Ο Υπουργός του Κατακώλου…

[…απειλεί γονείς και προωθεί τα Θρησκευτικά στα σχολεία]

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Αντιγράφω από την Iskra (18.9): «Προκλητική μετονομασία». «“Λιμάνι Ιωάννης Λάτσης” ονομάζεται το λιμάνι του Κατάκολου μετά από τελετή ονοματοδοσίας, στην οποία, μεταξύ άλλων, παρέστησαν και ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και ο υφυπουργός Εργασίας. Η ονοματοδοσία … αντιμετωπίστηκε με αντιδράσεις, που σχετίζονται και με αναφορές στην κατοχική δράση του Γιάννη Λάτση, ο οποίος, μετά την Κατοχή είχε παραπεμφθεί σε Ειδικό Δικαστήριο Δωσιλόγων (σημ.Λ.: Ηθωώθη)….ο Σεπτέμβριος είναι “μαύρος μήνας” στην ιστορία της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Λάτση, καθώς αυτό τον μήνα, το 1992, συνέβη ένα από τα μεγαλύτερα “εργατικά ατυχήματα” της νεοελληνικής ιστορίας, στην ΠΕΤΡΟΛΑ στην Ελευσίνα, όπου έχασαν τη ζωή τους 15 εργάτες και τραυματίστηκαν βαριά άλλοι 24, χωρίς ούτε ο Λάτσης ούτε κανένας άλλος υπεύθυνος να υποστεί την παραμικρή νομική συνέπεια….σύμφωνα με δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας” (για το οποίο η εφημερίδα σύρθηκε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε) κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, το 1974, ο Λάτσης με τα δεξαμενόπλοιά του τροφοδοτούσε με πετρέλαιο την Τουρκίακατά την ελληνοτουρκική κρίση του Αυγούστου 1976, η “ΠΕΤΡΟΛΑ” εφοδίασε με 100.000 τόνους πετρέλαιο και 5.000 τόνους κηροζίνη την Τουρκία, που έφτανε για 5.000 εξόδους πολεμικών αεροσκαφών, κατά τις καταθέσεις στρατιωτικών μαρτύρων. Αυτή την προσωπικότητα τίμησε η κυβέρνηση Τσίπρα …ο εκ των παρισταμένων Κώστας Γαβρόγλου είναι μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Λάτση, το οποίο έχει έδρα το Λιχτενστάιν..».

Αντιγράφω από την «Εφημερίδα τ.Συντακτών» (Τ. Κωστόπουλος-17.9.2018): «Δηλώσεις φρονημάτων ζητά το υπουργείο Παιδείας» Είναι δυνατόν μια κυβέρνηση με υπουργούς Παιδείας της Αριστεράς ν’ αποδεικνύεται αντιδραστικότερη από μια κυβέρνηση με υπουργό Παιδείας της Ν.Δ.; Η ανοιχτή πληγή του μαθήματος των Θρησκευτικών αποδεικνύει ότι, δυστυχώς, κάτι τέτοιο ισχύει. Η επιλογή (και) του σημερινού υπουργού Παιδείας να διατηρήσει άθικτο το καθεστώς απροκάλυπτου εκβιασμού γονέων και μαθητών που επέβαλε δύο μέρες πριν από τις εκλογές του 2015 ο Ανδρέας Λοβέρδος, αντί να επαναφέρει σε ισχύ την πολύ πιο φιλελεύθερη εγκύκλιο Αρβανιτόπουλου που ίσχυε επί κυβέρνησης Σαμαρά, υποχρεώνει κάθε Σεπτέμβριο χιλιάδες εφήβους και τους γονείς τους σε μια πανηγυρική δήλωση θρησκευτικών φρονημάτων, ακυρώνοντας στην πράξη ακόμη και την εκσυγχρονιστική τομή του 2000 που απάλειψε την εγγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες…Η προηγούμενη εγκύκλιος, του νεοδημοκράτη Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου (133099/Γ2 της 19/9/2013) επέτρεπε αντίθετα την εξαίρεση με απλή επίκληση «λόγων θρησκευτικής συνείδησης, χωρίς να είναι υποχρεωτική η αναφορά του θρησκεύματος στο οποίο ανήκει» ο μαθητής…Στην κορυφή της Υπεύθυνης Δήλωσης, μια απειλητική υπενθύμιση προειδοποιεί τους δηλωσίες γονείς πως «η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ.4 Ν. 1599/1986)». Λίγο παρακάτω υπενθυμίζεται πως «όποιος εν γνώσει του δηλώνει ψευδή γεγονότα ή αρνείται ή υποκρύπτει τα αληθινά» με παρόμοια δήλωση «τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών».

Ο συνδυασμός των παραπάνω, εξηγούν συνήθως οι διευθυντές στους ενδιαφερόμενους γονείς, σημαίνει σε απλά ελληνικά πως, «αν το παιδί έχει βαφτιστεί, μπορεί να έχετε σοβαρά προβλήματα». Η νομική εγκυρότητα αυτής της απειλής είναι φυσικά μηδαμινή, καθώς στις Δημοκρατίες οι θρησκευτικές πεποιθήσεις συνιστούν καθαρά ατομική υπόθεση και επιλογή: ένα 16χρονο παιδί που προβληματίζεται με όσα συμβαίνουν γύρω του, ουδόλως δεσμεύεται για τις πεποιθήσεις του από το γεγονός ότι πριν από πολλά χρόνια, όταν ήταν νήπιο δίχως συνείδηση των πραττομένων ή δυνατότητα επιλογής, κάποιος παπάς το βούτηξε σε μια κολυμπήθρα. Το ανυπόστατο αυτό δεν αναιρεί όμως ούτε την πραγματικότητα της απειλής ούτε την αποτελεσματικότητά της στις σημερινές συνθήκες: πόσοι πολίτες είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν μια δικαστική περιπέτεια, έστω και νικηφόρα;..».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Ο υπουργός Λάτση και Κατακώλου, δεν έχει το ελαφρυντικό της αμορφωσιάς που έχει ο αρχηγός του: «Καθηγητής Γαβρόγλου, ο κλητήρας του Αρχιεπισκόπου».

 

This entry was posted in IERI_Exoussia, Γράμμα από το Ληξούρι, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων. Bookmark the permalink.

17 Responses to Ο Υπουργός του Κατακώλου…

  1. Ο/Η Γαβριήλ Κωστόγλου, κωδονοκρούστης Αγίας Σκέπης Παπάγου λέει:

    Ο Λάτσης χρηματοδοτούσε την Αυγή
    Στο δικαστήριο δωσιλόγων αθωώθηκε

    Να θυμίσουμε ότι ο πατριώτης αυτός χρηματοδοτούσε και την «Αυγή» της μεταπολίτευσης; Ε, αυτό κι αν είναι «εθνική ευεργεσία»!!!

    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=3633496

    Κυριακή 3 Αυγούστου 1997
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 27

    ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ

    Από τους σύγχρονους «ευεργέτες» θα πρέπει να αναφερθεί ο γνωστός Γιάννης Λάτσης, που αν πιστέψουμε όσα λέχθηκαν στη δίκη εφημερίδας που τον κατάγγειλε (και αθωώθηκε η εφημερίδα), πουλούσε στους Τούρκους πετρέλαιο και κηροζίνη για τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, πρόκειται για κλασική περίπτωση κεφαλαιούχου. Συνεργάτης των Γερμανών στην Κατοχή, μαυραγορίτης και δοσίλογος και αμέσως μετά εθνικόφρων και αντικομμουνιστής εφοπλιστής, που του εγκαινιάζει το πρώτο του πλοίο ο ίδιος ο Δαμασκηνός μετά τον πόλεμο. Το 1978 – ’79 στη διάρκεια της ελληνοτουρκικής κρίσης (εποχή του «βυθίσατε το Χόρα» του άλλου υπερπατριώτη και φυγάδα στην Αμερική το 1940 και στη Σουηδία το 1967), η «Πετρόλα» του Λάτση εφοδιάζει με 100.000 τόνους πετρέλαιο και 5.000 τόνους κηροζίνη (καύσιμο για αεροπλάνα) την Τουρκία, υλικό που έφτανε για 5.000 εξόδους στο Αιγαίο πολεμικών αεροσκαφών, κατά τις καταθέσεις στρατιωτικών μαρτύρων.

    Να θυμίσουμε ότι ο πατριώτης αυτός χρηματοδοτούσε και την «Αυγή» της μεταπολίτευσης; Ε, αυτό κι αν είναι «εθνική ευεργεσία»!!!

  2. Κονιόρδου: «Δεν ήταν βανδαλισμός στο Βυζαντινό Μουσείο -Κάτι κυρίες άπλωναν λάδι»…

    (Από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την διάταξη της παραγράφου 2.4 του άρθρου 3 του δευτέρου κεφαλαίου (άρθρου) του ν. 3785/2009 (Α’ 138) και το Καταστατικό της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε.», Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου για το υπόλοιπο της θητείας των μελών του ορίζεται η κυρία Λυδία Κονιόρδου.)

    • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

      Στου Νιάρχου βρήκε τώρα δουλειά η κυρά Λυδία;
      Θα έχει φαίνεται θετική ενέργεια.
      Αυτό ήταν το Κάρμα της.

  3. Ο/Η Κάποιος λέει:

    Το olympia.gr των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου

    https://olympia.gr/2011/05/09/german-occupation-1941-2011/

    Το συγκλονιστικό αφιέρωμα στις αποκαλύψεις του Ολυμπία για τους δοσίλογους και τα παιδιά τους.
    Posted by olympiada στο Μαΐου 9, 2011

    Άλλο ένα όνομα που αθωώθηκε στις δίκες των δοσιλόγων ήταν ο περιβόητος Ιωάννης Λάτσης. Κατά την περίοδο της Κατοχής φέρεται να συνεργάστηκε με τους Ιταλούς με αποτέλεσμα να αποκτήσει μεγάλη περιουσία την οποία και επένδυσε σε επιβατικά και φορτηγά πλοία. Λάτσης μεσουρανεί και σήμερα: Οι παλαιές “οντότητες” που δεν κατονομασε ο Ιγνατίου. Οι ομοτράπεζοι του ΓΑΠ στα προεκλογικά δείπνα.

    https://www.newsbomb.gr/prionokordela/tromokraths/story/654417/o-voyleytis-toy-syriza-k-gavrogloy-melos-toy-latsis-foundation-tha-apofasizei-gia-ton-latsi

    23 Δεκεμβρίου 2015 15:52
    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Γαβρόγλου μέλος του Latsis Foundation θα αποφασίζει για τον Λάτση;

    Ο κ. Κώστας Γαβρόγλου, βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Πανεπιστημίου, είναι ταυτόχρονα μέλος στο Latsis Foundation, την ώρα που ο κ. Λάτσης διεκδικεί δουλειές με το ελληνικό δημόσιο!!!

    Όχι δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Είναι απολύτως αληθές και εμφανές από την ιστοσελίδα του Latsis Foundation.

    http://www.kathimerini.gr/915273/opinion/epikairothta/politikh/o-xeiroteros-akomh-kai-gia-ta-metra-toy-syriza

    ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
    Ο χειρότερος, ακόμη και για τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ
    23.06.2017

    Γ​​ια έναν άνθρωπο του είδους του, έναν άνθρωπο, δηλαδή, ο οποίος σταδιοδρόμησε ως επίλεκτο μέλος του αριστερού κατεστημένου των πανεπιστημίων και, συγχρόνως, ως υψηλόβαθμος υπάλληλος της οικογένειας Λάτση, η αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς που επιδεικνύει τελευταία ο Κώστας Γαβρόγλου είναι μια αξιοπρόσεκτη αποκάλυψη.

    Θυμηθείτε ότι, μόλις ανέλαβε το υπουργείο Παιδείας, τον γνωρίσαμε ως έναν λιγομίλητο και προσεκτικό πανεπιστημιακό και μάλιστα με εμφανείς ενδείξεις αστικής αγωγής στη συμπεριφορά του. Συριζαίος μεν, αλλά όχι βάρβαρος. Ακόμη και η καρτουνίστικη φυσιογνωμία του, καθώς και η διχογνωμία που αυτή προκάλεσε στους ειδικούς (περί το αν ταξινομείται ως παραλλαγή Τουρνεσόλ ή Γκράουτσο), προδιέθεταν θετικά. Χωρίς, ωστόσο, να παραβλέπει κανείς ότι σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο για Μάρδα – αν μου επιτρέπεται ο λακωνισμός. Η μάσκα του καρτούν δεν σε εμπόδιζε να βλέπεις καθαρά στο βλέμμα του έναν τσαχπίνη, πονηρούλη και, ενδεχομένως, έναν αδίστακτο Γαβρόγλου. Μη σας φαίνεται βαρύς ο χαρακτηρισμός· αναλογισθείτε μόνο την αντίφαση της διπλής ζωής του. Οπως εγώ το καταλαβαίνω, μόνον ένας αδίστακτος άνθρωπος μπορεί να υπηρετεί συγχρόνως και την Αριστερά και τον Λάτση, όπως έκανε επί χρόνια ο σημερινός υπουργός Παιδείας.

  4. Ο/Η Γιαννης λέει:

    Η Αριστερά μοιράζεται ένα κοινό όραμα με την Δεξιά αλλά και τις ακροδεξιές και ναζιστικές οργανώσεις. Την κατάργηση της ΕΕ, καθώς για την Αριστερά αποτελεί έναν διεθνή ιμπεριαλιστικό οργανισμό που επιβουλεύεται την εργατική τάξη και τις κατακτήσεις της και για τους υπόλοιπους, είναι ένα εβρεοσιωνιστικό κατασκεύασμα που προωθεί την κατάργηση των συνόρων, των εθνών (μακάρι να το πετύχει, διότι άλλως θα αυτοκαταστραφεί) και τον θρίαμβο των σιωνιστών. Είναι γεγονός πως η σημερινή κυβέρνηση είναι ότι χειρότερο υπήρξε από την εποχή της αποκαλούμενης μεταπολίτευσης, αλλά αποτελεί κατά την γνώμη μου σοβαρό λάθος να την απομονώνουμε από τον κορμό της ιστορίας των υπόλοιπων κυβερνήσεων που έγραψαν την δική τους μαύρη διαδρομή και παρέδιδαν πάντα -για να χρησιμοποιήσω την γνωστή φράση – «τα Άγια της κυσί».
    Στα διακόσια χρόνια της ιστορίας του το ρωμαϊκο κρατίδιο ουδέποτε θέλησε να κάνει μία «αυτοϋπέρβαση» και να αποκτήσει ευρωπαϊκό χαρακτήρα. Να αναλάβει την ευθύνη να εξασφαλίζει τα προς το ζειν.
    Ακολουθούσε πάντα την τακτική αφενός να αδιαφορεί για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τον οικονομικό τρόπο ανάπτυξης, φροντίζοντας όμως να λαμβάνει οικονομική βοήθεια από αυτήν για εξασφάλιση τροφής και λούσων, και αφετέρου αλοιθωρίζει πνευματικά προς την Ανατολή. Αυτή η σχιζοφρενική συμπεριφορά, ενισχυμένη από τον βυζαντινισμό που ζει και βασιλεύει μέχρι στις μέρες μας, ανάμεσα στα άλλα επέφερε και έναν «βαθύ κρατισμό» με παρασιτική συμπεριφορά (σε βάρος της Δύσης αλλά και των ντόπιων ιθαγενών), μία συμπεριφορά που αντέγραψε, αν και την είχε ως ένα βαθμό από την εποχή της τουρκοκρατίας, και ο δύστυχος ιθαγενής αυτού του κρατιδίου που βαυκαλίζεται αποκαλώντας τον εαυτό του «Ελληνα».
    Αυτό το παρασιτικό κρατίδιο που έχει εξαίρετους συμπαραστάτες την Ορθόδοξη εκκλησία, την δικαιοσύνη και τον κόσμο της δημοσιογραφίας -πλην κάποιων εξαιρέσεων – βρίσκεται σε μία επικλινή πορεία και οδεύει προς το τελικό σημείο που δεν μπορεί να είναι άλλο από την ελεύθερη πτώση προς το τέλος και έχει σαν αρχή:αν είναι να χαθώ τότε αποθανέτω η ψυχή μου με των αλλοφύλων.
    Προσωπικά, δεν εντυπωσιάζομαι από το «Λιμάνι Ιωάννης Λάτσης» ή από τις απειλές του υπουργού παιδείας -ποια παιδεία; – στους γονείς και μαθητές για τα θρησκευτικά. Αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν τον εκπρόσωπο αυτού του «βαθέως κρατισμού» που θέλει να επιβιώσει με κάθε τίμημα, και δεν διστάζουν να φλερτάρουν και να καλοπιάνουν οποιονδήποτε μπορεί να τους βοηθήσει να παραμείνουν στην εθιστική καρέκλα της εξουσίας.

  5. Ο/Η Ιερέας Κατακόλου λέει:

    Κάτω τα χέρια από τους θησαυρούς της Εκκλησίας

    http://www.sport-fm.gr/article/epikairotita/351755
    Παπάς άξιος… ντέντεκτιβ!

    Θα μπορούσε να κάνει καριέρα στην Αστυνομία ο… ιερέας μιας εκκλησίας στο Κατάκολο Ηλείας, που αποδείχθηκε ικανότατος ντέντεκτιβ! Αντιλήφθηκε αμέσως ότι οι δύο άγνωστοι που έβγαιναν από το ναό ήταν ύπο…

    Τελευταία ενημέρωση 09/12/2010, 16:53

    Θα μπορούσε να κάνει καριέρα στην Αστυνομία ο… ιερέας μιας εκκλησίας στο Κατάκολο Ηλείας, που αποδείχθηκε ικανότατος ντέντεκτιβ! Αντιλήφθηκε αμέσως ότι οι δύο άγνωστοι που έβγαιναν από το ναό ήταν ύποπτοι και, όταν βεβαιώθηκε ότι είχαν κατακλέψει τα τάματα, τους παρακολούθησε χωρίς να γίνει αντιληπτός, ώσπου να βρει αστυνομικούς για να τους πιάσουν!

    Διαβάστε περισσότερα στο http://www.protothema.gr

  6. Ο/Η Εκκλησία και Αιποιστοίμοι λέει:

    Εκκλησία και Αιποιστοίμοι

    http://johnantono.blogspot.com/

  7. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.in.gr/2018/09/14/greece/neo-sirial-tin-katargisi-tou-mathimatos-ton-thriskeytikon/

    Νέο σίριαλ με την κατάργηση των Θρησκευτικών

    Το καλοκαίρι του 2017, ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους 2017-18 μαθητές και γονείς προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αίτημα την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων για τον ομολογιακό χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών. Οι προσφεύγοντες έχουν πλέον ως όπλο τον GDPR

    Τζίνα Μοσχολιού
    14 Σεπτεμβρίου 2018

    ………………………………………

    Η κρίση τελείωσε με συνάντηση, στο Μαξίμου, του πρωθυπουργού, του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Φίλη. Από την σύσκεψη μάθαμε πως ο πρωθυπουργός της χώρας άκουσε τον κ. Καμμένο να ρωτά τον αρχιεπίσκοπο αν θέλει να τον ρίξει. Ο μόνος που «έπεσε» από αυτή τη μάχη όμως ήταν ο Νίκος Φίλης.
    Αυτό όμως που δεν είχε συζητηθεί ως τώρα είναι η «καταγραφή των θρησκευτικών ή φιλοσοφικών πεποιθήσεων» εναντίον της οποίας στράφηκαν γονείς και μαθητές.
    Απαλλαγή
    Ο τρόπος απαλλαγής από το μάθημα θρησκευτικών που ισχύει ως σήμερα, καθορίστηκε το 2015 με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας επί υπουργίας Αντρέα Λοβέρδου. Από τότε, αν ο γονιός επιθυμεί το παιδί του να μην παρακολουθεί το μάθημα των θρησκευτικών θα πρέπει να υποβάλλει μια υπεύθυνη δήλωση ότι το παιδί δεν είναι χριστιανός, αυτή η δήλωση να τηρηθεί στα αρχεία του σχολείου και να υποβληθεί σε έλεγχο, για τη γνησιότητα της, από τον διευθυντή του σχολείου – χωρίς να προσδιορίζεται ακριβώς με ποια…μέθοδο θα πρέπει να ακολουθήσει ο διευθυντής για να εξετάσει τα θρησκευτικά φρονήματα του «δηλωσία».
    ……………………

    Επιστρέφοντας στις προσφυγές του καλοκαιριού του 2017, αυτές χρειάστηκε να χτυπήσουν την πόρτα του ΕΔΔΑ, αφού το ΣτΕ έδινε διαρκείς αναβολές, από μήνα σε μήνα, στην εκδίκαση της υπόθεσης, ματαιώνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα του δικαστικού ελέγχου της υπουργικής απόφασης εντός του σχολικού έτους 2017-18.
    Το ΕΔΔΑ παρενέβη με κοινοποίηση των υποθέσεων και των ερωτημάτων του στην ελληνική κυβέρνηση. Στην σχετική δικαστική πράξη, που κοινοποιήθηκε στην κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2018, ΕΔΔΑ έθεσε τέσσερα ζητήματα. Τις διαρκείς αναβολές της εκδίκασης, το αν διασφαλίζεται ο πλουραλισμός στο περιεχόμενο του μαθήματος σύμφωνα με τα όσα ορίζει το άρθρο 2 της ΕΣΔΑ και την παραβίαση των άρθρων 8, 9 και 14, δηλαδή της ιδιωτικής ζωής και του δικαιώματος να μην δηλώνουν πεποιθήσεις, από την διαδικασία απαλλαγής από το μάθημα.
    Το να αγνοείται η ΕΣΔΑ και οι αποφάσεις του ΕΔΔΑ στην Ελλάδα δεν είναι κάτι πρωτοφανές – παρότι υπάρχει μια δόση ειρωνείας όταν γίνεται από μια αριστερή κυβέρνηση με διακηρυγμένες θέσεις για τα δικαιώματα. Ακόμη περισσότερη εντύπωση προκαλεί όμως πως η επίμαχη εγκύκλιος Λοβέρδου, όχι απλώς παραμένει σε ισχύ, αλλά έγινε και υπουργική απόφαση, με υπογραφή του Κώστα Γαβρόγλου, κατά παράβαση του GDPR κι ενώ είχε ήδη γίνει κατατεθεί η σχετική προσφυγή.
    Το υπουργείο λοιπόν όχι απλώς δεν «διόρθωσε» το πρόβλημα αλλά το παγίωσε, πριν φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων, εθνικού και ευρωπαικού. Όπου και αναμένεται να λυθεί τελικά.

  8. Ο/Η Lawyer λέει:

    GDPR: General Data Protection Regulation της Ε.Ε. Εκεί θα σπάσει τα μούτρα του ο κολαούζος της παπαδοκρατίας Γαβρόγλου

  9. Ο/Η Left λέει:

    https://enosy.blogspot.com/2018/09/blog-post_18.html

    ΤΡΊΤΗ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2018
    Δηλώσεις φρονημάτων ζητά το υπουργείο Παιδείας

    Αναδημοσίευση από την «εφημερίδα των συντακτών»
    του Τάσου Κωστόπουλου

    Είναι δυνατόν μια κυβέρνηση με υπουργούς Παιδείας της Αριστεράς ν’ αποδεικνύεται αντιδραστικότερη από μια κυβέρνηση με υπουργό Παιδείας της Ν.Δ.; Η ανοιχτή πληγή του μαθήματος των Θρησκευτικών αποδεικνύει ότι, δυστυχώς, κάτι τέτοιο ισχύει.


    (κλικ για μεγέθυνση)

    Η επιλογή (και) του σημερινού υπουργού Παιδείας να διατηρήσει άθικτο το καθεστώς απροκάλυπτου εκβιασμού γονέων και μαθητών που επέβαλε δύο μέρες πριν από τις εκλογές του 2015 ο Ανδρέας Λοβέρδος, αντί να επαναφέρει σε ισχύ την πολύ πιο φιλελεύθερη εγκύκλιο Αρβανιτόπουλου που ίσχυε επί κυβέρνησης Σαμαρά, υποχρεώνει κάθε Σεπτέμβριο χιλιάδες εφήβους και τους γονείς τους σε μια πανηγυρική δήλωση θρησκευτικών φρονημάτων, ακυρώνοντας στην πράξη ακόμη και την εκσυγχρονιστική τομή του 2000 που απάλειψε την εγγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες.

    Για τη διαπίστωση αυτή, αρκεί μια ματιά στα έντυπα που υποχρεούνται να συμπληρώσουν οι γονείς των μαθητών που επιθυμούν να εξαιρεθούν από το επίμαχο μάθημα.

    Από το μάθημα αυτό απαλλάσσονται -εφόσον το ζητήσουν- αποκλειστικά και μόνο οι «αλλόθρησκοι, ετερόδοξοι ή άθρησκοι» μαθητές, ενώ οι «χριστιανοί ορθόδοξοι» είναι υποχρεωμένοι να το παρακολουθήσουν Από το μάθημα αυτό απαλλάσσονται -εφόσον το ζητήσουν- αποκλειστικά και μόνο οι «αλλόθρησκοι, ετερόδοξοι ή άθρησκοι» μαθητές, ενώ οι «χριστιανοί ορθόδοξοι» είναι υποχρεωμένοι να το παρακολουθήσουν |

    Υπενθυμίζουμε ότι, βάσει της εγκυκλίου Λοβέρδου (12773/Δ2 της 23/1/2015 − τελευταία μέρα λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών πριν από τις εκλογές που θα κέρδιζε οφθαλμοφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ), από το μάθημα αυτό απαλλάσσονται −εφόσον το ζητήσουν− αποκλειστικά και μόνο οι «αλλόθρησκοι, ετερόδοξοι ή άθρησκοι» μαθητές, ενώ οι «Χριστιανοί Ορθόδοξοι» (με κεφαλαίο αυτή τη φορά) είναι υποχρεωμένοι να το παρακολουθήσουν. «Εφιστάται» δε «η προσοχή στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να ελέγχουν την τεκμηρίωση των προβαλλόμενων λόγων, επισημαίνοντας σε κάθε ενδιαφερόμενο τη σοβαρότητα των σχετικών Υπεύθυνων Δηλώσεων».

    (….)

  10. Ο/Η Κάποιος λέει:

    https://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/26970/%CE%BC%CE%B5-%CE%B2%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B8%CF%8E%CE%B4%CE%B7

    «Με βίασε ο παπάς που τρέλανε την Θώδη!»


    Ο ηγούμενος της μονής Αγίου Νεκταρίου Σαλαμίνας Νεκτάριος Γεωργίου. Στο νησί τον ξέρουν σαν «μάγο». Βάζει το ξύλο στο σώμα για να βγάλει τον σατανά. Ιστορίες για αγρίους, που κάποιοι τις πιστεύουν ακόμα.

    Μάιος 18, 2009

    Ενα νέο θρίλερ πυκνώνει το μυστήριο γύρω από την εξαιρετικά περίεργη υπόθεση των συνεχών καταγγελιών προς το πρόσωπο του 62χρονου ρασοφόρου Νεκτάριου Γεωργίου, ηγουμένου της μονής Αγίου Νεκταρίου στη Σαλαμίνα. Μετά τα δραματικά παρατράγουδα του εγκλεισμού της Εφης Θώδη σε ψυχιατρική κλινική και τις καταγγελίες της οικογένειας της τραγουδίστριας για τον «μάγο-εξορκιστή που την τρέλανε» μια 56χρονη γυναίκα από τη Σαλαμίνα παρουσιάζεται ως το νέο θύμα του.

    Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Την περασμένη Παρασκευή το πρωί μια γυναίκα, πρώην θαμώνας της μονής επί μια δεκαετία, προσέρχεται στην Ασφάλεια Σαλαμίνας. Με ένορκη κατάθεσή της μηνύει τον παλαιοημερολογίτη αρχιμανδρίτη για βιασμό, κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοφορία και εγκατάσταση και λειτουργία παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού μέσα στο εντευκτήριο. Επίσης η καταγγέλλουσα αποκαλύπτει (βάσει της ίδιας κατάθεσης στον υποδιοικητή Ασφαλείας) ότι ο επικεφαλής της μονής Νεκτάριος Γεωργίου την έβαζε να παίρνει δάνεια για λογαριασμό του από τις τράπεζες υπογράφοντας όμως η ίδια, ενώ με συμβολαιογραφική πράξη την ανάγκασε να μεταβιβάσει τεράστια ακίνητη περιουσία στη… γυναίκα του. Η 56χρονη (φερόμενη ως παθούσα) ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι τυφλωμένη από το πάθος της καταστροφικής θρησκοληψίας -επειδή φοβόταν ότι της έχουν κάνει μάγια- υποτάχθηκε δείχνοντας τυφλή υπακοή στον… έγγαμο μοναχό εξορκιστή και κάποια στιγμή έγινε άβουλο παίγνιο στα χέρια του και στις επιθυμίες του.

    Το ίδιο μεσημέρι η Ασφάλεια Σαλαμίνας, υποψιασμένη ότι πιθανόν να έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις, παρουσία εισαγγελέα μπαίνει στη μονή. Από την έρευνα κατάσχεται ένας πομπός εκπομπής ραδιοφωνικού προγράμματος, ενώ δεν διαπιστώνεται ύπαρξη ναρκωτικών. Επίσης δεν εντοπίζεται το όπλο που περιγράφεται στην καταγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία που θα διαβιβαστεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά, ο οποίος θα διατάξει την διενέργεια δικαστικής έρευνας για να διαπιστωθεί η βασιμότητα ή μη των καταγγελλόμενων αδικημάτων. Και κυρίως του βιασμού και της απάτης, τα οποία κατά τη μηνύτρια διαπράχθηκαν πριν από τεσσεράμισι χρόνια. Οταν δηλαδή η ίδια έφυγε από το μοναστήρι.
    Συναντήσαμε την 56χρονη γυναίκα στη Σαλαμίνα. Τα στοιχεία της είναι γνωστά, αλλά κατά παράκλησή της δεν αναφέρονται. Μοιάζει σαν μια χαμένη φιγούρα που νομίζεις ότι δεν πατάει στη γη. Καταγράψαμε τη διήγησή της. Είναι σχεδόν ταυτόσημη με την ένορκη κατάθεση που υπέγραψε στους αστυνομικούς.

    «Την Παρασκευή 15 Μαΐου στις 10.45 το πρωί πήγα στην Ασφάλεια Σαλαμίνος και υπέβαλα έγγραφη καταγγελία για τον ας πούμε ιερέα Νεκτάριο Γεωργίου που βρίσκεται στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου. Αναγκάστηκα να πάω να καταθέσω, γιατί ένας μοναχός του με παρακολουθούσε με το αυτοκίνητό του και πίστευα ότι απειλείται η ζωή μου για όλα όσα ήξερα γι’ αυτόν. Ο μοναχός ήρθε καταπάνω μου και φοβήθηκα» ισχυρίζεται η συνταξιούχος νοσηλεύτρια.

    «Κατέθεσα στην αστυνομία ότι τον γνώρισα το 1995. Οταν άρχισαν τα προβλήματα στη ζωή μου, πήγα να τον βρω. Από εκεί άρχισε η γνωριμία μαζί του. Καθόμουν στα σκαλοπάτια του μοναστηριού. Περίμενα. Με είδε. Μου είπε “έλα μέσα, σε περίμενα”. Σάστισα. “Πόσα χρόνια σε τυραννάει;” μου είπε ο ηγούμενος. “Ποιος;” του απάντησα. “Αυτός που ξέρεις. Ο διάβολος”. Μετά άρχισε να μου ρίχνει αγιασμούς και να μου βάζει ένα σταυρό στην κοιλιά. Κι εγώ άρχισα να σπαρταράω. Κατάλαβε ότι ήμουν ευάλωτη ψυχολογικά και με έβαλε στο χέρι. Μετά άρχισε να μου λέει ότι σκέφτεται να χτίσει ένα μοναστήρι κι εγώ φιλοτιμήθηκα να του δώσω κάτι κτήματα που είχα. Για τον Αγιο Κυπριανό το έκανα.

    »Και μετά ήρθε ο συμβολαιογράφος. Πώς υπέγραψα τα όσα γράφει το χαρτί, ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Υπέγραψα για το 1/5 της περιουσίας μου στο όνομα της γυναίκας του, της Φωτεινής, που έχει ντυθεί κι αυτή στα ράσα. Το σπίτι μου, τρία στρέμματα από το βουνό των δεκαπέντε στρεμμάτων που έχω με τα αδέρφια μου στη Σαλαμίνα. Πέτυχε να μου υποβάλλει ό,τι ήθελε. Μου ’κανε μάγια και υπέγραψα σαν κουφή και τυφλή. Επίσης στην πράξη, στον συμβολαιογράφο, είχα υπογράψει ότι η γυναίκα του έχει το δικαίωμα να παίρνει δάνεια αντί εμού και να κάνει συναλλακτικές πράξεις. Φοβάμαι για τα χειρότερα.
    »Μια μέρα μου είπε: “Ευλογημένη, εμείς δεν κάνουμε φορολογική δήλωση και δεν μπορούμε να πάρουμε δάνεια από την τράπεζα. Εσύ μπορείς. Θα τα πάρεις στο όνομά σου κι εμείς θα σου δίνουμε τις δόσεις”. Δεν πήρα τρία δάνεια, όπως είπα στην Ασφάλεια, αλλά και πιστωτικές κάρτες. Γύρω στα 42.000 ευρώ. Και 70.000 ευρώ μετρητά, από τους μισθούς μου ως αποκλειστική νοσοκόμα. Πήγαινα εκεί δέκα χρόνια. Μου ήπιανε το αίμα. Μου έλεγε κάποιες φορές αυτός: “Το βλέπεις το μοναστήρι; Εσύ το έχεις φτιάξει”».

    Η καταγγέλλουσα αποκαλύπτει γιατί κατήγγειλε τον «μοναχό που πήγε να τρελάνει τη Θώδη» και για ύπαρξη ναρκωτικών μέσα στο μοναστήρι. «Πριν φύγω από εκεί, κανένα χρόνο νωρίτερα, όπως περνούσα από κάτι λεμονιές, είδα τρία παράξενα φυτά που υπήρχαν στο χώμα. Ρώτησα τι είναι αυτά και μου είπαν: “Αχ, ευλογημένη, να ήξερες τι είναι αυτά… Χασίσια είναι”. Επεσα από τα σύννεφα. Τα πήρα με τα χέρια μου και τα έκανα κομμάτια. Είπα επίσης για ένα περίστροφο που τον είδα να επιδεικνύει σε κάποιους φίλους του. Το έπιασε με το ράσο για να μην αφήσει αποτυπώματα».

    «Κοιμόμουν στο κελί μου, μπήκε μέσα και…»

    Στην Ασφάλεια Σαλαμίνας περιέγραψε τη σκηνή του «βιασμού που υπέστη από τον γέροντα», όπως επαναλαμβάνει και σε εμάς.
    «Ηταν κάποιες μέρες πριν φύγω. Ημουνα στο κελί. Κοιμόμουνα μόνη μου. Eνα από τα Σαββατοκύριακα που έμενα εκεί κάνοντας την υπηρέτρια. Ενιωσα ένα βάρος πάνω μου. Ενα πράγμα που με πίεζε. Φορούσα νυχτικιά (κλαίει). Ενιωθα βαριά τα μέλη μου, δεν μπορούσα να αντιδράσω, σαν κάτι να είχα πιει. Μούγκριζα. Κατάλαβα ότι είχε διεισδύσει μέσα μου. Αρχισα να συνέρχομαι και αντέδρασα. Τον είδα να σηκώνεται και να φεύγει, θεριεμένος στην πόρτα, με τα μακριά του μαλλιά κατεβασμένα. Είπα από μέσα μου: Θεέ μου, δεν μπορώ να το πιστέψω! Αρχισα να χτυπιέμαι. Βγήκα έξω. Μία ώρα με πάλευε. Και τα κατάφερε. Είχα παρατηρήσει ότι έφερνε κι άλλες γυναίκες στα κελιά. Τις νύχτες που είχε στήσει το ραδιοφωνικό σταθμό έβαζε τραγούδια, Καζαντζίδη και Περπινιάδη, και το γλένταγε μαζί τους. Ετσι πιστεύω εγώ. Μια φορά μου συνέβη αυτό. Μια φορά το κατάλαβα. Εάν μου είχε συμβεί άλλη φορά; Δεν ξέρω. Εγώ μία φορά έζησα κάτι τέτοιο».

    Η 56χρονη γυναίκα κατήγγειλε στην «Espresso» ότι είχε ειδοποιηθεί από τον ΟΤΕ για μια οφειλή 600 ευρώ στην τηλεφωνική γραμμή που είχε βάλει η ίδια στη μονή. Της είπαν από τον οργανισμό ότι μάλλον το παιδί της έμπαινε στο Internet και έπαιρνε ροζ τηλέφωνα.
    Παραξενεύτηκε και μίλησε με τους μοναχούς. Δικαιολογήθηκε ο Νεκτάριος Γεωργίου ότι ο γιος του ο Χρυσόστομος, τον οποίο έχει ντύσει κι αυτόν στα ράσα (κατά κόσμον Χρήστος), έμπαινε στο Διαδίκτυο και ότι δεν έπρεπε να το προσβάλουν και να το πληγώσουν το παιδί.

    Η 56χρονη καταγγέλλουσα εξομολογείται και κάτι ακόμα. Για τον δεύτερο άντρα της. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο ηγούμενος της μονής Αγίου Νεκταρίου τής είχε βάλει λόγια για τον σύζυγό της λέγοντας ότι διατηρεί αιμομικτική σχέση με την κόρη της και ότι την είχε αφήσει έγκυο. «Ο άντρας σου πλήρωσε την έκτρωση για να ρίξει το παιδί η κόρη σου» φέρεται να της είχε πει ο ρασοφόρος. «Βγήκα στους δρόμους με το παιδί και τα εγγόνια μου από την απόγνωση. Κόντεψε να με τρελάνει. Πήρα τους δρόμους. Αυτός ο τύπος λίγο ήθελε να με στείλει στο ψυχιατρείο» προσθέτει.

    Παρά τις καταγγελίες ο κόσμος συρρέει ακόμα στο μοναστήρι με το face control

    Εδώ και αρκετό καιρό προσπαθούμε να συναντήσουμε τον Νεκτάριο Γεωργίου. Είναι άφαντος. Μοναχός δίχως πρόσωπο. Οπως και την Κυριακή το πρωί, όταν επισκεφτήκαμε το μοναστήρι. Η κεντρική είσοδος έχει αυστηρό face control. Οποιον γνωρίζει τον βάζει μέσα. Τους ανεπιθύμητους τους αφήνει απέξω. Τον ζητήσαμε για να μας πει την άποψή του. Φωνή βοώντος… Ομως, παρά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την Εφη Θώδη, στο μοναστήρι συρρέει ακόμα κόσμος. Την Κυριακή είχε τουλάχιστον είκοσι ιδιωτικά αυτοκίνητα. Και κάποιους ακόμα που πήγαν και βρήκαν την πόρτα κλειστή. Σαν κι εμάς.

    «Με λένε Μανώλη και είμαι 23 ετών» μας είπε ένας νεαρός που συναντήσαμε στο προαύλιο. «Μου είπαν ότι κάνει θαύματα και ήρθα να τον βρω. Οταν με είδε, ισχυρίστηκε ότι έχω μέσα μου τον σατανά. Κρατάει ένα μακρύ ξύλο και σταυρώνει τους υποτίθεται παθόντες. Τους σταυρώνει και τους πιέζει στο κεφάλι. Και αυτοί πέφτουν κάτω και σπαρταράνε» αφηγείται ο Μανώλης. Οταν τον ρωτήσαμε τι δουλειά έχει ένα νεαρό παιδί σε τέτοιο μέρος, δεν το σκέφτηκε και πολύ για να μας απαντήσει: «Είμαι από μικρό παιδί στην εκκλησία. Αναζητούσα το μυστήριο. Υστερα όμως από πολλές επισκέψεις κατάλαβα ότι δεν θα το βρω εδώ».

    ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ
    ΦΩΤ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

  11. Ο/Η laskaratos λέει:

    Vasilis Sotiropoulos

    Αυτό είναι το έκθεμα των 5 υποθέσεων που θα δικαστούν αύριο στην Μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (www.ste.gr).

    1. Στην πρώτη υπόθεση γονείς και μαθητές στρέφονται κατά του μαθήματος των θρησκευτικών επειδή θεωρούν ότι δεν είναι ομολογιακό χριστιανικό. Υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών παρεμβαίνει ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος που θεωρεί ότι η υπουργική απόφαση για το μάθημα είναι ορθή.

    2. Στην δεύτερη υπόθεση τα ίδια.

    3. Στην τρίτη υπόθεση εκπροσωπώ δυο μαθήτριες και τους γονείς τους, υποστηρίζοντας ότι το μάθημα είναι ομολογιακό και ότι συνεπώς θα έπρεπε η διαδικασία απαλλαγής να μην αποκαλύπτει δεδομένα θρησκευτικής συνείδησης και να μην οδηγεί σε απώλεια διδακτικών ωρών αλλά σε ένα εναλλακτικό μάθημα πλουραλιστικό, κριτικό και αντικειμενικό όπως ορίζει το ΕΔΔΑ. Εναντίον μας και υπέρ του Υπουργείου Παιδείας παρεμβαίνουν η Εκκλησία της Ελλάδας και η Εκκλησία της Κρήτης.

    4. Στην τέταρτη υπόθεση η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ζητά την ακύρωση του π.δ. για την σχολική προσευχή. Υπέρ του π.δ. και υπέρ του Υπουργείου Παιδείας παρεμβαίνουν η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κρήτης.

    5. Στην πέμπτη υπόθεση εκπροσωπώ την Ένωση Αθέων που ζητά την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων για το μάθημα των θρησκευτικών διότι είναι ομολογιακό χωρίς ορθή διαδικασία απαλλαγής, διότι εκλήθη μόνο η Εκκλησία να συμβάλει στην διαμόρφωση του μαθήματος και διότι δεν τροποποιήθηκε το κεφάλαιο περί αθεϊας στο βιβλίο θρησκευτικών της β΄λυκείου. Εναντίον της Ένωσης Αθέων και υπέρ του Υπουργείου Παιδείας παρεμβαίνουν η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος.

  12. Ο/Η Red λέει:

    http://ergasianet.gr/2018/09/21/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%B9%CF%80%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

    Όταν οι πολιτικοί ιπποκόμοι του κεφαλαίου βραβεύουν τα αφεντικά τους
    Από τον Αντώνη Νταλακογεώργο, πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ

    21 Σεπτεμβρίου 2018
    Κοινοποίηση στο Facebook Κάντε Tweet στο Twitter

    Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί εκτενέστατα σε σχετικό μας κείμενο σε ένα πραγματικό μπαράζ βραβεύσεων των μεγαλοσχημόνων του εφοπλιστικού λόμπυ από την κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ.

    Είχαμε τονίσει ότι η κυβέρνηση αυτή στα πλαίσια της εμπέδωσης και της ανάπτυξης των σχέσεών της με το μεγάλο εφοπλιστικό κεφάλαιο, τίμησε, βράβευσε και απένειμε σε ανάλογες εκδηλώσεις δημόσιες τιμές σε πρόσωπα τα οποία και αυτές οι αστικές κυβερνήσεις Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ απέφυγαν να κάνουν, τουλάχιστον κατά τον τρόπο που επιχείρησε η «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ.

    Το έναυσμα εδώ ο ίδιος ο Τσίπρας τόσο στην εκδήλωση για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕΕ αλλά και στα Ποσειδώνια όπου εξύμνησε δημόσια τον ρόλο και την συμβολή του παρασιτικού εφοπλιστικού κεφαλαίου θεωρώντας πως είναι παράδειγμα προς μίμηση η εφευρετικότητα, η εξωστρέφεια και η επιχειρηματικότητα των εφοπλιστών!!

    Το προηγούμενο διάστημα και από τον Γενάρη του 2015 είχε δρομολογηθεί η υπόκλιση και η υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ με την έμπρακτη πλέον ασκούμενη κυβερνητική Ναυτιλιακή του πολιτική στο πλαίσιο μιας ιδιότυπης σχέσης με το εφοπλιστικό λόμπυ που οι καταβολές της είχαν εγκαινιαστεί πολύ – πολύ πριν την άνοδο στην κυβέρνηση της «αριστεράς» του Τσίπρα και των ομοίων του όπου έδωσαν τα διαπιστευτήρια τους ότι το αμαρτωλό αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της ναυτιλίας δεν πρόκειται στο ελάχιστο να αμφισβητηθεί και ταυτόχρονα πέρασαν με άριστα στις εξετάσεις με την πολιτική που άσκησαν και ασκούν και η οποία υπηρετεί και προστατεύει τα συμφέροντά τους ως κυβέρνηση.

    Μετά τους δημόσιους επαίνους και τα εύσημα προς τον Βενιάμη και την ΕΕΕ ακολούθησαν από τον ίδιο τον Τσίπρα δημόσια και πανηγυρικά τα εύσημα στα ιδρύματα των εφοπλιστών Νιάρχου – Ωνάση και τώρα ολοκληρώνεται το πάζλ με την επιβλητική πανηγυρική κυβερνητική φιέστα στο Κατάκολο της Ηλείας παρουσία της οικογένειας και πλήθους κυβερνητικών στελεχών όπου το λιμάνι μετονομάστηκε σε «λιμάνι Ιωάννης Λάτσης».

    Την βρώμικη δουλειά εκ μέρους της κυβέρνησης ανέλαβε να την διεκπεραιώσει ο γνωστός για ανάλογες υποθέσεις Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος φέρεται ως εμπνευστής της σχετικής πρωτοβουλίας και ο οποίος ανάμεσα στα άλλα τόνισε: «η εκκρεμότητα που υπήρχε με το λιμάνι του Κατάκολου για τον άνθρωπο που ταξίδεψε τον μύθο της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, λύνεται. Βρισκόμαστε εδώ για να επιτελέσουμε την υποχρέωση, κάτι που έπρεπε να συμβεί εδώ και χρόνια»!!!

    Απίστευτα κυνική αλλά και αποκαλυπτική η δήλωση να παρομοιάζεται ο Γιάννης Λάτσης με τον μύθο, δηλαδή την ιστορία, της Ελλάδας και μάλιστα ξεδιάντροπα με δόση αυτοκριτικής να λέγεται ότι ήταν μια υποχρέωση η οποία έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια!!!!

    Στο ακροατήριο πέρα από την οικογένεια Λάτση και τους τοπικούς κλακαδόρους του κεφαλαίου, επικροτούσαν και χειροκροτούσαν το μεγαλοφυές λογύδριο του Κουρουμπλή ο Υπουργός Παιδείας Κώστα Γιαβρόγλου και ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

    Ο βίος και η πολιτεία του τιμώμενου Γιάννη Λάτση

    Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί σε αθηναϊκή εφημερίδα, την οποία μήνυσε ο εφοπλιστής για την καταγγελία της όμως αυτή στη συνέχεια αθωώθηκε, ο «ευεργέτης» Γιάννης Λάτσης πουλούσε στους Τούρκους πετρέλαιο και κηροζίνη για τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, συνεργάτης των Γερμανών στην κατοχή, μαυραγορίτης και δοσίλογος και στην συνέχεια ακραιφνής εθνικόφρων, λυσσαλέος αντικομμουνιστής, είχε ως πιστεύω το χρήμα και με την δύναμή του να εξουσιάζει και να υποδουλώνει όποιον αντιστέκεται στα τυχοδιωκτικά επιχειρηματικά του σχέδια.

    Στην διάρκεια της ελληνοτουρκικής κρίσης 1978-1979 ο «πατριώτης» εφοπλιστής – η PETROLA του Λάτση – εφοδιάζει με 100.000 τόνους πετρέλαιο και 5.000 τόνους κηροζίνη (καύσιμο αεροπλάνων) την Τουρκία, καύσιμο υλικό που επαρκούσε για 5.000 εφόδους στο Αιγαίο των πολεμικών αεροσκαφών σύμφωνα με μαρτυρία στρατιωτικών!!!

    Δεκάδες είναι τα ατυχήματα που είχαν συμβεί στα πλοία του Λάτση την περίοδο 1965 – 1985 που κόστισαν την ζωή Ναυτεργατών.

    Αυτό ο μεγάλος «πατριώτης» ήταν από τους πρώτους που εφάρμοσαν στην ναυτιλία το μοντέλο της μαύρης ανασφάλιστης και χαμηλόμισθης εργασίας.

    Να θυμίσουμε επίσης ότι στις εγκαταστάσεις της PETROLA το 1992 κάηκαν ζωντανοί 15 εργαζόμενοι θύματα της σκληρής επιχειρηματικής ασυδοσίας του Γ. Λάτση και άλλοι ακόμη σακατεύτηκαν, ποτέ όμως ο ίδιος δεν πλήρωσε το τίμημα για την εγκληματική έλλειψη μέτρων ασφάλειας των εργαζομένων…

    Όχι μόνο αυτό αλλά η κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά» φρόντισε να ξεπουλήσει έναντι πινακίου φακής το Ελληνικό χαρίζοντας σκανδαλωδώς μια τεράστια έκταση στην εταιρεία συμφερόντων Λάτση την «LAMDA DEVELOPMENT» από την οποία θα αποκομίσει δις ευρώ κέρδη!!

  13. Ο/Η του Γαβρόγλου λέει:

    24 Ιουλίου 2020, 19:48

    Διορισμένος από Γαβρόγλου ο Κ. Καλέμης που εξαπέλυσε ρατσιστικά σχόλια κατά Αντετοκούμπο
    Τάσος Ευαγγελίου

    Διορισμένος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας το 2017 είναι στη θέση του συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Μαλακάσας, ο Κωνσταντίνος Καλέμης που εξαπέλυσε υβριστικά και ρατσιστικά σχόλια κατά του Γιάννη Αντετοκούμπο τον οποίο αποκάλεσε «μαιμού».

    Καθηγητής του ΕΚΠΑ αναφέρει στο προφίλ του ο Κωνσταντίνος Καλέμης που προκάλεσε αγανάκτηση και έντονες αντιδράσεις ενώ η υπουργός Υγείας Νίκη Κεραμέως τον καρατόμησε αμέσως μετά την αποκάλυψη των αναρτήσεών του.

    Ο άνθρωπος που είχε οριστεί από τον Κώστα Γαβρόγλου τον τότε υπουργό Παιδείας για την εκπαίδευση των προσφύγων έδειξε με τα ρατσιστικά του σχόλια πως οι επιλογές που γίνονταν δεν είχαν ως γνώμονα τουλάχιστον την δυνατότητα να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο δύσκολο έργο.

    Η δεύτερη ανάρτησή του είναι ακόμη χειρότερη σε επίπεδο από την πρώτη. Το θέμα έθεσε ο Νίκος Φίλης στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ζητώντας ομόφωνη καταδίκη του Κωσταντίνου Καλέμη αλλά και του ρατσισμού γενικότερα. Η υπουργός Παιδείας αντέδρασε άμεσα μέσω της καρατόμησης.

    Τα τρόλς του ΣΥΡΙΖΑ πάντως βλέποντας πως η καταγγελία έγινε από τον Νίκο Φίλη έσπευσαν να ασκήσουν κριτική και να επιτεθούν στην κυβέρνηση εκτιμώντας πως η τοποθέτηση έγινε από την παρούσα κυβέρνηση. Σχόλια του τύπου «τι θα έβαζαν κάποιον άνθρωπο» άρχισαν να διακινούνται στο διαδίκτυο έως τη στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι ήταν στέλεχος που επελέγη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

    Πρέπει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Αντετοκούμπο έγινε δέκτης επιθέσεων διότι σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ζώντας μικρός στην Ελλάδα καθώς και για τον φόβο που είχαν μήπως απελαθούν οι γονείς του. Ουσιαστικά αναφέρθηκε σε κάτι πραγματικό, εκτός και αν θεωρείται πως δεν υπάρχουν ρατσιστικά φαινόμενα.

    Η δέ ανάρτηση με του Κωνσταντίνου Καλέμη με τις αναφορές σε «μαιμού», «αράπης» κλπ, απλά πιστοποιούν την πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση ο Αντετοκούμπο έχει τιμήσει κατ επανάληψη τη χώρα

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.