5 χρόνια από δολοφονία Π. Φύσσα -βρίσκεται η Δίκη της Χ.Α. πράγματι στην… Τελική ευθεία; ή…

Ελπίζουμε να αληθεύει! [Υπό τις συνθήκες αυτές και με τη φασιστική απειλή κάθε άλλο παρά να έχει εκλείψει, η δίκη της ΧΑ μπαίνει επιτέλους(!) στην τελική ευθεία, ύστερα από 275 συνεδριάσεις (πραγματοποιηθείσες 253) από τις 20/4/2015]

photo ©John D. Carnessiotis – http://www.johndcarnessiotis.com

Το μπλόγκ Ροΐδη & Λασκαράτου Εμμονές επισημαίνει:

Η δίκη ξεκίνησε στις 20 Απριλίου 2015 στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Πρόεδρος κληρώθηκε η Μαρία Λεπενιώτη, ενώ στη σύνθεση μετέχουν ακόμα: η Γεσθημανή Τσουλφόγλου και ο Ανδρέας Ντόκος, και ως αναπληρωματικά μέλη η Μαρία Βάρκα ως αναπληρώτρια πρόεδρος και ο Δημήτρης Ανέστης ως αναπληρωτής δικαστής. Για τη θέση του εισαγγελέα κληρώθηκε η Αδαμαντία Οικονόμου με αναπληρωτή τον Στέλιο Κωσταρέλλο. Μετά από απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης στις 7/6/2016 και από την 68η συνεδρίαση (27/6/2016), η δίκη διεξάγεται στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών (και για κάποιες δικασίμους στον Κορυδαλλό).

Οι κατηγορούμενοι είναι 69, εκ των οποίων οι 18 είναι οι – εκλεγμένοι τον Ιούνη του 2012 – βουλευτές της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Εκτός του αδικήματος του άρθρου 187 (εγκληματική οργάνωση), συνεκδικάζονται τρία ακόμα κακουργήματα: η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αμπουζίντ Εμπάρακ (Αιγύπτιοι ψαράδες) και η απόπειρα ανθρωποκτονίας των στελεχών του ΚΚΕ και μελών του ΠΑΜΕ.

Η διαδικασία έχει μέχρι σήμερα συγκεντρωτικά προχωρήσει ως εξής:

  • 1η μέρα (20/04/2015) έως 16η μέρα (14/09/2015): Έναρξη, κατηγορούμενοι, πολ. αγωγή, δηλώσεις, ενστάσεις.
  • 17η μέρα (29/09/2015) έως 43η μέρα (11/01/2016): Μάρτυρες υπόθεσης δολοφονίας Φύσσα.
  • 44η μέρα (12/01/2016) έως 63η μέρα (30/05/2016): Αποχή δικηγόρων.
  • 64η μέρα (03/06/2016) έως 82η μέρα (08/09/2016): Μάρτυρες υπόθεσης δολοφονίας Φύσσα.
  • 83η μέρα (09/09/2016) έως 96η μέρα (24/10/2016): Μάρτυρες υπόθεσης Αιγύπτιων αλιεργατών.
  • 97η μέρα (31/10/2016) έως 123η μέρα (02/02/2017): Μάρτυρες υπόθεσης ΠΑΜΕ.
  • 124η μέρα (07/02/2017) έως 188η μέρα (10/10/2017): Μάρτυρες εγκληματικής οργάνωσης.
  • 189η μέρα (12/10/2017) έως 207η μέρα (07/12/2017): Προστατευόμενοι μάρτυρες.
  • 208η μέρα (13/12/2017) έως 221η μέρα (02/02/2018): Μάρτυρες πολιτικής αγωγής.
  • 222η μέρα (06/02/2018) έως 223η μέρα (07/02/2018): Μάρτυρες κλητευθέντες από το δικαστήριο.
  • 224η μέρα (08/02/2018) έως 266η μέρα (16/07/2018): Αναγνωστέα έγγραφα κατηγορητηρίου.
  • 267η μέρα (18/07/2018) έως 273η μέρα (12/09/2018): Αναγνωστέα έγγραφα πολιτικής αγωγής.
  • 273η μέρα (12/09/2018) έως σήμερα: Αναγνωστέα έγγραφα υπεράσπισης. [Jail Golden Dawn]

στην…Τελική Ευθεία (;)

Οι απροκάλυπτες προκλήσεις των βουλευτών της ΧΑ Μπαρμπαρούση (κυκλοφορεί ελεύθερος) στον στρατό να ανατρέψει πραξικοπηματικά την κυβέρνηση και Παππά (δεν διώχθηκε) ότι θα ξανανοίξει την Μακρόνησο, αποτελούν αποκορύφωμα επικίνδυνης κλιμάκωσης τραμπουκισμών της ΧΑ, μεταξύ άλλων και με επικίνδυνες επιθέσεις ενάντια σε συνηγόρους πολιτικής αγωγής. Η ΧΑ και άλλες φασιστικές και ρατσιστικές ομάδες προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την αντιπροσφυγική πολιτική που επικρατεί στην ΕΕ σε συνδυασμό με τη δυσαρέσκεια από την οικονομική κρίση και την προσπάθεια αναβίωσης του εθνικισμού στην Ελλάδα και προκαλούν με επίδειξη βίας να αποκτήσουν ισχύ στο πολιτικό στερέωμα.

Υπό τις συνθήκες αυτές και με τη φασιστική απειλή κάθε άλλο παρά να έχει εκλείψει, η δίκη της ΧΑ μπαίνει επιτέλους στην τελική ευθεία, ύστερα από 275 συνεδριάσεις (πραγματοποιηθείσες 253) από τις 20/4/2015. Ολοκληρώνονται ανάγνωση εγγράφων και προβολή ψηφιακών πειστηρίων και ακολουθούν εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης, απολογίες, αγορεύσεις. Ο δρόμος για την απόφαση ανοίγει. Αν και δικάζονται για πολύ λιγότερα από όσα έκαναν, το αποδεικτικό υλικό βοά και δείχνει ενόχους. Καθοριστικά συνέβαλε η συνεξέταση δεκάδων εγκληματικών ενεργειών προκειμένου να μην περιοριστεί η αναζήτηση ευθυνών στα εκτελεστικά όργανα, αλλά να συναχθούν αναγκαία συμπεράσματα για τον τρόπο δράσης, τα κίνητρα, την εκπαίδευση, τον τρόπο λειτουργίας, την ιεραρχία, τη δομή κ.λπ.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής συμμεριζόμαστε και υπηρετούμε την αξίωση των θυμάτων και ολόκληρης της κοινωνίας για την ταχεία διεξαγωγή και ολοκλήρωση της διαδικασίας. Κάτι που έλειψε ώς τώρα, ιδίως στην αρχή, καθώς η δίκη διεξάγεται, με κυρίαρχη ευθύνη κυβέρνησης, διοίκησης Εφετείου και ΜΜΕ στην απαράδεκτη για την ιστορική της βαρύτητα υποβάθμιση και την περιθωριοποίηση του Κορυδαλλού, την έλλειψη δημοσιότητας και τη στέρηση σύγχρονων μέσων διεξαγωγής της.

Η αναβίωση της αίσθησης του ακαταδίωκτου στη ΧΑ που παράγει ξανά τα εγκληματικά της αποτελέσματα πρέπει να ανακοπεί. Ταυτόχρονα ενώνουμε τις φωνές μας με τους χιλιάδες αντιφασίστες Έλληνες και μετανάστες που διαδηλώνουν αυτές τις μέρες.

Του Κώστα Παπαδάκη στα Νέα, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής

This entry was posted in φασισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to 5 χρόνια από δολοφονία Π. Φύσσα -βρίσκεται η Δίκη της Χ.Α. πράγματι στην… Τελική ευθεία; ή…

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    Μόλις προχτές χτύπησαν έναν νέο του ΣΥΡΙΖΑ:






    21 Φλεβάρη 2015, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας φωτογραφίζεται καθώς συντρώει με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γαλέο

    http://newpost.gr/politiki/315871/alekshs,-mhtropoylos-h-xrysh-aygh-den-einai-nazistiko-komma
    Αλέξης Μητρόπουλος: Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστικό κόμμα
    Την πλήρη αλλαγή στάσης στο θέμα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής εισηγείται με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του κόμματος και νομικός Αλέξης Μητρόπουλος με μία εισήγηση που θα συζητηθεί καθώς το σκεπτικό του στηρίζει η άποψη ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστικό κόμμα.
    22 Ιανουαρίου 2014

    http://www.thetoc.gr/politiki/article/oxi-apo-ton-manwli-glezo-sti-diakopi-xrimatodotisis-tis-xrusis-augis
    «Οχι» από τον Μανώλη Γλέζο στη διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

    http://www.enikos.gr/politics/233411/video-raxil-makri-giati-psifisa-oxi-stin-arsi-asylias-voulefton-tis-xa
    Ραχήλ Μακρή: Γιατί ψήφισα «όχι» στην άρση ασυλίας βουλευτών της ΧΑ

    http://www.tanea.gr/2018/02/06/politics/m-theodwrakis-i-xrysi-aygi-agapa-tin-patrida-alla-me-tropo-eristiko/
    Μίκης Θεοδωράκης: «Η Χρυσή Αυγή αγαπά την πατρίδα αλλά με τρόπο εριστικό»

    https://tvxs.gr/news/ellada/proseggisi-me-ti-xrysi-aygi-proteinei-o-paraskeyopoylos
    Προσέγγιση με τη Χρυσή Αυγή προτείνει ο Παρασκευόπουλος
    11 Δεκ. 2016

    Αίσθηση προκαλεί η θέση που εκφράζει για την Χρυσή Αυγή ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος με αφορμή και το κοινό ταξίδι στο Καστελόριζο.

    Σε συνέντευξή του στην Βραδυνή της Κυριακής, ο Νίκος Παρασκευόπουλος σημειώνει μεταξύ άλλων, πως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.

    Σε συνέντευξη του με τίτλο «Και με τη Χρυσή Αυγή… αν συμμορφωθεί!» ο Νίκος Παρασκευόπουλος λέει μεταξύ άλλων:

    «Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: Μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος.

    Και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».
    ……………………….

  2. Ο/Η Ένας λέει:

    Οι μεν τους βαράνε οι δε πλουτίζουν από αυτούς

    https://www.parapolitika.gr/article/imeteri-tou-siriza-me-chrisous-misthous

    «Ημέτεροι» του ΣΥΡΙΖΑ με… χρυσούς μισθούς
    17.09.2018

    Ο Δημήτρης Βίτσας διόρισε διευθυντή με μισθό 5.000 ευρώ
    Τα golden boys στο ∆ηµόσιο ζουν και βασιλεύουν, ακόµα και µετά την οκταετή µνηµονιακή περίοδο σκληρής λιτότητας. Μια τέτοια περίπτωση φαίνεται πως είναι και µία άγνωστη στο ευρύ κοινό θέση, αυτή του διοικητικού διευθυντή της αρχής προσφυγών στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, µε µισθό 5.000 ευρώ τον µήνα.

  3. Ο/Η Γερμανοφιλλανδοαγγλοαμερικανοεβραιοτσολιάς λέει:

    Όταν το ΠαΣοΚ έπιασε τους επιπόλαιους (και οιονεί χαοτικούς) της 17Ν, η Δίκη έγινε αμέσως και, μάλιστα, επιλέχθησαν οι καλύτεροι Δικαστές (επιλέχθησαν οι άριστοι από τους πιο αξιόλογους). Η Απόφαση βγήκε σε χρόνο σύντομο.
    Τώρα, που δικάζονται τα «ανθρωποειδή» φασιστοειδή της εγκληματικής οργανώσεως «χρυσή αυγή», αφενός η σύνθεση θεωρείται επιεικώς μέτρια και αφετέρου είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί η Δίκη. Επειδή αντιπαθούμε τη συνωμοσιολογία, δεν θέλουμε να πιστεύσουμε τις φήμες ότι ο ΣυΡιζΑ «χαϊδεύει» και δεν θέλει να καταδικασθεί η εγκληματική οργάνωση «χρυσή αυγή», ελπίζοντας ότι θα κόψει ψήφους από τη ΝΔ. Και βέβαια, η νέμεσις (που δεν υπάρχει) θα «τιμωρήσει» με τον καλύτερο/χειρότερο τρόπο το ΣυΡιζΑ: σημαντικό ποσοστό από την ΠαΣοΚική «σαβούρα» (και αυριανιστική) που κατέφυγε στο ΣυΡιζΑ, θα μετακινηθεί στην εγκληματική οργάνωση «χρυσή αυγή».

    Να σημειωθεί ότι στις 6 Δεκεμβρίου εε, συμπληρώνεται 10ετία από την δολοφονία Γρηγορόπουλου και ο Κορκονέας δεν έχει, ακόμη, καταδικασθεί τελεσίδικα!

    • Ο/Η Πολιτικός Επιστήμων λέει:

      Η ΝΔ απαξίωσε τη Δίκη του Κορκονέα (Δίκη α΄ βαθμού στην … Άμφισσα!) -και ακόμη δεν έχει τελεσιδικήσει η Απόφαση αφού συνέχεια αναβάλλεται η Δίκη β΄ βαθμού- και ο ΣυΡιζΑ απαξίωσε τη Δίκη της εγκληματικής οργανώσεως «Χρυσή Αυγή». Έχετε δίκιο στην πιθανολόγησή σας για την ενδεχόμενη σκοπιμότητα του ΣυΡιζΑ να «αβαντάρει», με αυτόν τον τρόπο, την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» (ελπίζοντας, έτσι, ότι θα κόψει ψήφους από τη ΝΔ).

      Τα 2 πιο σύντομα ανέκδοτα: «Ελληνική Δικαιοσύνη» και «Ελληνικό Κράτος».
      Και εφόσον αναφέρθηκα στο απίθανο Ελληνικό Κράτος (που μόνον Κράτος δεν είναι): Με πρόσφατη Νομοθετική τροποποίηση, οι κάτοχοι αδείας ικανότητος οδηγού θα πρέπει να ξαναδίνουν εξετάσεις στα 74, 77, 80 και μετά (τα 80 τους) κάθε διετία. Εδώ και 20 ημέρες, λοιπόν, χιλιάδες οδηγοί (άνω των 74 ετών) έχουν στερηθεί της αδείας ικανότητος οδηγού διότι οι κυβερνώντες (ως σύγχρονοι αβδηρίτες) δεν έχουν προβλέψει, ακόμη, τη διαδικασία αυτών των εξετάσεων! Μετά το σχετικό χαμό, εσπευσμένως, δόθηκε τρίμηνη παράταση…

  4. Ο/Η Red λέει:

    https://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/09/blog-post_496.html

    Ερωτήματα που προκύπτουν μετά τον τραυματισμό από φασιστοειδή του Β.Π.
    Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 | 12:03 μ.μ.

    Είχαμε αναφερθεί στην δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο νεολαίος του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Παπαμιχαήλ, από μια ομάδα φασιστοειδών -οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι- το Σάββατο 15/9 καθώς πήγαινε στην αντιφασιστική συναυλία που έγινε στο Κερατσίνι για την συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
    Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει και η σχετική ανακοίνωση της ΑΡιστερής Συσπείρωση Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά.

    Επανερχόμαστε στο θέμα γιατί πήραμε ένα πολύ ενδιαφέρον ηλεκτρονικό μήνυμα -και τον ευχαριστούμε πολύ- από ένα τακτικό μας αναγνώστη.

    Δυστυχώς τις πληροφορίες που μας αναφέρει δεν μπορούμε να τις διασταυρώσουμε γι’ αυτό τις θέτουμε σαν μορφή ερωτημάτων.

    Είναι αλήθεια ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρθηκαν ουσιαστικά για το τραυματισμένο μέλος τους; Οτι πέρα από μια απλή καταγγελία, και μια ολιγόλεπτη επίσκεψη από τον βουλευτή Δρίτσα, στον τραυματισμένο Βαγγέλη, εγκατέλειψαν το θύμα των φασιστών στην τύχη του;

    Είναι γεγονός ότι οι μπάτσοι που έφτασαν στο νοσοκομείο, απέτρεψαν τον υποδιοικητή του νοσοκομείου -τώρα αυτός γιατί το δέχτηκε είναι μια άλλη ιστορία- να καλέσει ιατροδικαστή για να συντάξει πόρισμα για τον σοβαρό τραυματισμό του Παπαμιχαήλ;

    Ισχύει η πληροφορία ότι ο Β.Π., λόγω ανυπέρβλητων οικογενειακών προβλημάτων, αναγκάστηκε να υπογράψει, παίρνοντας την προσωπική ευθύνη, και να φύγει από το νοσοκομείο το πρωί της Κυριακής, με εμφανή τα τραύματα του, έχοντας νοσηλευτεί ελάχιστες ώρες;
    Οτι χτες Δευτέρα, σε κάπως υποφερτή κατάσταση πήγε μόνος του σε ιατροδικαστή;

    Υ.Γ: Σε κάποια άλλα ζητήματα που αναφέρεται ο επιστολογράφος μας, δεν γίνεται να αναφερθούμε γιατί εμπίπτουν σε προσωπικά΄δεδομένα.

  5. Ο Πάγκαλος, μεταξύ άλλων γράφει:

    Η σύγχυση στην κοινή γνώμη έχει δημιουργηθεί προφανώς από τη συνδρομή δύο υπαίτιων εγκληματικών συμπεριφορών. Ας μην κάνουμε τα πράγματα χειρότερα από ό,τι είναι. Οσα λέχθηκαν μέχρις εδώ επαρκούν. Δε χρειάζεται, παραδείγματος χάριν, ούτε ο «Ζακ» να μεταβληθεί σε ήρωα του αντισυστημικού ακτιβισμού, ούτε ο επιζήσας κοσμηματοπώλης σε αιμοδιψές φασιστικών απόψεων κτήνος. Και να προσέχουν πολλοί, όσοι φέρονται ότι δηλώνουν ανοησίες προς τον Τύπο με αποκλειστικό σκοπό την ατομική προβολή. Κάποιος ηγέτης των ομοφυλοφίλων, δήλωσε δημόσια ότι ήταν η πρώτη φορά που ο «Ζακ» κατέφευγε στη ληστεία για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του. Πού το ήξερε ο ηγέτης ότι «ήταν η πρώτη φορά» και τι θα απαντήσει αν η καταγέλαστη αστυνομική μας υπηρεσία του υποβάλει κάποια σχετική ερώτηση;
    Προσοχή αδέρφια! Η υπομονή της σιωπηράς πλειοψηφίας εξαντλήθηκε. Τρομοκρατημένος για χρόνια από τους λαϊκιστές, που είχαν καταλάβει αυθαίρετα την Πλατεία Συντάγματος και εμπόδιζαν την είσοδό μου και την έξοδό μου από τη Βουλή με την ανοχή της Αστυνομίας του Παυλόπουλου, αναλογιζόμενος τις ευθύνες μου, αν απαντούσα όπως έπρεπε στον μετέπειτα Πρωθυπουργό Τσίπρα, ο οποίος μας καλούσε να «μη βγαίνουμε απ» τα σπίτια μας» και «να μη μιλάμε», από το βήμα της Βουλής, έχω την τάση, όχι βέβαια να τρομοκρατήσω κανέναν αλλά να δείχνω κατανόηση προς την οργή των τρομοκρατημένων. Δεν είναι η πρώτη φορά που αλαζονεία των ανυπάρκτων τους οδήγησε σε υπέρβαση και σε απόπειρα κατατρομοκράτησης της σιωπηράς πλειοψηφίας. Ξέχασαν οι ανεπάγγελτοι ότι αυτή η μερίδα του πληθυσμού στρατεύεται και πληρώνει φόρους. Κάνει υπομονή στους αναιδείς αμφισβητίες του κοινωνικού συστήματος μέχρι ένα σημείο.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.