Αλήθεια, το ΠΑΣΟΚ, πως ή π ο ι ο ς θα ξεπληρώσει τα εκατομμύρια που χρωστάει;

Εντάξει η Ν.Δ. μπορεί να πει ότι έχει κάποιο μέλλον, αλλά η… Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη-ΠΑΣΟΚ που ε ξ α φ α ν ί σ τ η κ ε ; (εκτός κι αν αναλάβει την αρχηγία η πολιτική ογκόλιθος Φώφη…)

ro12mar15

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου, ζήτησαν εκ νέου τα στοιχεία για τις δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές ζήτησαν να μάθουν με ποιο τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση να εισπράξει τα 200 εκατομμύρια ευρώ, που χρωστάνε στην Εθνική Τράπεζα και στην πρώην Αγροτική η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

«Σύμφωνα με ομολογία των αρχηγών των κομμάτων, της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά και του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, τα κόμματά τους χρωστούν στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και στην (πρώην) Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος, ποσόν, το οποίον συνολικώς υπερβαίνει τα 250.000.000 ευρώ», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές.

Συγκεκριμένα ρωτούν:

  • Ποιο είναι το ακριβές ποσό που οφείλουν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. και σε ποιες τράπεζες χρωστούν τα παραπάνω ποσά;
  • Με ποιες εγγυήσεις δόθηκαν τα παραπάνω ποσά;
  • Με ποιο τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση να διεκδικήσει την πλήρη εξόφληση των δανειακών τους υποχρεώσεων;
  • Ποιος είναι οι νομικές δυνατότητες αν δεν συμμορφωθούν οι κύριοι Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος; Υπάρχει το ενδεχόμενο να δεσμευτούν οι περιουσίες τους ώστε να μην χρεωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες την κακοδιαχείριση των αρχηγών των κομμάτων της ανθρωπιστικής καταστροφής; [Κουτί της Πανδώρας]

Σημειώνουμε: Μέχρι το τέλος του 2012 (τώρα έχουμε 2015!) το ΠΑΣΟΚ με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (Στα ποσά αυτά είναι πολύ πιθανόν να έχουν προστεθεί και άλλα ποσά, αφού κάθε μήνα που περνάει το ΠΑΣΟΚ είναι αναγκασμένο είτε να παίρνει δανικά, είτε να αυξάνει το χρέος του σε πιστωτές για την αποπληρωμή ενοικίων ή και άλλων καθημερινών λειτουργικών εξόδων.)

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του exedra.gr το ΠΑΣΟΚ χρωστάει τα εξής :

ΑΓΡΟΤΙΚΗ 92.292.536 (λήξη δανείου 2013)
ΕΘΝΙΚΗ 8.776.889
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 6.154.000
ATTICA 5.205.875
EUROBANK 5.166.000
MARFIN 3.162.000 (λήξη δανείου 2015)
ΣΥΝΟΛΟ  120.757.300

Η αδυναμία αποπληρωμής των δανείων αυτών είναι πολύ εύκολα να αιτιολογηθεί αφού το ΠΑΣΟΚ το 2012 έλαβε ως κρατική επιχορήγηση 6.215.410,12 ευρώ, ενώ το 2013 μόνο 1.370.991,12 ευρώ  και 122.409,92 για έρευνα και επιμόρφωση. (επαναλαμβάνουμε: είμαστε στο 2015!)

Όσον αφορά τα πραγματικά χρέη του ΠΑΣΟΚ; Το ομολόγησαν τα ίδια τα στελέχη της Ιπποκράτους στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με συγκεκριμένους αριθμούς.

Το 2003 το ΠΑΣΟΚ είχε χρέη από δάνεια 13,3 εκατομμύρια ευρώ. Στο τέλος του 2012 τα χρέη από δάνεια ήταν 135 εκατομμύρια ευρώ.

Κάθε χρόνο από το 2003 έως το 2011 στα χρέη του κόμματος προστίθεντο επιπλέον δέκα εκατομμύρια ευρώ. Κοινώς, το ΠΑΣΟΚ είχε ετήσια έσοδα 20 εκατομμύρια ευρώ και δαπάνες 30 εκατομμύρια ευρώ!

Τον Μάρτιο του 2012 το κόμμα είχε δεκάδες χιλιάδες ευρώ οφειλές σε λογαριασμούς ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και τηλεφώνων, ενώ οι οργανισμοί απειλούσαν την Ιπποκράτους με διακοπή. Εκ παραλλήλου, το ΠΑΣΟΚ είχε στα χέρια του τρία εκατομμύρια σε ανεξόφλητες επιταγές. Στην πενταετία 2006-2011 το ΠΑΣΟΚ πήρε από τράπεζες δάνεια ύψους 200 εκ. ευρώ. Συγχρόνως όμως έκανε και προσλήψεις (60 στο σύνολο) ανεβάζοντας τον αριθμό των υπαλλήλων σε περίπου 300! Για το συνέδριο του 2008, το ΠΑΣΟΚ δαπάνησε 3,5 εκατομμύρια ευρώ!!!

Τα στοιχεία αυτά αναδεικνύουν την κάκιστη εικόνα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ που οδηγούν μαθηματικά πλέον στην οριστική οικονομική χρεοκοπία του κόμματος. [πηγή]

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

13 Responses to Αλήθεια, το ΠΑΣΟΚ, πως ή π ο ι ο ς θα ξεπληρώσει τα εκατομμύρια που χρωστάει;

  1. Ο/Η Nikolaos λέει:

    Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά να δείτε που έχει υπογράψει νόμο ο Βενιζέλος για να μη μπορεί να διεκδικήσει η νέα ιδιοκτησία της τράπεζας το χρέος.

  2. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    http://www.fortunegreece.com/article/nd-chrei-145-ekat-evro-pire-danio-146-ekat/

    Η ΝΔ με χρέη 145 εκατ. ευρώ πήρε νέο δάνειο 14,6 εκατ.

    ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: FORTUNEGREECE.COM

    20/05/2014 03:36:16 μμ

  3. Ο/Η Φλύαρος λέει:

    Εδώ δεν μπορούν να διαχειριστούν τα του οίκου τους και θέλουν να σώσουν και την χώρα. Ντροπή και πάλι ντροπή!

  4. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

    ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να επιστρέψουν το παραδάκι και το παπαδαριό να φορολογηθεί.
    Χωρίς πολλά σούξου μούξου μανταλάκια

  5. Ο/Η Giorgos λέει:

    πριν 2 – 3 χρόνια πέρασαν τσόντα σε άσχετο νομοσχέδιο την απαλλαγή από νομικές ευθύνες των τραπεζιτών που ενέκριναν τα θαλασσοδάνεια τους..

  6. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

    http://www.protothema.gr/greece/article/458595/oenge-afou-i-valavani-den-ebisteuetai-ta-dimosia-nosokomeia-na-paraitithei/

    Της ζητούν συνέπεια λόγων και έργων

    ΟΕΝΓΕ: Αφού η Βαλαβάνη δεν εμπιστεύεται τα δημόσια νοσοκομεία να παραιτηθεί

    Παναγιώτα Καρλατήρα
    11/03/2015

    Δριμεία επίθεση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών, Δημήτρη Βαρνάβα με αφορμή τη νοσηλεία της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών σε ιδιωτική κλινική
    Συνέπεια… αριστερών λόγων και έργων, ειδάλλως αποχώρηση από την κυβέρνηση, ζητεί από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη ο εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών του ΕΣΥ κ. Δημήτρης Βαρνάβας, με αφορμή την επιλογή της να νοσηλευτεί σε μεγάλη ιδιωτική κλινική.

    «Δημόσια πρόσωπα που δεν εμπιστεύονται θεσμούς και υπηρεσίες τις οποίες κάνει χρήση ο ελληνικός λαός έχουν μια και μόνη επιλογή: να ιδιωτεύσουν» ήταν η δημόσια σκληρή δήλωση που επιφύλαξε για την συναγωνίστρια του στον ΣΥΡΙΖΑ ο γιατρός του ΕΣΥ, κ. Βαρνάβας.

    Επιπλέον, και αφού της εύχεται καλή ανάρρωση, θέτει και το «ηθικής τάξης ζήτημα» που αφορά τις καταθέσεις της ίδιας και άλλων κυβερνητικών στελεχών σε ξένες τράπεζες. «Οφείλουν να τις επαναπατρίσουν αυτοστιγμεί» δηλώνει κατηγορηματικά.

  7. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    Δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω ποιος, και αν τελικα, θα πληρωσει για αυτα τα δανεια.
    Δεν ξερω αν τα μελη, τα μεσαια στελεχη η τα μεγαλοστελεχη, αν ο ταμιας η μονο ο ηγετης εχει την ευθυνη.
    Μεχρι τωρα παροτι δεν ηταν εγγυητης, ο λαος ηταν τελικος καλοπληρωτης.
    Θελω να πιστευω πως κατι αλλαζει, και καποιοι υπευθυνοι θα πληρωσουν, ειτε απο τις περιουσιες τους ειτε με τις παχειες συνταξεις τους ειτε με, το απευχομαι διοτι αφενος ειναι σκληρο και αφετερου θα τους ταϊζουμε, φυκακη!

  8. Παράθεμα: Αλήθεια, το ΠΑΣΟΚ, πως ή π ο ι ο ς θα ξεπληρώσει τα εκατομμύρια που χρωστάει; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

  9. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

    FAZ: Φόβοι Τσίπρα για πρόβλημα ρευστότητας στα τέλη Μαρτίου

     © Provided by έθνος.gr

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε φόβους ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας στο τέλος του τρέχοντος μηνός, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung στην κυριακάτικη έκδοσή της.

    Οι Έλληνες κατά συνέπεια πιθανόν πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο οι μισθοί και οι συντάξεις του δημοσίου να μην καταβληθούν στο ακέραιο στα τέλη του Μαρτίου, υποστηρίζει η εφημερίδα.

    Η Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε διευκρινίζει ότι ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις ανησυχίες του όταν συνομίλησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Γερμανό Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν προχθές Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

  10. Ο/Η Κάποιος λέει:

    ποτ πουρί

    Δεν μας άρεσε που τα τεχνικά κλιμάκια πήγαιναν στα γραφεία των διευθυντών των υπηρεσιών στα υπουργεία, όπου τα υπηρεσιακά στελέχη βρίσκονταν στον χώρο τους αισθανόμενοι ασφάλεια … τώρα πληρώνουμε και αίθουσες συσκέψεων σε ξενοδοχεία για να τρέχουν οι διευθυντές των υπηρεσιών με τους φακέλους στα χέρια σαν κλητήρες… Δηλ. ποιο απ’ τα δύο είναι πιο αξιοπρεπές;

    Οι «δευτεροκλασάτοι» υπάλληλοι των δανειστών περιφέρονται από το «Χίλτον» στο «Κάραβελ», προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για την οικονομία – Δεν τους αφήνουν να πατήσουν πόδι ούτε στο Λογιστήριο του Κράτους

    Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ σκέπτονται να ψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων

    H πρόθεση του ΚΚΕ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στην πρόταση νόμου που επανακαταθέτει στην βουλή για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων έχει φέρει αναστάτωση στις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

    Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –ανάμεσα τους η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Αλέξης Μητρόπουλος- σκέπτονται ή ήδη έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν την πρόταση του ΚΚΕ.
    Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και δυο βουλευτές των ΑΝΕΛ (Κ. Δαμοβολίτης και Ν. Μαυραγάνης).

    Προβληματισμός επίσης επικρατεί στην ηγεσία της Κουμουνδούρου για την στάση που θα κρατήσουν οι πέντε βουλευτές που προέρχονται από την Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, του Ρούντι Ρινάλντι που ενώ πριν λίγο καιρό στήριζαν τις επιλογές της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα διαφοροποιούνται καθώς επίσης δεν έχουν εκδηλώσει τις προθέσεις τους και οι δυο βουλευτίνες (Ψαρρέα και Γαϊτάνη) που έχουν καταγωγή από την τροτσιστική ΔΕΑ.

    Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ αναμένεται να ρθει στην βουλή την επόμενη βδομάδα και ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης έχει αναλάβει να αμβλύνει τις όποιες αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν θετικά την πρωτοβουλία του ΚΚΕ.

    Το βασικό θέμα για την κυβέρνηση και για ολόκληρη τη χώρα είναι η νοοτροπία. Είναι αυτή η λογική που έχει περάσει στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των στελεχών του που λέει ότι υπάρχει από μηχανής Θεός που θα λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας χωρίς η Ελλάδα να κουνήσει το δακτυλάκι της. Είναι όλος αυτός ο ακροδεξιός και ακροαριστερός εσμός του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που τρώνε κομματάκι – κομματάκι από τις σάρκες της πατρίδας και κανείς δεν αντιδρά γιατί είναι λέει «φρέσκια κυβέρνηση η οποία αντιστέκεται με υπερηφάνεια στην γερμανική εισβολή».
    Μέσα σε 50 ημέρες αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να κάνει εχθρούς παντού. Η Ελλάδα απομονωμένη βολοδέρνει από εδώ κι από εκεί ζητώντας βοήθεια. Ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Κινέζοι έκαναν τη χάρη στον Καμμένο να έρθουν και να βοηθήσουν.

    Θα γίνει η Ελλάδα… Κύπρος; Θα ζήσουμε σκηνές με ουρές στα ΑΤΜ και κούρεμα των καταθέσεων; Θα μπορούσε να είναι ένα σενάριο που θα ισχύσει και για την ελληνική οικονομία όσο η κυβέρνηση κάνει καθυστερήσεις και αδυνατεί να συνεννοηθεί στα βασικά με τους δανειστές.
    Το σχέδιο αυτό, το οποίο είχε γραφτεί και προεκλογικά ενώ κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν πρόβλημα να το λένε, επαναφέρει το περιοδικό Spiegel.

    Ο Φλαμπουράρης δήλωσε ότι «εκτός Πολωνών και Αυστριακών που ήταν σύμμαχοι των ναζί, όλη η Ευρώπη υπέφερε».
    Τέτοια «μπαρούφα» δεν αξίζει τίποτα παρά μόνο μια βαθύτατη περιφρόνηση. Ντρέπομαι επειδή δίνεται σήμα στους Ευρωπαίους λαούς ότι οι Έλληνες σκέπτονται έτσι. Αν και η πολωνική κυβέρνηση δεν θα κάνει διάβημα για τέτοιες ανοησίες, αν μη τι άλλο κάποιος από την κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον πολωνικό λαό.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.