Συνελήφθη ιερέας για βιασμό (μη με πεις!)

[Ένας 49χρονος ιερέας συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου με την κατηγορία του βιασμού. Στην κατοχή του εντοπίστηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας]

©George Micalef

Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου το άκουσμα της είδησης για την σύλληψη ενός 49χρονου ιερέα της περιοχής, για βιασμό ανηλίκου και για παιδική πορνογραφία.
Όλα ξεκίνησαν από το 2007 – 2018, όταν ο ιερέας φιλοξενούσε στην οικία του δύο αδερφές 22 και 27 ετών σήμερα που της πήγαινε η μητέρα τους και ύστερα από καταγγελία που έκανε το μικρότερο κορίτσι, αποκαλύφθηκε ότι σε ηλικία 13 ετών ο ιερέας την βίασε. Η γυναίκα βρήκε το κουράγιο και πρόσφατα κατήγγειλε στο Ladylike.gr τα όσα πέρασε.
Για την υπόθεση για μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόταν σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας, από την οποία προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του συγκεκριμένου ιερέα.
Χθες και ύστερα από συνεργασία αστυνομικών της Ασφάλειας Αγρινίου με άντρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έγινε αιφνιδιαστική έφοδος σε δύο οικίες του 49χρονου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Μάλιστα σε δύο φωτογραφίες, που βρέθηκαν, στον υπολογιστή του, απεικονίζονταν δύο ανήλικα κορίτσια να κάθονται πλάτη και γυμνά και εξετάζεται αν πρόκειται για τις αδελφές που τον έχουν καταγγείλει ή για άλλες ανήλικες από το παρελθόν.
Το μεσημέρι της Πέμπτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, απ’ όπου πήρε προσθεσμία για να απολογοληθεί τη Δευτέρα.

πηγη

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, Δικαιοσύνη, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to Συνελήφθη ιερέας για βιασμό (μη με πεις!)

  1. Ο/Η Felix λέει:

    Αν εσείς θεωρείτε χιούμορ το συγκεκριμένο σκίτσο λυπάμαι.
    Αν δεν το θεωρείτε χιούμορ και πάλι το χρησιμοποιήσατε πάλι λυπάμαι.

    Σε μια εποχή που η κοινωνία μας προσπαθεί να ξεφύγει από ταμπέλες, στερεότυπα και ρατσιστικές συμπεριφορές.
    Σε μια εποχή που μαχόμαστε για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις για το φύλο, την φυλή και τον σεξουαλικό προσδιορισμό, εσείς βάζετε φάτσα κάρτα μια αηδιαστικη προσπάθεια χαρακτηρισμού μιας ολόκληρης ομάδας ανθρώπων ως βιαστές!

    Για φανταστήτε μετά από την είδηση για τον βιασμό αγοριού από ομοφυλόφιλο , να δημοσιεύατε ένα σκίτσο αντίστοιχου περιεχομένου με την επιγραφή «Σώστε τα παιδιά από τις πούστρες, είναι επικίνδυνοι!»

    Θα μπορούσατε να κάνετε κάτι τέτοιο? Όχι φυσικά, και πολύ σωστά.

    Γιατί νομίζετε ότι αυτό επιτρέπεται για ιερείς ή για οποιονδήποτε άλλο?

    Ντροπή και πάλι ντροπή σας.
    Πρέπει να έχετε απίστευτη εμπάθεια για να μην δείτε ότι το σκίτσο αυτό είναι ένα προσβλητικό μήνυμα μίσους, που τσουβαλιάζει και στοχοποιεί μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων με τρόπο απαράδεκτο.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      To σκίτσο αφορά τους παιδεραστές ιερείς που τους αποκαλεί τράγους και την εκκλησιαστική ηγεσία που συστηματικά τους προστατεύει, όπως θαυμάσια γνωρίζετε

      https://www.tovima.gr/2008/11/25/archive/i-arxiepiskopi-amerikis-sti-dini-twn-skandalwn-paiderastias/

      ΤΟ ΒΗΜΑ

      Καταγγελίες για βιασμούς ανηλίκων από ιερείς συγκλονίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία

      Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στη δίνη των σκανδάλων παιδεραστίας

      Ολα για όλα στη μάχη για την επόμενη μετά τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο ημέρα

      ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ
      25 Νοεμβρίου 2008, 00:06 Ενημερώθηκε: 25 Μαρτίου 2007, 00:00

      https://www.tovima.gr/2009/02/01/society/sta-plokamia-tis-paidofilias/

      ΤΟ ΒΗΜΑ

      Πώς ακόμη και άνθρωποι που έχουν αφιερωθεί στον Θεό φτάνουν ως τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

      Στα πλοκάμια της παιδοφιλίας

      ΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ σκάνδαλα με την κακοποίηση ανηλίκων από θύτες κληρικούς δεν είναι πρωτόγνωρη υπόθεση για την ελληνική Εκκλησία.

      Ι ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
      1 Φεβρουαρίου 2009, 07:11 Ενημερώθηκε: 1 Φεβρουαρίου 2009, 07:11

      ΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ σκάνδαλα με την κακοποίηση ανηλίκων από θύτες κληρικούς δεν είναι πρωτόγνωρη υπόθεση για την ελληνική Εκκλησία. Τα τελευταία χρόνια, η εμπλοκή ιερωμένων σε υποθέσεις παιδοφιλίας και σεξουαλικής κακοποίησης έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, προβληματίσει τα ηγετικά κλιμάκια της Εκκλησίας και απασχολήσει τη Δικαιοσύνη επανειλημμένως. Μάλιστα, δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου το Διαδίκτυο μετην πληθώρα των ανατριχιαστικών σε περιεχόμενο ιστοσελίδων του αποτελεί το πεδίο δράσης των κληρικών αυτών, που είτε διακινούν είτε παρακολουθούν τέτοιου είδους σκληρό, πορνογραφικό υλικό, όπως στην υπόθεση του αρχιμανδρίτη από τη Μητρόπολη Σπάρτης, ο οποίος συνελήφθη και εν συνεχεία τέθηκε σε καθεστώς προσωρινής κράτησης στον Κορυδαλλό, την περασμένη εβδομάδα. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, οι καταγγελίες αφορούσαν ακόμη και κληρικούς που εκδίδονταν μέσω ιστότοπων ανάλογου περιεχομένου.

      Πριν από δύο μήνες, στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών καταδίκασε, σε δεύτερο βαθμό, σε ποινή κάθειρξης 11 ετών τον 65χρονο ιερέα Ανδρέα Παπαϊωάννου για τον βιασμό δύο αγοριών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ιερέας στα μέσα της δεκαετίας του 1990 συμμετείχε σε εκδρομή στο Κάιρο και στην Ιερουσαλήμ, που είχε διοργανωθεί από το πνευματικό κέντρο στο οποίο εκτελούσε χρέη συμβούλου. Στην ίδια εκδρομή είχαν πάρει μέρος και τα δύο αγόρια, αδέλφια μεταξύ τους, ηλικίας τότε 11 και 10 ετών. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των δύο παιδιών, ο ιερέας τα είχε βιάσει στη διάρκεια αυτής της εκδρομής. Ο ίδιος ο Παπαϊωάννου είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, χωρίς όμως να πείσει τους δικαστές. Μάλιστα, είχε προξενήσει εντύπωση ότι ο κατηγορούμενος ιερωμένος είχε εμφανιστεί στη διάρκεια της δεύτερης δίκης, μόνο για να απολογηθεί, χωρίς να παρακολουθήσει την υπόλοιπη ακροαματική διαδικασία.

      Στη φάση έκδοσης βουλεύματος, με το οποίο θα αποσαφηνίζεται η παραπομπή ή όχι σε δίκη των εμπλεκομένων, βρίσκεται η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο Ιλιον, που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Δεκέμβριο του 2007. Τότε είχε αποκαλυφθεί ότι η 34χρονη Ειρήνη Τσοπανοπούλου, μαζί με τον σύντροφό της Σπύρο Σουχλέρη , 42 ετών, εξέδιδαν επ΄ αμοιβή τα τρία παιδιά της πρώτης, καθώς και δύο ακόμη ανηλίκους που κατά καιρούς «φιλοξενούσε» η 34χρονη στο σπίτι της. Ανάμεσα σε εκείνους που κατηγορούνται ότι ασελγούσαν στα παιδιά είναι και ο 65χρονος ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος , ο οποίος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. « Με έμπλεξαν δόλια και επαίσχυντα στη βρώμικη αυτή υπόθεση, επειδή τους έκοψα το βοήθημα από τα έσοδα της ενορίας» υποστήριξε τότε ο ιερωμένος. Προσέθετε, μάλιστα, ότι «είχα αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη συγκεκριμένη οικογένεια» αλλά, όπως υποστήριζε, δεν είχε προλάβει να ενεργήσει καταλλήλως.

      Τις αιτιάσεις του κληρικού διέψευσαν οι καταθέσεις των παιδιών. «Ο παπα-Σωτήρης, όπως τον είχα γνωρίσει και τον λέγαμε, ερχόταν στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Ιλιον. Εκεί με πήγαινε η μητέρα μου μία φορά την εβδομάδα το διάστημα από την πρώτη έως την τετάρτη δημοτικού» είπε ένα από αυτά. Και συνέχιζε, περιγράφοντας: «Ο παπάς μου έδινε κάποια χρήματα και η μητέρα μου έβγαινε έξω κάνοντας ότι καθάριζε την εκκλησία. Εκείνος μου έβγαζε τα ρούχα… και μετά όταν τελείωνε με έβγαζε έξω και, αφού έδινα τα χρήματα στη μητέρα μου,φεύγαμε». Ο Σ. Παπαδόπουλος αυτή τη στιγμή, όπως και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για την υπόθεση, βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.

      «Στο όνομα του Θεού,σας διαβεβαιώνω,κύριοι δικαστές, ότι είμαι αθώος» ήταν η αποστροφή του ιερέα Πέτρου Παπουτσάκη , τον Ιανουάριο του 2000, στη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χαλκίδας. Ο 82χρονος τότε ιερέας αντιμετώπιζε τη βαρύτατη κατηγορία ότι βίαζε ανήλικα κορίτσια τα οποία είχαν αναζητήσει στέγη, φροντίδα και αγάπη στο ομώνυμο ίδρυμα για ορφανά και άπορα παιδιά, που διηύθυνε ο υπερήλικας ιερωμένος στην Αγία Παρασκευή. Ολα ξεκίνησαν όταν ένα από τα κορίτσια εξομολογήθηκε την αντιμετώπιση που του επεφύλασσε ο Παπουτσάκης σε μία από τις παιδαγωγούς που απασχολούνταν στις σχολικές εγκαταστάσεις του, το 1995. Ακολούθησαν οι συζητήσεις με πέντε ακόμη οικότροφους, που διατύπωσαν την ίδια κατηγορία.

      Σύντομα, το θέμα απασχόλησε τη Δικαιοσύνη και ο κληρικός βρέθηκε κατηγορούμενος για βιασμό και απόπειρα βιασμού εις βάρος των έξι κοριτσιών. Στη διάρκεια της πρωτόδικης δίκης, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ο Παπουτσάκης άκουσε ατάραχος τις καταθέσεις των έξι κοριτσιών. Κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι «όλα τα έχουν φανταστεί, με πληρώνουν με αυτό το φρικτό νόμισμα για όσα καλά έχω κάνει για αυτά τα παιδιά». Οι δικαστές καταδίκασαν τον ιερέα σε κάθειρξη 30 ετών, που συγχωνεύθηκε σε 20 έτη.

      Ο Παπουτσάκης οδηγήθηκε στις φυλακές, αφέθηκε όμως ελεύθερος σχετικά σύντομα, όταν επικαλέστηκε λόγους υγείας. Εν τω μεταξύ, είχε ασκήσει έφεση. Η δίκη στον δεύτερο βαθμό, δύο χρόνια αργότερα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο κατηγορούμενος ιερωμένος επικαλέστηκε ανήκεστο βλάβη της υγείας του που συντελέστηκε το διάστημα της κράτησής του, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ποτέ η διαδικασία της δίκης.

      Οπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, που ασχολούνται για μακρό χρονικό διάστημα με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, οι παραπάνω περιπτώσεις είναι λίγες σε σχέση με τα πραγματικώς συμβαίνοντα κυρίως στην επαρχία. Εκεί όμως επικρατεί ο νόμος της σιωπής, ο φόβος του κοινωνικού στιγματισμού και επέρχεται συνήθως ένας «άκομψος» συμβιβασμός.

      Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, η πρόσφατη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης σε χωριό κοντά στο Αγρίνιο. Δύο εξαδέλφες κατηγόρησαν τον ιερέα του χωριού ότι στη διάρκεια εξομολόγησης τις άρπαξε από το στήθος, κάνοντάς τους αντίστοιχες προτάσεις σεξουαλικού περιεχομένου. Τα κορίτσια κατήγγειλαν το περιστατικό, ο ιερέας καταδικάστηκε προ διμήνου σε τρία χρόνια με αναστολή, αλλά έσπευσε να ασκήσει έφεση, δηλώνοντας την αθωότητά του. «Τις άγγιξα στον ώμο από πατρικό ενδιαφέρον» υποστήριξε στη διάρκεια της απολογίας του.

      Ιερωμένος εκδιδόταν στο Διαδίκτυο

      «ΠΟΤΕ θα σε συναντήσω, να μου αλλάξει η ζωή;» ήταν η φράση με την οποία ξεκινούσε την προσωπική του ιστοσελίδα αρχιμανδρίτης που πριν από τρία χρόνια σκανδάλισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο έπειτα από καταγγελία ότι εκδίδεται μέσω του Διαδικτύου. Η περίπτωση μάλιστα αυτή κατέδειξε την «επιρροή» και τον ρόλο του νέου μέσου επικοινωνίας στην «αποκάλυψη» των ιδιαίτερων προτιμήσεων και μύχιων σκέψεων κληρικών, προκαλώντας πονοκέφαλο στο Φανάρι. Το… σερφάρισμα στην ιστοσελίδα αυτή οδηγούσε κατόπιν τον επισκέπτη σε φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές και μία ολόσωμη φωτογραφία του αρχιμανδρίτη με αδαμιαία περιβολή. Κάτω από αυτήν την πόζα αναγράφονταν οι… εντολές του προς τους ενδιαφερομένους: «Μόνο για ψαγμένους και αποφασισμένους» και «Παρακαλώ, όχι εύσωμοι, τριχωτοί ή θηλυπρεπείς». Ο συγκεκριμένος ιερωμένος είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, απασχολήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και εκκλησιαστικούς κύκλους της Εκκλησίας της Ελλάδος και με την… εξωεκκλησιαστική ζωή του, καθώς καταγγελίες τον ήθελαν τακτικό θαμώνα σε μπαρ όπου σύχναζαν ομοφυλόφιλοι. Στις παρέες του μάλιστα καυχιόταν για τις «υψηλές, εκκλησιαστικές του γνωριμίες», αλλά και τον «τολμηρό του βίο».

      Υστερα από αυτές τις εξελίξεις, ο αρχιμανδρίτης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο Φανάρι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην παρούσα φάση υπηρετεί σε εκκλησία του εξωτερικού.

  2. Ο/Η Καλέ πως κάνετε έτσι; λέει:

  3. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη-ηγουμένη λέει:

    https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/fthiotida-kai-plimmelima-kai-paragrafi-sta-malaka-o-iereas-gia-tin-aselgeia-se-nearo/2717666/

    5:52 13/02/2019

    Φθιώτιδα: Και πλημμέλημα και παραγραφή! Στα μαλακά ο ιερέας για την ασέλγεια σε νεαρό

    Όχι μόνο το Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία από ασέλγεια σε άσεμνες χειρονομίες, αλλά λόγω παραγραφής έπαψε και η ποινική δίωξη του ιερέα. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξη.

    Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας εκδικάστηκε σήμερα η υπόθεση, που είχε απασχολήσει την Στυλίδα και ολόκληρη την Φθιώτιδα το καλοκαίρι του 2009.

    Ο ιερέας που κατηγορείτο πως είχε ασελγήσει σε βάρος ενός 20χρονου με νοητική υστέρηση πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξη. Τότε ο ιερέας είχε ασκήσει έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

    Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας μετέτρεψε την αρχική κατηγορία της διενέργειας ασελγών πράξεων σε άσεμνες χειρονομίες και το κακούργημα έγινε πλημμέλημα. Μάλιστα λόγω παραγραφής σταμάτησε και η ποινική δίωξη του κατηγορουμένου.

    Θύμα και δράστης δεν προσήλθαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

    Το χρονικό

    Σύμφωνα με την δικογραφία, ο κατηγορούμενος ταξίδευε από την Θεσσαλονίκη προς το Καρπενήσι, όταν σταμάτησε στην Στυλίδα για να ξεκουραστεί.

    Είδε τον νεαρό και του ζήτησε να τον πάει στο ξενοδοχείο που είχε ήδη κλείσει. Μετά από την προτροπή του ιερέα, ο 20χρονος μπήκε στο αυτοκίνητό του και εκείνος τον πήγε βόλτα στην θάλασσα και στην συνέχεια ασέλγησε σε βάρος του. Ο νεαρός είπε στους γονείς του τι είχε γίνει και εκείνοι ενημέρωσαν την αστυνομία που συνέλαβε τον δράστη.

    Πάντως ο συνήγορος του θύματος, στην αρχή της δίκης δήλωσε στο δικαστήριο πως ο πελάτης του επιθυμεί να σταματήσει η ποινική δίωξη του ιερέα.

  4. Ο/Η Παφίτης λέει:

    https://politis.com.cy/politis-news/kypros/i-megali-evdomada-gia-ton-teos-kitioy/

    Στο Κακουργιοδικείο ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου με καταγγελία για βιασμό γυναίκας
    ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ, 13/04/2021 (τελευταία ενημέρωση 10:50)

    Εξάλλου χθες καταχωρίσθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και δεύτερη ποινική υπόθεση με κατηγορούμενο τον τέως μητροπολίτη Κιτίου. Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά άσεμνη επίθεση και ορίστηκε για εκδίκαση (πρώτη δικάσιμος) στο επαρχιακό δικαστήριο στις 8 ερχόμενου Ιουνίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, το αδίκημα της άσεμνης επίθεσης διαπράχθηκε μεταξύ 1-30 Νοεμβρίου 1981, πάλι στον εργασιακό χώρο του κατηγορουμένου, στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου. Κατά τον επίδικο χρόνο, η παραπονούμενη ήταν μόλις 16 χρονών… Όπως αναγράφεται στις λεπτομέρειες του αδικήματος, ο Κιτίου Χρυσόστομος την έσπρωξε με τα χέρια του, με αποτέλεσμα αυτή να πέσει στον καναπέ και ακολούθως ξάπλωσε πάνω της προσπαθώντας να τη φιλήσει στο στόμα.

  5. Ο/Η Ναύπλιος λέει:

    https://www.mixanitouxronou.gr/o-papas-poy-kakopoioyse-sexoyalika-mia-23chroni-dinontas-tis-karameles-me-ypnotiko-i-ypothesi-poy-sygklonise-to-nayplio-toy-50-kai-katelixe-sta-dikastiria-otan-i-kopela-emeine-egkyos/

    Οκτώβριος 1958.

    Ο σάτυρος παπάς του Ναυπλίου σοκάρει το πανελλήνιο με την κυνική του περιγραφή ενώπιον του δικαστηρίου για τον τρόπο που κακοποίησε την 23χρονη κοπέλα μέσα στο πατρικό της σπίτι, την ώρα που οι γονείς και τα αδέρφια της έλειπαν. Σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής, όλα ξεκίνησαν ένα χρόνο πριν, όταν ο πατέρας της νεαρής κοπέλας πήρε οικότροφο στο σπίτι του τον ιερέα, ο οποίος μόλις είχε φτάσει στο χωριό. Όπως καταγγέλθηκε αργότερα ο μεσήλικας ιερωμένος είχε σκοπό από την αρχή να αποπλανήσει την 23χρονη. Εκείνη, όπως είπε στην κατάθεσή της, ένιωθε ασφάλεια με ένα άνθρωπο του Θεού μέσα στο σπίτι της. Δεν παραξενεύτηκε όταν την άγγιζε και τη χάιδευε στο κεφάλι και τα χέρια. Το 23χρονο θύμα ξεσπά σε λυγμούς μέσα στο δικαστήριο Μια καραμέλα για κάθε βιασμό Μια ημέρα γύρισε στο σπίτι και της προσέφερε μια καραμέλα. Λίγη ώρα αργότερα η κοπέλα έπεσε λιπόθυμη στο πάτωμα, αφού όπως προέκυψε είχε ναρκωτική ουσία. Ο παπάς έβαλε στη διαπασών το ραδιόφωνο και την κακοποίησε σεξουαλικα.

    Η περιπέτεια για την άτυχη κοπέλλα μόλις ξεκινούσε καθώς έμεινε έγκυος. Ο παπάς την απείλησε να μη μιλήσει και της υποσχέθηκε ότι δεν θα την αφήσει εκτεθημένη. Της είπε ότι είχε σκοπό να την παντρέψει με τον γιο του, ο οποίος εκείνη την περίοδο υπηρετούσε την θητεία του. Στο μεταξύ, οδήγησε την κοπέλα σε μια γνωστή του μαία για να κάνει έκτρωση. Ο ιερέας όμως δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε να ασελγεί σε βάρος της με τον ίδιο τρόπο. Μια καραμέλα κάθε φορά. Εκείνη τον παρακαλούσε να σταματήσει, αλλά μάταια. Είχε κάνει το λάθος να μην αποκαλύψει τίποτα στους γονείς της που δεν είχαν ιδέα για τα γεγονότα. Λίγο καιρό αργότερα η κοπέλα αρραβωνιάστηκε. Ο παπάς όμως δεν μπορούσε να το δεχτεί. Επισκέφτηκε τον υποψήφιο γαμπρό στο σπίτι του και του αποκάλυψε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει αυτός ο γάμος. Αργότερα στο δικαστήριο, ο παρολίγον σύζυγος αποκάλυψε ότι κάτω από τα ράσα ο παπάς είχε μια κυνηγετική καραμπίνα την οποία ευτυχώς δεν χρησιμοποίησε.

    Ο αρραβώνας διαλύθηκε όταν ο άνδρας αποκάλυψε στον πεθερό του ότι η κόρη του είχε ακούσιες σχέσεις με τον ιερέα. Ο εξοργισμένος πατέρας μόλις επιβεβαίωσε τι είχε συμβεί τον κατήγγειλε στην Αστυνομία. Ο ιερέας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο κρατητήριο. Την ημέρα της δίκης εμφανίστηκε κουρεμένος και ξυρισμένος, ντυμένος μοντέρνα. Είχε υπεροπτικό ύφος χωρίς καμία ένδειξη μετάνοιας. Οι φωτορεπόρτερ περικύκλωσαν τον κατηγορούμενο, αλλά κυρίως την κακοποιημένη κοπέλα, η οποία συντετριμμένη ζήτησε να απομακρυνθούν.

    Η κατάθεσή της πάγωσε το ακροατήριο. Αποκάλυψε πως κάθε φορά που τη βίαζε ήταν ημιλιπόθυμη, αλλά καταλάβαινε τι γινόταν. Ο παπάς κατά την απολογία του απαντούσε ευθαρσώς, χωρίς κομπιάσματα και δισταγμούς. «Είχα σκοπό να την παντρέψω με τον γιο μου», είπε. Όταν ο εισαγγελέας τον ρώτησε, «θα πάντρευες δηλαδή την ερωμένη σου με τον γιο σου;» εκείνος δεν απάντησε. Το μόνο που έλεγε συνεχώς ήταν ότι η 23χρονη ήταν τρελά ερωτευμένη μαζί του. Ο ιερέας κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση. Μαζί του τιμωρήθηκε και η μαία που έκανε την άμβλωση χωρίς την έγγραφη άδεια του πατέρα….

  6. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

    Παλιό αλλά καλό

    Σοφία Μουτίδου: Επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου: «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;»

    08 Νοε. 16

    Ένα video ανέβασε η Σοφία Μουτίδου στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook με το οποίο επιτίθεται στον Προκαθήμενο της Κυπριακής Εκκλησίας για την πρόθεσή να φτίαξει σχολεία για την «καταπολέμηση» της ομοφυλοφιλίας. Η ηθοποιός σχολίασε μεταξυ άλλων: « Κανένα πρόβλημα, απλώς ανησυχώ Αρχιεπίσκοπε μου μήπως μείνετε χωρίς συνάδελφο; Κάνε και ένα σχολείο ενάντια στην επιβίωση … Ναι ρε μαλάκα, αφού πιάσαμε τα ένστικτα να τα εξολοθρεύσουμε όλα. Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;»

  7. Ο/Η στα χωριά του Βάλτου λέει:

    Λειτουργούσε στα χωριά του ορεινού Βάλτου

  8. Ο/Η Psycho λέει:

    https://www.protothema.gr/greece/article/1137512/agrinio-suglonizoun-oi-apokalupseis-gia-to-efialtiko-koinovio-tou-ierea-me-parenohlouse-kathe-mina-apo-ta-12-eos-ta-14/

    Αγρίνιο: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το «εφιαλτικό κοινόβιο» του ιερέα – «Με παρενοχλούσε κάθε μήνα από τα 12 έως τα 14»

    Λίνα Κεκέση
    26/06/2021, 15:34 15

    Οι δύο αδελφές που αποκάλυψαν την δράση του απευθύνουν έκκληση και στα υπόλοιπα θύματα να μιλήσουν – «Στο κοινόβιο υπήρχαν 8 ανήλικα παιδιά, 6 κορίτσια και 2 αγόρια, 3 μητέρες» αναφέρει η 27χρονη που περιγράφει με αντριχιαστικές λεπτομέρειες πως ο ιερέας ασελγούσε με πρόφαση την εξομολόγηση

    Την ώρα που ο ιερέας ο οποίος κατηγορείται για βιασμό 22χρονης κοπέλας στο Αγρίνιο, η μαρτυρία της 27χρονης αδερφής του θύματος στο Ladylike σχετικά με τα όσα βίωσε εκείνη και η μικρότερη αδερφή της συγκλονίζουν. Ο άνθρωπος αυτός ο οποίος υπηρετεί το λόγο του Θεού κακοποίησε σεξουαλικά ένα ανήλικο κορίτσι, το οποίο σήμερα είναι 22 ετών, ενώ παρενόχλησε σεξουαλικά και την 27χρονη σήμερα αδελφή της.

    Η 27χρονη κοπέλα , πριν πέντε μήνες είχε βρει το θάρρος και την τόλμη μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική παρνόχληση , να μιλήσει και η ίδια στο LadyLike την ιστορία της σεξουαλικής της κακοποίησής από τον ιερέα στο Αγρίνιο από τα 12 της και μετά. Τον ίδιο ιερέα, ο οποίος σήμερα βρίσκεται υπό κράτηση κατηγορούμενος για τον βιασμό της ανήλικης αδερφής της, η οποία σήμερα είναι 22 ετών, και για παιδική πορνογραφία- αφού στις οικίες του βρέθηκε σχετικό υλικό. Παράλληλα ο ιερέας έχει δεχθεί μήνυση και για την σεξουαλική παρενόχληση της 27χρονης, όπως χαρακτηριστικά είχε περιγράψει. Η δική της θαρραλέα στάση και πρωτοβουλία, οδήγησε την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Oι δύο αδερφές κάνουν αποκαλύψεις για τα όσα έζησαν στο εφιαλτικό κοινόβιο του ιερέα ως παιδιά. Παράλληλα, απευθύνουν έκκληση και στα υπόλοιπα θύματα να μιλήσουν.

    Η δήλωση της 22χρονης που κατήγγειλε τον ιερέα στο Αγρίνιο για βιασμό

    «Όταν γνωρίζεις την αλήθεια τότε ξέρεις οτι έχεις το δίκιο με το μέρος σου και δεν έχεις τίποτα και κανέναν να φοβηθείς, πόσο μάλλον όταν το κακούργημα που σου διαπράχθηκε ήταν σε ηλικία 14 ετών. Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να μεγαλώνει σε ένα αρρωστημένο περιβάλλον κάτω από την ολική επίβλεψη του ιερέα.

    Μας χειραγωγούσε πλήρως καθώς μάς επέβαλε την υπακοή προς το πρόσωπό του με αποτέλεσμα όλα αυτά να συμβάλλουν στο να τραυματίσει ανεπανόρθωτα την παιδική μου αγνότητα.

    (….)

    Ωστόσο, λυπάμαι πολύ για την τοποθέτηση της εκκλησίας, καθώς 1 χρόνο πριν αναφέρθηκα στο γεγονός και η απάντηση ήταν να σιωπήσω δεν το δέχτηκα, καθώς είμαι διατεθειμένη τόσο να βοηθήσω τον εαυτό μου όσο κι άλλα τόσα και τόσα παιδιά και γυναίκες που υποφέρουν.

    (…..)

    Η δήλωση της 27χρονης που κατήγγειλε τον ιερέα στο Αγρίνιο για σεξουαλική παρενόχληση κατά συρροή

    «Στο κοινόβιο αυτό υπήρχαν 8 ανήλικα παιδιά, 6 κορίτσια και 2 αγόρια, 3 μητέρες και ένας «πατέρας», ο ιερέας.

    Μεγαλώσαμε μέσα σε ένα κοινόβιο, που δημιούργησε αυτός ο οποίος ήθελε να λέγεται «ιερέας» και που σκόπιμα μάς ζητούσε να τον αποκαλούμε «πατερούλη», δημιουργώντας υποτίθεται ένα προστατευμένο για εμάς οικογενειακό περιβάλλον, ενώ στην πράξη αυτό του έδινε το ελεύθερο και τη δυνατότητα να μας εκμεταλλεύεται και να προσβάλλει τη γενετήσια αξιοπρέπειά μας.

    Μέσα σε αυτό το νοσηρό και και αρρωστημένο περιβάλλον που εμείς μεγαλώναμε όταν του δινόταν η ευκαιρία, έφτανε μέχρι και τον βιασμό.

    Το γεγονός ότι όλα αυτά τα υποστήκαμε στην παιδική κι εφηβική ηλικία σε συνδυασμό με την υποτιθέμενη ιεροσύνη του ήταν οι λόγοι που μας κρατούσαν τόσα χρόνια στο σκοτάδι. Και τώρα έχοντας ξεφύγει από αυτό το κοινόβιο βρήκαμε το θάρρος και τη δύναμη να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να μιλήσουμε για όλα αυτά που ζήσαμε.

    (….)

    https://www.agriniopress.gr/to-aytokinito-toy-ierea-sto-agrinio-itan-ftiagmeno-kai-me-nekrokefales-itan-toyrmpatos-o-papas/

    Το αυτοκίνητο του ιερέα στο Αγρίνιο ήταν φτιαγμένο και με νεκροκεφαλές: «Ήταν τουρμπάτος ο παπάς»

    26/06/2021 , 17:56

    Απίθανες μαρτυρίες για την ζωή που έκανε ο ιερέας στο Αγρίνιο που κατηγορείται για βιασμό και παιδική πορνογραφία.

    Αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για τον παπά στο Αγρίνιο που κατηγορείται για βιασμό και παιδική πορνογραφία.

    Κάτοικοι της περιοχής μίλησαν στην κάμερα του Star για την εικόνα που παρουσίαζε, αναφέροντας ένα γεγονός που τους έκανε εντύπωση.

    Το αυτοκίνητό με το οποίο κυκλοφορούσε ήταν φτιαγμένο, έχοντας μάλιστα και διάφορα αυτοκόλλητα πάνω του, μεταξύ των οποίων ήταν και νεκροκεφαλές.

    «Δεν είναι λογικό ένας παπάς να έχει ένα αυτοκίνητο που να είναι φτιαγμένο σπορ κτλ. Με αυτοκόλλητα απ’ έξω γεμάτο. Ήταν τουρμπάτος ο παπάς», είπε χαρακτηριστικά ένας άνδρας.

    Είναι χαρακτηριστική η εικόνα στην είσοδο του σπιτιού που διατηρούσε και λειτουργούσε ως κοινόβιο, με αυτοκόλλητα που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπουν σε κληρικό.

  9. Ο/Η Psycho λέει:

    https://www.in.gr/2021/06/25/greece/kriti-synelifthi-iereas-gia-endooikogeneiaki-via-kynigouse-stous-dromous-ti-syzygo-tou/

    Κρήτη: Συνελήφθη ιερέας για ενδοοικογενειακή βία – Κυνηγούσε στους δρόμους τη σύζυγό του
    Ακόμα ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας αυτήν τη φορά με πρωταγωνιστή ιερέα στην Κρήτη
    in.gr
    25 Ιουνίου 2021, 22:30

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερέας αντιμετωπίζει πρόβλημα αλκοολισμού και πολύ συχνά έχει βίαια ξεσπάσματα.

    Αυτός είναι και ο λόγος που έχει μετατεθεί στο παρελθόν σε διαφορετικές μητροπόλεις της Κρήτης, ενώ το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στην Μητρόπολη Λάμπης.

    Σύμφωνα με το Creta24, Το βράδυ της Πέμπτης, επιστρέφοντας μεθυσμένος στο σπίτι του, επιτέθηκε, υπό την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, στην παπαδιά, η οποία κατάφερε να ξεφύγει. Εκείνος συνέχισε να την κυνηγάει στους δρόμους του χωριού και τελικά εκείνη διέφευγε στο πατρικό της σπίτι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων έχει σχηματίσει κατηγορητήριο και ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Ειρηναίος τον έθεσε σε αργία. Ο ιερέας συνελήφθη την επόμενη ημέρα και ανακρίνεται από το Αστυνομικό Τμήμα Σπηλίου.

  10. Ο/Η Κάποιος λέει:

    https://thecaller.gr/web-tv/to-kinovio-tis-frikis-pou-iche-ftiaxi-o-iereas-sto-agrinio-o-panagiotis-tsakanikas-milai-sto-thecaller/

    Το «κοινόβιο της φρίκης» που είχε φτιάξει ο ιερέας στο Αγρίνιο – Ο Παναγιώτης Τσακανίκας μιλάει στο TheCaller

    Για την υπόθεση αποτροπιασμού και φρίκης στο Αγρίνιο με τον ιερέα που κατηγορείται για βιασμό και παιδική πορνογραφία μίλησε στο TheCaller WEB TV και τον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό ο αρχισυντάκτης του Agriniopress.gr Παναγιώτης Τσακανίκας.

    Ο Π. Τσακανίκας ανέφερε πως «έχει χρόνια που είναι γνωστή αυτή η περίεργη ιστορία με το ιδιότυπο κοινόβιο του ιερέα». Όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Τσακανίκας, η μητέρα των κοριτσιών που κατήγγειλαν τον ιερέα, η μεν 27χρονη για κακοποίηση και παρενόχληση, η δε 22χρονη για βιασμό, μαζί με μια άλλη γυναίκα, επίσης, μητέρα, είχαν εγκαταλείψει στο παρελθόν τις εστίες τους για να μείνουν όλοι μαζί με τα παιδιά τους με την οικογένεια του ιερέα, ο οποίος-σημειωτέον- είναι πατέρας 3 παιδιών.

    Επί της ουσίας, ο ιερέας τις είχε πείσει να τον εμπιστευτούν τυφλά και είχαν γίνει πειθήνια όργανά του, με πρόσχημα τη Θρησκεία και ότι πρέπει να «στραφούν στον δρόμο του Θεού». Παράλληλα, όπως σχολίασε ο Παναγιώτης Τσακανίκας, «ακούγονται πολλά για αυτό το κοινόβιο, ακόμη και για… περίεργες τελετές».

    Οι πατεράδες των παιδιών, τώρα, που είναι γνωστοί επαγγελματίες στο Αγρίνιο είχαν εκφράσει τους φόβους τους για το περιβάλλον που μεγαλώνουν τα παιδιά τους και είχαν ενημερώσει σχετικά τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Μάλιστα, είχαν κινηθεί και νομικά για να αναλάβουν την επιμέλεια των παιδιών τους, καθώς έβλεπαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά η δικαιοσύνη έκρινε διαφορετικά.

    Όσον αφορά στην καταγγελία για την σεξουαλική κακοποίηση της 27χρονης, αυτή έγινε γνωστή τον Ιανουάριο του 2021, μέσα από τη ιστοσελίδα ladylike.gr. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο αρχισυντάκτης του agriniopress.gr, «αν δεν υπήρχε η υπόθεση Μπεκατώρου, δεν θα γινόταν τίποτα». Εν συνεχεία παρακινήθηκε και η μικρότερη αδερφή της, η 22χρονη που αποκάλυψε τον βιασμό της από τον ιερέα το 2013. Ο Παναγιώτης Τσακανίκας υποστήριξε πως «είναι φοβερά αυτά που ζούσαν τα κορίτσια μέσα σε αυτό το σπίτι», αναφέρθηκε στις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του ιερέα και όπως είπε «οι αστυνομικοί βρήκαν πλήθος ηλεκτρονικού υλικού με φωτογραφίες με γυμνά σημεία μικρών κοριτσιών».

    Την ίδια στιγμή, πάντως, ο συνήγορος του ιερέα κάνει λόγο για «κατασκευασμένες κατηγορίες», ενώ η Μητρόπολη έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.