H καταδίκη του Αμβρόσιου είναι καταδίκη της κρατικής Εκκλησίας που τον καλύπτει

[Γιατί ο Χρυσαυγίτης παπάς δεν έχει φτύσει και δεν έχει πυροβολήσει κανέναν δεσπότη;]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Ο πρώην  «Ταγματάρχης Χωροφυλακής Αμβρόσιος Λενής», κατά κόσμον Θανάσης, το  πνευματικό τέκνο και πνευματικός αδελφός στη χουντική οργάνωση της «Χρυσοπηγής» (που «τα μέλη της αναπτύσσουν…τα κατηχητικά σχολεία, τις κατασκηνώσεις, τα οικοτροφεία», ΤΟ ΒΗΜΑ-Μ.Αντωνιάδου, 24.11.2008) των Καλλίνικου και Χριστόδουλου, που και οι δυο τους κατηγορήθηκαν για ομοφυλοφιλία και δεν απάντησαν πειστικά, δεν έχει φτύσει ή πυροβολήσει ούτε ένα συνάδελφό του («Επιτέλους να πάρουν φανερά, όσοι μητροπολίτες θέλουν τα γυναικεία τους ονόματα»).

Γιατί δεν το έχει κάνει; Θα μπορούσε τουλάχιστον ο μητροπολίτης που δημόσια ομολογεί πως δεν τον κωλύει ο Νόμος του Χριστού αλλά ο νόμος του Καίσαρα και δεν πυροβολεί («Αν είχα όπλο, και μπορούσα από τον νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε»), να έχει φτύσει τον γνωστό στους εκκλησιαστικούς κύκλους ομοφυλόφιλο μητροπολίτη με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Χωροφύλακας», που αναφέρεται στο παρακάτω ρεπορτάζ ενός παλιού έγκυρου δημοσιογράφου, που χρημάτισε και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος: («Σκάνδαλα, Εκκλησία της Ελλάδος», Γράφει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος) «…Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία. Ως παλαιός, και  επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε  να πούμε ότι: Τίποτε απ΄ αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ…».

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

15 Responses to H καταδίκη του Αμβρόσιου είναι καταδίκη της κρατικής Εκκλησίας που τον καλύπτει

 1. Ο/Η laskaratos λέει:


  (Για την πρωτόδικη αθώωση)

  https://tsak-giorgis.blogspot.com/2019/01/blog-post_525.html

  Αηδιάζοντας από την υποκρισία του εκκλησιαστικού κατεστημένου – Με αφορμή την καταδίκη του Αμβρόσιου
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019


  Γράφει ο mitsos175.

  Διαβάζοντας τους ισχυρισμούς του Αμβρόσιου είχαμε αναρωτηθεί πόσο χυδαίος μπορεί να γίνει κάποιος.
  …….
  Θα πω μόνο τι μου έκανε εντύπωση. «Η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωση του μητροπολίτη δεχόμενη ότι το επίδικο κείμενο στρέφεται κατά των ομοφυλόφιλων και σε καμία περίπτωση μόνο κατά των πολιτικών, όπως είχε αποφανθεί το πρωτόδικο δικαστήριο, σημείωσε όμως ότι αμφιβάλλει ότι ο λόγος του κατηγορουμένου μπορεί να προκαλέσει εχθροπάθεια, δηλαδή αισθήματα μίσους και εχθρότητας ικανά να οδηγήσουν σε πράξεις μίσους».

  Τόσο το πρωτόδικο δικαστήριο, όσο και η εισαγγελέας προσπάθησαν να αθωώσουν τον κήρυκα του μίσους. Οι υπόλοιποι δικαστές φυσικά δεν δέχτηκαν το σκεπτικό. Δικαίως, αφού ένα τέτοιο σόφισμα δεν το δέχονταν ούτε ο ίδιος ο Αμβρόσιος στο κείμενο του! «Τις πράξεις τις ενεργούν πρόσωπα»!

  …….

  Οι αντιδράσεις για την προηγούμενη αθωωτική απόφαση, που είχε σκεπτικό πως τάχα ο δεσπότης αναφέρονταν μόνο στους πολιτικούς. Λες και δεν ξέρουμε να διαβάζουμε, ούτε έχουμε μυαλό να καταλάβουμε που απευθύνονταν οι ύβρεις του.
  Το είχε πει άλλωστε ξεκάθαρα βρίζοντας τόσο αυτούς που υποστηρίζουν τους ομοφυλόφιλους, όσο και τους ίδιους. «Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας»!

  ……..
  Ένα άλλο που βεβαίως κάνει εντύπωση είναι η έμμεση ομολογία της εισαγγελέας ότι κανείς δεν δίνει σημασία στον Αμβρόσιο. Η ίδια έκανε ότι μπορούσε για να βγει λάδι.
  Πράγματι, ο περισσότερος κόσμος δεν δίνει καμιά σημασία στο φανατικό, που έχει γίνει πλέον γραφικός. Όμως μην ξεχνάμε πως υπάρχει μια μειοψηφία φανατικών. Μια ομάδα φασιστών που βρίσκει κάλυψη, έχει τις ευλογίες του. Δεν χρειάζεται να συμφωνεί η πλειοψηφία για να σφάξουν ανθρώπους. Ποτέ δεν ήταν υπέρ της Δημοκρατίας. Η καταδίκη του ρατσισμού πρέπει να είναι έντονη και συνεχής. Αλλιώς αυτή η μειοψηφία θα πάρει θάρρος και θα εγκληματήσει.

  …….

  Τι κάνει σε αυτή την περίπτωση η επίσημη Εκκλησία που μέχρι τώρα έκανε πως δεν άκουγε;
  Που υποστήριζε τον κληρικό έστω και έμμεσα, κρυφά; Θα πρέπει να διαλέξει. Νομίζω, αν τους ξέρω καλά, πως θα διαλέξουν τον Αμβρόσιο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι αυτό. Θα χάσουν όμως έτσι κι άλλους πιστούς, οι οποίοι θα αηδιάζουν εντελώς από την υποκρισία.

  Η Εκκλησία εξακολουθεί να θεωρεί την ομοφυλοφιλία όπως πολλά άλλα, πχ το σεξ εκτός γάμου, αμαρτία. Θα επιμείνει έστω και με ηπιότερες εκφράσεις. Ο Αμβρόσιος εξάλλου κρατά χαρτιά. Παλιά καραβάνα ξέρει πρόσωπα και πράγματα. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον αποσύρουν, χωρίς να το θέλει ο ίδιος. Άλλωστε πάντα υπάρχει πιθανότητα αλλαγής μιας κατάστασης. Μιας νέας αθωωτικής απόφασης, μιας πολιτικής ακόμα πιο δεξιάς κλπ…

  http://ta-eis-eafton.blogspot.com/2005/02/blog-post_06.html
  Η Ντοντώ, η Φωφώ, η Λουλού και η Μπέμπα…

  Αθάνατη Σαπφώ Νοταρά…
  Κρίμα που δεν ζεις να αναφωνήσεις μαζί μας: «Εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμορα!»
  Toν μεγάλο τον αποκαλούν » Μπέμπα Μπλανς».
  Έναν από τα Ιόνια νησιά» Ντοντώ»
  Κάποιος από το θεσσαλικό κάμπο ονομάζεται «Φωφώ »
  Ένας από τις ακριτικές μητροπόλεις «Λουλού»
  Ο νυν ακριτικής νήσου , είναι αυτός που τα είχε με 4 κυρίες ταυτοχρόνως ( αν δεν κάνω λάθος το είχε καταγγείλει ο Μιχαλόπουλος , πριν τον κλείσουν μέσα και κλείσουν το στόμα τού -έτσι και αλλιώς-εκβιαστή)
  Ποιος «άγιος» είναι η Σουλτάνα του Αιγαίου;
  Ποιος » άγιος» απευθύνθηκε σε ομότιμό του με το τροπάριο «μωρή πάρε την Μπάρμπι σου να παίξεις παραπέρα» σε συνεδρίαση της συνόδου τους ;
  Είναι ή δεν είναι γνήσια όσα αποδίδονται στον Αττικής Παντελεήμονα και ακούγονται στις ροζ κασέτες του Καρατζαφέρη : » θα έρθεις σπίτι , θα φάμε , να κάνεις τον μπιντέ σου , να σε μπιμπ μπιμπ , να κοιμηθούμε λίγο και να φύγεις » ;
  Για γέλια και για κλάματα : οι ατσίδες με τα μαύρα…
  3:43 μ.μ.

  http://www.10percent.gr/old/issues/200602/14.html
  Ουαί υμίν!
  του Νίκου Μελά
  Μια διεστραμμένη παρεκτροπή. Μια θεομίσητη πράξη. Το όνειδος της ανθρωπότητας. Μια λαίλαπα. Μια μυσαρή πράξη. Αποσπάσματα από το ευαγγέλιο της αγάπης της Εκκλησίας. Ω, παίδες ευλογείτε!

  Ποιος ξεχνάει την απύθμενου βάθους και ακράτου χριστιανικότητος ρήση του εν Χριστώ πατρός ημών Χριστοδούλου τον Νοέμβριο του 2004. «Σκεφτείτε πού έχουμε φτάσει, σε ποιο κατάντηµα έχει φτάσει η ανθρωπότητα, η οποία την αμαρτία, – που είναι διακεκηρυγµένη, βοώσα και κράζουσα, θέλει να την καλύψει, να µη λέμε, να µη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι. Γιατί θέλουν όλοι οι άλλοι να το παραδεχθούν ως μια φυσιολογική κατάσταση». [in.gr, 31/10/2004]
  Πριν αλέκτωρ λαλήσει τού ήρθαν κατακέφαλα τα σκάνδαλα της Αγίας Εκκλησίας. Μητροπολίτες και αρχιμανδρίτες με καλλιτεχνικά ψευδώνυμα τύπου Μπέμπα Μπλάνς, Κάλας, Σούλα, Λέλα, Ρίτα και παρόμοια χαριτόβρυτα (γνωστά στους κοντινούς της Εκκλησίας από χρόνια [Το Καλάμι] γίνονταν επί σειράν εβδομάδων τηλεοπτικές ρόμπες. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες άλλες παπαδιές και μοναχές του ανωτέρου και κατωτέρου κλήρου βίωναν ανενόχλητες το «κουσούρι» τους στην ασφάλεια της ανωνυμίας τους.

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2016/05/blog-post_29.html
  Κυριακή, 29 Μαΐου 2016
  Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΓΝΩΜΗ» ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΥΣΟΥΡΙ» ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


  https://roides.wordpress.com/2010/11/24/24nov10/


  https://olympia.gr/2011/07/09/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%88%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%B5/
  Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου «ψάρευε» παλ ικάρια στο διαδίκτυο!
  Posted by olympiada στο Ιουλίου 9, 2011
  ……………
  -Βίντεο ντοκουμέντο με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου την ώρα που επιδίδεται σε cyber sex με νεαρούς στο διαδίκτυο.
  _________________________________

  Έκτοτε σιωπή:

  «Σχετικά με κληρικό της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την περίπτωση του οποίου έγινε αναφορά στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής, ο Μακαριώτατος διέταξε την άμεση διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης ….» (iaath.gr/, «Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κυριακή, 10 Ιούλιος 2011 17:01»).

 2. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Επιτέλους.
  Και βέβαια, μπορεί να πρόκειται για μια ποινή με αναστολή, αλλά έχει το συμβολισμό της…

  Όσον αφορά την πασίγνωστη ομοφυλοφιλία τών κληρικών (και την υποκριτική άρνηση), ο «δάσκαλος τής γενιάς μας» Ηλίας Πετρόπουλος είχε γράψει: «… ὅσοι πούστηδες δὲν εἶναι παπάδες θεωροῦνται ἐγκληματίαι.» («ἐγχειρίδιον τοῦ Καλοῦ Κλέφτη», «Νεφέλη», Αθήνα 1979, σελ. 9).

  ps και μία διευκρίνιση: πράγματι ο Αθανάσιος Λένης είχε διατελέσει και αξιωματικός τής χωροφυλακής, αλλά ως κληρικός (όχι ως «μάχιμος»)

 3. Ο/Η laskaratos λέει:


  Σεραφείμ Πειραιά και Αμβρόσιος, σκληροί διώκτες της ομοφυλοφιλίας, με τον ιερό Καλλίνικο που παραιτήθηκε «για λόγους υγείας»

  ΤΟ ΒΗΜΑ

  https://www.tovima.gr/2008/11/24/archive/erga-kai-imeres-toy-k-kallinikoy/
  Εργα και ημέρες του κ. Καλλίνικου

  * Πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμα για έναν από τους πλέον αμφιλεγόμενους ιεράρχες Εργα και ημέρες του κ. Καλλίνικου Οι ψίθυροι, οι αντιπαλότητες και οι συμπάθειες του Μητροπολίτη Πειραιώς MAPIA ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις».
  ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ
  24 Νοεμβρίου 2008, 23:50 Ενημερώθηκε: 13 Μαρτίου 2005, 00:00

  «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος. Κατά τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο ο Μητροπολίτης Πειραιώς «υπήρξε φάρος και δείκτης πορείας πνευματικής, πρότυπον ιεραποστολικού ζήλου, αυστηρός τηρητής του ηθικού νόμου του Ευαγγελίου, πρότυπο ζωής και πολιτείας». …………………

  Ο Καλλίνικος Καρούσος γεννήθηκε το 1927 στο Βαρθολομιό της Ηλείας, εκεί, δηλαδή, απ’ όπου, σύμφωνα με κάποιες σημερινές καταγγελίες, έφυγε άρον άρον έπειτα από ψιθύρους περί ομοφυλοφιλίας που εκείνα τα χρόνια των αυστηρών ηθών ήταν ολέθριοι και καταστρεπτικοί για τους νέους που ζούσαν ιδιαίτερα στις κλειστές κοινωνίες.
  ……………

  Ξαφνικά όμως το 1991 ένας ιεροψάλτης καταγγέλλει τον κ. Καλλίνικο για σεξουαλική παρενόχληση. Ο ιεροψάλτης με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ περιγράφει τέσσερις στιγμές σεξουαλικής παρενόχλησής του από τον Μητροπολίτη Πειραιώς, μία εκ των οποίων καταγγέλλει ότι εκτυλίχθηκε μπροστά στην Αγία Τράπεζα.
  ……………………

  Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος αποδίδει αυτή την υπόθεση στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, σε έναν ανώτερο κληρικό και στη μάχη που έδινε εκείνη την περίοδο ο ίδιος υπέρ της αποκαταστάσεως των ιερωνυμικών μητροπολιτών. «Δεν θα πεθάνω αν δεν φάω τον Πειραιώς» δηλώνει ότι είχε πει τότε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.
  ___________________

  Μια υπόθεση του φέουδου του Αμβρόσιου, που κουκουλώθηκε

  https://roides.wordpress.com/2011/05/19/19may11/

  Η συγκατοίκηση ιερέων με νεαρούς Αλβανούς
  19/05/2011
  Ο Αμβρόσιος του Αιγίου είναι αντιρατσιστής


  The Private Life of Sherlock Holmes (Billy Wilder, 1970)
  ………………….

  Δεν πάει λοιπόν πολύς καιρός που διάβασα: «Άφωνη η τοπική κοινωνία από τις αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη. Κληρικός της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» του Αιγίου, επειδή έκλεβε προϊόντα. Οι υπεύθυνοι του εν λόγω καταστήματος, τον είχαν παρακολουθήσει επισταμένως για πάνω από τέσσερις φορές και είχαν διαπιστώσει να γεμίζει ένα καλάθι και στη συνέχεια να φεύγει δίχως να περάσει από το ταμείο, μαζί με έναν αλλοδαπό που πάντοτε είχε μαζί του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας διάλεγε τα προϊόντα, έφευγε και το δύσκολο έργο της κλοπής των προϊόντων αναλάμβανε ο αλλοδαπός. Όταν κλήθηκε η αστυνομία συνέλαβε τον κληρικό και τον αλλοδαπό και τους πήγε στο τμήμα. Μάλιστα, όπως λέγεται στην πόλη του Αιγίου μένει μαζί του στο σπίτι!».

  Οι καλοθελητές δημοσιογράφοι γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως: «Όπως είναι λογικό, στο Αίγιο ξέσπασε σάλος και το συμβάν έφθασε μέχρι και τα αυτιά του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος με το περιστατικό και πιθανότατα θα λάβει σκληρές αποφάσεις…».

  Σιγά τον πολυέλαιο. Ο Αμβρόσιος κάλυψε τον παπά που προερχόταν μάλιστα από το περιβάλλον του γνωστού Θεόκλητου Βρεσθένης, αργόσχολου επισκόπου που έγινε η Ιφιγένεια του Χουντόδουλου και θυσιάστηκε πανικόβλητος παραιτούμενος όταν έσκασαν τα σκάνδαλα του 2005, χωρίς επισκοπή σήμερα, με παχυλό μισθό που η σοσιαλιστική μας Πολιτεία κόβει τα φάρμακα από ασθενείς για να του τον χορηγήσει:

  «…Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων παρενέβη με μακροσκελή δημοσίευση στον αιγιώτικο Τύπο και εξήγησε ότι, πράγματι, διεπιστώθη η κλοπή, αλλά όχι από τον ιερέα αλλά από νεαρό φοιτητή που έμενε στο σπίτι του αρχιμανδρίτη ως… φιλοξενούμενος(!) με την άδεια του κ. Αμβρόσιου («Τύπος Αιγιάλειας», 10/3/2011). Το όνομα του αρχιμανδρίτη δεν αποκαλύφθηκε (το απέκρυψαν και ο Τύπος και ο μητροπολίτης), αλλά οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για αρχιμανδρίτη, που μετετέθη στο Αίγιο από την Μητρόπολη Καρδίτσας, όταν εκεί μητροπολίτης ήταν ο κ. Θεόκλητος Κουμαριανός».
  ………………

  Άκρα του τάφου σιωπή:
  https://www.newsit.gr/egklhma/axaia-o-iereas-epelege-kai-o-alvanos-ta-ekleve/1983608/

  Αχαϊα: O ιερέας επέλεγε και ο Αλβανός τα έκλεβε!

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 04.03.2011 | 16:15 NEWSIT NEWSROOM
  Αχαϊα: O ιερέας επέλεγε και ο Αλβανός τα έκλεβε!

  Άφωνη η τοπική κοινωνία από τις αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη – Ο ιερέας που είχε κινήσει υποψίες, συνελήφθη σε σούπερ μάρκετ…
  Το θέμα αποκαλύπτει η εφημερίδα “Κόσμος”. Κληρικός της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» του Αιγίου, επειδή έκλεβε προϊόντα. Οι υπεύθυνοι του εν λόγω καταστήματος, τον είχαν παρακολουθήσει επισταμένως για πάνω από τέσσερις φορές και είχαν διαπιστώσει να γεμίζει ένα καλάθι και στη συνέχεια να φεύγει δίχως να περάσει από το ταμείο, μαζί με έναν αλλοδαπό που πάντοτε είχε μαζί του.

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας διάλεγε τα προϊόντα, έφευγε και το δύσκολο έργο της κλοπής των προϊόντων αναλάμβανε ο αλλοδαπός. Όταν κλήθηκε η αστυνομία συνέλαβε τον κληρικό και τον αλλοδαπό και τους πήγε στο τμήμα.

  Μάλιστα, όπως λέγεται στην πόλη του Αιγίου… μένει μαζί του στο σπίτι! Ε, μετά από τα παραπάνω, λογικό ήταν στο Αίγιο να ξεσπάσει σάλος! Το συμβάν έφθασε μέχρι και τα αυτιά του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος… προφανώς θα παρέμβει!

  http://aigio.org/2011/04/show.html
  10.4.11
  Αμβρόσιος Λενής και Θεόκλητος Κουμαριανός: Πασχαλινό show προσφορά της Εκκλησίας ΑΕ

  Άλλη μια σκανδαλιστική ενέργεια του Αμβροσιου θα λέγαμε εμείς μιας και ο Αμβρόσιος ως μέλος της Χρυσοπηγης πολέμησε λυσσαλέα μαζί με άλλους, τον Θεόκλητο λόγω της ανέλιξης του στο πλευρό του Χριστόδουλου.

  Εκτός όλων των άλλων είναι νωπές οι μνήμες από την εμπλοκή του Θεόκλητου στο παραδικαστικο, στις κατηγορίες για κιναιδισμό, εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών αλλά και στον ξεσηκωμό τοπικών κοινωνιών όταν ο Χριστόδουλος αποπειράθηκε να τον αποκαταστήσει τοποθετώντας τον στην μητρόπολη Μεσσηνίας.

  Ποιο το όφελος για την τοπική κοινωνία η παρουσία τέτοιων προσώπων όταν μόνο αρνητικά έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα εκτός από το αυταπόδεικτο γεγονός ότι ο Αμβρόσιος για ακόμη μια φορά επιχειρεί να παίξει τα δικά του εκκλησιαστικά παιχνίδια αδιαφορώντας προκλητικά για τον κοινωνικό αντίκτυπο των ενεργειών του.

 4. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  https://nomadicuniversality.com/2018/03/16/o-a%CE%BC%CE%B2%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CF%81%CF%8D%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%B2%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1/

  O Aμβρόσιος Καλαβρύτων είναι απόβρασμα της κοινωνίας. Φτύστε τον
  του Άκη Γαβριηλίδη

  Έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε τους ανθρώπους.

  Νομιμοποιούμεθα από το ανθρώπινο δίκαιο, και ειδικότερα την ελληνική δικαιοσύνη, να κρίνουμε τις πράξεις των άλλων, και τους ίδιους τους άλλους.

  Θα σας γνωστοποιήσω λοιπόν την κρίση μου για τον Aμβρόσιο Καλαβρύτων και όσους σκέφτονται σαν αυτόν.

  Καταγγέλλω, λοιπόν, απερίφραστα το θράσος αυτού του κληρικού και τον καταδικάζω χωρίς δισταγμό. Η ιεροσύνη είναι εκτροπή από τους νόμους της φύσεως: κανείς ποτέ δεν έχει δει παπάδες στη φύση. Είναι κοινωνικό κακούργημα. Είναι αμαρτία. Όσοι, λοιπόν, είτε την ασκούν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι. Είναι αποβράσματα της κοινωνίας.

  Δυστυχώς, την Ελλάδα από τότε που ιδρύθηκε την διοικούν κυρίως μερικά τέτοια ανθρωπάρια. Είναι κάτι ακροδεξιοί, ομοφοβικοί, σκοταδιστές, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους.

  Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε. Μη τους ακούτε. Μη τους εμπιστεύεσθε. Αποδοκιμάστε τους. Μαυρίστε τους. Βέβαια άνθρωποι είναι, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Είναι εκτρώματα της φύσεως. Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν. Είναι άτομα με νοητική διαταραχή. Μη διστάζετε, λοιπόν. Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους. Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι. Είναι επικίνδυνοι

 5. Ο/Η Δώσε πόνο λέει:

 6. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Καλά ο κ. Λενής έχει παραιτηθεί από τη θέση του επανειλημμένα,ακόμη το παίζει μητροπολίτης;;;!!!

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:

   http://www.enikos.gr/society/364531/pote-anakoinose-oti-tha-paraitithei-o-amvrosios-photo

   Πότε ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί ο Αμβρόσιος

   Παρόντων περίπου 80 ιερέων ο κ. Αμβρόσιος δήλωσε για άλλη μία φορά την πρόθεσή του να παραιτηθεί το 2018

   https://www.vimaorthodoxias.gr/eipan/amvrosios-me-dikeose-o-archiepiskopos/

   Αμβρόσιος: «Με δικαίωσε ο Αρχιεπίσκοπος»

   Απόλυτα ικανοποιημένος από την τηλεοπτική συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου,

   (….)

   ΔΙΚΑΙΩΣΗ

   Ο ποιμενάρχης Αμβρόσιος δείχνει να αισθάνεται πλήρως καλυμένος από τα παραπάνω, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά που είπε και όπως τα είπε, με νομιμοποιούν.

   (..)
   Δεν είναι άλλωστε ξένο προς αυτά, ότι ο κ. Ιερώνυμος, όταν ρωτήθηκε προσωπικά για τον ίδιο, ως Μητροπολίτη που πολλές φορές μιλάει με οξύ ύφος, αυτός είπε, ότι είναι φίλοι και συνσπουδαστές από παλιά και το σημαντικότερο, πως έχει δίκιο σε όσα λέει, αλλά δεν συμφωνεί με τον τρόπο που τα λέει.

   Οι καλοί Χριστιανοί

 7. Ο/Η Γωγω λέει:

  Ο Αμβρόσιος είναι αυτός ο πραγματικά απαράδεκτος ιερωμένος που είναι, ο οποίος συνειδητά ή ασύνειδα γίνεται αιτία να χλευάζεται ο χριστιανισμός. Η σύγκρισή του με τους ισλαμιστές και τους ταλιμπάν είναι εντούτοις λαθεμένη γιατί στην πραγματικότητα αμβλύνει την βία και τον ολοκληρωτισμό που είναι εγγενή γνωρίσματα του ισλάμ.

 8. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  https://sarantakos.wordpress.com/2010/03/10/hamas/

  Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και το ψέμα για τη Χαμάς
  Posted by sarant στο 10 Μαρτίου, 2010

  Ένας νέος μύθος έχει αρχίσει να διαδίδεται στο ελληνικό Διαδίκτυο και αναδημοσιεύεται από (ελληνοκεντρικό) ιστολόγιο σε (εθνικιστικό) ιστολόγιο. Πρόκειται για μια μαζική γαμήλια τελετή που έγινε στη Λωρίδα της Γάζας, με τις ευλογίες της Χαμάς, όπου 450 ζευγάρια ταυτοχρόνως παντρεύτηκαν. Οι γαμπροί ήταν γύρω στα 25, οι νύφες -λέει ο μύθος- ήταν κοριτσάκια που δεν είχαν φτάσει στην ήβη, οχτάχρονα τα πιο πολλά. Ο μύθος υποστηρίζεται από φωτογραφίες, σαν κι αυτή που βλέπετε (δεν είμαι βέβαιος ότι κάνω καλά που τη δημοσιεύω).

  Στα ιστολόγια του μίσους και της ψευτιάς όπου δημοσιεύεται για αληθινή αυτή η είδηση, οι φωτογραφίες συνοδεύονται από κραυγές εναντίον των μουσουλμάνων συλλήβδην -διότι, δήθεν, ο Χομεϊνί έχει καθαγιάσει την παιδοφιλία- ενώ διατυπώνονται «προβλέψεις» ότι πολύ σύντομα τέτοιες τελετές θα γίνουν και σε γειτονιές της Αθήνας, αν ψηφιστεί το «λαθρονομοσχέδιο» (ορολογία δική τους).

  Φυσικά, τα κοριτσάκια της φωτογραφίας δεν είναι νύφες: είναι παρανυφάκια. Τέτοια μαζική γαμήλια τελετή έγινε στη Γάζα, πέρυσι το καλοκαίρι, και ήταν επίδειξη δύναμης της Χαμάς και απόδειξη της επιρροής της στη Γάζα, και δεν ήταν η πρώτη, έχει ξαναγίνει.

  Δεν παραξενεύομαι που το παραμύθι το διαδίδει ο ανεκδιήγητος Σπ. Χατζάρας και όλος ο συρφετός των ελληνοφυλάκων. Όμως μού έκανε εντύπωση που ένας ηγέτης της εκκλησίας, μητροπολίτης, έστω και ακραία συντηρητικός όπως είναι ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, πίστεψε (ακριβέστερα: θέλησε να πιστέψει ή ίσως αποφάσισε να πιστέψει) το ελεεινό αυτό παραμύθι και μάλιστα το διαδίδει μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο, σε ένα κήρυγμα μίσους, με τίτλο «Μας έρχονται με τα προικιά τους. Να τους χαίρεσθε!!!», όπου βέβαια «προικιά» είναι τα έθιμα των μεταναστών -τα οποία, δήθεν, περιλαμβάνουν τη θεσμοθετημένη παιδοφιλία (η οποία, όπως ξέρουμε, είναι κάτι εντελώς άγνωστο και αδιανόητο στις χριστιανικές εκκλησίες). Αναρωτιέμαι, θα ζητήσει συγνώμη ο Άγιος Καλαβρύτων;

  https://sarantakos.wordpress.com/2011/02/26/kusur/
  Ο Αμβρόσιος και το κουσούρι
  Posted by sarant στο 26 Φεβρουαρίου, 2011

  ις προάλλες, ο άγιος Καλαβρύτων έδωσε νέα, πολύ χειρότερα, δείγματα γραφής. Παίρνοντας αφορμή από τον θόρυβο με αφορμή τη σειρά 1821 του Σκάι, ξέσπασε στο εξής κήρυγμα μίσους:

  Ντροπή και σ’ αυτούς, όποιοι και αν είναι, όπου κι αν ανήκουν, οι οποίοι θέλουν να εμφανίσουν τόν Θεόδωρο Κολοκοτρώνη σαν ΟΜΟΦΥΛΌΦΙΛΟ! Όχι, ωρέ μάγκες, οι «ανώμαλοι» δεν έχουν τά φόντα για να γίνουν ΉΡΩΕΣ! Αποτελούν έκτρωμα της φύσεως!
  ______Εφιάλτες δυστυχώς πάντοτε υπήρχαν στην Ελλάδα! Να είναι καταραμένοι από το Θεό όσοι βλάπτουν την αγαπημένη μας Ελλάδα. Όσοι επιχειρούν να μετατρέψουν τήν Ἐλλάδα, από Χώρα της Ορθοδοξίας καί του Πολιτισμού, σε Χώρα των απίστων και των ανωμάλων! Το «κουσούρι» δεν πρόκειται να νομιμοποιηθή! Θα είναι πάντοτε καταδικασμένο από το Θεό καί από όλους τους ορθώς φρονούντες Έλληνες! Η Ελλάδα μας δεν πρόκειται να γίνει Σόδομα καί Γόμορρα!

  Για το αν οι κατά Αμβρόσιο «ανώμαλοι» έχουν ή όχι τα φόντα για να γίνουν ήρωες, θα παρατηρήσω ότι στην αρχαιότητα ένα από τα μεγαλύτερα παράδειγμα ηρωισμού τα έδωσε ο θηβαϊκός ιερός λόχος, που αποτελιόταν, σύμφωνα με τις περισσότερες πηγές, από ζευγάρια, εραστές και ερωμένους.

  Πάντως, εντύπωση προκαλεί ότι χρησιμοποιείται η λέξη «κουσούρι». Κουσούρι, για να μην ξεχάσω τα δικά μου, είναι τούρκικο δάνειο (kusur), και σημαίνει ελάττωμα αφενός και αναπηρία αφετέρου, όμως η λέξη έγινε διάσημη πριν από μερικά χρόνια όταν τη χρησιμοποίησε ο μακαρίτης (κατ’ άλλους μακαριστός) Χριστόδουλος για να χαρακτηρίσει την ομοφυλοφιλία, οπότε η τωρινή αναφορά αναπόφευκτα παραπέμπει στη ρήση του Χριστόδουλου. Γι’ αυτό λέω ότι μου κάνει εντύπωση ο Αμβρόσιος που μιλάει για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου· διότι τα Καλάβρυτα και το Αίγιο δεν απέχουν πολύ από την Πάτρα, και όπως διαβάζω στο αξιόλογο ιστολόγιο ενός πατρινού θεολόγου, για αλλουνού κουσούρι μιλάνε στην Πάτρα –ή, όπως λέει ο ίδιος ο θεολόγος:

  Θα ήθελα να θυμίσω στον Σεβασμιώτατο – δε νομίζω να το αγνοεί – πως ολόκληρος αρχιμανδρίτης της γενέτειράς του, ο Κύριλλος Κωστόπουλος, καταλόγισε στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο – παραδελφό του Σεβ/του – το «κουσούρι»!

  Εξ οικείων τα βέλη
  Μουσολιινικός Χρ. Παππάς: Μητροπολίτες με οθωμανικά ήθη

  http://www.avgi.gr/article/234426/othomanika-ithi-

  Δημοσίευση: 25 Απριλίου 2013 04:10

  Συνέχεια στην κόντρα Σεραφείμ – Χ.Α έδωσε χθες ο γνωστός για την … ακράτειά του βουλευτής Χ. Παππάς.

  Βέβαια, δεν πάει και πολύς καιρός από τότε που ο ίδιος πόζαρε χαμογελαστός δίπλα στον μητροπολίτη Πειραιά, όταν υπέγραφαν τις σκοταδιστικές μηνύσεις ενάντια στο Corpus Christi.

  Ανταπαντώντας στον μητροπολίτη, κάνει λόγο για πόλεμο στη Χ.Α. από τη «Σιωνιστική Κόζα Νόστρα», για συμμετοχή μητροπολιτών στη λίστα Λαγκάρντ, για «μασώνους»αλλά και για μητροπολίτες με προτίμηση στα «οθωμανικά ήθη»! Προφανώς ο χρυσαυγίτης βουλευτής δεν εννοεί την προτίμηση των Μητροπολιτών στα τουρκικά σίριαλ.

  Μάλλον τους εντάσσει στην «ιατρική» προσέγγιση του Παναγιώταρου έξω από το «Χυτήριο», σχετικά με την… ανατομία όσων έχουν αλβανική καταγωγή.

  Σ.Ρ.

 9. Ο/Η του Ντερτιλή λέει:

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ιερές αργομισθίες που πληρώνουν οι φορολογούμενοι
  Ο Αμβρόσιος ομολογεί πως πληρώναμε αρχιμανδρίτη της Μητρόπολής του, ο οποίος όμως ζούσε στο Λονδίνο

  https://www.in.gr/2005/03/02/greece/me-kataggelies-kata-mitropolitwn-asxolithike-tin-tetarti-i-dis/

  Με καταγγελίες κατά μητροπολιτών ασχολήθηκε την Τετάρτη η ΔΙΣ
  2 Μαρτίου 2005

  Υπόθεση Βακράκου

  Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έδωσε την Τετάρτη εξηγήσεις για τον αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Βακράκο, χαρακτηρίζοντας τις μεταξύ τους σχέσεις τυπικές.

  Όπως αναφέρει ο μητροπολίτης, ο Αθανάσιος Βακράκος ουδέποτε υπηρέτησε στη μητρόπολη ως εφημέριος. Σχετικά με τη γνωριμία τους, ο κ. Αμβρόσιος ανέφερε ότι του τον είχε συστήσει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ το Σεπτέμβριο του 1985, λέγοντάς του ότι του έφερνε φάρμακο από τη Βρετανία.

  Ο κ. Αμβρόσιος σημειώνει πως ο μακαριστός Σεραφείμ του είχε πει πως πρόκειται για έναν κληρικό που ζει στο Λονδίνο κάνοντας κοινωνικό έργο και βοηθώντας Έλληνες που πηγαίνουν στη βρετανική πρωτεύουσα για ιατρικούς λόγους. Τότε του ζήτησε να εγγραφεί στη μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για να έχει μισθό και ασφαλιστική κάλυψη. Όταν -σύμφωνα με τον κ. Αμβρόσιο- προσκομίστηκαν τα απαραίτητα έγγραφα από την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων, ενεγράφη στη μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, χωρίς όμως ποτέ να ασκήσει εφημεριακό έργο.

  https://www.documentonews.gr/article/eyloghson-to-real-estate

  Πολυτελή ξενοδοχεία με πισίνες και μεζονέτες, γήπεδα γκολφ και αθλητικές εγκαταστάσεις συνθέτουν τις μπίζνες του μητροπολίτη Αμβρόσιου

  Ο γνωστός για τις ακροδεξιές αντιλήψεις του και τις σφοδρές επικρίσεις του ακόμη και σε εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα της χώρας μητροπολίτης Καλαβρύτων-Αιγιαλείας Αμβρόσιος (κατά κόσμον Αθανάσιος Λενής), στέλεχος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Χωροφυλακής κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, μπορεί στα κηρύγματά του να επικρίνει την «ανήθικη ηθική των ανθρώπων του χρήματος και της εξουσίας», ο ίδιος όμως ως άνθρωπος της Εκκλησίας πράττει μάλλον αντιφατικά, καθώς οι μπίζνες γι’ αυτόν αποτελούν τα τελευταία χρόνια ηθικό και σημαντικό στοιχείο της παρουσίας του στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου.

  Πολυτελείς μεζονέτες, πισίνες, σύγχρονα ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ, ανεξάρτητα τουριστικά καταλύματα, παραθεριστικές κατοικίες και αθλητικές εγκαταστάσεις, όλα υπό τον «μανδύα αγιοσύνης της Εκκλησίας», συνθέτουν το πολύπλοκο παζλ των επιχειρηματικών σχεδίων που υλοποιεί από το 2013 με τη μοναστηριακή περιουσία, με προφανή σκοπό το κέρδος.

  https://www.iefimerida.gr/news/403532/koyrkoyla-gia-amvrosio-kanonika-den-tha-eprepe-na-toy-ehei-meinei-salio-gia-na-ftynei

  Κούρκουλα για Αμβρόσιο: Κανονικά δεν θα έπρεπε να του έχει μείνει σάλιο για να… φτύνει

  «Απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, κανονικά του Αμβρόσιου, δεν θα ‘πρεπε να του ‘χει μείνει, ούτε σάλιο από τα φτυσίματα που όφειλε – κατά τη γνώμη του – να ‘χει ρίξει τόσα χρόνια στο αμεσότατο περιβάλλον του και σε αυτόν τον ίδιο. Βάλε και το σάλιο, που έχει ξοδέψει γλείφοντας…».

  https://www.tanea.gr/2005/03/29/greece/thriler-me-ti-xrysi-diathiki/

  Θρίλερ με τη χρυσή διαθήκη

  Βραδέλης Στέλιος
  29 Μαρτίου 2005 | 00:00

  Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου της Δήμητρας Μερτικοπούλου αλλά
  και η εγκυρότητα της διαθήκης της, με την οποία κληροδότησε περιουσία
  εκατομμυρίων ευρώ στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο και στον στενό
  συνεργάτη του Ελευθέριο Καραμαλάκη.

  Στη διαθήκη που συνέταξε η Δήμητρα Μερτικοπούλου στις 13 Ιουνίου 2003
  ευχαριστεί τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο (όπως και τον Αρχιεπίσκοπο
  Χριστόδουλο) ως «πνευματικό της πατέρα» και μαζί με τον Ελ. Καραμαλάκη τους
  ορίζει μοναδικούς κληρονόμους μιας περιουσίας αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ

  Τον θάνατο της Μερτικοπούλου πιστοποίησε ο γιατρός Γιώργος Καστανάς, που
  υπέγραψε ως αιτία θανάτου της 79χρονης γυναίκας «αγγειακό εγκεφαλικό
  επεισόδιο». Λίγες ώρες νωρίτερα, σύμφωνα με την οικονόμο της, στη
  Μερτικοπούλου είχε συσταθεί η χρήση οξυγόνου προκειμένου να αντιμετωπίσει μια
  μορφή δύσπνοιας.

  Όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς της, δεν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, δεν της
  έγινε νεκροτομή, η οικογένειά της ειδοποιήθηκε για τον θάνατό της 12 ώρες
  αργότερα, όταν ήδη είχε ειδοποιηθεί και είχε φτάσει στην Αθήνα ο κ. Αμβρόσιος,
  η σορός της μεταφέρθηκε σε γραφείο τελετών στον Πειραιά, αν και απεβίωσε στο
  Κολωνάκι, ενώ στη συνέχεια και με την επίβλεψη του κ. Αμβρόσιου άλλαξαν και οι
  κλειδαριές του σπιτιού της.

  Στις ερωτήσεις που απηύθυναν οι αδελφές της Μερτικοπούλου, Κατερίνα Κούρκουλα
  και Αναστασία Χαλαζωνίτη, προς τον εκτελεστή της διαθήκης, καθηγουμένου της
  Μονής Πετράκη αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Μπιζαούρτη, σχετικά με τις συνθήκες θανάτου
  της, η απάντηση που έλαβαν μέσω εξωδίκου από τον αρχιμανδρίτη ήταν «να
  αποταθείτε στις αρμόδιες Αρχές για να τις λάβετε». Ο Ιάκωβος Μπιζαούρτης ήταν
  ο μοναδικός μάρτυρας που αναγνώρισε το ιδιόχειρο της υπογραφής και τον γραφικό
  χαρακτήρα στη διαθήκη της Μερτικοπούλου και έγινε δεκτή ως γνήσια. Στις 21
  Μαρτίου 2005 ωστόσο παραιτήθηκε από τη θέση του εκτελεστή της διαθήκης
  επικαλούμενος φόρτο εργασίας…

  Οι στενές σχέσεις με Αμβρόσιο

  …………………………….

  Αρχιλογιστής της εταιρείας – και ουσιαστικός διαχειριστής της – φέρεται ο
  Ελευθέριος Καραμαλάκης, ο οποίος κατά δήλωση του πρόεδρου του Δ.Σ. κ. Παν.
  Κουνινιώτη «είναι άνθρωπος φυτευτός του Αμβρόσιου». Στο παρελθόν ο κ.
  Καραμαλάκης είχε καταδικαστεί για πλαστές επιταγές, ωστόσο αθωώθηκε σε δεύτερο
  βαθμό.

 11. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  http://www.kalami.net/2005/ellada/ekkl_ellad_skandala.html

  Mε αφορμή τα σκάνδαλα στην Εκκλησία της Ελλάδος
  Μερικά ερωτήματα που δεν έχουν πάρει απάντηση

  Γράφει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος

  Συγκλονίζεται καθημερινά η κοινή γνώμη με αποκαλύψεις για ιεράρχες, δικαστικούς και άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής. Φυσικά τα σκάνδαλα στην Εκκλησία, ηθικής τάξεως και οικονομικά, ενοχλούν το λαό και τους πιστούς. Σκέφτονται πάρα πολύ τώρα οι εκκλησιαζόμενοι να αφήνουν χρήματα στα κουτιά των ναών. Γιατί διαπίστωσαν ότι τα χρήματα του λαού γίνονται βίλες, επενδύσεις στην Καραϊβική και σε τραπεζικά ομόλογα. Όσο για τα λεγόμενα ροζ σκάνδαλα από τις εκκλησιαστικές σχολές τα παιδιά «εκπαιδεύονται» στην αρσενοκοιτία! Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία.

  Ως παλαιός, και επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε να πούμε ότι:

  Τίποτε απ΄ αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ. Επομένως, ας μην απορούμε τώρα, απλώς βγήκε ένα σκάνδαλο και ακολούθησαν αποκαλύψεις για τα άλλα που σοβούσαν επί χρόνια. Τα θύματα μιλήσανε, έστω και καθυστερημένα. Πρόκειται για αναπαλαίωση.

  • Είναι άνανδρο να λέει ο Καλλίνικος ότι τον πολεμούσε ο Σεραφείμ, όταν εκείνος ανέδειξε την τρόικα της Χρυσοπηγής. Επί των ημερών του πήρανε αξιώματα και μεγάλες μητροπόλεις (Καλλίνικος, Αμβρόσιος, Χριστόδουλος), επί των ημερών του αποκτήσανε οφίκια και άδεια λειτουργίας της Χρυσοπηγής. Επί των ημερών του Σεραφείμ εκλεγήκανε στις μεγαλύτερες και πλουσιότερες μητροπόλεις. Ο Σεραφείμ συμφώνησε και εκτοπίστηκε από τη θέση του γενικού διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας ο επίσκοπος Ανδρούσης Αναστάσιος για να πάρει τη θέση του ο Καλλίνικος. Ο Σεραφείμ, παρά τις αντιρρήσεις πολλών συνεργατών του, έδωσε άδεια στον Καλλίνικο να εκδώσει την εφημερίδα «Εκκλησιαστική Αλήθεια», που ο μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος είχε αποκαλέσει «Εκκλησιαστικόν Ψεύδος»! Επομένως, είναι ασεβής ο Καλλίνικος να κατηγορεί έναν πεθαμένο και να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του, που είναι πολλές για τον ίδιο και το περιβάλλον του. Όλοι όσοι βγαίνουνε για υποστήριξή του, πολιτικοί, δικηγόροι, και άλλοι εμπλέκονται σε συμφέροντα με την τρόικα της Χρυσοπηγής.

  • Ειπώθηκε σε μία τηλεοπτική εκπομπή ότι μας έκανε το 1982 μήνυση για δημοσιεύματα και ένα βιβλίο με τίτλο «Αρσενοκοίτης;», πράγμα που δεν έκανε αργότερα στον κ. Τούμπα. Ουδέν αναληθέστερον. Ο κ. Καλλίνικος μας έκανε μήνυση όταν πρώτοι εμείς του κάναμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Εκείνος και η τρόικα δεν θέλανε να γίνει δικαστήριο, που κόστισε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, την εκλογή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, όπως ήταν το σχέδιο της Χρυσοπηγής. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν αφορούσε το περιεχόμενο του βιβλίου –όπου ένας νεαρός κατήγγειλε στη Σύνοδο ότι τον χάιδευε στη διάρκεια της εξομολογήσεως, αλλά για το εξώφυλλο του βιβλίου, που είχε τη φωτογραφία του. Η σύνθεση του δικαστηρίου ήταν στημένη με ανθρώπους των εκκλησιαστικών οργανώσεων και πιέσεις από την Ασφάλεια, για αποδυνάμωση των μαρτύρων. Ένας δικαστικός λ.χ. είναι ψάλτης στη μητρόπολη Αθηνών, από τότε κιόλας! Όσο για την καταγγελία στη ΔΙΣ μπήκε μέσα σε μία ώρα στο αρχείο, όπου ήρθε και η απάντηση του Καλλίνικου από τον Πειραιά, μεριμνεί του αρχιγραμματέα της ΔΙΣ επισκόπου Ταλαντίου Αμβροσίου, σημερινού Αιγιαλείας!

  • Η σύνδεση των ανθρώπων της Τρόικας και της Χρυσοπηγής γενικά με ύποπτα πρόσωπα με ακραίες ιδεολογικές αντιλήψεις, είναι γνωστή σ΄ όσους τους γνωρίζουν. Ακόμη και σήμερα στο στενό περιβάλλον του ο κ. Χριστόδουλος έχει σύμβουλο ένα «φιλόσοφο», ο οποίος μάλλον τον ωθεί στις εθνικές από άμβωνας εξάρσεις. Το πρόσωπο αυτό πριν 10-12 χρόνια εξέδιδε ένα φιλοσοφικό περιοδικό ακραίων αντιλήψεων, που προωθούσε το μάρκετινγκ του κ Χριστόδουλου. Ξαφνικά –το 1993;- εξαφανίστηκε μαζί με τη γυναίκα του στις ΗΠΑ, παίρνοντας μαζί του και το ταμείο πολλών εκατομμυρίων δρχ. Επέστρεψε αμέσως μετά την εκλογή του κ. Χριστόδουλου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο και κατέλαβε υψηλόμισθη θέση. Στο περιοδικό κορυφαίος συνεργάτης του πολιτευτής, γόνος μεγάλης οικογένειας, βουλευτής σήμερα της Β΄ Αθηνών.

  • Οι τρεις τους ήρθανε από τα Τρίκαλα στη διάρκεια της στρατιωτικής χούντας και πήρανε καλές θέσεις που μπορούσανε να συγκεντρώσουν χρήματα και να παρακολουθούν από μέσα στις εκκλησιαστικές εξελίξεις. Ο ένας ιεροκήρυκας στον Προφήτη Ηλία Παγκρατίου όπου έστησε την Χρυσοπηγή στην οδό Στέντορος 4, ο άλλος ταγματάρχης στη χωροφυλακή και ο τρίτος γραμματέας στη ΔΙΣ. Το πολιτικό περιβάλλον τους βοηθούσε να προωθούν τα σχέδιά τους, για τη συγκέντρωση πλούτου, δυνάμωμα της Χρυσοπηγής, αλίευση νέων και προώθησή τους σε θέσεις κλειδιά της Εκκλησίας, γεγονός που συνεχίζεται και σήμερα.

  • ’λλος επίδοξος σωτήρας, αγνώστου προελεύσεως, ήρθε –κληθείς από τον αρχιεπίσκοπο- από τη Ρουμανία και τοποθετήθηκε διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου Πέντελης με μεγάλες αποδοχές. Κι αυτός εκτόπισε το επίσκοπο-ηγούμενο Ιωάννη της Πεντέλης, που ήταν διευθυντής του Κέντρου. Το άτομο αυτό προωθεί τις σχέσεις του κ. Χριστόδουλου με τους Βλάχους των Βαλκανίων και, υποτίθεται, ότι τους πείθει να κάνουν επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις. Πού, άραγε; Οι κινήσεις του είναι ανεξέλεγκτες δεν υπόκειται σε κανένα έλεγχο.

  • Ποιόν έγγαμο κληρικό, που τον βάλανε να κάνει θεολογικές σπουδές, ετοιμάζουν να χειροτονήσουν επίσκοπο και η γυναίκα του έχει «αποσυρθεί» σε γυναικείο μοναστήρι;.

  • Και, τέλος, πού πήγε το αρχείο του Σεραφείμ; Ο ίδιος μας είχε πει ότι το προσωπικό του αρχείο (Ζέρβα κ.λπ.) το είχε δώσει στον ανεψιό του, αλλά υπήρχανε κι άλλα αρχεία στην αρχιεπισκοπή στο σπίτι του και στη Σύνοδο. Πού είναι όλ΄ αυτά; Ποιος τα εξαφάνισε;

  • Είναι καιρός να μπει το ΣΔΟΕ και ορκωτοί λογιστές στην Χρυσοπηγή, όχι ελεγκτές του δημοσίου, γιατί αυτοί προέρχονται, σε μεγάλη μερίδα, από τις χριστιανικές οργανώσεις.

  Αυτά προς το παρόν γιατί ο υπόνομος της Χρυσοπηγής και των άλλων ιεραρχών έχει πάρα πολλά.

  https://www.esiea.gr/efyge-o-vasilis-ant-lampropoylos/
  ΕΦΥΓΕ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

  Ανακοινώσεις, Γενικές 22.10.2006 12:00

  Μία ακόμη μεγάλη απώλεια για τη δημοσιογραφία είχαμε χθες, καθώς ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Λαμπρόπουλος του Αντωνίου, έφυγε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς.
  Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1942 και αποφοίτησε από τα Ναυτικά Εκπαιδευτήρια Οινουσσών Χίου «Διαμαντή και Καλλιόπης Πατέρα». Παράλληλα με τη δημοσιογραφία σπούδασε θέατρο και δημόσιες σχέσεις, ενώ ειδικεύτηκε με σεμινάρια σε θέματα διεθνών σχέσεων, ευρωπαϊκής πολιτικής, κοινωνιολογίας, ψυχολογίας των ΜΜΕ, δημοσίων σχέσεων, τεχνικής εντύπου, ραδιοφωνικής τεχνικής, ελληνικής γλώσσας, στατιστικής και δημοσκοπήσεων.
  Από το 1964 ως το 1992 εργάστηκε στις ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», «ΑΘΗΝΑΪΚΗ», «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» και στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς «ΕΡΤ», ΥΕΝΕΔ, Αθήνα 9,84 και Ωχ FM. Επίσης συνεργάστηκε με εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς του Σίντνεϊ της Αυστραλίας.
  Διατήρησε πολυετή συνεργασία με όλα τα έντυπα, τα ΜΜΕ και τους πολιτιστικούς φορείς της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου. Συμμετείχε ως επιμορφωτής σε σεμινάρια, διαλέξεις και ομιλίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  Είχε εκδώσει περισσότερα από εξήντα βιβλία διαφόρου περιεχομένου με ιδιαίτερη αγάπη στα ποιητικά.
  Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, του ΟΤΕ, της Τράπεζας Αθηνών, της Γενικής Γραμματείας Δασών και Περιβάλλοντος, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
  Στη συνδικαλιστική του δράση υπήρξε μέλος και πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου (1986-1992) και πρόεδρος του Στεγαστικού Συνδέσμου μελών της ΕΣΗΕΑ.
  Για τη γενική δημοσιογραφική και κοινωνική του δράση είχε τιμηθεί από πολλούς οργανισμούς και φορείς.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά με βαθύτατη θλίψη τον εκλεκτό συνάδελφο, ο οποίος τίμησε με το έργο του την ελληνική δημοσιογραφία.
  Η νεκρώσιμος ακολουθία του Βασίλη Λαμπρόπουλου θα γίνει την Τρίτη, 24 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αναλήψεως στα Βριλήσσια και η ταφή θα γίνει στο Μεσολόγγι στο Κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννου.

 12. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:


  https://www.iefimerida.gr/news/390912/o-amvrosios-sto-syllalitirio-toy-aigioy-gia-ti-makedonia-me-ton-panagiotaro-kai-ton-lago

  Ο Αμβρόσιος, στο συλλαλητήριο του Αιγίου για τη Μακεδονία, με τον Παναγιώταρο και τον Λαγό της ΧΑ

 13. Ο/Η Former Aegean Freak λέει:

  Καλή αρχή.

  Δεν θα επαναλάβω τα γνωστά.
  Θα επισημάνω και ότι ο Αθανάσιος Λενής είναι και θρασύδειλος (όπως όλοι, άλλωστε, οι χρυσαυγίτες). Αν και φαινόταν ότι θα καταδικάζοταν, προτίμησε να τα «μασήσει» (ισχυριζόμενος ότι δήθεν εννοούσε τους … πολιτικούς!), αντί να παραδεχθεί αυτά που, πολλάκις, έχει πει (ώστε και να φανεί παλληκάρι στους ακροδεξιούς και ρατσιστές θαυμαστές του).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.