Μια ταινία για τα ναζιστικά ανθρωποειδή

[Απάντηση στους Παρασκεβώπουλλω-Βίτσα]

tainia-fasistes

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Παίζεται τώρα στην Αθήνα η τσέχικη ταινία «Επιχείρηση Ανθρωποειδές», που αναφέρεται στην εκτέλεση (1942) του «Σφαγέα της Πράγας», αρχηγού της Γκεστάπο και στρατηγού των Ες Ες, Ράινχαρντ Χάιντριχ. Ήταν αυτός που το αφεντικό του αποκαλούσε «Ο άνθρωπος με την καρδιά από σίδερο», ο δήμιος των Εβραίων της Τσεχίας, ένα σατανικό θηρίο, που υπήρξε από τους ιθύνοντες νους του Ολοκαυτώματος.   Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας ένας Τσέχος και ένας Σλοβάκος σαμποτέρ, οι Γιαν Κούμπις (Jan Kubiš) και Γιόζεφ Γκάμπτσικ (Jozef Gabčík), που ξεκίνησαν από την Αγγλία και έπεσαν με αλεξίπτωτο κοντά στην Πράγα, έρχονται σε επαφή με τους εναπομείναντες από τις εκκαθαρίσεις του κτήνους αντιστασιακούς και οργανώνουν την εκτέλεσή του. Η απόπειρα (27 Μαΐου) οδήγησε, παρά τις ατυχίες που συνέβησαν, στο θανάσιμο τραυματισμό του Χάιντριχ από θραύσματα χειροβομβίδας.

Οι δυο νέοι μαζί με τους άλλους αντιστασιακούς βρήκαν καταφύγιο στην κρύπτη του καθεδρικού Ορθόδοξου ναού των αγίων Μεθοδίου και Κύριλλου στην Πράγα, κάτω από την προστασία του μαρτυρικού μητροπολίτη Γοράσδου και του εφημέριου (υπάρχει ο ρόλος στην ταινία) πατέρα Βλαδίμηρου Πέτρεκ. Επακολούθησαν τα φοβερά αντίποινα στο Λίντιτσε, ένα τσεχικό χωριό που σβήστηκε από τον χάρτη, αφού οι Ναζί σκότωσαν μέχρι και τα σκυλιά του ενώ 80 παιδάκια ρίχτηκαν στους θαλάμους των αερίων. Σειρά είχε μετά το Ležáky, που τυλίχτηκε στις φλόγες μαζί με τους κατοίκους του. Τελικά οι σαμποτέρ εντοπίστηκαν στο κρησφύγετό τους και ο ναός έγινε θέατρο της απελπισμένης μέχρι τέλους επικής τους αντίστασης. Οι Ναζίδες όμως δεν αρκέστηκαν στα μέχρι τότε αντίποινα και στη δολοφονία των πρωταγωνιστών, αλλά εξόντωσαν χιλιάδες ακόμη αθώους. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κινηματογράφος ασχολείται με το θέμα. Είχε προηγηθεί η ταινία «Operation Daybreak» (1975).

Εμείς είχαμε γράψει εδώ σχετικά με τον μητροπολίτη άγιο Γοράσδο: «Ορθόδοξος επίσκοπος, θύμα των Ναζί, σχεδόν άγνωστος στην Ελλάδα…..Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο για την Εκκλησία των διαφόρων  αφορολόγητων μάντηδων Παϊσιων, Πορφύριων και των ιερών σκελετών κάποιων απίθανων αγράμματων καλόγερων με σκοτεινό παρελθόν, να αποφάσιζε να σοβαρευτεί και να αναζητήσει εγκυρότερα κριτήρια Αγιότητας, όχι αποκρυφιστικά, παρανοϊκά, θαυματουργά και κερδοφόρα, αλλά πολύ αξιοπρεπέστερα, λογικότερα και ευαγγελικότερα. Πάνω από ένα εκατομμύριο θύματα, ακόμη και παιδιά, είχε η πατρίδα μας στη ναζιστική Κατοχή, που τόσο τη νοσταλγούν οι Χρυσαυγίτες και οι κληρικοί που ευλογούν τα Τάγματα Εφόδου. Ούτε ένας επίσκοπος μεταξύ των θυμάτων, ούτε ένας τους δεν μπήκε μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα να σώσει κάποιον, ούτε ένας τους δεν πείνασε, ούτε ένας δεν μαρτύρησε στο όνομα του Θεού του, οι στρατιές του Κακού δεν τους ακούμπησαν….».

Θεωρώ πως η ταινία έρχεται την κατάλληλη στιγμή ως απάντηση στον Παρασκεβώπουλλο και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που χωρίς να τους αποδοκιμάσει ούτε ένας σύντροφός τους και να ζητήσει τη διαγραφή και την παραίτησή τους από το βουλευτικό αξίωμα, επιδιώκουν είτε απροκάλυπτα είτε μέσω κοινών εκδρομών στα σύνορα, τη σύγκλιση με αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται δια στόματος του ευλαβούς συζύγου της ευσεβούς ιδιοκτήτριας του πορνο-‘New Dream Hotel’, ως «σπορά των νικημένων του ‘45». Πριν λίγες ημέρες είχαμε «Νέα βίαιη ρατσιστική επίθεση στον Ασπρόπυργοο Πακιστανός εργάτης γης Ζισάν Ελάχι χτυπήθηκε άγρια από δύο άτομα την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του από το χωράφι στο οποίο εργαζόταν..» (3.2-Γ.Μπασκάκης, «Εφ.τ.Συντακτών») και η πύκνωση των ναζιστικών χτυπημάτων δεν είναι άσχετη με την ανοχή των υψηλόβαθμων Βεσπασιανών του ΣΥΡΙΖΑ, που ισχυρίζονται: «Ν. Βούτσης για Χρυσή Αυγή: Δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι…».

Η ταινία δίνει θαυμάσια το κλίμα της εποχής και ξεδιπλώνει τον αξιοθαύμαστο ηρωισμό απλών ανθρώπων, φωτίζει και τον ψυχισμό  και  τους έρωτές τους, που γεννήθηκαν στην κόλαση της Πράγας, ανθρώπων στους οποίους  οι τραγικές συνθήκες ανέδειξαν στον ύψιστο βαθμό τον καλό εαυτό τους, την ίδια στιγμή που σε άλλους αποκάλυψαν τη σκοτεινή πλευρά που επιμελώς έκρυβαν. Τα ζήσαμε αυτά και στην πατρίδα μας, είχαμε κι εδώ το μεγαλείο της Αντίστασης της ανθρωπότητας και τις αθλιότητες της προδοσίας των ανθρωποειδών και είναι πολύ χρήσιμο ο κινηματογράφος να τα διδάσκει αυτά στη νεολαία που μεγάλο μέρος της τα αγνοεί και να τα θυμίζει σε όλους μας.

 

This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, Πολιτισμός-Τέχνες, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Μια ταινία για τα ναζιστικά ανθρωποειδή

  1. Ο/Η ΞΗ λέει:

    http://www.athensvoice.gr/politiki/o-katsikis-o-gkei-mpeimpisiter-kai-i-ellinikotita

    Ο Κατσίκης, ο γκέι μπεϊμπισίτερ και η ελληνικότητα της Μακεδονίας
    Ποια γνώμη σχηματίζουν για όλα αυτά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;
    ΕΥΤΥΧΗΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΗΣ

    Την ώρα που ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος εξακολουθεί να τηρεί σιγήν ιχθύος για τους Ρότσιλντ, ένας άλλος βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο κ. Κώστας Κατσίκης, ξεπερνούσε με τις δηλώσεις του σε οίστρο ακόμα και τον πιο φανατικό υπερασπιστή επιστροφής στη δραχμή, τον κ. Παν. Λαφαζάνη. Ακολουθώντας τα χνάρια του κ. Ξυδάκη, δήλωνε πως αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, οι εκλογές είναι μονόδρομος και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα μοναδική επιλογή. Αλλά δεν σταμάτησε εδώ. Αφού «ανακάλυψε» την ελληνικότητα της Μακεδονίας, δήλωνε σε «διευκρινιστικές» δηλώσεις του σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων πως «όπου μακεδονική γη, ελληνική γη και η Μακεδονία είναι ελληνική». Ένα συνοθύλευμα δηλώσεων, που τις χαρακτήρισε προσωπικές αλλά σε ερώτηση «γιατί τώρα», το μόνο που βρήκε να απαντήσει ήταν πως «δεν επέλεξα τη στιγμή εγώ, ένας δημοσιογράφος με πήρε τηλέφωνο» και άρχισε ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου να «πυροβολεί» αδιακρίτως.

    Το εθνο-δραχμο-λαϊκό ξέσπασμα του βουλευτή δεν είναι η μόνη στιγμή που είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας σε μια κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία. Ας ανοίξουμε εδώ μια παρένθεση και ας σημειώσουμε πως η αναφορά του στη δραχμή συνέπεσε με τις απροκάλυπτες δηλώσεις του προαλειφόμενου από τον Ντ. Τραμπ ως πρέσβη στην Ε.Ε., κ. Τεντ Μάλοχ. Φαίνεται πως ο έρωτας των ΑΝΕΛ για ό,τι πρεσβεύει ο νέος αμερικανός πρόεδρος είναι ασίγαστος. Σε βαθμό, που να γοητεύεται ο κ. Κατσίκης από την πάλαι ποτέ διάσημη ατάκα του σινεμά «καλώς ήλθε το δολάριο»…

    Ο κ. Κατσίκης, που σπούδασε νομικά στην Πίζα της Ιταλίας και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είχε υποστηρίξει πρόσφατα στη Βουλή με πάθος ομοφοβικές θέσεις και είχε θεμελιώσει τη γραμμή καταψήφισης του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια από τους ΑΝΕΛ Ήταν αυτός που είχε αναρωτηθεί, «τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός παιδιού αν η δασκάλα Α΄ Δημοτικού με το δικαίωμα αυτοδιάθεσής της προβεί σε αλλαγή φύλου και την επόμενη χρονιά πάει ως δάσκαλος». Μάλιστα είχει διαμειφθεί ο εξής διάλογος. «Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπισίτερ; Μπορεί; Ρωτάω». Σε αυτό αντέδρασε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κ. Μάριος Γεωργιάδης, ο οποίος τον ρώτησε: «Γιατί δεν μπορεί;». Ο κ. Κατσίκης του απάντησε: «Το ότι δεν αντιλαμβάνεστε γιατί δεν μπορεί δείχνει το IQ σας». Παίρνοντας αργότερα τον λόγο, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «προφανώς ο κ. Κατσίκης κρίνει από το δικό του IQ που παραπέμπει στο μεσαιωνικό σκοταδισμό, που η ίση μεταχείριση δεν μπορούσε να είναι δικαίωμα των ανθρώπων». Απτόητος ο κ. Κατσίκης είχε κλείσει τη συζήτηση λέγοντας πως «παραμένοντας πιστοί στις χριστιανικές μας αντιλήψεις ως Έλληνες πατριώτες θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τις αρχές μας».

    Στο μεταξύ, λίγο παλαιότερα έδινε μάχη για τις αρχές του από τις γραμμές του ΛΑΟΣ υπό τη σκέπη του κ. Καρατζαφέρη! Μάλιστα ήταν χαρακτηριστικός ο διάλογος κατά την τελετή υποδοχής του κ.Κατσίκη από τον αρχηγό του ΛΑΟΣ.

    «Mε εξαιρετική χαρά, υποδεχόμαστε στον ΛΑΟΣ, έναν νέο πολιτικό, με οράματα, με δράση, με πράξη. Είναι ο κ. Κώστας Κατσίκης. Πρέπει να πω ότι με την οικογένειά του συνδέομαι χρόνια πολλά. Ο πατέρας του, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, ο Θεόδωρος Κατσίκης, συνυπήρξε στο διπλανό έδρανο για πολλά χρόνια, όταν ήμουν κι εγώ στη ΝΔ. Ο Κώστας Κατσίκης είναι μία ελπίδα για το αύριο, που ξέρει πάρα πολύ καλά τα θέματα της Περιφέρειας Αττικής. Κώστα, καλώς ήρθες στο Κόμμα. Καλή τύχη, “καλό βόλι”».

    Και ο κ. Κατσίκης, ανταποδίδοντας, δήλωνε: «Αγαπητέ Πρόεδρε, ευχαριστώ θερμά για το αγκάλιασμα, μέσα από το οποίο εισπράττω τη γενναιότητα ψυχής, τον εθνικό παλμό που χτυπάει στις φλέβες σας, και ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα. Στους αγώνες σας αυτούς, συστρατεύομαι κι εγώ, και υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, προκειμένου να δικαιώσω την επιλογή σας στο πρόσωπό μου, αλλά και στο πρόσωπο των 18 χιλιάδων ψηφοφόρων, ανθρώπων οι οποίοι πίστεψαν και εξακολουθούν να πιστεύουν σε εμένα».

    Το ενδιαφέρον πάντως εστιάζεται στο ποια γνώμη σχηματίζουν για όλα αυτά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που συναπαρτίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών-συμπεριλαμβανομένου και του κ.Κατσίκη…

  2. Ο/Η atheofobos λέει:

    Εχοντας δει την ταινία μπορώ να πω πως οι σκηνές στην εκκλησία είναι συγκλονιστικές. Στην ταινία πάντως δεν καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ορθόδοξη εκκλησία..

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Χρειάζεται πολύ παρατηρητικότητα να το αντιληφθεί κανείς γιατί ήταν καθολικός ναός του 1730 που αγοράστηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Φαίνεται μόνο από τις εικόνες και από το ότι ο εφημέριος είναι γενειοφόρος.

      Εδώ μνημείο των γεγονότων στην είσοδο του ναού:

      Μερικά χρήσιμα στοιχεία ακόμη:

      Ορθόδοξος επίσκοπος, θύμα των Ναζί, σχεδόν άγνωστος στην Ελλάδα


      Ορθόδοξος επίσκοπος, θύμα των Ναζί, σχεδόν άγνωστος στην Ελλάδα
      29/06/2014
      Ο άγιος Γοράσδος της Πράγας


      Ο θεολόγος Ιωάννης Sonnevend, στέλεχος της Μητρόπολης, οι δυο εφημέριοι Βάκλαβ Cikl και Βλαδίμηρος Petrek συνελήφθησαν και ο γενναίος Γοράσδος προσπαθώντας να τους σώσει πήρε με επιμονή ολόκληρη την ευθύνη επάνω του, στέλνοντας επιστολές στον πρωθυπουργό και σε υπουργούς στις οποίες κατέληγε» «Παραδίδω εμαυτόν εις την διάθεσιν παντός αρμοδίου κρατικού οργάνου και εις πάσαν τιμωρίαν περιλαμβανομένου και του θανάτου» («Assassination: Operation Anthropoid, 1941-1942» by Michal Burian, Ales Knizek, Jiri Rajlich, Eduard Stehlik, Πράγα-2002). Συνελήφθη, βασανίστηκε για μήνες και μετά από σύντομη δίκη (φωτ. στο εδώλιο δεξιά, με συγκατηγορούμενους με τη σειρά που τους αναφέρω στο κείμενο και με φρουρούς)
      ……….


      H πολιορκία του ναού

      ……………

      Υπάρχουν άραγε ορθόδοξοι Αρχιερείς στον κόσμο που να δολοφονήθηκαν από τους Ναζί; Υπάρχει ένας, ο άγιος Γοράσδος μητροπολίτης Πράγας, που στην Ελλάδα των δωσίλογων ή των απόντων μητροπολιτών της Κατοχής, η Εκκλησία δεν θέλει να τον ξέρει, γιατί χαλάει την πιάτσα. Βάλτε στο Google, σε όποια παραλλαγή και με όποια προσθαφαίρεση θέλετε τις λέξεις Γοράσ(ζ)δος-μητροπολίτης-Πράγας κι αν βρείτε για το μακαρίτη ένα (αριθμ.1) άρθρο στα ελληνικά (υπάρχουν εκατοντάδες στην αγγλική, στη γαλλική και στη γερμανική), να μας το πείτε. Μόνο αν τον γράψετε ως Γκοράζντ, θα βρείτε βιογραφικά στοιχεία σε δυο ρωμέικα μπλογκς, hristopanagia και proskynitis (blogspot.com), επί της ουσίας δηλαδή σχεδόν πουθενά. Aυτή η απόσταση των Νεοελλήνων πιστών από το γεγονός δεν είναι τυχαία, κάτι έχει να μας πει. Θα βρείτε εκατοντάδες αφιερώματα σε παλαβές Ρωσίδες καλόγριες (δια Χριστόν σαλές), σε βδελυρούς τσαρικούς επισκόπους που έπεσαν θύματα των Μπολσεβίκων και τώρα θαυματουργούν (από την Κόλαση;), σε απόκοσμους φανατικούς Σλάβους ηγούμενους που υπερασπίστηκαν το δόγμα του λευκού χρώματος της δεξιάς φτερούγας του Αγίου Πνεύματος και σε ιπτάμενους Ρώσους στάρετς που μιλούσαν με αρκούδες. Θα βρείτε επίσης κάμποσα τιμητικά άρθρα στα ελληνικά για το Ρώσο μητροπολίτη Βρυξελών Βασίλειο Κριβοσέιν, εκ των συντακτών της κατάπτυστης υμνητικής επιστολής των Αγιορειτών στο Χίτλερ, καταδικασμένο δωσίλογο, χωρίς καμία αναφορά στο τελευταίο γεγονός.
      ………………..

      Ένα σχετικό βίντεο («Γοράσδος ο ΙΙ») με κινούμενα σχέδια. Η πρώτη μορφή του γενειοφόρου με τα γυαλιά είναι ο Γοράσδος.


      ___________

      Ένα βίντεο στη μνήμη του αγίου Γοράσδου
      Δείχνει τα Ορθόδοξα εγκαίνια του ναού στις 29.9.1935, από το Δοσίθεο της Καρπαθορωσίας και τον Γοράσδο της Βοημίας και τη βιογραφία του μάρτυρα Γοράσδου

      ______________________

      Eδώ ένα άρθρο της Καθημερινής, που αγνοεί ολότελα πως ο ναός ήταν Ορθόδοξος

      http://www.kathimerini.gr/823834/article/politismos/vivlio/epixeirhsh-an8rwpoeides

      19.07.2015
      Επιχείρηση «Ανθρωποειδές»
      ΗΛΙΑΣ ΜΑΓΚΛΙΝΗΣ

      Ο συγγραφέας Λοράν Μπινέ (Laurent Binet) γράφει πως στο ανθρωποειδές της σημερινής φωτογραφίας μια απελπισμένη μητέρα προσέφερε το μωρό της, να σωθεί τουλάχιστον αυτό προτού την εκτελέσουν μαζί με τους υπόλοιπους Εβραίους της κοινότητάς της. Και αυτός διέταξε να εκτελεστεί η μάνα μαζί με το παιδί της. Ο Αδόλφος ήξερε καλά τι έλεγε όταν τον αποκάλεσε «Ο άνθρωπος με την καρδιά από σίδερο». Το όνομα αυτού: Ράινχαρντ Χάιντριχ. Πρώην αξιωματικός του Ναυτικού, με γνώσεις και εμπειρία χειριστή μαχητικών αεροσκαφών, καλλιεργημένος και εκλεπτυσμένος, λάτρης των γυναικών, του Σούμπερτ και του Βάγκνερ, ο Χάιντριχ διατέλεσε αρχηγός της Γκεστάπο, έφτασε στον βαθμό του στρατηγού των Ες Ες (SS-Obergruppenführer) και θεωρήθηκε από πολύ νωρίς στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η επιτομή του απόλυτα διαβολικού ναζί, ιθύνοντα νου του Ολοκαυτώματος.

      Ο κύριος Γκρι είχε μια μανία με τη μορφή του Χάιντριχ από παλιά. Ολα ξεκίνησαν από μια ταινία που είδε μικρός («Operation Daybreak», 1975) με θέμα την αληθινή ιστορία ενός Τσέχου κι ενός Σλοβάκου σαμποτέρ που ξεκίνησαν από την Αγγλία στις 28 Δεκεμβρίου του 1942, έπεσαν με αλεξίπτωτο κάπου έξω από την Πράγα με σκοπό να δολοφονήσουν τον Χάιντριχ. Μετά το σινεμά, ο πατέρας του κυρίου Γκρι τον πήγε στην οικογενειακή βιβλιοθήκη και του έδειξε, στον ένα από τους τρεις μαύρους, φθαρμένους τόμους της «Ανόδου και της πτώσης του Γ΄ Ράιχ» του Ουίλιαμ Σίρερ, τις πραγματικές φωτογραφίες των Γιαν Κούμπις και Γιόζεφ Γκάμπτσικ, των δύο ηρωικών σαμποτέρ, καθώς και του πραγματικού Χάιντριχ. Ηταν μια φωτογραφία σε προφίλ. Η αρχετυπικά άρια φυσιογνωμία του επισκιαζόταν από αυτό που ο ίδιος και οι δικοί του αποκαλούσαν «εβραϊκή μύτη». Η μυστική επιχείρηση της δολοφονίας του έφερε την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Ανθρωποειδές». Αν και μικρός, ο κύριος Γκρι καταλάβαινε πως έβλεπε στη φωτογραφία όχι έναν άνθρωπο αλλά ένα ανθρωποειδές. «Πώς ήταν δυνατόν να ακούει Σούμπερτ;» αναρωτήθηκε χρόνια αργότερα – την ίδια βασανιστική διερώτηση βρήκε και στις σελίδες του Τζορτζ Στάινερ…

      Πράγα, 27 Μαΐου 1942: οι ατυχίες της τελευταίας στιγμής, που παραλίγο να γλιτώσουν τον Χάιντριχ, τα θραύσματα της χειροβομβίδας που τελικώς τον οδήγησαν στον θάνατο, η καταφυγή των δύο νέων, μαζί με τους άλλους συνεργάτες, στην κρύπτη μιας εκκλησίας, η προδοσία, η ασφυκτική πολιορκία απ’ τα λυσσασμένα Ες Ες, η ηρωική άμυνα και η τελική αυτοκτονία των ηρώων μέσα στην κρύπτη – αφού πρώτα πήραν μαζί τους δεκάδες Γερμανούς. Κι έπειτα, τα αντίποινα στο Λίντιτσε: ένα ολόκληρο τσεχικό χωριό σβήστηκε από τον χάρτη· οι κάτοικοι εξοντώθηκαν, τα σπίτια ισοπεδώθηκαν. Οι Γερμανοί σκότωσαν μέχρι και τα σκυλιά του χωριού.

      Ο κύριος Γκρι τα ξαναθυμήθηκε όλα αυτά καταβροχθίζοντας το συναρπαστικό μυθιστορηματικό χρονικό της δολοφονίας του Χάιντριχ, «HHhH» από τον Λοράν Μπινέ (μτφρ. Γ. Ξενάριος, εκδ. Κέδρος), ακούγοντας την Ημιτελή του Σούμπερτ με τον Καρλ Μπεμ να διευθύνει τη Φιλαρμονική της Βιέννης. «Ετσι για σπάσιμο», είπε. «Για να ξεπλύνω τον Σούμπερτ απ’ το απόλυτο κτήνος που οι αναγνώστες βλέπουν ακριβώς από κάτω».
      ______________

      Eδώ μερικές φωτογραφίες:
      Oι δυο ήρωες σαμποτέρ

      Jan Kubiš


      Jozef Gabčík


      O χασάπης της Πράγας αναγγέλλεται πως φτάνει στην πόλη

      Την παραμονή της εκτέλεσής του, με τη γυναίκα του Λίνα, σε κονσέρτο.





      Ο επίσκοπος Γοράσδος, όπως ήταν πριν και όπως έγινε μετά δυο μήνες στη φυλακή.


      O πατέρας Βλαδίμηρος Πέτρεκ, πρωτοπρεσβύτερος του ναού των Μεθοδίου και Κύριλλου της οδού Resslova


      Ο αρχηγός των SS Kurt Daluege-1946


      To κτήνος Heinrich Jöckel, της Γκεστάπο


      Ο δήμιος Καρλ Χέρμαν Φρανκ ο εξολοθρευτής των χωριών Lidice και Lezaky, που εξοντώθηκαν ως αντίποινα, εκτελείται το 1946.


      Το αυτοκίνητο του δήμιου μετά την έκρηξη


      Η μαρτυρική οικογένεια Moravec


      Η Μητρόπολη


      Οι πολιορκητές της ρίχνουν νερό και αέρια δακρύων


      Σφαίρες στον τοίχο του ναού

  3. Ο/Η laskaratos λέει:


    (και ο αντιμνημονιακός Μακεδονομάχος υιός Κατσίκης της δραχμής)

    Ο κ.Βίτσας Υπουργός Στρατού υπό τον Καμμένο, ειδικεύεται εκτός από την οργάνωση πατριωτικών εκδρομών με νοσταλγούς της ναζιστικής Κατοχής στα ελληνοτουρκικά σύνορα και σε πολιτικές σχέσεις με ζάπλουτους αντιμνημονιακούς μητροπολίτες τους οποίους συνέλαβε το ΣΔΟΕ και μετά ξέχασε να ερευνήσει τον τρόπο του πλουτισμού αυτών και κάποιων ιερέων τους και να ελέγξει τη φοροδοσία τους.

    Ο μητροπολίτης του ΣΔΟΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ


    Ο μητροπολίτης του ΣΔΟΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ
    04/07/2015
    [Ριζικές διαφορές μεταξύ Ε.Ε. και κυβέρνησης για το τι είναι κοινωνικό έργο]

    ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΗΤΗ
    26.11.2012
    Ποιός είναι ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος που έχει εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες’
    Κατόπιν τούτων, τρία χρόνια μετά, ο ευσεβής και κοινωνικά ευαίσθητος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, επεσκέφθη τον αντιμνημονιακό μητροπολίτη στην αγία έδρα του:

    «Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου (2015) ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας επισκέφθηκε την Μητρόπολη Περιστερίου συνοδευόμενος από τον επιστημονικό συντονιστή των κοινωνικών δράσεων και εντεταλμένο σύμβουλο δημάρχου Γιώργο Βαθιώτη. Στη συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομο ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις κοινωνικές δράσεις σε ευχάριστο και εγκάρδιο κλίμα. Αναλυτικά η ανακοίνωση: Κάποιοι με την μνημονιακή ασφυξία αφαίρεσαν τα όνειρα και την αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας. Οι υπέρογκοι φόροι, τα χαράτσια, η ανεργία οδήγησαν στην μόνη φωτεινή πλευρά της κρίσης, την αλληλεγγύη…..».

    http://www.iefimerida.gr/news/78420/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-35-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B5%CF%82#ixzz4YC8zWP6h

    ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΗΤΗ
    Ποιός είναι ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος που έχει εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες

    26|11|2012 14:15

    Στα 80 του τον έπιασαν με εκατομμύρια ευρώ αδήλωτα στην τράπεζα και δεν μπήκε στον κόπο ούτε να κάνει διάψευση. Κι αυτό γιατί πιστεύει ότι κανείς δεν πρόκειται να ερευνήσει τα εισοδήματά του και κανείς δεν πρόκειται να του επιβάλλει κάποια τιμωρία. Είναι η δεύτερη φορά που ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος (κατά κόσμον Γεράσιμος Ζαφείρης) ελέγχεται για λογαριασμούς εκατομμυρίων και μέτρα δεν έχουν ληφθεί εναντίον του.

    Δις εξαμαρτείν

    Η πρώτη φορά ήταν την άνοιξη του 2005 όταν στην Ελλάδα έγινε η ίδια συζήτηση για τον Περιστερίου Χρυσόστομο. Μάλιστα συνεκλήθη η Ιερά Σύνοδος και ο μακαριστός Χριστόδουλος έκανε δήθεν «συστάσεις» στον Μητροπολίτη. Από τότε καμία έρευνα του ΣΔΟΕ δεν έχει διαπιστωθεί και καμία ποινή ή πρόστιμο δεν του έχουν επιβληθεί.

    Το δελτίο τύπου της Ιεράς Συνόδου του 2005 έλεγε:

    Συστάσεις τῆς Ι.Συνόδου πρός τόν Σ. Μητροπολίτη Περιστερίου.
    _____________

    Από το ενοχλητικό ΒΗΜΑ (Ευτυχώς κλείνει) μια υπόθεση που δεν θα απασχολήσει ποτέ την αντιμνημονιακή «Αυγή» των τραπεζικών διαφημίσεων.

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=484867

    Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

    Ο ιερέας με τα 3 εκατ. ευρώ μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ
    Πολυτελής κατοικία, παγκάρια, περίεργες κλοπές και καταγγελίες για κακοδιαχείριση
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/11/2012 06:57

    Ιερέας που είχε σημαντικό ρόλο στην οικονομική διαχείριση της Μητρόπολης Περιστερίου είναι ο κληρικός στον τραπεζικό λογαριασμό του οποίου βρέθηκαν τρία εκατομμύρια ευρώ, μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ.
    …………………………….
    _____________

    Μικρό δείγμα από την εθνική προσφορά του Βούτση (πατρός):


    Ο Πρόεδρος Βούτσης επί των εθνικών επάλξεων

    http://leninreloaded.blogspot.gr/2015/03/2013.html
    ΣΆΒΒΑΤΟ, 7 ΜΑΡΤΊΟΥ 2015

    ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή στη Βουλή: Ένα χρονικό από τον Νοέμβρη του 2013 ως σήμερα
    ………………


    ………..

  4. Ο/Η Αntifa2 λέει:

    Την ανάγκη φιλοτιμία, αλλά το πνεύμα του Αδόλφου ζει

    http://www.efsyn.gr/arthro/psifizoyn-telika-i-anell-para-ti-diaforopoiisi-katsiki

    Ψηφίζουν τελικά οι ΑΝ.ΕΛΛ. παρά τη διαφοροποίηση Κατσίκη

    Νωρίτερα, ο προεδρεύων της Βουλής, Τάσος Κουράκης, έκανε γνωστό ότι «υπάρχει δήλωση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ότι τελικά θα ψηφίσουν το άρθρο 29 τροποποιήσεις στον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, παρά τη θέση που εξέφρασε ο εισηγητής τους κ. Κωνσταντίνος Κατσίκης».

    Είχε προηγηθεί στο βήμα ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος ψηφίζει το άρθρο και ήταν ο μόνος βουλευτής μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε ψηφίσει το άρθρο και στην Επιτροπή και χάρη στη δική του ψήφο η διάταξη έγινε δυνατό να φτάσει ως την Ολομέλεια.

    Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Μαυρωτάς είπε ότι «εμείς δεν κρυφτήκαμε στις επιτροπές, ώστε να δημιουργήσουμε μία μίνι κυβερνητική κρίση, όπως εύκολα θα μπορούσαμε. Καθότι το συγκεκριμένο άρθρο το καταψήφισαν οι ομοτράπεζοί σας στην εξουσία, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που έχουν γνωστές απόψεις περί καθαρότητας της φυλής».

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.