Παπάς υπηρετώντας το λόγο του Θεού, ασελγούσε σε ανήλικο κορίτσι [Α π ο κ λ ε ί ε τ α ι !]

[Αγρίνιο: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το «εφιαλτικό κοινόβιο» του ιερέα – «Με παρενοχλούσε κάθε μήνα από τα 12 έως τα 14»]

φωτο: Πρώτο Θέμα (επεξεργασμένη)

Οι δύο αδελφές που αποκάλυψαν την δράση του απευθύνουν έκκληση και στα υπόλοιπα θύματα να μιλήσουν – «Στο κοινόβιο υπήρχαν 8 ανήλικα παιδιά, 6 κορίτσια και 2 αγόρια, 3 μητέρες» αναφέρει η 27χρονη που περιγράφει με αντριχιαστικές λεπτομέρειες πως ο ιερέας ασελγούσε με πρόφαση την εξομολόγηση

Την ώρα που ο ιερέας ο οποίος κατηγορείται για βιασμό 22χρονης κοπέλας στο Αγρίνιο, η μαρτυρία της 27χρονης αδερφής του θύματος στο Ladylike σχετικά με τα όσα βίωσε εκείνη και η μικρότερη αδερφή της συγκλονίζουν. Ο άνθρωπος αυτός ο οποίος υπηρετεί το λόγο του Θεού κακοποίησε σεξουαλικά ένα ανήλικο κορίτσι, το οποίο σήμερα είναι 22 ετών, ενώ παρενόχλησε σεξουαλικά και την 27χρονη σήμερα αδελφή της.
Η 27χρονη κοπέλα , πριν πέντε μήνες είχε βρει το θάρρος και την τόλμη μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική παρνόχληση , να μιλήσει και η ίδια στο LadyLike την ιστορία της σεξουαλικής της κακοποίησήςαπό τον ιερέα στο Αγρίνιο από τα 12 της και μετά. Τον ίδιο ιερέα, ο οποίος σήμερα βρίσκεται υπό κράτηση κατηγορούμενος για τον βιασμό της ανήλικης αδερφής της, η οποία σήμερα είναι 22 ετών, και για παιδική πορνογραφία- αφού στις οικίες του βρέθηκε σχετικό υλικό. Παράλληλα ο ιερέας έχει δεχθεί μήνυση και για την σεξουαλική παρενόχληση της 27χρονης, όπως χαρακτηριστικά είχε περιγράψει. Η δική της θαρραλέα στάση και πρωτοβουλία, οδήγησε την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Oι δύο αδερφές κάνουν αποκαλύψεις για τα όσα έζησαν στο εφιαλτικό κοινόβιο του ιερέα ως παιδιά. Παράλληλα, απευθύνουν έκκληση και στα υπόλοιπα θύματα να μιλήσουν.

Η δήλωση της 22χρονης που κατήγγειλε τον ιερέα στο Αγρίνιο για βιασμό

«Όταν γνωρίζεις την αλήθεια τότε ξέρεις οτι έχεις το δίκιο με το μέρος σου και δεν έχεις τίποτα και κανέναν να φοβηθείς, πόσο μάλλον όταν το κακούργημα που σου διαπράχθηκε ήταν σε ηλικία 14 ετών. Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να μεγαλώνει σε ένα αρρωστημένο περιβάλλον κάτω από την ολική επίβλεψη του ιερέα.
Μας χειραγωγούσε πλήρως καθώς μάς επέβαλε την υπακοή προς το πρόσωπό του με αποτέλεσμα όλα αυτά να συμβάλλουν στο να τραυματίσει ανεπανόρθωτα την παιδική μου αγνότητα.

Ποιος έχει την ευθύνη για εμένα και για όλα τα ανήλικα παιδιά. Γιατί βιάζονται καθημερινά γυναίκες;

Την απάντηση δεν την γνωρίζω.

Βρίσκομαι όμως στην ηλικία των 22 ετών όπου με θάρρος και τόλμη καλούμαι να παλέψω για να λυτρωθώ από τον βιασμό μου και να ηρεμήσει η ψυχή μου από τον πόνο που κουβαλάω από μικρό παιδί.

Η συγκλονιστική μαρτυρία σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ιερέα στο Αγρίνιο: «24 φορές, από τα 12 μέχρι τα 14 μου»

Σήμερα 2 κορίτσια, εγώ στα 22 και η αδερφή μου στα 27 ξεκινάμε έναν μεγάλο αγώνα για να βρούμε λίγο φως στο σκοτάδι μας, να έρθει η χαρά στη ζωή μας.

Όμως ποια κοπέλα σε αυτή την ηλικία θα επιθυμούσε να βγει φήμη ότι κακοποιήθηκε από έναν ιερέα; Καμία νομίζω.

Ωστόσο, λυπάμαι πολύ για την τοποθέτηση της εκκλησίας, καθώς 1 χρόνο πριν αναφέρθηκα στο γεγονός και η απάντηση ήταν να σιωπήσω δεν το δέχτηκα, καθώς είμαι διατεθειμένη τόσο να βοηθήσω τον εαυτό μου όσο κι άλλα τόσα και τόσα παιδιά και γυναίκες που υποφέρουν.

Πιστεύω στον Θεό, στη δικαιοσύνη, στη φωνή του λαού και ελπίζω πως μια μέρα η κοινωνία μας θα «καθαρίσει» απ’ όλα αυτά τα διεστραμμένα μυαλά που μας γκρεμίζουν τα όνειρα και αφήνουν μόνιμες πληγές στις καρδιές μας.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την κοινωνία που είναι δίπλα μας, μα πάνω απ’ όλα ευχαριστώ τις δυνατές γυναίκες, είτε μίλησαν, είτε όχι, γιατί δεν βρήκαν το κουράγιο να το μοιραστούν. Η δύναμή μας είναι η αλήθεια μας και το υπόσχομαι πως μια μερα αυτός ο κόσμος θα γίνει καλύτερος αρκεί όλοι να βάλουμε το λιθαράκι μας.

Τίποτα δεν μένει κρυφό, η αλήθεια πάντα φανερώνεται!»

Η δήλωση της 27χρονης που κατήγγειλε τον ιερέα στο Αγρίνιο για σεξουαλική παρενόχληση κατά συρροή

«Στο κοινόβιο αυτό υπήρχαν 8 ανήλικα παιδιά, 6 κορίτσια και 2 αγόρια, 3 μητέρεςκαι ένας «πατέρας», ο ιερέας.

Μεγαλώσαμε μέσα σε ένα κοινόβιο, που δημιούργησε αυτός ο οποίος ήθελε να λέγεται «ιερέας» και που σκόπιμα μάς ζητούσε να τον αποκαλούμε «πατερούλη», δημιουργώντας υποτίθεται ένα προστατευμένο για εμάς οικογενειακό περιβάλλον, ενώ στην πράξη αυτό του έδινε το ελεύθερο και τη δυνατότητα να μας εκμεταλλεύεται και να προσβάλλει τη γενετήσια αξιοπρέπειά μας.

Μέσα σε αυτό το νοσηρό και και αρρωστημένο περιβάλλον που εμείς μεγαλώναμε όταν του δινόταν η ευκαιρία, έφτανε μέχρι και τον βιασμό.

Το γεγονός ότι όλα αυτά τα υποστήκαμε στην παιδική κι εφηβική ηλικία σε συνδυασμό με την υποτιθέμενη ιεροσύνη του ήταν οι λόγοι που μας κρατούσαν τόσα χρόνια στο σκοτάδι. Και τώρα έχοντας ξεφύγει από αυτό το κοινόβιο βρήκαμε το θάρρος και τη δύναμη να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να μιλήσουμε για όλα αυτά που ζήσαμε.

Απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες αρχές, όχι μόνο για να αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά και για να δείξουμε ότι δεν πρέπει να σιωπούμε και να φοβόμαστε. Η σιωπή δεν είναι χρυσός, στις περιπτώσεις αυτές. Η σιωπή των θυμάτων είναι η δύναμη των θυτών.

Ο φόβος δεν ταιριάζει πια σ’ εμάς. Ας αφήσουμε τον φόβο για άλλους. Τα τέρατα που αγγίζουν και βιάζουν παιδιά πρέπει να πληρώνουν. Οι παιδεραστές δεν χωρούν στην κοινωνία, κι όταν μιλάμε για παιδιά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Αποφασίσαμε να μιλήσουμε για τα παιδιά του χθες, του σήμερα και τα παιδιά που θα φέρουμε μια μέρα στον κόσμο.

Προσέχουμε τα παιδιά!

Πρέπει όλα τα θύματα να μιλήσουν. ΔΕΝ είναι μόνες. Ξέρουμε τι έχουν περάσει και το πόσο φοβούνται.

Ευχαριστούμε όλες κι όλους που είστε δίπλα μας.

Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και πίστη στον Θεό. Η αλήθεια θα λάμψει».

Η ενήλικη πλέον γυναίκα περιγράφει στο Ladylike πώς από τα 12 έως και τα 14 της παρενοχλήθηκε 24 (!) φορές σεξουαλικά από τον ιερέα – πνευματικό και θείο της μέσα στο σκοτεινό δωμάτιο του σπιτιού του.

Ασελγούσε πάνω της με πρόφαση την εξομολόγηση

«Η δική μου σεξουαλική παρενόχληση ξεκινάει όταν αυτός ο άνθρωπος, ο ιερέας, ο οικογενειάρχης, ο οποίος είναι και συγγενής μου, θείος μου, ήρθε πολύ κοντά με την οικογένειά μου και κυρίως με τη μητέρα μου. Την πέτυχε σε μία ευάλωτη προσωπική φάση κι εκείνη γαντζώθηκε από πάνω του. Εγώ είχα τελειώσει μόλις το δημοτικό. Ήμουν 12 ετών.

Πηγαίναμε στο σπίτι τους σχεδόν καθημερινά. Ο παπάς παραμύθιαζε τη μαμά μου με θρησκευτικά και διάφορα μεταφυσικά. Της έλεγε ότι μας είχαν κάνει μάγια και πως μόνο αυτός μπορεί να μας σώσει. Πράγματα που ένας λογικός άνθρωπος τα ακούει και γελά, για εμάς ήταν η ζωή μας. Η μάνα μου κοκκάλωνε από φόβο, την χειραγωγούσε στο 100%. Έκρινε λοιπόν πως αυτός ο παπάς πρέπει να με καθοδηγήσει στον βίο μου. Κάπως έτσι έγινε ο πνευματικός μου πατέρας. Άρχισε να με εξομολογεί. Πολύ αργότερα έμαθα ότι δεν είχε καν την άδεια για κάτι τέτοιο.»

Ο ιερέας – «τέρας» δεν εξομολογούσε το κορίτσι στην εκκλησία, αλλά στο δωμάτιό του στο σπίτι του. Την κάθιζε στο κρεβάτι και της χάιδευε τα μπούτια, τα χέρια… Παράλληλα, ζητούσε να του πει τι αμαρτίες έχει κάνει.

Διαβάστε τις Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες »»»

Πηγή

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

26 Responses to Παπάς υπηρετώντας το λόγο του Θεού, ασελγούσε σε ανήλικο κορίτσι [Α π ο κ λ ε ί ε τ α ι !]

 1. Ο/Η laskaratos λέει:


  «Ο Μητροπολίτης κκ. Κοσμάς εχει επιλέξει να μην φορά μάσκα και σε καμία δημόσια παρουσία του και ας περιτριγυρίζεται από εκπροσώπους της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης. Έτσι κατά τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Αγρίνιο, ο Μητροπολίτης Κοσμάς ξεχωρίζει απ’ όλους» (agrinionews- 26.3.2021-12:11 μ.μ.).

  https://www.ant1news.gr/Society/article/579293/mitropolitis-kosmas-den-afinei-o-theos-anthrope-moy-mesa-sto-nao-na-molyntheis

  10 Σεπτεμβρίου 2020 08:05
  Μητροπολίτης Κοσμάς: Δεν αφήνει ο Θεός, άνθρωπέ μου, μέσα στο Ναό να μολυνθείς

  Κατά της χρήσης μάσκας μέσα στους ναούς τάχθηκε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

  https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/7382455/therizei-o-koronoios-sto-mesolongi-ragdaia-afxisi-stis-nosileies-iereis-zitousan-apo-tous-pistous-na-vgaloun-tis-maskes

  «Θερίζει» ο κορονοϊός στο Μεσολόγγι: Ραγδαία αύξηση στις νοσηλείες – Ιερείς ζητούσαν από τους πιστούς να βγάλουν τις μάσκες
  Τι αναφέρουν στο newsbeast.gr ο διοικητής του νοσοκομείου και ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Πολιτικής Προστασίας

  https://www.thebest.gr/article/619410-agrinio-krousmata-koronoiou-se-iereis-pou-leitourgisan-ti-megali-ebdomada
  07/05/2021, 06:14
  Αγρίνιο: Κρούσματα κορωνοϊού σε ιερείς που λειτούργησαν τη Μεγάλη Εβδομάδα

  https://www.agrinionews.gr/koronoios-sygkinei-iereas-poy-nosileytike-nosokomeio-agrinioy-i-maska-apotelei-dogma-choro-tis-ekklisias/

  Κορωνοϊός: συγκινεί ιερέας που νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου-«η μάσκα δεν αποτελεί δόγμα στο χώρο της εκκλησίας»
  19 Μαΐου 2021,

  https://www.protothema.gr/greece/article/1084163/iereas-sto-agrinio-koinonisa-700-pistous-ta-hristougenna-me-ti-theia-koinonia-den-kollaei-o-koronoios/

  Ιερέας στο Αγρίνιο: Κοινώνησα 700 πιστούς τα Χριστούγεννα, με τη Θεία Κοινωνία δεν κολλάει ο κορωνοϊός

  https://www.news247.gr/koinonia/koronoios-agrinio-41-oi-nekroi-pethane-kai-o-teleytaios-asthenis-poy-nosileyotan-sti-meth.9268708.html

  Κορονοϊός – Αγρίνιο: 41 οι νεκροί – Πέθανε και ο τελευταίος ασθενής στη ΜΕΘ

  _____________________________________________

  Ποιος είναι ο ανώτερος που το κουκούλωσε;

  https://www.ladylike.gr/synentefxeis/martiria-sexoualiki-parenoxlisi-apo-ierea-aitoloakarnania-24-fores-apo-ta-12-mexri-ta-14-mou/

  Η συγκλονιστική μαρτυρία σεξουαλικής παρενόχλησης

  ΜΑΡΙΛΕΛΛΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
  26 ΙΑΝ 2021

  Αυτός ο παπάς παραμένει στην Αιτωλοακαρνανία. Είναι ενεργός ιερέας. Πάνε δηλαδή παιδιά και του φιλάνε το χέρι για να πάρουν την ευχή του.

  Κάποια στιγμή μίλησα σ’ έναν ανώτερό του. Στην αρχή ισχυρίστηκε ότι έπεσε από τα σύννεφα και μετά άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις λέγοντάς μου ότι κι άλλοι έχουν κατηγορήσει τον συγκεκριμένο ιερέα για αξιόποινες πράξεις. Όταν του ζήτησα να πάω να του μιλήσω από κοντά, άρχισε να με αποφεύγει. Χρειάστηκε να τον ενημερώσω ότι θα βγω στα κανάλια, και τότε εμφανίστηκε για να με αποθαρρύνει. Ήθελε να με κάνει να νιώσω ότι δεν θα με πιστέψουν.

  https://www.ladylike.gr/synentefxeis/martiria-sexoualiki-parenoxlisi-apo-ierea-aitoloakarnania-24-fores-apo-ta-12-mexri-ta-14-mou/


  O αρνητής της μάσκας δεσπότης Κοσμάς (Ο covid σάρωσε το Αγρίνιο και τους παπάδες του) δεν ήξερε τίποτα;

  Η Μητρόπολη και η Δικαιοσύνη, πάντα στο ύψος τους

  H Μητρόπολη γνώριζε για το κοινόβιο


  The Caller
  Για την ιστορία αποτροπιασμού και φρίκης στο Αγρίνιο με τον ιερέα που κατηγορείται για βιασμό και παιδική πορνογραφία μίλησε στο TheCaller WEB TV και τον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό ο αρχισυντάκτης του Agriniopress.gr Παναγιώτης Τσακανίκας.

  https://m.naftemporiki.gr/amp/story/1742400/koinobio-feretai-na-eixe-dimiourgisei-o-iereas-pou-katigoreitai-gia-biasmo

  Όπως αναφέρεται, στο Αγρίνιο ακούγονταν πολλά για το συγκεκριμένο κοινόβιο, το οποίο γνώριζε και η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, από την έρευνα της οποίας δεν είχε προκύψει κάτι επιλήψιμο για τον ιερέα.

  Τόσο ο πατέρας της μίας οικογένειας όσο και της άλλης είχαν κινηθεί νομικά για να αναλάβουν την επιμέλεια των παιδιών τους, καθώς έβλεπαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά η δικαιοσύνη έκρινε διαφορετικά.

  https://www.ethnos.gr/ellada/163165_agrinio-kataggelia-o-iereas-kakopoioyse-ta-paidia-mesa-se-koinobio

  Αγρίνιο – Καταγγελία: Ο ιερέας κακοποιούσε τα παιδιά μέσα σε κοινόβιοΕΛΛΑΔΑ
  25.06.2021 15:04

  Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ιερέας είχε φτιάξει «θρησκευτικό κοινόβιο» όπου φέρεται να κακοποιούσε τα παιδιά – Σενάρια ακόμα και για τελετές

  Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον, ιερέα ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης στο Αγρίνιο έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Agriniopress, η μητέρα των δύο κοριτσιών που καταγγέλλουν τον ιερέα, μαζί με τις κόρες της και ακόμα μία μητέρα, ζούσαν μαζί με τον ιερέα και την οικογένειά του σε ένα «κοινόβιο» που ο εκείνος είχε δημιουργήσει.

  Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τσακανίκα, ο οποίος μίλησε στο The Caller, η μητέρα μαζί με τις κόρες της, οι οποίες σήμερα καταγγέλλουν τον ιερέα, η μία για βιασμό όταν εκείνη ήταν 13 ετών και η άλλη για σεξουαλική παρενόχληση, είχαν αφήσει την εστία τους για να μείνουν με τον ιερέα και την οικογένειά του. Το ίδιο είχε κάνει ακόμα μία γυναίκα, επίσης μητέρα, και όλοι μαζί είχαν δημιουργήσει κάποιου είδους «θρησκευτικό κοινόβιο».

  Επί της ουσίας, ο ιερέας, ο οποίος είναι και πατέρας τριών παιδιών, με πρόσχημα τη Θρησκεία, είχε πείσει τις γυναίκες να τον εμπιστευτούν τυφλά και να γίνουν πειθήνια όργανά του. Οπως σχολίασε ο δημοσιογράφος, «ακούγονται πολλά για αυτό το κοινόβιο, ακόμη και για τελετές». Ολα αυτά περιλαμβάνονται στη δικογραφία της μήνυσης.

  ΑΓΡΙΝΙΟ-Ο ΙΕΡΕΑΣ ΕΙΧΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΕΣ.

  • Ο/Η ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ λέει:

   προς laskaratos / roidis
   Δημοσιεύονται κατά καιρούς διάφορα για τον κ. Κ. Μητσοτάκη, τη σύζυγό του και τους πολιτευτές της Ν. Δημοκρατίας όπως τα παρακάτω, που εγώ προσωπικά τα θεωρώ απίθανα.
   Εκτός δηλαδή από τα σκανδαλα Novartis/Siemens/ΚΕΛΠΠΝΟ που όπως ισχυρίζονται
   είναι ήδη στα χέρια των εισαγγελέων διαφθοράς, κάνουν λόγο και για τα παρακάτω:
   1)Σκάνδαλο παιδεραστίας Νίκου Γεωργιάδη: Ο σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού, Νίκος Γεωργιάδης, είχε εμπλοκή σε κύκλωμα trafficking και παιδεραστίας στη Μολδαβία και τον οδηγήσαμε σε δίκη.
   2) Ο διορισμός του παιδεραστή Δ. Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
   3))Δάνεια Μητσοτάκη: Ο Μητσοτάκης, ως δανειολήπτης τα χρόνια της κρίσης,
   δεν πλήρωνε επί δέκα χρόνια ούτε ένα ευρώ για τα δάνειά του, ενώ οι τράπεζες δεν διεκδικούσαν το ποσό που όφειλε.
   4)Μαρέβα Γκραμπόφσκι / Paradise Papers: H σύζυγος του πρωθυπουργού ήταν κάτοχος
   αδήλωτης offshore εταιρείας, ανήκε δηλαδή στη λίστα των Paradise Papers
   5)Σπίτι Βολταίρου: Η κ. Γκραμπόφκσι απέκτησε στη Γαλλία το σπίτι του Βολταίρου,
   ενώ δεν είχε στην κατοχή της το κεφάλαιο που φαίνεται να έδωσε για την αγορά.
   6)Χρηματοδότηση από εφοπλιστή: Πρόσφατα άλλη εταιρεία της, χρηματοδοτήθηκε στην
   Ελλάδα από offshore εφοπλιστή, ο οποίος έχει προνομιακή μεταχείριση από την κυβέρνηση.
   Εσείς πιστεύετε ότι έχουν έστω και την παραμικρή δόση αλήθειας τα παραπάνω;;;

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Kύριε Φρου Φρου,
    για τον κ. Λιγνάδη μπορείτε να ρωτήσετε τους φίλους του

    την κα Κονιόρδου

    και τον κ. Αλέξη Γεωργούλη
    https://meaculpa.gr/otan-o-lignadis-itan-proskeklimenos-tou-suriza-se-ekdilosi-me-thema-oi-kallitekhnes-allazoun-ton-kosmo/
    (Όταν ο Λιγνάδης ήταν προσκεκλημένος του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση με θέμα «οι καλλιτέχνες αλλάζουν τον κόσμο»)

    Για τα υπόλοιπα δεν έχω ιδέα αλλά πιστεύω ακράδαντα πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ελληνική Δικαιοσύνη όπως μεταρρυθμίστηκε και καθαρίστηκε στην υπερτετραετή διακυβέρνησή του, θα φροντίσουν τίποτα να μην μείνει έξω από τον θεσμικό έλεγχο.

 2. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  https://www.in.gr/2021/06/25/greece/kriti-synelifthi-iereas-gia-endooikogeneiaki-via-kynigouse-stous-dromous-ti-syzygo-tou/?fbclid=IwAR2661Pz8zJY6YRPOeN7MPmOF2X-w93FtDyO3UZBdriqzYZJr7rCi-xfZ3Q

  Κρήτη: Συνελήφθη ιερέας για ενδοοικογενειακή βία – Κυνηγούσε στους δρόμους τη σύζυγό του
  Ακόμα ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας αυτήν τη φορά με πρωταγωνιστή ιερέα στην Κρήτη
  in.gr
  25 Ιουνίου 2021, 22:30

 3. Ο/Η Mητροπολίτης Άκοσμος λέει:

  https://www.agriniopress.gr/agrinio-etoimazoyn-sygkentrosi-diamartyrias-gia-tin-apologia-toy-ierea/

  Αγρίνιο: Ετοιμάζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απολογία του ιερέα

  Προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας, έλαβε ο 49χρονος ιερέας, που συνελήφθη μετά από επιχείρηση της Ασφάλειας του Αγρινίου και της ΔΗΕ.

  Ο ιερέας αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες σε βάρος του μετά από μήνυση δυο νεαρών γυναικών για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση, που φέρεται να έλαβαν χώρα πριν χρόνια, όταν αυτές ήταν ανήλικες.

  Την ίδια ώρα πολίτες ετοιμάζουν συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου. Πρόκειται για μία κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τις δύο κοπέλες που κατήγγειλαν τον 49χρονο κληρικό για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό.

  «Πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ ανοχής σε τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές, και να συμπαρασταθούμε στις γυναίκες αυτές που αποφάσισαν να μιλήσουν, να γιατρέψουν τα τραύματά τους και να σώσουν και άλλα παιδιά» σημειώνουν στο κάλεσμά τους.

  Η σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

  «Την Δευτέρα το πρωί θα συγκεντρωθούμε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου, να διαμαρτυρηθούμε για τον παπά που βίασε τα δύο κορίτσια.

  Απολογείται στις 12 οπότε είναι σημαντικό να είμαστε εκεί, διότι θα κριθεί εάν θα προφυλακιστεί ή όχι.

  Πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ ανοχής σε τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές, και να συμπαρασταθούμε στις γυναίκες αυτές που αποφάσισαν να μιλήσουν, να γιατρέψουν τα τραύματά τους και να σώσουν και άλλα παιδιά.

  Εγώ θα είμαι εκεί στις 11. Ελάτε όσοι μπορείτε και επικοινωνήστε το και σε άλλους».

 4. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  Αγρινίου πάθη ιερά

  https://www.real.gr/archive_koinonia/arthro/o_papas_eixe_eromeni-384055/

  Ο παπάς είχε ερωμένη!
  0:00 6/10/2011

  Ερωτικό σκάνδαλο με ιερέα συγκλονίζει τους κατοίκους ενός χωριού στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ο ιερέας της ενορίας κατηγορείται από γυναίκα ότι είχε συνάψει δεσμό μαζί της.

  Σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται η ίδια, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο χωριό, δεν γνώριζε ότι ο ιερωμένος είναι έγγαμος, γεγονός που λέει ότι της απέκρυπτε. Όταν όμως μετά από λίγο καιρό η γυναίκα έμαθε, ότι ο ιερέας ήταν παντρεμένος, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της, εκείνος της ανέφερε ότι βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του και ήταν θέμα χρόνου η έκδοση του διαζυγίου.

  Απ’ ότι φαίνεται, ο έρωτας της γυναίκας προς το πρόσωπό του ήταν τόσο ισχυρός που πείστηκε, κάνοντάς την να αναμένει τα τυπικά για τον χωρισμό. Όμως, όσο περνούσε ο καιρός δεν υπήρχε καμία εξέλιξη επί του διαζυγίου με αποτέλεσμα το γεγονός αυτό να κινήσει τις υποψίες της. Ώσπου τελικά η ίδια ισχυρίζεται πως έμαθε, ότι ο ιερωμένος, όχι μόνο δεν βρισκόταν σε διάσταση με την παπαδιά, αλλά η σχέση τους δεν είχε καν κλονιστεί. Τόσο η γυναίκα όσο και οι οικείοι της, έχουν ήδη καταγγείλει την εν λόγω συμπεριφορά στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

  (…)

 5. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου

  Μετά την εισήγηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, η κυβέρνηση αποφάσισε την καταβολή ετήσιας χορηγίας ύψους 1.740.000 ευρώ προς το Άγιον Όρος.

  Ίσως, γιατί η κυβέρνηση θέλησε να ευχαριστήσει τους αγιορείτες, για την λιτανεία τους εναντίον του covid19
  https://thecaller.gr/ellada/agion-oros-i-kivernisi-apofasise-na-dosi-etisia-chorigia-1-740-000-evro/

 6. Ο/Η Γκοσμάς δεσπότης Ετολοακαρνανίας λέει:

  https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1208877/ston-eisaggelea-agrinioy-o-iereas-poy-synelifthi-gia-viasmo-kai-paidiki-pornografia

  Είχε ξαναγίνει καταγγελία σε βάρος του

  Ο 49χρονος όμως δεν απασχολεί για πρώτη φορά την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Στα τέλη της δεκαετίας του 2000, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε γίνει και άλλη καταγγελία σε βάρος του, από συγγενείς γυναίκας, που είχε εγκαταλείψει την οικία της και είχε αποφασίσει , μαζί με τα παιδιά της, να ζήσει με τον κληρικό και την οικογένεια του.

  O ιερέας, είχε κατηγορηθεί από τους συγγενείς πως είχε δημιουργήσει ένα είδους «κοινόβιο» και είχε κατατεθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τον έναν πατέρα, ώστε να πάρει την επιμέλεια των παιδιών του και να τα απομακρύνει από εκεί.

  Πληροφορίες λένε πως εκείνη την περίοδο ο ιερέας «φιλοξενούσε» δυο μητέρες με τα παιδιά τους, μαζί με την πρεσβυτέρα και τα δικά του παιδιά!

  Οι σύζυγοι των δυο γυναικών είχαν προχωρήσει τότε σε καταγγελίες σε βάρος του, μη ανεχόμενοι την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί, θορυβημένοι περισσότερο από τις συνθήκες που βίωναν τα ανήλικα παιδιά τους. Οι αγωγές όμως που κατατέθηκαν από τους δυο πατεράδες απορρίφθηκαν από την δικαιοσύνη.

  Η Μητρόπολη τότε, είχε προχωρήσει σε ανάκριση, αλλά δεν είχε προκύψει κάτι επιλήψιμο σε βάρος του.

  Είχε αποφασιστεί όμως, να μην ιερουργεί σε σταθερή ενορία, αλλά να λειτουργεί σαν «βοηθητικός» σε διαφορές Ενορίες του ορεινού Βάλτου και σε μεγάλη απόσταση από το Αγρίνιο.

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.news247.gr/koinonia/agrinio-ston-anakriti-o-iereas-poy-katigoreitai-gia-viasmo-anilikis-plithi-ton-gioycharan.9277392.html

  Αγρίνιο: Στον ανακριτή ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης – Πλήθη τον γιούχαραν

  KARVASARAS.GR

  Ο ιερέας του Αγρινίου που συνελήφθη και κατηγορείται για παιδική πορνογραφία και βιασμό ανήλικης, απολογείται στον ανακριτή. «Καμία ανοχή», φώναζε πλήθος διαδηλωτών έξω από τα δικαστήρια.

  news24728 Ιουνίου 2021 13:11

  Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο 49χρονος ιερέας του Αγρινίου που συνελήφθη και κατηγορείται για παιδική πορνογραφία και βιασμό ανήλικης.

  Τον ιερέα, έξω από τα δικαστήρια του Αγρινίου, περίμενε πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε για να διαδηλώσει και να ζητήσει την προφυλάκισή του.

  Οι συγκεντρωμένοι είναι φίλοι, γνωστοί, συγγενείς και συμμαθητές των θυμάτων του ιερέα, σύμφωνα με το karvasaras.gr, και κρατούσαν πανό που ανέφεραν: «Ο “πατερούλης” δεν σας αγαπούσε, σας βίαζε! Μη φοβάστε, μιλήστε!», «Καμία ανοχή στον βιασμό παιδιών».

  Όλα ξεκίνησαν από το 2007 – 2008, όταν ο ιερέας φιλοξενούσε στην οικία του δύο αδερφές 22 και 27 ετών σήμερα που της πήγαινε η μητέρα τους και ύστερα από καταγγελία που έκανε το μικρότερο κορίτσι, αποκαλύφθηκε ότι σε ηλικία 13 ετών ο ιερέας την βίασε. Η γυναίκα βρήκε το κουράγιο και τον Ιανουάριο κατήγγειλε στο Ladylike.gr τα όσα πέρασε, ενώ πρόσφατα ανοίχτηκε ξανά στο ίδιο μέσο.

  Για την υπόθεση για μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόταν σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας, από την οποία προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του συγκεκριμένου ιερέα, έτσι την περασμένη Τρίτη και ύστερα από συνεργασία αστυνομικών της Ασφάλειας Αγρινίου με άντρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έγινε αιφνιδιαστική έφοδος σε δύο οικίες του 49χρονου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

  Μάλιστα σε δύο φωτογραφίες, που βρέθηκαν, στον υπολογιστή του, απεικονίζονταν δύο ανήλικα κορίτσια να κάθονται πλάτη και γυμνά και εξετάζεται αν πρόκειται για τις αδελφές που τον έχουν καταγγείλει ή για άλλες ανήλικες από το παρελθόν.

  …………………………………….

  https://karvasaras.gr/agrinio-sygkentrosi-kata-toy-ierea-poy-katigoreitai-gia-viasmo-anilikon-zitoyn-profylakisi-toy/

 8. Ο/Η Psycho λέει:

  https://www.protothema.gr/greece/article/1138113/agrinio-19hroni-vrethike-krummeni-se-doulapa-otan-i-astunomia-bike-sto-spiti-tou-ierea/

  Αγρίνιο: 19χρονη βρέθηκε κρυμμένη σε ντουλάπα στο σπίτι του παπά που κατηγορείται για βιασμό

  Μάνος Τσαγκαράκης
  28/06/2021, 20:15

  Η κοπέλα έδειχνε φοβισμένη, ωστόσο δεν κατηγόρησε για τίποτα τον ιερέα σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση – Αναμένεται η επίσημη κατάθεσή της – «Κατασκευασμένες οι κατηγορίες», ισχυρίζεται ο ίδιος
  Την ώρα που ετοιμάζει την απολογία του ο 49χρονος ιερέας του Αγρινίου, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ανηλίκων και παιδική πορνογραφία, αποκαλύπτεται ότι κατά την διάρκεια της έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι του την περασμένη Πέμπτη αντίκρισαν έκπληκτοι ένα κορίτσι κρυμμένο στη… ντουλάπα!

  Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια 19χρονη η οποία φέρεται να είναι μεταξύ των νέων παιδιών τα οποία φιλοξενούνται στο σπίτι της οδού Ακτίου που είχε μετατρέψει σε κοινόβιο ο κληρικός, τον οποίο κατήγγειλε μια 27χρονη για βιασμό της ίδιας και σεξουαλική παρενόχληση της 22χρονης αδελφής της, όταν ήταν ακόμα ανήλικες.

  Πάντως, στις ερωτήσεις των αστυνομικών η 19χρονη που έδειχνε ταραγμένη φέρεται ότι δεν κατήγγειλε κάτι εναντίον του ιερέα, αντίθετα μίλησε με καλά λόγια γι’ αυτόν χωρίς να θελήσει να πει ό,τιδήποτε άλλο. Ωστόσο, θα κληθεί να δώσει και επίσημη κατάθεση, ενώ στο σπίτι κατασχέθηκε έγγραφο υλικό που της ανήκει και εξετάζεται από τους αστυνομικούς.

  Ο 49χρονος ιερωμένος θα απολογηθεί στις 10 το πρωί της Τρίτης, παρ’ όλο που οδηγήθηκε σήμερα στην ανακρίτρια και έξω από το δικαστικό μέγαρο Αγρινίου τον υποδέχθηκαν με βρισιές και απειλές οι εξαγριωμένοι κάτοικοι που εμποδίστηκαν από ισχυρή αστυνομική δύναμη να τον πλησιάσουν.

  Κι αυτό, γιατί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αγρινίου πρόκειται να αποφανθεί αν ορθώς ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για το αδίκημα κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, ύστερα από αίτηση ακύρωσης της προδικασίας που υπέβαλε ο συνήγορός του, Δημήτρης Νικάκης. Μάλιστα, ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι η δικογραφία είναι κατασκευασμένη και καταγγέλλει επιχειρηματία της περιοχής που είναι εξάδελφος του ιερέα.

 9. Ο/Η Θεολόγος λέει:


  Ο Χρυσόστομος με τον Εφραίμ Βατοπεδινό που χαροπαλεύει ανεμβολίαστος

  https://www.protothema.gr/greece/article/1138120/kupros-noitiki-dusleitourgia-epikaleitai-o-proin-mitropolitis-kitiou-pou-katigoreitai-gia-viasmo/

  Κύπρος: Νοητική δυσλειτουργία επικαλείται ο πρώην μητροπολίτης Κιτίου που κατηγορείται για βιασμό

  Μανώλης Καλατζής – Λευκωσία
  28/06/2021, 20:19

  Ο δικανικός ψυχίατρος ανέφερε ενώπιον του κακουργιοδικείου ότι ο μητροπολίτης πάσχει από «μετωπο-κροταφική άνοια-ατροφία του εγκεφάλου που αποτελεί νευρο-εκφυλιστική νόσο του εγκεφάλου, η οποία είναι εξελισσόμενη»
  Την «έκπτωση των νοητικών του λειτουργιών» επικαλείται ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσότομος ώστε να αποφύγει να δικαστεί για υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης εναντίον ανήλικης

  Σήμερα στο επαρχιακό δικαστήριο Λάρνκας παρουσιάστηκαν δύο μάρτυρες (εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα) που κλήθηκαν από το συνήγορο του Μητροπολίτη για να επιβεβαιώσουν ότι ο 83χρονος επίσκοπος δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει την Δίκη.

  Πρόκειται για έναν νευρο-ακτινολόγο και έναν δικανικό ψυχίατρο.

  Αρχικά κατέθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου ο νευρο-ακτινολόγος, καθηγητής νευρο-ακτινολογίας, ο οποίος ανέλυσε δύο Μαγνητικές Τομογραφίες (MRI) του Μητροπολίτη τέως Κιτίου, μία προ ενός έτους και μια πρόσφατη και αναφέρθηκε στα ευρήματα του.

  Στη συνέχεια κατέθεσε για αρκετές ώρες ο δικανικός ψυχίατρος και καθηγητής της δικανικής ψυχιατρικής, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα ψυχομετρικά τεστ στα οποία υπέβαλε τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου και εξήγησε στο Κακουργιοδικείο με λεπτομέρεια όλα τα ψυχομετρικά τεστ.

  Ουσιαστικά ο δικανικός ψυχίατρος ανέφερε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου πάσχει από «μετωπο-κροταφική άνοια-ατροφία του εγκεφάλου που αποτελεί νευρο-εκφυλιστική νόσο του εγκεφάλου, η οποία είναι εξελισσόμενη».

  Λόγω ακριβώς της πολύωρης κατάθεσης του δικανικού ψυχιάτρου, ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε από το Δικαστήριο χρόνο για να ετοιμάσει την αντεξέταση του και το Κακουργιοδικείο όρισε ως επόμενη δικάσιμο την Τετάρτη 30 Ιουνίου.

  Σημειώνεται ότι η σημερινή διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στην παρουσία του Μητροπολίτη τέως Κιτίου, ο οποίος ήταν εμφανώς καταβεβλημένος. Μετά την αντεξέταση του δικανικού ψυχιάτρου, η Κατηγορούσα Αρχή (Γενικός Εισαγγελέας) θα καλέσει τους δικούς της μάρτυρες κατηγορίας.

 10. Ο/Η μητροπολίτης άκοσμος λέει:

  https://www.in.gr/2021/06/28/greece/trixonida-iereas-feretai-na-aselgise-se-gynaika-mprosta-sta-matia-tou-syzygou-tis/

  Τριχωνίδα: Ιερέας φέρεται να ασέλγησε σε γυναίκα μπροστά στα μάτια του συζύγου της
  Το περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία, διαδραματίστηκε στην αυλή του σπιτιού της γυναίκας
  in.gr
  28 Ιουνίου 2021, 13:21

  Τριχωνίδα: Ιερέας φέρεται να ασέλγησε σε γυναίκα μπροστά στα μάτια του συζύγου της

  Άλλη μια περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης από ιερέα, καταγγέλθηκε πριν λίγες μέρες σε χωριό της Τριχωνίδας, και αφορά ένα περιστατικό που πιθανόν να πάρει σύντομα τον δρόμο της δικαιοσύνης.

  Σύμφωνα με το agriniopress, στις αρχές Ιουνίου, 42χρονος ιερέας σε χωριό της Τριχωνίδας, φέρεται να προχώρησε σε ασελγή πράξη σε βάρος γυναίκας, αρκετά μεγαλύτερης του σε ηλικία, στην αυλή του σπιτιού της.

  Μάλιστα το περιστατικό, καταγγέλλεται πως διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια του συζύγου της γυναίκας, με αποτέλεσμα να προκληθεί φραστικό επεισόδιο.

  Δυο μέρες μετά, η γυναίκα, που έχει συγγενική σχέση με τον 42χρονο, προχώρησε στην υποβολή παραπόνων στην Αστυνομία. Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της Ασφάλειας του Αγρινίου μάλιστα, μετά την καταγγελία ο ιερέας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις και αποδέχθηκε τα σε βάρος του καταγγελλόμενα.

  Οι συγγενείς της παθούσας, εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά εναντίον του.

  Όλα αυτά τη στιγμή που η τοπική κοινωνία σοκαρισμένη ενημερώνεται για τις πτυχές της σοβαρότατης υπόθεσης με τον 49χρονο κληρικό που κατηγορείται για βιασμό σε βάρος ανήλικης και κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων.

 11. Ο/Η Ένας λέει:

  https://www.protothema.gr/greece/article/1138340/agrinio-uper-tou-ierea-katethese-i-mitera-ton-koritsion-pou-ton-katigoroun-gia-viasmo/

  Αγρίνιο: Υπέρ του ιερέα κατέθεσε η μητέρα των κοριτσιών που τον κατηγορούν για βιασμό!
  agrinio_viastis_pappas_art
  29/06/2021, 14:23 9

  Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 49χρονος ιερέας – Κατηγορείται για βιασμό δύο ανήλικων κοριτσιών και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και για αποπλάνηση – «Οι γυμνές πλάτες δεν είναι γυμνά σημεία σώματος» ισχυρίζεται ο δικηγόρος του
  Υπέρ του ιερέα από το Αγρίνιο κατέθεσε η μητέρα των κοριτσιών, που τον κατηγορούν για τον βιασμό τους, όταν ήταν ανήλικες, σύμφωνα με τον συνήγορό του.

  Η μητέρα των κοριτσιών φέρεται ότι υποστήριξε στις αρχές ότι όσα ισχυρίζονται τα κορίτσια είναι ψευδή. «Τα κορίτσια είναι στην υπηρεσία των ενεργειών του πατέρα και αυτός θέλει να εκδικηθεί τον ιερέα επειδή θεωρεί ότι για την διάσπαση της εγγάμου συμβιώσεως με τη σύζυγό του, “πέτρα του σκανδάλου” είναι ο ιερέας. Αυτό όμως δεν το υποστηρίζει σήμερα αλλά από δεκαετίας», ανέφερε ο δικηγόρος του 49χρονου Δημήτρης Νικάκης, όπως μετέδωσε το karvasaras.gr.

  Ο ιερέας κρίθηκε προφυλακιστέος από ανακριτή και εισαγγελέα. Ενώπιον των αρχών κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, ωστόσο αρνήθηκε να δεχθεί ερωτήσεις από την ανακρίτρια, αμφισβητώντας την εγκυρότητα της διαδικασίας.

  Η υπεράσπιση εμμένει στο αίτημα ακύρωσης της προδικασίας για το αυτόφωρο αδίκημα, με τον δικηγόρο του να καταλογίζει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αγρινίου «σοβαρότατο νομικό ατόπημα» για το γεγονός ότι δεν έκανε δεκτό το αίτημα. Όπως τόνισε ο κ. Νικάκης, οι «γυμνές πλάτες» και δεν είναι «γυμνά σημεία σώματος» καθώς δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν το αδίκημα της κατοχής παιδικής πορνογραφίας. «Δεν είναι πορνογραφικό υλικό γιατί είναι μέλος του σώματος που προδήλως, όπως αναφέρει η συγκεκριμένη ποινική διάταξη, δεν προκαλεί γενετήσια διέγερση», είπε χαρακτηριστικά.

  Τι δήλωσε ο συνήγορος του ιερέα

  Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο δικηγόρος του ανέφερε ότι «το κατηγορητήριο αναφέρει ότι βρέθηκαν 13 φωτογραφίες που απεικονίζουν το σώμα εν γένει περισσοτέρων ανηλίκων είτε γυμνές πλάτες θήλεων ανηλίκων. Μιλάμε δηλαδή για πραγματικό περιστατικό ως προς τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος, τις γυμνές πλάτες. Το βούλευμα σήμερα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που εγώ δεν το καταλαβαίνω, απάλειψε τις λέξεις “γυμνές πλάτες” και αναγράφει, “περιλαμβάνεται φωτογραφικό υλικό το οποίο περιέχει φωτογραφίες που απεικονίζουν γυμνά σημεία σώματος ανηλίκων ατόμων θήλεων”».

  Όταν ρωτήθηκε αν οι γυμνές πλάτες είναι γυμνά σημεία, ο κ. Νικάκης επισήμανε: «Όχι βέβαια. Για να προσδιορίσουμε ακριβώς το αδίκημα, δεν θα πρέπει να αλλοιώνουμε τα πραγματικά περιστατικά. Ως πραγματικό περιστατικό του συγκεκριμένου αυτοφώρου αδικήματος, ήταν οι γυμνές πλάτες», υποστηρίζοντας ότι όταν μιλάμε για γυμνά σημεία σώματος, δεν εννοούμε την πλάτη, αλλά «το στέρνο, τα στήθη, τα οπίσθια».

  «Το Συμβούλιο έκανε σοβαρότατο νομικό ατόπημα. Παραποίησε! Το τονίζω και φέρω την ευθύνη των λεγομένων μου! Παραποίησε τα πραγματικά περιστατικά έτσι ώστε να μην ακυρωθεί η διαδικασία και να προφυλακιστεί, όπως προφυλακίστηκε σήμερα ο ιερέας», πρόσθεσε, λέγοντας ότι οι φωτογραφίες δεν βρίσκονταν στο laptop του ιερέα, αλλά σε αυτό του κοριτσιού με το όνομα Ιωάννα και στης κουμπάρας του.

 12. Ο/Η Μητροπολίτης Κάκοσμος λέει:

  https://www.lifo.gr/now/greece/agrinio-profylakistike-o-iereas-poy-katigoreitai-gia-biasmo-apoplanisi-kai-aselgeis

  Αγρίνιο: Προφυλακίστηκε ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό, αποπλάνηση και ασελγείς πράξεις κατά ανηλίκων
  Μετά από κατάθεση απολογητικού υπομνήματος

  29.6.2021 | 17:02

  Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 49χρονος ιερέας, μετά την κατάθεση απολογητικού υπομνήματος στην ανακρίτρια Αγρινίου.

  Ο ιερέας είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ενώ παράλληλα κατηγορείται για βιασμό, αποπλάνηση και ασελγείς πράξεις κατά ανηλίκων.

  Ο ιερέας, σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισής του Δημήτρη Νικάκη, «κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα», ενώ αναφερόμενος στο σημερινό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αγρινίου, με το οποίο δεν έγινε δεκτή η αίτηση ακύρωσης της προδικασίας για το αυτόφωρο αδίκημα, έκανε λόγο για «σοβαρότατο νομικό ατόπημα».

  Επίσης, όπως ανέφερε ο Δημήτρης Νικάκης, «σύμφωνα με τα όσα βρέθηκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του ιερέα, δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος της κατοχής παιδικής πορνογραφίας».

  Σχετικά με την απόφαση για την προφυλάκιση του ιερέα, είπε ότι ο εντολέας του «δεν προφυλακίστηκε μόνο για το αδίκημα του πορνογραφικού υλικού, αλλά ενώθηκαν και οι άλλες δικογραφίες για αδικήματα, όπως βιασμός, αποπλάνηση και ασελγείς πράξεις κατά ανηλίκων».

  Έξω από το δικαστικό μέγαρο Αγρινίου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς σήμερα το πρωί γυναίκες που διαμαρτύρονταν κατά της βίας εναντίον των γυναικών.

  Να σημειωθεί ότι η σύλληψη του ιερέα από την Αστυνομία έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που έχει διατάξει ο εισαγγελέας, μετά τις καταγγελίες εναντίον του ιερέα από δύο γυναίκες.

  Επίσης, μετά την σύλληψή του την περασμένη Πέμπτη, ο ιερέας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, με απόφαση του μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά.

 13. Ο/Η Άθρησκος Καραδεξιός λέει:

  https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%9a%ce%a4%ce%97%ce%9d%ce%97-%ce%bc%ce%b5-%ce%a1%ce%91%ce%a3%ce%9f-%ce%ba-%ce%91%ce%9d%ce%a9%ce%9c%ce%91%ce%9b%ce%95%ce%a3-%ce%9d%ce%a5%ce%a6%ce%95%ce%a3-%ce%92%ce%99%ce%91%ce%a3%ce%9c%ce%9f/

  ΚΤΗΝΗ με ΡΑΣΟ κ’ ΑΝΩΜΑΛΕΣ “ΝΥΦΕΣ”. ΒΙΑΣΜΟΙ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΚΟΙΝΟΒΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΙΩΝ. “24 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ 12 ΜΕΧΡΙ ΤΑ 14. ΜΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ”.

  Στη φυλακή ο ιερέας του Αγρινίου και ο άγαμος αρχιμανδρίτης με το βιτριόλι

  6 ΣΧΟΛΙΑ

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Καραδεξιέ άθρηκε,
   Λογοκρίναμε το σχόλιό σας, γιατί για εμάς η ομοφοβία είναι καταδικασμένη.
   Αυτά που θεωρούμε καταδικαστέα και εγκληματικά είναι η ιερή υποκρισία, η παιδεραστία, οι βιασμοί, η συγκάλυψή τους από την εκκλησιαστική ηγεσία και η σιωπή και ανοχή της συντεταγμένης Πολιτείας και μιας μεγάλης μερίδας της κοινωνίας για αυτά..

 14. Ο/Η Ω μον Ντιέ! λέει:

  https://neaait.gr/ypothesi-49chronou-ierea-i-mitropoli-tha-zitisei-to-fakelo-apo-tin-anakritria-agriniou/

  Υπόθεση 49χρονου ιερέα: Η Μητρόπολη θα ζητήσει το φάκελο από την Ανακρίτρια Αγρινίου
  29 Ιουνίου, 2021

  Μετά τή σύλληψη τοῦ ἱερέα ὑπῆρξαν κακόβουλα σχόλια ὅτι, ἡ Ἱερά Μητρόπολη καί ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, δέν ἔλαβαν θέση ἐπί τῆς συγκεκριμένης ὑποθέσεως. Εἶναι γνωστό ὅτι στό χρονικό διάστημα τῶν τελευταίων ἡμερῶν, ὅταν ἤδη εἶχε ἐπιληφθεῖ ἡ πολιτική δικαιοσύνη, ὁ ἱερέας ἄμεσα τέθηκε σέ διαθεσιμότητα, σύμφωνα μέ τούς κανονισμούς τῆς ἐκκλησιαστικῆς νομοθεσίας.

  Ὅταν ἡ ὑπόθεση διευρευνᾶτο ἀπό τήν πολιτική δικαιοσύνη καί κατά τή διαδικασία τῆς ἀπολογίας τοῦ κατηγορουμένου ἱερέα ἐνώπιον τῆς κας Ἀνακρίτριας Ἀγρινίου, δέν θά ἦταν πρέπον καί σῶφρον νά προβοῦμε σέ ὁποιαδήποτε ἐνέργεια ἤ δήλωση γιά πράξεις πού φαίνονται ὅτι ἔχουν διαπραχθεῖ, ἀλλά δέν ἔχουν ἀποδειχθεῖ μέχρι νά κρίνει τό ἀρμόδιο δικαστήριο.

  Κάνουμε γνωστό ὅτι ἡ Ἱερά Μητρόπολη θά ζητήσει τό φάκελλο τῆς ὑποθέσεως τοῦ ἐν λόγω ἱερέα ἀπό τήν κα Ἀνακρίτρια Ἀγρινίου, ὥστε ἔχοντας τά ἀπαραίτητα ἀποδεικτικά στοιχεῖα νά κινηθοῦν ἄμεσα οἱ σέ βάρος του προβλεπόμενες διαδικασίες ἐκ τῶν κανονισμῶν τῆς ἐκκλησιαστικῆς νομοθεσίας καί δικαιοσύνης.

 15. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  https://www.protothema.gr/greece/article/1139174/agrinio-autos-einai-o-49hronos-iereas-pou-katigoreitai-gia-viasmo-aselgeia-kai-pornografia/

  Αγρίνιο: Αυτός είναι ο 49χρονος ιερέας που κατηγορείται για βιασμό, ασέλγεια και πορνογραφία

  01/07/2021, 16:53 12

  Ο ιερέας έχει προφυλακιστεί – Έχει αρνηθεί τις κατηγορίες σε βάρος του για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

  Στη δημοσιότητα δίνονται, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγρινίου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του ιερέα, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση που συγκλόνισε της τελευταίες μέρες την τοπική κοινωνία.

  Ο ιερέας εμπλέκεται σε υποθέσεις παραγωγής και κατοχής υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, παραγωγής υλικού που συνδέεται με την εκμετάλλευση της ανάγκης ανηλίκου και με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας και ο δράστης είναι πρόσωπο στον οποίο έχουν εμπιστευθεί ανήλικο για να τον επιβλέπει ή να φυλάσσει, έστω και προσωρινά, βιασμού κατά συρροή, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα δώδεκα έτη αλλά όχι τα δεκατέσσερα έτη κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση, καθώς και κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση.

  Ο 49χρονος την 23-06-2021, είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου.

  Πρόκειται για τον Δροσοπαναγιώτη Θεόδωρο του Δημοσθένη και της Γιαννούλας, γεννηθέντα στις 29-5-1972 στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας.

  Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

  Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 26410 22520 & 26410 30168 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

  Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, είναι χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, από την παραγγελία εκτέλεσης της διάταξης, αρχής γενομένης από 01-07-2021. Πέραν του χρονικού ορίου των έξι μηνών, δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

 16. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  https://www.eviazoom.gr/2021/06/sokaristiki-kataggelia-sto-eviazoom.gr.html

  Σοκαριστική καταγγελία στο EviaZoom.gr: Ιερέας στο Αφράτι άνοιξε το φέρετρο 77χρονου που πέθανε από covid-19 παρουσία κόσμου και φώναζε ότι δεν υπάρχει κορονοϊός! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

  29.6.21 EVIAZOOM.GR

  Μία ιδιαίτερα σοκαριστική καταγγελία έκανε στο EviaZoom.gr ο εργάτης του Δήμου Χαλκιδέων που εργάζεται στα κοιμητήρια της πόλης, Βαγγέλης Σαμαράς…

  Όπως αναφέρει, το ανατριχιαστικό περιστατικό συνέβη, πριν ένα μήνα περίπου, τέλη Μαϊου 2021, στην Παλαιοημερολογίτικη Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Αφράτι της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίου, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στη πόλη της Χαλκίδας με πρωταγωνιστή τον ιερέα, ονόματι, Αγαθάγγελος, ο οποίος κήδεψε χωρίς κανένα μέτρο έναν 77χρονο κάτοικο της περιοχής που πέθανε από κορονοϊό, ανοίγοντας κανονικά το φέρετρο βγάζοντας και το ζελοφάν, λέγοντας στους εργάτες που αντέδρασαν ότι κάνει κουμάντο αυτός και ότι δεν υπάρχει κορονοϊός.

  Ο Βαγγέλης Σαμαράς αφού επισήμανε αρχικά ότι δεχόταν απειλές μέχρι και χτυπήματα πριν τη συγκεκριμένη κηδεία, προσκομίζοντας και το πιστοποιητικό θανάτου από το Νοσοκομείο Χαλκίδας, το οποίο αναφέρει ότι ο θάνατος του 77χρονου είναι από κορονοϊό, τόνισε τα εξής:

  «Επιτέθηκαν και στον Πρόεδρο της Κοινότητας Αφρατίου Παναγιώτη Ζαχαριά και η Δημαρχία ενημερώθηκε. Ήταν Σάββατο όταν το γραφείο τελετών του κ. Σέμπου έφερε με κλούβα το νεκρό στην εκκλησία και κλειδώσανε τις πόρτες. Το νεκροταφείο συνορεύει με την συγκεκριμένη εκκλησία. Κατεβάσανε το νεκρό, τον βγάλανε από το ζελοφάν με εντολή του ιερέα, ο οποίος έλεγε «εγώ θα το ανοίξω είτε θέλουνε είτε δεν θέλουνε εδώ κάνω κουμάντο εγώ και δεν υπάρχει κορονοϊός και δεν υπάρχει το ένα και δεν υπάρχει το άλλο» εφόσον έχουμε το χαρτί από το Νοσοκομείο Χαλκίδας που αναφέρει ότι η αιτία θανάτου του είναι από covid 19.

  Η ταφή αυτή γίνεται πάντα με κλειστό φέρετρο ή το γραφείο πρέπει να έρθει με την στολή όπως ντυνόμαστε εμείς οι εργάτες για να μην αρρωστήσουμε. Είχε κόσμο απέξω δεν τους ανοίγανε να μπουν μέσα και μόλις είδαν αυτά τους ανοίξανε την πόρτα και φύγανε γιατί πήρα την αστυνομία τηλέφωνο να έρθει, η αστυνομία δεν πρόλαβε να έρθει μέχρι να γίνει η ταφή γιατί την ταφή την κάνανε μόνοι τους μόλις τον βγάλανε από την εκκλησία με ανοιχτό το φέρετρο και μόλις είδαμε ανοιχτό το καπάκι φύγαμε με εντολή από το δημαρχείο. Κανονικά έπρεπε να μην ταφεί.

  Μόνος του ο ιερέας τον πήγε στον τάφο, μόνος του τον έβαλε κάτω, μόνος του τον άνοιξε όλα όλα και ο κόσμος εκεί. Άλλους τους κλείδωσε για να μην δουν τι κάνανε μέσα. Γιατί πολλοί δεν το θέλουνε. Πριν λίγο καιρό απ΄ότι ξέρω είχε δημιουργήσει πρόβλημα με τον κόσμο που τους έβαλε μέσα στην εκκλησία και για να τους βάλει μέσα τους είπε » έπρεπε να βγάλουν τις μάσκες και θα μεταλάβετε όλοι» και κολλήσανε όλοι κορονοϊό και αυτοί οι ανθρώποι πεθαίνουν σήμερα. Δηλαδή ποιος είναι αυτός ο παπάς που κυβερνά τον κόσμο…

  Από τους συγγενείς του 77χρονου μας απείλησαν κιόλας, είπαν στο συνεργάτη μου, γιατί είμαι ευπαθής ομάδας έφυγα μην κολλήσω και τίποτα, «θα σε δείρουμε, θα σε κάνουμε, φύγε απο΄δω», γιατί τους είπε δεν γίνεται ταφή έτσι όπως τον έχετε ανοίξει. Και οι συγγενείς του υποστήριξαν την πράξη του ιερέα. Εγώ πήρα την αστυνομία, ήρθε εκεί και είπαν «δεν προλάβαμε την ταφή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα εμείς απλά θα το καταγράψουμε» Αυτό έκανε η αστυνομία, μετά δεν έγινε τίποτα παραπέρα. Έτσι μείνανε. Τώρα τι θα κάνει η δημαρχία αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Τι θα κάνουνε με αυτόν τον παπά.

  Εγώ ζητάω με εισαγγελική απόφαση να γίνει η εκταφή για να δουν ότι λέμε την πραγματικότητα, να βγει ο νεκρός να δουν τι έχουν κάνει μέσα που είναι με κορονοϊό και έγινε η ταφή από μόνοι τους. Αυτό απαγορεύεται. Εμείς γιατί δουλεύουμε στο Δήμο; Ε τότε να μην ξαναπάμε για δουλειά, αφού δεν μας υπολογίζουν εμάς, να τα κάνουν μόνοι τους. Γιαυτό πληρώνουν το χαρτί, το παράβολο στο Δήμο και πάει ο εργάτης και κάνει την ταφή. Ε τότε να παραιτηθούμε όλοι και να φύγουμε και να τα κάνουν μόνοι τους. Και δεν ξέρω γιατί εγώ δεν πηγαίνω σε αυτό το κοιμητήριο για λόγους ασφαλείας υγείας γιατί δεν ξέρω τι έχουν κάνει εκεί πέρα… Δηλαδή να και να τύχει κάτι να πάμε για κάποια δουλειά εκεί φοβάσαι να πας. Αν θέλει να πάει κάποιος άλλος με την ευθύνη την δικιά τους. Εγώ σε αυτό το κοιμητήριο δεν ξαναπηγαίνω για λόγους ασφάλειας υγείας».

  Από την μεριά του ο ιδιοκτήτης ενός γραφείου τελετών που βρίσκεται στη Νέα Λάμψακο, Απόστολος Κολοκυθάς τόνισε:

  «Έχω χάσει πάσα ιδέα, είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται, εδώ προσπαθούμε να επιβιώσουμε να είμαστε συνεπείς στα μέτρα προστασίας, κάνουμε τα πάντα για να προφυλαχτούμε από αυτό τον ιό και ακούμε πράγματα που και εγώ τα έχω χάσει. Είμαστε μέσα στο σωματείο προσπαθούμε να τηρήσουμε τους όρους και τους νόμους που μας έχουνε βάλει να τηρούμε και βλέπω να γίνεται από τον καθένα το έλα να δεις. Δυστυχώς λυπάμαι. Είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση και πρέπει ενεργήσουμε ως κλάδος με το σωματείο σε αυτές τις περιπτώσεις που υπάρχουν ορισμένοι αντιρρησίες και αρνητές που δεν πιστεύουν σε αυτή την πανδημία».


  Καταγγελία στο EviaZoom.gr: Ιερέας στο Αφράτι άνοιξε το φέρετρο 77χρονου που πέθανε από κορονοϊό
  42.020 προβολές30 Ιουν 2021
  Μία ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία έκανε στο EviaZoom.gr ο εργάτης του Δήμου Χαλκιδέων που εργάζεται στα κοιμητήρια της πόλης, Βαγγέλης Σαμαράς.

 17. Ο/Η Αγρινιώτης δάσκαλος λέει:

  Εκπαιδευτικός προς Μητροπολίτη Κοσμά για ιερέα: «Βρείτε κάτι να πείτε λοιπόν Σεβασμιότατε…»
  «Θα συνεχίσετε να κρύβεστε ή θα εκφράσετε μια δημόσια συγγνώμη και μια εξήγηση;»

  Ο υποκριτής Μητροπολίτης του κορωνοϊού, που έκανε τον ανήξερο κρύβοντας τον παπά στα χωριά του ορεινού Βάλτου και που δεν φιλοτιμήθηκε να ερευνήσει τις καταγγελίες της γυναίκας στο ladylike παρ’όλο που φωτογράφιζαν τον πασίγνωστο στον Κοσμά δράστη

  https://www.agriniopress.gr/ekpaideytikos-pros-mitropoliti-kosma-gia-ierea-vreite-kati-na-peite-loipon-sevasmiotate/

  Εκπαιδευτικός προς Μητροπολίτη Κοσμά για ιερέα: «Βρείτε κάτι να πείτε λοιπόν Σεβασμιότατε…»
  «Θα συνεχίσετε να κρύβεστε ή θα εκφράσετε μια δημόσια συγγνώμη και μια εξήγηση;», γράφει ο φιλόλογος Δημ. Κουτσονίκας

  29/06/2021 , 12:552

  Με ανοιχτή επιστολή προς τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμά, ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Κουτσονίκας, θέτει την Μητρόπολη προ των ευθυνών της, με αφορμή τα πρόσφατα και πολύ σοβαρά περιστατικά ακραία παραβατικής συμπεριφοράς ιερέων και κυρίως, στην στάση της απέναντι σε αυτά.

  Ο κ. Κουτσονίκας καλεί τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας να πάρει θέση σαν πνευματικός πατέρας μιας και η έως τώρα «σιωπή» του, έχει σχολιαστεί αρκούντως αρνητικά.

  «Το σχήμα που φέρετε είναι μαύρου χρώματος για να εξασφαλίζει ότι πενθείτε μαζί με τους πενθούντες, υποφέρετε με τους υποφέροντες. Δεν είναι γκρίζο για να σας δίνει το δικαίωμα να έχετε δράση υποτονική, στάση διπλωματική , εν τέλει στάση σιωπής», σημειώνει μεταξύ άλλων.

  Γράφει συγκεκριμένα:

  «Σεβασμιότατε ,

  Η πόλη του Αγρινίου βοά για έναν βασανισμό πολλών ετών αλλά εσείς αρκεστήκατε σε μια ανακοίνωση λίγων γραμμών. Η πόλη την οποία ποιμαίνετε στέκει άναυδη τόσο για το μέγεθος της κακουργίας του φερόμενου ως ειδεχθούς εγκληματία όσο και για την θορυβώδη σιωπή σας. Δεν υπαγορεύσατε στον γραμματέα σας ούτε ένα «συμπάσχουμε», ένα «είμαστε δίπλα σας» ή ένα ελάχιστο «κατανοούμε».

  Για το επεισόδιο με το βιτριόλι στους μητροπολίτες εκφράσατε συμπάθεια αλλά για το «βιτριόλι» που κατέκαιγε σώματα και ψυχές για χρόνια δεν είχατε κάτι να πείτε; Αλλά αναρωτιέμαι , αν δεν εκφράσετε εσείς την στοργή σας τότε ποιο το βάρος της ποιμαντορικής σας ράβδου και ποιο το βάρος των βημάτων σας μπροστά στο Θυσιαστήριο ; Οι πληγές του Χριστού που κάθε τόσο ατενίζετε δε σας θύμισαν τις πληγές των δυο κοριτσιών; Πως είναι δυνατόν να μην κάνατε τον συνειρμό;

  Δε φέρετε βασιλικό αξίωμα ή τήβεννο δικαστή γι’ αυτό και δε σας γράφω για δικαιοσύνη , σας γράφω για το βασικότερο των χαρακτηριστικών ενός πνευματικού πατέρα. Την άνευ όρων έκφραση αγάπης. Ποιο άραγε το σκεπτικό σας ; Δε μπορώ καν να εικάσω τη συλλογιστική σας αυτή που σας έφερε να προβείτε σε μια ανακοίνωση υπηρεσιακής δεοντολογίας, ανακοίνωση που ανάγει την υπόθεση στη σφαίρα της διοικητικής μέριμνας και μόνο. «…ο ιερέας τίθεται σε διαθεσιμότητα επ’ αόριστον.» Πιθανή εξήγηση ο φόβος. Φόβος όχι για όσα έγιναν αλλά γι’ αυτά που ίσως δεν έγιναν απ’ την πλευρά σας . Τόσα χρόνια το προφέρετε : «Ει ο Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ υμών» . Δεν καταλάβατε ότι ο Θεός δε λειτουργεί με βάση το πρωτόκολλο; Και προπαντός, ότι ακούει προθέσεις κι όχι ευχές; Στο Μεσολόγγι είδα μια μέρα τεράστιους φοίνικες που τους είχαν καταφάει βακτήρια και δέντρα πολλών μέτρων είχαν καταντήσει ερείπια . Το μεγάλο ύψος δεν εγγυάται και δύναμη Σεβασμιότατε. Οι ρίζες μετράνε γιατί βρίσκουν το νερό και δροσίζουν όλο το δέντρο. Αλλά όταν οι ρίζες ποτίζουν και τα ζιζάνια και παραμελούν το δέντρο στο τέλος χάνονται κι αυτές.

  Επιτρέψτε σε μένα έναν συνειρμό αφού εσείς δεν είχατε κάποιον. «Επ’ αόριστον». Όπως «επ’ αόριστον» θα υπάρχει η μνήμη στο μυαλό και στην ψυχή των δυο κοριτσιών. «Επ’ αόριστον». Και επειδή σαν φιλόλογος μπαίνω στον πειρασμό θα θελα να καταθέσω εναλλακτικές εκφράσεις. Θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε τις φράσεις : «…σε αόριστο χρόνο…» μιας και μόνο εκεί μπορούμε να προσμένουμε την απολογία σας για τα όσα ξέρατε και δεν κραυγάσατε ή για τα όσα δεν ξέρατε γιατί δεν θέλατε να ξέρετε. Ή να σας παραθέσω –και συγχωρέστε το θράσος ενός λαϊκού – το απόσπασμα : «…ἠσθένησα καὶ ἐπεσκέψασθέ με, ἐν φυλακῇ ἤμην καὶ ἤλθατε πρός με». Πόσο παχείς άραγε οι τοίχοι της μητροπολιτικής σας κατοικίας ώστε κανένας ήχος, φήμη ή χειρότερα ,κραυγή να μη μπορεί να διαταράξει τη γαλήνη σας; Λαθεύω σε όλα αυτά; Εξηγήστε λοιπόν στο ποίμνιο σας τι συνέβη, μην προσπερνάτε με μια διοικητική ανακοίνωση.


  Ο φιλόλογος Δημήτρης Κουτσονίκας

  Τα δικά σας χέρια οφείλουν το παρηγορητικό χάδι σε κάθε κουρασμένο, πονεμένο και καταδικασμένο από την ανθρώπινη «λογική» των πραγμάτων . Το σχήμα που φέρετε είναι μαύρου χρώματος για να εξασφαλίζει ότι πενθείτε μαζί με τους πενθούντες, υποφέρετε με τους υποφέροντες. Δεν είναι γκρίζο για να σας δίνει το δικαίωμα να έχετε δράση υποτονική, στάση διπλωματική , εν τέλει στάση σιωπής. Άλλωστε : « Όφελον ψυχρός ης ή ζεστός. Ούτως ότι χλιαρός ει, και ούτε ζεστός ούτε ψυχρός, μέλλω σε εμέσαι εκ του στόματός μου».

  Σεβασμιότατε , τώρα τι θα πράξετε; Παρήλθε ο χρόνος. Πέρασαν χρόνια και η γενναία κίνηση των δυο κοριτσιών έχει τώρα στενέψει τα όρια .
  Ο χρόνος δεν γυρνά πίσω και καμιά φορά οι άνθρωποι δεν ξεχνούν.

  Μπορείτε να κρυφτείτε βέβαια πίσω από το αξίωμα σας και πίσω από τους ακολούθους σας , πίσω από τη δύναμη ενός δοκιμασμένου πολύχρονου συστήματος εξουσίας ή να προχωρήσετε σε μια δημόσια συγγνώμη ή μια εξήγηση για όλα αυτά. Είστε άλλωστε αυτός που φέρει την ευθύνη για τον έλεγχο των ιερέων.

  Σας δόθηκε λόγος δημοσίως και εξουσία πάνω σε ανθρώπους, οφείλατε να είστε τα πόδια του ανάπηρου , τα μάτια του τυφλού, η δροσιά του αρρώστου . Θα εκπλαγώ αν εσείς επιλέξατε να τυλίξετε στο σκοτάδι αυτόν που φέρεται να «μαχαίρωνε παιδιά» πάνω στο χαμόγελο τους.
  Βρείτε κάτι να πείτε λοιπόν Σεβασμιότατε. Ό,τι δεν πείτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας…».

  *Το άρθρο – άποψη του κ. Κουτσονίκα, αναρτήθηκε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook στις 27 Ιουνίου

 18. Ο/Η laskaratos λέει:


  Υποκριτής και πολύ επικίνδυνος

  Ο πράκτορας του κορωνοϊού στην Αιτωλοακαρνανία που θρήνησε πολλά θύματα (όλη η ΜΕΘ Αγρινίου απήλθε από τον μάταιο κόσμο) μεταξύ τους και παπάδες, δεσπότης-μάγος Κοσμάς, που τα σκάνδαλα των παπάδων του βγαίνουν το ένα μετά το άλλο, πρέπει να μπει στη φυλακή.
  Ακόμη και ο πλασιέ του πορνοκλέφτη και ιερόσυλου Βησσαρίωνα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαρεμένος,

  ντράπηκε να κάνει πως δεν ξέρει και άνοιξε λίγο το στοματάκι του.

  Παραθέτω τρία άρθρα του Πατρινού πατριαρχικού θεολόγου κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλου, που αναδημοσιεύτηκαν και σε σάιτ του Αγρινίου

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2021/06/blog-post_40.html

  Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021
  ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ

  Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

  Η είδηση είναι στην επικαιρότητα αυτές τις μέρες: Ιερέας συνελήφθη στο Αγρίνιο με την κατηγορία βιασμού δύο ανήλικων κοριτσιών πριν από χρόνια, ενώ κατά την έρευνα των αστυνομικών βρέθηκε στην κατοχή του πορνογραφικό υλικό ανηλίκων. Πρόκειται, λέει το ρεπορτάζ, για αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που ξεκίνησε πριν από περίπου έναν μήνα, όταν στις εισαγγελικές Αρχές κοινοποιήθηκε καταγγελία για τον 49χρονο ιερέα, που αφορούσε σε ιστορία που φέρεται να διαδραματίστηκε στο παρελθόν.

  Μετά την σύλληψη του ιερέα η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Σχετικά με την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου μετά το γεγονός της συλλήψεως ιερέως από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, ενημερώνουμε ότι με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ο ιερέας τίθεται σε διαθεσιμότητα επ’ αόριστον.»
  Νομίζουμε πως η υπόθεση είναι μονόδρομος για τον μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

  Ο μητροπολίτης Κοσμάς δεν μπορεί να μην ήξερε. Εδώ ξέρουμε άλλοι κι άλλοι…
  Ο αποκλειστικός υπεύθυνος, κατά τον νόμο της Εκκλησίας, για τον βιαστή ιερέα είναι ο Επίσκοπός του, ο οποίος περίμενε (;) την αστυνομία να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

  Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ!

  Άλλωστε γνωρίζει και ο ίδιος ότι παραπέμπεται οσονούπω και από την Ιερά Σύνοδο για άλλα θέματα… Ξέρει εκείνος τι εννοώ…

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2021/06/blog-post_29.html

  Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021
  ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ

  Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

  Ο μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς εξακολουθεί να σιωπά για την υπόθεση του ιερέα του στο Αγρίνιο, ο οποίος σήμερα προφυλακίστηκε μέχρι να δικαστεί για πράξεις βιασμού κοριτσιών και κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού.

  Κρύβεται πίσω από μια απρόσωπη – και πάλι – ανακοίνωση της Μητρόπολης στην οποία μας λέει ότι:

  «Ἡ Ἱερά Μητρόπολή μας δέν ἀδράνησε οὔτε σιώπησε καί οὔτε θά κλείσει τά μάτια σέ ἐνέργειες καί πράξεις οἱ ὁποῖες ἀποδοκιμάζονται ἀπό ὅλους καί εἶναι καταδικαστέες ἀπό ὁποιονδήποτε κι ἄν προέρχονται εἴτε ἀπό λαϊκό εἴτε ἀπό κληρικό».

  Και μας διαφωτίζει αρκούντως στη συνέχεια: «Ἀπό τόν Ἰανουάριο 2021, ὅταν ἡ ὑπόθεση δημοσιοποιήθηκε ἀπό τήν ἰστοσελίδα Ladylike, χωρίς στοιχεῖα τῶν καταγγελουσῶν καί τῶν καταγγελομένων, ζητήσαμε ἀπό τήν συγκεκριμένη ἰστοσελίδα «νά γνωστοποιήσουν στοιχεῖα (π.χ. ὀνόματα, τηλέφωνο κ.λπ.) προκειμένου νά προβοῦμε στίς δέουσες ἐνέργειες», χωρίς ὅμως νά λάβουμε καμία ἐνημέρωση».

  Τα παραπάνω συνιστούν όχι απλώς φτηνές δικαιολογίες, αλλά συνειδητή συγκάλυψη των γεγονότων, αφού το ρεπορτάζ της Μαριλλέλας Αντωνοπούλου στην σελίδα Ladylike (26-1-2021) είναι αρκετά εμπεριστατωμένο και υπάρχει, μάλιστα, και αναφορά «σε ανώτερο»!

  Λέει επί λέξει ένα από τα θύματα:

  «Κάποια στιγμή μίλησα σ’ έναν ανώτερό του. Στην αρχή ισχυρίστηκε ότι έπεσε από τα σύννεφα και μετά άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις λέγοντάς μου ότι κι άλλοι έχουν κατηγορήσει τον συγκεκριμένο ιερέα για αξιόποινες πράξεις. Όταν του ζήτησα να πάω να του μιλήσω από κοντά, άρχισε να με αποφεύγει. Χρειάστηκε να τον ενημερώσω ότι θα βγω στα κανάλια, και τότε εμφανίστηκε για να με αποθαρρύνει. Ήθελε να με κάνει να νιώσω ότι δεν θα με πιστέψουν».

  Σε κάθε περίπτωση ο μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας γνώριζε πολύ καλά τι συμβαίνει, αλλά δεν έλαβε, λέει, «ενημέρωση» από την ιστοσελίδα Ladylike.

  Κι ακόμα στην σημερινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ἡ Ἱερά Μητρόπολη θά ζητήσει τό φάκελλο τῆς ὑποθέσεως τοῦ ἐν λόγω ἱερέα ἀπό τήν κα Ἀνακρίτρια Ἀγρινίου, ὥστε ἔχοντας τά ἀπαραίτητα ἀποδεικτικά στοιχεῖα νά κινηθοῦν ἄμεσα οἱ σέ βάρος του προβλεπόμενες διαδικασίες ἐκ τῶν κανονισμῶν τῆς ἐκκλησιαστικῆς νομοθεσίας καί δικαιοσύνης».

  Τον φάκελο του ιερέα που έχει η Μητρόπολη θα τον δώσει στην Ανακρίτρια; Μόνο από εκείνη θα ζητήσει;
  Αλλά ας πάρουμε και την άλλη πλευρά:

  Ο δικηγόρος του προφυλακισμένου ιερέα είπε ότι «η μητέρα των κοριτσιών έχει καταθέσει ότι όσα ισχυρίζονται τα παιδιά της σε βάρος του ιερέα είναι ψευδή. Τα κορίτσια είναι στην υπηρεσία των ενεργειών του πατέρα και αυτός θέλει να εκδικηθεί τον ιερέα επειδή θεωρεί ότι η διάσπαση της εγγάμου συμβιώσεως με τη σύζυγό του, “πέτρα του σκανδάλου” είναι ο ιερέας. Αυτό όμως δεν το υποστηρίζει σήμερα αλλά από δεκαετίας».

  Ομολογεί, λοιπόν, ο συνήγορος του ιερέα ότι υπάρχει ένα ενδοοικογενειακό θέμα «από δεκαετίας»!
  Ούτε αυτό το ήξερε ο μητροπολίτης Κοσμάς, που μας το παίζει τηρητής των «πατρώων παραδόσεων»;

  Στη συνείδησή μας είναι και ο ίδιος προφυλακισμένος! Κύριος οίδε τι συγκάλυπτε τόσα χρόνια!
  Αλλά το κουβάρι πλέον ξετυλίγεται…

  «Μείζω τούτων ὄψει», που είπε και ο Κύριος, «άγιε» Αιτωλοακαρνανίας.

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2021/07/blog-post.html

  Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021
  ΓΙΟΣ ΙΕΡΕΑ Ο ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΘΕΙΣ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

  Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

  Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία του ιερέα από το Αγρίνιο που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης και κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων.
  Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρονται, μεταξύ άλλων:

  «Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγρινίου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού άνδρα, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση παραγωγής και κατοχής υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, παραγωγής υλικού που συνδέεται με την εκμετάλλευση της ανάγκης ανηλίκου και με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας και ο δράστης είναι πρόσωπο στον οποίο έχουν εμπιστευθεί ανήλικο για να τον επιβλέπει ή να φυλάσσει, έστω και προσωρινά, βιασμού κατά συρροή, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα δώδεκα έτη αλλά όχι τα δεκατέσσερα έτη κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση, καθώς και κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση ο οποίος την 23-06-2021, είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου.
  Πρόκειται για τον Δροσοπαναγιώτη Θεόδωρο του Δημοσθένη και της Γιαννούλας, γεννηθέντα στις 29-5-1972 στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας».

  Αρχίζει, λοιπόν, να ξετυλίγεται το κουβάρι…

  Ο προφυλακισθείς ιερέας δεν είναι τυχαίος. Είναι γιός ιερέως, δηλ. του π. Δημοσθένη Δροσοπαναγιώτη, ο οποίος υπηρετεί στον Ι. Ναό Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στο Αγρίνιο.
  Αυτό σημαίνει ότι για ευνόητους λόγους, ο πατέρας του προφυλακισθέντος θα πρέπει να τεθεί πάραυτα σε αργία από τον μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά, μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Δεν μπορεί να λειτουργεί με τον ιερέα γιό του στη φυλακή και μάλιστα για τέτοια αδικήματα.

  Η Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας σε σημερινή ανακοίνωσή της – απάντηση σε σχετικό κείμενο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου, μας λέει ότι «ο εν λόγω ιερέας είχε μετατεθεί σε παρελθόντα έτη σε διάφορες Ενορίες εκτός του Αγρινίου, όχι κατόπιν καταγγελιών για τα αδικήματα που τον βαραίνουν σήμερα, αλλά για άλλους λόγους».

  Όπως έχουν έρθει τα πράγματα η Μητρόπολη πρέπει να γίνει πολύ πιο συγκεκριμένη. Πόσες φορές μετέθεσε τον Θεόδωρο Δροσοπαναγιώτη και για ποιους λόγους;

  Όσο δεν το κάνει αυτό η συγκάλυψη θεωρείται από όλους μας δεδομένη.
  _______________________________________

  Τα άρθρα αναδημοσιεύτηκαν και στο agriniosite
  https://www.agriniosite.gr/andriopoylos-o-mitropolitis-kosmas-den-mporei-na-min-ixere-edo-xeroyme-alloi-ki-alloi/

  Ακόμη και ο Ριζοσπάστης έγραψε κάποιες σειρές για την υπόθεση

  https://www.rizospastis.gr/story.do?id=11287964

 19. Ο/Η Χ λέει:

  Οι νόμοι της σιωπής
  Οι επαρχιακές κοινωνίες της υποκρισίας και της ανοχής

  https://www.agriniopress.gr/adynamia-eiche-o-katigoroymenos-iereas-stis-voltes-kai-ston-neon-fotismo/

  Aδυναμία είχε ο κατηγορούμενος ιερέας στις… βόλτες και στον… νέον φωτισμό!
  02/07/2021 , 14:471

  Όσο μαθαίνουμε περισσότερα για τον βίο του κατηγορούμενου για σοβαρά αδικήματα ιερέα στο Αγρίνιο, προκύπτουν αυτά που θα τα αξιολογήσει η Δικαιοσύνη αλλά και διάφορα άλλα που είναι ερωτηματικό αν και πώς τα αξιολογούσε η κοινωνία.

  Λέγεται ότι συνήθιζε να παίρνει μηχανές από πιτσιρικάδες σε χωριό όπου λειτουργούσε και να κάνει βόλτες, για παράδειγμα. Δεν του ήταν αρκετή δηλαδή η “φουλ πειραγμένη” V Strom μηχανή του με την οποία συνήθιζε να πηγαίνει βόλτες π.χ. στην Πάτρα, συχνά με συνεπιβάτη για παρέα.

  Οι βόλτες και η αναψυχή λένε ότι ήταν το…φόρτε του, συχνά πήγαινε σε νησιά το καλοκαίρι. Όπως σε κάποια νησιά πήγαιναν και μέλη των οικογενειών με τις οποίες σχετίζεται, λέγεται ότι κάποια εκεί δούλευαν κιόλας.

  Στο αυτοκίνητό του, δε, που έγινε θέμα για την εξωτερική του εμφάνιση, υπάρχει και το ενδιαφέρον του “κολλήματος” που είχε με τον νέον εσωτερικό φωτισμό. Φαίνεται πως αυτού του είδους ο φωτισμός του πήγαινε πολύ. Τέτοιον προτιμούσε και στον προσωπικό του χώρο στο σπίτι του, ήταν γνωστό αυτό… Ενδιαφέρουσα ζωή, αν μη τι άλλο, ε;

  η συντακτική απορημένη μονάδα

 20. Ο/Η Χ λέει:

  https://www.agriniopress.gr/antras-itane-ti-thelate-na-kanei-exorgizei-klirikos-sto-agrinio-gia-ton-ierea-poy-profylakistike/

  «Άντρας ήτανε, τι θέλατε να κάνει;»: Εξοργίζει κληρικός στο Αγρίνιο για τον ιερέα που προφυλακίστηκε

  30/06/2021 , 20:214

  Σοκαρισμένη είναι ακόμη η τοπική κοινωνία του Αγρινίου μετά τις αποκαλύψεις 27χρονης για τη σεξουαλική παρενόχληση που φέρεται να υπέστη από τον ιερέα όταν ήταν 12 ετών ενώ το βιασμό της από τον ίδιο κατήγγειλε και η 22χρονη αδερφή της.

  Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη κρίθηκε προφυλακιστέος ο 49χρονος ιερέας από το Αγρίνιο που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία, βιασμό και ασέλγεια κατά συρροή, μετά τις αποκαλύψεις 27χρονης για τη σεξουαλική παρενόχληση που φέρεται να υπέστη από τον ιερέα όταν ήταν 12 ετών ενώ το βιασμό της από τον ίδιο κατήγγειλε και η 22χρονη αδερφή της.

  Εντύπωση ακόμη προκαλεί η πρώτη χαλαρή αντίδραση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά Παπαχρήστου, όπου παρά το γεγονός ότι εκφράζει την ευαισθησία του για την επίθεση με το βιτριόλι, γράφοντας πως «προσευχόμαστε στο Θεό και συμπαριστάμεθα στον πόνο των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων και των λοιπών κληρικών και λαϊκών αδελφών, οι οποίοι υποφέρουν και ταλαιπωρούνται» εκφράζοντας παράλληλα «την λύπη και τον αποδοκιμασία μας», ο ίδιος δεν βρήκε μισή λέξη αποδοκιμασίας για την κατηγορία περί βιασμού από ιερέα στην Περιφερειακή του ενότητα, κάνοντας λόγο απλά για «αναστάτωση που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου».

  Στη συνέχεια με την είδηση της προφυλάκισης του ιερέα η Μητρόπολη βελτίωσε τις δηλώσεις της λέγοντας πως «δεν αδράνησε ούτε σιώπησε καί οὔτε θά κλείσει τά μάτια σέ ἐνέργειες καί πράξεις οἱ ὁποῖες ἀποδοκιμάζονται ἀπό όλους καί εἶναι καταδικαστέες ἀπό οποιονδήποτε κι αν προέρχονται είτε από λαϊκό είτε ἀπό κληρικό».

  Μέσα στην ένταση των ημερών αξιοπερίεργο είναι ότι συνεχίζουν να ακούγονται ακόμη ακραίες φωνές και μια τέτοια καταγράφει σε ανάρτησή του ο εκδότης της έγκριτης εφημερίδας του Αγρινίου «Αναγγελία», Παντελής Φλωρόπουλος, από ένα τυχαίο συμβάν σε καφενείο της πόλης.

  Λέει στην ανάρτηση στο Facebook ο κ. Φλωρόπουλος: «Παπάς ενορίας του Αγρινίου μπαίνει σε καφενείο της γειτονιάς του. Κάποιος από τα είκοσι περίπου άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο καφενείο, τον ρώτησε τι γνώμη έχει για τον παπά που συνελήφθη και προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για τον βιασμό 12χρονου κοριτσιού. Η απάντηση που την άκουσαν όλοι οι θαμώνες (και το γράφω επί λέξει) ήταν η εξής: “Άντρας ήτανε, τι θέλατε να κάνει;”…

  Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν του έβγαλαν τα γένια τρίχα – τρίχα. Κανείς δεν ήταν πατέρας, κανείς δεν ήταν παππούς εκεί μέσα;»

  https://www.newsit.gr/ellada/martyries-sok-gia-ton-49xrono-ierea-sto-agrinio-elege-oti-exei-theikes-dynameis-mas-ekane-na-fovomaste/3319350/

  23:47 04/07/2021
  Μαρτυρίες σοκ για τον 49χρονο ιερέα στο Αγρίνιο: Έλεγε ότι έχει «θεϊκές δυνάμεις» – «Μας έκανε να φοβόμαστε»

  Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί ο τρόπος που λειτουργούσε ο 49χρονος ιερέας στο Αγρινίου, που κατηγορείται πως βίαζε και παρενοχλούσε σεξουαλικά δύο ανήλικες. Οι μαρτυρίες των κοριτσιών είναι ανατριχιαστικές.

  Ο 49χρονος ιερέας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, ξετύλιγε τις αρρωστημένες του ορέξεις σε έναν άτυπο χώρο φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών που είχε δημιουργήσει. Ο 49χρονος φέρεται να τους έλεγε ότι ήταν «άγιος» και ότι έχει «θεϊκές δυνάμεις» αφού είχε την «ευλογία» και έτσι τις έκανε πλύση εγκεφάλου και τις κρατούσε κοντά του.

  «Με τον αυτό τον τρόπο αυτό είχαν διαπαιδαγωγήσει και γαλουχήσει όλα τα ανήλικα τέκνα μέσα στο κοινόβιο τους και μας είχαν διαποτίσει τα μυαλά έτσι ώστε να πιστεύουμε στην μαγεία, να πιστεύουν ότι όλοι οι υπόλοιποι γύρω μας θέλουν απαραίτητα το κακό μας και να μας κάνουν μάγια και τελικά να φοβόμαστε τους πάντες μην μας κάνουν μάγια» φέρεται να είπε στην κατάθεσή της ένα από τα θύματα του 49χρονου ιερέα.

 21. Ο/Η Χ λέει:

  Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021
  ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ

  Του θεολόγου Γιώργου Βλαντή

  Η υπόθεση του κληρικού από την Αιτωλοακαρνανία, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα απεχθέστατα, θέτει ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί έντονα τις Εκκλησίες στη Δύση.

  Αναφέρομαι στην εν γένει στάση ενός εκκλησιαστικού οργανισμού απέναντι στα σεξουαλικά εγκλήματα, τις αιτίες τους και το ενδεχόμενο συγκάλυψής τους. Καθώς Εκκλησίες πραγματικά συνταράζονται από τις απανωτές αποκαλύψεις για τις ευθύνες των επί δεκαετίες σιωπησάντων ποιμένων τους, συζητείται όλο και εντονότερα η συστημική διάσταση του θέματος. Ποιες δομές ευνοούν τη συγκάλυψη; Πού υφίστανται κενά ως προς τη διαφάνεια των διαδικασιών λήψης αποφάσεων; Πόση εξουσία νομιμοποιείται να συγκεντρώνει ένας κληρικός στο όνομα του λειτουργήματός του; Προτεραιότητα έχει η προστασία των θυμάτων ή του κύρους ενός οργανισμού; Πόσο διακονεί την αλήθεια ένας ανακλαστικός απολογητισμός, αλλά και πόσο ουσιαστικός είναι ο κίνδυνος μιας λαϊκιστικής αντιεκκλησιαστικής πολεμικής στο όνομα σκανδάλων;

  Επιμένοντας να ρωτάει για τις ευθύνες ενός αρχιερέα, ο φίλος Παναγιώτης Ανδριόπουλος κάνει κάτι το οποίο εδώ και χρόνια πράττουν κληρικοί, θεολόγοι και πιστοί των Εκκλησιών της Δύσης. Θέλουν όχι μόνο να σπάσει το απόστημα της σιωπής, αλλά και να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση σε επίπεδο συστημικό, η οποία έχει εκκλησιολογικές προεκτάσεις. Από τη συζήτηση αυτή η Ορθόδοξη θεολογία δεν πρέπει να λείψει, τόσο λόγω της ευθύνης της για τη θεωρία, αλλά και εξ αιτίας της ανάγκης να υψώνει τη φωνή της για τα θύματα.

  Εδώ και χρόνια ακραίοι, τυπικά εντός της Ορθοδοξίας, επικαλούνται αντίστοιχα εγκλήματα σε άλλες Εκκλησίες ως τεκμήρια της υποτιθέμενης ανηθικότητας και παρακμής αυτών των εκφράσεων του χριστιανισμού. Οι αποκαλύψεις δείχνουν ότι και παρ᾽ ημίν είναι η φωλιά λερωμένη. Και πρέπει να καθαριστεί, δίχως εφάμαρτες ψευδαισθήσεις ανωτερότητας, με θάρρος και έγνοια για τους ανθρώπους που έχουν ίσως ανεπανόρθωτα τραυματιστεί από χριστιανούς και μάλιστα κληρικούς.
  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/

 22. Ο/Η Α λέει:

  https://athens.indymedia.org/post/1613374/

  Συγκεντρωτική ενημέρωση από Αγρίνιο
  από Κατάληψη Apertus

  29/06/2021 7:35 μμ.

  Μετά τις παρεμβάσεις για τις γυναικοκτονίες και ενάντια στην πατριαρχία των τελευταίων ημέρων (βλ. http://apertus.squat.gr/archives/5955) βρεθήκαμε τη Δευτέρα 28-6-2021 από τις 11 π.μ. στα δικαστήρια Αγρινίου για να ξεκαθαρίσουμε στον κατά συρροή βιαστή ανήλικων κοριτσιών, κατ΄επάγγελμα παπά, πως κανείς δε θα τον γλιτώσει από την ισόβια καταδίκη στη συνείδηση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Πάνω από 100 άτομα παραβρέθηκαν στα δικαστήρια μετά από αυθόρμητο κάλεσμα άτυπου συντονισμού γυναικών που διακινήθηκε στα social media.

  Λίγα λόγια για την υπόθεση. Δύο γυναίκες, αδελφές, ηλικίας 27 και 22 ετών αντίστοιχα βρήκαν τη δύναμη να καταγγείλουν ότι βιάζοταν κατά συρροή όταν ήταν σε ηλικία 13 και 8 ετών αντίστοιχα. Ο παπάς με την ανοχή της μητέρας τους, η οποία του έχει τυφλή εμπιστοσύνη, με πρόσχημα εξομολογήσεις και λύσιμο δήθεν μαγείας κακοποιούσε συστηματικά τα κορίτσια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η μητέρα των κοριτσιών καταθέτει ως μάρτυρας υπεράσπισης του βιαστή παπά!

  Το βράδυ της ίδιας μέρας (28-6-2021) στις 9.15 έξω από το γήπεδο Παναιτωλικού υπήρχε προγραμματισμένη εκδήλωση από πρωτοβουλία 4 γυναικών με θέμα τις γυναικοκτονίες και τίτλο «παρούσες». Τοποθετήσαμε παρεμβατικά (χωρίς να νιώσουμε όμως όυτε λεπτό ανεπιθύμητες/οι) το πανό μας πέριξ της πλατείας και παρακολουθήσαμε τη σύντομη εκδήλωση. Αν και αναγνωρίζουμε τις αγνές προθέσεις κάποιων εκ των οργανωτριών οι τοποθετήσεις δύο εξ΄αυτών κινούνται κατά τη γνώμη μας ακριβώς στη ρίζα του προβλήματος που γεννά και θρέφει την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες. Ειδική μνεία στην πρόεδρο της δημοκρατίας από τη μία και καταληκτικό αίτημα την κρατική καταγραφή των δολοφονημένων γυναικών στα πρότυπα άκουσον άκουσον του Βρετανικού κοινοβουλίου. Καμία αναφορά, καμία σύνδεση με άλλους αγώνες τις κοινωνίας λες και οι αγώνες των γυναικών είναι αποκομμένοι από τους εργατικούς, αντιφασιστικούς, αγώνες των μεταναστριών, αγώνες για ορατότητα κ.α. Oι αγώνες ενάντια στην πατριαρχία και την καταπίεση των γυναικών αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του αγώνα για την κοινωνική χειραφέτηση, του αγώνα ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό.

  Την Τρίτη 29 – 6 – 2021 ώρα 9.50 π.μ. επιστρέψαμε στα δικαστήρια Αγρινίου όπου πραγματοποιήθηκε τελικά η ανάκριση του βιαστή παπά, μετά την απόρριψη του αιτήματος για ακύρωση της διαδικασίας. Εμφανώς λιγότερες από την προηγούμενη μέρα, αλλά πιο μαχητικά, μαθήτριες/τες, φοιτήτριες/τες, άνεργες/οι, εργαζόμενες/οι παραμείναμε στο χώρο περίπου δυόμιση ώρες, μέχρι την απόφαση για προφυλάκιση του βιαστή και φωνάζαμε με παλμό:

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΒΙΑΣΤΕΣ

  Ο ΒΙΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΑ ΕΙΔΙΚΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΣ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑ ΜΑΓΑΖΙ

  Ο βιαστής φυγαδεύτηκε τελικά από το υπόγειο πάρκινγκ των δικαστηρίων με το ασφαλίτικο συνοδείας να αναγκάζεται να αλλάξει 3 φορές θέση. Επειδή δεν έχουμε εμπιστοσύνη στα μελλοντικά παιχνίδια της αστικής δικαιοσύνης επιμένουμε στην καταδίκη στη συνείδηση της κοινωνίας. Θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους.

  Κατάληψη Apertus

  Ελευθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

  Καλυβίων 70

  https://athens.indymedia.org/post/1613463/

  Σχετικά με το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης από παπά στο Αγρίνιο (κάλεσμα για συγκέντρωση-πορεία)
  από κατάληψη Apertus

  06/07/2021 1:41 πμ.
  Ανακοινώσεις

  Με αφορμή τα περιστατικά έμφυλης βίας που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα σε πολλές περιοχές του ελλαδικού χώρου, περιστατικά που αφορούν τόσο βία με σεξουαλικά κίνητρα απέναντι σε γυναίκες μέχρι και γυναικοκτονίες, χαρακτηρισμένες απλά από τα ΜΜΕ σαν «ανθρωποκτονίες», στο παρακάτω κείμενο θα αναφερθούμε στα γεγονότα τα οποία συνέβησαν πρόσφατα στο Αγρίνιο, για τα οποία αρκετοί άνθρωποι (αλληλέγγυοι/-ες, αναρχικοί/-ες, αντιεξουσιαστές/-τριες, αντιφασίστες, καθώς και νέοι/-ες/-@), δεν έμειναν απαθείς, ένωσαν τη φωνή τους και κατέβηκαν στο δρόμο.

  Τα γεγονότα λοιπόν έχουν ως εξής: Μια γυναίκα 27 χρονών με την 22χρονη αδελφή της κατήγγειλαν τον 49χρονο παπά Θόδωρο Δροσοπαναγιώτη για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνες ήταν μόλις 13 και 8 ετών αντίστοιχα. Ακόμα μια καταγγελία είχε γίνει και πριν κάποια χρόνια από την ίδια τη σύζυγο του παπά, η οποία και μετέπειτα τον εγκατέλειψε. Όσο αυτός κακοποιούσε συστηματικά τα κορίτσια το 2007, η μητέρα των κοριτσιών φαίνεται να το γνώριζε αλλά εμπιστεύονταν σε τόσο μεγάλο βαθμό τον «καλό παππούλη» που το ανέχονταν, ενώ μέχρι και σήμερα κατέθεσε στα δικαστήρια υπέρ του ίδιου του βιαστή των παιδιών της! Πρόσφατα επίσης βρέθηκε στο σπίτι του και φωτογραφικό υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ κατά την έφοδο των μπάτσων μια 19χρονη κοπέλα βρισκόντανε κρυμμένη μέσα σε μια ντουλάπα στο σπίτι όπου διέμενε μαζί με τις μητέρες και τα παιδιά τους τα τελευταία χρόνια στην οδό Ακτίου στην πόλη. Όταν βρήκαν την κοπέλα, εκείνη ούσα τρομοκρατημένη, αποκαλούσε τον παπά «πατερούλη» και από σημειώσεις της φαίνεται να ασελγούσε σε κορίτσια με το πρόσχημα ότι ήθελε να διώξει τη «μαγεία», αφού αυτός είχε την «ευλογία».

  Η πίστη σε «μάγια», αλλά κι η προαναφερόμενη αντίδραση της μητέρας, μας δείχνουν για ακόμη μια φορά, το πόσο έχουν αφομοιωθεί από την κοινωνία οι σκοταδιστικές προκαταλήψεις που διαδίδει μέσω της ψυχολογικής τρομοκρατίας που έχει δημιουργήσει η ελληνορθόδοξη χριστιανική εκκλησία εδώ και αιώνες, ειδικότερα στην επαρχία. Εξάλλου, αυτή η μορφή βίας συνάδει με την πάγια θέση της εκκλησίας να τοποθετεί τη γυναικεία φύση και τη θηλυκότητα κάτω από την αδιαμφησβήτητη εξουσία του κάθε άντρα και του κάθε «πατερούλη», χρησιμοποιόντας διαχρονικά εικόνες, σύμβολα και μύθους που με σαφήνεια προσομοιάζουν τις γυναίκες σαν τον ενοχλητικό πειρασμό που ευθύνεται για το «προπατορικό αμάρτημα», τις «σαλωμές» που με τους προκλητικούς χορούς σαγηνεύουν για αυτό πρέπει να ποδοπατηθούν, να βιαστούν, να σταλούν στο «πυρ το εξώτερο», ενισχύοντας κάθε είδους ανδρικής εξουσίας – επίγειας και «επουράνιας». Είναι, εν τέλει, η ίδια ελληνορθόδοξη εκκλησία που διαποτίζεται από ρατσισμό, σεξισμό, εθνικισμό, φασισμό και που προς τιμήν της πραγματοποιούνται αναρίθμητές εκδηλώσεις βίας, μίσους, απειλής, φόβου, απαξίας, σωματικής και ψυχολογικής εξόντωσης, που δεν απέχουν καθόλου από την απομόνωση του γυναικείου σώματος, την καύση μαγισσών, τον λιθοβολισμό γυναικών που σε κάποιες περιοχές του πλανήτη υφίστανται μέχρι και σήμερα.

  Τη Δευτέρα 28/06, λοιπόν, ο παπάς καλείται στα Δικαστήρια της πόλης, με πολλούς/ες (γύρω στα 100 άτομα) να δίνουν ηχηρό «παρών» μετά από τη διάδοση άτυπου καλέσματος από ένα συντονισμό γυναικών. Εκεί φτάνει ο κατά συρροή βιαστής με τη συνοδεία των μπάτσων από άλλη είσοδο των δικαστηρίων (από εκείνη την είσοδο βέβαια που δεν υπήρχε καθόλου κόσμος) και γιουχάρεται έντονα. Εν τέλει το αίτημα για ακύρωση της διαδικασίας απορρίφθηκε και η ανάκρισή του μεταφέρθηκε για την ακριβώς επόμενη μέρα. Άξιο αναφοράς είναι πως τη στιγμή που υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη από όλα κανάλια της χώρας, ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός «Αχελώος Τ.V.» που αποτελεί προέκταση της «Χριστιανικής Ένωσης Αγρινίου» και της «Ιεραποστολικής Αδελφότης Αγρινίου “Αγία Φιλοθέη”» δεν παραβρέθηκε ούτε καν να καλύψει το γεγονός δημοσιογραφικά, δίνοντας με το τρόπο αυτό κάλυψη και άφεση αμαρτιών στον παπά.

  Την Τρίτη 29/06, από νωρίς το πρωί, ο κόσμος βρέθηκε στα Δικαστήρια ξανά. Αν και ήταν αριθμητικά πολύ λιγότερος, είχε τον ίδιο δυναμισμό με την προηγούμενη μέρα. Αλληλέγγυοι/ες, νέοι/ες/@ ερχόμενοι σε διαμάχη τόσο με τον δικηγόρο του παπα-βιαστή Δημήτρη Νικάκη όσο και με άτομα από τα κανάλια, φωνάζαμε όλες μαζί με παλμό: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΒΙΑΣΤΕΣ», «Ο ΒΙΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΑ ΕΙΔΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΠΑΠΑΣ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑ ΜΑΓΑΖΙ».

  Μέχρι να τελειώσει η ανάκρισή του, το ασφαλίτικο το οποίο τον συνόδευε, άλλαξε τρεις φορές θέση και τελικά ο παπάς φυγαδεύτηκε από το υπόγειο πάρκινγκ του Δικαστικού Μεγάρου. Η απόφαση του αστικού δικαστηρίου ήταν να προφυλακιστεί. Εμείς παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε να επιμένουμε στην καταδίκη όλων των κακοποιητών, (παρα)βιαστών στην κοινωνική συνείδηση γιατί δεν εμπιστευόμαστε την απόδοση δικαιοσύνης από τα αστικά δικαστήρια, αφού επανειλημμένα τους ξεπλένουν όπως κάνουν άλλωστε η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ.

  Θα θέλαμε να τονίσουμε τέλος πως για τις εγκληματικές συμπεριφορές ανά τα χρόνια απέναντι σε γυναίκες, μετανάστες/-τριες και άτομα από τη ΛΟΑΤΚΙ+ (LGBTQI+) κοινότητα, η υπαιτιότητα βρίσκεται τόσο στη βαθιά ρίζωση της πατριαρχίας, του ρατσισμού και της ομοφοβίας στην κοινωνία, που διαιωνίζονται από τη μια γενιά στην επόμενη, όσο και στους θεσμούς-τέρατα όπως είναι το Κράτος και οι θρησκείες.

  Οι διαρκείς αγώνες μας ενάντια σε αυτούς τους θεσμούς, ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο είναι άμεσα συνυφασμένοι με τους αγώνες μας ενάντια στο σεξισμό, την έμφυλη βία και την πατριαρχία, με τους αγώνες για αυτοδιάθεση και κοινωνική χειραφέτηση, αναδεικνύοντας ότι τα συστήματα εξουσίας, εκμετάλλευσης και καταπίεσης αλληλοδιαπλέκονται και αλληλοεπιδρούν.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Aλληλεγγύη μεταξύ κατεργαραίων

   https://athens.indymedia.org/post/1613463/

   Άξιο αναφοράς είναι πως τη στιγμή που υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη από όλα κανάλια της χώρας, ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός «Αχελώος Τ.V.» που αποτελεί προέκταση της «Χριστιανικής Ένωσης Αγρινίου» και της «Ιεραποστολικής Αδελφότης Αγρινίου “Αγία Φιλοθέη”» δεν παραβρέθηκε ούτε καν να καλύψει το γεγονός δημοσιογραφικά, δίνοντας με το τρόπο αυτό κάλυψη και άφεση αμαρτιών στον παπά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.