Ιερό κύκλωμα παραδικαστικού και λαθρεμπορίου

[Η Δικαιοσύνη καθυστερεί κάπως λόγω φόρτου εργασίας]

Ο τρισμάκαρ Δωρόθεος ο Α΄, του οποίου πνευματικόν τέκνον είναι ο Δωρόθεος ο Β΄, επί του ταπεινού θρόνου του.

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Είχαμε και στο παρελθόν από το 2011 ασχοληθεί πολλές φορές (και το 2012 και το 2013) με «Τα (ιερά) μυστήρια των Μυκονίων», μεταξύ των οποίων ήταν και «Ιερή Αρχαιοκαπηλία σε ροζ φόντο [2]», ξεκινώντας από τα πανηγυρόσπιτα, της αμαρτωλής ιερής πολεοδομίας («Στην Πολεοδομία πάνε οι εκκλησίες», «Πολυτελή εξοχικά»-«Η κομπίνα με τα εκκλησάκια», ΤΟ ΒΗΜΑ, 14/10/2012 ), μέχρι και το 2014 με άλλες σκανδαλώδεις καταστάσεις όπως: «Το ‘δεύτερο’ ιερό ‘παραδικαστικό’» (13.1), με αφορμή την καταδίκη από την αδέκαστη Δικαιοσύνη του δημοσιογράφου Σάκη Μαυρέλη  (‘Times in Kolonaki’), για εξύβριση και συκοφάντηση ενός από τους πλέον ενάρετους μητροπολίτες, του αγίου Δωροθέου του Β΄. Δυστυχώς ο κ.Sakis Mavrelis δεν εφρονηματίσθη και συνεχίζει από το f.b. του να μιλάει σκανδαλωδώς απαξιωτικά για τον Σεβασμιότατο, για σεβάσμιους ιερείς του, αλλά και κατά δικαστικών, με λεξιλόγιο που θα προκαλούσε τη λιποθυμία ακόμη και του μακαριστού φασίστα και πόρνου Τήνιου μητροπολίτη Πρεβέζης Στυλιανού, τον οποίο τιμά ο ιερός Δωρόθεος: «Η Μητρόπολη Σύρου τιμά τον ιεροεξεταστή της Μακρονήσου, «Άγιο..» (14.12.2012), ο οποίος υποδέχεται και τον τ.άνακτα τον ευσεβέστατο Κοκό Ντεγκρέτσια στην ιερή του έδρα, τιμώντας πάντα τη βασιλική και την φασιστική παράδοση της Μητρόπολής του, όπως διαμορφώθηκε από τον αείμνηστο υπέρμαχο των εκτελέσεων  κομμουνιστών μητροπολίτη Φιλάρετο («Φασίστες ορθόδοξοι κληρικοί» [2] ) . Ο κ.Μαυρέλης είχε επιτύχει την καταδίκη ενός ευσεβούς δημάρχου της Μυκόνου («για Χρήστο Βερώνη: 3 χρόνια με αναστολή», 31.1.2013), … «το 2009 μετά από καταγγελία και μηνυτήρια αναφορά του συγγραφέα και εκδότη της εφημερίδος “Times in Kolonaki», αλλά τελικά ευτυχώς στις 6.2.2014, το Εφετείο έκρινε «ότι τα στοιχεία που υπήρχαν σε βάρος του π. δημάρχου δεν ήταν ικανά για να αποδείξουν την ενοχή του, με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί η ποινή».

Στο δημοσίευμά μας του Γενάρη 2014 υπήρχαν αναφορές σε ρεπορτάζ εφημερίδων όπως αυτό: «Στις   17.6.2010, είχε δρομολογηθεί μια δίκη .…  ‘Στο εδώλιο του Εφετείου Κακουργημάτων, θα καθίσει σε λίγη ώρα ο 24χρονος «κοσμικός» καλόγερος που «ψώνιζε» από gay site και πουλούσε εικόνες. Αν διαβάσετε, όσα γράφει η εφημερίδα VETO για τον βίο και την πολιτεία του 24χρονου μοναχού του Αγίου Όρους, που σήμερα δικάζεται στη Λαμία, θα κολαστείτε στην κυριολεξία. Ο 24χρονος «Χάρης» μαζί με φίλο του Αρχιμανδρίτη, ήταν δημοφιλείς στο νησί της Μυκόνου, με υψηλές γνωριμίες και μέσα στο κύκλωμα των celebrities του νησιού των ανέμων, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά «για την εκκλησία φυσικά», κάνοντας παράλληλα ζωή, όχι απλά κοσμικού, αλλά φανταστείτε ότι έψαχνε μέσω ιστοσελίδας ομοφυλοφίλων να βρει το ιδανικό ταίρι. Ο 24χρονος ιερομόναχος κατηγορείται ότι προσπάθησε να πουλήσει πολύτιμη εικόνα του Σωτήρος από ιστορικό μοναστήρι… Σύμφωνα με τους καθ’ όλα βάσιμους ισχυρισμούς του συνηγόρου του Πρωτοπρεσβυτέρου, γνωστού Ποινικολόγου ο ιερέας τότε «παρέδωσε την εικόνα στον μοναχό, προκειμένου να επιληφθεί της συντηρήσεώς της’.

Επίσης αναφέραμε πως «Το μπλογκ directnews παρουσιάζει από τις   28.9.2011 («Εμπλέκουν τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2!») απομαγνητοφωνημένους διαλόγους (που φέρεται ότι υπέκλεψε η ΕΥΠ) των πανοσιολογιότατου Γιοσάκη και ευσεβέστατου Σωτηρίου Τζούμα, τ.πολιτευτή του Κωστάκη Καραμανλή (2007) και επικοινωνιολόγου του αοιδίμου αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου του Α΄, σχετικές με τη δίκη της Λαμίας και για τα «100.000 ευρώ», που τάχα χρειάζονταν (αν είναι δυνατόν!) «για να δοθούν στους δικαστές της έδρας»: («…Α! σου είπα, με πήρε ο Σύρου. Και μου είπε αδελφέ μου σου είπανε πολλά, κάνει ο άνθρωπος, κάνει ότι μπορεί να τα μαζέψει. Αλλά μέχρι τώρα έχει μαζέψει μόνο σαράντα, πενήντα. Από οικονομίες του και τα λοιπά, να του δώσω και εγώ κάτι, είναι πάρα πολλά μου λέει»- 28-9-2011 από directNEWS). Μερικά αποσπάσματα από αυτούς του διαλόγους δημοσίευσε αργότερα και το Hot Doc…» (1.2014).

Μετά πάροδον χρόνου πολλού (9.2016) και ενώ χρονοτριβεί η έκδοση της ευσεβέστατης δικαστίνας του πρώτου ιερού παραδικαστικού Αντωνίας Ηλία, η Δικαιοσύνη άσκησε δίωξη για το δεύτερο παραδικαστικό, μεταξύ πάρα πολλών ευυπολήπτων πολιτών και κατά του ήδη καταδικασμένου ή και αθωωθέντος εν μέρει, αναλόγως, πανοσιολογιότατου Γιοσάκη, τον οποίο η εκκλησιαστική Δικαιοσύνη, όλως περιέργως, δεν έχει ακουμπήσει. Ίσως βέβαια το παρακάτω δημοσίευμα να εξηγεί το γιατί: «Eμφύλιος πόλεμος για τον… Γιοσάκη», «…Χθες ο κ. Χριστόδουλος πέρασε στην αντεπίθεση και με μακροσκελέστατη ανακοίνωση επιστρέφει τις καταγγελίες του Μητροπολίτη Θηβών, τον οποίο κατηγορεί ότι ήταν εκείνος που είχε σχέσεις με τον Γιοσάκη! Ο Αρχιεπίσκοπος επικαλείται ένορκη καταγγελία του Ρώσου μοναχού Ιγκόρ Χλοπόνιν, τον οποίο είχε χειροτονήσει στη Θήβα ο κ. Ιερώνυμος. Στην καταγγελία του ο μοναχός αναφέρει ότι ο Μητροπολίτης Θηβών είχε σχέσεις με τον Γιοσάκη και μάλιστα σημειώνει χαρακτηριστικά ότι είχε ζητήσει να του φέρει από τις ΗΠΑ… σύστημα τηλεφωνικής αντιπαρακολούθησης!..» (ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΙΛΗΣ,  ΤΑ ΝΕΑ-01/02/2005 ).

Στα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με τη δίωξη που καθυστέρησε λιγουλάκι (5 χρόνια, παρά τα συντριπτικά στοιχεία που υπήρχαν όπως οι κασέτες της ΕΥΠ), ο συνεργάτης του αειμνήστου Χουντόδουλου Σωτήριος Τζούμας, ανεφέρετο ανωνύμως ως «γνωστός επικοινωνιολόγος της Εκκλησίας», όμως στον ιστότοπο του απρόβλεπτου και αντιφατικού Μάκη Τριανταφυλόπουλου, κατεγράφη (22.9.) το όνομα αυτού: Σωτήριος Τζούμας. «Οι κατηγορούμενοι για το «Παραδικαστικό Νο 2»», όπου σημειωνόταν επίσης πως «Ανοίγει η αυλαία στις 5 Δεκεμβρίου για ένα σκέλος της υπόθεσης που έχει χαρακτηριστεί ως «παραδικαστικό Νο 2», με 104 κατηγορουμένους». Όπως είθισται όμως, ιδίως επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ, στις ιερές υποθέσεις αυλαία ακούσαμε και δίκη δεν είδαμε. Το ίδιο συνέβη και με μια άλλη δίκη: «Σε δίκη 4 της «Αλληλεγγύης» για τα κονδύλια του ΥΠ.ΕΞ» (27 Σεπ 2016). Νομίζω πάντως πως αν δούμε δίκη, αυτή θα είναι αθωωτική, όπως έγινε με τον όσιο Εφραίμ του Βατοπεδίου, όπου αποδείχτηκε η σκευωρία του κ.Καραμανλή (είχε ομολογήσει το σκάνδαλο) κατά του κ. Καραμανλή. Έπρεπε να έλθουν ο Αλέξης και ο κ.Παπαγγελόπουλος, για να λειτουργήσει αποδοτικά η Δικαιοσύνη, που είχε καταντήσει επί αστικών κυβερνήσεων να προφυλακίζει τον Εφραίμ, τη Χ.Α. τον Παπαγεωργόπουλο και τον Τσοχατζόπουλο.

Τελικά ούτε ο Άγιος Σύρου, τον οποίο ανέφερε ως δήθεν συναλλασσόμενο ο Σωτήριος Τζούμας, ούτε ο επίμαχος πρωτοπρεσβύτερός του, που φερόταν ως ιερόσυλος και αρχαιοκάπηλος, που μάλλον αθωώθηκε στη Λαμία αφού συνεχίζει απτόητος τη φιλανθρωπική του δράση, ούτε οι δικαστές που τον αθώωσαν, που εφέροντο στις κασέτες ως δήθεν υποψήφιοι εξαγοράς, παραπέμπονται στο παραδικαστικό των Τζούμα-Γιοσάκη, αλλά επειδή δεν αναρωτιέται κανείς πως και συνέβη αυτό, πέραν του κ.Σάκη Μαυρέλη, είναι φανερό πως δεν έχουμε όλα τα στοιχεία για να κρίνουμε ή απλά ο κ.Τζούμας αστειευόταν στις τηλεφωνικές του συζητήσεις σε βάρος του μητροπολίτη,  του ιερέα και δικαστών, γνωρίζων πως παρακολουθείται υπό της ΕΥΠ, διαμαρτυρόμενος ούτως για την άκομψον αυτήν ενέργειαν μιας κρατικής υπηρεσίας, που την έχουν κοσμήσει οι κ.κ.Παπαγγελόπουλος (καραμανλική συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ) και Ρουμπάτης (υπόθεση Κ0σκωτά-ΣΥΡΙΖΑ).

Η πεποίθησή μας όμως πως η ιερή ολκάς των Κυκλάδων πλέει με άξιο οιακοστρόφο, ταράχτηκε πάλι, με ένα μπαράζ παρόμοιων δημοσιευμάτων σε κάμποσους ιστότοπους, που εκθέτουν πάλι τον μητροπολίτη Σύρου, μάλιστα με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε βάρος του από νόμιμα υποκλαπείσες συνομιλίες από την ΕΥΠ: «Ο Λιακουνάκος, ο Δωρόθεος, τα 150.000 ευρώ και η γνωστή δικηγορική εταιρεία” (ereportaz, fmvoice, aigaio.365, κλπ. 6.5.2017): «Η υπόθεση αφορά ογκωδέστατη δικογραφία για την οποία διενεργούνται τέσσερις ξεχωριστές εισαγγελικές έρευνες. Στο επίκεντρο των ερευνών έχει μπει κύκλωμα το οποίο ασχολούνταν από το εμπόριο ναρκωτικών, το λιώσιμο ταμάτων της εκκλησίας, ακόμη και τις δικαστικές διευκολύνσεις σε διάφορες υποθέσεις….Σε επόμενη συνομιλία των δύο αντρών, καταγράφονται απίστευτοι χαρακτηρισμοί για τον Μητροπολίτη. «…. Είναι μεγάλη καλιαρντή, δεν υπάρχει. Τέτοια δεν την έχω ξανασυναντήσει στην ζωή μου, δηλαδή εμείς μπροστά του είμαστε άγιοι, πραγματικά». Τον κατηγορούν επίσης, στην ίδια συνομιλία ότι λέει «πολλά ψέματα», χαρακτηρίζοντας τον ως γελοίο. Σε άλλη συνομιλία που πραγματοποιείται ο Π.Μ. τηλεφωνεί σε συνεργάτη του και του ζητά να εμποδίσει τον «Πατριάρχη» (σ.σ. αναφέρει τον Μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεο) και να μην πάρει ακόμα άδεια να δει τον Λιακουνάκο. Όμως για «κακή» του τύχη όπως τον ενημερώνει, ο Δωρόθεος έχει ήδη προλάβει να τον επισκεφτεί και να μιλήσουν. Στις 15 Δεκεμβρίου αποκαλύπτουν, σύμφωνα με τα όσα λένε μεταξύ τους  πως ο Πατριάρχης έχει καταφέρει να αποκομίσει 100.000 ευρώ από αυτή τη «συναλλαγή» στις φυλακές με τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο. Πραγματοποιούνται οι εξής διάλογοι: «Ο ΔΩΡΟ (ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ) είναι μουλωχτή για αυτό σου λέω… Ναι του έδωσε και τέτοια του έδωσε 100.» Σε άλλες συνομιλίες περιγράφουν και το πώς κατάφερε ο «Πατριάρχης» (δηλ ο Δωρόθεος) να έρθει σε επαφή με τον φυλακισμένο, Λιακουνάκο. Σύμφωνα με τους ίδιους ρόλο μεσολαβητή έπαιξε γνωστό δικηγορικό γραφείο των Αθηνών στο οποίο βασικός μέτοχος είναι συγγενής πολύ γνωστού πολιτικού προσώπου. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Π.Μ.  τον Θωμά Λιακουνάκο «αρμέγουν» οι νομικοί του συμπαραστάτες οι οποίοι τον έφεραν και σε επαφή με τον Δωρόθεο.

150.000 ευρώ στον Δωρόθεο. Οι δύο στενοί φίλοι, κάνουν λόγο για το ποσό των 150.000 ευρώ που φέρεται να  έχει ήδη πάρει ο Μητροπολίτης από τον Λιακουνάκο.  «Μου χεις πάρει 150 χιλιάδες λέει μπροστά για πέντε χρόνια. Ο Π.Μ. τότε προτείνει να του πάρουν άλλα 30 για αν βγάλουν και εκείνοι το χαρτζιλίκι τους. …Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι ο υπόδικος επιχειρηματίας αποφυλακίστηκε τον Απρίλιο του 2016, δηλαδή έξι μήνες μετά τις συγκεκριμένες συνομιλίες».

Αντίστοιχες αναφορές, πιο λεπτομερείς και ενδιαφέρουσες, γίνονται και αλλού: «Dexi eXtrem:… ο Λιακουνάκος, ο Δωρόθεος Σύρου και η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε». Τέλος υπενθυμίζω και παλαιότερα δημοσιεύματα που προφανέστατα σχετίζονται: «Παναγία Τήνου: Ράβδοι χρυσού….- Τάματα» (7.10.2015), HOTDOC | «Λαθρεμπόριο χρυσού και εκβιασμοί. Η εμπλοκή Εκκλησίας και ΣΔΟΕ»,   Κ.Βαξεβάνης (12.11.2015),  και   «Μίζες σε παπάδες και δικαστές…» »   (30.4.2017).  Παράλληλα πολλοί συκοφαντούν ιερείς του θεοδώρητου Δωρόθεου για ομοφυλόφιλον σεκς, όπως είδαμε πως έκαναν και παλιότερα με τον μοναχό Χάρη και τον αρχιμανδρίτη του, καθώς διαβάζουμε στην ευσεβή Espresso: «Λιμενικός τα έχει με παπά», 22.3.2016.  «…..Ανω κάτω έκαναν το νησί της Τήνου οι συκοφαντικές αναρτήσεις που έκανε ο διαχειριστής ενός ιστολογίου, με τις οποίες άφηνε αιχμές για περίεργες σχέσεις μεταξύ ιερέων του ναού της Παναγιάς με τοπικούς παράγοντες, κυρίως στελέχη του Λιμενικού!..». Ανάλογες συκοφαντίες από Θεολόγο και πιστούς νέους του Κογκό είχε αντιμετωπίσει και το πνευματικό τέκνο του Δωρόθεου Β΄μητροπολίτης Μπράζαβίλ, μόνο που εκεί παρενέβη η ελληνική Δικαιοσύνη και σταμάτησαν τα συκοφαντικά δημοσιεύματα στην Ελλάδα:  «syrostoday.gr – Ανακοίνωση Ιεράς Επισκοπής», 26.6.2014) .

Είναι φανερό πως η νέα υπόθεση που αποκαλύφθηκε από την ΕΥΠ, είναι μια μακροχρόνια πολυπλόκαμη ιστορία με μια πτυχή της (πέρα από τις ροζ πινελιές, την αρχαιοκαπηλία του μοναχού, κλπ), το ιερό χρυσό από τάματα και με εμπλοκή ρασοφόρων, δικηγόρων, πολιτικών προσώπων και δικαστικών, το οποίο δεν λέει να ξεκαθαριστεί απόλυτα. Xρήσιμο είναι να διαβαστεί και το δημοσίευμα της «Εποχής» «Ένα Ίδρυμα από χρυσάφι» (29.11.2016), που θυμίζει τη θεσμική μάχη γύρω από τον έλεγχο και την επικαρπία των ταμάτων και τις (ατυχέστατες) ενέργειες μερίδος του ποιμνίου κατά του θεοδώρητου Δωρόθεου Β’, τέκνου πνευματικού Δωροθέου του Α΄. “Πιστοί μπουγέλωσαν τον Μητροπολίτη Δωρόθεο στην Τήνο”.

Σίγουρα κάτι τρέχει στις ιερές νήσους Τήνο και Μύκονο και αυτό φαίνεται από μίλια μακριά.  Αν όμως πούμε πως περιμένουμε από τον τοπικό ευσεβέστατο και φιλακόλουθο βουλευτή Συρμαλένιο του ΣΥΡΙΖΑ, που καταπίνει σεμνά και ταπεινά και ιερές προσβολές (26.3.2013: «Επεισόδιο με βουλευτή εντός του ναού της Παναγίας Τήνου»), κάποια σχετική ερώτηση στη Βουλή, θα είμαστε πιο ψεύτες και από το αφεντικό του.

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Δικαιοσύνη, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

20 Responses to Ιερό κύκλωμα παραδικαστικού και λαθρεμπορίου

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    https://www.tribune.gr/religion/news/article/97976/apodokimasan-ke-bougelosan-ton-mitropoliti-dorotheo-vinteo.html

    Αποδοκίμασαν και μπουγέλωσαν τον Μητροπολίτη Δωρόθεο

    9 Δεκεμβρίου 2014

    Την οργή των κατοίκων της Τήνου έχει προκαλέσει η αλλαγή καθεστώτος διαχείρισης και λειτουργίας του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου (ΠΙΙΕΤ), το οποίο με το νόμο 4301/7-10-2014 ουσιαστικά περνά από τα χέρια του κράτους σ’ αυτά της Εκκλησίας, δίνοντας τον έλεγχο και μεγάλες εξουσίες στο εκάστοτε Μητροπολίτη.

    http://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/777023/mitropolitis-syroy-dorotheos-h-synantisi-tsipra-ieronymoy-anoixe-neoys-dromoys-gia-ta-thriskeytika#ixzz4hsBUrJXb

    Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος: Η συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου άνοιξε νέους δρόμους για τα Θρησκευτικά
    ………………….

    http://xanemo.blogspot.gr/2012/12/blog-post_12.html
    Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012
    Η Μητρόπολη Σύρου τιμά τον ιεροεξεταστή της Μακρονήσου, «Άγιο Πρεβέζης» Στυλιανό.

    Με την ευκαιρία των δηλώσεων του μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου για την Χρυσή Αυγή, είχαμε υποβάλει σχετικό ερώτημα στο Σεβασμιότατο μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο .

    Δείτε το ερώτημα που υποβάλαμε εδώ:

    Μάταια περιμέναμε την απάντηση, είτε απευθείας, είτε με δηλώσεις σε άλλα «φιλικά» προσκείμενα μέσα.

    Φαίνεται, όμως, ότι ο κύριος Δωρόθεος αποφάσισε τελικά να απαντήσει αλλιώς.
    Στέλνοντας πρόσκληση για διάφορες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 16 Δεκέμβρη: «προς τιμή και μνήμη του αοιδίμου Τηνίου Ιεράρχου Νικοπόλεως και Πρεβέζης, Στυλανού (Κορνάρου)».


    Ο Στυλιανός Κορνάρος σε τελετή »εθνικής διαπαιδαγώγησης» στη Μακρόνησο. Δίπλα του, ο διοικητής του στρατοπέδου Σκαλούμπακας. (Φωτό «Το Ποντίκι»)

    Ποιος ήταν ο «Άγιος Πρεβέζης»; Παρακάμπτουμε την εμπλοκή του σε ροζ σκάνδαλα που οδήγησαν στην καθαίρεσή του από την μητρόπολη Πρεβέζης, το 1979, αφού κρίθηκε από την ιερά σύνοδο «ένοχος βαρύτατου σκανδαλισμού του πληρώματος της εκκλησίας», γιατί δεν ενδιαφέρουν το παρόν σημείωμα και αντιγράφουμε από την el.wikipedia.org:

    «Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στη Μητρόπολη Σύρου. Μετά τις σπουδές του διορίσθηκε στην Μακρόνησο, τόπο κράτησης αριστερών πολιτικών κρατουμένων, ως στρατιωτικός ιερέας. Εκεί αναφέρεται ότι μαζί με τον επόμενο δικτάτορα Δημήτριο Ιωαννίδη βιαιοπράγησε εναντίον κρατουμένων, πράγμα ασύμβατο με τα ιερατικά του καθήκοντα, αλλά και αποκάλυψε στοιχεία εξομολογήσεων κρατουμένων στην ΕΣΑ. Αργότερα εξελέγη Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης και η δημόσια δράση του ήταν πολλαπλή χάρις στις καλές του προσωπικές σχέσεις με ηγετικά στελέχη της Στρατιωτικής Δικτατορίας.»

    Επιπλέον, σύμφωνα με μαρτυρίες αντιστασιακών πολιτικών κρατουμένων ο εν λόγο ρασοφόρος «κάρφωνε» τυχών πληροφορίες στους διοικητές του στρατοπέδου, που αποσπούσε μέσω της εξομολόγησης.

    Γ΄ Τάγμα, 1948. Δοξολογία μπροστά στο «Ηρώον». Επάνω, ο στρατιωτικός ιερέας Στυλιανός Κορνάρος και πίσω του ο διοικητής Σκαλούμπακας

    Στη συνέχεια, ένα μικρό απόσπασμα του Γιάννη Παπανικολάου, αντιστασιακού και εξόριστου στη Μακρόνησο:

    «Αλλά ας πάμε τώρα στο Μακρονήσι. Μετά τα φοβερά γεγονότα του Φλεβάρη του 1948 εντάσσεται το πιο κάτω περιστατικό. Το Γενικό Επιτελείο έστειλε εκεί – όπως είναι γνωστό – τον Μπαϊρακτάρη ενίσχυση με το περιπολικό και από ξηρά και θάλασσα ρίξανε στο ψαχνό στους 7.000 του τρίτου τάγματος, όπως ονόμαζαν τους στρατιώτες που είχαν υπηρετήσει στον ΕΛΑΣ. Το μακελειό με τους εκατοντάδες νεκρούς, τραυματίες, τρελούς και τσακισμένους με τις σχοινόριζες και τους βούρδουλες είχε τελειώσει. Συνεχιζόταν τώρα εντατικά η καταπίεση και η ταπείνωση. Οι Αλφαμίτες, το Άλφα δύο και ο Στυλιανός Κορνάρος, σαν εκπρόσωπος της Εκκλησίας, είχαν αναλάβει τώρα το έργο της εξυγίανσης του τάγματος…
    Μεγάλη βδομάδα. Από το βήμα ο Κορνάρος καλεί τους αμαρτωλούς να μετανοήσουν, να προσευχηθούν και να ακούσουν «για το καλό» τους τους Αλφαμίτες… Ήξεραν οι κρατούμενοι τις προεκτάσεις και συνέπειες από τις εξομολογήσεις που ζητούσε ο Στυλιανός. Όμως, υπάρχουν και αδύνατοι άνθρωποι. Ένας τέτοιος – δε γράφω το όνομά του για να μην τον πληγώσω αν είναι ακόμα στη ζωή – θέλει να εκτελέσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα. Αποφάσισε να εξομολογηθεί. Αλλά κάτω από τις επίμονες ερωτήσεις του σημερινού δεσπότη της Πρέβεζας, υποχρεώθηκε να δώσει με ειλικρίνεια τα ονόματα των οργανωμένων στο χωριό του, αλλά και όσων ήξερε μέσα στο τάγμα.
    Ο Στυλιανός, μετά τη θρησκευτική ανάκριση, κατέθεσε την έκθεση της «εξομολόγησης» του θύματός του στο Α2. Αυτή ήταν η επίσημη δουλειά του (δηλαδή χαφιεδισμός), από αυτήν έπαιρνε το μισθό του. Το Α2 κάλεσε τον εξομολογηθέντα και του ζήτησε να πει όλη την αλήθεια – τη θεωρούσαν λειψή την εξομολόγηση – με το καλό. Τον βασάνισαν φριχτά, ενώ πάνω στο μαρτύριο ο Κορνάρος με το ευαγγέλιο στο χέρι διέκοπτε λέγοντας σαρκαστικά:
    -Τέκνον μου, μην κρύβεις τίποτα, πέστα όλα να ξαλαφρώσει η ψυχή σου. Πέστα και θα προσευχηθώ στον Κύριο για σένα…
    Δεν πρόφτασα να τελειώσω. Σηκώθηκε απότομα όρθιος, έβγαλε από την πίσω τσέπη του παντελονιού ένα πιστόλι και μ’ αυτό προτεταμένο μου ζητούσε να τον ακολουθήσω. Αδιαφόρησα και με σπουδή βγήκα από την πόρτα. Πίσω μου ο Στυλιανός φώναζε αλτ, αλτ! Χάθηκα ωστόσο στις σκηνές και το όνομά μου δεν μπόρεσε να το μάθει γιατί αρνήθηκαν όλοι να του το δώσουν…»

    Αυτόν τον δεδηλωμένο αντικομουνιστή, εμφυλιοπολεμικό λειτουργό και χουντικό ιερωμένο, θυμήθηκε ο κύριος Δωρόθεος και η διοικούσα του ΠΙΙΕΤ επιτροπή (σύμφωνα με την πρόσκληση) να τιμήσουν. Σήμερα μάλιστα, που η δράση της φιλοχουντικής Χρυσής Αυγής, δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία.
    ……

  2. Ο/Η Φραγκοσυριανή λέει:

    http://www.ereportaz.gr/perivallon-ieronimou-kamia-kalipsi-se-dorotheo/

    Περιβάλλον Ιερώνυμου: Καμία κάλυψη σε Δωρόθεο

    2 Απριλίου 2017

    Καμία κάλυψη στον Μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεο, δεν προτίθεται να δώσει η Αρχιεπισκοπή για το θέμα της εμπλοκής του στην υπόθεση με τα τάματα της Τήνου που αποκάλυψε το eReportaz.

    Διαβάστε εδώ το αποκαλυπτικό μας ρεπορτάζ

    Πληροφορίες από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία στήριξη στον Μητροπολίτη Σύρου και ότι υπάρχει η πρόθεση να τεθεί το θέμα στην Ιερά Σύνοδο.

    «Παρακολουθούμε το θέμα και θα ληφθούν οι ανάλογες πρωτοβουλίες», είναι το λακωνικό μήνυμα των στενών συνεργατών του Αρχιεπισκόπου.

    Το ereportaz αποκάλυψε διαλόγους-φωτιά οι οποίοι περιέχονται σε δικογραφία που βρίσκεται υπό διερεύνηση από την εισαγγελία αποκαλύπτουν πως τα κοσμήματα και τα αναθήματα των χιλιάδων πιστών καταλήγουν στην Τουρκία τα λιώνουν και τα επιστρέφουν ως πλάκες χρυσού στο Ίδρυμα της Ευαγγελιστρίας της Τήνου. Στην συνέχεια πωλούνται στην Τράπεζα της Ελλάδος από όπου εισπράττεται ζεστό χρήμα.

    Αποκαλύπτεται όμως και κάτι άλλο. Ότι το ευαγές Ίδρυμα της μεγαλύτερης –κατά πολλούς- εκκλησίας της Ελλάδος συνεργάζεται γι αυτές τις δουλειές με «περίεργες» εταιρείες οι οποίες φαινομενικά ανήκουν σε επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον χρυσό, αλλά στην πραγματικότητα –σύμφωνα με το διαβιβαστικό του ΣΔΟΕ- ανήκουν στον πολυπράγμονα Π.Μ. ο οποίος εμφανίζεται να κάνει και οτι «deal» με τους ιερείς για να επιτυγχάνει τις ανανεώσεις των συμβάσεων.

    Μάλιστα τα μέλη της φερόμενης οργάνωσης δεν διστάζουν να εμπλέξουν ακόμη και σε υπόθεση δωροδοκίας τον Μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεο. Σε διαλόγους μεταξύ τους κάνουν λόγο για «μίζες» που ισχυρίζονται ότι δίνουν στον κληρικό, όπως χαρακτηριστικά λένε, για να ανανεώνονται οι συμβάσεις με το Ίδρυμα της Εκκλησίας. Σημειώνουμε όμως ότι στην δικογραφία δεν υφίσταται καταγεγραμμένη συνομιλία του Μητροπολίτη με μέλη του κυκλώματος.

    Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

    Στην Επιμνημόσυνη Δέηση στο Τατόϊ ο κ.κ.Δωρόθεος Β

    http://xanemo.blogspot.gr/2013/06/blog-post_17.html

    Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013
    Ιερά «απειλητική επιστολή»
    Αναρτήθηκε από το: enas1983

    Πριν πέντε μήνες ακριβώς, στο «Φήμες και μυθοπλασίες στην Τήνο…», προσπάθησα να μεταφέρω με λίγα λόγια την συμπεριφορά δύο ανθρώπων της εκκλησίας μέσα στη δικαστική αίθουσα. Αναφέρομαι φυσικά στους κυρίους Φανερό και Δωρόθεο. Εκφράζοντας την άποψή μου, μίλησα για μετάνοια, ταπεινοφροσύνη και δικαιολογημένη αμηχανία. Σκοπός μου ήταν να καταρρίψω τον μύθο περί ανίκητων και παντοδύναμων μαφιόζων. Κάποιοι το εξέλαβαν ως «οπισθοχώρηση», κάποιοι άλλοι ως αναγνώριση της «αλήθειας». Φαίνεται όμως πως έκανα τραγικό λάθος.

    Η «Ιερά Μητρόπολη Σύρου» εξέδωσε στις 13 Ιουνίου 2013, δελτίο τύπου το οποίο φέρνει περισσότερο σε «απειλητική επιστολή» μπράβου της νύχτας παρά σε εκκλησιαστική ανακοίνωση. Τελικά οι εν λόγω κύριοι, μάλλον επιδιώκουν να εμφανίζονται ως μαφιόζοι. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης σε τρία σημεία, οι τίτλοι είναι προφανώς δικοί μου.

    1. Ο Μαυρέλης δεν τη γλίτωσε
    «Η Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνει ότι την 12.06.2013, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου, κατεδίκασε ομόφωνα τον εκδότη, ιδιοκτήτη και διευθυντή της εφημερίδος «TIMES IN KOLONAKI» κ. Αθανάσιο ή Σάκη Μαυρέλη, σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο, για συκοφαντική δυσφήμιση διά του τύπου και εξύβριση του Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, Αρχιερατικού παρ’ ημίν Επιτρόπου στην Τήνο»
    2. Οι άλλοι δύο τη γλίτωσαν γιατί τους τη χαρίσαμε
    (αυτοί που) «υπό το πρόσχημα του δήθεν ενδιαφέροντος για την Εκκλησία έσπευσαν να αναπαραγάγουν και να σχολιάσουν, προσθέτοντας και προσωπικές τους κρίσεις, μερικοί, αυτοαναγορευόμενοι σε τιμητές των πάντων, οι οποίοι δεν αντιμετώπισαν τις ίδιες συνέπειες, λόγω της μεγαλοψυχίας του συγκεκριμένου Κληρικού μας»
    3. Στο εξής δεν θα δείξουμε έλεος, ακούτε;
    «Ας μη πλανώνται, λοιπόν, και ας μη υπεραίρονται όσοι θεωρούν τη μεγαθυμία και την υπομονή μας ως αδυναμία!
    Ακουέτωσαν ταύτα πάντες…»

    Αν παρατηρήσουμε και την σχέση που έχουν οι κύριοι της μητρόπολής μας με διάφορους μεγαλοεπιχειρηματίες της Ελλάδας, όπως φαίνεται από τις «φιλανθρωπίες» τους, κερδίζουν επάξια τον τίτλο που οι ίδιοι επιδιώκουν να κατέχουν.

    Η δύναμή τους όμως δεν πηγάζει τόσο από τις γνωριμίες και τις διασυνδέσεις τους όσο από τον κόσμο που τους ακολουθεί και τους προσκυνά. Αυτόν τον κόσμο τον ονομάζουν «ποίμνιό» τους, κοπάδι τους δηλαδή. Όμως, όπως το κοπάδι τους δίνει τη δύναμη, έτσι μπορεί και να τους την πάρει. Όσο περισσότεροι το καταλαβαίνουν αυτό, τόσο πιο αδύναμοι θα γίνονται. Αυτή τους η αδυναμία, δεν θα μπορεί τότε να παρουσιαστεί ως «μεγαθυμία» και «υπομονή».

    http://www.tinosemagazine.com/2012/12/blog-post_5783.html

    «Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ, Ο ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ κυρού ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, του Τηνίου»
    Δημοσιεύτηκε την Κυριακή, Δεκεμβρίου 16, 2012 από Λουκάς Τριανταφυλλόπουλος

    Εθιμοτυπική Επίσκεψη του Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου και Μυκόνου, Δωρόθεου Β΄ στο ΥΝΑΝΠ

  3. Ο/Η Φραγκοσυριανή λέει:

    https://www.facebook.com/sakis.mavrelis.5

    http://www.lifo.gr/mag/features/1266

    Ο εκδότης του Κολωνακίου Η εφημερίδα «Times in Kolonaki» κρέμεται φυσικά στα περίπτερα της πλατείας αλλά και σε επιλεγμένα σημεία στη Μύκονο, στην Αράχωβα, στα Εξάρχεια, στη Νέα Υόρκη και στο Σικάγο. Aποτελούν το one man show του εκδότη τους Σάκι Μαυρέλη. 12.3.2009 | 00:00

    ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

    Οι καιροί στο Κολωνάκι περνούν από τον έλεγχο του Σάκη Μαυρέλη που δεν μετράει δεύτερη φορά τι θα πει. Tweet Send Mail SHARES 9 ΣΧΟΛΙΟ 1 Πώς προέκυψε η ιδέα του τίτλου; Πάντα μου άρεσε ο τίτλος των «Times», γιατί αυτό που κάνει στην ουσία μια εφημερίδα είναι να αποτυπώνει τους καιρούς, την εποχή, το χρόνο. Επίσης, πάντα μου άρεσαν οι τοπικές εφημερίδες, κάτι που δεν είναι ανεπτυγμένο όσο θα έπρεπε στην Ελλάδα, και έτσι ήρθε ως ιδέα ο τίτλος «Καιροί στο Κολωνάκι», που αργότερα άλλαξα και έκανα «Times in Kolonaki». Στην αρχή το φύλλο είχε έντονο τοπικό χαρακτήρα. Το Κολωνάκι έχει να σου δώσει άπειρο υλικό. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε η εφημερίδα, μου έλεγαν, δεν καταλαβαίνουμε τι λέει. Δεν πειράζει, τους έλεγα εγώ, θα το καταλάβετε στην πορεία. Γιατί στο Κολωνάκι και όχι κάπου αλλού; Δεν έμενα πάντα στο Κολωνάκι. Το επέλεξα λοιπόν γιατί θεωρώ ότι είναι το κέντρο της πόλης. Επίσης, το ωραίο με αυτήν τη γειτονιά είναι ότι στο ίδιο καφέ μπορεί να κάθεται ένας αληταράς, ένα υπουργός, ένας εφοπλιστής και ένας περαστικός και να συνυπάρχουν μια χαρά. Ναι, αλλά τι ήταν αυτό που σας έκανε να κολλήσετε με το Κολωνάκι; Θυμάμαι που παλιά ερχόταν εδώ ο Χορν, που ήταν μεγάλος πια, και ήταν σπάνιο να τον πετύχεις γιατί δεν πολυκυκλοφορούσε. Τέλος πάντων, τον έχω δει να έρχεται στη Λυκόβρυση και να μπαίνει μόνος του μέσα στην κουζίνα για να τσιμπήσει κάτι μπατόν σαλέ που του άρεσαν πολύ. Μου άρεσαν πάντα πολύ τα μαγαζιά της πλατείας, αλλά και άλλα εδώ της περιοχής. Να σκεφτείς ήταν τα μόνα που μπορούσες (και ακόμα μπορείς) να βρεις την παραδοσιακή φασολάδα αλλά και άλλα σπιτικά φαγητά. Χωρίς καμία προσποίηση. Ήταν και που έβλεπα μαζεμένους όλους τους συγγραφείς, τους ηθοποιούς – ο κόσμος εδώ ήταν μορφωμένος και οι άνθρωποι ευγενικοί. Έτυχε να μείνω και σε ορισμένα πολύ ωραία σπίτια. Και έτσι κόλλησα με το Κολωνάκι. Οι «Καιροί» έκλεισαν αισίως τα είκοσι χρόνια και συνεχίζουν ακάθεκτοι. Πώς τα καταφέρνετε; Τα κάνω όλα μόνος μου, στην κυριολεξία. Από το γράψιμο, το στήσιμο, τις διαφημίσεις, το τυπογραφείο μέχρι τη διανομή. Υπάρχουν συνδρομητές που τους πηγαίνω εγώ ο ίδιος το τεύχος στη πόρτα τους. Θέλω να καθίσω μια μέρα και να μετρήσω πόσες χιλιάδες φύλλα έχω πάει στην κυριολεξία door-to-door. Με αυτό τον τρόπο όμως νιώθω πραγματικά ελεύθερος. Εάν έχεις συνεργάτες, πρέπει συνεχώς να βλέπεις εάν έγινε εκείνο ή το άλλο, πρέπει συνεχώς να έχεις το νου σου. Είναι μεγάλη ανακούφιση να είσαι τελείως μόνος σου αλλά και πολυτέλεια. Έχει βεβαίως και τα κακά του. Έτσι όπως είμαι κι εγώ, μπορεί να αποφασίσω να πάω στο Λος Άντζελες και να μείνω εκεί για τρεις μήνες. Με αυτό τον τρόπο όμως η επιχείρηση δεν βγάζει λεφτά και ξοδεύω και τις πέντε δεκάρες που έχω βγάλει. Διαβάζοντας τα κείμενά σας στους «Καιρούς» καταλαβαίνω ότι μπορεί να έχετε δημιουργήσει και εχθρούς, έτσι όπως τα βάζετε με διάφορους κατά περιόδους. Ναι, είναι αλήθεια, αλλά είναι όλοι τόσο ανίσχυροι μπροστά σε ένα κείμενο. Βέβαια, υπάρχει πάντα η προϋπόθεση να είσαι καθαρός σε αυτό που κάνεις και να μην αποσκοπείς σε προσωπικά σου συμφέροντα ή να κάνεις κακό σε κάποιον άλλον. Νιώθω πως ό,τι κάνω το κάνω για να υπερασπιστώ τα πιστεύω μου. Θα μπορούσα να τα έχω καλά με διάφορους και να είμαι μια χαρά, αλλά θα ήταν τόσο βαρετό – άσε που θα ήταν και άτιμο. Ένα πράγμα που έχω μάθει επίσης είναι ότι αν ο μοναδικός σου σκοπός είναι να τα έχεις με όλους καλά, τελικά αυτό που καταφέρνεις είναι να δέχεσαι την περιφρόνησή τους. Καλύτερα να αδικήσεις κάποιον παρά τον γλείψεις. Η εφημερίδα έχει αφιερωμένες κάποιες σελίδες στη Μύκονο. Λέγονται μάλιστα «Οι Καιροί στο Κολωνάκι στη Μύκονο». Κάποια στιγμή άρχισα να πηγαίνω στη Μύκονο. Και εκεί έγινε της τρελής. Συνάντησα ανθρώπους ανοιχτόμυαλους και με χιούμορ. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, έγινε πια η ζωή μου καλοκαίρι-Μύκονος και χειμώνα-κέντρο. Από τότε άρχισα να βγάζω και το «Καιροί στη Μύκονο». Έχω πετύχει και κάποιες εκδόσεις που έχουν βγει στην Αμερική. Ναι, κάποια στιγμή μου ήρθε η επιθυμία να ξαναπάω στη Νέα Υόρκη, που με τις υποχρεώσεις της εφημερίδας είχα αμελήσει να πάω δέκα χρόνια. Είπα λοιπόν, γιατί να μην κάνω μια έκδοση από εκεί! Σε ένα μήνα λοιπόν προσγειωνόμουν στο JFK. Το πρώτο βράδυ που κατέβηκα, το ’98, πήγα και άφησα τα πράγματά μου στο σπίτι ενός φίλου που με φιλοξενούσε και βγήκα για να περπατήσω. Εκεί που περιφερόμουν βρίσκω ένα ωραίο deli με το όνομα «Λικιτσάκος». Να και η πρώτη μου διαφήμιση! Από εδώ και πέρα, έχει πολύ πλάκα το θέμα. Υπήρχαν εποχές που έφευγα με κούτες ολόκληρες με εφημερίδες, βιβλία ακόμα και τα άπλυτά μου που δεν προλάβαινα να πλύνω εδώ. Συνειδητοποίησα ότι άμα πιστέψεις πως μπορείς να κάνεις κάτι δεν υπάρχει περίπτωση να μην το κάνεις. Πόσα φύλλα περίπου πουλάτε; Υπήρξαν φορές που η εφημερίδα πούλησε 4.500 φύλλα (συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών). Σκέψου ότι έχω 200 συνδρομητές στο Σικάγο, 600 φύλλα κυκλοφορούν στη Νέα Υόρκη. Μερικές φορές την τυπώνω στη Ν.Υ. γιατί εκεί είναι πολύ πιο φθηνά τα τυπογραφεία.

    http://tiskondispsolistisftaineoitrixes.blogspot.gr/2012/12/blog-post_2028.html

    «Διαφθορά και κουκούλωμα που δεν θα τολμούσε ούτε η Χούντα

    29.5.2011
    Του Γ.ΝΤΑΣΚΑ

    ….Οι «TIMES IN KOLONAKI», ο Μαυρέλης και ο Μητροπολίτης

    Μια πολύ χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή που αφορά το ελληνικό σύμβολο της διαφθοράς, τη Μύκονο. Εκεί, ο Αρειος Πάγος επεμβαίνοντας ζήτησε να ορισθεί εφέτης ανακριτής για να εξετάσει τα σκάνδαλα διαφθοράς και τα χρήματα που βρέθηκαν σε πρόσωπα του κρατικού μηχανισμού, όπως ο πολεοδόμος, πολιτικό και εξαιρετικά σημαντικό πρόσωπο της περιοχής κ.λπ. Για φανταστείτε… Για ένα βρομονήσι στο οποίο έχουν μαζευτεί όλοι της Ελλάδας οι διεφθαρμένοι για να κάνουν ήσυχοι διακοπές με διανομή λείας να ορίζεται εφέτης ανακριτής και να ομολογείται ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο ότι είναι αγορασμένοι οι αδύναμοι όλοι οι μικρότερης βαθμίδας δικαστικοί ..… Για τα συμβαίνοντα στη Μύκονο ιδιαίτερο αλλά και ιδιόμορφο ζήλο δείχνει εδώ και καιρό ο Σάκης Μαυρέλης. Ενας ιδιόμορφος δημοσιογράφος με γλώσσα που θα έκανε και τον Σουρή και τον Αριστοφάνη και τον Διογένη να κοκκινήσει.
    —-Ο Μαυρέλης βγάζει την εφημερίδα «TIMES IN KOLONAKI». Όσα γράφει είναι η ουσία και ο τρόπος που τα γράφει είναι η λεπτομέρεια που δεν έχει σημασία. Αυτά που γράφει χρόνια είναι ακριβώς αυτά για τα οποία ορίστηκε εφέτης ανακριτής στη Μύκονο. Για διαφθορά, για πολεοδόμους, για κρατικό μηχανισμό, για αυθαίρετα, για αυτό που λέγεται Μύκονος γράφει ο Μαυρέλης και καταγγέλλει. Θα του έπρεπε ένα βραβείο για την τόλμη του, με συστάσεις να κινείται στα Αριστοφανικά όρια και σε κάθε περίπτωση να αποφεύγει ορισμένες ακραίες εκφράσεις, οι οποίες όμως δεν αφαιρούν τίποτα από την ουσία. Αντίθετα, ένας δίκαιος δικαστής θα τις απέδιδε στην αγανάκτηση του μέσου δημοσιογράφου που χρησιμοποιεί οξύ και δριμύ ύφος και ταυτόχρονα στην ατομική ιδιοπροσωπία του Μαυρέλη, ο οποίος φαίνεται να έχει αγνούς σκοπούς. Και όμως… Αυτή η διαφθαρμένη χώρα κατάφερε να βάλει… φυλακή τον Μαυρέλη για συκοφαντική δυσφήμηση του τοπικού Μητροπολίτη. Έχουμε ακούσει διάφορα για τον Μητροπολίτη αυτόν. Και τα καλύτερα και τα… μη καλύτερα. Και να ισχύουν μόνο τα καλύτερα, το γεγονός ότι δέχθηκε να μπει φυλακή για συκοφαντική δυσφήμηση ο Μαυρέλης τον καθιστά πρόσωπο απορριπτέο από κάθε εκκλησιαστικό αξίωμα. Ειδικά γιατί αφορούν τη Μύκονο, τις αθλιότητες που γίνονται εκεί και επιβεβαίωση ο ορισμός εφέτη ανακριτή. Για να διασκεδαστεί κάθε σκέψη και υποψία, ο εφέτης ανακριτής θα πρέπει να αρχίσει την έρευνα σε βάθος από τον πολεοδόμο, τον Μητροπολίτη, τους πολιτικούς της περιοχής και ιδιαίτερα για το πόσα χρήματα εισπράττονται από τη Μητρόπολη Σύρου και κυρίως από την Τήνο και πού καταλήγουν αυτά. Φυσικά, ιδιαίτερη έρευνα χρειάζεται για τα σπίτια πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και άλλων στη Μύκονο. Αν γίνει πραγματική έρευνα, δεν θα φτάνουν οι φυλακές Κορυδαλλού και το τμήμα επωνύμων που έχουν, στο οποίο διαβιοί και ο πρώην τραπεζίτης Ψωμιάδης… Τυχαία νομίζετε ότι φτάσαμε ώς εδώ; Δείτε μερικά κείμενα από αυτά που έγραψε ο Μαυρέλης και θα καταλάβετε τον βαθμό διαφθοράς της χώρας».

  4. Ο/Η laskaratos λέει:


    Τίνος είναι ο Γιοσάκης, του Χριστόδουλου ή του Ιερώνυμου, αναρωτιόταν το 2005 η «Απογευματινή» (1-2-2005), τότε που διευθυνόταν από τον Πάσχο Μανδραβέλλη και έβγαλε στη φόρα πολλά ιερά άπλυτα, που μέχρι τότε συγκαλύπτονταν.
    Ο Γιοσάκης είναι τώρα υπόδικος για το δεύτερο παραδικαστικό, αλλά παραμένει ιερωμένος.
    Εκκλησιαστική δίκη εναντίον του δεν έχει ανακοινωθεί ποτέ.

    http://www.topontiki.gr/article/160145/paradikastiko-kai-giosakis-pali-sto-proskinio
    22.2.2016 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
    Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 1904 στις 18-02-2016
    Παραδικαστικό και Γιοσάκης πάλι στο προσκήνιο…

    Να λοιπόν που… ξανάρχονται, ένα-ένα, χρόνια δοξασμένα, που λέει και το λαϊκό άσμα. Μόνο που αυτήν τη φορά είναι τα χρόνια που ξετυλίχθηκαν διάφορες ιστορίες των παραδικαστικών κυκλωμάτων, για διάφορες υποθέσεις που είχαν δει το φως της δημοσιότητας και είχαν μονοπωλήσει τα φώτα της επικαιρότητας.

    Έρχεται λοιπόν και πάλι τις επόμενες μέρες στο προσκήνιο η υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος (συγκεκριμένα το σχέδιο Β’), αφού το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με απόφασή του παραπέμπει σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις (εκβίαση, ηθική αυτουργία σε εκβίαση, παθητική και ενεργητική δωροδοκία κ.λπ.) τον πρώην εφέτη Γεώργιο Ευσταθίου, τον πρώην αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, τους επιχειρηματίες Διονύσιο Ζήκο και Ιωάννη Μπολέτση κ.ά., οι οποίοι θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου τις επόμενες μέρες…
    ………………..

    Και εδώ αρχίζουν περίεργα πράγματα που μπορεί να οδηγήσουν σε λάθος αποφάσεις το δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση ενώ ανακύπτει το ερώτημα γιατί το Συμβούλιο Εφετών δεν έλαβε υπόψη του την πρόταση του εισαγγελέα και παρέπεμψε και τον Μπολέτση σε δίκη ως κατηγορούμενο.

    http://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/750936/flertaroyn-me-tin-exodo-apo-ti-fylaki-giosakis-leotsakos#ixzz4htqcrrkh

    02 Δεκεμβρίου 2016
    «Φλερτάρουν» με την έξοδο από τη φυλακή Γιοσάκης – Λεωτσάκος

    Δίκη για Γιοσάκη, Λεωτσάκο, Μαντούβαλο

    Ωστόσο, την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου ο Ιάκωβος Γιοσάκης θα βρεθεί στο εδώλιο για παρακλάδι της υπόθεσης αυτής, όπου έχουν παραπεμφθεί σε δίκη οκτώ συνολικά άτομα -μεταξύ των οποίων δύο δικαστές, ένας δικηγόρος, ο πρώην βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος και ο γνωστός αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης- ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
    Η «μαφία των ακινήτων» με τη συγκεκριμένη υπόθεση συνδέεται με την αθώωση του Πέτρου Μαντούβαλου για δωροδοκία του πρώην δικαστή Ευάγγελου Καλούση.
    Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2010 η απαλλαγή του Πέτρου Μαντούβαλου και δύο δικηγόρων του γραφείου του από την κατηγορία για χρηματισμό πρώην δικαστή και η καταδίκη του συγκατηγορούμενού τους επιχειρηματία Ιωάννη Μπολέτση, προκάλεσε την καταγγελία του τελευταίου για «στημένη» δίκη και χρηματισμό του προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Γιώργου Ευσταθίου με 600.000 ευρώ.
    __________________

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=600542

    10 Φεβ. 2005, 12:24
    Νέες αποκαλύψεις

    Δράση και στην Κύπρο είχε ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης
    Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε την Τετάρτη ο Ι.Γιοσάκης (Φωτογραφία: Πρίσμα )

    Εκτεταμένες διασυνδέσεις στην Κύπρο φέρεται να είχε ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης», την Πέμπτη, ο αρχιμανδρίτης ήταν προστατευόμενος του τέως μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου και διέμενε εκεί για τρία χρόνια, εργαζόμενος ως ιεροκήρυκας.
    Αυτό πιστοποιείται και από επιστολή (η οποία δημοσιεύεται), που απέστειλε ο κ. Χρύσανθος στον αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο και με την οποία του συνιστούσε τον Ιάκωβο Γιοσάκη για να υπηρετήσει στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων «επί τω σκοπώ ανωτάτων θεολογικών σπουδών», για τις οποίες -όπως σημείωνε- «παρέχομεν εις τον εφιέμενον αρχιμανδρίτην τριετή εκπαιδευτικήν άδειαν».

    Στο βιογραφικό σημείωμα του Γιοσάκη, ο κ. Χρύσανθος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο αρχιμανδρίτης υπηρετεί για τρία χρόνια «λίαν επιτυχώς ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς Ημών Μητροπόλεως», ενώ, λίγο πιο πάνω, στο ίδιο βιογραφικό, ο τέως Λεμεσού σημείωνε ότι ο Γιοσάκης «από τις 1.1.1987 έως της 16.7.1988 υπηρέτησεν λίαν ευδοκίμως ως Πρωτοσύγελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου».

    Ο «Πολίτης» αναφέρει πως ο Ι.Γιοσάκης μετέβη στην Κύπρο, όταν «αναγκάστηκε να φύγει άρον – άρον από τη Λήμνο λόγω σωρείας σκανδάλων, ροζ και οικονομικών, τα οποία προκάλεσαν την εξέγερση του ποιμνίου και το επιτακτικό αίτημα της κοινότητας για απομάκρυνσή του».

    Η εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι «η πρώτη λογική απορία, που γεννάται, είναι αν ο μητροπολίτης δε γνώριζε το ποιόν του Γιοσάκη, πράγμα αμφίβολο, καθώς τα γεγονότα της Λήμνου ήταν γνωστά στον εκκλησιαστικό χώρα.

    Πέραν αυτού, όμως, ο κ. Χρύσανθος δε μπορεί να μη γνώριζε το βίο και την πολιτεία του ιεροκήρυκά του, καθώς ο Γιοσάκης, στις 7 Ιουλίου του 1983, πέντε, δηλαδή, χρόνια πριν μεταβεί στην Κύπρο, επεχείρησε να χειροτονηθεί στην Εκκλησία των Παλαιοημερολογιτών, «καρφώνοντας» με επιστολή του στον αρχιεπίσκοπο των Παλαιοημερολογιτών Αυξέντιο, τον κυπριακής καταγωγής τότε μητροπολίτη των Παλαιοημερολογιτών Θεσσαλονίκης και πνευματικό του πατέρα κ. Ευθύμιο.

    Στην περιβόητη αυτή επιστολή, η οποία αποκαλύφθηκε προ ημερών προκαλώντας σάλο, ο Γιοσάκης ισχυρίζεται ότι ο κ. Ευθύμιος τόν παρενοχλούσε σεξουαλικά.

    Η εφημερίδα προσθέτει ότι «ο Ευθύμιος διατηρούσε και διατηρεί επαφές με τον τέως Λεμεσού, με τον οποίο υπήρξαν φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια. Μάλιστα, ο κ. Χρύσανθος, κατόπιν παράκλησης του κ. Ευθυμίου, είχε χειροτοθετήσει παλαιότερα και τον μετέπειτα επίσκοπο Πέτρας των Παλαιοημερολογιτών κ. Μακάριο κατά παράβαση των κανόνων της Εκκλησίας.

    Το παράδοξο είναι γιατί ο τέως Λεμεσού, αφού γνώριζε το ποιόν του Γιοσάκη και τα όσα αυτός καταμαρτυρούσε στο φίλο του, έθεσε υπό την προστασία του και συνέχισε να προωθεί τον αμφιλεγόμενο αρχιμανδρίτη.

    Αξίζει να σημειωθεί πως, πέραν του κ. Χρυσάνθου, ο μητροπολίτης των Παλαιοημερολογιτών συνδέεται φιλικά, τόσο με τον μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο, τον οποίο και φιλοξένησε μία φορά στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, όσο και με τον καθαιρεμένο αρχιμανδρίτη Ανδρέα Κωνσταντινίδη.

    Και οι δύο προαναφερθέντες συνδέονταν άμεσα τότε με τον τέως Λεμεσού. Οπότε, θα ήταν αδύνατο ο κ. Χρύσανθος να μη γνώριζε ποιος ήταν ο Γιοσάκης και ποια ήταν τα έργα του στην Ελλάδα. Αυτό, όμως, ουδόλως τον εμπόδισε να τον «υιοθετήσει» επί τρία χρόνια και στη συνέχεια να τον συστήσει και σε έναν από τους πλέον αξιοσέβαστους Ιεράρχες της Ορθοδοξίας, τον Θυατείρων Γρηγόριο, ως «λίαν επιτυχώς» υπηρετούντα «ιεροκήρυκα» της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού.

    Ο «Πολίτης» επισημαίνει ότι ο τότε μητροπολίτης Ευθύμιος, κατά κόσμον Ευθύμιος Ορφανός, εκτός από πνευματικός πατήρ του Ιάκωβου Γιοσάκη είναι και ο άνθρωπος, ο οποίος έστειλε στην Κύπρο το γνωστό κομμωτή Χρήστο Στάγκο, ο οποίος και πρωτοστάτησε σε εκκλησιαστικό σκάνδαλο, συντάσσοντας μια επιστολή πανομοιότυπη, από απόψεως περιεχομένου, με αυτήν του Γιοσάκη, σε βάρος του νυν μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου.

    Επιπλέον, ο Ευθύμιος είχε μεταβεί το βράδυ της 13ης Ιουνίου του 2000 στην Κύπρο (σ.σ. τον παρέλαβαν οι καθαιρεμένοι αρχιμανδρίτες Κωνσταντινίδης και Αργυρίδης), προκειμένου να καταθέσει εναντίον του Λεμεσού Αθανάσιου στην Τριμελή Συνοδική Επιτροπή.

    Τέλος, η εφημερίδα προσθέτει πως, μετά το τότε δημοσίευμά της για τα διαδραματισθέντα, η Εκκλησία των Παλαιοημερολογιτών ενημέρωσε με επιστολή της τη σύνταξη της εφημερίδας ότι ο Ευθύμιος Ορφανός καθαιρέθηκε του αρχιερατικού αξιώματος και επανήλθε στις τάξεις των μοναχών, το 1995, για παραπτώματα «φατρίας, παρασυναγωγής, αποσχίσεως και καταφρονήσεως Ιεράς Συνόδου», ενώ, παράλληλα, «εκρίθη ένοχος της αποδιδόμενης αυτώ κατηγορίας της ασελγείας» και του επιβλήθηκε ποινή αποστέρησης της Θείας Κοινωνίας για 15 χρόνια.
    _____________________

    http://directnews.gr/greece/52016-kolafos-gia-ton-arximandrith-iakovo-giosakh-kai-ta-paradikastika-kuklomata-apofash-efeteiou-pou-athoose-dhmosiografo.html

    Κόλαφος, για τον γνωστό από την εμπλοκή του σε παραδικαστικά κυκλώματα αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, αποτελεί η ομόφωνη απόφαση…

    του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθήνας, με την οποία αθωώθηκε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος, από τις κατηγορίες της συκοφαντικής δυσφήμισης και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του Δικαστηρίου (πρόεδρος Σωτήρης Τσιμπέρης, μέλη Δημήτρης Ανέστης και Σοφία Σωτηροπούλου) ήταν ομόφωνη, ενώ απαλλακτική υπήρξε και η εμπεριστατωμένη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Ιωάννη Κούτρα.

    Ο κατηγορούμενος σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Greek American News Agency, στις 23 Δεκεμβρίου του 2007 είχε αναφερθεί εκτεταμένα στη συμμετοχή του Γιοσάκη στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα Νο1 καθώς και στις καταγγελίες που υπήρχαν τότε εναντίον του για αρχαιοκαπηλία σε μοναστήρι των Κυθήρων αλλά και για τα ροζ σκάνδαλα ιερωμένων που είχαν θέσει υπό την προστασία τους τον γνωστό αρχιμανδρίτη όταν εκείνος είχε βρει «καταφύγιο» στο Σικάγο.

    ……………
    Έχουν γραφτεί για το βίο και την πολιτεία του Γιοσάκη εκατοντάδες δημοσιεύματα. Ακόμη και ξένες μεγάλες εφημερίδες όπως η New York Times και η Chicago Tribune έχουν ασχοληθεί με τις έκνομες δραστηριότητες του. Το δημοσίευμα του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου στο site το οποίο διατηρεί ήταν από τα πιο ήπια» κατέληξε ο μάρτυρας.

    Υπέρ του κατηγορούμενου δημοσιογράφου κατέθεσε και ο πρώην μητροπολίτης Ζακύνθου (νυν Δωδώνης) Χρυσόστομος Συνετός, ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Το ποιος είναι ο Γιοσάκης δεν θα σας το πω εγώ. Τον γνωρίζετε ειδικά εσείς οι δικαστές πολύ καλύτερα από εμένα. Θα σας πω όμως τι είπε ο μακαριστός Χριστόδουλος, όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις που είχε μαζί του. «Ζεματίστηκα, όταν κατάλαβα τι εστί Γιοσάκης» δήλωσε. Θα σας πω για την προσπάθειά του να εκβιάσει το σημερινό Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο όταν κατά τις εκλογές του 1998 τον επισκέφθηκε στην Μητρόπολη της Θήβας και του ζήτησε να αποσύρει την υποψηφιότητά του γιατί σε διαφορετική περίπτωση είχε τη δύναμη, λόγω των γνωριμιών του με δικαστές, να τον κλείσει στη φυλακή».

    Και ο μητροπολίτης Χρυσόστομος κατέληξε «Γνωρίζει το Δικαστήριό σας από πόσες μητροπόλεις και πόσες ενορίες έχει περάσει όλα αυτά τα χρόνια ο Γιοσάκης και γιατί δεν έμεινε σε καμία απ’ αυτές; Γνωρίζετε γιατί έφυγε από το παλαιό ημερολόγιο και με ποιες κατηγορίες; Όσα έγραψε στο δημοσίευμά του ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος είναι αληθή γεγονότα και στηρίζονται σε στοιχεία».

    Απολογούμενος ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος είπε ότι ο ίδιος έζησε από κοντά ως δημοσιογράφος στα πλαίσια του ρεπορτάζ τα όσα είχαν συμβεί το 1996 στην ιερά μονή Αγίων Θεοδώρων στα Κύθηρα με εμπλεκόμενο τον Ιάκωβο Γιοσάκη και είχε αποκαλύψει τις ανασκαφές που γίνονταν στο χώρο για την ανακάλυψη αρχαίων αντικειμένων. Έζησε επίσης από κοντά και αποκάλυψε τα όσα συνέβησαν χρόνια αργότερα στις ΗΠΑ, όταν οι ιερωμένοι που φιλοξενούσαν το Γιοσάκη ενεπλάκησαν σε μεγάλο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών το οποίο συγκλόνισε τους κόλπους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

    Όσα λοιπόν αναφέρει στο ρεπορτάζ του στηρίζονται σε στοιχεία τα οποία ήδη έχουν προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης και τη διεξαγωγή έρευνας.
    ………………

    Η απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα έγινε ομόφωνα δεκτή από το Τριμελές Εφετείο, ενώ πρωτοδίκως ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος είχε καταδικαστεί ερήμην σε συνολική ποινή φυλάκισης 25 μηνών.

    ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-9-2014 από directNEWS.gr

  5. Ο/Η Ντόροθυ λέει:

    Άντε να δούμε πως θα κουκουλώσει το παραδικαστικό και αυτήν την υπόθεση με επιλεκτικές διώξεις, με αναβολές και με τα γνωστά κόλπα.
    Ο Εισαγγελέας «Εισά»

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

    http://www.kathimerini.gr/907326/article/epikairothta/ellada/o-proedros-o-eisa–kai-ta-xrysa-tamata

    29.04.2017
    O «πρόεδρος», ο «Εισά» και τα χρυσά τάματα…
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ


    Το κύκλωμα μετέφερε τα χρυσά τάματα στην Τουρκία για λιώσιμο και καθαρισμό και στη συνέχεια απέδιδαν το χρυσάφι (σε πλάκες) σε εκκλησιαστικό ίδρυμα.

    Στα τέλη του 2015, η Δίωξη Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έφοδο σε εγκαταλελειμμένη κτηνοτροφική μονάδα στο Μαρτίνο Φθιώτιδας. Στο εσωτερικό της παλιάς εγκατάστασης, τα στελέχη της υπηρεσίας βρήκαν 1.680 δενδρύλλια κάνναβης και εξοπλισμό για την υδροπονική καλλιέργεια του χασίς, όπως λαμπτήρες, ανεμιστήρες και ηλεκτρογεννήτριες. Της επιχείρησης στο Μαρτίνο είχε προηγηθεί πολύμηνη, μυστική έρευνα με επίκεντρο –αρχικά– έναν 32χρονο υπήκοο Αλβανίας, γνωστό με το όνομα «Σωκράτης». Η παρακολούθησή του ξεκίνησε στις αρχές του 2015 και οδήγησε μια διετία αργότερα στην αποκάλυψη ενός διευρυμένου δικτύου διαφθοράς με «άκρες» στη Δικαιοσύνη, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους αλλά και στην Εκκλησία. Μέλη του φέρονται να εισέπρατταν αμοιβές χιλιάδων ευρώ για να διευθετούν δικαστικές εκκρεμότητες «πελατών» τους, ενώ έχουν συμμετοχή σε σοβαρές φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις, που αφορούν τη διαχείριση των χρυσών ταμάτων από εμβληματικό, προσκυνηματικό χώρο. Τα ευρήματα της πολύμηνης έρευνας περιγράφονται σε πολυσέλιδη αναφορά των επικεφαλής του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ που υπεβλήθη στα τέλη 2016 στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας. Σήμερα, για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερις ξεχωριστές εισαγγελικές έρευνες, που αφορούν τις επιμέρους δράσεις του κυκλώματος. Πρόσφατα, μάλιστα, κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες ενώπιον του εισαγγελέα αξιωματούχοι που μετείχαν στην έρευνα.

    Κεντρικό ρόλο στις δραστηριότητες του δικτύου φέρεται να είχε ένας 42χρονος Ελληνας, τον οποίο οι συνεργάτες του προσφωνούσαν «πρόεδρο». Την περίοδο της έρευνας έμενε σε πολυτελές διαμέρισμα στα νότια προάστια, γευμάτιζε καθημερινά σε ακριβά εστιατόρια και οδηγούσε τζιπ αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Στην εφορία δήλωνε μηδενικά εισοδήματα, ενώ δαπανούσε μέσα σε ένα εικοσαήμερο πάνω 200.000 ευρώ σε δελτία του «Πάμε Στοίχημα». Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. για λαθρεμπόριο χρυσού από ενεχυροδανειστήρια της Αθήνας. Ως άμεσοι συνεργάτες του εμφανίζονται δύο ακόμα Ελληνες, ηλικίας περίπου 40 ετών, εκ των οποίων ο ένας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση των ναρκωτικών. Στη διάρκεια των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων αποκαλύφθηκε ότι διατηρούσαν επαφές με άτομα από τον χώρο της Δικαιοσύνης, της Πολιτικής και της Εκκλησίας χάρη στις οποίες «πουλούσαν» εξυπηρετήσεις σε τρίτους. Προέκυψαν μάλιστα ισχυρές ενδείξεις για χρηματισμό ακόμα και ιερωμένου, με τη μεσολάβηση του οποίου εξασφάλιζαν προνομιακές, εμπορικές σχέσεις με εκκλησιαστικά ιδρύματα της χώρας.

    Οι ερευνητές του ΣΔΟΕ στο πόρισμά τους επισημαίνουν ότι ο αποκαλούμενος «πρόεδρος» και οι συνεργάτες του, χάρη σε γνωριμίες και επαφές με τρεις τουλάχιστον δικαστικούς υπαλλήλους πιθανόν δε και με δικαστικούς λειτουργούς επηρέαζαν αποφάσεις δικαστηρίων, αποκτούσαν πρόσβαση σε δικαστικά έγγραφα, «εξαφάνιζαν» εντάλματα ή περιοριστικούς όρους εις βάρος κατηγορουμένων κ.ά. Στα τέλη του 2015, για παράδειγμα, ζήτησαν αμοιβή 12.000 ευρώ προκειμένου με τη μεσολάβησή τους να τύχει ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης γιατρός που κατηγορείτο για τον θάνατο ασθενούς. Τις 5.000 ευρώ θα κρατούσαν οι ίδιοι και τα υπόλοιπα 7.000 ευρώ ο εισαγγελέας της έδρας ή «Εισά» όπως τον αποκαλούσαν. «Είναι ξεκάθαρα φιλικός. Ακολουθεί μια πολιτική αντικειμενική με ήπια υποστήριξη προς τον δικό μου. Είπε ότι 90% θα το καθαρίσουμε. Θα κάνει την πρόταση και τον ακούν γιατί είναι και προϊστάμενος εκεί» λένε σε μεταξύ τους συνομιλίες.

    Σε άλλες περιπτώσεις αποκαλύπτεται ότι ζήτησαν αμοιβή 10.000 ευρώ προκειμένου να εξαφανίσουν από φάκελο δικογραφίας βούλευμα για την άρση απορρήτου σε τηλέφωνο υπόπτου, άλλαξαν τα νούμερα στο πινάκιο για να αποφύγουν «σκληρές» συνθέσεις δικαστηρίων και «έσβησαν» περιοριστικούς όρους εις βάρος κατηγορουμένων. «Βγήκε η σύνθεση για το δικαστήριο. Θα το πάμε τελευταίο νούμερο να πάρουμε αναβολή» ακούγονται να λένε σε μία από τις εκατοντάδες καταγεγραμμένες –από την ΕΥΠ– συνομιλίες τους οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

    Οι παρεμβάσεις στις δικαστικές διαδικασίες γίνονταν με τη μεσολάβηση επίορκων δικαστικών υπαλλήλων. Κεντρικό ρόλο ανάμεσα σ’ αυτούς είχε εργαζόμενη στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Η «χοντρή», όπως την αποκαλούσαν ο «πρόεδρος» και τα υπόλοιπα μέλη του δικτύου, αμείβονταν άλλοτε σε μετρητά και άλλοτε σε είδος. Σε μια περίπτωση, ενδεικτικά, ζήτησε και πήρε μια τσάντα Prada αξίας 1.850 ευρώ, ενώ σε άλλη περίπτωση απαίτησε για τις υπηρεσίες της ένα ζευγάρι γυαλιά και μια κρέμα προσώπου αξίας 680 ευρώ.

    «Ο παπάς θέλει 10.000 ευρώ μίζα»

    Από την έρευνα του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι ο «πρόεδρος» και οι συνεργάτες του ήταν αφανείς ιδιοκτήτες εταιρείας εμπορίας χρυσού, που είχε αναλάβει τη «διαχείριση» των ταμάτων από προσκυνηματικό χώρο. Τι ακριβώς έκαναν; Μετέφεραν τα χρυσά τάματα στην Τουρκία για λιώσιμο και καθαρισμό και στη συνέχεια απέδιδαν το χρυσάφι (σε πλάκες) στο εκκλησιαστικό ίδρυμα. Οπως όμως οι ίδιοι ανέφεραν σε συνομιλίες τους, δεν ακολουθούσαν τις νόμιμες διαδικασίες («δεν είναι νόμιμο αυτό που κάνουμε, δεν δικαιολογείται τίποτα από τις συναλλαγές που έχουμε κάνει») κάτι που τους απέφερε μεγάλα οικονομικά οφέλη («πείραζαν» την περιεκτικότητα του κράματος σε χρυσό), ενώ για να διατηρούν σε ισχύ τη σύμβασή τους με την Εκκλησία έδιναν «μίζες» σε ιερωμένους («ο παπάς ο μεγάλος προχθές μας ζήτησε 10.000 ευρώ μίζα»). Οταν μάλιστα ένα από τα φορτία χρυσού δεσμεύθηκε από τελωνειακή αρχή της χώρας, κατάφεραν να το αποδεσμεύσουν –όπως ανέφεραν στις συνομιλίες τους– χάρη στη διαμεσολάβηση στελέχους του υπουργείου Οικονομικών. «Θέλει πολύ λεπτό χειρισμό, διότι αν ξυπνήσουν θα μας βρει κανένα πρόστιμο που δεν θα ξέρουμε από πού να φύγουμε και εμείς και το ίδρυμα» έλεγαν σε συνομιλίες τους…

  6. Αναμνήσεις από την άνοδο της Αγίας Εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής


    Σάββατο του Λαζάρου, 18 Απριλίου 1981: Διακρίνονται ο τότε Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Α’ Στέκας, ο τότε Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου και σήμερα Μητροπολίτης Δωρόθεος Β’ Πολυκανδριώτης και ο τότε Διάκονος-Καθηγητής Γυμνασίου Μυκόνου, και σήμερα Μητροπολίτης Κιλκισίου Εμμανουήλ Σιγάλας.

  7. Ο/Η του κώλου λέει:



    http://www.tanea.gr/news/greece/article/4375098/?iid=2

    EΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΓΙΟΣΑΚΗ

    Ξέσπασε μεταξύ Xριστόδουλου και Iερώνυμου – Mπλέκονται κι άλλοι στις νέες αποκαλύψεις

    ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΙΛΗΣ | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2005 |

    Εμφύλιο πόλεμο μέχρι… τελικής πτώσεως μεταξύ του κ. Χριστόδουλου και του Μητροπολίτη Θηβών προκαλεί η υπόθεση Γιοσάκη: τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και ο κυριότερος αντίπαλός του στην εκλογή του ’98 επιχειρούν να «χρεώσουν» ο ένας στον άλλον τον αρχιμανδρίτη – ενώ καθημερινά βγαίνουν «ιερά άπλυτα» στη φόρα…

    Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μετά τα όσα υποστήριξε προχθές ο κ. Ιερώνυμος μιλώντας στο Alter για εμπλοκή του Γιοσάκη στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου. Ο κ. Ιερώνυμος υποστήριξε μεταξύ των άλλων ότι ο Γιοσάκης τον είχε επισκεφτεί με άλλα δύο άτομα, έναν δικαστικό και ένα πολιτικό, και τον πίεσε να αποσύρει την υποψηφιότητα του για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.
    Χθες ο κ. Χριστόδουλος πέρασε στην αντεπίθεση και με μακροσκελέστατη ανακοίνωση επιστρέφει τις καταγγελίες του Μητροπολίτη Θηβών, τον οποίο κατηγορεί ότι ήταν εκείνος που είχε σχέσεις με τον Γιοσάκη!

    Ο Αρχιεπίσκοπος επικαλείται ένορκη καταγγελία του Ρώσου μοναχού Ιγκόρ Χλοπόνιν, τον οποίο είχε χειροτονήσει στη Θήβα ο κ. Ιερώνυμος. Στην καταγγελία του ο μοναχός αναφέρει ότι ο Μητροπολίτης Θηβών είχε σχέσεις με τον Γιοσάκη και μάλιστα σημειώνει χαρακτηριστικά ότι είχε ζητήσει να του φέρει από τις ΗΠΑ… σύστημα τηλεφωνικής αντιπαρακολούθησης!
    Και σαν να μην έφτανε αυτό, χθες από το γραφείο Τύπου της Μητρόπολης Θηβών εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι από τη μονή του Τιμίου Σταυρού Βαγίων – ιδρύθηκε το 1995 – απομακρύνθηκαν μοναχές οι οποίες, όπως τονίζεται, τελικά εγκαταστάθηκαν στη μητροπολιτική περιφέρεια του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητου. Σημειώνεται ότι το όνομα του κ. Θεόκλητου έχει επίσης εμπλακεί στην υπόθεση Γιοσάκη – και ο ίδιος υποστηρίζει ότι αυτό συνέβη για να χτυπηθεί ο Αρχιεπίσκοπος. Από την πλευρά της Μητρόπολης Θηβών αφήνονται υπονοούμενα για «περίεργες» σχέσεις του Ρώσου μοναχού με τις μοναχές που εκδιώχθηκαν…

    Τι υποστηρίζει ο Χριστόδουλος

    «H επίσκεψη του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, τη συνοδεία ανωτάτου δικαστικού, στον Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών κ. Ιερώνυμο, λίγο πριν από την αρχιεπισκοπική εκλογή (Απρίλιος 1998), είναι παντελώς άγνωστη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλο, υπέρ του οποίου δήθεν ενήργησε ο Γιοσάκης, σύμφωνα με τους υπαινιγμούς που αφέθηκαν να αιωρούνται. Και είναι παντελώς ανεξήγητο το δήθεν ενδιαφέρον του Γιοσάκη για την εκλογή του Μακαριωτάτου, ο οποίος ούτε είχε, ούτε φυσικά έχει οιανδήποτε σχέση ή επικοινωνία μαζί του. Εάν άλλωστε ο Γιοσάκης δήθεν ενήργησε υπέρ της εκλογής του Μακαριωτάτου, γιατί δεν ανταμείφθηκε για τις δήθεν «υπηρεσίες» του και αναζήτησε την τύχη του στις ΗΠΑ; Αντιθέτως, όπως προκύπτει από έγγραφη καταγγελία του Ρώσου ιεροδιακόνου Ιγκορ Χλοπόνιν, τον οποίο χειροτόνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών, υπήρχαν πολύ στενές σχέσεις μεταξύ του κ. Ιερωνύμου και του Γιοσάκη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.
    Ταυτόχρονα εκφράζεται η απορία γιατί ο Μητροπολίτης Θηβών «δεν κατήγγειλε τότε, δηλαδή πριν από την αρχιεπισκοπική εκλογή, τα περί της επισκέψεως που ο ίδιος σημειώνει ότι δέχθηκε στα αρμόδια όργανα της Ιεράς Συνόδου και της Δικαιοσύνης, και τα καταγγέλλει σήμερα»…

    Επιστολές χωρίς πατρότητα

    Σε ό,τι αφορά τώρα την επιστολή του Μητροπολίτη Λέρου προς τον τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Στ. Ματθία, την οποία παρουσίασε ο Θηβών σε τηλεοπτική εκπομπή του Alter και με την οποία ο Μητροπολίτης Λέρου φέρεται να εκφράζει την πικρία του γιατί δεν άσκησε αμέσως δίωξη κατά του Μητροπολίτη Θηβών για τα οικονομικά, τονίζεται στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής: «Αυτή (η επιστολή) δεν έχει πατρότητα, διότι την έχει αποδοκιμάσει ως ανύπαρκτη και πλαστή ο ίδιος ο φερόμενος ως συντάκτης της».

    Όπως είναι γνωστό, ο κ. Ιερώνυμος είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κ. Παπαγγελόπουλο ότι κάποιος του έδωσε την επιστολή, η οποία είχε το λογότυπο της Μητρόπολης Λέρου και μια υπογραφή που έμοιαζε με αυτήν του τοπικού δεσπότη. Μάλιστα όπως είχε πει τότε, άγνωστος του τηλεφώνησε και του είπε «να λάβει σοβαρά υπόψη του» την επιστολή. Όμως μόλις δημοσιεύτηκε το περιεχόμενο της επιστολής, ο Μητροπολίτης Λέρου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και δικαιώθηκε.

    Επίσης διαψεύστηκε από την Αρχιεπισκοπή ότι ο κ. Χριστόδουλος άφησε να διαρρεύσει το περιεχόμενο της επιστολής που είχε στείλει ο Μητροπολίτης Ηλείας για τον Γιοσάκη. H επιστολή είχε περιέλθει σε γνώση του αρχιμανδρίτη, ο οποίος κινήθηκε δικαστικά εναντίον του Μητροπολίτη Ηλείας, χρησιμοποιώντας – σύμφωνα με τις καταγγελίες που εξετάζονται από τους εισαγγελείς – μέλη του δικαστικού παρακυκλώματος. Για το θέμα αυτό πάντως ακόμη δεν έγινε γνωστός ο τρόπος με τον οποίο το περιεχόμενο της επιστολής έφτασε στον κ. Γιοσάκη.

    Τον «χρεώνουν» ο ένας στον άλλον

    Ο Μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος (κυριότερος αντίπαλος του Χριστόδουλου το 1998 στην εκλογή του Αρχιεπισκόπου) μίλησε για εμπλοκή του Γιοσάκη στις εκλογές υπέρ του Χριστόδουλου. Μάλιστα, ο Ιερώνυμος είπε πως ο αρχιμανδρίτης τον πίεσε να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως ο Ιερώνυμος είχε σχέσεις με τον Γιοσάκη και μάλιστα του είχε παραγγείλει και σύστημα τηλεφωνικής αντιπαρακολούθησης από τις ΗΠΑ.

    Ξανά στο προσκήνιο και παλιές κασέτες

    ΕΠΕΙΤΑ από πολυήμερη σιωπή χθες ο Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων, ο οποίος διόρισε κληρικό τον Γιοσάκη στο Καματερό, με ανακοίνωσή του ζητά να ορίσει η Ιεραρχία ανακριτή για να εξετάσει την υπόθεση. Όμως το κλίμα είναι αρνητικό για τον ίδιο. Από το περιβάλλον του κ. Χριστόδουλου ο Μητροπολίτης Αττικής κατηγορείται ότι δεν αντέδρασε άμεσα όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Γιοσάκη ενώ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να επαναφέρουν προς εξέταση το θέμα που είχε προκύψει με τις κασέτες που είχαν φτάσει στη Σύνοδο και στις οποίες ο Αττικής φέρεται να έχει συνομιλία με ερωτικό περιεχόμενο με νεαρό άνδρα. Όταν είχε εξεταστεί η υπόθεση η Σύνοδος δεν είχε δεχτεί τις κασέτες ως αποδεικτικό στοιχείο. Τώρα με την αλλαγή του νόμου, όπως λένε, «μπορεί η υπόθεση να εξεταστεί και πάλι».

    H κατάθεση Χλοπόνιν και οι μοναχές

    ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ που έχει ξεσπάσει μεταξύ Θηβών και Αρχιεπισκόπου παρενέβη χθες και ο Ρώσος ιερομόναχος Ιγκόρ Χλοπόνιν, ο οποίος με ένορκη καταγγελία υποστηρίζει ότι «ο Μητροπολίτης Θηβών ήταν φίλος του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη και του είχε πει να περιμένει για να τον παρουσιάσει για αρχιγραμματέα μετά την «βεβαία εκλογή του»».
    Ο μοναχός, όπως λέει στην καταγγελία του, είχε χειροτονηθεί από τον Θηβών, ο οποίος όμως δεν του επέτρεψε να μείνει σε μοναστήρι της περιοχής. Ο Ιγκόρ πήγε τελικά στην Ιερά Μονή Πέτρας, στην Καρδίτσα. Στην Καρδίτσα έχουν πάει και οι μοναχές που απομάκρυνε από το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού ο κ. Ιερώνυμος, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Μητρόπολης Θηβών.

    Οι μοναχές από την πλευρά τους έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη εναντίον του κ. Ιερώνυμου και έπεται συνέχεια.

    – See more at: http://www.tanea.gr/news/greece/article/4375098/?iid=2#sthash.BBMBc93v.dpuf

  8. Ο/Η του κώλου λέει:

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=317308

    ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ

    Κατηγορούμενος προς πρόεδρο: «Είσαι αλήτης, εκβιαστής!»

    Η ανακοίνωση της αθώωσης του Π. Μαντούβαλου εξοργίζει τον καταδικασθέντα Ι. Μπολέτση που ζητεί εξαίρεση δικαστών

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/02/2010 08:27

    Στον «αέρα» βρίσκεται η αθώωση του Πέτρου Μαντούβαλου , όπως νομικώς εκτιμάται, μετά το αίτημα εξαίρεσης όλων των μελών της σύνθεσης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που υπέβαλε αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής, ο επιχειρηματίας Ιωάννης Μπολέτσης. Ο τελευταίος κατήγγειλε επ΄ ακροατηρίω ως « εκβιαστή » τον πρόεδρο του δικαστηρίου κ. Γ. Ευσταθίου επικαλούμενος την ύπαρξη μαγνητοφωνημένων συνομιλιών οι οποίες, κατά τα λεγόμενά του, αποδεικνύουν και την εμπλοκή ενός κατηγορουμένου σε άλλη δίκη για το παραδικαστικό κύκλωμα που βρίσκεται σε εξέλιξη: του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη.

    http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/akoma_kai_me_isobia_apeileitai_o_giosakis-17528/
    Aκόμα και με ισόβια απειλείται ο Γιοσάκης

    O άνθρωπος-κλειδί για την έναρξη των ερευνών για τα παραδικαστικά «κυκλώματα» κάθισε, χθες, στο εδώλιο του κατηγορουμένου. O αρχιμανδρίτης δικάζεται για υπεξαίρεση αρχαίων αντικειμένων στα Kύθηρα

    ΕΘΝΟΣ
    23:44, 22/11/2005

    O άνθρωπος-κλειδί για την έναρξη των ερευνών για τα παραδικαστικά «κυκλώματα» κάθισε, χθες, στο εδώλιο του κατηγορουμένου. O αρχιμανδρίτης Iάκωβος-Παύλος Γιοσάκης δικάζεται, στο Tριμελές Eφετείο Kακουργημάτων Πειραιά, για υπεξαίρεση αρχαίων αντικειμένων, στα Kύθηρα. Kατηγορία, που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και επισύρει ποινή ακόμα και ισόβιας κάθειρξης.
    Συγκατηγορούμενός του είναι ο τότε εφημέριος της μονής του Oσίου Θεοδώρου Kυθήρων, Aνάργυρος-Kύριλλος Σταυρόπουλος, για την ίδια κατηγορία. Aκόμα, στο εδώλιο κάθεται και ο κ. Kωνσταντίνος Nόου, που φέρεται ότι βοήθησε στην ανασκαφή και στη μεταφορά των αντικειμένων την 1η Iανουαρίου 1996.
    Aπό την πρώτη στιγμή, ο αρχιμανδρίτης κατέστησε διά των συνηγόρων του σαφές ότι θεωρεί τον εαυτό του θύμα «μεθοδεύσεων», αφού όπως είπε χαρακτηριστικά ο εκ των συνηγόρων του κ. Γιάννης Mατζουράνης «κατακρεουργείται εδώ και 10 μήνες και κρατείται παράνομα με δικονομικές παρατυπίες».

    ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΜΑ | Εξαιρέθηκε η εισαγγελέας

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά στη δίκη του αρχιμανδρίτη I. Γιοσάκη είχε κληρωθεί ως εισαγγελέας της έδρας η κ. Ξ. Δημητρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κ. Δημητρίου, που είχε κάνει την παραπεμπτική πρόταση για τον αρχιμανδρίτη, ζήτησε να εξαιρεθεί. Eτσι, τη θέση της κατέλαβε η κ. Kωνσταντίνα Γκίκα.

  9. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://imsyrou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5475:o-eksoxotatos-proedros-tis-dimokratias-kyrios-prokopios-pavlopoulos-stin-iera-niso-tino&catid=211&Itemid=872

    Ο ΕΞΟΧΩΤΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ

    Γράφτηκε από τον/την Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό
    Δημιουργηθηκε: 01 Ιουνίου 2017

    Την Ιερά Νήσο Τήνο επεσκέφθη σήμερα, δι’ ολίγον, ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λυδία Κονιόρδου, τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο κ. Μανωλάκο και Αξιωματικούς, ο οποίος έγινε δεκτός με εγκάρδιες εκδηλώσεις αγάπης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεο Β’,

  10. Παράθεμα: Όταν ο κ. Παυλόπουλος γίνεται όργανο της Θείας Χάριτος… | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  11. Ο/Η Xρυσά Τάματα Tήνου λέει:

    http://www.documentonews.gr/article/nd-gate-me-prwtagwnisth-ton-grammatea-toy-kommatos-sto-documento-poy-kykloforei-ektaktws-to-sabbato?utm_source=FB&utm_medium=post%20ad&utm_campaign=28-10-17

    Εκτάκτως το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στο Documento.
    Εγκληματική διαπλοκή και ρουσφέτια σε ποινικούς. Απαγωγές, εκβιασμοί και… η Παναγιά της Τήνου.

    Οι συνομιλίες βουλευτή της ΝΔ με μέλος σπείρας εκβιαστών. Σε ποιους ποινικούς έκανε ρουσφέτια Η σύνδεση υπόθεσης εκβιαστών και εμπορίας χρυσού με τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο | Ο κοριός της ΕΥΠ κατέγραψε απειλές προς το HOT DOC για την αποκάλυψη της κομπίνας με το χρυσό.
    #Documentonews | http://www.documentonews.gr

  12. Ο/Η ΙΕΡΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ λέει:

    http://livester.gr/a/social/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%A8%CF%85%CF%87%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%94%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1/25813654/RT-IliaFarel-%CE%91%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%A3%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%94%CF%89%CF%81%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B5-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BE%CE%AD%CF%81%CF%89-%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AC%CF%89-documento

    RT @IliaFarel: Αυτός ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος βρίσκεται άραγε ακόμα στη θέση του? δεν ξέρω, ρωτάω #documento
    RT @IliaFarel: Αυτός ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος βρίσκεται άραγε ακόμα στη θέση του? δεν ξέρω, ρωτάω
    #documento https://t.co/HQpwptBL6T


    http://www.documentonews.gr/article/nd-gate-einai-mono-o-aygenakhs-h-yparxei-mhtsotakhs

    Αλλά η διαπλοκή με το έγκλημα δεν τελειώνει εδώ. Η ίδια εγκληματική ομάδα, έχει επαφές με τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, με τον οποίο φαίνεται να κάνουν συναλλαγές αγοραπωλησίας του χρυσού από την Παναγία της Τήνου και να απειλούν . Είναι η εποχή (Νοέμβριος 2015) που το HOT DOC έχει κάνει θέμα τη δραστηριότητα αυτής της ομάδας με το χρυσάφι της Τήνου και ο κοριός τους καταγράφει να λένε μεταξύ τους πως θα με σκοτώσουν, θα μου δείξουν εμένα και άλλα πολλά.

    Περιέργως όμως, ενώ οι εγκληματίες αναφέρονται στις τηλεφωνικές επαφές τους με τον Δωρόθεο που φαίνεται και εντολέας τους, οι συνομιλίες του Μητροπολίτη δεν υπάρχουν στη δικογραφία. Κάποιος με λίγα λόγια έχει αφαιρέσει αυτές τις συνομιλίες. Περιέργως επίσης, ενώ έχουν καταγραφεί οι απειλές για το πρόσωπό μου, οι Υπηρεσίες που χειρίστηκαν την υπόθεση, δεν ένοιωσαν υποχρεωμένες να με ενημερώσουν. Είναι η δεύτερη φορά που ο κοριός καταγράφει εγκληματίες να περιγράφουν πώς θα με εξοντώσουν (την πρώτη φορά μιλούσαν και για τον συνάδελφο Μάκη Νοδάρο) , αλλά το επίσημο κράτος κάνει πως δεν ακούει και σε κάθε περίπτωση δεν με ενημερώνει

    • Ο/Η του Δωρόθεου λέει:

      Retweet 12 Μου αρέσει 15

      kiritsis george‏ @kiritsisgeorge1 11 ώρ.πριν από 11 ώρες

      Απάντηση στο χρήστη @IliaFarel
      ποιός τολμά να βάλει χέρι στους σεβάσμιους δεσποτάδες που μιλάνε σαν νταβατζήδες και εκφράζουν τις αξιες των νοικοκυραίων ????

      Farel‏ @IliaFarel 11 ώρ.πριν από 11 ώρες

      καταρχήν ο Βαξεβάνης

      kiritsis george‏ @kiritsisgeorge1

      μιλάμε για τα συστημικά ΜΜΕ που ελέγχουν τηλεοπτική αγορά και δεν πληρώνουν ούτε τις άδειες λειτουργίας τους με τσαμπουκά κ πολιτική κάλυψη

      Farel‏ @IliaFarel

      οοοχι!!Μιλάμε για δημοσιευμένες ιστορίες! Ποιος αναλαμβάνει σήμερα την ευθύνη για το γεγονός της ατιμωρησίας?
      υπάρχει κυβέρνηση?εισαγγελείς;

      kiritsis george‏ @kiritsisgeorge1

      το ερώτημα παλαιό … ποιοί μας κρατάνε στον μεσαίωνα??? …
      όσοι προσδοκούν κέρδη από τα προβλήματα που μας φέρνουν ως λύσεις …

      Farel‏ @IliaFarel 11 ώρ.πριν από 11 ώρες

      Το δικό μου ερώτημα είναι της τελευταίας διετίας: Πότε επιτέλους θα ικανοποιηθεί αυτό το «αίσθημα δικαίου» ???

      kiritsis george‏ @kiritsisgeorge1 9 ώρ.πριν από 9 ώρες

      όταν οι δικαστές ξαναπάρουν τα αναδρομικά τους γιατί αλλιώς δεν θα μπορούν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους ..

      kiritsis george‏ @kiritsisgeorge1

      Απάντηση στο χρήστη @IliaFarel
      πόσο τυχαίο που τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται με τον σεβάσμιο «καραγωγέα» δεσπότη που γ@μεί και δέρνει όσους του χαλάνε τις ιερές μπίζνες ????…

      Farel‏ @IliaFarel

      Μετά από τέτοια δημοσιεύματα -εν ετει 2017- πράγματι αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε ποιος εξουσιάζει αυτόν τον τόπο

      Maria Anastopoulou‏ @Anastop_Maria

      Ε κάτι τύποι με καταδίκες, κάτι άλλοι με μπάρμπα στην κορωνη, κάτι ιερές μεγάλες τσέπες, κάτι τύποι σε θέσεις κλειδι.. σαν αυτούς στο άρθρο!

  13. Ο/Η Ντόροθυ 69 λέει:

    https://mikropragmata.lifo.gr/zoi/to-kolpo-me-ta-mikra-ekklisakia-sta-afthaireta/

    Το κόλπο με τα μικρά εκκλησάκια στα αυθαίρετα
    Πώς χτίζονται τα κτήρια για «φιλοξενία των πιστών», τα γνωστά ως «πανηγυρόσπιτα»

    Από: Μικροπράγματα

    Γράφτηκε για πρώτη φορά στο Facebook απ’ τον Sotiris Theocharis το 2015, και αυτές τις μέρες ξαναέγινε viral.

    Ορθοδοξία σημαίνει φως…

    Ίσως έχετε παρατηρήσει πως σε αυλές τεράστιων υπερπολυτελών, χλιδάτων και ντιζαϊνάτων βιλλών και «εξοχικών κατοικιών», εξόφθαλμα αυθαίρετων, μέσα σε δασικές εκτάσεις ή πάνω στον αιγιαλό υπάρχει σχεδόν πάντα ένα τέτοιο αταίριαστο κιτς κατασκεύασμα.

    Μα καλά κάποιος που έχει τα εκατομμύρια να χτίσει μια παράνομη βιλλάρα με σχεδιασμό κήπων και διαμορφώσεις εξωτερικών χώρων από διακοσμητές και ειδικούς είναι δυνατό να έχει ένα τέτοιο κιτσαριό στην αυλή του;

    Ναι είναι ακριβώς, αυτό που νομίζετε είναι. Το κιτσεκκλησάκι δε σχετίζεται με την πίστη του ιδιοκτήτη, πιθανού εμπρηστή του δάσους, καταπατητή του αιγιαλού και μεγαλοαυθερετούντα.
    Δεύτε λάβετε φως είναι. Κυριολεκτικά όμως.

    Τα πράγματα έχουν λοιπόν ως εξής: Αφού κάψεις και περιφράξεις το «οικόπεδό σου», πας στον τοπικό μητροπολίτη της περιοχής και ζητάς άδεια απ το τμήμα ναοδομίας για την ανέγερση «ναϊσκου», πχ. εις μνήμην του τάδε αγίου (προτιμάς να εορτάζει εποχή που δεν χρησιμοποιείς τη βίλλα, το γιατί θα το καταλάβετε παρακάτω).

    Είναι γνωστό πως οι… ανιδιοτελείς κληρικοί της εκκλησίας, σου εκδίδουν άμεσα και χωρίς πολλές περίπλοκες διαδικασίες μια άδεια για ναό. Ποτέ η εκκλησία δε λέει εξάλλου όχι σε ανέγερση ναών της, όπως δε λέει ποτέ όχι σε καταθέσεις… «πίστης» και «δωρεές».

    Εξ άλλου είναι εκκλησία της αγάπης και άμα τα σκάς μερακλίδικα και χωρίς να ζητάς αποδείξεις, σε αγαπούν περισσότερο απ’ τ’ άλλα αμαρτωλά πλάσμα του θεού. Αμέσως ρευματοδοτείται και υδροδοτείται υποχρεωτικά ο προκάτ κιτς ναϊσκος, ακόμη και αν είναι σε καμένο δάσος, αιγιαλό, αρχαιολογικό χώρο κλπ.

    Καμία δημόσια αρχή δε μπορεί να αρνηθεί τις παροχές και επίσης καμία δημόσια αρχή όπως τα δασαρχεία και η πολεοδομία δε μπορούν να κηρύξουν αυθαίρετο ή παράνομο ή κατεδαφιστέο τον «ναό του κυρίου», είπαμε η ορθόδοξη εκκλησία είναι κράτος εν κράτει και το παπαδαριό ένας απ’ τους μεγαλύτερους πόλους διαπλοκής καθώς και ιδιοκτήτης εκατοντάδων υπεράκτιων «θεϊκών» εταιριών.

    Μετά χτίζεις το αυθαίρετο για «φιλοξενία των πιστών», τα γνωστά ως «πανηγυρόσπιτα» (η βιλάρα) το οποίο, ναι καλά το καταλάβατε παίρνει ρεύμα και νερό απ’ το εκκλησάκι του «αγίου αυθαιρεσίου» – μεγάλη η χάρη του. Η μόνη υποχρέωση είναι να λειτουργεί μια φορά το χρόνο κατά την εορτή του προστάτη του ο ναϊσκος, πράγμα που καλά το καταλάβατε δε συμβαίνει ποτέ, έναντι πάλι μια μικρής δωρεάς «πίστης» στον ντόπιο παπά που έχει χρεωμένο το «ξωκκλήσι» στην ενορία του.

    Επίσης θεωρητικά πρέπει να είναι ελεύθερα επισκέψιμο και προσβάσιμο και για αυτό έχει συνήθως διπλό φράκτη, με ξεχωριστή εξώπορτα, για το τυπικό, όχι πως κάποιος θα ήθελε ποτέ να ανάψει ένα κεράκι στο ξωκκλήσι του τοπικού μεγαλογιατροδικηγοροπολιτικοδιαπλεκόμενου. Μια ελληνική σημαία και μια με τον δικέφαλο απαραίτητα αξεσουάρ.

    Γιατί Ορθοδοξία σημαίνει προπαντός φως, νερό, τηλέφωνο και καταθέσεις.

    + ΤΑ ΔΑCΗ ΚΑΨΑΛΙCON +

    Ο Ιερώνυμος θα έκανε και τον Πόντιο Πιλάτο να φαίνεται άτομο με εξαιρετική αποφασιστικότητα και θάρρος γνώμης!»

    ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    Harlan
    Το πιο τραγικό σε αυτήν την αποκάλυψη του άρθρου είναι, ότι δεν είναι νέα.

    Το κόλπο με τα εκκλησάκια το είχε αποκαλύψει το 1982 ο πανεπιστημιακός καθηγητής περιβάλλοντος Ν. Μάργαρης. Τότε δεν ήταν διαδεδομένα τα ηλεκτρονικά μέσα, το είχε γράψει ο άνθρωπος σε εφημερίδες και στο βιβλίο του (που είχε μάλιστα πολύ καλές πωλήσεις για την εποχή).

    Έγραφε το 1982 αυτά ακριβώς που γράφετε κι εσείς σήμερα. Με την πρόσθετη ατάκα: «Το πρόβλημα δεν είναι ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας, το πρόβλημα είναι ο διαχωρισμός εκκλησίας-πολεοδομίας”.

    Εσείς ήσασταν πολύ νέος τότε για να θυμάστε τα άρθρα στις εφημερίδες ή το βιβλίο του κ. Μάργαρη. Ηλικιακά, είστε μια γενιά μετά από αυτόν.

    Το λογικό συμπέρασμα είναι απαισιόδοξο: Όπως εσείς ξαναανακαλύψατε το κόλπο 36 χρόνια μετά, έτσι και η επόμενη γενιά δημοσιογράφων, θα ξαναγράφει το 2054 (σε 36 χρόνια από σήμερα) για «Το κόλπο με τα μικρά εκκλησάκια στα αυθαίρετα”. Οι μεθεπόμενοι τα γράφουν για το ίδιο κόλπο το 2090 κ.ο.κ.

  14. Παράθεμα: Παραδικαστικό 2: Ενοχή για Μαντούβαλο, Γιοσάκη και Ευσταθίου ζήτησε ο εισαγγελέας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  15. Ο/Η laskaratos λέει:

    Η δικαστίνα Αργυρώ Αρναούτη που ασθένησε και δεν μπόρεσε να δικάσει το Noor-1 αλλά καταδίκασε την κακούργα καθαρίστρια που εξαπάτησε το Δημόσιο πως τελείωσε την 6η Δημοτικού, ενώ είχε τελειώσει την 5η, προκαλώντας τεράστια ζημιά στην κοινωνία.

    04/08/2016 Ευχαριστήρια επιστολή από την Εφέτη Πειραιά κ. Αργυρώ Μπλέτσα – Αρναούτη

    • Ο/Η Red λέει:

      https://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/11/blog-post_894.html

      Η εξοργιστική φυλάκιση της καθαρίστριας ως ευκαιρία να δούμε επιτέλους μετά το τυρί την φάκα
      Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 | 8:52 μ.μ.

      Του Κώστα Παπαδάκη

      Δεν ευθύνεται ο – αυστηρότατος αναμφισβήτητα – ν. 1608/1950 όπως υποστήριξε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τη φυλάκιση της καθαρίστριας του Βόλου.
      Ευθύνεται η – εντός του οίκου της Ε.Δ.Ε. – επικίνδυνα αυξανόμενη τάση της νομολογίας των ποινικών δικαστηρίων τα τελευταία χρόνια να μετατρέπουν την απάτη από στιγμιαίο αδίκημα σε διαρκές και μάλιστα ως τελούμενο δια παραλείψεως κατ’ εξακολούθηση καθημερινά από την αρχική απατηλή εκδήλωση μέχρι την ημέρα της αποκάλυψης της απάτης. Και ακόμα να παραβλέπουν το εάν η απάτη προκάλεσε παράνομη περιουσιακή ζημία στο Δημόσιο ή όχι. ‘

      Όπως προκύπτει από το ιστορικό της καθαρίστριας που έχει αναρτηθεί από τα διαδικτυακά μέσα, η 53χρονη σήμερα καθαρίστρια το 1999 και ενώ βρισκόταν σε ηλικία 34 ετών προσκόμισε ένα νοθευμένο απολυτήριο που την έδειχνε ως απόφοιτη της ΣΤ΄ Δημοτικού προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτούμενες προδιαγραφές για ανάληψη εργασίας στο Δημόσιο. Μέχρι το 2015 που αποκαλύφθηκε η απάτη πέρασαν 16 χρόνια. Και όμως ενώ το Δικαστήριο θεώρησε (ορθά) ως παραγεγραμμένη την πλαστογραφία, έκρινε ενεργή ποινικά την απάτη και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος και επέβαλε ποινή κάθειρξη 10 ετών.

      Είναι γνωστό ότι τα πλημμελήματα παραγράφονται σε πέντε χρόνια και τα κακουργήματα σε δεκαπέντε (Π.Κ. 111) εφόσον μέχρι την συμπλήρωση των χρονικών αυτών ορίων δεν μεσολαβήσει η κοινοποίηση κλητήριου θεσπίσματος στον δράστη που να τον καθιστά κατηγορούμενο και να τον παραπέμπει ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου.

      Στην περίπτωση της καθαρίστριας είχαν συμπληρωθεί τα χρονικά όρια της παραγραφής όχι μόνο του πλημμελήματος αλλά και του κακουργήματος στα 16 χρόνια που πέρασαν από το 1999, όταν κατόρθωσε με την χρήση του νοθευμένου απολυτήριου να προσληφθεί μέχρι το 2015 που αποκαλύφθηκε η απάτη.

      Εκείνο που συνέβαλε στην κρίση του Δικαστηρίου ότι το αδίκημα της απάτης σε αντίθεση με το αδίκημα της πλαστογραφίας δεν είναι παραγεγραμμένο είναι η νομική εκτίμηση του Δικαστηρίου ότι η απάτη είναι ένα διαρκές αδίκημα, το οποίο δεν ολοκληρώνεται με τη στιγμιαία τέλεσή του την ώρα της απατηλής δήλωσης, αλλά επαναλαμβάνεται καθημερινά εφόσον ο δράστης παραλείπει να αποκαλύψει το αδίκημά του και να αποκαταστήσει τις συνέπειές του.
      Η παραμορφωτική και διαστρεβλωτική αυτή για το ποινικό δίκαιο άποψη ουσιαστικά πολλαπλασιάζει το αδίκημα της απάτης καθώς δίπλα στο βασικό αδίκημα που τελέστηκε άπαξ διαμορφώνει ένα δεύτερο αδίκημα που δεν τελειώνει ποτέ παρά μόνο αν αποκαλυφθεί είτε από τον ίδιο τον δράστη είτε από τον παθόντα ή τρίτον. Και ανοίγει το δρόμο για τη μετατροπή όλων των αδικημάτων σε διαρκή, την κατάργηση της παραγραφής και την δια βίου ποινικοποίηση παρελθουσών εγκληματικών συμπεριφορών και βέβαια την παρεπόμενη ολοκληρωτική εξάρτηση του δράστη από τη δικαστική εξουσία, ποινική και αστική.

      Σε όλα τα αδικήματα η παραγραφή ξεκινάει κατά κανόνα από τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος, αλλά ο χρόνος τέλεσης ενός διαρκούς αδικήματος εκτείνεται σε όλη την διάρκειά του από την αρχική τέλεσης μέχρι την αναίρεση ή την αποκάλυψή του. Έτσι η παραγραφή δεν συμπληρώνεται ποτέ γιατί απλούστατα δεν αρχίζει ποτέ πριν από την στιγμή της αποκάλυψης ή της με οποιονδήποτε τρόπο «διακοπής τέλεσης».

      Επίσης, το «διαρκές» αυτό αδίκημα η νομολογία των Δικαστηρίων θεωρεί ως τελεσθέν δια παραλείψεως, η δε παράλειψη συνίσταται στο ότι ο δράστης παραλείπει να ενοχοποιήσει τον εαυτό του, να αποκαλύψει το αδίκημά του και να δημιουργήσει όρους για την αποκατάσταση των συνεπειών του. Ουσιαστικά δηλαδή ο δράστης δεν τιμωρείται για το αδίκημα που διέπραξε αλλά για το ότι δεν κατήγγειλε τον εαυτό του και δεν αναίρεσε το αδίκημα που διέπραξε.
      Και επειδή η ποινική νομοθεσία (Π.Κ. 15) απαιτεί για αυτό την συνδρομή ιδιαίτερης νομικής υποχρέωσης προκειμένου να αποδοθεί ένα αδίκημα παράλειψης, ελλείψει κανόνων επιτακτικού δικαίου τα κατηγορητήρια που απαντούν στερεότυπα σε βουλεύματα, κλητήρια θεσπίσματα και καταδικαστικές αποφάσεις επικαλούνται άσχετες με το ποινικό δίκαιο, γενικές ερμηνευτικού χαρακτήρα σχετικές με συναλλαγές διατάξεις του Αστικού Κώδικα (197, 288, 330) προκειμένου να προσδώσουν το απαραίτητο στήριγμα στην εκτίμηση της δια παραλείψεως τελέσεως.

      Ακόμη εκείνο το οποίο επίσης παραβλέπει η νομολογία των Δικαστηρίων στις περισσότερες περιπτώσεις είναι το αν από την απάτη αυτή υπέστη πράγματι περιουσιακή ζημιά το Δημόσιο δηλαδή αν τα χρήματα τα οποία κατέβαλε σε μισθούς σε εκείνον/η που προσλήφθηκε χάρη στην απάτη είναι ή όχι περισσότερα από εκείνα τα οποία θα κατέβαλε σε έναν άλλον εργαζόμενο με τα ίδια (κατά την πραγματικότητα και όχι κατά το οποιοδήποτε πλαστό πτυχίο προσόντα με εκείνο που προσλήφθηκε) ως αντάλλαγμα της εργασίας του γιατί στην περίπτωση που η κρίση είναι αρνητική τότε πράγματι δεν υφίσταται περιουσιακή ζημιά για το Δημόσιο.

      «Δεν υπάρχει περιουσιακή βλάβη του Δημοσίου όταν η φερόμενη ζημία που επήλθε από την απατηλή συμπεριφορά του υπαλλήλου ισοσταθμίζεται από ισάξια αντιπαροχή. Τούτο διότι για όσο χρονικό διάστημα ελάμβανε αντίστοιχες της θέσης της αποδοχές, η υπάλληλος παρείχε τις υπηρεσίες της, ούσα συνεπής στις απορρέουσες από τη θέση αυτή υποχρεώσεις της, δοθέντος μάλιστα ότι η συγκεκριμένη θέση εργασίας δεν απαιτούσε εξειδικευμένη γνώση ή ιδιαίτερες πνευματικές δεξιότητες και επομένως η έλλειψη απολυτηρίου Δημοτικού δεν μπορούσε αντικειμενικά να επηρεάσει την ποιότητα των παρεχόμενων από αυτήν υπηρεσιών»

      Το τελευταίο επισημαίνεται εύστοχα στην πρόσφατη ανακοίνωση του Δ.Σ.Α. για το θέμα. Ομως η ανακοίνωση, ενώ λέει αλήθειες τις λέει μισές γιατί παραλείπει όλα τα προηγούμενα. Είναι θετικό πάντως γιατί ο Δ.Σ.Α. εγκαταλείπει την γραμμή της μη κριτικής στις αποφάσεις της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης», για την οποία συχνά έχει κατακρίνει άλλους και τούτο γιατί η αξίωση μη κριτικής στις αποφάσεις της δικαιοσύνης ουσιαστικά εκτοξεύει στο απυρόβλητο της εξουσία της με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών.

      Η ανοχή της δικαστικής αυστηρότητας στη κοινή γνώμη, μέσα από την επιτηδευμένη επικοινωνιακά αυστηρή ποινική μεταχείριση πρώην Υπουργών, παραγόντων και Δημάρχων και τη φυλάκισή τους, ήταν το τυρί που εμφανίζεται να ικανοποιεί ένα μέρος της κοινής γνώμης που αντί για μισθούς και συντάξεις φαίνεται να διψάει για αίμα. Πρόσφατη είναι και η ρήση ενός εκ των Υπουργών προπαγάνδας ότι αν δεν στείλουμε και κανέναν στη φυλακή πως θα κερδίσουμε τις εκλογές. Μόνο που ο Σφακιανός πολιτευτής το μήνυμα το έστειλε όχι τόσο εκεί που το απηύθυνε, όσο σε εκείνους που έχουν την εξουσία να στέλνουν τον κόσμο στη φυλακή. Και αυτοί άλλο που δεν θέλουν!

      Αλλωστε η νομολογιακή αυτή «πατέντα», έχει αρχίσει να διαμορφώνεται επικίνδυνα ήδη από το 2013 και μετά, όταν μεγάλο μέρος της δικαστικής εξουσίας ανταποκρίθηκε στην εξαγγελία της τότε κυβέρνησης Α. Σαμαρά για κάθαρση του Δημοσίου από τους «επίορκους υπαλλήλους», ως ένα από τα μέσα αποσυμφόρησής του, σύμφωνα με τις μνημονιακές απαιτήσεις.

      Παραπέμφθηκαν έτσι χιλιάδες υπάλληλοι που είχαν διοριστεί με επιλήψιμο τρόπο και καταδικάστηκαν, ενώ δεν αργεί και η αξίωση επιστροφής ως αχρεωστήτων των μισθών που έλαβαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα για την εργασία τους. Η ίδια φυσικά αστική συνέπεια απειλεί και την καθαρίστρια από το Βόλο, εκτός αν η καταδικαστική απόφαση αναιρεθεί ή το Δημόσιο, συγκινούμενο από το τεράστιο, σε όλη τη χώρα, κίνημα συμπαράστασης, παραλείψει να δώσει τις σχετικές εντολές στους δικηγόρους του για άσκηση αγωγής.

      Η λαϊκιστική αποδοχή της φυλάκισης των πολιτικών, ανεξαρτήτως παραγραφής και δικονομικών εγγυήσεων παρέχει το άλλοθι στη δικαστική εξουσία να αυθαιρετεί και όχι απλά να εφαρμόζει αυταρχικούς και αυστηρούς νόμους, όπως είναι πράγματι ο ν. 1608/1950, αλλά και να εξαντλεί κάθε ερμηνευτικό περιθώριο της ήδη υφιστάμενης κλασσικής ποινικής νομοθεσίας στην αυστηρότερη και κατασταλτικότερη δυνατή κατεύθυνση. Και μετά τους πολιτικούς έρχονται και οι καθαρίστριες, όπως η φάκα μετά το τυρί.

      Πλέον η ανακοπή της τάσης αυτής αν δεν γίνει από τους ίδιους τους δικαστές απαιτείται να γίνει με νομοθετική παρέμβαση, η οποία να περιφρουρεί την έννοια των στιγμιαίων αδικημάτων, την παραγραφή και τη συγκεκριμενοποίηση της έννοιας της ζημιάς για να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

  16. Ο/Η laskaratos λέει:

    Φοροδιαφυγή, πάρτι οργίων σε κατοικίες στη Μύκονο, όλοι ξέρουν κανείς δεν μιλάει. Ο πολιτισμός της σιωπής μεταξύ κατεργαραίων. «Όλοι στο Δ. Σ. έχουν παράνομες βίλες. Ποιός να μιλήσει;».
    https://amp.newsbomb.gr/bomber/apokalypseis/story/1006347/kataggelies-sok-gia-tis-viles-ton-orgion-stin-mykono-oloi-ston-dimo-xeroyn-alla-kaneis-den-mila

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.