ΥΠΕΞ προς ΜΚΟ «Αλληλεγγύη»: Φέρτε πίσω 5,6 εκατ. ευρώ

post140108.jpgΤο δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» έκανε ένα μικρό γύρο στο διαδίκτυο το Σάββατο, εμείς εδώ στου «Ροΐδη Εμμονές» το ξέραμε από τις γιορτές ότι το τελεσίγραφο θα διδόταν προς την «Αλληλεγγύη» αλλά δεν ήταν δυνατόν να μιλήσουμε, δεν είμαστε βλέπετε εξουσία και το «πουλάκι» που μας το ψιθύρισε από τα «μέσα» ξέρει ότι ένας οποιοσδήποτε κάτοχος ιστολογίου δεν είναι εύκολο να δημοσιοποιήσει κάτι αν δεν έχει ένα χαρτί στα χέρια του, το χαρτί το περιμέναμε αλλά τελικά δεν ήρθε. Δεν πειράζει, δεν διεκδικούμε καμία αποκλειστικότητα και συνεχίζουμε το μικρό κι ασήμαντο μονοπάτι που μας αναλογεί.

Μια μικρή ανασκόπηση
Α. Είχα γράψει για τα σαπισμένα κοτόπουλα στις 2 Μαΐου 2007, καλό είναι διαβαστεί για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται.
Β. Την τότε ανακοίνωση της «Αλληλεγγύης» που έλεγε «ο έλεγχος καταλληλότητας των πάσης φύσεως τροφίμων, που αποτελούν μέρος της ανθρωπιστικής βοηθείας που η “Αλληλεγγύη” αποστέλλει προς ποικίλους αποδέκτες ανά τον κόσμο- έλεγχος που διενεργείται κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες των κατά τόπους νομαρχιών- αποτελεί πάγια πρακτική και αδιαπραγμάτευτη αρχή της ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος». Η «Πανδώρα» του «Βήματος» αναρωτιέται: «Πάγια μεν η πρακτική, αλλά δεν είναι περίεργο πρώτα να αγοράζεις κι έπειτα να ελέγχεις; Το αντίστροφο δεν είναι λογικότερο; Κάτι βρωμάει εδώ. Και φοβάμαι ότι, αν δεν είναι τα σάπια κοτόπουλα, πρέπει να είναι αυτοί που κάνουν τις κότες»
Γ. Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος στις αρχές Οκτωβρίου 2007, ζητά να γίνει έλεγχος στην οικονομική διαχείριση της «Αλληλεγγύης» (αλλά και για το Δ’ ΚΠΣ) και απορεί δημοσίως λέγοντας: «Πού διατέθηκαν οι μεγάλες χρηματοδοτήσεις του Κράτους; Πώς και γιατί αγοράστηκε το οικόπεδο στον Θεολόγο; Ποιος και πώς φτιάχτηκαν πέντε σπίτια στην Μονή Πεντέλης; Μελέτες, άδειες, δημοπρασίες, κρατήσεις, προϋπολογισμοί από ποιον φτιάχτηκαν; Νέες οικίες εξ αρχής, ωραία και καλά, αλλά;;; Δεν θέλει να μάθει κανείς, τι έγινε με τα σάπια κοτόπουλα; Η μπόχα κοντεύει να πνίξει την περιοχή και Σεις δεν μάθατε τίποτα, κύριε υπουργέ. Δεν θα μάθουμε αν εισπράχτηκαν και πόσα από την Ασφάλεια των κατεστραμμένων κοτόπουλων;;; Ο αδιαφανής αυτός τρόπος, αφού δεν δέχεται έλεγχο από την Σύνοδο (μας το δήλωσε ανερυθριάστως ο υπεύθυνος ενώπιον της ΔΙΣ) δεν Σας προβληματίζει Σεβασμιώτατοι, κ.κ. Υπουργοί, κ.κ. των ΜΜΕ.»
Δ. Πριν μπούμε στην υπόθεση της ανάρτησης θέλω να διαβάσετε ένα ρεπορτάζ της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 04/06/2006 για τη «Στοργή», το μεγαλύτερο έργο ΜΚΟ στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον ξενώνα για την κακοποιημένη γυναίκα και το παιδί, έργο της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Αλληλεγγύη», που ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος….και πως χρηματοδοτείται παρατύπως από το ΥΠΕΞ τελείως αδιαφανώς… Δεν ξέρω τι απέγινε αυτή η βρόμικη υπόθεση. Αν κάποιος ξέρει κάτι το οποίο μου διαφεύγει, να μου το πει και ευχαρίστως να το δημοσιεύσω. Διαβάστε το. Πρόκειται για σκάνδαλο που σου προκαλεί παράπονο από την αδικία που πράττεται σε βάρος του ελληνικού λαού και των χρημάτων του.
Ε. Το θέμα της «Αλληλεγγύης» ξανάφερε στο φως την προηγούμενη εβδομάδα και πάλι ο μητροπολίτης Ζακύνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρυσόστομος αναφέρθηκε στον ρόλο της ΜΚΟ της Εκκλησίας, που ελέγχει ακόμη και χρήματα που πρόκειται να εκταμιευθούν για έργα διαφόρων μητροπόλεων. Το σκεπτικό που διατύπωσε ο Ζακύνθου συμπυκνώνεται στη φράση: «Δεν είναι δυνατόν η Αλληλεγγύη να διαχειρίζεται τόσα χρήματα και να μην επιτρέπεται να την ελέγξει η Σύνοδος». Έπειτα από αρκετή ώρα συζήτησης, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος πρότεινε να γίνει έλεγχος από ορκωτούς λογιστές και όχι εσωτερικός έλεγχος από στελέχη της Εκκλησίας. Τελικά αποφασίστηκε να συζητηθεί και πάλι το θέμα στην πρώτη συνεδρίαση της ΔΙΣ του νέου έτους

Στο θέμα μας τώρα
Όπως λέει το δημοσίευμα «οι χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και οι ποικιλώνυμες «χορηγίες» έχουν «εκτεθεί» ως η σύγχρονη μορφή εκμαυλισμού, πολιτικής και μικροπολιτικής εκτροπής και ερευνώνται. «Ακόμα και ποινικά μια απόφαση ταράζει τα προστατευόμενα ύδατα», Η η υπουργός Εξωτερικών κα Μπακογιάννη με απόφαση που υπέγραψε κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου υφυπουργού Πέτρου Δούκα ζητεί τον καταλογισμό σε βάρος της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» ποσού 5,6 εκατ. ευρώ (υπουργική απόφαση 25-9-2006), «ως αχρεωστήτως καταβληθέντων» που επαναφέρει στο προσκήνιο την υπόθεση των σάπιων κοτόπουλων ποτέ δεν έφτασαν στο προορισμό τους «αφού μπλοκαρίστηκαν από τη Νομαρχία Πειραιά και τις υγειονομικές αρχές.»

Επιτέλους το κράτος (δεν ξέρω αν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες, δεν με αφορούν) σκέφτεται λογικά, όπως θα έκανε σε οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο που του χρωστά λεφτά. Λογικό λοιπόν. Κύριε δεν έκανες τη δουλειά για την οποία σε χρηματοδοτήσαμε; Δώστε τα πίσω τα χρήματα, να τα δώσουμε σε άλλους, ή να τέλος πάντων δεν είναι εποχές για κράτη-γαλαντόμους, ο προϋπολογισμός πνέει τα λοίσθια… Προς τι λοιπόν ο πανικός στην Ι.Μ. Πεντέλης; (αν αληθεύει το δημοσίευμα) Αν οι «δουλειές» σας κύριοι ιεράρχες και κύριοι λαϊκοί-στελέχη της «Αλληλεγγύης» είναι καθαρές, δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε, ή κάνουμε λάθος. Α, ναι. Αν επίσης αληθεύει ότι δεν υπάρχουν παραστατικά, τότε πως βρε «Άγιοί» μου κινείστε και λειτουργείτε. Παραστατικά, θα έπρεπε να υπάρχουν ελεύθερα στη διάθεση, όχι μόνο για το οποιοδήποτε υπουργείο, αλλά και για κάθε νόμιμη αρχή. Οικονομική (έστω μη-κερδοσκοπική) οντότητα δεν είστε;

Κύριοι της κυβέρνησης: Ελπίζω να μην πάει και αυτή η υπόθεση στα αζήτητα όπως τόσες άλλες π.χ. των «ομολόγων»… Γιατί το σημειώνουμε, μετά την έγκριση ύψους 7 εκατ. €υρώ για την «Αλληλεγγύη» το Σεπτέμβριο του 2006, από τον κρατικό προϋπολογισμό καταβλήθηκαν 5,6 εκατ. ευρώ, ενώ η ίδια συμμετοχή της ΜΚΟ στο πρόγραμμα εμφανίζεται μηδενική…Έχει μήπως τη δυνατότητα κάποιος ανώνυμος πολίτης να κάνει το ίδιο;

Περιμένουμε αποτελέσματα…

ρο

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Επενδύσεις. Bookmark the permalink.

23 Responses to ΥΠΕΞ προς ΜΚΟ «Αλληλεγγύη»: Φέρτε πίσω 5,6 εκατ. ευρώ

 1. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Kύριε Ροϊδη,
  η δημοσίευσή σας ανοίγει την πόρτα για πολλά ζητήματα που σχετίζονται με το μόνιμο σκάνδαλο μιας ζάπλουτης οργάνωσης (Εκκλησία Α.Ε.) που κάνει ένα υποτιθέμενο φιλανθρωπικό έργο με ξένα κόλλυβα. Δεν φτάνουν οι φοροδιαφυγές, οι φοροαπαλλαγές, οι ανεξέλεγκτοι έρανοι, η πληρωμή των μισθών των ιερέων, οι επιδοτήσεις της Ε.Ε. τα μυστικά και φανερά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών (Ο ΓΑΠ έγραψε ιστορία εδώ), τα πεσκέσια του κ.Αλογοσκούφη, τα απύθμενα παγκάρια, οι διαθήκες των μοναχικών γερόντων, οι δίσκοι των εκκλησιών, η τεράστια Ακίνητη περιουσία, οι μετοχές, οι καταθέσεις, το κομπόδεμα των μητροπολιτών για τα γηρατειά τους, αλλά έχουμε και τις αρπαχτές.
  Θέλω να θέσω δυο ερωτήματα:
  1)Αν ο Αγιώτατος Αρχιεπίσκοπος δεν ασθενούσε βαρύτατα, θα τολμούσε η υποψήφια πρωθυπουργίνα κυρία Ντόρα να ζητήσει τα λεφτά πίσω; Έχει σκεφτεί η βιαστική κυρία τι την περιμένει αν γίνει το θαύμα που όλοι οι πιστοί περιμένουν και Η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότης θεραπευθεί; Φρονώ πως δεν είναι η ώρα για εκ του ασφαλούς νταηλίκια σε βάρος της Αγιωτάτης Εκκλησίας.
  2)Θα θυμόσαστε πως η ιερή Αλληλεγγύη είχε αποστείλει εκ παραδρομής την εποχή του τσουνάμι στην Ν.Α. Ασία και κιβώτια με τάνγκα. Επεστράφησαν τα κιβώτια αυτά στην Ιερά Αρχιπισκοπή για να χρησιμοποιηθούν όπου δει ή τα κατεχράσθησαν οι αχάριστοι αλλόθρησκοι θεομηνιόπληκτοι;

 2. Ξέρουμε πολύ καλά όμως ότι δυστυχώς κανένας έλεγχος δε θα γίνει. Θα ξεχαστεί ακι τούτη η υπόθεση όπως ξεχάστηκαν τα κοτόπουλα και τόσα άλλα. Και οι ΜΚΟ έκαναν τη δουλειά τους, καλά θα ήταν. Την κάνουν όμως ή μόνο βολεύουν καταστάσεις ατομικές;

 3. Ο/Η pølsemannen λέει:

  Αι όρνιθαι ευλογήθησαν και είναι πλέον κατάλληλες προς βρώσιν από τους πένητες και πεινώντες αδελφούς ημών. Ουδένας λόγος συντρέχει δια τη απόδοσιν του μπαξισίου εις το της ημετέρας πατρίδος φιλόχριστον υπουργείον των εξωτερικών.

  Να καταναλώνετε ερυθρά κρέατα με μέτρον.

  Υγειαίνετε .

  ΑρχιΜΑΝΤΡΙτης
  Λαυρέντης Φαγανόπουλος

  +Ευλόγηcον+

 4. Ο/Η Odyssey λέει:

  Πάνω που ετοιμαζόμουν να ασχοληθώμε το ωραίον θέμα, ΄πεσα πάνω σου.
  Με έβγαλες από τον κόπο.
  Εγώ άλλο πράγμα ήξερα πως είναι η Αλληλεγγύη. Οι παπάδες το ταχτοποίησαν κι αυτό.
  Ένα είναι σίγουρο. Κανείς δενθα πληρώσει. Το πρόστιμο θα «βεβαιωθεί» στην εφορία και σιγά μην εισπραχθεί. Και κανείς δεν θα πάει να κάτσει σε σκαμνί.
  Ο «καταλογισμός» είναι υποκρισία. Εϊναι σαν τα πρόστιμα στα καρτέλ, στις βιομηχανίες και στα πλοία που ρυπαίνουν κλπ. Ανακοινώνονται, αλλά δεν εισπράττονται.

 5. Παράθεμα: : ..

 6. Ο/Η xasodikis λέει:

  Φοβάμαι ότι έχει δίκιο ο/η Odyssey. Πάντως. το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει, θα ήταν να αποκλειστεί η Αλληλεγγύη από την παροχή κρατικών ενισχύσεων στο μέλλον.

  Σε κάθε περίπτωση, η δημοσιοποίηση του θέματος είναι χρήσιμη…

 7. Ο/Η VITA MI BAROUAK λέει:

  Εκτιμώ ότι η κίνηση-παρέμβαση του ΥΠ ΕΞ έχει να κάνει με τη διαδοχή…

 8. Ο/Η Zorba The Greek λέει:

  Εφόσον αποδεικνύεται – και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω τούτο – πως οι χρηματοδοτήσεις προς την «Αλληλεγγύη» και τις άλλες εκκλησιαστικές ΜΚΟ δε χρησιμοποιήθηκαν γιά τους ανθρωπιστικούς σκοπούς που προορίζονταν, τότε το ΥΠΕΞ να τα πάρει όλα πίσω.
  Το κράτος δεν υπάρχει γιά να χρηματοδοτεί απ’ τον κρατικό κουμπαρά οποιεσδήποτε ΜΚΟ, είτε της Εκκλησίας είτε άλλων οργανώσεων και συμφερόντων. Η Εκκλησία έχει αρκετή περιουσία ώστε να χρηματοδοτήσει η ίδια τις καλώς εννοούμενες φιλανθρωπικές δραστηριότητες των οργανώσεων της. Οι ΜΚΟ πρέπει να αυτοχρηματοδοτούνται – όχι να απομυζούν το κράτος.

  Όσο γιά την κα. Μπακογιάννη: Τρία πουλάκια κάθονταν, μαζί κι’ ο Μητσοτάκης…

 9. Ο/Η Кроткая λέει:

  Λασκαράτε, ακόμα και αν ο Χριστόδουλος ασθενεί και πνέει τα λοίσθια, είναι ακυβέρνητη η Εκκλησία. Ενόσο δεν μπορεί να απαντήσει ο ίδιος, κάποιος δεν θα κληθεί να απαντήσει στην ΥΠΕΞ?

  Βέβαια, ο συγχρονισμός με τα χίλια σκάνδαλα είναι κομμάτι ύποπτος. Από την άλλη, αυτό το κράτος δεν μας πείθει πως βάζει το μαχαίρι στο κόκαλο,΄εν γένει…

 10. Ο/Η Geysser λέει:

  Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας. Και δεν μιλάω μόνο για τα κοτόπουλα…

 11. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Кроткая και λοιποί φίλοι,
  για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος, η Ντόρα δεν είναι ακριβώς ο μπαμπάς της. Υπενθυμίζω πως μαζί με Κυριάκο, Μαριέττα και Άρη δεν υπέγραψαν για τις ταυτότητες. Στα σίγουρα δεν βλέπει με καλό μάτι τις αρπαχτές της Αλληλεγγύης. Στα σίγουρα κανείς δεν θα πάει στην ψειρού ούτε θα επιστραφεί δραχμή. Η Εκκλησία δεν δίνει ποτέ, μόνο εισπράττει. Δόγμα απαραβίαστο. Εδώ είμαστε να δούμε. Η Ντόρα απλά επωφελείται από τις βυθίσεις του Αγιωτάτου Χριστόδουλου και πουλάει μούρη για προοδευτική που σε αντίθεση με τον Καραμανλή, τα βάζει και με την Εκκλησία. Χτίζει προφιλ για την επερχόμενη μετα-Κωστάκη εποχή.

 12. Ο/Η zaphod λέει:

  Χλωμό το βλέπω να γίνει κάτι τελικα. Μάλλον έχει δίκιο ο Λασκαράτος στο σχόλιο 11. Και πάλι όμως ελπίζω να είναι η αρχή που θα κλείσει -έστω και αυτό ρε παιδιά- την αειρρέουσα κάνουλα του δημοσιου χρήματος προς τα κει. Ίδωμεν!

 13. Ο/Η Rodia λέει:

  Η «Αλληλεγγυη» πηρε επιδοτηση και απο το ΥΠΠΕ. Το (κωμικο)τραγικο ειναι οτι ο κοσμακης πιστευει οτι η εκκλησια «επιτελει εργο». Προχτες κιολας, ειδα μια γειτονισσα να βγαινει απο το σπιτι της το βραδακι φορτωμενη με σακκουλες. «Που πατε;» τη ρωταω αφελως. «Παω εδω κοντα, να δωσω αυτα σε μια φτωχη οικογενεια», απανταει. «Καλα, δεν ενδιαφερεται η Προνοια, ο Δημος, καποιος φορεας τελοσπαντων;» ξαναρωταω, και «ενδιαφερεται η εκκλησια, κατι τους δινει» απανταει. «Και δεν φτανουν αυτα που δινει η εκκλησια, πρεπει να πηγαινετε κι εσεις;» ξαναρωταω. «Ξερετε, η εκκλησια επιτελει μεγαλο εργο, εχει πολυ κοσμο να φροντισει» λεει, και με αφηνει κοκκαλο. Ισα που προλαβα να ψελλισω «με καποια ανταλλαγματα ομως, οπως τις υπογραφες για τις ταυτοτητες…» Ευτυχως ειχε ξεμακρυνει και δεν ακουσε καλα!

  Δεν ξερω τι να υποθεσω πια. Μηπως κυβερνα η εκκλησια και δεν το εχουμε παρει χαμπαρι; Τα δημοσια εγγραφα π.χ. ειναι προσβασιμα απο τους πολιτες, ενω τα εγγραφα της εκκλησιας ΔΕΝ ειναι προσβασιμα οχι μονο απο την Ι.Σ. και τους παπαδες, αλλα ουτε και απο το κρατος λεμε…

  ..τελικα, το ερωτημα «ποιος κυβερνα αυτο τον τοπο;» μενει ακομα αναπαντητο, αν και οι βασιλιαδες πηραν δρομο..
  (πιθανοτατα, δεν κυβερνουσαν ουτε εκεινοι!) 🙂

 14. Ο/Η fileleytheros λέει:

  Η ίδια αιώνια παρανόηση στην Ελλάδα…
  Η Αλληλεγγύη δηλώνει ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος.
  ΜΚΟ σημαίνει Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ακριβής αλλά ατυχής μετάφραση του Non Governmental Organization), δηλαδή εννοιολογικά Μή Κρατικό Υποκείμενο.
  Ως γνωστόν η Εκκλησία της Ελλάδος είναι ΝΠΔΔ, δηλαδή Κράτος (άρα Κυβερνητική Οργάνωση).
  Για αυτό η Αλληλεγγύη διευκρινίζει σε όλες τις τελευταίες διαφημίσεις της (δείτε και την free-press εφημερίδα Αλληλέγγυος Πολίτης που κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη) ότι είναι… Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός.
  Αλλά πηγαίνει και υποβάλλει προτάσεις όπου πηγαίνουν και οι κανονικές – ιδιωτικές άρα Μη Κρατικές – ΜΚΟ!!!

 15. Ο/Η dmast λέει:

  …Και βέβαια, δεν βλέπω να γράφουν επί του θέματος οι συνήθεις ύποπτοι – απολογητές της εκκλησίας. Απορώ γιατί…

 16. Ο/Η penguin_witch λέει:

  @dmast: Επειδή είναι παιδιά με καλή ανατροφή, και τα παιδιά με ανατροφή ποτέ δε μιλάνε με γεμάτο στόμα… 😉

 17. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Ερώτηση Δραγασάκη προς Ντόρα

  Στο μεταξύ, χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης σε ερώτηση που υπέβαλε προς την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή, επαναφέρει το θέμα με τα κοτόπουλα της ανθρωπιστική βοήθειας που η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» δεν προώθησε στο Ιράκ, όπως προέβλεπε η σύμβαση που είχε υπογράψει με το υπουργείο Εξωτερικών και για τον λόγο αυτό είχε λάβει 5,6 εκατ. ευρώ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, ρωτά εάν το υπουργείο έχει ζητήσει την επιστροφή των χρημάτων και εάν αληθεύουν όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί δέσμευσης της υπουργού ότι το θέμα θα λυθεί ευνοϊκά για την «Αλληλεγγύη».

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=72643696

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 17/01/2008

 18. Ο/Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ λέει:

  Πάντως είναι άδικο αυτό που γίνετε στην Αλληλεγγύη και ειδικά τωρά που δοκιμάζετε σκληρά ο Αρχιεπίσκοπος για την ιστορία η Αλληλεγγύη στα πέντε χρόνια από την ίδρυση της εχεί επτά ιδρύματα στην Ελλάδα και δράση σε 30 χώρες λάθη σίγουρα γίνανε αλλά το έργο είναι μεγάλο και σημαντικό γιατί σ΄αυτή χώρα πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα για χάριν των προσωπικών φιλοδοξιών. Όσον αφορά το πρόγραμμα των πουλερικών γιατί δεν λέει η κ. Ντόρα ότι παρκάλεσε την αλληλεγγύη να κάνει το πρόγραμμα για να μην κλείσουν τα πτνηνοτροφία και βγήκε η αλληλέγγύη εν μέσω παγκόσμιας κρίσης να δώσει κοτόπουλα γιατί ενώ το Κονγκό μετά μεγάλης χαράς δέχτηκε να τα πάρει η κ. Ντόρα δεν ήθελε όπου παρ’ολίγο να παραιτηθεί ο πρέσβης μας εκεί παρά ταύτα όμως βρέθηκε άλλη χώρα που τα ήθελε το ιράκ λόγω της εμπόλεμης κατάστασης όμως τελείωνε η προθεσμία για την υλοποίηση του προγράμματος ζητείτε παράταση όπου δίδεται προφορικά και ξαφνικά την ώρα που θα έφευγαν τα πρώτα φορτία ζειτείται από την αλληλεγγύη να σταματήση το πρόγραμμα. Αυτά τα λίγα για την ιστορία η αλήθεια θα λάμψει στο τέλός ελπίζω όλα αυτά να μην έχουν σχέσει με τις φιλοδοξίες της κ. Ντόρας η με την διαδοχή στην Εκκλησία η ακόμη με τις παρεμβάσεις που είχε ο μπαμπάς της κ. Ντοράς στο πρόγραμμα όπου δεν έγιναν δεκτές από την αλληλεγγύη, γιάτι άραγε …

 19. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ,
  μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις
  1) γιατί η Εκκλησία που διαθέτει αμύθητη περιουσία, πρέπει να κάνει τις υποτιθέμενες φιλανθρωπίες της με ξένα κόλλυβα, δηλαδή με χρήματα του κράτους; Γιατί δηλαδή τα χρήματα αυτά δεν μπορεί να τα διαθέσει το ίδιο το κράτος με τους δικούς του μηχανισμούς και πρέπει να το κάνει η Εκκλησία;
  2)Που και πότε δημοσιεύει η «Αλληλεγγύη» ισολογισμό, δηλαδή έσοδα-έξοδα κλπ και σε ποιόν λογοδοτεί;
  3)Γιατί η «Αλληλεγγύη» αισθάνθηκε την ανάγκη να εκδώσει δική της εφημερίδα τον «Πολίτη», που μάλιστα διανέμεται δωρεάν; Έχει ανάγκη δημοσίων σχέσεων, γιατί επιβαρύνει έτσι τα οικονομικά της;
  4)Γιατί ο νεαρός αν δεν κάνω λάθος, γιατρός (απόφοιτος Ρουμάνικου Πανεπιστημίου) κ.Φουρλεμάδης επελέγη το 2002 ως διευθυντής της; Τι προϋπηρεσία διαθέτει ο άνθρωπος αυτός σε κοινωνικά έργα; Δεν έχει η Εκκλησία έναν έμπειρο άνθρωπο, δοκιμασμένο στην ανθρωπιστική δράση να διορίσει; Διαβάζω στον χαιρετισμό του κ.Φουρλεμάδη στην ιστοσελίδα της «Αλληλεγγύης»:

  «….Νέοι άνθρωποι με οράματα, όρεξη για δημιουργία και προσφορά κλήθηκαν από την Εκκλησία να αναλάβουν την οργάνωση ενός νέου φορέα, ………Νέα παιδιά, τα οποία σε πείσμα των καιρών ακόμα πιστεύουν σε κάτι. Νέα στελέχη, τα οποία υπερβαίνουν ιδεολογίες και «ταμπέλες»…..».

  Θυμάμαι τον άφαντο σήμερα και φυγόδικο από τότε, νεαρό λογιστή Παπαδήμα που ο άγιος Ειρηναίος εκθρονισμένος σήμερα πατριάρχης Ιεροσολύμων διόρισε οικονομικό διαχειριστή του πατριαρχείου χωρίς να διαθέτει τα προσόντα. Δεν συγκρίνω τις δυο προσωπικότητες, αλλά δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω πως επιλέγονται οι άπειροι νέοι λαϊκοί να επανδρώσουν θέσεις μεγάλης εκκλησιαστικής ευθύνης.

 20. Παράθεμα: Η περίπτωση της κας Λ.Κανέλλη και οι προεκτάσεις της « Ροΐδη Εμμονές

 21. Παράθεμα: ΓΑΠ: Στοργή σε Εκκλησία-Στρατό-Αστυνομία « Ροΐδη Εμμονές

 22. Ο/Η laskaratos λέει:

  ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΚΆΝΟΥΝ ΠΩΣ ΞΕΧΑΣΑΝ:

  Tώρα το ΥπΕξ έχει ακόμη πιο ευσεβή ηγεσία, με παράσημα του πατριαρχείου Ιεροσολύμων (του Τάγματος των Σταυροφόρων κλπ) και η υπόθεση, που αναβίωσε για λίγο το 2012 για να ξαναξεχαστεί, φαίνεται να πηγαίνει γλυκά-γλυκά για παραγραφή, όπως είχε προφητεύσει το 2011 ο μητροπολίτης Ζακύνθου (τώρα Δωδώνης) Χρυσόστομος και όπως απαιτεί το περί δικαίου αίσθημα.
  Νομίζω πως η αδέκαστη Δικαιοσύνη και ο υπουργός κατά της διαφθράς κος Παπαγγελόπουλος (της καραμανλικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ) θα τακτοποιήσει το ζήτημα κατά το δικαιότερο τρόπο.
  Άλλωστε η Αλληλεγγύη ονομάστηκε από τον Αρχιεπιίσκοπο Αγάπη-Αποστολή και ούτε γάτα ούτε ζημιά κε Τσίπρα.
  ____________

  Υπενθυμίσεις:

  Η ανάλογη ιερή υπόθεση της Πάτμου:
  Το «αγανακτισμένο» left.gr (Έκτοτε ούτε μια ερώτηση, για τα μάτιια, τι απέγινε με την υπόθεση)
  http://left.gr/news/katatheseis-eis-varos-mko-gia-polyteleis-apostoles-stin-arktiki-kai-kroyazieres-sto-neilo#sthash.N9gjKlQL.dpuf
  16.12.2012

  Καταθέσεις εις βάρος ΜΚΟ για πολυτελείς αποστολές στην Αρκτική και κρουαζιέρες στο Νείλο

  Ποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μπαίνουν στο στόχαστρο της Οικονομικής Αστυνομίας. Βαρύ το κατηγορητήριο για «πάρτι» εκατ. ευρώ. Ξεκίνησαν οι καταθέσεις από υπαλλήλους στα υπ. Εξωτερικών, Πολιτισμού και του ΟΠΑΠ.
  αρχή θα γίνει από την ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου», στην οποία εμπλέκονται επιχειρηματίες, πολιτικοί μηχανικοί, διπλωματικοί υπάλληλοι.
  Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει επιβαρυντικά στοιχεία και αδικαιολόγητα παραστατικά, ύψους 20 εκατ. ευρώ στα χαρτοφυλάκια των οργανώσεων που απομυζούν τον κρατικό κορβανά στο όνομα της ευαισθησίας και της αλληλεγγύης…….

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=473933
  Πάρτι εκατομμυρίων στις ΜΚΟ
  Πιστώσεις 175 εκατ. ευρώ είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2012 και πάγωσαν με εντολή Σαμαρά
  09/09/2012
  ……………..

  Αρκετά ποσά φέρεται ότι έλαβε η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος, από την οποία η Αρχιεπισκοπή Αθηνών αποχώρησε ως εταίρος και τη μετονόμασε σε «Αγάπη», ενώ ίδρυσε μια νέα αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «Αποστολή».
  Εξαιρετικά γενναιόδωρο ήταν το υπουργείο Εξωτερικών και σε δυο ΜΚΟ νομικής φύσεως, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου και το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου. Συγκεκριμένα, για την περίοδο 2000-2007 το πρώτο κέντρο έλαβε περίπου το ποσό των 3,4 εκατ. ευρώ, ενώ στο δεύτερο χορηγήθηκε το πόσο των 2,6 εκατ. ευρώ. Το πρώτο κέντρο μάλιστα το 2005 έλαβε το ποσό των 60.000 ευρώ για τη δημιουργία παραρτήματος στο Ιράν, ενώ το δεύτερο εισέπραξε το 2005 το ποσό των 50.000 για τη δημιουργία ινστιτούτου στην Ακαδημία Επιστημών της Μολδαβίας.

  https://roides.wordpress.com/2011/12/30/30dec11/
  Μεταξύ κατεργαραίων «Αλληλεγγύη»;
  30/12/2011 Πάει για παραγραφή ο κ.Φουρλεμάδης;

  ………………….

  Ο μητροπολίτης τ. Ζακύνθου Χρυσόστομος άνοιξε (λίγο) το στόμα του και ξεμπροστιάζει το φίλο του, τον Αρχιεπίσκοπο “Αλληλεγγύης”-“Αποστολής”, Βουλιαγμένης, Βοιωτοπεδίου, Σιβιτανιδείου, Λαυρεντιάδη, Κατάρ, Ασωπού (Βουργένι) και Οινοφύτων (Στανιάτες) κ.Λιάπη:

  «Η Εκκλησία ακόμα ελέγχεται από το σύστημα Χριστόδουλου (“Free Sunday”: 25-12-2011)

  M.:“………….Το μόνο που άλλαξε ήταν, αντί Χριστόδουλου, Ιερώνυμος. Ο ένας φώναζε δυνατά ό,τι ήθελε να κάνει, ενώ ο άλλος το κάνει μουλωχτά……….

  Δ.: Καθ’ οδόν το τσουνάμι. Φοβάστε κάτι αντίστοιχο και σήμερα;
  Μ.:Στο δρόμο είναι το τσουνάμι.

  Δ: Τότε υπήρξαν οικονομικές και άλλες υποθέσεις που είχαν πλήξει την τότε ηγεσία της Εκκλησίας…
  Μ: Γιατί, δεν έχουμε οικονομικές τώρα; Τι έγινε με την «Αλληλεγγύη»; Τι έγινε με το Ίδρυμα Κόκκορη; Τι έγινε με τα… φιλέτα της Βουλιαγμένης, που τα πούλησαν αντί πινακίου άνευ φακής στη Σύνοδο;

  Δ.:Η υπόθεση της «Αλληλεγγύης» ανάγεται πάντως στην προηγούμενη περίοδο…
  Μ:Σύμφωνοι, αλλά τι έγινε; Έμεινε ατιμώρητος με τόσα εκατομμύρια που φέρεται ότι έχει καταχραστεί.
  Δ: Για ποιον μιλάτε;

  Μ:Για τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Φουρλεμάδη. Έχει στείλει γράμμα στην επιτροπή [σ.σ.: της Εκκλησίας] που τον κάλεσε και τους είπε: «Δεν έρχομαι, αλλά να ξέρετε ότι τα λεφτά που ζητάτε τα έχω εγώ για να πληρώσω τα δικαστήρια όταν με κατηγορήσουν δημοσιογράφοι, ο Ζακύνθου κ.ά.». Το υπουργείο Εξωτερικών ζητά πίσω τα χρήματα και η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Δεν πρέπει να βρει τους ενόχους; Να σας φέρω ένα παράδειγμα από τα εκατοντάδες που όζουν. Η «Αλληλεγγύη» κάνει με μια εταιρεία ένα συμφωνητικό για τη μεταφορά επισιτιστικής βοήθειας στο εξωτερικό. Το έργο κοστολογήθηκε 2 εκατ. ευρώ. Η μεταφορά δεν γίνεται και η εταιρεία καλείται να πάρει την αποζημίωσή της, που ανήρχετο σε 1,2 εκατομμύρια! Το μεγάλο κακό όμως είναι αλλού: ότι μιλούσαν για πρόγραμμα που είχε ήδη λήξει! Για την «Αλληλεγγύη» έχω στείλει γράμμα εδώ και ενάμιση χρόνο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του λέω: «Δεν μάθατε τίποτε περί “Αλληλεγγύης”, στην οποία αναμειγνύονται και πολιτικά πρόσωπα; Τι θα κάνετε;». Νομίζω ότι το πάνε έτσι για να γίνει παραγραφή. Και επί τη ευκαιρία, ο κ. Δήμτσας [σ.σ.: γενικός διευθυντής της ΜΚΟ που διαδέχτηκε την «Αλληλεγγύη»] δεν ήταν και πριν συνεργάτης του Χριστόδουλου;…
  Δ: Επιτρέψτε μου να επιμείνω στην υπόθεση των οικοπέδων της Βουλιαγμένης…
  Μ: Είναι σαφέστατη υπόθεση αμέλειας ή εγκληματικής πράξης…
  Δ: Ισχυρίζεστε δηλαδή ότι η απομάκρυνση του μητροπολίτη Ιωαννίνων και του κ. Ζαμπέλη από την Οικονομική Υπηρεσία οφείλεται στην υπόθεση αυτή;
  Μ: Και σε αυτή.

  Δ: Κάποια πρόσωπα της προηγούμενης κατάστασης μπορεί να παίζουν ρόλο στο να μη διαλευκαίνονται οι υποθέσεις;

  Μ: Ναι, ακριβώς αυτόν το ρόλο παίζουν. Αυτός είναι επικίνδυνος ρόλος……………..

  Δ: Όταν μιλάτε για αρχηγούς που δεν έχουν κότσια…

  Μ: Εννοώ και τον Αρχιεπίσκοπο. Όταν έχεις αδυναμίες, πρέπει να κρύβεσαι. Να μην ανεβαίνεις σε σκαλοπάτια ψηλότερα από εκείνα που μπορείς.

  Δ: Άρα κι εσείς στηρίξατε μια κακή επιλογή.

  Μ:Βεβαίως. Εκ των υστέρων το αναγνωρίζω….

  Δ:Δεν βλέπετε κάτι θετικό σε αυτά τα τέσσερα χρόνια;
  Μ:Ναι. Ότι δεν βγαίνουμε στους δρόμους να κραυγάζουμε. Ένα χαμηλό προφίλ περνάει πιο εύκολα και τις ανομίες…”.
  _______________

  Στο μεταξύ ο Φουρλεμάδης έγινε παπάς στη Ρουμανία:
  http://www.spirospero.gr/index.php/politiki/97533-i-remoyla-kai-to-evlogison-despota
  Η ρεμούλα.. και το «ευλόγησον Δέσποτα»
  27 Φεβρουαρίου 2014.

  Άνθρωπος με τα πολλά πρόσωπα! Γενικός Διευθυντής ,Παπάς Φιλάνθρωπος και κολλητός του Δημήτρη Κοντομηνα. Έχοντας σπουδάσει Ιατρική στη Ρουμανία και με προσωπικές γνωριμίες στην ιεραρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, ο Δημήτρης Φουρλεμάδης επελέγη προσωπικά από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για να αναλάβει τη διεύθυνση της εκκλησιαστικής ΜΚΟ. Το πρώτο γραφείο της.. «Αλληλεγγύης» βρισκόταν στο Κολωνάκι. Ένα δυαράκι στον ημιώροφο μιας πολυκατοικίας. Εκεί δούλευαν 3-4 υπάλληλοι με επικεφαλής τον Δημήτρη Φουρλεμάδη. Την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης από τη Ν.Δ., δηλαδή το διάστημα 2004-2007 η «Αλληλεγγύη» φαίνεται, σύμφωνα με στοιχεία να έλαβε μόνο από την ΥΔΑΣ πολλά εκατομμύρια ευρώ. Σε λιγότερο από δύο χρόνια, από το δυαράκι η «Αλληλεγγύη» μετακόμισε σε ιδιόκτητα γραφεία ενός εξαώροφου κτιρίου στην Κυψέλη. Και το 2006, δε, σε πολυτελή γραφεία που προκάλεσαν την απορία πολλών επισκεπτών τους. «Πού βρήκαν τόσα χρήματα;» αναρωτιόντουσαν πολλοί. Η αντίστροφη μέτρηση για την ΜΚΟ της Εκκλησίας ξεκίνησε όταν τον Απρίλιο του 2007 βρέθηκαν 340 τόνοι σάπιων κοτόπουλων σε αποθήκες ψυγείων. Τα κοτόπουλα είχαν αγοραστεί μέσω ενός προγράμματος του υπουργείου Εξωτερικών. Σήμερα ο Δημήτρης Φουρλεμάδης είναι ένας εκ τον ισχυρών ανδρών της τηλεόρασης του ΑLPHA. Oμως ο ίδιος έχει και άλλη μία ιδιότητα.. αυτή του ιερέα! Η Εφημερίδα real θα αποκαλύψει ότι ο Φουρλεμάδης θα χειροτονηθεί πρεσβύτερος από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ.Στην φωτογραφία βλέπετε στην εκκλησία του Οσίου Ποταπίου, που βρίσκεται στο ομώνυμο μοναστήρι στο Λουτράκι. Ο μητροπολίτης Κορίνθου προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Κάτω Δουνάβεως κ. Κασιανό από το Πατριαρχείο Ρουμανίας και συλλειτούργησε ο πατήρ Δημήτρης Φουρλεμάδης.

 23. Παράθεμα: Το σκάνδαλο «Αλληλεγγύη» (τώρα «Αποστολή») και η «φιλάνθρωπη» εκκλησία | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.