Επιτέλους να πάρουν φανερά, όσοι μητροπολίτες θέλουν, τα γυναικεία τους ονόματα

[Με αφορμή τη δήλωση Ιερώνυμου στη Βουλή: «Παιχνιδίσματα για να σκορπάμε την ώρα μας», για το νομοσχέδιο της ταυτότητας φύλου]

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Δεν θα έγραφα το παρόν, αν δεν υπήρχε μια έκρηξη υποκρισίας από την κρατική Εκκλησία γύρω από το Νομοσχέδιο αλλαγής φύλου, σε βάρος δυστυχισμένων αθώων ανθρώπων, που η φύση τους αιχμαλώτισε σε λάθος σώματα. Η Εκκλησία έχει ορθάνοιχτες τέτοιες πληγές στο σώμα του κλήρου της και είναι η τελευταία σε αυτήν την κοινωνία που δικαιούται να μιλάει για αυτά. Για πολλοστή φορά η ίδια και οι συμφεροντολόγοι εγκάθετοί της, προσπαθούν να σηκώσουν εμπόδια στον εξανθρωπισμό της κοινωνίας. Δεν αρκούσαν οι μητροπολίτες, ηθικολόγησε και η προδοτική ναζιστική εγκληματική συμμορία των Εωσφοριστών.

Δεν πιστεύω πως υπάρχει κανείς που να θεωρεί τους μητροπολίτες πρότυπα ανδρικής συμπεριφοράς. Δεν είναι μόνο οι ρόμπες και τα χρυσαφικά που φοράνε. Ο νωθρός τους βίος, η προσποιητή φωνή τους, η «αγαμία» και η «παρθενία» τους, οι μωροφιλοδοξίες τους,  οι γυναικουλίστικοι καυγάδες τους, οι μηχανορραφίες τους, η αγάπη τους για την πολυτέλεια και για τα κοσμήματα, η άνανδρη συνεργασία τους με τη Δικτατορία της 21ης, δεν είναι χαρακτηριστικά αυτού που θα ονομάζαμε άνδρας.  Ο μακαρίτης αρχιμανδρίτης Χριστόφορος Καλύβας, ένας πραγματικά πολύ αυστηρών ηθών ασκητικός ιερωμένος, που είχε αρχικά συνεργαστεί και με το ΕΑΜ, περιέγραψε πως «Οι τοιούτοι που παρ’ελπίδα έγιναν Επίσκοποι, φροντίζουν διά την τακτοποίησιν της γενειάδος, το στίλβωμα των υποδημάτων, την ποιότητα του ράσου, την φαντασίαν των αμφίων, την ποικιλίαν των σταυρών και των εγκολπίων, το μέγεθος και το πάχος του δεσποτικού μπαστουνιού, την αλλαγήν  της φωνής κατά την λειτουργίαν και τον εσμόν των κολάκων» («Έτσι σπουδάζουν οι φτωχοί», 1954. Αναδημοσίευση στο «Ρασοφόροι  Συμφορά του Έθνους» – ‘Scribd’, του Γ.Καρανικόλα, σελ.187, μπορείτε να βρείτε και τις 303 σελίδες του στον σύνδεσμο).

Αρκεί να δει κάποιος τα πολυάριθμα σκάνδαλα της ιερής ομοφυλοφιλίας των δήθεν ομοφοβικών κληρικών, τα οποία έχουν, παρά την οργανωμένη συλλογική συγκάλυψη, βγει στο φως και πολύ χειρότερα να μελετήσει τα αποκρουστικά κακουργήματα της ιερής παιδοφιλίας, που κι αυτά συστηματικά συγκαλύπτονται, συχνά με τρόπο τόσο προκλητικό, που αποδεικνύει τις επιδημικές διαστάσεις αυτής της αθλιότητας, για να φρίξει αφ’ενός για το μέγεθος της υποκρισίας, αφ’ετέρου για καθαρά εγκληματικές συμπεριφορές. Το κακό έχει γιγαντωθεί σε τέτοιο βαθμό, που κανείς να μην εγκαλεί τον μητροπολίτη του Πειραιά για τη σιωπή του σχετικά με τον εξομολόγο του ευσεβούς Κολαστηρίου «Σπίτι του Παιδιού», που κάρφωνε τα παιδάκια στον σαδιστή παιδεραστή Θεολόγο-Ορφανοτρόφο, Λαλαούνη. Από αυτό και μόνο, μπορεί κανείς να αντιληφθεί την τρομακτική έκταση του προβλήματος. Ο Αρχιεπίσκοπος, η Σύνοδος, η Ιεραρχία και ο ηθικολόγος της πλάκας μητροπολίτης Μεντζελόπουλος (που απέλυσε τον πολίτη-οδηγό του «επειδή» πήρε διαζύγιο!), υποκρίνονται πως δεν έχουν πληροφορηθεί πως:  «Από τη στιγμή που ερχόταν στο ίδρυμα παπάς για να μας εξομολογήσει και την εξομολόγησή μας την έλεγε χαρτί και καλαμάρι στον Λαλαούνη και μας έβαζε τιμωρία μετά, σε ποιον να μιλήσουμε και τι να του πούμε; («Πρώτο Θέμα»-Ρομίνα Ξύδα, 4/9/2017). Το χειρότερο είναι πως κανείς δεν τους εγκαλεί γι’αυτό (Βλ. «To ελληνικό Spotlight: 50 χρόνια βιαστής ανηλίκων στον Πειραιά»). Αναρωτιέμαι, δεν θα φιλοτιμηθεί κανείς να απαιτήσει να διερευνηθεί το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης που κουκουλώθηκε, μέρα μεσημέρι, σιωπηρά;

Δεν χρειάζεται για να βγάλει κανείς συμπεράσματα, να δει τις θλιβερές φωτογραφίες του ρεπορτάζ: «ΣΟΚ! Αρχιμανδρίτης ντυμένος γυναίκα! Το απόλυτο σοκ!» (sportdog-27.11.2013). «Αρχιμανδρίτης της Πελοποννήσου ποζάρει στο φακό με νάζι φορώντας κραγιόν, σκουλαρίκια, μάσκαρα, γουνάκι και στρας. Πρόκειται για κληρικό ο οποίος φέρεται να είναι πνευματικό παιδί του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου». Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το φερόμενο ως περιβάλλον του κ.Ιερώνυμου κατηγορείται για τέτοια περιστατικά. Το έχει κάνει και το ευσεβές μπλογκ Olympia, του έμμισθου συμβούλου στο Υπ.Εθ.Α. του κ.Καμμένου, το οποίο πριν σουλουπωθεί κάπως λόγω της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιδιδόταν στο γνωστό σπορ των ροζ ιερών αποκαλύψεων των ευσεβών ακροδεξιών δημοσιογράφων (διατηρώ την ορθογραφία  του πατριώτη): «Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου «ψάρευε» παλ ικάρια στο διαδίκτυο» (9.7.2011) & «Πως οι πακιστανοί επιβήτορες χρησιμοποιούνται για να εκβιάζουν αξιωματούχους με «αδυναμίες». Για τον μητροπολίτη μάθαμε…» (21.9.2012). Αρκεί να διαβάσει κάποιος τα κουτσομπολίστικα άρθρα του ευλαβέστατου υπόδικου για το δεύτερο ιερό δικαστικό επικοινωνιολόγου του Χριστόδουλου και τ.πολιτευτή της καραμανλικής (του junior) ΝΔ «Σφηνάκια που Τζούζουν»– Εξάψαλμος», ή τα πιο εκλεπτυσμένα σχόλια του«Νεωκόρος – Romfea», της λίγο ασύντακτης ιστοσελίδας ευσεβούς νεαρού μπον βιβέρ («Από τις πίστες στο Ιερό …κι από το ιερό στις πίστες ..».- Alldaynews.gr (1.7.2016), που τόσο τον συμπαθούν ο Αρχιεπίσκοπος και οι μητροπολίτες, σε βαθμό που να έχει επισύρει φθονερές (και επίσης ανορθόγραφες) επιθέσεις εναντίον του («Ομολογία: Απαντησι στο …. της ΡΟΜΦΑΙΑΣ», 22.2.2015), για να συλλάβει κάποια ανάλαφρη ατμόσφαιρα που κυκλώνει το ανώτερο ράσο, η οποία δεν συνάδει με τις μεγαλοπρεπείς ιερές γενειάδες. Πιο πολύ ταιριάζει ίσως στο κλίμα «Η Ντοντώ, η Φωφώ, η Λουλού και η Μπέμπα… – ΤA EIΣ ΕΑΥΤΟΝ» (6.2.2005) ή «Μια Σουλτάνα στο αιγαίο»- 24grammata.com.

Θα αναφερθώ εδώ σε τρεις έγκυρες και αδιάψευστες μαρτυρίες για μητροπολίτες και αρχιμανδρίτες που ήθελαν να είναι γυναίκες, πιστεύοντας πως συνεισφέρω να ανοίξει ο δρόμος ώστε να καμαρώσουμε επισκόπους που δεν θα κρύβουν τα γυναικεία ονόματά τους και που θα φορέσουν επιτέλους τη στολή της Μεγάλης Ηγουμένης, συμβάλλοντας έτσι σε μια κοινωνία χωρίς συλλογική υποκρισία. Περιττό να πω πως έτσι θα καταργηθεί στην πράξη το Άβατο του Αγίου Όρους, σε πείσμα της υποκρισίας του υιού Κατσίκη των ΣΥΡΙΖΕΛ. Φοβάμαι μόνο μήπως προκύψει ένα Άβατο ανδρών.

Α. ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ. Η μεταφορά σε βιβλίο (1979) της πολύκροτης έρευνας της «Ελευθεροτυπίας», με πρόλογο του δάσκαλου της Δημοσιογραφίας Σεραφείμ Φυντανίδη, η οποία έγινε για: «….να ερευνήσει τις ζωές και τα έργα αυτών που βάλθηκαν να γίνουν φύλακες και τιμητές της ηθικής των κοινών θνητών…Η έρευνα προχωρούσε στα ιδιαίτερα των μεγαλόσχημων ρασοφόρων, στις μεταξύ τους σχέσεις, στην ιδιωτική τους ζωή. Και βγήκαν στη φόρα πράγματα και θαύματα που έκαναν και τους πιο πιστούς ακόμα να αγανακτήσουν… Πιστεύω ότι το βιβλίο αυτό θα συμβάλει σημαντικά στην ικανοποίηση του πανεθνικού πια αιτήματος για κάθαρση στην Εκκλησία-κάθαρση από τα στοιχεία εκείνα που προσβάλλουν το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών και την νοημοσύνη όλων». Στη σελ.62 βρίσκουμε τη: «Σπυριδούλα που ήταν Σπύρος». Πρόκειται για καταγγελία εκθρονισμένου μητροπολίτη («Για τον αείμνηστο κανονικό μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνο»), που χολωμένος για το διωγμό του από τον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ,  βγάζει τα άπλυτα του διαδόχου του ιερού Κλεόπα, σχετικά με τον πανοσιότατο αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Τσιλιμιδό, που εκτελούσε και «χρέη πόρνης» (η ορολογία είναι του μητροπολίτη) ως εφημέριος στα λουτρά του Σμοκόβου.

Β. Μαρτυρία του Βασίλη Α. Λαμπρόπουλου, φίλου και συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, μέλους της ΕΣΗΕΑ, μέλους της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων, δημοσιογράφου από το 1964 ως το 1992 στις εφημερίδες ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΑΘΗΝΑΪΚΗ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ και στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ, ΥΕΝΕΔ, Αθήνα 9,84 και ‘Ωχ FM’, ειδικού συμβούλου του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, του ΟΤΕ, της Τράπεζας Αθηνών, της Γενικής Γραμματείας Δασών και Περιβάλλοντος, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και μέλους της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος: «Σκάνδαλα, Εκκλησία της Ελλάδος»-Kalami.net. «..Μερικά ερωτήματα που δεν έχουν πάρει απάντηση…. Όσο για τα λεγόμενα ροζ σκάνδαλα από τις εκκλησιαστικές σχολές τα παιδιά «εκπαιδεύονται» στην αρσενοκοιτία! Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία. Ως παλαιός, και  επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε  να πούμε ότι: Τίποτε απ΄ αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ. ..».

Γ. Μαρτυρία του μητροπολίτη Μεσολογγίου Θεόκλητου, προκατόχου του σημερινού δεσπότη Κοσμά, που παριστάνει τον «αγανακτισμένο»: «Οργισμένη επιστολή Μητροπολίτη για την αλλαγή φύλου». Ο Θεόκλητος, απειλούμενος το 2003 από το Χριστόδουλο με υποχρεωτική αποστράτευση για λόγους υγείας, μέσα στην απελπισία του που θα έχανε το ζηλευτό χαλιφάτο της λιμνοθάλασσας που το πολιορκούσε ο Κοσμάς, για να ξεμπροστιάσει τους συναδέλφους του και για να εκδικηθεί, αποκάλυψε την έκταση της διαφθοράς και της συνενοχής της Ιεραρχίας, με γράμμα του προς τον Αρχιεπίσκοπο, το οποίο και δημοσιοποίησε: «Αυτήν τη στιγμή έρχεται εις τον νούν μου κάποιο περιστατικό που έχει σχέσιν με τον αείμνηστον προκάτοχόν μου Κυρόν Ιερόθεον, … άνδρα και λεβέντη συνάμα (σημ.Λασκ.: Πρόκειται για πραγματικό ναζιστή, διεφθαρμένο και κτηνάνθρωπο: «Σαδιστής και φασίστας μητροπολίτης, βασανιστής σκύλων»). Εγένετο λοιπόν συνεδρία της Ιεράς Συνόδου. Αρχικά εξεφωνούντο τα ονόματα των συνέδρων. Όταν λοιπόν εξεφωνήθη το όνομα μακαριστού αδελφού, ο αείμνηστος Ιερόθεος φώναξε «Παρούσα». Αναστάτωση εις την αίθουσαν. Φωνές, διαμαρτυρίες, σάλος, σχόλια… Το συμβάν όμως απεσιωπήθη εντός της αιθούσης. Κανείς δεν εκινήθη εναντίον του Ιεροθέου. Όλοι δάγκωσαν τη γλώσσα τους, ένοχοι και συνένοχοι» («Η διαφθορά ενδημεί στην Ιερά Σύνοδο»- Θ.Τσάτσης, ‘Ελευθεροτυπία’-17.3.2003).

Αυτά τα πολύ λίγα, γιατί ο φαρισαϊσμός που αρνείται το αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων στην ευτυχία, πρέπει να παίρνει απάντηση.

 

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

34 Responses to Επιτέλους να πάρουν φανερά, όσοι μητροπολίτες θέλουν, τα γυναικεία τους ονόματα

  1. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

    Ο «δάσκαλος τής γενιάς μας» Ηλίας Πετρόπουλος έγραψε: «… ὅσοι πούστηδες δέν εἶναι παπάδες θεωροῦνται ἐγκληματίαι.» («ἐγχειρίδιον τοῦ Καλοῦ Κλέφτη», «Νεφέλη», Αθήνα 1979, σελ. 9).
    Διευκρινίζω ότι, αν και str8, δεν έχω τίποτε κατά τής ομοφυλοφιλίας· απλά, αποδοκιμάζω την υποκρισία όσων την κατακρίνουν.

    Κύριε Λασκαράτε,
    Για την πληρότητα τού θέματος, δράττομαι τής ευκαιρίας να γράψω ότι είθισται οι υψηλόβαθμοι κληρικοί να χρησιμοποιούν δύο προσωνυμίες (ίσως να νομίζουν ότι τους προσδίδει κύρος!)· ο γράφων γνωρίζω μόνον ένα με τρεις: «μπούλης», «Τζένη» και «μπέμπα blanche».
    Ιδού, λοιπόν, μία πρόκληση (ένας διαγωνισμός): Γράψτε κληρικούς με τρεις (ή, ενδεχομένως, και περισσότερες) προσωνυμίες.

  2. Ο/Η Gay monk λέει:

    http://avmag.gr/80366/synentefxi-giannis-ragkousis/

    Συνέντευξη: Γιάννης Ραγκούσης
    Από Vasilis Thanopoulos – 02/10/2017586

    ………………………………………………………………………………………………………………………………..

    Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, τα ΛΟΑΚΤΙ δικαιώματα που πρέπει να καλυφθούν άμεσα νομοθετικά;

    ……………………………..

    Οπότε, δε φοβάστε να πάτε ενάντια σε «δύσκολους αντιπάλους», όπως για παράδειγμα είναι η εκκλησία;

    Συγκεκριμένα για την εκκλησία, είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι και αυτή πρέπει να βγει μπροστά σ΄αυτόν τον αγώνα. Υποστηρικτικά. Γιατί αν θέλει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται. Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου.

    • Ο/Η Γιάννης λέει:

      Εάν η εκκλησία αποφασίσει να μην υποκρίνεται-προφανώς, σ’ όλα τα επίπεδα και όχι μόνο του σεξουαλικού προσανατολισμού- διότι η υποκρισία, καταργείται συνολικά σαν νοοτροπία ή καθόλου- τότε, έχει μία επιλογή. Αυτή, της αυτοκατάργησης της σαν εξουσιαστικός μηχανισμός. Επειδή, όλη η ιστορία της είναι ταυτόσημη με την υποκρισία και τον άκρατο συμφεροντολογισμό. Αυτό σημαίνει, ότι είναι πιθανότερο ο ήλιος να ανατείλει από την δύση, παρά η εκκλησία να σταματήσει να υποκρίνεται. Συμπέρασμα: ο Γιάννης Ραγκούσης, ή υποκρίνεται, παριστάνοντας ότι δεν φοβάται να πάει ενάντια σε «δύσκολους αντιπάλους», ενώ, ουσιαστικά λέει στο ιερατείο: αν θέλετε μπείτε μπροστά, αν θέλετε όχι ούτε που με νοιάζει, εγώ απλώς την ρεκλάμα μου κάνω.. ή δεν γνωρίζει, τίποτα για την Ορθόδοξη εκκλησία.

  3. Ο/Η Gay monk λέει:

    Αττική: Χειροπέδες σε ιερέα για σεξουαλική παρενόχληση 14χρονου
    Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουλ 2017

    Ο συλληφθείς έστελνε μέσω κινητού τηλεφώνου και viber σχεδόν καθημερινά φωτογραφικό υλικό άσεμνου περιεχομένου, σε 14χρονο που πρόσφατα είχε γνωρίσει

  4. Ο/Η Psycho λέει:

    http://www.medicalland.gr/%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84/

    ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ! Σάλος για τον Αρχιμανδρίτη που συζεί με νεαρό Αλβανό
    2015/06/25 6:34 PM

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας STARpress, το θέμα έχει φτάσει μέχρι τον Μητροπολίτη της περιοχής, ωστόσο ο επίσκοπος δεν έχει πάρει ακόμη οριστικές αποφάσεις, καθώς, σύμφωνα με μέλη της τοπικής κοινωνίας, τα οποία είναι λαλίστατα τις τελευταίες ημέρες, ήταν απόφαση του ίδιου του Μητροπολίτη να τοποθετήσει τον Αρχιμανδρίτη σε νευραλγική θέση της εν λόγω Μητρόπολης και μάλιστα με σημαντικές ευθύνες επί οικονομικών θεμάτων.

    Ωστόσο, το γεγονός που έφερε την κατάσταση πέρα από κάθε όριο ήταν η απόφαση του υψηλόβαθμου ιερωμένου να συγκατοικήσει με τον νεαρό Αλβανό.

    Ο γυμνασμένος… αγρότης

    Ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης, ο οποίος κατάγεται από εύπορη οικογένεια, διαθέτει ένα εντυπωσιακό σπίτι, το οποίο περιβάλλεται από πολλά καλλιεργήσιμα στρέμματα γης. Όπως είναι φυσικό βέβαια, δεν μπορεί ο ίδιος να απασχολείται με τις εργασίες της γης και για τον λόγο αυτό έχει προσλάβει αγρότες. Μεταξύ αυτών και ο νεαρός άνδρας αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ξεχωρίζει για το εντυπωσιακά γυμνασμένο του σώμα. Ο συγκεκριμένος κύριος, αν και βρίσκεται λίγα χρόνια στην Ελλάδα, γνωρίζει άπταιστα τη γλώσσα μας κι έτσι, εκτός από τις αγροτικές εργασίες, εκτελεί και χρέη πορτιέρη σε νυχτερινό club της περιοχής. Για την ακρίβεια, στη δεύτερη αυτή δουλειά απασχολούνταν μέχρι πρόσφατα…

    Με τον Αρχιμανδρίτη γνωρίστηκε στα χωράφια του πρώτου και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια η σχέση εξελίχθηκε σύντομα σε ερωτικής φύσεως, μιας και όπως ακούγεται στο χωριό, ο «μικρός» από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην Ελλάδα μπλέχτηκε στα δίχτυα του πληρωμένου έρωτα, εξαργυρώνοντας την καλή εμφάνισή του με το εύκολο χρήμα.

    Τυφλωμένος από έρωτα

    Η τοπική κοινωνία άρχισε λοιπόν να σκανδαλίζεται έντονα από το ερωτικό ειδύλλιο ιερωμένου – Αλβανού, μέχρι που ο Αρχιμανδρίτης, χωρίς να λογαριάζει στην κυριολεξία τίποτα και τυφλωμένος από τον έρωτά του για τον αλλοδαπό άνδρα, του ζήτησε να σταματήσει από τη νυχτερινή δουλειά του στο club και παράλληλα να συγκατοικήσουν στο σπίτι του!

    Ο Αλβανός έπειτα από μερικά «νάζια» δέχθηκε τη γενναιόδωρη πρόταση, προκαλώντας στην κυριολεξία σεισμό στην περιοχή. Μάλιστα, όταν τον ρωτάνε οι υπόλοιποι εργάτες αργά το απόγευμα γιατί δεν φεύγει από τα κτήματα, εκείνος τους απαντά πως έχει να κάνει κι άλλες δουλειές και γι’ αυτό για λίγο χρονικό διάστημα μένει σε μία από τις αποθήκες.

    Το θέμα έχει φτάσει την Ιερά Μητρόπολη της περιοχής και αρκετοί κάτοικοι ζητούν μετ’ επιτάσεως από τον Μητροπολίτη την απομάκρυνση του Αρχιμανδρίτη. Ωστόσο, εκείνος λέγεται πως προσπαθεί με κάθε τρόπο να σώσει την κατάσταση, καθώς ο εν λόγω κληρικός είναι από τα αγαπημένα του πνευματικά παιδιά και δεν έχει κρύψει στο παρελθόν την επιθυμία του να είναι εκείνος που θα τον διαδεχθεί.

    Τα δεδομένα όμως τις τελευταίες ημέρες άλλαξαν. Ο Μητροπολίτης της περιοχής πριν από λίγες ημέρες κάλεσε τον Αρχιμανδρίτη -ο οποίος να σημειώσουμε ότι διακρίνεται για την ευγένεια, την υψηλή μόρφωση αλλά και το φιλανθρωπικό έργο που έχει επιτελέσει- και σε έντονο ύφος του ζήτησε εξηγήσεις για όσα έχουν συμβεί. Ο κληρικός αρνήθηκε τα πάντα και είπε πως πρόκειται για κακοήθη προσπάθεια συκοφάντησης προς το πρόσωπό του!

  5. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    http://www.iefimerida.gr/news/200056/friki-fernoyn-anilika-agoria-me-trena-apo-voylgaria-gia-na-kanoyn-piatsa-sti

    ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ
    Φρίκη: Φέρνουν ανήλικα αγόρια με τρένα από Βουλγαρία για να κάνουν πιάτσα στη Θεσσαλονί

    Ιερέας αποπλάνησε 20χρονο αγόρι με διανοητικά προβλήματα

    https://www.madata.gr/epikairotita/social/39760.html

    Ιερέας από τη Θεσσαλονίκη κατηγορείται ότι αποπλάνησε 20χρονο αγόρι, το οποίο έχει διανοητικά προβλήματα, με στόχο να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του.

    Οι γονείς του παιδιού κατήγγειλαν το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα της Στυλίδας. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν, ο παπάς οδήγησε τον 20χρονο σε ερημική περιοχή, όπου επιχείρησε να τον βιάσει.

    https://www.vice.com/gr/article/vvgbem/ypothesi-viasmou-anilikou-papafeio
    «Καθαρός» ο Άνθιμος για την Υπόθεση Βιασμού Ανηλίκου στο Παπάφειο

    Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης απαλλάσσεται από την κατηγορία ότι συγκάλυψε υπόθεση βιασμού στο ορφανοτροφείο.

    http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/anthimos-allo-oi-omofulofiloi-tis-ekklisias

    Ανθιμος: «Αλλο οι ομοφυλόφιλοι της εκκλησίας…»

    «Θανάσιμο αμάρτημα» η ομοφυλοφιλία για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, αλλά για την ομοφυλοφιλία εντός της εκκλησίας είπε: «Αυτό, είναι άλλο».

  6. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    “Κατάντησα αρχιεπίσκοπος πούστηδων”….

    http://www.mixanitouxronou.gr/serafim-o-antartis-pou-egine-archiepiskopos-oploforouse-evrize-ke-diikouse-me-stathero-ke-vari-cheri-tin-ekklisia/

    Σεραφείμ. Ο αντάρτης που έγινε Αρχιεπίσκοπος. Οπλοφορούσε, έβριζε και διοικούσε με σταθερό και «βαρύ» χέρι την εκκλησία

    08/04/2015


    Ο Σεραφείμ με τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο και τον Οδυσσέα Αγγελή…

    Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/serafim-o-antartis-pou-egine-archiepiskopos-oploforouse-evrize-ke-diikouse-me-stathero-ke-vari-cheri-tin-ekklisia/

    Πρωτοχρονιά του ΄79. Ο τότε αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ, επισκέφθηκε στο προεδρικό μέγαρο τον πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Την ώρα που τον χαιρέτησε του έπεσε ένα περίστροφο. “Εδώ το έχω ακόμα”, είπε με καμάρι στον έκπληκτο Καραμανλή. “Δεν το αποχωρίζομαι ποτέ”, ανέφερε την ώρα που το ξαναέκρυψε κάτω από τα ράσα του. Ο Σεραφείμ Τίκας, αν και αρχιεπίσκοπος, δεν έπαψε ποτέ να οπλοφορεί.
    Η αθυροστομία του ήταν πασίγνωστη. «Γαμώ το κέρατο σας”, φώναξε μέσα στην εκκλησία προς τους παρεκκλησιαστικούς που αποδοκίμασαν στη Λάρισα το 1974 την ενθρόνιση του μητροπολίτη Σεραφείμ Ορφανού. “Τενεκέ ξεγάνωτο”, αποκάλεσε πρώην υπουργό της Ν.Δ. που ενεργούσε για την επιστροφή των 12 μητροπολιτών που είχε εκθρονίσει χωρίς δίκη, ως χουντικούς.

    Κάποια άλλη περίοδο εμφανίστηκε αγανακτισμένος για την κατάντια στην εκκλησία από τα ομοφυλοφιλικά όργια κληρικών, που είχαν δημοσιοποιηθεί και δήλωσε: “Κατάντησα αρχιεπίσκοπος πούστηδων”….

  7. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.tanea.gr/news/greece/article/4375098/?iid=2
    ΤΑ ΝΕΑ
    EΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΓΙΟΣΑΚΗ

    Ξέσπασε μεταξύ Xριστόδουλου και Iερώνυμου – Mπλέκονται κι άλλοι στις νέες αποκαλύψεις

    ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΙΛΗΣ | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2005 |

    Εμφύλιο πόλεμο μέχρι… τελικής πτώσεως μεταξύ του κ. Χριστόδουλου και του Μητροπολίτη Θηβών προκαλεί η υπόθεση Γιοσάκη: τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και ο κυριότερος αντίπαλός του στην εκλογή του ’98 επιχειρούν να «χρεώσουν» ο ένας στον άλλον τον αρχιμανδρίτη – ενώ καθημερινά βγαίνουν «ιερά άπλυτα» στη φόρα…

    Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μετά τα όσα υποστήριξε προχθές ο κ. Ιερώνυμος μιλώντας στο Alter για εμπλοκή του Γιοσάκη στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου. Ο κ. Ιερώνυμος υποστήριξε μεταξύ των άλλων ότι ο Γιοσάκης τον είχε επισκεφτεί με άλλα δύο άτομα, έναν δικαστικό και ένα πολιτικό, και τον πίεσε να αποσύρει την υποψηφιότητα του για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.
    Χθες ο κ. Χριστόδουλος πέρασε στην αντεπίθεση και με μακροσκελέστατη ανακοίνωση επιστρέφει τις καταγγελίες του Μητροπολίτη Θηβών, τον οποίο κατηγορεί ότι ήταν εκείνος που είχε σχέσεις με τον Γιοσάκη!
    Ο Αρχιεπίσκοπος επικαλείται ένορκη καταγγελία του Ρώσου μοναχού Ιγκόρ Χλοπόνιν, τον οποίο είχε χειροτονήσει στη Θήβα ο κ. Ιερώνυμος. Στην καταγγελία του ο μοναχός αναφέρει ότι ο Μητροπολίτης Θηβών είχε σχέσεις με τον Γιοσάκη και μάλιστα σημειώνει χαρακτηριστικά ότι είχε ζητήσει να του φέρει από τις ΗΠΑ… σύστημα τηλεφωνικής αντιπαρακολούθησης!
    Και σαν να μην έφτανε αυτό, χθες από το γραφείο Τύπου της Μητρόπολης Θηβών εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι από τη μονή του Τιμίου Σταυρού Βαγίων – ιδρύθηκε το 1995 – απομακρύνθηκαν μοναχές οι οποίες, όπως τονίζεται, τελικά εγκαταστάθηκαν στη μητροπολιτική περιφέρεια του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητου. Σημειώνεται ότι το όνομα του κ. Θεόκλητου έχει επίσης εμπλακεί στην υπόθεση Γιοσάκη – και ο ίδιος υποστηρίζει ότι αυτό συνέβη για να χτυπηθεί ο Αρχιεπίσκοπος. Από την πλευρά της Μητρόπολης Θηβών αφήνονται υπονοούμενα για «περίεργες» σχέσεις του Ρώσου μοναχού με τις μοναχές που εκδιώχθηκαν…
    Τι υποστηρίζει ο Χριστόδουλος
    «H επίσκεψη του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, τη συνοδεία ανωτάτου δικαστικού, στον Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών κ. Ιερώνυμο, λίγο πριν από την αρχιεπισκοπική εκλογή (Απρίλιος 1998), είναι παντελώς άγνωστη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλο, υπέρ του οποίου δήθεν ενήργησε ο Γιοσάκης, σύμφωνα με τους υπαινιγμούς που αφέθηκαν να αιωρούνται. Και είναι παντελώς ανεξήγητο το δήθεν ενδιαφέρον του Γιοσάκη για την εκλογή του Μακαριωτάτου, ο οποίος ούτε είχε, ούτε φυσικά έχει οιανδήποτε σχέση ή επικοινωνία μαζί του. Εάν άλλωστε ο Γιοσάκης δήθεν ενήργησε υπέρ της εκλογής του Μακαριωτάτου, γιατί δεν ανταμείφθηκε για τις δήθεν «υπηρεσίες» του και αναζήτησε την τύχη του στις ΗΠΑ; Αντιθέτως, όπως προκύπτει από έγγραφη καταγγελία του Ρώσου ιεροδιακόνου Ιγκορ Χλοπόνιν, τον οποίο χειροτόνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών, υπήρχαν πολύ στενές σχέσεις μεταξύ του κ. Ιερωνύμου και του Γιοσάκη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.
    Ταυτόχρονα εκφράζεται η απορία γιατί ο Μητροπολίτης Θηβών «δεν κατήγγειλε τότε, δηλαδή πριν από την αρχιεπισκοπική εκλογή, τα περί της επισκέψεως που ο ίδιος σημειώνει ότι δέχθηκε στα αρμόδια όργανα της Ιεράς Συνόδου και της Δικαιοσύνης, και τα καταγγέλλει σήμερα»…
    Επιστολές χωρίς πατρότητα
    Σε ό,τι αφορά τώρα την επιστολή του Μητροπολίτη Λέρου προς τον τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Στ. Ματθία, την οποία παρουσίασε ο Θηβών σε τηλεοπτική εκπομπή του Alter και με την οποία ο Μητροπολίτης Λέρου φέρεται να εκφράζει την πικρία του γιατί δεν άσκησε αμέσως δίωξη κατά του Μητροπολίτη Θηβών για τα οικονομικά, τονίζεται στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής: «Αυτή (η επιστολή) δεν έχει πατρότητα, διότι την έχει αποδοκιμάσει ως ανύπαρκτη και πλαστή ο ίδιος ο φερόμενος ως συντάκτης της».
    Όπως είναι γνωστό, ο κ. Ιερώνυμος είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κ. Παπαγγελόπουλο ότι κάποιος του έδωσε την επιστολή, η οποία είχε το λογότυπο της Μητρόπολης Λέρου και μια υπογραφή που έμοιαζε με αυτήν του τοπικού δεσπότη. Μάλιστα όπως είχε πει τότε, άγνωστος του τηλεφώνησε και του είπε «να λάβει σοβαρά υπόψη του» την επιστολή. Όμως μόλις δημοσιεύτηκε το περιεχόμενο της επιστολής, ο Μητροπολίτης Λέρου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και δικαιώθηκε.
    Επίσης διαψεύστηκε από την Αρχιεπισκοπή ότι ο κ. Χριστόδουλος άφησε να διαρρεύσει το περιεχόμενο της επιστολής που είχε στείλει ο Μητροπολίτης Ηλείας για τον Γιοσάκη. H επιστολή είχε περιέλθει σε γνώση του αρχιμανδρίτη, ο οποίος κινήθηκε δικαστικά εναντίον του Μητροπολίτη Ηλείας, χρησιμοποιώντας – σύμφωνα με τις καταγγελίες που εξετάζονται από τους εισαγγελείς – μέλη του δικαστικού παρακυκλώματος. Για το θέμα αυτό πάντως ακόμη δεν έγινε γνωστός ο τρόπος με τον οποίο το περιεχόμενο της επιστολής έφτασε στον κ. Γιοσάκη.
    Τον «χρεώνουν» ο ένας στον άλλον
    Ο Μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος (κυριότερος αντίπαλος του Χριστόδουλου το 1998 στην εκλογή του Αρχιεπισκόπου) μίλησε για εμπλοκή του Γιοσάκη στις εκλογές υπέρ του Χριστόδουλου. Μάλιστα, ο Ιερώνυμος είπε πως ο αρχιμανδρίτης τον πίεσε να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως ο Ιερώνυμος είχε σχέσεις με τον Γιοσάκη και μάλιστα του είχε παραγγείλει και σύστημα τηλεφωνικής αντιπαρακολούθησης από τις ΗΠΑ.
    Ξανά στο προσκήνιο και παλιές κασέτες
    ΕΠΕΙΤΑ από πολυήμερη σιωπή χθες ο Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων, ο οποίος διόρισε κληρικό τον Γιοσάκη στο Καματερό, με ανακοίνωσή του ζητά να ορίσει η Ιεραρχία ανακριτή για να εξετάσει την υπόθεση. Όμως το κλίμα είναι αρνητικό για τον ίδιο. Από το περιβάλλον του κ. Χριστόδουλου ο Μητροπολίτης Αττικής κατηγορείται ότι δεν αντέδρασε άμεσα όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Γιοσάκη ενώ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να επαναφέρουν προς εξέταση το θέμα που είχε προκύψει με τις κασέτες που είχαν φτάσει στη Σύνοδο και στις οποίες ο Αττικής φέρεται να έχει συνομιλία με ερωτικό περιεχόμενο με νεαρό άνδρα. Όταν είχε εξεταστεί η υπόθεση η Σύνοδος δεν είχε δεχτεί τις κασέτες ως αποδεικτικό στοιχείο. Τώρα με την αλλαγή του νόμου, όπως λένε, «μπορεί η υπόθεση να εξεταστεί και πάλι».
    H κατάθεση Χλοπόνιν και οι μοναχές
    ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ που έχει ξεσπάσει μεταξύ Θηβών και Αρχιεπισκόπου παρενέβη χθες και ο Ρώσος ιερομόναχος Ιγκόρ Χλοπόνιν, ο οποίος με ένορκη καταγγελία υποστηρίζει ότι «ο Μητροπολίτης Θηβών ήταν φίλος του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη και του είχε πει να περιμένει για να τον παρουσιάσει για αρχιγραμματέα μετά την «βεβαία εκλογή του»».
    Ο μοναχός, όπως λέει στην καταγγελία του, είχε χειροτονηθεί από τον Θηβών, ο οποίος όμως δεν του επέτρεψε να μείνει σε μοναστήρι της περιοχής. Ο Ιγκόρ πήγε τελικά στην Ιερά Μονή Πέτρας, στην Καρδίτσα. Στην Καρδίτσα έχουν πάει και οι μοναχές που απομάκρυνε από το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού ο κ. Ιερώνυμος, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Μητρόπολης Θηβών. Οι μοναχές από την πλευρά τους έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη εναντίον του κ. Ιερώνυμου και έπεται συνέχεια.

    http://www.kathimerini.gr/234791/article/epikairothta/politikh/nea-proswpa-me-kathgories-se-va8mo-kakoyrghmatos
    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
    23.11.2005
    Νέα πρόσωπα με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος
    Της Ευας Καραμανωλη
    «Ουκ έστιν αριθμός». Αυτή η φράση συνοψίζει τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, αλλά και αυτά που θα επακολουθήσουν, ως προς τις ραγδαίες εξελίξεις για το παραδικαστικό κύκλωμα. Οι έρευνες των δύο εφετών ανακριτών κ. I. Σίδερη και I. Φιοράκη συνεχίζονται και «αποφέρουν καρπούς», δηλαδή νέα πρόσωπα, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόρους, δικαστικούς λειτουργούς, αλλά και επιχειρηματίες τα ονόματα των οποίων προστίθενται στην ήδη μακρά λίστα των ατόμων από τον χώρο της Δικαιοσύνης -και όχι μόνο- που εμπλέκονται στο παραδικαστικό κύκλωμα.

    …………………..

    Στη λίστα προστέθηκαν χθες άλλα 16 άτομα, εκ των οποίων έξι δικαστές.
    …………………………..
    Πώς εμπλέκονται

    ΝΙΚΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ: Φέρονται ότι συμμετείχαν σε υποθέσεις στις οποίες ευνοήθηκε ο Ιάκωβος Γιοσάκης κατά τη διάρκεια της θητείας τους στον Πειραιά.

    ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Φέρεται ότι μέσω αντικαταστάσεων διαφόρων συνεδέλφων του πέτυχε να λάβει μέρος σε δίκες που ήταν κατηγορούμενος ή ήπτοντο του ενδιαφέροντος του Ιάκωβου Γιοσάκη.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΕΩΝ: Φέρεται να χειρίστηκε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης που είχε εκδώσει η Αντωνία Ηλία για την υπόθεση του ατυχήματος που είχε εμπλακεί ο ιερομόναχος Ιγκόρ Κλοπόνιν, στον οποίο είχε επιδικαστεί αποζημίωση 480.000 ευρώ.

    ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΠΑΣΤΑ: Φέρεται ότι χειρίστηκε ευνοϊκά υποθέσεις του Ιάκωβου ΓΙοσάκη.

    ΝΤΑΡΛΑ ΟΛΓΑ: Φέρεται ότι με παρότρυνση συγγενικού της προσώπου έκανε παρέμβαση στην Παρασκευή Λέων σχετικά με την απόφαση που εξέδωσε για την υπόθεση του Κλοπόνιν.

    ……………………..

    Ν. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ – Π. ΜΑΧΑΣ: O κ. Εμμανουηλίδης φέρεται να υπήρξε στενός φίλος και δικηγόρος του Γιοσάκη, ενώ συνυπογράφει με τον κ. Μαχά αγωγή αποζημιώσης σε βάρος ασφαλιστικής εταιρείας του ιερομόναχου Κλοπόνιν η οποία επιδικάστηκε από την Ηλία.

    ……………………….

    ΜΑΡΙΑ BPAXA: Κατηγορείται για πλημμελήματα σε σχέση με υπογραφές δικογράφων που αφορούσαν τον Ιάκωβο Γιοσάκη

    ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΨΕΙΡΑ: Κατηγορείται για πλημμελήματα στην υπόθεση του ιερομόναχου Κλοπόνιν που δίκασε η Αντωνία Ηλία.

    ………………………………..

    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ: Φέρεται να νόθευσε δικαστική κλήση σε υπόθεση του Γιοσάκη.

  8. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    http://www.tanea.gr/news/world/article/5370207/papas-h-ekklhsia-prepei-na-zhthsei-syggnwmh-apo-toys-omofylofiloys/

    ΠΑΠΑΣ: «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ»

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2016 13:02 |

    Πιο αναλυτικά, ο Πάπας τόνισε: «πιστεύω πως η Εκκλησία όχι μόνο πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους, αλλά και από τους φτωχούς, από τις γυναίκες που ήταν θύματα βιασμού, από τα παιδιά τα οποία τυχαίνουν εκμετάλλευσης στην εργασία και επειδή ευλόγησε τόσα όπλα».

    http://www.protothema.gr/greece/article/497524/kupros-paiderastis-iereas-athoos-gia-tin-ekklisia/
    Κύπρος: H Εκκλησία αθώωσε παιδεραστή ιερέα
    01/08/2015

    http://www.tyxikos.gr/06-1-19.html
    η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» (23-12-05) καταγγέλλει πολλά και σημαντικά, τα οποία μεταξύ άλλων ομολογούν την ύπαρξη προβλήματος και στην Ελλαδική Εκκλησία, το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος καλύπτει. Ιδού ένα απόσπασμα:

    (…) «Βράζει» εξάλλου, ο αρχιεπισκοπικός περίγυρος από υποκείμενα έχοντα το «κουσούρι»! (…)

    Την 28.1.05 ο «Ο.Τ.» εδημοσίευσε βαρυσήμαντον άρθρον του Καθηγητού κ. Ιωάννου Κορναράκη, εις το οποίον ανεφέροντο και αυτά τα εύστοχα: «Η μέχρι σήμερα αρχιεπισκοπική θητεία του κ. Χριστοδούλου έχει ήδη εμπεδώσει στον κοινωνικό χώρο μια θλιβερή πραγματικότητα: τη βεβαιότητα ότι προστατεύει και στηρίζει συνεχώς, με τη σιωπή του, την ομοφυλοφιλία στον εκκλησιαστικό χώρο. Επανειλημμένες προκλήσεις και προτροπές του δημοσιογραφικού κόσμου (και όχι μόνον) για κάθαρση της Εκκλησίας, από σπιλωμένους λειτουργούς της, πέφτουν συνεχώς στο κενό. «Αργεί (σήμερα) ο νόμος και το Ευαγγέλιο», γιατί έχει μπει λουκέτο στα εκκλησιαστικά δικαστήρια! Οι γνωστές υποθέσεις φτάνουν σπανίως εκεί, αλλά και αν φτάσουν, δεν εκδικάζονται! Η εκκλησιαστική δικαιοσύνη σιωπά, γιατί σιωπά ο Μακ. κ. Χριστόδουλος! (…)

    Πράγματι, τα «άδηλα και τα κρύφια» απεκαλύφθησαν, ολίγον κατ’ ολίγον και ο Αρχιεπίσκοπος ηναγκάσθη, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος, να ομολογήση ενώπιον της Ιεράς Συνόδου ότι «επίορκοι» Μητροπολίται κατελήφθησαν από «φιληδονία», διό και μετέτρεψαν τας Μητροπόλεις των εις «θερμοκήπια αθλιοτήτων»… Τώρα τηρεί σιωπήν ο Μακ. κ. Χριστόδουλος. (…)

    Επίσης, μνημονεύοντας παλαιότερη δήλωση του Αρχιεπισκόπου, ότι: «Εμείς δεν είμαστε Γερμανοί, Γάλλοι, Άγγλοι. Εμείς είμαστε άντρες, ανδροπρεπείς Έλληνες, και μιλάμε αντρίκια»!, ο «Ο.Τ.» αναρωτιέται: «Τι υποκρύπτει, αλήθεια, η επιμονή του Αρχιεπισκόπου να προβάλλη την ανδροπρεπή συμπεριφοράν μας, διαστέλλων μάλιστα ταύτην από τους προφανώς θηλυπρεπείς Γερμανούς, Γάλλους και Άγγλους; Ο λαός έχει τας εκδοχάς του, και διά τούτο εκάγχασε πικρώς με την ανωτέρω αρχιεπισκοπικήν δήλωσιν. Αν θελήσουν ο Αρχιεπίσκοπος καί οι Συνοδικοί να ακούσουν τα εν προκειμένω σχόλια της κοινής γνώμης, θα ανατριχιάσουν!»

    Κατά τα λοιπά η “αυτοκάθαρση” της Ελλαδικής Εκκλησίας έχει δήθεν τελειώσει… (Βλέπε επίσης)… |

    IΕΡΗ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΚΟΥΣΟΥΡΙ”
    Το Nοέμβριο του 2004 ο Aρχιεπίσκοπος χαρακτήριζε από άμβωνος την ομοφυλοφιλία “κουσούρι” και τους ομοφυλόφιλους “αμαρτωλούς”, λέγοντας χαρακτηριστικά:

    «Σκεφτείτε πού έχουμε φτάσει, σε ποιο κατάντημα έχει φτάσει η ανθρωπότητα, η οποία την αμαρτία, που είναι διακεκηρυγμένη, βοώσα και κράζουσα θέλει να την καλύψει, να μη λέμε, να μη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι. Γιατί θέλουν όλοι οι άλλοι να το παραδεχθούν ως μια φυσιολογική κατάσταση».

    Σύμφωνα όμως με κείμενο που με τον παραπάνω τίτλο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα http://www.e-go.gr, την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Αρχιεπίσκοπος και οι υπηρεσίες του κρίνονται για ασυνέπεια και διγλωσσία. Μεταφέρουμε τα κυριότερα αποσπάσματα:

    Την ώρα που ο Aρχιεπίσκοπος Xριστόδουλος χαρακτήριζε την ομοφυλοφιλία «κουσούρι», κατακρίνοντας με σφοδρότητα τον γάμο μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου, η Iερά Σύνοδος επιχειρούσε να νομιμοποιήσει τα κρούσματα ομοφυλοφιλίας στις τάξεις των μητροπολιτών. Πρόσφατα, το νομικό τμήμα της Iεράς Συνόδου υπέβαλε αίτηση στην Aρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου να μη θεωρείται η ομοφυλοφιλία εμπόδιο στην άσκηση του δημόσιου λειτουργήματος των μητροπολιτών.

    Όμως, κατά πάσα πιθανότητα, οι επίσκοποι με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις θα περιμένουν για πολύ ακόμα, έως ότου «εγκριθούν» και τυπικά τα κρούσματα ομοφυλοφιλίας που ενδημούν στους κόλπους της Eκκλησίας…

    Στις 12 Aπριλίου 2005 η Aρχή εξέδωσε την υπ’ αριθμόν 25 απόφασή της, «περί του δημοσιεύειν τα σκάνδαλα των κληρικών». (…) Στην απόφαση αναφερόταν ρητά ότι «η δημόσια γνώμη δικαιούται να γνωρίζει αν ένας μητροπολίτης που προβάλλει εαυτόν ως στερούμενο προσωπικής ζωής και ως παράδειγμα αρετής, αγνότητας, αγαμίας, πενίας κ.λπ. και ζητεί από το ποίμνιό του να μιμηθεί το παράδειγμά του, διάγει πράγματι βίο άκρως αντίθετο και σκανδαλώδη».

    Λίγους μήνες ύστερα από τη γνωμάτευση της ανεξάρτητης αρχής, για το αν είναι ή όχι οι κληρικοί και οι επίσκοποι δημόσια πρόσωπα, το νομικό τμήμα της Iεράς Συνόδου, στις 2/6/2005, απέστειλε αίτηση με την οποία ζητούσε να μη συμπλέκεται η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά ενός μητροπολίτη με την άσκηση του δημοσίου λειτουργήματός του. Aντιγράφουμε αποσπάσματα από την «αίτηση θεραπείας περί ανακλήσεως της Iεράς Συνόδου»:

    «Eιδικώς ως προς τα προσωπικά δεδομένα του μητροπολίτου (τάδε), τα οποία έτυχον επεξεργασίας υπό του ως άνω τηλεοπτικού σταθμού εν ουδεμία περιπτώσει δύνανται να θεωρηθούν ότι συνδέονται με την άσκηση δημόσιου λειτουργήματος, διότι πρόκειται περί δεδομένων αναφερόμενων εις αυστηρώς προσωπικήν (ομοφυλοφιλικήν) συμπεριφοράν, παντελώς άσχετον προς την άσκηση δημοσίου λειτουργήματος».

    «Συνεπώς και αν εισέτι γίνει δεκτόν ότι ο μητροπολίτης είναι δημόσιον πρόσωπον, αυτό ακριβώς το οποίο εμείς αρνούμαστε[,] και πάλι η επεξεργασία των συγκεκριμένων προσωπικών δεδομένων (ότι δηλαδή είναι ομοφυλόφιλος) είναι μη νόμιμος, διότι τα δεδομένα αυτά (ομοφυλοφιλική συμπεριφορά) δεν συνδέονται με την άσκηση δημοσίου λειτουργήματος».

    Η νομοθεσία προβλέπει πως αν κάποιος είναι δημόσιο πρόσωπο, τότε είναι θεμιτή η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων του. Γι’ αυτό το νομικό τμήμα της Iεράς Συνόδου «έχτισε» στην επιχειρηματολογία ότι οι μητροπολίτες δεν είναι δημόσια πρόσωπα. Για να αποφύγει τη μετάδοση προσωπικών τους δεδομένων.

    Η πράξη αυτή, όπως εύστοχα παρατηρεί ο εκκλησιαστικός δημοσιογράφος κ. Δ. Μακρής στην εφημερίδα «Στύλος Ορθοδοξίας» (29-12-05), «πέραν του ότι είναι θεολογικά αστήρικτη και επιεικώς δύναται να χαρακτηρισθεί απαράδεκτη ουσιαστικά, επαναφέρει στην Μητρόπολη Αττικής τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα Μπεζενίτη και ανατρέπει διά της πλαγίας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου τον Φεβρουάριο του 2005. Διότι είναι προφανές ότι με την γνωμάτευση αυτή αποδυναμώνονται οι λόγοι αποπομπής του, αφού διαχωρίζεται ως παντελώς άσχετη η «αυστηρώς προσωπική (ομοφυλοφιλική) συμπεριφορά προς την άσκηση δημοσίου λειτουργήματος»!!!

    http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=179840
    Καταγγελίες για βιασμούς ανηλίκων από ιερείς συγκλονίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία
    Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στη δίνη των σκανδάλων παιδεραστίας

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=253211
    Πώς ακόμη και άνθρωποι που έχουν αφιερωθεί στον Θεό φτάνουν ως τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
    Στα πλοκάμια της παιδοφιλίας
    Οι περιπτώσεις ρασοφόρων που έχουν καθήσει τα τελευταία χρόνια στο εδώλιο του κατηγορουμένου για βιασμούς παιδιών

    Οπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, που ασχολούνται για μακρό χρονικό διάστημα με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, οι παραπάνω περιπτώσεις είναι λίγες σε σχέση με τα πραγματικώς συμβαίνοντα κυρίως στην επαρχία. Εκεί όμως επικρατεί ο νόμος της σιωπής, ο φόβος του κοινωνικού στιγματισμού και επέρχεται συνήθως ένας «άκομψος» συμβιβασμός.

  9. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

    «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι!!» Επίσης «Η προβατίνα ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη!!» Έχουμε να γελάσουμε με την ψυχή μας,αν προχωρήσει η υπόθεση και δεν μείνει στα λόγια!Και κάτι ακόμη:Αν ο Ραγκούσης στείλει πρόσωπα και πράγματα-αποδείξεις-,θα τα δημοσιεύσει η εκκλησία και θα λάβει μέτρα εναντίον τους;;Τουτ’ έστιν ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ;; Ή θα τα χώσει στην άβυσσο;;
    Αλλό ο Ραγκούσης καλόν θα είναι ό,τι τους στείλει να τα δημοσιεύσει!! Τότε είναι που θα γελάσει και το κατά Ρώμαν «ποικιλόχρωμον ερίφιον»!!!

  10. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=143878

    ΤΟ ΒΗΜΑ
    Θύελλα σκανδάλων στην Εκκλησία
    Ο μητροπολίτης Αττικής, ο πρώην ιερέας-μοντέλο και οι φωτογραφίες από τα Ιεροσόλυμα
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2002 00:00

    Μέθη. Γύμνια. Διασυρμός.
    ………………………

    * Το πρόσωπο των ημερών

    …………………………
    Το πρόσωπο των ημερών στους εκκλησιαστικούς κύκλους είναι ένας νεαρός πρώην κληρικός και νυν μοντέλο, ο οποίος μέσω των τηλεοπτικών παραθύρων προβαίνει σε μια σειρά αποκαλύψεων. Εντύπωση όμως προκαλεί ότι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετούσε ο νεαρός, δεν έχει δώσει διευκρινίσεις για το ζήτημα και δεν έχει ανακοινώσει τη διεξαγωγή ανακρίσεων για τη διερεύνηση της υπόθεσης. «Το κόστος το επωμίζεται η Εκκλησία της Ελλάδος» δηλώνουν γνωστοί κληρικοί και, όπως προσθέτουν, «ο Μητροπολίτης ο οποίος χειροτόνησε τον νεαρό κληρικό όλη την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν σε επίσημη εκκλησιαστική επίσκεψη στο εξωτερικό ενώ εμείς ντρεπόμαστε να κυκλοφορήσουμε με το ράσο γιατί ο κόσμος μας κοιτάει περίεργα μετά τα όσα άκουσε από τα τηλεοπτικά παράθυρα». Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, οι συνοδικοί ιεράρχες ζητούν από τον Αρχιεπίσκοπο να αποστείλει επιστολή στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Πέτρο, με την οποία η Εκκλησία της Ελλάδος θα επισημαίνει την ανάγκη διερεύνησης του θέματος.

    Ο ίδιος ο κ. Χριστόδουλος έθεσε σε αργία και παρέπεμψε στο εκκλησιαστικό δικαστήριο έναν αρχιμανδρίτη φίλο του νεαρού όταν έμαθε ότι ενέχεται σε σεξουαλικό σκάνδαλο και υπήρχαν αποδείξεις για τις ενέργειές του. Αδιάψευστος μάρτυρας ήταν η τηλεοπτική κάμερα, η οποία αποθανάτισε τον αρχιμανδρίτη να ομολογεί τις πράξεις του.

    ……………………………

    http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF/%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF-13-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CF%83-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%83-%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CE%BC/

    ΠΡΙΝ ΑΠΟ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΟΤΑΝ Ο «ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ» ΕΣΚΥΒΕ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ «ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ» ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΖΥΡΕΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΝΤΙΝΤΙΔΕΣ» ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ Κ’ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΠΟΥ Κ@ΛΟΜΠΑΡΕΥΑΝ ΣΤΙΣ ΠΙΑΤΣΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ


    Από διάκονος της Ελλαδικής Εκκλησίας γύρω στο 2000 και πιο πριν, στις πασαρέλες και τις νυχτερινές πίστες και από επαγγελματίας μάγειρας, «παπάς των πεινασμένων». Ο άλλοτε γνωστός πρωταγωνιστής των lifestyle εκπομπών με το κοσμικό όνομα Βασίλης Βεζυρέας, με καταγωγή από τη Μεσσηνιακή Μάνη, ετοιμάζεται να ενθρονιστεί και επισήμως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος της Εκκλησίας των Παλαιοεορτολογιτών! Αν και το όνομά του πρωταγωνίστησε από το 2000 και έπειτα στον χώρο της showbiz, με αποτέλεσμα να αποτελέσει το «κόκκινο πανί» για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος (στην οποία ανήκε και απ’ όπου καθαιρέθηκε), ο Παρθένιος Α’ -όπως αποκαλείται πλέον- πρόκειται να λάβει τον ύψιστο τίτλο της Εκκλησίας των ΓΟΧ (Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί)…Και μετέπειτα τον έλαβε. Ο Βεζυράς είχε πρωταγωνιστήσει σε σοβαρότατες αποκαλύψεις για τα αρχιερατικά σκάνδαλα στην Ελλαδική Εκκλησία, αποκαθηλώνοντας είορκους ιερείς μαι δεσποτάδες αλλά και άγαμους αρχιμανδίτης που βρώμιζαν το ράσο.

    Στις περισσότερες από αυτές τις καταγγελίες ο Βεζυρέας είχε απολύτο δίκιο. Αποκαλύφθηκαν αρψιμανδίτες που έκαναν «ψωνιστήρι», δεσποτάδες κίναιδοι και κλέφτες, εκμεταλλευτές και αθεόφοβοι που εξακολουθούν να λυμαίνονται τον χώρο του ψεύτικου ράσου και της αμαρτωλής ηγεσίας τους.




    http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/cover-story/127064/%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%84%CF%8E%CE%BD

    Η αγάπη του για την εκκλησία εκδηλώθηκε από πολύ νωρίς και, μάλιστα, ο Βασίλης Βεζυρέας φοίτησε στο Μέσο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Καλαμάτας και στη συνέχεια στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών. Παρά το γεγονός ότι είχε πάρει την απόφαση να αφιερωθεί στον Θεό υπηρετώντας την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν ήταν λίγες οι φορές που επέλεξε να πετάξει -και μάλιστα κατά μεγάλα διαστήματα- τα ράσα για να ασχοληθεί αρχικά με το μόντελινγκ, συμμετέχοντας σε επιδείξεις μόδας και κλείνοντας συνεργασίες με σημαντικούς Ελληνες σχεδιαστές. Τότε ήταν που είχε γίνει «μήλον της Εριδος» για τις εκπομπές lifestyle, που έδιναν μάχη ώστε να εξασφαλίσουν την παρουσία του στα πλατό τους, σκανδαλίζοντας όμως τον κλήρο και τους πιστούς με τις επιλογές του.

    Κάθε φορά, όμως, που ένιωθε ότι οι κοσμικές δουλειές δεν τον κάλυπταν επέστρεφε ξανά στην Εκκλησία. Του ήταν όμως αδύνατο να παραμείνει στους κόλπους της για μεγάλο διάστημα, καθώς οι αναζητήσεις του ήταν έντονες. Καταπιάστηκε με το τραγούδι βρίσκοντας στέγη στο λαϊκό στέκι των δυτικών προαστίων της Νανάς Τσαγκράκου. Εκεί συνεργάστηκε με την Τζένη Βάνου και τον Γιάννη Φλωρινιώτη, ενώ συνυπήρξε στην πίστα με την Εφη Θώδη και την Πόπη Μαλλιωτάκη. Εμφανιζόταν μάλιστα σε κοσμικές εκδηλώσεις, όπου φωτογραφιζόταν την περίοδο που ήταν διάκονος.

    Γνωστοί είχαν γίνει ακόμη και οι φημολογούμενοι έρωτές του, μεταξύ των οποίων ήταν και εκείνος για την εκρηκτική υποψήφια Playmate Xριστίνα Σάμη!

    Και εκεί που όλοι πίστευαν ότι έβγαινε οριστικά εκτός Εκκλησίας, εκείνος επέστρεφε. Τα πήγαινε-έλα του και ο έκλυτος βίος του ωστόσο ανάγκασαν την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να τον καθαιρέσει οριστικά και αμετάκλητα τον Οκτώβριο του 2002, όταν εκείνος ήταν διάκονος (είχε το όνομα Χρυσόστομος), αφού -όπως έκρινε- υπέπεσε σε σοβαρότατα παραπτώματα.

    Η καθαίρεσή του δεν τον πτόησε και, μάλιστα, έγινε η αφορμή για τον Βασίλη Βεζυρέα να κυκλοφορήσει ένα τραγούδι προκειμένου να καταγγείλει την «κακή λειτουργία» της Ορθόδοξης Εκκλησίας, κάνοντας χρήση προκλητικών στίχων. «Φόρεσα τα ράσα και αγάπησα τη θρησκεία, σιχάθηκα τους δήθεν μες στην Εκκλησία / Αυτούς που τάχα κήρυτταν τον λόγο του Χριστού και έριχναν το βλέμμα τους, το βλέμμα τους αλλού / Δεν άντεξα την πίεση, αυτή την κοροϊδία, και άνοιξα το στόμα μου να πω όλα τα γελοία» τραγουδούσε.

    Με την επιστροφή του στην κοσμική ζωή αναζήτησε την τύχη τους στους ΓΟΧ, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν κοινωνία με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος (μάλιστα υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές οργανώσεις παλαιοημερολογητών, καμία από τις οποίες όμως δεν αναγνωρίζεται από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία).

    Στις 7 Δεκεμβρίου 2003 χειροτονήθηκε αρχιμανδρίτης τους, ενώ έναν χρόνο αργότερα εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο Παλαιοεορτολογιτών Ελλάδος μητροπολίτης Καριουπόλεως, Οιτύλου και πάσης Μάνης, καθώς οι διαδικασίες εκλογής αρχιερέων είναι εξπρές.

    http://attikanea.blogspot.gr/2015/10/blog-post_748.html

    ΜΗΝΥΜΑ – “φωτιά” Βεζυρέα στον Άνθιμο για τα οικοτροφεία – ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ!

    “Σταμάτα να παίζεις με ψυχές και σώματα και βγες από την ντουλάπα που τόσα χρόνια κρύβεσαι! Θέλει μαγκιά να είσαι πατέρας και δεσπότης…”

    ………………………..

    Πόσες ζωές και πόσες ψυχές καταστράφηκαν σε κολαστήρια που ονομάζονται οικοτροφεία?

    Πόσοι εφιαλτες στοιχειώνουν μεχρι σήμερα αυτά τα δωμάτια?

    Εκεί φωλιάζει ο φόβος και κρατάει για πάντα…φόβος μην αντιληφθεί κανείς τίποτα και μετά πως θα ζήσεις…

    Φοβος…φοβος….φόβος…

    Κι εσείς αγαπητέ κατά τα άλλα Παναγιώτατε Ανθιμε τώρα που πλησιάζει το τέλος της ζωής σας λέτε και καμετε λόγους και πραξεις χωρις να υπολογίζετε ΨΥΧΗ….

    Δεν γνωρίζετε τα οικοτροφεία?
    Δεν ξερετε τι συμβαίνει??

    Δεν γνωρίσατε την εννοια της ψυχής??

    Εχω κι άλλα πολλά ερωτήματα να σας κάνω αλλά φοβάμαι πως η απαντήση θα είναι αυτή που δεν θέλω να ακούσω.

    Ξύπνα λοιπον άνοιξε το παράθυρο βγες από την ντουλάπα που τόσα χρόνια κρυβεσαι……μυρίζει ναφθαλίνη….

    Και σταμάτα να παίζεις με ψυχές και σώματα

    http://xairete.blogspot.gr/2014/03/blog-post_7079.html

    ΤΕΤΆΡΤΗ, 5 ΜΑΡΤΊΟΥ 2014
    Ο νεαρός αυτός, ήταν ο Παρθένιος, τέως διάκονος του πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και τέως μοντέλο…


    Θυμάστε εκείνον τον νεαρό ρασοφόρο που είχε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον φίλο του τον ηγούμενο Νεκτάριο Μουλατσιώτη, σχετική με όμορφα ρασοφορεμένα τεκνά που είχαν ο καθένας στο χώρο τους; Τηλεφωνική συνομιλία του 2005, που διέρρευσε τότε στα ΜΜΕ, και στο διαδίκτυο…

    Ο νεαρός αυτός, ήταν ο Παρθένιος, τέως διάκονος του πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και τέως μοντέλο…
    Του απαντούσε λοιπόν τότε του Παρθένιου (είχε λέει το αξίωμα του πανιερότατου μητροπολίτη Μάνης ο νεαρός), του απαντούσε ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, και του έλεγε για τον μητροπολίτη Καλλίνικο, που έφευγε από τον Πειραιά, με την ταμπέλα του… πούστη (κατά την έκφραση του Μουλατσιωτη).

    Αυτόν τον Παρθένιο λοιπόν, τον βλέπω σήμερα στην ιστοσελίδα «μακελειό» του Στέφανου Χίου, να μοστράρει σαν… Αρχιεπίσκοπος των παλαιοημερολογιτών! Χα!

    http://www.freemonks.gr/index.php?page=news_info&lang=1&id=66

    Ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης απαντά μέσα από το Facebook για ένα δυσφημιστικό φωνομοντάζ που έκανε ο Σπ. Καρατζαφέρης και κυκλοφορεί στο Youtube
    Διάλογος με την κ. Νάσια Δεληγιάννη μέσα απ’ το facebook. (3/7/2009)

    Καλησπέρα σας πατέρα Νεκτάριε και σας ευχαριστώ για τις ευχές σας… Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:
    Υπάρχει μια συνομιλία σας με κάποιον Μητροπολίτη, που σας λέει ότι κυκλοφορείτε με ωραία παιδιά. Μάλιστα κάπου σε άλλο βιντεάκι χρησιμοποιείτε και μια ανήθικη λέξη..».π…ης»
    Δυστυχώς η εκκλησία μας, με έχει, όπως και πολλούς άλλους, απογοητεύσει οικτρά! Από που να κρατηθούμε δεν ξέρουμε πια!

    Αγαπητή μου κ. Νάσια Δεληγιάννη

    Κατάλαβα για ποιο βιντεάκι μου γράφετε. Είναι ένα κατασκευασμένο φωνομοντάζ που κάποιοι «φίλοι», για να με πλήξουν και συκοφαντήσουν το δημιούργησαν. Δυστυχώς έχουν πάρει και έχουν βάλει προτάσεις ή λέξεις μου που μιλώ για διάφορα θέματα και αυτοί με κατάλληλο φωνομοντάζ τοποθέτησαν όπου θέλησαν τις προτάσεις και τις λέξεις μου για να αποδώσουν τα νοήματα που αυτοί θέλησαν. Για παράδειγμα ενώ στο τηλέφωνο μου λένε ότι:

    «Σας είδαμε στην Αθήνα να περπατάτε με ένα ωραίο παιδί, ποιος ήταν αυτός ο νέος;»

    «Δεν κυκλοφορώ στην Αθήνα και ουδέποτε περπατώ, αν διέλθω μέσα από την Αθήνα θα είμαι με αυτοκίνητο και πάντοτε σύμφωνα με το τυπικό της Μονής μας με συνοδεύουν 2 μοναχοί».

    Ο δήθεν Μητροπολίτης Μάνης Παρθένιος (η Εκκλησία μας δεν έχει τέτοιο Μητροπολίτη) με ρωτά ξανά:
    «Όχι, ήταν ένα ωραίο παιδί».

    «Λέτε ψέμματα, τους απαντώ διότι σας επαναλαμβάνω δεν κυκλοφορώ με λαϊκούς. Σίγουρα ήταν οι μοναχοί μου οι οποίοι δεν είναι άσχημοι, αλλά είναι όμορφοι μοναχοί. Μην νομίσετε ότι στον Θεό αφιερώνονται όσοι είναι άσχημοι και δεν μπορούν να παντρευτούν;»

    Αυτός είναι ο τηλεφωνικός διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα, τον οποίον υποκλέπτανε με μηχάνημα και μετά με φωνομοντάζ αφαίρεσαν όσες λέξεις ή προτάσεις μου για να δημιουργήσουν το δικό τους διάλογο, τον οποίο έφτιαξαν στα μέτρα τους με σκοπό να με πλήξουν ηθικά. Κάτι που τελικά δεν κατάφεραν.

    Κάποια άλλη στιγμή ο δήθεν Μητροπολίτης Παρθένιος μου ξανατηλεφωνά και μου λέει ότι η τηλεόραση αναφέρει, για τον Μητροπολίτη Πειραιώς ότι είναι π….ης. Τότε του απαντώ είναι ντροπή τους να λένε π….η, ένα Γέροντα Μητροπολίτη 82 ετών ο οποίος έχει προσφέρει πάρα πολλά στην Εκκλησία, σας επαναλαμβάνω είναι ντροπή τους να λένε ότι ο Μητροπολίτης Καλλίνικος είναι π…ης. Ντροπή τους!
    Αυτός είναι ο διάλογός μου.

    Αγαπητή μου Νάσια, αν υπήρχε παιδάκι μου κάτι για το πρόσωπό μου και ηθικά μεμπτό να είσαι βέβαιη ότι τόσο ο Μητροπολίτης μου, όσο και ο Αρχιεπίσκοπος αλλά και η Ιερά Σύνοδος θα με είχαν στείλει ξυρισμένο σπίτι μου.
    Οι δε δημοσιογράφοι από τηλεοράσεως και ραδιοφώνων θα με κατηγορούσαν καθημερινά καθ’ ότι είμαι δημόσιο πρόσωπο και αναγνωρίσιμο.
    Όλοι όμως γνωρίζουν ότι είναι φτιαγμένο φωνομοντάζ και δεν είναι αληθινό και ότι είναι μια στημένη συκοφαντία, δι’ αυτό και κανείς δεν δίνει σε αυτό το βιντεάκι που κυκλοφορεί στο Youtube σημασία.
    Αυτά κάνουν παιδάκι μου οι εχθροί της πίστεώς μας για να μειώσουν τους ανθρώπους που εργάζονται για τον λαό. Προσπαθούν να τους συκοφαντήσουν για να τους ρίξουν στα μάτια των ανθρώπων για να μην έχουν απήχηση τα λόγια τους στις καρδιές τους. Στην Εκκλησία είναι συνηθισμένες αυτές οι παγίδες, τέτοιες παγίδες έστησαν στον Άγιο Αθανάσιο αλλά και στον σύγχρονο Άγιο του αιώνα μας, τον Άγιο Νεκτάριο.
    Βεβαίως υπάρχουν περιπτώσεις που για όσα λέγονται δεν είναι συκοφαντίες αλλά είναι αληθινές ιστορίες. Θέλει μεγάλη προσοχή όμως, για να μην κατηγορηθούν αθώοι άνθρωποι. Πρόσεξε ότι στην δική μου περίπτωση δεν ακούγεται ούτε ολοκληρωμένο, ούτε τι με ρωτούν, ούτε το τι απαντώ. Αυτό γίνεται διότι κόβουν προτάσεις, λέξεις και φράσεις μου για να φτιάξουν ένα εντελώς διαφορετικό διάλογο από αυτόν που έκανα.
    Να γνωρίζεις ότι μέσα από την καρδιά μου προσευχήθηκα γι’ αυτούς και ζήτησα ο Θεός να τους ελεήσει και να τους συγχωρήσει. Διότι εμένα δεν μπόρεσαν να με βλάψουν διότι είναι ολοφάνερο το φωνομοντάζ, αλλά την ψυχή τους ήδη την έχουν βλάψει δι’ αυτό και ζητώ από τον Θεό να τους ελεήσει. Είμαι μέσα στο facebook για να βοηθώ ανθρώπινες ψυχές και να τους δείχνω τον δρόμο που οδηγεί στον Χριστό και στην σωτηρία. Όπου νομίσεις ότι θέλεις ή χρειάζεσαι την βοήθειά μου θα είμαι πάντοτε κοντά σου.

  11. Ο/Η laskaratos λέει:


    Ο καραμανλικός πολιτευτής της ΝΔ Σωτήρης Τζούμας, υπόδικος για το β ιερό παραδικαστικό, εξ απορρήτων του Χουντόδουλου, φωνάζει (και προειδοποιεί) απροκάλυπτα υπέρ της αποκατάστασης αρχιμανδρίτη πρώην γραμματέα της Ι. Συνόδου που καθαιρέθηκε, αναγκαστικά λόγω τηλεοπτικού σάλου, ως ομοφυλόφιλος, ξεμπροστιάζοντας τις επιλεκτικές συμπεριφορές των ιερωνυμικών δεσποτάδων, που ηθικολογούν μονομερώς σε βάρος των χριστοδουλικών, παίρνοντας εκδίκηση, την ώρα που κουκουλώνουν σκανδαλωδέστερους ιερωνυμικούς κληρικούς.
    Δεν επιθυμώ να κάνω ζημιά σε κανένα ομοφυλόφιλο κληρικό, ας επανέλθει ο άνθρωπος, απλά επισημαίνω την υποκρισία και την κακότητα όλων των φατριών και δεν γράφω παρά μόνο τα αρχικά του κληρικού.

    Το ενδιαφέρον του Τζούμα υπήρχε από παλιά και αναθερμάνθηκε τώρα

    ΣΦΗΝΑΚΙΑ

    ΣΦΗΝΑΚΙΑ
    Δημοσιεύτηκε στις 4 Μαρτίου 2014
    ………………………………
    Πριν λίγο καιρό το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό έκρινε την υπόθεση του κληρικού Ι. Α., που κάποια κασέτα, αν και παράνομο αποδεικτικό υλικό, τον έδειχνε με τα …εσώρουχα να συνομιλεί με έναν λαϊκό με αμφίεση εσωρούχων κι αυτός!
    Το θέμα είχε προκύψει την εποχή του εκκλησιαστικού τσουναμίου! Τότε που το κοινό ζητούσε καθημερινά ανθρωποθυσίες στο τηλεοπτικό κολοσαίο των υπερβολών και των κατσσκευασμένων κατηγοριών, για να πληγεί η Εκκλησία και προσωπικά ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος! Αλλά δεν τα κατάφεραν!

    ΧΧΧ..Ο εν λόγω κληρικός π. Ι. Α., τιμωρήθηκε τότε πολύ αυστηρά και μετά από τόσα χρόνια δικαιώθηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας. Κι επειδή η όποια ενοχή του, δεν προκύπτει από κάποιο αποδεικτικό υλικό, αναμέναμε ότι το Δευτεροβάθμιο θα φερότανε με επιείκια και θα απέδιδε πιο ανθρώπινη ποινή!
    Εισηγητής ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, ένας ενάρετος Ιεράρχης και μεγάλης υπομονής και ανοχής άνθρωπος!
    Παρ´όλα αυτά εισηγήθηκε και πάλι την καθαίρεσή του και την κατάταξή του στην τάξη των Μοναχών! Πού στηρίχθηκαν οι Αγιοι Συνοδικοί για να εδραιώσουν την κατηγορία τους;; Μα στο παράνομο αποδεικτικό υλικό της υπάρχουσας ταινίας με απομαγνητοφωνημένο περιεχόμενο!
    Αθελά τους οι Αγιοι έκαναν μία πολύ κακή αρχή! Σε λίγο που οι φήμες λένε ότι θα αρχίσουν να κυκλοφορούν οι βιντεοταινίες με πιο σκληρό περιεχόμενο, και μάλιστα θα απεικονίζουν πιο ισχυρά πρόσωπα του πατρός …, τότε πώς θα αντιδράσει η επίσημη Εκκλησία;;
    Και κάτι τελευταίο: τώρα που τιμωρήθηκε τόσο σκληρά και παραδειγματικά ο κληρικός αυτός, σταμάτησαν τα φαινόμενα αυτά στην Εκκλησία; Δεν υπάρχουν δηλαδή άλλοι κληρικοί που να υποκύπτουν σε ανάλογα ολισθήματα και μάλιστα να τα προχωρούν κι ένα βήμα πιο κάτω;;


    Πότε σκοπεύει η Σύνοδος να αντιμετωπίσει την υπόθεση του Ιακώβου Αρμένη που έχει τελματώσει σκοπίμως;

    Πότε σκοπεύει η Σύνοδος να αντιμετωπίσει την υπόθεση του …. που έχει τελματώσει σκοπίμως;

    23 Δεκεμβρίου 2017

    ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

    Μέρες που είναι η σκέψη μας πάει σε κάποιους ανθρώπους που εξαιτίας κάποιων ατυχών συμβάντων στη ζωή τους, ευρίσκονται σήμερα σε δυσχερή θέση, ξεχασμένοι από όλους.
    Μία τέτοια περίπτωση είναι του πρώην Αρχιμ. Ι. Α., ο οποίος την εποχή του κατασκευασμένου από εξωθεσμικά κέντρα αλλά και από ενδοεκκλησιασρικούς παράγοντες τσουναμίου, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα.

    Συγκεκριμένα την 27η Ιανουαρίου 2004, προβλήθηκε απόσπασμα βιντεοκασέτας, η οποία είχε ληφθει με κρυφή κάμερα. Στην κασέτα αυτή δεν αναφερότανε το όνομα του κληρικού που συμμετείχε στα δρώμενα.
    Το υλικό αυτό εστάλη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών- όπως είχε ζητήσει η Σύνοδος και ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος– προκειμένου να αξιολογούνται και να διαβαθμίζονται τα καταγγελλόμενα την εποχή εκείνη.
    Όπως ήταν φυσικό ,μετά από αυτή την εξέλιξη, ξεκίνησε η ανακριτική διαδικασία. Την 1η Οκτωβρίου 2004, εξεδόθη η απόφαση του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ακολούθησε την 28 Φεβρουαρίου 2005, η απόφαση του Πρωτοβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου που ασχολήθηκε με το θέμα και τελικώς εξεδόθη η απο 27 Ιουνίου 2005, απόφαση του Δευτεροβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου με την οποία επεβλήθη η ποινή της καθαίρεσης και η επαναφορά του εν λόγω κληρικού στην τάξη των λαϊκών.

    Η απόφαση αυτή προσεβλήθη στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο εξεδωσε την 644/10 απόφαση στις 23 Φεβρουαρίου 2010, με την οποία ακύρωνε όλες τις προγενέστερες αποφάσεις και διέταξε να επαναληφθεί το Επισκοπικό δικαστήριο με παρουσία σηνηγόρου υπερασπίσεως.

    Μετά από την εξέλιξη αυτή έχουμε νέα απόφαση του Επισκοπικού Δικαστηρίου στις 29 Μαρτιου 2012, το οποίο έκρινε οτι είναι αναρμόδιο και παρέπεμψε την υπόθεση στο Πρωτοβάθμιο. Η απόφαση του Πωτοβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου στις 14 Μαίου 2013, επέβαλε εκ νέου την ποινή της καθαίρεσης και την επαναφορά του στις ταξεις των λαικων.

    Στις 14 Ιανουαριου 2014, εχουμε την σύγκληση του δευτεροβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου .
    Ο Πρόεδρος αυτού ο Σεβ Παραμυθίας Τιτος ανακοίνωσε μετά την διαδικασία οτι το Δικαστηριο επιβάλλει την ποινή της καθαίρεσης και την επαναφορά αυτή τη φορά στις τάξεις των μοναχών.
    Από τον Ιανουάριο του 2014 και μέχρι σήμερα εκρεμμεί η καθαρογραφή της απόφασης του Δικαστηρίου αυτού. Γιατί; Για να μην προσφύγει ο θιγόμενος από την όλη μεθόδευση, στο ΣτΕ και δικαιωθεί.
    Τόσο μένος εναντίον ενός ανθρώπου που σήκωσε όλο το βάρος της μεταφερόμενης αθλιότητας της εποχής εκείνης. Και παραμένει μέχρι σήμερα, 13 χρόνια από τότε που ξεκίνησε το όλο θέμα , στη γωνιά του ξεχασμένος από όλους . Και όσοι τον θυμούνται, τον βοηθούν περιστασιακά για να εξασκήσουν την φιλανθρωπία τους.

    Ανάλογη περίπτωση που ξέσπασε αρκετά χρόνια μετά– επί Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου — με κληρικό που έκανε επιπδειξη των χαρισμάτων του στο διαδίκτυο, φυγαδεύθηκε στο εξωτερικό για να ξεχαστεί το θέμα και μετά επανήλθε σα να μην είχε συμβεί τίποτα. Και όταν τηλεοπτική εκπομπή πήγε να επαναφέρει προ έτους το θέμα και ο παρουσιαστής Στέφανος Χίος άρχισε να απευθύνει ερωτήματα για το θέμα αυτό και να καταγγέλει ότι ο εν λόγω σάτυρος επανήλθε στη θέση του στην Εκκλησία που υπηρετούσε και πριν το συμβάν, τότε τύχη αγαθή ,η παρουσία μου εκεί στην εκπομπή όπου με συγκεκριμένα επιχειρήματα, έβαλα το θέμα στη σωστή του διάσταση και έκτοτε δεν ασχολήθηκε κανείς. Και να σκεφτείτε ότι ο συγκεκριμένος θρασύς και άτακτος αυτός κληρικός, μας είδε στην Πόλη και με το ζόρι μας μίλησε ! Θα φταίω εγώ τώρα αν πώ του Στέφανου Χίου να επαναφέρει το θέμα και να ξιφουλκήσει εναντίον του όπως επιθυμεί; Αλλά τί να πώ; Αηδιάζω από την υποκρισία.

    Γιατί τα λέγω όλα αυτά;
    Για να αναδείξω τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά με τα οποία η παρούσα διοίκηση της Εκκλησίας αντιμετωπίζει παρόμοια γεγονότα. Τα δικά σας σύκα και τα δικά μας καρύδια!

    Επανερχόμενος στο θέμα Α… ερωτώ:

    •Πότε θα καθαρογραφεί η απόφαση;
    • Ποιός αιμοδιψής παράφρον την κρατεί στο συρτάρι του και δεν αφήνει να πάρει το δρόμο της;
    • Στην παρούσα Σύνοδο συμμετέχουν και Ιεράρχες που έχουν δείξει την ανθρωπιά τους στον εμπερίστατο αυτό κληρικό. Δεν θα κάνουν κάτι να ξεκολλήσουν το θέμα από το τέλμα που σκοπίμως το έχουν ρίξει οι επιτήδειοι;
    • Υπάρχει κάποιος εισαγγελέας που παρακολουθεί τέτοια θέματα για να πεί σε αυτούς που το κρατούν σε στασιμότητα ότι παρανομούν και να δώσει εντολή να πάρει το δρόμο της νομιμότητας;

    Περιμένουμε να δούμε ότι κάτι θα γίνει! Περιμένουμε να δούμε να κινείται η διαδικασία! Αλλιώς θα επανέλθουμε και μάλιστα πιο επιθετικοί! Είναι άδικο, απάνθρωπο και υποκριτικό αυτό που συμβαίνει!

    Οι Άγιοι δίκασαν τον ένοχο και αμαρτωλό! Και τώρα κοιμούνται ήσυχοι!!

    Το ιστορικό της καθαίρεσης:


    http://archive.patris.gr/articles/55137/19216#.WkFxgd9l-M8

    H κατάθεση του Θεόκλητου

    Σε συνοδικό δικαστήριο που συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας αποφασίστηκε η καθαίρεση του αρχιμανδρίτη Ι…. Α…., γραμματέα της Ιεράς Συνόδου. Εις βάρος του αρχιμανδρίτη υπήρχε η κατηγορία του σκανδαλισμού του ποιμνίου έπειτα από την προβολή βιντεοκασέτας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό που αποτύπωνε προσωπικές του στιγμές.

    • Ο/Η Ένας λέει:

      Mόνο οι ρασοφόροι ομοφυλόφιλοι που κρύβονται έχουν δικαιώματα, οι υπόλοιποι είναι άλλο, προκαλούν

    • Ο/Η Θεολόγος λέει:

      Απειλή χριστοδουλικού Τζούμα σε Ιερώνυμο

      Πότε σκοπεύει η Σύνοδος να αντιμετωπίσει την υπόθεση του Ιακώβου Αρμένη που έχει τελματώσει σκοπίμως;

      23 Δεκεμβρίου 2017

      ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

      «Ανάλογη περίπτωση που ξέσπασε αρκετά χρόνια μετά– επί Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου — με κληρικό που έκανε επιπδειξη των χαρισμάτων του στο διαδίκτυο, φυγαδεύθηκε στο εξωτερικό για να ξεχαστεί το θέμα και μετά επανήλθε σα να μην είχε συμβεί τίποτα. Και όταν τηλεοπτική εκπομπή πήγε να επαναφέρει προ έτους το θέμα και ο παρουσιαστής Στέφανος Χίος άρχισε να απευθύνει ερωτήματα για το θέμα αυτό και να καταγγέλει ότι ο εν λόγω σάτυρος επανήλθε στη θέση του στην Εκκλησία που υπηρετούσε και πριν το συμβάν, τότε τύχη αγαθή ,η παρουσία μου εκεί στην εκπομπή όπου με συγκεκριμένα επιχειρήματα, έβαλα το θέμα στη σωστή του διάσταση και έκτοτε δεν ασχολήθηκε κανείς. Και να σκεφτείτε ότι ο συγκεκριμένος θρασύς και άτακτος αυτός κληρικός, μας είδε στην Πόλη και με το ζόρι μας μίλησε ! Θα φταίω εγώ τώρα αν πώ του Στέφανου Χίου να επαναφέρει το θέμα και να ξιφουλκήσει εναντίον του όπως επιθυμεί; Αλλά τί να πώ; Αηδιάζω από την υποκρισία.»

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Πότε σκοπεύει η Σύνοδος να αντιμετωπίσει την υπόθεση του Ιακώβου Αρμένη που έχει τελματώσει σκοπίμως;

        23 Δεκεμβρίου 2017

        ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ
        ………………….
        «Ανάλογη περίπτωση που ξέσπασε αρκετά χρόνια μετά– επί Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου — με κληρικό που έκανε επιπδειξη των χαρισμάτων του στο διαδίκτυο, φυγαδεύθηκε στο εξωτερικό για να ξεχαστεί το θέμα και μετά επανήλθε σα να μην είχε συμβεί τίποτα…….
        Θα φταίω εγώ τώρα αν πώ του Στέφανου Χίου να επαναφέρει το θέμα»
        ………………….
        _________________________

        Μάλλον με αυτόν απειλεί ο χριστοδουλικός Τζούμας τον Ιερώνυμο και έχει δίκιο γιατί εκτός από τη γνωστή απύθμενη υποκρισία του ανώτατου κλήρου, υπάρχει και κακότητα κατά του προκατόχου του, τον οποίο εκδικείται στο πρόσωπο ενός ατυχήσαντος συνεργάτη του, όχι χειρότερου από τον συνεργάτη του Ιερώνυμου, την υπόθεση του οποίου κουκούλωσε


        «Σχετικά με κληρικό της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την περίπτωση του οποίου έγινε αναφορά στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής, ο Μακαριώτατος διέταξε την άμεση διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης ….» (iaath.gr/, «Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κυριακή, 10 Ιούλιος 2011 17:01»).

        Την είδηση είχε αναμεταδώσει και το μπλογκ του συνεργάτη του Καμμένου, πριν συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και γίνουν οι ΑΝΕΞΕΛ και ο Καμμένος απλοί «δεξιοί»:

        https://olympia.gr/2011/07/09/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%88%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%B5/

        Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου «ψάρευε» παλ ικάρια στο διαδίκτυο! Μακελειό απόψε, με το ν Στέφανο Χίο.
        Posted by olympiada στο Ιουλίου 9, 2011

        Το Μακελειό απόψε αποκαλύπτει

        -Βίντεο ντοκουμέντο με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου την ώρα που επιδίδεται σε cyber sex με νεαρούς στο διαδίκτυο.
        Σχετικά

        Μακελειό απόψε στο Κόντρα, με πλήθος αποκαλύψεων
        σε «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ»

  12. Ο/Η Λ.Π. λέει:



    ΚΥΡΙΑΚΟΥ Ι. ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗ «στην Κόλαση της Κ.Υ.Π.» ΕΚΔΟΣΗ. Ε΄, ΑΘΗΝΑ 1974.

    σελίδα 244
    «Έτσι έμαθα εκείνο τ’απόγεμα ότι η ΚΥΠ διατηρεί «φακέλλους» για όλους τους Έλληνες ομοφυλόφιλους κληρικούς, οι οποίοι φτάνουν στο απίστευτο ποσοστό των 90%.»

  13. Ο/Η Μητροπολίτης Ζωζώ λέει:

    Ημερίδα της Ιεράς Συνόδου για την Ταυτότητα Φύλου στον Βόλο

    Ημερίδα της Ιεράς Συνόδου για την Ταυτότητα Φύλου στον Βόλο
    4 Μαρτίου 2018

    Ημερίδα εκπροσώπων Ιερών Μητροπόλεων διοργανώνει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Γάμου, Οικογένειας, Προστασίας του Παιδιού και Δημογραφικού προβλήματος της Ιεράς Συνόδου στον Βόλο, με θέμα «Ταυτότητα φύλου, απαντήσεις σε ερωτήματα».

    Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, την Τρίτη 6/3, στις 10π.μ., αφορά Κληρικούς – εκπροσώπους Ιερών Μητροπόλεων και θα εξελιχθεί κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

    10π.μ. Αγιασμός από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος θα χαιρετίσει την Ημερίδα

    Χαιρετισμός του Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου & Σιατίστης κ. Παύλου, Προέδρου της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής

    Μήνυμα του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄.

    Θα ακολουθήσει η ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, με θέμα «Ταυτότητα φύλου, απαντήσει σε ερωτήματα»

    Θα ακολουθήσει συζήτηση επί της εισηγήσεως, η ανακοίνωση των πορισμάτων και η Ημερίδα θα ολοκληρωθεί με γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες.

  14. Ο/Η Mητροπολίτης Ζωζώ ο Γ΄ λέει:

    http://www.eleftherostypos.gr/ellada/204360-o-erotas-toy-mitropoliti-me-transexoyal-bomba-stoys-kolpoys-tis-ekklisias/

    Ο έρωτας του Μητροπολίτη με τρανσέξουαλ – «Βόμβα» στους κόλπους της Εκκλησίας
    19/03/18

    «Βόμβα» στους κόλπους της Εκκλησίας βάζει η αποκάλυψη γνωστής τρανσέξουαλ για την ερωτική σχέση της με μητροπολίτη! Σαράντα χρόνια μετά το ροζ σκάνδαλο του αγίου Πρεβέζης, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Ελλαδική Εκκλησία, έρχεται στο φως μια νέα ιστορία απαγορευμένου έρωτα, με πρωταγωνιστές ιεράρχη και μία τρανσέξουαλ! Μια ιστορία πέρα από κάθε φαντασία!

    Ο ερωτικός δεσμός του δεσπότη με την τρανς ξυπνά μνήμες από το σκάνδαλο που ξέσπασε το καλοκαίρι του 1979 με τον τότε μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Στυλιανό Κορνάρο, τον οποίο το φωτογραφικό υλικό της εποχής έδειχνε σε στάση «ιππαστί» με την ερωμένη του. Μάλιστα, ο έκλυτος βίος του ιερωμένου συγκλόνισε και προκάλεσε χάος στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’80.

    Το ανώνυμο τηλεφώνημα ενός παπά από την Πρέβεζα, που περιέγραφε τις ερωτικές αταξίες του μητροπολίτη στον τότε αρχισυντάκτη της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» Σπύρο Καρατζαφέρη, ήταν αρκετό για να ταξιδέψει ο δημοσιογράφος το 1979 έως την πόλη της Ηπείρου, γράφοντας στη συνέχεια και βιβλίο για την υπόθεση. Το θέμα ήταν «καυτό» και ο γνωστός δημοσιογράφος γρήγορα έβγαλε λαβράκι, που αφορούσε τον δεσμό του αρχιερέα με μια παπαδιά.

    H εφημερίδα «Απογευματινή» τότε δημοσίευσε, μάλιστα, πρωτοσέλιδη φωτογραφία του μητροπολίτη με γυμνή γυναίκα σε θέση «ιππαστί», όπως έγραφε η λεζάντα. Θορυβημένος ο τότε υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ιωάννης Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ να παραπεμφθεί ο ερωτύλος στην Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη, που καθαίρεσε τελικά τον Στυλιανό Κορνάρο. Ο Κορνάρος έχασε το αξίωμά του, μετακόμισε από την Πρέβεζα στην Αθήνα και λειτουργούσε σε εκκλησίες ως απλός ιερέας.

    Το ερωτικό σκάνδαλο έδωσε τροφή στα καλλιτεχνικά δρώμενα και η ιστορία του Κορνάρου πέρασε από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο θέατρο και από εκεί στον κινηματογράφο.

    Και σήμερα, λοιπόν, εν έτει 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στο φως πρώτη φορά η «Espresso», ύστερα από την εξομολόγηση-καταγγελία της τρανσέξουαλ, από την πρώτη κιόλας στιγμή της γνωριμίας της με τον ιεράρχη η γυναίκα (εξ αλλαγής φύλου) τού είχε αποκαλύψει τα πάντα για τη ζωή της που ήταν βουτηγμένη στην ακολασία και του είχε εκμυστηρευτεί το αμαρτωλό παρελθόν της.

    Αξίζει να σημειωθεί πως η τρανσέξουαλ και πρώην ιερόδουλη έχει απασχολήσει στο παρελθόν μέχρι και τηλεοπτικές εκπομπές, όταν είχε μιλήσει φόρα παρτίδα και χωρίς αναστολές για τη ζωή της! Από την αλλαγή φύλου μέχρι τις νύχτες πληρωμένου έρωτα στις αγκαλιές ανδρών που τριγυρνούσαν στο σκοτάδι αναζητώντας την ερωτική συντροφιά της στα κρεβάτια της ακολασίας.

    Σύμφωνα με την ίδια, από την πρώτη συνάντησή τους με τον μητροπολίτη ο ίδιος ένιωσε ότι είχε μπροστά του τη δική του «Μαρία Μαγδαληνή». Χωρίς να υπολογίσει τίποτα, όπως αποκαλύπτει η ίδια, ο ιεράρχης επιδόθηκε αμέσως σε έναν αγώνα για να την κατακτήσει και να την κάνει δική του.

    Υπεράνω υποψίας
    Ηταν σίγουρος ότι, λόγω του σοβαρού και υπεράνω υποψίας προφίλ του, οι κρυφές συναντήσεις τους θα ήταν το αμαρτωλό μυστικό τους που δεν θα μάθαινε κανείς.

    Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά τα χρόνια, εξαιτίας και της αγγελικής μορφής του, δεν ασχολήθηκε ποτέ κάποιος με την προσωπική του ζωή, ψάχνοντας να του βρει κάποιο ψεγάδι. Ακόμα και στις περιπτώσεις κατά τις οποίες καλούσε τον παράνομο δεσμό του στους ναούς όπου ιερουργούσε κανείς δεν υποψιάστηκε το παραμικρό, αν και υπάρχουν φωτογραφίες που τους απεικονίζουν αρκετά κοντά τον έναν στον άλλον.

    Το σίγουρο είναι πως το στόρι ενός απίθανου σκανδάλου, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η τρανσέξουαλ, θα μπορούσε να γίνει μέχρι και ταινία, ξεπερνώντας σε «θόρυβο» ακόμη και αυτή του αγίου Πρεβέζης που βγήκε στους κινηματογράφους από τον Δημήτρη Κολλάτο. Η ερωτική σχέση του μητροπολίτη με την τρανσέξουαλ θα δημιουργήσει σάλο! Οι αποκαλύψεις θα είναι συνταρακτικές και θα προκαλέσουν σεισμό στους κόλπους της Εκκλησίας.

  15. Ο/Η Η Τρανς και ο μητροπολίτης λέει:

    http://www.eleftherostypos.gr/ellada/204360-o-erotas-toy-mitropoliti-me-transexoyal-bomba-stoys-kolpoys-tis-ekklisias/
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
    19/03/18 • 15:47 | UPD 19/03/18 • 18:59
    Ο έρωτας του Μητροπολίτη με τρανσέξουαλ – «Βόμβα» στους κόλπους της Εκκλησίας

    Αξίζει να σημειωθεί πως η τρανσέξουαλ και πρώην ιερόδουλη έχει απασχολήσει στο παρελθόν μέχρι και τηλεοπτικές εκπομπές, όταν είχε μιλήσει φόρα παρτίδα και χωρίς αναστολές για τη ζωή της! Από την αλλαγή φύλου μέχρι τις νύχτες πληρωμένου έρωτα στις αγκαλιές ανδρών που τριγυρνούσαν στο σκοτάδι αναζητώντας την ερωτική συντροφιά της στα κρεβάτια της ακολασίας.

    Σύμφωνα με την ίδια, από την πρώτη συνάντησή τους με τον μητροπολίτη ο ίδιος ένιωσε ότι είχε μπροστά του τη δική του «Μαρία Μαγδαληνή». Χωρίς να υπολογίσει τίποτα, όπως αποκαλύπτει η ίδια, ο ιεράρχης επιδόθηκε αμέσως σε έναν αγώνα για να την κατακτήσει και να την κάνει δική του.

    Υπεράνω υποψίας
    Ηταν σίγουρος ότι, λόγω του σοβαρού και υπεράνω υποψίας προφίλ του, οι κρυφές συναντήσεις τους θα ήταν το αμαρτωλό μυστικό τους που δεν θα μάθαινε κανείς.

    Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά τα χρόνια, εξαιτίας και της αγγελικής μορφής του, δεν ασχολήθηκε ποτέ κάποιος με την προσωπική του ζωή, ψάχνοντας να του βρει κάποιο ψεγάδι. Ακόμα και στις περιπτώσεις κατά τις οποίες καλούσε τον παράνομο δεσμό του στους ναούς όπου ιερουργούσε κανείς δεν υποψιάστηκε το παραμικρό, αν και υπάρχουν φωτογραφίες που τους απεικονίζουν αρκετά κοντά τον έναν στον άλλον.

    Το σίγουρο είναι πως το στόρι ενός απίθανου σκανδάλου, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η τρανσέξουαλ, θα μπορούσε να γίνει μέχρι και ταινία, ξεπερνώντας σε «θόρυβο» ακόμη και αυτή του αγίου Πρεβέζης που βγήκε στους κινηματογράφους από τον Δημήτρη Κολλάτο. Η ερωτική σχέση του μητροπολίτη με την τρανσέξουαλ θα δημιουργήσει σάλο! Οι αποκαλύψεις θα είναι συνταρακτικές και θα προκαλέσουν σεισμό στους κόλπους της Εκκλησίας.

    http://www.espressonews.gr/cover-story/2018/03/170530/ayti-einai-i-trans-eromeni-toy-despoti
    Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ
    Αυτή είναι η τρανς ερωμένη του δεσπότη
    Τρίτη, Μάρτιος 20, 2018 – 15:32

    Η γνωριμία με τον μητροπολίτη, τα λάγνα βλέμματα και η πρώτη σεξουαλική επαφή της με τον ιεράρχη!

    Από τον
    Θάνο Μακρογαμβράκη

    Αν χθες κάποιοι από την Ιεραρχία της Εκκλησίας έχασαν τον ύπνο τους μετά την αποκάλυψη του ροζ σκανδάλου μεγατόνων, τότε σήμερα θα πρέπει να πάρουν τα… βουνά! Η «Espresso» αποκαλύπτει την ταυτότητα της τρανσέξουαλ ερωμένης του δεσπότη!

    Πρόκειται για την Αφροδίτη Κωνσταντίνου, η οποία σπάει τη σιωπή της ξετυλίγοντας το κουβάρι των συνταρακτικών αποκαλύψεων γύρω από την ερωτική σχέση της με μητροπολίτη: «Αποφάσισα να ανακαλύψω τον Θεό που έκρυβα μέσα μου και βρήκα τον… διάολό μου»! Με τη φράση αυτή η εξ αλλαγής φύλου Αποκαλυπτική η Αφροδίτη Κωνσταντίνουγυναίκα και πρώην ιερόδουλη αρχίζει την αφήγησή της στην πρώτη συνάντηση που είχα μαζί της, όταν θέλησε να αποκαλύψει όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή της. Η ίδια λέει πως η σχέση της με τον ιεράρχη άρχισε όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει για πάντα το αμαρτωλό παρελθόν της και τα σκοτεινά δωμάτια του πληρωμένου έρωτα, με μοναδικό στόχο τη σωτηρία της ψυχής της.

    «Ολα ξεκίνησαν, όταν πήρα την απόφαση να εγκαταλείψω την πορνεία και τη ζωή μέσα στους οίκους ανοχής. Είχα συγκεντρώσει πλέον μια καλή περιουσία, που μου εξασφάλιζε τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μου. Από την άλλη, είχα μπουχτίσει απ’ όλη αυτή τη βρομιά που είχα ζήσει και ήθελα να αλλάξω διαδρομή. Ετσι, αποφάσισα να ψάξω να βρω τον Θεό. Από μικρό παιδί μεγάλωσα μέσα στην εκκλησία, ντυνόμουν μάλιστα και παπαδάκι. Η γιαγιά μου ήταν θρήσκα και μύησε κι εμένα. Ετσι, πάντα πίστευα πως υπάρχει ο Ενας και μοναδικός Θεός. Ακόμα και όταν δούλευα στους οίκους ανοχής, εγώ νόμιζα πως με βοηθάει ο Θεός και βγάζω όλα αυτά τα λεφτά! Τόσο χαζή ήμουν, γιατί άλλες συναδέλφισσές μου δεν κατάφεραν αυτά που έκανα εγώ. Εξασφάλισα πραγματικά το μέλλον μου και μάλιστα όλα νόμιμα και δηλωμένα».

    Η αναζήτηση αυτή οδήγησε την Αφροδίτη Κωνσταντίνου να επισκεφτεί πολλά προσκυνήματα σε εκκλησίες και μοναστήρια.

    «Ημουν πάντα προσεκτική, ντυμένη όπως πρέπει, χωρίς να θέλω να προκαλώ, αλλά το καμάκι που δεχόμουν δεν είχε τελειωμό. Ετσι, σε ένα από τα προσκυνήματα βρέθηκα μπροστά στον μητροπολίτη και στο πεπρωμένο μου. Εκεί κατάλαβα πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Επαθα πλάκα από την ομορφιά του, αλλά είχε και πειθώ, από την πρώτη κιόλας γνωριμία. Είναι άνδρας παλαιάς κοπής και το ξέρει! Τρελάθηκε όταν με είδε, το λάγνο βλέμμα του έλεγε πολλά! Εντυπωσιάστηκε τόσο, που ήθελε να μάθει τα πάντα για μένα. Το ίδιο έπαθα κι εγώ. Για τουλάχιστον δύο χρόνια τον είχα καψουρευτεί τόσο, που δεν ήθελα να βλέπω και να επικοινωνώ με κανέναν άλλον. Τον αποκαλούσα μάλιστα… πάτερ ημών…»

    Από την πρώτη κιόλας συνάντησή τους η τρανσέξουαλ αισθάνθηκε πως βρήκε επιτέλους στη ζωή της τη σανίδα σωτηρίας που αναζητούσε από τη μέρα που αποφάσισε να σταματήσει να εκδίδεται.

    «Τη δεύτερη φορά, και αφού είχαμε ανταλλάξει πολλά μηνύματα, συναντηθήκαμε στον προσωπικό του χώρο όπου με κάλεσε. Του μίλησα για μένα, γιατί δεν ήθελα να τον κοροϊδεύω. Ηθελα να ξέρει τα πάντα, για την πορνεία, την αλλαγή φύλου, όλα. Εκεί νιώσαμε πολύ τρυφερά ο ένας για τον άλλον. Χωρίς να το καταλάβουμε, μέσα σε λίγα λεπτά ήμασταν γυμνοί. Αφεθήκαμε ο ένας στα χάδια του άλλου και κάναμε έρωτα. Τότε κατάλαβα ότι και οι δυο δεν μπορούμε να ελέγξουμε το πάθος μας».

    Τα δύο πρώτα χρόνια του δεσμού του το παράνομο ζευγάρι έζησε έναν τρελό, ανομολόγητο έρωτα και, όπως αποκαλύπτει η Αφροδίτη Κωνσταντίνου, ο δεσπότης ήταν άψογος απέναντί της.

    «Ημουν τόσο ερωτευμένη, που δεν καταλάβαινα τίποτα. Ο ίδιος προσπαθούσε να είναι πιο προσεκτικός, αλλά μάταια. Η αλήθεια είναι πως είχα γίνει υπερβολική, ήμουν άρρωστη μαζί του, το παραδέχομαι. Με καλούσε παντού, όπου ιερουργούσε ήθελε να είμαι κι εγώ. Τον έβλεπα στο γραφείο του σαν να μην τρέχει τίποτα. Αδιαφορούσα αν μπορεί κάποιος να υποπτευόταν τι συμβαίνει ανάμεσα σε μένα και σ’ εκείνον. Είχα ενθουσιαστεί από όλη αυτή τη δόξα, ενώ με είχε πείσει πως ήμουν η εκλεκτή» εξομολογείται χαρακτηριστικά! «Ηταν αμέτρητες οι φορές που κάναμε έρωτα κι εγώ ένιωθα κάθε φορά ότι ερχόμουν ολοένα και περισσότερο κοντά του» λέει αποκαλύπτοντας τα πρώτα κομμάτια της σχέσης τους…

    Μεγάλωσε με τη γιαγιά της, στα 17 της άλλαξε φύλο και έβγαλε αρκετά λεφτά χάρη στον στόλο

    Με καταγωγή από το χωριό Ανάργυροι της Φλώρινας, η Αφροδίτη Κωνσταντίνου βρέθηκε σε ηλικία μόλις 40 ημερών να μεγαλώνει με τη γιαγιά της.

    «Οι γονείς μου έκαναν καθένας τη ζωή του, με αποτέλεσμα να με μεγαλώσει η γιαγιά μου. Εως τα 14 ήμουν εκεί, αλλά της έφυγα και πήγα στη Θεσσαλονίκη, όπου άρχισα να εκδίδομαι. Στα 17 κατέβηκα στην Αθήνα για την ίδια δουλειά, ενώ στα 20 έκανα την αλλαγή φύλου. Εκεί έγινε το μεγάλο μπαμ με μένα, γιατί μαζί μου ασχολήθηκαν τα μεγαλύτερα περιοδικά και οι τηλεοπτικές εκπομπές της χώρας. Μου έγιναν πολλές προτάσεις, μέχρι και οι Dolce & Gabbana με είχαν δει τότε στο αεροδρόμιο και μου έδωσαν την κάρτα τους για να πάω να τους συναντήσω στο Μιλάνο! Γύρισα όλη την Ελλάδα, έκανα χρήματα, ενώ, κάθε φορά που ερχόταν κάποιος στόλος σε Κρήτη ή Ρόδο, μου έμεναν πολλά λεφτά! Εκατομμύρια. Να είναι καλά ο στόλος» διηγείται.

    Η Αφροδίτη αποκαλύπτει ότι ανάμεσα στους πελάτες της βρέθηκαν και πολλοί επιφανείς άνδρες.

    «Εχω ξαπλώσει στο κρεβάτι με πολλούς επωνύμους, γι’ αυτό μην τολμήσει κανείς να σκεφτεί πως χρησιμοποιώ τον άνθρωπο αυτόν. Δεν έχω κανέναν λόγο. Αν ήταν, θα μπορούσα να μιλήσω και για άλλους σημαντικούς άνδρες που βρέθηκαν στη ζωή μου, με τους οποίους είχα και κάτι σοβαρό. Κι όμως, ποτέ δεν είπα τίποτα για κανέναν. Οσο έκανε τη δουλειά αυτή, η Αφροδίτη ήταν σωστή και ήξερε πώς να συμπεριφερθεί σε όλους όσοι την πλησίασαν».

    Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

  16. Ο/Η Boλταίρος λέει:

    http://www.imerodromos.gr/ekklisia-mesopolemos/

    «Αστυνομία ηθών» με ράσα στα χρόνια του Μεσοπολέμου (Μέρος Β΄, τελευταίο)

    Τα γούστα του δικτάτορα Πάγκαλου , οι μακριές οι φούστες και η Εκκλησία- Kαι ο αθλητισμός τους ενοχλούσε- Ο έλεγχος του Τύπου και το κάψιμο των βιβλίων

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ • 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

    Με τις επικρατούσες, εκείνη την εποχή, αντιλήψεις, η εκκλησιαστική ηγεσία, φυσικό ήταν, να ταχθεί ανεπιφύλακτα στο πλευρό του δικτάτορα στρατηγού Πάγκαλου, στις οπερετικές εκστρατείες του για τη σωτηρία της ηθικής των Ελλήνων και κυρίως των Ελληνίδων. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η απόφασή του να επιβάλει την κοσμιότητα στις Αθηναίες, κυνηγώντας τις κοντές φούστες. Σύμφωνα με μαρτυρία του αστυνομικού διευθυντή Αθηνών, Ι. Καλοβίτη, στο κυνηγητό της φούστας έπαιξε ρόλο η γυναίκα του δικτάτορα, Αριάδνη Σκλιά-Σαχτούρη, η οποία τον ρώτησε, μια μέρα που βρισκόταν στο γραφείο του, γιατί επιτρέπει στις γυναίκες να κυκλοφορούν με φούστες μέχρι το γόνατο. Ο Πάγκαλος συμφώνησε και αμέσως έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να βγουν με τις μεζούρες στους δρόμους και όσες γυναίκες βρουν να φοράνε φούστες που απέχουν από το έδαφος περισσότερους από 30 πόντους να τις συλλαμβάνουν και να τις οδηγούν αρχικά στα Αστυνομικά Τμήματα και από εκεί στο εδώλιο του Πταισματοδικείου, όπου συγκεντρώνονται εκατοντάδες αργόσχολοι τύποι της πρωτεύουσας για να κάνουν καζούρα. Εκείνες τις μέρες ο μεγάλος μας κωμικός Βασίλης Λογοθετίδης έγραψε ιστορία στο θεατρικό σανίδι με το σατιρικό τραγουδάκι που κατέληγε με το ρεφρέν: « Μ’ αρέσουνε του Πάγκαλου τα γούστα που μας μάκρυνε τη φούστα…».


    Κυρίες με το ενδειδεγμένο (κατά Πάγκαλον) μήκος φούστας

    Η εκκλησιαστική ηγεσία σπεύδει αμέσως να σταθεί στο πλευρό του ανεκδιήγητου δικτάτορα. Με κύριο άρθρο στην «Εκκλησία» με τίτλο «Αντίδρασις- Ήτο καιρός» επικροτεί τα κυβερνητικά μέτρα κατά της «ηθικής εκλύσεως» και «προϊούσης ανηθικότητος». (« Εκκλησία», 5.2.1926).

    Όμως για τους μητροπολίτες δεν φτάνουν αυτά τα μέτρα. Και γι αυτό, η «Εκκλησία» ζητά κι άλλα. Ασφυκτικό έλεγχο στις θεατρικές παραστάσεις και στις ταινίες που προβάλλονται στους κινηματογράφους, «ίνα μη δια των ανηθίκων έργων των παριστανομένων εν τοις ως είρηται θεάτροις διδάσκεται η ανηθικότης εις τας νεαζούσας της κοινωνίας τάξεις». (« Εκκλησία» 24.3.1926).

    Η Εκκλησία έχει την ισχύ να ακυρώσει ακόμη και κάποιες θετικές προτάσεις υπουργών του Πάγκαλου . Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωσήφ Κούνδουρος εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να καθιερωθεί ο πολιτικός γάμος. Αμέσως αντέδρασε ο αρχιεπίσκοπος. Με δηλώσεις του στις εφημερίδες «Εσπερινή» και «Καθημερινή» δήλωσε την κατηγορηματική αντίθεση της Εκκλησίας. Στη συζήτηση παρενέβη ο Πάγκαλος βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους. Δήλωσε πως ο υπουργός του εξέφρασε προσωπική γνώμη και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να υιοθετήσει τη θέση αυτή, «ως αντιβαίνουσαν εις το πρόγραμμα αυτής» («Εκκλησία» 19.3, και 24.3.1926). Η αντίδραση της Εκκλησίας στον πολιτικό γάμο εκφράστηκε και το 1938 επί δικτατορίας Μεταξά. Στο σχέδιο του Αστικού Κώδικα προβλεπόταν η καθιέρωση του πολιτικού γάμου. Η Εκκλησία αντέδρασε έντονα και τελικά, με παρέμβαση του Μεταξά, η διάταξη αυτή παραλείφθηκε και ο αρχιεπίσκοπος, Χρύσανθος, έσπευσε να εγκωμιάσει τον δικτάτορα « ως γνήσιον τέκνον της Ορθοδόξου Εκκλησίας» (Θεόκλητου Στράγκα, οπ.π., τ. Γ, σ.2076).


    Ο δικτάτορας Θ. Πάγκαλος, πιστός φίλος της Εκκλησίας

    Η Εκκλησία είχε ταχθεί και κατά του διαζυγίου, όταν λίγους μήνες πριν από τη δικτατορία του Πάγκαλου, ψηφίσθηκε ο σχετικός νόμος: «Ολεθριώτατος αποδεικνύεται ο τελευταίος προ τετραετίας ψηφισθείς νόμος περί διαζυγίου. Κατά την εβδομάδα ταύτην υπήρχον προς εκδίκασιν εν τω Πρωτοδικείω Αθηνών περί τας 100 αιτήσεις διαζυγίων. Ο νόμος διευκολύνει την διάζευξιν και σαλεύει τα θεμέλια της Ελληνικής οικογενείας. Η Εκκλησία διεμαρτυρήθη κατά την ψήφισιν του νόμου εκείνου, αλλά δυστυχώς, δεν εισηκούσθη» («Εκκλησία», 17.1.1925).

    Kλείνοντας το κεφάλαιο «Παγκαλική δικτατορία ήθη και Εκκλησία», αξίζει να σημειώσουμε ότι λίγο πριν από την πτώση του Πάγκαλου τον Αύγουστο του 1926 η «Εκκλησία» χαιρέτισε την ίδρυση από το δικτατορικό καθεστώς της «Εθνικής Ενώσεως Κοινωνικής Αναπλάσεως»: « Συναγερμός λοιπόν πάντων των σπουδαιοτέρων κοινωνικών παραγόντων, τελείται, συνεταιριζομένων περί μίαν και την αυτήν υψηλήν ιδέαν, προς πραγμάτωσιν του αυτού μεγάλου και ευγενεστάτου σκοπού: της ηθικής αναπλάσεως της ελληνικής κοινωνίας, και, μερικώτερον της ελληνικής νεολαίας…». («Εκκλησία», 28.5.1926, τ.22). Σύμφωνα με το διάταγμα της δικτατορίας, η Εθνική Ένωσις Κοινωνικής Αναπλάσεως ήταν ΝΠΔΔ, υπό την εποπτεία του Κράτους, η δράση της περνούσε κυρίως μέσα από την νεοϊδρυμένη Υπηρεσία Γενικής Ασφαλείας και σ’ αυτήν συμμετείχαν διάφοροι φορείς (Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Ερυθρός Σταυρός, Λύκειο των Ελληνίδων, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Ένωση Συντακτών κ.α) και η… Ιερά Σύνοδος!

    Και ο αθλητισμός τους ενοχλούσε


    Ο θρυλικός Τζιμ Λόντος και άλλοι αθλητές βρέθηκαν στο στόχαστρο των εκκλησιαστικών αρχών

    Εκείνα τα πρώτα χρόνια, μετά τη μικρασιατική καταστροφή και την κατάρρευση των εθνικών μύθων, ο απλός λαός έβρισκε στα πρόσωπα των μεγάλων αθλητών (και τις επιτυχίες τους) τους νέους πρωταγωνιστές στη ζωή του. Ο παλαιστής Τζιμ Λόντος με τη διεθνή καριέρα γεμίζει το καλλιμάρμαρο στάδιο της Αθήνας, όχι μόνο στους αγώνες που δίνει, αλλά και στις προπονήσεις. Χιλιάδες Αθηναίοι παρακολουθούν τον Στέλιο Κυριακίδη να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων. Και οι πρόσφυγες των συνοικιών γύρω από τον Πειραιά κατακλύζουν το ποδηλατοδρόμιο (το σημερινό Καραϊσκάκη) για να δουν τον Ολυμπιακό.

    Κι όμως και αυτά δεν αρέσουν στην Ιεραρχία. Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Γεννάδιος διαμαρτύρεται, γιατί οι εκπαιδευτικοί στρέφουν τους νέους στον αθλητισμό, με αποτέλεσμα τα στάδια «να υπερπληρούνται ενώ οι ναοί του Θεού ερημούνται» και «ούτω παρασκευάζεται νεολαία ψυχρά και τελείως αδιάφορος προς την Θρησκείαν και την Εκκλησίαν» («Εκκλησία» 6.1.1930).

    Το 1937 επί μεταξικού καθεστώτος, η Ιερά Σύνοδος επανέρχεται και καλεί το υπουργείο Παιδείας «ίνα ενεργήση τα δέοντα όπως οι μαθηταί της μέσης και κατωτάτης εκπαιδεύσεως μη απασχολούνται εις τα γυμναστήρια και αλλαχού κατά τας ώρας της εν ταις Ι. Ναοίς τελέσεως των ιερών ακολουθιών, αλλά τουναντίον συνιστάται αυτοίς η τακτική κατά τας ώρας ταύτας εις ιεροίς ναοίς φοίτησις» («Εκκλησία» 27/3/1937).

    Ο «εχθρός» Τύπος

    Τα «άσεμνα δημοσιεύματα» επικαλείται η Εκκλησία για να ζητήσει και τον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου.


    Το ρεπορτάζ του Θανάση Κλάρα (Άρη Βελουχιώτη) στο «Ριζοσπάστη» για το βίο και την πολιτεία του υπουργού Αβραάμ, προκάλεσε την οργή κυβέρνησης και Εκκλησίας

    Στις 3 Απριλίου 1931 η κυβέρνηση Βενιζέλου, για να αντιμετωπίσει τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, για σκάνδαλα υπουργών οικονομικής και ηθικής φύσης, φέρνει στη Βουλή ένα Δρακόντειο νόμο περί Τύπου. Εισηγητής του είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Αβραάμ, ο πολιτικός που όπως ο «Ριζοσπάστης» καταγγέλλει στις 11 Αυγούστου της ίδια χρονιάς, σε ρεπορτάζ που υπογράφει ο Θανάσης Κλάρας, o μετέπειτα καπετάνιος του ΕΛΑΣ, «αποκαλύφθηκε συλληφθείς επ’ αυτοφώρω με το βουλευτή Αίγινας Χατζή και με δυο ναύτες στην Αγία Παρασκευή, πως είναι κύναιδος».

    Στη συζήτηση που γίνεται στη Βουλή, ο Αβραάμ επικαλείται και την ασφυκτική πίεση της Εκκλησίας για την λήψη μέτρων: «Η Εκκλησία μας κρούει από μακρού, εις μάτην, τον κώδωνα του κινδύνου, ζητούσα από μέρους της Πολιτείας την εφαρμογήν των σχετικών κατασταλτικών μέτρων. Και είναι μεν προφανές ότι το φαινόμενον της τοιαύτης εκτροπής, αποτελεί και μίαν εκδήλωσιν ηθικής και πνευματικής αδυναμίας του αναγνωστικού κοινού, η οποία προβάλλεται πολλάκις ως επιχείρημα καλύπτον δήθεν την ευθύνην αυτών, υπό των συστηματικωτέρων ασκούντων το είδος αυτό της απρεπούς αναγνωσματογραφίας» («Η Ιστορία της Ελλάδος — Αι αγορεύσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου 1909-1956, εκδόσεις «Εθνικού Κήρυκος», Αθήνα 1960).

    «Αν ψηφισθή ο νόμος αυτός ολόκληρος η Κεφαλληνία θα συρθή εις τα δικαστήρια».
    Οι πιέσεις της Εκκλησίας στο ζήτημα αυτό, αλλά και για άλλα ζητήματα όπως η αντιμετώπιση του « εγκλήματος» της βλασφημίας είναι συνεχείς. Στις 16 Νοεμβρίου 1933 συζητείται και πάλι στη Βουλή η περαιτέρω αυστηροποίηση του νόμου περί Τύπου.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Ταλιαδούρος επικαλείται και πάλι τις πιέσεις από την Εκκλησία: «Δι ετέρας διατάξεως του παρόντος νομοσχεδίου ηθέλησα να προλάβω, και επεστήθη προς τούτο, ιδιαιτέρως, η προσοχή εκ μέρους της Εκκλησίας, την εξάπλωσιν της βλασφημίας η οποία αποτελεί πράγματι στίγμα δια τον πολιτισμόν. Κατήντησε να υβρίζωμεν όλοι τα θεία. Και ενθυμούμαι ότι όταν εψηφίζετο ο νόμος (σ.σ. επί κυβέρνησης Βενιζέλου ), ο κολάζων τους βλασφήμους, είς βουλευτής τότε της Κεφαλληνίας είπεν ότι δεν είναι δυνατόν να ψηφισθή ο νόμος αυτός διότι εν τοιαύτη περιπτώσει ολόκληρος η Κεφαλληνία θα συρθή εις τα δικαστήρια». (« Η Ιστορία της Ελλάδος – Αι αγορεύσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου 1909-1936», εκδόσεις «Εθνικού Κήρυκος», Αθήνα 1960).

    Τελικά, λύση στο πρόβλημα της «ασυδοσίας του Τύπου» έδωσε μια και καλή η δικτατορία του Μεταξά, δεχόμενη τα συγχαρητήρια της ηγεσίας της Εκκλησίας για τον περιορισμό της «κακώς νοουμένης ελευθερίας του τύπου υπό την προστασίαν της οποίας το ελληνικόν κοινόν ιδίως δε η ελληνική νεολαία διεφθείρετο δια των ανηθίκων αναγνωσμάτων και της ληστογραφίας…» («Εκκλησία», 3.10.1936).

    Τα «ανήθικα αναγνώσματα» και η «ληστογραφία»

    Στόχος στην πολεμική κατά των «ασέμνων θεαμάτων», «απρεπών ακροαμάτων», ασέμνων εικόνων, περιγραφών και δημοσιευμάτων καθώς και και «ανηθίκων αναγνωσμάτων» είναι και τα διάφορα περιοδικά που κυκλοφορούσαν την εποχή του Μεσοπολέμου. Από τα λογοτεχνικά μέχρι και τα δημοφιλή εκείνη την εποχή αναγνώσματα για τους ληστές που δρούσαν κυρίως στην Θεσσαλία και την Ήπειρο.


    Τα δημοσιεύματα για τη δράση του ληστή Φώτη Γιαγκούλα προκάλεσαν την μήνιν της Εκκλησίας. Αυτό δεν εμπόδιζε τις τοπικές εκκλησιαστικές αρχές να συναγελάζονται με τον Γιαγκούλα.

    Το καλοκαίρι του 1923 η Ιερά Σύνοδος έστειλε στην εισαγγελία αντίτυπα των περιοδικών «Σφαίρα» και «Πειρασμός» ζητώντας την παρέμβασή της. Ο «Πειρασμός» ήταν εβδομαδιαία εικονογραφημένη επιθεώρηση ενώ στη «Σφαίρα» δημοσιεύονταν ποιήματα νέων ποιητών όπως του Νικηφόρου Βρεττάκου, του Τεύκρου Ανθία και του Γιώργου Βαφόπουλου («Εκκλησία» 16.6.1923).

    Τον Μάρτιο του 1925 η αρχιεπισκοπή Αθηνών εφιστά την προσοχή των ιεροκηρύκων στην αντιμετώπιση των «ανατρεπτικών ιδεών αίτινες επ’ εσχάτων τοσούτον ολεθρίως δια τα τε κοινωνικά και εθνικά συμφέροντα τήδε κακείσε της Ελλάδος εξεδηλώθησαν…». Και δίπλα στις υλιστικές ιδέες μπαίνουν βεβαίως και τα γνωστά περί «ασέμνων θεαμάτων», «απρεπών ακροαμάτων» κ.λπ. («Εκκλησία» 14.3.1925).

    Τον ίδιο μήνα η «Εκκλησία» επανέρχεται στο θέμα και με άρθρο του αρχιεπισκόπου, στην πρώτη της σελίδα, ζητά να απαγορευθούν «απολύτως δημοσιεύματα διαφθείροντα την νεότητα, υβρίζοντα την Ελληνικήν τιμήν και ασχημίζοντα την ζωήν της Ελληνικής κοινωνίας…». Σ’ αυτά περιελάμβανε δίπλα στα «άσεμνα» και τα επιβλαβή πολιτικά («Εκκλησία», 28.3.1925, τ.13).

    Ληστές χορηγοί εκκλησιών

    Ιδιαίτερα επιβλαβή για τη νεολαία θεωρεί η Εκκλησία τα λαϊκά αναγνώσματα που έκαναν θραύση τότε για τους ληστές της εποχής (η ληστοκρατία συμπλήρωνε την πρώτη εκατονταετία από την εμφάνισή της στο ελεύθερο ελληνικό κράτος), τους «βασιλείς των ορέων» Φώτη Γιαγκούλα, Πάντο Μπαμπάνη, Κουμπαίους, Θωμά Γκαντάρα κ.α. Λεπτομέρεια: Μπορεί η Εκκλησία να εξόρκιζε τη «ληστογραφία» αλλά υπήρχαν μητροπολίτες και κληρικοί που δεν έλεγαν όχι στις προσφορές των ληστών. Ο Φώτης Γιαγκούλας που σκοτώθηκε το 1925 σε συμπλοκή με απόσπασμα Χωροφυλακής στον Όλυμπο, ήταν γνωστός ευεργέτης πολλών εκκλησιών. Αναφέρεται μάλιστα από ιστορικούς της εποχής ότι την ώρα που ο μητροπολίτης Βεροίας Σωφρόνιος τελούσε τα εγκαίνια της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στα Καταλώνια Βέροιας, που είχε κτισθεί με χρήματα του Γιαγκούλα, ο ληστής ήταν κρυμμένος στο ταβάνι της και το μεσημέρι της ίδιας μέρας έφαγε μαζί με τον δεσπότη.

    Οι γυναίκες να εργάζονται αλλά σε… ξεχωριστό χώρο από τους άνδρες!

    Για τους εκκλησιαστικούς ταγούς του Μεσοπολέμου ο ρόλος της γυναίκας περιοριζόταν στο να κάνει παιδιά και να τα ανατρέφει , να ασχολείται με την κουζίνα και να πηγαίνει στην εκκλησία. Κάτι ανάλογο με τα χιτλερικά «τρία Κ»

    (παιδιά – kinder, εκκλησία- kirshe, κουζίνα- kuche).


    Την απαγόρευση της συνύπαρξης ανδρών και γυναικών στον ίδιο εργασιακό χώρο ζητούσαν οι ιεράρχες.

    Kαι όταν οι ανάγκες του αναπτυσσόμενου ελληνικού καπιταλισμού απαιτούσαν πολλά και φτηνά εργατικά χέρια, η ηγεσία της Εκκλησίας συγκατένευσε με τον όρο οι γυναίκες να εργάζονται σε… ξεχωριστό χώρο από τους άνδρες!

    Στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, της 10ης Απριλίου 1925, με τίτλο «Παραίνεσις προς τους Έλληνας εργάτας κατά των ανατρεπτικών ιδεών», αναφέρονται και τα εξής:

    «…Άς δοθή και εις την γυναίκαν ελευθερία να πορίζεται δια των χειρών της τον άρτον της. Αρκεί μόνον να υπάρχουν εργαστήρια ειδικά, εις τα οποία να ασχολώνται αι γυναίκες εις επαγγέλματα περισσότερον προς τον χαρακτήρα της γυναικός προσαρμοζόμενα, και να προλαμβάνεται ο μετά των ανδρών κοινός της γυναικός συγχρωτισμός. Διότι ο συγχρωτισμός ούτος, ο οποίος, δυστυχώς αποτελεί στοιχείον του νεωτέρου πολιτισμού, είναι προωρισμένος να οδηγή εις την χαλάρωσιν των ηθών και να δημιουργή ποικίλα κοινωνικά σκάνδαλα…» («Αι Συνοδικαί εγκύκλιοι 1901-1933» , τ. Α’, σ. 433-437, εκ του Τυπογραφείου της Αποστολικής Διακονίας, Αθήναι 1955).

    Όχι στην ψήφο των γυναικών

    Η γυναίκα δεν είχε μόνο υποχρέωση να μένει στο σπίτι της αλλά δεν έπρεπε να της παραχωρηθεί και δικαίωμα ψήφου.

    Και όταν τα γυναικεία σωματεία άρχισαν να ζητούν την παραχώρηση του δικαιώματος να εκλέγουν και να εκλέγονται δέχθηκαν την επίθεση της ηγεσίας της Εκκλησίας.


    Η μεγάλη Ελληνίδα παιδαγωγός, κομμουνίστρια, Ρόζα Ιμβριώτη

    Τόλμησε η μεγάλη παιδαγωγός Ρόζα Ιμβριώτη να γράψει στο περιοδικό «Ο αγώνας της γυναίκας», μηνιαίο Δελτίο του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, ότι «είτε μέσα στο σπίτι της λοιπόν μείνει η γυναίκα, είτε έξω απ’ το σπίτι, είναι δικαίωμά της η ψήφος αφού μοιράζεται τη δουλειά στην πολιτεία με τον άντρα», κι αμέσως δέχθηκε την επίθεση της «Εκκλησίας («Εκκλησία» τ.19 , 29.9.1923).

    Το 1925 η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για το εκλογικό σύστημα των δημοτικών και κοινοτικών εκλογών πρότεινε την παροχή δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες. Και πάλι η Εκκλησία αντέδρασε χαρακτηρίζοντας την παροχή ψήφου στις γυναίκες «σημείον εξαρθρώσεως» της κοινωνίας: «… Σημείον και τούτο της κατά τους τελευταίους χρόνους επιτάσεως και εξαρθρώσεως κατά τοσούτον μάλλον επικίνδυνον, καθ’ όσον ωρισμένη τάξις γυναικών φαίνεται προάγουσα πάσαν διαλυτικήν κίνησιν και πρωτοστατούσα εις αυτήν…» («Εκκλησία» 6.6.1925).

    Για τους υπεύθυνους του περιοδικού «Ανάπλασις» που ήταν όργανο του ομώνυμου συνδέσμου θεολόγων οι γυναίκες έπρεπε να κάτσουν σπίτι τους αφού άλλωστε από εκεί θα κρατούσαν και τα ηνία της… οικονομίας: « Η Εθνική οικονομία είναι εμπεπιστευμένη εις τας χείρας των Ελληνίδων μας, διατί τάχα να περιμένουν την πολιτικήν ψήφον δια να την εξασκήσουν;». («Ανάπλασις», 15.6.1925 και 15.8. 1925)

    Έξι χρόνια μετά ο μητροπολίτης Γόρτυνος Πολύκαρπος σε άρθρο του με τίτλο «Η γυνή και αι εκλογαί» τάχθηκε και πάλι κατά της εγγραφής γυναικών στους εκλογικούς καταλόγους. («Εκκλησία» 26.9. 1931) ενώ το 1933, με αφορμή σχέδιο νόμου για παροχή δικαιώματος του εκλέγεσθαι στις γυναίκες στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές, που απορρίφθηκε τελικά. η «Εκκλησία» δημοσιεύει απόψεις ενός ακραίου Αμερικανού γερουσιαστή. Σύμφωνα με αυτές, η παροχή δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα στην ηθική κατάσταση της κοινωνίας και αποτελεί «στοιχείον αταξίας». Ανάλογη αναφορά γίνεται και για την Γαλλία και την Αγγλία. Και η «Εκκλησία» σχολιάζει: «Δεν νομίζουν αι καλαί Ελληνίδες ότι πρέπει εγκαίρως ο ελληνικός λαός να επωφεληθή της τόσον ακριβά πληρωθείσης παγκοσμίου ταύτης πείρας;» («Εκκλησία» 21.10.1933).

    Απαγορεύεται και το βάψιμο των χειλιών

    Ούτε ψήφος επιτρεπόταν στις γυναίκες ούτε όμως και το βάψιμο των χειλιών. Ιδιαίτερα αν αυτές που έβαφαν τα χείλη τους ήταν δασκάλες και μαθήτριες.

    Με τίτλο «Ήτο καιρός» διαβάζουμε στην «Εκκλησία» του 1930 επαινετικό άρθρο για την σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας με το οποίο ζητείται να τιμωρούνται και οι μητέρες των κοριτσιών, που θα τολμούσαν να βάλουν λίγο κραγιόν στα χείλη τους: «Ανεγράφη εν τω Τύπω ότι το Υπουργείον της Παιδείας δι’ εγκυκλίου προς τας διευθύνσεις των σχολών απηγόρευσε το βάψιμο των χειλέων εις τας διδασκαλίσσας και τας μαθητρίας επί ποινή αυστηρά εν περιπτώσει παραβάσεως της διαταγής (…) Καλόν θα ήτο φρονούμεν να αναφέρεται ρητώς εν τη εγκυκλίω ότι προς τοις κορασίοις , θα τιμωρούνται και οι γονείς των, τους οποίους δεν συγκινεί το ανήθικον θράσος των τέκνων των» («Εκκλησία»» 29.3.1930).

    Όμως η καλλιέργεια της ψύχωσης κατά όσων ξέφευγαν από την ηθική της Εκκλησίας είχε και ανεπιθύμητες παρενέργειες και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που κάποιοι φανατικοί ανελάμβαναν να εφαρμόσουν οι ίδιοι τις εκκλησιαστικές επιταγές

    Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο των αρχών πολιτικών και εκκλησιαστικών και οι «ζηλωτές» πήραν το νόμο στα χέρια . Έτσι η Εκκλησία, κατόπιν εορτής βέβαια υποχρεώθηκε να παρέμβει και να δηλώσει πως δεν υιοθετεί «επιθέσεις ζηλωτών» σε περιπτώσεις « μεθ’ υπερβολικού γυμνού δημοσίας εμφανίσεως των γυναικών» «Εκκλησία» 23.6.1923).

    Ο Κομμουνισμός, ο άσεμνος κινηματογράφος και το θέατρο
    και τα «υπεράγαν ρεαλιστικού περιεχομένου» βιβλία

    Το Νοέμβριο του 1931 παρουσιάσθηκε στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος έκθεση της ειδικής επιτροπής αρχιερέων «επί της μελέτης των μέσων και τρόπων προς καταπολέμησιν των διαφόρων προπαγανδών των στρεφομένων εναντίον της αμωμήτου ημών πίστεως και του κρατούντος αστικού και κοινωνικού καθεστώτος». Στην έκθεση παρατίθενται οι δέκα κύριοι κίνδυνοι που απειλούν το κοινωνικό καθεστώς και την ηθική του Έθνους. Πρώτος κίνδυνος ο κομμουνισμός, δεύτερος ο χιλιασμός και από κοντά και πάλι ο άσεμνος κινηματογράφος και το θέατρο και τα «υπεράγαν ρεαλιστικού περιεχομένου» βιβλία: «Οι κυριώτεροι το γε νυν έχον κατά σειράν της μείζονος εκάστου απειλής εχθροί είνε: α) κομμουνισμός ήτοι αθεϊσμός και ο υπ’ αυτού υποκρυπτόμενος αναρχισμός β) χιλιασμός, γ) ουνιτισμός, δ) αναβαπτισταί άλλως γνωστοί ως εκκλησία του Θεού ή Ζαζανισταί, ε) Ευαγγελισταί, στ) σαββατισταί, ζ) άσεμνος κινηματογράφος, , η) άσεμνοι θεατρικαί παραστάσεις, θ) ασεμνογραφήματα ήτοι βιβλία υπεράγαν ρεαλιστικού περιεχομένου (…) και τέλος ι) πάσα άλλη τάσις ή προπαγάνδα υπό οιονδήποτε τίτλον και όνομα φερομένη τείνουσα εις την διάσπασιν της εκλησιαστικής και εθνικής ημών ενότητος…» (Θεόκλητος Στράγκας, οπ.π. Γ΄ σ. 1878).

    Το κάψιμο των βιβλίων και η Εκκλησία


    Ακόμα και ο Παπαδιάμντης στην πυρά…

    Ένα από τα πρώτα μέτρα που πήρε το καθεστώς της 4ης Αυγούστου ήταν η εξαφάνιση κάθε προοδευτικού βιβλίου. Έτσι οργάνωσε, στα πρότυπα των ανάλογων τελετών των Γερμανών ναζί, το κάψιμο βιβλίων που είχαν κατασχεθεί σε βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους ακόμη και σε σπίτια συλληφθέντων από τις υπηρεσίες Ασφαλείας. Στο «πανηγυρικό» κάψιμο των βιβλίων πήραν μέρος μέλη των διαφόρων φασιστικών οργανώσεων αλλά και λούμπεν στοιχεία των μεγαλουπόλεων. Στις πυρές που στήθηκαν σε δημόσιους χώρους κάηκαν εκατοντάδες τόμοι με έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων όπως του Μπέρναρ Σω, του Μαξίμ Γκόρκι, του Χάινε, του Φρόιντ, του Στέφαν Τσβάιχ, του Ανατόλ Φρανς, του Ντοστογιέφσκι, του Γκαίτε, του Φίχτε, του Δαρβίνου, του Τολστόι. Κάηκαν ακόμη έργα του Μαρξ, του Ένγκελς και του Λένιν. Στην πυρά ρίχτηκαν και έργα Ελλήνων συγγραφέων κάθε άλλο παρά αντιπάλων της θρησκείας (όπως βιβλία του Καρκαβίτσα) ακόμη και έργα του Παπαδιαμάντη που μέσα στο σωρό και στη διάρκεια των συλλήψεων μάζεψαν οι «διανοούμενοι» της Ασφάλειας του καθεστώτος.

    Η Εκκλησία όχι μόνο δεν αντέδρασε σ’ αυτές τις ιεροεξεταστικές πρακτικές που γύριζαν τη χώρα στο Μεσαίωνα αλλά βρέθηκαν και λαϊκά στελέχη της που ζητούσαν να ριφθούν στην πυρά και άλλα βιβλία «βλασφήμων» και «αθέων συγγραφέων». Το Δεκέμβριο του 1936 ο διευθυντής του περιοδικού της μητρόπολης Θεσσαλονίκης, συνταγματάρχης ε.α. Γεώργιος Σ. Ανδρεάδης όχι μόνο επαίνεσε το κάψιμο των βιβλίων αλλά επέμενε πως μαζί με τα άλλα έπρεπε να καεί και το βιβλίο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αβροτέλη Ελευθερόπουλου «Οικονομία και Φιλοσοφία. – Ανάλυσις του βίου των Ελλήνων και των γερμανορωμαϊκών εθνών»: «… Έπρεπε να καεί το σύγγραμμα αυτό μαζί με τα επικίνδυνα αριστερά βιβλία, τα περισσότερα των οποίων θα περιείχον ολιγωτέρας διαστροφάς, ολιγωτέρας ψευδολογίας, ολιγωτέρους αριστερισμούς από το σύγγραμμα του Ελευθερόπουλου…» («Γρηγόριος ο Παλαμάς», Δεκέμβριος 1936). Ο Αβροτέλης Ελευθερόπουλος, μια εξέχουσα μορφή προοδευτικού καθηγητή αποτελούσε μόνιμο στόχο του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Γενναδίου που ήθελε να ελέγχει πλήρως την πνευματική ζωή της πόλης. Τελικά οι κύκλοι γύρω από τον Γεννάδιο πέτυχαν την απομάκρυνση του Ελευθερόπουλου από το Πανεπιστήμιο τo 1938.

    Kομμουνιστής δεν ήταν ούτε και ο Ιωάννης Συκουτρής, ένας από τους ξεχωριστούς φιλολόγους του Μεσοπολέμου. Κάθε άλλο μάλιστα. Ήταν αντίπαλος και των κομμουνιστών αλλά και των οπαδών της δημοτικής. Και όμως η μετάφραση που έκανε το 1937 με εντολή της Ακαδημίας Αθηνών στο «Συμπόσιο» του Πλάτωνα προκάλεσε τις επιθέσεις συντηρητικών κύκλων αλλά και τη διαμαρτυρία της Ιεράς Συνόδου στην Ακαδημία. Μετά από αυτό η Ακαδημία με έγγραφό της στην Ιερά Σύνοδο βεβαιώνει ότι «θέλει προβή προσεχώς εις νέαν έκδοσιν του «Συμποσίου» απηλλαγμένην παντός χωρίου δυναμένου να προσκρούση εις το κοινόν αίσθημα το τε θρησκευτικόν και το κοινωνικόν και να προκαλέση θλιβεράς παρεξηγήσεις». Ο Συκουτρής δεν μπόρεσε να αντέξει την πίεση και απογοητευμένος από την πολεμική που δέχθηκε αυτοκτόνησε …

    Υ.Γ. Αυτά για τη στάση της Εκκλησίας και την προσπάθεια αστυνόμευσης της ζωής των Ελλήνων. Υπάρχει όμως και η στάση της απέναντι σε όλες τις προσπάθειες για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις εκείνα τα χρόνια όπως τα Μαρασλειακά, ο πόλεμος στους δημοτικιστές κ.λπ που θα αποτελέσουν αντικείμενο άλλου σημειώματος.

    ΤΟ Α΄ ΜΕΡΟΣ εδώ

    http://www.imerodromos.gr/ekklisia-mesopolemos-1/

    και από εμένα εδώ

    Μεγάλο Σχίσμα εν όψει, στην Ορθόδοξη Εκκλησία

  17. Ο/Η Μητροπολίτης Ντωντώ λέει:

    Πρεβέζης Στυλιανός προς τους 12 Συνοδικούς δικαστές. Εσείς θα με δικάσετε; Οι 8 είσαστε αδελφές

  18. Ο/Η Μητρ. G λέει:

    https://elefthero.net/viewtopic.php?t=5911

    Ομοφυλόφιλοι ιεράρχες

    Λαχουρένιος

    Χα, τσουξανε τα κωλαρακια των τραγων

    Θίχτηκαν οι άγιοι πατέρες; Τόσα περιστατικά αποπλανήσεων από τράγους, πού ακριβώς θα πρέπει να τα εντάξουμε, αν όχι στην απόλυτη διαστροφή και παιδεραστία; Και στο φινάλε να πούμε και το άλλο. Γουστάρεις κύριε να είσαι ομοφυλόφιλος; Ε, τότε μην κηρύττεις παπάρες που δεν πιστεύεις.
    Διάβασα πριν λίγο το παρακάτω και ακόμη γελάω με το θράσσος τους.
    http://www.diakonima.gr/2013/03/21/γιατ … ντιτάσσετ/

    Το «κουσούρι» της Εκκλησίας (ή, το εξώδικό της προς τον κ. Ραγκούση)
    Posted on 05/10/2017 by Po
    [Η Ιεραρχία έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία ασφαλώς είναι ορθόδοξη]





    Επιτέλους να πάρουν φανερά, όσοι μητροπολίτες θέλουν, τα γυναικεία τους ονόματα.

    Επιτέλους να πάρουν φανερά, όσοι μητροπολίτες θέλουν, τα γυναικεία τους ονόματα

  19. Παράθεμα: H καταδίκη του Αμβρόσιου είναι καταδίκη της κρατικής Εκκλησίας που τον καλύπτει | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  20. Ο/Η Aμβροσία λέει:

    https://www.onlarissa.gr/2018/07/07/poios-tha-diadechthei-ton-mitropoliti-ignatio-olo-to-paraskinio-me-onomata/

    Ποιος θα διαδεχθεί τον μητροπολίτη Ιγνάτιο; – Όλο το παρασκήνιο με ονόματα
    07/07/2018

    (………)

    Άλλοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον; Ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος;

    — O αρχιεπίσκοπος εξ όσων λένε οι συνεργάτες του, δεν έχει προς το παρόν εκδηλώσει τις προθέσεις του και δεν θα το κάνει έως τα τέλη Αυγούστου…Θα καταγράψει πιθανώς, τις επιθυμίες των άλλων πρώτα, θα μετρήσει και την τελευταία επιθυμία του Ιγνατίου και μετά θα κρίνει…Ενδιαφέρεται άλλωστε, για τις ισορροπίες εντός της Ιεράς Συνόδου…Συλλέγει ήδη πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους και θέλει ν’ αποφύγει την είσοδο της Μητρόπολης Λαρίσης σε νέες περιπέτειες…Νομίζω ότι αυτό που ενδιαφέρει τον Ιερώνυμο είναι ο νέος μητροπολίτης να είναι νέος στην ηλικία (κι οι δύο πρώην συνεργάτες του Ιγνάτιου καλύπτουν αυτό το κριτήριο)…Είναι νωρίς όμως ακόμα…Και να σου πω ένα μυστικό; Δεν ξέρουμε πόσοι ενδιαφέρονται ακόμη, γιατί κάποιοι απ’ αυτούς δεν εκδηλώνουν τις προθέσεις τους, καθώς πιθανή έκθεση του ενδιαφέροντός τους μπορεί να τους «κάψει»…

    — Τι εννοείτε;

    Εννοώ ότι αν γράψεις εσύ μετά απ’ αυτή τη συνομιλία μας, πέντε – έξι ονόματα ενδιαφερομένων, πιθανότατα θα τους «κάψεις»…

    — Πως θα τους «κάψω»;

    — Νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι θέλω να πω και παριστάνεις τον αφελή: γράφεις ας πούμε, ότι ο τάδε είναι υποψήφιος για την Μητρόπολη Λάρισας σήμερα που είναι ακόμη Ιούλιος…Ε, λοιπόν, υπάρχουν τρεις ολόκληροι μήνες για να «ξεσκονιστούν» τα πάντα για τη δημόσια και ιδιωτική του ζωή από τους αντιπάλους του και να «κάψουν» την υποψηφιότητά του…Θυμάσαι το παρασκήνιο της εκλογής Χριστόδουλου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο με τις χαλκευμένες κατηγορίες κατά του σημερινού αρχιεπισκόπου για κλοπές; Τις ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Βαβίλη για τη διαδοχή στα Ιεροσόλυμα; Φωτογραφίες ιερωμένων με γυναίκες ή άντρες να «διαρρέονται» στον Τύπο; Τα γυναικεία υποκοριστικά «Φρόσω» που «χρεώνονταν» σε ιεράρχες και άλλες τέτοιες πικάντικες ιστορίες; Ο αγώνας στην εκκλησία είναι σκληρότερος απ’ ότι στην πολιτική και συχνά πολύ πιο βρώμικος…

  21. Παράθεμα: Επιτέλους να πάρουν φανερά, όσοι μητροπολίτες θέλουν, τα γυναικεία τους ονόματα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  22. Ο/Η Μητροπολίτης Ζωζώ λέει:

    https://www.ethnos.gr/ellada/48752_o-astrologos-nikos-hortareas-heirotoneitai-ieromonahos-pic

    Ο αστρολόγος Νίκος Χορταρέας χειροτονείται ιερομόναχος (pic)ΕΛΛΑΔΑ
    05.07.2019 19:46

    Ο γνωστός αστρολόγος, Νίκος Χορταρέας, αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο της εκκλησίας και θα χειροτονηθεί ιερομόναχος με το όνομα πατήρ Κυπριανός
    Ο Νίκος Χορταρέας είναι γνωστός στο ευρύ κοινό από την ενασχόλησή του με την αστρολογία, αλλά όχι μόνο. Το 2016 είχε συλληφθεί στην Κύπρο για υπόθεση απάτης και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, ενώ το 2014 είχε πέσει στα δίχτυα του ΣΔΟΕ όταν είχε «ξεχάσει» να δηλώσει 710.000 ευρώ στην Εφορία.

    Σύμφωνα όμως με την TLIFE, η οποία μάλιστα δημοσιεύει και φωτογραφία, o Χορταρέας αναμένεται να χειροτονηθεί ιερομόναχος μέσα στο καλοκαίρι με το όνομα πατήρ Κυπριανός.

    Σύμφωνα πάντως με την θρησκευτική παράδοση ο Άγιος Κυπριανός είναι ο Άγιος στον οποίο προσεύχονται οι πιστοί που έχουν «χτυπηθεί» από τη μαγεία και θέλουν να τα λύσουν.

  23. Αποκάλυψη:

    Πολλοί μητροπολίτες υνελήφθησαν με πρωκτικό σεξ

    https://politis.com.cy/politis-news/kypros/mitropolitis-morfoy-oi-sexoyalikes-protimiseis-tis-miteras-ypeythynes-gia-tin-omofylofilia-paidion/

    Μητροπολίτης Μόρφου: Το πρωκτικό σεξ μεταξύ των γονιών προκαλεί ομοφυλοφιλία
    ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS, 25/07/2019


    NOIAZOMAI
    Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλ 2019
    Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, αποκαλύπτει τι είχε πει ο Άγιος Γέροντας Πορφύριος για το πώς δημιουργούνται Ομοφυλόφιλοι! Η εξήγηση συγκλονίζει!

    Θύελλα αντιδράσεων ξεσηκώθηκε στα κοινωνικά δίκτυα μετά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, σε ομιλία του στη Λευκωσία.

    Ο Μητροπολίτης μίλησε για την ομοφυλοφιλία, υποστηρίζοντας ότι ο Γέροντας Πορφύριος, του είχε πει ότι σχετίζεται με την σεξουαλική συμπεριφορά των γονέων και ιδιαιτέρως με τις προτιμήσεις της μητέρας.

    Η τοποθέτηση του κάνει τον γύρο του διαδικτύου με επιστήμονες να εκφράζουν έκπληξη για τις αντιεπιστημονικές τοποθετήσεις οι οποίες όπως υποστηρίζουν προσβάλλουν πρωτίστως τις μητέρες ομοφυλόφιλων παιδιών.

    Κατά τα λεγόμενα του Μητροπολίτη Μόρφου το «πρόβλημα» δημιουργείται από τους γονείς και τις προτιμήσεις τους κατά την σεξουαλική συνεύρεση!

  24. Ο/Η laskaratos λέει:

    Από τον επίλογο του εξαιρετικού παρακάτω άρθρου της Lifo:

    «Κι όμως κι αυτοί κάτι έκαναν. Η οριακότητά τους, το ντύσιμό τους, η γλώσσα τους -ήταν μια ατσούμπαλη υπεράσπιση του δικαιώματος να είσαι ο εαυτός σου. Αυτοί, που ποτέ δεν κόλλησαν ένσημα αλλά ούτε ποτέ πήγαν σε διαδηλώσεις, ήταν δικαιωματικοί, χωρίς να το γνωρίζουν. Σε πρώϊμη εποχή.
    Κρίμα που έζησαν κυνηγημένοι.
    Για μένα, ο Καμμένος και ο Ιερώνυμος είναι ανάξιοι ακόμη και να τους πλύνουν τα πόδια».

    https://m.lifo.gr/articles/imerologio/84546?fbclid=IwAR3RNe9oNw6oNZ8a1OT5RHjAlz2Hcz5QqMU4sczJg__7QNZoyWXs_0POUcU

    ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
    TO BLOG ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟΥ
    8.1.2020 | 18:00
    Για αυτούς που έζησαν και πέθαναν κυνηγημένοι

    Γράφτηκε τη μέρα που ψηφιζόταν στη Βουλή το Σύμφωνο συμβίωσης


    Η Αντώνα στα τζουρά της Ομόνοιας -όλα τα μοναχικά πλάσματα μαζί… Φωτογραφία της Πάολας Ρεβενιώτη

    Η θρυλική Αντώνα στα παλιά τζουρά της Ομόνοιας. Πού να το φανταζόταν ότι λίγα χρόνια αργότερα θα ψηφιζόταν το Σύμφωνο. Αυτή, το μόνο που ήξερε ήταν οι φάπες και η χλεύη. Ήταν προαποφασισμένο: θα ζήσει εκτός της κοινωνίας των καλών ανθρώπων.

    Μοιραία σκέφτεσαι σήμερα τους χιλιάδες σαν την Αντώνα, που έφαγαν τη βία με το κουτάλι, χωρίς καν να περνάει από το μυαλό τους, ότι αξίζουν κάτι καλύτερο, γιατί ήταν απλοϊκοί κι αμόρφωτοι και είχαν δεχτεί ταπεινά (ταπεινωτικά) το ρόλο του σκυλιού που του χαϊδεύεις το κεφάλι και μετά το κλωτσάς.

    Τόσοι και τόσοι άνθρωποι στις επαρχίες, κρυμμένοι κι έντρομοι- ή φανεροί και ξεφτιλισμένοι. Που δεν είχαν τη νόηση ή την αντοχή να δουν πέρα από την υποκρισία της μικρής κοινωνίας τους, κι έπαιξαν, όπως η Αντώνα, το ρόλο του γελωτοποιού ή του επαίτη που τρώει από τα πεσμένα ψίχουλα.

    Το να αγωνίζεσαι για κάτι δίκαιο, δίνει νόημα στη ζωή σου και σε βοηθά ν’ αντέξεις. Αυτοί όμως οι άνθρωποι ήταν οι πιο αδικημένοι από τους αδικημένους. Γιατί δεν ήξεραν καν να αγωνίζονται (αφου δεν ήξεραν να αρθρώσουν τι είναι αυτό που θέλουν- κι οι διάχυτοι πόθοι δεν αρκούν· γίνονται αγώνας, μόλις τους δώσεις γλωσσικό σχήμα και σύνθημα). Έτσι, μόνη διέξοδο είχαν τον αυτοσαρκασμό και την (σπάνια) αλληλεγγύη της φατρίας τους. Μοναχικοί μέχρι εξουθενώσεως. Γιατί κανένα σχήμα δεν τους χώραγε. Ούτε κάν το σχήμα -το υποκριτικότερο- που καλύπτει έναν καλόγερο ο οποίος παίρνεται πάνω στη μοναστηριακή φλοκάτη, αλλά όχι την αποσυνάγωγη αδελφή.

    Κι όμως κι αυτοί κάτι έκαναν. Η οριακότητά τους, το ντύσιμό τους, η γλώσσα τους -ήταν μια ατσούμπαλη υπεράσπιση του δικαιώματος να είσαι ο εαυτός σου. Αυτοί, που ποτέ δεν κόλλησαν ένσημα αλλά ούτε ποτέ πήγαν σε διαδηλώσεις, ήταν δικαιωματικοί, χωρίς να το γνωρίζουν. Σε πρώϊμη εποχή.

    Κρίμα που έζησαν κυνηγημένοι.

    Για μένα, ο Καμμένος και ο Ιερώνυμος είναι ανάξιοι ακόμη και να τους πλύνουν τα πόδια.

  25. Ο/Η +Νικόλ λέει:

  26. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.