Το ‘δεύτερο’ ιερό ‘παραδικαστικό’

Ερωτήματα για ιερή «αρχαιοκαπηλία»


Του Αναγνώστη Λασκαράτου

Μινγκρελιανός Oρθόδοξος καλόγερος-1714 (ενδεδυμένος casual). Ρωσικός ναός της Τουλούζης.

Μινγκρελιανός Oρθόδοξος καλόγερος-1714 (ενδεδυμένος casual). Ρωσικός ναός της Τουλούζης.

Το έγκυρο περιοδικό ‘Hot Doc’, σε εκτεταμένο του δημοσίευμα («Το παραδικαστικό Ζει», 34 σελίδες!) του πρώτου 15θήμερου του Ιανουαρίου, αποκαλύπτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες («και εταιρία δολοφόνων;») μιας τεράστιας έκτασης δικογραφίας, με 92.000 ώρες τηλεφωνικών συνομιλιών που υποκλάπηκαν από την ΕΥΠ, που «εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια λιμνάζει στα χέρια τα Δικαιοσύνης» (διαφημιστικό βίντεο του περιοδικού).  Προσωπικά δεν μου προκάλεσαν έκπληξη αυτά που δείχνουν πως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου («κομπίνες με ακίνητα, μπλεγμένα και μοναστήρια»-σελ.31). Συνιστώ σε κάθε ενεργό δημοκρατικό πολίτη να το μελετήσει. Θα περιοριστώ με τηλεγραφική συντομία, σε μια μόνο μικρή πτυχή σε σχέση με τη Μητρόπολη Σύρου, του εκ των πρωταγωνιστών του δράματος ρασοφόρου Ιάκωβου Γιοσάκη, φερόμενου ως παλιού φίλου των Χριστόδουλου-Ιερώνυμου (αλληλοκατηγορούμενων γι’ αυτό το 2005, «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» (1/2): ‘Τίνος είναι ο Γιοσάκης;’), οι οποίοι παρά τον ορυμαγδό των πολύ σοβαρών ποινικών και των εκκλησιαστικών (ομοφυλοφιλία) παραπτωμάτων του, δεν τον παρέπεμψαν στην εκκλησιαστική «Δικαιοσύνη» (που λειτουργεί επιλεκτικά για ενοχλητικούς).  Να σημειώσω πως μια από τις νέες υποθέσεις που φέρονται ότι αφορούν τώρα το διάσημο ρασοφόρο, που φέρεται ότι διέμενε σε μεγαλοπρεπή έπαυλη στην Κηφισιά της οποίας οι ιδιοκτήτες «δε πρόκειται να μας ενοχλήσουν ξανά» (σελ.32 «…η έπαυλη του ‘παπά’». Aναρωτιέμαι τι μπορεί να σημαίνει αυτό!), είναι οι δωρεές «προσημειωμένων» ακινήτων σε μονές, επειδή τότε δεν μπορούν να κατασχεθούν. Φοβάμαι πως αρκεί το γεγονός ότι ο κ.αρχιμανδρίτης παραμένει κληρικός, χωρίς να έχει διαμαρτυρηθεί ούτε ένας επίσκοπος, για να υποψιασθεί κανείς ότι η κρατική-εθνική Εκκλησία δεν είναι ο ευαγής οργανισμός, που μας παρουσιάζουν νεαροί “αριστεροί ανατροπείς”, που αδημονούν στον προθάλαμο της Εξουσίας.

1.Στις   17.6.2010, είχε δρομολογηθεί μια δίκη που δεν πήρε δημοσιότητα και δεν ξέρω, ούτε μπορώ να βρω πουθενά,  αν έγινε ή αναβλήθηκε και αν οι αιδεσιμότατοι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν ή αθωώθηκαν (ούτε το περιοδικό, που αναφέρεται και σε αυτήν, λέει κάτι σχετικό).

«Στο εδώλιο του Εφετείου Κακουργημάτων, θα καθίσει σε λίγη ώρα ο 24χρονος «κοσμικός» καλόγερος που «ψώνιζε» από gay site και πουλούσε εικόνες. Αν διαβάσετε, όσα γράφει η εφημερίδα VETO για τον βίο και την πολιτεία του 24χρονου μοναχού του Αγίου Όρους, που σήμερα δικάζεται στη Λαμία, θα κολαστείτε στην κυριολεξία. Ο 24χρονος «Χάρης» μαζί με φίλο του Αρχιμανδρίτη, ήταν δημοφιλείς στο νησί της Μυκόνου, με υψηλές γνωριμίες και μέσα στο κύκλωμα των celebrities του νησιού των ανέμων, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά «για την εκκλησία φυσικά», κάνοντας παράλληλα ζωή, όχι απλά κοσμικού, αλλά φανταστείτε ότι έψαχνε μέσω ιστοσελίδας ομοφυλοφίλων να βρει το ιδανικό ταίρι. Ο 24χρονος ιερομόναχος κατηγορείται ότι προσπάθησε να πουλήσει πολύτιμη εικόνα του Σωτήρος από ιστορικό μοναστήρι… Σύμφωνα με τους καθ’ όλα βάσιμους ισχυρισμούς του συνηγόρου του Πρωτοπρεσβυτέρου, γνωστού Ποινικολόγου κ. Γ.Δούμα, ο ιερέας τότε «παρέδωσε την εικόνα στον μοναχό, προκειμένου να επιληφθεί της συντηρήσεώς της».

2.Στην υπόθεση αυτή έχει αναφερθεί ο τρομερά αθυρόστομος δημοσιογράφος Σάκης Μαυρέλης, ο οποίος συστηματικά αποκαλύπτει «σκάνδαλα» παραγόντων της Μυκόνου, εκεί που ευδοκιμούσαν τα «πανηγυρόσπιτα» της Ναοδομίας, που απαλλάσσονται και από το χαράτσι.

Ένα τουλάχιστον, από αυτά που εντόπισε ο κ.Μαυρέλης, εκδικάστηκε: «Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για ισόχρονο διάστημα, καταδικάστηκε χτες από το Πλημμελειοδικείο Σύρου, ο πρώην Δήμαρχος Μυκόνου κ. Βερώνης…. μετά από μηνυτήρια αναφορά του εκδότη της Αθ.Μαυρέλη, που κρατείται στις φυλακές Χίου, κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση….»

Ο κ.Μαυρέλης έχει καταδικαστεί κάμποσες φορές για βαρύτατους χαρακτηρισμούς και καταγγελίες σε βάρος του Δωρόθεου Β΄ (και του περιβάλλοντός του), μητροπολίτη Σύρου Τήνου Μυκόνου κλπ, πνευματικού τέκνου του Δωροθέου Α΄ (γνώριμου της κας Δ.Λιάνη Παπανδρέου), πνευματικού πατέρα του Ιερότατου μητροπολίτη Κονγκό και διοργανωτή τιμητικού μνημόσυνου (16.12.2012) του βασανιστή της Μακρονήσου και διαβόητου στο πανελλήνιο ροζ μητροπολίτη Στυλιανού Πρεβέζης: (Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ, Ο ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ κυρού ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ του Τηνίου, …»). Μπορεί ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το κορόιδο, πολλοί όμως δεν ξεχνούν πως: «Ο Στυλιανός απολογείται στην Ι.Σύνοδο, όπου απειλεί ότι ‘αν αποσχηματισθεί θα δώσει στη δημοσιότητα τους φακέλους με τις φωτογραφίες ομοφυλοφιλικών σχέσεων 8 μελών της Ι.Συνόδου, τους οποίους είχε αποκτήσει από την τότε ΚΥΠ, μέσω του διευθυντή της Ρουφογάλη’ » (Wikipedia, λ.Στυλ. Πρεβέζης).

Ο κ.Μαυρέλης διατείνεται ότι η καταδίκες του οφείλεται σε διαπλοκή του Δωρόθεου Β΄ με τοπικό δικαστικό παράγοντα. Η Μητρόπολη όμως προειδοποιεί: «την 12.06.2013, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου, κατεδίκασε ομόφωνα τον εκδότη της εφημερίδος «TIMES IN KOLONAKI» κ. Αθ.Μαυρέλη, σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο, για συκοφαντική δυσφήμιση διά του τύπου και εξύβριση του Πρωτοπρ. Γ.Φανερού, Αρχιερατικού παρ’ ημίν Επιτρόπου ….υπό το πρόσχημα του δήθεν ενδιαφέροντος για την Εκκλησία έσπευσαν να αναπαραγάγουν και να σχολιάσουν, προσθέτοντας και προσωπικές τους κρίσεις, μερικοί, αυτοαναγορευόμενοι σε τιμητές των πάντων, οι οποίοι δεν αντιμετώπισαν τις ίδιες συνέπειες, λόγω της μεγαλοψυχίας του Κληρικού μας. Ας μη υπεραίρονται όσοι θεωρούν τη μεγαθυμία και την υπομονή μας ως αδυναμία! Ακουέτωσαν ταύτα πάντες (sic!)…». Το ‘θιγόμενο’ τοπικό μπλογκ Xanemo απάντησε, μεταξύ άλλων σκληρότερων διατυπώσεων και τα εξής: «Η «Μητρόπολη εξέδωσε στις 13 Ιουνίου 2013, δελτίο τύπου το οποίο φέρνει περισσότερο σε «απειλητική επιστολή …Αν παρατηρήσουμε και την σχέση που έχουν οι κύριοι της μητρόπολής μας με διάφορους μεγαλοεπιχειρηματίες της Ελλάδας, …».

Μια εμπεριστατωμένη παλιότερη νηφάλια παρέμβαση στην υπόθεση, έχει εξαφανιστεί από το Διαδίκτυο («paraskhnio.gr»):

«Διαφθορά και κουκούλωμα που δεν θα τολμούσε ούτε η Χούντα (29.5.2011 Του Γ.ΝΤΑΣΚΑ). Ο Μαυρέλης βγάζει την εφημερίδα «TIMES IN KOLONAKI». Όσα γράφει είναι η ουσία και ο τρόπος που τα γράφει είναι η λεπτομέρεια που δεν έχει σημασία. Αυτά που γράφει χρόνια είναι ακριβώς αυτά για τα οποία ορίστηκε εφέτης ανακριτής στη Μύκονο. Για διαφθορά, για πολεοδόμους, για κρατικό μηχανισμό, για αυθαίρετα, για αυτό που λέγεται Μύκονος γράφει ο Μαυρέλης και καταγγέλλει. Θα του έπρεπε ένα βραβείο για την τόλμη του, με συστάσεις να κινείται στα Αριστοφανικά όρια και σε κάθε περίπτωση να αποφεύγει ορισμένες ακραίες εκφράσεις, οι οποίες όμως δεν αφαιρούν τίποτα από την ουσία. Αντίθετα, ένας δίκαιος δικαστής θα τις απέδιδε στην αγανάκτηση του μέσου δημοσιογράφου που χρησιμοποιεί οξύ και δριμύ ύφος και ταυτόχρονα στην ατομική ιδιοπροσωπία του Μαυρέλη, ο οποίος φαίνεται να έχει αγνούς σκοπούς. Και όμως… Αυτή η διαφθαρμένη χώρα κατάφερε να βάλει… φυλακή τον Μαυρέλη για συκοφαντική δυσφήμηση του τοπικού Μητροπολίτη. Έχουμε ακούσει διάφορα για τον Μητροπολίτη αυτόν. Και τα καλύτερα και τα… μη καλύτερα. Και να ισχύουν μόνο τα καλύτερα, το γεγονός ότι δέχθηκε να μπει φυλακή για συκοφαντική δυσφήμηση ο Μαυρέλης τον καθιστά πρόσωπο απορριπτέο από κάθε εκκλησιαστικό αξίωμα. Ειδικά γιατί αφορούν τη Μύκονο, τις αθλιότητες που γίνονται εκεί και επιβεβαίωση ο ορισμός εφέτη ανακριτή. Για να διασκεδαστεί κάθε σκέψη και υποψία, ο εφέτης ανακριτής θα πρέπει να αρχίσει την έρευνα σε βάθος από τον πολεοδόμο, τον Μητροπολίτη, τους πολιτικούς της περιοχής και ιδιαίτερα για το πόσα χρήματα εισπράττονται από τη Μητρόπολη Σύρου και κυρίως από την Τήνο και πού καταλήγουν αυτά. Φυσικά, ιδιαίτερη έρευνα χρειάζεται για τα σπίτια πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και άλλων στη Μύκονο. Αν γίνει πραγματική έρευνα, δεν θα φτάνουν οι φυλακές Κορυδαλλού και το τμήμα επωνύμων … Δείτε μερικά κείμενα από αυτά που έγραψε ο Μαυρέλης και θα καταλάβετε τον βαθμό διαφθοράς της χώρας».

3.Το μπλογκ directnews (η διαχειρίστριά του δημοσιογράφος Δέσποινα Μπρούσαλη συνελήφθη το Σεπτέμβρη, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που υπέβαλε η ανακρίτρια κα Ι.Χατζάκη, που χειρίστηκε τη δικογραφία για το σκάνδαλο της Proton, για το δημοσίευμα «Με «κόλπα Μπουρμπούλια» επιχειρούν να διασώσουν τον Προβόπουλο …») παρουσιάζει από τις   28.9.2011 («Εμπλέκουν τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2 !» απομαγνητοφωνημένους διαλόγους (που φέρεται ότι υπέκλεψε η ΕΥΠ) του πανοσιολογιότατου Γιοσάκη με τον ευλαβή κ.Σωτήριο Τζούμα, τ.πολιτευτή της ΝΔ και επικοινωνιολόγο του αειδήμου αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου του Α΄, σχετικές με τη δίκη της Λαμίας, μερικά αποσπάσματα από αυτά δημοσίευσε τώρα και το Hot Doc.

4. Καταγγελίες για υποτιθέμενη εμπλοκή στο παραδικαστικό του Πανιερότατου Σύρου έχουν ξαναδημοσιευθεί, χωρίς συνέχεια, από το 2005: “Χθεσινό δημοσίευμα (εφημερίδα «City Press») αναφέρεται σε «νέες κασέτες» που εμπλέκουν τους μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεο, Σερρών Θεολόγο και Κοζάνης Παύλο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιεχόμενο των κασετών «έχει να κάνει με δικαστικές παρεμβάσεις, “ροζ” υποθέσεις και αμφιλεγόμενη διαχείριση σημαντικών ποσών» («Ελευθεροτυπία», 5.2.05). Η είδηση δημοσιεύθηκε και στο “ΒΗΜΑ”  (6.2.2005): «Οι «Ιφιγένειες» της Εκκλησίας» (Μ. Αντωνιάδου), το οποίο δεν κατονόμασε τους 3 Ιεράρχες, απλά τους “φωτογράφισε” : «...Δύο Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος και ένας της νησιωτικής χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Καταγγελίες μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επισήμως σε βάρος τους όμως οι ίδιοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους».

paradik25. Τώρα, το ‘Hot Doc’, στα πλαίσια της μεγάλης του έρευνας, στη σελ.20 (φωτ.2, «Ο επικοινωνιολόγος του Χριστόδουλου και ο μητροπολίτης Σύρου»- Β.Τριάντης), αναφέρει με βάση τις τηλεφωνικές συνομιλίες που υπέκλεψε η ΕΥΠ, πως ο υπόδικος για αρχαιοκαπηλία ιερωμένος, φερόμενος ως «alter ego» του Σεβασμιοτάτου, έπρεπε να καταβάλλει 70.000 ευρώ για να αθωωθεί στο πολιτικό δικαστήριο της Λαμίας, ώστε να μην καθαιρεθεί αναγκαστικά από το δεσπότη και να μη βρει ο τελευταίος το μπελά του για την αδράνειά του. Ο κ.Τζούμας ρωτήθηκε από το περιοδικό και δήλωσε πως έχει καταθέσει υπόμνημα στη Δικαιοσύνη, ότι συνομίλησε με τον αρχιμανδρίτη όταν αυτός βρισκόταν στη φυλακή, πως ουδέποτε μετέφερε αυτές τις συνομιλίες στον Πανιερότατο και πως υπάρχουν κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος του πατρός Γιοσάκη.

Θέτω τα παρακάτω, νομίζω εύλογα, ερωτήματα, με βάση αυτά που έχουν δημοσιευτεί, εκφράζοντας την απορία μου για τη σχεδόν ανύπαρκτη δημοσιότητα, που πήρε μια δίκη ιερής «αρχαιοκαπηλίας», στην οποία «μεταξύ των ενδιαφερομένων για αγορά εμφανίζονται και τα ονόματα δυο από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες τα χώρας» (Ηot Doc-Α’ Ιανουρίου-στο «direct News» έχουν γραφτεί δυο ονόματα):

Α. Ποια ήταν η απόφαση του δικαστηρίου της Λαμίας, που δίκαια ή άδικα φέρεται ότι συσχετίζεται με εξαγορά;

Β. Πως γίνεται ένας ιερωμένος να τολμήσει να αποσπάσει έστω και μια παλιά βυζαντινή εικόνα, χωρίς να είναι βέβαιο πως θα γίνει αντιληπτός από τη Μητρόπολη ή έστω να φοβηθεί ότι θα συλληφθεί στα πράσα; Πως γίνεται να μην φοβάται ότι ο πρωτοπρεσβύτερος, που του την παρέδωσε καλή τη πίστει για συντήρηση (με ποια διαδικασία;), δεν θα τον κατηγορούσε μετά την πώληση της εικόνας, αν αυτή χανόταν;

Γ. Γιατί αυτή η υπόθεση καθυστερεί τόσο πολύ και στερείται της ανάλογης δημοσίευσης (της ψυχής της Δικαιοσύνης) και στο σκέλος της Μητρόπολης Σύρου, το οποίο δείχνει δεμένο και απλό;

Δ. Μήπως θα έπρεπε να είχαν τύχει μεγαλύτερης προσοχής οι πολυάριθμες συναφείς και συγκεκριμένες δημόσιες καταγγελίες και τα ερωτήματα του φυλακισμένου κ.Σάκη Μαυρέλη;

Θα περιμένουμε αναγκαστικά τη διεξαγωγή της δίκης του παραδικαστικού, που φέρεται ότι αφορά τους πανοσιολογιότατο πατέρα Γιοσάκη-ελλογιμότατο κ.Σωτήριο Τζούμα και εμμέσως τον αγιότατο Δωρόθεο Β΄ ή την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος. Ήδη για άλλη υπόθεση του δεύτερου παραδικαστικού, έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε επτά χρόνια φυλάκιση (με αναστολή-18.6.2013), το πνευματικό τέκνο του ιερού Καλλινίκου τ.Πειραιώς, τ.βουλευτής της ΝΔ (και ολίγον «Λάος») κ.Μαντούβαλος. Υπενθυμίζω ότι από το πρώτο παραδικαστικό, όπου τόσος θόρυβος είχε σηκωθεί το 2005, προέκυψε η αθωότητα ή η ασήμαντη ενοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των «ενεχόμενων», όπως ο Τιτουλάριος Βρεσθένης, τ.Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος (κατοικοεδρεύων στη φιλόξενη αυλή του αγ.Αμβρόσιου, κινείται συνεχώς να ξαναβολευτεί σε κάποια υπαρκτή Μητρόπολη), δανειστής της (μη εκδιδόμενης από τη Μ. Βρετανία!;!) φυγόδικης Αντωνίας Ηλία, ο Ι.Γιοσάκης, και ο έγκριτος Νομικός κ.Σάκης Κεχαγιόγλου. Ίσως κάποια ερώτηση στη Βουλή του φιλακόλουθου τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Συρμαλένιου, να επιτάχυνε τις εξελίξεις και να έριχνε περισσότερο φως στη Μύκονο και στις πέριξ νήσους του οιακοστρόφου Δωροθέου του Β΄.

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

70 Responses to Το ‘δεύτερο’ ιερό ‘παραδικαστικό’

 1. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/103087/paradikastiko-zei-ola-ta-onomata-kai-oi-ypoklapeises-synomilies

  02 Ιανουαρίου 2014

  9 Σχόλια

  Τον Οκτώβριο του 2009 άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι μια υπόθεσης που ονομάστηκε «παραδικαστικό κύκλωμα 2». Ήταν η περίοδος που ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό του κυκλώματος, αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές και να αποκαλύψει τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Οι περισσότερες από 92.000 ώρες συνομιλιών που καταγράφηκαν από τις Αρχές κατέδειξαν τις δραστηριότητες της οργάνωσης, ακριβώς όπως τις είχε περιγράψει ο βασικός μάρτυρας. Κι όμως. Μια τεράστια υπόθεση, που κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει μυθιστόρημα ή ταινία, λιμνάζει μέχρι σήμερα στα χέρια της Δικαιοσύνης.

  Στημένες δίκες, αρπαγές ακινήτων, χρηματισμός πολιτικών προσώπων, ξέπλυμα χρήματος, business στις πλάτες μεταναστών, λαθρεμπόριο χρυσού και όπλων, πιθανώς και δολοφονίες. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που συνθέτουν το ποινικό παλμαρέ της εγκληματικής οργάνωσης, όπως προκύπτουν τόσο από τις καταθέσεις του βασικού μάρτυρα, όσο και από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, τις οποίες αποκαλύπτει το Hot Doc. Μαζί με αυτές, φέρνουμε στο φως τα όνοματα όσων φέρονται να εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση, αλλά και μια αποκαλυπτική συνέντευξη του Δημήτρη Παρασκευόπουλου, του προστατευόμενου αλλά στην πραγματικότητα απροστάτευτου, μοναδικού μάρτυρα, ο οποίος κινδυνεύει.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Σχετικά με τα πανηγυρόσπιτα:

  http://newpost.gr/post/74822/thayma-me-to-neo-xaratsi-gia-toys-naoys-poy-eginan-viles#ixzz2qH2H0Nbs

  «Θαύμα» με το νέο χαράτσι για τους ναούς που έγιναν… βίλες!

  ……………….

  Ο λόγος για τους «θρήσκους» ιδιοκτήτες ακινήτων. Και δεν αναφερόμαστε στους ιερείς και την εκκλησιαστική περιουσία που εξαιρείται συστηματικά από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, αλλά για κάτι παρεμφερές. Πρόκειται για τους «θεοσεβούμενους» ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι από το 2000 και έπειτα πήραν άδεια από την πολεοδομία (και την Μητρόπολη) για να χτίσουν έναν μικρό ναό στην αυλή τους και ανταυτού έχτισαν… υπερπολυτελείς βίλες.

  Το «στρίβειν διά της… ναοδομίας»

  Για να εκδοθεί άδεια ανέγερσης ναού απαιτείται η συναίνεση του οικείου μητροπολίτη και αυτό αποκαλείται Ναοδομία.

  Εάν πρόκειται για ιδιωτικό χώρο παραχωρείται το μέρος του οικοπέδου στο οποίο θα ανεγερθεί ο ναός στην οικεία μητρόπολη, εφόσον ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να τελούνται όλες οι θρησκευτικές τελετές σε αυτόν. Η Πολεοδομία ελέγχει μόνον τους όρους δόμησης και το διάγραμμα κάλυψης από τα αρχιτεκτονικά.

  Επίσης, στη Ναοδομία δεν υπάρχει έλεγχος φορολογικών, δηλαδή η είσπραξη της αμοιβής δεν είναι διασφαλισμένη όπως όταν εκδίδεται μια άδεια στην Πολεοδομία, γι’ αυτό συνηθίζεται η σύνταξη ιδιωτικών συμφωνητικών…!

  Όλο αυτό το σύστημα στην ουσία είναι διάτρητο με πολλά «παραθυράκια» και αιτία δημιουργίας της «φάμπρικας κατασκευής πολυτελών εξοχικών μετά πισίνας», κυρίως στα νησιά των Κυκλάδων, χωρίς να αποκλείονται περιπτώσεις και στη λοιπή χώρα. Δηλαδή, η κατασκευή ενός εξωκκλησιού χρησιμοποιήθηκε ως κάλυψη για απόκτηση βίλας! Το σχέδιο είναι πολύ απλό: άδεια από τη ναοδομία για ανέγερση εκκλησίας. Άδεια για ανέγερση… πανηγυρόσπιτου (για τα… πανηγύρια) και άδεια δεξαμενής συλλογής ομβρίων υδάτων που εξελίσσεται σε… πισίνα!

  Όπως δημοσιεύθηκε και στην εφημερίδα Κυκλαδική, 17.9.2010, «η Διεύθυνση Ναοδομίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, που εδρεύει στην Αθήνα και δεν έχει αποκεντρωμένες υπηρεσίες, εκδίδει άδειες ανεγέρσεως ναών και εξωκκλησιών χωρίς κανέναν έλεγχο και αυτοψία και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Με τις άδειες αυτές, πολίτες χτίζουν πολυτελείς βίλες ή και ξενοδοχεία σε οικόπεδα εκτός σχεδίου πόλεως και μάλιστα σε περιοχές όπου οι αξίες είναι πολύ υψηλές».

  Συγκεκριμένα, σε ένα μόνο νησί – αυτό της Μυκόνου- έχουν κτιστεί τα τελευταία χρόνια 50 πολυτελείς κατοικίες.

  Το «στρίβειν διά της… ναοδομίας» εντοπίστηκε το 2000, από τον τότε υπουργό Αιγαίου Νίκο Σηφουνάκη, και το 2001, με το νόμο 2940 τής τότε υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου θεσπίστηκε ότι η ανέγερση ιδιωτικών ναΐσκων επιτρέπεται μόνον σε άρτια και οικοδομήσιμα ακίνητα, η επιφάνειά του θα είναι μέχρι 50 τετραγωνικά, ενώ το πανηγυρόσπιτο άλλα 10 τετραγωνικά. Οι οικοδομικές εργασίες, εκτός από το ναΐσκο, γίνονται με οικοδομική άδεια που εκδίδεται από την πολεοδομία.

  Η διάταξη του νομοσχεδίου, που δεν γίνεται δεκτή από τους αρχιτέκτονες, προβλέπει ότι όλες οι εργασίες γίνονται με κοινές αποφάσεις των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ και Παιδείας. Η Εκκλησία, που έχει την ευθύνη ακόμη και για την αλλαγή… χρήσης (!) του ακινήτου, απλώς θα ενημερώνει τις πολεοδομίες που θα έχουν αρμοδιότητα μόνον στον έλεγχο και την επιβολή προστίμων σε περίπτωση αυθαιρέτων.

  Υ.Γ: Σε απλά ελληνικά, όσο πιο «θρήσκος» είσαι τόσο λιγότερα πληρώνεις σε αυτή την χώρα.

  • Ο/Η Lawyer λέει:

   http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=241407&catID=3

   Σε ποινή επτά ετών, με αναστολή αλλά χωρίς κανένα ελαφρυντικό, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Πέτρος Μαντούβαλος, κατηγορούμενος στο αποκαλούμενο «παραδικαστικό κύκλωμα».

   Σύμφωνα με την απόφαση ο πρώην βουλευτής κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του Π.Μαντούβαλου για τρία έτη.

   Αντίστοιχη της τελικής απόφασης ήταν η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. Στην εισήγησή του, υποστήριξε ότι τα επτά εκατομμύρια δραχμές κατατέθηκαν στο λογαριασμό του τότε ανακριτή Καλούση από τον δικηγόρο Χρ. Χατζηπαναγιώτου (σ.σ. έχει αθωωθεί) κατ’ εντολή Μαντούβαλου. Μάλιστα, εξήγησε πως «ο κατηγορούμενος επέβαλε στο νεαρό τότε δικηγόρο την ιδέα ότι η κατάθεση έγινε μετά από εντολή της Δέλλη», μιας ηλικιωμένης συνηγόρου, που σήμερα έχει αποβιώσει.

   Ο Πέτρος Μαντούβαλος απολογούμενος, αρνήθηκε τη σε βάρος του κατηγορία, υποστηρίζοντας πως την περίοδο εκείνη απουσίαζε στη Ρουμανία καθώς και ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Χαρακτήρισε μάλιστα, τον φυγόδικο Ιω. Μπολέτση, που ήδη έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση, «σκοτεινός και περίεργη προσωπικότητα».

   Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς βουλευτής είχε αθωωθεί για την ίδια υπόθεση στις 26 Φεβρουαρίου του 2010. Όμως, πριν ολοκληρωθεί η δίκη και λίγα λεπτά μετά την εκφώνηση της απόφασης, ο νυν καταζητούμενος Ιω. Μπολέτσης μίλησε για «νέο κύκλωμα». Κατήγγειλε τον τότε πρόεδρο του δικαστηρίου, Γ. Ευσταθίου, για «εκβίαση, προκειμένου να μου αποσπάσει χρήματα για την απαλλαγή μου», εμπλέκοντας τον αρχιμανδρίτη Ιάκ. Γιοσάκη ως ενδιάμεσο, αλλά και τον Π. Μαντούβαλο που, όπως είχε ισχυριστεί, «γνώριζε τι γινόταν στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου».

   Λίγους μήνες αργότερα, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μόνο σχετικά με την απαλλαγή του Π. Μαντούβαλου για το κακούργημα της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

   http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=136204
   Ελευθεροτυπία, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

   ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ: ΑΘΩΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟ, ΑΛΛΑ…

   Καταγγελία-φωτιά για τον πρόεδρο

   Της ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΞΥΝΟΥ

   «Ασύλληπτες» καταγγελίες για νέο παραδικαστικό κύκλωμα, με το οποίο φέρεται να συνδέεται ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται

   http://www.naftemporiki.gr/story/301880

   Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τις καταγγελίες του επιχειρηματία Ι.Μπολέτση σε βάρος του προέδρου εφετών Γ. Ευσταθίου, στη δίκη για το παραδικαστικό, διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ι.Σακελάκος.

   Μετά την ανακοίνωση της απόφασης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο επιχειρηματίας καταφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου του δικαστηρίου Γιώργου Ευσταθίου, υποστηρίζοντας πως έχει καταγεγραμμένη συνομιλία του, στην οποία φέρεται να συζητά για ποσό 60.000 ευρώ, με εμπλεκόμενο στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, για την παρούσα δίκη.

   Για το λόγο αυτό υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης σε όλα τα μέλη του δικαστηρίου, το οποίο θα εκδικαστεί την Τρίτη το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, από άλλη σύνθεση.

   Η αίτηση στρέφεται στο πρόσωπο του προέδρου, εξαιτίας της επίμαχης συνομιλίας, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη του δικαστηρίου, καθώς ομόφωνα είχαν αποφασίσει επί της απαλλαγής και ενοχής κατηγορουμένων

 3. Ο/Η Παναγία της Οφιούσας λέει:

  Τα… έψαλε στον βουλευτή στον ναό της Παναγίας Τήνου

  Τετάρτη, Μάρτιος 27, 2013 – 13:00

  Απροσδόκητη φραστική επίθεση δέχτηκε εντός του ναού της Παναγίας της Τήνου και κατά τη διάρκεια της Δοξολογίας ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος. Ανήμερα του Ευαγγελισμού εκατοντάδες πανέλληνες προσκυνητές και Κύπριοι εόρτασαν μαζί με τους Τηνίους τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επαναστάσεως του 1821.

  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας (της οποίας προέστη ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος) τελέσθηκε η Δοξολογία για την εθνική εορτή. Αμέσως μετά ξεκίνησε να μιλά προς το εκκλησίασμα ο μητροπολίτης. Προσφωνώντας τους επισήμους και μόλις είπε «αξιότιμε κύριε βουλευτά…» κάποιος ηλικιωμένος κύριος από το εκκλησίασμα τον διέκοψε φωνάζοντας: «Δεν είναι κανένας βουλευτής εδώ, σεβασμιότατε… Υπάρχει κάποιος;». «Ναι, εγώ!», φώναξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ηλικιωμένος και καλοστεκούμενος κύριος τον πλησίασε, ενώ οι παριστάμενοι παρακολουθούσαν έκπληκτοι, στάθηκε μπροστά από τον βουλευτή και τον ρώτησε: «Ποιος είσαι και από ποιο κόμμα;». «Είμαι ο Νίκος Συρμαλένιος από τον ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ο βουλευτής και τότε… ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε: «Τι γυρεύεις στην εκκλησία; Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ είστε άθεοι! Να φύγεις από την εκκλησία». Κάποιοι από το εκκλησίασμα «συμμάχησαν» με τον ηλικιωμένο και φώναξαν: «Δίκιο έχει… Είναι άθεοι! Δεν έχουν θέση εδώ!» Ο βουλευτής διατήρησε την ψυχραιμία του, ενώ προς το μέρος του διαμαρτυρόμενου κινήθηκε ο αστυνομικός διευθυντής αλλά και ο αρχιερατικός επίτροπος, με την παρέμβαση του οποίου αποφεύχθησαν τα χειρότερα. Ο ηλικιωμένος οδηγήθηκε εκτός ναού και η Δοξολογία συνεχίστηκε.

  ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=336141

  Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

  Λογοκρισία για το blog Ξάνεμο Τήνου

  Αύριο το πρωί, στο Πρωτοδικείο της Σύρου, δικάζεται ακόμη μία υπόθεση ιντερνετικής λογοκρισίας. Αφορά στο ιστολόγιο Ξάνεμο της Τήνου, που τον περασμένο Σεπτέμβριο δημοσίευσε επιστολή αναγνώστη για παραβατική συμπεριφορά μελών της τοπικής ιεραρχίας. Η μήνυση κατατέθηκε από τον αρχιερατικό επίτροπο και αφορά τόσο τον αποστολέα όσο και έναν εκ των διαχειριστών του ιστολογίου, τον Π. Αλικάρη.

  Ο πρώτος διώκεται διότι με την επιστολή του στο Ξάνεμο «ισχυρίστηκε ενώπιον τρίτου διά του Τύπου ψευδές εν γνώσει του γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψη άλλου» και ο δεύτερος διότι «παρείχε άμεση συνδρομή στον πρώτο». Την οποία επιστολή πήρα τηλέφωνο τον Π. Αλικάρη και μου τη διάβασε και ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί μπορεί κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο να αναγνώρισε τον εαυτό του στις γραμμές της.

  Οπως και να έχει το πράγμα, η υπόθεση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς δοκιμάζει τα όρια της ιντερνετικής ελευθερίας. Ηδη έχουν συγκεντρωθεί αρκετές υπογραφές υπέρ του Ξάνεμου (συμμετέχουν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και ο Αλέκος Αλαβάνος), ενώ οι διαχειριστές του bolg μας είπαν χαρακτηριστικά: «Δεν σταματάμε, δεν το βουλώνουμε!».

  ΧΡ. Ξ.

  TEΛΙΚΑ ΕΠΗΛΘΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ
  http://xanemo.blogspot.gr/2013/01/blog-post_16.html

  Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

  Δικαστική δήλωση (*)

  Κατόπιν πρότασης του προέδρου του δικαστηρίου ο μηνυτής ανακάλεσε την μήνυση και η ανάκληση έγινε δεκτή.

  Στα πρακτικά κατατέθηκε η εξής κοινή δήλωση:

 5. Ο/Η Κυριακίδης Λαυρεντιάδης λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/104055/poios-einai-o-symvoylos-toy-efraim-emmanoyil-poy-synelavan-gia-ta-ypovryhia

  Ποιος είναι ο σύμβουλος του Εφραίμ, Εμμανουήλ, που συνέλαβαν για τα υποβρύχια

  13 Ιανουαρίου 2014

  O Σωτήρης Εμμανουήλ, που συνελήφθη τη Δευτέρα για το σκάνδαλο των υποβρυχίων μαζί με το Γιάννη Μπέλτσιο, όπως έχει αποκαλυφθεί στο παρελθόν, δεν έχει περιορίσει τις υψηλές του διασυνδέσεις στον κλάδο των εξοπλιστικών και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Στη φωτογραφία που ακολουθεί εμφανίζεται ο εκλεκτός εκτός των άλλων και του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, στην ολονυκτία πριν τη σύλληψη του ηγούμενου. Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr ο Σωτήρης Εμμανουήλ έχει διατελέσει και σύμβουλος του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου…

  Σε προκαταρκτικές ανακρίσεις που είχαν γίνει για την υπόθεση των παράνομων πληρωμών το 2004 στο Ντίσελντορφ, ήταν η πρώτη φορά που ο Μόλενμπεκ είχε μιλήσει για τον Σ. Εμμανουήλ και τη σχέση του με την εταιρεία Inνeco. Η υπεράκτια εταιρεία έχει ήδη εμφανιστεί στη λίστα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel ως αποδέκτης πληρωμών. «Σας λέει κάτι η εταιρεία Inveco;», ρωτούσε ο εισαγγελέας του Ντίσελντορφ. «Ναι, σχετίζεται με τον Σωτήρη Εμμανουήλ. Πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές των διαπραγματεύσεων, σε ένα λεγόμενο Head of Agreements. Αυτό σχετιζόταν με διάφορες αποδοχές για τον κ. Εμμανουήλ».

  Τον Ιούλιο του 2010, στο Μόναχο, ο παλαιός διευθυντής της Ferrostaal θα μιλήσει και για συγκεκριμένα χρηματικά ποσά. «Η Inveco ήταν κατά κάποιο τρόπο αναμεμιγμένη με πληρωμή από την HDW, εννοώ πληρωμή 17.000.000». Επιπλέον διευκρινίζει: «Την εταιρεία Inveco την τοποθετώ κοντά στον κ. Εμμανουήλ, αλλά δεν είμαι σίγουρος για αυτό».

 6. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/103582/giosakis-o-papas-toy-paradikastikoy-synomilies-poy-kaine-dikastikoys

  08 Ιανουαρίου

  11:56

  2014

  Μεταξύ των ονομάτων που φέρονται να εμπλέκονται στο νέο παραδικαστικό είναι και αυτό του Ιάκωβου Γιοσάκη. Πρόκειται για το γνωστό αρχιμανδρίτη ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή και στο πρώτο παραδικαστικό και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη εννέα ετών. Κάτι που τελικά στο Εφετείο μετετράπη σε ποινή 14 μηνών με αναστολή για το πλημμεληματικό βαθμό αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

  Ο βίος του αρχιμανδρίτη είναι γεμάτος από σκάνδαλα, υψηλές γνωριμίες τόσο στον εκκλησιαστικό όσο και στο δικαστικό χώρο, δικαστικές περιπέτειες, φήμη, χρήμα, εξουσία, με τον αρχιμανδρίτη να καταφέρνει πάντοτε να πέφτει στα μαλακά.

  Στις συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ, ο Ιάκωβος Γιοσάκης εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί σε διάφορες συνομιλίες με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της οργάνωσης Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο.

  Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στις 28/04/2010. Ο Γιοσάκης καλεί τηλεφωνικά το Γεωργιτσογιαννάκο. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η συνάντηση με ένα τρίτο πρόσωπο και ο καθορισμός κάποιου χρηματικού ποσού που θα τους ζητούσαν.

  Ο Γεωργιτσογιαννάκος προτείνει στον Γιοσάκη να του πουν ότι “ο κόσμος είναι απλήρωτος” και να του ζητήσουν 10.000 ευρώ. Λίγο μετά ο Γεωργιτσογιαννάκος λέει στο Γιοσάκη: “Να δώσει ένα τάλιρο στις κοπέλες που έχει εκτεθεί”. Και ο Γιοσάκης απαντά: “Και πες του και τα λοιπά γιατί μιλήσαμε πες (…) και τα λοιπά γιατί είμαστε και εμείς μεταξύ μας και τα λοιπά, τα βρήκαμε και να μη γίνει σκατά η δουλειά σου και τα λοιπά, θέλεις ένα τουλάχιστον δεκάρικο και βλέπουμε”.

  Λίγο μετά ο Γεωργιτσογιαννάκος αναφέρει σε συνομιλία του με άλλο πρόσωπο ότι όντως είναι απλήρωτοι οι δικαστές, ενώ εκφράζεται με αρνητικό τρόπο για έναν εισαγγελέα και με θετικά λόγια για τις “κοπέλες”.

  “Οι τρεις κοπέλες πάνω είναι δικές μας”, έχει “ένα πούστη εισαγγελέα Κρητικό, ο οποίος θα είναι καταπέλτης”, αλλά αυτό δεν τους πειράζει καθώς “οι κοπέλες τον έχουν γραμμένο στα αρχίδια τους”.

  Διαβάστε περισσότερα στο Hot Doc που κυκλοφορεί:

 7. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  http://www.antenna.gr/news/Society/article/103666/exigiseis-stin-iera-synodo

  Δημοσίευση: 02 Μαρτίου 2005 17:15

  Εξηγήσεις στην Ιερά Σύνοδο
  Εκ νέου συνεδρίασε την Τετάρτη η Ιερά Σύνοδος και εξέτασε τις νέες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥΙκανοποιητικές έκρινε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος τις εξηγήσεις του Μητροπολίτη Χίου, που αρνήθηκε ότι έχει λογαριασμούς στο εξωτερικό, ενώ δήλωσε ότι έχει μόνο έναν στην Ελλάδα, με ποσό που πρόκειται να διαθέσει στα σχολεία του νησιού.

  Με έγγραφό του ο κ. Διονύσιος προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινό, έχει ζητήσει το άνοιγμα όλων των δήθεν λογαριασμών του, ενώ έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα σχετικά δημοσιεύματα εις βάρος του.

  Η Ιερά Σύνοδος ζήτησε παράλληλα εξηγήσεις από τον Μητροπολίτη Αττικής για την off Shore εταιρεία που φέρεται να διαθέται, ενώ στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και οι καταγγελίες για τον Ζακύνθου Χρυσόστομο, σχετικά με την βίλα στην Πάτμο. Το πρωί προσήλθε στη Σύνοδο της Ιεραρχίας ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, που φέρεται αναμεμειγμένος σε ροζ σκάνδαλα.

  Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του αρχιεπισκόπου, δήλωσε ο Στέλιος Παπαθεμελής μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, καθώς όπως είπε, ο κ. Χριστόδουλος δεν εμπλέκεται ο ίδιος στα σκάνδαλα.

  Την Πέμπτη τελικά η ΔΙΣ θα εξετάσει τις καταγγελίες κατά του Μητροπολίτη Ζακύνθου, κ. Χρυσοστόμου, σχετικά με τη βίλα στην Πάτμο ενώ ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου που φέρεται αναμεμειγμένος σε ροζ σκάνδαλα είχε την Τετάρτη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο η υπόθεση του όμως δεν συζητήθηκε καθώς δεν προσήλθε βασικός μάρτυρας κατηγορίας.

  Την Πέμπτη εκδικάζεται από το εκκλησιαστικό δικαστήριο και η υπόθεση κληρικού που κατηγορείται για παιδεραστία παράλληλα με την ποινική εκδίκαση της υπόθεσης.

  Την ίδια ώρα, στα Ιεροσόλυμα μεταβαίνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Παναγιώτης Σκανδαλάκης όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πατριάρχη Ειρηναίο για τις εξελίξεις.

  Εν τω μεταξύ, κατάθεση-«φωτιά» έδωσε στον Αρειο Πάγο ο παραιτηθείς Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος, σχετικά με τη δράση και τις μεθόδους του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη.

  Ο κ. Θεόκλητος παραδέχθηκε ότι ο Γιοσάκης τον είχε βοηθήσει στις αντιδικίες του με τον πρώην Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, με αντάλλαγμα να τον προτείνει για αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου. Ανέφερε ότι δάνεισε 5.000 ευρώ στην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία με προτροπή του Γιοσάκη, για τον οποίο είπε επίσης, ότι διοργάνωνε ταξίδια αναψυχής για δικαστές και δικηγόρους στο Ντουμπάι και το Λουγκάνο.

  Για όλους και για όλα μίλησε ο Θεόκλητος Κουμαριανός, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και στον Γιώργο Παπαδάκη. Ο κ. Θεόκλητος παραδέχθηκε ότι δάνεισε 5.000 Ευρώ στην πρωτοδίκη Αντωνία Ηλία, που εμπλέκεται στο παραδικαστικό κύκλωμα. Αναφέρθηκε ακόμη στην υπόθεση Κουλουσούσα, υποστηρίζοντας ότι δεν έκανε ποτέ απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ επιτέθηκε στην αδελφότητα τής «Χρυσοπηγής» επισημαίνοντας ότι επιδιώκει να ελέγξει τον περιβάλλον τού Αρχιεπισκόπου.

 8. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  http://archive.in.gr/news/reviews/article.asp?lngReviewID=829017&lngItemID=597915

  Χριστόδουλος κατά Ιερώνυμου

  Διαψεύδει ο Αρχιεπίσκοπος ότι γνώριζε τον αρχιμανδρίτη Ι.Γιοσάκη
  31 Ιανουαρίου 2005

  Στην αντεπίθεση πέρασε τη Δευτέρα ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, καταδικάζοντας τους επικριτές του, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι γνώριζε τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη.

  Εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον των μητροπολιτών Θηβών, Ιερώνυμο και Ζακύνθου, Χρυσόστομο, για τα όσα δήλωσαν, αφήνοντας αιχμές εναντίον του Μακαριοτάτου για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις πριν από τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές του Μαΐου του 1998.

  «Η επίσκεψη του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, τη συνοδεία ανωτάτου δικαστικού, στον Μητροπολίτη Θηβών, λίγο πριν από την Αρχιεπισκοπική εκλογή, είναι παντελώς άγνωστη στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Χριστόδουλο, υπέρ του οποίου δήθεν ενήργησε ο Γιοσάκης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

  Επισημαίνεται «αντιθέτως, όπως προκύπτει από έγγραφη καταγγελία του ιεροδιάκονου Ίγκορ Χλοπόνιν, υπήρχαν πολύ στενές σχέσεις μεταξύ του κ. Ιερωνύμου και του Γιοσάκη».

  Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται «είναι απορίας άξιο, γιατί ο Μητροπολίτης Θηβών δεν κατήγγειλε τότε στα αρμόδια όργανα της Ιεράς Συνόδου τα περί της επισκέψεως που ο ίδιος σημειώνει ότι δέχθηκε».

  http://www.makeleio.gr/?p=31839

  “Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΓΙΟΣΑΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ. ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΡΕΝΕΣΗ”-ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο 30ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΦΥΛΑΚΗ(ΒΙΝΤΕΟ)

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=169584
  Στα Κύθηρα υπήρχε ένταση στις σχέσεις των ντόπιων με τον μητροπολίτη και ο Ιάκωβος Γιοσάκης το αντελήφθη εγκαίρως. Προτίμησε να αποδεχθεί πρόσκληση του Μητροπολίτη Λήμνου Παντελεήμονος, εγκαταστάθηκε στην ακριτική Μύρινα, όπου σε ηλικία 21 ετών προβιβάστηκε σε πρωτοσύγκελο και έγινε το δεξί χέρι του ηλικιωμένου και άρρωστου μητροπολίτη. Εκεί αναδύθηκε και το «ελευθεριάζον πνεύμα» με το οποίο τον είχε μπολιάσει ο Γκάτσος, αλλά και η φιλοχρηματία του. Ο Γιοσάκης, λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός του, είναι εξαρτημένος από το χρήμα. Το μέρος ήταν μικρό, γρήγορα άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για βραδινές εξόδους σε μπαρ, για διαχείριση εν λευκώ των χρημάτων της μητρόπολης, ακόμη και για εξαφάνιση παλαιών εικόνων. Οταν αντικαταστάθηκε το Austin Morris του ’44 που χρησιμοποιούσε ο Παντελεήμων με μία Mercedes, έστω αγορασμένη από τον ΟΔΔΥ, όπως λέει ο Γιοσάκης, ο νεαρός κληρικός δαιμονοποιήθηκε. Για να σώσουν την κατάσταση άνθρωποι της μητρόπολης έλεγαν ότι ήταν ανιψιός του Παντελεήμονος. Τελικά ο δραστήριος νέος που έγινε δεκτός με ανακούφιση, μια και ο ηλικιωμένος μητροπολίτης μετά βίας ασκούσε τα καθήκοντά του, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Λήμνο, μαζί με τον Παντελεήμονα, λόγω των διαδηλώσεων και της λαϊκής κατακραυγής.

  Επιστρέφει στην Ελλάδα και αναζητεί εναγωνίως ενορία. Ζητεί στήριξη από τον φίλο του, τότε Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, κ. Θεόκλητο. Κάποια στιγμή, σε μια συνάντηση κοινών γνωστών, γνωρίζει τον κ. Σ. Τζούμα, στον οποίο δίνει την εντύπωση ανθρώπου που επιθυμεί να ξεφύγει από το παρελθόν του και τον συστήνει στον Μητροπολίτη Αττικής κ. Παντελεήμονα. Ο Γιοσάκης διαθέτει επίσης τις συστάσεις του εισαγγελέα κ. N. Αθανασόπουλου και δεν κρύβει τις φιλικές σχέσεις του και με άλλους δικαστές – μάλιστα έδινε και νομικές συμβουλές όταν χρειαζόταν. Οταν ξέσπασε το σκάνδαλο του παραδικαστικού κυκλώματος, με επίκεντρο τον Ιάκωβο Γιοσάκη, πολλοί έχασαν τον ύπνο τους. Κάθε μέρα ένα καινούργιο όνομα τυλιγόταν στον ιστό του Γιοσάκη: δικαστές, ιερωμένοι, πολιτικοί.

 9. Ο/Η γουάου! λέει:

  ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (VIDEO) .

  Τρίτη, 14 Ιανουάριος 2014

  .
  1«Όσα δεν πέτυχε ο κομμουνισμός με την ανταρσία εναντίον του Έθνους γίνονται σήμερα κατορθωτά με τους πρόθυμους συνοδοιπόρους του που βρίσκονται στον δεξιό χώρο»

  Τελέστηκε την Κυριακή 12/01/2014 το καθιερωμένο μνημόσυνο εις μνήμην των πεσόντων στρατιωτών κατά την Μάχη της Κονίτσης τον Δεκέμβριο του 1947-48. Προηγήθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου ενώ μετά το μνημόσυνο ακολούθησαν ομιλίες από τον κ. Τζιαφά Γεώργιο τ. εκδότη-δημοσιογράφο που μίλησε για τα δραματικά γεγονότα της μάχης και του Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα, που με την δυναμικότητα που τον χαρακτηρίζει, αναφέρθηκε σε σειρά ζητημάτων της επικαιρότητας. Ο σεπτός ιεράρχης τόνισε ιδιαίτερα ότι την περίοδο 1947-48 η Ελλάδα αντιμετώπισε έναν εσωτερικό εχθρό, τον κομμουνισμό, ο οποίος προκάλεσε από την εκδήλωση περισσότερες συμφορές από την κατοχή. Αυτά τότε, σήμερα όμως τα ιστορικά γεγονότα έχουν ξεθωριάσει στην μνήμη των μεγάλων και οι νεότεροι τα αγνοούν. Εμείς όμως διατηρούμε τις εκδηλώσεις μνήμης γιατί είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίες από ποτέ. Να προσέχουμε τους προδότες που προέρχονται μέσα από την Ελλάδα διετύπωσε ο Σεβασμιώτατος. Η χώρα έχει γεμίσει από νέους εφιάλτες. Τούς βρίσκουμε στο κυβερνητικό στρατόπεδο και στην αντιπολίτευση, στις δήθεν κοινωνικές οργανώσεις, σε κοσμικά ισχυρούς παράγοντες, στον τύπο…

  Όλοι αυτοί προπαγανδίζουν το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, είναι αυτοί που στέλνουν τους πολυτέκνους στο ικρίωμα με φόρους κλπ, ευνοούν τους αγάμους και έχουν στο στόχαστρο τους οικογενειάρχες.

  Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην πολιτική της κυβέρνησης που είναι αντι-πολυτεκνική, αντι-οικογενειακή και αντι-δημογραφική, καθώς πλήττει ανελέητα τους πολυτέκνους και τους τιμωρεί για όσα περισσότερα παιδιά έχουν! Επεσήμανε επίσης, ότι είναι εκείνοι που έχουν νομοθετήσει δύο θανάσιμα αμαρτήματα, τις εκτρώσεις και την μοιχεία. Καί τώρα ετοιμάζονται να νομιμοποιήσουν και τους γάμους των ομοφυλοφίλων.

  Είναι οι περιβόητοι συνδικαλιστές και οι κομματικοποιημένοι καθηγητές που ουσιαστικά έχουν διαλύσει την μέση εκπαίδευση και κυρίως την ανωτάτη εκπαίδευση. Εξέφρασε παράλληλα την οργή του για όσους περιφρονώντας την εντολή του Θεού καταστρατηγούν την αργία της Κυριακής, επαναφέροντας τη δουλεία και κάνοντας σκλάβους τους Έλληνες. Κι ακόμη, όσοι πολεμούν την Εκκλησία θέλοντας να αρπάξουν και τα ελάχιστα απομεινάρια της λεγομένης εκκλησιαστικής περιουσίας.

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Υπάρχουν δικαστές στην Ιστανμπούλ

  http://www.koutipandoras.gr/article/104217/tria-hronia-fylaki-gia-ton-astynomiko-poy-psekase-ti-gynaika-me-ta-kokkina

  15 Ιανουαρίου

  Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών καταδίκασε το τουρκικό δικαστήριο τον αστυνομικό που είχε ψεκάσει με σπρέϊ πιπεριού κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί τη γυναίκα με το κόκκινο φόρεμα».

  Η φωτογραφία έκανε το γύρο του κόσμου και έγινε έμβλημα των αναταραχών που έλαβαν χώρα στο Πάρκο Γκεζί, κοντά στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη το περασμένο καλοκαίρι.

  Ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης Adnan Çimen ζήτησε ποινή τριετούς φυλάκισης του 23χρονου αστυνομικού F.Z., στον οποίο αποδόθηκαν κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας, ως συνέπεια των επιθέσεών του με σπρέι πιπεριού την 28η Μαΐου του 2013 εις βάρος της εν λόγω γυναίκας, αλλά και άλλων διαδηλωτών.

  Ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης τη διαθεσιμότητα του αστυνομικού από το σώμα, με την αιτίαση της παραβίασης των κανονισμών και την άσκηση αδικαιολόγητης βίας εις βάρος πολιτών.

  Οι συνειρμοί με την ελληνική πραγματικότητα είναι αναπόφευκτοι, με μοναδική διαφορά ότι εδώ επικροτούνται

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  O Παστίτσιος είναι θρήσκευμα;

  http://www.koutipandoras.gr/article/104291/skotadismos-deka-mines-fylakisi-ston-geronta-pastitsio
  Σκοταδισμός – Δέκα μήνες φυλάκιση στον «Γέροντα Παστίτσιο»
  14 Σχόλια

  Το δικαστήριο καταδίκασε σε δέκα μήνες φυλάκιση τον εικοσιεφτάχρονο Φίλιππο Λοΐζο, τον δημιουργό του «Γέροντος Παστίτσιου» για «κατ’ εξακολούθηση καθύβριση θρησκεύματος». Ο εισαγγελέας πρότεινε μικρότερη καταδίκη, ενώ ο Φίλιππος Λοΐζος άσκησε έφεση.

  Η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, αλλιώς o «Παστίτσιος» θα οδηγούνταν στη φυλακή.

  Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία είχε ξεκινήσει κατόπιν καταγγελιών της Χρυσής Αυγής, στα οποία η Δικαιοσύνη όπως αποδεικνύεται επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία. Πρόκειται για ξεκάθαρη ποινικοποίηση της ελευθερίας του λόγου

  • Ο/Η Επισκέπτης λέει:

   http://xairete.blogspot.gr/2014/01/blog-post_178.html
   Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

   Από δω και στο εξής προσοχή. Όσοι σατιρίζετε τον υπερφυσικό παππούλη…

   ΔΙΑΒΑΖΩ…
   στο JUNGLE-Report:
   https://www.facebook.com/JUNGLE.Report

   Από δω και στο εξής προσοχή.
   Όσοι σατιρίζετε τον υπερφυσικό παππούλη που ο ελληνικός ταλιμπανορθόδοξος μεσαίωνας τον θέλει…

   • να νικάει στο καράτε βουδιστές σαολίν
   • το κασκόλ του να εξαφανίζει τον όγκο του μαστού
   • να θεραπεύει με ένα άγγιγμά του τον καρκίνο
   • να εμφανίζεται στα όνειρα ασθενών λέγοντας «έλα στον τάφο μου και θα σε κάνω καλά»
   • να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται στα καλά καθούμενα όπως το πλήρωμα του Σταρ Τρεκ
   • να κόβει την εξάρτηση των νέων από τα ναρκωτικά φιλεύοντας τους φουντούκια
   • να ίπταται και να αιωρείται στον αέρα
   • να λάμπει και να ακτινοβολεί κατά το δοκούν
   • να μιλάει σε σαύρες και βατράχια και αυτά να του απαντούν με «ψιλές, λεπτές φωνούλες»

   …και ό,τι άλλη παλαβομάρα κατεβάσει ο νους του κάθε εντυπωσιαθήρα χριστιανομουλά για να την πιστέψει προθύμως το χριστεπώνυμο λοβοτομημένο κοπάδι.

   Όσοι λοιπόν τολμήσετε να σατιρίσετε τόσο σοβαρά πράγματα -στην Ελλάδα του 21ου αιώνα- κινδυνεύετε να καταδικαστείτε με 10 μήνες φυλάκιση.
   Να καταδικαστείτε δηλαδή εσείς για «καθύβριση θρησκεύματος» και όχι αυτοί που τα διακινούν για καθύβριση και προσβολή νοημοσύνης, ηθική βλάβη, ψυχική οδύνη και διασπορά κακόβουλων μπουρδολογιών.

   • Ο/Η Left λέει:

    Β. Κατριβάνου: Η καταδικαστική απόφαση για τον «Γέροντα Παστίτσιο» αποτελεί ντροπή και για την ελευθερία και για τη δημοκρατία

    Η σημερινή καταδίκη του 27χρονου διαχειριστή της ιστοσελίδας «Γέρων Παστίτσιος», Φίλιππου Λοΐζου, σε δεκάμηνη φυλάκιση με αναστολή για καθύβριση θρησκεύματος κατʼ εξακολούθηση πλήττει στην καρδιά της την ελευθερία της έκφρασης. Ταυτόχρονα, αποτελεί νίκη των πιο σκοταδιστικών και ακροδεξιών κύκλων που ζήτησαν, και τελικά πέτυχαν, τη λογοκρισία και την ποινική καταδίκη της σάτιρας και του λόγου. Ο «Παστίτσιος» δεν προσέβαλε το θρησκευτικό αίσθημα, ούτε τις αξίες του ανθρωπισμού και της ανεκτικότητας που πρεσβεύει η χριστιανική πίστη. Αντίθετα, η σάτιρά του έθιξε πρώτα τη νεοναζιστική (και παγανιστική) Χρυσή Αυγή, η οποία έφερε πρώτη το θέμα στη Βουλή, υποδυόμενη τη θεοσεβούμενη, στην πραγματικότητα για λόγους ψηφοθηρίας. Αντί η υπόθεση να τεθεί κατευθείαν στο αρχείο, οι διωκτικοί μηχανισμοί ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο αίτημα των κύκλων αυτών, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε περιπτώσεις όπου πράγματι απειλούνται έννομα αγαθά ή και ανθρώπινες ζωές, πλην όμως Αστυνομία και Δικαιοσύνη δεν δείχνουν παρόμοιο ζήλο. Η σημερινή καταδικαστική απόφαση αποτελεί ντροπή και για την ελευθερία και για τη δημοκρατία. Και, ταυτόχρονα, μια ευκαιρία για να ξανατεθεί επιτακτικά το ζήτημα της κατάργησης του αδικήματος της βλασφημίας και της καθύβρισης θρησκευμάτων. Πρόκειται για κραυγαλέο νομικό αναχρονισμό. Ο θεός, όπως επανειλημμένα έχουν τεκμηριώσει διαπρεπείς επιστήμονες, πιστοί και άπιστοι, δεν έχει ανάγκη από εισαγγελείς, τακτικούς ή αυτόκλητους.

    – See more at: http://left.gr/news/v-katrivanoy-i-katadikastiki-apofasi-gia-ton-geronta-pastitsio-apotelei-ntropi-kai-gia-tin#sthash.zc4WL2Au.dpuf

   • Ο/Η Πρεζόνι λέει:

 12. Ο/Η Αρχαιοκάπηλος παπάς λέει:

  http://www.makeleio.gr/?p=50744

  Καλαμπάκα: Ιερέας ανάμεσα στους συλληφθέντες για εγκληματική οργάνωση που εμπορευόταν εικόνες

  Δημοσιεύθηκε: 20/01/2014 20:25

  Η οργάνωση φέρεται να πουλούσε εικόνες μεγάλης ιστορικής και θρησκευτικής αξίας, ενώ κάποιες από αυτές είχαν κλαπεί από μοναστήρια.

  Μέχρι αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί 5 άτομα ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και Ιερέας, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ και φέρεται να λειτουργούσε στην τοπική Κοινότητα Παναγίας Καλαμπάκας.

 13. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Μην ξεχνάμε και αυτό
  http://www.karfitsa.gr/2012/10/24/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%86%CE%B8%CE%B7-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5/
  Συνελήφθη ιερέας που πουλούσε εικόνες για 450.000 ευρώ

  Δημοσιεύθηκε στις 24 Οκτωβρίου, 2012

  Ένας 46χρονος ιερέας που προσπάθησε να πουλήσει 9 εικόνες, που χρονολογούνται από τον 18ο και 19ο αιώνα, για 450.000 ευρώ, συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Το περιστατικό σημειώθηκε στη Λάρισα. Ο ιερέας και μια 52χρονη, επιχείρησαν να πουλήσουν σε αστυνομικό, ο οποίος παρίστανε τον αγοραστή, τις εν λόγω εικόνες έναντι του χρηματικού ποσού των 450.000 ευρώ.

  Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

  Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

 14. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  http://www.cretalive.gr/crete/view/efodos-thn-astunomias-sto-spiti-papa-brhkan-palies-eikones/136353

  Έφοδο στο σπίτι ιερέα έκαναν αστυνομικοί χθες το πρωί και κατέσχεσαν δύο παλιές εικόνες προκειμένου να εξεταστεί το νόμιμο της κατοχής τους.
  Ο 41χρονος ιερέας ο οποίος λειτουργεί σε χωριό της Μεσαράς δε συνελήφθη, ενώ οι εικόνες (Εσταυρωμένος και Άγιος Γεώργιος) εστάλησαν για γνωμάτευση στην ΚΓ Εφορεία Ιστορικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

 15. Ο/Η Eωσφόρος λέει:

  http://www.topontiki.gr/article/65225/Eksarthrothike-speira-emporias-eikonon—Iereas-metaksu-ton-sullifthenton
  ΤΡΙΤΗ, 21 Ιανουαρίου 2014
  Εξαρθρώθηκε σπείρα εμπορίας εικόνων – Ιερέας μεταξύ των συλληφθέντων

  Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εμπορευόταν εκκλησιαστικές εικόνες και άλλα αντικείμενα μεγάλης θρησκευτικής, συλλεκτικής και χρηματικής αξίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

  Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν πέντε άτομα από τα οποία τέσσερις Έλληνες (δύο άντρες ηλικίας 42 και 34 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 56 και 55 ετών) κι ένας 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας. Σημειώνεται ότι ο 34χρονος είναι ιερέας.

  Σε προκαθορισμένο ραντεβού, δύο από τους συλληφθέντες επιχείρησαν να πουλήσουν σε αστυνομικό προσποιούμενο τον «υποψήφιο αγοραστή» δύο εικόνες, ένα Πεντηκοστάριο και ένα ασημένιο φωτοστέφανο αντί του χρηματικού ποσού των 60.000 ευρώ.

  Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της απόπειρας πώλησης αντικειμένων που εμπίπτουν στο νόμο περί προστασίας αρχαιοτήτων κι εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, της ηθικής αυτουργίας και της συνέργειας σε απόπειρα πώλησης αντικειμένων που εμπίπτουν στον παραπάνω νόμο, των διακεκριμένων κλοπών, της υπεξαίρεσης και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

  Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα των μελών του κυκλώματος, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω αντικείμενα, τα οποία σύμφωνα με εκτίμηση της αρμόδιας αρχαιολόγου της 7ης Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας, εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί Αρχαιοτήτων:

  · μία (1) ξύλινη εικόνα ορθογωνίου τύπου, απεικονίζουσα την Αγία Παρασκευή, διαστάσεων 30 x 65 x 3 εκατοστών,
  · μία (1) ξύλινη εικόνα ορθογωνίου τύπου, απεικονίζουσα τον Ιησού κατά το μισό ένθρονο κρατώντας τη γη σε σφαίρα, διαστάσεων 55 x 51 x 2 εκατοστών,
  · ένα (1) βιβλίο «Πεντηκοστάριο» με ξύλινη επένδυση και δερμάτινη στάχωση, χρονολογίας 1765 μ.Χ., διαστάσεων 29,5 x 21 x 26 εκατοστών και
  · ένα (1) ασημένιο φωτοστέφανο.

  Στο πλαίσιο ερευνών που διενεργήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά εννέα (9) ξύλινες εκκλησιαστικές εικόνες, ένας ξύλινος σταυρός, ένα μεταλλικό νόμισμα, δύο εκκλησιαστικά βιβλία, τέσσερις λειψανοθήκες με λείψανα Αγίων, μία ασημένια πρόσοψη (πουκάμισο εικόνας), ένα φυλαχτό, μία φωτογραφία λειψανοθήκης και τέσσερα κινητά τηλέφωνα και αναλυτικότερα:

  Σε δύο οικίες και σε αποθήκη του 42χρονου ημεδαπού συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  – δύο (2) ξύλινες εικόνες, μέσα σε υφασμάτινο σάκο, ο οποίος ήταν επιμελώς κρυμμένος κάτω από τα κεραμίδια της σκεπής της αποθήκης, που απεικονίζουν η μία τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο (διαστάσεων 49 x 35 εκατοστά) και η άλλη τον Άγιο Θωμά (διαστάσεων 48 x 33 εκατοστά),
  ·ένας (1) ξύλινος σταυρός με μεταλλική επένδυση και μεταλλική αλυσίδα,
  ·ένα (1) μεταλλικό νόμισμα που απεικονίζει το Μέγα Αλέξανδρο

  Στην οικία του ιερέα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  · ένα (1) παλαιό Ευαγγέλιο χρονολογίας 1866 μ.Χ.,
  · ένα (1) παλαιό Ευχολόγιο,
  · τέσσερις (4) λειψανοθήκες Αγίων με λείψανα Αγίων,
  · μία (1) ξύλινη εικόνα παλαιού τύπου, που απεικονίζει την Άμπελο, διαστάσεων (13,5 x 18 x 2) εκατοστών,
  · μία (1) ξύλινη εικόνα παλαιού τύπου, που απεικονίζει τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, διαστάσεων (18,5 x 26,5 x 2) εκατοστών,
  · μία (1) ασημένια πρόσοψη του Αγίου Γεωργίου (πουκάμισο εικόνας),
  · ένα (1) φυλακτό μέσα σε μεταλλική θήκη και
  · πέντε (5) ξύλινες εικόνες νεοτέρων χρόνων, από τις οποίες οι τέσσερις απεικονίζουν την Παναγία και η πέμπτη τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη.

  Επιπλέον, στην οικία του ιερέα βρέθηκε και κατασχέθηκε μία φωτογραφία που απεικονίζει μία λειψανοθήκη με λείψανα Αγίου και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ στην οικία της 56χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη δύο κινητά.

  Ο ιερέας κατά την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα σκαλιστό ξύλινο σταυρό με ασημένια επένδυση και υφασμάτινο κορδόνι τον οποίο φορούσε και για τον οποίο επίσης διερευνάται η υπαγωγή του στη νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων. Το σταυρό αυτό είχε αφαιρέσει από Ιερό Ναό στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, όπου υπήρξε εφημέριος.

  Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί όλο το εύρος της παράνομης δράσης τους και να διακριβωθεί σε ποιες περιπτώσεις κλοπών από Ιερές Μονές και Ναούς της Θεσσαλίας και της ευρύτερης περιοχής αντιστοιχούν τα κατασχεθέντα αντικείμενα (εικόνες, ιερά σκεύη και λοιπά εκκλησιαστικά κειμήλια).

  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και έλαβαν προθεσμία, ώστε να απολογηθούν στον Ανακριτή.

  Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

 16. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  http://www.dailystar.com.lb/News/Lebanon-News/2014/Jan-21/244726-bishop-accused-of-molesting-boy.ashx#axzz2rsydwLra

  Bishop accused of molesting boy

  January 21, 2014 12:28 AM

  The Daily Star

  This YouTube grab shows the St Elias Monastery, in Chwayya. (The Daily Star/YouTube grab)

  BEIRUT: A Lebanese bishop was accused of sexually molesting a young boy at the Mar Elias Monastery in the Metn town of Dhour Choueir, according to local media reports.

  Two years after the incident, the case of Bishop Costantine Kayyal was filed in civil court Sunday, not with church authorities. According to the boy’s father, who spoke to the local media station LBCI, the 10-year-old was molested in the monastery in April 2012.

  He said that Kayyal had approached his son two years ago, nude underneath his robes, and tried to kiss him several times. Right after the incident, the father said he had seen his son run screaming into the courtyard outside the monastery. The boy eventually told his father what had happened with the bishop.

  The case comes just a few months after that of Lebanese priest Mansour Labaki, who was sentenced to a life of penitence and isolation following a conviction for sexually abusing at least three children, as well as soliciting sex. Archimandrite Panteleimon Farah was also sentenced to a life of isolation at the Hamatoura Monastery in the town of Kousba following what the Greek Orthodox Archdiocese of Byblos and Batroun called “violations of Christian life.”

  The boy’s father, whose identity was not disclosed, said that the judiciary had postponed court sessions in light of Kayyal’s absence, which he blamed on the controversial political and religious dimensions of the case.

  The family has German citizenship, allowing them to transfer the case to a human rights court there or to the Committee on the Rights of the Child in Geneva.

  A version of this article appeared in the print edition of The Daily Star on January 21, 2014, on page 4.

  Read more: http://www.dailystar.com.lb/News/Lebanon-News/2014/Jan-21/244726-bishop-accused-of-molesting-boy.ashx#ixzz2rsysTge6
  (The Daily Star :: Lebanon News :: http://www.dailystar.com.lb)

  A Lebanese bishop was accused of sexually molesting a young boy at the Mar Elias Monastery in the Metn town of Dhour Choueir, according to local media reports.

  Two years after the incident, the case of Bishop Costantine Kayyal was filed in civil court Sunday, not with church authorities. According to the boy’s father, who spoke to the local media station LBCI, the 10-year-old was molested in the monastery in April 2012

  Read more: http://www.dailystar.com.lb/News/Lebanon-News/2014/Jan-21/244726-bishop-accused-of-molesting-boy.ashx#ixzz2rszZwffN
  (The Daily Star :: Lebanon News :: http://www.dailystar.com.lb)

 17. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  http://www.lbcgroup.tv/news/135531/report-new-pedophilia-scandal-shakes-lebanese-chur

  After the verdict issued by the Vatican against Father Mansour Labaki, and after the investigation launched by the Orthodox Church with Archimandrite Panteleimon Farah, a new case emerges by accusing Bishop Constantine Kayal of sexually abusing a minor.

  However, the last case was opened before the civil judiciary, not before the Church.

  http://www.lbcgroup.tv/news/135529/introduction-to-the-evening-news-19-01-2014

  Following the scandals of Father Mansour Labaki and Archimandrite Panteleimon, Bishop Constantine Kayal accused of sexually abusing a minor.
  στο 0:25 και στο

 18. Ο/Η Οικονομέως του ευσεβούς και Ρέστη γωνία λέει:

  http://directnews.gr/greece/41252-marturas-se-mhnush-tou-resth-o-giorgos-oikonomeas-me-to-thalassodaneio-ton-400-000-euro.html

  Μάρτυρας σε μήνυση του Ρέστη ο Γιώργος Οικονομέας με το… θαλασσοδάνειο των 400.000 ευρώ

  Δάνειο ύψους περίπου 400.000 ευρώ, χωρίς καμία απολύτως υποθήκη έλαβε από την τράπεζα FBB – όταν αυτή ανήκε στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη…

  ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Οικονομέας.

  Αυτό προκύπτει από επίσημο δικαστικό έγγραφο που δημοσίευσε το περιοδικό HOT DOC, σύμφωνα με το οποίο ο Β. Ρέστης, προκειμένου να αποφυλακιστεί από τον Κορυδαλλό, αναγκάστηκε να καταβάλει στον εκκαθαριστή που τοποθετήθηκε στην FBB το συνολικό ποσό των 22.625.333, 89 ευρώ και 1.179.000 δολαρίων ΗΠΑ, προς εξόφληση των επισφαλών δανείων που είχε χορηγήσει επί των ημερών του η τράπεζα.

  Ανάμεσα στα χρήματα αυτά, σύμφωνα με το έγγραφο της ανακρίτριας Κυριακής Κατσιβέλη, περιλαμβάνεται και το ποσό των 393.249,32 ευρώ που ήταν προς εξόφληση του δανείου που είχε λάβει ο Γιώργος Οικονομέας.

  Σημειώνεται, ότι ο Β. Ρέστης κατηγορείται για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

  Το περιβάλλον του εφοπλιστή όπως αναφέρει το HOT DOC, υποστηρίζει ότι «… ο Οικονομέας ζήτησε δάνειο από τον Ρέστη, με μεσολάβηση στελέχους του ΔΟΛ. Για το δάνειό του δεν υπήρξε καμία υποθήκη και δόθηκε με εγγυητή τον ίδιο τον τραπεζίτη. Ο Γιώργος Οικονομέας δεν εξυπηρετούσε το δάνειο και έτσι ο Ρέστης, προκειμένου να αποφυλακιστεί, έπρεπε να καταβάλει το σύνολο του ποσού για το οποίο ήταν προσωπικά υπεύθυνος απέναντι στην τράπεζα».

  Σε επικοινωνία που είχε το περιοδικό με το δημοσιογράφο δεν θέλησε να απαντήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται «για μία καθαρή ιδιωτική συναλλαγή».

  Μάρτυρας του Ρέστη κατά του directnews.gr

  Με περίπου 400.000 ευρώ λοιπόν στην τσέπη ο Γιώργος Οικονομέας και αφού καμία δόση δεν κατέβαλε προς την τράπεζα, θεώρησε καθήκον του… να ξεπληρώσει αλλιώς το χρέος του προς τον εφοπλιστή.

  Έτσι, δέχθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας του Β. Ρέστη στη μήνυση που έχει υποβάλει ο τελευταίος κατά της δημοσιογράφου και διαχειρίστριας του directnews.gr, Δέσποινας Μπρούσαλη, για συκοφαντική δυσφήμηση.

  Η μήνυση αφορούσε δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας (26-7-2011) για την έρευνα που γινόταν από το ΣΔΟΕ σε βάρος του εφοπλιστή σχετικά με φοροδιαφυγή ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ (διαβάστε εδώ).

  Ειδικότερα, ο Οικονομέας προσήλθε στις 3 Οκτωβρίου 2012 στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κατέθεσε ενόρκως για τη συνάδελφό του Δέσποινα Μπρούσαλη τα ακόλουθα:

  ΕΡΩΤΗΣΗ: Επιθυμείτε να δώσετε θρησκευτικό ή πολιτικό όρκο;

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επιθυμώ να δώσω θρησκευτικό όρκο. Ορκίζομαι ενώπιον του Θεού να πω όλη την αλήθεια και μόνον την αλήθεια, χωρίς να προσθέσω ούτε να κρύψω τίποτα.

 19. Ο/Η στη Ρεματιά λέει:

  Στάση στο Χαλάντρι

  http://www.stasi.gr/2009-05-31-16-27-39/2009-06-10-10-49-15/147-q-q-q-q
  Κώστας Ευθυμίου

  «Παραδικαστικό Κύκλωμα» και «Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη»

  Ιστορία πρώτη.

  [………]

  . Χαρακτηριστικό είναι το αποτέλεσμα με την κρίση που προηγήθηκε στους κόλπους της εκκλησίας. Οι «καυτές» κασέτες με τους μητροπολίτες χάθηκαν ξαφνικά, το σκοταδιστικό παρελθόν και παρόν της εκκλησίας παρέμεινε στο απυρόβλητο (ούτε λόγος για διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας) και η ηγεσία της εκκλησίας κέρδισε μεταξύ των άλλων το δωράκι της ανωτατοποίησης των εκκλησιαστικών σχολών για να αναπαράγει αναβαθμισμένα τα διεφθαρμένα στελέχη της.

  […………]

 20. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=415803

  Ελευθεροτυπία, Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014
  ΑΝΤΩΝΙΑ ΗΛΙΑ

  Καταφύγιο στην Αγγλία

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

  * Υπάρχει διαφθορά στην ελληνική Δικαιοσύνη;

  – Θα σας απαντήσω ότι μπορεί πανεύκολα να εξακριβωθεί ανά πάσα στιγμή η διαφθορά στην ελληνική Δικαιοσύνη με σωστή και όχι δήθεν ενεργοποίηση του ουσιαστικού ελέγχου το «πόθεν έσχες» των δικαστών. Αυτό συνεπάγεται, ότι όλοι οι εν ενεργεία δικαστές που κατέστησαν πλουσιότεροι κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους, χωρίς να έχουν γίνει αποδέκτες κάποιας κληρονομιάς, πλούσιου γάμου, λαχείου κ.λπ., αναμφισβήτητα είναι διεφθαρμένοι!

  Τέτοιος ουσιαστικά όμως έλεγχος μέχρι τώρα δεν έγινε ποτέ στο χώρο της Δικαιοσύνης, γιατί γνωρίζω αρκετούς που πλούτισαν ως δικαστές χωρίς να πληρούν καμία από τις προϋποθέσεις που προανέφερα και χωρίς να ελεγχθούν ουσιαστικά ποτέ και από κανένα!!!

  Τα παραπάνω βέβαια παρασάγγας απέχουν από το να χαρακτηριστούν ως διεφθαρμένοι δικαστές και να καταδικαστούν ως εκ δόλου παραλείψαντες να υποβάλουν δηλώσεις «πόθεν έσχες» δικαστές που δεν έχουν τίποτα. Αυτό συνέβη και στη δική μου περίπτωση, γιατί όχι μόνο δεν πλούτισα ως δικαστής αλλά κατέστην αποδεδειγμένα και πολύ φτωχότερη.

  * Υπάρχει στη Δικαιοσύνη πνεύμα τιμωρίας Αγιάννηδων και ατιμωρησίας ισχυρών;

  – Νομίζω ότι η απάντησή μου στην προηγούμενή σας ερώτηση σας καλύπτει πλήρως.

  * Εχουν βρεθεί στις φυλακές άνθρωποι άδικα;

  – Βεβαίως, είτε από ανθρώπινο λάθος είτε από σκοπιμότητα.

  * Εχουν ενταφιασθεί υποθέσεις καραμπινάτες στην ελληνική Δικαιοσύνη;

  – Με πλήρη ευθύνη αυτού που δηλώνω ότι στα πλαίσια της κατά καιρούς ισχύουσας αρχής των άνωθεν ειλειμμένων αποφάσεων στην ελληνική Δικαιοσύνη, λόγω σκοπιμότητας, πολύ συχνά κάνουν την τρίχα τριχιά και διυλίζουν τον κώνωπα, καταπίνοντας όμως την κάμηλο, παραβιάζοντας φυσικά πλήρως κάθε έννοια δικαίου.

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  07 Απριλίου

  Δικαστής που υπηρετεί στο Εφετείο της Αθήνας, κατηγορείται ότι συναντούσε στο καζίνο Λουτρακίου και έπαιζε μαζί του τυχερά παιχνίδια 54χρονο πολιτικό μηχανικό ο οποίος θεωρείται βασικός πρωταγωνιστής του λεγόμενου «παραδικαστικού κυκλώματος Νο2».

  Ορισμένες από τις συναντήσεις αυτές έγιναν μάλιστα την περίοδο κατά την οποία ο εν λόγω δικαστής συμμετείχε σε σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που αθώωσε γνωστό δικηγόρο που υπήρξε και σημαντικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

  Για τον τελευταίο υπήρξαν καταγγελίες – οι οποίες στηρίζονται και σε υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες από τον κοριό της ΕΥΠ – και τις οποίες έχει αποκαλύψει το Hot Doc στο πρώτο τεύχος του 2014, ότι με τη μεσολάβηση του πολιτικού μηχανικού και ενός ιερωμένου, με διαχρονική παρουσία στα βρώμικα κυκλώματα της Δικαιοσύνης, δωροδόκησε μέλη του Δικαστηρίου και κατάφερε αρχικά να αθωωθεί.

  Τους «κάρφωσε» γυναίκα δικηγόρος

  Όπως αναφέρει το directnews.gr
  http://directnews.gr/greece/44609-dikasths-sunantouse-sto-kazino-tou-loutrakiou-ton-egkefalo-tou-paradikastikou-kuklomatos.html
  το οποίο αποκάλυψε την είδηση, η έρευνα για το παραδικαστικό κύκλωμα πήρε νέα τροπή όταν μία από τις συναντήσεις στο καζίνο Λουτρακίου «κάρφωσε» το Φεβρουάριο του 2014, γυναίκα δικηγόρος που εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση, καταθέτοντας ενώπιον του εφέτη – ειδικού ανακριτή Νικήτα Χριστόπουλου.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του directnews.gr ανέφερε, μεταξύ των άλλων, στην κατάθεσή της ότι το καλοκαίρι του 2008 ήταν στο καζίνο Λουτρακίου με μία φίλη της και συνάδελφό της από τον Πειραιά.

  Κάνοντας βόλτες στο χώρο του καζίνου μαζί με τη φίλη της αναγνώρισαν τον δικαστή ο οποίος, καθόταν σ’ ένα τραπέζι και έπαιζε χαρτιά, μαζί με τον 54χρονο πολιτικό μηχανικό, ενώ λίγη ώρα αργότερα τους είδαν να κατευθύνονται προς τη ρουλέτα για να συνεχίσουν εκεί τον τζόγο.

  Η κατάθεση της δικηγόρου οδήγησε τον κ. Χριστόπουλο να αποστείλει εμπιστευτικό έγγραφο με ημερομηνία 6 Μαρτίου 2014 προς το καζίνο Λουτρακίου, ζητώντας τα επίσημα στοιχεία εισόδου των δύο εμπλεκομένων για τα έτη 2008, 2009 και 2010.

  Από την έγγραφη απάντηση του Διευθυντή Τομέα Ασφαλείας του καζίνου, προέκυψε ότι ο εφέτης είχε επισκεφθεί το καζίνο 27 φορές το 2008, 67 φορές το 2009 και 32 φορές το 2010, ενώ ο πολιτικός μηχανικός 88 φορές το 2008, 141 φορές το 2009 και 153 φορές το 2010.

  Το σημαντικότερο όμως στοιχείο αποτελεί η αποκάλυψη, μέσα από επίσημα πλέον έγγραφα, πως κάποιες από τις κοινές επισκέψεις τους στο καζίνο είχαν πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της δίκης η οποία είχε ως αποτέλεσμα την προκλητική, με βάση τα στοιχεία της υπόθεσης, απαλλαγή του πολιτικού προσώπου και την καταδίκη σε πολυετείς ποινές κάθειρξης των συγκατηγορουμένων του! Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr το πολιτικό πρόσωπο το οποίο αναφέρεται είναι ο Πέτρος Μαντούβαλος ο οποίος είχε αθωωθεί πρωτόδικα στο δικαστήριο, αλλά τελικά ο Άρειος Πάγος έκανε αναίρεση για να καταδικαστεί τελικά σε ποινή επτά ετών με αναστολή.

  Μετά τη σημαντικότατη αυτή εξέλιξη, η ηγεσία της Δικαιοσύνης, θα πρέπει επιτέλους να δώσει πειστικές εξηγήσεις για το πώς ο «εγκέφαλος» του παραδικαστικού κυκλώματος 54χρονος πολιτικός μηχανικός, εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος και να πίνει τον καφέ του στο Κολωνάκι, ενώ σε βάρος του υπάρχουν αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις και δέκα τουλάχιστον εντάλματα σύλληψης…

 22. Ο/Η Left λέει:

  Με κατάλευκο πρωτοσέλιδο και ένα post-it επάνω που γράφει «φίμωτρο» κυκλοφόρησε η Αυγή [εικόνα]
  08.04.2014 12:38

  Ανάμεσα στα γεμάτα τίτλους και εικόνες πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα, την προσοχή τραβάει το ολόλευκο πρωτοσέλιδο της Αυγής με το μικρό κίτρινο post it που γράφει «φίμωτρο». Πρέπει να σκύψεις για να διαβάσεις τις μικρές γραμμές κάτω από τον τίτλο για να καταλάβεις τι πυροτόδητησε αυτή την αντίδραση της Αυγής.

  Μάλιστα, στο πάνω μέρος της σελίδας υπάρχει η σήμανση που παραπέμπει στην κατηγοριοποίηση των τηλεοπτικών προγραμμάτων ανάλογα με την κατάλληλότητα του περιεχομένου για τους ανηλίκους, και γράφει «Απαραίτητη η κυβερνητική συναίνεση».

  Το μικρό κίτρινο χαρτάκι εκφράζει τη διαμαρτυρία της εφημερίδας για την -όπως γράφει- επιχειρούμενη επιβολή προληπτικής λογοκρισίας από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κοτζαμάνη μετά από αίτημα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια.

  Οπως γράφει το σημείωμα, στόχος είναι η αφαίρεση του δικαιώματος της ενημέρωσης από τον πολίτη, η αδιαφάνεια και η προστασία της εξουσίας από αποκαλύψεις σκανδάλων τύπου Μπαλτάκου.

  Η αρθρογραφία στο εσωτερικό της εφημερίδας στηρίζει αυτή τη διαμαρτυρία.
  .

  Πηγή: Με κατάλευκο πρωτοσέλιδο και ένα post-it επάνω που γράφει «φίμωτρο» κυκλοφόρησε η Αυγή [εικόνα] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/150282#ixzz2yICEhmBK

  • Ο/Η Left λέει:

   http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/04/blog-post_10.html

   Πηγή: Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος – «Unfollow»

   Καταρχάς να πούμε πως και μόνο η αναφορά σε κάποιον οπαδό του Παναθηναϊκού ως «παναθηναϊκάκια» παραπέμπει σε έναν άνθρωπο της ηλικίας του Αντώνη Σαμαρά, συνεπώς εκ πρώτης όψεως φαίνεται ήδη πιστευτό το παράλληλο στόρι που τρέχει εδώ και κάποιες μέρες με το σκάνδαλο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.

   Βλέπετε, εδώ και πολλά χρόνια ο παναθηναϊκάκιας έγινε βάζελος και ο ολυμπιακάκιας έγινε γαύρος! Κλείνει η παρένθεση, γιατί τόσο ο ρετρό παναθηναϊκάκιας δικαστικός λειτουργός, που έχει αναχθεί στο τέταρτο πρόσωπο των ημερών πίσω από τον Σαμαρά, τον Μπαλτάκο και τον Κασιδιάρη, όσο και τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν όλες αυτές τις μέρες γύρω από αυτόν, μαρτυρούν πολλά για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης και μάλιστα από τους ίδιους που νομίζουν πως εργάζονται επιτυχώς για να μας πείσουν για το αντίθετο.

   Σωστά θα πείτε, όσοι στοιχειωδώς έχετε αίσθηση της κατάστασης στο δημόσιο βίο, πως γνωρίζαμε τόσο για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και γενικότερα στο δημόσιο, όσο και για χάρες που ξεπληρώνονται στους πολιτικούς πάτρωνες. Ναι, το ξέραμε, αλλά οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου φροντίζουν να μας το επιβεβαιώνουν διαρκώς. Όχι μόνο επειδή ο Μιχελάκης δάγκωσε τη γλώσσα του όταν στο πάνελ του Ενικού εκστόμισε ότι «Ναι, επί Σαμαρά έκλεισαν μέσα τη Χρυσή Αυγή», λες και ο πρωθυπουργός είναι δικαστικός ή εισαγγελέας, αλλά και για μια σειρά άλλων πραγμάτων.

   Ποιος είναι λοιπόν ο διαβόητος …παναθηναϊκάκιας; Δεν ξέρουμε! Και καλά, αφού δεν ξέρουμε, πώς εμφανίζονται σε ορισμένες εφημερίδες υποτιθέμενες δηλώσεις του; Γίνεται να φιλοξενεί ένα μέσο δηλώσεις του παναθηναϊκάκια ή να μεταφέρει με πάσα βεβαιότητα τις ακριβείς θέσεις του για όσα έχουν συμβεί, αν δεν γνωρίζει την ταυτότητά του; Όχι, δεν γίνεται, εκτός κι αν οι δηλώσεις είναι κυβερνητική ασίστ «πάρε, βάλε» στα μέινστριμ μίντια για να συνεχίσουν απρόσκοπτα το λειτούργημα του κυβερνητικού ξεπλύματος.

   Αφήστε λίγο στην άκρη τα μίντια. Αυτά κι αν δεν μας ξαφνιάζουν με τη μεροληπτική προς την εξουσία συμπεριφορά τους. Πάμε στη Δικαιοσύνη: Η κ. Φάκου, έπειτα από χαρτάκι του Δένδια, σύμφωνα με αρκετά μέσα, ανέθεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Καλλιόπη Νταγιάντα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων από τον Κασιδιάρη και στο πλαίσιο αυτής της προκαταρκτικής εξέτασης κλήθηκε και ο Μπαλτάκος. Και τι άλλο έκανε παράλληλα η Δικαιοσύνη; Είναι τόσο ανεξάρτητη στην Ελλάδα που έκρινε πως εντάξει μωρέ, όλα καλά, δεν χρειάζεται να γίνει τίποτε άλλο για το ζήτημα. Άλλωστε τι έγινε; Έγινε τίποτα;

   Θα περίμενε κανείς πως σε ένα ευνομούμενο κράτος, ξέρετε, από αυτά που δεν αρκεί να είσαι από το απέναντι χωριό του Σαμαρά για να διοριστείς στο δημόσιο, θα υπήρχε ακόμη μια παράλληλη έρευνα για να βρεθεί ποιος είναι ο παναθηναϊκάκιας, τι ρόλο παίζει στην ιστορία και αν και κατά πόσο υπάρχουν καραμπινάτες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη – που ίσως είναι μεγαλύτερο ζήτημα ακόμα κι από τις υπόγειες σχέσεις κυβέρνησης και Χρυσής Αυγής ή τους ακροδεξιούς θύλακες που αποδεδειγμένα συνυπάρχουν επί Σαμαρά στη ΝΔ.

   Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το θέμα, υπό την έννοια ότι μιλάει για τις προτεραιότητες που θα όφειλαν να έχουν έρευνες επί του ζητήματος τόσο σε κοινοβουλευτικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο: «Η Δικαιοσύνη πρώτη, αλλά και η Βουλή, οφείλουν να διερευνήσουν πλήρως το ενδεχόμενο κατάχρησης εξουσίας από κρατικούς λειτουργούς ώστε, στην περίπτωση που δεν ευσταθούν οι καταγγελίες, να αποκρουστούν εμπεριστατωμένα οι σχετικοί ισχυρισμοί, που διατυπώθηκαν από τον μέχρι πρότινος Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης, εάν όμως ευσταθούν, να αποδοθούν δεόντως οι ευθύνες. Η περιφρούρηση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών και της διάκρισης των εξουσιών συνιστά ύψιστο δημοκρατικό καθήκον».

   Όμως όχι! Κουβέντα για την ταμπακιέρα, για όσα ειπώθηκαν, καμία έρευνα απολύτως για τα πραγματικά σημαντικά του Μπαλτάκος-γκέιτ. Εκεί, να επιμένουν να μας υπενθυμίζουν πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξουν αυτοί που κατέστρεψαν το ελληνικό κράτος. Πως τίποτα δεν θα τους κάνει να λειτουργήσουν εκτός μικροπολιτικού συμφέροντος. Πως το μαγαζάκι τους θέλει ξήλωμα…

 23. Ο/Η Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή λέει:

  Έχει φορτωθεί πολλές υποθέσεις ο κος Ντογιάκος και αργεί κάπως να τις διεκπεραιώσει

  http://directnews.gr/greece/6411–2.html
  28-9-2011
  Τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, εμπλέκει ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2!

  Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την «έκθεση ανάλυσης» των χιλιάδων τηλεφωνικών συνομιλιών που έχει καταγράψει ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, προκειμένου να εντοπίσει μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες που λυμαινόταν το χώρο της Δικαιοσύνης.

  Η έκθεση αυτή υπογράφεται από δυο αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, που διερευνά την υπόθεση.

  Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο γνωστός επικοινωνιολόγος και από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χριστόδουλου, Σωτήρης Τζούμας.

  **********************
  Κακόπιστοι της Ακροδεξιάς αμφιβάλλουν για μερικά πράγματα:

  http://www.makeleio.gr/?p=80493

  ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ(“ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑΣ”): “ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ”-ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥ; ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΚΑΣΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΟΥ “ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕ” Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

  ********************

  Και κάποιοι του Ολυμπιακού είναι υπερβολικά καχύποπτοι:

  «Όπως ακριβώς ακόμη περιμένουμε το πόρισμα του ελέγχου του για το παραδικαστικό,…»

  http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140407/mpaltakos-kai-o-panathinaikakias-eisaggeleas-ntogiakos
  ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο »ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑΣ» ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ

  07-04-2014

  (……..)

  Είναι ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση του »παραδικαστικού» κυκλώματος και τις ύποπτες κινήσεις κεφαλαίων από επιχειρηματίες σε ΜΜΕ και στο χώρο της Δικαιοσύνης, μία υπόθεση στην οποία (θα έπρεπε να, αλλά δεν…) εμπλέκονται ονομαστοί παράγοντες της πολυμετοχικότητας του ΠΑΟ. Μεταξύ πολλών άλλων όμως, είναι και ο εισαγγελέας που ερεύνησε την υπόθεση της πλαστογραφίας της ιατρικής γνωμάτευσης με την οποία βγήκε »Ι5» ο κύριος Δημήτριος Γιαννακόπουλος.

  Όπως ακριβώς ακόμη περιμένουμε το πόρισμα του ελέγχου του για το παραδικαστικό, ώστε να εξετάσουμε τις κινήσεις κεφαλαίων από συγκεκριμένη τράπεζα η οποία μεταξύ άλλων δανειοδότησε τους »πολυμετοχικούς» στην περιβόητη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟ το καλοκαίρι του 2008, έτσι περιμένουμε να μας ενημερώσει ο »παναθηναϊκάκιας» κύριος Ντογιάκος για το αν κέρδισε νομότυπα την απαλλαγή στράτευσής του ο σημερινός ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟ, κύριος Δημήτριος Γιαννακόπουλος. Μιλάμε για μία περίοδο που ο κύριος Μπαλτάκος είχε άμεση εμπλοκή με την ΚΑΕ ΠΑΟ, θέμα που ανέλυσαν διεξοδικά τα »ΝΕΑ» πριν λίγες μέρες, με αποκαλύψεις και για τον υιό Μπαλτάκο.

 24. Ο/Η Red λέει:

  Όλοι στις 30/4 στο πλευρό των τριών της Εργατικής Αλληλεγγύης

  Από ΒΑΘΥ , Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 | 8:50 μ.μ.

  Tην Τετάρτη 30 Απρίλη στο Ε΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στα Δικαστήρια Ευελπίδων δικάζεται η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη μετά από μήνυση του έμμισθου συνεργάτη της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Ανδριόπουλου.

  Η Συγκέντρωση συμπαράστασης θα ξεκινήσει στις 9πμ έξω από το χώρο των Δικαστηρίων.

  Η μήνυση κατά της Κατερίνας Θωίδου, δημοσιογράφου της Εργατικής Αλληλεγγύης μέλους του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιας Δημάρχου Νίκαιας με την «Ανταρσία στην Κοκκινιά της Προσφυγιάς και της Αντίστασης», του Πάνου Γκαργκάνα, διευθυντή της εφημερίδας επίσης μέλους του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιου Ευρωβουλευτή με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Τάσου Αναστασιάδη, εκδότη της Εργατικής Αλληλεγγύης και επίσης υποψήφιου Ευρωβουλευτή με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι άλλο ένα επεισόδιο στη σειρά των μηνύσεων κατά αγωνιστών της αριστεράς, συνδικαλιστών και αριστερών εντύπων

  Ο Τάκης Ζώτος δικηγόρος υπεράσπισης της Εργατικής Αλληλεγγύης σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Δευτέρα 28/4 αρχικά εξήγησε ότι η μήνυση προέρχεται από «έναν τυπικό εκπρόσωπο ενός νέου μοντέλου που εφαρμόζει η άκρα δεξιά. Είναι ένας ακροδεξιός νομικός ακτιβισμός. Είναι ένας άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι το δημοσίευμα της Κατερίνας Θωίδου τον έχει συκοφαντήσει επειδή το άρθρο έλεγε ότι καθ’ υπόδειξη όλης της μεγάλης ομάδας των ακροδεξιών έχει υποβάλει την προσφυγή στο ΣτΕ και εκδόθηκε η συγκεκριμένη απόφαση».

  Στη συνέχεια θύμισε ότι παρόμοιο δημοσίευμα υπήρχε και στην εφημερίδα Καθημερινή πριν από το άρθρο της Εργατικής Αλληλεγγύης όπου αναφερόταν ότι ο Ανδριόπουλος είναι συνεργάτης της Χρυσής Αυγής.

  Είπε χαρακτηριστικά ότι ενώ στην Καθημερινή ζήτησε απλά επανόρθωση, μήνυσε «άμεσα την Εργατική Αλληλεγγύη μέσα στο πλαίσιο ενός ακροδεξιού, φασιστικού νομικού εξτρεμισμού». Συνέχισε λέγοντας για τον Ανδριόπουλο ότι «οι δημόσιες πράξεις του προδίδουν την αλήθεια του δημοσιεύματος, αλλά και οι ομολογίες των δικών του συνεργατών και ομοϊδεατών».

  Ο Ανδριόπουλος είχε μηνύσει την ΟΛΜΕ, τον Πέτρο Κωνσταντίνου, τον Σάββα Μιχαήλ, το ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλους επειδή οργάνωναν αντιρατσιστικά συλλαλητήρια απέναντι στα ρατσιστικά πογκρόμ που οργάνωνε ο ίδιος μαζί με την Σκορδέλη, τον Παναγιώταρο και άλλους ως «Επιτροπή Κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα». Επίσης, είχε μηνύσει τους 170 βουλευτές που υπερψήφισαν το νόμο Ραγκούση για «εσχάτη προδοσία», ενώ την ίδια περίοδο κατέθεσε και την προσφυγή.

  Όλοι αύριο στο πλευρό των τριών της Εργατικής Αλληλεγγύης.

  Η Τρομοκρατία δεν θα περάσει!

  Όλοι στην συγκέντρωση συμπαράστασης αύριο Τετάρτη 30 Απρίλη στις 9πμ στα δικαστήρια στην Ευελπίδων.

  ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 25. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://cyclades24.gr/index.php/2014-01-15-09-42-24/2014-01-15-10-12-07/2014-01-15-10-06-54/item/10408-nea-katadikh-mavreli-sth-diamaxh-tou-me-ton-mhtropolith-syrou

  Σάββατο, 01 Μάρτιος 2014
  Νέα καταδίκη Μαυρέλη στη διαμάχη του με τον Μητροπολίτη Σύρου

  Ακόμη μία καταδικαστική απόφαση σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας Times In Kolonaki Σάκι Μαυρέλη στη διαμάχη του με τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο.

  Όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλε στον ήδη τελεσίδικα καταδικασμένο για συκοφαντική δυσφήμιση του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, και τώρα στρεφόμενο εναντίον των εξ αίματος συγγενών του Σάκι Μαυρέλη, μη εφέσιμη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης δύο ετών.

  Υποχρεούται επίσης, επί ποινή ενός έτους επιπλέον, να δημοσιεύσει την καταδίκη του στο έντυπό του, για συκοφαντική δυσφήμιση κατά σάρκα συγγενών του Μητροπολίτη.

  Να σημειωθεί ότι ο Σάκις Μαυρέλης έχει καταδικασθεί και σε άλλες περιπτώσεις δημοσιευμάτων με την κατηγορία τη συκοφαντικής δυσφήμισης, ενώ έχει εκτίσει και ποινή φυλάκισης.

 26. Ο/Η Lawyer λέει:

  Ακροδεξιό μπλογκ πολύ φιλικό με τη Χρυσή Αυγή κάνει ερωτήσεις, λέει για Ντοκουμέντο στον τίτλο, αλλά τίποτα στο περιεχόμενο μόνο κουτσομπολιά χωρίς αποδείξεις
  http://www.makeleio.gr/?p=88004

  Α.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ , Ο ΦΥΓΟΔΙΚΟΣ X. ΚΑΡΑΒΕΛΑΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛ.ΑΝ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
  Δημοσιεύθηκε: 30/04/2014 21:02 MakelarisComments: 5

 27. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  https://www.efsyn.gr/?p=194318

  02/05/14

  Εκανε το «λάθος» να… καταθέσει κατά Κασιδιάρη

  Κατήγγειλε όσα είδε, ο βουλευτής της Χ.Α. αθωώθηκε και τη Δευτέρα η ίδια θα βρεθεί στο εδώλιο. Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαίρη Βαβαγιάννη-Μαυρή μιλά για τον «εξευτελισμό» που ζει από τη μέρα που εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

  Κατήγγειλε όσα είδε, ο βουλευτής της Χ.Α. αθωώθηκε και τη Δευτέρα η ίδια θα βρεθεί στο εδώλιο, έπειτα από μήνυση για ψευδορκία και συκοφαντία. Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαίρη Βαβαγιάννη-Μαυρή μιλά για τον «εξευτελισμό» που ζει από τη μέρα που εμφανίστηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση του μαχαιρώματος Διαλυνά τον Οκτώβριο του 2007

  «Οσα μου συμβαίνουν είναι εντελώς παράλογα. Σίγουρα αποτελώ παράδειγμα προς αποφυγή. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος λογικός άνθρωπος στο μέλλον, γνωρίζοντας τι μου έχει συμβεί, θα αποφασίσει να κάνει ό,τι έκανα εγώ. Δηλαδή να δει μια εγκληματική ενέργεια, στην οποία πιθανόν εμπλέκονται και οπαδοί ή μέλη της Χρυσής Αυγής, και να τολμήσει να την καταγγείλει»

  Του Γιάννη Μπασκάκη

  Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαίρη Βαβαγιάννη-Μαυρή, έκανε το αυτονόητο. Κατήγγειλε το χρυσαυγίτικο μαχαίρωμα, στο οποίο ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Μάλιστα, η μαρτυρία της κατάφερε να οδηγήσει στο εδώλιο τον Ηλία Κασιδιάρη. Το δικαστήριο, όμως, τον αθώωσε λόγω αμφιβολιών και τώρα δικάζεται εκείνη, έπειτα από μήνυση του Κασιδιάρη για ψευδορκία και συκοφαντία………..
  ………….
  ………..

 28. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/113252/kryvoyn-ton-arhigo-toy-paradikastikoy

  Κρύβουν τον αρχηγό του παραδικαστικού

  7 Μαΐου

  4 Σχόλια

  Ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος περιγράφεται στις δικογραφίες που αφορούν στο παραδικαστικό κύκλωμα ως ο εγκέφαλος του παραδικαστικού. Εναντίον του οι δικαστικές αρχές έχουν εκδώσει 5 εντάλματα σύλληψης, ενώ έχει καταδίκες πάνω από 40 χρόνια. Στους καταλόγους του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται επίσης πως ο Γεωργιτσογιαννάκος χρωστάει στο ελληνικό Δημόσιο 167 εκατομμύρια ευρώ. Κατά ένα περίεργο τρόπο όμως, η Αστυνομία του κυρίου Δένδια δεν μπορεί να τον συλλάβει.

  Ο καταζητούμενος επιχειρηματίας εμφανίζεται μάλιστα κατά καιρούς σε γραφείο συμβολαιογράφου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για το παραδικαστικό, τον οποίο εξουσιοδοτεί να κάνει μηνύσεις σε δημοσιογράφους αλλά και τα θύματά του. Εμφανίζεται επίσης σε καζίνο όπου παίζει συχνά, με παρέα μάλιστα τον πρόεδρο του δικαστηρίου ο οποίος εκδίκασε υπόθεση που αφορά γνωστό πολιτικό, μετά από στήσιμο της σύνθεσης του δικαστηρίου.

  Αλλά η Αστυνομία δεν μπορεί να τον εντοπίσει. Γιατί μάλλον αν τον εντοπίσει, πιθανόν να μιλήσει για το ποιοί πολιτικοί εμπλέκονται στο παραδικαστικό, αλλά και ποιοί άλλοι ξέπλεναν χρήματα μέσα από το κύκλωμα το οποίο είχε στηθεί

  Η συμπεριφορά της Αστυνομίας έχει αφήσει άναυδες και τις εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες καλούνται να εξετάσουν μηνύσεις που κάνει ο Γεωργιτσογιαννάκος σε τρίτους, αλλά ποτέ τον ίδιο για όσα φαίνεται να έχει διαπράξει.

  H αδυναμία ενός συστήματος που διαθέτει μεγάλες δυνατότητες παρακολούθησης να εντοπίσει κάποιον πολυκαταζητούμενο ο οποίος παίζει στα καζίνο, συναντιέται με δικηγόρους και κυκλοφορεί κανονικά στο κέντρο της Αθήνας με τζιπ φίλου του, είναι κάτι περισσότερο από ύποπτη. Ο κύριος Δένδιας παρακολουθεί κατοίκους ολόκληρων χωριών στις Σκουριές, επειδή εναντιώνονται σε αυθαιρεσίες επιχειρηματιών, αλλά περιέργως δεν μπορεί να παρακολουθήσει κάποιον ο οποίος ξέρει πώς στήνονται δίκες και κυκλοφορεί το μαύρο πολιτικό χρήμα.

 29. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://directnews.gr/greece/44609-dikasths-sunantouse-sto-kazino-tou-loutrakiou-ton-egkefalo-tou-paradikastikou-kuklomatos.html

  Δικαστής συναντούσε στο καζίνο του Λουτρακίου τον «εγκέφαλο» του παραδικαστικού κυκλώματος!

  Δικαστής που υπηρετεί στο Εφετείο της Αθήνας, κατηγορείται ότι συναντούσε στο καζίνο Λουτρακίου και έπαιζε μαζί του τυχερά παιχνίδια 54χρονο πολιτικό μηχανικό ο οποίος θεωρείται βασικός πρωταγωνιστής του λεγόμενου «παραδικαστικού κυκλώματος Νο2».

  Ορισμένες από τις συναντήσεις αυτές έγιναν μάλιστα την περίοδο κατά την οποία ο εν λόγω δικαστής συμμετείχε σε σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που αθώωσε γνωστό δικηγόρο που υπήρξε και σημαντικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

  Για τον τελευταίο υπήρξαν καταγγελίες – οι οποίες στηρίζονται και σε υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες από τον κοριό της ΕΥΠ – ότι με τη μεσολάβηση του πολιτικού μηχανικού και ενός ιερωμένου, με διαχρονική παρουσία στα βρώμικα κυκλώματα της Δικαιοσύνης, δωροδόκησε μέλη του Δικαστηρίου και κατάφερε αρχικά να αθωωθεί.

  ………………….

  Μετά τη σημαντικότατη αυτή εξέλιξη, η ηγεσία της Δικαιοσύνης, θα πρέπει επιτέλους να δώσει πειστικές εξηγήσεις για το πώς ο «εγκέφαλος» του παραδικαστικού κυκλώματος 54χρονος πολιτικός μηχανικός, εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος και να πίνει τον καφέ του στο Κολωνάκι, ενώ σε βάρος του υπάρχουν αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις και δέκα τουλάχιστον εντάλματα σύλληψης…

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-4-2014 από directNEWS.gr
  http://directnews.gr/greece/44609-dikasths-sunantouse-sto-kazino-tou-loutrakiou-ton-egkefalo-tou-paradikastikou-kuklomatos.html

 30. Ο/Η Δεξιός λέει:

  http://www.makeleio.gr/?p=96233

  KOYIZ για δυνατούς ΛΥΤΕΣ! “Ποιος γαμπρός γνωστού Παναθηναϊκάκια Εισαγγελέα κινδυνεύει να πάει φυλακή επειδή “έκλεψε”?”

  Δημοσιεύθηκε: 20/05/2014 21:51

  “Ποιος γαμπρός γνωστού Παναθηναικακια Εισαγγελέα κινδυνεύει να πάει φυλακή επειδή “έκλεψε”?”Η πληροφορία ζητά διάψευση…

  Το makeleio.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο άντρας της αδερφής πασίγνωστου Εισαγγελέα της χώρας κινδυνεύει να πάει φυλακή επειδή κατηγορείται ότι βούτηξε συγγράμματα ξένου καθηγητή και τα οικειοποιήθηκε για να αναβαθμιστεί ο ίδιος και να γίνει προφέσορας.

  Να σταματήσει ο κουνιάδος του ο Εισαγγελέας να κόβει βόλτες κάθε τρεις και λίγο στο Ελεγκτικό Συνέδριο γιατί εκτίθεται με τα πολλά σούρτα φέρτα. Τον έχουνε πάρει χαμπάρι και οι πέτρες και σε λίγο θα του κρεμάσουνε κουδούνια που θα κάνουν “ΝΤΙΝ, ΝΤΟΝ, ΝΤΑΝ!!!”

  Το makeleio.gr είναι σε ζωντανή σύνδεση με το Ελεγκτικό Συνέδριο για να μάθουμε τι γίνεται και ποιες εξελίξεις υπάρχουν για τον “κλέφτη” καθηγητή γαμπρό του πασίγνωστου Παναθηναικακια Εισαγγελέα!

  Και ξανατονίζουμε…Η πληροφορία ζητά διάψευση…

 31. Ο/Η Γειά σου κύριε Εισαγγελέα λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/115095/ekthetei-ton-athanasioy-i-apantisi-toy-dendia
  Εκθέτει τον Αθανασίου η απάντηση του Δένδια
  03 Ιουνίου

  Το βράδυ της Δευτέρας συνελήφθη επιτέλους από τις αρχές ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος φερόμενος ως επικεφαλής του παραδικαστικού κυκλώματος, οι δράσεις του οποίου επεκτείνονταν σε κλοπές ακινήτων, λαθρεμπόριο χρυσού, καταδολιεύσεις τραπεζών κ.α.

  Κι όμως ο Χαράλαμπος Αθανασίου σε απάντησή του στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μόλις στις 29 Μαΐου, δήλωνε ευθαρσώς ότι δεν μπορεί να δώσει στοιχεία για την εξέλιξη της υπόθεσης, διότι από την ερώτηση της βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη, δεν προέκυπτε ο αριθμός της δικογραφίας ή τουλάχιστον τα ονόματα των εμπλεκομένων. Αυτά βεβαίως ήταν καιρό πριν γνωστά, αφού ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο το Hot Doc είχε δημοσιεύσει μέρος της δικογραφίας, η οποία επί χρόνια αράχνιαζε σε κάποιο ανακριτικό συρτάρι, και μαζί όλα τα ονόματα των εμπλεκόμενων στο κύκλωμα.

  Μια ημέρα μετά την προκλητική απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο συνερωτώμενος υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, απαντώντας στη Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκθέτει τον Χαράλαμπο Αθανασίου, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρει ότι για την υπόθεση έχει σχηματισθεί ποινική δικογραφία και το υλικό έχει υποβληθεί από τον Ιούλιο του 2010 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας.

  Επιβεβαιώνεται με αυτόν τον τρόπο, ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν θα μπορούσε να μην είναι ενήμερο για την πολύκροτη υπόθεση, και να αγνοεί τα ονόματα των εμπλεκομένων. Αλλά ακόμη κι αν αυτό συνέβαινε, ένα τηλέφωνο θα αρκούσε, για να ενημερωθεί επαρκώς ο κ. Αθανασίου και με τη σειρά του να δώσει τις διευκρινήσεις που ζητούσε η κ. Χρυσοβελώνη.

 32. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/115923/epi-epta-oloklira-hronia-katafernoyn-na-min-dikazontai-astynomikoi-poy-katigoroyntai

  Επί επτά ολόκληρα χρόνια καταφέρνουν να μην δικάζονται αστυνομικοί που κατηγορούνται για ξυλοδαρμό ψυχικά ασθενούς

  15 Ιουνίου

  Νέα αναβολή της δίκης τους εξασφάλισαν από το Πρωτοβάθμιο Κακουργοδικείο της Αθήνας οι τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνται ότι σακάτεψαν στο ξύλο ψυχικά διαταραγμένο άτομο.

  Αν και έχουν περάσει επτά ολόκληρα χρόνια από το περιστατικό και το θύμα σήμερα δεν μπορεί ούτε να μιλήσει, το κώλυμα στο πρόσωπο ενός εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων οδήγησε και πάλι στην αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, αυτή τη φορά για τις 14 Ιανουαρίου του 2015.

  Όπως αναφέρει σε άρθρο της η «Εφημερίδα των Συντακτών, η τραγική ιστορία συμβαίνει τον Μάιο του 2007 στην Καλλιθέα, όταν ο Χρήστος Χρονόπουλος, με φανερή ψυχική διαταραχή, παρενοχλεί θαμώνες καφετέριας.

  Ειδοποιείται η αστυνομία και ο «ταραξίας» συλλαμβάνεται. Δύο ώρες αργότερα, ο ίδιος άνθρωπος, που δεν είχε κανένα πρόβλημα σωματικής υγείας, έδινε μάχη για τη ζωή του στην εντατική του νοσοκομείου, όπου οδηγήθηκε σε ημικωματώδη κατάσταση από βαρύτατα τραύματα που του κατάφεραν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τέσσερις αστυνομικοί μέσα στο τμήμα.

  Για τον ξυλοδαρμό του ψυχικά ασθενούς Χρήστου Χρονόπουλου, ο οποίος έμεινε «φυτό» από το ξύλο που έφαγε στο Α.Τ. Καλλιθέας, οι τέσσερις αστυνομικοί (οι οποίοι σήμερα συνεχίζουν να υπηρετούν στο Σώμα) αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της διακεκριμένης σωματικής κάκωσης που είχε ως αποτέλεσμα βαριά σωματική βλάβη. Ολα αυτά μετά από αμετάκλητο βούλευμα κι αφού προηγουμένως δύο δικαστικά συμβούλια εξέδιδαν απαλλακτικά βουλεύματα για τους ένστολους, κάνοντας λόγο για… αυτοτραυματισμό του κρατούμενου!

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αστυνομικοί, τελικά, οδηγήθηκαν στο εδώλιο χάρη στην αποφασιστικότητα μιας εισαγγελέως που εξέδωσε παραπεμπτικό βούλευμα, σύμφωνα με το οποίο οι αστυνομικοί πρέπει να λογοδοτήσουν γιατί: «Ως υπάλληλοι, στα καθήκοντα των οποίων αναγόταν η φύλαξη και η επιμέλεια κρατουμένων, ενεργώντας από κοινού, χτύπησαν με πρόθεση επανειλημμένως τον προσαχθέντα Χρήστο Χρονόπουλο σε πολλά σημεία του σώματός του με θλώντα αμβλέα όργανα, προκαλώντας του βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, εξαιτίας της οποίας υπέστη μεγάλη έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, βραδυψυχισμό, μετατραυματική αμνησία, επιληπτικές κρίσεις».

  Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ποινική δίωξη στους αστυνομικούς-βασανιστές ασκήθηκε ύστερα από δύο χρόνια και αφού υπέβαλε μήνυση ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Θ. Μαντάς.

 33. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/117182/o-egkefalos-toy-paradikastikoy-eihe-stres-os-katazitoymenos-kai-apofylakistike

  Ο “εγκέφαλος” του παραδικαστικού είχε στρες ως καταζητούμενος και «αποφυλακίστηκε» ως…ψυχικά ασθενής
  …………………..
  Στο μεταξύ, η εσπευσμένη μεταγωγή του “εγκεφάλου” του παραδικαστικού κυκλώματος στην ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού, σύμφωνα επίσης με αποκλειστικές μας πληροφορίες, δημιούργησε “θόρυβο” στις φυλακές, ακόμα και μεταξύ των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι θεωρούν ότι επαναλαμβάνεται η γνωστή ιστορία. Δηλαδή, άνθρωπος που εμπλέκεται στο παραδικαστικό διαθέτει ακόμα ισχυρούς ανθρώπους που παραμένουν ασύλληπτοι και λειτουργούν ως προστάτες του.
  ……………………..

  Οι τρείς γνωματεύσεις δόθηκαν ενώ εκκρεμούσαν 12 εντάλματα!

  ……………
  Γνωστό στο παραδικαστικό κύκλωμα το “κόλπο” των ιατρικών γνωματεύσεων
  …………………
  Η δικαστής Αντωνία Ηλία, η οποία επίσης συμμετείχε στο παραδικαστικό έχει καταγραφεί σε επίσημες συνομιλίες να ισχυρίζεται ότι τα μέλη του παραδικαστικού κυκλώματος είχαν και προφανώς έχουν την ευχέρεια να πάρουν ιατρικές βεβαιώσεις από το ΝΜΤΣ ή τον Ευαγγελισμό, ή από όπου αλλού έχουν δικούς τους ανθρώπους.
  ……………….
  Πλούσια η δράση του φερόμενου ως εγκεφάλου του “παραδικαστικού 2”

 34. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/07/blog-post_5.html

  Λαμπίκος Αθανασίου

  Από ΒΑΘΥ , Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014 | 12:51 π.μ.

  Πηγή: του Θανάση Καρτερού – «Κουτί της Πανδώρας»

  Θα το έχετε ακούσει ότι ο πολιτικός πρέπει να ζει σε γυάλινο σπίτι. Αν όχι σε γυάλινο, τουλάχιστον σε σπίτι νόμιμα κτισμένο και δηλωμένο κανονικά, θα λέγαμε. Με όλα του τα τετραγωνικά και όλες του τις πυλωτές.

  Αν πιστέψουμε όμως το ρεπορτάζ και τις αποκαλύψεις του Hot Doc, το σπίτι του Χαράλαμπου Αθανασίου δεν είναι ούτε γυάλινο ούτε καν κανονικά δηλωμένο. Κάποιες εκατοντάδες τετραγωνικά λείπουν από τη δήλωση του «πόθεν έσχες», ενώ παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα τόσο για το νόμιμο της οικοδόμησης, όσο και για κάποια ακίνητα που φέρεται να ανήκουν σε συγγενικά του πρόσωπα.

  Το θέμα είναι σοβαρό, πολύ σοβαρό, για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι πως ο Χαράλαμπος ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια ανώτατος δικαστικός -πολύ ανώτατος. Και ως ανώτατος δικαστικός μεταπήδησε στη ΝΔ το μνημονιακό έτος 2012 για να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος. Ο δεύτερος είναι πως ηγείται όχι οποιουδήποτε υπουργείου, αλλά του υπουργείου Δικαιοσύνης.

  Αυτά τα δυο μαζί σημαίνουν ότι το «πόθεν έσχες» του θα έπρεπε να είναι ακριβές και τεκμηριωμένο μέχρι το τελευταίο κόμμα. Ή μέχρι το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό του σπιτιού του. Δεν γίνεται να κυνηγάς άλλους ως δικαστής για πράγματα που κι εσύ διαπράττεις ως πολίτης. Να είσαι άλλος στη δικαστική έδρα και άλλος στο σπίτι σου και στις υποχρεώσεις σου απέναντι στο νόμο. Και δεν γίνεται εκατό φορές περισσότερο να είσαι υπουργός-μάνατζερ της δικαιοσύνης, προστάτης της κατά κάποιο τρόπο, και να παίζεις μαζί της τις κουμπάρες. Έτσι δεν είναι;

  Υπάρχει και κάτι άλλο, που αφορά σε όλους τους υπουργούς της λιτότητας και των μνημονίων και σε όλο το πολιτικό προσωπικό θα λέγαμε. Όταν εκατομμύρια άνθρωποι βολοδέρνουν στη φτώχεια που η πολιτική σου επιβάλλει, όταν δυστυχούν γιατί μια συγκεκριμένη κυβέρνηση κάνει συγκεκριμένες επιλογές, τότε η ευαισθησία θα πρέπει να είναι χίλιες φορές μεγαλύτερη. Όταν, για παράδειγμα, εμένα μου παίρνεις το σπίτι, δεν μπορεί να χτίζεις εσύ χίλια τετραγωνικά βίλα και να κρύβεις τα μισά από τη δήλωσή σου. Καθαρό δεν είναι κι αυτό;

  Τέλος πάντων ο Χαράλαμπος, πρώην δικαστικός και νυν υπουργός Δικαιοσύνης βρέθηκε για κακή του τύχη κάτω από το δημοσιογραφικό έλεγχο. Να θυμίσουμε ότι για πολύ λιγότερες σκιές στα «οικοδομικά» του έχασε τη θέση του υπουργός της ΝΔ του Κ. Καραμανλή, πριν λίγα χρόνια. Και λίγο παλιότερα υφυπουργός του Σημίτη υποχρεώθηκε να παραιτηθεί γιατί έμενε σε διαμέρισμα που του είχε παραχωρήσει γνωστός επιχειρηματίας. Για να μην πάμε παραπίσω και θυμηθούμε πόσο ακριβά πλήρωσε πολιτικά ο Ανδρέας Παπανδρέου το «κωλόσπιτο» της Εκάλης, όπως το είχε χαρακτηρίσει ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος.

  Φυσικά, όπως κάθε κατηγορούμενος για κάτι, ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει με το μέρος του το τεκμήριο της αθωότητας. Αυτή την αθωότητα όμως ο Χαράλαμπος αποφάσισε να την υπερασπιστεί με ένα εντελώς δικαστικό τρόπο. Αντί δηλαδή με μια απλή και εύληπτη δήλωση, που να την καταλαβαίνουν οι πάντες, να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, προτίμησε να βάλει τον δημοσιογράφο στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

  Αφήνει δηλαδή μέχρι στιγμής αναπάντητες τις αποκαλύψεις εις βάρος του και απλώς δηλώνει ότι θα καταφύγει στη δικαιοσύνη.

  Της οποίας σημειωτέον ηγείται.

  Υπάρχει ένα πρόβλημα εδώ. Γιατί πρώτα-πρώτα είναι υποχρέωσή του να δώσει πλήρεις και λεπτομερειακές εξηγήσεις για όσα το ρεπορτάζ του καταλογίζει. Για όλα και χωρίς καμιά σκιά. Κι αυτή δεν είναι υποχρέωση απέναντι στον δημοσιογράφο, είναι υποχρέωση απέναντι σε όλους τους πολίτες. Και γιατί, ύστερα, ο τρόπος με τον οποίο επικαλείται τη δικαιοσύνη ως απειλή κατά δημοσιογράφου είναι επιεικώς απαράδεκτος για υπουργό Δικαιοσύνης. Η δικαιοσύνη δεν είναι, ή τουλάχιστον δεν πρέπει να είναι, φόβητρο για κανέναν. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να πλανάται πάνω από υποψιασμένους πολίτες η εντύπωση ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης χρησιμοποιεί τη δικαιοσύνη της οποίας προΐσταται και τις σχέσεις του με το δικαστικό σώμα, για να «βγάλει λάδι» τον εαυτό του.

  Να τον δικάσει φυσικά, αν έτσι επιθυμεί, τον δημοσιογράφο.

  Να τον σύρει στα δικαστήρια. Να του κόψουν και το βέβηλο χέρι που έγραψε όσα έγραψε. Πρώτα όμως και σίγουρα πριν από αυτό, όφειλε και οφείλει, να δώσει εξηγήσεις: Αυτό είναι το πόθεν έσχες, αυτό είναι το σπίτι, ψέματα είναι όσα λέει το περιοδικό, αλήθεια είναι όσα λέω εγώ. Πολύ εύκολα θα μπορούσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και τότε θα μπορούσε ο καθένας να δικαιολογήσει και την προσφυγή του στη δικαιοσύνη.

  Όταν όμως βάζει τις μηνύσεις πριν από τις εξηγήσεις, τότε βάζει τους πάντες σε σκέψεις. Και θα έπρεπε να βάλει σε σκέψεις και τον πρωθυπουργό, που τον διόρισε υπουργό Δικαιοσύνης και έχει ευθύνες για το πώς πολιτεύεται τόσο στο υπουργείο, όσο και με τα σπίτια του. Διότι μπορεί να λάμπει ο Χαράλαμπος όσο θέλει, όπως λέει και ο όνομά του. Λαμπίκος να είναι. Να λάμπει όμως χωρίς να δίνει την εντύπωση ότι χρησιμοποιεί την εξουσία του και θεσμούς της δημοκρατίας ως πλυντήριο. Ζητάμε πολλά;

 35. Ο/Η Σαπφώ μια Λεσβία καλόγρια λέει:

  O Bαξεβάνης στριμώχνει άγρια τον συμπατριώτη του και συμπατριώτη μας τον θεοσεβάμενο υπουργό Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου
  http://www.koutipandoras.gr/article/117376/klafta-haralampe
  Κλάφ’τα Χαράλαμπε

  ) Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι στη δήλωση που κατέθεσες για το Πόθεν Έσχες των περιουσιακών σου στοιχείων στη Βουλή ως υπουργός δηλώνεις σπίτι 350 τετραγωνικών μέτρων το οποίο κατέχεις από κοινού με τη σύζυγό σου; Είναι αλήθεια πως το διαμέρισμα αυτό στην πραγματικότητα ειναι 631,52 τετραγωνικά όπως προκύπτει από τα στοιχεία στο υποθηκοφυλακείο; Δηλαδή έχεις δηλώσει 282 τετραγωνικά λιγότερα, άρα και αξία περιουσιακών σου στοιχείων. Γιατί;

  2) Είναι αλήθεια ή ψέματα, ότι στο ίδιο σπίτι, όταν ήσουν δικαστής, δηλαδή δίκαζες πολίτες και για πολεοδομικές παραβάσεις, είχες αυθαίρετα δομήσεις την πυλωτή του σπιτιού σου και συγκεκριμένα 64 τετραγωνικά; Έτσι έχεις δηλώσει εσύ ο ίδιος στο υποθηκοφυλακείο νομιμοποιώντας αυτό το χώρο με το νέο νόμο. Πόσο ηθικό και νόμιμο ήταν αυτό για έναν αρεοπαγίτη; Τι θα πεις σε αυτούς που ενδεχομένως έχεις δικάσει αποδίδοντας Δικαιοσύνη;

  3) Είναι αλήθεια ή όχι, ότι στο ίδιο υποθηκοφυλακείο φαίνεται, ότι τα δύο παιδιά σου έχουν ακίνητη περιουσία (το 50% συγκροτήματος μαιζονετών 730 τετραγωνικών) την οποία φαίνεται να αποκτούν την περίοδο που ήταν φοιτητές και δεν είχαν εισοδήματα; Άρα μπορεί να υποθέσει κάποιος, πως είναι δική σου περιουσία η οποία έχει κρυφτεί μέσω των παιδιών για να μην δηλώνεται στο πόθεν έσχες.

  Όλα αυτά αγαπητέ Χαράλαμπε δεν αφορούν παλιές καταγγελίες όπως διαρρέεις στα συστημικά ΜΜΕ αντί να απαντάς επίσημα, όπως άλλωστε έκανες και στην περίπτωση της δικογραφίας Μιχελάκη που απέκρυψες. Είναι στοιχεία που αφορούν το Πόθεν Έσχες που κατέθεσες ως υπουργός στη Βουλή το 2013. Πάμε όμως και στην καταγγελία για να συνεχίσουμε τα ερωτήματα:

  4) Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι τον Αύγουστο του 2008, ο αρεοπαγίτης Ιωάννης Παπανικολάου, διαβίβασε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης καταγγελίες οι οποίες μίλαγαν για ψευδές Πόθεν Έσχες σου, για κρύψιμο περιουσιακών στοιχείων μέσω των παιδιών σου και για πολυτελή αυτοκίνητα δώρο αντιπροσώπων αυτοκινήτων που ευνοήθηκαν δικαστικά από σένα; Η ίδια καταγγελία έλεγε πως έπαιξες στο Χρηματιστήριο με προνομιακή πληροφόρηση από συγχωριανό μας, ο οποίος μάλιστα στη συνέχεια ήταν υπόδικος. Τα δε χρήματα από τις μετοχές τα μετέφερες στην Κύπρο. Υπήρχαν ή όχι αυτές οι πολύ σοβαρές καταγγελίες;

  5) Είναι αλήθεια πως ενώ ο Άρειος Πάγος διαβίβασε τις καταγγελίες για να πάρει έγκριση έρευνας από το Υπουργείο αυτές αρχειοθετήθηκαν από υπάληλο χωρίς έρευνα; Στην κατ ιδίαν συζήτηση που είχαμε πριν το δημοσίευμα, υποστήριζες πως υπήρξε έρευνα που σε αθώωνε. Στην απάντηση όμως που έδωσες ως Υπουργείο λες πως απλώς αρχειοθετήθηκε. Αν λοιπόν αρχειοθετήθηκε μετά από έρευνα γιατί δεν δημοσιοποιείς την αιτιολογική πράξη της έρευνας που λέει ο νόμος; Ή μήπως δεν υπάρχει γιατί δεν υπήρξε έρευνα; Ο Καστανίδης υποστήριξε πως όταν ανέλαβε υπουργός Δικαιοσύνης δεν βρήκε ούτε καν φάκελο με την υπόθεση. Είμαι ο τελευταιος που θέλει να ισχύουν όλα αυτά για σένα, αλλά μάλλον εσύ είσαι ο πρώτος που δεν θέλεις να ερευνηθούν.

  6) Ανάμεσα στο αμφισβητούμενο νομοθετικό σου έργο τον ένα χρόνο που έχεις ως υπουργός ( το έχουν κατακρίνει ακόμη και βουλευτές της ΝΔ) υπάρχουν δύο νομοθετήματα που μετά από όσα αποκαλύπτονται μοιραία θέτουν ερωτήματα μήπως έγιναν όχι για τρίτους αλλά για σένα τον ίδιο. Αν θυμάσαι, ο πρώτος νόμος που προσπάθησες να κάνεις ως υπουργός Δικαιοσύνης, ήταν αυτός που προέβλεπε πως όποιος είναι υποχρεωμένος να κάνει δήλωση Πόθεν Έσχες, αν έχει offshore ναυτιλιακή εταιρεία δεν είναι υποχρεωμένος να τη δηλώσει. Δηλαδή μπορεί να κρύψει σε αυτή μαύρο χρήμα. Για να το κάνω πιο κατανοητό, ο Τσοχατζόπουλος σήμερα δεν θα διωκόταν για τί τις offshore που του βρήκαν, καθώς δεν θα ήταν υποχρεωμένος να τις δηλώσει. Γιατί επιχείρησες να κάνεις αυτόν τον νόμο απόκρυψης; Μπορεί κάποιος να υποθέσει πως αν ισχύουν οι καταγγελίες πως έβγαλες χρήματα σε εταιρείες της Κύπρου, έκανες το νόμο. Δεν έχει σημασία αν εγώ το πιστεύω ή όχι, αλλά πώς φαίνεσαι εσύ.

  7) Ανάμεσα στους άλλους νόμους έκανες και έναν που αφορά το Πόθεν Έσχες πολιτικών. Εκεί λοιπόν αφαιρείς από τις ποινές για το Πόθεν Έσχες μία παράγραφο που αφορά την πρόβλεψη αυστηρών ποινών (δήμευση περιουσίας, λογαριασμών κλπ) όσων πιαστούν να έχουν κάνει ανακριβές πόθεν έσχες στο όνομά τους ή στο όνομα των ανήλικων παιδιών τους. Γιατί αυτή η ελαστικότητα; Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί και πάλι αν αυτό αφορά εσένα και την μεταβίβαση περιουσιακών σου στοιχείων στα παιδιά σου στην περίπτωση που ισχύουν οι καταγγελίες για την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων μέσω των παιδιών σου; Και πάλι δηλώνω πως δεν θέλω να πιστεύω την καταγελία αλλά πρέπει εσύ να δείξεις πως πιστεύεις στη διαφάνεια για τα πολιτικά πρόσωπα

 36. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο ΣΥΡΙΖΑ συστηματικά συγκαλύπτει κάθε εκκλησιαστικό οικονομικό σκάνδαλο (για τα άλλα, ας πούμε τέλος πάντων), oτιδήποτε θίγει δικαστικούς και σχεδόν όλα τα προσωπικά σκάνδαλα των πολιτικών του ΝΔΠΑΣΟΚ (Τσουκάτος, Άκης, διορισιμοί Μπαλτάκου-Πολύδωρα, μυστικά κονδύλια κλπ κλπ κλπ κλπ). Το επισημαίνουμε συνεχώς σε βαθμό εμμονής, σαν Φωνή βοώντος εν τη ερήμω
  Δεν το κάνει μόνο τώρα το έκανε σχεδόν πάντα, μόνο που τώρα είναι αξιωματική αντιπολίτευση και το πράγμα γίνεται κραυγαλέο.
  Δεν πρόκειται για κανένα σύνδρομο όπως ισχυρίζεται ο κ.Βαξεβάνης, που ανακάλυψε σήμερα την Αμερική, πρόκειται για Ομερτά μεταξύ Μαφιόζων και συμψηφισμοί με αυριανά αριστερά σκάνδαλα.
  Προσωπικά δεν περιμένω απολύτως τίποτα καλό από το ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από το γδούπο μιας μεγάλης κατάρρευσης αν πάρει την κυβέρνηση.
  Όσο για τη δικαιολογία που δίνει ο κ.Βαξεβάνης περί δήθεν φόβου του ΣΥΡΙΖΑ μην κατηγορηθεί για σύμπλευση με Χ.Α. δεν πιστεύω ότι την πιστεύει και ο ίδιος.

  http://www.koutipandoras.gr/article/117939/prosohi-syndromo-st-aristera
  ΠΑΝΔΩΡΙΚΩΣ

  Προσοχή! Σύνδρομο στ’ Αριστερά

  11 Ιουλίου

  Του Κώστα Βαξεβάνη
  …………………
  Το «σύνδρομο της προενοχής» αφαιρεί από την Αριστερά σοβαρό κομμάτι της δράσης της και του πολιτικού της λόγου, μπροστά στο φόβο ότι μπορεί να κατηγορηθεί από τον αντίπαλο από τον οποίο έτσι και αλλιώς κατηγορείται για ο,τιδήποτε κάνει. Πιο σημαντική έκφραση αυτού του συνδρόμου, θεωρώ την αποχή της Αριστεράς από την προώθηση δύο αποκαλύψεων που αφορούν το σύστημα της διαφθοράς που οδηγεί απευθείας στον πυρήνα της εξουσίας και το Σαμαρά. Η μία είναι η αποκάλυψη για τη δικογραφία Μιχελάκη και τον πιθανό χρηματισμό του και η άλλη η αποκάλυψη για το πόθεν έσχες του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου αλλά και όσα ακόμη αφορούν τη δράση του. Η αποχή της Αριστεράς και κυρίως του Συριζα από την προώθηση όσων αποκαλύφθηκαν, σχετίζονται με την προώθηση αυτών των θεμάτων από τη Χρυσή Αυγή. Η Αριστερά δηλαδή, εγκατέλειψε δύο θέματα ουσίας που αποκαλύπτουν τη διαπλοκή αλλά και πρωτοφανείς μεθόδους παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, μόνο και μόνο επειδή φοβήθηκε μήπως κατηγορηθεί για σύμπλευση με τη Χρυσή Αυγή.

  • Ο/Η Po λέει:

   Ο φίλος Βαξεβάνης ξύπνησε, εάν ξύπνησε, λίγο αργά.
   έχουμε προηγηθεί τουλάχιστον, κατά περίπου ενάμιση χρόνο…

   • Ο/Η Psycho λέει:

    Το ωραίο είναι πως από τα κουκουλώματα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τον ενόχλησαν μόνο δυο που είναι δικές του δημοσιογραφικές επιτυχίες.
    Τα υπόλοιπα με αποκορύφωμα τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα δεν τα γνωρίζει;

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα σχεδόν όλοι ευαισθητοποιούνται όταν θίγονται οι ίδιοι ή οι δικοί τους.
    Ας πούμε από όλο το ΣΥΡΙΖΑ δημόσια και επώνυμα διαφοροποιήθηκε στο σκάνδαλο της υπόγειας συνεννόησης της Αγιορείτισας Δούρου με τον ευσεβή εφοπλιστή Μαρινάκη μόνο η Τασία Χριστοδουλοπούλου. Τυχαίο; Καθόλου. Είναι σύντροφος στη ζωή του άμεσα θιγόμενου Θ.Δρίτσα που με τη σειρά του έσπασε τη χρόνια και συνεχιζόμενη ομερτά για το δεσπότη του τον άγιο Σεραφείμ, μόνο όταν θίχτηκε ο ίδιος άμεσα.
    Γενικά η προστασία που προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ παραβαίνοντας το αντιπολιτευτικό του καθήκον σε τρανταχτά σκάνδαλα είναι εκκωφαντική και προκλητικότατη.
    Αυτοί που κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν, δηλαδή σχεδόν όλοι οι οπαδοί του, θα τον καταγγείλουν μόλις θιχτούν τα δικά τους συμφέροντα.
    Κατά τα λοιπά φταίει η Μέρκελ.

 37. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.efsyn.gr/arthro/i-arpagi-tis-panagias-tis-tinoy

  Η αρπαγή της Παναγίας της Τήνου!

  24.11.2014, Ξενοφών Αλ. Μπρουντζάκης
  .

  Τη νύχτα της 7ης Οκτωβρίου 2014, μεταξύ άλλων τροπολογιών, ψηφίστηκαν στη Βουλή από μερικούς άσχετους (περί του αντικειμένου) και νυσταλέους βουλευτές τρεις τροπολογίες στον νόμο 4301/2014, οι οποίες με πραξικοπηματικό τρόπο, εν κρυπτώ και αντισυνταγματικά, παρέδωσαν στην Εκκλησία το Πανελλήνιο Ιερό Ιδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου (ΠΙΙΕΤ), ένα ευαγές και κοινωφελές ίδρυμα που από το 1825, και για περίπου 200 χρόνια, βρισκόταν υπό την εποπτεία του κράτους, με διοίκηση λαϊκών Τηνίων πολιτών και προσέφερε όσο κανένα άλλο στην ανάπτυξη του νησιού αλλά και πανελληνίως, συνεισφέροντας σε έργα υποδομής, στην τέχνη και τον πολιτισμό.

  Αυτές τις επονείδιστες για τη δημοκρατία τροπολογίες κατέθεσαν ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, και η βουλευτής Β’ Αθηνών της Ν.Δ., Αννα Καραμανλή, ενεργώντας προφανώς για λογαριασμό του επιχώριου δεσπότη, Δωρόθεου Β’, ο οποίος στον αγώνα του και την αγωνία του για την αναρρίχησή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, απέσπασε ένα χρυσοφόρο κοινωφελές ίδρυμα από τη λαϊκή διοίκηση και την εποπτεία του κράτους και το παρέδωσε βορά στην Εκκλησία και στους αδιαφανείς της χειρισμούς.

  Πώς ήταν και πώς έγινε…

  Από την 7η Οκτωβρίου 2014, το ΠΙΙΕΤ παύει να εξαιρείται από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδας (που αποτελεί νόμο του κράτους), πράγμα που σημαίνει ότι από αυτοτελές κοινωφελές ίδρυμα, μετατρέπεται σε εκκλησιαστικό ίδρυμα. Ετσι, στην ουσία, η 200 ετών λαϊκή διοίκηση του ΠΙΙΕΤ περνά στα χέρια της Εκκλησίας μαζί με τη διαχείριση του μεγάλου του πλούτου!

  Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα το παγκάρι του Ιδρύματος έχει τρία κλειδιά και δεν μπορούσε κανείς να το ανοίξει μόνος του! Το ένα κλειδί το κρατά η εκλεγμένη από τον λαό της Τήνου εννεαμελής επιτροπή, το δεύτερο το Δημόσιο Ταμείο (δηλαδή το κράτος) και το τρίτο η Εθνική Τράπεζα!

  Αυτό διασφάλιζε την πλήρη διαφάνεια, η οποία τώρα σκιάζεται από το απειλητικό θρόισμα του δεσποτικού ράσου, καθώς με τις άθλιες αυτές τροπολογίες ο δεσπότης θα παίζει πλέον αποφασιστικό ρόλο στη διοίκηση του Ιδρύματος -κάτι που έρχεται σε άμεση και βίαιη αντίθεση με τη θέληση των κτητόρων του και εγείρει ως εκ τούτου και ζητήματα αντισυνταγματικότητας του νόμου.

  Με αυτές τις τροπολογίες, το ΠΙΙΕΤ έχασε κατ’ αρχάς το αυτόνομο, το αυτοδιοίκητο και την αυτοτέλειά του.

  Δεύτερον -και ιδιαζόντως τραγελαφικό- καθιστά τον εκάστοτε μητροπολίτη τεχνοκριτικό δίνοντάς του τη δυνατότητα να συμμετέχει στη διαδικασία επιλογής του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού της (μοναδικής στην Ελλάδα) Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, ώστε να ελέγχει και εκεί ο μητροπολίτης τα χρηστά ήθη της Τέχνης – ή μήπως ολόκληρο το… Χαλιφάτο της Τήνου;

  Για την ιστορία (κύριε Λοβέρδε – διότι εσείς είστε ο αρμόδιος υπουργός και άρα υπεύθυνος γι’ αυτό το ανοσιούργημα), μέχρι σήμερα λόγο για τη Σχολή είχαν δύο καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και δύο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών.

  Τρίτον, και εξίσου εκτρωματικό και τελείως ενάντιο στο γράμμα της διαθήκης των κτητόρων, που κάνει σαφή λόγο για τη μη συμμετοχή ιερωμένων στη διοίκηση του Ιδρύματος, ο μητροπολίτης συμμετέχει πλέον στην εκλογή του αντιπροέδρου και γραμματέα της Διοικούσης Επιτροπής του Ιδρύματος με τη δυνατότητα διπλής ψήφου!

  (….)

  Το Χαλιφάτο της Τήνου

  Αυτή τη συγκλονιστική ιστορία του Ιδρύματος έρχεται να ανατρέψει το μεσαιωνικής εμπνεύσεως εκκλησιαστικό – δεσποτικό πραξικόπημα του Δωρόθεου Β’ μετατρέποντας ένα λαμπρό και με πανελλήνια αίγλη Ιδρυμα σε σουπερμάρκετ του ιερατείου – και την Τήνο σε εκκλησιαστικό Χαλιφάτο του…

  Την Κυριακή 2/11/2014, μετά τον πάνδημο ξεσηκωμό, οργανώθηκε από τον Δήμο Τήνου με ομόφωνη απόφαση όλων των πολιτικών παρατάξεων λαϊκή συνέλευση, η οποία και διακήρυξε την αδιαπραγμάτευτη απαίτησή της:

  ♦ Να αποσυρθούν άμεσα οι πραξικοπηματικές και αντισυνταγματικές αυτές τροπολογίες!

  ♦ Να επανέλθει η διοίκηση του Ιδρύματος στο πνεύμα και το γράμμα της αρχικής διαθήκης των κτητόρων!
  _______________

  Σχετικό:
  http://xanemo.blogspot.gr/2014/10/blog-post_31.html
  Δήμος Τήνου: κάλεσμα διαμαρτυρίας

 38. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.makeleio.gr/?p=226361

  Λαϊκή οργή με βωμολοχίες , νερά και ομπρέλες κατά του Μητροπολίτη Δωρόθεου – Βγήκαν τα “μαχαίρια” για το Ίδρυμα Ευαγγελίστριας Τήνου

  Δημοσιεύθηκε: 08/12/2014 13:04 Dikaiofilax

  • Ο/Η Έμπορος βυζαντινών εικόνων λέει:

   http://xanemo.blogspot.gr/2014/12/blog-post_52.html#more

   Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

   Βίντεο από την άφιξη και αποχώρηση του κ. Πολυκανδριώτη

   14 σχόλια:

   Ανώνυμος7 Δεκεμβρίου 2014 – 11:53 μ.μ.

   Οι καθαρίστριες του ιδρύματος επέδειξαν μεγάλο πάθος στην προστασία του Δεσπότη?
   Γιατί άραγε?
   Επίκειται κανένας νέος διορισμός?
   Απάντηση

   Ανώνυμος8 Δεκεμβρίου 2014 – 1:02 π.μ.

   Είμαι τηνιακός αλλα ζω στην αθήνα. ευχαριστω πολύ που μου δώσατε την ευκαιρία να αισθανθω υπερήφανος για τους συντοποίτες μου με αυτο το βίντεο που ανεβάσατε, το οποίο αν μη τι άλλο δείχνει οτι οι τηνιακοι επεφύλαξαν την υποδοχή που άξιζε στον ανάξιο και γλοιόδη αυτο ιεράρχη. ανάλογη αντιμετώπηση θα πρέπει να έχει απο εδω και στο εξής απο όλο το τηνιακο λαό.

   όσο για το παραπάνω σχόλιο δεν ξέρω αν όντως έτσι είναι αλλα λογικο το βρίσκω παντου να υπάρχουν ρουφιάνοι και γλείφτες που υπερασπίζονται τον όμοιο τους. ιδικά τωρα με τη κρίση δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση, αυτα γινόταν τα «καλά χρόνια» τωρα θα εκλείψουν…

   Απάντηση

   Ανώνυμος8 Δεκεμβρίου 2014 – 7:57 π.μ.

   μου έκανε εντύπωση η γαϊδουριά του δεσπότη….περισσότερα όταν σχολάσω
   Απάντηση

   Ανώνυμος8 Δεκεμβρίου 2014 – 9:10 π.μ.

   Θελω να πυστευω οτι δεν μπορω να δω τα βιντεο γιατι δεν φορτώνει το Ίντερνετ….δεν θελω να πυστευω οτι σας κατάφεραν κ εσάς (διαχειριστές)να σας φιμώσουν…..
   Απάντηση

   Απαντήσεις

   Ξάνεμο8 Δεκεμβρίου 2014 – 10:06 π.μ.

   Πιστεύω να μπορέσατε να το ανοίξετε. Και από άλλους φίλους έχουμε την πληροφορία οτι υπάρχει πρόβλημα, για το οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς. Ίσως είστε νέος αναγνώστης μας, διαφορετικά θα ξέρατε την διαχρονική μας στάση σε όλους αυτούς που πιθανά να ήθελαν να σιωπήσουμε . Μέχρι και κατηγορούμενοι βρεθήκαμε για να το υποστηρίξουμε . Βλέπε και εδώ: http://xanemo.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8.html αλλά και εδώ:
   http://xanemo.blogspot.gr/2013/01/blog-post_16.html

   Απάντηση

   Ανώνυμος8 Δεκεμβρίου 2014 – 9:12 π.μ.

   οι καθαριστριες εχουν συνηθισει στα σκ…. και εχουν τετοια ανεση
   Απάντηση

   Ανώνυμος8 Δεκεμβρίου 2014 – 10:27 π.μ.

   Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
   Απάντηση

   Ανώνυμος8 Δεκεμβρίου 2014 – 10:31 π.μ.

   προτείνω στο δεσποτικό σύστημα στις επαναληπτικές εκλογές να θέσουν τιμητικά υποψηφιότητα και οι καθαρίστριες του ιδρύματος. και όταν ΣΥΝΤΟΜΑ πάρουμε το πιιετ στα χέρια μας εμείς και πάρουν αυτές δρόμο τότε να μην ανησυχούν: θα τις προσλάβει ο Δέσποτας ως μπόντιγκαρντ στην προσωπική του ασφάλεια.
   Απάντηση

   Ανώνυμος8 Δεκεμβρίου 2014 – 11:49 π.μ.

   Κάποιοι ηρθαν στην Παναγία εκεί για να βγάλουν ρεζίλι όλο το τηνιακο λαο. Ντρέπομαι για εσάς τραμπουκοι . δεν υπάρχει πολιτισμός στο νησί, δυστυχώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας . ευτυχως που δεν ήρθαν κανάλια θα γινομασταν πανελληνίως ρεζίλι .
   Απάντηση

   Απαντήσεις

   Ανώνυμος8 Δεκεμβρίου 2014 – 12:51 μ.μ.

   Αγαπητέ συνώνυμε (ανώνυμος και εγώ)
   α. «δεν ήρθαν κάποιοι στην Παναγία για να βγάλουν ρεζίλι όλο το τηνιακο λαο » έχεις δει περισσότερους Τήνιους στην Παναγία; Θεωρείς τον εαυτό σου μέρος του Τηνιακού λαού; γιατί τότε δεν ήλθες και συ με του ομοϊδεάτες σου, για να δείξεις ποιος είναι ο «τηνιακός λαός» ποιον θέλει για ποιμενάρχη του και να τον περιφρουρήσεις αλλά άφησες 2 «ανυπεράσπιστες» καθαρίστριες να «καθαρίσουν» για σένα; Εγώ ντρέπομαι για σένα με αυτή σου την στάση.
   β) «δεν υπάρχει πολιτισμός στο νησί» στο νησί του πολιτισμού Νομίζεις ότι αν ήταν σε άλλο μέρος, ο επιχώριος και εξόργιζε με τις πράξεις του και το ύφος του, έτσι το ποίμνιο του, όπως έκανε, θα είχε αυτή την τύχη; Το λιγότερο …. πίσσα και πούπουλα.
   γ) «ευτυχώς που δεν ήρθαν κανάλια θα γινόμασταν πανελληνίως ρεζίλι» Η αλήθεια δεν γίνεται ποτέ ρεζίλι. Ρεζίλι γίνονται «οι νοικοκυρές» σαν του λόγου σου, που τα σκουπίδια τους τα χώνουν κάτω από τα χαλιά. Νομίζεις ότι τα κανάλια είναι πιο «ηθικά» από τους «τραμπούκους» και τους προστατεύουν με την απουσία τους ή είναι διαπλεκόμενα κοινώς τα παίρνουν; Αυτά τα κανάλια, για κάτι τέτοια κάνουν αμάν, γιατί λες ότι δεν ήλθαν ενώ το γνώριζαν;
   δ) καλά έκανες και έγραψες ανώνυμα. Φαντάσου το μένος τόσων οργισμένων τηνιακών που ήταν χθες στην Παναγία. Τώρα θα έκανες δωρεάν μπάνιο αν ο καθένας μας σε …….

   Απάντηση

   Ανώνυμος8 Δεκεμβρίου 2014 – 12:20 μ.μ.

   Ντροπη με αυτους που τα βαζουν με τις καθαριστριες… κι εσυ κυριε που ξαφνιαστηκες απο την μαζικη συμμετοχη και δεν εχεις τι να πεις αλλα γραφεις για τραμπουκους, χωνεψε το να ηρεμησουμε. Ο κοσμος ολος δεν ειναι τραμπουκοι, εμ κανονιζεται ολα κατω απο το τραπεζι, εμ περιμενετε και ηρεμια
   Απάντηση

   Απαντήσεις

   Ανώνυμος8 Δεκεμβρίου 2014 – 12:30 μ.μ.

   ΝΤΡΟΠΗ στις καθαρίστριες.
   Είναι υπάλληλοι του Π.Ι.Ι.Ε.Τ, όχι του δεσπότη.

   Και δεν είμαστε τραμπούκοι, είμαστε τραμπουκισμένοι επειδή μας είπανε ότι όσοι έλθουμε να μας… ευλογήσει ο είρωνας Πολυκανδριώτης θα μας κοπεί το επίδομα.

   Εκβιαστές, προσκυνημένοι και εξαρτημένοι τελειώσατε. Το απόστημα έσπασε, πηγαίνετε στη Σύρο να σας βάλει σε δουλειά εκεί.

   Τα κανάλια τα καλέσαμε, αλλά δεν ήλθαν γιατί έλαβαν άνωθεν ιερές εντολές. Αν ερχόντουσαν ρεζίλι θα γινόταν αυτός που τα προκάλεσε όλα και όχι το ποίμνιο του που ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΑ αντέδρασε.

   Ανώνυμος8 Δεκεμβρίου 2014 – 2:31 μ.μ.

   Θα δεις σε βίντεο που θα ανέβουν πως συμπεριφέρονται οι καθαρίστριες στον κόσμο ακόμη και σε αυτούς που ήρεμα παραστέκονταν.

   Απάντηση

   • Ο/Η Θεολόγος λέει:

    http://www.protothema.gr/greece/article/432576/adidraseis-stin-tino-gia-tis-allages-sto-idruma-tis-panagias/

    Αντιδράσεις στην Τήνο για τις αλλαγές στο Ίδρυμα της Παναγίας

    Μανώλης Βάιας 07/12/2014

    Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συγκέντρωση αποδοκιμάστηκε έντονα ο Μητροπολίτης Σύρου Δορώθεος, ο οποίος, μάλιστα, χρειάστηκε να φυγαδευθεί με σκάφος του Λιμενικού.

    Σχόλια
    21

    Σωτήρης07/12/201421:24
    Τα συνθήματα που κυριάρχησαν για τον δεσπότη (Πολυκανδριώτη) ήταν : ΑΝΑΞΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ ΦΑΡΔΥΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΡΑΣΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ Η ΜΑΣΑ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡ’ ΤΟ ΦΑΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ Από τους 33 εκλέκτορες ψήφισαν μόνο οι 8 μέσα σε ένα παρατεταμένο γιουχάρισμα. Και όμως αυτός ο «άγιος» δέσποτας φιλοδοξεί να γίνει αρχιεπίσκοπος.

 39. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.star.gr/Pages/Ellada.aspx?art=255357&artTitle=tinos_katoikoi_evrisan_kai_mpougelosan_ton_mitropoliti_dorotheo

  Τήνος: Κάτοικοι έβρισαν και μπουγέλωσαν τον Μητροπολίτη Δωρόθεο

 40. Ο/Η laskaratos λέει:

  . http://www.koutipandoras.gr/article/131890/anoihti-epistoli-pros-psifoforoys-tis-nd-nomoy-lesvoy

  Ανοιχτή επιστολή προς ψηφοφόρους της ΝΔ νομού Λέσβου

  24 Ιανουαρίου

  Μερικές ώρες για την κάλπη λοιπόν. Είμαι ο τελευταίος που θα υποδείξει σε κάποιον τι πρέπει να ψηφίσει. ………….
  Τι έγινε η λίστα Λαγκάρντ για την οποία το μόνο τους μέλημα ήταν να με συλλάβουν για να προστατεύσουν όσους περιείχε;……………………
  Ο Αθανασίου συναγωνίστηκε τον Βενιζέλο στη διαμόρφωση νόμων με ονοματεπώνυμο. Δηλαδή νόμων που όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων έγιναν για να εξυπηρερήσουν συμφέροντα. Συνοπτικά μόνο να θυμίσω:

  -Δήλωσε ψευδές πόθεν έσχες αποκρύπτοντας περιουσιακά του στοιχεία. Δεν είχε την ευθυξία ως υπουργός Δικαιοσύνης ούτε να απαντήσει σε όσα αποκαλύψαμε δημόσια,ούτε να να ζητήσει έλεγχο

  -Το 2008 όταν ήταν Αντιπρόεδρος του Αρείου, δεν επέτρεψε τη διερεύνηση καταγγελιών που τον εμφάνιζαν να κρύβει περιουσιακά στοιχεία με μεταβίβασή τους στα παιδιά του. Όπως φαίνεται σήμερα τα παιδιά του πραγματικά έχουν μεγάλα περιουσιακά στοιχεία που δεν δικαιολογεί η εργασία τους

  -Έφτασε στο σημείο τον καιρό που για σένα νομοθετούσε χαράτσια και ΕΝΦΙΑ, για να μην πληρώσει φόρο, να νοικιάζει στο Δήμο αποθήκη την οποία μεφάνιζε χωρίς ρεύμα

  -Μετά τις αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες του, άλλαξε το νόμο για το πόθεν έσχες και την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων όσων έχουν κάνει δήλωση ψευδούς πόθεν έσχες και μείωσε προκλητικά τις ποινές.

  -Έκανε νόμο μερικών ημερών με τον οποίο άλλαζε τις αυστηρές ποινές για τους καταχραστές του Δημοσίου χρήματος. Έτσι όσοι έκλεψαν το Δημόσιο και ήταν να δικαστούν, απαλλάχθηκαν

  -Υπέγραψε την απονομή χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών και την άρση των συνεπειών του νόμου για ανθρώπους που είχαν διαπράξει αδικήματα για να αναλάβουν (αν είναι δυνατόν) υπηρεσίες φύλαξης

  -Έκανε νόμο με τον οποίο δίνει τη δυνατότητα σε μεγαλεμπόρους ναρκωτικών με πάνω από 15 χρόνια κάθειρξη, να βγουν στο ένα τρίτο της ποινής.

  -Κράτησε στα συρτάρια του τη δικογραφία για την υπόθεση χρηματισμού του Μιχελάκη αντί να τη διαβιβάσει στη Βουλή

  Το νομικό του έργο, είναι έργο είναι νομιμοποίησης των διεφθαρμένων. Αυτό το «έργο» όμως είναι άγνωστο. Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης,αναλώνονται σε αγιογραφίες του υπουργού. Και οι πολίτες πιστεύουν πως είναι καλό για τον τόπο να υπάρχει ένας υπουργός που να κατάγεται από τα ακριτικά μας νησιά. Τον καλό πολιτικό δεν τον κάνει η καταγωγή αλλά το έργο του. Και τον καλό και υπεύθυνο πολίτη τον κάνει καλό η υπεύθυνη κρίση και όχι η ιδιοτέλεια προσμονής κάποιου διορισμού

  Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, εκπροσωπεί μια παλαιοκομματική αντίληψη που θυμίζει ελληνικές ταινίες. Εγκαινιάζει γήπεδα,γεφύρια,οτιδήποτε κατασκευάζεται αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι «κατόπιν ενεργειών του». Διαρρέει πως ακόμα και οι χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ, είναι δικό του έργο. Εγκαινίασε στην Πέτρα νέα είσοδο από την Τουρκία μέσα στο καταχείμωνο με προσωρινή ισχύ μηνών και χωρίς να υπάρχουν άδειες κατασκευής εγκαταστάσεων.Φροντίζει να δημιουργεί το προφίλ του ισχυρού ανθρώπου με ισχυρές γνωριμίες.

  Στην ιδιαίτερη πατρίδα του πραγματικά τον έχουν επισκεφθεί επιχειρηματίες τους οποίους θα έπρεπε να ελέγξει αντί να επιδεικνύει. Ο πολυτελής γάμος της κόρης του, ήταν άλλωστε μια συγκέντρωση τέτοιων προσωπικοτήτων.

  …………………

  Κώστας Βαξεβάνης

 41. Ο/Η του κώλου λέει:

  Γράφτηκε από: Ι.Μ. Σύρου – 20.42. Δευτέρα, 11 Μάιος 2015

  Ο Σύρου Δωρόθεος στον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Νίκο Ξυδάκη

 42. Ο/Η του Μαντούβαλου λέει:

  .Με αναστολή κατά το εθιμικόν

  http://www.koutipandoras.gr/article/38258/epta-hronia-me-anastoli-ston-p-mantoyvalo-gia-paradikastiko

  Επτά χρόνια με αναστολή στον Π. Μαντούβαλο για το παραδικαστικό

  18 Ιουνίου

  Σε ποινή κάθειρξης επτά ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Πέτρος Μαντούβαλος, σχετικά με την υπόθεση του “παραδικαστικού κυκλώματος”.

  Συγκεκριμένα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της αμεσης συνέργια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Παράλληλα, αποφάσισε τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για τρία έτη. Το παράδοξο είναι, ωστόσο, ότι ο κ. Μαντούβαλος θα μπορεί να ασκεί κανονικά τα δικηγορικά του καθήκοντα από τη στιγμή που η ποινή που του επιβλήθηκε είναι με αναστολή. Κι αυτό επειδή δεν προβλέπεται αυτοδίκαιη διαγραφή του από το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά κι αυτόματη αφαίρεση της άδειας άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος, παρά την κατάδική του. Πόσω μάλλον όταν η επταετής επιβολή κάθειρξης αφορά στην εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα.

  Σύμφωνα με την κατηγορία, επτά εκατομμύρια δραχμές κατατέθηκαν στο λογαριασμό του τότε ανακριτή Καλούση από τον δικηγόρο Χρ. Χατζηπαναγιώτου (σσ. έχει αθωωθεί) κατ΄ εντολή Μαντούβαλου. Μάλιστα, ο εισαγγελέας είπε πως «ο κατηγορούμενος επέβαλε στο νεαρό τότε δικηγόρο την ιδέα ότι η κατάθεση έγινε μετά από εντολή της Δέλλη», μιας ηλικιωμένης συνηγόρου, που σήμερα έχει αποβιώσει.

  Ο Πέτρος Μαντούβαλος απολογούμενος, αρνήθηκε τη σε βάρος του κατηγορία, υποστηρίζοντας πως την περίοδο εκείνη απουσίαζε στη Ρουμανία καθώς και ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς βουλευτής είχε αθωωθεί για την ίδια υπόθεση στις 26 Φεβρουαρίου του 2010.

  Λίγους μήνες αργότερα, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μόνο σχετικά με την απαλλαγή του Π. Μαντούβαλου για το κακούργημα της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

 43. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/312-o-mitropolitis-surou-proejirxe-se-litaneia-efippos-foto

  Ο Μητροπολίτης Σύρου προεξήρχε σε λιτανεία έφιππος! (ΦΩΤΟς)

  Σήμερα, Κυριακή των Μυροφόρων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, στο Μάννα, κατά την εορτή του Προστάτου των μελών και αναβατών του Ιππικού Ομίλου Αγίου Γεωργίου.

  Στο κήρυγμά του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην τόλμη των Μυροφόρων και των δύο Μαθητὼν του Κυρίου, ως αποτέλεσμα και καρπό της αγάπης τους προς Αυτόν, καθώς και στη χαρά που προσέφερε ο Αναστάσιμος Χαιρετισμός Του, «Χαίρετε», στις Μυροφόρες και τις γυναίκες κάθε εποχής, και την ευθύνη που έχουν να γίνονται πάντα πηγή χαράς για τους γύρω τους, μέσα από την πολυεπίπεδη δράση και κοινωνική προσφορά τους.

  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ φέρων την εικόνα του Αγίου Γεωργίου, προεξήρχε, έφιππος, επί του καθαρόαιμου ίππου «Φαέθων», της εφίππου λιτανείας και ευλόγησε τους ιππείς, τους αναβάτες και τα υποζύγιά τους.

  Η εκδήλωση, της οποίας την επιμέλεια είχε ο Ιππικός Όμιλος Σύρου και ο κ. Μπάμπης Γαβριήλ, έκλεισε με πλούσια δοχή, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.

 44. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/154564/xana-sto-peitharhiko-o-ntogiakos-katigoreitai-kai-gia-katahrisi-exoysias

  Ξανά στο πειθαρχικό ο Ντογιάκος – Κατηγορείται και για κατάχρηση εξουσίας

 45. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://directnews.gr/greece/62852-profulakisthkan-oi-iakovos-giosakhs-kai-stauros-georgitsogiannakos-gia-to-paradikastiko-no-2.html
  Προφυλακίστηκαν οι Ιάκωβος Γιοσάκης και Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος για το παραδικαστικό Νο 2

  12-6-2015

  Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης και ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος, μετά τις απολογίες τους στους εφέτες ειδικούς ανακριτές για την υπόθεση του παραδικαστικοιύ κυκλώματος Νο2. Επίσης,προφυλακιστέοι για την ίδια υπόθεση κρίθηκαν…

  και οι δικηγόροι Πέτρος Λεωτσάκος και Γ. Ασλάνης.

  Η υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος Νο2 (ή αλλιώς «μαφίας των ακινήτων») διερευνάται από ειδικούς εφέτες ανακριτές και σύμφωνα με νομικούς κύκλους πρόκειται ίσως τη μεγαλύτερη δικογραφία οργανωμένου εγκλήματος, καθώς αποτελείται από 25.000 σελίδες και άλλες τόσες με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατεγράφησαν από τον κοριό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

  Από την δικαστική έρευνα έχει προκύψει ότι «πρωταγωνιστές» στο παράνομο κύκλωμα ήταν ο πολιτικός μηχανικός Σ. Γεωργιτσογιαννάκος, ο περιβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, δικηγόροι, ένας πρόεδρος Εφετών και ένας εφέτης, ένας εισαγγελέας Πρωτοδικών, συμβολαιογράφοι δικαστικοί επιμελητές, και υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών καθώς και αστυνομικοί.

  Σύμφωνα με το περιεχόμενο των συνομιλιών που έχουν υποκλαπεί και με βάση με όσα έχουν καταθέσει στην ανάκριση μάρτυρες, οι παράνομες δραστηριότητας της σπείρας δεν εξαντλούνταν στην παραδικαστική δράση των μελών της, αλλά επεκτείνονταν σε απάτες με ακίνητα, κομπίνες σε πλειστηριασμούς, εμπόριο χρυσού κ.α.

  Το «κουβάρι» της πολύκροτης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον Οκτώβριο του 2009. Εκείνη την περιόδο, ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό του κυκλώματος, αποφάσισε να συνεργαστεί με τις αρχές και να αποκαλύψει τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

  Οι περιγραφές του βασικού μάρτυρα για τις δραστηριότητες της οργάνωσης επιβεβαιώθηκαν από τις περισσότερες από 92.000 ώρες συνομιλιών που καταγράφηκαν από τις αρχές.

  Εκκλησιαστικοί κύκλοι ανέφεραν, ότι μετά από αυτή τη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος Νο2, ο Μητροπολίτης Αχαρνών Αθηναγόρας αναμένεται να θέσει σε αργία τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη.

  Αποφάσεις ευνοϊκές για τους «πρωταγωνιστές» της μαφίας των ακινήτων και κατά δημοσιογράφων

  Την ίδια στιγμή που οι Εφέτες Ειδικοί Ανακριτές, Νικήτας Χριστόπουλος, Μερόπη Πουλάκη, και Στυλιανός Δαρέλλης, αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση των πρωταγωνιστών της μαφίας των ακινήτων και του παραδικαστικού κυκλώματος, την ίδια ώρα όλως ύποπτες αποφάσεις εκδίδονται από συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, που ευνοούν τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους, και απογορεύουν στα Μ.Μ.Ε., και ειδικότερα στην ιστοσελίδα μας, να δημοσιοποιεί τα στοιχεία τους.

  Αποκορύφωμα κατάχρησης κάθε εξουσίας αποτελεί πρόσφατη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κρίθηκε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούσης όμως, της ήδη Εφέτη Αθηνών, κ. Ευαγγελίας Γεωργίτση, με πολυσέλιδο αιτιολογημένο σκεπτικό, ότι θα έπρεπε να ελεγχθεί η διαχειρίστρια της ιστοσελίδας μας για ηθική αυτουργία σε παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου άγνωστων αστυνομικών και εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, από τους οποίους δήθεν άντλησε τις πληροφορίες που δημοσιεύει.

  Είναι καιρός να επεκταθεί η ποινική και πειθαρχική έρευνα σε όσους εγκάθετους δικαστικούς λειτουργούς, που φιμώμουν την ελευθερία έκφρασης, για να περιχαρακώσουν το παραδικαστικό κύκλωμα.

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-6-2015 από directNEWS.gr

 46. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://www.inewsgr.com/more/257/proklitikos-o-dimarchos-tou-nisiou-tis-diafthoras.htm

  Προκλητικός ο δήμαρχος του νησιού της διαφθοράς!

  11:04 2/4/2013 – Πηγή: Παρασκηνιο

  ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

  Απίστευτα προκλητικές για τη νοημοσύνη και του μέσου …ανόητου ανθρώπου είναι όσα ισχυρίζεται ο νυν δήμαρχος του νησιού της διαφθοράς ,δηλαδή της Μυκόνου κ. Μέγας-Κουσοθανάς.
  Ούτε λίγο,ούτε πολύ είπε ότι η κομπίνα που ζημίωσε με εκατομμύρια ευρώ τα δημόσια ταμεία στη Μύκονο γίνονταν επί μια …Χούντα χρόνια(δικό μας το …μέτρο) ,δηλαδή από το 2002 μέχρι το 2009 από υπαλλήλους του Δήμου χωρίς να γίνουν αντιληπτοί καθώς οι δήμαρχοι συνυπογράφουν μεν τις σχετικές βεβαιώσεις αλλά δεν τις …υπογράφουν.Ο ίδιος βέβαια υποστήριξε ότι το 2009 που ανέλαβε έκανε άμεσα το καθήκον του.Φυσικά μη τον πιστεύετε πριν τη δίκη.Ούτε ο εισαγγελέας τον πίστεψε και τον παραπέμπει σε βαθμό κακουργήματος και τον ίδιο και τον πρώην Δήμαρχο Βερώνη ,δυο αντιδημάρχους και τέσσερις υπαλλήλους εκ των οποίων μόνο ένας είναι προφυλακισμένος.
  Τι έκαναν;Αυτό που έκανε και η Επιτροπή Ανταγωνισμού και κάνει χρόνια.Βάζουν πρόστιμα σε καρτέλ( στην Επιτροπή)που ουσιαστικά δεν εισπράττονται για οι εταιρείες κάνουν κόλπα κλπ. Ο Δήμος της Διαφθοράς έβαζε πρόστιμα αλλά με πλαστά τιμολόγια και έτσι τα χρήματα δεν έφταναν στον Δήμο και μέρος του έπαιρναν οι υπάλληλοι; Κανείς δεν το είχε αντιληφθεί αν και η κομπίνα κράτησε τόσο όσο και η Χούντα,δηλαδή χρόνια που φαίνονταν ατέλειωτα…
  Αυτό θα μπορούσε να συμβεί και σε ακραίες συνθήκες από ακραία ανόητους δημοτικούς άρχοντες που δεν άκουγαν,δεν έβλεπαν, δεν διάβαζαν.
  Στη Μύκονο υπήρχε κατά καιρού έντονος θόρυβος για τις κομπίνες.
  Το μέγιστο θόρυβο έκανε η εφημερίδα “TIMES IN KOLONAKI” την οποία έγραφε και γράφει ο “Αριστοφάνης” της Μυκόνου.Η γλώσσα απίστευτη για τον πολύ κόσμο ακραία χυδαία για τους άρχοντες της Μυκόνου.Δεν εξαιρούσε κανέναν,ούτε την εισαγγελική αρχή. Έγραφε για κλεψιές,λεηλασίες,έβριζε ονομαστικά τους άρχοντες ,μιλούσε όπου στεκόταν και βρισκόταν για χρηματισμούς,ιδιαίτερα στην Πολεοδομία και στο Δήμο.Και να πήγαινε κάποιος στη Μύκονο με ωτασπίδες,με τα μάτια σκεπασμένα θα μάθαινε οπωσδήποτε ότι στη Μύκονο κάποιος “Αριστοφάνης” και μαζί του και κάποιοι ενδιαφερόμενοι στο Δήμο μιλούσαν για λεηλασία.
  Πέραν τούτου: ο δήμαρχος Βερώνης και η δημοτική του παράταξη μεταξύ των οποίων και ο κ. Μέγας-Κουσοθανάς δεν ενδιαφέρονταν για το αν γέμισαν τα ταμεία με χρήματα από τα πρόστιμα;Σε 2-3 μήνες σε ένα χρόνο θα καταλάβαιναν τι “παιζόταν”.
  Προφανώς όμως τα χρόνια της πλαστής ευδαιμονίας με τους Ρέμους και τις Μακρυπούλιες,τα κότερα των πλουσίων με τους Υπουργούς οι σαμπάνιες σκέπαζαν τα πάντα.Παράνομες βίλες πολιτικών που τις έχτιζαν νύχτα,βίλες που ανήκουν σε “οφ σορ” αλλά κατοικούνται απο πολιτικούς,επιχειρηματίες και δημοσιογράφους.Τα πλαστα τιμολόγια ήταν το πιο εύκολο να σκεπαστεί.
  Κατά την κατηγορία το ποσό που χάθηκε είναι κοντά στα δυο εκατομμύρια ευρώ.
  Για ποσό 470.000 ευρώ πριν 4 μήνες κάποιος έφαγε ισόβια. Όσα και ο Παπαγεωργόπουλος για λίγα περισσότερα εκατομμύρια.Οι μυκονιάτες δήμαρχοι αποκλείεται να φάνε τόσα γιατί η διαπλοκή θα πέσει πάνω τους…

 47. Ο/Η laskaratos λέει:

  Επιτέλους!
  O μη κατονομαζόμενος κληρικός είναι πασίγνωστος και τον καλύπτει προκλητικότατα η Εκκλησία εδώ και χρόνια παρά την ανάμιξή του σε δεκάδες κάθε λογής σκάνδαλα.
  Για την ιδιοκτησία του έριζαν άγιοι αρχιεπίσκοποι.

  Και βέβαια και ο παρακάτω επικοινωνιολόγος της Εκκλησίας, είναι φίλος παλιού ενάρετου Αρχιεπισκόπου…
  Από το ρεπορτάζ:
  «Ακόμη, κατηγορούμενος είναι και ένας επικοινωνιολόγος ο οποίος, σύμφωνα με την πρόταση της κ. Φάκου, λόγω στενών σχέσεων του με την Εκκλησία, φέρεται να εξαπάτησε ιερέα, μαζί με τον συγκατηγορούμενο του κληρικό, από τον οποίο έλαβαν ποσό 70.000 ευρώ για «να τον αθωώσουν» σε ποινική υπόθεση».

  http://www.iefimerida.gr/news/268417/epiheirimaties-dikigoroi-kai-klirikos-se-paradikastiko-kykloma-protasi-parapompis-110

  Επιχειρηματίες, δικηγόροι και κληρικός σε παραδικαστικό κύκλωμα -Πρόταση παραπομπής 110 ατόμων …………………………..

  • Ο/Η του παραδικαστικού λέει:

   http://www.koutipandoras.gr/article/eisaggelikh-protash-gia-parapomph-110-proswpwn-gia-to-paradikastiko

   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
   23 Μαΐου 2016
   Να δικαστούν 110 εμπλεκόμενοι στο παραδικαστικό ζητά η εισαγγελέας
   Την παραπομπή 110 προσώπων, ανάμεσα στα οποία και δικαστικοί λειτουργοί, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης τη δράση της οποίας έχει αποκαλύψει το Hot Doc στο 43ο τεύχος του τον Ιανουάριο του 2014, προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών η αντιεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτα Φάκου.
   [………]
   Ανάμεσα στα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην πρόταση της αντιεισαγγελέως βρίσκονται οι ήδη προφυλακισμένοι, Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος, φερόμενος ως επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης και πρώην συνεργάτης του Μάκη Ψωμιάδη, ο ιερέας Ιάκωβος Γιοσάκης, ο γνωστός δικηγόρος Πέτρος Λεωτσάκος, αλλά και πολλοί δικαστικοί, δικηγόροι, επιχειρηματίες, γνωστός επικοινωνιολόγος με σχέσεις παλαιότερα και με την Εκκλησία,… Φέρονται μάλιστα να υπόσχονταν και διασυνδέσεις με τη Δικαιοσύνη, έναντι αμοιβής περίπου 25.000 ευρώ….σχεδίαζαν κλοπές ακινήτων, αποσπούσαν στοιχεία πελατών από τράπεζες, δημιουργούσαν εικονικές εταιρίες, δωροδοκούσαν δικαστικούς λειτουργούς κι έκαναν λόγο για συναλλαγές ακόμη και με σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα………..

   Κατεβάστε ΕΔΩ το 43ο τεύχος του Hot Doc

   Ο επικοινωνιολόγος του Χριστόδουλου και ο μητροπολίτης Σύρου

    Γράφει o Βαγγέλης Τριάντης  02 Ιανουάριος 2014, 04:22 μμ

   Μεταξύ των όσων αναφέρονται στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ είναι και τα ονόματα του μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου και του επικοινωνιολόγου του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, Σωτήρη Τζούμα…


   Γιοσάκης, ο παπάς του παραδικαστικού

    Γράφει o Βαγγέλης Τριάντης  02 Ιανουάριος 2014, 03:29 μμ

   Ο βίος του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη είναι γεμάτος από σκάνδαλα, υψηλές γνωριμίες τόσο στον εκκλησιαστικό όσο και στον δικαστικό χώρο, δικαστικές περιπέτειες, φήμη, χρήμα, εξουσία, με τον αρχιμανδρίτη να καταφέρνει πάντοτε να πέφτει στα μαλακά…

   Το παρασκήνιο πίσω από την αθώωση του Μαντούβαλου

    Γράφει o Μάριος Αραβαντινός  02 Ιανουάριος 2014

 48. Παράθεμα: Το left.gr και ο υπόδικος αόρατος «επικοινωνιολόγος της Εκκλησίας» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 49. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.ereportaz.gr/perivallon-ieronimou-kamia-kalipsi-se-dorotheo/

  Περιβάλλον Ιερώνυμου: Καμία κάλυψη σε Δωρόθεο
  2 Απριλίου 2017

  Καμία κάλυψη στον Μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεο, δεν προτίθεται να δώσει η Αρχιεπισκοπή για το θέμα της εμπλοκής του στην υπόθεση με τα τάματα της Τήνου που αποκάλυψε το eReportaz.

  Διαβάστε εδώ το αποκαλυπτικό μας ρεπορτάζ

  Πληροφορίες από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία στήριξη στον Μητροπολίτη Σύρου και ότι υπάρχει η πρόθεση να τεθεί το θέμα στην Ιερά Σύνοδο.

  «Παρακολουθούμε το θέμα και θα ληφθούν οι ανάλογες πρωτοβουλίες», είναι το λακωνικό μήνυμα των στενών συνεργατών του Αρχιεπισκόπου.

  Το ereportaz αποκάλυψε διαλόγους-φωτιά οι οποίοι περιέχονται σε δικογραφία που βρίσκεται υπό διερεύνηση από την εισαγγελία αποκαλύπτουν πως τα κοσμήματα και τα αναθήματα των χιλιάδων πιστών καταλήγουν στην Τουρκία τα λιώνουν και τα επιστρέφουν ως πλάκες χρυσού στο Ίδρυμα της Ευαγγελιστρίας της Τήνου. Στην συνέχεια πωλούνται στην Τράπεζα της Ελλάδος από όπου εισπράττεται ζεστό χρήμα.

  Αποκαλύπτεται όμως και κάτι άλλο. Ότι το ευαγές Ίδρυμα της μεγαλύτερης –κατά πολλούς- εκκλησίας της Ελλάδος συνεργάζεται γι αυτές τις δουλειές με «περίεργες» εταιρείες οι οποίες φαινομενικά ανήκουν σε επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον χρυσό, αλλά στην πραγματικότητα –σύμφωνα με το διαβιβαστικό του ΣΔΟΕ- ανήκουν στον πολυπράγμονα Π.Μ. ο οποίος εμφανίζεται να κάνει και οτι «deal» με τους ιερείς για να επιτυγχάνει τις ανανεώσεις των συμβάσεων.

  Μάλιστα τα μέλη της φερόμενης οργάνωσης δεν διστάζουν να εμπλέξουν ακόμη και σε υπόθεση δωροδοκίας τον Μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεο. Σε διαλόγους μεταξύ τους κάνουν λόγο για «μίζες» που ισχυρίζονται ότι δίνουν στον κληρικό, όπως χαρακτηριστικά λένε, για να ανανεώνονται οι συμβάσεις με το Ίδρυμα της Εκκλησίας. Σημειώνουμε όμως ότι στην δικογραφία δεν υφίσταται καταγεγραμμένη συνομιλία του Μητροπολίτη με μέλη του κυκλώματος.

  Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

  http://www.ereportaz.gr/o-liakounakos-o-dorotheos-ta-150-000-evro-ke-gnosti-dikigoriki-eteria/

  Ο Λιακουνάκος, ο Δωρόθεος, τα 150.000 ευρώ και η γνωστή δικηγορική εταιρεία
  6 Μαΐου 2017

  «Δίχτυα» ακόμη και στις φυλακές Κορυδαλλού είχε ρίξει η εγκληματική οργάνωση την δράση της οποίας έχει αποκαλύψει (εδώ και εδώ) το ereportaz.

  Η υπόθεση αφορά ογκωδέστατη δικογραφία για την οποία διενεργούνται τέσσερις ξεχωριστές εισαγγελικές έρευνες. Στο επίκεντρο των ερευνών εχει μπει κύκλωμα το οποίο ασχολούνταν από το εμπόριο ναρκωτικών, το λιώσιμο ταμάτων της εκκλησίας, ακόμη και τις δικαστικές διευκολύνσεις σε διάφορες υποθέσεις. Ως επικεφαλής του συγκεκριμένου κυκλώματος εμφανίζεται ο 42χρονος αποκαλούμενος ως «πρόεδρος» ο οποίος παρουσιάζεται ως επιφανης επιχειρηματίας με έδρα τον Αστέρα Βουλιαγμένης, αλλά από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ προκύπτει οτι δηλώνει μηδαμινά εισοδήματα.

  Πρόκειται για τον Π.Μ. παλιό γνώριμο των Αρχών καθώς είχε εμπλακεί και σε παλαιότερη υποθεση εκβιασμού του ΣΔΟΕ για την οποία καταδικάστηκε σε οκτώ χρονια κάθειρξη με αναστολή. Δεξί του χέρι -σύμφωνα με την δικογραφία- ειναι ανώτερος αστυνομικός ο οποίος ειναι υπεύθυνος φρουράς γνωστού πολιτικού προσώπου, ενώ στην υποθεση εμπλέκονται πολλοί και διάφοροι. Αξίζει να σημειωθεί οτι στο πολυσέλιδο υπόμνημα του ενώπιον της εισαγγελέως Εφετών ο κ. «πρόεδρος» αναλαμβάνει όλη την ευθύνη. Αυτοπαρουσιάζεται ως «νταραβεριτζής» ο οποίος έλεγε οτι να ναι στο τηλέφωνο προκειμένου να αποσπά χρήματα απο φίλους και γνωστούς επικαλούμενος γνωριμίες στον δικαστικό και πολιτικό χώρο. Μάλιστα αναφέρει ότι την περίοδο 1998-2000 υπήρξε μετακλητός υπαλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

  «Πελάτης» -σύμφωνα με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ- του κυκλώματος υπήρξε και ο γνωστός επιχειρηματίας, Θωμάς Λιακουνάκος τον οποίο η φερόμενη ως οργάνωση προσπάθησε να μεταφέρει στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να τύχει πιο ανθρώπινης αντιμετώπισης και επαφών με την σύζυγό του, Νατάσα.

  Συνδετικός κρίκος μεταξύ του υπόδικου εμπόρου όπλων και μελών της συγκεκριμένης οργάνωσης είναι το δικηγορικό γραφείο που τους εκπροσωπεί. Συγκεκριμένα ο Θωμάς Λιακουνάκος εμφανίζεται να έχει τον ίδιο νομικό εκπρόσωπο με τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» της οργάνωσης ο οποίος στις συνομιλίες εμφανίζεται ανήσυχος καθώς θέλει να εξυπηρετήσει την φερόμενη επιθυμία του Λιακουνάκου για να του αποσπάσει χρήματα.

  Πρόκειται για μια από τις πλέον γνωστές δικηγορικές εταιρείες των Αθηνών, μέτοχοι των οποίων είναι συγγενικά πρόσωπα πρωτοκλασσάτων πολιτικών παραγόντων της χώρας.

  Στις συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ ακούγεται ο 42χρονος φερόμενος ως επικεφαλής της οργάνωσης, ο “Πρόεδρος” όπως τον αποκαλούν, να περιγράφει τις ενέργειες οι οποίες πρέπει να γίνουν ούτως ώστε ο Θωμάς Λιακουνάκος να μεταφερθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να έχει την δυνατότητα ελεύθερης συναναστροφής με την σύζυγό του, Νατάσα.

  Σύμφωνα μάλιστα με όσα λέει την “δουλειά” αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος, αντί ποσού 150.000 ευρώ. Από την έρευνα του ereportaz πάντως προκύπτει ότι ο υπόδικος επιχειρηματίας ουδέποτε μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

  Διάλογοι-φωτιά

  Από τους διαλόγους που βρίσκονται στην διάθεση του ereportaz προκύπτει ότι ο Π.Μ. ή αλλιώς «Πρόεδρος» δεν κάμπτεται από τον «ανταγωνισμό». Αντίθετα συνεχίζει τις προσπάθειες του ώστε να μπορέσει να φτάσει στο επιθυμητό για εκείνον αποτέλεσμα, με απώτερο σκοπό φυσικά, το κέρδος από την εξυπηρέτηση που θα πραγματοποιούνταν. Ξεκινάει λοιπόν τα τηλεφωνήματα.

  Στις 14 Δεκεμβρίου του 2015 τηλεφωνεί σε υπάλληλο της Βουλής που συνεργαζόταν με γνωστό πολιτικό πρόσωπο και πληροφορείται το όνομα του αρχιφύλακα που είναι υπεύθυνος στις φυλακές και μπορεί να κινήσει τη διαδικασία.

  Στους διαλόγους που έχουν καταγραφεί, οι συνομιλητές εμφανίζονται να «μηχανεύονται» τρόπους ώστε να μπορέσουν να βρουν διέξοδο, κινούμενοι με προσεκτικές κινήσεις ώστε να μην χάσουν την δουλειά και τα χρήματα από άλλους «συναδέλφους». Όπως καταγράφεται να λέει ο συνομιλητής του Π.Μ, « θα του πεις να ανοίξει την πόρτα και θα τον πάρει τηλέφωνο και θα σε περιμένει ο….., πες του να βγάλουμε ένα δώρο Χριστουγέννων για όλους. Στα ίσια. Τι θα σου πει; Όχι;» Μάλιστα όπως συνεχίζει με κυνισμό «Την πόρτα του ανοίγουμε και του την ανοίγουμε και για άλλους κρατουμένους όχι μόνο για τον Θωμά».

  Στην συνέχεια ο «Πρόεδρος» μαθαίνει από συνεργάτη του, ότι κουμάντο στο ψυχιατρείο κάνει ο συγκεκριμένος αρχιφύλακας και τον κατονομάζει. «Και αν πάει και μπορεί ο να τον στείλει στο νοσοκομείο, θα κανονίσω εγώ μετά με τον άλλον, με τον άνθρωπο να έχει ότι θέλει. Δηλαδή να περάσει ζάχαρη, μην το ψάχνεις».

  Ύβρεις για τον Δωρόθεο

  Σε επόμενη συνομιλία των δύο αντρών, καταγράφονται απίστευτοι χαρακτηρισμοί για τον Μητροπολίτη.

  «Και καλά δεν ήξερε αν θα πάει, αν θα αυτό…. Τρελή (ο Δωρόθεος), καλιαρντή, ψεύτρα. Είναι μεγάλη καλιαρντή, δεν υπάρχει.»…. « Τέτοια δεν την έχω ξανασυναντήσει στην ζωή μου, δηλαδή εμείς μπροστά του είμαστε άγιοι, πραγματικά». Τον κατηγορούν επίσης, στην ίδια συνομιλία ότι λέει «πολλά ψέματα», χαρακτηρίζοντας τον ως γελοίο.

  Σε άλλη συνομιλία που πραγματοποιείται ο Π.Μ. τηλεφωνεί σε συνεργάτη του και του ζητά να εμποδίσει τον «Πατριάρχη» (σ.σ. αναφέρει τον Μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεο) και να μην πάρει ακόμα άδεια να δει τον Λιακουνάκο. Όμως για «κακή» του τύχη όπως τον ενημερώνει, ο Δωρόθεος έχει ήδη προλάβει να τον επισκεφτεί και να μιλήσουν.

  Στις 15 Δεκεμβρίου αποκαλύπτουν, σύμφωνα με τα όσα λένε μεταξύ τους πως ο Πατριάρχης έχει καταφέρει να αποκομίσει 100.000 ευρώ από αυτή τη «συναλλαγή» στις φυλακές με τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο. Πραγματοποιούνται οι εξής διάλογοι:

  «Ο ΔΩΡΟ (ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ) είναι μουλωχτή για αυτό σου λέω… Ναι του έδωσε και τέτοια του έδωσε 100.»

  Σε άλλες συνομιλίες περιγράφουν και το πώς κατάφερε ο «Πατριάρχης» (δηλ ο Δωρόθεος) να έρθει σε επαφή με τον φυλακισμένο, Λιακουνάκο. Σύμφωνα με τους ίδιους ρόλο μεσολαβητή έπαιξε γνωστό δικηγορικό γραφείο των Αθηνών στο οποίο βασικός μέτοχος είναι συγγενής πολύ γνωστού πολιτικού προσώπου.

  Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Π.Μ. τον Θωμά Λιακουνάκο «αρμέγουν» οι νομικοί του συμπαραστάτες οι οποίοι τον έφεραν και σε επαφή με τον Δωρόθεο.

  150.000 ευρώ στον Δωρόθεο

  Οι δύο στενοί φίλοι, κάνουν λόγο για το ποσό των 150.000 ευρώ που φέρεται να έχει ήδη πάρει ο Μητροπολίτης από τον Λιακουνάκο. «Μου χεις πάρει 150 χιλιάδες λέει μπροστά για πέντε χρόνια. Ο Π.Μ. τότε προτείνει να του πάρουν άλλα 30 για αν βγάλουν και εκείνοι το χαρτζιλίκι τους.

  Μάλιστα ο «Πρόεδρος» αναφέρεται και σε υποτιθέμενη συνάντηση του Μητροοπολίτη Σύρου, Δωρόθεου, με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο. Αντικείμενο της συνάντησης; Η μεταφορά του Θωμά Λιακουνάκου στο ψυιχατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

  « Θα πάει πάνω ο ΣΥΡΟΥ και θα ζητήσει να τον μεταφέρει στον…. Και από εκεί στο ψυχιατρείο…. Και θα τον έχουνε με ένα τάλιρο τον μήνα φίλε…», είναι η ακριβής συνομιλία όπως καταγράφηκε από την ΕΥΠ.

  Για την ιστορία πάντως αναφέρουμε ότι ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος ουδέποτε μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού. Αξίζει να σημειωθεί τέλος, οτι ο υπόδικος επιχειρηματίας αποφυλακίστηκε τον Απρίλιο του 2016, δηλαδή έξι μήνες μετά τις συγκεκριμένες συνομιλίες.

  Μάλιστα έναν χρόνο αργότερα του αφαίρεσαν και το ειδικό βραχιόλι παρά τις νέες παραπομπές σε δίκη για τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών.

  Το ρεπορτάζ συνεχίζεται…

  • Ο/Η Πελεκάνος λέει:

   http://dexiextrem.blogspot.gr/2017/05/blog-post_582.html

   Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017
   ….ο Λιακουνάκος, ο Δωρόθεος Σύρου, και η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε

   [Το «γνωστό δικηγορικό γραφείο των Αθηνών στο οποίο βασικός μέτοχος είναι συγγενής πολύ γνωστού πολιτικού προσώπου» αφορά τον ΣΥΡΙΖΑίο …. που πολεμάει τον Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού]

   «Δίχτυα» ακόμη και στις φυλακές Κορυδαλλού είχε ρίξει η εγκληματική οργάνωση η δράση της οποίας αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

   Η υποθεση αφορά ογκωδέστατη δικογραφία για την οποία διενεργούνται τέσσερις ξεχωριστές εισαγγελικές έρευνες. Στο επίκεντρο των ερευνών εχει μπει κύκλωμα το οποίο ασχολούνταν απο το εμπόριο ναρκωτικών, το λιώσιμο ταμάτων της εκκλησίας, ακόμη και τις δικαστικές διευκολύνσεις σε διάφορες υποθέσεις.
   Ως επικεφαλής του συγκεκριμένου κυκλώματος εμφανίζεται ο 42χρονος αποκαλούμενος ως «προεδρος» ο οποίος παρουσιάζεται ως επιφανης επιχειρηματίας με έδρα τον Αστέρα Βουλιαγμένης, αλλα απο τον έλεγχο του ΣΔΟΕ προκύπτει οτι δηλώνει μηδαμινά εισοδήματα.

   (….)

   http://www.fmvoice.gr/index.php/epikairotita/politiki/item/166279-o-liakounakos-o-dorotheos-ta-150-000-evro-kai-i-gnosti-dikigoriki-etaireia

   Ο Λιακουνάκος, ο Δωρόθεος, τα 150.000 ευρώ και η γνωστή δικηγορική εταιρεία
   06/05/2017 – 12:37

   http://www.aigaio365.gr/skandalo-ieres-mpiznes-me-ta-tamata-tis-panagias-tis-tinou/

   Σκάνδαλο: Ιερές μπίζνες με τα τάματα της Παναγίας της Τήνου
   Απρ 1, 2017, 12:30 ΜΜ inΤΗΝΟΣ

   Μάλιστα τα μέλη της φερόμενης οργάνωσης δεν διστάζουν να εμπλέξουν ακόμη και σε υπόθεση δωροδοκίας τον Μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεο. Σε διαλόγους μεταξύ τους κάνουν λόγο για «μίζες» που ισχυρίχονται ότι δίνουν στον κληρικό, όπως χαρακτηριστικά λένε, για να ανανεώνονται οι συμβάσεις με το Ίδρυμα της Εκκλησίας. Σημειώνουμε όμως ότι στην δικογραφία δεν υφίσταται καταγεγραμμένη συνομιλία του Μητροπολίτη με μέλη του κυκλώματος.

   • Ο/Η Καθολικός λέει:

    http://www.newsnowgr.com/article/1010026/Ieres-mpiznes-me-ta-tamata-tis-tinou-to-mploko-sto-teloneio-kai-to-ladoma-se-stelexos-tou-ypoik-eggrafa.html

    «Iερές μπίζνες» με τα τάματα της Τήνου: Το μπλόκο στο τελωνείο και το… λάδωμα σε στέλεχος του ΥΠΟΙΚ [έγγραφα]

    2017-04-06 23:33:20

    Φωτογραφία για Iερές μπίζνες με τα τάματα της Τήνου: Το μπλόκο στο τελωνείο και το… λάδωμα σε στέλεχος του ΥΠΟΙΚ [έγγραφα]
    Νέα στοιχεία τα οποία αποκαλύπτουν το παρασκήνιο της «ιερής μπίζνας» με τα τάματα της Παναγίας της Τήνου που μετατρέπονται σε ράβδους χρυσού στην Τουρκία δημοσιοποιεί το… ereportaz.

    Στους διαλόγους που αποκαλύπτονται, καταγράφεται το οργιώδες παρασκήνιο που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν οι Τελωνειακοί δέσμευσαν τις «ιερές» πλάκες χρυσού που επέστρεφαν από την Τουρκία.

    Αιτία; Η σωρεία παρατυπιών από μέρους της εταιρείας.

    Σημειώνεται ότι τότε η είδηση ότι πλάκες χρυσού ανήκουν στο Ίδρυμα της Παναγίας της Τήνουδημοσιοποιήθηκε στον Τύπο, προκαλώντας σοκ στο πανελλήνιο. Στην απάντηση του το Ίδρυμα ανέφερε ότι απλά έλειπαν κάποια πιστοποιητικά και ότι ο χρυσός αποδεσμεύθηκε με δυο ημέρες καθυστέρηση.

    Οι διάλογοι όμως μεταξύ των μελών της εταιρείας είναι αποκαλυπτικοί για τις «πιέσεις» που φέρονται να ασκήθηκαν σε ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών για να αποδεσμευθεί ο χρυσός. Πιέσεις κυρίως προς την διευθύντρια του Τελωνείου Κρήτης η οποία αρνούνταν να συναινέσει στην αποδέσμευση του χρυσού.

    Στις συνομιλίες φαίνεται πως καθ΄υπόδειξη του φερόμενου ως αρχηγού της οργάνωσης Π.Μ., ένας «κλητήρας» έδωσε μίζα 5.000 ευρώ σε ανώτατο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ προκειμένου να ξεμπλοκάρει η υπόθεση. Μάλιστα σε συνομιλίες του ο Π.Μ. ισχυρίζεται ότι έχει δωροδοκήσει το συγκεκριμένο στέλεχος τρεις φορές στο παρελθόν!

    Το πρόσωπο που φέρεται να παίρνει την μίζα είναι ο κ. Θ. (οτι πλήρη του στοιχεία είναι στην διάθεση του ereportaz). Από την εισαγγελική έρευνα προφανώς θα προκύψει εάν είναι υπαρκτό πρόσωπο ή αποτελεί «δημιούργημα» του Π.Μ. προκειμένου να εισπράξει λεφτά από τους ίδιους του τους «συνεργάτες».

    Το μπλόκο στο Τελωνείο

    8 Σεπτεμβρίου 2015. Η επιχείρηση χρυσός σκοντάφτει όταν οι Τελωνειακές Αρχές του Ελευθέριος Βενιζέλος δεσμεύουν το εμπόρευμα γιατί διαπιστώνουν σωρεία παρατυπιών από την εταιρεία με την οποία συνεβλήθη το Ίδρυμα της Τήνου. Για την ακρίβεια διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη άδεια για τέτοιου είδους εξαγωγές και εισαγωγές.

    Τα μέλη μιλούν για το «μπλέξιμο» στο τελωνείο:

    Διαβάστε τους διαλόγους μεταξύ του μέλους της επιχείρησης και του εκτελωνιστή που επιβεβαιώνει το μπλόκο του χρυσού:

    Η είδηση του μπλοκαρίσματος αναστατώνει και τους κόλπους του Ιδρύματος της Παναγίας της Τήνου:

    Η επικεφαλής του τελωνείου Κρήτης, όταν διαπιστώνει την παρατυπία και καλείται να παράσχει την απαραίτητη άδεια για να ξεμπλοκάρει το εμπόρευμα λέει «όχι» καθώς διαπιστώνει ότι από τον φάκελο λείπουν πολλά έγγραφα. Το αποτέλεσμα είναι να δεχθεί απίστευτες πιέσεις.

    Στον διάλογο που ακολουθεί με μέλος της εταιρείας η τελωνειακός αποκαλύπτει ότι μέχρι εκείνη την στιγμή ο χρυσός έμπαινε στην χώρα χωρίς την απαραίτητη άδεια από μέρους της εταιρείας.

    Διαβάστε τον διάλογο:

    Όπως καταγράφεται στις συνομιλίες, το μέλος της εταιρείας μιλά με την τελωνειακό και στην προσπάθειά του να την μεταπείσει ώστε να ξεμπλοκάρει τη διαδικασία, κάνει επίκληση στο… συναίσθημα καθώς της εξομολογείται πως θα υπάρξει απώλεια χιλιάδων ευρώ αν δεν παρακαμφθεί άμεσα το εμπόδιο που προέκυψε.

    Όμως εκείνη παραμένει ανένδοτη παρά τις αλλεπάλληλες προτροπές αφού δεν θέλει να διακινδυνέψει να χάσει τη θέση της. Σε άλλον διάλογο δυο μέλη της οργάνωσης λένε ότι για να την μεταπείσουν θα την πάρει τηλέφωνο και ένας υποδιευθυντής ο οποίος «θα πάρει και αυτός το πεντακοσαρικάκι του…»!

    Οι πιέσεις

    Καθώς οι μέρες περνούν, ο «πρόεδρος» όπως τον αποκαλούν, Π. Μ. θέλει να «καθαρίσει» την κατάσταση, πάλι μέσω τον κύκλο γνωριμιών που έχει καταφέρει να δημιουργήσει.

    Αυτή τη φορά, εκμεταλλεύεται τις επαφές που εμφανίζεται να έχει στο υπουργείο Οικονομικών με υψηλόβαθμα στελέχη, τα οποία φέρονται να άσκησαν και εκείνα με τη σειρά τους αφόρητη πίεση στην διευθύντρια του Τελωνείου ώστε να αποδεσμεύσει τον χρυσό.

    Η προσπάθεια όμως δεν αποδίδει καρπούς. Όπως υποστηρίζουν στους διαλόγους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, δύο μέλη της εταιρείας, η υπάλληλος στο τελωνείο της Κρήτης είναι το «πρόβλημα», καθώς όλοι οι υπόλοιποι συμπεριλαμβανομένου και των υπαλλήλων του αεροδρομίου, κάνουν τα στραβά μάτια.

    «Εδώ τα παιδιά, όλα μου λέει στο αεροδρόμιο έχουν κλείσει τα μάτια μου λέει παρόλο που έχουνε φάει χαστούκια, έχουνε γίνει ξεφτίλα σε όλο το αεροδρόμιο έχει γίνει θέμα παντού, έχουνε κλείσει τα μάτια να το περάσουνε και η… που λέει ότι είναι φίλη, γνωστή σου δεν κάνει τίποτα», αναφέρουν στους διαλόγους που καταγράφηκαν από την ΕΥΠ.

    Στην συνέχεια τα πράγματα «αγριεύουν». Στις συνομιλίες γίνεται λόγος για τηλέφωνα που πέφτουν «από πολύ ψηλά» (στις 10/9/1015) με την τελωνειακό να σκέφτεται πλέον ακόμα και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

    Η ενόχληση του Δωρόθεου και οι 5.000 μίζα σε στέλεχος του ΥΠΟΙΚ

    Τα μέλη της εταιρείας μερικά τα οποία ελέγχονται από τις Αρχές για σωρεία έκνομων πράξεων ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν λύση.

    Η λύση δεν είναι άλλη από ένα «δώρο» 5.000 ευρώ που αποφασίζουν να κάνουν σε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να επισπεύσουν τη διαδικασία αποδέσμευσης του χρυσού.

    Την ίδια ώρα όμως, η εμπλοκή -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Π.Μ- έχει προκαλέσει την οργή του Δωρόθεου ο οποίος άρχισε να βρίζει για την καθυστέρηση που έχει δημιουργηθεί.

    Ο Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος

    Την επόμενη μέρα ο συνεργάτης του φερόμενου ως εγκέφαλου, τον ενημερώνει ότι μίλησε με τον «Άγιο» (δλδ τον Δωρόθεο), που του είπε επί λέξει «πως αν δε λήξει αυτή η κωμωδία», δεν θέλει να ξανακούσει για εκείνους, και καμία άλλη δουλειά», τονίζοντας χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το γραπτό μήνυμα που έστειλε ότι ο Μητροπολίτης «ούτε κερί δεν θα αφήσει να ξανα ανάψουν».

    Στις 15 Σεπτεμβρίου 2015 αφού πραγματοποιούνται κλήσεις μέσω τηλεφώνων και ανταλλάσσονται μηνύματα σχετικά με τις λεπτομέρειες της παράνομης συναλλαγής με τη μίζα στον υπάλληλο του ΥΠΟΙΚ, τα μέλη της σπείρας μιλούν στο τηλέφωνο για την αποδέσμευση του χρυσού από το τελωνείο:

    Η συναλλαγή σύμφωνα με όσα καταμαρτυρούν οι συνομιλίες έγινε ως εξής.

    «Κλητήρας» της οργάνωσης πήρε 5.000 ευρώ στο χέρι από μέλος της εταιρείας. Στην συνέχεια πήγε στο προκαθορισμένο ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας όπου και φέρεται να συνάντησε τον εν λόγω υπάλληλο.

    Πάντως το κατά πόσο η μίζα δόθηκε σε υπαρκτό πρόσωπο ή απλά πρόκειται για «φανταστικό υπάλληλο» που ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας του Π.Μ. είναι κάτι που θα αποδειχτεί από την εισαγγελική έρευνα.

    Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της οργάνωσης δεν διστάζει να κομπορρημονεί πάντως στους συνομιλητές του ότι τον κ. Διευθυντή τον έχει λαδώσει άλλες τρεις φορές!

    Ο Π.Μ. αναφέρει στη συνέχεια της συνομιλίας του πως υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου μίλησε με τον Μητροπολίτη Δωρόθεο για τη συνέχεια που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να προχωρήσει η διαδικασία:

    Όπως αναφέρει ο Π. Μ. εαν δεν είχε δοθεί η μίζα στον υπάλληλο του ΥΠΟΙΚ, δεν υπήρχε περίπτωση να λυθεί το «πρόβλημα».

    Τι λέει το ΥΠΟΙΚ

    Το ereportaz επικοινώνησε με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών το οποίο είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη με τον χρυσό της εκκλησίας. Όπως χαρακτηριστικά είπε το «μπλόκο» στο Τελωνείο έγινε επειδή διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία με την οποία είχε συμβληθεί το Ίδρυμα της Παναγίας της Τήνου δεν είχε την απαραίτητη άδεια.

    Ως εκ τούτου, όπως εξηγεί, δεσμεύθηκαν οι πλάκες χρυσού.

    Μάλιστα επιβεβαιώνει ότι ο Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος, επικοινώνησε μαζί τους παρακαλώντας για την αποδέσμευση των πλακών. Η αποδέσμευση έγινε τελικά με την καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ έως ότου προσκομιστεί η άδεια. Από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν κλιμάκια του Τελωνείου στην συγκεκριμένη εταιρεία διαπιστώθηκε ότι και στο παρελθόν είχε εισάγει χρυσό χωρίς άδεια κάτι που πιστοποιείται και από τους διαλόγους.

    Η ανώτερη «πηγή» του ΥΠΟΙΚ δηλώνει άγνοια για την ύπαρξη του φερόμενου ως διευθυντικού στελέχους που εμφανίζεται να παίρνει χρήματα από τα μέλη της οργάνωσης.

    Επισημαίνει ότι εκ των υστέρων η εταιρεία απέκτησε άδεια, ωστόσο της επιβλήθηκαν αναδρομικά πρόστιμα τα οποία καλείται πλέον να πληρώσει.

    http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/04/blog-post_6918.html
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΣΟΚ! ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΙΕΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ» ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ! ΠΩΣ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΙ ΛΑΔΩΣΑΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ!

    Το διαβάσαμε από το: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΣΟΚ! ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΙΕΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ» ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ! ΠΩΣ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΙ ΛΑΔΩΣΑΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/04/blog-post_6918.html#ixzz4hpJGBWrS

    Οι διάλογοι όμως μεταξύ των μελών της εταιρείας είναι αποκαλυπτικοί για τις «πιέσεις» που φέρονται να ασκήθηκαν σε ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών για να αποδεσμευθεί ο χρυσός. Πιέσεις κυρίως προς την διευθύντρια του Τελωνείου Κρήτης η οποία αρνούνταν να συναινέσει στην αποδέσμευση του χρυσού.


    Ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, είχε εκνευριστεί, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, με την καθυστέρηση της υπόθεσης
    Ο κλητήρας έδινε «μίζες»!
    Στις συνομιλίες φαίνεται πως καθ΄ υπόδειξη του φερόμενου ως αρχηγού της οργάνωσης Π.Μ., ένας «κλητήρας» έδωσε μίζα 5.000 ευρώ σε ανώτατο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ προκειμένου να ξεμπλοκάρει η υπόθεση. Μάλιστα σε συνομιλίες του ο Π.Μ. ισχυρίζεται ότι έχει δωροδοκήσει το συγκεκριμένο στέλεχος τρεις φορές στο παρελθόν!
    Το πρόσωπο που φέρεται να παίρνει την μίζα είναι ο κ. Θ. Από την εισαγγελική έρευνα προφανώς θα προκύψει εάν είναι υπαρκτό πρόσωπο ή αποτελεί «δημιούργημα» του Π.Μ. προκειμένου να εισπράξει λεφτά από τους ίδιους του τους «συνεργάτες».
    Το μπλόκο στο Τελωνείο
    8 Σεπτεμβρίου 2015. Η επιχείρηση χρυσός σκοντάφτει όταν οι Τελωνειακές Αρχές του Ελευθέριος Βενιζέλος δεσμεύουν το εμπόρευμα γιατί διαπιστώνουν σωρεία παρατυπιών από την εταιρεία με την οποία συνεβλήθη το Ίδρυμα της Τήνου. Για την ακρίβεια, διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη άδεια για τέτοιου είδους εξαγωγές και εισαγωγές.
    Τα μέλη της εταιρίας μιλούν για το «μπλέξιμο» στο τελωνείο
    Διαβάστε τους διαλόγους μεταξύ του μέλους της επιχείρησης και του εκτελωνιστή που επιβεβαιώνει το μπλόκο του χρυσού στο έγγραφο 1:
    Η επικεφαλής του τελωνείου Κρήτης, όταν διαπιστώνει την παρατυπία και καλείται να παράσχει την απαραίτητη άδεια για να ξεμπλοκάρει το εμπόρευμα λέει «όχι» καθώς διαπιστώνει ότι από το φάκελο λείπουν πολλά έγγραφα. Το αποτέλεσμα είναι να δεχθεί απίστευτες πιέσεις.

    http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%83-%CE%B9%CE%B5/

 50. Παράθεμα: Ιερό κύκλωμα παραδικαστικού και λαθρεμπορίου | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 51. Παράθεμα: Παραδικαστικό 2: Ενοχή για Μαντούβαλο, Γιοσάκη και Ευσταθίου ζήτησε ο εισαγγελέας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 52. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ένα εκλεκτό τέκνο της Εκκλησίας δεν μπορεί να δικηγορεί!
  Ένα πνευματικό τέκνο του μητροπολίτη Καλλίνικου!:
  Αν είναι δυνατόν!

  Μήπως είναι συκοφαντίες του left.gr;

  https://left.gr/news/o-petros-mantoyvalos-ehei-hasei-oristika-kai-dia-vioy-ti-dikigoriki-idiotita

  06.12.2018

  «Ο Πέτρος Μαντούβαλος έχει χάσει οριστικά και διά βίου τη δικηγορική ιδιότητα»
  Επιστολή με την οποία αναγκάζεται για το καλό και των πολιτών να ξεκαθαρίσει ότι ο Πέτρος Μαντούβαλος – πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας – που εμφανίστηκε και ως δικηγόρος στην υπόθεση του Ζακ εκπροσωπώντας τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, δεν είναι πια δικηγόρος απέστειλε στα ΜΜΕ ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά.

  Επιστολή με την οποία αναγκάζεται για το καλό και των πολιτών να ξεκαθαρίσει ότι ο Πέτρος Μαντούβαλος – πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας – που εμφανίστηκε και ως δικηγόρος στην υπόθεση του Ζακ εκπροσωπώντας τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, δεν είναι πια δικηγόρος απέστειλε στα ΜΜΕ ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά.

  Όπως τονίζει απώλεσε την ιδιότητα του δικηγόρου μετά από αμετάκλητη καταδίκη του για κακούργημα. Σημειώνει μάλιστα πως εάν εμφανίζεται ως δικηγόρος διαπράττει το αδίκημα της αντιποίησης επαγγέλματος.

  Ολόκληρη η επιστολή του ΔΣΠ:

  «Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε ότι ο Πέτρος Μαντούβαλος, μέλος μέχρι πρότινος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, έχει αποβάλλει οριστικά και διά βίου τη δικηγορική του ιδιότητα, κατόπιν εκδόσεως σχετικής διαπιστωτικής πράξης από τον κ. Υπουργό της Δικαιοσύνης, μετά από αμετάκλητη ποινική κακουργηματική καταδίκη, της πράξεως νομίμως δημοσιευμένης στο ΦΕΚ υπ’ αρ. 1256/26-10-2018 (τεύχος Γ’), γεγονός το οποίο ήδη έχει γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

  Αφορμή για την παρούσα ενημέρωσή σας λαμβάνουμε από πρόσφατες και επανειλημμένες εμφανίσεις του Πέτρου Μαντούβαλου στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και σε τηλεοπτικούς σταθμούς, στις οποίες δηλώνεται ή αφήνεται να εννοηθεί ότι εξακολουθεί να είναι δικηγόρος, γεγονός που συνιστά αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος, κατά το άρθρο 175 παρ. 2 ΠΚ, αδικήματος αυτεπαγγέλτως διωκομένου.

  Η καθιέρωση της αντιποίησης του δικηγορικού λειτουργήματος από τον Ποινικό Κώδικα ως αυτοτελές ποινικό αδίκημα έχει προφανή σκοπό την προστασία των ανυποψίαστων πολιτών από πρόσωπα που δεν έχουν το δικαίωμα να ασκούν το λειτούργημα αυτό, το οποίο ενέχει δημόσιο χαρακτήρα.

  Είναι αυτονόητο ότι σε περίπτωση που το ανωτέρω φαινόμενο συνεχιστεί από την πλευρά του Πέτρου Μαντούβαλου θα υπάρχει ο κίνδυνος να υποστούν βλάβη τόσο οι πολίτες που θα αγνοούν τη συγκεκριμένη κατάσταση όσο και τα μέσα που εκπροσωπείτε, τα οποία, εξαιτίας της ελλιπούς πληροφόρησής τους περί του θέματος, μπορεί να εμπλακούν σε καταστάσεις που θα τους δημιουργήσουν προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίο να εξυπηρετείται η ορθή ενημέρωση του πολίτη.

  Τέλος θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι η παρούσα επιστολή μας κατατείνει αποκλειστικά σε ενημέρωση και προστασία δική σας, των μελών σας και των πολιτών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πρόθεσή μας η δημοσιοποίησή της, παραμένοντας αυστηρά για εσωτερική σας χρήση.

  Πειραιάς, 6-12-2018
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ»

  • Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

   Υποστηρικτής Αμβρόσιου

   http://newpost.gr/ellada/662839/p-mantoybalos-gia-ambrosio-sto-akraiws-o-kontonhs-akraia-odhghse-sthn-efesh

   Π. Μαντούβαλος για Αμβρόσιο στο «Ακραίως»: Ο Κοντονής ακραία οδήγησε στην έφεση
   «Έχουμε το θέμα του σεβασμού της δικαστικής αποφάσεως».

   Δημοσίευση 27 Μαρτίου 2018, 12:03 / Ανανεώθηκε 27 Μαρτίου 2018, 12:14

   Μπορεί ο μητροπολίτης Αμβρόσιος να έχει ακραίες θέσεις ωστόσο, κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη υποστήριξε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και γνωστός δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, και πρόσθεσε: «Έχουμε το θέμα του σεβασμού της δικαστικής αποφάσεως».

   Ο κ. Μαντούβαλος τόνισε για την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή στο θέμα της μη καταδίκης του Αμβρόσιου. «Συνήθες δεν είναι. Αλλά είναι στα πλαίσια της νομιμότητας. Όμως έχουμε το θέμα του σεβασμού μιας δικαστικής αποφάσεως. Μιλάμε για σεβασμό στη Δικαιοσύνη. Ο σεβασμιότατος είχε ακραίες τοποθετήσεις. Δεν πρέπει να διαφοροποιούμε τον κόσμο, αυτά πρέπει να αμβλύνονται με την αγάπη. Όμως τον έκρινε η Δικαιοσύνη. Ο κ. Κοντονής ακραία το οδήγησε εκεί, αλλά είναι μέσα στις αρμοδιότητές του».

  • Ο/Η Antifa2 λέει:

   https://www.documentonews.gr/article/mantoybalos-kai-pleyrhs-synhgoroi-twn-astynomikwn-sthn-ypothesh-toy-zak-kwstopoyloy

   Μαντούβαλος και Πλεύρης συνήγοροι των αστυνομικών στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.