Προς ξένους δυνάστες: Διορίζουμε στελέχη μας αποδυναμώνοντας κομματικές οργανώσεις!

Κομματικό στέλεχος —>[Αποδυνάμωση του στελεχικού δυναμικού λόγω της «συμμετοχής πολλών συντρόφων» στον κυβερνητικό μηχανισμό που ωστόσο δεν αντικαταστάθηκε από άλλα στελέχη…]

diorismoi-syriza

Δεν έφταιγαν αυτοί. Τόσοι ήταν

Του Σάκη Μουμτζή δικαιολογημένα γράφει ότι[…] Όλα αυτά ασκούν διαπαιδαγωγητικό ρόλο στους πολίτες. Αλλάζουν τις συνειδήσεις τους, καθώς αυτοί αντιλαμβάνονται πως τα κριτήρια της καταξίωσης τους δεν αναφέρονται στις αρχές του ανταγωνισμού και της επικράτησης του πιο άξιου και του πιο χρήσιμου, αλλά  σε εξωγενείς παράγοντες που ελάχιστη σχέση έχουν με το επαγγελματικό ή το γνωστικό τους αντικείμενο.

Είναι αυτοκτονικό, σ΄έναν κόσμο ανταγωνιστικό, να υπάρχει μια χώρα που να πολεμά τον ανταγωνισμό, για ιδεολογικούς λόγους. Γιατί όλα τα λαμπερά και κοφτερά μυαλά, ξενιτεύονται, καθώς βλέπουν πως τα προσόντα τους δεν πρόκειται να εκτιμηθούν ποτέ. Κι έτσι επιπλέουν οι μετριότητες και οι «φελλοί».

Είναι λοιπόν, συνειδητή επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ η τοποθέτηση όλων αυτών των απίθανων «τύπων», ανδρών και γυναικών,  σε κρατικές θέσεις, γιατί έτσι στέλνουν το μήνυμα στην κοινωνία πως τα κριτήρια ανάδειξης έχουν πλέον αλλάξει.

Αν δεν διετέλεσες «λαϊκός αγωνιστής», ουδεμία τύχη έχεις, όσο πτυχία και να κουβαλάς. (δικές μου οι υπογραμμίσεις)

Advertisements
This entry was posted in Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

10 Responses to Προς ξένους δυνάστες: Διορίζουμε στελέχη μας αποδυναμώνοντας κομματικές οργανώσεις!

 1. Ο/Η Ένας λέει:

  Αληταρίες, τσογλάνια, τσόκαρα

 2. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Γενική εικόνα, με την ματιά ενός μη κομματικού
  Πριν την έναρξη των εκτιμήσεων, των 7 Νομαρχιακών, τραγούδησαν οι παρευρισκόμενοι σύντροφοι το τραγούδι: εμείς και μόνο εμείς ξεμείναμε ‘δω πέρα..
  1 Είναι σαφές, ότι τα ελάχιστα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, «τρώνε μπινελίκια», από πολίτες.
  2 Είναι σαφές, ότι σχεδόν κανένα μέλος των κομ. οργανώσεων δεν έχει ιδέα, για τα νομοσχέδια επειδή α) κανείς δεν νοιάζεται, γιατί ο μηχανισμός είναι ξεχαρβαλωμένος. Αλλωστε ποιος ασχολείται με ιδεολογίες, Αριστερά και τέτοια: Καμιά θεσούλα στο δημόσιο, έχει ρε παιδιά; και β) κανείς δεν τολμάει να τους ενημερώσει, επειδή στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί.
  3 Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία (γνωστόν).
  4 Είναι προφανές, ότι λίγο πριν την συνδιάσκεψη έγινε χρήση ψυχοτρόπων ουσιών (περνάει η ώρα πιο εύκολα, αλλά και παρηγοριά στον άρρωστο…).
  5 Το κόμμα, βρίσκεται σε κώμα και αναζητείται ο από μηχανής Θεός, μήπως και γίνει ανάσταση.
  6 Τα στελέχη του κόμματος που συνδράμουν την κυβέρνηση, πέτυχαν τον σκοπό τους, που δεν ήταν άλλος, από την επαγγελματική αποκατάσταση τους και έχουν το κόμμα πια γραμμένο. Διαφορετικά, θα μπορούσαν άνετα να συμμετέχουν και στο κόμμα, ώστε να ενημερώνουν τα μέλη του, για το έργο της κυβέρνησης…
  7 Κάθε νομαρχιακή, έστειλε για αντιπροσώπους, τρείς και ένα κούκο. Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει.

 3. Ο/Η Χρήστος λέει:

  Σάκη Μουμτζή, η λέξη ανταγωνισμός ηχοί μάλλον άσχημα, η άμιλλα (με την καλή έννοια) και η δημιουργικότητα βοηθάει τις κοινωνίες. Άλλωστε λόγω ανταγωνιστικότητας κυριαρχεί ο Σόυμπλε και οι Γερμανοί. Αλλά μήπως και οι φελλοί με τον τρόπο τους δεν είναι ανταγωνιστικοί και μάλιστα πολύ πετυχημένοι εκ των πραγμάτων???? Φελλοί που γράφουν ιστορία σε όλα τα κόμματα ???

 4. Ο/Η του τζαμπατζή λέει:

  Αποσύρθηκε τροπολογία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε να δοθούν αναδρομικά σε αποσπασμένους στα βουλευτικά γραφεία

  Αποσύρθηκε η τροπολογία που είχε κατατεθεί από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη και προέβλεπε να πληρωθούν δαπάνες χιλιομετρικής αποζημίωσης ημερήσιας κίνησης, εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι στα γραφεία βουλευτών. Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα με τη διαδικασία του επείγοντος. Η βουλευτής απέσυρε την τροπολογία, σήμερα το πρωί, προτού ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε «να πληρωθούν δαπάνες χιλιομετρικής αποζημίωσης, ημερήσιας κίνησης εκπαιδευτικών, μελών ΠΥΣΠΕ, Δ/ντή εκπαίδευσης, υπαλλήλων για την παροχή εκπαιδευτικού και διοικητικού έργου, υπερωριακής απασχόλησης εκπαιδευτικών δημοτικών σχολείων και αποσπασμένων σε βουλευτικά γραφεία, που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2014 καθώς και του 2015». Πηγή: http://www.lifo.gr

 5. Ο/Η του tsoglanou λέει:

  Άνετα και χαλαρά

  O Τσίπρας δίψασε στη συνέντευξη Τύπου και άφησε τον Ποροσένκο για να βρει νερό (video)
  Επέστρεψε χαμογελαστός με ποτήρι και μπουκάλι

 6. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://www.liberal.gr/arthro/113830/apopsi/stili-alatos/anti-na-fugoun-eginan-sumbouloi-me-7000-euro-to-mina.html

  Αντί να φύγουν έγιναν Σύμβουλοι με 7.000 ευρώ το μήνα!

  09 Φεβρουαρίου 2017

  Θυμάστε προχτές τους δυο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ (ΔΕΗ) που μέσα στη μαύρη κρίση τσέπωσαν 240 χιλιάρικα αναδρομικά ενός έτους, αφού αύξησαν τους μισθούς τους σε 20 χιλιάρικα το μήνα και μόλις μαθεύτηκε παραιτήθηκαν; Ε, έγιναν … Ειδικοί Σύμβουλοι και θα παίρνουν 7 χιλιάρικα το μήνα, χάρη σε ένα φωτογραφικό παράθυρο που έφερε η ΔΕΗ στις 9 Ιανουαρίου (!) στον κανονισμό της λες και τους περιέγραφε!

  Ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος- περί αυτών πρόκειται- ανήκουν στο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ως συνδικαλιστικά στελέχη του, που ανέλαβαν τις συγκεκριμένες θέσεις επί αυτής της συγκυβέρνησης.

  Και επιβεβαιώνουν το ηθικό πλεονέκτημα, επειδή την ώρα που ο λαός κατακρεουργείται αύξησαν τους μισθούς τους σε 20 χιλιάρικα το μήνα και μετά πήραν και αναδρομικά 12 μηνών 240 χιλιάρικα (!) εκμεταλλευόμενοι νόμο των Συριζανελ, που όριζε τα συγκεκριμένα ποσά ως αμοιβές στελεχών, καταργώντας τον προηγούμενο των Σαμαρά- Βενιζέλου, που όριζε πλαφόν στα 5 χιλιάρικα.

  Επιβεβαιώνουν ταυτόχρονα και το ηθικό πλεονέκτημα του προϊστάμενου υπουργού κ Σταθάκη, που επικροτεί προφανώς και επιβραβεύει τις κινήσεις τους, αφού τους τοποθετεί σε νέες διευθυντικές και παχυλά αμειβόμενες θέσεις, την ώρα που σκίζει τα ρούχα του για τα βάσανα του λαού από το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε!

  Για να καταλάβει κανείς πώς έγινε η ηθική ανταμοιβή των δύο συνδικαλιστάδων της δήθεν αριστεράς, που δεν ντράπηκαν να ρουφήξουν τόσα λεφτά την ώρα που ο λαός υποφέρει, η επικαιροποίηση του κανονισμού λειτουργίας της ΔΕΗ μόλις πριν ένα μήνα πρόβλεπε:

  «Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ και των θυγατρικών της, που έληξε η θητεία του ή ανακλήθηκαν τα καθήκοντά του (!!), εκτός από την περίπτωση τέλεσης αξιόποινης πράξης, απασχολείται στην επιχείρηση ως ειδικός σύμβουλος, υπαγόμενος άμεσα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ και λαμβάνει αμοιβή». Η παρένθεση δική μας.

  Όλα αυτά, την ώρα που η ΔΕΗ για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, προφανώς γιατί αδυνατεί να εξοφλήσει έγκαιρα 134.000.000 ευρώ στους πιστωτές της. Ταυτόχρονα, χρωστάει 154.000.000 στον ΑΔΜΗΕ και 225.000.000 στον ΔΕΔΔΗΕ και έχει υπέρογκο δανεισμό 4,583 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό 50 φορές μεγαλύτερο από τα αναμενόμενα περσινά κέρδη της, που αντιστοιχεί στο 85% του ετήσιου κύκλου εργασιών της!

  Θυμάμαι ακόμα τις ουρανομήκεις κραυγές της Αριστεράς και τα πύρινα δημοσιεύματα που καταδίκαζαν κάθε τι ανήθικο, άσχετα αν ήταν νόμιμο ή όχι, με το σύνθημα «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;». Και δίκιο είχε.

  Αλλά, το νόμιμο, που είναι ανήθικο αφορούσε προφανώς κάθε άλλον εκτός από την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή, εδώ στην πράξη διεκδικεί καθημερινά το δικαίωμα να είναι ανήθικη, αλλά να είναι και διαφορετική από όλους τους άλλους! Και σ ένα βαθμό το έχει κερδίσει το δικαίωμα. Γιατί, με μόλις δυο χρόνια στην εξουσία πάει να γίνει διαφορετική από ό,τιδήποτε έχουν δει τα ματάκια μας μέχρι σήμερα.

  Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

  • Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

   Νέα διοίκηση στον ΑΔΜΗΕ
   Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 19:46 UPD:19:49

   Ο Αθ. Κορωνίδης αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, στη θέση του Μ. Κορωνιωτάκη ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του, όπως αποφασίστηκε σε συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ
   Διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο Γ. Κορωναίος, στη θέση του Γ. Μπλάνα.
   Στο δ.σ. τοποθετήθηκε και η Αικ. Βάσιου, ως νέο μέλος.
   Το νέο δ.δ. θα συγκροτηθεί σε σώμα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
   Αφορμή για τις αντικαταστάσεις των δύο μελών του δ.σ. αποτέλεσαν οι αλλαγές στις αποδοχές τους.
   Όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος τη Δευτέρα, «οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι η αλλαγή της αποζημίωσης τους έγινε νομότυπα και σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων που είχαν υπογράψει. Ωστόσο, δεσμεύθηκαν να επιστρέψουν άμεσα τα ποσά που τους καταβλήθηκαν και έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του υπουργού, ο οποίος τις έκανε αποδεκτές».
   http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1203787/nea-dioikisi-ston-admie

   ΥΓ Κορωνίδης, στη θέση του Μ. Κορωνιωτάκη. Διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο Γ. Κορωναίος.

   Κοινο στοιχειο το Κορων και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλ. μπορει να ειναι συριζαιοι με κορωνα ή απο την Κορώνη.

   Τυχαιο δεν νομιζω…

 7. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  «….Μιλανε για πραγματα ,που, οπωσδηποτε δεν καταλαβαινουν. Μονο η καθαρη βλακεια τους χαριζει τετοια βεβαιοτητα. Δυο λογια με καποιον του δικου μου διανοητικου επιπεδου θα διασαφηνιζαν πολυ περισσοτερο, παρα μια πολυωρη συζητηση με τουτους τους δυο….»

  Φραντς Καφκα, Η Δικη, Κεδρος, μεταφρ. Αλ. Κοτζιας, σελ. 13

  • Ο/Η Po λέει:

   Μονο η καθαρη βλακεια χαριζει τετοια βεβαιοτητα στα καθαρόαιμα άτια του Λενινισμού-Σταλινισμού και των θρησκευτικών δογμάτων…
   Αμήν
   (υπογραφή)

   • Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    «ΑΡΙΣΤΙΝΔΗΝ Ή ΚΑΤ’ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ; » Ενα ρητορικο ερωτημα που πρεπει -επιτελους- να αντιστραφει.

    Διοτι παγκοσμιως πολλες φορες » οι εσχατοι εσσονται πρωτοι : Σταλιν, Τσουσεσκου,…», δηλ. οι σχεδον αμορφωτοι μακιαβελικοι ηγετες τελικα επικρατουν και καταστρεφουν χωρες, ανθρωπους,…

    Αξιωματα

    Η βλακεια ειναι ανικητη.
    Η ανεπαρκεια ειναι συγκριτικο πλεονεκτημα.

    Για περισσοτερα στον Ε.Λεμπεση «Ἡ Τεράστια Κοινωνικὴ Σημασία τῶν Βλακῶν ἐν τῷ Συγχρόνῳ Βίῳ» και τον συγxρονο του Αυστριακο, Robert Musil, Μηχανολογο και καλυτερο συγγραφεα της κεντρικης ευρωπης τον 20ο αιωνα στην διαλεξη του «ΠΕΡΙ ΒΛΑΚΕΙΑΣ»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s