Ο κορωνοϊός ξεγυμνώνει τη ρωσική Ορθοδοξία με αυτοκτονία δόκιμου μοναχού

[Οι Άγιοι τσάροι Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν και Βλαδίμηρος Πούτιν, θα τη σώσουν]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Ενώ ο εστεμμένος ιός του Διαβόλου επιτίθεται στην Ορθοδοξία σε όλα τα μέτωπα, σε Έλληνες προσκυνητές των Αγίων τόπων, δολοφονώντας στη Σερβία τον άγιο Επίσκοπο Βαλιέβου Μιλούτιν, βάζοντας το Άγιο Όρος και τέσσερις μοναχούς της ενάρετης Μονής Ξενοφώντος σε καραντίνα, μετά από ιερή αφορολόγητη τουρνέ στο εξωτερικό του δεξιού θαυματουργού χεριού του Αη Γιώργη του δρακοφονιά, στέλνοντας τον Ρουμάνο Αρχιεπίσκοπο Σουτσεάβας άγιο Ποιμένα με ταπεινό ελικόπτερο στο Νοσοκομείο, χτυπώντας ταυτόχρονα στο ίδιο μοναστήρι έναν Αρχιδιάκο και τρεις ιερείς, ο Αντίχριστος ιός βρήκε τελικά το δρόμο του χτυπώντας τη μεγαλύτερη Ορθόδοξη Εκκλησία στον κόσμο, τη ρωσική, με αλλεπάλληλα ύπουλα χτυπήματα:

«Ουκρανία: Θετικοί στον κορωνοϊό 26 μοναχοί του Εξαρχάτου της Μόσχας» (09/04/2020). «..Το μοναστήρι της Λάβρας των Σπηλαίων του Κιέβου, με τους χρυσούς τρούλους του, είναι το προπύργιο της φιλορωσικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που συχνά αποκαλείται Εξαρχάτο του Πατριαρχείου της Μόσχας. Εκτός από τους θησαυρούς που φυλάσσει από τη χιλιόχρονη ιστορία της ρωσικής ορθοδοξίας, στις δαιδαλώδεις κατακόμβες του φιλοξενεί τις μουμιοποιημένες σορούς των μοναχών από τον 11ο αιώνα…Ο δήμαρχος δήλωσε… «Συναντήθηκα αρκετές φορές με εκπροσώπους όλων των δογμάτων και θρησκειών και τους δήλωσα πως κι εκείνες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες που έχουν για την ασφάλεια των πιστών» . Η ίδια η μονή δεν έχει ανακοινώσει πόσα μέλη της έχουν προσβληθεί από τον ιό. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης είχαν υποστηρίξει πως ο ηγούμενός της Μητροπολίτης Παύλος έχει κορονοϊό. Η μονή είχε ανακοινώσει πως ο Παύλος «δεν παραπονιέται» για την υγεία του. Το Εξαρχάτο της Μόσχας τον περασμένο μήνα είχε διαμηνύσει πως ο κορονοϊός είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης αμαρτίας και μπορεί να καταπολεμηθεί με την προσευχή και τη νηστεία».

Ταυτόχρονα ένας 27χρονος δόκιμος Ρώσος μοναχός με ψυχικά προβλήματα στη Λαύρα του αγίου Σεργίου της Μόσχας, όταν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ρίχτηκε στο κενό από ένα ανοιχτό παράθυρο, αφού πρώτα αυτοπυρπολήθηκε με ένα λυχνάρι, ενώ σχεδόν όλοι οι καλόγεροι βρέθηκαν θετικοί, αλλά αυτοί δεν αυτοκτόνησαν διότι ο Άγιος Σέργιος πρόλαβε και τους στήριξε ψυχολογικά. H είδηση κρύφτηκε στην Ελλάδα από τα ευσεβή ιερά πρακτορεία και ΜΜΕ, όμως οι ιμπεριαλιστικοί N.Y.Times («A ‘Breakdown of Trust’…» (5.5.2020) δημοσίευσαν ένα ασεβές ρεπορτάζ:  «Πολλοί  ωστόσο, αναρωτήθηκαν  εάν η σαφώς εύθραυστη ψυχική κατάσταση του μοναχού είχε σπάσει από την αποκαλυπτική διάθεση (σημ.Λ.: εννοεί με την αποκρυφιστική σημασία του όρου της Αποκάλυψης),  που έπιασε μεγάλες ρωσικές εκκλησίες, μερικοί ηγέτες της οποίας αμφισβήτησαν τις εντολές παραμονής στο σπίτι ως «έργο του διαβόλου». «Με μερικά από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Ρωσίας και άλλα ιερά μνημεία που είναι τώρα μολυσμένα με την ασθένεια που προκαλείται από τον Covid-19, η Ορθόδοξη Εκκλησία αντιμετωπίζει όχι μόνο μια κρίση υγείας, αλλά και μια βαθιά ρήξη στις τάξεις της για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν οι πιστοί την πανδημία».

Ο Σατανάς επιτέθηκε στους πιο ενάρετους κληρικούς, αυτούς που η αγιότητά τους ήταν μεγαλύτερη ακόμη και από την υποκρισία τους, όπως στον πρωθιερέα του καθεδρικού ναού της Μόσχας Αλέξανδρο Ageykin, που  είχε με σθένος ιερό διακηρύξει  ότι οι εκκλησίες δεν χρειάζεται να κλείσουν γιατί  ο Θεός «θα θεραπεύσει  τους πιστούς» «В Москве умер настоятель Елоховского собора Александр» και πως στο παρελθόν «με μια μόνο προσευχή, είχε εξαφανιστεί η επιδημία της πανούκλας» («Скончался протоиерей Александр Агейкин»).

Δυστυχώς ο Σατανάς είχε βάλει ως πρώτο του στόχο τον πατριαρχικό ναό, επειδή υπάρχει εκεί υπερσυσσώρευση από μαγικά κειμήλια και ιερές μούμιες, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Καζάν, τα λείψανα του Αγίου Αλεξίου Μητροπολίτη της Μόσχας, η εικόνα της χαρμολύπης της Μητέρας του Θεού, κομματάκια των Ιωάννη Χρυσόστομου, Άγιου Ανδρέα και του Πέτρου της Μόσχας («The Russian Orthodox Church told how Archpriest Alexander..»).

 

Σαν να μην έφτανε αυτό, δαίμονες έβαλαν τον δημοφιλή Ρώσο θεολόγο και  πρωτοδιάκο  Αντρέα Κουράγιεφ, άτυπο εκπρόσωπο της φιλελεύθερης πτέρυγας της Εκκλησίας, να κατηγορήσει τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο ως «ανόητο καρριερίστα», αναγκάζοντας τον πατριάρχη να δώσει εντολή, από το ταπεινό υπερπολυτελέστατο ανάκτορό του, να τεθεί σε αργία για την προσβολή (« Popular Russian Theologian Banned for Insulting Priest»): «Επειδή προσβάλλατε δημοσίως τη μνήμη του πρωθιερέα Ageykin…και με δεδομένες τις προηγούμενες πράξεις σας για τις οποίες έχω λάβει καταγγελίες, απαγορεύεται να λειτουργείτε». Ο Κουραγιέφ θα παραμείνει σε αργία μέχρις ότου ένα εκκλησιαστικό δικαστήριο αποφασίσει αν θα τον καθαιρέσει, δήλωσε ο Πατριάρχης. Ο αχόρταγος Εωσφόρος όμως συνέχισε στέλνοντας τον διάδοχο  του πρωθιερέα Ageykin στο νοσοκομείο,  με μια άγνωστη ασθένεια. Παράλληλα ο Επίσκοπος Πιτίριος έχασε το μυαλό του και κατήγγειλε: «Όσοι επέμεναν πάση θυσία να βρεθούν στους ναούς, δε θα παραδεχτούν ποτέ ότι είχαν άδικο, ότι δεν είχαν την αφιλόκερδη αγάπη στον Θεό και στους διπλανούς τους. Ακόμη και την αναζήτηση της ευλογίας μπορούμε να την μετατρέψουμε στην εγωιστική ιδιοτέλεια. Πόσες κατηγορίες ακούμε από τους εχθρούς της Εκκλησίας, ότι δε τον ναό έχουμε μετατρέψει στο φαρμακείο και στο σουπερμάρκετ» («Αρρώστησαν οι καλύτεροι ιερείς της Αγίας Λαύρας»)

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
Α. «Ρωσία: Η Εκκλησία θέλει να απεικονίσει μετά
τον Στάλιν και τον Πούτιν στο ναό των Ενόπλων Δυνάμεων»
Β. « Οι διαχρονικές σχέσεις της Ρωσικής Εκκλησίας με την ΚΑ.ΓΚΕ ΜΠΕ»

 

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, Γράμμα από το Ληξούρι, Θεωρίες Συνωμοσίας, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

16 Responses to Ο κορωνοϊός ξεγυμνώνει τη ρωσική Ορθοδοξία με αυτοκτονία δόκιμου μοναχού

  1. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Σεμνά, ασκητικά, ταπεινά

    https://www.dogma.gr/kosmos/eksypno-spiti-gia-ton-patriarchi-moschas-me-mpiliardo-kai-pisina-sta-4-3-ekat-dollaria-to-kostos/102345/

    «Έξυπνο σπίτι» για τον Πατριάρχη Μόσχας με μπιλιάρδο και πισίνα – Στα 4.3 εκατ. δολλάρια το κόστος



    https://www.tanea.gr/2020/05/01/world/stalin-kai-poutin-agioi-se-kolossiaia-ekklisia/

    Στη Μόσχα
    Στάλιν και Πούτιν «άγιοι» σε κολοσσιαία εκκλησία
    Τα θυρανοίξια του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως ήταν προγραμματισμένο να γίνουν στις 9 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία γιορτάζεται και η νίκη του σοβιετικού στρατού επί των ναζί.

    Μπαστέα Νατάσα
    1 Μαΐου 2020 | 07:40

    Tα πρόσωπα του Βλαντίμιρ Πούτιν, του Ιωσήφ Στάλιν, του υπουργού Αμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού και άλλων πολιτικών θα διακοσμούν τους τοίχους του νέου καθεδρικού ναού που κατασκευάστηκε κοντά στη Μόσχα και είναι αφιερωμένος στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Αλλες σκηνές που θα εμφανίζονται στο τέμπλο της εκκλησίας αφορούν την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Τα εγκαίνια της εκκλησίας, η οποία θα είναι ένας από τους υψηλότερους ορθόδοξους ναούς στον κόσμο (ύψος 95 μέτρα), θα γίνουν μέσα στον Μάιο. Βρίσκεται στο Πατριωτικό Πάρκο, ένα θεματικό πάρκο αφιερωμένο στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, περίπου 50 χλμ. από τη Μόσχα.

  2. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    H Eκκλησία της Ρωσίας δοκιμάζεται και με εσωτερικό εμφύλιο πόλεμο, γιατί τα ψέματα των φανατικών και των φαρισαίων της, αποκαλύπτονται και προκαλούν θανάτους


    O μιτροφόρος πρωτόπαπας Alexander Ageykin, που πέθανε από κορονοϊό τη στιγμή που διαβεβαίνε τους πιστούς πως ο θεός τους θα τους προστατεύει μέσα στην Εκκλησία.

    https://www.themoscowtimes.com/2020/04/29/popular-russian-theologian-banned-for-insulting-priest-who-died-from-coronavirus-a70144

    https://www.themoscowtimes.com/2020/04/29/popular-russian-theologian-banned-for-insulting-priest-who-died-from-coronavirus-a70144


    Ο πρωτοδιάκος Andrei Kurayev, με τις ελευθεριακές αρχές που κατηγόρησε τον από πάνω όταν πέθανε πως ήταν καρριερίστας και βρήκε τον μπελά του από τον πατριάρχη που του τη φύλαγε

    Ο Τύχων, είναι ένθρωπος του Πούτιν, ο οποίος βλέπει την μανία των παπάδων του με τους εκκλησιασμούς και την Μετάληψη και έχει εξοργιστεί γιατί προκαλούν τεράστια υγειονομικά προβλήματα. Έτσι τον έβαλε να μιλήσει

    https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/36200-pskof-tuxon-pseutes-kai-asebeis-osoi-lene-den-tha-moluntho-stin-ekklisia

    Πσκοφ Τύχων: »Ψεύτες και ασεβείς όσοι λένε δεν θα μολυνθώ στην Εκκλησία»

    “Ψεύδονται ἐν γνώσει ή αγνοία όσοι ισχυρίζονται ότι είναι αδύνατο να μολυνθεί κανείς σε Ναούς και Μονές. Είναι ασεβείς, διότι το ψεύδος είναι ασέβεια. Αρκεί να επαναφέρουμε στη μνήμη μας, την ιστορία της περιοχής του Πσκοφ με επανειλημμένες στο διάβα των αιώνων επιδημίες της πανώλης (το 1352 και το 1420). Το 1654 η πανώλη μαινόταν στη Μόσχα με θύματα πάρα πολλούς ανθρώπους. Τότε άδειασαν ολόκληρες ο Μοσχοβίτικες Μονές…”

    “Η αρρώστια δεν λυπάται κανένα. Είναι μία κοινή δοκιμασία. Δεν είναι θέμα συζητήσεως να τηρούμε ή να μην τηρούμε υποχρεωτικά τα υγειονομικά μέτρα, τα οποία θα πρέπει να γίνουν ακριβώς οι υποχρεώσεις του καθένα, ενώ μερικοί λένε ότι ο Θεός θα τα οικονομήσει. Αυτή η νόσος έγινε κατά παραχώρηση του Θεού…Ο καθένας, παρόλο που αισθάνεται υγιής, μπορεί να είναι φορέας της νόσου αυτής. Συμπεριφερόμενοι κατά τρόπον απερίσκεπτο και επιπόλαιο μπορούμε να γίνουμε ακούσιοι φονείς” – σημείωσε ο Ρώσος Ιεράρχης.

  3. Ο/Η laskaratos λέει:


    Αποχώρηση του οσίου Σεραφείμ Δημητρίου από την εκπομπή όταν τον στρίμωξε ο Πέτρος Τατσόπουλος

    Αληθεύει η παρακάτω είδηση που δεν έχει διαψευστεί εκεί που δημοσιεύτηκε, για αυτόν τον δημόσιο υπάληλο;
    https://www.notia.gr/2012/10/o-pasokos-agios-ilioupolis-plai-ston-valasopoulo-ke-stous-chrisavgites/

    1/10/2012 notia team Κανένα Σχόλιο


    Η εικόνα δεν είναι από την Αυξέντιο Ξάνθης, όπως λανθασμένα γράφεται, αλλά από τον Άγιο Παντελεήμονα Αθηνών. Ο αρχιμανδρίτης δίπλα στον χρυσαυγίτη είναι ο Σεραφείμ Δημητρίου, προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης. Να τον χαιρόμαστε.
    …………….
    __________________________________

    Λιτανεία κατά της πυρκαγιάς με τον εθνικό ύμνο, οργάνωσε ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

    https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/1861-litaneia-gia-tin-katasbesi-tis-fotias-stin-ilioupoli-foto

    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/07 20:43

    Λιτανεία για την κατάσβεση της φωτιάς στην Ηλιούπολη


    Πριν την έναρξη της λιτανείας ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Σεραφείμ Δημητρίου, ανέφερε ότι η λιτανεία πραγματοποιείται για την κατάσβεση της φωτιάς και να συγχωρέσει ο Θεός όσους μας έφεραν σε αυτή την οικονομική κατάσταση.

    Να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της λιτανείας που τελέστηκε στους κεντρικούς δρόμους της Ηλιούπολης, αναπέμφθηκε δέηση για τους αγωνιστές και ήρωες της Ελλαδικής Ανεξαρτησίας.

    Στην πανηγυρική λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Μαρίνας, προεξήρχε ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβ. Μητροπολίτης Πορτογαλίας κ. Πολύκαρπος.








    Εθνικός Ύμνος στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

  4. Ο/Η laskaratos λέει:

    https://jaj.gr/simantikes-erevnes/oi-diachronikes-scheseis-tis-rosikis-ekklisias-me-tin-ka-gke-mpe-kgb/

    Οι διαχρονικές σχέσεις της Ρωσικής Εκκλησίας με την ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ (KGB)
    Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης 02.11.2018

    Τους τελευταίους δύο μήνες, γίναμε μάρτυρες μίας ολομέτωπης, δόλια και αήθους επίθεσης κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με αφορμή την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του, να κινήσει τις διαδικασίες για την έκδοση Τόμου Αυτοκεφαλίας για την Εκκλησία της Ουκρανίας.

    Στην επίθεση αυτή συμμάχησαν κατά ένα, εκ πρώτης όψεως, παράδοξο τρόπο, ακροδεξιοί σχηματισμοί, ακροαριστερά γκρουπούσκουλα

    (σημ.Λασκαράτου: Με πρωτοπόρο το ανθυποκομματίδιο του Λαφαζάνη με την ιστοσελίδα του την ευσεβή Iskra, που φιλοξενεί ακόμη και φιλικούς με τη Χ.Α. αρθρογράφους),

    συντηρητικοί κύκλοι της Εκκλησίας με μακρόχρονους, οικονομικούς κατά κύριο λόγο, δεσμούς με τη Ρωσική Εκκλησία, αλλά και οι αυτοαποκαλούμενοι “αριστεροί θεολόγοι”, μεγάλος αριθμός των οποίων σιτίζεται σε κρατικές θέσεις.

    Ένα από τα επιχειρήματα ( ; ) που ανασύρουν από την “φαρέτρα” τους, όλες αυτές οι δυνάμεις, τις οποίες για λόγους οικονομίας της συζήτησης μπορούμε να αποκαλούμε εφεξής “αντιδυτικό μέτωπο”, είναι η δήθεν διάβρωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Το επιχείρημα αυτό, χωρίς καμία απολύτως απόδειξη, περιφέρεται σε “αδέσποτες” ιστοσελίδες και μπλογκ, από τα οποία απουσιάζει κάθε αναφορά ή έστω νύξη για το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς ή το όνομα του διαχειριστή τους, αλλά και σε ορισμένα κατ’ ευφημισμό αποκαλούμενα “πρακτορεία εκκλησιαστικών ειδήσεων”.

    ……………………..

    Οι ιεράρχες και τα υπηρεσιακά τους ψευδώνυμα

    Σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων που είδαν το φως κατά τη δεκαετία του 1991 – 2000, διάφοροι ιεράρχες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, φέρονται να συνεργάστηκαν με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

    Πατριάρχης Αλέξιος Β’ με το ψευδώνυμο “Ντρόζντοφ”

    Μητροπολίτης Σμολένσκ και Καλίνινγκραντ Κύριλλος Γκουντιάγιεφ (νυν πατριάρχης) με το ψευδώνυμο “Μιχαήλοφ”

    Μητροπολίτης Βορόνεζ Μεθόδιος με το ψευδώνυμο “Πάβελ”

    Μητροπολίτης Κιέβου Φιλάρετος με το ψευδώνυμο “Αντόνοφ”

    Μητροπολίτης Μινσκ Φιλάρετος με το ψευδώνυμο “Οστρόσκι”

    Μητροπολίτης Νικόδημος (Ρότοφ) με το ψευδώνυμο “Σβιατοσλάβ”

    Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ και Γιούρεφ Πιτιρίμ με το ψευδώνυμο ”Αββάς”

    Μητροπολίτης Ιουβενάλιος (Πογιαρκόφ) με το ψευδώνυμο “Αδαμάντιος”

    Αρχιεπίσκοπος Καλουγκά Κλιμέντιος με το ψευδώνυμο “Τοπάζι”

    Αρχιεπίσκοπος Βίλνιους Χρυσόστομος.

  5. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ιστορική παρέμβασις

    Μετά τον κον Αλαβάνον, την λαφαζανικήν Iskra, την pandiera (rossa) του ΝΑΡ, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου επιλογής Aleksi, και κορυφαία νομομαθής, παρεμβαίνει για να υπερασπιστεί την Αγία Εκκλησία

    ΒΑΣ. ΘΑΝΟΥ: «Το κράτος δικαίου, τα μέτρα για τον κορωνοϊό και η απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα…»

    ΒΑΣ. ΘΑΝΟΥ: «Το κράτος δικαίου, τα μέτρα για τον κορωνοϊό και η απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα…»
    Post published:6 Μαΐου 2020
    Αρθρο από την Βασιλική Θάνου
    – Επιτ. Προέδρο Αρείου Πάγου,
    -Πρώην Πρωθυπουργό.

    ……

    Επίσης πολλές αντιδράσεις και επικρίσεις δέχεται το μέτρο της ολοκληρωτικής απαγόρευσης της παρουσίας των πιστών, στη θεία λειτουργία. Τίθεται, ευλόγως, το ερώτημα γιατί ήταν αναγκαίο το μέτρο αυτό, για την αποτροπή της μετάδοσης του κορωνοϊού και δεν ήταν αρκετό το ηπιότερο μέτρο της παρουσίας των πιστών, με αυστηρή τήρηση όλων των ενδεδειγμένων μέτρων, δηλαδή περιορισμένος αριθμός προσώπων, σε απόσταση μεταξύ τους, ανάλογα με την επιφάνεια των τετρ. μέτρων κάθε ιερού ναού, ώστε να αποτρέπεται ο συνωστισμός ή έστω στον προαύλιο χώρο, δεδομένης μάλιστα της καλοκαιρίας που επικρατούσε και κατά το μήνα Απρίλιο, με χρήση μάσκας, αντισηπτικών κ.λ.π. Τα μέτρα αυτά προφανώς θα τηρούνται μετά τις 17 Μαΐου, γιατί λοιπόν, δεν θα μπορούσε να έχει εξασφαλισθεί ώστε να εφαρμόζονται, κατά τον ίδιο τρόπο και κατά τον μήνα Απρίλιο και μάλιστα κατά την Μεγάλη Εβδομάδα, δεδομένου μάλιστα ότι από την έναρξη της λήξεως των περιοριστικών μέτρων, στα μέσα Μαρτίου, μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα (στα μέσα Απριλίου) μεσολάβησε χρονικό διάστημα ικανό για την πλήρη προετοιμασία της ενημέρωσης των πιστών και της πρακτικής εφαρμογής του τρόπου αυτού συμμετοχής τους στη θεία λατρεία;

    Γιατί υπήρξε τόση έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους εκπροσώπους της Εκκλησίας και προς τους πιστούς, ενώ ειδικώς οι κατηγορίες αυτές των πολιτών, όπως και οι περισσότεροι πολίτες ασφαλώς, διαθέτουν και συνείδηση και ενδιαφέρον για να προστατεύσουν την υγεία των συνανθρώπων τους και του εαυτού τους. Το επιχείρημα ότι και σε άλλες χώρες εφαρμόσθηκαν τα ίδια αυτά μέτρα, δεν πείθει, αφού ως γνωστό, πολλές άλλες χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, που εφάρμοσαν ηπιότερα μέτρα, έχουν μικρό αριθμό θανάτων (μικρότερο της Ελλάδας) σε σχέση με τον πληθυσμό τους. (στοιχεία για τα οποία ουδεμία αναφορά γίνεται στις σχετικές ενημερώσεις).

    Ήταν αναγκαίο και αναλογικό για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού ή αντίθετα ήταν υπερβολικό και μη αναγκαίο το μέτρο της απαγόρευσης της κωδωνοκρουσίας και των μεγαφώνων στις εκκλησίες ή της απαγόρευσης της λιτάνευσης του επιταφίου ή της εικόνας, μόνο από τους ιερείς και τους ιεροψάλτες, ώστε οι πιστοί να παρακολουθούν από τα μπαλκόνια τους και τα παράθυρα των σπιτιών τους;

    Και επιπλέον τίθεται το ερώτημα εάν τα μέτρα αυτά εφαρμόσθηκαν κατά διακριτική μεταχείριση, δεδομένου ότι, κατά παράβαση των μέτρων αυτών επετράπη και η μετακινούμενη συναυλία της δημοφιλούς καλλιτέχνιδος στους δρόμους των Αθηνών, καθώς και η χρήση των μεγαφώνων από τον ιμάμη στα τζαμιά της Θράκης. Πέραν της ακραίας αυστηρότητας της άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον εκπροσώπων της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
    ………………..

  6. Ο/Η Θεολόγος. λέει:

    romfea.gr/ekklisies-ts/ekklisia-tis-oukranias/36932-oukrania-epithesi-se-pistous-me-ropala-kai-maxairia-kai-apopeira-katalipsis-naou

    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/05 21:00

    Ουκρανία: Επίθεση σε πιστούς με ρόπαλα και μαχαίρια και απόπειρα κατάληψης Ναού
    naos arxagellou tsernobits

    Σύμφωνα με στοιχεία της επίσημης ιστοσελίδας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Γραφείου Τύπου της Επισκοπής Τσέρνοβιτς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, την Τρίτη 5 Μαΐου 2020 στο χωριό Ζαντουμπρόφκα (περιφέρεια Τσέρνοβιτς) επιχειρήθηκε απόπειρα κατάληψης της εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, η οποία έγινε με αφορμή την κοίμηση του προϊσταμένου της εκκλησίας πρωθιερέα Λεωνίδα Ντελικάντι.

    Στην απόπειρα κατάληψης συμμετείχαν περίπου 40 κουκουλοφόροι υποστηρικτές της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας οπλισμένοι με μεταλλικές ράβδους, ρόπαλα, μαχαίρια και φιάλες δακρυγόνου.

    Οι καταληψίες αφούδιέρρηξαν τις εξωτερικές πύλες του Ναού, ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας τρεις ενορίτες, μέλη της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που βρίσκονταν στην αυλή.

    Επίσης, οι προσπάθειες να παραβιάσουν τις πόρτες της εκκλησίας και να εισβάλουν στον Ναό απέβησαν άκαρπες.

    Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή όταν οι υποστηρικτές της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, αρνήθηκαν να συνεργαστούν με το κλιμάκιο της Αστυνομίας που έφτασε στο σημείο της κατάληψης.

    Λίγη ώρα μετά στον Ιερό Ναό έφτασε πλήθος πιστών και μελών της Εκκλησίας της Ουκρανάις του Πατριαρχείου Μόσχας, κάτι που ανάγκασε τους καταληψίες να τραπούν σε φυγή.

    Σύμφωνα με την Επισκοή, την εν λόγω κατάληψη διηύθυνε κληρικός της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ιερέας Ναζάριος Γκαγκαλιούκ, ο οποίος φρόντισε προσωπικά να κλείσει τον δρόμο προς το χωριό και παρεμπόδισε το ασθενοφόρο να πλησιάσει στα τραυματισμένα μέλη της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

    Ο εν λόγω κληρικός είναι για τις εχθρικές δηλώσεις κατά του Πατριαρχείου Μόσχας, ο οποίος κατά καιρούς εκτόξευσε πολυάριθμες απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του αποβιώσαντος προϊσταμένου της εν λόγω εκκλησίας και των ενοριτών.

    Να αναφερθεί ότι οι ενορίτες που έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού προσέφυγαν σε ιατρική βοήθεια, ενώ ένας εξ’ αυτών μετά από μαχαιριά που δέχτηκε στο πρόσωπο, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

    Ο Πρωτοσύγκελος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Μπορίσπολ κ. Αντώνιος, απευθύνθηκε στις αρχές της Ουκρανίας, απαιτώντας να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ενοριτών και η περιφρούρηση της Εκκλησίας, καθώς και να παραστούν στη δικαιοσύνη οι οργανωτές της βίαιης κατάληψης.

    Επίσης ο Μητροπολίτης Τσέρνοβιτς και Βουκοβίνας κ. Μελέτιος, απηύθυνε στον Ουκρανό Πρόεδρο κ. Ζελένσκι παρόμοια έκκληση.

  7. Ο/Η Θεολόγος. λέει:

    Αυτοκτονίες ορθόδοξων μοναχών

    https://www.ekirikas.com/archive_community/arthro/oi_goneis_tou_dokimou_monaxoy_pou_aytoktonise_apokleistika_ston_e_k-169300/

    Οι γονείς του δόκιμου μοναχού που αυτοκτόνησε αποκλειστικά στον «Ε.Κ.»
    1/10/2013 Εθνικός Κήρυξ Archive 175

    ΒΟΣΤΩΝΗ. Εννέα μήνες αφότου το έξυπνο, το ευπαρουσίαστο, το λεβεντόκορμο και χαρούμενο παιδί τους, ο Σκοτ Νέβινς, τράβηξε τη σκανδάλη του όπλου και έδωσε τέλος στη ζωή του έξω από το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου του π. Εφραίμ στην Αριζόνα, όπου είχε περάσει πάνω από έξι χρόνια ως δόκιμος μοναχός, οι γονείς του, ο Ασλη και η Νταγιάν, από την πόλη Μοδέστο της Καλιφόρνιας, έσπασαν τη σιωπή τους και μίλησαν αποκλειστικά στον «Εθνικό Κήρυκα».

    Εξακολουθούν βέβαια ακόμα να είναι θλιμμένοι και να θρηνούν για τον χαμό του παιδιού τους, αφού δεν υπάρχει ίσως στον κόσμο πιο μεγάλος πόνος και καημός από το να συνοδεύει ένας γονιός το παιδί του στον τάφο και μάλιστα έπειτα από έναν τέτοιο τραγικό θάνατο. Προειδοποιούν κι άλλους γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν μπλέξει με τα μοναστήρια, να προσέχουν. Οταν τους ρωτήσαμε τι θα έλεγαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αν είχαν την ευκαιρία να του μιλήσουν, είπαν «θέλουμε πίσω το παιδί μας. Μπορείς να φέρεις πίσω τον γιο μας»; Αρνήθηκαν ωστόσο να μιλήσουν για το πρόσφατο γράμμα που έστειλαν στην Αρχιεπισκοπή, στη Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου και στο μοναστήρι ζητώντας «συμβιβασμό», λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να μιλήσουμε γι’ αυτό».

    Αποκάλυψαν πως όταν ζήτησαν με επιστολή τους να συναντηθούν με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο να του μιλήσουν για την κατάσταση στο μοναστήρι προτού αυτοκτονήσει το παιδί τους, εκείνος τους παρέπεμψε στον Μητροπολίτη Γεράσιμο, λέγοντάς τους ότι «ο Γεράσιμος είναι ψυχολόγος». Ο «Εθνικός Κήρυξ» πληροφόρησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, τον Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμο και τον ηγούμενο του μοναστηριού του Αγίου Αντωνίου Παϊσιο για τη συνέντευξη, προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να παράσχουν τις δικές τους απόψεις, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν. Η συνέντευξη του Ασλη και της Νταγιάν Νέβινς έχει ως εξής:

  8. Ο/Η τoυ Bελόπουλου λέει:

    https://www.iefimerida.gr/ellada/belopoylos-kata-radio-arbyla-gia-binteo-poy-satirizei-tin-theia-koinonia

    Βελόπουλος κατά «Ράδιο Αρβύλα» για βίντεο που σατιρίζει την Θεία Κοινωνία


    Στιγμιότυπο από το σατιρικό βίντεο για την Θεία Κοινωνία

    Στο σατιρικό βίντεο -που πλέον έχει κατέβει από το Youtube- πιστοί βρίσκονται σε σειρά μέσα στο ναό και ενώ βήχουν ο ιερέας τους κοινωνεί κανονικά. Όταν φτάνει η σειρά του Αντώνη Κανάκη για να λάβει τη Θεία Κοινωνία ρωτάει τον ιερέα: «Πάτερ σίγουρα;» και εκείνος με σιγουριά του απαντά ναι. Τρεις μέρες αργότερα ο Αντώνης Κανάκης εμφανίζεται άρρωστος και με βήχα στο κρεβάτι. Ο ίδιος μιλάει στο Θεό και του λέει: «Αχ Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες;».

    Η ομάδα του Ράδιο Αρβύλα δεν ξέφυγε από τα οργισμένα σχόλια του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου. «Βλασφημία κατά της Θείας Κοινωνίας από τους Ράδιο ξεφτίλα τα παιδάκια της Φουρκας και αγαπητικοί της μπούργκας! Κάντε το αν τολμάτε για Ισλάμ!» έγραψε.

  9. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    https://www.washingtonpost.com/world/europe/russia-coronavirus-orthodox-church/2020/03/26/5a6635a6-6ab2-11ea-b199-3a9799c54512_story.html

    Russia’s coronavirus cases rising, but the Orthodox church holds to traditions such as kissing icons


    A Russian orthodox believer kisses the relics of John the Baptist in Kazan Cathedral in central St.

    By
    Isabelle Khurshudyan

    March 26, 2020 at 6:42 p.m. GMT+2

    MOSCOW — Hundreds lined up, standing far closer than any social distancing advice, at the Kazan Cathedral in St. Petersburg earlier this month for a visiting shrine that the faithful believe contains a relic of John the Baptist.

    One by one, they pressed their forehead to the shrine and kissed it. A volunteer then wiped it with a cloth.

    Even as places of worship across the globe have closed or switched to online services amid the coronavirus pandemic, some in the Russian Orthodox Church have insisted it will not stop in-person services or try to block traditions such as kissing icons.

    ……..

  10. Παράθεμα: Κι άλλος Ρώσος υποκριτής παπάς προσβλήθηκε από κορωνοϊό | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  11. Ο/Η Ένας λέει:

    Η Ρωσία προσπαθεί να ξεπεράσει τον ιό, η Ορθόδοξη Εκκλησία σε τραγωδία
    από τον Vladimir Rozanskij

    Εκκλησίες και μοναστήρια συγκαταλέγονται στις πλέον πληγείσες εστίες από την πανδημία. Σειρά θανάτων στις Λαύρες Σέργιου, Novospasskij και Donskoj στη Μόσχα και στο πατριαρχικό ναό του Αγίου Δανιήλ. Μεταξύ των κληρικών και των μοναχών υπάρχουν «αρνητές» («δεν είναι δυνατόν να μολυνθούν μέσα σε εκκλησίες») Πολλές εκκλησίες και μοναστήρια παρέμειναν ανοιχτά για να μην χάσουν τις απαραίτητες προσφορές των πιστών. Το Πατριαρχείο επιδιώκει νέα μέτρα για την υποστήριξη των ιερέων σε οικονομικές δυσκολίες. Υποστήριξη για χήρες ιερέων που έχουν πεθάνει από τον ιό.

    http://www.asianews.it/news-en/Russia-tries-to-overcome-the-virus,-the-Orthodox-Church-mired-in-tragedy-50120.html

    05/19/2020, 13.24


    Russia tries to overcome the virus, the Orthodox Church mired in tragedy
    by Vladimir Rozanskij

    Churches and monasteries are among the most affected by the pandemic. Series of deaths at Lavra di St. Sergius, Novospasskij and Donskoj in Moscow, and at the patriarchal one of St. Daniel. Among the clergy and monks there are «denialists» («it is not possible to get infected inside churches»). Many churches and monasteries remained open so as not to miss the indispensable offerings of the faithful. Patriarchate seeks new measures to support priests in economic difficulties. Support for widows of priests who have died of the virus.

    Moscow (AsiaNews) – While the country shyly begins to hope for a weakening of the epidemic, the Orthodox Church continues to count its victims, especially in monasteries. The community most affected continues to be that of Lavra di St. Sergius, where other deaths have occurred in the last few days: on May 15 the 61-year-old Igumen Ferapont (Apollonov, photo 2) died, one of the superiors of the monastic community, which followed the death of the 46-year-old Hieromonk Modest (Panchenko) (photo 1) and the Hierodiacon Kallist (Kosulin), as well as some simple brothers of the monastery.

    Monk Simon (Bajko), 68 years old, of the Novospassky monastery in Moscow, also affected by the pandemic, died this week. Fortunately, Metropolitan Dionisij (Porubaj) was cured of the coronavirus in the same monastery; other monasteries in which almost all the monks are infected are the large complex of the Donskoy of Moscow, and the patriarchal complex of St. Daniel. In the Ukrainian diocese of Vinnitsa, 49-year-old protoierey Aleksij Irodov, who served in the patriarchate of Moscow, died. The choir director, 60-year-old Mikhail Gareev, died in the Trinity church in Chelyabinsk in the Ural region. One of the oldest serving priests of the diocese of Moscow, 87-year-old protoierej Nikolai Djatlov, also died.

    Many wonder why Orthodox priests are so exposed to infection, so much so as to spark debates on social media and the national press. Even a Swedish newspaper, the Dagens Nyether, has investigated the matter, noting the uncertainties of Patriarch Kirill (Gundjaev) and the conflict that has arisen with the orthodox virus «denialist» fundamentalists, who maintain «it is not possible to get infected inside churches.» Another reason is the difficulty of sustaining the churches and monasteries, which have remained open so as not to miss the indispensable offerings of the faithful.

    Several observers have highlighted the low confidence of the Russians in civil and ecclesiastical authorities. According to Andrej Zubov, interviewed by the Swedes, “you in Europe are used to choosing the rulers, we in Russia are not. This is why people here think that the rules are made to get around.»

    In particular, the rules imposed on church attendance have sparked many protests in various locations. The pandemic crisis further widened the dissent between the Ukrainian «national» Orthodox faithful, who chose the online liturgies (photo 4), and the «Muscovite» ones who went to the church demonstratively, with the result that the Ukrainian monasteries of the Patriarchate of Moscow are among the most affected by the virus.

    The spiritual father of the Sredneuralsky monastery near Yekaterinburg, the Igumen with the skhima Sergij (Romanov, photo 3), is one of the leaders of the «denialists». The Orthodox authorities had forbidden him to preach and speak in public after he cursed all those who speak of the closure of churches due to the «pseudopandemic», with heavy allusions to Patriarch Kirill himself. On May 14, however, he released a short video on Znak.com, in which the starets congratulates the faithful for the feast of the icon of «sudden joy», with the words: «The sun, the air and the water are our dear friends. My dear, we are alive and well, what I wish for you too». In these days the nuns of his monastery have broadcast a video of patriotic songs and dances in the woods, also to support the optimism of their spiritual director.

    The patriarchate, meanwhile, is looking for new measures to support priests in economic difficulties, creating lists of the neediest, blocking the layoffs of parish employees and supporting in particular the widows of priests who have died of the virus. Other initiatives are aimed at supporting the clinics, hospitals and care centers more closely linked to the Orthodox Church, and most active in the care of Covid-19 patients.

  12. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Άτιμη κενωνία
    Έπεσε το μεγάλο οχυρό της Ορθοδοξίας

    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/06 12:22

    Με μάσκα και αποστάσεις οι πιστοί στις Εκκλησίες της Μόσχας

    Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας προέτρεψε τους πιστούς να συμμορφώνονται με τις οδηγίες που ορίζει η Ρωσική Ομοσπονδία για μετάβαση στους Ιερούς Ναούς, ώστε να μην υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού.

    Επίσης εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Μόσχας με δηλώσεις τους, ανέφεραν ότι δεν πρέπει να παραμελήσουμε να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας για το καλό όλων μας.

    «Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο γι΄ όλους μας, αλλά πρέπει να συμμορφωθούμε στις απαιτήσεις που θέτουν οι ειδικοί» – αναφέρουν εκπρόσωποι του Πατριαρχείου.

    Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, μιλώντας στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του «Ρωσία-24» τόνισε ότι οι πιστοί θα πρέπει για αρχή να φορούν προστατευτική μάσκα.

    Επίσης ο Σεβασμιώτατος ανέφερε πως οσοι δεν θα χωρούν στον Ιερό Ναό, θα συμμετέχουν στην λειτουργία από τον προαύλιο χώρο.

    Τέλος ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ προέτρεψε τους ηλικιωμένους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να απέχουν προσωρινά από την Εκκλησία προκειμένου να μην αρρωστήσουν.

  13. Ο/Η Divine madness λέει:

    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/06 18:40

    Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κιέβου Ονουφρίου

  14. Παράθεμα: Ο κορωνοϊός τράβηξε τη μάσκα της Ορθοδοξίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  15. Παράθεμα: Ο κορωνοϊός τράβηξε τη μάσκα της Ορθοδοξίας | Nomadic universality

  16. Ο/Η патриарх вор λέει:


    Στη Ρωσία, ένας ιερέας μιας από τις εκκλησίες στην πόλη Novocheboksarsk τιμωρήθηκε επειδή παρότρυνε τον Πατριάρχη Κύριλλο και άλλους κληρικούς να δηλώσουν τα εισοδήματα και την περιουσία τους.

    A priest from Russia, who called on the top of the ROC to show income, was declared a drug addict (video)

    A PRIEST FROM RUSSIA, WHO CALLED ON THE TOP OF THE ROC TO SHOW INCOME, WAS DECLARED A DRUG ADDICT (VIDEO)

    Posted on September 7, 2021 by veth 2 comments

    https://images.unian.net/photos/2021_09/1630961370-1597.png?0.3116033943235599

    Roman (Stepanov) offered the ROC to restore people’s trust, but they decided to take a different path.The priest made a strong appeal to the ROC / screenshotThe priest made a strong appeal to the ROC / screenshot

    In Russia, a priest of one of the churches in the city of Novocheboksarsk was punished for urging ROC Patriarch Kirill and other clergy to declare their income and property.

    About it writes ” Kommersant ” with reference to the decree of the metropolitan of Cheboksary and Chuvash Savati.

    In particular, Roman (Stepanov) was forbidden to serve and wear the priestly robe. The document alleges that he allegedly “used heavy drugs and cohabited with another woman.” Roman was also accused of striving for public popularity.

    As noted, in his recent video, the priest, explaining the need to declare income, said that the church will then be able to restore the trust of the people. Among his other appeals to the ROC were “to cease to be an organization in which lawlessness, abuse, and the use of one’s official and spiritual author.


    52.947 προβολές Έκανε πρεμιέρα στις 4 Σεπ 2021

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.