Βίος και πολιτεία δημοσίου υπαλλήλου ιερέως (από το 2015)

[«Φιλοξενία νεαρών αγοριών», κλοπές, επιθετική συμπεριφορά και κοκαΐνη]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Αφού εκφράσουμε τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στους 7 βιτριολισμένους Μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου, ακόμη και στον φιλοχρυσαυγίτη Γέροντα Μητροπολίτη  Κονίτσης Ανδρέα [φωτ.1 Με Αλβανό (!!) Χρυσαυγίτη: Ο Φύρερ είχε αποκαλύψει σε βίντεο της δικογραφίας χωρίς να μηνυθεί από τον Άγιο: «λεβέντης ο Κονίτσης πλήρωνε το γραφείο μας»], χωρίς βεβαίως να υποτιμούμε την μεγάλη προσφορά των υπολοίπων έξι μητροπολιτών σε εθνικά, θαυματουργικά, οικονομικά (ιδιαίτερα ο Γλυφάδος) και άλλα θέματα, παραθέτω συνοπτικά τα του βίου του δράστη (από το 2015)  αρχιμανδρίτη (φωτ.2: Από το Π.Θέμα»), απόφοιτου της Ριζαρείου Σχολής, από το verianet (23.6):

«Ποιος είναι ο «ιερέας» που επιτέθηκε με βιτριόλι (βίντεο)»: «Στις 14 Ιουνίου 2018 ο «ιερέας» που επιτέθηκε με βιτριόλι, είχε συλληφθεί για κατοχή κοκαΐνης!! Διαβάστε το βίο και την πολιτεία του εν λόγω «ιερέα»: Ελεύθερος αφέθηκε ο ιερέας ο οποίος συνελήφθη για κατοχή κοκαίνης…Κατά τη σύλληψή του από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, ο 32χρονος ιερέας είχε κρυμμένη στα ράσα 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης. Ο συγκεκριμένος «ιερέας» είναι γνωστός για τη συμπεριφορά και τη δράση του…Το τελευταίο διάστημα  ήταν ιερέας σε ενορία σε χωριό της περιοχής της Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Βρέθηκε εκεί μετά από ένα εξαιρετικά επεισοδιακό πέρασμά του από ενορία σε χωριό της περιοχής της Βέροιας. Είναι ο πρωταγωνιστής των επεισοδίων που έγιναν στις 31 Μάιου 2015 στο προαύλιο του ναού  μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας. Σε βάρος του υπήρχαν καταγγελίες για μια σειρά αδικήματα οικονομικής φύσεως και όχι μόνο. Το διάστημα εκείνο διέμενε σε σπίτι ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού, δίπλα στην εκκλησία. Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, αρέσκονταν να δέχεται και να φιλοξενεί νεαρά αγόρια, ως «ποίμνιο».

Το επεισόδιο αυτό δεν ήταν το μοναδικό στο οποίο στο οποίο είπε πρωταγωνιστήσει. Πριν από αυτό είχε φτάσει στο σημείο ακόμη και να χειροδικήσει σε βάρος γυναίκας!!! Στα πρωτοφανή επεισόδια, το Μάιου του 2015 χρειάστηκε η επέμβαση δύο περιπολικών για να ηρεμήσει η κατάσταση…Την επομένη των επεισοδίων,«οπλισμένος» με ένα καδρόνι, επιχείρησε να επιτεθεί σε μεσήλικη γυναίκα. Πήγε έξω από το σπίτι της και την φώναζε να βγει έξω με ακατανόμαστες εκφράσεις!!! Υποβλήθηκε μήνυση εναντίον του και συνελήφθη. Κατά περίεργο τρόπο, δεν προσδιορίστηκε ημερομηνία εκδίκασης της σε βάρος του μήνυσης….!!! Ο καταγόμενος από χωριό των Σερρών «ιερέας», μετά τα πρωτοφανή αυτά γεγονότα, τέθηκε σε «διαθεσιμότητα». Κατά την αποχώρησή του από το σπίτι όπου διέμενε, το οποίο ανήκε στην ενορία, «σήκωσε» κυριολεκτικά τα πάντα!!! Φόρτωσε και πήρε φεύγοντας όλον το οικιακό εξοπλισμό. Μάλιστα την τελευταία στιγμή σώθηκαν λίγα πράγματα καθώς ο πρόεδρος της Κοινότητας πρόλαβε και άλλαξε τις κλειδαριές!!! Διαπιστώθηκε ότι ετοιμαζόταν να πάρει μέσα από την εκκλησία, ακόμη και το λάδι που προοριζόταν για τις καντήλες, καθώς είχε πακετάρει τα δοχεία!!!! Στο διάστημα που είχε τεθεί σε αργία, σύμφωνα με πληροφορίες, εθεάθη  να παίζει…. ζουρνά σε πανηγύρι σε χωριό των Σερρών!!!!

Μετά από επίμονες παρακλήσεις, ύστερα από αρκετό διάστημα, τοποθετήθηκε ιερέας σε χωριό της περιοχής Αλεξάνδρειας. Εκεί φέρεται ότι συνέχισε να κάνει τα ίδια που έκανε και στην προηγούμενη ενορία. Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας για κατοχή κοκαίνης. Μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα, του απαγγέλθηκε κατηγορία και αφέθηκε ελεύθερος».

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to Βίος και πολιτεία δημοσίου υπαλλήλου ιερέως (από το 2015)

 1. Παράθεμα: Βίος και πολιτεία δημοσίου υπαλλήλου ιερέως (από το 2015) — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 2. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Ο Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ειλικρινείς ευχές να σώσει το μάτι του, αλλά και αναγκαίες υπενθυμίσεις.

  https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/67252_oi-tzihantistes-toy-hristoy

  29.04.2016, 09:57
  Οι «τζιχαντιστές» του Χριστού
  Δημήτρης Ψαρράς

  Ενθουσιασμένοι στην πρώτη σειρά των συγκεντρωμένων επευφημούν τον ομοϊδεάτη τους οι υπόδικοι χρυσαυγίτες Παππάς, Λαγός, Μίχος, Μπαρμπαρούσης και Παναγιώταρος.

  Δυστυχώς δεν πρόκειται για απλή σύναξη ακραίων θρησκόληπτων και ναζιστών συνοδοιπόρων. Στη συγκέντρωση αυτή δεν καλούσαν μόνο περιθωριακές ομάδες όπως το «Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας», η «Πανελλήνια Κληρικολαϊκή Επιτροπή», η «Εστία Πατερικών Μελετών», αλλά και μητροπολίτες όπως ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος ή ο Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ο Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο Πειραιώς κ. Σεραφείμ (με εκπρόσωπό του), αλλά και το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ)!

  «Η Κάρτα του Πολίτη είναι ο πρόδρομος της εφαρμογής αυτού, που ονομάζεται Σφράγισμα του Αντιχρίστου», έλεγε η πρόσκληση του κ. Αμβρόσιου: «Σας παρακαλώ και σας ικετεύω, όσοι μπορείτε, Κληρικοί και Λαϊκοί, να συμμετάσχετε στην εκδήλωση αυτή. Διατίθεται λεωφορείο για την μεταφορά των επιθυμούντων».

  Οσο για τον ίδιο τον κ. Μεθόδιο, μπορεί να θεωρείται «σχισματικός» και παράνομος «καταληψίας» της μονής του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά γνωρίζει ότι ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει δημόσια ότι είναι ο «πνευματικός» του και δεν είχε διστάσει να εισβάλει στο Αγιον Ορος με ιδιωτικό σκάφος, μόνο και μόνο για να επισκεφτεί τη «σχισματική» αδελφότητα, χωρίς την άδεια της «Ιεράς Κοινότητος».

  Ζούμε, λοιπόν, μέρες της δεκαετίας του ’80, τότε που λίγες οργανωμένες παραθρησκευτικές οργανώσεις ξεσήκωναν σάλο για τον ΕΚΑΜ (Ενιαίο Κωδικό Αριθμού Μητρώου); Ή μήπως μέρες του 2000, όταν η επίσημη Εκκλησία, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, οργάνωνε με τη συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας τις «λαοσυνάξεις» και συγκέντρωνε υπογραφές κατά των νέων ταυτοτήτων;

  (…)

  https://gerontesmas.com/2010/11/%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B7%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BF/

  Ο Μητροπολίτης Κηφισίας και άπαντες οι κληρικοί δεν θα παραλάβουν την «Κάρτα του Πολίτη»

  07/11/2010

 3. Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:

  https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/417271/o-stratiotis-tis-hrusis-augis-me-to-pedastero-xenodoheio-stin-alvania
  24/09/2012
  Ο «στρατιώτης» της Χρυσής Αυγής με το πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αλβανία

  Τι λέει στο newsbeast.gr ο Roberto Chaidi ή Ρομπέρτο Χαΐδης για όσα του προσάπτουν


  https://www.kathimerini.gr/investigations/793173/i-efodos-krithike-ethimotypiki-episkepsi/

  Η έφοδος κρίθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη

  Η «Κ» παρουσιάζει το παρασκήνιο της επίθεσης στη λαϊκή αγορά Μεσολογγίου, τη δίκη που ακολούθησε και το γιατί αθωώθηκαν οι Χρυσαυγιτές.

  Τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν μια μαυροντυμένη ομάδα, συνοδεία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση διέλυσε πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου, μία γυναίκα αντέδρασε από το πλήθος. Η χρυσαυγίτικη έφοδος είχε καταγραφεί από κάμερα τοπικής εφημερίδας, η σχετική δικογραφία περιελάμβανε 61 «καρέ» από το βίντεο και τέσσερις αστυνομικοί είχαν κληθεί να αναγνωρίσουν τα πρόσωπα των εμπλεκομένων.

  Η υπόθεση έλαβε αρκετές αναβολές μέχρι να εξασφαλίσουν όλοι οι κατηγορούμενοι εκπροσώπηση δικηγόρου. Στην τελευταία δικάσιμο στις θέσεις του ακροατηρίου βρίσκονταν μόνο όσοι περίμεναν τη σειρά τους για να εκδικαστούν δικές τους υποθέσεις.

  Κανένας από τους αλλοδαπούς μικροπωλητές που παράτησαν πάγκους και εμπορεύματα στη θέα της ομάδας της Χρυσής Αυγής δεν βρέθηκε για να καταθέσει ως θύμα στη δίκη. Η υπόθεση έμεινε «ορφανή», χωρίς την παρουσία πολιτικής αγωγής.

  Για τον αρχιφύλακα που συνόδευε τον Μπαρμπαρούση και αθωώθηκε από το δικαστήριο του Μεσολογγίου η Αστυνομία είχε διενεργήσει ΕΔΕ. Σύμφωνα με το πόρισμα της Αστυνομίας που είναι σε γνώση της «Κ» δεν προέκυψε ότι ο αρχιφύλακας προέβη σε αντιποίηση αρχής ή άσκηση παράνομης βίας. Ωστόσο ο αστυνομικός υποδιευθυντής που άσκησε την ΕΔΕ πρότεινε να παραπεμφθεί ο αρχιφύλακας στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόταξης. Σύμφωνα με αυτό το πόρισμα ο αρχιφύλακας «επέδειξε αναξιοπρεπή, ανάρμοστη και ανεπίτρεπτη συμπεριφορά». Μέχρι σήμερα παραμένει σε διαθεσιμότητα καθώς έχει κατηγορηθεί ότι υπηρεσιακά του είδη και εξάρτυση βρέθηκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο.

 4. Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:


  https://www.tanea.gr/2013/12/13/greece/oi-sxeseis-me-tin-ekklisia-o-lebentis-mitropolitis-konitsis-andreas-poy-plirwne-to-grafeio-mas/

  Οι σχέσεις με την Εκκλησία: «Ο λεβέντης μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, που πλήρωνε το γραφείο μας»

  TANEA Team
  13 Δεκεμβρίου 2013 | 19:38

  Τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με την Εκκλησία και με συγκεκριμένους ιεράρχες περιγράφει σε ομιλία του, η οποία έχει περιληφθεί στη δικογραφία, ο προφυλακισμένος αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος. Μιλώντας σε ταβέρνα με ακροατήριο υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής κατατάσσει τους μητροπολίτες σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με τη θέση και τη στάση που έχουν τηρήσει απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, από όσα λέει προκύπτει ότι έχει διαχωρίσει τους ιεράρχες σε «διεφθαρμένους» και «καθαρούς», με τα δικά του, φυσικά, κριτήρια. Με όσους ανήκουν μάλιστα στην τελευταία κατηγορία παραδέχεται πως έχει καλή σχέση και η Χρυσή Αυγή γιατί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ένα από τα βίντεο που αποτελούν πλέον μέρος της δικογραφίας, «αυτοί το αξίζουν».

  Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του Μιχαλολιάκου «έχουμε επαφές με συγκεκριμένους μητροπολίτες, που το αξίζουν, όπως ο Πειραιώς Σεραφείμ, που δεν καταλαβαίνει τίποτε». Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την περίοδο που ο Μιχαλολιάκος εκφραζόταν έτσι ο μητροπολίτης Πειραιώς είχε καταθέσει μήνυση εναντίον ηθοποιών για συγκεκριμένη θεατρική παράσταση, συνοδευόμενος μάλιστα από χρυσαυγίτες βουλευτές. Πρόσφατα όμως οι σχέσεις των χρυσαυγιτών με τον μητροπολίτη διαταράχθηκαν και ο κ. Σεραφείμ τους χαρακτήρισε «παγανιστές».

  Ο Μιχαλολιάκος δεν εκφράζεται με καθόλου κολακευτικά λόγια για τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο. Στο επίμαχο απόσπασμα που τον αφορά τον χαρακτηρίζει «μεγάλο πολιτικάντη», αλλά και «σκατ…η», ο οποίος αν δεν ήταν «δεν θα ήταν Αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος, αλλά ο Ευστάθιος (σ.σ.: μητροπολίτης Σπάρτης), που είναι καθαρός. Το ‘παιξε δίπορτο ο Ανθιμος».

  Και αμέσως μετά μιλάει με τα καλύτερο λόγια για τον Σπάρτης, τον «Στάθη, που είναι πολύ καλός», καθώς, όπως ισχυρίζεται ο Μιχαλολιάκος, «δέχθηκε τα παιδιά από την Τοπική Οργάνωση και έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο και μας ψήφισε στις εκλογές ο Σπάρτης».

  Καλός, αλλά επίσης «πολιτικάντης, παρά τα πύρινα λόγια που λέει», είναι ο χαρακτηρισμός διά στόματος Μιχαλολιάκου για τον μητροπολίτη Καλαβρύτων. Και αμέσως μετά κάνει απολογισμό, λέγοντας στον συνομιλητή του: «Αυτοί που είναι διαμάντια στην Εκκλησία, τους έχω μετρήσει και ζυγίσει, να ξέρεις, είναι: Ο Ανδρέας ο Κονίτσης, ο λεβέντης. Πλήρωνε και το γραφείο μας, όποτε είμαστε… Ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε στις εκλογές με όλες του τις δυνάμεις. Για 2.000 ψήφους θα έβγαινε για πρώτη φορά στην Ιστορία της Κύπρου εθνικιστής βουλευτής».

 5. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  https://www.protothema.gr/greece/article/1136770/epithesi-me-vitrioli-papas-eimai-papas-tha-pethano-i-anartisi-tou-iera-pou-erixe-to-kaustiko-ugro/

  Επίθεση με βιτριόλι: «Παπάς είμαι παπάς θα πεθάνω» – Οι αναρτήσεις του ιερέα που έριξε το καυστικό υγρό

  Θάνος Μακρογαμβράκης
  24/06/2021, 12:44 3

  Οι αναρτήσεις και τα πιστεύω περί ζωής και θρησκείας του ιερέα που έριξε βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες
  Την ώρα που 37χρονος ιερέας της επίθεσης με βιτριόλι μέσα στη Μονή Πετράκη βρίσκεται αντιμέτωπος με τις ανακριτικές αρχές, εντύπωση προκαλούν οι αναρτήσεις και τα πιστεύω του περί ζωής και θρησκείας, μέσα στα social media.

  Ο ιερέας διατηρεί προσωπική σελίδα στο Facebook με το όνομα και την φωτογραφία του, μέσα από την οποία περνά τα δικά του μηνύματα άσχετα αν ο ίδιος φαίνεται να μην τα ακολουθεί σύμφωνα με τις πράξεις του. Συγκεκριμένα ο αρχιμανδρίτης σε μια από τις αναρτήσεις του αναφέρεται στον προσωπικό «Σταυρό» που κουβαλάει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη, καθώς και στο βάρος αυτού, το οποίο σχετίζεται με την στάση ζωής του κάθ ένα. Η στάση αυτή μπορεί εύκολα να παρεξηγεί από τους γύρω μας, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μας πληγώσουν με τις πράξεις και τα έργα τους. Για όλους αυτούς θα πρέπει να προσευχόμαστε ώστε το βάρος του «Σταυρού» μας να γίνεται ολοένα και πιο ελαφρύ. Συγκεκριμένα γράφει στην ανάρτηση του ο ιερέας:

  «Ο κάθε άνθρωπος πάνω στη γη, ακολουθεί τον δικό του Γολγοθά. Ο καθένας μας, σηκώνει τον δικό του Σταυρό. Το “βάρος” που έχει ο προσωπικός μας σταυρός, εξαρτάται από την στάση ζωής που επιλέγουμε. Αν μας πληγώνουν, αν μας στεναχωρούν, αν μας πονούν, τα λόγια και η συμπεριφορά των ανθρώπων που δεν γνωρίζουν το δικό μας φορτίο αλλά μας κρίνουν άδικα, και παρ’ όλα αυτά εμείς προσευχόμαστε γι αυτούς, το “βάρος” αυτό γίνεται ελαφρύτερο. Αν όμως αρχίσουμε τις κατάρες, αφήσουμε το μίσος να ξεχειλίσει, τότε ο σταυρός μας γίνεται βαρύτερος. Γιατί πέφτουμε στην παγίδα, που ενώ δεν γνωρίζουμε το βάρος του σταυρού που σηκώνει εκείνος που μας αδικεί, φερόμαστε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο».

  Σε άλλη ανάρτηση του ο 37χρονος αρχιμανδρίτης ανοίγει διάλογο με τους διαδικτυακούς του φίλους με το ερώτημα «Πόσο ζυγίζει η αμαρτία;» με τον ίδιο να πιστεύει πως: «Έξω από τη Χάρι του Θεού ο άνθρωπος είναι “νεκρός στις παραβάσεις και τα παραπτώματα”».

  Ο 37χρονος είχε πάρει θέση και στο θέμα που είχε προκύψει το 2018 όταν επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συζητούνταν ο νέος τρόπος μισθοδοσίας του κλήρου:

  «Ας κόψουν την μισθοδοσία μας,όλα μπορούν να μας τα πάρουν, την ψυχή μας όχι αν δεν την δώσουμε εμείς. Κρίμα για τους Ιερείς που έχουν οικογένεια,οι άγαμοι μπορούμε να πάμε σε μοναστήρια. O Θεός κανέναν δεν χάνει».

  Η ανάρτηση του αυτή είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις με πολλούς από τους διαδικτυακούς του φίλους να του επιτίθενται ανοιχτά και τον ίδιο ν απαντά: «Υπομονή έρχονται εκλογές αν βγει χαιρετίσματα. Ο άθεος», ενώ παρακάτω γράφει: «Παπάς έγινα στα 19 μου, δεν έγινα για τα χρήματα. Παπάς είμαι παπάς θα πεθάνω».


  Είχε χειροτονηθεί από τον Μητροπολίτη Τριπόλεως Θεοφύλακτο στη Λιβύη.

  https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/synigoros-ieromonachoy-chrizei-psychiatrikis-frontidas-eiche-kanei-apopeira-aytoktonias-proorize-gia-ton-eayto-toy-to-kaystiko-ygro/

  Συνήγορος ιερομόναχου: Χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας – Προόριζε για τον εαυτό του το καυστικό υγρό

  24/06, 6:53 πμ

  Συντακτική ομάδα ert.gr

  “Ο εντολέας μου χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας” είπε στην ΕΡΤ ο συνήγορος του δράστη της επίθεσης με καυστικό υγρό εναντίον 7 μητροπολιτών, δυο δικηγόρων κι ενός αστυνομικού στη Μονή Πετράκη, δικηγόρος Α. Θεοδωρόπουλος.

  Ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του εντολέα του Θεοφύλακτου Κόμβου στους τραυματίες και τις οικογένειές τους και είπε ότι ο ιερομόναχος είχε ενημερώσει και την Αρχιεπισκοπή, τον Μητροπολίτη Βέροιας και τους πολίτες της ενορίας του ότι θα προβεί σε απονενοημένο διάβημα και πριν από 1,5 μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα αρχεία συμβάντων στην κλινική των Σερρών.

  Σημειώνεται ότι οι δύο δικηγόροι που τραυματίστηκαν ήταν επιφορτισμένοι με την υπεράσπισή του.
  “Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής του που χρήζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, την οποία και θα ζητήσουμε, και λάμβανε μια σειρά από φάρμακα, τα οποία χθες τη νύχτα δεν είχε μαζί του και για αυτό ζήτησα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς και ο ίδιος έχει τραυματιστεί” είπε.

  “Έχει το ακαταλόγιστο λόγω ψυχικής διαταραχής”

  Είπε πως δεν είχε περάσει πρόσφατα από ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. “Έχει το ακαταλόγιστο ως ποινικός δράστης”, είπε και πρόσθεσε πως του εκμυστηρεύτηκε πως το καυστικό υγρό το προόριζε για τον εαυτό του.

  “Η πράξη του ήταν αποτρόπαια, αλλά δεν ήθελε να τους βλάψει όλους, ήταν μια πράξη αγανάκτησης που κατέληξε στους τραυματισμούς” είπε
  Θα αποδείξουμε το λόγο για τον οποίο βγήκε εκτός εαυτού, είπε και αναφέρθηκε στην υπόθεση περί ναρκωτικών στην οποία ενεπλάκη το 2018, η οποία ποινικά είχε κλείσει και δεν είχε σχέση ενώ αναφέρθηκε τους ισχυρισμούς του ιδίου ότι ήταν σκευωρία.

  Για τις αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα “ότι δεν θα μιλήσω με λόγια αλλα με πράξεις” είπε ότι δεν τις γνωρίζει αλλά είπε αυτό αποδεικνύει την ψυχιατρική του διαταραχή. Δεν έχει σώας τας φρένας, κατέληξε.

  Δείτε επίσης Επίθεση με βιτριόλι: «Τους επιτέθηκα γιατί

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μπράβο στην Αστυνομία!
  Ντροπή στους τοπικούς σιωπηλούς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ
  Ο αμάσκωτος μητροπολίτης Κοσμάς που φαίνεται πως τον κάλυψε δυο φορές, δεν θα κληθεί για ανάκριση;
  Η υπόθεση αιδώ:

  Η συγκλονιστική μαρτυρία σεξουαλικής παρενόχλησης από ιερέα στην Αιτωλοακαρνανία: «24 φορές, από τα 12 μέχρι τα 14 μου»

  η συνέχεια αιδώ:

  https://www.ladylike.gr/synentefxeis/martiria-sexoualiki-parenoxlisi-apo-ierea-aitoloakarnania-24-fores-apo-ta-12-mexri-ta-14-mou/?fbclid=IwAR0Q5WC_VFg9RYG7hg7y7QJZ2FucnEMTyvhPeN6roQ0jVWPa5w-UXEl54zI

  «Έχει κάνει κακό και σε άλλες κοπέλες. Ας μιλήσουν όσες έχουν βιώσει παρενόχληση»
  Μακάρι να ήμουν η μόνη, ξέρω όμως πως αυτός ο παπάς έχει κάνει κακό και σε άλλα ανήλικα κορίτσια που πλέον έχουν ενηλικιωθεί. Δεν ξέρω αν οι κοπέλες αυτές έχουν συνειδητοποιήσει το πόσο πολύ τους τραυμάτισε αυτός ο άνθρωπος. Πρέπει όμως να βρουν τη δύναμη να βγουν και να μιλήσουν όπως όλες όσες έχουν αντίστοιχες εμπειρίες.

  Αυτός ο παπάς παραμένει στην Αιτωλοακαρνανία. Είναι ενεργός ιερέας. Πάνε δηλαδή παιδιά και του φιλάνε το χέρι για να πάρουν την ευχή του.
  ……………..

  Ο ιερέας (σημ.Λ.: (Μήπως ο μητροπολίτης;) που «κουκούλωσε» την ιστορία

  Κάποια στιγμή μίλησα σ’ έναν ανώτερό του. Στην αρχή ισχυρίστηκε ότι έπεσε από τα σύννεφα και μετά άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις λέγοντάς μου ότι κι άλλοι έχουν κατηγορήσει τον συγκεκριμένο ιερέα για αξιόποινες πράξεις. Όταν του ζήτησα να πάω να του μιλήσω από κοντά, άρχισε να με αποφεύγει. Χρειάστηκε να τον ενημερώσω ότι θα βγω στα κανάλια, και τότε εμφανίστηκε για να με αποθαρρύνει. Ήθελε να με κάνει να νιώσω ότι δεν θα με πιστέψουν.

  και αιδώ

  Μητροπολίτης Μεσολογγίου: «Δεν αφήνει ο Θεός μέσα στον ναό να μολυνθείς»

  ………………………………..

  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
  «Καμία εξέλιξη για την καταγγελία Αγρινιώτισσας περί σεξουαλικής παρενόχλησης από ιερέα-Ποιά η εξήγηση της Μητρόπολης» (agrinionews-19 Φεβρουαρίου 2021, 8:21 μμ). «Πρόσφατα σόκαρε το Αγρίνιο η συγκλονιστική καταγγελία γυναίκας η οποία (μιλώντας στο ladylike.gr) ανέφερε ότι υπέστη σεξουαλική παρενόχληση, από τα 12 έως τα 14 της χρόνια, από εν ενεργεία ιερέα στην περιοχή του Αγρινίου. Το εύλογο ερώτημα που διακινήθηκε στην τοπική κοινωνία ήταν το ποιες θα είναι οι ενέργειες της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η απάντηση δόθηκε σήμερα από την Μητρόπολη που υποστηρίζει πως παρόλο που το επεδίωξε μέχρι σήμερα, πέραν των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων, δεν τέθηκε υπόψιν της κανέναν άλλο στοιχείο…».

  Τώρα:
  https://www.skai.gr/news/greece/synelifthi-iereas-sto-agrinio-gia-paidiki-pornografia

  Συνελήφθη ιερέας στο Αγρίνιο για παιδική πορνογραφία
  O ιερεας είναι πολύ γνωστός στην περιοχή, ιερουργεί σε χωριά και όχι μόνο και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η υπόθεση έχει πολύ «βάθος» και οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές.

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/06/2021 – 12:23
  5 ΣΧΟΛΙΑ

  Σοκάρει το άκουσμα της είδησης ότι 49χρονος ιερέας στο Αγρίνιο, έχει συλληφθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, καθότι εντοπίστηκε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας.

  Ο ιερέας, σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη, μετά από προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Αγρινίου, κατόπιν καταγγελίας.

  Σε ηλεκτρονικό υπολογιστή του βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας και θα οδηγηθεί ενώπιον Εισαγγελέα εντός της ημέρας, με τις διαστάσεις της υπόθεσης ωστόσο να μη σταματούν εκεί. O ιερεας είναι πολύ γνωστός στην περιοχή, ιερουργεί σε χωριά και όχι μόνο και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η υπόθεση έχει πολύ «βάθος» και οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές.

  Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ σοβαρά αδικήματα, πέραν της παιδικής πορνογραφίας, που αναμένεται να σοκάρουν την τοπική κοινωνία. 

  Εφόσον τα παραπάνω επιβεβαιωθούν, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί και η άρση των προσωπικών του δεδομένων.

  Αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες επίσημη ενημέρωση από τις Αρχές.

  Πηγή: agriniopress.gr

  https://www.agriniopress.gr/tora-ston-eisaggelea-o-iereas-foto/

  Στον Εισαγγελέα Αγρινίου ο ιερέας (φωτο-video)

  24/06/2021 , 14:540

  Το κατώφλι του Εισαγγελέα Αγρινίου πέρασε πριν απο λίγη ώρα ο 49χρονος ιερέας από το Αγρίνιο, που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για βιασμό και παιδική πορνογραφία.

  O κληρικός, αντιμετωπίζει τις βαριές κατηγορίες του βιασμού και της παιδικής πορνογραφίας, μετά από έρευνα της Ασφάλειας Αγρινίου, σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

  Σε βάρος του είχε γίνει καταγγελία από δυο αδελφές που σήμερα είναι 27 και 22 ετών και που αποφάσισαν να μιλήσουν πριν από έναν μήνα,

 7. Ο/Η Logikos λέει:

  Για τον καραχρυσαυγιότατο βιτριολοισμένο δεσπότη της Κόνιτσας Ανδρέα

  https://enthemata.wordpress.com/2012/09/02/bournazos-33/

  O χρυσαυγιότατος μητροπολίτης και τα «καλά παιδιά» του

  2 Σεπτεμβρίου 2012 15 Σχόλια


  ΓΡΑΜΜΟΣ. ΤΑ «ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.

  Οι λεγόμενες «γιορτές του μίσους» πραγματοποιούνται, αδιαλείπτως, εδώ και χρόνια, τέλη Αυγούστου, στον Γράμμο και το Βίτσι. Οι συγκεντρωμένοι γιορτάζουν «την συντριβήν του κομμουνιστοσυμμοριτισμού» και τη σωτηρία της Ελλάδος από τον «σλαυοκομμουνισμό». Ως εδώ, ανεξάρτητα με την ενόχλησή μας, δύσκολα μπορούμε να ψέξουμε το πράγμα καθαυτό. Ο καθείς δικαιούται να είναι όσο ακροδεξιός ή βασιλοχουντικός θέλει, να αναπαράγει τα περί «κόκκινων τσακαλιών» και «μητραλοιών», μισόν αιώνα μετά τη λήξη του Εμφυλίου, άσχετα με το αν αυτό μόνο θλίψη ή θυμηδία, ανάλογα με τη σκοπιά που το βλέπουμε, προξενεί. Ψόγος όμως, και μάλιστα σοβαρός, υπάρχει όταν δημόσια πρόσωπα (όπως οι βουλευτές της ΝΔ Στ. Κωνσταντινίδης και Ζ. Τζηκαλάγιας, πέρσι) πλαισίωναν τούτες τις «γιορτές». Και βέβαια, ο τοπικός μητροπολίτης. Ο κ. Ανδρέας.Ο νυν μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, υπέρτιμος και έξαρχος Βορείου Ηπείρου, στη γραμμή του προκατόχου του κ. Σεβαστιανού, είναι τακτικός θαμών και θιασώτης των γιορτών αυτών. Φέτος, ξεπερνώντας τις καλύτερες επιδόσεις του (πέρσι είχε πει ότι ο Γ. Παπανδρέου θέλει να «μαστουρώσει όλη την Ελλάδα» με τον νόμο περί αποποινικοποίησης), εκφώνησε έναν καθαρά πολιτικό και διχαστικό λόγο, βγαλμένο από τα βάθη των εμφυλιακών χρόνων: Ύμνησε τη ΣΦΕΒΑ, εξέφρασε τη «λύπη του γιατί ταπεινώνονται οι γενναίοι αξιωματικοί, ενώ πριμοδοτούνται τενεκέδες αντιστασιακοί του γλυκού νερού» και, ωρυόμενος κατά του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, αναφώνησε: «Ο Γράμμος ζει και μας οδηγεί!». Μπορεί όλα αυτά, από την απόσταση της Αθήνας, να μοιάζουν παρωχημένα και γραφικά, ωστόσο δεν είναι — αρκεί να σκεφτούμε το κύρος «του δεσπότη» σε μια τοπική κοινωνία. Και πολύ σωστά επισημαίνει το ζήτημα, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Τάσος Κουράκης.

  Στη φετινή γιορτή, όμως, υπάρχει μια κρίσιμη παράμετρος, που κάνει τα πράγματα όχι απλώς θλιβερά, αλλά εξοργιστικά και επικίνδυνα. Και αυτή είναι η μαζική παρουσία «αγωνιστών» της Χρυσής Αυγής, καθώς και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Χρήστου Παππά. (Δεν χρειάζεται, νομίζω, να εξηγήσω γιατί αυτό το στοιχείο κάνει όλη τη διαφορά, πόσο διαφορετική σημασία παίρνει η τελετή, όταν δεν παρίστανται μόνο κάποια γερόντια και απόστρατοι, αλλά την αγκαλιάζουν μαζικά τα δολοφονικά «τάγματα» της Χρυσής Αυγής). Ο Σεβασμιώτατος, λοιπόν, παρακάλεσε τον «κύριο βουλευτή» (ο οποίος υπό τις ιαχές «Αλήτες-προδότες-πολιτικοί», δήλωνε: «Μισούμε όλους αυτούς τους προδότες κι αυτούς θέλουμε να εξοντώσουμε. Μισούμε όλους τους ανθέλληνες, όλα αυτά τα ερυθρά σκουπίδια»), να μεταφέρει στο Κοινοβούλιο την οργή του «τοπικού ιεράρχη» για όλα τα παραπάνω (τους «τενεκέδες» κλπ.). Και ο ιεράρχης, κλείνοντας τον λόγο του, στράφηκε στους Χρυσαυγίτες, «αυτά τα παιδιά τα καλά, τα αγωνιστικά», όπως τα αποκάλεσε κατά λέξη, με «την ευχή και την προσευχή»: «Να μην αργήσει ο καιρός που τις μαύρες μπλούζες που φοράτε τώρα που αγωνίζεστε θα τις αντικαταστήσετε με γαλάζιες και άσπρες μπλούζες. Αυτή είναι η ευχή μου».

  Το βρίσκω ανατριχιαστικό: ο μητροπολίτης χέρι χέρι με τους Χρυσαυγίτες. Γιατί είναι άλλο να είσαι ακροδεξιός, νοσταλγός της Χούντας, κήρυκας του μίσους (που κι αυτές δεν είναι, εδώ που τα λέμε, οι ιδεωδέστερες και πλέον προσήκουσες ιδιότητες για έναν ποιμενάρχη) και άλλο να αγκαλιάζεις τα «καλόπαιδα» μιας νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας. Ο μητροπολίτης, με την ενέργειά του αυτή, αποτελεί όνειδος για το ποίμνιο, τον τόπο του, την ελληνική Δημοκρατία, αλλά και την Εκκλησία.

 8. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Αν δεν γελάσετε με αυτό, τότε χρειάζεστε ψυχίατρο

 9. Ο/Η Gay monk λέει:

  Πως κάνετε έτσι καλέ; Συμβαίνουν αυτά. Μπα σε καλό σας

  https://www.ekirikas.com/archive_church/arthro/orthodoksos_arximandritis_synelifthi_gia_seksoualiki_epithesi_se_18xrono_agori-174177/

  Ορθόδοξος Αρχιμανδρίτης συνελήφθη για σεξουαλική επίθεση σε 18χρονο αγόρι

  Εθνικός Κήρυξ Archive
  25/6/2015

  ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Καλλόζο, 73 ετών, ο οποίος υπηρετούσε στη Ρωσική Ορθόδοξη κοινότητα της Γέννησης του Χριστού στην πόλη Youngstown του Οχάιο, συνελήφθη από την Αστυνομία διότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε 18χρονο αγόρι.

  Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από τις αρμόδιες Αρχές, ο Αρχιμανδρίτης ακολούθησε το νέο παιδί στα ουρητήρια του εστιατορίου «Perkins Restaurant & Bakery», το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση 804 Boardman – Poland Road και άρχισε να του υποβάλλει ερωτήσεις για τη γεννητικά του όργανα. Στη συνέχεια, ζήτησε από τον νεαρό να δει τα γεννητικά όργανα και όρμησε συνάμα πάνω του για να τον θωπεύσει, ενώ ο νεαρός τον έσπρωξε με δύναμη προς τα πίσω. Επειτα από αυτό το συμβάν ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος επέστρεψε στο τραπέζι του όπου δειπνούσε, ενώ ο νεαρός έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο, τον φωτογράφησε και ειδοποίησε την Αστυνομία. Ο Αρχιμανδρίτης προσήχθη στο Δικαστήριο όπου δήλωσε «μη ενοχή» και αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία $2.500 δολαρίων. Το δικαστήριο του έδωσε εντολή να εμφανιστεί εκ νέου ενώπιον του δικαστή στις 28 Ιουλίου.

  Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τη Ρωσική Ορθόδοξη Κοινότητα όπου υπηρετούσε αρνήθηκαν να πουν το παραμικρό, ενώ μόλις έγινε γνωστή η σύλληψή του κατέβασαν από την Ιστοσελίδα της τη φωτογραφία και το βιογραφικό του. Η κοινότητα της Γεννήσεως του Χριστού ανήκει στη Ρωσική Εκκλησία της Αμερικής η οποία έχει την υπαγωγή της απευθείας στο Πατριαρχείο της Μόσχας. Διευκρινίζεται ότι υπάρχουν βασικά τρεις διαφορετικές Ρωσικές Δικαιοδοσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μία είναι η λεγόμενη Πατριαρχική Ρωσική στην οποία ανήκει η κοινότητα της Γέννησης του Χριστού που ιερουργούσε ο συλληφθείς Αρχιμανδρίτης, η άλλη είναι η Υπερόριος Ρωσική Εκκλησία γνωστή ως ROCOR και η τρίτη είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία εν Αμερική ή αλλιώς OCA στην οποία το Πατριαρχείο της Μόσχας πραξικοπηματικώς το 1970 έδωσε Αυτοκεφαλία. Αντιπρόσωπος του Πατριαρχείου στην Αμερική με έδρα τη Νέα Υόρκη είναι ο Επίσκοπος Ιωάννης. Τηλεφωνικό μήνυμα του «Ε.Κ.» στον Επίσκοπο Ιωάννη παρέμεινε αναπάντητο. Ο πρωτοσύγκελος, ωστόσο, π. Γεώργιος Κονιέφ είπε στον «Ε.Κ.» πως «δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα από το συμβάν, αλλά ο π. Καλλόζο δεν ήταν δικός μας Πατριαρχικός κληρικός, αλλά ανήκε σε άλλη Δικαιοδοσία και απλώς η κοινότητα της Γέννησης του Χριστού τον είχε προσλάβει για να ιερουργεί».

  Στην ερώτηση ποιος τον διόρισε, είπε ότι «δεν τον διορίσαμε εμείς, η κοινότητα τον προσέλαβε να ιερουργεί διότι η κοινότητα είναι ανεξάρτητο κορπορέισον». Ο συλληφθείς κληρικός είχε υπηρετήσει προ ετών σε Ελληνικές Ορθόδοξες Κοινότητες, ενώ η έρευνα του «Ε.Κ.» δείχνει ότι έχει περιπλανηθεί σε πολλές Ορθόδοξες Δικαιοδοσίες και Μητροπόλεις. Σήμερα ανήκει στο κληρικολόγιο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής υπό τον Μητροπολίτη Αντώνιο και η οποία έχει την υπαγωγή της απευθείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Ο «Ε.Κ.» τηλεφώνησε στην οικία του συλληφθέντα ιερέα στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνιας, πλην όμως δεν ήλθε στο τηλέφωνο να μας μιλήσει. Κάποια κυρία που απάντησε στην τηλεφωνική κλήση μας είπε ότι «δεν είναι διαθέσιμος να σας μιλήσει διότι αυτή την ώρα ξεκουράζεται». Σημειώνεται ότι ήταν 5:30 απογευματινή ώρα της Τετάρτης.

  Στο βιογραφικό του το οποίο εξασφάλισε ο «Ε.Κ.» αναγράφονται τα εξής: «Ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Καλλόζο γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1942 στο Σικάγο, μετεστράφη στην Ορθόδοξη Εκκλησία δια του μυστηρίου του Χρίσματος το έτος 1957. Το κοσμικό του όνομα ήταν Δημήτρης Καλλόζο. Επειτα από την αποφοίτησή του από το Λύκειο εισήχθη το 1960 στο Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης στο Μπρούκλαϊν της Μασαχουσέτης το οποίο ίδρυσε ο ιερομόναχος Παντελεήμων Μητρόπουλος». Υπενθυμίζεται ότι ο «Ε.Κ.» απεκάλυψε το 2013 το σκάνδαλο της ομοφυλοφιλίας στο εν λόγω Μοναστήρι με αποτέλεσμα ο Παντελεήμων να φύγει από ηγούμενος και να μεταβεί σε κάποια σκήτη στο Μέιν, ενώ ομάδα από 17 Μοναχούς με επικεφαλής τον Επίσκοπο Δημήτριο έφυγαν και υπήχθησαν στη Μητρόπολη ΓΟΧ Αμερικής υπό τον Μητροπολίτη Παύλο.

  Παραιτηθέντος του Μητροπολίτη Παύλου για λόγους υγείας, τη θέση του έχει λάβει ο τότε Επίσκοπος και σημερινός Μητροπολίτης Δημήτριος. Ο Δημήτρης Καλλόζο παρέμεινε στο Μοναστήρι του Παντελεήμονα Μητρόπουλου μέχρι το 1965 οπότε και έφυγε για το Αγιο Ορος.

  Επέστρεψε από το Αγιο Ορος το 1967 και νυμφεύτηκε στο Σικάγο με την Ρόζαλι Πελαγκρίνο, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά. Στις 14 Δεκεμβρίου του 1969 χειροτονήθηκε Διάκονος και την επόμενη μέρα Πρεσβύτερος από τον Επίσκοπο Κύριλλο της τότε Υπερόριας Ρωσικής Εκκλησίας, ενώ το 1976 άρχισε να υπηρετεί σε κοινότητες της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Το έτος 2001 χήρεψε λόγω εκδημίας της πρεσβυτέρας του και εκάρη Μοναχός στις 14 Ιανουαρίου του 2003 στο Μοναστήρι του Αγίου Σάββα στο Ιλινόις.

  Ο ιερέας Δημήτρης ή Αντώνιος ή Τζέιμς Καλλόζο (χρησιμοποιούσε πολλά ονόματα) συνδεόταν με στενή φιλία με τον Μητροπολίτη Κωνσταντίνο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής, η οποία ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, και ο οποίος και τον ενέταξε το έτος 2009 στο κληρικολόγιο της Ουκρανικής Εκκλησίας Αμερικής.

  Το ίδιο έτος μετακόμισε στο Πίτσμπουργκ και έκτοτε υπηρετούσε ως αναπληρωματικός ιερεύς σε διάφορες Ελληνικές και Ουκρανικές Κοινότητες. Το έτος 2010 του απενεμήθη το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη μετά μίτρας, τουτέστι ήταν μιτροφορεμένος Αρχιμανδρίτης όπως συνηθίζεται στη Ρωσική και Ουκρανική παράδοση. Το 2012 προσελήφθη στη Ρωσική Ορθόδοξη Κοινότητα της Γέννησης του Χριστού του Youngstown του Οχάιο, όπου και συνελήφθη.

  Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με τον Μητροπολίτη Αντώνιο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής, είπε στον «Ε.Κ.» πως «δεν γνωρίζω πάρα πολλά για το θέμα διότι το πληροφορήθηκα λίγη ώρα πριν τηλεφωνήσετε». Παραδέχτηκε ότι είναι κληρικός της δικής του Μητρόπολης, τονίζοντας πως «δεν τον ενέταξα εγώ στη Μητρόπολή μας, αλλά ο αείμνηστος προκάτοχός μου Μητροπολίτης Κωνσταντίνος με τον οποίον γνωριζόταν ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Καλλόζο». Είπε ακόμα πως «ήταν συνταξιούχος και ήταν κατ’ ανάθεση στην κοινότητα της Γέννησης του Χριστού στο Youngstown Οχάιο».

  Στην ερώτηση «τι σκέπτεστε να κάνετε μ’ αυτόν, θα τον καθαιρέσετε;», είπε, πως «δεν μπορώ να απαντήσω διότι ακόμα δεν έχω πληροφόρηση για το τι ακριβώς έχει συμβεί». Ο Μητροπολίτης Αντώνιος επιβεβαίωσε τον δεσμό του με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, λέγοντας «μάλιστα ανήκουμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο».

 10. Ο/Η Kάποιος λέει:

  https://www.daddy-cool.gr/epikerotita/moni-petraki-sokaristikes-apokalypseis-syringes-narkotika-kai-filoksenia-se-neara-agoria.html

  Μονή Πετράκη Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον ιερέα που επιτέθηκε με καυστικό υγρό για τον βίο του. Σύριγγες, ναρκωτικά και φιλοξενία σε νεαρά αγόρια

  Για το προφίλ του 37χρονου που επιτέθηκε σε Μητροπολίτες στην Μονή Πετράκη καθώς και για την συμπεριφορά που είχε όσο ήταν ιερέας στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας στη Βέροια, μίλησε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της κοινότητας, Σπύρος Κωτσιαντής.

  Ερωτηθείς τον λόγο που παρέμενε στην εκκλησία μετά από αυτές τις συμπεριφορές απάντησε πως έγιναν ενέργειες, πως ενήργησε η Μητρόπολη Βέροιας αμέσως αλλά οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

 11. Ο/Η laskaratos λέει:


  Για όποιον θέλει να καταλάβει τι συνέβη.

  Ο δύστυχος αρχιμανδρίτης, που σίγουρα είναι διαταραγμένη προσωπικότητα (αν δεν ήταν δεν θα γινόταν μοναχός), πολύ πέρα από το μέσο όρο διαταραχής που έχουν οι καλόγεροι, βρέθηκε σε απελπιστική κατάσταση, γιατί καταδικασμένος από τη Δικαιοσύνη ήταν πολύ δύσκολο να συνεχίσει την επαγγελματική του καριέρα του κληρικού, μόνο μέσου διαβίωσής του, εκτός κι αν πήγαινε σε δικαιοδοσία του πατριαρχείου στο εξωτερικό ή προσχωρούσε σε κάποια παλαιοημερολογίτικη σέχτα.

  Αυτό που τον πλήγωσε ήταν πως ενώ η Εκκλησία κουκουλώνει εκατοντάδες περιπτώσεις αυτόν τον παρέδωσε στην καταστροφή.

  Ξέροντας πως οι Κριτές τους δεν είναι αυτό που εννοεί ο μέσος πιστός κυριεύτηκε από αγανάκτηση. Έχουν συμβεί κι άλλες φορές αντιδράσεις στο Συνοδικό δικαστήριο, αλλά όχι βεβαίως τόσο εγκληματικής υφής.

  Είναι πράγματι μια πολύ θλιβερή περίπτωση, παρ’ όλο που ανοίγει τα μάτια πολλών που εθελοτυφλούν και δεν θέλουν να ξέρουν τι κρύβεται κάτω από τους τρούλους των ναών και από τα άμφια των ιερέων.

  Ας ελπίσουμε πως ο άνθρωπος θα σταθεί κάπως στα πόδια του και πως κανένας από όσους βιτριόλισε δεν θα χάσει το φως του.

  https://www.dimokratianews.gr/ellada/531061/chroniko-tromoy-moni-petraki-archimandritis-theofylaktos-komvos-proeidopoiise/

  24|06|2021 | 10:00
  Ο δράστης είχε προειδοποιήσει: «Θα τρανταχθεί όλη η Εκκλησία»

  Η «δημοκρατία» φέρνει στο φως στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι ο αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Κόμβος ήταν μια σοβαρά διαταραγμένη προσωπικότητα, με έντονες ψυχικές μεταπτώσεις. Μάλιστα, μόλις πριν από έναν μήνα ενημέρωσε γνωστό του ότι πρόκειται να αυτοκτονήσει και με την παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών απετράπη η πράξη του. Εκτός βέβαια αν με αυτόν τον τρόπο προσπαθούσε να πετύχει μια ευνοϊκή έκβαση στην υπόθεσή του.

  Κυρίως όμως στο προφίλ του στο facebook έδινε δείγματα όσων θα συμβούν. Συγκεκριμένα, στις 14 Απριλίου ανέβασε την εξής ανάρτηση: «Εμείς οι Σερραίοι όταν δίνουμε τον λόγο μας τον κρατάμε. Κάτω από τα φουστάνια που λέτε κάποιοι, φοράμε παντελόνια. Ας βγει η απόφαση και τότε δεν θα μιλήσω με λόγια αλλά με πράξεις. Πάντοτε ήμουν πάπλωμα για όλους. Ήρθε η ώρα όμως να μιλήσω γιατί δεν γνωρίζετε τι γίνεται στην Εκκλησία από τον Πρώτο έως τον τελευταίο. Και εγώ θα μιλήσω με αποδείξεις. Και τότε θα δείτε. Θα τρανταχθεί όλη η Εκκλησία».

  Αποκάλυψη

  Ιερέας που συνομίλησε με τη «δημοκρατία» μάς αποκάλυψε ότι ο αρχιμανδρίτης τού τηλεφώνησε μόλις δύο ώρες πριν από την τραγική επίθεση στη Μονή Πετράκη και τον παρακάλεσε να προσευχηθεί προκειμένου να αθωωθεί.

  «Ακουγόταν απελπισμένος. Όμως ήρεμος. Δεν φαινόταν να έχει κάτι κακό στο μυαλό του. Όμως ήταν ασταθής. Προ ημερών με πήρε πάλι τηλέφωνο και μου ζητούσε χρήματα. Έλεγε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και βαριά κατάθλιψη».

  Πριν από δύο εβδομάδες ανέβασε στη σελίδα του στο facebook τις ιατρικές του εξετάσεις για να αποδείξει ότι δεν είναι χρήστης κοκαΐνης. «Μου έλεγε ότι είναι καθαρός εδώ και επτά χρόνια. Άρα παλαιότερα έκανε ναρκωτικά» επισημαίνει ο ιερέας που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. «Άλλη φορά, πάλι, πριν λίγες μέρες, μου έλεγε ότι δεν είναι καλά, ξεσπά ξαφνικά σε κλάματα και κάπου πρέπει να νοσηλευτεί» ανέφερε.

  Στην τελευταία του ανάρτηση, πέντε ώρες πριν από την επίθεση, ο παρανοϊκός πρώην ιερωμένος έγραψε: «Σας παρακαλώ αδελφοί, σήμερα ζητώ από την αγάπη σας την προσευχή σας σε μια μεγάλη δοκιμασία που περνώ, πείτε ένα κύριε ελέησον, κάντε ένα κομποσκοίνι, μια παράκληση, το έχω μεγάλη ανάγκη. Να είστε ευλογημένοι, η Παναγία να σας σκεπάζει. Ευχαριστώ πολύ».

  ……………………………..

 12. Ο/Η Gay monk λέει:


  Ο μητροπολίτης Τριπόλεως (Λιβύης) κ. Θεοφύλακτος με τον Γέροντα Εφραίμ στην Μονή Βατοπαιδίου

  https://www.aftodioikisi.gr/koinonia/sto-fos-ta-apeilitika-sms-toy-ierea-me-to-vitrioli-foto/

  Στο «φως» τα απειλητικά sms του ιερέα με το βιτριόλι (φωτο)28 Ιουνίου 2021 – 08:37

  Ξεχωριστό κεφάλαιο στο «ιερό κατηγορητήριο» κατά του Ιερέα που πέταξε το καυστικό υγρό στους Μητροπολίτες καταλαμβάνουν τα απειλητικά μηνύματα, τα οποία έστειλε στις 4 και 5 Μαΐου 2019 ο Κόμβος προς τον μητροπολίτη Τριπόλεως Λιβύης κ. Θεοφύλακτο, ο οποίος τον είχε χειροτονήσει. Μέσω αυτών τον απειλούσε με αποκαλύψεις στην τηλεόραση σχετικά με τις σεξουαλικές του
  προτιμήσεις, ενώ τον απειλούσε ότι θα στείλει και Ρομά, συγγενείς της μάνας του,
  προκειμένου να πυροβολήσουν το σπίτι του!

  Στις 5 Μαΐου 2019 έστειλε στον κ. Θεοφύλακτο το εξής μήνυμα:
  Στο κλητήριο θέσπισμα επίσης σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος, πλέον,
  αρχιμανδρίτης έστειλε απειλητικά και συκοφαντικά μηνύματα και στον πρωτοσύγκελο
  αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Μπίρδα, αλλά και οι σοβαρές, αν μη τι άλλο, καταγγελίες
  που είχε κάνει στα προσωπικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έγραφε ότι «Οι
  περισσότεροι Μητροπολίτες, Επίσκοποι και Πρωτοσύγκελοι είναι ομοφυλόφιλοι και
  παιδόφιλοι, αν δεν δεχτείς τις ανήθικες προτάσεις τους σε έχουν εξορία και black list»,
  καθώς και αυτά που είχε γράψει για τον μητροπολίτη Βεροίας. «Άλλος θεομπαίχτης,
  υποκριτής, φιλοχρήματος, όπου θέλει βοηθάει, γυρίζει την εικόνα από εδώ και από
  εκεί και βγάζει χρήματα… ∆είχνει ότι έχει αγάπη, μόνο αγάπη δεν έχει ο ψεύτης, ο
  υποχθόνιος».

  «Ποτέ δεν έπρεπε
  να τον χειροτονήσουν»
  Ως ένα πρόσωπο που ποτέ δεν έπρεπε να χειροτονηθεί

  ΠΡΩΤΟ SMS 4 Μαΐου 2019

  «Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΩΤΕΣ ΤΟΥ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΑΣ; ∆ΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ; ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΠΛΩΜΑ ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΣΦΑΛΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ∆ΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΜΟΥ ∆ΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΚΛΩΤΣΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΠΑΡΑΠΕΡΑ. ΤΑ ∆ΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΠΟΥ ΕΦΕΡΝΕΣ ΤΟΝ ΓΚΟΜΕΝΟ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ Ο ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΩ ΠΑΝΤΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΩ ΧΑΜΕΝΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ, ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ… ΡΩΤΗΣΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΕΓΩ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΤΑ ΡΑΣΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΩ… ΘΑ ΣΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ… ΣΕ ΠΗΡΑΝ ΤΗΛ ΝΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ… ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΝΩ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΣ ΑΘΩΩΘΩ ΑΠΟ ΤΟ ∆ΙΚΑΣΤΗΡΙΟ… ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ∆ΕΝ ΕΧΕΤΕ… ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΟΥΣΤΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΓΑΜΩ ΤΑ ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΒΟΥΝ ΘΑ ΣΕ ΙΣΟΠΕ∆ΩΣΩ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ… ΤΟ ΣΟΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΟΜΑ 300 ΕΥΡΩ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ. ΕΡΘΟΥΝ 7 ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ… ΒΟΥΝΟ ΜΕ ΒΟΥΝΟ ∆Ε ΣΜΙΓΕΙ ΜΗΝ ΣΕ ΠΕΤΥΧΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ∆ΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ…».

  ΔΕΥΤΕΡΟ SMS 5 Μαΐου 2019

  «ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ
  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΜΕΝΟ ΣΟΥ Γ.Φ. (σ.σ. τα στοιχεία του
  προσώπου καταγράφονται) ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΟ… ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΣ ΞΕΝΟΥΣ
  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ
  ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΑΝΗΛΙΚΟΣ…».

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Εντιμότατος επικοινωνιολόγος του Χουντόδουλου Σωτήριος Τζούμας, προειδοποιεί, αλλά παραλλήλως αποκαλύπτει (επιλεκτικά):

  https://www.exapsalmos.gr/2021/06/25/katharsi-edo-kai-tora-stin-ekklisia-na-apomakrynthei-i-sapila-gia-na-min-metadothei/

  Κάθαρση, εδώ και τώρα στην Εκκλησία. Να απομακρυνθεί η σαπίλα για να μην μεταδοθεί…
  Post published:25 Ιουνίου 2021
  🔺Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

  Ο θυμόσοφος λαός μας λέει ότι «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι». Και πώς όχι;

  Συχνά βεβαίως, εμφανίζονται λεβέντες αρχηγοί, πραγματικοί ηγέτες που αναλαμβάνουν τις ευθύνες των πράξεων τους, αλλά και ατασθαλιών και προβλημάτων που δημιουργούν οι υφιστάμενοί τους. Και τότε πολλές φορές το κακό ίσως μειώνεται ή διορθώνεται, αλλά σίγουρα δεν επαναλαμβάνεται.
  Το πρόβλημα όμως κακοφορμίζει όταν αποκρύπτεται, διαιωνίζεται, συγκαλύπτεται. Όταν δεν αντιμετωπίζεται, δεν επιλύεται, δεν γιατρεύεται. Όταν κάποιοι στρουθοκαμηλίζουν ή σφυρίζουν αδιάφορα τότε το κακό γιγαντώνει. Και μετά… άντε να συμμαζέψει κανείς τα ασυμμάζευτα!

  Φίλος μου κληρικός, μου θύμισε εξ αφορμής της επίθεσης του καθαιρεθέντος κληρικού με καυστικό υγρό στους Αρχιερείς, ότι πριν δέκα περίπου χρόνια ο Σεβ. Μητροπολίτης Λευκάδος κ. Θεόφιλος, νεοεκλεγείς και σχετικά άπειρος Αρχιερεύς, χειροτόνησε τον γιό ενός ιερέα από την Πάτρα για τις ανάγκες της Μητροπόλεως του.

  Ο ιερεύς αυτός, πολύ γρήγορα ξέφυγε της πορείας του και μάλιστα συνελήφθη από τους επιτρόπους στο χωριό που υπηρετούσε ως εφημέριος στη Λευκάδα να κλέβει το παγκάρι του Ναού! Και επειδή τον κατήγγειλαν στη Μητρόπολη και θα υφίστατο τις συνέπειες της παραβατικής συμπεριφοράς του, έβαλε( άκουσον, άκουσον!)φωτιά και έκαψε το ιερό Βήμα του Ναού, για να εκδικηθεί το χωριό που δεν εκτίμησε τα …προσόντα του και την επίδοση του στην κλοπή!

  Ο ιερεύς αυτός, σημερα τελεί σε επτάχρονη αργία από το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο και ενώ έχουν συμβεί όλα αυτά συνομιλούσε μαζί του ο Άγιος Ηλείας Γερμανός-πολιός Αρχιερεύς και εκ των πρεσβυτέρων Της Ιεραρχίας-με αλληλογραφία… για να τον πάρει στην Μητρόπολη του και να συνεχίσει ο ιερεύς αυτός ανενόχλητος το γαϊτανάκι του!

  Ε, γι’ αυτό λέμε «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι»! Για όλα φταίνε οι Αρχιερείς που δεν ζυγίζουν τα πράγματα σωστά. Δεν θέλει υψηλά… μαθηματικά. Έτσι έγινε και μ’ αυτόν με το βιτριόλι! Τον ξεφορτώθηκαν οι προηγούμενοι, για όσα φρικτά έκανε απ´ όπου πέρασε και τον πήρε ο ο Σεβ. Βεροίας, γνωστός για την μεγαλοψυχία του,για να… κληρονομήσει το πρόβλημα.
  Μα δεν γίνεται Άγιοι, «κουτσοί στραβοί στον άγιο Παντελεήμονα»! Δεν γίνεται να χειροτονείτε κληρικούς που όχι μόνο εκκλησιαστικό φρόνημα δεν έχουν, αλλά βαρύνονται με πράξεις που απάδουν της ιερατικής και χριστιανικής ιδιότητας!

  Υπάρχουν όρια και κόκκινες γραμμές. Μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

  Και σπεύσατε όσοι έχετε ενδο-μητροπολιτικά προβλήματα να τα τακτοποιήσετε, γιατί μαθαίνω ότι υποβόσκουν περιπτώσεις που αν εκραγούν θα είναι βόμβες μεγατόνων. Ήδη σε Μητρόπολη της Β. Ελλάδος που γειτνιάζει με την Ι. Μητρόπολη Φιλίππων υπάρχει περίπτωση αγάμου κληρικού που ενώ βαρύνεται με δεκάδες παραπτωμάτων αυτός απολαμβάνει της ασυλίας του Μητροπολίτη του γιατί λέει τον φοβάται ο Μητροπολίτης και το περιβάλλον του. Αλωνίζει τη Μητρόπολη
  και τις γειτονικές Μητροπόλεις και κάνει αίσχη και δεν τον μαζεύει κανείς.

  Μαθαίνω μάλιστα ότι ο Σεβ. Φιλίππων κ. Στέφανος, συνετός και υπεύθυνος Ιεράρχης, απευθύνθηκε πολλές φορές στον γείτονα συνεπίσκοπό του και του ζήτησε να τον συνετίσει γιατί επεκτείνει τις παραβατικές δραστηριότητες του στην ευρύτερη περιοχή και σκανδαλίζει τον κόσμο,αλλά αυτός ούτε καν απάντησε ! Προφανώς δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του και το κακό που συντελείται εις βάρος της Εκκλησίας.

  Η Εκκλησία βάλλεται πανταχόθεν. Δεν χρειάζεται να της δίνουμε εμείς οι ίδιοι την χαριστική βολή.
  Δεν γίνεται ο κάθε επίορκος κληρικός –οι άγαμοι έχουν την πρωτιά- να σας κρατά αλυσοδεμένους και να είστε έρμαια των λίγων ή πολλών πληροφοριών που έχουν εναντίον σας και του περιβάλλοντος σας και να αναγκάζεστε έτσι να τους υπομένετε χωρίς να πράττετε τα δέοντα!Και αυτό αφορά, δυστυχώς, πολλές περιπτώσεις.

  Θεωρώ ότι η υπόθεση της επίθεσης στο Συνοδικό δικαστήριο δεν πρέπει να περάσει μόνο ως θέμα από το αστυνομικό ρεπορτάζ. Πρέπει να προβληματίσει την Ιεραρχία μας και να πάρει αποφάσεις. Κάθαρση, εδώ και τώρα.

  Να απομακρυνθεί η σαπίλα για να μην μεταδοθεί και στα υγιή στελέχη. Να παταχθεί το κακό εν τη γενέσει του. Φθάνει τόση ανοχή.

  …………………………………………..

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  Του έβγαλαν τα ράσα στη φυλακή.
  Με ποιο δικαίωμα;

  https://www.lifo.gr/now/greece/profylakistike-o-proin-iereas-poy-epitethike-me-kaystiko-ygro-se-mitropolites

  The LiFO team
  29.6.2021 | 15:15

  Σύμφωνα με όσα φέρεται να ισχυρίζεται ο 37χρονος πρώην αρχιμανδρίτης, η υπόθεση για την οποία κρίθηκε αφορούσε καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα, ύψους 10.000 ευρώ, στην ενορία που υπηρετούσε «και όχι για ναρκωτικά όπως ψευδώς ειπώθηκε σε ΜΜΕ».

  Αναφέρει επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως η υπόθεση για μικροποσότητα ναρκωτικών που καταγγέλθηκε σε βάρος του το 2018 από συγκεκριμένους ιερωμένους, ήταν μία «σκευωρία που μου είχαν στήσει…επειδή γνώριζα πράγματα».

  Η καταγγελία σε βάρος του, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε στόχο να μην καταγγείλει παραπτώματα σχετικά με παιδοφιλία και ομοφυλοφιλία που διέπρατταν πρώην ιερείς «με τις ευλογίες του μητροπολίτη».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.