Το πόρισμα για τον πρώην Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη

amnoerifia2Ο ανακριτής πιθανότατα να ζητήσει την παραπομπή του Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονος σε εκκλησιαστικό δικαστήριο…

«ΥΣΤΕΡΑ από τρία ολόκληρα χρόνια έφθασε η ώρα η εκκλησιαστική Δικαιοσύνη να αποφανθεί για την τύχη του έγκλειστου από τον περασμένο Μάιο στις φυλακές Κορυδαλλού Μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονος Μπεζενίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικός εκκλησιαστικός ανακριτής
Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ ολοκλήρωσε την ανάκριση που διεξήγαγε κατά του κ. Παντελεήμονος και υπέβαλε το πόρισμά του για την υπόθεση της υπεξαίρεσης της Μονής Ευαγγελιστρίας της Θεοτόκου, Οσίου Εφραίμ, της Νέας Μάκρης. Υπόθεση για την οποία ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο σε κάθειρξη έξι ετών για υπεξαίρεση ποσού ύψους 195.000 ευρώ (66,5 εκατ. δραχμών). Το πόρισμα του ανακριτή αναμένεται να συζητηθεί στη δωδεκαμελή Διαρκή Ιερά Σύνοδο που συνεδριάζει εντός της εβδομάδος στη Μονή Πετράκη και βάσει του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος πρέπει να οριστεί η σύγκληση του πρωτοβάθμιου εκκλησιαστικού δικαστηρίου κατά του ιεράρχη.
» http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=249972&ct=1

Δεν γνωρίζω τι θα πράξει το λεγόμενο εκκλησιαστικό δικαστήριο, αυτό που ξέρω είναι ότι έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο σε κάθειρξη έξι ετών για υπεξαίρεση…
Αυτό που επίσης ξέρω και αγαναχτώ είναι ότι Παντελεήμων Μπεζενίτης προσπάθησε να αποφυλακιστεί επικαλούμενος λόγους υγείας και επειδή τόλμησαν να του το απορρίψουν, η Σύνοδος το περασμένο καλοκαίρι προσπάθησε σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να προχωρήσει στη μετατροπή μιας πτέρυγας μοναστηριού σε εκκλησιαστική φυλακή, προκειμένου να καταστεί εφικτή η μεταφορά του εκεί…

Το διανοείστε; Διάβολε, τόλμησε η επίσημη αρχή της εκκλησίας να. προτείνει προς την κυβέρνηση, να μετατραπεί μέρος ενός μοναστηρίου σε …Φυλακή. Πόσο φυλακισμένο μπορεί να είναι ένα ψάρι στη θάλασσα; «Το παιδί μας» ο Μπεζενίτης θα πάθει κατάθλιψη.

Δηλαδή σαν να λέμε ότι ένας κοινός θνητός καταδικάζεται σε κάθειρξη, έρχονται συγγενείς και φίλοι, πάνε στον υπουργό δικαιοσύνης και του προτείνουν να πάει «το παιδί» τους σε ειδικά απομονωμένη πέργολα, που χτίσανε ειδικά για την περίπτωση στο ρετιρέ της πολυκατοικίας τους, προκειμένου να μην μελαγχολήσει («το παιδί»)… Σουρεαλιστικό θράσος!

Προς το παρόν «ο Άγιος» είναι στις φυλακές Κορυδαλλού, δεν ξέρω αν είναι οι ίδιες με αυτές των υπολοίπων δευτεροκλασάτων θνητών, αλλά τέλος πάντων.

Σημειώση 1η :
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, και κυρίως μετά τις αποκαλύψεις για τη Μονή Βατοπαιδίου, το φρόνημα του μητροπολίτη φέρεται να ενισχύεται. Και αυτό διότι, όπως επισημαίνουν συνομιλητές του, νιώθει ότι δικαιώνεται. Οπως τους λέει, ο νομικός σύμβουλος της Μονής Οσίου Εφραίμ και εκ των βασικών κατηγόρων του ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων, τα οποία τον καταδίκασαν δύο φορές, δεν είναι άλλος από το δικηγόρο κ. Διον. Πελέκη, τον νομικό σύμβουλο της Μονής Βατοπαιδίου.

Σημειώση 2η :
Το δικαστήριο θα απαρτίζεται από τους 12 μητροπολίτες-μέλη της Ιεράς Συνόδου με πρώτο τον κ. Μελέτιο (έχει φήμη του αυστηρού). Πρόκειται για τους Μητροπολίτες: Μαντινείας κ. Αλέξανδρο, Αργολίδος κ. Ιάκωβο, Φωκίδος κ. Αθηναγόρα, Αρτης κ. Ιγνάτιο, Λαρίσης κ. Ιγνάτιο, Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνο, Ιερισσού κ. Νικόδημο , Μηθύμνης κ. Χρυσόστομο, Κίτρους κ. Αγαθόνικο, Διδυμοτείχου κ. Νικοφόρο και Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο. Θα κληθούν, όμως, να συμμετέχουν ως αναπληρωματικοί δικαστές ακόμη 12 ιεράρχες-μέλη της επόμενης Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που θα αναλάβουν τη διοίκηση της Εκκλησίας την 1η Σεπτεμβρίου του 2009 και θα ολοκληρώσουν τη θητεία τους στις 31 Αυγούστου του 2010. Πρόκειται για τους Μητροπολίτες Νικαίας κ. Αλέξιο , Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο, Φθιώτιδος κ. Νικόλαο, Γυθείου κ. Χρυσόστομο , Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλο, Λήμνου κ. Ιερόθεο, Γουμενίσσης κ. Δημήτριο , Βεροίας κ. Παντελεήμονα, Κονίτσης κ. Ανδρέα, Ξάνθης κ. Παντελεήμονα και Ελασσώνος κ. Βασίλειο .

Σημειώση 3η :
Πολλοί φίλοι του κ. Παντελεήμονος, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η απόφαση του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου θα πρέπει απλώς να επαναβεβαιώσει την ποινή της έκπτωσής του από τον μητροπολιτικό θρόνο της Αττικής, όπως αποφάσισε το 2005 η 12μελής Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρία του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, αφήνοντάς του τον τίτλο (και τα προνόμια) του μητροπολίτη χωρίς μητρόπολη. «Αρκετά πλήρωσε. Βρίσκεται στις φυλακές και ζει ένα δράμα» δηλώνει στο «Βήμα» εις εκ των ιεραρχών που υποστηρίζουν αυτή την άποψη. Άλλοι ιεράρχες πάντως δεν συμφωνούν και είναι υπέρ μιας αυστηρής στάσης και να τον καθαιρέσει από τα επισκοπικά του καθήκοντα και να τον επαναφέρει στις τάξεις των μοναχών.

Σημειώση 4η
Δεν συμφέρει στην εκκλησία αυτό τον καιρό να πάει κόντρα στο κράτος, γιατί διακυβεύονται πολλά…Π.χ. Η συμμετοχή των εκκλησιαστικών Οργανισμών στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007 – 2013 συνολικού ποσού 39,4 δισεκατ. €υρώ. Τα λεφτά που μοιράζονται είναι πολλά…. Οι δεσποτάδες τρέχουν και δεν φτάνουν να ετοιμάσουν τις δικές τους προτάσεις σ’ ένα ευρύ πλαίσιο δράσεων. Όλα αυτά σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, όπου το κράτος δανείζεται να καλύψει πάγιες ανάγκες. Δεν ξέρω αν ζητήματα όπως αυτό θα επιρρεάσει την απόφασή τους για τον Παντελεήμωνα, λέω εγώ τώρα… («Το Ποντίκι 8.01.09»)

Ο Αρειος Πάγος
Τα μέλη του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου θα πρέπει, εφόσον ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος τους δώσει τη σχετική εντολή, να συνεδριάσουν ως τις 20 Ιανουαρίου καθώς την ημέρα εκείνη θα συζητηθεί ενώπιον του Αρείου Πάγου η αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε ο κ. Παντελεήμονας κατά των καταδικαστικών αποφάσεων που εκδόθηκαν εναντίον του. Αν η αίτηση αναίρεσης απορριφθεί, τότε, λένε ιεράρχες, θα πρέπει η Ιερά Σύνοδος να εφαρμόσει τα όσα υπαγορεύει το άρθρο 16 του νόμου περί εκκλησιαστικών δικαστηρίων το οποίο ορίζει ότι: «Ο αρμόδιος εισαγγελεύς, καταστάσης αμετακλήτου της αποφάσεως του Κοινού Ποινικού Δικαστηρίου, ανακοινοί ταύτην εν αντιγράφω προς τον πρόεδρον της Ιεράς Συνόδου, προκαλεί την υπό του αρμοδίου εκκλησιαστικού δικαστηρίου καθαίρεσιν του καταδικασθέντος άνευ ετέρας τινός διαδικασίας και ανακοινοί πάραυτα την γενομένην καθαίρεσιν εις τον ανακοινώσαντα την ποινικήν απόφασιν εισαγγελέα». (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=249972&ct=1 )

.

ρο

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, Διακρίσεις (κάθε είδους). Bookmark the permalink.

8 Responses to Το πόρισμα για τον πρώην Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη

 1. Όσο η Εκκλησία θα διατηρεί δικές της δικαστικές δομές και όσο θα έχει τη δύναμη να παρεμβάινει στους θεσμούς, τόσο θα βλέπουμε κληρικούς να μένουν στο απυρόβλητο. Βέβαια, κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει.

 2. Ο/Η espectador λέει:

  Συγγνωμη αλλα υπαρχει και αυτο

  http://www.tvxs.gr/v3122

 3. Ο/Η Αριστερός Ψάλτης λέει:

  Επιδιώκεται το Εκκλησιαστικό Δικαστήριο να επιβάλει στον αρχιερέα την ηπιότερη ποινή της έκπτωσης

  Υπάρχει μια πληροφορία ότι το Εκκλησιαστικό Δικαστήριο επιδιώκεται να συνεδριάσει πριν ανακοινωθεί στην Ιερά Σύνοδο η απόφαση του Αρείου Πάγου, γιατί αν αυτή είναι καταδικαστική και αμετάκλητη για τον κ. Παντελεήμονα, τότε είναι υποχρεωμένη, χωρίς άλλη διαδικασία, να τον καθαιρέσει και να τον επαναφέρει στην τάξη των μοναχών.

  Κατά την ίδια πληροφορία, επιδιώκεται το Εκκλησιαστικό Δικαστήριο να του επιβάλει την ηπιότερη ποινή της έκπτωσης, κάτι που του έχει ήδη επιβληθεί από την Ιερά Σύνοδο, ώστε όταν ανακοινωθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, να επικαλεστεί το δεδικασμένο και να μην επανέλθει για να του επιβάλει την εσχάτη των εκκλησιαστικών ποινών, που είναι η καθαίρεση.

  Έτσι θα «τον ρίξει, κατά το δυνατόν, στα μαλακά» και όταν αποφυλακιστεί θα μπορεί να ιερουργεί και να τελεί μυστήρια, μνημόσυνα, κηδείες κ.λπ.

  Πρέπει να σημειωθεί ότι το σενάριο αυτό ιεράρχες το βλέπουν με πολλή επιφύλαξη, γιατί φοβούνται ότι αν υπερισχύσουν τα «φιλάδελφα» και γεμάτα από «συντεχνιακή αλληλεγγύη» αισθήματα των μελών του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου, αυτά θα προκαλέσουν το λαό και θα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο την εικόνα της Εκκλησίας. Και επιπλέον πιστεύουν ότι μια τέτοια απόφαση θα εκπέσει στα κοσμικά δικαστήρια, κάτι που σημαίνει ότι η Εκκλησία θα εκτεθεί και γι’ αυτό το λόγο.

  Γ.Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
  Ελεύθερος Τύπος
  13/1/2009

 4. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

  Δείτε και το ακόλουθο σχετικό βίντεο, που ανέσυρα και ανέβασα πάλι στο youtube:

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κύριε Ροϊδη,
  η Σύνοδος θα κάνει ότι μπορεί να ρίξει στα μαλακά τον συναμαρτωλό Παντελεήμονα. Το ρεπορτάζ του Ελ.Τύπου που έστειλε ο Αριστερός Ψάλτης τα εξηγεί όλα. Θα τον καλύψει όσο μπορεί ο κ.Γιάννης Λιάπης (Ιερώνυμος) όπως τον κάλυπτε για χρόνια προκλητικά και ο Χρήστος Παρασκευαϊδης, διώκτης υποτίθεται των ομοφυλόφιλων πολιτών που τους έβριζε κι όλας χυδαία, αλλά προστάτης των ομοφυλόφιλων δεσποτάδων. Κόρακας κοράκου κλπ
  Η περίπτωση Παντελεήμονα και μόνο μιλάει για την Ιεραρχία.
  Διευκρινίζω για όσους δεν ξέρουν τους εκκλησιαστικούς όρους.
  Ο Παντελεήμονας αυτή τη στιγμή παραμένει επίσκοπος, με προσωρινή απομάκρυνση από την έδρα του, αν αθωωθεί από την κοσμική Δικαιοσύνη. Τον αναπληρώνει προσωρινά μέχρι να αθωωθεί ο Τοποτηρητής, ο εισαγωγέας ιερών πτωμάτων κ.Νίκος Χατζηνικολάου δεσπότης Μεσογαίας, και ερευνητής της ΝΑSA.
  Αν ο Αρ.Π. τον καταδικάσει τελεσίδικα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τον κυρήξουν οριστικά έκπτωτο από την έδρα του αλλά και να τον καθαιρέσουν, δηλαδή να τον κάνουν απλό καλόγερο, χωρίς ούτε καν ιερατική ιδιότητα. Για να προλάβουν αυτό το ενδεχόμενο, μπορεί βιαστικά να τον δικάσουν όπως-όπως, πριν να βγει η απόφαση του ΑΠ και να τον κυρήξουν έκπτωτο, δηλαδή θα είναι επίσκοπος αλλά χωρίς έδρα. Μετα θα πουν αν ο ΑΠ τον καταδικάσει, Α τι κρίμα, δεν το ξέραμε, τώρα τον δικάσαμε, δεν μπορούμε να τον ξαναδικάσουμε. Εννοείτε πως όλες αυτές οι κουτοπονηριές δεν είναι σύννομες, ούτε με το Κανονικό δίκαιο που δεν απαιτεί καταδίκη από κοσμικό δικαστήριο-κάθε άλλο-για την καθαίρεση ιερωμένου, ούτε με τους Νόμους του Κράτους. Αλλά έχουν εξασφαλίσει την ανοχή των πιστών που δεν δίνουν δεκάρα ούτε παίρνουν χαμπάρι. Θα τον κρίνει ο Θεός σου λένε και ξεμπερδεύουν. Αυτή τη γενναιοδωρία βέβαια, δεν την έχουν για τον Γιάννη Αγιάννη που θα τους κλέψει το εξοχικό τους, εκεί απαιτούν άμεση τιμωρία και δεν περιμένουν τη Θεία Δίκη.
  Για να καταλάβετε την φαρσοκωμωδία της Ιεραρχίας που δεν τον καθαιρεί περιμένοντας τάχα τον Α.Π., (που τώρα θα τρέξουν να τον προλάβουν αν μυριστούν πως δεν θα τους τον αθωώσει), φανταστείτε φερ’ ειπείν το πατριαρχείο Αλεξανδρείας για να καταδικάσει ας πούμε το δεσπότη της λίμνης Ταγκανίκας, να περιμένει πρώτα τον μουσουλμάνο δικαστή να βγάλει τελεσίδικη απόφαση, κι ύστερα να δει τι θα κάνει τον δεσπότη.
  Αλλά όπως έχω γράψει σε βαθμό φορτικότητας, η Σύνοδος δεν τολμάει να καθαιρέσει ούτε τον Γιοσάκη, ούτε τον καταδικασμένο παιδεραστή παπά Π.Παπουτσάκη.
  Ήθελα νάξερα, αυτοί οι πιστοί δεν νοιάζονται καθόλου για την «Ευπρέπεια του Οίκου Του»;
  Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

 6. Παράθεμα: Μ’ αρέσει « Banshee Ride

 7. Ο/Η Undantag λέει:

  Δείμος στο 1 και Λασκαράτος στο 6

  Από συστημική άποψη, σε μια χώρα που δεν εφαρμόζει ΠΛΗΡΩΣ (άλλο αν βαυκαλίζεται ότι το κάνει) το χωρισμό Πολιτείας – Εκκλησίας, είναι φυσικό και λογικό να υπάρχουν εμπλοκές μεταξύ των δικαιοδοτικών οργάνων της μιας και της άλλης. Το Κανονικό Δίκαιο θα μπορέσει να εφαρμοσθεί σωστά μόνο όταν δεν θα υπάρχει δυνατότητα προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια για την ακύρωση των πράξεων της εκκλησίας. Δηλαδή όταν η εκλησσία θα πάψει να εκδίδει πράξεις διοικήσεως.

  Γι’αυτό και διαφωνώ με το Δείμο όταν υπονοεί ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να «διατηρεί δικές της δικαστικές δομές». Για μένα, αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ είναι το ζητούμενο. Ανεξάρτητα δικαστήρια του κράτους που εφαρμόζουν τους νόμους του κράτους και ανεξάρτητα δικαστήρια της εκκλησίας που εφαρμόζουν τους λήρους της εκκλησίας.

  ΔΕ θα με χαλούσε καθόλου αν π.χ. ο Παντελεήμων καταδικαζόταν ενώπιον του ποινικού Δικαστηρίου και αθωονόταν ενώπιον του εκκλησιαστικού (με αποτέλεσμα να είναι δεσπότης με δεσποτικό μέγαρο στη φυλακή Κορυδαλού!). Ίσα-ίσα με αυτό τον τρόπο η εκκλησιαστική υποκρισία θα γινόταν πιο προφανής.

  ΥΓ: ΜΙΑ ΠΟΥ Ο ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ, έχει ίσως ενδιαφέρον το εξής απόσπασμα των προτάσεων του εισαγγελέα σε μια σημαντική υπόθεση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Comission v Crésson, C-432/04). Περί νεποτισμού και ηθικής ο λόγος:

  71. Διασφαλίζοντας ότι οι κάτοχοι δημοσίων αξιωμάτων δεν τυγχάνουν, λόγω του αξιώματός τους, ασυλίας έναντι κάθε κολασμού οσάκις παραλείπουν να συμμορφωθούν προς τις απαιτούμενες προδιαγραφές προσωπικής συμπεριφοράς, οι διαδικασίες αυτού του είδους (εν. εσωτερικές διαδικασίες ελέγχου) παρέχουν βασικές εγγυήσεις περί του ότι τα οικεία όργανα λειτουργούν κατά τρόπο σύμφωνο προς τη θεσμική αποστολή τους. Η ύπαρξη και μόνον των διακανονισμών αυτών εκπληρώνει και προληπτική λειτουργία συναφώς.

  72. Τονίζεται επίσης ότι η εφαρμογή αυτών των θεσμικών διακανονισμών δεν αποκλείει την εφαρμογή άλλων μηχανισμών κολασμού της ίδιας συμπεριφοράς των κατόχων δημοσίου αξιώματος. Ωσαύτως, η εφαρμογή άλλων μηχανισμών δεν συνιστά εμπόδιο στην εφαρμογή της θεσμικής διαδικασίας. Αναφέρομαι ειδικότερα στους μηχανισμούς πολιτικής ευθύνης και ποινικής ευθύνης. …. ******* Όλοι αυτοί οι μηχανισμοί εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς και, συνεπώς, δεν αποκλείονται αμοιβαίως. ********

 8. Ο/Η Αλ Καπόνε λέει:

  Τραπεζικό απόρρητο για τον μητροπολίτη προφασίζεται η Σύνοδος

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
  Στην Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη
  Του Νικου Παπαχρηστου

  Την παραπομπή του έγκλειστου στις φυλακές Κορυδαλλού, πρώην Μητροπολίτη Αττικής κ. Παντελεήμονα Μπεζενίτη, στην Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη αναμένεται, εκτός απροόπτου, να αποφασίσουν το αργότερο μέχρι αύριο τα μέλη του πρωτοβάθμιου Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου για Αρχιερείς που συνεδριάζουν σήμερα στη Μονή Πετράκη. Οι 12 εκκλησιαστικοί δικαστές, που είναι οι μητροπολίτες-μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μελετούν από χθες όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην πορισματική έκθεση που συνέταξε ο ανακριτής της υπόθεσης, Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνεται η παραπομπή του κ. Παντελεήμονα σε δίκη με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 166 χιλιάδων ευρώ από τη Μονή Οσίου Εφραίμ, της Νέας Μάκρης. Σημειώνεται πως ο Καρυστίας διερεύνησε και τις καταγγελίες που αφορούσαν την ύπαρξη υπεράκτιας εταιρείας που φέρεται να ανήκει στον πρώην Αττικής και μέσω της οποίας διακινούνταν χρηματικά ποσά ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

  Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, τις έρευνες του κ. Σεραφείμ «φρέναρε» το τραπεζικό απόρρητο. Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση της υπεξαίρεσης ο κ. Παντελεήμονας έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο σε κάθειρξη έξι ετών και από τον περασμένο Μάιο εκτίει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Μάλιστα στις 20 Ιανουαρίου θα συζητηθεί ενώπιον του Αρείου Πάγου αίτηση αναίρεσης που υπέβαλε ο κ. Παντελεήμονας κατά της καταδικαστικής απόφασης. Στην περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό το αίτημά του θα ξεκινήσει αυτομάτως η προβλεπόμενη διαδικασία για την οριστική καθαίρεσή του. Αφού ο αρμόδιος εισαγγελέας ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για την αμετάκλητη απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου, το Εκκλησιαστικό Δικαστήριο οφείλει να προχωρήσει στην καθαίρεση του κ. Παντελεήμονα από τον βαθμό του Επισκόπου σε εκείνον του μοναχού.

  Υπό το βάρος ενός τέτοιου ενδεχομένου πολλοί ιεράρχες εκτιμούν πως ο πρώην Αττικής θα πρέπει άμεσα να παραπεμφθεί στο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο ώστε «να αποφανθεί επιτέλους» και η Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη, τρία ολόκληρα χρόνια μετά την απομάκρυνσή του από τη μητροπολιτική του έδρα. «Η Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη κωλυσιέργησε εξαιτίας προβλημάτων που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει, όπως το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των υπεράκτιων εταιρειών» εξήγησε χθες ο εκπρόσωπος της Συνόδου, αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Ανθης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s