευε την πάλη των τάξεων!

    Το τι θα γίνει στο πολύ μακρινό μέλλον, το πώς θα σκέπτονται οι άνθρωποι τότε, είναι άλλο πρόβλημα. Και κανένας πολιτικός δε μπορεί να βγάλει νόμο για το τι θα πρέπει να γίνει ύστερα από 200 η 500 χρόνια. Ούτε λοιπόν κι εμείς θα βγάλουμε τέτοιο νόμο. Μας ενδιαφέρει το πώς θα προκόψει ο λαός μας σήμερα κι όχι το τι φιλοσοφικές πεποιθήσεις θα έχει ύστερα από 500 χρόνια.

    Συνεπώς καταλαβαίνετε τώρα, ότι αυτοί που διαδίδουν αυτές τις συκοφαντίες επιδιώκουν άλλους σκοπούς, προσπαθώντας με το μέσο αυτό της συκοφαντίας να εξαπατήσουν το λαό και να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους πάνω του. Αν μάλιστα εξετάσουμε βαθύτερα το πράμα αυτό, θα δούμε ότι αυτοί είναι άθρησκοι, γιατί σε αυτούς δεν υπάρχει ούτε ίχνος θρησκευτικής συνείδησης κι ο μόνος που λατρεύουν είναι ο Θεός Μαμμωνάς, ο Θεός του χρήματος…

  86. Ο/Η laskaratos λέει:

    Η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΑΠΟΥΣΙΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

    Petros Tatsopoulos

    ·

    .
    Προς όλους τους βουλευτές, τους πρώην συναδέλφους, που προτίμησαν στη χθεσινή ψηφοφορία να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Αγαπητοί -λέμε, τώρα- πρώην συνάδελφοι. Δεν μπορώ να υποκριθώ ότι δεν σας καταλαβαίνω. Αναλογιστήκατε το εκλογικό κόστος. Ανθρώπινο, πολύ ανθρώπινο. Για να ξαναβρεθείτε εκεί που βρίσκεστε, πρέπει κάποιος -ΠΟΛΛΟΙ κάποιοι- να σας ψηφίσει. Για να σας ψηφίσει, πρέπει κι εσείς ΚΑΠΩΣ να του δείξετε ότι συμμερίζεστε τις απόψεις του -έστω και αν οι απόψεις του είναι ένα ειδεχθές κράμα από εμμονές, προκαταλήψεις και μαλακίες. Ανθρώπινο, πολύ ανθρώπινο. Θα καταλάβω τα κίνητρά σας ακόμη και αν συρθείτε σε έναν λάκκο με σκατά ουρλιάζοντας ότι η Γη είναι ακίνητη και ο Δαρβίνος το πρώτο πουστρόνι στα Γκαλαπάγκος. Προτού όμως αρχίσετε να ξερνάτε πάνω στον εαυτό σας από την αηδία, καλό είναι να εκπαιδεύσετε και τους ψηφοφόρους σας πως, ανεξαρτήτως από τις μαλακίες που πιστεύουν ή δεν πιστεύουν οι πολίτες, η πολιτεία προσφέρει σε όλους τα ίδια ΑΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Civil rights. Πείτε το και στα αγγλικά για να τους εντυπωσιάσετε. Αυτά τα γαμημένα civil rights δεν έχουν σχέση ούτε με τις πεποιθήσεις, ούτε με τις προτιμήσεις, ούτε με το ΙQ καθενός. Είναι τα ΙΔΙΑ για όλους. Πιστέψτε με. Ακόμη και αν χάσετε μερικές ψήφους από τις καταδικασμένες περιπτώσεις, θα τις αναπληρώσετε με τους open minded. Χώρια που θα σώσετε και τη ψυχή σας. Με την αγάπη μου.

  87. Παράθεμα: Το πορτραίτο του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  88. Ο/Η Kρίτων Κριτικός λέει:

    https://www.kathimerini.gr/344824/article/epikairothta/politikh/oi-dyo-erwtikes-epistoles-toy-kwnstantinoy-tsatsoy

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 31.12.2008

    Οι δύο ερωτικές επιστολές του Κωνσταντίνου Τσάτσου

    Τους Βρετανούς διπλωμάτες στην Αθήνα απασχολεί και ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τσάτσος. Ο Τσάτσος υποβάλλεται σε εγχείρηση προστάτη στις 11 Νοεμβρίου 1978:

    «Ο κ. Βακαλόπουλος, ο ιδιαίτερος γραμματέας του, μου είπε ότι ένας Αγγλος χειρουργός ονόματι Ράιτ έκανε την εγχείρηση και αναισθησιολόγος ήταν κάποιος Γκρέγκορι κι αυτός ήρθε στην Αθήνα από το Λονδίνο» (επιστολή Ιαν Σάδερλαντ προς Φόρεϊν Οφις, 16 Νοεμβρίου 1978).

    Την ίδια μέρα κυκλοφόρησε το περιοδικό «Νέοι Ανθρωποι», «ένα άσημο περιοδικό», που οι διπλωμάτες μεταφράζουν τον τίτλο ως «Νέοι Ανδρες», με δύο ερωτικές επιστολές που είχε γράψει στην ερωμένη του, όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού το 1974:

    «Οι επιστολές -τη μετάφραση των οποίων σας εσωκλείω- συνιστούν μία ζωηρή σύνθεση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι γνήσιες. Οπως θα αντιληφθείτε, στο ενδεχόμενο να προκληθεί αναστάτωση, θα πρέπει να προσθέσω ότι η μία επιστολή εκτός από τις συναισθηματικές αναφορές στο πρόσωπο της κυρίας, περιέχει και υποτιμητικά σχόλια για τον χαρακτήρα των Ελλήνων όπως «ανωριμότητα» και «έλλειψη σωφροσύνης και μέτρου». Ο πρόεδρος, μολονότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ένας πολιτικός «βαρέων βαρών», χαίρει του γενικότερου σεβασμού και είναι δημοφιλής. Γι’ αυτό η πλειοψηφία των Αθηναίων υποδέχθηκε τις αποκαλύψεις με θυμηδία και ευχάριστη έκπληξη, ειδικότερα αναλογιζόμενοι τις εξαιρετικές ικανότητες του γηραιού αρχηγού του κράτους» (αναφορά του Τζον Μάικλ Ντέιν προς τον Λέστερ Κόλτμαν της Διεύθυνσης Νότιας Ευρώπης, 22 Νοεμβρίου, 1978).

    Έντυπη

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=3863

    Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

    Σχόλια και για τις ερωτικές επιστολές του Κ. Τσάτσου!

    Στη δημοσιοποίηση ερωτικών επιστολών του Κωνσταντίνου Τσάτσου αναφέρεται επιστολή της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς το Φόρεϊν Οφις, με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου 1978.

    Επισημαίνεται ότι, ενώ ο Πρόεδρος ανάρρωνε από εγχείρηση στον προστάτη, αποκαλύφθηκαν στον Τύπο επιστολές που έστελνε στην ερωμένη του το ’74 (όταν δηλαδή ήταν πάνω από 70 ετών). Η Αστυνομία κατάσχεσε τα αντίτυπα του ανδρικού περιοδικού που είχε δημοσιεύσει τις ερωτικές επιστολές. Στις επιστολές ο Ελληνας Πρόεδρος αναφερόταν επίσης σε χαρακτηριστικά των συμπατριωτών του, όπως η «ανωριμότητα» και η «έλλειψη σύνεσης και αίσθησης του μέτρου». «Η ελληνική κοινωνία είναι συνηθισμένη σε ασήμαντα σκάνδαλα με την εμπλοκή πολιτικών αρχηγών. (…) Οι Αθηναίοι υποδέχτηκαν λοιπόν τις αποκαλύψεις με ένα μίγμα θυμηδίας και ήπιας έκπληξης, ιδίως για τη δεξιότητα του ηλικιωμένου τους Προέδρου», γράφει ο διπλωματικός υπάλληλος. Ωστόσο σημειώνεται ότι οι αποκαλύψεις δεν αναμένεται να έχουν πολιτικό αντίκτυπο, καθώς οι πολιτικοί επέλεξαν να μείνουν σιωπηλοί, παρ’ όλο που η αντιπολίτευση θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να ταπεινώσει την κυβέρνηση.

    https://www.tovima.gr/2008/11/24/culture/oi-maintanoi-2/

    Το ΒΗΜΑ, 05/09/1999 , Σελ.: C11

    ΟΙ ΣΤΑΡ ΤΩΝ «ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ»
    ΟΙ μαϊντανοί

    «Ανθρωπος εις πάντα αναμεμειγμένος χωρίς να έχει αρμοδιότητα». Ο ορισμός όπως αναφέρεται στα λεξικά είναι σαφέστατος. Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως αφορά προσωπικότητες που έχουν προσφέρει στον τομέα τους, έχουν πολιτική άποψη ­ όποια και αν είναι αυτή ­ και συχνά καλούνται να την εκφράσουν σε τηλεοπτικά πάνελ με την ελπίδα ότι θα ανεβάσουν τη θεαματικότητα.

    ΚΙΑΡΑ ΣΟΥΓΚΑΝΙΔΟΥ
    24 Νοεμβρίου 2008, 22:55 Ενημερώθηκε: 5 Σεπτεμβρίου 1999, 00:00

    Λαλίστατη, δυναμικότατη, απόφοιτος του κολεγίου Pierce και της Νομικής, η Λιάνα Κανέλλη φροντίζει πάντοτε να κάνει αισθητή την παρουσία της όπου και να βρίσκεται, είτε μπροστά στην κάμερα είτε οπουδήποτε αλλού. Επίσης της αρέσει να πυροδοτεί κουτσομπολιά που την κρατούν στην επικαιρότητα. Ενα τέτοιο παράδειγμα ήταν οι φωτοτυπίες των ερωτικών επιστολών του Κωνσταντίνου Τσάτσου (ο ίδιος ουδέποτε τις αναγνώρισε ως έγκυρες) προς την ίδια, με εκφράσεις του τύπου «περιστεράκι μου», οι οποίες δημοσιεύθηκαν το 1979 στην «Ελεύθερη Ωρα». Εκείνη την εποχή δε ήταν χαρακτηριστικές και οι εμφανίσεις της στα δελτία ειδήσεων με τα βαθιά ντεκολτέ και τα έντονα βαμμένα μάτια σε στυλ βαμπ. Αλλο παράδειγμα είναι το εξώφυλλο του ένθετου περιοδικού «Ε» της «Ελευθεροτυπίας», στις αρχές της δεκαετίας του ’90, στο οποίο είχε φωτογραφηθεί να βάφει τα ­ καλοσχηματισμένα ομολογουμένως ­ χείλη της μπροστά σε έναν καθρέφτη… Στη φωτογραφία φαινόταν και μια υποψία του ­ επίσης καλοσχηματισμένου ­ στήθους της… Τρίτο παράδειγμα είναι η κυκλοφορία του δικού της περιοδικού «Νέμεσις», με την ίδια στο εξώφυλλο του πρώτου τεύχους. Πιο πρόσφατο παράδειγμα επίσης είναι η συμμετοχή της στη διαφημιστική εκστρατεία της Telestet με το σύνθημα «Η επανάσταση άρχισε».

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Κύριε Κρίτων,
      Ευχαριστούμε πολύ.
      Η Δημοκρατία του Καραμανλιστάν είχε μαζέψει, χωρίς δικαστική κάλυψη, τα φύλλα της ακροδεξιάς ιερής πατσαβούρας του Μεγάλου Οφικιάλιου της Ορθοδοξίας εκβιαστή Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, από τα περίπτερα του Κολωνακίου.

  89. Ο/Η Kρίτων Άκριτος λέει:

    Όπου κοιτάζω να κοιτάζεις
    όλη η Ελλάδα ατέλειωτη παράγκα
    παράγκα, παράγκα, παράγκα του χειμώνα
    κι εσύ μιλάς σαν πτώμα

    Ο λαός, ο λαός στα πεζοδρόμια
    κουλούρια ζητάει και λαχεία
    κοπάδια, κοπάδια, κοπάδια στα υπουργεία
    αιτήσεις για τη Γερμανία

    Κυράδες, φιλάνθρωποι παπάδες
    εργολαβίες, ψαλμωδίες και καντάδες


    Ο κος Φλαμπουράρης του ΣΥΡΙΖΑ
    Πιο κάτω παίζει Λιάνα Κανέλλη


    https://www.magdasmagazine.gr/charity/%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AE-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B6%CE%AC%CF%80%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%B7/





Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.